13 Απριλίου 2011

Κανάκη ζήτα ένα συγγνώμη για όσα έλεγες στις 6.04, μιας και την επομένη αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει υπουργός της ΝΔ με 178 εκ

Από: Δεξί Εξτρέμ <dexi.extrem@gmail.com>
Ημερομηνία: 13 Απριλίου 2011 11:54 μ.μ.
Θέμα: Κανάκη ζήτα ένα συγγνώμη για όσα έλεγες στις 6.04, μιας και την επομένη αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει υπουργός της ΝΔ με 178 εκ
Προς: info@radioarvyla.gr


Κανάκη

Στην εκπομπή της 6ης Απριλίου επί 5 λεπτά λέγατε για τον υπουργό της ΝΔ με τα 178 εκ ευρώ. Μάλιστα φτιάξατε και δικό σας βιντεάκι και εξηγούσατε χιουμοριστικά που βρήκε τα 178 εκ.... Την επόμενη μέρα το Υπ. Οικονομικών διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιος υπουργός...

Μήπως πρέπει να πείτε ότι τότε έστω άθελά σας "συκοφαντήσατε" κάποιον έστω ανώνυμο και μια ολόκληρη παράταξη...

Το "συγγνώμη κάναμε λάθος και παρασυρθήκαμε και εμείς" είναι μαγκιά ... όλα τ άλλα είναι για τις γυναίκες... 

Τελικά τι είστε εκεί μέσα; Άνδρες ή γκόμενες;

--

Δεξί Εξτρέμ


Αφιέρωμα στον Παπατζή: Ειδικός (εκτός από τους εκβιασμούς) και στο γλύψιμο των εκάστοτε αφεντικών

Χτυπιότανε επειδή το in.gr δεν ανέβαζε τον Παρασκευή και 13 του Λιάτσου...
παρόλο που κάποιος του είπε στα σχόλια ότι πρέπει να πληρώσουν 300 ευρώ για να τους το ανεβάζουν και προφανώς δεν είχαν πληρώσει...
αυτός δεν καταλάβαινε τίποτα και συνέχιζε να τσιρίζει!!!
Προσέξτε και το «"πατήστε" κλικ» μιλάμε για ειδικό του ιντερνετ...
όχι «κάντε κλικ» αλλά «πατήστε κλικ»
στόκος κανονικός :))))

Δείτε και τις αναρτήσεις με το γλύψιμο του αφεντικού και «πατήστε» κλικ :)))








(αύριο ποια ήταν η άποψη του Παπατζή για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου... πολύ γέλιο)

Μόνο με θαύμα του Παπ...

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό πολύ έντονα αλλά είναι δύσκολο έως αδύνατο να προχωρήσει η υπόθεση του... Πάντως, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα χωρίς τελειωμό από το ΑΠΕ και τον πρασινοφρουρό Μάτσικα

Ίσως να διαβάσατε την είδηση του ΑΠΕ που δημοσίευσαν διάφορες ιστοσελίδες με τον παρακάτω τίτλο:

"Στην 64η θέση η Ελλάδα στην κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την αξιοποίηση της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων το 2010-11 - Στην κορυφή η Σουηδία"

'Οσοι την διάβασαν μάλλον θα πρόσεξαν ότι στο κείμενο το μόνο που αναφέρεται είναι η φετινή 64η θέση στον κόσμο... ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟ 2009... Γιατί άραγε;

Σωστά μαντέψατε!! Το ΑΠΕ του πρασινοφρουρού Μάτσικα θέλει να κρύψει ότι στην περσινή έκθεση για το 2009 επί Καραμανλή είμασταν στην 56η θέση όπως και στην προπέρσινη και την παραπροπέρσινη...

Αντίθετα μόλις έσκασε μύτη ο Γιωργάκης έθεσε για στόχο του, για την τεχνολογία όπως και για τα υπόλοιπα, την "επιστροφή στις ρίζες" δηλ. στην εποχή των σπηλαίων...

Μείον 8 θέσεις σε μια χρονία δεν είναι κι άσχημα... άντε κι εις ανώτερα βρε...

Διαβάστε τώρα και την είδηση από τον πρασινοφρουρό Μάτσικα:


Την 64η θέση μεταξύ 138 χωρών καταλαμβάνει η Ελλάδα στη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που κατατάσσει τις χώρες του πλανήτη την περίοδο 2010-11, όσον αφορά την εισαγωγή και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής, δικτύων και τηλεπικοινωνιών. Στην κορυφή βρίσκεται η Σουηδία, ακολουθούμενη από τη Σιγκαπούρη και τη Φινλανδία.


Η έκθεση “The Global Information Technology Report 2010-11”, σύμφωνα με το BBC, επιβεβαιώνει την τάση των προηγούμενων ετών, δείχνοντας ότι οι σκανδιναβικές χώρες και οι μικρές «ασιατικές τίγρεις» έχουν σταθερά ηγετική θέση στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και αποκομίζουν τα ανάλογα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Η έκθεση τονίζει ότι όσο πιο «διασυνδεμένη» στον ιστό των παγκόσμιων τεχνολογιών είναι μια χώρα, τόσο αναπτύσσεται ταχύτερα η οικονομία της και γίνεται πιο ανταγωνιστική, ενώ επισημαίνει ότι η σημασία των νέων τεχνολογιών είναι ακόμα μεγαλύτερη εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών - ένα μήνυμα και για τη χώρα μας.

Την πρώτη δεκάδα των πιο τεχνολογικά προηγμένων και ψηφιακά διασυνδεμένων χωρών συμπληρώνουν, κατά σειρά, η Ελβετία, οι ΗΠΑ, η Ταϊβάν, η Δανία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Ν.Κορέα. Η βαθμολογία της πρώτης Σουηδίας είναι 5,60 μονάδες, ενώ της 64ης Ελλάδας 3,83 και της τελευταίας χώρας (Τσαντ) 2,59 μονάδες.

Για συγκριτικούς λόγους, αναφέρεται ότι η Κύπρος βρίσκεται στην 31η θέση, η Ρουμανία στην 65η, η Βουλγαρία στην 68η και η Τουρκία στην 71η. Στην παγκόσμια κατάταξη, πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως το Κατάρ (25), η Μάλτα (27), η Πορτογαλία (32), η Μαλαισία (28), η Τυνησία (35), το Μαυροβούνιο (44), η Κόστα Ρίκα (46), η Ιορδανία (50), η Κολομβία (58) και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο (63).

Η κατάταξη των χωρών από το WEF γίνεται με βάση τρεις άξονες: το γενικότερο περιβάλλον για τις ΤΠΕ σε μια χώρα (επιχειρηματικό, ρυθμιστικό, υποδομές), την ετοιμότητα των ιδιωτών, των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων να αξιοποιήσουν δεόντως τις ΤΠΕ και, τέλος, την πραγματική χρήση των διαθέσιμων ΤΠΕ που γίνεται από κάθε κράτος.

Η έκθεση -που θεωρείται η κυριότερη διεθνώς στο είδος της- υπογραμμίζει τη δυνατότητα των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) να μετασχηματίσουν μια κοινωνία και μια οικονομία μέσα στην επόμενη δεκαετία μέσω εκσυγχρονισμού των δομών και αλλεπάλληλων καινοτομιών.

Ο δήμαρχος που έκανε... βαρκάδα με τον Γιούρι Γκαγκάριν

«Ήταν πάντοτε με ένα χαμόγελο στα χείλη, παρότι ζωντανός θρύλος…». Αυτή ήταν η πιο δυνατή εντύπωση που έμεινε στο παιδικό μυαλό του 50χρονου σήμερα Ηλία Ιωαννάκη, δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, από τη σύντομη συνάντησή του με το θρυλικό Γιούρι Γκαγκάριν (στη φώτο τον βλέπετε μπροστά από την Ακρόπολη κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα στις 12-13 Φεβρουαρίου 1962, όπου έγινε επίσημος δημότης Αθηναίων και κατά τη συνάντησή του με τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ).

Ο εξάχρονος, τότε, Ηλίας Ιωαννάκης ήταν ένα από τα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που θα στριμώχνονταν για ώρες στην ουρά για ένα αυτόγραφο, μία χειραψία, έστω ένα χαμόγελο, μία κουβέντα από τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο Διάστημα. Ο ίδιος, πάντως, είχε τη μοναδική τύχη να βρεθεί μαζί του πάνω σε μια… βάρκα, στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας και να τον συναντήσει από κοντά.

«Ήταν το 1966, αν δεν κάνω λάθος, που ο Γκαγκάριν φιλοξενείτο στο δήμο της Σωζόπολης της Βουλγαρίας. Ο δήμαρχος που τον φιλοξενούσε, ο Νικόλαος Κοστώφ, ήταν ντόπιος, με ρίζες από την Ελλάδα. Εγώ με τον πατέρα μου βρεθήκαμε μαζί με τον Γκαγκάριν πάνω σε μια βάρκα, σε μια ξενάγηση που τού έκαναν στα ανοιχτά. Μου έκανε εντύπωση γιατί μας είχαν πει ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο Διάστημα», λέει ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών.

Ο κ. Ιωαννάκης με την οικογένειά του διέμεναν εκείνη την εποχή στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας και κάθε καλοκαίρι πήγαιναν για μπάνια στη Σωζόπολη. Ένα από αυτά τα καλοκαίρια ήταν που δόθηκε η αφορμή για τη συνάντησή του με το θρύλο των παιδικών του ονείρων. Ο ίδιος επαναπατρίστηκε το 1980 στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν ξέχασε αυτή την παιδική εμπειρία του. Θυμάται ότι ο Σοβιετικός ταγματάρχης ήταν πρόσχαρος, μονίμως χαμογελαστός, προσιτός, εξαιρετικά φιλικός και μιλούσε με όλους κατά τη διάρκεια της βαρκάδας.

«Ο Γκαγκάριν ήταν ένας θρύλος σε όλο το πρώην ανατολικό μπλοκ και στα σχολεία μας δίδασκαν το επίτευγμά του. Θυμάμαι πως την ημέρα που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με τη δοκιμή ενός αεροσκάφους, κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους», προσθέτει ο δήμαρχος.

Πενήντα χρόνια μετά την ιστορική πτήση του πρώτου κοσμοναύτη, Γιούρι Γκαγκάριν, φωτογραφικές εκθέσεις διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ρωσικού προξενείου, με θέμα «Ο δρόμος προς το Διάστημα».

Ο θρύλος της αστροναυτικής μετά τον άθλο του είχε επισκεφθεί, στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας που είχε οργανώσει το σοβιετικό καθεστώς, 30 χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα και είχε γίνει δεκτός από τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Επισκέφθηκε την Ακρόπολη και έγινε επίτιμος δημότης Αθηνών. Πλάνα από αυτή την ιστορική επίσκεψη προβάλλονται σε οθόνη στο Πολεμικό Μουσείο, μαζί με στιγμιότυπα από την εκπαίδευση, την προετοιμασία και τη διαστημική του πτήση, ενώ τους τοίχους κοσμούν φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του, την επαγγελματική του σταδιοδρομία και τις επαφές του με ηγέτες της εποχής.

Το επίτευγμα του Γιούρι Γκαγκάριν

Στις 12 Απριλίου του 1961, στις 9.07 π.μ. (6.07 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς), ένας πύραυλος ύψους 39 μέτρων και 287 τόνων, με κινητήρες συνολικής ισχύος 20 εκατομμυρίων ίππων, μετέφερε στο Διάστημα το διαστημόπλοιο «Βοστόκ», με κυβερνήτη το σοβιετικό ταγματάρχη, Γιούρι Αλεξέγεβιτς Γκαγκάριν. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που θα επιχειρούσε μια πλήρη περιστροφή της Γης σε τροχιά, ο πρώτος άνθρωπος που πήγαινε στο Διάστημα.

Το «Βοστόκ» έκανε το γύρο της Γης σε 90 λεπτά. Παίρνοντας θέση για την προσγείωση και χρησιμοποιώντας τον ήλιο ως σημείο αναφοράς, το διαστημόπλοιο άρχισε να κατεβαίνει ορμητικά. Η κάψουλα δεν αποσυνδέθηκε πλήρως, αλλά ευτυχώς μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα κάηκαν τα αρθρώματα και τα καλώδια, απομακρύνοντας την απειλή της καταστροφής.

Ο Γκαγκάριν προσεδαφίστηκε τελικά, έπειτα από 108 λεπτά πτήσης, με αλεξίπτωτο και όχι μέσα στο διαστημόπλοιο, όπως μεταδόθηκε τότε, σκόπιμα, από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. Η αλήθεια αποσιωπήθηκε για μεγάλο διάστημα, επειδή προβλεπόταν, στο μέλλον, οι κοσμοναύτες να προσγειώνονται μέσα στην κάψουλα. Ωστόσο, οι Σοβιετικοί τεχνικοί ασφαλείας, στην περίπτωση του Γκαγκάριν, είχαν κρίνει ασφαλέστερη την προσεδάφισή του με τον τρόπο που έγινε.

Στις 10.55, ο Γκαγκάριν πάτησε στο χώμα του χωριού Σμέλοβκα, της περιοχής Σαρατόφ, μπροστά στα μάτια μιας κατάπληκτης αγρότισσας και της κόρης της. Χωρικοί, που είχαν ενημερωθεί από το ραδιόφωνο, έτρεξαν προς το μέρος του και τον αναγνώρισαν. «Είμαι δικός σας, μη φοβάστε, ελάτε εδώ», τους φώναξε ο ήρωας της ΕΣΣΔ.

Από τα επίσημα δεδομένα της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας, FAI, το μήκος της διαδρομής έφτασε τα 40.868 χιλιόμετρα, η μεγαλύτερη ταχύτητα πτήσης στα 28.260 χιλιόμετρα την ώρα, και το μεγαλύτερο ύψος πτήσης τα 327 χιλιόμετρα. Ο τελευταίος αριθμός δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα. Κανένας δεν πέταξε με μονοθέσιο διαστημόπλοιο πιο ψηλά από τον Γιούρι Γκαγκάριν !

«Σήμερα, οι σύγχρονοι κοσμοναύτες παραμένουν πολύ περισσότερο στο Διάστημα, μέχρι και μήνες μέσα στους διαστημικούς σταθμούς, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ο Γκαγκάριν ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο. Πολλά δεν ήταν τότε γνωστά για το Διάστημα, όπως είναι σήμερα. Συνεπώς το ταξίδι αυτό έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία και βαρύτητα γιατί ενέπνευσε και τις νέες γενιές να ακολουθήσουν τα βήματά του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής του τμήματος Αστρονομίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Σειραδάκης.

Θεσσαλονίκη: Προειδοποίηση του Λιμεναρχείου για εκδήλωση καταιγίδας στο Θερμαϊκό κόλπο

Για εκδήλωση καταιγίδας στο Θερμαϊκό κόλπο, που θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως έως και 8 μποφόρ, κατά τις επόμενες ώρες, προειδοποιεί με έκτακτη ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καλεί τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

Φινλανδία: Το ένα τρίτο των ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής ήδη έχει "προ"ψηφίσει

Περίπου το ένα τρίτο των Φινλανδών, που καλούνται να ψηφίσουν στα πλαίσια των βουλευτικών εκλογών του 2011, άσκησε το δικαίωμά του ήδη πριν την επίσημη ημερομηνία της διεξαγωγής της αναμέτρησης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 31% των ψηφοφόρων (που αντιστοιχεί σε περίπου 1,3 εκατ. πολίτες) κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στις αντίστοιχα προβλεπόμενες κάλπες στο διάστημα μεταξύ 6 και 12 Απριλίου εντός της Φινλανδίας, και μεταξύ 6 και 9 Απριλίου στις πρεσβείες της χώρας σε όλον τον κόσμο, τόνισε το υπουργείο.

Τα αποτελέσματα από τις κάλπες των προψηφισάντων θα δοθεί στη δημοσιότητα μόνον μετά το πέρας της ψηφοφορίας την ερχόμενη Κυριακή στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2007, το ποσοστό των προψηφισάντων είχε φθάσει το 29,2% του εγγεγραμμένου εκλογικού σώματος, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η προσέλευση στις κάλπες αναμένεται αυξημένη φέτος εξαιτίας του αυξημένου ρεύματος που έχει το εθνικιστικό κόμμα των Αληθών Φινλανδών, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις φθάνει τα ποσοστά των τριών μεγάλων παραδοσιακών παρατάξεων.

Οι Αληθείς Φινλανδοί, που με ποσοστό 4% είχαν εξασφαλίσει 6 από τις 200 έδρες στο Κοινοβούλιο το 2007, σήμερα φέρονται να συγκεντρώνουν το 16,9% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση.

Στην ίδια σφυγμομέτρηση, η συντηρητική Εθνική Συμμαχία πιστώνεται με ποσοστό 20,2%, το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ακολουθεί με 18% και έπονται οι Κεντρώοι με 17,9%.

Ένα ιατρικό περιστατικό προκάλεσε την πρώτη προσγείωση Airbus A380 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

http://static.fsport.gr/images/airbus_2510.jpgΈναν απρόσμενο αλλά και πολύ ιδιαίτερο επισκέπτη δέχθηκε σήμερα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Πρόκειται για ένα Air bus Α380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το οποίο προσγειώθηκε εκτάκτως το μεσημέρι στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όχι εξαιτίας κάποιου τεχνικού ή άλλου προβλήματος, αλλά λόγω ιατρικού περιστατικού.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος που ανήκει στην αεροπορική εταιρία emirates, εκτελούσε την πτήση ΕΚ017 Ντουμπάι - Μάντσεστερ με 480 επιβάτες και μέλη πληρώματος. Όμως κάποιος από τους επιβάτες παρουσίασε επείγον ιατρικό πρόβλημα και ο πιλότος εκτίμησε ότι θα πρέπει να "πιάσει" στο πρώτο αεροδρόμιο που θα μπορούσε να προσγειωθεί με ασφάλεια. Έτσι επελέγη το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας το οποίο είναι πιστοποιημένο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και εγκεκριμένο από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρία, την Airbus, ως εναλλακτικό αεροδρόμιο για το A380.

Το τεραστίων διαστάσεων αεροσκάφος προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 12:23. Εκεί περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με ιατρικό προσωπικό, όπου παρέλαβε τον ασθενή και στη συνέχεια αναχώρησε για το Μάντσεστερ γύρω στις 14:20.

Το Α380 αποτελεί τη "ναυαρχίδα" της Airbus και σύμφωνα με την εταιρία είναι το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο αεροσκάφος στον κόσμο. Έχει δύο ορόφους, μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 600 επιβάτες και πλήρωμα, αλλά θέλει ειδικών προδιαγραφών αεροδρόμια για να προσγειωθεί, ενώ το κόστος του ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι η τύχη των δεξιών εφημερίδων ("δεξιά εφημερίδα" :) σαν ανέκδοτο ακούγεται): Συζητήθηκε η αίτηση πτώχευσης της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΑΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRLxi9-mHT5x2DbVUcASG0QJozl_kV_PDgwvV9zg-FwNdYZyPAKaU2QFN4AsQ_akbjZ6ick277TD80chkT8bxcQhyLmschomSlhSDIYh92oiSUYJggtWUGCJ-uz-PsUxf-opAO9FA6EBQ/s1600/apogeymatini-logo-my.pngΣυζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΕ» που εξέδιδε μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2010 την ιστορική εφημερίδα.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι της εφημερίδας οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα περίπου πέντε μηνών και τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.

Ως μάρτυρας από την πλευρά της εταιρίας κατέθεσε ο οικονομολόγος Δημήτρης Αρβανίτης, που κατ΄ εντολή του επιχειρηματία Κώστα Σαραντόπουλου, εκδότη της εφημερίδας, διενήργησε οικονομικό έλεγχο στην εφημερίδα.

Ο μάρτυρας είπε ότι η πορεία της εφημερίδας το 2010 ήταν πτωτική , τόσο σε φύλλα όσο και σε διαφήμιση κατά 40% σε σχέση με το 2009 και προσδιόρισε την ζημία σε 200.000 ευρώ μηνιαίως και σε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Είπε επίσης ο κ. Αρβανίτης ότι εκπονήθηκε σχέδιο αναδιάρθρωσης της εφημερίδας που ωστόσο δεν ευοδώθηκε καθώς η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει στην εταιρεία δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Η διευθύντρια της εφημερίδας Γιώτα Αντωνοπούλου, που κατέθεσε από την πλευρά των εργαζομένων, χαρακτήρισε «δόλια και προσχηματική» την κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καθώς όπως είπε «ο κ. Σαραντόπουλος γνώριζε ότι η Εθνική Τράπεζα θα αρνιόταν τη χορήγηση δανείου, αφού το ακίνητο που επρόκειτο να υποθηκεύσει ήταν αυθαίρετο».

Όπως ανέφερε η μάρτυρας ο επιχειρηματίας θέλησε να απαλλαγεί από τα βάρη της εφημερίδας ανέξοδα «κρατώντας όμως τον τίτλο της που είναι ενεχυροδανεισμένος στην Εθνική Τράπεζα».

Η κ. Αντωνοπούλου κατέθεσε επίσης ότι έχει γίνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ «καθώς η εταιρεία εμφανιζόταν να έχει διπλό ταμείο» και ανέφερε ότι ποσά έχουν καταλήξει σε προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Σαραντόπουλου και μελών της οικογένειας του χωρίς να εμφανιστούν στο ταμείο της εφημερίδας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.

Γάτες οι Ισπανοί που θα τσιμπήσουν 13 δις από τους Κινέζους... εμείς είμασταν οι "έξυπνοι" και τ' απορρίψαμε για να πάμε μια ώρα αρχύτερα ΔΝΤ

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsTuRcbU3ix31nG2baeX0aPx07cyvErY3vvqOfn2DEdYjMDnW30Q&t=1Κινέζοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του ταμείου διαχείρισης της εθνικής περιουσίας της Κίνας, της "Κινεζικής Επενδυτικής Εταιρείας", ενδέχεται να ενισχύσουν με το ποσό των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις ισπανικές τράπεζες, ανέφερε σήμερα στη Μαδρίτη μία κυβερνητική πηγή, πολύ λίγο αφότου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας συναντήθηκε, στο Πεκίνο, με τις αρχές του οικονομικού τομέα.

Οι ανησυχίες που προκαλεί η καθυστέρηση στην ανακεφαλαιοποίηση μερικών ταμιευτηρίων της Ισπανίας -- τα οποία ζημιώθηκαν πολύ από τη "φούσκα" στην αγορά των ισπανικών ακινήτων --, επισκιάζουν τις προσπάθειες στην ευρωζώνη να πεισθούν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές ότι "δεν συντρέχει λόγος συνολικότερης και δραστικότερης λύσης γιά τον εξωτερικό δανεισμό" των μελών της με οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα.

Υπάρχουν πληροφορίες που διαρρέουν ότι το ισπανικό τραπεζικό σύστημα χρειάζεται άμεσα την ενίσχυσή του με 15 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να ανταποκρίνεται πράγματι στις νέες προδιαγραφές για τα τεστ αντοχής των τραπεζικών ιδρυμάτων. Υπάρχουν στην Ισπανία εκτιμήσεις περί του ότι το ποσό αυτό, δεδομένης της έκτασης της "φούσκας" στην κτηματομεσιτική αγορά της Ισπανίας, "δεν μπορεί να υπολείπεται των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ".

Ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας περιοδεύει στην Κίνα και στη Σιγκαπούρη σε μία κίνηση που αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ισπανία, καθώς και στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα κρατικά ομόλογα της Ισπανίας. Όσον αφορά τα τελευταία, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την ίδια την κινεζική κυβέρνηση, χωρίς όμως να αναφέρεται μέχρις ώρας κάποιο ποσό δανεισμού αυτής της μορφής.

Όσον αφορά ειδικά την Κινεζική Επενδυτική Εταιρεία, με εκπροσώπους της οποίας ο πρωθυπουργός Θαπατέρο συναντήθηκε το πρωί σήμερα, φημολογείται ότι προτίθεται να επενδύσει στην Ισπανία εννέα δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τα τέλη του 2010 το κόστος δανεισμού της Ισπανίας αυξάνεται, καθώς οι χρηματαγορές "φοβούνται" το υπέρογκο ισπανικό εξωτερικό χρέος. Αυτούς ακριβώς τους φόβους η κυβέρνηση Θαπατέρο επιχειρεί να διασκεδάσει, με μέτρα λιτότητας και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό.

Τον τσάκισε τον Μαντέλη η δικαιοσύνη!!! 3 ολόκληρα χρόνια φυλακή, για ψευδές πόθεν έσχες... με αναστολή εννοείται

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-GQxXhyphenhyphenXA5_P-g97SK6z0XQNUXncJRuc6KoYKoprTIUK6ZvZtZ_j4R3pFPNJIsRDoIekepeh4aF7AN5UQLf5hoIZBUgirofQDwgGfWahp7H1X3DFUfYT0sIO4DE2vOVYPNtbPomtORKE/s1600/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82+%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpg Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη (στη φώτο τον βλέπετε μαζί με τον Λοβέρδο να χαιρετάνε τον Κόκκαλη) για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», τα έτη 2006 και 2007.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/01/gap-balyrakis-tsoykatos.jpgΗ Εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γίνονταν δεκτή, ο Τάσος Μαντέλης θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή. Παρόλα αυτά το Δικαστήριο του έβαλε μόνο 3 χρόνια με αναστολή μιας και προφανώς θεώρησαν ότι ούτε καν ο Μαντέλης δεν αξίζει να μπει φυλακή...

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό και παρεπόμενη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: Νέες μετρήσεις ραδιενέργειας στην Ελλάδα. Κανένας κίνδυνος για την υγεία ή το περιβάλλον

http://static.madata.gr/files/eeae_812979526.jpgΗ Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ΕΕΑΕ, ανακοίνωσε πως εξαιρετικά μικρές συγκεντρώσεις ραδιενέργειας, οι οποίες δεν ενέχουν κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον, εξακολουθούν να ανιχνεύονται σε δείγματα προερχόμενα από την πλήρη περιβαλλοντική αλυσίδα, αέρας, νερό της βροχής, χόρτα, γάλα και κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, στο διάστημα από 24 Μαρτίου έως 10 Απριλίου, τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν σε περιβαλλοντικά δείγματα, παρουσίασαν διακυμάνσεις, παραμένοντας, σε κάθε περίπτωση, πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας. Εξαιτίας των πολύ χαμηλών ποσοτήτων ραδιενέργειας, επισημαίνεται, δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας, όπως αυτά καταγράφονται από τους σταθμούς έγκαιρης ειδοποίησης του τηλεμετρικού δικτύου ελέγχου ραδιενέργειας περιβάλλοντος.

Οι λεπτομερείς εργαστηριακές μετρήσεις των περιβαλλοντικών δειγμάτων πραγματοποιούνται από την ΕΕΑΕ μαζί με το Δίκτυο των Συνεργαζομένων Εργαστηρίων, και ειδικότερα το Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", το Εργαστήριο του Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των μετρήσεων, που είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (www.eeae.gr), έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως στην ΕΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ΔΟΑΕ, πρακτική που ακολουθούν και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΕΕΑΕ είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της πέμπτης Απολογιστικής Συνεδρίασης της Διεθνούς Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Βιέννη, από τις 4 έως τις 14 Απριλίου 2011, να παρουσιάσει συνολικά τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν στη χώρα μας μετά το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, αλλά και να ενημερωθεί για τις αντίστοιχες δράσεις άλλων χωρών.

Κύπρος: Εκπρόσωποι Ε/Κ και Τ/Κ κομμάτων συζήτησαν για την ΑΟΖ

Το θέμα "Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη" (ΑΟΖ) συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση στο "Λήδρα Πάλας" μεταξύ εκπροσώπων Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν,"η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ανήκει στην Ε/Κ και Τ/Κ κοινότητα,περιλαμβανομένων των Αρμένιων, Μαρωνιτών και Λατίνων". Είναι πολύ φυσιολογικό για τον Κυπριακό λαό να αναζητούν φυσικούς πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, προστίθεται.

"Τα οφέλη των φυσικών πόρων πρέπει να προκύπτουν για όλους τους Κυπρίους και να μπορούν να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού", σημειώνεται στο ανακοινωθέν, το οποίο διάβασε η πρέσβειρα της Σλοβακίας Αννα Τουρενίκοβα,υπό τη αιγίδα της οποίας τελούν οι συναντήσεις.

Η επόμενη συνάντηση των πολιτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 15ης Ιουνίου στο "Λήδρα Πάλας".

Ο επικεφαλής της πυρην. ενέργειας της Ρωσίας λέει ότι οι ιαπωνικές αρχές υπερβάλλουν για το μέγεθος της πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία.

http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/english/update/images/13_35_n_l.jpg Οι ιαπωνικές αρχές υπερβάλλουν όσον αφορά το μέγεθος της πυρηνικής καταστροφής της χώρας ώστε να δοθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες μια διέξοδος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγένκο.


"Είναι δύσκολο για μένα να εκτιμήσω γιατί οι ιάπωνες συνάδελφοι πήραν αυτήν την απόφαση. Υποπτεύομαι ότι αυτό είναι περισσότερο ένα οικονομικό ζήτημα παρά ένα πυρηνικό", σημείωσε ο Σεργκέι Κιριγένκο στο περιθώριο μιας διμερούς συνάντησης μεταξύ του ρώσου προέδρου και του ινδού πρωθυπουργού ενόψει συνόδου των μεγάλων αναπτυσσόμενων οικονομιών στη νότια Κίνα.

Οι ιάπωνες αξιωματούχοι αναβάθμισαν χθες τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα στην ανώτατη βαθμίδα, στο επίπεδο 7, τοποθετώντας την σε επίπεδο ανάλογο με την καταστροφή του Τσερνόμπιλ--τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο.

"Υποθέτω ότι ίσως αυτό να συνδέεται με τον όρο ανωτέρα βία όσον αφορά τις ασφάλειες. Εγώ θα έδινα προσοχή σε αυτό. Είναι λίγο περίεργο", σημείωσε ο Κιριγένκο.

Μήπως πρέπει να ρίχνετε αλλού τα μπινελίκια σας;

Μήπως όταν πηγαίνετε για βενζίνη δεν πρέπει να ρίχνετε τα μπινελίκια σας στον βενζινά, αλλά κάπου αλλού;...:


Αύξηση 800%... αυτή είναι η διαφορά Παπανδρέου-Καραμανλή

12.04.2011
Επιτόκιο έντοκων γραμματίων 4,80%

Το επιτόκιο κατά τη δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων σημείωσε σήμερα μικρή αύξηση στο 4,80%. Από τη δημοπρασία το Δημόσιο άντλησε συνολικά κεφάλαια 1,625 δισ. ευρώ. Τον περασμένο μήνα, ο ΟΔΔΗΧ διέθεσε έντοκα γραμμάτια διάρκειας έξι μηνών ύψους 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,75%, 11 μονάδες βάσης υψηλότερο σε σχέση με την έκδοση του Φεβρουαρίου. Ο συντελεστής κάλυψης της έκδοσης είχε διαμορφωθεί στο 3,6.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4626394

14.10.2009
Επιτόκιο έντοκων γραμματίων 0.59%!!!

Από τα έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων που δημοπρατήθηκαν χθες, το Δημόσιο δανείστηκε συνολικά 1,04 δισ. ευρώ (ζητούσε 800 εκατ. ευρώ και έγιναν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές 240 εκατ. ευρώ). Η απόδοση των γραμματίων αυτών διαμορφώθηκε στο 0,59% από 0,91% που ήταν η απόδοση των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων που είχαν δημοπρατηθεί τον Ιούλιο του 2009, ενώ οι προσφορές που κατατέθηκαν ανήλθαν στα 4,795 δισ. ευρώ, δηλαδή το ζητούμενο ποσό υπερκαλύφθηκε κατά 5,99 φορές.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_14/10/2009_333211

Ανίκανος... ή αποτυχημένος; Έχει καμία διαφορά;

thumb«”Η έλλειψη μητρώου για τις ακριβείς συμμετοχές του κράτους στα ακίνητα και τη γη αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα. Η θέσπισή του θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να ξεκινήσει η ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα” σημειώνει το περιοδικό. Και καταλήγει:

“Όλα αυτά προϋποθέτουν μια σθεναρή ηγεσία και ο κ. Παπανδρέου είναι, στα μάτια πολλών, ανίκανος να ανταποκριθεί σε αυτό”».

Το παραπάνω απόσπασμα από άρθρο του Economist, με τίτλο «The labours of austerity» («Οι ωδίνες της λιτότητας»), διαβάσαμε στο ηλεκτρονικό Βήμα σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα και απορήσαμε: Είναι δυνατόν ένα έντυπο αυτού του μεγέθους και ειδικού βάρους να χαρακτηρίζει έναν πρωθυπουργό «ανίκανο», έστω κι αν αποδίδει σε «τρίτους» αυτόν τον βαρύ χαρακτηρισμό;

Τα πράγματα ωστόσο δεν ήταν ακριβώς έτσι, καθώς η φράση «All this requires firm leadership, however, and Mr Papandreou is, in the eyes of many, failing to provide it» θα μεταφραζόταν ακριβέστερα ως εξής: «Όλο αυτό απαιτεί, οπωσδήποτε, σταθερή ηγεσία και ο κ. Παπανδρέου, στα μάτια πολλών, αποτυγχάνει να την παράσχει».

Τώρα βέβαια κάποιος που αποτυγχάνει να ηγηθεί με «σταθερότητα» ίσως, κατά μία εκδοχή, να μπορεί να θεωρηθεί και ανίκανος. Αυτό όμως είναι μια υπόθεση εργασίας. Το βέβαιο είναι ότι καμιά φορά τα λεξικά προκαλούν εννοιολογικά βραχυκυκλώματα… Χ.Α.

http://citizengr.wordpress.com/2011/04/12/6465/

Η Εγνατία οδός είναι το τεχνικά δυσκολότερο οδικό έργο που κατασκευάστηκε στο κόσμο

http://panos1962.files.wordpress.com/2010/03/1519.jpg?w=640&h=424https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqFWSvCnPmLsRYnfxQv2eNVUYD5FtfDNga9cTvbqyq6yqSTO_IGYiz5u3FVdmmFMkh_z3I2PBLSJgYF08kgihnQHbPVBDvZTLnDfWr2Pb4dgo4fhoWmALwzWvCxIbFA5RspsBWk4YSUvSy/s1600/%CE%95%CE%93%CE%9D%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%91+%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A34.jpgΣε 2ωρη διάλεξη του σε πολιτικούς μηχανικούς στο Imperial College του Λονδίνου, Άγγλος καθηγητής επέλεξε να παρουσιάσει πτυχές από την κατασκευή της Εγνατίας οδού. Όπως είπε ο καθηγητής:

Η Εγνατία οδός είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο στον κόσμο, ειδικότερα στο μέγεθος και τον όγκο των εδαφικών εργασιών και μαζί το πλέον φιλόδοξο έργο στον κόσμο. Κανείς άλλος δεν θα είχε την τρέλα να κάνει ένα τόσο μεγάλο έργο σε τόσο δύσκολο έδαφος όσο οι Έλληνες. Μετά τις εργασίες στο κομμάτι της Πίνδου, που ήταν και οι δυσκολότερες, οι Έλληνες έγιναν οι καλύτεροι μηχανικοί στον κόσμο στα γεωτεχνικά έργα και στην εκσκαφή τούνελ. Για τους ειδικούς πρόκειται για ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό έργο μιας και συνεχώς εναλλhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiGQhdD0-_9B3JDWGBK497LWcbYq8DpRvZ1MWd8CSvh3HyJJPC5mADz-RniCQ3pdM5o0tpB4XQ2taU8n3e15Zh0eBRdiHXAqNk06PET4d5Cox3vJyfcEc4K1Z5cqgdi6c0vLyER2bfRwg/s400/egnatia-2άσσονται τούνελ με γέφυρες. Τέτοιο έργο με τόσα πολλά τούνελ και γέφυρες σε τόση απόσταση δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αλλού στον κόσμο.”

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σημερινές δυσκολίες: “Οι μηχανικοί που απασχολήθηκαν στην Εγνατία οδό ήταν νεότατοι, πιθανόν μόλις είχαν αποφοιτήσει. Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΦΥΣΙΚΑ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ. ΟΠΟΤΕ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΝ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ... ΑΝ,ΦΥΣΙΚΑ, ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΤΕ.

Μιχάλης

ΥΓ. Επίσης σε μια άλλη διάλεξη που έκαναν ειδικοί από το Crown Estate, που ουσιαστικά είναι υπεύθυνο και “για τις θαλάσσιες εκτάσεις υπό την υφαλοκρηπίδα της Βρετανίας” που εκτείνεται κανονικά στα 12 μίλια και εκμεταλλεύεται με σκοπό την παραγωγή ενέργειας, προβλήθηκαν slide που έδειχναν ότι το Αιγαίο θα είχε πολύ μεγάλη αποδοτικότητα στην Αιολική ενέργεια, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ίση με αυτή που θέλει να εκμεταλλευτεί η Βρετανία.

Έσκισε όλα τα καλσόν του ο μεγαλύτερος λαϊκιστής της Βουλής... ο Καστανίδης εννοείται

[ΣΣ. Η είδηση είναι από το ΑΠΕ... άρα 12 γραμμές για το τι είπε ο Παυλόπουλος... 22 γραμμές για το τι είπε ο Καρατζαφέρης και 30 γραμμές για το τι είπε ο Καστανίδης και εννοείται ότι αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης προηγούνται στο κείμενο αυτών που είπε ο Παυλόπουλος ;)]

Εξηγήσεις από τη SIEMENS θα ζητήσει η κυβέρνηση, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης. Αντεγκλήσεις στην Βουλή


Μέχρι το τέλος Μαΐου θα επιβληθούν από το ελληνικό κράτος πρόστιμα στη γερμανική εταιρεία Siemens για παραβίαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αυτό γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, μιλώντας επί του τροποποιημένου νόμου για την ευθύνη υπουργών, προσδιορίζοντας ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα αποσταλεί από τον ίδιο επιστολή στη γερμανική εταιρεία προκειμένου εντός δεκαπενθήμερου δοθούν από τους υπευθύνους εξηγήσεις στον ίδιο, αλλά στον υπουργό Ανάπτυξης.

[ΣΣ. Προσέξτε τώρα τον λαϊκισμό Καστανίδη: Χωρίς να έχουν δώσει εξηγήσεις οι Γερμανοί της Siemens, προαναγγέλει πρόστιμο... και όχι μόνο αυτό αλλά λέει ότι πρόστιμο θα επιβληθεί ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου!!!απόλυτο λαϊκιστή Μιλάμε για τον που με άλλα λόγια λέει ότι ακόμα και αν, υποθετικά μιλάμε και δεν πρόκειται να γίνει, αθωωθεί η Siemens από το δικαστήριο, ο λαϊκιστής θα τους βάλει πρόστιμο!!!

Στη συνέχεια γενίκευσε το πράγμα σε ένα ντελίριο λαϊκισμού και επιτέθηκε γενικά στους Γερμανούς... ξέχασε μόνο να πάρει πίσω το κατοχικό δάνειο...]

"Η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης. Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο", είπε ο λαϊκιστής υπουργός.

Επίθεση στη γερμανική δικαιοσύνη εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες για αργοπορία αποκλειστικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν η Γερμανική ήτα αυτή που συγκάλυψε ουσιαστικά τις υποθέσεις.

«Αυτά που είπατε στη Βουλή να τα πείτε και στον πρωθυπουργό να τα μεταφέρει στην κ. Μέρκελ, γιατί όταν βγαίνει συνήθως απλώς την ακούει», παρενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει", απάντησε ο υπουργός.

Η συζήτηση για τις υποθέσεις διαφθοράς, τα σκάνδαλα τα οποία βρίσκονται στη φάση της διερεύνησης, αλλά και τις υποθέσεις που έχουν κλείσει λόγω παρέλευσης της αποσβεστικής προθεσμίας, κυριάρχησαν στον πολιτικό διάλογο και ανέβασαν το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης.

Τους τόνους ανέβασε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που χαρακτήρισε το συζητούμενο νομοσχέδιο ως «δήλωση έκτακτης μετάνοιας με καθυστέρηση 10 ετών», ενώ κατηγόρησε ευθέως τα δύο μεγάλα κόμματα ότι ευθύνονται «γιατί δεν έχει πάει κάποιος φυλακή κι ούτε πρόκειται να πάει και με τον καινούργιο νόμο».

Ο κ. Καρατζαφέρης αρνήθηκε και κατήγγειλε την διάκριση να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή μόνον ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επιμένοντας ότι αυτό δίνει την εντύπωση συμφωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση, που καταθέτει ακριβώς την ίδια πρόταση.

«Γιατί στην ειδική υποεπιτροπή εξοπλισμών οι υπόλοιποι υπουργοί; Όλοι πρέπει να πάνε στην προανακριτική, γιατί επί ΝΔ πληρώθηκαν 723 εκ. ευρώ, ενώ, όπως προκύπτει από όσα υποστηρίζει η Ferrostaal μετά το 2004 δόθηκαν μίζες 11 εκ. ευρώ. Διαφορετικά πάμε σε μία συγκάλυψη που είναι εξαιρετικά δυσάρεστη», επισήμανε ο έτερος λαϊκιστής κ. Καρατζαφέρης.

"Ό,τι πληρώθηκε από τους υπουργούς της ΝΔ ήταν όσα δρομολογήθηκαν από σύμβαση της κυβέρνησης Σημίτη, ενώ καμία αλλαγή δεν επήλθε στην αρχική σύμβαση, ούτε ένα ευρώ δεν καταβλήθηκε επιπλέον", απάντησε παρεμβαίνοντας ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Το ίδιο έγινε και με την προμήθεια του C4 I, για το οποίο ζητούνται ευθύνες από τους υπουργούς της ΝΔ, όταν εμείς απλώς πληρώναμε το νοίκι για το ΤΕΤΡΑ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συνέχισε λέγοντας ότι δεν κινείται τίποτε για την αναζήτηση αποζημιώσεων από τη Siemens, αλλά και το επαχθές χρέος που προκύπτει από τα υπερβολικά τιμήματα στα διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα, το οποίο κατά τον κ. Καρατζαφέρη είναι πάνω από 50 δισ. ευρώ.

Στο φαινόμενο της άρνησης παρουσίας του προέδρου του Αρείου Πάγου στην επιτροπή Θεσμών, αναφέρθηκε ακόμη ο κ. Καρατζαφέρης, χαρακτηρίζοντάς το ως ανησυχητικό, ενώ το απέδωσε στην αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Δικαιοσύνης και εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. "Είστε σιαμαίοι στη διαφθορά και γι’ αυτό επιβάλλεται να πάμε σε εκλογές", έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Η τιμωρία των ενόχων είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι του νόμου περί ευθύνης υπουργών ή του Συντάγματος", τόνισε στην ομιλία του ο Χάρης Καστανίδης. Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο νόμος του 2003 ήταν σαφώς καλύτερος του προηγούμενου κι ότι σίγουρα δεν ευθύνεται για την ατιμωρησία, λόγω της παρέλευσης των αποσβεστικών προθεσμιών: «Δώσαμε ευκαιρίες και αφορμές στους πολίτες να κοιτάζουν καχύποπτα τους πολιτικούς, αφού το γεγονός ότι δεν διερευνήθηκε η υπόθεση του Χρηματιστηρίου ήταν κάτι αρνητικό, όπως λάθος ήταν και ο τρόπος που κάποιοι πολιτικοί διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και των ομολόγων».

Αναφορικά με τις αλλαγές που επέρχονται στο νέο νόμο, ο υπουργός είπε ότι έχουν συμβολική, αλλά και ουσιαστική αξία και υπαγορεύονται από το αίτημα του λαού να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες ό,τι το καλύτερο κατά της διαφθοράς: "Η υποχρέωσή μας δεν σταματά εδώ, αλλά ο αγώνας είναι διαρκής για κατοχύρωση της διαφάνειας", είπε ο κ. Καστανίδης που διεφώνησε όμως σφόδρα με τη συμπεριφορά κάποιων πολιτικών «που επιδίδονται σε φρενήρη αυτοελεηνολόγηση, ενώ διαγκωνίζονται ποιος καταφερθεί με μεγαλύτερη δριμύτητα κατά του πολιτικού συστήματος».

Ο υπουργός απέδωσε όμως ευθύνες και στη Δικαιοσύνη και διαψεύδοντας οποιαδήποτε αντιπαλότητα τόνισε ότι «κάποιοι από τους ανωτάτους δικαστικούς δεν έχουν κατανοήσει ότι κατά το Σύνταγμα πρώτη εξουσία είναι η νομοθετική και υποχρεούνται να προσέρχονται όταν τους καλεί».

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Οι αντιδράσεις υπουργών στις νέες περικοπές καθώς και οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις της τελευταίας στιγμής, πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων, η δραματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας και η πολυαναμενόμενη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λεφτά δεν υπάρχουν".

"Τα δείγματα κατάρρευσης των οικονομικών του κράτους πυκνώνουν από διαφορετικές πηγές. Σε οριακό σημείο βρίσκεται ο χώρος της Υγείας, όπου μετά τη δυσπραγία σε «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», το «Αλεξάνδρα» αδυνατεί πλέον να εφημερεύσει, ελλείψει ιατρικών υλικών, εργαζόμενοι στο «Θριάσιο» έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, το ΕΚΑΒ έμεινε απλήρωτο και τρεις συναρμόδιοι γραμματείς των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Απασχόλησης διαπίστωσαν ότι η φόρμουλα Λοβέρδου για πληρωμή των προμηθευτών «είναι προβληματική». Ταυτόχρονα η υπουργός Παιδείας είπε στον πρωθυπουργό ότι είναι αδύνατον να περικόψει περισσότερο τα κονδύλια στον τομέα της, ενώ και η υπουργός Απασχόλησης διαμηνύει ότι τα 7,5 δισ. που έχει αναλάβει να εξοικονομήσει είναι στόχος υπέρ το δέον αισιόδοξος".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στα 3 δισ. ευρώ οι πρώτες επιχορηγήσεις"

"Την ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου, με κίνητρα ύψους 3 δισ. ευρώ (εκ των οποίων 2,2 δισ. ευρώ σε φορολοαπαλλαγές και 800 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις) ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρέμει την ανταρσία και εκβιάζει με εκλογές".

"Σε μονόδρομο νέων εκβιαστικών εκλογικών διλημμάτων, αυτή την φορά με στόχο τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του εν όψει κατάθεσης στη Βουλή του αποκαλούμενου «μεσοπρόθεσμου πακέτου» τον Μάιο, οδηγείται ο Πρωθυπουργός, ενώπιος ενωπίω πλέον με την αποφασισμένη να τον μαυρίσει Βάσω Παπανδρέου, 15 τουλάχιστο βουλευτές που συνασπίζονται γύρω της και με σκιώδη δύναμη κρούσης πέντε επιπλέον βουλευτών που από το Μαξίμου έχουν σημανθεί στη λίστα των επίφοβων για καταψήφιση των ισοπεδωτικών μέτρων που ήδη έχουν οριστικοποιηθεί".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χάρισε πρόστιμο ο Παπακωνσταντίνου!"

"Τελικά όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν, ήξερε πολύ καλά τί εννοούσε. Εμείς τον είχαμε... παρεξηγήσει. Προφανώς λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για κάποια παιδιά ανώτερου θεού, που με ευνοϊκές ρυθμίσεις και αποφάσεις γλιτώνουν ρήτρες για τη μη σωστή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο ελληνικό δημόσιο".

ΕΘΝΟΣ: "Ψήφο για όλα ζητάει ο Γιώργος την Παρασκευή"

"Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις θέτει κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αύριο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Ζητά ψήφο για όλα. Καθιστά σαφές το πρόγραμμα για τη σωτηρία της χώρας. Καλεί τους πάντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "π. Μάξιμος: έρχεται μέγα γεγονός την Μ. Παρασκευή στην Κάλυμνο!".

"Ο γνωστός, πλέον, στο Πανελλήνιο από τις συχνές παρουσίες του, παλαιότερα, στην Τηλεόραση αλλά και από το βιβλίο του περί Αντιχρίστου, Μοναχός Μάξιμος, πιστεύει ότι επίκεινται μεγάλα και συγκλονιστικά γεγονότα στην Κάλυμνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πάγκαλος: Μαστροποί οι πολιτικοί με πελάτες τους ψηφοφόρους τους"

"Με... χαμαιτυπείο παρομοίασε την πολιτική ζωή της χώρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να καταδείξει το «αλισβερίσι» μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων! Παράλληλα, παρομοίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τους πολιτικούς με μαστροπούς και τους ψηφοφόρους με πελάτες του εν λόγω χαμαιτυπείου, που όλοι έχουν τις ευθύνες του, αλλά σε διαφορετική αναλογία!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επίθεση της εφορίας σε 500.000 επαγγελματίες"

"Συνοπτικές διαδικασίες φορολογικού ελέγχου θα εφαρμόσουν τα Ελεγκτικά Κέντρα και οι εφορίες για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009 σε όσους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες δεν εντάχθηκαν στην πρόσφατη ρύθμιση".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι διέλυσαν την οικονομία"

"Πήρε τον κατήφορο το τελευταίο 18μηνο η ελληνική οικονομία. Η κυβέρνησις Παπανδρέου την παρέλαβε μεν σε κακή κατάσταση, αλλά την οδήγησε σε μαρασμό".

Η ΑΥΓΗ: "Αργός θάνατος με άγριες περικοπές".

"Σε ακρωτηριασμό του κοινωνικού κράτους με δραστικές περικοπές κονδυλίων οδηγεί το νέο πακέτο των 23 δισ. ευρώ. Αντιδρούν ακόμη και υπουργοί του σκληρού κυβερνητικού πυρήνα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι δασικοί χάρτες «καίνε» περιουσίες"

"Ένα θετικό γεγονός, όπως είναι η αποτύπωση και προστασία των δασικών εκτάσεων, τείνει να εξανεμίσει και ιδιωτικές περιουσίες που αποκτήθηκαν απολύτως νόμιμα. Για την ακρίβεια, η κεντρική κυβέρνηση αντί να δει συγκεκριμένα κάθε περίπτωση, ανοίγει «πόλεμο» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τελικά θύματα τους πολίτες. Εκτός και αν η κυβέρνηση βρήκε έναν ακόμη εύσχημο τρόπο να εισπράξει χρήματα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενστάσεις στο σχέδιο των 23 δισ."

"Εν μέσω ενστάσεων από την κ. Αννα Διαμαντοπούλου για τις αιτούμενες πρόσθετες περικοπές στο υπουργείο Παιδείας και της ηχηρής κριτικής της κ. Βάσως Παπανδρέου για την ασκούμενη πολιτική ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τα κυβερνητικά στελέχη για την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μία φράση του μόνο φτάνει... να μας κάνει..."

"Νέα τροφή σε κινδυνολογικά σενάρια για την Ελλάδα δίνει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που με μια φράση του «αδειάζει» όλη τη δύσκολη προσπάθεια για να αποκτήσει η χώρα φερεγγυότητα και αξιοπιστία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αύριο κληρώνει!"

"Μαζικές πωλήσεις εισηγμένων εταιρειών και ακινήτων του δημοσίου, με στόχο 15 δισ. ευρώ έως το 2013, αλλά και μεγάλες περικοπές δαπανών με μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα, τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς και την υγεία, καθώς και στις φοροαπαλλαγές, αλλά και επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και πιθανότατα επέκτασή του και στις ΔΕΚΟ, περιλαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που θα γίνουν εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου αύριο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η λαϊκή απάντηση στην κρίση κόντρα σε κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ"

"Συνέντευξη Τύπου, για την καπιταλιστική κρίση και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Το ΚΚΕ έχει προτάσεις όχι μόνο για να σταματήσει ο αντιλαϊκός κατήφορος, αλλά για να μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα, με τις συγκεκριμένες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εισοδηματικά κριτήρια και στο επίδομα ανεργίας"

"Το ενδεχόμενο μελλοντικής σύνδεσης του επιδόματος ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια εξετάζει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων ύψους 6 δισ. ευρώ, που θα αρχίσει από το ΕΚΑΣ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η απάντηση στην τρόικα"

"Ανησυχία, προβληματισμός και δυσφορία επικρατούν στις Βρυξέλλες για την πορεία που έχουν πάρει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας αλλά και τη σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να κάνει πράξη αποφάσεις που θα ανακόψουν έστω και αργά τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού του 2011".

City Press: "Επιστροφή σε παραδοσιακές αξίες"

"Έρευνα MasterCard και Focus Bari:υγεία και οικογένεια οι προτεραιότητες για τους Ελληνες. Η εργασία μέσο επιβίωσης πλέον και όχι καταξίωσης. Η κρίση αλλάζει την κοινωνική συμπεριφορά".

METRO: "Συμβασιούχοι ώρα μηδέν..."

"Σήμερα κρίνεται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αγώνας χιλιάδων συμβασιούχων για νομιμοποίηση. Πιλότος η απόφαση για όσους έχουν προσωρινές διαταγές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέες φωτιές για τη ΔΕΘ"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Δημοσιονομικά μέτρα 7-8 δισ. εντός του 2012"

"«Κλειδώνει» στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, το οποίο θα είναι εμπροσθοβαρές, καθώς σημαντικό τμήμα των νέων μέτρων θα δρομολογηθεί εντός του 2012".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βόμβα Σόιμπλε για το χρέος. Τον Ιούνιο θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις"

"Κάτι πρέπει να γίνει, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εάν η έκθεση, την οποία συντάσσουν ΕΚΤ και Κομισιόν, αποκαλύψει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με διαδικασία εξπρές ο έλεγχος των εκκρεμών φορο-υποθέσεων"

"Στο δίχτυ της εφορίας σύρονται επιχειρήσεις με υψηλές επιστροφές ΦΠΑ, κατασχεθέντα βιβλία, ουσιαστικές παραβάσεις του ΚΒΣ, όσες εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο αλλά και αυτές που δεν έκαναν χρήση του μέτρου της περαίωσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αποφάσεις τον Ιούνιο για το ελληνικό χρέος"

"Εκθεση ειδικών, που θα περιλαμβάνεται στην έκθεση προόδου της Ελλάδας, και η οποία θα καταδείξει εάν το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο, περιμένει τον Ιούνιο η γερμανική κυβέρνηση. Από τα αποτελέσματα της έκθεσης θα εξαρτηθεί, όπως επισημαίνεται, το τι θα πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση".

Το έβδομο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είχε η Ελλάδα το 2009

http://www.newsit.gr/files/Image/2010/01/08/resized/demo3_534_355.jpgΤο έβδομο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είχε η Ελλάδα το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν από τη Eurostat στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας ενέργειας

Οι ΑΠΕ κάλυψαν το 2009 το 6,1 % των ενεργειακών αναγκών της χώρας έναντι 9 % που ήταν ο μέσος όρος στην ΕΕ των 27 και ενώ ο στόχος που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του γνωστού προγράμματος 20 - 20 - 20 είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των ΑΠΕ στο 20 %.

Χειρότερες επιδόσεις από την Ελλάδα είχαν το Λουξεμβούργο, με 2,8 %, η Μ.Βρετανία (3 %), η Κύπρος (3,5 %), το Βέλγιο (3,8 %), η Ολλανδία (3,9 %), η Ιρλανδία (4,3 %) και η Τσεχία (5,7 %). Στον αντίποδα, υπάρχουν χώρες που πλησιάζουν ή έχουν ήδη υπερκαλύψει το στόχο του 20 %, δέκα χρόνια πριν από την προθεσμία επίτευξής του. Μεταξύ αυτών η Πορτογαλία (19 %), η Φινλανδία (23,2 %), η Αυστρία (27,3 %), η Σουηδία (34,4 %), η Λετονία (36,2 %) η Νορβηγία (42,4 %).

Η χώρα μας εμφανίζει επίσης ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εξάρτησης από το πετρέλαιο, (55 %, ποσοστό που είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά τη Μάλτα, την Κύπρο και το Λουξεμβούργο). Η «πίτα» των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας περιλαμβάνει επίσης φυσικό αέριο (ποσοστό 9,7 %) και στερεά καύσιμα (κυρίως λιγνίτης, 27,5 %).

Σημειώνεται ότι ο δεσμευτικός στόχος για τη χώρα μας ως προς τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο, όπως τέθηκε από την ΕΕ, ήταν 18 % αλλά με απόφαση της κυβέρνησης ο πήχυς τέθηκε ψηλότερα, στο 20 %. Ο «οδικός χάρτης» για την επίτευξη του στόχου σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους 22,2 δις. ευρώ στον ενεργειακό τομέα, στη δεκαετία 2010 - 2020. Από αυτά 2,1 δις. ευρώ προϋπολογίζονται για νέες λιγνιτικές μονάδες μειωμένων εκπομπών, 3,3 δις. για μονάδες φυσικού αερίου ενώ η μερίδα του λέοντος εκτιμάται ότι θα αφορά επενδύσεις σε ΑΠΕ: 16,5 δις. για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (7 δις. για αιολικά, 5,5 δις. για φωτοβολταϊκά, 1,6 δις. για αντλιοταμίευση, 1,1 δις. για ηλιακή ψύξη / θέρμανση, 0.5 δις. για βιομάζα) και 5 δις. για επέκταση / ενίσχυση των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Ενέργειας η ΕΕ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη χρησιμότητα των «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης οι οποίοι επιτρέπουν στους καταναλωτές να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι καταναλώνουν και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για διαφοροποίηση των τιμολογίων ρεύματος στη διάρκεια του 24ώρου.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, η επιχείρηση προωθεί την εγκατάσταση 60.000 "έξυπνων μετρητών" στους μεγάλους πελάτες Χαμηλής Τάσης με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και άλλων 160.000 έξυπνων μετρητών σε οικιακούς πελάτες στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Δηλ. για να καταλάβω: Ο Πάγκαλος θεωρεί τον εαυτόν του μαστρωπό; Πόσο ακόμα θα πέσει το επίπεδο του δημοσίου λόγου;

http://blogs.seattleweekly.com/dailyweekly/Pimp.jpgΕρωτώμενος ο Πάγκαλος για τη γνωστή φράση "μαζί τα φάγαμε" προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και παρομοίασε τον εαυτόν του σαν μαστρωπό, νταβατζή κατά το κοινώς λεγόμενο, και όσους ζητούσαν διορισμούς, σαν λιγούρια που επισκέπτονται τον οίκο ανοχής για να ρίξουν κι αυτοί κανα... Διαβάστε τη νέα δήλωσή του:

« αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών. Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό,Οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. Τους ψήφιζαν (ΣΣ. Προσέξτε την φράση: Τους άλλους ψήφιζαν για ρουσφέτια... ενώ αυτόν τον ψήφιζαν πχ. για να πάρει ο αέρας τη σημαία στα Ίμια ή για να παραδώσει τον Οτσαλάν στους Τούρκους) γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους... διαφορετική ευθύνη έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει τον διορισμό του παιδιού του. Άλλη η ευθύνη του μαστρωπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου»

Μιχελάκης για τη λήψη νέων μέτρων και τη σεναριολογία περί εκλογών. "Λαγός στα επώδυνα, χελώνα στις μεταρρυθμίσεις" η κυβέρνηση, τόνισε

http://www.skai.gr/files/temp/5EF835198547B5E7E8FA8E4A39CC9BD8.jpgΕπίθεση στην κυβέρνηση ενόψει της λήψης νέων οικονομικών μέτρων εξαπέλυσε η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι αναβάλλει την ψήφιση νέων μέτρων για τις αρχές Ιουνίου, δήλωσε ότι «μπορεί με αυτό να βοηθήσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κάνουν Πάσχα στις περιφέρειές τους, όμως η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δεν αναθεωρεί, απλώς αναβάλλει τα επώδυνα».

Ο κ. Μιχελάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν πήρε μέτρα όταν έπρεπε, δεν δανείστηκε φθηνά όταν μπορούσε, σταμάτησε τις αποκρατικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η ΝΔ, κατήργησε τον αναπτυξιακό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, ακύρωσε τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και ενώ, αύξησε φόρους και μείωσε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, κινήθηκε «με ρυθμούς χελώνας» σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Δηλαδή η κυβέρνηση Παπανδρέου στα επώδυνα γίνεται λαγός και στις μεταρρυθμίσεις μεταμορφώνεται σε χελώνα. Σε ελάχιστο χρόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό πρότυπο αναξιοπιστίας, υποκρισίας και αναποτελεσματικότητας», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Σε ερώτηση αν και η ΝΔ θα αλλάξει την ημερομηνία παρουσίασης του δικού της οικονομικού προγράμματος απάντησε πως «εμείς δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε και δεν μας αφορά αυτή η ιστορία».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου σε δηλώσεις της στο site του Βήματος είπε πως θεωρεί ότι «αν είχαμε δράσει έγκαιρα θα είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος όσων ακολούθησαν» αλλά και ότι «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων».

Ερωτηθείς για τα περί αναδιάρθρωσης παρέπεμψε σε χθεσινή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για εκλογές. «Το θέμα των πρόωρων εκλογών μπορεί να το αποφασίσει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Καλοδεχούμενες όποτε κι αν γίνουν», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ενώ, σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επαναφέρει, διαψεύδει και ξαναεπαναφέρει το σενάριο των πρόωρων εκλογών ως μέσο απεγκλωβισμού από «τα αδιέξοδα της πολιτικής της».

ΕΕ: Πρόστιμα 315,2 εκ. ευρώ στις Unilever και Procter & Gamble για καρτέλ στις τιμές απορρυπαντικών σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα

http://www.environmentalleader.com/wp-content/uploads/yapb_cache/pg_unilever.2z5qgfed9omc488wgc4kowsoo.5r15frdicg4kos40gwk400wsw.th.jpegΠρόστιμο ύψους 315,2 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις μεγάλες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων Unilever και Procter & Gamble για εναρμονισμένη πρακτική στον καθορισμό των τιμών των απορρυπαντικών σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στη γερμανική εταιρία Henkel, η οποία ειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το καρτέλ στον κλάδο των απορρυπαντικών, δεν επιβλήθηκε πρόστιμο.

Το πρόστιμο για την Unilever ορίσθηκε σε 104 εκατ. ευρώ και για την P & G στα 211,2 εκατ. ευρώ.

Το καρτέλ λειτουργούσε - πέραν της Ελλάδας - στο Βέλγιο, τη Γαλλία, της Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ολλανδία στην περίοδο από το 2002 έως το 2005.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μείωσε κατά 10% τα πρόστιμα ως αντάλλαγμα στην παραδοχή των εταιριών ότι συμμετείχαν στο καρτέλ.

"Αναγνωρίζοντας τη συμμετοχή τους στο καρτέλ, οι εταιρίες κατέστησαν δυνατή την ομαλή ολοκλήρωση της έρευνας από την Επιτροπή", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό κ. Χοακίν Αλμούνια.

Μελέτες για την ηχορύπανση στην Περιφέρεια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL4UNjabG__V0Huwjck7HuANExVbiHakeuOZ05QGXatLB5XkvffUYkvvBgWLV0wq1DlJlxEQdVY247sDhThTM82gWjE3omp6gXceXFqFKAL7YWoo91p6mDvwxJXNbDgdw1BeKkbFwmmEbW/s1600/HXO.jpg[Διαβάστε κι αυτό για την ηχορύπανση (1,5 εκατ. έτη υγιούς ζωής χάνονται από την ηχορύπανση κάθε χρόνο στην Ευρώπη... από τη μόλυση του αέρα χάνονται μόνο 4,5 εκατ.) που είναι σημαντικό θέμα, αλλά στην Ελλάδα κυριαρχεί το "με τι ασχολείσαι τώρα ρε φίλε..."]

Σε διεθνείς διαγωνισμούς για την χαρτογράφηση θορύβου σε μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σπηλιόπουλου, για το πρόβλημα της ηχορύπανσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, απέστειλε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο υπενθυμίζει ότι σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας, προβλέπεται η εκπόνηση μελετών χαρτογράφησης και σχεδίων δράσης για μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα της χώρας, μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, μεγάλα σιδηροδρομικά δίκτυα και μεγάλα αεροδρόμια.

Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες Αττική Οδός-Εγνατία Οδός-Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Παράλληλα, έχουν προκηρυχθεί πέντε ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιολόγηση περιβαλλοντικού θορύβου στα πολεοδομικά συγκροτήματα Πάτρας, Λάρισας και Βόλου, Ηρακλείου Κρήτης και Χανίων, Ιωαννίνων και Καβάλας, Κέρκυρας και Αγρινίου.

Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενημερώνει επίσης ο κ. Μοραΐτης, θα προκηρυχθούν οκτώ ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί για τη χαρτογράφηση θορύβου και την εκπόνηση σχεδίων δράσης στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του Πειραιά, της ευρύτερης περιοχής του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης καθώς και του πολεοδομικού συγκροτήματος των Σερρών. Τα έργα αυτά έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη-Άξονας Προτεραιότητας 6".

Με αξιοποίηση κονδυλίων των Β΄ και Γ΄ ΚΠΣ έχει χαρτογραφηθεί ο οδικός κυκλοφοριακός θόρυβος σε 40 μεγάλες πόλεις, και έχουν εκπονηθεί μελέτες θορύβου σε 12 επιβαρημένες περιοχές της χώρας.

Στην ερώτησή του ο κ. Σπηλιόπουλος επεσήμαινε ότι υπάρχουν μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας έχουν παρατηρηθεί σημαντικές παρενέργειες στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, εξαιτίας της ηχορύπανσης. Ζητούσε δε μέτρα για την πρόληψη και τον περιορισμό της ηχορύπανσης, επισημαίνοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα, θεωρώντας τα επίπεδα θορύβου που παράγει ο λαός μιας χώρας ως έναν από τους δείκτες αξιολόγησης του κοινωνικού και πολιτισμικού επιπέδου αυτής της χώρας.

Κύπρος:Επιστολή Δημάρχου Αμμοχώστου στον Τ. Ερντογάν

http://www.philenews.com/main/data/2011/03/08/2011_03_08_02_09_22__785d9b1931754f4ab04342c5a2094f54.jpgΕπιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου έστειλε ο δήμαρχος της Αλέξης Γαλανός.

«Η επιστροφή σε ολόκληρη την Αμμόχωστο, των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων νόμιμων κατοίκων της, στη βάση των προνοιών των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα συνέβαλλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού και θα αποδείκνυε στην πράξη πως είναι δυνατή όχι μόνο η αρμονική συμβίωση μεταξύ τους, αλλά και η συνεργασία τους προς όφελος του λαού και της κοινής τους πατρίδας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ο κ. Γαλανός.

Στην επιστολή ο κ. Γαλανός ζητά, μεταξύ άλλων, την έναρξη της διαδικασίας απόδοσης της Αμμοχώστου, ξεκινώντας σε πρώτο στάδιο με την περίκλειστη περιοχή και την είσοδο εμπειρογνωμόνων από τα ΗΕ και την ΕΕ, οι οποίοι να προβούν σε μελέτη για την επανεγκατάσταση και επιστροφή των κατοίκων.

Ο δήμαρχος Αμμοχώστου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή, που έστειλε τον περασμένο Ιανουάριο, διευκρινίζοντας

ότι δεν επεδίωξε να δημοσιοποιήσει το θέμα νωρίτερα, γιατί , όπως είπε, θεώρησε ορθό να αναμένει την παρέλευση κάποιου χρόνου για να μην κατηγορηθεί ότι απέστειλε την επιστολή χάριν εντυπώσεων. Είπε επίσης ότι «βεβαίως δεν ανέμενε απάντηση από τον κ. Ερντογάν».

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα απευθύνει επιστολές στους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ, στους αξιωματούχους της ΕΕ, δηλαδή τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Ύπατη Εκπρόσωπο Κάθριν Αστον, στους «5» του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον ΓΓ του ΟΗΕ και στον Πάπα.

Στις επιστολές, όπως είπε ο κ. Γαλανός, «θα ζητείται η μεγαλύτερη παρέμβαση τους, ώστε να πιεστεί η Τουρκία, η οποία χτυπά την πόρτα της ΕΕ, να εφαρμόσει τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου».

Τέλος, τόνισε ότι η απόδοση της Αμμοχώστου αποτελεί «ένα τεστ καλής θέλησης της Τουρκίας, ένα τεστ ότι πραγματικά επιθυμεί λύση και είναι έτοιμη να κάνει κάποιες κινήσεις».

ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ για τις καταγγελίες περί κλοπής εγγράφων που αφορούν τη χρηματοδότηση του συνδικάτου. - Έρευνα από τη διοίκηση της ΔΕΗ

http://www.opinionpost.gr/news/wp-content/uploads/2011/03/dei.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_EnGhBzGPGPE/TLyXw6cRdsI/AAAAAAAAChM/zyM5bOvEJuU/s1600/%CE%93%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A0-%CE%94%CE%95%CE%97.jpgΤην παρέμβαση του εισαγγελέα και της Αστυνομίας για τη διερεύνηση των καταγγελιών περί κλοπής φακέλου με στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ θα ζητήσει σήμερα το συνδικάτο.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΗ συγκρότησε Επιτροπή με επικεφαλής γενικό διευθυντή για να ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατά τη χθεσινή επίσκεψη συνεργάτη του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Ρακιντζή, στα γραφεία της ΔΕΗ, εκλάπη φάκελος με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για την έρευνα σχετικά με το νόμιμο ή όχι των χρηματοδοτήσεων της ΓΕΝΟΠ.

Την έρευνα για το θέμα ζήτησε από τον επιθεωρητή η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το πόρισμα αναμένεται εντός των ημερών.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΗ δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την καταγγελία, καθώς και ότι αν μεταξύ των απωλεσθέντων εγγράφων, περιλαμβάνονται έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει από την πλευρά της ότι η κλοπή "πιθανώς να είναι και προβοκάτσια σε βάρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ" αλλά, προσθέτει ότι "κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά γιατί δεν θέλουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε ούτε την κυρία που έκανε την καταγγελία αλλά ούτε τους συναδέλφους μας στους χώρους που κινήθηκε η κυρία εκπρόσωπος του επιθεωρητού".

Δηλώνει πάντως ότι εάν τα χαρτιά που χάθηκαν δεν μπορούν να ξαναβρεθούν η ΓΕΝΟΠ μπορεί να τα προσκομίσει και επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στα σενάρια περί μετοχοποίησης, εκχώρησης του μάνατζμεντ ή παραχώρησης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής σε ανταγωνιστές.

Φουκουσίμα: Ξεκίνησε η μεταφορά ραδιενεργού νερού από την τουρμπίνα στη δεξαμενή. Η Toyota θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή στην Ευρώπη

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/13_24_v_s.jpgΗ διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα ξεκίνησε να μεταφέρει ποσότητες εξαιρετικά ραδιενεργού νερού σε δεξαμενή, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Μία σειρά από ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη προκάλεσαν καθυστέρηση στην επιχείρηση, αλλά η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO, ξεκίνησε χθες Τρίτη στις 7:30 μμ (10:30 GMT) να αντλεί το νερό από τον αντιδραστήρα.

Περίπου 700 τόνοι νερού θα μεταφερθούν σε έναν συμπυκνωτή όπου ψύχεται ο ατμός που απελευθερώνεται από τον αντιδραστήρα, μία διαδικασία που, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo αναμένεται να διαρκέσει 40 ώρες, ενώ ηδη η στάθμη του νερού έχει πέσει κατά 4 εκ. από τα 95 εκ. που ήταν.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση μανιταριών που φύονται σε 16 περιοχές, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο.

Ο ίδιος είπε ότι η συνεχιζόμενη πυρηνική κρίση έχει σοβαρές επιπτώσεις στους βασικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι οι εξαγωγές και η βιομηχανική παραγωγή.

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι ο Γκρέγκορι Γιάτσκο, πρόεδρος της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Επιτροπής των ΗΠΑ (NRC), δήλωσε ότι το εργοστάσιο δεν είναι ακόμα ασφαλές.

"Δεν παρατηρούμε σημαντικές αλλαγές από μέρα σε μέρα στους αντιδραστήρες" του εργοστασίου της Φουκουσίμα Νταϊτσί, είπε ο Γιάτσκο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου πλημμύρισαν ή καταστράφηκαν περισσότεροι από 100 χώροι εκκένωσης στις περιφέρειες Μιγιάγκι, Φουκουσίμα και Ιουάτε, στην βορειο-ανατολική Ιαπωνία.

Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμα ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν μετέβησαν σε αυτούς τους χώρους που θεωρούσαν ασφαλείς.

Την ίδια ώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι θα διακόψει για αρκετές μέρες την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσιά της στην Ευρώπη εξαιτίας των ελλείψεων σε ανταλλακτικά που προκλήθηκαν μετά το σεισμό και το τσουνάμι, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Τα εργοστάσια που θα "παγώσουν" την παραγωγή τους βρίσκονται στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Πολωνία, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Toyota.

Ελβετία: Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα διμερής συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα η διμερής συμφωνία Ελλάδος-Ελβετίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, που είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2007 και θέτει νέους κανόνες για την εισαγωγή αρχαιολογικών θησαυρών από την Ελλάδα στην Ελβετία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης, η διμερής συμφωνία έχει στόχο να εμποδίσει την παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών μεταξύ της Ελβετίας και της Ελλάδας και θέτει τις νομικές προϋποθέσεις εισαγωγής πολιτιστικών αγαθών στο έδαφος των συμβαλλομένων μερών. Ένα πολιτιστικό αγαθό δεν μπορεί να εισαχθεί σε μία εκ των δύο χωρών παρά μόνον εάν αποδεικνύεται από τις τελωνειακές αρχές ότι η εξαγωγή από την άλλη συμβαλλόμενη χώρα έχει γίνει σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Η συμφωνία αφορά κυρίως αρχαιολογικούς θησαυρούς που δημιουργήθηκαν πριν από το 1500 μ.Χ. και έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών.

Η ελβετική κυβέρνηση έχει συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με την Ιταλία, το Περού, την Κολομβία και την Αίγυπτο.

Κύπρος. Ανάκτηση βυζαντινών εικόνων του 18ου αιώνα

http://vatopaidi.files.wordpress.com/2011/04/eikones.jpg?w=350&h=251Δυο βυζαντινές εικόνες των Αποστόλων Παύλου και Ιακώβου, οι οποίες χρονολογούνται από τα μέσα του 18ου αιώνα, ανέκτησε από τη Γερμανία η Εκκλησία της Κύπρου και σύντομα θα μεταφερθούν στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι δύο εικόνες, που είναι έργα της Σχολής Αγιογραφίας του Αγίου Ηρακλειδίου (στο Πολιτικό Λευκωσίας), εντοπίστηκαν στη γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ.

«Η προέλευση των δύο εικόνων», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «είναι, μετά βεβαιότητας, ναός ή μοναστήρι στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξήχθησαν παράνομα προς τις ευρωπαϊκές αγορές, με σκοπό την πώλησή τους, μετά τη βεβήλωση και λεηλασία των χριστιανικών μνημείων από τους Τούρκους εισβολείς το καλοκαίρι του 1974, όπως και χιλιάδες άλλες εικόνες».

Κατόπιν ενεργειών της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου για τα Μνημεία και την Τέχνη, μετέβη, προχθές, στο Ντίσελντορφ ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, και παρέλαβε τις δύο εικόνες.

Παράλληλα, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνεχίζονται οι έρευνες για την ακριβή ταύτιση του μνημείου προέλευσης των δύο εικόνων, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν να προέρχονται από την κατεχόμενη Μονή του Αγίου Αναστασίου στην Περιστερωνοπηγή Αμμοχώστου.

Κίνα: Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία δεν είναι ανάλογη με εκείνη του Τσερνόμπιλ, ανακοίνωσε η κινεζική υπηρεσία για την πυρηνική ασφάλεια

Η κινεζική υπηρεσία για την πυρηνική ασφάλεια ανακοίνωσε ότι η ραδιενέργεια που διαρρέει από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταϊτσί δεν συνιστά άμεση απειλή για τους κινέζους κατοίκους και δεν συγκρίνεται με το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο.

Το κινεζικό υπουργείο για την Προστασία του Περιβάλλοντος, το οποίο είναι αρμόδιο και για τα θέματα πυρηνικής ασφάλειας, ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι οι "μακροπρόθεσμες συνέπειες από το δυστύχημα της Φουκουσίμα δεν πρέπει να αγνοηθούν" και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιολογεί τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες της Κίνας.

Το μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό από την Φουκουσίμα "είναι πιθανόν να έχει συγκεκριμένη επίδραση στη θαλάσσια ζωή", αναφέρει το υπουργείο σε χθεσινή ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του.

"Η επίδραση στο περιβάλλον της χώρας μας είναι μικρή, ανάλογη με σχεδόν το 1% της επίδρασης που είχε το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ στη χώρα μας", αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει ότι "δεν υπάρχει ανάγκη να λάβουμε προστατευτικά μέτρα".

Η ανακοίνωση εκδόθηκε αφότου το Πεκίνο έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο με τον ιάπωνα ομόλογό του, Ναότο Καν, κατά την οποία ο κινέζος ηγέτης επιχείρησε να δείξει ότι το Πεκίνο λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν του τη διαρροή ραδιενέργειας, αλλά χωρίς να πανικοβάλλεται.

Το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας από την Φουκουσίμα φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί.

Από την ημέρα του σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι που να συνδέονται με τη ραδιενέργεια.

Διπλωματική σκόνη από τη μύγα που λέγεται Δρούτσας

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/11/papandreou_droutsas_marathonodromios.jpgΚάνει ότι μπορεί ο Δημήτρης Δρούτσας να εμφανιστεί στη Διεθνή Σκηνή ως διαμεσολαβητής που θα λάβει κάποιο εύσημο για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη. Αρχίζει, λοιπόν, ο Υπουργός εξωτερικών τα ταξίδια «διαμεσολάβησης», τα τηλεφωνήματα τις δηλώσεις, τις επαφές…

…Και απ όλη αυτή τη σκόνη που μπορεί αν σηκώσει μια μύγα της Διεθνούς Σκηνής—όπως είναι η ελληνική εξωτερική πολιτική— πιστεύει ο υπουργός εξωτερικών ότι μπορεί να καλυφθεί η πολιτική που ακολουθεί στα ελληνοτουρκικά και η οποία οδηγεί στην εγκατάλειψη του ελληνικού δικαιώματος να ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη λαμβάνοντας υπόψη και το Καστελόριζο…

Οση σκόνη κι αν σηκώσει με τις κινήσεις του ο Δ. Δρούτσας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα είναι αρκετή για να καλύψει τις ευθύνες του για την αδράνεια με την οποία αντιμετωπίζει την πολιτική της Τουρκίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο…

http://citizengr.wordpress.com/2011/04/12/6455/

Στο 10,3% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του 2010-Έρχονται πρόσθετα μέτρα

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή απέστειλε στις Βρυξέλλες τα συμπληρωματικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναθεώρηση δεν θα οδηγήσει τελικώς το έλλειμμα στο 10,6%, όπως διέρρεαν προ ημερών κύκλοι των Βρυξελλών, αλλά ελαφρώς χαμηλότερα, στο 10,3% του ΑΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών για έλλειμμα 9,4% το 2010 αναθεωρήθηκε επί τα χείρω από την τρόικα κατά 0,2% με αποτέλεσμα η εκτίμηση για το έλλειμμα 2010 να ανέλθει στο 9,6%.

Η ανακοίνωση των τελικών στοιχείων από την Eurostat θα γίνει στις 26 Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν κρύβουν πάντως τη δυσαρέσκεια τους για τους χειρισμούς της ηγεσίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Το αναθεωρημένο επί τα χείρω έλλειμμα του 2010 θα καθορίσει ασφαλώς και τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου

tanea.gr

Ο Μπερίσα για την αναβολή της απογραφής πληθυσμού, τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την ακύρωση της συμφωνίας με τα Ελλάδα για τα θαλάσσια ύδατα

http://www.albobserver.com/wp-content/uploads/2010/12/berisha-merkel.jpg«Υπήρξαν αιτήματα για την αναβολή της απογραφής του πληθυσμού, διότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία και αδυνατεί να ανταποκριθεί, εφόσον την ίδια περίοδο έχουμε τις δημοτικές εκλογές», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την αναβληθείσα διαδικασία απογραφής του αλβανικού πληθυσμού.

Η απογραφή, η οποία είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί τον Απρίλιο, αναβλήθηκε για το φθινόπωρο του 2011. Και, όπως δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, η αναβολή αποφασίστηκε, επειδή υπήρξε σχετικό αίτημα από διεθνείς οργανισμούς, όπως επίσης και αιτήματα για βελτίωση του ερωτηματολογίου.

Ο κ. Μπερίσα εκτίμησε ότι «το σχέδιο της απογραφής θα είναι πετυχημένο και με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στη χώρα για τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό σε θέματα εθνικότητας και θρησκείας, ο Σαλί Μπερίσα είπε: «Eίμαι πεπεισμένος ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα δεν βλάπτουν την ταυτότητα και τα δικαιώματα των πολιτών».

Μίλησε, εξάλλου, για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου στην Αλβανία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, θα κερδίσει την εκλογική μάχη. Πρόσθεσε ότι δεν θα διενεργηθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα και καταδίκασε το τεταμένο κλίμα και τα επεισόδια που συνοδεύουν την προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Μπερίσα μίλησε και για το θέμα της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων υδάτων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στο Ιόνιο. Είπε ότι είναι σεβαστή η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας και παρά την επιμονή του δημοσιογράφου δεν άφησε κανένα περιθώριο σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.

Η συμφωνία είχε υπογραφεί στα τέλη Απριλίου 2009, στα Τίρανα και ακυρώθηκε λίγους μήνες μετά την απόφαση που έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, έπειτα από προσφυγή του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ωστόσο, ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα φίλη χώρα, η οποία, όπως είπε, από κοινού με την Ιταλία συνέβαλαν σημαντικά στην πορεία ένταξης της Αλβανίας στους διεθνείς οργανισμούς.

Συνέντευξη Νίκου Νικολόπουλου στους ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ bloggers


ΕΡ: Από την περιοδεία σας στην περιοχή των Τρικάλων πώς κρίνετε την κατάσταση στην αγορά εργασίας;

ΑΠ: Οι συνθήκες είναι πράγματι πρωτόγνωρες. Είναι διαφορετικό όμως να τα’ ακούς, άλλο να το βλέπεις και δραματικό να το βιώνεις.

Ερ: Ποιες κοινωνικές ομάδες έχουν πληγεί περισσότερο;

Απ: Οι μήνες που πέρασαν έπληξαν σοβαρά και με μεγαλύτερη ένταση το Νομό των Τρικάλων. Τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα σπρώχτηκαν στο περιθώριο, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει τους περικοπές μισθών και συντάξεων, τη ραγδαία αύξηση τους φορολογίας και αγνόησε πλήρως την πλευρά τους ανάπτυξης τους οικονομίας, σταματώντας κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, ακόμα και συγχρηματοδοτούμενα έργα. Μπήκε και η Θεσσαλία στο φαύλο κύκλο τους ύφεσης.

Ερ: Μνημόνιο ένα χρόνο μετά . Πώς θα περιγράφατε, με δυο κουβέντες, τις συνέπειες της κρίσης;

Απ: Η ανεργία και τα λουκέτα αυξάνονται αλματωδώς. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε διατυπώσει την άρνησή τους στην κυβερνητική επιλογή τους παράδοσης τους Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.

Ερ: Ποια η στόχευση του τομέα Εργασίας που πραγματοποίησε ήδη την τέταρτη κατά σειρά εξόρμηση του στην περιφέρεια;

Απ: Ως τομέας Εργασίας τους Ν.Δ., με αυτές τους εξορμήσεις τους καταγράφουμε τα προβλήματα κάθε τόπου. Συζητάμε με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, καθώς και με τους παραγωγικές τάξεις. Τους έχουμε στόχο τη σύνθεση του κυβερνητικού τους προγράμματος, την ανάδειξη των προβλημάτων και τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο και την πίεση επιδιώκουμε την επίλυση κάποιων και την εν συνεχεία κατάθεση σε κάθε Νομό στοχευμένων και κοστολογημένων προτάσεων, που θα οδηγήσουν με την εφαρμογή τους στην έξοδο από την εφιαλτική πραγματικότητα.

Ερ: Τι απαντάτε σε εκείνους που λένε ότι εξαιτίας των λαθών και των παραλείψεων του παρελθόντος δεν μπορείτε να πείσετε ακόμη τους πολίτες;

Απ: Ο Τομέας Εργασίας είναι στην Πρώτη Γραμμή του αγώνα, για να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ανάπτυξης και συλλογικής προόδου. Πάμε παντού. Κάνουμε επισκέψεις και συζητήσεις σε κάθε τόπο και χώρο εκεί, σε κάθε περιοχή της χώρας που οι εργαζόμενοι βιώνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Συζητάμε ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις πάνω στα προβλήματά τους. Δεχόμαστε τα λάθη και τις παραλήψεις του παρελθόντος και φυσικά και αυτή η εμπειρία αποτελεί μια χρήσιμη διδαχή.

Ερ: Πώς θα επουλώσετε τις πληγές που άφησε πίσω του το κυβερνητικό σας παρελθόν;

Απ: Τώρα έχουμε προσανατολισμό και στόχο. Κοιτάζουμε μπροστά. Τους λογαριασμούς με το χθες τους έχουμε κλείσει. Απέναντί μας είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της και αυτή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κοιτάζουμε μπροστά! Καταθέτουμε την εναλλακτική μας πρόταση με υπευθυνότητα και αξιοπιστία.

Ερ: Σας κατηγορούν ότι εξαιτίας της αντιπολιτευτικής σας ορμής έχετε ελλείψεις στην κατάθεση προτάσεων…

Απ: Είναι λάθος αυτό. Φυσικά καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, δεν καταφεύγουμε σε υπερβολές και σε λαϊκισμούς. Καθήκον μας πολιτικό είναι η ανάδειξη του αναπτυξιακού μας οράματος για κάθε περιοχή, χωρίς την καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών. Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την Οικονομία να δουλέψει, για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.

Ερ: Ποιο μήνυμα εκπέμπεται από την παρουσίαση του Ζαππείου 2;

ΑΠ: Όλοι στη Ν.Δ. το πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε την αναστροφή του κλίματος. Αυτό είναι το μήνυμά μας, το Μήνυμα της Ελπίδας. Η Ελλάδα δεν θα γονατίσει. Θα μείνει όρθια. Στο Ζάππειο – ΙΙ σε λίγες μέρες θα φανερώσουμε και το πώς μπορεί η Οικονομία να ορθοποδήσει και η κατρακύλα να σταματήσει. Αυτή είναι που ονομάσαμε η Πολιτική της Ελπίδας.

Ερ: Ποια είναι το βασικό στοιχείο του κυβερνητικού σας προγράμματος;

Απ: Το συμβόλαιο Αξιοπρέπειας που υπογράφουμε κάθε μέρα σ’ όποια πόλη, γειτονιά, εργοστάσιο, εργατικό κέντρο ή όπου αλλού βρισκόμαστε ως Τομέας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ., εξ ονόματος του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά.

Με όλους τους Έλληνες. Με όλη την κοινωνία. Μέχρι τώρα χαράσσαμε το δρόμο της Ελπίδας μέσα στο σκοτάδι. Τώρα που ο δρόμος που χαράξαμε αρχίζει να προσελκύει όλο και περισσότερους, δείχνουμε που οδηγεί: Όχι απλώς στην έξοδο από την κρίση…

Αλλά και σε μια κοινωνία και σε μια Δημοκρατία, όπου όλοι θα έχουμε δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια. Ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί ως Έθνος. Και η Αξιοπρέπεια θα είναι ταυτόχρονα, σύμβαση λειτουργίας του πολιτεύματος και ιδανικό που θα ανυψώνει όλους και θα ανυψώνει όλους και θα ενώνει όλους.

Ερ: Η δεξιόστροφη πολιτική σας δεν περιορίζει τις δυνατότητες σας να απευθυνθείτε σε περισσότερους πολίτες ;

Απ: Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε Δεξιούς και Αριστερούς. Όλοι συνειδητοποιούν ότι κινδυνεύουν το ίδιο από την κρίση κι από τα αδιέξοδα. Απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία. Και δίνουμε στο λαό, όχι υποσχέσεις, όχι ψέματα, όχι ξύλινη γλώσσα, αλλά ένα Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με όλη την κοινωνία. Αυτό περιμένουν από μας, πριν απ’ όλα τα μέλη και οι ψηφοφόροι μας. Αυτό περιμένουν από μας και όλοι εκείνοι που δεν ψηφίζουν γιατί νοιώθουν απελπισμένοι. Αυτό περιμένουν από μας και όσοι μας ψήφισαν κάποτε, τους απογοητεύσαμε, κι ύστερα ψήφισαν άλλα κόμματα κι απογοητεύτηκαν διπλά. Αυτό περιμένουν κι όσοι δεν μας ψήφισαν ποτέ και ψάχνουν κι αυτοί ελπίδα να πιαστούν. Αυτό περιμένουν όλοι. Ελπίδα να ακουμπήσουν και αξιοπρέπεια για να σταθούν με το κεφάλι ψηλά. Να ξαναπιστέψουν στον εαυτό τους και στον τόπο τους.