15 Απριλίου 2011

Αφιέρωμα στον Παπατζή: Μια έτσι... μια γιουβέτσι ακόμα και από την εποχή του pressmme

Μια ο nonews ήταν από τους καλύτερους bloggers



μια δεν ήξερε τι του γίνεται και ήταν για γέλια



Ο Β. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ….

Το Κίνημα των 10: Πανεπιστήμιο η Μητρόπολη!

- Να φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας αναδρομικά από το 1821 μέχρι σήμερα.

- Να μετατραπεί η Μητρόπολη Αθηνών σε Ελεύθερο Πανεπιστήμιο.

- Να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που φορούν ράσα.

- Να καθιερωθεί ένα ελληνικό Νόμπελ για τη Φιλοσοφία.

- Να διαγραφούν οι άγιοι και μάρτυρες από τα ημερολόγια. Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών θα εορτάζουμε στο εξής τους Τρείς Σωματοφύλακες.

- Να μετατραπεί η οδός Πανεπιστημίου σε λαχανόκηπο.

- Να ενημερωθούν τα ψάρια του Αιγαίου ότι περνάμε δύσκολα και ότι οφείλουν να προτιμούν τους Έλληνες αλιείς από τους Τούρκους συναδέλφους τους.

- Να δίδεται αυτόματα η ελληνική ιθαγένεια σε όσους …

γεννιούνται στην Ελλάδα.

- Η καθιέρωση της Δημοτικής ως επίσημης γλώσσας του κράτους να ισχύσει και για τα κύρια ονόματα: η ταυτότητα του Γιάννη να γράφει Γιάννης και όχι Ιωάννης, του Γιώργου Γιώργος και του Βασίλη Βασίλης.

- Και για να καταλήξω με κάτι ευχάριστο:

Αν οι απατεώνες ήταν αεροπλάνα, η Ελλάδα θα ήταν αεροδρόμιο.

*O Βασίλης Αλεξάκης είναι συγγραφέας και μοιράζει τη ζωή και τη γλωσσική του έκφραση ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα. Δούλεψε επί σειρά ετών στον Monde des Livres. Τα σκίτσα τού αρέσουν σχεδόν όσο και οι λέξεις. Εξασκεί τη χάρη και την ειρωνία έχοντας ταυτόχρονα βαριές συγγραφικές αποσκευές. Το 2007 η Γαλλική Ακαδημία τον τίμησε με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του “μ.Χ.”. Το πιο πρόσφατο έργο του “Η πρώτη λέξη” κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις “Εξάντας”.

Προκλητική η Άννα Διαμαντοπούλου-Παρέταξε τα ΜΑΤ στους καθηγητές Πανεπιστημίου

http://assets.tanea.gr/files/2009-01-28/thumbs/anna_450x.jpgΟι σχολές των Πανεπιστημίων με τα όσα εξαγγέλλει η Υπουργός Παιδείας (στη φώτο τη βλέπετε να γελάει με το κλείσιμο των σχολών της μίας μετά της άλλης, μιας και ο γιόκας της σπουδάζει στο εξωτερικό) κλείνουν η μία μετά την άλλη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Νομική).

Σήμερα οι τρεις Ομοσπονδίες του ενιαίου χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (EEE) οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στους χώρους του Υπουργείου Παιδείας για να γνωστοποιήσουν και προβάλουν στην πολιτεία αλλά και στην κοινωνία το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος των Πανεπιστημίων αλλά και συνολικά ο χώρος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα ζητήσανε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.

Αντί για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Πανάρετο, οι Πρόεδροι των εκπροσώπων τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είδαν τα ΜΑΤ να τους περιμένουν, τα οποία δεν τους άφησαν να πλησιάσουν ούτε στον προαύλιο χώρο. Έτσι αντιμετωπίζει πλέον η κυβέρνηση ακόμα και τους ακαδημαϊκούς δασκάλους οι οποίοι πλέον είναι αποφασισμένοι να αφήσουν τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων και να κατέβουν στους δρόμους. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο θέλει ουσιαστικά να κλείσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και να στερήσει από την νέα γενιά την μοναδική κοιτίδα γνώσης, έρευνας και πολιτισμού που έχει απομείνει στην Χώρα.

Οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές ζητάνε μεταξύ άλλων:

· Άμεση απεμπλοκή της διαδικασίας εξέλιξης των μελών ΔΕΠ, που έχουν σταματήσει εδώ και 6 μήνες

· Διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές

· Απόσυρση των εξαγγελιών που προβλέπουν την κατάλυση του Αυτοδιοίκητου των Ιδρυμάτων με συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών διοικήσεων

· Απόσυρση των εξαγγελιών που προβλέπουν την κατάργηση της βαθμίδας του Λέκτορα και την μονιμοποίηση στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή

· Χρονοδιάγραμμα για τον διορισμό των ήδη εκλεγέντων μελών ΔΕΠ

· Μη εφαρμογή της αναλογίας 1:5 στους διορισμούς των μελών ΔΕΠ

· Επιτάχυνση της χρηματοδότησης της έρευνας και της αξιολόγησης των ερευνητικών προγραμμάτων κ.α.

Ρ. Κράτσα (Αντιπρόεδρος ΕΛΚ) για την έκθεση του Δ.Ν.Τ.

Έντονο προβληματισμό για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης προκαλούν τα ευρήματα και οι προβλέψεις από το «Παγκόσμιο Οικονομικό Πανόραμα» για το 2011 που παρουσίασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

« Η κατάσταση στην Ευρώπη παρουσιάζεται αναιμική» τόνισε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα και προσέθεσε: «Μόλις 2,5% ανάπτυξη για τη Γερμανία, η Γαλλία δεν φτάνει το 2% ενώ Ελλάδα, Πορτογαλία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη ύφεση στον κόσμο μαζί με την Ακτή Ελεφαντοστού».

Η καλή είδηση είναι ότι για την Ιαπωνία, που εξακολουθεί να ζει τον εφιάλτη της πυρηνικής ενέργειας προβλέπεται άμεσα ανάκαμψη» συνεχίζει η Ρόδη.

Χανιά: Τώρα ζητούν να δοθεί το Τζαμί σαν λατρευτικός χώρος.. στους μετανάστες της Υπατίας!

Το κτίριο του Λιμενικού περιπτέρου στο ιστορικό λιμάνι της πόλης των Χανίων αποτελούσε μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα και πρωτεργάτη του Μοντέρνου Κινήματος, Πάτροκλου Καραντινού αλλά επί δεκαετίες είχε εγκαταλειφθεί χωρίς καμιά συντήρηση.

Η νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων αποφάσισε πρόσφατα όπως είναι γνωστό να το κατεδαφίσει προκειμένου να αναδειχθεί το τέμενος Γυαλί Τζαμί, χωρίς να υπάρχει:

α) η κατάλληλη άδεια για τις εργασίες με βαριά μηχανήματα
β) χωρίς να τεθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων και
γ) χωρίς ο συγκεκριμένος χώρος του πρώην πλέον μνημείου να ανήκει στο Δήμο αλλά στο Λιμενικό Ταμείο.

Kαι σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, μαθαίνουμε ότι διάφοροι ύποπτοι κύκλοι προτείνουν να δοθεί το Τζαμί σαν λατρευτικός χώρος στους μετανάστες της Υπατίας...

πολύ καλά κάνουν αφού ο Δήμαρχος Χανίων έκρινε μείζονος σημασία την ανάδειξη του Οθωμανικού στοιχείου της Κρήτης, θυσιάζοντας Ελληνικά μνημεία και κτίσματα. πολύ καλά κάνουν αφού ο Δήμαρχος Χανίων έκρινε μείζονος σημασία την ανάδειξη του Οθωμανικού στοιχείου της Κρήτης, θυσιάζοντας Ελληνικά μνημεία και κτίσματα.

http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/04/blog-post_7689.html

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική την 16-17/4 λόγω διεξαγωγής ποδηλατικού γύρου

http://www.logospellas.gr/images/stories/Stelios_images/1MAR/28/PODHLATOF6058FC.jpgΤο Σάββατο 16-4-2011 και την Κυριακή 17-4-2011 θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Αττικής ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το Σάββατο και κατά τις ώρες 15.15΄- 17.15΄ ο αγώνας θα διεξαχθεί στη διαδρομή: Αυλώνας – Μαλακάσα - Πολυδένδρι – Καπανδρίτι – Βαρνάβας – Γραμματικό – Μαραθώνας, ενώ την Κυριακή 17/4/2011 κατά τις ώρες 10.00΄ έως πέρατος στη διαδρομή: Στάδιο Μαραθώνα – Λ. Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Φειδιππίδου – Λ .Β. Σοφίας – Πλ. Συντάγματος – Φιλελλήνων – Αμαλίας – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Απ. Παύλου – Ερμού – Αθηνάς – Πλ. Κοτζιά – Πλ. Ομονοίας – Σταδίου – Πλ. Κολοκοτρώνη – Αγ. Κων/νου – Πειραιώς – Γκάζι. [Στο κέντρο της Αθήνας η διαδρομή θα γίνει δώδεκα (12) φορές].

Λόγω του Ποδηλατικού αγώνα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις εξής οδούς και κόμβους:

Η συνέχεια εδώ

Δήλωση δημάρχου Γρεβενών για τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών στον δήμο

«Πάμε σε εκλογές που δεν τις θέλουμε, δεν τις προκαλέσαμε, δεν τις ζητήσαμε αλλά δεν τις φοβόμαστε», δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης (εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή με 54% στηριζόμενος από τη ΝΔ), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, σχετικά με τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών στον δήμο Γρεβενών.

Το Πρωτοδικείο προχώρησε στην ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου του 2010, μετά την εκδίκαση της εκπρόθεσμης αίτησης του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, Γεωργίου Γκουντρομίχου.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων και η εκλογική διαδικασία ήταν σύμφωνη με τις αποφάσεις και τις υποδείξεις του υπουργείου Εσωτερικών», τόνισε και έκανε λόγο για λάθος του υπουργείου κατά την κατανομή των εδρών, που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του δήμου Γρεβενών και στην τοπική κοινωνία.

Όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα δεν μπορούν να ψηφιστούν, σοβαρές αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν, ακόμα και οι προγραμματισμένες πληρωμές οφειλών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Είπε ότι θα διεκδικήσει δικαστικά αποζημίωση από το υπουργείο Εσωτερικών για τη ζημιά που θα υποστεί ο δήμος Γρεβενών τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

«Έχω αποφασίσει προσωπικά να μην προχωρήσω σε αναίρεση της απόφασης, αυτό όμως δεν στερεί το δικαίωμα να το πράξουν όσοι έχουν έννομο συμφέρον», υπογράμμισε.

Η Ιαπωνία δήλωσε στην ΙΑΕΑ ότι 28 εργαζόμενοι στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα δέχτηκαν υψηλές δόσεις ραδιενεργού ακτινοβολίας

Η Ιαπωνία δήλωσε στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι 28 εργαζόμενοι στα πυρηνικά έλαβαν υψηλές δόσεις ραδιενεργού ακτινοβολίας καθώς αγωνίζονταν για τη σταθεροποίηση της κατεστραμμένης πυρηνικής μονάδας Φουκουσίμα Νταϊτσί.

Από τα 300 άτομα που εργάζονταν στη μονάδα αυτή, η οποία επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι πριν από ένα μήνα, 28 έχουν συσσωρεύσει δόσεις ακτινοβολίας πάνω από 100 μιλισιβέρτ (mSv), τόνισε η ΙΑΕΑ, επικαλούμενη στοιχεία από τις ιαπωνικές αρχές.

"Κανένας εργαζόμενος δεν έλαβε μια δόση παραπάνω από τα ανώτατα όρια των 250 mSv για τον περιορισμό της έκθεσης των εργαζομένων σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης", αναφέρει σήμερα η εδρεύουσα στην Βιέννη ΙΑΕΑ.

Η μέση δόση για έναν εργαζόμενο σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι 50 μιλισιβέρτ σε διάστημα πέντε ετών. Τον περασμένο μήνα δύο εργαζόμενοι από τη μονάδα της Φουκουσίμα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφότου τα πόδια τους εκτέθηκαν σε 170-180 μιλισιβέρτ όταν πάτησαν σε μολυσμένο νερό.

Έκτοτε συνήλθαν. Η Φουκουσίμα είναι η χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνομπίλ, πριν από 25 χρόνια, και οι ιαπωνικές αρχές την έχουν βαθμολογήσει ως την πιο σοβαρή σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη κλίμακα. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Τσερνομπίλ, κανείς δεν φαίνεται να έχει πεθάνει από την έκθεση σε ραδιενεργή ακτινοβολία.

Γερμανία: Απειλή για την Κύπρο από την ελληνική κρίση, βλέπει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt

Η Κύπρος αντιμετωπίζει την απειλή να βρεθεί στη δίνη της ελληνικής κρίσης εκτιμά σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ, 15.04.11).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, για την Κύπρο "τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η εξάρτηση των τραπεζών της από την ελληνική αγορά και τα υψηλά της αποθέματα σε ελληνικά κρατικά ομόλογα".

Το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρεται στις τελευταίες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor΄s, Fitsch και Moody΄s, καθώς διαβλέπουν κινδύνους προπάντων στη στενή διασύνδεση της Κύπρου με την ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται σχετικά ότι "οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες -Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank και Hellenic Bank- έχουν χορηγήσει το 40% των πιστώσεών τους στην Ελλάδα, όπου σήμερα ήδη περισσότερα από το 10% όλων των δανείων δεν εξυπηρετούνται".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παράγοντα κινδύνου αποτελούν κυρίως τα υψηλά αποθέματα ελληνικών κρατικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών".

Ο οίκος Standard & Poor's τα υπολογίζει σε 6,4 δις ευρώ- 37% του κυπριακού ΑΕΠ". Σε περίπτωση "κουρέματος" των ελληνικών ομολόγων- δηλ. με εν μέρει παραίτηση των πιστωτών από τις απαιτήσεις τους- οι κυπριακές τράπεζες θα βρίσκονταν μπροστά σε σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Κατάληψη μιας ώρας από "αναρχικούς" στα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Συμβολική" κατάληψη στα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποίησε, επί σχεδόν μια ώρα, ομάδα περίπου τριάντα ατόμων που δήλωσαν "αναρχικοί". Ανήρτησαν πανό με το οποίο ζητούσαν την απελευθέρωση κρατουμένων στις φυλακές, οι οποίοι κατηγορούνται για "συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση και τρομοκρατική δράση". Απαίτησαν την ανάρτηση κειμένου συμπαράστασης και κατόπιν αυτού αποχώρησαν.

Πλεόνασμα στην ΕΡΤ: Το συντομότερο ανέκδοτο

http://asyntaxtostypos.files.wordpress.com/2010/08/ert11.jpgΓράφει ο Marketing Week Editor

Δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ εκτιμά πως η ελληνική δημόσια τηλεόραση θα έχει πλεόνασμα το 2011 και μάλιστα, αυτό θα φτάσει σε ύψος τα 25 εκατ. ευρώ. Τώρα που τα ανέκδοτα της δεκαετίας του ‘80 για την Αλβανία του Χότζα («αλβανός τουρίστας», για τους νεότερους), δεν κατέχουν πλέον τον επίζηλο τίτλο του συντομότερου ανέκδοτου, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να τον διεκδικήσει η ΕΡΤ.

Στην πραγματικότητα η δημόσια τηλεόραση χρηματοδοτείται κατά 84% από το «τέλος της ΔΕΗ», το οποίο πληρώνουν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, είτε βλέπουν τηλεόραση, είτε όχι, είτε ακούν τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ, είτε όχι. Για την ακρίβεια με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παρακολουθεί κατά βάση τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι βέβαιο ότι οι πολίτες πληρώνουν ένα τεράστιο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο αν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν δεν επρόκειτο ποτέ να δεχθούν ως αντίτιμο για να παρακολουθούν τα κανάλια της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα η ΕΡΤ, επωφελείται και από έναν ακόμα «πόρο υπέρ τρίτων», το αγγελιόσημο, από το οποίο επωφελούνται οι δικοί της εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν αντίστοιχες με τις συντάξεις τους ασφαλιστικές εισφορές, ενώ τα σχετικά έσοδα προέρχονται -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- από τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία πληρώνουν και μεγάλο μέρος των εισφορών που θα έπρεπε να πληρώνει η ΕΡΤ και εισφορές στο ΙΚΑ, για τη συντριπτική πλειοψηφία των δικών τους εργαζομένων.

Όσο για τη δικαιολογητική βάση όλων αυτών, τη θεωρία ότι η ΕΡΤ προσφέρει δημόσιο αγαθό, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια ιδιωτικό, αυτή -λόγω της συμπεριφοράς της ΕΡΤ- έχει επίσης καταλήξει ανέκδοτο. Πώς είναι για παράδειγμα δημόσιο αγαθό οι αγώνες των ΠΑΕ, που είναι καθαρά ιδιωτικές εταιρείες και παίρνουν από την ΕΡΤ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά κανάλια (με τα δικά μας λεφτά); Γιατί είναι δημόσιο αγαθό για παράδειγμα τα «ντοκιμαντέρ» της ΕΡΤ, τύπου «Κουτί της Πανδώρας», τα οποία παρουσίαζαν την ίδια ακριβώς θεματολογία, σε ιδιωτικά κανάλια, με μόνη διαφορά ένα δοξαστικό για τον πρωθυπουργό στο τέλος της εκπομπής, ή οι ειδήσεις της κας Στάη, σε σχέση -ας πούμε- με τις ειδήσεις στον Σκάι;

Το ωραιότερο δε είναι ότι όλα αυτά γίνονται όταν η ΕΡΤ καταγράφεται στους οργανισμούς που δεν στέλνουν στοιχεία για τη διαχείρισή τους στο υπουργείο Οικονομικών και όταν ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει δημοσίως ότι δεν καταλαβαίνει «γιατί η δημόσια τηλεόραση θα έπρεπε με τα χρήματα του κόσμου να πληρώνει ομάδες-εταιρίες για να προβάλλει παιχνίδια» (δεν καταλαβαίνουμε και εμείς γιατί το δηλώνει δημοσίως, αντί να κάνει τη δουλειά του και να σταματήσει απλώς αυτήν την ιστορία, αυτός δεν διορίζει τη διοίκηση της ΕΡΤ;).

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΡΤ αποτελεί μια ακόμα ΔΕΚΟ, με όλες τις παθογένειες των ελληνικών ΔΕΚΟ, που λειτουργεί υπέρ του εαυτού της (όσων δηλαδή δουλεύουν εκεί), του πολιτικού συστήματος και των πάσης φύσεως πολιτικά ισχυρών (δημοσιογράφοι, ΠΑΕ κ.λπ.), εις βάρος του απλού πολίτη που μειώνει σήμερα υποχρεωτικά το επίπεδο της ζωής του, του ανέργου που δεν βρίσκει δουλειά διότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων επιβαρύνεται μέσω της υψηλής τιμής του ρεύματος από άχρηστες δαπάνες και των επιχειρηματιών, που συρρικνώνουν ή κλείνουν για τους ίδιους λόγους τις επιχειρήσεις τους. Ως πότε;

Marketing Week (T. 1335)

Βασικά σημεία της Ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Κομοτηνή

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρακιώτισσες και Θρακιώτες,

Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας. Ανάμεσα σε σας και τη ΝΔ. Και αναφέρομαι σε όλους εσάς, χωρίς διακρίσεις: και στους Χριστιανούς και στους Μουσουλμάνους.

Πιστεύω ειλικρινά σε μία Σύγχρονη Μειονοτική Πολιτική. Πιστεύω ακλόνητα ότι στη Θράκη έχουμε χρέος να οικοδομούμε διαρκώς, ένα Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, που θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή.

Η άφιξή μου προκάλεσε σε κάποιους πανικό, γιατί είχαν μάθει να με συκοφαντούν εν απουσία μου, επιδιώκοντας να δηλητηριάσουν προκαταβολικά τη σχέση μου με τη Μειονότητα. Με γελοία ψέματα και κακόβουλη προπαγάνδα θεωρούν μερικοί ότι θα φοβίσουν και θα εγκλωβίσουν τη μειονότητα σε μικροκομματικές λογικές. Το ΠΑΣΟΚ και τα «δεκανίκια» του δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο λαός δεν εκβιάζεται. Και πια δεν ξεγελιέται…

Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξή μας, που θεμελίωσε την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη, θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια για τον ίδιο στόχο. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι η θρακιώτικη κοινωνία είναι ο καθρέφτης της Σύγχρονης Δημοκρατίας μας. Η Παράταξή μας απευθύνεται σε όλους σας, χριστιανούς και μουσουλμάνους. Σας καλούμε όλοι μαζί να στηρίξετε τον αγώνα μας για την ανάκαμψη όλης της Ελλάδας, για την αναπτυξιακή αναγέννηση της ακριτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θράκης.

Κάποιοι επιμένουν σε μηνύματα διχασμού. Αυτά - το ξέρετε - πάντα δημιουργούν προβλήματα. Ποτέ δεν δημιουργούν ευημερία.

Εγώ σας φέρνω μήνυμα Ενότητας. Που τη θέλουν όλοι, την έχουν ανάγκη όλοι. Και πάνω απ’ όλους της έχει ανάγκη ο τόπος.

Ενότητα στηριγμένη στην ειλικρίνεια. Στην αλήθεια...

Ενότητα στηριγμένη στα δικαιώματα όλων, στις υποχρεώσεις όλων, στην ισονομία όλων, στις υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι σε όλους.

Γιατί αυτό σημαίνει σύγχρονη δημοκρατία: Δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δικαιοσύνη για όλους και ευκαιρίες σε όλους.

Δεν χωρίζουμε τους πολίτες. Ενώνουμε την κοινωνία. Στέρεα βάση της Πολιτικής μας είναι τα δίκαια της χώρας, αλλά και το δίκιο κάθε πολίτη της ξεχωριστά. Στη Συμφωνία εμπιστοσύνης που δημιουργούμε κάθε μέρα, όλοι θα έχουν ευκαιρίες, όλοι θα έχουν δικαιοσύνη, όλοι θα νιώθουν αξιοπρέπεια και υπηρηφάνεια.

Η Ελλάδα διασύρθηκε τον τελευταίο χρόνο. Στα επόμενα χρόνια θα κτίσουμε μια νέα Ελλάδα που θα είναι χώρα-πρότυπο και κοινωνία-πρότυπο.

Το αξίζει. Και το μπορούμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Φίλες και φίλοι,

Με συγκινεί πολύ η παρουσία σας εδώ, απόψε.

Μη το ξεχνάτε: Εκείνο που μας ενώνει είναι το σήμερα και το αύριο.

Γι’ αυτό αγωνίζομαι. Γι’ αυτό σας θέλω δίπλα μου. Όλους!

Σε ένα αύριο, όπου δεν θα υπάρχουν πια θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Γιατί αυτό που ζούμε σήμερα είναι θυσίες που πάνε χαμένες.

Θυσίες, που αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος.

Πέρσι μας έλεγαν ότι θα μείωναν για το 2010 το έλλειμμα στο 8,2%. Ύστερα μας είπαν ότι θα το συγκρατούσαν στο 9,4%. Τώρα μας λένε ότι το έλλειμμα έφτασε το 10,6%.

Και να σκεφτείτε, ότι στο μεταξύ πάρθηκαν ακόμα περισσότερα μέτρα απ’ ότι προέβλεπε αρχικά το Μνημόνιο.

Όλο και περισσότερες θυσίες με όλο και φτωχότερα αποτελέσματα!

Προσέξτε: Σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο, προστέθηκαν επιπλέον μέτρα για το 2011.

Και άλλα 3 δις ευρώ για να καλυφθούν οι αστοχίες της Κυβέρνησης.

Έτσι, από μέτρα ύψους 9 δις ευρώ που προέβλεπε το Μνημόνιο για το 2011, φτάσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, στον προϋπολογισμό, στα 14 δις ευρώ και τώρα με τα νέα μέτρα ο λογαριασμός υπερβαίνει τα 17 δις. Διπλάσια δηλαδή μέτρα απ΄ ότι αρχικά προέβλεψε η Κυβέρνηση και το ΔΝΤ με το Μνημόνιο.

Και πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι σε μια οικονομία υπό κατάρρευση είναι δυνατόν και καινούργιους φόρους να βάζεις και άλλες δαπάνες να κόβεις!

Διπλές, λοιπόν, θυσίες, διπλή μιζέρια!

Είναι ακριβώς αυτή η οικονομική αριθμητική του δίδυμου Παπανδρέου- . Παπακωνσταντίνου που γεμίζει ολόκληρη την αγορά με λουκέτα, στέλνει χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία και σβήνει το δικαίωμα στο όνειρο των νέων ανθρώπων!

Θέλετε και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού; Ακόμα χειρότερα:

Προβλέπανε αύξηση εσόδων στο πρώτο τρίμηνο κατά 8% και κάτι. Τους προέκυψε μείωση εσόδων κατά 8%. Δηλαδή έπεσαν έξω κατά 16%.

Γιατί έπεσαν έξω; Γιατί με την πολιτική τους αύξησαν την ύφεση, την ασφυξία και τα λουκέτα, δεν μείωσαν ουσιαστικά το έλλειμμα.

Κι όσο συνεχίζουν να εξοντώνουν την οικονομία δεν θα την εξυγιαίνουν.

Κι όμως, αυτό κάνουν. Συνεχίζουν την ίδια Πολιτική!

Πέρσι μας έλεγαν ότι με την Πολιτική που ακολουθήθηκε θα μας «έσωναν».

Σήμερα, είδαν ότι η πολιτική αυτή δεν βγαίνει. Δεν αποδίδει. Το χρέος μεγαλώνει!

Κι αποφάσισαν ξανά να μας… «σώσουν»! Αυτή τη φορά προσπαθώντας να διορθώσουν μερικά από τα λάθη που έγιναν πέρσι. Αλλά χωρίς να αλλάζουν Πολιτική.

Το Μάρτιο μας είπαν ότι η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους του Μνημονίου, και η μείωση του επιτοκίου θα μας «έσωζε».

Τώρα συνειδητοποιούν ότι ούτε αυτό αρκεί. Και μας εμφανίζουν νέα «μερεμέτια».

Σήμερα ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου και δεν καταλάβαμε: σε ποια χώρα αναφέρεται; Στην Ελλάδα; Είναι σίγουρος;

Εμφάνισε τη χώρα περίπου ως… «γη της επαγγελίας»!

Και ανέγνωσε μια έκθεση ιδεών εκτός τόπου και χρόνου.

Μιλάει για «ηλεκτρονικά σχολεία» όταν κλείνουν τα σχολεία.

Μιλάει για «εξυγίανση» νοσοκομείων, όταν σε μεγάλα νοσοκομεία απειλούν να σταματήσουν οι εφημερίες.

Μιλάει για «θεαματική μείωση του ελλείμματος», όταν η κυβέρνησή του πήρε τεράστιο πακέτο μέτρων που τα μισά πήγαν τελείως χαμένα.

Μας λέει ότι πριν ενάμιση χρόνο κανείς δεν θα πίστευε τα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ. Εδώ έχει δίκιο.

Πράγματι, ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι τα spreads θα εκτοξεύονταν από τις 130 στις 1000 μονάδες;

Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι την Ελλάδα, που ως τότε και μήνες αργότερα, δανειζόταν άνετα στις διεθνείς αγορές θα την πέταγαν έξω από τις αγορές; Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι από το «λεφτά υπάρχουν» σε λίγους μήνες θα πέρναγαν στο «μαζί τα φάγαμε»;

Δίκιο, λοιπόν, έχει. Κανείς δεν θα μπορούσε να τον πιστέψει τότε.

Και κανείς δεν τον πιστεύει σήμερα.

Η αλήθεια, που σήμερα αποδείχθηκε, είναι πως όταν ξεκίνησε δεν ήξερε που πάει. Σήμερα δεν έχει συναίσθηση που έφτασε.

Εμείς όμως ξέρουμε που μας έφτασε: Στην Ελλάδα της κατήφειας, στην Ελλάδα της απαισιοδοξίας, στην Ελλάδα της κατάθλιψης.

Αλλά ακούστε το πιο σημαντικό: Για την «ταμπακέρα» δεν είπε λέξη: Ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων. Μας το φιλάει όμως για μετά το Πάσχα.

Όταν έλθει η ώρα, θα δει ο Ελληνικός λαός πόσα του φυλάει…

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ

Πολλοί μας λένε: Εντάξει, η κυβέρνηση τα έκανε «μούσκεμα». Αλλά εσείς στην Αντιπολίτευση γιατί δεν τη στηρίζετε;

Απαντάμε: Τι να στηρίξουμε; Να στηρίξουμε τον κατήφορο; Να στηρίξουμε την Πολιτική που μεγαλώνει το αρχικό πρόβλημα αντί να το λύνει;

Όχι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το στηρίξουμε.

Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε. Κι αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο…


ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑΣ

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα ήλθα εδώ, μπροστά σας, πρόσωπο με πρόσωπο, να σας μιλήσω με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

Δεν ήλθα να σας τάξω αυτά που δεν μπορώ.

Δεν είμαστε εμείς το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ, που κραύγαζε «λεφτά υπάρχουν» κι ύστερα ήλθε κι έστυψε όλο τον κόσμο.

Δεν ήλθα εδώ για να σας πω ότι για όλα τα δεινά φταίει το ΠΑΣΟΚ.

Η κρίση προϋπήρχε. Μια Οικονομία που μοίραζε δανεικά, κάποια στιγμή θα βρισκόταν σε κρίση. Αλλά το ΠΑΣΟΚ έφερε την κρίση πιο κοντά, τη χειροτέρεψε, την έκανε κρίση δανεισμού και απομάκρυνε την έξοδο από την κρίση.

Δεν ήλθα να σας πω, ότι θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν.

Αντίθετα, σας λέω ότι τέρμα οι εποχές που το κράτος μοίραζε δανεικά. Θα στήσουμε ξανά την Ελλάδα σε νέες βάσεις: με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.

Δεν ήλθα να σας δώσω ψεύτικες υποσχέσεις…

Αντίθετα, σας λέω «τέρμα τα ξύλινα λόγια, τέρμα ο στρογγυλεμένες λόγος».

Ό,τι μπορώ να κάνω, το υπόσχομαι και δεσμεύομαι απέναντί σας.

Δεν ήλθα εδώ για να μοιράσω λεφτά που δεν υπάρχουν.

Αλλά ό,τι σας υπόσχομαι είναι δέσμευση.

Είναι δέσμευση ότι μπορούμε να επιτύχουμε την Ανάκαμψη της Οικονομίας.

Είναι δέσμευση ότι μπορούμε να διορθώσουμε κάποιες από τις αδικίες που έγιναν πέρσι, όπως οι συντάξεις για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Δεν μπορούμε να διορθώσουμε όλες τις αδικίες. Όχι αμέσως, τουλάχιστον…

Αυτό θα το επιδιώξουμε στη συνέχεια.

Είναι δέσμευση ότι θα δώσουμε έμφαση στην ακριτική Ελλάδα. Ιδιαίτερα στην ακριτική Θράκη.

Είναι δέσμευση ότι έργα που είχαν ξεκινήσει επί Νέας Δημοκρατίας με κοινοτική χρηματοδότηση θα συνεχιστούν.

Είναι δέσμευση ότι η απορροφητικότητα των κονδυλίων θα αυξηθεί και πάλι. Κι απ’ αυτό θα ωφεληθεί πρωτίστως η ακριτική Ελλάδα. Ιδιαίτερα η Θράκη.

Είναι δέσμευση ότι θα δώσω απόλυτα προτεραιότητα στην ισονομία μεταξύ των πολιτών. Ισονομία που σημαίνει, ισότητα στα δικαιώματα, ισότητα στις υποχρεώσεις, ισότητα στις ευκαιρίες.

Αυτά όλα είναι πράγματα που τα εννοούμε. Δηλαδή μπορούμε να τα κάνουμε, και θέλουμε να τα κάνουμε. Και τα πιστεύουμε…

Αλλά δεν αρκεί να τα πιστεύουμε εμείς.

Πρέπει να τα πιστέψετε κι εσείς.

Να πιστέψετε ότι υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει Ελπίδα. Ρεαλιστική Ελπίδα!

"Δημόκριτος": Ομιλία νομπελίστα βιολόγου Τζέημς Γουότσον για DNA και καρκίνο

"Θέλω να δω την θεραπεία του καρκίνου όσο ζω", δήλωσε ο αθεράπευτα αισιόδοξος 83χρονος νομπελίστας αμερικανός βιολόγος Τζέημς Γουότσον, ο "πατέρας του DNA", ο οποίος μίλησε σήμερα ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, κυρίως φοιτητικού, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ερευνητικού κέντρου "Δημόκριτος".

Ο διάσημος μοριακός βιολόγος, ο οποίος έχει πλέον στρέψει το ενδιαφέρον του στον καρκίνο, θέμα που, όπως είπε, τον απασχολεί εδώ και πάνω από 60 χρόνια, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε πέντε έως δέκα χρόνια θα έχουν υπάρξει σημαντικές πρόοδοι στην θεραπεία ορισμένων τουλάχιστον μορφών καρκίνου, με τη βοήθεια της έρευνας στα γονίδια και τα βλαστικά κύτταρα.

Ο Γουότσον έκανε εκτεταμένες ιστορικές αναφορές στην πορεία ανακάλυψης της "διπλής έλικας" (του μορίου του DNA) από τον ίδιο και τον συνεργάτη του βρετανό Φράνσις Κρικ, στα εργαστήρια του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, το 1953. Έδωσε ακόμα μια σειρά από συμβουλές στους νέους και υποψήφιους ερευνητές, με βάση τη δική του πολύχρονη εμπειρία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αξία της ομαδικής δουλειάς και της συνεργασίας με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Παράλληλα, εξήρε τη σημασία του ανταγωνισμού μεταξύ των ερευνητών. Ένας επιστήμονας, ανέφερε χαρακτηριστικά, "δεν πρέπει να ακολουθεί τι λένε οι άλλοι, αλλά, από την άλλη, χρειάζεται τους άλλους σε κάθε του βήμα".

Αναφερόμενος, μετά την ομιλία του, στο χθεσινό περιστατικό στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου η ομιλία του διακόπηκε από ομάδα διαμαρτυρόμενων νεαρών με επιθετικό τρόπο, δήλωσε ότι "και στις ΗΠΑ υπάρχουν άνθρωποι που δεν με συμπαθούν". Όπως είπε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, "η γενετική παραμένει ένα αμφισβητούμενο ζήτημα", καθώς πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να καθορίσει την μοίρα τους. Ίσως κάποιοι θα ήθελαν να με δολοφονήσουν, αλλά σε αυτή την ηλικία πια δεν με νοιάζει, δήλωσε με χιούμορ και πρόσθεσε ότι ορισμένοι φαίνεται πως τον θεωρούν "κακό" άνθρωπο, επειδή δεν συμφωνούν με τις αλλαγές που φέρνει στον κόσμο η βιολογική έρευνα.

Πολλοί φοιτητές και άλλοι θαυμαστές περιτριγύρισαν τον ηλικιωμένο αλλά καλοδιατηρημένο επιστήμονα, ο οποίος, σαν "ροκ σταρ", υπέγραψε αμέτρητα αυτόγραφα και δέχτηκε να φωτογραφηθεί με αρκετό κόσμο, πριν αναχωρήσει στη συνέχεια για την Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" Ν.Κανελλόπουλος, νωρίτερα, είχε εκθειάσει την παγκόσμια συμβολή του Γουότσον στη βιολογία και τη γενετική, τονίζοντας ότι πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα και ενέπνευσε δύο γενιές βιολόγων με το έργο του, στο οποίο, πιο πρόσφατα, περιλαμβάνεται και η σημαντική συνεισφορά του στην ανάγνωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος.

Τι συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

Σήμερα εντάξαμε το δημοσιονομικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων σε έναν "οδικό χάρτη", δηλαδή σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, ανέφεραν σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους, στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι το όλο εγχείρημα περιγράφεται διεξοδικά στο Σχέδιο Οδικού Χάρτη.

Αναφερόμενα στις αποκρατικοποιήσεις τα στελέχη αυτά είπαν ότι το 2011 θα μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΤΕ, ενώ το 2012 θα πωληθεί ολόκληρος ο ΟΠΑΠ αφού πρώτα γίνει επέκταση της σύμβασής του και τακτοποιηθεί το θέμα των "τεχνικών" παιγνίων.

Σε ότι αφορά τη ΔΕΗ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού του δημοσίου από το 51% στο 34%, αλλιώς θα πρέπει να παραχωρηθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

Επίσης, σε ότι αφορά τη ΔΕΗ πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει σχετική διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προκληθεί η μείωση της συμμετοχής, ώστε να αποφευχθεί η παραχώρηση των λιγνιτικών μονάδων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά η παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων και πολύ περισσότερο η ταυτόχρονη με αυτήν μείωση του ποσοστού του δημοσίου στην ΔΕΗ προκάλεσε αντιδράσεις από τους Τίνα Μπιρμπίλη, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρήστο Παπουτσή και Δημήτρη Ρέππα.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης έλεγαν ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το πιο μεγάλο και "βαρύ" πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην χώρα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, διατηρώντας ταυτόχρονα τον έλεγχο του δημοσίου σε στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.

Τώρα τίθενται όλοι προ των ευθυνών τους και η αντιπολίτευση πρέπει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα ανέφεραν τα ίδια στελέχη, τα οποία έκριναν ως "αστεία" την αντίδραση της ΝΔ στις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, αφού, όπως έλεγαν, η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση πριν καν μελετήσει τα κείμενα.

Το κράτος γίνεται μικρότερο και καλύτερο, ενώ καμία αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν γίνεται παρά με το κριτήριο της μελλοντικής αξίας της και όχι της παρούσας, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης είπε επίσης ότι με τις αλλαγές του "Καλλικράτη" υπάρχει τώρα πλεονάζον προσωπικό που μπορεί να αξιοποιηθεί, και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι πέρσι, τέτοια εποχή, δέκα δήμαρχοι από την Ρόδο έρχονταν στην Αθήνα ζητώντας συμβασιούχους, ενώ φέτος, μετά τις αλλαγές, έχουν προσωπικό που πλεονάζει.

Από την μεριά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής φέρεται να ανέφερε ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος να δώσουμε την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, και έφερε ως παράδειγμα την Μ. Βρετανία όπου ανάλογες κινήσεις έριξαν κυβερνήσεις, για να προκαλέσει, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, την αντίδραση του κ. Παπανδρέου ο οποίος ρώτησε τον κ. Παπουτσή "που το είδες αυτό;" ενώ είπε ότι δεν υπάρχει θέμα να δώσουμε.

Να θέσουμε εμείς τα ερωτήματα στον λαό και να πούμε την αλήθεια φέρεται να είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου είπε -πάντα σύμφωνα με πληροφορίες- να μην λέμε ότι έχουν περάσει οι δυσκολίες.

Σε ότι αφορά την ύφεση της οικονομίας η Λούκα Κατσέλη είπε ότι δεν είναι 3%, αλλά 4,1%.

Σήμερα έγινε επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου που θα είναι και επανεκκίνηση της πολιτικής, φέρεται ειπών ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι τώρα το "μπαλάκι" είναι σε άλλους.

Ο κ. Λοβέρδος επίσης, επέμενε στην πρότασή του, τα επιδόματα να "φύγουν" από το υπουργείο Υγείας και να πάνε στο υπουργείο Οικονομικών γιατί τώρα δίνεται διπλή μεταβίβαση και υπάρχει καθυστέρηση και γραφειοκρατία.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδη, τόνισε ότι εκείνο που χρειάζεται είναι ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας που θα ενσωματώνει την αναπτυξιακή διάσταση σε κοινωνικές δομές, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον πρωθυπουργό "να πάρει μια κουδούνα και να σημάνει συναγερμό με τις αποφάσεις του".

Αυτό το σχέδιο είναι μεσοπρόθεσμο και γράφει ότι η πρόκληση του χρέους βρίσκεται στην επόμενη δεκαετία, είπε ο Τηλέμαχος Χυτήρης προσθέτοντας ότι συνεπώς συζητάμε ως το 2015, αλλά έχουμε το νου μας στην περίοδο ως το 2020.

Χρειάζεται συλλογικότητα και αποφασιστικότητα που πρώτοι πρέπει να εκπέμπουμε εμείς οι ίδιοι είπε ο κ. Χυτήρης.

Πέραν του εθνικού σχεδίου που παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός, τους υπουργούς απασχόλησαν και τα χθεσινά γεγονότα στους Αγίους Αναργύρους με τον κ. Σηφουνάκη να αναφέρει ότι χρησιμοποιούνται μετά το '60 μέθοδοι "καρφίτσας", "Γκοτζαμάνηδων" και "Καμουτσήδων" με αντισυγκεντρώσεις από την υποτιθέμενη αριστεροδεξιά.

Για το ίδιο θέμα, τέλος, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θυμάμαι από την χούντα αλλά και από όσα μου έχουν διηγηθεί για πριν από το '67 με τις αντισυγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων πολιτών" όπως τους βάφτιζαν η χούντα και οι συντηρητικοί, προσθέτοντας ότι δεν ξέρω αν αυτοί χθες ήταν από κάποιο κόμμα ή όχι και από ποιο, πάντως αυτό δεν είναι δημοκρατία.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΑΩ ΟΔΙΚΩΣ;...

Θυμάμαι στην δεκαετία του '80 τον Αντρέα να μου ζητάει να ανέβω στο “τρένο της αλλαγής” για να πάω στο “ραντεβού με την ιστορία”.

Αργότερα ο Σημίτης μου είπε να αλλάξω τρένο και να ανέβω στο “τρένο του εκσυγχρονισμού” για να δω “φως στην άκρη του τούνελ”.

Τώρα έχω τον Γιώργο.

Αυτός στην αρχή μου είπε ότι κάποια στιγμή, χωρίς να το καταλάβω ομολογώ, είχα κατέβει από τα τρένα, είχα μπει στον Τιτανικό και βούλιαζα!

Σήμερα μου είπε να πάω οδικώς!

Κάτσε ρε Γιώργο, να καταλάβω η καημένη!

Προφανώς είμαι από τους επιζήσαντες του Τιτανικού οπότε σήμερα, ημέρα μνήμης του ναυαγίου, πρέπει να τιμήσω την ημέρα και δεν το ήξερα.

Αλλά, εσύ ο ίδιος σήμερα μου μίλησες για “πορεία και πλεύση” και για “οδικό χάρτη” προς την δική σου νέα Ελλάδα.

1) Διάλεξε επιτέλους! Πορεία ή πλεύση θα κάνω;

2) Αφού μου είπες ότι το μνημόνιο είναι ο μόνος σωστός και σίγουρος δρόμος, ότι τον έχεις βρει εσύ και με οδηγείς σωστά... τι τον θες τον οδικό χάρτη βρε Γιώργο; Οι χάρτες έχουν πολλούς δρόμους. Θα χαθούμε!

3) Όταν λες οδικώς τι εννοείς; Με τα πόδια, με μουλάρι, με άμαξα με πράσινα άλογα, με ποδήλατο, με παπάκι, με Ferrari... πως; Γιατί αν είναι με ποδήλατο... άστο βρε Γιώργο. Δεν έρχομαι. Το βαριέμαι το σπορ.

Πάντως όπως και αν είναι, ξεκίνα εσύ κι εγώ ξεκινάω αργότερα... όταν βρω κάποιον που να μπορεί να βρει πραγματικά τον σωστό δρόμο και τον σωστό και γρήγορο τρόπο για να πάω στην νέα και καλύτερη για όλους Ελλάδα.

Όσο για σένα....



http://koinos-topos.blogspot.com/2011/04/blog-post_4918.html

Συζήτηση επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το 2015 ολοκληρώνεται η βασική γραμμή απάντησε ο υπουργός Δ. Ρέππας

http://www.enet.gr/resources/2009-03/kmetr-thumb-large.jpgΤο 2015 ολοκληρώνεται η βασική γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης και μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου και η επέκταση της Καλαμαριάς, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ, Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκα, Στ. Καλαφάτη, Γ. Ιωαννίδη, Σάββα Αναστασιάδη - την οποία συνυπέγραψε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κ. Τασούλας - με την οποία κατηγόρησαν στην κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις, εξαιτίας των οποίων το έργο καρκινοβατεί.

Κύριο επιχείρημα των επερωτώντων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκλέγονται στην Α’ και Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ήταν ότι το Μετρό, το οποίο ξεκίνησε επί διακυβέρνησης της ΝΔ το 2006, παρά τον επί 20 χρόνια εμπαιγμό από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν προχωρεί και φαίνεται ότι τοποθετείται στο τέλος των προτεραιοτήτων της σημερινής κυβέρνησης, αφού η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης της πρώτης γραμμής μεταφέρεται συνεχώς.

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά. Λύθηκαν σύνθετα τεχνικά θέματα κάθε μορφής» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε πέντε νέα εργοτάξια, στα οποία θα απασχοληθούν 600 άτομα, σε μελλοντικούς σταθμούς ξεκινά δράση και συγκεκριμένα: άμεσα η Ανάληψη, τον Ιούνιο Σιδηροδρομικός Σταθμός, τον Ιούλιο Παπάφειο, το Φθινόπωρο Πατρίκιος και Συντριβάνι. «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην έχει την τύχη της υποθαλάσσιας ζεύξης, που ναυάγησε στα ρηχά του Θερμαϊκού. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα αφήσουμε να εκτροχιαστεί. Αυτό είναι το βασικότερο έργο της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο Δ. Ρέππας.

Ειδικότερα σημείωσε ότι η εταιρεία επιδεικνύει συνέπεια και ταχύτητα για την εξέλιξη του έργου αυτού, ενώ ταυτοχρόνως προωθεί την ωρίμανση της επέκτασης στις δυτικές συνοικίες ευρισκόμενη σε διαβούλευση με τους Δημάρχους της περιοχής. Όπως γνωστοποίησε, έχει ήδη ξεκινήσει προμελέτη αρχαιολογικών ευρημάτων και στόχος είναι η δημοπράτηση να γίνει με οριστική μελέτη ώστε να ξεκινήσει το έργο χωρίς βάρη με καθαρό ορίζοντα «κάτι» που - όπως συμπλήρωσε ο υπουργός - κάνουμε και για τη δημοπράτηση της νέας γραμμής 4 (γραμμή V) στην Αθήνα. Επισήμανε ακόμη ότι το Μετρό είναι σε διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια και το Δήμο, έχει ολοκληρωθεί η αναγνωριστική χάραξη για ένα πλήρες δίκτυο γραμμών του Μετρό μήκους 33 χλμ, που μέσα σε μια δεκαετία τόσο προς τα δυτικά όσο και προς το αεροδρόμιο μπορεί να ολοκληρωθεί και να καλύψει το σύνολο των αναγκών του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι επερωτώντες

Ο πρώτος επερωτών βουλευτής, Θ. Καράογλου υποστηρίζοντας την επίκαιρη επερώτηση του κόμματός του ανέφερε ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην κατάθεσή της είναι η κραυγή αγωνίας και απελπισίας που εκφράζει ο λαός της Θεσσαλονίκης, οι πολίτες, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες την οποία «δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και δεν την αφουγκράζονται οι αρμόδιοι υπουργοί». «Η πορεία υλοποίησης του Μετρό έχει εξελιχθεί σε ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα», είπε και ως ενδεικτικά παραδείγματα των καθυστερήσεων ανέφερε ότι οι δύο μετροπόντικες «κάθονται» με άγνωστο το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των εργασιών, τα αρχαιολογικά προβλήματα παραμένουν έντονα, οι απαλλοτριώσεις δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα έπρεπε να προχωρήσουν.

Ο Κώστας Γκιουλέκας, έκανε λόγο για αντικρουόμενες απόψεις εκ μέρους των συναρμοδίων υπουργών αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου κι ανέφερε πως η σημερινή κατάσταση με τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα έχει κάνει αφόρητη τη ζωή στην πόλη. «Ακούμε τώρα ότι ξαφνικά θα υπογραφεί και ένα μνημόνιο με τους αρμόδιους φορείς. Ελπίζουμε αυτό το Μνημόνιο να μην είναι σαν εκείνο το μνημόνιο, το οποίο μας έχει φέρει σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση», είπε.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε για ένα έργο του οποίου σήμερα η πορεία υλοποίησής του, όσον αφορά στην κατασκευή των σταθμών, περιορίζεται στο 50% των εργοταξίων, η προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης για μεταφορά της διοίκησης του Μετρό στη Θεσσαλονίκη που παραμένει ανεκπλήρωτη ενώ υπάρχει μια σειρά μνημονίων ταυτόχρονα όμως οι καταστηματάρχες πλήττονται από την εκτέλεση του έργου και βρίσκονται στα όριά τους και η κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη. «Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο στο να αναλωθεί κυρίως σε κινήσεις, αν θέλετε, επικοινωνιακού περιεχομένου» είπε.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανακούφιση των Θεσσαλονικέων και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και δεν έχει εντάξει το έργο αυτό στις προτεραιότητές της «η ολιγωρία δε δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου και είναι ξεκάθαρο ότι προτιμά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και να εξασφαλίσει την ανανέωση της ανοχής της».

Ο Σάββας Αναστασιάδης χαρακτήρισε «παραφιλολογία και ρητορεία» «τα περί προβλημάτων που άφησαν οι προηγούμενοι» και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην αναζητεί άλλες δικαιολογίες και άλλα άλλοθι. Καταλόγισε δε μεθοδεύσεις «που αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν πίστεψε αυτό το έργο κι εκτίμησε ότι εάν μπορούσε να το σταματήσει η κυβέρνηση ίσως να το έκανε.

Απάντηση Δ. Ρέππα

Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας επέστρεψε την κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι από τη στιγμή που κόπηκαν οι κορδέλες το 2006 επί κυβέρνησης Καραμανλή, το έργο και οι μετροπόντικες έπεσαν σε ύπνωση, ενώ απευθυνόμενος προς τους επερωτώντες βουλευτές είπε πως η επιλογή να χρησιμοποιηθεί η οδός του κοινοβουλευτικού ελέγχου απαιτεί και πολιτικό θάρρος αφού - ανατρέχοντας στο ιστορικό του έργο από το 1990 - ανέφερε ότι η κρίση που ταλανίζει αυτό το έργο για κάποια χρόνια έχει τη ρίζα της σε απολύτως άστοχες επιλογές που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ. Σχετικά με το έργο κατά την προηγούμενη κυβέρνηση ο κ. Ρέππας είπε πως παρήλθε χρόνος χωρίς το έργο να ωριμάσει: Υπογράφηκε η σύμβαση στις 7/4/2006 με συμβατικό χρόνο περαίωσης την 2/10/2012, οι πραγματικές εργασίες ξεκίνησαν με καθυστέρηση 450 ημερών από τη συμβατική προθεσμία, στις 20/10/2007 κόπηκαν οι κορδέλες και επιδείχθηκαν τα ΤΒΜ, τα οποία όμως πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στις 19/1/2009.

Αναφορικά με την πορεία του έργου την τελευταία περίοδο ο υπουργός ανέφερε ότι η πρόοδος είναι αλματώδης παρά τα προβλήματα καθώς μέσα στον τελευταίο χρόνο οι απορροφήσεις έφτασαν μέχρι σήμερα τα 220 εκατ. ευρώ και το φυσικό αντικείμενο έφθασε στο περίπου 23% του συνολικού.

Βολές εναντίον και των δύο μεγάλων κομμάτων για την καθυστέρηση του έργου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη ακούει για Μετρό αλλά Μετρό δεν βλέπει. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος «δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία σε κείνους που απέτυχαν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας, ζήτησε να κουβεντιάσουν όλες οι πτέρυγες και τόνισε «κάθε έργο γίνεται με πολλές κυβερνήσεις, δεν πρέπει να απαξιώνουμε το έργο καμιάς».

Ο Μ. Κεφαλογιάννης (ΝΔ) είπε προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ: «Δεν μπορούσατε να προχωρήσετε τη δεκαετία του ’90 . Κοιμόσασταν. Εμείς κάναμε μία προσπάθεια το 2006. Προχώρησε το έργο. Εσείς 20 μήνες μετά τι είστε σε θέση να μας πείτε;».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Άγγελος Τζέκης είπε πως και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχει αποδείξει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματοκατασκευαστικά συμφέροντα.

«Οποιαδήποτε παράταση του έργου το θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το έργο. Η καθυστέρηση κατά δύο χρόνια συμπαρασύρει όλο το εμπορικό κέντρο στο χάος και κυκλοφοριακό» ανέφερε ο Άγγ. Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ).

Ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, αφού ανέφερε ότι και το ζήτημα της χρηματοδότησης που αντιμετώπισε πρόβλημα η κυβέρνηση αυτή κατάφερε να το επιλύσει, κάλεσε τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να συμφωνήσουν για την σύσταση μιας διακομματικής Επιτροπής η οποία θα συναντάται κάθε έναν - δύο μήνες στα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη για πλήρη και αναλυτική ενημέρωση, μαζί με τους φορείς της πόλης. Ο κ. Μαγκριώτης κατέληξε προαναγγέλλοντας την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας όλων των φορών της Θεσσαλονίκης για να λυθούν από κοινού τα προβλήματα, «για να προβάλουμε την πόλη που θα έχει Μετρό -πράγμα πολύ σημαντικό διεθνώς- και για να αναδείξουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο».

Προγραμματικές δηλώσεις ΓΑΠ λες και ανέλαβε χθες Πρωθυπουργός

"Θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η χώρα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Το βασικό διακύβευμα σήμερα είναι η ανόρθωση και η ανασυγκρότηση της χώρας, η δημιουργία μιας καλύτερης χώρας και όχι η επιστροφή στο παρελθόν, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου προέβαλε ως μοναδικό σίγουρο δρόμο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τον Οδικό Χάρτη που παρουσίασε το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο, απορρίπτοντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης οι οποίες, όπως είπε, θα οδηγήσουν στην περαιτέρω απαξίωση και την πτώχευση της χώρας. Θα ακολουθήσουμε, τόνισε, το σίγουρο δρόμο για να σώσουμε και να φτιάξουμε την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο δρόμο αυτό και δεν με ενδιαφέρει, τόνισε, αν θα έχω μια μόνο θητεία ως πρωθυπουργός. Το μόνο που με ενδιαφέρει, πρόσθεσε, είναι το 2013 να έχουμε παραδώσει μια διαφορετική Ελλάδα που δεν θα κινδυνεύει από κρίσεις και θα κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Για όλα όσα πρέπει να γίνουν χρειάζεται πολλή δουλειά, τόνισε όμως μπορούμε να πετύχουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί. Και χαρακτήρισε τον Οδικό Χάρτη φιλόδοξο, ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό για τη χώρα με πρωταγωνιστές τους πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου διακήρυξε επίσης την απόφασή του να προχωρήσει με όσους θέλουν να αλλάξει η πατρίδα μας (εισπράττοντας τα χειροκροτήματα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) που είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν οι πολίτες και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα πετύχουμε κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε ορισμένα ειδικά θέματα που αφορούν στην οικονομική και τη θεσμική πολιτική. Ενόψει της συζήτησης που γίνεται περί νέων μέτρων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες.

Επίσης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν ούτε οριζόντιες αυξήσεις στη φορολογία των μισθωτών, ούτε στη φορολογία των επιχειρήσεων. Όλη σχεδόν η προσπάθεια, πρόσθεσε, θα κατατείνει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία, όπως τόνισε, βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά ανέφερε δεν θα προχωρήσουμε σε μια τεχνική αναθεώρηση αλλά ύστερα από διάλογο η χώρα θα αποκτήσει ένα νέο καταστατικό Χάρτη από τον οποίο θα απουσιάζουν ρυθμίσεις όπως εκείνες του άρθρου 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών με τον οποίο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και συντηρείται το αίσθημα αδικίας στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η Χάρτα Κοινωνικών Δικαιωμάτων για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενώ υπογράμμισε ότι το πεδίο στο οποίο δίνεται η μάχη για να αλλάξει η χώρα, είναι το κράτος.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που υπάρχει στη χώρα τα τελευταία χρόνια ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα της παγκόσμιας κρίσης, καθώς εγκλωβίστηκε σε λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος. Όλα αυτά, τόνισε, δείχνουν τη δυσκολία του εγχειρήματος και τον άθλο που πέτυχε η κυβέρνηση αποτρέποντας τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη. Είμαστε, είπε, στην Εντατική και απλά όπως είπε πέρσι σωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Το θέμα, τόνισε, δεν είναι να εντοπίσεις το πρόβλημα αλλά να το θεραπεύσεις.

Όταν πριν ένα χρόνο γλιτώσαμε τα χειρότερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και μείναμε ζωντανοί έχασαν όσοι είχαν ποντάρει στην κατάρρευσή μας. Και σήμερα όσοι κινδυνολογούν θα πέσουν έξω.

Σχετικά με το πότε η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου, αλλά είπε ότι είναι στο χέρι μας να βγούμε νωρίτερα ή αργότερα. Και πρόσθεσε ότι αν το ρίξουμε στα μοιρολόγια δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Από την άλλη, όπως τόνισε, αν προσπαθήσουμε το 2012 μπορεί να διαφανεί και η διέξοδος. Έχουμε τόνισε, μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τα στοιχειώδη για να μην ξαναβρεθούμε στα ίδια.

Υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας του μνημονίου τονίζοντας ότι πόσο αναγκαία και αναπόδραστη ήταν η προσφυγή σε αυτό αποδεικνύεται από τις προσφυγές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Σχετικά με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι λέγονται πολλά και ανεύθυνα. Δεν μιλάμε τόνισε για πειραματόζωα αλλά για έναν λαό και μια οικονομία.

Η κυβέρνηση, τόνισε, διαχειρίζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα του χρέους και αυτό το απέδειξε στις Συνόδους Κορυφής της 11ης και 25ης Μαρτίου.

Κινούμαστε, πρόσθεσε, συστηματικά και αθόρυβα χωρίς να μπαίνουμε στη λογική της αντιπαράθεσης με όσους μας θέλουν πειραματόζωα.

Ανέφερε επίσης ότι η ύφεση δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου καθώς προϋπήρχε και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός της ήδη μειώνεται και το 2012 μπορούμε να μπούμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Φυσικά και υπάρχει ελπίδα, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και αυτό το αποδείξαμε ήδη. Κρατάμε, τόνισε, το τιμόνι της χώρας στα χέρια μας ενώ για την επιτυχία μας ενδιαφέρονται και οι εταίροι καθώς η επιτυχία αυτή θα είναι και δική τους.

Ζήτησε από τους βουλευτές του Κινήματος να αντισταθούν στη ρητορική της μοιρολατρίας και της μιζέριας καθώς, όπως είπε, αυτή τη συντηρηθούν όσοι θέλουν να μην αλλάξει η Ελλάδα.

Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την προσφορά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία, όπως τόνισε, πέρα της κριτικής είχε προσφορά και στήριξη στο κυβερνητικό έργο. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να δώσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του για να υπερασπιστεί την Ελλάδα που δημιουργούμε όλοι μαζί.

Ζήτησε επίσης τη στήριξη του λαού όχι στην κυβέρνηση όπως είπε, αλλά στην κοινή προσπάθεια και πρόσθεσε ότι η συναίνεση δεν επιτυγχάνεται μόνο στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά στην κοινωνία. Πρέπει σήμερα να ξανανιώσουμε όλοι Έλληνες, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου και να δημιουργηθεί μια νέα συμμαχία με τους πολίτες, τη στάση των οποίων καθορίζει ο ορθός λόγος.

Η Ελλάδα του 2013, ανέφερε ο πρωθυπουργός θα έχει θέσει γερές βάσεις για το μέλλον της ακολουθώντας το σωστό δρόμο που χαράσσει ο Οδικός Χάρτης που είναι πολύ συγκεκριμένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει από την ύφεση στην ανάπτυξη.

ΑΠΟΡΙΑ

Εδώ και 30 χρόνια έχω μια μεγάλη απορία. Βλέποντας τα συνθήματα που έχει φτιάξει το ΠΑΣΟΚ στην διαχρονική του πορεία,δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί δεν χρησιμοποίησε τα ΦΩΤΕΙΝΑ ΑΥΤΑ ΜΙΑΛΑ για κάτι πιο δημιουργικό.
Θυμηθείτε,ΑΛΛΑΓΗ, Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ,ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τώρα ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ και άλλα πολλά.
Αν ρε γαμότο αυτά τα φοβερά και τρομερά μυαλά που έχει και τα πληρώνει για προπαγάνδα, τα χρησιμοποιούσε για να φτιάξουν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,η την ΠΑΙΔΕΙΑ Π.Χ. ίσως δεν είχε κάνει την οικονομία ένα τέτοιο μεγάλο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
Άκου ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Αθάνατο ΠΑΣΟΚ.

ΈΚΤΑΚΤΟ!! Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Στις 1045 μ.β. το spread και στις 1175 το CDS

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σήμερα στην αγορά ομολογων με το spread να σκαρφαλώνει στις 1042 μονάδες βάσης και το CDS στις 1175 μονάδες βάσης!! Οι αμερικανικές τράπεζες πουλάνε μαζικά ελληνικα ομόλογα και το τρελο είναι οτι αγοράζουν μετοχές ελληνικών τραπεζών... αυτή τη στιγμή στο ΧΑΑ έχουν αλλάξει χέρια 3,5 εκ μετοχές της Εθνικής, 2 εκ της Πειραιώς, 2εκ. της Αλφα, 1εκ. της Eurobank και 700χιλ. του ΤΤ... μαλλον κάτι παραπάνω ξέρει η Goldman Sachs που πρωτοστατεί στις αγορές αυτές...

Κουτοπονηριές Παπακωνσταντίνου με την καραμέλα της αύξησης των εξαγωγών που όμως δεν αντέχουν σε διάλογο

Για τη γνωστή κουτοπονηριά ΓΑΠ και ΠΑΠ με την "αύξηση των εξαγωγών κατά 40%" έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι λόγω μείωσης της εσωτερικής κατανάλωσης προϊόντα που περισσεύουν εξάγονται στο εξωτερικό σε μια διαδικασία που είναι μια τρύπα στο νερό μιας και η "αύξηση των εξαγωγών" που μας ζαλίζουν δεν είναι αποτέλεσμα αύξησης παραγωγής και αύξησης της απασχόλησης... επιπλέον αν αφαιρέσουμε τα πετρελαιοειδή (που είναι χαμηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας) η αύξηση στα υπόλοιπα προϊόντα είναι μόλις 15%.. δηλ ανάξια να τη συζητάμε... πέραν τούτου όμως υπάρχει και το εξής θέμα (το είχε επισημάνει σε σχόλιο και ένας αναγνώστης μας) με την αύξηση των εισαγωγών που τη βλέπει ο Παπ και ηδονίζεται και το οποίο του το είπε ο Γερμανός δημοσιογράφος:

Οι εξαγωγές μας είναι μόνο το 7% του ΑΕΠ μας και δεν μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη...

Διαβάστε το σημείο της συνέντευξης που τον έκανε ρόμπα ο Γερμανός, μαζί με τα άλλα μαργαριτάρια που πέταξε ο ΠΑΠ εκτός της υπόσχεσης ότι αυτός από τη μία θα ξεπληρώσει όλα τα δεκάδες εκ ευρώ, χρωστούμενα της Ελλάδος στη Siemens και Hochtief και ο νταής Καστανίδης από την άλλη θα βάλει πρόστιμα στη Siemens:

Handelsblatt: Αν η χώρα σας θέλει να ξεφύγει από την παγίδα των χρεών, χρειάζεται πάνω απ 'όλα ανάπτυξη. Από πού θα προκύψει αυτό;

Παπακωνσταντίνου: Είμαστε πράγματι σε μια βαθιά ύφεση, αλλά υπάρχουν ήδη σημάδια ανάκαμψης. Οι εξαγωγές μας έχουν αυξηθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες μέχρι και 40% ...

Handelsblatt: ... Οι εξαγωγές όμως αποτελούν λιγότερο από 7% του ΑΕΠ [...δεν είμαστε ΠΑΣΟΚοι να μας παραμυθιάζεις]

Παπακωνσταντίνου: Σωστά [με πιάσατε να λέω παπαριές...]. Οι εξαγωγές όμως ανακουφίζουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας, το υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Αναμένουμε επίσης μια καλή σαιζόν στον τουρισμό [λόγω κωλοφαρδίας μιας και γίνεται της Πόπης στη Β. Αφρική]. Το οικονομικό κλίμα αρχίζει να αλλάζει. Το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ήταν η κορύφωση της κρίσης. Τώρα αρχίζουμε να ανεβαίνουμε [ανεβαίνει η ανεργία, ανεβαίνει η απόκλιση των εσόδων, ανεβαίνουν τα spreads, ανεβαίνουν οι φόροι σε αναψυκτικά-τσιγάρα... γενικά ανεβαίνουμε πολύ].

Handelsblatt: Χρειάζεται η Ελλάδα μία στρατηγική ανάπτυξης, ένα σχέδιο Μάρσαλ;

Παπακωνσταντίνου: Έχουμε ένα σχέδιο ανάπτυξης. [Προέβλεπε επαναστάσεις και μπάχαλο σ' ολη τη Β. Αφρική, ώστε να αυξηθεί ο τουρισμός μας και να μειώσουμε λίγο την ύφεση για να μπορέσουμε να παραμυθιάσουμε λίγο ακόμα τους ηλίθιους που μας ψηφίζουν...]

Επίδειξη δύναμης από τον Καντάφι παρά τους βομβαρδισμούς

Γυρνάει πανηγυρίζοντας τους δρόμους της Τρίπολης με το ανοιχτό τζίπ παρά τους βομβαρδισμούς, την ίδια στιγμή που οι επαναστάτες έχουν περιοριστεί στη Βεγγάζη και στη Μισράτα που είναι περικυκλωμένη...
Προσέξτε μετά το 6:20 που κάποιος έχει σκαρφαλώσει στο τζιπ και ξαφνικά στο 6:33 πέφτει και εξαφανίζεται :)) και εννοείται ότι εγώ εντυπωσιάστηκα από το πόση τάξη επικρατεί και πόσο καινούργια είναι τα κτήρια οι δρόμοι κ.λπ... μεχρι και ηχοπετάσματα έχει σε κάποιο σημείο της εθνικής!!!!

Δείτε το βίντεο:

Το Πάσχα του (κυβερνητικού) Βουλευτή

Του Βασίλη Εμμανουηλίδη

Αν κάποιοι θα εύχονταν φέτος να' ναι μια χρονιά δίχως Πάσχα σίγουρα αυτοί θα ήταν οι βουλευτές και οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Γιατί πρέπει δυστυχώς να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και έστω και για λίγο να κοιτάξουν στα μάτια τους ψηφοφόρους τους. Ανείπωτο δράμα!

Και τι να πουν και τι να δικαιολογήσουν όταν η μόνη ατάκα που τους έρχεται κατά νου είναι το. «Γλυτώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» που πλέον ξίνισε και βρώμησε. Αυτό και τίποτε μα τίποτε άλλο!

Ακόμα και την ευχή για 'καλή ανάσταση' δεν θα μπορούν να δώσουν γιατί μοιραία η απάντηση του κόσμου θα είναι «πως και με τι ρε άχρηστοι;». Αυτό μάλιστα ίσως να το θεωρούν και την πλέον ήπια φραστική επίθεση που θα μπορούσαν να δεχθούν ειδικά αν δεν συνοδεύεται από. γαλακτοκομικά προϊόντα!

Με τις σκέψεις αυτές λοιπόν και με μοναδικό πλέον στόχο την εφαρμογή του ναυτικού προστάγματος «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» (αφού αυτοί ξέρουν καλά ότι το πλοίο τους βυθίστηκε ), οι κυβερνητικοί βουλευτές ετοιμάζουν βαλίτσες.

Βέβαια οι ευφυέστεροι εξ αυτών φρόντισαν τις μέρες αυτές να ρίξουν στον αέρα λίγες ντουφεκιές διαμαρτυρίας έτσι για να 'χουν κάτι να πουν στα καφενεία λίγο πριν τους πάρουν με τα τασάκια.

Άλλος θα πει πως αντιστάθηκε στο νομοσχέδιο για τα φρουτάκια, άλλος ότι χτύπησε τη γροθιά του στο γραφείο του Υπουργού, άλλη ότι σκόπευε να παραιτηθεί προκειμένου να μην ψηφίσει το μνημόνιο αλλά τελικά με βαριά καρδιά το ψήφησε. Να δείτε που όλοι θα έχουν έτοιμη μια ατάκα ηρωισμού να την ξεστομίσουν !

Πόσο δύσκολο τελικά είναι να είσαι βουλευτής μιας λαομίσητης κυβέρνησης. Πώς να ξεχάσουν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι σου την ύφεση, την ανεργία, το μαγαζάκι τους που έκλεισε, το σχολείο του χωριού τους που «συγχωνεύτηκε», το μισθό τους και τη σύνταξη τους που περικόπηκε, τη βενζίνη που κοντεύει τα 2 ευρώ. Πώς να τους πείσεις ότι πρέπει να ζουν χωρίς χαμόγελο χωρίς ελπίδα χωρίς προσδοκίες και να περιμένεις να ξαναπάρεις τα ψηφαλάκια τους;

Δράμα κύριοι βουλευτάδες μου, ένα δράμα. Τέτοιο που ώρες - ώρες σας λυπάμαι αφού και σεις ως ένα βαθμό εξαπατηθήκατε από τον ηγέτη σας και τώρα τρέχετε και δεν φτάνεται. Θα είναι πικρός για σας ο φετινός οβελίας όταν ξέρετε ότι χιλιάδες θα τον στερηθούν και θα σας καταριούνται να σας κάτσει η μπουκιά στο λαιμό.

Υπομονή σας εύχομαι. Πάσχα είναι, θα περάσει!!!

Πρόταση 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής για τα υποβρύχια και τον Άκη

http://assets.tanea.gr/files/2009-09-08/thumbs/tsox_450x.jpgΤη σύσταση Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης («προανακριτικής»), για ενδεχόμενη δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου, προκειμένου να συνάψει την επίμαχη σύμβαση «Αρχιμήδης» για τα τρία υποβρύχια από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ζητούν με πρότασή τους, εκατόν δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Απόστολο Κακλαμάνη. Η Επιτροπή θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο, να «ξέπλυνε» ο πρώην υπουργός τα χρήματα της δωροδοκίας, αγοράζοντας ακίνητα.

Στην πρότασή τους, οι βουλευτές επικαλούνται την δικογραφία που απεστάλη στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, πριν απ’ την υπογραφή της σύμβασης, η εταιρεία Ferrostaal AG - HDW ανέπτυξε στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες, ένα σύστημα δωροδοκιών ανωτάτων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, προκειμένου αυτοί να έχουν θετική άποψη και να ασκήσουν την επιρροή τους γι’ ανάληψη έργων από την ίδια.

«Τα χρήματα των δωροδοκιών, φαίνεται να κατέληγαν στους παραπάνω αξιωματούχους του ελληνικού κράτους, μέσω συμβούλων, δικηγορικών γραφείων της Ζυρίχης, ad hoc ιδρυομένων εταιρειών και μέσα από πολλές και δυσεξακρίβωτες διαδρομές», αναφέρεται στην πρόταση.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXH-r6I_VCGLN6womJJ7QVIWSeGIh69tUIZPHzqW_zAu55vNrlRT-R7mxiyKBqJivMMiOY4pzoWNbeWI86DE8h2FEfUaMR9UApEQins3BiGQwVcFsMtz9w5ILwfIgUKlDmWhTo9rjL6Ux3/s320/%CE%A4%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.jpg«Στην προκειμένη περίπτωση, φέρεται να καταβλήθηκε για δωροδοκίες, ποσοστό 4,5% επί του κοστολογίου («τζίρου») του έργου και το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 72-83 εκ. ευρώ. Ακόμη πρέπει να σημειωθεί, ότι οι δωροδοκούμενοι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους, γνώριζαν σαφώς ότι το ποσόν των δωροδοκιών, τελικά μετακυλύετο σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αφού τα χρήματα, η δωροδοκούσα γερμανική εταιρεία τα συνυπολόγιζε στην τελική τιμή προς τον πελάτη».

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Επιτροπή θα διερευνήσει τις όποιες ποινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου για ενδεχόμενη παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και νομιμοποίηση των εν λόγω εσόδων με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, «δεδομένου ότι ο ανωτέρω (σ.σ.: ο πρώην υπουργός), ενδεχομένως ζήτησε και έλαβε για τον εαυτό του ωφελήματα οποιασδήποτε φύσεως και ενδεχομένως απέκτησε ή κατέχει περιουσία, εν γνώσει ότι αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση της πρότασης των κυβερνητικών στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μετά το Πάσχα, στις 29 Απριλίου, και η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη της προτεινόμενης επιτροπής θα ληφθεί κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Διαμαρτυρία Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις επιχορηγήσεις Υπουργείου Πολιτισμού στο Μέγαρο Μουσικής

http://www.arxaiologia.gr/assets/media/PHOTOS/10004.jpgΤην διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων «μετά την απόφαση ενίσχυσης του Μεγάρου Μουσικής με 95εκατ ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη του προς τις Τράπεζες, πέραν της ετήσιας επιχορήγησής του από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που τα δέκα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ».

«Το χαμηλότερα χρηματοδοτούμενο Υπουργείο του Ελληνικού Κράτους, αυτό του Πολιτισμού & Τουρισμού, έρχεται να αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι τελικά "λεφτά υπάρχουν'' » τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει ότι «εκκρεμούν οι καλύψεις των εκτός έδρας μετακινήσεων αρχαιολόγων που «παλεύουν καθημερινά για την προστασία των μνημείων στην Ελλάδα», ενώ «παραμένουν πάντα κλειστές αίθουσες μεγάλων μουσείων, λόγω έλλειψης προσωπικού».

Alpha Bank: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα επιβάρυνση των ήδη βαριά φορολογούμενων μισθωτών για κάλυψη αστοχιών των μέτρων της φορολογικής πολιτική"

http://www.wiggler.gr/wp-content/logo_alpha.jpg"Η κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης το 2011 θα πρέπει να είναι η δραστική μείωση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής κατά τρόπο κοινωνικά δίκαιο και ανταποδοτικό. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για νέα επιβάρυνση των ήδη βαριά φορολογούμενων μισθωτών και επιχειρηματιών για κάλυψη αστοχιών των μέτρων της φορολογικής πολιτική", αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού αναφέρουν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τον Μάρτιο του 2011 οι τιμές των περισσότερων προϊόντων δεν επανήλθαν στα προ των εκπτώσεων επίπεδά τους. Μάλιστα, οι εκπτώσεις στα περισσότερα είδη συνεχίζονται,ανεπισήμως, έως σήμερα. Η πτώση του πληθωρισμού που δεν ήρθε τον Μάρτιο του 2011 θα έλθει αναπόφευκτα τον Απρίλιο και τους επόμενους μήνες, εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

Τον Απρίλιο του 2011 αναμένεται πτώση του ΔΤΚ στο 3,6% και υποχώρησή του λίγο πάνω από το 2% τον Αύγουστο. Για το έτος ως σύνολο ο μέσος πληθωρισμός αναμένεται τώρα στο 3,1%, από 2,6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, εκτιμά η Alpha Bank.

Τι περιείχε ο φάκελος που έδωσε ο Σαμαράς στον Ψωμιάδη;

Από το taxalia
Σήμερα το πρωί συναντήθηκαν στην αίθουσα VIP'S του αεροδρομίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ένα φάκελο, τον οποίο ο περιφερειάρχης εξέτασε με μεγάλη προσοχή.
Τι περιείχε ο φάκελος;
Περιείχε....

συμπληρωματικά νομικά στοιχεία (memorandum), που επεξεργάστηκε ομάδα κορυφαίων νομικών της Ν.Δ. καθηγητών πανεπιστημίου και θα χρησιμοποιηθούν από τον Περιφερειάρχη τις επόμενες μέρες, ενώπιον του Ελεγκτή Νομιμότητας, του Υπουργού κ.Ραγκούση και του Αρείου Πάγου στον οποίο θα καταφύγει ο κ.Ψωμιάδης.

http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_579.htm

Αγωγές αποζημίωσης κατά μέσων ενημέρωσης κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης

Αγωγές αποζημίωσης κατά των τηλεοπτικών σταθμών "Κόντρα" και "Extra 3", και της εφημερίδας "Αυριανή", καθώς και μήνυση κατά του Σπύρου Καρατζαφέρη για συκοφαντική δυσφήμιση, κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης με αφορμή πληροφορίες που μετέδωσαν ότι είναι ο υπουργός με καταθέσεις ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές του δηλώσεις και στο "πόθεν έσχες".

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αναφέρεται ότι "μετά την πρόσφατη μεθοδευμένη επίθεση και τις συκοφαντικές αναφορές εναντίον του, ο Μιχάλης Λιάπης κατέθεσε σήμερα αγωγές και μήνυση για την αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης".

Στα ύψη το spread των ομολόγων

Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 13,5%, ενώ των αντίστοιχων ιρλανδικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 9,5%. Αύξηση κατά 10 μονάδες βάσης στο 5,4% σημείωσε και η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων. Το πρακτορείο Ρόιτερ αναφέρει ως αιτία την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιρλανδίας από τον οίκο Moody’s κατά δύο βαθμίδες, η οποία προστέθηκε στα σενάρια των επενδυτών για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε σήμερα το πρωί το αξιόχρεο της Ιρλανδίας στο Baa3, που είναι το τελευταίο επίπεδο επενδυτικής διαβάθμισης, ενώ διατήρησε αρνητική την προοπτική της αξιολόγησης του. Ο οίκος ανέφερε ότι είναι πιθανή η επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ιρλανδίας, λόγω των ασθενών προοπτικών ανάπτυξης και της αύξησης του κόστους δανεισμού της, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα σενάρια και δημοσιεύματα για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας συνεχίσθηκαν και σήμερα, παρά τη διάψευσή τους από υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος - Καν και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, που επικαλείται δύο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές της Ευρωζώνης, ανέφερε ότι η πλειοψηφία των χωρών της Ευρωζώνης πιστεύουν ότι είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και μπορεί να γίνει το επόμενο έτος.

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 1,8% μειώθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Φεβρουάριο 2011

Κατά 1,8% μειώθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Φεβρουάριο εφέτος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Φεβρουαρίου 2010, έναντι αύξησης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου αριθμούσε τον Φεβρουάριο, 2.087 πλοία.

Εξάλλου, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω), ανήλθε τον Φεβρουάριο εφέτος σε 43.407.416 κόρους και παρουσίασε αύξηση 3,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Φεβρουαρίου 2010, έναντι αύξησης 6,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ....

Και τι δεν είπε ο Πρωθυπουργός πριν λίγο, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε στο τέλος του άρθρου το σχετικό Βίντεο. 
ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ,..... 
Έκθεση ιδεών θέλετε να το πείτε, γενικόλογες τοποθετήσεις, αοριστολογίες..
Ένα είναι σίγουρο ότι φοβήθηκε να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.
Το αποκορύφωμα όμως.....

και η ένδειξη ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του, έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. ήταν αυτό που δήλωσε:
"Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, σε όποια παράταση και αν ανήκουν, αγωνιούν, αναζητούν αυτές τις μεγάλες αλλαγές."


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_1105.html


Φλώρινα - Κατάληψη των κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας

Σε κατάληψη των κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ «Λυγκηστίς», διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του ασφαλιστικού τους φορέα.

«Στη Φλώρινα λειτουργούσε ένα ασφαλιστικό γραφείο, όπου κάθε μέρα υπήρχε γιατρός τον οποίο επισκέπτονταν περίπου πέντε χιλιάδες ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ συνταξιούχοι και μη, είτε για να «γράψουν» φάρμακα, είτε για να λάβουν παραπεμπτικό για άλλους γιατρούς. Αυτό το γραφείο εδώ και πολύ καιρό υπολειτουργούσε και πρόσφατα έκλεισε με συνέπεια όλοι οι ασφαλισμένοι να πρέπει να μεταβαίνουν στην Πτολεμαΐδα, διανύοντας 55 χιλιόμετρα, ή στην Κοζάνη, διανύοντας 85 χιλιόμετρα. Οι άνθρωποι ζητούν μια ή δύο φορές την εβδομάδα να υπάρχει κάποιος γιατρός» εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε ήδη επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό και με τα ασφαλιστικά ταμεία στην Αθήνα και συζητήθηκαν ενδεχόμενες λύσεις στο πρόβλημα.

Απάντηση Χρ. Παπουτσή για την πορεία της έρευνας σχετικά με την επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη

Την "αρχή της μυστικότητας" που διέπει το στάδιο της προανάκρισης, επικαλείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα στοιχεία τα οποία έχει αναδείξει η μέχρι τώρα έρευνα για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.

Ερώτηση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε απευθύνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Καράογλου επισημαίνοντας ότι "τρεις μήνες έχουν περάσει από την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ" και ότι "η επίθεση αυτή, που υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες, υποκινήθηκε από άτομα τα οποία έως τώρα παραμένουν ασύλληπτα".

Ο κ. Παπουτσής ενημερώνει ότι "για τη συγκεκριμένη υπόθεση επελήφθη, άμεσα, προανακρίσεως η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας εκδηλώθηκαν και εκδηλώνονται όλες οι απαραίτητες και κατά περίπτωση ενδεδειγμένες δικονομικές και αστυνομικές ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της διενεργουμένης προανακρίσεως, δηλαδή να αποκαλυφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν".

Σημειώνει επίσης ότι "το προσωπικό της επιληφθείσας αστυνομικής Υπηρεσίας, εργάζεται με υπομονή, μεθοδικότητα και αντικειμενικότητα, αξιοποιώντας κατάλληλα κάθε διαθέσιμο στοιχείο και πληροφορία".

Ωστόσο, επειδή, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπουτσής, η εν λόγω προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, η ανωτέρω προανακριτική αρχή δε δύναται να γνωστοποιήσει στοιχεία που προκύπτουν από τη μέχρι τώρα σχηματισθείσα δικογραφία, καθότι αυτό αντιτίθεται στην αρχή της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της ποινικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαιώνει τον ερωτώντα βουλευτή ότι "οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, συνεχίζουν τις προσπάθειες τους, με αμείωτο ενδιαφέρον, συνεργαζόμενες με τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς για την επίτευξη του προαναφερομένου σκοπού και μόλις ολοκληρωθεί η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

Ο κ. Καράογλου, αναφέρει στην ερώτησή του ότι δεν είναι καταδικαστέος μόνο ο προπηλακισμός και η επίθεση αλλά "ακόμη περισσότερο καταδικαστέα είναι η αδιαφορία και η αδράνεια που παρατηρείται για τη σύλληψη των δραστών μιας τέτοιας επίθεσης και των ηθικών της αυτουργών".

Σημειώνει μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ ότι "έως τώρα οι δράστες αυτής της επίθεσης παραμένουν άφαντοι, παραμένουν ασύλληπτοι και αυτό προκαλεί καχυποψία", διερωτώμενος μάλιστα "πως είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται άμεσα δράστες άλλων επιθέσεων εναντίον πολιτικών προσώπων, όπως π.χ. εναντίον του κ. Αλαβάνου και οι δράστες της επίθεσης κατά Χατζηδάκη να μην έχουν ακόμη λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη". Διερωτάται επίσης "πως είναι δυνατόν, ενώ όλα τα τηλεοπτικά μέσα και οι πολίτες έγιναν μάρτυρες της εν λόγω επίθεσης, το αρμόδιο Υπουργείο να μην έχει εντοπίσει και προχωρήσει ακόμη στη σύλληψη των δραστών".

Γρεβενά: Εκ νέου εκλογές στον δήμο Γρεβενών

http://www.ellinikifoni.gr/images/grevena2.jpg Ακυρώθηκαν, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο Δήμο Γρεβενών. Κατόπιν της απόφασης αυτής ο δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, εξέφρασε τη βούλησή του να ξαναδιεκδικήσει τη λαϊκή εντολή και γνωστοποίησε ότι δεν θα στραφεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας, η απόφαση 51 του 2011 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης ακυρώνει την απόφαση ανακήρυξης του πολυμελούς πρωτοδικείου Γρεβενών και διατάσσει την επανάληψη της εκλογής στο Δήμο Γρεβενών για την ανάδειξη του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου και των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων.

Το αιτιολογικό, σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, είναι ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκαν κατόπιν εσφαλμένης απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της 13ης Αυγούστου με την οποία κατανεμήθηκαν εσφαλμένα οι έδρες στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γρεβενών, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, από ό,τι έπρεπε, σε κάποιες εκλογικές ενότητες και λιγότεροι στην ενότητα των Γρεβενών.

«Η απόφαση αυτή θα πρέπει να εκτελεστεί και να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές με τα όποια διαδικαστικά, νομικά, λειτουργικά προβλήματα συνεπάγεται η σχετική διαδικασία» είπε ο γενικός γραμματέας και πρόσθεσε: «η πολιτική βούληση του δημάρχου είναι να ξαναπάρει την εντολή από το σύνολο του εκλογικού σώματος. Δικαίωμα να στραφεί κατά της απόφασης αυτής έχει οποισδήποτε δημότης, εφόσον έχει έννομο συμφέρον, ωστόσο ο κ. Κουπτσίδης έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα στραφεί ο ίδιος κατά της απόφασης».

Αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας, αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Διογένη τοποθετούνται στην παραλία της Κορίνθου

http://magoulaonline.gr/wp-content/uploads/alex.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLby84t-q1uPAEYIq-hdStz6xCMYLqmkVODV7AKIK9sFSyhW0GyR0JKGEJs-In3RWAya1kqB2sefY29K1e_fM4jJencTKetJjNNJh5sGo47nbEQtNr9CPjNyH_B84Srs16LQElQl54S2U/s400/Diogenis_Laertius.jpgΣτην παραλία "Καλάμια" της Κορίνθου, στη συμβολή της Γ. Παπανδρέου με την Μεγ. Αλεξάνδρου, ο Δήμος Κορίνθου έχει ξεκινήσει την κατασκευή μιας καινούργιας πλατείας που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή.

Θα δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και φιλόξενος χώρος, αφού θα τοποθετηθούν καλαίσθητα φωτιστικά, καθίσματα, αλλά και πράσινο, ενώ θα φιλοξενήσει μια υπερυψωμένη κλιμακωτή εξέδρα από μπετόν, σε σπειροειδή μορφή, όπου θα τοποθετηθούν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του στωικού Φιλοσόφου Διογένη. Τα αγάλματα, αναπαριστώνται σε πλέον του φυσικού μεγέθους, ώστε ο επισκέπτης να αντιλαμβάνεται εμμέσως το μέγεθος της ιστορικότητας των προσώπων.

Όπως επισημαίνεται από την δημοτική αρχή, «η γλυπτική σύνθεση των δύο αγαλμάτων επιλέχθηκε διότι συνδέεται με την κλασσική ιστορία της Κορίνθου και συγκεκριμένα αναπαριστά το πασίγνωστο περιστατικό της συνάντησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Έλληνα βασιλιά που μεταλαμπάδευσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου, και του Διογένη, ενός εκ των διασημότερων και πιο αντιπροσωπευτικών στωικών φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδος».

H Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες

http://www.egnomi.gr/content/data/multimedia/images//INTERNET%20DIAFORA/MOODYS_LOGO.jpgΟ οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες, από το Baa1 στο Baa3, την τελευταία βαθμίδα επενδυτικής διαβάθμισης. Η υποβάθμιση, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal, αντανακλά την πιθανή επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, λόγω των ασθενών προοπτικών ανάπτυξης και του υψηλότερου κόστους δανεισμού της, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"Η υποβάθμιση βασίζεται στην άποψη του Moody's ότι η δημοσιονομική ισχύς της Ιρλανδίας μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω, αν η οικονομική ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από ότι προβλέπεται και αν η δημοσιονομική προσαρμογή υστερήσει σε σχέση με το πρόγραμμα της Κυβέρνησης", αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η υποβάθμιση αντανακλά εν μέρει τις αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα. Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Πορτογαλίας.

Σχέδιο σύμβασης αναδιοργάνωσης έλαβε η Ελεύθερη Τηλεόραση (Alter Channel) από την Argo Capital Management

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3GArRuApM5J_e0WRyrGuF9_wuW_2lglXBIQkhvQQYP_TRDYxoLe7efeZC9gq6fURfkE1-FUDg5jB0PDUrghVcGIgjPSAIvaM3-7jXwSCnD7Df6cVLkmilxrchmmuOXwKOdyYcTFYzvpO8/s320/alter_11.jpg"Σχέδιο σύμβασης αναδιοργάνωσης της εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ (Alter Channel), έλαβαν οι μέτοχοι από την Argo Capital Management LTD για λογαριασμό Fund, υπό τη διαχείρισή της", ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, "το σχέδιο προβλέπει τη συμμετοχή του Fund στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Στις πιστώτριες τράπεζες έχει αποσταλεί σχέδιο συμφωνίας, για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας και την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων".

Οι ΗΠA εκτιμούν πως ο κίνδυνος στη Φουκουσίμα έχει περιοριστεί και οι οικογένειες των αμερικανών διπλωματών μπορούν να επιστρέψουν στην Ιαπωνία

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/15_11_v_s.jpgΟι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πως ο κίνδυνος από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα έχει περιοριστεί και οι οικογένειες των αμερικανών διπλωματών μπορούν να επιστρέψουν στην Ιαπωνία. "Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακύρωσε την οδηγία που είχε εκδώσει και αυτό σημαίνει πως τα μέλη τνω οικογενειών των εργαζομένων της αμερικανικής κυβέρνησης μπορούν να επιστρέψουν στην Ιαπωνία", επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν ζητήσει από τις οικογένειες των διπλωματών τους να εγκαταλείψουν το αρχιπέλαγος μετά το πυρηνικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι τις 11ης Μαρτίου.

Η απόφαση να επιτραπεί η επιστροφή τους ελήφθη "με βάση τη σημαντική μείωση της υψηλής θερμοκρασίας που προκάλεσαν τα πυρηνικά καύσιμα και τον περιορισμό των ραδιενεργών ισοτόπων", επισημαίνει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσινγκτον πάντως επαναλαμβάνει την σύσταση προς τους αμερικανούς πολίτες να μείνουν μακριά από μια ζώνη των 80 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, απόσταση πολύ μεγαλύτερη από αυτή των 20 χιλιομέτρων που έχει ορίσει η ιαπωνική κυβέρνηση.

Η απόφαση για την επιστροφή στην Ιαπωνία των αμερικανών πολιτών αφορά περίπου 600 μέλη των οικογενειών των διπλωματών της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τόκιο, του προξενείου στη Ναγκόγια και αυτούς που εργάζονται σε ένα σχολείο εκμάθησης ξένων γλωσσών στην Γιοκοχάμα.

Κερατέα: Επίθεση αγνώστων με βόμβες Μολότοφ κατά της οικίας ζεύγους αστυνομικών με 4 ανήλικα παιδιά, τα χαράματα της Παρασκευής

Επίθεση με βόμβες Μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, δέχθηκε ζευγάρι αστυνομικών, στην περιοχή της Κερατέας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00.45', όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι του ζεύγους, όπου βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, στη διασταύρωση επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και της οδού Μιχαήλ Δελίση.

Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα, τρία κατεστραμμένα οχήματα, που ήταν σταθμευμένα έξω από την κατοικία των αστυνομικών. Η φωτιά κατασβέσθηκε τελικά από την Πυροσβεστική. Τα δύο από τα Ι.Χ. που κάηκαν ανήκαν στους αστυνομικούς, ενώ το τρίτο σε φιλικό τους πρόσωπο.

Όπως έγινε γνωστό από το ζεύγος των αστυνομικών που δέχθηκε τη βομβιστική επίθεση των αγνώστων, ο μεν σύζυγος φέρει το βαθμό του Αστυνόμου Α' και είναι διοικητής του Α.Τ. Γλυκών Νερών, ενώ η γυναίκα υπηρετεί στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Κερατέας. Το ζευγάρι διαμένει στη συγκεκριμένη οικία από το 1994.

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης σοβαρά επεισόδια είχαν μετατρέψει για μια ακόμα φορά σε εμπόλεμη ζώνη την περιοχή της Κερατέας. Αρκετοί τραυματισμοί, αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων, ήταν ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν με πέτρες καδρόνια και βόμβες μολότοφ στα συνεργεία αποκατάστασης του οδοστρώματος και στις αστυνομικές δυνάμεις που τα συνόδευαν, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να αρχίσουν τις εργασίες επιδιόρθωσης των καταστροφών επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της Κερατέας. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη κατασκευή ΧΥΤΑ, στην περιοχή και κρατούν αποκλεισμένες τις εισόδους της Κερατέας καθώς και τμήμα της λεωφόρου Λαυρίου.

H N.Δ χαράζει πλέον νέους δρόμους !!!

Πως λέγεται το "Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή..." ;;;
Και πολύ σωστά λέγεται αρκεί η δουλειά και τα χρήματα που κερδίζονται από αυτή είναι τίμια...
Κάπως έτσι εφαρμόζουν στην Ν.Δ και το καμία εμφάνιση "δεν είναι ντροπή..."

Καθηλώθηκαν όλοι οι πολίτες (όλοι ;;; ΟΧΙ όλοι αφού σε ελάχιστα μέρη μπορούν να έχουν λήψη...) στις τηλεοράσεις τους χθες ...
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ απέδειξε ότι έχει στομάχι !!!
Απέδειξε ότι μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε κανάλια όπως το ΕXTRA3 !!!

Απέδειξε ότι αντέχει να συνομιλεί ακόμα και με τον συγκεκριμένο παρουσιαστή !!!
Δεν περίμενα ότι η Ν.Δ θα μπορούσε να χαράξει νέους δρόμους στην επικοινωνία της με τους ψηφοφόρους ...
Την είχα για πιο "ελιτίστικη" ...
Αποδείχθηκα λάθος !!!
Η Ν.Δ μπορεί να πάει σε όλο το εύρος της κοινωνίας , με την χθεσινή εμφάνιση του στο συγκεκριμένο κανάλι έφτασε ακόμα και σε ανθρώπους που δεν θα είχαν ακούσει ούτε το όνομά του εκπροσώπου της !!!
Πολύ επιτυχημένη η τακτική της !!!
Περιμένουμε πλέον με αγωνία την επόμενη δημοσκόπηση όπου θα αποτυπώνεται η χθεσινή επικοινωνία της με τον λαό και τα ποσοστά της θα έχουν εκτιναχθεί !!!
Εύγε Ν.Δ !!!
Εύγε επικοινωνιακό επιτελείο !!!

http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/04/h-n.html

e-επιλογές 14.04.2011