19 Απριλίου 2011

Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπατζή: Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο του βουτυρομπεμπέ της Εκάλης...



τα καλύτερα και οι επιταγές έρχονται Νικολάκη και Γιαννάκη ;)

Αφιέρωμα στο Παπατζή: Πάρτυ ή μνημόσυνο; Έλα ντε...

Η φράση "Πάρτυ ή Μνημόσυνο" είναι διαχρονική και το © το έχει ο ίδιος ο εκβιαστής δημοσιογράφος του fimotro που εδώ και δύο μέρες έχει ξεσαλώσει νομίζοντας ότι έχει πιάσει το παπά απ΄' τους όρχεις...

Βέβαια όταν την είπε την απεύθυνε στους "Χατζηνικολακικούς"...
τώρα όμως ήρθε η ώρα να την απευθύνουμε στον ίδιο:

Μη βιάζεσαι Γιαννάκη

γιατί το πάρτυ μπορεί να καταλήξει σε μνημόσυνο

και να αναγκαστείς να τα πάρεις όλα πίσω όπως έκανε ο Νικολάκης όταν του έβγαλες αυτά που θα σου θυμίσουμε τις επόμενες μέρες



Σήμερα άλλη μια ανάρτηση αφιερωμένη στα Πάθη του Γιάννη... για να θυμάται ο Χατζηνικολάου ποιος τον έκανε ρόμπα... και να καταλάβει ο κόσμος για τι εκβιαστή μιλάμε... στις 10:30 τα ξαναλέμε ;)

Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν σταθμούς του Μετρό

Σημαντικές υλικές ζημιές προκάλεσαν σήμερα κουκουλοφόροι στους σταθμούς «Χολαργός» και «Συγγρού - Φιξ» του Μετρό.

Στις 11.15 π.μ. μία ομάδα περίπου 10 ατόμων εισέβαλε στο σταθμό Χολαργού και μέσα σε λίγα λεπτά διέλυσε όλα τα ακυρωτικά και εκδοτικά μηχανήματα. Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι πέταξαν προκηρύξεις, με τις οποίες ζητούσαν από τον κόσμο να μην πληρώνει.

Αργότερα, στις 4.15 μ.μ. περίπου 10 άτομα με κουκούλες εισέβαλλαν στον σταθμό «Συγγρού - Φιξ», όπου κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν, διαλύοντας εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα.

Και στις δύο επιθέσεις δύο άτομα κράτησαν με απειλή το σταθμάρχη, προκειμένου να μην καλέσει την αστυνομία και οι υπόλοιποι τα κατέστρεψαν όλα.

Μιχελάκης για τις διαψεύσεις Πάγκαλου και τη συνέντευξη στην Χουριέτ

«Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε”, αντί να μασά ακόμα και τα λόγια του, να μας πει ρητά και ξεκάθαρα:

- Χαρακτήρισε -ναι ή όχι;- κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες τεμπέληδες;

- Αναφέρθηκε -ναι ή όχι;- στην εξαγορά της Finansbank “ως μια από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις”, την οποία ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος του κόμματος τότε, τη χαρακτήριζαν “σκάνδαλο”;

Διαψεύδει -ναι ή όχι;- το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ;

Ρητά και ξεκάθαρα.

Τα άλλα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις».

Aπίστευτο: Εταιρεία συμμετείχε στην διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα άτυπη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων,  με αντικείμενο την αποτίμηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.
Τονίζουμε ότι στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, μετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Oικονομίας- Περιφερειακής Aνάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης, Λούκα Κατσέλη, και Eπικρατείας αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Χάρης Παμπούκης.
Μέχρι εδώ όλα καλά...
Ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην σύσκεψη;

Εκπρόσωποι της εταιρείας διαχείρισης του γαλλικού ιπποδρόμου PMU !!!!
Μάλιστα καλά διαβάσατε...
Εκπρόσωποι εταιρείας συμμετείχαν σε διυπουργική σύσκεψη με 4 υπουργούς.
Το ερώτημα που τίθεται εδώ, είναι γιατί συμμετείχε η εν λόγω εταιρεία στην σύσκεψη;
Ποιος ο λόγος και η σκοπιμότητα;
Πως επελέγη, από ποιον εκλήθη και γιατί άραγε δεν κλήθηκαν και άλλες εταιρείες του χώρου;
Δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες σχετικές, που να επιθυμούν την εξαγορά του ΟΔΙΕ;
Tι άλλο θα δούμε και τι να πούμε για όλα αυτά που γίνονται;
Mπάτε σκύλοι αλέστε...
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του ΑΝΤ1:
"Το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας εξέφρασε η εταιρεία διαχείρισης του γαλλικού ιπποδρόμου PMU μέσω της παρουσίας εκπροσώπων της στην άτυπη διυπουργική σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις."

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_805.html

Μάκης Βορίδης: “Εξαιρετικά έξυπνο που δεν μιλάει ο Καραμανλής”

Απρόσμενο συμπαραστάτη βρήκε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Μάκη Βορίδη.

Συμφωνεί μαζί του που δεν μιλάει.

“Κάνει εξαιρετικά” είπε ο ΄Μ.Βορίδης στον “Φλας” για τον Καραμανλή. “Γιατί ποιος στα αλήθεια, πραγματικά θέλει να ακούσει σήμερα τι έχει να πει ο πρώην Πρωθυπουργός;” αναρωτήθηκε. “Αυτό που θέλουν όλοι είναι αυτό που κάνουν. Δηλαδή να κατασπαράξουν τον πρώην Πρωθυπουργό. Επομένως ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσει αυτό ένας πολιτικός είναι η σιωπή, η υπομονή και η ταπείνωση και αυτός είναι ο τρόπος για να περάσει αυτό. Επομένως πολιτικά ο πρώην Πρωθυπουργός κάνει κάτι εξαιρετικά έξυπνο.”

http://citizengr.wordpress.com/2011/04/19/6530/

Πίκρααααααα....

Καιρό είχε να ξυπνήσει από την καταστολή που τον είχαν βάλει οι δικοί του άνθρωποι ...

Ίσως δεν πήρε τα απαραίτητα ηρεμιστικά και έχει πάθει ΑΜΟΚ :)))

Την τελευταία φορά που είχε τέτοια συμπτώματα ήταν η 11- Φεβρουαρίου (Πίκρααααααα....) και ήταν όταν διαπίστωσε στην πράξη ότι με τις αλλαγές που έκανε ο Α.Σαμαράς στην Ν.Δ δεν μπορεί να πουλήσει το σαπάκι του...

Το αστείο είναι ότι κάποια στιγμή νόμισε ότι γλείφοντας τον δρόμο προς την Συγγρού θα κατάφερνε να ξεπεράσει το εμπόδιο Τζοτζόλα και ότι θα έμπαινε δια της πλαγίας οδού...
Την πάτησε ΞΑΝΑ...

Γιαυτό το ΑΜΟΚ και οι επιθέσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα.
Μαθαίνω ότι η υπεύθυνη για τον τομέα Διαδίκτυο έχει ενημερώσει τους πάντες στο κόμμα και οι πόρτες έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ για ΠΑΝΤΑ ...

Πίκρα ο εκβιαστής...

http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/04/2_19.html

Μαρτυρία του Κύπριου αγωνιστή Χρήστου Μιτσίδη: Απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ και στάση του ΑΚΕΛ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpcR3lloq9TeDFhab7jcL0kIUbEFIndxLRRrmpYwBUubtoBRSvxA75VMNabUuTO1zIfimenHxJqxUnwa8N8ywWuR1L20QSKYFSJNewXCkAesxC_TS8SxNDyRncaghI8oRuC5acUpoF8IMF/s1600/mitsidis.jpgΗ Κύπρος είναι Ελληνική, είναι η εσχατιά του νότου του Ελληνισμού. Η Κύπρος είναι το τρίτο στρατηγικό σημείο επί της γης και είναι γι’ αυτόν τον λόγο που οι εκάστοτε ισχυροί την έθεταν υπό τον έλεγχο τους κατακτώντας την. Ως γνωστόν οι τελευταίοι κατακτητές της ήσαν οι δόλιοι Άγγλοι, οι οποίοι κατόπιν του σκληρού και πανένδοξου επικού εκείνου ένοπλου αγώνα της θρυλικής ΕΟΚΑ, υποχρεώθηκαν και έδωσαν ελευθερία στο νησί, έστω και με την κολοβωμένη ανεξαρτησία. Λέγω κολοβωμένη ανεξαρτησία διότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ που άρχισε την 1ην Απριλίου 1955 έναν και μοναδικό στόχο και σκοπό είχε, την ΕΝΩΣΗ μας με την μητέρα Ελλάδα. Για ΕΝΩΣΗ πολέμησε η ΕΟΚΑ, και στην ΕΝΩΣΗ ορκισθήκαμε εμείς οι μαχητές.

Η ΕΟΚΑ παρόλο ότι αποτελείτο από μία χούφτα ανεκπαίδευτων, κυρίως νεαρών, μαχητών, και παρόλο ότι διέθετε μικρό αριθμό στρατιωτικών όπλων, αναμετρήθηκε επιτυχώς με 40,000 Άγγλων στρατιωτικών, άρτια εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων, οι οποίοι εβοηθούντο από τις χιλιάδες των τ/κ εξτρεμιστών, οι οποίοι οργανώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού στρατού στην εξτρεμιστική οργάνωση VOLKAN μετονομασθείσας λίγο αργότερα εις Τ.Ν.Τ. από το καλοκαίρι του 1956, μόλις οι δόλιοι Άγγλοι ενέπλεξαν και την Τουρκία στο Κυπριακό πρόβλημα. Τον Αγγλικό στρατό ως γνωστόν βοηθούσε κατά την περίοδο εκείνη και μεγάλος αριθμός προδοτών, ως και το Κομμουνιστικό ΑΚΕΛ το οποίο με την έναρξη του απελευθερωτικού μας αγώνα, αντί να συμπαραταχθεί με την ΕΟΚΑ και να πολεμήσει τους Άγγλους κατακτητές, προτίμησε και συμμάχησε μαζί τους, καταπροδίδοντας το πανένδοξο εκείνο αγώνα.

Το ότι το ΑΚΕΛ συμμάχησε με τους Άγγλους κατακτητές κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού μας αγώνα, το αποδεικνύω ακολούθως παραθέτοντας λίαν περιληπτικώς μία από τις πολλές προσωπικές μου εμπειρίες, ως και μία άλλη επαίσχυντη πράξη που διαδραματίστηκε την περίοδο εκείνη στο χωριό ΠΕΡΒΟΛΙΑ Λάρνακας. Πρώτα παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία. Ήταν το βράδυ της 29/6/1958, που επταμελής ομάδα προσωπιδοφόρων αγωνιστών των ενόπλων ομάδων κρούσεως της ΕΟΚΑ, στο χωριό μου την Άχνα, ανεκόπη από τριάντα μέλη του ΑΚΕΛ στην βορειοδυτική παρυφή του χωρίου και ο επικεφαλής των Κομμουνιστών Α.Φ. στην προσπάθεια του να αφαίρεση προσωπίδα αγωνιστή, πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε σοβαρά. Τώρα το πώς ο Α.Φ. βρέθηκε στην προαναφερόμενη περιοχή οδηγώντας το φορτηγό του και μάλιστα με σβηστά τα φώτα και με τους τριάντα Ακελιστές να βρίσκονται στην καρότσα του φορτηγού, τη στιγμή που στο χωρίο κατέφθασαν ισχυρές δυνάμεις πεζικού με ουλαμό τεθωρακισμένων του εχθρού, λόγω στενότητας χώρου δεν το καταγράφω. Λεπτομέρειες του γεγονότος αυτού αποκαλύπτω στο βιβλίο μου με τίτλο: «Δια πυρός και σιδήρου», σελίδες 64 – 82.

Το δεύτερον συμβάν που παραθέτω είναι αυτό που έλαβε χώρα στο χωριό ΠΕΡΒΟΛΙΑ Λάρνακας. Ένα βράδυ αρχές του καλοκαιριού του 1958 ο περβολαρίτης αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αντώνης Παπαλούκας, άρπαξε ένα αυτόματο που άφησε πάνω σε ένα τραπέζι, στο καφενείο του χωριού, ένας Άγγλος στρατιώτης που διασκέδαζε λίγο πιο πέρα, και τρέχοντας διέφυγε προς την δυτική πλευρά του χωρίου του. Αμέσως οι παρευρισκόμενοι ΑΚΕΛΙΣΤΕΣ ειδοποίησαν την ηγεσία τους στο χωρίο, η οποία προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

1.Έστειλαν μέλος τους στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου και κατονόμασε τον Παπαλούκα ότι αυτός πήρε το αυτόματο.

2. Αφού ειδοποίησαν και το ΑΚΕΛ Κιτίου κτύπησαν τις καμπάνες των χωρίων τους, συγκεντρώνοντας τα μέλη και τους υποστηρικτές τους, εφοδιάσθηκαν με φανούς θυέλλης και λούξ, και οργανωμένα κινήθηκαν στους αγρούς της δυτικής περιοχής των χωρίων τους για να βρουν τον Παπαλούκα και μεγάλος αριθμός Άγγλών στρατιωτών που έσπευσαν στην περιοχή.

3. Άλλη μεγάλη ομάδα μετά το κτύπημα της καμπάνας πήγαν στο σπίτι του Α. Παπαλούκα και αξίωσαν από τον γέρο ιερέα πατέρα του να τον παραδώσει μαζί με το όπλο του στους Άγγλους!

Κλείνοντας καλώ τον κυρίαρχο λαό μετά τις προαναφερόμενες αποκαλύψεις να μας πει εάν όντως το ΑΚΕΛ συνεργάσθηκε με τον εχθρό, τους Άγγλους δηλαδή κατά τον απελευθερωτικό μας αγώνα ή όχι.

Μετά τιμής,
Χρίστος Μιτσίδης
Αγωνιστής της ΕΟΚΑ
Ε.Α. Αξιωματικός και Πρόεδρος
Εθελοντών Αγωνιστών 1963 – 64 Λάρνακας
Επίτιμο μέλος ΚΕΑ

http://blackblogofcommunism.com/

ΕΕ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας

http://europedirect.eliamep.gr/wp-content/uploads/2009/11/eu_turkey_flag.pngΤην ενόχληση της Τουρκίας τόσο για τους βραδείς ρυθμούς των διαπραγματεύσεων για την προσχώρησή της στην ΕΕ όσο και για το καθεστώς της «βίζας» στο οποίο υπόκεινται οι Τούρκοι πολίτες εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, όπου συνήλθε το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από ευρωπαϊκής πλευράς τονίσθηκε ωστόσο ότι η Τουρκία εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται θετικά στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και ειδικότερα έναντι της Κύπρου, ενώ παράλληλα επισημάνθηκαν και τα προβλήματα δημοκρατίας που εξακολουθούν να υφίστανται στην Τουρκία.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ στην κοινή τους θέση υπογραμμίζουν ότι «Η Τουρκία μπορεί ενεργά να επιταχύνει το ρυθμό των διαπραγματεύσεων εφόσον κάνει περισσότερα για την εκπλήρωση των κριτηρίων για το άνοιγμα και το κλείσιμο των κεφαλαίων, εφόσον συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του πλαισίου των διαπραγματεύσεων και σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ που ξεκίνησαν το 2005 έχουν τελματωθεί. Έχουν ανοίξει μόνο 13 από τα 35 κεφάλαια ενώ ένα μόνο (έρευνα) έχει κλείσει προσωρινά. Επιπλέον 18 κεφάλαια παραμένουν «μπλοκαρισμένα»: τα 8 παραμένουν σε εκκρεμότητα από το Δεκέμβριο του 2006 εξαιτίας της μη εφαρμογής από την Τουρκία του πρωτοκόλλου της Άγκυρας και 10 κεφάλαια παραμένουν παγωμένα εξαιτίας πολιτικών λόγων από ορισμένα κράτη μέλη (Κύπρος, Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Γαλλία). Ως συνέπεια των ανωτέρω μόνο 3 φάκελοι είναι δυνατόν να ανοίξουν πλέον: κοινωνική πολιτική και πολιτική απασχόλησης, ανταγωνισμός και δημόσιες προμήθειες. Για να μπορέσουν όμως να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις σε αυτά τα τρία κεφάλαια «σημαντικές συμπληρωματικές προσπάθειες» χρειάζεται να καταβληθούν από την Τουρκία, υπογραμμίζει η ΕΕ.

Επίσης οι 27 εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να αρνείται να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της στην Κύπρο κατά παράβαση της Τελωνειακής Ένωσης. «Εξαιτίας της απουσίας προόδου σε αυτό το ζήτημα, η ΕΕ θα διατηρήσει τα μέτρα που έλαβε το 2006» (πάγωμα 8 κεφαλαίων) που θα εξακολουθήσουν έτσι να έχουν αρνητική επίδραση στο σύνολο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, σημειώνουν τα κράτη μέλη. Τέλος υπογραμμίζουν ότι η ελευθερία του τύπου αποτελεί μία «θεμελιώδη αξία» και ότι χρειάζεται να πραγματοποιηθούν και «άλλες νομοθετικές τροποποιήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία έκφρασης».

Ο Πάγκαλος και το «κόλλημα» με Καραμανλή

«Κολλημένος» εναντίον του Καραμανλή δείχνει σε κάθε ευκαιρία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Που τον χάνεις, που τον βρίσκεις με τον Καραμανλή τα βάζει ακόμη και χωρίς καμιά προφανή αιτία! Ακόμη και με αφορμή την συνέντευξη(;) στην «Χουριέτ».

Παρότι ο αντιπρόεδρος είχε ήδη απαντήσει από χθες το βράδυ στη ΝΔ, διαψεύδοντας ότι έδωσε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα, επανήλθε σήμερα με δηλώσεις περί «νωθρότητας» και υποτιθέμενες παραδοχές πρώην υπουργών. Μόνο που ο Καραμανλής πουθενά δεν έχει δηλώσει «άστο για αργότερα», όπως και ο ίδιος ο Γιώργος Αλογοσκούφης έχει επισημάνει. Ας φαντασθούμε δηλαδή να γράψει οποιοσδήποτε κάτι σαν δήλωση Πάγκαλου (π.χ. «Χουριέτ»), ο τελευταίος να το διαψεύσει και παρ’ όλα αυτά ο «κατήγορος» να επιμείνει, σα να μην υπάρχει διάψευση! Με την λογική αυτή όμως δεν μπορεί και ο και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να διαμαρτύρεται, για την εναντίον του κριτική, σχετικά με τη συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα. Αλλά στο «Παγκάλειο» σκεπτικό αυτά είναι ψιλά γράμματα…

http://citizengr.wordpress.com/2011/04/19/6539/

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!

Οπως λέει και ο Κούρκουλος σε μια ταινία του "όχι άλλο κάρβουνο". ΗΜΑΡΤΟΝ με το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας. Διαβάζουμε σε διάφορα blogs ότι το ALTER κλείνει και μεγαλοδημοσιογράφοι στον αέρα λένε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ελπίζουν ότι οι εκπομπές τους θα συνεχιστούν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!! Θα σαν θέσω μια απορία μου...

Ποιον συμφέρει να κλείσει το ALTER; Τις τράπεζες; Αυτές θέλουν να μην χάσουν τα λεφτά τους. Οι διαφημιστικές; Μια από τα ίδια. Το κράτος; Τα χρέη στο δημόσιο τρέχουν.

Η απάντηση που δίνω εγώ στον εαυτό μου είναι ότι όλοι αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα συγκεκριμένα blogs παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων για να πιέσουν την Τράπεζα Πειραιώς να υπογράψει. Παίζουν με την ψυχολογία των εργαζομένων για να πει η τράπεζα το ναι. Το γιατί η Τράπεζα Πειραιώς που είναι μέτοχος ο κύριος Βαρδινογιάννης δεν απαντάει θετικά αλλά ούτε αρνητικά εμείς δεν το ξέρουμε. Αλλά μήπως το ξέρει ο κύριος Βγενόπουλος με τη Marfin; Αυτά τα λίγα ήθελα να σας πω. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Εργαζόμενος στο ALTER

http://aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com/2011/04/blog-post_4962.html#more

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΤΩΡΑ ONLINE

ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Ι. Βρούτσης για την 3η κατά σειρά παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

«Πόση ικανοποίηση άραγε, μπορεί να αισθάνεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όταν έχει καταφέρει να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ;

* Ρεκόρ απόκλισης, κατά 11%, από τους στόχους που η ίδια είχε θέσει, για την αύξηση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 1ο τρίμηνο του 2011.

* Ρεκόρ αδυναμίας για την είσπραξη των εσόδων, μετά και από την ανακοίνωση για 3η κατά σειρά παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (12/04/2011).
* Ρεκόρ γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας και αύξησης κόστους βεβαίωσης και είσπραξης, αφού πολίτες και επιχειρήσεις, δοκιμάζονται καθημερινά επισκεπτόμενοι τις αρμόδιες ΔΟΥ προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης.
* Ρεκόρ προχειρότητας στην οργάνωση και λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης Taxisnet, η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις ενημέρωσης και αδυναμία υποδοχής δηλώσεων.
* Ρεκόρ αφερεγγυότητας, σε μια περίοδο που η χώρα αξιολογείται καθημερινά.

Η Ν.Δ., καλεί επιτέλους την κυβέρνηση να απαντήσει, εάν θα αναληφθούν και καταλογιστούν ευθύνες, για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών». Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά σε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδη, περί της ισοτιμίας των εξουσιών

http://www.ende.gr/images/ende_logo.jpgΑμφισβητήθηκαν, σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, οι συνταγματικές αρχές για τη διάκριση των εξουσιών και ως εκ τούτου ορθώς ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κύριοι Γεώργιος Καλαμίδας και Ιωάννης Τέντες, αρνήθηκαν να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να συζητήσουν τα προβλήματα διοίκησης και λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος.

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στον υπουργό Δικαιοσύνης, αναφορικά με τα όσα σχολίασε για την ισοτιμία των εξουσιών μετά την άρνηση του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προσέλθουν στη Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕ, ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι «κάποιοι από τους ανώτατους δικαστικούς δεν έχουν κατανοήσει ότι κατά το Σύνταγμα πρώτη εξουσία είναι η νομοθετική και υποχρεούνται να προσέρχονται, όταν τους καλεί».

Σε απάντηση της δήλωσης αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ επισήμανε: «Οι Νομικές Σχολές των εννόμων τάξεων όλων των προηγμένων χωρών διδάσκουν από αρχαιοτάτων χρόνων τη διάκριση και το ισότιμο των τριών λειτουργιών του κράτους (νομοθετικής, δικαστικής, εκτελεστικής).

Συνεπώς, ο κ. υπουργός θα έπρεπε "να έχει κατανοήσει" ότι σε ένα Κράτος Δικαίου, όπως θέλει να είναι η χώρα μας, δεν υφίσταται προβάδισμα καμίας εξουσίας έναντι των άλλων, παρά μόνο συνεργασία με βάση την ισοτιμία και όχι την εξουσιαστική διάθεση".

Η ΕΔΕ καταλήγει: «Αφού οι ανωτέρω συνταγματικές αρχές και υπερσυνταγματικές αρχές αμφισβητήθηκαν, ορθώς ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκαν να προσέλθουν στην ανωτέρω επιτροπή».

Σε διαθεσιμότητα οδηγός της ΕΘΕΛ, επειδή κατέβασε από το λεωφορείο τους επιβάτες για να κάνει διάλειμμα

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/07/ethel-bus.jpgΣε διαθεσιμότητα τέθηκε ο οδηγός της ΕΘΕΛ, ο οποίος χθες το απόγευμα αποβίβασε τους επιβάτες στη στάση Αγ. Τρύφωνας, προκειμένου να κάνει το διάλειμμά του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επιβατών.

Ο οδηγός, τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα και κλήθηκε σε απολογία από τον διευθυντή Πειθαρχικό Προϊστάμενο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τέτοιες συμπεριφορές είναι ακατανόητες, ιδίως σε μία περίοδο που οι αστικές συγκοινωνίες καλούνται να ξεπεράσουν την μακροχρόνια κρίση, που τους μαστίζει.

Μιλάνε όλοι, μιλάν κι .... Γερουλάνοι: Όχι σε αναδιάρθρωση του χρέους είπε ο ξεπεσμένος λόρδος και επιτέθηκε στον κινέζο

http://s.enet.gr/resources/2009-11/19i-thumb-large.jpgΌχι σε αναδιάρθρωση του χρέους, τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος (στη φώτο τον βλέπετε να παρακολουθεί την ταινία επιστημονικής φαντασίας: "GAP stikes back-Η έξοδος της Ελλάδας απ' την κρίση"), μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash και εξέφρασε τη διαφωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

«Δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ πάντα με τον κ. Σημίτη, αντίθετα διαφωνώ σε διάφορα που έχει πει, όπως, επίσης, διαφωνώ με το γεγονός ότι ένας πρώην πρωθυπουργός καταναλώνει από το πολιτικό του κεφάλαιο για μια τοποθέτηση, η οποία δεν ξέρω, αν αυτή τη στιγμή, του προσθέτει εκείνου τίποτα, ούτε ξέρω αν προσθέτει κάτι στη δημόσια συζήτηση, με δεδομένο ότι αυτές οι αποφάσεις είναι αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ζυμωθούν, όχι μόνο κάπου αλλού και μέσα στην ελληνική κοινωνία. Απολύτως σεβαστή η άποψή του, αλλά από ‘κει και πέρα το πότε επιλέγεις να κάνεις μια τέτοια παρέμβαση είναι πια ευθύνη του ανθρώπου που την κάνει, δεν μπορώ να το σχολιάσω", δήλωσε ο Υπουργός.

Ο Παύλος Γερουλάνος επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και πρόσθεσε:«Η δύναμη την οποία έχει μέσα του για την αλλαγή που κάνει, δεν χρειάζεται τη βοήθεια κανενός αυτή τη στιγμή: είναι απολύτως αποφασισμένος να προχωρήσει, να αλλάξει την Ελλάδα, να την κάνει πολύ πιο δυνατή βγαίνοντας από αυτή την κρίση. Η δική μας δουλειά είναι να ακούμε αυτόν και όχι να του ψιθυρίζουμε στο αυτί".

Το ζήτημα, όπως υπογράμμισε, δεν είναι η διαχείριση της κρίσης, αλλά ο τρόπος που θα βγούμε από αυτήν.

Ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε:

«Υπάρχει, όμως, ένα πράγμα το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε: είναι ότι η δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς η διαχείριση της κρίσης, αλλά το πώς θα βγούμε από αυτήν. Στο μυαλό μου είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι για να βγούμε από την κρίση, αυτό το οποίο θα μας βγάλει ουσιαστικά, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι, στη δύσκολη αυτή στιγμή, θα πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν, θα πάρουν την απόφαση να πούνε παρά τα ρίσκα, παρά όλη τη δυσκολία που ζούμε, ότι θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα σταθούμε στα πόδια μας, θα παλέψουμε γι’ αυτό το οποίο πιστεύουμε, γι’ αυτό το οποίο θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Αυτό το κάνουν οι άνθρωποι του πολιτισμού κατά κόρον, το κάνουν άνθρωποι και των επιχειρηματιών, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουν κάτι μέσα σ’ αυτό το δύσκολο κλίμα. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν βοηθηθούν αυτή την ώρα, τότε αυτό που μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι αυτή η κρίση θα διαρκέσει πάρα πολύ περισσότερο. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να διαλέξουμε ό,τι πιο παραγωγικό έχει η κοινωνία μας, ό,τι πιο δημιουργικό, ό,τι πιο αυθεντικό έχει να παρουσιάσει η κοινωνία μας και αυτό το πράγμα να το υποστηρίξουμε. Εάν δεν το κάνουμε αυτή την ώρα και το μόνο το οποίο κάνουμε είναι μία διαχείριση της κρίσης, η οποία είναι λογιστική, τότε σας διαβεβαιώ αυτή η κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερο".

Τα πιτσιρίκια του facebook. Eρευνα αποκαλύπτει μια "ανήλικη" γενιά κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ

http://media.tecca.com/2010/10/06/techforparents-facebook-apps-for-kids-630px-630w.jpgΟλοένα και μικρότερης ηλικίας παιδιά δημιουργούν τις δικές τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο Facebook, όπως αποκαλύπτει η νέα μελέτη EU Kids Online σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 38% των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένα στα πέντε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας έχει "προφίλ" στο Facebook, παρόλο που το δίκτυο θέτει ηλικιακό όριο για συμμετοχή τα 13 έτη.

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Σόνια Λιβινγκστόουν της London School of Economics and Political Science, με τη συμμετοχή περίπου 25.000 νέων απ' όλη την Ευρώπη, αναφέρουν ότι οι ηλικιακοί περιορισμοί είναι κατά ένα μόνο μέρος αποτελεσματικοί και ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών αναλαμβάνουν πλέον περισσότερους online κινδύνους.

Το ένα τέταρτο των παιδιών στα sites κοινωνικής δικτύωσης επιλέγουν να έχουν το προφίλ τους "δημόσιο ή ανοιχτό σε όλους" (public). Ένα πέμπτο των παιδιών, των οποίων το προφίλ είναι δημόσιο, εμφανίζουν τη διεύθυνσή τους ή το τηλέφωνό τους, διπλάσιο ποσοστό από αυτά που έχουν επιλέξει το προφίλ τους να είναι μη ορατό σε όλους (private). Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα μικρότερα παιδιά αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις επιλογές εμπιστευτικότητας και να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που είναι διαθέσιμα.

Στις 25 ευρωπαϊκές χώρες που ερευνήθηκαν, το 57% των παιδιών (ηλικίας 9 έως 16 ετών) χρησιμοποιούν το Facebook ως το μοναδικό ή το κύριο site κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήση του συγκεκριμένου δικτύου κυμαίνεται από 98% στην Κύπρο, έως μόνο 2% στην Πολωνία.

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι ένα στα έξι παιδιά, ηλικίας 9-12 ετών και ένα στα τρία 13-16 ετών έχει 100 ή και παραπάνω επαφές (διαδικτυακούς φίλους). Περίπου το ένα τέταρτο των χρηστών των sites κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνούν online με ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή στη ζωή τους offline, συμπεριλαμβανομένου του ενός πέμπτου των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών σε όλα τα sites κοινωνικής δικτύωσης (και του ενός τετάρτου των μικρότερων χρηστών του Facebook).

Η πλήρης έρευνα "Κοινωνική Δικτύωση, Ηλικία και Εμπιστευτικότητα" (Social Networking, Age and Privacy), που είναι διαθέσιμη online στη διεύθυνση www.eukidsonline.net, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα για το Ασφαλές Διαδίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( EC's Safer Internet Programme).

Σοβαρές ζημιές υπέστη η Σαγράδα Φαμίλα λόγω της πυρκαγιάς

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUs2_detTWLrKSkxfoqEcmEr9CyShEB1jdyul5c0nsFL_yEbbY&t=1Σοβαρές ζημιές υπέστη σήμερα η βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελόνη από την πυρκαγιά που φέρεται να προκάλεσε ένας άνδρας, που πιστεύεται ότι έχει διαταραγμένο ψυχισμό, αναγκάζοντας εκατοντάδες επισκέπτες να την εκκενώσουν.

Τέσσερις εργαζόμενοι στη Σαγράδα Φαμίλια εισέπνευσαν καπνό. Πάντως οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ περίπου 3.000-4.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό ή κοντά στη βασιλική τη στιγμή του συμβάντος.

Η υπό κατασκευή εδώ και 128 χρόνια Σαγράδα Φαμίλια, έργο του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (1852-1926) που τον περασμένο Νοέμβριο αφιερώθηκε στον πάπα Βενέδικτο XVI, έκλεισε αμέσως μετά το συμβάν και θα παραμείνει κλειστή.

Σύμφωνα με αξιωματούχους οι ζημιές που έχουν σημειωθεί είναι σημαντικές, όμως ακόμη δεν έχει γίνει επίσημος απολογισμός.

Ο φερόμενος ως εμπρηστής είναι ένας 65χρονος άστεγος ο οποίος συνελήφθη αμέσως. Μία ομάδα οκτώ τουριστών είδαν τον άνδρα να βάζει φωτιά σε ιερατικά ενδύματα στον προθάλαμο της βασιλικής. Στη συνέχεια βοήθησαν στη σύλληψή του εμποδίζοντας τον να διαφύγει.

Ο Ζοάν Ριγκόλ πρόεδρος της ένωσης της Σαγράδα Φαμίλια δήλωσε ότι ο ύποπτος μετά τη σύλληψή του έκανε περίεργες δηλώσεις, ενώ η αστυνομία βρήκε πολλούς αναπτήρες στις τσέπες του άνδρα.

Ο προθάλαμος της βασιλικής φαίνεται ότι έχει καταστραφεί, ενώ αρκετά έπιπλα και ρούχα κάηκαν, επίσης ο καπνός από την πυρκαγιά μαύρισε τους τοίχους της κρύπτης της Σαγράδα Φαμίλια.

Ιαπωνία: Η γαλλική Areva θα αναλάβει την απορρύπανση των ραδιενεργών υδάτων στη Φουκουσίμα

http://english.kyodonews.jp/photos/assets/201104/0417003-thumbx300.jpgΟ γαλλικός πυρηνικός όμιλος Areva θα προμηθεύσει ένα σύστημα για την απορρύπανση του ραδιενεργού νερού στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα από το Τόκιο η πρόεδρός του, Αν Λοβερζόν.

Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι "αποδέχτηκε την πρότασή μας", είπε η Λοβερζόν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

"Πρόκειται για μια διαδικασία αντιμετώπισης της ρύπανσης: θα εγχύσουμε χημικούς παράγοντες στο μολυσμένο νερό και η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει στα ραδιενεργά υλικά να κατακαθίσουν", εξήγησε.

Στους χώρους του πυρηνικού σταθμού εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 60.000 τόννοι ραδιενεργού νερού. Πρόκειται για το νερό που χρησιμοποιήθηκε από την Tepco για την ψύξη των αντιδραστήρων μετά το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Η Λοβερζόν άφησε να εννοηθεί ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. "Η Tepco θέλει να αρχίσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου", διευκρίνισε. "Δεν συζητήσαμε τίποτα όσον αφορά την τιμή", πρόσθεσε, λέγοντας ότι "έχει εμπιστοσύνη" στους Ιάπωνες συνομιλητές της ότι "θα εξετάσουν αργότερα" το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

Στο μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει μέσω διπλωματικών αποστολών να καθησυχάσει τους φόβους περί της συνεχιζόμενης πυρηνικής κρίσης και να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις εισαγωγές ιαπωνικών προϊόντων από πολλές χώρες.

Οι διπλωμάτες θα αναλάβουν να ενημερώσουν εισαγωγείς ιαπωνικών προϊόντων και ναυλομεσίτες στο Λονδίνο, το Πεκίνο και τη Σαγκάη μέχρι τα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo που επικαλείται μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στόχος είναι να εξηγηθούν οι επιπτώσεις της πυρηνικής κρίσης για την ασφάλεια των αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων.

Περίπου 60 χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στην εισαγωγή ιαπωνικών προϊόντων.

Αργότερα προγραμματίζεται να γίνουν παρόμοιες ενημερώσεις και στις ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γερμανία: Το ανώτατο δικαστήριο της Σαξονίας έκρινε αντισυνταγματικό νόμο που απαγόρευε τις ετήσιες πορείες μνήμης του ολοκαυτώματος στη Δρέσδη

http://npddue.vs120134.hl-users.com/wp-content/themes/npd_rot/grafiken/1266101999trauermarsch_dresden_2010_klein.jpgΔικαστήριο της Γερμανίας ακύρωσε σήμερα νομοθέτημα το οποίο είχε στόχο την αποτροπή των ετήσιων νεοναζιστικών πορειών στην Δρέσδη, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο νόμος αποσκοπούσε στο να απαγορευθούν οι ετήσιες συγκεντρώσεις των ακροδεξιών σε σημεία-κλειδιά στο κέντρο της πόλης κάθε χρόνο στην επέτειο της καταστροφής της Δρέσδης από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το συνταγματικό δικαστήριο που εδρεύει στη Λειψία, στο κρατίδιο της Σαξονίας, έκρινε ότι έγιναν τεχνικά λάθη στην κατάρτιση του νόμου και τον θεώρησε αντισυνταγματικό.

Τοπικά κόμματα προσέφυγαν στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι ο νόμος περιορίζει το δικαίωμα στην ελεύθερη συνάθροιση.

Ζητήθηκε η παραίτηση του σκοπιανολάγνου Προέδρου και του αναπληρωτή Διευθυντή της Δ.Ε.Θ. Α.Ε.

Η δημόσια αντιπαράθεση του σκοπιανολάγνου πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Θ. Α.Ε., κ. Ι. Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτή Διευθυντή, κ. Κ. Μαυράκη, οδήγησε τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη να ζητήσει τις παραιτήσεις και των δύο.

''Η αδυναμία ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ τους έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και εμφανώς πλέον αρνητικά αποτελέσματα στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. Σήμερα όλα τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι απολύτως προσηλωμένα στο έργο τους, αντί να αναλώνονται σε δημόσιες αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα με επίκληση στοιχείων αδιαφανούς λειτουργίας. Για τους λόγους αυτούς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ως έχουσα την ευθύνη της εποπτείας της ΔΕΘ Α.Ε., ζήτησε τις παραιτήσεις των προαναφερομένων στελεχών της εταιρείας« όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει τροπολογία στην βουλή που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ την πώληση της ΔΕΗ

9/1/2008
Γ.Παπανδρέου :

"Γι΄αυτό, με την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και που συζητάμε σήμερα,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η πώληση του 28% που ελέγχει σήμερα το δημόσιο"

Δείτε το:



kolotoubes.blogspot.com

Καθολική απογοήτευση για την κυβερνητική πολιτική

Σε συνέχεια όλων των πρόσφατων ερευνών, μία ακόμα, της εταιρείας Κάπα-Research (Το Βήμα, 17/4) καταγράφει μειούμενη διαφορά πρόθεσης ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του στατιστικού σφάλματος. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να αγνοείται η σημαντική τάση αποχής που σημειώνεται, όπως προκύπτει και από την έρευνα της εταιρείας Public Issue (Καθημερινή, 17/4) η οποία παρόλα αυτά επιμένει σε «αναγωγές» που χάνουν πλέον το νόημά τους, ακριβώς λόγω της πολύ μεγάλης απροσδιόριστης αυτής στάσης.

Οι πολίτες, καθολικά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν για την ώρα να μη ξέρουν ποιον να εμπιστευθούν και τι να πιστέψουν. Αντιλαμβάνονται όμως ότι με την ακολουθούμενη πολιτική η Ελλάδα αδυνατεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα-Research, 82,6% των πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι για το αν «η χώρα θα καταφέρει τελικά να ξεπεράσει την κρίση και να ορθοποδήσει», με το 77,3% να απαντά επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει καταφέρει λιγότερα απ’ όσα περίμεναν». Ταυτόχρονα, στην έρευνα της Public Issue, το ποσοστό όσων θεωρούν ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι λανθασμένη φτάνει σήμερα στο 81%, όταν πριν από τρεις μήνες (Ιανουάριος 2011) στην ίδια ερώτηση της ίδιας εταιρείας το αντίστοιχο ποσοστό περιοριζόταν στο 69%.

Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με την Κάπα-Research, η πρόθεση ψήφου υπέρ του ΠΑΣΟΚ μειώνεται σήμερα στο 21,7% έναντι 20,1% της ΝΔ, καταγράφοντας διαφορά μόλις 1,6%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι Οικολόγοι 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2,2%. Σημειώνεται, ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Μάιο του 2010 όταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στις 10 μονάδες (ΠΑΣΟΚ: 30,7% - ΝΔ: 20,6%).

Η ίδια συντριπτική μείωση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται και στις αναγωγές που κάνει η εταιρεία Public Issue, υπολογίζοντας σήμερα την επιρροή του ΠΑΣΟΚ στο 33,5% έναντι 45% τον Μάιο 2010, με την επιρροή της ΝΔ να εμφανίζεται σταθερή στο 27%. Ακόμα και με αυτές τις εκτιμήσεις, είναι σαφές ότι μία διαφορά 18 μονάδων έχει σήμερα μειωθεί κατά τα 2/3, χωρίς να αναιρείται όμως η βασική απορία: πόση αναλυτική σημασία μπορεί να έχουν οι αναγωγές, όταν το 35,5% (σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία) δηλώνει ότι επιλέγει τη στάση της αποχής; Μπορούμε να πάρουμε ως απόλυτο δεδομένο ότι αποκλείεται να αλλάξει η στάση αυτή όταν φτάσουμε πράγματι στις εκλογές;

Το συμπέρασμα που εξάγεται και από τις δύο έρευνες είναι ότι, το ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει μετά τη ψήφιση του Μνημονίου 10 (Κάπα-Research) και 11,5 μονάδες (Public Issue), δηλωτικό της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, καθήκον είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της. Το σκοπό αυτό φιλοδοξεί να πετύχει και η εναλλακτική πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση, γνωστή ως Ζάππειο 2, που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα.

Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει τους κατοίκους της Κερατέας!!! Πεταλωτής: "Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου θα γίνει κανονικά"

"Το έργο θα συνεχιστεί, αλλά όταν μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες -και μάλιστα όταν αφορά μια ολόκληρη τοπική κοινωνία- είναι σίγουρο ότι αυτή η έκβαση μόνον ως θετική θα μπορούσε να κριθεί", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κερατέα, αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δουλεύει ψιλό γαζί τους κατοίκους της Κερατέας.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν θα πρέπει να υποβιβάζουμε την μεγάλη αυτή απεμπλοκή από την υπόθεση της Κερατέας, επισημαίνοντας ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση, αποκαθίσταται η ειρήνη και η οικονομική ζωή στην περιοχή και ότι "κυρίως αυτό γίνεται στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου".

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου, δεν αλλάζει ο νόμος βάσει του οποίου υλοποιείται το έργο και πρόσθεσε ότι "στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, αποφασίστηκε να συζητηθούν με τους κατοίκους, διάφορους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία, σχέδια ώστε λεπτομέρειες της υλοποίησης να γίνουν καλύτερες".

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη δεν ενημερώθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή για την υπόθεση της Κερατέας, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι κάθε υπουργός δρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του σχεδίου της κυβέρνησης είναι συλλογική απόφαση και πως ο καθένας υλοποιεί το μέρος που του αναλογεί.

"Η κυβέρνηση δρα συλλογικά και εννοείται ότι σε ένα τέτοιο έργο ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος", τόνισε και είπε ότι "ο κ. Παπουτσής χειρίστηκε το μέρος του θέματος που τον αφορούσε ως προς την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων μετά την αποχώρηση των κατοίκων από τα μπλόκα" και πως "όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς".

Ακόμη, για το εάν ο κ. Παπουτσής υποσχέθηκε έστω και προσωρινή αναβολή του έργου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι "δεν υπάρχει θέμα αναβολής του έργου", ότι δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό και πως "λεπτομέρειες μπορούν να συζητηθούν, ώστε και το έργο να γίνει αλλά με έναν τρόπο που θα βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία".

Είπε επιπλέον ότι ο 'συμβιβασμός' που επήλθε ήταν να φύγουν οι κάτοικοι από τα μπλόκα και σε δεύτερη φάση να ακολουθήσει η αστυνομία και ότι η διαμεσολάβηση του μητροπολίτη της περιοχής δεν είναι κάτι κακό.

"Τις μελλοντικές αντιδράσεις δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε, όμως το έργο της κυβέρνησης θα προχωρήσει, υπάρχει νόμος και απόφαση της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα βρέθηκε ένας τρόπος να εκτονωθεί η κατάσταση και κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου μπορούν να συζητηθούν, όπως ως προς τον φορέα διαχείρισης", ανέφερε.

Πάσχα στα Μετέωρα- Έθιμα και παραδόσεις

http://www.24travelnews.gr/wp-content/uploads/2010/10/Meteora.jpg Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι αναμφίβολα η σημαντικότερη περίοδος του λειτουργικού έτους στην Ελληνική Ορθόδοξη λατρεία. Τα σωτηριώδη γεγονότα του Ιησού στην πορεία προς τον Γολγοθά είναι φρικτά και καταγράφονται στην υμνολογία που τα περιγράφει και τα εξυμνεί, οδηγώντας τους πιστούς σε κατάνυξη και συντριβή.

Μεγάλη Πέμπτη στην Ι.Μ. Βαρλαάμ

Μια μοναδική ατμόσφαιρα βιώνουν όσοι βρεθούν την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ στην ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ, έτσι που τα λόγια του Παπαδιαμάντη, "…Εισέλθωμεν εις τους ναούς και ίδωμεν άλλον κόσμον, κόσμον Ουράνιον. Ενωθώμεν τουλάχιστον πνευματικώς εκεί εις τας Εκκλησίας, γινόμενοι όλοι αδελφοί, όλοι ίσοι απέναντι του Εσταυρωμένου. Εκεί προ του θυσιαστηρίου ας σιγήσουν τα πάθη, και ας ομιλήσει η καρδιά και ας ακουσθή η φωνή της συνειδήσεως…", λες και γίνονται πράξη.

Οι ευαγγελικές περικοπές, 12 κατά σειρά, εξιστορούν την πορεία του Θεανθρώπου προς τον Γολγοθά, ώσπου ακούγεται το "Ήλι Ηλι λαμά σαβαχθανί" και το τετέλεσθαι του Θεανθρώπου.

Πελιδνοί, με βαριά βήματα οι πιστοί, κατεβαίνουν τα σκαλιά του Μοναστηριού, πιστεύοντας ίσως πως βαθιά μέσα στην ψυχή τους, συντελέσθηκε ένα θαύμα, μια μεταμόρφωση ψυχική και πνευματική.

Ο πιστός εκεί στη θεοφρούρητη ισάγγελη πολιτεία των Μετεώρων, οδηγείται βαθμηδόν στη νήψη της ψυχής του, που καθαρίζει την καρδιά από τους εμπαθείς λογισμούς, προσδίδοντας της ανωτερότητα και ομορφιά μεγάλη, μαρτυρούν όσοι έχουν βιώσει μια τέτοια εμπειρία.

Η Ανάσταση και η Λαμπρή στην Καλαμπάκα

Η πένθιμη Μεγάλη Παρασκευή, με το "η ζωή εν τάφω" και το "ω γλυκύ μου έαρ", τελειώνει με την περιφορά των επιταφίων των τεσσάρων πλέον ενοριών (Αγ. Βησσαρίωνα, Αγ. Κων/νου και Ελένης, Κοιμ. Θεοτόκου και Οσίων Μετεωριτών Πατέρων) της Καλαμπάκας.

Με το Χριστός Ανέστη που εκφωνεί ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, οι καμπάνες ηχούν πλέον χαρμόσυνα, η εικόνα της εκκλησίας και των πιστών αλλάζει.

Τη θλίψη διαδέχεται και η χαρά του αναστάντος Χριστού.

Τώρα, τη σειρά παίρνει η λαϊκή παράδοση με όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν αναπόσπαστο και αναντικατάστατο κομμάτι του τοπικού μας πολιτισμού.Ο οβελίας έχει την τιμητική του, όπως και τα κόκκινα αυγά, οι χοροί και τα τραγούδια, οι ανταλλαγές ευχών που κρατούν μέχρι το απόγευμα του Πάσχα.

Όλες οι εκδηλώσεις μετά τη Λαμπρή (Πάσχα) είναι συνυφασμένες με το γεγονός της Αναστάσεως.

Για την Καλαμπάκα όλα αυτά συμπυκνώνονται στη λέξη πασχαλόγιορτα.

Γράφει σχετικά στο βιβλίο του "Λαογραφικά της Καλαμπάκας" ο αείμνηστος Στέφανος Θανασούλας:

"Η Δεύτερη μέρα του Πάσχα, η 'Ασπροδευτέρα' ή 'Νιά Δευτέρα' γιορτάζεται κι αυτή λαμπρά. Το απόγευμα όλοι πηγαίνουν στην Πουλιάνα, όπου στήνεται χορός με τραγούδια τοπικά, τα 'καλαμπακιώτικα'. Πρώτος σέρνει το χορό ο Δήμαρχος. Ακολουθούν άντρες, παιδιά της παντρειάς κι άλλοι νεαροί. Στο κατόπι τους πιάνονται γυναίκες, νύφες ασπροντυμένες, κορίτσια για νυφοδιάλεγμα κι άλλα μικρότερα κοντά τους. Τελειώνει το πανηγύρι από εκεί, όταν σημάνει εσπερινό η καμπάνα της εκκλησίας. Μετά την πασχαλινή λειτουργία της εκκλησίας μας, την άλλη μέρα, την Τρίτη του Πάσχα, την 'Ασπροτρίτη΄ή 'Νια Τρίτη', όπως λέγεται, στρώνεται πάλι πλούσιο πασχαλινό τραπέζι. Κι ύστερα στήνεται πάλι μεγάλος χορός στην Πουλιάνα και τα τραγούδια ακούγονται παντού ως πέρα, ώσπου απ' το καμπαναριό να σημάνει εσπερινό, με του οποίου την 'απόλυση' τελειώνουν και τα Πασχαλόγιορτα…".

Ένα δείγμα των τραγουδιών που ερμηνεύουν είναι και το ακόλουθο:

"…Ήρθαν τα Πασχαλόγιορτα, ήρθε η Μεγάλη Πέμπτη.

Ήρθε κι η Λαμπροκυριακή με το Χριστός Ανέστη.

Στολίζουν μάνες τα παιδιά κι οι αδερφές τ' αδέρφια.

Μάνα το γιόκα στόλιζε, γιο και θυγατέρα.

Το γιο βάζει στα κόκκινα, τη θυγατέρα στ' άσπρα

Κι αυτή στα καταγάλαζα σα γριά γυναίκα που 'ταν.

Κίν(η)σαν να παν στην εκκλησιά, πάνε να μεταλάβουν.

Κοντοζυγώνουν στο ιερό, σιγά στο Άγιο Βήμα.

Και σαν τους είδε η εκκλησιά, τα κεραμίδια ρίχνει.

Γυρίζει η μάνα, λέει, το γιόκα της ρωτάει.

- Γιέ μου τι κρίμα έκανες κι είσαι κριματισμένος;

- Θυμάσαι μάνα μ' τα Πασχαλόγιορτα, τις (ε)πίσημες τις μέρες,

Που όλοι δέναν τους μαύρους τους από μηλιάς κλωνάρι;

Εγώ το μαύρο μ' έδεσα από ξανθής μαλλάκια

και κόρη ξανθή εφίλησα μέσα από τον Άδη".

Στον Αη Γιώργη το Μαντηλά

Ένας δεύτερος σταθμός στις εκδηλώσεις μετά το Πάσχα στην περιοχή είναι ο Αη Γιώργης. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση στον Αη Γιώργη το Μαντηλά, στο Καστράκι.

Εκεί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στο εξωκλήσι του αγίου, που βρίσκεται στα ριζά του βράχου όπου και το ερειπωμένο Μοναστήρι, νέοι του χωριού, ζωσμένοι στη μέση με εκατοντάδες μαντήλια (τάματα πιστών), σκαρφαλώνουν στο βράχο με τριχιές, με σκοπό να κρεμάσουν τα καινούργια και να πάρουν τα περσινά, τα οποία κατεβαίνοντας τα μοιράζουν (ως φυλαχτό) στους προσκυνητές.

Μια προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη που ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έδωσε κανένα ατύχημα.

Το έθιμο των μαντηλιών αποτελεί κατάλοιπο της εποχής της Τουρκοκρατίας, όταν- όπως λέγεται- μια Τουρκάλα προσευχήθηκε στον Άγιο να κάνει καλά τον άνδρα της, που ξαφνικά ενώ έκοβε ξύλα στο δασύλλιο του Αγίου κάτω απ' το μοναστήρι έπεσε κάτω λιπόθυμος.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σηκώθηκε και η Τουρκάλα για να ευχαριστήσει τον Άγιο πρόσφερε το μαντήλι της. Από τότε, το έθιμο έμεινε και όποιος θέλει να κάνει κάποιο τάμα ή να ευχαριστήσει τον Αη Γιώργη δένει ένα μαντήλι στη μέση κάποιου νέου που ανεβαίνει στο βράχο, το οποίο παραμένει ένα χρόνο, μέχρι την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, για το έθιμο των μαντηλιών και κυρίως το γεγονός με τον Τούρκο αξιωματούχο υπάρχουν διάφορες εκδοχές.

Μια άλλη σημαντική στάση για την περιοχή Καλαμπάκας και Καστρακίου είναι η γιορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, που γιορτάζεται την πρώτη Παρασκευή, αμέσως μετά το Πάσχα.

Πρόκειται για την παλιά σκήτη των Σταγών, τη σκήτη της Δούπιανης, όπως είναι γνωστή, που βρίσκεται στην έξοδο του Καστρακίου προς Μετέωρα.

Εκεί, μετά τη θεία λειτουργία στήνεται χορός, που είθισται να σέρνει ο δήμαρχος κι όπου ακούγονται τα γνωστά πασχαλιάτικα τραγούδια, που τραγουδιούνται στην "Πουλιάνα" το απόγευμα της δεύτερης μέρας του Πάσχα.

Η Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής για τους Καλαμπακιώτες είναι μια ιδιαίτερη μέρα με χαρακτηριστικά πανηγύρεως.

Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται σ' όλα τα χωριά της περιοχής,με διάφορες παραλλαγές στα τραγούδια, ιδιαιτερότητα των οποίων είναι ότι έχουν ιδιαίτερο ρυθμό και ραγουδιούνται απ' όλους- άνδρες και γυναίκες- καθώς πιάνονται σε κύκλο (ξεχωριστά άνδρες - ξεχωριστά οι γυναίκες).

Goldman-Sachs: Μόνο 908 εκ ευρώ κέρδη... παρόλα αυτά αύξηση της μετοχής

Μόνο 908 εκ κέρδη παρουσίασε η GS το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη είναι μειωμένα κατά 72% σε σχέση με πέρσι... παρόλα αυτά όμως η μετοχή της ανέβηκε 3% μιας και οι αναλυτές περίμεναν ακόμα μεγαλύτερη πτώση. Τα μειωμένα κέρδη οφείλονται στο ότι η τράπεζα έδωσε 1,8 δις μερίσματα ή αγορά ιδίων μετοχώνόπως το 1,6 δις που έδωσε στον Warren Buffett που είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές της GS και είχε χώσει πολλά χρήματα πέρσι στην τράπεζα.

Η GS είναι η καλύτερη χρηματοοικονομική εταιρία της wall street αλλά τον τελευταίο καιρό κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά από την JP Morgan η οποία το αντίστοιχο διάστημα παρουσίασε κέρδη 5,6 δις μιας και διαθέτει και καταστήματα για ιδιώτες πράγμα που της δίνει τη δυνατότητα να αντλεί κέρδη από μια πλατύτερη βάση. Αντίθετα η GS που δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε χρηματοοικονομικές επενδύσεις και έβγαλε πολλά λεφτά εν μέσω κρίσης, αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα τώρα που η κατάσταση πάει να ομαλοποιηθεί στις ξένες αγορές

Reuters: Αυξ'ανει την πίεση για εθελοντική αναδιάρθρωση προς την Ελλάδα η Γερμανία

(Reuters) - A German government adviser said on Tuesday that a restructuring of Greek debt was inevitable, raising pressure on Athens to seek a solution to the debt woes that are shaking investor confidence in the euro zone.

Greek borrowing costs rose and foreign demand shrank in the country's first debt auction since speculation of a debt restructuring flared last week following comments from Germany's finance minister.

After a weekend election in Finland in which an anti-euro party scored strong gains, the head of the party that is likely to lead the next government sent reassuring signals that the strength of the anti-euro True Finns would not derail a pending bailout for Portugal.

Financial markets settled after a tumultuous session to start the week, clouded by growing fears of a Greek restructuring. The euro pushed back up toward $1.43 after shedding nearly two cents on Monday in its worst one-day fall in over two months.

But the bonds of so-called peripheral euro zone countries like Greece, Portugal and Spain, all struggling with high debt and poor economies, remained under pressure, with yields hovering just below euro-era highs.

Clemens Fuest, who chairs the German finance ministry's technical advisory committee, said Greece's extremely weak balance sheet meant a restructuring was inevitable.

"One must recognize the realities -- I am expecting a haircut," Fuest told Reuters.

Outside of Berlin, officials continue to rule out a restructuring, with European Central Bank Executive Board member Juergen Stark warning in a Portuguese newspaper interview about the costs of such a move for Greek banks.

"It is a very firm denial from our side," a spokeswoman for the European Commission said after a Greek newspaper quoted a senior official from the EU executive as saying Athens had accepted a restructuring was unavoidable.

VOLUNTARY SOLUTION?

Despite the repeated denials, European officials appear headed toward some form of "voluntary" restructuring in which bond holders would agree to roll over their holdings next year or extend their maturities, possibly in combination with buying of Greek bonds on the primary market by the EU's rescue fund.

If Athens and its partners can convince investors to agree to such a step, it could help Greece cope with an expected funding shortfall next year.

According to the EU/IMF program it signed up to last year as part of its 110 billion euro bailout, the government must return to the markets in 2012 to raise 25 billion euros in long-term funding, a step which now looks impossible barring help from the EU, private investors or both.

An auction of 13-week treasury bills underscored the challenge for Athens, with the yield rising to 4.1 percent and foreign take-up falling back to 36 percent.

"In the last few days, talk about a debt restructuring has weighed on the yield and foreigners' appetite for Greek debt," said a bond trader who declined to be named. "Foreigners are worried and do not take part in the issues."

ΔΩΡΕΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ... ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;...

Εχθές είδα σε πολλές ιστοσελίδες έναν άκρατο πανηγυρισμό για την “πολύ σωστή” κίνηση της κυβέρνησης να δώσει για μακροχρόνια μίσθωση αγροτικές εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση.

Το πρώτο που πέρασε από το μυαλό μου είναι πως στο καλό, ξέρουν τι εκτάσεις ανήκουν στο δημόσιο από την στιγμή που δεν έχουν κάνει επίσημη καταγραφή της δημόσιας περιουσίας... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Αυτό που με εξέπληξε και με έκανε πραγματικά έξαλλη είναι η περιγραφή της είδησης:

"Η κυβέρνηση θα διαθέσει με συμβολικό ενοίκιο αγροτική γη που ανήκει στο Δημόσιο σε ακτήμονες, γεωργούς με μικρούς κλήρους, εποίκους και κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας έτσι νέα διέξοδο στον αγροτικό κόσμο που έχει πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση."
ΠΗΓΗ e-go.gr

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση εξαργυρώνει επιταγές προς “τα παιδιά της Υπατείας” ή οποιεσδήποτε άλλες “επιταγές” έχει υπογράψει εν αγνοία μας!

Δεν θέλω να πιστέψω ότι προσπαθεί να εδραιώσει τους λαθρομετανάστες στην χώρα κάνοντας τους γαιοκτήμονες!

Από την άλλη όμως...
έποικος είναι αυτός που έχει πάει και έχει εγκατασταθεί σε άλλη χώρα από την δική του και μάλιστα οργανωμένα από το κράτος που επιδιώκει την αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης μίας περιοχής.
Πχ Τούρκοι έποικοι στην κατεχόμενη Κύπρο.

Άλλη έννοια της λέξης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ποιοι είναι λοιπόν οι “έποικοι” στην Ελλάδα;

Ποιος αποφάσισε την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης πχ στην Μακεδονία;

Αρκετοί φίλοι μου είπαν ότι μάλλον το υπουργείο εννοεί Έλληνες άλλων περιοχών οι οποίοι θα θελήσουν να μετεγκατασταθούν ώστε να αναλάβουν τις αγροτικές γαίες πχ Θεσσαλός στην Μακεδονία.

Επειδή όμως μιλάω και γνωρίζω αρκετά καλά την γλώσσα μου...
αυτοί στα Ελληνικά δεν λέγονται “έποικοι”!

Αν στο υπουργείο δεν ξέρουν τι γράφουν... δικό τους θέμα!
Αν έχουν γεμίσει αμερικανοσπουδαγμένους αμόρφωτους συμβούλους... και πάλι δικό τους θέμα!

Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η αλλαγή της ανακοίνωσης!

Είτε ξέρουν τι γράφουν και τι εννοούν (πράγμα που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας και ελπίζω να μην ισχύει!) είτε όχι (πράγμα που εκτός από ανίκανους τους καθιστά και γελοίους!) αν δεν αλλάξουν το κείμενο αφήνουν ανοιχτό ένα τεράστιο παράθυρο για οποιονδήποτε κακοπροαίρετο.

Πρέπει λοιπόν κάποιος να ασχοληθεί και να τους ζητήσει να είναι έστω “τυπικά” σωστοί στην διατύπωση της ανακοίνωσης γιατί αυτή την φορά... η ουσία είναι στους τύπους!

Απλή κοινή λογική...

http://koinos-topos.blogspot.com/2011/04/blog-post_19.html

Γιατί όχι ο Βιτόλο;

Η είδηση για τον Βιτόλο στον Ολυμπιακό έσκασε σαν βόμβα στη Θεσσαλονίκη, αν και προσωπικά βλέπω την περίπτωση από δύσκολη έως ανέφικτη...

Προσωπικά, θεωρώ πως ο παίκτης θα ήταν ότι πρέπει για την μεσαία γραμμή των πρωταθλητών... Αν και βραχύσωμος, είναι πολύ δυνατός, κρατάει την μπάλα, βάζει τα πόδια του στη φωτιά και παίζει ακόμη και... τραυματίας όπως έκανε φέτος με τη Ντιναμό στο Γιουρόπα Λιγκ...

Μπορεί ο Γκαρσία να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του αλλά πιστεύω πως τη βρώμικη δουλειά την κάνει ο Βιτόλο... Πάμε τώρα και στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το οποίο όμως δύσκολα θα βρει ανταπόκριση παρά τα οικονομικά προβλήματα του Δικέφαλου του Βορρά...

Ο ΠΑΟΚ κοστολογεί τον παίκτη στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2012... Ο Ολυμπιακός εξετάζει ένα ποσό γύρω στα μισά και κάτι παραπάνω και όπως δείχνουν τα πράγματα ο Ζαγοράκης δε δείχνει αντίθετος...

Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας είναι δεδομένα και η ανάγκη για πώληση παικτών είναι πλέον σίγουρη... Το θέμα όμως είναι πως πρώτος στόχος της διοίκησης θα είναι να πουληθούν στο εξωτερικό για την αποφυγή των αντιδράσεων... Και αυτό να το θυμάστε...


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Γ. Μιχελάκης για επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, δηλώσεις Πάγκαλου σε τούρκικη εφημερίδα και συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου επιμένει η ΝΔ, τονίζοντας ότι η αναθεώρηση των όρων του είναι και αναγκαία και εφικτή.

«Εμάς στόχος μας είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο έχει ζητήσει πολλές φορές ο Αντώνης Σαμαράς.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατάφερε να ανατρέψει δύο δυσμενείς όρους του μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον σημείωσε ότι και ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. «Η ανατροπή αυτή απαντά έμπρακτα σε όσους εδώ στη χώρα μας θεωρούν το μνημόνιο ταμπού. Δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε όταν έπρεπε και δεν τολμά ούτε σήμερα να διαπραγματευτεί όπως πρέπει», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης είπε ότι είναι λάθος όλο το μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Είναι αναποτελεσματική», είπε ο κ. Μιχελάκης αναφέροντας ότι η «χώρα βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην ύφεση».

Σε ότι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης δήλωσε ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας αυτά τα σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν», ενώ απέναντι στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση σταμάτησαν. Από εκεί και πέρα, είπε, θα υπάρξει επικαιροποίηση των θέσεων της ΝΔ στο "Ζάππειο 2".

Για τον Θ. Πάγκαλο:

«Περιμένω να δω πιο ξεκάθαρη δήλωση», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στη διάψευση του δημοσιεύματος της "Χουριέτ" από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι το δημοσίευμα πρέπει να διαψευστεί πιο συγκεκριμένα και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν δύο ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και η διάψευση αφορά τη μία ημέρα. Επιπλέον αναρωτήθηκε μήπως το δημοσίευμα αφορούσε ομιλία και όχι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.

Για συνάντηση Κώστα Καραμανλή με Αντώνη Σαμαρά:

Ο κ. Μιχελάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε ότι στο περιθώριο του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχαν συνάντηση και συζήτηση για περίπου ένα τέταρτο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον προκάτοχό του, πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Σε ερώτηση αν συζήτησαν για την οικονομία απάντησε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

Ποινική δίωξη στον υπάλληλο της εφορίας Κυψέλης, που κατηγορείται για κατάχρηση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του υπαλλήλου της εφορίας Κυψέλης Νίκου Ανδριόπουλου, που φέρεται να έχει καταχραστεί από την υπηρεσία του, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας εκδόθηκε διάταξη για την δημοσιοποίηση του ονόματος του εφοριακού, ο οποίος παραμένει άγνωστο εάν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σε βάρος του Ν. Ανδριόπουλου, που εργαζόταν στην ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών, ασκήθηκε ποινική δίωξη, για ψευδείς βεβαιώσεις, σε συνδυασμό με το νόμο 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ο υπάλληλος φέρεται να καταχράστηκε, το 2010, ποσό 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το ποσό που ιδιοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Πορτογαλία: Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικας

Πάντου ίδιος είναι ο σοσιαλΗσμός

Οι εκπρόσωποι της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με αξιωματούχους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (PSD), του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του PSD στη Λισαβόνα και η οποία διήρκησε δύο ώρες σύμφωνα με το πρακτορείο Lusa, τα μέλη της τρόικας δεν έκαναν καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα πάντως με το Lusa στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της τρόικας μετέβησαν στην έδρα του CDS, του δεξιού Λαϊκού Κόμματος. Εξάλλου ο ηγέτης του CDS Πάουλο Πόρτας έχει ανακοινώσει ότι σήμερα νωρίς το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο κοινοβούλιο.

Χθες Δευτέρα τα κόμματα της αριστεράς είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα διαπραγματεύσεις με τις πορτογαλικές αρχές προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο του σχεδίου για την παροχή οικονομικής βοήθειας που ζήτησε η Πορτογαλία στις 6 Απριλίου.

"Η κυβέρνηση και όχι τα κόμματα πρέπει να διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις", ανέφερε το Αριστερό Μπλοκ (άκρα αριστερά) σε ανακοίνωσή του.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας και των δύο μεγαλύτερων πορτογαλικών εργατικών συνδικάτων, το UGT και το CGTP, ενώ αύριο θα συναντηθούν με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Ξεπουλάνε όλο τον ΟΠΑΠ όσο-όσο!!!

Ολοκληρώθηκε, στο υπουργείο Οικονομικών, η άτυπη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, με αντικείμενο την αποτίμηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στη ΔΕΠΑ, προχωρά η μελέτη για το εάν είναι βέλτιστο να αποσχιστεί ο ΔΕΣΦΑ και τι μέλλει γενέσθαι με την "option" της ΔΕΗ. Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη μετά από το Πάσχα και η προκήρυξη για τον διαγωνισμό της πώλησης θα γίνει εντός του 2011.

Επίσης, προχωρούν οι διαδικασίες για τον ΟΤΕ, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να προσληφθούν οι σύμβουλοι για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη παρέστησαν και εκπρόσωποι της γαλλικής PMU (γαλλικός ιππόδρομος, με τζίρο 9,5 δις. ευρώ), δηλώνοντας ουσιαστικά «παρόντες» στη διεκδίκηση του ΟΔΙΕ.

Βάσει των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, θα προχωρήσουν, μεταξύ άλλων, η πώληση ποσοστού του ΟΤΕ εντός του έτους, η πώληση έως 31% της ΔΕΠΑ το 2011, η πώληση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΛΑΡΚΟ εφέτος, η διάθεση μετοχών έως 17% της ΔΕΗ το 2012 (με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου και του μάνατζμεντ), καθώς και η πώληση ολόκληρης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ.

Από το όλο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, προσδοκόνται έσοδα ύψους 15 δις. ευρώ έως το 2013 και συνολικά 50 δις. ευρώ έως το 2015.

Στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, μετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Oικονομίας- Περιφερειακής Aνάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης, Λούκα Κατσέλη, και Eπικρατείας αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Χάρης Παμπούκης.

Και εθελοντής ο Βαρτζόπουλος

Στη λίστα των εθελοντών που δήλωσαν ότι θα συνδράμουν στις δραστηριότητες της "Όασης", της οργάνωσης που ενισχύει δράσεις απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και βοηθά τα άτομα που έφυγαν από τη χρήση, υπέγραψε, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της ΔΕ Θεσσαλονίκης του κόμματος Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ως ψυχίατρος γνωρίζει πολύ καλά το τι πρέπει να γίνει αλλά και την κρισιμότητα της κοινωνικής στήριξης πάνω στο κορυφαίο ζήτημα των ναρκωτικών.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι, στην εκδήλωση της "Όασης" που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαρτζόπουλος υπέγραψε τη σχετική λίστα δεύτερος, μετά τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο...

Η αγορά της Τουρκίας και τα "μαύρα σημεία" στη γενικότερη γεωγραφία των ελληνικών εξαγωγών

Πλησιάζει τα 3 δισ. δολάρια, αλλά εκτιμάται ότι απέχει πολύ από το να «πιάσει» την οροφή: ο λόγος για το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Τουρκίας, που υπολογίζεται ότι παρουσιάζει ευοίωνες προοπτικές και για το μέλλον, με υψηλές προσδοκίες για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών (1,5 δισ. δολάρια το 2010).

«Το ΑΕΠ μόνο της Κωνσταντινούπολης φτάνει μέσο όρο τα 150-180 δισ. δολάρια, το μισό περίπου από αυτό της Ελλάδας. Καταλαβαίνετε ποιες προοπτικές παρουσιάζει συνολικά η τουρκική αγορά», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευρωσύμβουλοι ΑΕ, Πάρις Κοκορότσικος.

Όπως υπογραμμίζει, οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της Β.Ελλάδας πρέπει να δουν πιο «ζεστά» τη μεγάλη αγορά της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι μεγάλες εταιρίες, με διεθνείς βλέψεις, αξίζει -μέσω Τούρκων εταίρων- να προσπαθήσουν να «ξεκλειδώσουν» την ευρύτερη τουρκόφωνη αγορά, με πληθυσμό άνω των 200.000.000 καταναλωτών (Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν κτλ).

Μέσος ρυθμός πραγματικής ανάπτυξης 6,7% το 2011-2017

Σήμερα, οι ελληνικές εξαγωγές στη γείτονα φαίνεται ότι «αυτοπεριορίζονται» σε συγκεκριμένους κλάδους -όπως πετρελαιοειδή, πλαστικά, βαμβάκι και είδη κλωστοϋφαντουργίας. Κι όμως, η Τουρκία, με ρυθμό ανάπτυξης πραγματικού ΑΕΠ πολλαπλάσιο των ανεπτυγμένων χωρών, προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω άνοιγμα. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εκτιμά ότι η πραγματική ανάπτυξη στην Τουρκία «έκλεισε» στο 6,8% για το 2010, έναντι εκτιμήσεων για 6,3% και 6,2% από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Γραφείου των Ευρωσυμβούλων στην Τουρκία, Γκεντίζ Ντογάι Μπαλκανάι (Gediz Dogay Balkanay), κατά τα έτη 2011-2017, η Τουρκία αναμένεται να έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία μεταξύ των κρατών του ΟΟΣΑ, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ 6,7%.

Η αγορά της εμφανίζεται δραστήρια, αφού οι χρήστες διαδικτύου αυξήθηκαν στα 30 εκατ. το 2009 από 4 εκατ. το 2002, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών έφτασαν πρόπερσι τα 44,4 εκατ. από 16 εκατ. το 2002 και οι διεθνείς αφίξεις τουριστών υπερδιπλασιάστηκαν, στις 28,5 εκατ. το 2010, από 13 εκατ. το 2002.

Κατά την ίδια, τα κίνητρα για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας είναι σημαντικά και περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- ποσοστό κρατικής συνεισφοράς 25%-45%, εταιρικό φορολογικό συντελεστή 4%-15%, συνεισφορά κοινωνικής ασφάλισης για περίοδο έως πέντε ετών και ειδική στήριξη για συγκεκριμένες ζώνες της χώρας.

Στην Τουρκία δραστηριοποιούνται σήμερα επενδυτικά περίπου 400 εταιρίες ελληνικών συμφέροντων, σε περιορισμένο εύρος κλάδων, με έμφαση -ως προς την αξία των επενδεδυμένων κεφαλαίων- στον τραπεζικό (πχ, Εθνική Τράπεζα στη Finansbank).

Ξοδεύουν πολλά για το τραπέζι τους και … χτίζουν μανιωδώς

Σημαντικές είναι, σύμφωνα με την κα Ντογά- Μπαλκανάι, οι προοπτικές εμπορικής δραστηριότητας στον κλάδο των τροφίμων-ποτών. Τα νοικοκυριά στην Τουρκία ξοδεύουν πολύ περισσότερα για το τραπέζι τους, από ό,τι τα δυτικοευρωπαϊκά: το 2010, το σχετικό ποσοστό δαπανών των τουρκικών νοικοκυριών ήταν 28%, έναντι 15%-20% στη Δύση. Μάλιστα, η αγορά δεν είναι ακόμη κορεσμένη, σύμφωνα με το Business Monitor International (BMI).

Στις δομικές κατασκευές, η Τουρκία εκτιμάται ότι θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά του ΟΟΣΑ το 2010-2014. Πέρυσι, η κατασκευαστική αγορά αναπτύχθηκε δύο φορές ταχύτερα από ό,τι η οικονομία της χώρας, ενώ 23 τουρκικές εταιρίες κατατάσσονται μεταξύ των 225 κορυφαίων διεθνών εργολάβων (2008). Μεγάλη ανάπτυξη αναμένεται τα επόμενα χρόνια στον κλάδο δομικών υλικών, λόγω προγραμματισμένων έργων αστικής ανάπτυξης, μη οικιστικών επενδύσεων (πχ, εμπορικά κέντρα) και των νέων κανονισμών ενεργειακής απόδοσης και ετοιμότητας σεισμού.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΒΜΙ, την περίοδο 2009-2014, η Τουρκία θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά τεχνολογιών πληροφορικής/επικοινωνιών (το συνολικό μέγεθος της αγοράς εκτιμάται στα 30 δισ. δολ. για το 2010), γεγονός που διαμορφώνει ευοίωνες προοπτικές και για τις ελληνικές εταιρίες του κλάδου.

Προσοχή στις αντιγραφές

Τι πρέπει να προσέξει ένας Έλληνας επιχειρηματίας όταν αποφασίσει να μπει στην αγορά της Τουρκίας; Πρώτα απ' όλα τις ... αντιγραφές των προϊόντων του, όπως σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γεδεών Βούλης, πρόεδρος της «Voulis Chemicals», που δραστηριοποιείται εμπορικά στην τουρκική αγορά τα τελευταία 13 χρόνια.

«Πριν ξεκινήσεις εξαγωγές στην Τουρκία, πρέπει να στήνεις την επιχείρησή σου έτσι, ώστε να μη συμφέρει η αντιγραφή του προϊόντος σου. Εμείς δομήσαμε την επιχείρησή μας, με τρόπο ώστε παράγουμε προϊόντα με καινοτομική διάσταση στα εργαστήρια και την παραγωγική μας μονάδα στην Ελλάδα κι όταν πάμε στην Τουρκία, εξηγούμε για ποιούς λόγους δεν συμφέρει η επιτόπου αντιγραφή", εξηγεί ο κ.Βούλης, ομιλητής σε αποψινή εκδήλωση των Ευρωσυμβούλων, του Ελληνο-τουρκικού επιμελητηρίου Β.Ελλάδος και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα "μαύρα σημεία" των ελληνικών εξαγωγών και η terra incognita

Στο μεταξύ, αν στην αγορά της Τουρκίας οι Έλληνες εξαγωγείς «αυτοπεριορίζονται» σε συγκεκριμένους κλάδους, η εσωστρέφεια αυτή απαντά και σε ό,τι αφορά γενικότερα τις αγορές-στόχους για τα προϊόντα τους.

Την τάση επιβεβαίωσε πρόσφατη ανάλυση του ΣΕΒΕ, σύμφωνα με την οποία το 65% των ελληνικών εξαγωγών κατευθύνεται στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, γυρίζοντας πλάτη σε αγορές με πολλαπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα μπορούσαν να «στρώσουν κόκκινο χαλί» στους Έλληνες επιχερηματίες.

Οι αγορές αυτές παραμένουν terra incognita για τους Ελληνες επιχειρηματίες, "είτε επειδή δεν ανήκουν στην ΕΕ είτε επειδή ... δεν πολυακούγεται το όνομά τους", όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Κοκορότσικος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Νορβηγίας: οι ελληνικές εξαγωγές στη χώρα, που δεν ανήκει στην ΕΕ, μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 27 εκατ. ευρώ, αν και υπάρχει τελωνειακή ένωση. Αντίθετα, στη γειτονική (και μέλος της ΕΕ) Δανία, φτάνουν τα 127 εκατ. ευρώ. Στα πολυδιαφημισμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ελληνες εξάγουν προϊόντα αξίας 169 εκατ. ευρώ. Αντίθετα -και παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά μεγέθη είναι παρόμοια- «σνομπάρουν» το Ομάν, όπου η αξία των ελληνικών εξαγωγών δεν ξεπερνά τα 3,4 εκατ. ευρώ.

Κατά τον κ.Κοκορότσικο, στη γεωγραφία των ελληνικών εξαγωγών υπάρχουν πολλά «μαύρα σημεία» και χρειάζεται μεθοδική προσπάθεια, ώστε οι Έλληνες να "ξεκλειδώσουν" τις αναπτυσσόμενες χώρες, τα κράτη BRIC (Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία και Κίνα) και αγορές όπως η Τουρκία, «όπου απέχουμε πολύ από το να πιάσουμε τα όριά μας».

Για το σκοπό αυτό, ο κ.Κοκορότσικος προτείνει την αξιοποίηση προγραμμάτων όπως το "Εξωστρέφεια", αλλά και το "Business to Gain", που έχει αναπτύξει η εταιρία του.

«Να μη χρησιμοποιήσουμε το "Εξωστρέφεια" για αποστολές και εκθέσεις»

«Το πρόγραμμα "Εξωστρέφεια" του ΕΣΠΑ 2007-2013 μπορεί να στηρίξει σε επαρκή βαθμό το άνοιγμα των εξαγωγικών επιχειρήσεων, αλλά πρέπει να το δούμε έξυπνα. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε μόνο για συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, αλλά κυρίως για την ανεύρεση τοπικών εταίρων, την έρευνα της αγοράς όπου επιθυμούμε να δραστηριοποιηθούμε και την δοκιμαστική τοποθέτηση των προϊόντων μας σε δίκτυα διανομής», υπογραμμίζει ο κ.Κοκορότσικος.

Σύμφωνα με το δρα Ιωάννη Θειόκα, στέλεχος της εταιρίας, το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» στηρίζει και ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -υπό προϋποθέσεις και τις μεγάλες- για την έναρξη/συνέχιση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, τη διεθνή προβολή των προϊόντων/υπηρεσιών τους, την υποστήριξη παραγωγικών επενδύσεων και την ανάπτυξη συνεργιών με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας τους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσόν των 100 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη, συγχρηματοδοτούμενη από την ΕΕ και το ελληνικό δημόσιο) και ενισχύει έργα, ύψους επένδυσης 30.000-250.000 ευρώ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η ίδια συμμετοχή της επιχείρησης πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο 25% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων είναι η 24η Μαΐου 2011._

Κατάργηση περιορισμών για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας και την πληρωμή των παροχών ασθενείας σε συγκεκριμένο κατάστημα ΙΚΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJWkWxzGJfTxpH0aV_peS6HamsMRC7jWAZ3U-T0mBzq17EKhsvHsqnaJpGgW7R0rAS8aeIi2X4UihJw0-XWWe9T-mcdx9Eh7zsi4xiRkQlIT3-CkjuGh6_Lf4ZFeWxpl7LF2WLL06UlNY/s1600/ika.jpgΣε οποιοδήποτε υποκατάστημα της αρεσκείας του θα έχει τη δυνατότητα εφεξής ο κάθε ασφαλισμένος και συνταξιούχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να θεωρεί τα βιβλιάρια υγείας και να πληρώνει παροχές ασθενείας, χωρίς να εξετάζεται ο τόπος κατοικίας ή απασχόλησής του.

Η διοίκηση του Ιδρύματος προχώρησε σε αυτή την εξέλιξη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος σε όλες τις Μονάδες Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξαίρεση αποτελούν ορισμένες παροχές ασθενείας, που, λόγω της φύσης τους, συνδέονται με συγκεκριμένο υποκατάστημα, όπως είναι αυτές, που, για τη χορήγησή τους, πρέπει να προηγηθεί γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής (ΑΥΕ ή ΒΥΕ), καθώς και οι αποφάσεις απόδοσης δαπάνης έκτακτης νοσοκομειακής περίθαλψης. Για τη χορήγηση των παραπάνω παροχών, αρμόδιο ορίζεται το υποκατάστημα του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου και συνταξιούχου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. (π.χ. γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής για είδη πρόσθετης περίθαλψης υψηλού κόστους, π.χ. αναπηρικά αμαξίδια).

Η δυνατότητα αυτή, σε συνδυασμό με τη νέα διαδικασία πληρωμής των παροχών ασθενείας, με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών, συμβάλλει σημαντικά στην απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης παροχών ασθενείας. Έτσι, ο ασφαλισμένος ή ο συνταξιούχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να υποβάλει τα δικαιολογητικά για πληρωμή σε οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιθυμεί και να πιστώνεται στη συνέχεια, ο τραπεζικός λογαριασμός του, αποφεύγοντας άσκοπη ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή.

Μετά το Πάσχα οι επαφές των συναρμόδιων υπουργείων με τους φορείς της Κερατέας

Συνεχίζονται χωρίς διακοπή, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές στο υπουργείο Εσωτερικών, οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΥ, στη Κερατέα, ενώ για την εβδομάδα μετά το Πάσχα προγραμματίστηκαν τα ραντεβού των τοπικών αρχών της Λαυρεωτικής και της ευρύτερης περιοχής με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και την αρμόδια υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, μετά την "εκεχειρία" που συμφωνήθηκε χθες, για να συζητηθούν εκ νέου οι προτάσεις τους, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, δεν είχαν συζητηθεί μέχρι τώρα επαρκώς.

Κατά τις ίδιες πηγές τα μηχανήματα του εργολάβου δουλεύουν από το πρωί κανονικά στο οριοθετημένο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΥ, στο Οβριόκαστρο της Κερατέας, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δεσμευτεί, σύμφωνα με την σύμβαση ανάληψης του έργου.

Οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο σχεδιασμός δεν αλλάζει και πώς ανεξάρτητα απ΄ αυτό "το υπουργείο δεν αρνήθηκε το διάλογο". Ωστόσο, επισημαίνουν, "η πρόταση, που έχουν διατυπώσει ο δήμος Λαυρεωτικής και τοπικοί φορείς, να σταματήσουν οι εργασίες στο Οβριόκαστρο και να προχωρήσει η κατασκευή χώρου απόθεσης στερεών απορριμμάτων εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου της Κερατέας είναι γνωστή στο υπουργείο και δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία του 2003, ενώ και οι βιοτέχνες και επαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι στο Βιοτεχνικό Πάρκο, δεν δείχνουν να συγκατατίθενται σ΄αυτή την προοπτική".

Ανάλογες επιφυλάξεις εκφράζονται και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στελέχη του οποίου σημειώνουν ότι "μπορούν να συζητηθούν προτάσεις που εκπληρούν τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που καθορίζονται από το νόμο και τις κοινοτικές οδηγίες και τέτοιες δεν έχουν κατατεθεί στο υπουργείο", ενώ ως προς την αρμοδιότητα τονίζουν ότι μόνο γι΄ αυτό το ζήτημα έχουν αρμοδιότητα, αφού η διαχείριση των έργων δημιουργίας ΧΥΤΥ είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ποσοστό συμμετοχής της στον ΟΤΕ ενδιαφέρεται να αυξήσει η Γερμανική "Deutsche Telekom"

Το ποσοστό συμμετοχής της στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ) ενδιαφέρεται να αυξήσει η Γερμανική "Deutsche Telekom", μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πώληση μεριδίου της στον ΟΤΕ, σύμφωνα με στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών προς το πρακτορείο Ρόιτερ.

"Η Deutsche Telekom επιθυμεί να αυξήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ", δήλωσε υπο τον όρο ανωνυμίας, ο παραπάνω αξιωματούχος, σύμφωνα με το Ρόιτερ.

Εκκενώθηκε η Σαγράδα Φαμίλια, λόγω πυρκαγιάς

http://static.doldigital.net/webstatic/A59E369E60FF00DE100C06E919B69457.jpgΗ βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης εξαιτίας πυρκαγιάς, η οποία ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής της πόλης, η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

«Υπήρξε περισσότερο καπνός παρά φωτιά, η πυρκαγιά ήταν λιγότερο σοβαρή από ό,τι θεωρήσαμε την αρχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ένωσης της Σαγράδα Φαμίλια Ζοάν Ριγκόλ στο καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό και ο δράστης συνελήφθη.

Περίπου 3.000-4.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό ή κοντά στη βασιλική τη στιγμή του συμβάντος.

Η υπό κατασκευή εδώ και 128 χρόνια Σαγράδα Φαμίλια, έργο του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (1852-1926), αφιερώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον πάπα Βενέδικτο XVI. Είναι το σύμβολο της Βαρκελώνης και το μνημείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ισπανία.

Το Χρηματιστήριο ξαναγύρισε στον Ιανουάριο του 1997

Η κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και τα σενάρια της αναδιάρθρωσης του χρέους έστειλαν τη Σοφοκλέους στα τάρταρα με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί στα επίπεδα που βρισκόταν τον Ιανουάριο του 1997.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο λαός και αποδείχτηκε ακόμη μία φορά χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τα σενάρια της αναδιάρθρωσης να έχουν την τιμητική τους, καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ μαζί με των ασφαλίστρων κινδύνου στα συμβόλαια CDS επί του ελληνικού χρέους.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου βρισκόταν σταθερά πάνω από το 14%, ενώ του 2ετούς ομολόγου ξεπερνούσε το 19% εν μέσω διαψεύσεων περί αναδιάρθρωσης από κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα και τη Γαλλία και σχολίων στον διεθνή Τύπο περί του αναπόφευκτου.

Στην ελληνική αγορά επικρατούσε απογοήτευση, καθώς πολλοί αισθάνονται ότι ο τρόπος και η ένταση με την οποία ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρουσίασαν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής και ιδιαίτερα των αποκρατικοποιήσεων δεν ήταν ο ενδεδειγμένος με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές. Πολλοί τραπεζίτες ανέφεραν ότι ίσως η χώρα έχασε την τελευταία ευκαιρία της να πείσει τις αγορές ότι θα τα καταφέρει.

Ξεπούλημα παγκοσμίως

Η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιδεινώθηκε περισσότερο το απόγευμα, όταν έγινε γνωστό ότι η S&Ρ έβαλε τις Ηνωμένες Πολιτείες στον προθάλαμο της υποβάθμισης προκαλώντας ξεπούλημα μετοχών και ομολόγων σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 1.427,49 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 2,83% με τον τραπεζικό δείκτη να βυθίζεται 5,67%. Από τις μετοχές που ήταν υπό διαπραγμάτευση 118 έκλεισαν με απώλειες, 135 παρέμειναν αμετάβλητες και μόλις 29 κατέγραψαν κέρδη.

Με απώλειες μεγαλύτερες του 7% έκλεισαν οι μετοχές των Alpha Bank, ΑΤΕ Bank και Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υποχώρησε 6,89%. Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 5,45 ευρώ με πτώση 5,55%, ενώ απώλειες 4,99% και 4,53% κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου.

Αναλυτές και άλλοι ανέφεραν ότι η ψυχολογία στην αγορά είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη, καθώς τα άσχημα νέα διαδέχονται το ένα το άλλο και προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα που θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=268713

Ν. Γιουτίκας : «Καλύτερες Συγκοινωνίες σε ολόκληρο το Δήμο Δέλτα»

Το πλαίσιο συνεργασίας Δήμου Δέλτα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) συζήτησε ο Δήμαρχος Νίκος Γιουτίκας με τον πρόεδρο του οργανισμού Χρήστο Στεφανίδη.

Συμφωνήθηκε η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της ευρύτερης περιοχής με συγκεκριμένες ενέργειες και από τις δυο πλευρές. Ο Δήμος Δέλτα θα εξασφαλίσει συνθήκες ανεμπόδιστης διέλευσης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του (εφαρμογή του ΚΟΚ, επιβολή προστίμων σε οχήματα που παρκάρουν παράνομα, περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας κ.α.) Επίσης θα τοποθετήσει επιπλέον στέγαστρα και θα κατασκευάσει προεξοχές για ασφαλή αναμονή των επιβατών στις στάσεις.

Ο ΟΑΣΘ θα υποβάλλει προτάσεις βελτίωσης του σχεδιασμού των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών, καθώς επίσης και σχεδιασμό νέων ενδοδημοτικών ή διαδημοτικών γραμμών, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των μέσων και υπηρεσιών προς τους δημότες, εργαζόμενους και επισκέπτες της περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι δυο φορείς, προσχωρούν και στη συγκρότηση διαρκούς επιτροπής συνεργασίας για να αξιολογεί προβλήματα και να προτεινει λύσεις για ένα Δήμο ανάπτυξης, όπως είναι ο Δήμος Δέλτα.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γιουτίκας όπως είπε, είναι αποφασισμένος να «φέρει» πιο κοντά, πιο γρήγορα και πιο φθηνά τη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Δέλτα κι αυτό γιατί «Η περιοχή μας εκτός από επιχειρήσεις, φιλοξένει ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγάλα ΤΕΙ της χώρας, διαθέτει την πιο όμορφη πανίδα και χλωρίδα του Νομού, ενώ βρίσκεται σε απόσταση μόλις15 χιλιομέτρων από την οδό Μοναστηρίου…»