21 Απριλίου 2011

Δείτε το ...φοβερό e-mail που "γκρέμισε" χρηματιστήριο και οικονομία. Μήπως μας δουλεύουν;

Μερικές απορίες ενός αφελή, μη οικονομολόγου....

1) To δημοσίευσε η www.imerisia.gr/ όπου εμφανίζονται τα ονόματα του αποστολέα και του παραλήπτη. Θεώρησα σωστό να τα σβήσω.

2) Από πότε απαγορεύεται να στέλνει κάποιος ένα e-mail , με όποιο περιεχόμενο, σε έναν γνωστό του και μάλιστα με ερωτηματικό στον τίτλο του mail στα περί αναδιάρθρωσης;

3) Aν το e-mail περιείχε ψευδή αλλά αισιόδοξη υπόθεση για την οικονομία, το χρηματιστήριο θα ανέβαινε; Ο αποστολέας θα διώκετο ποινικά;

4) Από το περιεχόμενο φαίνεται ότι ήδη οι τράπεζες είχαν πτώση -6%.

5) Στάλθηκε 15 λεπτά πριν κλείσει το χρηματιστήριο. Πότε πρόλαβε να διαδοθεί, να προκαλέσει πανικό, να ρίξει τις τιμές;

6) Μήπως αντί για τον γάιδαρο, χτυπάμε το σαμάρι;


7) Μήπως κάποιοι μας δουλεύουν;

http://kolotoubes.blogspot.com/

Δεξί Εξτρέμ: Για το 6 και το 7... να 'σαι σίγουρος :))

Θέλετε να ξεράσετε; Δείτε λίγο Τσίμα

Αηδία και αναγούλα με τη χθεσινή εκπομπή του Παυλή που βγήκε να μας πει ότι επί Τσερνομπίλ οι Ρώσοι μας έκρυβαν την αλήθεια και αυτός αγωνιούσε!!!!

Έλεος ρε καραγκιόζη!!!
Πέστα σε τίποτα πιτσιρικάδες που δεν σε ξέρουν και δεν θυμούνται...


αλλά όχι σε μεγαλύτερους που ξέρουν πολύ καλά τι έλεγες τότε...

ΥΓ. Δεν προλαβαίνω αλλά αύριο ή μεθαύριο θα σας θυμίσω τι έλεγε τότε ο Παύλος Τσίμας... όποιος δεν βαριέται μπορεί να τα βρει σε παλαιότερο άρθρο του blog...

Mέγα αυτογκόλ Μιχελάκη! Ζήλεψε τη δόξα του Μυταράκη;;

Ο κύριος Μιχελάκης ζήλεψε τη δόξα του άλλου φωστήρα του Μυταράκη και θέλησε κι αυτός να δώσει μια ωραία ασίστ στον Πεταλωτή, εξομοιόνοντας ουσιαστικά τις πρόσφατες δηλώσεις Πάγκαλου στην Τουρκία με την απογραφή Αλογοσκούφη, υποστηρίζοντας ότι ήταν το ίδιο «καταστροφική» στις συνέπειες εις βάρος της χώρας.

Ο Αλογοσκούφης στο πόνημα του εξηγεί την απόλυτη ορθότητα της απογραφής:

“Μύθος 7ος: Η δημοσιονομική απογραφή του 2004 ήταν «ψευδεπίγραφη» και η Νέα Δημοκρατία «παραποιούσε» τα στατιστικά στοιχεία.

Η πραγματικότητα είναι ότι η απογραφή, που αποτελούσε άλλωστε ρητή προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, έγινε άψογα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, και παρουσίασε τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ της πραγματικότητας και των στοιχείων που παρουσίαζε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

Η συνέχεια στο citizengr.wordpress.com

Προκλήσεις στα χρόνια της...πείνας!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpe7DbbpLghRhuwuyj2iVxo85zvNJC6eTiykOSKwyL5UqDOSFfP3EISJDRR_Vo3Rzsw8wjSgm4kSRU43cVZ44r9R06DOPiXdYfb6Z-felhXtLoluOy9L0qlTTlEKswmGeeL8TRzjia8HW9/s1600/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85.JPGΟ υπουργός Οικονομικών , συμμεριζόμενος προφανώς την άποψη του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε» και πιστεύοντας, κατά τα φαινόμενα, ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν, όπως ο «βαθμολογητής» Αντιπρόεδρος, αντίστοιχα «αποθέματα», δε μπορεί για τις μετακινήσεις του να χρησιμοποιεί την passé VIP θέση μιας τακτικής πτήσης και χρησιμοποιεί μόνο το προεδρικό Gulfstream αεροπλάνο.

Η συνέχεια στο manoliskalampokas.blogspot.com

Είναι σκέτοι ΠΑΣΟΚοι - όλοι τους!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjS7zx9RI5WMDTl-KhscxX6pwrNfiMxl9oKrdMXtKEmchuP-fowkV3PLw_z1SspR6veFH4q2A97wl_ljmysY8Ll_eJ8vCijkY494kmd4DScdydiKYnr9S3JSKslig4cyx6CuC5JvtTaqu5/s200/prasina_aloga.jpgΓράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των μισθών.Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την περικοπή των συντάξεων.Ολοι τους!


Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των δώρων. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο με τις «επικαιροποιήσεις» του. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που με την ψήφο τους προσκάλεσαν στην Ελλάδα, αρωγό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το ασφαλιστικό τερατούργημα, αυτοί που «εξασφάλισαν» στον εργαζόμενο δουλειά χωρίς σύνταξη ως τον τάφο. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που σήκωσαν τo χεράκι τους και ψήφισαν τα μέτρα που εκτίναξαν την επίσημη ανεργία στο 15%, τα «λουκέτα» στα μαγαζιά στο 20% και την ύφεση στο μείον 6,6%. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες
την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την «εκ περιτροπής» επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στην εποχή των ειλώτων. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν για να μπορούν οι εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους όταν θέλουν, όσους θέλουν και όποτε θέλουν. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ των αυξήσεων των φόρων τρεις φορές σε ένα χρόνο. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες
την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων και νοσοκομείων. Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν τη ληστεία του λαού μέσω του «Καλλικράτη».Ολοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - όλοι τους! - είναι εκείνο το εκλεκτό σώμα το οποίο στηρίζει και διακινεί το θράσος τού «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - με το ένα χέρι ψηφίζουν για να φορτώνονται νέα δανειακά χρέη στο λαό και με το άλλο χέρι ψηφίζουν για να χαρίζονται 108 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - ψήφισαν αυξήσεις στα διόδια, αυξήσεις στο ρεύμα, αυξήσεις 40% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών.

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι - όλοι τους! - του ιδίου κόμματος με τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη της υπόθεσης «Ζήμενς», τους «πράσινους» Βατοπεδινούς, τους «σοσιαλιστές ναυάρχους» των υποβρυχίων που «γέρνουν», τους «Σόρος» της χρηματιστηριακής απάτης και τους «Πινδάρους» της Ολυμπιακής λαμογιάς.

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - περιφέρονται ανά την επικράτεια σφετεριζόμενοι και διαπομπεύοντας την έννοια και τον όρο «σοσιαλιστής».
*
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjIKN7dG2C40m1kaMnr9ubJnYjJsYAVkxCiGUZQRBvFGPlz17UAw4qXds20w9XO9HTZoFXH4aOsBClsnZsRXbjg1I1Tb33YIB1ueOVoTR7KvfcAFTfqzbjUQ7abMmVkXK4tiW-ap7v-R8/s240/%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%82.gifΟσο για τα «φρουτάκια»:

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που έχουν ψηφίσει - όλοι τους! - τη μετατροπή της Ελλάδας σε «ηλεκτρονική μπαρμπουτιέρα», και το έχουν ψηφίσει όχι μια, αλλά τέσσερις (αριθμός: 4!) φορές:

Μια φορά όταν ψήφιζαν το μνημόνιο, που εξ' αρχής περιλάμβανε τη διάταξη για τη νομιμοποίηση των «κουλοχέρηδων» και άλλες τρεις φορές στηρίζοντας τις ισάριθμες «επικαιροποιήσεις» του μνημονίου, που επίσης περιλαμβάνουν τη ρύθμιση για τα «φρουτάκια».
*
Οσοι πάνε, επομένως, να βγάλουν την «ουρίτσα» τους απ' έξω, ατύχησαν.


Τζάμπα πασχίζουν να περιφέρουν το Πάσχα στις εκλογικές τους περιφέρειες την τσίκνα του ...«αντάρτη».

Τζάμπα προσπαθεί κι ο Παπανδρέου να ενθαρρύνει το παιχνίδι τού «άλλο η κυβέρνηση», «άλλο η κοινοβουλευτική ομάδα», «άλλο το κόμμα». Το έργο παίχτηκε ήδη την εποχή του πατέρα του. Και «κάηκε».


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6197854&publDate=13/4/2011
http://skoyrasnet.blogspot.com/2011/04/blog-post_21.html

Τον Μιχάλη Αλεξανδρίδη "καρφώνει" ο αποπεμφθείς πρόεδρος της ΔΕΘ!

- Αποκαλύπτει ότι αυτός χρησιμοποιούσε την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" για να πιέζει ώστε μία εταιρία δική του να πάρει δουλειά της ΔΕΘ!
- Ο κ. Κωνσταντίνου καταγγέλλει και πιέσεις από τον κουμπάρο του δημοσιογράφου αλλά και τους κομματικούς του φίλους!

Τον γνωστό πράσινο δημοσιογράφο, διευθυντή της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" Μιχάλη Αλεξανδρίδη "καρφώνει" ο Γ. Κωνσταντίνου, που χτες εξωπετάχτηκε από τη θέση τ ου Προέδρου της ΔΕΘ.

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_5707.html

Είδε Το ΦΩΣ το αληθινό ο κ. Μιχελάκης !!!

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ κ. Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στο ρ/σ Flash εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας επί ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη ...

Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com

Εντόπισαν τον αποστολέα του e-mail περί αναδιάρθρωσης και από ώρα σε ώρα ανεμένεται... να του κάνουν τα τρία δύο

Τον αποστολέα, ο οποίος φέρεται ως συντάκτης του επίμαχου e-mail περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, εντόπισε στο Ηνωμένο Βασίλειο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το μήνυμα εστάλη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας μεγάλου διεθνούς τραπεζικού Ομίλου, που έχει έδρα το Λονδίνο.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι το εν λόγω e-mail εστάλη από αναλυτή της Citigroup.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, μέσω του διαδικτύου.

Παράλληλα, αιτήθηκε μέσω της Europol τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου να διατάξει την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας Προκαταρκτικής Έρευνας.

«Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο που ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια της έρευνας.

Citigroup: «Καμία παράβαση από τους υπαλλήλους μας»

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση σχετικά με το επίμαχο e-mail εξέδωσε η Citigroup. Η επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει ότι η ίδια και οι υπάλληλοί της δεν έχουν κάνει τίποτα μεμπτό και τονίζει ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της», αναφέρει η Citi σε ανακοίνωση που εστάλη με e-mail.

tanea.gr

Όσα αποκρύπτονται για την “21η Απριλίου”

210411-papadopoulosΌταν άρχισα να γράφω το βιβλίο μου "Βασιλεύς και Γεώργιος Παπαδόπουλος" το οποίον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Προσκήνιο"), διεπίστωσα ότι υπάρχουν πολλές πτυχές στο κεφάλαιο της "21ης Απριλίου", που όχι μόνον ήσαν άγνωστες, αλλά έδιναν και άλλη διάσταση σε κρίσιμα γεγονότα. Για να συγκεντρώσω το υλικό του βιβλίου, ήλθα σ' επαφή με πρόσωπα φιλικά προσκείμενα στο στρατιωτικό καθεστώς, όπως και με άλλα που αντετάχθησαν στην Επανάσταση ή Κίνημα των "Απριλιανών".

Έχει λεχθεί κατ' επανάληψιν ότι η Ιστορία γράφεται από τους νικητές, οι οποίοι έχουν, φυσικά, την τάση να τονίζουν τις δικές τους αρετές και να δίνουν έμφαση στις αδυναμίες των αντιπάλων τους. Έτσι, τα περισσότερα απ' όσα εγράφησαν μεταπολιτευτικά για την περίοδο της "Επταετίας", διακρίνονται για τον φανατισμό και την εμπάθεια εκείνων που ασχολήθηκαν με το θέμα. Τίποτε δεν είναι "άσπρο" ή "μαύρο". Υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις. Θετικά και αρνητικά. Εάν διαγράψουμε με μια μονοκονδυλιά το πρώτο ή το δεύτερο σκέλος, τότε δεν γράφουμε Ιστορία, αλλά ασκούμε προπαγάνδα. Για την "21η Απριλίου", στα σχετικά "αφιερώματα", αποκρύπτονται ή διαστρεβλώνονται κυρίως τα ακόλουθα βασικά σημεία: 1ον ) Ποίοι προκάλεσαν την επέμβαση μεγάλης μερίδας του Στρατού στην πολιτική ζωή της χώρας. 2ον) Εάν και άλλοι πλην των "Συνταγματαρχών" είχαν τα ίδια σχέδια. 3ον) Τα επιτεύγματα κυρίως στον οικονομικόν τομέα της Επαναστάσεως. 4ον) Τα πλεονεκτήματα του Συντάγματος που κατήρτισε ο Γ. Παπαδόπουλος. 5ον) Το πλάνο που είχε ο Γ. Παπαδόπουλος το οποίον προέβλεπε λήξιν της Επαναστάσεως και επιστροφήν στον Κοινοβουλευτισμόν πάνω σε νέες βάσεις, τις οποίες τώρα μόνον μπορούμε να εκτιμήσουμε, κάνοντας σύγκριση με το σημερινόν κατάντημα του πολιτικού κόσμου. Στο βιβλίο μου καταγράφω και το άγνωστο παρασκήνιον των σχέσεων μεταξύ του Βασιλέως Κωνσταντίνου με το Γεώργιον Παπαδόπουλον. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι όλα ήσαν ρόδινα κατά την "Επταετίαν". Αλλά οι πολιτικοί - οι περισσότεροι τουλάχιστον - της Μεταπολιτευτικής περιόδου, με τον βίον και την πολιτεία τους, εδικαίωσαν στα μάτια του κόσμου την Επανάστασιν, σε σημείον που στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, να αναζητούμε κάποιον "Συνταγματάρχη". Γι' αυτόν τον λόγον, το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά δεν δικαιούνται να ολοφύρονται για το τι συνέβη τότε. Τα γεγονότα είναι εις βάρος τους. Η αδυναμία της Επαναστάσεως, εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν είχαν όλοι οι παράγοντες το ίδιο "σκεπτικό". Μόνον ο Γ. Παπαδόπουλος (και λίγοι συνεργάτες του) είχαν ολοκληρωμένο πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος της επαναστατικής πορείας. Κι' άλλωστε, είναι γνωστό, ότι ο Παπαδόπουλος δεν ανετράπη από τους αντιπάλους του, αλλά από εκείνους που ενόμιζε δικούς του. Σε ανάλογη πλάνη υπέπεσε και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Στηρίχθηκε σε ανθρώπους που αργότερα - κάποιοι απ' αυτούς τουλάχιστον - θα τον εγκατέλειπαν για ιδιοτελείς λόγους και δεν έδειξε εμπιστοσύνη στον μόνον άνθρωπο που πραγματικά υπήρξε βασιλόφρων και ήθελε να τον στηρίξει στον θρόνο, τον Γ. Παπαδόπουλο! Άλλη θα ήταν η εικόνα της χώρας σήμερα, εάν τότε Βασιλεύς και Αρχηγός της Επαναστάσεως είχαν συνεργαστεί. Στο βιβλίο μου, καταγράφεται όλο το άγνωστο παρασκήνιο των προσπαθειών του Γ. Παπαδοπούλου να πείσει τον Βασιλέα να μην προχωρήσει σε αντικίνημα. Κι όταν αυτό εκδηλώθηκε την 13ην Δεκεμβρίου 1967, ο Γ. Παπαδόπουλος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να μην κλονισθεί ο θεσμός της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Βρισκόταν όμως μέσα σε Συμπληγάδες. Από την μια μεριά αντιμετώπιζε την εχθρότητα των κατωτέρων αξιωματικών κατά του Στέμματος και από την άλλη, είχε την δυσπιστία και καχυποψία του Κωνσταντίνου. Ρόλον διαμεσολαβητού μεταξύ Αθηνών - Ρώμης, διεδραμάτισε κυρίως ο μεγάλος δημοσιογράφος Σάββας Κωνσταντόπουλος. Προσπάθησε να πείσει τον Βασιλέα για τις προθέσεις και το σχέδιον του Παπαδόπουλου να υπερνικήσει τις εσωτερικές αντιδράσεις, ώστε να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος στον θρόνο του. Στο βιβλίο μου αποκαλύπτεται για πρώτη φορά, η τελική πρότασις του Παπαδόπουλου στον Βασιλέα για λύση του αδιεξόδου.
Ο αρχηγός της Επαναστάσεως έστειλε συνεργάτη της εμπιστοσύνης του στο σπίτι του Χριστόφορου Στράτου, στην Γλυφάδα. Ο "απεσταλμένος" είπε στον Στράτο, ότι ο Παπαδόπουλος επρότεινε να συμφωνήσουν μαζί με τον Κωνσταντίνο τα πρόσωπα μιας νέας κυβερνήσεως, η οποία θα προχωρούσε σε εκλογές, εντός τακτής προθεσμίας. Έτσι, ο Βασιλεύς θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα και θα έσβηναν οι πικρίες του παρελθόντος. Η σημασία της προτάσεως Παπαδοπούλου έχει μεγαλύτερη αξία, αν σκεφθεί κανείς την πλήρη αντίδραση που αντιμετώπιζε ο ίδιος για το θέμα του Βασιλέως, όχι μόνον από τους κατώτερους αξιωματικούς, αλλά ακόμη και από τον Μακαρέζο. Ο Χριστόφορος Στράτος εμφανίσθηκε μουδιασμένος. Ο Κωνσταντίνος, επηρεαζόμενος - προφανώς - από τον Μάκη Αρναούτη, έδωσε αρνητική απάντηση. Ο Γ. Παπαδόπουλος, με έκδηλη απογοήτευση, αντελήφθη πλέον ότι ο Βασιλεύς είχε λάβει ολέθρια απόφαση για τον ίδιο και την Δυναστεία. Είχε ανατινάξει την τελευταία γέφυρα επιστροφής του. Η ανταρσία στο Ναυτικό με το "Βέλος" που θα ακολουθούσε - μια κίνηση που είχε χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αφού ήταν γνωστή στην Κυβέρνηση - ανετίναξε κυριολεκτικά το θέμα της Βασιλείας στην Ελλάδα. Το στρατιωτικό καθεστώς τον είχε ξεγράψει, ενώ άλλοι που εμφανίζονταν φίλοι του Βασιλέως θα τον επρόδιδαν αμέσως μετά την Μεταπολίτευση.

Καραμανλής -Μακαρέζος

Το είπαμε και στην αρχή ότι το κεφάλαιον της "Επταετίας" έχει πολλές πτυχές. Και κάποιες απ' αυτές έμειναν άγνωστες για πολύ καιρό. Πέπλος σιγής είχε επιβληθεί στις επαφές του Κ. Καραμανλή με τον Νικ. Μακαρέζο. Κατά το διάστημα των επτά ετών, ο ιδρυτής της ΕΡΕ είχε προβεί σε αραιές δηλώσεις ή με επιστολές προς συνεργάτες του, διετύπωνε σωστές επισημάνσεις για τα αίτια της Επαναστάσεως. Τα δύο υπομνήματα που έστειλε στον Νικ. Μακαρέζο θα έμεναν άγνωστα, εάν δεν τα απεκάλυπτε ο πρώην υφυπουργός και ευρωβουλευτής Αριστείδης Δημόπουλος. Διότι ο Καραμανλής επρότεινε να του αναθέσει το Στρατιωτικό καθεστώς την Προεδρίαν της Δημοκρατίας και εκείνος θα εστήριζε σαν πρωθυπουργό τον Νικ. Μακαρέζο , για τον οποίον διετύπωνε πολύ κολακευτικά σχόλια. Μοναδικός όρος του ήταν να μείνει εκτός των εξελίξεων αυτών ο Γ. Παπαδόπουλος! Για όλα αυτά, θα έπρεπε να πεισθεί βεβαίως και ο ισχυρός παράγων της εποχής, ο Δημ. Ιωαννίδης. Πιθανόν, τα πράγματα να ακολουθούσαν αυτήν την οδόν, εάν δεν εστήνετο το "Πολυτεχνείον" και εάν ο αμερικανικός παράγων δεν προωθούσε διαφορετικό σενάριο, το οποίο ευνόησε τον Καραμανλή. Το "φινάλε" της "Επταετίας", με αχρηστευμένο τον Γ. Παπαδόπουλο, συνδέεται με την τραγωδία της Κύπρου. Αυτό το τελευταίο κεφάλαιο είναι πολύ σκοτεινό. Ουδείς έχει διάθεση να ανοίξει ο περιβόητος "Φάκελλος της Κύπρου". Και τούτο, διότι εμπλέκονται πολύ γνωστά ονόματα τα οποία κρύβουν ένα παρασκήνιο, το οποίον εάν έλθει στο φως, τότε θα πρέπει να ξαναγραφεί η νεοτάτη Ιστορία μας. Ας αφήσουν λοιπόν οι σημερινοί κυβερνώντες τους κομπασμούς και τα μεγαλόστομα "μηνύματα" κατά της 21ης Απριλίου. Καλλίτερα να σιωπήσουν και να προβληματιστούν από τα μαθήματα της Ιστορίας. Με τον βίον και την πολιτείαν τους πολλοί από τον σημερινόν πολιτικόν κόσμον, ίσως καθίσουν στα εδώλια κάποιου ειδικού δικαστηρίου με βαρειές κατηγορίες. Οι κ. κ. Καρατζαφέρης και Σαμαράς το ετόνισαν και προσφάτως: το μεταπολιτευτικόν πολιτικόν σύστημα απέτυχε. Κι' αυτό, αποτελεί μια πικρή αλήθεια. Γι' αυτό, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά, ας περιορίσουν τις "δημοκρατικές ευαισθησίες" τους και τα "αναθέματα" κατά της "21ης Απριλίου". Πρόκειται για θέατρο κακής ποιότητας. Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι αυτός που μας παρέδωσε στην χειρότερη δικτατορία: εκείνην του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της "Goldman Sachs" και της παγκοσμιοποίησης.

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης


http://www.elkosmos.gr

Η ιεροτελεστία του κόκκινου αυγού της Μεγάλης Πέμπτης- Τι πιστεύει ο λαός μας

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41565000/jpg/_41565634_armeniaeggs_ap416.jpg Παράδοση με βαθιές ρίζες ανά τους αιώνες αποτελεί το βάψιμο των κόκκινων αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη, τα Μεγαλοπεφτήσια αυγά, όπως χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας. Πρόκειται για μια παράδοση τόσο ισχυρή, που χαρακτηρίζει και την ίδια την ημέρα της βαφής τους, την "Κοκκινοπέφτη".

Μάλιστα, η λαϊκή δοξασία θέλει τα αυγά αυτά να είναι ξεχωριστά, περικλείοντας τη ζωή, αλλά και τη ζωική δύναμη.

Τα κόκκινα αυγά της Μεγάλης Πέμπτης περικλείουν μια ολόκληρη ιεροτελεστία, που ξεκινάει από την επιλογή των αυγών, την απόκτηση της καλύτερης βαφής και τη δημιουργία σχεδίων, πριν από τον τελικό προορισμό, που είναι το πασχαλινό τραπέζι.

Τα Μεγαλοπεφτήσια αυγά, σύμφωνα με τον Τρικαλινό φιλόλογο-λαογράφο, Σωτήριο Ρουσιάκη, ήταν προϊόν ιδιαίτερης διαλογής. Οι νοικοκυρές φρόντιζαν να μην είναι πολύ μεγάλα τα αυγά, ώστε να πιάνονται εύκολα και να είναι μυτερά προκειμένου να είναι πιο γερά για το τσούγκρισμα.

Συνήθως χρησιμοποιούσαν τα λαζαριάτικα, δηλαδή αυτά που είχαν συγκεντρώσει στο καλάθι τους, ως φιλοδώρημα, οι Λαζαρίνες, τα μικρά κορίτσια που τραγουδούσαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

"Στον τόπο μας, λίγο πριν από το μεσημέρι ξεκινούσε η διαδικασία. Μια χάλκινη, μεγάλη κατσαρόλα, κόκκινη μπογιά είτε από το εμπόριο, είτε από φυτικά εκχυλίσματα, ένα ποτήρι ξύδι, για να πιάσει η βαφή καλά, αλάτι για να καθαρίζονται εύκολα από τα τσόφλια, και οπωσδήποτε τα λαζαρινά ή άλλα διαλεγμένα αυγά. Μόλις ξεκινούσε η βράση, οι νοικοκυρές, επειδή δεν είχαν παλιά χρονόμετρο ή άλλο τρόπο να υπολογίζουν το χρόνο που χρειάζεται για το σωστό βάψιμο, μετρούσαν μέχρι το εκατό. Με το τελείωμα του μετρήματος ήταν έτοιμα και τα αυγά. Απ' αυτά διάλεγαν τρία. Ένα έβαζαν στο εικονοστάσι, ένα έβαζαν δίπλα στο καντήλι, σε τάφο συγγενή, και το τρίτο επέστρεφε στη γη. Το έθαβαν στο αμπέλι την ημέρα που πήγαιναν για να το σκάψουν", αναφέρει ο κ. Ρουσιάκης.

Αυγά έβαφαν και την εβδομάδα του Πάσχα, εάν υπήρχε ανάγκη. Ωστόσο, τα Μεγαλοπεφτήσια λέγεται πως είναι τα καλύτερα, καθώς κρατούν για 40 μέρες (μέχρι και την Ανάληψη), χωρίς να χαλάσουν.

Πλούμπες

Μια ιδιαίτερη κατηγορία των Μεγαλοπεφτήσιων αυγών, σύμφωνα με τον Τρικαλινό λαογράφο, ήταν οι πλούμπες. Η λέξη πλούμπα παράγεται από το ρήμα πλουμίζω, που σημαίνει διακοσμώ με στολίδια. Οι πλούμπες ήταν κόκκινα αυγά, τα οποία είχαν στικτά σχέδια, καμωμένα από άσπρες μικρές βούλες. Για να επιτευχθεί αυτό, έσταζαν πάνω στο άσπρο αυγό λιωμένο κερί και με τις στάλες σχημάτιζαν σχέδια (ρόμβους, σταυρούς, καρδιές κλπ) .

Το κερί πάγωνε και κολλούσε πάνω στο τσόφλι. Έτσι, όταν τα έβαφαν, οι στάλες έμεναν άβαφες. Αφού κρύωναν, έξυναν το κερί και αποκαλυπτόταν τα σχέδια, "τα πλουμίδια". Στην πορεία του χρόνου χρησιμοποιήθηκαν φύλλα κηπευτικών και δέντρων, στερεωμένα με κλωστές ή σχοινί, και στη σύγχρονη εποχή με καλσόν. Τα φυλλόσχημα αυτά πλουμίδια, ομολογουμένως, είναι εντυπωσιακά. Μετά το βάψιμο, τα σκούπιζαν για να είναι στεγνά και τα βουτούσαν σε λάδι για να γυαλίζουν.

Οι παραδόσεις που έχει ο λαός μας για να εξηγήσει αυτό το έθιμο είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες, όπως αναφέρει και ο καθηγητής Λαογραφίας, Γεώργιος Μέγας.

Αλλού λένε ότι ξεκίνησε από μια γυναίκα που δεν πίστεψε στην Ανάσταση του Χριστού. "Αν τα άσπρα αυγά που κρατάω- είπε- γίνουν κόκκινα, τότε θα πιστέψω". Και, όπως λέει η λαϊκή παράδοση, ως εκ θαύματος, αμέσως έγιναν!

Αλλού λένε ότι βάφτηκαν από το κόκκινο αίμα του Εσταυρωμένου, ενώ μια άλλη παράδοση θεωρεί πως εκφράζουν τη χαρά για την Ανάσταση του Χριστού και ότι το χρώμα τους λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε κακό.

Το κόκκινο χρώμα, άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό για τη Μεγάλη Πέμπτη, όχι μόνο στα αυγά. Σε πολλές περιοχές απλώνουν ένα κόκκινο υφαντό ή ένα πανί στο παράθυρο, στο μπαλκόνι, στην αυλή του σπιτιού, έθιμο που έχει παρόμοιους με το αυγό συμβολισμούς και κυρίως αποτρεπτικές ιδιότητες.

Τα κόκκινα αυγά έχουν πολλές χρήσεις. Τα τσουγκρίζουμε, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον. Μια πράξη που συμβολίζει το σπάσιμο του τάφου και των δεσμών του θανάτου με την Ανάσταση του Κυρίου. Έπειτα τα τρώμε, ώστε να αποκτήσουμε την κρυμμένη δύναμή τους.

Τα βάζουμε σε λαμπροκουλούρες και σε τσουρέκια. Τα τοποθετούμε στους τάφους, ώστε και οι νεκροί να λάβουν το μήνυμα της Ανάστασης. Τα βάζουμε στο εικονοστάσι για φυλαχτό. Μ' αυτά σταύρωναν όσους έχουν υποστεί βασκανία, και αγγίζουν το σώμα των ασθενών για να τους ανακουφίσουν από τους πόνους.

Τα θάβουν στο αμπέλι για να προστατεύεται από τα σκαθάρια και το χαλάζι και στο χωράφι για καλή σοδειά. Τα κρεμούν με κλωστή από το ταβάνι, στολίζοντας έτσι το σπίτι. Τα αυγά αυτά ήταν άδεια. Προτού τα βάψουν, έκαναν δύο τρύπες αντιμετρικά, φυσούσαν και άδειαζε το ασπράδι και ο κρόκος.

Σε όλα τα έθιμα των Μεγαλοπεφτήσιων αυγών- αναφέρει ο κ. Ρουσιάκης- διαφαίνεται η κρυμμένη δύναμη και ο αποτρεπτικός χαρακτήρας τους. Ακόμα και τα τσόφλια ήταν φορείς αυτών των ιδιοτήτων και είχαν ειδική μεταχείριση. Είτε τα έθαβαν στη γη , είτε τα πετούσαν στη φωτιά, καθώς ήταν το αίμα του Χριστού και κάθε τι άλλο θα ήταν ασέβεια και ιεροσυλία, που θα επέσυρε κακά για την οικογένεια.

Ιστορία

Το Μεγαλοπεφτήσιο αυγό έχει μακρά ιστορία, που ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού. Σιγά-σιγά απλώθηκε σε όλη την οικουμένη και πήρε άλλες μορφές. Τα αυγά πια δεν είναι φυσικά, αλλά περίτεχνες κατασκευές από μια τεράστια ποικιλία υλικών.

Άλλοτε τρώγονται, όπως τα σοκολατένια, και άλλοτε απλώς στολίζουν με την ομορφιά τους. Ο πολύτιμος συμβολισμός τους γίνεται χειροπιαστός με πανάκριβα υλικά (πετρώματα, χρυσό, ασήμι, πετράδια, σμάλτο κλπ).

Διάσημα σε όλο τον κόσμο ακόμη και σήμερα είναι τα αυγά που κατασκεύασε ο οίκος κοσμημάτων Φαμπερζέ για την αυτοκρατορική οικογένεια των Ρομανώφ, στη Ρωσία, τον 19ο αι. Παραμένουν αξεπέραστα για τη λεπτολογία της δουλειάς, τα πανάκριβα υλικά και την επινοητικότητα των κατασκευαστών, όντας έτσι μια πολύτιμη αποτύπωση του Μεγαλοπεφτήσιου αυγού, καταλήγει ο Τρικαλινός ερευνητής.

Δεν είναι δυνατόν!!!! O πρώην Νομάρχης και νυν πράσινος υφυπουργός, Ρήγας, εξαίρεσε μια "τρύπα" από την κατεδάφιση αυθαιρέτου!

Φαίνεται ότι κάτι τέτοια κωμικά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Θαυμάστε Απόφαση του τότε Νομάρχη Κυκλάδων και τώρα υφυπουργού, Παναγιώτη Ρήγα. Ποιος ξέρει σε ποιόν ήθελε να πουλήσει εκδούλευση και του "εξαίρεσε μία τρύπα (οπή) από την κατεδάφιση":

Μένει να μας εξηγήσει πως κατεδαφίζεται μία τρύπα.

Κύπρος: Παράδοση του Φακέλου της Κύπρου στον υπουργό Άμυνας

Αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, υπό τον Πρόεδρό της Μαρίνο Σιζόπουλο, επέδωσε σήμερα το πόρισμα της Επιτροπής στον υπουργό Άμυνας, στον Αρχηγό ΓΕΕΦ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μπισμπίκα και στον διευθυντή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.

Παραλαμβάνοντας το πόρισμα, ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βοηθήσει τον ελληνισμό να μάθει με τεκμηριωμένο τρόπο τι ακριβώς συνέβη με τη μεγάλη προδοσία εναντίον της Κύπρου.

Ο κ. Παπακώστας, ο οποίος είχε διατελέσει ανώτατος αξιωματικός στις δυνάμεις ασφαλείας κατά την εποχή του πραξικοπήματος, ανέφερε ότι και ο ίδιος είχε καταθέσει τη δική του μαρτυρία στην Επιτροπή.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ευχήθηκε το πόρισμα να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και τα παθήματα του παρελθόντος να αποτελέσουν μαθήματα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι η παράδοση του πορίσματος γίνεται σε μια σημαδιακή αλλά επονείδιστη ημέρα, κατά την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος που κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή επέδωσε νωρίτερα το πόρισμα και στον Διοικητή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα το μελετήσει και θα καταθέσει τις θέσεις, συμπεράσματα και εισηγήσεις της υπηρεσίας.

Ο λιγδιάρης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τις απεργίες που έχουν εξαγγελθεί και για το πόρισμα Ρακιντζή

Δυσχέρειες στην ηλεκτροδότηση και όχι μπλάκ άουτ, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν από τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ,ο Πρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5".

«Θα ήθελα να ρωτήσω: Πότε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απείλησε με μπλακ-άουτ; Έχετε αντιληφθεί εσείς κάτι τέτοιο; Τί είδους αντιμετώπιση είναι αυτή απέναντι στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας να απεργήσουμε; Έχουμε δικαίωμα να απεργήσουμε; Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτό το δικαίωμα; Ο ίδιος ο νομοθέτης δέχεται πως όταν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση, όχι μόνο για τη ΔΕΗ, για όλους τους κλάδους, δημιουργούνται δυσχέρειες. Είναι άλλο πράγμα το μπλακ-άουτ και άλλο πράγμα οι δυσχέρειες. Μπλακ-άουτ σημαίνει ότι κάποιοι, λειτουργώντας εις βάρος της κοινωνίας, ως ανεύθυνοι και εκβιαστές, πάνε και κατεβάζουν τους διακόπτες και βυθίζουν τη χώρα στο σκοτάδι»,τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πόρισμα Ρακιντζή σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ με 31 εκατ. ευρώ ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε:

«Είκοσι επτά χρόνια παίρνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, μέσω συλλογικών συμβάσεων, αυτά τα χρήματα. Και είναι μέρος του μισθού των συναδέλφων μας, για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες ως ομοσπονδία και για να χρηματοδοτήσει ένα ολιγοήμερο - όπως γίνεται σε μια σειρά από άλλες ομοσπονδίες και όχι μόνο στη χώρα μας - πρόγραμμα διακοπών. Και πραγματικά απορώ, αν και δεν εκπλήσσομαι που συμβαίνουν όλα αυτά σε βάρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που,ενώ όλες οι κυβερνήσεις και διοικήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέγραφαν για να πάρουμε αυτά τα χρήματα, τώρα ξαφνικά ξύπνησαν».

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ δήλωσε επίσης ότι το πόρισμα «βγαίνει» λόγω των αντιδράσεων του συνδικάτου στην μετοχοποίηση της εταιρείας, ενώ για τα έξοδα των ταξιδιών ανέφερε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικά ταξίδια.

«Αυτά είναι ταξίδια εκπαιδευτικά, ανταλλαγής συνδικαλιστικών στελεχών, που έχουν ξεκινήσει από το 1983. Συνδικαλιστικών στελεχών της χώρας μας με συνδικαλιστές της Ιταλίας, της Γερμανίας, από το Μαρόκο, από την Τυνησία, γιατί έχουμε αναπτύξει σχέσεις με συναδέλφους μας από διάφορες χώρες. Είναι προγράμματα ανταλλαγής, φιλοξενιών και αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες και είναι σε γνώση όλων, που σήμερα έκπληκτοι τρίβουν τα μάτια τους. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο κ. Χριστοδουλάκης, ο κ. Βενιζέλος, η κα Βάσω Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης, ο κ. Σιούφας, ο κ. Φώλιας, ο κ. Χατζηδάκης όλα αυτά τα χρόνια παρανομούσαν», πρόσθεσε.

Για τις θέσεις πάρκινγκ που πληρώνονταν από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ σε συγγενείς συνδικαλιστών, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε:

«Δεν έχει συμβεί σε καμία περίπτωση αυτό. Αν, για παράδειγμα, ένας συνδικαλιστής, έφερε το αυτοκίνητο που είναι γραμμένο στο όνομα της γυναίκας του και το έβαλε στο πάρκινγκ μια μέρα, σημαίνει ότι πληρώσαμε το πάρκινγκ της γυναίκας του συνδικαλιστή;».

Άρειος Πάγος: Η μείωση του χρόνου εργασίας και η μείωση αποδοχών αποτελεί βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους και θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης

Η μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων με παράλληλη μείωση των αποδοχών τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της συμβάσεως εργασίας, έκρινε ο Άρειος Πάγος και δικαίωσε μαθηματικό ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, ενώ παράλληλα επιδίκασε υπέρ του αποζημίωση 1.500 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες ερμηνεύοντας τον Αστικό Κώδικα και την εργατική νομοθεσία (Ν. 2112/1920) αποφάνθηκαν ότι η από τον εργοδότη μονομερής βλαπτική για τον υπάλληλο μεταβολή των όρων της συμβάσεως εργασίας παρέχει στον τελευταίο (υπάλληλο) το δικαίωμα να θεωρήσει τη μεταβολή αυτή ως άτακτη καταγγελία της εργασιακής σχέσεως εκ μέρους του εργοδότη και να απαιτήσει την πληρωμή της νόμιμης αποζημιώσεως ή να αξιώσει την τήρηση των συμβατικών όρων. Εάν δε ο εργοδότης αποκρούσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του υπαλλήλου, τότε μπορεί να ζητήσει απ' αυτόν (επειδή κατέστη υπερήμερος) την καταβολή του μισθού του.

Βλαπτική μεταβολή, σύμφωνα με τους δικαστές, αποτελεί και η μείωση των ωρών απασχόλησης του υπαλλήλου σε σχέση με εκείνες που αρχικά είχε συμφωνηθεί, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών του.

Είναι δε βλαπτική για τον εργαζόμενο η μεταβολή όχι μόνο όταν προκαλεί υλική ζημία αλλά και ηθική, υπογραμμίζουν οι αρεοπαγίτες, καθώς από τη γενική υποχρέωση προνοίας πηγάζει η υποχρέωση του εργοδότη να σέβεται την προσωπικότητα του μισθωτού.

Μάλιστα, προσθέτει η αρεοπαγιτική απόφαση, ενόψει του κατ' εξοχήν προσωπικού χαρακτήρα της σχέσεως εργασίας, "ο μισθωτός υφίσταται ηθική ζημία από τυχόν βάναυση ή προσβλητική της προσωπικότητάς του συμπεριφορά του εργοδότη, έστω και αν η συμπεριφορά αυτή δεν πηγάζει από δολία προαίρεση του εργοδότη για βλαπτική μεταβολή ή για εξαναγκασμό του εργαζόμενου σε αποχώρηση από την υπηρεσία".

Στην προκειμένη περίπτωση μαθηματικός κατά τη σχολική χρονιά 2003 - 2004 απασχολήθηκε 12 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ κατά τις επόμενες σχολικές περιόδους (2005 έως 2008) συμφωνήθηκε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ότι θα απασχοληθεί 20 ώρες εβδομαδιαίως. Όμως κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2005 - 2006 ανακοινώθηκε στον μαθηματικό ότι θα μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας του κατά τέσσερις. Ο εκπαιδευτικός διαμαρτυρήθηκε αμέσως μόλις του ανακοινώθηκε η μείωση των ωρών διδασκαλίας και απέστειλε εξώδική δήλωση διαμαρτυρίας, ζητώντας την επαναφορά των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση.

Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η ενέργεια αυτή της διεύθυνσης του εκπαιδευτηρίου συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της εργασιακής σύμβασης του καθηγητή, καθώς έγινε χωρίς τη συναίνεση του και δεν αποτελεί επιτρεπτή ενέργεια μέσα στο πλαίσιο του διευθυντικού της δικαιώματος. Αντίθετα η ενέργεια αυτή της διεύθυνσης του εκπαιδευτηρίου υπερβαίνει κατάδηλα τα όρια της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών που επιβάλει ο Αστικός Κώδικα και, κατά συνέπεια, ο μαθηματικός δικαιούται ολόκληρο το μισθό που αντιστοιχεί στις 20 ώρες διδασκαλίας.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της διεύθυνσης του εκπαιδευτηρίου ότι επήλθε μείωση των ωρών διδασκαλίας καθώς "κόπηκαν" τα τμήματα στο σχολείο από οκτώ σε έξι. Και απέρριψε τον ισχυρισμό, γιατί το διάστημα εκείνο το εκπαιδευτήριο προσέλαβε άλλον καθηγητή της ίδιας ειδικότητας.

Τέλος, κρίθηκε ότι δικαιούται ο μαθηματικός αποζημίωση 1.500 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς υπέστη προσβολή της προσωπικότητας του, υποβαθμίστηκε ως άνθρωπος και ως καθηγητής στους συναδέλφους του, στους μαθητές, στους γονείς των μαθητών και στον περίγυρό του.

Κύπρος: Ανησυχία για ενδεχόμενες τουρκικές επεμβάσεις στις ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας - Διεθνείς παραστάσεις

Ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επαφή και πλήρη συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών ή επεμβάσεων της Τουρκίας, στο χώρο της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Ο Δ. Χριστόφιας σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης", σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία προωθεί έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η κατάσταση παρακολουθείται πολύ στενά».

Για το ίδιο θέμα, ο Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης δήλωσε ότι η κυβέρνησης είναι ενήμερη για τις προθέσεις της Άγκυρας να προχωρήσει σε έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή νοτίως των ακτών της, χωρίς να έχει καθορίσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών προέβη ήδη στις δέουσες ενέργειες.

Πρόσθεσε δε ότι από τους σχεδιασμούς της Τουρκίας επηρεάζεται περισσότερο η Ελλάδα, αλλά περιλαμβάνεται και περιοχή που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι η Κύπρος ενεργεί πάντοτε σύμφωνα με το διεθνή νόμο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ναυτικό δίκαιο και κάλεσε την Τουρκία να πράξει το ίδιο, αφήνοντας κατά μέρος τους παληκαρισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης", σε επίσημη δήλωση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία δημοσιεύθηκε σε εξειδικευμένα έντυπα, αναφέρεται ότι η πρόθεση της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου να παραχωρήσει άδειες έρευνας εντοπισμού υδρογονανθράκων σε περιοχή βορειοδυτικά της Κύπρου είναι παράνομη.

Πακιστάν: Το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό της Μουχτάρ Μάι... λογικό

Η Πακιστανή Μουχτάρ Μάι, θύμα ομαδικού βιασμού που είχε εγκρίνει ως τιμωρία της το συμβούλιο των προεστών ενός χωριού και σύμβολο των καταπιεσμένων γυναικών της χώρας της, δήλωσε σήμερα ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο αφού το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε 13 άνδρες που κατηγορούνταν για το έγκλημα.

Η Μουχτάρ Μάι βιάσθηκε κατόπιν διαταγής του συμβουλίου ενός χωριού το 2002 ως τιμωρία επειδή ο αδελφός της --που ήταν τότε 12 ετών-- κρίθηκε ότι προσέβαλε την τιμή μιας ισχυρής οικογένειας επειδή εφέρετο ότι είχε σχέση με μια από τις γυναίκες της.

Η Μάι ήταν τότε μια αγράμματη χωρική, όμως αψήφησε τα ταμπού και έγινε διάσημη παγκοσμίως μιλώντας δημόσια για τη δοκιμασία που υπέστη και προσφεύγοντας στο δικαστήριο εναντίον των βιαστών της.

Η Μάι είχε κατηγορήσει 14 άνδρες ότι συμμετείχαν στο βιασμό της και το 2002 δικαστήριο καταδίκασε έξι απ' αυτούς σε θάνατο, ενώ αθώωσε τους άλλους επικαλούμενο έλλειψη στοιχείων.

Ωστόσο κατά την εκδίκαση της έφεσης, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Λαχώρης όχι μόνον επικύρωσε τις οκτώ αθωωτικές αποφάσεις, αλλά και ανέτρεψε πέντε από τις έξι καταδίκες. Η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον έκτο κατηγορούμενο, τον Άμπντουλ Χαλίκ, μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η Μάι προσέφυγε το 2005 στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε σήμερα την προσφυγή της, δήλωσε ο Γκοχάρ Άλι Σαχ, δικηγόρος της Μάι.

"Είμαι απογοητευμένη. Γιατί με έκαναν να περιμένω πέντε χρόνια, αν ήταν να εκδώσουν την απόφαση αυτή;", είπε με λυγμούς η Μάι τηλεφωνικώς στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς από το χωριό της στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο.

"Οι κατηγορούμενοι μπορεί να με σκοτώσουν εμένα και την οικογένειά μου όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους", δήλωσε η Μάι.

Το θάρρος της να αψηφήσει αγροτικά έθιμα αιώνων σε βάρος των γυναικών της χάρισε βραβεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατέστησε πρότυπο για πολλές γυναίκες στο Πακιστάν.

Η Μουχτάρ Μάι διευθύνει ένα σχολείο θηλέων στο χωριό της με δωρεές από την κυβέρνηση και από υποστηρικτές στην πατρίδα της και στο εξωτερικό.

Η Μάι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από το χωριό της ούτε από τη χώρα.

"Η ζωή και ο θάνατος είναι στα χέρια του Αλλάχ... Δεν πρόκειται να κλείσω το σχολείο μου και τα άλλα προγράμματα", τόνισε.

Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι η επίθεση εναντίον της Μάι ήταν "ένα έγκλημα που διαπράχθηκε σε δημόσια θέα και οι δράστες εντοπίσθηκαν δημοσίως".

"Η σημερινή ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Πακιστάν για την υπόθεση της Μουχτάρ Μάι δεν περιποιεί τιμή στο Ανώτατο Δικαστήριο", δήλωσε ο Άλι Νταγιάν Χάσαν της οργάνωσης αυτής για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια της Μάι και κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την προστασία της.

Η Μάι έχει δηλώσει πως οι 14 άνδρες που συμμετείχαν στο βιασμό της είναι οι: Φάιζ Μπουχς Μαστόι, Ραμζάν Πατσάρ, Γουλάμ Φαρίντ Μαστόι, Άλαχ Ντίτα Μαστόι, Χαζούρ Μπαχς, δύο άνδρες που ονομάζονται αμφότεροι Φαγιάζ Χουσέιν, Ασάμ, Ναζάρ Χουσάιν, Γουλάμ Κάσιμ, Χαφίζ Ρασούλ Μπαχς, Γουλάμ Χουσάιν, Μοχάμαντ Χαλίλ και Άμπντουλ Χαλίκ.

Εμείς φτιάχνουμε τους εκβιαστές

Το κακό με εμάς τους δεξιούς είναι ότι είμαστε "απολίτικοι".

Το χειρότερο δε, είναι ότι όλοι οι άλλοι (αντίπαλοι) είναι "μετρ" στο πως να χειρίζονται τα πολιτικά θέματα.

Τους εκβιαστές, εμείς τους κάνουμε μεγάλους με τον τρόμο μας...

Τους άλλους εκβιαστές, εμείς τούς κάναμε μεγάλους, με το μπαίνουμε μέσα, να μεγαλώνουμε την επισκεψημότητα, και να αναπαράγουμε την είδηση.

Έτσι λοιπόν αυτοί γίνονται "μεγάλοι", και αρχίζουν να εκβιάζουν.

Έχουμε δεκάδες δικά μας blogs που εμείς οι ίδιοι αδιαφορούμε.

Ας τα ξεχωρίσουμε, και ας τα προβάλουμε.
Η αναπαραγωγή του κουτσομπολιού δεν βοηθάει την παράταξη.

http://elpidablog.blogspot.com/

Σημείωση: Όλα τα λεφτά το δεύτερο σχόλιο εκεί που λέει "Αυτοί δεν άντεξαν στον εκβιασμό ενός ανυπόληπτου δημοσιογράφου, που όλοι αποκαλούν "βλάκα", θα αντέξουν στις πιέσεις του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ και του ΠΑΣΟΚ; "

Πιπεργιάς: φωτεινό [σκοτεινό για καταναλωτές] παράδειγμα, στους διαδόχους του συνδικαλιστές

ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚ. 2010

Ο κ. Δ. Πιπεργιάς, επαγγελματίας (πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, 1981 – 1986 και 1993 – 1994), αποτελεί φωτεινό [σκοτεινό για καταναλωτές και προϊόντα] παράδειγμα, στους διαδόχους του συνδικαλιστές, που κληρονόμησαν την "καυτερή" αγωνιστικότητά του και τους "διακόπτες" του ηλεκτρικού.

Δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός, ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009 που ήταν υποψήφιος ο κ. Δ. Πιπεργιάς, μεγάλος αριθμός συντρόφων και συνδικαλιστών[Φωτόπουλος, Παναγόπουλος, Πολυζωγόπουλος,κ.α.π] "έτρεχαν" να τον στηρίξουν στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Όταν όμως, οι "σύντροφοι" και οι "συντρόφισσες" όπως η Διαμαντοπούλου του ΔΝΤ, των παγκοσμιοποιημένων αγορών και της Λέσχης Μπίντελμπερκ σπεύδουν να στηρίξουν προεκλογικά, τον μαχητικότερο ίσως εκπρόσωπο των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια, που τ' όνομά του είχε καταστεί συνώνυμο του σκληρού-αδιαπραγμάτευτου συνδικαλιστή, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα !...

Ο καθένας ας ενημερωθεί, ας προβληματισθεί και ας βγάλει τα συμπεράσματά του, για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, που μας οδηγούν κατευθείαν στην ταπείνωση, την εξαθλίωση και τον οικονομικό-γιατί όχι και πραγματικό-εξανδραποδισμό.

ΛΕΓΑΜΕ.

Μήπως λοιπόν, η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, η κοινωνία, και όσοι έντιμοι πολιτικοί απέμειναν, βρίσκονται σε ιδιότυπη πολιτική, εργασιακή και οικονομική "ομηρία"; μήπως....

ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΒΕΒΑΙΌΤΗΤΑ.

Ότι η κυβέρνηση,(ακόμη και η ΤΡΟΪΚΑ), οι εργαζόμενοι,οι συνταξιούχοι, οι επιχειρήσεις, η κοινωνία και όσοι έντιμοι πολιτικοί απέμειναν, βρίσκονται σε ιδιότυπη πολιτική, εργασιακή και οικονομική "ομηρία".

Απόσπασμα από το βιογραφικό του κ. Δημήτρη Πιπεργιά

http://vo.pasok.gr/pipergias/?page_id=25

Είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1974. Το 1975, εξελέγη γραμματέας της κομματικής οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Δ.Ε.Η. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Συνδικαλισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Υπήρξε γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Σχολών Δ.Ε.Η. (1974-1977. Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών Δ.Ε.Η. (1977 – 1981). Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ/Σ της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γενικός Γραμματέας της (1986 – 1988) και πρόεδρος της (1981 – 1986 και 1993 – 1994).

Το 1982 εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε. Επανεξελέγη στο ίδιο Όργανο μετά το 22ο Συνέδριο.

Αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι είναι από άλλη ήπειρο... ενδεχομένως να είναι και από άλλο πλανήτη για να τρέχουν ακόμα για το ΠΑΣΟΚ

Καναδάς: Παγκαναδική συνδιάσκεψη των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της παγκαναδικής συνδιάσκεψης με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στο Τορόντο, ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης της 3ης Σεπτέμβρη, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου και του γραμματέα του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Τάτση.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η γραμματέας της ΤΟ Τορόντο, Σοφία Παπανδρέου, η οποία είχε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον Τομέα Απόδημου, να διοργανώσει τη Συνδιάσκεψη. Μέσα από την διαδικασία εκφράστηκε η απόλυτη στήριξη στο έργο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Κατά την ημερήσια διάταξη συζητήθηκε η πολιτική επικαιρότητα, η λειτουργία της οργάνωσης, θέματα εκπαίδευσης, και θέματα λειτουργίας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού. Ως αποτέλεσμα των διεργασιών οι ΤΟ Καναδά (Τορόντο- Μόντρεαλ) συγκροτούν ενιαία διασυντονιστική για την καταγραφή και επεξεργασία των αποτελεσμάτων της Συνδιάσκεψης.

Επίσης, την Παρασκευή 15 Απριλίου, έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΤΟ Τορόντο. Στο χαιρετισμό της η γραμματέας της ΤΟ τόνισε ότι η μεταστέγαση των γραφείων της οργάνωσης στην καρδιά της ελληνικής παροικίας του Τορόντο είναι ένδειξη του ενδιαφέροντος της οργάνωσης να έρθει ακόμη πιο κοντά στα προβλήματα των συμπολιτών και να τονώσει το ενδιαφέρον της νεολαίας για τα κοινά, καθώς συμβολίζει την επανασυσπείρωση των μελών και φίλων στην ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που περνάει χώρα μας.

Χαιρετισμό απηύθυναν η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής John Cannis, ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Τάτσης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Φραγκεδάκη.

Βρούτσης-Σταϊκούρας για τον εκτροχιασμό της εκτέλεσης του προϋπολογισμού

"Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει στην οικονομική της πολιτική. Η ύφεση είναι βαθιά και παρατεταμένη, το έλλειμμα δεν μειώνεται με βιώσιμο τρόπο, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, τα "λουκέτα" πολλαπλασιάζονται, η ανεργία καλπάζει, ο κοινωνικός ιστός αποδιοργανώνεται. Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού εμφανίζει υστερήσεις από τους στόχους του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του έτους:

1ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά.

Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικού Προϋπολογισμού και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) παρουσιάζεται αυξημένο κατά 7,5% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!

Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού (εκτός δηλαδή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) είναι αυξημένο κατά 48% το πρώτο τρίμηνο του έτους (ή κατά 36% εάν δεν συμπεριλάβουμε την επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους παλαιών οφειλών τους)!!!

Ειδικότερα, το μήνα Μάρτιο, το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 7,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

2ον. Τα έσοδα καταρρέουν.

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 8% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!

Παρατηρείται, συνεπώς, μία υστέρηση 2 δισ. ευρώ έναντι του ετήσιου στόχου, ή κατά 1,4 δισ. ευρώ από το στόχο που είχε θέσει η Κυβέρνηση για το τρίμηνο!

Είναι μάλιστα χαμηλότερα περίπου κατά 1 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου!

Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του έτους οι άμεσοι φόροι είναι μειωμένοι κατά 10% και οι έμμεσοι φόροι κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

3ον. Οι δαπάνες διογκώνονται.


Οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,5% (ή κατά 538 εκατ. ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω των, αναμενόμενα, υψηλότερων τόκων και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

Πολλά Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος των επιχορηγήσεών τους (π.χ. ο ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έχουν ήδη απορροφήσει, από τον πρώτο τρίμηνο του έτους, το 47%!!! και το 42%!!! αντίστοιχα των πόρων του 2011 και αν δεν υπάρξει νέα χρηματοδότηση θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα μέσα στο έτος).

Μάλιστα, η Κυβέρνηση, για να συγκρατήσει τη διόγκωση των δαπανών, έχει δώσει μόνο το 9% των προϋπολογισθέντων του έτους για τις επιχορηγήσεις φορέων και το 4,6% των καταναλωτικών δαπανών.

4ον. Το κράτος γίνεται οπαδός του κινήματος "Δεν πληρώνω".

Οι επιστροφές φόρων εμφανίζονται μειωμένες κατά 22%.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους ανέρχονται στα 5,35 δισ. ευρώ μόνο για το 2010, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος, επιβαρύνοντας, ακόμα περισσότερο, την ήδη συρρικνωμένη ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα, διογκώνοντας τα "λουκέτα" στην αγορά και "τιμωρώντας" την επιχειρηματικότητα.

5ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει.

Οι δαπάνες του Προγράμματος εμφανίζονται μειωμένες κατά 55% το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%!!!

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να το χρησιμοποιεί για να καλύψει μέρος από την μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.[Αυτό που γράψαμε και μείς σαν "άσχετοι" χθες το βράδυ]

Αυτές οι αποκλίσεις έναντι των στόχων και οι υστερήσεις του Προϋπολογισμού οδηγούν στη λήψη νέων μέτρων για εφέτος.

Πρόσθετων μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2011, που έρχονται στα προστεθούν στα 14,3 δισ. ευρώ μέτρα του Προϋπολογισμού, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό στα 17,3 δισ. ευρώ (από 9,1 δισ. ευρώ στο "Μνημόνιο").

Και όλα αυτά χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη το ύψος των επιπλέον μέτρων που θα απαιτηθούν εξαιτίας της νέας υστέρησης των δημοσιονομικών μεγεθών του 2010.

Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι αδιέξοδη.

Οι Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Απαιτείται αλλαγή πολιτικής, που είναι εφικτή, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ιρλανδία, η Κυβέρνηση της οποίας διαπραγματεύτηκε και πέτυχε αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

Άρα, χρειάζεται διαπραγματευτική πυγμή, ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο, αλλά και συγκεκριμένη στρατηγική. Στοιχεία, τα οποία δεν διαθέτει η σημερινή Κυβέρνηση".

Κλείνουν λόγω εργασιών τα Τέμπη στις 27 και 28 Απριλίου

http://www.newsfilter.gr/wp-content/uploads/2010/05/%CE%A4%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%97.jpgΚλειστή θα μείνει λόγω εργασιών η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, στις 27 και 28 Απριλίου και θα γίνεται από την τροχαία εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η κίνηση θα διεξάγεται από τις εναλλακτικές διαδρομές που είχαν σχεδιαστεί τον Δεκέμβριο του 2009 και έχουν ως εξής:

-Λάρισα - Ελασσόνα - Κοζάνη - κόμβος Δρεπάνου Εγνατίας

-Λάρισα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γέφυρα Μουργκάνι - Παναγιά - Εγνατία

-Λάρισα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γέφυρα Μουργκάνι - Γρεβενά.

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες ληστείας «μαμούθ» των 500.000 ευρώ

http://img.protothema.gr/234121612932D544314F9D50659388D6.jpg«Τζακ ποτ» χτύπησαν οι δράστες της ληστείας που έγινε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εμπορική τράπεζα της Αιδηψού, αφού βρέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά με μισό εκατομμύριο ευρώ στα χέρια. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που ξεκίνησε αμέσως η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας σε συνεργασία με δυνάμεις από τη Στερεά, οι τρεις κακοποιοί κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν.

Το σωστό «timing» ήταν το κλειδί της επιτυχημένης ληστείας, που έγινε λίγο πριν η τράπεζα κλείσει και ενώ οι υπάλληλοι είχαν μόλις ολοκληρώσει την καταμέτρηση των χρημάτων. Οι τρεις ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν ξαφνικά στο υποκατάστημα αιφνιδιάζοντάς τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων τους και βρήκαν έτοιμη τη λεία τους, γύρω στα 500.000 ευρώ

Αμέσως, βγήκαν τρέχοντας έξω και επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους με αναμμένη τη μηχανή. Απομακρύνθηκαν με αυτό, αλλά στην διαδρομή το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε άλλα μέσα διαφυγής, πιθανότατα μοτοσικλέτες με τις οποίες εξαφανίστηκαν πριν προλάβουν να στηθούν τα αστυνομικά μπλόκα. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων της τράπεζας, οι δράστες πρέπει να ήταν αλλοδαποί.

protothema.gr

Μάλλον δίκιο έχουν: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

http://exeisminima.gr/blog/wp-content/uploads/2010/04/kke.jpgΑποτελούν μέγιστη υποκρισία οι αντιδράσεις που προέρχονται από την κυβέρνηση τα άλλα κόμματα και τους μηχανισμούς του συστήματος, που παριστάνουν τους έκπληκτους και τους οργισμένους με τη συστηματική χρηματοδότηση - δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της ΔΕΗ, ειδικά την περίοδο που μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία και άρχισε η ιδιωτικοποίησή της.

Όλοι αυτοί γνώριζαν, γνωρίζουν και ευθύνονται για την πολύμορφη συνδιαλλαγή που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστών, του κράτους και της ΕΕ με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα στελέχη που εκφράζουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, προκειμένου να βάζουν πλάτη ή να ανέχονται αντεργατικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, να διαμορφώνουν τους όρους για ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Τώρα το δήθεν ενδιαφέρον τους για την εξυγίανση είναι ύποπτο και σχετίζεται με τα αντιδραστικά σχέδια του ξεπουλήματος ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από τις πρώην ΔΕΚΟ. Σχετίζεται με τον άγριο τσακωμό μεταξύ επιχειρηματιών για το ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα «φιλέτα».

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και συνολικότερα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να εκτιμήσουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έγκαιρα είχαν διαχωρίσει τη θέση τους και είχαν καταγγείλει τον εκφυλιστικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη φθορά συνειδήσεων και στην υποταγή των συμφερόντων των εργαζομένων στα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους.

Νέο σχέδιο φύλαξης θέτει σε εφαρμογή το ΑΠΘ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXigIkvtEf_Oh53G-SzoGFwA7dD3Bxi1npACWBNqSTGtw0ivFinoluVMePc4rRrzdkz694XO6nTxwDKRGjOZ-SmN2LLOX5iVpa_j-yxxNvM_ZV5dKhYBBGFm5sQ1TEg4Z50akIzzKsSg/s400/%CE%91%CE%A0%CE%98.jpgΈνα νέο σύστημα φύλαξης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα θέσει σε εφαρμογή η διοίκηση του ιδρύματος, από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, που θα έχει ως φιλοσοφία του την δημιουργία του αισθήματος ασφάλειας για όσους κινούνται εντός του κάμπους, ακόμη και κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά και τον περιορισμό της παραβατικότητας.

Το νέο σχέδιο φύλαξης, εγκρίθηκε από την Σύγκλητο και θα λειτουργήσει πιλοτικά τους επόμενους τρεις μήνες, προκειμένου να διαπιστωθούν και να βελτιωθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες του, ενώ θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου. Προβλέπεται η αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού και των οικονομικών πόρων, ώστε να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το πανεπιστήμιο με νέες δαπάνες.

Σύμφωνα με αυτό, το πανεπιστημιακό κάμπους χωρίζεται σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες (φυσικομαθηματικό - γεωπονία, φιλοσοφική - διοίκηση - θεολογική, πολυτεχνείο - παιδαγωγική, ιατρική - οδοντιατρική), η καθεμία από τις οποίες θα αντιστοιχεί σε μία ομάδα περιπολίας, που θα απαρτίζεται από τέσσερα άτομα. Οι τέσσερις ομάδες περιπολίας θα βρίσκονται «επί ποδός» όλο το 24ωρο και όλες τις μέρες της εβδομάδας, ενώ θα κινούνται στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους, τόσο μέσα στα κτίρια των σχολών όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, που θα απαιτούν αυξημένα μέτρα προστασίας, θα λειτουργεί το λεγόμενο σύστημα «κίτρινου» και «κόκκινου» συναγερμού, που ουσιαστικά σημαίνει την μεγαλύτερη εγρήγορση και ετοιμότητα των φυλάκων και της ακαδημαϊκής κοινότητας. «Το νέο σχέδιο φύλαξης δεν στρέφεται εναντίον των φοιτητών, και δεν έχει στόχο την αστυνόμευση, αλλά να δημιουργήσει το αίσθημα ασφάλειας στους ίδιους και στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε να κινούνται ελεύθερα, οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύχτας» επεσήμανε ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, και πρόσθεσε: «πρόκειται για μία συνολική μεταβολή της φιλοσοφίας φύλαξης και ασφάλειας».

Εκτός από τον γενικό σχεδιασμό για το κάμπους, προβλέπεται και η εστιασμένη φύλαξη των σχολών. Σε κάθε σχολή, θα λειτουργεί μόνο μία είσοδος, όπου θα υπάρχει φυλάκιο και ένα άτομο που θα παρέχει πληροφορίες. Οι υπάλληλοι της φύλαξης θα φορούν διακριτή ενδυμασία με το λογότυπο του πανεπιστημίου και την κάρτα ταυτότητάς τους.

Ήδη έχει δρομολογηθεί η αλλαγή του φωτισμού στο πανεπιστημιακό κάμπους, έτσι ώστε μέχρι την 1η Ιουνίου, να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία, κατά τις νυχτερινές ώρες, και να αποτρέπονται πιθανά περιστατικά παραβατικότητας. Εξάλλου, στο άμεσο μέλλον θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη εισαγωγή των οχημάτων στους χώρους του ΑΠΘ, με ειδική ηλεκτρονική κάρτα που θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, το νέο σύστημα φύλαξης παρέχει τη δυνατότητα αξιολόγησης και αποτίμησης, από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τα μέλη ΔΕΠ και οι φοιτητές θα μπορούν να ελέγχουν το σύστημα, ωστόσο, την κεντρική ευθύνη ελέγχου και πιστοποίησης της ομαλής λειτουργίας του, θα έχουν οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων.

Χρειάζεται έναν Ονουάτσι ο ΠΑΟΚ...

Διαβάζω πως τελευταία ο ΠΑΟΚ εξετάζει σοβαρά την υπόθεση της απόκτησης του Μπέντζαμιν Ονουάτσι από την Καβάλα... Αν τον πάρει, τότε ίσως λύσει πολλά από τα επιθετικά του προβλήματα...

Ο Μουσλίμοβιτς δείχνει πως δε μπορεί και φεύγει, ο Σαλπιγγίδης δε θυμίζει τον γκολτζή των περασμένων ετών και μένει μόνο ο Κλάους... Ο μικρός έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα, μυρίζει το γκολ και αν στηριχτεί τότε θα κάνει θαύματα...

Από εκεί και πέρα όμως τι; Με δύο επιθετικούς δε βγαίνει σαιζόν και η ανάγκη για έναν φορ είναι επιτακτική... Ο Νιγηριανός επιθετικός της Καβάλας έχει και αυτός την αίσθηση του γκολ, είναι σφαίρα και μπορεί να δώσει μεγάλες λύσεις στο επιθετικό σκέλος της ομάδας...

Αν σκεφτείτε κιόλας πως ίσως αποχωρήσει και ο Βιεϊρίνια, τότε το σκοράρισμα πέφτει μόνο στον Κλάους... Και μετά το χάος... Λύσεις υπάρχουν για τον Ζαγοράκη και ξέρει πως με λίγα λεφτά μπορεί να βρει παίκτες... Αρκεί να μην πέσει πάλι σε ανόητους πλειστηριασμούς και την πατήσει όπως έγινε με τον Κουτσιανικούλη... 

Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Ένα γλυπτό του καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεόδωρου Παπαγιάννη, θα κοσμεί στο εξής το Διεθνές Αεροδρόμιο «O’ Hare», του Σικάγου

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlRdnI6Hr3A7LHT7_o7YF-9zy-Ibg_d_hq9TULoB5PhpBXz0df&t=1«Καλωσορίσατε στο Σικάγο, την πόλη των Δρομέων». Με αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα «Chicago Tribune» αναφέρεται στο γλυπτό του καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεόδωρου Παπαγιάννη, «Οι Δρομείς», το οποίο θα κοσμεί την έξοδο του Διεθνούς Αεροδρομίου «O’ Hare», του Σικάγου. Τα εγκαίνια του γλυπτού έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 2 Μαΐου, από τον Δήμαρχο του Σικάγο, Richard Daley.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Επιτροπή Φιλίας Αθηνών-Σικάγου (Athens Committee of Chicago Sister Cities International), σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Gateway Green» του Δήμου Σικάγου και κατέστη δυνατή, μετά από προσπάθειες έξη ετών, χάρη στη γενναιοδωρία έξι ομογενών και στη προσφορά άλλων δωρητών.

«Οι Δρομείς είναι το σύμβολο της μετανάστευσης- μετακίνησης του Ελληνισμού στις ΗΠΑ. Μεταφέρουν μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων και των δύο κρατών», δήλωσε ο δημιουργός του έργου, Θεόδωρος Παπαγιάννης στην εφημερίδα «Chicago Tribune», τονίζοντας ότι το γλυπτό αντιπροσωπεύει την Ηράκλεια ρήση «Τα Πάντα Ρει».

Το κόστος του γλυπτού ανήλθε στις 650.000 δολάρια και καταβάλλεται προσπάθεια για τη συγκέντρωση άλλων 120.000 δολαρίων, για να καλυφθούν τα έξοδα τοποθέτησής του στο αεροδρόμιο. Για τον σκοπό αυτό η Επιτροπή Φιλίας Αθηνών-Σικάγου έχει προγραμματίσει σχετική εκδήλωση την Παρασκευή, 29 Απριλίου. Πρόεδρος της εκδήλωσης είναι ο ομογενής δημοσιογράφος Σωτήρης Ρεκούμης.

«Το ελληνικό μνημείο να θυμίζει στους ταξιδιώτες που περνούν από τη διεθνή πύλη του αεροδρομίου «O’Hare» και στις μελλοντικές γενεές την παγκοσμιότητα του Ολυμπιακού Πνεύματος», τονίζει ο κ. Ρεκούμης.

Τα ονόματα των δωρητών θα χαραχθούν σε ειδική αναμνηστική στήλη.

«Οι Δρομείς», ύψους 18 ποδιών (5.49 μέτρα) και πλάτους 75 πόδια (22.875 μέτρα), από ανοξείδωτο ατσάλι, αντιπροσωπεύουν συμβολικά τις πέντε ηπείρους του πλανήτη, αλλά και τον ισχυρό δεσμό των δύο πόλεων του Σικάγου και της Αθήνας. Το Σικάγο υποδέχθηκε μεγάλο αριθμό μεταναστών, από τον 18 αιώνα και υπήρξε φιλόξενο για τον Ελληνισμό», επισημαίνει ο Συντονιστής του ΣΑΕ, Περιφέρεια ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, μέλος της Επιτροπής Φιλίας Αθηνών - Σικάγου. «Αρχικά επιλέξαμε ως θέμα την Αθηνά και στη συνέχεια αλλά θέματα κλασσικού Ελληνισμού. Οι τρεις αρμόδιες Επιτροπές της πόλης απέρριψαν τα 150, συνολικά, διαφορετικά σχέδια, κλασσικού ύφους, τα οποία καταθέσαμε. Μας ζήτησαν ένα μοντέρνο γλυπτό και έτσι καταλήξαμε στο πάντρεμα της κλασσικής θεματολογίας των Μαραθονοδρώμων, σε μοντέρνα έκφραση. Σήμερα, είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και υπερήφανοι για αυτό».

«Ο Οργανισμός Gateway Green του Δήμου της πόλης μας προσέφερε την ευκαιρία... Χωρίς να αναλογισθούμε το βάρος της προσπάθειας είπαμε ‘ναι’. Η εγκατάστασή του σε δημόσιο χώρο ήταν πραγματικά δύσκολο εγχείρημα», δηλώνει από την πλευρά του ο Δημήτριος Κοζώνης, Πρόεδρος της Επιτροπή Φιλίας Αθηνών-Σικάγου και πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Delko, ο οποία έχει αναλάβει την τοποθέτηση του γλυπτού στο αεροδρόμιο.

Επισημαίνεται, ότι ετησίως περνούν από τη διεθνή πύλη του αεροδρομίου O’Hare πάνω από 300.000.000 ταξιδιώτες.

· Λίγα λόγια για τον Θεόδωρο Παπαγιάννη

Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης κατάγεται από την Ήπειρο. Σπούδασε Γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών, με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά. Διευθυντής του Ά Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ο Θεόδωρος Παπαγιάννης πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου δημιουργώντας μεγάλα γλυπτά στον δημόσιο χώρο. Επίσης, στο πλαίσιο των ανταλλαγών προγραμμάτων «Erasmus» συνεργάζεται με πολλές Σχολές Καλών Τεχνών της Ευρώπης, και ειδικά τη Σχολή του Βερολίνου και της Brera, με τους καθηγητές David Evison και Paolo Galerani, δημιουργώντας workshops σε ομάδες σπουδαστών.

«Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης ανήκει σε μία οικογένεια δημιουργών που σπανίζουν ολοένα και περισσότερο: σε αυτούς που ξαναγράφουν την ιστορία της τέχνης, ξεκινώντας από την παράδοση, για να κατακτήσουν, με επώδυνους ερευνητικούς αναβαθμούς, την προσωπική τους απελευθέρωση», έχει πει για αυτόν η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Συνασπισμός για την αποστολή ανώνυμων email που επηρεάζουν την ελληνική αγορά ομολόγων

"Όταν έχεις αναγάγει τις κερδοσκοπικές αγορές στον απόλυτο κριτή των οικονομικών πολιτικών, όταν έχει αποτύχει παταγωδώς η πολιτική του μνημονίου και οδεύεις προς την χρεωκοπία , όταν με την πολιτική σου υπηρέτησες το νεοφιλελευθερισμό είναι τουλάχιστον φαιδρό να αναζητάς την αιτία των δεινών σε ανώνυμα e-mails .

Η κυβέρνηση είναι η υπεύθυνη της σημερινής πορείας προς την χρεωκοπία και αυτή πρέπει να πληρώσει για τις επιλογές της."

Δεξί Εξτρέμ: Βέβαια το email δεν μπορεί να φταίει για τα χάλια της ΠΑΣΟΚικής οικονομίας μιας και σήμερα παρόλο που έχει αποδειχθεί ότι ήταν μούφα τόσο το spread όσο και το CDS κάνουν ρεκόρ:

spread: 1154!!!
CDS: 1326!!!

Δημιουργήθηκε "έξυπνο" πλαστικό που αυτοεπιδιορθώνεται με τη βοήθεια του φωτός

Ένα νέο είδος "έξυπνου" πλαστικού, το οποίο μπορεί να "αυτο-θεραπευτεί", όταν εκτεθεί σε υπεριώδες φως λέιζερ, δημιούργησαν Αμερικανοί και Ελβετοί επιστήμονες. Το "θαυματουργό" υλικό (πολυμερές) μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής και να αυξήσει την αντοχή δεκάδων προϊόντων, που βασίζονται στα πολυμερή, όπως σαμπρέλες ελαστικών, ιατρικός εξοπλισμός κ.ά. Επίσης, θα μπορούσε στο μέλλον να γίνει πραγματικότητα τα χρώματα αυτοκινήτων να επιδιορθώνουν μόνα τους τις γρατζουνιές τους, ενώ κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί με βερνίκια επίπλων και πατωμάτων ή με τη ραγισμένη οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου.

Τα πολυμερή είναι μακρομόρια, δηλαδή μεγάλα μόρια, από τα οποία κατασκευάζονται πολλά πλαστικά και ελαστικά, χρησιμοποιούμενα σε χιλιάδες καταναλωτικά προϊόντα. Τα υλικά αυτά, όμως, θεωρούνται μέχρι σήμερα πολύ ευάλωτα σε γρατζουνιές, κοψίματα, τρυπήματα και άλλες βλάβες. Οι ανά τον κόσμο χωματερές είναι γεμάτες από τέτοια πλαστικά, που πετάχτηκαν επειδή έσπασαν, ράγισαν κλπ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Γουέντερ του πανεπιστημίου Case Western Reserve, δημιούργησαν ένα "αυτο-θεραπευόμενο" πλαστικό, το οποίο περιέχει μέταλλο, που απορροφά το υπεριώδες φως, το μετατρέπει σε τοπική θερμότητα και, με αυτόν τον τρόπο, κλείνει μόνο του τις ζημιές. Όταν θερμαίνεται το νέο υλικό, "αποσυναρμολογεί" τα μόρια του, αποκτώντας έτσι ρευστή μορφή, που ρέει σε οποιαδήποτε ρωγμή και την κλείνει. Όταν σταματήσει η έκθεση στο φως, το υλικό "συναρμολογείται" ξανά, στερεοποιείται και ξαναγίνεται τόσο σκληρό όσο πριν.

Το υπεριώδες φως μπορεί να εκπέμπεται από μια λάμπα, όπως αυτή που χρησιμοποιούν οι οδοντογιατροί για τα σφραγίσματα. Το φως του ήλιου, που περιέχει υπεριώδη ακτινοβολία, δεν επαρκεί για το "θαύμα", γιατί δεν διαθέτει αρκετή ενέργεια για να λιώσει το πολυμερές σε πρώτη φάση. Η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Science και το New Scientist.

Τέτοιου είδους "έξυπνα" υλικά, που αυτο-επιδιορθώνονται, αποτελούν το στόχο των επιστημόνων, εδώ και μια δεκαετία, καθώς αποτελούν το μέλλον σε πολλούς τομείς, όπως οι μεταφορές, οι κατασκευές, η συσκευασία κ.ά. Μεταξύ άλλων ωφελειών, αναμένεται να μειώσουν τον όγκο των άχρηστων προϊόντων που πετιούνται στα σκουπίδια. Όμως παραμένουν ακόμα διάφορα εμπόδια, έως ότου τέτοια υλικά, όπως το νέο πολυμερές (αποκαλούμενο "μεταλλο-υπερμοριακό πολυμερές"), καταστεί δυνατό να παραχθούν σε μαζική (βιομηχανική) κλίμακα.

Πολλά πολυμερή είναι πλαστικά, αλλά υπάρχουν επίσης φυσικά και συνθετικά υλικά που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Τα συνθετικά πολυμερή περιλαμβάνουν τα τεχνητά ελαστικά, το νεοπρένιο, το νάϊλον, το PVC, το πολυαιθυλένιο, τη σιλικόνη κ.α.

http://www.nature.com/nature/journal/v472/n7343/abs/nature09963.html

Ν. Κακλαμάνης για τη μή μετάδοση της Θ. Λειτουργίας της Αναστάσεως από τον Αθήνα 9,84

"Σύμφωνα με δημοσίευμα μερίδας του Τύπου, η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού "9,84" αποφάσισε να μην καλύψει καμία Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως, δηλαδή, συνέβαινε μέχρι πέρυσι.

Βάσει των δημοσιευμάτων, ο λόγος ήταν ότι θα προσβληθούν 1,5 εκ. μουσουλμάνοι, που μένουν στην Ελλάδα, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος όγκος στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Αν, λοιπόν, επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο και επαληθευτούν οι σχετικές πληροφορίες, αφού, μέχρι στιγμής, στο πρόγραμμα του "9,84" δεν έχει συμπεριληφθεί καμία Θεία Λειτουργία, τότε πρόκειται για μείζον ζήτημα, το οποίο θα το θέσω επί τάπητος στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από το Πάσχα.

Δυστυχώς, ο κ. Γιώργος Καμίνης και οι υφιστάμενοι του δείχνουν ξεκάθαρα, πλέον, ότι έχουν παρεξηγήσει το ρόλο, που τους ανέθεσε ο λαός της Αθήνας.

Γι' αυτό θα πρέπει, να αναθεωρήσουν ή και να εγκαταλείψουν πολλές από τις σκέψεις και τα σχέδια τους, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου".

Τα δάκρυα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου για την κατάσταση της χώρας…Βίντεο ντοκουμέντο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στην τηλεόραση Best Καλαμάτας και στην δημοσιογράφο Γεωργία Αναγνωστοπούλου ειπώθηκαν αλήθειες. Μίλησε για την κατάσταση της χώρας και την οικονομία και με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε πως έχει πίστη στον Ελληνικό λαό πως θα τα καταφέρει… Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που δόθηκε στην Μεσσηνία όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στο CostaNavarino.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


http://www.report24.gr/

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

Με αφορμή την αποπομπή της Διοίκησης της ΔΕΘ και τις αλληλοκατηγορίες των μελών της οι βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης τονίζουν:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο διεθνή εκθεσιακό φορέα, αναδεικνύουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Δ.Ε.Θ. με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τα μέχρι προ είκοσι τεσσάρων ωρών ηγετικά στελέχη της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. καρατομήθηκαν εν μέσω αλληλοεκτοξευόμενων κατηγοριών, ηθικού και όχι μόνο περιεχομένου.

Το μεγαλύτερο εγχείρημα στην πόλη και ένας από τους πιο σημαντικούς αναπτυξιακούς οργανισμούς όπως είναι η Δ.Ε.Θ., φαίνεται σύμφωνα με τα ίδια τα λεγόμενα των μέχρι πρότινος προέδρου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., να κινούνται όχι μόνο σε ομίχλη αλλά και σε αδιαφάνεια. Και γι’ αυτά φέρονται ως καταγγέλλοντες οι ίδιοι οι μέχρι χθες διοικούντες !!! Επιπλέον, για τη ΝΔ υπάρχουν τρία ακόμη σοβαρά και ανοιχτά ζητήματα τα οποία πρέπει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση να κλείσουν από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό:

1. Ο καταλογισμός των πολιτικών ευθυνών για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στον Διεθνή Εκθεσιακό Φορέα βαρύνει και θα βαρύνει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Τα όσα ακούσαμε όμως σήμερα από τα διορισμένα από αυτήν στελέχη των διοικήσεων προφανώς είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη. Ο λαός της Θεσσαλονίκης απαιτεί πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος, διαφάνεια παντού και καθαρές εξηγήσεις

2. Το θέμα της μετεγκατάστασης στη Σίνδο θα πρέπει να κλείσει τάχιστα χωρίς άλλες λοξοδρομήσεις και καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μία επιλογή και να τερματίσει τον βηματισμό χελώνας που έχει επιβάλει στις σχετικές διαδικασίες.

3. Η νέα διοίκηση πρέπει να οριστεί τάχιστα. Θα ήταν εγκληματικό, τα προβλήματα στη ΔΕΘ και ο αγώνας για την αναβάθμισή της να παραμένει ακέφαλος. Θυμίζουμε απλά ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε εννέα μήνες για να διορίσει τη διοίκηση που χτες απέπεμψε.

Οι Βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 - ΑΡ.Φ. 491

Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ... ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ STOXOS@GMAIL.COM


- ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ. - ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ... ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ!

- ΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΧΑΟΣ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

- ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΦΤΩΧΟΣ... - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!

- 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967: ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΔΙΦΡΑΓΚΟ! - Η “ΧΟΥΝΤΑ” ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

--------------------

- ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ “ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ” ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ... - ΜΗΝΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΑΡΙΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΚΒΙΑΖΕ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ... ΑΚΡΕΣ!

- Ή ΔΙΩΞΤΕ Ή ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ! - ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ... “ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

- Ο ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ - ΓΕΝΙΤΣΑΡΕΥΕΙ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΠΟΥΛΑ Η ΑΓΚΥΡΑ

- ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ ΚΑΙ ΜΙΛΛΕΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ!

- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ!

- ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ...
- ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ... ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ!

- ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΕΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

- ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ... ΑΤΡΑΞΙΟΝ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

- ΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΕΣ! - ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ "ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ DNA" ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ!

- ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ Ο ΚΑΣΣΙΜΗΣ! - ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΑΠ' ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ...

- Η ΘΟΔΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΕΣ! - ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ, ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ...

- ΤΗΝ... ΕΞΟΔΟ ΕΨΑΧΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!

- ΜΕΓΑΛΗ Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ! - ΑΤΑΚΤΗ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

- ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

- ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ” - ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

- ΤΟΝ “ΚΑΜΠΟΣΟ” ΚΑΝΕΙ Η ΝΥΦΙΤΣΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

- ΔΙΖΩΝΙΚΗ = ΠΥΛΩΝΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

- ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ! - ΓΙΑ... ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΣ “ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ” ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

- ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Ο ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ... ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

-------------------------

O "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. ΜΗΝ ΔΙΑΣΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ...

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλος ποδοσφαιρικός παράγοντας στον πλανήτη, ο οποίος να οφείλει στην ομάδα που διοικεί το ιλλιγιώδες ποσό των 2.662.772,89 ευρώ, όταν το μετοχικό κεφάλαιό της είναι 5.163.468,50 ευρώ !

Δείτε τον τελευταίο ισολογισμό:
http://sedaridis.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html

Καρασμάνης για τα Πάθη των Αγροτών

«Τη δική τους Εβδομάδα των Παθών ζουν φέτος οι Έλληνες αγρότες, καθώς για πρώτη φορά αυτή την Πασχαλιά θα την περάσουν:

* Χωρίς τις επιστροφές του ΦΠΑ, που κάθε χρόνο είχαν καταβληθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών πριν το Πάσχα.

* Δίχως την κοινοτική εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους και γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας.
* Χωρίς αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστη πέρσι η σοδειά τους, όπως στην περίπτωση των βαμβακοπαραγωγών, των δενδροκαλλιεργητών και πολλών άλλων προϊόντων.
* Ακόμη οι ροδακινοπαραγωγοί περιμένουν να πληρωθούν την περσινή σοδειά τους.
* Πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν εξοφληθεί την ενιαία ενίσχυση (δικαιώματα) του 2010 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
* Με αυξημένους φόρους εισοδήματος από τις φορολογικές δηλώσεις που συντάσσουν αυτές τις μέρες.
* Με τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης σε καύσιμα, αλκοολούχα ποτά κ.α.) να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, μέσα σε ένα χρόνο.
* Με τις τιμές των προϊόντων τους να είναι τρεις φορές χαμηλότερες από την άνοδο του κόστους παραγωγής.
* Με τις Τράπεζες να έχουν κλείσει τις στρόφιγγες της δανειοδότησης, τα περισσότερα κοινοτικά προγράμματα να μην έχουν τεθεί ακόμα σε εφαρμογή και τα διάφορα «ταμεία ενισχύσεων» να αποτελούν μόνο λόγια του αέρα».

Έκαψε και το Τέξας... ο Καραμανλής

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η πολιτεία του Τέξας, αφού μαίνονται μεγάλες σε έκταση πυρκαγιές με αποτέλεσμα να έχουν μέχρι στιγμής γίνει στάχτη πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα δάσους.

Η παρατεταμένη ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει τις «ιδανικότερες» συνθήκες για την καταστροφή.

Στις επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί πυροσβέστες, επίγεια και εναέρια μέσα από 34 πολιτείες, ενώ αρκετές πόλεις έχουν εκκενωθεί.

Οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στην πόλη Φορτ Ουορθ, μία από τις μεγαλύτερες της πολιτείας. Οι Αρχές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν χρειαστεί να εκκενωθεί η συγκεκριμένη πόλη.

Αντίθετα, οι μετεωρολόγοι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι: οι πιθανότητες βροχοπτώσεων τις επόμενες ημέρες είναι κάτω από 30%, ενώ δεν φαίνεται να εξασθενούν οι άνεμοι.

Το Αυριανό Καρφί… Θα επιτρέψει το ΔΝΤ να …αναστηθεί;

Σταθερά στα 17,000 φύλλα και μπράβο τους, την ίδια ώρα που ο τύπος καταρρέει.

krf 2204 01 cmykkrf 2204 003 cmyk



http://olympia.gr

Μέχρι και αρώματα αγόραζε ο Φωτόπουλος με τα λεφτά της ΓΕΝΟΠ... τι τα 'θελε ο λιγδιάρης;

Πάρτι εκατοµµυρίων ευρώ µε πολυήµερα ταξίδια στο εξωτερικό, διαµονές σε πολυτελή ξενοδοχεία και µελέτη που ουδέποτε παραδόθηκε στη διοίκηση της ΔΕΗ αλλά εντούτοις πληρώθηκε έναντι 300.000 ευρώ φέρνει στο φως το πόρισµα του γενικού επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή για τη νοµιµότητα των χρηµατοδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ.

Το πόρισµα των 100 σελίδων, που κρίνει παράνοµες και σε ορισµένες περιπτώσεις αντισυνταγµατικές τις χρηµατοδοτήσεις ύψους 31,9 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ την περίοδο 1999-2010, παραδόθηκε χθες στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη, η οποία και το απέστειλε στον εισαγγελέα πρωτοδικών, ζητώντας παράλληλα από τη Δηµόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισµού τη διακοπή οποιασδήποτε καταβολής ενίσχυσης προς το συνδικάτο.


Εκτός από δεκάδες περιστατικά αδικαιολόγητων, σύµφωνα µε το πόρισµα, δαπανών της ΓΕΝΟΠ διαχρονικά, το βασικό συµπέρασµά του είναι ότι κρίνει παράνοµες τις ενισχύσεις που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αναφέροντας ότι ο νόµος για την ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων (του 1982) επιτρέπει τις χρηµατοδοτήσεις µόνο εφόσον αυτές απευθύνονται σε πρωτοβάθµια σωµατεία και για κοινωφελείς σκοπούς. Ωστόσο, η ΓΕΝΟΠ είναι δευτεροβάθµιο σωµατείο και δεν δικαιούται χρηµατοδότηση, σύµφωνα µε το πόρισµα Ρακιντζή.

Στο ίδιο πλαίσιο, θεωρεί άκυρες και όλες τις αποφάσεις οργάνων της διοίκησης, βάσει των οποίων χορηγήθηκαν αυτά τα χρήµατα, ανοίγοντας ταυτόχρονα εκτός από νοµικόκαι ένα πολιτικό ζήτηµα, αφού,όπως επισηµαίνει, «η Πολιτεία είχε πλήρη εικόνα των όσων συνέβαιναν, χωρίς όµως να παρεµβαίνει». Συγκεκριµένα, οι καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ που το πόρισµα κρίνει παράνοµες είναι:

- Τα συνολικά 14,18 εκατ. ευρώ που έλαβε από τη ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠµέσω των συλλογικών συµβάσεων εργασίας και επιµέρους αποφάσεων διοικητικών συµβουλίων. Τίθεται παράλληλα ευθέως θέµα «χρηστής διαχείρισης» των χρηµάτων από τη ΓΕΝΟΠ αφού επισηµαίνεται ότι µε απόφαση του διευθύνοντος συµβούλου της ΔΕΗ η επιχείρηση δεν προβαίνει σε ουσιαστικό έλεγχο των δαπανών αυτών, αλλά η διαχείρισή τους (επιλογή προµηθευτών κ.λπ.) διενεργείται από τη ΓΕΝΟΠ.

- Τα κονδύλια ύψους 11,2 εκατ. ευρώ που κατευθύνθηκαν στον Οργανισµό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζοµένων (ΟΚΔΕ). Πρόκειται για «νοµικό κατασκεύασµα», αναφέρει το πόρισµα, «που δηµιουργήθηκε ώστε να λειτουργεί αυτοτελώς και έτσι να χρηµατοδοτείται απευθείας από τη ΔΕΗ».

- Κονδύλια 2,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στη ΓΕΝΟΠ το 2005, µαζί µε άλλα 2,5 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν το 2006, ως επιβράβευση του προσωπικού για τη συνεισφορά του στους Ολυµπιακούς Αγώνες, αλλά που συνεχίστηκαν να δίνονται και τα επόµενα χρόνια.

- ύψους 1,3 εκατ.ευρώ για δραστηριότητες προβολής και διαφήµισης της ΓΕΝΟΠ.

- Το δάνειο των 500.000 ευρώ που έλαβε η ΓΕΝΟΠ το 2010 από τη ΔΕΗ. Στο πόρισµα περιγράφεται ένα µεγάλο «φαγοπότι» το οποίο γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων που εξέτασε (τιµολόγια ταξιδίων, γευµάτων, δώρων κ.λπ.) δεν περιλαµβάνονται – όπως αναφέρει – ούτε τα ονόµατα των συµµετεχόντων ούτε ο σκοπός των δαπανών, ώστε να καθίσταται εφικτός ο έλεγχός τους. Σε ορισµένες µάλιστα περιπτώσεις ο επιθεωρητής λέει ότι υπήρξε κατ’ αρχάς άρνηση έγκρισης από τη διοίκηση, αλλά στη συνέχεια αυτή υπαναχώρησε, µε συνέπεια την πληρωµή της δαπάνης.

Τον Νοέµβριο του 2008, µε απόφαση του τότε διευθύνοντος συµβούλου της η ΔΕΗ χρηµατοδότησε τη ΓΕΝΟΠ µε 300.000 ευρώ για τη σύνταξη µελέτης σχετικά µε την εταιρική δοµή της επιχείρησης. Πόρισµα της µελέτης αυτής ουδέποτε παραδόθηκε στη ΔΕΗ, χωρίς ωστόσο να επιστραφεί το σχετικό ποσό στην επιχείρηση! Τίθεται θέµα, αναφέρει στο πόρισµά του ο κ. Ρακιντζής, και για το γεγονός πως παρ’ ότι δεν πραγµατοποιήθηκε ο σκοπός της δαπάνης δεν ζητήθηκε το ποσό από τη διοίκηση, ως αχρεωστήτως καταβληθέν!

Οι Πα
ρακρατήσεις.

Το 2005, καθ’ υπέρβαση των προβλέψεων των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας (ΕΣΣΕ), αποφασίστηκε από τη ΔΕΗ να παρακρατείται υπέρ της ΓΕΝΟΠ ποσό 0,2 τοις χιλίοις από την ετήσια τακτική µισθοδοσία του προσωπικού της επιχείρησης για την κάλυψη δαπανών για µετακινήσεις µελών της στο εξωτερικό, για την ανάπτυξη των σχέσεων των εργαζοµένων της ΔΕΗ µε συναδέλφους τους χωρών της Ε.Ε. και για συµµετοχή των µελών σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράµµατα οµοειδών οργανώσεων. Για τον ίδιο ωστόσο σκοπό είχε θεσµοθετηθεί κονδύλι στην ΕΣΣΕ του 1994, που προσδιορίστηκε µε την ΕΣΣΕ 2004 σε 7 τοις χιλίοις της ετήσιας τακτικής µισθοδοσίας του προσωπικού. Μάλιστα, µε την ΕΣΣΕ του 2006 η διαχείριση του ποσού αυτού περιήλθε στον Οργανισµό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζοµένων της ΓΕΝΟΠ.

Tο ΔΆΝΕΙΟ 500.000 Εύρώ.

Παράνοµο είναι, σύµφωνα µε το πόρισµα Ρακιντζή, και το δάνειο ύψους 500.000 ευρώ που χορηγήθηκε τον Σεπτέµβριο του2010 από τηΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, αφού συνιστά έµµεση ενίσχυση δευτεροβάθµιας οργάνωσης. Επιπλέον, δεν είναι διασφαλισµένη η αποπληρωµή του απότις ενισχύσεις που λαµβάνει η ΓΕΝΟΠ, καθώς αυτές, όπως αναφέρεται στο κείµενο των 100 σελίδων, θεωρούνται παράνοµες...

Από τη πλευρά του, ο νοµικός σύµβουλος της ΔΕΗ, αν και αναγνωρίζει ότι ο νόµος για τη χρηµατοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων απαγορεύει ενισχύσεις σε δευτεροβάθµιες οργανώσεις,εντούτοις υποστηρίζει ότι αυτές επιτρέπονται ειδικά στην περίπτωση που έχουν χαρακτήρα επιχειρησιακής οργάνωσης, όπως η ΓΕΝΟΠ. Παρ’ όλα αυτά, επισηµαίνει ότι η νοµική υπηρεσία είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της προς τις τότε διοικήσεις της ΔΕΗ για την έγκριση των συλλογικών συµβάσεωνεργασίας (1998, 1999,2001). Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του νοµικού συµβούλου το 2005, ο οποίος, αναφερόµενος σε εκδηλώσεις για την προβολή της ΓΕΝΟΠ, σηµείωνε ότι «θα πρέπει να επαναξιολογηθεί κάθε συναλλαγή οικονοµικής φύσης της ΔΕΗ µε συνδικαλιστικές οργανώσεις, έτσι ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις παραβίασης ή έστω καταστρατήγησης των νοµοθετικών απαγορεύσεων».

«Στηµένοι εκπρόσωποι των συµφερόντων»

ΕΠΙΘΕΣΗ µε σκληρούς και προσωπικούς χαρακτηρισµούς εις βάρος του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή απάντησαν χθες οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ µιλώντας για «στηµένους εκπροσώπους των συµφερόντων που θέλουν να λεηλατήσουν τη ∆ΕΗ», χωρίς ωστόσο να απαντούν επί της ουσίας σε όσα αναφέρει το πόρισµα για πάρτι σπάταλης και αδιαφάνειας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, «η απάντησή µας στον κ. Ρακιντζή και κυρίως σ’ αυτούς που τον καθοδηγούν για µια φορά ακόµα είναι, ότι το στόµα δεν θα µπορέσει να µας το κλείσει κανείς. Τα χρήµατα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ δεν είναι χορηγίες ούτε δωρεές», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Τα χρήµατα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ εδώ και 27 χρόνια είναι προϊόν διαπραγµάτευσης και κοινά υπογεγραµµένων όρων µε Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας. Τα χρήµατα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ είναι χρήµατα των συναδέλφων µας που αφαιρέθηκαν από την αύξηση του µισθού τους κατά τις διαπραγµατεύσεις για τις Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας που δίνονται εδώ και 27 χρόνια µε όλες τις Κυβερνήσεις και µε όλες τις ∆ιοικήσεις.

Εάν κάποιος είναι παράνοµος τότε είναι οι Κυβερνήσεις και οι ∆ιοικήσεις που τα ενέκριναν και ο κ. Ρακιντζής οφείλει να διατάξει έρευνα ενάντια σε όλους τους υπουργούς Βιοµηχανίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας εδώ και 30 χρόνια!», συνεχίζει η ανακοίνωση. Μάλιστα κατηγορώντας ευθέως τον κ. Ρακιντζή, η ΓΕΝΟΠ ρωτά «πόσο αξιόπιστος µπορεί να είναι ο κ. Ρακιντζής που ενώ του κοινοποιήθηκε από την αρµόδια διεύθυνση της ∆ΕΗ µε αριθµό πρωτοκόλλου ∆. Ε 1289/13-3-08 αρνητική απάντηση στο αίτηµά του για χορηγία στο σύλλογό του αυτός προφανώς επανήλθε δυσαρεστηµένος και άγνωστο µε ποιον τρόπο πίεσε,απείλησε, παζάρεψε, 15 µέρες και κατάφερε να αποσπάσει τη χορηγία. Αλήθεια γιατί είναι αντικείµενο ελέγχου και έρευνας οι νόµιµες παροχές της ∆ΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ και όχιοι χορηγίες των εταιρειών προς τον σύλλογο του οποίου γραµµατέας είναι ο κ. Ρακιντζής; Πόσο αξιόπιστος µπορεί να είναι ο κ. Ρακιτζής που σύµφωνα µε δηµοσίευµα της εφηµερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” έκρυβε καµουφλαρισµένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του σπιτιού του από την οποία όπως οµολόγησε εισπράττει 15.000 ευρώ τον χρόνο;!».
«Καλώς δόθηκαν οι παροχές»

Την άποψή του για το θέµα που προέκυψε αναλύει στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος Τάσος Πετρόπουλος:

«Σε επιχειρήσεις που απασχολούν πολυάριθµο προσωπικό (ΟΤΕ, ∆ΕΗ, ΟΣΕ, ΕΥ∆ΑΠ) οργανώθηκαν για ιστορικούς λόγους περισσότερες της µίας συνδικαλιστικές οργανώσεις, κυρίως λόγω της επιδίωξής τους να επιτυγχάνουν διαφορετική και βεβαίως ευνοϊκότερη µισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη για τα µέλη τους έναντι των υπολοίπων ειδικοτήτων στην αυτή επιχείρηση. Ετσι σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι µοναδικές οργανώσεις που συνενώνουν σε ενιαία συνδικαλιστική έκφραση το σύνολο των εργαζοµένων χωρίς διακρίσεις είναι οι οµοσπονδίες. Μάλιστα, αυτού του είδους οι οµοσπονδίες ανταποκρίνονται απολύτως στο κριτήριο που θέτει ο Ν. 1876/1990 για την ικανότητα και αρµοδιότητα µιας συνδικαλιστικής οργάνωσης προκειµένου να καταρτίζεται νοµίµως Συλλογική Σύµβαση Εργασίας για όλο το προσωπικό της επιχείρησης. Εποµένως, όταν πρόκειται να συµφωνηθεί παροχή του εργοδότη για εξυπηρέτηση κοινωφελών σκοπών, όπως προβλέπει το άρθρο 5 παρ. 4 του Ν. 1264/1982, νοµίµως συµβάλλεται αυτού του είδους η Οµοσπονδία και για τον λόγο αυτό καλώς έχει δεχθεί η ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ τις σχετικές εργοδοτικές παροχές».
Τιµολόγια για εκδροµές και καύσιµα χωρίς ονοµατεπώνυµο

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ∆ΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ

1,96 εκατ.
για τη φιλοξενία στην Ελλάδα ατόµων από χώρες εκτός Ε.Ε. (π.χ. Τυνησία, Μαρόκο) για την τριετία 2008-2010, ποσό σηµαντικά υψηλότερο από τα αντίστοιχα που προβλέπονται για τους συναδέλφους της ΓΕΝΟΠ από την Ε.Ε.

5,16 εκατ. για κοινωνική αναψυχή (τριετία 2008-2010), χωρίς σε κανένα τιµολόγιο να υπάρχει επισυναπτόµενη λίστα των συµµετεχόντων για να επιβεβαιωθεί ότι είναι εργαζόµενοι της ∆ΕΗ.

115.400 για 8ήµερη εκδροµή στη Μόσχα για γκρουπ 40 ατόµων, χωρίς στα τιµολόγια να αναγράφεται ο σκοπός του ταξιδιού, αλλά και οι συµµετέχοντες σε αυτό

73.800
για τον Γύρο Ισπανίας για 30 άτοµα, και 8ήµερη εκδροµή στη Βιέννη για γκρουπ 30 ατόµων, κόστους 95.542 ευρώ, χωρίς καµία αναφορά στους σκοπούς των ταξιδιών και τα ονοµατεπώνυµα όσων συµµετείχαν

79.380
για 9ήµερη φιλοξενία στην Ελλάδα 32 γάλλων συναδέλφων τους, χωρίς στα τιµολόγια να αναγράφονται τα στοιχεία των συµµετεχόντων για να µπορεί να γίνει διασταύρωση των στοιχείων Τιµολόγια µε δαπάνες για καύσιµα και στάθµευση αυτοκίνητων χωρίς στα περισσότερα να αναγράφεται ο αριθµός του οχήµατος. Αρκετά τιµολόγια διαπιστώθηκε ότι αφορούσαν οχήµατα που δεν ανήκουν στο προσωπικό της ∆ΕΗ αλλά σε παιδιά εργαζοµένων ∆απάνες για αγορά αρωµάτων και λουλουδιών που δεν µπορούν να δικαιολογηθούν, αν και τα ποσά των τιµολογίων θεωρούνται χαµηλά ( 40 και 90 ευρώ )