27 Απριλίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 33% ΗΤΑΝ ΘΡΙΑΜΒΟΣ

Μετά από 18 μήνες και έχοντας κατασταλάξει στο τι έγινε στις εκλογές του 2009 μπορώ ανεπιφύλακτα να ομολογήσω ότι το 33% που πήρε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ προσωπικά, ήταν ένας θρίαμβος για την Ν.Δ.
ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ όπως θα έλεγε και ο Αλέφαντος.Μόνος του ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ εναντίον,
Του "λεφτά υπάρχουν"Γιωργάκη.
Των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ που είχαν χάσει τη ΜΑΣΑ.
Του ΚΚΕ που τότε θυμόταν και έκανε αντιπολίτευση,πορείες,φασαρίες και λοιπά χαριτωμένα αρκεί να έφευγε η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ.
Του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΏΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ( βλέπε κουκουλοφόρους ,αναρχόμπαχαλάκιδων,κ.λ.π.)
Της ΝΤΟΡΑΣ,του ΣΟΥΦΛΙΑ και των άλλων ΚΑΠΕΤΑΝΕΩΝ που σχεδίαζαν την επόμενη ημέρα.
Των ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΗΠΑ) που δεν ήθελαν συμφωνίες με τους ΡΩΣΟΥΣ και τους ΚΙΝΕΖΟΥΣ,και αντάρσιες τύπου ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ και ΑΝΑΝ.
Των ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που τους έπεφτε βαρύ το ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ του Κ.Κ. αλλά αντέχουν όλα τα ΠΑΛΟΥΚΙΑ του ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑ.
Των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ,των ΚΑΛΙΤΕΧΝΩΝ,των ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ,των ΑΘΛΗΤΩΝ,που τότε τα έβλεπαν όλα ψυχρά και ανάποδα,αλά τώρα λιώνουν από ικανοποίηση για το ΠΗΔΗΜΑ που μας γίνεται.
Των συλλόγων,πολυτέκνων,τριτέκνων,αναπήρων κ.λ.π.που ότι και να ζήταγαν το έπαιρναν από τον Κ.Κ. αλλά προτίμησαν να ψηφίσουν ΓΑΠ και τώρα κάνουν ΜΟΚΟ.
Είχε να αντιμετωπίσει την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ από γενέσεως του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ 33% ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ.

Πως τα κυβερνητικά ΜΜ”Ε” διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα…

Άλλα είπε, άλλα ισχυρίστηκαν πως είπε ο αν.τομεάρχης της ΝΔ, κ.Χρήστος Σταϊκούρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Flash, τόνισε πως επί ΝΔ το δημόσιο χρέος αυξάνονταν κατά “5% μ.ο κατ’έτος”.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αυξάνονταν κατά 7 δισ κάθε χρόνο. Αντί αυτού, ισχυρίστηκαν πως είπε πως το χρέος “επί ΝΔ αυξήθηκε κατά 7 δισ. συνολικά”. Κάτι τέτοιο, δεν ειπώθηκε βεβαίως. Τώρα αυτό ήταν “λάθος” του σταθμού στο δελτίο τύπου που απέστειλαν για την συγκεκριμένη δήλωση; Μάλλον όχι αφού στην πρώτη ευκαιρία κάποιος από τα εξαπτέρυγα του μνημονίου θα βγει ουρλιάζοντας να κατηγορήσει για “ψευδή στοιχεία” σε ένα από τα συνηθισμένα ρεσιτάλ γκαιμπελισμού.

olympia.gr

Αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας παρατηρήθηκε το πρωί στο Κοζλοντούι.

Αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο γύρω από το περίβλημα του ενός αντιδραστήρα στον κεντρικό πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, στο βόρειο τμήμα της Βουλγαρίας, και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χωρίς διαρροή ραδιενέργειας, ανακοινώθηκε από τον πυρηνικό σταθμό.

"Αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού αερίου xenon (Χe 133) σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών συντήρησης του αντιδραστήρα νούμερο 5 ο οποίος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση του πυρηνικού σταθμού.

Το προσωπικό που εργάζονταν εκείνη την ώρα στο πυρηνικό συγκρότημα εκτέθηκε σε λιγότερο από 0,05 μιλισίβερτ, δηλαδή στο ένα δέκατο της ετήσιας επιτρεπόμενης ποσότητας ραδιενέργειας, που φτάνει το 0,5 μιλισίβερτ.

Το επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή του αντιδραστήρα αριθμός 5 έπεσαν στα φυσιλογικά σήμερα αργά το απόγευμα.

Η “απελευθέρωση” της Κοζάνης (ή όταν ο ΕΛΑΣ θεωρούσε λάφυρα τις γερμανικές… καραμέλες!)

(έρευνα του ΔΑΙΔΑΛΟΥ)

Μία ακόμα κομμουνιστική υπερπαραγωγή: “Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ”. Έτος παραγωγής: 1944, Σενάριο: ΚΚΕ, Σκηνοθεσία: ΕΑΜ, Ηθοποιία: ΕΛΑΣ

Η Κοζάνη απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς την 28/10/1944. Θαυμάστε τώρα το πώς ή αληθεια για ένα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα παρουσία χιλιάδων ατόμων σε κατοικημένο τόπο (και όχι στα βουνά), βιάζεται ασύστολα από την κομμουνιστική προπαγάνδα.

Τα πραγματικά γεγονότα:

1. Η επίθεση εναντίον της Κοζάνης, ουσιαστικά εναντίον του οχυρωμένου λόφου που οι ντόπιοι αποκαλούν Ψηλό Αϊ Λια άρχισε νωρίς το πρωί της 27η Οκτωβρίου 1944 μέσα σε ένα λευκό πέπλο ομίχλης που γρήγορα μεταμορφώθηκε σε βροχή. Επρόκειτο για μία υπόθεση καθαρά μεταξύ Βρετανών και Γερμανών, αφού οι αντάρτες του ΕΛΑΣ είχαν ακροβολιστεί νοτίως της πόλεως χωρίς να εμπλακούν. Προς το απόγευμα της ιδίας μέρας οι Βρετανοί αποσύρθηκαν ηττημένοι με 8 τουλάχιστον θύματα.

2. Το επόμενο πρωί 28η Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί κάλεσαν τις αρχές της πόλης, υπέστειλαν με τάξη τη σημαία τους, μοίρασαν καραμέλες στα παιδιά κι αναχώρησαν προς την Πτολεμαΐδα, αφήνοντας προς κάλυψιν μυδράλια στον Ψηλό Αϊ Λια και στον αντικριστό του λόφο της Αγίας Παρασκευής.

3. Πληροφορούμενοι οι αντάρτες την υποχώρηση, βιάστηκαν να μπουν απρόσεκτα και δύο από αυτούς πυροβολήθηκαν από μακριά κι έχασαν τη ζωή τους.

Κομμουνιστικό ψέμα Νο 1 (ΕΑΜ):

Την επομένη ημέρα η εφημερίδα Ελευθερία του ΕΑΜ Μακεδονίας παίζοντας με το χρόνο κι αποσιωπώντας εντελώς τη δράση των Βρετανών έγραψε: «σκληρές μάχες διεξήχθησαν στις 26 και 27 του Οχτώβρη στα υψώματα της Κοζάνης, όπου τα τμήματά μας τσάκισαν την εχθρική αντίσταση και κατάλαβαν τον Προφήτη Ηλία… ύστερα… άρχισε η επίθεση ενάντια στην πόλη …έπειτα από πεντάωρη σκληρή μάχη καταλήφθηκε σήμερα και η Κοζάνη».

Κομμουνιστικό ψέμα Νο 2 (Ριζοσπάστης):

Τη μεθεπόμενη ακολούθησε ο Ριζοσπάστης θέτοντας τους Βρετανούς ύστερους: κατ΄ αυτόν τμήματα του ΕΛΑΣ ύστερα από πολύωρη και πεισματώδη μάχη κατέλαβαν την Κοζάνη κι ότι την επίθεση υποστήριξαν οι Βρετανοί με βολές πυροβολικού και με δύο θωρακισμένα που μπήκαν στην πόλη. Πιάστηκαν μάλιστα λέει και πολλοί αιχμάλωτοι (ανύπαρκτοι φυσικά).

Σημείωση: προσέξτε στο δημοσίευμα εκεί που μιλάει για λάφυρα. Προφανώς οι “αντιστασιακοί” του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ αναφέρονται στις… ναζιστικές ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ! Λένε λοιπόν:

“Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχετικά με την απελευθέρωση της Κοζάνης το Γενικό Στρατηγείο ανακοίνωση τις παρακάτω λεπτομέρειες: Στις 28 Οκτώβρη τμήματα του ΕΛΑΣ έκαμαν επίθεση κατά των Γερμανών που κατείχαν την πόλη. Ύστερα από πολύωρη και πεισματώδη μάχη ο ΕΛΑΣ μπήκε στην Κοζάνη. Πολλά λάφυρα κυριεύτηκαν. Η επίθεση έγινε με συνεργασία του αγγλικού αποσπάσματος Τζέλικο, που υποστήριξε τον αγώνα με βολή πυροβολικού. Μαζί με τα τμήματα του ΕΛΑΣ μπήκαν στην πόλη και 2 θωρακισμένα αγγλικά αυτοκίνητα. Στη μάχη της Κοζάνης πιάστηκαν πολλοί Γερμανοί αιχμάλωτοι. Οι Γερμανοί καταδιώκονται προς το Αμύνταιο.”

Κομμουνιστικό Ψέμα Νο. 3 (ΕΛΑΣ):

Η εφημερίδα Σμόλικας της ΙΧ μεραρχίας του ΕΛΑΣ αποσιωπώντας κι αυτή τη βρετανική επίθεση της 27ης και μιμούμενη το Ριζοσπάστη αναφέρε ότι «2 τεθωρακισμένα Αγγλικά ακολουθούν τους αντάρτες» που ήδη είχαν μπει στην πόλη.

Κομμουνιστικό Ψέμα Νο. 4 (ΠΟΑΕΑ):

Από την Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μακεδονίας – Θράκης.
28/10/1944 : Ο ΕΛΑΣ χτυπάει γερμανική δύναμη στην Κοζάνη και μετά από πολύωρη μάχη την καταλαμβάνει, ενώ εκδιώκονται από αυτήν οι Γερμανοί.

Κομμουνιστικό Ψέμα Νο. 5 (επίσημα αρχεία):

Από Έκθεσι για τη συνολική “δράσι” του ΕΛΑΣ κατά την κατοχή).
28 Οκτωβρίου. Τμήματα ΙΧ Μεραρχίας κτύπησαν την Κοζάνη.Ύστερα από πολύωρη και πεισματώδη μάχη κατέλαβον την πόλη.Συνελήφθηκαν πολλοί αιχμάλωτοι και πάρθηκαν πολλά λάφυρα.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

Πηγές
1. Κύρια πηγή, από την οποία αντλήθηκαν τα περισσότερα στοιχεία, εδώ : http://eaniotis.blogspot.com (Ανακοίνωση του Ιστορικού και Δρ Ιστορίας ΑΠΘ Θανάση Καλλιανιώτη στην ημερίδα “Ο Τύπος της Βόρειας Ελλάδας στην Κατοχή”, που διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης)

2. Για τη δράση του Βρετανικού στρατού κατά την απελευθέρωσι της Κοζάνης αναλυτική παρουσίαση εδώ : http://www.giapraki.com/

3. Άλλες διάφορες πηγές.

http://blackblogofcommunism.com/

Τον αφήνουν μόνο και θα το πληρώσουν...

Οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης έχουν γυρίσει την πλάτη στον Θοδωρή Ζαγοράκη και το μέλλον του ΠΑΟΚ είναι δυσοίωνο... Παλεύει αλλά τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα γύρω από την ομάδα...

Η αύξηση που έχει προκηρυχθεί μόνο με θαύμα μπορεί να καλυφθεί αφού για την ώρα ρευστό δε μπαίνει ούτε για δείγμα... Οι Άραβες έχουν εξαφανιστεί, οι επιχειρηματίες της πόλης το ίδιο και ο Ζαγοράκης παλεύει μόνος με το τεράστιο έλλειμμα που ταλανίζει την ομάδα...

Οι πωλήσεις είναι επιτακτικές αλλά το θέμα είναι πως δύσκολα θα πέσουν τα χρήματα που χρειάζεται ο σύλλογος... Οπότε, χρειάζεται και μείωση συμβολαίων και παράλληλα προώθηση παικτών από την ομάδα Νέων όπως έγινε με τον Τσουκαλά και τον Κλάους...

Αν δε βρεθεί κάποιο γερό πορτοφόλι, τότε η λύση αυτή είναι μονόδρομος...

Υ.Γ Μην ξεχνάτε... Πολλά θα κριθούν από το Τσάμπιονς Λιγκ και αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση... Και η ομάδα του Χάβου έχει πραγματικά πολλές ελπίδες...

Υ.Γ2 Οι τιμές των εισιτηρίων έπεσαν μήπως και γεμίσει η Τούμπα... Η αλήθεια είναι πως ούτε ο κόσμος στήριξε φέτος την ομάδα... Τρία sold out μπορούν να βοηθήσουν...

Υ.Γ3 Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί ο Ζαγοράκης για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές;


Πηγή: Milamegiampala.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Κτίρια με μοναδικές ιστορίες δίνουν μια ξεχωριστή "νότα" στην πόλη

Τέσσερα τελείως διαφορετικά -μεταξύ τους- κτίρια δίνουν μια ξεχωριστή "νότα" στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το κάθε ένα απ' αυτά "κουβαλά" τη δική του, μοναδική ιστορία και μαγεύει κατοίκους και επισκέπτες, με τα στοιχεία που το περιβάλλουν.

Η περιήγηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκινά από το ... "επαναστατικό" κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, συνεχίζει στο "χλιδάτο", νεοκλασικού ρυθμού Κυβερνείο, που δεσπόζει πάνω στο ακρωτήρι του Μικρού Καραμπουρνού, περνάει από το ερευνητικό Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Ιπποδρομίου και καταλήγει στο φημολογούμενο ως στοιχειωμένο σπίτι της Βασ. Όλγας.

Τέσσερα κτίρια με τέσσερις ξεχωριστές ιστορίες: Κατασκευάστηκαν για Τούρκους κυβερνήτες ή βασιλιάδες, σε χώρους, όπου βρισκόταν άλλα κτίρια, που "χτυπήθηκαν" από φυσικές καταστροφές, αλλά και ως αρχοντικά, που κρύβουν στα "σπλάχνα" τους φήμες για φαντάσματα, αερικά και ... κακά πνεύματα.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf09ioZzneKJbMO_giXgX7DxeNDQx23QEpPKmeTvz9zLwRliQ1X-Q1XH6OO09y6j-f2gzO7-OCPCUySTVMAP3V4kmMEoOOhMdhuPqHmhtllXzFvY-kyAHkyqiXgv-aL_ZxpYJRWvhWPnY/s1600/ggmakedonias_thrakis_528_355.jpgΗ Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης

Είναι ίσως το πιο "πολιορκημένο" κτίριο στην Ελλάδα, αφού όλες οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις είτε περνούν, είτε καταλήγουν στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, τη σημερινή Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

"Πράγματι, όλες οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είτε περνούν, είτε καταλήγουν στο συγκεκριμένο κτίριο, με τους διαμαρτυρόμενους να επιδίδουν τα ψηφίσματά τους και να μας αναφέρουν τα αιτήματα τους", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

Το επιβλητικό αυτό κτίριο, γνωστό σε όλους ως Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, είναι έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα, Βιταλιάνο Ποζέλι, και άρχισε να κτίζεται το 1891 (λίγο πιο κάτω από ένα παλιό, τουρκικό «κονάκι»), σε εκλεκτικιστικό ρυθμό, για να στεγάσει τον Τούρκο κυβερνήτη. Το κτίριο ήταν τριώροφο, ενώ ο τέταρτος όροφος με το νεοκλασικό αέτωμα προστέθηκε το 1955.

Το 1907 φιλοξένησε την τουρκική Νομική Σχολή, ενώ σ' αυτό κατέλυσε ο σουλτάνος Μωάμεθ Ε', κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη. Στο κτίριο αυτό υπογράφηκε από τον Τούρκο αρχιστράτηγο του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1912, Χασάν Ταξίν πασά, η παράδοση της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό στρατό, στις 26 Οκτωβρίου του 1912.

Στη διάρκεια της πυρκαγιάς το 1917, το Διοικητήριο παρέμεινε ανέπαφο από τη φωτιά, ενώ ο περιβάλλων χώρος του μνημείου καταστράφηκε από την πύρινη λαίλαπα. Το 1925, είναι η μόνη Γενική Διοίκηση που διατηρείται (καταργούνται οι διοικήσεις Κρήτης, Αιγαίου, Ηπείρου, Σάμου, Ικαρίας για να επανιδρυθούν αργότερα), ενώ το 1945 ιδρύεται η Γενική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος.

Το 1955, οι γενικές διοικήσεις καταργούνται και έρχεται το υπουργείο Βόρειας Ελλάδας, με επικεφαλής υπουργό, που για πρώτη φορά συμμετέχει σε υπουργικό συμβούλιο.

Το 1970, η δικτατορία του Ιωαννίδη το καταργεί και στο χώρο ευθύνης του δημιουργούνται δύο Περιφερειακές Διοικήσεις- Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρες αντίστοιχα τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Μετά την επάνοδο της Δημοκρατίας, το 1974, επανιδρύεται και λειτουργεί το υπουργείο Βόρειας Ελλάδας μέχρι το 1987, οπότε και μετονομάζεται για εθνικούς λόγους σε υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Το Διοικητήριο περιβάλλεται από τις οδούς Κασσάνδρου, Προξένων και Δραγούμη, καταλαμβάνοντας ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, δεσπόζοντας στην περιοχή με την επιβλητικότητά του και αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα, νεότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

http://imgpe.trivago.com/uploadimages/49/01/4901396_l.jpegΚυβερνείο

Φύλακες στέκουν όλες τις ώρες στην πύλη του Κυβερνείου, φυλάσσοντας το επιβλητικό κτίριο που χτίστηκε στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες φιλοξενίας της βασιλικής οικογένειας. Με την πρώτη ματιά ο χώρος "μαγνητίζει" τα βλέμματα, παρά το γεγονός ότι έχει χρόνια να κατοικηθεί και είναι άκρως απαραίτητες αρκετές εργασίες ανακαίνισης.

Το Κυβερνείο ορθώνεται πάνω στο ακρωτήρι του Μικρού Καραμπουρνού ή Μικρού Εμβόλου, που δεσπόζει στον κόλπο του Θερμαϊκού. Χτίστηκε σε μια έκταση 1.200 τ.μ. κατά την πενταετία της "ανασυγκρότησης" του 1955-1960, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Χριστόπουλου.

Το 1963, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παραχωρήθηκε για χρήση ως κατοικία του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου και με σχετική μελέτη του υπουργείου Δημοσίων Έργων μετατράπηκε σε Βασιλικό Ανάκτορο. Όμως, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν έμεινε παρά μόνο μια νύχτα στο χώρο. Το 1968, το υπουργείο ανακάλεσε την απόφαση.

Εκείνος που το τίμησε ιδιαίτερα ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος έμενε πάντοτε εκεί τόσο ως πρωθυπουργός, όσο και ως πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, στο Κυβερνείο έμεναν συνήθως οι υπουργοί Βορείου Ελλάδος, που δεν καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη.

"Μετά τη μεταπολίτευση, χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης και χώρος φιλοξενίας υψηλών προσώπων, μεταξύ των οποίων και αρχηγοί ξένων χωρών", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, αναφερόμενος στην ιστορία του Κυβερνείου.

Η πιο λαμπρή στιγμή του κτιρίου τα προηγούμενα χρόνια ήταν εκείνη της δεξίωσης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, που ακολουθούσε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Παλαί ντε Σπορ. Όμως, η ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου τον ανάγκασε να περιορίσει τις μετακινήσεις του, οπότε το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" άρχισε να φιλοξενεί ομιλία και δεξίωση, με αποτέλεσμα να ξεχαστεί το Κυβερνείο.

Το κτίριο είναι διώροφο με υπόγειο, συμμετρικά δομημένο, χαρακτηριστικό δείγμα "ανακτορικής" νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, με προπύλαιο και περιστύλιο από ιωνικούς κίονες και ιωνική κιονοστοιχία, σε όλο το μήκος της νότιας πλευράς. Το Κυβερνείο, το οποίο διαθέτει παρεκκλήσι και ελικοδρόμιο, έκλεισε για να ανακαινιστεί επί υπουργίας, Γιώργου Καλαντζή, το 2006.

http://www.thessaloniki.gr/userfiles/image/Dioikitiko/DnsiVivliothikon/kith/kith-1.jpgΚέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Η παλιά Θεσσαλονίκη "ζωντανεύει" μέσα από φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, ιδιωτικές συλλογές εγγράφων, χάρτες και βιντεοκασέτες. Η ιστορία της πόλης βρίσκεται στα "συρτάρια" του Κέντρου Ιστορίας, στην πλατεία Ιπποδρομίου, περιμένοντας τους ερευνητές να την … ανακαλύψουν.

Το Κέντρο Ιστορίας, που αποτελεί δωρεά του ζεύγους Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη, διαθέτει το αρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει έγγραφα, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Μέσα από το αρχείο παρουσιάζεται ανάγλυφα η ιστορία της πόλης, σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία η πόλη αλλάζει ριζικά σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της. Από μια περιτείχιστη κλειστή πόλη της οθωμανικής αυτοκρατορίας των αρχών του 20ου αιώνα, με 150.000 κατοίκους, μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη των 1.000.000 κατοίκων, σ' ένα οικονομικό και εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων.

Μια άλλη μεγάλη κατηγορία τεκμηρίων, που συγκεντρώνει το Κέντρο Ιστορίας, είναι τα αρχεία φωτογραφιών. Υπάρχουν περίπου 2.000 φωτογραφίες, που βρέθηκαν σε πολεμικά και στρατιωτικά μουσεία της Γαλλίας, απ' όπου αποκτήθηκαν με αγορά.

Ξεχωρίζει και το αρχείο των ταχυδρομικών καρτ ποστάλ. "Το αρχείο περιλαμβάνει 3.500 καρτ ποστάλ των αρχών του 20ου αιώνα, με απεικονίσεις όψεων της πόλης. Τα δελτία είναι είτε ασπρόμαυρα, είτε επιχρωματισμένα και βρέθηκαν σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Αποτελούν την αλληλογραφία των στρατιωτών των συμμαχικών στρατευμάτων, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, με τους συγγενείς τους στις πατρίδες τους", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Κέντρου Ιστορίας, Αντώνης Σατραζάνης.

Το ίδρυμα δέχεται καθημερινά την επίσκεψη 20 ατόμων κατά μέσο όρο και τα τελευταία χρόνια που το Κέντρο έγινε ευρύτερα γνωστό δέχεται και επισκέψεις αλλοδαπών ερευνητών. Ωστόσο, μέσα στους στόχους της νέας διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να αναπτύξει και να ενισχύσει περαιτέρω το ρόλο του Κέντρου Ιστορίας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπύρος Πέγκας.

Στο σημείο, όπου βρίσκεται σήμερα το Κέντρο Ιστορίας, στις 20 Ιουνίου του 1978, ήταν μια πολυκατοικία που κατέρρευσε σαν "χάρτινος πύργος" στο μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, παρασύροντας στο θάνατο 29 ανθρώπους.

http://farm4.static.flickr.com/3300/3448398230_473c5fb814.jpgΣτοιχειωμένο σπίτι

Στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί θεωρούν "στοιχειωμένο" το σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας, στον αριθμό 263. Το σπίτι λέγεται πως παλιά ήταν αρχοντικό κάποιου Εβραίου, ενώ σήμερα δεν κατοικείται, αφού είναι ετοιμόρροπο και ο γύρω χώρος έχει μετατραπεί σε αποθήκη οικοδομικών υλικών. Φημολογείται πως όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα, ακούνε φοβερούς θορύβους από φαντάσματα, που κυκλοφορούν στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να τρέπονται σε φυγή.

Λέγεται πως συνοδεύει κατάρα και όποιος μένει εκεί κινδυνεύει να τρελαθεί, ενώ όποιος προσπαθήσει να το γκρεμίσει κινδυνεύει να πεθάνει. Στο παρελθόν, το πήραν δύο εργολάβοι για να το κατεδαφίσουν, όμως την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία τους ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας στην Αθήνα.

Για το σπίτι αυτό γίνεται μεγάλη συζήτηση και μέσω του Internet. "Όποιος … τολμάει ας πάει να το επισκεφτεί. Εγώ προτιμάω να μην περνάω ούτε απ' έξω. Το σπίτι αυτό κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος είναι γενναίος ας πάει να το λύσει", διαβάζουμε σε ιστοσελίδα, ενώ ένας νεαρός περιγράφει τη δική του εμπειρία: "Πήγαμε χθες με φίλους αλλά δεν μπήκαμε μέσα γιατί φοβηθήκαμε… Τι θα συναντήσουμε; Μπορεί να σε ακολουθήσει το πνεύμα;".

Δεν είναι, όμως, μόνο το συγκεκριμένο σπίτι που "βαφτίζεται" ως στοιχειωμένο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και άλλα κτίρια που έχουν συνδεθεί με φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για κακά πνεύματα ή για τραγικές ιστορίες που σημάδεψαν τους πρώην ιδιοκτήτες τους. Τέτοια είναι στην Αρετσού της Καλαμαριάς, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά το δικαστικό μέγαρο.

Ασύλληπτο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Ξεπέρασε τη VISA το επιτόκιο δανεισμού του ΠΑΣΟΚ!!!

Τις συσκέψεις και τις παρασυσκέψεις, της προηγούμενης ανάρτησης βλέπουν εδώ και 1,5 χρόνο οι ξένοι και μας βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά με αποτέλεσμα το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων να ξεπεράσει το επιτόκιο της VISA και της MΑSTERCERD!!!

Σήμερα το κοντέρ ΠΑΣΟΚ έγραψε στο ρελαντί:

spread: 1305
(αύξηση 105 μβ-αυτή την ώρα είναι στις 1290μβ)
CDS: 1475!!!

κάθε σχόλιο περιττεύει καθώς εκτός από φως δεν φαίνεται να υπάρχει
ούτε ταβάνι για τα spreads, ούτε πάτος για τη φτώχεια...
η καταστροφή και η διάλυση της χώρας είναι πλέον μη αναστρέψιμες


Τα 'σπασαν στη μοιρασία νταβατζήδες-ΕΡΤ... θα τους τα ξαναβρεί όμως το ΠΑΣΟΚ... να 'στε σίγουροι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiMMGf7aaAXBC9MuOdXtrPLS2uR6fzdx7IlMQbMrVpPMXGhGUhyphenhyphen5Hv32xASpD1FrS5D239Ab5NPtUxfWg3NF5CZzz5xXxHIsubZckS0dsVlsUrK7fguxUmYCiM6nuTSTB0FTOVGhI-SbA/s1600/HD.jpgΗ Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) κατά της ΕΡΤ για την πιλοτική εκπομπή υψηλής ευκρίνειας ΕΡΤ HD.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, η ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) επιτίθεται στην ΕΡΤ με αφορμή τη μετάδοση οπτικοακουστικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (HD) από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, κάνοντας λόγο για «προκλητική καταστρατήγηση του νομικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς» και «για παντελή έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στον Έλληνα τηλεθεατή, που ακυρώνει στην πράξη την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τη δημιουργία επιτροπής συντονισμού της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία και συμμετέχει».

Η Ένωση των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών εθνικής εμβέλειας εκφράζει επίσης ενστάσεις για μη διακοπή των αναλογικών εκπομπών της ΕΡΤ από τα κέντρα εκπομπής στο Δοβρούτσι Θεσσαλίας και στην Πλάκα Αλεξανδρούπολης καθώς και για «παράνομη» εκπομπή ραδιοφωνικών σταθμών στο «τηλεοπτικό φάσμα».

Όπως επισημαίνει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της:

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΡΤ Α.Ε. σχετικά με την πρόθεσή της α) να δημιουργήσει αυθαίρετα το κανάλι ERT HD όπου θα εκπέμπει πρόγραμμα σε Υψηλή Ευκρίνεια κατά τη διάρκεια της Ψηφιακής Μετάβασης και β) να μην συμμορφωθεί με το νομικό πλαίσιο που καθορίζουν οι προβλέψεις της πολιτείας για την ψηφιακή μετάβαση (τις οποίες είχε συναποδεχθεί κατά τη δημόσια διαβούλευση), παράλληλα με την άρνησή της να τερματίσει τις αναλογικές εκπομπές από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι στις 27 Μαΐου 2011, προκαλούν την αντίθεση του συνόλου των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Παράλληλα η ΕΡΤ Α.Ε. εξακολουθεί, παρά τις επανειλημμένες προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες της ΕΙΤΗΣΕΕ στην πολιτεία, να εκπέμπει παράνομα και αυθαίρετα 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς στο τηλεοπτικό φάσμα που προορίζεται για την μετάβαση καθώς και να εκπέμπει αναλογικά τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη, 6 μήνες μετά την ψηφιακή μετάβαση στο συγκεκριμένο κέντρο.

Οι συμπεριφορές αυτές αποτελούν πλέον σαφή απόδειξη ότι η ΕΡΤ Α.Ε.: α) αντιμετωπίζει τη νομιμότητα και τους ανταγωνιστές της ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με την νοοτροπία του πάλαι ποτέ κρατικού μονοπωλίου, καταστρατηγώντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα του νόμου που αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τη διαδικασία αδειοδότησής τους και β) δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του Παρόχου δικτύου που απορρέουν από το νόμο και τις προβλέψεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Αναφορικά δε με την διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα, υπεροψία, αυτιστικό εγωκεντρισμό και παντελή έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στον Έλληνα τηλεθεατή, ακυρώνοντας στην πράξη την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τη δημιουργία επιτροπής συντονισμού της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία και συμμετέχει.

Ως επιστέγασμα της ανωτέρω συμπεριφοράς, η ΕΡΤ Α.Ε. προσκαλεί και προκαλεί τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας καθώς και τον Πάροχο δικτύου Digea Α.Ε. να την ακολουθήσουν στην παρανομία της, παρότι γνωρίζει καλά ότι το νομικό και τεχνικό πλαίσιο που καθορίζει την ψηφιακή εκπομπή στην περίοδο της μετάβασης αποκλείει την δυνατότητα εκπομπής οποιουδήποτε νέου προγράμματος πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, πόσο μάλλον αυτό να είναι σε υψηλή ευκρίνεια, ανάλυση που απαιτεί υπερδιπλάσια χωρητικότητα από ένα πρόγραμμα απλής ευκρίνειας, όπως αυτά που προβλέπεται να εκπέμπονται κατά τη διάρκεια της Ψηφιακής Μετάβασης.

Εκτός των άλλων με τις συγκεκριμένες ενέργειες αποπροσανατολίζεται και μπερδεύεται το τηλεοπτικό κοινό, εισάγονται από το παράθυρο αυθαίρετες προδιαγραφές εκπομπής εκτός χρόνου, προγραμματισμού και συντεταγμένης διαδικασίας. Υπονομεύεται έτσι συνολικά η ήδη προβληματική διαδικασία ενημέρωσης του κοινού από την οποία η ΕΡΤ Α.Ε. επιδεικτικά απέχει, παρά τα εξαιρετικά υψηλά κονδύλια αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ που έχει απορροφήσει τα τελευταία 6 χρόνια με στόχο ακριβώς την προώθηση της Ψηφιακής Μετάβασης.

Η εκπομπή προγράμματος High Definition για ελεύθερη λήψη απαιτεί έκδοση προδιαγραφών που πρέπει να εκδοθούν παράλληλα με τις προδιαγραφές αμφίδρομων αλλά και κρυπτογραφημένων υπηρεσιών, όπως έχει γίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Έτσι διασφαλίζεται η καλή λειτουργία όλων των συσκευών λήψης της αγοράς ώστε να προστατεύονται οι καταναλωτές από λανθασμένες αγορές ή αγορά συσκευών που πρέπει να αντικαταστήσουν μερικούς μήνες αργότερα. Με αυτήν την απρογραμμάτιστη, ασυντόνιστη και άκαιρη κίνηση η πλειονότητα των τηλεθεατών κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να δει τις συγκεκριμένες εκπομπές και να δημιουργηθεί χάος.

Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί η εμμονή τόσο της σημερινής Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. όσο και της αμέσως προηγούμενης να εκπέμψει το κρατικό κανάλι εσπευσμένα πρόγραμμα Υψηλής Ανάλυσης, πάση θυσία, διαταράσσοντας τις ισορροπίες της αγοράς και την εύθραυστη διαδικασία της Ψηφιακής Μετάβασης. Και όλα αυτά παρά τις πολλές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κρατική τηλεόραση καθώς και την δεδηλωμένη αδυναμία της να παράγει πρωτογενές υλικό Υψηλής Ευκρίνειας που θα καταστούσε δυνατή τη δημιουργία μιας σοβαρής και ολοκληρωμένης πρότασης προς τον τηλεθεατή. Η συγκεκριμένη κίνηση με την εκπομπή αποσπασματικών εκπομπών κάτω από τον μανδύα του «πιλοτικού προγράμματος» θα μπορούσε να εκληφθεί σαν δωρεάν διαφήμιση και επίδειξη των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας τη στιγμή που η μόνη πλατφόρμα που διέθεσε πρόσφατα τέτοιου είδους προγράμματα και δύναται να ωφεληθεί από αυτή είναι η σχεδόν μονοπωλιακή σήμερα ιδιωτική δορυφορική συνδρομητική πλατφόρμα, που συνδέεται προνομιακά με την ΕΡΤ Α.Ε. με ανανεούμενες, από το 1993, ειδικές συμβάσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν τη συνολική προσέγγιση της πολιτείας απέναντι στην τηλεοπτική αγορά και την Ψηφιακή Μετάβαση και περιμένουμε την άμεση παρέμβασή της ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα που θα μας επιτρέψει να εξακολουθήσουμε την πορεία στην Ψηφιακή Μετάβαση, μια πορεία που έχουμε υποστηρίξει με μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στον τηλεθεατή μέχρι σήμερα με μεγάλο κόστος, σε μια περίοδο που συνολικά η τηλεοπτική βιομηχανία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της.»

Τη Δευτέρα και όχι αύριο θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή... περιμέναμε 1,5 χρόνο θα περιμένουμε ακόμα λίγες μέρες

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί τελικά το εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το πρόγραμμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργών, Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοΐδη, Δικαιοσύνης, διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Χ.Καστανίδη, και Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσή.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρα και στόχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή θα έχει διάρκεια από το 2011 έως και το 2013 στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες των μέτρων του προγράμματος.

Ειδικότερα θα στοχεύουν στον έλεγχο φυσικών προσώπων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία σε αντίθεση με την περιουσιακή κατάστασή τους και το επίπεδο διαβίωσης, σε ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ καθώς και για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου από το οποίο το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά εσόδων.

Σημειώνεται ότι, βάσει του αρχικού σχεδιασμού τα παραπάνω μέτρα επρόκειτο να δοθούν στη δημοσιότητα αύριο.

Τον Ιούνιο το δημοψήφισμα στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας

Datei:Amblem republike srpske.svgΗ απόφαση για την προκήρυξη δημοψηφίσματος στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δημοσιεύθηκε, σήμερα, στην επίσημη εφημερίδα της Σερβικής Δημοκρατίας.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ σε διάστημα οκτώ ημερών από τη δημοσίευσή της. Στο δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα, μετά την πάροδο 45 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης, οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν «αν στηρίζουν τους νόμους που επιβλήθηκαν από τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, κυρίως εκείνους που αφορούν το δικαστήριο και την εισαγγελία της Βοσνίας και την αντισυνταγματική επικύρωσή τους από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της χώρας».

Η Βουλή της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, μετά από πρόταση του προέδρου της σερβοβοσνιακής οντότητας, Μίλοραντ Ντόντικ, έλαβε απόφαση για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Η απόφαση εγκρίθηκε και από το Συμβούλιο των Λαών της Σερβικής Δημοκρατίας, οπότε εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις για τη δημοσίευσή της στην επίσημη εφημερίδα.

Οι εκπρόσωποι των Μουσουλμάνων στο Συμβούλιο των Λαών δεν άσκησαν βέτο κατά της απόφασης, αλλά ζήτησαν από τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία να αντιδράσει και να εμποδίσει να τεθεί σε ισχύ η απόφαση για το δημοψήφισμα, το οποίο θεωρούν αντισυνταγματικό και αντίθετο στη συμφωνία του Ντέιτον.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βαλεντίν Ίνζκο, καθώς και οι πρέσβεις των κρατών-μελών του Συμβουλίου για την Εφαρμογή της Ειρήνης στη χώρα (PIC), με εξαίρεση τη Ρωσία, καταδίκασαν την υιοθέτηση της απόφασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο κ. Ίνζκο δεν απέρριψε το ενδεχόμενο παρέμβασης, αν η απόφαση επισημοποιηθεί.

Αφγανιστάν: Οκτώ στρατιώτες του ΝΑΤΟ νεκροί στην ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας και ξένους εκπαιδευτές του

Οκτώ στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και ένας υπεργολάβος σκοτώθηκαν σήμερα όταν πιλότος της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας άνοιξε πυρ εναντίον ξένων εκπαιδευτών του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε η αποστολή εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ΝΤΜ-Α).

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF) δήλωσε ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της αφγανικής πολεμικής αεροπορίας που βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των θυμάτων.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας, οι πυροβολισμοί άρχισαν ύστερα από φιλονικία μεταξύ ενός αφγανού στρατιώτη και ξένων στρατιωτών. Το υπουργείο δεν ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων και απέκλεισε την εκδοχή της επίθεσης ανταρτών.

Εκπρόσωπος του στρατού, ο στρατηγός Ζαχίτ Αζίμι, είπε ότι ο επιτιθέμενος, ένας βετεράνος πιλότος του αφγανικού στρατού, σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες.

"Επί του παρόντος υπάρχουν αναφορές για απώλειες του ΝΑΤΟ", ανακοινώθηκε από το κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ.

Έξι από αυτούς που σκοτώθηκαν είναι αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με την αγγλόφωνη ειδησεογραφική υπηρεσία του δορυφορικού δικτύου Αλ Τζαζίρα που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν από την πλευρά τους ότι ένας από τους μαχητές τους που "εργαζόταν" στη βάση πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας. Ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σε ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτήν αναφέρει ότι αυτός που πυροβόλησε ήταν ένας πράκτοράς τους εν υπνώσει που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού και εισήλθε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο με τη συνεργασία ενός "προσώπου από μέσα". Πρόσθεσε ότι εννέα άνδρες του ΝΑΤΟ και πέντε αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ο μαχητής τους τον οποίο ονομάζει Αζιζουλάχ, σκοτώθηκε μόλις πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Τις τελευταίες εβδομάδες κύμα επιθέσεων, μεταξύ τους αρκετές επιθέσεις αυτοκτονίας, από μέλη των Ταλιμπάν που φορούν στολές του αφγανικού στρατού, πλήττει τη χώρα.

Γ. Μιχελάκης για απογραφή Αλογοσκούφη, σχέσεις Καραμανλή - Σαμαρά και τις προτάσεις για την οικονομία-"Ζάππειο 2"

κόσμος καίγεται, το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει τη χώρα... και η ΝΔ το χαβά της...] Τη θέση της ΝΔ, ότι "η απογραφή", στην οποία είχε προχωρήσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, "ιστορικά έχει αποδειχτεί λάθος", επανέλαβε ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα και κυρίως για το αν η συζήτηση περί απογραφής και εν γένει για το παρελθόν ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα, το οποίο θέλει να περάσει η ΝΔ ενόψει και του Ζαππείου ΙΙ, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: "Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα"... [αλλά που και πότε κάνουμε και κανα πισωγύρισμα και κοιτάμε τι έφινε πριν 7 χρόνια...]

Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι το κόμμα του έχει κάνει γενναία αυτοκριτική και τόνισε πως ο κόσμος περιμένει από τη ΝΔ λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαχώρισε τον Κώστα Καραμανλή από την υπόθεση της απογραφής, υπογραμμίζοντας ότι "αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη".

"Κάνουμε γενναία αυτοκριτική, τα αφήνουμε όμως πίσω γιατί υπάρχει λύση, υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγούμε από την κρίση", είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο και επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση στο Ζάππειο.

Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τη χρονική στιγμή που προέκυψε το θέμα της απογραφής και χαρακτήρισε τις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή ως "πολύ καλές".

Σχετικά με τις προτάσεις που θα καταθέσει η ΝΔ σημείωσε πως όποιος θέλει μπορεί να τις αξιοποιήσει. "Θα τις κρίνει όμως ο λαός, εμείς έχουμε καταθέσει και άλλες προτάσεις, αλλά η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καμία από αυτές, πλην της υπόθεσης των 50 δισ. ευρώ, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω των δηλώσεων της... "πυτζάμας" και των όσων είχε πει τότε η τρόικα. Εμείς όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο για τα 50 δισ. ήταν για να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο. Αυτοί το παρουσίασαν για να το υπηρετήσουν το Μνημόνιο. Εμείς μιλούσαμε για αξιοποίηση, ενώ αυτοί θέλουν να ξεπουλήσουν τα ασημικά", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Μετά από 1,5 χρόνο ΜΗ πάταξης της φοροδιαφυγής... συνεχίζονται οι συσκέψεις για την πάταξή της

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής, αποτελεί το αντικείμενο της υπουργικής σύσκεψης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας- Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιασθεί αύριο, σε συνέντευξη και θα περιλαμβάνει δράσεις για την περιστολή της φοροδιαφυγής, προτάσεις για θεσμικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, καθώς και μέτρα για την αποτελεσματική και συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών.

Κι ο Τούρκος θέλει το προεκλογικό παραμύθι του απ' τον Ερντογάν: Θα κατασκευάσει διώρυγα για να αποσυμφορήσει τον Βόσπορο

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/thumb/d/dc/Konstantinoupoli.jpg/250px-Konstantinoupoli.jpgΗ Τουρκία θα κατασκευάσει μια διώρυγα πλάτους 150 μέτρων, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, για να αποσυμφορήσει το Βόσπορο που διασχίζει την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Σηκώνουμε τα μανίκια μας για τη Διώρυγα Κωνσταντινούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια του αιώνα που θα επισκιάσει τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.

Οι προκαταρκτικές μελέτες για το σχέδιο, που πρόκειται να διαρκέσουν δύο χρόνια, θα αρχίσουν μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς να αποσαφηνίσει τις οικονομικές πλευρές του σχεδίου.

Η διώρυγα θα έχει μήκος από 40 ως 50 χιλιόμετρα και βάθος 25 μέτρα, διευκρίνισε.

Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν τα πιο μεγάλα δεξαμενόπλοια και κρουαζιερόπλοια, με ρυθμό 160 την ημέρα, γεγονός που θα επιτρέψει να αποσυμφορηθούν τα στενά του Βοσπόρου, πρόσθεσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι 140 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου μεταφέρονται ετησίως μέσω του Βοσπόρου.

Από το Βόσπορο, ο οποίος έχει μήκος περίπου 30 χιλιόμετρα, διέρχονται κάθε χρόνο πολλές δεκάδες χιλιάδες εμπορικά πλοία, με αποτέλεσμα οι περίπου 13 εκατομμύρια κάτοικοι της Κωνστνατινούπολης να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους περιβαλλοντικής καταστροφής.

"Το σχέδιο αυτό είναι ένα ενεργειακό σχέδιο, ένα σχέδιο για τις μεταφορές (...) Όμως πρώτα απ' όλα πρόκειται για ένα σχέδιο για το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα σχέδιο για την προστασία της φύσης, της θάλασσας, των υδάτινων πόρων (...) της Κωνσταντινούπολης και των περιχώρων της", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την κατασκευή ενός αεροδρομίου -- του τρίτου της Κωνστνατινούπολης και του μεγαλύτερου της Τουρκίας-- και ενός λιμανιού κοντά στη διώρυγα, δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τη χάραξη της υδάτινης οδού ούτε το κόστος του σχεδίου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός όρισε το 2023 ως έτος ολοκλήρωσης των εργασιών, το οποίο συμπίπτει με την εκατοστή επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το σχέδιο αυτό ανακοινώθηκε ενώ το ισλαμιστικών καταβολών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, έχει ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία ελπίζοντας σε μια νέα νίκη στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου.

Ο Βόσπορος, από τον οποίο περνούν υποχρεωτικά τα πλοία που προέρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα ή κατευθύνονται προς αυτή, είναι μεταξύ των πιο πολυσύχναστων στενών του κόσμου.

Νέος ιδιοκτήτης στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» της Πάτρας

http://www.hellascams.gr/images/pelop.jpgΝέο ιδιοκτησιακό καθεστώς απέκτησε η ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» μετά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, από τον πατρινό επιχειρηματία Θεόδωρο Λουλούδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο Θεόδωρος Λουλούδης αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή, ενώ οι Σπύρος Δούκας και Νανά Δούκα παραμένουν εκδότες της εφημερίδας.

Παράλληλα, ο Σπύρος Δούκας θα είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Επίσης οι δύο μέτοχοι που αποχώρησαν, Θανάσης Λάλας και Γιώργος Πανόπουλος συμμετέχουν ως μη εκτελεστικά μέλη στο διοικητικό συμβούλιο. Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «κατά την παρουσίαση του διευθύνοντος συμβούλου από τον Σπύρο Δούκα κυριάρχησε το όραμα μιας νέας εποχής για την εφημερίδα, με γνώμονα το μέλλον και τις απαιτήσεις που δημιουργεί.»

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

* Οικονομικές κρίσεις και φτώχεια, ο τόπος αυτός πέρασε πολλές φορές και στο παρελθόν. Με επιμονή, με σκληρή προσπάθεια, με σχέδιο μπόρεσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να ορθοποδήσει. Λάθη στην οικονομία γίνονταν και γίνονται. Εκείνα όμως που δεν συγχωρούνται είναι τα λάθη στα εθνικά μας θέματα.

* Η κυβέρνηση έχει ανοίξει συνομιλίες για τα εθνικά μας θέματα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, όπως προκύπτει από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων (Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης και Υπουργού Επικρατείας Μπουλέντ Αρίντς), που κάνουν λόγο για εξελισσόμενη διαπραγμάτευση ακόμη και νησιών του Αιγαίου, μαζί με το θέμα των χωρικών υδάτων και του FIR.

* Την ίδια ώρα οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου αυξάνονται, οι φρεγάτες των Τούρκων προκαλούν με «αβλαβείς διελεύσεις» στο Αιγαίο.

* Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις του για τα 12 μίλια, το “casus belli” και το Καστελόριζο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

* Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με “εκκωφαντική σιωπή” παρακολούθησε τη συνολική δραστηριότητα του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών στη χώρα μας και τα όσα προκλητικά δήλωσε.

* Η Νέας Δημοκρατία ζητά να προχωρήσουμε άμεσα στη θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ΑΟΖ, και μετά να την οριοθετήσουμε με όσες παράκτιες χώρες της περιοχής έχουν επικάλυψη μαζί μας κι είναι έτοιμες να το κάνουν.

http://ndthessaloniki.gr/?p=1848

Ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας

http://www.pellanet.gr/gallery/Image/begoritida/vegoritida-Limni2.jpgΔέκα πόντους την εβδομάδα ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα η στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας, που απλώνεται στους νομούς Πέλλας και Φλώρινας, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνουν και καταγράφουν οι υπεύθυνοι του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα. Συνολικά, η στάθμη του νερού μέσα σε μια δεκαετία φαίνεται πως ανέβηκε περισσότερα από 4 μέτρα.

«Η στάθμη του νερού ολοένα και ανεβαίνει και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα στην περιοχή. Χωράφια και κτήματα, που είχαν καταπατηθεί, τώρα έχουν καλυφθεί από νερό. Ακόμη και ο περιμετρικός δρόμος γύρω από τη λίμνη, που πήγαινε στα χωράφια και οδηγούσε σ' ένα νησάκι στη λίμνη, έχει σκεπαστεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα, Σωτήρης Δραγούμης.

Η σταθερή άνοδος του νερού ξεκίνησε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις και στα χιόνια που λιώνουν στα βουνά, όπως ανέδειξε αρχικά η εφημερίδα «Εδεσσαϊκή».

«Εμείς έχουμε πάψει να ασχολούμαστε με τη λίμνη από το 1989. Ωστόσο, για λόγους εγκυκλοπαιδικούς έχουμε τοποθετήσει στη Βεγορίτιδα ένα σταθμήμετρο και καταγράφουμε ανεπίσημα τη στάθμη των νερών και παρατηρούμε τη σταδιακή άνοδό τους. Στις αρχές του 2009, η στάθμη της λίμνης ήταν 508,90 μέτρα και πριν από μια εβδομάδα ήταν 513,14 μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Δραγούμης.

Η λίμνη Βεγορίτιδα είναι η δεύτερη σε μέγεθος λίμνη της Ελλάδας μετά τη Μεγάλη Πρέσπα. Περιβάλλεται από τα βουνά Βέρνο, Βόρα και Βέρμιο. Στην περιοχή της φωλιάζουν πάνω από 80 είδη πουλιών, ενώ μια σπάνια χλωρίδα και πανίδα φιλοξενείται στις όχθες της. Έχουν καταγραφεί 11 είδη ψαριών, ενώ γίνονται τακτικά εμπλουτισμοί της λίμνης και με άλλα ψάρια, αφού συγκριτικά με τον όγκο της μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα είδη.

Άλλωστε, με κοινή απόφαση των περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ισχύει από τις 25 Απριλίου έως και τις 5 Ιουνίου απαγόρευση της αλιείας, με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο, στη λίμνη Βεγορίτιδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λίμνη Βεγορίτιδα είναι λίμνη αλπικού τύπου και τεκτονικής προέλευσης. Λόγω χημικής διάβρωσης, χαρακτηριστικά της είναι η δημιουργία υπόγειων κοιλοτήτων. Από το 1896 υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την πτώση και την επάνοδο των υδάτων της σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κλιματολογικούς παράγοντες.

Για τις αυξομειώσεις της λίμνης ακούγονται πολλοί μύθοι και ιστορίες στην περιοχή. Ο κεντρικός θρύλος θέλει την ύπαρξη ενός πηγαδιού ή μιας βρύσης κοντά σε χωριό. Οι χρήστες του πηγαδιού ή της βρύσης φρόντιζαν να σφραγίζουν το στόμιο ή να κλείνουν τη βρύση. Η απροσεξία, όμως, μιας κοπέλας, που βιαζόταν να προλάβει το σουρούπωμα, άφησε το νερό να πλημμυρίσει τον κάμπο και το χωριό, με αποτέλεσμα στη θέση τους να δημιουργηθεί η λίμνη.

Συνηθισμένη παραλλαγή θέλει την κοπέλα ν' αφήνει επίτηδες το νερό να τρέξει για να αποφύγει δυσάρεστο προξενιό...

Ιαπωνία: Επίσκεψη του αυτοκρατορικού ζεύγους στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/03/02/article-0-00B96FB5000004B0-350_468x348.jpgΟ αυτοκράτορας Ακιχίτο και η αυτοκράτειρα Μιτσίκο μετέβησαν σήμερα στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές στη βορειοανατολική Ιαπωνία για να συναντήσουν επιζήσαντες που έχασαν την κατοικία τους στην καταστροφή.

Το αυτοκρατορικό ζεύγος ταξίδεψε με τραίνο και με ελικόπτερο για να μεταβεί στην παράκτια πόλη Μιναμισανρίκου της περιφέρειας Μιγιάγκι και συνομίλησε με οικογένειες που έχουν καταφύγει σε κέντρο φιλοξενίας.

"Πώς είστε; Πώς είναι η υγεία σας;" ρωτούσαν ο 77χρονος αυτοκράτορας και η 76χρονη αυτοκράτειρα.

Η πόλη Μιναμισανρίκου, από τις χειρότερα πληγείσες του αρχιπελάγους, είχε 20.000 κατοίκους πριν από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

"Δεν είχα δει επιζήσαντες να χαμογελούν τόσο πολύ μετά το σεισμό, επί τουλάχιστον ενάμισι μήνα. Αυτό δείχνει πόσο πολύ συγκίνησε τον καθένα μας η επίσκεψη. Οι γηραιότεροι έκλαιγαν", είπε ο Τζιν Σάτο, ο δήμαρχος της Μιναμισανρίκου στους δημοσιογράφους.

Μετά την καταστροφή 496 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια και 656 άνθρωποι επισήμως φέρονται ως αγνοούμενοι. Το τσουνάμι κατέστρεψε τουλάχιστον 3.800 σπίτια στην πόλη αυτή αναγκάζοντας 6.000 κατοίκους της να βρουν καταφύγιο σε κέντρα φιλοξενίας.

Το αυτοκρατορικό ζεύγος έχει ήδη επισκεφτεί τις περασμένες εβδομάδες κέντρα υποδοχής νοτιότερα, αλλά είναι η πρώτη φορά που μεταβαίνει στο κέντρο της περιοχής αυτής το οποίο σάρωσε η καταστροφή.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να μεταβεί στις περιφέρειες Ιουατέ και Φουκουσίμα για να συναντήσει ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πυρηνικού δυστυχήματος. Αργότερα θα επισκεφθεί την πόλη Σεντάι, βορειότερα, και άλλες πληγείσες περιοχές στις αρχές Μαΐου.

Οι δύο φυσικές καταστροφές της 11ης Μαρτίου άφησαν πίσω τους 28.000 νεκρούς και αγνοούμενους, ισοπέδωσαν βορειοανατολικές περιοχές και προκάλεσαν βλάβη στα κυκλώματα ψύχρανσης του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι με αποτέλεσμα τη σημαντική διαρροή ραδιενέργειας. Σχεδόν 80.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους σε ακτίνα 20 χλμ. γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρείας του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co, Tepco) που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, 240 χλμ. από το Τόκιο.

"Σύμβολο του έθνους" σύμφωνα με τους όρους του ιαπωνικού συντάγματος, ο αυτοκράτορας ο οποίος ουδεμία πολιτική εξουσία έχει, σε έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα πέντε ημέρες μετά το σεισμό, δήλωνε τη "βαθιά ανησυχία του" για την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο. Η ξαφνική εμφάνισή του έδειχνε τη σοβαρότητα της κρίσης στη χώρα, την οποία ο πρωθυπουργός Ναότο Καν χαρακτήρισε τη χειρότερη στην Ιαπωνία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ακιχίτο εργάστηκε τις δύο δεκαετίες που είναι στο θρόνο για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της αυτοκρατορικής οικογένειας των Χρυσανθέμων και του ιαπωνικού λαού. Σε ένδειξη αλληλεγγύης τα φώτα παρέμειναν σβηστά στα Ανάκτορα όταν σε σημεία της πρωτεύουσας προγραμματιζόταν διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω των ελλείψεων ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ το εαρινό λουτρό στην αυτοκρατορική έπαυλη στο Νασού, βόρεια του Τόκιο, άνοιξε τις πύλες του για κατοίκους περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό.

Στο 10% το ποσοστό των καταναλωτών που «φουλάρουν» το ρεζερβουάρ τους... ο Ρόβλιας γύρισε απ' την Πάρο;

http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Ekonomi/G%C3%BCndem/090801-Benzin-HL-01.hlarge.jpgΜόλις το 10% των καταναλωτών φουλάρει πλέον το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν φθάσει στα ύψη, όπως υποστήριξε σήμερα ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Ευάγγελος Κώτσος.

Όπως είπε, οι καταναλωτές περιορίζουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις τους αλλά και την τροφοδοσία των οχημάτων τους.

« Συνήθως ο μέσος όρος είναι γύρω στα 17-18 ευρώ. Είναι παρά πολλές οι περιπτώσεις καταναλωτών που περιορίζονται στο να βάλουν 3,4,.5 ευρώ Είναι μια πραγματικότητα την βιώνομε και εμείς και οι καταναλωτές. Το ποσοστό των καταναλωτών που φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους δεν υπερβαίνει το 8-10%.»

Όπως είπε ο κ Κώτσος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων θα αποστείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές με την οποία θα τους ενημερώνει αναλυτικά για την κατάσταση της αγοράς καυσίμων και θα καταθέτει τις απόψεις της .για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε οι τιμές να σταματήσουν να παίρνουν την ανιούσα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας, έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στη λειτουργία της επιτροπής ανταγωνισμού.

Όπως υποστήριξε, « η επιτροπή δεν λειτουργεί σωστά, συνήθως περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών και αυτά που λέει δεν γίνονται πράξη».

Όπως σημείωσε ο κ. Κώτσος οι τιμές της βενζίνης έχουν φθάσει στα υψηλοτέρα από ποτέ επίπεδα, πότε με τη δικαιολογία των υψηλών διεθνών τιμών και πότε λόγω της ισοτιμίας ευρώ -δολαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα Τετάρτη, η τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά είχε διαμορφωθεί από το 1.74 και φθάνει ακόμα και το 1.85 ευρώ.

« Νομίζομε ότι οι τιμές που βιώνομε σήμερα είναι εξωπραγματικές είναι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας της αγοράς,» επεσήμανε χαρακτηριστικά .

Άρχισε η "μάχη" για τις θέσεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Εσωκομματικές έριδες προκαλούν στη ΝΔ οι διαρροές ονομάτων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Καθημερινά νέα πρόσωπα φιγουράρουν ως υποψήφιοι και κατά τις ημέρες του Πάσχα έκαναν τις σχετικές περαντζάδες στις εκλογικές περιφέρειες τους εμφανιζόμενοι με ύφος 100 καρδιναλίων, έτοιμοι να συντρίψουν κάθε τι το παλιό κι αναχρονιστικό. Εμφανίστηκαν ως οι νέοι κι άφθαρτοι, οι οποίοι έρχονται να καθαρίσουν το τοπίο και να δημιουργήσουν μια άλλη Νέα Δημοκρατία.

Πολλοί από τους επίδοξους υποψηφίους εμφανίζονται ως άμεσοι συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι μάλιστα γνωρίζουν ακόμη και τις μειλίχιες σκέψεις του. Βεβαίως πάντα υπήρχαν οι καλοθελητές και οι βασιλικότεροι του βασιλέως. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως πολλοί έχουν ήδη ξεπεράσει τα εσκαμμένα.

Ενδεικτικό της αναστάτωσης που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ είναι το γεγονός ότι ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να θέσουν εκτός ψηφοδελτίων νυν βουλευτές κι υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή. Να μεταφερούν βουλευτές σε άλλες εκλογικές περιφέρειες για να βολευτούν υποτίθεται άνθρωποι της “στενής ομάδας Σαμαρά”. Βουλευτές αναζητούν στη Λ Συγγρού κάποιον υπεύθυνο να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Όλα αυτά σε συνάρτηση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Μιχελάκη κατά της κεντρικής οικονομικής πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, όπου χαρακτήρισε “ιστορική καταστροφή την απογραφή” έχουν επαναφέρει την εσωστρέφεια την ώρα κατά την οποία, η παράταξη αναζητά ηρεμία για να ανασυνταχθεί.

Ορισμένοι όμως θεωρούν ότι δια των αποκλεισμών και προγραφών ή με τι διαιρεί και βασίλευε ότι θα επαναφέρουν τη ΝΔ στην εξουσία. Μόνο που αυτή η συνταγή έχει ιστορικά αποτύχει γιατί ούτε οι “μουτζαχεντίν”, ούτε οι εκτός κόμματος επαρκούν για την ανάκαμψη της παράταξης και την επιστροφή στην εξουσία. Χρειάζονται όλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Λυκουρέντζος αναγκάστηκε να δηλώσει τη Μεγάλη Εβδομάδα για να πάνε οι βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες το αυτονόητο κι αυτό που το καταστατικό του κόμματος αναφέρει ρητά ότι “οι εν ενεργεία βουλευτές, εφόσον το επιθυμούν, θα είναι και πάλι υποψήφιοι”.

Βεβαίως όλα τα νέα στελέχη της παράταξης, όπως ο διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου του κ Σαμαρα, Κ Αρβανιτόπουλος με μακρά επιτυχή θητεία στο κόμμα, έχει θέση στα ψηφοδελτία της παράταξης, όπως επίσης οι κ Γ Μιχελάκης, Δ Σταμενίτης, Φ Κρανιδιώτης, Χρ Λαζαρίδης, Μ Δασκαλάκης, Π Λειβαδάς, Δ Πτωχός και η κα Τζότζολα έχουν δικαίωμα να έχουν τη φιλοδοξία να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Με τη διαφορά ότι αρκεί να γίνεται με φειδώ και χωρίς να προκαλείται εσωστρέφεια κι αποκλεισμοί σημαντικών στελεχών. Γιατί όπως έλεγε ένας βουλευτής στη Βουλή πρόσφατα “Η παράταξη ανήκει στη βάση κι όχι στον εκάστοτε πρόεδρο, ο οποίος είναι διαχειριστής, στηρίζεται από όλους κι έχει ανάγκη όλους.”

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26-04-2011 ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΕΝΟΥ

http://citizengr.wordpress.com/2011/04/26/6573/

Παρεό ή μπούργκα;

gay-raradeΠροέκυψε και στην χώρα μας λοιπόν, ένα από τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα του "ανεκτικού" πολυπολιτισμού, εν΄ όψει της επερχόμενης φιέστας της "ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας" (στην νεοελληνική gay pride) που θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας κάποιο σαββατοκύριακό του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, για την συγκεκριμένη φιέστα που διοργανώνει η κοινωνική τάξη (συνιστώσα, μέτοχος, συνιδιοκτήτης λοιπόν της ελληνικής πολιτείας) των ακτιβιστών ομοφυλοφίλων, φέρνει αντιρρήσεις η κοινωνική τάξη (εξίσου συνιστώσα, μέτοχος και συνιδιοκτήτης της ελληνικής πολιτείας) των μουσουλμάνων, εν καθεστώς ανοχής στην πλειοψηφία τους, μεταναστών. Και αυτό διότι αυτή η φιέστα (in your face) της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας, είναι αντίθετη με τα θρησκευτικά τους πιστεύω, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά τους, τα οποία σύμφωνα με τα δόγματα του πολυπολιτισμού πρέπει να τυγχάνουν τουλάχιστον ανοχής και ενίοτε σεβασμού στην χώρα μας.
Προκύπτει λοιπόν το πρόβλημα της σύγκρουσης δύο (lifestyles στην νεοελληνική), επιλογών ζωής. Από την μία η ομοφυλοφιλία, όχι τόσο ως σεξουαλικός προσανατολισμός αλλά περισσότερο ως επίδειξη και από την άλλη ο ισλαμισμός ως μια ολοκληρωμένη πρόταση ζωής.
Αυτού του είδους το πρόβλημα δεν είναι κάτι νέο στις "πολυπολιτισμικές κοινωνίες της Δύσης", στις οποίες μετά από υπουργική απόφαση (βλ. αντιρατσιστικός νόμος υπουργείου Δικαιοσύνης) ανήκει και η ελλάδα. Στο Λονδίνο υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα τελευταία, σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου οι τοπικές μουσουλμανικές κοινότητητες έχουν φτάσει μέχρις σημείου να απαγορεύουν τις διαφημιστικές αφίσες που έχουν ομοφυλοφιλικά υπονοούμενα.
Καλώς ή κακώς ο κ. Καμίνης και κατ' επέκταση το ελληνικό κράτος θα κληθεί να διαχειριστεί αυτού του είδους τις αντιθέσεις. Πρόβλεψή μας είναι, ότι τουλάχιστον για αυτή την χρονιά κερδισμένη θα είναι η φράξια των ομοφυλόφιλων ακτιβιστών, καθώς οι μουσουλμάνοι δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει τις ισχυρές πολιτικές δομές που θα τους επιτρέψουν να εναντιωθούν σοβαρά στην "φιέστα". Αυτό όμως θα αλλάξει εν ευθέτω χρόνο. Και αυτό διότι ακόμη οι διασυνδέσεις μεταξύ της πολιτικής τάξης της χώρας μας και των κοινοτήτων των λαθρομεταναστών, χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσους εκκοσμικευμένους μετανάστες, οι οποίοι ασπάζονται κάποια δόγματα της αριστεράς, έχουν δε ίσως φύγει και από τις χώρες τους, επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι ή κάτι τέτοιο. Αργά η γρήγορα όμως, οι μεταναστευτικές - κυρίως εξ ασίας - κοινότητες θα αναδείξουν τους δικούς τους αντιπροσώπους, οι οποίοι θα είναι περισσότερο ταιριαστοί με το πολιτισμικό - θρησκευτικό υπόβαθρο των κοινοτήτων που εκπροσωπούν. Και τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου όμορφα για τους ομοφυλόφιλους ακτιβιστές, καθώς η μηντιακή τους δύναμη πολύ λίγη επιρροή θα έχει επί των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων εποίκων.
Όπως όμως προκύπτει το δίλημμα για τον κ. Καμίνη, έτσι προκύπτει και για τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο, ο οποίος δεν θα μπορέσει να κρατήσει στάση ουδετερότητας και θα κληθεί να απαντήσει: "με τα παρεό ή με την μπούργκα"; Μπορούν όμως οι εθνικιστές, οι πατριώτες ανεξαρτήτως κομματικών επιλογών να κάνουν μία τέτοια επιλογή σήμερα; Πρέπει να τοποθετηθούμε σε αυτό το δίπολο; Η απάντηση μου είναι ότι πρέπει. Όχι όμως διαλέγοντας, αλλά δημιουργώντας έναν τρίτο πόλο. Ο διαχωρισμός της ελληνικής κοινωνίας σε "κοινωνικές ομάδες" που έλαβε χώρα κυρίως από την δεκαετία του '90 και πέρα, μέσω του συστήματος της διαφοροποίησης πάνω στην βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κοινωνικών δικαιωμάτων και ούτω καθ' εξής δείχνει να έχει πετύχει τον σκοπό του. Ο καθείς "αυτοπροσδιορίζεται" πλέον, μέσω "ιδιαίτερων χαρακτηριστικών". Όσο και εάν θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία, δεν είναι πλέον δυνατόν. Η αντιστροφή άλλωστε απλά θα δούλευε υπέρ των συμφερόντων των πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενων κοινωνικών ομάδων. Ο "προσδιορισμός του κυριότερου εχθρού" δεν μας είναι απαραίτητος πλέον. Το ελληνικό κράτος ως οντότητα που υπερασπίζει το ελληνικό έθνος δεν υπάρχει. Υφίσταται ως ... διαιτητής διαφορών μεταξύ κοινωνικών ομάδων και ως προκάλυμμα για τον παρασιτικό ρόλο συγκεκριμένων οικογενειών. Άρα είναι καιρός για εμάς να περάσουμε στην φάση της καλλιέργειας των δικών μας "χαρακτηριστικών". Και το κύριο χαρακτηριστικό μας πρέπει να είναι η αντίθεση τόσο στην μπούργκα όσο και στα παρεό. Στην "μάχη" που θα δοθεί μοναδικό μας χρέος είναι να υπογραμμίζουμε την διαφορετικότητα και των δύο, την αντίθεσή τους στα δικά μας ήθη και έθιμα, τις επιδράσεις της πολυπολιτισμικότητας έναντι της δικής μας οντότητας. Και τίποτε άλλο. Και μέσω αυτής της διαδικασίας να κατασκευάσουμε μία δική μας ηθική διόπτρα. Δεν υπάρχει άλλη οδός.
Κάποιοι θα κάνουν επιλογές που θα βασίζονται σε λογικά επιχειρήματα, σε θρησκευτικά επιχειρήματα ή ακόμη και ... γεωπολιτικά επιχειρήματα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει Σύνδεσμοςτον κόπο να πάρουμε θέση. Οικογένεια και παράδοση δεν σημαίνει μπούργκα και γενικότερα σαρία. Και Ευρώπη και πολιτισμός δεν σημαίνει gay parade και γενικότερα τον πλήρη διαμερισμό της κοινωνίας. Οι διαστροφικές - ως προς την δική μας τουλάχιστον συναίσθηση των εννοιών αυτών - προσπάθειες να μας εντάξουν σε μία τέτοιου είδους λογική, θα πρέπει να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

http://www.elkosmos.gr/

« μη μας ντροπιάσεις…»

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
Λέκτορας Παν/μίου Πατρών

Δεν ήθελα, άγιες μέρες που είναι ακόμα, να πάρω πάλι το μολύβι μου και να γράψω όσα οι σιαμαίες ψυχή και σκέψη μου κάθε τόσο δυσάρεστα βιώνουν και αραδιάζουν.

Να όμως, που ξαναέπεσα στην παγίδα της ίδιας συνήθειας, αλλά και της ενδόμυχης πάντα πονηριάς για κάποιο μικρό άλλοθι ίσως, πως τάχα αντιστέκομαι, πως τάχα δρω, πως τάχα δεν ιδιωτεύω και κάτι μπορώ κι εγώ σαν πολίτης να αλλάξω στο γκρι τοπίο που με πνίγει.

Κι ας το ξέρω πια καλά πως σχεδόν τίποτα δεν μπορώ να αλλάξω, αφού αυτοί που κανονίζουν και αφεντεύουν τη ζωή μου είναι κάποιοι τεράστιοι Γκιούλιβερ και Γολιάθ που καγχάζουν για την ψήφο μου στη λεγόμενη δημοκρατία κι εγώ μπροστά τους ένα λιλιπούτειο ανθρωπάκι κι ένα μικρός Δαυίδ με μια ακίνδυνη σφεντόνα στα χέρια--κι ας νόμιζα άλλοτε αλλιώς.

Ένα μικρό τίποτα δηλαδή που επιμένει όμως ως τα σήμερα να κρατάει σφιχτά τις σημαίες των κοινωνικών ιδεών του, νομίζοντας, έστω και λιγότερο ανυποψίαστα πλέον, ότι κάπου αντιστέκεται και προσφέρει στο λιπόσαρκο ΕΜΕΙΣ της αυτιστικής μας κοινωνίας, που για τόσα πολλά ευθύνεται.

Αυτήν όμως την κατάρα και την καταχνιά που δραματικά βιώνουμε σήμερα--και με τα χειρότερα ακόμα που μας απειλούν, πρέπει κάποτε όλοι μαζί να την ξορκίσουμε, να την ανατρέψουμε και να της κλείσουμε οριστικά τον μαύρο κύκλο.

Αυτόν τον δηλητηριασμένο και αηδιαστικό μαύρο κύκλο που μας βυθίζει, μας αρρωσταίνει και μας πηγαίνει ως τον ατιμωτικό θάνατο της εθνικής μας αξιοπρέπειας, αλλά και της κοινωνικής μας ευαισθησίας που μαζί με τις ηθικές μας αντοχές πολύ αυστηρά φαίνεται πως θα μετρηθεί στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Πριν λοιπόν έρθει εκείνη η ώρα πάρα πολλά προλαβαίνουμε να αλλάξουμε στον τόπο μας.

Κι εδώ χωρίς περιστροφές η ευθύνη του νέου Ηγέτη γίνεται ιστορικά σημαντική και συγκυριακά ώριμη και επιβεβλημένη.

Του νέου Ηγέτη που θα συγκρουστεί με το ένοχο και ανήθικο εντός και εκτός των τειχών διαβρωμένο σύστημα, που ακόμα και σήμερα και παρά τις τεράστιες ευθύνες του στην παρακμή και την σήψη, συνεχίζει θρασύτατα να προβάλλει τους ίδιους αχρείους του κομπάρσους .

Με την ίδια πάντα εκπορνευτική ψευτιά, με την ίδια γλοιώδη υποκρισία, με το ίδιο γελοίο και στο βάθος αιμοβόρικο δήθεν.

Κυρίως όμως με τον ίδιο ατιμώρητο υλικό και πνευματικό νεοπλουτισμό.

Αλήθεια, πόσες και πόσες ακόμα φορές θα πούμε στον εαυτό μας, άνοιξε την πόρτα επιτέλους φίλε, φτάνει ως εδώ η ψυχοθεραπεία του ανέξοδου θυμού και πόνου για την πολυφίλητη πατρίδα;

Αλλά και πόσες φορές ακόμη θα βλαστημήσεις και θα κλάψεις πάλι σιωπηλά φίλε για την κατάντια αυτής της πατρίδας, που την περιγελούν πια και οι «πολιτισμένοι» και οι απολίτιστοι;

Τελικά λοιπόν σε όλα αυτά εγώ ο ελάχιστος τίποτα δεν μπορώ να αλλάξω;

Ίσως όχι, ούτε όμως και τον εαυτό μου ευτυχώς, που πάντα το ίδιο πεισματικά θα σκέφτεται, θα νοιώθει και θα παλεύει.

Ας πούμε λοιπόν πάλι το Χριστός Ανέστη και για το τέλος ας ευχηθούμε πως στην φοβέρα και το έρεβος των ημερών θα γίνει αντίδοτο και βακτηρία δύναμης η χαραμάδα φως από το αναστάσιμο κερί που θα μας θυμίζει πάντα και την γλυκιά και ανέσπερη των γονιών μας κουβέντα και συμβουλή.

«Mη μας ντροπιάσεις…»

Δική μας λοιπόν η ευθύνη, δική μας η απόφαση και δική μας η σκληρή απάντηση—ξέπλυμα της ντροπής, μας σε όλους αυτούς που μας εξαπατούν, μας ξεπουλούν και μας εξαθλιώνουν.

Μία εργαζόμενη στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχει εκτεθεί σε υψηλότερο από το επιτρεπτό επίπεδο ραδιενέργειας

Η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα- Νταϊτσί, ανακοίνωσε σήμερα ότι μία εργαζόμενη σε αυτό έχει εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα ραδιενέργειας από τα επιτρεπτά στην Ιαπωνία.

Το επίπεδο της ραδιενέργειας στη γυναίκα μετρήθηκε στα τέλη Μαρτίου και βρέθηκε ότι είναι 17.55 μιλισίβερτ ξεπερνώντας το επιτρεπτό νόμιμο όριο των πέντε μιλισίβερτ για μία περίοδο τριών μηνών, ανακοίνωσε η εταιρία TEPCO.

Ωστόσο, η εταιρία προσθέτει ότι αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει κάποια βλάβη στην υγεία της γυναίκας.

Η γυναίκα εργάστηκε στους χώρους του εργοστασίου μετά την καταστροφή του ως συνέπεια του σεισμού και του τσουνάμι στις 11 Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji Press επικαλούμενο την TEPCO.

Η κυβερνητική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι η εργαζόμενη είναι η πρώτη γυναίκα που εκτίθεται σε επίπεδα ραδιενέργειας που ξεπερνούν το επιτρεπτό όριο από τότε που ενέσκηψε η πυρηνική κρίση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της TEPCO, η γυναίκα ενδέχεται να εισρόφησε ραδιενεργά υλικά την ώρα που έβγαζε την προστατευτική στολή και μάσκα κι ενώ βρισκόταν σε περιοχή όπου υπήρχε στο αέρα ραδιενεργή σκόνη, μετέδωσε το Jiji.

Η κυβέρνηση θέτει το όριο έκθεσης σε ραδιενέργεια για τις γυναίκες σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τους άνδρες λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Το όριο συλλογικής έκθεσης σε ραδιενέργεια ανέρχεται σε 250 μιλισίβερτ τον χρόνο για τους άνδρες εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Την ίδια ώρα, τα σχολεία στην βορειο-ανατολική Ιαπωνία ξεκίνησαν σήμερα να απομακρύνουν από τους προαύλιους χώρους τους ποσότητες χώματος που έχουν μολυνθεί με ραδιενέργεια.

Η πόλη της Κοριγιάμα στην περιφέρεια της Φουκουσίμα ήταν η πρώτη που ξεκίνησε να απομακρύνει το μολυσμένο χώμα μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετέδωσε το Jiji Press.

Εργασίες για την αφαίρεση τριών εκατοστών από το μολυσμένο χώμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του εργοστασίου.

Η ποσότητα αυτή θα μεταφερθεί σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της πόλης.

Παράλληλα, η Nissan θα ελέγχει τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων προτού τα αποστείλει στην Ταϊβάν, για να καθησυχάσει τους πελάτες της, ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Όλα τα αυτοκίνητα που θα ελέγχονται για ραδιενέργεια θα φέρουν αυτοκόλλητα στο κάτω δεξί μέρος του παρμπρίζ, που θα γράφουν "έλεγχος για ραδιενέργεια ΟΚ" αν τα επίπεδα ραδιενέργειας που θα εντοπίζονται σε αυτά θα είναι χαμηλότερα των επιτρεπόμενων 0.2 μιλισίβερτ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι αρχές της Ταϊβάν έχουν ενισχύσει τους ελέγχους τους στα ιαπωνικά προϊόντα μετά την πυρηνική κρίση που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι.

Μέχρι στιγμής, μόνο οι ρωσικές τελωνειακές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι εντείνουν τους ελέγχους για ραδιενέργεια στα εισαγόμενα ιαπωνικά αυτοκίνητα μετά τον εντοπισμό μικρής ποσότητας ραδιενέργειας σε ορισμένα οχήματα που εισήλθαν στη χώρα από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ.

ΜΟΝΟΡΕΙΛ: ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Εδώ και χρόνια έχουμε τα καραβάκια… Λίγο παλαιότερα είχε προκύψει και το περίφημο τραμ! Όλα αυτά φυσικά, ενώ η πόλη αγωνιούσε για να αρχίσει επιτέλους η κατασκευή του μετρό και αργότερα πάσχιζε ώστε τα έργα να προχωρούν χωρίς επώδυνες για την πόλη καθυστερήσεις. Τώρα μας προέκυψε και το… μονορέιλ! Δηλαδή μία ακόμη επικοινωνιακή… αρλούμπα του ΠΑΣΟΚ που στόχο έχει να παρουσιαστεί ένα ακόμη λαμπερό εφεύρημα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι θα εκπλαγούν, θα το συζητάνε για καμιά δεκαετία, μέχρις ότου αυτό ξεχαστεί ή απορριφθεί από κάποια ακριβή επιστημονική μελέτη… Όπως δηλαδή ακριβώς συνέβη με τα προηγούμενα εφευρήματα που προσέφεραν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στην διψασμένη κοινωνία της πόλης…

Το… πυροτέχνημα του μονορέιλ εκτοξεύθηκε από τον υφυπουργό Σπύρο Βούγια και κατέκλυσε τις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης ως θέμα κόντρας του με τον έτερο υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη! Εκεί δηλαδή που τα κυβερητικά στελέχη πρέπει να αγωνιούν και να αγχώνονται για να προωθούν τη μόνη βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης, δηλαδή το μετρό, σπαταλούν χρόνο και προσπάθεια στο να διαγκωνίζονται μεταξύ τους…

Άραγε ποιος τους πιστεύει πια; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι σε καιρό οικονομικής κρίσης και Μνημονίου οι δημόσιες δαπάνες «αντέχουν» νέα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη «ριγμένη» Θεσσαλονίκη;

Ποιος πιστεύει το ΠΑΣΟΚ, που την ίδια ώρα που αποδεικνύεται ανίκανο να «τρέξει» με αποτελεσματικότητα και την πρέπουσα ταχύτητα τα έργα του μετρό, μπορεί να αποδειχθεί ικανό για νέες λύσεις;

Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και οι λαλίστατοι «οραματιστές» υφυπουργοί του είναι αυτοί που θα πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία της πόλης γιατί εδώ και δεκαετίες την αποπροσανατολίζουν παρουσιάζοντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό «όραμά» τους, μόνο και μόνο για να συντηρούνται στην επικαιρότητα…

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τραμ; Όποιος έχει δει τραμ στη ζωή του, έστω και στην Αθήνα, αντιλαμβάνεται ότι το Μέσο αυτό δεν χωράει, με τους πυλώνες και τα τεράστια καλώδια του στην Τσιμισκή και τους υπόλοιπους δρόμους της πόλης… Και ενώ οι λαλίστατοι υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ το γνωρίζουν πολύ καλά, επιμένουν να ταλαιπωρούν τους Θεσσαλονικείς φέρνοντας και ξαναφέρνοντας το υποτιθέμενο ζήτημα της κατασκευής του και πάλι στο τραπέζι…

Και μόλις αρχίσαμε να απορρίπτουμε (μετά από συζητήσεις και αντιπαραθέσεις δεκαετιών) το τραμ, έρχεται η νέα ιδέα του Μονορέιλ… Έλεος κύριοι του ΠΑΣΟΚ…

http://ndthessaloniki.gr/?p=1829

Η αναζήτηση εξωγήινων ξέμεινε από χρήματα - Διακόπτεται η λειτουργία των ραδιοτηλεσκοπίων του προγράμματος SETI

http://astroguyz.com/wp-content/uploads/2008/08/seti40home93ae8dec9286.jpgΗ οικονομική κρίση έπληξε ακόμα και…τους εξωγήινους! Το πασίγνωστο πρόγραμμα αναζήτησης νοήμονος ζωής στο σύμπαν SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) αναγκάζεται να διακόψει τη λειτουργία της τεράστιας διάταξης των 42 διασυνδεμένων ραδιο-τηλεσκοπίων, του Allen Telescope Array (ATA), που διαθέτει στην Καλιφόρνια.

Από τις αρχές του 2007 το ΑΤΑ, σε συνεργασία με το εργαστήριο ραδιο-αστρονομίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, "χτενίζει" το διάστημα μήπως ακούσει κάποιο εξωγήινο σήμα και, παράλληλα, διεξάγει κλασικές αστρονομικές παρατηρήσεις. Τώρα, όμως η στενότητα του προϋπολογισμού - ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο ορατό στις ίδιες τις ΗΠΑ- οδήγησε αυτή την εβδομάδα στην αναστολή της λειτουργίας τους, σύμφωνα με τη βρετανική "Γκάρντιαν" και το New Scientist. Εφεξής θα γίνεται απλώς συντήρηση του πανάκριβου εξοπλισμού από ένα δραστικά μειωμένο προσωπικό, αλλά και γι' αυτή τη συρρικνωμένη δραστηριότητα τα χρήματα φτάνουν μόνο για λίγους μήνες.

Η κατασκευή του πολλαπλού τηλεσκοπίου -που κόστισε γύρω στα 50 εκατ. δολάρια- έγινε με δωρεές κυρίως του Πολ Άλεν, του συνιδρυτή της "Μάικροσοφτ" (Microsoft), γι' αυτό και φέρει το όνομά του, ενώ τα λειτουργικά έξοδα (περίπου 2,5 εκατ. δολάρια το χρόνο) καλύπτονται από το αμερικανικό πανεπιστήμιο, με χρηματοδοτήσεις που λάμβανε από το κρατικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και την πολιτεία της Καλιφόρνια. Όμως, λόγω στενότητας του δημοσίου χρήματος, και οι δύο αυτές πηγές άντλησης κεφαλαίων στέρεψαν, ιδίως σε μια πολιτεία όπως η Καλιφόρνια, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση περισσότερο από κάθε άλλη στις ΗΠΑ. Έτσι, οι αστρονόμοι του τηλεσκοπίου ΑΤΑ δεν μπορούν ούτε το ρεύμα να πληρώσουν και φυσικά ούτε τους μισθούς τους να πληρωθούν.

Είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει το τηλεσκόπιο, αν και ο διευθυντής του Ινστιτούτου SETI, Τομ Πίρσον, αισιοδοξεί ότι το πρόβλημα θα είναι παροδικό. Το Ινστιτούτο ήδη αναζητεί νέους χορηγούς, μεταξύ άλλων προσεγγίζοντας την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, με το σκεπτικό ότι το τηλεσκόπιο, εκτός από εξωγήινους, μπορεί να αναζητά και άλλα χρήσιμα πράγματα, όπως επικίνδυνα διαστημικά "σκουπίδια" που περιφέρονται στους ουρανούς. Το κακό όμως είναι ότι η κυβέρνηση Ομπάμα περικόπτει τον προϋπολογισμό και των υπηρεσιών του στρατού.

Πριν κατασκευαστεί το πολύ-τηλεσκόπιο ΑΤΑ, το SETI ήταν αναγκασμένο να δανείζεται, για περιοδικά σύντομα διαστήματα, χρόνο σε άλλα τηλεσκόπια, όπως το γιγάντιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο. Το πρόγραμμα SETI έγινε διάσημο με το μυθιστόρημα του αστρονόμου Καρλ Σαγκάν και την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία "Επαφή", του 1997, με πρωταγωνίστρια την Τζόντι Φόστερ.

Περίπου εδώ και πέντε δεκαετίες -από το 1960, όταν ο αστρονόμος Φρανκ Ντρεήκ συνέλαβε την ιδέα- το πρόγραμμα αναζητά, αλλά εις μάτην μέχρι στιγμής, σημάδια νοήμονος ζωής, απογοητεύοντας πολλούς που ήλπιζαν σε πιο γρήγορες ανακαλύψεις. Αυτή η "συμπαντική σιωπή" δεν έχει βοηθήσει ασφαλώς στην εύρεση διαθέσιμων κονδυλίων -κρατικών ή ιδιωτικών- για τη συνέχιση των ερευνών. Όμως, ο επικεφαλής αστρονόμος του SETI Σεθ Σόστακ δήλωσε ότι καθόλου δεν έχει χάσει την αισιοδοξία του, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Απλώς, λέει, χρειάζεται κι άλλος χρόνος. Αλλά πόσος χρόνος;

Χάκερ έκλεψαν προσωπικά δεδομένα (ίσως και πιστωτικών καρτών) των χρηστών του δίκτυου Playstation της Sony

http://gadgetfreak.gr/wp-content/uploads/2010/03/PSNetwork.pngΠολύ πιο σοβαρή τελικά, από ό,τι είχε φανεί στην αρχή, είναι η εισβολή χάκερ στο online δίκτυο που συνδέει μέσω διαδικτύου τις ανά τον κόσμο παιγνιδο-μηχανές Playstation της Sony, καθώς, όπως έκανε γνωστό η εταιρία, οι "εισβολείς" έκλεψαν κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία ταυτότητας (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης κ.α.), διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς, αλλά όχι επιβεβαιωμένα, αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και μεγαλύτερου εύρους παραβιάσεις ασφάλειας στο διαδίκτυο, που έχει ποτέ συμβεί, ενώ ορισμένοι αναλυτές και χρήστες επισήμαναν την καθυστέρηση με την οποία έγινε γνωστή. Η εταιρία απάντησε ότι χρειάστηκαν μέρες εντατικών ερευνών για να έρθει στο φως το πρόβλημα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας κυβερνο-ασφάλειας Sophos έκανε λόγο για "καταστροφή από πλευράς δημοσίων σχέσεων" για τη Sony, ενώ δεν απέκλεισε ότι οι χάκερ μπορεί να αξιοποιήσουν δεόντως τα στοιχεία (ιδίως τους κλεμμένους κωδικούς) για να κάνουν παραβιάσεις και σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, με το σκεπτικό ότι οι χρήστες μπορεί να χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς σε παραπάνω από μια online υπηρεσίες.

Το Playstation Network και η μουσική υπηρεσία Qriocrity παραμένουν εκτός λειτουργίας από τις 20 Απριλίου μετά την κυβερνο-επίθεση και οι τεχνικοί της ιαπωνικής εταιρίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να ενισχύσουν τις ηλεκτρονικές άμυνες του δικτύου, όμως στο μεταξύ αποκαλύφθηκε η εκτεταμένη κλοπή των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

"Αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι εκλάπησαν δεδομένα προσωπικών καρτών, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα", δήλωσε η εταιρία, η οποία πάντως συμβούλευσε τους χρήστες να βρίσκονται σε εγρήγορση για πιθανές απάτες με την κάρτα τους αλλά και με το e-mail τους, ενώ, παράλληλα, ανέφερε το πρόβλημα στο FBI. Από την πλευρά τους, πολλοί χρήστες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πιθανές συνέπειες από την παραβίαση.

Στέλεχος της Sony ανέφερε ότι ένα μέρος των υπηρεσιών θα επαναλειτουργήσουν μέσα σε μια εβδομάδα. Το Playstation Network -που, εκτός από online gaming, προσφέρει τη δυνατότητα "κατεβάσματος" ταινιών, μουσικής και άλλου ψηφιακού περιεχομένου - ξεκίνησε το 2006 και σήμερα έχει περίπου 75 εκατ. χρήστες στον κόσμο (το 90% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ).

Η παραβίαση της ασφάλειας του δικτύου -η οποία εκτιμάται ότι έγινε στο διάστημα 17 έως 19 Απριλίου- αποτελεί πλήγμα για τη Sony, η οποία μόλις ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τους δικούς της υπολογιστές-ταμπλέτες για να ανταγωνιστεί το iPad της Apple και "ποντάρει" στις δυνατότητες και υπηρεσίες του Playstation Network για να δελεάσει τους καταναλωτές να αγοράσουν τα νέα tablet PCs της. Ακόμα, μέχρι το τέλος του 2011, η εταιρία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα φορητή παιγνιδο-μηχανή, το Next Generation Portable.

Αναλυτές στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας έθεταν το κρίσιμο ερώτημα με ποιο τρόπο μπορεί οι χάκερ να αξιοποιήσουν τις προσωπικές πληροφορίες που υπέκλεψαν. Η Sony έκανε γνωστό ότι ανέθεσε σε μια εξωτερική εταιρία-σύμβουλο κυβερνο-ασφάλειας να διερευνήσει ακριβώς αυτό το ζήτημα.

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Παρέταξαν τα ασθενοφόρα στην αυλή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Με τα ασθενοφόρα σταθμευμένα στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, από τις 7.30 έως τις 10.00 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όλης της χώρας πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 18 Απριλίου λόγω της μη καταβολής των αμοιβών τους για τις υπερωρίες , τα νυχτερινά και την απασχόλησή τους κατά τις αργίες.

«Ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχουμε δίκιο αλλά με το δίκιο δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Παρά τις υποσχέσεις δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ -2 Θεσσαλονίκης, Βασίλης Βασιλόπουλος. Παράλληλα ανέφερε ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας και ότι στην κινητοποίηση μετείχαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που δεν εργάζονται καθώς και τα 10 ασθενοφόρα τα οποία δεν λειτουργούν σήμερα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα σχετικό με τα αιτήματά τους.

«Θα πρέπει όχι απλώς να σώσουμε το ΕΚΑΒ αλλά να το δυναμώσουμε με όσες δυνατότητες έχει η ελληνική πολιτεία. Είναι δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων όμως τα προβλήματα του ΕΚΑΒ είναι διαχρονικά. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σώζουν ζωές και εμείς δεν μπορεί μόνο να ζητάμε αλλά και να δίνουμε» δήλωσε ο κ Ψωμιάδης μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ; Ο ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ Η Ο ΡΕΠΠΑΣ;

Ένας από τους δύο λέει ψέμματα… Αλλιώς δεν εξηγείται! Γιατί αυτό συμβαίνει όταν δύο άτομα μιλούν για το ίδιο πράγμα και λένε διαφορετικά πράγματα…

Κατ’ αρχάς ο Γιάννης Μαγκριώτης, σε δήλωση του, μετά την επίσκεψή του στα γραφεία του Μετρό, το Μάρτιο του 2010, είχε δηλώσει ότι η βασική γραμμή του μετρό θα είναι έτοιμη και θα λειτουργεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Ρέππας, απαντώντας στην κοινή επερώτηση των βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ, είπε ότι η βασική γραμμή θα είναι έτοιμη το 2015! Άρα, ένας από τους δυο τους λέει ψέμματα…

http://ndthessaloniki.gr/?p=1827

Παπακωνσταντίνου πριν γίνει υπουργός

-Ποια είναι τα δυνατά σημεία που πρέπει να αναδείξει το Πασόκ σήμερα;
«Τον προγραμματικό του λόγο και τις νέες του προτάσεις για την ελληνική κοινωνία. Για τη βελτίωση της αγοραστικής δύναμης της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών της παιδείας και της υγείας. Για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Για το μετασχηματισμό του κράτους με περισσότερη αποτελεσματικότητα, λογοδοσία και διαφάνεια. Για ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος με συνοχή και αλληλεγγύη».

-Ταξιδεύετε στις Κυκλάδες;
«Ξεκίνησα σαν έφηβος σε καλοκαιρινές – και αξέχαστες! - εξορμήσεις και συνεχίζω σήμερα με την οικογένειά μου τα καλοκαίρια και όποτε άλλοτε μπορώ. Με πλοίο της γραμμής, ζηλεύοντας όσους απολαμβάνουν τα ταξίδια αυτά με φουσκωτό».

-Έχετε καλοκαιρινές αναμνήσεις από τις Κυκλάδες;
«Πολλές, και προσθέτω σε αυτές κάθε χρόνο».

-Ένα όνειρό σας;
«Να καταφέρω κάποια στιγμή να ζήσω έναν ολόκληρο χρόνο στη Σέριφο».

- Τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο σε ποιο νησί των Κυκλάδων θα τον προσκαλούσατε και γιατί;
«Στα μικρά Κυκλαδονήσια για να δει την απομόνωση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όταν περάσει το καλοκαίρι».

- Η καλύτερη παρέα από το
ΠΑΣΟΚ για διακοπές;
«Μία παρέα από νέους - και περίπου συνομήλικούς μου - βουλευτές που εκλεγήκαμε όλοι για πρώτη φορά το 2007, και με τους οποίους μοιράζομαι κοινές απόψεις, οράματα και ανησυχίες. Εναλλακτικά, το Θόδωρο Πάγκαλο και το Μίμη Ανδρουλάκη να ανταλλάσσουν ανέκδοτα και επιχειρήματα πίνοντας και τρώγοντας δίπλα στη θάλασσα».

-Είναι εθνικό μας κεφάλαιο τα
νησιά;
«Δεν υπάρχει άλλη χώρα με παρόμοιο αρχιπέλαγος σε έκταση, ποικιλία, πολιτιστική παράδοση και φυσική ομορφιά. Αλλά και ούτε ίσως άλλη χώρα που να έχει πάρει τόσα πολλά από τα νησιά της δίνοντας τόσα λίγα».

-Πως μπήκατε στην πολιτική;
«Στην πολιτική με την έννοια της ενασχόλησης με τα κοινά ήμουν από μικρός, από το σχολείο και τις μαθητικές οργανώσεις και μετά στο πανεπιστήμιο. Στην ενεργό πολιτική με την έννοια της έκθεσης στη λαϊκή ψήφο μπήκα το 2000, όταν μου έγινε η ξαφνική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης από όπου κατάγομαι.
Απέτυχα τότε να εκλεγώ, αλλά έτσι ξεκίνησε η δημιουργία μίας σχέσης εμπιστοσύνης με το Νομό που κατέληξε στην εκλογή μου το 2007. Τα υπόλοιπα ήρθαν μετά….»

-Ο κόσμος έχει κουραστεί από πρόσωπα που θα έπρεπε να είχαν συνταξιοδοτηθεί. Η νέα γενιά τι φέρνει;
«Πιστεύω πως η ελληνική κοινωνία αναζητά νέα πρόσωπα. Και τα πολιτικά κόμματα που δεν ανανεώνονται πεθαίνουν. Όμως το τεκμήριο της ηλικίας από μόνο του δεν αρκεί, γιατί αυτό που ζητά κυρίως η κοινωνία είναι έναν σύγχρονο και οικείο πολιτικό λόγο, κατεξοχήν μη ξύλινο. Θέλει πολιτικούς που μιλούν απλά, κατανοητά και τεκμηριωμένα, πολιτικούς που αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και προτείνουν πρακτικές λύσεις αντί για ιδεολογήματα. Το στοίχημα λοιπόν για τη νέα γενιά πολιτικών είναι ακριβώς αυτό – να ξεπεράσει το lifestyle και να μπει πειστικά στην ουσία της πολιτικής».

Δε μασούσε τα λόγια του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βουλευτής Κοζάνης
.
Ίσως το ήθος του, την πολιτική του ποιότητα και τις σπουδές του να αναγνώρισε ο Γιώργος Παπανδρέου, χρίζοντας τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Επιλογή σπουδαία για έναν νέο πολιτικό. Ο θείος, ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Εξωτερικών, υπηρέτησε τον Γεώργιο Παπανδρέου στην Ένωση Κέντρου και του έμεινε πιστός στην περίοδο της αποστασίας του 1965. (;)

Ο ανιψιός, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλείται τώρα να υπηρετήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, τον εγγονό τού επικεφαλής της «δυναστείας».

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η διαμόρφωση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ, εξέλιξη που φέρνει πρόσθετα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εφοδος σε νοσοκομεία, Ταμεία, αυτοδιοίκηση, ΔΕΚΟ, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή

"Με έλειμμα 10,5% η κυβέρνηση εφορμά για να πάρει 11,2 δισ."

Η ΑΥΓΗ: Αρον άρον σταύρωσον αυτούς

"το έλλειμμα του 2010 ξέφυγε στο 10,5% προσθέτοντας 24,2 δισ. ευρώ στο χρέος, που απογειώθηκε στο 142,8% του ΑΕΠ. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. ευρώ στα ήδη 25,6 δισ. που έχουμε δεσμευτεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο θα ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου, με την κυβέρνηση να εκτελεί τις εντολές των δανειστών".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

"Νέο 'όχι' στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων από την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία προβάλλει την αντισυνταγματικότητα του μέτρου και έρχεται πλέον σε ευθεία αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προανήγγειλε ρύθμιση για το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τσίρκο η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στην κατάρρευση

"Μία κυβέρνηση - τσίρκο, που αν δεν αντιμετώπιζε τον πέλεκυ της χρεωκοπίας ή είχε τα ηνία της κρατικής διοίκησης σε ανέμελες εποχές θα ήταν δυνατό και να κάνει το πανελλήνιο να χορτάσει από γέλιο, μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κεφαλικός «φόρος» για τους αγρότες

"Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκύψει (πάλι) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή όσα είπε στην Κωνσταντινούπολη και καταγράφηκαν σε δημοσιογραφικό κασετόφωνο για τους "Ελληνες τεμπέληδες" ".

ΕΘΝΟΣ: Εμφύλιες συρράξεις σε κυβέρνηση - ΝΔ

"Ενώπιον διχαστικών φαινομένων βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σε εμφύλιες συρράξεις εξελίσσονται η τακτοποίηση των αυθαιρέτων για την κυβέρνηση και η απογραφή του Γ. Αλογοσκούφη για την αξιωματική αντιπολίτευση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αέρα - πατέρα η πατρότητα με... μαμή τον ΟΗΕ

"Η έννοια της πατρότητας χρειάζεται 'δραματική αναπροσαρμογή' προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τον σύγχρονο κόσμο, αναφέρει η... σημαντική έρευνα του ΟΗΕ που παρουσιάστηκε χθες στην Νέα Υόρκη και η οποία καταλήγει πως απαιτείται ένας νέος τρόπος περιγραφής των 'ρευστών και μεταβαλλόμενων' τρόπων με τους οποίους οι άνδρες νοιάζονται και υποστηρίζουν τα παιδιά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Βόμβες» κατά Γιώργου από τον πρώην υπουργό Θ. Μικρούτσικο

"Ο πρώην υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτηρίζει τον σημερινό πρωθυπουργό το καλό παιδί της Αμερικής και της ευρωπαϊκή διοίκησης ενώ αναλύει γιατί είναι ανόητη η φράση του Γιώργου Παπανδρέου περί σωτηρίας της Ελλάδος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χτυπούν με φόρους και τον τουρισμό!

"Καταργούν το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, μετατάσσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 23% και βάζουν Ειδικό Φόρο σε εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά. και ο υπόλοιπος λογαριασμός στους συνήθεις υπόπτους: Κόβουν οριστικά το επίδομα αδείας και τα Δώρα στο Δημόσιο και ψαλιδίζουν τα κοινωνικά επιδόματα".

ΕΣΤΙΑ: Πλήρης αποτυχία με το έλλειμμα

"Μέχρι χθες ακούγαμε τον Πρωθυπουργό να κατηγορή δριμύτατα τον προκάτοχό του για το δημοσιονομικό έλλειμμα που άφησε η Κυβέρνησις της Νέας Δημοκρατίας, όταν παρέδωσε την εξουσία. Το κύριο επιχείρημα ήταν ότι το έλλειμμα του 2009 παρεξέκλινε σοβαρά έναντι των αρχικών στόχων. Να όμως που το ίδιο συμβαίνει και τώρα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σαρώνουν μισθούς και συντάξεις

"Νέες περικοπές σε ειδικά επιδόματα, σε πρόσθετες παροχές και σε επικουρικές συντάξεις σχεδιάζει να υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση. Τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων θα περικοπούν κατά 30%, ενώ η μείωση του ύψους των επικουρικών συντάξεων θα φτάσει μέχρι και το 50%".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το έλλειμμα οδηγεί σε πρόσθετα μέτρα

"Νέα μέτρα καλείται να λάβει η κυβέρνηση για να καλύψει τις αποκλίσεις που είναι βέβαιο ότι θα σημειωθούν στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής φέτος εξαιτίας και του υψηλότερου των προβλέψεων ελλείμματος του 2010, που διαμορφώθηκε στο 10,5%`του ΑΕΠ, αντί του 9,6%".

ΤΑ ΝΕΑ: Μαζικές μεταθέσεις για γιατρούς του ΕΣΥ

"Μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία με πλεονάζουν ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εισηγούνται οι ειδικοί για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις συγχωνεύσεις".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Εισαγγελέας σε τράπεζα για απάτη 2,7 ευρώ εκατ.

"Η εμπλεκόμενη στην υπόθεση τράπεζα αναγνώρισε εν μέρει τη δική της ευθύνη για τις μεθοδεύσεις των στελεχών της, γι΄αυτό και ήδη έχει καταβάλλει στους ζημιωμένους καταθέτες 1,368 εκατ. ευρώ με την επιφύλαξη να καταβάλλει άλλα 440.000 ευρώ στο μέλλον. Εστω κι έτσι, όμως, τα ποσά της «αποζημίωσης» δεν καλύπτουν πλήρως τη ζημιά, η οποία υπολογίστηκε σε 2,7 εκατ. ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: Κύμα μέτρων φέρνει η αναθεώρηση της Eurostat

"Στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε για το 2010 το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας μας, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν υπέρβαση 1,1 μονάδας έναντι του αρχικού στόχου του 9,4%".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλιμάκωση αντιλαϊκού πολέμου με πρόσχημα τα ελλείμματα και τα χρέη

"Τα ελλείμματα για το 2010 που ανακοίνωσαν χτες, όπως και το κρατικό χρέος, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των καπιταλιστών με ζεστό κρατικό χρήμα που άρπαξαν από το λαό, για να το δώσουν, με τη μορφή επιδοτήσεων, φοροελαφρύνσεων, κεφαλαίων για επενδύσεις κ.λπ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Μικρότερη προσαρμογή λόγω βαθύτερης ύφεσης

"Η Eurostat σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσαν την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (έναντι 9,4% που προέβλεπε η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού), απόκλιση που μεταφράζεται σε πρόσθετα μέτρα 2,2 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η ήδη καταγεγραμμένη απόκλιση 1,5 δισ. ευρώ στον εφετινό προϋπολογισμό".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: -15% ο τζίρος στην αγορά. Στο 10,5% το έλλειμμα - Ερχονται νέα μέτρα

"Η υπέρβαση του στόχου για το έλλειμμα του 2010 αναγκάζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 4 δισ. Νέοι φόροι, περικοπές επιδομάτων, ενιαίο μισθολόγιο, οι βασικοί άξονες του νέου 'πακέτου' μέτρων".

ΚΕΡΔΟΣ: Μετά την πιστοποίηση του ελλείμματος στο 10,5% του ΑΕΠ το 2010 τα μέτρα της αναθεώρησης

"Νέα δεδομένα ως προς το εύρος των πρόσθετων μέτρων τα οποία θα απαιτηθούν εφέτος για τη δημοσιονομική προσαρμογή δημιουργεί η αναθεώρηση του περυσινού ελλείμματος στα επίπεδα του 10,5% από τη Eurostat έναντι 9,4%, που προέβλεπε η κυβέρνηση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκτός στόχων το έλλειμμα και το χρέος του Δημοσίου

"Υπέρβαση ύψους 2,3 δισ. ευρώ κατέγραψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2010, καθώς, έπειτα από πολλές αναθεωρήσεις, διαμορφώθηκε στο 10,5% του ΑΕΠ, εξέλιξη που φέρνει ισχυρές πιέσεις για τον προϋπολογισμό του 2011 για τη λήψη πρόσθετων διορθωτικών μέτρων, αλλά και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και, κυρίως, των αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ"