02 Μαΐου 2011

Ανόητοι; Ηλίθιοι; Μάλλον επικίνδυνοι...

Για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου τα λόγια δεν είναι αρκετά για να αντικατοπτρίσουν την πραγματικότητα... Σίγουρα πάντως όσα έγιναν θα ξαναγίνουν...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Λήξη συναγερμού για τη γρίπη... μετά από 179 θανάτους και την μούγκα των ΜΜΕ... πάμε γι' άλλα τώρα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiStDqjfPyJ-1OsUNrPixh9lhJT7O5xlczz7fEuEIAhpeUQYCvJ7Gd9RS63exVl2hRYqa9KJTRyIKxWnr45f72_KijqHcAhr6fs4oPb8xwxZNCnaONH2r37SqZwIbOcA6fGIhdOWbERPBs/s1600/1042291_f520.jpgΛήξη συναγερμού και με… τη βούλα για τη γρίπη στη χώρα μας. Σε ανακοίνωσή του το κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι ουσιαστικά βρισκόμαστε "εκτός εποχής γρίπης" καθώς από τις 4 Απριλίου του 2011 δεν έχει δηλωθεί εισαγωγή ασθενούς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Για έκτη συνεχή εβδομάδα η εμφάνιση της γρίπης βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επισημαίνουν οι επιστήμονες, καθώς τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν ανιχνεύτηκε κανένα θετικό δείγμα γρίπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 2010-2011, 368 άτομα νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαιτίας της γρίπης από τους οποίους οκτώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται ακόμη, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 179 θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Απάντηση Φ. Σαχινίδη σε Μ. Γιαννάκη για την επιστροφή της έκτακτης βοήθειας για τις πυρκαγιές του 2007 από όσους δεν έπρεπε να τη λάβουν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLngQhDxBzq5pQWhzpcf1DpovnHNNCkUy5MSQxsp7yQxqJwiHg8lAenOyMXw_NG3XA2sgrnbcFrVIVMJtpCgWciyRMubGX0bo0qmKhoQIvwu_TwLbcsCysyVc4iMvpsDjUcsfrAIs8Uw/s1600/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AD%CF%82.jpgΠίσω θα κληθούν να επιστρέψουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε για τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 όσοι δήλωναν πυρόπληκτοι, αν διαπιστωθεί, από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου ότι κακώς την εισέπραξαν. Αυτό ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης με αφορμή ερώτηση-καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ κ. Μιχάλη Γιαννάκη ότι η κυβέρνηση ζητάει από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τέσσερα χρόνια μετά, από τότε που δόθηκε.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει τον βουλευτή της ΝΔ ότι σε εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον έλεγχο της καταβολής των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που δόθηκαν κατά το έτος 2007, απεστάλησαν από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, ειδοποιήσεις για την υποβολή ή και την συμπλήρωση των προβλεπομένων δικαιολογητικών. "Εφόσον μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών αίρονται οι αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα καταβολής της ενίσχυσης, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο. Οσάκις, όμως, διαπιστώνεται ότι έγιναν πληρωμές χωρίς να συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ή διπλοπληρωμές, ζητείται με καταλογισμό των υπόχρεων η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών ενισχύσεων", ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μιχάλης Γιαννάκης ωστόσο, με ερώτηση που έχει απευθύνει στο Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι "οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, ανέδειξαν στη χώρα μας την έννοια του νέου πατριωτισμού, καθώς η Πολιτεία ενίσχυσε τους πληγέντες με έκτακτη οικονομική βοήθεια". Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι "η προηγούμενη κυβέρνηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πολίτες, έδωσε τη δυνατότητα ενίσχυσης με την υποβολή μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ώστε να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες". Όπως όμως καταγγέλλει "ενώ η πλειοψηφία των πληγέντων ήταν αντάξια της εμπιστοσύνης του κράτους, σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή των ενισχύσεων".

Το ανέκδοτο της ημέρας: "Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έτυχε κανονικής τελετής κηδείας" λένε οι αμερικάνοι... μήπως τον τύλιξαν και με την αμερ. σημαία;

http://www.viceland.com/wp/wp-content/uploads/2009/09/burial_at_sea1.jpgΟ Οσάμα Μπιν Λάντεν έτυχε κανονικής τελετής κηδείας, επί αμερικανικού αεροπλανοφόρου, προτού η σορός του ριφθεί στη θάλασσα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έτυχε κανονικής θρησκευτικής τελετής στη γέφυρα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Καρλ Βίνσον, κατά πλήρη σεβασμό των μουσουλμανικών παραδόσεων προτού η σορός του ριφθεί στην θάλασσα, ανοικτά της Θάλασσας του Ομάν.

"Οι προετοιμασίες για τη ταφή στη θάλασσα ξεκίνησαν στις 1.10 (08.10 ώρα Ελλάδος) και περαιώθηκαν στις 0.20. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες του ισλαμικού τελετουργικού ταφής".

«Η σορός του αποθανόντος πλύθηκε και κατόπιν τυλίχθηκε σε λευκό σάβανο. Η σορός τοποθετήθηκε σε σάκκο και ένας αξιωματικός ανάγνωσε τις προετοιμασμένες ευχές, οι οποίες μεταφράσθηκαν στα αραβικά από κάποιον αραβόφωνο. Μετά την ανάγνωση των ευχών, η σορός τοποθετήθηκε στην ειδική ράμπα, την οποία ανασηκώσαμε και το σώμα του νεκρού γλίστρησε στη θάλασσα", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Όπως τόνισε η ίδια πηγή, η λύση να ταφεί στη θάλασσα ο Μπιν Λάντεν, επελέγη, λόγω της απροθυμίας που ενδέχεται να έδειχναν άλλες χώρες να δεχθούν τη σορό του.

Ως ανεκδοτολογική λεπτομέρεια χαρακτηρίζει την τύχη της σορού του Μπιν Λάντεν επικεφαλής αμερικανικής μουσουλμανικής οργάνωσης.

Το ζήτημα, τι τύχη επιφυλάχθηκε στη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η οποία ερρίφθη στη θάλασσα, αποτελεί μία «ανεκδοτολογική λεπτομέρεια», τόνισε σήμερα επικεφαλής μίας από τις κυριότερες μουσουλμανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, αντιδρώντας στην πολεμική που ξεσήκωσαν άλλες ισλαμικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο Νιχάντ Αουάντ, διευθυντής του Συμβουλίου για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις (CAIR) τόνισε πως «έχουν εγερθεί πολλά ερωτήματα εκ του γεγονότος της ρίψης της σορού του ηγέτη της Αλ Κάιντα στη θάλασσα».

«Είναι μία ανεκδοτολογική λεπτομέρεια. Το πιο σημαντικό είναι πως εξοντώθηκε αυτός ο τρομοκράτης», δήλωσε ο Αουάντ, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειες «για να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και το Ιράκ». «Η δικαιοσύνη αποδόθηκε», πρόσθεσε.

«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ουδέποτε αντιπροσώπευσε την δική μας ισλαμική κοινότητα, ή τους Μουσουλμάνους. Εμείς συντασσόμαστε με τους συμπατριώτες μας υποδεχόμενοι με ικανοποίηση την εξόντωσή του ως μίας απειλής κατά της χώρας μας και του κόσμου ολόκληρου», δήλωσε ο Αουάντ.

«Εξόν ότι σκότωσε χιλιάδες Αμερικανούς στις 11 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος και η Αλ Κάιντα έχουν σκοτώσει αμέτρητους αθώους μουσουλμάνους», τόνισε ο ίδιος.

Όπως δήλωσε σήμερα από το Κάιρο στέλεχος του Αλ Αζχάρ, του μεγαλύτερου σουνιτικού θρησκευτικού θεσμού, το Ισλάμ αντιτίθεται στην ταφή στη θάλασσα.

Έτοιμοι να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ζωντανό ήσαν οι Αμερικάνοι... αλλά τους γλύστρισε η σκανδάλη-Επιβεβαίωσε την ταυτότητά του το test DNA

http://www.navy.org/images/US_Navy_SEALs_in_from_water.jpgΗ μονάδα των αμερικανών κομάντο που επιχείρησε την επιδρομή κατά της έπαυλης στο Πακιστάν, στην οποία είχε καταφύγει ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν «έτοιμη» να τον συλλάβει ζωντανό σε περίπτωση που αυτός δεχόταν να παραδοθεί, εκμυστηρεύθηκε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν συνέλαβαν κανέναν αιχμάλωτο» κατά την επιχείρησή τους στην πακιστανική έπαυλη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Όπως δήλωσε οι μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν πλήθος υλικού που συνελέγη από την έπαυλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η εισβολή.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ δεν ειδοποίησαν κανέναν από τους εταίρους τους για το πού βρισκόταν το κρησφύγετο του Ομπάμα πριν την επιχείρηση, που κατέληξε στην εξόντωσή του, και όπως φαίνεται το Πακιστάν αγνοούσε πού βρισκόταν η τοποθεσία αυτή.

"Η επιχείρηση αυτή ήταν μονομερώς αμερικανική. Δεν είχαμε ειδοποιήσει εκ των προτέρων κανέναν από τους εταίρους μας στη μάχη κατά τη τρομοκρατίας", τόνισε.

Ανώτερο στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επίσης μη θέλοντας να κατονομαστεί, είχε δηλώσει επίσης πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι Πακιστανοί γνώριζαν πως ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν στο συγκρότημα του Αμποταμπάντ.

Τα τεστ του DNA στο σώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν έδειξαν μια σχεδόν κατά 100% ταύτιση με τους συγγενείς του

Τα τεστ του DNA στο σώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν έδειξαν μια σχεδόν κατά 100% ταύτιση με τους συγγενείς του, και μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η σύζυγός του, προσδιόρισε την ταυτότητα του κατονομάζοντάς τον, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανεξετάζουν τώρα μια μεγάλη κρύπτη με υλικά που κατασχέθηκαν στο κτιριακό συγκρότημα στο Πακιστάν, όπου οι δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν τον Μπιν Λάναεν, δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμία στους δημοσιογράφους.

"Αυτά τα υλικά εξετάζονται και αναλύονται τώρα από μια ειδική ομάδα εργασίας η οποία σχηματίστηκε στην CIA...λαμβανομένου υπόψη του όγκου των υλικών που συλλέχθηκαν στο χώρο όπου έγινε η επιδρομή", σημείωσε ο αξιωματούχος.

Αυστρία: Ο Α. Γκιούλ επισημαίνει τα αμοιβαία οφέλη που θα προέκυπταν για τις δύο πλευρές, από την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαική Ενωση

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1009649_b.jpgΤην πεποίθησή του πως και οι δύο πλευρές θα έβγαιναν κερδισμένες από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ κατά τις σημερινές συνομιλίες του με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, στη Βιέννη, όπου έφτασε το μεσημέρι για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη ενός αρχηγού του τουρκικού κράτους στην Αυστρία εδώ και δεκατρία χρόνια.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο προέδρων, μετά τις συνομιλίες τους, ο κ. Γκιούλ, εκφράζοντας κριτική στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει προσχωρήσει στην Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ αλλά δεν είναι μέλος της, ζήτησε διευκολύνσεις στο θέμα θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες, ενώ παρέπεμψε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του και στο γεγονός ότι η Τουρκία πληροί τα κριτήρια του Μάαστριχτ σε ότι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Σε σχέση με τα προβλήματα ενσωμάτωσης στην αυστριακή κοινωνία, μεταναστών με τουρκικές ρίζες, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να υπάρξουν κοινές προσπάθειες για την επίλυσή τους και, καλώντας τους συμπατριώτες του να μάθουν τη γερμανική γλώσσα ώστε να έχουν «δύο μητρικές γλώσσες» και να αποτελέσουν τη γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός από μέρους των στους ισχύοντες κανονισμούς στην Αυστρία.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο Αυστριακός πρόεδρος τόνισε πως πρόκειται για «δύσκολες διαπραγματεύσεις», οι οποίες όμως έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από την ΕΕ και οι οποίες θα πρέπει να είναι «ανοικτές και δίκαιες», χωρίς κανείς να μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμά τους, το οποίο, όπως σημείωσε, για συνταγματικούς λόγους, θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα στην Αυστρία, στη βάση σχετικής απόφασης των κοινοβουλευτικών της κομμάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ανταποδίδει την επίσκεψη του προέδρου Φίσερ στην Τουρκία τον Μάιο του 2008, είχε το απόγευμα συνομιλίες με την πρόεδρο της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δημαρχείο της αυστριακής πρωτεύουσας, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο και κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο κ. Φίσερ.

Αύριο το πρωί οι κ.κ. Γκιούλ και Φίσερ θα συμμετάσχουν στο Αυστροτουρκικό Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή κορυφαίων οικονομικών παραγόντων των δύο χωρών στο Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας, ενώ το μεσημέρι ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Οι δύο πρόεδροι θα μεταβούν το απόγευμα στην πόλη Σάλτσμπουργκ, όπου θα τους υποδεχτεί επίσημα η κυβερνήτης του ομώνυμου ομόσπονδου κρατιδίου, Γκάμπι Μπουργκστάλερ, ενώ την Τετάρτη προβλέπεται επίσκεψη των δύο προέδρων στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Αυστριακός μουσουργός Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ καθώς και του Κάστρου της πόλης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης Γκιούλ στην Αυστρία, τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης δίνουν ευρεία δημοσιότητα στις αυστροτουρκικές σχέσεις, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, αλλά και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και στις σχετικές αυστριακές επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί ήδη στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία τον Οκτώβριο του 2005, όταν η επίσημη Βιέννη επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή σε μια διατύπωση πως οι διαπραγματεύσεις συνιστούν ανοικτή διαδικασία για το αποτέλεσμα των οποίων δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων.

Η Βιέννη ζητούσε και ζητά μόνον μια προνομιακή σχέση για την Τουρκία, αντί της πλήρους ένταξης και τα πέντε κόμματα της αυστριακής Βουλής συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να έχουν τον τελευταίο λόγο.

Στα δημοσιεύματα επισημαίνεται πως οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν εντατικοποιηθεί και οι αυστριακές εταιρείες επενδύουν μαζικά στην Τουρκία, αλλά σε πολιτικό επίπεδο τηρούνται αποστάσεις. Σημειώνεται σχετικά, ότι το κριτήριο της «ανοιχτής διαδικασίας» που προτάσσει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόοδος σε σχέση με το κριτήριο της «ικανότητας αποδοχής νέων μελών» της ΕΕ, που πρότασσε η προκάτοχός του, Ούρσουλα Πλάσνικ, η οποία στον ολονύκτιο μαραθώνιο στο Λουξεμβούργο τον Οκτώβριο του 2005, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει το «τρένο της ένταξης».

Στα δημοσιεύματα δίνεται επίσης βαρύτητα στον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας που χαρακτηρίζεται ως γέφυρα προς τις χώρες με μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και ως χώρα με προοπτικές ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Γίνεται ακόμη λόγος για τις επενδύσεις αυστριακών επιχειρήσεων στην Τουρκία, ενώ τονίζεται ότι ειδικά για την αυστριακή κρατική πετρελαϊκή εταιρεία ΟΜV η Τουρκία αποτελεί την τρίτη σημαντικότερη αγορά, μετά την ίδια την Αυστρία και τη Ρουμανία.

Κριτική στην κυβέρνηση από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον εκπρόσωπο τύπου Γιάννη Μιχελάκη

http://x.pstatic.gr/media/n/i/4/4012/18441.jpgΕπίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως με την πολιτική της εξουθενώνει το λαό και βαθαίνει την ύφεση, εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά τη συνεδρίαση του Διαγραμματικού Οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνήλθε ενόψει της παρουσίασης του επικαιροποιημένου προγράμματος του κόμματος για την έξοδο από την κρίση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ζάππειο, ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να παρουσιάσει, εντός των ημερών, τη στρατηγική της για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη νέα οικονομική της πρόταση.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, την υλοποίηση ενός σημαντικού προγράμματος ενημέρωσης των πολιτών, στο οποίο θα συμμετέχουν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη της Κ.Ο., τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και τα περιφερειακά στελέχη. Το πρόγραμμα αυτό, όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος, "θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ανακοίνωση των προτάσεών μας από τον πρόεδρο του κόμματός Α. Σαμαρά.

Την ίδια ώρα τα όσα είπε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ. Ο Γιάννης Μιχελάκης σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας και της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, η οποία παίρνει πλέον μορφή χιονοστιβάδας.

"Μετά τις συνεντεύξεις κορυφαίων υπουργών, που μιλούν για αρρυθμίες, αδεξιότητες και καθυστερήσεις, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης δήλωσε σήμερα, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ότι:“η κυβέρνηση δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει”, “ο ανασχηματισμός ήταν για τα πανηγύρια” και “τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ”", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος υποστήριξε πως "σήμερα τα όσα έλεγε η ΝΔ όλο το τελευταίο διάστημα τα υιοθετούν και τα εκφράζουν δημόσια, με βαρύτατους μάλιστα χαρακτηρισμούς, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

Το FBI έκλεισε την υπόθεση του "μακαρίτη" Μπιν Λάντεν

Ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο είναι πλέον νεκρός και το FBI άλλαξε αμέσως τον σχετικό κατάλογο.

Το FBI η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία άλλαξε αμέσως σήμερα, μετά την αναγγελία του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον κατάλογο με "τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο" όπου ο νεκρός ηγέτης της Αλ Κάιντα κατείχε την πρώτη θέση.

Στην ιστοσελίδα του FBI η φωτογραφία του Μπιν Λάντεν φέρει πλέον μια κόκκινη ταινία επάνω της που αναγράφει "αποθανών" ή μακαρίτης :).

Η αμοιβή των "25 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν" δείχνει και τη σημασία που έδιναν οι αρχές για τη σύλληψή του.

Σε ανακοίνωσή του το FBI συγχαίρει τους επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που "εργάστηκαν χωρίς διακοπή για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα".

Βίντεο απ' το κρησφύγετο του Osama Bin Laden στο Πακιστάν-Δορυφορικές φώτο του σπιτιού

Το σπίτι είναι άνω κάτω ενώ υπάρχουν αίματα παντού:


Δορυφορικές φώτο από την περιοχή:

Στα 500 μέτρα από το σπίτι όπου έμενε ο Μπιν Λάντεν τα τελευταία χρόνια υπήρχε κέντρο εκπαίδευσης αξιωματικών του Πακιστανικού Στρατού (δίπλα από την κάτω αριστερή γωνία της λευκής ετικέτας, τα κτίρια με τις μπλέ οροφές)!!!!



Λίγο πιο πέρα υπήρχε και Αστυνομικό Τμήμα :))





ΑΡΓΟΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ ΤΗ ΝΑΤΑΣΑ!

Από το fimotro που επιτέλους βρήκε το φως του και υπερασπίζεται τον Καραμανλή:

ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ ΤΗ ΝΑΤΑΣΑ!
ΕΒΓΑΛΑΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ...

Μπορεί η Ν.Δ. να εκσυγχρονίστηκε μεταφέροντας τα γραφεία της στο υπερσύγχρονο κτίριο της Συγγρού, κάποιοι, όμως, μόνιμοι υπάλληλοι στα γαλάζια γραφεία της Ν.Δ. δεν έχουν κόψει το χόμπι του... κουτσομπολιού. Από τους επαγγελματίες...

ανεπάγγελτους που όλη μέρα ξύνουν τα νύχια τους [και όχι μόνο], δεν ξέφυγε της προσοχής τους το νέο λουκ και κυρίως το νέο κούρεμα της Νατάσας Καραμανλή, έτσι όπως αυτή εμφανίστηκε το Σάββατο της Ανάστασης σε εκκλησία του Δολού Ιωαννίνων. Οι κουτσομπόλες της Συγγρού, είχαν βγάλει φωτοτυπίες με τις φωτογραφίες της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα και τις σχολίαζαν από γραφείο σε γραφείο! Ευτυχώς, εκεί στην Συγγρού δεν έχουν όλοι την ίδια νοοτροπία. Την έχουν πολλοί όμως...

Πες τα Γιάννη γιατί άμα τα λέμε εμείς μας λένε εγκάθετους :)

Πάλι καλά που δεν μας πήραν και κάποιο υποβρύχιο....

Μπάτε σκύλοι αλέστε !!!
Κλοπή υλικών σε Μονάδα του Ναυτικού....

Μου αρέσει που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ ...ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών...

Και για να μην ξεχνάμε αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό κλοπής στο Ναυτικό, μέσα σε δυο μήνες.

Πάλι καλά που δεν μας πήραν και κάποιο υποβρύχιο.....

Παπακωνσταντίνου: Θα δημοσιοποιήσω λίστα μεγολοφειλετών του δημοσίου... που δεν θα μπορεί να τη διαβάσει ούτε ο Τσάκ Νόρρις

http://www.e-orfeas.gr/images/stories/2008/discography/papakwnstantinou_lyra_2.jpgΓια να φανταστείτε την προχειροδουλειά και τον ερασιτεχνισμό που κυριαρχεί στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, προσέξτε το εξής:

Στη σημερινή συνέντευξη Παπακωνσταντίνου, όπου ανακοίνωσε τα πολυδιαφημισμένα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα δημοσιεύσει σε τρεις μήνες τη λίστα των μεγαλοφειλετών του δημοσίου... ξέρετε αυτών που πήγε να τους χαρίσει τα χρωστούμενα αλλά τον έπιασαν στα πράσα στη Βουλή και απέσυρε την τροπολογία, τον περασμένο Δεκέμβρη...
ΑΛΛΑ «αυτό θα γίνει στο βαθμό που επιτρέπει το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της χώρας»...

Προετοιμάζονται εδώ και μέρες για τις σημερινές ανακοινώσεις και ουσιαστικά βγαίνει και λέει ότι δεν ξέρει αν επιτρέπεται να δημοσιεύσει τη λίστα των μεγαλοφειλετών του δημοσίου!!!

Καλά ολόκληρο υπουργείο δεν έχει έναν άνθρωπο, νομικό, να τους πει αν επιτρέπεται; Ολόκληρο υπουργείο δεν μπορεί να στείλει ένα ερώτημα στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, να ρωτήσει αν επιτρέπεται;

Πότε περιμένει να δει αν το το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων; Τι τον εμπόδιζε να δει μέχρι τώρα αν επιτρέπεται; Αφού δεν ξέρει αν επιτρέπεται πως λέει ότι θα ανακοινώσει ονόματα σε 3 μήνες; Αν δεν επιτρέπεται να ανακοινώσει ονόματα τι σόι λίστα θα δημοσιοποιήσει; Ο Επιχειρηματίας Α χρωστάει το ποσό Χ και ο επιχειρηματίας Β το ποσό Υ το σύνολο είναι Χ+Υ=Ζ;

Μήπως σκέφτεται να δημοσιοποιήσει καμία λίστα
που θα μπορεί να τη διαβάσει μόνο ο Τσάκ Νόρρις;


Διαβάστε και την είδηση:

Λίστες με ονόματα Ελλήνων, που διαθέτουν μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, και ειδικά σε συγκεκριμένη χώρα, έχει το υπουργείο Οικονομικών
και πρόκειται να διενεργηθούν διασταυρώσεις για το εάν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής. Ερωτηθείς, δε, εάν στις λίστες συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί και για ποια ποσά, ο υπουργός δήλωσε "μην περιμένετε δράκους".

Ο υπουργός, προανήγγειλε, επίσης, τη δημοσιοποίηση καταλόγων με φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, άνω του ενός έτους και άνω των 150.000 ευρώ. Ενώ, η δημοσιοποίηση καταλόγων με φοροφυγάδες, θα γίνει στο βαθμό που επιτρέπει το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, σε περίπου 1,5 μήνα από σήμερα θα είναι έτοιμη η "κάρτα αποδείξεων", που θα απαλλάσσει τον φορολογούμενο από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων δαπανών. Παράλληλα, το υπουργείο επιθυμεί να προχωρήσει σε πρόγραμμα on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Εξάλλου, μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει και το πρόγραμμα συγχώνευσης ή και κατάργησης των 200 από τις 289 Εφορίες που υπάρχουν στη χώρα, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 3.000 υπαλλήλων τους (2.500 εφοριακοί και 500 διοικητικοί υπάλληλοι).

Με βάση τις έως τώρα μελέτες, που υπολογίζουν την παραοικονομία στην Ελλάδα σε 25%- 35% του ΑΕΠ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι από τη φοροδιαφυγή χάνονται 10- 15 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια σε περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Για να επιτύχει αυτό, πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν νέου κατηγορηματικός ότι "δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση, δεν πρόκειται να υπάρξει "κούρεμα" του δημοσίου χρέους". Ενώ, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι σε ένα μεταγενέστερο διάστημα θα δούμε την καλύτερη διευθέτηση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Κουτρουμάνης για τη νέα επιτυχία του ΠΑΣΟΚ: Μειώνονται τα έσοδα του ΙΚΑ...

Κουτρουμάνης σήμερα στη ΝΕΤ:

«Τα έσοδα μειώνονται στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο ΙΚΑ λόγω των ατομικών συμβάσεων. Εκείνο που φαίνεται να δημιουργεί το πρόβλημα δεν είναι οι επιχειρησιακές, αλλά οι ατομικές συμβάσεις, οι οποίες υπογράφονται.

Πολλές φορές οι εργαζόμενοι υποκύπτουν στις πιέσεις των επιχειρήσεων και υπάρχουν μειώσεις στους μισθούς των Ελλήνων, οι οποίες μειώσεις φαίνονται ήδη στα έσοδα του ΙΚΑ, δηλαδή ο προηγούμενος χρόνος έκλεισε με μια μείωση της τάξης του 6% των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Δεν πειράζει φίλε! Η Λούκα εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λέει ότι πρέπει να υπάρξουν μειώσεις μισθών για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων...

Αφού κανείς σας δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στην τρόϊκα ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι ολίγον τι λαμόγια και ότι εξοικονομήσουν από μισθούς θα τα βάλουν στην τσέπη αντί να μειώσουν τις τιμές τους... τώρα λουστείτε τα σαν ερασιτέχνες...

Στερνή μας γνώση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitBjpGTWR37Ul5n8zAwjTDC9GwsH020S7durBGoqkcXt-qBAdZT-6zy0YdDe9XEGcHMLHLBdJpjOcRL-HGS_5lbYUKpHCaPzKBqgBsMQ2-F23oCK7UtROhgkMn-StrM4NlXWLlXgK2ftQ/s320/B_A_kokkinos.jpgΗ κυβέρνηση Καραμανλή είχε συμφωνήσει με τον κ. Αλμούνια το «πάγωμα» των μισθών και συντάξεων για μια τριετία και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών κατά 30% τουλάχιστον, προς αντιμετώπιση της κρίσεως. Η Ελλάδα τότε δεν είχε πρόβλημα δανεισμού. Η ρευστότητα των Τραπεζών είχε εξασφαλισθεί με 28 δις ευρώ του ελληνικού δημοσίου. Και τα επιτόκια της αγοράς δεν ήσαν υπέρογκα. Αν η εκ των εκλογών κυβέρνηση δανειζόταν αμέσως το αναγκαίο ποσό, όπως έγραψε και ο Άγγλος πρωθυπουργός κ. Μπράουν, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει τη σταδιακή μείωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματός της.

Αλλ’ ο ελληνικός λαός παραπλανήθηκε από τις απατηλές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν τον είχαν νουθετήσει οι διαψεύσεις άλλων ομοίων του παρελθόντος. Ο κ. Παπανδρέου, εγνώριζε την αληθή οικονομική κατάσταση της χώρας, τόσο από τον κ. Αλμούνια, όσο και από τις εκθέσεις του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος. Εν τούτοις, διαβεβαίωνε τον λαό ψευδώς, ότι «υπάρχουν χρήματα» και ότι θα δώσει αύξηση μισθών και συντάξεων, ίση με το ποσοστό του πληθωρισμού. Καταφερόταν δε κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα μέτρα που θα επέβαλλε. Και ακόμη – κάτι που τα ΜΜΕ λησμόνησαν εύκολα – έλεγε ότι σε εκατό ημέρες η Ελλάδα θα άλλαζε ριζικά επί το καλύτερο σε όλους τους τομείς!

Και άλλαξε πράγματι. Αλλά επί το δραματικότερο. Τις εκατό πρώτες ημέρες ο κ. Παπανδρέου δεν δανείσθηκε τα αναγκαία χρήματα για τη χώρα. Ούτε έλαβε τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού των δημοσίων δαπανών και αναπτύξεως της οικονομίας. Προέβη σε δηλώσεις διασυρμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στο εξωτερικό. Δια του «Καλλικράτη» προώθησε δαπανηρή συγκέντρωση και όχι αποκέντρωση της τοπικής αυτοδιοικήσεως. Και περιήγαγε την οικονομία σε προϊούσα ύφεση, δια της ευκόλου λύσεως της μειώσεως μισθών και συντάξεων και της επιπολαίας αυξήσεως όλων των φορολογιών, ενώ απέφυγε κάθε λογική ιεράρχηση των δαπανών.

Την ώρα που περιέκοπτε βασικές δαπάνες των νοσοκομείων, διέθεσε 4.000.000 ευρώ σε ΜΚΟ γυναικών για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων. Ανέλαβε την εξόφληση οφειλής του Μεγάρου Μουσικής 95 εκατ. ευρώ, πλέον τόκων. Επιχορήγησε δε, δια του γενικού γραμματέως Μακεδονίας – Θράκης την μονή Βατοπαιδίου, με 345 χιλιάδες ευρώ (εφημερίδα «Δημοκρατία» 26.02.2011). Και αύξησε τις επιτροπές της Βουλής στις οποίες η συμμετοχή των βουλευτών αμείβεται ιδιαιτέρως, με συνέπεια η μείωση των αποδοχών τους να υπερκαλυφθεί.

Υπήγαγε τη χώρα στο ΔΝΤ, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αυτό θα ήταν ολέθριο, γιατί θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες στην οικονομία της πατρίδος μας. Επέβαλε το «μνημόνιο». Δι’ αυτού η Ελλάδα δανειζόταν 115 δις ευρώ εντόκως προς 5,2% για τρία έτη. Αν και είναι λογικώς αδύνατο να επιστρέψει το ποσό αυτό στον χρόνο τούτο. Εν τούτοις η κυβέρνηση επιμένει, πως θα τηρηθούν οι όροι του μνημονίου, όταν η παραγωγική μηχανή της χώρας έφθασε στο ναδίρ, οι εισπράξεις του δημοσίου είναι μικρότερες των προϋπολογισθεισών και η αδράνεια των κυβερνώντων έχει υπερβεί εκείνη των προηγηθέντων.

Κατά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η πλειονότητα του ελληνικού λαού πιστεύει ότι ο κ. πρωθυπουργός μας υπήγαγε στο ΔΝΤ κατόπιν έξωθεν σχεδίου. Τα στηρίζοντα την κυβέρνηση «παπαγαλάκια» αποδοκιμάζουν αυτή την εκδοχή. Όμως και αυτός ο δημοσιογράφος Ζακ Κατρμέρ, ομιλών στο γαλλικό ινστιτούτο, είπε, ότι: «Η Ελλάδα της φαυλοκρατίας και του πελατειακού συστήματος υπήρξε ο δούρειος ίππος, για την πιθανή καταστροφή του ευρώ» (Αθαν. Παπανδρόπουλος «Εστία» 28-02-2011).

Η κυβέρνηση είχε αποτύχει σε όλους τους τομείς περισσότερο δε σ’ αυτόν της δημοσίας τάξεως (διαπράττονται 1-2 δολοφονίες, άνω των 15 ληστειών και άνω των 250 διαρρήξεων ημερησίως, κατά τον εκπρόσωπο της αστυνομικών). Η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη. Οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται ότι ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Αλλά ενώ οι πολίτες φοβούνται τους εγκληματίες, οι πολιτικοί τρέμουν τους αγανακτισμένους πολίτες!

Ουσιώδη βοήθεια για την έξοδο της χώρας από το χάρος θα προσέφεραν οι αναμενόμενες αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αν έλεγαν το ορθό, ότι οι δεσμεύσεις του Μνημονίου και οι περικοπές μισθών και συντάξεων είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα. Θα αποτελούσαν ένα σπουδαίο διαπραγματευτικό επιχείρημα για την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει ένα επιθυμητό διακανονισμό των οφειλών μας και του χρόνου εξοφλήσεώς τους.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=67720

Σε αργία ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου

http://www.eklogika.gr/uploads/files/Dimarxoi/pieria_diou_olympos-papathanasiou_giwrgos.jpgΣε αργία τίθεται ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου, για τη συμμετοχή του σε υπόθεση πώλησης αδρανών υλικών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος στον πρώην Δήμο Λιτοχώρου.

«Ο κ. Παπαθανασίου τίθεται σε αργία καθώς έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο για πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του όταν ήταν δήμαρχος στο Λιτόχωρο» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Σώκος και διευκρίνισε ότι «η σχετική απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που προβλέπει να τίθεται σε αργία ένας αιρετός όταν παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου, με γραπτή του δήλωση, επισημαίνει ότι θα προσβάλλει νομικά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, δηλώνει ότι θα αποδειχθεί σύντομα η αθωότητά του και γνωστοποιεί ότι έχει ζητήσει την επίσπευση της δίκης του που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2011.

«Θεωρώ άδικη την απόφαση αφού χωρίς να δικαστώ τίθεμαι σε αργία, από τη στιγμή που κάποιοι άλλοι με δύο καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων παραμένουν στη θέση τους χωρίς να τους έχει επιβληθεί ως τώρα καμία ποινή αργίας» σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου.

Στο μεταξύ, με αφορμή την απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για την πράξη της παράβασης καθήκοντος, ο κ. Σώκος επισήμανε: «ο κ. Ψωμιάδης θα έπρεπε να είχε τεθεί σε αργία από τη στιγμή που είχε δικαστεί πρωτοδίκως. Αυτό δεν έγινε και τώρα υπάρχει μια τελεσίδικη καταδίκη. Όταν καθαρογραφεί θα ξέρουμε τι θα κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσουμε το νόμο».

Τι συμβαίνει στη Συρία;

Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει στην Συρία, αλλά ας δούμε και μια διαφορετική μαρτυρία ενός Ρώσου που υποστηρίζει ότι στην Συρία η κατάσταση δεν είναι όπως μας μεταδίδουν τα ΜΜΕ. (μετάφραση από Russia Today)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ενώ οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν την κατάσταση στην Συρία ως μια μαζική δημόσια εξέγερση που καταπνίγεται βάναυσα από την δικτατορική κυβέρνηση, τα γεγονότα προβάλλονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτούς που ζουν εκεί.

Η Anhar Kochneva είναι διευθύντρια μιας τουριστικής εταιρείας με έδρα την Μόσχα που ειδικεύεται στην Μέση Ανατολή. Ταξιδεύει συχνά στην Συρία και έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους στην περιοχή. Μοιράστηκε αυτά που τις λένε οι γνωστοί της για το πώς ξεκίνησε η αναταραχή και ποιοι ευθύνονται για την εξάπλωση της βίας.

-Τι συμβαίνει στην Συρία; Τι έχετε δει και τι λένε οι Σύριοι;

- Με όσους έχω έρθει σε επαφή κανείς δεν υποστηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις. Είδα ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, πλούσιους και φτωχούς να οδηγούν έχοντας στα αυτοκίνητά τους φωτογραφίες του προέδρου και να δηλώνουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο και όχι στην εξέγερση.

Είδα πολλούς νέους να περπατούν ή να οδηγούν κρατώντας σημαίες της Συρίας.

Στις 29 Μαρτίου είδα ένα συλλαλητήριο στην πόλη Hama να υποστηρίζει τον πρόεδρο.Υπήρχαν πολλές χιλιάδες ανδρών και γυναικών με παιδιά, ολόκληρες οικογένειες. Οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει από ανθρώπους. Σοκαρίστηκα όταν είδα στο Αλ Τζαζίρα να παρουσιάζονται διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου σαν να ήταν διαμαρτυρίες εναντίον του. Την ίδια έκπληξη ένιωσα όταν είδα σε ισραηλινά sites βίντεο και φωτογραφίες από συλλαλητήρια συμπαράστασης στην κυβέρνηση ,να παρουσιάζονται με σχόλια λέγοντας ότι είναι αντίπαλοι του καθεστώτος.

-Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης λένε για μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

-Υπάρχει μια παραπληροφόρηση για το τι συμβαίνει. Την 1η Απριλίου τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Δαμασκό. Δεν συνέβη ποτέ, δεν το είδα, δεν το έκαναν οι ντόπιοι.
Στις 16 Απριλίου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έγραψε ότι 50 χιλιάδες αντίπαλοι του καθεστώτος βγήκαν στους δρόμους της Δαμασκού, και ότι διαλύθηκαν με δακρυγόνα και γκλοπ. Οι κάτοικοι της Δαμασκού δεν είδαν καμιά τέτοια διαδήλωση. Πώς θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο;. Πόσοι αστυνομικοί θα χρειάζονταν για να το διαλύσουν; Και πώς κανείς δεν το είδε, εκτός από το Reuters; Πεντακόσια άτομα στους δρόμους της Δαμασκού είναι ένα μεγάλο πλήθος. Το Reuters μεταδίδουν το υλικό τους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ένα ψέμα και στη συνέχεια αυτό το ψέμα είναι σαν μια χιονόμπαλα δημιουργώντας μια πλαστή πραγματικότητα, δημιουργώντας φήμες και εικασίες.
Οι άνθρωποι στη Συρία παρακολουθούν το βίντεο. Τι βλέπουν; Μια εικόνα που προέρχεται από την Υεμένη. Μια εικόνα που προέρχεται από την Αίγυπτο. Μια εικόνα που προέρχεται από τη Συρία. Αλλά οι εικόνες όλων των ανθρώπων δείχνουν ντυμένοι με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι στη Συρία μπορούν να ξεχωρίσουν τους συμπατριώτες τους από τους γείτονές τους - από τα πρόσωπά τους και τα ρούχα τους.

Στο διαδίκτυο εμφανίζονται ερασιτεχνικά βίντεο από τις λεγόμενες ταραχές που γίνονται. Υπάρχει ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και τίποτα δεν συμβαίνει γύρω. Και υπάρχει ένα άτομο που στέκεται δίπλα του πετώντας πέτρες. Και οι άνθρωποι γύρω τραβάτε φωτογραφίες.

Υπάρχουν βίντεο που υποστήρίζουν ότι είναι από την Συρία αλλά στην πραγματικότητα προέρχονται από τον Λίβανο, την Τρίπολη ή από ταραχές στο Ιράκ. Σήμερα, πολλοί νέοι άοπλοι αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί. Η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης τους παρουσιάζει αμέσως ως θύματα του καθεστώτος. Επαναλαμβάνω, οι αστυνομικοί είναι άοπλοι. Η συριακή αστυνομία δεν είναι πάρα πολύ καλή με τα όπλα, γιατί δεν υπάρχει παρόμοια εμπειρία.. Αλλά οι νεοσύλλεκτοι αστυνομικοί που σκοτώνονται εμφανίζονται είτε ως διαδηλωτές είτε ως αστυνομικοί που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν συμπατριώτες. Φαίνεται να ισχύει αυτό που έλεγε ο Γκαίμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο πιο εύκολα μπορούν να το πιστέψουν.

-Αλλά γιατί οι αστυνομικοί πεθαίνουν αφού δεν υπάρχουν μαζικές διαμαρτυρίες;

- Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν επειδή πυροβολήθηκαν από εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι άοπλοι.

- Ποιος πυροβολεί αστυνομικούς;

-Λένε πολλά γι 'αυτό στη Συρία. Οι φήμες λένε πως εκπαιδευμένοι κομάντος ήρθαν από το Ιράκ. Οι άνθρωποι στη Συρία γνωρίζουν καλά ότι ΗΠΑ στο κατεχόμενο Ιράκ σχηματίστηκε ειδικά τάγματα εκεί από τις ΗΠΑ. Σκοτώνουν ανθρώπους, ανακατεύονται με τις συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών, καθώς και μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Ανατινάζουν δρόμους, αγορές, τζαμιά και εκκλησίες. Οι εν λόγω τρομοκρατικές επιθέσεις στοχεύουν αμάχους παρά το κατοχικό καθεστώς.

Δεν πάει πολύς καιρός που έπιασαν τρεις τέτοιους κομάντος στα προάστια της Δαμασκού. Αποδείχθηκε ότι ήταν Ιρακινοί.

Οι κατά καιρούς συλληφθέντες είτε αποδεικνύονται Ιρακινοί, είτε παραδέχονται ότι είχαν πληρώθεί . Τέτοιες μαχητές συνελήφθησαν στην Deraa και Λατάκεια. Είχαν όπλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ.

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Μετά Χριστό προφήτης ο Ιερώνυμος: Μετά από μερικές εβδομάδες θυμήθηκε να αντιδράσει στις αλλαγές της Αννούλας για τα Θρησκευτικά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj8Bu98ik52KtMdIxHzatRuHD60TYM34sSo3cjMWuh80Z5WQfNlVThVvCd7nLAxrlfMBrh_oBr3ISTXXZwtcDp_kgHYql44Fpe6GYeVL78y_Hq6d2J0_PSqeQLkkF6InntmISPdhJt_wM/s1600/%CE%98%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%92+%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD.JPGΑντιδρά έντονα η Εκκλησία στις μετατροπές που πρόκειται να γίνουν στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, στα λύκεια.

Οι απόψεις για τα Θρησκευτικά διατυπώθηκαν το περασμένο Σάββατο 30 Απριλίου 2011, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, έπειτα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με θέμα τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Στη συνάντηση προήδρευσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και συμμετείχαν συνοδικοί μητροπολίτες, εκπρόσωποι των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, του Θεολογικού Συνδέσμου «Ο ΚΑΙΡΟΣ», του Παγκρητίου Θεολογικού Συνδέσμου, του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης και των τοπικών παραρτημάτων της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξέθεσαν τις απόψεις τους όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και κατέληξαν ομόφωνα ότι:

α) Ενώ αριθμητικά οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Νέο Λύκειο φαίνεται να παραμένουν οι ίδιες, ουσιαστικά στην πράξη μειώνονται από πέντε σε τρεις υποχρεωτικές ώρες, καθότι προφανώς ο μαθητής της Γ' Λυκείου θα προτιμήσει να επιλέξει κάποιο από τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας που τον ενδιαφέρει, παρά το μάθημα των Θρησκευτικών.

β) Είναι τουλάχιστον παράδοξο το μάθημα των Θρησκευτικών να μετατρέπεται σε μονόωρο στη Β' Λυκείου, σε αντίθεση με την επίσημη πρόταση του υπουργείου Παιδείας διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στην οποία επισημαίνεται ότι τα μονόωρα μαθήματα παύουν να υφίστανται για παιδαγωγικούς και διδακτικούς λόγους.

γ) Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σχετίζεται με θεμελιώδεις μορφωτικές, παιδαγωγικές και ανθρωπιστικές ανάγκες του σύγχρονου μαθητή και πολίτη.

δ) Για τους παραπάνω λόγους θεωρείται απαραίτητη:

- η υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις και για όλους τους μαθητές

- η δίωρη διδασκαλία του σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, στη Γενική και Τεχνική Εκπαίδευση.

ε) Τέλος, εκφράστηκε η εμπιστοσύνη των εκπροσώπων των Θεολογικών Σχολών, Ενώσεων και Συνδέσμων στους μέχρι τώρα χειρισμούς της Ιεράς Συνόδου και ζητήθηκε ομόφωνα τόσο ο αρχιεπίσκοπος όσο και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προς την Πολιτεία για την προώθηση των θέσεων αυτών σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα λύκεια.

Έσκασε μύτη στα διόδια ο Βαξεβάνης με το Audi TT για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του μεροκαματιάρη!!!

Audi TT coupe: το πιο φτηνό, 1800κεκ, κάνει 38.000 και το επόμενο, 2000κεκ, αρχίζει από 55.000 ευρώ και φτάνει μέχρι 101.000 ευρώ... ποιο απ' όλα να οδηγάει άραγε το παιδί του λαού;
Δείτε τις φώτο:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigTZ0ZTg6T32SktbY875QlIddj_VGnx5ZmCR3Fyw-wAwAcTqQeyR361G3MeSwkUl_UNlJXdvEgbKNSAOqY1T850Cieq2dLrJB4se33xwVohGDfUNGrwraXOGCpegJR8WDFjebGBK8JD_s/s1600/2011-audi-tt-front-view.jpg

Ερωτηματικά προκαλεί η πολυτελής, οχυρωμένη "σπηλιά" που "κρυβόταν" ο Μπίν Λάντεν

http://www.spiegel.de/images/image-209451-breitwandaufmacher-fjyg.jpgΟι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν τελικά τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν όχι στα απόκρημνα βουνά της αφγανικής μεθορίου, αλλά σε μία πολυτελή έπαυλη στο θέρετρο Αμποταμπάντ, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ, όπου ζούσε με τη νεότερη σύζυγό του, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Μία μικρή ομάδα κρούσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε επιχείρηση χθες το απόγευμα και έπειτα από συγκρούσεις 40 λεπτών, ο μπιν Λάντεν, ένας από τους γιους του , μία γυναίκα και δύο ακόμη άνδρες- ο αγγελιαφόρος και ο αδελφός του- σκοτώθηκαν.

Οι αμερικανικές δυνάμεις οδηγήθηκαν στο τριώροφο οχυρωμένο κτίριο έπειτα από την παρακολούθηση επί τέσσερα χρόνια ενός από τους πιο έμπιστους αγγελιαφόρους του μπιν Λάντεν, τον οποίο οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ταυτοποίησαν έπειτα από την αναγνώρισή του από συλληφθέντες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

"Κρατούμενοι αναγνώρισαν αυτόν τον άνθρωπο ως έναν από τους λίγους αγγελιαφόρους της αλ Κάιντα που εμπιστευόταν ο μπιν Λάντεν. Δήλωσαν ότι είναι πιθανόν να ζει μαζί ή να προστατεύεται από τον μπιν Λάντεν", δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

Ο μπιν Λάντεν τελικά βρέθηκε, περισσότερο από ενιάμισι χρόνια μετά τις επιθέσεις του 2001 στις ΗΠΑ , αφού οι αρχές ανακάλυψαν τον Αύγουστο του 2010 ότι ο αγγελιαφόρος ζούσε με τον αδελφό του και τις οικογένειές τους σε ένα ασυνήθιστο και πολύ καλά προστατευμένο κτίριο.

Οταν είδαμε το κτίριο όπου ζούσαν οι αδελφοί, σοκαριστήκαμε από αυτό που είδαμε: ένα μοναδικό κτιριακό συγκρότημα", δήλωσε ένας αξιωματούχος.

"Το συμπέρασμα των στοιχείων και των αναλύσεών μας ήταν ότι το συγκρότημα στεγάζει έναν πολύτιμο στόχο" του τρομοκρατικού δικτύου. Οι ειδικοί που εργάζονταν με αυτό το αντικείμενο επί σειρά ετών οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι ο τρομοκράτης που κρύβεται εκεί ήταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν", δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Η κατοικία βρίσκεται στο Αμποταμπάντ, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων βόρεια του Ισλαμαμπάντ, όπου κατοικούν απόστρατοι αξιωματικοί του πακιστανικού στρατού.

Το κτίριο είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο από άλλες κατοικίες, κτισμένο σε οικόπεδο που όταν ανεγέρθηκε το οίκημα, το 2005, ήταν σχετικά απομονωμένο. Τότε, βρισκόταν εκτός του κέντρου του Αμποταμπάντ, στο βάθος ενός χωματόδρομου, αλλά έκτοτε έχουν κτισθεί γύρω του και άλλες κατοικίες.

Το κτίριο περιβαλλόταν από ψηλούς τοίχους με αγκαθωτό σύρμα και εσωτερικοί φράκτες χώριζαν τα επιμέρους οικήματα στο εσωτερικό. Οι κάτοικοι έκαιγαν τα σκουπίδια τους, αντί να τα αφήνουν, όπως οι υπόλοιποι γείτονες στις υπηρεσίες περισυλλογής.

Ελάχιστα παράθυρα έβλεπαν στο εξωτερικό του συγκροτήματος και η ταράτσα περιβαλλόταν από τοίχο ύψους 2,1 μέτρων.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ότι το κτίριο, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, δεν ήταν συνδεδεμένο με τηλεφωνικό δίκτυο και δεν είχε πρόσβαση στο Ιντερνετ. Οι δύο αδελφοί δεν διέθεταν επίσημες πηγές εισοδημάτων.

Οι αμερικανοί αναλυτές διαπίστωσαν ότι και τρίτη οικογένεια ζούσε εκεί μαζί με τους δύο αδελφούς και η ηλικία και η σύνθεσή της ταίριαζε με τους συγγενείς που πίστευαν ότι θα ζούσαν μαζί με τον μπιν Λάντεν.

"Ο,τι είδαμε, τα εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας, το παρελθόν των αδελφών και η συμπεριφορά τους ταίριαζαν με αυτό με το οποίο θεωρούσαμε ότι θα έμοιαζε το κρησφύγετο του μπιν Λάντεν", είπε άλλος αξιωματούχος.

Το Αμποταμπάντ είναι ένα δημοφιλές θέρετρο κτισμένο σε μία κοιλάδα, περιβαλλόμενο από πράσινους λόφους, κοντά στο πακιστανικό Κασμίρ. Ισλαμιστές μαχητές, κυρίως οι ομάδες που δρουν στο ινδικό Κασμίρ, διατηρούσαν στην περιοχή στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Π. Παυλόπουλος: Το "Ζάππειο 2" θα κάνει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις

«Από δω και πέρα, με την πρόταση την οποία θα κάνει ο κύριος Σαμαράς, θα δείτε ποιά θα είναι η διαφορά της ΝΔ τους επόμενους μήνες, γιατί πρέπει να πάμε με τα ταχέα βήματα που έχει επιβάλει ο κύριος Σαμαράς», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αναφερόμενος στις δημοσκοπικές επιδόσεις της ΝΔ και την επικαιροποιημένη πρόταση για την οικονομία, που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Σε ότι αφορά την μετεκλογική πορεία του κόμματος, είπε: «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι γι' αυτό το οποίο συνέβη. Όταν ένα κόμμα έχει υποστεί εκλογική συντριβή, σαν αυτή την οποία υποστήκαμε και καταφέρνει αυτή η παράταξη να μηδενίσει αυτή τη διαφορά, αυτό είναι ένα επίτευγμα, το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική μας, τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση. Πρώτα μηδενίζεις τη διαφορά και ύστερα κερδίζεις το υπόλοιπο».

Συνάντηση Αβραμό-Παναγιωτό με Μπολάνο-Ντούλε για Βορειοηπειρώτες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» και Δήμαρχο Χιμάρας κ. Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και βουλευτή του αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Βαγγέλη Ντούλε, είχαν σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία εν’ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης Κυριακής, καθώς και τα ζητήματα που σχετίζονται με την ελληνική εθνική μειονότητα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ κ. Άγγελος Υψηλάντης.

Γ. Μιχελάκης για την εγκληματικότητα, την κατάσταση στην ΕΛΑΣ, τη βία στα γήπεδα και το μνημόνιο

http://www.athina984.gr/files/news-images/mixelakis_1.jpgΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα κρούσματα βίας, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η ΕΛΑΣ, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα "κρούσματα βίας που αυξάνονται δραματικά" και στην "εγκληματικότητα" που, όπως τόνισε, "βρίσκεται σε έξαρση σε αστικά κέντρα και περιφέρεια", χαρακτήρισε "διαλυμένο" το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως "δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες".

"Η εικόνα αποσύνθεσης, η απουσία συγκροτημένου σχεδίου και ο άκρατος κομματισμός, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΛΑΣ, έκανε λόγο για "εικόνα διάλυσης", κατηγορώντας την κυβέρνηση: "Με αποκλειστική της ευθύνη οι αστυνομικοί καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο και απαιτητικό τους έργο μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δίνοντας, κυριολεκτικά, το αίμα τους", είπε. Και ανέφερε το πρόσφατο παράδειγμα, με τους δύο "άτυχους αστυνομικούς" της ομάδας "Δίας", που, όπως είπε, δεν είχαν "την απαραίτητη αρωγή της Πολιτείας, η οποία φτάνει στο σημείο να δημιουργεί δυσκολίες και να θέτει εμπόδια, με αποτέλεσμα το λειτούργημα του αστυνομικού να απαξιώνεται και να αποτελεί αντικείμενο άδικης κριτικής".

Για τη βία στα γήπεδα

Στην καταδίκη της βίας "από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν εκδηλώνεται όποια αιτία και αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται", προχώρησε η ΝΔ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχελάκης ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης και αρμόδιος τομεάρχης Αθλητισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, προκειμένου να συζητήσουν για το γενικότερο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα.

Για το Μνημόνιο

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή του Μνημονίου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως συνεχίζει να επιλέγει "αδιέξοδες πολιτικές".

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως "οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδεικνύονται αδιέξοδες και τα στελέχη της προσπαθούν να διαφοροποιηθούν αναδεικνύοντας την εικόνα της διάλυσης που τη χαρακτηρίζει", επισημαίνοντας πως "ένα χρόνο μετά οι θέσεις που ανέπτυσσε από την πρώτη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δικαιώνονται στο ακέραιο".

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε τόσο τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου, στην οποία έκανε λόγο για ασυνεννοησίες, καθυστερήσεις και απώλεια πολύτιμου χρόνου, όσο και στη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου που, όπως είπε, διαφοροποιείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύσκεψη Γραμματειών

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ σύσκεψη των επικεφαλής των Γραμματέων της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου. Σκοπός της σύσκεψης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχελάκης, είναι ο συντονισμός των δράσεων των Γραμματειών και η προετοιμασία τους για την προβολή της επικαιροποιημένης πρότασης του κόμματος στο Ζάππειο τις επόμενες μέρες.

Η προεκλογική καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενόψει των φοιτητικών εκλογών, στις 18 Μαίου

http://blog.vasilakism.gr/wp-content/uploads/dapndfk.gifΝα εκφράσουν οι φοιτητές τη δυσαρέσκεια τους για την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, ζητάει η φοιτητική παράταξη της Ν.Δ., η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 18ης Μαίου, ενώ θα καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα Πανεπιστήμια.

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Στράτος Γρομπανόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας είναι «θα είμαι εκεί» και όπως είπε ο κ. Γρομπανόπουλος, «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως η συμμετοχή της δικής μας γενιάς είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από τη μιζέρια και θα μας απαλλάξει από την εθνική κατάθλιψη που μας έχουν επιβάλει».

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αξιοποιεί και το Ιντερνετ στο οποίο έχει αναρτήσει αφίσες με τα πρόσωπα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επικαλείται δηλώσεις τους και γράφει «καλύτερα να κλείνουν στόματα».

Η φοιτητική παράταξη της Ν.Δ. εξετάζει το ενδεχόμενο να οργανώσει προεκλογική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή πολιτικό στέλεχος.

Ο κ. Βαρζτόπουλος συνεχάρη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τη θέση που εξέφρασε σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, λέγοντας ότι πρέπει να «αποασυλοποιηθεί» το Πανεπιστήμιο.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αύριο, 12:00-16:00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων

http://static.madata.gr/files/2010_IMAGES/I/ilektrikos_829038118.jpgΑκινητοποιημένα για πάνω από τέσσερις ώρες θα παραμείνουν αύριο οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, λόγω της στάσης εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται για να κάνουν οι εργαζόμενοι Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.

Ανακοινώσεις Παπακωνσταντίνου: Έλεγχοι, έλεγχοι και κόντρα έλεγχοι... λες και μέχρι σήμερα δεν γινόντουσαν έλεγχοι

Αύξησαν λίγο τα ποσοστά των δειγματολειπτικών ελέγχων, πρόσθεσαν και μερικές κατηγορίες και όλο αυτό το ονόμασαν "εθνικό σχέδιο δράσης καταπολέμησης της φοροδιαφυγής"... Δείτε για τι συσκέπτονταν επί 1,5 χρόνο:

- Προληπτικοί έλεγχοι, στο 6% των επιχειρήσεων σχετικά με την έκδοση αποδείξεων και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

- Έλεγχοι από το γραφείο των ΔΟΥ ή του ΣΔΟΕ στο 30% των επιχειρήσεων.

- Έλεγχοι από 40 συνεργεία σε υποθέσεις φορολογούμενων αυξημένου κινδύνου με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις διασταυρώσεις.

- Συνοπτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που δεν συμμετείχαν στην εθελούσια περαίωση των φορολογικών υποθέσεων. Θα ελεγχθούν έως 8% των φορολογούμενων αυτών.

- Έλεγχοι στο 8% των φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

- Ειδικοί έλεγχοι στο 10% των επιχειρήσεων που απαιτούν ειδική τεχνογνωσία (διαφημιστικές, ηλεκτρονικού εμπορίου κλπ).

- Έλεγχοι για την καταβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε 10.000 φορολογούμενους.

- Ηλεκτρονικοί έλεγχοι στο 40% των μεγάλων επιχειρήσεων από διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα.

- Έλεγχοι μεταφοράς κεφαλαίου στο εξωτερικό με βάση τα στοιχεία των τραπεζών. Θα ελεγχθούν τουλάχιστον το 15% των περιπτώσεων.

- Έμμεσος προσδιορισμός του ΦΠΑ τουλάχιστον στο 20% των επιχειρήσεων που δεν τον αποδίδουν.

- Είσπραξη 200 εκατομμυρίων ευρώ το 2011 μέσω αναγκαστικών μέτρων από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

- Έλεγχοι σε 1.137 μεγάλες επιχειρήσεις και εγκαθίδρυση συστήματος προειδοποίησης και παρακολούθησης όσων παρέλειψαν να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.

Η εφαρμογή του συστήματος αυτού θα γίνει για 145.000 φορολογούμενους το 2011.

- Έλεγχοι σε 1.700 φυσικά πρόσωπα και επιτηδευματίες που απέκρυψαν εισοδήματα από εμπορικού χαρακτήρα αγοραπωλησίες ακινήτων.

- Έλεγχοι στο πόθεν έσχες 150 φυσικών προσώπων που εμφανίζουν μεγάλη διαφορά δηλωθέντος εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.

- Έλεγχοι σε 9.173 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας το 2007.

- Έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα που δεν δήλωσαν τη δαπάνη κτήσης ενός τουλάχιστον ακινήτου καθώς και σε φυσικά πρόσωπα υποκριπτόμενα σε εξωγχώριες εταιρίες.

- Έλεγχοι σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις φόρου προστιθέμενης αξίας και άλλων παρακρατούμενων φόρων. Θα ελεγχθούν 2.000 επιχειρήσεις με στόχο να εισπραχθούν από πρόστιμα περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

- Πεντακόσιοι έλεγχοι σε γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, μηχανικούς, καλλιτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες κατά τους οποίους το εκτιμώμενο ύψος προστίμων και πρόσθετων φόρων, ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ.

- Έλεγχοι σε 1.500 ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών και σκαφών αναψυχής με εκτιμώμενο ύψος ΦΠΑ και άλλων φόρων 300 εκατομμύρια ευρώ.

- Έλεγχοι σε περιπτώσεις επιχειρήσεων με κατασχεθέντα φορολογικά βιβλία και στοιχεία με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 3,5 δισ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε επιχειρήσεις με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 200 εκατομμύρια ευρώ.

- Έλεγχοι σε 100 περιπτώσεις προμηθειών του δημοσίου στους τομείς υγείας και των εξοπλισμών με εκτιμώμενο ύψους προστίμων 100 εκατομ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 9.000 επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 75 εκατ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 2.350 περιπτώσεις διακίνησης προϊόντων που υπόκεινται στον ειδικό φόρο κατανάλωσης με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 135 εκατ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 100 εξωγχώριες εταιρίες που κατέχουν ακίνητα στην Ελλάδα με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 80 εκατ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 150 περιπτώσεις διάπραξης οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 75 εκατ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 200 επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 300 εκατ.ευρώ.

Ο γνωστός Διώτης, από την υπόθεση Τσαλικίδη και τον γιό-σύμβουλο του Χρυσοχοΐδη που πήδηξε από το παράθυρο, ανέλαβε ΓΓ. ΣΔΟΕ

Ο γνωστός εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης ανέλαβε τη θέση του Γιάννη Καπελέρη στο τιμόνι του ΣΔΟΕ, όταν ο δεύτερος τέθηκε Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Πρόκειται για τον αντιεισαγγελέα, επί θητείας του οποίου εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη... εδώ τελειώνουν και τα θετικά στοιχεία του βιογραφικού του και αρχίζουν τα μελανά:

-Ήταν ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την έρευνα της "αυτοκτονίας" του υπαλλήλου της Vodafone Κ. Τσαλικίδη μόλις αποκαλύφθηκε το "σκάνδαλο" των υποκλοπών... την υπόθεση την έβαλε στο αρχείο παρότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα

γιός του είχε "βουτήξει" από τον 7ο όροφο του Υπ. Δημοσίας Τάξης τον Δεκέμβριο του 2009, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Χρυσοχοΐδης τον είχε προσλάβει νομικό σύμβουλό του λίγες μέρες αφού το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία, παρόλο που ο νεαρός δεν διέθετε πτυχίο!!! Η γνωστή υπόθεση που όμως δεν έγινε "σκάνδαλο Διώτη", σε αντιστοιχία με το "σκάνδαλο Ζαχόπουλου", μιας και θάφτηκε από τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ

Τέλος να θυμίσουμε ότι ο κ. Διώτης παραιτήθηκε μόλις πριν ένα χρόνο από το δικαστικό σώμα... επικαλούμενος λόγους υγείας... ένα χρόνο μετά είναι περδίκι και έτοιμος να αναλάβει το κηνύγι των φοροφυγάδων σ' όλη της Ελλάδα... μακάρι να επιτύχει στο έργο του....

Απογοήτευσε τους ξένους ο ΠΑΠ: Ανακοίνωσε σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής... ενώ περίμεναν να ανακοινώσει σχέδιο διαφυγής του απ' την Ελλάδα

Καθόλου δεν επηρέασαν τους ξένους, ούτε καν τους Έλληνες, επενδυτές οι από καιρό προαναγγελθείσες με φανφάρες ανακοινώσεις Παπακωνσταντίνου για τη δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής... καλύτερο αποτέλεσμα θα είχε η ανακοίνωση ενός σχεδίου διαφυγής του στο εξωτερικό:

spread: 1256 (+13)
CDS: 1450
Χρηματιστήριο: -1,1%

Μια πλαστή φωτογραφία του Μπιν Λάντεν νεκρού προβλήθηκε από τηλεοράσεις σ' όλο τον κόσμο

Μια πλαστή φωτογραφία, η οποία δήθεν έδειχνε το ματωμένο και πρησμένο πρόσωπο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και προβλήθηκε από πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αναμεταδόθηκε σήμερα από τηλεοράσεις σ' όλο τον κόσμο και από ιστότοπους, πριν αποσυρθεί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία μ' ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο απέδειξε ότι το στιγμιότυπο είχε πλαστογραφηθεί χρησιμοποιώντας τα γένια και το κάτω μέρος του προσώπου μιας παλαιότερης φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν.

"Τα γένια είναι θολά, βλέπει κανείς καθαρά ότι πρόκειται για μοντάζ", δήλωσε ο Μλάντεν Αντόνοφ, διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον ιστότοπό του, το αμερικανικό δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το NBC News ότι η εικόνα ήταν πλαστή. "Ουδείς αμερικανός ούτε πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της", προσθέτει το δίκτυο στον ιστότοπό του.

Σήμερα το μεσημέρι δεν υπήρχε δημοσιευμένη καμιά επίσημη φωτογραφία του Μπιν Λάντεν νεκρού.

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα ήταν τα πρώτα που προέβαλαν τη φωτογραφία ως αυτή του Μπιν Λάντεν και ακολούθησαν το BBC και το CNN που πολύ γρήγορα σταμάτησαν να την μεταδίδουν.

Ιαπωνία: Υποψίες για διαρροή ραδιενέργειας από πυρηνικό εργοστάσιο της κεντρικής Ιαπωνίας. Δεν υπάρχει διαρροή, υποστηρίζει η Υπ. Ατομικής Ενέργειας

http://wwwdelivery.superstock.com/WI/223/4029/PreviewComp/SuperStock_4029R-212954.jpgΟι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν υποψίες για διαρροή ραδιενέργειας από πυρηνικό εργοστάσιο της κεντρικής Ιαπωνίας, εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που σημειώθηκαν τον Μάρτιο, αναφέρουν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια Φουκούι ανέφεραν διαρροή ραδιενέργειας από τις ράβδους του πυρηνικού καυσίμου στο εργοστάσιο Τσουρούγκα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου επλήγη το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊτσί, στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία. Έκτοτε σημειώνεται διαρροή ραδιενεργών ουσιών στην ατμόσφαιρα και στη θάλασσα.

Πάντως, η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο, δεν εντοπίστηκε κάποια διαρροή ραδιενεργού υλικού.

Ωστόσο, η εταιρία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τον αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο Τσουρούγκα και να αυξήσει τους ελέγχους για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Μ. Τζίμας για τους απόστρατους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, σχετικά με την συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στα νέα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια περίοδο που οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιμετωπίζουν τη ρεβανσιστική και άδικη επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η συνάντηση αυτή προσδίδει νέα διάσταση, στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το υπερήφανο αυτό τμήμα του Ελληνικού λαού, που υπηρέτησε με αυταπάρνηση την Πατρίδα.

Η Ν.Δ. μέσα από τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου αναδεικνύει καθημερινά την επιδρομή της κυβέρνησης στα κεκτημένα δικαιώματα των αποστράτων.

Δικαιώματα που απέκτησαν χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά με δικές τους στερήσεις.

Τώρα βλέπουν και αισθάνονται μια Πολιτεία να τους αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Καλούμε όλους τους απόστρατους να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, γιατί στις Ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μια είναι η κυρίαρχη ιδεολογία. Η Πατρίδα μας.

Και αυτή την πατρίδα μας την υπηρέτησαν με ζήλο και αποτελεσματικότητα.

Τώρα τους αξίζει μια καλλίτερη αντιμετώπιση από την Πολιτεία.

Η Ν.Δ. είναι δίπλα τους»

"Μαϊμού" η φώτο του νεκρού Μπιν Λάντεν-Το παραδέχθηκαν οι Πακιστανοί :))

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν μεταδώσει σήμερα μια φωτογραφία του (αριστερά) εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.

Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ-Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε τη νύκτα στη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αμποταμπάντ, περίπου 50 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.

"Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν. "Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε", κατέληξε ο Τζαουάντ.

Όλα τα άλλα δίκτυα εξαφάνισαν επίσης από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.

Απάντηση Γ. Ντόλιου, σε ερώτηση του Κ. Μουσουρούλη, για την επικείμενη γενική απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/01/78259_1316.jpgΟι προετοιμασίες για την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών στο σύνολο της χώρας, εξελίσσονται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και συνεπώς δεν υφίστανται λόγοι που να οδηγούν σε αναβολή ή ακύρωση της. Τη διαβεβαίωση ότι δεν οδηγείται σε αναβολή η απογραφή του Πληθυσμού - Κατοικιών, δίνει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη.

Ο κ. Ντόλιος ενημερώνει τον βουλευτή ότι η απογραφή κτιρίων ολοκληρώθηκε στις 31.3.2011 και η απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών θα διενεργηθεί το διάστημα από 10 έως και 24 Μαϊου 2011. Ο υφυπουργός ενημερώνει, επίσης, τον κ. Μουσουρούλη ότι αυτό το διάστημα η Ελληνική Στατιστική Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των απογραφέων (σσ. θα απαιτηθούν περίπου 50.000 άτομα) που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το κύριο μέρος του όλου εγχειρήματος, αυτό της απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων υπαλλήλων της, καθώς και 12.000 τομεαρχών.

Ο κ. Ντόλιος διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία επιλογής των απογραφέων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και με αντικειμενικά κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν και την εμπειρία στο στατιστικό έργο γενικότερα και ενημερώνει επιπλέον ότι έχει προχωρήσει και η πρόσληψη 200 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών της απογραφής στην Αττική και στις υπηρεσίες στατιστικής των νομών.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μουσουρούλης, είχε καλέσει την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό για την επιτυχή έκβαση της απογραφής επισημαίνοντας ότι η γενική απογραφή πληθυσμού, νοικοκυριών και κτιρίων, όχι μόνον αποτελεί ευρωπαϊκή και διεθνή υποχρέωση της χώρας, αλλά και επιβάλλεται για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων ανάμεσα στις οποίες είναι και η στατιστική κατάταξη των περιφερειών της χώρας ως προς την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Παραιτήθηκαν μέχρις ενός οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/eb1e1510fde8778c6b86f171420307d2.jpgΠριν από λίγη ώρα υπέβαλε παραίτηση και ο τελευταίος από τους περίπου 300 αστυνομικούς που στελεχώνουν την Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Λειτούργησαν όπως ακριβώς επιτάσσει η στρατιωτικού χαρακτήρα διάρθρωση και φιλοσοφία της συγκεκριμένης Ομάδας. Όλοι, μέχρι ενός θέλοντας έτσι…

να στείλουν ένα μήνυμα από τα κάτω προς τα πάνω. Αρκεί το μήνυμα να διαβαστεί σωστά. Γιατί αυτό που κατ’ ουσίαν λένε κάτω από τις ομαδικές παραιτήσεις, είναι δύο συνοπτικά κοφτές λέξεις προς…τις ηγεσίες τους. “Βρείτε τα”.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για μία Ομάδα το ηθικό της οποίας δεν κάμφθηκε όταν τραυματίστηκαν σοβαρά δύο συνάδελφοι τους στις 3 Απριλίου του 2009, από τα πυρά δύο αδίστακτων κακοποιών στην Κυψέλη. Ούτε δείλιασαν όταν τελικά υπέκυψε μετά από εφιαλτικές τεχνητές συνθήκες διατήρησης του στη ζωή του αστυνομικού συμβόλου πλέον για την Ομάδα, Σπύρου Θεοδώρου, δύο μήνες αργότερα.

Αντί να διαλυθούν, συσπειρώθηκαν. Αντί να υπάρξουν διαρροές κι άλλοι φρουροί κι άλλοι αστυφύλακες ζήτησαν να ενταχθούν σ’ αυτή και υπήρξε το πρόπλασμα και το πρότυπο, πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε η ΔΙΑΣ. Στην Αστυνομία έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κανείς δεν περισσεύει. Ούτε ΔΕΛΤΑ, ούτε ΖΗΤΑ, ούτε κανείς. Αρκεί να το καταλάβει έγκαιρα η άτολμη ηγεσία και να πάψει να εθελοτυφλεί.

http://olympia.gr

Μπιν Λάντεν: Χρονολόγιο των κυριότερων τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν αποδοθεί στην Αλ Κάιντα

http://zerozeros.com/wp-content/uploads/2007/05/wtc-2-plane.jpgΟι κυριότερες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν αποδοθεί στην Αλ Κάιντα από το 1993 μέχρι σήμερα:

1993

-26 Φεβρουαρίου: ΗΠΑ- Βομβιστική επίθεση εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Η έκρηξη συγκλόνισε τα έξι επίπεδα του υπογείου των διδύμων πύργων όπου 55.000 άνθρωποι βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης.

1995

- 13 Νοεμβρίου: Σαουδική Αραβία -Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας μπροστά από κτίριο της Εθνικής Φρουράς, όπου εργάζονταν αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι. Πέντε αμερικανοί στρατιώτες και δύο Ινδοί σκοτώθηκαν. Περισσότεροι από 60 τραυματίσθηκαν.

1996

-25 Ιουνίου: Σαουδική Αραβία- Φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά ανατινάσσεται στην πύλη της αμερικανικής βάσης στο Χόμπαρ, σκοτώνοντας 19 Αμερικανούς και τραυματίζοντας 386 άτομα.

1998

-7 Αυγούστου: Κένυα- Τανζανία - Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάσσονται σχεδόν ταυτόχρονα κοντά τις αμερικανικές πρεσβείες του Ναϊρόμπι (Κένυα) και του Νταρ ες Σαλάμ (Τανζανία). Απολογισμός: 224 νεκροί, ανάμεσά τους 12 Αμερικανοί, και χιλιάδες τραυματίες.

2000

12 Οκτωβρίου: Υεμένη- 17 αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν στο λιμάνι του Αντεν στην επίθεση κατά του αμερικανικού πολεμικού σκάφους USS Cole.

2001

11 Σεπτεμβρίου: ΗΠΑ- Τέσσερα επιβατικά αεροσκάφη που μεταφέρουν συνολικά 266 άτομα καταλαμβάνονται από αεροπειρατές και χρησιμοποιούνται ως όπλα στις επιθέσεις εναντίον των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και εναντίον του Πενταγώνου στην Ουάσινγκτον. Το τέταρτο συνετρίβη στην Πενσιλβάνια.

Πρόκειται για τη φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία με 3.000 νεκρούς ή αγνοούμενους.

2002

11 Απριλίου: Τυνησία- 21 νεκροί ανάμεσά τους 14 Γερμανοί στην Τυνησία σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της συναγωγής Γρίμπα της Τζέρμπα.

12 Οκτωβρίου: Ινδονησία- 202 νεκροί, ανάμεσά τους πολλοί ξένοι τουρίστες, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον ντιστοτέκ στο Μπαλί, που αποδόθηκε στη Τζεμάα Ισλαμίγια, οργάνωση που επιδιώκει την δημιουργία ισλαμικού κράτους στη Νοτιο-ανατολική Ασία και επηρεάζεται από την αλ Κάιντα.

2003

12 Μαΐου: Σαουδική Αραβία - 35 νεκροί, ανάμεσά τους 9 Αμερικανοί, σε τριπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον συγκροτήματος κατοικιών στο Ριάντ.

16 Μαΐου: Μαρόκο- 45 νεκροί (ανάμεσά τους 12 καμικάζι) κατά τη διάρκεια επιθέσεων αυτοκτονίας εναντίον εστιατορίων, ξενοδοχείων και εβραϊκών στόχων στη Καζαμπλάνκα.

15 και 20 Νοεμβρίου: Τουρκία- 63 νεκροί σε τέσσερις επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον δύο συναγωγών, του βρετανικού προξενείου και της βρετανικής τράπεζας HSBC στην Κωνσταντινούπολη.

2004

2 Μαρτίου: Ιράκ- Περί τους 180 νεκρούς σε σειρά επιθέσεων εναντίον σιιτικών ιερών τόπων στη Βαγδάτη και την Κερμπάλα

11 Μαρτίου: Ισπανία- 191 νεκροί και περί τους 2.000 τραυματίες σε σειρά επιθέσεων εναντίον τρένων σε τρεις σταθμούς της Μαδρίτης και των προαστίων.

2005

7 Ιουλίου: Βρετανία- 56 νεκροί (ανάμεσά τους 4 καμικάζι) κατά τη διάρκεια τεσσάρων επιθέσεων αυτοκτονίας στο μετρό και σε ένα λεωφορείο του Λονδίνου.

23 Ιουλίου: Αίγυπτος - 68 νεκροί σε σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.

9 Νοεμβρίου: Ιορδανία- 60 νεκροί σε τριπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ξενοδοχείων στο Αμάν.

2006

24 Απριλίου: Αίγυπτος- 20 νεκροί και 90 τραυματίες σε τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο θέρετρο Νταχάμπ στην Ερυθρά Θάλασσα.

2007

14 Αυγούστου: Ιράκ - Περισσότεροι από 400 νεκροί σε τέσσερις επιθέσεις με παγιδευμένα φορτηγά εναντίον κουρδικής θρησκευτικής αίρεσης στην επαρχία της Νινευί.

11 Δεκεμβρίου: Αλγερία- 41 νεκροί, ανάμεσά τους 17 υπάλληλοι του ΟΗΕ, σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αλγέρι.

2008

17 Σεπτεμβρίου: Υεμένη- Επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Σαναά, με 16 νεκρούς, ανάμεσά τους και 6 δράστες.

20 Σεπτεμβρίου: Πακιστάν- 60 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό εναντίον του ξενοδοχείου Marriott του Ισλαμαμπάντ.

2009

25 Δεκεμβρίου: Ολλανδία/ΗΠΑ- Κατά τη διάρκεια πτήσης ανάμεσα στο Αμστερνταμ και το Ντιτρόιτ, ένα Νιγηριανός, ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, προσπάθησε να ανατινάξει το αεροσκάφος με εκρηκτική ύλη που είχε κρύψει στα ρούχα του. Εξουδετερώθηκε και τραυματίσθηκε από τα εκρηκτικά.

2010

24 Νοεμβρίου: Υεμένη- 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θρησκευτικής πομπής σε προπύργιο της σιιτκής εξέγερσης στη βόρεια Υεμένη. Η επίθεση αποδόθηκε από αρχηγό φυλής στην Αλ Κάιντα.

Μπιν Λάντεν: Μόλις αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν στο κεφάλι

"Μόλις τον είδαν, θέλησαν να τον πάρουν μαζί τους. Αυτός αντιστάθηκε και τότε Αμερικανός πεζοναύτης τον πυροβόλησε ακαριαία στο κεφάλι. Σωριάστηκε στο έδαφος. Ο Μπιν Λάντεν ήταν νεκρός, Αμέσως τον φωτογράφησαν και τον πήραν μαζί τους". Με αυτά τα λόγια περιγράφει Αμερικανός αξιωματούχος το τέλος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Η ιστορία ξεκίνησε ως εξής:

Τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν νύχτα κοντά στην κατοικία που πίστευαν ότι κρύβεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, στη σημαντικότερη αντιτρομοκρατική αποστολή των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα. Ελάχιστοι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν για αυτήν την επιχείρηση στο Πακιστάν.

Σημείο κρούσης ήταν ένα καλά προστατευμένο κτίριο-φρούριο στην πόλη Αμποταμπάντ και στόχος ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αμερικανοί πράκτορες είχαν εντοπίσει τον περασμένο Αύγουστο το κτίριο ακολουθώντας κάποιον διανομέα της Αλ Κάιντα.

Η CIA παρακολουθούσε για χρόνια το διανομέα της τρομοκρατικής οργάνωσης έχοντας την πληροφορία ότι είναι τόσο έμπιστος του Οσάμα, ώστε μπορεί να μένει μαζί του. Η κατοικία ήταν περιφραγμένη από τσιμεντένια μάντρα ύψους 5,5 μέτρων και πάνω της υπήρχε πυκνό συρματόπλεγμα.

Δύο πύλες ασφαλείας βρίσκονταν στην είσοδό της και δεν υπήρχαν ούτε τηλεφωνικές γραμμές ούτε σύνδεση με το Ίντερνετ. Οι ένοικοι του κτιρίου δεν πέταγαν ποτέ τα σκουπίδια τους, τα έκαιγαν.

Οι Αμερικανοί πράκτορες υπέθεταν ότι η έπαυλη κτίστηκε πριν από πέντε χρόνια για κάποιον σημαντικό αρχηγό τρομοκρατικής οργάνωσης. Το ερώτημα ήταν ποιος;

Η CIA αναρωτήθηκε πολλές φορές για τον ένοικο του κτιρίου-φρουρίου στο Πακιστάν και όλες τις φορές οι πράκτορές της κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι πιθανότερος ιδιοκτήτης της είναι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Στα μέσα Φεβρουαρίου οι Αμερικανοί είχαν πληροφορίες ότι ο Οσάμα ήθελε να ακολουθήσει με πιο άγρια πολιτική δράσης και για αυτό το λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε από τότε πέντε συναντήσεις με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Επίκεντρο των συζητήσεων του Αμερικανού προέδρου η πιθανότητα να κρύβεται ο Οσάμα στο κτίριο του Αμποταμπάντ και ο σχεδιασμός εξόντωσής του.

Συνήθως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις συμμάχους χώρες σε θέματα τρομοκρατίας και ενημερώνουν και τη χώρα όπου λαμβάνει χώρα μία αντιτρομοκρατική επιχείρησή τους.

Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν γνώριζε κανένας εκτός Αμερικής και δεν ειδοποιήθηκαν οι πακιστανικές αρχές για την έφοδο στο σπίτι που πίστευαν οι Αμερικανοί ότι κρύβεται ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα. Στις 29 Απριλίου ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ήταν μία αποστολή που απαιτούσε χειρουργική ακρίβεια και μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Επιστρατεύτηκαν οι καλύτεροι πεζοναύτες η επίλεκτη ομάδα των Seal και από αυτούς επιλέχθηκαν έξι που δρούσαν κάτω από τις εντολές του διευθυντή της CIA, Λέον Πανέτα. Ο διανομέας του Μπιν Λάντεν, ο αδελφός και ένας από τους γιους του Μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν.

Κανένας Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και το μόνο σχόλιο που έγινε ήταν ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε και δέχτηκε μία σφαίρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σωριαστεί νεκρός.

H σορός του Μπιν Λάντεν ποντίσθηκε στη θάλασσα

http://www.solcomhouse.com/images/bosbin.jpgΗ σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν μετά τον θάνατό του στο Πακιστάν και ποντίσθηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times και μεταδόθηκε από τα δίκτυα CNN και MSNBC.

Ο τόπος και οι συνθήκες δεν έχουν γίνει γνωστοί.

"Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα", είχε προηγουμένως δηλώσει αμερικανός αξιωματούχος.

Το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Λευκό σάβανο καλύπτει το σώμα, το οποίο είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται.