06 Μαΐου 2011

Τώρα παραδέχονται ότι συμμετείχε στη συνάντηση ο Παπ

http://www.ccg.public.lu/chateau/photos/chateau02.jpgΜε ανακοίνωση που έβγαλε πριν λίγο του ΥΠΟΙΚ παραδέχεται ότι συμμετείχε στη συνάντηση ο Παπακωνσταντίνου!!! Αν και μικρή σημασία είχε αν συμμετείχε ή όχι μιας και άλλοι αποφασίζουν και προφανώς τον κάλεσαν για να του ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους...

Πριν διαβάσετε την ανακοίνωση που ακολουθεί στο τέλος να σας πούμε ότι μας κρύβουν:

Η συνάντηση έγινε στο Château de Senningen που χρησιμοποιείται για συναντήσεις της Κυβέρνησης του Λουξεμβούργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία και Ολλανδία.Συζητήθηκε αν η διευκόλυνση προς την Ελλάδα θα αφορά την επιπλέον επιμήκυνση και την αύξηση του δανείου κατά 50 δις.

Επιπλέον συζητήθηκαν κάποια θέματα που αφορούν τη βοήθεια προς την Πορτογαλία και το αίτημα της Ιρλανδίας να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού, μιας και οι άλλοι διαπραγματεύονται και προβάλουν αιτήματα σε αντίθεση μ' εμάς...

Η ανακοίνωση του Υπουργείου λέει:
Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

Η έκτακτη αυτή σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20 και ο Υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να συμμετάσχει για ανταλλαγή απόψεων σχετικά και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Είναι απολύτως προφανές ότι, στη συζήτηση αυτή ούτε συζητήθηκε ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

1,7 λεπτά χάνει το ευρώ (έχανε και 2 λεπτά πριν λίγο) μετά το δημοσίευμα του Spiegel

Δείτε το γράφημα:

Όλοι συμφωνούν πλέον και η Κυβέρνηση δεν διαψεύδει: Κάτι σημαντικό που μας αφορά συζητάνε απόψε στο Λουξεμβούργο

Τώρα πέρα από την πλάκα που κάναμε στην προηγούμενη ανάρτηση και την πλάκα ότι η Ελλάδα θα υιοθετήσει τελικά το μάρκο μετά την έξοδό της από το ευρώ... γεγονός που πλέον δεν αμφισβητεί κανείς και δεν αναφέρεται σε καμία διάψευση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι οι υπουργοί των σημαντικότερων οικονομικά κρατών της ΕΕ είναι απόψε στο Λουξεμβούργο και το μόνο θέμα είναι τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη χώρα...

Το ότι κάτι σημαντικό που αφορά την Ελλάδα συζητείται απόψε στο Λουξεμβούργο είναι πέρα από κάθε αμφιβολία. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ δεν είναι παρόντες όλοι οι υπ. Οικονομικών και γι αυτό Ισπανία, Βέλγιο και Σλοβακία έχουν μέχρι τώρα δηλώσει ότι δεν γνωρίζουν να γίνεται η αποψινή συνάντηση και ο εκπρόσωπος κάποιας χώρας που δεν κατονομάζεται δήλωσε: "Δεν γνωρίζουμε κάτι για συνάντηση αλλά δεν είναι σπάνιο να συναντιούνται κάποιοι υπουργοί μόνοι τους, γιατί παρόλο που μέσα στην ΕΕ είμαστε όλοι ίσιοι, κάποιοι είναι πιο ίσιοι"

Την είδηση επιβεβαιώνει ο ΣΚΑΪ (το είπε πριν λίγο στις ειδήσεις ότι συζητάνε για την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο) όσο και όλα τα γερμανικά ΜΜΕ

Αποκλειστικό: Τι πρότειναν οι Γερμανοί πριν από λίγο στον ΓΑΠ

Τελικά το Spiegel είχε δίκιο παρόλες τις διαψεύσεις από την Κυβέρνηση!! Πριν από λίγο έγινε η σύσκεψη στο Λουξεμβούργο και η Μέρκελ πρότεινε μέσω του Σόιμπλε το εξής σχέδιο "κουρέματος" στον Παπανδρέου:


Spiegel: Η ελληνική Κυβέρνηση σκέπτεται την έξοδο από το ευρώ!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Spiegel η Κυβέρνηση Παπανδρέου σκέφτεται την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Απόψε το βράδυ υπάρχει σύσκεψη στις Βρυξέλλες όπου θα συζητηθεί το θέμα καθώς και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Λόγω της τεταμένης κατάστασης η συνάντηση θα γίνει με απόλυτη μυστικότητα και έχουν ενημερωθεί μόνο οι υπουργοί οικονομικών ενώ στη σύσκεψη θα συμμετέχει μόνο ένας σύμβουλος του κάθε υπουργού. Για τη Γερμανία θα συμμετέχουν στη συνάντηση ο υπ. Οικονομικών Wolfgang Schäuble και ο ΓΓ. του υπ. Jörg Asmussen.

Ο Schäuble θέλει να αποτρέψει πάσει θυσία την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και θα προειδοποιήσει για τις δυσμενείς συνέπειες καθώς το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί πάρα πολύ, έως και 50% πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους. Οι αναλυτές του γερμανικού υπουργείου υπολογίζουν ότι μετά την υποτίμηση το χρέος μπορεί ν' ανέβει έως και το 200% του ΑΕΠ, πράγμα που θα σήμαινε ντε φάκτο χρεοκοπία.

Αν και είναι άγνωστο αν είναι νομικά δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ -σύμφωνα με νομικούς αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η χώρα εγκαταλείψει και την ΕΕ- θεωρείται δύσκολο να επιτρέψουν οι υπόλοιπες χώρες τη μονομερή έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ.

Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβούλων του Schäuble ή έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα είχε σαν αποτέλεσμα την φυγή μεγάλων κεφαλαίων στο εξωτερικό , η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη να επιβέλει μέτρα ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων , κάτι που θα ήταν αντίθετο στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και η Ελλάδα θα ήταν αποκλεισμένη για χόνια από τις αγορές κεφαλαίου. Πέραν τούτου η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ θα έπλητε την αξιοπιστία του κοινού νομίσματος, ξένοι επενδυτές θα θεωρούσαν δεδομένη την έξοδο και άλλων χωρών στη συνέχεια πράγμα που θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερη κρίση...-

Εισηγητές του ΟΗΕ ζητούν από τις ΗΠΑ να προσφέρουν "στοιχεία" για να δικαιολογήσουν τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν

http://savageminds.org/wp-content/image-upload/Osama-Bin-Laden.jpgΕισηγητές των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν σήμερα ότι ζητούν από τις ΗΠΑ να προσφέρουν "στοιχεία" για να αποδείξουν ότι η επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες.

Δύο αξιωματούχοι από την Υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ "πρέπει να αποκαλύψουν υποστηρικτικά στοιχεία που θα επιτρέψουν μία εκτίμηση σχετικά με το αν έγιναν σεβαστοί οι διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα" στην επιχείρηση.

"Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μάθουμε αν ο σχεδιασμός της επιχείρησης έδωσε τη δυνατότητα να συλληφθεί ο Μπιν Λάντεν", δήλωσε ο Κρίστοφ Χέινς, ειδικός εισηγητής για τις εξωδικαστικές, τις συνοπτικές και τις αυθαίρετες εκτελέσεις και ο Μάρτιν Σέινιν, ειδικός εισηγητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Στην κοινή τους ανακοίνωση ο Χέινς και ο Σέινιν αναφέρουν ότι "η χρήση θανατηφόρας βίας μπορεί να επιτρέπεται" εναντίον τρομοκρατών "σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις".

"Παρόλα αυτά ο κανόνος θα πρέπει να είναι ότι οι τρομοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες μέσω των νομικών διαδικασιών της σύλληψης, της δίκης και της τιμωρίας", πρόσθεσαν.

Στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα χαιρέτισε την είδηση του θανάτου του Μπιν Λάντεν, αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του ΟΗΕ. "Δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από μεριάς μας όσον αφορά αυτή την εξέλιξη", δήλωσε η Πία Αρενκίλντε στους δημοσιογράφους.

Εντωμεταξύ ένας αμερικανός πρώην δικηγόρος --που ήταν βασικός εισαγγελέας στη δίκη της Νυρεμβέργης εναντίον των Ναζί-- επέκρινε τη χώρα του επειδή αρνήθηκε στον Μπιν Λάντεν μία "δίκαιη δίκη".

"Δεν μπορείς να δρας με αυτό τον τρόπο, η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται μέσω του νόμου. Δεν μπορείς απλώς να αρχίσεις να δολοφονείς εν ψυχρώ", δήλωσε ο 91χρονος Μπέντζαμιν Μπ. Φέρεντζ στη βελγική εφημερίδα De Morgen.

Επεσήμανε επίσης ότι ακόμα και ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ηγετικό στέλεχος του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, "είχε το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη, το οποίο αντίθετα δεν είχε ο Μπιν Λάντεν, και αυτό είναι λυπηρό, ανεξάρτητα από τα φοβερά εγκλήματα τα οποία μπορεί να έχει διαπράξει ή διατάξει".

Μέχρι κι η Δαμανάκη τους τα λέει: "Οφείλει η Ελλάδα να κάνει καλύτερη απορρόφηση αλιευτικών κονδυλίων"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4a3Xf4ZhKtbf38Xjqvv5L22CPJ_umyRvp5_xvpbz8q2zeAstwpMcL2fqKVEO8zt9ZTHo1freK0ggCPDuRxBIeG1NZjQLY1pheYUABjPR5RHD_3RoZdRHXq6Zvciy3JKhC_xeqFECODJA/s1600/29g-thumb-large.jpgΤο μεγάλο πρόβλημα με την καθυστέρηση απορρόφησης από την Ελλάδα αλιευτικών κοινοτικών κονδυλίων [μόνο των αλιευτικών;;;;], επεσήμανε η αρμόδια ελληνίδα επίτροπος της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας ότι μόλις 6 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 208 εκατ. ευρώ κατάφερε, στα 4 από τα 7 χρόνια του προγράμματος, να εκταμιεύσει.

"Η Ελλάδα οφείλει να κάνει καλύτερη χρήση των Κοινοτικών Πόρων. Μόλις πρόσφατα εγκρίθηκαν προς το ΤΕΜΠΜΕ, τα πρώτα κοινοτικά σχέδια ύψους 35 εκατ. ευρώ. Αυτά προστέθηκαν στα μόλις 6 εκατομμύρια ευρώ που έχουν απορροφηθεί σε σύνολο 208 εκ. ευρώ που βρίσκονται στη διάθεση μας, στη διάρκεια τεσσάρων από τα επτά χρόνια του προγράμματος. Καταφέραμε να ανεβάσουμε το ποσοστό στο 19,67% του προϋπολογισμού που είναι και πάλι μικρό. Η Κύπρος έχει καταφέρει να απορροφήσει σχεδόν το 100%", τόνισε χαρακτηριστικά η κ Δαμανάκη.

Και πρόσθεσε:

"Πρέπει να πω ότι περιμένω από την Ελλάδα να κάνει καλύτερη χρήση των κοινοτικών πόρων, γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και κρίσης είναι πολύ σημαντικό".

Ενημερώνοντας τις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με την μεταρρύθμιση της Κοινής Ευρωπαϊκής Αλιευτικής Πολιτικής, η ελληνίδα επίτροπος έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλονται και από την ίδια και από άλλες μεσογειακές χώρες στην ΕΕ, για τη θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων, σε ό,τι αφορά στα μικρά σκάφη, με στόχο να αποτραπεί η ερήμωση των παράκτιων περιοχών.

"Για να προχωρήσουμε στην μεταρρύθμιση, έχουμε αποφασίσει ότι θα κάνουμε ειδικές ρυθμίσεις για τα μικρά σκάφη", ανέφερε η κα Δαμανάκη και πρόσθεσε ότι "υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις από τις χώρες που έχουν τα μεγάλα σκάφη, που έχουν ασφαλώς και τα μεγάλα συμφέροντα αλιείας".

Όπως επεσήμανε, στην Ελλάδα, "με στοιχεία του 2009, ο ελληνικός αλιευτικός στόλος είναι 17.270 σκάφη. Από αυτά, όμως, σχεδόν 16.000, δηλαδή το 96% των σκαφών είναι μικρά". "Για την Ελλάδα, λοιπόν, και τις άλλες μεσογειακές χώρες, η θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων υπέρ των μικρών σκαφών θα βοηθήσει την επιβίωση των παράκτιων περιοχών", είπε.

Ακόμα, η κα Δαμανάκη ανέφερε ότι ένα σημαντικό θέμα το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην ΕΕ, αφορά στην οικονομική στήριξη των ψαράδων και τους πόρους του ταμείου αλιείας. "Η μάχη που δίνω αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσω να διατηρήσω τουλάχιστον το επίπεδο λίγο αυξημένο των τρεχουσών χρηματοδοτήσεων. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, όπως καταλαβαίνετε, διότι και η Ευρώπη συνολικά είναι στο ρυθμό των περικοπών και η προσπάθεια να κρατηθεί αν τελικά το καταφέρουμε, θα έχει πολύ σημαντική επίπτωση σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα", υπογράμμισε.

Τέλος, η κα Δαμανάκη αναφέρθηκε στην υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο, της πρότασής της με μορφή οδικού χάρτη, για την ενίσχυση της επιτήρησης των ευρωπαϊκών θαλασσών.

"Στην ουσία πρόκειται για εναρμόνιση και συντονισμό των μέσων θαλάσσιας επιτήρησης, σε ένα ενιαίο αποτελεσματικό πλαίσιο, με αντικείμενο την προστασία των θαλάσσιων οικονομικών δραστηριοτήτων από διάφορες απειλές. Είτε πρόκειται για την ασφάλεια της ναυτιλίας, την μόλυνση από πετρελαιοκηλίδες, το λαθρεμπόριο ή την παράνομη μετανάστευση", συμπλήρωσε η κ. Δαμανάκη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, που επίσης ενημέρωσε τις δύο επιτροπές για τις δικές του προτεραιότητες, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των μικρών σκαφών.

Ειδικότερα,ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες τους "μπορούν να προχωρήσουν σε απόσυρση των σκαφών τους, με δυνατότητα αυξημένης οικονομικής ενίσχυσης κατά 40% από το αντίστοιχο σκάφος που δεν ήταν βιντζότρατα". Πρόσθεσε δε ότι ήδη έχουν υποβληθεί αρκετές αιτήσεις που θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα.

Για την μηχανότρατα, είπε ότι ήδη έχει υπογράψει από τις 31 Μαρτίου 2011 και είναι ενήμερη και η κα Δαμανάκη, για την κατάργηση της παλαιότερης απόφασης για την αλιεία σε ένα ναυτικό μίλι από την ακτή και έχουμε, πλέον, θεσπίσει ως ελάχιστη απόσταση αλιείας από την ακτή, το ενάμιση μίλι.

"Έχουμε λάβει, βέβαια, υπόψη μας και τις ιδιαιτερότητες της χώρας και έχουμε υιοθετήσει σε ορισμένες περιοχές, όπου επιτρέπει και ο κανονισμός, ελάχιστη απόσταση το ένα μίλι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, η χώρα μας έχει διατηρήσει και επιπλέον απαγορεύσεις, θέτοντας ως ελάχιστο όριο τα 2 ή τα τρία ναυτικά μίλια", τόνισε ο κ. Διαμαντίδης και πρόσθεσε:

"Σε ό,τι αφορά τα γριγρί, που αλιεύουν κυρίως σαρδέλα και γάβρο, εγκρίθηκε το διαχειριστικό σχέδιο που είχαμε υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς όμως την αιτούμενη από μας παρέκκλιση που απορρίφθηκε και το σχέδιο θα μπει σύντομα σε εφαρμογή αναγκαστικά, παρά το γεγονός ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εργασία των αλιέων και σημαντική απώλεια στο εισόδημα τους".

Δημοσιεύθηκε το σκεπτικό της απόφασης για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Προκλητικοί και απαθείς» οι Κορκονέας και Σαραλιώτης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8rxeNjCdriEpyS8yHabxBWfQQbj4fpgodoDm_ZsMLQXPIVcUzH0zUdq7xCufyy7Xf5MxmEvGN_CYTvxPGLzv7oxZ85cHZy4p2fGAXdl_baVCH8WHEjf1bVoq0vlW7TkJ8D9xwOsrRjRA/s400/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%82.jpg«Προκλητική συμπεριφορά» και «απαθή και αδιάφορη στάση απέναντι στο έννομο αγαθό της ζωής», καταλογίζουν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας στους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώντα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, στο πολυσέλιδο σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον περασμένο Οκτώβριο τον Κορκονέα κατά πλειοψηφία 4-3, σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και κατά πλειοψηφία 6-1 σε κάθειρξη 10 ετών το συνάδελφό του ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη για συνέργεια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της πλειοψηφίας (ένας τακτικός και τρεις ένορκοι δικαστές), η μετατροπή της αρχικής κατηγορίας της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στη δυσμενέστερη της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο, έγινε για τον Κορκονέα εξαιτίας οκτώ βασικών λόγων:

«(α) από την ακατάσχετη επιθυμία του να προκαλέσει με κάθε τρόπο τα άοπλα νεαρά άτομα και να κάνει επίδειξη ισχύος, εμφορούμενος από την ασφάλεια που του παρείχε η κατοχή του ατομικού του οπλισμού και χωρίς προηγουμένως να έχει προκληθεί,

(β) από τις προηγηθείσες σχετικές απειλές με τις οποίες εξέφρασε ρητώς ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθόσον απηύθυνε στα νεαρά άτομα τις φράσεις ''ελάτε τώρα ρε ...'', ''ελάτε να σας δείξουμε'', ''ελάτε αν σας τολμάει'',

(γ) από το μέσο (όπλο) που χρησιμοποίησε το οποίο ήταν επικίνδυνο, δραστικό και πρόσφορο κατά την κοινή πείρα που και ο ίδιος διέθετε, να προκαλέσει το θάνατο από την κοντινή απόσταση από την οποία πυροβόλησε, και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να προειδοποιήσει για τη χρήση πυροβόλου όπλου,

(δ) από την εγγύτητα της απόστασης μεταξύ του δράστη και του θύματος, η οποία, κατά προσέγγιση, ανερχόταν σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, με κάθε πιθανή απόκλιση, σε είκοσι πέντε (25) με περίπου τριάντα (30) μέτρα,

(ε) από την κατεύθυνση των βολίδων σε συνδυασμό και με τον αριθμό των πυροβολισμών, καθόσον ο δράστης σκόπευσε ευθεία και πυροβόλησε όχι μία αλλά δύο (2) επαναληπτικές (συνεχόμενες) φορές εναντίον των νεαρών ατόμων που προηγουμένως σκόπευσε, και όχι ''στον αέρα'',

(ζ) από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η πράξη, ήτοι χωρίς να υπάρξει σε βάρος τους σφοδρή επίθεση ενωμένη με επικείμενο κίνδυνο θανάτου ή βαριάς σωματικής βλάβης ανθρώπου από άτομα του αναρχικού ή αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως αβάσιμα διατείνονται, ούτε όμως υπήρξε εναντίον τους εκ μέρους των νεαρών ατόμων οποιαδήποτε πρόκληση, γεγονός που καταδεικνύει, επιπλέον, ότι ο Κορκονέας είχε σταθμίσει τη σημασία και τις συνέπειες της πράξης του,

(η) από το γεγονός ότι ο ίδιος μαζί με τον δεύτερο κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη επεδίωξαν να έλθουν σε αντιπαράθεση με τα νεαρά άτομα που ευρίσκονταν στην οδό Τζαβέλα, χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσουν το Κέντρο Άμεσης Δράσης για τους σκοπούς τους και χωρίς να αναμένουν τη συνδρομή της διμοιρίας, και

(θ) από τη φυγή του μετά την πράξη, ήτοι ότι μαζί με το δεύτερο κατηγορούμενο αποχώρησε με προκλητικά απαθή και ψύχραιμο τρόπο από τη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Ζωοδόχου Πηγής».

Οι δικαστές χαρακτηρίζουν «εριστική και ανάρμοστη» την συμπεριφορά των δύο αστυνομικών το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, τονίζοντας μάλιστα πως δεν αρμόζει σε ένστολους, ενώ θεωρούν αναλύοντας τα γεγονότα που προηγήθηκαν των δύο πυροβολισμών ότι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης ενήργησαν «από λόγους εγωισμού και υπεροψίας» όταν πήγαν πεζή στην οδό Τζαβέλα.

Τονίζεται επίσης ότι δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί των δύο ειδικών φρουρών πως δέχθηκαν επίθεση με αντικείμενα και μολότωφ όταν πήγαν στην Τζαβέλα:

«Στο σημείο αυτό πρέπει να λεχθεί ότι οι κατηγορούμενοι διατείνονται ότι δέχθηκαν σφοδρή επίθεση με τσίγκινα τασάκια, μάρμαρα, πέτρες, λοστούς και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, πλην όμως ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα αποδεικτικό στοιχείο, αντιθέτως διαψεύσθηκε και καταρρίφθηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Εξάλλου, το υπερασπιστικό οικοδόμημα των κατηγορουμένων περί ρίψης και έκρηξης αυτοσχέδιων βομβών καταρρίφθηκε με τα όσα ο πρώτος κατηγορούμενος Επαμεινώνδας Κορκονέας απολογούμενος κατέθεσε, ο οποίος δήλωσε, πως ''οι αντιφάσεις ως προς τις μολότοφ είναι γιατί στο μυαλό μου έχω από το παρελθόν επιθέσεις με μολότοφ εναντίον μας''. Επομένως, είναι απολύτως βέβαιο πως ούτε ρίψη ούτε έκρηξη βομβών μολότοφ έλαβε χώρα, παρά τα όσα ψευδώς και παραπλανητικά είχαν ισχυριστεί οι κατηγορούμενοι κατά την κύρια ανάκριση. Το μόνο που γίνεται δεκτό είναι ότι σε βάρος των αστυνομικών εκτοξεύθηκε αποκλειστικά και μόνο ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, το οποίο προερχόταν από άτομο που βρισκόταν πίσω από τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο».

Στην απόφαση αναφέρεται πως ο Κορκονέας «σκόπευσε προς το μέρος των νεαρών ατόμων» και πυροβόλησε δύο φορές και περιγράφεται λεπτομερώς πως η μία βολίδα χτύπησε σε διακοσμητική μπάλα του οδοστρώματος και βρήκε κατάστηθα τον 15χρονο Αλέξανδρο, προκαλώντας του σχεδόν ακαριαίο θάνατο.

Η εικόνα που φαίνεται να σχημάτισαν μετά την πολυήμερη διαδικασία οι δικαστές για τον Κορκονέα αποδίδεται και σε ένα απόσπασμα της απόφασης που αναφέρεται στην στάση του αμέσως μετά τις βολές :

«Περαιτέρω, αποδείχθηκε και η απαθής και αδιάφορη στάση του κατηγορουμένου απέναντι στο έννομο αγαθό της ζωής και από το γεγονός ότι μολονότι αντιλήφθηκε, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, την πτώση του θύματος, ωστόσο αυτός σκεπτόταν τη διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που θα ακολουθούσε λόγω ακριβώς της χρήσης του όπλου (βλ. την απολογία του ''σκεφτόμουν τι θα ακολουθούσε, ολόκληρη διαδικασία με ΕΔΕ λόγω της χρήσης του όπλου…. Την ΕΔΕ σκέφτηκα μετά τον πυροβολισμό'')».

Η μειοψηφία των δικαστών ερμηνεύοντας νομικά την κατηγορία σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά είχε την άποψη πως ο Κορκονέας λειτούργησε με ενδεχόμενο δόλο, καθώς δεν επεδίωκε την απώλεια ανθρώπου αλλά πυροβολώντας προέβλεψε και αποδέχθηκε το ενδεχόμενο να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.

Τονίζουν επίσης ότι δεν δέχονται τον υπερασπιστικό ισχυρισμό πως οι δύο αστυνομικοί αντιμετώπισαν «εξαιρετικά επικίνδυνη επίθεση» στην Τζαβέλα.

Οι δικαστές επίσης φαίνεται να μην έχουν καμία αμφιβολία για τη στάση του δεύτερου αστυνομικού Βασίλη Σαραλιώτη στην όλη υπόθεση:

«Η συνοδοιπορία των κατηγορουμένων χαρακτηρίζεται από συναδελφικό κλίμα και καθόλου από αντιπαράθεση μεταξύ τους, με την έννοια ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος όχι μόνο δεν επικρίνει τον πρώτο ούτε απλώς τον ρωτάει γιατί πυροβόλησε, διότι είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ταυτίζεται με την ενέργεια αυτή, την οποία ενδόμυχα επιθυμούσε και ο ίδιος, αφού δεν ενήργησε καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου κατευναστικά, αλλά πυροδότησε την ένταση με τη χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης».

Η κυβέρνηση προσδοκά "σύντομα να φθηνύνει η βενζίνη στα πρατήρια"... η αμερικάνικη εννοείται γιατί η ελληνική το ΣΚ πάει Πάρο...

http://2.bp.blogspot.com/_CdwoRXoe31w/TEfixc7vHrI/AAAAAAAAAIs/e63BsFryx8U/s1600/benzin_ap_THOMAS-KIENZLE20080214190847.jpgΗ κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει βεβαία ότι η σημαντική πτώση στην τιμή της άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου (σ.σ: χθες Πέμπτη τη νύκτα αυτή ήταν μειωμένη κατά 9,17 δολάρια το βαρέλι, στα 100,07 δολάρια) θα αντανακλαστεί άμεσα στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης στα πρατήρια. Αυτό δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η μέριμνα της "ειδικής δύναμης επιθεωρητών" του υπουργού της Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, είναι, η σημαντική μείωση στην τιμή της άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου "πολύ γρήγορα να φθάσει και στον καταναλωτή της βενζίνης" για αυτοκίνηση.

Είναι παρατηρημένο ότι οι μειώσεις στις τιμές των λοιπών βασικών αγαθών, που η αξία τους συνδιαμορφώνεται βάσει της τιμής των καυσίμων, επέρχονται σε χρόνο μεταγενέστερο της διαμόρφωσης σε κατώτερο επίπεδο της λιανικής τιμής της βενζίνης, επειδή έχει υποχωρήσει αισθητά η τιμή άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου.

Με τις διαδοχικές μειώσεις τιμών πολλών βασικών αγαθών αναμένεται να επιβραδυνθεί ο ρυθμός του πληθωρισμού εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ έδωσε τελεσίγραφο στον πρόεδρο Αχμαντινεζάντ ή να δεχθεί τον υπουργό Πηροφοριών Μοσλεχί ή να παραιτηθεί

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/05/axmedinezant.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzS5d8mZ2ENQVpqQjs-FC4fZmu_E3tRF1wGkw6hXOccRAXD-L47A20Kc-xbgDSkCEuhCCX7UjdgT_hXGi1MnK4I-OyYyEQ2kJRoLT__lfZUtne7V-XmaBnfOl_wDbB_AF07jTk3P78woo/s400/grand_ayatollah_ali_khamenei.jpgΟ ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει δώσει ένα τελεσίγραφο στον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σχετικά με την αποκατάσταση του υπουργού Πληροφοριών της χώρας, όπως αναφέρει σήμερα ένας ιστότοπος.

Ο Χαμενεΐ που, σύμφωνα με το σύνταγμα, έχει τον τελικό λόγο για τις κρατικές υποθέσεις, άσκησε τον προηγούμενο μήνα βέτο στην απόφαση του Αχμαντινετζάντ να απαλλάξει τον Χεϊντάρ Μοσλεχί των καθηκόντων του.

Ο ιστότοπος Ayandeh επικαλείται τον σύμβουλο του προέδρου Μορτεζά Αγά-Τεχρανί σύμφωνα με τον οποίο σε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ του Χαμενεΐ και του Αχμαντινετζάντ ότι ο αγιατολάχ πίεσε τον πρόεδρο είτε να δεχθεί τον Μοσλεχί είτε να παραιτηθεί.

Ο Αχμαντινετζάντ δεν έχει πάρει ακόμα καμία απόφαση, πρόσθεσε ο Αγά-Τεχρανί.

Πάντως ούτε επίσημες πηγές, ούτε τα μέσα ενημέρωσης έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ακόμη αυτές τις πληροφορίες του Ayandeh.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η διαφωνία μεταξύ του ιρανού προέδρου και του Χαμενεΐ δεν περιορίζεται στην υπόθεση του υπουργού Πληροφοριών. Σύμφωνα με αναλυτές η βασική αιτία διαφωνίας μεταξύ του Αχμαντινετζάντ και τους θρησκευτικούς ηγέτης είναι ο αρχηγός επιτελείου του προέδρου Εσφαντιάρ Ραχίμ-Μασαεΐ.

Ο Μασαεΐ λέγεται ότι είναι αντίθετος στο πλαίσιο του καθεστώτος του Ιράν που βασίζεται στους θρησκευτικούς ηγέτες και τάσσεται υπέρ μίας πιο εθνικιστικής προσέγγισης όσον αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας.

Εξαιτίας της υποστήριξης του Αχμαντινετζάντ προς τον Μασαεΐ οι θρησκευτικοί κύκλοι τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την ισλαμική διάσταση και τις αρχές του συστήματος διακυβέρνησης του κράτους.

Τώρα θ' αρχίσουν οι φάρσες: Ταλαιπωρία επιβατών τραίνου στη μετά την εύρεση "απειλητικού" CD

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi79qXrzwbYTxfNIH5aTJbQQ5SyLFeOF7rSxKXEDo3xzA6vzFm7bFYRlENGiQf2PkckWYl2rJkLWTNVe-sTpHtVhfDJrQ3Krx-jSKj7giiVvPU7CUyBeoDgs_ZJLjCNI9LK2SytiMRWEg/s400/tgv-maroc-300x199.jpgΓερμανοί αξιωματούχοι έδωσαν σήμερα εντολή να αποβιβαστούν όλοι οι επιβάτες ενός τρένου Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Βερολίνο-Ιντερλάκεν της Ελβετίας όταν στο χώρο εστίασης του συρμού εντοπίστηκε ψηφιακός δίσκος ήχου που είχε γραμμένες στην επιφάνειά του τις λέξεις "ο Αλλάχ θα μάς σκοτώσει όλους".

Όταν οι υπάλληλοι του τρένου με ασύρματο τηλέφωνο ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους γιά το εύρημα, δόθηκε εντολή ο συρμός να ακινητοποιηθεί στο σταθμό, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, κι οι 250 επιβάτες να αποβιβαστούν. Αφέθηκαν να εξυπηρετηθούν από τα τοπικά τρένα.

Ο ψηφιακός δίσκος παραδόθηκε στη γερμανική αστυνομία της πιο κοντινής μεγάλης πόλης, της Καρλσρούης. Αυτή αρχικά επέτρεψε την αναχώρηση του τρένου, όμως σύντομα έδωσε εντολή αυτό να ακινητοποιηθεί εκ νέου.

Ακολούθησε σε όλα τα βαγόνια εξονυχιστικός έλεγχος με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων της αστυνομίας, που διήρκεσε όχι λιγότερο από τέσσερις ώρες. Τίποτε το επικίνδυνο δεν βρέθηκε. Αποφασίστηκε το Intercity, άδειο, να καταλήξει στον προορισμό του στην Ελβετία.

8 χρόνια στη "στενή" στον γιο του Βούτση, του ΣΥΡΙΖΑ, για την ληστεία στην ΕΤΕ Γκύζη το 2007

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, όπως και πρωτοδίκως, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στον αναρχικό Γιώργο Βογιατζή-Βούτση, που κρίθηκε ένοχος για την ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη στις 3 Οκτωβρίου 2007, στην οποία είχε πάει με ποδήλατο.


Ο νεαρός καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοκατοχής κατά μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της διακεκριμένης κατοχής εκρηκτικών.


Το δικαστήριο με ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας, έκρινε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει κατά ανθρώπων το όπλο και την χειροβομβίδα που είχε στην κατοχή του .


Απολογούμενος ο Γιώργος Βογιατζής- Βούτσης υποστήριξε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του, χωρίς όπως τόνισε, αυτό να σημαίνει πως προτίθεται να την επαναλάβει και επεσήμανε ότι η ιδεολογία του δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει βία κατά ανθρώπων.


Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας του κατηγορουμένου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει γιατί το έκανε αυτό. Είναι μια πράξη που με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτήν την ιδεολογική κατεύθυνση, ωστόσο, κατανοώ πως αντιδρά η νεολαία».


Οι υπάλληλοι της τράπεζας που κατέθεσαν στο δικαστήριο περιέγραψαν ως ευγενικό τον δράστη και είπαν ότι κρατούσε την χειροβομβίδα και το πιστόλι μόνο για εκφοβισμό. Μάλιστα όπως κατέθεσαν, αφού του έδωσαν τα χρήματα, ο νεαρός τους ευχαρίστησε.

Μία χήρα του Μπιν Λάντεν δήλωσε ότι ζούσαν στο κτιριακό συγκρότημα στο Αμποταμπάντ τα τελευταία 5 χρόνια

Μία από τις συζύγους του Οσάμα Μπιν Λάντεν είπε στους πακιστανούς ανακριτές ότι ο ηγέτης της αλ Κάιντα και η οικογένειά του ζούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια στο κτιριακό συγκρότημα όπου σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα ένας πακιστανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, που αναγνώρισε τη γυναίκα ως την Αμάλ Άχμεντ Αμπντουλφατάχ, τη νεαρότερη από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η γυναίκα τραυματίστηκε στη διάρκεια της αμερικανικής επίθεσης τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Αμπντουλφατάχ είπε στους ανακριτές: "Ζούσαμε εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια".

Τόσο ο στρατός του Πακιστάν όσο και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (ISI) αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση καθώς δεν έχουν εξηγήσει πώς ήταν δυνατόν ο Μπιν Λάντεν να ζει τόσα χρόνια σε μικρή απόσταση από την στρατιωτική ακαδημία του Πακιστάν χωρίς να έχει γίνει αντιληπτός.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν συνέλαβαν 15 με 16 ανθρώπους από το κτιριακό συγκρότημα όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν αφού οι αμερικανικές δυνάμεις απομάκρυναν τη σορό του. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι τρεις σύζυγοι του ηγέτη της αλ Κάιντα και πολλά παιδιά.

Εξάλλου ένας άλλος πακιστανός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε χθες Πέμπτη στους δημοσιογράφους ότι ο Μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός του, ο αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, είχαν μία φιλονικία πριν έξι χρόνια για το μοίρασμα χρημάτων χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Παπαγεωργόπουλος για τις ανακοινώσεις Ραγκούση σχετικά με τους υπερχρεωμένους Δήμους

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι οικονομικά υγιής, όπως ακριβώς λέγαμε 12 χρόνια τώρα», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με τους υπερχρεωμένους Δήμους και το πρόγραμμα εξυγίανσής τους.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισημαίνει ότι σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ραγκούσης, «απεδείχθη ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι ούτε στο «κόκκινο» ούτε στο «ροζ» ούτε στο «πορτοκαλί» και διερωτάται τι έχουν να πούνε όσοι χωρίς ντροπή μιλούσαν για καταχρεωμένο Δήμο.

Όσοι εύκολα μιλάτε για "σκοπιανές σημαίες" και αποπροσανατολίζετε, διαβάστε για την Ιστορία του Ηρακλή και τις εθνικές υπηρεσίες που πρόσφερε

... και το σκυλολόι της Ε.Π.Ο. έκρινε ότι μόνο ο φάκελος του Ηρακλή δεν ήταν πλήρης και ότι μόνο αυτός έπρεπε να απολέσει στα χαρτιά ότι κέρδισε εντός αγωνιστικών χώρων

Σκοπός : "Η εις άπασας τας κοινωνικάς τάξεις διάδοσις της Γυμναστικής και η παρασκευή αθλητών"

Όμιλος Φιλόμουσων

Η αθλητική ιστορία της Θεσσαλονίκης ξεκινάει με τον Όμιλο Φιλόμουσων από τον οποίοξεπήδησε και ο Ηρακλής. Αν και ο όμιλος είχε αρχικά ως σκοπο την διάδοση των γραμμάτων σύντομα δημιούργησε αθλητικό τμήμα. Οι προπονήσεις γίνονταν σε χώρο που ήταν στην πραγματικότητα θέατρο αλλά και στην αυλή του γηροκομείου. Σταδιακά όμως το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό άρχιζε να μειώνεται και μια ομάδα αθλητών του ομίλου ζήτησε και πέτυχε την παραχώρηση χώρου στα ξυλάδικα για την δημιουργία αθλητικού κέντρου. Στις 29 Νοεμβρίου 1908 συγκεντρώθηκαν οι Κ.Κατσανος, Α. Μαλτος, Δ. Κοντορεπας, Αιμ. Κοπανος, Ι. Κυρου, Δ. Χατζοπουλος, Α. Κοσμοπουλος, Γ. Σωτηριαδης. Γ. Βαπορη και άλλοι και υπέγραψαν το πρώτο καταστατικό με 36 άρθρα του Μακεδονικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣΟ όρος μακεδονικός όμως δεν άρεσε στις τουρκικές αρχές και απαίτησαν την αλλαγή του. Έτσι το όνομα άλλαξε σε Ελληνικός Γυμναστικός Σύλλογος ο Ηρακλής. Είναι άγνωστο ποιος έδωσε το όνομα αυτό όπως και το γιατί θεωρήθηκε ενοχλητικό ο όρος "Μακεδονικός" και όχι το "Ελληνικός". Οι αλλαγές στο καταστατικό έγιναν στις 13 Μαρτίου 1911 υπό την προεδρία του Ι Κουσκουρα.

Η συμμετοχή του Ηρακλή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1906

Η ομάδα του Ομίλου είχε κυανόλευκη στολή. Το 1906 ο Όμιλος ήταν στις δόξες του. Τότε κηρύχθηκαν οι διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες των Αθηνών. Ο Όμιλος σκέφθηκε ότι σε αυτήν την παγκόσμια αθλητική οργάνωση έπρεπε να παρουσιαστεί και ο Ελληνισμός της Μακεδονίας. Έπρεπε να φανεί η εκπολιτιστική δύναμη και η υπεροχή του ελληνικού στοιχείου. Ο Όμιλος έστειλε στην Αθήνα την ποδοσφαιρική του ομάδα και ομάδα αθλητών, οι οποίοι, όμως, φορούσαν μαύρα ρούχα σε ένδειξη πένθους γιο τον αλύτρωτο Ελληνισμό!

Οι αθλητές αναχώρησαν με τις ευχές του Ελληνισμού της Θεσσαλονίκης και έγιναν μάλιστα δεκτοί με ενθουσιασμό από το Δήμαρχο Βόλου και στην Αθήνα όπου τους επιφυλάχθηκε ιδιαίτερη υποδοχή. Τους αθλητές συνόδευσε και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Μοναστηρίου το πλοίο δε που μετέφερε τους αθλητές είχε σημαιοστολιστεί. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ομίλου αγωνίστηκε με την ομάδα του Εθνικού Αθηνών (0-4) και των Άγγλων της Σμύρνης (0-9). Επειδή όμως η επιτροπή απέκλεισε τον Εθνικό έδωσε την τρίτη νίκη στην ομάδα των Φιλόμουσων. Το βραβείο έφερε την υπογραφή του τότε διαδόχου. Δυστυχώς το βραβείο αυτό καταστράφηκε στην πυρκαγιά του 1917.


Οι πρώτοι αγώνες και η απελευθέρωση της πόλης


Στις 7 και 8 Απριλίου 1912 διοργανώθηκαν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες στην Θεσσαλονίκη που ακόμα ήταν υπό τουρκική κατοχή, Πήραν μέρος συνολικά 169 αθλητές. Λίγο αργότερα ο Ηρακλής έστειλε αποστολή στους Β` παναιγυπτιακους και πανελλήνιους αγώνες στην Αλεξάνδρεια όπου πήρε την τρίτη θέση στο άλμα εις μήκος με τον Κ. Καστριτση. Νέα αποστολή πήρε μέρος σε αγώνες στην Καβάλα ενώ τον Σεπτέμβριο ο Ηρακλής διοργάνωσε ναυτικούς αγώνες. Οι Α΄ ναυτικοί αγώνες Θεσσαλονίκης έγιναν στις 22 Σεπτεμβρίου. Η επιτυχία ήταν τέτοια που τούρκοι αξιωματικοί ευχήθηκαν να μιμηθούν και οι τούρκοι το παράδειγμα του Ηρακλή.

Όμως μετά από λίγες μόνο μέρες άρχισε ο πρώτος βαλκανικός πόλεμος και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Τελικά 36 μέρες μετά τους αγώνες η Θεσσαλονίκη είδε Ελληνικό στρατό μετά από σχεδόν 500 χρόνια. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι άνθρωποι του Ηρακλή ήταν να θέσουν στην διάθεση του πρίγκιπα Νικολάου ομάδα 50 ατόμων που τελικά συγκρότησαν σώμα που χρησιμοποιήθηκε από τον αρχηγό δημόσιας ασφάλειας της Θεσσαλονίκης για περιπόλους μέσα στην πόλη.

Μετά την απελευθέρωση τέθηκε θέμα ονομασίας. Σε συνέλευση που έγινε στις 24 και 26 Απριλίου 1913 υπερίσχυσε η άποψη να παραμείνει το όνομα του ημίθεου. Ταυτόχρονα ψηφίστηκε νέος κανονισμός 54 άρθρων. Άλλο σημαντικό θέμα ήταν η αναγνώριση του συλλόγου από τις Ελληνικές αρχές. Έπρεπε να προσκομιστούν κάποια έγγραφα που όμως δεν υπήρχαν καθώς η ίδρυση έγινε υπό τουρκική κατοχή, Τελικά στις 11 Ιανουαρίου 1915 ο Ηρα
κλής καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων. Έτσι ο Ηρακλής μας είναι η παλαιότερη ομάδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την αγνότερη ιστορία, και πρόσφερε μεγάλες εθνικές υπηρεσίες στο παρελθόν στο έθνος. Πρωτοπόρος, και κυρίως ΕΛΛΗΝ κάτω από τουρκική κατοχή.

Οι κύκλοι της διαπλοκής και της ανικανότητας, που έφτασαν στο αηδιαστικό ‘σήμερα’ το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτασαν μέχρι του σημείου να ολοκληρώσουν την κακόγουστη φάρσα τους εις βάρος του ιστορικότερου Συλλόγου, μετασχηματίζοντας τη γελοία φάρσα σε πρωτοφανές έγκλημα. Οι διαπλεκόμενοι των κασετών, των στημένων αγώνων, οι ανεχόμενοι τη βία και οι, με κάθε τρόπο προαγωγοί της, οδηγούν στην έκρηξη τον κάθε νοήμονα Ελληνα φίλαθλο και πολίτη, όταν ανακηρύσσουν, με πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς ως το ‘απόλυτο κακό του χώρου’ τον ΗΡΑΚΛΗ. Τον ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος, ακόμη και με τα πιο ατράνταχτα επιστημονικά στοιχεία των Οικονομολογικών γνωματεύσεων, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ, τον ΗΡΑΚΛΗ, που, μέσα από τα τεράστια προβλήματα, που έχει να διαχειριστεί, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΑΡΟΣ και ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Αυτό ακριβώς έκριναν ως έγκλημα οι επιτροπές της ΕΠΟ και για αυτό, εδώ και δύο χρόνια απεργάζονταν το έγκλημα εις βάρος του ΗΡΑΚΛΗ, του κόσμου και της ιστορίας του. Την αθλιότητά τους τη γνωρίσαμε, εμείς και το φίλαθλο πανελλήνιο. Καιρός, ίσως, να γνωρίσουν τα επίχειρα των κατάπτυστων αποφάσεών τους…

Πηγές
http://www.iraklis-fc.gr/

Αν είναι να γαμ@@@ την Ελλάδα, το κάνουν και τσάμπα: Η Δραγώνα άμισθη σύμβουλος του Πρόγραμματος "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων"

http://2.bp.blogspot.com/_R17j4agRczg/TB5T9BOBOdI/AAAAAAAAAD0/qCJTvh4aYG0/s1600/06-12-2010-d.jpghttp://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/stylianidis-640x421.jpgΟ βουλευτής της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή, έχει διατυπώσει ερωτηματικά για το πρόγραμμα Μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη το οποίο όπως αναφέρει, από το 1997 έως το 2013 θα στοιχίσει συνολικά 27.245.000 ευρώ. Ο κ. Στυλιανίδης, στην ερώτησή του, σημείωνε ότι "μέχρι το 2007 επιστημονικά υπεύθυνες του όλου έργου εμφανίζονταν η κ. Άννα Φραγκουδάκη, κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Αθηνών και η κ. Θάλεια Δραγώνα κοινωνική ψυχολόγος, επίσης καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών".

Ο βουλευτής κάνοντας ειδική αναφορά στην κ. Θάλεια Δραγώνα, λέει πως μετέπειτα, ως ειδική γραμματέας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, είχε και την εποπτεία του προγράμματος για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων, ουσιαστικά, δηλαδή, "η κα Δραγώνα ήταν για ένα χρόνο και κρίνουσα ως ειδική γραμματέας και κρινόμενη, αφού τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της διδάσκονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων το οποίο είχε υποβληθεί ως πρόταση προς αξιολόγηση".

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε στην ερώτησή του ότι μετά την ανάληψη της θέσεως της ειδικής γραμματείας από την κυρία Δραγώνα, η υπουργός Παιδείας ανακάλεσε τις άλλες δράσεις του προγράμματος εκπαίδευσης που αφορούσαν στους παλιννοστούντες και στους Αλλοδαπούς. Δεν ανακάλεσε όμως την πρόσκληση για τους Μουσουλμανόπαιδες [Η Φ. Γεννηματά στην απάντησή της είπε ότι μαζί με τα άλλα προγράμματα εκπαίδευσης Ρόμα, παλλινοστούντων κ.λπ ανακλήθηκε και αυτό για τους μουσουλμάνους ώστε να επανασχεδιαστεί στα πλαίσια του "Νέου Σχολείου"].

Επιπλέον ο κ. Στυλιανίδης αναφερόταν και σε επίσκεψη της κ. Δραγώνα, τον περασμένο Ιανουάριο στην Αλεξανδρούπολη κατά την οποία, ως "άτυπη εκπρόσωπος" ζήτησε από τον Δήμαρχο διευκολύνσεις για τη λειτουργία του Προγράμματος "Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη".

Η αναπληρωτής Υπουργός κ. Φώφη Γεννηματά, με το έγγραφο της ωστόσο, ενημερώνει τον κ. Στυλιανίδη ότι η κυρία Δραγώνα από το Σεπτέμβριο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2010 ήταν σε αναστολή εκπαιδευτικών καθηκόντων ως βουλευτής και ουδεμία σχέση είχε με το Πρόγραμμα "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων". Αναφέρει επίσης ότι από τον Ιανουάριο του 2011 είναι άμισθη επιστημονική σύμβουλος του εν λόγω προγράμματος.

Η κ. Γεννηματά αναφέρει επιπλέον ότι στο πλαίσιο της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου (2007-2013) και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" θα χρηματοδοτηθεί με 10.255.000 ευρώ η Πράξη "Εκπαίδευση των Παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη". Αντικείμενο του προγράμματος είναι η αρμονική ένταξη των παιδιών του συνόλου της Μειονότητας, με τις πολιτισμικές και γλωσσικές τους ιδιαιτερότητες, στο εκπαιδευτικό σύστημα, η διασφάλιση της αποδοχής των παιδιών αυτών από το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς της πλειονότητας, η παροχή γνώσεων διαπολιτισμικής αγωγής στους εκπαιδευτικούς, η παροχή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, η συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών προκειμένου να στηρίξουν ενεργά την εκπαίδευση των παιδιών τους και τέλος η ευαισθητοποίηση του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης.

Η αναπληρωτής υπουργός διαβίβασε στη Βουλή και στοιχεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τα οποία προκύπτει ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων μαθητών που φοίτησαν και φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βαίνει αυξανόμενος ως ακολούθως:

- Σχολικό έτος 2008-2009: 4.840 μαθητές

- Σχολικό έτος 2009-2010: 5.189 μαθητές

- Σχολικό έτος 2010-2011: 5229 μαθητές

[Αύξηση σε ένα χρόνο επί ΝΔ-2009: 349 μουσουλμάνοι μαθητές
Αύξηση επί ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ-Δραγώνα-2010: 40 μαθητές...

βγάλτε τα συμπεράσματά σας...]

Πτώση 15% στο πετρέλαιο... ε και; Σιγά μη δεν πάει ο Ρόβλιας στην Πάρο... οπότε μην περιμένετε μείωση τιμών στην Ελλάδα

http://static.doldigital.net/webstatic/5A193F73402B444E69A4F73450E2BD26.jpgΑν σκεφτούμε ότι το κόστος του λίτρου βενζίνης είναι γύρω στα 50 λεπτά, πτώση 15% πρέπει να σημαίνει μείωση στην τιμή της αμόλυβδης κατά 6-8 λεπτά... στις άλλες χώρες γιατί εδώ δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα αφού ο Ρόβλιας που είναι αρμόδιος αυτή την ώρα βάζει τον σκύλο στο τζιπ και φεύγει για Πειραιά να προλάβει το καράβι που θα τον πάει στο εξοχικό στην Πάρο...

Όσο για τον Μιχαλάκη δεν τον απασχολεί τίποτα. Αυτός ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν σε νομούς της περιφέρειας και έκανε το επικοινωνιακό του κομμάτι γι' αυτή την εβδομάδα... τι κι αν οι κάτοικοι των εν λόγω Νομών βλέπουν ότι κανένας πρατηριούχος δεν τηρεί τις εντολές του Iron Mike; Σημασία έχει ότι οι ηλίθιοι Αθηναίοι που τον ψηφίζουν, άκουσαν απ' το ΜEGA ότι ο Μιχαλάκης τσάκισε τους κερδοσκόπους της περιφέρειας... οπότε μπορούν να ελπίζουν ότι αν συνεχίσουν να ψηφίζουν Mike θα έρθει και η ώρα που οι κερδοσκόποι της Αθήνας θα φτύσουν αίμα...

Διαβάστε και την είδηση:
Μέσα σε μία εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου βούλιαξαν κατά 15% περίπου, ενώ μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες οι απώλειες έφθασαν ώς τα 14,50 δολάρια, καθώς τα στοιχεία δείχνουν εξασθένηση της ανάπτυξης σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Την Παρασκευή, η τιμή του αργού κατρακύλησε χαμηλότερα κατά 5,5% ή 5,17 δολάρια στα 94,63 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Φεβρουαρίου, για να ανακάμψει στη συνέχεια κοντά στα 97,20 δολάρια.

Την Πέμπτη, η πτώση ανήλθε στο 8,6% (η υψηλότερη από τις 20 Απριλίου 2009) ή 9,44 δολάρια, με το αργό να «κλείνει» στα 99,80 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου.

Αυτή την εβδομάδα οι απώλειες ανήλθαν στο 14,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που τελείωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2008.

Το Μπρεντ σημείωσε πτώση 14% αυτή την εβδομάδα, η υψηλότερη από την εβδομάδα που τελείωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2008.

Σήμερα, Παρασκευή, έπεσε μέχρι τα 105,15 δολάρια (-5,1% ή 5,65 δολάρια), ενώ την Πέμπτη «έκλεισε» στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου, στα 110,80 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 10,39 δολαρίων ή 8,6%.

Βουτιά και για τις πρώτες ύλες

Οι τιμές των πρώτων υλών υπέστησαν χθες πτώση - ρεκόρ και συνεχίζουν την υποχώρησή τους σήμερα, Παρασκευή.

Την Πέμπτη παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες πωλήσεις εμπορευμάτων την τελευταία διετία, μετά από τα δυσμενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και το μήνυμα του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι δεν είναι πιθανή νέα αύξηση των επιτοκίων, το οποίο οδήγησε στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι επενδυτές που είχαν αγοράσει πετρέλαιο για να επωφεληθούν από την υποχώρηση του δολαρίου, προχώρησαν σε πωλήσεις, ωθώντας βιαία προς τα κάτω την τιμή του πετρελαίου.
Οι απότομες μειώσεις τιμών σε όλα τα εμπορεύματα, από το κακάο και το χαλκό έως το ασήμι και τον χρυσό, μπορεί να σημάνουν το τέλος του ράλι που ώθησε τις τιμές πολλών πρώτων υλών σε επίπεδα-ρεκόρ.

Αυτό που περιγράφηκε από έναν αναλυτή ως «τρομακτικό ξεπούλημα», ξεκίνησε από το ασήμι, η τιμή του οποίου πλησίασε την περασμένη εβδομάδα στο ιστορικό ρεκόρ των 50 δολαρίων ανά ουγγιά, καταγράφοντας μία φρενήρη άνοδο της τάξης του 175% σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Οι μικροί επενδυτές, οι οποίοι είχαν μπει στην αγορά τους τελευταίους μήνες, έσπευσαν να πωλήσουν, φοβούμενοι μεγάλες ζημιές. Το αποτέλεσμα ήταν η τιμή του ασημιού να μειωθεί κατά 12,9% κάτω από τα 35 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε χθες κατά 3,6% και σήμερα συνέχισε την πτώση του κατά 0,7%, με την τιμή του το μεσημέρι να κυμαίνεται περί τα 1.480 δολάρια το βαρέλι.

Newsroom ΔΟΛ

Θα κάνει και δάσος δίπλα στο δάσος ο κυρ-Γιάννης... αν του το επιτρέψει ο Τσάκ Νόρις

http://www.agelioforos.gr/files/APortal/boutaris-eklogiko-kentro.jpgΤη δημιουργία ενός δεύτερου δάσους, δίπλα στο Σέιχ Σου, οραματίζεται ο κυρ Γιάννης

Ένα «δίδυμο αδελφάκι» για το δάσος του Σέιχ Σου οραματίζεται η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Το δάσος όμως αυτό θα είναι δάσος-κυρ Γιάννη και γι' αυτό ο σχεδιασμός του ξεκίνησε διαφορετικά από τα τετριμμένα:

Πρώτα βρήκε τα δέντρα και μετά θα ψάξει να βρει και τις εκτάσεις!!!

Διαβάστε τι είπε ο κυρ Γιάννης:

Έχει ήδη εξασφαλιστεί η απόκτηση 250.000 δέντρων όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο νέο δημαρχιακό μέγαρο με θέμα την πυροπροστασία του Κέδρινου Λόφου ενόψει του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον κ.Μπουτάρη, τα δέντρα που θα φυτευτούν θα σχηματίσουν ένα νέο δάσος, σε βάθος χρόνου από 5 έως 10 χρόνια, και θα εκτείνονται από το δάσος Κουρί έως το Ωραιοκάστρο [ένας θεός ξέρει σε ποιον ανήκουν αυτές οι εκτάσεις...]. «Στόχος μας η δημιουργία ενός δεύτερου Σέιχ Σου. Προτείναμε στους αρμόδιους φορείς να σχηματιστεί ένας διαδημοτικός φορέας διαχείρισης του δάσους. Θεωρούμε ότι η διαχείριση των δασών αλλά και του Θερμαϊκού Κόλπου θα πρέπει να περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν για τη δημιουργία του νέου δάσους στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν θα είναι κωνοφόρα, καθώς δεν ευνοούν την πανίδα. Άλλωστε, μέσα στο όραμα της νέας δημοτικής αρχής είναι η ύπαρξη ζώων και πουλιών στα δάση.

«Όραμα μας για το δάσος είναι να μπορούμε να δούμε πάλι ζώα και πουλιά. Το πευκοδάσος όμως δεν ευνοεί την πανίδα. Γι αυτό στο «δίδυμο» Σέιχ Σου δεν θα έχει πεύκα, αλλά δρυς, που είναι ένα χαρακτηριστικό δέντρο της περιοχής», πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης.

Γ. Μιχελάκης για ακύρωση συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη και για τις εξετάσεις των ΑΜΕΑ

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/18281_lp_-1.jpgΓια προκλητική λογοκρισία και προσβολή σε βάρος του έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και κατ' επέκταση σε βάρος των Ελλήνων, κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας την απόφαση της Προέδρου της Αυστριακής Βουλής να ματαιώσει την προγραμματισμένη παρουσίαση του έργου " Μαουτχάουζεν", στην τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τα θύματα του ναζισμού.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί, χαρακτηρίζοντας τελείως ακατανόητη την σιωπή της.

"Δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την προσβλητική αυτή ενέργεια",τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Αδιανόητη χαρακτηρίζει η ΝΔ και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να περιορίσει σε τρία τα εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές με αναπηρία, που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχελάκης,η κυβερνητική αυτή απόφαση θα αναγκάσει μαθητές και γονείς να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν σημαντικά οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για άνιση και διακριτή μεταχείριση στους συγκεκριμένους μαθητές, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για επιπολαιότητα και κοινωνική αδιαφορία.

"Το γεγονός αυτό θίγει την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία.Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της τώρα",πρόσθεσε.

Οι χώρες-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν κατ' αρχήν στην απαγόρευση πώλησης των λεγόμενων "γυμνών" ασφάλιστρων κινδύνου κρατικών ομολόγων

http://www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/olga/omologa.jpgΟι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν κατ' αρχήν στην απαγόρευση πώλησης των λεγόμενων "γυμνών" ασφαλίστρων έναντι κινδύνου μη αποπληρωμής κρατικών ομολόγων (naked sovereign credit default swaps), δήλωσε εκπρόσωπος της ουγγρικής Προεδρίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι συμφωνήθηκε η άρση της απαγόρευσης να είναι δυνατή μόνο προσωρινά, μετά από αίτηση μίας χώρας, εφόσον η ρευστότητα στην αγορά του κρατικού χρέους της υποχωρήσει κάτω από ένα όριο, το οποίο μένει να καθορισθεί.

"Γυμνά" ασφάλιστρα κινδύνου (cds) θεωρούνται αυτά που αγοράζονται από επενδυτές, οι οποίοι δεν έχουν στην κατοχή τους τα αντίστοιχα ομόλογα, για τα οποία θέλουν να ασφαλισθούν.

Πολλά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) και επενδυτές έχουν κατηγορηθεί από Ευρωπαίους αξιωματούχους για κερδοσκοπική χρήση των "γυμνών" cds, η οποία διόγκωσε το πρόβλημα δανεισμού που αντιμετώπισε πέρυσι η Ελλάδα. Από την πλευρά τους, τα hedge funds υποστηρίζουν ότι η αγορά των ασφαλίστρων κινδύνου είναι μικρή σε σχέση με την αγορά των κρατικών ομολόγων και ότι οι τιμές τους αντανακλούν απλώς την ανησυχία των επενδυτών για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Η πρόταση για τη ρύθμιση των "γυμνών" cds κρατικών ομολόγων και την πώληση μετοχών με δανεικούς τίτλους (short selling) έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει τον τελευταίο λόγο για τις σχετικές αποφάσεις από κοινού με τις χώρες-μέλη, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τον περασμένο Μάρτιο υπέρ αυστηρότερης ρύθμισης από αυτή που πρότεινε η Κομισιόν, στηρίζοντας την απαγόρευση των γυμνών πωλήσεων. Ο συμβιβασμός της ουγγρικής προεδρίας θεωρείται από διπλωματικές πηγές ότι είναι εντός της "κόκκινης γραμμής" που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έτσι θεωρείται πιθανή μία πρώτη ανάγνωση της τελικής συμφωνίας τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο.

Αύριο ο ΓΑΠ είναι εύκαιρος για κανα μπινελικάκι, μούτζα ή ότι άλλο ήθελε προκύψει στη Λευκάδα...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuVtZdVSJoDFQf-tVVBgC_5_zPLVAOhqqY-gJVCOFo2JOwVZf2C5_HLrsm_rVofix__XOV7fnSyVOTgAcLC-L2OEsxgQz7O3HmMj2s0lxi75HWTwVKztAXJS-7EBzGBEsfMZC_VA6LtD8/s1600/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%85.jpgΝα και το πρόγραμμά του για κάθε ενδιαφερόμενο της περιοχής:

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφτεί αύριο, Σάββατο 7 Μαΐου, την Λευκάδα και το Μεγανήσι.

10:30 π.μ. Χαιρετισμός στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών (Μεγανήσι, Ξενοδοχείο Εσπερίδες)

12:30 Σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων Λευκάδας (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας)

Στο αυριανό ΚΑΡΦΊ

Ακριβώς αυτό εννοούσαμε όταν λέγαμε για “αρχειοθέτηση”. Ελπίζουμε η τοποθέτηση του κυρίου Διώτη στον ΣΔΟΕ να έχει ειλικρινή στόχο την αποκάλυψη των ονομάτων. Κάθε προσπάθεια συγκάλυψης, είναι καταστροφή για την ίδια την δημοκρατία.

http://olympia.gr/

Ο απόλυτος ξεπεσμός Ιερώνυμου που είπε στον ΓΑΠ: "Ο λαός προσβλέπει με αγωνία και έχει απαιτήσεις για να ξεπεραστεί η κρίση"

http://eretikos.files.wordpress.com/2010/03/sinantisi_ieronimos_papandreou1.jpgΜε γέλια, αγκαλίτσες και φιλάκια ξεκίνησε η συνάντηση ΓΑΠ-Ιερώνυμο στο Μαξίμου πριν από λίγο. Μετά από τις κουλτούρες του ΓΑΠ περί συνέργιας και συνεργασίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, το λόγο πήρε ο Ιερώνυμος που αφού ανέφερε ότι είναι σωστή η επισήμανση του ΓΑΠ τόνισε: "Ο λαός προσβλέπει με αγωνία και έχει απαιτήσεις για να ξεπεραστεί η κρίση. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο".

Τραγικό το ότι ο πνευματικός των Ελλήνων βρήκε να πει στον ΓΑΠ ότι οι Έλληνες προσβλέπουν με αγωνία στις πράξεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ...

Στη συνέχεια κλειδαμπαρώθηκαν για να συζητήσουν προφανώς το πως θα κοντύνουν ακόμα περισσότερο την εκκλησία...

Κανονικά χορηγούνται τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, από τους φαρμακοποιούς Αθήνας και Πειραιά

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/01/news-medicines-prices.jpgΚανονικά χορηγούν από σήμερα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αλλά και του Πειραιά, καθώς όπως αποφάσισαν το ταμείο άρχισε να εξοφλεί τις οφειλές του προς αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετό καιρό οι φαρμακοποιοί, κυρίως της Αττικής, είχαν προχωρήσει σε εμπάργκο στη χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς ο οργανισμός δεν τους εξοφλούσε με βάση τις δεσμεύσεις που είχαν προκύψει μετά τις συναντήσεις του υπουργού Υγείας αλλά και συναρμόδιων υπουργών με τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο που του περισσεύει κανα γιαουρτάκι ή καμιά ντοματούλα παραγινομένη...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPyfzJezezMPB4IykEpl7FfoUqaL1NwA1SUzFIPj3JTPahrATMtQjkcUDeEcCW6lXlVihKB7-tnmsyg799vxpbvUOMOFbFX0kfFqgU8mYUZ4gpd3yZeTL7voLaWz2yJmfLHV_2ZLl1WyRh/s400/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1.jpgΟ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Σύμη, την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, για τον εορτασμό της 66ης επετείου της υπογραφής της Συνθήκης παράδοσης των Δωδεκανήσων στους Συμμάχους....

στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ίμια να γιορτάσει [έστω και καθυστερημένα] την 12η επέτειο παράδοσης των Ιμίων στους Τούρκους...

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των αστυνομικών στο Ρέντη

http://s.enet.gr/resources/2011-05/1625313-thumb-medium.jpgΤους δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στο Ρέντη, υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της η αστυνομία.

Ύστερα από ευρεία επιχείρηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με τις αρχές- ήταν και οι δράστες της δολοφονίας του 23χρονου Γ. Ευαγγελινέλη και του 22χρονου Γ. Σκυλογιάννη.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν το απόγευμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Βέβαια η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δεν αναφέρει ότι τα καθάρματα είναι αλλοδαποί... γιατί θα χαλάσει η σούπα

Επεισόδια με έναν τραυματία στο υπ. Υγείας-Κλειστή η οδός Αριστοτέλους

http://img.protothema.gr/8CF274919DB7DF07BD600BCF856A5487.jpgΈνταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Υγείας, εκεί όπου βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ένας πολίτης, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο για να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει το προσωπικό των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά και διαμαρτύρονται για τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

Η οδός Αριστοτέλους στο ύψος του Υπουργείου παραμένει κλειστή, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από την οδό Ηπείρου.

Στη διαμαρτυρία των γιατρών και των νοσηλευτών συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που επίσης έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Αριστοτέλους.

Ο Καραμανλής μίλησε όταν έπρεπε... όποιος δεν κατάλαβε... προβλημά του

Νουθεσίες και αιχμές από τον Καραμανλή
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 20/10/2009

Σημείωσε ότι η Ν.Δ. είναι η παράταξη που προεκλογικά τόλμησε και μίλησε με ωμή ειλικρίνεια για τα σκληρά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και προέβλεψε ότι ο χρόνος δουλεύει για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ν.Δ. «Μακροχρόνια θα κερδίσουμε πολιτικά, οι στάσεις μας θα δικαιωθούν, η τόλμη μας θα αναγνωριστεί. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα ευχάριστα που υποσχόταν», πρόσθεσε.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_20/10/2009_334089

Ε. Κωνσταντινίδης (ΝΔ-Φλώρινα) σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών μέ ΚΤΕΛ, ταξί κ.λπ.

http://2.bp.blogspot.com/-1fME6EfBfGs/TaglxXk368I/AAAAAAAAA8E/E5hDQYfrFno/s1600/stathis-konstantinidis-florina_43.png«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στραγγαλίσει επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Πεισματικά αρνείται να πληρώσει αυτά που χρωστάει στους μεταφορείς (ΚΤΕΛ, ταξί, τουριστικούς πράκτορες και αστικά λεωφορεία), που πραγματοποιούν τα μαθητικά δρομολόγια.

Θέτει μάλιστα το εκβιαστικό δίλημμα να αποδεχθούν μείωση 20% των οφειλομένων, για να πληρωθούν. Δηλαδή «ψαλίδι» στα δεδουλευμένα, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της, ότι οι μεταφορείς έχουν ήδη πληρώσει ΦΠΑ, έχουν φορολογηθεί γιατί οι συμβάσεις είναι τιμολογημένες, έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές και έχουν επωμιστεί οι ίδιοι την αύξηση του κόστους μεταφοράς, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των καυσίμων χωρίς να ζητήσουν, όπως είναι λογικό, αναπροσαρμογή των κομίστρων.

Αν, βέβαια, χρωστούσαν οι μεταφορείς στο κράτος, θα πλήρωναν τα οφειλόμενα και με τόκο. Τώρα όμως χρωστάει το κράτος και με νοοτροπία αφέντη πληρώνει όταν και όσο θέλει.

Λίγες ημέρες κιόλας, πριν την έναρξη των εξετάσεων, ας αναλογιστούν οι κυβερνώντες τις τεράστιες ευθύνες τους, να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να πάψουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των επαγγελματιών, των μαθητών και των γονέων τους.

Είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική και ταιριάζει γάντι με τη λαϊκή ρήση: «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».

Τι έγινε ρε Παπαχελά; Θα βγάλεις κανα όνομα των ελλήνων δημοσιογράφων που αναφέρονται στα wikileaks σαν πληροφοριοδότες των αμερικάνων;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAEg1U3ujykxkA8eQychUbvyx2lrYTzWhyphenhyphen94-tTavY7Yhvl8EwsXcBoR0vqNXxAS7cekH0MHfYlX7bLdzehX4vGCsHA8J5Cko-7O4CGUVhXgd_n7P2xoTUd6CPHIaYuCUYEhyphenhyphengHN1_C20/s320/papaxelas.jpgΜία σημαντική αποκάλυψη για τον δημοσιογραφικό κόσμο έκανε εχθές το πρωί ο ανταποκριτής του Μέγκα στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, αλλά όλοι κάνουν σαν να μην άκουσαν. Ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε ότι στα Wikileaks που αφορούν την Ελλάδα αναφέρονται ως πηγές της πρεσβείας των ΗΠΑ

και πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων θα βγουν τελικά στη δημοσιότητα.

Μέχρι τότε, φαντάζομαι ότι οι δημοσιογράφοι που περνούσαν από την πρεσβεία για να πουν κάτι παραπάνω από ένα γεια, θα δαγκώσουν πολλά σίδερα για να μην βγουν τα ονόματά τους.

Για να δούμε αν αυτή τη φορά καταφέρει να λάμψει η αλήθεια ή θα έχουμε και πάλι συγκάλυψη.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη απορία όμως, είναι πως και δεν αποκάλυψε τα ονόματα αυτά ο Αλέξης Παπαχελάς που έσπευσε πρώτος στην άλλη άκρη της γηραιάς ηπείρου προκειμένου να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα των wikileaks που αφορούσαν την Ελλάδα; Τι συνέβη; Τζούφια τα πήρε;

http://www.antinews.gr/2011/05/06/99568

Μόνο μαλάκες σαν τους Έλληνες θα δέχονταν να τους κυβερνάνε τέτοιοι τύποι...

http://spiti.pblogs.gr/files/f/238494-mo.jpghttp://www.newsbeast.gr/files/temp/8D50B561E625615E0C7352E8B0016359.jpgΣτις 02.42 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, ο Αμερικανός διπλωμάτης Κέρι Κάβανο έγραψε μεταξύ άλλων τα εξής σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα, που υπέγραψε ο υπουργός Γουόρεν Κρίστοφερ:

Σε απάντηση στα σχόλια του υπουργού (Εξωτερικών Κρίστοφερ), ο Πάγκαλος είπε ότι, σε ομιλία που είχε μόλις εκφωνήσει στη Βουλή, είχε επαναλάβει ότι η Ελλάδα δεν είχε την πρόθεση να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 (έξι) μιλίων. Τόνισε στον υπουργό (Εξωτερικών Κρίστοφερ) ότι ήλπιζε πως αυτό θα έχει καθησυχάσει τις τουρκικές ανησυχίες ως προς το σημείο αυτό. Είπε ότι τα ελληνικά στρατεύματα στα Ιμια θα αποσύρονταν στις 31 Ιανουαρίου, αλλά η σημαία θα παρέμενε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ανέμενε πως οι ισχυροί άνεμοι θα κατέστρεφαν σύντομα τη σημαία και ότι η Ελλάδα δεν θα την αντικαθιστούσε.

Προδημοσίευση από το βιβλίο των Αθ. Ελλις και Μιχ. Ιγνατίου «Ιμια, τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών»
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_11/10/2009_332998

ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Τόσα χρόνια τη φωνάζανε "αιδοίο" και δεν το 'ξερε η Κική

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4iU8IRi9IQYQzJgUmmxYhMpvvkVhfEA4KO7YyOuWDhE9ENoneDTEYcuhZbQeZc3GLv2htCntwktWK_BvUy9op0AUv15s1Qwyta0J_-S9tFl6J7fyMYlLcp7KXRtb2PvG3rXyYYgXxBZc/s1600-r/NEW+KIKI+HEADER.bmpΔεν το πίστευε η καταξιωμένη ομογενής δικηγόρος της Αυστραλίας, Κρίστεν Πέρι, όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί χρησιμοποιεί το άσεμνο όνομα "Κική" στις πινακίδες του αυτοκινήτου της! "'Άσεμνο" το Κική; Ένα υποκοριστικό δεκάδων χιλιάδων Ελληνίδων; Από μωρό οι γονείς της την αποκαλούσαν "Κική" και έτσι την αποκαλούν πολλοί δικοί της.

Έως εδώ κανένα πρόβλημα. Όλα άρχισαν όταν ο σύζυγος της Κρίστεν Πέρι, Στίβεν, της έκανε δώρο μια Porche και στις πινακίδες -όπως συνηθίζεται στην Αυστραλία- τοποθέτησε το υποκοριστικό της όνομα "Κική". Εξάλλου δεν ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο στην Αυστραλία που οι πινακίδες γράφουν "Κική".

Η Κρίστιν Πέρι δεν το πίστευε όταν έλαβε μια επιστολή από την Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW Roads and Traffic Authority) που της ζητούσε να αιτιολογήσει γιατί χρησιμοποίησε το άσεμνο όνομα "Κική" στις πινακίδες του οχήματός της.

Από τις έρευνες που έκανε προέκυψε πως το "Κική" στην διάλεκτο Tagalog των Φιλιππίνων σημαίνει "αιδοίο" και κάποιοι που προέρχονται από τις Φιλιππίνες είδαν την πινακίδα της Ελληνίδας, τη θεώρησαν προσβλητική και διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες. "Αυτό είναι το όνομά μου από τότε που γεννήθηκα και εσείς μου λέτε τώρα ότι είναι άσεμνο; Αυτό και αν είναι προσβλητικό", έγραψε η ομογενής στους αρμοδίους.

Η ίδια θεώρησε "αστεία" κάποια σημεία της καταγγελίες αλλά δεν ήθελε να χάσει τις πινακίδες της.

Μετά το περιστατικό τηλεφώνησε στον πατέρα της και του είπε: "Ξέρεις πως με φώναζες μια ζωή; Αιδοίο". Όπως είπε η Κρίστιν Πέρι ο πατέρας της έμεινε αποσβολωμένος αρχικά αλλά μετά είδε το αστείο του ζητήματος. Και οι δικοί της όμως στάθηκαν στην αστεία πλευρά.

Όσο για την υπηρεσία NSW Roads and Traffic Authority πείστηκε πως το "Κική" δεν είναι άσεμνο και δέχθηκε να επιτρέψει στην Κρίστιν Πέρι να διατηρήσει τις πινακίδες της.

Εξήγησε πάντως, πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι προσωπικές πινακίδες αυτοκινήτων "δεν πρέπει να είναι άσεμνες και να έχουν θρησκευτικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο".

Αυστραλία: Εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

http://www.newsbeast.gr/files/temp/17CB13AD21FB5EC34A511453E3F77D1A.jpg Σύσσωμη η κρητική παροικία της Μελβούρνης, αλλά και πλήθος συμπαροίκων, παίρνουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 70ης επετείου της Μάχης της Κρήτης. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην προξενική κατοικία, για να τιμηθούν με ειδικό μετάλλιο Αυστραλοί που πολέμησαν στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης, θα γίνει δημόσια διάλεξη με τίτλο «Ελλάδα και Κρήτη - Πεδία Μάχης και Μνημεία», από τη συγγραφέα και πανεπιστημιακό Μαρία Χιλ. Το Σάββατο θα δοθεί μεγάλη πανηγυρική χοροεσπερίδα στο Κρητικό Κέντρο. Την Κυριακή θα γίνει δοξολογία στον ιερό αρχιεπισκοπικό ναό Αγίου Ευσταθίου.

Θα ακολουθήσει παρέλαση τμημάτων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τη συμμετοχή των θρησκευτικών, προξενικών και πολιτικών Αρχών και ολόκληρης της ελληνικής παροικίας. Στην παρέλαση και κατάθεση στεφάνων συμμετέχουν όλα τα τμήματα Αυστραλών και Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών και βετεράνων αγωνιστών της Μάχης της Κρήτης, πληθώρα ελληνικών σχολείων και παροικιακών οργανισμών.

Αμέσως μετά θα γίνει επίσκεψη στην Ελιά της Κρήτης που έχει τοποθετηθεί από τους βετεράνους στους κήπους του Ντομέιν Γκάρντενς, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η Επιτροπή του Αυστραλοελληνικού Μνημείου, σε συνεργασία με τους οργανισμούς των Αυστραλών βετεράνων, διοργανώνουν κατάθεση στεφάνων και στο Αυστραλοελληνικό Μνημείο στο Ντομέιν Γκάρντενς.

Οι βρετανοί τιμώρησαν τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στις χθεσινές τοπικές εκλογές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmhCw-Vwy2rZzdtdaLYemxaErqS-Hj7Tdkb-5isOVhuPXiAp4924zFLdKs_fZDegba7LXuQaThH3HcsJQZXgA-RjZfZWkwXC2NoaX19D3mT_36K9BEdrr9SUhPzHb1y4TMtmBKHgmvhhQ/s1600/800px-Liberal_Democrats_UK_Logo_svg.pngΟι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες καταβαραθρώθηκαν στις χθεσινές τοπικές εκλογές στη Βρετανία και αναμένεται να χάσουν το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, καθώς οι βρετανοί ψηφοφόροι τιμώρησαν το κόμμα για τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό που έχει εισαγάγει σκληρά μέτρα λιτότητας στις δημόσιες δαπάνες.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, η δύναμη του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών περιορίσθηκε σημαντικά, ενώ το Συντηρητικό Κόμμα δεν κατέγραψε σοβαρές απώλειες.

"Εισπράξαμε μία κλωτσιά στις κάλπες απόψε", έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζον Λίτς.

Η δημοτικότητα του κόμματος δεν έχει σταματήσει να πέφτει μετά την απόφαση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Συντηρητικό Κόμμα τον περασμένο χρόνο.

Έκτοτε η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει προχωρήσει στη λήψη σειράς μέτρων για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Οι διαξιφισμοί ανάμεσα στους δύο εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού κατά την προεκλογική περίοδο είναι πιθανόν να δυσχεράνει το κυβερνητικό έργο, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται και από το μεγάλο πολιτικό κόστος που σημαίνει για το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών η συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

"Το πρόβλημα εντοπίζεται στον συνδυασμό μίας ανώδυνης εκλογικής νύκτας για τους Συντηρητικούς με μία εξαιρετικά επώδυνη νύκτα για τους εταίρους τους στον συνασπισμό", δήλωσε ο Φίλιπ Κόουλι, καθηγητής Κοινοβουλευτικής Κυβέρνησης στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

"Αλλά δεν υπάρχει καμία προοπτική για τη διάλυσή του. Η συντηρητική ηγεσία γνωρίζει ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να εξασφαλίσει πλειοψηφία στις εκλογές μόνη", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, το Εργατικό κόμμα έχει εξασφαλίσει 295 επιπλέον έδρες σε τοπικά συμβούλια, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες απώλεσαν 236 έδρες και οι Συντηρητικοί 2.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του BBC, το Συντηρητικό Κόμμα εξασφάλισε το 35% των ψήφων, το Εργατικό Κόμμα το 37% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες το 15%, τη χειρότερη επίδοσή τους από το 1988.

Οι βρετανοί ψηφοφόροι αναμένεται επίσης να απορρίψουν την πρόταση για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, η μόνη παραχώρηση που είχαν εξασφαλίσει από τους Τόρις για τη συμμετοχή τους στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στο πρώτο εθνικής εμβέλειας δημοψήφισμα σε διάστημα 30 ετών, οι Βρετανοί εκλήθησαν να απαντήσουν εάν θέλουν αντικαταστήσουν το ισχύον πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα με ένα σύστημα εναλλακτικής ψήφου, μίας μορφής αναλογικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος θα απορριφθεί.

Οι Συντηρητικοί ήταν αντίθετοι με την "εναλλακτική ψήφο" και η προεκλογική εκστρατεία άφησε χώρο για έντονους διαξιφισμούς ανάμεσα σε υπουργούς των δύο κομμάτων του συνασπισμού.

Το Εργατικό Κόμμα ήταν διχασμένο ως προς το θέμα της μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, ενώ ο ηγέτης του Εντ Μίλιμπαντ είχε ταχθεί υπέρ.

Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, το Εργατικό Κόμμα που έχασε τις εκλογές πριν από έναν χρόνο, έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Oι Πορτογάλοι δεν είναι τζιτζιφιόγκοι

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου.
Απόλυτα σωστός και επιτυχημένος ο τίτλος, λαμβάνοντας υπόψη το πως χειρίστηκαν το θέμα του μηνμονίου και το τι πέτυχαν οι Πορτογάλοι.
Εμείς είχαμε αναδείξει το θέμα σας είχαμε ενημερώσει με σχετικά άρθρα μας ΕΔΩ  και ΕΔΩ. 
Καμιά σχέση δεν έχουν η συμφωνία και τα μέτρα της Πορτογαλίας, με τα δικά μας....


Δείτε τις βασικές αρχές της συμφωνίας της Πορτογαλίας με την Τρόικα:



- Επιτόκιο 3,25% για 3 χρόνια έναντι 5,2% της Ελλάδας 
- Δεν θα θιγεί ο 13ος και 14ος μισθός, ούτε θα αναπληρωθεί με ομόλογα
- Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα
- Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός 
- Δεν θα υπάρξει αναθεώρηση του συντάγματος
- Δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση
- Δεν θα υπάρξει καμία καταχρηστική απόλυση
- Δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της Caixa Geral de Depósitos
- Εξακολουθούν να παρέχονται δωρεάν οι Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας
- Παραμένει δημόσιο το σχολείο
- Και δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ή προσαρμογής των εισφορών, ή αλλαγές στο όριο ηλικίας, χάρη στη μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης του 2007.

Τα δελτία ειδήσεων μετά τις δηλώσεις Στρος Καν, "έπνιξαν" και τη γιούχα στον Παπανδρέου

http://berry82.files.wordpress.com/2011/03/moutza.jpgΛίγη τσίπα ρε μάγκες εκεί στα δελτία ειδήσεων δεν έχετε; Άξιος ο μισθός σας. Ούτε εντολή από το Μαξίμου να πήρατε για να "εξαφανίσετε" από τα ρεπορτάζ της κηδείας του Απόστολου Σάντα τα γιούχα που ακούστηκαν κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη.

Μήπως η περίφημη δεοντολογία σας και η ανάγκη για αντικειμενική ενημέρωση σας υποχρέωσε να το αναφέρεται χαμηλόφωνα στο τέλος του ρεπορτάζ και χωρίς να ακουστούν τα όσα έσουραν στον πρωθυπουργό οι αγανακτισμένοι πολίτες; Όλοι αυτοί που βρέθηκαν στο Α΄ νεκροταφείο πήγαν για να πουν το τελευταίο αντίο σε έναν πραγματικό ήρωα. Σε έναν άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα πάνω από τη ζωή του. Σε έναν άνθρωπο που λειτουργούσε και ζούσε διαφορετικά από εσάς και υπηρέτησε την πατρίδα με ανιδιοτέλεια. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνετε εσείς σήμερα.

http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_5744.html


Εδώ έθαψαν τις δηλώσεις του Στρος Καν που κανονικά θα έριχναν Κυβέρνηση, αυτό δεν θα έθαβαν; Εξάλλου ποιος ξεχνάει, ότι επί τρεις μέρες ασχολούνταν με το ότι ο Καραμανλής είπε την Ελλάδα διεφθαρμένη και όταν αποδείχθηκε ότι το είπε ο ΓΑΠ μουγκάθηκαν... αλλά δεν φταίνε τα ΜΜΕ... αυτά τη "δουλειά" τους κάνουνε... φταίνε οι μαλάκες οι Έλληνες (φώτο) που ακόμα πιστεύουν ότι ο Ρουσόπουλος ή ο Βουλγαράκης έφαγαν λεφτά απ' το Βατοπαίδι ή ότι ο Καραμανλής κατέστρεψε τη χώρα...

Ανέφικτος ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 7,4% για την τρόικα

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/elleima-425x287.jpgΗ τελική διαμόρφωση του ελλείμματος στο 10,5% του ΑΕΠ για το 2010 έβγαλε εκτός στόχους τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού και τις προβλέψεις στο Μνημόνιο. Ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για παρατεταμένη ύφεση στην οποία και αποδίδεται η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2010.

Τώρα η τρόικα, τεχνικό κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα από την αρχή της εβδομάδας, εκτιμά ότι είναι ανέφικτη η επίτευξη του στόχου για το 2011, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Υπενθυμίζεται ότι το Μνημόνιο προβλέπει έλλειμμα στο 7,4% του ΑΕΠ για το 2011, δηλαδή μείωση του από τα 24,1 δις. ευρώ το 2010 (10,5% του ΑΕΠ) σε 16,8 δις. ευρώ για το 2011 (7,4% του ΑΕΠ). Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας εκτιμά ότι το φετινό έλλειμμα θα διαμορφωθεί περίπου στο 9,4% του ΑΕΠ, δηλαδή στα επίπεδα της αρχικής εκτίμησης για το 2010!.

Η τρόικα υποστηρίζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής», ότι το ανέφικτο της επίτευξης του στόχου για το 2011 δεν έγκειται τόσο στις δημοσιονομικές αστοχίες και στην μη απόδοση των μέτρων αλλά στις συνθήκες που επικρατούν στο οικονομικό περιβάλλον. Αν η ελληνική οικονομία επιχειρήσει να μειώσει το έλλειμμα κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, τα επιπρόσθετα μέτρα θα έφταναν στα 10 δις. ευρώ για να καλυφθεί η ύφεση της οικονομίας και οι μεγαλύτερες δαπάνες για τόκους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρεται να πιστεύουν ότι η λήψη νέων μέτρων θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση την ελληνική οικονομία , άρα το έλλειμμα θα πρέπει καταρχάς να πέσει από το 10% και τα επόμενα χρόνια να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες όταν το πρόσημου του ρυθμού ανάπτυξης θα είναι θετικό για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αστεροειδής θα περάσει το Νοέμβριο κοντά από τη Γη

http://www.skai.gr/files/temp/62B24974715AB7C3F33B75BD86E44B89.jpgΠολύ κοντά στη Γη – σε απόσταση 340 χιλιάδων χιλιομέτρων- θα πλησιάσει το Νοέμβριο ο αστεροειδής με την ονομασία YU55. Είναι η πρώτη φορά που ο αστεροειδής διαμέτρου 400 μέτρων και βάρους 55 εκατομμυρίων τόνων θα περάσει τόσο κοντά από τη Γη.

Οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια αλλά δεν προβαίνουν σε καμία εκτίμηση για το απώτερο μέλλον.

Στην περίπτωση πάντως που ο YU55 λοξοδρομήσει κάποια στιγμή και πέσει στον πλανήτη μας ο κρατήρας που θα δημιουργηθεί θα έχει βάθος 750 μέτρων και η πρόσκρουση θα έχει ισχύ ισοδύναμη με 65 χιλιάδες ατομικές βόμβες!

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 από τα στελέχη του προγράμματος παρατήρησης του διαστήματος «SpaceWatch Program» της NASA.

Τον Απρίλιο του 2010 ερευνητές στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο τον εντόπισαν και τον φωτογράφισαν όταν ο αστεροειδής βρισκόταν σε απόσταση περίπου 2.300.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ο «YU55» είναι ένα από περίπου 900 διαστημικά αντικείμενα που θεωρούνται πιθανές απειλές για την Γη με τον αριθμό αυτών των αντικειμένων να αυξάνεται καθώς τα επίγεια και διαστημικά παρατηρητήρια εντοπίζουν συνεχώς και άλλα.

Επιθέσεις εναντίον τρένων στις ΗΠΑ σχεδίαζε η Αλ Κάιντα για την δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου... λέει υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ4_N36zTEccyLJp9K48WWL8ykUwckzWWPnVqBBRYDc15Uoq4GCE7GFVgUDgUrvCR-xWLNLujCn6xM6aHwvAqNTscD-EZsfYvEPzsOireJtZuijk96nHWcSVH8bV4oxfB3_aAwzUHb58U/s1600/2-crh3-train.jpgΕπιθέσεις εναντίον τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζε εδώ και μερικούς μήνες η αλ Κάιντα για την δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

"Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έστειλε χθες Πέμπτη ειδοποίηση στους ομοσπονδιακούς εταίρους του, στις ομόσπονδες Πολιτείες, σχετικά με σχέδιο της αλ Κάιντα για επιθέσεις στο αμερικανικό σιδηροδρομικό δίκτυο", επισήμανε ο Ματ Τσάντλερ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

"Τον Φεβρουάριο του 2010 η αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μη συγκεκριμένες περιοχές, την ημέρα της 10ης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου 2001", αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου.

Σύμφωνα με μια πηγή, η πληροφορία αυτή προέρχεται από έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και DVD που κατασχέθηκαν στη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, στην οποία σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν.

Στην ειδοποίηση διευκρινίζεται πως μια τέτοια πληροφορία "είναι συχνά παραπλανητική ή ανακριβής λόγω των γρήγορων εξελίξεων και μπορεί να αλλάξει".

"Ενώ είναι σαφές πως υπήρχε ένα σχετικό επίπεδο οργάνωσης, δεν διαθέτουμε πρόσφατες πληροφορίες για συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον μέσων μαζικής μεταφοράς και καμιά πληροφορία για πιθανούς τόπους ή στόχους", υπογραμμίζεται στο μήνυμα.

Η αλ Κάιντα "σκόπευε να προκαλέσει τον εκτροχιασμό τρένων, σαμποτάροντας τις σιδηροδρομικές γραμμές, ώστε να πέσουν σε μια κοιλάδα ή από μια γέφυρα", αναφέρει το υπουργείο.

Η αλ Κάιντα, στα έγγραφα αυτά επισήμαινε πως μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά και ανέφερε πως τα νέας τεχνολογίας τρένα διαθέτουν ειδικό σύστημα φρένων που σημαίνει ότι ακόμα και αν εκτροχιάζονταν δεν είναι απαραίτητο ότι θα ανατρέπονταν.

Ο Τσάντλερ τόνισε πως το υπουργείο "δεν διαθέτει καμιά απολύτως πληροφορία για ενδεχόμενη απειλή εναντίον του αμερικανικού σιδηροδρομικού δικτύου".

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών Τζον Πίστολ τόνισε ενώπιον του Κογκρέσου πως "δεν υπάρχει, αυτήν τη στιγμή, συγκεκριμένη απειλή για το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς" στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε πως τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ αποκαλύπτουν την φιλοδοξία της οργάνωσης να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ευρείας κλίμακας επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις και σε σημαδιακές ημερομηνίες, όπως επέτειοι και εθνικές εορτές.

Άλλος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υπογράμμισε στους New York Times πως ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν ήταν απλώς η ηγετική φυσιογνωμία για τους υποστηρικτές της αλ Κάιντα σε όλον τον κόσμο.

"Συνέχιζε να συνωμοτεί και να σχεδιάζει, να σκέφτεται πιθανούς στόχους και να επικοινωνεί τις ιδέες του σε ηγετικά στελέχη της οργάνωσης", υποστήριξε ο ίδιος.