07 Μαΐου 2011

GAP-Ιερώνυμος κρύβουν από τον λαό ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει δεσμεύσει τα χρήματα της Εκκλησίας!!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI3FpSnnTMA1oJK5GQ2kTBBLXdq_amXswtW0Xo3FvIh-t8Fdf8JJYsTlzcwCRUpiB_2j6VUQDSru4_xjRF5w2qTAto7BEQJBuxmlLR8BjXXHA7fQZ2pk2NK1sCohXdbfQndhuLvNFHY_6b/s640/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%9D%CE%A5%CE%9C%CE%9F%CE%A3.jpgΑφορμή για τη συνάντηση πρωθυπουργού - αρχιεπισκόπου ήταν η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά της Εκκλησίας. Δηλαδή, των ναών, των μοναστηριών, των μητροπόλεων, της Κεντρικής Οικονομικής Διεύθυνσης (ΕΚΥΟ), της Αρχιεπισκοπής, αλλά και των Εκκλησιών, που δεν ανήκουν στο «περιβάλλον» της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είναι της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οι ιεράρχες πληροφορήθηκαν, εδώ και μήνες, την πρόθεση της Τράπεζας της Ελλάδας να παρακρατηθούν τα αποθεματικά της Εκκλησίας. Οι περισσότεροι αρχιερείς αντέδρασαν άμεσα, λέγοντας πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα τιναχθεί στον αέρα το φιλανθρωπικό έργο, ενώ δεν θα υπάρχει «ρευστό», ούτε για τις στοιχειώδεις επισκευές σε ναούς και μοναστήρια.

Στην ουσία, όμως, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν παρανομεί. Απλώς εφαρμόζει τον αναγκαστικό νόμο 1611 του 1950, αλλά και την ανανέωσή του με τον νόμο 2216 του 1994, που «δεσμεύει» τους λογαριασμούς των καταθέσεων των ΝΠΔΔ, παρέχοντάς τους συγχρόνως τη δυνατότητα να αποσύρουν το τμήμα των χρημάτων για την πληρωμή μισθοδοσιών και τρεχουσών εξόδων, όπως είναι λογαριασμοί για το φως, το νερό και το τηλέφωνο. Σε αντάλλαγμα θα χορηγεί ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και φυσικά θα εισπράττει τον αναλογούντα -ελάχιστο- τόκο.

Αν και οι νόμοι αυτοί υπάρχουν, έως σήμερα ουδέποτε είχε γίνει χρήση τους. Αυτό ακριβώς επισήμαναν οι ιεράρχες και αποφασίστηκε στην πρώτη συζήτηση του θέματος στην Ιερά Σύνοδο, να απευθύνουν επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδας, με τα επιχειρήματά τους εναντίον της εφαρμογής του συγκεκριμένου αναγκαστικού νόμου στα ΝΠΔΔ της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι ιεράρχες θεωρούν ότι τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου είναι «προδήλως εξαιρετέα» από τους δύο νόμους, του 1950 και του 1994, επειδή είναι «πρόσωπα διάφορα του Κράτους από το οποίο είναι εντελώς ανεξάρτητα. Οι ιεράρχες υπογραμμίζουν ότι τα ΝΠΔΔ της Εκκλησίας δεν διαχειρίζονται κρατικής προέλευσης περιουσία και δεν επιχορηγούνται από το κράτος. Είναι Νομικά Πρόσωπα δημοσίου θρησκευτικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αυτοχρηματοδοτούμενα, για κοινωφελείς, φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς σκοπούς».

«Η Εκκλησία της Ελλάδος», τονίζουν, «είναι και κατά το Σύνταγμα αυτοκέφαλη και αυτοδιοικούμενη, ενώ ο επίσκοπος αποτελεί και για τα περιουσιακά ζητήματα, το ανώτερο όργανο της τοπικής Εκκλησίας. Όλα τα γεγονότα ρύθμισης της εκκλησιαστικής ζωής, είτε τελούνται από τον ίδιο, είτε εξαρτώνται πάλι από τον ίδιο». Και καταλήγουν: «θεωρούμε ότι τα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ δεν εμπίπτουν στην εφαρμογή του αναγκαστικού νόμου».

Η Τράπεζα της Ελλάδας, μόλις έλαβε την επιστολή, την παρέπεμψε στη νομική της υπηρεσία και μετά λίγες μέρες απάντησε στην Εκκλησία ότι δεν εξαιρείται από τους συγκεκριμένους νόμους και καλώς θα γίνει η εφαρμογή τους.

Σημειώνεται ότι είναι δύσκολο να υπολογιστούν τα αποθεματικά χιλιάδων ΝΠΔΔ, αλλά είναι γνωστό ότι μόνο της Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας ανέρχονται σε περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό ήταν και από τα πρώτα θέματα, που ετέθησαν στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς. Όμως, οι εκκρεμότητες κρίσιμων ζητημάτων Εκκλησίας - Πολιτείας είναι πολλές με κρισιμότερη αυτή της αποδέσμευσης εκκλησιαστικών ιδιοκτησιών, που παραμένουν δεσμευμένες, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία έχει στα χέρια της δικαστικές αποφάσεις, που τη δικαιώνουν.

Αναφέρεται ενδεικτικά το ακίνητο της Εκκλησίας επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ακίνητο το οποίο εξακολουθεί να είναι δεσμευμένο για να γίνει χώρος πρασίνου, ενώ η Εκκλησία θα ήθελε να αποδεσμευθεί και να οικοδομηθεί (ενδεχομένως να γίνει συγκρότημα γραφείων). Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσει η ίδια τα έσοδά της και συγχρόνως θα τροφοδοτήσει και το Ταμείο Αλληλεγγύης, που έχει αποφασισθεί από την Ιεραρχία να λειτουργήσει και στο οποίο θα υπάρχει και μερίδιο για τους αναξιοπαθούντες.

Τα δεσμευμένα ακίνητα της Εκκλησίας, πάντως, με μία πρόχειρη καταγραφή, ανέρχονται σε περισσότερα από 123 και βρίσκονται κυρίως στην Αττική.

Άλλο θέμα που εκκρεμεί και συμπεριλαμβάνεται στο υπόμνημα, που παρέδωσε στον πρωθυπουργό ο αρχιεπίσκοπος, είναι αυτό που σχετίζεται με το μάθημα των Θρησκευτικών και τη διδασκαλία του στο νέο λύκειο, που θα εφαρμόσει από τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Παιδείας. Το γεγονός ότι έγινε μονόωρο το μάθημα βρίσκει αντίθετους τους ιεράρχες, οι οποίοι θα ήθελαν να είναι υποχρεωτικό σε όλες τις τάξεις του λυκείου και μάλιστα να διδάσκεται δύο ώρες. Θεωρούν ότι είναι βασικό μάθημα συγκρότησης της προσωπικότητας των νέων και δεν εξαντλείται μόνο σε πληροφορίες περί της θρησκείας.

Οι διορισμοί των εφημερίων είναι ένα ακόμη «αγκάθι» στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας. Δεδομένου ότι ήδη έχει αρχίσει να ισχύει στο δημόσιο η αναλογία του ενός προς πέντε, δηλαδή ένας προσλαμβάνεται για κάθε πέντε δημοσίους υπαλλήλους, που αποχωρούν. Στο πλαίσιο αυτής της αναλογίας δεν μπορεί να προσληφθούν παρά ελάχιστοι -σε σχέση με τις ανάγκες της Εκκλησίας- κληρικοί. Αρχικά, η Σύνοδος είχε υπολογίσει περί τις 900 τις ελλείψεις ιερέων σε ολόκληρη τη χώρα. Η ίδια όμως, κατανοώντας τις προσπάθειες για το «συμμάζεμα» του δημοσίου τομέα, «κατέβασε» τις απαιτήσεις της σε περίπου 300 θέσεις, αλλά και πάλι, το αρμόδιο υπουργείο δεν φαίνεται πρόθυμο να τις εγκρίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνον 100 είναι οι θέσεις που πρόκειται να εγκριθούν για να χειροτονηθούν ισάριθμοι κληρικοί, γεγονός που δεν δέχονται οι κληρικοί, υποστηρίζοντας ότι θα διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός στην επαρχία, όπου πολλές περιοχές κινδυνεύουν με ερήμωση, αφού δεν διαθέτουν ούτε καν δάσκαλο. «Αυτές οι περιοχές στηρίζονται στον παπά και την Εκκλησία, για να επιβιώσουν», δηλώνουν.

Η κάρτα του πολίτη είναι ένα ακόμη ζήτημα που φέρει σε αντιπαράθεση Εκκλησία - Κυβέρνηση, καθώς δεν είναι λίγοι οι κληρικοί που «βλέπουν» το σημάδι του «αντίχριστου» στη νέα Κάρτα, ενώ άλλοι, ψυχραιμότεροι, θεωρούν ότι ενδεχομένως προσβάλλονται προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Το ζήτημα της δωρεάς οργάνων σώματος, αλλά και η φιλανθρωπική πολιτική της Εκκλησίας, βρίσκεται μέσα στο «πακέτο» των αναζητήσεων κοινής οδού των δύο θεσμών, με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά πληγέντων, από την οικονομική κρίση, τμημάτων του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η πρώτη συζήτηση των ιεραρχών με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Αν. Διαμαντοπούλου, και Πολιτισμού, Π. Γερουλάνο, και των υφυπουργών, Υγείας Χ. Αηδόνη και Εξωτερικών Δ. Δόλλη, ήταν σε θετικό και θερμό κλίμα.

Πάντως, φαίνεται δύσκολο να αλλάξει η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, όσον αφορά τα αποθεματικά της Εκκλησίας. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως θα τεθεί σε συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες- για την Κάρτα του Πολίτη διαβεβαίωσε τους ιεράρχες ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, ενώ συντάχθηκε μαζί τους στο θέμα της ανάγκης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εξέφρασε και την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία των δύο θεσμών, στο πλαίσιο των διακριτών τους ρόλων, ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, δίδοντας λύσεις, αισιοδοξία και ελπίδα στη χώρα. Όλα τα ζητήματα, πάντως, θα εξεταστούν στην επιτροπή που θα συγκροτηθεί από κοινού, ώστε να συζητηθούν, να αναδειχθούν και να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Εξάλλου, και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος επανέλαβε ότι είναι στο πλευρό της Πολιτείας στον στόχο της εξεύρεσης λύσεων. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, φέρεται να εξέφρασε και την εκτίμηση ότι πρέπει να εξεταστούν και άλλα θέματα, που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας.

Σημειώνονται φωνές μέσα στην Ιεραρχία ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις με τις πράξεις τους «οδεύουν προς τον χωρισμό των δύο θεσμών». Είναι αρκετοί οι ιεράρχες που υποστηρίζουν ότι ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους έχει τεθεί εκ των πραγμάτων και η ίδια η Εκκλησία θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει χωρίς φόβο και πάθος. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα της Ιεραρχίας ανθίσταται ακόμη και στο ενδεχόμενο σκέψης για επίσημο διαχωρισμό, προειδοποιώντας με διχασμό του λαού σε περίπτωση που θα τολμήσει οποιοσδήποτε να θέσει τέτοιο ζήτημα.

Πάντως, στη σημερινή συνάντηση, το σημαντικότερο ίσως όλων ήταν ότι τέθηκε πλέον η θεσμική κατοχύρωση της μικτής επιτροπής, που θα συζητήσει όλα τα θέματα, που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας. Θα ξεκινήσει, άλλωστε, με μία πεντάδα ζητημάτων, που είναι: Η αποδέσμευση της δεσμευμένης περιουσίας, ο νόμος για τα αποθεματικά της Εκκλησίας, η διδασκαλία των Θρησκευτικών και γενικότερα η εκκλησιαστική εκπαίδευση, ο νόμος για τις μεταμοσχεύσεις και η κάλυψη των εφημεριακών θέσεων με αιχμή τις θέσεις στις παραμεθόριες περιοχές.

Στις 17 Μαίου θα συνέλθει εκτάκτως η Ιεραρχία, προκειμένου να συζητήσει το θέμα του θεσμού της οικογένειας στη σημερινή εποχή. Στη συνεδρίαση αυτή, ο αρχιεπίσκοπος θα κωδικοποιήσει τα σημεία συζήτησης με την Κυβέρνηση και κατά πάσα πιθανότητα, στην εισήγηση του, θα εκθέσει και τις απόψεις του για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

Γ.Α.Π: ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ

Δείτε το σχετικό απόσπασμα, στο video στο τέλος του άρθρου, όπου ο κ. πρωθυπουργός μιλάει για τον εαυτό του..
Αναφέρεται στον εαυτό του και μιλάει για μια προσωπική του εμπειρία και ιστορία...


"Πριν πολλά χρόνια, ενώ ήμουν φαντάρος στον Έβρο κατέβηκα με άδεια στην Αθήνα, φορώντας μάλιστα τα στρατιωτικά. Μπήκα σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής ο οποίος δεν με αναγνώρισε, άρχισε να μου λέει για τον γιο του Παπανδρέου, ο οποίος...
υπηρετούσε δήθεν εκείνο τον καιρό στο Βιετνάμ, ως Αμερικάνος. Έπρεπε να βγάλω την ταυτότητά μου για να του αποδείξω ποιος είμαι…" Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων


Εγώ να σε πιστέψω. Μαζί σου. Να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι πως είσαι πράκτορας των Αμερικανών. Και να δεχθώ πως το περιστατικό που αφηγήθηκες στη βουλή είναι και αληθινό και αποτέλεσμα επώδυνου βιώματος.
Ένα μόνο δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι δυνατόν βρε χριστιανέ μου να αφηγείσαι τέτοια ιστορία και να κοιτάς συνέχεια το γραπτό σου για να μην χάσεις τη συνέχεια;
Την  ιδέα την πήρα από το  loxias


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/blog-post_8606.html

Τα Αναπάντητα «Γιατί»

Οι δηλώσεις του Στρος Καν δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία. Ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που ζήτησε την εμπλοκή του ΔΝΤ στον ελληνικό δανεισμό, και μάλιστα σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. Και ήταν αυτός που παραπλάνησε τους πολίτες αποκρύπτοντας την αλήθεια για τις «υπόγειες» επαφές του.

Το έκανε με τον ίδιο τρόπο που υποσχόταν ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, μετά την κάθε επικαιροποίηση του μνημονίου, ότι δεν θα πληγούν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα

Τα επιχειρήματα του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη στάση του κ. Παπανδρέου, καθώς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλούν τη θυμηδία και να καταρρακώνουν περαιτέρω την κυβερνητική αξιοπιστία. Η προσποιητή «αγανάκτηση» των δηλώσεών του προδίδει μόνον τον πανικό τους από τη δημόσια αποκάλυψη.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η υπόθεση συνιστά μια πρωτοφανή πολιτική εξαπάτηση, καθώς η κυβέρνηση διεξήγαγε παρασκηνιακές συνομιλίες, καλυπτόμενες από τακτικές εσκεμμένης παραπλάνησης, και με στόχους παρά και ενάντια στις διαθέσεις της κοινωνίας.

Και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση δεν δίνει καμία απάντηση επί της ουσίας των ερωτημάτων που προκύπτουν.

Και είναι πολλά τα «Γιατί» για τη στάση του πρωθυπουργού. Ενώ, υποτίθεται, γνώριζε τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας:

  • Γιατί δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει την δυσμενέστερη εξέλιξη;
  • Γιατί πήραν, αντιθέτως, μέτρα που επιδείνωσαν την κατάσταση;
  • Γιατί έκαναν, ο ίδιος και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώσεις μειωτικές για τη χώρα, οι οποίες προκάλεσαν εντέλει την εκτίναξη των spreads;
  • Γιατί δεν δανείστηκαν όταν τα spreads ήταν χαμηλά;
  • Γιατί συνέχιζε αδιαλείπτως να παραπλανά τον ελληνικό λαό, μη λέγοντας την αλήθεια, για να έλθει στο τέλος και να βάλει το περιβόητο «πιστόλι» στο κρόταφο της ελληνικής κοινωνίας με το εκβιαστικό δίλλημα του μονόδρομου;

Και επιπλέον ρωτάμε :

  • Ποιος αντικειμενικός παρατηρητής θα χαρακτήριζε την εν γένει στάση του κ. Παπανδρέου ως υπεύθυνη;
  • Γεννά ή όχι πλήθος άλλων ερωτημάτων για τα κίνητρα της συγκεκριμένης μεθόδευσης;

Γνωρίζουμε, βέβαια, εκ των προτέρων ότι ειλικρινή απάντηση από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν θα λάβουμε. Έχουν δώσει εξετάσεις αξιοπιστίας επί είκοσι μήνες και έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Οι πολίτες, όμως, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό, και κυρίως χωρίς ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες.

Και στη σημερινή δυσχερή συγκυρία για τη χώρα, που ταλανίζεται από μια γενικευμένη κρίση, η αναξιοπιστία δεν είναι απλά απογοητευτική, είναι επικίνδυνη…

ΝΔ

Δημοσκόπηση MARC: 3,8% μπροστά το ΠΑΣΟΚ... λογικό ακόμα δεν πούλησαν την Ακρόπολη, οπότε το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά

Στην έρευνα, το 68,8% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ το 50,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ολόκληρη την τετραετία, σε αντίθεση με το 43,4%.

Κατά 3,8% προηγείται το κυβερνών κόμμα έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 24% , η ΝΔ 20,2%, το ΚΚΕ 7,8%, το ΛΑΟΣ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,9% , το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,6%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,4%. Άλλο κόμμα, δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,9%, οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 7,95 ενώ το άκυρο/λευκό/αποχή φθάνουν το 16,4%.

Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ φθάνει 31,7%, η ΝΔ 26,7%, το ΚΚΕ 10,3%, το ΛΑΟΣ 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,3%, η ΔΗΣΥ 3,8%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 3,75, η ΔΗΜΑΡ 3,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3,2%ενώ συνολικά άλλο κόμμα λένε ότι ψηφίζουν σε ποσοστό 3,8%.

Στην έρευνα, το 68,8% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ το 50,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ολόκληρη την τετραετία, σε αντίθεση με το 43,4%.

Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, το 67,7% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει, το 59,7% δηλώνει υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το 63,7% ζητά να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ειδικότερα, το 48,2% ζητά να ρίξει το βάρος της η κυβέρνηση στην ανάπτυξη , το 26,1% στην πάταξη της φοροδιαφυγής, το 12,9% στη μείωση των δαπανών του Δημοσίου, το 7% στις αποκρατικοποιήσεις για να εξασφαλιστούν τα 50 δις και το 5,8% σε όλα τα παραπάνω.

Για τη σύνθεση της κυβέρνησης, το 77,3 % δηλώνει ότι προτιμά σχήμα με τη συμμετοχή και τεχνοκρατών, ενώ το 64,8% επιθυμεί μικρότερο κυβερνητικό σχήμα και το 17,8 % να παραμείνει ίδιος ο αριθμός των υπουργών.

Αφγανιστάν : εκδίκηση μετά από τον θάνατο του μπιν Λάντεν είναι οι ένοπλες επιθέσεις κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων στην Κανταχάρ

"Οι ένοπλες επιθέσεις, που έγιναν σήμερα κατά των κυβερνητικών εγκαταστάσεων στην πόλη Κανταχάρ (νότιο Αφγανιστάν), είναι μία εκδίκηση των εξτρεμιστικών στοιχείων μετά από τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν", τόνισε με δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάϊ.

"Η Αλ Κάϊντα που ηττήθηκε βαρειά με την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν στο έδαφος του Πακιστάν, θέλει να επισκιάσει την ήττα σκοτώνοντας αμάχους στην Κανταχάρ, εκδικούμενη μέσω του αθώου λαού του Αφγανιστάν", υπογράμμισε ο αφγανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Γιουσούφ Αχμάντι, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, που ανέλαβαν την ευθύνη γιά τις εν λόγω επιθέσεις, ανέφερε ότι "πρόκειται γιά επιθέσεις σχεδιασμένες σχεδόν προ 20ημέρου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης 'εαρινής επίθεσης".

Ο Αχμάντι δεν "συνέδεσε" τις ίδιες επιθέσεις με τον θάνατο του μπιν Λάντεν.

Ευρ. Στυλιανίδης: "Δέσμη πολιτικών εκτάκτου ανάγκης για την έξοδο από την ύφεση", θα προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς

Για συνειδητή εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια, μιλά ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του στη Real News.

Κάνει λόγο για «διαπιστωμένη δυσαρμονία μεταξύ κυβερνητικών προτεραιοτήτων και λαϊκού αισθήματος, θέτοντας εμμέσως θέμα εκλογών. Τονίζει ότι «η κυβέρνηση αντί να πιέζει διαπραγματευτικά τους δανειστές, επέλεξε να εκβιάζει πολιτικά τους Έλληνες".

Σε ότι αφορά τις επικείμενες εξαγγελίες Σαμαρά, ο κ Στυλιανίδης λέει ότι στόχος είναι μια « Νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης» και ότι θα είναι «δέσμη πολιτικών εκτάκτου ανάγκης για την έξοδο από την ύφεση».

Αποτελέσματα 33η αγων. Bundesliga

Αποτελέσματα
  • Schalke gegen Mainz 05 Mainz 05 1:3
  • Bremen Bremen gegen Dortmund Dortmund 2:0
  • Leverkusen Leverkusen gegen Hamburg Hamburg 1:1
  • Stuttgart Stuttgart gegen Hannover Hannover 2:1
  • Wolfsburg Wolfsburg gegen K'lautern K'lautern 1:2
  • Frankfurt Frankfurt gegen 1. FC Köln 1. FC Köln 0:2
  • M'gladbach M'gladbach gegen Freiburg Freiburg 0:0
  • Nürnberg Nürnberg gegen Hoffenheim Hoffenheim 1:2
  • St. Pauli St. Pauli gegen FC Bayern FC Bayern 1:8
Βαθμολογία:

1 Borussia Dortmund 64:21 72
2 Bayer Leverkusen 63:44 65
3 Bayern München 78:39 62
4 Hannover 96 46:44 57
5 FSV Mainz 05 50:38 55
6 1. FC Nürnberg 46:42 47
7 Hamburger SV 45:51 44
8 SC Freiburg 41:49 44
9 1899 Hoffenheim 49:47 43
10 Kaiserslautern 45:49 43
11 VfB Stuttgart 59:57 42
12 Werder Bremen 45:58 41
13 1. FC Köln 44:61 41
14 FC Schalke 04 37:42 40
15 VfL Wolfsburg 40:47 35
16 Mönchengladbach 47:64 35
17 Eintracht Frankfurt 30:45 34
18 FC St. Pauli 34:65 29

Εξάρθρωση οργανωμένης συμμορίας που εμπλέκεται στη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής η οργανωμένη συμμορία που προμήθευσε το κλεμμένο ΙΧ μάρκας Volvo, στους δράστες της αιματηρής συμπλοκής στου Ρέντη, όπου σκοτώθηκαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυματίστηκαν άλλοι δύο συνάδελφοί τους.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων οκτώ αλλοδαποί κυρίως Αλβανοί κι ένας Έλληνας, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με άλλους συνεργούς τους και διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές, σε εκθέσεις αυτοκινήτων, καταστήματα με εργαλεία κι άλλα είδη και σε σπίτια.

Οι δράστες επέλεγαν τους στόχους και στη συνέχεια άλλοι εισέβαλλαν για να κλέψουν ή να ληστέψουν ακινητοποιώντας με όπλα φύλακες και υπαλλήλους, ενώ άλλοι έκαναν χρέη τσιλιαδόρων και στη συνέχεια πωλούσαν ή προωθούσαν σε άλλους κακοποιούς τα αυτοκίνητα και εργαλεία που έκλεβαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι έχουν διαπράξει συνολικά 16 ληστείες και κλοπές, μεταξύ των οποίων και αυτή στη μάντρα αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου, από όπου είχαν κλέψει 9 Volvo, το ένα από τα οποία οι δύο από τους δράστες, Αλβανοί, είχαν δώσει στη συμμορία που ενεπλάκει στο μακελιό του Ρέντη.

Για το λόγο αυτό, οι συγκεκριμένοι παραπέμφθηκαν μαζί με τους άλλους συλληφθέντες και για συνέργεια στην αιματηρή συμπλοκή.

Εκτός από την κλοπή αυτή, χαρακτηριστικές είναι μια ληστεία τον περασμένο Οκτώβριο σε εταιρία μεταφοράς αυτοκινήτων στη Μαγούλα, όπου έδεσαν και φίμωσαν υπάλληλο και άρπαξαν μεταξύ άλλων 93.000 ευρώ, κρατικές πινακίδες αυτοκινήτων και πέντε ΙΧ.

Επίσης στις 30 Μαρτίου στο Καπανδρίτι πάλι με την απειλή όπλων, χτύπησαν και ακινητοποίησαν υπάλληλο εταιρίας από την οποία άρπαξαν επτά ΙΧ αυτοκίνητα κι ένα χρηματοκιβώτιο, με επιταγές περίπου 500.000 ευρώ.

Στο Καπανδρίτι επίσης την 1η Απριλίου από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων άρπαξαν 190.000 ευρώ, μέσα από το χρηματοκιβώτιο.

Συνολικά είχαν αρπάξει 47 ΙΧ αυτοκίνητα, από επτά αντιπροσωπείες ή εταιρίες ενοικιάσεως και φύλαξης αυτοκινήτων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, σε διάφορα κρησφύγετα και αποθήκες που διατηρούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 πιστόλια, δύο κυνηγετικά τουφέκια, 180 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που είχαν κλέψει, μικροποσότητες ινδικής κάνναβης, πλήθος πλαστών ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων, 40 κινητά τηλέφωνα, 2.500 ευρώ και διάφορα καλλυντικά, φάρμακα, παραφαρμακευτικά είδη, κλειδιά αυτοκινήτων, εργαλεία και πολλά αντικείμενα που προέρχονταν από κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Έχασε το πρωτάθλημα χάντμπολ μέσα απ' τα χέρια του ο ΠΑΟΚ!

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο χάντμπολ για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 23-22 του ΠΑΟΚ στη Μίκρα σ' ένα συγκλονιστικό ντέρμπι για την 3η ημέρα της τελικής φάσης στην Α1 ανδρών. Με γκολ του Μπακαούκα στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η Ένωση «έκλεψε» τον τίτλο μέσα από τα χέρια του «Δικέφαλου του Βορρά» που θα ήταν το τρίτο συνεχόμενο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα 30΄΄ πριν τη λήξη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και με ένα γκολ κι ενώ οι Θεσσαλονικείς ευνοούνταν σε περίπτωση ισοβαθμίας και τους αρκούσε ακόμη και η ισοπαλία.

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟ ΣΔΟΕ!

Το πρωί, πήγαν δύο άτομα του ΣΔΟΕ, για έλεγχο σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ Αργοστολίου.

Ο έλεγχος προχωρούσε κανονικά, όταν εμφανίστηκαν 4-5 άτομα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, τα οποία ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να αποχωρήσει και να σταματήσει τον έλεγχο.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και ζήτησαν προστασία. Ήρθε ένα περιπολικό με τον διοικητή Ασφαλείας, αλλά στο μεταξύ είχαν μαζευτεί πάνω από 50 άτομα.

Οι πρώτοι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις και κατεύθασε η ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό με τον διοικητή της Τροχαίας.

Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν στο υπουργείο τον κ. Λέκκα, Γ.Γ. του υπουργείου και όλοι τον άκουσαν να λέει στο τηλέφωνο:

"Δεν με ενδιαφέρει, αν θα φάτε ξύλο. Nα κάμετε έλεγχο".

Περίπου αυτά επανέλαβε στον επικεφαλής αστυνομικό και στον επιχειρηματία, από τον οποίο ζήτησε να απομακρύνει τους συγκεντρωθέντες. Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε, τηλεφωνικά, προς τον επιχειρηματία και ο διοικητής της Αστυνομίας.

Φυσικά, οι εκκλήσεις του επιχειρηματία δεν εισακούστηκαν και ο κόσμος, επαγγελματίες από τις γύρω επιχειρήσεις άρχισαν να αγριεύουν.

Μπήκαν στα γραφεία της επιχείρησης, όπου ήταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ υπό την προστασία της αστυνομίας και άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπάνε πόρτες , παράθυρα, κάνοντας φασαρία και απαιτώντας από το ΣΔΟΕ να φύγει.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ΣΔΟΕ αποχώρησε, με τη συνοδεία της αστυνομίας.

http://www.ionianpress.gr/news/economy/631.html

Ισχύει αυτό το δημοσιεύμα; και αν ισχύει γιατί δεν έχουν συμπεριλάβει τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές (Άγιο Παντελεήμονα, πλ.Αττικής, Κυψέλη);;;

Πιο κάτω θα δείτε ένα δημοσίευμα που αφορά πακέτο μέτρων για τον εποικισμό περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Στο δημοσίευμα αναφέρει πως τα μέτρα αφορούν την περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Αθηνάς-Ευριπίδου-Επικούρου-Πειραιώς και την περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Πατησίων-Καυταντζόγλου-Αχαρνών-Μάρνη και τη Πλατεία Βάθης...

Η συνέχεια στο greekalert.com

Γιωργάκης σε "μακεδονικό" πανηγύρι

Δεν ξέρω τι είδους πανηγύρι ήταν αυτό το καλοκαίρι του 2009... αλλά έγινε εκμετάλλευσή του από τους Σκοπιανούς:

Ο Γ. Ορφανός (ΝΔ-Θεσσαλονίκη) για τον Ηρακλή

http://sokakia.files.wordpress.com/2010/07/orfanos2.jpghttp://www.nea-epohi.gr/main/sites/default/files/neaepohi/2011/martios/aprilios/29411.hraklis.jpg"Είναι φανερό ότι η ανικανότητα επίλυσης πραγματικών προβλημάτων του ποδοσφαίρου (βία, στημένα παιχνίδια, ατιμωρησία, άνιση απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης μέσα και έξω από τα γήπεδα) οδήγησε στην εξεύρεση ενός αμνού-θύματος, στην ομάδα του Ηρακλή. Το πανελλήνιο βοά και οι αρμόδιοι περί άλλων τυρβάζουν.

Το άνοιγμα όλων των φακέλων αδειοδότησης από την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής είναι απαιτητό και απαραίτητο, ως απλό δείγμα δικαιοσύνης, απέναντι στην οικογένεια του Ηρακλή και τη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας όλων μας για ισοτιμία στο χώρο του ποδοσφαίρου και δικαίωση του Ηρακλή συνεχίζεται"

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ Δ.Θ.

Λίστα με κατάταξη δήμων ανάλογα με τα χρέη τους στις Τράπεζες αλλά και μέτρα τύπου Μνημονίου για τους υπερχρεωμένους δήμους δημοσιοποίησε χθες το Υπουργείο Εσωτερικών. Στη λίστα με τους 58 δήμους που χρωστούν από 80-150% των εσόδων τους δεν περιλαμβάνεται ούτε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά ούτε και ο Δήμος Αθηναίων, ενώ στις κορυφαίες θέσεις είναι ο Δήμος Πειραιά!

Με τα στοιχεία αυτά, ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης διαψεύδει κατηγορηματικά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που έως πρόσφατα μιλούσε για θηριώδη ελλείμματα, χαώδεις οφειλές και κίνδυνο χρεοκοπίας του Δήμου Θεσσαλονίκης! Ο νυν δήμαρχος είχε επιχειρήσει δεκάδες φορές να παρουσιάσει ως ανεδαφικά και ψευδή τα όσα έλεγε αλλά και τα στοιχεία που παρουσίαζε ο προηγούμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι παραδοχές αυτές δικαιώνουν απόλυτα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και την παράταξη της «Αναγέννησης» και αποδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια υπήρχε μία σωστή διαχείριση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παρά τους τόνους λάσπης που δέχθηκαν τους τελευταίους μήνες από τους αβάσιμους ισχυρισμούς της «Ομάδας Μπουτάρη».

Η λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών κατατάσσει τους δήμους σε κατηγορίες ανάλογα με τα ποσά που οφείλουν σε Τράπεζες, σε σχέση με τα έσοδά τους. Έτσι,24 δήμοι βρίσκονγται στο «κόκκινο» αφού χρωστούν πάνω από το 150% των εσόδων τους, 22 δήμοι βρίσκονται «στο κίτρινο» αφού χρωστούν από 120 έως το 150% των εσόδων τους, άλλοι 45 δήμοι βρίσκονται «στο πράσινο» με 80-100% των εσόδων τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης χρωστούσε το 40% των εσόδων του μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010. Ο νυν αντιδήμαρχος οικονομικών Χασδάι Καπόν έχει δηλώσει ότι χρωστά το 110%, κάτι που πρέπει να δερευνηθεί για το εάν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα ή εάν εντάσσεται στη γνωστή αβάσιμη μικροπολιτική προπαγάνδα της «Ομάδας Μπουτάρη».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης

Ωστόσο, η στάση της κυβέρνησης να κουνά το δάκτυλο υποτιμητικά προς τους δημάρχους όλης της χώρας είναι υποκριτική. Τα σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα όλων των δήμων της χώρας οφείλονται στο ότι η κυβέρνηση έχει περικόψει μέχρι και 40% τα κονδύλια προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδηγώντας τους περισσότερους δημάρχους στην απόγνωση και το δημοτικό τους έργο σε συρρίκνωση. Εάν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδινε κανονικά τους πόρους τους οποίους προβλέπει ο Σύνταγμα και οι νόμοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τότε η κατάσταση θα ήταν δραματικά διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκηση στην Πατρίδα μας έχει υποφέρει όσο κανείς από τη λιτότητα του Μνημονίου. Και οι οργανισμοί τους δεν είναι υπερχρεωμένοι, όπως η κυβέρνηση θέλει να τους παρουσιάσει. Όλοι οι δήμοι της χώρας, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ΚΕΔΚΕ χρωστούν ποσό αντίστοιχο με το 20% του ελλείμματος του ΟΣΕ μόνο!!!

Άρα οι λειτουργοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα έχουν πάει πολύ καλύτερα ως διαχειριστές και επικεφαλής κρατικών μηχανισμών από ό,τι πολλοί υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και λοιπά κυβερνητικά στελέχη…

http://ndthessaloniki.gr/?p=2070

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ”ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ”

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά την ανακοίνωση του Υπουργού κ. Ραγκούση σχετικά με τους υπερχρεωμένους Δήμους έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επί 5 μήνες οι γνωστοί γκεμπελικοί κύκλοι της πόλης μας με όλα τα μέσα περνούσαν το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν δήθεν καταχρεωμένος, ότι δήθεν η οικονομική του κατάσταση ήταν στο «κόκκινο».

Χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης έδωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο στην δημοσιότητα την οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων της Χώρας και απεδείχθη ότι ο Δ.Θ. δεν είναι ούτε στο «κόκκινο» ούτε στο «ροζ» ούτε στο «πορτοκαλί».

Είναι στο «βαθύ πράσινο», είναι δηλαδή οικονομικά υγιής, όπως ακριβώς λέγαμε 12 χρόνια τώρα, παρά τις συνεχείς παράνομες παρακρατήσεις στις οποίες προχωρούσε η Κεντρική Εξουσία ιδιαίτερα προς τον Δ.Θ., παρακρατήσεις που μόνο το 2010 έφθασαν στο δυσθεώρητο ύψος των 30.000.000 € !

Τι έχουν αλήθεια να πούνε όσοι χωρίς ντροπή μιλούσαν για καταχρεωμένο Δήμο;

Θα ζητήσουν συγνώμη από τον λαό της Θεσσαλονίκης;

Έχουν άραγε την παλικαριά;

Μάλλον όχι !»
--
Vassilis Papageorgopoulos
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ: «Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ»

http://www.supermpala.com/wp-content/uploads/2011/04/psomiadis-150x150.jpghttp://www.nea-epohi.gr/main/sites/default/files/neaepohi/2011/martios/aprilios/29411.hraklis.jpgΤο παρών και στη συγκέντρωση της διοίκησης της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ηρακλή σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, στηρίζοντας τον αγώνα του Ηρακλή κατά της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ και της διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είμαι εδώ και στηρίζω τον αγώνα του Ηρακλή, όπως έκανα πάντα, και όπως κάνω με όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης σε δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από τη συγκέντρωση, όπου υπέγραψε το ψήφισμα συμπαράστασης στον Ηρακλή.

Παίρνοντας το λόγο, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι δεν έχει το δικαίωμα να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του Ηρακλή ωστόσο έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της διοίκησης, στην περίπτωση που σχηματιστεί διευρυμένη επιτροπή για το θέμα του Ηρακλή.

Ο κ. Ψωμιάδης ανακοίνωσε τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα στις 10 το πρωί στην Αποθήκη Δ’ του Λιμανιού, με μοναδικό θέμα τον Ηρακλή, αλλά και τη συμμετοχή του στη μεγάλη συγκέντρωση των Ηρακλειδέων την Τρίτη στην Αριστοτέλους.

Μεταφέροντας το κοινό αίσθημα, μίλησε για απόφαση με πολλά ερωτηματικά, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΠΟ για τη μη αδειοδότηση του Ηρακλή. «Οι αθλητικές λύσεις δίνονται στα γήπεδα και όχι στα γραφεία» δήλωσε. Με πρόφαση το αυτοδιοίκητο δεν τόλμησε η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια να πάρει πολιτικές αποφάσεις, είπε, γιατί το θέμα του Ηρακλή είναι και πολιτικό καθώς αφορά ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Τόνισε δε ότι πρέπει η εξαγγελία του πρωθυπουργού για διαφάνεια και διαύγεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο να εφαρμοστεί από τώρα και όχι μόνο στο μέλλον με το άνοιγμα των φακέλων όλων των ομάδων.

Επισήμανε ότι πέρυσι υπήρχε συνεχής ενημέρωση από τις διοικήσεις πριν την τελική απόφαση, ενώ φέτος κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν ζητήθηκε βοήθεια. Κάλεσε την ΕΠΟ να πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη τη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα ακούστηκαν για Σκόπια και Κεμάλ Ατατούρκ.

Τέλος, προέτρεψε για μία ακόμη φορά να αποφευχθούν οι καταστροφές στην πόλη καθώς τέτοιες συμπεριφορές αφενός δεν αρμόζουν στην ιστορία του Ηρακλή και αφετέρου στον αγώνα αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση όλης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Ο. Ρεν: Δεν επρόκειτο για " συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα"-" Ψευδή και κακόβουλα " τα δημοσιεύματα για πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ

http://turkeymacedonia.files.wordpress.com/2009/11/olli-rehn-eu-european-union.jpgΔεν επρόκειτο για “συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα”, δήλωσε σήμερα ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν, αναφερόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον Α. Αλταφάζ, κατά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους “δεν είναι εναλλακτική λύση που βρίσκεται στο τραπέζι ”, καθώς ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν αυτή τη δυνατότητα, της οποίας “οι συνέπειες θα ήταν εξαιρετικά αρνητικές για την Ελλάδα και την ευρωζώνη στο σύνολό της”.

“Τα δημοσιεύματα,που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές, για πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι απλά ψευδή και κακόβουλα ” , υπογράμμισε ο Αμαντέο Αλταφάζ.

Αφγανιστάν: Δέκα εκρήξεις σημειώθηκαν εναντίον κυβερνητικών στόχων στην Κανταχάρ τραυματίζοντας 11 ανθρώπους

http://en.trend.az/news_photos/Afganistan_Bomb_040909_1.jpgΔέκα εκρήξεις, από τις οποίες οι έξι ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας, σημειώθηκαν σήμερα εναντίον κυβερνητικών στόχων στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί καθώς συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ένοπλων ανδρών που έχουν καταφύγει σε ένα εμπορικό κέντρο και των δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

"Μέχρι στιγμής σημειώθηκαν σήμερα δέκα εκρήξεις στην Κανταχάρ. Εχουμε επιβεβαιώσει ότι οι έξι από αυτές ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαλμάι Αγιούμπι, εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Κανταχάρ.

Η έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας ήταν ανάμεσα στους στόχους, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων ανδρών και των δυνάμεων που φυλούσαν το κτίριο.

Τρεις αστυνομικοί και οκτώ πολίτες έχουν τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπως επεσήμανε ένας τοπικός αξιωματούχος στο Ρόιτερς.

Ο Γιούσουφ Αχμάντι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, επιβεβαίωσε στο Γαλλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση συνεχίζεται και διαβεβαίωσε ότι "ο εχθρός θα υποστεί βαριές απώλειες". Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο οι επιθέσεις αυτές δεν σχετίζονται με το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

"Ενας αριθμός μαχητών βρίσκονται σε πολλές πειροχές στην πόλη. Δεν πρόκειται για αντίποινα για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν", επεσήμανε ο Αχμάντι.

Εξάλλου οι Ταλιμπάν είχαν ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα την έναρξη της "εαρινής τους εφόδου", ενώ είχαν απειλήσει ότι θα εντατικοποιήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των ξένων στρατευμάτων και των αφγανών αξιωματούχων.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ,οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις χθεσινές διαπραγματεύσεις στο Λουξεμβούργο

http://www.fragosflags.gr/media/products/crop/600_400_auto_100_nea-dimokratia.jpg" Παραμένει, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της μυστικής σύσκεψης " χθες στο Λουξεμβούργο, τονίζει σε δήλωσή του , ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι , " με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση, παρά μόνο ανεύθυνες φήμες, επιβεβαίωσε, τελικά, τα μεσάνυχτα" ότι ο υπουργός Οικονομικών συμμετείχε " σε μυστική σύσκεψη " στο Λουξεμβούργο.

" Η κυβέρνηση , τονίζει ο κ. Μιχελάκης , οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται από χθες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο. Την κρίσιμη αυτή ώρα μισόλογα και ασάφειες δεν βοηθούν", σημειώνει.

Οι Φινλανδοί τίθενται υπέρ της συμμετοχής της χώρας τους στα σχέδια οικονομικής στήριξης χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

http://7million7years.com/wp-content/uploads/2010/02/Finland.jpgΑν τα πράγματα ήταν ανάποδα και εμείς είμασταν στη θέση τους, εννοείται πως θα είμασταν αντίθετοι στη βοήθεια... τέτοιος λαός είμαστε

Οι Φινλανδοί θα υποστήριζαν τη συμμετοχή της χώρας τους στα σχέδια οικονομικής στήριξης χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως η Πορτογαλία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, την ώρα που το κοινοβούλιο της χώρας δεν έχει αποφασίσει ποια στάση θα κρατήσει στο θέμα.

Σχόλια αξιωματούχων και ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι τα μέλη του κοινοβουλίου είναι διχασμένα στο θέμα της παροχής βοήθειας στην Πορτογαλία.

Πάντως σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Iltalehti, το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιθυμεί η Φινλανδία να βοηθά τις χώρες που είναι αντιμέτωπες με την οικονομική κρίση, ενώ το 39% ήταν κατά. Περίπου 13% ήταν αναποφάσιστοι.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 5 έως τις 6 Μαΐου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πριν τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες οι Αληθινοί Φινλανδοί, που δεν εγκρίνουν το πακέτο στήριξης της Πορτογαλίας, σημείωσαν μεγάλη άνοδο, μία δημοσκόπηση είχε δείξει ότι το 59% των Φινλανδών ήταν αντίθετο στην παροχή βοήθειας και μόνο το 31% ήταν υπέρ.

Ο Μπιν Λάντεν δεν έμεινε για καιρό μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν

http://www.september11news.com/OsamsBinLaden2Lrg.jpgΟ Οσάμα Μπιν Λάντεν ζούσε μακριά από τις ορεινές περιοχές των φυλών του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για περισσότερο καιρό απ' ότι αρχικά πίστευαν οι αρχές, όπως αναφέρει η πακιστανική εφημερίδα Dawn.

Η εφημερίδα επικαλείται σε άρθρο της τους ερευνητές που ανέκριναν την 29χρονη σύζυγο του Μπιν Λάντεν Αμάλ Αχμεντ Αμπντουλφατάχ και οι οποίοι δήλωσαν ότι τους αποκάλυψε πως ο ηγέτης της αλ Κάιντα εγκατέλειψε τις περιοχές των φυλών στα πακιστανικοαφγανικά σύνορα το 2003 και εγκαταστάθηκε στο χωριό Τσακ Σαχ Μοχάμαντ στην επαρχία Χαριπούρ του Πακιστάν.

Η επαρχία Χαριπούρ βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Αμποταμπάντ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν.

Η Αμάλ, μία από τις τρεις χήρες του Μπιν Λάντεν που κρατούν οι πακιστανικές αρχές, είπε στους ανακριτές ότι αφού έζησαν 2,5 χρόνια στο χωριό Τσακ Σαχ Μοχάμαντ η οικογένεια μετακόμισε στην Αμποταμπάντ στο σπίτι που χτίστηκε για εκείνους.

Για πολλά χρόνια αμερικανοί και πακιστανοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι αφού διέφυγε από τα βουνά Τόρα Μπόρα το 2001, ο Μπιν Λάντεν κρυβόταν κάπου στην ορεινή περιοχή στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, ίσως σε μία σπηλιά.

"Φανταστείτε, αυτός ο άνθρωποις ζούσε ανάμεσά μας στη Χαριπούρ και την Αμποταμπάντ τα τελευταία 7,5 χρόνια και όλοι, τόσο οι Πακιστανοί όσο και οι Αμερικανοί, τον ψάχναμε σε λάθος σημείο", δήλωσε ένας αξιωματούχος στην εφημερίδα Dawn.

Η Αμάλ, η οποία φέρεται ότι παντρεύτηκε τον Μπιν Λάντεν δύο χρόνια πριν την 11η Σεπτεμβρίου και έγινε η πέμπτη σύζυγός του, έδωσε επίσης περισσότερες λεπτομέριες για την αμερικανική επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του συζύγου της.

Είπε στους ανακριτές ότι όταν άκουσε τους πυροβολισμούς πήγε με τον Μπιν Λάντεν στην κρεβατοκάμαρα και έσβησαν τα φώτα. Προτού ο Μπιν Λάντεν προλάβει να πιάσει το καλάσνικόφ του οι αμερικανοί κομάντος μπήκαν στο δωμάτιο και τον σκότωσαν.

Η Αμάλ τραυματίστηκε από μία σφαίρα στο μηρό και συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο συζύγους του ηγέτη της αλ Κάιντα, τέσσερα παιδιά της κόρης του που σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, τον πεντάχρονο γιο του και την 22χρονη κόρη του.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι επίσης τα παιδιά του γιου του Μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε στη διάρκεια της αμερικανικές επιχείρησης.

Η μόνη γυναίκα που σκοτώθηκε φέρεται ότι ήταν η νύφη του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Οσον αφορά την ταυτότητα του γιου του που σκοτώθηκε στην αμερικανική επιχείρηση υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την τρομοκρατία, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι πρόκειται για τον Χάμζα Μπιν Λάντεν, τον μεγαλύτερο γιο του.

Ομως σύμφωνα με μία πακιστανική εφημερίδα, την The News, η οποία επικαλείται αξιωματούχους των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, πρόκειται για τον Χάλιντ Μπιν Λάντεν.

Ας θυμηθούμε τη «βρώμικη 10ετία του ’80»

Toυ Δημήτρη Ρίζου

Η αδύναμη επικοινωνιακά Ν.Δ. δεν έδωσε και δεν δίνει την έμφαση που επιβάλλεται για το πώς και ποιοι δημιούργησαν την οικονομική κρίση και το τεράστιο χρέος στη χώρα μας… Αντί του κυρίου άρθρου μου, σήμερα θα σας παραθέσω περικοπές από καθοριστικό άρθρο του στο «Βήμα» του βουλευτή Γιάννη Μαρίνου, πρώην στελέχους του ΔΟΛ, ο οποίος αποκαλεί «βρώμικη» τη δεκαετία του ’80 – όπου κυριαρχούσε η λαϊκίστικη ανδρεοπαπανδρεϊκή εξουσία…

***

«…Η τραγωδία που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είχε αφετηρία της κυρίως τη δεκαετία του ’80… Οι πύλες του Αδου άνοιξαν τότε στον τομέα της οικονομίας με πρόσχημα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων. Τότε καταδικάστηκε η επιχειρηματικότητα και το κέρδος ως αντίθετα προς τα λαϊκά συμφέροντα ως μέσο άγριας εκμετάλλευσης που πρέπει να εξοβελισθούν μέσα από κοινωνικές πιέσεις και τον έλεγχο της κάθε δραστηριότητας από κομματοκρατούμενα συνδικάτα…

***
»Ταυτόχρονα τότε συστηματοποιήθηκε η “βιομηχανία” κάθε είδους παροχών προς άγραν ψήφων, που γρήγορα άδειασε τα δημόσια ταμεία, κατασπαταλήθηκαν τα κοινοτικά κονδύλια, που τότε ακριβώς άρχισαν να εισρέουν από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αποχαλινώθηκε ο δανεισμός από το κράτος και πήρε με καλπασμό την ανιούσα το δημόσιο χρέος, που έκτοτε διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, για να εκτιναχθεί σήμερα σε ύψος που μας έφερε στην ανεπίσημη πτώχευση και στο μνημόνιο…

***
»…Τότε άρχισε και η συστηματική διόγκωση του δημόσιου τομέα με αθρόους διορισμούς, αναδείχθηκαν σε επιστήμη τα κάθε λογής επιδόματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η καταναλωτική καταβρόχθιση των δωρεάν κοινοτικών κονδυλίων για ανύπαρκτα αγροτικά προϊόντα και η αποδοχή της παρανομίας ως δημοκρατικής κατάκτησης. Τότε εξευτελίστηκε ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας με αγνόηση των αποφάσεών της με τον κατάπτυστο ισχυρισμό ότι “ένας είναι ο θεσμός, ο κυρίαρχος λαός”…

***
»…Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα μεθοδεύτηκε η εγκατάλειψη της χώρας από τους ξένους επενδυτές με αναπόφευκτο επακόλουθο την αποβιομηχάνιση της χώρας, το κλείσιμο των περισσότερων ξένων βιομηχανικών μονάδων, τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την παράδοσή τους στους αδίστακτους συνδικαλιστές που τις καταλήστευσαν και τις οδήγησαν στη χρεοκοπία…
Να υπενθυμίσω επίσης τα πράσινα και μπλε καφενεία, τον αυριανισμό, τη διόγκωση του κράτους και τους αθρόους διορισμούς με πράσινη αλλά και κόκκινη και προ παντός ροζ προέλευση, που έκτοτε –ακόμη και σήμερα– κυριαρχούν πλειοψηφικά στα συνδικάτα…».
ΠΗΓΗ http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=38348
Οι νέες γεννιές πληρώνουν δυστηχώς τα σπασμένα της αλλαγής και των αποτυχημένων σοσιαλιστικών πειραμάτων της δεκαετίας του 80!

Θεσσαλονίκη - Δηλώσεις βουλεύτών της Ν.Δ. για το δημοσίευμα του "Σπίγκελ"

http://www.fragosflags.gr/media/products/crop/600_400_auto_100_nea-dimokratia.jpgΚριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της και στους χειρισμούς στο πρόβλημα της οικονομίας άσκησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλαφάτης και Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι κακώς η κυβέρνηση κάνει μυστικές κινήσεις και την κάλεσε να εημερώνει πλήρως τον ελληνικό λαό για όλα τα ζητήματα.

Δεν γίνεται υπεύθυνη πολιτική με μισόλογα και ασάφειες, τόνισε ο κ. Καλαφάτης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει για όλα.

Για "πισώπλατη μαχαιριά" στην προσπάθεια της Ελλάδας έκανε λόγο ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε πως η Ν.Δ. δικαιώνεται στην κριτική της, επειδή αποδεικνύεται ότι η πολιτική του Μνημονίου δεν οδηγεί πουθενά.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιθυμεί συνεργασία με τους φορείς της Φλώρινας, για την επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgs9wVtEIQL8eX2HbN1aYsRHj7CDAbWrn3WrR1JNKNPs_TbCkMuXo37GwGHlqbGz5tmzxTCUGhPnDHYw8a2yfYr2yB1mwQxlli6cJ9MJBd2KAGIiTdWQ5aI0CPmV3TcJE_ZSCBlUBzYW17o/ Την επιθυμία της για συνεργασία και συναίνεση με όλους τους φορείς της περιοχής της Φλώρινας, για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αφορμή τον χθεσινό αποκλεισμό της γραμμής του Αμυνταίου.

Η εταιρεία αναφέρει πως ήταν ακατανόητος ο αποκλεισμός, την ώρα που καταβάλλεται προσπάθεια για την επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής με στόχο να καταστεί οικονομικά βιώσιμη. «Η εταιρεία έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στους αρμόδιους τοπικούς φορείς για το πώς θα γίνουν βιώσιμα τα δρομολόγια Φλώρινας Αμυνταίου και Έδεσσας - Θεσσαλονίκης και αναμένει την ουσιαστική σύμπραξη του Δήμου για την επαναλειτουργία της γραμμής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή, εξάλλου, όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης για πρόσφατη επικοινωνία του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η τελευταία επισημαίνει: «Εδώ και ένα μήνα, ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεν έχει επικοινωνήσει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρόλο που η εταιρεία έχει στείλει εγγράφως τις προτάσεις της και έχει εκφραστεί με θετική πρόθεση για την επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής».

Κόρινθος: Κάφροι του Ολυμπιακού πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κάφρους του ΠΑΟ!!!

http://www.resimcity.com/data/media/855/www.resimcity.com_kalasnikof_resimleri.jpgΑιματηρή συμπλοκή με καλάσνικοφ μεταξύ χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έγινε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη Κόρινθο.

Τρεις άγνωστοι που εκτιμάται ότι είναι οπαδοί του Ολυμπιακού πυροβόλησαν εφτά οπαδούς του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στα πόδια δύο από αυτούς ηλικίας 27 και 28 ετών.

Το επεισόδιο ήταν συνέχεια μιας άλλης συμπλοκής που είχε γίνει νωρίτερα έξω από το Σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του φάιναλ φόρ της Βαρκελώνης,στο μπασκετ, μια ομάδα οπαδών της ομάδας που πανηγύριζε πήγε στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού όπου έκαναν επίθεση, με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους αντίπαλους οπαδούς.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που έτρεψαν σε φυγή τους νεαρούς, οι οποίοι όμως έκλεισαν "ραντεβού" για αργότερα προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους στη διασταύρωση των οδών Καλλιθέας και Αϊδινίου. Εκεί πήγαν οι επτά οπαδοί του ΠΑΟ όπου δέχθηκαν τους πυροβολισμούς από τρεις άλλους που είχαν πάει για τον ίδιο σκοπό στο σημείο.

Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Στον τόπο του επεισοδίου από τους αστυνομικούς βρέθηκαν δώδεκα κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

Οι δράστες αναζητούνται ενώ προανάκριση γίνεται από το τμήμα ασφάλειας Κορίνθου.

Spiegel: Προς συμβιβασμό Siemens-Ελλάδας

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/sie.jpgΤο ενδεχόμενο συμβιβασμού φέρεται να συζητά η ελληνική κυβέρνηση με εκπροσώπους του ομίλου Siemens, σχετικά με τις αποζημιώσεις ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που ζητά η ελληνική πλευρά για τις περιπτώσεις δωροδοκίας από το γερμανικό κολοσσό.

«Διεξάγονται ήδη οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Siemens, αναφορικά με το αίτημα αποζημίωσης του ελληνικού κράτους που έχει προκαλέσει σημαντική διαμάχη» αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Σύμφωνα με το άρθρο: «Όπως έχει αποκαλυφτεί, η γερμανική εταιρεία δωροδοκούσε επί σειρά ετών με πολλά εκατομμύρια ευρώ, ανθρώπους-κλειδιά του ελληνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, έτσι ώστε να συνάψει συμφέρουσες συμφωνίες.

Επιπλέον, παραλήπτες του «μαύρου χρήματος» φέρονται να είναι μέχρι και Έλληνες πολιτικοί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την εταιρία με αναθέσεις δημοσίων έργων. Ωστόσο, οι αποδέκτες δεν έχουν βρεθεί ακόμα, παρά τις εντατικές έρευνες ης δικαιοσύνης σε Μόναχο και Αθήνα.

Η αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής, απαιτεί αποζημιώσεις ύψους τουλάχιστον 2 δις. ευρώ από τη Siemens. Μάλιστα, εκπρόσωποι της επιτροπής μετέβησαν πέρσι στη Γερμανία, για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικές με τα κρούσματα δωροδοκίας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Peter Löscher και από τον νομικό προϊστάμενο Peter Solmssen.

Παράλληλα, οι βουλευτές θέλησαν να μάθουν ποιοι ήταν οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι «λαδώθηκαν». Ωστόσο, τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν να δώσουν μόνο τα κορυφαία στελέχη της Siemens Hellas, τα οποία όμως κρατούν με επιμονή το στόμα τους κλειστό.

Μέχρι πρότινος, η Siemens απέρριπτε όλα τα αιτήματα της Ελλάδας για αποζημίωση ως «αναιτιολόγητα». Άλλωστε, στο Μόναχο επιμένουν πως η Siemens έχει ακόμα αρκετούς ανοιχτούς λογαριασμούς με το ελληνικό κράτος, το οποίο φαίνεται να χρωστάει ποσά με τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Μεταξύ άλλων, οι πληρωμές για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, εκκρεμούν, αν και υπάρχουν υποψίες δωροδοκίας ακόμα και για τη συγκεκριμένη σύμβαση. Τα χρήματα αυτά, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα κομμάτι κάποιου πιθανού συμβιβασμού. Η πλευρά της Siemens αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. «Υπάρχει τακτική ανταλλαγή απόψεων με την Ελλάδα», αρκέστηκε να πει.»

tvxs.gr

Τουρκικές σημαίες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στα Σκόπια

Τυχαίο; Δε νομίζουμε. Ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προεκλογική περίοδος στο γειτονικό κρατίδιο, την εμφάνισή τους έκαναν τουρκικές σημαίες σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου πρωθυπουργού των Σκοπίων.

Η Τουρκία έχει δείξει άλλωστε ότι ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερο την πολιτική κατάσταση σε Αλβανία, Σκόπια, Βοσνία και Βουλγαρία τόσο διπλωματικά και στρατιωτικά όσο και οικονομικά. Αλλά η παρουσία τουρκικών σημαιών μήπως δείχνει και κάτι άλλο;


Εποικισμό; Μουσουλμανική λατρεία προς τη γείτονα; Ουδείς μπορεί να πει ακόμα κάτι με βεβαιότητα. Περιμένουμε ανάλογες εκδηλώσεις λατρείας και στη Θράκη...Δεν θα ήταν καθόλου περίεργο!


http://gkaratheodoris.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Με 110.000 € έσωσαν τη Γεωγραφία

Ο Κλαύδιος στη «Γεωγραφία» είχε συλλέξει τις γεωγραφικές γνώσεις της εποχής του και την είχε εμπλουτίσει με περιγραφές ναυτικών     Το κράτος θα πληρώσει για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, και μάλιστα με ευχαρίστηση. Διότι, με το ποσό των 114.225 ευρώ που θα δώσει, θα συντηρηθεί ένα σπουδαίο βιβλίο: το παλαιότερο σωζόμενο χειρόγραφο με τη «Γεωγραφία» του Κλαύδιου Πτολεμαίου. Είναι από τους πιο ενδιαφέροντες κώδικες κοσμικού περιεχομένου στο Αγιον Ορος, και στα 296 περγαμηνά φύλλα του περιλαμβάνει τρία έργα.

Τη «Γεωγραφική Υφήγηση» του ονομαστού Ελληνα φυσικού φιλοσόφου, ο οποίος έζησε στην Αλεξάνδρεια κατά την περίοδο 127-151 μ.Χ., τη «Χρηστομάθεια εκ των Γεωγραφικών του Στράβωνος» και τα «Γεωγραφικά» του τελευταίου.

Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος στο έργο του «Γεωγραφία» είχε συλλέξει το σύνολο των γεωγραφικών γνώσεων της εποχής του και το είχε εμπλουτίσει με περιγραφές ναυτικών. Ετσι, έχουμε μια σχετικά ακριβή περιγραφή της Ευρώπης, της βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Αραβικής χερσονήσου.

Το κείμενο του έργου σώζεται σήμερα σε δύο χειρόγραφους κώδικες. Ο παλαιότερος είναι της Μονής Βατοπεδίου και φιλοτεχνήθηκε ανάμεσα στα τέλη του 13ου με αρχές του 14ου αιώνα, σύμφωνα με τον διευθυντή Συντήρησης Αρχαίων Μνημείων Νίκο Μίνω, που παρουσίασε το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Με 110.000 € έσωσαν τη Γεωγραφία

Στον κώδικα του Αγίου Ορους περιέχονται 42 χάρτες, σχεδιασμένοι με λεπτομέρεια που επιτρέπει να διακρίνονται τα βουνά, οι πεδιάδες, οι θαλάσσιες επιφάνειες, αλλά και το πλήθος των τοπωνυμίων. Ο δεύτερος φιλοτεχνήθηκε τον 15ο αιώνα για λογαριασμό του καρδινάλιου Βησαρίωνα και σήμερα φυλάσσεται στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας.

Το χειρόγραφο του Αγίου Ορους έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. Οπως όλα δείχνουν, δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από δύο γραφείς, και σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της 10ης εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων διακινήθηκε σε «υψηλό πνευματικό περιβάλλον και σε κύκλους φιλομαθών».

Μετά την άλωση της Πόλης, έφτασε στη Μονή. Το 1841 ο Μηνάς Μινωίδης απέσπασε επτά αυθεντικά φύλλα, και τα πούλησε στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού.

Λίγα χρόνια μετά (1853) ο Κωνσταντίνος Σιμωνίδης πούλησε άλλα 21 φύλλα στο -τι πρωτότυπο!- Βρετανικό Μουσείο. Σήμερα έχει διαπιστωθεί πως λείπουν άλλα έξι, που θεωρούνται ολότελα χαμένα.

ΚΗΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΕΣ
Ο περγαμηνός κώδικας εμφανίζει πολλά προβλήματα. Ο κ. Μίνως σημείωσε πως έχουν παρατηρηθεί κηλίδες από κερί, υγρασία, μελάνι και κηλίδες οξείδωσης, σχίσματα, οπές και απώλειες, συρρικνώσεις και παραμορφώσεις της περγαμηνής, υπολείμματα από παλαιότερες επεμβάσεις και προβλήματα από το δέσιμο του 19ου αιώνα. Αυτή την κατάσταση θα αλλάξει η αρμόδια εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων. Τέλος, θα δοθούν ειδικές οδηγίες για τη συσκευασία και την αποθήκευση όταν επιστραφεί.

ethnos.gr

Ανακοίνωση EUROGROUP για τη χθεσινη συνάντηση που έκρυψε το ΠΑΣΟΚ

Στον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γουνκέρ και στην υπουργό οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ αποδίδει την πρωτοβουλία της χθεσινής συνάντησης στο Λουξεμβούργο, ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σήμερα.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Προέδρου του Eurogroup είναι το εξής:

«Σε συνέχεια της ετήσιας συνάντησης στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Απρίλιο, η υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η χώρα της οποίας κατείχε την προεδρία του G20 και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αποφάσισαν να συγκαλέσουν άτυπη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το G20. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαίου το απόγευμα στο Λουξεμβούργο.

Κατά τη σύνοδο του G20 στην Ουάσιγκτον, η Ελλάδα υπήρξε αντικείμενο διεξοδικών συζητήσεων και γι' αυτό, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζ. Γιουνκέρ αποφάσισε να προσκαλέσει στη χθεσινή συνάντηση και τον υπουργό οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς για τη σημερινή κατάσταση.»

Δέουσα απάντηση της Ν.Δ στις δηλώσεις Ε. Βενιζέλου για τα ελικόπτερα Apache

ImageΟ υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, και σε απάντηση της δήλωσης του Ε. Βενιζέλου για την πτώση των ελικοπτέρων Apache, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το μείζον ζήτημα για τον Υπουργό Εθνικής άμυνας E. Βενιζέλο είναι αν και πότε παρελήφθησαν τα ελικόπτερα Apache;Η εάν από την ώρα που παρελήφθησαν αυτά έγινε η απαιτούμενη συντήρηση και τεχνικός έλεγχος; Εάν η ένταξη των ελικοπτέρων στον Ελληνικό Στρατό έγινε τον Αύγουστο του 2009,τότε γιατί ο κ. ΥΕΘΑ έκανε ολόκληρη φιέστα στα Μέγαρα για την ένταξή τους στην επιχειρησιακή δύναμη της χώρας;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε καμιά τέτοια φιέστα.

Αληθεύει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία των ελικοπτέρων εξέδωσε οδηγία αλλαγής των γεννητριών των ελικοπτέρων Apache ,που πρέπει να γίνει μέχρι το Νοέμβριο του 2011;

Βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τις ευθύνες του ο κ. Βενιζέλος με τον χρόνο παραλαβής.

Μήπως η παραλαβή γίνεται σε μια μέρα κύριε υπουργέ;

Και πως η κυβέρνησή σας τα ενέταξε στο στρατό χωρίς να ακολουθήσει τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας για ρύθμιση των ατελειών τους;

Εν πάση περιπτώσει το αποτέλεσμα μετράει.

Σε ένα χρόνο χάσαμε δύο ελικόπτερα Apache και θρηνήσαμε δυο πιλότους.
Παρόλα αυτά καλείται να απαντήσει συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας:

1. Που οφείλονται οι πτώσεις των δύο επιθετικών ελικοπτέρων εντός ενός έτους και ποια είναι τα κονδύλια συντηρήσεως που διέθεσε το υπουργείο για τα υπόψη 12 ΕΕ/Π από την ημερομηνία παραλαβής μέχρι σήμερα;. Νομίζει ο κ. ΥΕΘΑ η οικονομία που επαίρεται ότι επιτυγχάνει , εξισορροπεί την τεράστια ζημιά από την απώλεια των ανθρώπινων ζωών και των πανάκριβων αυτών οπλικών συστημάτων.

2. Για ποιο λόγο διεκόπη η εκπαίδευση των πληρωμάτων της τελευταίας διετίας σε εξομοιωτές πτήσεων του εξωτερικού και ποιά μέτρα έλαβε για την προμήθεια αναλόγων εξομοιωτών πτήσεων προκειμένου το προσωπικό να εκπαιδεύεται στον Ελλαδικό χώρο;

3. Τι συμβαίνει με το Τεχνικό προσωπικό του Συγκροτήματος Συντήρησης ΕΕ/Π. Υπάρχει η απαιτούμενη επάνδρωση και με την απαιτούμενη εμπειρία ; Μήπως με τις πρόσφατες μεταθέσεις μετατέθηκε έμπειρο προσωπικό και αυτό δεν αντικαταστάθηκε;».

http://citizengr.wordpress.com/2011/05/05/6730/

Ανδρέας και Σημίτης οι μεγάλοι ένοχοι για τη σημερινή κατάντια

Oλοκληρώθηκε χθες Παρασκευή 6 του Μαϊου η πρώτη δημοσκόπηση που διενήργησε το blog μας σχετικά με το ποιός πρωθυπουργός των τελευταίων 30 χρόνων φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινη αδίεξοδη κατάσταση της οικονομίάς. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ξεκάθερα : Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο κύριος υπεύθυνος για το δρόμο που πήραν τα πράγματα και δεύτερος ένοχος είναι ο Κώστας Σημίτης. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που βγάζουμε :
Στο ερώτημα μας απάντησαν 949 αναγνώστες , αριθμός πολύ σημαντικός για ένα καινούργιο blog όπως το δικό μας και είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν παραπάνω από μία απάντηση. Από αυτούς μέγιστη ευθύνη χρεώνουν στον Ανδρέα Παπανδρέου οι 542 (ποσοστό 57%) , στον Κώστα Σημίτη οι 320 (ποσοστό 33%) , ενώ για την τρίτη θέση θέση σχεδόν ισοψηφούν ο Κώστας Καραμανλής με 182 ψήφους (19,1%) έναντι 180(18,9% ) του νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου . Τελευταίος στο κάδρο των ευθυνών ο Κώστας Μητσοτάκης με 90 πολίτες(ποσοστό 9%) να του χρεώνουν μεγάλη ευθύνη.
Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι οι βάσεις για την κακή πορεία της οικονομίας μας , αλλά και της αμαρτωλής λειτουργίας του δημόσιου τομέα μπήκαν τη δεκαετία του 1980. Ο δρόμος που διάλεξε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το μπαράζ διορισμών της κομματικής πελατείας του ΠΑΣΟΚ , με τις περίφημες κλαδικές γιγάντωσε το δημόσιο τομέα , δημιούργησε γραφειοκρατία , γέννησε διαφθορά κ ασυδοσία στη συμπεριφορά προς τον πολίτη. Επίσης δόθηκαν πολύ μεγάλα προνόμια σε δημόσιους υπαλλήλους αμέτρητα επιδόματα , με χαρακτηριστικά εγκλήματα τις συνταξιοδοτήσεις γυναικών όταν συμπλήρωναν 15 ετία. Μην το γελάτε οι νεότεροι...Χιλιάδες γυναίκες επί Ανδρέα έβγαιναν στη σύνταξη στην ηλικία των 35 ετών. Είναι αυτό που λένε να σαι συνταξιούχος , όταν είσαι νέος για να μπορείς να χαρείς τη ζωή...
Όλα αυτά δημιούργησαν μαζί με την σοσιαλιστική ρητορική , απαξίωση στον ιδιωτικό τομέα και όνειρο κάθε νέου έγινε μια θέση στο δημόσιο , να μπει για να εξασφαλιστεί κατά πρώτον και να κάθεται κατά δεύτερον. Ήταν η εποχή που δημιούργησε οργανισμούς όπως το Ε.Σ.Υ. όπου προσλαμβάνονταν 40 κηπουροί σε νοσοκομεία που δεν είχαν καν κήπους. Τα οργανογράμματα σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν ακόμη γιατί στην Ελλάδα είναι τέτοια η γραφειοκρατία που υπάρχει που όλα κινούνται με ρυθμούς...jack daniels, έτσι π.χ. στο νοσοκομείο Αγία Όλγα ο οργανισμός προβλέπει 400 τραπεζοκόμους ενώ οι κλίνες ασθενών μετά βίας προσεγγίζουν σήμερα τον ίδιο αριθμό .
Επίσης απαξιώθηκαν κι έκλεισαν δεκάδες σπουδαίες επιχειρήσεις όπως η Πειραϊκή-Πατραίκή , ενώ κανείς απ όσους έζησαν αυτή τη δεκαετία δεν έχει ξεχάσει το όργιο των προβληματικών , όπου οι επιχειρηματίες χρεοκοπούσαν τις επιχειρήσεις τους , αποσύρονταν πάμπλουτοι και φόρτωναν τα χρέη στο κράτος , που αναλάμβανε να λειτουργεί τις επιχειρήσεις αυτές για να μην απολυθούν οι υπάλληλοί τους.Μιλάμε για φοβερά πράγματα σε ότι αφορά τις οικονομικές δομές αυτής της χώρας , αλλά και τις νοοτροπίες που γέννησε.
Αμέσως μετά το 1/3 όσων ψήφισαν "χρεώνει" τον Κώστα Σημίτη , τον αυτοαποκαλούμενο και...εκσυγχρονιστή. Ο Κώστας Σημίτης , ο μεγαλύτερος εγκληματίας πολιτικός που πέρασε από αυτό τον τόπο κατά τη γνώμη μου, ανέβηκε στην εξουσία με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε. τα οποία γιγάντωσε και λειτούργησε ως το μακρύ χέρι των 5-6 οικογενειών που ονομάσθηκαν από πολλούς "νταβατζήδες και λυμαίνονταν τον πλούτο της χώρας μέσω προμηθειών. Επί εποχής Σημίτη που κάθισε 8 ολόκληρα χρόνια δεν εκσυγχρονίστηκε τίποτα ...εκτός από τη διαπλοκή και τη διαφθορά , η οποία έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ και βέβαια η μεγαλύτερη βίαιη αναδιανομή πλούτου που έγινε με το έγκλημα του χρηματιστηρίου. Αντίθετα ο αγροτικός τομέας μειώθηκε βάση σχεδίου που και καλά είχε η ευρωπαϊκή ένωση για τη χώρα μας από 21% περίπου στο 12,5% (δείτε εδώ)
Το μόνο που έγινε ήταν πάρα πολλά έργα υποδομών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που στοίχησαν ο κούκος αηδόνι και πολλά από αυτά είναι τώρα άχρηστα. Δρόμοι που δίνονταν προεκλογικά στην κυκλοφορία και μετά από λίγο κατέρρεαν κι άλλα πολλά. Πολύ σημαντικό ,όμως , το γεγονός ότι μπήκαμε με πλαστά στοιχεία στην Ο.Ν.Ε και οι αμαρτωλές συνεργασίες με την goldman sachs. Ακόμη η ισοτιμία ευρώ-δραχμής για την οποία αρκετοί πολίτες πιστεύουν ότι ευθύνεται για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών και την αδιέξοδη κατάσταση που έχουμε φθάσει.
Στη συνέχεια ο νυν κι ο προηγούμενος πρωθυπουργός στοχοποιούνται από το το 1/5 περίπου των πολιτών , αφού η πλειοψηφία δείχνει να πιστεύει ότι βρήκαν ήδη μια άθλια κατάσταση και ίσως οι ευθύνες τους είναι περισσότερο διαχειριστικές ή ότι δεν έκαναν κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Κώστας Καραμανλής υποσχέθηκε επανίδρυση του κράτους και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Είπε μετά ότι θα τελειώσει τους ¨νταβαντζήδες" κάτι που πέρα από ηθική ικανοποίηση στους πολίτες θα έδινε νέα πνοή στην υγιή επιχειρηματικότητα κι αντ αυτού καμάρωνε των υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να χορεύει τσάμικο με τους εθνικούς προμηθευτές. Είδε λογικές κουμπάρων ,επιτροπές ανταγωνισμού να μην λειτουργούν κι άλλα πολλά , κυρίως όμως ότι μια χώρα πήγαινε με αυτόματο πιλότο κι όπου βγει.
Τώρα για τον Γιώργο Παπανδρέου ότι και να πούμε είναι λίγο ωστόσο ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει ότι δεν είναι ο βασικός φταίχτης που έφθασε η χώρα εδώ σε ότι αφορά την οικονομική της πολιτική ,τις νοοτροπίες , τους θεσμούς ,το δημόσιο χρέος κλπ. Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι σε μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν διαφεύγει ότι ο κ.Παπανδρέου , που συμπεριφέρεται στο κόμμα του και στη χώρα μας ως κληρονόμος , ήταν βασικό στέλεχος και των κυβερνήσεων του πατέρα του , αλλά κυρίως ο νο2 του "αρχιεκσυγχρονιστή" Κ.Σημίτη και φυσικά τα όσα εγκληματικά έχει κάνει μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο διακυβέρνησης του μαζί με την ομάδα των αυλικών του στο Μαξίμου. Ούτε ότι είναι ο άνθρωπος που μονίμως λέει εν γνώσει του ψέμματα δείχνοντας το σεβασμό που τρέφει στους πολίτες αυτής της χώρας. Το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε πως από την αρχή επιθυμούσε να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ και συνεργαζόταν υπόγεια με το Στρος καν ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ίσως κάποτε μάθουμε κάποτε με ποιους μιλούσε πριν έρθει στην Κύπρο το σχέδιο Ανάν
Τελος ,ίσως και να αποτελεί έκπληξη , που ο Κώστας Μητσοτάκης φέρει σοβαρές ευθύνες μόλις για το 9% όσων ψήφισαν ωστόσο είναι μάλλον κάτι λογικό γιατί η αλήθεια είναι πως αν και επρόκειτο για μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις που γνώρισε ο τόπος (σκάνδαλο ΑΓΕΤ Ηρακλής , Σκοπιανό, σκάνδαλο Ολυμπικ κέτερινγκ , υποκλοπές ακόμη και του νο 2 τότε της ΝΔ Μ.Έβερτ ,καμία ιδιωτικοποίηση ,ειδικά δικαστήρια για το θεαθήναι κ.λπ) σε οικονομικά θέματα δεν επιβάρυνε την πορεία τις οικονομίας , είχε μια νεοφιλελεύθερη λογική , η οποία πολεμήθηκε από τα συνδικάτα ,και πάντα πρότεινε σκληρά μέτρα, ου όμως σήμερα υπάρχει μερίδα του κόσμου που αναγνωρίζει ότι ίσως έπρεπε να παρθούν από παλιά .
Μια άλλη ανάγνωση είναι και ο χρόνος που διετέλεσαν πρωθυπουργοί όλοι οι παραπάνω. Αν το δούμε έτσι ο Ανδρέας Παπανδρέου που κυβέρνησε τα πιο πολλά χρόνια (περίπου 11 συνολικά) φταίει πιο πολύ , μετά ο Σημίτης με 8 χρόνια λιγότερο , ο Καραμανλής με 5 χρόνια λιγότερο και η μόνη ανατροπή είναι ο Παπανδρέου , που όμως ο κόσμος βιώνει σήμερα τα κατορθώματά του ,σε σχέση με το Μητσοτάκη που κάθισε στην πρωθυπουργία 3,5 χρόνια ωστόσο έχει περάσει και κοντά μια εικοσαετία από τότε.
Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι τα αποτελέσματα και τα σχόλια έχουν να κάνουν με την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας κι όχι γενικότερα. Π.χ. αν το ερώτημα ήταν ποιος υπήρξε ο χειρότερος πρωθυπουργός γενικά νομίζω ότι θα χαμε διαφοροποιήσεις στα ποσοστά.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να υποθήκευσε την πορεία της Ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα , αλλά είχε και θετικά .Σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και τακτικής ήταν ένας δεινός παίκτης , σφυρηλάτησε άριστες σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο , πρωτοστάτησε στην κίνηση των 6 για την ειρήνη και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στον εκδημοκρατισμό της χώρας , με το κάψιμο φακέλων κι άλλα πολλά. Επίσης προώθησε τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής κοινωνίας ,άσχετα αν οι ελευθερίες που έδωσε έφτασαν πολλές φορές να γίνουν ασυδοσία.
Ο Κώστας Μητσοτάκης από την άλλη αν ήταν γενικότερη η ερώτηση ίσως είχε αρκετά μεγαλύτερα ποσοστά , καθώς ούτε οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες θέλουν να θυμούνται την περίοδο διακυβέρνησης του.
Η τραγική διαπίστωση ,όμως , όλων των παραπάνω είναι πως είναι δύσκολο να απαντήσεις ποια κυβέρνηση ήταν η καλύτερη αφού όλες ήταν η μία χειρότερη από την άλλη και έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας σαν μεγάλες απογοητεύσεις. Η σημερινή βαδίζει στον ένδοξο δρόμο των προηγούμενων με στόχο να τις ξεπεράσει...
Μετά τιμής
ο Ιχνηλάτης

Αυτοί είμαστε γι αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά!

Θαυμάστε τα κατορθώματα τον Ελληναράδων της μητέρας πατρίδας μας,δεν έφτανε που τόσα χρόνια οι ομογενείς συντηρούσαν γονείς και αδέλφια που από το υστέρημα τους έστελναν τα χρήματα στην Ελλάδα,οι αχάριστοι συγγενείς που επί χρόνια εκμεταλλεύονταν χωρίς ενοίκιο της περιουσίες μας και έπαιρναν πριμοδοτήσεις από την E.E χωρίς να πουν ούτε ένα ευχαριστώ στο τέλος καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη και μας άρπαξαν τα σπίτια και τα κτήματα μας και από πάνω μας ζητούν να βοηθήσουμε για μια ακόμη φορά για τα οικονομικά προβλήματα που έχει η Ελλάδα:

«Αρπάζουν» κτήματα συμπαροίκων

Σε «γάγγραινα» έχει εξελιχθεί το φαινόμενο της καταπάτησης κτημάτων Ελλήνων της Αυστραλίας από συγγενείς τους και... ξένους στην Ελλάδα και την Κύπρο που με διάφορες μεθόδους βρίσκουν τρόπους να αφαιρούν ξένες περιουσίες.

Μετά την περίπτωση της οικογένειας Χαραλάμπους από την Κύπρο, την οποία έφερε στη δημοσιότητα ο «Νέος Κόσμος» (προσπαθούν να τους αρπάξουν τεράστια έκταση και βρίσκονται στα δικαστήρια), είχαμε και άλλες καταγγελίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιώργου Αθανασίου από τη Ρόδο.
Ο ίδιος μας έφερε μια τοπική εφημερίδα, όπου σημειώνεται ότι στην περιοχή της Αρχίπολης Ρόδου, απ' όπου κατάγονται αρκετοί που ζουν στο εξωτερικό, καθώς επιστρέφουν για διακοπές, βρίσκονται προ οδυνηρής έκπληξης καταπατήσεων περιουσιών, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη.
Με διάφορα τεχνάσματα, τοποθετούν κατεστραμμένα αυτοκίνητα ή φυτεύουν αμπέλια ανάμεσα σε ελαιώνες των νόμιμων ιδιοκτητών και προχωρούν σε χρησικτησίες, εκτός αν προλάβει και το αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Μια τέτοια υπόθεση εκδικάστηκε πριν ένα χρόνο στη Ρόδο.

Ο κ. Αθανασίου, ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου 6,5 στρεμμάτων ιδιοκτήτης, ερχόμενος πήγε στη Ρόδο από την Αυστραλία να περάσει λίγες μέρες διακοπών και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν φυτέψει τα γνωστά... αμπελάκια για να ιδιοποιηθούν την περιουσία του.

Ευτυχώς, έγκαιρα ο νόμιμος κάτοχος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, για να βρει το δίκαιο του.

Όμως, αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τη διεξαγωγή της δίκης, απόφαση δεν έχει εκδοθεί και ο συμπάροικος ανησυχεί…

«Το κτήμα ήταν στο Κτηματολόγιο, υπάρχει τίτλος στο όνομά μας και οι μάρτυρες κατέθεσαν υπέρ μας. Όλα τα στοιχεία ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Όμως αυτοί που διεκδικούν την έκταση πήραν ασφαλιστικά μέτρα και μας εμποδίζουν να περιφράξουμε την έκταση έως ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Αθανασίου.

Ο ίδιος λέει ότι ακόμα και η καταχώρηση στο Κτηματολόγιο δεν εξασφαλίζει πολλές περιουσίες.

«Και καλά, εγώ πήγα στην Ελλάδα, είδα την καταπάτηση έγκαιρα, ενήργησα και ίσως σώσω την περιουσία μου» είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Άλλοι συμπάροικοι που δεν πάνε συχνά στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται την κλοπή που γίνεται στις περιουσίες τους και υφίστανται τις συνέπειες από τις καταπατήσεις. Να επαγρυπνούν».

http://neoskosmos.com/news/el/node/14224

Γιούνκερ: "Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής"

Το Bloomberg σε δημοσίευμα του αναφέρει ότι :

O Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Jean-Claude Juncker, επικεφαλής του Eurogroup, δήλωσε σήμερα ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα “έχει ανάγκη περαιτέρω προσαρμογής” κάτι που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας.
Ο Γιούνκερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο δήλωσε ότι ....
οι αξιωματούχοι της ΕΕ “ αποκλείουν την επιλογή αναδιάρθρωσης, η οποία συζητείται έντονα σε ορισμένες πλευρές των χρηματοπιστωτικών αγορών».
"Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής", δήλωσε ο Γιούνκερ. "Αυτό πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά..




Λέμε τώρα εμείς..
Τι σημαίνει άραγε ότι η Ελλάδα “έχει ανάγκη περαιτέρω προσαρμογής” ;;
Tι σημαίνει το: "η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής"
Μήπως νέο δάνειο..με τι όρους άραγε;
Τόσο επιτυχημένη ήταν η οικονομική πολιτική και το πρόγραμμα σταθερότητας, που σε ένα χρόνο θα χρειασθεί νέο δάνειο;;