11 Μαΐου 2011

ΓΑΠ: Πρωθυπουργός της Ελλάδας ή Alien;

Ξέρετε σε τι αναφέρθηκε σήμερα στο Υπουργικό συμβούλιο ο ΓΑΠ;

Κρατηθείτε:

«Αναφέρθηκε στο αίτημα των πολιτών για ολοκλήρωση της προσπάθειας της Κυβέρνησης!!!
"Όπως κάναμε μέχρι τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε το συμφέρον της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο καθολικό αίτημα των πολιτών, που ζητούν από εμάς αποφάσεις και συνεχή πορεία..."»

Φήμες ότι ο "σύντροφος" Καντάφι είναι νεκρός

Άγνωστο παραμένει αν ο Καντάφι σκοτώθηκε στο βομβαρδισμό της 30ης Απριλίου που σκοτώθηκε ο γιός του. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, ούτε καν στη κηδεία του γιού του, και εξαιτίας του γεγονότος ότι εκπρόσωπός του τότε είχε παραδεχθεί πως ο Καντάφι βρίσκονταν στο διαμέρισμα την ώρα του βομβαρδισμού, οι φήμες οργιάζουν.

Η αμερικάνικη Κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο και το ΝΑΤΟ λέει πως δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει ούτε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές...

Αστυνομικοί καταγγέλουν βία διαδηλωτών...

Διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σήμερα, μιλούν για απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων, αλόγιστη χρήση χημικών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή 30χρονου διαδηλωτή, επίθεση μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε αστυνομικούς κ.λ.π. Αν και η ουσία των διαδηλώσεων δεν βρίσκεται στα "επεισόδια", που τόσο πολύ αρέσει στον κόσμο να διαβάζει, αλλά στα αιτήματα και τους καημούς των εργαζομένων και των ανέργων, το blog crimes on air, γράφει για τον 30χρονο διαδηλωτή:

"Εξαγριωμένοι διαδηλωτές –όπως με ακρίβεια πληροφορείται το Crimes on air- εισέβαλαν πριν από λίγο στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου της Νίκαιας και ξυλοκόπησαν αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο για να λάβουν καταθέσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε πολύ σοβαρά το μέλος του ΝΑΡ Ιωάννης Καυκάς. Όπως πληροφορούμαστε γρονθοκοπήθηκε ο Ταξίαρχος Δημήτριος Σοφιός, που είναι Γ’ Υποδιοικητής της Ασφάλειας Αττικής και ο οποίος παρίστατο στην έρευνα, ως ανώτατος αξιωματικός. Τραυματίστηκαν επίσης ένας Αστυνόμος και ένας Αρχιφύλακας. Στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου μπούκαραν ογδόντα περίπου μέλη του ΣΥΝ ενώ η επίθεση στους προανακριτικούς υπαλλήλους έγινε παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαδηλωτές μάλιστα βιντεοσκοπούσαν και το επεισόδιο με κινητά τηλέφωνα. Αξίζει να σημειωθεί πως έκπληκτη παρακολουθούσε όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια της και η εισαγγελέας κ. Μαραγκάκη που ήταν παρούσα στο επεισόδιο. "
(η φωτό από το indymedia)
...
Aς μείνουμε στη βίαιη επιδρομή που ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη: την επιδρομή στο πορτοφόλι του!

http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_8084.html

Τι έκανε και τι είπε ο Μεϊμαράκης μόλις ο Κολοτούμπας του είπε "Καλημέρα" και του έδωσε το χέρι;

O Μεϊμαράκης έδειξε στον Καρατζαφέρη τα «αχαμνά» του! Συνεχίζει ο Κολοτούμπας μετά την ασύμμετρη αντίδραση Μεϊμαράκη να προσπαθεί να τα μαζέψει και να ρίξει γέφυρες συνεννόησης στον Βαγγέλη ο οποίος όμως δεν μασάει Χριστό. Έτσι χθες μόλις τον συνάντησε στο διάδρομο της Βουλής, ο κολοτούμπας έσπευσε να του δώσει το χέρι να τον χαιρετήσει και του είπε καλημέρα, πιστεύοντας ότι ο Μεϊμαράκης τσίμπησε στα λεγόμενα του της περασμένης εβδομάδας ότι δεν θα δώσει συνέχεια στην κόντρα. Τότε ο Μεϊμαράκης έκανε αυτό που θα έκανε ο κάθε υγιής ΝΔίτης:

Του έδειξε με τα χέρια του τους γεννητικούς του αδένες και του είπε:

"ΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ! ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΑΥΤΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ"

Ο Κολοτούμπας σάστισε για μερικά δευτερόλεπτα μιας και είναι συνηθισμένος να πετάει τις παπαριές του χωρίς συνέπειες και αποχώρησε προκειμένου να πάει όντως να κλαυτεί στους δημοσιογράφους όπως φανερώνει και το γεγονός ότι το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό...

Μπράβο στον Βαγγέλη που δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί...

ΥΓ. Και μην ακούσω μαλακ@@ περί καθωσπρεπισμού και προσβολής ή υποβάθμισης της Βουλής κ.λπ γιατί γι αυτά ευθύνονται όσοι συκοφαντούν χωρίς στοιχεία ανθρώπους και όχι αυτοί που εκφράζουν ανθρώπινα την αγανάκτισή τους απαντώντας στους θρασύδειλους με τον μόνο τρόπο που καταλαβαίνουν

Αλογοσκούφης: Μόνος του λέει τα περί "άστο γι' αργότερα" και μόνος του τα έχει διαψεύσει στο παρελθόν

«Θα ήθελα να ελπίζω ότι πράγματι μπορούν να αποφευχθούν επιπλέον μέτρα φορολογικού χαρακτήρα», τόνισε ο τέως υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας της Ν.Δ. Υπεραμύνθηκε των δικών του μέτρων, που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο, και υποστήριξε τα πρόσφατα έργα που ανακοίνωσε ο Γ. Παπαθανασίου:

«Ήταν απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού». [Ξαφνικά μόλις άλλαξε Υπουργός ο Καραμανλής δεν "τ' αφηνε γι' αργότερα"...Προσέξτε όμως! τώρα έρχεται το καλύτερο που δείχνει με τι νούμερα προσπαθούσε να κυβερνήσει ο Καραμανλής] Ωστόσο η συγκεκριμένη αποστροφή, αν και καταγράφηκε στην κάμερα, δεν υπάρχει στο κείμενο που διανεμήθηκε χθες.»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/03/2009

Ξέρετε ποιος άλλος ήταν μαζί με τον ΓΑΠ φαντάρος στον Έβρο;

Θα ακούσατε το περιστατικό όπου ο ΓΑΠ σε ομιλία του είπε μια προσωπική ιστορία διαβάζοντάς την μέσα απ' το κείμενο που είχε μπροστά του (μόνο ο ΓΑΠ μπορεί να το κάνει αυτό! να διαβάζει τις προσωπικές τους ιστορίες και να μην τις αφηγείται...)... στην ιστορία που διάβασε μας είπε ότι ήταν στρατιώτης στον Έβρο... Στον Έβρο;;;

Ξέρετε ποιος άλλος ήταν μαζί του φαντάρος στον Έβρο;

Ο Τρύφωνας Σαμαράς!

Εδώ τον βλέπετε εξουθενωμένο από τα καψόνια που υπέστη με τον ΓΑΠ στον Έβρο...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEho-8IcoAPIFbBAsUmM9Bk25VOg9hrvpVoOuPqgryl3ii2FnI67FD9zbGblIGbTJCFi3dsfwUCDiL2GegMECvduH-EwsZHRq3bD1j3_hOSIMLGDFEpeFi2zuwAzXyXbpn9J8V1GSN17Tn0/s1600/trifon.jpghttp://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20100308/thumbs/trifwnas1_494x320.jpg

και εδώ τον βλέπετε να γιορτάζει την απόλυσή του από το Στρατό με τον Κωστέτσο και όχι με τον ΓΑΠ

http://4.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S8XcfC0ALJI/AAAAAAAACWQ/_dt-3UYfX9I/s1600/3356_NpAdvSinglePhoto.jpg

GAP: Κατέστρωνε το σχέδιο με τον Στρος ΚΑν πολύ πριν γίνει Πρωθυπουργός!!

Σε απάντηση, άλλωστε, της πρόσφατης δραστηριοποίησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (συνάντησε τους Τρισέ, Στρος-Καν, Στίγκλιτς κ.ά.), ο Κ. Καραμανλής θα σπεύσει, πέραν των συνόδων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., να κλείσει ραντεβού με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί στο Παρίσι και παράλληλα να συνομιλήσει με όλους τους συντηρητικούς ηγέτες της Ευρώπης, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Πολωνία.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/03/2009

Τι να συζητούσε άραγε με τον Στρος Καν τον Μάρτιο του 2009;;;

Video του Reuters για τα σημερινά επεισόδια

Τέλειωσε η επέμβαση, σε βαθύ κώμα ο τραυματίας, κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Σ' όλα μέσα έπεσε ο Κολοτούμπας!!! Πως το κάνεις αυτό ρε γίγαντα;

Την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ πιέζουν τον Κ. Καραμανλή να τοποθετήσει την Ντόρα Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών για να «κλείσουν» διάφορα θέματα, όπως το όνομα της FYROM και το Κυπριακό, εξέφρασε ο Γ. Καρατζαφέρης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, εν όψει του συνεδρίου του ΛΑΟΣ που θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. «Στην Τουρκία χαίρονται σαν να έχουν Ραμαζάνι και στην Κύπρο έχουν κατεβάσει τα κεφάλια από τη στενοχώρια στη σκέψη ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα αναλάβει ο υπουργείο Εξωτερικών.

Με το που θα μπει στην κυβέρνηση, θ' αποκτήσει αμέσως δική της ομάδα από 60 βουλευτές», προέβλεψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Για τον Κ. Καραμανλή είπε ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνος, αλλά δεν έχει ικανά στελέχη, ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έχει στελέχη, αλλά δεν έχει αρχηγό», αφού ο Γ. Παπανδρέου «δεν έπεισε ότι είναι ομόλογος του παππού και του πατέρα του».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/02/2006

Τελικά ούτε το Σκοπιανό ούτε το Κυπριακό λύθηκαν εις βάρος μας... και η Ντόρα απέκτησε ομάδα με 4 βουλευτές... όσο για τα υπόλοιπα, Καραμανλής έξυπνος-Γιωργάκης χαζός, τα έχει ήδη αναιρέσει μόνος του ο κολοτούμπας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ

Η αποκάλυψη του πλήρους περιεχοµένου της συνέντευξης Στρος-Καν για τις υπόγειες –κατά έκφρασή του- συνεννοήσεις που είχε µε τον Γιώργο Παπανδρέου, για να περιπέσει η χώρα στα χέρια του ∆ΝΤ, δηµιουργεί πλέον µείζον πολιτικό ζήτηµα που, ενδεχοµένως, να αποτελέσει και την ταφόπλακα στην κυβερνητική θητεία του σηµερινού πρωθυπουργού και του κόµµατός του. Για τους εξής λόγους οι οποίοι, πλέον, έχουν χαραχθεί βαθειά στη συνείδηση του ελληνικού λαού:

Πρώτον αποκαλύφτηκε ότι ο κ. Παπανδρέου ενέπαιζε τον ελληνικό λαό, αφού αυτό σηµαίνει η φράση του γενικού διευθυντή του ∆ΝΤ ότι οι υπόγειες συνεννοήσεις γίνονταν επειδή ο κ. Παπανδρέου ήθελε να αποφύγει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

∆εύτερον αποκαλύφτηκε η αδυναµία του κ. Παπανδρέου ως κυβερνήτη αυτής της χώρας να διαπραγµατευθεί τα συµφέροντα της Ελλάδας, προτιµώντας την εύκολη λύση της άµεσης εξασφάλισης δανεικών µε αντάλλαγµα την υποθήκευση της δηµόσιας περιουσίας, του µέλλοντος της πατρίδας και, βεβαίως, την απεµπόληση των αναφαίρετων δικαιωµάτων εθνικής κυριαρχίας, όπως προκύπτει σαφώς από τη δανειακή σύµβαση.

Τρίτον αποκαλύφτηκε το µέγεθος της πολιτικής αναξιοπιστίας του ανδρός, που είναι η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την εµπιστοσύνη ενός λαού προς τον κυβερνήτη του, προκειµένου να συγκατατίθεται σ’ έναν αγώνα επιβίωσης της χώρας, όπως αυτός στον οποίον αποδύονται όλοι οι Έλληνες. Ο κ. Παπανδρέου είναι αναξιόπιστος και, εποµένως, είναι αµφίβολο αν µπορεί να πείσει για την χρησιµότητα και την αποτελεσµατικότητα των µέτρων που θέλει να λάβει ή του υπαγορεύουν οι πιστωτές του–στις περισσότερες των περιπτώσεων- να λάβει.

Πριν µας εγκαταλείψει µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο τρίτος της οικογένειας Παπανδρέου οφείλει τρεις συγγνώµες:

Την πρώτη προς τον ελληνικό λαό για την εξαπάτηση που δεν έχει προηγούµενο στα πολιτικά χρονικά της χώρας.

Την δεύτερη προς την παράταξη της Ν∆ και τον Κώστα Καραµανλή για την κατασυκοφάντηση µε ψευδέστατα στοιχεία της διακυβέρνησης της χώρας το διάστηµα 2004 έως 2009.

Την τρίτη προς τον σηµερινό αρχηγό της Ν∆, τον Αντώνη Σαµαρά για την επίθεση που δέχτηκε για την δικαιωθείσα στην πράξη αντιµνηµονιακή του πολιτική. Και, βεβαίως, για τη λοιδορία των οικονοµικών του προτάσεων, η αποτελεσµατικότητα των οποίων επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι τα ακριβώς αντίθετα που εφαρµόζει το ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνο αδιέξοδο.

Οι "επαναστάτες" μπορούν να επιστρέψουν στο Σύνταγμα να πάρουν τα παπούτσια τους

Προσέξτε το σφυρί δίπλα στον τύπο που έχει ξαπλώσει σαν την κότα και τα παπούτσια στο δρόμο που υποδηλώνουν το τρέξιμο που έριξαν οι μπαχαλάκηδες μόλις είδαν τ' αγγούρια:

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW19/griechenland/griechenland_08_maxsize_735_490.jpghttp://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW19/griechenland/griechenland_09_maxsize_735_490.jpg
http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW19/griechenland/griechenland_06_maxsize_735_490.jpg
http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW19/griechenland/griechenland_07_maxsize_735_490.jpg
http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW19/griechenland/griechenland_05_maxsize_735_490.jpg
http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW19/griechenland/griechenland_02_maxsize_735_490.jpg
http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW19/griechenland/griechenland_10_maxsize_735_490.jpg
http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW19/griechenland/griechenland_03_maxsize_735_490.jpg

Ένας βαριά τραυματίας από τη σημερινή πορεία χειρουργείται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Έξι διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ένας εκ των οποίων σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι. Χειρουργείται αυτη την ωρα στο ΓΚ Νικαιας ο διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην πορεία.Οι γιατροί μιλούν για επισκληρίδιο αιματωμα και η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη...

σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έξω απ' το Νοσοκομείο έχουν αρχίσει να μαζεύονται ο "γνωστοί" καργκιόζηδες που επί δύο μέρες τώρα ήταν εξαφανισμένοι και δεν βρήκαν να πούνε ούτε μια κουβέντα για τον άτυχο που έσφαξαν τα ζώα οι λαθραίοι... ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή, σε αντίθεση με τον δικό τους "ήρωα" που επέλεξε να συμμετάσχει σε κοινωνικούς αγώνες... οι οποίοι όπως και να το κάνουμε, κάποιες φορές, απαιτούν θυσίες

Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποια άσχημη εξέλιξη με το τραυματία και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά... σε αντίθεση με πολλούς απ' αυτούς που μαζεύονται απ' έξω και προσεύχονται να πάει κάτι στραβά προκειμένου να βγούνε στους δρόμους και να σπάσουν μερικά μαγαζιά κακομοίρηδων μεροκαματιάρηδων...

Έξαλλος ο Σόιμπλε με τις «ψεύτικες» διαβεβαιώσεις των ΠΑΣΟΚων

Description: http://img.protothema.gr/B230D746343F89ED3FC63AA22F368D30.jpgΣτη μυστική σύσκεψη του Λουξεμβούργου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατάφερε να εξοργίσει τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε τέτοιο βαθμό που, αν αυτός στεκόταν στα πόδια του, «σίγουρα θα τον πέταγε έξω», όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο γερμανός υπουργός απευθυνόμενος προς τον κ. Παπακωνσταντίνου του είπε σε έντονο ύφος: «Μας δίνεις συνεχώς ψεύτικες διαβεβαιώσεις». Από την πλευρά του ο έλληνας υπουργός φέρεται να ζήτησε περισσότερο χρόνο, την ώρα που δεχόταν τα πυρά του κ. Σόιμπλε επειδή δεν προχωρά «σε περικοπές επιδομάτων και κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών».

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να μπλοφάρει και να τα βάλει με τους Γερμανούς, αυτοί όμως τον πρόλαβαν, «διέγνωσαν» την μπλόφα του και αντέδρασαν με το δημοσίευμα του Spiegel. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πηγές περιέγραψαν το θρίλερ της περασμένης Παρασκευής ως εξής: «Σας ρεζίλεψαν. Προσπαθήσατε αρχικά να μπλοφάρετε ότι θα επιστρέψετε στη δραχμή και μετά η Καγκελαρία, με μια κίνηση τακτικής, έκανε τη διαρροή, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα εκβιάζει την ευρωζώνη. Βρεθήκατε στη θέση να διαψεύδετε τους πάντες...».

Πηγή Ελευθεροτυπία

Γίνεται συστηματικ​ή προσπάθεια​, αποδόμησης του συστήματος της κοινωνικής​ ασφάλισης

Το κοινωνικό αγαθό της ασφάλισης ζωής, υγείας, εργασίας, σύνταξης, κλπ, σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν και προνόμιο λίγων. Οι τραπεζοασφαλιστές κάνουν πάρτι, με το κούρεμα των συντάξεων από τον κ. Λοβέρδο. Το μεγαλύτερο έγκλημα που διενεργείται σ' αυτή τη δύσκολη φάση, είναι η "στοχευμένη" αποδόμηση του συστήματος της κοινωνικής μας ασφάλισης.

Η προσπάθεια υποκατάστασης της κοινωνικής-δημόσιας ασφάλισης ζωής, υγείας, εργασίας, σύνταξης, κλπ, από την ιδιωτική, κρατάει πολλά χρόνια.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα διεθνή φόρα του τραπεζοασφαλιστικού κατεστημένου, βλέπουν πολύ κοντά το στόχο τους, εκμεταλλευόμενα την οικονομική συγκυρία αλλά και με την "συνδρομή" του πολιτικού μας συστήματος, που "περί άλλα τυρβάζει".... Τα χρήματα είναι πολλά και τα θέλουν.

Λίαν επιεικώς το 30% περίπου του ακαθαρίστου εισοδήματος των εργαζομένων πηγαίνει στην κύρια και επικουρική κοινωνική ασφάλιση[εισφορά εργαζόμενου και εργοδότη]. Αρκετά ψηλά είναι και τα ποσοστά στους ιδιοπασχολούμενους και αυτοασφαλιζόμενους.

Οι όποιες πολιτικές δυνάμεις έρθουν-πολύ σύντομα απ' ότι φαίνεται-να κυβερνήσουν τη χώρα, πρέπει να έχουν πρώτο θέμα στην ατζέντα τους την διατήρηση, προστασία και εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν μπορεί η υπουργός και ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, να "τρέχουν" κάθε τόσο στα συνέδρια των μεγαλοασφαλιστών, κάτι συμβαίνει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα γιατί σιωπούν;

Υλικό υπάρχει άφθονο για ν' αποκαλύψουμε τις προθέσεις τους.

Με καθαρό λόγο, χωρίς κομματικές ιδεοληψίες, χωρίς πολλούς αριθμούς και δύσκολες οικονομικές αναλύσεις, νομίζω ότι μπορεί να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και κυρίως οι νέοι μας, για το σοβαρό αυτό θέμα.

Πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση, για να κοπεί η όρεξη στους μπαταξήδες(ιδέ Ασπίς-Πρόνοια,κλπ) του τραπεζοασφαλιστικού(Bancassurance**) συστήματος της ιδιωτικής ασφάλισης.

Περισσότερα για το Bancassurance, μας λέει ο Νο 1 αρχιτέκτονας αυτού του συστήματος ασφάλισης στην Ελλάδα, κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου του Ελισαίου, σε συνέντευξή του, την 20/12/2010 στο περιοδικό "Insuranceworld".

=(Μέρος 1/3 http://www.insuranceworld.gr)
=(Μέρος 2/3 http://www.insuranceworld.gr)
=(Μέρος 3/3 http://www.insuranceworld.gr).


**Η Ασφάλιση μέσω Τράπεζας, γνωστή και ως «Bancassurance», είναι ο όρος που χρησιμοποιείται, για να περιγράψει την εταιρική σχέση ή σχέση μεταξύ μιας τράπεζας και μιας ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία η ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποιεί την τράπεζα ως κανάλι πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων .

Γ. Καρασμάνης: Εγγυώνται οι Υπουργοί ότι θα εγκριθούν οι αιτήσεις αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ τους κ. κ.
1. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: « Έντονη είναι η ανησυχία πολλών αγροτών στην περιοχή της Κρύας Βρύσης που περιμένουν έγκριση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ».

Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί σε πολλούς αγρότες της περιοχής της Κρύας Βρύσης του Ν. Πέλλας, οι οποίοι μετά την ψήφιση του Ν. 3851/2010 υπέβαλλαν αιτήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου ν’ αδειοδοτηθούν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα χωράφια τους.

Και τούτο διότι όπως τους έχει ανακοινωθεί, υπάρχει πρόβλημα με μια κοινή χρησιμοποιούμενη γραμμή από τη ΔΕΗ Πέλλας και Ημαθίας, η οποία ενδέχεται να κορεσθεί , γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη δυνατότητα έγκρισης και σύνδεσης με το δίκτυο των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών.

Επειδή οι αγρότες αυτοί δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα εγκριθεί η αίτησή τους και ο κίνδυνος να χαθούν τα υπέρογκα ποσά που πλήρωσαν για την υποβολή των φακέλων είναι προφανής.

Επειδή επιβάλλεται για λόγους δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης, η ελληνική Πολιτεία να μη φανεί ανακόλουθη με τις εξαγγελίες της και να ικανοποιήσει όλα τα υποβληθέντα αιτήματα των αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,

Εάν εγγυώνται ότι θα εγκριθούν όλες οι αιτήσεις των παραπάνω αγροτών της Κρύας Βρύσης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ότι θα γίνει κανονικά η σύνδεσή τους με το δίκτυο της ΔΕΗ, ανεξαρτήτως του ενδεχομένου κορεσμού της προαναφερθείσας κοινής χρησιμοποιούμενης γραμμής από τη ΔΕΗ Πέλλας και Ημαθίας;

Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης

Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας

Ρε τον αλήτη τον Καραμανλή... έπινε το αίμα του λαού

Με τον ...ευρωπαϊκό πληθωρισμό και με το υποδεκάμετρο του Αλογοσκούφη υπολόγισε ο ΣΕΒ τις αυξήσεις στο 2,8%. Η ΓΣΕΕ σχεδιάζει απεργία αρχές Μαρτίου, ενώ σήμερα απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι. Ευθύνες στον Καραμανλή καταλογίζει ο Πολυζωγόπουλος... Ψήνεται και χαράτσι στα ακίνητα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/02/2006

ΓΑΠ: "Θα προστατεύσουμε τις συλλογικές συμβάσεις - Η ανάπτυξη της χώρας δεν θα προέλθει μέσα από τη φτηνή εργασία»

Description: http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=138542Γιώργος: Θα προστατεύσουμε τις συλλογικές συμβάσεις

Η «κυβέρνηση Καραμανλή υποσκάπτει την ασφάλεια του πολίτη» και «εμείς είμαστε εδώ για να προστατέψουμε την ασφάλεια του λαού».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/02/2006

Με ιδιαίτερα οξείς τόνους εναντίον της Ν.Δ. και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού εμφανίστηκε χθες στη ΓΣΕΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «επίθεση σε βασικά δικαιώματα όπως αυτό της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης Συλλογικών Συμβάσεων».

Ετσι, ικανοποίησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ) εργασιακοί χώροι οι οποίοι δέχονται επίθεση όχι μόνο στο επίπεδο των μισθών αλλά, κυρίως, στο δικαίωμά τους να διαπραγματεύονται και να συνάπτουν Συμβάσεις.

«Στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κάτι θα περισώσουμε γιατί υπάρχει οργανωμένη έκφραση. Το πρόβλημα είναι ο ιδιωτικός τομέας», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, ζητώντας τη συνδρομή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αέρα αισιοδοξίας

Η δέσμευση Παπανδρέου για «σκληρό αλλά νικηφόρο αγώνα», η οποία μάλιστα ήρθε σε συνέχεια των καλών εμφανίσεων και των υψηλών τόνων που διατήρησε όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι στάθηκε αφορμή για έναν αέρα αισιοδοξίας στα συνδικάτα. Και αυτό καθώς ένιωθαν απομονωμένα και ανήμπορα να σηκώσουν την αμφισβήτηση των κατακτήσεών τους, ενώ θεωρούσαν ότι η μη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων οφείλεται στη μη πολιτικοποίηση των θεμάτων (διακυβεύματα) από την αντιπολίτευση.

Η δεύτερη, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, επίσκεψη στη ΓΣΕΕ του κ. Παπανδρεόυ ήταν πιο σύντομη, περίπου 70 λεπτών, αλλά είχε σαφώς πιο αποφασιστικό τόνο αναφορικά με τις Συμβάσεις, τον κοινωνικό διάλογο, τους μισθούς («η ανάπτυξη της χώρας δεν θα προέλθει μέσα από τη φτηνή εργασία» είπε) και ξεκάθαρο στόχο: τον κ. Καραμανλή και την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Επίσης η συγκυρία προσφερόταν για συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την επομένη μάλιστα της δήλωσής του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ότι «όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο». Και αυτό καθώς:

α) ο ΣΕΒ πρότεινε αυξήσεις στους βασικούς μισθούς στο 2,8%, συνυπολογίζοντας μάλιστα τον... ευρωπαϊκό πληθωρισμό και όχι τον εγχώριο δείκτη τιμών καταναλωτή (3,5% πέρυσι),

β) αρνούνται οι τραπεζίτες ακόμη και να διαπραγματευτούν με την ΟΤΟΕ την κλαδική Σύμβαση, παρά τα υπερκέρδη που εμφάνισαν το 2005,

γ) «οδηγία» έδωσε ο Αλογοσκούφης για κατάργηση των κανονισμών προσωπικού και περικοπή των αποδοχών που έχουν συνομολογηθεί με Συμβάσεις και

δ) εφαρμόζεται ο νόμος για το ελαστικό 8ωρο με διευθυντικό προνόμιο.

Για τον ξυλοδαρμό

Η επίσκεψη και οι δεμεύσεις Παπανδρέου για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την «κοινωνική ενότητα» έγιναν μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στο κέντρο την Αθήνας ο κ. Πολυζωγόπουλος, κάτι που επέτρεψε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «πολιτικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονική επίθεση» και αυτά είναι «η όξυνση που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση Καραμανλή».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι με τις τελευταίες εξελίξεις «δεν διακυβεύεται μόνο το εργατικό εισόδημα, που είναι αναγκαίο σε περιόδους ακρίβειας, αλλά κάτι μεγαλύτερο: το θεμελιώδες δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης». Ειδικά για τις τράπεζες, ο κ. Πολυζωγόπουλος ανέφερε ότι «οι τραπεζίτες εναρμονίστηκαν με τον κ. Αλογοσκούφη».

Από αύριο και για δύο ημέρες ο Γ. Παπανδρέου θα περιοδεύσει στο Νομό Αργολίδας, σε συνέχεια του προγράμματός του «πορεία στο λαό».

Αστικός μύθος: Κάθε 823 χρόνια ο Ιούλιος έχει 5 ΠΣΚ... ναι καλά και εγώ είμαι αστροναύτης :)

Τελευταία κυκλοφορεί ένα μαιλ που λέει ότι κάθε 823 τυχαίνει ο Ιούλιος να έχει 5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές... με λίγη σκέψη και λίγο ψάξιμο αποδεικνύεται ότι είναι ΛΑΘΟΣ:

Ψάξτε στο ρολόι του κομπιούτερ σας (δεξί κλικ και πατήστε το Ρυθμίσεις Ημερομηνίας και Ώρας) και θα δείτε πχ. ότι πέρσι τόσο ο Ιανουάριος όσο και ο Αύγουστος είχαν επίσης 5 ΠΣΚ... και για να μην πεταχτεί κανένας έξυπνος και πει: "Ναι αλλά ο Ιούλιος;" να σας πούμε ότι ο Ιούλιος είχε 5 ΠΣΚ το 2005, το 1994, το 1988, το 1983 κ.ο.κ

Α λένε επίσης ότι οι μήνες αυτοί ονομάζονται money bags. Η ονομασία προέρχεται από παλιά όταν οι εργάτες πληρώνοντας κάθε Παρασκευή και σ' ένα μήνα που είχε 5 Παρασκευές, πληρωνόντουσαν 5 φορές....

Το έργο της «ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ» ούτε ξεχνιέται, ούτε αμαυρώνεται

Όλη η επί 12ετία (1999-2010) Διοίκηση του Δ.Θ. (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Γ.Γραμματέας), κλήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και πολύ περισσότερο όλοι οι Θεσσαλονικείς.

Οι Θεσσαλονικείς που επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες μας επιβράβευσαν με την ψήφο τους, μας εμπιστεύθηκαν το τιμόνι της πόλης μας και παρακολουθούσαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση όλα αυτά τα χρόνια και το ήθος μας και την κοινωνική μας ευαισθησία και την εργατικότητά μας και την αποτελεσματικότητά μας.

Πολύ καλά πράττει η Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού παρουσιάσθηκε το φαινόμενο ένας επίορκος τέως υπάλληλος του Δ.Θ. να θεωρεί ότι για να ελαφρύνει την θέση του – σύμφωνα και με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο – μπορεί να κατηγορεί συλλήβδην την επί 12ετία Διοίκηση του Δ.Θ. και να καλούνται με αυτόν τον τρόπο ενώπιον του Ανακριτή, επίλεκτα στελέχη της κοινωνίας της πόλης μας, άνθρωποι που ανάλωσαν την ζωή τους στην υπηρέτηση του καθήκοντος και μόνον.

Επώδυνη η διαδικασία, αλλά αυτό προβλέπει δυστυχώς ο Νόμος.

Συγχρόνως όμως με διακατέχει και αίσθημα ικανοποίησης, διότι τώρα πλέον και με την σφραγίδα της Δικαιοσύνης, θα επιβραβευθεί το τεράστιο έργο της Παράταξης της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», μια προσφορά ανεπανάληπτη και σε επίπεδο έργων και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών και σε επίπεδο δημιουργίας νέων θεσμών και σε επίπεδο διαφάνειας και σε επίπεδο ήθους και χρηστής Διοίκησης.

Ήρθε όμως πιστεύω η ώρα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προβληματισθεί, και να υπάρξει κάποια νομοθετική πρόβλεψη για το μέλλον.

Διότι σήμερα έχουμε από την μία πλευρά αιρετούς για 10, 20 έως και 32 χρόνια, έχουμε ανθρώπους με κρυστάλλινη διαδρομή οι οποίοι εξήντλησαν με απόλυτη επιτυχία την δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, έχουμε ανθρώπους που έγραψαν ιστορία και που δρουν κάτω από το φως της ημέρας και κρίνονται από τους συμπολίτες μας καθημερινά και από την άλλη πλευρά έχουμε έναν άνθρωπο που ομολόγησε ότι υπεξαίρεσε χρήματα των Θεσσαλονικέων, που βρίσκεται στην φυλακή, που το αυτοκίνητό του εμπλέκεται σύμφωνα με τον Τύπο σε ριφιφί που έγινε προ μηνών σε κοσμηματοπωλείο της πόλης μας, που μόλις προχθές πληροφορηθήκαμε από το αστυνομικό δελτίο ότι εξεβίαζε μέσα από τις φυλακές άλλο συμπολίτη μας και άλλα πολλά γνωστά και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και στην Αστυνομία και στην Δικαιοσύνη.

Και δυστυχώς με το υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο, άνθρωποι που ανάλωσαν την ζωή τους στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, γίνονται έρμαια του οποιουδήποτε εκβιαστή εξαπολύσει εναντίον τους μία τελείως αναπόδεικτη κατηγορία.

Μια τελείως αναπόδεικτη επαναλαμβάνω κατηγορία.

Θέλω να παρακαλέσω την Ελληνική Δικαιοσύνη προς την οποία – όπως έχω πει πολλές φορές – τρέφω απόλυτη εμπιστοσύνη, να επιταχύνει όσο γίνεται τις διαδικασίες – ήδη έχουν παρέλθει τρία χρόνια και τρεις μήνες από την ημέρα που αποκάλυψα προσωπικά σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την υπεξαίρεση και τον δράστη – έτσι ώστε τα επί 12ετία στελέχη της Διοίκησης του Δ.Θ. να συνεχίσουν απερίσπαστα και στο μέλλον να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στην πόλη.

Τέλος, για άλλη μία φορά θα ήθελα να τονίσω, ότι το έργο της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» ούτε ξεχνιέται, ούτε αμαυρώνεται.

Οι Θεσσαλονικείς το βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους και το χαίρονται, ή το αναπολούν και κάνουν συγκρίσεις με το σήμερα.

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;


Άρης Πουλιανός. Ο Άρης των ανθρώπων για την καταγωγή των Ελλήνων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN8Ym5rrpXqNFEI7cd8Uvq22T0gAOMfQrWMC59b7XvUimfUrG3-uCn0HbkrnyEELYqxD-iZi4sfHkKatPDR9Mkh06H2Mfut-Ib9kQa6ZANFiu0T6wu8dfP_0ssW9zG9OFsfCkVvRHyaLNO/s400/Poulianos.jpgΠαραγωγή: Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος / Elixis / Olympia.gr

Με την επιμονή και το μεταφυσικό πάθος του Δημήτρη Ζησόπουλου. Του Μακεδόνα Τιτάνα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ στο youtube.com

Ε. Κωνσταντινίδης για τη μείωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

http://2.bp.blogspot.com/-1fME6EfBfGs/TaglxXk368I/AAAAAAAAA8E/E5hDQYfrFno/s1600/stathis-konstantinidis-florina_43.png«Ακόμα δεν έχει στεγνώσει η μελάνη, από όλα όσα, οι τιμητές της Φλώρινας και των συμφερόντων της καταλόγιζαν στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη θεσμοθέτηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πόσο σωτήρια θα ήταν η κατάργηση της για τη λύση των κάθε λογής προβλημάτων και την επιβίωση των σχολών της Φλώρινας.

Όταν την περσινή χρονιά, μετά την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων στα ΤΕΙ Φλώρινας, δήλωνα ότι, «μακάρι να συνεχιστεί έτσι», έσπευσαν να με κατηγορήσουν για μικροψυχία.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις θέσεις εισακτέων στα ΤΕΙ Φλώρινας, σύμφωνα με την οποία στα Τμήματα Φυτικής και Ζωϊκής, δεν προβλέπεται εισαγωγή σπουδαστών για την επόμενη χρονιά, αποτελεί κόλαφο. Η μείωση του αριθμού εισακτέων στο Τμήμα Εμπορίας και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου αποτελεί τον προάγγελο ακόμα δυσμενέστερων εξελίξεων.

Παράλληλα, όταν τον Ιούνιο του 2010 επεσήμανα με επιστολή μου και ζητούσα να κινητοποιηθούμε άμεσα για το πρόβλημα, που θα προκύψει από την εφαρμογή Καλλικράτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μου καταλόγισαν αντιπολιτευτικά κίνητρα.

Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Με λαϊκισμούς και δημαγωγίες δε χαράσσεται πολιτική. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα για να υφαρπάξει τη ψήφο του Ελληνικού λαού. Έταξε τα πάντα στους πάντες. Κορόιδεψε όλους τους Έλληνες.

Σήμερα, μας στέλνει και το λογαριασμό».

Τα πνευματικά δικαιώματα του Ζαππείου 2

http://www.paraskevi13.com/wp-content/uploads/2009/10/samaras.jpgΑύριο περιμένω και εγώ με αγωνία το Ζάππειο 2. Ειδικά σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα όλοι περιμένουν από τον (προς το παρόν) αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μας βγάλει από την εθνική κατάθλιψη, να πει κάτι διαφορετικό, να μας δώσει διέξοδο από το αδιέξοδο που μας οδήγησε η κυβέρνηση του GAP.

Πολλοί αυτές τις μέρες διαρρέουν προτάσεις και ιδέες τους και τις παρουσιάζουν ως μέρος του «Ζάππειο 2». Κάποιοι ακόμα πιο αφελείς θέλοντας να κτίσουν προσωπικές στρατηγικές μεταδίδουν προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτοί συνδιαμόρφωσαν το σύνολο της πρότασης.

Επειδή τυγχάνει να ξέρω καλύτερα από πολλούς τι γίνεται στα γραφεία και στους διαδρόμους της Συγγρού σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει μέσα σε αυτό το χώρο άνθρωπος που να γνωρίζει καλύτερα την οικονομία από τον Αντώνη Σαμαρά. Φυσικά και ο Πρόεδρος συζητά με πάρα πολλούς και ακούει ακόμα περισσότερους.

Η συγκεκριμένη όμως πρόταση είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης κάποιων τεχνοκρατών (βλέπε άνθρωποι της αγοράς και οργανισμών αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου, εγχώριοι και ευρωπαίοι) και φέρει την τελική προσωπική σφραγίδα του Σαμαρά.

Τέλος η ομιλία συντάσσεται από τον ίδιο με τη συμβολή ενός ιδιαίτερα στενού κύκλου συνεργατών. Όλοι οι υπόλοιποι αυτοδιαφημιζόμενοι οικονομικοί ηγετίσκοι καλό είναι να κάτσουν στα αυγά τους και απλά να χειροκροτήσουν από κάτω τον Πρόεδρό τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι την ώρα της ομιλίας να μην μιλούν δεξιά και αριστερά γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα αυγά τους, να λερώσουν τα κουστουμάκια τους και να μείνουν με το λεκέ!

http://logia-starata.blogspot.com/2011/05/2.html

Σύγκρουση Παπανδρέου - Βενιζέλου

Η φράση του υπουργού Άμυνας ότι δεν υπάρχει πολιτική κατεύθυνση άναψε φωτιές στη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να συνέστησε και να ζήτησε για μία ακόμη φορά αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών, ωστόσο, με την τοποθέτηση του ο υπουργός Άμυνας φάνηκε να διαφοροποιείται από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην οικονομία.

Το παρασκήνιο της σύγκρουσης

Εκείνο που προκάλεσε την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού δεν είναι τόσο τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας αλλά ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσαν τα όσα επρόκειτο να πει στην συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε με επιτακτικό τρόπο από τους υπουργούς να μην γίνει καμία διαρροή των όσων ειπώθηκαν. «Αυτά που είπαμε μένουν εδώ και δεν βγαίνουν έξω από εδώ». Αυτά φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός μέχρι που πληροφορήθηκε για την «διαρροή» του Ευάγγελου Βενιζέλου πριν ο υπουργός Άμυνας περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Το email που έκαψε τον Βενιζέλο

Λίγο πριν ξεκινήσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέστειλε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, γεγονός που έφτασε στα αυτιά του πρωθυπουργού, καθώς είχαν αρχίσει οι διαρροές και οι συζητήσεις για τα όσα ανέφερε στο επίμαχο email. Τη στιγμή που σχεδόν όλοι οι υπουργοί είχαν αποχωρήσει μετά τη συνεδρίαση και την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου συζητούσε με τους κ.κ. Γιώργο Πεταλωτή, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την Ρεγγίνα Βάρτζελη πληροφορήθηκε την «διαρροή» Βενιζέλου.

«Γυρίστε τον πίσω» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μόλις επέστρεψε ο υπουργός Άμυνας και μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να είπε: «τι ήταν αυτά τα πράγματα; Αφήστε μας μόνους» και έκλεισε τις πόρτες.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου κάνοντας διευκρινιστικές δηλώσεις. «Στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνο η κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τη δικαιοσύνη και την τοπική αυτοδιοίκηση» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πρώτιστο μέλημα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας είναι η αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας και ιδιαίτερα η δίκαιη κατανομή των ευθυνών σε όλους ανάλογα με το ρόλο τους και τη θέση τους. Αν παραμείνει μόνη της η κυβέρνηση να σέρνει ένα τεράστιο κάρο δεν θα καταλήξουμε πουθενά» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ευ. Βενιζέλος: «πολιτικό» το πρόβλημα της οικονομίας

Το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό και πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, καθώς και συσπείρωση γύρω από δίκαιους και εφικτούς στόχους, χωρίς προσφυγή σε εκλογές που, όπως είπε, θα αναπαράγουν ή θα διογκώσουν το πρόβλημα.

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε τη πρόταση του για προγραμματικές συμφωνίες με τη δικαιοσύνη, τις τράπεζες, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς σε τοπικό επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά στο πακέτο μέτρων είπε ότι δεν πρέπει να τεθεί απλώς ένα δίλημμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση ή υπερψηφίζει το πακέτο ή η χώρα οδηγείται σε εκλογές με δική της ευθύνη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι πρέπει να επιλεγούν εκείνα τα νομοθετικά κείμενα και εκείνες οι αποφάσεις που είναι συνταγματικά αναγκαίο να ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 και οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας που πρέπει να γίνουν σεβαστές από τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

Γ.Παπανδρέου : «Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη»

Ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε ότι χρειάζεται αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας.

Το μήνυμά μας είναι αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η βούλησή μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Υπηρετούμε, πρόσθεσε, με πράξεις το μήνυμα αυτό, που είναι απαραίτητο να περνά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει πολλή και συστηματική διαβούλευση για το πρόγραμμα του οδικού χάρτη, δηλαδή για τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικού στελέχους, ο πρωθυπουργός επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, ούτε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, εκλογών και ανασχηματισμού.

Αποφασίζουμε, προχωράμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας υιοθετώντας απολύτως την πολιτική μας, βασικοί άξονες της οποίας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές το 2011, οι αποκρατικοποιήσεις και το Μεσοπρόθεσμο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος.

http://www.real.gr/?page=home

Να ενεχυριάσουν τις βίλες τους και όχι την Ακρόπολη

image Η κρίση της Βενεζουέλας διήρκησε από τον Δεκέμβριο του 1902 έως τον Φεβρουάριο του 1903. Η κρίση πυροδοτήθηκε από την άρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Cipriano Castro να πληρώσει αποζημιώσεις σε Ευρωπαίους πολίτες για τη ζημιά που υπέστησαν λόγω του εμφυλίου στη χώρα αυτή.

Παρ΄ όλο που υπήρχε σε ισχύ το Αμερικανικό δόγμα Monroe, αυτό κυρίως αποσκοπούσε στο να μην μπορούν οι Ευρωπαίοι να κάνουν κατάληψη σε μια χώρα και όχι να αποτρέψει μια απλή επέμβαση. Όταν οι Αμερικανοί πήραν εγγυήσεις ότι δεν θα έκαναν κατάληψη της Βενεζουέλας, οι Ευρωπαίοι (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία) πήραν το πράσινο φως να προχωρήσουν με τον ναυτικό αποκλεισμό της Βενεζουέλας.

Αν και ο αποκλεισμός διήρκησε μόνο 2 μήνες περίπου, ένα χρόνο αργότερα η Βενεζουέλα συνθηκολόγησε και το 30% των εσόδων από τους τελωνειακούς φόρους στα λιμάνια της χώρας πήγαν προς ικανοποίηση των αξιώσεων των Ευρωπαίων.

Έως το τέλος του 1922, οι πληρωμές πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας ήταν ελάχιστες, ως αποτέλεσμα οι Γάλλοι και οι Βέλγοι αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη του Ruhr, με σκοπό να αναγκάσουν τη Γερμανία να πληρώσει. Οι Άγγλοι ήταν αντίθετοι σε αυτή την κίνηση, αλλά οι Γάλλοι επέμεναν και τελικά η Γαλλία έκανε κατάληψη της περιοχής του Ruhr στις 11 Ιανουαρίου του 1923. Επειδή λεφτά δεν υπήρχαν, αλλά και διότι το γερμανικό νόμισμα έχανε συνεχώς αξία, η πληρωμή ήταν σε είδος, κυρίως ξυλεία και λιγνίτη.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάληψης ήταν μια σθεναρή αντίσταση από τον πληθυσμό και υπήρχαν αρκετά επεισόδια σαμποτάζ. Περίπου 130 πολίτες σκοτώθηκαν και τελικά οι Γάλλοι αποχώρισαν 2 χρόνια αργότερα. Η κατάληψη αυτή κατάστρεψε την οικονομία της περιοχής, αλλά παράλληλα οι Γερμανοί κέρδισαν τη συμπάθια της παγκόσμιας κοινότητας. Τόσο πολύ μάλιστα, που επαναξιολογήθηκαν οι αποζημιώσεις με το Dawes Plan (Απρίλιος 1924) και οι αποζημιώσεις μειώθηκαν αρκετά με τις πληρωμές να είναι συνολικά 2,25 δισ. μάρκα μέχρι το 1927.

Ως γνωστό οι ισλανδικές τράπεζες είχαν δανειστεί ένα βουνό λεφτά από Βρετανούς και Ολλανδούς επενδυτές. Οι τράπεζες φαλίρισαν και τα λεφτά αυτά που χρωστούσαν αυτές οι τράπεζες χάθηκαν. Η Βρετανία και η Ολλανδία βέβαια διεκδικούν θεούς και δαίμονες και απειλούν με κάθε τρόπο την Ισλανδία να φέρει πίσω τα λεφτά των επενδυτών τους. Μάταια όμως, διότι οι Ισλανδοί φορολογούμενοι ψήφισαν να μην πληρώσουν μία. Και γεννάται το ερώτημα, εδώ οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν κατάφεραν να πάρουν λεφτά από την Ισλανδία των 300.00 κατοίκων, θα πάρουν από μια πιο μεγάλη χώρα;

Ο σκοπός της σημερινής εισαγωγής είναι να σας δείξω ότι τα νταηλίκια και ο τσαμπουκάς ορισμένων στην Ευρώπη με σκοπό να αποσπάσουν αποζημιώσεις με τα όπλα ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Οι τακτικές αυτές, ακόμα και τότε, δεν είχαν αποτέλεσμα, πόσο μάλιστα να έχουν σήμερα.

Τόσο στην περίπτωση της Βενεζουέλας όσο και στην περίπτωση της Γερμανίας, αλλά και σήμερα με την Ισλανδία, δεν μπορεί μια ομάδα επενδυτών (διότι περί αυτού πρόκειται) να έχουν αξιώσεις από ένα ανεξάρτητο κράτος και να περιμένουν να ικανοποιηθούν, όταν αυτό το κράτος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Για όσους δεν το ξέρουν, το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση είναι δυο διαφορετικά έγγραφα. Νομικά μιλώντας, όλες οι διεθνείς δεσμεύσεις (συμβάσεις) μιας χώρας απέναντι σε μια άλλη, προκειμένου να είναι νομικά κατοχυρωμένη, πρέπει να έχουν ψηφιστεί από την αρμόδια βουλή.

Βάζοντας στην άκρη το συνταγματικό ερώτημα, του κατά πόσο δηλαδή το ψήφισμα του μνημονίου έπρεπε να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία ή όχι από τη βουλή (που είναι ένα μεγάλο ερώτημα από μόνο του), υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Ναι μεν το μνημόνιο ψηφίστηκε από τη βουλή, αλλά η δανειακή σύμβαση δεν πέρασε από τη βουλή.

Ποια η διαφορά; Το μνημόνιο κάνει λόγο για τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να παρθούν, ενώ η δανειακή σύμβαση αναφέρει τους όρους των δανείων και περί υποθήκες κτλ. Η δανειακή σύμβαση να τονίσω δεν έχει περάσει από τη βουλή, αλλά έχει μόνο την υπογραφή του υπουργού (ενδεχομένως και του πρωθυπουργού δεν θυμάμαι).

Πολλοί αναφέρουν ότι η δανειακή σύμβαση επίτηδες δεν πέρασε από την Ελληνική βουλή, για να υπάρχει ένα νομικό κενό, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε τόσο στραβά, που μελλοντικά θα υπάρχουν διεκδικήσεις και αξιώσεις έναντι της ελληνικής επικράτειας.

Αλλά πέραν από το αν έχουν το νομικό δικαίωμα ή τη δυνατότητα ξένοι επενδυτές αλλά και ξένες κυβερνήσεις να διεκδικήσουν κρατική περιουσία στο μέλλον (που κατά την άποψη μου δεν έχουν και δεν μπορούν), το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει ένα τέτοιο χαρτί;

Αυτά που διαβάζουμε αυτές τις μέρες περί ενεχυρίασης εσόδων και δάνεια έναντι κρατικής περιουσίας κτλ, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Ξανά-τονίζω, άσχετα αν αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν, η κυβέρνηση αυτή δεν πρέπει να υπογράψει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Και εδώ τώρα είναι το μεγάλο ζητούμενο. Από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό να εφαρμόσει τίποτα από το μνημόνιο, για ποιο λόγο το υπόγραψε; Για ποιο λόγο στη συνέχεια θέλει (αν είναι αυτός ο σκοπός) να ενεχυριάσει το οτιδήποτε, αν δεν έχει σκοπό να γίνουν πραγματικές αλλαγές, ή αν δεν μπορούμε (όπως έχουν τα πράγματα σήμερα) να τηρήσουμε αυτές τις συμφωνίες μελλοντικά;

Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και προσωπικά δεν βλέπω καμία λύση και κανένα φως στο τούνελ. Επίσης, δεν βλέπω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις. Το τι πρέπει να γίνει υπό το πρίσμα της υπάρχουσας οικονομικής και πολιτικής κατάστασης ειλικρινά δεν ξέρω.

Ένα μόνο ξέρω. Αν θέλουν ορισμένοι σε αυτή τη χώρα να ενεχυριάσουν το οτιδήποτε, τότε να ενεχυριάσουν την προσωπική τους περιουσία και όχι την Ακρόπολη. Αν μη τι άλλο, αυτοί φταίνε και είναι αυτοί που κυρίως τα “έχουν φάει” και όχι οι υπόλοιποι από εμάς.

Γιώργος Καισάριος
http://www.market-talk.net/index.php/id/10186

Ο Όφις είναι πονηρός!!!!!!!

Δείτε τον:

Description: http://htmlimg3.scribdassets.com/2tyo5ped8gyj48z/images/10-4131edb5bd.jpg

Description: http://htmlimg3.scribdassets.com/2tyo5ped8gyj48z/images/42-5504fffaad.jpg

To « Ζάππειο ΙΙ » ζωντανά αύριο στο διαδίκτυο

http://images.inews.gr/98/neo-sima-gia-ti-nea-dimokratia.jpgΌπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στο Ζάππειο την ολοκληρωμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ. http://www.nd.gr/web/secretary-technology έχει δημιουργήσει την υποδομή που θα επιτρέψει να αναμεταδοθεί η ομιλία ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσα από τη νέα μας διαδικτυακή πύλη www.nd.gr και από τη σελίδα μας στο facebook http://www.facebook.com/neadhmokratia.

Παράλληλα, στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής της Ν.Δ. για το διαδίκτυο, δημιουργήσαμε ένα διαδικτυακό φόρουμ ανοιχτό σε όλους http://www.nd.gr/web/dialogos/4/-/message_boards/view_message/663345 στο οποίο μετά το τέλος της ομιλίας του Προέδρου θα γίνει διάλογος πάνω στα βασικά σημεία της. Σας καλούμε όλες και όλους σε αυτό το διαδικτυακό διάλογο. Η φωνή του πολίτη θα ακουστεί, η συμμετοχή του θα κάνει τη διαφορά !

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης λειτουργεί χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση κατά παράβαση της Ελληνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας;;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το αεροδρόμιο Ηρακλείου λειτουργεί χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση κατά παράβαση της Ελληνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας .

Από τις αρχές του έτους 2009 δεν έχει ανανεωθεί από το ΥΠΕΚΑ η ΚΥΑ με αριθμό 104100/13-5-2008 , με την οποία είχε δοθεί παράταση ισχύος της περιβαλλοντικής άδειας λειτουργίας του αερολιμένα Ηράκλειου (ΚΥΑ με αριθ. πρωτ. Οικ. 105111/14-11-2006, με ισχύ έως 31-12-2007).

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: ΕΠΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΖΑΠΠΕΙΟ Ι»

http://www.efylakas.com/wp-content/uploads/2009/11/doraskylakakis.jpgΜε την ευκαιρία της παρουσίασης των «νέων» οικονομικών θέσεων από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά, ο ευρωβουλευτής και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, έδωσε στη δημοσιότητα επτά αναπάντητα ακόμα ερωτήματα, τα οποία προέκυψαν από το «Ζάππειο Ι»1, τα οποία είναι και σήμερα επίκαιρα και έχουν ως ακολούθως:

  1. Εξακολουθεί να επιμένει ο κ. Σαμαράς ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 9,9% του ΑΕΠ και όχι 15,4%, όπως καταγράφει η Eurostat;

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Σαμαρά στο «Ζάππειο Ι» για όσους δεν την είχαν καταγράψει ήταν:

«Από το 13,6% που ήταν το συνολικό έλλειμμα του 2009, αν αφαιρέσουμε το 3,7% της «δημιουργικής λογιστικής» του ΠΑΣΟΚ, το έλλειμμα πέφτει στο 9,9%».

Ισχυριζόταν τότε, πριν την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων για το έλλειμμα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πρόσθετη προσπάθεια περικοπών γιατί το έλλειμμα του 2009 ήταν κάτω του 10%. Τώρα που οριστικοποιήθηκαν τα στοιχεία και αποδείχθηκε ότι η δημιουργική λογιστική (όλων των ελληνικών κυβερνήσεων), ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, επιμένει ότι το έλλειμμα ήταν χαμηλότερο, ή αποδέχεται τα στοιχεία της Eurostat; Η απάντηση είναι προφανώς κρίσιμη, γιατί συνδέεται άμεσα με το μέγεθος της δημοσιονομικής προσπάθειας που προτείνει.

  1. Εξακολουθεί να πιστεύει ο κ. Σαμαράς ότι είναι «δημιουργική λογιστική»: (α) η υστέρηση εσόδων, (β) οι δαπάνες για το επίδομα αλληλεγγύης που ο ίδιος ψήφισε, (γ) η επιτάχυνση πληρωμών νόμιμων δαπανών δημοσίων επενδύσεων, και (δ) η μη είσπραξη εσόδων από ημιυπαίθριους;

Ο κ. Σαμαράς στο «Ζάππειο Ι» περιέλαβε στη «δημιουργική λογιστική», με την αναθεώρηση της οποίας «μειώνεται το έλλειμμα» κατά 3,7% του ΑΕΠ:

  • Ένα δις ευρώ «επιπλέον υστέρηση εσόδων».
  • Νόμιμη δαπάνη 500 εκ. ευρώ για την πληρωμή της πρώτης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης που καταβλήθηκε το 2010 και με την ψήφο της ΝΔ στην Βουλή.
  • Μη είσπραξη 1 δις ευρώ εσόδων από τους ημιυπαίθριους στους τελευταίους δύο μήνες του 2009 (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 τα έσοδα από ημιυπαίθριους δεν είχαν ξεπεράσει τα 160 εκ. ευρώ).
  • Επιτάχυνση νόμιμων πληρωμών 1,3 δις ευρώ του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του 2009 (στα αξιοπερίεργα ότι ο ίδιος πρότεινε την ίδια μέρα, στο «Ζάππειο Ι», επιτάχυνση πληρωμών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του 2010, ως «μέτρο ανάσα» για την οικονομία).
  1. Εξακολουθεί να ισχυρίζεται ο κ. Σαμαράς ότι είναι δυνατόν να εισπραχθούν 50 δις ευρώ σε «δύο χρόνια» από την «εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας» και τα σχετικά χρήματα να εξασφαλιστούν «άμεσα με σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης»;

Με δεδομένο ότι:

(α) οι σχετικές διαδικασίες (απογραφή & εκκαθάριση τίτλων και απαιτήσεων επί των ακινήτων, πολεοδομικός έλεγχος και προσδιορισμός όρων δόμησης και χρήσεων γης, διαδικασίες αντικειμενικής αποτίμησης της αξίας τους, διερεύνηση της διεθνούς αγοράς, διεθνείς διαγωνισμοί αξιοποίησης, πιθανές δικαστικές προσφυγές σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, κ.λπ.), απαιτούν πολύ μεγαλύτερο διάστημα, πριν καν αρχίσει το φυσικό έργο της αξιοποίησης,

(β) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Όλι Ρεν2), θεωρεί φιλόδοξο τον σχετικό στόχο για το σύνολο του προγράμματος (περιλαμβανόμενων και των ιδιωτικοποιήσεων), για 5 χρόνια, περιλαμβάνοντας και τις πωλήσεις ακινήτων, που έχει αποκλείσει ο κ. Σαμαράς,

(γ) αν έμπαιναν σε δύο χρόνια όλα αυτά τα ακίνητα στην αγορά, υπό τις σημερινές συνθήκες μηδενικής αξιοπιστίας στις διεθνείς αγορές και με δεδομένο το μικρό βάθος και την έλλειψη ζήτησης στην ελληνική αγορά ακινήτων, οι εμπορικές αξίες θα ήταν καταστροφικά μικρότερες της μακροχρόνιας αξίας τους και οι παράπλευρες επιπτώσεις (υπερπληθώρα προσφοράς), θα οδηγούσαν σε κατάρρευση την υπόλοιπη εγχώρια αγορά ακινήτων, και

(δ) η προχρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα -χωρίς να έχουν προηγηθεί οι χρονοβόρες διαδικασίες που περιγράψαμε- είναι ανέφικτη, καθώς οι διεθνείς τράπεζες δεν δανείζουν χωρίς να μπορούν με ασφάλεια να εκτιμήσουν τη χρηματική ροή που θα προκύψει αν βρεθούν στην ανάγκη να κατασχέσουν τα ακίνητα (που ακόμα δεν έχουν καλά-καλά απογραφεί).

(ε) ακόμα και αν βρίσκονταν ιδιώτες να δανείσουν με προχρηματοδότηση, θα ζητούσαν κάποιο είδος υποθήκευσης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και εξοντωτικά υψηλά επιτόκια και αν υπήρχε αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων, η περιουσία του δημοσίου θα χανόταν σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές.


  1. Θυμήθηκε κ. Σαμαράς να ρωτήσει τον κ. Ρεν και τους άλλους ευρωπαίους, στις επανειλημμένες συναντήσεις που έγιναν στους εννέα μήνες που μεσολάβησαν αν προτίθενται να δώσουν τις πρόσθετες διευκολύνσεις που ζήτησε από την ΕΕ (πρόσθετη προεξόφληση ομολόγων από ΕΚΤ για πληρωμή κατασκευαστών, μεταφορά υποχρεώσεων χρηματοδότησης εθνικής συμμετοχής ΕΣΠΑ) και τι απαντήσεις πήρε;
  1. Συνεχίζει να ισχυρίζεται ο κ. Σαμαράς ότι τα «μέτρα ανάσες» που πρότεινε θα αύξαναν το ΑΕΠ κατά 7%, όταν προκύπτει από την προσεκτική εξέτασή τους ότι υπερεκτιμάται κατά τάξεις μεγέθους η όποια σημασία τους;
Για παράδειγμα:
  • Επιμένει ο κ. Σαμαράς ότι η επιτάχυνση της κατασκευής των εν εξελίξει μεγάλων έργων με σύμβαση παραχώρησης ή ΣΔΙΤ, μπορεί να έχει επίπτωση ύψους 1,2% του ΑΕΠ μέσω της «επίσπευσης απαλλοτριώσεων» και της «άμεσης εξόφλησης των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τις εμπλεκόμενες κατασκευαστικές εταιρείες», με δεδομένο ότι έχει υπολογίσει δύο φορές το ίδιο μέτρο, δηλαδή την άμεση εξόφληση των κατασκευαστικών εταιριών (μια φορά ως επιτάχυνση έργων με επίπτωση 1,2% και δεύτερη φορά ως εξόφληση κατασκευαστικών με επίπτωση άλλο 1,3%);
  • Επιμένει ο κ. Σαμαράς ότι η αναβάθμιση του θερμοδυναμικού αποθέματος κατοικιών, μπορεί να έχει επίπτωση ύψους 0,7% του ΑΕΠ(1,6 δις), όταν ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Χατζηδάκης είχε στις καλές -προ της κρίσης- εποχές υπολογίσει μια πρόσθετη επίπτωση 300 εκ. σε δύο χρόνια, σε σχέση με το πρόγραμμα που ήδη εφαρμόζει η κ. Μπιρμπίλη;
  1. Με δεδομένο ότι: (α) ο κ. Σαμαράς ζητούσε να υπάρξει άλλο μίγμα πολιτικής χωρίς λήψη πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής, (β) ότι βασική δέσμευση του μνημονίου αποτελούσε, πέραν των μέτρων του 2010, η λήψη μέτρων 9,5% του ΑΕΠ από το 2011 μέχρι το 2014 (μέτρα που ακόμα και τώρα αναμένεται η αναλυτική συγκεκριμενοποίησή τους από την κυβέρνηση), (γ) ότι ο κ. Σαμαράς δήλωσε στο «Ζάππειο Ι» ότι θα σεβαστεί «απολύτως τους όρους που υπέγραψε η χώρα…», επιμένει και τώρα ο κ. Σαμαράς ότι είναι δυνατόν και να μην ληφθούν τα δεκάδων δις μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που προβλέπει το μνημόνιο και ταυτόχρονα να το σεβαστεί απόλυτα;
  1. Εξακολουθεί να υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες χωρίς θυσίες;

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Σαμαρά στο «Ζάππειο Ι», για όσους δεν την είχαν καταγράψει ήταν:

«Και τώρα θα εξηγήσουμε τι σημαίνει «άλλο μείγμα». Και γιατί αυτό θα βοηθήσει να πιάσουν τόπο οι θυσίες που γίνονται ήδη. Και να μη χρειαστούμε άλλες… Από το 13,6% που ήταν το συνολικό έλλειμμα του 2009, αν αφαιρέσουμε το 3,7% της «δημιουργικής λογιστικής» του ΠΑΣΟΚ, το έλλειμμα πέφτει στο 9,9%...Τα μέτρα που ήδη λήφθηκαν με το Μνημόνιο εκτιμάται ότι θα μειώσουν το διαρθρωτικό έλλειμμα κατά 5,5% μέσα στο 2010 και επί πλέον 1,1% με την επέκτασή τους το 2011. Σύνολο 6,6% όσο σχεδόν το διαρθρωτικό μας έλλειμμα. Φτάνουν!... μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουμε εκμηδενίσει και το διαρθρωτικό έλλειμμα (με τα μέτρα που ήδη λήφθηκαν, όχι παραπάνω) και το κυκλικό έλλειμμα (με τα αντισταθμιστικά…). Δηλαδή θα έχουμε μηδενίσει το σύνολο του ελλείμματος».

Τα ερωτήματα αυτά παραμένουν επίκαιρα γιατί δεν απαντήθηκαν ποτέ και συνεχίζουν να καθορίζουν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κ. Σαμαρά σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Σε μια εποχή που οι ευρωπαίοι μπορεί να εξαρτήσουν την πρόσθετη βοήθεια, που με βεβαιότητα θα χρειαστεί η χώρα, από την εθνική συνεννόηση των κομμάτων, η σοβαρότητα των θέσεων του αρχηγού του δεύτερου μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος, δεν μπορεί να μην αποτελεί αντικείμενο έρευνας και στοιχειώδους λογικού ελέγχου.

φοιτητές απ' όλη την Ευρώπη εκφράζουν τη στήριξη του στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Τρεις δολοφόνοι - Τρεις μαχαιριές από πίσω – Τέσσερα ορφανά παιδιά μέσα σε 15"

http://www.newsit.gr/files/Image/10-05-11/resized/44xronos_h_633_451_594_355.jpg- Πάλεψε να κρατηθεί ο 44χρονος αλλά δεν τα κατάφερε
- “Έχουν” τα πρόσωπα των δολοφόνων “on camera” οι αστυνομικοί
- Ενδείξεις για βορειοαφρικανούς
- Καρέ, καρέ τα 15 δευτερόλεπτα της στυγερής δολοφονίας Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί που έχουν αντιμετωπίσει εκατοντάδες υποθέσεις σοκαρίστηκαν βλέποντας τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας. Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα , όσο κράτησε η επίθεση και η εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου 44χρονου ένιωσαν και εκείνοι όπως όλη η Ελλάδα να τους πλημμυρίζουν αισθήματα οργής, αλλά και πόνου.

Στα πλάνα φαίνεται αρχικά ο άτυχος 44χρονος να προχωράει αμέριμνος κρατώντας την τσάντα που περιείχε την κάμερα με την οποία θα κατέγραφε τις χαρούμενες στιγμές της γέννησης της κόρης του. Του τέταρτου παιδιού του.

Ξαφνικά στο “κάδρο” εμφανίζονται τρεις ακόμη άνδρες. Πέφτουν πάνω του και ενώ οι δύο προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν ο τρίτος αρχίζει να τραβάει την τσάντα.

Ο 44χρονος προσπαθεί να τη συγκρατήσει. Και τότε δέχεται το πρώτο χτύπημα με μαχαίρι από πίσω.

Δυστυχώς ο 44χρονος συνεχίζει να αντιστέκεται και οι δράστες χωρίς κανέναν δισταγμό τον χτυπούν άλλες δυο φορές με το μαχαίρι στο σώμα και το λαιμό.

Ο άτυχος άνδρας εγκαταλείπει τη μάχη, αιμόφυρτος στηρίζεται σε ένα αυτοκίνητο με κουκούλα που είναι πλάι, οι δράστες σαν να μην έχει συμβεί τίποτε αρπάζουν την τσάντα και φαύγουν με γρήγορες κινήσεις.

Σύμφωνα με “Το Βήμα” οι αστυνομικοί λένε ότι “το πλάνο της συμπλοκής είναι μακρινό αλλά σχετικά ευκρινές γι αυτό που συνέβη. Είναι σοκαριστικό. Φαίνονται όλα καθαρά..."
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ “από το βίντεο μπορεί να εξαχθούν καλές εικόνες των δραστών ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία αναζήτησης και αναγνώρισής τους”.

Αν και ακόμη δεν είχε ξημερώσει οι αστυνομικοί μπορούν να διακρίνουν καθαρά στα πλάνα τους δράστες και μιλούν για βορειοαφρικανούς.

Όπως και να 'χει μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας, δυο πολυσύχναστους δρόμους, όπου όπως φαίνεται αρκούν 15 δευτερόλεπτα για να χαθεί μια ζωή. Να μείνουν ορφανά τέσσερα παιδιά, το ένα δυο ώρες πριν δει το φως της ζωής. 15 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να φύγει από τη ζωή ένας άνθρωπος δυο ώρες πριν φέρει στον κόσμο μια καινούργια ζωή.

newsit.gr

Αποχώρησε ο Γεροντόπουλος απ' τη γιορτή μόλις πήρε τον λόγο ο ψευδομουφτής... έπρεπε όμως να γνωρίζει ότι η γιορτή θα καπελωθεί και θα εκμεταλλευτεί

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20110228_64672.jpg&width=360&height=240Ως καλεσμένος από κατοίκους παραβρέθηκε ο Γεροντόπουλος, όχι ως αναπληρωτής εκπρ. Τύπου της Ν.Δ., αναφέρει ο δημοσιογράφος Νικο Πετριδης της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Παρών και ο Ψευδομουφτης και ο Υποπρόξενος του Τουρκικού Προξενείου που καπελώνουν τις εκδηλώσεις αυτές ενώ ο δημοσιογράφος που ήταν παρών επιβεβαιώνει ότι ο Γεροντόπουλος αποχώρησε μόλις πήρε το λόγο ο ψευδομουφτής. Παρόντες και μικροί Σκοπιανοί μουσουλμάνοι που προσφωνήθηκαν απ΄ τον ψευδομουφτή σαν "Μακεδόνες". Μία θρησκευτική γιορτή ελλήνων μουσουλμάνων, έλαβε άλλες πολιτικές προεκτάσεις. Πάντως ένας πολιτικός που πολιτεύεται 30 χρόνια στην περιοχή οφείλει να γνωρίζει και γνωρίζει τι γίνεται σε αυτές τις γιορτές τα τελευταία χρόνια..
ΠΕΤΡΟΣ Κ.

[Δεξί Εξτρέμ: Περιμένουμε και την τοποθέτηση του κ. Γεροντόπουλου για τη δράση της Χαράς Νικολοπούλου... μην ξεχνιόμαστε]

Δείτε και το βίντεο απ' τις ειδήσεις της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ:


Stern: Το κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να βάλει σε κίνδυνο όλη την Ευρωζώνη

http://static.wiwo.de/media/1/9809265_large_1.jpgΟ οικονομολόγος Gustav Horn του Ινστιτούτου Μακροικονομίας και ανάπτυξης (Institut für Makroökonomie und Konjunkturforschung - IMK) φοβάται ότι, η συζητούμενη στο Βερολίνο αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες: "στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να να εξελιχθεί σε οικονομικό τσουνάμι που να βάλει σε κίνδυνο όλη της Ευρωζώνη" όπως δήλωσε στο stern.

Σύμφωνα με τον Horn μόνο οι Γερμανικές Τράπεζες πρέπει να διαγράψουν χρέος 25 δις ευρώ, αν τελικά γίνει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50%, όπως συζητείται. Επιπλέον πρέπει να υπολογιστούν και οι ζημιές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των ασφαλιστικών εταιριών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Η κρίση αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Σ' αυτές τις χώρες οι γερμανικές τράπεζες κατέχουν συνολικά χρέος ύψους 370 δις ευρώ.

http://www.kreiszeitung.de/bilder/2009/12/24/569077/1479985087-hans-werner-sinn.9.jpgΑντίθετα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ifo, του Μονάχου, Hans-Werner Sinn, πιστεύει ότι ο κίνδυνος μιας "αλυσιδωτής αντίδρασης" είναι μικρός

Ο Schäuble θέλει μια "μαλακή" αναδιάρθρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες του stern ο υπ. Οικονομικών τάσσεται υπερ μιας "μαλακής" αναδιάρθρωσης στην οποία επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής των ομολόγων και μειώνεται το επιτόκιο. Αντίθετα η αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ μιας άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. "Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα" λέει ο Gerhard Schick που είναι υπεύθυνος για την οικονομία στο κόμμα των Πρασίνων. "Αν γίνει άμεσα η αναδιάρθρωση, τότε θα συμμετέχουν και οι ιδιώτες επενδυτές". Όσο περισσότερο καθυστερεί αυτή τόσο περισσότερα ομόλογα μειωμένης αξίας μαζεύει το κράτος και ήδη το 2012, το μισό ελληνικό χρέος θα το έχουν φορτωθεί οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και συνεπώς οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

http://si.wsj.net/public/resources/images/OB-FC831_roi18_D_20091217163018.jpgΥπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάσσεται τέλος και ο αμερικάνος οικονομολόγος Kenneth Rogoff. "Η αναδιάρθρωση θα ήταν η αρχή του τέλοςυ της κρίσης γι' αυτές τις χώρες" λέει. Οι χώρες που έχουν πρόβλημα και έχουν τόσο υψηλό χρέος που πρέπει να ζήσουν πολλά χρόνια λιτότητας και περικοπών. "Πως θα αντέξουν οι πολίτες τους; Ποιος πολιτικός και ποια Κυβέρνηση θα αντέξει να παίρνει μέτρα επί χρόνια" αναρωτιέται ο αμερικάνος...

και για να του λύσουμε την απορία: Το ΠΑΣΟΚ και οι μαλάκες οι Έλληνες που το ψηφίζουν μπορεί να αντέξουν ίσα με 50 χρόνια αυτή την κατάσταση... αρκεί να μην έρθει η δεξιά στην εξουσία...

Αρκετοί κάτοικοι της Ρώμης έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τον μεγάλο σεισμό που θα γίνει σήμερα!

Αυτό μεταδίδει σήμερα το πρωί το site της ιταλικής εφημερδία Λα ΡεπούπλικαΝα ερημώσει αναμένεται σήμερα, η ιταλική πρωτεύουσα καθώς στην Ιταλία έχει επικρατήσει πανικός από πρόβλεψη “συγχωρεμένου” εδώ και χρόνια “επιστήμονα” για σεισμό στις 11 Μαΐου.

Εδώ και μήνες σύμφωνα με το Reuters σελίδες στο Ίντερνετ, blogs και κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν την πρόβλεψη του Ραφαέλε Μπεντάντι για σεισμό που θα καταστρέψει τη Ρώμη στις 11 Μαΐου και θα ακολουθηθεί από δύο άλλους, επίσης μεγάλους το 2012. Βέβαια ο Πρόεδρος του ιδρύματος που μελετά τα κείμενα του Μπεντάντι λέει ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε στην πόλη της Ρώμης ούτε στην ημερομηνία της 11ης Μαΐου.

Η δημόσια τηλεόραση Rai μέσω ρεπορτάζ έχει προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και η Πολιτική Προστασία εκδίδει ανακοινώσεις που συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ενδίδουν στον πανικό. Ωστόσο πολλοί προτιμούν να “φυλάνε τα ρούχα τους”.

Ο μπάρμαν Φάμπιο Μενγκαρέλι αναφέρει: “Εγώ θα πω στο αφεντικό μου ότι έχω ραντεβού στο γιατρό. Αν είναι να πεθάνω, θέλω να πεθάνω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Νομίζω το ίδιο θα κάνουν και άλλοι”.

Η σεφ Τάνια Κοτορομπάι δηλώνει επίσης ότι θα πάρει ρεπό και θα φύγει για την εξοχή. “Δεν ξέρω αν το πιστεύω πραγματικά αλλά μπαίνω στο Ίντερνετ και διαβάζω διάφορα και τελικά αγχώνομαι” λέει.

Τα αισθήματα αυτά είναι κατανοητά καθώς είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το μεγάλο σεισμό στη Λ' Άκουιλα, στον οποιο σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι και που έγινε αισθητός και στη Ρώμη.

Ποιός είναι τώρα αυτός ο "επιστήμονας" που έσπειρε τον πανικό; Ο Ραφαέλε Μπεντάντι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών το 1979, θεωρούσε ότι οι σεισμοί μπορούσαν να προβλεφθούν με ακρίβεια με παρατήρηση των πλανητών, του ήλιου και της σελήνης.

Το 1923 προέβλεψε σεισμό στην Αδριατική για τις 2 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Έπεσε έξω μόλις δύο ημέρες και η Corriere Della Sera τον είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο “Ο άνθρωπος που προβλέπει τους σεισμούς”.

Ο κόσμος δεν μιλάει αλλά καταλαβαίνει ποιος έφερε το ΔΝΤ στη χώρα...να η απόδειξη!!!

Μέσα σε ένα χρόνο παρά τον πόλεμο εναντίον ΝΔ-Καραμανλή και την αβάντα στον Γιωργάκη... μην ξεχνάμε ότι το MEGΑ απέδιδε επί μέρες στον Καραμανλή το "κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα" που αποδείχθηκε ότι είπε ο Γιωργάκης... ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος της υπαγωγής μας στην τρόικα και το ΔΝΤ... είναι σχεδόν σίγουρο ότι του χρόνου τέτοια εποχή η παρακάτω κατάσταση που ξεκίνησε συντριπτικά εναντίον της ΝΔ και του Καραμανλή και σήμερα εμφανίζεται ισορροπημένη, θα έχει αντιστραφεί πλήρως:

Καμμένος Κουρουπλής καταψήφισαν τη ρύθμιση για τη χορήγηση άλλων 30 εκ στις Τράπεζες

Την ρύθμιση για τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες (άρθρο 19 του νομοσχεδίου για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων), υπερψήφισαν 231 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον Παναγιώτη Καμμένο (ΝΔ) και τον Παναγιώτη Κουρουπλή (ΠΑΣΟΚ) που την καταψήφισαν. Υπέρ τάχθηκαν επίσης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην «Δημοκρατική Συμμαχία».