14 Μαΐου 2011

Kαυγάς Παπουτσή-Στραβελάκη-Καψή στο δελτίο του MEGA

Με ποιο δικαίωμα αλλοιώνονται οι δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού ;

Είχαμε γράψει νωρίτερα το άρθρο  Τι πάει να πει σχεδόν προσβλητικό ;;;;
Στο άρθρο αναφερόμαστε σε χθεσινή συνέντευξη του κ. πρωθυπουργού, στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera».
Φίλος αναγνώστης μας έγραψε σχόλιο ότι παραποιήσαμε τις δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού και ότι αντί για την φράση  είναι σχεδόν ύβρις  γράψαμε  είναι σχεδόν προσβλητικό
Στην ανάρτηση όπως θα δείτε έχω ενεργό λινκ την ιστοσελίδα του κ. πρωθυπουργού από όπου και πήρα το απόσπασμα της συνέντευξης.

Ο κ, πρωθυπουργός όπως βλέπετε στις εικόνες και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του , δήλωσε επι λέξει:
¨"Tο να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό".


Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα:
"Το να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό".
Στην συνέχεια ψάχνοντας διαπίστωσα ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, είχαν παραποιημένη την επίμαχη φράση  !!!!


Πιο συγκεκριμένα έχουν αντικαταστήσει την φράση "είναι σχεδόν προσβλητικό" με την φράση "είναι σχεδόν ύβρις"
Δείτε τι ανακαλύψαμε
Το ΜΕGA στις ειδήσεις προφανώς και ανέφερε : Ύβρις το να μας ζητούν νησιά ως εγγυήσεις, τονίζει ο πρωθυπουργός

ΑΠΕ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

ΤΑ ΝΕΑ


Ιn.gr

Το θέμα που εγείρεται εδώ είναι:
Με ποιο δικαίωμα αλλοιώνονται οι δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού ;
Ποιος και γιατί τις άλλαξε;
Tι εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή
Ποιες είναι οι σκοπιμότητες;

Γερουλάνος: "Ψάχνω να κατηγορήσω τον παράφρωνα που υπέγραψε ότι θα πάρουμε 50 δις από αξιοποίηση δημ περιουσίας"!!! Γιατί δεν κοιτάζει στο καθρέφτη;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaBq8uvquKoIwfCT0sh3zCXw9m2ucE3IbuYXmFnImkmidzNZcgwEn1S0uMgQtvoV0WZ2rMFER_MqSnEVdlYgrpFBqeTNGCeuejMqwgC6GE4t5Komub2-XfatipeplNi-t7DAYhkNVDfic/s1600/%25CE%25B3%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB+21.jpgΠλάκα μας κάνει ο Γερουλάνος!!! Ψάχνει λέει κάποιον να κατηγορήσει για την κοντόφθαλμη και ανεπαρκή πολιτική εξόδου από την κρίση της ΕΕ, που μας επιβάλει να "πουλήσουμε", όπως λένε οι ΠΑΣΟΚοι, περιουσία 50 δις σε 3 χρόνια κάτι που θεωρεί ανέφικτο και αυτόν που το υπέγραψε "παράφρων"!!!.

Μα αν δεν κάνω λάθος η "κοντόφθαλμη και ανεπαρκής πολιτική εξόδου από την κρίση της ΕΕ που θέλει πώληση περιουσιακών στοιχείων 50 δις" είναι αυτή που μας επιβλήθηκε με το μνημόνιο και τον Παπακωνσταντίνου... Επειδή λοιπόν το μνημόνιο το ψήφισε και έδωσε και το δικαίωμα στον Παπακωνσταντίνου να υπογράφει τις επικαιροποιήσεις, μια από τις οποίες μιλάει για έσοδα 50 δις από "πούλημα", ας κοιτάξει στον καθρέφτη, που κοιτάζεται για να δει αν είναι όμορφος, αν θέλει να κατηγορήσει κάποιον... και αν δεν έχει καθρέφτη ας κατηγορήσει τον Παπακωνσταντίνου και τον ΓΑΠ ως παράφρονες...

Διαβάστε και την είδηση:

Αμφισβητεί ευθέως ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της τρόικας για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα «μόνο παράφρων μπορεί να είναι κάποιος που πιστεύει ότι επειδή δήλωσες ότι πουλάς σήμερα ένα οικόπεδο θα το αγοράσει κάποιος αύριο. Μιλώ για τα 50 δισεκ. ευρώ και δυστυχώς αυτή είναι η στάση της ΕΕ».

Ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτηρίζει μάλιστα την πολιτική της ΕΕ για την έξοδο από την κρίση ως κοντόφθαλμη και ανεπαρκή επισημαίνοντας μάλιστα πως «ψάχνει κάποιον να κατηγορήσει για το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος χαρακτηρίζει "επικοινωνιακή μπαρούφα" τη μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο ενώ κατηγορεί ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά πως επενδύει στην αποτυχία της χώρας για πολιτικά οφέλη. «Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς ποντάρει στην αποτυχία μας. Ποντάρει στο ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα αποδώσει και ότι εκεί επάνω θα χτίσει μια πλασματική πολιτική πλατφόρμα» δηλώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να αναδείξει το πόσο ανεύθυνη και μικροκομματική είναι η στάση του προέδρου της ΝΔ. Όσον αφορά την πώληση του ΟΠΑΠ, δηλώνει ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με μακροπρόθεσμο ορίζοντα καθώς προέχει το δημόσιο συμφέρον.

ΚΑΡΦΙ του Σ/Κ: Ενδιαφέροντα θέματα για ΠΑΣΟΚ-Κέντρο Αθήνας-Απαιτήσεις τρόϊκα-Θεσσαλονίκη

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/krf_1405_011.jpghttp://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/krf_1405_002_cmyk.jpg


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/krf_1405_062_cmyk1.jpghttp://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/krf_1405_57.jpg


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/krf_1405_050_cmyk.jpghttp://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/krf_1405_051_cmyk.jpg

Παρατηρήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Φιλολόγων και Βιοεπιστημόνων για τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων

http://www.dimoi-news.gr/images/arthra/Panellinies_5_4_2011.jpg.jpgΗ Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων αναφερόμενη στα θέματα της Ιστορίας, που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, σημειώνει: “Τα θέματα παρουσιάζουν δυσκολίες στο περιεχόμενό τους, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην απομνημόνευση και δεν αφήνουν περιθώρια στον υποψήφιο να αντλήσει από περισσότερα γνωστικά πεδία προωθώντας την κριτική του σκέψη και αφηγηματική ικανότητα.

Ειδικότερα, στην πρώτη ενότητα και ειδικά στο Θέμα Α1 το περιεχόμενο των όρων βρίσκεται στις αντίστοιχες σελίδες του σχολικού βιβλίου: (Εξαρχία, σελ. 63 -Σοβιέτ,σελ. 94 -Δόγμα Τρούμαν, σελ. 143).

Στο Θέμα Α2 οι προτάσεις β, και ε είναι σωστές και οι α, γ και δ λανθασμένες.

Στο Θέμα Β1 η απάντηση περιέχεται στις σελ. 68 και 69 του σχολικού βιβλίου.

Το Θέμα Β2 είναι αυξημένης δυσκολίας και απαιτεί συνθετική ικανότητα από τον υποψήφιο. (Η απάντηση βρίσκεται στις σελ 86 και 87 του σχολικού βιβλίου).

Από τα θέματα της Ομάδας Β’ το Γ1, απαιτεί επίσης αυξημένες ιστορικές γνώσεις και συνθετική ικανότητα. (Οι βασικές πληροφορίες βρίσκονται στις σελ. 31 και 40). Στις πηγές υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες που ο υποψήφιος οφείλει να τις εντάξει συνθετικά στο αντίστοιχο απόσπασμα του σχολικού βιβλίου.

Το Θέμα Δ1 είναι εξαιρετικά απαιτητικό και συνδέεται επιτυχώς με τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα θέματα του Εσπερινού Λυκείου, τα οποία, στο μεγαλύτερο μέρος, είναι παρόμοια με τα αντίστοιχα του Γενικού, με εξαίρεση την τελευταία πηγή και μερικές διαφοροποιήσεις στον ορισμό των ιστορικών όρων.

Για τα θέματα της Βιολογίας η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων επισημαίνει: «Τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2011 στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας των Ημερησίων Λυκείων χαρακτηρίζονται ως σαφή, διαβαθμισμένης δυσκολίας, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της διδακτέας ύλης και αναδεικνύουν, σε ένα βαθμό, την κριτική και συνδυαστική ικανότητα των υποψηφίων, περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός ενθαρρυντικό. Θεωρούμε ότι η παροχή σαφέστερων οδηγιών από την Κεντρική Επιτροπή εξετάσεων θα συμβάλει σημαντικά στην αντικειμενικότητα της βαθμολόγησης. Οι παρεχόμενες οδηγίες δεν είναι επαρκείς. Ένας μαθητής με ουσιαστική κατανόηση και γνώση της εξεταζόμενης ύλης μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις της εξέτασης».

Σπηλιωτόπουλος για τα σημερινά χάλια των Πανελληνίων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivtWC-iJ0FjBqTTgOMJLgc5gEKiqM8xp7VFEGhaaV4CLJH8lckKffQFI3EfjZwjqCWsDScUWBoj4qPWwXB8hAqLWHFnJgHL0LhmZnMgoqjbagU8ZcSbxLKa5G5BiHrhOJNaZQuDOz4h3SU/s400/SPILIOTOPOULOS9.jpg«Η οργάνωση και προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια επίπονη διαδικασία, που απαιτεί την εμπλοκή και τη συνεισφορά πολλών εμπλεκόμενων φορέων, εντός και εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αλλά και - κυρίως μάλιστα- προγραμματισμό, συντονισμό και υπευθυνότητα του αρμόδιου Υπουργείου.

Δυστυχώς, και σε αυτόν τον τομέα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου του Παιδείας επέδειξε προχειρότητα και επιπολαιότητα, ως προς την οργάνωση και την προετοιμασία. Παράλληλα, μείωσε μεταξύ άλλων και τα σχετικά κονδύλια και συγχώνευσε τις Δύο Κεντρικές Επιτροπές Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών Λυκείων σε μία.

Αποτέλεσμα τα σημερινά ευτράπελα κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων στο μάθημα των μαθηματικών, που εκτός από την χρονική καθυστέρηση, είχε ελλείψεις και παραλείψεις στα σχετικά θέματα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθεί το σημερινό γεγονός, που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στους υποψηφίους, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα».

Πανελλήνιες Εξετάσεις - Κριτική Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, αναφερόμενη στα θέματα της Ιστορίας που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων σημειώνει: «Τα θέματα παρουσιάζουν δυσκολίες στο περιεχόμενό τους, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην απομνημόνευση και δεν αφήνουν περιθώρια στον υποψήφιο να αντλήσει από περισσότερα γνωστικά πεδία προωθώντας την κριτική του σκέψη και αφηγηματική ικανότητα.

Ειδικότερα στην πρώτη ενότητα και ειδικά στο Θέμα Α1 το περιεχόμενο των όρων βρίσκεται στις αντίστοιχες σελίδες του σχολικού βιβλίου: (Εξαρχία, σελ. 63 -Σοβιέτ,σελ. 94 -Δόγμα Τρούμαν, σελ. 143).

Στο Θέμα Α2 οι προτάσεις β, και ε είναι σωστές και οι α, γ και δ λανθασμένες.

Στο Θέμα Β1 η απάντηση περιέχεται στις σελ. 68 και 69 του σχολικού βιβλίου.

Το Θέμα Β2 είναι αυξημένης δυσκολίας και απαιτεί συνθετική ικανότητα από τον υποψήφιο. (Η απάντηση βρίσκεται στις σελ 86 και 87 του σχολικού βιβλίου).

Από τα θέματα της Ομάδας Β’ το Γ1, απαιτεί επίσης αυξημένες ιστορικές γνώσεις και συνθετική ικανότητα. (Οι βασικές πληροφορίες βρίσκονται στις σελ. 31 και 40). Στις πηγές υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες που ο υποψήφιος οφείλει να τις εντάξει συνθετικά στο αντίστοιχο απόσπασμα του σχολικού βιβλίου.

Το Θέμα Δ1 είναι εξαιρετικά απαιτητικό και συνδέεται επιτυχώς με τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας.

Λήξαν για την Ευρωστατ το θέμα των συμφωνιών ανταλλαγών (swaps)

Λήξαν θεωρεί η ευρωστατιστική υπηρεσία (Eurostat) το θέμα των λεγόμενων συμφωνιών ανταλλαγών (swaps) που συνήψε η Ελλάδα από το 2001, υπογραμμίζοντας ότι μετά τις ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, τον Νοέμβριο του 2010, με τις ελληνικές αρχές η απεικόνιση του ελληνικού χρέους είναι πλέον ακριβής.

Στη σχετική έκθεσή της, η Ευρωστατ υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα το 2001 υπέγραψε 13 συμφωνίες (off-market cross-currency swaps) με τη Γκόλντμαν Σακς (Goldman Sachs) οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν ανταλλαγές γεν με ευρώ. Οι ημερομηνίες ωρίμανσης των συμφωνιών εκτείνονταν από το 2002 έως το 2016, με το μεγαλύτερο μέρος τους να συγκεντρώνεται την περίοδο 2008-2016. Οι περισσότερες από αυτές ήταν "fixed-for-fixed", ενώ κάποιες προέβλεπαν μετατροπή με κυμαινόμενη ισοτιμία. Τον Αύγουστο του 2005 πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται στην έκθεση , μία σημαντική αναδιάρθρωση, με επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης από το 2019 στο 2037. Το swap αναδιαρθρώθηκε ξανά, οριακά, το 2008 με μικρή αύξηση της ονομαστικής του αξίας και με μικρή μείωση στο spread. Τελικά, το swap τιτλοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2009 και πέρασε στην ΕΤΕ έναντι 5,5 δισ. ευρώ.

Η Εurostat σημειώνει ωστόσο ότι σε σχετικό ερωτηματολόγιο που είχε απευθύνει προς όλα τα κράτη μέλη, το 2008, το ελληνικό Δημόσιο είχε δηλώσει - αναληθώς - ότι δεν εμπλεκόταν σε τέτοιου είδους συμφωνίες. Καταλήγοντας η Ευρωστατ αναφέρει ότι το επίπεδο του ελληνικού χρέους δεν απεικόνιζε με ακρίβεια τις υποχρεώσεις της Ελλάδας και ότι οι μετατροπές είχαν γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να εμφανίζεται μειωμένο. Στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 15 Νοεμβρίου 2010 όλες οι απαραίτητες διορθώσεις έχουν πλέον εφαρμοστεί και το θέμα έχει λήξει, αναφέρει η Eurostat.

Ιαπωνία:Σεισμός 5,7 βαθμών στην περιοχή της Φουκουσίμα

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/14_14_v_s.jpgΣεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Φουκουσίμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές.

Αξιωματούχοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Τόκιο ανακοίνωσαν ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών, ωστόσο σύμφωνα με μετρήσεις στις ΗΠΑ το μέγεθός του ήταν 6,2 βαθμοί.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 30 χλμ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ρόδος: Ισόβια σε 15 κατηγορούμενους και πρόστιμα πάνω από 7 εκ ευρώ για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

http://iliapress.gr/images/stories/DIKASTIKH_AITOYSA.jpgΣε ισόβια κάθειρξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκαν 15 άτομα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ύστερα από δίκη η οποία κράτησε αρκετές ημέρες δεδομένου ότι στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκαν συνολικά 44 άτομα. Οι 15 εκ των κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι 7 γυναίκες καταδικάστηκαν σε ισόβια ενώ συνολικά το δικαστήριο επέβαλλε 23 φορές την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, 181 χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο ύψους 7 εκατ. ευρώ!

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και των αυστηρών ποινών που επιβλήθηκαν είναι και το γεγονός ότι αρκετοί εκ των κατηγορουμένων καλούνται να εκτίσουν ποινή ισόβιας κάθειρξης όχι μία αλλά δύο φορές, ενώ στη πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη ακόμη και τρεις φορές ισόβια!

Συνολικά στην υπόθεση βρέθηκαν κατηγορούμενοι 44 άτομα εκ των οποίων στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν 39 καθώς οι υπόλοιποι πέντε είναι φυγόδικοι.

Από αυτούς, σε 15 άτομα επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Ορισμένοι μάλιστα το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Πανελλήνιες - Δυσκολίες στα Μαθηματικά

http://1.bp.blogspot.com/_K0Ej3QnttBM/S-k5HJzVRnI/AAAAAAAAABY/GC_iEfABPtI/s320/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%83.jpg“Δεν υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία ούτε στα πλαίσια του θέματος ούτε και ανάμεσα στα διαφορετικά θέματα” : Αυτό επισημαίνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα μαθηματικά γενικής παιδείας στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων.

Η Μαθηματική Εταιρεία επισημαίνει ακόμη ότι “είναι ατυχής η επιλογή του Β1 ερωτήματος, διότι είναι σαφώς δυσκολότερο από τα επόμενα ερωτήματα”. Γενικά αναφέρει ότι “τα θέματα είναι σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα θέματα του 2010”.

Αναλυτικότερα “το Θέμα 1 είχε μόνο θεωρία. Το Θέμα 2 και το ερώτημα Β1 θα έχει δυσκολέψει πάρα πολλούς υποψήφιους διότι απαιτεί κριτική σκέψη, αλλά το ότι δίνεται το αποτέλεσμα, διευκολύνει στην απάντηση των επομένων ερωτημάτων. Το θέμα 3 καλύπτει μεγάλο μέρος του Κεφαλαίου της Στατιστικής και η επιτυχής αντιμετώπιση προϋποθέτει πολύ καλή γνώση των εννοιών και αυξημένη προσοχή. Επισημαίνεται ότι αν ο μαθητής δεν απαντήσει σωστά στο Γ1 ερώτημα δεν μπορεί να απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα του θέματος. Το ερώτημα Γ1 μπορεί να απαντηθεί και χωρίς τη χρήση του δεδομένου της μέσης τιμής”.

Εκδήλωση στο Λευκό Πύργο για το Παγκόσμιο 'Ετος Κτηνιατρικής

http://images.inews.gr/49/pagkosmio-etos-ktiniatrikis-to-2011.jpgΜε ενημερωτικά φυλλάδια καθηγητές και φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ενημερώνουν το κοινό για το ρόλο του κτηνιάτρου, σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιείται από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Το 2011 ορίστηκε Παγκόσμιο Έτος Κτηνιατρικής και η χρονιά αυτή συμπίπτει με τον εορτασμό των 250 χρόνων από την καθιέρωση του κτηνιατρικού επαγγέλματος στην Ευρώπη. «Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η υγεία των ανθρώπων και των ζώων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη», αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Πασχάλης Φορτομάρης.

Παράλληλα, στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της εγκατάλειψης των ζώων.

Κηδεύτηκε ο 44χρονος, θύμα ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας - Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2011/MAIOS11/12-05/resized/KANTARIS_H_633_451.jpgΣτο κοιμητήριο Ζωγράφου τελέστηκε η κηδεία του Μανόλη Καντάρη, του 44χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τρίτης, κοντά στο σπίτι του στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης του κοιμητηρίου, παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος και πλήθους κόσμου.

Στην εξόδιο ακολουθία διαβάστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η σκέψη μου, αυτή την ώρα, είναι στην τραγική σύζυγο και τα παιδιά του Μανόλη Καντάρη, ο οποίος έπεσε θύμα της ανευθυνότητας της κοινωνίας μας».

Είπε ακόμη, ότι στη θέση του 44χρονου, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος. «Άφησε σε εμάς ιερό χρέος να αγωνιστούμε και να παλέψουμε, ώστε τα δύο του παιδιά να μεγαλώσουν σ’ έναν καλύτερο κόσμο. Σ’ έναν κόσμο που δεν θα σκοτώνει τόσο άδικα», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, στο μήνυμά του.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του άτυχου άντρα, που τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη γέννηση της δεύτερής τους κόρης.

Έξω από το κοιμητήριο και στη γύρω περιοχή, από νωρίς το πρωί, βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ και της ομάδας «Δέλτα», για την αποφυγή επεισοδίων.

Τον 44χρονο δολοφόνησαν άγνωστοι με μαχαίρι την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του.

Πανελλήνιες - Δυσκολίες στα Μαθηματικά, κατανοητά τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική

http://www.alexfilos.com/wp-content/uploads/2010/05/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82.jpgΙδιαιτέρως δύσκολα ήταν τα θέματα των μαθηματικών που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή για τους υποψήφιους γενικής παιδείας των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα. Οι υποψήφιοι διαμαρτύρονται επειδή δεν υπήρχε διαβαθμισμένη δυσκολία, αλλά λένε ότι όλα εξ αρχής τα ζητήματα περιείχαν δύσκολες ερωτήσεις, και απαιτήσεις πάνω από τις δυνατότητες των μαθητών. Την ίδια άποψη έχουν και πολλοί μαθηματικοί. Ωστόσο το κλίμα επέτεινε και ένα τυπογραφικό λάθος που ανάγκασε την εξεταστική επιτροπή να στείλει διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Μαθηματικής Εταιρείας Γ. Τυρλή, ένα 17χρονο παιδί δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά στα μαθηματικά λόγω της μεγάλης δυσκολίας τους, αντίθετα η ανυπαρξία κλιμάκωσης απαιτήσεων των θεμάτων, καταστρέφει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, όχι μόνο για τα μαθηματικά. Ο καθηγητής Φυσικής Γ. Χατζητέγας όμως υποστηρίζει ότι η δυσκολία που μπορεί να έχουν τα θέματα των εξετάσεων, ενδεχομένως θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό των βάσεων που τα τελευταία χρόνια είχαν ανέβει αρκετά.

Πηγές από την εξεταστική επιτροπή κάνουν λόγο για “τυπογραφικό λάθος” που διορθώθηκε άμεσα. Οι υποψήφιοι όμως διαπίστωσαν και ασάφειες στη διατύπωση .

Αντίθετα στην Ιστορία και την Φυσική, τα θέματα ήταν κατανοητά και διαβαθμισμένης δυσκολίας.

Έκαψαν μια ανθoπώλισσα οι κότες των Εξαρχείων...αυτων των δολοφόνων θα βγάλει τις φάτσες τους στο ιντερνετ κανείς;

Διάβασα προηγουμένως μια ανάρτηση όπου κάποιος, μέσα σε ντελίριο, ζητούσε να συλληφθούν κάποιοι που προσπάθησαν να κλωτσήσουν, χωρίς να τον πετύχουν, ένα λαθρομετανάστη και δημοσίευε τις φάτσες τους σε στυλ χαφιέ της Ασφάλειας. Παραβλέπω ότι η κλωτσιά δεν είναι δολοφονική επίθεση, μιας και οι αντεξουσιαστές είναι ως γνωστόν κότες και όταν τρώνε καμία φάπα τσιρίζουν σαν τις γυναίκες...

Το θέμα όμως είναι ότι ο εν λόγω λαθρομετανάστης μπορεί να προστατεύσει μια χαρά τον εαυτόν του όπως αποδεικνύει το ότι γλύτωσε σαν αίλουρος όπως δείχνει και το βίντεο στο τέλος της ανάρτησης, χωρίς να του κάνουν τίποτα οι "δολοφόνοι" μιας και είναι τόσο γάτος που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μερικούς Αθηναίους που προσπαθούν να τον κλωτσήσουν τη στιγμή που για να φτάσει από το Πακιστάν μέχρι εδώ πέρασε μέσα από δύο πολέμους (Αφγανιστάν-Ιρακ) μια ισλαμοδικτατορία (Ιραν), διέσχισε όλη την Τουρκία και κολύμπησε όλο το Αιγαίο... και ρωτάω:

Τη ανθοπώλισσα που πουλούσε λουλούδια στο πάγκο της λαϊκής και κάηκε ποιος θα την υπερασπιστεί από τις κότες των Εξαρχείων;

Διαβάστε και την είδηση:

Μια γυναίκα διακομίσθηκε, με ελαφρά εγκαύματα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, από την οδό Καλλιδρομίου, την ώρα που εκδηλώθηκε η επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Η γυναίκα πουλούσε άνθη σε πάγκο στη λαϊκή, που γίνεται στην ίδια οδό. Ο πάγκος άρπαξε φωτιά όταν οι δράστες της επίθεσης, φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα, πέταξαν μολότοφ και σε κάδο απορριμμάτων που ήταν ακριβώς δίπλα στην ανθοπώλη. Η φωτιά επεκτάθηκε στον πάγκο, και στην προσπάθειά της να σβήσει τις φλόγες, η ανθοπώλης έπαθε ελαφρά εγκαύματα. Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν μέσα από τη λαϊκή.

Ένα ακόμη άτομο που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο από την ίδια περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχει σχέση με το συμβάν και μεταφέρθηκε με παθολογικά αίτια.

Από την φωτιά που ξέσπασε στο Αστυνομικό Τμήμα έπαθαν ζημιές τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είναι με συμβατικές πινακίδες της Ασφάλειας και τα άλλα δύο ΙΧ.

Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση από την αστυνομία στην περιοχή απ' όπου προσάγονται άτομα στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με το επεισόδιο.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των κουκουλοφόρων στο ΑΤ Εξαρχείων... και ο ΣΥΡΙΖΑ μούγγα...

http://entosfylou.files.wordpress.com/2010/01/kke.jpg?w=268&h=233Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Επιθέσεις κουκουλοφόρων στο ΑΤ Εξαρχείων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiys0-FtlSSe7QhP419TX7M59zFnqOQTPqfLQHIULhh3LFMFxr4vjQo0NqxKwyQR0_4n-mA74whWODohHvzhitTPanEZbWj15E_4mKbQiKnyGVjCCHN8KyIlIWLS2mogInUIIrhKOhC-eom/s1600/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9+%CE%9F.%CE%91.+(%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%2B%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE).jpgΚαταδρομική επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά από τη 1 το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου.

Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του Τμήματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που κατέστρεψε δύο υπηρεσιακά οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, στη 1 τα ξημερώματα έγινε και άλλη επίθεση στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, που βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς.-

Συνέντευξη Σαμαρά: Θέλω ξεκάθαρη εντολή για να βγάλω τη χώρα από το αδιέξοδο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisdWVc0sklyFidWapZhkFa0w82JhvMxhtO1sWMo7K5Q1HWAp89Kaw_d2oC1AaK4S3g_V67VuYNzCV6XcU_Y7rv0fpBkkgAivS6OPFT8fpawf_m6v5QJ1Zx-UGnkmmvJ5kN8OxpspT29XU/s1600/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%822.jpgΑπορρίπτει κάθε προοπτική συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα συνδιαχειριστεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα. «Έχουμε απορρίψει την προοπτική να συγκυβερνήσουμε οδηγώντας μαζί με άλλους τη χώρα σε λάθος δρόμο. Προτείναμε τη βάση της αληθινής συναίνεσης: το πρόγραμμα μας. Όχι για λόγους εγωισμού. Αλλά γιατί αυτό που εφαρμόζουμε απέτυχε. Θέλουμε εντολή για να βγάλουμε τον τόπο από το αδιέξοδο. Όχι για να "συνδιαχειριστούμε" το αδιέξοδο» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ξεκάθαρος επισημαίνοντας πως θέλει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, αν και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές καθώς, όπως λέει, «δεν μας ενδιαφέρει απλώς να αντικαταστήσουμε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο». Επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά πως το πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό του και όχι τμηματικά ή αποσπασματικά, ο κ. Σαμαράς ισχυρίζεται πως το λάθος του Μνημονίου μπορεί να διορθωθεί και ρίχνει το "μπαλάκι" στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «συνεργασία στο σωστό επιβάλλεται. Συνεργασία στο λάθος απαγορεύεται».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν διστάζει να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας κύκλος κοινωνικών αναταραχών και επιμένει ότι η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα και να βγει από την κρίση. Παράλληλα απορρίπτει κάθε ιδέα επιστροφής στη δραχμή αποδίδοντας την σχετική παραφιλολογία που αναπτύσσεται στο εξωτερικό σε κερδοσκοπικά παιχνίδια. Όσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ ο κ. Σαμαράς παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έγιναν λάθη ξεκαθαρίζει όμως πως «όταν θές να πιστέψεις σε κάτι δεν μηρυκάζεις το χθες, σχεδιάζεις το αύριο».

Θεσσαλονίκη - Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Χαλκιδική για κατοχή 289 μαχαιριών

Τέσσερις αλλοδαποί άνδρες συνελήφθησαν χθες βράδυ στη Μεγάλη Παναγιά του νομού Χαλκιδικής για κατοχή 289 μαχαιριών, διαφόρων μεγεθών και τύπων.

Οι τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας από 35 έως και 42 ετών, συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, προόριζαν τα μαχαίρια για πώληση και διάθεση στο κοινό.

"Προσβλητικό να μας ζητάνε νησιά ως εγγύηση. Αλλά η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το Ευρώ" δηλώνει ο GAP στην "Κορριέρε

Αναλυτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τίτλο "Προσβλητικό να μας ζητάνε νησιά ως εγγύηση. Αλλά η Ελλάδα δεν θα προδώσει ποτέ το Ευρώ", φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα". Στην αρχική ερώτηση του ιταλού δημοσιογράφου, αν η αίσθηση, στην παρούσα φάση, είναι ίδια με όταν σε σημαδεύουν με όπλο, ο πρωθυπουργός απαντά:

"δεν θα έλεγα ένα πιστόλι στο κεφάλι, αλλά μια σκανδάλη που κινδύνευε να πατηθεί κατά όλης της χώρας, λόγω της πραγματικής πιθανότητας χρεοκοπίας. Καταφέραμε να το αποτρέψουμε, κερδίζοντας λίγο χρόνο για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές για να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη οικονομία, βιώσιμη και αποδοτική. Βρισκόμαστε, βέβαια, ακόμη στο ένα τρίτο της πορείας, πέρασε μόνον ο πρώτος από τα τρία χρόνια του προγράμματος εξυγίανσής μας. Πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα, αλλά είναι κατανοητό ότι ο κόσμος ανησυχεί: υποφέρει και δεν μπορεί, ακόμη, να εισπράξει τις βελτιώσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε με σιδερένια βούληση, όχι μόνο για να μειώσουμε το έλλειμμα, που είναι ένα σύμπτωμα, αλλά για να επιβάλουμε την διαφάνεια, να απαλείψουμε την διαφθορά, να μειώσουμε την φοροδιαφυγή, και να γίνει το όλο σύστημα πιο δίκαιο".

Σχετικά με την δυνατότητα επιστροφής της χώρας στις αγορές, ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτει: "είχαμε κάνει κάποιες προβλέψεις. Μεταξύ αυτών, μια ύφεση του 4%. Αλλά προέκυψε σοβαρότερη, που καθυστέρησε την μείωση του ελλείμματος. Παρά ταύτα, μειώθηκε κατά 5%, κάτι το τεράστιο, που ξεπερνά κάθε σχετική παράμετρο. Αναμορφώσαμε τον δημόσιο τομέα και τις συντάξεις, μειώσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τον αριθμό των περιφερειών, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, από έξι χιλιάδες έγιναν δυο χιλιάδες, ανοίξαμε τα επαγγέλματα, πετύχαμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, δημοσιοποιήσαμε στο διαδίκτυο κάθε ευρώ που ξοδεύεται από την κυβέρνηση, κάναμε επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια και έχουμε ένα εύρωστο σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και την χρήση της δημόσιας περιουσίας. Παρ' όλα αυτά, βέβαια, το χρέος που κληρονομήσαμε παραμένει πολύ υψηλό και θα χρειασθεί χρόνος. Οι αγορές δείχνουν σκεπτικισμό, έχουν καεί από την κρίση του 2008, δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν τίποτα: αυτό, είχε αρνητικές συνέπειες για μας, όπως και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Για πρώτη φορά, επίσης, όλα συμβαίνουν στην Ευρωζώνη, όπου, στο ενιαίο νόμισμα, δεν αναλογεί μια κοινή οικονομική πολιτική. Πρόκειται για μια γη του άγνωστου: πρέπει σίγουρα να προχωρήσουμε σε άλλες διορθώσεις, τόσο από μέρους μας όσο και από την Ευρώπη και θα το δούμε τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες.

"Θα καταφέρετε να εγκρίνετε το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και γιατί περιμένατε ένα χρόνο για να το παρουσιάσετε;", ρωτά ο δημοσιογράφος της "Κορριέρε". "Στην αρχή, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ήταν μια προτεραιότητα", απαντά ο πρωθυπουργός, και στην συνέχεια εξηγεί: "τώρα είναι στην πρώτη σειρά της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θέτει το δημόσιο χρέος, με μια σειρά σχεδίων ανάπτυξης. Τα σχέδιό μας τυγχάνει ευρείας αποδοχής και από την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη. Θα το εγκρίνουμε σύντομα".

Σε ό,τι αφορά την γενικότερη στάση της χώρας, για το άμεσο μέλλον (σενάρια αναδιάρθρωσης ή αποχώρησης από το Ευρώ, στα οποία κάνει αναφορά η εφημερίδα του Μιλάνου), ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει: "τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με αυτό εδώ και ένα χρόνο. Κάθε λεπτομέρεια, προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, κάθε μέρα, κάποιος νέος ειδήμονας προφητεύει την καταστροφή. Την εβδομάδα αυτή, η συζήτηση άγγιξε, σχεδόν, την υστερία. Δεν προήλθε από εμάς, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση: η απόφαση ελήφθη, είναι προς το συμφέρον όλων, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί το πρόγραμμά της. Εμείς θα τραβήξουμε μπροστά. Δεν θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη. Αυτές οι δυο επιλογές δεν υπάρχουν, θα δημιουργούσαν υπερβολικά προβλήματα, όχι μόνο σε μας, αλλά στην Ευρώπη".

"Θα ήσασταν διατεθειμένοι, όπως ζητούν κάποιοι, να προσφέρετε τις ιδιωτικοποιήσεις ως επιπλέον διασφαλίσεις προς εγγύηση του νέου δανείου εξήντα δισεκατομμυρίων που λέγεται ότι διαπραγματεύεσθε;", ρωτά ο ιταλός δημοσιογράφος.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός απαντά: "όπως είπα, όλοι νόμιζαν ότι το 2012, θα μπορούσαμε να επανέλθουμε στην αγορά. Τώρα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι εξαιτίας του κλίματος, των υψηλών σπρέντ, αυτό δεν θα καταστεί δυνατόν, και, κατά συνέπεια, θα χρειασθούμε νέες βοήθειες. Εγώ ελπίζω αυτό να μην συμβεί, ότι θα μπορέσουμε, μερικώς, τουλάχιστο, να βγούμε στις αγορές, από την στιγμή που το 2012 θα έχουμε κάποια επιπλέον αποθέματα. Θα δούμε: δεν αποφασίζουμε εμείς πώς θα αντιδράσουν οι αγορές. Κάποιες χώρες είπαν ότι θα έπρεπε να προσφέρουμε επιπλέον διασφαλίσεις. Είναι μια συμβουλή, αλλά δεν είναι σαφές, στην ουσία, τι σημαίνει. Ή κανείς ιδιωτικοποιεί, ή προχωρεί σε σύμφυτες παρεμβάσεις. Θέλω να προσθέσω κάτι, ένα σημείο στο πολύ σημαντικό για μας. Το να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση, είναι σχεδόν ύβρις. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση".

Σχετικά με την υποψηφιότητα του ιταλού Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει στην "Κορριέρε" ότι "άκουσε μόνο εξαιρετικά πράγματα για τον Ντράγκι. Οι ικανότητές του είναι αδιαμφισβήτητες. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να τον στηρίξει".

Όταν ο ιταλός δημοσιογράφος υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό ότι "ήταν ο πρώτος πολιτικός που έφερε την Ελλάδα αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, λέγοντας αλήθειες που ενόχλησαν και ήρθαν σε αντίθεση και με την ιστορία του ίδιου του κόμματός του" και τον ρωτά, αν "τώρα που τα γκάλοπ είναι αρνητικά και η Ευρώπη του λέει ότι δεν έκανε αρκετά, νιώθει μόνος, στην μάχη αυτή", ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκρίνεται: " καθένας από εμάς έχει την ευθύνη να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, βάσει των όσων πιστεύει ότι είναι σωστά ή λανθασμένα για την χώρα του. Βέβαια, η αλλαγή δεν είναι εύκολη, έστω και αν πολλοί την ζητούν. Τα παγιωμένα συμφέροντα νιώθουν να πλήττονται, οι πολίτες που πρέπει να ευνοηθούν από τις αλλαγές δεν βλέπουν ακόμη τα αποτελέσματα. Αυτές, ακριβώς, είναι οι στιγμές, στις οποίες πρέπει να κρατήσουμε σταθερή πορεία πλεύσης: κληρονομήσαμε μεγάλα προβλήματα, αλλά έχουμε και μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουμε την Ελλάδα".

Η "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", τέλος, ρωτά τον Γιώργο Παπανδρέου: "πόσο συνέβαλε, στο να μεγεθύνει το πρόβλημα της Ελλάδας, ο τρόπος λειτουργίας των διεθνών αγορών;" και εκείνος εξηγεί: " έπρεπε να δράσουμε. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν, σήμερα, οι αγορές, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να γίνουν οι αλλαγές. Είναι στο σημείο αυτό που η πολιτική πρέπει να παρέμβει. Οι αγορές δεν είναι ισχυρές μόνον θεωρητικά: υπάρχουν άτομα, συμφέροντα, χρήματα, λόμπυ που στοιχηματίζουν κατά μιας χώρας. Στην οικονομία της παγκοσμιοποίησης, η αντίφαση είναι ότι οι πολιτικοί εκλέγονται για τα κράτη τους, αλλά οι αποφάσεις και η εξουσία, απομακρύνθηκαν από τα Κράτη και βαίνουν προς μια παγκόσμια διάσταση, που υπερβαίνει και συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Υπάρχει ένα δημοκρατικό έλλειμμα. Να, λοιπόν, πού η Ευρώπη μπορεί να παίξει έναν ισχυρότερο ρόλο, διότι έχει πρόσθετη αξία: εργαζόμαστε ακόμη υπερβολικά εντός των εθνικών διαστάσεων, ενώ η Ευρώπη πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια ώστε να δώσει μια συνολική απάντηση στις αγορές, κάνοντάς τες λιγότερο ασταθείς και θέτοντας σαφείς κανόνες".