15 Μαΐου 2011

Εξελίξεις στην ξεφτίλα Στρος Καν (Τελ. ενημέρωση 2:30πμ.)

12:00 πμ:
Καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης του Δικαστηρίου. Τώρα λένε στις 12 ώρα Ελλάδος. Την ίδια ώρα με την συνεδρίαση του Δ.Σ. του IMF.

12:30 πμ:
Η καμαριέρα με τον δικηγόρο της κατευθύνεται στο αστυνομικό τμήμα του ανατολικού Χάρλεμ για να αναγνωρίσει τον Στρος Καν...

02:15 πμ.:
Η αστυνομία της Ν. Υόρκης ανακοίνωσε ότι η καμαριέρα αναγνώρισε τον Στρος Καν στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ [με τη συνήθη διαδικασία που βλέπουμε στα έργα: ο εγκληματίας ανάμεσα σε 5-6 άσχετους που έχουν κάτσει στη σειρά!!! Τι ξεφτίλα θεέ μου]...

02:30 πμ.:
Ο Στρος Καν στο δικαστήριο της ΝΥ. Αναμονή για την απόφαση του Αμερικανού δικαστή.

07:30πμ:

Οι δικηγόροι του Στρος συμφώνησαν στην αναβολή και δήλωσαν ότι ο πελάτης τους είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.


Μ. Ιγνατίου

Η νεοϋορκέζα καμαριέρα του Ντομινίκ Στρος-Καν εργάζεται στο ξενοδοχείο τρία χρόνια και είναι απόλυτα ικανοποιητική στην εργασία και τη συμπεριφορά της

http://www.hotelmanagement-network.com/projects/sofitel-ny/images/1-sofitel-new-york.jpgΗ νεοϋορκέζα καμαριέρα που ισχυρίζεται ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν της επιτέθηκε σεξουαλικά εργάζεται στο ξενοδοχείο μας εδώ και τρία έτη και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του ξενοδοχείου αυτού.

"Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπάλληλός μας εργάζεται στο Sofitel New York επί τρία χρόνια και ήταν απόλυτα ικανοποιητική όσον αφορά την εργασία και τη συμπεριφορά της", αναφέρει ο διευθυντής Χόρχε Τίτο σε ανακοινωσή του που εστάλη από το γραφείο στο Παρίσι της εταιρείας Accor που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κατηγορήθηκε επίσημα σήμερα για σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα, σε ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της καριέρας του στο ΔΝΤ και να "σβήσει" τις ελπίδες του να διεκδικήσει την Προεδρία της Γαλλίας. Ο δικηγόρος του λέει ότι αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Τίτο είπε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λόγω των τρεχουσών νομικών διαδικασιών.

Το SETI επιστρέφει: Σήματα εξωγήινων αναζητώνται σε δεκάδες πλανήτες σαν τη Γη

http://static.doldigital.net/webstatic/CB94500F103B56CBBA0BFEBAD5475959.jpgΤο πρόγραμμα SETI έχασε πρόσφατα ένα από τα βασικά του όργανα για την αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών, τώρα όμως ξεκινά μια νέα προσπάθεια: θα χρησιμοποιήσει ένα γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο για να αφουγκραστεί 86 πιθανούς πλανήτες σαν τη Γη.

«Δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι όλα αυτά τα άστρα έχουν κατοικήσιμα πλανητικά συστήματα, είναι όμως καλά μέρη για να αναζητήσει κανείς τον ET» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άντριου Σίμιον, αστρονόμος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ.

Οι 86 στόχοι επιλέχθηκαν μεταξύ των 1.235 εξωπλανητών που έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, σχεδιασμένο ειδικά για τον εντοπισμό μακρινών πλανητικών συστημάτων.

To Ινστιτούτο SETI (Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης) ιδρύθηκε το 1984 με τη στήριξη του διάσημου Αμερικανού αστρονόμου και εκλαϊκευτή της επιστήμης Καρλ Σέιγκαν. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ανιχνεύσει σήματα εξωγήινων πολιτισμών, η ελπίδα όμως ποτέ δεν πεθαίνει.

Το SETI θα έχει τώρα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το ραδιοτηλεσκόπιο του Γκριν Μπανκ στη Δυτική Βιρτζίνια, το μεγαλύτερο κινούμενο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου.

Με επιφάνεια 11.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το τηλεσκόπιο του Γκριν Μπανκ μπορεί να αναλύει ραδιοκύματα σε ένα εξαιρετικά μεγάλο εύρος συχνοτήτων, και συλλέγει σχεδόν ένα Gigabyte δεδομένων το δευτερόλεπτο.

Συγκριτικά, το σταθερό ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο στο Νέο Μεξικό, που είναι και το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, θα χρειαζόταν σχεδόν ένα χρόνο για να συλλέξει τα δεδομένα που καταγράφει το νεότερο Γκριν Μπανκ σε μια μέρα.

Για την ανάλυση αυτού του τεράστιου όγκου δεδομένων, το SETI θα έχει τη βοήθεια ενός εκατομμυρίου εθελοντών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τρέχουν στους οικιακούς υπολογιστές τους το λογισμικό SETI@home.

Η ανακοίνωση για τη χρήση του Γκριν Μπανκ από το SETΙ έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από ένα σημαντικό πλήγμα για το πρόγραμμα. Λόγω έλλειψης κονδυλίων, το Ινστιτούτο διέκοψε τη λειτουργία της Συστοιχίας Τηλεσκοπίων Allen (ΑΤΑ), μιας ομάδας 42 ραδιοτηλεσκοπίων που βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

Η ημιτελής συστοιχία, κόστους 50 εκατ. δολαρίων, θα μπορούσε να ξαναλειτουργήσει αν το SETI εξασφαλίσει περισσότερες δωρεές.

Newsroom ΔΟΛ

Οι φίλοι της κ. Νταλάρα, του κ. Καμίνη κλπ τ'αγαπάνε τα γαϊδούρια τους

Οι εικόνες είναι από μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος πάνω απ'το Αφγανιστάν και δείχνουν πως περνάνε την ώρα τους οι Ταλιμπάν:


EMBED-The Taliban love their donkeys - Watch more free videos

Γ. Χατζημαρκάκης: Και "βλάκας" και "διεφθαρμένος" και "κλέφτης"

http://www.chatzi.de/assets/gfx/bilder/kopfbereich/header01.jpgΚατηγορεί συνεχώς την Ελλάδα! Μας έχει ζητήσει να βάλουμε πολιτικούς στη φυλακή. Έχει ζητήσει να μπει συγκεκριμένα ο Αλογοσκούφης φυλακή! Έχει αναφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Καραμανλή και σαν κλασικός ΠΑΣΟΚος (ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος των Φιλελευθέρων) για όλα φταίει η δεξιά. Συχνές οι εμφανίσεις του στα ελληνικά κανάλια όπου με ύφος 1000 καρδιανλίων μας έλεγε ότι είμαστε άχρηστοι...

Tελευταία πριν μερικές μέρες μας αποκάλεσε "βλάκες και διεφθαρμένους" ενώ ζήτησε να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας 200 υπάλληλοι της ΕΕ. Τώρα ήρθε η σειρά του να αποκαλυφθεί σαν "κλέφτης" και να γίνει ρόμπα στη Γερμανία, όπου η πολιτική του καριέρα μάλλον τελειώνει:

Κάποιοι γερμανοί που μετά την αποκάλυψη λογοκλοπής στη συγγραφή του διδακτορικού του, από τον πρώην υπ. Άμυνας, φον Γκούτενμπεργκ, έχουν αρχίσει και ξεσκονίζουν τα διδακτορικά όλων των πολιτικών και έβγαλαν άλλο ένα λαυράκι:

Τσίπμησαν το Γιώργο Χατζημαρκάκη, Ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων, να έχει κάνει λογοκλοπή κατά τη συγγραφή του διδακτορικού του!!!

Τουλάχιστον το 20% τη διατριβής του, που έκανε στο Παν/μιο Friedrich-Wilhelm της Βόννης το 2000, με τίτλο "Πληροφορική Παγκοσμιοποίηση: Μοντέλο συνεργασίας παγκοσμιοποιημένης ρυθμιστικής νομοθεσίας στο παράδειγμα του ηλεκτρονικού εμπορίου"... είναι κλεμμένο, δηλ είναι κομμάτια από εργασίες άλλων, τα οποία παρουσιάζει σαν δικά του χωρίς να αναφέρεται ο συγγραφέας σαν πηγή!!!

Φυσικά το ότι ο Χατζημαρκάκης είναι ελληνικής καταγωγής αυξάνει την ένταση της ειρωνείας των Γερμανών προς το πρόσωπό του: Αναρωτιούνται αν όταν κάνει όλες αυτές τις απαξιωτικές δηλώσεις, εννοεί και τον "βλάκα και διεφθαρμένο" Έλληνα που κρύβει μέσα του ή αν μας θυμίζει αθελά του το Παράδοξο του Επιμενίδη, ο οποίος ήταν Κρητικός και δήλωνε: "όλοι οι Κρήτες είναι ψεύτες"...

Εννοείται ότι και στη Γερμανία είναι γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, άγνωστο πως καλείται συνεχώς στην τηλεόραση, και όχι από τις πολιτικές του παρεμβάσεις.

Με κόκκινο οι σελίδες όπου μέχρι τώρα έχει βρεθεί λογοκλοπή από τον Γ. Χατζημαρκάκη (οι υπόλοιπες δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα όλες και μπορεί να υπάρχει και σ΄αυτές λογοκλοπή)

Η κατάστασή του γίνεται ακόμα πιο γελοία από την δικαιολογία που αναφέρει στην ιστοσελίδα του: Ότι χρησιμοποίησε τριών ειδών παραπομπές σε συγγραφείς των οποίων στοιχεία χρησιμοποίησε, και αυτό έδωσε περιθώριο για εικασίες και παρεξηγήσεις. Παραδέχεται δε ότι μόλις σήμερα, 11 χρόνια μετά την υποστήριξη της διατριβής του, ενημέρωσε τους επιβλέποντες καθηγητές του για τα 3 διαφορετικά είδη παραπομπών που χρησιμοποίησε το 2000!!! Μετά από "προσωπική του ευαισθησία" όπως λέει μας ενημερώνει μετά από 11 χρόνια ότι χρησιμοποίησε ξένα κείμενα χωρίς εισαγωγικά και χωρίς εμφανή διαφορετική μορφοποίηση, μέσα στο τρέχον κείμενο αλλά έχει βάλει στο τέλος του διδακτορικού του όλες τις πηγές...

η κουτοπονηριά σ. όλο της το μεγαλείο από ένα κουτοπόνηρο
"βλάκα και διεφθαρμένο"...

Η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν, τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι γαλλικές εκλογές και η ελληνική κρίση

Η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν επέφερε κλυδωνισμούς στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο της Γαλλίας, στη λειτουργία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στην ευρωπαϊκή αγορά, ιδιαίτερα σε μια "ευαίσθητη στιγμή" για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αφού μετά τη διάσωση της περασμένης χρονιάς, αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΕ έχουν τώρα αποδεχτεί ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 60 δισεκατομμύρια ευρώ για βοήθεια μέσα στο 2012 και 2013.

Αυτές είναι οι κύριες επισημάνσεις δημοσιευμάτων, αναφορών και ανταποκρίσεων σε αμερικανικά ΜΜΕ, μετά το "πρωτοφανές επεισόδιο", όπως επισημαίνεται, που σημειώθηκε με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εν αναμονή της αποψινής προσαγωγής του συλληφθέντος σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, μερίδα των ΜΜΕ εμφανίζεται κάπως επιφυλακτική απέναντι στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του 62χρονου Ντομινίκ Στρος-Καν, για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρίας 32χρονης καμαριέρας σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου στην "Τάιμς Σκουέαρ" του Μανχάταν, τονίζοντας ότι μέχρι να εκδοθεί δικαστική απόφαση υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας.

Κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο, ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος, καταβάλλοντας μεγάλο χρηματικό ποσό για εγγύηση.

Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει αυστηρή νομοθεσία και ο κατηγορούμενος, αν βρεθεί ένοχος, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια.

Ο δικηγόρος του κ. Στρος-Καν δήλωσε ότι ο πελάτης του απορρίπτει τις κατηγορίες και θα δηλώσει ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι αθώος. Η 32χρονη καμαριέρα, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν άγνωστα, κατάγγειλε στην αστυνομία ότι ενώ βρισκόταν στη σουίτα του κ. Στρος-Καν, αυτός εξήλθε γυμνός από το μπάνιο, της επιτέθηκε σεξουαλικά, επιχειρώντας να τη βιάσει.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν καταγγελθεί και παρουσιάζονται από αμερικανικά ΜΜΕ, η καμαριέρα αντιστάθηκε και κατάφερε τελικά να του ξεφύγει. Στη συνέχεια, όπως υπογραμμίζεται, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου τις παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες για μικροτραυματισμό.

Στην ειδησεογραφική κάλυψη του επεισοδίου, επισημαίνεται επίσης ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί θόρυβο με "ροζ σκάνδαλα", κάνοντας μια αναδρομή στην προσωπική του ζωή και σημειώνοντας την ερωτική σχέση που διατηρούσε με οικονομολόγο στο ΔΝΤ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι σε περίπτωση που βρεθεί ένοχος για τις σε βάρος του κατηγορίες, τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά του στο ΔΝΤ (η θητεία του λήγει στα τέλη του 2012), σημειώνοντας παράλληλα ότι ανεξάρτητα με την απόφαση του δικαστηρίου, ανατρέπονται σε μεγάλο βαθμό οι σχεδιασμοί του για την Προεδρία της Γαλλίας. Σε μια από τις ραδιοφωνικές αναφορές τονίσθηκε χαρακτηριστικά ότι πρώτα ήταν η "ελληνική κρίση" που περίπλεξε την υποψηφιότητα του Ντομινίκ Στρος-Καν, τώρα είναι οι προσωπική του περιπέτεια.

Σόιμπλε: Η σύλληψη Ντ.Στ.Καν δεν επηρεάζει τις προσπάθειες διάσωσης. Σε περίπτωση πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα να συμπεριληφθούν και ιδιώτες επενδυτές

Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν δεν επιβαρύνει τις προσπάθειες διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης.

Η λειτουργία του ΔΝΤ είναι απολύτως δεδομένη και στις αυριανές διαβουλεύσεις των υπ. Οικονομικών του Eurogroup θα πάρει μέρος εκπρόσωπος του επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως είπε ο κ. Σόιμπλε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στα κανάλια ARD και ZDF.

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δεν απέκλεισε πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά παρέπεμψε στην έκθεση που καταρτίζει κάθε τρίμηνο η τρόικα και από την οποία θα κριθεί η λήψη επιπρόσθετων μέτρων. "Πρόκειται για φήμες, αλλά εάν επιβεβαιωθούν από τους αριθμούς που θα έχουμε τον Ιούνιο, τότε πρέπει να συζητήσουμε, τι πρέπει να κάνουμε", είπε ο κ. Σόιμπλε. Σε περίπτωση όμως που αποφασιστεί πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα, είπε ο κ. Σόιμπλε, "ένα κομβικό σημείο θα πρέπει να είναι ότι την ώρα που η κοινότητα των χωρών της Ευρωζώνης βοηθάει την Ελλάδα να κερδίσει χρόνο, ο ιδιωτικός τομέας αποσύρεται όλο και περισσότερο". Αυτό κατά τον κ. Σόιμπλε οδηγεί σε μετακύληση του βάρους από τους ιδιώτες στους φορολογούμενους. "Για αυτό και χρειαζόμαστε εδώ μία σαφή ρύθμιση, εάν υπάρξει επιμήκυνση τότε επιμήκυνση για όλους", είπε ο κ. Σόιμπλε.

Στις 10 μμ. η δίκη του Στρος Καν

Στις 10 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει η διαδικασία στο Δικαστήριο της ΝΥ. Ο εισαγγελέας θα πιέσει για συνέχιση της κράτησης του Στρος Καν

Μ. Ιγνατίου

Ερώτηση Σαμαρά στη Βουλή για το κέντρο της Αθήνας

Ερώτηση, η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή, στην ώρα του πρωθυπουργού, για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και την αύξηση της εγκληματικότητας, θα καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στον οποίο θα μεταφέρει, τόσο τις θέσεις του για την κατάσταση της οικονομίας και τους τρόπους ανάκαμψης παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις που εξέφρασε στο Ζάππειο, όσο και την ανησυχία του για την αύξηση της εγκληματικότητας και την γκετοποίηση της Αθήνας.

Ο Στρος-Καν, "θα παραμείνει στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ για τουλάχιστον τρεις ώρες ακόμη", δηλώνει αξιωματικός της αστυνομίας

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, "είναι μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ και δεν θα φύγει απο εκεί πριν από τουλάχιστον τρεις ώρες", δήλωσε σήμερα στις (16:00 GMT) στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο και κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, θα πρέπει να προσαχθεί ενώπιον δικαστού εντός της σημερινής ημέρας. Ο δικαστής πρέπει να αποφασίσει αν θα τον προφυφυλακίσει ή θα τον αφήσει ελεύθερο με την καταβολή μεγάλης εγγύησης.

Ο Στρός Καν, που κατηγορήθηκε επίσημα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή για "σεξουαλική επίθεση, παράνομο περιορισμό προσώπου, και απόπειρα βιασμού" μιας νεαρής γυναίκας 32 ετών σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ένας από τους δικηγόρους του, ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ αρνείται όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος.

Το ΔNT ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του, ο Τζον Λίπσκι, θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου

http://www.businessworld.in/bw/image/Personalities/Profiles1/John-Lipsky_reu_mdm.jpgΤο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του, ο Τζον Λίπσκι, θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του παγκόσμιου αυτού θεσμού, λόγω της απουσίας του επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ δήλωσε ότι ο Λίπσκι θα συναντηθεί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ σήμερα την Κυριακή για να τα ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο κύριος επόπτης των ημερήσιων εργασιών του ΔΝΤ.

"Σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες του ΔΝΤ, ο Τζον Λίπσκι, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ενεργεί ως διευθύνων σύμβουλος, όταν ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι στην Ουάσινγκτον DC", αναφέρει ο Μάρεϊ σε ανακοινωσή του.

"Ο κ. Λίπσκι θα προεδρεύσει της σημερινής άτυπης συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου", πρόσθεσε.

Το Ιστορικό και η μεθόδευση του ξεπουλήματος

Δείτε πως ξεκίνησε και πως μεθοδεύτηκε το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του ξεπουλήματος των ασημικών..

Η αρχική πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις στο μνημόνιο ήταν 5 δις, στην συνέχεια ανέβηκε στα 15 και κατέληξε (άν κατέληξε τελικά) στα 50 δις ευρώ.

Απ την αρχή ήξεραν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά υλοποίησαν την αποτυχημένη "συνταγή" βήμα-βήμα...

Μας έφεραν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και τώρα με απλά λόγια έρχεται η τρόικα και μας λέει, ή απολύετε προσωπικό, κόβετε μισθούς, κάνετε αιματηρές περικοπές ή ... ξεπουλάτε τα ασημικά.

Εδώ είναι το μυστικό, εδώ είναι όλα τα λεφτά γιατί όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω για την τρόικα η Ελλάδα είναι "μαγαζί γωνία"

H συνέχεια ΕΔΩ

Να προτείνουμε ως νέο επικεφαλή του ΔΝΤ τον Γιώργο

Πριν από λίγο καιρό ήταν η φωτογραφία του Στρος Καν με την Πόρσε.
Η αποδόμηση του προφίλ είχε ξεκινήσει.
Η χθεσινή σύλληψή του όμως στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μιας καμαριέρας, ήταν το κερασάκι στην τούρτα.


Ο σοσιαλιστής επικεφαλής του μισητού ΔΝΤ μας τελείωσε.
Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία η Ελλάδα μπορεί να δώσει για μια ακόμη φορά τα φώτα της σε ολόκληρη την οικουμένη και να σηκωθεί από το καναβάτσο.
Προτείνουμε ως επικεφαλή του ΔΝΤ τον Γιώργο. Τον δικό μας.
Άλλωστε έχει όλα όσα χρειάζονται.
Είναι σοσιαλιστής, ξέρει πλέον απ’ έξω κι ανακατωτά τον μηχανισμό του ΔΝΤ, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για πολυτελή αυτοκίνητα (μόνο για ποδήλατο και κανό), ενώ δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για σεξουαλική απιστία. (μόνο απέναντι στον λαό του αλλά αυτό είναι μάλλον πλεονέκτημα για την καινούργια του θέση, παρά μειονέκτημα).
Επιπλέον θα μπορέσουμε, με τον γνωστό νεοελληνικό τρόπο, να δώσουμε και οριστική λύση στο πρόβλημά μας. Θα έχουμε «μέσο» στον οργανισμό που σχεδιάζει το μέλλον μας.
Το μόνο που απομένει είναι να βγει να το προτείνει δημόσια ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Η σύζυγος του Στρος Καν "δεν πιστεύει" τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της

Η Αν Σενκλέρ, σύζυγος του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός Καν, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορήθηκε στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει "ούτε για ένα δευτερόλεπτο τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της", σε ανακοίνωση της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο για κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του συζύγου μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά θα αποδειχτεί", γράφει η Σενκλέρ σε μια σύντομη ανακοίνωση της και απευθύνει έκκληση "για ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση".

Κύπρος- Προβάδισμα στο ΔΗΣΥ με διατήρηση πλειοψηφίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ δίδουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα στο Δημοκρατικό Συναγερμό δίδουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται πριν από τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Το ισχυρότερο προβάδισμα, με δύο εκατοστιαίες μονάδες έναντι του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΕΛ, δίδει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσκόπηση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Ειδικότερα, το ΔΗΣΥ παρουσιάζεται να προηγείται με 30% έναντι 28%, και αυτή η διαφορά καταγράφηκε και στις τρεις δημοσκοπήσεις που διενήργησε το κρατικό κανάλι.

Μικρότερη διαφορά καταγράφει δημοσκόπηση της Κυπριακής "Καθημερινής της Κυριακής", που φέρει το ΔΗΣΥ να προηγείται με 27,6% έναντι 27% του ΑΚΕΛ.

Εάν επαληθευθεί η δημοσκόπηση του ΡΙΚ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναμένεται να εξασφαλίσει 21 έδρες, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά τρεις έδρες, ενώ 20 έδρες, μία έδρα περισσότερη από την προηγούμενη Βουλή, θα εξασφαλίσει το ΑΚΕΛ.

Το συγκυβερνών κόμμα ΔΗΚΟ, με 12,5% αναμένεται να πάρει εννιά έδρες, όσες και στην προηγούμενη Βουλή, ενώ η ΕΔΕΚ με 6% αναμένεται να χάσει μια έδρα.

Σημαντική πτώση παρουσιάζουν τα ποσοστά του Ευρωπαϊκού Κόμματος, το οποίο στην πρόθεση ψήφου φαίνεται να αποσπά μόλις 2,5% και μία έδρα (χάνει δύο έδρες). Ποσοστό 2,5% εξασφαλίζει και το Κίνημα Οικολόγων, που αναμένεται να διατηρήσει τη μια έδρα του στη Βουλή.

Ένα σημαντικό ποσοστό 18% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι μάλλον δεν θα ψηφίσουν.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της "Καθημερινής της Κυριακής", ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αναμένεται να ισοψηφήσουν σε έδρες.

Πάντως, με βάση και τις δύο δημοσκοπήσεις τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξασφαλίζοντας την προεδρία της, την οποία αναμένεται να ξαναπάρει ο σημερινός πρόεδρός της Μάριος Καρογιάν, πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Οι σημερινές δημοσκοπήσεις είναι οι τελευταίες που με βάση τον εκλογικό νόμο μπορούν να δημοσιευθούν πριν από την Κυριακή των εκλογών.

ΗΠΑ:Το ΔΝΤ διαβεβαίωσε ότι παραμένει "σε πλήρη λειτουργία" μετά τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν

http://en.mercopress.com/data/cache/noticias/28570/0x0/imf-john-lipsky.jpgΤο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε σήμερα ότι παραμένει "σε πλήρη λειτουργία" μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά του γενικού διευθυντή του, Ντομινίκ Στρος-Καν, για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού και υπογράμμισε ότι δεν θα προβεί "σε σχόλια" για την υπόθεση.

"Το ΔΝΤ παραμένει σε πλήρη λειτουργία", δήλωσε η Καρολάιν Ατκινσον, διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, η οποία υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει κανένα σχόλιο για τη σύλληψη του Στρος-Καν.

Η σεξουαλική επίθεση για την οποία κατηγορείται ο επικεφαλής του ΔΝΤ, μπορεί να είναι ένας λόγος να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Η θητεία του λήγει κανονικά στα τέλη του 2012.

Προς το παρόν, το ΔΝΤ δεν είναι υποχρεωμένο να λάβει απόφαση και μπορεί να λειτουργεί χωρίς το γενικό διευθυντή του. Ο πρώτος αναπληρωτής του, ο Αμερικανός Τζον Λίπσκι, είναι πιθανό να αναλάβει στη θέση του.

AEK-PAOK Live Stream

Σελίγο στο ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ Η απόλυτη ξεφτίλα "'Ελληνα" πολιτικού που μας έκανε μαθήματα συμπεριφοράς!!!

Τα 2 τελευταία χρόνια μας απασχόλησε τακτικά. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί κατηγορεί την Ελλάδα και ειδικά την προηγούμενη Κυβέρνηση και προσωπικά τον Κ. Καραμανλή... Επειδή όμως σ' αυτό τον κόσμο τίποτα δεν μένει κρυφό ήρθε η ώρα του να γίνει ρόμπα!!!

Δείτε τον γιατί δεν πρόκειται να τον ξαναδείτε μιας και θεωρείται τελειωμένος:

Είναι ο γνωστός ελληνογερμανός ΠΑΣΟΚος πολιτικός

Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ

http://www.welt.de/multimedia/archive/01375/ks_Chatzimarkakis__1375784p.jpg

Σε λίγο στο ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ πως τον έπιασαν όχι μόνο να λέει ψέμματα αλλά και να έχει "κλέψει"

Γαλλία-Σύλληψη Στρος-Καν:Αντίδραση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και της Μαρίν Λε Πεν

http://www.athina984.gr/files/news-images/strosKan2k11cd.jpgΗ απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στις ΗΠΑ, είναι "μια συγκλονιστική είδηση", δήλωσε σήμερα στο Παρίσι, η υποψήφια του Σοασιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία τόνισε πάντως ότι "οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχτούν".

"Είναι ένα σοκ. Ολα πρέπει να ερευνηθούν", δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Europe 1".

Κατά την Ρουαγιάλ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει το δικαίωμα όπως κάθε πολίτης να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

"Η σκέψη μου αυτήν τη στιγμή είναι στην οικογένειά του, τους συγγενείς του, αλλά και στον ίδιο, ο οποίος περνάει αυτήν τη δοκιμασία", πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις που θα έχει η υπόθεση αυτή στην πολιτική καριέρα του Στρος-Καν, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ζήτησε από όλους να επιδείξουν αυτοσυγράτηση και να μην προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την κατάσταση.

"Θα ήταν απρέπεια να το κάνουμε σήριαλ...Δεν έχει έλθει ακόμα η στιγμή να μιλήσουμε για τις συνέπειες της υπόθεσης αυτής στην εσωτερική πολιτική", πρόσθεσε και ζήτησε να "μη γίνει επίθεση σ΄έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του".

Η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν κατέστρεψαν κάθε ελπίδα του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012.

Σύμφωνα με τη Λε Πεν, "η υπόθεση αυτή και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Στρος-Καν σηματοδοτούν το τέλος της προετοιμασίας της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και πιθανότατα θα αναγκάσουν το ΔΝΤ να τού ζητήσει να εγκαταλείψει τη θέση του σ΄αυτό".

Εξάλλου, ένας από τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν στη Γαλλία, ο Λεόν Λεφ Φορστέρ, δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί μια φρενίτιδα των ΜΜΕ για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού που βαρύνουν τον επικεφαλής του ΔΝΤ και ότι θα πρέπει να περιμένουμε να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και να εξακριβωθεί εάν οι κατηγορίες αυτές ευσταθούν.

Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ από τα ξεφτυλίκια του συντρόφου Στρος Καν

"Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς, από δημοσιογράφους, σχετικά με την υπόθεση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.-

Ηράκλειο - Επεισόδια πριν τον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα

Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων αλλά και σε ελαστικά στην οδό Μάχης Κρήτης κοντά στο Παγκρητιο Στάδιο του Ηρακλείου έβαλαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής νεαροί κουκουλοφόροι και η αστυνομία αναγκάσθηκε να εκτρέψει την κυκλοφορία στην περιοχή ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα.

Επίσης επί ποδός βρέθηκε η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική αλλά και το ΕΚΑΒ λόγω του αγώνα, για την αποφυγή επεισοδίων ενώ άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα σε αστυνομικούς και κατά πληροφορίες, δύο από αυτούς έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Αίγυπτος - Επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων

Ο Πατριάρχης των Κοπτών Σενούντα Γ΄ ζητά από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν για 8η μέρα, μετά τα επεισόδια χριστιανών και μουσουλμάνων την 7η Μαΐου που άφησαν θύματα 12 τουλάχιστον νεκρούς στην Ιμπάμπα του Καΐρου.

Να σταματήσουν αμέσως την καθιστική τους διαμαρτυρία μπροστά από την δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου, ζήτησε σήμερα από τους διαδηλωτές με ανακοίνωσή της η Κοπτική Εκκλησία, την οποία ανέγνωσε ο Επίσκοπος Ιωάννης, Γραμματέας του Προκαθημένου της Κοπτικής Εκκλησίας Σενούντα Γ΄.

Καθώς οι διαδηλωτές συνεχίζουν να βρίσκονται και να διαδηλώνουν στον χώρο για όγδοη μέρα και με δεδομένα τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων εκατό ατόμων - δύο εκ των οποίων σοβαρά - ο Πατριάρχης των Κοπτών αναφέρει στο ανακοινωθέν: «Στο όνομα των παιδιών μας που διαδηλώνουν μπροστά από το «Μασπέρο» (σ.σ. η περιοχή που βρίσκεται η κρατική τηλεόραση στο κέντρο του Καΐρου), η διαμαρτυρία δεν εξυπηρετεί πλέον την έκφραση της γνώμης σας, καθώς στα νοήματα που εσείς θέλετε να περάσετε έχουν εισέλθει και άλλα από αυτά που εσείς χρησιμοποιείτε. Οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην καλή φήμη της Αιγύπτου και στην δική σας. Επομένως, πρέπει να σταματήσετε άμεσα την διαδήλωση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ολοκληρώνοντας, ο Πατριάρχης των Κοπτών λέει στους διαδηλωτές ότι «εσείς θα είστε οι χαμένοι αν συνεχίσετε να διαδηλώνετε, καθώς η υπομονή των αιγυπτιακών αρχών έχει αρχίσει να εξαντλείται αναφορικά με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση από την θρησκευτική βία».

Eurovision: 7η η Ελλάδα-Στατιστικά

http://gossipnotes.com/gaadmin/images/article/upload_pic/1304457822-tumblr_lkdumt3zsV1qzkfu2o1_500.jpgΤην έβδομη θέση, με 120 βαθμούς, κατέλαβε στον Τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision η ελληνική συμμετοχή με το «Watch my dance», που ερμήνευσαν οι Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike.

Την πρώτη θέση στον Τελικό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου στο κλειστό στάδιο Fortuna Arena του Ντίσελντορφ, κατέκτησε το Αζερμπαϊτζάν με το τραγούδι «Running Scared», που ερμήνευσαν οι Ell και Nikki.

Και φέτος η τηλεθέαση στη χώρα μας ήταν ιδιαίτερα υψηλή, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας Nielsen Audience Measurement. Το υψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης ανά λεπτό της ώρας έφθασε το 87,7%.

Τη μεγάλη γιορτή στο Ντίσελντορφ, στην οποία διαγωνίστηκαν οι 25 χώρες που πήραν μέρος στον τελικό, παρακολούθησαν οι έλληνες τηλεθεατές σε απευθείας μετάδοση από τη ΝΕΤ και από την ΕΡΤ HD, στο πλαίσιο των πιλοτικών μεταδόσεων της δημόσιας τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια. Ο Τελικός μεταδόθηκε δορυφορικά από την ERTworld και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ 5 και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ, καθώς και μέσω internet από τον διαδικτυακό τόπο eurovision.ert.gr.

Το σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ έκανε η Μαρία Κοζάκου. Η Λένα Αρώνη ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία της Ελλάδας, που έδωσε 8 βαθμούς στη Γεωργία, 10 στην Ιταλία και 12 στη Γαλλία, ενώ πριν από την έναρξη του Τελικού είχε παρουσιάσει ειδική εκπομπή με τα τραγούδια που είχαν προκριθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τη μουσική της ελληνικής συμμετοχής έγραψε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη, η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν του Κωνσταντίνου Ρήγου. Συμμετείχαν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.

Η ελληνική συμμετοχή έλαβε τους 120 βαθμούς από τις εξής χώρες: Κύπρος 12, Γερμανία 10, Αλβανία 10, Βουλγαρία 10, Ρωσία 8, Βέλγιο 8, Ρουμανία 8, Αζερμπαϊτζάν 8, Ουγγαρία 8, Σαν Μαρίνο 8, Αρμενία 7, Γεωργία 6, Ουκρανία 6, ΠΓΔΜ 3, Σερβία 3, Ιταλία 2, Ελβετία 2 και Μολδαβία 1.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, από τις 43 συμμετέχουσες στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό, που την τελευταία οκταετία κατατάσσεται πάντα στην πρώτη δεκάδα. Στον πρώτο ημιτελικό η ελληνική συμμετοχή κατέλαβε την πρώτη θέση με 133 βαθμούς, ενώ δεύτερο ήταν το Αζερμπαϊτζάν.

Στον τελικό του Σαββάτου τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία, η οποία επέστρεψε στη διοργάνωση μετά από 14 χρόνια απουσίας.

Ειδικότερα η κατάταξη στον Τελικό έχει ως ακολούθως:

1. Αζερμπαϊτζάν 221 βαθμοί

2. Ιταλία 189 βαθμοί

3. Σουηδία 185 βαθμοί

4. Ουκρανία 159 βαθμοί

5. Δανία 134 βαθμοί

6. Βοσνία Ερζεγοβίνη 125 βαθμοί

7. ΕΛΛΑΔΑ 120 βαθμοί

8. Ιρλανδία 119 βαθμοί

9. Γεωργία 110 βαθμοί

10. Γερμανία 107 βαθμοί

11. Ηνωμένο Βασίλειο 100 βαθμοί

12. Μολδαβία 97 βαθμοί

13. Σλοβενία 96 βαθμοί

14. Σερβία 85 βαθμοί

15. Γαλλία 82 βαθμοί

16. Ρωσία 77 βαθμοί

17. Ρουμανία 77 βαθμοί

18. Αυστρία 64 βαθμοί

19. Λιθουανία 63 βαθμοί

20. Ισλανδία 61 βαθμοί

21. Φινλανδία 57 βαθμοί

22. Ουγγαρία 53 βαθμοί

23. Ισπανία 50 βαθμοί

24. Εσθονία 44 βαθμοί

25. Ελβετία 19 βαθμοί

Στον Τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι.

Τη μεγάλη γιορτή του τραγουδιού εκτιμάται ότι παρακολούθησαν 35.000 θεατές στο κλειστό στάδιο του Ντίσελντορφ και περίπου 120 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 45 χώρες.

Υπόγειες συμφωνίες

Γιώργος Δελαστίκ

Πλήγμα, και μάλιστα σοβαρότατο, υπέστη η αξιοπιστία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από την προβολή στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, η οποία συγκεντρώνει εκατομμύρια τηλεθεατές, ενός τμήματος ντοκιμαντέρ για τον Ντομινίκ Στρος - Καν. Εκεί ο διευθυντής του ΔΝΤ δηλώνει για το θέμα του Μνημονίου: «Δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό»! Και προσθέτει:

«Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009 λέγοντάς μου ότι χρειάζονται βοήθεια». «Επί μήνες», λοιπόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου δούλευε «υπόγεια» με το ΔΝΤ για την κατάρτιση του μνημονίου, λέει ο Στρος - Καν.

Ο πρωθυπουργός έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό εκείνη την εποχή, αν δεχθούμε ότι ο διευθυντής του ΔΝΤ λέει την αλήθεια στο ντοκιμαντέρ. Εντελώς άλλα πράγματα έλεγε π.χ. ο Γιώργος Παπανδρέου στις 11 Δεκεμβρίου 2009, σε συνέντευξη που είχε δώσει στις Βρυξέλλες, αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. «Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν», διαβεβαίωνε κατηγορηματικά.

Καταπέλτης ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη εκείνη εναντίον όσων πρότειναν περικοπή μισθών και συντάξεων: «Ναι, σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στον συνταξιούχο και στον μισθωτό... Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία 5-6 χρόνια, ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%;. Το να κόψεις σήμερα τον μισθό ή τη σύνταξη δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία. Δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το τονίζω αυτό. Να φύγουμε απ' αυτή την ιδεοληψία!» υπογράμμιζε.

Οι δηλώσεις Στρος - Καν αποδεικνύουν ότι είχε δίκιο ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ακριβώς τέτοιες μέρες πέρυσι, μόλις είχε περάσει το μνημόνιο από το υπουργικό συμβούλιο, είχε δηλώσει με ειλικρίνεια σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ: «Οταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ... Το ΔΝΤ, πρώτη και μόνη επιλογή που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 (σ.σ. οι βουλευτικές εκλογές που έφεραν θριαμβευτικά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είχαν γίνει στις 4 Οκτωβρίου 2009) και μετά...».

Από την επομένη των εκλογών λοιπόν, διαβεβαιώνει ο Φ. Σαχινίδης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε την άποψη ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν η μόνη λύση. Ακριβώς αυτή τη γραμμή υλοποίησε, όπως αποκαλύπτει ο Στρος - Καν, όταν επιβεβαιώνει ότι «από την αρχή», από τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009, του τηλεφωνούσε ο πρωθυπουργός και το ΔΝΤ «δούλευε υπόγεια» με τις ελληνικές αρχές για το μνημόνιο. Αλλο πράγμα να το κρύβει αυτό ο Γ. Παπανδρέου και άλλο να διαβεβαιώνει στις 11 Δεκεμβρίου ότι «δεν υπάρχουν τα σενάρια προσφυγής μας στο ΔΝΤ». Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο. Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ήταν λοιπόν εξαρχής το μνημόνιο με το ΔΝΤ, πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού και του στενού οικονομικού του επιτελείου. Αυτό είναι το ουσιαστικό πολιτικό συμπέρασμα από τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος - Καν. Το αν ο πρωθυπουργός ήταν ανειλικρινής απέναντι στον ελληνικό λαό σε κάποια φάση και άλλα έλεγε και τα αντίθετα έκανε έχει φυσικά την αυτοτελή σημασία του, αλλά είναι δευτερεύον θέμα. Η πολιτική ενός ηγέτη είναι αυτό που έχει την πρωταρχική σημασία.

Το μνημόνιο απέτυχε όμως παταγωδώς σε όλους τους τομείς. Δεν είναι μόνο ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής που απορρέει από την εφαρμογή του. Είναι και ότι η συντριπτική πλέον πλειοψηφία των ξένων παραγόντων και αναλυτών εκτιμούν ότι δεν θα αποτρέψει τελικά ούτε καν τη χρεοκοπία της χώρας μας - κι αυτό παρά τις πρωτοφανείς και βαθύτατα άδικες από κοινωνική σκοπιά θυσίες του λαού μας.

«Αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει ελληνική χρεοκοπία» έγραφαν προχθές οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και πρόσθεταν: «Η Ευρώπη θέλει να την καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2013... Φαίνεται όμως όλο και λιγότερο πιθανό ότι θα μπορέσει να καθυστερήσει τόσο πολύ το αναπότρεπτο».

http://www.politicsnews.gr/delastik.html

14η Μαΐου, η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα Ελευθέρια της

Σήμερα 14η Μαΐου και η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει την απελευθέρωσή της και την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα.
Η πόλη γιορτάζει… Η μνήμη καλεί… Ας θυμηθούμε την Αλεξανδρούπολη του χθες, ας συνδημιουργήσουμε στην Αλεξανδρούπολη του σήμερα, κι ας γίνει καθαρή μας αξία ο άνθρωπος και η ελευθερία του.

Η 14η Μαΐου του 1920 μας υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο το απαράβατο δικαίωμα των λαών να δημιουργούν ελεύθερα την ιστορία τους και να επιλέγουν τον χαρακτήρα του πολιτισμού τους.
Μας υπενθυμίζει ακόμη, το απαράβατο δικαίωμά τους στην ειρήνη και στα αγαθά της.

Μετά το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στις 27 Νοεμβρίου 1919 υπογράφηκε η Συνθήκη του Νεϊγύ μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, η Βουλγαρία υποχρεώθηκε μεταξύ άλλων, στην παραίτησή της από όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Δυτικής Θράκης και με την υποχρέωση να αναγνωρίσει εκ των προτέρων τις μεταγενέστερες αποφάσεις...»

Το Δεδέ-Αγάτς (Αλεξανδρούπολη) θα κυβερνηθεί προσωρινά από Διασυμμαχική Διοίκηση.
Καινούργιοι στρατοί κατοχής. "Πολύπαθος τόπος. σταυροδρόμι στρατιωτών, παλαίστρα αντρειωμένων και ασίγαστος η κατοχή του από τους Βορεινούς που ζητούν διέξοδο στην Άσπρη θάλασσα" σχολιάζει η συγγραφέας Σοφία Κλήμη.
Κυβερνητικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Διασυμμαχική Διοίκηση είναι ο Χαρίσιος Βαμβακάς, έμπιστος συνεργάτης του Ελευθέριου Βενιζέλου. Κατορθώνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να υψώσει το ελληνικό γόητρο και να ενσωματώσει την περιοχή στον ελληνικό διοικητικό οργανισμό, πριν ακόμα επιδικαστεί στην Ελλάδα.

Κάποτε όμως θα’ ρθει η 14η ΜΑΪΟΥ 1920. Η απελευθέρωση!
Η 9η Μεραρχία Σερρών, η οποία βρισκόταν στην κοιλάδα του Νέστου, με διοικητή τον Επαμεινώνδα Ζυμβρακάκη, θα καταλάβει τις διαβάσεις προς τη Βουλγαρία και θα συγκεντρωθεί στη Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή).
Μια νηοπομπή, από είκοσι δύο φορτηγά πλοία, αποβιβάζει τη Μεραρχία Ξάνθης, με διοικητή το στρατηγό Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν, στο Δεδέ-Αγάτς. Γίνεται η υποστολή της γαλλικής σημαίας και η έπαρση της ελληνικής. Ο αστυνομικός διευθυντής Κ. Δανιήλ παραδίδει την πόλη. Άνθρωποι αγκαλιασμένοι παρελαύνουν μπροστά από τα σπίτια. Και θα παρελαύνουν εσαεί στις 14 Μαΐου.
Οι καμπάνες καταδέχονται να τραγουδήσουν παρέα με τις σφυρίχτρες των φουγάρων των πλοίων, ο Φάρος ξέχασε τους ναυτικούς κι έστρεψε το βλέμμα του στο στεριανό πανηγύρι…

Η πόλη αποκτά το πρώτο της ελληνικό όνομα, Νεάπολη. Δεν θα προλάβει όμως να ακούσει σε αυτό, επειδή οι τοπικές αρχές αποφασίζουν να την ξαναβαφτίσουν. Την ονόμασαν Αλεξανδρούπολη προς τιμήν του βασιλιά Αλέξανδρου, ο οποίος πηγαίνοντας να απελευθερώσει την Αδριανούπολη, πέρασε από την πόλη.
Στις 10 Αυγούστου 1920 υπογράφηκε η Συνθήκη των Σεβρών, σύμφωνα με την οποία και μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα παραχωρούνταν η Θράκη από την οποία η Βουλγαρία παραιτούνταν οριστικά από κάθε δικαίωμά της σε αυτή, καθώς και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος.
Μετά την εκδίωξη από την Μικρά Ασία του Ελληνικού στρατού από τον Τουρκικό, στις 24 Ιουλίου 1923 με την Συνθήκη της Λωζάνης έγινε αναπροσαρμογή της συνθήκης των Σεβρών, όπου τέθηκαν και επικυρώθηκαν τα σύγχρονα
όρια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η Δυτική Θράκη παραχωρήθηκε οριστικά στην Ελλάδα αλλά η Ανατολική Θράκη και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία.

Κάντε κλικ στην εικόνα αριστερά για να δείτε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της 29/7/1920 που ανακοινώνει την παραχώρηση της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία της Αλεξανδρούπολης εδώ…
Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης εδώ…

* Οι φωτογραφίες είναι από το Λεύκωμα του Θεόδωρου Ορδουμποζάνη «Προκτήτωρ Πόλις»

Το ιωβηλαίο του Θωρηκτού Αβέρωφ - 100 χρόνια από την ύψωση της σημαίας στο ιστορικό πλοίο του ΠΝ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEic5uAfG7dyo-iIGKdHr8pp5c1-OxZIzCgJl1zCpK5lR_HkzByBDi9xNvvrZyMgA9rMYlG7fEmYo9Di-LvptBTCsDtidHNsXkrOTzQa4zax9gtFCxT9ltosFmt1BrpuQUoQhaEel6Sv-j4/s1600/800px-Averof_Today2.jpgΟ κυβερνήτης, καθώς σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού εισέρχεται στο λιμάνι του Φαλήρου, διατάζει το πλήρωμα: "προς το Θωρηκτό Αβέρωφ Ακινησία Αριστερά ". Με το σχετικό σφύριγμα, το πλήρωμα στέκεται προσοχή πάνω στο κατάστρωμα κοιτώντας προς την πλευρά του θωρηκτού Αβέρωφ και οι αξιωματικοί χαιρετούν, αποδίδοντας τιμές.

Ένα πολεμικό πλοίο που συνδέθηκε για περίπου μισό αιώνα με την ιστορία ενός έθνους, η δόξα του Πολεμικού Ναυτικού, το θωρηκτό 'Γεώργιος Αβέρωφ' τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 19:00 γιορτάζει το ιωβηλαίο των 100 χρόνων του. Στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στην Μαρίνα Φλοίσβου, θα πραγματοποιηθεί η επέτειος των 100 ετών από την ύψωση της σημαίας, που από τότε δεν έχει υποσταλεί ποτέ.

Το ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας, το μοναδικό ελληνικό έδαφος το οποίο δεν υποδουλώθηκε ποτέ σε ξένο κατακτητή, είναι το μοναδικό πλοίο που σώζεται σ' ολόκληρο τον κόσμο, που πήρε μέρος στις δύο παγκόσμιες συρράξεις του 20ου αιώνα. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε, όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, το θωρηκτό Αβέρωφ συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων της χώρας.

"Ο Τυχερός Μπάρμπα Γιώργης", παρατσούκλι που πήρε από το πλήρωμά του μετά τη ναυμαχία της Έλλης ήταν η ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου στους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους, με παρουσία συνεχή σε όλα τα πολεμικά δρώμενα της χώρας μέχρι και το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη ναυμαχία της Λήμνου, στις επιχειρήσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Εκστρατείας, με εσωτερικούς αντιπάλους, κατά το Κίνημα του 1935, όταν όντας το ισχυρότερο πλοίο των κινηματιών βομβαρδίστηκε - χωρίς επιτυχία - από αεροπλάνα των κυβερνητικών, με αποκορύφωμα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και τις τελετές ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων και την ολοκλήρωση των συνόρων της σύγχρονης Ελλάδας, το Αβέρωφ καταξιώθηκε στη συνείδηση του λαού ως εθνικό σύμβολο.

Το θωρακισμένο καταδρομικό, όπως στην πραγματικότητα είναι, παρά την ονομασία του ως θωρηκτού, ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Ορλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας την περίοδο 1908 - 1911 και εντάχθηκε στο Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό. Τα στρατηγικά, τεχνολογικά και επιχειρησιακά δεδομένα ενός ενδεχόμενου ναυτικού πολέμου στις ελληνικές θάλασσες κατά το 1909 απαιτούσαν την ένταξη στον ελληνικό στόλο θωρηκτής μονάδας μεγάλης ταχύτητας. Η υλοποίηση του στόχου αυτού αναλήφθηκε από το Κίνημα στου Γουδή και συγκεκριμένα από τον πλοίαρχο Δαμιανό, τον Υπουργό Ναυτικών της φιλικής προς το Κίνημα κυβέρνησης Μαυρομιχάλη και τον τμηματάρχη υλικού του Υπουργείου αυτού, πλοίαρχο Γούδα. Οι δύο άνδρες προώθησαν την αγορά του Αβέρωφ, του τρίτου πλοίου της σειράς Πίζα. Ο "Αβέρωφ" αγοράσθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1909, αντί 22.300.000 δραχμών και το ένα τρίτο της δαπάνης καλύφθηκε από το κληροδότημα του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.

Το 10.200 τόνων θωρακισμένο καταδρομικό, το "διαβολοβάπορο" για τους Τούρκους (σεϊτάν παπόρ), είχε ιταλικές μηχανές 19.000 ίππων, 22 γαλλικούς λέβητες, γερμανικές γεννήτριες και αγγλικά πυροβόλα 190 και 234 χιλιοστών τύπου ARMSTRONG, με μέγιστη ταχύτητα 23 κόμβους.

Καθελκύστηκε στις 12 Μαρτίου 1910, παραλήφθηκε στις 16 Μαΐου 1911 και την 1η Σεπτεμβρίου 1911 κατέπλευσε στον Πειραιά. Με πλήρωμα 20 αξιωματικών και 670 ναυτών, ήταν την εποχή εκείνη το πιο σύγχρονο και ισχυρό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στο Αιγαίο και έγινε αμέσως η ναυαρχίδα του απαρχαιωμένου ελληνικού στόλου.

Με την έναρξη του Πρώτου Βαλκανικού Πολέμου, τον Οκτώβριο του 1912, το "Αβέρωφ", επικεφαλής του Στόλου του Αιγαίου υπό τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, απέπλευσε προς τα Δαρδανέλια. Ναυμάχησε τον οθωμανικό στόλο δύο φορές, στη Ναυμαχία της Έλλης, στις 3 Δεκεμβρίου 1912 και στη Ναυμαχία της Λήμνου στις 5 Ιανουαρίου 1913. Κατέλαβε τη Λήμνο και στον όρμο του Μούδρου, εγκαταστάθηκε το προχωρημένο αγκυροβόλιο του Στόλου. Ακολούθησε η κατάληψη του Αγίου Όρους, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Ήταν η αρχή της γέννησης του μύθου.

Η έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και η πρώτη διετία αποτέλεσαν για τον Αβέρωφ μια εργώδη περίοδο, με την συμμετοχή του στη φρούρηση της εξόδου των Δαρδανελίων, τους τελευταίους μήνες του 1914. Την περίοδο 1921-1922 χρησιμοποιήθηκε ως ναυαρχίδα του Πρώτου Στόλου με ορμητήριο την Κωνσταντινούπολη και είχε ως κύρια ευθύνη την διενέργεια περιπολιών στη Μαύρη Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτών βομβάρδισε τη Σαμψούντα την 25η Μαΐου 1922.

Μετά την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάννης συμμετείχε στην καταστολή του κινήματος των στρατηγών Λεοναρδόπουλου και Γαργαλίδη. Μια δωδεκαετία αργότερα πρωτοστάτησε στο βενιζελικό κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935 κατά τη διάρκεια του οποίου βομβαρδίστηκε, ανεπιτυχώς, από την κυβερνητική αεροπορία. Η αποψίλωση του Στόλου από βαθμοφόρους και κατώτερα στελέχη, αμέσως μετά την καταστολή του βενιζελικού κινήματος, οδήγησε στο να περιέλθει σε κατάσταση εφεδρείας με το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματός του να μεταφέρεται στον Ελληνικό Στρατό.

Με την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο Ελληνικός Στόλος αποδημεί στην Αλεξάνδρεια και μαζί του φεύγει και το "Γ. Αβέρωφ". Από την Αλεξάνδρεια το Θωρηκτό θα βρεθεί στη Βομβάη, περιπολώντας στον Ινδικό Ωκεανό. Με το τέλος του πολέμου, αγκυροβόλησε, μαζί με τον υπόλοιπο στόλο, στο Φάληρο, στις 17 Οκτωβρίου 1944, φέρνοντας πίσω την τότε Ελληνική Κυβέρνηση. Το 1947 συμμετείχε στους εορτασμούς για την Απελευθέρωση των Δωδεκανήσων και γερασμένο πια το 1952 διατάχθηκε ο παροπλισμός του.

Δίνοντας την τελευταία του μάχη με την ιστορική μνήμη, πέρασε για τριάντα χρόνια στο περιθώριο, έως το 1984 όταν το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να το αποκαταστήσει ως μουσείο, όπου λειτουργεί ως σήμερα, αγκυροβολημένο στο Φαληρικό, στη θέση "Τροκαντερό".

Η τελευταία του μάχη είχε κερδηθεί..

Η «εκσυγχρονιστική» άποψη(Σημίτη) είναι ότι «δεν μπορείς να ελέγξεις το κόμμα, αν δεν ελέγχεις την Εθνική»

Την 5.2.96 η Κυβέρνηση Σημίτη δια του Υπουργείου Τύπου έδωσε στη δημοσιότητα την εξής κυβερνητική ανακοίνωση:

"Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα τοποθετηθεί ο κύριος Θεόδωρος Καρατζάς...." [επαγγελματικός συγκάτοικος του Σημίτη]

Μαύρη μέρα ξημέρωνε για το τραπεζοασφαλιστικό σύστημα, που με την ανεξέλεγκτη [για όσους γνωρίζουν] πορεία του, οδήγησε την χώρα μέχρι την άβυσσο σήμερα....
Δυστυχώς τα ίδια πρόσωπα, οι επίγονοι Σημίτη-Καρατζά, βρίσκονται και τώρα στις διοικήσεις των μεγαλύτερων τραπεζών.

Γεώργιος Μίρκος
επίτιμος διοικητής της Εθνικής Τράπεζας

Πώς με απέλυσαν.[Ο Σημίτης]
Τα άγνωστα παρασκήνια της Εθνικής

Η εκσυγχρονιστική άποψη

Τέτοια είναι η «πρόοδος» της μη κρατικής παρέμβασης, ώστε το 1996 ο εκσυγχρονισμένος κομματισμός εκδίωξε, χωρίς προφάσεις αλλά με ευχαριστίες για το έργο τους, σχεδόν όλους τους Διοικητές των κρατικών τραπεζών και κίνησε τυπικά τις ισχύουσες διαδικασίες για την εκ των υστέρων έγκριση του διορισμού των διαδόχων τους. Τέτοια είναι η σύγχρονη αντίληψη για την επιλογή των Διοικητών, ώστε ακόμα και αυτή την Επιτροπή της Βουλής, που συμβουλευτικά διατυπώνει τη γνώμη της για τα υποδεικνυόμενα από την Κυβέρνηση πρόσωπα, ανασχημάτισε, ώστε να μην υπάρχουν αντίθετες στις επιλογές της φωνές.

Τέτοιες διαδικασίες δεν τόλμησαν να ακολουθήσουν ούτε οι δικτάτορες Μεταξάς (περίπτωση Τσουδερού) και Παπαδόπουλος (περίπτωση Παρασκευόπουλου), ενώ στην περίοδο Παπάγου ο τότε Υπουργός Συντονισμού κράτησε τους τύπους (περίπτωση Κωστόπουλου)....

ΣΤΗΝ περίπτωσή μας, ο κύκλος των αλλαγών (έγινε αλλαγή όλων των Διοικητών των κρατικών Τραπεζών) άρχισε με την προσωπική αντικατάστασή μου. Παρ' όλο που είχα στενές σχέσεις με τους αρμόδιους οικονομικούς Υπουργούς και επαφές μαζί τους μέχρι το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 1996, αλλά επιπλέον είχα και τις διαβεβαιώσεις από τους ίδιους για τα «ανακριβή δημοσιεύματα» του Τύπου, που αφορούσαν την αντικατάσταση Διοικητών, πληροφορήθηκα τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 1996 από είδηση του Reuters και τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς την αντικατάστασή μου στη Διοίκηση της Τράπεζας! Αργότερα, στις 10.30 π.μ., ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου μού ζήτησε τηλεφωνικώς να του στείλω «την παραίτησή μου», γιατί την προηγούμενη Κυριακή είχαν μία συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Σημίτη για τους Διοικητές των Τραπεζών και είπαν ότι «θα πρέπει να γίνουν αλλαγές». Σε παρατήρησή μου ότι απευθύνεται στο Διοικητή της Εθνικής και όχι στον κλητήρα του ή ακόμα στον τέως φίλο του Μίρκο και θα έπρεπε να συμπεριφέρεται με σεβασμό, του θύμισα δε ότι ούτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος συμπεριφέρθηκε μ' αυτό τον τρόπο στον τότε Διοικητή Παρασκευόπουλο, με ρώτησε «αν το θέμα είναι διαδικαστικό» και στην απάντησή μου: «Κατ' αρχήν, ναι, διαδικαστικό», μου είπε ύστερα από μια μικρή διακοπή: «Εχω στη διάθεσή μου ένα τεταρτάκι και μπορείς να πεταχτείς μέχρι το Υπουργείο, για να καλύψουμε και τον Τύπο...».

Ζήτησα αμέσως συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και μου διαμηνύθηκε ότι θα με δεχθεί, αφού πρώτα... υποβάλω την παραίτησή μου! Τους υπενθύμισα ότι τη συνάντηση ζητά ο Διοικητής της Εθνικής και όχι ο ιδιώτης Γ. Μίρκος ­ όπως θα είμαι μετά την παραίτησή μου ­ που φυσικά ο τελευταίος δεν την επιθυμεί.

Την ίδια ημέρα (5.2.96) η Κυβέρνηση διά του Υπουργείου Τύπου έδωσε στη δημοσιότητα την εξής κυβερνητική ανακοίνωση: «Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα τοποθετηθεί ο κύριος Θεόδ. Καρατζάς. Η σχετική πρόταση θα υποβληθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η Κυβέρνηση ευχαριστεί τον κύριο Μίρκο για τις θετικές υπηρεσίες που προσέφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του». Οι ευχαριστίες, προφανώς, θα αφορούσαν κυρίως την περίοδο της συναλλαγματικής κρίσης, που αν δεν υπήρχε η ανάλογη πολιτική της Εθνικής την οποία εξέφραζε ο Διοικητής Γ. Μίρκος (και πολύ περισσότερο, αν ακολουθείτο η πολιτική της υποτίμησης της δραχμής, που υπεδείκνυαν ορισμένοι από τους σημερινούς «υπεύθυνους» και απέρριψε ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου), όλοι οι σημερινοί κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού αμφιβάλλω αν θα ήταν ακόμα και απλοί βουλευτές...

Ο Ελ. Βενιζέλος έλεγε ότι «δεν μπορείς να κυβερνήσεις την Ελλάδα, αν δε στηρίζεσαι στο Στρατό και στην Εθνική Τράπεζα». Σήμερα η κεφαλαιοδοτική συγκρότηση της οικονομίας της χώρας έχει μεταβληθεί, αλλά μέσω των κρατικών Τραπεζών και κυρίως της Εθνικής ελέγχεται το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαιοδοτικών δομών της χώρας. Η «εκσυγχρονιστική» άποψη είναι ότι «δεν μπορείς να ελέγξεις το κόμμα, αν δε στηρίζεσαι μέσω της "παρέας" σε συγκεκριμένα συμφέροντα που ­ κυρίως ­ η Εθνική μπορεί να επηρεάσει».

Ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Ι. Μεταξάς, παρ' όλο που κρατούσε στα χέρια του τα «τεκμήρια της ενοχής»2 του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Εμμ. Τσουδερού για «αντιδικτατορική συμπεριφορά», εν τούτοις ακολούθησε, για την εκδίωξή του, το δρόμο που επιβάλλουν οι όροι συμπεριφοράς Κυβέρνησης - Τράπεζας, έστω κι αν αυτοί λειτουργούσαν σε καθεστώς δικτατορίας. Κάλεσε το Διοικητή Τσουδερό (30.6.39), του επέδειξε την επιστολή που είχε ο τελευταίος αποστείλει στον Γ. Βεντήρη και αφού έλαβε τη θετική απάντηση του Τσουδερού, για το γνήσιο της επιστολής, του ζήτησε την επί τόπου υπογραφή της παραίτησής του. Ο Τσουδερός, όπως ο ίδιος αναφέρει στο ημερολόγιό του, του αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι δεν ήταν αξιοπρεπές να υπογράψει χαρτιά, εφόσον, όπως πίστευε, ο λόγος του κάλυπτε πλήρως την παραίτησή του. Και πραγματικά, επέστρεψε στο γραφείο του, στην Τράπεζα, όπου και υπέβαλε την παραίτησή του.

Ενας άλλος δικτάτορας, ο Γ. Παπαδόπουλος, όταν αποφάσισε να αντικαταστήσει το Διοικητή Ι. Παρασκευόπουλο, τον φώναξε (1967) και του εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να θέλει την απομάκρυνσή του.

Ως μάλιστα ελέχθη, τότε, υπήρξε και διάλογος, γιατί ο δικτάτορας, με μια σειρά επιχειρημάτων, προσπάθησε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Ι. Παρασκευόπουλου, για την επιτυχία του έργου του. Φυσικά ο τελευταίος, επιστρέφοντας στο γραφείο του, υπέβαλε την παραίτησή του.

www.tovima.gr/finance/article/?aid=87009

«Εθνική Τράπεζα 1993-1996:

Η πολιτική της Αναδιάταξης: Επιτεύξεις και Προοπτικές», Εκδόσεις «Νέα Σύνορα» 1997.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ",ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ",ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΝΑΙ...ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ!

Σε χθεσινό του άρθρο στην πασοκοφυλλάδα,ο Δημήτρης Μητρόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων (ευχαριστούμε το ιστολόγιο "Πολιτικό Σαφάρι" που μας το υπέδειξε):

"ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ έχουν περάσει από τη ∆ΕΘ. Τότε ο Σαµαράς ήταν µακρινή κουκκίδα στον πολιτικό ορίζοντα. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος για να φανείπιο καθαρά. Το περίµεναν στη ∆ΕΘ του 2011 ή µετά. Ωστόσο, ήδη από τον µήνα που διανύουµε υπάρχουν δηµοσκοπήσεις που φέρνουν τη Ν.∆. µπροστά". ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ.

Δε νομίζουμε πως ο γνωστός αρθρογράφος έκανε...λάθος,ούτε πως έγραψε τυχαία τα παραπάνω:Απλά,στα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζουν καλά ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ των δημοσκοπήσεων,όχι μόνο στα δύο μεγάλα κόμματα,αλλά και στα μικρά,όπου ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΡΙΟ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ"!

Εμείς,"ουρλιάζουμε" για το θέμα εδώ και μέρες,δεχόμενοι τις ειρωνίες και τις ύβρεις πολλών!

Ας ξαναδιαβάσουν λοιπόν τι γράφαμε σχετικά,αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του μαιμού-γκάλοπ της GPO:

"ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO,ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!

Εδώ βέβαια,τίθενται αμείλικτα ερωτήματα προς την ηγεσία της ΝΔ:

-Γιατί δεν βγαίνει ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ των εταιρειών δημοσκοπήσεων;Αφού πλέον έχει στοιχεία,όχι μόνο δικά της,αλλά και των αντιπάλων,που συνηγορούν υπέρ της!

-Γιατί ο Σαμαράς δεν ζητάει Εκλογές εδώ και τώρα;

-Γιατί η Αντιπολίτευση που κάνει παραμένει εξαιρετικά ήπια,θυμίζοντας...Συμπολίτευση;

-Μήπως προετοιμάζουν τη ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των ανυποψίαστων οπαδών τους;

Η συνεχιζόμενη εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τους ελεεινούς νταβατζήδες,είναι σίγουρα καταδικαστέα:Η ΣΙΩΠΗ ΟΜΩΣ,ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΙΓΟΝΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΠΟΠΤΗ!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_5593.html

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, έδωσε ένα ακόμη χτύπημα στην εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.

Έθεσε εκτός μηχανογραφικού δελτίου για τα ΤΕΙ το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και το τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας που λειτουργούν στο Ηράκλειο.

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση του μνημονίου άρχισε να εφαρμόζει τον «Καλλικράτη» και στην ανώτατη εκπαίδευση, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.

Η απόφαση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο ως απαράδεκτη, καθώς πριν ληφθεί, δεν υπήρξε καμία ενέργεια για την αποφυγή της, ούτε καμία προσπάθεια για την βελτίωση των τμημάτων και των αντικειμένων τους, για την επίλυση των όποιων προβλημάτων υπήρχαν.

Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να μάθουμε ποιός εισηγήθηκε την κατάργηση των δύο τμημάτων στο Ηράκλειο, τι ακριβώς θα γίνει με τους υπάρχοντες σπουδαστές, οι οποίοι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα και ποιοί ήταν οι σοβαροί λόγοι για τους οποίους έπρεπε να τεθούν εκτός μηχανογραφικού δελτίου τα εν λόγω τμήματα. Ο χρόνος που ελήφθη και ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για την κατάργηση των δύο τμημάτων, δεν πείθουν ότι προηγήθηκε η απαιτούμενη μελέτη για μια τόσο σοβαρή απόφαση με σημαντικές εκπαιδευτικές και αναπτυξιακές διαστάσεις. Όσο λανθασμένη κι αν ήταν η αλόγιστη διασπορά διαφόρων τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για την ψηφοθηρική εκμετάλλευση των περιοχών, άλλο τόσο είναι και η κατάργησή τους, έχοντας δε ως δικαιολογία την ελάχιστη προσέλευση σπουδαστών και την εξοικονόμηση πόρων, την στιγμή που δεν έχει παρθεί παρόμοια απόφαση για άλλα τμήματα τα οποία μάλιστα αποτελούν παραρτήματα και έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, πώς το 2006 υπήρξε μια προσπάθεια για την αλλαγή του προγράμματος σπουδών του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων καθώς και του τίτλου, προκειμένου να συμβαδίζει με τα διεθνή πανεπιστήμια και πρότυπα. Η πρόταση αυτή βεβαίως έπεσε στο κενό καθώς βρήκε πολλούς αντιπάλους απ’ την τότε διοίκηση του τμήματος, επειδή θεώρησαν πώς δεν θα τους «βόλευαν» οι αλλαγές, διότι κινδύνευαν οι θέσεις τους, έτσι προτίμησαν να βρεθεί το τμήμα στο σημερινό αδιέξοδο.

Θα θέλαμε να πάρει άμεσα θέση η διοίκηση της σχολής και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι είχαν αντιδράσει το 2006 στις αλλαγές που είχαν προταθεί τότε για να μην καταλήξει το τμήμα των Τουριστικών Επιχειρήσεων στην θέση που δυστυχώς βρίσκεται σήμερα.

Καλό θα ήταν να μας ενημερώσει πληρέστερα για το θέμα η κα Υπουργός και ας προσπαθήσει να διαφυλάξει την δημόσια παιδεία λίγο περισσότερο απ' το να προσπαθεί να προετοιμάσει την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Πρ. Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΔΟ,

Μιχαλόπουλος Μάνος

http://openpress-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_14.html

Eurostat: 13 νομισματικά swaps έκανε η Ελλάδα με την Goldman το 2001

Η Ελλάδα έκλεισε 13 εξω-χρηματιστηριακά συμβόλαια παραγώγων προϊόντων με την Goldman Sachs Group, σε μεταβιβάσεις που έγιναν το 2001 και είχαν στόχο την απόκρυψη του πραγματικού μεγέθους του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Τα συμβόλαια αφορούσαν ανταλλαγές ποικίλων νομισμάτων (κυρίως ιαπωνικών γεν) σε ευρώ και ένα αφορούσε swap δολαρίων έναντι ελβετικών φράγκων.

Το μέγεθος που πιστώθηκε μέσω των swaps επρόκειτο να αποπληρωθεί με interest-rate swap (επιτοκιακό ανταλλάξιμο προϊόν), το οποίο θα «άνοιγε» τις πληρωμές έως το 2019, ανακοίνωσε η Eurostat σε έκθεση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Το 2005, η διάρκεια επεκτάθηκε έως το 2037. Η αναδιάρθρωση των swaps διέσπειρε το κόστος σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο, δημιουργώντας αύξηση στις υποχρεώσεις και τα μεγέθη των χρεών, αναφέρει η Eurostat.

Οι επανειλημμένες αναθεωρήσεις των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, που ξεκίνησαν το 2009, προκάλεσαν εκτίναξη στο κόστος δανεισμού που έχει φέρει την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας κι έχει προκαλέσει κρίση σε όλη την ευρωζώνη.

Η χρήση των εξω-χρηματιστηριακών swaps, τα οποία η Ελλάδα δεν είχε δηλώσει στο παρελθόν τα μεγέθη ως χρέος, επέτρεψαν στην χώρα να αυξήσει τον δανεισμό της κατά 5,3 δισ. ευρώ

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/639351/Article.aspx

Εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο του δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης

http://static.fsport.gr/images/m/kourakis1211_m.jpg Εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης Γιάννη Κουράκη. Ο νεότατος γιος του οποίου διαθέτει, άγνωστο πως μιας και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, διάφορα μπαρ και ενδεχομένως η έκρηξη να έχει σχέση με το γεγονός αυτό.

Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο τύπου τζιπ που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή των Καμινίων έξω από το σπίτι του κ. Κουράκη.
Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στο σημείο, όμως το όχημα είχε ήδη καταστραφεί ολοσχερώς. Η αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ήδη τα υπολείμματα εκρηκτικής ύλης που έχουν περισυλλέγει έχουν αποστείλει για εξέταση.-

Γερμανία-Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της Μέρκελ με τον Στρος-Καν

http://www.newsit.gr/files/Image/07-12-10/dominique_strauss_kahn_et_anne_sinclair_article_big-2-2-73b20.jpgΟι συνομιλίες που επρόκειτο να έχουν σήμερα στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν (στη φώτο με την τρίτη γυναίκα του τη δημοσιογράφο Anne Sinclair), ο οποίος έχει συλληφθεί στη Νέα Υόρκη, ματαιώθηκαν, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Στρος-Καν πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης στο οποίο διέμενε.

"Οι συνομιλίες ματαιώνονται", δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να έλθει στο Βερολίνο κάποιος αντιπρόσωπος του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να συζητήσει με τη Μέρκελ για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ.

Κλειστοί δρόμοι γύρω απο το Πολυτεχνείο

Για τρεις ώρες έμεινε κλειστή το πρωί η οδός Πατησίων στην Αθήνα, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω απο το Πολυτεχνείο. Όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, ομάδες νεαρών που ήταν μέσα στο Ιδρυμα, βγήκαν γύρω στις 5 το πρωί και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, στην οδό Πατησίων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος μέχρι την οδό Χαλκοκονδύλη.

Τελικά, η κατάσταση ηρέμησε γύρω στις 8 το πρωί και η Πατησίων δόθηκε στην κυκλοφορία. Λίγο αργότερα, περίπου 30 άτομα, έκλεισαν τη διασταύρωση Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος αλλά και εκεί οι δρόμοι άνοιξαν.

ΗΠΑ-Απεγγέλθηκαν κατηγορίες στον Στρος-Καν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6Fo3R5yEr7Glk3gfY5SHTXleJgKNs1E4l-e_pC6JOQWG9SBkPJKTH4QgQ1fSKi_XgOJE2xVxL6lZMQxR0mn85Tic_8gidrYtYyA44qguxZyn_ZDb6q1bCc3yUx1_RKMFTtbBiZJFpcmM/s1600/%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582%25252B%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BD%25252B%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BF.jpgΟι κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας απαγγέλθηκαν σήμερα στον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομονίκ Στρος-Καν, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο JFK, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Στρος-Καν αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα. Ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε ότι ο Στρος-Καν θα δηλώσει αθώος.

Αυστραλία - Κορυφαίος οικονομολόγος αποκλείει αναδιάρθρωση του χρέους ή πτώχευση της Ελλάδας

Τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την πτώχευση εξέφρασε με δηλώσεις του ο ευρισκόμενος στην Αυστραλία διακεκριμένος οικονομολόγος και βασικός μέτοχος του επενδυτικού ταμείου Toscafund Δρ Σάββας Σαβούρη.

Ο ίδιος στήριξε την βεβαιότητά του αυτή στο γεγονός ότι μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας ή έστω αναδιάρθρωση του χρέους της "θα έχει οδυνηρές συνέπειες όχι μόνο για την ίδια την χώρα αλλά και για την οικονομία της ευρωζώνης".

"Το κόστος", τόνισε, "θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τυχόν κέρδη και μια τέτοια λύση θα πρέπει να αποκλείεται".

Ο Δρ. Σαβούρη που περιγράφεται από τον αυστραλιανό τύπο "γκουρού-οικονομολόγος" εξέφρασε την άποψη ότι η πιθανότερη λύση του ελληνικού προβλήματος είναι "επιμήκυνση του χρέους μα ευνοϊκότερα επιτόκια".

"Θα τεθούν κάποιοι νέοι όροι και θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα" συμπλήρωσε για να διευκρινίσει ότι "αυτό δεν θα είναι αναδιάρθρωση του χρέους αλλά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου".

Ο κορυφαίος οικονομολόγος και βασικός μέτοχος του Toscafund μιλώντας στην αγγλική έκδοση του "Νέου Κόσμου", είπε πως αν η Ελλάδα πτωχεύσει ο πονοκέφαλος για την Γερμανία θα είναι μεγαλύτερος.

"Οι αγορές, δηλαδή άνθρωποι σαν και μένα θα χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια μας και θα στοχεύσουμε στους άλλους αδύναμους κρίκους όπως είναι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Ακόμα και η Αυστρία. Δεν θα αφήσουν, λοιπόν, την ελληνική οικονομία να καταρρεύσει".

Ο Δρ. Σαβούρη απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο της εξόδου από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή λέγοντας ότι "κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό".

Πρόσθεσε πάντως πως η Ελλάδα είναι και "τυχερή" γιατί έχει μεγάλη διασπορά.

Το ισχυρό δολάριο της Αυστραλίας και η ευημερούσα ομογένεια μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική σύσφιγξη των σχέσεων των δυο χωρών.

"Εκτιμώ ότι οι Έλληνες στην Αυστραλία αξιοποιώντας το ισχυρό νόμισμα θα μπορούσαν να αγοράσουν ακίνητα και να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα με ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές σε αυτή τη χρονική συγκυρία".

Μάλιστα, ο κ. Σαβούρη, ευρισκόμενος στο Σίδνεϊ για ένα διεθνές συνέδριο εκτίμησε πως έως το 2013 το αυστραλιανό δολάριο θα φτάσει στο 1,30 και το 2014 στο 1,70 της αξίας του αμερικανικού νομίσματος.-

Ο Στρος-Καν συνελήφθη κι ανακρίνεται από την αστυνομία της Νέας Υόρκης σχετικά με "σεξουαλική επίθεση" εναντίον μιας καμαριέρας...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZpW7EF627oJwgotvJXaOW-jKlh9tqnBXSRLpnP1LK3PTS5jzFuIq4azs8RrUnlRtCZILwYvznLgFFAeKkhqIq2w8fwoOp0IU0OyfEHW0zhvp8Zs4ublFwOQzq3gh1qTWDwLdsg5fi7zQ/s1600/%CE%9D%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%BA-%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%BD.jpgΟ γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και ανακρίνεται σχετικά με μια καταγγελία περί σεξουαλικής επίθεσης, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν.

Ο Μπράουν είπε ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του 62χρονου Στρος-Καν είναι μια 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου που απέδρασε από το δωμάτιο μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την καμαριέρα, αυτή μπήκε στο δωμάτιο, προκειμένου να καθαρίσει νομίζοντας ότι ήταν άδειο, ο Στρος Καν όμως ήταν στο μπάνιο και όταν βγήκε και την είδε, την άρπαξε, την έριξε στο κρεβάτι και προσπάθησε να την αναγκάσει να του κάνει στοματικό έρωτα. Η καμαριέρα κατάφερε να ξεφύγει και ο Στρος Καν ετοιμάστηκε και εγκατέλειψε το ξενοδοχείο εσπευσμένα.

Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν (εκπρόσωπο της Αστυνομίας), ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά--ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο.

Λόγω μιας ειδικής συμφωνίας με την Air France μπορεί να ταξιδεύει χωρίς να έχει κλείσει εισιτήριο στην πρώτη θέση, έτσι επιβιβάστηκε αμέσως στο αεροπλάνο προκειμένου να μεταβεί στο Παρίσι και από εκεί στην Γερμανία προκειμένου να συναντηθεί με τη Μέρκελ.

Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν.

Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση. «Αναμένουμε ότι πρόκειται να συλληφθεί επίσημα και να του απαγγελθούν κατηγορίες μέσα σε μια ώρα», δήλωσε ο Μπράουν για τον Στρος Καν στις 23:15 (περίπου στις 06:15 ώρα Ελλάδας). «Θα του ασκηθεί δίωξη για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία», πρόσθεσε. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Στρος Καν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των Αστυνομικών και ζήτησε δικηγόρο...

Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel, στην (West 44th Street, κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ).

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράσθηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε και εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

http://www.nypost.com/p/news/local/imf_boss_strauss_kahn_arrested_in_Kbd7uAi594vbej3oORXfcJ