17 Μαΐου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουμε και λέμε
-Τρία πακέτα ΝΤΕΛΟΡ εξανεμίστηκαν από τον Αντρέα,για το καλό της Ελλάδος ΡΕ.
-Ούτε ένα μεγάλο έργο δεν έγινε από τον Αντρέα,δεν πειράζει ΡΕ.
-Έφαγε τα λεφτά του κόσμου,με το χρηματιστήριο ο Σημίτης,καλά κάνουμε ΡΕ.
-Υποτίμησε την δραχμή ο Σημίτης για να μας βάλει με υποτιμημένο νόμισμα στην Ε.Ε,επιστήμονας ο άνθρωπος ΡΕ.
-Μπήκαμε στην ΟΝΕ εξαθλιωμένοι , καταϊδρωμένοι και με καμία εγγύηση,είμαστε μάγκες ΡΕ.
- Κάνουμε τους πλέον δαπανηρούς Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών,να μη σας νοιάζει ΡΕ.
-Ἂρπάζει την εξουσία με το έτσι θέλω από την Ν.Δ. ο Γιωργάκης,λέγοντας το λεφτά υπάρχουν,δεν ήξερε ο Γιώργος ΡΕ.
-Μας βάζει στο ΔΝΤ με προδοτικό τρόπο,τι να έκανε το παιντί μωρέ δεν υπήρχε άλλος δρόμος και στο φινάλε άμα γουστάρετε ΡΕ.
-Τώρα θέλει συναίνεση το ΠΑΣΟΚ από την Ν.Δ., για τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ του,θα σας εκβιάσουμε ΡΕ.
-Λοιπόν ως εδώ και μη παρέκει η για να το πούμε αλλιώς,ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΑΖΙ.Γιατί τελικά ΄δεν είσαστε κόμμα,αλλά μια ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ που έχετε έρθει εδώ και 35 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΊΝΕΤΕ ΤΟ ΑΊΜΑ.
Όταν δε λέω όλοι,εννοώ ΟΛΟΙ.Από τον πρόεδρο του κόμματος,μέχρι τον τελευταίο υποστηρικτή -οπαδό σας.
Καλά θα κάνει ο ΣΑΜΑΡΑΣ να σκεφθεί 2,3,1013 φορές την οποιαδήποτε απόφαση του. Καλά θα κάνει δε να ζητήσει την βοήθεια των 800.000 μελών που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.
Έτσι θα τους βάλει όλους στην γωνία και θα έχει την πρωτοβουλία αυτός.
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ.

Κύριε Πρόεδρε, Ζάππειο 2 και στο κόμμα!

Το Ζάππειο 2 άνοιξε δρόμους. Η κοινωνία, ακούει πλέον τον Αντώνη Σαμαρά, με προσοχή. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, είναι σαφές τοις πάσι ότι προβάλει πλέον ως η μοναδική αξιόπιστη λύση για την έξοδο από την κρίση, στην οποία οδηγήθηκε ο τόπος, λόγω του μνημονίου. Όμως, ηγείται ενός κομματικού μηχανισμού, που μπορεί να έχει αρετές, όμως, μετά τη βαριά ήττα του 2009, εμφανίζει συμπτώματα σήψης και κατάρρευσης.

Το μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ, πρέπει να φτάσει στην κοινωνία. Και για να γίνει αυτό, με την κατάσταση που επιθκρατεί σήμερα στα αριστεροκρατούμενα media της διαπλοκής, απαιτούνται δίαυλοι και καλοί αγωγοί. Με λίγα λόγια, οι κομματικές οργανώσεις πρέπει να αναζωογονηθούν. Και αυτό πρέπει να γίνει σύντομα. Είναι φανερό, ότι ο εκδημοκρατισμός της διαδικασίας και η προσφυγή στα μέλη για την εκλογή των συμβουλίων των ΝΟΔΕ, μπορεί να ήταν πρωτοποριακή και απαραίτητη, δεν έφερε όμως την άνθηση. Η δε εικόνα που παρουσιάζουν οι οργανώσεις, λειτουργεί ως τροχοπέδη στο να αποκτήσει η παράταξη την απαραίτητη δυναμική στην εθνική επικράτεια για να επιστρέψει στην εξουσία.

Η ηγεσία της ΝΔ οφείλει να αξιολογήσει την πορεία του κομματικού μηχανισμού και να ανακατέψει την τράπουλα. Πολλοί στη Συγγρού, δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της βάσης, αλλά και της ηγεσίας του κόμματος. Δεν είναι team players. Επισημαίνουμε: όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, αρκεί να τοποθετηθούν στο σωστό πόστο, να «κινητροποιούνται» συνεχώς και να αξιολογούνται. Και φυσικά, να μη θέλουν να φανούν χρήσιμοι μόνο στους εαυτούς τους. Όσοι λειτουργούν έτσι, δεν έχουν θέση στα παραταξιακά μετερίζια.

Ελπίζουμε στην ευθυκρισία του Προέδρου και αναμένουμε πρωτοβουλίες, για την εμπέδωση της εσωκομματικής αξιοκρατίας και την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται. Επίσης: καλό θα ήταν να δούμε και μερικά νέα πρόσωπα και να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Χρειαζόμαστε τον ενθουσιασμό και την ορμή τους.

Θα πρέπει να τα ξεπουλήσουμε όλα και όχι μόνο 50 δις !!!!

Και κάτι που πέρασε στα ψιλά...
Δείτε στο βίντεο που ανεβάσαμε χθες  τι είπε επι λέξει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ :


 

Το κομμάτι της αποκρατικοποίησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πιστεύεται ότι το αναμενόμενο, από την Ελληνική κυβέρνηση ποσό, πρέπει να διορθωθεί προς τα πάνω !!!!

Πόσο πιο πάνω δηλαδή κ. Γιούνκερ;;
Που να φτάσει δηλαδή;
Μήπως στα 270 δις ευρώ όπως είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο, τον Σεπ. του 2010, ο πρωθυπουργός και το ΔΝΤ;
Εμείς πάντως σας είχαμε ενημερώσει για το θέμα και για την μεθόδευση του ξεπουλήματος με σχετικό άρθρο μας .



Γ Χατζημαρκάκης: Σφίγγει ο κλοιός γύρω απ' τον "κλέφτη"-Ζήτησε να ελεγχθεί το διδακτορικό του για λογοκλοπή...

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/politik/2011/KW20/1605_chatzi_plagiat_maxpane_180_120.jpgΌπως ανακοίνωσε χθες το Παν/μιο της Βόννης, ο "εντιμότατος" ΠΑΣΟΚος Γ. Χατζημαρκάκης, που μας αποκαλεί κλέφτες και βλάκες, μη αντέχοντας τις πιέσεις και το δούλεμα που τρώει από προχθές απ' όλα τα γερμανικά ΜΜΕ, έστειλε επιστολή προς την Πρυτανεία όπου ζητάει να εξεταστεί αν διδακτορική του διατριβή πληρεί τις απαιτήσεις του Παν/μίου. Έτσι το Παν/μιο, τις επόμενες μέρες, θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή που θα ελέγξει αν το διδακτορικό του είναι προϊόν λογοκλοπής.

Μέχρι να έχουμε νεότερα να επισημάνουμε τρία πράγματα:

-με τη λογοκλοπή (όποιος έχει διαβάσει διδακτορικό καταλαβαίνει αμέσως την απάτη που έχει κάνει ο Χατζημαρκάκης με τις αναφορές σε εργασίες άλλων) έδωσε εκ νέου αφορμή στους Γερμανούς να αναφερθούν με ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια εις βάρος όλων των Ελλήνων

-τις επόμενες μέρες η ευρωομάδα των γερμανών φιλελευθέρων θα έβγαζε καινούργιο εκπρόσωπο-πρόεδρο και ο Χατζημαρκάκης ήταν ένας από τους δύο ενδιαφερόμενους... θα έβγαζαν καινούργιο εκπρόσωπο γιατί η προηγούμενη παραιτήθηκε απ' όλα τα αξιώματα που κατείχε στο κόμμα των φιλελευθέρων... μαντέψτε γιατί παραιτήθηκε!!! Ναι ναι!!! ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΗΣ!!! Τυχαίο;

-το 2000 που ο Χατζημαρκάκης φέρεται να έγραψε το διδακτορικό.. έκανε άλλες δύο δουλειές: Ήταν διευθυντής σε μια εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων και δίδασκε στο Παν/μιο του Duisburg σαν ωρομίσθιος... οπότε λογικό να πήγε το μυαλό του σε πονηρές σκέψεις...

ΥΓ. Για όσους δεν έτυχε να ασχοληθούνε να πούμε ότι κατά τη συγγραφή ενός διδακτορικού δεν υπάρχει πρόβλημα να παίρνεις στοιχεία από εργασίες άλλων (ίσα ίσα που σε βιβλιογραφικά διδακτορικά αυτός είναι ο σκοπός)... κακό είναι και θεωρείτε λογοκλοπή, να παίρνεις πχ. 4 παραγράφους συνεχόμενες από κάποια εργασία και να βάζεις μόνο στην πρώτη αναφορά πηγής αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι υπόλοιπες είναι δικό σου προϊόν σκέψης... και αυτή ακριβώς την απάτη έκανε, μεταξύ άλλων, ο ΠΑΣΟΚος Χατζημαρκάκης

Διαβάστε εδώ τι σας κρύβουν και δεν σας λέει κανένα ελληνικό ΜΜΕ:
Γ. Χατζημαρκάκης: Και "βλάκας" και "διεφθαρμένος" και "κλέφτης"

36 τουρκικές παραβιάσεις... ε και; Ασχολείται κανείς;

http://www.newsbeast.gr/files/temp/3D3848FCBD0764C388C8377CE98A04EC.jpgΜέσα στην τραγική οικονομική κατάσταση που μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ ειδήσεις σαν τις παρακάτω περνάνε απαρατήρητες... πράγμα που σημαίνει ότι ο στόχος τους έχει επιτευχθεί και είμαστε έτοιμοι να φορέσουμε το φέσι:

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο από δεκάδες τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα. 36 τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκ των οποίων 2 CN-235 στο πλαίσιο της άσκησης «Deniz Gordu», πραγματοποίησαν εικοσιτέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών και δεκατρείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου...

Είπαμε ο ΓΑΠ είναι ο άνθρωπός τους!! Τέτοιο παιδί που να υπογράφει πριν διαβάσει τι του προτείνουν Τούρκοι και Αμερικάνοι δεν θα ξαναβρούνε

Αυστρία: Απορρίπτει κατηγορηματικά ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7d/Werner_Faymann_Wien08-2008a.jpg/220px-Werner_Faymann_Wien08-2008a.jpgΚατά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τάχτηκε επανειλημμένα ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κατά την αποψινή ολομέλεια της αυστριακής Βουλής στη Βιέννη, καθώς, όπως τόνισε, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πρόσκληση στην κερδοσκοπία, ενώ ο ίδιος απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που ζητά το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης, ως προς τη δημιουργία του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης.

Όπως διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε αρνητικές συνέπειες, καθώς «τα υπάρχοντα χρέη θα έπρεπε να πληρωθούν σε Ευρώ, το νέο νόμισμα θα υφίστατο μεγάλη υποτίμηση, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της, οι πολίτες θα έσπευδαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, κάτι που θα προκαλούσε την κατάρρευση των πιστωτικών ιδρυμάτων, με συνέπειες για τους πιστωτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Απαντώντας στον αρχηγό του Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος και προκάλεσε την αποψινή συζήτηση στη Βουλή για τη «συμμετοχή της Αυστρίας στα πακέτα στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών», ο καγκελάριος υπογράμμισε τη σημασία του Ευρώ, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης θα είχε σαν αποτέλεσμα την ύφεση της αυστριακής Οικονομίας κατά 5%, προσθέτοντας ότι το Ευρώ έχει συμβάλει θετικά και στην τόνωση του τομέα των αυστριακών εξαγωγών.

Ο κ. Φάιμαν ανέφερε πως για την Ελλάδα η Αυστρία έχει διαθέσει μέχρι στιγμής 1,22 δισεκατομμύρια Ευρώ, το δε όριο για τα αυστριακά δάνεια προς αυτή τη χώρα ανέρχεται στα 2,29 δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ η συνολική αυστριακή συμμετοχή στο Μηχανισμό Στήριξης, υπό μορφή εγγυήσεων, μπορεί να φτάσει μέχρι 12,24 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Σε σχέση με την κριτική από την πλευρά της αυστριακής Ακροδεξιάς, για δήθεν μετατροπή της ΕΕ σε «ένωση μεταφοράς πόρων» στις πιο αδύναμες χώρες, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως πρόκειται για δάνεια που δίνονται υπό συγκεκριμένους όρους και μετά από αυστηρό έλεγχο και πως «όποιος δεν τηρεί τους όρους, δεν θα λάβει την επόμενη δόση».

Νωρίτερα ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων (του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης) είχε ζητήσει να εξέλθουν το ταχύτερο δυνατό από τη Νομισματική Ένωση «και προς το δικό τους όφελος και προς όφελος όλων των εταίρων τους», οι χώρες που, όπως ο ίδιος διατεινόταν, εξαιτίας των οικονομικών δομών τους και της ανταγωνιστικότητάς τους δεν είναι σε θέση να επιβιώσουν σε μια Ένωση με «σκληρό νόμισμα», χωρίς τη μεταφορά κεφαλαίων από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον Χαίντς-Κρίστιαν Στράχε, τα υπέρογκα ποσά στα οποία συνίσταται η οικονομική βοήθεια έχουν δοθεί ουσιαστικά για τις μεγάλες τράπεζες και τους κερδοσκόπους και όχι για τον ελληνικό, ιρλανδικό και πορτογαλικό λαό, ενώ ο ίδιος ζητώντας να δοθεί τέλος στην «καταλήστευση» των Αυστριακών, κατηγόρησε τον καγκελάριο Φάιμαν για δήθεν μη τήρηση της προεκλογικής του δέσμευσης περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που χρειαστεί τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Συνελήφθη ο διοικητής του ΚΑΤ γιατί υπήρχε στην ταράτσα του νοσοκομείου κεραία κινητής τηλεφωνίας

http://www.sepik.net/nea/wp-content/399_keraia.kat_.jpgΟ διοικητής του ΚΑΤ συνελήφθη το μεσημέρι από αστυνομικούς του τμήματος Κηφισιάς, μετά από μήνυση που υπέβαλε Περιβαλλοντικός Σύλλογος της περιοχής, σύμφωνα με την οποία υπήρχε στην ταράτσα του νοσοκομείου κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πράγματι υπήρχε η κεραία, γι' αυτό οδήγησαν τον διοικητή στο τμήμα, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, με προφορική εντολή του οποίου ο διοικητής αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Ρόδος: Παρέλαση 200 Νορβηγών τουριστών στο κέντρο της Ρόδου με αφορμή την ιστορική τους επέτειο

Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Ρόδου πραγματοποίησαν σήμερα περισσότεροι από 200 Νορβηγοί, οι οποίοι γιόρτασαν έτσι την ιστορική τους επέτειο, της ημέρας ανεξαρτησίας και σύστασης του δικού τους κράτους.

Η πορεία, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περισσοτέρων από 200 Νορβηγών τουριστών, όλων των ηλικιών, στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδος και ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, κρατώντας σημαίες και εθνικά τους σύμβολα, πέρασαν από την Πλατεία Κύπρου και κατέληξαν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, όπου και διαλύθηκαν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πορεία αυτή δεν δημιούργησε στο κέντρο της πόλης ιδιαίτερα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, παρά το ότι ήταν ώρες αιχμής, καθώς είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα από την Τροχαία και την Δημοτική Αστυνομία.

Η Π.Ε.Φ.Ο. ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, ΣΤΑΥΡΟ ΝΤΑΪΦΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ

http://www.pefo.gr/logo2.jpgΤο Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον τ. πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σταύρο Νταϊφά και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Πειραιά κ. Λεωνίδα Ανδριανόπουλο, θα τιμήσει το Σάββατο (21-5-11), στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Φίλων Ολυμπιακού, σε ειδική εκδήλωση.

ΗΠΑ: Στήριξη στην Ελλάδα... τότε την την θέλουν οι ΠΑΣΟΚοι τη συναίνεση Σαμαρά;

Στήριξη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση. Όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, η χώρα μας δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει.

«Το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Αθήνας ένα σταθμισμένο πακέτο μέτρων», είπε η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάελ Μπράιναρντ, στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ, 17.5.11).

«Όλα συνηγορούν στη συνέχιση της στήριξης στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης», είπε η αμερικανίδα υφυπουργός που βρέθηκε για συνομιλίες στο Βερολίνο, όπως γράφει η FAZ.

Η Λάελ Μπράιναρντ εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στην πορεία της. «Ως εκ τούτου έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι τα προβλήματα παραμένουν διαχειρίσιμα», πρόσθεσε. Κατά την άποψή της, σε σύγκριση με το μέγεθος της Ευρωζώνης, οι προκλήσεις παραμένουν σε διαχειρίσιμο πλαίσιο.

Η εν λόγω υφυπουργός απέφυγε πάντως να δεσμευτεί, αν η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε επιμήκυνση ή σε διεύρυνση της βοήθειας προς την Ελλάδα, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας για την αποτίμηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, η Αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών αντέκρουσε σθεναρά κάθε σύγκριση του ελλείμματος της Ελλάδας με το έλλειμμα των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τους ευρωπαίους εταίρους.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=63065210

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

https://lh3.googleusercontent.com/_FOZaOPI_Gwg/TWK8bh564QI/AAAAAAAAUgQ/39j7JCF2p38/IMG00227-20110221-2021.jpgΟυσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της 16ης Μαΐου 2011, για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών ανέγερσης των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου σε Κοζάνη και Φλώρινα.

Τις μελέτες θα εκπονήσει η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ Α.Ε. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2012, για να ενταχθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται για την Κοζάνη στην περιοχή της ΖΕΠ η ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος στέγασης της Διοίκησης, της βιβλιοθήκης και των δύο Σχολών «Μηχανολόγων Μηχανικών» και «Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών», τα εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα κοινής ωφέλειας και αναπλάσεις του περιβάλλοντα χώρου, ενώ για τη Φλώρινα η στατική ενίσχυση και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αποτυπώνει την αποφασιστικότητα των μελών του για την υλοποίηση των υποδομών του Πανεπιστημίου.

«Ανοίγουμε ελπιδοφόρους δρόμους για να γίνουν πράξη τα οράματα και οι προσδοκίες της κοινωνίας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Το χάνει από τις αλχημείες του...

Βάλθηκε να καταστρέψει ότι έχτιζε όλη τη χρονιά ο Μάκης Χάβος, ο οποίος αμφιβάλω αν στην προπόνηση έχει δουλέψει ποτέ στα στημένα... Αν το έχει κάνει, τότε όσοι σφύριζαν αδιάφορα... σπίτι τους!

Τρία γκολ από τύχη δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ και όπως λένε όταν μια σύμπτωση επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση... Έξι παίκτες είχες στα χαφ ρε αγόρι μου και η ΑΕΚ είχε κερδίσει το κέντρο... Λες και στην ομάδα σου είχες ή κουτσούς ή κουλούς...

Αντί να κατέβει όπως στα υπόλοιπα ματς, βλέπει λοιπόν το όνειρο και βάζει τον Ετό στα χαφ, τον Σαλπιγγίδη αριστερό εξτρέμ και τρέχα γύρευε... Την ώρα που κανείς δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο Χάβος, ο ΠΑΟΚ έχανε μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που μπορούσαν να του παρουσιαστούν...

Ένα άδειο ΟΑΚΑ, μια παγωμένη Ένωση... Βέβαια, όλα αυτά δεν ήταν αρκετά λόγω των παραπάνω... Όσο για το πρόβλημα στον αέρα, καλό θα ήταν να μην το πολυσχολιάσω γιατί το θεωρώ απαράδεκτο... Παλεύεις να βγεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και δε μπορείς να σταυρώσεις κεφαλιά; Αστείο...

Πηγή: Milamegiampala.blogspot.com

ΤτΕ: Σε λογικά πλαίσια τα δάνεια που έχει δώσει η Ziraat Bank

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVTOPuUxU6X95UJXy1QviypjeU1HDvnGT_sRh6Ur9rioI80Nq-7Q&t=1Έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγεί τουρκική τράπεζα σε παραμεθόριες περιοχές - Στοιχεία για τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε Κομοτηνή και Αθήνα - Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σπ. Γαληνού

Χωρίς περιορισμούς έχουν δικαίωμα να ασκούν την πιστωτική τους πολιτική υποκαταστήματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπως ελεύθερα μπορούν και να καθορίζουν το ύψος των επιτοκίων των δανείων που χορηγούν. Αυτό υπενθυμίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, με έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή διά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Το έγγραφο της ΤτΕ διαβιβάστηκε ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Γαληνού, σύμφωνα με την οποία την ίδια ώρα που οι ελληνικές τράπεζες απορρίπτουν μαζικά αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια, τουρκική τράπεζα προσφέρει με χαμηλά επιτόκια και ευνοϊκούς όρους στεγαστικά δάνεια αγοράς κατοικίας σε παραμεθόριες περιοχές.

"Είναι γεγονός ότι η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει προκαλέσει την αύξηση του κόστους του χρήματος για τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων χρηματοδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της ανάγκης επανεκτίμησης του πιστωτικού κινδύνου και την αύξηση των επιτοκίων των προσφερομένων νέων δανείων", παραδέχεται ο διευθυντής Εποπτείας του Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Ι. Γούσιος.

Όπως επιπλέον σπεύδει να επισημάνει, "τα υποκαταστήματα των ξένων τραπεζών που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 12 του τραπεζικού Νόμου 3601/2007, μπορούν να καθορίζουν ελεύθερα το ύψος των επιτοκίων των χορηγούμενων δανείων (στεγαστικών και καταναλωτικών), την κατηγορία των δανειοληπτών που θα επιλέξουν και την εν γένει άσκηση της πιστωτικής πολιτικής χωρίς περιορισμούς".

Αναφορικά με τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης τουρκικής τράπεζας, σημειώνεται ότι "η συνολική χρηματοδότησή της δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα αξιόλογη". Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η συνολική αξία των στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε η τουρκική τράπεζα στην ΤτΕ, με ημερομηνία 31.03.2011, ανέρχεται σε 644 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 394 εκατ. ευρώ είναι για στεγαστικά δάνεια από το κατάστημα της Κομοτηνής και 250 εκατ. ευρώ είναι από το κατάστημα Αθηνών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός που έθεσε το θέμα, με ερώτησή του, έχει επισημάνει ότι η μαζική απόρριψη αιτήσεων για χορήγηση στεγαστικών δανείων από τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα έχει προκαλέσει απογοήτευση και οργή, ιδιαίτερα όταν οι αιτούντες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες ακριτικές περιοχές και επιδιώκουν να αποκτήσουν εκεί κατοικία. "Η αυτή τακτική έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη στρατηγική συγκεκριμένης τουρκικής τράπεζας η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και, εκμεταλλευόμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα μας, προσφέρει αφειδώς δάνεια με χαμηλά και συζητήσιμα επιτόκια και ευνοϊκούς όρους και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις αν πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους ή στρατιωτικούς σε παραμεθόριες περιοχές", έχει επισημάνει ο Σπύρος Γαληνός, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένο να αναθεωρηθεί το πλαίσιο εγκρίσεων στεγαστικών δανείων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν αγορά κατοικίας σε παραμεθόριες περιοχές, σπεύδοντας να θυμίσει ότι "η ελληνική Πολιτεία έχει δώσει δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα''.

Ρεν: «Εθνικό πεπρωμένο» και «ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων» η πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα...μωρέ τι μας λες;

http://www.kerdos.gr/Images/oli_rehn.jpgO Eπίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Olli Rehn ζήτησε από την Ελλάδα την Τρίτη να αντλήσει έσοδα ύψους 15 δις ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις το 2011 και το 2012 και να διασφαλίσει διακομματική συναίνεση στους στόχους του μνημονίου.

Παράλληλα άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι θα μπορούσε να εξεταστεί «αναδιάταξή» (reprofiling) του.

«Το Φεβρουάριο, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε και ανακοίνωσε πρόγραμμα(αποκρατικοποιήσεων) ύψους 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 15 δις προβλέπονται στη διάρκεια αυτού και του επόμενου έτους», είπε ο Rehn. «Aυτή είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να επιτευχθεί πρόοδος και αυτό πρέπει να ξεκινήσει αμέσως», είπε. «Αυτό συζητήθηκε χτες στο Eurogroup και ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να κλιμακώσει τις προσπάθειες για να εκπληρώσει αυτή τη δέσμευση».

Ο Rehn είπε επίσης ότι χρειάζεται συναίνεση όλων των κομμάτων στην Ελλάδα για να προχωρήσει η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

«Η συναίνεση των κομμάτων και η έγκριση του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι στόχοι και οι πολιτικές του, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει περαιτέρω το ελληνικό πρόγραμμα», δήλωσε ο Rehn, ενώ χαρακτήρισε «Εθνικό πεπρωμένο» και «ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων» την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα. «Είναι πράγματι κρίσιμο οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα για να διασφαλιστεί η πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης», πρόσθεσε.

Η ιστορία των λέξεων: Δεξιά και Αριστερά

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Δεξιά

Μία από τις πιο ταλαιπωρημένες λέξεις του ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, λεξιλογίου είναι η λέξη “δεξιός”. Το ταξίδι της ξεκινά, ήδη, από την Μυκηναϊκή εποχή με το ανθρωπωνύμιο de-ki-si-wo, δεξιός, Λατ.: dexter…

Η λέξη δεξιός, ήδη από την εποχή του Ομήρου, προσδιόριζε τον “ικανό”, τον “δυνατό”. Γι αυτό και δεξιά άκρα (χέρι, πόδι) ονομάστηκαν εκείνα τα μέρη του σώματος, που στην πλειονότητα των ανθρώπων, είναι πιο “ικανά”, “επιδέξια”. Έτσι το δεξιό (ικανό) χέρι προσδιόρισε και οτιδήποτε βρίσκεται στην ίδια πλευρά: π.χ. “στροφή προς τα δεξιά”. Αρχικά, η λέξη “αδέξιος” δήλωνε τον αριστερόχειρα , αλλά ήδη από την εποχή του Λουκιανού απαντάται με τη σημερινή σημασία: “ο στερούμενος επιδεξιότητας”. Στην ίδια οικογένεια ανήκουν: αδέξιος, δεξιοτέχνης (: ο εκτελών κάτι με ικανότητα), αμφιδέξιος (: ο έχων τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα δυο χέρια ή πόδια με την ίδια επιδεξιότητα)

Αριστερά

Για να μην αδικηθεί το αριστερό χέρι, αφού όλα τα “καλά” ήταν για το δεξιό χρησιμοποίησαν λέξεις με θετική σημασία (ευφημισμός). Το αποκάλεσαν, δηλαδή, άριστο, αριστερό. Στην αρχαία ελληνική, μάλιστα, ονομαζόταν και “ευώνυμο” (ευ+όνομα, “καλονόματο”). Οι Αρχαίοι χρησιμοποίησαν με τη σημασία του αριστερός και το “σκαιός”. Στους νεότερους χρόνους από τη λέξη “ζαβός” (: τρελός, μαινόμενος) σχηματίστηκαν οι λέξεις ζαβρός, ζαρβός, ζερβός (με την οποία αντικατέστησαν τη σημασία του αδέξιος και προσδιόρισαν το αριστερό χέρι)

Πολιτικοί όροι

Οι λέξεις Δεξιά και Αριστερά, ως πολιτικοί όροι, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις 11/9/1789 στη Γαλλική εθνοσυνέλευση. Κατά τη διάρκεια της συνταγματικής Συνελεύσεως οι συντηρητικοί και μοναρχικοί εκπρόσωποι κατέλαβαν τη δεξιά πλευρά (ως προς το Προεδρείο) της αίθουσας. Αντίθετα οι προοδευτικοί/ριζοσπαστικοί κατέλαβαν την αριστερή. Από τότε οι όροι Δεξιά και Αριστερά μπήκαν στο πολιτικό μας λεξιλόγιο και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν, σήμερα, ποιος είναι ο, πραγματικά, ο Δεξιός και ποιος ο Αριστερός

Παπαθανασίου: Γιατί παραμένει στη θέση του ο Ρακιντζής, αν και η θητεία του έληξε το 2009; Μα τι ρωτάς ρε Γιάννη;

Ρε Γιάννη μου θέλει και ερώτημα;

Αυτό είναι το μεγαλείο του ΠΑΣΟΚ και γι αυτό αυτοί "σώζουν τη χώρα" χρεοκοπώντας τη και εσείς είστε στην αντιπολίτευση και κερατάδες και δαρμένοι...

Και μεταξύ μας τώρα: Ποιος φταίει πιο πολύ; Το ΠΑΣΟΚ που κάνει τη δουλειά του και τον κρατάει"όμηρο" για να τον έχει στην πρίζα ή ο βλάκας ο δεξιός υπουργός που τον διόρισε και σήμερα μας προέκυψε ΠΑΣΟΚος;

Ακολουθεί η ερώτηση:

Προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

Θέμα: Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ η θητεία του έχει λήξει από το 2009.

Η θητεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το νόμο 3074 / 2002 όπως ισχύει, είναι πενταετής. Καθήκοντα επιθεωρητή ασκεί σήμερα ο Αρεοπαγίτης επί τιμή κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή στις 13 Σεπτεμβρίου του 2004. Συνεπώς η θητεία του έχει λήξει από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2009, χωρίς να έχει έκτοτε ανανεωθεί. Ωστόσο, ο κ. Ρακιντζής συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του Επιθεωρητή, γεγονός που δημιουργεί νομικά και ουσιαστικά ζητήματα.

Το νομικό ζήτημα είναι προφανές και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ισχύ των αποφάσεων που έχει εκδώσει ο Επιθεωρητής από τη λήξη της θητείας του, από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1098 / 2011) σύμφωνα με την οποία το Σύνταγμα δεν ανέχεται την παράταση της θητείας των μελών ανεξάρτητων αρχών μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες.

Το ουσιαστικό ζήτημα είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής ενός ιδιαίτερα χρήσιμου και κρίσιμου θεσμού για τη λειτουργία του κράτους είναι εδώ και σχεδόν είκοσι μήνες όμηρος της κυβέρνησης, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντικατασταθεί. Η κυβέρνηση όφειλε να ανανεώσει τη θητεία του κ. Ρακιντζή επισήμως, αν ήθελε να τον διατηρήσει στη θέση του, ή να τον αντικαταστήσει με άλλο πρόσωπο της επιλογής της εφόσον το επιθυμούσε. Η διατήρηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σε καθεστώς «ομηρίας» αφήνει περιθώριο για συνειρμούς και υποθέσεις που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, ούτε τον θεσμό που υπηρετεί. Και ασφαλώς εκθέτουν την κυβέρνηση.

Άλλωστε, σε άλλη απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Σ.τ.Ε. (456 / 2007) αναφέρεται ότι η θέσπιση θητείας για τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών θεωρήθηκε αναγκαία προκειμένου «να μην υπόκεινται σε πιέσεις, όπως θα συνέβαινε, αν μπορούσαν να παύονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους».

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε:

1.Για ποιο λόγο δεν ανανεώθηκε έγκαιρα η θητεία του κ. Ρακιντζή, ή δεν έγινε η αντικατάστασή του;
2.Θεωρείτε ότι η παράταση της σημερινής κατάστασης συμβάλει στο κύρος του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή και στην εμπέδωση εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτόν;
3.Θα προχωρήσετε σε ανανέωση της θητείας του κ. Ρακιντζή, ή σε ορισμό νέου επιθεωρητή και πότε;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Παπαθανασίου

http://citizengr.wordpress.com/2011/05/17/6852/

Γουατεμάλα: Σε "κατάσταση πολιορκίας" κηρύχθηκε η περιοχή όπου σφαγιάστηκαν 27 αγρεργάτες μιας φάρμας

http://www.boingboing.net/2011/05/16/tekandi05161122314553_0.jpgΟ πρόεδρος της Γουατεμάλας, Άλβαρο Κολόμ, κήρυξε "σε κατάσταση πολιορκίας" την περιοχή Πετέν, κοντά στο Μεξικό, όπου το σαββατοκύριακο σφαγιάστηκαν 27 αγρεργάτες μιας φάρμας, σε μια επίθεση που αποδίδεται στο μεξικανικό καρτέλ των ναρκωτικών Σέτας εναντίον του ιδιοκτήτη της φάρμας. Στη φώτο βλέπετε, γραμμένο με αίμα από το πόδι ενός θύματος, το μήνυμα των δολοφόνων προς τον ιδιοκτήτη της φάρμας [ότι θα τον βρούν και θα τον αποκεφαλίσουν] ο οποίος πιστεύεται ότι εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών από το Μεξικό.

Η κατάσταση πολιορκίας, που θα ισχύει για 30 ημέρες, δίνει στις αρχές το δικαίωμα να απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και στην αστυνομία να πραγματοποιεί νυχτερινές εφόδους στην περιοχή που απέχει 600 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας.

"Το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε την περιφέρεια Πετέν σε κατάσταση ανάγκης και αύριο θα επιστρέψω εκεί για να διευθύνω τις επιχειρήσεις και να συλλάβουμε αυτά τα άτομα, σε συνεργασία με το στρατό και την αστυνομία", είπε ο Κολόμ. "Ήδη συλλάβαμε ένα άτομο ενώ δύο κακοποιοί σκοτώθηκαν σε μια επιχείρηση στην οποία τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί", πρόσθεσε.

Οι δράστες της σφαγής, που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, φαίνεται ότι αναζητούσαν τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος "Λος Κόκος" για να τον σκοτώσουν, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Κάρλος Μενοκάλ.

Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τη σφαγή στους Σέτας, μια οργάνωση που ίδρυσαν πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων του μεξικανικού στρατού. Η Γουατεμάλα τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε "διάδρομο" για τη μεταφορά ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, από τη Νότια Αμερική στις ΗΠΑ.

Παπακωνσταντίνου ΤΩΡΑ: Με το που γύρισε από Βρυξέλλες συγκάλεσε σύσκεψη για το ξεπούλημα περιουσίας 50 δις

http://blogs.vrahokipos.net/naumcohen/files/2009/04/xairetismata.jpgΟι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αποτελούν το αντικείμενο της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, και των ειδικών γραμματέων ΔΕΚΟ και Αποκρατικοποιήσεων Γ. Κυριακού και Γ. Χριστοδουλάκη, αντίστοιχα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, συγκάλεσε τη σύσκεψη με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου μετείχε στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, ενώ στο πρόγραμμα του υπουργού για τις επόμενες ημέρες είναι και ο νέος κύκλος επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας. Μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις για την πλήρη εξειδίκευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 (το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 26 δις. ευρώ), το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις. ευρώ, και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ενδέχεται ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο να υλοποιηθούν ενωρίτερα χρονικά, προκειμένου να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες αύξησης των εσόδων και περιστολής των δαπανών για το τρέχον έτος. Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι "παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας σε σχέση με το 2011. Συνεχίζουμε το έργο μας".

Πρωτοβουλία της ΕE για την ενίσχυση των επενδύσεων στην Ελλάδα, ζητά ο αναλυτής της Κεντρικής Τράπεζας της Βρέμης Φόλκερ Χελμάιερ

Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ενισχυθούν οι επενδύσεις ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ζητά ο επικεφαλής αναλυτής της Κεντρικής Τράπεζας της Βρέμης Φόλκερ Χελμάιερ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Die Tageszeitung" εκτιμά ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία θα είναι κερδοφόρα για τους Γερμανούς και καλεί την ΕΕ να συζητήσει με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ευρώπης, πώς θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα.

Ο κ. Χελμάιερ προτείνει να οργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν πώς μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Επεσήμανε δε, ότι δεδομένης της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης σε χώρες, όπως η Γερμανία, οι εταιρίες έχουν δυσκολίες να βρουν το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνεργοι.

Εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετα 90 δισ. ευρώ που θα αυξήσουν το συνολικό ποσό αρωγής στα 200 δισ.

Σημειώνει ακόμη ότι και στην περίπτωση που τα μισά από αυτά υπολογιστούν ως "ζημία", η Γερμανία αναλογικά θα έχανε περίπου 20 δισ.

"Ωστόσο σε περίπτωση συστημικής κρίσης στην Ευρώπη, θα χάναμε πολύ περισσότερα", καταλήγει ο αναλυτής.

Ηλεκτροδότηση Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών - Απάντηση Ι. Μανιάτη, ΔΕΗ και ΡΑΕ σε ερώτηση του Π. Παναγιωτόπουλου

Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει διασυνδέσεις των ελληνικών νησιών με τρίτες χώρες για την ενεργειακή τροφοδότησή τους. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου, στην οποία επικαλείται δημοσιεύματα για πιέσεις που ασκούνται στη χώρα μας προκειμένου ελληνικά νησιά να ηλεκτροδοτούνται από τουρκικές εταιρείες.

Ο κ. Μανιάτης διαβίβασε στη Βουλή και έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθρούρου Ζερβού, σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά. "Η ΔΕΗ Α.Ε. ως Διαχειριστής Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την αξιόπιστη και οικονομική λειτουργία των αυτόνομων νησιωτικών ηλεκτρικών συστημάτων", σημειώνεται στο έγγραφο.

Αναφέρεται επιπλέον ότι "με βάση τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια, για κάθε νησί, έχουν προγραμματισθεί τα έργα ανάπτυξης των Θερμικών Σταθμών Παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλίζεται η επάρκεια ισχύος, σε κάθε περίπτωση".

Όπως ειδικότερα αναφέρεται, μέχρι το 2016 έχει προγραμματισθεί η κατασκευή νέων θερμοηλεκτρικών σταθμών και επέκταση των υπαρχόντων με την εγκατάσταση Νέων Μονάδων Παραγωγής, σύγχρονης τεχνολογίας, φιλικής στο περιβάλλον, συνολικής ισχύος 914 MW και προϋπολογιζόμενου κόστους 1.050 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, μέχρι το 2016 προβλέπεται να εγκατασταθούν νέοι σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τρίτους και από τη ΔΕΗ ανανεώσιμες, διαφόρων τεχνολογιών, συνολικής ισχύος 513 MW, τουλάχιστον.

Όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρει ότι "αυτό γίνεται στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας και σύμφωνα με την Οδηγία 2009/72, υπό την εποπτεία του αρμόδιου υπουργείου''.

Στο έγγραφό του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, τονίζει ότι η συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία "δεν υποχρεώνει την Ελλάδα να δημιουργήσει διασυνδέσεις των ελληνικών νησιών με τρίτες χώρες".

Στον Π. Παναγιωτόπουλο έχει απαντήσει και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, με παλαιότερο έγγραφό του, ότι "δεν έχει υπογραφεί διμερώς με την Τουρκία συμφωνία που να προβλέπει την ηλεκτροδότηση των ακριτικών νησιών του Αιγαίου" και ότι "το υπογραφέν στις 14.5.2010 Μνημόνιο Κατανόησης για τη Συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας δεν περιλαμβάνει καμία τέτοια πρόβλεψη".

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, επικαλούνταν δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Τρόικα "με βάση το αναθεωρημένο Μνημόνιο για την ενέργεια, ζητεί από τη χώρα μας να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας και στα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά, όπου το μονοπώλιο έχει η ΔΕΗ". Ο βουλευτής επικαλούνταν επίσης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, Τούρκοι επιχειρηματίες είχαν θέσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών από τουρκικές εταιρείες, χωρίς να υπάρξει θετική απάντηση από την πολιτική ηγεσία.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και έγγραφο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το Στρατηγικό Σχεδιασμό Διασυνδέσεων των Νησιών στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι με το Στρατηγικό Σχεδιασμό Διασυνδέσεων των Νησιών με το Διαχειριστή του Συστήματος (σ.σ. ΔΕΗ), είναι προφανής η βούληση της Πολιτείας να διασυνδεθούν τα μη διασυνδεδεμένα νησιά της ελληνικής επικράτειας με το εθνικό ηπειρωτικό ηλεκτρικό δίκτυο, τόσο για τη διασφάλιση της μακροχρόνιας ενεργειακής επάρκειάς τους όσο και για την αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών των νησιωτικών περιοχών.

"Δεν υπάρχει καμία αναφορά για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με άλλα ηλεκτρικά συστήματα γειτονικών χωρών, παρά μόνο με το εθνικό ηλεκτρικό σύστημα", αναφέρεται επίσης στο έγγραφο.

Θεσσαλονίκη - Ραδιενεργά στοιχεία εντοπίστηκαν σε φορτία απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης-Τα πέταξαν γύφτοι γιατροί για να γλιτώσουν 50 ευρώ!

http://www.i-live.gr/thumb.php?img=wp-content/uploads/2010/05/news-diktyo-mesogeios-sos-nuclear.gif&w=120&h=80Μπρος - πίσω φαίνεται ότι ταξίδεψαν τα πέντε φορτία των απορριμμάτων, από τους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου, Θεσσαλονίκης και Θέρμης, στα οποία εντοπίστηκαν ραδιενεργά στοιχεία με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που εγκαταστάθηκε στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα ραδιενεργά αυτά στοιχεία προέρχονται από ιδιωτικά ιατρικά κέντρα ή ιατρεία τα οποία αντί να πληρώσουν ένα μικροποσό και να τα δώσουν σε ειδικές εταιρίες ιατρικών αποβλήτων... προτίμησαν να τα ρίξουν στους κάδους!!!.

Η τύχη των φορτίων, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα. Ορισμένα από αυτά, όταν δεν τους επιτράπηκε η είσοδος, επιστράφηκαν στις υπηρεσίες καθαριότητας, όπου και «έσπασαν» σε μικρότερα φορτία και μεταφέρθηκαν εκ νέου στο ΧΥΤΑ. Με τον τρόπο αυτό επιτράπηκε η είσοδός τους καθώς οι ενδείξεις του μηχανήματος ήταν πλέον οριακές.

Δεδομένου ότι το μηχάνημα λειτούργησε πριν από λίγες μέρες και δεν έχει γίνει ακόμη η πιστοποίησή του από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, το θέμα των ορίων μέτρησης των ραδιενεργών στοιχείων είναι ακόμη ρευστό. Για το λόγο αυτό την επόμενη Παρασκευή αναμένεται ειδικοί της Επιτροπής να μεταβούν στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, προκειμένου να πιστοποιήσουν το μηχάνημα, ώστε οι μετρήσεις που θα κάνει να είναι απόλυτα έγκυρες. Πάντως η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από τέτοιου είδους ραδιενεργά κατάλοιπα καθώς είναι βραχύβια.

Όλα ξεκίνησαν τη Μεγάλη Τετάρτη, όταν το ειδικό μηχάνημα άρχισε να χτυπά έντονα την ώρα που περνούσε την πύλη του ΧΥΤΑ ένα απορριμματοφόρο από την περιοχή του Ευόσμου. Μετά από αυτό απαγορεύτηκε η είσοδος του φορτηγού στο ΧΥΤΑ και το φορτίο επιστράφηκε στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, Νίκο Φουρκιώτη, ακολούθησαν έλεγχοι με φορητό μετρητή ραδιενέργειας, στους κάδους της περιοχής. Ο μετρητής χτύπησε δίπλα σε έναν ουροσυλλέκτη. «Μετά από συνεννόηση με τον «Δημόκριτο» καταλήξαμε στο ότι ο ουροσυλλέκτης ήταν πιθανόν να προέρχεται από ασθενή υπό θεραπεία ενώ μας είπαν ότι πρόκειται για αβλαβές φορτίο. Στη συνέχεια, το φορτίο που μας επιστράφηκε από τον ΧΥΤΑ, το μοιράσαμε σε δύο φορτηγά. Το ένα πέρασε στο χώρο και στο δεύτερο, όπου το μηχάνημα εντόπισε οριακά αυξημένες τιμές, επιτράπηκε επίσης η είσοδος», σημειώνει.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο δήμο Θέρμης, απορριμματοφόρο του οποίου σταμάτησε στην πύλη του ΧΥΤΑ όταν το μηχάνημα εντόπισε ραδιενεργά στοιχεία. «Μου έστειλαν από το ΧΥΤΑ ένα χαρτί για να εντείνουμε τους ελέγχους. Το φορτηγό όμως δεν ήρθε πίσω, επειδή ήταν στα όρια», λέει ο αντιδήμαρχος Θέρμης, Σταύρος Κουγιουμτζίδης.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του ΧΥΤΑ, Πάρης Καραγκούνης, διευκρινίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι τα ραδιενεργά στοιχεία έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής, οπότε δεν αποκλείεται εφόσον επιστρέψουν τέτοια φορτία στον ΧΥΤΑ να μην υπάρξει ένδειξη στο μηχάνημα. Ωστόσο, σημειώνει ότι σε επικοινωνία των υπευθύνων του ΧΥΤΑ με την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας επισημάνθηκε πως η υπέρβαση των φυσικών ορίων ραδιενέργειας μέχρι κάποιο ποσοστό είναι αποδεκτή. «Μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις επιτράπηκε η είσοδος απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ», αναφέρει.

Για την προέλευση των ραδιενεργών στοιχείων, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, εκφράζει την εκτίμηση ότι προέρχονται από διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, ιατρεία και εργαστήρια και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέρασαν στο παρελθόν τέτοια φορτία στον χώρο της Μαυροράχης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Ζουρνάς, τονίζει ότι κάθε ιδιωτικός φορέας έχει την υποχρέωση να στέλνει τα ραδιενεργά φορτία σε συμβεβλημένες εταιρείες για αδρανοποίηση και όχι στον ΧΥΤΑ.

Τι αναφέρει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

«Τέτοια ραδιενεργά κατάλοιπα, σύμφωνα με την εμπειρία μας, προέρχονται από εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής. Προέρχονται από θεραπείες πυρηνικής ιατρικής με ραδιοφάρμακα ή από νοσηλευτικό, νοσοκομειακό υλικό και είναι βραχύβια. Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Χρήστος Χουσιάδας. Διευκρινίζει δε ότι τα μηχανήματα στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης δεν έχουν ακόμη βαθμονομηθεί κάτι που θα γίνει ταχύτατα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις και να εκπαιδευτεί το προσωπικό.

Άλλωστε, κατά τον κ. Χουσιάδα, αντίστοιχα συστήματα, δηλαδή ανιχνευτές ραδιενέργειας, λειτουργούν στο ΧΥΤΑ της Φυλής, στις χαλυβουργίες της χώρας (για να ελέγχεται η είσοδος των παλιών μετάλλων που πηγαίνουν στις υψικαμίνους), στις βασικές πύλες εισόδου της χώρας (μεθοριακούς σταθμούς και αεροδρόμια). «Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε τάχιστα ό,τι πρέπει για τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος σύμφωνα με τις καλύτερες δυνατές πρακτικές», προσθέτει.

Επιβάτης αεροπλάνου φωτογράφισε την τελευταία εκτόξευση του Endeavour

"Τυχερή" ήταν η επιβάτης της πτήσης Νέα Υόρκη-Πάλμ Μπίτς, Stefanie Gordon, αφού φωτογράφισε με το κινητό της την τελευταία εκτόξευση του διαστημοπλοίου Endeavour και τράνηξε και ένα μικρό βίντεο που μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η δολοφονία του Μανόλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας από αλλοδαπούς. οι οποίοι ήθελαν να του αρπάξουν τη βιντεοκάµερα, έφερε στην επιφάνεια µε τρόπο δραµατικό την ανασφάλεια που βιώνουν οι κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών, αλλά και τις τεράστιες διαστάσεις του µεταναστευτικού προβλήµατος.

Ο Πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας όχι απλώς αναφέρθηκε στο γεγονός κατά την οµιλία του στο Ζάππειο (12.5.2011), αλλά έχει εγκαίρως προειδοποιήσει για τη λανθασµένη κυβερνητική πολιτική στο ζήτηµα αυτό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρασύρεται από πολυπολιτισµικές ιδεοληψίες και από συµβούλους που δεν κατανοούν την πραγµατικότητα και έχει αφήσει τη χώρα ξέφραγο αµπέλι.

Προσπαθεί δε να ενθαρρύνει τους παράνοµους µετανάστες χορηγώντας τους µε διαδικασίες εξπρές την ελληνική ιθαγένεια.

Ο Αντώνης Σαµαράς από τη Βουλή προειδοποίησε ότι η Νέα ∆ηµοκρατία µόλις έλθει στην εξουσία θα ακυρώσει αυτό το νοµοθέτηµα . Άλλωστε η απόφαση του αρµοδίου Τµήµατος του Συµβουλίου Επικρατείας είναι αρνητική για τον Νόµο και πιθανόν ταυτόσηµη να είναι σε λίγες ηµέρες και η απόφαση της Ολοµελείας. Πάντως το πρόβληµα της παράνοµης µετανάστευσης έχει πάµπολλες συνέπειες και απαιτεί πολύπλευρη αντιµετώπιση.

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 8.5.2011 µίλησε ο Ελληνοαµερικανός Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής των ΗΠΑ ∆ηµήτρης Παπαδηµητρίου και είπε µε λίγα λόγια το πρακτέον από ελληνικής πλευράς. Στην ερώτηση του δηµοσιογράφου «τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα;» απαντά: «Να περιορίσει την εισροή σε συνεργασία µε τη ΦΡΟΝΤΕΞ και να αναπτύξει διαδικασίες ταχείας εξέτασης έτσι ώστε να επαναπατρίζονται πολλοί». Η πρόταση είναι σαφής και βασίζεται στην επιτυχηµένη εµπειρία των ΗΠΑ.

Πρώτον αυστηρότερη φρούρηση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων σε συνεργασία µε την
ευρωπαϊκή αστυνοµική δύναµη ΦΡΟΝΤΕΞ, η οποία έχει έλθει να µας συνδράµει. Και δεύτερον επιτέλους ας µην διστάσουµε να προβούµε σε επαναπροώθηση και επαναπατρισµό των παρανόµων που συλλαµβάνονται.

Μέχρι σήµερα η κοινωνία µας καταδυναστεύεται από µία δήθεν ανθρωπιστική και κατά βάθος φασίζουσα λογική, η οποία κατακεραυνώνει κάθε φωνή που τολµά να προτείνει µέτρα κατά των πολυαρίθµων παρανόµων µεταναστών.

Έτσι αυτοί αυξάνονται και επιβαρύνουν την εγκληµατικότητα και την ανασφάλεια. Όποιος προτείνει αυτά που άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες εφαρµόζουν εδώ και χρόνια κινδυνεύει να θεωρηθεί «ρατσιστής». Ας τελειώνουµε επιτέλους µε τη λογοκρισία που ασκούν οι δήθεν προοδευτικοί στη σώφρονα πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η παράνοµη µετανάστευση αποτελεί πληγή για την Ελλάδα και πρέπει να αντιµετωπισθεί αποτελεσµατικά και γρήγορα. Και αν το ΠΑΣΟΚ δεν µπορεί να το κάνει, επειδή δεν θέλει να στενοχωρήσει τους πολυπολιτισµικούς διανοητές και δηµοσιογράφους, ας παραµερίσει για να αναλάβει την εξουσία η Νέα ∆ηµοκρατία µε ηγέτη τον Αντώνη Σαµαρά.

Κωνσταντίνου (δημ σύμβ Αθήνα-ΑΝΤΑΡΣΥΑ): Αυτόκλητος εκπρόσωπος του "44χρονου"

Ο Κωνσταντίνου, ο γνωστός καραγκιόζης του δημ. συμβ. της Αθήνας γυρνάει και λέει ότι κάποιος συγγενής, έτσι αόριστα, της οικογένειας του σφαγιασθέντα απ' τα ζώα, Μ. Καντάρη, του έκανε καταγγελία ότι η Χρυσή Αυγή καπηλεύεται το όνομα του νεκρού... στη συνέχεια την ανώνυμη δήθεν καταγγελία την παίρνουν οι γνωστοί λαθρομεταναστολάγνοι και την κάνουν είδηση "αξιόπιστη"... ρε δε γαμιέσται... νυχτιάτικα;

διαβάστε "σοβαρή" είδηση από τον κρατικοδίαιτο Κούλογλου, το φερέφωνο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Καταγγελία για «καπηλεία» και «βεβήλωση της μνήμης του νεκρού» Μανώλη Καντάρη από τη Χρυσή Αυγή κατέθεσε στην 1η δημοτική κοινότητα Αθήνας συγγενής του 44χρονου που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών, η Ελένη Πορτάλιου, αλλά και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας». Η κ. Πορτάλιου έκανε λόγο για «καπηλεία της μνήμης του δολοφονηθέντος Μανόλη Καντάρη, από τη Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας ότι η τελευταία «έχει εξαπολύσει πογκρόμ με την ανοχή της αστυνομίας» και ότι «έχει καταστεί "κράτος εν κράτει" στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας». Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι είναι προς τιμήν της οικογένειας του Μανώλη Καντάρη το γεγονός ότι καταγγέλλει «τη χυδαία προπαγάνδα, την καπηλεία και τις ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η μη αποδοχή λουλουδιών είχε αποστείλει η Χρυσή Αυγή στη χήρα του Μ. Καντάρη.

Για ψιλοφασίστα τον κόβω τον Καμίνη μ' αυτά που είπε σήμερα στη Βουλή... αλλιώς τους τα 'λεγε έξω απ' το χορό

Γ.Καμίνης: Υπ αριθμόν "1" πρόβλημα της Αθήνας το μεταναστευτικό-διαφωνεί με ένα μεγάλο τέμενος-συζητάει την ποσόστωση μεταναστών-πρέπει να απελαθούν οι παράνομοι

Ως το υπ' αριθμόν "1" πρόβλημα της Αθήνας, και όχι μόνον, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το μεταναστευτικό, πρόβλημα στο οποίο «αν δεν καταφέρουμε να απαντήσουμε, δεν θα μπορέσουμε ταυτόχρονα να ασκήσουμε πολιτική ανάταξης της πρωτεύουσας, που περνά βαθύτατη κρίση».

Μιλώντας ενώπιον της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, ο δήμαρχος της Αθήνας, σημείωσε ότι διαπιστώνεται «προϊούσα δημογραφική κατάπτωση στο Κέντρο της Αθήνας, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί και από τη διενεργούμενη απογραφή, με αποτέλεσμα τα πιο δυναμικά στοιχεία του πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεις να εγκαταλείπουν τα κέντρο της πόλης».

Σε ερωτήσεις των βουλευτών κ.κ. Θ.Νάκου, Ν.Ζωΐδη, Αδ.Γεωργιάδη, Χρ.Μαγκούφη, Παντ.Οικονόμου, Ν.Παπακωνσταντίνου, Ηρούς Διώτη και Αγγ.Μανωλάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν σαφής:

«Τα πογκρόμ μπορεί να δίνουν σε μερικούς την αίσθηση της ασφάλειας, αλλά είναι κακό προηγούμενο, αφού δεν λύνεται το πρόβλημα με ανακύκλωση της βίας, η οποία τότε θα εξαπλωθεί κατά τρόπο ανεξέλεγκτο". Επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι μόνον αστυνομικό πρόβλημα, όπως το θέμα της ασφάλειας δεν θα το λύσει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση και αυξημένες προσδοκίες για το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, για την οποία είπε ότι εντονότατα προβληματίζεται για τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει.

"Όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε το υπουργείο και την κυβέρνηση να ελέγξουμε την κατάσταση», τόνισε, προσθέτοντας ότι «όσο δεν υπήρχε κρίση, το παραεμπόριο ήταν μία εκτόνωση, αλλά με την κρίση παρουσιάζονται κάποιοι διατεθειμένοι να εγκληματήσουν κι αυτό συνιστά οργανωμένο έγκλημα του οποίου ηγούνται Έλληνες».

Στην επισήμανση πάντως του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη για την ανάγκη αντικινήτρων για να μη προτιμάται η χώρα μας από τους μετανάστες, με συγκεκριμένη αναφορά στα συσσίτια του Δήμου, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι «τα συσσίτια δεν συνιστούν φιλανθρωπία, αλλά απλά προτιμώ να ταΐσω κάποιον αντί να τον αφήσω να πάει να ληστέψει».

Διαχωρίζοντας τους μετανάστες στους νόμιμους ή τους επί χρόνια εγκατεστημένους και διατεθειμένους να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και τους παράνομους, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να πάνε σε κάποια άλλη χώρα την Ευρώπης, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι τάχιστα πρέπει να δημιουργηθούν τα Κέντρα Φιλοξενίας και να μοιραστούν σε όλη τη χώρα, έως ότου απελαθούν στην πατρίδα τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Καμίνης ήταν της γνώμης, ότι εκτός από τον αναγκαίο επιμερισμό των δαπανών με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα απαιτείτο ένα σχέδιο Μάρσαλ προς τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα μεταναστευτικά κύματα, ενώ είπε ότι θα συζητούσε υπό προϋποθέσεις και εφόσον ετίθετο ως ζήτημα πλήρους αντιμετώπισης, το ενδεχόμενο της ποσόστωσης του αριθμού των μεταναστών.

Επανέλαβε τις ήδη γνωστές θέσεις του για καταγραφή των άδειων σπιτιών και καταστημάτων, που νοικιάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες σε μετανάστες, για τη μετουσίωση σε φοιτητικές κατοικίες άδειων ξενοδοχείων του κέντρου, που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι φοιτητικές εστίες με την έννοια και της απόλαυσης ασύλου.

Προ των πυλών, θεώρησε ότι υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που θα ετοιμάσει ομάδα εργασίας που έχει ο ίδιος συστήσει και θα καταθέσει υπό τη μορφή νομοσχεδίου προς δημόσια διαβούλευση για τον εξορθολογισμό των διαδηλώσεων, ώστε και το συνταγματικό δικαίωμα να κατοχυρώνεται, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση να μην καταπατώνται.

Επανέλαβε ότι διαφωνεί με την ιδέα του ενός μεγάλου τεμένους που μπορεί να μετατραπεί σε σύμβολο ή γκέτο, αλλά συμφωνεί με τη δημιουργία πολλών μικρών, αλλά εν πάση περιπτώσει, αφού δεν υπήρξε αυτός ο σχεδιασμός, να γίνει το ταχύτερο το τέμενος στο Βοτανικό.

Για το παραεμπόριο, ο κ.Καμίνης είπε ότι έχει κάπως βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να καταστεί αποτελεσματική η επιτήρηση έξω από τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ, λόγω ακριβώς του ασύλου, στο οποίο εντός των σχολών καταφεύγουν οι μικροπωλητές, όταν βλέπουν όργανα της Αστυνομίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Πάντως, παραδέχθηκε ότι στην προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου έχει γενικότερα προβλήματα, αφού λόγω της κρίσης και της αυξημένης τάσης να μην πληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, το πρώτο τρίμηνο του 2011 οι εισπράξεις των τελών έχουν μειωθεί κατά 20%

Δηλώσεις Α. Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρ. της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια

http://1.bp.blogspot.com/_DBOzxZNqx_U/SwRYyys3_XI/AAAAAAAABbw/yZxTwtvDcRU/s400/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3+%CE%A7%CE%9B.jpgΓυμναστική στη ματαιότητα, χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι ενώ συμφωνεί στους στόχους για μείωση του ελλείμματος και του χρέους, δεν δίνει στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή.

"Σήμερα τα πράγματα πάνε ανάποδα, το 2010 το έλλειμμα ήταν 10%. Σήμερα, παρά τις θυσίες, ακόμη και η Ευρώπη προβλέπει ότι το έλλειμμα για το 2011 και το 2012 θα παραμείνει στο 10%", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι αυτό έναι "γυμναστική στη ματαιότητα".

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι "συμφωνία με την Ευρώπη για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους υπάρχει και λέμε ναι. Σε στήριξη όμως σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, λέμε όχι. Για παράδειγμα, αν ένα μέτρο, όποιος κι αν το προτείνει, είναι καλό για την πατρίδα, έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε. Ένα κακό μέτρο όμως, δεν έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε".

Η συνάντηση με τον κ. Παπούλια διήρκεσε 40 λεπτά και ο κ. Σαμαράς τον ενημέρωσε για την πρότασή του για την οικονομία υπογραμμίζοντας όπως ανέφερε τα πλεονεκτήματά της.

Παντρεύει την κόρη του ο Λαλιώτης... αλλά επειδή είναι γάτος, το τραπέζι θα γίνει σε ταβέρνα και όχι στο 4seasons ;) ... μόνο ο Άκης ήταν βλάκας...

Η Νίκη Λαλιώτη σε ένα μήνα παντρεύεται τον αγαπημένο της Χρήστο Ντεγιάννη, ο οποίος είναι ανιψιός του γνωστού Γιάννη Ντεγιάννη. Ο θείος του ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη των συνταγματαρχών της χούντας και είχε τιμηθεί με το παράσημο του Τάγματος Εθνικής Τιμής.

Βέβαια ο πυρομανής είναι γάτος και όχι βλάκας σαν τον Άκη που πήγε και παντρεύτηκε στο 4seasons με ασημένιες μπομπονιέρες...

[τώρα που είπα μπομπονιέρες έχω ξεχάσει να σας πω ποιος υπεύθυνος για την επικοινωνία της ΝΔ πουλάει μπομπονιέρες...]... έτσι λοιπόν ο πυρομανής θα παντρέψει την κόρη του και το τραπέζι θα το κάνει σε ταβέρνα μιας και είναι ο πιο έξυπνος από το παρεάκι της δεκαετίας του 80-90 που τα έφαγε μαζί με τον Πάγκαλο

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα “Espresso” ο γάμος θα είναι πολύ απλός, θα πραγματοποιηθεί εκτός Αττικής και καλεσμένοι θα είναι καλοί φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού. Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από μερικά χρόνια μέσω κοινών γνωστών και ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Από τότε είναι αχώριστοι. Να ζήσουν τα παιδιά και καλοφάγωτα!

Θεσσαλονίκη: Φάρσα ήταν τελικά τα απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στη Θεσσαλονίκη

Φάρσα αποδείχτηκαν τελικά τα απειλητικά τηλεφωνήματα, για δήθεν τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, στα κτίρια των δικαστηρίων και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Στην αίθουσα τελετών του υπουργείου Υγείας παραμένουν εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για δεδουλευμένα, που δεν τους έχουν καταβληθεί

http://www.infoblog.gr/wp-content/uploads/2010/08/ekav.jpgΣτην αίθουσα τελετών του υπουργείου Υγείας, στο ισόγειο του κτιρίου, παραμένουν για δεύτερη μέρα εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους, που αφορούν αργίες και νυχτερινά από τον Δεκέμβριο του 2010 έως σήμερα.

Πρόκειται κυρίως για πληρώματα ασθενοφόρων, τα μέλη των οποίων διεμήνυσαν στους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, ότι αν δεν πληρωθούν δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από το υπουργείο Υγείας, παρότι έλαβαν σήμερα διαβεβαιώσεις ότι έως την Πέμπτη τα χρήματά τους θα είναι διαθέσιμα να τα εισπράξουν.

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις μνήμης στις 19 Μαΐου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNy49N-OEQE5vbNxi09JdBIBdav1Xs6ZJC2ejbh4Y12N_070dL1O8to0M8mMkecBocIU-SvTZHSjwtAinW7C0YYJFNEHO9WQRtjndNR-0bl5ZUdY1oriakHfXWZL2zdthq4toyTanzBvM/s400/%CE%93%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%A4%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91+%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%A9%CE%9D.jpgΕκδηλώσεις μνήμης, με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων προγραμματίζουν για την Πέμπτη 19 Μαΐου, ποντιακές οργανώσεις και σωματεία.

Με συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα τιμήσει το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου, τη μνήμη των θυμάτων του ποντιακού ελληνισμού, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ), ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) θα παραστεί στο τρισάγιο που θα τελέσει ο μητροπολίτης Άνθιμος, την ίδια μέρα, στις έντεκα το πρωί, στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, παρουσία και του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Στο μνημόσυνο δήλωσε ότι θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΠΟΕ.

Σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε στα γραφεία της, το προεδρείο της ΠΟΕ ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η κεντρική συγκέντρωσή της, στις επτά και μισή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της πλατείας Αγίας Σοφίας και πορεία προς το τουρκικό προξενείο. Μια ώρα νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα στο Σύνταγμα, από τα τοπικά ποντιακά σωματεία.

Ομιλητές στην συγκέντρωση της ΠΟΕ στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός Λεωνίδας Ραπτάκης και στην Αθήνα ο βουλευτής του σουηδικού κοινοβουλίου Νίκος Παπαδόπουλος.

«Ως γερουσιαστής, ο Ραπτάκης, προώθησε ένθερμα το αίτημα και πέτυχε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία του Ρόουντ Άϊλαντ. Μέχρι στιγμής δέκα πολιτείες των ΗΠΑ την έχουν αναγνωρίσει, όπως και το ελληνικό, το κυπριακό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η τοπική βουλή της Νότιας Αυστραλίας, το σουηδικό κοινοβούλιο και συνεχίζουμε τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης.

Δύο ώρες πριν θα ξεκινήσει ποδηλατοπορεία με θέμα: «Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη Μνήμη» από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει την ώρα της συγκέντρωσης στην πλατεία Αγίας Σοφίας, σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα καταγγελίας της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιηθεί από τα εκεί ποντιακά σωματεία και στην Αθήνα, μια μέρα νωρίτερα, στις 18 Μαΐου. Η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη, ως το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς θα κάνουν τη βάρδια τους, ντυμένοι με την παραδοσιακή στολή των Ποντίων.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ζήτησαν από το ΥΠΕΞ «να προστατέψει τις ειρηνικές εκδηλώσεις των Ποντίων από ενδεχόμενη προβοκάτσια», με αφορμή την "προκλητική πρόθεση" της Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου Κωνσταντινούπολης να πραγματοποιήσει, στις 19 Μαΐου, αυτοκινητοπορεία από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, προς "τιμήν και δόξαν" του Μουσταφά Κεμάλ.

Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε πλοίο που μετάφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα=Δεν υπάρχουν τραυματίες

Το πλοίο με σημαία Μαλαισίας είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά στις 11 Μαΐου και μετέφερε πλαστικούς σωλήνες προς αποκατάσταση του συστήματος αποχέτευσης στη Γάζα. Στο πλοίο επεβαιναν 12 άτομα [κανένας Έλληνας] και η αποστολή χρηματοδοτούνταν από την Perdana Global Peace Foundation (PGPF), μία ΜΚΟ του πρώην Πρωθυπουργού της Μαλαισίας Dr. Mahathir Mohamed.

Το πλοίο ευρισκόμενο στα διεθνή ύδατα, όπως λένε οι επιβάτες του δέχθηκε πυρά από ισραηλινό πολεμικό πλοίο ενώ έχει γίνει ακυβέρνητο καθώς αλιευτικό δίχτυ μπλέχτηκε στην προπέλα. Δεν έχει τραυματιστεί κανείς.

Περισσότερα εδώ:

BREAKING NEWS (UPDATE): Israel Attacks Humanitarian Ship to Gaza in International Waters

ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

http://x.pstatic.gr/media/n/i/4/4029/19332.jpgΟ ιατρός της Μαργαρίτας Παπανδρέου και βουλευτής Δωδεκανήσων κ. Δημήτριος Κρεμαστινός φαίνεται ότι, εκμεταλλευόμενος την προσωπική του σχέση με τη μητέρα του Πρωθυπουργού, καταφέρνει και επιβάλλει στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο τις επιθυμίες του στον χώρο της υγείας.

Πριν από μερικούς μήνες η γυναίκα του Τζένη Κρεμαστινού διορίστηκε από τον κ. Λοβέρδο ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς όμως να έχει την παραμικρή σχέση με τον χώρο της λοιμωξιολογίας.

Ο κ. Κρεμαστινός όμως και ο «ελεγχόμενός» του κ. Λοβέρδος δεν σταμάτησε εδώ. Έβαλε την Μαργαρίτα Παπανδρέου και επέβαλε νέα διοίκηση στο ΩΝΑΣΕΙΟ καρδιοχειρουργικό κέντρο βάζοντας ως Πρόεδρο και αντιπρόεδρο τους κολλητούς του οι οποίοι όχι μόνο είναι άσχετοι από διοίκηση, αλλά όπως λένε σε όλο το Νοσοκομείο «δεν ξέρουν να διοικούν ούτε περίπτερο!». Συγκεκριμένα ο κατά τα άλλα αξιοκράτης κ. Λοβέρδος διόρισε στο Ωνάσειο ως Πρόεδρο τον κ. Ι. Λεκάκη και ως Αντιπρόεδρο τον κ. Ι. Παρασκευαϊδη. Πρόκειται για ιατρούς, άσχετους με διοίκηση, άσχετους με το ΩΝΑΣΕΙΟ, τους οποίους είχε ο κ. Κρεμαστινός ως υφιστάμενους του όταν ήταν Διευθυντής στο Αττικό Νοσοκομείο.

Την θέση του Προέδρου είχε ο καταξιωμένος και διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργός κ. Αλιβιζάτος, ο οποίος όμως φαίνεται ότι για τον κ. Λοβέρδο ήταν πολύ «λίγος» μπροστά στις απαιτήσεις της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Συγχαρητήρια κ. Λοβέρδο!

Η εξέταση των μαύρων κουτιών της πτήσης Air France 447 που συνετρίβη στον Ατλαντικό δεν δημιουργεί άμεσες ανησυχίες για τα Airbus A330

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFTC2DBC78-UjtiI6ZHTc4LycFojoZToZ5NT2J19vmMH5i0kj-aZfMQqNH4odY9sT6VzmPcRxkdXVvsHDHUv9JjHfMJCStPTvsVlqTSJDCp-79KGxhSf7aNjIvsGtCG-lmtCpqiXPPQnl3/s1600/Air+France+447+black+box.jpgΗ αεροπορική βιομηχανία Airbus γνωστοποίησε στις αεροπορικές εταιρείες ότι η μερική εξέταση των μαύρων κουτιών που ανακτήθηκαν από ένα αεροπλάνο που συνετρίβη στον Ατλαντικό δεν οδήγησε σε οποιεσδήποτε άμεσες νέες συστάσεις ασφαλείας, έκαναν γνωστό πηγές που σχετίζονται με το θέμα.

Η ενημέρωση δεν βασίζεται στην πλήρη κατανόηση των δεδομένων που ανακτήθηκαν από τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου A330 της Air France, το οποίο συνετρίβη στον ωκεανό το 2009 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 228 άνθρωποι, όμως καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχουν άμεσες ανησυχίες για τα μηχανικά συστήματα.

"Σ' αυτό το στάδιο της προκαταρκτικής ανάλυσης του DFDR (ψηφιακός καταγραφέας δεδομένων πτήσης), η Airbus δεν έχει να κάνει κάποια άμεση σύσταση" στις εταιρείες που χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα της, αναφέρει η ευρωπαϊκή βιομηχανία σε δελτίο Τύπου που έφτασε στην κατοχή του Ρόιτερς.

Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), που ερευνά τη συντριβή, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι είναι υπερβολικά νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων για το τι προκάλεσε τη συντριβή, υπογραμμίζοντας πάντως παράλληλα την πεποίθησή της ότι στο τέλος θα βρεθούν τα αίτια μιας από τις χειρότερες αεροπορικές καταστροφές στον κόσμο.

Οι ερευνητές της BEA επέκριναν επίσης ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Λε Φιγκαρό" που αποδίδει τη συντριβή σε ανθρώπινο σφάλμα.

Επικαλούμενη γαλλικές κυβερνητικές πηγές και πρόσωπα προσκείμενα στην έρευνα, η "Λε Φιγκαρό" αναφέρει πως οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο ανθρώπινο σφάλμα, όμως δεν έχουν αποφασίσει αν το σφάλμα προκλήθηκε από ενέργειες του πληρώματος ή από τις ίδιες τις διαδικασίες της Air France.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι η Airbus έχει ήδη "αθωωθεί", μερικές ημέρες αφότου τα μαύρα κουτιά ανασύρθηκαν από το βυθό του Ατλαντικού.

Σε δήλωσή της, η BEA επικρίνει τις εντυπωσιοθηρικές και πρόωρες, όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές των μέσων ενημέρωσης και υπογραμμίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να αντληθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση 447 της Air France την 1η Ιουνίου 2009.

Θεσσαλονίκη – Απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στη Θεσσαλονίκη

Δύο απειλητικά τηλεφωνήματα αναστάτωσαν πριν από λίγη ώρα τις αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούν έρευνες, για πιθανή τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, στο δικαστικό μέγαρο και στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, άγνωστος ή άγνωστοι, τηλεφώνησαν στα γραφεία εφημερίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενημέρωσαν ότι στα δύο κτίρια τοποθετήθηκαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής, με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων ερευνούν διακριτικά τα δύο κτίρια, χωρίς να τα εκκενώσουν.

A. Ντινόπουλος: Στο ακριβότερο υποβρύχιο του κόσμου αναδεικνύεται o ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Μετά την χθεσινή απόφαση των γερμανών να καταγγείλουν την σύμβαση με τα Ελληνικά Ναυπηγεία το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πετύχει το εξής ακατόρθωτο:

Μέσα σε 11 χρόνια να έχει δώσει στους γερμανούς πάνω από 2 δις και να έχει παραλάβει όλο και όλο ΕΝΑ υποβρύχιο (τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ)

Διαβάστε την σχετική ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

[Ο Αργύρης Ντινόπουλος είναι στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων και η οποία έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής μίζες τουλάχιστον 100 εκ. ευρώ από τους γερμανούς σε έλληνες αξιωματούχους]

Αυστραλία: Σειρά-ύμνος για την Πελοπόννησο σε αυστραλιανό κανάλι, αφιέρωμα μιας μάνας στο γιο που έχασε

http://www.tvcentral.com.au/wp-content/uploads/2011/05/Lyndey-Blair%E2%80%99s-Taste-of-Greece-300x292.jpgΜια γαστρονομική εκπομπή-ύμνος στην ελληνική κουζίνα και τον ελληνικό τουρισμό θα αρχίσει να μεταδίδεται, σε λίγες μέρες, στο κανάλι «SBS». Στον απόηχο της τραγικής είδησης που αφορά τον θάνατο του γιου της Μπλερ, Μίλαν, τον προηγούμενο μήνα, η τηλεοπτική σειρά «Blair’s taste of Greece» θα ξεκινήσει να προβάλλεται αποκλειστικά στο «SBS ΟΝΕ» την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, στις 8 μ.μ.

Η σειρά των επτά επεισοδίων θα μεταδοθεί νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν, ως απότιση φόρου τιμής στον 29χρονο Μπλαίρ Μίλαν, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 από οξεία λευχαιμία μυελού των οστών. «Ήταν ο πιο θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ και ήταν χαρά και ευτυχία να είμαι η μητέρα του. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει πραγματικά τον χαμό του» δήλωσε η μητέρα του, Λίντεϊ.

http://www.nakedflameproductions.com/photos/mrcp9tjzv.jpgΑναζητώντας μαγειρικές απολαύσεις, περιπέτεια και αρχαιότητες, η Λίντεϊ και ο Μπλερ περιόδευσαν στην Πελοπόννησο με κινηματογραφικό συνεργείο το 2010. Τα γυρίσματα της εκπομπής θα μεταδοθούν, σε λίγες ημέρες, από το αυστραλιανό κρατικό κανάλι.

Μάνα και γιος ταξιδεύοντας στην Πελοπόννησο μαγειρεύουν, τρώνε, πίνουν και συναναστρέφονται με τους ντόπιους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς μέσα από την εκπομπή προβάλλονται οι ομορφιές της Πελοποννήσου, η ιστορία της, η κουζίνα της, τα οινοποιεία της, οι παραγωγοί της, οι εστιάτορες της, οι άνθρωποι της.

http://www.whatsonningbo.com/news_images/35b0a509bdf37421_2.jpg«Ήταν ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό. Αναζητούσαμε γεύσεις σαν τρελοί» είπε η Λίντεϊ ενώ ο γιος της, λίγο πριν πεθάνει, είπε. «Με τη μητέρα μου δεν υπάρχει ούτε μια βαρετή στιγμή. Στην Πελοπόννησο η σχέση μας έφτασε σε ένα άλλο επίπεδο».

Κατά την επίσκεψη και τα γυρίσματα στην Πελοπόννησο, οι δύο παρουσιαστές εξερεύνησαν αρχαιολογικούς χώρους, μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα με τοπικά προϊόντα και συνομίλησαν με γνωστούς σεφ της κάθε περιοχής. Κεντρική θέση έχει το ελληνικό ούζο, του οποίου η ίδια η παρουσιάστρια δηλώνει λάτρης, παραθέτοντας πληθώρα πληροφοριακών στοιχείων για την ιστορία και τον τρόπο παραγωγής του συγκεκριμένου ηδύποτου, ενώ και μετά την επιστροφή της στην Αυστραλία τονίζει ότι εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί σε επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις για τους Αυστραλούς καλεσμένους της.

Ε.Στυλιανίδης: "Η ΝΔ δεν θα μπει στη διαδικασία της ενισχυμένης πλειοψηφίας των 180"-Σύσκεψη τομεαρχών υπό τον Α. Σαμαρά

http://www.skai.gr/files/temp/7AA7BB5ADE1DA54D944DF27B55E619C1.jpgΣυνολική αποδοχή από την κυβέρνηση της οικονομικής πρότασης της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση, ζήτησε μέσω του Real Fm o Ευριπίδης Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν θα μπει στη διαδικασία της ενισχυμένης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών, εάν η κυβέρνηση φέρει, υπό αυτό τον όρο, για έγκριση στη Βουλή ένα νέο μνημόνιο.

Χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυξημένης πλειοψηφίας ως «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας», στην οποία όπως είπε, η ΝΔ δεν συμπράττει. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «επιμέρους πολιτικές, ενδεχομένως να τις στηρίξουμε», υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει μέτρα με τα οποία συμφωνεί.

Ο γραμματέας προγράμματος της ΝΔ επεσήμανε ότι η συναίνεση έχει αξία όταν έχει περιεχόμενο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τους λανθασμένους χειρισμούς και άρα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή ζήτημα συναίνεσης.

Σύσκεψη τομεαρχών της ΝΔ, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά

Με σκοπό την αμφίπλευρη ενημέρωση συνεδρίασαν σήμερα οι τομεάρχες και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και θέματα που αφορούν το υπό κατάρτιση πρόγραμμα του κόμματος.

Αυτή είναι η μαυρούκα καμαριέρα του Στρος Καν (φωτογραφία)

http://img.protothema.gr/527641DBD63A5ECA4C8A5F04E29FC5F3.jpgΤο όνομά της είναι Ophelia Famotidina και τα τελευταία λεπτά η φωτογραφία της κάνει τον γύρο του κόσμου κυρίως μέσα από μπλογκς. Στα διάφορα sites αναφέρουν ότι είναι η γυναίκα που αποπειράθηκε να βιάσει ο Ντομινίκ Στρος Καν αν και προς το παρόν αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τη σελίδα της εν λόγω κοπέλας στο Facebook, έχει γεννηθεί στις 17 Ιανουαρίου του 1979 και εργάζεται ως καμαριέρα στο Σοφιτέλ.

Ομογενής δρομέας διέσχισε την Αμερική τρέχοντας, μέσα σε δυόμισι μήνες

Διένυσε τρέχοντας 3.000 μίλια, μέσα σε δυόμισι μήνες, από την Καλιφόρνια μέχρι τη Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον 49χρονο ομογενή δρομέα Κωνσταντίνο Καρναζή, γνωστός και ως μέγας μαραθωνοδρόμος, από το Λος Αντζελες της Καλιφόρνιας. Όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Κωνσταντίνος Καρναζής ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας και κατέληξε στις 11 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, διασχίζοντας 16 πολιτείες συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Στη Νέα Υόρκη, στην 76η Οδό, τον περίμεναν η σύζυγός του Τζούλι και ο 13 ετών γιος του, Νίκος. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ζωντανά στο πρόγραμμα των Regis Philbin και Kelly Ripa, όπου προέτρεψε το ενθουσιασμένο ακροατήριο να μη διστάζει να εκπληρώνει τα όνειρά του, όπως έκανε κι ο ίδιος.

«Ήταν ένα όνειρό μου, 75 ημερών, για να σταθώ σήμερα εδώ, ενώπιών σας. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρναζής. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η καλύτερη στιγμή της διαδρομής «είναι αυτή που βρίσκομαι εδώ στο στούντιο, που βλέπω την οικογένειά μου, συνειδητοποιώντας πως τελικά τα κατάφερα». Και πρόσθεσε: «Τόσες μέρες διερωτόμουν άραγε μπορεί να γίνει, άραγε θα τα καταφέρω;».

Το εγχείρημά του, όπως είπε, είχε ως στόχο να προάγει την ιδέα και φιλοσοφία της καλής φυσικής κατάστασης των Αμερικανών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, προτρέποντάς τους να μάχονται κατά της παχυσαρκίας. Έτρεχε 40 με 50 μίλια την ημέρα, 8 με 15 ώρες. Χρησιμοποίησε πάνω από 50 ζεύγη παπουτσιών, εξοικονομώντας ταυτόχρονα 177.865 δολάρια για την οικονομική υποστήριξη του Action for Healthy Kids (Δράση για Υγιή Παιδιά), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που μάχεται εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας και του υποσιτισμού.

Αναφερόμενος στις συνθήκες της διαδρομής, τόνισε ότι ήταν πολύ έντονη, λόγω των καιρικών συνθηκών και τη μορφολογία του εδάφους (βουνά, έρημο).

«Στο τέλος της πρώτης ημέρας είχα τρομοκρατηθεί. Σκέφθηκα πως θα κάνω αυτό το πράγμα για ακόμα 74 μέρες;», αφηγείται ο Κωνσταντίνος Καρναζής. «Ήταν τόσο εύκολο να μιλήσω γι’ αυτό, αλλά έπειτα από εκείνη την πρώτη μέρα συνειδητοποίησα το μέγεθος του εγχειρήματος που είχα αναλάβει. Κι έπειτα είπα στον εαυτό: μου σήκω το πρωί και προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο. Μπορεί να το πετύχεις, μπορεί και όχι, αλλά η υπόσχεσή σου είναι να προσπαθήσεις όσο πιο πολύ και όσο πιο δυνατά μπορείς».

Ο ομογενής δρομέας γεννήθηκε από ελληνικής καταγωγής γονείς στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, στις 23 Αυγούστου του 1962. Άρχισε να τρέχει από πολύ μικρός, από τότε που πήγαινε στο νηπιαγωγείο, για να μην βάζει σε κόπο τη μητέρα του να τον πηγαινοφέρνει από το σπίτι στο σχολείο, όπως λέει.

Για παθητική δωροδοκία τελεσθείσα απο υπαλλήλους και για απόπειρα εκβίασης, κατηγορούνται τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ, που συνελήφθησαν χθες

http://www.ikypros.com/assets/image/imageoriginal/%CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3.jpgΓια παθητική δωροδοκία τελεσθείσα απο υπαλλήλους και για απόπειρα εκβίασης, κατηγορούνται τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ, που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι για απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στην περιοχή Ιεράς Οδού-Αιγάλεω, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην κατοχή του ενός απο τους εφοριακούς, βρέθηκε την ώρα της σύλληψης και πιστόλι με σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα. Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 9.160 ευρώ και στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 85.570 ευρώ μαζί με πολυτελές αυτοκίνητο ( AUDI Q 5). Ολα κατασχέθηκαν. Απο την έρευνα προέκυψε οτι οι τρεις εφοριακοί είχαν επισκεφθεί πριν 10 ημέρες την επιχείρηση και απαίτησαν τα χρήματα. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τις αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφοριακοί, ηλικίας 48 ,48 και 45 ετών αντίστοιχα εξεβίασαν την επιχείρηση και ζήτησαν απο την ιδιοκτήτρια ποσό χιλίων(1000) ευρώ, για να βεβαιώσουν μόνο ελάχιστες παραβάσεις.

Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προσημειώθηκε το ποσό και όταν οι τρεις εφοριακοί έβγαιναν απο την επιχείρηση ελέγχθηκαν απο την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα χρήματα και συνελήφθησαν.

Ο Χέλμουτ Κολ μίλησε υπέρ της αλληλεγγύης στην Ελλάδα και κατά των τάσεων επανεθνικοποίησης, ενώπιον της Α. Μέρκελ

http://www.compu-seite.de/bilder/Politik/kohl.jpg O πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ προειδοποίησε για τις τάσεις επανεθνικοποίησης που εμφανίζονται στην Ευρώπη και ζήτησε να επιδειχθεί αλληλεγγύη σε πληττόμενες χώρες όπως η Ελλάδα.

«Όποιος λέει ότι πρέπει να τα καταργήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή, πλανάται», είπε ο κ. Κολ σύμφωνα με το πρακτορείο reuters. Η τοποθέτηση αυτή εκλαμβάνεται ως απάντηση του κ. Κολ σε μέλη του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU, τα οποία επιχειρηματολογούν υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο, όσο δύσκολος και αν είναι», η Γερμανία είχε πάντα επιτυχία όταν ήταν παρούσα για τους άλλους, είπε ο κ. Κολ κατά τη χθεσινοβραδινή τελετή βράβευσής του με το βραβείου «Χένρι Κίσινγκερ» που πραγματοποιήθηκε στην American Academy στο Βερολίνο. Το βραβείο απένειμε στον κ. Κολ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Παρούσα ήταν και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε για τη «συνέχεια» της γερμανικής πολιτικής.

Aναγκαστική προσγείωση F16 χωρίς ρόδες στον Άραξο

http://www.newsit.gr/files/Image/17-05-11/resized/F16_426_355.jpgΈχασε τις ρόδες κατά την απογείωση. Αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω και να προσγειωθεί. Διθέσιο αεροσκάφος F16 της 116 Πτέρυγας Μάχης, έχασε τον μπροστινό τροχό κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

Για να μην μας περνάνε και για Κουτόφραγκους..


Είπε ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην χθεσινή συνέντευξη τύπου του Eurogroup :
"Αυτό που είναι σημαντικό για μας είναι μια διακομματική συμφωνία σαν και αυτή που είχαμε στην Πορτογαλία ...επιδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης θα είναι σε συμφωνία.."
Ξέχασε όμως να μας πει τι προέβλεπε το σχέδιο σωτηρίας και το μνημόνιο της Πορτογαλίας !!!
Τυχαίο ;;;


Ξέχασε να μας πει ότι το σχέδιο για την Πορτογαλία, δεν έχει καμιά σχέση με το αντίστοιχο Ελληνικό.
Δείτε εδώ για να θυμηθείτε σε ποιο σχέδιο συναίνεσαν τα κόμματα στην Πορτογαλία.
Καμιά σχέση δεν έχουν η συμφωνία και τα μέτρα της Πορτογαλίας, με τα δικά μας….
Άλλο Πορτογαλία και άλλο Ελλάδα…
Δείτε τι δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός σχετικά με τη συμφωνία για το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.
Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι η πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα με τις αντιπροσωπείες των διεθνών οργανισμών το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Πορτογαλία.
Δείτε τις βασικές αρχές της συμφωνίας:
Δεν θα θιγεί ο 13ος και 14ος μήνας, ούτε θα αναπληρωθεί με ομόλογα
Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα
Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
Και, σε αντίθεση με ότι μια εφημερίδα, δήλωσε σήμερα, όχι περικοπές στις συντάξεις πάνω από 600 ευρώ – αλλά μόνο σε υψηλότερες συντάξεις, από 1 500 ευρώ
Με τη συμφωνία αυτή η κυβέρνηση εξασφαλίζει επίσης ότι:
Δεν πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του συντάγματος
Δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση
Δεν θα υπάρξει καμία καταχρηστική απόλυση?
Δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της Caixa Geral de Depósitos
Εξακολουθούν να παρέχονται δωρεάν οι Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας
Παραμένει δημόσιο το σχολείο
Και δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ή προσαρμογής των εισφορών, ή αλλαγές στο όριο ηλικίας, χάρη στη μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης που κάναμε το 2007.
Μετά απ αυτά που διαβάσατε…
Πέστε μας έχει καμιά σχέση η συμφωνία και οι όροι δανεισμού της Πορτογαλίας, με τους δικούς μας;;
Δείτε τώρα και αυτό:
Ελλάδα 5,2%, Πορτογαλία 3,2%…Bravo Giorgo !!!
Tο επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας θα κυμαίνεται μεταξύ του 3,25% και 4,25%.
Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε δανεισθεί με 5,2% !!!!

Με αυτούς τους όρους κ. Γιούνκερ, που δεν έχουν καμιά σχέση με τους δικούς μας, συμφώνησε η αντιπολίτευση στην Πορτογαλία.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/blog-post_1241.html

Ποιος είναι ο Μάριο Ντράγκι, ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ και που έχει δουλέψει... εκτός απ' την Goldman Sachs εννοείται

http://www.nooz.gr/Uploads/dragi2941111.jpgΟ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έλαβε χθες την υποστήριξη της ευρωζώνης για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποκατέστησε την καταρρακωμένη αξιοπιστία της Τράπεζας της Ιταλίας πριν αποκτήσει διεθνές κύρος κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο 63χρονος διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο οποίος έλαβε ιησουιτική παιδεία, είναι ένας άνθρωπος που διακρίνεται για την διακριτικότητα και τη σοβαρότητά του, αποφεύγει την ιταλική κοσμική ζωή, αλλά είναι κοινωνικός.

Αναγνωρισμένος οικονομολόγος και τραπεζίτης, είναι γνωστός ως Ciampi Boy (από τον ισχυρό πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας και μετέπειτα πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι). Εκλήθη το 2005 να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Τράπεζας της Ιταλίας που είχε πληγεί από τη διοίκηση του Αντόνιο Φάτζιο, ο οποίος ενεπλάκη σε τραπεζικό σκάνδαλο.

Ο "Σούπερ Μάριο" αποχωρεί τότε από την αμερικανική Goldman Sachs, της οποίας ήταν αντιπρόεδρος από το 2002 και επιστρέφει στη Ρώμη όπου ο διορισμός του χαιρετίζεται από ολόκληρο το ιταλικό πολιτικό φάσμα.

Το έργο του συνέβαλε, σύμφωνα με τους αναλυτές, στη σταθεροποίηση του ιταλικού τραπεζικού τομέα, ο οποίος κρατήθηκε μακριά από τα τοξικά τραπεζικά προϊόντα και απέφυγε το ναυάγιο κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ο Μάριο Ντράγκι ώθησε πρόσφατα πολλές ιταλικές τράπεζες να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση πριν από την έναρξη της ισχύος των νέων κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση ως πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που επιφορτίσθηκε από την Ομάδα των 20 με την κατάρτιση προτάσεων για την αποφυγή νέα οικονομικής κρίσης.

Ο Μάριο Ντράγκι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1947, είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έχει πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Ρώμης και διδακτορικό τίτλο από το Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Καθηγητής οικονομίας σε διάφορα ιταλικά πανεπιστήμια, εκπροσώπησε την Ιταλία στην Παγκόσμια Τράπεζα από το 1984 μέχρι το 1990, πριν γίνει γενικός διευθυντής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, θέση που θα διατηρήσει επί μία δεκαετία και υπό εννέα ιταλικές κυβερνήσεις της δεξιάς και της αριστεράς. Από τη θέση έγινε ο άνθρωπος των μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων της περιόδου 1996-2001.

Στην Ιταλία οι οικονομικές του αναλύσεις αντιμετωπίζονται με σεβασμό, αλλά οι συστηματικές του εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί η οικονομική παρακμή της Ιταλίας έχουν οδηγήσει σε τεταμένες σχέσεις με τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι.

Η Ρώμη ωστόσο προώθησε την υποψηφιότητά του εδώ και έναν χρόνο.

Το όνομα του Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε πριν από έναν χρόνο από τον Τύπο για την ηγεσία μίας κυβέρνησης τεχνοκρατών, όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετώπιζε κρίση στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η εμπειρία του στην ηγεσία της Goldman Sachs τού επέτρεψε την εκ των έσω γνώση του αγγλο-σαξωνικού χρηματοπιστωτικού κόσμου, στους κόλπους του οποίου χαίρει αναγνώρισης.

Αυτό που θεωρείται ατού για ορισμένους, το ότι ο Μάριο Ντράγκι γνωρίζει καλά την αγορά, μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα για άλλους, διότι η αμερικανική τράπεζα, που έχει κατηγορηθεί για την απόκρυψη τμήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους, συγκεντρώνει τις επικρίσεις κατά των υπερβολών της Γουόλ Στριτ.

Για να ξεπεράσει το εμπόδιο της εθνικότητάς του, ο Μάριο Ντράγκι αποδόθηκε τους τελευταίους μήνες σε μία εκστρατεία γοητείας προς το Βερολίνο, η υποστήριξη του οποίου ήταν αποφασιστικής σημασίας, υμνώντας το γερμανικό οικονομικό μοντέλο και πληθύνοντας τις δηλώσεις για την αφοσίωσή του στην σταθερότητα των τιμών.