18 Μαΐου 2011

Το Δ.Σ. Κεφαλλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι Κεφαλλονίτες υπουργοί του ΠΑΣΟΚ!!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Κεφαλλονιά [πρόκειται για τα εικονιζόμενα στη φώτο μέλη της Κυβέρνησης].

Συγκεκριμένα, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου, το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία και μετά την αρχική εισήγηση του Δημάρχου, να σηκωθούν άμεσα μαύρες σημαίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, ως διαμαρτυρία για τη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει δύο τμήματα του ΤΕΙ.

Μετά από εισηγήσεις διαφόρων συμβούλων της πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος έβαλε στο τραπέζι του Δ.Σ. να κηρυχτούν ανεπιθύμητα πρόσωπα οι Κεφαλλονίτες υπουργοί και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στο νησί μας. Εκεί παρενέβη ο Δήμαρχος προσπαθώντας να «ρίξει τους τόνους» λέγοντας: «να δούμε πρώτα τι θα καταφέρει η επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συσταθεί και θα μεταβεί στην Αθήνα και αμέσως συγκαλούμε νέο Δ.Σ. και αποφασίζουμε. Να απαντήσουμε κλιμακωτά».

Παρά τις εκκλήσεις του Δημάρχου το σώμα αποφάσισε τελικά να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι οι Κεφαλλονίτες υπουργοί, που δύο χρόνια τώρα δεν έχουν αποδείξει στη πράξη την… αγάπη τους για τη Κεφαλλονιά.

To e-kefalonia, συνομίλησε τηλεφωνικά με το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη ο οποίος μας επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή. «Είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να γίνει απ’ όλους σεβαστή» μα είπε.

Σημείωση: Είναι ίσως η πρώτη φορά που Δημοτικό Συμβούλιο στη Κεφαλλονιά παίρνει μια τόσο σκληρή απόφαση.

http://www.e-kefalonia.net/?p=5938

GAP: «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

Τα παρακάτω τα είπε ο ΓΑΠ στη Βέροια και δημοσιεύονται στην Ελευθεροτυπία της 16/03/2009... κάθε ταύτιση με σημερινά γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία ;) όπως λένε και οι ταινίες στους "τίτλους τέλους"...:

«Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

...με αφορμή τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.

«Σήμερα η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό τού κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε στην ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί:

«Δεν υπάρχει κράτος. Εχουμε ανομία. Θρηνούμε νεκρούς, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Τραγική είναι η εικόνα, ένα νέο, φτωχό κορίτσι, να χάνει τη ζωή του στον Βύρωνα. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις έγιναν διεθνές ανέκδοτο».

«Δώστε ελικόπτερο στον Καραμανλή, θέλει να φύγει για να λυτρωθεί», φώναξαν σ' αυτό το σημείο οι νέοι, παραπέμποντας στην απόδραση Παλαιοκώστα και ο Γ. Παπανδρέου αντέδρασε με χαμόγελο σχολιάζοντας: «Η νεολαία πετάει σήμερα».

Οι συγκεντρωμένοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γέμισαν το γυμναστήριο και αρκετοί έμειναν απ' έξω. «Κάτω η χούντα του Καραμανλή», ακούστηκε κάποια στιγμή από το ακροατήριο και τότε ο Γ. Παπανδρέου διέκοψε την ομιλία και παρατήρησε:

«Εχω πει πολλές φορές, δεν είναι χούντα. Ο κ. Καραμανλής πήρε στις προηγούμενες εκλογές εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά την πρόδωσε, γι' αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας η χώρα».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι:

* Δεν διεκδικεί ενώ θα έπρεπε κονδύλια από την Ε.Ε. για τη στήριξη της οικονομίας και των οικονομιών των βαλκανικών χωρών. «Θα το πράξει όμως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε.

* Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ.

Επίσης, την κατηγόρησε ότι ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό και ψάχνει να διαλέξει αφεντικό.

Σε έναν κατ' εξοχήν αγροτικό νομό, όπως είναι η Ημαθία, ο Γ. Παπανδρέου:

* Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τους αγρότες, με αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών, την αύξηση της ανεργίας (στη Νάουσα έφτασε το 50%), τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

* Τόνισε ότι ο νομός Ημαθίας έχει δυναμικές καλλιέργειες, πολιτισμό, φυσικά κάλλη και προοπτικές που προσφέρονται για την «πράσινη ανάπτυξη» και το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα προωθήσει μεγάλες επενδύσεις και ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης.

* Είπε ότι θεωρεί απαραίτητη τη λειτουργία εμπορικού αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια, την επέκταση του νοσοκομείου της Βέροιας, την κατασκευή διοικητηρίου, δικαστικού μεγάρου, την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βέροιας-Νάουσας-Εδεσσας και του προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα ενώνει τις παραπάνω πόλεις με τη Θεσσαλονίκη. *

Σιγά η κυβέρνηση κοιμάται...


Σύμφωνα με την εφημερίδα Εφ. Μπιρλίκ (18-5-2011), η κυρία Εμινέ Ερντογάν και ο Εγεμέν Μπαγίς θα συναντηθούν με ομογενείς στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής.
Στην ανακοίνωση της Τουρκικής Νεολαία Κομοτηνής αναφέρεται ότι..

στις 22 Μαΐου 2011 η κυρία Εμινέ Ερντογάν-σύζυγος του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Επικρατείας και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς θα έρθουν για μια ιδιωτική επίσκεψη στην Δυτική Θράκη. Αναφέρεται επίσης ότι στα πλαίσια της επίσκεψης στις 17.00 θα συναντηθούν με ομογενείς της Δυτικής Θράκης στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. tourkikanea.gr

Άλλη μια "ιδιωτική" όπως την αποκαλούν επίσκεψη Τούρκων στην Ελλάδα.
Όχι οποιονδήποτε Τούρκων όμως..
Εδώ μιλάμε για την σύζυγο του πρωθυπουργού της Τουρκίας και του υπουργού επικρατείας.
Ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος να επισκεφθούν την Κομοτηνή.
Σιγά....η κυβέρνηση κοιμάται !!!

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/blog-post_8496.html

2 τραυματίες Αστυνομικοί και 1 πολίτης (;) σε ανταλλαγή πυρών στην Πεύκη

Στην Πεύκη Αττικής σήμερα 19.05 ώρα τραυματίστηκαν από ανταλλαγή πυροβολισμών 2 αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό & 1 ακόμη άτομο. Οι δράστες προκειμένου να ολοκληρώσουν την ξεφτίλα της Αστυνομίας του Παπουτσή τους έκλεψαν και το περιπολικό με το οποίο διέφυγαν και το οποίο βρέθηκε τελικά στην περιοχή της Κηφισιάς.

Όλο και πιο μπερδεμένα φαίνονται τα πράγματα στα Ναυπηγεία... παρά τις διαβεβαιώσεις Μπένυ

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20080722/engine/assets_LARGE_t_420_59885__type11495.jpgΠροβληματισμό δημιουργεί μια φράση στο δελτίο τύπου που έβγαλε το ίδιο το Υπουγείο Εθ. Άμυνας μετά τη συνάντηση Μπένυ και Safa:

« κ. Safa επανέλαβε την επιθυμία του ομίλου που εκπροσωπεί να παραμείνει επιχειρηματικά στα ΕΝΑΕ και την Ελλάδα γενικότερα»

Δηλ. για να καταλάβω: Τι θα πει ότι ο όμιλος του Safa ΕΠΙΘΥΜΕΙ να μείνει στην Ελλάδα; Εννοεί ότι μπορεί και να την κάνει νύχτα και να μας φάει και τα λεφτά που έχουμε δώσει για άλλα 2 υποβρύχια τύπου 214;

Διαβάστε την ανακοίνωση του Μπένυ:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Eυάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του τον κ. Ιskandar Safa, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΝΑΕ κ. Boulos Hankach.

Ο κ. Safa ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις του με τους Γερμανούς. Ο κ. Safa επανέλαβε την επιθυμία του ομίλου που εκπροσωπεί να παραμείνει επιχειρηματικά στα ΕΝΑΕ και την Ελλάδα γενικότερα.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, το ελληνικό Δημόσιο αντιλαμβάνεται πως για την επιβίωση των ΕΝΑΕ δεν αρκούν οι παραγγελίες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να προωθηθούν και παραγγελίες από Πολεμικά Ναυτικά άλλων χωρών, δεδομένου ότι για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, τα ΕΝΑΕ δεν μπορούν να αναλάβουν εμπορικού χαρακτήρα εργασίες, σύμφωνα με τη γνωστή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της οποίας, βεβαίως, απαιτούνται διευκρινίσεις.

Ο κ. Safa επανέλαβε επίσης τις απόψεις του για τις προοπτικές γενικότερα του τομέα ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Τα ΕΝΑΕ κάλεσαν το ΓΕΝ και τη ΓΔΑΕΕ να ελέγξουν τη διαχείριση των προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών» κατά το διάστημα που τα ΕΝΑΕ λειτουργούν υπό την νέα διοίκησή τους μετά την ψήφιση του νόμου 3885/2010.

Ο κ. Safa και η διοίκηση των ENAE ανέλαβαν επίσης την υποχρέωση άμεσης και πλήρους ενημέρωσης του ελληνικού Δημοσίου για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Έχει θέση στην ΑΕΚ ο Καμαρά...

Διαβάζω για την προοπτική της μετακίνησης του Ανρί Καμαρά στην ΑΕΚ και η αλήθεια είναι πως προσωπικά την θεωρώ εξαιρετική... Και θα αναλύσω το γιατί...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

PAOK-AEK 2-1 (Γκαρσία, Βιτόλο-Σκόκο)

ΠΑΟΚ 9
ΑΕΚ 8
ΠΑΟ 7

"φασίστας" ο Παπουτσής: Επιμένει στο φράχτη στον Έβρο προκειμένου να στερήσει το δημοκρατικό δικαίωμα στη λαθρομετανάστευση

Δείτε το σχέδιο του φράχτη στον Έβρο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο φασίστας Παπουτσής που σχεδιάζει να στερήσει από τους λαούς της Ασίας το δημοκρατικό δικαίωμα στη λαθρομετανάστευση...


O μπάρμπα Γιάννης στην Κωνσταντινούπολη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJV7GFtN5FnY0A1f57un7G5EI_mAU0OS9mbsa3fpqRc6d3ttgZWnGOelbH_GUWXCuYOP3IJHX0pKNkwlUGU-gGXzu5F11ylhEO8PAwGwN4kUH7a0MMR67GRQpIR5devMkdu2aydm-D2-Ce/s1600/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A5%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpg«Οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας σημειώνουν σταθερή πρόοδο», τόνισε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Kαντίρ Τοπμπάς, στη συνάντηση που είχε με τον, επισκεπτόμενο την Πόλη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να ενισχυθούν οι σχέσεις της Κωνσταντινούπολης με τη Θεσσαλονίκη.

"Η Θεσσαλονίκη σημαίνει πολλά για τους Τούρκους, ως η πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ", σημείωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε εξ άλλου, ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέπτεται την Πόλη, μια πόλη η οποία συνυπήρξε με τη Θεσσαλονίκη από τα βάθη της Ιστορίας και ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ.

Επίσης, ο Γ. Μπουτάρης ανέφερε ότι επιθυμεί οι πολίτες των δύο χωρών να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, ότι επιθυμεί να γνωρίσουν οι Τούρκοι τα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης και ότι πιστεύει πως οι ανταλλαγές φοιτητών και το άνοιγμα νέων πανεπιστημίων σίγουρα θα αναπτύξουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

"Αυτό που είναι σημαντικό", τόνισε ο κ. Μπουτάρης, "είναι οι Τούρκοι να αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Θεσσαλονίκη, όπως οι Έλληνες αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη".

Ο κ. Μπουτάρης είπε ακόμα ότι στόχος της επίσκεψής του είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης πόλης.

Ο κ. Toπμπάς κάλεσε ομάδες Ελλήνων τεχνικών να επισκεφτούν την Πόλη για να επωφεληθούν από την εμπειρία της Δημαρχίας σε θέματα χωροταξικού σχεδιασμού, μεταφορών, διαχείρισης στερεών αποβλήτων και υπηρεσιών του Δήμου.

"Η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας συνιστά σημαντική συνεισφορά στις σχέσεις των δύο χωρών", είπε και τόνισε ότι πιστεύει σε μια γόνιμη συνεργασία με τον κ. Μπουτάρη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε, επίσης, με παράγοντες του τουρισμού και ανακοίνωσε ότι από την 27η Μαΐου οι Τουρκικές Αερογραμμές αρχίζουν απευθείας πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη.

H ΝΔ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

"Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, σταθμό στην πολυχιλιετή ιστορία του Ελληνικού Έθνους και μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Η απόπειρα αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους, της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα.

Πορείες θανάτου, Τάγματα Εργασίας, βιασμοί, ολοκαυτώματα, υποχρεωτική υιοθεσία των ορφανών ήταν τα εργαλεία των γενοκτόνων Νεότουρκων. Προμήνυμα για αυτό το οποίο θα ακολουθούσε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη δοκιμασία του αφανισμού ο Ορθόδοξος κλήρος, τιμώντας το ράσο του, δεν εγκατέλειψε το ποίμνιό του στις τραγικές εκείνες ώρες και μοιράστηκε την τύχη του. Εκατόμβη νεκρών ιερέων, χιλιάδες καταστραμμένες εκκλησίες και μοναστήρια.

Μετά τον εφιάλτη του τουρκικού κράτους, ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν λύγισε. Και, σήμερα, από τους προσφυγικούς οικισμούς στην μητέρα Ελλάδα, μέχρι την τελευταία κοινότητα της Διασποράς, στέκεται ολόρθος και περήφανος, περιφρονώντας τους διώκτες του. Προσηλωμένος και ταγμένος στα ιδεώδη του Γένους.

Η Τουρκία ως σήμερα αρνείται να αναγνωρίσει την γενοκτονία, κωφεύει στις κραυγές των πυρπολημένων του Μπεϊαλάν. Η μη αποδοχή εκ μέρους της Τουρκίας της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών έχει ως συνέπεια τη διαιώνιση μιας αυταρχικής νοοτροπίας, χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι η συνεχιζόμενη ως τις μέρες μας καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των αυτοχθόνων χριστιανικών εθνών στη Μικρά Ασία και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Καλούμε την Τουρκία να αναγνωρίσει το έγκλημα της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων και να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της, ενέργεια η οποία συνιστά λύτρωση και για την ίδια. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας αποτελεί μονόδρομο για υγιείς και στέρεες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο δρόμος της Τουρκίας προς τον εκδημοκρατισμό, το κράτος δικαίου και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, περνά μέσα από την αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανικών εθνών της Μικράς Ασίας.

Ως Νέα Δημοκρατία κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους Έλληνες του Πόντου, θύματα της Γενοκτονίας. Τιμούμε τους πρόσφυγες οι οποίοι ήρθαν τσακισμένοι και κυνηγημένοι από την γενέθλια γη τους. Τιμούμε αυτούς που παλιννόστησαν, σήκωσαν το κεφάλι και άρχισαν από την αρχή. Και πρόκοψαν.

Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ταγμένη, μαζί με ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία, στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από όλες τις χώρες και την ίδια την Τουρκία".

Η μάχη της Κρήτης - Οι πρώτες ώρες της Επιχείρησης ΕΡΜΗΣ, 20 Μαΐου 1941

http://www.wlb-stuttgart.de/seekrieg/4105-bilder/kreta/op-merkur.jpgΠρωί 20ης Μαΐου 1941. Η επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης με την κωδική ονομασία «Unternehmen Merkur» δηλαδή «Επιχείρηση ΕΡΜΗΣ» έχει ξεκινήσει. Οι αεροπομπές των Γερμανών που καλύπτουν τον κρητικό ουρανό, με στόχο να αποβιβάσουν γερμανικές δυνάμεις και πολεμικό υλικό σε ολόκληρο το νησί, αποκλειστικά και μόνο από αέρος, δίνει το σύνθημα να ξεκινήσει η Μάχη της Κρήτης. Η «Luftlandeschlacht um Kreta», όπως ονόμασαν οι Γερμανοί τη μάχη, ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου 1941.

Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι τη συγκεκριμένη επιχείρηση, της οποίας τη διαταγή εκτέλεσης της επιχείρησης, με αριθμό «28», υπέγραψε στις 25 Απριλίου 1941 ο Αδόλφος Χίτλερ. Η αντίσταση που συνάντησε η Γερμανία στην Ελλάδα, ήταν η αρχή του τέλους για τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των γερμανικών στρατευμάτων για τους επόμενους στόχους του Γ΄Ράιχ.

Τι ακριβώς όμως συνέβη εκείνη τη μέρα; Ποια ήταν η έκβαση των πρώτων ωρών, μέχρι να ξεκινήσει η επίθεση σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και να εξελιχθούν οι επί του εδάφους μάχες;

Το 8ο σώμα της γερμανικής αεροπορίας, είχε ήδη ξεκινήσει επιχειρήσεις από τις 16 Απριλίου, ώστε να παρεμποδίζει κάθε πλωτό μέσο των συμμαχικών δυνάμεων για να αποδιοργανωθεί η συμμαχική ισχύς. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων υπήρξαν και πλήγματα στα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων (Σούδα). Βομβαρδισμοί είχαν ξεκινήσει στο νησί από τις 14 Μαΐου, γεγονός που προετοίμαζε τη μεγάλη αεραπόβαση στο νησί, μιας και οι στόχοι των Γερμανών αφορούσαν στο σύνολο της κρητικής γης. Αεροδρόμιο Μάλεμε στα Χανιά, Λιμάνι της Σούδας, πολυβολεία κατά μήκος της Κρήτης, τα αεροδρόμια Πηγής και Ρουσών αλλά και οι πόλεις του Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, βομβαρδίστηκαν.

Το μέγεθος της καταστροφής μπορεί να γίνει αντιληπτό αν αναλογισθεί κανείς, πως κάθε μέρα από 14 Μαΐου έως και 18 Μαΐου διεξάγονταν περί τους οχτώ βομβαρδισμούς. Εμπορικά πλοία συνολικής χωρητικότητας 36.152 τόνων βυθίστηκαν, το ελληνικό αντιτορπιλικό "Λέων" και η βρετανική κορβέτα «ΣΑΛΒΙΑ» καταστράφηκαν ολοσχερώς, η κίνηση από και προς την Κρήτη είχε σχεδόν διακοπεί και μέχρι την 20η Μαΐου 1941 η Γερμανική Αεροπορία είχε πετύχει την πλήρη απομόνωση του νησιού.

Παράλληλα, είχε αποδιοργανωθεί και ο ιστός των πόλεων, αφού μεγάλο μέρος των πληθυσμών τους είχε καταφύγει εκείνες τις μέρες στην ύπαιθρο της Κρήτης, σε συνάρτηση και με το γεγονός πως η Βρετανική αεροπορία είχε πληγεί ανεπανόρθωτα, με συνέπεια ο διοικητής των Δυνάμεων Κρήτης υποστράτηγος Φρέιμπεργκ, να θεωρεί μάταιη κάθε αντίσταση και να διατάξει τα εναπομείναντα πολεμικά αεροσκάφη να μεταβούν στην Αίγυπτο.

Ξημερώματα 6.30 της 20ης Μαΐου 1941. Οι σταθμοί επιτήρησης αναφέρουν πως σμήνη αεροσκαφών προσεγγίζουν το νησί. Μέσα σε λίγα λεπτά, βομβαρδιστικά και καταδιωκτικά του 8ου Αεροπορικού Γερμανικού Σώματος, σκεπάζουν τον ουρανό της Σούδας ώστε να πλήξουν την Νεοζηλανδική Μεραρχία. Παράλληλα, μία δεύτερη επίθεση έχει στόχο το αεροδρόμιο του Μάλεμε, ενώ η πόλη των Χανίων δέχεται σφοδρό πλήγμα με κτίρια να ισοπεδώνονται φλεγόμενα και άμαχο πληθυσμό να χάνει τη ζωή του. Ήταν δε τόση η σφοδρότητα της επίθεσης, ώστε τα καταδιωκτικά αεροπλάνα έφταναν μέχρι την ύπαιθρο και θέριζαν από ανθρώπους μέχρι πρόβατα. Στις 7.30 το πρωί, πέντε βαρέα βομβαρδιστικά έριξαν δεκάδες βόμβες των χιλίων κιλών στις παραθαλάσσιες περιοχές του Ταυρωνίτη και του Πλατανιά στα Χανιά.

Στα επόμενα λεπτά, τα γερμανικά βομβαρδιστικά και καταδιωκτικά αποχωρούν και δίνουν τη θέση τους σε σμήνη αεροπλάνων Γιούνκερ 52, καθώς και σε ανεμοπλάνα, τα οποία τραβούν ανά ζεύγη γερμανικά αεροπλάνα.

Η ρίψη των αλεξιπτωτιστών ξεκίνησε, τα ανεμοπλάνα απελευθερώνονται ενώ ταυτόχρονα προσγειώνονται στη Χερσόνησο Ακρωτηρίου, στην περιοχή της Σούδας, νότια και δυτικά των Χανίων, μεταλλικά κιβώτια που περιέχουν οπλισμό, εφόδια, υγειονομικό υλικό, πολυβόλα, όλμους, μοτοσικλέτες και γερμανικά πολεμικά οχήματα.

Ο υποστράτηγος Φρέιμπεργκ από το στρατηγείο του στην πλαγιά του Αγίου Ματθαίου, με πανοραμική θέα στην πόλη των Χανίων, την έκταση του βόρειου παραλιακού μετώπου και τον ορεινό ορίζοντα του νομού, δίνει εντολή να οργανωθεί η άμυνα των ελληνοβρετανικών δυνάμεων. Άμεσα ξεκίνησε μία σφοδρή μάχη, με στόχο ν' αποδυναμωθεί η απόβαση από αέρος, αλλά και να μπορέσουν Έλληνες, Βρετανοί και Νεοζηλανδοί να κρατήσουν τα στρατηγικά σημεία, όπως Λιμάνι, Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο Ακρωτήρι, την κοιλάδα του Καστελιού και τα υψώματα της Χερσονήσου Ροδοπού τα οποία υποστήριζαν τμήματα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Οι μάχες σώμα με σώμα και οι συνεχείς αποκρούσεις από πλευράς των ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων κατά των Γερμανών διαρκούν έως τις 10 το βράδυ, οπότε ο Φρέιμπεργκ διαπιστώνει πως παρά τις απώλειες και τις ελάχιστες δυνατότητές του, έχει διατηρηθεί η ισχύς των δυνάμεων της συμμαχίας σε λιμάνια και αεροδρόμια εκτός από το Μάλεμε όπου εκεί, η γερμανική απόβαση είχε επιτευχθεί, κυρίως λόγω της αποχώρησης της 5ης Νεοζηλανδικής Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν ο διοικητής του 11ου Αεροπορικού Σώματος που πάτησε, μετά από τη συγκεκριμένη μάχη, την κρητική γη και αφού συγκέντρωσε όλες τις αναφορές των υφισταμένων του στο τέλος της ημέρας της 20ης Μαΐου 1941, κατέγραψε την εικόνα της κατάστασης ως εξής: "Ουδείς αντικειμενικός σκοπός είχεν επιτευχθεί, διότι ουδέν εκ των ζωτικών σημείων είχε καταληφθεί. Οι δυνάμεις που προσγειώθηκαν, λόγω των τεράστιων απωλειών και της διασποράς τους, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν τον αγώνα μόνες τους. Το αεροδρόμιο του Μάλεμε ήταν το μόνο σημείο, όπου είχε σημειωθεί επιτυχία…".

Όμως παρά την εικόνα που είχε δημιουργηθεί και τις κατά τόπους νίκες των ελληνικών και συμμαχικών στρατευμάτων, την πρώτη ημέρα της Μάχης, οι γερμανικές δυνάμεις συνέχισαν και κατά τις επόμενες ώρες και ημέρες τις ρίψεις και τις αποβάσεις από αέρος, λόχων και ταγμάτων Γερμανών στρατιωτών. Άσχετα όμως με τη σθεναρή αντίσταση ακόμα και των απλών πολιτών, χωρικών, γυναικών και ανδρών, η κατοχή τελικά επιτεύχθηκε στο σύνολο του νησιού, η οποία ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης πυρομαχικών και εξοπλισμού στα συμμαχικά στρατεύματα συνέπεια του αποκλεισμού του νησιού από 16 Απριλίου πριν από την έναρξη της Επιχείρησης ΕΡΜΗΣ…

Ακολούθησαν οι βομβαρδισμοί σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και οι καταλήψεις στρατηγικών σημείων, μετά από σφοδρές μάχες στους νομούς αυτούς. Μάχες που διήρκεσαν 10 ολόκληρες μέρες. Η έλλειψη εφοδίων, η κούραση και πείνα των στρατιωτών οδήγησαν πολλές φορές σε καταδικασμένες αναμετρήσεις με τους Γερμανούς, οι οποίοι συνεχώς ανεφοδιάζονταν.

Ως εκ τούτου, την 30η Μαΐου 1941 ο υποστράτηγος Λιναρδάκης στο Ηράκλειο, πέρασε την είσοδο του 43ου Συντάγματος Πεζικού για να συναντήσει τον διοικητή των Γερμανικών δυνάμεων ώστε να υπογραφεί μεταξύ τους η πράξη της ανακωχής. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Ταγματάρχη Τσαγκαράκη ο οποίος ζήτησε από τον Γερμανό συνταγματάρχη Μπρόγερ ανακωχή η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή. Ο ταγματάρχης Τσαγκαράκης ζήτησε τουλάχιστον να πάψουν οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις στα χωριά μιας και ο στρατός δεν ήταν σε θέση να μάχεται. Ο Μπρόγερ του ζήτησε την άνευ όρων παράδοση.

Έτσι, μετά από 10 ημέρες η Μάχη της Κρήτης έληξε με επικράτηση των Γερμανών που όμως είχαν δεχτεί τέτοιο πλήγμα και απώλειες ώστε μέχρι και τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ουδέποτε επιχείρησαν παρόμοιο εγχείρημα και ο Χίτλερ με διαταγή του μετέτρεψε τις μονάδες των αλεξιπτωτιστών σε μονάδες κανονικού στρατού.

Ισπανία: Αυτοφυή κινήματα διαμαρτυρίας πλημμυρίζουν τους δρόμους των ισπανικών μεγαλουπόλεων

http://www.typicallyspanish.com/spain/uploads/5/democracyyapuerta.jpgΈχουν κουρασθεί από την ανεργία, «την διαφθορά των πολιτικών», «την κρίση»: χιλιάδες Ισπανοί έχουν κατεβεί στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας τους και λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών, προσκαλούν όλους τους πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια σε μια κατάσταση σήψης.

Νεαροί, άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι, πάνω από 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην Πουέρτα ντελ Σολ στο κέντρο της Μαδρίτης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των κοινωνικών πρωτοβουλιών για να αξιώσουν πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

«Έχουμε κουρασθεί από την ανεργία και τη διαφθορά των πολιτικών. Είναι πάντοτε το ίδιο. Εγώ είμαι χωρίς δουλειά και δεν βλέπω πώς θα βρω καινούργια σύντομα. Θα πρέπει να μάθουν το πώς αισθανόμαστε, αυτοί είναι οι μόνοι που κερδίζουν πάντοτε», τόνισε ο Τζόρδι Πέρες.

Κατά δεκάδες, ή εκατοντάδες, όσοι στηρίζουν τις πρωτοβουλίες αυτές συγκεντρώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, τη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Σαραγόσα, το Μπιλμπάο, τη Σεβίλλη, ή τη Γρανάδα, στοχεύοντας να κλιμακώσουν το κίνημά τους μέχρι τις εκλογές της Κυριακής.

Στη Μαδρίτη εκατοντάδες από τους συμμετέχοντες παρέμειναν στην Πουέρτα ντελ Σολ και διανυκτέρευσαν, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους και σήμερα.

Έπειτα από το σάλπισμα της πρωτοβουλίας ?Democracia real ya! (Πραγματική Δημοκρατία Τώρα), ή άλλων νεολαιίστικων και κοινωνικών κινημάτων (όπως το Estado de Malestar, 'κατάσταση αηδίας', το Μ-15, κατ’ αναλογία με 'τα κινήματα της 15ης Μαΐου', ή τους ‘Αγανακτισμένους’) οι διαδηλωτές προβάλλουν μία πλειάδα από διεκδικήσεις, συχνά ασαφείς, ή αδιαμόρφωτες, στην πλειονότητά τους όμως στρεφόμενες ενάντια στο πολιτικό σύστημα, την διαφθορά, και με συγκλίνουσα την απαίτηση για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

«Οι υπεύθυνοι να πληρώσουν για την κρίση», «Λόγω μεν δημοκρατία, κατ’ ουσίαν όμως όχι», είναι ορισμένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Στο υπόβαθρο της διαμαρτυρίας τους, σε μία χώρα που σπάνια οι άνθρωποι εξεγείρονται με πολιτικά κίνητρα, οι απαυδισμένοι πολίτες εκφράζουν την κόπωσή τους για την νέα ανάφλεξη της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, η οποία έχει φθάσει το ύψος ρεκόρ του 21,19% κατά το πρώτο τρίμηνο. Τον Φεβρουάριο, το 44,6% του εργατικού δυναμικού κάτω των 25% ήταν χωρίς δουλειά.

Οι μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Το Σεπτέμβριο του 2010 είχε οργανωθεί γενική απεργία και συλλαλητήριο, στο οποίο χιλιάδες κόσμου είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα να καταγγελθεί η πολιτική λιτότητας με την οποία η σοσιαλιστική κυβέρνηση αποπειράθηκε να αντιμετωπίσει την επελαύνουσα οικονομική κρίση.

Τα μέτρα λιτότητας αναμένεται να κοστίσουν ακριβά στους Σοσιαλιστές, τους οποίους όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν ως χαμένους απέναντι στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Όπως τονίζει ωστόσο η 31 ετών Λίδια Γκαρθία, η ίδια είναι πεπεισμένη ότι «θα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε». «Όχι απαραίτητα τα μεγάλα κόμματα, υπάρχουν κι άλλα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεπτόμαστε μόνον τη χρήσιμη ψήφο», τόνισε.

Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι δηλώνουν ακόμη πιο απογοητευμένοι. «Γιατί να ψηφίσω; Όλοι τους κάνουν τα ίδια. Πρώτα υπόσχονται και μετά δεν κάνουν το παραμικρό», τονίζει ο Χόρχε Σαντιάγο, 29 ετών, εργαζόμενος σε βενζινάδικο.

Δίπλα του, η Μαρία Χοσέ, νοσοκόμα της οποίας ο μισθός μειώθηκε κατά 5% --όπως και όλων των δημοσίων υπαλλήλων στην Ισπανία--τονίζει πως «το σημαντικό δεν είναι ότι μας μείωσαν τους μισθούς, όσο η ανησυχία που καλλιεργείται για το μέλλον των παιδιών και των νέων».

Η αυθορμησία του κινήματος αυτού κατέλαβε εξ απήνης τους πολιτικούς εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, ιδίως τους Σοσιαλιστές, καθώς η δεξιά φιλοδοξεί να αντλήσει οφέλη από την διαγραφόμενη κατάσταση. «Κατανοώ ότι μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα», τόνισε ο ηγέτης του ΡΡ Μαριάνο Ραχόι με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση στην Πουέρτα ντελ Σολ, μ’ όλο που αρχικά είχε τονίσει ότι δεν θα πρέπει να κατακρίνονται με τέτοιο τρόπο οι πολιτικοί.

Ο Ραχόι τόνισε πως είναι «φοβερό» να υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός νέων «που θέλουν να εργασθούν και δεν μπορούν».

Πασχίζοντας να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν, ο υπουργός Υποδομών Χοσέ Μπλάνκο εξόρκισε τους ψηφοφόρους να «τιμωρήσουν» εκείνους που «μοιράσθηκαν το τραπέζι με τους απόστολους της απληστίας και της κερδοσκοπίας», υπονοώντας τους συντηρητικούς.

Γιατί ο ΠΑΠ ψάχνει νέα δικηγορική εταιρία στο Λονδίνο για τις "διορθώσεις" του μνημονίου;

Επιβεβαίωσε ο Γιώργος Πεταλωτής τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αναζητείται δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο, κατόπιν εντολής του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για να συνδράμει στη τροποποίηση των όρων της σύμβασης του δανείου των 110 δις με την τρόικα.

Η απορία είναι γιατί δεν αναλαμβάνει τις "διορθώσεις" η εταιρία που μας "συμβούλεψε" τόσο καλά στο πρώτο μνημόνιο πέρσι το Μάιο...
υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Βρετανία: Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε στη βουλή ότι επελέγη το σχέδιο για την επόμενη γενιά πυρηνικών υποβρυχίων με κόστος 3 δισ. λίρες

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε ένα σχέδιο για τη νέα γενιά των υποβρυχίων που είναι εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα και αναμένει να δαπανήσει περίπου 3 δισεκατομμύρια στερλίνες (3,4 δισεκατομμύρια ευρώ) για την επόμενη φάση του προγράμματος.

«Ανακοινώνω σήμερα ότι εγκρίναμε την επένδυση (. . .) κι επιλέξαμε ένα σχέδιο υποβρυχίου το οποίο θα κινείται με μια νέα γενιά συστημάτων πυρηνικής προώθησης (. . .) το οποίο θα επιτρέψει στα υποβρύχιά μας να μας προσφέρουν δυνατότητες πυρηνικής αποτροπής ως και την δεκαετία του 2060 εάν χρειάζεται», είπε ο υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ στη βουλή.

«Αναμένουμε η επόμενη φάση του έργου να έχει κόστος που θα φθάνει τα 3 δισεκατομμύρια στερλίνες», πρόσθεσε.

Ανακοίνωση του ΠΣΑΠ για τη γενοκτονία των Ποντίων

Ανακοίνωση, με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση 92 χρόνων από την ημέρα μνήμης και πένθους για τους Ελληνες του Πόντου, εξέδωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Σε αυτή ο ΠΣΑΠ αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση και τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών τιμούν τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα σφαγής από τους Τούρκους.

Αύριο, 19 Μαΐου, συμπληρώνονται 92 χρόνια από τη σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους καθώς η ημερομηνία αυτή έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

Οι ποδοσφαιριστές δεν ξεχνούν. Θυμούνται και τιμούν.

Η 19η Μαΐου αντιμετωπίζεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και όλους τους Έλληνες, ως ημέρα μνήμης και πένθους. Δεν πρέπει ποτέ να λησμονηθεί ή να υποβαθμισθεί η σημασία του χαμού χιλιάδων Ελλήνων που ξεψύχησαν υπερασπίζοντας το δικαίωμα τους να μένουν στις προαιώνιες εστίες του ελληνισμού, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς.

Άλλωστε, είναι πολλοί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι που είναι ποντιακής καταγωγής και πάντα έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία και υπερηφάνεια για τις ρίζες τους, τις οποίες ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουν.

Κανείς μας δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτούς τους ανθρώπους που πάντα θα είναι στο μυαλό και στην καρδιά μας».

"Αξιοποίηση" ΠΑΣΟΚ: Πουλάμε ΟΠΑΠ, πουλάμε Λαχεία-ΟΔΙΕ, πουλάμε ΕΛΒΟ-ΕΑΣ, πουλάμε δρόμους, πουλάμε ΔΕΠΑ, πουλάμε συχνότητες και γενικά ότι πουλιέται...

Στην επιλογή συμβούλων για την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για μια νέα "ομάδα" φορέων, στους οποίους έχει δικαιώματα ή συμμετοχή το Δημόσιο, καθώς και για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, προχώρησε η διυπουργική επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση θέλει να "τρέξει" το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, καθώς από αυτό έχει "εγγράψει" έσοδα 50 δις. ευρώ και με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί "βασικό συστατικό" του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 και εκ των κύριων αντικειμένων στις συζητήσεις με την τρόικα.

Οι αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αφορούν τα εξής:

Οργανισμό Προγνώσεων Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ): Για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

Κρατικά Λαχεία: Για την εισφορά των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των κρατικών λαχείων, σε εταιρία που θα συσταθεί, καθώς και την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρία αυτή, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities.

Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΔΙΕ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και Credit Agricole CIB.

Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΛΒΟ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Societe Generale - Γενική Finance AE.

Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην υπό σύσταση εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματά του, που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης με τις εταιρίες ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, καθώς και τυχόν λοιπά δικαιώματα που θα προκύψουν από την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης από το Δημόσιο επί λοιπών αυτοκινητοδρόμων και μεταφορικών υποδομών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων επί της Εγνατίας Οδού, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Ernst & Young, Rothschild & Sons LTD και Barclays Bank PLC.

Κοίτασμα Φυσικού Αερίου "Νότια Καβάλα": Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου σε εταιρία, στην οποία θα εισφερθούν τα δικαιώματά του επί του κοιτάσματος φυσικού αερίου "Νότια Καβάλα", επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι HSBC Bank PLC και EFG Eurobank Equities AE.

Φάσμα Συχνοτήτων: Για την πώληση των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του φάσματος συχνοτήτων, επιλέγονται οι τεχνικοί σύμβουλοι Analysys Mason Limited και Aegis Systems LTD.

Ακίνητα: Για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου σε ακίνητα, αποφασίστηκε να συσταθούν μία ή περισσότερες εταιρίες, στις οποίες θα εισφερθούν τα δικαιώματα επί ακινήτων και, παράλληλα, να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα και εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησής τους από τις εταιρείες αυτές, καθώς και από τις υφιστάμενες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου. Το έργο αυτό θα συμπεριλάβει την καταγραφή, αποτύπωση και καταμέτρηση των ακινήτων των υπουργείων και εποπτευομένων φορέων τους, τον προσδιορισμό του ιδιοκτησιακού και νομικού καθεστώτος τους, καθώς και τις επιτρεπόμενες και επιθυμητές χρήσεις, όπως επίσης και τον προσδιορισμό του χρονικού ορίζοντα και των προϋποθέσεων (περιλαμβανομένων τυχόν θεσμικών παρεμβάσεων), προκειμένου να καταστούν ώριμα προς αξιοποίηση.

Για τον σκοπό αυτόν, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Alpha Bank ΑΕ, Eurobank EFG Equities Α.Ε., Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΑΤΕ, Τράπεζα Αττικής ΑΕ και Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ. Συντονίστρια του έργου θα είναι η Εθνική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την επιλογή των συμβούλων, ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που αφορά στα εξής:

Ελληνικό ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του ακινήτου στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Αθηνών στο Ελληνικό, έχουν επιλεγεί οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Citigroup Global Markets Limited και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και ο τεχνικός σύμβουλος Βarcelona Strategical Urban Systems, AIE.

4 Αεροσκάφη AIRBUS: Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την πώληση 4 αεροσκαφών Airbus A340, με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για το Δημόσιο τη Lazard.

Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ): Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αναδιάρθρωσης του ομίλου εταιριών του ΟΣΕ, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για το Δημόσιο την PWC.

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ): Το Δημόσιο έχει προσλάβει τις τράπεζες UBS, Rothschild και Alpha Bank, ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών της εταιρίας κυριότητάς του σε ιδιώτες επενδυτές.

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΑΣ, ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος η KMPG.

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ): Το Δημόσιο έχει αναθέσει στη Lazard τον ρόλο του χρηματοοικονομικού του συμβούλου για το διαχωρισμό των εμπορικών από τις λοιπές δραστηριότητες του ΤΠΔ και την αξιοποίησή τους.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ): Το Δημόσιο έχει προσλάβει την BNP Paribas και την Εθνική Τράπεζα ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, για την επέκταση της διάρκειας της υφιστάμενης σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου, καθώς και την πώληση ποσοστού των μετοχών που κατέχει.

Φεστιβάλ Κανών: Ο Λαρς Φον Τρίερ λέει στις Κάννες ότι "καταλαβαίνει τον Χίτλερ", έστω κι αν "δεν ήταν ένας καλός άνθρωπος"

http://www.famouspeopleinfo.com/wp-content/uploads/2011/02/Lars-Von-Trier-2.jpgΟ δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών ότι "καταλαβαίνει τον Χίτλερ", έστω κι αν "δεν ήταν ένας καλός άνθρωπος", προκαλώντας κάποια δυσφορία στους παριστάμενους.

"Καταλαβαίνω τον Χίτλερ. Πιστεύω ότι έκανε άσχημα πράγματα, ναι οπωσδήποτε, όμως μπορώ να τον φανταστώ καθισμένο μέσα στο μπούνκερ του στο τέλος", δήλωσε ο κινηματογραφιστής, η ταινία του οποίου "Melancholia" παρουσιάζεται απόψε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

"Λέω μόνον ότι καταλαβαίνω τον άνθρωπο. Δεν είναι ένας καλός άνθρωπος, όμως καταλαβαίνω πολλά πράγματα σ' αυτόν και έχω μια μικρή συμπάθεια γι' αυτόν. Όμως ασφαλώς δεν είμαι υπέρ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν είμαι εναντίον των εβραίων", συνέχισε ο 55χρονος Λαρς Φον Τρίερ, πιστός στη φήμη του ως προβοκάτορα.

"Είμαι ασφαλώς με τους εβραίους, αλλά όχι υπερβολικά, επειδή το Ισραήλ γίνεται μερικές φορές ενοχλητικό", συνέχισε ενώπιον ενός ακροατηρίου μοιρασμένου ανάμεσα σε γέλια και ενοχλημένη σιωπή.

Δίπλα του, η πρωταγωνίστρια της ταινίας του, η Αμερικανίδα Κίρστεν Ντανστ, φαινόταν να δυσφορεί μουρμουρίζοντας μάλιστα "Oh my God" (Ω Θεέ μου).

Ο Λαρς Φον Τρίερ απαντούσε σε μια ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη γερμανική καταγωγή του την οποία ανακάλυψε το 1989, όταν πέθανε η μητέρα του.

Ο σκηνοθέτης είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι του αρέσει ο Άλμπερτ Σπέερ, ο σημαντικότερος αρχιτέκτονας του Τρίτου Ράιχ. "Μου αρέσει. Είχε ταλέντο. ΟΚ, είμαι Ναζί".

Μηταράκης: "Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με τη συνταγή, όχι με τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης"

http://www.politis-gr.com/wp-content/woo_custom/1522-mhthrakhs.jpg«Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με τη συνταγή, όχι με τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας, της Νέας Δημοκρατίας, σε ομιλία του στο συνέδριο του Εκόνομιστ.

«Χρειάζονται τομές που δεν γίνονται. Τα ταμειακά μέτρα προκαλούν ασφυξία στην αγορά, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να μην επιτυγχάνει τους στόχους που έθεσε», πρόσθεσε ο κ.Μηταράκης, σημειώνοντας ότι «έχουμε χάσει χρόνο ως προς την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

«Η σημερινή συζήτηση για συναίνεση αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα του προγράμματος και την αμφιβολία για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος τη ΝΔ, στο Ζάππειο, για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Εμείς δίνουμε έμφαση στον ιδιωτικό τομέα. Με γενναίες φορολογικές αλλαγές, μειώνοντας άμεσα τον φόρο νομικών προσώπων στο 15% και των μερισμάτων, επίσης στο 15%. Παράλληλα κωδικοποιώντας και απλοποιώντας τη φορολογική νομοθεσία», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

Τουρκία. Τον Κεμάλ Ντερβίς προτείνει η Άγκυρα ως νέο επικεφαλής του ΔΝΤ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtrUD6Ohgyicn707De_lPXFki2EfVhmlgzaY5IcG7M38Rlz3m_sLmD-Lnv8uwo9IRDfQlMxMcTMrnuHo55q6WxqEHa3kdV3g9q-jExfsWqJiY7uiER5fs5ESTUZBIDvdgtescJgJg4SFs/s1600/%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2592%25CE%2599%25CE%25A3.jpgΤην προοπτική της ανάδειξης του Κεμάλ Ντερβίς στη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υποστήριξε, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ.

«Ήρθε ο καιρός για την αλλαγή. Οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν, σήμερα, μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας οικονομίας και πρέπει να προωθηθεί η εκπροσώπησή τους στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα», είπε ο κ. Σιμσέκ, σε δηλώσεις του που μεταδίδονται από το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ, και πρόσθεσε: «Θα ήταν πολύ καλό και φυσικό επικεφαλής του ΔΝΤ να αναλάβει Τούρκος».

Ο Κεμάλ Ντερβίς, ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, επεξεργάστηκε μαζί με το Ταμείο ένα επιτυχές πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, που οδήγησε την τουρκική οικονομία σε πραγματική αναγέννηση.

Το σημερινό κυβερνητικό Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, που αναδείχθηκε στην κυβέρνηση μετά την κρίση του 2001, συνέχισε την εφαρμογή του προγράμματος, που είχε σχεδιάσει ο Κεμάλ Ντερβίς, ο οποίος προέρχεται, ωστόσο, από τις τάξεις της αντιπολίτευσης στη σημερινή κυβέρνηση.

Σαββόπουλος για την απομάκρυνση όλων των λαθραίων από την Αθήνα και την εγκατάστασή τους σε ξερονήσια

Πάλι χάρισαν εκατομμύρια στις ΜΚΟ

Την ίδια ώρα που όλοι έγραφαν για τις, τουλάχιστον, περίεργες ΜΚΟ και την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ και ενώ διαβεβαίωναν ότι τάχα θα επανεξετάσουν το θέμα... με νόμο έσβηναν τα πρόστιμα τα οποία τους είχε επιβάλλει η εφορία που έκρινε ότι κακώς δόθηκαν τεράστια ποσά χωρίς παρακράτηση φόρου...

Δείτε το ΦΕΚ στο εξαιρετικό kolotoubes.blogspot.com

Μ. Κεφαλογιάννης για την αδικία στις φετινές Πανελλήνιες στο μάθημα Βιολογίας Γενικής Παιδείας θετικής κατεύθυνσης

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με την οποία επισημαίνει την αδικία που προέκυψε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις στους εξεταζόμενους στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας θετικής κατεύθυνσης..

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας θετικής κατεύθυνσης που εξετάστηκε στις Πανελλαδικές την 15 Μαΐου 2011 δόθηκε η άσκηση στο Δ3 θέμα η οποία ζητούσε το είδος της ανοσοβιολογικής απόκρισης, αν είναι δηλαδή πρωτογενής ή δευτερογενής. Η ίδια ακριβώς άσκηση είχε δοθεί το 2005 στις πανελλαδικές εξετάσεις στο ίδιο μάθημα και η επίσημη λύση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ήταν ότι η ανοσοβιολογική απόκριση ήταν δευτερογενής. Φέτος η επίσημη λύση που δόθηκε από το Υπουργείο είναι ότι είναι πρωτογενής και αυτό επειδή στην φετινή άσκηση προστέθηκαν στις καμπύλες ο αριθμός των ημερών (7,14,21) στον άξονα του χρόνου πράγμα το οποίο δεν δικαιολογεί από μόνο του σε καμία περίπτωση ότι η απόκριση γίνεται πρωτογενής.

Επειδή σύμφωνα με την άποψη των βιολόγων η προσθήκη του αριθμού ημερών στον άξονα του χρόνου δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της απόκρισης ως πρωτογενούς.

Επειδή έχει ήδη δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στους μαθητές που εξετάστηκαν στο μάθημα αυτό.

Ερωτασθε τι πρόκειται να πράξετε για την πρόληψη και αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας, σε περίπτωση που ληφθεί ως σωστή η λύση ότι η απόκριση είναι πρωτογενής και όχι δευτερογενής όπως η επίσημη λύση του Υπουργείου Παιδείας που δόθηκε το 2005 ?

Και τώρα, ας δούμε, τι συναίνεση παρείχατε εσείς όταν ο Καραμανλής χτυπούσε καμπανάκι

Για να θυμηθούμε λίγο, γιατί το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι η αδύναμη μνήμη:

1. Χρήστος Παπουτσής, 21-2-2009:

Η εξαιρετική συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_8741.html

Γ. Μιχελάκης: διευκρινίσεις για συναίνεση

http://images.inews.gr/116/nea-nd-kata-nd-kai-o-polemos-synechizetai.jpgΔιευκρινήσεις για τους λόγους που οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά στο να προβεί σε νέα δήλωση, κυρίως προς τους Ευρωπαίους, που συνεχίζουν να πιέζουν προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, έδωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. "Ειναι σαφές σε όλους. Οι χθεσινές δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες καταργούσαν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η δήλωση Σαμαρά είναι μια δήλωση εθνικού ηγέτη, είπε και όχι αρχηγού κόμματος συνέχισε.

"Τονίζει πως στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση, μπορεί να διαφωνούμε αλλά υπάρχει. Υπάρχει η αντιπολίτευση, κάνει κριτική, υπάρχει το σύνταγμα , υπάρχουν θεσμοι. υπάρχει αξιοπρέπεια. Παρεμβάσεις με την οποία καταργείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να γίνονται", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο έντονων πιέσεων.

"Δεν ανησυχώ για τίποτα. Δεν μας πήρε κανένας τηλέφωνο", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει υπάρξει απευθείας πίεση προς τη ΝΔ ή αν ανησυχεί πως θα υπάρξει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως με τον τρόπο που έγιναν δεν ήταν σωστές, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, διευκρίνισε πως " δεν έχει τεθεί θέμα συγκυβέρνησης, δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό, δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκυβέρνησης". Σχετικά με τα όσα είπε χθες στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός περί εθνικής συννενόησης, ο Γιάννης Μιχελάκης διερωτήθηκε αν "η έλλειψη συννενόησης είναι αυτή που έχει εμποδίσει την κυβέρνηση να κυβερνήσει και να χαράξει την πολιτική της. Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση κρύβει την αναποτελεσματικότητά της" ,δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί πουθενά.

"Αυτή η συνταγή δεν βγαίνει. Ειναι πλέον σαφές. Μετά τρία χρόνια το έλλειμμα δεν περιορίζεται , οι θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες. Εμείς έχουμε την πρόταση, την κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο, ειναι κοστολογημένη, αναφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο σε αποκρατικοποιήσεις, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση. Η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί τίποτα, εφαρμόζει μια αδιέξοδη πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

" Καταθέσαμε μια πρόταση που πιστεύουμε πως μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο σοκ. Αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα υπερψηφίσει μέτρα του κόμματος τα οποία θα εφαρμόσει η κυβέρνηση." Το μίγμα όμως της πολιτικής που συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση θα το καταγγείλουμε. Το ζήτημα δεν είναι να πεις ναι στα μέτρα. Το θέμα είναι να τα υλοποιήσεις. Δεν έχουν κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση. Τί τους έχει εμποδίσει να τα κάνουν", διερωτήθηκε.

Θεσσαλονίκη: Σύνδεσμος Βιομηχανιών - Στο μισό δισ. ευρώ οι οφειλές του δημοσίου προς τις βορειοελλαδικές βιομηχανίες

http://www.epistimonikomarketing.gr/uploads/images/2008_09/p042a.jpgΣε περίπου 500 εκατ. ευρώ, έναντι 300 εκατ. πέρυσι, ανέρχονται οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τις επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β.Ελλάδος (), ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του, Νικόλαος Πέντζος, επικαλούμενος τα ευρήματα έρευνας του φορέα (Απρίλιος 2011).

«Η προσπάθεια του κράτους για ανάπτυξη, ρευστότητα και εξωστρέφεια αυτοαναιρείται, αφού αποτελεί το ίδιο τον κύριο παράγοντα έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αδυνατώντας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των επιχειρήσεων», ισχυρίστηκε ο κ.Πέντζος, παρουσιάζοντας τ' αποτελέσματα της έρευνας του ΣΒΒΕ, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για την Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας.

Συγκεκριμένα, το κράτος οφείλει πάνω από 150 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις της Θράκης, από τη (μη καταβληθείσα) επιχορήγηση 12% του κόστους εργασίας.

Χρωστάει 110 εκατ. ευρώ στις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις από μη αποπληρωμή επενδύσεων -κυρίως του αναπτυξιακού νόμου- και οφείλει σχεδόν 90 εκατ. ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ προς τους εξαγωγείς. Τα 120 εκατ. ευρώ, τέλος, ξεπερνούν οι οφειλές, από τις προμήθειες, που το δημόσιο έκανε -αλλά δεν πλήρωσε- από βορειοελλαδικές επιχειρήσεις κι από έργα που αυτές εκτέλεσαν για λογαριασμό του, χωρίς να πάρουν τα χρήματά τους.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ο κ.Πέντζος, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού για τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (τον περασμένο Νοέμβριο ανερχόταν στο 37% για χορηγήσεις έως 1 εκατ. με 12μηνη περίοδο αποπληρωμής και στο 60% για δάνεια άνω του 1 εκατ. με 12μηνη αποπληρωμή).

Μείωση τζίρου 10%, σε σχέση με το 2009

================================

Εξάλλου, βάσει της πρώτης επεξεργασίας στοιχείων ισολογισμών μεταποιητικών επιχειρήσεων του βορειοελλαδικού τόξου, που πραγματοποίησε για το 2010, ο ΣΒΒΕ σχημάτισε την εξής εικόνα για την πορεία των μεγεθών τους:

-Ο τζίρος του 2010 είναι μειωμένος κατά 10%, σε σχέση με το 2009, ενώ έχει συρρικνωθεί κατά συνολικά 16,5% στην περίοδο 2005-2011

-Το περιθώριο "κέρδους" των επιχειρήσεων διαμορφώθηκε πέρυσι στο -2,4% (+5,9% το 2005)

-Ο δείκτης άμεσης ρευστότητας των επιχειρήσεων εμφανίζει μείωση 35%, σε σχέση με το 2007, τελευταίο -προ κρίσης- έτος.

Παράλληλα, το κόστος παραγωγής των μεταποιητικών επιχειρήσεων διευρύνθηκε κατά 17%, εξαιτίας α) της αύξησης των τιμών ενέργειας (τάση που -κατά τον κ,Πέντζο- αναμένεται να επιδεινωθεί το 2011 μετά τα πρόσφατα γεγονότα στα αραβικά κράτη, αλλά και τη διαφαινόμενη μείωση στη χρήση πυρηνικής ενέργειας, εξαιτίας του ατυχήματος στην Ιαπωνία), β) της ανόδου 7,6% στις τιμές εισαγωγών για τη βιομηχανία, αλλά και γ) της γενικότερης αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές.

Ο κ.Πέντζος πρόβλεψε στασιμότητα στις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, εξαιτίας ανεπάρκειας κεφαλαίων και επιχειρηματικού ρίσκου, το οποίο είναι σήμερα, όπως είπε, «κατακόρυφα αυξημένο», λόγω της οικονομικής κρίσης και της εφαρμογής του Μνημονίου.

Πρόσθεσε ότι, αν και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης, έχει καταβάλει από τον Σεπτέμβριο σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ωστόσο πρέπει να δρομολογήσει "συμπληρωματικό ισχυρό πλέγμα πολιτικών άμεσων ενεργειών για την καθημερινότητα του επιχειρείν".

Ερωτηθείς αν τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται μπορεί να αφορούν και περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, ο κ.,Πέντζος υποστήριξε ότι καμία επιχείρηση δεν επιθυμεί να τούς μειώσει κι όσες το πράττουν, «το κάνουν αναγκαστικά», λόγω προβλήματος επιβίωσης.

Θεσσαλονίκη - Θέμα ασφάλειας των εργαζομένων κατά τη μεταφορά φορτίων απορριμμάτων με ραδιενεργά στοιχεία θέτουν οι εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ της Μαυροράχη

http://www.agelioforos.gr/files/ouzounidis/mayrorraxi.jpgΔιευκρινίσεις από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

Θέμα ασφάλειας των εργαζομένων κατά τη μεταφορά φορτίων απορριμμάτων που περιέχουν ραδιενεργά στοιχεία θέτουν οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό τέτοιων φορτίων στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος.

«Θα στείλουμε επιστολή στα σωματεία των εργαζομένων στους δήμους της Θεσσαλονίκης. Έτσι θα τους ενημερώνουμε και θα τους καλούμε να πιέσουν τις διοικήσεις των δήμων ώστε να γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι και να λαμβάνονται μέτρα για να μην επιβαρύνονται οι ίδιοι από την ακτινοβολία» τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας.

Καθησυχαστικός ως προς τις επιπτώσεις αυτού του είδους των ραδιενεργών φορτίων στους εργαζόμενους της καθαριότητας των δήμων εμφανίζεται, ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης. «Η αντιδημαρχία επικοινώνησε ήδη για το συγκεκριμένο θέμα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και έλαβε τη διευκρίνιση ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των εργαζομένων» σημειώνει.

Άλλωστε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Χουσιάδας, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι τέτοια ραδιενεργά κατάλοιπα, προέρχονται από εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής και είναι βραχύβια, δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες δεν υπάρχουν πλέον. Για το λόγο αυτό, φορτία που δεν έγιναν δεκτά στον ΧΥΤΑ και επεστράφησαν στους δήμους λόγω ενδείξεων ραδιενεργών στοιχείων, όταν ξαναγύρισαν στο ΧΥΤΑ μετά από μία εβδομάδα δεν πυροδότησαν το ειδικό μηχάνημα που ανιχνεύει τη ραδιενέργεια. Αυτό έγινε χαρακτηριστικά με απορριμματοφόρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο κ. Αβραμίδης.

Στο μεταξύ, οι αντιδημαρχίες καθαριότητας των δήμων Θέρμης και Θεσσαλονίκης απέστειλαν σχετικά έγγραφα σε νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα αποκατάστασης που φιλοξενούν στα όριά τους για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων τους μέσω των συνεργασιών που έχουν με ειδικές εταιρείες που τα αδρανοποιούν. «Είναι γενικά καλό για όλους, το ότι με τη φασαρία που έγινε θορυβήθηκαν και οι δήμοι και κινητοποιήθηκαν για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων» σχολιάζει ο κ. Ζέρβας.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης ειδικοί της εταιρείας που κατασκεύασε το ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης ραδιενεργών στοιχείων αλλά και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας που θα κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να λειτουργεί με το σωστό τρόπο και να δίνει αντιπροσωπευτικές μετρήσεις.

Κύπρος. Σε μαζική χορήγηση "υπηκοότητας" προτίθεται να προχωρήσει το κατοχικό καθεστώς

Tο καθεστώς στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου προτίθεται να προχωρήσει σε μαζική χορήγηση "υπηκοότητας" του ψευδοκράτους σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, που βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο, σε μια περίοδο που στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού συζητείται το θέμα της αποχώρησης εποίκων.

Σύμφωνα με λεγόμενη πρόταση νόμου που προωθεί το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, θα παραχωρηθεί η λεγόμενη λευκή ταυτότητα σε άτομα που εργάζονται "νόμιμα" στο ψευδοκράτος για οκτώ έτη.

Σε πρώτο στάδιο θα παραχωρηθούν 10.000 ''λευκές ταυτότητες'' και περίπου 5.000 ''υπηκοότητες'' ενώ σε τρεις μήνες θα χορηγηθεί η ''υπηκοότητα'' του ψευδοκράτους σε όσα άτομα έχουν το "δικαίωμα" να την αποκτήσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία των κατοχικών αρχών, από τους 29.000 εγγεγραμμένους ξένους πολίτες, που βρίσκονται στα κατεχόμενα, οι 13.000 έχουν "δικαίωμα" να αποκτήσουν "υπηκοότητα", ωστόσο μόνο 5.800 άτομα έχουν κάνει αίτηση.

Όπως αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, σύμφωνα με τον ισχύοντα "νόμο", "δικαίωμα" για "υπηκοότητα" έχουν όσοι έζησαν στο ψευδοκράτος για τουλάχιστον 15 χρόνια μέχρι την ενηλικίωσή τους (18 ετών), τα άτομα που οι γονείς τους ζουν "νόμιμα" στο ψευδοκράτος, τα άτομα που για τρία χρόνια βρίσκονται σε γάμο με "υπήκοο" του ψευδοκράτους, τα άτομα που για 15 ή 25 χρόνια κατέθεταν ασφάλιστρα στο "τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων" και κέρδισαν το δικαίωμα να πάρουν σύνταξη γήρατος και ο/η σύζυγος ατόμου που έχει "υπηκοότητα" του ψευδοκράτους και τα ανήλικα παιδιά της/του.

Η λεγόμενη υπηκοότητα θα παραχωρείται, επίσης, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο σε άτομα που έχουν επενδύσει στο βιομηχανικό, εμπορικό, τουριστικό και κοινωνικοοικονομικό τομέα στις κατεχόμενες περιοχές, άτομα που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην επιστήμη και πολιτική, στις χήρες και τα παιδιά όσων πολέμησαν στην εισβολή του 1974, στις χήρες, τα παιδιά και γονείς των πεσόντων κατά την εισβολή του 1974 και τα άτομα που υπηρέτησαν στην τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ, στην περίοδο πριν από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η οργάνωση ΤΜΤ θεωρείται υπεύθυνη για σωρεία τρομοκρατικών πράξεων και δολοφονιών Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων, που είχαν διακηρύξει την επιθυμία τους για ειρηνική συμβίωση.

Επιστολή της Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, προς τον GAP για την κατάργηση των προξενείων Αννοβέρου, Κολωνίας και Λειψίας

http://www.elliniki-gnomi.eu/wp-content/uploads/2011/01/OEK-Logo.gifΤα αισθήματα απογοήτευσης που διακατέχουν τον Ελληνισμό της Γερμανίας που πλήττεται από την κατάργηση των προξενείων της χώρας μας σε Αννόβερο, Κολωνία και Λειψία, εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου.

«Απευθύνομε ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση και σ’ εσάς προσωπικά κύριε Πρωθυπουργέ, να αναβληθεί η κατάργηση των τριών Προξενείων, μέχρις ότου δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός των προξενικών λειτουργιών.

Με την κατάργηση των τριών Προξενείων, χωρίς παράλληλο εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπολοίπων πέντε και του προξενικού τμήματος της Πρεσβείας, η πολιτεία υποβάλλει τον απόδημο σε ταλαιπωρίες και δυσβάστακτα οικονομικά βάρη», τονίζεται-μεταξύ άλλων-στην ανακοίνωση της ΟΕΚ Γερμανίας.

Η ΟΕΚ Γερμανίας αναφέρει-μεταξύ άλλων- ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η επανειλημμένη εξαγγελία δημιουργίας ΚΕΠ για τους απόδημους, ενώ δεν έχουν υιοθετηθεί προτάσεις της για εξυπηρέτηση των αποδήμων, μέσω των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Γαλλία: Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Γκιγκού μιλάει για τη φήμη του Στρος-Καν ως γυναικά

http://www.france-info.com/IMG/jpg/e/9/c/elisabeth_guigou-350.jpgΜια πρώην γαλλίδα υπουργός έκανε λόγο σήμερα για τη φήμη του Ντομινίκ Στρος-Καν ως "γυναικά" και "ελευθεριάζοντος", δηλώνοντας ότι "υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκλήματος", για το οποίο ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται στις ΗΠΑ.

"Αυτό που αληθεύει είναι ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε πάντα τη φήμη ενός άνδρα που τού αρέσουν οι γυναίκες, ακόμη και του ελευθεριάζοντος", δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL η Ελιζαμπέτ Γκιγκού, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Η φήμη του αυτή είναι "πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

"Ωστόσο υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκλήματος, όπου είναι επιβεβλημένη μια αδιάλλακτη αυστηρότητα", εξήγησε.

"Υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη φήμη του γυναικά, την οποία είχε, που ήταν βεβαιωμένη, την οποία αποδεχόταν ο ίδιος και αποδεχόταν και η σύζυγός του" και "στην κατηγορία με την οποία βαρύνεται, που είναι σοβαρή, πολύ σοβαρή, του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκληματικής πράξης. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό", τόνισε.

Η Ελιζαμπέτ Γκιγκού είναι το πρώτο στέλεχος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που μίλησε δημόσια για την πλευρά αυτή του 62χρονου Στρος-Καν.

Μέχρι τώρα οι σοσιαλιστές, η πολιτική οικογένεια του Στρος-Καν, δείχνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα όσον αφορά την κατηγορία της απόπειρας βιασμού η οποία τού απαγγέλθηκε στις ΗΠΑ, επικαλούμενοι κυρίως την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας.

Πανελλήνιες εξετάσεις. "Απαιτητικά" τα θέματα της Βιολογίας. Εύκολα και κατανοητά σε Ιστορία, Χημεία και Αρχές Οργάνωσης-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Χημείας, της Βιολογίας και των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (όλα κατεύθυνσης) συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι συνάντησαν δυσκολίες μόνο στη Βιολογία (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ). Όπως είπαν πολλοί απ΄αυτούς, τα θέματα ήταν πολλά, δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους και οπωσδήποτε ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων.

Οι καθηγητές χαρακτηρίζουν τα θέματα "απαιτητικά", ενώ σημειώνουν ότι φέτος η εξεταστική επιτροπή φαίνεται να επιλέγει δυσκολότερα θέματα και εκτιμούν πως στόχος αυτής της επιλογής είναι η πτώση των βάσεων.

Κατά τα άλλα, στην Ιστορία οι περισσότεροι βρήκαν τα θέματα εύκολα και κατανοητά (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ), το ίδιο και στη Χημεία, ενώ ορισμένες ασάφειες στη διατύπωση θεμάτων, διαπίστωσαν κάποιοι υποψήφιοι στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ), που από πολλούς θεωρείται δύσκολο μάθημα.

Τη σκυτάλη των εξετάσεων θα ξαναπάρουν οι ίδιοι υποψήφιοι μεθαύριο, με Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής κατεύθυνσης) και Φυσική (Θετικής-Τεχνολογικής).

Ιαπωνία: Τεχνικοί μπήκαν μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα αριθμός 2 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/18_21_v_s.jpgΕργάτες που φορούσαν στολές προστασίας μπήκαν για λίγο σήμερα μέσα στο κτίριο ενός αντιδραστήρα στον κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για να μετρήσουν τα επίπεδα της ραδιενέργειας και να εκτιμήσουν τις ζημιές, ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που εκμεταλλευόταν το σταθμό και προσπαθεί τώρα να τον σταθεροποιήσει.

Αυτή η πρώτη είσοδος τεχνικών μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα αριθμός 2 μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε η θερμοκρασία των αντιδραστήρων να έχει σταθεροποιηθεί ως τον Ιανουάριο.

Τέσσερις εργαζόμενοι της Tepco έμειναν 14 λεπτά μέσα στο κτίριο, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές και φιάλες οξυγόνου, διευκρίνισε η Tepco.

Στις αρχές Μαΐου, εργάτες είχαν μπει για πρώτη φορά μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα αριθμός 1.

Δύο τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ είχαν μπει τον Απρίλιο μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα αριθμός 2, όμως η υγρασία ήταν τόσο υψηλή που τα εμπόδισε να μετρήσουν τη ραδιενέργεια.

Οι ζημιές στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι, που προκλήθηκαν από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, είναι κατά τα φαινόμενα χειρότερες απ' ό,τι υπολογιζόταν.

Η Tepco αντελήφθη πρόσφατα, χάρη σε νέες μετρήσεις, ότι το πυρηνικό καύσιμο των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 έλιωσε επειδή παρέμεινε έξω από το νερό για πολλές ώρες μετά την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, η οποία εξουδετέρωσε τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων.

Η Tepco έχει τρεις κύριους στόχους: να διατηρήσει σε μόνιμη βάση τους αντιδραστήρες και τις δεξαμενές του χρησιμοποιημένου καυσίμου σε χαμηλή θερμοκρασία· να ελέγξει την έκλυση ραδιενέργειας· να ενεργήσει ώστε οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές γύρω από το σταθμό να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στα σπίτια τους.

Τώρα... τη «σωτηρία» μας τη στηρίζουν στον Αντώνη Σαμαρά

Η συνταγή του Μνημονίου, όπως εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι τραγική για τις συνέπειές της στην κοινωνία – αλλά ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Ενας μηχανισμός μόνιμης αφαίμαξης της ελληνικής οικονομίας, που στραγγαλίζει την ανάπτυξη.

Τώρα η χώρα βρίσκεται σε ακόμη πιο δεινή θέση από ό,τι πέρυσι. Είναι οδυνηρό, λοιπόν, να μιλάς για συναίνεση με την υπόλογη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Το Μνημόνιο παρουσιάστηκε από τους «σωτήρες» μας ως ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας από τη χρεοκοπία –απαξιώνοντας τότε τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης– και τώρα χρειάζεται ένα δεύτερο Μνημόνιο για να αποτρέψει την εθνική καταστροφή, και ζητούν τη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει χάσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της. Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας έχει διασυρθεί. Στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες είναι ανύπαρκτη. Ολο και περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να αποτρέψει τις συνέπειες από το «ναυάγιο» του Μνημονίου. Ακόμη μέχρι χθες, η κυβέρνηση προσποιείτο ότι όλα πάνε μια χαρά και ότι η χώρα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους. Προσποιείτο ότι το Μνημόνιο δεν αυξάνει το χρέος και δεν το καθιστά μη βιώσιμο. Προσποιείτο ότι η ύφεση δεν επιβαρύνει το πρόβλημα του χρέους. Προσποιείτο ότι η συνταγή που εφαρμόζεται εδώ και δώδεκα μήνες αποφέρει καρπούς. Και, το φαιδρό, ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο». Και οι «πρόθυμοι» αναλυτές, σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, εξεθείαζαν αυτήν την κυβέρνηση του Μνημονίου.

Τώρα εκβιαστικά ζητούν την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα. Ο επίτροπος Οικονομίας, Ολι Ρεν, κάλεσε –ευθέως πλέον– από το συμβούλιο Ecofin στις Βρυξέλλες όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να συναινέσουν «στους στόχους και στις πολιτικές» του Μνημονίου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική επιβίωσή μας! Σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα πρέπει να πάρει η πολιτική δέσμευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υλοποίηση του Μνημονίου, ο επίτροπος Ρεν τόνισε ότι θα πρέπει να είναι «σαφής και να βασίζεται στις συζητήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας». Συνέχισε λέγοντας ότι η διακομματική συναίνεση, τόσο για τους στόχους όσο και για τις πολιτικές του προγράμματος του Μνημονίου, αποτελεί «αναγκαία προϋπόθεση». Ωμή πολιτική παρέμβαση, που προαναγγέλλει την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομίας, είναι καθοριστικής σημασίας, οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Οταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, συμπλήρωσε ο Ολι Ρεν, το Eurogroup θα εξετάσει ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

«Αφού η πολιτική συναίνεση επετεύχθη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Δεν πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, αλλά για εθνικό πεπρωμένο και για ένα ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να υιοθετήσουν τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος, με στόχο την ανάκαμψη της χώρας, την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης πρέπει να συμφωνηθούν και να υιοθετηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

Ομως, κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον Ολιν Ρεν ότι της συναίνεσης προηγήθηκε η πτώση των κυβερνήσεων και στις δύο χώρες.

«Οχι» στη συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά «ναι» στην Ευρώπη για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, είπε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διεμήνυσε ότι δεν είναι δυνατή η στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, όπως είναι η σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική «γυμναστική στη ματαιότητα», επικαλούμενος τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για το έλλειμμα το 2011, παρά, όπως είπε, τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο λαός.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_18/05/2011_442388

Φορέας του AIDS η καμαριέρα του Στρος Καν;

Φορέας του AIDS η καμαριέρα; Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Στρος Καν, αφού σημερινό δημοσίευμα της New York Post αναφέρει πως η 32χρονη καμαριέρα είναι φορέας του AIDS και έμενε σε διαμέρισμα το οποίο ενοικιάζεται αποκλειστικά σε φορείς του AIDS και τις οικογένειές τους.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει περισσότερα προβλήματα να σκεφτεί και να λύσει, εκτός από την πιθανή ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New Υork Post, το φερόμενο ως θύμα της σεξουαλικής επίθεσης ζει σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Bronx, που ενοικιάζεται αποκλειστικά σε ενήλικες με HIV ή ΑIDS.

Η καμαριέρα του ξενοδοχείου, η οποία είναι μετανάστης από τη Δυτική Αφρική, ζει στον τέταρτο όροφο του High Bridge pad με τη 15χρονη κόρη της από τον Ιανουάριο, ενώ πριν διέμεναν σε ένα άλλο διαμέρισμα στο Bronx , νοικιασμένο από την Κοινότητα Οροθετικών του Harlem.

Η Post δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αν η καμαριέρα έχει AIDS, λόγω των νόμων περί ιατρικού απορρήτου.
Από την πλευρά της, όμως, η υπηρεσία ανέφερε πως τα οικήματα ενοικιάζονται μόνο σε ενήλικες με την ασθένεια. Ένας εργαζόμενος στο σύλλογο οροθετικών του Harlem ανέφερε πως τουλάχιστον ένας ενήλικας στο πρέπει να είναι φορέας του ιού, προκειμένου να έχει δικαίωμα να μείνει σε ένα από αυτά. Ένας υγιής ενήλικας με ένα παιδί με AIDS δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το εν λόγω διαμέρισμα, πάντως, στο ενοικιαστήριο συμβόλαιο δεν αναφέρει το όνομά της, γιατί, όπως εξήγησε ένας υπάλληλος – διαχειριστής της κοινότητας, τα διαμερίσματα τα δίνουν αυτοί και αυτοί έχουν όσα στοιχεία πρέπει.

Ο δικηγόρος της, κ. Jeffrey Shapiro, ο οποίος είναι και στενός οικογενειακός φίλος, είπε ότι η καμαριέρα είναι χήρα, που ζει μόνη με την κόρη της. Πάντως, στις δημόσιες εγγραφές και τις λίστες, είναι εγγεγραμμένη ως ο μόνος ενήλικος στο διαμέρισμα και ως ο μόνος ενήλικας και στο προηγούμενο διαμέρισμά της.

Η εφημερίδα επικαλείται μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι έδωσαν ακριβείς περιγραφές τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί, μαρτυρίες που έχουν να σχετίζονται και με τους δύο τόπους διαμονής.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στην κοινότητα των οροθετικών, οι οποίοι μίλησαν στους ρεπόρτερ της NYP δεν έδωσαν στοιχεία για την ίδια, παρά μόνο για τον οργανισμό και τις κατοικίες, ενώ ένα από τα υψηλά στελέχη αρνήθηκε να σχολιάσει για λόγους εμπιστευτικότητας.

Γεγονός είναι πως η καμαριέρα κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΔΝΤ και κορυφαίο υποψήφιο για την Προεδρία της Γαλλίας ότι προσπάθησε να τη βιάσει, καθώς επίσης και να την υποχρεώσει σε στοματικό έρωτα δύο φορές.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού της αστυνομίας, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, αφού πρώτα την σοδόμισε, την ανάγκασε να φτύσει το προϊόν του στοματικού σεξ στο πάτωμα, γεγονός που αποτελεί και κομμάτι της έρευνας για το δείγμα DNA.

H εφημερίδα επικοινώνησε και με το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και ένας υπεύθυνος δήλωσε: "Είναι πιθανό για τον έναν εκ των δύο συνουσιαζόμενων να μολυνθεί με τον ιό HIV μέσω εκτέλεσης ή λήψης στοματικού σεξ, όταν ό άλλος είναι φορέας".

Πάντως, οι δικηγόροι του Στρος-Καν αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, χθες το βράδυ.

Το φερόμενο ως θύμα, το όνομα του οποίου προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό οι αρχές, παραμένει υπό την προστατευτική επιτήρηση του Γραφείου του Εισαγγελέα του Μανχάταν.

Παρακολουθούν ακόμη και το τηλέφωνό της, προκειμένου να κρατήσουν μακριά ενδεχόμενες προσπάθειες επικοινωνίας από το περιβάλλον του Στρος Καν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην αστυνομία στην The Post.

Η εφημερίδα συνεχίζει, αναφέροντας πως ένας πολύ ισχυρός δικηγόρος ήταν μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να την πλησιάσουν για να της προσφέρουν χρήματα. «Θα μπορούσε να βγάλει 6 εκατομμύρια δολάρια, ίσως και περισσότερα, απλά κλείνοντας το στόμα της.»

Στενός φίλος της οικογένειας της καμαριέρας είπε ότι έλαβε μια κλήση από τη γυναίκα, η οποία ήταν σε έξαλλη κατάσταση, περίπου μία ώρα μετά την επίθεση, και ενώ οι ντετέκτιβ την είχαν πάει στα επείγοντα του νοσοκομείου St. Luke. «Μου τηλεφώνησε και είπε, κάποιος έχει κάνει κάτι πραγματικά κακό σε μένα. Μου επιτέθηκαν», δήλωσε στην Daily Mail. «Έκλαιγε όλη την ώρα.»

Μικρό ιστορικό καταγγελίας και σύλληψης

Βιντεοκάμερες του ξενοδοχείου δείχνουν την υπηρέτρια να βγαίνει τρέχοντας από το δωμάτιό του, μετά την υποτιθέμενη επίθεση, και να κατευθύνεται στο χώρο υπηρεσίας για τις καμαριέρες, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η NYP. Από εκεί, κάλεσε το αφεντικό της, το οποίο έφτασε 10 έως 15 λεπτά αργότερα, και στη συνέχεια κάλεσαν ακόμη έναν προϊστάμενο.

Περίπου 10 με 15 λεπτά αργότερα, ένας άλλος εργαζόμενος της ασφάλειας έφτασε επί τόπου. Εν τω μεταξύ, ο Στρος Καν είχε προφανώς φύγει από το δωμάτιο, πριν καν φτάσει ο πρώτος προϊστάμενος. Δεν είναι σαφές πότε κλήθηκε η αστυνομία. Μια πηγή ανέφερε ότι αυτό συνέβη μετά τις 3:30 μ.μ. τοπική ώρα, όταν ο ίδιος ο Στρος-Καν κάλεσε το ξενοδοχείο, ψάχνοντας για το κινητό του τηλέφωνο.

Καρασμάνης (ΝΔ-Πέλλα): Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

ΠΡΟΣ τους κ. κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) και ν’ ανανεωθούν αυτόματα οι συμβάσεις όλων ανεξαρτήτως των εργαζομένων σ’ αυτά».

Τα 58 Κέντα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) που λειτουργούν στη χώρα μας αποτελούν δομές του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ( ΓΓΔΒΜ ) και εποπτεύονται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα για ενηλίκους (διάρκειας 25-250 ωρών) διαφόρων θεματικών ενοτήτων (Νέες Τεχνολογίες, Ευρωπαϊκές Γλώσσες, Οικονομία, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Εκπαίδευση Παλιννοστούντων, Μεταναστών κλπ) εργάζονται σε ετήσια βάση ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές 2.500 πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ στο Ν. Πέλλας ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στα 60 άτομα.

Κατά την περίοδο 2004-2008 με χρηματοδότηση από το Γ΄ΚΠΣ, εκπαιδεύτηκαν στα διάφορα προγράμματα 240.975 πολίτες (εκ των οποίων οι 6.500 στο Ν. Πέλλας), γεγονός που αποδεικνύει την ευρύτατη αποδοχή του ρόλου των Κ.Ε.Ε. από το σύνολο των ενηλίκων πολιτών της χώρας μας. Με βάση την εικόνα αυτή η λειτουργία των Κ.Ε.Ε. εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με πρόβλεψη να εκπαιδευθούν μέχρι το τέλος του 2012 συνολικά 340.000 πολίτες.

Επειδή όμως σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το έργο των ΚΕΕ ολοκληρώνεται στις 30-06-2011 οπότε και σταματά οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα, χωρίς προς το παρόν να έχει γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά της Πολιτείας για την εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης των ΚΕΕ από το ΕΣΠΑ και μετά την 30-06-2011, με προφανή τον κίνδυνο να μην υπάρχει ομαλή συνέχεια στον τομέα της εκπαίδευσης που τόσα χρόνια παρείχαν τα ΚΕΕ, μολονότι υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης χρηματοδότησης.

Επειδή ακόμη η ηγεσία της ΓΓΔΒΜ και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε επιλέγει συνειδητά να πετάξει στην ανεργία τους εργαζόμενους στα ΚΕΕ, οι οποίοι εδώ και χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης, έχουν εκπαιδευτεί συστηματικά και έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων, αφού έχει ήδη λάβει και ανακοινώσει τις ακόλουθες αποφάσεις:

α) Μετονομάζει τις θέσεις εργασίας των «Γραμματέων» σε θέσεις «Υπευθύνων Εκπαίδευσης» και αποκλείει τους αποφοίτους ΔΕ (οι οποίοι μέχρι σήμερα εργάζονταν στα ΚΕΕ ως Γραμματείς) από μελλοντικές προκηρύξεις.

β) Προσδιόρισε τα τυπικά προσόντα που θα πρέπει να έχει κανείς για να διεκδικήσει στο μέλλον μία θέση εργασίας στα ΚΕΕ, εφόσον βγει σχετική προκήρυξη. Σε αυτά, χωρίς κανέναν προφανή λόγο, ΔΕΝ περιλαμβάνονται απόφοιτοι ΤΕΙ, με αποτέλεσμα όσοι ΤΕ εργάζονται ήδη στα ΚΕΕ και πάλι να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο τον προσεχή Ιούνιο, χωρίς μάλιστα να έχουν καν το δικαίωμα να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για μία θέση στην οποία υπηρετούσαν με επιτυχία 5 και 6 χρόνια.

γ) Προσδιορίζοντας τέλος τα κριτήρια μοριοδότησης των προσόντων των υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας στα ΚΕΕ., ανάμεσα σε άλλα, η ηγεσία της ΓΓΔΒΜ και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε επέλεξε να μοριοδοτήσει την ανεργία περισσότερο από την εργασιακή εμπειρία στη Δια Βίου Μάθηση (για παράδειγμα, ένα άνεργος 8 μηνών μοριοδοτείται με 12 μόρια, ενώ ένας εργαζόμενος στα ΚΕΕ για 36 μήνες μοριοδοτείται με 9 μόρια ).

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι Κύριοι Υπουργοί,

Α) Εάν θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 - 2013» και μετά την 30/06/2011;

Β) Γιατί καταργούνται οι θέσεις εργασίας των Γραμματέων στα ΚΕΕ και γιατί αποκλείονται από τις δουλειές τους και τις προκηρύξεις οι απόφοιτοι ΔΕ και ΤΕ;

Γ) Γιατί αδικούνται με τις αποφάσεις της ηγεσίας της ΓΓΔΒΜ και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε (μοριοδότηση ανεργίας) οι εργαζόμενοι στα ΚΕΕ και κινδυνεύουν να μείνουν μετά από χρόνια άνεργοι;

Δ) Γιατί δεν ανανεώνονται αυτόματα οι συμβάσεις όλων ανεξαιρέτως των στελεχών, όπως έχει τη δυνατότητα η ΓΓΔΒΜ και το Ι.Δ.ΕΚ.Ε να πράξουν, αφού έχει υπάρξει και σχετικό προηγούμενο το καλοκαίρι του 2010;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης

Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ,ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΛ. ΒΙΚΤΟΡΙΑΣ, ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΠΛ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΚΥΨΕΛΗΣ ,ΚΟΛΩΝΟΥ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΛ.ΒΑΘΗΣ

Κύριε Δήμαρχε και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφράσουμε την δυσφορία μας και την απογοήτευση μας για την στάση σας και τις θέσεις σας απέναντι στους κατοίκους του 6ου Διαμερίσματος, που υποφέρουν από την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική , που έχει ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη ΕΙΣΒΟΛΗ και ΕΠΙΚΟΙΣΜΟ λαθρομεταναστών ,η οποία παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος καθώς και τις ελευθερίες κάθε έλληνα φορολογούμενου πολίτη .

Η συνέχεια στο http://www.greekalert.com

Από τον Σβαρτσενέγκερ ως τον Ντομινίκ Στρος-Καν--πώς η εξουσία διαφθείρει

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/05/17/article-0-0C1C63C900000578-273_224x423.jpghttp://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/05/17/article-0-0C1D72AF00000578-228_224x423.jpgΑυτή η ιστορία δεν θα φύγει εύκολα από τις πρώτες σελίδες. Γιατί ο μοιχός δεν είναι αυτή τη φορά ένας οποιοσδήποτε πολιτικός. Είναι ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και πρώην σταρ του κινηματογράφου, ο οποίος έκανε παιδί με ένα μέλος του υπηρετικού προσωπικού και το απέκρυψε για μια δεκαετία.

Το απέκρυψε, όπως φαίνεται, ακόμη κι από τη γυναίκα του, τη Μαρία Σράιβερ, μέλος της δυναστείας Κένεντι, εξέχουσας φεμινίστριας, που χρησιμοποίησε το κύρος της για να τον στηρίξει όταν στην προεκλογική εκστρατεία του 2003 παραδέχθηκε ότι επιδιδόταν για δεκαετίες σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις κι όταν αναγνώρισε ότι τη δεκαετία του ’70 έλαβε μέρος σε κάτι που --βάσει της δικής του περιγραφής-- ακούγεται σα να ήταν ομαδικός βιασμός. Όταν η γυναίκα του έκανε εκστρατείες υπέρ των γυναικών, εκείνος κατήγγελλε τις ανύπαντρες μητέρες. Αυτά, για να μην πει κάποιος ότι «αυτός, τουλάχιστον, δεν είναι υποκριτής»…

Παρά τις ιδιαιτερότητες αυτής της υπόθεσης πάντως, γράφει η Αμάντα Μάρκοτ στον ιστότοπο της Γκάρντιαν, η ιστορία του μοιχού πολιτικού είναι πια συνηθισμένη. Και το ερώτημα που μπορεί να θέσει κανείς είναι το εξής: γιατί κάποιος που αφιερώνει όλη του τη ζωή στην επιδίωξη της εξουσίας διακινδυνεύει τα πάντα για μια εφήμερη σεξουαλική εμπειρία; Γιατί οι άνδρες --αφού κυρίως για άνδρες πρόκειται-- που θέλουν να εμφανίζονται ως πρωτοπόροι της ηθικής κάνουν εξαίρεση για τον εαυτό τους;

Ακόμη και οι πολιτικοί με το πιο φιλελεύθερο πνεύμα δείχνουν να ζουν σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες είναι δεδομένες. Βρίσκονται εκεί για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη και να υπηρετούν τις φιλοδοξίες τους. Η Μαρία Σράιβερ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ο ρόλος της συζύγου του πολιτικού υποβιβάζει τις γυναίκες. Όταν ένας άνδρας σαν τον Σβαρτσενέγκερ ζει σ’ έναν κόσμο όπου οι γυναίκες είναι τόσο υποταγμένες σ’ αυτόν ώστε φτάνουν να θυσιάσουν το όνομά τους για να υπηρετήσουν τις φιλοδοξίες τους, δεν είναι περίεργο που δεν διστάζει να πάει με την καμαριέρα πίσω από την πλάτη της συζύγου του.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτικών που φτάνουν σε μια τόσο βλακώδη σεξουαλική απάτη: αυτοί που θεωρούν απαραίτητη τη συναίνεση σε ο,τιδήποτε κάνουν κι εκείνοι που μεταχειρίζονται τις γυναίκες σαν σεξουαλικά παιχνίδια. Άνδρες σαν τον Μπιλ Κλίντον και τον Νιουτ Γκίνγκριτς απατούν με τις γυναίκες τους, αλλά δεν διασχίζουν την κόκκινη γραμμή της βίας. Άνδρες σαν τον Σβαρτσενέγκερ αδιαφορούν για τη συναίνεση. Τη διάκριση αυτή είναι χρήσιμο να τη θυμόμαστε και στην περίπτωση του Ντομινίκ Στρος-Καν: υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που μεταχειρίζονται τις γυναίκες με ασεβή τρόπο και σ’ εκείνους που τις μεταχειρίζονται με εγκληματικό τρόπο.

Με τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πάντως, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο πρόβλημα. Όλος ο πλανήτης μοιάζει να τον έχει καταδικάσει πριν δικαστεί και κριθεί ένοχος. Όπως γράφει όμως ο Ανατόλι Καλέτσκι στο σημερινό φύλλο των Τάιμς, ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα του τεκμηρίου της αθωότητας. Πόσω μάλλον που είναι δύσκολο να εξηγηθεί πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας πετάει τα πάντα στα σκουπίδια για μια στιγμή σαδιστικής σεξουαλικής ικανοποίησης. Ένας άνθρωπος, μάλιστα, που μόλις πριν από μερικές εβδομάδες προέβλεπε ότι μπορεί κάποιος να έδινε μισό εκατομμύριο ευρώ σε μια γυναίκα για να τον παγιδεύσει.

Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένας άνθρωπος βγήκε γυμνός από το μπάνιο, προσπάθησε να βιάσει μια καμαριέρα, στη συνέχεια πήγε σε ένα εστιατόριο του Μανχάταν και έφαγε με την κόρη του, έπειτα πήρε ένα ταξί για το αεροδρόμιο και στο δρόμο τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο και ζήτησε να του στείλουν το κινητό του γιατί το ξέχασε.

Όλα αυτά μπορεί πράγματι να συνέβησαν. Μπορεί όμως να αποτελούν και κατασκεύασμα. Η μπορεί να είναι εν μέρει αλήθεια. Στην περίπτωση αυτή, οι πολιτικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Γιατί ο γαλλικός λαός θα έχει στερηθεί την ευκαιρία να ψηφίσει για έναν πολιτικό που ήθελε για πρόεδρο. Και γιατί οι αντιδημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο θα έχουν ενισχυθεί.

Ας φανταστούμε ότι η Μόνικα Λιουίνσκι ήταν μια ρεπουμπλικάνα εξτρεμίστρια που παρέσυρε τον Κλίντον σε συναινετικό σεξ και στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι τη βίασε. Μπορεί να συνέβη κάτι παρόμοιο στο Sofitel της Νέας Υόρκης; Κανένας δεν ξέρει.

Μυτιλήνη: Βραβείο καινοτομίας και ηλεκτρονικού επιχειρείν σε δύο μαθητές από τη Λήμνο

http://gym-myrin.les.sch.gr/gimnasio1.jpg Δύο μαθητές από το Γενικό Λύκειο Μύρινας κέρδισαν το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι Κωνσταντίνος Κουντουράς και Νίκος Μονοκρούσος επινόησαν την επιχειρηματική ιδέα της δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος προώθησης παραδοσιακών προϊόντων της Λήμνου και συνέταξαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Η βράβευση έγινε στο 8ο Φοιτητικό Συνέδριο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 40 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Η εργασία των Λημνιών μαθητών ξεχώρισε και βραβεύτηκε για την καινοτομία της καθώς και για το ολοκληρωμένο σχέδιο λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της επιχείρησης οι πελάτες θα μπορούσαν να παραγγέλνουν τα προϊόντα, να πληροφορούνται για κάθε νέο προϊόν ή υπηρεσία, να γνωρίζουν παραδοσιακές συνταγές, να λαμβάνουν ατομικές διατροφικές συμβουλές από επιστήμονες της υγείας, να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη διατροφική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών προϊόντων.

Όπως ανέφεραν οι μαθητές «όλες οι υπηρεσίες μας θα παρέχονται επίσης με τη βοήθεια μίας εφαρμογής για κινητά 3ης γενιάς (π.χ. iphone, android phones), την οποία θα κατασκευάσουμε και θα παρέχουμε δωρεάν».

Όλες οι εργασίες των μαθητών του προγράμματος, το επιχειρηματικό σχέδιο που βραβεύτηκε και η συνολική παρουσίαση του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα «lemnos times εργασία»

Κανονικά εξελίσσεται η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών

http://www.xblog.gr/wp-content/uploads/2011/05/genikes-apografes-2011.jpgΚανονικά διεξάγεται η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2011, παρά τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη εβδομάδα. Η απογραφή ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την επικράτεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου.

Τα βασικά προβλήματα που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν κυρίως με την άρνηση Ελλήνων πολιτών να απογραφούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καθώς επίσης με τον φόβο και την καχυποψία από πλευράς, κυρίως, των γηραιότερων. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που αρνούνται να απογραφούν σε κάθε περίπτωση, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα από πλευράς των μεταναστών, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν την απογραφή ως μέρος της διαδικασίας ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία.

«Η διαδικασία της γενικής απογραφής, μέχρι στιγμής, σε γενικές γραμμές, διεξάγεται κανονικά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου.

«Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο, το γεγονός ότι οι απογραφείς αντιμετωπίζουν την άρνηση Ελλήνων πολιτών να απογραφούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, εκφράζοντας την επιθυμία να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους», αναφέρει. Ο κ. Γεωργίου επισημαίνει τη μεγάλη σημασία της συγκέντρωσης έγκυρων στατιστικών στοιχείων, απευθύνοντας πρόσκληση προς τους πολίτες, να απογράφονται στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, «στον τόπο που πραγματικά περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους», όπως λέει, προκειμένου να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα για την καλύτερη δυνατή χάραξη δημόσιας πολιτικής για το μέλλον.

Όσον αφορά τους μετανάστες, ο κ. Γεωργίου τονίζει ότι «σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλες τις εποπτείες της χώρας, το μεγαλύτερο ποσοστό έχει απογραφεί κανονικά».

Σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ - ΜΠΕ απογραφείς, αναφέρουν ότι δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που αρνούνται να απογραφούν. «Είτε δεν ανοίγουν καθόλου την πόρτα, ενώ είναι μέσα, είτε απαντούν εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την τρέχουσα κατάσταση, αρνούμενοι να απογραφούν». Επιπλέον, πολλοί ηλικιωμένοι, κυρίως γυναίκες, φοβούνται να ανοίξουν την πόρτα και δεν ανταποκρίνονται ούτε στο τηλεφωνικό ραντεβού.

Οι απογραφείς, επισημαίνουν ότι δεν είναι λίγοι οι μετανάστες, οι οποίοι απογράφονται κανονικά «ελπίζοντας ότι μέσω της απογραφής, να κάνουν και το πρώτο βήμα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας».

«Αν και δεν είναι πολλά, υπάρχουν κρούσματα άρνησης της απογραφής», σχολιάζει ο κ. Γεωργίου και προσθέτει ότι «η απογραφή είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το νόμο και ελπίζουμε ότι αν θέλει κανείς να βοηθήσει πραγματικά αυτό τον τόπο, πρέπει να λάβει μέρος στην απογραφή και να απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα».

Η απογραφή πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια, με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, στοιχεία απαραίτητα για τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Ο απογραφέας φέρει κονκάρδα με το ειδικό σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, το όνομά του, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη του. Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΛΣΤΑΤ στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213 135 2138-40. Περισσότερες πληροφορίες για την απογραφή στο www.apografi2011.gr.