20 Μαΐου 2011

Από τα καλύβια του Τσιακουλέ στη Νέα Υόρκη: η απίστευτη Οδύσσεια της γυναίκας που κατηγορεί τον Στρος-Καν

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/doublestrauss-kamariera.jpg Λιγοστά σπίτια και καλυβάκια χαμένα στη μέση ενός κακοτράχαλου τοπίου, χωρίς νερό, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα: πρόκειται για το Τσιακουλέ, ένα απομονωμένο χωριουδάκι στη βόρεια Γουινέα, όπου γεννήθηκε η 32χρονη γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη.

Το χωριουδάκι βρίσκεται στις όχθες ενός ποταμού στη Φούτα Τζαλόν, την ορεινή κοιτίδα της κοινότητας Πελ της Γουινέας και αποτελείται από επτά "πέτρινα" σπίτια -- το ένα ανήκει στην αδελφή της 32χρονης -- και καμιά δεκαριά χωμάτινες καλύβες. Δεν υπάρχει δρόμος, παρά μόνο ένα μονοπάτι.

Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης "γεννήθηκε εδώ, ο μπαμπάς της γεννήθηκε εδώ", είπε ο Μπουμπακάρ, ο ετεροθαλής αδελφός της γυναίκας, σε ένα δημοσιογράφο από τη Γουινέα που πήγε στο Τσιακουλέ και εντόπισε μέλη της οικογένειάς της. Ο δημοσιογράφος διασταύρωσε πληροφορίες που έλαβε από την οικογένεια της γυναίκας στη Νέα Υόρκη και κατάφερε να εντοπίσει τον τόπο καταγωγής της.

Ο 42χρονος Μπουμπακάρ είπε ότι η αδελφή του έζησε στο Τσιακουλέ μέχρι τα 13 χρόνια της. Κατόπιν έζησε στο Λάμπε, την κυριότερη πόλη της Φούτα Τζαλόν, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα, και επέστρεψε στα 17 της για να παντρευτεί. Απέκτησε ένα κορίτσι από το γάμο της όμως ο άνδρας της, που ήταν γιος ενός πλούσιου δερβίση της κοινότητας Πελ, πέθανε πολύ σύντομα. Η νεαρή χήρα έφυγε τότε για τις ΗΠΑ, μαζί με το παιδί της.

Σύμφωνα με τον Μπουμπακάρ, η Χασανατού, η αδελφή της, της έδωσε τα χρήματα για το ταξίδι και για να εγκατασταθεί στην πόλη όπου ο σύζυγός της διατηρούσε εμπορικό κατάστημα. Η Χασανατού αντικατέστησε επίσης το χωμάτινο καλύβι της οικογένειας στο χωριό με ένα πέτρινο που έχτισε στη θέση του. Η μητέρα των δύο γυναικών ζει ακόμη σε αυτό το σπίτι όμως όταν πήγε ο δημοσιογράφος στο χωριό εκείνη βρισκόταν στο Ντακάρ για ιατρικούς λόγους.

Οι συγγενείς της 32χρονης, που την χαρακτήρισαν "πολύ όμορφη", είπαν ότι δεν πήγε ποτέ στο σχολείο, παρά μόνο στο "κορανικό σχολείο" του Τσιακουλέ όπου μάθαινε στα αραβικά το Κοράνι. Ο θείος της, Μόντι, θυμάται μια κοπελίτσα ήσυχη ενώ ένας άλλος συγγενής είπε ότι πρόκειται για "ένα πολύ σοβαρό, πολύ ευγενικό κορίτσι".

Ο 60χρονος θείος είπε ότι πριν από μερικές ημέρες άκουσε στο ραδιόφωνο ότι "ένας λευκός κακοποίησε ένα κορίτσι" στις ΗΠΑ. "Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν η ανιψιά μου", είπε, όταν τον πληροφόρησε σχετικά ο δημοσιογράφος.

Η 32χρονη είναι το μικρότερο από τα έξι παιδιά που απέκτησε ο πατέρας της, ο Τιερνό Ιμπραχίμα, από τη μία από τις δύο συζύγους του. Ήταν ένας πάμφτωχος αγρότης που πέθανε το 2009 σε ηλικία 90 ετών. Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του ήταν ιδιαίτερα ευσεβείς μουσουλμάνοι.

Σε αντίθεση με την Χασανατού, η 32χρονη φαίνεται ότι διέκοψε κάθε σχέση με το Τσιακουλέ. "Απ' όταν έφυγε η αδελφή μου πριν από μια δεκαετία, της μίλησα μόνο μία φορά, μετά το θάνατο του μπαμπά. Ήμουν στο Μπισάου και της τηλεφώνησα για συλληπητήρια αλλά όταν είδε τον αριθμό του τηλεφώνου κατάλαβε ότι η κλήση προερχόταν από την Αφρική και απάντησε: 'μην κάνετε τον κόπο να μου τηλεφωνείτε'. Δεν ήξερε ποιος είναι στο τηλέφωνο, όταν της το είπα συνήλθε και μου μίλησε".

Παρόμοια ήταν και η μαρτυρία του θείου Μόντι: "Δεν έλαβε ποτέ κάποιο γράμμα, κάποια φωτογραφία, τίποτα", είπε.

Ομιλία Αντ. Σαμαρά σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoKQ-60zO2NBd1thgs4A7TDna5Mlzd4JG5AHWtXoOJpVaCt8T_bLUtavLNSsfzQIpbhTe2NmWv6MSGSgaohEwg2-8hsrFlyPQO3v5-C-yJH3EplgMsZkIJz_zsyE9T1jBFi_Um7wUWH7Am/s1600/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A32.jpg Τη δέσμευση ότι θα αναβαθμίσει τη ναυτιλία όταν κερδίσει τις εκλογές ανέλαβε ενώπιον των Ελλήνων εφοπλιστών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανέφερε ότι: «στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσουμε, η ναυτιλία θα αναβαθμιστεί, το υπουργείο της θα εξοπλιστεί με αρμοδιότητες και θα βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού».

Απευθυνόμενος στον εφοπλιστικό κόσμο τόνισε ότι «μέσα στο σχέδιό μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και την ανόρθωση της χώρας, η ναυτιλία θα έχει θέση πρωταγωνιστή».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την προσφορά του εφοπλιστικού κόσμου λέγοντας ότι «η χώρα και ο λαός της σας ευγνωμονούν. Να σας συγχαρώ, ακόμα, γιατί μας κάνετε όλους υπερήφανους. Είστε το κομμάτι εκείνο του Ελληνισμού που έχει επιτύχει παγκόσμια πρωτιά: Οι πρωταθλητές των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών».

Αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι: «σε τέτοιες στιγμές, πιστέψτε με, σε συνθήκες όπου οι Έλληνες άκουσαν διάφορα προσβλητικά λόγια από διάφορες κατευθύνσεις τον τελευταίο καιρό, η αίσθηση ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν, δικαίως, κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τα επιτεύγματά τους, δίνει υπερηφάνεια στην κοινωνία και στο λαό μας».

Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα που προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική μπορεί και έχει να μάθει πολλά από τους ανθρώπους της ναυτιλίας που είναι νικητές στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. «Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα προνομιακό κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων. Και να δώσουμε κίνητρα για να επιστρέψει ξανά η επιχειρηματικότητα, οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας» είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς και κατέληξε: «η Ελλάδα που θα οικοδομήσουμε χρειάζεται το νεύρο σας, την επιχειρηματικότητά σας. Χρειάζεται τις διεθνείς γνωριμίες σας ακόμα. Χρειάζεται την ανταγωνιστικότητά σας».

Ελεύθερος θα αφεθεί τελικά απόψε ο Στρος Καν

Ο δικαστής αποφάσισε τελικά να αφεθεί ελεύθερος ο Στρος Καν. Η προσωρινή κατοικία του Στρος Καν θα είναι μάλλον στην διεύθυνση 32 Avenue of the Americas στο Μανχάταν όπου και η έδρα της εταιρείας Stroz Friedberg που ανέλαβε τη φύλαξή του

Πρόταση του Α. Νταβούτογλου στον Δ. Δρούτσα για κοινή επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο... έκλεισε εισιτήριο ο Δρούτσας μόλις το άκουσε

http://static.fsport.gr/images/ntaboy.jpgΠρόταση στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να επισκεφθούν μαζί την Κύπρο - και τα κατεχόμενα - διατυπώνει ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρόταση «βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά».

Η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Today's Zaman» έγραψε σήμερα ότι ο Νταβούτογλου σε αποκλειστική του δήλωση αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε κάνει το παρελθόν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη περί επίσκεψης στην Κύπρο.

Ερωτηθείς αν ο Έλληνας ομόλογός του Δημήτρης Δρούτσας συμφωνεί να επισκεφθεί τα κατεχόμενα, την ώρα που ο ίδιος θα επισκέπτεται την Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ότι «και σήμερα μία πρόταση της μορφής 'να επισκεφθούμε μαζί τη Βόρεια και τη νότια Κύπρο', βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει σημασία ποια από τις επισκέψεις θα γίνει πρώτα. Αυτό που έχει σημασία είναι να επισκεφθούμε μαζί αμφότερες τις πλευρές και να ετοιμάσουμε το έδαφος για μία λύση» και τόνισε ότι «το να γίνουν διαφορετικές επισκέψεις, είναι και αυτό μία ιδέα, αλλά η δική μας ιδέα είναι να πραγματοποιήσουμε τις επισκέψεις μαζί».

Τη δήλωση έκανε ο Νταβούτογλου κατά την προεκλογική του εκστρατεία από το Ικόνιο όπου εκλέγεται.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα οφείλει να παρουσιάσει αποτελέσματα-Τα πράγματα κινούνται αργά τους τελευταίους 12 μήνες

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%20%CE%9B%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BD%CF%84_1.jpgΗ Ελλάδα οφείλει να εργαστεί περισσότερο και να παρουσιάσει αποτελέσματα, δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ασκεί πίεση στην Αθήνα, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard η οποία θα δημοσιευτεί στο φύλλο του Σαββάτου.

"Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και γι αυτό η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους τελευταίους δώδεκα μήνες", σημειώνει η Λαγκάρντ.

Ερωτηθείσα, σχετικά με την άρνηση της για την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε: "Δώσαμε ήδη την Αθήνα περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει τα δάνειά της στη ζώνη του ευρώ, είναι ήδη μια παραχώρηση".

"Είναι θεμιτό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα κάνει επίσης το μερίδιο της στη δουλειά", δήλωσε.

Η κα. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα, "αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς όπου τα πράγματα κινούνται πολύ αργά", δήλωσε αναφερόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις.

"Αν η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα, τότε μπορούμε να φανταστούμε επιπλέον βοήθεια. Στην αντίθετη περίπτωση τίθεται το ερώτημα, σε ποιο βαθμό η Ελλάδα είναι έτοιμη να παίξει το παιχνίδι για το δικό της σχέδιο διάσωσης", πρόσθεσε η υπουργός .

"Αυτό που σίγουρα δεν θέλουμε είναι μια πτώχευση του κράτους, στάση πληρωμών στην Ευρώπη", τόνισε η Λαγκάρντ.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται στην αύξηση της ανεργίας που προκαλείται από το πρόγραμμα λιτότητας, η υπουργός υπενθύμισε το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία, υψηλότερο όπως είπε από εκείνο της Ελλάδας, όπου όμως "η χώρα έκανε τη δουλειά της, εξοικονόμησε πόρους και κατάφερε να ανακάμψει".

Όσο για τη διαδοχή στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Σρος Καν, η Λαγκάρντ είπε ότι αισθάνεται "κολακευμένη" που το όνομά της αναφέρεται, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

Kατατέθηκε η εγγύηση για τον Στρος-Καν, αλλά δεν έχει που να μείνει και δεν μπορεί να αποφυλακισεί

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_14_maxsize_735_490.jpgΟι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος-Καν κατέθεσαν, ήδη, εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά και εγγυητική επιστολή 5 εκατομμυρίων, όμως δήλωσαν στο δικαστήριο ότι "θα πρέπει να επιλυθούν και άλλα ζητήματα", προτού αποφυλακιστεί ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

Με βάση τους όρους, που έθεσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Όμπας, ο Στρος-Καν θα πρέπει να μείνει σε κάποιο σπίτι, να παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από κάμερες και να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι.

--"Κανείς δεν θα αποφυλακιστεί, μέχρι να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις", είπε ο δικαστής στους συνηγόρους μιας και το συγκρότημα κατοικιών Bristol Plaza ακύρωσε την συμφωνία με την σύζυγό του και έτσι ο Στρος ΚΑν δεν έχει που να μείνει!!

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν και οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 21:30 απόψε (ώρα Ελλάδας) όπου θα γίνει πρόταση από την εταιρεία Stroz Friedberg που ανέλαβε την ασφάλεια του να μείνει στα γραφεία της (32 Avenue of the Americas) στο Μανχάταν.

Τι Στρος Καν και μαλακίες τούμπανα... άλλο είναι το θέμα που κυριαρχεί στις ΗΠΑ

Παρόλο που εμείς οι Ευρωπαίοι ασχολούμαστε με τον Στρος Καν, οι ίδιοι οι αμερικάνοι ασχολούνται με άλλο θέμα!! Δειτε το:

Επιτέλους ανακάλυψαν ποια ήταν η οικιακή βοηθός του Schwarzenegger που με 1500 $ τα έκανε όλα... μέχρι και παιδί!!!

Είναι η χοντρούλα της παρακάτω φώτο και βλέποντάς την αρχίζω να πιστεύω ότι ο εγκέφαλος του Schwarzenegger έχει πειραχτεί από τα πολλά αναβολικά... αλλιώς δεν εξηγείται ότι πήγε μαζί της:

[Στη φώτο τέρμα αριστερά είναι ο γυναίκα του με την οποία χώρισε και στη φώτο τέρμα δεξιά είναι ο ίδιος με την οικιακή βοηθό μέσα στο σπίτι του...]

http://greencelebrity.net/wp-content/uploads/2011/05/who-is-mildred-baena-arnold-schwarzenegger-mistress-love-child-mother-home-wrecker-maria-and-arnold-marriage-photo_credit-radar-online-300x300.jpghttp://cdn04.cdn.socialitelife.com/wp-content/uploads/2011/05/mildred-baena-arnold-schwarzenegger-mistress-05182011-01-430x586.jpghttp://www.411mania.com/siteimages/0518-arnold-child-mildred-xmas-ex-wm-2-credit_101684.jpg

Το άλλαξαν το παραμύθι: Τώρα δεν μιλάνε για αύξηση εξαγωγών αλλά για αύξηση τζίρου

Μετά από μερικούς μήνες παραμυθιού ότι τάχα μου έχουν αυξηθεί οι ελληνικές εξαγωγές, ξαφνικά η Κυβέρνηση, μέσω της ΕΛΣΤΑΤ (όσο και αν λέει ο Γιωργάκης ότι είναι Independent και δεν δίνουν τα στοιχεία ούτε στον Παπακ όπως είπε χθες στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist) αλλάζει πλέον την προπαγάνδα και μιλάει μόνο για αύξηση τζίρου των εξαγωγών...

Και επειδή έχουμε ξαναγράψει ότι η αύξηση του τζίρου οφείλεται στην αύξηση της τιμής του αλουμινίου και του πετρελαίου (που είναι τα κύρια προιόντα εξαγωγής), δείτε και την τιμή του αλουμινίου που μέσα σε 1 χρόνο σκαρφάλωσε από τα 1600 ευρώ στα 1900... δηλ αυξήθηκε κατά 20% περίπου πράγμα που εξηγεί και την αύξηση του τζίρου.

Διαβάστε και την είδηση των ΠΑΣΟΚων:

Αύξηση κατά 8,7% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Μάρτιο του 2011 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου έτους και έναντι αύξησης 16,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2010 - Μαρτίου 2011, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2009 - Μαρτίου 2010, παρουσίασε αύξηση κατά 6,6%, έναντι μείωσης 16,7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 8,7% το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2010, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 14,9% και στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 8,6%.

Μήνυση ΘΑ κάνει ο Αντρίκος στον Π. Καμμένο... κοινώς παπάρια μάντολες θα κάνει

Μήνυση λέει θα κάνει ο Αντρίκος Παπανδρέου στον Π. Καμμένο επειδή τον διαβάλει...

Η απορία είναι εύλογη:

Τι τον εμπόδισε να πάει σήμερα να την κάνει και μετά να βγει και να πει:

ΕΚΑΝΑ ΜΗΝΥΣΗ...

Υπάρχει κάτι που φοβάται;

Θα μας κολλήσουν και λέπρα: Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λέπρα στο νοσοκομείο του Ρίου

Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λοίμωξη από Mycobacterium leprae (μυκοβακτήριο, από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου της Αχαϊας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου μετέβη σήμερα, Παρασκευή, στο αχαϊκό νοσοκομείο, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών. Ακολούθως, η ομάδα μετέβη στον τόπο μόνιμης κατοικίας των κρουσμάτων, όπου διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς για την λήψη των προληπτικών μέτρων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.

Mε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα το ΚΑΡΦΙ

Κυκλοφορεί αύριο .
και ειδικό θέμα για τα χάλια των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης:

Σάμος: Καθιέρωση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής από τα τουρκικά παράλια (Σεφερί-Χισάρ) στη Σάμο

Με λουλούδια στα χέρια υποδέχτηκαν οι Σαμιώτες τους 130 Τούρκους που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι Βαθέος από το Σεφερί-Χισάρ εγκαινιάζοντας την συγκεκριμένη γραμμή.

Το πρώτο αυτό δρομολόγιο γέμισε αισιοδοξία τους εμπλεκόμενους φορείς με τον τουρισμό καθώς απευθύνεται σε μία μεγάλη αγορά της Τουρκίας, όπως είναι της περιοχής της Σμύρνης.

Η καθιέρωση του δρομολογίου σε εβδομαδιαία βάση είναι ο πρώτος στόχος των φορέων του τουρισμού οι οποίοι επιθυμούν το δρομολόγιο αυτό να γίνεται καθημερινά, όπως η σύνδεση με το απέναντι λιμάνι του Κουσάντασι.

Οι προσπάθειες για την σύνδεση Σάμου - Σμύρνης έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή για να ευοδωθούν.

Μεταξύ των Τούρκων επισκεπτών ήταν ο δήμαρχος του Σεφερί - Χισάρ και 19 δημοσιογράφοι τους οποίους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος και οι φορείς του τουρισμού .

Η υποδοχή από την πλευρά των ξενοδόχων, του επιμελητηρίου αλλά και του εμπορικού κόσμου ενθουσίασε τους Τούρκους που δοκίμασαν το σαμιώτικο κρασί και την ζεστή φιλοξενία των Σαμιωτών.

Υποβάθμιση Fitch: Τέλειωσαν οι δικαιολογίες Καραμανλή και οι ανακοινώσεις Παπακ πάνε να γίνουν μονολεκτικές

Εξαφανισμένη η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός της νέας σημερινής υποβάθμισης της ΠΑΣΟΚικής οικονομίας και έβγαλε μια ανακοίνωση δύο παραγράφων όπου λέει ότι ΘΑ κάνει ότι έχει δεσμευθεί... φυσικά στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για κάτι θετικό από την μέχρι τώρα θητεία του ΠΑΣΟΚ... και πως να υπάρχει άλλωστε:

"Η απόφαση υποβάθμισης από τον οίκο Fitch έρχεται σε μια περίοδο που το οικονομικό πρόγραμμα αξιολογείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και επηρεάζεται από την έντονη φημολογία η οποία κατακλύζει τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο" αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

"Παραβλέπει δε τις επιπρόσθετες δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011, αλλά και να επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Οι συγκεκριμένες πολιτικές για να υλοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος".

Υπόθεση ηλεκτρονικής αντιγραφής, και όχι διαρροής, είναι αυτή που εξεταζόμενος «πιάστηκε» με τις απαντήσεις των θεμάτων στο κινητό του

http://www.masternewmedia.org/images/mobile_phone_mass_media_1.jpgΣε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για ηλεκτρονική αντιγραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε εξεταστικό κέντρο του Γαλατσίου. Η ερευνα ξεκίνησε ύστερα απο περιστατικό, που καταγράφηκε, προχθές, 18 Μαϊου, με μαθητή κατά την εξέταση το μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στις 10.04 της 18ης του μήνα, ο συγκεκριμένος μαθητής ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για σωματική του ανάγκη, αλλά κατά την επιστροφή του ένας από τους καθηγητές παρατήρησε ότι από την τσέπη του προεξείχε κάτι. Όταν τον έψαξε, διαπίστωσε πως ήταν κινητό τηλέφωνο. Ο καθηγητής, ανοίγοντας το τηλέφωνο, είδε ότι υπήρχε sms με τις απαντήσεις στο πρώτο θέμα του διαγωνίσματος. Όταν ερωτήθη ο μαθητής, από πού εστάλη το συγκεκριμένο μήνυμα στο τηλέφωνό του, απάντησε ότι προερχόταν από το φροντιστήριο, στο οποίο πήγαινε. Ως εκ τούτου, ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στην Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε το περιστατικό στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελείας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία διέταξε προφορικά τη διενέργεια προανάκρισης για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα. Σήμερα, κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, ξεκίνησε έρευνα στο φροντιστήριο, όπου βρέθηκε κατάσταση μαθητών, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος μαθητής. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που θα εξεταστούν.

Όπως διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, δεν υπήρξε διαρροή θεμάτων, διότι ούτως ή αλλως στις 09.30, μισή ώρα μετά την έναρξη των διαγωνισμάτων, τα θέματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Εκείνο, που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν έχουν δοθεί απαντήσεις θεμάτων και σε άλλους μαθητές του φροντιστηρίου, που υπολογίζονται σε τραικόσιους. Για να διαπιστωθεί αυτό, όμως, κατάσχονται τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία θα ερευνηθούν, καθώς όπως έγινε γνωστό θα συζηθεί απο τον εισαγγελέα άρση απορρήτου.

Το γραπτό του μαθητή, που επιχείρησε την ηλεκτρονική αντιγραφή, μηδενίστηκε. Δικογραφία σχηματίζεται για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Αίγυπτος: Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ για να "διασώσουν την επανάσταση"

http://majjal.files.wordpress.com/2011/02/tahrir-square.jpgΧιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ζητώντας την απελευθέρωση ακτιβιστών που κρατούνται και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και της οικογένειάς του.

Η συγκέντρωση, που ονομάστηκε "Η διάσωση της επανάστασης", πραγματοποιήθηκε μετά τα δημοσιεύματα ότι θα δοθεί αμνηστία στον Μουμπάρακ και ότι η σύζυγός του Σούζαν θα αφεθεί ελεύθερη αφού παρέδωσε στο αιγυπτιακό κράτος περιουσιακά της στοιχεία αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου, το οποίο έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Φεβρουάριο οπότε εκδιώχθηκε από την εξουσία ο Μουμπάρακ, διέψευσε την Τετάρτη τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει την πρόθεση να χορηγήσει αμνηστία στον πρώην πρόεδρο χαρακτηρίζοντάς τα "φήμες".

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι τέτοιες κινήσεις κινδυνεύουν να "πλήξουν τους στόχους της επανάστασης και να οδηγήσουν σε συγκρούσεις".

Κατηγόρησαν επίσης τους οπαδούς του Μουμπάρακ για τις πρόσφατες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στο Κάιρο.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ φώναζαν: "Θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας" και "Δεν νιώθουμε την αλλαγή, θα επιστρέψουμε στην Ταχρίρ".

Οι ακτιβιστές επέκριναν επίσης τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, υπουργό Άμυνας Χουσέιν Ταντάουι, και τον γενικό εισαγγελέα Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ για τον "αργό ρυθμό" με τον οποίο κινούνται όσον αφορά την προσαγωγή στη δικαιοσύνη του Μουμπάρακ και του καθεστώτος του για διαφθορά και το θάνατο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή τα δύο ζώα απ' το Αφγανιστάν που έσφαξαν τον Μανώλη Καντάρη

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNxjOQbQqqEmW87wLCptPuayzaevLSuiu80tqok-K928zLL0XM&t=1Αύριο θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι δύο Αφγανοί που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να του πάρουν μία βιντεοκάμερα.

Οι δύο κατηγορούμενοι μετήχθησαν πριν λίγο στον Εισαγγελέα ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες που τους βαρύνουν. Για την υπόθεση της στυγνής δολοφονίας, ασκήθηκε το μεσημέρι ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που βαραίνει τον έναν εκ των δύο, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία από την οποία επήλθε θάνατος κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Είναι πολύ πιθανό αύριο να τους χορηγηθεί προθεσμία για τις απολογίες τους για να ανευρεθεί και να οριστεί μεταφραστής, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να μην μιλούν άλλη γλώσσα πλην της μητρικής τους.

Η Ακροδεξιά αναδεικνύεται για πρώτη φορά πρώτο κόμμα σε δημοσκόπηση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgf85CGLQpm7PrljROxJFdd_agtEjwZPzgxwUT1JzCch_K2HEnJtt790vEv6BxUWZxzp5nMBQJDUeTaOMqZ57GrQEwgmP-rYXgktXiY8Q0HasJyhURcfCYDFH3UsosUr6iISehyx_MhVW3g/s400/fpoe+neanzi+gewalt.jpgΔυόμισι και πλέον χρόνια μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2008, και για πρώτη φορά στην ιστορία των δημοσκοπικών ερευνών, η αυστριακή Ακροδεξιά εμφανίζεται σε σημερινή αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση ότι θα αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα εάν οι εκλογές διεξάγονταν αυτήν την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ακροδεξιό και εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (FPÖ) του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε --της σκληρότερης έκδοσης του πρώην αρχηγού τους, εκλιπόντα Γιεργκ Χάιντερ--, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, θα συγκέντρωνε ποσοστό 29%, έναντι 17,5% στις προηγούμενες εκλογές, και θα αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα (στη φώτο βλέπετε αφίσα του FPÖ που λέει στις μουσουλμάνες: "Καλό ταξίδι και Άντε γειά").

Στη δεύτερη θέση της δημοσκόπησης βρίσκεται ο νικητής των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, με ποσοστό 28%, έναντι 29,3% του εκλογικού του αποτελέσματος, ενώ μειωμένο κατά τρεις μονάδες, στο 23% (26% στις εκλογές) είναι το ποσοστό του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο στο σημερινό συνέδριό του εξέλεξε ως νέο αρχηγό του τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, τον 52χρονο Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Από τα άλλα δύο κόμματα της αυστριακής Βουλής, το Κόμμα των Πρασίνων εμφανίζεται στη δημοσκόπηση με αυξημένο το ποσοστό του σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα, δηλαδή από το 10,4% το 2008 στο 13%, ενώ σημαντική είναι η μείωση του ποσοστού του δευτέρου ακροδεξιού και εθνικιστικού κόμματος Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, από το 10,7% των εκλογών σε μόλις 5%.

Στο σύνολο των 183 εδρών της αυστριακής Βουλής οι Σοσιαλδημοκράτες διαθέτουν 57 έδρες, το Λαϊκό Κόμμα 51, οι Ελεύθεροι 34, ο Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας 21 και οι Πράσινοι 20 έδρες. Από το Δεκέμβριο στην Αυστρία κυβερνά ο "μεγάλος συνασπισμός" Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος.

Στο ερώτημα ως προς τις προτιμήσεις σε περίπτωση απ' ευθείας εκλογής του καγκελάριου της χώρας, την πρώτη θέση στη δημοσκόπηση, με ποσοστό 24%, καταλαμβάνει ο σημερινός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, με τον αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, να ακολουθεί με ποσοστό 18% και τον αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16%.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της δημοσκόπησης, Βόλφγκανγκ Μπάχμαγιερ, η σημαντική σε σχέση με το παρελθόν, αύξηση του ποσοστού του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, οφείλεται αφενός στην έντονη κριτική του κατά της αυστριακής βοήθειας προς την Ελλάδα και αφετέρου στο γεγονός ότι τελευταία, με επιφυλακτικότερες εμφανίσεις του και ανάλογη ήπια φρασεολογία, επιδιώκει πλέον προφίλ ηγετικής προσωπικότητας.

Στον κατάλογο ως προς την αξιοπιστία των πολιτικών στην Αυστρία, την κορυφή του καταλαμβάνει, ως ο αδιαμφισβήτητα δημοφιλέστερος πολιτικός στην Αυστρία και μάλιστα με απόσταση, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ (Σοσιαλδημοκράτης) με ποσοστό 55%, ακολουθούμενος από την πρόεδρο της Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ (επίσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) με ποσοστό 26%.

Αντιδράσεις για τους ισχυρισμούς της Μέρκελ για τους… «τεμπέληδες του νότου»

http://pnyka21os.files.wordpress.com/2011/02/merkel_neolaia_large.jpgΗ διαδικτυακή πύλη euobserver.com, σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Μέρκελ δέχεται πυρά για το σχόλιό της για τους «τεμπέληδες Έλληνες», αναφέρει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ , έχει δεχθεί τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας, όσο και στο εξωτερικό, σφοδρή κριτική σε συνέχεια των σχολίων που έκανε ότι οι λαοί της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας λαμβάνουν πολλές ημέρες άδεια το χρόνο και συνταξιοδοτούνται νωρίς.

Μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα σε συγκέντρωση, η καγκελάριος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μία ζώνη κοινού νομίσματος, στην οποία κάποιοι παίρνουν πολλές διακοπές και άλλοι πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Η κυβέρνησή μας δεν έχει πρόθεση να αφήσει το ευρώ να καταστραφεί αλλά δεν μπορούμε απλώς να δείξουμε αλληλεγγύη και να πούμε ότι αυτές οι χώρες μπορούν να συνεχίσουν όπως και πριν. Παρά ταύτα η Γερμανία θα βοηθήσει αλλά θα βοηθήσει υπό τον όρο ότι και οι άλλοι θα καταβάλουν προσπάθειες. Αυτό πρέπει να είναι σαφές».

Τα σχόλιά της αυτά δημιούργησαν αγανάκτηση στη γερμανική πολιτική σκηνή με την αντιπολίτευση να την χαρακτηρίζει ως «λαϊκίστρια» ενώ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι χαρακτήρισαν τα λεγόμενά της «παράλογα». Στην Πορτογαλία οι εργατικές ενώσεις και τα συνδικάτα αντέδρασαν έντονα επίσης στα λεγόμενα της Μέρκελ.

Στην πραγματικότητα όμως, αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Γερμανοί συνταξιοδοτούνται νωρίτερα από τους νότιους γείτονές τους ενώ επίσης οι νότιοι δεν έχουν μεγαλύτερες άδειες σε σχέση με τους Γερμανούς.

O ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...

Ο Στρατηγός Γιώργος κήρυξε τον πόλεμο...από το Ναύπλιο που βρίσκεται σήμερα.
Δείτε τι ακριβώς συνέβη στο Βίντεο που ακολουθεί.
"Η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είμαστε μπροστά σε μια μάχη και την δίνουμε καθημερινά", ανέφερε ο Πρωθυπουργός από το Ναύπλιο, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι αναγκαία η εθνική συστράτευση.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/o_20.html

Εκτός από 6 εκ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, χαλκάδες κ.λπ ο Στρος Καν πρέπει να πληρώσει και τα έξοδα φύλαξής του... και είναι πολλά

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_09_maxsize_735_490.jpgΚαθημερινά θα το φρουρεί ένας αστυνομικός που μαζί με το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησής του κοστίζουν 200.000 $ (140.000 €) μηνιαίως τα οποία εννοείται πρέπει να πληρώνει ο ίδιος ο Στρος Καν όπως αποφάσισε το δικαστήριο... άρα αν αυτή η υπόθεση κρατήσει ένα εξάμηνο, θα του φύγουν 1,2 εκ $.

Σήμερα αναμένεται να βγεί από τη φυλακή αφού καταβάλει το χρήμα όπως αποφάσισε το χθεσινό δικαστήριο στο οποίο ήταν παρών και η γυναίκα του μαζί με την κόρη του.

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_14_maxsize_735_490.jpg

Η σουίτα όπου διέμενε στο ξενοδοχείο Sofitel

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_05_maxsize_735_490.jpg

Ο Στρος Καν στο χθεσινό δικαστήριο

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_17_maxsize_735_490.jpg

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_18_maxsize_735_490.jpg

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_20_maxsize_735_490.jpg

Η γυναίκα του και η κόρη του που σπουδάζει στο Columbia

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_21_maxsize_735_490.jpg

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου είχε μαζευτεί πλήθος δημοσιογράφων αν και η υπόθεση που απασχολεί τους Αμερικάνους είναι άλλη και θα σας την παρουσιάσουμε αργότερα...

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_22_maxsize_735_490.jpg

Προφυλακιστέοι οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Ομολόγησε ο ένας ενώπιον της ανακρίτριας

http://3.bp.blogspot.com/_BonFIeR-HBY/TKJUT0IjjGI/AAAAAAAAGYY/NuRc0DC-zWQ/s1600/miza.jpgΟμολόγησε ότι έχει δωροδοκηθεί ο ένας από τους τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, που καταγγέλθηκαν από επιχειρηματία για χρηματισμό και πήραν το δρόμο για την φυλακή, μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών, κρίθηκαν αργά το απόγευμα από ανακρίτρια και Εισαγγελέα προφυλακιστέοι.

Ο ένας από τους τρεις, ο Δημήτρης Μαλιάγκας, φέρεται να αποδέχθηκε κατά την απολογία του, ότι έχει χρηματιστεί, γεγονός που φαίνεται να επέδρασε στην τελική κρίση για το θέμα της προσωρινής κράτησης και των τριών κατηγορουμένων.

Οι επ' αυτοφώρω συλληφθέντες, αρχικά είχαν κοινή υπερασπιστική γραμμή και μάλιστα φέρονται να υποστήριζαν πως οι ίδιοι ήταν θύματα του επιχειρηματία προκειμένου να εκμεταλλευτεί το καθεστώς καθορισμένης χρονικά φορολογικής ασυλίας, που παρέχει ο νόμος σε περιπτώσεις καταγγελίας διαφθοράς υπαλλήλων.

Ωστόσο, εντός του ανακριτικού γραφείου, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, φαίνεται πως ο κατηγορούμενος αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και να "μιλήσει".

Οι Δημήτρης Μαλιάγκας, Γιώργος Τσικνάκης και Κωνσταντίνος Σερλής συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω με προσημειωμένα χρήματα, που μόλις είχαν πάρει από επιχειρηματία ο οποίος κατήγγειλε ότι του ζήτησαν 1000 ευρώ για να μην βεβαιώσουν μεγάλες παραβάσεις.

Θ. Νάκος για το θερμό επεισόδιο σήμερα το πρωί στος Έβρο

"Το "θερμό επεισόδιο" που συνέβη σήμερα το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, όπου Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ εναντίον Ελλήνων συνοριοφύλακων και δύο μελών της δύναμης FRONTEX, έρχεται να επιβεβαιώσει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, αλλά και τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, με τους δουλεμπόρους να έχουν αποθρασυνθεί, εξαιτίας και της αδράνειας της Eλληνικής κυβέρνησης.

Αυτή είναι, δυστυχώς, η καθημερινότητα που βιώνουν οι Eλληνικές Αρχές φύλαξης των συνόρων μας στον Έβρο, αλλά και οι δυνάμεις της FRONTEX. Βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες και κινδύνους που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και μόνο από τύχη έως τώρα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Όσο, όμως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην εφαρμόζει το νόμο για τους παράνομους μετανάστες, όσο μετατρέπει με την πολιτική της, ή πιο σωστά με την έλλειψη πολιτικής, τη χώρα σε "πόλο έλξης" λαθρομεταναστών, όσο δεν προχωρά σε πράξεις, αλλά μένει στα λόγια, όπως με τον περίφημο φράχτη στον Έβρο, η Ελλάδα θα παραμένει "ξέφραγο αμπέλι", οι φύλακες των συνόρων μας θα κινδυνεύουν και η εγκληματικότητα θα αυξάνεται".

H Fitch υποβάθμισε την εκτίμησή την Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες-Πανικός στο ΠΑΣΟΚ

http://www.banksnews.gr/portal/images/stories/fitch.jpgΣτην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά τρείς βαθμίδες, στο επίπεδο Β+ από ΒΒ+ προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, σύμφωνα με την οικονομική ειδησεογραφική υπηρεσία "Marketwatch".

Οι προοπτικές αξιολόγησης του χρέους παραμένουν αρνητικές, σύμφωνα με το Fitch, ο οποίος προειδοποίησε και για περαιτέρω υποβαθμίσεις σε περίπτωση που η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

"Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού δημοσιονομικού και μεταρρυθμιστικού προγράμματος, απαραίτητου για τη διασφάλιση της φερεγγυότητάς του κράτους και των θεμελίων για διατηρήσιμη οικονομική ανάκαμψη", επισημαίνει η Fitch σε ανακοίνωσή της.

Η υποβάθμιση κατά τρείς βαθμίδες στο επίπεδο "Β+" εκ μέρους της Fitch ευθυγραμμίζεται με τις αξιολογήσεις των Standard & Poor's στο επίπεδο "B" και της Moody's στο επίπεδο "B1".

"Απόντος ενός πλήρους χρηματοδοτημένου και αξιόπιστου προγράμματος από το ΔΝΤ και την ΕΕ, η παρούσα αξιολόγηση θα μπορούσε να μετατραπεί σε 'CCC', καταδεικνύοντας ότι το ενδεχόμενο ελληνικής στάσης πληρωμών είναι ιδιαίτερα υψηλό", σημειώνει η Fitch στη σχετική της ανακοίνωση.

Επίθεση σε Αστυνομικούς από τούρκους δουλέμπορους: Οι διακινητές στόχευαν τους αστυνομικούς-Βίντεο από το επεισόδιο στα χέρια των αρχών

Δεν αμφισβητείται ότι τα πυρά των διακινητών, είχαν στόχο τους Έλληνες αστυνομικούς και τους αξιωματούχους της Frondex που βρίσκονταν στη νησίδα Αντάς, τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Κώστας Χατζηαναγνώστου, αναφορικά με το επεισόδιο που συνέβη το πρωί στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Ανέφερε δε ότι πιθανόν να υπάρχει και υλικό από βιντεοσκόπηση του επεισοδίου. «Εάν υπάρχει αυτό το βίντεο, θα πρέπει να δοθεί προς όλες τις Ευρωπαϊκές αρχές, προκειμένου να γνωρίζουν πώς πραγματικά έχει η κατάσταση».

Η πληροφορία του κ. Χατζηαναγνώστου επιβεβαιώθηκε αργότερα, καθώς σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, οπτικοακουστικό υλικό που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου από αξιωματούχο της Frondex, βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων.

«Αρχικά και όπως με ενημέρωσαν οι συνάδελφοι, είπε ο κ. Χατζηαναγνώστου, υπήρξαν πυροβολισμοί, στοχευόμενοι ή μη, από επαναληπτική καραμπίνα, από ένα άτομο που επέβαινε στη βάρκα. Λίγο αργότερα, η λέμβος άρχισε να προσεγγίζει τη νησίδα και οι αστυνομικοί είδαν με τα κιάλια, το ένα από τα δυο άτομα, από απόσταση περίπου εκατό μέτρων, να βάλει με την καραμπίνα εναντίον τους. Οι αστυνομικοί αναγκάσθηκαν να καλυφθούν πέφτοντας στο έδαφος. Στη συνέχεια έπεσαν κι άλλοι πυροβολισμοί από τη βάρκα, στο σημείο που βρίσκονταν συνάδελφοι της Frondex και Έλληνες αστυνομικοί».

Ο κ. Χατζηαναγνώστου υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη νησίδα, συνολικής έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων, με πυκνή βλάστηση, είναι ένας δύσκολος χώρος φύλαξης για τους αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά υπερβάλλουν εαυτούς για να αποτρέψουν την είσοδο των παράνομων μεταναστών.

«Εμείς λέμε ότι, οι συνάδελφοί μας δεν πρέπει να στέλνονται σαν πρόβατα επί σφαγή, είτε στο συγκεκριμένο σημείο είτε αλλού. Η αποτροπή γίνεται όσο το δυνατόν μπορούν καλύτερα οι συνάδελφοι, αλλά ο ρόλος αυτός, δεν είναι μόνο της αστυνομίας. Θα πρέπει να πιεσθεί και η γείτονα χώρα, από την Ε.Ε. ή τους διεθνείς οργανισμούς, για να σταματούν οι λαθρομετανάστες εκεί», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, σημειώνοντας πως, οι αστυνομικοί της περιοχής, με την πολυετή εμπειρία που έχουν, πιστεύουν ότι τα οποιαδήποτε άλλα μέτρα που λαμβάνονται, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Καταλήγοντας, ο κ. Χαζηαναγνώστου ανέφερε ότι, οι αστυνομικοί στην περίπτωση αυτή έδρασαν συνετά και σωστά, αλλά δεν μπορούν να διακινδυνεύουν χωρίς να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, σε κάποιο άλλο αντίστοιχο περιστατικό, να υπάρξουν ακόμη και θύματα.

Η ιστορική πλατεία Κλαυθμώνος, παραδίδεται σταδιακά στα χέρια τοξικομανών, εμπόρων ναρκωτικών και μικροεγκληματιών λαθρομεταναστών

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/images/story/20100301_74.jpgΜετά την απαξίωση και τον μαρασμό της πλατείας Ομονοίας, όπου πλέον επικρατεί η παραβατικότητα και η μικροεγκληματικότητα, άλλη μία ιστορική πλατεία, η Κλαυθμώνος, παραδίδεται σταδιακά στα χέρια τοξικομανών, εμπόρων ναρκωτικών ουσιών και μικροεγκληματιών λαθρομεταναστών.

Η πλατεία Κλαυθμώνος «χρωστάει» το όνομα της στους δημοσίους υπαλλήλους, που πριν την περίοδο του 1909 δεν ήταν μόνιμοι και μετά την απόλυσή τους, από κάθε αλλαγή κυβέρνησης, μαζεύονταν μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, που βρισκόταν στην πλατεία και με κλάματα και θρήνους (κλαυθμούς) παρακαλούσαν να τους ξαναπροσλάβουν.

Δεδομένου ότι τέτοιες απολύσεις συνέβαιναν τακτικά, οι σκηνές αυτές ήταν αρκετά συχνές στην πλατεία. Ανάδοχος της ονομασίας ήταν ο συγγραφέας και κατόπιν ακαδημαϊκός Δημ. Γρ.Καμπούρογλου, που πρώτος ονόμασε την πλατεία «Κλαυθμώνος» σε ένα χρονογράφημα του στην «Εστία» το 1878.

Η πλατεία Κλαυθμώνος είναι ο πρώτος χώρος που δεντροφυτεύτηκε στην Αθήνα. Για το σκοπό αυτό ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος έστειλε τον ειδικό κηποτεχνικό Σμάρατ. Στη δυτική πλευρά της υπήρχαν οι τρεις συνεχόμενες οικίες των Βούρου, Μαστρονικόλα και Αφθονίδου, όπου έμειναν αρχικά οι βασιλείς Όθων και Αμαλία μετά τους γάμους τους. Στα σπίτια αυτά στεγάζεται σήμερα το «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών». Στην πλατεία υπήρχαν επίσης τα κτίρια των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πολλές περιπέτειες πέρασε η επίσημη ονομασία της πλατείας. Στο αρχικό σχέδιο της πόλεως των Αθηνών (του von Klentze) λεγόταν «πλατεία Αισχύλου». Κατόπιν ονομάστηκε «πλατεία Νομισματοκοπείου» γιατί εκεί ήταν το κτίριο του Νομισματοκοπείου. Στη συνέχεια η πλατεία ονομάστηκε «25ης Μαρτίου», όνομα που κράτησε για πολλά χρόνια. Κατόπιν μετονομάστηκε σε «πλατεία Δημοκρατίας» και μετά πήρε και επίσημα πλέον το όνομα με το οποίο ήταν πάντοτε γνωστή, «πλατεία Κλαυθμώνος». Τέλος τον Ιούνιο του 1989 μετονομάστηκε σε «πλατεία Εθνικής Συμφιλιώσεως» με την αφορμή των αποκαλυπτηρίων του ομώνυμου μνημείου στην πλατεία.

Σήμερα στην ιστορική αυτή πλατεία, τοξικομανείς κλέβουν καταστήματα και ανοίγουν αυτοκίνητα μέρα μεσημέρι, συμμορίες λαθρομεταναστών αρπάζουν τσάντες και κοσμήματα από γυναίκες, ενώ το «παζάρι» ναρκωτικών εκτυλίσσεται όλο το 24ωρο.Τους τελευταίους μήνες έχει μετατοπιστεί μέρος της εγκληματικότητας από την ευρύτερη περιοχή της Ομονοίας και του Μοναστηρακίου.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής κάνουν λόγο για λουκέτα εξαιτίας της υποβάθμισης. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης χαλιών στην πλατεία Κλαυθμώνος, Γιώργος Παναγόπουλος, δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των καταστημάτων είναι οι διαρρήξεις που γίνονται συνέχεια. «Ανοίγουν τα μαγαζιά τη νύχτα και αρπάζουν χρήματα και εμπορεύματα» και συνεχίζει: «Η οδός Αθηνάς είναι το σύνορο του γκέτου των λαθρομεταναστών. Σιγά - σιγά γίνεται μία μετατόπιση του εγκλήματος προς τα πάνω κι αυτό έχει επιπτώσεις. Αν συνεχιστεί αυτό θα το κλείσω το μαγαζί έπειτα από τόσα χρόνια λειτουργίας, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ο ιδιοκτήτης αρτοποιείου, Βαγγέλης Αλάμπεης λέει ότι μέσα στο 2011 τον έχουν ληστέψει τρεις φορές. «Η ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να μου παρέχει πλέον υπηρεσίες, καθώς, όπως μου είπε, είναι ασύμφορο γι' αυτήν να πληρώνει τις σπασμένες τζαμαρίες. Έχω βάλει αλεξίσφαιρα τζάμια, το κάθ’ ένα από τα οποία στοιχίζει 4.000 ευρώ, αλλά και πάλι δεν άλλαξε τίποτα. Οι γυναίκες κυκλοφορούν με δυσκολία τα βράδια και οι υπάλληλοι μου φοβούνται να πάνε στη στάση των λεωφορείων όταν σχολάνε. Η αστυνόμευση έχει αυξηθεί, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», δηλώνει ο κ. Αλάμπεης.

Η πλατεία Κλαυθμώνος είναι το «σπίτι» του 54χρονου άστεγου Γρηγόρη Κόγκου, τα τελευταία τρία χρόνια. Ήρθε στην Ελλάδα από την Πολωνία το 1990 μαζί με τρεις συγγενείς του και από τότε που έχασε την δουλειά του και το σπίτι του, μένει στα παγκάκια. «Ακόμα και εμάς κλέβουν. Κάποιος από τους τέσσερις μας κάθεται πάντα δίπλα στις κούτες, όταν φεύγουν οι υπόλοιποι, για να φυλάει τα πράγματα μας», δηλώνει και τονίζει ότι «στην πλατεία γίνεται παζάρι ναρκωτικών, ενώ συμμορίες αρπάζουν τσάντες γυναικών. Αισθανόμαστε κυρίως την νύχτα ανασφάλεια. Αν μπορούσαμε να βρούμε ασφαλέστερο κατάλυμα, θα φεύγαμε από την Κλαυθμώνος. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν ακόμα χειρότερες περιοχές».

Η υποβάθμιση έχει αντίκτυπο και στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας, ο τζίρος των καταστημάτων που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη μειώθηκε πέρυσι κατά 30% σε σχέση με το 2009, ενώ τα πράγματα δεν βελτιώνονται ούτε τις περιόδους των εκπτώσεων και των προσφορών.

Συναίνεση και άλλα παραμύθια

του Μπάμπη Κούτρα

Είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιος «καίγεται» περισσότερο για συναίνεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης στην διαχείριση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η τρόικα, με κύριο εκφραστή της τον Όλι – κουράγιο Ελλάντα – Ρέν ή το ντόπιο οικονομικό-εκδοτικό κατεστημένο (ότι ένα πάση περιπτώσει απέμεινε από αυτό) και οι εκφραστές του, δηλαδή κάποια ρετάλια του πολιτικού συστήματος. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ανάμεσα τους, έναν ξεδιάντροπο ανταγωνισμό πιέσεων στο όνομα της «εθνικής αναγκαιότητας» και της «απαίτησης των πολιτών».

Η διαφορά ανάμεσα στην τρόικα και τα «συμφέροντα» είναι ότι ο καθένας ξεκινά από διαφορετική αφετηρία και φυσικά έχει διαφορετικούς στόχους, αλλά η μέθοδος είναι ίδια. Η τρόικα έχει αντιληφθεί πρώτον πως το μνημόνιο –που η ίδια υπαγόρευσε –απέτυχε με πάταγο και δεύτερον ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εξάντλησε τη μεταρρυθμιστική της δυναμική και δυσκολεύεται να προχωρήσει έστω και ένα βήμα από εδώ και μπρός. Με τη «συναίνεση» επιδιώκει να διαχύσει τις δικές της ευθύνες και να προωθήσει με νέο κυβερνητικό σχήμα τα τέσσερα νέα «πακέτα» (δεύτερο μνημόνιο, αποκρατικοποιήσεις, μεσοπρόθεσμο και διορθωτικά μέτρα για το 2011), παρεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά της χώρας και υπαγορεύοντας κυβερνήσεις.

Τα εγχώρια συμφέροντα από την πλευρά τους άδραξαν την ευκαιρία για να επιβάλουν μια κυβέρνηση «προθύμων» που θα είναι απολύτως ελεγχόμενη και θα προωθεί τις επιδιώξεις τους σε μια Ελλάδα που καταρρέει. Η επιχειρηματολογία τους έωλη και η αντίφαση τεράστια.

Από την μία με δημοσκοπήσεις και αρθρογραφία υπογραμμίζουν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος (και ειδικά του δικομματισμού) και από την άλλη πιέζουν για «συνεργασία». Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση από δυο απαξιωμένα κόμματα και πολιτικούς να προωθήσει τόσο δύσκολα και σκληρά μέτρα; Ας δεχθούμε ότι και τα δυο κόμματα συμφωνούν σε νέες περικοπές μισθών ή επιδομάτων. Ποιος πολίτης θα τους ακολουθήσει; Δεν είναι απαραίτητη κοινωνική συναίνεση και πώς θα επιτευχθεί;

Αν απέτυχε ως τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου στην δημοσιονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις η αιτία δεν ήταν ούτε η ΝΔ, ούτε τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ήταν η κοινωνία, ο φόβος του πολιτικού κόστους, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, οι εσωτερικές συγκρούσεις και οι συνδικαλιστικές νοοτροπίες που καλλιεργήθηκαν επί δεκαετίες. Και αν αυτά δεν ξεπεράσθηκαν από μια ισχυρή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αμφίβολο αν θα αντιμετωπισθούν από ένα πολιτικό συνονθύλευμα τύπου «κυβέρνησης Ζολώτα», στην οποία ο καθένας θα συμμετέχει με στόχο την επόμενη μέρα.

Η πολιτική συναίνεση στην βάση κοινών αρχών και θέσεων θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης. Συναίνεση με πιέσεις και εκβιασμούς δεν έχει μέλλον, αποπροσανατολίζει την κοινωνία και οδηγεί σε πολιτική παγίδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μια παγίδα που αντιλαμβάνονται ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Γι αυτό ο ένας «σπεύδει βραδέως» να υλοποιήσει τις υποδείξεις της τρόικας και ο άλλος ανθίσταται όσο και όπως μπορεί. Όσον αφορά τους «πρόθυμους» της συναίνεσης αυτοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν . Αν μπουν στο νέο σχήμα, θα αποκτήσουν επιτέλους ρόλο, αν όχι φιλοδοξούν να αναδειχθούν σε πόλο έλξης όλων των δυσαρεστημένων από την συγκυβέρνηση του νέου –πιο σκληρού- μνημονίου.

protothema.gr

Για άλλη μια χρονιά πρώτη και με διαφορά η ΔΑΠ και οι νταβατζήδες μούγγα

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRB8eM0RKfgSUhDxJjOoTEbkrNCHPI4lXXUB9ZSDdC624Wn4blndg&t=1-Άνοδος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 4,5% στο 40%
-Πτώση ΠΑΣΠ 4,6% στο 26%
-Η ΔΑΠ η μόνη παράταξη που πήρε περισσότερους ψήφους από πέρσι!!!

Εννοείται ότι δεν θα ακούσετε ούτε θα δείτε αποτελέσματα από το μεγαλύτερο γκάλοπ που γίνεται κάθε χρόνο στο πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, τους φοιτητές. Και αν ακούσετε κάτι θα είναι σαν αυτό που έγραψε χθες το ΑΠΕ του πρασινοφρουρού Μάτσικα: "Για άλλη μια φορά οι φοιτητικές παρατάξεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα"... ναι ρε στόκε, δίνουν διαφορετικά νούμερα αλλά αμφισβητεί κανείς ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πρώτη με πάνω από 10% διαφορά απ' την ΠΑΣΠ;

Αμφισβητεί κανείς ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανάβασε τις δυνάμεις της κατά 4-5%; Αμφισβητεί κανείς ότι η ΠΑΣΠ έπεσε κάτω απ' το 30%; Αμφισβητεί κανείς ότι η ΠΑΣΠ έχασε 4%; Και όλα αυτά για τα ΑΕΙ, γιατί για τα ΑΤΕΙ δεν το συζητάμε ότι εκεί η ΔΑΠ πήρε πάνω από 50%...

Αμφισβητεί κανείς λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε τον πούλο και για αυτό όλοι οι νταβατζήδες μουγγάθηκαν και μιλάνε για διαφορετικά αποτελέσματα, μειωμένη συμμετοχή κ.λπ παπαριές... την ίδια ώρα που προετοιμάζουν να μας δείξουν γκάλοπ των 1000 ατόμων;

Δείτε και τα αποτελέσματα όπως τα δίνουν οι αναρχοαυτόνομοι για να μη λέτε ότι είναι πειραγμένα από τη ΔΑΠ που δίνει τα δικά της εδώ

Η απάτη με το "υποχρεωτικό" της απογραφής

Δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις πρέπει να έχει κάποιος, όταν επικαλείται ψευδώς έναν Νόμο, για να κάνει τη "δουλειά" του. Αυτό που ξέρω είναι ότι, αυτό γίνεται, με αφορμή την Απογραφή. Σήμερα, κι ενώ έλειπα από το σπίτι, ήρθαν και σε μένα οι απογραφείς και αφού δεν με βρήκαν, μου έριξαν κάτω από την πόρτα μια ειδοποίηση που λέει ότι "δεν σας βρήκαμε,κλπ,κλπ, θα ξαναπεράσουμε αύριο,κλπ,κλπ", και με τα στοιχεία από κάτω του απογραφέα. Και το χαρτάκι γράφει κάτω κάτω:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απογραφή είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Ν. 3832/2010,
κάτι που φυσικά, είναι εντελώς ΨΕΜΜΑΤΑ, μιας και πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη παράγραφο του άρθρου, ούτε πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον Νόμο.
Όπως επίσης, πουθενά δεν αναφέρει περί προστίμου, που μας έπρηξαν, σε όσους δεν απογραφούν. Αντιθέτως ο Νόμος μιλά για πρόστιμα σε όσους από τους απογραφείς χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία για άλλους σκοπούς.
Γιατί λοιπόν χρησιμοποιούνται ΨΕΥΔΩΣ αυτά τα δύο επιχειρήματα, φοβίζοντας τον κόσμο που δεν ξέρει; Τι νεοταξίτικα κόλπα είναι αυτά κύριοι;
Ιδού και τα σχετικά άρθρα:

Άρθρο 2 Βασικές αρχές λειτουργίας και υποχρεώσεις των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ
.
1. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. συντονίζει όλες τις δραστηριότητες των λοιπών φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. που αφορούν την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάδοση των επίσημων στατιστικών της χώρας. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. διαβιβάζει τις επίσημες στατιστικές που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του προηγού­μενου άρθρου στην ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Εurostat).

2. Οι φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. υποχρεούνται να αναπτύσ­σουν, παράγουν και διαδίδουν τις στατιστικές, καθώς και να διασφαλίζουν την παραγωγή αυτών των στατιστικών, σύμφωνα με τις αρχές λειτουργίας του ΕΛ.Σ.Σ., όπως ο­ρίζονται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Α΄. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θεσπίζεται, μετά από γνώμη του Συμβουλί­ου του ΕΛ.Σ.Σ., «Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ.», ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛ.ΣΤΑT.. Με τον Κανονισμό καθορίζο­νται μεταξύ άλλων τα κριτήρια υπαγωγής των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ., στον κατάλογο που προβλέπεται στην παρ. 5 του άρθρου 10, καθώς και οι υποχρεώσεις που απορρέ­ουν από την υπαγωγή αυτή.

3. Οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημόσιου τομέα, ό­πως αυτός ορίζεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ν.1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α΄), υποχρεούνται να εξασφαλί­ζουν την πρόσβαση σε όλες τις διοικητικές πηγές και τα δημόσια μητρώα και αρχεία, τα οποία τηρούνται από αυ­τές, εγγράφως ή με ηλεκτρονικά, μαγνητικά ή άλλα ανά­λογα μέσα, παρέχοντας πρωτογενή στατιστικά στοιχεία και πρωτογενείς πληροφορίες στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.. Tα νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, οι ενώσεις προσώπων και τα φυσικά πρόσωπα υποχρεούνται να εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. σε όλες τις πηγές ή τα αρχεία που τηρούνται εγγράφως ή με ηλεκτρονικά, μαγνητικά ή άλλα ανάλογα μέσα και να παρέχουν έγκαι­ρα και με ακρίβεια κάθε στοιχείο ή πρωτογενή πληροφο­ρία που ζητείται από αυτούς τους φορείς για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους. Τα στοιχεία και πληροφορίες της παραγράφου αυτής χρησιμοποιούνται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τους λοιπούς φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. για την παραγωγή των επίσημων στατιστικών, όπως ειδικότερα ορίζεται στον Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων.
http://www.taxnews.tv/news/nomos-3832-2010/

Άτυπος οικονομικός σύμβουλος του Γ .Παπανδρέου ο Κ.Ντερβίς, σύμφωνα με τους NY Times

Ως άτυπο σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων του πρωθυπουργού Γ . Παπανδρέου εμφανίζουν οι New York Times τον Τούρκο πρώην υπουργό Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ντερβίς είναι στενός φίλος του κ. Παπανδρέου, του πρωθυπουργού της Ελλάδας, τον οποίο συμβουλεύει ανεπισήμως τα δύο τελευταία χρόνια » αναφέρει η εφημερίδα, η οποία σε άρθρο της σκιαγραφεί την προσωπικότητα του κ . Ντερβίς, τις ικανότητές του, αλλά και τις ερωτικές περιπέτειες που είχε.

Στην Αθήνα κυβερνητικές πηγές, δεν επιβεβαίωσαν ούτε όμως διέψευσαν το γεγονός ότι ο κ . Ντερβίς ήταν για δύο χρόνια άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Απλώς είπαν πως είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου έχει επικοινωνία με πολλές προσωπικότητες στον κόσμο : «Όλοι γνωρίζουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με προσωπικότητες, όπως οικονομολόγους, νομπελίστες κτλ. ο πρωθυπουργός, ορισμένες φορές και μεταμεσονύκτιες, επικοινωνίες» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι ο κ. Ντερβίς, 62 ετών, διατηρεί συχνή επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, έχει προσκληθεί μάλιστα δύο φορές να συμμετάσχει στο Συμπόσιο της Σύμης και σε εκδηλώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στην Αθήνα , έτρωγε με φίλους και αμέσως μετά, όπως τους είπε, θα πήγαινε να συναντήσει τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι κ.κ. Παπανδρέου και Ντερβίς γνωρίσθηκαν το 2001, όταν ο κ. Ντερβίς είχε την ευθύνη της τουρκικής οικονομίας και ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Από τότε αναπτύχθηκε μια στενή σχέση και είχαν συχνή ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα . Ο κ. Ντερβίς, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ήταν μάλιστα παρών σε όλες τις ετήσιες συναντήσεις και εκδηλώσεις που οργάνωνε ο κ . Παπανδρέου στα ελληνικά νησιά. Είχαν επίσης κοινή παρουσία στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον. Το περιβάλλον των δύο ανδρών, βεβαιώνει η εφημερίδα, αναφέρει ότι συνηθίζουν να επικοινωνούν τηλεφωνικά πολύ αργά τις νυκτερινές ώρες.

Μετά τις αποκαλύψεις για την ερωτική περιπέτεια του κ . Ντερβίς από τους New York Times, πολλοί εδώ στην Αθήνα εκφράζουν τις αμφιβολίες τους εάν θα προχωρήσει τελικά η υποψηφιότητα του κ . Ντερβίς στη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ, ως αντικαταστάτη του παραιτηθέντος κ. Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο κ. Ντερβίς είχε επεξεργασθεί, πάντως, ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας μαζί με το ΔΝΤ ένα επιτυχές πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης , που οδήγησε την τουρκική οικονομία στην ανάπτυξη.

Πυροβόλησαν Έλληνες και ξένους φρουρούς οι τούρκοι δουλεμπόρους στη μεθόριο του Έβρου

Πυρ εναντίον τριών Ελλήνων αστυνομικών και δύο ανδρών της Frontex, γερμανικής υπηκοότητας, άνοιξαν, τις πρωινές ώρες, Τούρκοι δουλέμποροι, που επέβαιναν σε βάρκα, στον ποταμό Έβρο.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτυλίχθηκε κοντά στη συνοριογραμμή του Έβρου ποταμού και συγκεκριμένα στη νησίδα Αντάς, που βρίσκεται στην περιοχή του Τυχερού.

Ειδικότερα, στις 23:15 χθες, αεροπλάνο της Frontex, που πραγματοποιούσε περιπολία, εντόπισε, με τεχνικά μέσα, ομάδα περίπου 50 μη νόμιμων μεταναστών, που βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Αντάς και κατά μήκος της τουρκικής όχθης, περιμένοντας προφανώς να περάσει στην Ελλάδα. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η δίωξη λαθρομετανάστευσης και εστάλησαν στο σημείο τρεις Έλληνες αστυνομικοί και δύο Γερμανοί της Frontex, που ακροβολίστηκαν στο νότιο και στο βόρειο τμήμα της νησίδας, η οποία από την ελληνική πλευρά είναι προσβάσιμη με τα πόδια.

Τις επόμενες ώρες και στη θέα των αστυνομικών, οι Τούρκοι διακινητές δεν προέβησαν σε καμιά προσπάθεια να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο. Ωστόσο, περίπου στις 10:30 το πρωί σήμερα, φουσκωτή λέμβος, με δύο διακινητές, κατευθύνθηκε προς τη νησίδα Αντάς και όταν έφτασε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, άνοιξε πυρ κατά των δυο αστυνομικών, που περιπολούσαν στο βόρειο τμήμα. Στη συνέχεια, η λέμβος με τους δύο ένοπλους διακινητές, επέστρεψε στην τουρκική όχθη.

Οι Έλληνες αστυνομικοί ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης για το συμβάν, η οποία ήρθε σε άμεση επαφή με τις τουρκικές αστυνομικές αρχές του Εντίρνε (Αδριανούπολη). Παράλληλα, δόθηκαν και οι συντεταγμένες της τοποθεσίας, όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο για να επέμβουν οι τουρκικές αρχές.

Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επαφές των ελληνικών αρχών με τις τουρκικές, μία δεύτερη λέμβος κατευθύνθηκε προς το νότιο τμήμα της νησίδας Αντάς και άνοιξε νέο πυρ κατά των δύο Γερμανών της Frontex και του Έλληνα, που περιπολούσαν στην περιοχή. Αμέσως μετά, και η δεύτερη λέμβος έκανε αναστροφή και επέστρεψε στην τουρκική όχθη.

Μετά το περιστατικό αυτό, το μεικτό ελληνο-γερμανικό κλιμάκιο, που είχε στήσει ενέδρα στη νησίδα Αντάς, πήρε εντολή να απομακρυνθούν από το σημείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν από λίγο συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές 99 μη νόμιμοι μετανάστες, που βρισκόταν στην τουρκική όχθη, απέναντι από το σημείο, όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, ενώ διερευνάται εάν κάποιος/οι από τους συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα των διακινητών.

Το τελευταίο δίμηνο και μετά την ενίσχυση των δυνάμεων στο βόρειο Έβρο (περιοχή Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου) από κλιμάκια της Frontex, οι διακινητές έχουν ρίξει το βάρος στο νότιο τμήμα του νομού και συγκεκριμένα στις περιοχές Σουφλίου, Τυχερού και Φερών.

Γ. Μιχελάκης για συναίνεση, αποκρατικοποιήσεις, δημόσια διοίκηση, ευρωπαϊκά ταξίδια Σαμαρά και την επικοινωνία του με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

http://1.bp.blogspot.com/_DBOzxZNqx_U/SwRYyys3_XI/AAAAAAAABbw/yZxTwtvDcRU/s400/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3+%CE%A7%CE%9B.jpgΣυγχαρητήρια Σαμαρά στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου ειδικά για τη σύλληψη των Αφγανών σφαγέων του Μ. Καντάρη

"Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει εμποδιστεί σε τίποτα να κυβερνήσει, να ασκήσει την πολιτική της.

"Στο θέμα, για παράδειγμα, της ΔΕΗ η πολιτική της ΝΔ είναι πιο επιθετική. Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία αποκρατικοποίηση. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων το "φιάσκο" του Αστακού και η κατάσταση στο Ελληνικό δεν έχουν να κάνουν με τη συναίνεση. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αποτελεσματικότητας και την αδυναμία της προσπαθεί να την κρύψει πίσω από το θέμα της συναίνεσης" τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ως "τριπλό συντριπτικό κάταγμα στο πρόβλημα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και ενδοκυβερνητικής συναίνεσης" χαρακτήρισε ο κ. Μιχελάκης τις διαφορετικές απόψεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.

"Κάποιοι υπουργοί, όπως ο κ. Παπακωσταντίνου τις προεξοφλούν, χθες ο κ. Ρέππας σε παρέμβασή του τόνιζε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα αν διώξουμε ανθρώπους που εργάζονται 10-20 χρόνια στο δημόσιο, ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στη βουλή είπε χαρακτηριστικά ότι ούτε η τρόικα έθεσε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, αδειάζοντας με καθόλου κομψό τρόπο τον υπουργό Οικονομικών", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, εκφράζοντας την άποψη πως κανείς δεν καταλαβαίνει τελικά τί θέλει να κάνει η κυβέρνηση.

Παρέμβαση Χρύσανθου Λαζαρίδη

Σε παρέμβασή του στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ λέει "όχι" στις απολύσεις, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος για το θέμα.

Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης η ΝΔ ζητά πάγωμα των προσλήψεων για 3 χρόνια και εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.

"Αν απολύσουμε μαζικά δημόσιους υπαλλήλους, πέρα από τα κοινωνικά προβλήματα το δημόσιο εξοικονομεί συνολικά το πολύ για κάθε υπάλληλο που παίρνει για παράδειγμα 1200 ευρώ, 125 ευρώ το μήνα για κάθε ένα που απολύει καθώς θα υπάρχουν πολλαπλασιαστικές συνέπειες για το κράτος, από μειωμένα έσοδα και κέρδη που θα φέρουν πρόσφατες απολύσεις, πρόσθετη μείωση εσόδων για το κράτος και πρόσθετη αύξηση των δαπανών.

Αν ο ίδιος υπάλληλος μπει στη λογική της εφεδρείας τότε το δημόσιο επωφελείται κατά 360 ευρώ, καθώς θα πληρώνεται με το 70% των αποδοχών του. Αυτός που θα είναι στην εφεδρεία αν βρει άλλη δουλειά θα πάψει να καλύπτεται από αυτό το καθεστώς.

Ευρωπαϊκά ταξίδια του προέδρου της ΝΔ

Στο Παρίσι θα βρίσκεται στις 7 Ιουνίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν.

Στις 22 του ίδιου μήνα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, μια μέρα πριν τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στα πλαίσιο των επαφών του με στελέχη της ΕΕ.

Την ίδια ώρα στα χέρια των κυρίων Μπαρόζο, Ρεν, Τρισέ, Ρομπάι, Γιούνκερ, Μαρτένς και Ντολ βρίσκεται το μεταφρασμένο πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς πριν λίγες μέρες στο Ζάππειο.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - αρχηγού ΕΛΑΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου είχε ο Αντώνης Σαμαράς για να τον συγχαρεί για τις τελευταίες επιτυχίες των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σύλληψη των Αφγανών για τη δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας, για τη σύλληψη των δολοφόνων των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στον Κηφισό και για τους αστυνομικούς που έδωσαν μάχη στην Πεύκη.

"Το τηλεφώνημα έγινε στον αρχηγό της αστυνομίας για τους άνδρες της ΕΛΑΣ και όχι στον υπουργό", δήλωσε με νόημα ο κ. Μιχελάκης επαναλαμβάνοντας το αίτημα του κόμματος για την ανάγκη παραίτησης του Χρήστου Παπουτσή.

"Οι αστυνομικοί χρειάζονται όμως στήριξη καθώς εργάζονται σκληρά υπό δύσκολες συνθήκες" τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Θεόφιλος Μαυρόπουλος λέγεται ο τρομοκράτης του κώλου που συνελήφθη προχθές στην Πεύκη

http://static.madata.gr/files/PEYKIDRASTIS613_774163313.jpgΔόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το αρχηγείο της Αστυνομίας τα στοιχεία του 21χρονου, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς, ενώ τραυματίστηκε και ο ίδιος κατά την ένοπλη συμπλοκή που έγινε προχθές στη Πεύκη και έκτοτε νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

Πρόκειται για τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας, ο οποίος γεννήθηκε το 1990 στο Μαρούσι και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας φέρεται να συνδέεται με την Οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Το παραπάνω προκύπτει από το γεγονός ότι τα δακτυλικά του αποτυπώματα ταυτίστηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί οι τρεις καταζητούμενοι για την οργάνωση και δύο ακόμη άτομα, καθώς και στο διαμέρισμα της οδού Σαμπφούς 182 στην Καλλιθέα, όπου διενεργήθηκε έρευνα την ίδια ημέρα.

Γυφτιά και κόμπλεξ Μπουτάρη να μην καλέσει την ΤΕΔΚ σε σύσκεψη για τον Τουρισμό...

Να ζητήσει συγνώμη ο κ. Μπουτάρης ζητά με δήλωση του ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή τον αποκλεισμό της ΤΕΔΚ από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον τουρισμό...

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Στις 1344 μ. το spread!!!

Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων την Παρασκευή, ξεπερνώντας το επίπεδο των 1.300 μονάδων βάσης, μετά τις εντεινόμενες ανησυχίες γύρω από την ελληνική κρίση.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η διαχείριση του ελληνικού χρέους έχει προκαλέσει πονοκέφαλο και έντονες αντιπαραθέσεις στους κύκλους της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, ενώ το Reuters αναφέρει ότι το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η εθελούσια διακράτηση των ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες για το διάστημα 2011-2014.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean Claude Trichet αντιτάχθηκε της ιδέας επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους καθώς, όπως δήλωσε, εάν συμβεί αυτό η ΕΚΤ θα σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.

Η ΕΚΤ «παίζει με τη φωτιά» αναφέρει η KBC, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της νομισματικής αρχής για τις συνέπειες της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που, όπως λέει, ανοίγουν μέτωπο με τις πολιτικές αρχές.

«Η εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει πιο έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, που θα μπορούσε με τη σειρά της να βλάψει τόσο τις οικονομίες της περιφέρειας, όσο και τα κρατικά ομόλογα των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, άρα γιατί όχι και το ευρώ;… τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις ορισμένες φορές βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Το ελληνικό spread βρίσκεται στις 1.341 μονάδες βάσης, με άνοδο 54,37 μ.β., ενώ ανοδικά κινούνται τα spreads και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή «περιφέρεια».

Αναλυτικά, το spread των πορτογαλικών τίτλων βρίσκεται στις 609 μ.β. (+8,43), των ισπανικών στις 234 (+6,13) και των ιταλικών στις 166 (+1,63). Ανοδικά στις 738 μονάδες βάσης κινείται και το spread των ιρλανδικών μονολόγων (+4,92 μ.β.).

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται σήμερα και τα πενταετή ελληνικά CDS διαμορφούμενα στις 1.465 μ.β.

Πηγή:www.capital.gr

Οι Έλληνες μιλάνε ελληνικά και οι Φιλέλληνες... αγγλικά

Παραπομπή του Παύλου Ψωμιάδη της "Ασπίς Κάπιταλ" για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζητά ο εισαγγελέας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0Neky7cA1ftoxIBF1MyRflzHYNK9WPnnV8ybrltouYGPzTBCb1VpfUfn4F5q4Fud2Osm5z-13L_i6Hi6kK45o_S4rCsa9tUrtHjGUgcjDJSkcerfj8-sWVEtow6reuTif66OSK9ocw-0/s1600/psomiadis_pavlos.jpgΤην παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του επιχειρηματία, υπεύθυνου της εταιρείας "Ασπίς Κάπιταλ" Παύλου Ψωμιάδη και μελών της οικογένειάς του, για κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζητά με πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά την εξαπάτηση, σύμφωνα με μήνυσή τους, επενδυτών της "Ασπίς Κάπιταλ", οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπέστησαν συνολική ζημιά περίπου 46 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση, ο Παύλος Ψωμιάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Δεκέμβριο από τον 6ο Τακτικό Ανακριτή. Ο εισαγγελέας με την πρότασή του ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να διατάξει την παράταση της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία.

Καρασμάνης για το μπάχαλο με τα "Σχέδια βελτίωσης"

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/karasmanis.jpg«Η νέα παράταση, μέχρι τις 20 Ιουνίου, που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τα Σχέδια Βελτίωσης, πιστοποιεί με τον πιο εύλογο τρόπο το ότι η υλοποίηση των επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας, όχι μόνο «καρκινοβατεί», αλλά κυριολεκτικά βρίσκεται στον «αέρα».

Παράλληλα, επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και μήνες είχαμε επισημάνει, τόσο με αλλεπάλληλες δηλώσεις, αλλά και ερωτήσεις στη Βουλή: Την προχειρότητα, αλλά και την αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα, όπως αυτό των επενδύσεων και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Παρά τις τροποποιήσεις, τις οποίες έκανε η κυβέρνηση προ τριμήνου στην κοινή υπουργική απόφαση, μετά την αποκάλυψη από τη Ν.Δ. των αδυναμιών και των παραλείψεών της, εξακολουθεί και σήμερα να επικρατεί μια χαώδης κατάσταση σε βάρος των υποψήφιων επενδυτών-αγροτών, αφού:

* Το ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου υποχρεωτικά πρέπει να υποβάλλονται τα επενδυτικά σχέδια, συνεχίζει να υπολειτουργεί και να μην δέχεται αιτήσεις.

* Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το θεσμικό πλαίσιο της προκήρυξης του προγράμματος.

* Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα όσον αφορά στη σύνταξη και υποβολή των φακέλων.

* Οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες δεν έχουν ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο της προκήρυξης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέπουν το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, εδώ και ένα χρόνο, από τότε που εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση για τα Σχέδια Βελτίωσης, να μην έχει υποβληθεί, εγκριθεί και ξεκινήσει να υλοποιείται ούτε μία επένδυση για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Έτσι, λοιπόν, αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη η κυβέρνηση;»

Για καλά προετοιμασμένους μαθητές τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών και της Φυσικής

Για πολύ καλά προετοιμασμένους και εξασκημένους μαθητές ήταν τα σημερινά θέματα της Φυσικής (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ), στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Όπως σχολιάζουν μαθητές και καθηγητές, τα θέματα ήταν πάρα πολλά και ένας μαθητής που δεν είχε εξασκηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί το τρίωρο που είχε στη διάθεσή του για να τα αντιμετωπίσει σωστά.

Στα Αρχαία Ελληνικά (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ), που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, ωστόσο συνεχίστηκε η "παράδοση" των φετινών εξετάσεων που θέλει δυσκολότερα θέματα, απ΄ ό,τι ήταν τα περασμένα χρόνια.

Ιδιαίτερα το άγνωστο κείμενο, που ήταν από τον Ξενοφώντα, κρίνεται από τους φιλολόγους ως ένα από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, ενώ το γνωστό δεν θα προβλημάτισε τους προετοιμασμένους μαθητές.

Όπως σχολιάζουν οι καθηγητές, η μέχρι τώρα επιλογή των θεμάτων οδηγεί σε πτώση των βάσεων σε πολλές σχολές, ενώ μέχρι στιγμής αυτή η πτώση εντοπίζεται κυρίως στην τεχνολογική κατεύθυνση και λιγότερο στην θεωρητική.

Οι υποψήφιοι θα επιστρέψουν στα θρανία των πανελλήνιων εξετάσεων τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα εξεταστούν: στα Λατινικά οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία οι υποψήφιοι θετικής κατεύθυνσης, και οι υποψήφιοι τεχνολογικής κατεύθυνσης στην Ηλεκτρολογία (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Ti θέλει να επι ο ποιητής Σάλλας: "Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη για την οικονομία της χώρας"

http://cretanpatriot.files.wordpress.com/2010/07/3-septemvri-1974.jpg?w=300&h=170Δεν υπάρχει περιθώριο και πολυτέλεια χρόνου και οφείλουμε όλοι να κινηθούμε αποτελεσματικά, ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας (στη φώτο τον βλέπετε στην εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ την 3 Σεπτεμβρίου 1974), από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας.

Η χώρα είναι αντιμέτωπη με το μεγάλο στοίχημα της μείωσης του ελλείμματος, της διαχείρισης του χρέους και πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών και πρέπει όλοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, σημείωσε και εκτίμησε ότι η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη για την οικονομία του τόπου. Θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Στ. Λεκκάκος, από την πλευρά του, τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα σήμερα, παρά τις αρνητικές συνέπειες που έχει υποστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης που χαρακτηρίζει τη χώρα, αλλά και της διαρροής που σημειώνεται εδώ και 1,5 χρόνο στις καταθέσεις.

Άδεια από τον υπουργό Άμυνας αναμένεται για να καταθέσει στην Προανακριτική για τα υποβρύχια ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfpwu5YbzAWkPeIh31u7ONB_6UTBEtgDJKyFEofrXdLnxpY6Vp&t=1Με καθυστέρηση λίγης ώρας αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, του πρώην γενικού διευθυντή της διεύθυνσης Εξοπλισμών, την περίοδο 1997-2000, Γιάννη Σμπώκου, μετά την νομική κάλυψη την οποία ζήτησε να έχει από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ήδη ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Μάρκος Μπόλαρης έχει πάρει τηλεφωνικά «το πράσινο φως», από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αναμένει από στιγμή σε στιγμή και την έγγραφη συγκατάθεση του.

Ο κ. Σμπώκος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, επικαλείται άρθρο του κώδικα ποινικής δικονομίας αλλά και του κανονισμού της Βουλής που δεν του επιτρέπουν να αποκαλύψει στρατιωτικό μυστικό, η διπλωματικό ή μυστικό ή μυστικό που αφορά την ασφάλεια του κράτους εκτός αν δώσει ο αρμόδιος υπουργός την άδεια.

Ο κ. Μπόλαρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο ενώ ταυτόχρονα του ίο απέστειλε και έγγραφο σημείωμα με το οποίο η Προανακριτική Επιτροπή ζητεί να δοθεί στον κ. Σμπώκο άδεια ώστε να καταθέσει.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο είχε συμβεί και το 2004 στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνούσε την υπόθεση των ΤΟR, όταν και πάλι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών είχε πάρει άδεια από τον τότε υπουργό Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο προκειμένου να καταθέσει.

Εν τω μεταξύ, νέο υπόμνημα, με το οποίο δηλώνει Βρετανός υπήκοος, απέστειλε προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Μάρκο Μπόλαρη ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός.

Μετά τη δεύτερη κλήτευση του από την Επιτροπή για να καταθέσει ο κ. Ματαντός, δια του συνηγόρου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, απάντησε με νέο υπόμνημα, δηλώνοντας ότι είναι Βρετανός υπήκοος και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Ταυτόχρονα τονίζει ότι έχει καταθέσει στις γερμανικές εισαγγελικές αρχές τρεις φορές τον Οκτώβριο του 2010.

Να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις του κ Ματαντού μεταφράζονται στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η Επιτροπή αναμένεται να τις έχει αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ματαντός φέρεται να έχει περάσει μέσα από τις εταιρίες του μεγάλο μέρος από τις πληρωμές που κατέληξαν στην Ελλάδα, ενώ έχει καταθέσει ως ύποπτος τελέσεως αξιόποινων πράξεων, σχετικά με την υπόθεση της επίδικης σύμβασης στην εισαγγελία Μονάχου, και είχε κατονομάσει άλλον έλληνα επιχειρηματία ως εμπλεκόμενο στο μοίρασμα της μίζας.

Νέο "παράθυρο" στο σύμπαν: Σχεδιάζεται το νέο φιλόδοξο ευρωπαϊκό υπόγειο ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο βαρυτικών κυμάτων "Αϊνστάϊν"

http://www.physics.adelaide.edu.au/optics/res/im/aeriala.jpgΜια νέα εποχή, αν όχι μια επανάσταση, στην αστρονομία έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή της, καθώς οι Ευρωπαίοι επιστήμονες, με επικεφαλής ερευνητές του CERN, παρουσίασαν τα σχέδια ενός νέου τελευταίας τεχνολογίας τηλεσκοπίου, το οποίο για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να κάνει απευθείας ακριβείς παρατηρήσεις και μετρήσεις των βαρυτικών κυμάτων, των ασύλληπτων μέχρι σήμερα προβλεπόμενων αναταράξεων στον ιστό του χωροχρόνου, καθώς και των πηγών προέλευσής τους.

Σύμφωνα με τη γενική θεωρία σχετικότητας του "Αϊνστάιν" (εξ ου και η ονομασία του σχεδιαζόμενου παρατηρητηρίου), τα βαρυτικά κύματα δημιουργούνται στο σύμπαν από μεγάλα κοσμικά συμβάντα, όπως το αρχικό "Μπιγκ Μπανγκ", οι μαύρες τρύπες και οι εκρήξεις σούπερ-νόβα.

Το νέο τηλεσκόπιο, που αναμένεται να είναι έτοιμο γύρω στο 2025, με αρχικό προϋπολογιζόμενο κόστος 790 εκατ. ευρώ - 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το "Science" και το "Physics World", θεωρείται τρίτης γενιάς, όσον αφορά την αναζήτηση των κυμάτων της βαρύτητας. Θα είναι 100 φορές πιο ακριβές από τα υπάρχοντα ανάλογα όργανα ανίχνευσης. Θα διαθέτει δύο τεράστιους βραχίονες, συνδεδεμένους υπό γωνία μεταξύ τους, μήκους δέκα χιλιομέτρων ο καθένας, που -με τη βοήθεια ακτίνων λέιζερ- θα συλλαμβάνουν τις ανεπαίσθητες μεταβολές (πολύ μικρότερες από το μέγεθος ενός ατομικού πυρήνα), οι οποίες προκαλούνται από ένα διερχόμενο βαρυτικό κύμα.

Η πρώτη γενιά αυτών των ανιχνευτών (GEO600, LIGO, Virgo, TAMA) κατασκευάστηκε πριν από λίγα χρόνια, ενώ η δεύτερη γενιά (Advanced LIGO και Advanced Virgo), που ήδη κατασκευάζεται, αναμένεται να κάνει την πρώτη άμεση ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων, π.χ. από ένα ζεύγος μαύρων τρυπών ή από ταχέως περιστρεφόμενα άστρα νετρονίων. Όμως ακόμα και αυτά τα δεύτερης γενιάς όργανα δεν θεωρούνται αρκετά ευαίσθητα για να κάνουν ακριβείς αστρονομικές μετρήσεις των πηγών βαρυτικών κυμάτων, για αυτό το λόγο προκύπτει η ανάγκη να σχεδιαστεί από τώρα ένα ακόμα πιο εξελιγμένο τηλεσκόπιο τρίτης γενιάς, όπως θα είναι το "Αϊνστάιν".

Μετά από τριετή μελέτη, με τη συμμετοχή άνω των 200 ευρωπαίων επιστημόνων, προέκυψαν τα σχέδια το τηλεσκόπιο, το οποίο θα κατασκευαστεί σε τοποθεσία που δεν έχει επιλεγεί ακόμα, σε τούνελ βάθους 100 έως 200 μέτρων για να μειωθούν οι συνέπειες των σεισμικών κυμάτων της Γης. Το νέο παρατηρητήριο θα μπορεί να λειτουργεί ακόμα και σε πολύ χαμηλές συχνότητες (1 - 100 Hz), καλύπτοντας πλέον όλη τη γκάμα βαρυτικών συχνοτήτων (1 Hz - 10 kHz) που μπορεί να μετρηθεί στον πλανήτη μας.

Το νέο τηλεσκόπιο θα συμπληρώσει τις παρατηρήσεις των άλλων ειδών τηλεσκοπίων που μελετούν το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα (ραδιοκύματα, ορατό φως, ακτίνες-γ, ακτίνες-Χ κ.α.), καθώς και τα σωματίδια υψηλής ενέργειας που μεταφέρει η κοσμική ακτινοβολία (αστροσωματιδιακή αστρονομία). Το έργο χρηματοδοτούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το CERN και 17 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Βρετανία και η Ρωσία.

Ισπανία: Το κίνημα των διαδηλωτών θα αγνοήσει την απαγόρευση των διαδηλώσεων για αύριο Σάββατο, παραμονή των τοπικών και περιφερειακών εκλογών

http://www.friendlyrentals.com/FR_imgs/blog/puerta-del-sol.jpgΝεαροί διαδηλωτές που ζητούν τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία δήλωσαν ότι θα αγνοήσουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι οποίες, στη διάρκεια της νύχτας, κηρύχτηκαν παράνομες από την εθνική εκλογική επιτροπή.

Οι επονομαζόμενοι από τον ισπανικό Τύπο "Αγανακτισμένοι", που διαμαρτύρονται για την ανεργία και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, διαδηλώνουν επί πέντε μέρες σε κεντρικές πλατείες πολλών ισπανικών πόλεων.


Η εκλογική επιτροπή, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διοργάνωση των τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής, ανακοίνωσε ότι είναι παράνομες οι πολιτικές συγκεντρώσεις το Σάββατο, παραμονή των εκλογών, καθώς είναι μία "ημέρα στοχασμού".

Ορισμένοι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μετακινηθούν από την Πουέρτα ντελ Σολ στην κεντρική Μαδρίτη, όπου χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν σε σκηνές ή στο ύπαιθρο.

"Αν η αστυνομία έρθει με γκλομπς να μας χτυπήσει, αυτό θα είναι πολύ άσχημο," είπε ένας νεαρός άνδρας.

Άλλοι εκπρόσωποι των διαδηλωτών είπαν ότι το κίνημά τους θα λάβει αργότερα σήμερα απόφαση για το τι θα πράξει.

Οι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν να αγνοήσουν την απαγόρευση και στη Βαρκελώνη, τη Σαραγόσα, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα και άλλες πόλεις όπου στη διάρκεια της νύχτας κατέλαβαν κεντρικές πλατείες.

Το κίνημα έχει γίνει γνωστό ως M-15, σε μία αναφορά στις 15 Μαϊου, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε περισσότερες από 50 ισπανικές πόλεις.

Το κίνημα κάνει έκκληση για μία ριζική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της χώρας, που οι διαδηλωτές περιγράφουν ως διεφθαρμένο καθώς ευνοεί μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα και υπακούει στο συμφέρον των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Το κίνημα εμφανίστηκε στο Ίντερνετ πριν από μερικούς μήνες, ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης στη χώρα, που εκτόξευσε το ποσοστό της ανεργίας στο 20%.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται έκτοτε και χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορείες σε πολλές πόλεις χθες το βράδυ. Μέχρι στιγμής οι πορείες ήταν ειρηνικές.

"Όταν πλησίασε η αστυνομία, τους είπαμε ότι τα αιτήματά μας αφορούν κι εκείνους γιατί κι εκείνοι έχουν χαμηλούς μισθούς και δάνεια που πασχίζουν να ξεχρεώσουν," είπε ο Κάρλος Παρέδες, εκπρόσωπος του κινήματος.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και κομματικοί ηγέτες κάλεσαν τους διαδηλωτές να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με την ψήφο τους. Το κίνημα, ωστόσο, καταγγέλλει όλα τα κόμματα και δεν συντάσσεται με κανένα.

Την Κυριακή οι Ισπανοί θα εκλέξουν 8.116 τοπικά συμβούλια και 13 από τις 17 περιφερειακές κυβερνήσεις. Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2012.

Οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο αναμένεται να υποστούν βαριά ήττα από τους αντιπολιτευόμενους συντηρητικούς κατά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της «σκοτεινής» ενέργειας - Νέο διαστημικό όργανο παρατήρησης της «σκοτεινής» ύλης και της αντιύλης

http://www.desy.de/sites2009/site_www-desy/content/e409/e69110/e4948/e4950/e5219/e5220/Materie_stoesst_auf_Antimaterie_ger.jpgΤα πρώτα αποτελέσματα μιας νέας μεγάλης αστρονομικής έρευνας επιβεβαιώνουν, χάρη σε μια νέα επιστημονική τεχνική, ότι υπάρχει όντως η μυστηριώδης σκοτεινή ενέργεια, που συνιστά περίπου τα τρία τέταρτα (72% έως 74%) του σύμπαντος και η οποία εξηγεί γιατί αυτό φαίνεται να επεκτείνεται συνεχώς με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η επιβεβαίωση έρχεται μετά την τετραετή μελέτη περισσότερων από 200.000 γαλαξιών στο πλαίσιο της λεγόμενης έρευνας “WiggleZ Dark Energy Survey” και θα παρουσιαστεί από μια διεθνή ομάδα αστρονόμων σε δύο ξεχωριστές επιστημονικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό “Monthly Notices” της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC.

Οι 26 επιστήμονες από 14 διαφορετικούς ερευνητικούς φορείς, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Ντρινκγουότερ της Φυσικομαθηματικής Σχολής του αυστραλιανού πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, «κοιτώντας» μέχρι οκτώ δισεκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν, ανέλυσαν τον τρόπο κατανομής των γαλαξιών στο σύμπαν, καθώς επίσης το πόσο γρήγορα οι ομάδες γαλαξιών έχουν σχηματιστεί στο πέρασμα του χρόνου. Μέσα από το συνδυασμό αυτών των παρατηρήσεων και των σχετικών μετρήσεων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πράγματι υπάρχει η σκοτεινή ενέργεια, που όμως ακόμα κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι, παρόλο που η ιδέα της προτάθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄90.

Για να ερμηνεύσουν την επέκταση του σύμπαντος, οι αστροφυσικοί έπρεπε είτε να αναθεωρήσουν την θεωρία γενικής σχετικότητας του Αϊνστάιν, είτε να αποδεχτούν ότι στο σύμπαν είναι πανταχού παρούσα μια νέα μορφή ενέργειας, που προκαλεί τη συνεχή επέκτασή του και άρα την απομάκρυνση των γαλαξιών μεταξύ τους. Σήμερα, οι περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται ότι η σκοτεινή ενέργεια αποτελεί ένα είδος «κοσμολογικής σταθεράς», μια ιδέα που είχε προτείνει ο Αϊνστάιν και αργότερα την απέρριψε, θεωρώντας την το μεγαλύτερο λάθος του (μάλλον…λανθασμένα).

Εκτός από τη σκοτεινή ενέργεια (72%-74%) και την κοινή ορατή ύλη (4%), υπάρχει η επίσης μυστηριώδης σκοτεινή ύλη, που αποτελεί το υπόλοιπο 22 έως 24% περίπου του σύμπαντος και δεν εκπέμπει, ούτε αντανακλά το ορατό φως, γι’ αυτό πήρε το όνομά της.

Μια σημαντική εξέλιξη για την μελέτη της σκοτεινής ύλης είναι το νέο πανάκριβο επιστημονικό όργανο Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο (AMS), που μόλις εγκατέστησαν οι αστροναύτες του διαστημικού λεωφορείου “Endeavour” στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το νέο όργανο, κόστους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και βάρους 7,5 τόνων, έχει ως στόχο να «δει» την ύλη του σύμπαντος που δεν μπορεί να δει κανένα άλλο τηλεσκόπιο μέχρι σήμερα.

Το AMS, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», κατά την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον, θα συλλαμβάνει τα σωματίδια υψηλής ενέργειας της κοσμικής ακτινοβολίας, αναζητώντας έτσι απτά ίχνη σκοτεινής ύλης, αντιύλης και άλλων «εξωτικών» φυσικών φαινομένων. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το όργανο θα φέρει μια επανάσταση στην αστροφυσική και την αστρονομία, ανάλογη με εκείνη του τηλεσκοπίου «Χαμπλ».

Το AMS διαθέτει ένα πανίσχυρο μαγνήτη που διοχετεύει τις κοσμικές ακτίνες στους ανιχνευτές-αισθητήρες του, ώστε να «διαβάσουν» τα ενεργειακά φορτία τους, τα ενεργειακά επίπεδά τους και άλλες πληροφορίες, τις οποίες θα μεταβιβάζει στη Γη. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του οργάνου απαίτησε σχεδόν δύο δεκαετίες και τη συμμετοχή περισσότερων από 600 φυσικών και άλλων επιστημόνων από 16 χώρες, υπό τον συντονισμό του αμερικανού καθηγητή Σάμιουελ Τσάο Τσουνγκ Τινγκ.

http://arxiv.org/abs/1105.2862 και http://arxiv.org/abs/1104.2948

Μόνο ο Βέλιτς το έχει αποδείξει...

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός πλέον αναγκάζεται να μπει σε μια παρατεταμένη μείωση του μπάτζετ του... Ο μόνος που μπορεί να φτιάξει ομάδα με λίγα λεφτά είναι ο Βέλιτς και θα αναλύσω το γιατί...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Κολοσσιαία ζημιά της Tepco εξαιτίας του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, αποχώρηση του προέδρου της εταιρίας

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/20_04_v_s.jpgΗ ιαπωνική ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) ανακοίνωσε σήμερα καθαρή ζημιά ρεκόρ ύψους σχεδόν 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε το Μάρτιο καθώς και ότι θα αντικαταστήσει τον επικεφαλής της, εξαιτίας του πολύ σοβαρού πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα.

Στο τέλος του οικονομικού έτους που διήρκεσε από τον Απρίλιο 2010 ως το Μάρτιο 2011, η Tepco σημείωσε καθαρή ζημιά 1.247,35 δισεκατομμυρίων γεν (10,9 δισεκατομμύρια ευρώ), τη χειρότερη που έχει ποτέ καταγράψει μη χρηματοπιστωτικός ιαπωνικός όμιλος.

Η Tepco υποχρεώθηκε να συνυπολογίσει τις μαζικές υποτιμήσεις του ενεργητικού της μετά την αιφνίδια και οριστική διακοπή της λειτουργίας τουλάχιστον τεσσάρων από τους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Νταϊίτσι (αριθμός 1), που επλήγη από τον τρομερό σεισμό και το γιγάντιο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Πριν από το δυστύχημα, η Tepco ήλπιζε ότι θα τελείωνε το περασμένο οικονομικό έτος με καθαρό κέρδος 110 δισεκατομμυρίων γεν (σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ).

Ο όμιλος, ο οποίος θα λάβει κρατική υποστήριξη για να αποζημιώσει τα θύματα αυτής της καταστροφής, δεν είναι σε θέση να προβεί σε οικονομικές προβλέψεις για τους ερχόμενους μήνες, καθώς η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό είναι αδύνατο να σταθεροποιηθεί πριν από τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Εξάλλου, η Tepco ανακοίνωσε ότι ο σημερινός επικεφαλής της, ο Μασατάκα Σιμίζου, θα αποχωρήσει και θα αντικατασταθεί από τον Τοσίο Νισιζάουα. Η σχετική απόφαση πρόκειται να επικυρωθεί κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου.