27 Μαΐου 2011

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Χιώτης παραδέχεται ότι εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ!

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε το ΟΧΙ και έκοψε τον Γόρδιο δεσμό !!

O Αντώνης Σαμαράς έκανε το καθήκον του για να μας λυτρώσει...όπως ήταν αναμενόμενο ο Αντώνης Σαμαράς είπε το ΟΧΙ, στις νεφελώδεις, υπόγειες, σκοτεινές και ανίερες συμμαχίες με τα δεκανίκια και τα εξαπτέρυγα. Όπως είχαμε γράψει και σήμερα το πρωί έκοψε τον Γόρδιο δεσμό !!

exomatiakaivlepo.blogspot.com


Μπράβο του που δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς... απέδειξε ότι είναι έτοιμος να γίνει Πρωθυπουργός και να ηγηθεί της χώρας

83χρονος ΤΙΤΑΝΑΣ καταδικάστηκε επειδή αποκάλεσε «ανίκανους, αδαείς και αγενείς» δημόσιους υπαλλήλους που τον είχαν "γκαστρώσει"... ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 83χρονος συνταξιούχος, ο οποίος διάλεξε έναν δικό του, μοναδικό, τρόπο, προκειμένου να εκφράσει την αγανάκτησή του για την ταλαιπωρία που υπέστη κατά τη συναλλαγή του με το Δημόσιο.

Αφορμή στάθηκε η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε πριν από έξι χρόνια στη διαδικασία ανανέωση της άδειας παραμονής της αλλοδαπής συζύγου του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με επιστολή του, το Φεβρουάριο του 2006, προς το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που εν συνεχεία διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και στο Συνήγορο του Πολίτη, διαμαρτυρήθηκε για αυτήν την καθυστέρηση και κατήγγειλε με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς την ανάρμοστη συμπεριφορά, που, όπως ισχυρίστηκε, του επέδειξαν οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

«Ο απλός πολίτης για να λύσει το πρόβλημά του, ενδεχομένως, πρέπει πρώτα να λύσει το πουγκί του», ανέφερε στην επιστολή του, υιοθετώντας, παράλληλα, χαρακτηρισμούς όπως «ανίκανοι» «αδαείς» και «αγενείς» σε βάρος των υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Μετά από μήνυση του τότε διευθυντή της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός παραπέμφθηκε σε δίκη, για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης.

«Έπεσα θύμα της εκδικητικής μανίας των υπαλλήλων. Δεν μετανιώνω για τις εκφράσεις μου. Δεν διέπραξα έγκλημα με μάσκα και Καλάσνικοφ. Ενήργησα αντρίκεια και καθαρά και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έκανα», είπε κατά την απολογία του.

Νωρίτερα, υπάλληλοι της Περιφέρειας, καταθέτοντας στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν ότι η καθυστέρηση οφείλονταν στον φόρτο εργασίας που αντιμετώπιζε η υπηρεσία τους, ενώ χαρακτήρισαν προσβλητικές τις σε βάρος τους εκφράσεις από τον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο τον απάλλαξε τελικά από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της εξύβρισης.

Ο 83χρονος ζήτησε δια του συνηγόρου του να του επιβληθεί τέτοια ποινή ώστε να έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να διεκδικήσει σε δεύτερο βαθμό την αθώωσή του.

Έτσι το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή. Ο 83χρονος άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.

Όλι Ρεν: "Λυπάμαι που δεν υπήρξε συναίνεση"... Ντεν πειράζει Ολι, καλό γκουράγιο

Τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν. [Αλήθεια από που πρόλαβε και ενημερώθηκε; Από τους δημοσιογράφους ή έσπευσε να τον πάρει ο ΓΑΠ να του κλαυτεί και να καρφώσει τον Σαμαρά;]

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. «θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με το Φιλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος.

Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει ο Ολι Ρεν.

«Άνοιξαν» οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Με εισήγηση του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη άρχισε πριν από λίγο το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Αυτή την ώρα τοποθετούνται εκπρόσωποι άλλων κομμάτων και ξένων αντιπροσωπειών. Το κυβερνών κόμμα εκπροσωπεί ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μιχάλης Καρχιμάκης, τον ΛΑ.ΟΣ ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας ΑΪβαλιώτης, τη Δημοκρατική Αριστερά ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, τη Δράση ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Μάνος και το Άρμα Πολιτών ο Γιάννης Δημαράς.

Παρόντες επίσης είναι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο πρόεδρος του «forum για την Ελλάδα» Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να ανέβει στο βήμα γύρω στις 20.00 για να μιλήσει μπροστά στους 1350 συνέδρους του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Το ανέκδοτο της ημέρας: "Οι Γάλλοι σοσιαλΗστές είναι "ενοχλημένοι" από το ενοίκιο των 35.000ευρώ που πληρώνει ο Στρος Καν στη ΝΥ"... καλό

Η επιλογή μιας πολυτελούς κατοικίας--για τον κατ 'οίκον περιορισμό του στη Νέα Υόρκη--από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και σοσιαλιστή πρώην υπουργό Ντομινίκ Στρος-Καν, που διώκεται στις ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, φέρνει σε αμηχανία τους γάλλους σοσιαλιστές.

Το ποσό, μη επιβεβαιωμένο, των 35.000 ευρώ για μηνιαίο ενοίκιο για ένα πολυτελές σπίτι στην πολύ δημοφιλή γειτονιά Τραϊμπέκα επισημάνθηκε από αρκετές εφημερίδες. Ο DSK ήταν το φαβορί στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, όταν συνελήφθη.

"Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να σοκάρει εκατομμύρια Γάλλων που θα ακούσουν για τέτοια ενοίκια, ενοίκια τόσο υψηλά", δήλωσε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμόν, στον ραδιοσταθμό France Inter.

"Δεν είναι μυστικό για κανένα ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν με τη γυναίκα του είναι ένα πλούσιο ζευγάρι, και έτσι νοίκιασαν το σπίτι αυτό. Είναι αλήθεια ότι είναι τιμές που φαίνονται σε όλους μας, στους Γάλλους, εξαιρετικά υψηλές", πρόσθεσε.

Ο βουλευτής Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, δηλωμένος υποστηρικτής του DSK, μίλησε για "αναγκαστική επιλογή".

"Δεν είναι αυτός που αποφάσισε να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, δεν είναι αυτός ο οποίος αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να νοικιάσει διαμέρισμα επειδή οι άνθρωποι δεν ανέχονταν τον αριθμό των δημοσιογράφων που ήταν κάτω από το σπίτι του", υπογράμμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Πιο αυστηρός, ο σημαίνων βουλευτής Αρνό Μοντεμπούρ δήλωσε χθες Πέμπτη στο RMC, ότι τα "χιλιάδες δολάρια που χρησιμοποιούνται για να δυσφημίσουν" το πιθανολογούμενο θύμα, όσο και "η ιδιωτική φυλακή της κατοικίας" του DSK "δεν ανήκουν στο πεδίο των αξιών των σοσιαλιστών".

Οι "τενόροι" του PS, η γενική γραμματέας Μαρτίν Ομπρί, ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάντ και πρώην υποψήφια για τις προεδρικές, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, δεν έχουν μέχρι στιγμής εκφράσει άποψη για το θέμα αυτό.

Οι προτάσεις Παπανδρέου στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

"Το κλίμα δεν είναι ψυχροπολεμικό - από εμάς δεν έχει τελειώσει το θέμα της συνεννόησης", ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σημείωναν ότι εκτιμούν πως το όλο κλίμα κι η συνολική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης από τους πολιτικούς αρχηγούς, άφηνε κάποιες "χαραμάδες" συζήτησης, χωρίς, όμως, να σημειώνεται συνολική μετατόπιση των αρχηγών από τις θέσεις τους.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε, διότι η κυβέρνηση επιθυμεί, με κάθε τρόπο, συνεννόηση, καθώς η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, όχι γιατί ακούγονται "αστεία", όπως χαρακτηρίστηκαν, επιχειρήματα "περί εξόδου της χώρας από το ευρώ", αλλά διότι δεν υπάρχουν περιθώρια "πισωγυρίσματος".

Ο πρωθυπουργός, συνέχιζαν οι ίδιοι κύκλοι, έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και συγκεκριμένα ερωτήματα στους πολιτικούς αρχηγούς και ειδικότερα:

- Πρέπει να προχωρήσουμε με την συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τους εταίρους μας;

- Πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα;

- Πρέπει να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς;

- Πρέπει να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις;

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά στο σκέλος των προτάσεων, στη διάρκεια της σύσκεψης, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης κάποιων ζητημάτων, ακόμα και με την τοποθέτηση προσώπων κοινής αποδοχής σε θέσεις, όπως το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης με την τρόικα.

Σε ό,τι αφορά στο φορολογικό ζήτημα, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός είπε πως και αυτό συζητείται, αλλά λαμβανομένου υπόψη του ελλείμματος, οπότε πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για τη μείωσή του.

Αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός για ενδεχόμενη συνάντηση των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων, αυτή, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους, δεν έτυχε απάντησης.

Η κυβέρνηση θα κάνει την δουλειά της - υπογράμμιζαν οι κυβερνητικοί κύκλοι - και πρόσθεταν ότι παραμένουμε ανοιχτοί στο να συζητήσουμε, αλλά έχουμε να κλείσουμε μια διαπραγμάτευση και θα το πράξουμε.

Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα να λάβει την 5η δόση του δανείου, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν θα τεθεί ζήτημα και προσθέτοντας ότι το θέμα της συναίνεσης θα συνυπολογιστεί στην αξιολόγηση της τρόικας και ότι, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση επιθυμεί την ισχυροποίηση της θέσης της χώρας.

Τέλος, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, ενώ σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, τόνιζαν ότι η κυβέρνηση είναι αρνητική σε μία τέτοια εξέλιξη, σημειώνοντας, επίσης, ότι ενδέχεται να συναινέσει στη συμμετοχή προσώπων κοινής αποδοχής - όπως προαναφέρθηκε - αλλά όχι ως υπουργών.

O Σαρκοζί απορρίπτει την αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. "Δεν προβλέπεται από τη συμφωνία", δηλώνει ο Λίπσκι του ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε ξανά σήμερα ότι αντιτίθεται σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους, συγχρόνως όμως δήλωσε "ανοικτός" στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, στο τέλος των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ στην παραθαλάσσια πόλη Ντοβίλ.

"Εάν αναδιάρθρωση σημαίνει ότι ένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα εξοφλήσει τα χρέη του τότε η λέξη δεν θα ανήκει στο γαλλικό λεξιλόγιο. Είναι σαφές, απλό, καθαρό", υπογράμμισε ο πρόεδρος Σαρκοζί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η οποία σηματοδότησε την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου.

"Εάν η ερώτηση είναι 'μπορούμε να σκεφθούμε τον τρόπο, με τον οποίο ιδιώτες επενδυτές ή ιδιώτες εταίροι μπορούν να αναλάβουν μέρος του φορτίου;', τότε δεν είμαστε καθόλου μέσα στα όρια μιας αναδιάρθρωσης. Υπάρχουν έτοιμες φόρμες, δεν υπάρχει πρόβλημα, σ' αυτήν την κατεύθυνση καθένας θα πρέπει να συγκλίνει", πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος, που σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ρωτήθηκε, πώς θα συμβιβαζόταν η γαλλική άρνηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους με το ενδεχόμενο οι άλλοι εταίροι να προχωρήσουν στην αντίθετη κατεύθυνση.

"Το σπουδαίο είναι ότι θα υπερασπιστούμε και θα υποστηρίξουμε το ευρώ και την αλληλεγγύη στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Δεν θα υποχωρήσουμε καθόλου σ' αυτό το πεδίο της αξιοπιστίας", επισήμανε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

"Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, υπάρχει μέσον για να επιτευχθεί, χωρίς όμως να θιγεί αυτή η αξιοπιστία. Σας βεβαιώνω, η Γαλλία δεν χρησιμοποιεί τον όρο αναδιάρθρωση, επειδή νομίζω ότι είναι μία λέξη, που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, μία πραγματικότητα, που δεν πρέπει να οραματιζόμαστε", επέμεινε ο κ. Σαρκοζί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι, "δεν θα δηλώσει τίποτε, το οποίο να μπορεί να πλήξει την συνεργασία που η Γαλλία έχει με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, προσωπικά, και την κυβέρνηση της Γερμανίας".

Δηλώσεις Λίπτσκι, Βέλινκ

Ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι δήλωσε από την πλευρά του ότι "δεν προβλέπει την αναδιάρθρωση" το κοινό σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ για τον δανεισμό της Ελλάδας.

"Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα μαζί με τις ελληνικές αρχές, υποστηριζόμενο από εμάς και τους ευρωπαίους εταίρους. . . αυτό το πρόγραμμα δεν προβλέπει κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους, ή ανασχεδιασμό του, ή κάτι ο,τιδήποτε τέτοιο", δήλωσε ο κ. Λίπσκι μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC από τη Ντοβίλ.

Το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Νουτ Βέλινκ από την πλευρά του δήλωσε στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg ότι "ασκείται τεράστια πίεση στην Ελλάδα να επιλύσει το πρόβλημα" του εξωτερικού χρέους της.

"Είναι δύσκολο. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι τελικά η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους όρους, με δεδομένο ότι τότε μόνον ΔΝΤ και Ευρώπη μπορεί απ την πλευρά τους να πουν το 'ναι'", συμπλήρωσε ο κ. Βέλινκ.

Βόρεια Γερμανία: Πανικός από θανατηφόρο βακτηρίδιο που εντοπίσθηκε σε ισπανικά αγγούρια

Πάνω από 270 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στη Γερμανία από ένα επικίνδυνο βακτηρίδιο, το οποίο έχει εντοπισθεί σε αγγουράκια προερχόμενα από την Ισπανία, ενώ δύο άνθρωποι κατέληξαν. Στο σύνολο της γερμανικής επικράτειας έχουν καταγραφεί συνολικά 276 κρούσματα ΟΑΣ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ρόμπερτ-Κοχ, που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών.

Χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 214, την ώρα που κατά μέσον όρο σε ετήσια βάση καταγράφονται 50 με 60 τέτοιες περιπτώσεις.

Το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh) ενδέχεται να προκαλέσει από απλές έως αιμορραγικές διάρροιες, ή ακόμη να προκαλέσει σημαντικές --έως και θανάσιμες-- νεφρικές βλάβες, που αποκαλούνται Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ).

Καθώς οι αναλύσεις έχουν συμπεράνει πως η μόλυνση προέρχεται από αγγουράκια που προέρχονται από τον ισπανικό νότο, «οι αρχές της Ανδαλουσίας έχουν αρχίσει έρευνες για να διαπιστωθεί από πού προέρχεται η μόλυνση και σε ποια δεδομένη στιγμή προκλήθηκε», τόνισε εκπρόσωπος της Ισπανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Τροφίμων (AESA). Ωστόσο ακόμα δεν είναι σίγουρο αν τα αγγούρια μολύνθηκαν στην Ισπανία ή τη Γερμανία.

Οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της χώρας Coop και Dansk Supermarked αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τα ράφια τους τα αγγούρια Ισπανίας, ενώ η ένωση ξενοδόχων και υπηρεσιών εστίασης (Horesta) της Δανίας συνέστησε στα μέλη της να αξιολογήσουν την ανάγκη να αποσύρουν από τις αποθήκες τους τομάτες, αγγούρια και σαλατικά που προέρχονται από τη Γερμανία και την Ισπανία.

Τι λέει ο ΕΦΕΤ;

Το Escherichia coli (E. coli) είναι ένα βακτήριο με ραβδοειδές σχήμα, το οποίο αποτελεί μέρος της φυσικής χλωρίδας του εντέρου των θερμόαιμων ζώων και του άνθρωπου. Το βακτήριο αυτό, το οποίο για τα ζώα είναι αβλαβές, στον άνθρωπο, κάποια στελέχη του, μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, με συμπτώματα όπως η διάρροια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, αιμολυτική νόσο σε συνδυασμό με νεφρική ανεπάρκεια, ειδικά σε μικρά παιδιά, ανοσοκατασταλμένα άτομα και ηλικιωμένους.

Πρόσφατα, οι Γερμανικές Αρχές απέδωσαν τις πολλαπλές τροφικές δηλητηριάσεις, που σημειώθηκαν στην χώρα τους, στην παρουσία συγκεκριμένου ορότυπου του βακτηρίου E. coli σε αγγούρια προέλευσης Ισπανίας.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα.

Μυτιλήνη: 90 χρόνια ζητούσαν Εφετείο και τώρα που το πήραν δεν βρίσκουν που να το στεγάσουν!!!

Κλασική ελληνική οργάνωση!!! Καλά ήθελα να 'ξερα όταν το διεκδικούσαν με επιστολές κ.λπ τι έλεγαν; Δεν έλεγαν που θα στεγαστεί; Είναι δυνατόν να καταθέτουν αίτημα και να λένε: "Το θέλουμε και το θέλουμε πολύ"; Καλά και οι άλλοι στην Αθήνα τόσα χρόνια που έβλεπαν τα αιτήματα δεν τους ρώταγαν: "Ρε παλικάρια που θα στεγαστεί το Εφετείο;"... Τραγικά πράγματα. Διαβάστε και την είδηση:

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η σημερινή σύσκεψη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, με θέμα την εξεύρεση χώρου για τη στέγαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη. Ο κ. Καστανίδης, φανερά ενοχλημένος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, είπε χαρακτηριστικά πως οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται στο θέμα "αν δεν καταλήξουν σε λύση είναι πρόβλημά τους".

Η απόφαση ίδρυσης του Εφετείου ελήφθη πριν από λίγο καιρό ύστερα από αγώνες 90 ετών και το πρόβλημα είναι που θα στεγασθεί, ούτως ώστε να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, εκτός του κ. Καστανίδη συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος της "Θέμις Κατασκευαστική", Βασίλης Χάνδακας, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και άλλοι εκπρόσωποι εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν λύσεις όπως η στέγαση του Εφετείου στο, γειτονικό στο Πρωτοδικείο, κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο ίδιο το Πρωτοδικείο, στο παραδοσιακό Δημαρχείο ή σε χώρους που προτάθηκε να ενοικιασθούν.

"Η πρώτη υποχρέωση που είχαμε και την τηρήσαμε ήταν να ιδρύσουμε το Εφετείο. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς και στη δεύτερη υποχρέωσή μας που είναι να το λειτουργήσουμε. Διαπιστώσαμε διαφωνίες. Περιμένουμε μια κοινή πρόταση από τους φορείς της Λέσβου και μετά θα προχωρήσουμε. Αν οι φορείς της Λέσβου δεν είναι σε θέση να δώσουν μια κοινή πρόταση, το θέμα είναι δικό τους", είπε στη συνέντευξή του ο κ. Καστανίδης. Ενώ πρόσθεσε ότι "υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις για τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα επιλεγεί, ενώ το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Άρειο Πάγο προκειμένου να βρεθεί το επαρκές δυναμικό για τη στελέχωσή του. Το μόνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το θέμα της στέγασης και αυτό θα πρέπει να λύσουμε", είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τα περιθώρια που υπάρχουν ώστε να λυθεί το θέμα της στέγασης, ο υπ

Νέα στοιχεία για τη συντριβή του Airbus της Air France το 2009

Οι πιλότοι του αεροπλάνου Airbus A330 της πτήσης Ρίο-Παρίσι της Air France, που συνετρίβη τον Ιούνιο του 2009, είχαν προειδοποιήσει ότι θα έμπαιναν σε ζώνη ισχυρών αναταράξεων και είχαν διαπιστώσει μια δυσλειτουργία στα δεδομένα, ιδιαίτερα σ' αυτά για την ταχύτητα, ακριβώς πριν σταματήσουν οι καταγραφές στα μαύρα κουτιά, ανακοίνωσε το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA).

Σύμφωνα με το BEA, που είναι αρμόδιο στη Γαλλία για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων, ο ένας από τους πιλότους δήλωσε σχεδόν δυόμισι λεπτά πριν σταματήσουν οι καταγραφές στα μαύρα κουτιά: "δεν έχουμε καμιά ένδειξη που να είναι έγκυρη".

Οι πιλότοι έβλεπαν να εμφανίζονται δύο διαφορετικές ενδείξεις ταχύτητας επί λίγο λιγότερο από ένα λεπτό, η μία από τις οποίες έδειχνε απότομη μείωση της ταχύτητας, συνεχίζει το BEA.

Η υπηρεσία διευκρινίζει ότι η κάθοδος του αεροπλάνου διήρκεσε 3 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν αγγίξει την επιφάνεια του Ατλαντικού ωκεανού και ότι ο κυβερνήτης, ο οποίος είχε φύγει από το πιλοτήριο για να αναπαυθεί λίγο πριν από τα πρώτα συμβάντα, είχε επιστρέψει στο πιλοτήριο όπου βρίσκονταν οι δύο συγκυβερνήτες του ένα λεπτό πριν από τη συντριβή.

Ένας από τους πιλότους είχε προειδοποιήσει το πλήρωμα ότι θα έμπαιναν σε μια ζώνη ισχυρότερων αναταράξεων σχεδόν οκτώ λεπτά πριν από το τέλος των καταγραφών στα μαύρα κουτιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το BEA ανακοίνωσε πάντως ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εντοπισθούν τα αίτια της συντριβής και ότι μια πληρέστερη έκθεση θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι.

Αυστρία: Ελληνικά ομόλογα έχει στην κατοχή της η Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα και μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα την έπληττε

Σημερινά δημοσιεύματα στον αυστριακό Τύπο φέρουν την Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα (ΑΚΤ) να έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα και ως εκ τούτου μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έπληττε σοβαρά την ίδια.

Τα δημοσιεύματα παραπέμπουν στη χθεσινή παρουσίαση του ετήσιου ισολογισμού της ΑΚΤ από το διοικητή της και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Εβαλντ Νοβότνι, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο ποσό που έχει διατεθεί για την εξαγορά ελληνικών ομολόγων, αν και εκτιμάται ότι πρόκειται για τα δύο τρίτα του ποσού των 2,3 δισεκατομμυρίων Ευρώ, με το οποίο η ΑΚΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Νοβότνι ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έχει ανασταλεί, ενώ διέψευσε είδηση του γερμανικού περιοδικού "Σπίγκελ", για δήθεν αγορά, από πλευράς της ΕΚΤ, εκτός ελληνικών ομολόγων, άλλων υψηλού κινδύνου τίτλων ύψους 480 δισεκατομμυρίων Ευρώ, προς ενίσχυση ελληνικών, ιρλανδικών και ισπανικών τραπεζών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του στελέχους του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Στέφαν Σούλμαιστερ στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας "Ντι Πρέσε", ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης είναι η πολιτική χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το καλύτερο σενάριο για τη μείωση του χρέους είναι η διατήρηση των επιτοκίων σε επίπεδα χαμηλότερα από την ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ.

Το σενάριο αυτό περιλαμβάνει τη σταθεροποίηση του επιτοκίου από την ΕΚΤ στο 1,5% και ένα πρόγραμμα έκδοσης Ευρωομολόγων με σταθερό επιτόκιο, ενώ η πολιτική αυτή θα είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, με ρυθμό 5% μέχρι το 2015 και θα επιδρούσε θετικά, όπως τονίζεται, στις υπερχρεωμένες χώρες, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ειδικά για την Ελλάδα θα μπορούσε με αυτόν τον τρόπο να αποφευχθεί η αναδιάρθρωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, τα λεγόμενα "σπρεντς" θα αυξάνονταν σημαντικά και πως, κατά την εκτίμηση του κ. Σούλμαιστερ, η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού θα ήταν λάθος κίνηση.

Αλέξης Τσίπρας για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: "Ανοιχτή ομολογία αποτυχίας του μνημονίου και της κυβέρνησης"

Ως «ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», χαρακτήρισε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει την γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία του.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου, με υπόγειες διαβουλεύσεις οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή κρίση τώρα νίπτει τας χείρας του και ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Ακόμη, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον πρωθυπουργό διερωτώμενος για πόσο ακόμη μπορεί να κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και εργαλείο τον εκβιασμό. «Εκβιασμένη συναίνεση δεν υπάρχει», είπε ο κ. Τσίπρας που θεωρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι, όταν δημιουργούνται αδιέξοδα , στις δημοκρατίες λύνονται με προσφυγή στο λαό, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε ότι αν το δημοψήφισμα είναι σε μια κατεύθυνση που βοηθά το λαό να απαντήσει στα εκβιαστικά διλήμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ το υποστηρίζει.

Ωστόσο, σημείωσε, ο ΣΕΒ έβαλε με τέτοιο τρόπο το ερώτημα που εξυπηρετεί τους δανειστές και εκβιαστές της χώρας. Για το ίδιο θέμα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση, κάτι που, όπως είπε, είναι επικίνδυνο για την πολιτική ζωή και την κοινωνία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας εξέφρασε φόβους «αργεντινοποίησης» της χώρας, θέση που εξέφρασε και εντός της σύσκεψης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μια σειρά χειρισμών της κυβέρνησης προκαλεί συγχύσεις και επικίνδυνο κλίμα στην κοινωνία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάτι τέτοιο ακούστηκε και στη σύσκεψη, ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στο να χρησιμοποιηθούν «οι καλύτεροι» και εκτίμησε ότι όλα αυτά είναι σενάρια που απεργάζονται κάποιοι ερήμην του λαού και έχουν στόχο να βυθίσουν το λαό σε εξαθλίωση, ενώ σημείωσε ότι αυτό το ενδεχόμενο αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κίνημα των «αγανακτισμένων» ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευχάριστες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «ο λαός δεν είναι σε ύπνωση», αλλά «απειλεί να πνίξει ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από τη χώρα μας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτός ο εκβιασμός εξελίσσεται εδώ και μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι το ίδιο ακούστηκε και στη σύσκεψη από τον κ. Παπακωνσταντίνου και για να επισημάνει ότι είναι στρατηγική της κυβέρνησης, που, όμως, δεν έχει βάση. Γιατί την ίδια στιγμή που οι πιστωτές μας λένε ότι δεν αντέχουν μια αναδιάρθρωση, την ίδια στιγμή λένε ότι είναι έτοιμοι να οδηγηθούμε σε πτώχευση και να τα χάσουν όλα.

Εκτιμήσεις στελεχών

Μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και συνεργάτες του.

Γενική εκτίμηση κομματικών στελεχών είναι ότι η σύσκεψη δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα σε πολιτικό επίπεδο και σημείωναν ότι «ο κ. Παπανδρέου με τη σύσκεψη που ουσιαστικά εκείνος προκάλεσε και την κινητικότητα που επέδειξε τις τελευταίες ημέρες, εξάντλησε και τις κινήσεις του στο επικοινωνιακό επίπεδο».

Εκτιμούν επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου «βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο όχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στο ίδιο του το κόμμα και την κυβέρνηση».

Νέα αεροπορική γραμμή Νέας Υόρκης - Αθήνας- Η ελληνική σημαία θα κυματίζει ξανά στο αεροδρόμιο JFK

Ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, λόγω μιας νέας αεροπορικής γραμμής Νέας Υόρκης -Αθήνας, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 24 Ιουνίου.

Πρόκειται για πτήσεις της εταιρίας Hellenic Imperial Airways, της οποίας ο περιφερειακός διευθυντής για τις Ηνωμένες Πολιτείες Γιώργος Κεσσανής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "η ανταπόκριση των ομογενών είναι ήδη συγκινητική, γιατί θα υπάρχει ξανά μια ελληνική εταιρία κι η ελληνική σημαία θα κυματίζει και πάλι στο διεθνές αεροδρόμιο Κένεντι (JFK)".

Ο κ. Κεσσανής, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής της "Ολυμπιακής" στην Αμερική, τόνισε ότι "η εταιρία μας απέκτησε τα δικαιώματα από τις αμερικανικές αρχές να εξυπηρετεί τη γραμμή της Νέας Υόρκης από το αεροδρόμιο Κένεντι προς το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' και αντιστρόφως.

Η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και θα αναχωρήσει την ίδια μέρα για την Αθήνα, με επιστροφή την επόμενη μέρα".

Τα αεροπλάνα της πτήσης, σύμφωνα με τον κ. Κεσσανή, "θα είναι τέσσερα Airbus 340, με έτη κατασκευής από το 2001 μέχρι το 2003. Στη διακεκριμένη θέση θα υπάρχουν δυο επίπεδα, με οκτώ καθίσματα πρώτης θέσης που θα γίνονται κρεβάτια και άλλα 24 καθίσματα για θέσεις μπίζνες".

"Σημαντικό πλεονέκτημα της πτήσης", όπως υποστήριξε ο κ. Κεσσανής, "θα είναι η άνεση της οικονομικής θέσης, γιατί ενώ τα αεροπλάνα που πραγματοποιούσαν την πτήση της 'Ολυμπιακής' είχαν για τον ίδιο χώρο 263 καθίσματα, τα δικά μας αεροπλάνα θα έχουν 217 καθίσματα. Επομένως, ο επιβάτης θα νιώθει περισσότερη άνεση και οι σειρές μέσα στο αεροπλάνο θα είναι δύο, τέσσερις και δύο. Όλες οι θέσεις θα έχουν ατομικές οθόνες".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι "τα πληρώματα και κυρίως οι πιλότοι των αεροπλάνων μας είναι πρώην συνάδελφοι της 'Ολυμπιακής'- Δηλαδή, πεπειραμένοι πιλότοι, με πολυετή πείρα".

Ο κ. Κεσσανής τόνισε ότι "ένα από τα βασικά κίνητρα που θα προσφέρει η εταιρία θα είναι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων", σημειώνοντας ότι "από τότε που καταργήθηκε η πτήση της 'Ολυμπιακής', ουσιαστικά υπάρχει μονοπώλιο στις πτήσεις από Αμερική προς την Ελλάδα και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ανεβεί πάρα πολύ. Οι δικές μας τιμές θα κυμαίνονται τουλάχιστον για κάθε εισιτήριο 150 δολάρια πιο κάτω από τις υπάρχουσες τιμές και με προοπτική να φτάσουν 300 δολάρια πιο φθηνό το εισιτήριο, το οποίο θα ξεκινά από 890 δολάρια μετ' επιστροφής".

Τέλος, ο κ. Κεσσανής υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη γραμμή της Hellenic Imperial Airways θα ξεκινήσει με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο).

Η αναχώρηση της πτήσης από Αθήνα θα είναι στις 5:30 το απόγευμα και η ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Κένεντι θα είναι στις 9:30 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τη Νέα Υόρκη θα αναχωρεί στις 11:30 το βράδυ (τοπική ώρα) και θα φθάνει στις 5:00 το απόγευμα. Ένας επιβάτης θα μπορεί να μεταφέρει δυο αποσκευές χωρίς χρέωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η Οικονομία. Μόνο τότε θα αρχίσουν να παράγονται έσοδα για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Μόνο τότε θα υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Πρόκειται για το Ζάππειο-ΙΙ, που το παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πριν τρεις εβδομάδες

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο κυβερνητικό Σχέδιο μέρος από τις προτάσεις του Σχεδίου μας, χωρίς, όμως, το πιο σημαντικό, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Επισημάναμε ότι, χωρίς μείωση των φόρων, όλο το υπόλοιπο χάνει σε αποτελεσματικότητα και δεν πετυχαίνει την Επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Προτείναμε την πιο ισχυρή βάση για συναίνεση: τη συναίνεση για επαναδιαπράγματευση των όρων του Μνημονίου. Με έμφαση το ξαναλέω: στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Σε συνδυασμό πάντα με τη μείωση της σπατάλης και τις αποκρατικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση. Άλλωστε, δεν είχε διαπραγματευθεί το Μνημόνιο ούτε στην αρχή.

Ο κ. Παπανδρέου, μας είπε ότι συζητάει το φορολογικό, μόνον… αν πειστεί η Τρόικα! Του απάντησα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα. Κι ύστερα να πάμε να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα!

Δεν ήταν, λοιπόν, η δική μας διαφωνία ως τώρα που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο. Και, ασφαλώς, ακόμα κι αν εμείς συμφωνούσαμε από δω και στο εξής στην ίδια αποτυχημένη συνταγή, δεν θα άλλαζε τίποτε.

Μετά από μια εβδομάδα καλλιεργούμενης στρατηγικής φόβου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε σύνοδο πολιτικών αρχηγών, χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο.

Γιατί το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε πια είναι πως θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους του Μνημονίου.

Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που ισοπεδώνει την Οικονομία και διαλύει την Κοινωνία.

Δεν προσυπογράφουμε μια Πολιτική που αποκλίνει όλο και περισσότερο από τους στόχους που θέτει.

Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας μας.

Τι αξία θα είχε να συμφωνούσαμε εμείς με κάτι που διαλύει την Ελληνική Οικονομία;

Διέξοδος για την Ελλάδα υπάρχει: Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για να αναπνεύσει η Ελληνική Οικονομία και να βγούμε από την κρίση.

Το πρώτο ρήγμα στο μέτωπο των αγανακτισμένων το έκαναν οι "Σπίθες"

Οι "Σπίθες" ήδη αποστασιοποιήθηκαν από τους "αγανακτΗσμένους" και στήνουν τη δική τους διαμαρτυρία!! Θεοδωράκης, Πελεγρίνης (Πρύτανης Παν/μίου Αθηνών) και ΣΙΑ, δηλ όλη η "σοφία" του τόπου, θα μαζευτούνε την Τρίτη στα Προπύλαια για τη σπάσουνε στους "αγανακτΗσμένους"... αν υπάρχουν μέχρι τότε και δεν έχουν "ξεαγανακτΗσει"...

Τους είχε μοιράσει και υπουργεία ο κολοτούμπας κι ο Αντώνης τους τα χάλασε... γι αυτό τσιρίζει ο Αδωνις ;)

Διαβάστε την παρακάτω είδηση και θα καταλάβετε γιατί τσιριζει ο Αδωνις στον ΣΚΑΪ και μας απειλεί ότι θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά:

"Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
πρότεινε κυβέρνηση εθνικής ενότητας . Ο
πρωθυπουργός δεν την απέρριψε, λέγοντας «να
το δούμε.» Την πρόταση Καρατζαφέρη απέρριψε
ο πρόεδρος της ΝΔ."

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κολοτούμπας ήθελε 3 υπουργεία σε περίπτωση οικουμενικής .

7 ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ (Στατιστικά για όλη τη χώρα)

Την Τετάρτη 25 Μαΐου ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) τα αποτελέσματα του 2011 για την βράβευση των Ελληνικών ακτών και μαρίνων από τον παγκοσμίου κύρους οργανισμό «Γαλάζιες Σημαίες».

Ο Δήμος Βόλβης βραβεύθηκε για το 2011 με 7 (επτά) στο σύνολο Γαλάζιες Σημαίες, για τις παραλίες των παραθαλάσσιων Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Γεωργίου και Ρεντίνας, καταλαμβάνοντας την 15η (δέκατη πέμπτη) θέση μεταξύ των δήμων της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα από τη Δ.Ε. Αγ. Γεωργίου βραβεύθηκαν οι παραλίες: Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά και Σεραϊκή ακτή ενώ από τη Δ.Ε. Ρεντίνας είναι οι παραλίες: Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική.

Η νέα δημοτική αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν του Δήμου Βόλβης και να αναπτυχθεί περεταίρω ο παραθεριστικός τουρισμός κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Στόχο αποτελεί η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και η προσέλκυση ποιοτικότερου πληθυσμού επισκεπτών, τόσο από την εγχώρια, όσο και την Ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

Ο δήμαρχος Βόλβης κ. Δ.Γαλαμάτης δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση του δήμου μας από τον διεθνή οργανισμό «Γαλάζιες Σημαίες», λίγους μόνο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα αρχή, αποτελεί επιβεβαίωση μίας δυναμικής έναρξης, προς τη σωστή κατεύθυνση για τον τόπο μας και τους κατοίκους του και καθιστά το Δήμο Βόλβης ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για το ερχόμενο καλοκαίρι.»

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1. Σύνολο βραβευμένων ελληνικών ακτών και μαρινών κάθε χρόνο

Έτος Ακτές Μαρίνες
1988 7 8
1989 6 8
1990 82 6
1991 178 8
1992 235 5
1993 237 7
1994 287 4
1995 282 4
1996 311 4
1997 311 5
1998 326 7
1999 318 9
2000 319 8
2001 351 8
2002 354 7
2003 373 5
2004 378 7
2005 383 5
2006 411 5
2007 428 9
2008 430 8
2009 425 8
2010 421 9
2011 387 9

2. Οι νομοί με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» στις ακτές τους

Νομός
2008 2009 2010 2011
Λασίθι 38 41 42 40
Δωδεκάνησα 42 41 38 37
Κέρκυρα 32 32 35 33
Χαλκιδική 46 47 40 30
Χανιά 27 27 27 26

Κυκλάδες

26 26 22 24
Μαγνησία 29 23 22 21
Ρέθυμνο 16 16 13 18
Λέσβος 8 13 17 15
Ηράκλειο 15 13 14 14
Καβάλα 12 15 16 13
Αττική 9 12 13 13
Θεσσαλονίκη 9 11 14 11
Κεφαλληνία 12 9 10 11
Πιερία 17 13 14 10
Λακωνία 10 10 10 10
Κορινθία 10 10 13 8

3. Οι Δήμοι με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» στις ακτές τους

Δήμος

2011

Κέρκυρας - Ν. Κέρκυρας

33

Ρόδου - Ν. Δωδεκανήσου

32

Αγ. Νικολάου - Ν. Λασιθίου

22

Αριστοτέλη - Ν. Χαλκιδικής

14

Λέσβου - Ν. Λέσβου

12

Κεφαλλονιάς - Ν. Κεφαληνίας

11

Χανίων - Ν. Χανίων

11

Σιθωνίας - Ν. Χαλκιδικής

10

Βόλου - Ν. Μαγνησίας

9

Ιεράπετρας - Ν. Λασιθίου

9

Ρεθύμνης - Ν. Ρεθύμνης

9

Σητείας - Ν. Λασιθίου

9

Σκιάθου - Ν. Μαγνησίας

9

Χερσονήσου - Ν. Ηρακλείου

8

Βόλβης - Ν. Θεσσαλονίκης

7

Ζακύνθου - Ν. Ζακύνθου

7

Ανατολικής Μάνης - Ν. Λακωνίας

6

Αποκορώνου - Ν. Χανίων

6

Αγίου Βασιλείου - Ν. Ρεθύμνης

5

Δίου-Ολύμπου - Ν. Πιερίας

5

Θάσου - Ν. Καβάλας

5

Καντάνου Σελίνου - Ν. Χανίων

5

Κατερίνης Ν. Πιερίας

5

Κω - Ν. Δωδεκανήσου

5

Μαλεβιζίου - Ν. Ηρακλείου

5

Σαρωνικού - Ν. Αττικής

5

Σύρου-Ερμούπολης - Ν. Σύρου

5

Μ. Κεφαλογιάννης: Την Δευτέρα συζητείται στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης

http://images.inews.gr/61/sto-nosokomeio-o-kefalogiannis.jpgΜε την παρουσία του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του Αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα συζητηθεί την Δευτέρα 6.00 στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης που κατέθεσαν ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οι τομεάρχες Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Πλακιωτάκης, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

Προς τον Πρωθυπουργό κ.Γεώργιο Παπανδρέου

Επίκαιρη Ερώτηση

Θέμα:
Απαξίωση της Κρήτης από τη σημερινή

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εδώ και 18 σχεδόν μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνησή σας, παρά τις εξαγγελίες σας για αναπτυξιακή πολιτική, έμφαση σε έργα και υποδομές και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η Κρήτη βιώνει καθημερινά την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Παρόλο που πρόκειται για ένα νησί με μεγάλες δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, στα οποία οφείλουμε να επενδύσουμε, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ενώ, θεωρητικά δίνετε έμφαση στον τουρισμό, ξενοδοχειακές επενδύσεις περιμένουν ακόμη να ενταχθούν στο πλαίσιο του εγχώριου αναπτυξιακού νόμου. Ενώ, υποτίθεται δίνετε ιδιαίτερη σημασία στις υποδομές, ακυρώθηκε η υπογραφή της σύμβασης «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Αξιοποίηση των ακινήτων του Λιμένα Σκαφών Αναψυχής του Θαλασσίου Μετώπου των Σταθμών Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας στον Λιμένα Ηρακλείου Κρήτης», προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων Ευρώ. Χάνεται έτσι ένα έργο που πραγματικά θα αναγεννούσε το λιμάνι.

Ακόμη και το πολυδιαφημισμένο Πρόγραμμα «Κρήτη: Πράσινη Ανάπτυξη», ύψους 120 εκατομμυρίων Ευρώ, για το νησί, πληροφορούμαστε, πλέον, ότι βρισκεται στον αέρα λόγω περικοπής των κονδυλίων του. Για να μην αναφέρουμε, το πράσινο υποτιθέμενο Ελ Ντοράντο, με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά το οποίο καταδεικνύεται σε φούσκα.

Ενώ δηλώνετε ότι κόπτεστε για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης στην Κρήτη, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες οι δυνατότητες του ΕΣΠΑ (μόλις 19,16 % απορροφητικότητα), παρόλο που το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου είναι προϋπολογισμού 1,325 δις ευρώ και θα δίνατε ανάσα στην περιφέρεια.
Ενώ μας λέτε ότι επιθυμείτε τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και ότι η Κρήτη είναι για εσάς προτεραιότητα, καθυστερούν αδικαιολόγητα τα έργα στο αεροδρόμιο της Σητείας. Στο αεροδρόμιο του Καστελίου. Στο νέο Βιοτεχνικό Πάρκο στα Χανιά. Παράλληλα τα μέλη της κυβέρνησης σας υπεκφεύγουν εδώ και μήνες να μας απαντήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι ενώ αναλώνονται σε επικοινωνιακές – άνευ ουσιαστικού περιεχομένου – φιέστες.
Κανείς δεν γνωρίζει κ.Πρωθυπουργέ, τι θα γίνει με το Βόρειο και Νότιο Οδικό Άξονα, τη διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, την προώθηση των απαραίτητων , εγγειοβελτιωτικών έργων, τη λειτουργικότητα αρχαιολογικών χώρων μουσείων, όπως σε Κνώσο και Ηράκλειο αντίστοιχα, την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος του νησιού. Όσο για την Κρήτη Α.Ε., έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Ενώ διαπιστώνετε ότι επιθυμείτε τη βελτίωση του συστήματος υγείας, η τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ιατρικού και κυρίως νοσηλευτικού, καθώς και νοσοκομειακού υλικού σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κάνουν αφόρητες τις συνθήκες περίθαλψης.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μεθοδεύεται χωρίς προηγούμενη μελέτη και αγνοώντας τις τοπικές ανάγκες, το «κλείσιμο» νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Όσο για το νέο υγειονομικό χάρτη, τον πληροφορούμαστε από αντιφατικά ρεπορτάζ, καθώς ακόμα δεν τον έχετε θέσει υπόψιν της κοινωνίας, γεγονός το οποίο δείχνει παντελή έλλειψη σχεδιασμού.

Ενώ, επίσης, δήθεν επιθυμείτε την ορθολογική αναδιάρθρωση της παιδείας, προχωρείτε σε – δίχως επαρκή σχεδιασμό – υποβαθμίσεις ,συγχωνεύσεις, ακόμα και καταργήσεις σχολικών μονάδων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως για παράδειγμα στο Ρέθυμνο.

Ενώ δηλώνετε ότι νοιάζεστε για την Κρήτη, απαξιώνετε ένα από τα πιο μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αυτό της Κρητικής διατροφής. Η συνεχής αναφορές σας στην ανάγκη προώθησης από τη χώρα μας της μεσογειακής διατροφής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Όταν, όμως, το Κρητικό διατροφικό πρότυπο χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως ωφελεί την υγεία, είναι ακατανόητη η εμμονή να προάγει και να ενισχύει η Κυβέρνηση κάτι διαφορετικό, το οποίο άλλωστε εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων χωρών.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν είναι δυνατόν να επιτρέπετε να χαρίζουμε σε κανένα τον πλούτο που μας χάρισε η Κρητική φύση, τον οποίο με τόσο κόπο και αγώνα διατηρούν ανά τους αιώνες οι παραγωγοί του τόπου μας και προσπαθούν να προωθήσουν στις αγορές οι Κρητικές επιχειρήσεις.

Ούτε είναι αποδεκτό το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, να εξακολουθεί να φεύγει στο εξωτερικό «χύμα», τη στιγμή που οι υπουργοί-διεκπεραιωτές έρχονται στο νησί και αναπτύσσουν θεωρίες για “καλάθια”, τα οποία χωρίς καμία στήριξη πετούν στην Περιφέρεια ζητώντας της να τα γεμίσει με αγροτικά προϊόντα και στη συνέχεια να τα εξάγει.

Αλλά και στην Αυτοδιοίκηση τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ασφαλώς χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και κινήσεις μέσω των οποίων επιδιώκεται ο εξορθολογισμός των δαπανών
Για μια καλύτερη οργάνωση. Για να πετύχουν, όμως οι μεταρρυθμίσεις αυτές, απαιτείται η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και η διασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

Σήμερα, δυστυχώς, παραμένει ακόμη άγνωστο το ύψος των κονδυλίων τα οποία θα διατεθούν στο νεότευκτο μηχανισμό της αυτοδιοίκησης αλλά και το ποσό που αναλογεί στην Κρήτη.

Ποιος θα καλύψει το 1,5 δις ευρώ που στερεί το μνημόνιο από την αυτοδιοίκηση;

Ποιος θα αναπληρώσει τα 2,6 δις ευρώ που εκταμιεύτηκαν τα προηγούμενα πέντε (5) χρόνια για την αυτοδιοίκηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, το οποίο κατηγορούσε η κυβέρνηση ΠαΣοΚ;

Μετά από όλα αυτά, ερωτάστε κύριε Πρωθυπουργέ,

- Πότε θα ξεκινήσουν και πως θα προχωρήσουν τα απαραίτητα για την Κρήτη έργα υποδομής που σήμερα καθυστερούν αδικαιολόγητα;
- Πότε επιτέλους θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι συνεχείς σας υποσχέσεις;
- Πότε θα καλυφθούν τα κενά στο προσωπικό των Νοσοκομείων και του ΙΚΑ στην Κρήτη; Ποιες είναι οι προθέσεις σας για το σύστημα υγείας;
- Γιατί επιμένετε στο μεσογειακό πρότυπο διατροφής και γιατί δεν βοηθάτε έμπρακτα στη σωστή προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης;
- Ποιο είναι το κονδύλι που αναλογεί στην Κρήτη στο νέο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης;
- Πως διασφαλίζετε ότι η Κρήτη δεν θα «πληρώσει» το μνημόνιο και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σας;

Το επιβλητικό Κάστρο του Πλαταμώνα και ο οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα, σημεία αναφοράς για το νομό Πιερίας

http://3dim-kater.pie.sch.gr/images/kastro1.jpgΤαξιδεύοντας με το αυτοκίνητο στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης και φτάνοντας στο νομό Πιερίας, ένα είναι σίγουρο: πως από όποια πλευρά του δρόμου και αν είσαι (στην άνοδο ή την κάθοδο από/προς το 'κλεινόν άστυ'), το βλέμμα σου θα πέσει στο Κάστρο του Πλαταμώνα.

Το μεσαιωνικό Κάστρο, με ηλικία περίπου 10 αιώνων, λειτουργεί ως "μαγνήτης" με την επιβλητική παρουσία του, που τις νύχτες παίρνει άλλη διάσταση, καθώς η φωταγώγησή του λειτουργεί προσθετικά στην αναμφισβήτητη αίγλη και γοητεία του.

Το Κάστρο του Πλαταμώνα θεωρείται "σήμα κατατεθέν" για το νομό και αποτελεί το σημαντικότερο ίσως αξιοθέατο της περιοχής. Άλλωστε, μαζί με το Κάστρο της Κασσάνδρας ήταν οι "φύλακες" του Θερμαϊκού κόλπου.

Χτισμένο στη θέση της αρχαίας Ηράκλειας, το Κάστρο πέρασε στα χέρια των Φράγκων το 1204 και εξυπηρετούσε τον έλεγχο του περάσματος από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία.

Στη συνέχεια, το κατέλαβαν οι Βυζαντινοί, που έκαναν πολλές προσθήκες, ενώ τον 14ο αιώνα ακολούθησε η κατάληψη από τους Τούρκους. Το ότι το Κάστρο δεν καταστράφηκε κατά την οθωμανική αυτοκρατορία φαίνεται να οφείλεται στη στρατηγική του θέση. Το 1770 καταλήφθηκε για μικρό χρονικό διάστημα από τους Έλληνες, ενώ βομβαρδίστηκε από τον πλοίαρχο Σταχτούρη το 1897 και εγκαταλείφθηκε από τους Τούρκους. Κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί προκάλεσαν αρκετές ζημιές.

Το Κάστρο είναι καλά συντηρημένο και επιβλητικό, φιλόξενο και προσιτό στους επισκέπτες, που έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τα τρία βασικά χαρακτηριστικά των μεσαιωνικών φρουρίων: τον πρώτο περίβολο, το δεύτερο περίβολο, που αποτελεί και την ακρόπολη και τον κεντρικό πύργο.

Χάρη στις εργασίες αναστήλωσης που έγιναν τα τελευταία χρόνια, το Κάστρο δεν είναι μόνο επισκέψιμο από χιλιάδες λάτρεις της ιστορίας από όλο τον κόσμο, αλλά φιλοξενεί τα καλοκαίρια μουσικές συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

"Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα τείχη, τον κεντρικό πύργο, που σύμφωνα με επιγραφή πρέπει να χτίστηκε στην τέταρτη δεκαετία του 14ου αιώνα, τις εκκλησίες που είναι σε ερείπια, τη στέρνα και να απολαύσει μια καταπληκτική θέα: τη θάλασσα και το βουνό του Ολύμπου", λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αρχαιολόγος, Βαγγέλης Παπαθανασίου, ξεναγώντας μας στους χώρους του Κάστρου.

Ακριβώς απέναντι από το Κάστρο του Πλαταμώνα, επάνω στις πλαγιές του Ολύμπου βρίσκεται χτισμένος ο Παλαιός Παντελεήμονας, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Μακεδονίας. Χτίστηκε από Ηπειρώτες τεχνίτες, που σύμφωνα με την παράδοση εργάστηκαν στη συνέχεια και σε πολλά χωριά του Πηλίου. Αποτέλεσμα είναι, η μακεδονική αρχιτεκτονική να "παντρεύεται" με στοιχεία της ηπειρωτικής παράδοσης.

Το χωριό εγκαταλείφθηκε σταδιακά από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και σε διάστημα περίπου 20 ετών. Από τα μέσα της δεκαετίας του '70 και με την έξαρση του νεοπαραδοσιακού νεορομαντισμού στην Ελλάδα άρχισε η μεταπώληση των σπιτιών του Παλαιού Παντελεήμονα.

Σήμερα, ο οικισμός έχει κηρυχτεί διατηρητέος, ενώ τα περισσότερα από τα παλιά σπίτια έχουν ανακαινιστεί. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, να θαυμάσουν την κεντρική πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια της, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί, να προσκυνήσουν στην παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, να φάνε πικάντικους μεζέδες στις παραδοσιακές ταβέρνες και να ψωνίσουν από τα γραφικά καταστήματα τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης.

Τις καθημερινές, ορισμένες οικογένειες με παιδιά, παρέες νεαρών αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας απολαμβάνουν τη δροσιά κάτω από τα πλατάνια στην πλατεία του χωριού, ενώ τα Σαββατοκύριακα το χωριό σφύζει από ζωή. Στα δρομάκια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρείται "μποτιλιάρισμα", ενώ οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν "φωτιά", με τους επισκέπτες να θέλουν να απαθανατίσουν όλες τις ομορφιές του οικισμού.

"Ο Άγιος Παντελεήμονας πρέπει να ήταν ένα ανήσυχο χωριό στη διάρκεια της τουρκοκρατίας, με πολλούς κλεφταρματωλούς, που δεν έχουμε πολλές μαρτυρίες. Τελευταίος Παντελεημονίτης κλεφτοκαπετάνιος υπήρξε ο Γιαταγάνιας, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με Τούρκους λίγο πριν από την απελευθέρωση. Το πρώτο σπίτι του σώζεται ακόμη στο παλαιό χωριό", μας λέει ο κ. Παπαθανασίου.

Απειλή ΓΑΠ: Εκλογές το 2013... μακάρι!! Να το πιει όλο το ποτήρι ο απατεωνίσκος

"Προχωρώ μόνος μου, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του", φέρεται να απάντησε ο ΓΑΠ στον Σαμαρά όταν τον ρώτησε αν πάμε σε εκλογές... άρα μάλλον εκλογές δεν γίνονται μιας και θα ήταν ανέντιμο από το ΠΑΣΟΚ... Το ΠΑΣΟΚ δεν δραπετεύει από τις ευθύνες του όπως ο Καραμανλής ;)... για να θυμηθούμε και ότι ακούμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο

"Η Ελλάδα θα λάβει την 5η δόση του δανείου" λένε τώρα οι Ολλανδοί μόλις είδαν ότι δεν περνάνε οι εκβιασμοί στον Σαμαρά

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο Νουτ Βέλινκ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας.

"Υπάρχει τεράστια πίεση στην Ελλάδα να πάρει αποφάσεις", είπε ο κ. Βέλινκ σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Άμστερνταμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. "Είναι δύσκολο. Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι τελικά η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους", πρόσθεσε, εννοώντας ότι μόνο τότε το ΔΝΤ και η Ευρώπη μπορούν να πουν το "ναι".

Συνεχίζοντας, ο κ. Βέλινκ είπε: "Οι εξαγωγές άρχισαν να αυξάνονται, που είναι θετικό και το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο (σ.σ.: του 2011). Όσο ισχυρότερο γίνεται το οικονομικό κλίμα, τόσο πιο εύκολη θα είναι η υλοποίηση αυτού του πολύ δύσκολου πακέτου".

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρώτη δήλωση απογοήτευσης από τον Kαρατζαφέρη

Ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που διήρκεσε τρεισήμισι ώρες.

Οι πολιτικοί αρχηγοί κατευθύνονται στα γραφεία τους για να προβούν σε δηλώσεις, ενώ αργότερα αναμένεται να εκδοθεί ανακοινωθέν από την Προεδρία.

Εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε σε υψηλούς τόνους "δυστυχώς η καρέκλα κάποιων, πάνω από τη Ελλάδα"

Παπαδάκης σαν παπαγαλάκι των Τραπεζών... κόβει τον αέρα τον Γεννηματά επειδή του χαλάει τη σούπα (βίντεο)

Ενώ ο γνωστός Γεννηματάς του τα λέει χύμα και τσουβαλάτα: "Σφάλματα της Κυβέρνησης, πειραματισμοί, ο κόσμος άγεται σαν πρόβατο σε σφαγή, φορολογικό μπαράζ, απελπισμένη προσπάθεια ταμειακής επιβίωσης, τα μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα, είναι απελπισμένα μέτρα της τελευταίας στιγμής"...
όλη αυτή την ώρα ο Παπαδάκης ξεροκαταπίνει γιατί του χαλάει τη σούπα και του λέει τα "πάντα κινδυνεύουν"...

και ενώ ο Γεννηματάς του λέει ότι τα πάντα κινδυνεύουν ο Παπαδάκης σαν παπαγαλάκι των Τραπεζιτών (ουσιαστικά των πελατών-διαφημιζόμενων του ΑΝΤ1) τον κόβει και αρχίζει να λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι άλλοι είναι παπαγαλάκια της καταστροφής... άρα και ο Γεννηματάς, ενώ αυτός προφανώς δεν είναι...

Κλασικά στο τέλος το γυρίζει στη γνωστη ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα, "όλοι φταίνε", για να αναγκαστεί μετά την παρέμβαση Κουβαρά να παραδεχθεί ότι την κύρια ευθύνη φέρει η τωρινή Κυβέρνηση...


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΖΑΠΠΕΙΟ-ΙΙ»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8_khlT88JsgYRSVV4XEzRPdo8umOmt94q-1CmcNidh5UvxTG3CRTyy4c4Oak2quUxSyev0aY7FNj_dkLRjLh8JWeF10_k5w_yE6hiHxPAYFtlv4uG9O9IEulDtCcdzu0rAUPpziraQJ4/s200/LOGO_de-300x294.pngΑύριο Σάββατο ξεκινά η εξόρμηση της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τη διάχυση των μηνυμάτων του «Ζαππείου-ΙΙ». Κλιμάκια στελεχών με επικεφαλής τους βουλευτές του κόμματος και με τη συμμετοχή στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής των ΝΟΔΕ, των ΔΗΜΤΟ και των άλλων κομματικών οργάνων και επιτροπών, όπως και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι θα διανείμουν φυλλάδια με κωδικοποιημένες τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και θα ενημερώσουν τους πολίτες για το περιεχόμενο τους.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια όλης της ερχόμενης εβδομάδας σε συνολικά 20 περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή.

Για την εξόρμηση βουλευτές και στελέχη της ΝΔ θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ αύριο Σάββατο στις 11.30 π.μ., στη συμβολή της Πλατείας Αριστοτέλους με την οδό Τσιμισκή, λίγο πριν αρχίσει η πρώτη εξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το πρωτοσέλιδο από το αυριανό “Καρφί”: Μέτρα – κόλαση. Ποιός θα συναινέσει;

Διαλέγουν τον μόνο βιώσιμο δρόμο στην ΑΕΚ...

Οι επιλογές από την ελληνική αγορά είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν στην ΑΕΚ την ώθηση που της χρειάζεται για τη νέα περίοδο... Μεγάλες ντίβες δεν χωρούν πλέον στην ομάδα και αυτό είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Μεγάλη ήττα ΓΑΠ στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών!!!!

Ήταν 12:30 όταν ο Γ. Παπανδρέου κάθισε στη θέση του για να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αφού όμως πρώτα χαιρέτησε έναν προς ένα τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Άνοιξε την τσάντα του και έβγαλε το ipad...

για να μείνει «κάγγελο» όταν είδε δίπλα του

την Αλέκα Παπαρήγα να βγάζει και εκείνη το δικό της ipad το οποίο μάλιστα ήταν τελευταίας τεχνολογίας, νεώτερο μοντέλο από το δικό του…

Αποδεχόμενος την τεχνολογική «ήττα» του, αντέδρασε σηκώνοντας το ipad του για να το δείξει στην Αλέκα Παπαρήγα. Εκσυγχρονισμός στο ΚΚΕ;

Πάντως πριν από λίγο τους ετοίμασαν σάντουιτς... που σημαίνει ότι η σύσκεψη μάλλον θα τραβήξει πολύ

http://www.antinews.gr/2011/05/27/102975

Άρχισαν τα όργανα: Ο Άκης ζητά την εξέταση του Γιωργάκη από την εξεταστική...

http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/PAPANDREOU-AKIS-TOR.jpgΝα κληθούν στην προανακριτική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων, όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 2002 που ενέκρινε τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, ζητά με επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Παράλληλα, ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου υπέβαλε αίτημα και πήρε όλο το αποδεικτικό υλικό και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της προανακριτικής.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας ζητά να κληθούν για την εξακρίβωση της αλήθειας –όπως λέει-, οι κύριοι Κώστας Σημίτης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Ρωμαίος, Γιώργος Παπανδρέου και ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αθανάσιος Τζογάνης.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfc1lR6rntzE_iIgb8WHVmnjUOCGMdRe79MHKp0m-kL0ZVlF2tpQ6i5Booe4ISgHsReCU7K1hpGc8ADKzpWZJdpShybmohYKXwRXX9pdzS_sphoRIQoAUeHuTLMHhUlbc2BsV9gMUQA8w/s320/Akis_Xoros.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι η πλειοψηφία της επιτροπής δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου, με το αιτιολογικό ότι η προανακριτική επιτροπή δεν έχει συσταθεί για να ελέγξει τη νομιμότητα ή όχι των συμβάσεων για τα υποβρύχια, αλλά για το αν υπήρξε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τον πρώην Υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν κύκλοι της επιτροπής , πίσω από κάθε σύμβαση, ακόμη και νόμιμη να είναι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μνημείο κηρύχθηκε το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσ/νίκη... αλίμονο μόνο ο Βωμός των 12 Θεών δεν άξιζε και έπρεπε να μπαζωθεί

http://img.protothema.gr/90548359BC3225D0BEDB574EA568D77D.jpgΜε ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε ως μνημείο το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Αταττούρκ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μουσταφά Κεμάλ Αταττούρκ γεννήθηκε το 1881 στη Θεσσαλονίκη, σε ένα τριώροφο κτήριο, το οποίο είχε χτίσει ο πατέρας του και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγίου Δημητρίου (τότε ΓενίΚαπί και Νουμάν Πασά).Σε αυτό καταλήγουν οι ιστορικοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα ιστορικά ντοκουμέντα, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Κεμάλ γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Λαγκαδά, όπου ζούσε ένας αδελφός της μητέρας του.

Το σπίτι αυτό παραχωρήθηκε το 1935 από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο τουρκικό κράτος, το οποίο αποφάσισε να το μετατρέψει σε μουσείο αφιερωμένο στον Κεμάλ Αταττούρκ.Το κτίριο που κτίστηκε πριν από το 1870 αποτελείται από τρεις ορόφους και έχει μια αυλή. Επισκευάστηκε το 1981 και βάφτηκε στο αρχικό του χρώμα (ροζ). Το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης είναι αυθεντικό.

Όπου υπήρχαν ελλείψεις συμπληρώθηκαν με έπιπλα από το Μαυσωλείο του Κεμάλ και από το Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης. Σε όλους τους τοίχους υπάρχουν φωτογραφίες του Κεμάλ από διάφορες φάσεις της ζωής του.Στο ισόγειο υπάρχουν τέσσερα δωμάτια, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία για τον επισκέπτη. Στον πρώτο όροφο υπάρχει το σαλόνι για τους ξένους με ευρωπαϊκούς καναπέδες, ένα μεγάλο καθημερινό δωμάτιο με μιντέρια (χαμηλοί καναπέδες), το δωμάτιο της μητέρας του Κεμάλ και η κουζίνα με τα μαγειρικά σκεύη της εποχής. Στο δεύτερο όροφο ξεχωρίζει το δωμάτιο, στο οποίο γεννήθηκε ο Κεμάλ, ένα μεγάλο δωμάτιο με μιντέρι, το γραφείο του και ένα μεγάλο μαγκάλι. Υπάρχει επίσης ένα ακόμη δωμάτιο, στο οποίο εκτίθενται προσωπικά είδη του Κεμάλ προερχόμενα από την Άγκυρα. Πρόκειται για επίσημο ρουχισμό, είδη καπνιστού, μαχαιροπήρουνα, κλπ. Στους τοίχους υπάρχουν, όλα τα έγγραφα από τη σχολική ζωή του Κεμάλ. Τέλος στην αυλή υπάρχει και μία ροδιά την οποία φύτεψε ο πατέρας του Κεμάλ.

Hurriyet: «Ελλάδα - Τουρκία κοντά σε συμφωνία ειρήνης στο Αιγαίο», διαψεύδει ως συνήθως το ΥΠΕΞ

Πρόοδο στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «βλέπει» η Άγκυρα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, που έφερε τον τίτλο: «Ελλάδα- Τουρκία κοντά σε συμφωνία ειρήνης στο Αιγαίο». Από την πλευρά του ελληνικού ΥΠΕΞ, διπλωματικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

«Οι συνεχιζόμενες διερευνητικές επαφές μεταξύ των δυο χωρών έχουν φτάσει σε ένα πολλά υποσχόμενο σημείο» αναφέρει το δημοσίευμα της Hurriyet το οποίο η εφημερίδα αποδίδει σε πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ. Όπως αναφέρεται η πρόοδος επετεύχθει κατά την τελευταία συνάντηση στη Σμύρνη μεταξύ των διαπραγματευτών των δυο πλευρών, Φεριντούν Σινιρλίογλου και Παύλου Αποστολίδη, στις 16 και 17 Μαΐου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόοδος είναι τέτοια που οι δυο πλευρές έχουν προγραμματίσει και νέα συνάντηση το τέλος του μήνα, ενώ αυτή δεν είχε προγραμματιστεί έως τώρα. Ως θέμα των συζητήσεων οι πηγές που επικαλείται η Hurriyet είναι όχι μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας αλλά και ο εναέριος χώρος του Αιγαίου και η μείωση των εξοπλισμών.

Το δημοσίευμα της Hurriyet, αναφέρει ότι πηγές σε Τουρκία και Ελλάδα αποσυνδέουν την πρόοδο στις συνομιλίες από την ματαίωση το βράδυ της Τρίτης με απόφαση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου των δυο τουρκικών ασκήσεων στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας» διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι το δημοσίευμα δεν έχει καμιά υπόσταση και το αποδίδουν στη «συνήθη προπαγάνδα που κατά καιρούς κάνει η Τουρκία, πολλω δε μάλλον εν όψει εκλογών». «Δυστυχώς, σημείωναν δεν υπάρχει πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, το αντικείμενο των οποίων είναι αποκλειστικά η υφαλοκρηπίδα». Διέψευσαν δε, ότι υπάρχει προγραμματισμένη νέα συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών περί το τέλος Μαΐου, καθώς «δεν μπορεί να αναμένεται καμιά πρόοδος σε αυτό το διάστημα έως τις εκλογές στην Τουρκία».

"ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ"

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ":



Κατάληψη του διοκητικού μεγάρου του ΟΤΕ από συνδικαλιστές

Συνεχίζεται η κατάληψη της κεντρικής εισόδου του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ, από συνδικαλιστές και άλλους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Ωστόσο, η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας γίνεται κανονικά, καθώς οι "καταληψίες" έχουν περιοριστεί στην είσοδο του Μεγάρου, όπου έχουν αναρτήσει πανό και αποκλείουν την πρόσβαση στο κτίριο.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ, σημειώνει ότι αιφνιδιαστικά και ύποπτα, η κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στην D.T. για την ολοκληρωτική πώληση του ΟΤΕ και την αποχώρηση του δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού.

Για το λόγο αυτό προχώρησε στην κατάληψη, αντιδρώντας στην ολοκλήρωση του "μεγαλύτερου πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και εργασιακού εγκλήματος, που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ισπανία: Σαράντα τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά όταν η αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές στη Βαρκελώνη

http://america.infobae.com/adjuntos/jpg/2011/05/58523.jpgΣαράντα τρεις άνθρωποι "τραυματίσθηκαν ελαφρά" σήμερα το πρωί στη Βαρκελώνη, όταν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια μικρή ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία της Καταλονίας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία της Καταλονίας για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως αύριο εκεί με την ευκαιρία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κρανοφόροι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον μερικών δεκάδων διαδηλωτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει μια από τις εισόδους της πλατείας εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων καθαρισμού. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

"Σαράντα τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός. Πέντε νοσηλεύθηκαν κυρίως για πολλαπλούς μώλωπες", δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για τον "οριστικό" απολογισμό.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαρισμού προχώρησαν στη συνέχεια στη διάλυση του καταυλισμού υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία.

Ο καθαρισμός της πλατείας της Καταλονίας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, που είχε καταληφθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες από το κίνημα των νεαρών "αγανακτισμένων", αποφασίσθηκε ενόψει των εκδηλώσεων, αύριο, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

"Μόλις τελειώσει ο καθαρισμός, θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλά χωρίς τις σκηνές, τα μαχαίρια και τα εν δυνάμει επικίνδυνα αντικείμενα", είχε δηλώσει προηγουμένως εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε πως η επιχείρηση αυτή αποφασίσθηκε για λόγους ασφαλείας ενόψει των εορτασμών αύριο βράδυ, σε περίπτωση νίκης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θετικά αξιολογούν αξιωματούχοι της ΕΚΤ το ενδεχόμενο εθελοντικής επαναγοράς ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες κατόχους του

Δύο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) - το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Μανουέλ Γκονζάλες - Παράμο και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας κ. Έβαλντ Νοβότνι - χαρακτήρισαν θετικά ένα πρόγραμμα εθελοντικής επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από τους ιδιώτες κατόχους τους, κατά τα πρότυπα της Πρωτοβουλίας της Βιένης, η οποία αναπτύχθηκε το 2009 για να βοηθήσει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν πρότεινε την εφαρμογή της ως μία εκ των επιλογών για την αντιμετώπιση και της ελληνικής κρίσης.

«Γενικά, μία Πρωτοβουλία της Βιένης είναι ενδιαφέρουσα, καθώς είναι εθελοντική και σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό που κάνουν οι ελληνικές αρχές», δήλωσε από τη Βαρκελώνη ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης. «Είναι μία θετική πρωτοβουλία, επειδή υπονοεί το ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα, για την αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να είναι μόνο μέρος της λύσης», καθώς η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης για το δάνειο των 110 δις. ευρώ. Ο κ. Νοβότνι δήλωσε ότι η Πρωτοβουλία της Βιένης είναι ένα «ενδιαφέρον μοντέλο», αν και δεν μπορεί να υιοθετηθεί άμεσα για την Ελλάδα.

Ο κ. Γκονζάλες - Παράμο δήλωσε ότι δεν μπορεί να «διανοηθεί» ότι η Ελλάδα δεν θα εκπληρώσει τους όρους του προγράμματός της και τόνισε ότι η χώρα έχει τους πόρους για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της δυσκολίες. Οι Έλληνες πρέπει «να σφίξουν τα δόντιά τους» για να οδηγήσουν την οικονομία ξανά στην ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Ιμπίθα: Πάνω από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξ αιτίας της πυρκαγιάς που συνεχίζει να μαίνεται στο νησί... ο Καραμανλής φταίει

http://resources3.news.com.au/images/2011/05/27/1226063/779555-massive-ibiza-fire.jpgΠυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται σήμερα στο ισπανικό νησί Ιμπίθα, όπου 1.000 κάτοικοι και τουρίστες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και από πολλά ξενοδοχεία, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η φωτιά έχει απανθρακώσει περίπου 20.000 στρέμματα βλάστησης στη Σιέρα δε Μόρνα στο ανατολικό τμήμα της νήσου.

Οι φλόγες έφθασαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την κοινότητα Σαντ Χοάν δε Λαβρίτχα, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν ντόπιους και τουρίστες από την περιοχή.

Η πυρκαγιά άφησε εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς ηλεκτροδότηση στο τουριστικό νησί.

Η πυρκαγιά --η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ιμπίθα-- ξέσπασε την Τετάρτη. Ένας μελισσοκόμος συνελήφθη και κατηγορείται ότι την προκάλεσε κατά λάθος όταν πήγε να καπνίσει μελίσσια.

Πάνω από 400 πυροσβέστες και στρατιωτικοί δίνουν μάχη με τις φλόγες με την υποστήριξη 16 αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Σερβία: "Ο Μλάντιτς εργαζόταν για το μεροκομάτο" - 20χρονος φοιτητής εξομολογείται ότι δούλευε σε εργοτάξιο μαζί με τον κατηγορούμενο

Μία μέρα μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, το γεγονός είναι το κεντρικό θέμα στα ΜΜΕ του Βελιγραδίου και ο Τύπος με πρωτοσέλιδους τίτλους δημοσιεύει πληροφορίες για τη ζωή του πριν από τη σύλληψη, την επιχείρηση εντοπισμού και την δικαστική διαδικασία που ακολουθεί.

Η εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου σε άρθρο με τίτλο «Ο Μλάντιτς εργαζόταν για το μεροκομάτο» προβάλλει την ιστορία του 20χρονου φοιτητή R.R., ο οποίος εργάστηκε το καλοκαίρι του 2010 μαζί με τον Μίλοραντ Κόμαντιτς στην πραγματικότητα τον Ράτκο Μλάντιτς.

«Ήταν απλός εργάτης. Οικοδόμος. Εργαζόμασταν μαζί και είμαι ακόμη σοκαρισμένος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Μίλοραντ Κόμαντιτς είναι ο Ράτκο Μλάντιτς», τόνισε ο 20χρονος.

Με βαριά φωνή στην αποκλειστική εξομολόγηση στη «Μπλιτς» ο φοιτητής από την πόλη Ζρένιανιν εξιστορεί πως εργαζόταν σε εργοτάξιο, στη νέα βιομηχανική ζώνη της Ζρένιανιν μαζί με τον καταζητούμενο για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου,

Όταν ο φοιτητής έμαθε χθες από τα δελτία ειδήσεων ότι συνελήφθη ο Ράτκο Μλάντιτς κατάλαβε ότι το καλοκαίρι του 2010, όταν εργαζόταν για επιχειρηματία του Ζρένιανιν μοιραζόταν το ίδιο καρβέλι με τον Μλάντιτς. Τότε άρχισαν να επανέρχονται στη μνήμη του εικόνες από το εργοτάξιο όπου δούλευε μαζί με το Ράτκο Μλάντιτς.

«Δεν το πιστεύω… Γνωρίζα τον Μίλοραντ Κόμαντιτς. Πώς ήμασταν όλοι τόσο τυφλοί. Έμοιαζε στον Μλάντιτς, είχα αναρωτηθεί αν ο ίδιος γνώριζε για την ομοιότητα αυτή, αλλά έπεισα τον εαυτό μου ότι δεν είναι. Αλλά τελικά είναι», σημείωσε.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ… ΤΗΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ

Καμία έκπληξη δε θα πρέπει να προκαλεί η… αντίσταση που ξεσηκώνει απέναντι στην κυβέρνηση του κόμματός του η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ… Στη χτεσινή συνεδρίαση το κομματικό όργανο αυτοαναγορεύθηκε ως το πρώτο παγκοσμίως που ανοικτά ζητά την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του.

Προχώρησε επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, και στην καταγγελία της πολιτικής της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ. Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος του στελεχειακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης προέρχεται από τα συνδικάτα των «ρετιρέ», από τις πρώην ΔΕΚΟ και τις δημόσιες επιχειρήσεις, συνεπώς θα ήταν δύσκολο η στάση τους να ήταν διαφορετική…

Η στάση των «συντρόφων» της Θεσσαλονίκης δείχνει δύο πράγματα: ότι η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής είναι αντιληπτή ακόμη και από τον σκληρό πυρήνα της «καταπράσινης βάσης». Άραγε για τη συνέχιση αυτής της καταστροφικής πορείας ζητά συναίνεση ο πρωθυπουργός;

Και το δεύτερο: Ένα στοιχείο της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής κρύβεται μέσα σε αυτήν αλλά και σε ανάλογες αντιδράσεις (λεκτικές και σε συμπεριφορές) της «καταπράσινης βάσης». Οι υπουργοί τους δεν μπορούν να κυβερνήσουν είτε γιατί δεν πιστεύουν στην πολιτική τους είτε γιατί όλοι οι «κολλητοί τους» έχουν στο μυαλό τους άλλα «πράσινα» μοντέλα ανάπτυξης…

Όπως και να έχει η κατάσταση, με τις κραυγές τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης δεν βγάζουν από πάνω τους τις συνευθύνες τους για την κατάντια της χώρας… Είναι και αυτοί υπεύθυνοι για την πολιτική της κυβέρνησής τους…

http://ndthessaloniki.gr/?p=2563