28 Μαΐου 2011

Der Spiegel: "Χάσατε όλους τους στόχους" λέει η Τρόικα

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο προδημοσίευση του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, η Τρόικα, που επισήμως θα παρουσιάσει την έκθεση-πόρισμα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος σύγκλισης, έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας μας από ΕΕ και ΔΝΤ!

Το γερμανικό περιοδικό, που φέρεται να έχει εξασφαλίσει το πόρισμα των ειδικών-“εξεταστών” της Ελλάδας, υποστηρίζει πως στο τελικό κείμενο της αξιολόγησης η Τρόικα γράφει ότι το έλλειμμα είναι ακόμα υψηλότερο του αναμενόμενου, η κυβέρνηση “εξακολουθεί να δαπανά περισσότερα απ’ όσα είχαν συμφωνηθεί” και πως υπάρχει αποτυχία και ως προς τα φορολογικά έσοδα.

Το περιοδικό μάλιστα ζήτησε τη γνώμη του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος φέρεται να απάντησε πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως η ΕΕ θα περιμένει το τελικό κείμενο της Τρόικας για να αποφασίσει για την τύχη της επόμενης, κρίσιμης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πως το ΔΝΤ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να χορηγήσει το δικό του μερίδιο από την 5η δόση του δανείου εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος!

Πάντως το θέμα προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, δηλώνει πως δεν υπάρχει ακόμα καμία έκθεση-πόρισμα της Τρόικας και πως οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της συνεχίζονται ακόμα και θα συνεχισθούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο άνθρωπος είναι κομπλεξικός... δεν εξηγείται αλλιώς

Βγάζει τα εσώψυχά του και τις φαντασιώσεις του στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του...
Ποια είναι αυτά και ποιο είνια το κόμπλεξ του;

Μα φυσικά ο Καραμανλής για τον οποίο ονειρεύεται ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για βουλευτής...

Ρε Νικολάκη τόσο πολύ σε έτσουξε ότι δεν σ' έβαλε υποψήφιο Δήμαρχο ή βουλευτή;

(κάντε κλικ και διαβάστε δεξιά τι ονειρεύεται ο Νικολάκης)

Barcelona – Manchester Utd Live Stream

Τι να συζητάνε άραγε Γερουλάνος-Παπαγιάννης; Για τον καιρό ρε... που πάει το μυαλό σας στις λαμογιές!!

geroulanos_papagiannis_Θέμα ολόκληρο το έκανε ο φίλος newstrap.gr το γεύμα του γνωστού δημοσιογράφου-blogger Γιάννη Παπαγιάννη με τον Γερουλάνο!

Τι πιο φυσιολογικό από το να φάνε μαζί δυο άνθρωποι που πεινάνε πολύ και συναντιούνται τυχαία...

Αλλά εμείς οι Έλληνες βλέπουμε παντού συνωμοσίες, εκβιασμούς, λαδώματα, μίζες κ.λπ!!

Τσσσς αν είναι δυνατόν να κάνουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τέτοια πράγματα που υπονοεί ο
newstrap!!! Απαπα θα πέσει φωτιά να μας κάψει...

Διαβάστε τις υπερβολές του φίλου
newstrap.gr και πείτε μου αν έχω άδικο!

Α. Τσουκαλάς (ΝΔ): Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών: ως και το 15% των αντιβ. πωλούνται χωρίς συνταγή

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθ. Ιωάννης Α. Τσουκαλάς.

Την κατάχρηση αντιβιοτικών, που οδηγεί σε επικίνδυνη ανθεκτικότητα των μικροβίων, έθιξε με ερώτησή του προς την Ευρ. Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς.

Στην απάντησή του, ο αρμόδιος για την Υγεία και την Πολιτική των Καταναλωτών Επίτροπος, κ. Ντάλι, αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας για τα φάρμακα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση, τα αντιβιοτικά πρέπει να παρέχονται μόνον εάν υπάρχει συνταγή. Σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής, έντεκα χώρες δήλωσαν το 2008 ότι σε αυτές δεν πωλούνται αντιβιοτικά χωρίς συνταγή και επτά ανέφεραν ότι τέτοιου είδους πωλήσεις ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των συνολικών πωλήσεων αντιβιοτικών. Στις υπόλοιπες χώρες το αντίστοιχο ποσοστό ποικίλλει από 1 έως 10% με εκτιμώμενο ανώτατο ποσοστό το 15% του συνόλου των πωλήσεων αντιβιοτικών στην Ελλάδα».

Σε συμπληρωματική ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή σχετικά με την αντιμετώπιση της πολυανθεκτικότητας των μικροβίων, ο κ. Ντάλι αναφέρει ότι το 2008 όλες οι χώρες της ΕΕ είχαν εφαρμόσει ένα σύστημα παρακολούθησης της μικροβιακής αντοχής και όλες, εκτός της Σλοβακίας, συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό δίκτυο EARSS για την παρακολούθηση της μικροβιακής αντίστασης. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, προκύπτει ότι όλα τα κράτη μέλη, εκτός της Ελλάδας, της Κύπρου και του Λουξεμβούργου, διαθέτουν εθνικό μηχανισμό συλλογής πληροφοριών για την μικροβιακή αντοχή.

Ο κ. Τσουκαλάς ζήτησε ακόμη στοιχεία για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της έρευνας για την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών στα πλαίσια του 7ου προγράμματος πλαίσιο. Σύμφωνα με τον Επίτροπο, «χρηματοδοτούνται σήμερα περισσότερα από 30 ερευνητικά σχέδια για τη μικροβιακή αντοχή με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται περίπου στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Το ένα τρίτο περίπου των σχεδίων αυτών αποσκοπεί στην έρευνα και την ανακάλυψη νέων αντιβακτηριακών φαρμάκων. Επί του παρόντος, βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης 13 επιπλέον σχέδια με συνδρομή της ΕΕ που υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, τα κράτη μέλη βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης μιας κοινής πρωτοβουλίας προγραμματισμού, η οποία αποβλέπει στον καλύτερο συντονισμό των εθνικών κονδυλίων για τη μικροβιακή αντοχή».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου, κ. Ντάλι, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε τα εξής: «Η μικροβιακή ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες υγειονομικές προκλήσεις. Τα αντιβιοτικά αποτελούν τη βάση της σύγχρονης ιατρικής, ωστόσο η κατάχρησή τους έχει οδηγήσει στη διάδοση πολυανθεκτικών ασθενειών που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν με τα υπάρχοντα μέσα. Υπολογίζεται ότι 25.000 ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο στην ΕΕ εξαιτίας λοιμώξεων που δεν αντιμετωπίζονται με τα συνηθισμένα αντιβιοτικά, ενώ το κόστος των πολυανθεκτικών μικροβίων ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ κατ' έτος. Δυστυχώς στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της Ευρ. Επιτροπής, η πώληση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι ασθενείς σε καταχρήσεις. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι άσχετο με τις παθογένειες που παρατηρούνται στον φαρμακευτικό κλάδο στην Ελλάδα και την υψηλότατη φαρμακευτική δαπάνη. Τα αντιβιοτικά έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: για να είναι αποτελεσματικά οφείλουν να αξιοποιούνται με μέτρο. Δεν αποτελούν, λοιπόν, απλά ένα εμπορικό προϊόν, αλλά έναν κοινωνικό πόρο. Η Ευρ. Επιτροπή οφείλει να ενισχύσει το πλαίσιο ελέγχου διακίνησης των αντιβιοτικών και να ενημερώσει καλύτερα τους πολίτες για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, αλλά και να ενισχύσει την έρευνα για νέα αντιβιοτικά, σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς μας εταίρους. Και φυσικά, στην Ελλάδα, πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλα τα στάδια, από την αλόγιστη συνταγογράφηση και την πώληση αντιβιοτικών από τα φαρμακεία χωρίς συνταγές, ως και την υπερβολική, περιττή ζήτηση εκ μέρους των πολιτών».

ΠΑΟΚ: Δεν ξεπουλάμε τους παίκτες μας

Όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον Βιεϊρίνια και τον Παναθηναϊκό να θέλει να αποκτήσει και πάλι τον Σαλπιγγίδη. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ απάντησε στη μετεγγραφολογία με επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζει ότι δεν πρόκειται οι παίκτες της ομάδας να ξεπουληθούν σε ανταγωνίστριες ομάδες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Πριν καλά-καλά μπούμε και ημερολογιακώς στη θερινή περίοδο, μερίδα των ΜΜΕ φρόντισε να μας το θυμίσει, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ιδανική εποχή γιά να κάνουμε όνειρα. Δικαίωμα στα όνειρα έχουν όλοι, μόνο που θύμα των φαντασιώσεών τους είναι κυρίως ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που δεσμεύονται με συμβόλαιο, κάτι που σκοπίμως δε λαμβάνεται υπ' όψιν, αν κρίνουμε από την ευκολία με την οποία τους διανέμουν σε ανταγωνίστριες ομάδες.

Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ που αναδεικνύουν την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού της ομάδας μας, τους θυμίζουμε όμως ότι οι εν λόγω ποδοσφαιριστές δεσμεύονται με συμβόλαιο που περιλαμβάνουν υπογεγραμμένες ρήτρες και κυρίως ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι, γιά να στηρίζει επικοινωνιακά παιγνίδια εντυπώσεων.

Οι εποχές αυτές έχουν παρέλθει και γνωστοποιούμε σε όσους συνεχίσουν, πως τα "όνειρα θερινής νυκτός", ήταν η μοναδική κωμωδία του Σαίξπηρ. Ολα τα υπόλοιπα έργα του ήταν τραγωδίες".

Τρεις νέοι θάνατοι στη Γερμανία για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι συνδέονται με το βακτηρίδιο Eceh από τα ισπανικά αγγουράκια.

Το περιφερειακό διοικητικό συμβούλιο της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζονται οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμένα με επικίνδυνο βακτηρίδιο, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και έχει προσβάλει περισσότερους από 270 στη Γερμανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες των δύο αυτών εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, πληροφορία που διέψευσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές, διευκρινίζοντας ότι μόνον οι ύποπτες παρτίδες προϊόντων των δύο εταιρειών έχουν μπλοκαριστεί.

Σε σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη, ο Φρέντρικ Βίνσεντ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Υγείας, δήλωσε ότι δεν έκλεισαν ολοκληρωτικά οι δύο εταιρείες, παρά μόνον τα θερμοκήπια από όπου αναχωρούν οι παρτίδες των προϊόντων που έχουν παραχθεί.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι παρά την έρευνα που διεξάγουν οι Ισπανοί, οι Γερμανοί πραγματοποιούν κι αυτοί ελέγχους για να διαπιστώσουν αν η μόλυνση από το επικίνδυνο εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli (Eceh) προκλήθηκε σε κάποιο άλλο στάδιο της αλυσίδας διανομής.

Η ισπανική εφημερίδα Ελ Παΐς γράφει σήμερα ότι η μία από τις δύο εταιρείες, η Frunet Bio, στη Μάλαγα, προειδοποίησε τη γερμανική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται τέσσερις ημέρες πριν από την αναχώρηση στις 12 Μαΐου της παρτίδας με τα αγγουράκια που πιθανολογείται ότι ήταν μολυσμένα με το βακτηρίδιο ότι το εμπόρευμα είχε πέσει στο έδαφος στην αγορά του Αμβούργου, στη Γερμανία. "Το έχουμε γραπτώς", δήλωσε εκπρόσωπος της ισπανικής εταιρείας στην εφημερίδα.

Παράλληλα οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα τρεις νέους θανάτους για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι συνδέονται με το Eceh.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ο ομοσπονδιακός θεσμός που είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών και ο οποίος κάνει τον επίσημο απολογισμό του αριθμού των θυμάτων και των ασθενών του βακτηριδίου, δεν ανακοίνωσε σήμερα κάποια νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον χθεσινό του απολογισμό, δύο μόνον θάνατοι αποδίδονται άμεσα στο βακτηρίδιο. Ωστόσο με τους τρεις νέους θανάτους, που ανακοινώθηκαν σήμερα στη βόρεια Γερμανία από το υπουργείο υγείας του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και μια κλινική του Αμβούργου, ανέρχεται σε 9 ο συνολικός αριθμός των πιθανολογούμενων θυμάτων του Eceh.

Τα τρία νέα θύματα είναι γυναίκες, δύο ογδοντάχρονες και μία τριαντάχρονη. Από τα 9 πιθανολογούμενα θύματα, μόνον ένας είναι άνδρας.

Εκτός της Γερμανίας, 25 κρούσματα μόλυνσης από το βακτηρίδιο Eceh έχουν καταμετρηθεί στη Σουηδία, 7 στη Δανία, 3 στη Βρετανία, 2 στην Αυστρία, 1 στην Ολλανδία και 1 στην Ελβετία.

Υπερβολές σύμφωνα με τον ΓΑΠ: Χρεοκοπία το β εξάμηνο του 2011

Δείτε το βίντεο:

Δημοσκόπηση της Pulse - RC στον "Τύπο της Κυριακής": Μικρό προβάδισμα της ΝΔ

Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής".

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.

Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας. Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Δημοσκόπηση "Αγγελιοφόρος της Κυριακής": Πολύ χαμηλά ποσοστά για τα δύο μεγάλα κόμματα στην Α ' Θεσσαλονίκης

Έντονη αμφισβήτηση του δικομματικού συστήματος αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μόλις που καταγράφουν διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 10,1% (από 23% σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου) και το ίδιο ποσοστό, 10% συγκεντρώνει η ΝΔ (από 14% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου).

Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 8%, ο ΛΑΟΣ στο 4,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 4,2%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5% και το Άρμα Πολιτών 0,4%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% των ψηφοφόρων σκέφτονται την αποχή ή είναι αναποφάσιστοι.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται στο 22% και της ΝΔ στο 29%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης τις απόψεις των πολιτών για το χρέος, το ευρώ και τη δραχμή και τη γνώμη τους για τους νέους δημάρχους, τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ποσοστό 73%, απαντά ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Το 65% των ερωτηθέντων απαντά ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος για το αν η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει το χρέος της ή να κηρύξει πτώχευση θα ψήφιζε υπέρ της πληρωμής του χρέους.

Το 67% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση για την οικονομική κρίση, τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και τα νέα μέτρα.

Επίσης το 49% θεωρεί δίκαιη την καταδικαστική απόφαση για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως: Στον αγύριστο η «τρόϊκα» - Αχάριστοι οι Κυβερνώντες

Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 27ῃ Μαΐου 2011

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,

ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

«Ἀπὸ τὴν ἐφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Κυριακή, 22.5.2011), ἀλλὰ καὶ ἀπὸ ἄλλη ἰδιαίτερα ἀξιόπιστη πηγή, πληροφορήθηκα μὲ ὀδύνη καὶ ἀγανάκτηση, ὅτι ἡ Κυβέρνηση στὰ νέα, σκληρὰ μέτρα λιτότητος, ποὺ θὰ λάβῃ κατ’ αὐτάς, περιλαμβάνει «κούρεμα» τῶν μισθῶν τῶν κληρικῶν, τοὺς ὁποίους θὰ ἀναλάβῃ νὰ καλύψῃ μὲ δικούς της πόρους ἡ Ἐκκλησία.

Ἡ εἴδηση εἶναι ἐξοργιστική. Γιατὶ ὄχι μόνο ἔχει προσφέρει στὸ Κράτος ἀσύλληπτα ποσὰ ἡ Ἐκκλησία σὲ χρῆμα καὶ σὲ ἀκίνητη περιουσία ἀπὸ τὸν προπερασμένο αἰῶνα, ἀλλὰ καὶ μέχρι σήμερα συνεχίζει νὰ προσφέρῃ. Ἡ προσφορά της στοὺς γέροντες, στοὺς ἄστεγους, στοὺς ἀσθενεῖς, στοὺς κατακοίτους, στὰ νειᾶτα, ἀνέρχονται σὲ 100.000.000 ΕΥΡΩ τὸν χρόνο, κατὰ τοὺς πιὸ μέτριους ὑπολογισμούς. Ἔπειτα οἱ ἐφημέριοι - ἰδίως τῆς ὑπαίθρου - πῶς κινοῦνται γιὰ νὰ πᾶνε νὰ ἐξυπηρετήσουν καὶ τὰ πιὸ μακρυνὰ χωριά, φέρνοντας τὴν παρηγοριὰ τοῦ Θεοῦ στοὺς λιγοστοὺς κατοίκους; Δὲν χρησιμοποιοῦν νερὸ στὰ αὐτοκίνητα, ἀλλὰ βενζίνη, ἡ ὁποία εἶναι δαπανηρή, καὶ τὰ ἔξοδα τὰ βάζουν ἀπὸ τὴν τσέπη τους. Ἔπειτα, ἀρκετοὶ ἀπὸ τοὺς Ἱερεῖς, ποὺ ἔχουν συνάψει δάνεια, γιὰ διαφόρους λόγους, πῶς θὰ τὰ ἀποπληρώσουν; Καί, γενικά, πῶς θὰ τὰ βγάζουν πέρα, ἄν, μάλιστα, σημειωθῇ ὅτι, κατὰ κανόνα, εἶναι πολύτεκνοι;

Σᾶς ἐρωτῶ, κύριοι τοῦ οἰκονομικοῦ κυβερνητικοῦ Ἐπιτελείου: Τὰ ἔχετε παραδώσει ὅλα στοὺς ξένους καλοθελητές μας; Ἔχετε γίνει ἀχάριστοι καὶ ἀγνώμονες πρὸς τὴν Ἐκκλησία, τὴν τροφὸ καὶ φρουρὸ τοῦ Ἔθνους; Τὰ ζυγίζετε ὅλα μὲ τὸ χρῆμα; Μὲ τὴν φορομπηχτική σας μανία ἔχετε φέρει σὲ ἀπόγνωση τὸν λαό μας.

Σᾶς προειδοποιῶ: Σταματῆστε αὐτὴ τὴν τακτικὴ καὶ στεῖλτε τὴν περιβόητη «τρόϊκα» στὸν ἀγύριστο, προτοῦ - ἀργὰ ἤ γρήγορα - πάρετε καὶ σεῖς τὸν ἴδιο δρόμο. Διαμαρτύρομαι ἐντόνως. Καὶ στέλνω θερμὰ μηνύματα προσευχῆς πρὸς τὸν Ἅγιο Θεὸ νὰ λυπηθῇ τὴν προσφιλῆ μας Πατρίδα. Ξαναλέω: Σταματῆστε προτοῦ νὰ εἶναι πολὺ ἀργά ».

(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μηροπόλεως).

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6174&Itemid=1

Συνέντευξη Χ. Σταϊκούρα, στον Τύπο της Κυριακής

Η ΝΔ δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς από μια κυβέρνηση η οποία και έχει την ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα, τονίζει σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταικούρας.

Ο βουλευτής Φθιώτιδος επισημαίνει πως η εφαρμοζόμενη πολιτική όχι μόνο δεν επιλύει, αλλά επιβαρύνει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, υπερασπιζόμενος τις θέσεις που έχει καταθέσει στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς.

"Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αποκαλύπτουν το ναυάγιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής", τονίζει χαρακτηριστικά και επισημαίνει πως "είναι προφανές πως δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη συνέχιση της εφαρμογής ενός αποδεδειγμένα λανθασμένου μίγματος οικονομικής πολιτικής".

Ο κ. Σταϊκούρας καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα λάθη της και να προσεγγίσει με ευθύνη την πρόταση της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αυτή που ευθύνεται για τη διαμόρφωση μη δημιουργικού εσωτερικού πολιτικού κλίματος, από την περίοδο που ασκούσε το ρόλο της αντιπολίτευσης και για την παρόξυνση του δημοσιονομικού προβλήματος που παρέλαβε. Παράλληλα, υπενθυμίζει πως η τρόικα στην Ιρλανδία δέχτηκε την αλλαγή όρων του Μνημονίου στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί και αυτή προς αυτή την κατεύθυνση. " Γιατί να μην μπορούμε και εμείς να διαπραγματευτούμε όρους του Μνημονίου;" διερωτάται ο κ. Σταικούρας, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πράξει κάτι τετοιο.

Δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα": Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ

Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Την ίδια ώρα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχθει πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.

Ο Θ. Πάγκαλος στο 'Εθνος της Κυριακής, για εκλογικό νόμο, σενάρια επιστροφής στη δραχμή και "Αγανακτισμένους" πολίτες

Να ψηφίσει εδώ και τώρα, μαζί με την κυβέρνηση, νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση καλεί τη ΝΔ, ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο 'Έθνος της Κυριακής".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιορίζει τα διλήμματα, τους κινδύνους και το διακύβευμα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά "αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί".

"Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο", τονίζει ο κ. Πάγκαλος, "θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο", τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας προς τον Αντώνη Σαμαρά πως "αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση." Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτίθεται σε όσους προτάσσουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41. " Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια", δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας.

Όσον αφορά στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" πολιτών, ο κ. Πάγαλος τονίζει πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook.

Γερμανία-ΕΕ: Ο επικεφαλής των οικονομολόγων της ΕΚΤ Σταρκ ζητεί από την Ελλάδα να προχωρήσει γρηγορότερα σε ιδιωτικοποιήσεις.

Ο επικεφαλής των οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιούργκεν Σταρκ ζητεί από την Ελλάδα να προχωρήσει γρηγορότερα σε ιδιωτικοποιήσεις σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ.

"Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη φιλοδοξία για να μειωθεί το επίπεδο του χρέους κατά 20%", σημειώνει ο Σταρκ στη συνέντευξή του αυτή, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Αθήνα θα πρέπει να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη υπηρεσία για τις ιδιωτικοποιήσεις, υπογραμμίζει και προσθέτει ότι ειδικοί υπολογίζουν ότι αυτές θα μπορούσαν να αποφέρουν έως και 300 δισεκατομμύρια ευρώ.

"Μέρος αυτών των περιουσιακών στοιχείων πρέπει να διοχετευθεί για να μειωθεί το επίπεδο του χρέους", σημειώνει.

Ο Σταρκ απορρίπτει επίσης τις προτάσεις περί "αναδιάταξης" του ελληνικού χρέους με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, λέγοντας ότι αυτό θα μείωνε μόλις και μετά βίας το φορτίο του χρέους, ενώ θα παρέλυε την οικονομική προσαρμογή.

Μιλόσοσκι: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας κλείσει τα μάτια"…

Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbANU1oy_T2chRd9WLN7Bhr2JX7CMFh7cIOxtrYCxf1QPIavs6wemsEntDv1VYBpj_4Qp90x6SKzuacgN16yq4ZRXIDHBxyDBWX9NImU1VHDeaBVqIKngBbFu65QKxpFO-IALqxM_CxCGW/s640/milososki3.JPG«Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά. Αυτό το πνεύμα πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Σλάβου Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, για την πνευματική κληρονομιά των ‘Μακεδόνων’ που ως θέμα: «Η μαζική έξοδος και οι πόλεμοι στα Βαλκάνια- μια πρόκληση για συμφιλίωση στον 21ο αιώνα», που διοργανώθηκε από την σλαβική «Ένωση Μακεδόνων του Αιγαίου, ο Μακεδών».

«Το μήνυμά μου, ως προς την Ελλάδα, είναι ότι πραγματικά, δεν πρέπει κλείσουμε τα μάτια μας στα προβλήματα. Αν κλείσουμε τα μάτια μας, δεν σημαίνει αυτό, ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα, εξαφανίστηκαν.

Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnSvy8KMGZiWwxDdUao18ZTtuW7KcFyMVGJAWM5E9i1prY44XYHLHGn2aa6SopW35VjCyQuhyphenhyphenWyHv6cA8yirg7LlpfCAkl1YOYfLBJYgXHFQ_1hLL_BfbozaUAa5NKM0cMTmqbZlph4HZg/s320/slaves.JPG»Η Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ, οφείλει να επιδείξει μια διαφορετική προσέγγιση, από εκείνη που εφαρμόστηκε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ενός πολέμου που από καιρό έχει λήξει. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά και η Ελλάδα πρέπει, επιτέλους, να επιστρέψει σε όλους αυτούς τους πολίτες, τα δικαιώματά τους, ανεξάρτητα από τα συναισθήματα που διακατέχονται, πολιτιστικά, εθνοτικά, ή άλλα χαρακτηριστικά που διατηρούν και προάγουν το σύνολο των δικαιωμάτων του ανθρώπου», δήλωσε ο Μιλόσοσκι.

Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4sncK5_4wIUIhH-68CVOQFO179AGgGD8Z5vteWyg2w71G2ovAc8orXvFZF1Ln7Vr-QLTCMC3FQVQaQUTP_8fLtrGbMg9sdRFAjc772jZaJfv4eFBP3eE-ypOTI0HrLZ5ov-7heQbo2HcP/s320/milososki+4.JPGΟ πρόεδρος, εξάλλου, του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Σλάβων της Μακεδονίας, Τοντόρ Πέτροφ, δήλωσε ότι δεσμεύεται για μια ιστορική Σκοπιανο- Ελληνική συμφιλίωση και την αντικατάσταση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου του 1995, με συμφωνία διαρκούς ειρήνης και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ της «Μακεδονίας» και της Ελλάδας.

«Δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ. Διακηρύττουμε ότι ο πολιτισμός και η ιστορία της Μακεδονίας δεν έχει αποκλειστικότητα, αλλά αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας όλων των βαλκανικών λαών», δήλωσε ο Τοντόρ Πετρόφ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Σλάβων της Μακεδονίας.

Ο Πετρόφ επαναβεβαίωσε ότι είναι «σταθερά υπέρ της απόδοσης της ιθαγένειας στους Σλάβους της ελληνικής Μακεδονίας και στην επιστροφή, σε αυτούς, των περιουσιών τους που βίαια τους αφαιρέθηκαν».

http://www.echedoros-a.gr/

2.500 Ευρώ για να παρουσιάσει, ο αδελφός του Πρωθυπουργού, το συγγραφικό του έργο στο Μόλυβο Λέσβου!


Με απόφασή της η Υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή εγκρίνει δαπάνη 2.500 Ευρώ ώστε να παρουσιάσει ο αδελφός του Πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου το συγγραφικό του έργο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μόλυβο στις 2/06/2011.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η δαπάνη έχει ωραίο περιτύλιγμα …. «στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου του Southern Maine, στην οποία ο κ. Ν.Παπανδρέου θα παρουσιάσει το συγγραφικό του έργο, κατόπιν προσκλήσεως από το παραπάνω Πανεπιστήμιο.»

Προσέξτε τώρα πως τεκμηριώνεται η παρουσία του Νίκου Παπανδρέου στη Λέσβο:

«Την ανάγκη προβολής του ποιητικού και συγγραφικού πλούτου του Αιγαίου και ειδικότερα της Λέσβου από τους αρχαιότατους χρόνους μέχρι σήμερα»

Αλήθεια ο Νίκος Παπανδρέου είναι συγγραφέας του Αιγαίου; Έχει καμία σχέση με τα λεσβιακά γράμματα;

Ας δούμε τι περιλαμβάνεται στο ποσό των 2.500 ευρώ:
“Εγκρίνουμε τη διάθεση πίστωσης μέχρι του ποσού των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500,00€) συμπεριλαμβανομένου και του νόμιμου ΦΠΑ, για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης και διαμονής του κ.Ν.Παπανδρέου, ηχητικής κάλυψης, βιντεοκάλυψης, παράθεσης μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα από γυναικείο συνεταιρισμό, ανθοστολισμό της συνεδριακής αίθουσας και λοιπών εξόδων, που θα απαιτηθούν για την εκδήλωση.”

Μέχρι ανθοστολισμό…..!!!! Νιώθεις λίγο ηλίθιος αγαπητέ αναγνώστη ; Νιώθεις θυμό ;

Και για να μην θυμώσεις αγαπητέ αναγνώστη μάθαμε ότι ο Νίκος Παπανδρέου θα μας κάνει σκόντο…θα πληρώσει μόνος του τα εισιτήρια και έτσι θα γλιτώσουμε μερικά ευρώ!!!!

download την απόφαση αρχείο pdf : 4ΑΘΔΥ-ΕΛ-signed

Κλικ στη φώτο για να δείτε τα επίμαχα σημεία:



http://lesvosnews.net/2011/05/27/papandreou-2/

Μην Κλείσετε Βιβλιοθήκες στην Θράκη

Πληροφορηθήκαμε ότι στα πλαίσια περικοπών, ενδέχεται να καταργηθεί ο «Οργανισμος Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών» και να κλείσουν πολλές βιβλιοθήκες, μία εκ των οποίων είναι και η βιβλιοθήκη του χωριού Μύκη της Θράκης. Η ύπαρξη βιβλιοθήκης σε κάθε γειτονιά και κοινότητα είναι, ως γνωστόν, ζωτικής σημασιας. Ακόμη ζωτικότερης σημασίας είναι η συνέχιση της λειτουργίας της μοναδικής Ελληνικής βιβλιοθήκης στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης στο χωριό Μύκη.

Ζητούμε από την Ελληνική κυβέρνηση: 1) Να διατηρήσει ανοικτή και να επεκτείνει την Ελληνική βιβλιοθήκη της Μύκης. 2) Να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις ανάγκες των Πομάκων, οι οποίοι αγωνίζονται να αναγνωρισθεί και να καλλιεργηθεί η Ελληνικότητα τους. 3) Οχι μόνο να μην κλείσει καμμία βιβλιοθήκη, αλλά να δημιουργηθούν προγράμματα που θα τραβήξουν και θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον παιδιών και ενηλίκων στη μάθηση και στη προσφορά των βιβλιοθηκών.

Please sign the following petition

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Δείτε τους:

Τι κοινό σημείο έχουν ο Γιώργος με τον Ολι ;;;;;;;;

http://www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/papandreou-giwrgos.jpg

Μα το Saint Paul, Minnesota , ΗΠΑ!!

Γεώργιος Α. Παπανδρέου

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και ο ενδέκατος πρωθυπουργός της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας από τις 6 Οκτωβρίου 2009, μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Γεννήθηκε το 1952 στο Σαιντ Πωλ (St Paul) της Μινεσότα (Minnesota), Η.Π.Α., όπου ο πατέρας του, ο μετέπειτα πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, κατείχε πανεπιστημιακή έδρα. Μητέρα του είναι η Μαργαρίτα Τσαντ, από το Έλμχερστ (Elmhurst) του Ιλινόι (Illinois) των ΗΠΑ. Είναι επίσης εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Γενέτειρα της οικογενείας Παπανδρέου είναι το Καλέντζι της Αχαΐας.

Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Έχει ζήσει και εργαστεί σε διάφορες χώρες (Η.Π.Α., Σουηδία, Καναδάς). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και σουηδικά.

Είναι παντρεμένος με την Άντα Παπαπάνου και έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (από προηγούμενο γάμο, 1982) και τη Μαργαρίτα-Έλενα (γενν. 1990).

Ολι Ρεν

Description: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e5/Olli_Rehn.jpg/225px-Olli_Rehn.jpg

Olli Rehn Ilmari (γεν. 31 Μαρτίου, 1962) είναι μια φινλανδική πολιτικός, που σήμερα υπηρετεί ως Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Δημοσιονομικά Θέματα. Προηγουμένως, είχε διατελέσει Επίτροπος για τη Διεύρυνση . Εργάσθηκε διάφορες πολιτικές θέσεις στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, καθώς και στη Φινλανδία.

Γεννήθηκε το Mikkeli στην Ανατολική Φινλανδία , ο Ρεν σπούδασε οικονομικά, διεθνείς σχέσεις και δημοσιογραφία στο Κολέγιο Μακάλεστερ,Saint Paul, Minnesota , ΗΠΑ.

Πήρε μεταπτυχιακό πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι το 1989 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1996, με θέμα "κορπορατισμό και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας στο Μικρό ευρωπαϊκά κράτη».

Πρώτο πιάτο η πολιτική εξόντωση Σαμαρά στο MASTERCHEF SHOW στο προεδρικό μέγαρο με αρχιμάγειρες ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΛΑ(Γ)ΟΣ και ΣΙΑ….

Description: Description: http://assets.tanea.gr/files/2011-05-26/thumbs/prime_450x.jpgNEA

«Όχι» Σαμαρά στη συναίνεση κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

«Συνεχίζω να είμαι ανοιχτός σε συνεργασία»

Την ανάγκη συναίνεσης, ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις που έκανε χθες στις 8:30 το βράδυ. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ακόμα και σε κυβερνητική συνεργασία

TO BHMA

Γ. Παπανδρέου: «Προχωράμε μόνοι μας - είμαστε ανοιχτοί στη συναίνεση»

Ελευθεροτυπία

Πρότεινε στους αρχηγούς, κοινή διαπραγμάτεύση απέναντι στην τρόικα, ακόμη και με διαφορετικές θέσεις! Επιμένει σε συνεργασία ο Παπανδρέου
Ζήτησε συναίνεση ακόμη και για τις αποκρατικοποιήσεις

ERT

Ανοικτός σε κυβερνητική συνεργασία

Σε δήλωση του, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε:

Παραμένω ανοικτός σε κυβερνητική συνεργασία

Εκλογές το 2013

Να υπερβούμε τα συμβατικά κομματικά αντανακλαστικά

Υπηρετώ το στόχο διάσωσης της πατρίδας

ΣΚΑΪ

Παπανδρέου: Δεν είναι ώρα για συμβατική αντιπολιτευτική πολιτική

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις έστειλε για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός. Εμφανίστηκε ανοικτός σε συνεργασίες και σε διαπραγμάτευση για το φορολογικό και επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν το 2013

ΕΘΝΟΣ

Ανοιχτός να υιοθετήσει προτάσεις και θετικός στην αξιοποίηση ικανών προσώπων κοινής αποδοχής στην κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Καθηλωμένος στις θέσεις του Ζαππείου ο Αντώνης Σαμαράς. «E» 28/5 ...»

Δύο βήματα πίσω από Σαμαρά «E» 28/5

«Θα σώσουμε τη χώρα με ή χωρίς συναίνεση» 20:46 27/5

Καλύτερα να το κλείσουμε κατευθείαν το μαγαζί... αν είναι να μας φορτώσουν υπουργό τον κολοτούμπα

Το Μνημόνιο κυρώθηκε από την ελληνική βουλή με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών. Αυτό πιθανώς να σημαίνει και ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ (ούτε οι συνταγματολόγοι έχουν καταλήξει). Για να έχει σίγουρα ισχύ διεθνούς συμβάσεως θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Όλα αυτά με βάση το άρθρο 28 παρ. 3 του Συντάγματος.

Γι' αυτό οι δανειστές μας έχουν πρήξει με την "συναίνεση". Στην προσπάθειά τους αυτή, ο καλύτερός τους σύμμαχος εννοείται πως είναι ο κολοτούμπας που μέμφεται το Σαμαρά επειδή δεν έκατσε σαν τη κότα προκειμένου να γίνει υπουργός ο Άδωνις...

δεν το κλείνουμε κατευθείαν το μαγαζί από το να βάλουμε τέτοια νούμερα να μας διοικήσουν;

Ακόμα και η Μάλτα μερικά έτη φωτός μπροστά μας: Δημοψήφισμα για το διαζύγιο... επειδή το θέμα δεν είχε συζητηθεί προεκλογικά!!!

Το σημαντικό βέβαια δεν είναι ότι γίνεται δημοψήφισμα για το διαζύγιο αλλά το ότι το δημοψήφισμα αποφασίστηκε επειδή το θέμα δεν είχε συζητηθεί κατά την προεκλογική περίοδο και προέκυψε από την κατάθεση σχετικού Νόμου από κάποιον βουλευτή!!! Αναλογιζόμενος το δικό μας προεκλογικό "λεφτά υπάρχουν" και τη σημερινή λαίλαπα ΠΑΣΟΚ... μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κάποιος... Άλλα ήθη λοιπόν σε μια μικρή χώρα όπου το 72% εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή και όλα τα κόμματα άφησαν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν ελεύθερα κατά συνείδηση!!!

Διαβάστε και την είδηση:

Οι κάτοικοι της Μάλτας προσέρχονται σήμερα σε δημοψήφισμα με μοναδικό ερώτημα αν επιθυμούν να νομιμοποιηθεί το διαζύγιο στη χώρα.

Το νησιωτικό κράτος των 400.000 κατοίκων είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία εξακολουθεί να μην επιτρέπεται το διαζύγιο.

Ένα μέλος του κυβερνώντος κεντροδεξικού Εθνικιστικού Κόμματος, ο Τζέφρι Πουλισίνο Ορλάντο, προκάλεσε σοκ στο ίδιο του το κόμμα τον περασμένο Ιούλιο, όταν παρουσίασε στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο με το οποίο εγκρινόταν το διαζύγιο. Η πρότασή του βασίζεται στο ιρλανδικό μοντέλο που επιτρέπει στα ζευγάρια να ζητούν διαζύγιο μετά από τετραετή διάσταση.

Ο πρωθυπουργός Λόρενς Γκόνζι έχει ταχθεί κατά της πρότασης αλλά αποφάσισε τελικώς ότι εφόσον δεν είχε γίνει λόγος για το διαζύγιο κατά την προεκλογική περίοδο ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει με δημοψήφισμα αν θα το εγκρίνει.

Αντίθετα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζόζεφ Μούσκατ έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της πρότασης, μολονότι ορισμένα μέλη του κόμματός του εμφανίζονται διστακτικά ή και αντίθετα στη νομιμοποίηση του διαζυγίου. "Το δημοψήφισμα για το διαζύγιο είναι μια ψηφοφορία εκσυγχρονισμού και μια ευκαιρία για εκείνους των οποίων ο γάμος διαλύθηκε να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή", είπε ο Μούσκατ την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου.

Για τον Γκόνζι, το διαζύγιο δεν προσφέρει καμία "λύση". "Θα πρέπει να βοήθησουμε τους ανθρώπους με διαλυμένους γάμους αλλά και τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν, ώστε να μην διαλύονται οι γάμοι και η αρχή του αδιάλυτου του γάμου να κληροδοτείται στους νέους", υποστήριξε.

Η ψηφοφορία θεωρείται κρίσιμο τεστ για την επιρροή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε μια χώρα όπου το 72% των κατοίκων εξακολουθούν να παρακολουθούν τη λειτουργία κάθε Κυριακή. Σχεδόν όλοι οι γάμοι των Μαλτέζων τελούνται στην εκκλησία.

Μολονότι έχουν αυξηθεί οι διαλυμένοι γάμοι, οι περιπτώσεις συγκατοίκησης και οι γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου, τα ζευγάρια σήμερα μπορούν να χωρίσουν χωρίς να έχουν το δικαίωμα να τελέσουν άλλο γάμο στη συνέχεια. Τα εκκλησιαστικά δικαστήρια σπανίως ακυρώνουν γάμους και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια. Η ακύρωση είναι μια δήλωση ότι ο γάμος "δεν υπήρξε ποτέ", συνήθως επειδή ο ένας από τους δύο συζύγους αντιμετώπιζε κάποιο "πρόβλημα" και ο άλλος δεν το γνώριζε.

Μόνο τα διαζύγια που εκδίδονται σε χώρες του εξωτερικού αναγνωρίζονται στη Μάλτα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο, αφού το 40% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει. Τα πολιτικά κόμματα άφησαν τους ψηφοφόρους τους ελεύθερους να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το απόγευμα της Κυριακής.

Πρωτοσέλιδη επίθεση Μπόμπολα σε Σαμαρά... επειδή δεν ελέγχεται

Ξέφυγε για άλλη μια φορά ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας. Σήμερα, την «πέφτει» χωρίς φίλτρο, μέσα από το «Έθνος» στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Ο Μπόμπολας θέλει να φαίνεται αδύναμο το πολιτικό σύστημα. Επιθυμεί ενδεχομένως οικουμενική κυβέρνηση και αυτό μάλλον δεν το κρύβει.

Αγαπητέ εργολάβε της μεταπολίτευσης ποιό είναι : «Το λάθος του Αντώνη Σαμαρά»; που πρωτοσέλιδα αναφέρεις;

Το ολόσωστο του Γιώργου;

μπρρρρρρρρρρρρρρρρ

http://polylitoikairoi.blogspot.com/2011/05/blog-post_9347.html

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Κάποιος να μας εμπνεύσει... να μας τραβήξει ψηλά"

28η Μαΐου σήμερα.

Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, Μεγάλη ημέρα για όλους μας.

Σαν σήμερα, το 1979, ο Κων. Καραμανλής έβαζε την υπογραφή του στο Ζάππειο και η Ελλάδα έμπαινε σαν 10ο μέλος στην οικογένεια των πλουσίων κρατών της Ευρώπης, στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης (ΕΟΚ).

Μετά από 32 χρόνια η Πατρίδα μας κινδυνεύει να μεταβληθεί σε μαύρο πρόβατο της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, διότι παρά την βοήθεια που δεχόμαστε επί 32 συνεχή χρόνια, βρισκόμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Μήπως ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής, αλλά και ενός νέου ξεκινήματος;

Μήπως κάποιος πρέπει να μας εμπνεύσει και να μας τραβήξει ψηλά;



Vassilis Papageorgopoulos

ΗΠΑ: Το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει τελικώς το δάνειο προς την Ελλάδα, εκτιμά ο Αμερικανός οικονομολόγος Άνταμ Λέρικ

Την άποψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εκταμιεύσει τελικά την πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο οικονομολόγος Άνταμ Λέρικ του ανεξάρτητου ινστιτούτου μελετών American Enterprise Institute, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Στο τέλος, το Ταμείο θα δανείσει τα χρήματα. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συμφωνήσουν σε ένα καινούριο πρόγραμμα. Οι Έλληνες θα δώσουν νέες υποσχέσεις και οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα δεχτούν πιο ευέλικτους όρους", υποστήριξη ο Λέρικ.

Για τον Αμερικανό οικονομολόγο, το ΔΝΤ σήμερα "πλήρωνει" τα λάθη που έγιναν πριν από ένα χρόνο.

"Οι Έλληνες δούλεψαν σκληρά, πολύ πιο σκηρά απ' όσο προβλέπαμε γενικά. Όμως το γεγονός παραμένει ότι οι όροι δεν εκπληρώθηκαν. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα ήταν κακοσχεδιασμένο εξ αρχής (...) Για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ, θα πρέπει να χρηματοδοτείται πλήρως από την αρχή μέχρι το τέλος", εξήγησε.

Ενω το κρατος βουλιάζει οι εργατοπατέρες του ΟΠΑΠ το χαβα τους, Στο μελι μεχρι το κεφαλι...

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ (δείτε τη στο τέλος) ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΟΙ ΜΑΓΓΑΝΟΣΠΑΝΙΔΟΠΑΥΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ INTRALOT) ΤΥΧΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ .

Αφου εαν γίνει δεκτή (που θα γίνει) η σχετική εισήγηση μειώνεται η αξια του διαγωνισμου κατα 80% και πλεον και δεν εχει κανενα ενδιαφέρον για τις εκτός ιντραλοτ συμμετέχουσες εταιρίες.

Βλεπετε οτι στην λιτοτητα συμμετέχουν ολοι εκτος απο αυτους που εχουν κατα μέσο ορο 100.000 το χρονο. Αν δειτε το ισολογισμο θα τριβετε τα ματια σας με το ποσο παιρνουν οι μονιμοι υπαλληλοι στον ΟΠΑΠ, Για τα πάνω απο το τραπεζι λέμε. Τα αλλα τα βλεπετε. Αλλα εισαγγελέας πουθενα...

Μπράβο ρε Μάγκες τα κορόιδα κάνουν απεργίες στο ΟΠΑ και εσείς κάθεστε και μετράτε πόσο βαθύ είναι το δοχείο με το μέλι.(για να το πουμε sic)

Αλήθεια ρε Νικολάκη ο φουκαράς ο τυρέμπορας τι σου εφταιξε και του εκοψες το Μπόνους. Οταν έφερνε το τυρί από το Πύργο ήταν καλα?

Ενω στο Αλβανό που σου έχτισε το μαντρότοιχο έδωσες και παχυλό παχυλό.. Εκεί βρήκες να ασκήσεις το διευθυντηλικι σου; Ξερεις το Αλβανο που προσλαβατε ενω υπάρχουν χιλιάδες Ελληνοπουλα ανεργα. και μαθαμε οτι του δινετε 4000, 5000 καπου εκει, Ετσι δεν ειναι. 2 φορες παραπανω απο οσα παιρνει ο γιατρος του ΕΣΥ που σου σωζει τη ζωή. Ωραιοι ειστε. Δεν υπηρχαν Ελληνοπουλα που να χρειαζονται δουλεια;; θα πρεπετε να ντρεπεσαι

άντε βρε ασχολήσου με τα γιδια σου, Γιδοβοσκέ ε γιδοβοσκέ

Αλλά και για την Εργατομαμη της οποίας ο ο αδελφός τοσκασε για το εξωτερικό μετα την υπεξαίρεση που έκανε ενω αυτή δήθεν προστάτευε τα συμφέροντα των εργαζομένων θα εχετε νεα.

Όσο για σένα γερο Σωτηράκη, έχω πολλά ράμματα για τη Γούνα σου, ετοιμάσου

Πάρτε λοιπόν την εισήγηση να μάθει και ο ελληνικός λαός πως δουλεύει η μασσονία.

Νίκος
ΟΠΑΠ: Eισήγηση Επιτροπής Διαγωνισμού υπέρ Κόκκαλη-ΙΝΤΡΑΛΟΤ

case closed

Αρμονιάρη, αυτά λέγατε τότε
στην πλατεία στο Ξυλόκαστρο;

Για αυτόν τον Ευρυβιάδη (Είχε ασθενή χαρακτήρα και περιορισμένη αντίληψη) μιλήσατε κ. Καρατζαφέρη;

«Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π. Χ. ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία, ούτε την ημερομηνία. Η καρέκλα δυστυχώς κάποιων πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα»,

δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.


Ο Ευρυβιάδης ήταν στην αρχαιότητα ναύαρχος των Σπαρτιατών, γιος του Ευρυκλείδους.

Έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. Παρόλο που δεν ήταν μήτε βασιλιάς μήτε από βασιλικό γένος, η Σπάρτη του ανέθεσε, όταν εισέβαλε ο Ξέρξης (480 π.Χ.), την αρχηγία του σπαρτιατικού στόλου.

Μολονότι ο σπαρτιατικός στόλος είχε μόνο 10 τριήρεις στο Αρτεμίσιο και 16 στη Σαλαμίνα, ο Ευρυβιάδης είχε το αξίωμα του αρχιναυάρχου όλων των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων.

Είχε ασθενή χαρακτήρα και περιορισμένη αντίληψη και τον παρέσυραν άλλοτε ο Θεμιστοκλής και άλλοτε ο Αδάμαντος, ναύαρχος των Κορινθίων.

Για να μείνει και να ναυμαχήσει στο Αρτεμίσιο, ο Θεμιστοκλής τον δωροδόκησε αντί 5 ταλάντων Ευβοείς στον Αθηναίο ναύαρχο. (και ο Αδείμαντος αντί 3 άλλων), απο τα 30 τάλαντα που πρόσφεραν οι Αθηναίοι

Στο πολεμικό συμβούλιο που έγινε πριν απο την ναυμαχία της Σαλαμίνας, ύψωσε το ραβδί του για να χτυπήσει τον Θεμιστοκλή, επειδή ο τελευταίος επέμενε να μείνει ο ελληνικός στόλος εκεί και να πολεμήσει τον περσικό.

Τότε ο Θεμιστοκλής του απάντησε με το παροιμιώδες: "Πάταξον μεν, άκουσον δε!".

Μετά το τέλος του αγώνα, στον Ευρυβιάδη απονεμήθηκε, με επιμονή των Λακεδαιμονίων και άλλων Πελοποννησίων, το αριστείο της ανδρείας, ενώ στον Θεμιστοκλή μόνο το βραβείο σοφίας και δεξιότητας."


Ο γνωστός κολοτούμπας, ίσως ο ευφυέστατος πολιτικάντης των τελευταίων ετών, έχει πιάσει το θέμα της ανεπάρκειας της πολιτικής στη χώρα μας (τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε πολιτικές λύσεις) και χτυπάει εκεί που οι άλλοι και δεν μπορούν και δεν μπορούν να ελιχθούν.

Το παραπάνω βιογραφικό σημείωμα (Από την wikipedia.org ) λέει πολλά και εννοεί ακόμη περισσότερα, το θέμα είναι τι να εννοεί ο "ποιητής":

- Ποιος είναι ο σημερινός Ευρυβιάδης;
- Ποιος ο Θεμιστοκλής και ποιος ο Αδάμαντος;
- Τα 30 τάλαντα που πρόσφεραν οι Ευβοείς... έχει ή έχουν κάποια σχέση σε όλη την ιστορία;

Με προβλημάτισε η επιλογή της αναφοράς στον Ευρυβιάδη!!!

Τυχαίο... ΔΕΝ είναι σίγουρο... και αυτό γιατί μάλλον η "πηγή" της έμπνευσής πιθανόν να είναι ο γνωστός Άδωνις Γεωργιάδης, γνώστης της ιστορίας και των "ερμηνειών" της. - Νομίζω;

Νάσος

ΥΣ: Για τους εμβαθύνοντας φυσιοδίφες στα ιστορικά μια ενδιαφέρουσα παραπομπή από τις πηγές:

"75. ἐνθαῦτα Θεμιστοκλέης ὡς ἑσσοῦτο τῇ γνώμῃ ὑπὸ τῶν Πελοποννησίων, λαθὼν ἐξέρχεται ἐκ τοῦ συνεδρίου, ἐξελθὼν δὲ πέμπει ἐς τὸ στρατόπεδον τὸ Μήδων ἄνδρα πλοίῳ ἐντειλάμενος τὰ λέγειν χρεόν, τῷ οὔνομα μὲν ἦν Σίκιννος, οἰκέτης δὲ καὶ παιδαγωγὸς ἦν τῶν Θεμιστοκλέος παίδων· τὸν δὴ ὕστερον τούτων τῶν πρηγμάτων Θεμιστοκλέης Θεσπιέα τε ἐποίησε, ὡς ἐπεδέκοντο οἱ Θεσπιέες πολιήτας, καὶ χρήμασι ὄλβιον."

(Πηγή: Ηροδότου Μουσαι Ιστοριων ογδόη επιγραφόμενη Ουρανία)

stoxasmos-politikh.blogspot.com

Ο Παπακωνσταντίνου είπε πως δεν υπάρχει καλό κλίμα στις αγορές!

Απίστευτες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κατά την διάρκεια του Συμβουλίου. Είπε πως "υπάρχει κακό κλίμα στις αγορές".Άραγε γνωρίζει ο κ.Παπακωνσταντίνου τί κλίμα δημιούργησαν οι δηλώσεις του ιδίου, του πρωθυπουργού και της κ.Δαμανάκη;

Ξεχνά, τις συναντήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες, όπου μόνος του σκοπός ήταν η συκοφάντηση της χώρας; Ξεχνά τα spread πού ήταν; Ξεχνά ποιοί συνέβαλαν στην άνοδό τους;

Πόσο...μας θεωρείτε κ.Παπακωνσαντίνου;

http://www.politicsnews.gr/24589.html

Ακης καλεί ΚΥΣΕΑ υπό τον πανικό των 3 εμβασμάτων, 7,5 εκ, που δείχνουν ότι πήγαν στην τσέπη του

Description: http://img.protothema.gr/C9B7C2E4428D75E24F2939696261F642.jpgΤα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων ζητά να κληθούν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός έστειλε επιστολή στο προεδρείο της επιτροπής σύμφωνα με την οποία ζητά να κληθούν για κατάθεση οι κύριοι

Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Ρωμαίος και Αθανάσιος Τζογάνης (πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ), οι οποίοι και συνέθεταν το ΚΥΣΕΑ την περίοδο 1998-2000.

Το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου, πάντως, δεν έγινε αποδεκτό από την επιτροπή που απαντά πως η εντολή που δέχτηκε δεν ήταν να ερευνήσει εάν οι συμβάσεις ήταν νόμιμες ή όχι αλλά αν πίσω από κάθε σύμβαση υπάρχουν «μαύρες» πληρωμές.

Πάντως, η κίνηση του κ. Τσοχατζόπουλου προκαλεί πολλά ερωτηματικά και αυτό γιατί πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τα εντυπωσιακά ευρήματα της επιτροπής που κάνουν λόγο για 3 εμβάσματα, συνολικού ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων, από την Stanley της Ελβετίας προς τα ταμεία της Torcaso. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μάρκος Μπόλαρης είχε επικοινωνία με την εισαγγελέα κυρία Μαρία Νικολακέα η οποία πραγματοποιεί έρευνα για τον συγκεκριμένο λογαριασμό και ο συνδυασμός των στοιχείων από τις δύο παράλληλες έρευνες οδηγεί σε συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Γιατί έδιωξαν τους Κινέζους; Γιατί σταμάτησαν τους αγωγούς;

του Δημήτρη Ρίζου

ΓΙΑ να μην ασχολούμαστε συνεχώς με την κρίση και τη μιζέρια, σήμερα θα πιάσουμε δυο άλλες πλευρές της σημερινής πραγματικότητας…
Η μία, η πιο χαρούμενη και αισιόδοξη, είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ μας…
…Η μεγαλύτερη και πιο προσοδοφόρα ελληνική «βιομηχανία», ο Τουρισμός μας, όχι μόνο πάει πολύ καλά, αλλά βρίσκεται σε εκρηκτική, προς τα πάνω, κατάσταση!..

Η Ρόδος βουλιάζει από ξένους τουρίστες!.. Η Κρήτη το ίδιο… Το Κέντρο της Αθήνας κατακλύζεται από τουρίστες!..
Κυριαρχούν οι Κινέζοι αλλά και οι Ρώσοι… Οπου Κίνα και Ρωσία, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των πληθυσμών τους, αποτελούν αστείρευτες τουριστικές πηγές για την Ελλάδα!..
…Και το πολύτιμο συνάλλαγμά τους αποτελεί οξυγόνο για τη χειμαζόμενη Ελληνική Οικονομία!..

ΠΡΙΝ σας θυμίσω την άλλη πλευρά με την οποία θα ασχοληθώ στο σημερινό άρθρο, σας θυμίζω την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της κινεζικής ηγεσίας πριν από δύο χρόνια. Που ήλθε στη χώρα μας με διαθέσεις μεγάλων επενδύσεων. (Στον ΟΛΠ, στα χρεοκοπημένα Ναυπηγεία, στον ΟΣΕ κ.λπ.).
Για λόγους αντιπολιτευτικούς και λαϊκίστικους και μόνο, ο Γ. Παπανδρέου και το κόμμα του (Αντιπολίτευση τότε), επιστρατεύοντας και τους κομματικούς εργατοπατέρες τους, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διώξουν τους επενδυτές!!!
…Σήμερα όμως ως κυβέρνηση τους εκλιπαρούν!..

ΑΠΟ τα πιο σημαντικά πεπραγμένα από ελληνική κυβέρνηση ήταν το μεγαλόπνοο έργο από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με τους τεράστιους αγωγούς:
Τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης!..
…Και τον επίσης γιγάντιο αγωγό φυσικού αερίου!..
Είναι απίστευτο αλλά, με διαφαινόμενο αμερικανικό δάκτυλο, ο Γ. Παπανδρέου κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ματαιώσει τις σωτήριες για την Ελλάδα αυτές επενδύσεις!..
Και ακινητοποίησε κάθε έργο για πολλούς μήνες!..
(Αν αυτά δεν είναι εγκλήματα, τότε ποια είναι;).

ΠΗΓΗ http://www.adesmeytos.gr

http://citizengr.wordpress.com/2011/05/27/7055/

Ρόμπα έκανε τον BABIS του ΣΚΑΪ ο Μιχελάκης (βίντεο)

Αφού μας είπε για άλλη μια φορά τον γνωστό 4 στοίχο παραμυθάκι:

1. Χρειάζεται συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
2. Απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου.
3. Γρήγορα αποκρατικοποιήσεις.
4. Απολύσεις στο Δημόσιο.

Mετά επιχείρησε να λασπώσει την ΝΔ λέγοντας ότι κάνει συζητήσεις υπόγεια για επιστροφή στην δραχμή. Αμέσως ο Μιχελάκης παρενέβη και αποστόμωσε τον παπαγάλο του μνημόνιο και τον αποκρατικοποιήσεων.



anti-ntp.blogspot.com

Ο Δήμος Λαυρεωτικής προτείνει νέο χώρο για τη διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων

Την περιοχή Φοβόλες πλησίον της παλιάς ΧΑΔΑ υποδεικνύει ο Δήμος Λαυρεωτικής ως χώρο των εγκαταστάσεων για τη διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων.

Προϋπόθεση για τη λειτουργία του ολοκληρωμένου και σύγχρονου αυτού συστήματος, δυναμικότητας 60.000-80.000 τόνων ετησίως, είναι να αποτελεί ο ίδιος ο Δήμος, βασικός διαχειριστής του.

Η παραπάνω θέση αποτελεί εναλλακτική της προηγούμενης για το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) την οποία είχαν προτείνει πρόσφατα στους συναρμόδιους υπουργούς και είχαν αναλύσει κυρίως στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Η. Λιακόπουλο.

Το ζήτημα τέθηκε υπό συζήτηση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενόψει του περιφερειακού συμβουλίου της Πέμπτης με κύριο θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ωστόσο η παράταξη του πρώην Δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού με κατάθεση κειμένου υπογεγραμμένου από 600 κατοίκους ζήτησε την αναβολή της συζήτησης προκειμένου να γίνει καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων.

Ο πρώην δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς μετά την διάσταση απόψεων που παρατηρήθηκε πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην πόλη της Κερατέας, προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στην απόφασή τους.

ΚΑΡΦΙ: Αρνούνται οι τοπικές κοινωνίες να γίνουν "αποθήκες λαθραίων"


Η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμέν

Η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμένα με επικίνδυνο βακτηρίδιο, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και έχει προσβάλει περισσότερους από 270 στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα και δείγματα του χώματος, του νερού άρδευσης και προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια ελήφθησαν σε δύο αγροκτήματα των επαρχιών της Αλμερία και της Μάλαγα, στη νότια Ισπανία, διευκρινίζει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

"Διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστούν οι πιθανές πηγές (μόλυνσης) ενώ εξετάζεται επίσης μια τρίτη παρτίδα από αγγουράκια η οποία προήλθε ή από την Ολλανδία ή από τη Δανία και πωλήθηκε στη Γερμανία", προσθέτει η Επιτροπή.

Το εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli (Eceh) μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο προκαλώντας αιμορραγίες στο γαστρεντερικό σύστημα.

Φορτίο με αγγουράκια ισπανικής προέλευσης για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να ήταν μολυσμένο διανεμήθηκε επίσης στη Δανία, όμως οι αρχές ανακάλεσαν το εμπόρευμα και το απέσυραν από την αγορά, επισημαίνει επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Οι αρχές τη Δανίας οφείλουν επίσης να μας διαβεβαιώσουν στην Επιτροπή ότι κανένα αγγουράκι από αυτά τα φορτία δεν εξήχθη εκ νέου από τη χώρα αυτή προς κάποιο άλλο κράτος μέλος" της ΕΕ, καταλήγει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Εκτός της Γερμανίας, 25 κρούσματα μόλυνσης από το βακτηρίδιο Eceh έχουν καταμετρηθεί στη Σουηδία, 7 στη Δανία, 3 στη Βρετανία, 2 στην Αυστρία και 1 στην Ολλανδία.

ΗΠΑ: Στους 132 νεκρούς ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τον τυφώνα που έπληξε την πόλη Τζόπλιν στο Μιζούρι. Την περιοχή επισκέπτεται ο Ομπάμα.

Ιατροδικαστές εργάζονται νυχθημερόν στο Τζόπλιν της πολιτείας Μιζούρι για να αναγνωριστούν τα θύματα του τυφώνα-μαμούθ που έπληξε την πόλη αυτή την εβδομάδα.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά έξι ακόμα, στους συνολικά 132, ανέφερε η υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας του Μιζούρι.

Οι 90 από τους ανθρώπους που ήταν καταχωρημένοι ως αγνοούμενοι είχαν εντοπιστεί ως την Πέμπτη, ενώ στους καταλόγους των αγνοουμένων προστέθηκαν 22 άνθρωποι.

Ο ασυνήθιστα ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτήρια στην πόλη Τζόπλιν την Κυριακή.

Την περιοχή που έπληξε το καταστροφικό καιρικό φαινόμενο είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά από την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Ευρώπη.