02 Ιουνίου 2011

Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ τα επεισόδια σε βάρος του Γ. Πεταλωτή. Ανακοίνωση του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Με «απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο» καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ τα επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή στην Αργυρούπολη, που είχαν «πρωταγωνιστές, για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», όπως επισημαίνει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος.

«Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που καλεί τα πολιτικά κόμματα «να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας» και τονίζει ότι «Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων».

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή στην εκδήλωση της Αργυρούπολης, ανέφερε πως δεν αποτελεί είδηση να επιτίθεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση».

Αποκλειστικό! Μεταμφιεσμένος αποχώρησε απ' το ΚΑΠΗ ο Πεταλωτής:

Δείτε τον:


ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΜΥΑΛΑ

Διαβάζω δεξιά και αριστερά τα ιστολόγια να πανηγυρίζουν και να γράφουν διάφορα ωραία για τους 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στη πορεία έγιναν 25,μετά 16 και μέχρι να ξημερώσει έχουμε καιρό.
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και άλλα τέτοια.
Μου φαίνεται τσάμπα γράφουμε τόσο καιρό.
ΕΙΠΑΜΕ και το ΞΑΝΑΛΕΜΕ μήπως και το χωνέψετε επιτέλους. Το ΠΑΣΟΚ είναι ΜΑΦΙΑ,είναι ΚΑΜΟΡΑ,είναι ΣΥΜΜΟΡΙΑ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ, Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ,Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Υπάρχουν συμβόλαια ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.
Το ΠΑΣΟΚ θα πέσει με αγώνες,όχι σαν αυτούς των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ,αλλά με ΙΔΡΩΤΑ και ΑΙΜΑ.
Για τους ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ και το ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ πίσω από αυτούς,θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Όρεξη για παραμυθάκι; Αν ναι, διαβάστε την έκθεση της Εθνικής για την κλιματική αλλαγή... για να ξέρετε τι δεν θ' αλλάξει

«Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα»

Υψηλότερες θερμοκρασίες [ειδικά φέτος που 2 Ιουνίου ακόμα δεν κυκλοφορούμε με τα κοντομάνικα], αύξηση του αριθμού των ημερών με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, μείωση των βροχοπτώσεων [ειδικά φέτος που 2 Ιουνίου και πριν λίγο η Θεσσαλονίκη πνίγηκε από τη βροχόπτωση], άνοδος της στάθμης της θάλασσας, αναμένονται στην Ελλάδα [του ΠΑΣΟΚ και όσων το γλύφουν όπως η διοίκηση της Εθνικής που έκανε μελέτη -πρωτοφανές: Τράπεζα να κάνει μελέτη και συνέδριο για την κλιματική αλλαγή- για τις πράσινες παπαριές του ΓΑΠ και των αδερφών του και όσων άλλων τριγύρω του κονομάνε απ' αυτό], καθώς ο πλανήτης διανύει τον 21ο αιώνα με κλίμα, το οποίο αλλάζει εμφανώς.

Τις επιπτώσεις αυτών των κλιματικών αλλαγών σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, αλλά και σε συγκεκριμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας παρουσιάζει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος «Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα» και το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτενώς, σε συνέχεια χθεσινού τηλεγραφήματος (1 Ιουνίου). Ταυτόχρονα, σε αυτή τη μελέτη, που είναι και η πρώτη ολοκληρωμένη σχετική προσπάθεια, συγκεκριμενοποιείται το κόστος στην ελληνική οικονομία αν δεν αναληφθεί δράση για τον περιορισμό των επιπτώσεων, το κόστος στην περίπτωση που αναληφθεί μερική δράση και τέλος, το κόστος στην περίπτωση που αναληφθεί συνεχής και συνεπής δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Όλα αυτά, με χρονικό ορίζοντα το 2050 και το 2100.

Η ανθρωπογενής παρέμβαση στο κλίμα συνεπάγεται μείωση μεταξύ 5% και 19% των βροχοπτώσεων στην Ελλάδα, εκτιμούν οι μελετητές που εκπόνησαν την έκθεση. Αναμένουν επίσης αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα κατά περίπου 3 βαθμούς Κελσίου και 4,5 βαθμών Κελσίου [είπαν στη γριά να χέσει κι αυτή... οι ξένοι θιασώτες μιλάνε για 1-2 βαθμούς αύξηση θερμοκρασίας και οι δικοί μας λακέδες για 4,5!!!] και αυτή η αύξηση θα είναι εντονότερη το καλοκαίρι και μεγαλύτερη στα ηπειρωτικά σε σύγκριση με τη νησιωτική Ελλάδα. Προκύπτει ότι στα ηπειρωτικά ο αριθμός των ημερών με μέγιστη θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου θα είναι, την περίοδο 2071-2100, μεγαλύτερος κατά 35 έως 40 μέρες σε σχέση με σήμερα. Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση -κατά περίπου 50 μέρες- του αριθμού των ημερών με ελάχιστη θερμοκρασία πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα τέλη του 21ου αιώνα αναμένεται αύξηση του αριθμού των ημερών με δυσφορία [σίγουρα θα έχουμε δυσφορία άμα κυβερνάει ακόμα το ΠΑΣΟΚ...], δηλαδή συνδυασμού αυξημένης θερμοκρασίας και υγρασίας, ιδίως στα παράκτια και νησιωτικά συμπλέγματα, με ενδεχόμενο αντίκτυπο στην υγεία και τον τουρισμό (40 επιπλέον μέρες με δυσφορία στα παράκτια του Ιουνίου και τα Δωδεκάνησα, το 2071-2100). Ο εξαιρετικά αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιά εκτιμάται ότι αυξάνεται κατά 20 μέρες την περίοδο 2021-2050 και κατά 40 μέρες το 2071-2100, σε όλη την Ανατολική Ελλάδα, από τη Θράκη ως την Πελοπόννησο. Είναι προφανές ότι η αύξηση της θερμοκρασίας οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη το καλοκαίρι -έως και 40 περισσότερες μέρες με αυξημένη ανάγκη το 2071-2100- αλλά και σε μείωση της ενεργειακής απαίτησης για θέρμανση το χειμώνα, μείωση, που φθάνει τις 40 μέρες την ίδια περίοδο. Τέλος, από τους υπολογισμούς προκύπτει ότι θα υπάρξει άνοδος της μέσης στάθμης της θάλασσας από 0,2 ως και 2 μέτρα, το 2100.

Λιγότερο νερό στο έδαφος

Ο συνδυασμός της αναμενόμενης μείωσης των βροχοπτώσεων και της αύξησης της θερμοκρασίας σημαίνει μείωση του διαθέσιμου υδατικού δυναμικού και αύξηση της απώλειας νερού (εξάτμιση, φυτική διαπνοή κλπ) και της κατανάλωσης ύδατος (εντονότερη άρδευση, επιμήκυνση της αρδευτικής περιόδου, εντατικοποίηση και χρονική επιμήκυνση της οικιακής, τουριστικής, βιομηχανικής και άλλης χρήσης), εκτιμούν οι μελετητές. Συμπεραίνουν ότι, στο σύνολο της επικράτειας, οι τιμές του ύψους βροχής και του όγκου του νερού, που απορροφά το έδαφος, θα μειωθεί κατά 7% ως 8% την περίοδο 2021-2050 και κατά 18% ως 19% την περίοδο 2071-2100. Οι επιπτώσεις θα είναι πιο δυσχερείς στα υδατικά διαμερίσματα με μικρό βροχομετρικό δείκτη (κυρίως Νησιά Αιγαίου, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Πελοπόννησος) και μικρότερες στη Δυτική Ελλάδα, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Για τη δεκαετία 2041-2050, το αθροιστικό κόστος της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της ύδρευσης αντικατοπτρίζει ποσοστό 2,08% ως 2,18% του ελληνικού ΑΕΠ. Για τη δεκαετία 2091-2100, η μείωση του ΑΕΠ θα κυμανθεί μεταξύ 1,2% και 2,09%. «Βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι το γεγονός πως απαιτείται πλήρης εφαρμογή σχεδίου διαχείρισης και, κυρίως, συνειδητοποίηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται, ήδη, σε κατάσταση μόνιμης και μη αντιστρεπτής λειψυδρίας», σημειώνεται στην έκθεση.

Θα πληγούν τα δάση

Η αναμενόμενη κλιματική μεταβολή θα επηρεάσει ιδιαίτερα τα δασικά οικοσυστήματα, διότι οι δυνατότητες τεχνικής παρέμβασης είναι πολύ περιορισμένες. Η συνολική άμεση ζημία σε υλικά αγαθά αναμένεται να ανέρχεται σε 200 ως 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και προβλέπεται πολλαπλάσια στα αϋλή αγαθά. Επιπλέον, με την άνοδο της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ξηρασία, προβλέπεται αύξηση 10% ως 20% των πυρκαγιών. Κρίνεται επιβεβλημένη η σύνταξη του κλιματολόγιου, καθώς εκτιμάται ότι σε αυτή την περίπτωση θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 50% οι πυρκαγιές [η σύνταξη κτηματολογίου έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή; καλά αυτές τις μαλακίες τιες γράφουν επιστήμονες ή η Τίνα] (το 98% του συνόλου των πυρκαγιών είναι ανθρωπογενούς προέλευσης και το 56% οφείλεται σε εμπρησμούς με σκοπό την αλλαγή χρήσης γης και τις καταπατήσεις) [Για να καταλάβω: Προηγουμένως μιλούσαν για επιπλέον 40 μέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς λόγω αλλαγής κλίματος και τώρα μας λένε ότι το 98% των πυρκαγιών είναι ανθροπογενούς προέλευσης (56% εμπρησμοί)... δηλ είναι άσχετες με το κλίμα... τι απ' τα δύο ισχύει τελικά; Οι φωτιές είναι αποτέλεσμα του κλίματος ή του ανθρώπου... ή η κλιματική αλλαγή θα μας τη βαρέσει στον εγκέφαλο και θα βάζουμε φωτιές;]. Επιπλέον, το δάσος, ο φυσικός ταμιευτήρας διοξειδίου του άνθρακα, ο σημαντικότερος σύμμαχος στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, θα αποδυναμωθεί: η ικανότητα δέσμευσης του βασικού αερίου του θερμοκηπίου από τα δασικά οικοσυστήματα θα περιοριστεί, μέχρι τα τέλη του αιώνα, κατά 23% ως 45%.

Οξύνονται τα διαχρονικά προβλήματα του τουρισμού

Τα διαχρονικά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού - εποχικός και γεωγραφικός συγκεντρωτισμός του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, πολύ αργή προσαρμογή στις νέες συνθήκες από την πλευρά της ζήτησης και του περιφερειακού ανταγωνισμού - αναμένεται να οξυνθούν από την κλιματική αλλαγή, σημειώνεται στην έκθεση. Εκτιμάται ότι μετά από μικρή κάμψη τις πρώτες τρεις δεκαετίες, οι αφίξεις θα αυξηθούν κατά 10 εκατομμύρια το χρόνο (αύξηση 10%), το χρονικό διάστημα 2091-2100. Ωστόσο, οι κύριοι τουριστικοί προορισμοί της χώρας θα υποστούν σημαντικές μειώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, την περίοδο κορύφωσης της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος (αναμένεται μείωση, τους θερινούς μήνες, των εισπράξεων κατά 370 εκατ. ευρώ το χρόνο στην Κρήτη και κατά 280 εκατ. ευρώ το χρόνο στα Δωδεκάνησα). Η σημαντική βελτίωση του δείκτη τουριστικής ευφορίας την άνοιξη και το φθινόπωρο μπορεί ακόμη και να ακυρώσει αυτές τις επιπτώσεις, ανατρέποντας της ζημιές του καλοκαιριού της τελευταίας δεκαετίας του 21ου αιώνα και να οδηγήσει σε αύξηση των ετήσιων εσόδων στην Κρήτη κατά 200 εκατ. ευρώ [ωραίοι επιστήμονες είστε ρε λαμόγια: Στην Κρήτη μπορεί να έχουν μείωση εσόδων 370 εκ. αλλά μπορεί να έχουμε και αύξηση 200 εκ το χρόνο...] και σε περιορισμό της μείωσης των ετήσιων εσόδων στα Δωδεκάνησα στα 150 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, η υπόθεση αυτή βασίζεται στην προϋπόθεση εντοπισμού νέων στοχευμένων τουριστικών αγορών (συνταξιούχοι, weekend breaks, επαγγελματικός και συνεδριακός τουρισμός) και την επανατοποθέτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αντίληψη των καταναλωτών-τουριστών και των διεθνών τουριστικών πρακτόρων. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η συνολική αύξηση του κόστους λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, λόγων των αναγκαίων προσαρμογών στην κλιματική αλλαγή θα ανέλθει σε 70 ως 90 εκατ. ευρώ το χρόνο - το ποσό αντιστοιχεί στο 5% ως 7% του λειτουργικού κόστους - προς το τέλος του αιώνα.

Ποικίλες οι επιδράσεις στις γεωργικές καλλιέργειες
[Αν υπάρξει ερημοποίηση θα έχουμε απώλειες εσόδων από τις καλλιέργειες... αν όμως δεν υπάρξει θα έχουμε αύξηση εσόδων παρά την αύξηση της θερμοκρασίας!!!]

Οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες προβλέπεται να είναι περισσότερο ευνοϊκές στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, ουδέτερες ως ελαφρά αρνητικές στην κεντρική Ελλάδα και αρνητικές στη νότια και τη νησιωτική Ελλάδα. Σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της παραγωγής θα παίξει η απώλεια εδάφους, που αναμένεται να φτάσει το 19%, το διάστημα 2040-2050 και το 38%, το διάστημα 2090-2100, της συνολικής καλλιεργήσιμης έκτασης στη χώρα. Στην περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας κατά 3,5 βαθμούς Κελσίου και αν εκδηλωθούν φαινόμενα ερημοποίησης, η συνολική ζημία μέχρι το 2100 θα ανέλθει σε 39,4 δισ. ευρώ ή 16,91% του ΑΕΠ (θα υπάρξει όφελος 7,64 δισ. ευρώ ή 3,28% του ΑΕΠ, αν δεν εκδηλωθούν φαινόμενα ερημοποίησης). Αν η θερμοκρασία ανέλθει κατά 4,5 βαθμούς Κελσίου, οι ζημίες στην περίπτωση φαινομένων ερημοποίησης αναμένεται να ανέλθουν σε 41,5 δισ. ευρώ ή 17,81% του ΑΕΠ (θα υπάρξει όφελος 6,8 δισ. ευρώ ή 2,92% του ΑΕΠ, αν δεν υπάρξουν φαινόμενα ερημοποίησης). Τέλος, στην περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας κατά 3,1 βαθμούς Κελσίου και αν εκδηλωθούν φαινόμενα ερημοποίησης η συνολική ζημία αναμένεται να ανέλθει μέχρι το 2100 σε 23,4 δισ. ευρώ ή 13,37% του ΑΕΠ ενώ, στην ενάντια περίπτωση, εκτιμάται ότι θα υπάρξει όφελος 31,1 δισ. ευρώ ή 13,37% του ΑΕΠ. Η έρευνα επικεντρώθηκε στις καλλιέργειες σίτου, βαμβακιού, αραβόσιτου, ελιάς και αμπέλου.

Σημαντικές οι επιπτώσεις στην υγεία

Είναι αναγκαία η άμεση λήψη δράσεων για την προστασία του πληθυσμού, καθώς τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα, όπως οι αυξανόμενες καταιγίδες, οι πλημμύρες [τι καταιγίδες και πλημμύρες ρε καραγκιόζηδες; Εσείς στην αρχή μας λέγατε ότι θα έχουμε μείωση των βροχοπτώσεων!!!], η ξηρασία, οι πυρκαγιές, λόγω της αλλαγής του κλίματος και της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις στη υγεία. Αν σημειωθεί μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς Κελσίου, το 2071-2100 αναμένονται 86.000 πρόσθετοι θάνατοι ετησίως στις χώρες της ΕΕ σε σύγκριση με την περίοδο 1961-1990.

Στην Αττική, το ίδιο χρονικό διάστημα, αναμένονται 1.620 επιπλέον θάνατοι ανά έτος. Παράλληλα, οι οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα ανέλθουν σε 95 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, στην περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας κατά 3,5 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερο έντονες οι επιπτώσεις στις κοινωνικές ομάδες χαμηλού εισοδήματος [λογικό μιας και αυτές οι μάζες είναι ο στόχος της τρομοκρατίας της κλιματικής αλλαγής... καθώς τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα είναι λίγο πιο ψαγμένα και δεν τρώνε ότι τους πασάρουν]

Τα φτωχά νοικοκυριά, που δεν διαθέτουν αποταμιεύσεις ούτε πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, δεν μπορούν σήμερα να προχωρήσουν σε κεφαλαιακές δαπάνες για βελτίωση της μόνωσης και του κλιματισμού της κατοικίας τους, για αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, για μεταστέγαση τους από ευάλωτες παράκτιες περιοχές, προκειμένου να μειώσουν τις ετήσιες πληρωμές στο μέλλον. Κατά συνέπεια, κινδυνεύουν να αποκλειστούν τόσο από τα οφέλη της πολιτικής και των μέτρων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή όσο και από τις εξελίξεις στο πλαίσιο της οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Δηλαδή, θα οξυνθούν τα φαινόμενα που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία ως ενεργειακή και κλιματική φτώχεια.

Τα προβλήματα επιτείνονται από την προβλεπόμενη αύξηση, το 2050, στα 200 εκατομμύρια του αριθμού των περιβαλλοντικών προσφύγων ενώ αναμένεται να προκύψει ζήτημα εσωτερικής περιβαλλοντικής μετανάστευσης από παράκτιες περιοχές χαμηλού υψομέτρου προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

«Πρόκειται για πρόβλημα για την επίλυση του οποίου επιβάλλεται δημόσια παρέμβαση», τονίζεται στην έκθεση. Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας προϋποθέσεων ώστε να αναληφθεί η χρηματοδότηση έργων υποδομής σε μεγάλη κλίμακα των συνθηκών στέγασης των φτωχών νοικοκυριών και της πρόσβασής τους στην ενέργεια. Επιπλέον, σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής και ανόδου της θερμοκρασίας, πρέπει να αναβαθμιστεί η «υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας», η οποία στην ουσία αφορά στη διασφάλιση του δικαιώματος ελάχιστης πρόσβασης σε κοινωφελείς υπηρεσίες ή αγαθά, όπως ηλεκτρική ενέργεια, πόσιμο νερό, με ειδική τιμολόγηση, ένα είδος «κοινωνικού τιμολογίου» για καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα.

Διαχρονική ρήση του Η. Τσιριμώκου: "Ο Παπανδρέου οδηγεί την χώραν κατά κρημνών"

Η. Τσιριμώκος το 1965:

Το 'πε για τον παππού αλλά ισχύει και για τον μπαμπά και για τον γιο που θα ολοκληρώσει την καταστροφή:


Δηλώσεις Άκη για το «πόθεν έσχες»... όλα νόμιμα τα βρίσκει

Τα πάντα είναι γνωστά και δηλωμένα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει, δηλώνει για τα περιουσιακά του στοιχεία ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και απορρίπτει τα όσα φέρονται να έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Αναλυτικά ο Άκης αναφέρει τα εξής:

1. Από το έτος 1998 έως το έτος 2003 η διαχείριση του συνολικού ποσού της ασφαλιστικής αποζημίωσης μου, που αφορά την περίοδο εργασίας μου στη Γερμανία και υπήρχε στη γερμανική τράπεζα Ντρέσνερ Μπανκ, είναι δηλωμένη στις κατ’ έτος υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες. Η απροσδόκητη απαίτηση για υποβολή αντιγράφου της κίνησης των συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών από τότε μέχρι σήμερα ουδέποτε είχε τεθεί από την Επιτροπή.

2. Η πρώην σύζυγός μου διατηρούσε επίσης τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα HYPO BANK στη Γερμανία που από το 1998 και μέχρι το 2002 δηλωνόταν στις κοινές φορολογικές μας δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες όλα αυτά τα χρόνια. Από το έτος 2002 λόγω διαζυγίου περιλαμβανόταν στη δική της φορολογική δήλωση. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός αφορούσε κληρονομία της αδελφής της μητέρας της, μόνιμο κάτοικο Γερμανίας, την οποία και διαχειρίστηκε η πρώην σύζυγός μου. Τα ποσά είναι δηλωμένα.

Και επ αυτού του τραπεζικού λογαριασμού δεν είχε ζητηθεί από την Επιτροπή αντίγραφο κίνησης του.

Και για τα δύο θέματα θα αποσταλούν στην Επιτροπή πόθεν έσχες οι απαραίτητες απαντήσεις.

3. Σχετικά με την διαπίστωση περί αύξησης της περιουσιακής μου κατάστασης το έτος 2000, όπως αναφέρεται στην έκθεση των ορκωτών λογιστών, δόθηκαν πρόσφατα γραπτές εξηγήσεις που απαντούν απολύτως στο συγκεκριμένο θέμα.

Η εμφανιζόμενη αύξηση της περιουσιακής κατάστασης οφείλεται στην εκ των υστέρων κατάθεση δήλωσης αγοράς ενός repos από την πρώην σύζυγό μου το 2001.

4. Το διαμέρισμα 2ου ορόφου, καθώς και το διαμέρισμα υπογείου στην Κυψέλη, όπου βρίσκεται το γραφείο μου, έχουν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση και στη δήλωση πόθεν έσχες το 2004 και έκτοτε ανελλιπώς. Η συνολική αξία τους ήταν 130.000 ευρώ, η εξόφληση του τιμήματος έγινε ιδιωτικά και εκτός τραπέζης, όπως αναφέρεται και στο σχετικό συμβόλαιο και έχουν καταβληθεί όλοι οι αναλογούντες φόροι, έξοδα κλπ.

5. Σχετικά με το ποσό των 450.000 ευρω που αφορά μέρος του τιμήματος για την αγορά του διαμερίσματος επί της Δ. Αρεοπαγίτου, κατεβλήθη σταδιακά σε μετρητά σε συνεργεία οικοδομικών εργασιών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης του συμβολαίου αγοράς τριετίας, όπως καταγράφεται και στο ίδιο το συμβόλαιο.

Και επ αυτού ουδέποτε είχε τεθεί σχετικό ερώτημα από την Επιτροπή για τις ετήσιες καταβολές.

Για σκευωρία, μεθοδευμένες διαδικασίες, πολιτική δίωξη και κατηγορητήριο χωρίς κανένα στοιχείο έκανε λόγο ο Άκης στη Προανακριτική

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, καθώς μετά την σημερινή, μαραθώνια κατάθεση, του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, ολοκλήρωσε το ανακριτικό της έργο και θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή και την Δευτέρα για την σύνταξη του πορίσματός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, καμία απόδειξη, καμία ένδειξη ή οτιδήποτε άλλο που να με συνδέουν με έκνομες συμπεριφορές, με μίζες και φαινόμενα διαφθοράς, όχι μόνο τώρα αλλά για όλα τα σαράντα χρόνια της θητείας μου στην πολιτική ζωή του τόπου».

«Σε ένα θέατρο σκιών που ονειρεύονται κάποιοι, στο όνομα της κάθαρσης, να στήσουν, δεν θα παίξω. Βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί με ενδιαφέρει να αναδειχθεί η αλήθεια με αληθινά στοιχεία για τα υποβρύχια», τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Τσοχατζόπουλος και έκανε λόγο για «επιχείρηση παραπλάνησης της ελληνικής δικαιοσύνης, της Βουλής και του λαού σχετικά με την αλήθεια ώστε να συσκοτιστούν οι ευθύνες».

Ακόμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας μίλησε για σκευωρία σε βάρος του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η μη πρόσκληση ουσιωδών μαρτύρων αποκαλύπτει τη σκοπιμότητα. Γι αυτό δεν εκλήθησαν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ καθώς και άλλα πρόσωπα που γνώριζαν τις διαδικασίες. Έτσι ώστε αντί της αλήθειας να υπάρξει συγκάλυψη και να μπορέσει να κρυφτεί η πολιτική μου δίωξη με νομικό μανδύα. Με μεθοδευμένες διαδικασίες, με προειλημμένες αποφάσεις και προκατασκευασμένο πόρισμα».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε:

«Γι αυτό το σε βάρος μου διαρκές έγκλημα κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης που εξελίσσεται με ψεύδη και αναπόδεικτους ισχυρισμούς, θα εξαντλήσω κάθε πολιτική δυνατότητα και κάθε νόμιμο δικαίωμα για να αποκαλυφθούν όλοι οι σκευωροί, να τιμωρηθούν όλοι οι συκοφάντες, όπως και αν λέγονται και να αποκαταστήσω, στο μέτρο του δυνατού, το όνομα, την τιμή και την υπόληψη μου. Τότε όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας μίλησε επίσης για αυθαίρετο και σκόπιμο διαχωρισμό της υπόθεσης, επέμεινε να καταθέσουν στην Προανακριτική όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής, χαρακτήρισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «πολιτικά, ηθικά, νομικά απαράδεκτη και παντελώς αστήρικτη» και συμπλήρωσε ότι δεν είναι βολικός ένοχος, γιατί δεν είναι ένοχος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολίασε και τα όσα κατέθεσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, υποστηρίζοντας ότι «είναι γνωστή η διαρκής επίθεση ψεύδους και λάσπης του συγκεκριμένου επιχειρηματία εναντίον μου».

«Ζητώ φως παντού. Σας το είχα πει. Κανείς δεν γλιτώνει από την αλήθεια. Κανένα παρασκήνιο δεν μένει για πάντα στο σκοτάδι. Κανένα κέντρο και παράκεντρο εξουσίας δεν μένει για πάντα στο απυρόβλητο», φέρεται να είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Αντιμέτωπος με γιαούρτια ο Πεταλωτής

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/petalotis_450x-425x287.jpgΑντιμέτωπος με γιαούρτια βρέθηκε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση των ΚΑΠΗ Ηλιούπολης στην οδό Αλεξιουπόλεως 27, όπου όμως τον περίμεναν περίπου 50 άτομα.

Τον γιουχάισαν και του επιτέθηκαν φραστικά ενώ αποπειράθηκαν να του πετάξουν γιαούρτια, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις που τελικά τους απώθησαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει εγκλωβισμένος στο κτήριο.

Ο ΠΈΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο όγκος του χρέους είναι πολύ μεγάλος για να μπορούν οι Έλληνες φορολογούμενοι να τον καλύψουν. Όπως και κάθε επιχείρηση αντέχει να σηκώσει ‘τόσο χρέος’ έτσι και το Δημόσιο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τέτοιες τεράστιες υποχρεώσεις. Οι εναλλακτικές δυνατότητες είναι ουσιαστικά τέσσερις!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΕΝΑΡΙΟ Ι. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Μια τέτοια ‘λύση’ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα μας:

  1. Αποδοχή ότι αποτύχαμε, ότι είμαστε ανίκανοι να ανταγωνισθούμε και πέφτουμε στη Β’ Εθνική Ευρώπης.
  2. Για να έχει νόημα η υιοθέτηση μιας Νέας Δραχμής, αυτή θα πρέπει να είναι ελκυστικά υποτιμημέμη για να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών. Αλλά ποτέ η υποτίμηση δεν είχε ουσιαστικά μεσο-πρόθεσμα αποτελέσματα. Οδηγούσε σε φαύλο κύκλο πληθωρισμού, φόβο για νέα υποτίμηση, έξοδο κεφαλαίων και τελικά σε νέα υποτίμηση.
  3. Το τεράστιο χρέος σε ευρώ θα έπρεπε να αποπληρωθεί με υποτιμημένες δραχμές. Δηλαδή το χρέος θα ανέβαινε στο 250% του ΑΕΠ!
  4. Όλοι οι πολίτες που είχαν καταθέσεις και επενδύσεις στη χώρα μας θα κοίταζαν να αποφύγουν τις ζημιές από την επάνοδο στη Δραχμή και θα έβγαζαν έγκαιρα τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα την άμεση κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομικής δραστηριότητας!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΙ

Η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συναποφασίσουν να ‘αποσύρουν’ και να διαγράψουν 100 δισεκ. ευρώ Ελληνικού χρέους, με αντάλλαγμα την εντατικοποίηση της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρέπει όμως οι αγορές και οι Εταίροι να πεισθούν ότι πράγματι τα δημόσια οικονομικά είναι σε πολύ σωστό δρόμο και πως τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι διατηρήσιμα.

Σήμερα θεωρούν την Κυβέρνηση αναποτελεσματική και αναξιόπιστη και δείχνουν να έχουν χάσει την υπομονή τους μαζί μας!

Η ΕΚΤ έχει ήδη αγοράσει σε χαμηλότερες τιμές περίπου 75 δισεκ. Ελληνκά ομόλογα. Αυτά θα μπορούσε να τα διαγράψει για να ανασάνει και σταθεροποιηθεί η χώρα. Και για το υπόλοιπο χρέος να συμφωνήσει για την μείωση των επιτοκίων κατα 2%.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΙΙΙ

Η ΕΚΤ για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνεχίζει να αγοράζει Ελληνικό χρέος μέχρι ύψους 200 δισεκ. ευρώ στις δευτερογενείς αγορές με την έκπτωση που προσφέρονται τα ομόλογα σήμερα, και μετά να μας δανείσει για 40 χρόνια με 5% ώστε να τα αγοράσουμε από αυτήν με την δεδομένη έκπτωση που ισχύει στην αγορά. Η άνοδος των σπρέντς στις 1400 μονάδες έχει ρίξει τις τιμές των ομολόγων ακόμα πιο χαμηλά. Για το υπόλοιπο χρέος η μόνη επαναδιαπραγμάτευση να ήταν η μείωση του επιτοκίου κατά 2%. Για να το κάνουν οι εταίροι μας αυτό πρέπει να έχουν πεισθεί ότι η οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και τα δημοσιονομικά πλεονάσματα θα είναι διατηρήσιμα.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΙV

Αν η Ελλάδα «επαναδιαπραγματευόταν» το χρέος σήμερα και δήλωνε για παράδειγμα πως θα αποπληρώσει 60 σεντς για κάθε ευρώ, αυτό θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στην αγορά. Τεράστιες απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις Ελληνικές τράπεζες και τους διεθνείς επενδυτές και γενικότερο ‘στιγματισμό’ της χώρας μας.

Οι Ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση. Χάνουν συνεχώς καταθέσεις, τα επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που έχουν χορηγήσει καταγράφουν μεγάλες επισφάλειες, ενώ τα ομόλογα που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους έχουν χάσει 15-40% της αξίας τους. Δηλαδή τα ‘ίδια’ κεφάλαιά τους έχουν εξανεμισθεί! Οι συγχωνεύσεις είναι αναγκαίες, αλλά όχι επαρκείς λύσεις, καθόσον ‘δύο τυφλοί δεν κάνουν ένα μονόφθαλμο’. Απορώ πως η Τράπεζα της Ελλάδας δεν τις αναγκάζει να προβούν σε πιο γενναίες αυξήσεις κεφαλαίου έστω και σε πιο υποτιμημένες τιμές ανά μετοχή! Μια επαναδιαπραγμάρευση του χρέους και ‘οριστική’ μείωση της αξίας των ομολόγων του Ελληνκού Δημοσίου θα μπορούσε να προκαλέσει ουρές στις τράπεζες για μαζικές αναλήψεις καταθέσεων. Κάτι που φυσικά θα ήταν αδύνατο για τις τράπεζες να ικανοποιήσουν, και που θα οδηγούσε στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος!

Και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν επενδύσει σε τέτοια ομόλογα θα υποστούν τεράστιες ζημίες, πέρα από την ήδη τραγική οικονομική τους κατάσταση!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ V

Επιμήκυνση του χρέους. Δηλαδή η λήξη κάθε ομολόγου που έχει εκδοθεί από το Δημόσιο επεκτείνεται για 10-30 χρόνια παραπάνω, ενώ το επιτόκιο μειώνεται π.χ. στο 1%. Προφανώς η αξία αυτών των πολύ μακροπρόθεσμων ομολόγων θα μειωθεί εξοντωτικά και φυσικά όσοι τα κατέχουν (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, κλπ) θα υποστούν σημαντικές απώλειες κεφαλαίου. Ίσως, ψυχολογικά, υπάρξει μια ψευδαίσθηση ότι ‘τέλος πάντων, στο τέλος θα εισπράξω όλο μου το κεφάλαιο’, αλλά στην ουσία, αν ήθελε κανείς να τα ρευστοποιήσει, οι απώλειες θα ήταν τεράστιες.

Και όχι μόνο: Το θέμα είναι πως όποιου τύπου ‘διευθέτηση’ και να επιλεγεί, οι αγορές πρέπει να τις θεωρήσουν επαρκείς και τελικές, ώστε να αρχίσουν να επαναχρηματοδοτούν τη χώρα μας με όρους ανοικτής αγοράς. Δεν έχει νόημα μια επαναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση, αν το τραπεζικό σύστημα κλυδωνιστεί και άλλο, αν τα σπρέντς παραμείνουν στα ύψη και οι αγορές παραμένουν κλειστές διότι εκτιμούν ότι παρά την επαναδιαπραγμάτευση, το Ελληνικό Δημόσιο θα συνεχίσει να μην μπορεί να εξυπηρετεί τα –έστω μειωμένα- χρέη του! Και όχι μόνο: όσοι έχασαν χρήματα ή χάνουν, ή θα χάσουν χρήματα από τις επενδύσεις τους σε ομόλογα του Δημοσίου και οι αγορές γενικότερα θα μας ‘το φυλάνε’. Η δυσφήμιση της χώρας μας δεν είναι παράγοντας που μπορούμε να πάρουμε αψήφιστα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα να περιμένουμε. Να μην βιαστούμε να προχωρήσουμε σε κάποια επαναδιαπραγμάτευση πριν σταθεροποιηθεί η κατάσταση και φανούν κάποια ουσιαστικά και διατηρήσιμα αποτελέσματα στα δημόσια οικονομικά.


http://citizengr.wordpress.com/2011/06/02/7132/

Έχουμε βαρεθεί κ. Κωνσταντινόπουλε με τα δήθεν υπονοούμενα, των δήθεν αγανακτισμένων βουλευτών..

Υπονοούμενα σε ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω του ΣΚΑΪ.
Έκανε λόγο για "πρίγκιπες" που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο κόσμος μπορεί να λεει κάτι εναντίον τους και όταν τους έφτυναν, είτε νόμιζαν ότι βρέχει, είτε ότι προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις ευθύνες σε άλλους. 
Δείτε το βίντεο

Έχουμε βαρεθεί κ. Κωνσταντινόπουλε με τα δήθεν υπονοούμενα, των δήθεν αγανακτισμένων βουλευτών...
Aφήστε κ. Κωνσταντινόπουλε τα "ο νοών νοείτο".. Ονόματα να μας πείτε..



ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ENANTION TΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡ/ΔΟ «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ

Ο Δήμος Ξηρομέρου, με αίσθημα ιστορικής ευθύνης απέναντι στο τόπο και στους δημότες του, δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του, στην ίδρυση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» στον Άγριλο, του όμορου Δήμου Αμφιλοχίας και απαιτεί να αρθεί οποιαδήποτε περαιτέρω σκέψη, απόφαση και σχεδιασμός για υλοποίησή του, αναγνωρίζοντας την ανθρωπιστική πτυχή του προβλήματος διαχείρισης, των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, μέσα από τις αρχές του Ανθρωπιστικού Δικαίου, τις οποίες σέβεται και απόλυτα.

Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή γύρω από τη λίμνη Αμβρακία, που βρίσκεται το στρατόπεδο, είναι ειδικού οικολογικού ενδιαφέροντος και ένα μεγάλο μέρος της ανήκει στο Δήμο μας και προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000, με α/α καταχώρησης 152 και κωδικό GR2310007 SCI.

Πιστεύουμε ακλόνητα, ότι θα απαξιωθεί πλήρως η ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου, η οποία υστερεί αναπτυξιακά από άλλες περιοχές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους. Είμαστε βέβαιοι ότι θα πληγεί η τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο, για αγροτουριστικές, ή άλλες περιβαλλοντολογικές και παραγωγικές επενδυτικές δράσεις, για τις οποίες ήδη έχουμε πρόταση ως Δήμος και είναι αδύνατον να εξελιχθούν παράλληλα, με τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης .

Αντιδρούμε κάθετα, στην ίδρυση του νέου κέντρου, διότι η απόφαση λήφθηκε χωρίς πρωθύστερη διαβούλευση, και επειδή πιστεύουμε ότι δεν μελετήθηκαν οι αρνητικότατες δημογραφικές, πολιτιστικές, οικονομικές, και κοινωνικές επιπτώσεις του.

Επισημαίνουμε τις καταδικαστικές πρόσφατες εκθέσεις του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA), και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο), για τις «ανησυχητικές» συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών σε ήδη λειτουργούντα κέντρα κράτησης στον Έβρο καθώς και του μεγάλου χρόνου εξέτασης των αιτήσεών τους και υπογραμμίζουμε, την διαπιστωμένη ανεπαρκή αντιμετώπιση του προβλήματος από τις Ελληνικές Αρχές, «παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων έκτακτων κονδυλίων της ΕΕ και τις διαβεβαιώσεις ότι θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων»

Υπενθυμίζουμε ως ενίσχυση των δίκαιων θέσεών μας, τις τραγικές και πολυποίκιλες εκδηλώσεις βίας και άλλων μη έννομων πράξεων, που συνέβησαν πρόσφατα σε αντίστοιχα κέντρα κράτησης, στη περιοχή Βίλαγουντ του Σίδνεϊ Αυστραλίας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη πάροδο του χρόνου τα κέντρα αυτά θα καταστούν, εκτός των άλλων, σπορεία και μετά φυτώρια πληθυσμών, για μαζικές, προσχεδιασμένες και υποκινούμενες βίαιες αναταραχές και εξεγέρσεις, ενάντια στα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών αλλά και ολόκληρης της χώρας μας.

Η Δημοτική αρχή και η τοπική κοινωνία, μετά τα παραπάνω και έχοντας πλήρη επίγνωση των αρνητικών συνεπειών, του αναφυόμενου μείζονος Εθνικού –Δημοτικού ζητήματος, δηλώνει ομόφωνα με σθεναρή αποφασιστικότητα, ότι θα αντισταθεί ακλόνητα με κάθε έννομο μέσο, σε αυτές τις επιλογές, που υπονομεύουν το μέλλον της περιοχής μας και αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και:

ΑΠΑΙΤΕΙ

Να αρθεί άμεσα, η απόφαση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την ίδρυση του κέντρου κράτησης στο στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Αμβρακίας .

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 30χρονος που είχε τραυματιστεί σε έργο της ΔΕΗ. Παραβάσεις της νομοθεσίας διαπίστωσαν οι επιθεωρητές εργασίας

Έχασε χθες τη μάχη με τη ζωή ο 30χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 19 Μαΐου, ύστερα από σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη στις Δάφνες Ηρακλείου Κρήτης, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να αντικαταστήσει μετασχηματιστή δικτύου που είχε παρουσιάσει βλάβη.

Ο Ιωάννης Βεργάκης, εκτελούσε εργασίες πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, όταν κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της διέλευσης μέσης τάσης πάνω από τον Μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα και να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και εν συνεχεία και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του να μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» όπου μετά την νοσηλεία του κατέληξε.

Ο άτυχος εργαζόμενος, εργαζόταν για λογαριασμό εργολάβου που είχε αναλάβει έργο της ΔΕΗ. Οι Τεχνικοί Επιθεωρητές του Τμήματος Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης Ηρακλείου, οι οποίοι μετέβησαν στις Δάφνες Ηρακλείου την ίδια μέρα του ατυχήματος διαπίστωσαν, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι από την εργατική νομοθεσία κανόνες ασφαλείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εξέφρασε τη θλίψη της για το περιστατικό, και διαβεβαιώνει ότι θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσει ενώ η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Άκουσαν επιδημία... και πλάκωσαν τα κοράκια του ΠΟΥ... εμβόλιο δεν θα βγάλουν οι "τρομοκράτες"

Το στέλεχος του βακτηρίου που έχει προκαλέσει το θάνατο 18 ανθρώπων στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, είναι "πολύ σπάνιο" και δεν είχε ποτέ προκαλέσει μέχρι σήμερα επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

"Το στέλεχος το οποίο απομονώθηκε από κρούσματα που προέρχονται από την επιδημία στη Γερμανία δεν έχει εντοπιστεί ποτέ σε επιδημία στο παρελθόν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Γκρέγκορι Χαρτλ.

"Το είχαμε δει σε σποραδικά κρούσματα, αλλά πολύ σπάνια", προσέθεσε.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC) επιβεβαίωσε σήμερα την ταυτότητα του βακτηρίου. Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο στέλεχος του βακτηρίου Escherichia coli "0104:H4 (Stx2-θετικό, eae-αρνητικό, hly-αρνητικό, ESBL, aat, aggR, aap).

Παρατίθενται κάποιες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για το βακτήριο αυτό, την εκδήλωση της ασθένειας, τους τρόπους μετάδοσης και τα μέτρα προφύλαξης.

Ερώτηση: Ποιο είναι το βακτήριο που ευθύνεται για τις τροφικές αυτές δηλητηριάσεις;

Απάντηση: Η επιδημία που υπάρχει σήμερα στη Γερμανία οφείλεται σε μόλυνση από το βακτήριο Escherichia coli (E.coli, το οποίο ονομάζεται επίσης κολοβακτηρίδιο) εντεροαιμορραγικό (EHEC) ενός πολύ σπάνιου τύπου (E.coli 0104:H4), το οποίο παράγει τοξίνες Shiga (ή βεροτοξίνες) και μπορεί να προκαλέσει εντερικές αιμορραγίες.

Ερώτηση: Ποια είναι η πηγή της επιδημίας;

Απάντηση: Σε αυτό το στάδιο η πηγή της μόλυνσης δεν έχει επισήμως εντοπιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται (γίνονται μικροβιολογικές αναλύσεις και έρευνες σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διανομής ύποπτων τροφίμων).

Οι αρχές του Αμβούργου, επίκεντρο της μόλυνσης, στη βόρεια Γερμανία είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι πιθανή αιτία της μόλυνσης ήταν αγγούρια ισπανικής προέλευσης. Ωστόσο όλες οι εξετάσεις που έγιναν μέχρι σήμερα στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ιταλία, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό.

Ερώτηση: Πώς εκδηλώνεται η ασθένεια;

Απάντηση: Εκδηλώνεται με συνηθισμένες διάρροιες ή διάρροιες με την παρουσία αίματος στα κόπρανα στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, πονοκεφάλους και έντονους πόνους στην κοιλιά.

Η πιο σοβαρή επιπλοκή της ασθένειας, η οποία είναι ορισμένες φορές μοιραία, είναι το ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε αιμολυτική αναιμία (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων), θρομβοπενία (μείωση των αιμοπεταλίων) και μια οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Ερώτηση: Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο;

Απάντηση: Κύρια δεξαμενή των βακτηρίων αυτών είναι το έντερο των μηρυκαστικών.

Ο άνθρωπος μολύνεται κυρίως με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Αυτά που εγκυμονούν κινδύνους είναι κυρίως τα προϊόντα κρέατος που καταναλώνονται ωμά ή όχι καλά μαγειρεμένα (π.χ. κιμάς κρέατος), το μη παστεριωμένο γάλα ή τα προϊόντα γάλακτος που έχουν παρασκευαστεί με γάλα που δεν είναι παστεριωμένο και τα λαχανικά που καταναλώνονται ωμά (π.χ. σαλάτες και λαχανικά).

Το βακτήριο μπορεί να διαδοθεί από την άμεση επαφή με ένα άτομο που έχει προσβληθεί, μέσω των κοπράνων.

Η μετάδοση στον άνθρωπο γίνεται επίσης με την άμεση επαφή με ζώα που έχουν προσβληθεί ή με το περιβάλλον που έχει μολυνθεί από τα περιττώματά τους.

Ερώτηση: Ποια είναι η περίοδος επώασης;

Απάντηση: Η περίοδος επώασης είναι 7 ως 15 ημέρες μετά την κατανάλωση τροφίμων που ήταν μολυσμένα ή την επαφή με ζώα που έχουν προσβληθεί.

Ερώτηση: Ποια μέτρα προφύλαξης πρέπει να λαμβάνονται;

Απάντηση: Πρέπει να τηρούνται οι συνηθισμένοι κανόνες υγιεινής: πλύσιμο των χεριών πριν από την προετοιμασία του φαγητού, πριν περάσουμε στο τραπέζι και μετά την τουαλέτα, προσεκτικό καθάρισμα των φρούτων και των λαχανικών και ξεφλούδισμα ή μαγείρεμά τους, καθαρισμός των μαχαιριών και των πιρουνιών και των σκευών κουζίνας που χρησιμοποιήθηκαν στο καθάρισμα φρούτων και λαχανικών, καθάρισμα των πιάτων και των επιφανειών (μεταξύ των οποίων τα ψυγεία) τα οποία ήρθαν σε επαφή με τα τρόφιμα.

Στη Γερμανία το Ινστιτούτο Ρόμπερτ-Κοχ, που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών στη χώρα, διατήρησε τη σύστασή του να αποφεύγεται η κατανάλωση ωμής τομάτας, αγγουριού και εν γένει ωμών λαχανικών.

Ερώτηση: Πόσοι άνθρωποι έχουν προσβληθεί;

Απάντηση: Περίπου 2.000 εμφάνισαν την ασθένεια στη Γερμανία, αλλά κρούσματα καταγράφηκαν και αλλού στην Ευρώπη, έως και στις ΗΠΑ. Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν εκτός Γερμανίας συνδέονται όλα όπως φαίνεται με τη χώρα αυτή (οι ασθενείς είχαν περάσει από τη Γερμανία).

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την ασθένεια ήταν μέχρι σήμερα το μεσημέρι 18 (17 στη Γερμανία και 1 στη Σουηδία).

Καρατζαφέρης: «Θα δημεύσω περιουσίες»... των άλλων που τα έχουν δηλωμένα... γιατί τα δικά του σπίτια στο Λονδίνο τα έχει αδήλωτα

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο Καρατζαφέρης συναίνεσε στα «αιτήματα της πλατείας» [σιγά μη δε συναινούσε ο κολοτούμπας που υπέγραψε το μνημόνιο] και απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά για τα περί «υπουργοποίησής του από το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά «αν ήταν, θα ζητούσα το υπουργείο Δικαιοσύνης για να δημεύσω κάποιες περιουσίες και να κλείσω κάποιους φυλακή». [Ποιους να κλείσει φυλακή και να τους δημεύσει τις περιουσίες; Αυτούς που σαν τη πάρτη του έχουν αδήλωτα σπίτια στο Λονδίνο και στο πόθεν έσχες τους δηλώνουν κάτι αποθήκες στον Κάλαμο ή τον Ωρωπό;]

Με παρέμβασή του, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επαγγελματικές άδειες και τα επιχειρηματικά πάρκα, ο Καρατζαφέρης, θέλοντας να καλλιεργήσει τον τρόμο στο λαό, ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, «ομολόγησε πως το ταμείο του κράτους έχει μέσα 4 δισ. ευρώ». Αποτέλεσμα είναι να επίκειται ένα νέο Μνημόνιο, ακόμα πιο σκληρό, που αυτή τη φορά ο ΛΑΟΣ δεν θα στηρίξει [ψάχνει τρόπους να εξιλεωθεί ο κολοτούμπας για το ότι υπέγραψε την καταδίκη της χώρας], αλλά φαίνεται, όπως υποστήριξε, να μην το στηρίζουν και 20 περίπου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε την πρόταση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία που είχε διατυπώσει πριν από 15 μήνες και συμπλήρωσε πως «αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και αν πρόκειται να μείνει αυτή η ασύνετη κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές».

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, κατήγγειλε μεταξύ άλλων, την «επιδίωξη του Γ. Καρατζαφέρη να ασκήσει νουθεσία στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, για την ψήφιση του Μνημονίου», όπως επίσης και «να επενδύσει στο φόβο, ότι στις 15 Ιουλίου δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει το κράτος μισθούς και συντάξεις».

Ακόμα βαρύτερα υπήρξαν τα υπονοούμενα του Κ. Μαρκόπουλου, ότι «εμείς δεν μπήκαμε στην πολιτική και βγήκαμε με 40 διαμερίσματα και οικόπεδα, ούτε διαθέτουμε τηλεοπτικούς σταθμούς». Όσο για την «υπουργοποίηση» του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε πως «κάνει μονάχα για υπουργός Προπαγάνδας της τρόικας και της κυβέρνησης, όπως ήταν ο Γεωργαλάς επί Χούντας».

«Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, είναι άνθρωπος αυτοδημιούργητος που υποβάλλει φορολογική δήλωση από 17 χρονών. Δεν νομίζω πως κάποιοι ανεπάγγελτοι εδώ μέσα, έχουν το σθένος, ή την βούληση να επιδείξουν κάτι αντίστοιχο» απάντησε ο Α. Ροντούλης (ΛΑΟΣ).

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και διακοπή ηλεκτροδότησης στο κέντρο της πόλης

Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το απόγευμα, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και ισόγεια καταστήματα, κυρίως, στις δυτικές περιοχές της πόλης.

Εξαιτίας της νεροποντής προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές, που δημιούργησαν έντονο μποτιλιάρισμα σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κλειστή έμεινε για τουλάχιστον μία ώρα, για λόγους ασφαλείας, η Περιφερειακή Οδός από την οδό Ωραιοκάστρου έως την οδό Μακρυγιάννη, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία σ’ αυτό το κομμάτι δόθηκε αργότερα το απόγευμα σταδιακά στην κυκλοφορία, ενώ χρειάστηκε να επιστρατευτούν δημοτικά συνεργεία για να απομακρυνθούν τα νερά από το οδόστρωμα.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 55 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και ισόγεια καταστήματα στις περιοχές Εύοσμος, Σταυρούπολη και Εύοσμο.

Επιπλέον, προβλήματα από εκτεταμένες διακοπές -για περίπου δύο ώρες- σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξ' αιτίας βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Κύπρος: Διαγράφηκε ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ διέγραψε από μέλος της το βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής ψήφισε τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, αντί τον πρόεδρο του κόμματός του, Μάριο Καρογιάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ θα γίνει εισήγηση για σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου και αν χρειαστεί της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για να εξεταστεί και θέμα διαγραφής του κ. Κουλία από το κόμμα.

Από λόγια καλά πάει ο Α Κακλαμάνης... να δούμε να τα κάνει και πράξη

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε σήμερα στη Βουλή πως θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου της ΝΔ, για επανεξέταση του "πόθεν έσχες" όλων των βουλευτών από το 1974 και εντεύθεν... παράληλα πέταξε και μια κορώνα, ότι θα καταγγείλει επωνύμως τους 20-30 βουλευτές που «περιφέρονται στα κανάλια, τάχα αλληλοσυμπλεκόμενοι και αλληδιαφωνούντες, προετοιμάζοντας από πριν τις ατάκες», ή ακόμα και «δεχόμενοι υπαγορεύσεις από το κοντρόλ για το τι θα πουν»...

Μπράβο για το πρώτο... όσο για το δεύτερο: τι τον εμπόδιζε να αποκαλύψει τα ονόματα των τσάτσων από σήμερα;

Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει: Βελτιώνεται η υγεία του Ρ. Ντενκτάς

Βελτίωση παρουσιάζει καθημερινά η κατάσταση της υγείας του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα τους γιατρούς του, στο "Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Εγγύς Ανατολής", που μίλησαν στον παράνομο ραδιοσταθμό "Μπαϊράκ".

Οι γιατροί ανέφεραν ότι η υγεία του Ραούφ Ντενκτας παρουσιάζει αργή, αλλά σταθερή πρόοδο και πως ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων μιλά, εκφράζοντας τις επιθυμίες του, συζητά και γελά.

Ο νευρολόγος Μεχμέτ Οζμένογλου δήλωσε ότι η συναίσθησή του είναι πολύ καλή, η αντίληψή του ορθή και μπορεί να γράφει με το δεξί του χέρι.

Μετά το τέλος της τρίτης εβδομάδας, πρόσθεσε, θα αρχίσει η ενεργή αποκατάσταση της κίνησης του σώματός του.

Κύπρος: Ο Γιαννάκης Ομήρου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής. Την εκλογή "χάρισε" στον κ. Ομήρου, με την ψήφο του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας. Η εκλογή Ομήρου έγινε κατά την τρίτη ψηφοφορία, με 28 ψήφους, έναντι 27 του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γ. Περδίκης απέσυρε την υποψηφιότητά του και τήρησε αποχή.

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ομήρου ψήφισαν επίσης οι 5 βουλευτές του ΚΣ ΕΔΕΚ, οι 20 του ΔΗΣΥ και οι δύο του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Καρογιάν ψήφισαν οκτώ βουλευτές του ΔΗΚΟ και οι 19 του ΑΚΕΛ.

Ο Γιαννάκης Ομήρου γεννήθηκε στην Κάτω Πάφο στις 18 Σεπτεμβρίου 1951.

Εξελέγη βουλευτής Πάφου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ (Σ.Κ. ΕΔΕΚ) στις εκλογές της 24ης Μαΐου 1981 και επανεξελέγη στις εκλογές της 8ης Δεκεμβρίου 1985, της 19ης Μαΐου 1991 και της 26ης Μαΐου 1996, αξίωμα το οποίο διατήρησε έως το 1998, οπότε διορίστηκε υπουργός Άμυνας.

Στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001 επανεξελέγη βουλευτής Πάφου. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 και 22 Μαίου 2011 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα αναμίχθηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση, συμμετέχοντας στην κατάληψη της Νομικής Σχολής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Αντιτάχθηκε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, ως συντάκτης και εκφωνητής του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού Πάφου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακιστεί από τους πραξικοπηματίες.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας και πρώτος αντιπρόεδρος του Σ.Κ. ΕΔΕΚ. Το 1998 διορίστηκε υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, παραιτήθηκε όμως στις 4 Ιανουαρίου 1999 λόγω διαφωνίας του με την απόφαση της κυβέρνησης για ματαίωση της έλευσης στην Κύπρο του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S 300.

Στις 22 Ιουλίου 2001 εξελέγη πρόεδρος του Κινήματος και επανεξελέγη στις 18 Μαρτίου 2007.
http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/02_33_v_s.jpgΟ φορέας εκμετάλλευσης της κατεστραμμένης πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα στην βορειοανατολική Ιαπωνία καταβάλλει σήμερα επίπονες προσπάθειες για να αφαιρέσει το μολυσμένο με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας νερό από ορισμένα κτίρια του αντιδραστήρα, εν μέσω των εντεινόμενων φόβων ότι η πρόσφατη νεροποντή θα μπορούσε να προκαλέσει υπερχείλιση των υδάτων αυτών προς τη θάλασσα.

Η Tokyo Electric Power Co (TEPCO), η οποία διαχειρίζεται τους έξι αντιδραστήρες της μονάδας αυτής, δήλωσε ότι τα επίπεδα των υγρών αποβλήτων αυξήθηκαν κατά περίπου 6 εκατοστά μέσα στο κτίριο του στροβίλου του αντιδραστήρα 2 και στη βοηθητική σήραγγα γενικής χρήσης για περίπου 24 ώρες, σήμερα το πρωί, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Αυξήσεις του επιπέδου του νερού παρατηρήθηκαν επίσης στο εσωτερικό των κτιρίων των στροβίλων των αντιδραστήρων 3 και 4, ενώ η στάθμη του νερού στη βοηθητική σήραγγα ήταν 28 εκατοστά από την επιφάνεια έξω από τον αντιδραστήρα 2, και 24 εκατοστά από την επιφάνεια έξω από τον αντιδραστήρα 3, σημείωσε το NHK.

Η TEPCO σχεδιάζει να ξαναρχίσει τη μεταφορά του μολυσμένου νερού που πλημμυρίζει το κτίριο του στροβίλου του αντιδραστήρα 3 εξασφαλίζοντας επιπρόσθετους εξωτερικούς χώρους αποθήκευσης, δήλωσαν αξιωματούχοι της εταιρείας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Με την περίοδο των βροχών να πλησιάζει, η κυβερνητική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, προέτρεψε τον φορέα εκμετάλλευσης την Τετάρτη να εξασφαλίσει νέους χώρους αποθήκευσης των μολυσμένων υδάτων.

Όντως τα ζήτησε τ' αναδρομικά ο Μικης ... αλλά σε εποχή που "λεφτά υπήρχαν" λέει... γι αυτό δεν υπάρχουν πλέον Μίκη μου

[Αφιερωμένο σ' όσους βλάκες πήγαν προχθές και τον άκουσαν να τους λέει μαλακίες...]

Κι όμως τα... ζήτησε.
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν το μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη μεταξύ των πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικά για τις συντάξεις που τους καταβάλλονται. Σε ανακοίνωσή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Θεοδωράκη αναγνωρίζει ότι

"ο συνθέτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη όπως δικαιούται κάθε έλληνας πολίτης", προσθέτοντας όμως ότι η σχετική αίτηση κατατέθηκε το Μάρτιο του 2009, "προτού εκδηλωθεί στη χώρα η οικονομική κρίση και σε περίοδο που δεν υπήρχε υποψία για την ύπαρξη και το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος". Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι ουδέν ποσό έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα και, αν υπάρξει οποιαδήποτε καταβολή, "το ποσό θα επιστραφεί άμεσα".

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του κ. Θεοδωράκη, Κ. Σαμαρτζή, έχει ως εξής:

«Δημοσιεύματα αποδίδουν στον Μίκη Θεοδωράκη ότι ενεργεί δικαστικά για τη διεκδίκηση αναδρομικών ως συνταξιούχος βουλευτής, σε περίοδο που η χώρα διέρχεται δεινή οικονομική κρίση. Τα δημοσιεύματα αυτά, όπως είναι διατυπωμένα, δημιουργούν αρνητική εντύπωση, η οποία είναι άδικη διότι δεν απεικονίζεται ορθά η πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι:
1. Ο συνθέτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπως δικαιούται (αλλά και πράττει) κάθε Έλληνας πολίτης, σε άσκηση δικαιώματος που είχε ήδη αναγνωριστεί από αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων σε προηγηθείσες υποθέσεις.
2. Η αίτηση κατατέθηκε στο αρμόδιο Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2009, δηλαδή προτού εκδηλωθεί στη χώρα η οικονομική κρίση και σε περίοδο που δεν υπήρχε υποψία για την ύπαρξη και το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως αυτό αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα.
3. Η απόφαση του Δικαστηρίου ακολούθησε τη μέχρι τότε νομολογία.
4. Μέχρι σήμερα, ουδέν ποσό έχει καταβληθεί σε συμμόρφωση με την εκδοθείσα απόφαση.
Είναι αυτονόητο ότι, υπό τις τρέχουσες, δραματικές, οικονομικές εξελίξεις, εάν ποτέ το Δημόσιο καταβάλει στον συνθέτη οποιοδήποτε ποσό για τον λόγο αυτό, τότε αυτό θα επιστραφεί άμεσα».


http://www.dirodi.eu/

Ο Μίκης οφείλει μια απάντηση στις φήμες ΤΩΡΑ

Ο Μίκης Θεωδοράκης που καλεί τους νέους να "επαναστατήσουν όπως το 1944" και δηλώνει μαζί τους αγανακτισμένος, οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση στη φήμη που πλανάται εδώ και μερικές μέρες:

Είναι ή δεν είναι ένας από του 800 πρώην βουλευτές που έχουν καταθέσει αίτηση για να εισπράξουν αναδρομικές αυξήσεις μισθών;

Η απάντηση είναι απλή: ΟΧΙ ή
ΜΟΚΟ... γιατί αν ήταν αποκλείεται να πει ΝΑΙ

Έργο ΠΑΣΟΚ: Πούλησαν περιουσία 17,3 δισ. ευρώ αλλά το χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισ. ευρώ

http://parafoniades.files.wordpress.com/2008/06/simitis-papandreou.jpgΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/10/2003

Παρ' όλο που το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν το πλέον ευνοϊκό για τη μείωση του δημόσιου χρέους, η πρόοδος που έχει γίνει ήταν μάλλον περιορισμένη.

Η άνθηση του Χρηματιστηριου, σε συνδυασμό με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη ραγδαία μείωση των επιτοκίων, διαμόρφωσαν ιδανικές συνθήκες, τις οποίες όμως, απ' ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση τις αξιοποίησε για να καλύψει ταμειακές ανάγκες. Ετσι την περίοδο 1998 - 2003 τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασαν τα 17,3 δισ. ευρώ, όμως την ίδια περίοδο το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατά 45 δισ. ευρώ.

Ποσοστιαία μείωση 3 μονάδων

Βέβαια ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας (ΑΕΠ) στη διάρκεια της περιόδου αυτής καταγράφεται μια περιορισμένη βελτίωση καθώς το δημόσιο χρέος από 105,8% το 1998 θα υποχωρήσει φέτος στο 102,7%. Ομως η όποια περιορισμένη πρόοδος συντελέστηκε οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική ανάπτυξη και όχι στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών. Ετσι το δημόσιο χρέος στη διάρκεια της περιόδου αυτής από 110,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε στα 154,815 δισ. ευρώ.

Η ανακολουθία που υπάρχει μεταξύ των αναπτυξιακών ρυθμών και της βραδείας μείωσης του δημόσιου χρέους, αποτελεί μελανό σημείο στις εκθέσεις όλων σχεδόν των διεθνών οργανισμών για την ελληνική οικονομία. Το «μυστικό» που κρύβεται πίσω από την αδυναμία της κυβέρνησης να μειώσει δραστικά το δημόσιο χρέος συνδέεται κατά κύριο λόγο με την αδυναμία του «επίσημου» προϋπολογισμού να αντέξει όλες τις υποχρεώσεις του Δημοσίου που αναφύονται στη διάρκεια του έτους. Ετσι, την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, αλλά και ο προκάτοχός του Γ. Παπαντωνίου, διαβεβαίωναν ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και χωρίς αποκλίσεις, τα λεγόμενα «κρυφά χρέη» έπνιγαν το Δημόσιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους, τα οποία προκαλούνται από την αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Χρέη 1,4 δισ. ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες

Το πρόβλημα αυτό έχει λάβει ενδημικές διαστάσεις καθώς εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο. Ηδη φέτος, παρ' όλο που ο κ. Χριστοδουλάκης επιμένει ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά, το χρέος των δημόσιων νοσοκομείων προς τους φαρμακοβιομήχανους και άλλους προμηθευτές έχει ξεπεράσει το 1,4 δισ. ευρώ. Το χρέος αυτό αυξάνεται μέρα με την ημέρα καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να εξοφλήσουν στα νοσοκομεία τις υποχρεώσεις των ασφαλισμένων τους.

Για να καλύψει τη δαπάνη αυτή, αλλά και άλλες παρεμφερείς που ανακύπτουν στη διάρκεια του έτους, το υπουργείο Οικονομίας δημιούργησε διά της «λογιστικής» οδού τα λεγόμενα φαρμακο-ομόλογα. Δηλαδή τίτλους του Δημοσίου, τους οποίοιους εκχωρούσαν στις τράπεζες, οι οποίες αναλάμβαναν τελικώς να καλύψουν τα χρέη των νοσοκομείων. Βέβαια τα ομόλογα αυτά ήταν ειδικού τύπου, καθώς η έκδοσή τους, η οποία συνιστά πράξη δανεισμού, δεν επιβάρυνε το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου που εκδίδονταν.

Σε ανάλογες μεθοδεύσεις κατέφυγε η κυβέρνηση για να καλύψει ταμειακά ανοίγματα που προέκυπταν για μια σειρά από υποχρεώσεις που η ίδια είχε αναλάβει. Ομως κάποια στιγμή έρχεται και η ώρα της πληρωμής για όλα αυτά. Το Δημόσιο, όπως αποκάλυψε το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου που κατατέθηκε στη Βουλή στις αρχές της εβδομάδας, προκειμένου οι δαπάνες αυτές να διατηρηθούν στη «σκιά της επίσημης δημοσιονομικής διαχείρισης», τις κάλυπτε από έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.

ΓΑΠ: Προσπαθεί να ξελασπώσει με τα ίδια κολπάκια του παππού

Έχουμε ακούσει επανειλημμένα τον Παπακωνσταντίνου να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο κατάλογο φοροφυγάδων... αν παρελπίδα τον δώσει, γιατί το λέει 6 μήνες τώρα και δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει, είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν εις το πηλήκιο, όπως λέει κι ο ΓΑΠ, μιας και το κολπάκι είναι πολύ παλιό και βέβαια έχει αποτύχει:


2.08.1964 Πρωθυπουργός ο παππούς του ΓΑΠ

Η επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ποιοι την υπογράφουν

Δείτε τη

Κουρουπλής

Μερεντίτη

Κουκουλόπουλος

Ρενταρή Τέντε

Νασιώκας

Αντωνίου

Γερανίδης

Γιαννακά

Καϊλή

Τζελέπης

Ρομπόπουλος

Καρτάλης

Κωνσταντινόπουλος

Σαλαγιάννης

Aπίστευτο..Ο Max Keiser αποκάλεσε τον κ. Πρωθυπουργό : "Fly by night dictator" και άλλα πολλά..

Δείτε τι είπε ο Max Keiser στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο ρωσικό κανάλι RT.
Mίλησε για την αγανάκτηση, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την προδοσία στην Ελλάδα.
Αποκάλεσε τον κ. Πρωθυπουργό  : "Fly by night dictator" και άλλα πολλά.. 
Δείτε το Βίντεο




 

16 οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ που απειλούν να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο-Υπάρχουν κι άλλοι αλλά φοβούνται να βγούν μπροστά

Κείμενο με αίτημα τη σύγκληση κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων για να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα συνυπέγραψαν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σύγκληση κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων προκειμένου να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ζητούν με κείμενο που υπογράφουν, σύμφωνα με πληροφορίες, 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα αποσταλεί στην ηγεσία του Κινήματος και τον Πρωθυπουργό.

Από νωρίς που κυκλοφόρησε η σχετική πληροφορία, βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν θέτουν κανένα άλλο θέμα, όπως της αλλαγής κάποιων προβλέψεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Όπως εξήγησαν στους δημοσιογράφους αρκετοί από αυτούς, "αν στο κείμενο υπάρξει κάτι άλλο πέραν της σύγκλησης των οργάνων", οι ίδιοι δεν θα υπέγραφαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των βουλευτών υπήρξαν έντονες συζητήσεις για το περιεχόμενο του κειμένου και τελικά κατέληξαν να ζητήσουν τη σύγκληση των οργάνων, προκειμένου να γίνει διεξοδική συζήτηση, καθώς κάτι τέτοιο δεν έγινε πριν την ψήφιση του μνημονίου πριν από ένα χρόνο.

Οι βουλευτές, πέραν της ενημέρωσης, που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν, ζητούν να εκφράσουν και οι ίδιοι την άποψή τους και διατυπώνουν ενστάσεις για το ενδεχόμενο να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο "ΑΠΕ-ΜΠΕ" βουλευτής που υπογράφει το κείμενο, "δεν πάμε κόντρα σε τίποτα, ζητάμε διεξοδική συζήτηση".

Ωστόσο, άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία την πρωτοβουλία των συναδέλφων τους, αναφέροντας ότι "εμένα δεν θα τολμούσαν να μου φέρουν τέτοιο κείμενο να υπογράψω". Υπονοώντας ότι πίσω από την κίνηση αυτή υπάρχει κάποια ομαδοποίηση.

Χαρακτηριστικά επισήμαιναν ότι οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο, είχαν καταγραφεί παλαιότερα ως "σημιτικοί" ή "βενιζελικοί".

Αύριο η ξεφτίλα ΓΑΠ-ΠΑΠ: Η τρόικα ανακοινώνει το αποτέλεσμα του ελέγχου του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής

Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων της σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα θα προχωρήσει αύριο Παρασκευή η τρόικα, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο πηγές που δεν ονοματίζει.

"Η τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις συζητήσεις αργότερα σήμερα και να εκδώσει ανακοίνωση την Παρασκευή, δήλωσε προς το Ρόιτερ πηγή πλησίον των διαπραγματεύσεων.

Άλλη πηγή, επίσης πλησίον των διαπραγματεύσεων, επεσήμανε ότι το ανακοινωθέν θα εστιάζει αποκλειστικά στο κατά πόσον η Ελλάδα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους και εκείνους που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο μνημόνιο που υπογράφηκε πέρυσι το Μάιο.

"Πρόκειται για τον τέταρτο έλεγχο (της προόδου της Ελλάδας στην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος στήριξης) ενώ οτιδήποτε που θα μπορούσε να ακολουθήσει αναφορικά με ενδεχόμενη περαιτέρω στήριξη, αφορά τις προσεχείς ημέρες", δήλωσε η ίδια πηγή, μεταδίδει το Ρόιτερ.

"Τα ερωτήματα αυτά είναι περισσότερο πολιτικά και θα εξεταστούν στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών και των συμβούλων τους", τόνισε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές της Ελλάδας ελπίζουν να έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές συζητήσεις έως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με προηγούμενο τηλεγράφημα του Ρόιτερ, η αυριανή ανακοίνωση της τρόικας θα αφορά τόσο σε μέτρα ύψους 6,4 δισ.ευρώ για τον τρέχοντα προϋπολογισμό όσο και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Επτά κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli στην Βρετανία-17 οι νεκροί στη Γερμανία

Επτά κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli, που όλα έχουν σχέση με τη Γερμανία, καταγράφηκαν στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας.

Τρεις από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν είναι Βρετανοί οι οποίοι είχαν διαμείνει πρόσφατα στη Γερμανία, οι τέσσερις άλλοι είναι γερμανοί πολίτες οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, διευκρίνισε η υπηρεσία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το βακτήριο E.coli έχει προκαλέσει μια θανατηφόρα επιδημία διάρροιας η οποία ξεκίνησε από τη Γερμανία και επεκτείνεται στην Ευρώπη. Έχει προκαλέσει ήδη 17 νεκρούς.

Στην προανακριτική καταθέτει ο Άκης

http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/PAPANDREOU-AKIS-TOR.jpgΣτην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων καταθέτει το μεσημέρι ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός Αμυνας είχε λάβει διήμερη αναβολή, κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος.

Έλεος ρε Αντώνη: Βάλε χέρι στους γελοίους!!!

Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης: Αποφάσισε την παροχή βοήθειας στους κρατούμενους στο Διεθνές Δικαστήριο

Ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Αλεξάνταρ Τζόμπιτς, ανήγγειλε ότι στη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη θα προτείνει την υιοθέτηση απόφασης για την εξασφάλιση βοήθειας στους κρατούμενους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

Ο κ. Τζόμπιτς ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση ταμείου βοήθειας στους κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου που κρατούνται στις φυλακές του ICTY, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για οικονομική βοήθεια αλλά και νομικής φύσης.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, είχε πρόσφατα αναφερθεί στη συγκρότηση του ταμείου βοήθειας στους κρατούμενους και στις οικογένειές τους και ζήτησε η κυβέρνηση να υλοποιήσει την πρωτοβουλία.

Η Σόφια θα αυξήσει το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας κι εμείς με τις ΑΠΕ θα παρακαλάμε να φυσήξει... δεν πειράζει θα αγοράζουμε ρεύμα απ' αυτούς

Η Βουλγαρία σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας, που ανέρχεται σήμερα στο 35% του συνόλου της ενέργειας της χώρας, και αυτό συνιστά στόχο ενός στρατηγικού ενεργειακού προγράμματος της συντηρητικής κυβέρνησης που υιοθετήθηκε χθες (Τετάρτη) το βράδυ από το κοινοβούλιο.

"Η Βουλγαρία θα υπερασπιστεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τη διατήρηση και την αύξηση του μεριδίου της πυρηνικής ενέργειας", αναφέρεται στο πρόγραμμα αυτό.

Σήμερα το 35% της ενέργειας της χώρας προέρχεται από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι (βόρεια Βουλγαρία), το 55% από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς και το 10% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η χώρα θα επιδιώξει να παρατείνει την εκμετάλλευση των δύο αντιδραστήρων των 1.000 μεγαβάτ του Κοζλοντούι, του μοναδικού πυρηνικού σταθμού της, η διακοπή της λειτουργίας των οποίων προβλέπεται αντιστοίχως για το 2017 και το 2019.

Η κυβέρνηση προβλέπει εξάλλου την κατασκευή δύο νέων αντιδραστήρων 1.000 μεγαβάτ εκάστου είτε στο Κοζλοντούι είτε σε ένα νέο σταθμό, η κατασκευή του οποίου προβλέπεται στο Μπέλενε, στις όχθες του Δούναβη, ανατολικά του Κοζλοντούι.

Το σχέδιο που υιοθετήθηκε χθες προβλέπει εξάλλου τη "βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας" μέσω "μιας διαφοροποίησης των πηγών και των διαδρομών".

Η Βουλγαρία εξαρτάται σχεδόν πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο που φτάνει μέσω της Ουκρανίας και το πετρέλαιο προέρχεται επίσης κυρίως από τη Ρωσία. Το μόνο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας ανήκει στη ρωσική εταιρεία Lukoil.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Τράιτσο Τράικοφ είχε διαβεβαιώσει στις 28 Μαΐου ότι το βουλγαρικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα συνδεθεί το 2014 με αυτό της Ελλάδας, πράγμα που "θα επιτρέψει (στη Βουλγαρία) να δέχεται φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν", καθώς η χώρα θα συμμετάσχει έτσι στον αγωγό αερίου ITG (Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία).

Διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να συνδεθεί επίσης το βουλγαρικό δίκτυο με αυτά της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Τουρκίας, υπενθύμισε ο Τράικοφ.

Εξάλλου η βρετανική επιχείρηση Melrose Resources εκμεταλλεύεται από τον Οκτώβριο δύο κοιτάσματα στη Βουλγαρία, στη Μαύρη Θάλασσα, συνολικής δυναμικότητας 2,09 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που αναμένεται ότι θα καλύψουν το 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου της χώρας.

Οι γερμανικές εταιρίες που κερδίζουν ή χάνουν από την “ελληνική κρίση”

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που ανησυχούν για τις θυγατρικές και τους τζίρους τους στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε κέρδη από τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί πλέον το ελληνικό δημόσιο.

Deutsche Telekom

Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ελέγχει σήμερα το 30% των μετοχών του ΟΤΕ και διαθέτει το δικαίωμα αγοράς ενός 10% επιπλέον σε συγκεκριμένη τιμή (put-optiοn). Με βάση τη σημερινή τιμή της μετοχής το κόστος του 10% υπολογίζεται για την Deutsche Telekom σε 400 εκ. ευρώ. Οι Γερμανοί έχουν επίσης δικαίωμα προαγοράς για άλλα 10%.

Fraport
Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το δεύτερο σε μέγεθος στην Ευρώπη, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα: «Σε περίπτωση που το ελληνικό δημόσιο πουλήσει τότε έχουμε φυσικά ενδιαφέρον ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης αεροδρομίων σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε. Διευκρινίζει ωστόσο ότι για να καταθέσει προτάσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του ως προς την πώληση.

Hochtief
Μέσω της θυγατρικής Concessions η κατασκευαστική εταιρία συμμετέχει στον Αερολιμένα Αθηνών με 26,7%. Θεωρείται σχεδόν απίθανο η Hochtief να πουλήσει ολόκληρο το πακέτο των μετοχών της στην Fraport. Από ότι φαίνεται η Concessions θα διαθέσει το μερίδιό της στο χρηματιστήριο. Ας σημειωθεί ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει αρνητική επίδραση στο αεροδρόμιο Αθηνών. Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2011 κατά 15,8%.

Siemens

Μετά τις κατηγορίες για διαφθορά η θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα δείχνει να…«φυσάει και το γιαούρτι». Το 2010 η Siemens Ελλάς χρειάστηκε για την επιβίωσή της την οικονομική ενίσχυση 150 εκ. ευρώ της μητρικής εταιρίας διότι το ελληνικό δημόσιο έχει αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς. Πέρυσι το δημόσιο ανέθεσε στην Siemens Ελλάς έργα ύψους μόλις 286 εκ. ευρώ.

Deutsche Post

Tα Γερμανικά Ταχυδρομεία διαψεύδουν τα σενάρια εξαγοράς των ΕΛΤΑ. Ο επικεφαλής της Deutsche Post Φρανκ Απελ έχει καταστήσει σαφές ότι η επιχείρηση δεν σχεδιάζει νέες αγορές και συμμετοχές.

ThyssenKrupp
Για αρκετά χρόνια η γερμανική εταιρία ναυπηγούσε στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της HSY πλοία και υποβρύχια. Λόγω του μειωμένου τζίρου η ThyssenKrupp πούλησε την θυγατρική της σε ναυπηγική εταιρία του Αμπου Ντάμπι.


Reuters / n-tv / Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπεύθυνος Σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

Αναδημοσίευση από Deutsche Welle

http://www.antinews.gr/2011/06/02/104142

Ανταρσία ΡΕΠΠΑ: "Πάω σπίτι-Δεν θα φύγω κυνηγημένος"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiydFD5wUst59Fuj1_jP6oa8KdijcKSGYhXB2Z5lUWqwAEA7Qqy7fAlWvtG0e7OEpkMsOl9wAjI_aNB2uTo3dthUdNc7wk5ssI77Q4y_zRkNAHaeVz3Npir9wxfnhPOQWGxJg285PGepjI/s400/%CE%A1%CE%95%CE%A0%CE%A0%CE%91%CE%A3+%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9A.pngΑπό το πρωί κυκλοφορούσε, στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι κορυφαίος υπουργός είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου ότι προτίθεται να παραιτηθεί εφόσον προχωρήσουν οι ραγδαίες αλλαγές που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο, ιδιαίτερα στον τομέα του υπουργείου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανός "υποψήφιος" για παραίτηση είναι ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, αν και ακούγονται και άλλα ονόματα ...εξαγριωμένων υπουργών! Εν μέσω όλων αυτών η αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποκτά πολύ μεγάλη αξία.

Οι δικές πληροφορίες λένε ότι εδώ και 20 μέρες ο Αρκάς υπουργός μεταφορών Δημήτρης Ρέππας έχει στείλει στο Μαξίμου ένα καθαρό μήνυμα που λέει:

«Εγώ υπογραφή σε ιδιωτικοποιήσεις αυτή την ώρα δεν βάζω.

Δεν θα επιτρέψω ποτέ στον εαυτό μου να κατηγορηθεί για μειοδοσία και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεν θα παραιτηθώ απλά αλλά ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..»

Το μήνυμα του Πελοποννήσιου υπουργού έχει αναστατώσει το ΠΑΣΟΚ όπως είναι φυσικό και την κυβέρνηση.

Όποια γνώμη και να έχει κανείς για τον Δημήτρη Ρέππα η στάση του είναι αυτή την στιγμή Πατριωτική του στάση.

Μετά από μία σπουδαία καριέρα στην πολιτική και στο ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να μην είναι άλλο κομμάτι ενός συστήματος που..κάνει τους βουλευτές να φεύγουν νύχτα κυνηγημένοι από την Βουλή.

"Εγώ δεν θα φύγω κυνηγημένος" δηλώνει..!

Ετσι οι στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν ότι θα προτιμήσει να ιδιωτεύσει παρά να συνδεθεί με υπογραφές σε δημόσιους οργανισμούς που έχει υπό την εποπτεία του και είναι προς ιδιωτικοποίηση.Οπως ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ και άλλοι

Αν τελικά ο Δημήτρης Ρέππας επιλέξει να πάει σπίτι του για να κρατήσει την προσωπική και πολιτική του ιστορία τότε θα αλλάξουν πολλοί συσχετισμοί στην Πελοπόννησο.

Είναι σίγουρο ότι ο κ.Ρέππας που πάντα αποτελούσε κομμάτι του σκληρού πυρήνα του Πρωθυπουργού δεν θα του κάνει ανταρτοπόλεμο.

Δεν θα είναι καν υποψήφιος βουλευτής στην Αρκαδία στις εκλογές..!

Κάτι τέτοιο θεωρεί ότι δεν είναι έντιμο και αυτός είναι και ο λόγος που σκέπτεται σοβαρά την αποσυρσή του από την πολιτική..!

Οι επόμενες ώρες είναι σημαντικές και αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του με δεδομένο ότι αύριο συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και πρέπει να δεσμευθεί σαν υπουργός ότι θα στηρίξει το δεύτερο μνημόνιο.

Οι πηγές μας κάνουν λόγο για ταχύτατες εξελίξεις..!

http://moriasnews.gr

Η μεγάλη ανατροπή!!!Ο Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε στην DT ότι ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!

Με αντιπροσώπους της Deutsche Telekom συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο υπουργός τούς ξεκαθάρισε ότι ο ΟΤΕ απλά ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ , είναι αδιαπραγμάτευτη προεκλογική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού και να μην επιμένουν άλλο...

Η συνέχεια στο kolotoubes.blogspot.com

Η Δημοκρατική Συμμαχία για την έρευνα της VPRC που δημοσιεύετε σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα»

«Η εταιρία VPRC σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δεν δημοσιοποιεί δημοσκοπήσεις, αλλά την εκτίμηση, που συνάγει από την πρόθεση ψήφου την οποία επιμελώς και παρανόμως[1]* αποκρύπτει.

Όπως προκύπτει από την επιστολή του επιστημονικού συμβούλου της εταιρίας που μας έστειλε στις 13/5/2011, μετά από αίτημα μας στην Ελεγκτική Εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Ερευνών για την έρευνα του Απριλίου, η πραγματική πανελλαδική πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την οποία ουδέποτε εμφάνισε (ούτε στην ιστοσελίδα της) ήταν ΠΑΣΟΚ 12,7% και ΝΔ 7,8%, την οποία παρουσίασαν ως εκτίμηση εκλογικής επιρροής 31,5% και 30,5%.

Ζητούμε από όλα τα μέσα ενημέρωσης (περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών), να τηρήσουν το νόμο και να μην δημοσιοποιούν εκτιμήσεις ερευνών της συγκεκριμένης εταιρίας, αν αυτή δεν ανακοινώνει την πρόθεση ψήφου και την αναλυτική μέθοδο από την οποία προκύπτουν τα αποτελέσματα αυτά.
Ζητούμε επίσης τα κατά νόμο αρμόδια όργανα να επιληφθούν των παρανομιών που διαπράττει η συγκεκριμένη εταιρία και τη σχετική επιτροπή δεοντολογίας να εξετάσει γιατί τα αποτελέσματα της εν λόγω εταιρίας διαφέρουν σε κρίσιμα σημεία (π.χ. διαφορές στην πρόθεση ψήφου άνω των δέκα μονάδων, είκοσι με τριάντα μονάδες διαφορά στην αδιευκρίνιστη ψήφο, από το σύνολο των λοιπών δημοσιοποιούμενων ερευνών)».

[1]* «Απαγορεύεται η αποσπασματική αναφορά στα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, ιδίως κατά τρόπο που να παραπλανά τον πολίτη σε σχέση με τα αποτελέσματά της. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πρέπει να διακρίνονται σαφώς από τυχόν εκτιμήσεις ή αναλύσεις του φορέα ή της επιχείρησης δημοσκόπησης ή του μέσου ενημέρωσης. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πρέπει να διακρίνονται σαφώς από τυχόν εκτιμήσεις ή αναλύσεις του φορέα ή της επιχείρησης δημοσκόπησης ή του μέσου ενημέρωσης». Άρθρο 4 παράγραφος 5 Ν. 3603/2007

Έχουν θράσος οι δανειστές να ζητάνε τα λεφτά τους!! Να τα πάρουν απ' τις Ρωσίδες!

Την προηγούμενη εβδομάδα αποπληρώσαμε ένα ομόλογο 25ετούς διάρκειας. Όσοι έχουν καλό μνημονικό, είναι της εποχής «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα». Τώρα είναι η εποχή «Παπακωνσταντίνου, πάρ’ τα όλα».

Τι ωραία όμως εκείνη η εποχή! Αλησμόνητη. Γεμάτοι οι επαρχιακοί δρόμοι με σκυλάδικα, και λεβέντες αγρότες μας να χορεύουν με δίμετρες Ρωσίδες.

Εντάξει, τα χρήματα ήταν για βελτίωση και αναδιάρθρωση καλλιεργειών, αλλά ποιος έλεγχε; Δεν ξεχνώ όμως και την απόσυρση των φρούτων. Ευλογημένο μέτρο. Δεν χρειαζόταν ούτε να μαζεύεις φρούτα, ούτε να χολοσκάς. Έπεφταν κάτω, τα μάζευες με το φτυάρι -χώματα και πέτρες μαζί- και το χρήμα άφθονο.

Κι έρχονται τώρα οι δανειστές μας, και ζητούν τα λεφτά τους.
Δεν σας τα δίνουμε, ρε! Να τα πάρετε από τις Ρωσίδες.

(Καλά τα λέω, Αλέξη ;)

Καλλισθένης

Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ Τώρα!! Ξεπέρασε τις 1600 μ.β. το CDS!!!


ΣΤΟΧΟΣ: Κυκλοφορεί σήμερα με αποκαλυπτικά θέματα

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ: - NTOKOYMENTO MEΣA AΠO THN KATEXAKH - ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΠΟΣΕΥΠ ΚΑΙ... ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!- ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ- ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!

- ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Μ' ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ '44 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ "ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ" - ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ...

Καναδάς: Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη διεύθυνση του γραφείου του πρωθυπουργού Χάρπερ, ανακοίνωσε ο Ελληνοκαναδός Δ. Σούδας

Μετά από μια πετυχημένη εννιάχρονη πορεία δίπλα στον σημερινό πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, ο Ελληνοκαναδός διευθυντής Επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου, Δημήτρης Σούδας, ανακοίνωσε επίσημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρηρικού Κόμματος ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

Ο Σούδας είπε πως πρόκειται να εγκαταλείψει το πόστο του στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος δούλεψε γιά τον Χάρπερ από το Σεπτέμβριο του 2002, ενώ ανέλαβε διευθυντής Επικοινωνίας τον Απρίλιο του 2010. Ο 31χρονος Ελληνοκαναδός, που πέρασε με τον Χάρπερ από την αντιπολίτευση σε δύο κυβερνήσεις μειοψηφίας και στη σημερινή κυβέρνηση πλειοψηφίας είπε ότι δεν θέλει να χάσει άλλο χρόνο από την οικογένειά του, θέλει να συνοδεύσει την κόρη του την πρώτη μέρα στο σχολείο της.

Τα τρία του παιδιά η Γεωργία, ο Θεόδωρος και η Κατερίνα, καθώς και η σύζυγός του θα είναι η απόλυτη προτεραιότητά του στο νέο κεφάλαιο της ζωής του, που θα ανοίξει στον ιδιωτικό τομέα στο Τορόντο.

Η εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου Σάρα Μακλντάιρ (Sara MacIntyre) δήλωσε πως «ο Σούδας υπηρέτησε τον πρωθυπουργό με απόλυτο πάθος, πιστότητα και αφοσίωση, να μην πούμε θυσία».

Πρόσφατα, ο Καναδός πρωθυπουργός πραγματοποίησε επιτυχημένη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, όπου προσκύνησε τα αιματοβαμμένα χώματα των Καλαβρύτων όπου σκοτώθηκε ο παππούς του Δημήτρη Σούδα, από τους Ναζί στη μαζική εκτέλεση της 13ης Δεκεμβρίου 1943.