03 Ιουνίου 2011

Γελάει ο κόσμος με την απόφαση του Πιλάβιου...

Ακούω πως κλείνει την ΕΠΟ και λέω λες να ξύπνησε και να πάρει κανένα μέτρο της προκοπής; Μετά, τονίζει πως θα το κάνει για 15 μέρες και λέω αυτός είναι ο Πιλάβιος που όλοι αγαπήσαμε...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Η mother GAP ζητάει την επέμβαση των Αμερικάνων!!!

Λέτε να μας σώσει ξανά η Μαργαρίτα του GAP όπως μας έσωσε όταν το 1964 καλούσε τους Αμερικάνους σε βοήθεια κι αυτοί ήρθαν με την Επαναστατική Κυβέρνηση;


Που χάθηκε αλήθεια αυτό ο καραγκιόζης ο Μίχας;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0iAvqqLLeFISujNXcVh3DsRFi5wqQBFKkYF9VgUDC0NufRxCxY3h0o50vZACchJTuwnpRfncuVm2igv0HkywEnkNC0qPiXvu5R3jyVq3lAKQPim0OdTB_-lISzmHdFC3URkvo_bOXxww/s320/kolozof-karaman-thumb-medium.jpgΧθες ψάχνοντας μια φώτο για τον Μλάντιτς έπεσα πάνω σ' ενα άρθρο του Μίχα στη Ελευθεροτυπία του 2008, το οποίο αναπαρήγαγαν και οι ανάλογοι ηλίθιοι. Τότε κατηγορούσε τον Καραμανλή επειδή λέει είχε παραβρεθεί σε μια εκδήλωση όπου μίλησε ο Κάρατζιτς. Μάλιστα έλεγε ότι ο Καραμανλής είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που έχει παρευρεθεί σε τέτοια εκδήλωση και κατηγορούσε τους ΠΑΣΟΚους γιατί δεν κατήγγειλαν την παρουσία Καραμανλή που αποδεικνύει η διπλανή φώτο

Μα ρε βλάκα πως να αντιδράσει και τι να πει το ΠΑΣΟΚ όταν υπάρχουν κι αυτές οι φώτο που σκόπιμα απέκρυψες μιας και οι συγκεκριμένοι προφανώς σε τάιζαν καλά:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijRqwMYdMIjAHhxyT5HsE3yLSK5M3-KU8unOUw4WDIWVEC9dz2OgEylYX1zt6Fn4gwGzYUvgy0CUrKIYx7J7NnrbeJ0GAZ2SIFaO9zys4ue2L_c7oM-dSJCSSJPrE4gU_9L1SeUmmiDNRZ/s400/PAP.jpghttp://www.newstime.gr/resources/2009-11/me-tsoxatzo-thumb-large.jpg

Καραγκιόζη! Ε καραγκιόζη!

Αποκάλυψη:Πλαστογραφούν την ανακοίνωση της τρόικας και παραπλανούν τον ελληνικό λαό

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν σήμερα θετικά οι συζητήσεις.. Ενώ η τρόικα μιλάει για: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, μείωση επιδομάτων-μισθών, μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων ακινήτων...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Γιατί δεν είναι ίδιες οι αναφορές..Yπάρχει κάποιος λόγος;;; Άραγε δεν ξέρουν αγγλικά;

Γιατί η ανακοίνωση της τρόικας είναι μια σελίδα, ενώ η αντίστοιχη του ΥΠΟΙΚ λιγότερο από μισή;;Μήπως για να κρύψουν το μαύρο χάλι της οικονομίας και του προγράμματος;

Μήπως θέλουν να αποκρύψουν τις :Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, μείωση επιδομάτων-μισθών, μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων ακινήτων...Δημιουργία ανεξάρτητης επαγγελματικής υπηρεσίας για την διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων..

Γιατί δεν αναφέρουν την δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης, με συμμετοχή της τρόικας, των δομικών μεταρρυθμίσεων ;;

Απίστευτοι παπατζήδες και τσαρλατάνοι...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_59.html

Wikileaks: Περίεργες συναντήσεις Λαζαρίδη με αμερικάνους και απόψεις για το άνοιγμα Καραμανλή στη Ρωσία... ο Σαμαράς τα ξέρει αυτά;

Σε σύσκεψη διπλωματών των ΗΠΑ φέρεται να συμμετείχε σύμφωνα με τα Wikileaks ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης στις 17 Δεκεμβρίου 2007, στην οποία συμφώνησε με την ανησυχία που τους προκαλούσε η επιλογή του Κώστα Καραμανλή για φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και τον Πούτιν [καλά η δήλωση δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη όσο την βλέπει το star... αλλά σίγουρα είναι περίεργη]! Το θέμα της σύσκεψης ήταν: «Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόμενοι δεσμοί – που γίνονται πιο ισχυροί;».

Η σύσκεψη, σύμφωνα πάντοτε με το Wikileaks, πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης Καραμανλή στη Μόσχα, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο State Department. Ο κ. Λαζαρίδης ήταν ένας από αυτούς που είχαν κληθεί να διατυπώσει τις εκτιμήσεις τους για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Κατά το τηλεγράφημα, ο κ. Λαζαρίδης «συμφώνησε ότι η ελληνική διπλωματία εμφανιζόταν απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τη διευρυνόμενη σχέση με τη Ρωσία».

Στο σχετικό τηλεγράφημα παρατίθενται επίσης απόψεις για την εντεινόμενη ανησυχία Αμερικανών και Ελλήνων διπλωματών για την προσέγγιση Ελλάδας και Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαζαρίδης διατέλεσε σύμβουλος του κ. Σαμαρά και την περίοδο που ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ ήταν υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο ίδιος προκάλεσε σάλο πρόσφατα στο εσωτερικό της ΝΔ, με τις απόψεις του εναντίον της απόφασης της ίδιας κυβέρνησης (το 2004) για τη δημοσιονομική απογραφή.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί κάνουν ταξιδάκια αναψυχής...

Τι και αν ολόκληρη η Ελλάδα βράζει "αγανακτισμένη" από την αποτυχημένη πολιτική τους,τι και αν έχουν μπροστά τους την ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος,πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα,διοργανώνοντας ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό...

Από τη μια ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Πάγκαλος βρίσκεται σήμερα στη Βενετία,παρακαλώ, όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας στα επίσημα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην 54η Μπιενάλε της Βενετίας που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale.
Όπως μάλιστα υπογραμμίζεται παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η γνωστή Ελληνίδα καλλιτέχνιδα...Διοχάντη(?),δημιουργός του περιπτέρου Beyond Reform!

Από την άλλη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου,που όπως διαβάζω σήμερα στοkourdistoportocali από άρθρο της ελευθεροτυπίας,με το ζόρι τον κρατάνε να μην παει στη Ν.Υόρκη για να παραστεί σε συνέδριο που διοργανώνει ο ΟΗΕ για το AIDS.

"Σχεδόν μετά βίας, συγκράτησαν τον πρωθυπουργό να μην πάει στη Νέα Υόρκη για «υψηλού επιπέδου» συνέδριο για το AIDS, που διοργανώνεται από τον ΟΗΕ στις 8, 9 και 10 Ιουνίου.
«Μα, τι θα πει ο κόσμος, πρόεδρε», φέρεται να του είπε ανώτατο στέλεχος του γραφείου του που, προφανώς, συγκέντρωσε το θάρρος του για να μεταπείσει τον προϊστάμενό του για το άκαιρο της μετάβασής του στην Αμερική, τη στιγμή που «η χώρα βράζει από τους αγανακτισμένους πολίτες της». Τι είχε συμβεί;

Κάποιος ψιθύρισε στον Παπανδρέου για τη διάσκεψη και εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη άρχισε να ετοιμάζει τις βαλίτσες του.

«Είδαν και απόειδαν», αλλά τελικά κατάφεραν να τον μεταπείσουν χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που είχαν στη διάθεσή τους: την τρόικα. Ετσι δέχτηκε το ...«μοιραίο» της μη μετάβασής του. Και, ίσως, για πρώτη φορά μίσησε την τρόικα.

Τώρα στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας. Το ...«μαλλί» ποιος θα το πληρώσει για κάτι ΜΚΟ που θα κουβαλάει μαζί του;"

Ανίδεοι ή απλά επικίνδυνοι;

Τουλάχιστον καλά να περάσετε γιατί είναι τα τελευταία σας!

http://witnessfree.blogspot.com/

Μιχελάκης για την ανακοίνωση της τρόϊκα και την εγκατάσταση ξένων επιτρόπων στα υπουργεία

«Η σημερινή ανακοίνωση της τρόικας επιβεβαιώνει ότι η συνταγή, που ήδη εφαρμόζεται, απέτυχε. Εξαιτίας αυτής της αποτυχίας χορηγείται, με νέα δέσμη μέτρων, περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο.

Αναγνωρίζουν το πρόβλημα ρευστότητας στην Οικονομία, αλλά δεν κάνουν καμία αναφορά για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους από το Δημόσιο προς τους ιδιώτες.

Με το ίδιο λάθος φάρμακο, και μάλιστα με αυξημένη δοσολογία αυτή τη φορά, δεν αναζωογονείται η Οικονομία, αλλά αντίθετα μπαίνει πιο βαθιά στην ύφεση.

Η αναζωογόνηση απαιτεί Επανεκκίνηση.

Επανεκκίνηση που μπορεί να γίνει με το σχέδιο που αναπτύξαμε στο Ζάππειο ΙΙ.

Δηλαδή, με επαναδιαπραγμάτευση, προκειμένου να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων».

Μεγάλοι καραγκιόζηδες: Αφού έληξε το Πρωτάθλημα... ανέστειλαν τη λειτουργία της ΕΠΟ

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι σε νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μετά τις επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέδωσε η ΕΠΟ.

"Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1. Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ’ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Σούπερ Λίγκα, την Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFA), οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.

2. Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

3. Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του."

"Πράσινο φως" για την 5η δόση από την τρόικα αφού το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε απολύσεις και αύξηση φορολογίας

Το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 5ης δόσης, η οποία θα διατεθεί, πιθανότατα, στις αρχές Ιουλίου, έδωσε η τρόικα. Όπως ανακοινώθηκε από το κλιμάκιο των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπήρξε συμφωνία με την κυβέρνηση σε μια δέσμη οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών, όπως απολύσεις στο δημόσιο, μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση φορολογίας, που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

Η αυστηρή εφαρμογή τους, επισημαίνεται από την τρόικα, θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να διαφυλαχθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να δοθεί ώθηση στην ανταγωνιστικότητα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση.

Οι δεσμεύσεις, σύμφωνα με την τρόικα, που ανέλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος, αφορούν στα εξής:

- Τη σημαντική μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον εξορθολογισμό των επιδομάτων, με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων. Από πλευράς εσόδων, η κυβέρνηση θα μειώσει τις φοροαπαλλαγές, θα αυξήσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και θα εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

- Την επιτάχυνση αισθητά του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Προς τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα συστήσει φορέα ιδιωτικοποίησης, με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση. Η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει εκτεταμένο κατάλογο περιουσιακών στοιχείων προς αποκρατικοποίηση, με στόχο έσοδα 50 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2015 και θα αξιολογεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί, βάσει ενδιάμεσων στόχων, τριμηνιαίων και ετησίων.

- Στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έχει σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος. Η νομοθεσία για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τη μεταρρύθμιση της υγείας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, την εξάλειψη των εμποδίων για τη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων και την απελευθέρωση των μεταφορών και της ενέργειας, έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες στους παραπάνω τομείς και ταυτόχρονα θα δώσει νέα έμφαση σε παράγοντες ανάπτυξης, όπως είναι η αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας και η εξάλειψη των διοικητικών εμποδίων στις εξαγωγές. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατόν, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων, μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης.

Όσον αφορά στις τράπεζες, σύμφωνα με την τρόικα, "συνεχίζεται η έλλειψη ρευστότητας, έχουν όμως δρομολογηθεί μέτρα για να διασφαλιστεί η παροχή ενδεδειγμένης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο τραπεζικός τομέας παραμένει βασικά υγιής, οι δε ελληνικές αρχές θεσπίζουν αυστηρότερα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας, δίδοντας προτεραιότητα σε λύσεις που βασίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία (ουσιαστικά η τρόικα τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης και των συνεργασιών και συγχωνεύσεων τραπεζών). Εν τούτοις, το Ταμείο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, είναι διαθέσιμο ως δικλείδα ασφαλείας για τις βιώσιμες τράπεζες που δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια στην ιδιωτική αγορά".

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η τρόικα αναφέρει ότι η ύφεση το 2010 ήταν ελαφρώς χειρότερη από ό,τι είχε προβλεφθεί. Πρόσφατα, όμως, υπήρξαν ενθαρρυντικές ενδείξεις, με σημαντικότερη την αξιοσημείωτη πρόοδο των εξαγωγών. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, στηρίζοντας έτσι την ισχυρή εξαγωγική δυναμική, ο δε πληθωρισμός διαγράφει πτωτική τάση. Η τρόικα αναμένει σταθεροποίηση της οικονομίας στο τέλος του χρόνου.

Στην ανακοίνωση των ελεγκτών επισημαίνεται ότι συνολικά έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος κατά το πρώτο έτος του προγράμματος προσαρμογής, ιδίως στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Εν τούτοις, είναι αναγκαία η αναζωογόνηση των δημοσιονομικών και ευρύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα και να επιτευχθεί η κρίσιμη μάζα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. Ενώ, η περαιτέρω διατηρήσιμη μείωση του ελλείμματος θα απαιτήσει εκτεταμένες δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Άπαιχτο ΠΑΣΟΚ!!! Πανηγυρίζει (κι ο Μάτσικας μαζί)... επειδή η απόκλιση απ' τους στόχους είναι σταθερή και όχι αυξανόμενη!!!

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2011/05/autotroktiko_179781_0.jpegΈχουμε ξεφύγει τελείως και ο κόσμος δεν έχει καταλάβει γιατί δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους την κατρακύλα αυτής της Κυβέρνησης που δυστυχώς θα μας παρασύρει όλους:

Με ανακοίνωσή τους Παπακωνσταντίνου και Μάτσικας πανηγυρίζουν επειδή αυξήθηκαν τα ακαθάριστα έσοδα και επειδή τους 3 τελευταίους μήνες η απόκλιση από τους στόχους είναι σταθερή!!!

Και εννοείται ότι την κρατάνε σταθερή με τα γνωστά ΠΑΣΟΚικά λογιστικά τερτίπια:

Δεν αφαιρούν από τα έσοδα τις τεράστιες επιστροφές φόρου που πρέπει να καταβάλλουν αφού το μέτρο των αποδείξεων τους γύρισε μπούμερανγκ!!!

Διαβάστε και την είδηση του ΑΠΕ να σας σηκωθούν οι τρίχες:

Υπ. Οικονομικών: Αύξηση των ακαθάριστων εσόδων του προϋπολογισμού το Μάιο

Αύξηση 4,6% σημείωσαν τα ακαθάριστα έσοδα
του προϋπολογισμού το Μάιο σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύξηση εμφανίζουν όλες οι κατηγορίες εσόδων ενώ η μεγαλύτερη, που ανέρχονται σε 10%, προέρχεται από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

Πάντως το πεντάμηνο, χωρίς να αφαιρεθούν οι μεγάλες επιστροφές φόρου λόγω του νέου μέτρου των αποδείξεων δαπανών, της ευνοϊκής φορολογικής κλίμακας και του συμψηφισμού των χρεών, η απόκλιση των εσόδων από το στόχο ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η απόκλιση αυτή είναι σταθερή τους τελευταίους τρείς μήνες.

Τρικυμία εν κρανίω του Διευθυντή του ΑΠΕ, Μάτσικα

http://images.inews.gr/143/echei-chasei-ti-bala-o-matsikas-sto-ape-opou-na-nai-ton-soutarei-to-idio-to-pasok.jpgΔεν εξηγείται αλλιώς πως το θρεφτάρι Διευθυντής του ΑΠΕ κάνει τον χαζό και εμπλέκει υπαλλήλους και Ταμπακόπουλο στο ότι έχει κάνει το ΑΠΕ κολοχανείο κανονικό... Τι δουλειά έχει βρε άθλιε το τι έκανε ο Ταμπακόπουλος κι ο κάθε Ταμπακόπουλος με το ότι εσύ έχεις κατατρομοκρατήσει τους δύσμοιρους εργαζόμενους που δεν είναι της αρεσκείας σου;

Γιατί χρησιμοποιείς τους ταλαίπωρους δημοσιογράφους σαν ασπίδα προστασίας σου και λες ότι «υπάρχει ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του ΑΠΕ και των εργαζομένων του»; Είδες κανέναν να αναφερθεί στους εργαζόμενους; Γιατί αποπροσανατολίζεις όταν ξέρεις πολύ καλά ότι όλοι καταφέρονται μόνο εναντίον σου και αυτό επειδή μπήκες σαν τραμπούκος πρασινοφρουρός και διέλυσες το μαγαζί κάνοντας το ΠΑΣΟΚικό περίπτερο;

Άσε τα κόλπα και άσε τους εργαζόμενους στη άκρη τους οποίους τους θυμάσαι όποτε σε βολεύει...

Διαβάστε και την ανακοίνωση με την οποία ο μόσχος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους σαν ασπίδα και μετακυλίει τις ευθύνες του αλλού:

Απάντηση του γραφείου τύπου του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην επιχειρούμενη ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του κύρους του πρακτορείου και των εργαζομένων του

Από το Γραφείο Τύπου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων:

«Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του κύρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ και των εργαζομένων σε αυτό.

Επιχειρείται η σπίλωση της επαγγελματικής ακεραιότητας και της ίδιας της υπόληψης των δημοσιογράφων του με τη διασπορά μέσω blogs συκοφαντικών χαρακτηρισμών.

Ο σκοπός των εμπνευστών αυτής της επίθεσης είναι προφανής: η ακύρωση της προσπάθειας της νέας διοίκησης για την αναβάθμιση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ώστε να καταστεί σύγχρονο, ανταγωνιστικό και κυρίως βιώσιμο με την αξιοποίηση όλων των εργαζομένων σε αυτό.

Τελευταίο θύμα των κύκλων αυτών είναι ο δημοσιογράφος κ. Σπ. Ρέκκας, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προσληφθεί από τον τ. Γενικό Διευθυντή και νυν εκδότη και διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Καρφί» Γ. Ταμπακόπουλο. Η παρουσία του κ. Ρέκκα στο πρακτορείο είναι πλέον καθημερινή για την κάλυψη του τομέα του Αυτοκινήτου.

Όσον αφορά την κάλυψη των δραστηριοτήτων του Δήμου της Αθήνας, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη δημοσιογραφική λειτουργία, όπως εξάλλου πράττει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και για όλους τους Δήμους της χώρας. Κάτι το οποίο συνέβαινε και στο παρελθόν από τον κ. Γ. Ταμπακόπουλο, ο οποίος σημειωτέον διετέλεσε «Διευθυντής» Προγράμματος στο ραδιόφωνο 9,84 του Δήμου Αθηναίων».

Αυστρία: Ο Έλληνας πρέσβης απευθύνει έκκληση για κατευνασμό της "ανθελληνικής υποδαύλισης"

Την ανησυχία του για το αρνητικό κλίμα που καλλιεργούν κατά της Ελλάδας συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης στην Αυστρία, εκφράζει σε σημερινές δηλώσεις του στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ" ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία, Παναγιώτης Ζωγράφος, απευθύνοντας συγχρόνως έκκληση για κατευνασμό της "ανθελληνικής υποδαύλισης".

Όπως τονίζει ο κ. Ζωγράφος, σε συνομιλία με την αρμόδια εξωτερικής πολιτικής της εφημερίδας, Μαργκαρέτα Κοπάινιγκ, η υποδαύλιση αυτή κατά της Ελλάδας δηλητηριάζει γενικά την ατμόσφαιρα κατά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρώ και, κατά τη γνώμη του, αυτή η στάση εξυπηρετεί μόνον αυτούς τους κύκλους που θέλουν ούτως ή άλλως να αποσπάσουν οφέλη προβάλλοντας αντιευρωπαϊκά συνθήματα και να κερδοσκοπήσουν με το ευρώ.

"Δεν πρέπει να δοθεί βήμα στο λαϊκισμό μέσω του οποίου θα λοιδορείται αδιάκριτα ο ελληνικός λαός", αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το να γίνονται ανεύθυνες και ακόμη και κακεντρεχείς γενικεύσεις οδηγεί στην υποδαύλιση του λαϊκισμού.

Ο Έλληνας πρέσβης θεωρεί ότι το "Άλφα και το Ωμέγα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος" είναι η αλληλεγγύη και πως "κάποιον που έχει σωριαστεί στο έδαφος ορισμένοι τον ποδοπατούν μέχρι θανάτου" και αυτή η στάση είναι "πολύ επικίνδυνη", διότι δεν πρόκειται μόνο για την εικόνα της Ελλάδας αλλά προπάντων για τη στάση απέναντι στο σύνολο της Ευρώπης.

Ο ίδιος πιστεύει ότι τα Μέσα Ενημέρωσης πρέπει να ενημερώνουν αναλυτικά για την Ελλάδα και πως θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Ελλάδα έχει αποπληρώσει μέχρι τώρα όλα τα χρέη της κανονικά και καταβάλλει υψηλούς τόκους για τα δάνειά της.

Όπως σημειώνει, αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να ληφθούν από την Ελλάδα όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όμως θα πρέπει να της δοθεί ο χρόνος για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Ικανοποίηση εκφράζει ο Έλληνας πρέσβης για το γεγονός ότι η αυστριακή κυβέρνηση τάσσεται πιο δυναμικά υπέρ του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος και προσθέτει πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσει μια φιλοευρωπαϊκή εκστρατεία σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας με τις δηλώσεις του Έλληνα πρέσβη στην Αυστρία, υπογραμμίζεται ότι ανήσυχη για την υποδαύλιση κατά της Ελλάδας είναι και ολόκληρη η ελληνική Κοινότητα Αυστρίας με περίπου 5.000 Έλληνες, ο μισός αριθμός των οποίων ζουν στη Βιέννη. Πολλοί από αυτούς είναι επιστήμονες και επιχειρηματίες, οι οποίοι βιώνουν μια απώθηση και ορισμένοι από αυτούς μιλούν πιο ξεκάθαρα υποστηρίζοντας πως υπάρχει ένας "λανθάνων ρατσισμός".

Ισπανία: Οι νεοναζιστικές ιδέες δεν είναι παράνομες, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας

http://www.kaosenlared.net/img2/124/124029_duke_i_varela_a_VALENCIA.jpgΗ διάδοση νεοναζιστικών ιδεών δεν αποτελεί έγκλημα αν δεν χρησιμοποιούνται για να υποκινήσουν βία, αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Το δικαστήριο απάλλαξε τέσσερις νεοναζί οι οποίοι είχαν ασκήσει έφεση κατά της ποινής φυλάκισης των 4,5 ετών στην οποία είχαν καταδικαστεί από κατώτερο δικαστήριο.

Οι τέσσερις οι οποίοι έχουν ένα ακροδεξιό βιβλιοπωλείο και εκδοτικό οίκο στην Βαρκελώνη κατηγορήθηκαν ότι τάσσονται υπέρ της γενοκτονίας και ότι ανήκουν σε παράνομη οργάνωση.

Οι νεοναζιστικές ιδέες "δικαιούνται μία καθαρή απόρριψη" και δεν πρέπει να διαδίδονται από τις αρχές. Είναι παράνομες μόνο όταν κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ένα εχθρικό κλίμα που μπορεί να οδηγήσει στην βία, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Σε 20 γιατρούς-αρπακτικά του ΟΑΕΕ αντιστοιχεί το 6% των συνταγών του Οργανισμού

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/03/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9-480x318.jpgΣε μόλις 20 γιατρούς του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, αντιστοιχεί το 6% των συνταγών που αφορούν στον Οργανισμό. Το στοιχείο αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο διοικητής του ΟΑΕΕ και πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, σε ομιλία του στο επιχειρηματικό συνέδριο Pharma Conference 2011, την Τετάρτη και στην παρέμβαση που έκανε την χθες σε επιστημονική διημερίδα της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. για τα Οικονομικά της Υγείας και την φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα.

Από τον ηλεκτρονικό έλεγχο, εντοπίστηκαν ακόμη, ασφαλισμένοι με πάνω από 10 συνταγές τον μήνα, ενώ ορισμένες συνταγές έχουν εκτελεστεί, οι ίδιες, σε περισσότερους από έναν νομούς.

Αναφερόμενος σε πρόταση που έθεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο επιχειρηματικό συνέδριο Pharma Conference 2011 για πλήρες σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δημοσίου, ο Γεράσιμος Βουδούρης χαρακτήρισε την πρόταση ενδιαφέρουσα και σημείωσε ότι την βλέπει θετικά.

ΠΓΔΜ: Αποκαλύψεις μέσω Wikileaks για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τον Ν. Γκρούεφσκι και το χειρισμό του ζητήματος της ονομασίας

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2010/12/gkrouefski.jpgΗ κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω της ελεγχόμενης δικαιοσύνης και της αστυνομίας, ασκεί εκβιασμούς και δημιουργεί καθεστώς φόβου στο εσωτερικό, φέρεται να αναφέρει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, σε εκθέσεις του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφα που κυκλοφόρησαν σήμερα στο Wikileaks, τα οποία παρουσιάζονται από μέρος των ΜΜΕ των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές του κ.Ρίκερ, ο οποίος επικαλείται συγκεκριμένες περιπτώσεις πιέσεων και εκβιασμών τόσο σε διαφωνούντες κυβερνητικούς παράγοντες όσο και σε στελέχη της αντιπολίτευσης και μέλη ΜΚΟ, στόχος είναι η εξαγορά της σιωπής των πρώτων και ο εκφοβισμός των δεύτερων.

Τα «μέσα» που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι για την εξυπηρέτηση του στόχου αυτού είναι η «κατασκευή» κατηγοριών και οι απειλές για προφυλάκιση, μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως στην ΠΓΔΜ.

Σε τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη με ημερομηνία 14/12/2009, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σε αντίθεση με τις περιπτώσεις αυτές πιέσεων, εκβιασμών και συλλήψεων, δεν λαμβάνεται κανένας περιορισμός για τη δράση ανθρώπων από το στενό περιβάλλον του κ.Γκρούεφσκι, όπως ο επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας και ξάδελφος του πρωθυπουργού, Σάσο Μιάλκοφ και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μίλε Γιανακίεφσκι, γα τους οποίους, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, είναι ευρέως γνωστό ότι εμπλέκονται σε περιπτώσεις διαφθοράς.

«Είναι πολύ πιθανό, ο κ.Γκρούεφσκι να επιλέγει τη μέθοδο της επίθεσης επειδή αισθάνεται ανασφαλής, τη στιγμή που αυξάνεται η διεθνής και η εγχώρια πίεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα και ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδυναμία να ξεκινήσει η χώρα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι περιπτώσεις αυτές (σ.σ πιέσεων, εκβιασμών και συλλήψεων) αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το ζήτημα της ονομασίας», αναφέρεται ακόμη στο τηλεγράφημα του κ. Ρίκερ.

Οι αποκαλύψεις αυτές από το Wikileaks γίνονται σήμερα, ενώ ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Η ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»

του Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Το κυβερνών κόμμα ηύξησε εγκληματικώς το δημόσιο χρέος. Το 1981 αυτό ανερχόταν σε 672 δις δραχμές ή 197 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούσαν στο 32% του ΑΕΠ. Υπό την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το δημόσιο χρέος έφθασε το 1984 στο 50% του ΑΕΠ και το 1987 στο 65% τούτου.

Oταν ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Χαλκιάς και οι αείμνηστοι Ξενοφών Ζολώτας και Άγγελος Αγγελόπουλος είπαν ότι το χρέος αυξάνει επικινδύνως και πρέπει να αναδιαρθρωθεί, ο κ. Σημίτης, ως υπουργός Οικονομικών, απήντησε πως η καλύτερη λύση είναι η προσφυγή σε νέα δάνεια για την ικανοποίηση των πιστωτών μας. Τώρα που η χώρα ετέθη υπό το ΔΝΤ, ο κ. Σημίτης είναι υπέρ της αναδιαρθρώσεως των χρεών μας.

Η Ελλάδα με κυβέρνηση του κ. Σημίτη, πριν καλύψει τις προϋποθέσεις εισόδου της στην ευρωζώνη, επέτυχε να γίνει δεκτή εις αυτήν προώρως, με το γνωστό «μπαλαμούτι» της Αμερικανικής Τραπέζης Goldman Sacks. Οι Έλληνες με την προσδοκία να επιτευχθεί η «σύγκλιση» της οικονομίας της πατρίδος μας προς αυτές της ευρωζώνης, υποτάχθηκαν αδιαμαρτύρητα σε όλους τους περιορισμούς της αγροτικής παραγωγής τους, που επέβαλε η Ε.Ε. Εγκατέλειψαν καλλιέργειες που ευδοκιμούσαν, με αποτέλεσμα τη μείωση της αγροτικής παραγωγής τους και τον εθισμό των αγροτών στην επιδίωξη των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Εξάλλου η παράλειψη της κυβερνήσεως Σημίτη να ελέγξει τις τιμές βασικών βιοτικών αγαθών, κατά την πρώτη κυκλοφορία του ευρώ, είχε ως συνέπεια την υπερτίμηση πολλών προϊόντων και τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής. Περαιτέρω η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επεβάρυνε δυσβάστακτα τη χώρα, δια της υπερκοστολογήσεως πολλών ολυμπιακών έργων, η εκτέλεση των οποίων είχε παραμεληθεί και καθυστερήσει.

Πολλά έργα είχαν κόστος υπερδιπλάσιο του πραγματικού. Η επισήμανση της ανάγκης να ελεγχθούν ένα προς ένα τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, προς εξακρίβωση εκείνων τα οποία υπερχρεώθηκαν, ουδένα συνεκίνησε. Οι εργολάβοι είχαν φροντίσει να γίνουν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Όχι βεβαίως για την καλυτέρα ενημέρωση των Ελλήνων, αλλά για την αποτελεσματικότερη προστασία των συμφερόντων τους.

Eκτοτε είναι γνωστό ότι οι δημοσιογράφοι που αμείβονται για όσα γράφουν και λέγουν μάλλον φυτοζωούν. Αντιθέτως ζουν πλουσιοπαρόχως εκείνοι που αμείβονται για όσα δεν λέγουν και δεν γράφουν. Φυσική συνέπεια της παραδοξότητος αυτής είναι η δια της σιωπής κάλυψη της σπατάλης και διασπαθίσεως του δημοσίου χρήματος, προς όφελος των κατασκευαστών και των συνεργών τους στα περισσότερα ΜΜΕ.

Η Κίνα με τεράστιο ΑΕΠ παρέλειψε έργα εντυπωσιασμού, όπως αυτό του «Καλατράβα» που επιβάρυνε υπερμέτρως το δημόσιο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η υπερχρεωμένη Ελλάδα εδαπάνησε για περιττά έργα βιτρίνας τεράστια ποσά που τελικώς δεν απέφεραν εις αυτήν ουδέν όφελος.

Η εξέλιξη του δημοσίου χρέους επιβαρύνθηκε από τα υπερβολικά τοκοχρεωλύσια των δανείων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το 2003 είχε ανέλθει στο 118% του ΑΕΠ, το 2004 στο 119% του ΑΕΠ, το 2006 στο 108%, το 2007 στο 105%, το 2009 στο 113%, το 2010 έφθασε 135%, σήμερα δε έχει υπερβεί το 140%.

Η σημερινή κυβέρνηση αντί να μειώσει, αυξάνει το δημόσιο χρέος. Έπληξε τους αδυνάτους. Μείωσε μισθούς και συντάξεις. Δεν περιόρισε τις δαπάνες των ΔΕΚΟ, με την αποκρατικοποίηση αυτών, αλλά διετήρησε τα προνομιακά μισθολόγια των ευνοουμένων συνδικαλιστών της. Επιβάλλει παρανόμως νέα εισφορά και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, με τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραμένοντα στη θέση του, αν και είχε δηλώσει, ότι αν επιβάλλει νέα μέτρα θα παραιτηθεί!

Ενώ μετά την υπογραφή του μνημονίου μας έλεγε ότι η οικονομία ανακάμπτει, αυξάνονται οι εισαγωγές και φαίνεται φως στο τούνελ, που θα μας οδηγήσει συντόμως στις αγορές, τώρα μας απειλεί πως αν δεν υπογραφεί το Μνημόνιο 2, ώστε να μας δοθεί η 5η δόση του δανείου, η χώρα θα πτωχεύσει και δεν θα έχει χρήματα για τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουλίου τρέχοντος έτους.

Οι δεινοπαθούντες Eλληνες ανέμεναν από την κυβέρνηση να δώσει το παράδειγμα περικοπής κάθε σπατάλης. Να μειώσει τον αριθμό των βουλευτών σε 200. Να μειώσει τους μισθούς των προνομιούχων ΔΕΚΟ και την αντιμισθία του προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι μεγαλυτέρα εκείνης του κ. Ομπάμα.

Το πλήθος των συγκεντρωθέντων πολιτών στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης (25-5-2011), αποδεικνύει, ότι οι σκεπτόμενοι Έλληνες έχουν αυξηθεί σημαντικά και αποφάσισαν να αντιδράσουν στον οικονομικό εξανδραποδισμό του λαού μας από μία κυβέρνηση που παραπαίει και αντιφάσκει. Μεταξύ των συνθημάτων που κυριαρχούσαν ήταν και το ερώτημα: Αν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα, γιατί δεν μας ρωτούσαν αν θέλαμε να υπογραφεί το μνημόνιο, προ της υπογραφής του;

Η δήλωση της κ. Δαμανάκη, περί του ότι εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωζώνης συζητούν την αποπομπή της Ελλάδος από αυτή, διαψευσθείσα από τον Όλι Ρεν, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Διότι εάν ήτο αληθής, το θέμα έπρεπε να συζητηθεί μόνον με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς να γίνει αντικείμενο σχολίων όλων των ΜΜΕ. Η δημοσιότητα που δόθηκε στη δήλωση αυτή, γεννά εύλογη υποψία ότι στόχος της ήταν και πάλι να πανικοβληθούν οι Έλληνες και να εξαναγκαστούν οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν με τις κυβερνητικές θέσεις.

Αξιόλογη ήταν η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα κατά την κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Μεταξύ άλλων επέκρινε και εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ηγεσία της ανθρωπότητος θα περιέλθει στις αναδυόμενες οικονομικώς χώρες και υποτιμούν τον ηγετικό ρόλο των Ευρωπαίων και των ΗΠΑ.

Πράγματι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούσαν ειλικρινώς τους Ευρωπαίους και διευκόλυναν αυτούς να ολοκληρώσουν την πολιτική τους ένωση, η ισχύς των ΗΠΑ θα ήταν αδιαμφισβήτητη. Διότι η Ευρώπη εκ παραδόσεως είναι φίλη και σύμμαχος των ΗΠΑ. Όμως οι Αμερικανοί ενώ ζητούν από τους Ευρωπαίους συνεργασία, ενεργούν ως υπερδύναμη, καταφρονούσα τα συμφέροντα της Ευρώπης.

Η Ε.Ε. ήταν ήδη σε πορεία πολιτικής ενώσεως όταν επενέβησαν οι Αμερικανοί και αξίωσαν την ένταξη εις αυτήν των χωρών του ανατολικού μπλόκ, για να καταστεί ανέφικτη η συνεννόηση μεταξύ των Ευρωπαίων και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως είχαν αυτή οραματισθεί οι εμπνευσμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες Ντε Γκώλ και Αντενάουερ.

Αν οι Αμερικανοί ήθελαν πράγματι την ανάπτυξη της Ευρώπης και την πολιτική της ένωση, δεν θα έπρεπε να διατηρούν αυτή την ανισότητα μεταξύ ευρώ και δολαρίου, που ευνοεί τις εξαγωγές των Αμερικανικών προϊόντων εις βάρος των ευρωπαϊκών. Και ακόμη δεν θα έπρεπε να παρεμποδίζουν την εξασφάλιση πηγών ενεργείας σε ορισμένες οικονομικώς αδύναμες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=69116

Ευχαριστήρια επιστολή Ζάγκ Ρόγκ στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Επιστολή, με την οποία ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την οικονομική βοήθειά του προς την Ιαπωνία, εξέδωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» είχε κάνει δωρεά ύψους 100. 000 ευρώ στην ασιατική χώρα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης, μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι του Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα ο «ισχυρός άνδρας» των «ερυθρολεύκων» είχε φιλοξενήσει τον Ιάπωνα πρέσβη, Χιρόσι Τόντα, στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, όπου και του γνωστοποίησε την απόφασή αυτή.

Ο κ. Τόντα, αφού αρχικά αποδέχθηκε την ενέργεια του κ. Μαρινάκη, επισήμανε ότι το ποσό αυτό θα μπορούσε να δοθεί μόνο μέσα από ένα διεθνή αθλητικό οργανισμό.

Έτσι, ο επικεφαλής των πρωταθλητών Ελλάδος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρόγκ, με τον τελευταίο να αγκαλιάζει με θέρμη την κίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας με την οποία με ενημερώσατε για την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να στηρίξει την αθλητική ανασύνταξη της Ιαπωνίας που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, καθώς και για την προσφορά του κλαμπ να συνεργαστεί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μαζί με το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας και σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας έχουν προχωρήσει στην αποτίμηση των συνεπειών της καταστροφής στην τοπική κοινότητα, έτσι ώστε να καταλήξουν στον καταλληλότερο τρόπο με τον οποίο η αθλητική οικογένεια θα μπορούσε να συμβάλλει και να καθορίσει τα κύρια σημεία της δράσης μας.

Ο κύριος Περέ Μιρό, Διευθυντής της Δ.Ο.Ε. στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων με τις Ε.Ο.Ε. θα επικοινωνήσει μαζί σας για τον συντονισμό αυτής της πρωτοβουλίας και να επανεξετάσει πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίησή της, σε συνεργασία και με άλλα μέλη της Ολυμπιακής και αθλητικής οικογένειας.

Και πάλι σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συνεργασία σας. Με τιμή, Ζακ Ρογκ».
http://www.politicsnews.gr/24721.html

Η αντιπυρική περίοδος άρχισε - Πώς πρέπει να προστατεύσουμε τα ελληνικά δάση

«Η φωτιά είναι καλός υπηρέτης, αλλά κακός αφέντης». Το παράδοξο αυτό είναι γνωστό. Κάθε χρόνο, όμως, λησμονείται με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα στρέμματα δάσους να «καταβροχθίζονται» από πυρκαγιές, στις οποίες οι άνθρωποι είναι ενεργητικοί η παθητικοί συνεργοί.

Η φετινή αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, αλλά οι άνθρωποι, τι; Θα επαναπαυθούν στο ότι το 2010 ήταν η χρονιά, που εκδηλώθηκαν οι λιγότερες σε ένα 24ωρο αγροτοδασικές πυρκαγιές; Ή, μήπως, στο ότι πέρυσι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, την Πορτογαλία και τη Ρωσία, και με άλλες χρονιές, το 2007 και το 2009, οι απώλειες από τις πυρκαγιές ήταν λιγότερες;

Ειδικότερα, στην Αττική και στα Κύθηρα οι απώλειες των δασικών εκτάσεων από πυρκαγιές ανήλθαν πέρυσι σε 18.733,1 στρέμματα - από τα οποία, 13.000 στρέμματα στα Κύθηρα - και των βοσκοτόπων και λοιπών εκτάσεων σε 1.806,6 στρέμματα. Στη Στερεά Ελλάδα, οι πυρκαγιές έκαψαν το 2010, 8.173,1 στρέμματα δάσους και 5.102,5 στρέμματα βοσκοτόπων και λοιπών εκτάσεων. Στο Βόρειο Αιγαίο, έκαψαν 8.106,8 στρέμματα δασικών εκτάσεων - το 90% των απωλειών καταγράφηκε στη Σάμο - και 5.217,5 βοσκοτόπων και λοιπών εκτάσεων. Στο Νότιο Αιγαίο, χάθηκαν 2.775,8 στρέμματα δάσους και 6.824 στρέμματα βοσκοτόπων και λοιπών εκτάσεων.

Τα στοιχεία παραχωρήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος της Ειδικής Γραμματείας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σε αυτή τη Διεύθυνση, ο δασολόγος-ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, Παναγιώτης Μπαλατσός, συντάσσει την ετήσια έκθεση για τις απώλειες στη χώρα μας από πυρκαγιές προς το Joint Research Centre-Institute for Environment and Sustainability της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη βάση των στοιχείων που διαθέτουν οι περιφέρειες και από διαθέσιμα δορυφορικά δεδομένα για τις καμένες εκτάσεις.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η υπόθεση “προστασία του περιβάλλοντος” δεν είναι μόνο υπόθεση ορισμένων υπηρεσιών ή φορέων, είτε αυτοί είναι η Δασική Υπηρεσία, είτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ή η Πολιτική Προστασία. Το περιβάλλον αφορά όλους και όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία του», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας Δασών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμοργιανιώτης. «Όσον αφορά τους πολίτες, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πυρκαγιών προέρχεται από αμέλεια», διευκρινίζει.

«ΜΟΝΟ ΕΣΥ μπορείς να προλάβεις τις δασικές πυρκαγιές» είναι το κεντρικό μήνυμα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, λέει ο δασολόγος, ειδικευμένος στις δασικές πυρκαγιές, Γαβριήλ Ξανθόπουλος, ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΘΙΑΓΕ) στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.

Κοινωνικά αίτια, όπως η εξωτερική μετανάστευση και οι πολιτικές, που έχουν «γεννήσει» τις μεγαλουπόλεις και ερημώσει την ύπαιθρο, έχουν αποξενώσει τον άνθρωπο από το δάσος. «Οι άνθρωποι, πλέον, δεν ξέρουν τι να κάνουν, γιατί έχουν απομακρυνθεί από το δάσος», διαπιστώνει ο ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ.

Η ελληνική εμπειρία έχει αποδείξει ότι η ευαισθητοποίηση μαθητών γυμνασίου στον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα. «Είναι παρήγορο ότι ο κόσμος αρχίζει πλέον να ευαισθητοποιείται. Κυρίως, οι νέοι άνθρωποι», διαπιστώνει ο ειδικός γραμματέας Δασών και διευκρινίζει: «Αυτό το βλέπουμε και στις εξορμήσεις που κάνουμε για καθαρισμό των δασών, αλλά και στα καλοκαιρινά προγράμματα περιπολιών και φύλαξης, κυρίως στις επικίνδυνες μέρες όταν ο δείκτης είναι 4 και 5».

«Για να δούμε τη μεταβολή νοοτροπίας, που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια, ας θυμηθούμε ότι, παλιά, όταν ξεσπούσε πυρκαγιά, χτυπούσαν οι καμπάνες κι έτρεχε όλος ο κόσμος. Τότε δεν υπήρχαν ούτε αυτοκίνητα ούτε πυροσβεστικές υπηρεσίες ούτε αεροπλάνα και τις φωτιές τις “κόβανε”, δεν τις έσβηναν. Στη συνέχεια, όταν ήρθαν τα πολλά μέσα πυρόσβεσης, οι άνθρωποι τηλεφωνούσαν κι έλεγαν “να έλθει το αεροπλάνο σε μένα”, “να έρθει το πυροσβεστικό σε μένα”, να έρθει από δω, να έρθει από κει, με αποτέλεσμα τη διασπορά των δυνάμεων που οδηγούσε σε επέκταση της πυρκαγιάς και σε πολύ μεγάλες ζημιές. Προσπαθούμε να αλλάξουμε, σιγά-σιγά, αυτή την αντίληψη», λέει ο κ. Αμοργιανιώτης.

Είναι, πλέον, ανάγκη να δημιουργηθεί φυλλάδιο για την κατανόηση του προβλήματος από τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα και την ενημέρωση τους. Να υπάρξει φυλλάδιο ενημέρωσης των τουριστών, που επιζητούν να χαρούν το ελληνικό καλοκαίρι.

Ενδεδειγμένη είναι η ενημέρωση των πολιτών, που κατοικούν κοντά σε δασική βλάστηση, σχετικά με το πόσο κινδυνεύει η περιουσία τους, πώς να μειώσουν τον κίνδυνο, τι να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, πολύτιμη αναδεικνύεται η καταγραφή από εθελοντές Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους, των κατοικιών σε περιοχές μίξης δασών-οικισμών, όπως έγινε στα Καλύβια, πέρυσι.

Εθελοντικές ομάδες μπορούν να ενημερώνουν τους προσερχόμενους σε πανηγύρια, σε μοναστήρια και εκκλησίες στις μεγάλες γιορτές, όπως του Αγίου Πνεύματος, του Αγίου Ιωάννη, της Παναγίας, για την ανάγκη μη άναρχης στάθμευσης του αυτοκινήτου τους. Έτσι θα διευκολυνθεί η πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων και η εκκένωση του κόσμου, σε περίπτωση κινδύνου.

Μεγάλης σημασίας είναι η διευκόλυνση από τους πολίτες του καθαρισμού δασικών δρόμων από ξερά κλαδιά, πεσμένα δέντρα, κλπ. για να μην εμποδίζεται η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων. Ευεργετική κρίνεται, παράλληλα, και η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, που αφορούν οδική σήμανση για το δασικό δίκτυο.

Η συμβολή του εθελοντισμού στη δασοπροστασία δεν επιδέχεται, πλέον, αμφισβήτηση. Καθαρισμός δασών, δασοπυροφυλάξεις κ.λπ. είναι τομείς στους οποίους ο εθελοντής μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά, βιώνοντας, ταυτόχρονα, την έννοια του μέλους ενός κοινωνικού συνόλου, σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, που αποτελεί προσωπική «περιουσία» του. Στη σημερινή οικονομική κρίση η εθελοντική δράση για την προστασία του δάσους αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. «Όταν τα κρατικά μέσα μειώνονται, η συμμετοχή των εθελοντών γίνεται ακόμα κρισιμότερη. Αν ο καθένας από τα πέντε εκατομμύρια των κατοίκων της Αττικής αφιέρωνε ένα βράδυ του καλοκαιριού του στην Πάρνηθα, η φύλαξη της θα ήταν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη», τονίζουν οι συντονιστές πυροφυλάξεων στους Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (Ε.ΔΑΣ.Α). Συγκεκριμένη μέθοδο οργάνωσης της διάθεσης του κάθε πολίτη για προσωπική θυσία προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=bdVwcGTanRk%3D&tabid=233&language=el-GR.

Σήμα ύψιστης επαγρύπνησης στο πλαίσιο της προσπάθειας να συμπεριφερθούν οι Έλληνες ως ενσυνείδητοι πολίτες είναι ο δείκτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών. Η μετάδοση μηνύματος από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όταν ο δείκτης είναι 4 ή 5, θα λειτουργεί ως ευεργετική υπενθύμιση. Η τοποθέτηση σημάτων με τον δείκτη σε σημεία περιαστικών δασών από όπου διέρχεται πολύς κόσμος δεν θα δικαιολογεί αμέλεια εκ μέρους του οποιουδήποτε. Η επιβολή από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της μετάδοσης του δείκτη από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης σε ώρες μεγάλης ακροαματικότητας και τηλεθέασης θα μας διατηρεί σε επαγρύπνηση.

Συνεπές στον ρόλο του ως εθνικού πρακτορείου ειδήσεων, το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμμετέχει σε αυτή την εκστρατεία εγρήγορσης. Κωδικοποίησε, σε συνεργασία με τον ερευνητή του ΕΘΙΑΓΕ, Γαβριήλ Ξανθόπουλο, έναν «δεκάλογο» του προνοητικού πολίτη για τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.

Ο «δεκάλογος της πρόληψης» του πολίτη κοντά στο δάσος.

1. Να ακολουθώ τον νόμο ως προς το αν, πότε και πώς μπορώ να ανάψω φωτιά.

2. Να είμαι προσεκτικός και να χρησιμοποιώ την κοινή λογική όταν ανάβω οποιαδήποτε φωτιά. Π.χ. δεν ανάβω φωτιά όταν φυσάει δυνατά.

3. Να κατανοώ ότι οποιαδήποτε φωτιά ανάψω εγώ, ή οι γύρω μου, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

4. Όταν ανάβω φωτιά να το κάνω σωστά, λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις και να μην την αφήνω χωρίς παρακολούθηση.

5. Να εξασφαλίσω ότι κάθε φωτιά που άναψα εγώ, φίλοι ή και άγνωστοί μου έχει σβηστεί τελείως πριν φύγω.

6. Να μην πετάω ποτέ αναμμένο τσιγάρο (ή άλλο υλικό που καπνίζει) είτε ως πεζός, είτε από αυτοκίνητο.

7. Να προσέχω τι έχω γύρω μου (βλάστηση, εύφλεκτα υλικά) όταν χειρίζομαι μηχανήματα (δισκοπρίονο, αλυσοπρίονο, ηλεκτροσυγκόλληση, κλπ.) ή ανάβω ψησταριά, ή εξωτερικό ξυλόφουρνο, κάτω από συνθήκες ζέστης, ξηρασίας και ανέμου.

8. Να κάνω παρατήρηση ή και να επέμβω αν δω ότι οι ενέργειες κάποιου μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

9. Να αναφέρω κάθε δασική πυρκαγιά που εντοπίζω στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο τηλέφωνο 199, δίνοντας όσες πληροφορίες μου ζητηθούν (τα στοιχεία μου, πού είναι η πυρκαγιά, από πού την παρατηρώ, τι καίγεται, τι συνθήκες υπάρχουν, αν είδα κάτι ύποπτο ως προς την αιτία, κλπ).

10. Δεν πρέπει να θεωρήσω ότι «αφού φαίνεται τόσο ξεκάθαρα, κάποιος άλλος θα ειδοποίησε».

Η έκφραση «δασικός πλούτος» δεν είναι λεκτικό σχήμα. Τα δάση είναι πλούτος, σε οικονομικό επίπεδο, σε επίπεδο υγείας, σωματικής και ψυχικής, σε επίπεδο ανάσχεσης των αλλαγών του κλίματος του κόσμου που κληροδοτούμε στα παιδιά μας.

Η προστασία του δάσους είναι υπόθεση όλων.

Καταστρατήγηση του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» - αδυναμία της Κυβέρνησης να το εφαρμόσει

Μετά την καταγγελία των εκπαιδευτικών για τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Επιμορφωτών και Επιμορφούμενων στο πλαίσιο της Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Γενικών Λυκείων στο αντικείμενο "Ερευνητικές Εργασίες (Project)" (δείτε σχετικό άρθρο Καταγγελίες Εκπαιδευτικών για κάλυψη θέσεων επιμορφωτών και επιμορφούμενων από τον ΟΕΠΕΚ) πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για παραβάσεις διαφόρων φορέων του Δημοσίου και ΟΤΑ σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος "ΔΙΑΥΓΕΙΑ".

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες και με έρευνα από το Diorismos.gr, σε αρκετές περιπτώσεις πολλοί φορείς δημοσιεύουν εκ των υστέρων (ή στην καλύτερη περίπτωση την τελευταία ημέρα και αργά το απόγευμα) τις προκηρύξεις των θέσεων εργασίας που είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν με βάση το νόμο 3861 (ΦΕΚ 112/13-7-2010 τ. Α') στην ιστοσελίδα του προγράμματος "ΔΙΑΥΓΕΙΑ". Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όλες οι πράξεις της Διοίκησης που δεν δημοσιεύονται στο διαδίκτυο μέσω του "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" είναι άκυρες και δεν εκτελούνται. Όμως παραβαίνοντας το νόμο οι φορείς τις εφαρμόζουν, αδιαφορώντας για τα παράπονα των πολιτών.

Παρά τις εξαγγελίες από την Κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Γ. Ραγκούση για νομιμότητα και διαφάνεια, στην πράξη διαφαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση που διαιωνίζει τα φαινόμενα της αναξιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων που ταλανίζουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η παράβαση της υποχρέωσης για ανάρτηση στο διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Υ.Κ. (άρθρο 107, περ. ε και στ του ν. 3528/2007).

http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=10310&spec=job&type=1

Και το αυριανό "Καρφί" ασχολείται με τους "αγανακτισμένους"

(κλικ για μεγέθυνση)

Σε προσωρινή αργία ο Ψωμιάδης

Σε προσωρινή αργία τίθεται ο Π. Ψωμιάδης, από τη Δευτέρα, συνέπεια της καταδικαστικής απόφασης για τη γνωστή περίπτωση της μείωσης του προστίμου στον καρκινοπαθή βενζινά....

Εκβιάζουν τον Σαμαρά μέχρι τελευταία στιγμή!

Μόλις άκουσαν ότι ο Σαμαράς προτίθεται να ψηφίσει μεμονωμένα άρθρα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, σκαρφίστηκαν το εξής: θα φέρουν το μεσοπρόθεσμο σε 1 άρθρο στη βουλή!
Ας κάνουν όνειρα για συνενόχους...

Πολυτελείς βίλλες πουλάει κόρη σοσιαΛΗΣΤΑΡΑ πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει κάποια προβληματάκια τελευταία

Οι βίλες Viggas βρίσκονται περίπου ένα χιλιόμετρο από το Αντίρριο στο δρόμο για τη Ναύπακτο και όλη η Ναύπακτος ξέρει σε ποιου πρώην πανίσχυρου υπουργού την κόρη ανήκουν. Οι βίλες (μερικές απ' τις οποίες έχουν και ιδιωτικές πισίνες) είναι προς πώληση και είμαστε σίγουροι ότι χτίστηκαν με ιδρώτα και τίμια λεφτά που έβγαλε η κόρη του γερμανοαναθρεμένου σοσιαΛΗΣΤΑΡΑ πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που τελευταία αντιμετωπίζει κάτι ψιλοπροβλήματα... Δείτε μερικές φώτο και μια βοήθεια στο τέλος για όσους δεν κατάλαβαν για ποιον μιλάμε:



Προσέξτε ότι μετέφεραν και το δρόμο που περνούσε μπροστά από τις βίλες ώστε να μην υπάρχει φασαρία από τ' αυτοκίνητα ;)


http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/50852069.jpghttp://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/50851634.jpghttp://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/50851734.jpg

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι λοιπόν ότι ο χρήστης που έχει ανεβάσει τις παραπάνω φώτο στο Panoramio της Google Earth, προκειμένου να διαφημίσει την πραμάτεια, έχει ανεβάσει επίσης την παρακάτω φώτο που δείχνει την είσοδο γνωστού διατηρητέου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου... η αγορά του οποίου ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι για τον σοσιαΛΗΣΤΑΡΑ υπουργό:

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/42693655.jpg

Δείτε και εικόνα από διαδήλωση έξω από το γνωστό διατηρητέο της Δ. Αρεοπαγίτου...
συγκρίνετε το κολονάκι και το δεντράκι από πίσω του, που φαίνεται δεξιά στην παρακάτω εικόνα που διαδηλώνει ο κόσμος, με το κολονάκι και το δεντράκι από πίσω του στην από πάνω εικόνα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjJ79jQCh-4oA6-u5-aiIzc_vWk5hXF_cGphBF7BavWjawcMz8xXZ2AomL3eN1gICVweMfE8KfZcfVbLoE5yaDxdL5WwCZX0ot7mB-YHseOtRH_FDmTiulfr2Z92DanWDbjvvr2Y-HE7k/s1600/24022011231-440x247.jpg

Γ. Μιχελάκης για προπηλακισμούς βουλευτών, συναίνεση και κομματική πειθαρχία, συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ημιυπαίθριους

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης καταδίκασε τις επιθέσεις κατά βουλευτών και ευρωβουλευτών στην Κέρκυρα, καθώς και κατά του Γιώργου Πεταλωτή στην Αργυρούπολη.

"Η θέση μας απέναντι σε παρόμοια γεγονότα είναι σταθερή και κρυστάλλινη. Την έχω διατυπώσει πολλές φορές έως τώρα και επαναλαμβάνω: Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, όποια αιτία κι αν έχει, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται. Όπου κι αν εκδηλώνεται εναντίον όποιου κι αν στρέφεται", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Επίσης επικαλέστηκε, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων" σχετική τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο Ηράκλειο, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι "εμείς δεν διχάζουμε τον λαό, τον ενώνουμε, χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στις πλατείες που γίνονται χωρίς κομματικούς στρατούς και κομματικές σημαίες αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν με ελληνικές σημαίες".

Ανέφερε επίσης και άλλη φράση του Α. Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία "το μόνο που προειδοποιούμε επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας που κάποιους λίγους τους οδηγεί σε ακρότητες. Κάνουν κακό στο κίνημά σας".

Σε ερώτηση για τα μηνύματα που λαμβάνει η ΝΔ από τις αντιδράσεις του κόσμου είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει με τις θέσεις του τα μηνύματα της κοινωνίας και πως ένα μεγάλο κομμάτι της αντίδρασης αφορά τα οικονομικά μέτρα. "Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά αρχίζουν να εκφράζουν την κοινωνία και ακούγονται από την κοινωνία", πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των πολιτών και αν οδηγούν τη ΝΔ σε αυτοκριτική, ο κ. Μιχελάκης απάντησε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει την πιο σκληρή αυτοκριτική που έχει κάνει ποτέ κόμμα και το ενδιαφέρει πως θα βγει η χώρα από την κρίση, "συνεισφέροντας από το δικό μας μετερίζι με τις προτάσεις μας". Συμπλήρωσε επίσης ότι όσα λέει ο κ. Σαμαράς εδώ και μήνες, τα λένε τώρα και στελέχη της κυβέρνησης και αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ και στην επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε, εξάλλου, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε αυτές τις συναντήσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες για να ενημερώσει για τις θέσεις της ΝΔ και μετά από σχετική ερώτηση τόνισε πως "δεν υπάρχει κανένα θέμα πιέσεων. Επιπλέον δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση. "Ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά συνυπογραφή. Συνυπογραφή στο λάθος. Συνυπογραφή στη συνέχιση μιας συνταγής που αποδεδειγμένα πλέον δεν σώζει αλλά σκοτώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία. Τέτοια συνυπογραφή δεν πρόκειται να υπάρξει. Αντιπροτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο", ανέφερε.

Σε ερώτηση αν θα διαγραφεί βουλευτής της ΝΔ στην περίπτωση που υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, είπε ότι "όταν έρθει η ώρα θα τοποθετηθούμε" και επικαλέστηκε ξανά όσα είχε προηγουμένως αναφέρει περί συναίνεσης χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

"Κανένα σχόλιο" απάντησε επίσης όταν ρωτήθηκε και σχετικά με το θέμα της Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Άμυνας Ε. Βενιζέλο αφορούμε μόνο θέματα του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση για την εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών για τους ημιυπαίθριους, με την οποία προβλέπεται ότι οι χώροι που τακτοποιήθηκαν θα συνυπολογιστούν στα τεκμήρια διαβίωσης, στο φόρο ακίνητης περιουσίας και στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ο κ. Μιχελάκης παρέπεμψε σε δήλωση των αρμόδιων τομεαρχών του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Βρούτση που κατηγορούν για πολιτική ανεντιμότητα και πολιτική εξαπάτηση την κυβέρνηση και ζητούν να αποσυρθεί η σχετική εγκύκλιος.

Λύθηκε το πρόβλημα Ρομπόπουλου κ.λπ ΠΑΣΟΚων επαναστατών: Στα όργανα του ΠΑΣΟΚ το μεσοπρόθεσμο

Άτυπο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, τη Δευτέρα το πρωί, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και το απόγευμα της ίδιας μέρας συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ενώ την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σωτήριες παρεμβάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περιπτώσεις νεαρών που σχεδιάζουν να αυτοκτονήσουν και το ανακοινώνουν μέσω διαδικτύου

[Απ' ότι βλέπεις φίλε Γιάννη... η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει σοβαρότερες δουλειές να κάνει -και ΜΠΡΑΒΟ της- από το να συλλάβει εμένα επειδή σε είπα "εκβιαστή" :))]

Σε καθημερινό «πονοκέφαλο» έχουν εξελιχτεί για τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι υποθέσεις νεαρών ατόμων που σχεδιάζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους και το ανακοινώνουν μέσω του διαδικτύου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές επεμβαίνουν άμεσα, βρίσκουν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» και στέλνουν ψυχολόγους για να στηρίξουν το παιδί και την οικογένεια του.

«Παλαιότερα είχαμε μία υπόθεση απόπειρας αυτοκτονίας το χρόνο, στη συνέχεια το εξάμηνο και μετά το μήνα. Πλέον, ανάλογες υποθέσεις φτάνουν σχεδόν καθημερινά στα γραφεία μας. Καταγράφουμε περίπου 20 - 25 περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας το μήνα από νεαρούς που το ανακοινώνουν μέσω του internet», ανέφερε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ασφάλειας Αττικής, Μανόλης Σφακιανάκης, μιλώντας το πρωί σε μαθητές ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στην ανατολική Θεσσαλονίκη με θέμα το διαδίκτυο και τους κινδύνους του.

Ο κ.Σφακιανάκης τόνισε πως από τον Νοέμβριο του 2006 οπότε και καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα, που είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αυτοκτονήσει μέσω του διαδικτύου, έως σήμερα εντοπίστηκαν και βοηθήθηκαν 201 νεαρά άτομα τα οποία επιχείρησαν ή σχεδίαζαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Η αστυνομία σε συνεργασία με ψυχολόγους κατάφερε να αποτρέψει τους νεαρούς, ενώ μόλις σε 15 περιπτώσεις υπήρξαν τραυματίες.

«Δεχόμαστε καθημερινά κλήσεις και από μικρά παιδιά ότι φίλοι τους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και ανακοινώνουν σχέδια για αυτοκτονία μέσω του διαδικτύου. Κάνουμε αγώνα δρόμου να τα εντοπίσουμε και να στείλουμε ειδικούς προτού γίνει το κακό», συμπλήρωσε ο κ.Σφακιανάκης.

Παράλληλα, συμβούλεψε τα παιδιά να μην κάνουν φίλους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης άτομα που δεν γνωρίζουν. «Κάνετε αγώνα δρόμου να συγκεντρώσετε 1.500 φίλους όμως δεν ξέρετε ποιος θέλει να σας βλάψει. Είναι κρυμμένοι διάφοροι που προσπαθούν με αλλοιωμένες φωτογραφίες να διεισδύσουν στην παρέα σας. Δυστυχώς με λάθος κινήσεις μπορεί να χαθούν ζωές. Είναι πολλά τα παιδιά που τα ψάχνουμε και δεν ξέρουμε που είναι».

Όπως τους είπε, το χρονικό διάστημα από το 2004 έως και σήμερα έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στις φυλακές για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας 610 χρήστες του διαδικτύου.

Ένα ακόμη θέμα που επισήμανε ο κ.Σφακιανάκης είναι η κυβερνοτρομοκρατία (cyber bullying) όπου αρκετά παιδιά δέχονται επιθέσεις από συμμαθητές τους. «Το φαινόμενο γνωρίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως και δεν είναι λίγα τα περιστατικά στη χώρα μας. Είκοσι παιδιά έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν σχολεία γιατί δεν άντεχαν την πίεση που τους ασκείτε μέσω του internet από τους συμμαθητές τους».

Τέλος, συμβούλεψε τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη» να βάζουν δύσκολους κωδικούς πρόσβασης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους για αγορές από το διαδίκτυο και να μην χρησιμοποιούν για περισσότερη από μιάμιση ώρα το internet διότι από κει και μετά αρχίζει η εξάρτηση. Στο σημείο αυτό, τους ανέφερε πως συνολικά 88 παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας από εξάρτηση στο διαδίκτυο.

Σ. Γιαννακά: Μην κάνετε όνειρα! Εγώ θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ ακόμα κι αν με μαστιγώσει ο ΓΑΠ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOzMX0Rt6yjoXYqFlxP5exWJQQxawUniYO-OGbgmRPVJGQ7w9u4IDg8rpW-bss3cYOjXZbBOzZMGDRiiRhRssNPSl-15W8D51jV1iT5e6U-2fBej0p6eo5dj1ySw_oyk-RrHHZ1_2ah-hw/s400/%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91.jpg[Έτσι για να μην κάνουμε όνειρα...]

«Θέμα καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου δεν τίθεται, τουλάχιστον από εμένα. Δεν αμφισβητώ την κυβέρνηση. Στηρίζω όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του πρωθυπουργού. Τις έχω στηρίξει και τις έχω ψηφίσει», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, η οποία έχει συνυπογράψει την επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, σημείωσε ότι ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών έχει καταθέσει απόψεις που «στηρίζουν τις αλλαγές και τις ρήξεις στην οικονομία και στο κράτος», προσθέτοντας ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσει στους βουλευτές «για ποιο λόγο, μεσούσης της χρονιάς, ψηφίζουμε έναν νέο προϋπολογισμό».

«Είναι αλήθεια ότι αμφιβάλλω και αμφισβητώ κατά πόσο ο προϋπολογισμός του 2011, που περιείχε μέτρα 7,5 δισ. ευρώ και τα πήραμε στις αρχές του χρόνου, μέτρα για τα οποία οι Έλληνες και η ελληνική οικονομία πραγματικά γονάτισαν - είναι ένας προϋπολογισμός που πρέπει να ψηφίσουμε εκ νέου τον Ιούνιο, στο μεσοπρόθεσμο, με καινούργια μέτρα 6,5 δισ. ευρώ», είπε η κα Γιαννακά

Αναφερόμενη στη χθεσινή επίθεση κατά του υφυπουργού Εσωτερικών και κυβερνητικού εκπρόσωπου Γιώργου Πεταλωτή, αφού επισήμανε ότι είναι λυπηρό γεγονός τόνισε ότι «είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε πριν πάρει διαστάσεις και πριν πραγματικά προκληθούν και θύματα». Η Σ. Γιαννακά εκτίμησε ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη και δεν είχε τα χαρακτηριστικά των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να διαφυλάξει το κύρος του Κοινοβουλίου και την αξιοπρέπεια των βουλευτών».

"Μαθήματα" αγγλικών με τη Βικτόρια Χίσλοπ, τη συγγραφέα του δημοφιλούς best-seller "Το Νησί", στο Λύκειο Χαλάστρας

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να ... εξασκήσουν τα αγγλικά τους βρήκαν οι μαθητές του Λυκείου Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Με τη βοήθεια της καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου, αλλά και των νέων τεχνολογιών, επικοινώνησαν μέσω Skype με τη Βρετανίδα συγγραφέα του best-seller «Το Νησί», Βικτόρια Χίσλοπ και συνομίλησαν μαζί της δύο φορές στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η συγγραφέας αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση επικοινωνίας και συζήτησε με τους μαθητές για την αγάπη της προς την Ελλάδα, για τη δημοφιλή σειρά και τη ζωή της. Αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση και τους αποκάλυψε τα «μυστικά» του τρίτου βιβλίου της, η ιστορία του οποίου «ξετυλίγεται» στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να εξασκήσει και η ίδια τα ελληνικά της, τα οποία μαθαίνει τον τελευταίο χρόνο, με ιδιαίτερα μαθήματα από Ελληνίδα καθηγήτρια.

Οι «συναντήσεις» μέσω Skype έγιναν στις 6 Δεκεμβρίου και στις 2 Φεβρουαρίου, προς έκπληξη των μαθητών και καθηγητών, που μέχρι και την τελευταία στιγμή, δεν πίστευαν ότι θα πετύχαινε η προσπάθεια. «Τελικά, αποδείχτηκε ότι είναι πολύ προσιτός άνθρωπος. Μας πρότεινε η ίδια την επικοινωνία μέσω Skype, και κατά τη διάρκεια των επαφών ήταν πολύ θερμή προς τα παιδιά», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Αγγλικών του Λυκείου, Σωτηρία Φιντικάκη.

Η ιδέα της επικοινωνίας με τη Βρετανίδα συγγραφέα προέκυψε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, προτού ακόμη ξεκινήσει η προβολή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί». Η κ.Φιντικάκη ζήτησε από μαθητές της Α' Λυκείου να της αναφέρουν αγαπημένους συγγραφείς και διαπίστωσε την προτίμηση των παιδιών στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, το οποίο κατείχε επί οχτώ εβδομάδες την πρώτη θέση στον κατάλογο των best-sellers στη Βρετανία, πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

«Της έστειλα ένα e-mail, στο οποίο της εξηγούσα ότι οι μαθητές στην Ελλάδα δεν έχουν την ευκαιρία να μιλούν την αγγλική γλώσσα- πολύ περισσότερο με μία αγαπημένη συγγραφέα- και ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να επισκεφτεί το σχολείο, σε μια από τις επισκέψεις της στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα έπαιρνα κάποια απάντηση», εξήγησε.

Η απάντηση όχι μόνο έφτασε στο σχολείο, αλλά προς έκπληξη καθηγητών και μαθητών, η Βρετανίδα συγγραφέας, πρότεινε την επικοινωνία μέσω Skype, αφού οι ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν της επέτρεπαν να βρεθεί στο σχολείο. «Είναι άδικο να μην παίρνουν τα παιδιά αυτό που τους αξίζει», έγραφε στην απάντησή της η Βικτόρια Χίσλοπ, παραδεχόμενη την αδυναμία της προς τα παιδιά. Το πρώτο "ραντεβού" κλείστηκε για τις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, και η Βρετανίδα συγγραφέας καλωσόρισε τους μαθητές και δεν ξέχασε να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στους εορτάζοντες. «Ήταν πολύ παρατηρητική, έκανε σχόλια για τα ρούχα και αξεσουάρ των παιδιών και δημιούργησε αμέσως μια άνετη ατμόσφαιρα», είπε η καθηγήτρια.

Η Άννα, το Χόλιγουντ, η Ελλάδα και … τα ελληνικά

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, συμμετείχαν περίπου 40 μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, οι οποίοι είχαν προετοιμάσει από πριν αμέτρητες ερωτήσεις προς τη συγγραφέα. Προς έκπληξη όλων, για τον αγαπημένο της χαρακτήρα στο «Νησί», η συγγραφέας «έδειξε» την Άννα, η οποία στη δημοφιλή σειρά δεν είχε τον ρόλο της πιο γλυκιάς γυναίκας. «Έχει περισσότερο ενδιαφέρον να γράφεις για έναν περίπλοκο χαρακτήρα, που δίνει συνέχεια τη μάχη του καλού με το κακό. Ηταν, άλλωστε, μια όμορφη γυναίκα και ως τέτοια ήταν φυσικό να έχει πάντα τέτοιες προκλήσεις», τους εκμυστηρεύτηκε η Βικτόρια Χίσλοπ.

Η συγγραφέας του «Νησιού» εξήγησε στους μαθητές και τους λόγους, για τους οποίους απέρριψε πρόταση του Χόλιγουντ να μεταφερθεί το βιβλίο της στη μεγάλη οθόνη. «Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, με καταπληκτικά τοπία και πολύ καλούς ηθοποιούς. Δεν είναι δυνατό να μην αξιοποιούνται», είπε η συγγραφέας και τους θύμισε την παραγωγή της ταινίας στην Ελλάδα «Λοχαγός Κορέλι», για το αποτέλεσμα της οποίας δεν φάνηκε ικανοποιημένη.

Η κ. Χίσλοπ εξέφρασε την αγάπη της για την Ελλάδα και είπε ότι έχει περισσότερους φίλους Έλληνες παρά Βρετανούς. Μάλιστα, ζήτησε από τους μαθητές να κάνει λίγη εξάσκηση και η ίδια στα ελληνικά της. Όπως ανέφερε, αν και επισκέπτεται την Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, μόλις πρόσφατα ξεκίνησε ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικών, με καθηγήτρια από την Θεσσαλονίκη.

Με τη "Νύφη του Θερμαϊκού" έχει μια ακόμη σχέση. Όπως αποκάλυψε, το τρίτο της βιβλίο, που δεν αποκλείεται να έχει τον τίτλο «Το νήμα», εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη και στηρίζεται σε ιστορικά στοιχεία. «Ήθελα να αναφερθώ στην ελληνική ιστορία και μέσα από αυτή να δώσω στον υπόλοιπο κόσμο να καταλάβει τον ελληνικό λαό», αποκάλυψε στους μαθητές. Η συζήτηση συνεχίστηκε επί μακρόν και στο επόμενο "ραντεβού" των μαθητών με τη Βικτόρια Χίσλοπ, στις 2 Φεβρουαρίου.

«Ηταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η επικοινωνία, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και να εξασκήσουν την ξένη γλώσσα, αλλά επίσης να ακούσουν τέτοιου είδους απαντήσεις από μια προσωπικότητα με τέτοιες αξίες», σχολίασε η κ. Φιντικάκη.

Η εμπειρία άφησε μια γλυκιά γεύση και στους μαθητές, που σκέφτονται να δοκιμάσουν στο μέλλον μια νέα επικοινωνία και με άλλες δημοφιλείς προσωπικότητες, όπως … ο Μπέκαμ.

O Μαγκριώτης που έχει εξαφανιστεί;

Δείτε τον τι έλεγε επί Καραμανλή:

dake-lagomitzis.blogspot.com

Γερμανία: 199 νέες μολύνσεις από E.coli μέσα σε δύο ημέρες. Πάντως οι Γερμανοί δεν ανησυχούν

Το γερμανικό κέντρο ελέγχου ασθενειών ανακοίνωσε σήμερα ότι 199 νέα κρούσματα μόλυνσης από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli καταγράφηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ αναφέρει σε δήλωσή του ότι υπήρξαν 149 κρούσματα μόλυνσης από το E.coli και 50 κρούσματα του ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου που προκαλείται από το E.coli. Τα τελευταία στοιχεία αυξάνουν το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την 1η Μαΐου σε 1.733, προστίθεται στη δήλωση του ινστιτούτου.

Πάντως ειδικοί στη Γερμανία, όπου έχουν καταγραφεί οι 17 από τους 18 θανάτους που οφείλονται στο βακτήριο αυτό, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο αριθμός των μολύνσεων μοιάζει να "σταθεροποιείται".

"Η κατάσταση δείχνει ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων μοιάζει να σταθεροποιείται", δήλωσε ο καθηγητής Ράινχαρντ Μπρούνκχορστ, πρόεδρος της γερμανικής Εταιρείας Νεφρολογίας και υπεύθυνος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της περιοχής του Ανόβερου (βόρεια Γερμανία) όπου σημειώθηκαν πολλοί θάνατοι.

Ο Μπρούνκχορστ δήλωσε πάντως, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με πολλούς ειδικούς στο Αμβούργο, ότι πρόκειται για "τη σοβαρότερη επιδημία των τελευταίων δεκαετιών που προκαλείται από ένα βακτήριο".

Β. Μεϊμαράκης: «Φοβούνται να κυκλοφορήσουν οι ντιντήδες και οι φλώροι που προκαλούν με τη ζωή που κάνουν»

«Όποιος φοβάται να κυκλοφορήσει να πάει σπίτι του», ήταν το σχόλιο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τους βουλευτές που δηλώνουν ανήσυχοι από τις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς συναδέλφων τους από πολίτες.

«Αυτοί που φοβούνται είναι οι ντιντήδες όπως είπε ο Φαήλος [σ.σ. Κρανιδιώτης], οι φλώροι που λέγαμε εμείς, οι φλούφληδες και οι σαλονάτοι, που λένε κάποιοι άλλοι. Όταν ασχολείσαι με τα κοινά δεν έχει φοβάμαι", είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του ινστιτούτου "Κωνσταντίνος Καραμανλής".

"Πρόβλημα υπάρχει σε αυτούς τους οποίους προκαλούν, βλέπουν την πολιτική ως ένα τρόπο καλύτερης ποιότητας της προσωπικής τους ζωής", πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι βουλευτές δεν πρέπει ούτε να φοβούνται, ούτε να ζουν προκλητικά.

Υποστήριξε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και διερωτήθηκε: "Και η λύση; Πού θα βρεθεί; Και πώς θα βρεθεί; Και από ποιους θα βρεθεί; Δεν πρέπει η λύση να είναι πολιτική; Από πού θα έρθει από τη δικαιοσύνη; Από τις ένοπλες δυνάμεις; Από τους επιχειρηματίες;".

Δίνοντας την απάντησή του, σημείωσε, "όχι βέβαια, θα έρθει και πάλι από τον κυρίαρχο λαό, ο οποίος θα μπορεί και πάλι να ψηφίζει και να εκλέγει πολιτικούς".

Που πάνε τα λεφτά του μνημονίου; Στο Λαό; Δε νομίζω...

«Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Το ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική. Η ίδια φράση επαναλαμβάνεται αυτούσια διακόσιες φορές τη μέρα από τους «παπαγάλους» του.

Κι όμως, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!

Αντί άλλης απόδειξης, ας καταφύγουμε για μια ακόμα φορά στη γλώσσα των αριθμών. Των δικών τους αριθμών.

2010
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010 διαβάζουμε:
«Για το εννεάμηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ».
Το Ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να καταβάλει στις καπιταλιστικές αγορές, στους κάθε λογής ομολογιούχους και στους «τοκογλύφους» περί τα 40 δισ. ευρώ.

Ας δούμε τώρα τις εισπράξεις από δάνεια που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση με το μνημόνιο:
-- Δάνειο 20 δισ. ευρώ το Μάιο.
-- Δάνειο 9 δισ. ευρώ μέσα στο Σεπτέμβριο.
-- Δάνειο 9 δισ. ευρώ που θα εισπραχθεί μέχρι το Δεκέμβριο, εφόσον η τρόικα εγκρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρήσει ότι το ...«πετσόκομμα» του ελληνικού λαού συνεχίζεται με «ικανοποιητικούς ρυθμούς».
Αθροισμα: 38 δισ. ευρώ.
Συμπέρασμα: Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό, ούτε πεντάρα τσακιστή δεν πάει για (τους περικομμένους) μισθούς και συντάξεις!
Όλα τα νέα δάνεια (38 δισ.) της φετινής χρονιάς πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια (40 δισ.), όλα τα δάνεια γυρίζουν πίσω στους δανειστές. Το μόνο που μένει στον ελληνικό λαό είναι οι νέοι κι ακόμα
μεγαλύτεροι τόκοι!

2011
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία (σ.σ.: μάρτυς μας, εκτός από το Θεό, και το «Βήμα» της 10/10/2010) για το έτος 2011 η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει σε τόκους το ποσό των 12,5 δισ. ευρώ και για χρεολύσια το ποσό των 34,7 δισ. ευρώ.
Άθροισμα: 47,3 δισ. ευρώ!

Με άλλα λόγια: Από τα 40 δισ. ευρώ της «σωτηρίας» που βάσει του μνημονίου θα «εισρεύσουν» στην Ελλάδα το επόμενο έτος, ούτε δεκάρα δε θα πάει για μισθούς και συντάξεις.
Όλα (μα όλα!) θα επιστρέψουν στους «καλούς» δανειστές μας, προς τους οποίους θα μείνουμε και με ένα επιπλέον χρέος ύψους 7,3 δισ. ευρώ!

2012
Όπως και πάλι τα κυβερνητικά στοιχεία ομολογούν, το έτος 2012, οπότε θα έχουμε την εκταμίευση των υπόλοιπων 40 δισ. ευρώ από το «μηχανισμό στήριξης», η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές της τόκους ύψους 11,1 δισ. ευρώ και χρεολύσια ύψους 31,7 δισ. ευρώ.
Άθροισμα: 42,8 δισ. ευρώ!

Φράγκο, δηλαδή, για μισθούς και συντάξεις. Όπως θα «έρθει» η... «βοήθεια» έτσι θα γυρίσει στους δανειστές. Μάλιστα, γι' αυτό το «πήγαινε - έλα», θα μας έχουν φεσώσει και με 2,8 δισ. ευρώ - επιπλέον - τόκους...


Τι αποδεικνύεται, λοιπόν, περίτρανα;
Από τα περιβόητα δάνεια που κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ «εξασφάλισαν» για το λαό, από τα δάνεια που αν στους «φίλους» μας δεν αρέσει (!) το αποτέλεσμα των εκλογών τότε δε θα τα εκταμιεύσουν, και τότε - σύμφωνα με τους «πατριώτες» - θα επέλθει χρεοκοπία και στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ούτε ένα ευρώ (αριθμός: 1) δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις!

Όλα τα δάνεια- μα όλα! - είτε ως τόκοι, είτε ως χρεολύσια, είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως επιχορηγήσεις, είτε ως φορολογικές απαλλαγές, επιστρέφουν κατευθείαν (!) και με το αζημίωτο (!) στους εγχώριους και τους διεθνείς νταβατζήδες της χρηματιστικής ολιγαρχίας.
Στον ελληνικό λαό, το μόνο που απομένει είναι ο ασφαλιστικός Καιάδας, ο εργασιακός Μεσαίωνας, οι ακόμα μικρότεροι μισθοί και οι ακόμα μικρότερες συντάξεις, για να αποπληρώνει τους ακόμα μεγαλύτερους τόκους, τα ακόμα περισσότερα χρεολύσια!

Τελικά, δηλαδή, ένα μόνο απομένει στον ελληνικό λαό: Να πάρει την απόφαση να τους ανατρέψει. Να τους στείλει από κει που ήρθανε! Για να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου που αυτός και μόνο αυτός παράγει.

Πηγή
Πηγή

«Δεν είμαστε πρόβατα» λέει ο Ρομπόπουλος...σιγά μεγάλε θα σκίσεις το καλσόν

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο ακόμα κι αν κινδυνεύει με διαγραφή, αν δεν περάσει από ΚΤΕ και ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε σήμερα ο Θωμάς Ρομπόπουλος στον Βαγγέλη Στολάκη και το Ράδιο Γνώμη (93,7fm) [Όσοι περιμένετε καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου από ΠΑΣΟΚους βουλευτές, προσέξτε την απάτη: "Δεν θα το ψηφίσουμε αν δεν περάσει από ΚΤΕ και ΚΟ του ΠΑΣΟΚ"... αν περάσει και γκρινιάξουν λίγο... θα το ψηφίσουν ;)].

«Δεν το ψηφίζω αν έρθει έτσι το νομοσχέδιο που κρίνει την τύχη την δική μας και των παιδιών μας Ακόμα και αν κινδυνεύω με διαγραφή» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας «δεν είμαστε πρόβατα! Πάρε αυτό και ψήφισε το…».

Ο κ. Ρομπόπουλος σημείωσε ότι δεν συντάχθηκε από όλους το κείμενο ενώ ξεκαθάρισε ότι «Δεν είμαστε μια ομάδα αυτοί που υπογράψαμε. Όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε. Από την άλλη όμως είμαστε και άνθρωποι της αγοράς και βλέπουμε τα προβλήματα. Έπρεπε να πούμε τις ενστάσεις μας, δεν γινόταν αλλιώς.»

Τέλος, έκανε κριτική στην κυβέρνηση που πέρα από το έργο της , έχει κάνει και λάθη, ενώ ανέφερε ότι «είμαστε στη δίνη των κερδοσκόπων και η Ελλαδίτσα δεν ήταν έτοιμη να ανταπεξέλθει.»

http://spnews.gr/index.php/politiki/greece/pasok/9086-robopoulos

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε απόφαση του επί τακτικής αγωγής δικαίωσε εργαζόμενο στα stage

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο ενάγων εργαζόταν στο πλαίσιο προγράμματος stage σε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Αττικής και, παρά το γεγονός ότι η σύμβασή του είχε καταρτιστεί ως σύμβαση μαθητείας (stage), το δικαστήριο, εξετάζοντας τα πραγματικά περιστατικά και κάνοντας χρήση της αρμοδιότητάς του για τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της, απεφάνθη ότι ουσιαστικά επρόκειτο για κατάχρηση του όρου καθώς κατ' ουσίαν ο ενάγων προσέφερε τις υπηρεσίες του ακριβώς όπως και το τακτικό προσωπικό του εν λόγω ΝΠΔΔ.

Το δικαστήριο, στην απόφασή του, αναγνώρισε την φύση της εργασιακής σχέσης του ενάγοντος

με το συγκεκριμένο ΝΠΔΔ ως σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και κήρυξε άκυρη, ως εκ τούτου, την προηγούμενη καταγγελία, από μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της σύμβασης εκπαίδευσης (μαθητείας).

Η πληρεξουσία Δικηγόρος του ενάγοντος, ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΠΡΑ δήλωσε:

«Πρόκειται για την πρώτη απόφαση, που αποφαίνεται επί τακτικής αγωγής εργαζομένου με πρόγραμμα stage, κρίνοντας, ότι οι συμβάσεις του είναι συμβάσεις εργασίας και ότι καλύπτονται μέσω αυτών πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζουμε τόσο ενώπιον των Εθνικών όσο και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, ότι στην περίπτωση των συμβασιούχων ο Δικαστής έχει δικαίωμα και καθήκον να προβαίνει στον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της έννομης σχέσεως με βάση τα πραγματικά περιστατικά αυτής, με γνώμονα ιδιαίτερα την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών. Οι εργαζόμενοι με προγράμματα stage δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τον κανόνα αυτό ούτε βεβαίως να τύχουν μικρότερης προστασίας».

http://stageedimotomea.blogspot.com/2011/06/stage_03.html

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης για τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και το "πρόβλημα" Παπανδρέου

Κι όμως τέτοιοι άνθρωποι επιβιώνουν...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2BaLtZWVyDsFd2LS1zwiUzOGSlFvbgkIkqjv7AQyCSIy2Ampcyti7GSWKAv8qvT9_wuyrattzfv7itrF5tUD3Sik0qzqw16-ScZvAogvo6GgixsRT-qFK-Jv_vNdusNQmv-iq0RFOf6A/s320/%CE%94%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3.jpgΟ γνωστός ΠΑΣΟΚος Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου [έχουμε γράψει παλαιότερα: Μπουμπούκι Νο3: Λυσιμάχου Τριαντάφυλλος - Ο άνθρωπος του Σημίτη], ξεκίνησε σαν ασφαλιστής και μέσω του συνδικαλισμού αναρριχήθηκε σε κορυφαία αξιώματα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Σήμερα είναι Διευθυντής στην Πειραιώς αλλά έχει μείνει στην ιστορία για το ότι επί Προεδρείας του στον « Ελληνικό Νηογνώμονα» έγιναν τα ναυάγια του «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» και του «ΔΥΣΤΟΣ» στα οποία είχε δώσει πιστοποιητικά και συνεπώς είναι ηθικά υπεύθυνος για 44 νεκρούς ναυτικούς! Εννοείται ότι δεν τιμωρήθηκε για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις παρότι βγήκαν διάφορα πολλά «άπλυτα» στη φόρα.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε το 1999 ο Ριζοσπάστης για τον σημερινό συνεργάτη του Σάλλα, για να καταλάβετε πως επιβιώνουν τέτοιοι τύποι:

Σήμερα ο Τ. Λυσιμάχου παραμένει μέλος της διοίκησης και μέλος της διοικούσας επιτροπής - η οποία είναι το «λύσε και το δέσε» - του «Ελληνικού Νηογνώμονα».

Ειδικότερα ο Τ. Λυσιμάχου όταν ναυάγησε το «ΔΥΣΤΟΣ» ήταν και πρόεδρος του «Ελληνικού Νηογνώμονα», αλλά και της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΤΗΡ, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το πλοίο. Στις 28 Δεκέμβρη 1996 το «ΔΥΣΤΟΣ» ναυαγεί. Στις 7 Φλεβάρη 1997 και πριν ακόμα βγει το πόρισμα του Ανακριτικού Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων για τις αιτίες του ναυαγίου, η ασφαλιστική εταιρία ΑΣΤΗΡ με εντολή του Τ. Λυσιμάχου σπεύδει και καταθέτει στην πλοιοκτήτρια εταιρία του ΔΥΣΤΟΣ ΑΝΕ - ΗΡΑΚΛΗΣ (θυγατρική της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ) 2.312.000 δολάρια, όπως προέβλεπε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο... Δύο βδομάδες μετά από την κατάθεση της επιταγής, ο Τ. Λυσιμάχου αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Αγροτική Ασφαλιστική Εταιρία και στην Αγροτική Ζωής, οι οποίες είναι εταιρίες του δημοσίου, καθώς είναι θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας!

Ομως όπως δείχνουν συγκεκριμένα στοιχεία, ο Τ. Λυσιμάχου συνεχίζει να κινείται ύποπτα και σε αυτές τις θέσεις. Πρώην οικονομικός διευθυντής της Αγροτικής Ασφαλιστικής, στις 26 Ιούνη 1999 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, την οποία έχει κοινοποιήσει και στο ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος). Στην αναφορά του αναφέρει ότι στο μηχανογραφικό σύστημα της εταιρίας υπάρχει «τρύπα», με την οποία γίνεται δυνατόν χρήματα που θα έπρεπε να κατατεθούν στο ταμείο της εταιρίας να «κάνουν φτερά» και τελικά να εμφανίζονται ως... δαπάνη!

Ο οικονομικός διευθυντής στη μηνυτήρια αναφορά του σημειώνει τις ενέργειες στις οποίες προέβη, όπως ήταν η άμεση ενημέρωση της διοίκησης και η κατάθεση υπομνημάτων, με τα οποία ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων, « οι οποίοι ουδέποτε- σημειώνει- διενεργήθηκαν»... «Εις τον ισολογισμόν της εταιρικής χρήσεως 1998 - τονίζει- ο οποίος εδημοσιεύθη στις 14-5-1999 και αφ' ότου εγώ είχα ήδη αποχωρήσει από την ως άνω θέση και έπαψα πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου, η ως άνω διαφορά αυθαίρετα καλύφθηκε κανονικά και δη ως εξής: Απαιτήσεις της εταιρίας ύψους 300 εκατομμυρίων δραχμών (τμήμα συνολικής ζημίας των 500.000.000) αντί να εισπραχθούν ως οφειλές εμφανίζονται εις τον ως άνω ισολογισμό ως δαπάνες και μάλιστα χωρίς δικαιολογητικά και παραστατικά, με αποτέλεσμα τη σημαντική περιουσιακή ζημία της Εταιρίας και κατ' επέκταση του Δημοσίου»!

Το «πρόβλημα» στο λογιστικό σύστημα το είχε ανακαλύψει και ο προηγούμενος από αυτόν οικονομικός διευθυντής, ο οποίος μόλις έκανε τη σχετική ενημέρωση απολύθηκε και επιπλέον η εταιρία κατέθεσε και μήνυση εναντίον του!