05 Ιουνίου 2011

Όλες οι χώρες επιτρέπουν στους ομογενείς τους να ψηφίζουν... μόνο τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ δεν το επιτέπουν

Διαβάζοντας για τις εκλογές σε Πορτογαλία και Σκόπια είδα ότι 4 και 3 βουλευτές αντίστοιχα εκλέγονται από τους ομογενείς του εξωτερικού... λυπηρό... μόνο τα δικά μας τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ αρνούνται στους Έλληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν στα κοινά της πατρίδος τους και να έρθουν πιο κοντά της... μόνο τα λεφτά τους θέλουν με τα ομόλογα για την ομογένεια... ουυστ κοπρόσκυλα

Πορτογαλία: Νικητή των εκλογών το κεντροδεξιό κόμμα με 45% δείχνουν τα αποτελέσματα στο 1/3 των εκλ. κέντρων

Σαφές το προβάδισμα γιά το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μεταδίδει το Γερμανικό πρακτορείο --βάσει των τμηματικών αποτελεσμάτων.

Το Γερμανικό πρακτορείο μετέδωσε γιά τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία ότι, "το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα καταγάγει σήμερα εκλογική νίκη" αφού, ήδη, συγκεντρώνει ένα ποσοστό ψήφων σχεδόν 45% ( με διαθέσιμα αποτελέσματα από τα 1.823 απ τα συνολικά 4.260 εκλογικά τμήματα).

--Οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών έκλεισαν τελευταίες στις Αζόρες γύρω στις 21.30 ώρα Ελλάδας κι αμέσως ξεκίνησε στη Λισαβόνα η μετάδοση απ τα εθνικά μμε των exit polls.

Eπικράτηση του συνασπισμού δεξιών κομμάτων στη νέα βουλή, δίνουν και τα πρώτα exit polls.

Από δημοσκοπήσεις, που έγιναν στην έξοδο αντιπροσωπευτικών εκλογικών τμημάτων(exit polls) και μεταδίδουν μμε στη Λισαβόνα προκύπτει ότι, ο συνασπισμός των κομμάτων της Δεξιάς υπερτερεί των Σοσιαλιστών (έως σήμερα στην κυβέρνηση) και "θα έχει απόλυτη πλειοψηφία εδρών" στη νέα βουλή.

Σύμφωνα με τα exit polls το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων συγκέντρωσε σήμερα το δεξιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με πρόεδρό του τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Το ποσοστό ψήφων θα κυμανθεί στο εύρος 37% έως και 42,5% των ψήφων.

Αυτά τα ποσοστά ψήφων δίνουν στη νέα βουλή από 102 έως και 121 έδρες σε αυτό το κόμμα--σε σύνολο 230.

-Το Σοσιαλιστικό κόμμα του έως σήμερα πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων, που θα κυμανθεί στο εύρος 24,8% έως και 30% των ψήφων.

--Οι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι, "το δεξιό 'Δημοκρατικό και Κοινωνικό Κέντρο' μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στον Πάσος Κοέλιο να συγκροτήσει κυβερνητικό συνασπισμό και να διαθέτει στη νέα βουλή "πλειοψηφία ως και 149 εδρών".

Απονομή βραβείων στο νησί Έλις σε Ελληνοαμερικανούς που διαπρέπουν στις ΗΠΑ

http://www.ourgenealogy.ca/USA/ellis_island.jpgΣτο νησί των δακρύων, ανάμεσα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες και στοιβαγμένες βαλίτσες που συμβολίζουν τα δάκρυα και τις ελπίδες εκατομμυρίων μεταναστών, εκεί που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες αντάμωσαν τη μοίρα τους, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) προσωπικότητες του ελληνικού κόσμου της Αμερικής για να τιμήσουν στρατιές προγόνων τους που πέρασαν από τον έλεγχο του νησιού Έλις και να χειροκροτήσουν τους σημερινούς ομογενείς που διαπρέπουν και λάμπουν στην αμερικανική κοινωνία.

Στη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου Μετανάστευσης του "Έλις Άιλαντ", απέναντι από το Άγαλμα της Ελευθερίας, διοργανώθηκε μια συγκινητική τελετή για την απονομή των "ελληνικών Όσκαρ" που φέρουν τον τίτλο "Gabby Awards" (Greek American Best and Brightest of the Year) σε Ελληνοαμερικανούς που διακρίνονται σε διάφορους επαγγελματικούς και κοινωνικούς τομείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν η δεύτερη φορά που απονεμήθηκαν τα συγκεκριμένα βραβεία. Η πρώτη τελετή είχε γίνει στο Σικάγο το 2009 με την ευκαιρία των 15χρονων εορτασμών του ελληνοαμερικανικού περιοδικού (Greek American Magazine) και η επιλογή των υποψηφίων και νικητών γίνεται κατόπιν ψηφοφορίας από τον κόσμο.

Η ηθοποιός Μελίνα Κανακαρίδη και ο σχεδιαστής μόδας Τζον Βαρβάτος παρουσίασαν τους υποψηφίους στην κατηγορία "Παραστατικές Τέχνες" που ήταν ο ηθοποιός Ζαχ Γαλιφιανάκης, ο ηθοποιός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Μαρούλης και η ηθοποιός - κωμικός Τίνα Φέι. Νικητής ήταν ο νεαρός Μαρούλης.

Ο ηθοποιός Τζον Άνιστον, πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον, παρουσίασε τους υποψηφίους στην κατηγορία "Πολιτική και Δημόσια Υπηρεσία" που ήταν η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης και ο επενδυτής που ξεσκέπασε το σκάνδαλο Μέιντοφ, Χάρι Μαρκόπουλος. Νικήτρια ήταν η Ολυμπία Σνόου.

Ο πρώην διευθυντής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και παραγωγός Σιντ Γκάνης παρουσίασε τους υποψηφίους στην κατηγορία "Επιστήμες και Ιατρική" που ήταν ο χειρούργος μεταμοσχεύσεων Ανδρέας Τζάκης, ο ιδρυτής του "X Prize Foundation" Πίτερ Διαμαντής και ο νευροχειρούργος Τζον Γκολφίνος. Νικητής ήταν ο δρ. Τζάκης.

Η φημισμένη ενδυματολόγος Πατρίσια Φιλντ παρουσίασε τους υποψηφίους στην κατηγορία "Τέχνες, Πολιτισμός και ΜΜΕ" που ήταν ο πρόεδρος για "μικρές τηλεοπτικές σειρές" στο HBO Κάρι Ανθόλης, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αριάννα Χάφινγκτον και ο βραβευμένος με το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ “The Cove” Λούης Ψυχογιός. Νικητής ήταν ο κ. Ψυχογιός.

Ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών Ντέιβιντ Χόρνερ παρουσίασε τους υποψηφίους στην κατηγορία στην "Εκπαίδευση" που ήταν η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Davis Λίντα Κατέχη, ο καθηγητής μαθηματικών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα Τζορτζ Καφκούλης και ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) Νικόλας Οικονομίδης. Νικήτρια ήταν η κ. Κατέχη.

Η γνωστή σεφ Κατ Κόρα (Κατερίνα Καραγκιόζη) παρουσίασε τους υποψηφίους στην κατηγορία "Αθλητισμός" που ήταν ο παίχτης της ομάδας μπέιζμπολ "Baltimore Orioles" Νίκος Μαρκάκης, ο πρώην αθλητής του επαγγελματικού πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου Κρις Τσέλιος και ο ιδρυτής - πρόεδρος της μεγάλης αθλητικής εταιρίας "Monumental Sports & Entertainment" Τεντ Λεονσίς. Νικητής ήταν ο Κρις Τσέλιος.

Η δημιουργός του Ελληνικού Μουσείου στο Σικάγο Χέλεν Αλεξάντερ παρουσίασε τους υποψηφίους στην κατηγορία "Προβολής του Ελληνισμού" που ήταν υποψήφιοι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ και ο οργανισμός υποτροφιών "Pan Hellenic". Νικητής ήταν η ΑΧΕΠΑ με πρόεδρό της το Νίκο Καρακώστα.

Ο Τόμας Μπελέσης παρουσίασε τους υποψηφίους στην κατηγορία "Επιχειρήσεων και Ψυχαγωγίας" που ήταν ο πρόεδρος της "Fox Filmed Entertainment" Τζέιμς Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος της "JP Morgan Chase Bank" Τζέιμ Ντίμον και ο σχεδιαστής ανδρικής μόδας Τζον Βαρβάτος. Νικητής ήταν ο Τζέιμς Γιαννόπουλος.

Ο εμπνευστής της ιδέας για τα βραβεία "Gabby", βασικός οργανωτής της τελετής, εκδότης του ελληνοαμερικανικού περιοδικού και ιδρυτής του Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού (μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί και αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό στην Αμερική) Γκρέγκορι Πάππας, παρουσίασε τους υποψηφίους στην κατηγορία "Φιλανθρωπία" που ήταν υποψήφιοι ο Πίτερ Πίτερσον ιδρυτής του ομώνυμου φιλανθρωπικού οργανισμού, ο Πίτερ Καραμάνος ιδρυτής και πρόεδρος οργανισμού "Carolina Hurricanes" και ο Τζορτζ Μπεχράκης, πρόεδρος της "Gainesborough investments». Νικητής ήταν ο Πίτερ Καραμάνος.

Η επιμελήτρια του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης Χέλεν Εβανς παρουσίασε και απένειμε το τιμητικό βραβείο "Lifetime Achievement" στον διεθνούς φήμης πρωτοπόρο στη δεκαετία του '60 στην τεχνική του νέον, καλλιτέχνη Στίβεν Αντωνάκος, ο οποίος σε ηλικία τεσσάρων ετών είχε περάσει από το νησί Έλις.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη παρουσίασε και απένειμε επίσης το τιμητικό βραβείο "Lifetime Achievement" στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτη και Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Μιχάλη Δουκάκη.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι νεαροί επιχειρηματίες Τζορτζ Λογοθέτης και Μάνος Σηφάκης, οι οποίοι τόνισαν και την ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι και οι νέες της Ελλάδας σ' αυτές τις "δύσκολες στιγμές" που περνά η χώρα μας.

Στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος συμμετείχε η Γλυκερία με το συγκρότημα "Τρίφωνο". Ερμήνευσαν το "Τραγούδι της Ξενιτιάς" του Μίκη Θεοδωράκη (με νέα διασκευή από το Νίκο Κουρουπάκη). Η Μελίνα Ασλανίδου με το Γιώργο Λιάνο το τραγούδι "Μη μου θυμώνεις μάτια μου", ενώ η Γλυκερία έκλεισε την τελετή με το τραγούδι "Διασπορά", αφιερωμένο στους Έλληνες μετανάστες.

Εικόνες της μετανάστευσης μετέφεραν οι ηθοποιοί και τραγουδιστές Εμμανουήλ Αύρας, Γρηγόρης Ψωμάς, Θίο Αλεξάντερ, Ανθούλα Κατσιματίδη και ο σκηνοθέτης Γκρεγκ Γαϊτάνης.

Τα βραβεία φιλοτέχνησε ο γνωστός καλλιτέχνης Konstantino.

Παρουσιάστριες της τελετής ήταν οι δημοσιογράφοι Άννα Νταβλάντη και Λώρα Έβανς Μανάτου.

Στο δείπνο που ακολούθησε παρέστη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές, τους βραβευθέντες και όλους τους υποψηφίους για τα βραβεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος και ο λαός της Ελλάδας δεν ξεχνούν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ την αγάπη και την στήριξη που προσφέρει πάντα ο Ελληνισμός της Αμερικής στην πατρίδα μας, αλλά κυρίως για το έργο και τις επιτυχίες τους στον πολιτισμό, τις τέχνες και στην ανθρωπιά.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στην τελετή η γενική πρόξενος Άγη Μπαλτά και ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος και την Κύπρο η γενική πρόξενος Κούλα Σοφιανού. Ανάμεσα στους εκατοντάδες θεατές ήταν αρκετά άλλα γνωστά ονόματα που διαπρέπουν σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους στις ΗΠΑ, αλλά και στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο της χώρας.

Panathinaikos vs Olympiakos Live Stream

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 80-91 και 5ος αγώνας στην Πυλαία την Τετάρτη...

Περαστικά και άντε γειά



Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να κάνει το μπρέικ και νικώντας 91-80 τον Άρη να ανακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας σε μια εντελώς απρόβλεπτη και ισορροπημένη σειρά που θα κριθεί οριστικά πια στον πέμπτο αγώνα.

1ο δεκάλεπτο

Ευστοχία από τις δύο ομάδες και 3-5 για τον ΠΑΟΚ.

Με λέι απ του Στίγγερς ο ΠΑΟΚ φτάνει σε νταμπλ σκορ (7-14).

Με τον Χαραλαμπίδη να σκοράρει ο Άρης ψαλιδίζει τη διαφορά (14-16).

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί το προβάδισμα (18-22) παίζοντας ζώνη.

Κοντά οι δύο αντίπαλοι (23-24) στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

2ο δεκάλεπτο

Στο +5 ο ΠΑΟΚ με σερί 0-4 (23-28).

Αντιδρά και ισοφαρίζει (28-28) ο Άρης που σκοράρει κυρίως από βολές, όπως ο ΠΑΟΚ στην πρώτη περίοδο.

Πάντως ο Δικέφαλος εξακολουθεί να έχει τα ηνία (30-35).

Το τρίποντο του Σλούκα φέρνει και πάλι σε απόσταση αναπνοής τον Άρη (39-40).

Ο Χατζηβρέττας οδηγεί τον Άρη στο 45-42 μετά και την τεχνική ποινή στον Μαρκόπουλο.

Το ξέσπασμα του Άρη φέρνει το 50-42 του 20'.

3ο δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να επιστρέψει (53-46) μετά το τρίποντο του Χαραλαμπίδη.

Ο Κινγκ μετά από επιθετικό ριμπάουντ στέλνει τη διαφορά στο +10 (57-47).

Εκνευρισμός στον ΠΑΟΚ (τεχνική ποινή Γκετσέφσκι), με αποτέλεσμα ο Άρης να κρατά σταθερά το προβάδισμα (61-51).

Ο Δικέφαλος επιστρέφει και με τον Μπούλιαν μειώνει 62-60.

Οι έξι σερί πόντοι του Κρίστμας ισοφαρίζουν για τον ΠΑΟΚ (66-66) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

4ο δεκάλεπτο

Ο Γκετσέφσκι κάνει το 67-68 και ο ΠΑΟΚ περνάει μπροστά για πρώτη φορά μετά το 39-40.

Ο ΠΑΟΚ ξεφεύγει 67-72 ανατρέποντας, στην παρούσα φάση, τα δεδομένα.

Ο Γκετσέφσκι έχει πάρει φωτιά (69-76). Διαδοχικοί πόντοι από τον Σκοπιανό.

Κλέψιμο και κάρφωμα του Μπούλιαν για το +10 του Δικεφάλου (70-80, 37').

Το 76-85 ένα λεπτό πριν από το φινάλε δείχνει μη αναστρέψιμο.

Ο ΠΑΟΚ σφραγίζει το διπλό με τις βολές του Μάρσαλ (80-91).

contra.gr

Γερμανία: Γερμανικοί σπόροι, κυρίως αγριοκύμινου ή παπαρούνας και όχι τα ισπανικά αγγουράκια το αίτιο της επιδημίας απ το βακτήριο e-coli

Φυτεμένοι σπόροι, κυρίως αγριοκύμινου, ή παπαρούνας, στη μορφή "σαλατών που καταναλώθηκαν στο βόρειο τομέα της Γερμανίας μπορεί να ευθύνονται γιά την επιδημία απ το βακτήριο e-coli" --ήδη σκότωσε στην Ευρώπη 22 ανθρώπους (21 στη Γερμανία), ενώ οι ασθενείς ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες--, ανακοίνωσε σήμερα το τοπικό υπουργείο Γεωργίας στο Αμβούργο.

Πάντως, ο υπουργός Γκερτ Λίντεμαν τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι, "ακόμα το υπουργείο δεν έχει στη διάθεσή του την οριστική απόδειξη" γιά τον ισχυρισμό του αυτόν.

"Συνιστούμε, όμως, στους καταναλωτές, στη βάση ισχυρών ενδείξεων, να μη καταναλώνουν τέτοιους σπόρους", πρόσθεσε ο Λίντεμαν. Διευκρίνισε ότι "αύριο Δευτέρα θα προκύψουν τα πλήρη αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων", που ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνουν, "με σπόρους απ ένα αγρόκτημα στο Uelzen".

--Το αγρόκτημα αυτό εξάγει τους σπόρους αγριοκύμινου και παπαρούνας, γιά παρασκευή σαλάτας, σε κράτη μέλη της ΕΕ και την Απω Ανατολή, πρόσθεσε ο τοπικός υπουργός Γεωργίας στο Αμβούργο χωρίς, όμως, να κατονομάσει συγκεκριμένα κράτη.

ΣΟΚ! Υποθηκεύει τη χώρα ο προδότης όπως αποκάλυψε ο Ρομπάι!!! Η ΝΔ ακούει;

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/26381.jpg[Ότι συζητούσαμε, για πώληση Ακρόπολης ή ελληνικών νησιών και γελούσαμε πριν ένα χρόνο όταν λέγαμε ότι αυτά δεν γίνονται συζητάει ο ΓΑΠ με τους δανειστές μας όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι!!!]

«Βόμβα»
από τον Χ. Βαν Ρομπάϊ. «Συζητούμε και τις υποθήκες για τα νέα δάνεια» δηλώνει ο πρόεδρος τoυ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σοκ και δέος από το νέο «τσουνάμι» μέτρων που έρχονται για τη συνέχιση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα με την τρόϊκα να περνά τη σκληρή γραμμή σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα σαν «βόμβα» σκάει η αποκάλυψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ ότι ο ΓΑΠ συζητάει με τους δανειστές τη λύση της υποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων για να τη νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Ρομπάϊ το θέμα αυτό συζητείται στους κόλπους της Ε.Ε, της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αυτές.


FINANCIAL TIMES: “ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!”

Ιδού που μας οδήγησαν αυτοί που μας έλεγαν ότι το Μνημόνιο «θα μας σώσει»… : Στον καιρό του ΔΝΤ ξένοι θα αναλάβουν να μαζεύουν τον «κεφαλικό φόρο»… Όπως ακριβώς γινότανε στον καιρό της τουρκοκρατίας. Κατά «σύμπτωση» οι φοροεισπράκτορες θα είναι ΙΔΙΟΙ ως προς την καταγωγή!

Οι διεθνείς τοκογλύφοι ζητάνε ότι θέλουν από το ελλαδικό προτεκτοράτο και φυσικά οι πολιτικάντηδες δεν χαλάνε χατήρια. Σϋμφωνα με τους Financial Times αναμένεται “διεθνής εμπλοκή στη συλλογή φόρων και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας σε αντάλλαγμα με ένα νέο συμφωνητικό δανείου για την Αθήνα”.

H συνέχεια στο xryshaygh.wordpress.com

Γερμανία: Η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει αρκετά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Κάουντερ.

Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, ενώ η Γερμανία δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ.

Ο Φόλκερ Κάουντερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild, σε μία συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο Δευτέρα, ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα είναι ακόμη μακριά.

"Η Ελλάδα προσπαθεί, όμως οι προσπάθειές της είναι ανεπαρκείς", δήλωσε ο Κάουντερ. "Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο αυστηρή πυγμή για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της αλληλεγγύης (με τις χώρες της ευρωζώνης)".

"Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας επηρεάσουν οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα", υπογράμμισε ο Κάουντερ. "Εχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να γίνει επιτέλους ένα κράτος στα πρότυπα της κεντρικής Ευρώπης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την παρακμή της Ευρώπης".

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU επεσήμανε άλλωστε ότι το Βερολίνο δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα εγκρίνει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. "Το αν θα υπάρξει ακόμη ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη", είπε.

"Ομως από την άλλη θα προειδοποιούσα να μην λαμβάνονται φαινομενικά εύκολες λύσεις (...) Αν σταματήσει η παροχή χρημάτων προς την Ελλάδα, κανείς δεν ξέρει τί επιπτώσεις θα έχει αυτό για εμάς. Οι Αμερικάνοι απερίσκεπτα άφησαν τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει και αυτό πυροδότησε μία παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα", υπογράμμισε ο Κάουντερ.

To ΠΑΣΟΚ τσατίστηκε.... με τα δικά του ΜΜΕ!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα.

Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση.

Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα.

Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.

Κροκοδείλια δάκρυα απ΄ τους υπουργούς για τις θυσίες του λαού

Περισσεύει η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα απ΄ τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης του μνημονίου. Στην προσπάθειά τους δε να εκτονώσουν την οργή των πολιτών κορυφαίοι υπουργοί δεν διστάζουν να «καταθέτουν τη συμπάθειά τους»στο λαό και να «αναγνωρίζουν» το δίκιο των αγανακτισμένων πολιτών. Για του λόγου το αληθές ιδού τι λέει σήμερα ο , εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό, γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας. Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για να διορθώσουν όπως λέει, στρεβλώσεις της τελευταίας τριακονταετίας. «Βεβαίως υπάρχει δικαιολογημένη λαϊκή δυσφορία , κοινωνική ένταση και ορθά αίσθημα αδικίας», σημειώνει στη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, συμπληρώνοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος». Για την ταμπακέρα φυσικά κουβέντα και ούτε λόγος για αυτοκριτική: «Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, αλλά δεν είναι η ώρα του καταλογισμού τους» λέει ο υπουργός, νομίζοντας πως οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο.

Δηλαδή πότε θα μας πείτε που και γιατί κάνατε τόσα λάθη σε τόσο λίγο διάστημα; Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχετε το θράσος στην κυβέρνηση να ζητάτε την συναίνεση του κόσμου για τα λάθη σας και κυρίως για την συνέχιση της λάθος πολιτικής σας…

http://www.kentrinews.gr/?p=17546

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αναγκαία η προστασία των ορεινών οικισμών της Ελλάδας

Η ποικιλία στην Ελλάδα έγκειται στη συνεχή εναλλαγή βουνού, κάμπου, θάλασσας, νησιών. Πρόκειται για μία ενιαία περιβαλλοντική αλυσίδα, η οποία σπάει αν εγκαταλειφθεί ή ερημώσει ένας κρίκος της. Οι ορεινοί οικισμοί στην Ελλάδα έχουν υποτιμηθεί διαχρονικά, γεγονός που φαίνεται από την έλλειψη ειδικού νομοθετικού πλαισίου για τις ορεινές περιοχές, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πράγματι, η Ελλάδα, μπορεί να είναι γνωστή για τη θάλασσα και τον ήλιο, παραμένει όμως μία ορεινή χώρα σε ποσοστό 77,9%, σύμφωνα με τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Δημήτρης Καλιαμπάκος, συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η Ελλάδα μαζί με την Ελβετία, την Αυστρία και τη Σλοβενία είναι οι πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης. Η φυσιογνωμία της Ελλάδας καθορίζεται από τον ορεινό και το νησιωτικό χαρακτήρα της χώρας. Το προηγούμενο διοικητικό "μοίρασμα" του "Καποδίστρια" αντανακλούσε κάπως αυτή τη διάσταση, με το 61,6% των δήμων να είναι ορεινοί-ημιορεινοί, ενώ με τον "Καλλικράτη" αποτελούν μόνο το 9,5%. Για παράδειγμα, ο δήμος Καρπενησίου συνενώθηκε με άλλους πέντε δήμους που ήταν όλοι ορεινοί, τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό τους κέντρο βρίσκονται πια σε πεδινό δήμο, ο Όλυμπος, ο Κίσαβος, τα Πιέρια, το Παγγαίο, η Γκιώνα, ο Χελμός, το Βέρμιο, η Δίρφυς, η Ροδόπη, και τα περισσότερα βουνά "εξαφανίστηκαν" διοικητικά από τα ορεινά της χώρας. Η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, καθώς και η Θράκη δεν έχουν ούτε ένα ορεινό δήμο».

«Με τον αποχαρακτηρισμό των ορεινών περιοχών και την ένταξή τους στους πεδινούς δήμους, πολλές φορές και αστικούς, "εξαφανίζονται" οι όποιες επιδοτήσεις από τα κοινοτικά προγράμματα και τα δικαιώματα που είχαν ως ορεινοί οικισμοί και που ως τώρα τους ενίσχυαν. Ένα άλλο στοιχείο με την "ισοπέδωση" των ορεινών αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουμε πια ημιορεινές περιοχές, η οποίες έχουν πολύ ιδιαίτερα στοιχεία, στο έδαφος, στις καλλιέργειες, στη χλωρίδα και πανίδα», αναφέρει η Στέλλα Γιαννακοπούλου αρχιτέκτων μηχανικός.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημήτρης Στεφάνου ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" οργάνωσε τους δήμους σε μεγάλες ενότητες, μετά από την εκτίμηση των κριτηρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Το κριτήριο συνένωσης ήταν κάθε δήμος να έχει τουλάχιστον 10.000 κατοίκους. Από αυτό εξαιρέθηκαν δήμοι που είχαν ορεινότητα και τα νησιά. Δε σημαίνει ότι κάθε ορεινός δήμος εξαιρέθηκε, αλλά όπου δεν συνέτρεχαν λόγοι συνένωσης έγινε η εξαίρεση, όπως ο δήμος Σφακίων στην Κρήτη».

Η αστικοποίηση, η μετανάστευση και οι πόλεμοι ευθύνονται για τη σταδιακή, πολλές φορές και απότομη, μετακίνηση αγροτικών πληθυσμών, κυρίως ορεινών, προς τις πόλεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2001 ο αστικός πληθυσμός ανερχόταν σχεδόν στο 60%, ο ημιαστικός στο 13,1% και ο αγροτικός στο 27,2%. Το 1940 οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν αστικός 32,8%, ημιαστικός 14,8%, αγροτικός 52,4%, ενώ για να πάμε πιο πίσω στο χρόνο, το 1856 ο αστικός πληθυσμός αποτελούσε μόλις το 6,8%, ο ημιαστικός το 12,6% και αγροτικός το 80,6%.

«Το αποτέλεσμα ήταν στους ορεινούς οικισμούς να παραμείνουν ως επί το πλείστον άνδρες από 65 χρόνων και πάνω. Το 2001 ο ορεινός πληθυσμός καταγράφηκε στο 10%», ενημερώνει η Αφροδίτη Μπασιώκα, αρχιτέκτονας, με ειδίκευση στη δημογραφία των ορεινών περιοχών.

Η κ. Μπασιώκα επισημαίνει ότι «στην απογραφή του 2001 υπάρχει αύξηση του πληθυσμού στα χωριά σε υψόμετρο από 800 μέτρα και πάνω. Από τις δεκαετίες του ‘80, ‘90 και το 2000 είχαν δοθεί κίνητρα και επιδοτήσεις από ειδικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιστροφή του κόσμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μερική αναζωογόνηση της υπαίθρου. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται επιστροφή αρκετού κόσμου σε ορεινά χωριά και για άλλους λόγους, όπως καλύτερη ποιότητα ζωής και γιατί η ζωή στην πόλη έχει γίνει πολύ ακριβή».

«Η επιδότηση για την ορεινότητα, που προκύπτει από ευρωπαϊκά κριτήρια για την ανάπτυξη των περιοχών εξακολουθεί να υπάρχει» τονίζει ο κ. Στεφάνου.

Ο κ. Καλιαμπάκος επισημαίνει πως στα βουνά «υπάρχει μία δεύτερη Ελλάδα, η οποία μειονεκτεί σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Τα προβλήματα είναι ήδη τεράστια στις υποδομές, την πρόσβαση, την υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία. Αν την εξαφανίσεις και από το διοικητικό χάρτη, την υποβιβάζεις ακόμα περισσότερο. Μέχρι πρότινος οι οικισμοί αυτοί κρατούνταν γιατί υπήρχε ο πρόεδρος, ο κοινοτάρχης και πέντε άνθρωποι που "έτρεχαν" για τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση, ποιος θα ασχοληθεί με το πέτρινο γεφύρι που πέφτει ή με τις στέγες που καταρρέουν; Ή τις τοπικές καλλιέργειες και την προστασία των δασών αν φύγουν οι άνθρωποι;».

Στη διοικητική μεταρρύθμιση προβλέπεται ότι ένας δήμος πρέπει να έχει τουλάχιστον 10.000 κατοίκους. «Για τους ορεινούς οικισμούς αυτό το νούμερο είναι άπιαστο», σχολιάζει ο κ. Καλιαμπάκος.

Ο κ. Στεφάνου λέει ότι «στους νέους δήμους έγιναν μία σειρά από παρεμβάσεις όπως, ενδοδημοτική αποκέντρωση, δηλαδή κάθε ένας από τους δήμους που συνενώθηκε παραμένει διακριτή δημοτική ενότητα του νέου δήμου και εκλέγει εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει τοπικός αντιδήμαρχος και τα παλιά τοπικά συμβούλια γίνονται δημοτικές τοπικές κοινότητες με δέσμη αρμοδιοτήτων για διαχείριση τοπικών υποθέσεων. Η ζωή στις ορεινές περιοχές είναι πιο σύνθετο ζήτημα. Δεν αποτελεί λύση να "φυτεύονται" κρατικές υπηρεσίες, όπως ΕΛΤΑ, δασαρχείο, κλπ και να λέμε ότι έτσι δε θα μαραζώσει».

Ειδική νομοθεσία για την προστασία και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Η κ. Γιαννακοπούλου, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι ορεινοί οικισμοί είναι πιο ευάλωτοι και αντιμετωπίζουν ειδικές ανάγκες. Η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα της Ευρώπη των 27, που όχι μόνο δεν ενισχύει τις ορεινές κοινότητες, αλλά με το νέο διοικητικό μοντέλο τις διαλύει. Η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αυστρία, ακολουθούν ειδική πολιτική για τους ορεινούς οικισμούς, τους προστατεύουν και τους αναδεικνύουν. Στην Ελβετία, που αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα με την Ελλάδα και οι κάτοικοι εγκατέλειπαν τα βουνά για τις πόλεις, πήραν ειδικά μέτρα, έδωσαν κίνητρα και ο κόσμος άρχισε να ξαναγυρίζει. Σήμερα, τα ορεινά χωριά στην Ελβετία είναι από τις πιο ευημερούσες περιοχές».

Ο κ. Στεφάνου παραδέχεται ότι «σε όλες τις πολιτικές που έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, έχουμε πρόβλημα, συνολικά σαν χώρα. Σημαίνει το πώς οργανώνεται η εκπαίδευση, η υγεία, οι φοροαπαλλαγές μέχρι τη στρατολογία. Πράγματι υπάρχουν ελλείμματα, δεν είναι όμως διοικητικό το πρόβλημα, αλλά κεντρικής αναπτυξιακής πολιτικής. Κατανοούμε ότι όταν είσαι αυτόνομος δήμος και αυτό σταματάει το λαμβάνεις σαν απώλεια. Δεν είναι όμως έτσι. Συνένωση σημαίνει πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες που ουδέποτε υπήρχαν».

Επίσης ερωτήματα γεννιούνται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουμε και στα νησιά, πολλά εκ των οποίων είναι ορεινά. Στη Σαμοθράκη το Φεγγάρι, στην Κεφαλλονιά ο Αίνος, στη Θάσο το Υψάρι, από ορεινοί δήμοι έγιναν πεδινοί. «Ο κανόνας ένας δήμος ανά νησί εγκυμονεί ανησυχητικές εσωτερικές μετακινήσεις. Στην Τήνο υπήρχαν δύο δήμοι και μία κοινότητα. Τώρα έγινε ένας ενιαίος δήμος. Πιθανόν πολλοί κάτοικοι από τα ορεινά χωριά να κατέβουν στο λιμάνι, όπου εκεί θα είναι πια όλες οι υπηρεσίες και το κέντρο τους», αναφέρει ο κ. Καλιαμπάκος.

Τα προβλήματα που ανακύπτουν δεν έχουν μόνο οικονομική διάσταση, αλλά και πολιτιστική. Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, πανεπιστημιακοί του ΕΜΠ και οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης, Γορτυνίας, Αμυνταίου, Καλαβρύτων, Καρπενησίου, Κιλκίς, Διρφύων-Μεσσαπίων, Παγγαίου, Δίου-Ολύμπου και Σαμοθράκης σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η ορεινότητα δεν είναι μόνο γεωγραφία, είναι πολιτισμός. Είναι, πρώτα απ’ όλα ταυτότητα και συνείδηση για τους ορεσίβιους. Είναι χαρακτηριστικό, ιδιαίτερο του τόπου και του πολιτισμού τους, που τους διαφοροποιεί από τους κατοίκους της πεδιάδας. Πάντα έτσι ήταν. Άλλους πολιτισμούς γεννά ο κάμπος, άλλους το βουνό. Και είναι αυτή η διαφορετικότητα που ομορφαίνει τον κόσμο».

Επιπλέον, στην επιστολή τους αναφέρουν πως ενώ «μεριμνά για την ίδρυση Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής» που θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς το κράτος δεν ιδρύει αντίστοιχο φορέα για τις ορεινές περιοχές.

Ο κ. Στεφάνου επισημαίνει ότι «τα προβλήματα των νησιών είναι μεγαλύτερα, όπως πρόσβαση σε πόσιμο νερό, επικοινωνία μέσω θάλασσας και άλλα. Στα βουνά τέτοια ζητήματα δεν υφίστανται. Όποια και να είναι η ανάγκη μ’ ένα αυτοκίνητο θα μετακινηθείς». Ο κ. Στεφάνου συμπληρώνει πως η διοικητική μεταρρύθμιση έχει γίνει εδώ και 5 μήνες. «Ακόμα είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Τα αποτελέσματα θα φανούν και όπου χρειάζονται διορθώσεις θα γίνουν», τονίζει.

Οι επιστολές διαμαρτυρίας, αλλά και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τις πληγείσες περιοχές πληθαίνουν. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι δεν έγιναν σεβαστά τα κριτήρια της ορεινότητας που προβλέπει το Σύνταγμα, στο άρθρο 101, δηλαδή τα γεωοικονομικά, κοινωνικά και συγκοινωνιακά δεδομένα των περιοχών των δήμων.

Η προστασία των ορεινών οικισμών της χώρας μας αποτελεί μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα, διότι το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον είναι αλληλένδετα, καθώς το ένα επηρεάζει το άλλο. Το αν μεγαλώνει κάποιος σε μία πόλη, σ’ ένα ορεινό χωριό ή σ’ ένα νησί τον καθορίζει. Επίσης, στο περιβάλλον ενός τόπου εκτός από τις τοπικές καλλιέργειες, τα ζώα και τα δάση ανήκουν και ο πολιτισμός, οι παραδόσεις, τα τραγούδια, η αρχιτεκτονική, τα ήθη και έθιμα ενός τόπου.

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) καθιέρωσε το 1972 την 5η Ιουνίου ως «Ημέρα Περιβάλλοντος». Φέτος, το θέμα που επιλέχθηκε είναι «Πολλά είδη, ένας πλανήτης, ένα μέλλον». Η καθιέρωση αυτής της ημέρας αποσκοπεί στο να εκτιμήσουμε, να γνωρίσουμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

ΠΓΔΜ: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη χώρα

Άνοιξαν στις 7:00 τοπική ώρα ( 8:00 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες που στήθηκαν για τις σημερινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται για την ανάδειξη νέας Βουλής, η οποία θα αριθμεί 123 βουλευτές, από 120 που έχει σήμερα.

Τα 120 μέλη της Βουλής θα εκλεγούν στην ΠΓΔΜ, ενώ τρεις βουλευτές θα εκλέξει η ομογένεια της ΠΓΔΜ (από έναν βουλευτή σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία), που για πρώτη φορά θα ψηφίσει σε εκλογές.

Στις σημερινές εκλογές συμμετέχουν συνολικά 18 κόμματα και συνασπισμοί.

Το εκλογικό σώμα στην ΠΓΔΜ ανέρχεται περίπου σε 1.820.000 ψηφοφόρους. Σε αυτούς προστίθενται άλλοι 7.200 ομογενείς, οι οποίοι δηλώθηκαν και θα ψηφίσουν στις διπλωματικές αρχές της χώρας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, στις σημερινές εκλογές αναμένεται να επικρατήσει ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ωστόσο φαίνεται ότι θα έχει σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο συνασπισμός του κ. Γκρούεφσκι αναμένεται να εκλέξει από 47 έως 50 έδρες (από 63 βουλευτές που είχε εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008).

Μείωση των ποσοστών του αναμένεται ότι θα έχει και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο εκτιμάται ότι θα εκλέξει περίπου 15 βουλευτές (από 18 στις προηγούμενες εκλογές).

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτές, τότε το μετεκλογικό σκηνικό στη χώρα προδιαγράφεται "θολό", καθώς τα δύο κόμματα που απαρτίζουν σήμερα τον κυβερνητικό συνασπισμό (το VMRO-DPMNE και το DUI) θα έχουν οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ίσως χρειαστούν χρονοβόρες διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με πιθανότητα συμμετοχής σε αυτήν ακόμη και μικρότερων κομμάτων.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υπό τη "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και της Ράντμιλα Σεκερίνσκα αναμένεται να εκλέξει από 35 έως 38 βουλευτές (από 27 που είχε εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές). Οι σοσιαλδημοκράτες παρουσιάζουν μεν αύξηση του ποσοστού τους στις δημοσκοπήσεις, όμως δεν φαίνονται ικανοί να απειλήσουν την "πρωτιά" του κόμματος του κ. Γκρούεφσκι.

Τις σημερινές εκλογές επιτηρούν 480 ξένοι παρατηρητές (οι περισσότεροι από τον ΟΑΣΕ).

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κρατική εφορευτική επιτροπή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

«Το ταξίδι του Οδυσσέα», είναι το θέμα της τελετής έναρξης των Special Olympics στις 25 Ιουνίου

Για το τέλος της γιορτής, στις 4 Ιουλίου, «η ιστορία του παιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα»

Όταν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού ξεπερνούν τα εμπόδια, όταν το ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινάει με το ένα κατάρτι τσακισμένο από τον άνεμο και όταν «το όχημα» για το ταξίδι είναι η θέληση και η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, τότε έχουμε Σπέσιαλ Ολύμπικς (Special Olympics). Διοργάνωση καλοκαίρι του 2011 με αφετηρία της γιορτής την 25η Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο και με την «καλλιτεχνική υπογραφή» του Φωκά Ευαγγελινού.

Με τη βοήθεια οπτικών μέσων, ειδικών εφέ και βίντεο, το καράβι του Οδυσσέα με το επταμελές πλήρωμά του διασχίζει μία «άγρια» θάλασσα.

Η γιορτή ξεκινά με την παρέλαση των αθλητών. Ο πιο διάσημος τυφλός στον κόσμο, ο Στίβι Γουόντερ, έρχεται στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Επιτροπής, για να τραγουδήσει γνωστές του επιτυχίες. Αμέσως μετά, στη σκηνή θ΄ανέβει η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που με την βοήθεια του τενόρου Βιτόριο Γκριγκόλο θα τραγουδήσουν τον ύμνο των Σπέσιαλ Ολύμπικς, που έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αποκάλυψε κάποια από τα σχέδια του για τις δύο τελετές, έναρξης και λήξης:

«Αυτό που με συγκινεί είναι η επαφή με τους νεαρούς αθλητές. Η ζεστασιά και η αγάπη, που τη δίνουν με απλοχεριά. Ναι, ο Οδυσσέας φτάνει στον προορισμό του νικητής. Τίποτα στις δύο γιορτές δεν είναι κραυγαλέα φαντασμαγορικό. Γίνεται εντυπωσιακό με κάποιες σκηνοθετικές κινήσεις».

Μία μικρή ομάδα εργάζεται πυρετωδώς όλο αυτό το διάστημα. Αποτελείται από τον συνθέτη Στέφανο Κορκολή, τον σκηνογράφο Ηλία Λεδάκη, την ενδυματολόγο Έλλη Παπαγεωργακοπούλου και τον συγγραφέα Θοδωρή Γρηγοριάδη, με επικεφαλής τον Φωκά Ευαγγελινό, που έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές καλλιτεχνικές επιτυχίες.

«Δεν "οπτικοποιούμε" τον Οδυσσέα και το ταξίδι του. Η ιστορία του Οδυσσέα έχει απασχολήσει καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Αυτή ήταν και η αρχική μου ιδέα. Μία διαχρονική ιστορία. Σκηνοθετικά την αντιμετωπίζουμε ως ένα ταξίδι που τα παιδιά ξεπερνούν τα εμπόδια, όπως και ο μυθικός ήρωας Οδυσσέας. Θάρρος και συλλογικότητα είναι τα μηνύματα της γιορτής, αλλά και του ταξιδιού».

Η τελετή έναρξης έχει διάρκεια 3 ώρες και η τελετή λήξης δυόμιση.

«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνω ένα παγκόσμιο γεγονός. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι οι θεατές να φύγουν και από τις δύο τελετές χαρούμενοι και να καταλάβουν πως τα παιδιά - αθλητές, που συμμετέχουν στις γιορτές είναι ένα σημαντικό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας», λέει ο κ. Ευαγγελινός.

Αλλά και η συμμετοχή των εθελοντών έχει εντυπωσιάσει τον καλλιτεχνικό σκηνοθέτη των Αγώνων. Έως σήμερα, έχουν δηλωθεί 2.000 εθελοντές για τις τελετές και 20.000-25.000 για τα αγωνίσματα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι οι Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Ναυπλιώτου, Στεφανία Γουλιώτη, Σταμάτης Κραουνάκης, Ονιράμα, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Τα φώτα της γιορτής θα σβήσουν στις 4 Ιουλίου. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων θα είναι «η Ιστορία του παιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα», που θα γίνει με τη βοήθεια των παραστατικών Τεχνών (κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία).

Όσο για το υπάρχει αναφορά στην «αξέχαστη» γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο Φωκάς Ευαγγελινός λέει: «Καμία αναφορά. Όχι γιατί την ξεχάσαμε. Απλώς, πάμε παρακάτω. Έτσι κι αλλιώς, κοινές αναφορές στους μύθους θα υπάρχουν πάντα».

Πορτογαλία: Βουλευτικές εκλογές σήμερα

Άνοιξαν στις 8 το πρωί (10 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες στην Πορτογαλία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα καθορίσουν ποιος, οι απερχόμενοι σοσιαλιστές ή η κεντροδεξιά, θα σχηματίσει την κυβέρνηση που θα κληθεί να εφαρμόσει το σχέδιο διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Περισσότεροι από 9,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν τους 230 εκπροσώπους τους στο κοινοβούλιο. Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 19:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Πέδρο Πάσος Κοέλιο αναμένεται να είναι ο νικητής των εκλογών.

Αυστραλία: Άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια για τον «ελληνικό πύργο»

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θα ανακοινώσει αύριο την εξασφάλιση ενός ακόμη εκατομμυρίου δολαρίων για την ανέγερση πολυώροφου κτιρίου στο κέντρο της Μελβούρνης που θα στεγάζει και ελληνικό πολιτιστικό κέντρο.

Η ανακοίνωση θα γίνει από τον πρόεδρο της Κοινότητας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, σε ειδική εκδήλωση στο εστιατόριο Philellene.

Εκτιμάται ότι η ανέγερση του κτιρίου θα ξεκινήσει το 2012 και το κόστος του θα ανέλθει στα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Ήδη για το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο που θα στεγαστεί στον «ελληνικό πύργο» η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτόριας πρόσφερε δυο εκατομμύρια δολάρια.

Αυτοκριτική Πάγκαλου!!

"Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε, γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες…", δήλωσε ο Πάγκαλος σε ομιλία του στην 54η Μπιενάλε, που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale.

Σχόλιο:
Με την σημερινή του δήλωση πρόσθεσε άλλη μία βλακεία στο ενεργητικό του αφού τοποθέτησε τον εαυτό του στους..."σώφρονες"

Ποτέ να μη μιλάς για τον εαυτό σου:
αν τον εγκωμιάζεις δείχνει κενότητα
, αν τον κατηγορείς, δειλία.

(Ο αντιπρόεδρος, με μιά του δήλωση, έκανε και τα δύο...)

kolotoubes.blogspot.com

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ" ΠΑΣΟΚΟ.

Πλήθος ανθρώπων συνυπάρχει (;) στο Σύνταγμα εδώ και αρκετές μέρες:Ανάμεσα τους ακροδεξιοί, δεξιοί, απολιτίκ, αριστεροί, ακροαριστεροί και φυσικά, ΠΑΣΟΚΟΙ!

Ίσως κάποιοι αναρωτηθούν: Μα καλά,τι δουλειά έχουν αυτοί σε μια κατεξοχήν αντικυβερνητική διαδήλωση;

Την απάντηση τη δίνουν μόνοι τους:"Ψηφίσαμε Πασοκ,αλλά αγανακτήσαμε κι εμείς"!

Είναι όμως έτσι;Όπως θα αποδείξουμε για τη συντριπτική πλειοψηφία (οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα),ΟΧΙ!Και να γιατί:

-Ο Πασόκος που...αγανάκτησε,δεν ψηφίζει απλά ένα κόμμα:Έχει τη νοοτροπία του ποτισμένη με την αρρώστεια που λέγεται "σοσιαλισμός".

-Καταρχήν,για να κατέβει στο δρόμο θα πρέπει να του το πουν απαραιτήτως τα Μμε.Πιστός τηλεθεατής του Μέγκα,έχει ινδάλματα τους Λάκη-Κανάκη και λοιπούς "δημόσιους κατηγόρους".

-Έπειτα,θα φωνάξει μόνο αν θίγεται,ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ,η τσέπη του.Αν όχι,κάθεται σπίτι του.

-Η μέση ηλικία τους είναι πάνω από 40,ίσως και πάνω από 50.ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ,ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.

-Κατά 99% έχουν βολέψει στο Δημόσιο όλη την οικογένεια,ενώ σίγουρα έχουν στενές σχέσεις με τον "Βουλευτή ΤΟΥΣ",όπως λένε εκείνον που τους κάνει τα ρουσφέτια.

-Αν είναι νέος,το παίζει θύμα τώρα,ενώ μέχρι πρότινος κορόιδευε όσους συνομηλίκους του πήγαιναν "με τον σταυρό στο χέρι".

-Πρόκειται για μιμητικά όντα,που μεταλάσσονται συνεχώς ως άλλοι χαμαιλέοντες,ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκονται:Για παράδειγμα,ανάμεσα σε ακροδεξιούς,εκτοξεύουν ακόμα και εθνικιστικές κορώνες,ενώ φυσικά κουνάνε ελληνική σημαία.Ανάμεσα σε αναρχοκομμουνιστές,κυκλοφορούν με μπλουζάκι του Τσε,καπνίζουν χασίς και βρίζουν τους "φασίστες".

-Δεν έχουν καμία ιδεολογία.Αν τους ρωτήσεις γιατί ψήφισαν Πασοκ,κατά 101% θα σου αναφέρουν έναν υλικό λόγο (π.χ. μου έδωσε σύνταξη,δουλειά κλπ).

-Βρίζουν τον Γιωργάκη,αλλά εκθειάζουν τον πατέρα του (όταν ακούσετε κάτι τέτοιο,πρόκεται όχι απλώς για Πασόκο,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ).

-Μουτζώνουν διαρκώς τη Βουλή,ζητάνε κρεμάλες,αλλά την επομένη κυνηγάνε το ρουσφέτι.

-Στις διαδηλώσεις κατεβαίνουν με αξεσουάρ και ρούχα πανάκριβα,ενώ είναι οι πρώτοι που αδειάζουν καντίνες,περίπτερα κλπ.

-Ταυτόχρονα,ενισχύουν με τον οβολό τους το παρεμπόριο.Αν τους μιλήσεις για λαθρομετανάστευση,κατά 1000% η απάντησή που θα σου δώσουν θα περιέχει μέσα τη μαγική φράση "ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ".
-Βρίζουν τον Πάγκαλο,επειδή ξέρουν πως όταν είπε το περίφημο "μαζί τα φάγαμε",εννοούσε ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και όχι όλους τους Έλληνες.

-Χτυπάνε φανατικά κατσαρόλες που δεν χρησιμοποιούν ποτέ στο σπίτι,γιατί έχουν...ταράξει τα delivery.

-Οι λόγοι που τους κατέβασαν στην πλατεία είναι οικονομικοί,όπως είπαμε.Ποικίλλουν:Από διορισμό που δεν έγινε,μέχρι μείωση της παχυλής σύνταξης και αργομισθίας.

-Αν τολμήσεις και τους πεις για την ανάγκη να μειωθεί ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ,μάλλον θα φας ξύλο.

-Αν πάλι τους ρωτήσεις "πού ήσασταν τόσο καιρό",θα σε κοιτάξουν με πρωτοφανές μίσος και περιφρόνηση,γιατί τους...ξύπνησες.

-Έμαθαν για τον Στρος Καν και το ΔΝΤ από την υπόθεση με την καμαριέρα.Μέχρι τότε,απλά δεν ασχολούνταν.

-Πριν,κατά τη διάρκεια και μετά την "επανάσταση" δεν αρκούνται σε κάτι πρόχειρο στο χέρι,αλλά ΠΡΕΠΕΙ να καθήσουν κανονικά σε καφετέρια ή ταβέρνα.

-Συνήθως κρατάνε το τελευταίο iphone στο χέρι,άσχετα αν δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν.

-Αν κάποια στιγμή ο Τζέφρυ και η παρέα του ανακοινώσουν ξεπούλημα νησιών,ορυκτού πλούτου κλπ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Ν'ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.


-Εννοείται με Νέα Τάξη,Σιωνισμό κλπ δεν ασχολούνται, γιατί είναι "συνωμοσιολογίες".Ξέρουν απέξω όμως τα βιβλία του Νταν Μπράουν, ενώ σε ρωτάνε με κομπασμό αν είδες όλο το Zeitgeist.

-Όταν βρεθεί απέναντί τους κάποιος πραγματικά αγανακτισμένος και ακομμάτιστος πολίτης,φροντίζουν να του υπενθυμίσουν πως για τη σημερινή κατάντια φταίνε εξίσου η "Δεξιά" και ειδικά ο Καραμανλής.

-Στις Εκλογές,θα πράξουν ανάλογα με το συμφέρον τους:Αν ο "άνθρωπός" τους,τάξει κάτι,θα τον ψηφίσουν.Διαφορετικά,αποχή.Άντε κανέναν Οικολόγο,αν το πει η τηλεόραση.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ αυτού του κομματιού των συγκεντρωμένων,που με πρόχειρους υπολογισμούς είναι τουλάχιστον ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ επί του συνόλου.

Με όλους τους παραπάνω,δεν έχουμε ούτε θέλουμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση.

Μερικοί,ίσως πουν ότι "διχάζουμε".Δεν πειράζει.

Καλύτερα "ακραίοι" και "φανατικοί",παρά παρεούλα ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/06/blog-post_4627.html

Χιλή-ηφαίστειο: Νέφος ηφαιστειακής τέφρας ύψους δέκα χιλιομέτρων προκάλεσε η έκρηξη του Πουγέγουε στα σύνορα με την Αργεντινή

Ένα ανενεργό για δεκαετίες ηφαίστειο εξερράγη χθες Σάββατο στη νότια Χιλή, προκαλώντας νέφος ηφαιστειακής τέφρας ύψους 10 χιλιομέτρων πάνω από τις Άνδεις και μέχρι την Αργεντινή.

Με τη βοήθεια των ανέμων το νέφος έφτασε στο Σαν Κάρλος ντε Μπαριλόκε στην Αργεντινή με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο της περιοχής.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Πουγέγουε, στην ηφαιστειακή αλυσίδα Κορντόν Κάουγε 920 χιλιόμετρα νότια του Σαντιάγο στην Παταγονία ανάγκασε τις αρχές της Χιλής να αποκλείσουν ένα μεγάλο κομμάτι των συνόρων με την γειτονική Αργεντινή.

Επίσης, οι χιλιανές αρχές απομάκρυναν 3.500 κατοίκους της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο για προληπτικούς λόγους. Οι τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως μέχρι τώρα δεν έχουν δει να βγαίνει λάβα από το ηφαίστειο, αλλά μόνο ηφαιστειακά πετρώματα, ενώ στην ατμόσφαιρα υπάρχει έντονη η μυρωδιά του θείου.

Παράλληλα σημειώνονται σεισμικές δονήσεις, δέκα μετρήθηκαν στους 4 βαθμούς και περίπου εκατό ήταν μικρότερης έντασης.

Το συγκεκριμένο ηφαίστειο παρέμενε ανενεργό από το 1960.

Στο Μπαριλόκε, 100 χιλιόμετρα από το ηφαίστειο, το οποίο είχε καλυφθεί με ηφαιστειακή τέφρα το 2008 μετά την έκρηξη του Τσαϊτέν, οι αρχές ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι πρέπει να φορούν μάσκες και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

"Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Όλα έξω είναι άσπρα, είναι σαν να έχει χιονίσει", δήλωσε ένας από τους κατοίκους της πόλης.

Η Αργεντινή έστειλε στην περιοχή στρατιώτες για να μοιράσουν φίλτρα νερού και να βοηθήσουν στις μετακινήσεις.

Η ηφαιστειακή αλυσίδα της Χιλής με περίπου 2.000 ηφαίστεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά την Ινδονησία. Περίπου 50 με 60 από τα ηφαίστεια αυτά έχουν ιστορικό εκρήξεων και άλλα 500 θεωρούνται ως εν δυνάμει ενεργά.