07 Ιουνίου 2011

Η πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο για την ανάπλαση του Ελληνικού: Χτίζει διπλάσια έκταση απ' ότι προέβλεπε το σχέδιο της ΝΔ

Το 72% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα μετατραπεί σε πράσινο, το 15% θα καλύπτεται από δρόμους και το 12% θα είναι το δομημένο τμήμα (δηλ. 720 στρέμματα που είναι υπερδιπλάσια έκταση των 300 στρ. που πρότεινε η ΝΔ το 2008 και οι ΠΑΣΟΚοι ανέβηκαν στα κάγκελα ), που θα περιλαμβάνει σπίτια, γραφεία, εμπορικό και συνεδριακό κέντρο, πανεπιστήμιο, κυβερνητικά κτίρια κ.α.

Αυτός είναι ο κορμός της πρότασης του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο για την ανάπλαση του Ελληνικού, που παρουσιάστηκε απόψε στο Διοικητικό Συμβούλιο της "Ελληνικό ΑΕ", της εταιρίας δηλαδή που συστήθηκε για τη διαχείριση και αξιοποίηση της έκτασης. Με βάση την πρόταση Ασεμπίγιο αλλά και άλλες προτάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για το Ελληνικό, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, θα διαμορφωθεί η τελική κυβερνητική πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης και θα ακολουθήσει "πολύ σύντομα" (το αργότερο ως το τέλος του καλοκαιριού) πρόσκληση για εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από επενδυτές. Δήλωσε δε αισιόδοξος ότι μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών θα περιλαμβάνεται το Κατάρ, που έχει ήδη δηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον του.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ο κ. Ασεμπίγιο στάθηκε ιδιαίτερα στη μοναδικότητα του ακινήτου, τονίζοντας ότι σε καμία Ευρωπαϊκή πόλη δεν υπάρχει έκταση τόσο μεγάλη, (600 εκτάρια), με 3 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο, πρόσβαση σε τραμ, μετρό και οδικούς άξονες, κοντά στο αεροδρόμιο, κοντά στο κέντρο της πόλης, απόλυτα επίπεδη και ιδιοκτησίας του Δημοσίου. "Το Ελληνικό μπορεί να απογειωθεί, είναι εθνική υπόθεση και μπορεί να αποτελέσει τον οικονομικό καταλύτη για τη χώρα, όχι μόνο για την Αττική και τους γύρω Δήμους", ανέφερε ο κ. Ασεμπίγιο. Ο ίδιος επανέλαβε ότι είναι εργαζόμενος και όχι ιδιοκτήτης του Ισπανικού φορέα που έχει αναλάβει σύμβουλος της κυβέρνησης για το Ελληνικό, ενώ για τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι φίλος του, αν και θα το ήθελε πολύ.

Τα βασικά στοιχεία της πρότασής του περιλαμβάνουν τα εξής:

- Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων που θα υπάρχουν στο Ελληνικό (υφιστάμενων και νέων) θα είναι τουλάχιστον 2 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και όχι πάνω από 3 εκατ.

- Στην προς αξιοποίηση έκταση περιλαμβάνεται και το γκολφ της Γλυφάδας αλλά και το παραλιακό μέτωπο που περιλαμβάνει τη μαρίνα. Για το λόγο αυτό η παραλιακή λεωφόρος προβλέπεται να υπογειοποιηθεί ενώ στο επίπεδο του εδάφους θα διατηρηθεί οδικός άξονας που θα εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες μετακινήσεων.

- Η έκταση της πρώην πίστας του αεροδρομίου θα μετατραπεί σε πράσινο, δεν θα είναι όμως η μοναδική πράσινη περιοχή της έκτασης. Το πράσινο θα εκτείνεται μέχρι και τις παρυφές του ακινήτου, στα σύνορα με τους γύρω Δήμους.

Οι χρήσεις που προβλέπονται είναι, μεταξύ άλλων:

- Οικιστική: προβλέπεται η κατασκευή 6200-6500 σπιτιών με 15.000 κατοίκους.

- Κυβερνητικά κτίρια: προβλέπεται η μεταφορά του 2 - 3% των κυβερνητικών υπηρεσιών (υπουργείων) που βρίσκονται τώρα στο κέντρο της Αθήνας.

- Συνεδριακό κέντρο μεγάλου βεληνεκούς, χωρητικότητας δεκάδων χιλιάδων ατόμων. Τέτοια κέντρα είπε ο κ. Ασεμπίγιο υπάρχουν μόνο δύο στην Ευρώπη (Βαρκελώνη και Βιέννη).

- Εμπορικό κέντρο.

- Πανεπιστήμιο και κέντρο έρευνας.

- Media Park, καλλιτεχνικό κέντρο, μουσείο, ξενοδοχείο.

- Γραφεία επιχειρήσεων.

Στόχος των προτάσεων είναι το Ελληνικό να γίνει διεθνές οικονομικό κέντρο. Τέτοιο κέντρο στην περιοχή της Μεσογείου θα μπορούσε να γίνει στο Τελ Αβίβ ή στο Λίβανο αλλά το Ελληνικό συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που δεν έχουν οι πόλεις αυτές, είπε ο κ. Ασεμπίγιο.

Η πρόταση του κ. Ασεμπίγιο δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια ενώ προβλέπει και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε πολλές από τις ταράτσες των κτιρίων, όπως και την κατασκευή θερμοκηπίου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παμπούκης ανέφερε ότι υπήρξαν αστοχίες και χαλαρότητα στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, τόνισε ωστόσο ότι για πρώτη φορά με το μεσοπρόθεσμο έχουμε μπει στο δρόμο που θα μας οδηγήσει στην αντιμετώπιση του χρέους. Επεσήμανε δε την ανάγκη αναδιατάξεων στο Δημόσιο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Λιβύη: Μεγάλης εκτασης ΝΑΤΟική επιδρομή κατά της Τρίπολης και της οικίας του Καντάφι

Λιβύη: Μεγάλης εκτασης ΝΑΤΟική επιδρομή κατά της Τρίπολης

Το ΝΑΤΟ σφυροκόπησε σήμερα την λιβυκή πρωτεύουσα με πάνω από 60 βόμβες , στην πιό βίαιη επιδρομή κατά της Λιβύης από την αρχή των στρατιωτικών επιχειρήσεων , προκαλώντας το θάνατο 32 πολιτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, δήλωσε αργά απόψε ο εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος, Μούσα Ιμπραχήμ.

"Το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε μια επίθεση με πολύ μίσος κατά της Τρίπολης με πάνω από 60 βομβιστικές επιθέσεις" δήλωσε ο κ. Ιμπραχήμ σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι κατά τις επιδρομές αυτές 32 πολίτες βρήκαν το θάνατο και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Πρόσθεσε καταλήγοντας ότι οι επιδρομές στόχευαν κυρίως την προεδρική κατοικία του συνταγματάρχη Καντάφι στο κέντρο της Τρίπολης , το προάστιο Ταγιούρα καθώς και το αεροδρόμιο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της λιβυκήςσ πρωτεύουσας.

Βόμβα Καρατζαφέρη: Ο Ομπάμα είναι ο μοναδικός ηγέτης που στηρίζει τον Παπανδρέου !!

Απίστευτες δηλώσεις "βόμβα" του Καρατζαφέρη στο MEGA.

Είπε πως αυτή τη στιγμή ο κ. Παπανδρέου είναι στα πράγματα επειδή τον θέλει ο Αμερικάνος...

Η Ευρώπη έχει απογοητευθεί, τον κρατάει ο κ. Ομπάμα..

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Η μόνη στήριξη που έχει είναι από την Αμερική.
Ο Ομπάμα αυτή την στιγμή είναι αυτή την στιγμή ο μοναδικός αρχηγός κράτους που στηρίζει τον κ. Παπανδρέου, η Ευρώπη δεν τον στηρίζει.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_1354.html

Ενημερωτικό σημείωμα Παπακωνσταντίνου για ηλίθιους!

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/02/big-papakonstantinou-300x203.pngΕξηγεί μεταξύ άλλων γιατί χρειάσθηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 6,4 δισ. ευρώ για το 2011 και λέει:
«Οι δυσκολίες άρχισαν όταν το έλλειμμα του 2010 δεν έκλεισε στο 9,4% αλλά στο 10,5%, λόγω της υψηλότερης αφετηρίας του ελλείμματος, το οποίο ήταν κατά πολύ υψηλότερο του προβλεπομένου. [Αυτή την παπαριά ότι φταίει η ΝΔ για την αναθεώρηση του ελλείμματος που ανέβηκε στο 15,4% την αναιρεί ο ίδιος στην επόμενη παράγραφο με τα νούμερα που δίνει!!]

Η αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω επιβάρυνε την οικονομία κατά 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η ύφεση κατά 1 δισ. Κατά 1,7 δισ. υπήρξε επιβάρυνση από πρωτοβουλίες μείωσης φορολογικών εσόδων και κατά 1,2 δισ. από επανεκτίμηση αποδόσεων μέτρων
Δηλ. παραδέχεται ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω δηλ. τα κερατιάτικα της ΝΔ (που δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά ας το δεχτούμε για την κουβέντα) προκάλεσαν λήψη μέτρων 2,5 δις...

Ενώ τα κερατιάτικα τα δικά του προκάλεσαν λήψη μέτρων 3,9 δις (1 δις από ύφεση, 1,7 απώλειες φόρου λόγω ξεσκίσματος και 1,2 από αναθεώρηση μέτρων λόγω υπερεκτιμημένης μαλακίας...)

Παραδέχεται στην ουσία δηλ. πόσο άχρηστος είναι και πόσο έξω έπεσε σ' όλες του τις προβλέψεις!!!

Διαβάστε και ολόκληρη την είδηση:

Πολυσέλιδο ενημερωτικό σημείωμα για την 20μηνη πορεία της οικονομίας, αλλά και για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, διένειμε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στους περίπου 90 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του Κινήματος, που συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι όσοι ασκούν εύκολη κριτική στην κυβέρνηση και βάλουν κατά της αξιοπιστίας της, αγνοούν κρίσιμες μεταβλητές. Και τέτοιες ήταν, το προηγούμενο διάστημα και παραμένουν, η αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό στερέωμα, η αστάθεια στις αγορές και οι παλινδρομήσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε γιατί χρειάσθηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 6,4 δισ. ευρώ για το 2011.Οι δυσκολίες άρχισαν όταν το έλλειμμα του 2010 δεν έκλεισε στο 9,4% αλλά στο 10,5%, λόγω της υψηλότερης αφετηρίας του ελλείμματος, το οποίο ήταν κατά πολύ υψηλότερο του προβλεπομένου.

Η αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω επιβάρυνε την οικονομία κατά 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η ύφεση κατά 1 δισ. Κατά 1,7 δισ. υπήρξε επιβάρυνση από πρωτοβουλίες μείωσης φορολογικών εσόδων και κατά 1,2 δισ. από επανεκτίμηση αποδόσεων μέτρων.

Έναντι της υστέρησης του προϋπολογισμού του 2010, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός του 2007 υστέρησε κατά 9,1δισ., του 2008 κατά 19,4 δισ. και του 2009 κατά 31,5 δισ.

Αναφέρει, επίσης, ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και η μεγαλύτερη πρόκληση της δημοσιονομικής της πολιτικής, αλλά τονίζει ότι καμία χώρα δεν έλυσε αυτό το πρόβλημα από τη μια μέρα στην άλλη. Τονίζει, εξάλλου, ότι δεν υπήρξε αποτυχία στον τομέα των εσόδων, καθώς τα δημόσια έσοδα, παρά την ύφεση, αυξήθηκαν το 2010 κατά περίπου 5 δισ. ευρώ.

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται μείωση της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου κατά περίπου δύο μονάδες του ΑΕΠ, που θα γίνει μέσω της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων και του εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα.

Θα υπάρξουν επίσης καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, ενώ για τις ΔΕΚΟ προβλέπονται σχέδια αναδιοργάνωσης με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων τους κατά 1,5 δισ. έως το 2015.

Στο ίδιο διάστημα οι αμυντικές δαπάνες θα μειωθούν κατά 20% έναντι των σημερινών, ενώ από τις δαπάνες υγείας και τις φαρμακευτικές δαπάνες, μόνο το 2011 θα υπάρξει εξοικονόμηση 1,6 δισ. ευρώ. Παράλληλα θα προωθηθεί και ο εξορθολογισμός των κοινωνικών δαπανών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει σχετικά με τη φοροδιαφυγή ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει έσοδα 3 δισ. από την αντιμετώπισή της και έσοδα 6 δισ. από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, κυρίως στους άμεσους, αλλά και στους έμμεσους φόρους.

Επαναλαμβάνει, επίσης, τη δέσμευση που ανέφερε στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου για επαναξιολόγηση του φορολογικού συστήματος και την επιδίωξη της μείωσης των συντελεστών με νομοθετική παρέμβαση που αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Συγκλονιστική η συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" στη Θεσσαλονίκη!!! (φώτο)

Δείτε φωτογραφίες από τη μαζικότερη διαδήλωση από τη μεταπολίτευση στη Θεσσαλονίκη.. λαοθάλλασα κανονική:



Παπακωνσταντίνου: Ψάχνει νομικό σύμβουλο για το ξεπούλημα του ΟΤΕ για να καλύψει τον κώλο του

Εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο, ο οποίος θα συνδράμει το Δημόσιο στην πώληση του 10% του ΟΤΕ (49.015.038 μετοχές του Οργανισμού) στη Deutsche Telekom, αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ο εν λόγω νομικός σύμβουλος πρέπει να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να συντάξει τα απαιτούμενα συμβατικά κείμενα και τις εντολές, να παράσχει νομικές συμβουλές σχετικά με τυχόν υποχρεώσεις έναντι των ελληνικών και ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών από την άσκηση του δικαιώματος πώλησης και την εν συνεχεία πώληση των μετοχών, και να παράσχει συμβουλές για τα θέματα χρηματιστηριακής φύσεως που συνδέονται με την κατάρτιση, την εκκαθάριση και τον διακανονισμό της πώλησης. Πρέπει, επίσης, να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στους τομείς του ελληνικού χρηματοοικονομικού και χρηματοπιστωτικού δικαίου, με έμφαση στο χρηματιστηριακό δίκαιο και στη νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς εν γένει, καθώς και του ευρωπαϊκού δικαίου, όπως και προηγούμενη αποδεδειγμένη εμπειρία στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε θέματα αποκρατικοποιήσεων καθώς και σε θέματα πώλησης εισηγμένων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα επίσης με την ίδια πρόσκληση ενδιαφέροντος, οι ενέργειες για την εύρεση του συμβούλου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου- Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές με τα απαιτούμενα έγγραφα έως και τις 15 Ιουνίου, τα οποία είτε θα κατατεθούν στα γραφεία της ειδικής γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων (Καραγεώργη Σερβίας 8, Αθήνα, 6ος όροφος), είτε θα αποσταλούν μέσω email στη διεύθυνση ssarp@minfin.gr με την ένδειξη «ΟΤΕ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ».

Σημειώνεται ότι η Deutsche Telekom έχει ήδη αποδεχθεί, βάσει της συμφωνίας του 2008, την απόκτηση του επιπλέον 10% του ΟΤΕ, υπολογίζοντας ότι θα καταβάλει περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζεται η ομηρία Παπακωνσταντίνου από τον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ... μέχρι και η Ζούνη του τα 'χωσε

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συνεχίζονται οι τοποθετήσεις βουλευτών:

Ζητάτε να στηρίξουμε, όχι μόνο να ψηφίσουμε και να πάμε να κρυφτούμε, αλλά να επιχειρηματολογήσουμε ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πέμυ Ζούνη, η οποία πρόσθεσε ότι η αξιοπιστία μας έχει χαθεί.

Η κ. Ζούνη, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, ζήτησε την εκτίμησή τους αν «αυτό που γίνεται εκεί έξω» είναι «εκτόνωση, λαϊκισμός ή μήνυμα «όχι άλλο ερήμην μας», ενώ έθεσε και το ερώτημα αν μπορεί να γίνει οικονομική πρόβλεψη σε βάθος χρόνου ή τα πιο σκληρά μέτρα αναβάλλονται για το φθινόπωρο;

Για «αφόρητο λαϊκισμό του έμμεσου εκβιασμού» έκανε λόγο η Χρύσα Αράπογλου, προσθέτοντας ότι εγγυήσεις πρέπει να δοθούν και προς τον λαό.

Η κ. Αράπογλου ζήτησε χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, άσκησε κριτική για το έλλειμμα τεκμηρίωσης [της κυβερνητικής πολιτικής] και έκανε λόγο για «παρωχημένες αντιλήψεις περί ανύπαρκτων εχθρών και κουτοπόνηρες κατηγορίες για «βαθύ ΠΑΣΟΚ»» διερωτώμενη ποιος εμπόδισε την αξιοποίηση των ΕΛΤΑ π.χ. αλλά και ποιος κρατά στα συρτάρια του υπουργείου 1000 επενδυτικές προτάσεις.

Αναφερόμενη στις αποκρατικοποιήσεις, η κ. Αράπογλου έφερε ως παράδειγμα την ΕΥΑΘ της οποίας τα έσοδα της πενταετίας θα είναι ίσα με την τιμή πώλησή της «αύριο το πρωί» και πρότεινε να τιτλοποιηθούν τα κέρδη της επόμενης δεκαετίας.

Η πολιτική της «άλλης μέρας» θα υπάρξει είτε με εμάς, είτε χωρίς εμάς, είπε η κ. Αράπογλου, τονίζοντας ότι η Βουλή πρέπει «να ανοίξει τα παντζούρια της» και εκτιμώντας ότι «εκεί έξω γεννιέται με οδύνες το καινούργιο».

Σχοινοβατούμε και η κοινωνία κι εμείς χωρίς δίχτυ ασφαλείας και αυτό είναι όχι άλλα βάρη, όχι άλλες περικοπές, όχι περαιτέρω ακύρωση της αξιοπρέπειας του φτωχού, όχι άνιση κατανομή των βαρών, είπε ο Γιάννης Βούρος.

Εμείς κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να επιβεβαιώσουμε τη φράση του Ντοστογιέφσκι που μιλούσε για το δικαίωμα του απελπισμένου στην επανάσταση και τον Φρόιντ που μίλησε για την ψυχολογία του όχλου, πρόσθεσε ο κ. Βούρος.

Ο κ. Βούρος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στον Τσόρτσιλ, λέγοντας ότι όταν κάποτε τον ρώτησαν πως αντιμετωπίζει μια κρίσιμη κατάσταση και κερδίζει χρόνο, εκείνος είπε πως είναι «σαν να πηγαίνω βόλτα με μια πιρόγα και τους φίλους μου στον Αμαζόνιο. Κωπηλατούν μαύροι, μας κυνηγούν κροκόδειλοι, ε, και που και που, πετάμε κανένα μαύρο στο νερό!».

Εμείς, συνέχισε ο κ. Βούρος, «μαύρο-επίορκο» δεν έχουμε βρει, ή, αν θέλετε, δεν έχουμε «δώσει» κι αν το είχαμε κάνει δεν θα χρειαζόταν καμία διμοιρία ΜΑΤ και κανένα κιγκλίδωμα έξω από το κοινοβούλιο.

Νέα αρχή σημαίνει απολογισμός και καταλογισμός ευθυνών, εγώ δεν νιώθω καμία ευθύνη, είπε ο Γιάννης Αμοιρίδης προσθέτοντας ότι το βασικό πρόταγμα πρέπει να είναι το αξιακό και κατόπιν το πολιτικό και το οικονομικό.

Ο κ. Αμοιρίδης επέκρινε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι λέει «πως δεν φταίει ούτε η συνταγή, ούτε ο μάγειρας, αλλά η …ΔΕΗ που είχε διακοπές ρεύματος» και ρώτησε «τι άλλαξε μετά τους πανηγυρισμούς της 25ης Μαρτίου» και πως εξηγείται ο πανικός για την 5η δόση που μετά είπαμε ότι εξασφαλίστηκε.

Η απάντηση στους αγανακτισμένους θα δοθεί από τολμηρούς πολιτικούς είπε ο κ. Αμοιρίδης διερωτώμενος αν «το 30% εδώ μέσα, πιστεύει σε αυτό που πάμε να κάνουμε».

Από τις ιδεοληψίες ενός υπουργού καθυστερήσαμε έξι μήνες με τα αυθαίρετα είπε ο κ. Αμοιρίδης, χάνοντας έτσι 600 εκ. ευρώ, ενώ σε ότι αφορά τις καταθέσεις εξωτερικού, είπε ότι αν οι τράπεζες είχαν δώσει τα στοιχεία που ζητήσαμε εδώ και 6 μήνες θα είχαμε εισπράξει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο κ. Αμοιρίδης είπε ότι πρέπει να επιλέξουμε με ποιους είμαστε και με ποιους δεν είμαστε και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «για να φθάσουμε στο Μεσοπρόθεσμο πρέπει να περάσουμε από την «πλατεία»».

Ποια ήταν τα λάθη που κάναμε στο 1ο Μνημόνιο και τι θα αποτρέψει ένα 3ο Μνημόνιο, ανέφερε η Χαρά Κεφαλίδου προσθέτοντας ότι ο χώρος μας είναι μακριά από τις λογικές και τις προσεγγίσεις της τρόικας και γι’ αυτό το Μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά.

Η κ. Κεφαλίδου είπε ότι χρειάζεται ευρύτερη δυνατή συναίνεση και υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται κυβέρνηση τεχνοκρατών αλλά άξιων ενώ οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με βάση τα δεδομένα που είναι πάνω στο τραπέζι και όχι με αυτά «που θα θέλαμε να είναι».

«Κόκκινη γραμμή για μένα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης και τα «νερά» που πρέπει να μείνουν στον έλεγχο του κράτους» ανέφερε ο Βασίλης Γιουματζίδης, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ανυπαρξία λειτουργίας πολιτικού και επικοινωνιακού κέντρου» και ότι δεν έχει επιτευχθεί αξιοκρατία, διαφάνεια και αυστηρή τήρηση των νόμων.

Απώλεια της αξιοπιστίας των πολιτικών διαπίστωσε ο Χρήστος Κατσούρας, τονίζοντας ότι χρειάζεται σύγκλιση και συναίνεση και «αν δεν μπορεί να γίνει αυτό να πάμε σε εκλογές».

Νιου Γιορκ Τάιμς: Διείσδυση οργανισμών τουρκικών συμφερόντων στην αμερικανική εκπαίδευση!!!!

Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», με πρωτοσέλιδο εκτενές ρεπορτάζ της αποκαλύπτει τη «συστηματική προσπάθεια» ενός οργανισμού τουρκικών συμφερόντων να διεισδύσει στην αμερικανική εκπαίδευση, προβάλλοντας παράλληλα και δραστηριότητες άλλων τουρκικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανικό ΜΜΕ καταπιάνεται με την «τουρκική προπαγάνδα» στην Αμερική. Στο παρελθόν, υπήρξαν δημοσιεύματα για τα υπέρογκα ποσά που δίνονται από την Άγκυρα για να λειτουργούν έδρες και προγράμματα τουρκικών σπουδών σε αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, ο τουρκοαμερικανικός οργανισμός «Cosmos Foundation» συντονίζει τη λειτουργία 33 σχολείων στο Τέξας, που φέρουν την ονομασία «Charter Schools». Τα συγκεκριμένα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεν είναι δημόσια, αλλά χρηματοδοτούνται από τις πολιτειακές αρχές, καθώς και από ιδιώτες.

Τα «Charter Schools» ξεκίνησαν να λειτουργούν τη δεκαετία του ’90 και στα περισσότερα απ’ αυτά οι μαθητές επιτυγχάνουν παναμερικανικές διακρίσεις, λόγω των υψηλών εκπαιδευτικών στόχων τους.

Το «Cosmos Foundation», όπως αναφέρεται, αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή σχολείων τσάρτερ στο Τέξας, έχοντας υπό τον έλεγχό του 33 σχολεία υπό την επωνυμία «Harmony Schools» -- 8 εκ των οποίων άνοιξαν κατά τον τελευταίο χρόνο -- στα οποία φοιτούν περίπου 16.000 μαθητές και τα οποία λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση.

Στο ρεπορτάζ τίθενται διάφορά ερωτήματα σχετικά με τις μεθόδους και τα κίνητρα του εν λόγω ιδρύματος, τα περισσότερα στελέχη του οποίου, με βάση στοιχεία που παρατίθενται, έχουν δεσμούς με το τουρκικό θρησκευτικό-πολιτικό κίνημα του Fethullah Gulen. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οπαδοί του εν λόγω κινήματος δραστηριοποιούνται ευρέως στην ίδρυση και λειτουργία σχολείων τσάρτερ στις ΗΠΑ, τα οποία αριθμούν τουλάχιστον 125 σε αστικά κέντρα, σε 25 πολιτείες της χώρας.

Το πλέον συνηθισμένο παράπονο σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων αυτών, είναι ότι απασχολούν προσωπικό που είναι Τούρκοι και οι οποίοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ γι’ αυτό το σκοπό, στερώντας έτσι θέσεις εργασίας από εκατοντάδες Αμερικανούς φορολογούμενους.

Η μεγαλύτερη ανησυχία που διατυπώνεται αφορά το θέμα των ευρύτερων κινήτρων των «Harmony Schools», θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων διατίθενται για την προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας, Τούρκων ιδιωτών, τουρκικών εταιριών και γενικότερα της τουρκικής κουλτούρας.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης ότι, εκτός από τα «Harmony Schools», στο Τέξας δραστηριοποιούνται και άλλα ιδρύματα με δεσμούς με το κίνημα Fethullah Gulen και με έδρα το Χιούστον. Πρόκειται για το «Raindrop Foundation», ίδρυμα με στόχο την προώθηση της τουρκικής κουλτούρας στην Αμερική και το οποίο διοργανώνει μαθήματα μαγειρικής, χορού, τουρκικής γλώσσας, καθώς και ετήσιο διαγωνισμό τουρκικής γλώσσας.

Επίσης, στο Ινστιτούτο διαθρησκευτικού διαλόγου «Interfaith Dialogue» γίνονται διαλέξεις για τις σχέσεις μεταξύ των θρησκειών, αλλά το συγκεκριμένο ινστιτούτο προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές προκειμένου να σπουδάσουν στην Τουρκία.

Γιούχα κατά του Σκανδαλίδη στη Χίο

Νέο επεισόδιο με αποδοκιμασίες κατά υπουργού της κυβέρνησης, αυτή τη φορά κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη στη Χίο.

Ο κ. Σκανδαλίδης επισκεπτόταν το κτίριο της Νομαρχίας, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τοπικούς φορείς για θέματα της περιφέρειας.

Εν όψει της έλευσης του υπουργού είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο περίπου 500 πολίτες.

Περίπου εκατό εξ αυτών προχώρησαν σε αποδοκιμασίες κατά του κ. Σκανδαλίδη, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά του μνημονίου.

Συνάντηση Σαμαρά-Φιγιόν: Πίεζε ο Γάλλος αντιστεκόταν ο Έλληνας

Την υποστήριξη των πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που έχει διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς επανέλαβε τη σταθερή του θέση περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ενω εξήγησε στον Γάλλο Πρωθυπουργό ότι χρειάζεται επανεκκίνηση της οικονομίας που με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει βαλτώσει

Μετά τη συνάντηση, το γραφείο του πρωθυπουργού Φιγιον εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε (στον πρόεδρο της ΝΔ) την απρόσκοπτη υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα, από τη Γαλλία και τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Χαιρέτησε το κουράγιο του ελληνικού λαού καθώς και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικονομική και χρηματοπιστωτική ανάκαμψη της χώρας.

Ο Φρανσουά Φιγιόν τόνισε την ανάγκη επίδειξης μιας υπεύθυνης στάσης από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, πράγμα που συνεπάγεται ειδικότερα, την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύθηκε η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ομπάμα μπορεί να χάσει τις εκλογές πριν προλάβει να σώσει....

Το φάσμα της ήττας αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Ομπάμα από τον Ρεπουμπλικάνο Ρόμνεϊ στις προεδρικές εκλογές του 2012, δείχνει σημερινή δημοσκόπηση.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία το 2012 αν αντίπαλος του από τους Ρεπουμπλικάνους είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη απαισιοδοξία των Αμερικανών για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης που ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, θα λάμβανε το 49% των ψήφων, έναντι ενός 46% του κ. Ομπάμα, αν προεδρικές εκλογές ενός γύρου πραγματοποιούνταν σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για την εφημερίδα Washington Post και το δίκτυο ABC.

Ο απερχόμενος πρόεδρος όμως, θα νικούσε όλους τους άλλους δηλωμένους ή υποθετικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Τη χειρότερη θέση βρίσκεται η ηγετική μορφή της συντηρητικής Δεξιάς Σάρα Πέιλιν η οποία θα λάμβανε το 40% των ψήφων έναντι του 55% για τον Ομπάμα.

Σαράντα επτά τοις εκατό των ερωτηθέντων Αμερικανών εγκρίνουν τις ενέργειες του Ομπάμα, έναντι του 49% που τις αποδοκιμάζει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία αποκαλύπτει ότι η έκρηξη της δημοτικότητας που απολάμβανε ο Ομπάμα, μετά την εξολόθρευση του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου, έχει μάλλον "ξεθυμάνει".

Μόνο το 40% των ερωτηθέντων συγκατατίθενται στην οικονομική διαχείριση του Προέδρου (59% αντιτίθενται). Το ζήτημα του ελλείμματος, σημείο τριβής με τους Ρεπουμπλικάνους, στοιχίζει στον Ομπάμα τη χειρότερη επίδοση του: μόνο το 33% των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο που ο πρόεδρος αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ενώ το 61% τον αποδοκιμάζει.

Η διατήρηση της υψηλής ανεργίας (9,1% του εργατικού δυναμικού) δύο έτη και έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Ομπάμα, μαζί με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος ρεκόρ, βαραίνουν το ηθικό των Αμερικανών που σε ποσοστό 57% πιστεύουν ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν έχει αρχίσει, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση των Δημοκρατικών.

Τέλος ένα 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πορεύονται στη "λάθος κατεύθυνση", ενώ το 32% πιστεύει ότι οι προοπτικές είναι καλές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, σε 1.002 Αμερικανούς. Το περιθώριο σφάλματος είναι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο πρόεδρος Ομπάμα υπόσχεται ότι η κυβέρνησή του θα "συνεργαστεί" για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας

Η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει στη στήριξη από άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει και η Γερμανία θα έχει καίριο ρόλο στο σχεδιασμό της "λύσης", τόνισε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι, οι ΗΠΑ "θα συνεργαστούν" στην προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, και μέσα από το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την άποψη ότι "η ΕΕ μπορεί να λύσει την κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους", που αποτελεί "μία δύσκολη υπόθεση".

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ επισήμανε ότι κοινό συμφέρον στην ευρωζώνη είναι η κρίση χρέους να μην αποτελέσει, τελικά, κίνδυνο για την υπόσταση της ευρωζώνης, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι είναι βέβαιη ότι "η Ουάσινγκτον θα επωμιστεί τις ευθύνες της στον οικονομικό τομέα, όπως ακριβώς πράττει η ΕΕ".

Γερμανία: Το συγκυβερνών FDP πιέζει τη Μέρκελ για όρους στη βοήθεια για Ελλάδα. Ζυμώσεις ενόψει ψηφίσματος της γερμανικής βουλής για την Ελλάδα

Το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων στη Γερμανία FDP θεωρεί εφικτή την εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών επενδυτών από τις απαιτήσεις τους έναντι της Ελλάδας. "Μία εθελοντική αναδιάρθρωση είναι εφικτή" δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο γενικός γραμματέας του FDP Κρίστιαν Λίντνερ. Εκτίμησε δε ότι επιμήκυνση των πιστώσεων στην Ελλάδα θα είναι προς όφελος των χρηματαγορών, των ίδιων των Ελλήνων, όπως και των Γερμανών φορολογουμένων. "Για μας είναι σημαντικό να τεθούν ορισμένες σαφείς αξιώσεις εκ μέρους της ομοσπονδιακής βουλής", είπε ο κ. Λίντνερ.

Ο γγ των Φιλελευθέρων κάλεσε την Ελλάδα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να πιάσει τους στόχους των ιδιωτικοποιήσεων. "Η Γερμανία πρέπει να πιέσει για να υπάρξουν επ΄ αυτού δεσμευτικά εργαλεία", είπε ο κ. Λίντνερ

Διαβουλεύσεις ενόψει ψηφίσματος του Μπούντεσταγκ για τη βοήθεια στην Ελλάδα

Την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κυβερνητικών κομμάτων CDU, CSU και FDP. Εκτός των τακτικών συνεδριάσεων, όπως η σημερινή, αύριο Τετάρτη και αμέσως μετά την επιστροφή τους από τις ΗΠΑ, η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπ.Οικονομικών Σόιμπλε θα ενημερώσουν τους βουλευτές της συμπολίτευσης σχετικά με το θέμα της Ελλάδας.

Τα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού επιδιώκουν να περάσουν από τη γερμανική βουλή ψήφισμα σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα. Στο ψήφισμα θα ορίζονται οι κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες θα καλούνται να ακολουθήσουν η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπ.Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες αναφορικά με τους όρους προς την Ελλάδα και τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

Σημειώνεται ότι αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν ένα νέο πακέτο για την Ελλάδα. Ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Μέρκελ διαθέτει στο Μπούντεσταγκ (ομοσπονδιακή βουλή) πλειοψηφία 19 βουλευτών.

Kαταγγελία για τον συμπαραστάτη του δημότη στον Δήμο Δυτικής Αχαίας

O Δήμος Δυτικής Αχαίας έχει εκλέξει συμπαραστάτη του δημότη. Χρειάζονταν για την εκλογή του 22 ψήφοι και ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που διαθέτει η δημοτική αρχή είναι 21. Στην πρώτη εκλογή υπήρξαν τουλάχιστον 4 με 5 διαρροές από την συμπολίτευση. Αυτό που ακολούθησε κατά την δεύτερη ψηφοφορία ήταν η αποθέωση της κουτοπονηριάς και του εξευτελισμού των θεσμών:

Όπως έχει καταγγείλει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ορλώφ, ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ οι σύμβουλοι του Παναγιωτόπουλου να επιδεικνύουν το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο στον δήμαρχο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές κατά την δεύτερη ψηφοφορία.

Συμφωνούμε με τα άρθρα. Πράγματι είναι ένας από τους 20 δήμους πανελλαδικά που εξέλεξαν συμπαραστάτη του δημότη.

Μόνο που αυτό έγινε κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατίας.

Από τότε ουδέν νεώτερον είχαμε για τον θεσμό.

Ο εκλεγείς κ. Ιωσηφίδης απουσίασε δικαιολογημένα για κάποιο διάστημα, αλλά δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καθήκοντα.

Επισυνάπτω και μία αίτηση την οποία έχω υποβάλλει στον δήμο Δυτικής Αχαΐας, με την οποία ζητώ:

Την διεύθυνση του γραφείου του υπερασπιστή του δημότη (δεν είναι λάθος. Με αυτή την δημοτική αρχή υπερασπιστή των δημοτών χρειαζόμαστε)

Το τηλέφωνο του γραφείου του,το εμέιλ καθώς και τον αριθμό φαξ το πρωτόκολλο του,και το δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο βρίσκεται.

Και αυτό γιατί μάταια έχω αναζητήσει τα ανωτέρω ψάχνοντας τον ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ επαναλαμβάνω.

Καμαρώνουμε για έναν θεσμό ο οποίος δεν έχει δώσει καν σημεία ύπαρξης.

Με απασχολεί ένα ζήτημα ως δημότη. Από την στιγμή που δεν μπορώ να βρω τον συμπαραστάτη θα απευθυνθώ στον συνήγορο του πολίτη.

Σ.Φ.

Κάτοικος Κ.Αχαίας

8 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΒΙΑΣΑΝ 25ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό έχει περιέργως θαφτεί στην Πάτρα! Αφορά στον βιασμό ενός ζευγαριού πίσω από την Veso Mare. Και όταν λέμε ζευγαριού το εννοούμε. ΕΝΑ αγόρι και ένα κορίτσι έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη όταν ενώ επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση σε μπάρ του πολυχώρου εγκλωβίστηκαν από... άγνωστα άτομα - πληροφορίες αναφέρουν αλλοδαπούς που κινούνται στην περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 8 άτομα να ακινητοποίησαν το αγόρι και το κορίτσι και ξεκινώντας από την άτυχη κοπέλα τους βίασαν κατα φύση και παρα φύση.

Το περιστατικό συνέβη πριν από 1 με δύο εβδομάδες και όταν το ζευγάρι από την Πάτρα πήγε να μπεί στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει πίσω από την Veso. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν οι άγνωστοι ολοκλήρωσαν την αποτρόπαια πράξη τους εγκατέλειψαν αιμόφυρτα τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή οι ίδιες πηγές θέλουν την κοπέλα να βρίσκεται στην εντατική ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως κατέληξε. Το αγόρι ηλικίας γύρω στα 25 μπαινοβγαίνει στην ψυχιατρική κλινική του Ρίου καθώς υπέστη σοκ.

Αυτό που προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά είναι γιατί το θέμα δεν έπαιξε στα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας. Κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτό ενώ εκτιμάται πως έγινε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πληροφοριών που αφορούν στον χώρο όπου έγιναν οι βιασμοί. Κάποιοι διέδιδαν πως "κάτι συνέβη στα βραχάκια της Μαρίνας της Πάτρας".

Ακόμη πιο περίεργο είναι πως και η ασφάλεια της Πάτρας δεν είχε λάβει γνώση μέχρι και σήμερα όταν και ρωτήθηκαν επικεφαλής της για το περιστατικό. Εκτιμήσεις θέλουν να έγινε προσπάθεια να θαφτεί το συμβάν για να μην ξεσπάσουν ρατσιστικές εκδηλώσεις και να μην υπάρξουν αντίποινα προς αλλοδαπούς που ζουν και κινούνται στην Πάτρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται άπλετο φως στην υπόθεση.

http://diaforetikimatia.blogspot.com/2011/06/8-25.html

Κεφαλογιάννης: Να μην καταργηθούν οι μετεγγραφές στα παιδιά των πολυμελών οικογενειών που με νόμο προωθεί η Κυβέρνηση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbyCwFUuRoftzqNGmQNjSN_x8oZ_6b_qG3ZzzQl_DzZLTipxEZqnV-iQsf0kjq9n19AIZbAtKu3L53doRE4oz71iiPaTdQ0hkmHyqXwi1z8VEaeY04sMbRrrLcjp_h_2VfAoW7xQ4pq9c/s1600/%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82.jpgΠαρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας (Μανώλη ξέχασες το "Εθνικής" πριν το "Παιδείας") έκανε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με την οποία ζητεί να μην καταργηθούν οι μετεγγραφές στα παιδιά των πολυμελών οικογενειών που με νόμο προωθεί η Κυβέρνηση..το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Κατάργηση συστήματος μεταγραφών φοιτητών τέκνων πολυμελών οικογενειών

Λίγες ημέρες πριν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ανακοινώσατε- αιφνιδιαστικά κατα τη πάγια πολιτική της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρεου- σχέδιο νόμου , που αλλάζει το σύστημα των μετεγγραφών και ουσιαστικά τις καταργεί για τα τέκνα πολυτέκνων και πολυμελών οικογενειών

Συγκεκριμένα:
1. Καταργείτε παντελώς τις μετεγγραφές στα τέκνα πολυτέκνων, καθότι το άρθρο 59 του σ/ν στην παρ. 11.β.ii αα. αναφέρει «υποψηφίων που είναι πολύτεκνοι κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006» το οποίο αναφέρεται μονο σε γονείς και όχι σε τέκνα πολυτέκνων. Αντίθετα για τους άτεκνους, αναφέρεται σε γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών.
2 Ορίζετε το εισοδηματικό όριο των 50.000 ευρω για οποιαδήποτε πολυμελή οικογένεια από 3-13 !!! παιδιά
3. Περιορίζετε σε ποσοστό 20% το σύνολο των μετεγγραφόμενων φοιτητών από όλες τις κατηγορίες

Επειδή:
1. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αποδεικνύει είτε παντελή άγνοια είτε περιφρόνηση για την οικονομική κατάσταση των πολυμελών οικογενειών, ενώ αγνοεί πλήρως το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, που προοιωνίζει τη συρρίκνωση του αριθμού των Ελλήνων στην ιδία τους τη Χώρα
2. Ο πληθωρισμός φοιτητών στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που επικαλείσθε για να διομολογήσετε το νομοσχέδιο σας, δεν οφείλεται στους πολυτέκνους, αλλά στη κατάργηση της βάσεως του 10 που αποφασίσατε το 2010 παράλληλα με τη προσθήκη νέων κατηγοριών μετεγγραφόμενων με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των μετεγγραφόμενων
3. Ο νόμος των μετεγγραφών θεσπίσθηκε ως νόμος αποκλειστικά για τους πολύτεκνους πριν 32 χρόνια και σήμερα τα τέκνα πολυτέκνων είναι μόνο το 30% του συνόλου των μετεγγραφόμενων φοιτητών λόγω της υπογεννητικότητας των τελευταίων δεκαετιών
4. Με το νομοσχέδιο σας ολοκληρώνετε τη «σοσιαλιστική» επίθεση κατά των πολυμελών οικογενειών της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρεου, που άρχισε με την κατάργηση λόγω «μνημονίου», θεσμοθετημένων από 10ετιες δικαιωμάτων των πολυτέκνων και ολοκληρώνεται με τη κατάργηση μέτρων όπως οι μεταγραφές φοιτητών που δεν έχουν κανένα απολύτως οικονομικό κόστος.

Ερωτάσθε αν προτίθεσθε να εξαιρέσετε τα τέκνα πολυμελών οικογενειών από τις διατάξεις του άρθρου 59 του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου?

Ηράκλειο 6/6/2011
Ο ερωτών
Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης

JOBBIK - ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ!

“Η τουρκική πλευρά είναι εκείνη που αναζητά και στηρίζει την ειρηνική επίλυση...” σύμφωνα με τον πρόεδρο του Jobbik!

Το ότι υπάρχουν εθνικιστικές φωνές στην Ευρώπη δε σημαίνει απαραίτητα πως μπορεί να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο και με τους Έλληνες εθνικιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι άκρως ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ δηλώσεις και κινήσεις του εθνικιστικού ουγγρικού Jobbik (το οποίο ορισμένοι υπερπατριώτες έχουν περί πολλού στην πατρίδα μας).

H συνέχεια στο greekalert.com

Λανθασμένο ερώτημα στα Μαθηματικά για τις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις της Δ' τάξης εσπερινών γενικών λυκείων

Για λανθασμένο ερώτημα κάνει λόγο η Μαθηματική Εταιρεία στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις της Δ' τάξης εσπερινών γενικών λυκείων, που έγιναν το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο μάθημα των Μαθηματικών.

Όπως σημειώνεται στα σχόλια της Μαθηματικής Εταιρείας, στο θέμα Β το ερώτημα Β5 ήταν λανθασμένο. Μάλιστα, οι μαθηματικοί προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την απαλοιφή της ερώτησης Β5 και ανακατανομή των 5 μονάδων της στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Επίσης, την ίδια ημέρα στα Μαθηματικά των επαναληπτικών εξετάσεων της Γ' τάξης ημερήσιου γενικού λυκείου, στο θέμα Δ, το ερώτημα Δ3 ήταν κακώς διατυπωμένο και με ελλείψεις στα δεδομένα. Και πάλι οι μαθηματικοί προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την απάλοιψη της ασαφούς ερώτησης και ανακατανομή των 4 μονάδων της στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με το πρώτο ζήτημα για τη Δ' τάξη των εσπερινών λυκείων, αφορά σε ελάχιστους υποψήφιους, ενώ και το δεύτερο ερώτημα επίσης αφορά σε περισσότερους, αλλά λιγότερους συγκριτικά με τον κύριο όγκο των πανελληνίων εξετάσεων, υποψήφιους.

"Παίρνουν μορφή" τα σχέδια για το δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, δηλώνουν πηγές χωρών-μελών της ευρωζώνης

Τα σχέδια για έναν δεύτερο κατά σειράν εξωτερικό δανεισμό της Ελλάδας "μορφοποιούνται", με μία πρόταση για ένα τριετές 'πακέτο' δανεισμού ύψους 80 ως 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, "που θα είναι έτοιμο μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες", ανέφεραν σήμερα στις Βρυξέλλες μη κατονομαζόμενες πηγές χωρών-μελών της ευρωζώνης οι οποίες μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι πηγές αυτές δήλωσαν ότι η τρέχουσα συλλογιστική είναι ότι περίπου 25-30 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από τις αποκρατικοποιήσεις. Τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από την ανταλλαγή παρόντων ληξιπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων με νέα, εξοφλητέα μεταγενέστερα. Το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ, θα δοθούν υπό μορφή δανείων από το ΔΝΤ (κατά το ένα τρίτο) και τον Χρηματοπιστωτικό Μηχανισμό Σταθερότητας της ΕΕ (κατά τα δύο τρίτα).

"Το εκτιμώμενο μέγεθος του δανεισμού είναι τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, με καίρια παράμετρο τον βαθμό της εθελοντικής συμμετοχής εκ μέρους των ιδιωτών κατόχων ληξιπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων, που θα κληθούν να συνεισφέρουν το ένα τρίτο, ή και περισσότερο, αυτού του δανεισμού" ανέφερε μιλώντας στο Ρόιτερς μία υψηλόβαθμη πηγή της ευρωζώνης που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις για τον δανεισμό της Ελλάδας.

Πεταλωτής: Και τα τεστ περνάμε και επαναστάσεις κάναμε...

Γειά σου Πεταλωτή με τα τεστ και τις επαναστάσεις σου....







Δεν είναι αποτυχία το γεγονός, ότι είμαστε εδώ, ως χώρα, εννοείται, μη χρεοκοπημένη.
Δεν είναι αποτυχία το γεγονός, ότι παρά τις αυστηρές κρίσεις των δανειστών μας και τα επανειλημμένα τεστ που έχουμε περάσει κάθε φορά που ήταν να καταβληθεί μία δόση του μεγάλου δανείου που πετύχαμε. Και όμως περνάμε αυτά τα τεστ.
Δεν είναι αποτυχία ότι έγιναν πολλά πράγματα, έγιναν πολλές μικρές επαναστάσεις εδώ και 18 μήνες.



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_22.html

Ιαπωνία-πυρηνική κρίση: Τα καύσιμα τριών αντιδραστήρων της Φουκουσίμα μπορεί να έχουν διαπεράσει τους υπό πίεση κάδους, αφού σημειώθηκε τήξη

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/07_43_v_s.jpgΤα πυρηνικά καύσιμα τριών αντιδραστήρων της μονάδας της Φουκουσίμα μπορεί να έχουν διαπεράσει τους υπό πίεση κάδους, αφού πρώτα έλιωσαν τις ημέρες που ακολούθησαν το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, αναφέρεται σε έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το αποτελούμενο από 750 σελίδες κείμενο προορίζεται για τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) που θα διοργανώσει υπουργική διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια στις 20-24 Ιουνίου στη Βιέννη, έδρα του Οργανισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γκόσι Χοσόνο, ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ναότο Καν για την πυρηνική κρίση, είπε ότι με την σύνταξη αυτής της έκθεσης, η Ιαπωνία θέλησε "να μοιραστεί αυτό το μάθημα με τον κόσμο".

"Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη", είπε. "Θα χρειαστεί χρόνος για να εξεταστούν όλα τα πραγματικά περιστατικά ενός δυστυχήματος αυτού του μεγέθους. Ωστόσο, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα για όλα αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα."

Στην έκθεσή της, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι τα θεσμικά όργανα ελέγχου των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν σωστά στην κρίση στην Φουκουσίμα Νταϊίτσί (Αρ. 1) μετά τον πολύ μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές σε τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες.

Ένα κύμα ύψους 14 μέτρων διέκοψε την ηλεκτροδότηση της πυρηνικής μονάδας και σταμάτησε τη λειτουργία των αντλιών νερού για την ψύξη των ράβδων πυρηνικού καυσίμου, οι οποίες άρχισαν να θερμαίνονται.

Η έκθεση εξηγεί ότι το καύσιμο άρχισε να λιώνει στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3 και ότι είναι "πιθανόν" να έχει διαπεράσει τον υπό πίεση κάδο του κάθε αντιδραστήρα. Το καύσιμο πιθανώς να έχει συσσωρευτεί στο κάτω μέρος των προστατευτικών δεξαμενών που περιβάλλουν τους κάδους.

Ο φορέας εκμετάλλευσης της μονάδας, Tokyo Electric Power (TEPCO), είχε αναγνωρίσει τον περασμένο μήνα ότι το καύσιμο είχε εν μέρει ή πλήρως λιώσει, αλλά δεν είχε κάνει την υπόθεση ότι θα μπορούσε να διαπεράσει τους υπό πίεση κάδους.

Κάθε ένας από τους κάδους αυτούς περιβάλλεται από μια προστατευτική δεξαμενή η οποία βασίζεται σε μια πλάκα από μπετόν πάχους οκτώ μέτρων.

Όλα αυτά τα δεδομένα παραμένουν πάντως υποθετικά, καθώς οι τεχνικοί δεν είναι σε θέση να δουν την πραγματική κατάσταση του εσωτερικού των αντιδραστήρων.

Στην έκθεση αναγνωρίζεται, επίσης, ότι το αρχιπέλαγος δεν ήταν προετοιμασμένο για ένα δυστύχημα αυτού του μεγέθους, που ξεπέρασε τις προβλέψεις. Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι είναι πλέον απαραίτητο να χωριστεί η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που είναι υπεύθυνη για την εποπτεία των πυρηνικών μονάδων, από το Υπουργείο Βιομηχανίας από το οποίο εξαρτάται σήμερα.

ΠΑΣΟΚ Συνεδρίαση ΚΤΕ Οικονομικών - Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις βουλευτών

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συνεχίζονται οι τοποθετήσεις βουλευτών:

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι ευθύνονται οι εταίροι για την πορεία του προγράμματος και υπάρχουν αμφιβολίες και για την πορεία του επόμενου, τότε πρέπει να επανατοποθετήσει το θέμα από την αρχή, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Ο κ. Σαλαγιάννης είπε επιπλέον, ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν με την ψήφιση ή μη του Μεσοπρόθεσμου σώζεται η χώρα ή χρεοκοπεί, αλλά αν το πρόγραμμα εφαρμοζόμενο θα σώσει την χώρα.

Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης όχι μόνο από αυτούς που βγαίνουν στις πλατείες, αλλά κι από αυτούς που είναι στα σπίτια τους, γιατί δεν πιστεύουν ότι το πρόγραμμα θα πετύχει, με δεδομένο ότι το προηγούμενο απέτυχε, πρόσθεσε ο κ. Σαλαγιάννης.

Υπέρ της φορολόγησης όλου του ορυκτού πλούτου τάχθηκε ο Γιάννης Δριβελέγκας καθώς, όπως ανέφερε, το κράτος δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ αφ' ενός μεν γιατί δεν έχει τροποποιηθεί ο Μεταλλευτικός Κώδικας που είναι εν ισχύει από το 1937, αφ' ετέρου δε διότι πολλοί ιδιοκτήτες μεταλλείων κλπ, διατηρούν εξωχώριες εταιρείες στις οποίες πωλούν επί ζημία τον ορυκτό πλούτο, ο οποίος "επιστρέφει" μέσω των εξωχώριων ως προϊόν, με αποτέλεσμα τα κέρδη να μένουν "έξω" και το δημόσιο να μην εισπράττει.

Δεν παρουσιάζεται πρόγραμμα με προοπτικές ανάπτυξης, ανέφερε, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος από αυτήν την άποψη και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, γιατί αυτές δεν πιστεύουν ότι μπορούμε να διαχειριστούμε το χρέος το οποίο πλέον θα κατέχουν κράτη και όχι ιδιώτες και αυτό ενέχει τον κίνδυνο ομηρίας της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου, είπε ότι η μόνη εμπειρία παγκοσμίως είναι εκείνη της Λατινικής Αμερικής, όπου οι κερδοσκόποι έβγαλαν πολλά χρήματα.

Το μίγμα ύφεσης-μεγάλου χρέους και αποκρατικοποιήσεων, όπως τις παρουσιάζει σήμερα η Wall Street Journal, τότε η χώρα θα μαραζώσει, είπε ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος επιπλέον είπε ότι δεν γίνεται να πουλήσουμε την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.

Ο πρωθυπουργός, αν θέλει να σώσει την χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει τη μία παράταξη φέρεται ειπών, ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ο κ. Λιντζέρης επίσης επέκρινε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι με περισσή αλαζονεία "ήλθε εδώ να ανακοινώσει νέα μέτρα, χωρίς αυτοκριτική".

Από την μεριά του ο Νίκος Ζωίδης εκτίμησε ότι έχουμε φθάσει στο σημείο στο οποίο η επίτευξη των στόχων που είναι συγκεκριμένοι, όπως το Μεσοπρόθεσμο και η 5η δόση, [ενδέχεται] να γίνουν θρυαλλίδα κοινωνικών εκρήξεων.

Δεν προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα είπε η κ. Σοφία Γιαννακά, προσθέτοντας ότι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ.

"Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ αυτό που έπαθε ο Σόκρατες", είπε χαρακτηριστικά, η κ. Γιαννακά.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν λιγοψυχούν μπροστά σε σκληρά μέτρα αλλά να είναι αποτελεσματικά, είπε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος ανέφερε ως παράδειγμα τρεις οργανισμούς που υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης με αντικείμενο την ένδυση και την τεχνολογία οι οποίοι κοστίζουν συνολικά 10 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως είπε σε μια από αυτές τις εταιρείες το ΔΣ απαρτίζεται από 8 άτομα, ενώ το προσωπικό της εταιρείας είναι επτά άτομα.

Επίσης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παραθεριστές, όπως οι βουλευτές της ΝΔ που έβλεπαν το έλλειμμα και δεν έκαναν τίποτα.

Έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο, καθώς δεχόμαστε πυρά από δύο μεριές, από τη μια μας λένε "τι είναι αυτά που κάνετε" και από την άλλη μας λένε ότι "δεν προχωράμε αρκετά" είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία εκτίμησε ότι σε σύγχυση έχει περιέλθει και η κοινωνία.

Η κ. Γιαννακοπούλου χαρακτήρισε τα μέτρα άδικα και είπε ότι δεν μπορεί εξαιτίας αποτυχημένων πολιτικών να παίρνουμε συνεχώς μέτρα που τα πληρώνουν τα ίδια κοινωνικά στρώματα.

Αναφορικά με τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης, η κ. Γιαννακοπούλου είπε ότι η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης είναι τελείως λάθος, καθώς δεν αποκαλύπτει την στάση της ΝΔ που πέραν των ευθυνών της για την κατάσταση, όπως είπε, από τη μια έλεγε "όχι" στο Μνημόνιο και τώρα ζητά επαναδιαπραγμάτευσή του.

Η κ. Γιαννακοπούλου τάχθηκε υπέρ μιας συνεκτικής πολιτικής με σοβαρή και εξατομικευμένη αυτοκριτική και αφού διευκρίνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, πρόσθεσε ότι όσοι από τους υπουργούς έχουν αποτύχει "να διευκολύνουν την ελληνική κοινωνία και εμάς κατά την συνείδησή τους".

Επίσης, η κ. Γιαννακοπούλου, συμφωνώντας με τον κ. Κατρίνη είπε ότι δεν μπορεί να χύνουμε δάκρυα για τις συντάξεις των 3000 και 2500 ευρώ και να μην λέμε κάτι για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα και για την γενιά των 592 ευρώ.

Στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προχώρησε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με πρώτη εκείνη της δημιουργίας μητρώου πόθεν έσχες των ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης πρότεινε την φορολόγηση με 45% όσων έχουν χρήματα έξω και αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, να δημευθεί η περιουσία τους εδώ.

Η δημιουργία fast track στην απονομή της δικαιοσύνης ήταν η επόμενη πρόταση του κ. Μιχελογιαννάκη ο οποίος πρότεινε επίσης την άμεση ενεργοποίηση αστικής συμφωνίας για δήμευση περιουσίας στην περίπτωση της φοροδιαφυγής, να μην γίνει καμία απόλυση αλλά να αλλάξει η αναλογία του ενός προς δέκα σε ένα προς δεκατρία, την αύξηση του αφορολόγητου από 12.000 ευρώ και πάνω καθώς και να μην πειραχτούν τα επιδόματα που αφορούν οικογένεια, υγεία και σπουδές.

Επίσης ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι πρέπει να διατηρηθεί η φοροαπαλλαγή για το ενοίκιο και να σταματήσει αμέσως η κοροϊδία με το φυσικό αέριο και τους ημιυπαίθριους.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ το λευκό είναι πολιτική αδυναμία, το άκυρο είναι πολιτική ανευθυνότητα και το δημοψήφισμα πολιτική ανικανότητα.

Η ανάληψη της ευθύνης βαραίνει όλους επειδή οι λύσεις θα είναι επώδυνες, είπε ο Μιχάλης Τζελέπης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει καθήκον να διαφυλάξει και να κατοχυρώσει στη συνείδηση των πολιτών ότι έμπρακτα θα υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών, μετρήσιμα αποτελέσματα και χρονοδιάγραμμα εξόδου από το τούνελ με εγγυήσεις όχι μόνο στους δανειστές αλλά και στο λαό.

Επίσης ο κ. Τζελέπης είπε ότι πρέπει να σταματήσουν να δίνουν τους βουλευτές βορά στην κοινωνία οι πλέον λάθος άνθρωποι.

Παπαδάκηδες μπορούν ν' αρχίσουν να σπέρνουν πανικό: Γερμανίδα τουρίστρια βρέθηκε θετική στο βακτήριο Ε.coli

Σοβαρές ενδείξεις ότι Γερμανίδα τουρίστρια, που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, είχε προσβληθεί από το βακτήριο Ε.coli, έχουν οι υπεύθυνοι του κέντρου επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων, έγιναν δύο εργαστηριακές εξετάσεις στην 53χρονη γυναίκα, που βγήκαν θετικές στο βακτήριο, ο ίδιος, ωστόσο, διευκρινίζει ότι αναμένεται η εργαστηριακή ταυτοποίηση του στελέχους.

Η γυναίκα, που παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, έχει αναχωρήσει ήδη για την πατρίδα της.

Πάντως, το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε επαγρύπνηση, καθώς με την έναρξη της τουριστικής περιόδου υπάρχει πιθανότητα «εισαγωγής» του συγκεκριμένου βακτηρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Συγχαρητήρια Γιωργάκη σε Γκρουέφσκι

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Gruevski, του οποίου το κόμμα επικράτησε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον N. Gruevski για την επιτυχία του στις εκλογές και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο χάρτης της περιοχής όπου θα γίνουν έρευνες για πετρέλαιο σε Ιόνιο-Νότια Κρήτη

Με βάση την αρχή της "μέσης γραμμής / γραμμής ίσης αποστάσεως μεταξύ όλων των εδαφών των εμπλεκομένων χωρών" καθορίστηκαν τα όρια της θαλάσσιας περιοχής του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης στην οποία θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες για ανακάλυψη πετρελαίου / φυσικού αερίου... εννοείται ότι εξαιρείται η περιοχή με την Τουρκία:


ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΚΤΟΣ ΝΔ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ"

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΤ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Άσχημα τα πράγματα για τον Κώστα Μαρκόπουλο. Στη Ν.Δ. δεν θέλουν στελέχη τους να έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα πολλοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά ζητούν από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αναστείλει την κομματική ιδιότητά του μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, καθώς στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα Άρειου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, η δικογραφία για οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ τη διετία 2008-2009. Η δικογραφία που αφορά την περίοδο που ήταν υπουργός Τουρισμού ο Κ. Μαρκόπουλος, αφορά σε δαπάνες για φιλοξενίες ατόμων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είχαν φύγει από την Ελλάδα, δώρα μεγάλης αξίας, αλλά και απευθείας αναθέσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως απαιτεί ο νόμος. Οι αποφάσεις του Α. Σαμαρά θα ανακοινωθούν όταν επιστρέψει στην Ελλάδα...

Σημαία των οικολόγων μαιμού βίντεο από Ιαπωνία με κουνέλι χωρίς αυτιά

Το παρακάτω βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει ένα κουνέλι απ΄περιοχή κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα που γεννήθηκε μετά το ατύχημα και λόγω ραδιενέργειας γεννήθηκε χωρίς αυτιά... έτσι λέει και θέλει να πιστέψουμε ο χρήστης του.

Ωστόσο η πόλη Namie όπου ο χρήστης λέει ότι γεννήθηκε και ζει το κουνέλι δεν βρίσκεται εκτός της ζώνης των 30 χλμ όπως λέει ο χρήστης αλλά βρίσκεται εντός της ζώνης των 20 χλμ όπου δεν ζούνε άνθρωποι από τις πρώτες μέρες του ατυχήματος... αλλά παρόλα αυτά ζούνε κουνέλια εκτροφείου και αυτός τα βιντεοσκόπησε... εκτός τούτου βέβαια τα αυτιά του κουνελιού μπορεί να κόπηκαν χειρουργικά μετά τη γέννηση για να γίνει ντόρος. Τέσπα δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Ανούσιες αμερικανιές...

Το ζάλισαν το όπλο οι πεζοναύτες μέχρι που τους έπεσε από τα χέρια και διέλυσε :)) (προς το τέλος του βίντεο):

Ξεβράκωμα της φυλλάδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από τον Πάγκαλο!!

Δύσκολα μπορείς να συμφωνήσεις με ότι λέει ο Πάγκαλος... ωστόσο για τη συγκεκριμένη φυλλάδα και τον λαϊκισμό της δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μιας και έχω ξαναπεί για τους γνωστούς αγνώστους που το πρωί πουλάνε φύλλα σα ΝΔίτες και το βράδυ κάνουν ρόμπες τους υπεύθυνους της ΝΔ με στοιχεία που τους δίνουν επιλεκτικά οι ΠΑΣΟΚοι υπουργοί. Διαβάστε και την ανακοίνωση του Πάγκαλου:

Πουλώντας ψέματα και σπέρνοντας το μίσος.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μια εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν. Ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά.

Η εφημερίδα που μοίρασε σε CD τους λόγους του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου και άλλα συναφή, φέρνοντας ξανά στη ζωή το αλήστου μνήμης σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δε ζητά ούτε την αλήθεια ούτε απαντήσεις. Το μόνο που επιδιώκουν είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την πτώση της Κυβέρνησης, έστω κι αν αυτή η πτώση, ειδικά τώρα, οδηγήσει την χώρα στο χάος. Δεν διστάζουν να σπρώξουν την χώρα στο γκρεμό, καλλιεργώντας τον λαϊκισμό, το μίσος, τον φθόνο και τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.

Η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας "Δημοκρατία" [καλά ακροδεξιά δεν είναι αλλά λέμε τώρα] κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει μόνο ένα πραγματικό γεγονός: ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκπροσώπησε στη Biennale της Βενετίας την χώρα. Όλα τα άλλα που αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία" για να κατασκευάσει το δημοσίευμα, και κυρίως το ξενοδοχείο και τα ποσά, είναι παντελώς ψευδή και, φυσικά, θα λογοδοτήσουν γι' αυτά στη δικαιοσύνη.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διέμεινε στο ξενοδοχείο "Gabrielli Sandwirth" με κόστος 425 ευρώ τη βραδιά, ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή. Βεβαίως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εφημερίδας "Δημοκρατία" θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε διανυκτερεύσει μόνος του κάτω από μια γέφυρα, ώστε μετά να κυκλοφορήσει με τίτλο: "Ξεφτίλισαν τον ελληνικό λαό σ? όλο τον κόσμο - Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα ταξιδιού για την εκπροσώπηση στη Biennalle".

Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού [εδώ την ακούνε και αυτοί που ακούνε χωρίς να αντιδρούν ότι η συγκεκριμένη φυλλάδα εκπροσωπεί τη ΝΔ και μερικές φορές παρεκτρέπονται διαφημίζοντάς της σε ανακοινώσεις του...], μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ' όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αν νομίζουν ότι αυτό το μίσος, ενός λαϊκισμού χωρίς τέλος, μπορούν να το περιορίσουν στην Κυβέρνηση, κάνουν λάθος. Κάθε μέρα παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και πρέπει να αποφασίσει ψύχραιμα, γιατί οι αποφάσεις δεν θα καθορίσουν μόνο το παρόν, αλλά το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών μας. Ας αποφασίσουμε με κριτήριο τη λογική και όχι τον θυμό ή την οργή. Ας μην κάνουμε τα λάθη των Αθηναίων όταν αποφάσιζαν ακολουθώντας τον Κλέωνα, που η ιστορία δικαίως τον ονόμασε Δημαγωγό. Και γνωρίζουμε όλοι πού κατέληξε η Αθήνα και η δημοκρατία της επειδή επέλεξε τους δημαγωγούς.

Μιχελάκης: Συνυπογραφή στο λάθος δεν υπάρχει-Διχαστικό tο δημοψήφισμα που σκέφτεται η κυβέρνηση

http://www.skai.gr/files/temp/5EF835198547B5E7E8FA8E4A39CC9BD8.jpgΑυστηρή κριτική στην κυβέρνηση γιατί προσανατολίζεται στην επιλογή κάποιου "διχαστικού δημοψηφίσματος", άσκησε η ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα πως ενώ έχει αρχίσει μια αόριστη προετοιμασία για κάποιο δημοψήφισμα, δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποιό θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί.

" Πρώτα επιλέγεται η μεθόδευση κι ύστερα αναζητείται το ερώτημα- το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο- δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ακόμα τέχνασμα", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

"Ενα τέτοιο δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και αποπροσανατολιστικό - και βέβαια τα διλήμματα που κατασκευάζει η κυβέρνηση προκαλούν σύγχυση, δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν τον τόπο. Πάνω στη λανθασμένη πολιτική, που βλάπτει την ελληνική οικονομία, πάνε να προσθέσουν και ένα δημοψήφισμα που διαιρεί τον ελληνικό λαό", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης και εξέφρασε την ελπίδα οι διαρροές περί δημοψηφίσματος να μείνουν σενάρια για το καλό του τόπου.

Εξ άλλου, σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι "προσπαθούν να φτιάξουν ένα κλίμα φόβου στην κοινωνία".

"Αυτή η επιχείρηση συνεχίζεται και σήμερα. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική", δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο της συναίνεσης.

"Εχουμε τοποθετηθεί για το θέμα της συναίνεσης. Συνυπογραφή στο λάθος δεν θα υπάρχει. Βασικός μας στόχος η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Δεν ειναι η έλλειψη συναίνεσης που εμποδίζει την κυβέρνηση να κυβερνήσει. Και θέλω να σας πω ότι στη θέση μας αυτή προσχωρούν όλο περισσότεροι. Σας θυμίζω τις σχετικές αναφορές που έκανε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης, όπως και τις δηλώσεις που έκανε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real Fm».", υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης.

Γιώργος Κουμουτσάκος για "Αγανακτισμένους"

Τη διάσταση που έχει λάβει το κίνημα των πολιτών που διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα, επεσήμανε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως η Ευρώπη οφείλει να ακούσει με μεγάλη προσοχή τη βοή των γεγονότων, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι καμία πολιτική δεν είναι βιώσιμη χωρίς τη στήριξη ή έστω την ανοχή της κοινωνίας.

" Οφείλουμε να ακούσουμε τον Βέλγο υπουργό Οικονομικών, όταν λέει ότι στην Ελλάδα δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τα μέτρα που μπορεί να αντέξει η κοινωνία, γιατί έτσι καταγράφεται η ανάπτυξη και η χώρα δεν ανακάμπτει", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος .

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο Χ. Σταϊκούρας

Παρεμβαίνοντας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως η ύφεση είναι πιο βαθιά σήμερα, από ό,τι ήταν στο τέλος της διακυβέρνησης της ΝΔ, ενώ το ΑΕΠ έχει κατρακυλήσει στο Γ' τρίμηνο του 2005.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, η ανεργία διογκώθηκε από 9,1% τον Σεπτέμβριο του 2009 στο 15,9% τον Φεβρουάριο του 2011. Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε από 0,7% τον Σεπτέμβριο του 2009, στο 3,9% τον Απρίλιο του 2011, ενώ και η ψυχολογία της αγοράς έχει καταρρεύσει, όπως είπε.

Καθίζηση, τόνισε, παρατηρείται στον κλάδο της οικοδομής, που έχει συρρικνωθεί κατά 62,8%, ενώ υποχώρηση, της τάξης του 17,5%, παρατηρείται και στο λιανεμπόριο.

Με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, οι αποδόσεις τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου έχουν εκτοξευθεί σε απαγορευτικά επίπεδα, καθώς το 10ετές ομόλογο διαμορφώθηκε σε 13,86 τον Απρίλιο του 2011, από 4,56% τον Σεπτέμβριο του 2009, ενώ η απόδοση του 3ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχει διευρυνθεί το κόστος δανεισμού, με τα επιτόκια να φτάνουν το 4,06% για τα έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων, από 0,35% τον Οκτώβριο του 2009.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, καθώς εκτοξεύθηκε στα 354 δισ. ευρώ από 298 δισ., που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2009.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για πλήρη έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και παρουσίασε στοιχεία, από τα οποία είναι εμφανής η απόκλιση από τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση για το 2011.

Για παράδειγμα, είπε, υπάρχει τεράστια υστέρηση εσόδων, παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί νέα μέτρα, όπως ήταν η περαίωση.

Όσον αφορά τα μέτρα, τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Σταϊκούρας αφού υπενθύμισε σειρά δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών και του πρωθυπουργού πως η προσπάθεια αποδίδει, επεσήμανε πως τα μέτρα για το 2011 πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, χρειάζονταν μέτρα 9 δισ. ευρώ, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί άλλα μέτρα, ύψους 11,6 δισ. Κι' όλα αυτά για να μειωθεί το έλλειμμα μόνο κατά 7 δισ. ευρώ - "Πρόκειται για μνημείο αναποτελεσματικότητας", δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος έκανε λόγο για νέα μέτρα, τα οποία " αυγατίζουν" και για την περίοδο 2012-2015.

"Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη σε ύφεση, το κόστος δανεισμού αυξάνει, η ανεργία και ο πληθωρισμός καλπάζουν, το λιανεμπόριο συρρικνώνεται, η ψυχολογία της αγοράς καταρρέει, τα σπρεντς διευρύνονται, το χρέος μεγαλώνει, ενώ οι αποκλίσεις στους στόχους της κυβέρνησης είναι τεράστιες", κατέληξε συνοψίζοντας ο κ. Σταϊκούρας.

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Ερρίκος Ράλλης συνελήφθη για διακίνηση μικροποσότητας ναρκωτικών εντός του δικαστηρίου

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη (όπως γράψαμε πριν δυο ώρες) εντός της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού ο κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Ερρίκος Ράλλης, καθώς διακίνησε μικροποσότητα ναρκωτικών σε συγκατηγορούμενό του.

Ο Ράλλης (που είναι ελεύθερος για την υπόθεση) συνελήφθη από αστυνομικούς την ώρα που παρέδωσε σε φακελάκι μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας στον συγκατηγορούμενό του, κρατούμενο, Αλέξανδρο Μητρούσια.

Για την υπόθεση δόθηκε εντολή να σχηματιστεί αμέσως δικογραφία και να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών εντός φυλακών.

Συνεχίζει να ανακάμπτει το λιανικό εμπόριο... στην Ευρώπη εννοείται, γιατί στην Ελλάδα τον Μάρτιο έπεσε 17%

Κατά 1,9% και 1,1% αυξήθηκε ο όγκος πωλήσεων του λιανικού εμπορίου στην Ε.Ε. των 27 και την ευρωζώνη, αντίστοιχα, κατά τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011. Αντίστροφη πορεία ακολουθεί το λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για τη χώρα μας, το Μάρτιο του 2011, η ετήσια πτώση του όγκου των πωλήσεων υπολογίζεται στο 17,6%. Πρόκειται με άλλα λόγια για την μεγαλύτερη συρρίκνωση του εμπορικού κλάδου πανευρωπαϊκά και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο, δηλαδή την Ισπανία καθώς οι έμποροι εκεί είδαν τον Μάρτιο ετήσια πτώση των πωλήσεων τους κατά 9,6%.

Τον Απρίλιο, ο όγκος λιανικού εμπορίου αυξήθηκε σε δεκατρείς χώρες – μέλη της Ε.Ε. και μειώθηκε σε οχτώ. Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρήθηκε στην Εσθονία (9,5%), το Λουξεμβούργο (9,4%) και τη Λιθουανία (7,3%) ενώ αντιθέτως οι μεγαλύτερες μειώσεις σε ετήσιο επίπεδο εντοπίζονται στη Μάλτα (8%), τη Ρουμανία (6,3%) και την Πορτογαλία (4%).

Μαιμουδιά ΠΑΣΟΚ: Θα προεισπράξουν χρήματα για μελλοντικές πωλήσεις ΔΕΚΟ!!!

Οι χώρες της Ευρωζώνης-δανειστές της Ελλάδας, πιέζουν για να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα. Ως λύση "σκέφτονται την τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από την πώληση κρατικής περιουσίας", γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 7.6.11).

Πρακτικά, η διαδικασία αυτή σημαίνει ότι "το υπό σύσταση ταμείο διαχείρισης δημόσιας περιουσίας θα προσδιορίσει τα ακίνητα που είναι προς πώληση και θα εκδώσει πιστωτικούς τίτλους. Ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους αγοράσουν αμέσως", εξηγεί η εφημερίδα. "Αργότερα και όταν το ταμείο διαχείρισης πουλήσει πράγματι τα ακίνητα, ο κάτοχος των τίτλων θα πάρει τα λεφτά του πίσω συν τους τόκους.

Όπως τονίζεται σχετικά, το "πλεονέκτημα" που έχει αυτή η διαδικασία για το κράτος είναι ότι θα εισπραχθούν άμεσα τα χρήματα, χωρίς να έχει προχωρήσει πραγματικά η πώληση της κρατικής περιουσίας και χωρίς να χρειάζεται να περιμένει την τεχνικά δύσκολη και χρονοβόρα διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών.

Η εφημερίδα επικαλείται "κύκλους στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες" που επιβεβαίωσαν σχετικές σκέψεις, προσθέτοντας όμως ότι "τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Στην Κομισιόν θεωρούν ότι η τιτλοποίηση "είναι και μία εγγύηση ότι οι Έλληνες θα αρχίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις".

Περιπλοκές παρουσιάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους εμφανίζεται περιπεπλεγμένη, παρά τα βήματα που έχουν γίνει στην κατεύθυνση αυτή εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Παράγων αβεβαιότητας είναι οι μεγάλοι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, οι οποίοι προειδοποιούν, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ, ότι μπορεί να χαρακτηρίσουν ως χρεοκοπία την ενδεχόμενη επαναγορά από τις τράπεζες ελληνικών ομολόγων, όταν αυτά λήξουν.

Η Γερμανία έχει θέσει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσει τη δική της έγκριση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η πλειοψηφία των κατόχων ελληνικών ομολόγων πιθανόν να προετοιμάζονται να αναχρηματοδοτήσουν εθελοντικά τους τίτλους που κατέχουν.

Η εφημερίδα παραπέμπει σε εκτίμηση της ING Financial Markets ότι το 55% των ιδιωτών ομολογιούχων πιθανόν να θέλουν να προχωρήσουν σε εθελοντική αναχρηματοδότηση του χρέους τους. Με την εθελοντική αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους συμφώνησε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος έχει αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση του χρέους με ζημία των ιδιωτών ομολογιούχων και έχει τονίσει ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πρέπει να γίνει με τρόπο που να μη θεωρηθεί χρεοκοπία της Ελλάδας.
«Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία [Να ναι καλά ο μοιραίος εραστής Ανδρέας Παπανδρέου που δεν εκβίαζε αλλά άκουγε τους βουλευτές...]. Αυτό που έγινε πέρυσι αυτό θα γίνει και φέτος [και όπως ψήφισα πέρσι θα ψηφίσω και φέτος...]. Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πέρυσι [παρόλα αυτά ψήφισα ότι μου είπατε...]. Αυτό που πάτε να κάνετε και φέτος έχει μικρά ποδάρια [αλλά δεν πειράζει εγώ θα το ξαναψηφίσω...]. Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης της χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζονται περισσότερα αποτελέσματα [βάλτε με στην Κυβέρνηση για να δείτε αποτελέσματα όπως επί Σημίτη...]. Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτει τις επιλογές των κολλητών σας [.. και βάλτε και κανένα δικό μου κολλητό για να σταματήσω να κάνω την επαναστάτρια]»

Περισσότερα στο antinews.gr και στο olympia

Μπαρμπα Γιάννης: "Ο Δήμαρχος δεν πρέπει να κάνει εξωτερική πολιτική... εξαιρούμαι εγώ"

"Ο δήμαρχος δεν πρέπει να κάνει εξωτερική πολιτική", τόνισε ο Γ. Μπουτάρης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ.. και προφανώς ξέχασε ότι ο ίδιος έχει ασχοληθεί τόσο με το θέμα των Σκοπίων όσο και με την Τουρκία... υπό το μανδύα δήθεν της αύξησης του τουρισμού στην πόλη...

"Ο δήμαρχος δεν πρέπει να κάνει εξωτερική πολιτική", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, με αυτό ακριβώς το θέμα.

Ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης, παρατήρησε ότι τα όρια ανάμεσα στον ρόλο του δήμου και της κεντρικής διοίκησης είναι δυσδιάκριτα, όταν πρόκειται για τη διεθνή διάσταση και τον βαθμό διεθνοποίησης της πόλης.

O GAP τους εξέθρεψε, αυτός θα τους λουστεί: Επιστολή του έστειλαν οι λιμενεργάτες

Με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) τονίζει ότι τυχόν υλοποίηση της εξαγγελίας της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει σκάνδαλο με πολιτικές και ποινικές διαστάσεις και προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της με οποιοδήποτε τίμημα.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ΟΛΠ και ΟΛΘ με ειδικό νόμο είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται υπό την εποπτεία του Δημοσίου που θα πρέπει να κατέχει πάντα το 51% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ υπάρχει και ειδική μέριμνα για τη μονιμότητα όλων των εργαζομένων.

Σε περίπτωση πώλησης του 75% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ που σήμερα κατέχει το δημόσιο θα απεμπολήσει τη Δημόσια Αρχή σε ξένο επενδυτή, τονίζει η ΟΜΥΛΕ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκό χώρο μια τέτοιας πολιτικής, παρά μόνο σε περιφερειακά λιμάνια της Βρετανίας επί Θάτσερ.

Τυχόν πώληση μετοχών που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΛΠ θα επιφέρει έσοδα περίπου 270 εκατ. ευρώ, όταν η ετήσια κερδοφορία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κυμαίνεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ, τονίζει η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει ότι οι επενδύσεις την περίοδο 2002-2010 είναι της τάξεως των 390 εκατ. ευρώ, με ίδια κεφάλαια του Οργανισμού.

Για τον ΟΛΘ αναφέρει ότι τυχόν πώληση μετοχών του Δημοσίου θα επιφέρει έσοδα 103,5 εκατ. ευρώ, όταν το αποθεματικό του ΟΛΘ αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία βαίνει αυξανόμενη και κυμαίνεται διαχρονικά μέχρι 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Τονίζει δε ότι ο ΟΛΘ κατέχει στρατηγική θέση για εμπορική διείσδυση στα Βαλκάνια.

Υπέρ της διατήρησης του 51% των λιμανιών στο δημόσιο και της δημιουργίας «Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων» που θα επιλύει τα θέματα διαφορών και συνθηκών εργασίας, τάχθηκε χθες και ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων του οργανισμού, και επισήμανε ότι τα λιμάνια της Ευρώπης σε ποσοστό 96% είναι δημόσια και μόλις το 4% ιδιωτικά.

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιουνίου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος- στις 11 το πρωί- και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών

Ντόρα Μπακογιάννη για τα πλακάτ των "Αγανακτισμένων" με αγκυλωτούς σταυρούς στην σημαία της ΕΕ και τις κορώνες ΓΑΠ για δημοσψήφισμα

Η Δημοκρατική Συμμαχία αποδοκιμάζει φωνές διαδηλωτών που υποστηρίζουν αντιευρωπαϊκές θέσεις, χρησιμοποιώντας ακόμα και πλακάτ με αγκυλωτούς σταυρούς στην σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι αγκυλωτοί σταυροί και οι άλλες ημιφασιστικές γραφικότητες, συνιστούν φαινόμενα ενός χυδαίου και αδιέξοδου αντιευρωπαϊσμού, τον οποίο καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το έθνος μας σήμερα είναι να αποκοπεί η Ελλάδα από την Ευρώπη.

Επιπλέον η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε τους πολίτες «που γράφουν ιστορία με την ειρηνική τους διαμαρτυρία» να προστατεύσουν οι ίδιοι την αξιοπρέπεια, το όνομα και την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας, «απομονώνοντας τους αυτουργούς, αλλά και τους εκφραστές αυτών των ακροτήτων».

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι «πετάει κορώνες για θολά δημοψηφίσματα, προκειμένου να αγοράσει χρόνο, για μια κυβέρνηση που εδώ και καιρό έχει τελειώσει».

Παράλληλα εξήγησε την πρότασή της για διενέργεια δημοψηφίσματος μόνο για το Σύνταγμα, τονίζοντας ότι η αναθεώρησή του και οι πολιτικές αλλαγές που θα επιφέρει, θα αποτελέσουν μια ανατροπή στην πράξη των στρεβλώσεων και των ανεπαρκειών που έχει επιβάλλει το πολιτικό σύστημα τα τελευταία 30 χρόνια.

Υπάρχει μέλλον και χωρίς τον Σκόκο...

Μη μου πείτε πως ξαφνιαστήκατε από την πώληση του Σκόκο; Γιατί μόνο απίθανο δεν ήταν ένα τέτοιο σενάριο... Παρόλα αυτά, υπάρχει επόμενη μέρα για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ντροπή Πατούλη (είναι και γιατρός)-Χιωτάκη!! Έκλεισαν την Κηφησίας για να μη γίνει κέντρο ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ!! Ρίξτε τους ναρκομανείς στον Καιάδα ρε...

ΌΧΙ στην εγκατάσταση μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο νοσοκομείο ΚΑΤ δήλωσαν οι Δημοτικές Αρχές Αμαρουσίου και Κηφισιάς μαζί με κατοίκους σε συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφ. Κηφισίας... σε μια κίνηση που δείχνει πόσο ξεφτυλισμένοι είναι οι Έλληνες που όταν βγαίνουν στις τηλεοράσεις χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και όταν έρθει η ώρα των πράξεων κλείνουν τους δρόμους.

Αντί να βοηθήσουν όσους έστω θέλουν να κάνουν μια προσπάθεια απεξάρτησης και να ζητήσουν να ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ περιοχή όπου θα γίνει το κέντρο, τόσο για την προστασία των κατοίκων όσο και όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ... ζήτησαν να μην ανοίξει το κέντρο γιατί θα υποβαθμιστεί η περιοχή τους!!!

Τι να πεις; Η απόλυτη ξεφτίλα από δήθεν σοβαρούς ανθρώπους που προφανώς πιστεύουν ότι αυτοί είναι έξυπνοι και τα κέντρα αυτά πρέπει να πάνε σε άλλες γειτονιές όπου οι κάτοικοι είναι μακάκες... ή ακόμα καλύτερα να χώσουμε τους ναρκομανείς σε κανα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή να τους ρίξουμε σε κανα Καιάδα...

Ελλάδα 2011 και Έλληνες αυτοδιοικητικοί που αντί να ενημερώσουν τον κόσμο και να διεκδικήσουν από το Κράτος (πχ. καλύτερη αστυνόμευση στη συγκεκριμένη περίπτωση) τρέχουν πίσω από τις προκαταλήψεις και τις φοβίες του λαού για να μη χάσουν κανα ψήφο...

Διαβάστε και τις δράσεις και τις απόψεις των δύο Δήμων-ξεφτίλα:

Συζήτηση για το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2011, στις 6 μ.μ.

Την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εγκατάσταση κέντρου αποκατάστασης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ) εντός του νοσοκομείου ΚΑΤ, εξέφρασε ο Δήμος Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, από κοινού με τη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς, φορείς, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν με συμβολική κατάληψη της λεωφόρου Κηφισίας στη συμβολή με την οδό Αθηνάς.

Οι δημοτικές Αρχές Αμαρουσίου και Κηφισιάς μαζί με τους εκατοντάδες συγκεντρωθέντες κατοίκους της περιοχής, για περισσότερο από μία ώρα είχαν αποκλείσει το σημείο απαγορεύοντας τη διέλευση των οχημάτων εκτός από τα ασθενοφόρα και τους ασθενείς του νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε πλήρη συμφωνία με τη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς και τους κατοίκους, αντίκειται στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση καθώς εκτιμά ότι μία μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ μέσα στο νοσοκομείο ΚΑΤ θα υποβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων μεταφέροντας μαζί με τους ασθενείς της μονάδας και τα παραλειπόμενα προβλήματα που συνεπάγεται η καθημερινή μετακίνησή και περιφορά τους στη γύρω περιοχή.

«Είμαστε ανήσυχοι και είναι απολύτως λογικό, καθώς όλοι έχουμε υπόψη την εικόνα που συναντάμε στις περιοχές όπου ήδη φιλοξενούνται μονάδες του οργανισμού και τα φαινόμενα που εκδηλώνονται εκεί. Δεν θα επιτρέψουμε μία ήσυχη γειτονιά της πόλης μας να μετατραπεί σε «παραβατικό» στέκι. Δεν θα επιτρέψουμε τα ναρκωτικά να έλθουν έξω από τις σχολικές πόρτες και αυλές, να γίνουν καθημερινότητά μας» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτός από το Δήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη, ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νικόλαος Παναγιώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Βασίλης Βάρσος, η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, εκπρόσωποι του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Αγίου Νικολάου - ΚΑΤ, φορείς και κάτοικοι της περιοχής από το Δήμο Αμαρουσίου και τον όμορο Δήμο Κηφισιάς.

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου πριν ακόμα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από μέρος του υπουργείου, είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εγκατάστασης της μονάδας στην περιοχή σε συνάντηση με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής Αγίου Νικολάου - ΚΑΤ.

Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν και οι αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες του Δήμου.

ΠΓΔΜ: Προφυλακίστηκε ο Λιούμπε Μπόσκοσκι, αρχηγός μικρού κόμματος, που χθες πιάστηκε με 100.000 ευρώ

Την προφυλάκιση του Λιούμπε Μπόσκοσκι, αρχηγού του μικρού κόμματος "Ενωμένοι για τη Μακεδονία", για διάστημα 30 ημερών, διέταξε δικαστήριο των Σκοπίων. Ο Μπόσκοσκι συνελήφθη χθες στα Σκόπια από την αστυνομία για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του.

Στο αυτοκίνητο του Λ. Μπόσκοσκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς προέρχεται από το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, από το οποίο αποχώρησε πριν από δύο χρόνια και προχώρησε στην ίδρυση δικού του κόμματος.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Μπόσκοσκι κατηγορούσε συνεχώς το Νίκολα Γκρούεφσκι και τον επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας της ΠΓΔΜ, Σάσο Μιάλκοφ (συγγενικό πρόσωπο του κ. Γκρούεφσκι) για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και για παράνομο προσωπικό πλουτισμό.

Το κόμμα του Λ. Μπόσκοσκι απέσπασε μικρό ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην ΠΓΔΜ και δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Η οικογένεια του Μπόσκοσκι και υποστηρικτές του κόμματός του ανέφεραν ότι οι κατηγορίες εις βάρος του είναι κατασκευασμένες και ότι η δίωξή του έχει πολιτικά κίνητρα.

Ο Μπόσκοσκι είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ την περίοδο 2001-2002 στην κυβέρνηση του Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι.

Είχε κατηγορηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά Αλβανών πολιτών, στη διάρκεια της διεθνοτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ το 2001, την περίοδο που ήταν υπουργός Εσωτερικών, όμως η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης ήταν αθωωτική.

Απoλογήθηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος και εννοείται πως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους...

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους κρίθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος παρότι αποκάλυψε την υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ απ' τα ταμεία του δήμου, βρέθηκε και κατηγορούμενος από πάνω!!!

«Έκανα ό,τι μπορούσα ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να βρει τους πραγματικούς ενόχους όσο γίνεται πιο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να μειώσει το τεράστιο έργο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου», τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκε πλήρως τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι επί της δικής του διοίκησης αποκαλύφθηκε η υπόθεση και πήρε το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, ο τέως δήμαρχος υποδεικνύει ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας. Ο κ. Λεμούσιας, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι, αλλά λόγω των 3ωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν αύτη τη βδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, η απολογία του αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη. Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις πρώην δήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης και Απ. Τσουρέκας.

WSJ: To ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει... οι Γερμανοί αγοράζουν κοψοχρονιά

Σε άρθρο της η WSJ αναφέρεται στο ενδιαφέρον κυρίως Γερμανικών εταιριών να αγοράσουν ελληνικούς δημόσιους που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας από την Ελλάδα δηλ. απ' το ΠΑΣΟΚ. Εκτενής αναφορά γίνεται στην πώληση του ΟΤΕ για το 30% της οποίας όπως λένε πήραμε επί Καραμανλή κοντά 4 δις ενώ για το 10 που έδωσε ο Παπακωνσταντίνου πήραμε μόλις 400 εκ.... λογικό με τέτοιες τιμές που πουλάει το ΠΑΣΟΚ, ο René Obermann της DT να λέει ότι ενδιαφέρονται και για το υπόλοιπο 6% που έχει το κράτος... αλλά με την προϋπόθεση να είναι σωστή η τιμή!!! Λες και υπάρχει περίπτωση ρε Rene να πουλήσει το ΠΑΣΟΚ σε τιμή που δεν θα σε ικανοποιεί...

Η εφημερίδα αναφέρει ότι και εταιρίες από άλλες χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον για ελληνικές ΔΕΚΟ όπως η τσέχικη CEZ AS για το 17% της ΔΕΗ που βγάζει το ΠΑΣΟΚ στο σφυρί.

Τέλος η εφημερίδα σημειώνει ότι υπάρχουν και εταιρίες όπως η Hochtief που σκέφτονται την έξοδό τους από την Ελλάδα. ΝΑ σημειωθεί ότι η Hochtief ελέγχει το 40% του Ελ. Βενιζέλος, του οποίου τα έσοδα πέρσι εμφανίζονται μειωμένα, και συμμετέχει στην κατασκευή δύο δρόμων με διόδια.

Όλο το άρθρο εδώ:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304906004576369572348921238.html

Διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις η διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία

http://static.doldigital.net/webstatic/533FD9578532E8E3EA4CE17C2A503D62.jpgΔιπλάσια από την αρχική είναι η εκτίμηση για το ποσοστό της ραδιενέργειας που διέρρευσε από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα κατά την πρώτη εβδομάδα της καταστροφής.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας (Nisa), η ραδιενέργεια που διέρρευσε στην ατμόσφαιρα υπολογίζεται σε 770.000 τεραμπεκερέλ, έναντι 370.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Κατά συνέπεια η μόλυνση της περιοχής είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

Η αξιολόγηση αυτή ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς μία ειδική επιτροπή ξεκινά έρευνα για την πυρηνική κρίση.

Όπως ανακοίνωσε η Nisa, το πρόβλημα στον αντιδραστήρα 1 δημιουργήθηκε πέντε ώρες μετά το σεισμό, δηλαδή δέκα ώρες πριν τις αρχικές εκτιμήσεις. Ακόμη οι αντιδραστήρες 2 και 3 καταστράφηκαν ο πρώτος 80 και ο δεύτερος 79 ώρες μετά το τσουνάμι.

Το εργοστάσιο αναμένεται να κλείσει μέχρι τον Ιανουάριο, αν και εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να καθυστερήσει κατά πολύ, καθώς η διαρροή ραδιενέργειας συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Ενέργειας της G20 συναντώνται στο Παρίσι για να συζητήσουν για την πυρηνική ασφάλεια, με το βλέμμα στην καταστροφή της Φουκουσίμα.

Το ατύχημα που έγινε από τον σεισμό και το τσουνάμι οδήγησε τις χώρες να ζητούν σκληρότερα μέτρα ασφαλείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αρκετές είναι οι χώρες που επανεξετάζουν την ενεργειακή τους στρατηγική. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που αποφάσισε να κλείσει όλους τους πυρηνικούς της σταθμούς έως το 2022.

Η Γαλλία ηγείται παγκοσμίως στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, καθώς το 80% του ηλεκτρισμού που παράγει προέρχεται από 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Στην τελευταία σύσκεψη της G8 στη Ντοβίλ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνάντησε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν προκειμένου να ξεκινήσουν να εργάζονται για την επεξεργασία ενός νέου πλαισίου παγκόσμιων κανόνων ασφαλείας μέχρι τέλος του έτους.

Ο Σαρκοζί, μάλιστα, δήλωσε πως από εδώ και στο εξής η ασφάλεια και όχι το κόστος θα πρέπει να αποτελούν τη βάση για τα μελλοντικά σχέδια και τη τεχνολογία.

in.gr

Μπάχαλο στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ... αλλά στο τέλος θα επικρατήσει η λογική... η λογική της καμόρα εννοείται

- Τι είπαν Μακρυπίδης, Πετσάλνικος και Γείτονας
- Φήμες ακόμα και για ηρωϊκή έξοδο βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος... αν και τελικά κανένας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Καμόρα
- Στη συνεδρίαση σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο
- Επίσης όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας, Μεταφορών και Ανάπτυξης

Μπορεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να προσπαθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να κερδίσει χρόνο, κυρίως πλεον στο εσωτερικό, μπορεί τα μέτρα να πηγαίνουν στις καλοκαιρινές... καλένδες, όμως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βράζει. Και το κύριο αίτημά της είναι να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο.

Ο υπουργός Οικονομικών αφού μίλησε για σχεδόν 2 ώρες δεν είχε καμία σχέση με το ύφος που είχε σε προηγούμενες ανάλογες συνεδριάσεις, όπυ συνάδελφοί του τον είχαν κατηγορήσει για αλαζονική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φανερά απολογητικός και με διάθεση αυτοκριτικής. Είπε οτι έγιναν αστοχίες και λάθη και γι' αυτό δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι στο 100%.

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, ο Κώστας Γείτονας να μην μειωθεί το αφορολογητο και ο Φ.Πετσάλνικος ζήτησε να μην αυξηθεί η φορολογία στα καύσιμα αλλά να θεσπισθεί η εισφορά αλληλεγγύης.
Δηλαδή όπως εξήγησε αυτή η εισφορά να μπει σε μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να είναι 3%!

Στην συνεδρίαση θα μιλήσουν συνολικά 60 βουλευτές, ενώ παραβρίσκονται και οι : Γιαννης Ραγκούσης, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Λούκα Κατσέλη.

'Ολοι τους θα πρέπει να είναι πολύ πειστικοί αλλά και ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού όλο το τελευταίο διάστημα ακούγεται πολύ έντονα οτι από το "πανέρι" των 16 βουλευτών που πρόσφατα έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργο, κάποιοι δηλώνουν σε συζητήσεις οτι σκέφτονται πολύ σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο να παραιτηθουν.

Αυτό βέβαια που δεν διευκρινίζουν είναι εαν θα παραιτηθούν εντελώς από το βουλευτικό τους αξίωμα ή εάν θα φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και θα γίνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.(βλέπε Σακοράφα, Οικονόμου και Δημαρά). Σε όλους αυτούς προστίθεται και ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος κατά μόνας απήθυνε την Δευτέρα ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για αλαζονεία.

Η δοκιμασία για τους 5 υπουργούς θα είναι μεγάλη και ιδιαίτερα για τον υπουργό Οικονομικών. Κι αυτό γιατί εκτός από το Μεσοπρόθεσμο θα του ζητηθεί να απολογηθεί για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αν τελικά τα επώδυνα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί έχουν πιάσει τόπο.

Κάποιοι μάλιστα φέρονται να είναι έτοιμοι με στοιχεία με τα οποία θα επιχειρήσουν να φέρουν προ απροόπτου τους υπουργούς.

newsit.gr