08 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: Αμετακίνητος στην αρχική του θέση για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου παρά τον άκομψο εκβιασμό που δέχτηκε στις Βρυξέλλες

Τη θέση του ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στήριξε και στηρίζει ό,τι είναι σωστό για την πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος», διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς σε δήλωση που έκανε μετά τις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι έθεσε υπόψη των συνομιλητών του όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που, όπως είπε, δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει και πρόσθεσε ότι παρουσίασε τα βασικά σημεία της πρότασης της ΝΔ που «μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».

«Τονίσαμε ότι συμφωνούμε με τους βασικούς στόχους, δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, αλλά ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου», επισημαίνει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγώντας ότι το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει εκτενείς περικοπές από τη σπατάλη του Δημοσίου, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει απαραίτητα μέτρα, που τονώνουν την οικονομία, ώστε να καταπολεμηθεί μαζί με το έλλειμμα και η βαθιά ύφεση και να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, χωρίς την οποία κανένα σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορεί να αποδώσει ως το τέλος.

Πρόσθεσε ότι επιβεβαίωσε την απόλυτη στήριξη της ΝΔ στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, όπως είπε, και τα δύο αποτελούν προτάσεις στις οποίες εμείς επιμένουμε εξ αρχής.

Κάνοντας έναν απολογισμό των διήμερων επαφών του σε Παρίσι και Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

newsit.gr

ΠΑΟΚ-Άρης 63-56 και ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά της Ευρωλίγκα

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/71425.jpgΟ ΠΑΟΚ «προστάτευσε» την έδρα του στον 5ο και τελευταίο «μικρό τελικό» της Α1 Ανδρών, έκανε το 3-2 στη σειρά των αγώνων με τον Άρη και «στρογγυλοκάθισε» στην τρίτη θέση της κατάταξης, κερδίζοντας την έξοδο του στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησαν 63-56 του Άρη στο κλειστό της Πυλαίας, μετά από εξαιρετική απόδοση στην άμυνα και κυρίως στη συγκομιδή των ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-5, 33-20, 47-36, 63-56

Τι γίνεται μ' αυτόν τον λεκέ τον Κωνσταντίνου της ΔΕΘ;

Συνεχίζει να πληρώνεται; Γιατί ΔΣ συνεχίζει να συγκαλεί... παρά τους λεονταρισμούς Χρυσοχοϊδη που δήθεν τον απέπεμψε... :


Ποιο είναι το μεγαλύτερο άγχος του Παπακωνσταντίνου για το άχρηστο δημόσιο, όπως λέει ό ίδιος

Απόσπασμα από τη χθεσινή απολογία του:

Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι

πώς με αυτόν τον διοικητικό μηχανισμό θα προχωρήσει το Μεσοπρόθεσμο!!!

Δηλ. αγχώνεται μήπως οι άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αποδειχθούν τόσο σβέλτοι στο ξεπούλημα, όπως ο ίδιος...

Ήρωες οι ξένοι που δεν ζητάνε εγγύηση την Ακρόπολη για να δώσουν έστω και ένα επιπλέον ευρώ στον Παπακωνσταντίνου!

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/05/papakonstantinou-1.jpgΤη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 και αφού είχε ανακοινωθεί πριν ένα μήνα, από τον ίδιο, ότι το έλλειμμα θα ήταν 12,7% ο μαγκίτης Παπακωνσταντίνου δήλωνε στο BBC ότι η ανησυχία των ξένων αν θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε τα δανεικά, οφείλεται στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και η δικιά του θα εργαζόταν να αυξήσει το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό και δεν θα χρειαζόταν την οικονομική στήριξη της ΕΕ!!!

Είναι δυνατόν λοιπόν οι ξένοι που πριν ενάμιση χρόνο άκουγαν από τον άχρηστο τα παρακάτω και σήμερα βλέπουνε το χάλι μας να του εμπιστευθούν έστω και ένα ευρώ χωρίς να ζητήσουν σαν εγγύηση την Ακρόπολη; Πρέπει να είναι ήρωες για να το κάνουν...

Greece acknowledges debt concerns

Monday, 30 November 2009

Greece's new government is working to correct a "lack of credibility" in the financial markets, its finance minister has told the BBC World Service.

George Papaconstantinou's comments came as concern grows about its ability to pay its debts, fuelled by Dubai's financial problems.

He said the government was working to reduce Greece's substantial budget deficit and government debt.

But Mr Papaconstantinou argued Greece would not need an EU bail-out.

Governments and companies issue bonds to raise money on the financial markets.

Markets are concerned about the vulnerability of government bonds following comments from Dubai's government minister that it would not guarantee troubled property firm Dubai World's debt.

The Mediterranean country's deficit is estimated at 12.7% of GDP, with debt above 110% of GDP.

Greece's finance minister George Papaconstantinou said in an article published in the Wall Street Journal that the cost of Greek government debt and the cost of insuring it had risen.

'Worried looks'

He told the BBC World Service's Europe Today programme that he understood international concern about the country's credibility but said that was down to the actions of the previous government.

"We are aware that we have a very difficult economic and fiscal situation. We are concerned that the international markets are looking at us in a very worried way. We do believe there is a credibility issue here having to do with the policies of the previous government and we're working to correct that lack of credibility."

Mr Papaconstantinou said that the government was already doing what it could to try to reverse the situation.

"We're committed to fiscal sustainability and we're showing this with a new budget that we have tabled to parliament which reduces the budget deficit by 3.6 percentage points. "

Although he promised a reduction by 2010, he said that changes wouldn't be made "overnight" but called for a "suspension of disbelief" so the international community would not lose faith in Greece in the meantime.

Mr Papaconstantinou said the new socialist government had inherited the debt and he was confident that Greece's finances would not worsen under the new regime.

"There will not be a point where the EU will need to come to the rescue of Greece. This is because we are sending the right signals and putting into force the kind of policies that reassure that we are serious about fiscal sustainability."

Εκπληκτικό! Και οι Ελληνες επιτρέπεται να ψηφίζουν για το αναμνηστικό 2εύρω

Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την κυκλοφορία του ευρώ, η ΕΕ αποφάσισε να εκδώσει ένα αναμνηστικό νόμισμα των 2 ευρώ, κοινό για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Μάλιστα στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΕ μπορούν να ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ποιο από τα 5 προτεινόμενα κέρματα θέλουν να εκδοθεί.. το εκπληκτικό είναι ότι ακόμα και οι Έλληνες μπορούμε να ψηφίσουμε!!

Δείτε τις 5 προτάσεις και ψηφίστε:



Για να ψηφίσετε πηγαίνετε εδώ

ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΩΣ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ;

ΦΙΛΕ ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ.- ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ-ΟΤΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ. ΟΥΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ!!

ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ.ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΑΝΩΛΗΣ

Unfair του ΟΦΗ με τους φακέλους...

Μεγάλο θέμα αυτό που ανοίγω αλλά η αλήθεια είναι πως κάτι σε όλη την ιστορία δε μου φαίνεται πολύ καλό... Φταίει η ΕΠΟ; Ο ΟΦΗ; Προσωπικά, πιστεύω πως αμφότεροι έχουν τις δικές τους ευθύνες...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Μανιάτης:"Όταν δεν μας αρέσουν οι βουλευτές τους αλλάζουμε"!!! .......ΜΑΓΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Φανερά ενοχλημένος σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι ο Υπουργός Γ.Μανιάτης,αφού πρώτα ανέφερε ότι σέβεται το κίνημα των Αγανακτισμένων στη συνέχεια είπε .......ότι:"Αποτελεί φασιστική αντίληψη να προπηλακίζονται βουλευτές οι οποίοι είναι εκλεγμένοι από το λαό".

Επίσης μας ενημέρωσε ότι "Πολλοί φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν για να έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία".

Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο απλά έτσι για την ιστορία,θυμίζουμε ότι η Ελλάδα εκτός από την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχει και ένα Σύνταγμα που λέει:

Άρθρο 1
  1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Άρθρο 2
  1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
Άρθρο 5
  1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
Άρθρο 25
  1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
Άρθρο 52
Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.
Άρθρο 59
  1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Στο τέλος μάλιστα της συνέντευξης δεν ξέχασε να επισημάνει με νόημα :"Όταν δεν μας αρέσουν οι βουλευτές τους αλλάζουμε"!!!

ΜΑΓΟΣ ΕΙΣΑΙ;

cobra-argos.blogspot.com

Ένα λάφυρο που έγινε ... ραδιόφωνο: Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Καβάλας

Για περισσότερο από πενήντα χρόνια, τρεις άνθρωποι κρατούσαν συντροφιά με τις φωνές τους δεκάδες εκατοντάδες- ίσως και χιλιάδες- φανατικούς ακροατές του Κρατικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Καβάλας. Τρεις άνθρωποι, για περίπου μισό αιώνα, συνέδεσαν τη φωνή τους με τις σημαντικότερες ραδιοφωνικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας, στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια ενός νομού- και όχι μόνο.

Ο Θόδωρος Τανιός, η Φρόσω Ευθυμιάδου και η Τούλα Ρόκκου είναι οι τρεις άνθρωποι, που με την ακούραστη δουλειά τους, μα πάνω από όλα με την καθαρότητα και τη χροιά της φωνής τους, δημιούργησαν και "ανέστησαν" τον Κρατικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Καβάλας, τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

Ήταν οι πρώτοι εκφωνητές του ραδιοφωνικού σταθμού, που εξέπεμψε το 1948. Ο Κρατικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Καβάλας ήταν ένας από τους πέντε σε ολόκληρη την Ελλάδα που εξέπεμπε σήμα εκείνη την εποχή και σύμφωνα με τους τρεις εκφωνητές του, ο μοναδικός στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ιδρυτής και εμπνευστής του ραδιοφωνικού σταθμού ήταν ένας αξιωματικός, ο αντισυνταγματάρχης Ηλιόπουλος. Και μπορεί η ιδέα να ανήκε σε έναν αξιωματικό, η υλοποίησή της όμως ήταν έργο ενός πολίτη, που εκείνο τον καιρό υπηρετούσε τη θητεία του στο Τάγμα Διαβιβάσεων της VII Μεραρχίας Πεζικού. Ήταν ο Ιούλιος Ρόκκος (ο Τζούλιος για τους δικούς του ανθρώπους). Ήταν αυτός που μετέτρεψε έναν σταθμό ασυρμάτου (λάφυρο του ελληνοϊταλικού πολέμου) σε πομπό και έδωσε "φωνή" στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας. Ο Τζούλιο, όταν απολύθηκε, έμεινε στην Καβάλα και εργάστηκε, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, στο σταθμό, που ο ίδιος δημιούργησε με πολύ μεράκι.

Από τα υπόγεια της VII Μεραρχίας…

Στα υπόγεια της VII Μεραρχίας Πεζικού, στην οδό Κωνσταντινίδη Ποιητού, στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο που σώζεται μέχρι σήμερα κοντά στο μεσαιωνικό υδραγωγείο (Καμάρες), απέναντι από το παλιό γυμνάσιο αρρένων (σημερινό 1ο Γυμνάσιο Καβάλας), φιλοξενήθηκε για περίπου έναν χρόνο (μέχρι και το 1950), ο νεοσύστατος σταθμός. Η Τούλα Βαρβαρίδου είναι πρώτη γυναίκα που κατέβηκε τα σκαλοπάτια του υπογείου της VII Μεραρχίας Πεζικού, προσφέροντας αρχικά εθελοντική εργασία και η οποία, στη συνέχεια, προσλήφθηκε ως εκφωνήτρια. Τύχη αγαθή έφερε τον Τζούλιο Ρόκκο και την Τούλα Βαρβαρίδου να γίνουν αχώριστο ζευγάρι στη ζωή και τη δουλειά, μέχρι το θάνατο του αγαπητού σε όλους Τζούλιο.

Πενήντα οχτώ χρόνια μετά, ζητήσαμε από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας να "ξεδιπλώσουν" στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμνήσεις εκείνης της περιόδου και να μοιραστούν στιγμές αυτής της προσπάθειας, που έμελλε να σημαδεύσει τη ζωή της πόλης. Έτσι, συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του Θόδωρου και της Νίτσας Τάνιου και θυμήθηκαν στιγμές γεμάτες δυσκολίες, αγωνία, αλλά και όμορφα συναισθήματα, τρυφερότητα, με πολλή αγάπη για το ραδιόφωνο.

Η Τούλα Ρόκκου θυμάται ακόμα τα πρώτα λόγια της μπροστά στο μικρόφωνο, το τρακ και την αγωνία και δεν θα ξεχάσει ποτέ τους δίσκους των 78 στροφών, που είχαν διάρκεια όσο ένα τραγούδι και κάθε φορά που παίζονταν έπρεπε να αλλάζει η βελόνα.

Η κ. Ρόκκου μαζί με τον μετέπειτα σύζυγό της Τζούλιο, αλλά και τη Φρόσω Ευθυμιάδου, ήταν οι άνθρωποι που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της λειτουργίας του πρώτου σταθμού. Τα τεχνολογικά μέσα της εποχής ήταν ελάχιστα, σχεδόν ανύπαρκτα και, όπως λέει χαρακτηριστικά, "με τα ψέματα λειτούργησε ο σταθμός, αλλά λειτούργησε και με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, επειδή εξέπεμπε στα βραχέα, ακούγονταν μέχρι την Τουρκία!".

Όσον αφορά τους δίσκους, το μεγαλύτερο μέρος αυτών ήταν δωρεές των κατοίκων της Καβάλας, οι οποίοι "αγκάλιασαν" και αγάπησαν το σταθμό. Μέχρι και το 1950, ο "Στρατιωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Καβάλας", όπως ονομάζονταν τότε, εξέπεμπε μόνο δοκιμαστικά προγράμματα.

…στο ρετιρέ του αρχοντικού

Από τη δεκαετία του '50 ξεκινάει η χρυσή εποχή του ραδιοφώνου και στην Καβάλα. Ο σταθμός μεταφέρεται στο Μέγαρο Ραούλ επί της οδού Κομνηνών, στην "καρδιά" της παλαιότερης συνοικίας της πόλης, του Αγίου Ιωάννου. Ένα εντυπωσιακό αρχοντικό, ιδιαίτερα ψηλό για την εποχή του, που σώζεται μέχρι σήμερα, αλλά δυστυχώς είναι πνιγμένο μέσα σε πολυώροφες πολυκατοικίες και δεν μπορεί να αναδείξει τη χαμένη του αίγλη. Τότε, το αρχοντικό ήταν επιταγμένο από τον Ελληνικό Στρατό. Στο ισόγειο λειτουργούσαν οι υπηρεσίες του στρατού, στους επάνω ορόφους κατοικούσε ο εκάστοτε ταξίαρχος της VII Μεραρχίας Πεζικού και στον τελευταίο εγκαταστάθηκε ο σταθμός. Εν τω μεταξύ, η VII Μεραρχία Πεζικού διαλύεται και δίνει τη θέση της στη II Μεραρχία Πεζικού.

Η κ. Φρόσω Ευθυμιάδου, νεαρή κοπέλα τότε, με ιδιαίτερη φωνή, αποφασίζει να κάνει δεκτή την πρόταση ενός αξιωματικού, που την είχε ακούσει να παρουσιάζει το πρόγραμμα σε μια εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων. Έτσι, από την VII Μεραρχία, όπου εργάζονταν, αποφάσισε να μην μεταταχθεί στη II Μεραρχία Πεζικού, αλλά να εργαστεί στο Στρατιωτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Καβάλας.

Τον Ιούνιο του 1950, η κ. Ευθυμιάδου προσλαμβάνεται και γίνεται η δεύτερη εκφωνήτρια του σταθμού. Στις νέες του πλέον εγκαταστάσεις, ο σταθμός, με δυο εκφωνήτριες και έναν καθ' όλα άξιο τεχνικό, ζει μέρες δόξας.

Η κ. Ευθυμιάδου θυμάται ότι όλα τα προγράμματα ήταν ζωντανά. "Δεν υπήρχαν τα μέσα για ηχογραφήσεις πλην κάποιων ομιλιών σε ταινίες μαγνητοφώνου. Εκείνα τα χρόνια, το ραδιόφωνο φιλοξενούσε ορχήστρες από τοπικά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές εκπομπές με παιδιά που έρχονταν στο στούντιο, εκπομπές για τους μετανάστες και τους στρατιώτες. Όλα ήταν live (λάιβ), τίποτα ηχογραφημένο, τίποτα του 'ψυγείου', όπως συνηθίζουν να λένε όσοι ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης", μας εξηγεί.

Από τον τρίτο όροφο του Μεγάρου Ραούλ πέρασαν όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί, που με την ευκαιρία του Φεστιβάλ Φιλίππων ερχόταν στην Καβάλα και παρουσίαζαν θεατρικά έργα στο ραδιόφωνο. Επίσης, γνωστοί τραγουδιστές και συνθέτες, όταν πραγματοποιούσαν επισκέψεις την Καβάλα, πήγαιναν και στο σταθμό για συνεντεύξεις, αλλά και για να συμμετάσχουν σε διάφορα ζωντανά προγράμματα.

Για την καλύτερη μόνωση του εκφωνητηρίου είχαν βάλει στρατιωτικές κουβέρτες στους τοίχους, που ήταν σκεπασμένες με ένα πράσινο πανί για να μη φαίνονται. Ήδη, ο σταθμός είχε αποκτήσει δυο νέα πικάπ και ένα μαγνητόφωνο, ενώ από το 1958 απέκτησε και έναν πομπό μεσαίας ισχύος 1KW.

Το μήνυμα του βασιλιά "ταξίδεψε" από την Καβάλα

Το Μάρτιο του 1959, έπειτα από μια οντισιόν, ο Θόδωρος Τανιός προσλαμβάνεται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό και γίνεται ο πρώτος άντρας εκφωνητής, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό του προσωπικού σε τέσσερα άτομα.

Ο κ. Τανιός θυμάται τη ζωντανή αναμετάδοση των παρελάσεων στην κεντρική οδό Ομονοίας της Καβάλας, που ακούγονταν και στο χώρο της παρέλασης, όπως επίσης και την αναμετάδοση όλων των εθνικών και θρησκευτικών γιορτών. Πριν από κάθε μετάδοση, το Τάγμα Διαβιβάσεων του Στρατού έπρεπε να τραβάει γραμμή από το χώρο της αναμετάδοσης μέχρι και το ραδιοφωνικό σταθμό. Αργότερα, ο Στρατός νοίκιαζε ένα καλώδιο από τον ΟΤΕ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ζωντανής αναμετάδοσης. Μαγνητοφωνημένες έπαιζαν μόνο οι ομιλίες των διαφόρων πολιτικών προσώπων ή κάποια μηνύματα.

Η πιο χαρακτηριστική εικόνα είναι αυτή της έλευσης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Καβάλα, όταν έκανε το κίνημα κατά των συνταγματαρχών. Ένα αξιωματικός έλαβε εντολή να τον αναμένει στο παλιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καβάλα. Εκεί, μόλις κατέβηκε ο τέως βασιλιάς από το αεροπλάνο, του έδωσε μια μαγνητοταινία με ηχογραφημένο το μήνυμά του.

Ο Θόδωρος Τανιός θυμάται ότι, ολόκληρο το βράδυ, μαζί με τον Τζούλιο Ρόκκο έγραψαν επτά νέα αντίγραφα με το μήνυμα του τέως βασιλιά και με αεροπλάνο τύπου ΕΠΑΡ, οι μαγνητοταινίες στάλθηκαν σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της βόρειας Ελλάδας.

Το 1958, ο σταθμός αλλάζει πάλι γραφεία που έμελλε να είναι και τα οριστικά, αφού εκεί βρίσκεται μέχρι σήμερα- στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, στις παρυφές της πόλης, στο πρώην στρατόπεδο Καρακώστα. Ένα χρόνο νωρίτερα, το Μέγαρο Ραούλ αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του και αποχαρακτηρίστηκε από στρατιωτικό κτίριο, οπότε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός έπρεπε να εγκαταλείψει τα αρχοντικό. Τότε, λίγο έλειψε με αφορμή αυτό το γεγονός να μην εκπέμψει ποτέ ξανά. Ο λόγος ήταν πως ο Στρατός αρνούνταν να διαθέσει χώρο για να στεγαστεί ο σταθμός.

Η μεσολάβηση του μακαριστού μητροπολίτη Φιλίππων Χρυσοστόμου και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών ήταν καθοριστική. Ο μακαριστός μητροπολίτης Φιλίππων, ένας φωτισμένος πνευματικός άντρας και ιεράρχης, διέθεσε στο σταθμό όποιο κτίριο της μητρόπολης ήταν ικανό για να καλύψει τις ανάγκες του. Όταν όμως διαπιστώθηκε πως κανένα δεν ήταν κατάλληλο, τότε άσκησε μεγάλες πιέσεις στο διοικητή της ΙΙ Μεραρχίας Πεζικού προκειμένου να παραχωρηθεί χώρος από το Στρατό. Όπως και έγινε, με τη διαφορά ότι τον πρώτο καιρό ο σταθμός φιλοξενούνταν στο εστιατόριο του στρατοπέδου Καρακώστα.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Χρυσόστομος αγωνιούσε για τη τύχη του σταθμού, επειδή, όπως υποστήριζε, ήταν μια ελληνική φωνή που ακούγονταν μέχρι την Αβησσυνία της Αφρικής και αυτό αποδεικνύονταν από τα πολλά γράμματα που λάμβανε από Έλληνες που ζούσαν στα βάθη της Αφρικής.

Άλλο εκφωνητές, άλλο φορτοεκφορτωτές

Στα νέα γραφεία του, ο Στρατιωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Καβάλας, μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται, κερδίζοντας συνέχεια ακροατές. Ήδη, από τα τέλη της δεκαετίας του '50 έχει και τα πρώτα του έσοδα από τα διαφημιστικά μηνύματα που ακούγονταν, ενώ σταδιακά το προσωπικό αυξάνεται.

Ο πρώτος δημοσιογράφος που προσλήφθηκε στο σταθμό με μοναδικό αντικείμενο τη σύνταξη των ειδήσεων ήταν ο Θόδωρος Ασβεστάς. Η εκφώνηση των ειδήσεων, όπως και η εκφώνηση του προγράμματος και όλων των εκπομπών, ήταν υπόθεση των… ειδικών. Παρόλα αυτά, για πολλά χρόνια οι τρεις εκφωνητές ήταν δηλωμένοι και πληρώνονταν ως φορτοεκφορτωτές, αφού ο Ελληνικός Στρατός δεν προέβλεπε θέσεις πολιτικού προσωπικού με την ειδικότητα των εκφωνητών.

Στο πέρασμα του χρόνου, ο σταθμός ακολουθούσε τις εξελίξεις της εποχής. Οι δίσκοι των 33 στροφών άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και προς μεγάλη ικανοποίηση όλων δεν κρατούσαν μόνο τρία λεπτά, όσο ένα τραγούδι δηλαδή, αλλά ένα ολόκληρο τέταρτο. Η Αμερικανική Υπηρεσία από τη Θεσσαλονίκη προμήθευε το σταθμό με δίσκους κλασσικής μουσικής, χορωδίες και τραγούδια αμερικάνικων μιούζικαλ.

Το 1978, ο σταθμός αριθμούσε μόλις οκτώ άτομα και το 1982, μαζί με τους εξωτερικούς συνεργάτες, ο αριθμός του προσωπικού αυξήθηκε στους 48.

Οι εκφωνητές του Στρατιωτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Καβάλας έζησαν όσο λίγοι, πρώτοι από όλους και από πολύ κοντά όλες τις πολιτικές μεταβολές του τόπου, οι οποίες, όπως ήταν αναμενόμενο, επηρέαζαν και τη λειτουργία του σταθμού διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμα που εξέπεμπε.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που θυμούνται έντονα και οι τρεις ήταν στη διάρκεια της δικτατορίας. Εκτός από την απαγόρευση τραγουδιών συγκεκριμένων συνθετών, αλλά και την καθημερινή καταγραφή όλων των τραγουδιών που θα παίζονταν, υπήρχαν πάρα πολλές τραγελαφικές καταστάσεις, που φανέρωναν τον παραλογισμό εκείνης της εποχής και ιδιαίτερα της τότε ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού. Εκείνο το σημείο στο οποίο συμφωνούν και οι τρεις είναι πως, αν ο σταθμός εντάσσονταν νωρίτερα στην ΕΡΤ, τότε θα είχε γρηγορότερη εξέλιξη.

Το Μάιο του 1986, η Τούλα Ρόκκου βγαίνει στη σύνταξη, ένα χρόνο αργότερα συνταξιοδοτείται η Φρόσω Ευθυμιάδου και λίγα χρόνια αργότερα, το 1993, ακολουθεί ο Θόδωρος Τανιός, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια διετέλεσε και προϊστάμενος του σταθμού. Οι θέσεις των τριών εκφωνητών δεν καλύφθηκαν ποτέ.

Σε μια εποχή που δεν υπήρχε τηλεόραση και dvd, ίντερνετ και δορυφορική, που δεν υπήρχαν cd και mp3, οι μεστές και τόσο χαρακτηριστικές φωνές αυτών των τριών ανθρώπων κράτησαν συντροφιά σε χιλιάδες ακροατές και ακούγοντάς τες καθημερινά, τους έγιναν τόσο οικείες. Ήταν μια άλλη εποχή, η εποχή του ζωντανού και των ελάχιστων τεχνικών μέσω, όπου όλα στηρίζονταν στην όρεξη και το μεράκι. Στην αγάπη για το ραδιόφωνο. Ίσως γι' αυτό, εκείνη η εποχή περιβάλλεται μέχρι σήμερα ακόμα από μια αίσθηση μαγείας και γλυκιάς αναπόλησης...

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΈΧΩ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΩ»

http://images.inews.gr/68/samaras-kanena-endechomeno-synainesis.jpgΠολιτική παράνοια αποτελεί χωρίς άλλο η επιµονή της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου στην αποτυχηµένη συνταγή του Μνηµονίου. Ακολουθώντας την ίδια λανθασµένη πολιτική ελπίζει σε διαφορετικά αποτελέσµατα και δεν αντιλαµβάνεται ότι µε το Μεσοπρόθεσµο ∆ηµοσιονοµικό Πρόγραµµα το µόνο που θα καταφέρει είναι ένα ακόµη πλήγµα στην καταρρακωµένη Οικονοµία και µεγαλύτερη απελπισία στην ελληνική κοινωνία.

Ένα χρόνο µετά την εφαρµογή των ασφυκτικών όρων του Μνηµονίου ο κόσµος είναι καθολικά δυσαρεστηµένος γιατί υφίσταται δυσβάστακτες θυσίες χωρίς κανένα απολύτως ορατό αποτέλεσµα και ελπίδα, ενώ ο κίνδυνος της χρεοκοπίας παραµένει ως απειλή και καλλιεργείται κατά το δοκούν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόµµατα και κοµµατίδια. Και στην προσπάθειά τους, να δηµιουργήσουν εντυπώσεις, δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι σε αυτή την κρίσιµη καµπή η χώρα δεν κυβερνάται µε εντυπώσεις, δεν διστάζουν να παίξουν ακόµη και µε τους θεσµούς.

Επιλέγοντας το ρόλο του θεατή, η κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση, αναζητά διακαώς συνενόχους και πυροδοτεί σενάρια καταστροφής και εκλογών.

Φρένο σε αυτόν τον κατήφορο αποτελεί η υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος αφουγκράζεται την κοινωνία, αντιλαµβάνεται την αγωνία των πολιτών και τις ειρηνικές διαµαρτυρίες καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει την πολιτική που διαλύει και ισοπεδώνει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Σε όλες τις εµφανίσεις του, ο πρόεδρος της Ν∆ κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση απέναντι στο Μνηµόνιο. Ξεκαθαρίζει ότι δεν φοβάται τις εκλογές, ωστόσο τονίζει ότι
εάν γίνουν θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν µπορεί να κυβερνήσει και υπενθυµίζει ότι η επαναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου και η επανεκκίνηση της Οικονοµίας είναι ο µόνος δρόµος εξόδου.

Στην πρώτη γραµµή της µάχης για την ανάκαµψη της χώρας, ο Αντώνης Σαµαράς, ο οποίος έχει αποδείξει µε το παρελθόν του ότι όταν λέει όχι το εννοεί, παρουσιάζει τεκµηριωµένες προτάσεις, αναλαµβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες και πραγµατοποιεί επαφές µε τους ευρωπαίους εταίρους αποδεικνύοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης του
απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Η Ν∆ είναι σήµερα η µόνη δύναµη που αντιστέκεται στο Μνηµόνιο και η αντίσταση αυτή δεν γίνεται µε καταγγελίες εκ του ασφαλούς, αλλά µε την προώθηση άλλου δρόµου. Και αυτός ο δρόµος απέχει παρασάγγας από την αποτυχηµέ-
νη συνταγή που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.

Η δέσµευση του Αντώνη Σαµαρά είναι σαφής: «Τους όρους του Μνηµονίου θα τους αλλάξουµε! ∆εν τους αντέχει η Οικονοµία, ούτε η κοινωνία. Ας το καταλάβουν, δεν παγιδεύουν εµάς, εκτίθενται εκείνοι απέναντι στο λαό που ακούει ότι τώρα διαρρέουν ότι θα φορολογήσουν όσους βγάζουν πάνω από 500 ευρώ το µήνα! Σε αυτό θέλουν να συναινέσουµε.

Ε λοιπόν, ούτε να το σκέφτονται ».

ΠΡΟΔΟΣΙΑ :Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας, να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια...

Αυτό δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος και μάλιστα αποκάλυψε ότι το ανακοίνωσε χθες στο ΚΤΕ ο Παπακωνσταντίνου !!!!
Μιλάμε για ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!!
Δείτε τα όσα απίστευτα αποκάλυψε ο κ. Κουκουλόπουλος, πριν λίγες ώρες στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"
Δείτε το Βίντεο..



Στο χθεσινό ΚΤΕ είχαμε μια πολύ σημαντική  ανακοίνωση από τον ΥΠΟΙΚ..που ο καθένας μπορεί να την κρίνει !!!
Φαίνεται ότι το ζήτημα της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, μετατέθηκε για μετά από 3-4 χρόνια..
Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας...να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια...
Κ. Παπαδάκη σας λέω όλη την αλήθεια, δεν σας λέω την μισή...

Υπάρχει και η περίπτωση (λέμε εμείς) να μην κατάλαβε καλά ο κ. Κουκουλόπουλος ...τι τους αποκάλυψε χθες ο ΥΠΟΙΚ.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/3-4.html

Οι κυριότεροι σταθμοί στην πολιτική σταδιοδρομία του Ταγίπ Ερντογάν

Στις 12 Ιουνίου, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, στις οποίες το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται ως φαβορί. Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο τούρκος πρωθυπουργός θα εκλεγεί για τρίτη θητεία.

Παρατίθενται οι κυριότεροι σταθμοί στην πολιτική σταδιοδρομία του Ταγίπ Ερντογάν:

1994

Μάρτιος: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (γεν, 26/2/1954), εκλέγεται δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ως υποψήφιος του ισλαμικού Κόμματος Ευημερίας του Νετζμετίν Ερμπακάν.

1998

Φεβρουάριος: Προσχωρεί στο Κόμμα Αρετής, μετά την απαγόρευση του Κόμματος Ευημερίας από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Απρίλιος: Καταδικάζεται σε φυλάκιση δέκα μηνών από το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας του Ντιγιάρμπακιρ με την κατηγορία της ''υποδαύλισης θρησκευτικού και φυλετικού μίσους'' σε σχέση με το περιεχόμενο μιας ομιλίας του. Εκτίει τέσσερις μήνες από την ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί, χάνει όμως την ιδιότητα του δημάρχου και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

2001

Αύγουστος: Ιδρυτικό μέλος και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που δημιουργείται από τη μετριοπαθή πτέρυγα του Κόμματος Αρετής, η λειτουργία του οποίου απαγορεύθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

2002

3 Νοεμβρίου: Βουλευτικές εκλογές. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κερδίζει το 34,2% των ψήφων και την απόλυτη πλειοψηφία με 363 από τις 550 έδρες της Βουλής. Μόνο ένα ακόμη κόμμα, το σοσιαλδημοκρατικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Ντενίζ Μπαϊκάλ, εξασφαλίζει το εκλογικό μέτρο (10%) και εισέρχεται στη Βουλή (ποσοστό 19,3% και 178 έδρες). Τις υπόλοιπες έδρες κερδίζουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Στις 18/11, σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αντιπρόεδρο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Αμπντουλάχ Γκιουλ, εφόσον ο ίδιος ο Ερντογάν δεν μπορεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ούτε να γίνει πρωθυπουργός, λόγω παλαιότερης καταδίκης του για προτροπή σε θρησκευτικό μίσος.

2003

9 Μαρτίου: Εκλέγεται βουλευτής σε επαναληπτικές εκλογές στην περιφέρεια Σίιρτ και αφού έχουν αρθεί όλες οι απαγορεύσεις που αφορούσαν την υποψηφιότητά του. Στις 11/3, παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και. στις 23/3, η νέα κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

2004

16-17 Δεκεμβρίου: Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αποφασίζει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία στις 3/10/2005, με στόχο την πλήρη ένταξη, η οποία όμως δεν μπορεί να προεξοφληθεί και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει πριν από το 2014. Στο μεταξύ, θα υπάρχει στενή παρακολούθηση της διαδικασίας προσαρμογής της, ενώ για τη λήψη απόφασης σε κάθε κλείσιμο κεφαλαίου θα απαιτείται ομοφωνία των κρατών-μελών.

2007

22 Ιουλίου: Βουλευτικές εκλογές. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατάγει σαρωτική νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Συγκεντρώνει ποσοστό 46,3% των ψήφων και εξασφαλίζει 341 έδρες επί συνόλου 550 στη νέα Βουλή. Οι εκλογές προκλήθηκαν μετά την αποτυχία του κυβερνώντος κόμματος να εξασφαλίσει από την Εθνοσυνέλευση την εκλογή του υποψηφίου του Αμπντουλάχ Γκιουλ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

28 Ιουλίου: Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, έως τώρα υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ, εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας στην Εθνοσυνέλευση, όπου αρκεί η απλή πλειοψηφία των 276 εδρών. Συγκεντρώνει 339 ψήφους επί συνόλου 550 βουλευτών.

2008

14 Μαρτίου: Εισαγγελέας του Συνταγματικού Δικαστηρίου ζητεί να τεθεί εκτός νόμου το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, λόγω της εμπλοκής του σε "δραστηριότητες που αντιβαίνουν στο λαϊκό χαρακτήρα του κράτους". Καταθέτει επίσης αίτημα απαγόρευσης της πολιτικής δραστηριότητας 71 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Ερντογάν και ο πρόεδρος Γκιουλ.

24 Οκτωβρίου: Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχουν εμπλακεί σε δραστηριότητες κατά του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, αλλά αποφασίζει να μην επιβάλει απαγόρευση του κόμματος, αλλά μόνον επιβολή προστίμου.

2010

12 Σεπτεμβρίου: Εγκρίνεται με 58% σε δημοψήφισμα πακέτο συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η κυβέρνηση και το οποίο περιλαμβάνει μέτρα για το δικαστικό κλάδο, κατοχυρώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι για τους δημοσίους υπαλλήλους, τα δικαιώματα των παιδιών, των αναπήρων και άλλων ευπαθών ομάδων. Σημαντική παράμετρος των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων είναι η άρση της ασυλίας των μελών του πραξικοπήματος του 1980.

Σφίξαν τα πράγματα: Την άρση ασυλίας 4 βουλευτών αποφάσισε η Βουλή...

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γ.Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ), Λ.Μίχου (ΠΑΣΟΚ), Κ.Κόλλια (ΝΔ) και Π.Μαρκάκη (ΛΑΟΣ) αποφάσισε η Βουλή, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Για τον κ. Αμοιρίδη, ο οποίος κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος, ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του 133 βουλευτές, 49 όχι, βρέθηκαν 7 παρών και ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, ψήφισαν 167, κατά 17, παρών 5 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Για τον κ. Κόλλια, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, «ναι» στην άρση της ασυλίας του ψήφισαν 168 βουλευτές, 13 είπαν «όχι», παρών 8 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Μαρκάκη, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, ψήφισαν 148, 30 κατά, 11 παρών και ένα άκυρο. Για την κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, που του αποδίδεται, επίσης υπέρ της άρσης ψήφισαν 151, κατά 30, 8 παρών και βρέθηκε ένα άκυρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανασφάλεια και η ανησυχία των γονέων οδηγούν τα παιδιά στις σχολές αυτοάμυνας

Με τα ποσοστά σχολικού εκφοβισμού να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και την εγκληματικότητα να ακολουθεί ανοδική πορεία, πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιλέγουν για τα παιδιά τους σχολές αυτοάμυνας, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την εκγύμναση τους, αλλά και εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να προστατεύουν τον εαυτό τους.

«Υπάρχει μία μόδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι γονείς αναζητούν ένα χώρο όπου το παιδί τους μπορεί να απασχοληθεί, ενώ την ίδια ώρα να μάθει να αμύνεται και να γυμνάζεται. Αυτό είναι ένα άθλημα που τα συνδυάζει όλα», λέει στο ΑΠΕ ο Δημήτρης Τζοβάρας, υπεύθυνος σχολής πολεμικών τεχνών.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Τζοβάρας «τα παιδιά εδώ μαθαίνουν πώς να σκέφτονται και να φέρονται, κάτι το οποίο θέλουν οι γονείς. Μέσα από το άθλημα μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους» και συμπληρώνει: «ταυτόχρονα τα παιδιά διδάσκονται να μη διστάζουν και να μη φοβούνται. Ακόμη κι αν αισθανθούν φόβο, θα το παλέψουν και θα το αντιμετωπίσουν. Αυτή είναι μία αρχή που περνάμε στα παιδιά».

Η Μαρία Χάλαρη, που έχει μία 15χρονη κόρη υποστηρίζει ότι «έγραψα την κόρη μου σε ένα τμήμα τάε κβο ντο, γιατί κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Αποδείχθηκε ότι είχα κάνει λάθος, αλλά τώρα νιώθω μία σιγουριά που ξέρω ότι μπορεί να φροντίσει λίγο καλύτερα τον εαυτό της» και διευκρινίζει ότι τα μαθήματα αυτοάμυνας δεν την κάνουν να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια, ούτε έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει την κόρη της.

«Ξέρω πλέον ότι μπορεί να αντιδράσει καλύτερα από άλλα παιδιά της ηλικίας της και έχει μάθει να προσέχει τι συμβαίνει γύρω της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζω να είμαι σε επαγρύπνηση. Οι καιροί είναι επικίνδυνοι και σίγουρα μία έφηβη δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της απόλυτα και ούτε να κυκλοφορεί μόνη της το βράδυ στο δρόμο. Έχει όμως αυτοπεποίθηση και το θάρρος να μου μιλήσει όταν θα χρειαστεί κάτι».

Πριν από περίπου μία δεκαετία, οι πολεμικές τέχνες ήταν αρκετά πιο ακριβές, αλλά πλέον οι τιμές έχουν προσαρμοστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Το αντίτιμο για τα μαθήματα εξαρτάται από το είδος της πολεμικής τέχνης, αλλά τις περισσότερες φορές κυμαίνεται ανάμεσα στα 50 και στα 150 ευρώ το μήνα, ενώ κατά διαστήματα δήμοι και τοπικοί σύλλογοι διοργανώνουν τμήματα πολεμικών τεχνών για παιδιά με ακόμα χαμηλότερο κόστος απ’ ό,τι στις ιδιωτικές σχολές.

«Δεν παινεύομαι για όσα ξέρω αλλά νιώθω καλά επειδή γνωρίζω ότι εάν με πειράξουν θα μπορέσω να κάνω κάτι», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο 12χρονος Γιώργος Χάλαρης, που τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με το τάε κβο ντο. Όπως αναφέρει ο 12χρονος μαθητής ξεκίνησε τα μαθήματα για να κάνει το χατίρι στον πατέρα του, που και ο ίδιος ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες, αλλά τελικά του άρεσε και συνέχισε. «Θα συνεχίσω να κάνω τάε κβο ντο, γιατί είναι ένας καλός τρόπος να εκτονώνω τα νεύρα μου και να κάνω καλούς φίλους», δηλώνει ο μικρός Γιώργος.

Παρόμοια είναι και η άποψη του Δημήτρη Λεβάκου 9 χρόνων. «Για μένα δεν είναι μόνο ένα άθλημα. Μαθαίνεις πράγματα για τη ζωή σου, όπως για παράδειγμα να είσαι πειθαρχημένος και με ποιό τρόπο μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποιο που είναι το ίδιο ή και πιο δυνατός από σένα».

Η 12χρονη Κατερίνα Χατζηγεωργίου λέει ότι «είναι πολύ ωραίο να ασχολείσαι με το τάε κβο ντο. Κάνεις καινούργιες γνωριμίες και αισθάνεσαι πολύ καλά». Βασικό χαρακτηριστικό της διδασκαλίας είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν μάθει τη βασική αρχή κάθε πολεμικής τέχνης.

«Όλα αυτά που μαθαίνουμε εδώ είναι πολύ χρήσιμα για να αμυνθούμε και να προστατευτούμε», λέει ο 11χρονος Κώστας Ρίζος και ο Γιώργος Χάλαρης συμπληρώνει: «Δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ, εάν δεν μας επιτεθεί κάποιος πρώτος. Είναι άμυνα και όχι επίθεση».

Κρατάει από παλία η συνήθεια των Παπανδρέου να καρφώνουν την Ελλάδα στο εξωτερικό

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27.07.1965:
η Μάργκαρετ Τσάντ-Παπανδρέου καρφώνει την Ελλάδα στους Αμερικάνους δημοσιογράφους
(κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση )

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΟΥ ΑΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με επικοινωνιακούς τακτικισµούς η Κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να «αγοράσει» χρόνο, όµως τον λογαριασµό θα τον πληρώσει και πάλι ο Ελληνικός λαός. Οι καθυστερήσεις, τα διλήµµατα, οι διαρροές για δηµοψήφισµα, αλλά και τα εσωκοµµατικά παιχνίδια ισορροπίας δεν αλλάζουν την σκληρή πραγµατικότητα.

Μόνο για το 2011 τα µέτρα λιτότητας προσεγγίζουν τα 21 δισ. ευρώ και είναι περισσότερα από τα διπλάσια (9,1 δισ. ευρώ) που είχαν προβλεφθεί στο Μνηµόνιο.

Το περιβόητο πρόγραµµα ∆ηµοσιονοµικής προσαρµογής 2012-2015 από τα 22 δισ. ευρώ που προέβλεπε τον Μάρτιο η Κυβέρνηση Παπανδρέου, «αβγάτισε» στα 28 δισ. ευρώ! Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και αποκοµµένη από την πραγµατικότητα η Κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε ακόµη και στην κυκλοφορία προπαγανδιστικού σποτ! Έφτασαν στο σηµείο να υποστηρίζουν ότι «στους 20 µήνες που πέρασαν, έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα». Η αλήθεια είναι ότι στους 20 µήνες που πέρασαν χάθηκαν όσα κερδήθηκαν χρόνια ολόκληρα. Ξεχνούν ότι η αδιέξοδη πολιτική τους αµφισβητείται όχι µόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόµη και από τους ίδιους τους υπουργούς! Μιλούν για «µια χώρα που κινείται µε ορµή προς τα εµπρός». Η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν κινείται προς τα εµπρός. Τα πάντα είναι σήµερα χειρότερα απ’ ό,τι πριν 20 µήνες.

Έτσι:

•Η ανεργία αυξήθηκε δραµατικά. ∆ιαµορφώθηκε στο 15,9% το Φεβρουάριο του 2011, από 9,1% το Σεπτέµβριο του 2009. Ο αριθµός των ανέργων έχει αυξηθεί κατά 330.000 στους 20 µήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

•Ο πληθωρισµός ενισχύθηκε και διαµορφώθηκε στο 3,9% τον Απρίλιο του 2011, από 0,7% το Σεπτέµβριο του 2009.

•Το ΑΕΠ της χώρας έχει µειωθεί σηµαντικά. ∆ιαµορφώθηκε στα 41,9 δισ. ευρώ το 1ο τρίµηνο του 2011, από 44,6 δισ. ευρώ το 3ο τρίµηνο του 2009. Το βιοτικό επίπεδο της χώρας έχει «κατρακυλήσει» χρόνια πίσω. Το ΑΕΠ του 1ου τριµήνου του 2011 είναι ίσο µε το αντίστοιχο ΑΕΠ του 3ου τριµήνου του 2005 (41,8 δισ. ευρώ).

•Το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναµική του. Εκτοξεύθηκε στα 354,5 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου του 2011, από 298 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεµβρίου του 2009 (και 310 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου του περασµένου έτους). Το χρέος έχει αυξηθεί κατά 57 δισ. ευρώ στους πρώτους 18 µήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

•Το ΕΣΠΑ συνεχίζει να κινείται εξαιρετικά αργά. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση σε απορροφητικότητα την 1η Μαρτίου 2011, από την 5η θέση τον Σεπτέµβριο του 2009.

•Η ανταγωνιστικότητα της Οικονοµίας επιδεινώνεται. Η Ελλάδα καταλαµβάνει την 56η θέση µεταξύ 59 χωρών στο σχετικό δείκτη µέτρησης της ανταγωνιστικότητας . Η χώρα υποχώρησε κατά 10 θέσεις σε σχέση µε το προηγούµενο χρόνο.

•Οι οφειλές του Κράτους διογκώνονται. Η Κυβέρνηση έχει δηµιουργήσει ένα τεράστιο «εσωτερικό χρέος». Οι ληξιπρόθεσµες οφειλές του Κράτους έχουν υπερβεί τα 6 δισ. ευρώ το Μάρτιο του 2011 (από 5,35 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010).

Η κυβέρνηση του «πέφτω έξω σε όλα» έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Τρόικα, και αδυνατεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαπραγµάτευση. Με την αξιοπιστία της να είναι ανύπαρκτη, επιδιώκει µόνο την πολιτική της διάσωση, αδιαφορώντας για το µέλλον της χώρας. Εγκλωβισµένη, επιµένει στο ίδιο φάρµακο µε νέα περισσότερη δοσολογία, που αντί να βοηθά την οικονοµία την οδηγά πιο βαθιά στην ύφεση.

Ο Αντώνης Σαµαράς και η Νέα ∆ηµοκρατία µέσα από το Ζάππειο ΙΙ έδειξαν την
διέξοδο. Ο µόνος δρόµος για να βγει η χώρα είναι η Επανεκκίνηση της οικονοµίας και η Επαναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου.

Αυτούς τους "αγανακτισμένους" που τους έχετε κρύψει ρε παλικάρια;

Όχι ότι μας λείψανε...
αλλά καταλάβαμε τουλάχιστον ποιοι τους ελέγχουν και τους καθοδηγούν:


Χ. ΖΙΩΤΗΣ: Υπάρχουν και δημοσιογράφοι που πάνε κόντρα στη μόδα και πρέπει να τους λέμε κανα μπράβο

Συνήθως όταν βάζω παλαιότερα άρθρα της Ελευθεροτυπίας, από την εποχή Σημίτη, σβήνω το όνομα του συντάκτη. Ωστόσο παρατήρησα ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των άρθρων που τότε αποκάλυπταν τον μύθο της "ισχυρής Ελλάδας" είναι του δημοσιογράφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ. Και επειδή οι δημοσιογράφοι που πάνε κόντρα στη "μόδα" της εποχής συνήθως "στιγματίζονται" από την προοδευτική καθεστηκυία τάξη, επωμιζόμενοι το ανάλογο προσωπικό και επαγγελματικό κόστος πρέπει να του πω ένα μπράβο και να αποκαταστήσω τη διαγραφή του ονόματός του από πολλά άρθρα του που έχω βάλει:

Μερικά από τα αιρετικά άρθρα που έγραψε επί εποχής Σημίτη προσπαθώντας να ξυπνήσει τους Έλληνες είναι τα παρακάτω:



06.10.2001
Στα 6,2 τρισ. δρχ. το συνολικό χρέος των νοικοκυριών-Στις κάρτες, τα σκήπτρα του υπερκαταναλωτισμού

28.11.2001
Με λογιστικά τρικ 900 δισ. ωραιοποιούν χρέος-έλλειμμα

18.07.2002
Φουσκώνουν το χρέος με εγγυήσεις

25.07.2002
Ψάχνουν μείωση του χρέους στο 100% του ΑΕΠ

02.10.2002
ΕΛΛΕΙΜΜΑ-Καμπανάκι για την ανταγωνιστικότητα και την πορεία του τουρισμού

2.11.2002

Σοφοκλέους: Οδός αβύσσου, αριθμός 0


19.12.2002
21% ο δανεισμός νοικοκυριών, 38% επιχειρήσεων

10.04.2003
Μόνη γερή αναπτυξιακή ανάσα η οικοδομή

21.05.2003
ΚΑΤΑ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ξεπέρασε τον ετήσιο στόχο το δημόσιο χρέος

24.07.2003
Τι έχουν τα έρμα και δεν εκταμιεύονται;

11.10.2003
Εχουμε τη μικρότερη δημοσιονομική προσαρμογή στα ελλείμματα

13.12.2003
Εκτάκτως ομολογιακό δάνειο 1 δισ. ευρώ

21.05.2004
Πιάσαμε το όριο του χρέους από το α' τρίμηνο

Όχι άλλο κάρβουνο ...επικοινωνιακής αλητείας

Το άρθρο απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν αυτοσεβασμό. Ηλίθιοι, κομματόσκυλα και υποκριτές του κώλου, δεν χρειάζεται να το διαβάσουν.

Το θέμα με την απαγόρευση της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους (φυσικά και θα γίνει στην Αριστοτέλους!), ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο διαδίκτυο και συζητήσεων στους kόλπους των αγανακτισμένων, αλλά και οπουδήποτε αλλού συζητώνται πολιτικά θέματα.
Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη πτώση 11% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο... και η αύξηση εξαγωγών του Χρυσοχοϊδη από που προήλθε;;;;

Μεγάλη πτώση 11% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Απρίλιο εφέτος, ενώ μεταξύ Απριλίου 2010 και Απριλίου 2009 ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής είχε μειωθεί κατά 6,3%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η νέα συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 6,4%.

β. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 11,3%. Σε αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις στην παραγωγή ειδών ένδυσης (25,7%), παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα (28,1%), μη μεταλλικών ορυκτών (39,8%) και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (20%). Πτώση της παραγωγής καταγράφηκε, επίσης, και σε «παραδοσιακούς κλάδους», όπως τα τρόφιμα (6,2%), τα ποτά (9,8%), οι κλωστοϋφαντουργικές ύλες (20,3%) και τα έπιπλα (16,2%).

γ. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 12,2%, και

δ. Στη μείωση του δείκτη παροχής νερού κατά 6,8%.

Εξάλλου, ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Απριλίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Απριλίου 2010, παρουσίασε μείωση 7,3% έναντι μείωσης 5,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

Μηνύματα συμβιβασμού και μηνύματα αξιοπρέπειας

Kωνσταντνίνος Χολέβας,
πολιτικός αναλυτής

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς ζητά με λογική επιχειρηματολογία την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Την ώρα που ο διακεκριμένος Συνταγματολόγος καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης εξηγεί με πειστικό τρόπο ότι η δανειακή σύμβαση είναι αντισυνταγματική και άκυρη, διότι έπρεπε να εγκριθεί από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Την ώρα που ο διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης δηλώνει ότι στα εθνικά και στα οικονομικά θέματα οι κυβερνώντες αντικατέστησαν το Μολών Λαβέ μέ το «Πωλών Λαβέ».

Την ώρα που ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει την ανησυχία του για πιθανό ξεπούλημα του εθνικού πλούτου.

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θεωρεί αποτυχημένη την εφαρμογή του Μνημονίου.

Και την ώρα που χιλιάδες άνεργοι, απολυμένοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι, γέροι, κομματικοποιημένοι ή ανένταχτοι κατακλύζουν τις πλατείες των μεγάλων πόλεων για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά (πλην ελαχίστων που εκτρέπονται σε βιαιότητες και επικίνδυνο αντικοινοβουλευτισμό),

Την ώρα, λοιπόν, που συμβαίνουν όλα αυτά εμφανίζονται 32 διανοούμενοι και επιστήμονες και με ένα κείμενό τους (με τίτλο:Τολμήστε) δίνουν στήριγμα στο αποτυχημένο και αντισυνταγματικό μνημόνιο και στην άδικη κοινωνική πολιτική που αυτό συνεπάγεται. Το κείμενο αυτό προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση και τα φιλομνημονιακά Μ.Μ.Ε. και έρχεται να λειτουργήσει σαν δεκανίκι σε μία πολιτική που καταρρέει.

Προς Θεού δεν αμφισβητώ το ειλικρινές ενδιαφέρον αυτών των ανθρώπων για την τύχη της Ελλάδος, ούτε υποτιμώ την προσφορά τους στα Γράμματα και στην Επιστήμη. Ειδικά για μια ποιήτρια και Ακαδημαϊκό, όπως την Κική Δημουλά, που εκτιμώ ιδιαιτέρως. Πιστεύω, όμως, ότι το κείμενο αυτό απογοήτευσε όσους το διάβασαν, διότι από τους πνευματικούς ανθρώπους περιμένουμε αγωνιστικότητα και αντιστασιακό πνεύμα .Όχι τάσεις υποταγής και συμβιβασμού. Οι 32 κατηγορούν τις αντίθετες φωνές ως εκφράσεις «λαϊκισμού και ανευθυνότητας». Κάποιος θα μπορούσε να τους ερωτήσει: Και ποια είναι η υπευθυνότητα; Να εθελοτυφλείτε μπροστά στην αποτυχία του Μνημονίου και στην πρωτοφανή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας χωρίς τη νομότυπη έγκριση της Βουλής;

Θα ήθελα επίσης να τους ερωτήσω: Αν πράγματι ως πνευματικοί άνθρωποι θέλετε να έχετε μία δημόσια παρέμβαση, γιατί δεν ακούσαμε τη φωνή σας για τη διαστρέβλωση της ελληνικής Ιστορίας από τα Σκόπια; Γιατί δεν μιλήσατε για τον εξοβελισμό των μεγάλων λογοτεχνών μας από τα σχολικά βιβλία; Γιατί δεν δηλώσατε την αλληλεγγύη σας στην Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, η οποία διαφωνεί με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της Αντιγόνης του Σοφοκλέους και του Επιταφίου του Περικλέους από τα Λύκεια; Γιατί δεν μιλήσατε όταν από τηλεοπτικές εκπομπές λοιδορήθηκαν οι ήρωες του 1821 και αμφισβητήθηκε η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού;

Το κείμενο των 32 δεν πείθει κανέναν. Πολλοί από αυτούς υπέγραψαν πριν από λίγα χρόνια αντίστοιχο κείμενο υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Προσπάθησαν να φοβίσουν τους Ελληνοκυπρίους ότι θα συμβούν φοβερά και τρομερά αν υπερισχύσει το ΟΧΙ. Τελικά το σχέδιο καταψηφίσθηκε, η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της Ευρ. Ένωσης, κορυφαίοι ξένοι συνταγματολόγοι έκρινα το σχέδιο ως αντιδημοκρατικό και αντιευρωπαϊκό, αλλά οι υποστηρικτές του Ανάν δεν βγήκαν να ζητήσουν συγγνώμην. Οι υπογραφές τους είναι νωπές και ο λαός μας δεν ξεχνά τόσο εύκολα όσο νομίζουν. Και τώρα έρχονται να μας πουν ότι όσοι διαφωνούν με το μνημόνιο είναι ανεύθυνοι και λαϊκιστές; Ήμαρτον!

Ευτυχώς που τις ίδιες ημέρες εμφανίσθηκε ένα άλλο κείμενο γεμάτο εθνική αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και ιστορική τεκμηρίωση, αλλά αυτό το κείμενο δεν προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυά μας. Πρόκειται για την «Επιστολή των γηγενών Μακεδόνων στον ΟΗΕ», την οποία υπογράφουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής καθώς και δεκάδες σωματεία Μακεδόνων από τον ελλαδικό χώρο. Το κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

«... 5. Δεν δεχόμαστε να παραχωρήσουμε το προγονικό μας όνομα «Μακεδόνας» και την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητά μας στον πολυεθνικό πληθυσμό της Π.Γ.Δ.Μ.. Η Π.Γ.Δ.Μ. αποτελείται επίσημα από είκοσι μία (21) εθνότητες με κυρίαρχες αυτές των Σλάβων και των Αλβανών.

6. Δεν δεχόμαστε να ονομαστεί Μακεδονία η περιοχή των Σκοπίων, για να εξυπηρετήσουμε τα επεκτατικά σχέδια των κυβερνήσεων της Π.Γ.Δ.Μ. εις βάρος της Ελλάδος. Η περιοχή των Σκοπίων ποτέ δεν περιλαμβανόταν μέσα στα όρια της ιστορικής Μακεδονίας, μέσα στα όρια της οποίας κατοικούμε ανέκαθεν εμείς οι Μακεδόνες.

7. Δεν νομιμοποιούμε κανέναν πολιτικό της Ελλάδος να παραχωρήσει το όνομά μας «Μακεδόνας» στον Σλαβικό πολιτισμό της Π.Γ.Δ.Μ. αποδεχόμενος σύνθετο όνομα ή γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του στην οριστική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. Οι Έλληνες πολιτικοί δεσμεύονται από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών την 13.4.1992 στην Αθήνα υπό την Προεδρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας...».

Το κείμενο των Μακεδόνων του απανταχού Ελληνισμού καταλήγει με την πρόσκληση προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτζ και άλλους διεθνείς παράγοντες να επισκεφθούν τα μνημεία και τα μουσεία της αρχαίας ελληνικότατης Μακεδονίας στις Αιγές, στο Δίον, στην Πέλλα, στην Αιανή, στη Θεσσαλονίκη.

Από τη μία, λοιπόν, έχουμε ένα κείμενο που δείχνει άγνοια της πραγματικότητας και μάς καλεί σε συμβιβασμό και από την άλλη ένα τεκμηριωμένο με ντοκουμέντα κείμενο που αποπνέει αγωνιστικότητα και αισιοδοξία. Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα των αντιφάσεων.

http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=1107

Δεν σώζεται η Ελλάδα με τους φόρους των αποδήμων

Τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, μέρος της στρατηγικής για «την εκταμίευση» της επόμενης δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αγγίζουν και τους απόδημους Έλληνες. Οι σοφοί του ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας αποφάσισαν να φορολογήσουν και τα σπίτια των αποδήμων, είτε αποφέρουν εισόδημα είτε όχι. Ναι, το ελληνικό Κράτος θα φορολογεί διαμερίσματα και σπίτια αποδήμων είτε είναι ενοικιασμένα είτε μένουν κλεισμένα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, είτε αραχνιάζουν από την κλεισούρα ολόκληρων χρόνων.

Οι απόδημοι που κληρονομήσαμε ένα διαμέρισμα ή ένα σπιτάκι στην Ελλάδα ή χτίσαμε ένα σπιτάκι για τις διακοπές ή τα γεράματά μας, με χρήματα από τον μόχθο μας στην ξενιτιά, θα φορολογούμαστε, αδιακρίτως εάν το ενοικιάζουμε ή το χρησιμοποιούμε για τις θερινές διακοπές μας οι ίδιοι, τα παιδιά μας, συγγενείς ή φίλοι μας. Θα φορολογούμαστε με κλίμακα που θα καθορίσει το Υπουργείο Οικονομικών με κριτήριο «τη ζώνη» στην οποία βρίσκεται το ακίνητό μας.

Τον παλιό καλό καιρό, η Ελλάδα μας παρείχε φορολογικά κίνητρα για να χτίσουμε ένα σπιτάκι ή για να αγοράσουμε ένα διαμέρισμα. Θα θυμούνται οι ομογενείς τα «ροζ πιστοποιητικά» εισαγωγής συναλλάγματος που παίρναμε από την τράπεζα για να απαλλαγούμε από το φόρο αγοράς κατοικίας.Χιλιάδες Έλληνες της διασποράς επωφεληθήκαμε του μέτρου αυτού και επενδύσαμε σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα, προκειμένου «να έχουμε δικό μας κλειδί» κάθε φορά που πηγαίνουμε στην Ελλάδα, αλλά, κυρίως, «για να συνδέσουμε τα παιδιά μας μόνιμα με την Ελλάδα».

Δεν διανοηθήκαμε ποτέ, ότι η Ελλάδα θα φορολογήσει την επιθυμία μας να κρατάμε επαφή με την πατρίδα που στερούμαστε. Απεναντίας, πιστεύαμε, οι αφελείς, ότι η γενέτειρα θα εξαιρούσε από την φορομπηχτική πολιτική της τους ιδιοκτήτες σπιτιών ή διαμερισμάτων που τα χρησιμοποιούν για περιοδική ιδιοκατοίκηση και όχι για εισόδημα. Πιστεύαμε, οι αφελείς, ότι η Ελλάδα θα μας εξαιρούσε από τα φορομπηχτικά μέτρα της για να μας ενθαρρύνει να κάνουμε διακοπές στον τόπο που γεννηθήκαμε και να ενισχύουμε την ελληνική οικονομία με τα εμβάσματά μας. Διαψευδόμαστε οικτρά.

Διερωτώμαι, ποιος εγκέφαλος συνέλαβε την ιδέα φορολόγησης της «νεκρής» ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων της διασποράς. «Νεκρή» κατά την έννοια, ότι δεν παράγει εισόδημα. Αυτός που συνέλαβε την ιδέα χρειάζεται ξύλο με βρεγμένη σανίδα, διότι η σύλληψή του θα ζημιώσει οικονομικά, δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα.

Κατ’ αρχήν, η φορολόγηση των σπιτιών ή διαμερισμάτων των αποδήμων θα γίνει πρόξενος ρευστοποίησης ακινήτων και εξαγωγής στο εξωτερικό του προϊόντος της ρευστοποίησης. Εκατομμύρια ευρώ θα φύγουν στο εξωτερικό σε περίοδο που η πατρίδα μας επαιτεί από την Ευρώπη και το ΔΝΤ για να επιβιώσει.

Οι Έλληνες της πρώτης γενιάς, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, δεν πρόκειται να στέρξουν να πληρώνουν φόρο από το περιορισμένο εισόδημά τους. Πολλοί Έλληνες συνταξιούχοι της Αυστραλίας, για παράδειγμα, στερούνται κάποιες απολαύσεις για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Το δε σπίτι ή διαμέρισμα που έχουν στο χωριό ή στην πόλη που γεννήθηκαν, καθορίζει το χρόνο παραμονής τους στην πατρίδα. Ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι οι απόδημοι που έχουν ιδιόκτητο σπίτι ή διαμέρισμα στην Ελλάδα κάνουν μεγαλύτερες διακοπές από εκείνους που δεν έχουν, διότι γλιτώνουν τη μεγαλύτερη δαπάνη, το ξενοδοχείο. Αν το ελληνικό Κράτος τους υποχρεώσει να πουλήσουν το σπίτι ή το διαμέρισμά τους, οι επισκέψεις τους στην Ελλάδα θα είναι αραιότερες και ο χρόνος παραμονής τους μικρότερος, επί ζημία της ελληνικής οικονομίας.

Πλανώνται οι παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης που πιστεύουν, ότι οι απόδημοι Έλληνες θα καταθέσουν σε ελληνικές τράπεζες χρήματα από πωλήσεις ακινήτων με κίνδυνο να τα χάσουν ή να τα αποσύρουν με το σταγονόμετρο, αν η ελληνική οικονομία καταρρεύσει και η κυβέρνηση περιορίσει τις αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες.

Κυβερνώντες και μη μας διαβεβαιώνουν, ότι οι καταθέσεις μας στην Ελλάδα είναι ασφαλείς, διότι το τραπεζικό σύστημά της είναι υγιές. Ποιος μπορεί να μαντέψει, όμως, τι θα συμβεί αύριο; Ουδείς.

Η πώληση του σπιτιού ή του διαμερίσματος θα περιορίσει και τις επισκέψεις των παιδιών των αποδήμων στην Ελλάδα. Τα Ελληνόπουλα της διασποράς που θα χάσουν την «έδρα τους» στην Ελλάδα θα χάσουν και το ενδιαφέρον για την πατρίδα των γονέων τους, που συντηρεί η ύπαρξη του πατρικού σπιτιού. Ουσιαστικά, η Ελλάδα διακινδυνεύει, με τη φορολόγηση μη εκμεταλλεύσιμων ακίνητων περιουσιών τη σχέση της με τις νέες γενιές αποδήμων.

Ουδείς απόδημος διαφωνεί με το αυτονόητο, δηλαδή με τη φορολόγηση ακίνητων περιουσιών που παράγουν εισόδημα. Διαφωνούμε ριζικά, και είμαστε πολλοί, με τη φορολόγηση της κληρονομιάς από τους γονείς μας ή την απόκτηση με δικά μας χρήματα ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος για τις προσωπικές και οικογενειακές διακοπές μας στην πατρίδα.

Η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι παράλογη και θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Περιμένουμε

http://neoskosmos.com/news/el/node/14770

Ελλάδα - Εκουαδόρ 1-1 σε φιλικό στη Νέα Υόρκη

Ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Εκουαδόρ που έγινε σήμερα τα ξημερώματα (3.00 π.μ ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη μποροστά σε χιλιάδες ομογενείς έληξε με σκορ 1-1.

Η Εθνική μας άρχισε το παιχνίδι αρκετά καλά, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να βγάλει επιθέσεις, ενώ το πρώτο γκολ ήρθε στο 16' με τον Αλέξανδρο Τζιόλη.

Ο άσος της Σανταντέρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο αλλά και το πρώτο της Ελλάδας σε αμερικανικό έδαφος, όταν μετά από καλά εκτελεσμένο φάουλ του Φωτάκη έπιασε την κεφαλιά από κοντινό σημείο, νικώντας τον τερματοφύλακα του Εκουαδόρ.

Ελλάδα - Εκουαδόρ 1-1 - Το γκολ της Εθνικής

Μάλιστα με το 1-0 η Εθνική μας πήγε στα αποδυτήρια, αλλά η ισοφάριση ήρθε τελικά για τους Λατινομαερικάνους στο 57' με τον Εράσο να πιάνει εξ επαφής την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μέντες με τον Κοτσόλη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ελλάδα - Εκουαδόρ 1-1 - Η ισοφάριση


Στη συνέχεια, ο Σάντος πέρασε στο ματς στα άκρα τους Φετφατζίδη και Νίνη, ενώ έβαλε μέσα και τον Καραγκούνη με τον Κατσουράνη, αλλάζοντας παράλληλα και την… αιχμή του δόρατος με τον Μήτρογλου να δίνει τη θέση του στον Αθανασιάδη που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, κυρίως με τον «Φέτφα» και το Νίνη, η ελληνική ομάδα δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με κυριότερη το κερδισμένο φάουλ του Φετφατζίδη που εκτέλεσε πολύ καλά ο ίδιος με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ αλλά και το τετ-α-τετ του Νίνη στο 89ο λεπτό που παρότι από σχετικά πλάγια θέση δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην Ελλάδα. Έτσι το 1-1 παρέμεινε τελικό αποτέλεσμα.

Δυναμικό παρών από τους ομογενείς

Οι Έλληνες ομογενείς πάντως (που υπολογίζεται πως ήταν περισσότεροι από 20.000) χάρηκαν με την ψυχή τους την αναμέτρηση και πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ του Τζιόλη, ενώ στο τέλος του αγώνα χειροκρότησαν θερμά τους διεθνείς παίκτες του Σάντος. Αυτό άλλωστε ήταν το πρώτο γκολ αλλά και η πρώτη ισοπαλία που παίρνει η Εθνική σε γήπεδο των ΗΠΑ.

Όλα ανοιχτά για τους ισχυρούς του Μουντιάλ

Η Εθνική μας ομάδα «κυνηγούσε» τη νίκη για να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη 9άδα του ευρωπαϊκού FIFA Ranking ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αλλά τελικά η νίκη δεν ήρθε και με τους βαθμούς που θα δώσει η ισοπαλία η κατάσταση περιπλέκεται και θα ξεκαθαρίσει και από τα παιχνίδια των άλλων εθνικών ομάδων. Πάντως ακόμη κι έτσι, η Ελλάδα παραμένει το φαβορί για να βρεθεί τελικά στους ισχυρούς.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα): Μπαγκέρα, Αρόγιο, Εράσο (67' Μίλντα), Βάλτερ Αγιόβι, Ρεάσκο, Τσέκα, Σαριτάμα, Μέντες (83' Καλντερόν), Νομπόα (74' Καστίγιο), Μπενίτες, Χαϊμέ Αγιόβι

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κοτσόλης, Μανιάτης (89' Σπυρόπουλος), Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Φωτάκης (78' Κατσουράνης), Καφές (63' Καραγκούνης), Κονέ (63' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (63' Νίνης), Μήτρογλου (64' Αθανασιάδης)

tanea.gr

Κρίσιμη μέρα για Βρύζα - Μπόλονι στον ΠΑΟΚ και μεταγραφικά

http://static.doldigital.net/webstatic/9B51070E1459527A0C5E15E21D9E150A.jpgΤο θέμα του προπονητή, ίσως και αυτό του τεχνικού διευθυντή ίσως κριθούν την Τετάρτη για τον ΠΑΟΚ, αφού από τη μία αναμένονται εξελίξεις από τις διαπραγματεύσεις με τον Λάζλο Μπόλονι που θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ από την άλλη ανοιχτό είναι και το ζήτημα του Ζήση Βρύζα, ο οποίος την Τρίτη αρνήθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού και πλέον μπροστά του υπάρχει μόνο η Εθνική και ο ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα έχει συνάντηση με τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Παντελή Κωνσταντινίδη, με τις δύο πλευρές να έχουν έρθει σε μια προφορική συμφωνία γύρω στις 450-500 χιλιάδες ευρώ ετησίως, όμως, υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν προτού θεωρηθεί η συνργασία δεδομένη.

Από την άλλη, στο ζήτημα του Βρύζα, την Τρίτη, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από τον σύνδεσμο της Νέας Υόρκης τον επισκέφθηκαν στο ξενοδοχείο της Εθνικής και στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν μαζί του τού ζήτησαν «να μην πληγώσει με την απόφασή του» τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Αυτή ήταν η δεύτερη επαφή που είχαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με τον Βρύζα τις τελευταίες ημέρες και πλέον αναμένεται η απόφαση του ίδιου που δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην Τούμπα, μετά και το τετ-α-τετ που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Επιμένουν οι Ιταλοί για Βιεϊρίνια

Σταθερά στην λίστα της Ουντινέζε για αντικαταστάτης του Αλέξις Σάντσεζ είναι Αντελίνο Βιεϊρίνια. Δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ προορίζεται για αντικαταστάτης του Χιλιανού, για τον οποίο ενδιαφέρονται τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Μάντσεστερ Σίτι. Όπως γίνεται γνωστό, οι Ιταλοί εφόσον παραχωρήσουν τον Σάντσεζ θα κάνουν επίσημη πρόταση στον «Δικέφαλο» ώστε να κάνουν δικό τους τον άσο των «ασπρόμαυρων». Η Ουντινέζε αναμένεται να βάλει στα ταμεία της από την πώληση του Σάντζεζ περίπου 27 εκ. ευρώ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά της ιταλικής ομάδας στον ΠΑΟΚ θα φτάσει έως τα 4 εκ. ευρώ, για την απόκτηση του 65% των δικαιωμάτων του, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να διαπραγματευτεί και με την Πόρτο.

Μια ανάσα από Ρομπέρ

Στο μεταξύ, πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπερτράν Ρομπέρ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. σύμφωνα με την εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά». Ο 27χρονος μέσος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους υπεύθυνους της ομάδας και δεν αποκλείεται ακόμη και την Τετάρτη να δώσει τα χέρια. Τα δύο τελευταία χρόνια ο Ρομπέρτ έπαιξε στον Πανθρακικό, από τον οποίο έμεινε ελεύθερος. Ο Γάλλος αριστερός χαφ έχει αγωνιστεί σε: Μονπελιέ, στην Γκινγκάμπ, στην Αζαξιό και στη Λοριάν, πριν έρθει στην Ελλάδα.

Μπουτάρης: "Θα στείλω τη δημοτική αστυνομία στον Μίκη"

«Nταηλίκι» χαρακτήρισε τη στάση του Μίκη Θεοδωράκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο δήμαρχος τόνισε "Εγώ τον σέβομαι τον Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι «θα πάω και θα την καταλάβω» δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο".Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ...

δεν πρόκειται να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αντιπρότεινε η συγκέντρωση να γίνει στη Νέα Παραλία ή στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς. «Οι πολίτες και η αγορά δεν μπορούν να δεχθούν πολυπληθείς συγκεντρώσεις που δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις και να καταργείται η έννομη τάξη», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. Ο δήμαρχος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας οτι δεν θα διστάσει να στείλει στην Αριστοτέλους τη Δημοτική Αστυνομία.

thestival.gr
taxalia.blogspot.com

Στα ελληνικά χέρια πέρασε και πάλι η απασχόληση με τη γη, καθώς η κρίση «έκοψε» μεροκάματα από τους ξένους εργάτες

Μπορεί μέχρι πριν από λίγα χρόνια η ελληνική γη να απασχολούσε αμέτρητους εργάτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αλλά σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει άρδην και πλέον, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η ενασχόληση με τη γη αποτελεί σχεδόν αποκλειστικά πια … ελληνική υπόθεση, όπως προκύπτει από δηλώσεις παραγωγών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έτσι, ενώ μέχρι και τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού χιλιάδες εργάτες από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία κατέβαιναν μαζικά, με πούλμαν, για να εργαστούν στους ελληνικούς αγρούς, φέτος ο αριθμός τους έχει συρρικνωθεί, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί οι Έλληνες παραγωγοί, που τους παρέχουν πλέον μεροκάματο.

"Έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά οι Έλληνες παραγωγοί, αφού τα 'σπασμένα' των προηγούμενων χρόνων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για επιπλέον δαπάνες", εξηγεί ο αγρότης Γιάννης Βράνας, μέλος της τριμελούς διαπραγματευτικής ομάδας, που συγκροτήθηκε από όλους τους ροδακινοπαραγωγούς της χώρας, για την τιμή και τη διακίνηση του συμπύρηνου ροδάκινου.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με το "ζωνάρι" να έχει σφίξει σημαντικά, οι Έλληνες παραγωγοί βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, στην οποία καλούνται να ξαναπάρουν στα ... χέρια τους τη γη τους.

Στην αντίπερα όχθη, δεν είναι λίγοι αυτοί οι αλλοδαποί εργάτες, που έχουν στήσει τα αντίσκηνά τους και περιμένουν καρτερικά, μήπως και κάποιος Έλληνας παραγωγός τους χρειαστεί στα χωράφια τους, όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Άργισας (νομός Λάρισας), Αλέξανδρος Παντραλέξης.

Μειωμένη παραγωγή, ακριβότερο προϊόν

Μειωμένη ως και 45% αναμένεται φέτος η συνολική παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου στην Ελλάδα , σύμφωνα με τους παραγωγούς, ενώ ελαφρά συρρικνωμένη υπολογίζεται και αυτή του επιτραπέζιου.

Το δέντρο ξεκινά να "δίνει" ροδάκινο από τον πέμπτο χρόνο και μετά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεν πολλές ροδακινιές, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμες να προσφέρουν την καλύτερή τους γεύση στους καταναλωτές.

"Βλέπετε στους πάγκους και στις λαϊκές αγορές τις ποσότητες ροδάκινων των προηγούμενων χρόνων", μας ρωτάει ο κ. Χαλκίδης, για να λάβει την αρνητική μας απάντηση.

Τα επιτραπέζια ροδάκινα, σύμφωνα με τον ίδιο, βρέθηκαν στη δίνη των καιρικών συνθηκών, ενώ τα συμπύρηνα έπεσαν "θύματα" των εκριζώσεων τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών πώλησής τους, μεταξύ άλλων και στις βιομηχανίες.

"Την τελευταία διετία, οι οι ροδακινοπαραγωγοί επανειλημμένα προειδοποιούσαμε ότι θα προχωρήσουμε σε εκριζώσεις των δέντρων συμπύρηνων ροδάκινων, αλλά δεν μας πίστευαν, ενώ φέτος που θα νιώσουν την έλλειψη, θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα", επισημαίνει ο κ. Χαλκίδης.

Το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχει "κλειδώσει" η τιμή για το συμπύρηνο ροδάκινο, όπως ανέφερε το μέλος της τριμελούς διαπραγματευτικής ομάδας για την τιμή και τη διακίνηση του προϊόντος, Γιάννης Βράνας.

"Εμείς στοχεύουμε στα 0,31 λεπτά/κιλό, ενώ κάναμε και προτάσεις σε ό,τι αφορά τη διακίνηση του προϊόντος", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι "ακόμα όλα είναι ανοιχτά και δεν υπάρχει καμιά συμφωνία".

Πάντως, σημείωσε ότι σε περίπτωση που ... δεν τα βρουν, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις με όλους τους ροδακινοπαραγωγούς της χώρας, προκειμένου να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι, οι ροδακινοπαραγωγοί πέτυχαν τιμή 0,20 λεπτά/κιλό στο συμπύρηνο, εκ των οποίων τελικά έβαλαν στην τσέπη 0,15-0,17 λεπτά/κιλό, αφού το υπόλοιπο ποσό κρατήθηκε από τις συνεταιριστικές για τα έξοδά τους.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, το κόστος παραγωγής υπερβαίνει τα 0,20 λεπτά/κιλό και στο πλαίσιο αυτό ανέφεραν, ότι ιδίως πέρυσι η "χασούρα" τους ήταν μεγάλη.

Και έκτακτη εισφορά σε ΟΛΟΥΣ... κι όποιος αντέξει

Σβήνουν και γράφουν στο υπουργείο Οικονομικών τα νέα φορολογικά μέτρα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν και στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια για το αφορολόγητο όριο στα οποία περιλαμβάνεται η επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% στα φετινά εισοδήματα των φορολογούμενων που υπερβαίνουν τις 6.000 ευρώ, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται εισήγηση για υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες.

Τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι το «πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μέχρι το 2012, η αναστολή εφαρμογής του «πόθεν έσχες» τουλάχιστον μέχρι το 2013 για την απόκτηση οποιασδήποτε κατοικίας (πρώτη, δευτερεύουσα, εξοχική), η χορήγηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, ενώ «ανοιχτό» παραμένει ακόμη το θέμα της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς βρίσκονται η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 20% στο 15%, μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου και «κλείνουν το μάτι» για συναίνεση με την αντιπολίτευση.

Εκτακτη εισφορά Με την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% στα εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ υπολογίζεται ότι εξασφαλίζονται πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ. Αν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή, περισσότεροι από 5.000.000 φορολογούμενοι από φέτος θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο που φθάνει μέχρι τα 180 ευρώ για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ και έως 2.820 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 100.000 ευρώ εάν η εισφορά επιβληθεί στο τμήμα του εισοδήματος πάνω από τις 6.000 ευρώ.

Η επιβολή έκτακτης εισφοράς είναι επαχθέστερο μέτρο σε σχέση με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου: Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ και τη θέσπιση φορολογικού συντελεστή 10% στο κλιμάκιο εισοδήματος από 8.000 - 12.000 ευρώ προκαλείται επιβάρυνση στους φορολογούμενους έως και 400 ευρώ. Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ και την καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 18% στο κλιμάκιο εισοδήματος από 10.000 έως 12.000 ευρώ οι φορολογούμενοι επιβαρύνονται με πρόσθετο φόρο έως και 360 ευρώ.

Στα μέτρα που συζητάει η κυβέρνηση και θα αποφασιστούν αύριο στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνονται:
1. Αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη πρότεινε υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης που θεσπίστηκαν το 2010.
2. Παροχή επιπρόσθετων κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων όπως: Μηδενική φορολόγηση των κεφαλαίων που θα επαναπατρισθούν. Υποχρεωτική επένδυση του 10% - 20% του εισαγομένου ποσού. Σύνδεση των κινήτρων επαναπατρισμού των κεφαλαίων με την αύξηση των θέσεων εργασίας όταν πρόκειται για επιχειρήσεις.
3. Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες εστίασης από το Σεπτέμβριο.
4. Αύξηση τελών κυκλοφορίας κατά 10%.
5. Μείωση του αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στις 100.000 ευρώ για ατομική περιουσία.

Ημερησία

Ισπανία: Τέλος οι "αγανακτισμένοι"-Εγκατέλειψαν την Πουέρτα ντε Σολ αφού η δυσωσμία που είχαν δημιουργήσει ήταν ανυπόφορη ακόμα και γι αυτούς!

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=560674&v=0&q=80&w=300&h=225Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από τα μέσα Μαΐου την Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη αποφάσισαν να διαλύσουν την κατασκήνωση, μιας και τις τελευταίες μέρες η διαμαρτυρία είχε εκφυλιστεί και μερικά αναρχοκομμούνια είχαν μείνει μόνοι στην πλατεία, με τις φούντες, τις ντουντούκες και τη δυσοσμία μιας και η κατάσταση, από άποψη υγιεινής, που είχαν δημιουργήσει ήταν ακόμα και για τους άπλυτους ανυπόφορη.

Έπειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, συμφωνήθηκε να διαλυθεί ο καταυλισμός των σκηνών που καταλαμβάνει την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

"Ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό", αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τις 17 επιτροπές που σχηματίζουν το κίνημα των "αγανακτισμένων".

Οι διαδηλωτές δεσμεύθηκαν επίσης να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις του κινήματος, οργανώνοντας σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Χρειάσθηκαν πολυήμερες συζητήσεις και σύγκληση συνελεύσεων που αναβάλλονταν ώστε οι "αγανακτισμένοι" να αποφασίσουν τελικά να διαλύσουν τον καταυλισμό, παρά τον κίνδυνο να ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας που είχε αρχικά ευρεία υποστήριξη στην κοινή γνώμη, αλλά τελευταία περνούσε απαρατήρητο.

Τρεις εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην Πουέρτα ντε Σολ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνέπειες της οικονομικής και τις υπερβολές του καπιταλισμού, μόνο μερικές δεκάδες είχαν απομείνει να διανυκτερεύουν στην πλατεία το τελευταίο διάστημα.

Αντιμέτωποι με ανεπίλυτα προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφαλείας, οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει από την Κυριακή να περιορίζουν το μέγεθος του καταυλισμού, ξεστήνοντας κάποιες από τις σκηνές που καταλάμβαναν την καρδιά του τουριστικού και εμπορικού κέντρου στη Μαδρίτης.

Για να μην ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας, οι "αγανακτισμένοι" προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, μία στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου και την επόμενη στις 19 Ιουνίου.

ΜΠΑΜΠΙΝΙΏΤΗΣ: ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ, ΣΕ ΛΕΩ

Επιτέλους, δόθηκε απάντηση στο αιώνιο πρόβλημα......!!!!!!

Άρθρο του Γ. Μπαμπινιώτη

"...Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής, οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση.

Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ.. το "λέγεις μοι" παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) "με λες" και "μου λες", αντίστοιχα.

Και οι δύο αυτοί τύποι είναι σωστοί καθώς χρησιμοποιούνται κανονικότητα μέσα στους... αιώνες από τους Έλληνες. Κατά μίαν άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική οπότε, όσο παράξενο και να ακούγεται, ο βορειοελλαδίτικος τύπος (με λες) θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο δικαιολογημένος.

Ο βασικότερος λόγος που σήμερα η σύνταξη με γενική θεωρείται ορθότερη (μου λες) είναι μάλλον επειδή η Νότιος Ελλάδα απελευθερώθηκε πρώτη και η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στο νέο κράτος ήταν αυτή που μιλούσαν σε εκείνα τα μέρη.

Σήμερα, ειδικά μέσω των μέσων μαζική ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί γενικότερα ο τύπος με την γενική. Το βέβαιο είναι πως έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ως ο ορθός τρόπος αν και αυτό όπως είδαμε δεν στέκει πραγματικά.

Παρεμπιπτόντως, δυο από τους λογοτέχνες που έχουν γράψει με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Κώστας Π. Καβάφης και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος.

Ας μην ξεχνάμε το εξής σημαντικό: οι νοτιοελλαδίτες, που εκφράζουν τη δοτική μέσω γενικής λέγοντας "θα σου πω κάτι", "θα της δώσω κάτι", στον πληθυντικό διαπράττουν ακριβώς το "σφάλμα" που καταλογίζουν στα εκ Βορρά αδέλφια τους, και λένε: "θα σας πω κάτι", "θα τους δώσω κάτι". Χρησιμοποιούν δηλαδή αιτιατική! Επομένως, καθαρά από απόψεως ομοιογένειας, τα βόρεια ιδιώματα είναι πιο συνεπή διότι χρησιμοποιούν αιτιατική και στον ενικό και στον πληθυντικό..."

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ ΣΕ ΛΕΩ!

Έκκληση προς πιθανά άλλα θύματα του Στρος Καν

Έκκληση σε πιθανά άλλα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από τον Ντομινίκ Στρος-Καν απηύθυνε τα ξημερώματα ο συνήγορος της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel.

Ο αμερικανός δικηγόρος Κένεθ Τόμσον απηύθυνε την έκκληση αυτή μέσω του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2 σε γυναίκες από τη Γαλλία και την Αφρική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρος-Καν ξαναδήλωσε την Δευτέρα στο δικαστήριο «αθώος» για τις όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, μετά την καταγγελία της καμαριέρας.

Ο συνήγορος της, πάντως, επιμένει ότι «θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα του θύματος, θα μιλήσουμε για λογαριασμό του και θα συνεργαστούμε με το γραφείο του εισαγγελέα».

Ο Τόμσον περιέγραψε την πελάτισσά του ως μια «απλή και εργατική γυναίκα, που υπέστη ψυχικά τραύματα, αλλά θέλει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της».

star.gr

Γερμανία- E.coli: Ο ρυθμός εμφάνισης των κρουσμάτων μόλυνσης με το επικίνδυνο βακτήριο μειώνεται σημαντικά

http://blogs.discovermagazine.com/loom/files/prevsite/escherichia.jpgΟ ρυθμός εμφάνισης των κρουσμάτων μόλυνσης με το βακτήριο E.coli μειώνεται σημαντικά, δήλωσε σήμερα στην γερμανική τηλεόραση ο γερμανός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ.

"Θα υπάρξουν νέα κρούσματα και δυστυχώς πρέπει να αναμένουμε και περισσότερους θανάτους, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται σημαντικά," είπε ο Μπαρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

"Δεν μπορώ να πω ότι το θέμα έληξε, αλλά αφού μελετήσαμε τα πιο πρόσφατα δεδομένα, έχουμε λόγους να ελπίζουμε."

Ο Μπαρ εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος από χθες Τρίτη, όταν είχε δηλώσει "συγκρατημένα αισιόδοξος" ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Ντάλλας-Μαϊάμι 86-83 (2-2)

http://nba.24media.kunder.linpro.no/incoming/article1099584.ece/ALTERNATES/w140/Dallas+Mavericks.jpgΠαρά την κακή βραδιά του άρρωστου Dirk Nowitzki οι Mavericks ανέτρεψαν διαφορά εννιά πόντων στην τέταρτη περίοδο και επικράτησαν των Heat με 86–83 ισοφαρίζοντας σε 2-2 στη σειρά των τελικών.

Ο Γερμανός αγωνίστηκε με πυρετό μένοντας στους 21 πόντους με 6/19 σουτ, όμως στην κρισιμότερη στιγμή ήταν και πάλι εκεί. O Tyson Chandler (13 πόντοι, 16 ριμπάουντ), o Shawn Marion (16 πόντοι) και ο Jason Terry (17 πόντοι) βοήθησαν το Dallas να γυρίσει το παιχνίδι και ο Nowitzki ανέλαβε να το τελειώσει πετυχαίνοντας το καλάθι που "κλείδωσε" τη νίκη 14.4 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα κάνοντας το σκορ 84-81. Ο Στογιάκοβιτς δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Επώνυμη καταγγελία κατά του διευθυντή του ΑΠΕ στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης

Μετά τις απανωτές επερωτήσεις, άρχισαν και οι καταγγελίες. Ένας τεράστιος φάκελος με καταγγελίες κατά του διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφθασε στο γραφείο του Επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης όπως διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες. Ο φάκελος αφορά γεγονότα που έχουν καταγγελθεί και στη βουλή και αφορούν το Αθηναϊκό Πρακτορείο και την διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση.

Να δούμε αν ο κ.Ρακιντζής – του οποίου η θητεία έχει λήξει- θα δείξει την ίδια ευαισθησία και για τις ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ καταγγελίες εις βάρος διορισμένου από την κυβέρνηση διοικητή. Ή μήπως θα εξετάσει τις καταγγελίες η επόμενη κυβέρνηση, όταν η διοίκηση θα έχει αλλάξει;

Αξίζει να σημειωθεί πως συνεχίζονται να αποστέλλονται απειλητικά e-mail κατά δημοσιογράφων που εργάζονται στο ΑΠΕ. Κανείς δεν ενδιαφέρεται…

olympia.gr