09 Ιουνίου 2011

GAP-Μεσοπρόθεσμο: Τα περσινά μέτρα και το μνημόνιο μας οδηγούν σε χρέος 501 δις ή 198% του ΑΕΠ το 2015!! Αλλίως μας τα λεγαν πέρσι...

Απίστευτο. Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποκαλύπτει έναν εφιάλτη που δεν έχει προηγούμενο . Σύμφωνα με την πρόβλεψη το χρέος της χώρας το 2015 θα έφτανε τα 501 δισ. ευρώ ή το 198% του ΑΕΠ σε περίπτωση που συνεχιστεί το ίδιο τροπάρι της οικονομίας και μείνουμε στα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι το Δεκέμβριο του 2010.

Φέτος θα εκτιναχθεί στα 364 δισ, του χρόνου στα 399 δισ., το 2013 στα 432 δισ και το 2014 στα 465 δισ. και θα ξεπερνούσε το μισό τρις το 2015. Όλα αυτά παρά το πεφωτισμένο μνημόνιο!!!

Το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα μετά την κάμψη που παρουσίασε τον τελευταίο χρόνο στα 23,5 δισ ευρώ, αυξάνεται εκ νέου με πρόβλεψη ότι θα επανέρχονταν ξανά στο ύψος που το παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή δηλαδή στα 36 δισ. ευρώ το 2015. Οι τόκοι από 16 δισ. ευρώ εφέτος θα ανέρχονταν στα 28 δισ. ευρώ το 2015.

Όλοι μας λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, εκτός από την κυβέρνηση. Είμαστε δηλαδή χρεοκοπημένοι και δεν το ξέρουμε.

www.antinews.gr

Ο Παπαγιάννης κάνει το μπάνιο του σε ακριβό ξενοδοχείο...Ε και; Που είναι το πρόβλημα; Μη ποινικοποιήσουμε και τον πλούτο!

Ρε φίλε Robin που μας έστειλες αυτή τη φωτογραφία και μας λες ότι τρώει το παγωτό του ο Παπαγιάννης κ.λπ... που βλέπεις το κακό;

Ο άνθρωπος έχει λεφτά και μπορεί να κάνει το μπάνιο του σε ακριβό ξενοδοχείο... ε και;

Κακό είναι να έχει κάποιος λεφτά; Μην ποινικοποιήσουμε και τον πλούτο!!!...

Εξάλλου ο άνθρωπος το έχει παραδεχθεί και μόνος του, ότι έχει λεφτά γιατί δουλεύει σα τον σκύλο μέρα νύχτα σε διάφορα μέσα...

Ποτέ δεν είπε ότι είναι φτωχομπινές...

Έλεος με το κουτσομπολιό πια!!!

Κατατέθηκε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Διαβάστε το.

Αιτιολογική-Εισηγητική Έκθεση pdf
Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου pdf
Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους pdf
Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών της Ρύθμισης pdf
Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης pdf

Θεσσαλονίκη: "Η πόλη... πιάνει λιμάνι". Παρουσιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης της πρώτης προβλήτας

Τον περίπατό τους στο λιμάνι, αλλά και τη θέα προς την πόλη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν πλέον ανενόχλητοι οι πολίτες, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ήπιας ανάπλασης, που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού.

Η πρώτη φάση της ανάπλασης παρουσιάστηκε απόψε σε εκδήλωση του ΟΛΘ. «Η πόλη… “πιάνει” λιμάνι». Με τη φράση αυτή συνόψισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της ανάπλασης.

«Με άλλα λόγια η πόλη έρχεται εκεί που ανήκει, σε ένα λιμάνι που συμπυκνώνει την ιστορία της αιώνες τώρα», τόνισε ο κ. Αγγελούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το θαλάσσιο μέτωπο του λιμανιού που «κοιτάζει» προς την πλατεία Αριστοτέλους διαμορφώθηκε με δενδροφυτεύσεις, φωτισμό και παγκάκια για τους επισκέπτες. Η ήπια ανάπλαση διήρκεσε τέσσερις μήνες και κόστισε περίπου 400.000 ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει η δεύτερη φάση της ανάπλασης, που αφορά στο υπόλοιπο κομμάτι της προβλήτας. «Τον Σεπτέμβριο η πρώτη προβλήτα δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που βλέπαμε πέρυσι. Θα είναι ένας χώρος αναψυχής, περιπάτου και πολιτισμού για την πόλη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΛΘ.

Επίσης, μέχρι το τέλος του χρόνου προγραμματίζεται η δημιουργία μουσείου Λιμενικής και Ναυτικής Ιστορίας στη συγκεκριμένη προβλήτα, ενώ επόμενος στόχος του ΟΛΘ είναι και η έναρξη των εργασιών κατασκευής μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ανάπλασης, εγκαινιάστηκε και έκθεση ναυταθλητισμού στο κτίριο του αντλιοστασίου της πρώτης προβλήτας. Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης. Μέσα από φωτογραφίες, κείμενα και κειμήλια η έκθεση αφηγείται την εξέλιξη της ναυσιπλοΐας από την απαρχή της μέχρι σήμερα. Εστιάζει δε το ενδιαφέρον της στα αθλήματα της ιστιοπλοΐας, της κωπηλασίας και του κανόε καγιάκ.

Πέρασε απ' το Υπ. συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο... ομόφωνα εννοείται παρά τους παλικαρισμούς των προηγούμενων ημερών πχ. του Ρέππα

Στη Βουλή κατατίθεται το μεσοπρόθεσμο, το οποίο εγκρίθηκε νωρίτερα ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο . Ανοιχτό παραμένει ακόμη το θέμα της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη συνεννόησης με τα αλλά κόμματα. Όπως είπε, "εφόσον συμφωνούμε στους στόχους δεν έχουμε κανένα ταμπού να συζητήσουμε τους τρόπους προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα τελικό ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση".

Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση να αξιοποιήσει πρόσωπα, χωρίς κανένα κομματικό περιορισμό, σε καίριους τομείς, με γνώμονα την ικανότητα και τη σύμπνοια στους στόχους. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ξανά στην ανάγκη δημοψηφισμάτων, τα οποία αποσύνδεσε από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές για παραπληροφόρηση εκ μέρους των Μέσων Ενημέρωσης.

Τέλος, χαρακτήρισε εθνικό καθήκον είναι να πάψει το κράτος να ξοδεύει περισσότερα από ό,τι εισπράττει και να πάμε το ταχύτερο δυνατό σε πρωτογενές πλεόνασμα. Στο υπουργικό μοιράστηκε προσχέδιο του νσ για τα δημοψηφίσματα που ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης συναίνεσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος Η Άννα Διαμαντοπούλου προέτρεψε τον κ. Παπανδρέου να επιδιώξει νέα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά με συγκεκριμένη ατζέντα και να διευκρινιστεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

Άρειος Πάγος: Οι στρατιωτικοί μπορούν να συνδικαλίζονται μερικώς, συστήνοντας Σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα!!

Το "πράσινο φως" για να συνδικαλίζονται οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις άναψε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, δεχόμενη μερικώς την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαρ. Δημάδη.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συνδικαλίζονται σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (σσ. με περιορισμένα δικαιώματα) και όχι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982. Δηλαδή, μπορεί να συστήσουν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματεία, όπως είναι οι πολιτισμικοί, οικολογικοί και λοιποί σύλλογοι.

Αντίθετα, δεν μπορούν να συστήσουν συνδικαλιστικό Σωματείο σύμφωνα με το Ν. 1264/1982, καθώς ο νόμος αυτός, μεταξύ των άλλων, προϋποθέτει ότι οι απασχολούμενοι στις Ένοπλές Δυνάμεις πρέπει να συνδέονται με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει, αλλά και οι σκοποί των Σωματείων που ενεργοποιούνται σύμφωνα με τον επίμαχο νόμο του 1982, είναι εντελώς διαφορετικοί από τους αυτούς των μη κερδοσκοπικών Σωματείων.

Επίσης, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ιδρύσουν Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση που είχε κρίνει τα αντίθετα και επανέπεμψαν την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου από το Δ' Τμήμα, λόγω μείζονος σπουδαιότητος, και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ι. Τέντες, είχε υποστηρίξει ότι οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να συνδικαλίζονται. Αντίθετα, ο αρεοπαγίτης Χαρ. Δημάδης είχε υποστηρίξει ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η συνδικαλιστική δράση των στρατιωτικών.

Προηγουμένως, το έτος 2005 στο Πενταμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε δικαιωθεί, καθώς κρίθηκε ότι είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η συνδικαλιστική δραστηριότητα των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αντίθετα, το Εφετείο Αθηνών έχει κρίνει ότι από το Σύνταγμα και τους νόμους δεν επιτρέπεται ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο σχετικός περιορισμός, που τίθεται, είναι θεμιτός. Ακόμη, το Εφετείο αποφάνθηκε ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν αναλογικά οι διατάξεις περί συνδικαλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛΑΣ κ.λπ.).

Στην αναίρεση, που άσκησαν οι αξιωματικοί των ΕΔ κατά της εφετειακής απόφασης, επισημαίνουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα έχουν νόμιμο δικαίωμα να συνδικαλίζονται, όπως και οι ένστολοι της ΕΛΑΣ.

Αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Κότα λυράτη ο Μπουτάρης...

http://www.makthes.gr/filestore/modules/news/63072/m001f01cns30.jpg

Αισιόδοξη για ευρεία υποστήριξη της γερμανικής Βουλής στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, εμφανίστηκε η καγκελάριος Μέρκελ

Τον Ιούλιο η εκδίκαση της προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας κατά της βοήθειας στην Ελλάδα

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα διασφαλιστεί ευρεία υποστήριξη σε ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. "Χαίρομαι ιδιαίτερα, που σε όλα τα επίπεδα επιδεικνύεται μεγάλη υπευθυνότητα", είπε η κ. Μέρκελ στο Βερολίνο αναφερόμενη στα τρία θεσμικά όργανα, κυβέρνηση, Ομοσπονδιακή Βουλή και Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Άνω Βουλή: Συμβούλιο εκπροσώπησης των κρατιδίων).

Και στα τρία επίπεδα θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία, τόνισε η καγκελάριος μετά από συνάντησή της με τους τοπικούς πρωθυπουργούς στην καγκελαρία του Βερολίνου.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Ρηνανίας Παλατινάτου Κουρτ Μπεκ υποσχέθηκε ότι τα κρατίδια θα τηρήσουν "εποικοδομητική στάση" στη σχετική διαδικασία των επόμενων μηνών. Τα κρατίδια δεν εμπλέκονται στις επί μέρους αποφάσεις, αλλά επιθυμούν διαρκή ενημέρωση για το πλαίσιο των μέτρων βοήθειας που αποφασίζονται.

Παράλληλα, κορυφώνονται απόψε οι ζυμώσεις στα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού CDU, CSU, FDP ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Μπούντεσταγκ (Ομοσπονδιακή Βουλή) για το θέμα της βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τριών κομμάτων θα καταθέσουν κοινή πρόταση ψηφίσματος προς έγκριση από τη βουλή. Το ψήφισμα θα προσδιορίζει το πλαίσιο διαπραγματεύσεων στο οποίο θα καλούνται να κινηθούν ο υπ.Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Συμβούλιο υπουργών στις 20 Ιουνίου και η καγκελάριος Μέρκελ στο Συμβούλιο κορυφής στις 24 Ιουνίου.

Το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό για την καγκελάριο και την κυβέρνηση, αλλά θα καταγράφει τις "κόκκινες γραμμές" που θέτουν οι βουλευτές προκειμένου να στηρίξουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

Βασικό στοιχείο του ψηφίσματος αναμένεται να είναι η συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών κατά τη σχετική πρόταση του υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συγκλίνουσες εκτιμήσεις κοινοβουλευτικών παραγόντων αναμένουν ότι, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από αρκετούς βουλευτές, κυρίως του κόμματος των Φιλελευθέρων, θα διασφαλιστεί κυβερνητική πλειοψηφία υπέρ ενός νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.



Εκδικάζεται η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο

Στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αρχίζει στις 5 Ιουλίου η εκδίκαση της προσφυγής κατά της βοήθειας στην Ελλάδα.

Το ανώτατο δικαστήριο με έδρα την Καρλσρούη επιβεβαίωσε σήμερα σχετικά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου. Η γερμανική κυβέρνηση καλείται στην ακροαματική διαδικασία να αιτιολογήσει, σε ποιο βαθμό η βοήθεια για την Ελλάδα και ο προσωρινός μηχανισμός σταθεροποίησης του ευρώ συνάδουν με το σύνταγμα της Γερμανίας.

Την προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο υπογράφουν συνταγματολόγοι και οικονομολόγοι καθηγητές καθώς και ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Πέτερ Γκαουβάιλερ.

Το δικαστήριο είχε απορρίψει πριν από ένα χρόνο την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων. Πρόεδρος του Β΄ τμήματος του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι ο Ανδρέας Φοσκούλε. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά τις θερινές διακοπές.

GAP high on drugs: "Nα συνδιαμορφώσουμε με την αντιπολίτευση το τελικό σχέδιο"... τι να συνδιαμορφώσεις βρε άχρηστε;Αφού έχεις υπογράψει ήδη τα μέτρα!

Μπορούμε, γραμμή - γραμμή, να συνδιαμορφώσουμε με την αντιπολίτευση το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο, αποκλείοντας δημοψήφισμα για το Μεσοπρόθεσμο

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο δεν συνδυάζονται με δημοψήφισμα, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεχίζεται.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτονόητα διλήμματα δεν τίθενται ποτέ σε δημοψήφισμα, υπενθύμισε ωστόσο ότι ο ίδιος έχει δεσμευθεί για την κατάθεση νόμου που να διέπει τα δημοψηφίσματα ώστε να είναι έτοιμος όποτε χρειαστεί.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στους υπουργούς ότι αποτελεί πάγια θέση του ιδίου να δίνεται ο λόγος στον πολίτη «όπου χρειάζεται» και εξάλλου το έθεσε σε εφαρμογή το 2004 με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στους υπουργούς ότι γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει με την προετοιμασία του νόμου, προσχέδιο του οποίου θα δοθεί στους υπουργούς, ώστε να συζητηθεί.

Είναι εθνικό καθήκον, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, να πάμε το ταχύτερο δυνατό σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, πλην τόκων, δηλαδή σε πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα αποτελέσει καθοριστικό σήμα ότι η Ελλάδα ξεκινά να ελέγχει το υπέρογκο χρέος της.

Ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες, τόνισε ότι θα πράξουμε το καθήκον μας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικό να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας.

Γι’ αυτό επιμένω στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα επιμείνει στην υπερψήφιση του Μνημονίου από μια ευρύτερη πλειοψηφία.

Από την κατάθεση του σχεδίου ως την ψήφισή του θα υπάρξει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στις δυνάμεις που έχουν την βούληση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σαμαρά στους στόχους, τότε από τη μεριά του δεν υπάρχει κανένα ταμπού για εξεύρεση τρόπων επίτευξης των στόχων.

Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους είπε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία.

Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ενώ έχω τονίσει ότι και πρόσωπα σε καίριους τομείς θα αξιοποιήσουμε χωρίς κομματικούς περιορισμούς, αλλά στόχους και προοπτικές.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική ο πρωθυπουργός είπε ότι δουλέψαμε για να βρούμε μέσα σε δυσκολίες τον όσο το δυνατόν δίκαιο δρόμο και πρόσθεσε ότι ζητήσαμε και λάβαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να αλλάξουμε τη χώρα και βρεθήκαμε να παλεύουμε για να διασώσουμε την κατάσταση της χώρας.

Σήμερα είμαστε πάλι σε κρίσιμο σταυροδρόμι, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι με την γόνιμη συζήτηση που έγινε σε όλα τα επίπεδα (υπουργικό συμβούλιο- ΚΤΕ-Πολιτικό Συμβούλιο) αναζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε όσο πιο δίκαιες λύσεις στον επιμερισμό του βάρους της προσπάθειας μέσα στο δύσκολο πλαίσιο που θέτει η ανάγκη.

Μπορεί πολλοί να επιχείρησαν να πανικοβάλλουν τους πολίτες ή να κατέκριναν επειδή η άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ο ΚΤΕ κράτησαν ώρες, γιατί δεν έχουν συνηθίσει στον διάλογο και την αναλυτική συζήτηση, σαν οι αποφάσεις αυτού του είδους να είναι εύκολες και να μην πρέπει να προκύπτουν μέσα από την κατάθεση όλων των απόψεων και την εξέταση όλων των επιλογών, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι διαδικασίες αυτές ήταν χρήσιμες για όλους, καθώς βρέθηκαν λύσεις σε προβλήματα, ενώ εξέφρασε την ευχή να είναι αυτός ο τρόπος λήψης κρίσιμων αποφάσεων.

Δεν είναι ο καταμερισμός της ευθύνης που με απασχολεί, είναι το καλό της χώρας και ότι όσο περισσότερο προωθούμε τον διάλογο με παραγωγικές και ρεαλιστικές προτάσεις μέσα στα όρια που εκ των πραγμάτων έχουμε, τόσο το καλύτερο για το μέλλον της πατρίδας, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτό αφορά όχι μόνο το Μεσοπρόθεσμο, αλλά γενικότερα τις μεγάλες αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι πολίτες εκφράζουν δικαιολογημένη αγανάκτηση με όσα έχουν ζήσει 35 χρόνια, και τόνισε ότι θέλουν να δουν κάτι καλύτερο.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση με τους πολίτες και επεξήγηση της κυβερνητικής προσπάθειας μακριά από τον λαϊκισμό, όπως ανέφερε και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.

Επιτέλους βρέθηκε ο νέος Καν!

Ακούγεται ιεροσυλία αλλά επιτέλους η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε κίπερ που μπορεί να εξελιχθεί σε ηγετική φιγούρα όπως ο Όλιβερ Καν... Ο Μάνουελ Νόιερ είναι πλέον παίκτης των Βαυαρών...

Συμβόλαιο έως το 2016, φανέλα με το νούμερο 1 και όλα δείχνουν πως αυτός θα σηκώσει το βάρος των πονεμένων γκολπόστ της Μπάγερν... Η αλήθεια είναι πως και η άμυνα των Βαυαρών έμπαζε καιρό νερά, με αποτέλεσμα οι κίπερ να τρώνε γκολ σχεδόν σε κάθε ματς αλλά και πάλι όσοι ακολούθησαν μετά τον Καν ήταν απλά... λίγοι...

Ο Κραφτ ήταν φιλότιμος, ο Μπουτ είχε ταβάνι και όλοι όσοι ακολούθησαν μετά τον "Όλι" δε μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων... Ο Νόιερ όμως έχει τα φόντα για να πετύχει στο Μόναχο...

Είναι μικρός, ταλαντούχος, στο πικ της καριέρας του και με μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις σε προσωπικό επίπεδο... Αν μη τι άλλο, υπάρχει ελπίδα... Καν μπορεί να μην βγει αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Έχει πάντως τα φόντα και τον χρόνο να τον ξεπεράσει...

Υ.Γ Σας έχω πει ξανά πως μόλις τελειώσει η αποπληρωμή του γηπέδου, τότε η ομάδα θα κινείται πολύ πιο άνετα και μην πάθετε κανένα σοκ αν ακούσετε να ξοδεύει τρελά ποσά για παίκτες...

Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Νησί ήταν ο Πειραιάς πριν από 6.000 χρόνια, σύμφωνα με ελληνο-γαλλική έρευνα που δικαιώνει τον Στράβωνα

Ο διάσημος Έλληνας γεωγράφος Στράβων είχε γράψει κατά τον 1ο αι. μ.Χ. ότι ο Πειραιάς ήταν στο παρελθόν ένα νησί ακριβώς απέναντι από την ηπειρωτική Αττική. Τώρα, μια νέα έρευνα Ελλήνων και Γάλλων γεωλόγων και αρχαιολόγων έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Στράβωνα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πράγματι πριν από περίπου 6.000 χρόνια ο Πειραιάς χωριζόταν από την ξηρά με μια υδάτινη έκταση.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο γεωλογικό περιοδικό "Geology", έγινε από τον Κοσμά Παυλόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Γεωμορφολογίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, τη Μαρία Τριανταφύλλου, λέκτορα στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τους Ζαν-Φιλίπ Γκουαράν, Ερίκ Φουάς και Ρολάν Ετιέν του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και του Πανεπιστημίου του Παρισιού.

Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την υπόθεση του Στράβωνα, συνδυάζοντας την ανάλυση ιστορικών και χαρτογραφικών δεδομένων με παλαιοπεριβαλλοντολογικά στοιχεία και χρονολόγηση με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα των γεωλογικών δειγμάτων που ελήφθησαν από γεωτρήσεις στην περιοχή του Κηφισού, νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Τα πορίσματα αυτής της διεπιστημονικής γεωαρχαιολογικής έρευνας δείχνουν ότι όντως ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί. Στην αρχή της Ολοκαίνου Εποχής, ο βραχώδης λόφος του Πειραιά συνδεόταν με την ξηρά της Αττικής με στενή λωρίδα γης με τη μορφή χερσονήσου. Στη διάρκεια της ύστερης Νεολιθικής Περιόδου (4850 - 3450 π.Χ.) ο Πειραιάς μετατράπηκε σε νησί, εξαιτίας μιας ανόδου των υδάτων.

Μεταξύ των ετών 2850 και 1550 π.Χ., στην πρώιμη και μέση Εποχή του Χαλκού, ο Πειραιάς ήταν χωρισμένος από τη στεριά με μια όλο και πιο ρηχή λιμνοθάλασσα, καθώς οι συνεχείς προσχώσεις ιζημάτων από τα ποτάμια έκαναν ολοένα πιο αβαθή την υδάτινη περιοχή, ώσπου τελικά η περιοχή απέκτησε χαρακτηριστικά βάλτου.

Τον 5ο αι. π.Χ., ο Θεμιστοκλής, ο Κίμων και μετά ο Περικλής συνέδεσαν τον Πειραιά με την Αθήνα μέσω δύο "μακρών τειχών", τα οποία εν μέρει κατασκευάστηκαν πάνω στο παράκτιο έλος (αλίπεδο), το οποίο είχε απομείνει μετά την μερική απόσυρση των υδάτων. Η μελέτη αποκαλύπτει, έτσι, ότι υπήρξε μια εντυπωσιακή εξέλιξη του τοπίου του Πειραιά στο παρελθόν, ενώ ερώτημα παραμένει πώς ο Στράβων υπέθεσε σωστά ότι κάποτε ήταν νησί.

http://geology.geoscienceworld.org/cgi/content/abstract/39/6/531

Μ. Παπαδόπουλος (ΝΔ): "Απώλεια τουλάχιστον 100 εκ από την πώληση του 10% του ΟΤΕ"... Εξεταστική θα κάνετε Μιχάλη μου αν γίνετε Κυβέρνηση;

http://www.onair24.gr/sites/default/files/imagecache/preview/photos/neo_sema_nea_demokratia_nd_neo_sima_nd_nea_dimokratia.jpg«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης για την πώληση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom είχε εξαιρετικά μεγάλο διαφυγόν κέρδος για το Ελληνικό Δημόσιο. Απώλεια που υπολογίζεται σε 100εκ. ευρώ.

Το ποσό που θα εισπραχθεί τώρα κινείται γύρω στα 390 εκ. ευρώ. Ποσό, δηλαδή, πολύ μικρότερο από εκείνο που θα εξασφάλιζε η κυβέρνηση αν έκανε την κίνηση αυτή πριν από ένα έτος, όταν η μετοχή του ΟΤΕ κινείτο περίπου στα 10 ευρώ και όχι στα 6,5 ευρώ που κινείται σήμερα. Βάσει της συμφωνίας μετόχων, η γερμανική πλευρά ήταν υποχρεωμένη να δεχθεί το αίτημα της ελληνικής. Αν επομένως το ΠΑΣΟΚ δεν κωλυσιεργούσε όλο αυτό το διάστημα, παγιδευμένο στις προεκλογικές του υποσχέσεις και αποφάσιζε στις αρχές του 2010 να εκμεταλλευτεί την επωφελή για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου συμφωνία μετόχων μεταξύ ΟΤΕ και Deutsche Telekom, το Δημόσιο θα κέρδιζε επιπλέον περίπου 100 εκ. ευρώ. Διαφυγόν κέρδος που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε.

Δεν φτάνει ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση το 2008 κατηγορούσε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή στον ΟΤΕ, που οδήγησε σε πώληση μετοχών σε τιμή πολλαπλάσια της χρηματιστηριακής. Δεν φτάνει ότι δεν απολογήθηκε ποτέ για την αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων για δήθεν επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ. Τώρα, ακόμη περισσότερο, η κυβέρνηση, με την αδράνειά της επί ένα και πλέον έτος, προκάλεσε μια ιδιαίτερα σημαντική απώλεια πόρων για το Δημόσιο. Οι κυβερνητικοί παράγοντες πρέπει να δώσουν αμέσως εξηγήσεις για αυτή την ερασιτεχνική, αντιφατική και επιβλαβή για τον ελληνικό λαό πολιτική τους».

Μας κάνει πλάκα κι Γκιούλ!!!: "Η Ελλάδα κοντεύει να πτωχεύσει", δήλωσε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzH7lF0ChmaeZQM87ewIbSvGyZPPgiFRFh_ED3FnlpZhBJM0-yBiHNTKPQPq67x_8epV0L2tuzxQxTzF6pHBn48xuAkFgHsiAYlJQqQ_0A40BkvDmRGI_dmdVhFnlMtxvBefNXUZc0ryo/s400/tayyip+erdogan-abdullah+gul0051.jpg"Η Ελλάδα κοντεύει να πτωχεύσει" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ χτες συνομιλώντας με οδηγούς επαγγελματικών αυτοκινήτων στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα "Hurriyet Daily News" και η κρατική ραδιοτηλεόραση "ΤRΤ" στην ιστοσελίδα της, ο Γκιουλ συνομιλώντας με τους οδηγούς υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας σε μια χώρα και είπε: "Όπως ξέρετε πηγαίνουμε συχνά σε ευρωπαϊκές χώρες. Πραγματικά ζηλεύουν την Τουρκία. Η Ελλάδα πάει προς πτώχευση. Όταν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει απαιτούν υψηλά επιτόκια. Όταν όμως υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε απαιτούν χαμηλά επιτόκια. Έτσι είναι και οι χώρες. Οι γερμανοί ανησυχούν για παράδειγμα επειδή ικανά στελέχη επιστρέφουν στην Τουρκία".

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παν. Ψωμιάδης ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να κριθεί αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην νομοθεσία, η από 6.6.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία.

Όπως είναι γνωστό, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με δύο αποφάσεις του (943-944/2011) καταδίκασε τον Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Στη συνέχεια ο Ψωμιάδης τέθηκε σε κατάσταση αργίας από τα καθήκοντά του, με απόφαση του γ.γ. Μακεδονίας-Θράκης.

Στην προσφυγή του ο Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη (Ν. 3852/2010) η αργία και η έκπτωση επιβάλλεται σε περιφερειακό ή δημοτικό άρχοντα λόγω της ποινικής εμπλοκής του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ή προηγούμενης θητείας του.

Αντίθετα, εάν το αιρετό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα, δεν είναι δυνατή η επιβολή της αργίας από το νέο αξίωμά του. Δηλαδή, δεν μπορεί να τεθεί σε αργία περιφερειάρχης ή δήμαρχος για αδικήματα που αφορούν σε προηγούμενη θητεία του ως νομάρχης.

Έτσι, υπογραμμίζει, μετά τη λήξη της θητείας του ως νομάρχη (αξίωμα που πλέον δεν κατέχει) η Πολιτεία δεν μπορεί να το τιμωρήσει γιατί δεν κατέχει, ούτε έχει επανεκλεγεί, νομάρχης αλλά αντίθετα έχει εκλεγεί περιφερειάρχης.

Η απόφαση να τεθεί σε αργία ο Ψωμιάδης συνεπάγεται τη νόθευση της λαϊκής βούλησης και παρεμπόδιση άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος του εκλέγεσθαι, τονίζει στην προσφυγή του ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ακόμη, το μέτρο της αργίας που τέθηκε είναι "κρυπτοποινή", κάτι που είναι αντίθετο στις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 7) και στην ΕΣΔΑ, καθώς για το ίδιο αδίκημα συσσωρεύονται μία διοικητική ποινή και μία εγκληματική ποινή. Δηλαδή επιβάλλεται δεύτερη ποινή για την ίδια πράξη.

Στην προσφυγή του διευκρινίζει ότι οι κυρώσεις που εμφανίζονται με το μανδύα της διοικητικής κύρωσης και έχουν το χαρακτήρα ποινής ονομάζονται "κρυπτοποινές".

Επίσης, υποστηρίζει ότι η ποινή της αργίας παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ προσθέτει ότι έπρεπε στην περίπτωσή του να κριθεί με το παλαιό νομοθετικό καθεστώς (και όχι σύμφωνα με τον Καλλικράτη) το οποίο είναι ευμενέστερο.

Τέλος, επισημαίνει ο Ψωμιάδης ότι υπάρχει παραβίαση της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται να τεθεί σε αργία περιφερειάρχης λόγω πρωτοβάθμιας απόφασης που εξεδόθη σε χρόνο κατά τον οποίο δεν είχε αρχίσει η θητεία του ως περιφερειάρχη.

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Γ. Βαληνάκης... γιατί αν ήταν, θα 'βγαινε;

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο πρώην βουλευτής του κόμματος και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης.

Στο κείμενο της επιστολής του, ο κ. Βαληνάκης αναφέρει ότι πήρε αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του στο εξωτερικό στις οποίες προστέθηκε πρόσφατα και η πρόσκλησή του ως καθηγητή και πρώην υφυπουργού από το London School of Economics ξεκινώντας από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Εξηγεί επίσης ότι αυτές οι υποχρεώσεις καθιστούν πολύ δύσκολη την φυσική του παρουσία στα Δωδεκάνησα -όπου ήταν η εκλογική του περιφέρεια- με τη συχνότητα και στα επίπεδα που οι συμπατριώτες του θα περίμεναν.

"Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει για την ανάταξη της παράταξής μας και την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας", αναφέρει ο κ. Βαληνάκης και δηλώνει ότι θα μείνει απλός στρατιώτης στις τάξεις της Ν.Δ. και στη διάθεση του κ. Σαμαρά για ό,τι χρειαστεί.

Εξυπακούεται, προσθέτει καταλήγοντας, ότι θα είναι σταθερά στο πλευρό των συμπατριωτών του στα Δωδεκάνησα.

Γερμανία: Η προέλευση της επιδημίας E.coli μπορεί να μην ανακαλυφθεί ποτέ. Τους 30 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία

Η προέλευση της επιδημίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 30 ανθρώπων, μπορεί να μην ανακαλυφθεί ποτέ, προειδοποίησαν σήμερα οι επιστήμονες, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται.

Οι φύτρες των φασολιών και του αρακά παραμένουν οι κύριοι "ύποπτοι", όμως δεν έχει βρεθεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC).

Τα τρία τέταρτα των επιδημιών του Ehec που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στη Γερμανία τελείωσαν χωρίς να βρεθεί η προέλευσή τους, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εκτίμηση Κινδύνων με έδρα το Βερολίνο. Αυτό συνέβη επειδή η τροφή που προκάλεσε την επιδημία είχε καταναλωθεί ή πεταχτεί προτού αρρωστήσουν οι άνθρωποι.

Πάντως οι ημερήσιες εισαγωγές σε νοσοκομεία με αιμορραγική διάρροια, το πρώτο σύμπτωμα της επιδημίας, μειώνονται, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τρεις ακόμη έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό σε 29 νεκρούς στη Γερμανία και έναν ακόμη στη Σουηδία.

Αν και η επιδημία χτυπά και προκαλεί το θάνατο κυρίως γυναικών, η πλειονότητα των θυμάτων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. Η Κάτω Σαξονία είναι το γερμανικό κρατίδιο όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι, 10 συνολικά. Περίπου 2.800 Γερμανοί έχουν αρρωστήσει.

GAP ζητάει τη βοήθεια των Αυστριακών για τις αποκρατικοποιήσεις!!!

Την τεχνογγνωσία της Αυστριακής Εταιρείας Διαχείρισης Αποκρατικοποιήσεων φέρεται να έχει ζητήσει η Ελλάδα

Στο πλαίσιο της επικείμενης πώλησης δημοσίων επιχειρήσεων, για την είσπραξη μέσω αυτής μέχρι και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα φέρεται να έχει ζητήσει την τεχνογνωσία της Αυστριακής Εταιρείας Διαχείρισης Αποκρατικοποιήσεων (ΑΕΔΑ), όπως γράφει σε σημερινό, εκτενές δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα "Ντι Πρέσε", παρουσιάζοντας σχετικές δηλώσεις προς την εφημερίδα, του απερχόμενου γενικού διευθυντή της Εταιρείας, Πέτερ Μιχαέλις.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαέλις, για λεπτομέρειες μιας τέτοιας συνεργασίας είναι νωρίς, είναι όμως σίγουρο πως θα πρόκειται για μια "συμβουλευτική δραστηριότητα" και προς το παρόν εξετάζονται όλες οι πιθανές δυνατότητες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο απερχόμενος γενικός διευθυντής, ο οποίος αποχωρεί έπειτα από δέκα χρόνια θητείας από την ηγεσία της ΑΕΔΑ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος στη διάθεση των Ελλήνων, τις εμπειρίες του.

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο Πέτερ Μιχαέλις επισημαίνει πως η ΑΕΔΑ διαθέτει τεράστιες γνώσεις στην πώληση κρατικών επιχειρήσεων και πως στο παρελθόν τις έχει προσφέρει για τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων σε διάφορες χώρες όπως, Τουρκία και Σλοβενία αλλά επίσης σε Κίνα και Νότια Κορέα.

Ο κ. Μιχαέλις θεωρεί πως δυσκολίες που θα προκύψουν σε μια δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, θα συνδέονται, εκτός της γλώσσας και γραφής που κάποιος θα πρέπει να κατέχει, με την απαραίτητη διαδικτύωση, καθώς, όπως σημειώνει, χωρίς επαφές δεν γίνεται τίποτε και ως εκ τούτου θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές, πάντως ο ίδιος εκτιμά πως το ελληνικό πρόγραμμα (ιδιωτικοποιήσεων) είναι φιλόδοξο και υλοποιήσιμο.

Ο Πέτερ Μιχαέλις αποχωρεί στις 30 Ιουνίου 2011 από γενικός διευθυντής της Αυστριακής Εταιρείας Διαχείρισης Αποκρατικοποιήσεων, έπειτα από θητεία δέκα χρόνων στην κορυφή της ηγεσίας της, έχοντας γίνει όμως τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα στόχος κριτικής.

Η κριτική αφορούσε τόσο την τεράστια ετήσια αμοιβή του, των 700.000 ευρώ, όσο και τα λάθη που τού προσάπτονται στο πλαίσιο αποκρατικοποιήσεων, όπως εκείνη των Αυστριακών Αερογραμμών (AUA) που σχολιάζεται ως "φιάσκο", καθώς η Αυστρία αναγκάστηκε να πληρώσει επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ στη "Λουφτχάνσα" για την αγορά τους από τη γερμανική εταιρεία.

Την παραίτηση του κ. Μιχαέλις είχε ζητήσει στο παρελθόν αρκετές φορές το ηγούμενο του κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, το οποίο ζητά και τη διάλυση της Εταιρείας Αποκρατικοποιήσεων , που όπως τονίζει σχετικά, έχει χάσει προ πολλού το νόημα ύπαρξής της.

Πρόσφατα, ο γενικός γραμματέας των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Γκιούντερ Κρόιτερ, είχε κάνει λόγο για "απολογισμό τρόμου" του Πέτερ Μιχαέλις, τον οποίο επέκρινε για "ξεπούλημα" της Αυστριακής Καπνοβιομηχανίας (Austria Tabak) όπως και των Αυστριακών Αερογραμμών, καθώς και για "σκανδαλώδεις" συμβάσεις για συμβούλους.

Τ΄άκουσε απ' όλους ο Μπουτάρης για την απαγόρευση της ομιλίας του Μίκη

Πρόσκληση να παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και να μιλήσει στο λαό της πόλης, απηύθυνε στον Μίκη Θεοδωράκη, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Οπως ανέφερε ο κ.Μπουτάρης μιλώντας το μεσημέρι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επικοινώνησε με συνεργάτες του κ.Θεοδωράκη που του είπαν ότι δεν μπορεί να πάει ο ίδιος αλλά συνεργάτης του. Ο κ.Μπουτάρης όμως τόνισε πως επιθυμία του ήταν να παρευρεθεί ο ίδιος ο κ.Θεοδωράκης.

Η παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους στον Μίκη Θεοδωράκη ήταν το θέμα που απασχόλησε και τις υπόλοιπες παρατάξεις. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, δήλωσε πως η απόφαση του δημάρχου έφερε τη Θεσσαλονίκη αρνητικά στο προσκήνιο και τόνισε πως «η ευρυθμία της πόλης δεν απειλείται από την ομιλία του κ.Θεοδωράκη αλλά από το παραεμπόριο, το διπλοπαρκάρισμα και τα τραπεζοκαθίσματα».

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε λόγο για «κατάπτυστη απόφαση του δημάρχου αφού οι πλατείες ανήκουν στο λαό και όχι στον κ.Μπουτάρη», ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, συμφώνησε πως «ο δήμαρχος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να απαγορεύει ομιλίες σε κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης».

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη» χαρακτήρισε αστείες τις δικαιολογίες για τη μη παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ ο Χρήστος Μάτης, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην πράξη», τόνισε πως χρειάζεται «εκτόνωση με αμοιβαίες διευκρινίσεις. Ας αποσύρει ο δήμαρχος και τυπικά την επιφύλαξή του για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην πλατεία και ο κ.Θεοδωράκης την απαίτηση για συγνώμη»

Μπομπ Τραα (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα): «Αδικαιολόγητες και μη ρεαλιστικές» οι παραινέσεις ορισμένων Ευρωπαίων να αφεθεί η χώρα στην τύχη της

«Αδικαιολόγητες και μη ρεαλιστικές» θεωρεί, σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τραα τις παραινέσεις ορισμένων Ευρωπαίων να αφεθεί η χώρα στην τύχη της. Συνιστά «υπομονή», στο βαθμό που, όπως λέει, η ελληνική κυβέρνηση «έχει ήδη λάβει δραστικά μέτρα», ενώ επισημαίνει ότι οι εκ βάθρων αλλαγές, που στην Ελλάδα θα συντελεστούν σε λίγα χρόνια, σε άλλες χώρες θα ήταν αναγκαία «τουλάχιστον δέκα χρόνια» για να αποφέρουν καρπούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη πλαισιώνεται από φωτογραφία του Μ. Τράα κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στην Αθήνα με την λεζάντα «Υπάρχει εδώ μια εφημερίδα, η οποία συστηματικά δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με το ποιά νυχτερινά κέντρα έχω επισκεφθεί και τι είδους ουίσκυ πίνω. Όλα αυτά είναι ανοησίες, καθότι δεν πραγματοποιώ ποτέ νυχτερινές εξόδους». Ομολογεί επίσης ότι του φαίνεται περίεργο, σε μια χώρα του ευρώ να μην μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς σωματοφύλακα.

Ειδικότερα η συνέντευξη δημοσιεύεται στην ολλανδόφωνη εφημερίδα «De Tijd» υπό τον τίτλο «Ένας γιατρός για τον έλληνα ασθενή» και υπότιτλο «Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στη χώρα».

Εισαγωγικά, ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, στον οποίο παραχωρήθηκε η συνέντευξη, αναφέρει ότι ο διδάκτωρ στις οικονομικές επιστήμες Μπομπ Τράα, (ο οποίος συμμετείχε ως σήμερα σε αποστολές του ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική) καλείται να φέρει εις πέρας μια από τις δυσκολότερες αποστολές στο πεδίο των διεθνών χρηματοοικονομικών, την οποία μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν «ματαιοπονία». Όπως σημειώνεται, σε καθημερινή βάση οι Έλληνες διαδηλωτές ζητούν από τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ να εγκαταλείψουν την χώρα και για τον λόγο αυτό επισημαίνεται ότι ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ διαθέτει επί μονίμου βάσεως σωματοφύλακες. «Αυτό καθαυτό το γεγονός δεν μου προξενεί κατάπληξη», αναφέρει ο Μ. Τράα, «αλλά είναι κάπως περίεργο ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο σε μια χώρα της ευρωζώνης».

Ο Ολλανδός οικονομολόγος δηλώνει στην εφημερίδα πως είναι πεπεισμένος ότι η συνταγή που έχει προταθεί για την Ελλάδα, όσο δυσάρεστη κι αν είναι, είναι η ενδεδειγμένη για μια χώρα που ζούσε επί σειρά ετών πάνω από τις δυνάμεις της. Εάν οι Έλληνες δεν εφαρμόσουν τα μέτρα, θα επέμβουν οι αγορές, σημειώνει, ελπίζοντας παράλληλα ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα αποφευχθεί. «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να ανάψουμε την πυρκαγιά της αναδιάρθρωσης. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υπόλοιπη Ευρώπη, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, παραμένουν αυτή τη στιγμή μεγάλοι» αναφέρει, ενώ για τις ελληνικές τράπεζες που πλήττονται από την κρίση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τονίζει ότι «έχουν καλές πιθανότητες να μπορέσουν τελικά να ορθοποδήσουν».

Όπως σημειώνεται στη βελγική εφημερίδα, στην ελληνική πολιτική και χρηματοοικονομική σκηνή, ο Μ. Τράα έχει την φήμη ενός κλασικού Ολλανδού που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Συνέκρινε, για παράδειγμα, μερικούς μήνες πριν σε ένα συνέδριο, την Ελλάδα με ένα αυτοκίνητο Μερσεντές που τρέχει μόνο με 20 χιλιόμετρα την ώρα και συνέχισε λέγοντας ότι εάν μειωνόταν το ποσοστό της κρατικής παρέμβασης, η ταχύτητα αυτή θα μπορούσε να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Η δήλωση αυτή επικρίθηκε σφοδρά από τα ελληνικά ΜΜΕ, αναφέρει η εφημερίδα.

«Πράγματι είμαι εδώ γνωστός ως ένας καλβινιστής Ολλανδός που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να δημιουργεί προβλήματα, έχει όμως και πλεονεκτήματα. Δεν είμαστε εδώ μόνον ως αναλυτές αλλά και σαν ψυχοθεραπευτές. Λέω πράγματα που οι πάντες γνωρίζουν. Επειδή όμως οι Έλληνες πολιτικοί δεν λένε αυτά τα πράγματα, δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Πρέπει να θέσουν, με διαφάνεια, όλες τις επιλογές στο τραπέζι», αναφέρει ο Μπομπ Τράα.

Ανάλογα επικριτικός εμφανίζεται ωστόσο και έναντι της χώρας του, της Ολλανδίας, και άλλων χωρών, οι οποίες - όπως επισημαίνει η εφημερίδα- «θέλουν να εποπτεύουν τις εισπράξεις από τους φόρους, όπως και τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα». Μια παρόμοια παρέμβαση από το εξωτερικό αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στην Ελλάδα, σημειώνει. «Προσφέρουμε τεχνική βοήθεια. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παίρνουμε εμείς τα ηνία στα χέρια μας ως ανθύπατοι και προχωρούμε στην 'κατοχή' της χώρας. Δεν είναι οι ξένοι που θα προχωρήσουν στην πώληση της δημόσιας περιουσίας. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και η περιουσία που διαθέτει ανήκει στους Έλληνες», τονίζει ο κ. Τραα.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται ότι «οι προσπάθειες του ΔΝΤ δυσχεραίνονται από την συνεχή καμπάνια ακτιβιστών και πολιτικών ενάντια στο ΔΝΤ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αριστεροί διαδηλωτές προσπάθησαν όταν είχε έλθει στην Ελλάδα να κρεμάσουν πανό στο διαμέρισμα όπου κατοικεί στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί, στη συνέχεια, να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα έξω από την πόλη».

Τα ελληνικά ΜΜΕ ασκούν, κατά την εφημερίδα, δριμεία κριτική τόσο στον Μπομπ Τράα όσο και την υπόλοιπη ομάδα του ΔΝΤ. Κατάφεραν μάλιστα να πάρουν στα χέρια τους τις αποδείξεις από τα γεύματά τους κατά την διάρκεια κάποιας διαμονής τους στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα. Χαρακτήρισαν 'ντροπή' το γεγονός ότι οι ξένοι απεσταλμένοι έτρωγαν τόσο ακριβά φαγητά, ενώ παράλληλα ζητούν από τους Έλληνες να σφίξουν το ζωνάρι. «Υπάρχει εδώ μια εφημερίδα, που συστηματικά δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με το ποιά νυχτερινά κέντρα έχω επισκεφθεί και τι είδους ουίσκυ πίνω. Όλα αυτά είναι ανοησίες διότι δεν βγαίνω ποτέ έξω το βράδυ ούτε έχω επισκεφθεί το μέρη αυτά. Τα βγάζουν όμως από το κεφάλι τους και αυτό κάνει ζημιά στην εικόνα μας», αναφέρει ο Μπομπ Τραα.

Ο Ολλανδός οικονομολόγος θεωρεί ότι ορθώς η Ολλανδία και άλλες χώρες ασκούν πίεση στους Έλληνες ώστε να βεβαιωθούν ότι θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν τα επώδυνα μέτρα. Αλλά προειδοποιεί ότι οι απειλές να εγκαταλειφθούν οι Έλληνες στην μοίρα τους είναι αδικαιολόγητες και μη ρεαλιστικές. Όπως υποστηρίζει, τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. «Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι οι φορολογούμενοι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν καμία όρεξη να πληρώσουν για τα ελληνικά προβλήματα. Μερικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί θα επιθυμούσαν μετά χαράς να βάλουν έναν φράχτη γύρω από την Ελλάδα και να αφήσουν τους Έλληνες μόνους με τα προβλήματά τους. Αυτό όμως δεν γίνεται», τονίζει ο Μ. Τράα.

Ο Μπομπ Τράα επισημαίνει τέλος ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει δραστικά μέτρα και συνιστά υπομονή. «Υπάρχει καμιά φορά η αίσθηση ότι οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η εμπειρία σε άλλες χώρες διδάσκει ότι δεν μπορείς να κάνεις μια διαρθρωτική αλλαγή τέτοια κλίμακας, όπως αυτή που γίνεται στην Ελλάδα, σε λίγα μόνο χρόνια. Κάτι τέτοιο χρειάζεται τουλάχιστον δέκα χρόνια».

Νονοί κατ' επάγγελμα δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από παρακολούθηση ενός χρόνου

Νονοί κατ' επάγγελμα, με οργανωμένο δίκτυο που ήλεγχε μεγάλη μερίδα των καταστημάτων της Παραλίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις ενός χρόνου, με τη βοήθεια και των σύγχρονων συστημάτων της ΕΥΠ.

Πρόκειται για έναν αστυνομικό διευθυντή, που σήμερα υπηρετεί σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας, πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος των Νοτίων Προαστίων και το νυν διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της ίδιας περιοχής, αστυνόμο Α'. Ο αστυνομικός διευθυντής είχε διατελέσει στο παρελθόν και στη φρουρά κορυφαίου στελέχους της πολιτικής ζωής του τόπου απ' όπου, όμως, τον απομάκρυναν το 2003. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η σύζυγος του αστυνομικού διευθυντή, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εισέπραττε τα χρήματα από τους καταστηματάρχες, όταν δεν μπορούσε να πάει ο άνδρας της, ενώ κατηγορείται και ένας αστυφύλακας, ο οποίος δεν συνελήφθη, γιατί οι αξιωματικοί τον είχαν τοποθετήσει σε υπηρεσία σεκιούριτι, ως δεύτερη δουλειά και παλαιότερα μετέφερε χρήματα από την εταιρεία στον αστυνομικό διευθυντή.

Επιπλέον, στην ίδια δικογραφία κατηγορούνται και 12 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, (καφέ μπαρ, εστιατόρια, παιδότοποι, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), για δωροδοκία, επειδή πλήρωναν "προστασία" στους αξιωματικούς, είτε γιατί λειτουργούσαν με την κάλυψή τους χωρίς άδεια, είτε γιατί είχαν άδεια, αλλά κατέβαλλαν χρήματα για να μην τους γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και χρειάστηκε ένας χρόνος για να συλλεγούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας περιοχής των νοτίων προαστίων με εκβιαστικό τρόπο πουλούσε προστασία σε καταστήματα της περιοχής του, απαιτώντας οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ διαθέτει αστυνομικούς σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης (security).

Από την αστυνομική έρευνα, που διεξαγόταν με απόλυτη μυστικότητα, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από το Μάιο του 2010 οι δύο αξιωματικοί, μαζί με τη σύζυγο του ενός, είχαν συστήσει ομάδα που πουλούσε εκβιαστικά "προστασία" σε καταστηματάρχες. Ειδικότερα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά εισέπρατταν σε δόσεις, μία ή δύο φορές το μήνα, κυρίως από καταστήματα της παραλιακής.

Επίσης, προέκυψε ότι εκτός από την από κοινού δράση τους λειτουργούσαν και αυτοτελώς.

Ταυτόχρονα, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας διαμεσολαβούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, για την τοποθέτηση κινητών καντινών, είτε εξωτερικά μεγάλων καταστημάτων είτε σε διάφορες αθλητικές ή συναυλιακές εκδηλώσεις. Επίσης, με χρηματικά ανταλλάγματα, μεσολαβούσε για την ανάθεση καθηκόντων προστασίας διαφόρων εκδηλώσεων σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι ή τη διάθεση του αστυφύλακα που δεν συνελήφθη σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης.

Ο αστυνομικός διευθυντής, επίσης, καίτοι γνώριζε τη λειτουργία παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών και τυχερών παιγνίων σε περιοχές της Αθήνας, όχι μόνο δεν έκανε το καθήκον του, αλλά ήλθε σε επαφή με έναν από τους ιδιοκτήτες προσφέροντας προστασία στο κατάστημα.

Χθες το απόγευμα, ο αστυνομικός διευθυντής συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μόλις παρέλαβε 1.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον ιδιοκτήτη καταστήματος της Παραλιακής και αμέσως μετά συνελήφθησαν η σύζυγός του και ο αστυνόμος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του ενός αξιωματικού, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκε ποσότητα χασίς, βάρους 15,3 γραμμαρίων.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι δύο αξιωματικοί κατηγορούνται κατά περίπτωση για: "εγκληματική οργάνωση", "παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία", "εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση", "πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση πλημμελήματος", "κατοχή ναρκωτικών ουσιών", καθώς και για τις διατάξεις που αφορούν στην "πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".

Οι ποινικές κατηγορίες που βαρύνουν τη σύζυγο του αστυνομικού διευθυντή αφορούν τις διατάξεις της "εγκληματικής οργάνωσης", της "άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία", καθώς και τις διατάξεις για "ξέπλυμα" χρήματος.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αξιωματικοί και ο αστυφύλακας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Από την Αστυνομία γίνεται έκκληση για μία ακόμα φορά στους πολίτες να επικοινωνούν ανώνυμα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, καθώς και για κάθε περίπτωση διαφθοράς ή χρηματισμού όλου του προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είναι:

Λεωφ. Κηφισίας 23 Τ.Κ. 152 23, Μαρούσι (Δίπλα από το Νοσοκομείο Υγεία)

Τηλ. Κέντρο: 210-8779700 (όλο το 24ωρο)

Fax: 210-6899675

E-mail: dey1@otenet.gr

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος

Μοναστηρίου 241, Τ.Κ. 546 28 Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κέντρο: 2310 531916

Fax: 2310 548690

Σημειώνεται ότι με τις πρόσφατες διατάξεις διευρύνθηκαν οι αρμοδιότητες και το πεδίο δράσης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, καθώς και σε υπαλλήλους ή αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνών Οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τελεί υπό την εποπτεία αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, ενώ, παράλληλα, τελεί και υπό κοινοβουλευτική εποπτεία από τη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία στον τραυματία πολίτη, που έσπευσε να σώσει 55χρονη που καιγόταν, κατά την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται, λόγω των εγκαυμάτων στο σώμα του, ο τραυματίας, κατά την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων, στις 14 Μαϊου, Περικλής Μανιάτης και χρειάζεται επειγόντως αίμα. Πρόκειται για τον εργαζόμενο στη λαϊκή αγορά, που έσπευσε να σώσει από τη φωτιά 55χρονη, η οποία πουλούσε λουλούδια σε πλαϊνό πάγκο.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συμφωνεί με τον διορισμό του Μάριο Ντράγκι ως νέου Προέδρου της Τράπεζας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συμφωνεί με τον διορισμό του Μάριο Ντράγκι ως νέου Προέδρου της Τράπεζας, σε γνώμη που εξέδωσε σχετικά, με σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει καμία αντίρρηση όσον αφορά τον προτεινόμενο υποψήφιο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είναι πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επαγγελματικής εμπειρίας σε νομισματικά ή τραπεζικά θέματα, όπως απαιτεί το άρθρο 283 παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΤ.

"Κατόπιν της γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και της γνώμης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η απόφαση σχετικά με τον διορισμό θα ληφθεί μετά από ψηφοφορία από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ανήκουν στην ζώνη του ευρώ", προσθέτει η ανακοίνωση. Ο κ. Ντράγκι είναι σήμερα Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας και θα αντικαταστήσει τον Ζαν Κλοντ Τρισέ, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2011.

Moody's: Είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς εθελοντική συμμετοχή των επενδυτών σε μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Είναι "δύσκολο να φανταστεί" εθελοντική συμμετοχή των επενδυτών σε μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Μπαρτ Όστερβελντ, ανώτερο στέλεχος του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, προσθέτοντας ότι μία ενδεχόμενη χρεοκοπία θα αυξήσει τον κίνδυνο να μη μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

"Είναι δύσκολο να φαντασθούμε κάτι πραγματικά εθελοντικό στο τρέχον κλίμα", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη στη Φρανκφούρτη ο κ. Όστερβελντ, διευθύνων σύμβουλος για την πιστοληπτική αξιολόγηση κρατών του Moody's, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι "συνεχίζουν να αυξάνονται οι κίνδυνοι χρεοκοπίας για της περιφερειακές χώρες της Ευρώπης".

Ο κ. Όστερβελντ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα συνεχίσουν να παρέχουν ενίσχυση ρευστότητας για να προσπαθήσουν να περιορίσουν το ντόμινο.

Bloomberg: Σε διαπραγμάτευση στην ΕΕ το αίτημα των χωρών με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση, για ενέχυρο, για δάνεια διάσωσης

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στην ΕΕ το αίτημα των χωρών με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση (ΑΑΑ), οι οποίες ζητούν ενέχυρο για τα δάνεια διάσωσης, τα οποία θα δίνουν σε άλλες χώρες... και ο δικός μας ο Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πως θα μας γονατίσει ακόμα περισσότερο.

«Μία νέα ιδέα που βλέπουμε τώρα είναι από τις χώρες με πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ -οι οποίες είχαν εγγυηθεί έως τώρα τα κεφάλαια για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία- να δηλώνουν ότι αν χρειασθούν επιπλέον χρήματα στο μέλλον θα βάλουν υποθήκη στη δημόσια περιουσία συγκεκριμένων χωρών, όπως ο διευθυντής της τράπεζας θα έβαζε υποθήκη ένα κτήμα για να δώσει δάνειο. Αυτή είναι η τελευταία τάση στην Ευρώπη και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες", δήλωσε ο κ. Νούναν στο Δουβλίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το αίτημα «βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, προφανώς θα υπάρξει αντίσταση σε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Νούναν.

Ικανοποιημένη η ΝΔ από το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες και το Παρίσι

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Προέδρου του κόμματος, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς να προσφέρει συναίνεση στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

"Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τις θέσεις του κόμματος κι έμεινε σταθερός σ' αυτές, δείχνοντας ότι δεν υποχωρεί στις πιέσεις", δηλώνει σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και προσθέτει ότι, παρά τις δηλώσεις των ευρωπαίων, το κλίμα στις συναντήσεις ήταν πολύ καλό, τόσο στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, όσο και στις Βρυξέλλες, όπου τόσο ο Αν. Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας έχουν θητεύσει και γνωρίζουν προσωπικά τους κκ. Μπαρόζο, Μαρτένς και Ρομπάι.

Η ηγεσία της ΝΔ επισημαίνει ότι "το διήμερο είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια, για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση και παράλληλα οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της ΕΕ".

Ο Αντώνης Σαμαράς, στις συναντήσεις που είχε, ανέπτυξε την κριτική του για την αναποτελεσματικότητα της μνημονιακής πολιτικής, τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής της, παραθέτοντας και τα επίσημα στοιχεία.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις τις ΝΔ και να αιτιολογήσει την επίμονη άρνησή του στο μνημόνιο.

Στο ερώτημα των συνομιλητών του για το αν η δική του πρόταση αποδώσει, η απάντηση του κ. Αν. Σαμαρά ήταν ότι "θεωρούμε ότι θα αποδώσει, αλλά, μέχρι στιγμής, αυτό που έχουμε με βεβαιότητα ότι η πολιτική που εφαρμόζεται δεν έχει αποτέλεσμα".

Συνεργάτης του κ. Σαμαρά σημειώνει:

"Θέσαμε το πρόβλημα, που δεν είναι η ΝΔ, η οποία δεν συμφωνεί στο λάθος, αλλά (το πρόβλημα είναι) η λάθος πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση".

Ο ίδιος προσθέτει ότι "τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν έχουν γίνει παντού πλήρως αντιληπτά, είχαμε δε την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσουμε. Τώρα οι ευρωπαίοι, ήδη, συζητούν τις θέσεις μας, ενώ αντιλήφθηκαν ότι οι πιέσεις τους δεν θα κάμψουν τη ΝΔ, ώστε να προσφέρει συναίνεση σε αυτή την πολιτική".

Οι "γαλάζιοι" επιτελείς αναφέρουν ακόμη ότι έχει αυξημένη αξία "το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε ότι δεν κάμπτεται, όχι σε κάποιο κομματικό όργανο, αλλά ενώ βρισκόταν στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες". Θεωρούν δε ότι με τη στάση του ρίχνει γέφυρες προς τους δυσαρεστημένους πολίτες της χώρας, που κινητοποιούνται ζητώντας μία άλλη πολιτική.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών WIND και VODAFONE εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το ενδεχόμενο προσφυγής της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζει η WIND, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει, μέσω δημοπρασίας, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο έτος, στην εκχώρηση 4 δεσμών κινητής τηλεφωνίας στο φάσμα των 900 MHz, με υπερβολικά υψηλή τιμή εκκίνησης για κάθε δέσμη.

Σημειώνεται ότι οι άδειες της WIND και της VODAFONE λήγουν το 2012 και της COSMOTE το 2016 και από τη διαδικασία απελευθέρωσης του ραδιοφάσματος, το κράτος προσδοκά να εισπράξει περί τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND, Γιώργος Τσαπρούνης, η δημοπρασία που ανακοινώθηκε αποτελεί ένα έμμεσο φόρο, που επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες, καθώς οι τιμές καταναλωτή θα μπορούσαν να τριπλασιαστούν. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αποτελεί παραβίαση του δικαίου του ανταγωνισμού να μην ανανεωθούν οι άδειες και για το λόγο αυτό οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη WALL STREET JOURNAL, "η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως τιμή εκκίνησης για τη δημοπρασία τα € 61,7 εκατ. για κάθε δέσμη, τιμή τουλάχιστον τριπλάσια από τα € 20 εκατ. που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ισχυρίζονται ότι αξίζει, σύμφωνα με μελέτη τιμών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προσαρμογή τους στα δεδομένα της συρρικνούμενης ελληνικής οικονομίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται σε μια προσπάθεια να μπουν μετρητά στα ταμεία της, αλλά θα πρέπει η οικονομία να έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό, έτσι ώστε να μπορεί το κράτος να αυξήσει τα φορολογικά του έσοδα, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αν δεν μπορεί να απαλύνει το κόστος ζωής και το κόστος του επιχειρείν για τους κατοίκους του.

Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι Ευρωπαίοι πολιτικοί διαφωνούν σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 46 μονάδες βάσης (0,46 ποσοστιαίας μονάδας) στο 16,60%, ενώ η απόδοση των 2ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 169 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 25,62%.

Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο επίπεδο ρεκόρ - για την εποχή του ευρώ - του 10,26%, ενώ το spread σε σχέση με τα 10ετή γερμανικά ομόλογα διευρύνθηκε στις 722 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από το 1997, όταν άρχισε το Bloomberg να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία. Στην Ιρλανδία, η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης, στο 10,97% και των 2ετών ομολόγων κατά 23 μονάδες βάσης στο 11,42%.

Ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του, ο νεαρός που "έσπαγε" δύσκολες σελίδες σε Ευρώπη και Αμερική. "Δεν έκανα χάκιγκ" λέει

Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 24ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 18χρονος φερόμενος ως χάκερ που εντυπωσίασε με τις ικανότητές του ακόμη και τους πράκτορες του FBI.

Ο νεαρός που, σύμφωνα με την Αστυνομία από τα 15 χρόνια του ήταν ήδη σε θέση να "ανοίγει" δύσκολες, ασφαλείς σελίδες, σπάζοντας περίπλοκους κωδικούς, σε Ευρώπη και Αμερική, απολογήθηκε για τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχής και πλαστογραφίας, που αφορούν ευρήματα που εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο, όπου και συνελήφθη.

Ο νεαρός φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας τις κατηγορίες και να έδωσε την δική του εξήγηση για τα κατασχεθέντα υλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως οι -κατά την Αστυνομία- 135 πιστωτικές κάρτες δεν ήταν πιστωτικές, αλλά μαγνητικές, τις οποίες κατείχε καθώς αντιπροσωπεύει μέσω ίντερνετ εταιρείες που τις πωλούν. Για το θέμα του όπλου, ο νεαρός προσκόμισε απόδειξη αγοράς και υποστηρίζει πως κάνει σκοποβολή, ενώ για την -κατά την Αστυνομία- βόμβα φέρεται να είπε πως ήταν μια κατασκευή που είχε φτιάξει για το Πάσχα, αλλά δεν την χρησιμοποίησε. Τέλος για την αντιασφυξιογόνο μάσκα ο νεαρός ανέφερε πως την είχε γιατί ασχολείται με το γκράφιτι.

Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το "χάκιγκ" -δεν αντιμετωπίζει καμία σχετική κατηγορία- ενώ απαντά σε όσους τον ρωτούν "ποιό χάκιγκ; δεν έκανα εγώ χάκιγκ!"

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο 18χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ και των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Γ. Μιχελάκης για non paper του ΓΑΠ στον Σαμαρά, τηλεδιάσκεψη eurogroup, επανεκκίνηση οικονομίας και δικογραφίες για πρώην υπουργούς στη Βουλή

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει non paper που έχει παραδώσει ο πρωθυπουργός στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχαν πριν από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι "δεν υπάρχει καμία τέτοια επιστολή αλλά ένα non paper που έδωσε ο πρωθυπουργός στον κ. Σαμαρά" και το οποίο περιελάμβανε προτάσεις της ΝΔ που υλοποιούνται και άλλες που έχουν εξαγγελθεί ή μπορούν να εξετασθούν.

Σε ερώτηση αν ανταποκρίθηκε εγγράφως ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό επ' αυτού, ο κ. Μιχελάκης απάντησε αρνητικά, ενώ σε άλλη ερώτηση αν θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο αρχηγών ή θα συσταθεί κοινή επιτροπή των δύο κομμάτων, είπε ότι δεν απαντάει σε υποθετικά σενάρια.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Γ. Πεταλωτή ότι φταίει το "άσ΄το για αργότερα" και όχι ο υπουργός Οικονομικών για τη σημερινή κατάσταση, είπε ότι προφανώς "ο κ. Πεταλωτής είναι ο μόνος βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που το πιστεύει αυτό, αν πιστέψουμε όσα λένε βουλευτές και μέλη του πολιτικού του συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος".

Για τη σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι προϋπόθεση για την 5η δόση είναι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, ανέφερε: "Να τα βρουν με τον κ. Παπακωνσταντίνου που έχει πει άλλα. Να αποφασίσουν και να μας πουν".

Σχετικά με τη δήλωση της γαλλίδας υπουργού Κριστίν Λαγκάρντ να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα της Πορτογαλίας, είπε ότι "εμείς από το Ζάππειο 2 έχουμε ζητήσει αυτά που ήδη έχουν γίνει δεκτά για Πορτογαλία και Ιρλανδία και δεν γίνονται δεκτά μόνο για την Ελλάδα. Αυτό για να ξεκαθαρίσουμε απολύτως τη σχέση Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας".

Επιπλέον ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης με Πορτογαλία και Ιρλανδία, μίλησε για τις πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο της Πορτογαλίας για τις συντάξεις, τις μεταρρυθμίσεις, για νέες θέσεις εργασίας, για αναπτυξιακά μέτρα και για τη μείωση εργοδοτικών εισφορών.

Επεσήμανε δε ότι στην Πορτογαλία το μνημόνιο το συζήτησαν μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις μετά την πτώση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ενώ σε εμάς "η κυβέρνηση το έφερε σαν τετελεσμένο γεγονός χωρίς να το έχει διαπραγματευτεί και να το έχουν διαβάσει οι περισσότεροι υπουργοί".

Επέμεινε ότι το μνημόνιο της Ελλάδας που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο αποδεδειγμένα έχει αποτύχει, "βουλιάζει την οικονομία στην ύφεση και οδηγεί σε νέα σκληρότερα μέτρα που οδηγούν σε νέα μεγαλύτερη ύφεση". Ο κ. Μιχελάκης αναγνώρισε μάλιστα ότι τα άλλα δύο μνημόνια έχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Αναφερόμενος στη δήλωση Γιούνκερ μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του eurogroup, επικαλέστηκε δηλώσεις του Α. Σαμαρά ότι η ΝΔ συμφωνεί με τους βασικούς στόχους του προγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους αλλά ζητά να αλλάξει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου η εφαρμοζόμενη πολιτική ακριβώς για να επιτευχθούν οι στόχοι.

"Συμφωνούμε στους στόχους σε βασικές παραμέτρους, δεν συμφωνούμε όμως στην συνέχιση της ίδιας αποδεδειγμένα λαθεμένης συνταγής. Ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση για επανεκκίνηση της οικονομίας", συμπλήρωσε.

Για την έκθεση της τρόικας και την αναφορά της ότι οι προτάσεις της ΝΔ για τα φορολογικά δεν είναι ρεαλιστικές, παρατήρησε ότι "η τρόικα ζητά αποτελέσματα άμεσα".

Πράγματι, είπε, η πρόταση της ΝΔ χρειάζεται διάστημα μηνών για να αποδώσει και σημείωσε ότι καμία πρόταση για καμία χώρα δεν μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

"Η πρότασή μας όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από την οποία μπορούν να υπάρξουν αυξημένα έσοδα. Δεν θα έχουμε άμεσα αλλά μεσοπρόθεσμα σημαντικά αποτελέσματα", τόνισε αναφέροντας ότι οι πρόσθετοι φόροι βαθαίνουν την ύφεση, περιορίζουν τη φορολογητέα ύλη και οδηγούν σε αδιέξοδο.

Παράλληλα έκανε λόγο για παραπληροφόρηση της τρόικας χωρίς να αναφέρει από ποιους επικαλούμενος ερώτηση στον Αντώνη Σαμαρά από ξένο ηγέτη αν η ΝΔ είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων. "Πράγματι υπήρξε σκόπιμη παραπληροφόρηση για τις θέσεις της ΝΔ. Δεν γνωρίζω από ποιους", είπε συγκεκριμένα.

Σε ότι αφορά τις επανειλημμένες δηλώσεις στελεχών στην ΕΕ για συναίνεση στην Ελλάδα, είπε ότι σε καμία από αυτές τις δηλώσεις δεν τίθεται η συναίνεση ως προϋπόθεση. "Δεν θεωρούμε ότι ο αγώνας είναι χαμένος. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να πείσουμε τους πάντες για τις θέσεις μας", είπε.

"Είναι γνωστό ότι από την επόμενη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε επιχείρηση συκοφάντηση υπουργών της ΝΔ", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, με αφορμή υποθέσεις του Τραμ και του ΕΟΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που διατύπωσε με επιστολή προς όλους του βουλευτές ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι έχει συσταθεί επιτροπή υπό τον κ. Αβραμόπουλο για συνταγματικές αλλαγές. "Εκεί έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις. Πολλά από αυτά που πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης έχουν ξανατεθεί", σημείωσε αναφέροντας το παράδειγμα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών. Ωστόσο δεν απάντησε αν ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και σε αυτή την επιτροπή τις εν λόγω προτάσεις του.

Απίστευτο αλλά Ελληνικό, αυτοί οι καραγκιόζηδες ακόμη κυβερνούν την Ελλάδα !!

ΔΕΘ - Οχι νέα μέτρα όσο πιάνουμε τους στόχους



ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ



ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ



Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε νέα μέτρα!

«Η Γενιά των 700 ευρώ μετατρέπεται σε γενιά των 500»

του Γιώργου Δρακούλη

Προεκλογικά ο Πρωθυπουργός υπόσχονταν την κατάργηση του εργασιακού «Μεσαίωνα» και την στήριξη της εργασίας και τώρα ο ίδιος έρχεται να εγκαθίδρυση το χειρότερο εργασιακό καθεστώς των τελευταίων δεκαετιών με την περικοπή των μισθών αλλά παράλληλα την αύξηση του ωραρίου εργασίας.

Κύρια θύματα των μνημονιακών μέτρων είναι κυρίως οι νέοι που ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας στο 40 %.Η Κυβέρνηση της Τρόικας όμως τους επιφυλάσσει και άλλες «εκπλήξεις» με αύξηση του ωραρίου εργασίας και συρρίκνωση των αποδοχών στα 500 ευρώ το μήνα.

Ποιος το φανταζόταν ότι η ήδη αγανακτισμένη γενιά των 700 ευρώ θα έδινε την θέση της στην γενιά των 500. Δηλαδή οι νέοι να εργάζονται πολύ αλλά να αμείβονται κάτω από το όριο των 739 ευρώ της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 502 ευρώ.

Αυτές οι αλλαγές σταδιακά σηματοδοτούν και το τέλος των συλλογικών συμβάσεων.

Η κυβέρνηση συνεχώς υποδαυλίζει το μέλλον της νέας γενιάς. Η Κυβέρνηση του ΔΝΤ ψάχνει για «είλωτες» και όχι για εργαζόμενους.

Οι νέοι βλέπουν τις προοπτικές αυτού του εργασιακού «Μεσαίωνα»και καθημερινά απογοητεύονται όλο και πιο πολύ καθώς οι αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας και η έλλειψη χρημάτων και εργασίας τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση της Τρόικας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την κοινωνία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά ενισχύοντας παράλληλα και τους μισθούς, συρρικνώνει μισθούς, αυξάνει ωράρια και δίνει δραματικές κοινωνικές διαστάσεις στο πρόβλημα.

Αυτός λοιπόν είναι ο Σοσιαλισμός της Κυβέρνησης Παπανδρέου η επιβολή εργασιακού «Μεσαίωνα».

Τα μέτρα της Κυβέρνησης του ΔΝΤ οδηγούν τους νέους σε μεγάλη οικονομική ένδεια αλλά κάνει κάτι που είναι ακόμα πιο χειρότερο καταστρέφει τα όνειρα τους. Αυτό δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και όμως έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της νέας γενιάς με τις αδιέξοδες πολιτικές τους.

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Κατάρριψη του μύθου του Χρυσοχοΐδη περί αύξησης εξαγωγών

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τη μαϊμού καραμέλα των ΠΑΣΟΚων, ειδικά του Χρυσοχοΐδη και του Παπακωνσταντίνου, για τη δήθεν αύξηση των εξαγωγών. Σήμερα καταρρίπτει το μύθο τους και η ΕΛΣΤΑΤ με ανακοίνωση που έβγαλε!!!

Όπως θα διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτησή μας για την πτώση του ΑΕΠ, η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ στην ανακοίνωσή της λέει:
.. οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών εμφάνισαν μείωση 2% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 6,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 8,3%). Ενώ, μείωση 15,5% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 16,4% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 12%).
Για ποια αύξηση εξαγωγών, που τάχα δείχνει βελτίωση του κλίματος, μας τσαμπουνάνε οι άχρηστοι;
Υπολογίζουν μόνο τις εξαγωγές αγαθών και αφήνουν απέξω τις εξαγωγές υπηρεσιών ;)

Χώρια που όπως έχουμε πει πολλές φορές το ποσοστό αύξησης αντικατοπτρίζει την αύξηση της αξίας των εξαγωγών και όχι την αύξηση της ποσότητας των εξαγωμένων αγαθών (που θα έδειχνε όντως ανάκαμψη)... και η αύξηση της αξίας που μας τσαμπουνάνε οι ΠΑΣΟΚοι, οφείλεται σε διεθνής αυξήσεις τιμών των εξαγώμενων αγαθών, όπως πχ. του αλουμινίου του οποίου η τιμή αυξήθηκε πάνω από 20%...

Παναγιωτόπουλος: "Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας»

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας για τη χώρα»,τόνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό REAL ο τομεάρχης της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Και πρόσθεσε: "Πρέπει να προσέξουμε και να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση για τις δαπάνες των ενόπλων δυνάμεων, το πώς θα διατηρήσουμε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων ψηλά, χωρίς να σκορπάμε χρήματα δεξιά και αριστερά και χωρίς να πηγαίνουν χρήματα δεξιά και αριστερά. Δεύτερον, πρέπει να δούμε πώς θα διατηρήσουμε το αξιόμαχο, σε εισαγωγικά, της διπλωματικής υπηρεσίας χώρας. Από τους Έλληνες διπλωμάτες ακούγονται αυτή τη στιγμή φωνές διαμαρτυρίας. Η κυβέρνηση προχωρεί στο κλείσιμο πρεσβειών και προξενείων. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση για τη σύμπτυξη των δυνάμεών μας, για να γίνουμε περισσότερο δυνατοί και αποτελεσματικοί στις χώρες, όπου πραγματικά έχουμε διακύβευμα, όπου έχουμε εθνικό συμφέρον. Άλλο αυτό κι άλλο να ανακαλούνται διπλωμάτες στο εθνικό κέντρο με οριζόντια περικοπή, η οποία εξυπηρετεί μόνο ταμειακούς σκοπούς και δεν λαμβάνει υπόψη εθνικές προτεραιότητες. Οριζόντιες περικοπές τυφλού χαρακτήρα έχουμε και στο χώρο της άσκησης εξωτερικής πολιτικής».

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε (σχετικά με το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία) ότι πληθαίνουν οι πληροφορίες στον τουρκικό τύπο ότι έχουν επεκταθεί οι συζητήσεις και σε θέματα πέραν της υφαλοκρηπίδας.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε ζητήσει να έλθει στη Βουλή και να ενημερώσει υπεύθυνα την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τα θέματα αυτά ο κ. Δημήτρης Δρούτσας. Ο υπουργός Εξωτερικών από την εποχή που ήρθε ο κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα δεν έχει προσέλθει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει, γιατί δυστυχώς ο κ. υπουργός είναι υπερήμερος».

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς, όπως είπε, «αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση στον ελληνικό λαό και στην πλειοψηφία των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συναίνεσης, ο τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε: «Οδηγηθήκαμε στα βράχια (με το μνημόνιο). Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική. Το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό. Προς την κατεύθυνση αλλαγής πολιτικής για να μπορέσουμε να ανατάξουμε την οικονομία, εμείς επιδιώκουμε την εθνική συνεννόηση. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συναινέσουμε στο λάθος. Από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου θα αλλάξει πολιτική, εμείς θα συναινέσουμε στο σωστό»

Και νέο διαφημιστικό σποτάκι του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ!!!

Επεσε Mirage 2000- Σώοι οι πιλότοι

Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, τύπου ΜΙΡΑΖ 2000, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε κοντά στο δυτικό άκρο της Σάμου. Λίγο πριν την πτώση, εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από τους δύο πιλότους. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13.24 το μεσημέρι και οι πιλότοι περισυνελέγησαν σώοι, από φουσκωτό σκάφος του Στρατού Ξηράς που βρισκόταν στην περιοχή. Είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Κύπρος. Η Άγκυρα επιχειρεί να εμποδίσει τη φοίτηση Τουρκοκυπρίων στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία

Τουρκοκύπριοι, που φοιτούν σε σχολεία ή κολέγια στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν θα έχουν στο εξής την δυνατότητα εισαγωγής σε πανεπιστήμια της Τουρκίας. Τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Tύπο, πήρε το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (YOK) της Τουρκίας.

Στόχος είναι η μείωση του αριθμού των Tουρκοκύπριων μαθητών που φοιτούν σε σχολεία των ελεύθερων περιοχών, δήλωσε ο "υπουργός" Παιδείας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Κεμάλ Ντουρούστ.

Η απόφαση αυτή στρέφεται βασικά κατά των Τουρκοκυπρίων μαθητών, που φοιτούν στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας.

Οι γονείς επικρίνουν την τουρκοκυπριακή ηγεσία ότι δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαθητών και επισημαίνουν ότι τα πτυχία των σχολείων των ελεύθερων περιοχών είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,3% διαμορφώθηκε τον Μάϊο ο πληθωρισμός

Αύξηση 3,3% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Μάιο εφέτος, από 3,9% τον Απρίλιο και έναντι αύξησης 5,4% που είχε καταγραφεί τον Μάιο πέρυσι.

Σύμφωνα, πάντως, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανατιμήσεις υπήρξαν σε όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών, εξαιρουμένου του τομέα της υγείας, λόγω μείωσης της τιμής των φαρμάκων.

Ειδικότερα, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 3,3% προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές :

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

α) Κατά 3,5% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά, φρούτα νωπά.

β) Κατά 3,3% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης των τιμών των τσιγάρων, καθώς και των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών.

γ) Κατά 2,9% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

δ) Κατά 8,7% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας και της ύδρευσης και αποχέτευσης.

ε) Κατά 1,1% της ομάδας «Διαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.

στ) Κατά 5,9% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου- μοτοσικλέτας και υπηρεσίες μεταφορών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας και στα αυτοκίνητα.

ζ) Κατά 2,3% της ομάδας «Επικοινωνίες», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

η) Κατά 0,3% της ομάδας «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: βιβλία- εφημερίδες-περιοδικά- γραφική ύλη- σχολικά είδη, υπηρεσίες αναψυχής. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη οπτικοακουστικού εξοπλισμού- υπολογιστές.

θ) Κατά 0,2% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων .

ι) Κατά 1,1% της ομάδας «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών: φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά- γλυκά- καφές- ποτά (σερβιριζόμενα). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

ια) Κατά 3,1% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων, των ειδών ατομικής φροντίδας και των κοσμημάτων-ρολογιών.

2. Από τη μείωση του δείκτη:

Κατά 1% της ομάδας «Υγεία», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες και στις ιδιωτικές κλινικές.

Εξάλλου, ο Γενικός Δείκτης τον Μάιο 2011, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2011, παρουσίασε αύξηση 0,2% έναντι αύξησης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά στον Εναρμονισμένo Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Εν. ΔΤΚ), αυτός αυξήθηκε τον Μάιο κατά 3,1%, από αύξηση 3,7% τον Απρίλιο και έναντι αύξησης 5,3% που σημειώθηκε τον Μάιο 2010. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,2% έναντι αύξησης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

ΠΑΣΟΚΣΤΑΤ-Νεο ρεκόρ: Νέα μεγάλη πτώση 5,5% σημείωσε το ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο εφέτος

Νέα μεγάλη πτώση 5,5% σημείωσε το ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο εφέτος σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 2,8% το α΄ τρίμηνο 2010 και -1,1% το α΄ τρίμηνο 2009.

Μόνη «αχτίδα φωτός» για το μέλλον, αποτελεί το γεγονός ότι σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, καταγράφηκε, έστω και οριακή, άνοδος κατά 0,2%.

Στον αντίποδα, στην έκθεσή της η τρόικα φέρεται να προβλέπει βαθύτερη ύφεση εφέτος στην ελληνική οικονομία (μείωση του ΑΕΠ κατά 3,8%) και μικρή ανάκαμψη κατά 0,6% το 2012.

Από την ανάλυση των προσωρινών στοιχείων για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κάθετη πτώση των επενδύσεων και στη συρρίκνωση της κατανάλωσης.

Ειδικότερα, το α΄ τρίμηνο εφέτος η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 6,9%, ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 19,2%.

Η πτώση του ΑΕΠ από την κατανάλωση και τις επενδύσεις, αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη μείωση κατά 40,7% που παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών εμφάνισαν μείωση 2% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 6,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 8,3%). Ενώ, μείωση 15,5% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 16,4% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 12%).

Ιταλία: Σάλο αλλά και προβληματισμό σε αναλυτές προκάλεσε μια νέα ιεροτελεστία της ναπολιτάνικης μαφίας

http://www.unionesarda.it/foto/ArticoloSezione/322934.jpgΕντύπωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε στην Ιταλία η "νέα ιεροτελεστία της ναπολιτάνικης μαφίας", της Καμόρα, που ο φακός φωτογράφων απαθανάτισε για πρώτη φορά έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Νάπολης.

Στις δυο το μεσημέρι, ο Κάρμινε Αμάτο και ο Ντανιέλε Ντ' Ανιέζε, δυο νεαροί τριάντα και είκοσι επτά ετών, βγήκαν από την πλαϊνή είσοδο του μεγάρου φρουρούμενοι, για να προσαχθούν στις φυλακές της πόλης. Κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση και διακίνηση ναρκωτικών. Κοντά στα αστυνομικά αυτοκίνητα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες φίλοι και συγγενείς, που, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, επευφημούν και δίνουν κουράγιο στους συλληφθέντες. Μέσα σε κλάσματα, όμως, του δευτερολέπτου, συνέβη κάτι εντελώς απρόβλεπτο και πρωτοφανές: ένας επίσης νεαρός άνδρας, που βρισκόταν ακριβώς πίσω από την πόρτα του αστυνομικού αυτοκινήτου, πλησίασε τον Ντανιέλε Ντ' Ανιέζε και τον φίλησε στο στόμα. Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι και αποπροσανατολισμένοι, μετά τον αρχικό δισταγμό, έσπρωξαν τον Ντ' Ανιέζε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ιταλοί αναλυτές διερωτώνται σήμερα ποια μπορεί να είναι η σημασία και ο συμβολισμός του νέου αυτού μαφιόζικου φιλιού που δόθηκε μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αστυνομικό, που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, "είναι σαφές ότι η όλη σκηνή, εντυπωσίασε. Δεν υπάρχει, όμως, κάποιος σεξουαλικός συμβολισμός. Είναι η πιο ισχυρή, δυνατή απόδειξη, ότι ο συλληφθείς συνεχίζει να ανήκει στην μαφιόζικη οικογένεια. Με το φιλί στο στόμα, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και φύλου, προσφέρεται μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη αλληλεγγύης, πέρα από κάθε φραγμό και διαφορά".

Μέχρι τώρα παρόμοιες "εξάρσεις στοργής", είχαν παρατηρηθεί στις περιφερειακές περιοχές της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, σε συνοικίες που ελέγχονται από την φατρία των "αποσχισμένων" (scissionisti). Με την σύλληψη, όμως, του Ντ' Ανιέζε, η ιεροτελεστία υιοθετήθηκε και από τις πιο "εξελιγμένες" οικογένειες της Καμόρα, που δρουν στις κεντρικές περιοχές της Νάπολης.

Facebook: Η αναγνώριση προσώπων μέσω φωτογραφιών, πυροδοτεί αντιδράσεις για πιθανή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής

Η νέα τεχνολογία του Facebook, που πλέον δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπων για να ταυτοποιούν αυτομάτως τους φίλους τους μέσω φωτογραφιών, έχει ξεσηκώσει αυξανόμενες αντιδράσεις στην Ευρώπη και όχι μόνο. Ήδη το Facebook υποχρεώθηκε να παράσχει αναλυτικές πληροφορίες στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές, αν και δεν έχει ξεκινήσει κάποια επίσημη διαδικασία εναντίον του.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα (“Tag Suggestions”) εμφανίστηκε αρχικά στις ΗΠΑ πριν από έξι μήνες, όμως μόλις τώρα επέσυρε την προσοχή, καθώς το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αθόρυβα, την έθεσε πλέον σε εφαρμογή και στις υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Το νέο λογισμικό συγκρίνει τις νέες φωτογραφίες που αναρτούν τα μέλη, με άλλες φωτογραφίες που προϋπάρχουν και προτείνει το όνομα του «φίλου» που αντιστοιχεί σε αυτή τη νέα φωτογραφία. Η αρχή των αντιδράσεων έγινε από στέλεχος της εταιρίας κυβερνο-ασφάλειας Sophos, που επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατό να επιτρέπεται η αναζήτηση και αναγνώριση φωτογραφιών χωρίς τη συγκατάθεση του προσώπου που βρίσκεται στη φωτογραφία. Το Facebook δίνει στους χρήστες το δικαίωμα να εξαιρεθούν από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία εξ αρχής όμως περιλαμβάνεται στις «στάνταρντ» ρυθμίσεις του χρήστη, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο (η υπηρεσία να ενεργοποιείται μόνο από όποιον χρήστη θέλει).

Το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ δημοκρατικός βουλευτής της Μασαχουσέτης, Έντουαρντ Μάρκι, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και ανέφερε ότι η νέα δυνατότητα δεν πρέπει να «επιβάλλεται» αυτομάτως στους χρήστες, χωρίς τη συναίνεσή τους.

Το Facebook, που έχει περίπου 600 εκατ. μέλη διεθνώς, απάντησε ότι το νέο χαρακτηριστικό, απλώς, διευκολύνει τους χρήστες να συσχετίζουν τους φίλους τους με τις φωτογραφίες, αν και παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να ενημερώσει περισσότερο σχετικά με τη νέα δυνατότητα. Όπως είπε, ούτως ή άλλως, το ταίριασμα των μελών με φωτογραφίες γίνεται περισσότερες από 100 εκατ. φορές την ημέρα, οπότε μια τέτοια πρόσθετη δυνατότητα είναι χρήσιμη. Από την άλλη, επεσήμανε, ότι όποιος χρήστης δεν θέλει το όνομά του να περιλαμβάνεται στα υποψήφια για πιθανό ταίριασμα με μια νέα φωτογραφία, μπορεί να αυτο-εξαιρεθεί, καταργώντας τη σχετική ρύθμιση (από τα Private Settings).

Όμως, οργανώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όπως το Electronic Privacy Information Center και το Big Brother Watch, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές, θεωρώντας ότι η ιδιωτική ζωή μπορεί να παραβιάζεται. Μερικοί, φοβούνται ότι τελικά η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων θα καταστήσει εφικτή την αναζήτηση προσώπων απλώς μέσω μιας φωτογραφίας κι αυτό θα αποτελέσει το τέλος της προστασίας της ιδιωτικότητας. Θα μπορούσε π.χ. στο μέλλον κάποιος να φωτογραφήσει απλώς κάποιον άλλο στο δρόμο και μετά, μέσω διαδικτύου, να ανακαλύψει ένα σωρό πράγματα για αυτόν.

Πρόσφατα, η Google έκανε γνωστό ότι οικειοθελώς σταμάτησε την υλοποίηση ακριβώς μιας τέτοιας εφαρμογής, που επέτρεπε σε κάποιον να τραβήξει μια φωτογραφία με το «έξυπνο» κινητό του και μετά, μέσω διαδικτύου, μπορούσε να κάνει αναζήτηση για να βρει το όνομά του κι άλλα στοιχεία. Όπως είπε ο επικεφαλής της εταιρίας Έρικ Σμιτ, ήταν μάλλον η πρώτη φορά που η Google ολοκλήρωσε από τεχνική άποψη ένα σχέδιο, αλλά προτίμησε να το «βάλει στο ράφι» για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ελικόπτερο του τουρκικού υπουργείου Υγείας επιστρατεύτηκε για τη διάσωση Έλληνα γιατρού στην Ίμβρο

Ελικόπτερο του τουρκικού υπουργείου Υγείας επιστρατεύτηκε για τη διάσωση του 66χρονου γιατρού -διευθυντή ψυχιατρικής κλινικής Ανδρόνικου Γκατσώνη από τη Θεσσαλονίκη , ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια θείας λειτουργίας στην εκκλησία Παναγία του χωριού Ζεϊτινλί (Άγιος Θεόδωρος) της Ίμβρου

Ο ασθενής όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και διακομίστηκε με ισχυρό πόνο στο στήθος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Δημόσιου Νοσοκομείου του Τσανάκκαλε με ελικόπτερο του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

H καρδιά του γιατρού σταμάτησε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο αλλά τελικά σώθηκε μετά από ανάνηψη διάρκειας 10 λεπτών. Ο ασθενής έμεινε για δύο ημέρες διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αφού βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του οι γιατροί πρότειναν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο οι οικείοι του ασθενούς εξέφρασαν την επιθυμία τους να νοσηλευτεί σε ελληνικό νοσοκομείο ,και έτσι το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας διέθεσε ασθενοφόρο ελικόπτερο για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

H Hochtief πουλάει τις συμμετοχές της στο Ελ. Βενιζέλος αλλά και σε άλλα αεροδρόμια

Ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Χόχτιφ (Hochtief) έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πώληση των μειοψηφικών συμμετοχών του σε έξι αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο γερμανικός όμιλος έστειλε στα τέλη Μαίου μνημόνιο με πληροφορίες σε μία μακρά λίστα υποψήφιων αγοραστών, οι πρώτες προσφορές των οποίων αναμένονται πριν από το τέλος του Ιουνίου.

Ο όμιλος Χόχτιφ έχει συμμετοχές και στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, των Τιράνων και της Βουδαπέστης.

Η απόφαση για την πώληση των συμμετοχών στα αεροδρόμια, αναφέρει το δημοσίευμα, ελήφθη για να βελτιωθεί το προφίλ του ομίλου Χόχτιφ στους επενδυτές, ενώ αναμένεται να εισπράξει έως και 1,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο όμιλος έχει ζητήσει από τις τράπεζες Deutsche Bank και Royal Bank of Scotland που είναι οι σύμβουλοί του για την πώληση, να προετοιμάσουν και μία δημόσια προσφορά των μετοχών των αεροδρομίων, ώστε να μπορεί να αποφασίσει ποια από τις δύο μεθόδους πώλησης - διαγωνισμός ή δημόσια προσφορά - θα έχει το μεγαλύτερο όφελος.

Άναψε στην Πνύκα η φλόγα για τους Special Olympics Αθήνα 2011

Με κάτοπτρο απευθείας από τον ήλιο, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ολυμπία, άναψε στον ιερό βράχο της Πνύκας η φλόγα της ελπίδας που θα φωτίσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.

Η τελετή της αφής και της παράδοσης της φλόγας πραγματοποιήθηκε παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων, του προέδρου της διεθνούς επιτροπής Special Olympics Τίμοθι Σράιβερ Κένεντι, εκπροσώπους της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η προθιέρεια αθλήτρια Ιλιάνα Συμεωνίδου, παρέδωσε την φλόγα στην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου κι εκείνη με τη σειρά της στους πρώτους λαμπαδηδρόμους, Γιώργο Παπαδόπουλο και Γεωργία Γερακάρη.

Ν. Κακλαμάνης για τις πιέσεις των Ευρωπαίων στον Α. Σαμαρά

«Αυτοί που μετέτρεψαν την Ευρώπη από Ένωση των λαών, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολυγλωσσίας και του πολιτισμού, σε μια Ευρώπη των τραπεζών, των κερδοσκόπων και των στρατηγών (πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τον βομβαρδισμό στη Γιουγκοσλαβία) είναι αυτοί που ζήτησαν από τον Αντώνη Σαμαρά πλήρη «υποταγή» στις τραγικές, διαχρονικά, πολιτικές τους, που στην Ελλάδα εκφράζονται από την «κυβέρνηση του Μνημονίου».

Ο ξαφνικός δε «έρωτας» του κ. Ομπάμα προς την Ελλάδα υποκρύπτει το ενδιαφέρον του για τα πλουσιότατα κοιτάσματα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου, Κρήτης και Κύπρου, κάτι που, εκτός των άλλων, «πλήρωσε» και ο Κώστας Καραμανλής.

Ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς αντιστάθηκε, ορθώς η πλειοψηφία του λαού αντιστέκεται, με ευπρέπεια και σοβαρότητα, κάτι που, ωστόσο, κινδυνεύει από ακραίες ενέργειες κάποιων ολίγων, που έχουν άλλους στόχους»

Δίστομο, το χωριό που πνίγηκε στο αίμα - Εξήντα επτά χρόνια μετά τη ναζιστική σφαγή

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/Distomo_massacre.jpgΕξήντα επτά χρόνια μετά το ολοκαύτωμα του Διστόμου που έγινε ως αντίποινα για το θάνατο 40 Γερμανών στρατιωτών σε ενέδρα του ΕΑΜ, το αίμα των 218 αθώων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κοχλάζει ακόμη. Διεκδικεί το αυτονόητο, την τιμωρία του εγκλήματος και τη δικαίωση. Το ίδιο και η ελληνική και ιταλική Δικαιοσύνη. Όχι όμως και η γερμανική κυβέρνηση.

Δια του προξένου της, απέκλεισε κάθε νομική υποχρέωση της Γερμανίας στους συμπατριώτες του, που πραγματοποίησαν τις προάλλες παράσταση διαμαρτυρίας για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων, παρουσία και του Μανώλη Γλέζου, προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

Η ιταλική Δικαιοσύνη, πάντως, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης, που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της απόφασης για κατάσχεση των γερμανικών ακινήτων (σε ιταλικό έδαφος), προκειμένου τα εισπραχθέντα χρήματα να δοθούν ως αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της φασιστικής κτηνωδίας. Η υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας, με πρόσχημα την ετεροδικία, και η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει ήδη τα σχετικά στοιχεία.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και ομότιμος πρόεδρος του ΔΣΑ, Ευάγγελος Μαχαίρας, χαρακτηρίζει «αστειότητα» την προσφυγή με αιτιολογία την ετεροδικία, υπογραμμίζοντας ότι στο καταστατικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται εκδίκαση υπόθεσης και σε άλλη χώρα μέλος της. Επίσης, εκφράζει αισιοδοξία και για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων «και των 98 καταγεγραμμένων ολοκαυτωμάτων στη χώρα, συνολικού ύψους 162 δισ. ευρώ».

Τα αιτήματα του Συμβουλίου, υπενθυμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, είναι 108 δισ. για την καταστροφή των υποδομών της χώρας, βάση της Διάσκεψης των Παρισίων (σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας), 54 δισ. για το κατοχικό δάνειο, οι αποζημιώσεις των πολιτών και η επιστροφή των αρχαιοτήτων και των μνημείων. Ωστόσο, δεν παραβλέπει στη δανειακή σύμβαση της χώρας, την ειδική παράγραφο για «παραίτηση κάθε είδους διεκδικήσεων έναντι των δανειστών, καθώς και αδυναμία συμψηφισμού τους».

Εκφράζει δε, τη βεβαιότητα ότι και στην επόμενη σύμβαση θα φροντίσουν να περιληφθεί η συγκεκριμένη παράγραφος. «Πάντως το βάρος της ευθύνης για τη μη εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων στην ελληνική Επικράτεια από το 2000 και μετά, επιρρίπτεται στους εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης», τονίζει.

Ειδικά για το Δίστομο, ο κ. Μαχαίρας αναφέρει ότι «οι επιζώντες του τραγικού συμβάντος δεν έχουν ακόμη δικαιωθεί, παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος επικύρωσε τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 28 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους. Έως σήμερα, το Βερολίνο δεν έχει πληρώσει τίποτα, επικαλούμενο σε όλους τους σχετικούς με τις αποζημιώσεις δικαστικούς αγώνες, ετεροδικία».

Επισημαίνει όμως, ότι «και η ελληνική κυβέρνηση μπλοκάρει τη διαδικασία κατάσχεσης των γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τους Γερμανούς διαδηλωτές, μέλη της Ομάδας Εργασίας Αμβούργο - Δίστομο, κάλεσαν τους Έλληνες «Αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Βασικό τους αίτημα είναι η καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων ύψους 126 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Επισκέφθηκαν την Ελλάδα με την ευκαιρία των 10ήμερων επετειακών εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στους άμαχους εκτελεσθέντες Διστομίτες.

«Ένας στους τέσσερις νεκρούς Διστομίτες ήταν το τίμημα της νιότης σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που ακόμα δεν έχει τιμωρηθεί, παρόλο που υπάρχουν οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου της Ελλάδας και της Ιταλίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας.

Οι φετινές πολύμορφες εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά - θύματα της συγκεκριμένη σφαγής, στα παιδιά - θύματα όλων των πολέμων σε όλο τον κόσμο. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τραγούδια, αφηγήσεις και θεατρικές παραστάσεις για μία ακόμη φορά θα αναβιώσουν τα τραγικά γεγονότα εκείνης της 10ης Ιουνίου του 1944. Της σφαγής του Διστόμου. Μίας ακόμη μαύρης σελίδας στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ναζιστική θηριωδία στην κορύφωσή της. Μία ανελέητη γενοκτονία 218 ανήμπορων αμάχων, μεταξύ των οποίων 117 γυναίκες και 56 παιδιά κάτω των 17 χρόνων, 40 κάτω των 10 και 7 μωρά. Εκτελέσεις, σφαγές, βιασμοί, φωτιά, θρήνοι, κραυγές, θάνατος, το χωριό «ποτισμένο» στο αίμα.

http://www.welt.de/multimedia/archive/01292/sam_distomo5_DW_Po_1292419p.jpgΈξι ημέρες μετά την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία. Η Ευρώπη και η σθεναρά αντιστεκόμενη Ελλάδα προσμένουν επιτέλους τη λευτεριά. Οι δυνάμεις του φασισμού στην επικείμενη κατάρρευσή τους αντιδρούν στις συνεχείς προκλήσεις των κομμουνιστοσυμμοριτών με ανεξέλεγκτες εκκαθαρίσεις. Το αντάρτικο στην περιοχή του Ελικώνα είναι δυνατό. Οι κάτοικοι των περιοχών που τρομοκρατούνται τη μέρα απ' τους φασίστες και τη νύχτα απ' τους κομμουνιστές του ΕΑΜ.

Οι εκτελέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι εκφοβισμοί των Γερμανών είναι συνήθεις μέθοδοι. μετά από ενέδρες του ΕΑΜ και τη σφαγή γερμανών στρατιωτών. Σ΄αυτά καταφεύγουν και το μοιραίο σαββατιάκο πρωί στο Δίστομο. Το μεσημέρι πολεμούν τους αντάρτες που τους είχαν στήσει ενέδρα στο Στείρι. Δύο ώρες μετά οπισθοχωρούν με απώλειες 40 ανδρών. Με την υπέρμετρη δυσαναλογία των αντιποίνων, ξεσπούν τη μανία τους στο Δίστομο. Ακολουθεί μακελειό. Αποκεφαλίζουν τον ιερέα, βρέφη εκτελούνται, έγκυες ξεκοιλιάζονται, άλλες βιάζονται πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταματά μόνον όταν νυχτώνει κι αφού πρώτα έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα σπίτια του χωριού.

Οι εκτελέσεις συνεχίζονται και κατά την επιστροφή των Γερμανών στη βάση τους, καθώς σκοτώνουν όποιον άμαχο βρίσκουν στον δρόμο τους.

Απεσταλμένος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού καταμέτρησε 600 νεκρούς στην περιοχή. Ο υπεύθυνος για τη σφαγή στο Δίστομο, Χανς Τσάμπελ, μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Στην πορεία ζητήθηκε η μεταφορά του στην Γερμανία για τις εκεί έρευνες, όπου παρέμεινε.