12 Ιουνίου 2011

Τουρκία: Μεγάλη νίκη του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει μεγάλη νίκη αφού λαμβάνει το 50% των ψήφων και αναλαμβάνει για τρίτη συνεχή θητεία τα ηνία της χώρας.

Ακολουθεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 25,9% και οι εθνικιστές της Εθνικής Δράσης με 13%.

"Σήμερα για μια ακόμα φορά η δημοκρατία και η εθνική θέληση νίκησαν" τόνισε ο κ. Ερντογάν που βγήκε στο μπαλκόνι της έδρας του κόμματός του στην Αγκυρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμίν, για να χαιρετίσει το πλήθος των οπαδών του που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί εκεί κρατώντας σημαίες του Κόμματος αλλά και της χώρας.

Ο κ.Ερντογάν τόνισε επίσης ότι "η Γάζα, η Παλαιστίνη και η Ιερουσαλήμ νίκησαν επίσης" δείχνοντας για μία ακόμα φορά τη συμπάθειά του στον μουσουλμανικό κόσμο και ιδιαιτέρως στην παλαιστινιακή υπόθεση.

"Ο λαός μας έστειλε μήνυμα να εκπονήσουμε ένα νέο Σύνταγμα μέσω συναίνεσης και διαπραγματεύσεων" τόνισε και πρόσθεσε: "Θα συζητήσουμε το νέο Σύνταγμα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης" .

Ιαπωνία: Ιχνη του επικίνδυνου το ραδιενεργού υλικού στρόντιο βρέθηκαν στα ύδατα εντός του εδάφους κοντά στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Η ραδιενεργή μόλυνση από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα επιδεινώθηκε, προειδοποίησε σήμερα η εταιρεία Tepco η οποία σε αναλύσεις που πραγματοποίησε στα ύδατα εντός του εδάφους εντόπισε ίχνη του χημικού στοιχείου στρόντιου σε 240 φορές υψηλότερο επίπεδο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Οι αρχές που ελέγχουν τον σταθμό ανακοίνωσαν ότι το επικίνδυνο αυτό ραδιενεργό υλικό ανιχνεύτηκε κοντά στους καατεστραμμένους αντιδραστήρες 1 και 2 του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Η εταιρεί Tepco ανέφερε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις δοκιμές καθαρισμού των υδάτων, που αρχικά είχε καθοριστεί να αρχίσουν στα μέσα Ιουνίου. Δεν ανακοινώθηκε καμία νέα ημερομηνία.

Ιταλία:Δημοψήφισμα-Στο 29% η προσέλευση των ψηφοφόρων για τα τέσσερα δημοψηφίσματα στην Ιταλία, μέχρι τις επτά το απόγευμα τοπική ώρα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών, η προσέλευση των εκλογέων στις κάλπες, στις 19.00 τοπική ώρα (οκτώ ώρα Ελλάδος) άγγιξε, κατά μέσο όρο, το 29%.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης, μέχρι τις επτά το βράδυ είχε ψηφίσει το 29,5% των εχόντων δικαίωμα, για εκείνο που καταργεί το υποχρεωτικό ποσοστό κέρδους των εταιριών που διαχειρίζονται τα δίκτυα ύδρευσης το 29,3%, για το τρίτο, που εναντιώνεται σε κάθε είδος παραγωγής πυρηνικής ενέργειας το 29,1%, ενώ για το τέταρτο δημοψήφισμα, που στοχεύει στην απάλειψη της δυνατότητας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην παρουσιάζεται σε δίκες (νόμος περί εύλογου κωλύματος) εκφράστηκε το 29%.

Λείπουν ακόμη τα στοιχεία ορισμένων αστικών περιοχών, αλλά οι υπεύθυνοι των επιτροπών που οργάνωσαν τα δημοψηφίσματα συνεχίζουν να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ξεπερασθεί τελικά, το όριο το 50% των ψηφισάντων, επί του συνόλου των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να είναι νομικά δεσμευτικό το αποτέλεσμα των τεσσάρων δημοψηφισμάτων. Δεν έλειψαν, και σήμερα, πρωτότυπες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο να παρακινηθούν οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν: Ιταλοί οικολόγοι, εμφανίστηκαν σε αρκετές παραλίες της χώρας-ιδίως στο Νότο-κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «vai a votare!» (πήγαινε να ψηφίσεις!).

Το δημοψήφισμα ολοκληρώνεται στις 15.00 αύριο- τοπική ώρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών δίνει 495.000 ευρώ στον σύλλογο υπαλλήλων του!!!

Πριν λίγο καιρό ο κ.Ρακιντζής τα έβαλε με την ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ για τις επιχορηγήσεις.
Ας ρίξει κι εδώ μια ματιά. Ίσως βρει κάτι ενδιαφέρον...


Τι είναι η ΟΣΥΟ;

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών


kolotoubes.blogspot.com

Μονόδρομος το Βατερλώ!

Μέχρι πριν λίγα λεπτά, αγνοούσα την ύπαρξη του φοβερού Ναπολέοντα Μαραβέγια (από pole position ξεκινάς με τέτοιο όνομα). Ξεφυλλίζοντας την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (5 Ιούνη) πέφτω πάνω στο ερώτημα που μου ´χε σφηνωθεί από το χθεσινό δελτίο των οκτώ. Καλά όλα αυτά... υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;

Πριν ξεκινήσω την ανάγνωση, έριξα μια ματιά στο διαδίκτυο κι έμαθα ότι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν η είναι (τελικά παραμένει στη θέση του και συνεχίζει το έργο του ο πρόεδρος της Δ.Ε. ) Πρόεδρος της Διοικούσας... Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet (1995), από το 1999 μέχρι το 2004 Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας και από το 2004 Εθνικός Εκπρόσωπος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Γεωπονικών Μεσογειακών Σπουδών. Το 2001 τιμήθηκε με Παράσημο από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Για κάτσε καλά λέω... εδώ μιλάμε για γερό βιογραφικό, κάτι θα ξέρει παραπάνω ο άνθρωπος (για να πω την αλήθεια ήταν κι αυτή η Έδρα Jean Monnet Ευρώπη βλέπεις), ας το διαβάσω το άρθρο.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;

“Η ποικιλία των απόψεων παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά μερικές φορές οι προτεινόμενες λύσεις είναι μάλλον ουτοπικές ή και καταστροφικές.

Μερικές φορές είναι ουτοπικές, τις άλλες φορές είναι καταστροφικές, η και τα δυό μαζί, η κάπως έτσι...

η έκδοση ευρωομολόγων.....φαίνεται στις σημερινές συνθήκες μια σοβαρή αλλά μάλλον ουτοπική πρόταση.

η έκδοση αναπτυξιακών ευρωομολόγων......μοιάζει μια εξαιρετική αλλά όχι ρεαλιστική ιδέα σήμερα.

Φαίνεται, μοιάζει, μάλλον, όχι ρεαλιστική. Αποφασιστικός ο καθηγητής!

η αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας......δείχνει περισσότερο να ανήκει στη σφαίρα του ονείρου

Δείχνει βλέπει μακρυά ο άνθρωπος!

περισσότερο αποτελεσματική, αλλά τώρα απραγματοποίητη, λύση είναι μια γενναία αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους με τη συναίνεση των δανειστών και την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Απραγματοποίητη, σου λέει, τώρα... μεθαύριο έχει ο θεός.

η δανειοδότηση της χώρας μας από την Ε.Ε. με χαμηλότοκο δάνειο για επαναγορά των υποτιμημένων ελληνικών ομολόγων μοιάζει να απομακρύνεται

Αφού απομακρύνεται δεν είναι ώρα να αρχίσουμε να την κυνηγάμε.

Η μοναδική λύση που φαίνεται σήμερα να έχει σοβαρές πιθανότητες εφαρμογής είναι η επιμήκυνση μέρους ή του συνόλου των δανείων μας..... αντιδρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ η Ε.Ε. θεωρεί ότι θα μπορούσε να συζητηθεί, εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει στο ακέραιο όλα όσα έχουν συζητηθεί στο μνημόνιο ή θα συμφωνηθούν τώρα, δηλαδή νέα αύξηση φορολογίας, νέα μείωση δημοσίων δαπανών με περικοπές μισθών και συντάξεων, αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις οργανισμών, αξιοποίηση περιουσίας κ.λπ.

Το βλέπετε; Το 'πε καθαρά ο καθηγητής!

Η μοναδική εναλλακτική λύση είναι η μόνη λύση. Αυτή ντε, η μία, που μας λέει η Τρόικα και η κυβέρνηση. Δηλαδή δεν είναι ακριβώς λύση, αλλά θα μπορούσε να συζητηθεί, αν και μείς γίνουμε καλά παιδιά...

Ειδάλλως....... μπρρρρρρ! Ούτε να το σκέφτεσαι. Τάρταρα...

......... Ενώ η κοινωνική δυσαρέσκεια αρχίζει να αυξάνεται και να εκδηλώνεται με αυθόρμητους τρόπους, αρχίζουν να προβάλλονται επικίνδυνες λύσεις του οικονομικού προβλήματος της χώρας μας, όπως η μονομερής παύση πληρωμών των δανείων μας ή ακόμη και η επιστροφή στη δραχμή.

Παρά το προφανές καταστροφικό αποτέλεσμα αυτών των λύσεων, φαντάζουν ευχάριστες γιατί υπόσχονται να γλιτώσουν τους πολίτες από τη σημερινή εισοδηματική αφαίμαξη. Ταυτόχρονα ζωντανεύουν πατριωτικά αισθήματα μπροστά στον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής της χώρας μας από την τρόικα, πράγμα που δυστυχώς αποτελεί αναγκαίο κακό προκειμένου να συνεχισθεί η τροφοδότηση της χώρας με ευρωπαϊκά δάνεια..........

Κε Καθηγητά,

πρέπει να το παραδεχθώ! Η επιχειρηματολογία σας κατά των "προφανώς καταστροφικών λύσεων" ήταν το αποκορύφωμα του πονήματός σας. Άσε που μπορεί να ζωντανέψουν διάφορα πατριωτικά αισθήματα και να μη μπορεί να κοιμηθούμε το βράδυ (αλήθεια τι είναι αυτά;).

Δεν ξέρω γιατί, αλλά μετά την ανάγνωση του άρθρου, ένοιωσα μια ηρεμία, μια πληρότητα και μια ευεξία, γιατί επιτέλους ήξερα!

Ξαναπάω στον υπολογιστή, για να δω το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, και το μάτι μου πέφτει σε μια ακόμη ιδιότητα του καθηγητή.

-Τυγχάνει επίσης μέλος του Δ.Σ της αστικής, μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης της κοινωνίας πολιτών - Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (ΕΠΕΚΣΑ), η οποία, σύμφωνα με την Ιστοσελίδα της: “Ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την προώθηση της Κοινωνικής Συνοχής και Κοινωνικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Μεσογείου και γενικότερα το κόσμο. Εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής ανάπτυξης όπως καταγράφονται σε βασικά κείμενα και οικουμενικές διακηρύξεις των λαών, των κυβερνήσεων, του ΟΗΕ. Οι δραστηριότητες της Εταιρείας αποβλέπουν στην επιστημονική τεκμηρίωση και πρακτική προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης ως βασικής διάστασης του σύγχρονου οικονομικού και κοινωνικού συστήματος. Η κοινωνική αλληλεγγύη ευνοεί την οικονομική αποτελεσματικότητα, εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, εγγυάται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συμβάλει καθοριστικά στην ευημερία των πολιτών και την προστασία του παγκόσμιου πολιτισμού.

Το πιάσατε έτσι; Είναι και το κείμενο που φυσάει. Ε, τόσοι καθηγητές μαζεμένοι. Και το αποτέλεσμα όμως.... Εδώ μιλάμε για μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί την Κοινωνική συνοχή και Ανάπτυξη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στην Μεσόγειο και σε Ολόκληρο τον κόσμο άμα λάχει. Τσσσσ... πραγματικά φοβεροί τύποι! Και τώρα γιαυτό μας προτείνει την εναλλακτική του μνημονίου αισθάνεται υπεύθυνος ο άνθρωπος για την κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και τα ρέστα. Αμ πως!

Έλα που μου ´κατσε και η Έδρα Jean Monnet. Copy paste λοιπόν από τη σελίδα της Ε.Ε:

Έδρες Jean Monnet: Πρόκειται για θέσεις διδασκαλίας με εξειδίκευση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι κάτοχοι έδρας Jean Monnet διδάσκουν τουλάχιστον 90 ώρες ανά ακαδημαϊκό έτος στον τομέα των σπουδών Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (μέγιστο επιχορήγησης για 3 έτη: 45.000 €).

Είδατε που το ´πιασα απο την αρχή; Πραγματικά φοβερός ο καθηγητής. Και πάνω απ' όλα Ευρωπαίος.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά τελειώνοντας , ένοιωσα μια ηρεμία, μια πληρότητα και μια ευεξία, γιατί επιτέλους ήξερα!

Την απορία για το πως δεν έφτασε ακόμα πιο ψηλά η χώρα (από κει που είναι σήμερα) την αφήνω σε σας, αναγνώστες μου!

Με Τιμή

Γιώργος Μελέτης

http://logia-starata.blogspot.com/2011/06/blog-post_6135.html

Το αδιέξοδο του Παπανδρέου και το ραντεβού του Σαμαρά με την ιστορία!

Ο λαός το δείχνει, οι καταστάσεις το απαιτούν, η εποχή το επιβάλλει αλλά ο πρωθυπουργός εθελοτυφλεί. Τον προειδοποιήσαμε όταν μπορούσαμε (Εκλογές ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!) και όταν ήταν ακόμη σε πλεονεκτικότερη θέση (δημοσκοπικά τουλάχιστον) αλλά μάταια.

Ο Γ.Παπανδρέου δε φαίνεται διατεθειμένος να συλλάβει τα μηνύματα της κοινωνίας καθώς και να αντιληφθεί πόσο στραβά "αρμενίζει". Οι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η φθορά του κυβερνητικού σχήματος και του ίδιου του πρωθυπουργού είναι τεράστια. Το πολιτικό κεφάλαιο τους εξαντλείται ταχύτατα και όσο συνεχίζουν τα...σχέδια τους, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και εθνικές επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής τους, φλερτάρουν εντονότατα με τον πολιτικό τους αφανισμό!

Ο Α.Σαμαράς καλείται πλέον να αναλάβει το ρόλο του μπροστάρη καθώς οι συνθήκες το επιβάλλουν. Η ανάγκη εκλογών για την άμεση αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί το πρώτο βήμα. Αφού ο Γ.Παπανδρέου θα συνεχίσει και...μόνος του αν χρειαστεί (όπως ο ίδιος είπε) επιμένοντας στις λάθος επιλογές του, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις (με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση) θα πρέπει να πιέσουν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Καμία άλλη λύση δεν είναι πλέον ρεαλιστική και δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς ο λαός εξοργίζεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνά και αυτό τείνει να γίνει επικίνδυνο αν οι πολιτικές δυνάμεις μείνουν απαθείς.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται αποκομμένος από την πραγματικότητα και τις εξελίξεις και αυτό είναι πασιφανές στον ελληνικό λαό, γι' αυτό και δεν του έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη. Τα μέτρα ντροπής που ετοιμάζονται να ψηφίσουν θα είναι η ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν πρόκειται να τα δεχτεί και θα εντείνει την αντίδραση της (με άγνωστα για όλους αποτελέσματα). Γι' αυτό μια πολιτική λύση θα ήταν προτιμότερη για όλες τις πλευρές αλλά και απαραίτητη για την "κάθαρση" του πολιτικού συστήματος.


http://armageddon-news.blogspot.com/2011/06/blog-post_4392.html

Εσείς τι λέτε, θα παραιτηθεί κανείς; Εμείς σας λέμε ΟΧΙ!!

Την εποχή που γίνεται μία τόσο άνανδρη επίθεση σε μισθούς και επιδόματα, η Ελλάδα σπαταλά σε μορφή προστίμων εκατομμύρια ευρώ!! (σε λίγο ίσως να είναι και δις!!)

Το θέμα έχει ως εξής:
Το 2005 η χώρα μας καταδικάστηκε από ο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) για τη λειτουργία χιλιών και πλέον ΧΑΔΑ, αλλά δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα τότε, διότι δόθηκε η ευκαιρία στις ελληνικές αρχές να συμμορφώσουν τους δήμους με την περιβαλλοντική νομοθεσία, να κλείσουν οι ΧΑΔΑ και να υλοποιηθούν σύγχρονα έργα διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων.

taxalia.blogspot.com

Τουρκία:Εκλογές- Αυτοδυναμία για το κυβερνών κόμμα, με καταμετρημένο το 45,3% των ψήφων

Η αυτοδυναμία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, η αύξηση της δύναμης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και η επιτυχία του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος να ξεπεράσει το εθνικό όριο του 10% καθώς και η επίσης επιτυχία των ανεξάρτητων κούρδων που φαίνεται ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των βουλευτών τους, είναι τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί στην Τουρκία.

Με καταμετρημένο το 45,3% των ψήφων, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προηγείται με 53,1% και ακολουθούν το Rεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 22,2, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13,3% και οι ανεξάρτητοι με 6,1%.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, το κυβερνών κόμμα εκλέγει 332 βουλευτές και ακολουθούν το ΡΛΚ με 133, το ακροδεξιό κόμμα με 57 και οι ανεξάρτητοι με 28 βουλευτές.

Τα ποσοστά αυτά θα αλλάξουν, όσο ενσωματώνονται οι ψήφοι της δυτικής Τουρκίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειωθεί ελαφρώς το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος και θα αυξηθεί το ποσοστό του ΡΛΚ.

Σε αποτελέσματα "exit poll", που ανακοίνωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΚΔΑ 50,3%, ΡΛΚ 27,1%, ΚΕΚ 12,7% και ανεξάρτητοι 5,5%

Αλλαγές μπορεί να γίνουν στον αριθμό των βουλευτών, πράγμα που έχει ιδιαίτερη σημασία για το κυβερνών κόμμα. Οι 330 βουλευτές είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την αλλαγή του συντάγματος.

Συρία: Βρέθηκε κοινός τάφος στο Τζισρ αλ Σούγουρ με τα πτώματα 120 μελών των δυνάμεων ασφαλείας

Τα πτώματα μελών των συριακών δυνάμεων ασφαλείας που δολοφονήθηκαν πριν λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκαν σήμερα σε κοινό τάφο στο Τζισρ αλ Σούγουρ , στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας όπου ο στρατός επιχειρεί από την Τετάρτη κατά των εξεγερμένων πολιτών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

"Ενας κοινός τάφος αποκαλύφθηκε στο Τζισρ αλ Σούφουρ που περιέχει τα πτώματα των μελών των δυνάμεων ασφαλείας", ανέφερε η τηλεόραση χωρίς να επεκταθεί.

Στις 6 Ιουνίου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 120 αστυνομικοί δολοφονήθηκαν στο Τζισρ αλ Σούγουρ από "ένοπλες ομάδες" . Ογδόντα δύο εξ αυτών δέχτηκαν επίθεση εντός της έδρας των δυνάμεων ασφαλείας.

Αντιακθεστωτικοί και αυτόπτες μάρτυρες καθώς και λιποτάκτες από το στρατό αμφισβητούν την κυβερνητική αυτή εκδοχή και ισχυρίζονται ότι οι 120 έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια εξέγερσης που σημειώθηκε στο γενικό επιτελείο των δυνάμεων ασφαλείας.

Η ανάπτυξη του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα, στο επίκεντρο της επίσκεψης του αναπλ. περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ.Ψωμιάδη

Οι προοπτικές της αύξησης του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης στη Μόσχα.

Ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε διαδοχικά με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού για τον Τουρισμό "Ροστουρίζμ", Αλεξάντρ Ρατκόφ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού της Μόσχας, Σεργκέι Σπιλκό, τη γγ της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Νατάλια Ούζινα και τον επικεφαλής της διοργανώτριας εταιρείας της μεγάλης τουριστικής έκθεσης της Μόσχας ΜΙΤΤ, Αλεξάντρ Σταλενκόφ.

"Διακοπές στην Ελλάδα πιο οικονομικές κι από τα σπίτια μας", ήταν το σύνθημα, που γεννήθηκε κατά τη συνάντηση με τον κ. Σπιλκό, ο οποίος παρότρυνε την ελληνική πλευρά να αξιοποιήσει το νέο αυτό δεδομένο, καθώς "οι τιμές στην Ελλάδα είναι πλέον πολύ πιο ανταγωνιστικές σε σχέση, για παράδειγμα με την Τουρκία", όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τις ευνοϊκές και από αυτήν την άποψη προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την ικανοποίησή του από τη συνεργασία του με το Γραφείο Μόσχας του ΕΟΤ.

"Ό,τι κάνουμε είναι μια δουλειά και μια προσπάθεια, που συνεχίζεται συστηματικά επί χρόνια, όμως νομίζω πως αρχίζει μια νέα σελίδα στις προοπτικές της συνεργασίας μας με τη ρωσική αγορά, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά για τον ελληνικό τουρισμό πρόκειται για την αγορά με τις μεγαλύτερες προοπτικές στον κόσμο", είπε ο κ. Ψωμιάδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκπληκτική υποδοχή και φιλοξενία, τόσο από τους ομογενείς Ποντίους, όσο και από τους Ρώσους τουριστικούς παράγοντες.

"Συζητήσαμε όλες τις δυνατότητες του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία και στις επτά περιοχές μας, καθώς και τις προοπτικές επενδύσεων και αξιοποίησης των προϊόντων μας", τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος σημείωσε το ειδικό ρωσικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τον θαλασσινό τουρισμό, αλλά και για επισκέψεις σε ορεινούς προορισμούς, όπως ο Όλυμπος, για τον θρησκευτικό τουρισμό, ο οποίος ξεκινά φυσικά από το Άγιον Όρος, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Περιφέρειας για τη φιλοξενία και την προετοιμασία ρωσικών ποδοσφαιρικών ομάδων κατά τη χειμερινή περίοδο, που διακόπτεται το ρωσικό πρωτάθλημα.

Για το σκοπό αυτό, ο κ. Ψωμιάδης είχε συναντήσεις με την ηγεσία των ομάδων ΤσΣΚΑ, Δυναμό Μόσχας και Χίμκι στα διοικητικά όρια της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου και παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα. Η παιδική ομάδα της Χίμκι θα συμμετάσχει τέλη Ιουνίου σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας με φορείς της Κ. Μακεδονίας εξέφρασαν οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες των ανωτέρω ομάδων.

Καρπός των επαφών και των συναντήσεων με ομογενείς νέους, που δήλωσαν ευθαρσώς ότι είναι Πόντιοι Έλληνες, χωρίς ποτέ να έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, ήταν και η απόφαση, με παρότρυνση του Δ.Ψωμιάδη, να δημιουργηθεί Ποντιακή ποδοσφαιρική ομάδα, που θα μπορούσε να επιτελέσει σημαντικό εθνικό έργο, φέρνοντας σε επαφή τους νέους Ποντίους, αλλά και φιλέλληνες Ρώσους, με την Ελλάδα και τους τόπους καταγωγής των προγόνων τους.

Το Πατριαρχείο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτικών παρατάξεων

Σε εκλογικό τμήμα του Καντικόι (Χαλκηδόνας), άσκησε o Πατριάρχης Βαρθολομαίος τα εκλογικά του καθήκοντα, στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σε όλη την τουρκική επικράτεια σήμερα. Το Οικουμενικό Πατριαρχέιο συγκέντρωσε φέτος το ενδιαφέρον των πολιτικών παρατάξεων, λόγω των σημερινών βουλευτικών εκλογών.

Ο πρέσβης Βολκάν Μποζκίρ, πρώην επικεφαλής της γεν. γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η κυρία Τουρκάν Νταγκογκλού, γιατρός και υποψήφια βουλευτής επισης της Β! εκλογικής Περιφέρειας της Πόλης με το AKP, επισκέφθηκαν την Έδρα του Πατριαρχείου και έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αναχωρώντας από το Πατριαρχείο, ο κ. Μποζκίρ χαρακτήρισε τον Πατριάρχη «μεγάλη εκκλησιαστική προσωπικότητα» και «πλούτο και κέρδος για την χώρα».

Στις 30 Μαίου, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο βουλευτής του AKP και εκ νέου υποψήφιος Μπουρχάν Κουζού, πρόεδρος της Επιτροπής της Τουρκικής Εθνοσυνελεύσεως για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο κ. Κουζού συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Τοπικής Οργανώσεως Μπεσίκτας του AKP, Ιμπραϊμ Γιλντιρίμ και άλλους συνεργάτες του, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων Απόστολος.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος σε βάρος της Ρωμαίικης Κοινότητας. Επίσης εξέφρασε την ευχή όπως εισακουσθούν ο προτάσεις της Ρωμαίικης Κοινότητας, κατά την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος από τη νέα Βουλή.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε επίσης αντιπροσωπεία του «Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος» CHP αποτελουμένη από τη γενική γραμματέα του κόμματος, βουλευτή της Πόλεως κα Μιχλούν Ταμαγλιγκίλ, τον αντιπρόεδρο Οσμάν Κορουτούρκ και την υποψήφια βουλευτή κα Μαρί Γκορμαζάνο.

Φόλκερ Κάουντερ (πρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών): Αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ενδέχεται να απειληθεί νέα οικονομική και δημοσιονομικ

O πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης, Φόλκερ Κάουντερ, εκτιμά ότι αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ενδέχεται να απειληθεί νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση.

"Μπορώ να κατανοήσω τις αγωνίες των πολιτών. Αλλά αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα θα είναι πολύ επικίνδυνο και κατ΄ επέκταση ανεύθυνο", λέει στην κυριακάτικη εφημερίδα "Bild am Sonntag" (Μπιλντ αμ Ζόνταγκ 12.6.11). Ο κ. Κάουντερ προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί βοήθεια, "η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει, θα διασαλευτεί το σύστημα δημοσιονομικών και άλλων χωρών και η συνέπεια θα είναι μία νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση".

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σημειώνει ότι "δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά", αλλά ταυτόχρονα συνδέει τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα με αυστηρές προϋποθέσεις.

"Ζητήσαμε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μείνει επ΄αυτού σκληρή στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ότι και οι ιδιώτες επενδυτές, δηλαδή και οι τράπεζες, πρέπει να συναινέσουν, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει αργότερα. Η Ελλάδα πρέπει επιπρόσθετα να ενισχύσει πολύ τις προσπάθειες εξυγίανσης του προϋπολογισμού της και επιτέλους να πάρει στα σοβαρά και με κάθε σαφήνεια την πώληση κρατικής ιδιοκτησίας", λέει ο κ. Κάουντερ.

Νέος Άσλεϊ Κόουλ ο Ντελ Γκρόσο!

Ναι ο Ιταλός αριστερός μπακ που θα "έκλεινε" στον Ολυμπιακό, τώρα βρίσκεται και στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού... Σειρά αναμένεται να πάρει ο ΠΑΟΚ στην κούρσα του αριστεροπόδαρου παικταρά...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Είπε ο Στόιμπερ τον πετεινό κεφάλα: "H ΝΔ φέρει μεγάλη ευθύνη για την οικονομική μιζέρια της Ελλάδας"

Εννοείται ότι ο Στόιμπερ δεν είπε τις μαλακίες που λένε κάτι πρασινοφρουροί, σε στυλ Καραμπάση ή πως τον λένε αυτόν τον κρατικοδίαιτο, ότι δηλ. η ΝΔ φταίει για τη μιζέρια που μας οδήγησε ο ΓΑΠ... πριν βέβαια διαβάσετε τι είπε ο Στόιμπερ και για να έχουμε υπόψη μας ποιος κατηγορεί ποιον:

- Το 1999 παραίτησε, σαν πρωθυπουργός της Βαυαρίας, υπουργό του που τον κατηγόρησε ότι μια κρατική εταιρία κατασκευής εργατικών κατοικιών (LWS) έκανε επί των ημερών του χρέη ύψους 367 εκ ευρώ...

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110525135622/vroniplag/de/images/thumb/e/ed/Sass_plag_graphic_201105251552.png/600px-Sass_plag_graphic_201105251552.png- Πριν ένα μήνα το πανεπιστήμιο της Κονστάντσας αφαίρεσε τον διδακτορικό τίτλο της κόρης του μιας και αποδείχθηκε κατά 53% αντιγραφή άλλων εργασιών [Δείτε τη διπλανή φώτο όπου με μαύρο απεικονίζονται οι σελίδες που είναι 100% κλεμένες, με κόκκινο οι σελίδες όπου το 75% και με καφέ αυτές όπου το 50% είναι κλεμένο!!!]... εννοείται ότι γι αυτή την υπόθεση έκανε την πάπια ο σχετικά με τη ΝΔ λαλίστατος Στόιμπερ

Διαβάστε τώρα και τι είπε για τη ΝΔ και συνυπολογίστε την ασχετίλα του με την ελληνική πραγματικότητα όταν λέει ότι η ΝΔ κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους εναντίον των μέτρων λιτότητας, αναφερόμενος προφανώς στους "αγανακτισμένους":

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, ασκεί ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ.

"Το δικό μας,συντηρητικό αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα. Φέρει μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους. Είναι παρανοϊκό το ότι ειδικά αυτό το κόμμα βγάζει τον κόσμο στους δρόμους για να διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα λιτότητας", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Στόιμπερ, επίτιμος πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης "CSU" Βαυαρίας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Focus", ο κ. Στόιμπερ προειδοποιεί ότι οι συνέπειες της κρίσης μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της Lehman. "Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι άμεσα έκτακτη βοήθεια. Αυτό, ορισμένοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη", λέει ο κ. Στόιμπερ.

Ο Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός, που είναι από το 2007 και επικεφαλής ομάδας εργασίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, επισημαίνει τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρώπης, ενός ιστορικού οικοδομήματος που θεμελίωσαν πολιτικοί όπως ο Ρομπέρ Σουμάν και ο Κόνραντ Αντενάουερ.

Δηλ. αν ο Νικητιάδης ήταν ΓΓ του ΠΑΣΟΚ θα συναντιόταν με τον ΓΑΠ για να τον πείσει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ;

Μετά από 9 μέρες ταξιδάκι στις ΗΠΑ ο Νικητιάδης έδωσε συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη για τις επαφές προβολής της Ελλάδας και είπε ότι φέτος θα αυξηθεί ο τουρισμός από τη Ρωσία!!! Για τέτοια επιτυχία του ταξιδιού του μιλάμε!

Βαρυσήμαντες συναντήσεις είχε και με όλους σχεδόν τους ελληνοαμερικάνους προκειμένου να τους πείσει να προβάλουν τη χώρα μας κάτι που τα "γαϊδούρια" δεν κάνουν και περίμεναν τον Νικητιάδη να τους το πει!... Είναι κάτι σαν να λέμε: Ο Καρχιμάκης συναντήθηκε με τον ΓΑΠ για να τον πείσει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ... έ είχε και κάτι συναντήσεις με αμερικάνους αλλά δεν ανέφερε με ποιους παρά μόνο τους χαρακτήρισε "πανίσχυρους"

Δείτε με ποιους συναντήθηκε και θα καταλάβετε πόσους αμερικάνους τουρίστες [αμερικάνους γιατί οι ελληνοαμερικάνοι έρχονται αν μπορούν και δεν χρειάζονται το ψηστήρι του Νικητιάδη] θα μας φέρει. Όπως ανέφερε έκανε τα εξής:

- Χαιρετισμό κατά την τελετή αποφοίτησης 35 μαθητών και μαθητριών του μοναδικού ελληνικού λυκείου στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ανήκει στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια.

- Συναντήθηκε με τη ρεπουμπλικανή γερουσιαστή του Μέιν, Ελληνοαμερικανίδα Ολυμπία Σνόου, η οποία εξέφρασε την "πλήρη υποστήριξή" της στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδας για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση!!!

- Ξεκοιλιάστηκε σε δείπνο, μέσα στα πλαίσια απονομής των βραβείων Gabby, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Μάικλ Δουκάκη (υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ το 1988), Τζον Σαρμπάνη (Δημοκρατικό βουλευτή), Τζέιμς Γιαννόπουλο (πρόεδρο της Fox), Ολυμπία Δουκάκη (βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό) και αρκετούς άλλους.

- Μίλησε σε συγκέντρωση 250 και πλέον ομογενών στη Βαλτιμόρη, "κατά την οποία εκδηλώθηκε, για μια ακόμη φορά, ο πατριωτισμός και η αγάπη των ομογενών για την Ελλάδα", όπως επισήμανε.

- Έκανε την πρώτη συνάντηση που είχε Έλληνας αξιωματούχους με ένα από τους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς, με σημαντικές πολιτικές γνωριμίες στις ΗΠΑ, τον δικηγόρο, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ της Βαλτιμόρης "Baltimore Orioles", Πίτερ Άντζελο, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.

"Ο άνθρωπος θέλει να επενδύσει στη χώρα μας. Εκδήλωσε ουσιαστικό ενδιαφέρον και θα περιμένουμε να δοθεί συνέχεια στους στόχους μας", υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης, σημειώνοντας ότι "αρκεί να διαπιστώσει ότι η γραφειοκρατία χτυπήθηκε και ότι οι επενδύσεις του θα πιάσουν τόπο".

- Ξεκοιλιάστηκε πάλι στο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νιού Τζέρσεϊ, με τιμώμενο πρόσωπο το ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρό της, Ανδρέα Κωμοδρόμο. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Αμερικανούς βουλευτές, μεταξύ των οποίων και το δημοκρατικό βουλευτή του Νιού Τζέρσεϊ, Ντόναλντ Πέιν, ο οποίος είναι ούτως ή άλλως φιλέλληνας, τον οποίο ευχαρίστησε εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την πρωτοβουλία του να καταθέσει στην αμερικανική Βουλή σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο καλείτο η βρετανική κυβέρνηση να άρχιζε διαπραγματεύσεις με την ελληνική το συντομότερο δυνατόν, για να διευκολυνόταν η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

- Συναντήθηκε με "σημαντικούς επιχειρηματίες", ελληνικής καταγωγής και μη, καθώς και με στελέχη επενδυτικών ομίλων, ταξιδιωτικών οργανισμών και αεροπορικών εταιριών, σημειώνοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον για καθιέρωση νέων πτήσεων από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και αντιστρόφως. Εννοείται ότι δεν ανέφερε κανένα όνομα πχ. ταξιδιωτικού γραφείου και το μόνο συγκεκριμένο που ανέφερε ήταν ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ολυμπιακής [!!!! Φοβερό!!! Έπεισε την Ολυμπιακή να προβάλει την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό!!!] και της Hellenic Imperial Airways, η οποία πολύ πριν φτάσει ο Νικητιάδης στις ΗΠΑ είχε ανακοινώσει μετά από πολύμηνη προετοιμασία την έναρξη αεροπορικών πτήσεων από τις 24 Ιουνίου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και αντιστρόφως, με τέσσερις τακτικές πτήσεις την εβδομάδα.

- Είχε επαφές που είχε με "πανίσχυρα πρόσωπα" του χώρου της κρουαζιέρας, χωρίς πάλι να κατονομάσει κανέναν!!, υπογραμμίζοντας ότι "θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους την Ελλάδα, θέλουν να βοηθήσουν την χώρα μας και οι προοπτικές είναι τεράστιες, αλλά δίνουν μεγάλη σημασία στις σωστές υποδομές και στην ασφάλεια".

- Συναντήθηκε με ελληνικής καταγωγής άτομα που έχουν δικές τους εταιρείες στον τουριστικό χώρο ή είναι στελέχη σε μεγάλες εταιρίες και, όπως τόνισε, "όλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μας βοηθήσουν σ' αυτή τη δοκιμασία που διέρχεται η χώρα μας".

- Είχε επαφές με ανθρώπους που επενδύουν στη δημιουργία γηπέδων γκολφ, ενισχύοντας έτσι ένα κομμάτι του τουριστικού ενδιαφέροντος. Δηλ. πόσα γήπεδα γκόλφ θα φτιάξουν αυτοί στην Ελλάδα και πόσοι αμερικάνοι θα έρθουν για να παίξουν γκόλφ στην Ελλάδα; Ακόμη συναντήθηκε και με ομογενείς που διατηρούν σωματεία μόνο για φίλους του γκολφ και οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια για να δημιουργηθούν και στη χώρα μας σύγχρονες υποδομές για το συγκεκριμένο άθλημα.

- Είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών και φορέων που ασχολούνται με το θρησκευτικό τουρισμό [!!!! Θα φέρει και Σιεντολόγους;], διαπιστώνοντας ότι "διαφαίνονται ενθαρρυντικές ενδείξεις" και ότι "γι' όλα αυτά χρειάζεται επαγγελματισμός, σοβαρότητα και υπεύθυνη πολιτική που θα στηρίζεται σε μελετημένα έργα, συγκεκριμένες προτάσεις, που θα πείθουν και όχι πρόχειρες και βεβιασμένες κινήσεις"... στοιχεία που αν μη τι άλλο το ΠΑΣΟΚ τα διαθέτει γι' αυτό οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό.

- Κορωνίδα της επίσκεψης στις ΗΠΑ ήταν η παρουσία του στο φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της εθνικής μας ομάδας και της αντίστοιχης ομάδας του Εκουαδόρ, ο οποίος είχε λήξει 1-1 και είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον Σάντος και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας!!!!

- Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει και η προβολή της μεσογειακής δίαιτας του ΓΑΠ οπότε ο Νικητιάδης συναντήθηκε με στελέχη του μεγάλου συνεταιρισμού Ελληνοαμερικανών εστιατόρων Αμερικής "Pan Gregorian Enterprises", στους οποίους πρότεινε να αγοράζουν ελληνικά κονσερβοποιημένα ντολμαδάκια!!!

Α! Τους πρότεινε και ένα χάρτη "χάρτη γευσιγνωσίας" της Ελλάδας, με ειδική σήμανση περιοχών, όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να γευτεί τη γνήσια ελληνική παραδοσιακή, εξηγώντας και προωθώντας το πρόγραμμα για το "ελληνικό πρωινό"... μάλλον όμως πρέπει να τον φτιάξουν μόνοι τους καθώς αυτός δεν προλαβαίνει...

Εμπρηστική επίθεση σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε, στις 5 τα ξημερώματα, σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο του συνδέσμου κι αποτελείτο από πέντε φιαλίδια βουτανίου και μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό.

Όταν οι δράστες πυροδότησαν το μηχανισμό, εξερράγησαν τα δύο από τα πέντε γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές φθορές στην είσοδο του συνδέσμου. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Πίτερ Καλός, ο Έλληνας ομογενής "κολλητός" του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ένας από τους πιο έμπιστους φίλους του διάσημου ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ο ομογενής ηθοποιός, σεναριογράφος και καθηγητής δραματικής σχολής Πίτερ Καλός. Η φιλία τους ξεκίνησε πριν 19 χρόνια στο Χόλιγουντ και έκτοτε όχι μόνο δεν διαταράχτηκε ποτέ, αλλά γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Πέρσι, όταν ο Ντε Νίρο βρέθηκε στη Μελβούρνη για τα γυρίσματα της ταινίας του The Killer Elite, το πρώτο που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στον φίλο του τον Πίτερ.

Γνώρισε και την οικογένειά του και πήγαν και δείπνησαν στο ελληνικό εστιατόριο του διάσημου ομογενή σεφ Γιώργου Καλομπάρη "Ελληνική Δημοκρατία".

Ο ομογενής θεατράνθρωπος γνώρισε τον Ντε Νίρο, μέσω του κοινού τους φίλου Μπάρι Πρίμους. Ο τελευταίος γνωρίστηκε με τον πολυβραβευμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, όταν έφηβοι φοιτούσαν μαζί στη δραματική σχολή και έκτοτε διατηρούν ιδιαίτερα στενή φιλία.

Όταν, λοιπόν, του σύστησε τον Πίτερ Καλό ο Ντε Νίρο του είπε: "Θα είμαστε φίλοι αλλά δεν θέλω να μου μιλήσεις ποτέ για την υποκριτική, τον κινηματογράφο και το θέατρο".

Έτσι και έγινε. Έως πρόσφατα τουλάχιστον μιας και τώρα πια συζητάνε για όλα και ο Πίτερ τον φωνάζει "Μπομπ".

Ο Πίτερ Καλός ξεκίνησε την ενασχόληση του με το θέατρο σε πολύ μικρή ηλικία στην Αυστραλία. Ήταν μόλις δώδεκα ετών όταν πρωταγωνίστησε στο ελληνικό ανέβασμα της παράστασης "Η Θυσία του Αβραάμ" από τον θίασο "Γέφυρα". Ενσάρκωνε τον Ισάακ.

Το έργο ανεβάστηκε στο περίφημο Her Majesty's Theatre της Μελβούρνης, σε σκηνοθεσία Νίκου Σκιαδόπουλου, και συγκέντρωσε εντυπωσιακό αριθμό θεατών. "Δεν ξέρω πως τα κατάφερα, αλλά τα κατάφερα..," θυμάται σήμερα ο ομογενής.

Σε ηλικία 20 ετών πήγε στο Λος Άντζελες όπου έμεινε πάνω από 20 χρόνια. Σπούδασε στη δραματική σχολή της Στέλλας Άντλερ (υπήρξε και καθηγήτρια του Μάρλον Μπράντο) και παρακολουθούσε μαθήματα με τα ιερά τέρατα του κινηματογράφου όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Μίκι Ρουρκ, η Μπέτι Μίντλερ και τόσοι άλλοι.

Εκεί ασχολήθηκε με το θέατρο και με τα σενάρια. Ως "ανεξάρτητος" κριτής έκανε αξιολογήσεις και παρατηρήσεις σε σενάρια για ταινίες.

"Είδα ηθοποιούς να πεινάνε. Να κοιμούνται σε καναπέδες, να εργάζονται ακατάπαυστά και την άλλη μέρα να μεσουρανούν. Και μετά, πάλι, όλοι να τους ξεχνούν. Πολύ σκληρό επάγγελμα", λέει ο Καλός και συμπληρώνει ότι "στο Χόλιγουντ ακόμα και καταξιωμένοι ηθοποιοί εξακολουθούν να κάνουν μαθήματα υποκριτικής και δεν εφησυχάζουν ποτέ".

"Ήμουν μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο όταν έκανε οντισιόν για το φιλμ What's Eating Gilbert Grape με το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ. Και θυμάμαι που του είπαν να εργαστεί σκληρά", αποκαλύπτει και σημειώνει:

"Στο Χόλιγουντ υπάρχουν δυο τρόποι. Ή να μην εφησυχάζεις ποτέ και να συνεχίζεις να εκπαιδεύεσαι ή να κοιτάς την ξαφνική επιτυχία και να χάνεσαι. Ο Ντι κάπριο, εργάζεται σκληρά. Το ίδιο και ο Ράσελ Κρόου. Όλοι οι μεγάλοι εργάζονται σκληρά. Άλλοι που επαναπαύτηκαν στην ξαφνική επιτυχία τους χάθηκαν το ίδιο γρήγορα".

Στο Λος Άντζελες ο Πίτερ Καλός γνώρισε και την σύζυγό του. Σε κάποια από τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις, όπως λέει, ο Ντε Νίρο την πλησίασε και της ζήτησε το τηλέφωνό της.

Σε λίγες μέρες της τηλεφώνησε και την "φλέρταρε". Εκείνη ήταν αρνητική: "Μα είμαι με τον Πίτερ" του είπε και εκείνος απάντησε: "Ναι αλλά μόλις τώρα τον γνώρισες…".

"Ακόμα μου το κοπανά", λέει τώρα ο Πίτερ Καλός και γελά: "Αντί το Ντε Νίρο διάλεξα εσένα μου λέει η γυναίκα μου".

Σήμερα ο Πίτερ Καλός βρίσκεται στη Μελβούρνη όπου ίδρυσε τη δραματική σχολή Actors Lab στη Saint Kilda η οποία ήδη θεωρείται από τις πιο σύγχρονες. Παράλληλα ασχολείται και με το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων. Και περιμένει τον φίλο του τον "Μπομπ".

Ο Ντε Νίρο υποσχέθηκε στη μάνα του Καλού πως όταν ξανάρθει, σύντομα, στη Μελβούρνη θέλει να του μαγειρέψει ελληνικά φαγητά και να καλέσει και όλους τους συγγενείς.

"Δεν θα μας χωρά το σπίτι. Όλοι θα θέλουν να φάνε με τον Ντε Νίρο" αστειεύεται ο Έλληνας καλλιτέχνης.

Προσπαθούν οι ομογενείς να βοηθήσουν παρά το φτύσιμο που τους ρίχνουμε: Εκστρατεία "Και φέτος πάμε Ελλάδα" από το "Νέο Κόσμο" της Αυστραλίας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας "Νέος Κόσμος" έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, με τίτλο "Και Φέτος Πάμε Ελλάδα".. εκτιμώντας προφανώς ότι το ΠΑΣΟΚ βλέπει τους ομογενείς σαν αγελάδες που θα τις αρμέξει με τα ομόλογα και τους φόρους που τους βάζει ενώ τους αρνείται το δικαίωμα ψήφου.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα τονίζει πως τα καθημερινά νέα από την Ελλάδα "πληγώνουν, ενοχλούν, εξοργίζουν, απογοητεύουν, πικραίνουν και προκαλούν μεγάλη ανησυχία".

"Παρόλα αυτά", συνεχίζει το άρθρο, "για μας η Ελλάδα είναι η χώρα της καταγωγής μας. Την αγαπάμε και την πονάμε. Και όπως κάναμε πάντα, έτσι και τώρα, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα συμβάλλουμε ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Θα δώσουμε τον δικό μας αγνό αγώνα, χωρίς κρατική, κομματική ή άλλη καθοδήγηση και χωρίς να περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα. Όπως κάναμε πάντα άλλωστε. Γιατί εμείς, στο εξωτερικό, έτσι μάθαμε να αγαπάμε την Ελλάδα. Χωρίς υστεροβουλία! Βέβαια, οι δικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες. Αλλά όχι ασήμαντες… Μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με πολλούς τρόπους, αλλά οι πιο πρακτικοί, σ' αυτή τη φάση, είναι δυο:

-Να αγοράζουμε τα ελληνικά προϊόντα. Είναι, χωρίς αμφιβολία, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικά στις τιμές. Να μας γίνει συνήθεια, λοιπόν, η επιλογή ελληνικών προϊόντων. Χωρίς να μας κοστίζει τίποτα, ενισχύεται σημαντικά η ελληνική οικονομία. Δηλαδή, ενισχύονται τα αδέλφια μας στην Ελλάδα.

-Και όσοι ταξιδεύουμε στο εξωτερικό να επιλέγουμε την Ελλάδα ως προορισμό μας. Ο τουρισμός θεωρείται η μόνη άμεση πηγή εσόδων για την Ελλάδα, καθώς η εισροή συναλλάγματος δεν υπόκειται στις χρονοβόρες διαδικασίες των επενδύσεων, αλλά διοχετεύεται αυτόματα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία, μέσα μεταφοράς και χώρους διασκέδασης. Δηλαδή στον λαό της Ελλάδας".

Έτσι ο "Νέος Κόσμος" μετά την επιτυχία της περσινής του εκστρατείας για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, που έγινε με τη συνεργασία της ομογένειας, ξεκινά και φέτος μια καμπάνια με σύνθημα: "Και φέτος πάμε Ελλάδα".

Με σύμμαχο την τεράστια και δυναμική παροικία της Αυστραλίας, η εκστρατεία στοχεύει στην τόνωση του ελληνικού τουρισμού.

Η καμπάνια διεξάγεται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα μέσα από όλες τις έντυπες εκδόσεις του "Νέου Κόσμου" και του αγγλόφωνου Neos Kosmos English Edition, καθώς και μέσω της δίγλωσσης ηλεκτρονικής έκδοσης www.neoskosmos.com.au.

Στόχος της είναι να πειστούν Έλληνες και μη Έλληνες της Αυστραλίας να πάνε στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα καλεί τους ίδιους τους ομογενείς να διεξάγουν αυτή την εκστρατεία και ζητά από τους αναγνώστες της, που είτε έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα είτε θα την επισκεφθούν φέτος, να στέλνουν φωτογραφίες τους από τα αγαπημένα τους μέρη μαζί με τις εντυπώσεις τους. Επίσης, να συστήνουν στους αναγνώστες περιοχές, χωριά, παραλίες, μνημεία, φεστιβάλ, ταβέρνες και γενικά οτιδήποτε τους εντυπωσίασε.

"Θέλουμε όλοι μαζί να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τις απαράμιλλες ομορφιές της Ελλάδας και παράλληλα να την ενισχύσουμε οικονομικά και ηθικά" υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Παράλληλα, η εφημερίδα καλεί και τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας που ασχολείται με τον τουρισμό να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και, μέσω του "Νέου Κόσμου", να ενημερώνει (δωρεάν) την ομογένεια για ειδικές μορφές τουρισμού, διάφορα προγράμματα αλλά και πιθανές προσφορές σε αναγνώστες της.

Οι αγανακτισμένοι έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη γύρω απ' την πλατεία Συντάγματος... τρώνε καλά αυτοί που ξημεροβραδιάζονται εκεί

Σημαντικά αυξημένος είναι ο τζίρος για πολλά καταστήματα εστίασης γύρω από την πλατεία Συντάγματος, η οποία βρίσκεται υπό κατάληψη από τους «Αγανακτισμένους», από τα τέλη Μαΐου, γεγονός που συνεπάγεται κέρδη για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες κάνουν χρυσές δουλειές λόγω της καθημερινής αθρόας προσέλευσης του κόσμου.

Ωστόσο, αρκετά είναι τα παράπονα, από καταστηματάρχες των γύρω δρόμων, οι οποίοι μιλάνε για τη χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων χρόνων αλλά και από τους πλανόδιους «ταχυφαγοποιούς», οι οποίοι βρίσκονται επί της πλατείας.

«Έχουμε πολύ κόσμο κάθε μέρα. Ειδικά τις δύο Κυριακές των πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων, η ουρά έφθανε μέχρι έξω από το κατάστημα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη, σερβιτόρος γνωστού καφέ κάτω από την πλατεία Συντάγματος.

«Είναι λογικό να έχει λίγο παραπάνω δουλειά, αφού έρχεται και παραπάνω κόσμος στην πλατεία», αναφέρει ο Σίμος, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην πλατεία, προσθέτοντας, ότι «δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα, αλλά είναι μια καλή ανάσα για πολλούς».

Οι καταστηματάρχες στους γύρω δρόμους, κάνουν λόγο για μία σχετική αύξηση της κίνησης, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα, επισημαίνοντας ότι η ο τζίρος τους έχει συνεχή πτωτική τάση, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

«Έχει λίγο παραπάνω κίνηση, λόγω της συγκέντρωσης, αλλά δεν κάνουμε μεγαλύτερο τζίρο. Ο κόσμος έρχεται και κοιτάει, αλλά δεν αγοράζει, γιατί δεν έχει λεφτά», λέει ο κ. Μαστρογιάννης, ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης στο κέντρο.

«Το καλό με αυτή την συγκέντρωση είναι ότι είναι ειρηνική και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Συνήθως κλείνουν οι δρόμοι, ύστερα πέφτουν τα καπνογόνα. Οι αστυνομικοί φοράνε μάσκες, οι διαδηλωτές διαλύονται και οι καταστηματάρχες μένουμε μόνοι μας, να αναπνέουμε χημικά. Ούτε λόγος για πελάτες», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Κιάτσης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, στο κέντρο. «Τουλάχιστον με αυτή τη συγκέντρωση, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και γλιτώσαμε και τα χημικά», λέει και επισημαίνει την πολύ μεγάλη πτώση του τζίρου, ανεξάρτητα από την κίνηση.

Δεκάδες είναι και οι καντίνες που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Οι ιδιοκτήτες τους κάνουν λόγο για πάρα πολύ χαμηλό τζίρο.

«Την Κυριακή, έβγαλα μεροκάματο 26 ευρώ. Ο κόσμος είναι στατικός και δεν αγοράζει από εμάς» είπε ο κ. Γιώργος, επισημαίνοντας ότι μεγάλη ζημιά για τη δουλειά τους είναι η παραπληροφόρηση, όπως είπε, από τα ΜΜΕ, τα οποία μιλάνε για ακριβές τιμές και κακή ποιότητα.

Επισημαίνεται δε, ότι υπάρχει ομάδα υπεύθυνη για τη σίτιση των αγανακτισμένων, στην οποία καταφθάνουν καθημερινά ποσότητες τροφίμων από εθελοντές.

Ιταλία: Οι Ιταλοί ψηφίζουν σε δημοψήφισμα για την πυρηνική ενέργεια, το νερό και τη δικαιοσύνη

Οι Ιταλοί άρχισαν να ψηφίζουν σήμερα σε δημοψήφισμα για την επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια, την ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης και την ποινική ασυλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένα νέο τεστ για τον μεγιστάνα πρωθυπουργό, μετά την πρόσφατη πανωλεθρία που υπέστη στις δημοτικές εκλογές.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφανθούν για μια ενδεχόμενη κατασκευή κέντρων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία, όπου η εκδοχή αυτή εγκαταλείφθηκε με δημοψήφισμα το 1987, στον απόηχο της πυρηνικής καταστροφής στο Τσερνόμπιλ.

Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι είχε θέση προτεραιότητά της την πυρηνική ενέργεια προγραμματίζοντας την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων από το 2014, ώστε να τεθούν σε λειτουργία από το 2020. Ωστόσο τον περασμένο Απρίλιο η κυβέρνηση σταμάτησε προσωρινά το πρόγραμμα αυτό χωρίς να εγκαταλείψει οριστικά η προσφυγή στην ατομική ενέργεια.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Μπερλουσκόνι ήθελε κυρίως να εμποδίσει, με αφορμή τη μεγάλη ανησυχία που προκλήθηκε από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, τους Ιταλούς να καταργήσουν, εκτός από την επιστροφή στην ατομική ενέργεια, τον αποκαλούμενο νόμο του "εύλογου κωλύματος" που τού επιτρέπει να αποφεύγει να παρουσιάζεται σε δίκες λόγω των πρωθυπουργικών του υποχρεώσεων.

Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς του, να μην παρουσιάζονται σε δικάσιμους, στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν να ασχοληθούν με σοβαρά κυβερνητικά και θεσμικά καθήκοντα. Η ισχύς του νόμου του "εύλογου κωλύματος" έχει ήδη περιοριστεί σημαντικά από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο Μπερλουσκόνι διώκεται σήμερα σε τρεις υποθέσεις εκ των οποίων η μια στο πλαίσιο της υπόθεσης Ρούμπιγκεϊτ, για εκπόρνευση ανήλικης και κατάχρηση εξουσίας.

Τρίτο θέμα δημοψηφίσματος είναι η απελευθέρωση της διαχείρισης του νερού.

Σχεδόν 47,2 εκατομμύρια Ιταλοί στη χερσόνησο και 3,2 εκατομμύρια που διαμένουν στο εξωτερικό καλούνται να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που διεξάγεται από τις 09:00 ώρα Ελλάδος και έως τις 23:00 σήμερα και αύριο Δευτέρα από τις 08:00 ώρα Ελλάδος έως τις 16:00.

Το ποσοστό συμμετοχής πρέπει να είναι 50% συν μια ψήφο για τα δημοψηφίσματα αυτά που καταργούν ισχύοντες νόμους.

Μια μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων και μια αποτυχία του στρατοπέδου Μπερκουσκόνι θα αποδυνάμωνε την κυβέρνηση που ήδη κλυδωνίζεται από την ήττα που υπέστη ο συνασπισμός της στις δημοτικές εκλογές, πριν από 15 ημέρες, όταν έχασε μεταξύ άλλων το προπύργιό της, το Μιλάνο.

Τουρκία: Στις κάλπες οι πολίτες για να εκλέξουν τους 550 βουλευτές της τουρκικής εθνοσυνέλευσης

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της προεκλογικής προσπάθειας των κομμάτων στην Τουρκία για τις σημερινές βουλευτικές εκλογές. Οι κάλπες κλείνουν στις πέντε το απόγευμα.

Συνολικά 50.189.930 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα εκλέξουν τους 550 βουλευτές της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Μετέχουν 15 κόμματα και 203 ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Οι δημοσκοπήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή έδιναν προβάδισμα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με ποσοστά 45-50% και ακολουθούσαν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (25-30%), το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (10-13%) και το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (5-7%) που υποστηρίζει ανεξάρτητους βουλευτές. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να εκλεγούν περίπου 30 ανεξάρτητοι.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα καθυστερήσουν, στο βαθμό που θα καθυστερεί η ενσωμάτωση των ψήφων στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Στην Κωνσταντινούπολη για παράδειγμα όπου εκλέγονται οι 85 από τους 550 βουλευτές, υπάρχουν 9.387.327 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Ακολουθούν η Άγκυρα με 31 βουλευτές και 3.407.999 ψηφοφόρους και η Σμύρνη με 26 βουλευτές και 2.904.169 ψηφοφόρους.

Δεν αποκλείεται ορισμένα βασικά ερωτήματα σχετικά με τις εκλογές να απαντηθούν αρκετά αργά. Κι αυτό επειδή σημαντικό στοίχημα των εκλογών είναι το αν το ακροδεξιό κόμμα θα καταφέρει να ξεπεράσει το 10%, που είναι η προϋπόθεση για εκπροσώπηση στην εθνοσυνέλευση. Από το αν θα μπουν οι ακροδεξιοί στη βουλή, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό το μέγεθος της νίκης του κυβερνώντος κόμματος.

Δεύτερος παράγοντας που θα επηρεάσει το μέγεθος αυτό, θα είναι το κατά πόσο θα αυξηθεί η δύναμη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σε σχέση με τις εκλογές του 2007. Τρίτος παράγοντας είναι ο αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών που θα εκλεγούν. Όλες οι δημοσκοπήσεις πάντως έδειχναν ότι ειδικά στη Νοτιοανατολική Τουρκία, το κυβερνών κόμμα θα χάσει σημαντικό μέρος από τις ψήφους που είχε πάρει το 2007 από τους κούρδους της περιοχής.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα επιχειρήσει να κατακτήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη σε βουλευτικές εκλογές. Το στοίχημα του είναι να το καταφέρει αυτό, αυξάνοντας και την εκλογική του δύναμη. Είχε κερδίσει την αυτοδυναμία το 2002 με ποσοστό 34,29% και το 2007 με 46,58%.

Πέρα από τα ποσοστά όμως το σημαντικό για το κυβερνών κόμμα είναι να κερδίσει πλειοψηφία τουλάχιστο 330 εδρών. Με αυτή την πλειοψηφία μπορεί να υπερψηφιστεί το νέο σύνταγμα, αν και θα χρειαστεί και έγκριση του λαού με δημοψήφισμα. Με την απόλυτη πλειοψηφία των 367 εδρών, το σύνταγμα υπερψηφίζεται, χωρίς να είναι υποχρεωτικό το δημοψήφισμα. Απλώς με βάση το σύνταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να θέσει θέμα δημοψηφίσματος ακόμη και σε αυτή την περίπτωση.

Εάν μετά τις εκλογές σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Ερντογάν θα είναι ο δεύτερος πολιτικός και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης το δεύτερο κόμμα που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία της Τουρκίας, από το 1946 που ισχύει το πολυκομματικό σύστημα. Το πρώτο κόμμα που το είχε καταφέρει ήταν το Δημοκρατικό Κόμμα του Αντνάν Μεντερές με ποσοστά 55,2 - 57,5 και 47,91 στις εκλογές του 1950, του 1954 και του 1957.

Τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου 2007 είχαν ως εξής:

Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης 46,58 341 έδρες

Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα 20,88 112 έδρες

Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος 14,27% 71 έδρες

Ανεξάρτητοι 26 έδρες

Αυστραλία: Η Qantas ακυρώνει πτήσεις της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία

Η αεροπορική εταιρία Qantas ακύρωσε σήμερα εσωτερικές της πτήσεις και αρκετές συνδέσεις με τη Νέα Ζηλανδία λόγω της ηφαιστειακής τέφρας στην ατμόσφαιρα η οποία προέρχεται από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγέγουε, ανακοίνωσε η αυστραλιανή εταιρία.

Ισχυροί άνεμοι μετέφεραν τέφρα σε απόσταση 9.400 χλμ. από το ηφαίστειο, πάνω από τον νότιο Ειρηνικό, μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. Το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Η Qantas ακύρωσε σήμερα όλες τις πτήσεις της προς και από το αυστραλιανό νησί της Τασμανίας (νότια) και τις συνδέσεις της μεταξύ της Αυστραλίας (Σίδνεϊ, Μελβούρνης) και της Νέας Ζηλανδίας (Κράιστσερτς, Κουίνσταουν και Ουέλινγκτον), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

"Επί του παρόντος είναι προγραμματισμένο μόνο για σήμερα", διευκρίνισε προσθέτοντας ότι σχεδόν 1.500 επιβάτες ταλαιπωρούνται λόγω των ακυρώσεων αυτών.

"Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές", είπε.

Η Jetstar, η εταιρία χαμηλού κόστους θυγατρική της Qantas, ακύρωσε επίσης πτήσεις της σήμερα προς την Τασμανία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Virgin Australia και η Air New Zealand διατήρησαν το πρόγραμμα των δρομολογίων τους.

Η νεοζηλανδική εταιρία ανακοίνωσε ότι προσαρμόζει τα δρομολόγιά της και το ύψος των πτήσεων των αεροσκαφών της ώστε να αποφεύγει το σύννεφο της τέφρας. Οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας της χώρας έχουν προειδοποιήσει ότι η ηφαιστειακή τέφρα μπορεί να καλύπτει τον εναέριο χώρο της Νέας Ζηλανδίας επί τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Η έκρηξη του ηφαιστείου της Χιλής προκάλεσε την ακύρωση πολλών πτήσεων στη Νότια Αμερική αυτή την εβδομάδα.

Το Πουγέγουε παρέμενε ανενεργό τα τελευταία 50 χρόνια.

Aποκάλυψη φωτιά από τους NYT.. O καθένας το μαγαζάκι του.


Αποκάλυψη φωτιά, άλλα λέει ο πρωθυπουργός, άλλα ο υπουργός..
Σύμβουλοι, λομπίστες, μυστικές συναντήσεις, εξωθεσμική πολιτική ...
Ποιος κυβερνάει αυτή την χώρα ;

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί οι New York Times (NYT).
Διαβάστε τι γράφουν σε άρθρο τους  ... 
Τον Μάρτιο, όπως ακριβώς γινόταν σαφές ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ζητήσει από την Ευρώπη περισσότερα χρήματα για να στηρίξει την καταρρέουσα οικονομία της, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου

εξέταζε σοβαρά ένα ριζικό σχέδιο με στόχο την επίλυση της κρίσης του χρέους της χώρας του μια για πάντα.
Σύμφωνα με την πρόταση, η Ελλάδα θα μετέφερε το ποσό των 133 δις € ή 40 % του χρέους της, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα μπορούσε να αποπληρώσει την υποχρέωση, με την έκδοση ευρωομολόγων .
Θα ήταν μια “αναδιάρθρωση χωρίς κούρεμα”
κατά την άποψη αυτών που τάσσονται υπέρ του σχεδίου, οι οποίοι περιέγραψαν το σχέδιο με ενθουσιασμό στον κ. Παπανδρέου σε μια σειρά μυστικών συναντήσεων το τρέχον έτος. Το αποτέλεσμα, στην ιδανική περίπτωση θα ήταν να διευκολύνει το βάρος του ελληνικού χρέους στην οικονομία, ανοίγοντας το δρόμο για την ανανέωση της ανάπτυξης, διατηρώντας παράλληλα τους τραπεζίτες και οργανισμούς πιστοληπτικής αξιολόγησης επί του σκάφους.
Από πολλές απόψεις, το σχέδιο ήταν μια ονειρική εναλλακτική λύση στις ζοφερές απαιτήσεις της Ευρώπης για περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα, σε αντάλλαγμα περισσότερα δάνεια.

Και ο κ. Παπανδρέου προχώρησε τόσο πολύ ώστε να ζητήσει πολιτική συμμαχία και δύο υποστηρικτές του σχεδίου, ένας Βρετανός και ένας Έλληνας οικονομολόγος, να επηρεάσουν-πιέσουν τους Ευρωπαίους υπέρ του σχεδίου.
Όμως, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν στις συζητήσεις, ο υπουργός οικονομικών στην Ελλάδα, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν αντίθετος, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία, για να μην αναφέρουμε την κεντρική τράπεζα, ποτέ δεν θα αποδεχτεί το σχέδιο. Και ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση έχει παγώσει την ιδέα για την ώρα καθώς κινείται προς ένα άλλο δάνειο για να κρατήσει τη χώρα μακριά από την πτώχευση.
"Ήταν μια ωραία ιδέα, αλλά δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο Daniel Gros, ο επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στις Βρυξέλλες, ο οποίος έλαβε μέρος σε μία από τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν τα πλεονεκτήματα του σχεδίου. "Εάν υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να προτείνει κάτι τέτοιο, είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Θα έπρεπε να είναι ένας Γερμανός ".





http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/nyt-o.html

Αντε να δούμε πως θα ξεμπερδέψει μ'αυτούς ο ΓΑΠ-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Από τις 20 Ιουνίου, 48ωρες, επαναλαμβανόμενες απεργίες

Από την μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε απόψε το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.

Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τη ΓΕΝΟΠ για το διεκδικητικό πλαίσιο των απεργιών.

Ρέθυμνο : Απόπειρα δολοφονίας λυράρη

Απόπειρα δολοφονίας, είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο τραυματισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, του λυράρη Νίκου Γωνιανάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια γλεντιού, δημιουργήθηκε παρεξήγηση για μία "παραγγελιά", την οποία ο Γωνιανάκης δεν εκτέλεσε. Κατά την αποχώρηση του συγκροτήματος από το κέντρο, μετά τη λήξη του προγράμματος, άγνωστος πυροβόλησε τα μέλη του συγκροτήματος και μία σφαίρα βρήκε τον λυράρη στο χέρι.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και στη συνέχεια αποφασίστηκε η μεταφορά του στο ΚΑΤ , προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

"Σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα, ζητά ο Μάρκους Φέρμπερ, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Βαυαρίας

Η ομάδα ευρωβουλευτών της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Βαυαρίας ζητά να εκπονηθεί ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» με χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι νέα αναπτυξιακή ώθηση για την Ελλάδα. Γι' αυτό και προτείνουμε ένα Σχέδιο Μάρσαλ. Σ΄αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν αδιάθετοι πόροι των Βρυξελλών», είπε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του CSU Μάρκους Φέρμπερ, στην εφημερίδα «Die Welt“ (Ντι Βελτ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ομάδα ευρωβουλευτών του CDU, η Ελλάδα μέχρι το Μάιο του 2011 εκταμίευσε μόλις το 22% των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ που έχει στη διάθεσή της για το διάστημα 2007 - 2013. Βάσει των υπολογισμών αυτών, μένουν αδιάθετα 16 δις ευρώ. Οι λόγος που δεν έχουν εκταμιευτεί δεν είναι μόνο οι διοικητικές αδυναμίες της Ελλάδας, αλλά και η αναγκαία συγχρηματοδότηση των προγραμμάτων από την Αθήνα, που αδυνατεί αυτή τη στιγμή να διασφαλίσει. Οι ευρωβουλευτές του CSU προτείνουν ωστόσο τα κεφάλαια αυτά να μην τα διαχειριστεί η Αθήνα, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα ελέγχει και τα αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ μιας συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών ύψους 25 δισ ευρώ στο νέο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα

Ο βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς εξέφρασε σήμερα την ευχή όπως ο τραπεζικός τομέας, οι ασφάλειες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία θα συμμετάσχουν στο ποσό των 25 δισ ευρώ στο νέο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα.

Θα υπάρξει, αυτό είναι σίγουρο, ένα δεύτερο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα, του οποίου το ύψος θα αποφασιστεί στις 20 Ιουλίου" κατά τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ο κ. Ρέιντερς μιλώντας στην βελγική εφημερίδα " De Morgen".

"Μιλάμε αυτή τη στιγμή για πάνω από 80 δισ ευρώ, αλλά αυτό το θέμα συζητείται ακόμα. Ενα πιό σημαντικό ζήτημα είναι να δούμε σε τι ποσό θα εμπλακεί και ο ιδιωτικός τομέας" πρόσθεσε ο κ. Ρέιντερς.

"Ευχόμαστε πραγματικά να συγκεντρωθούν 25 δισ ευρώ για τους Ελληνες από τις τράπεζες , τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία ," ανέφερε ο κ.Ρέιντερς και πρόσθεσε ότι "θα ζητηθεί φιλικά από όλους αυτούς να επιμηκύνουν τα υπάρχοντα δάνεια".

"Και εάν χρειαστεί θα ασκηθεί μια ήπια πίεση σ αυτούς τους ιδιώτες επενδυτές" πρόσθεσε.

"Συμφωνώ με τη Γερμανία ότι πρέπει να είμαστε απαιτητικοί με τους Ελληνες. Αλλά θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, γιατί εάν την αφήσουμε να πέσει, δεν θα υπάρχει πλέον ζώνη του ευρώ. Εάν θα πέσει η Ελλάδα , μετά θα ακολουθήσει η Πορτογαλία και η Ιρλανδία" εκτίμησε.

Παράλληλα, εάν η Ελλάδα πέσει "οι βελγικές τράπεζες θα βρεθούν πάλι με προβλήματα και οι βελγικές αρχές θα πρέπει να προστρέξουν για να σωθεί η βελγική αποταμίευση" υπογράμμισε.