14 Ιουνίου 2011

Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Κώστα Καραμανλή !

Τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" αποκαλύπτουν άκρως απόρρητα έγγραφα του Σχεδίου "Πυθία Ι"...που είχε στόχο τη δολoφονία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

To απόρρητο έγγραφο περιέχει αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που προέρχονται από Ρώσο Αξιωματούχο με φερόμενη πηγή προέλευσης την FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας).

H συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

I HAVE A DREAM

I HAVE A DREAM έλεγε πριν πολλά χρόνια ο MARTIN LUTHER KING.
Αν εξαιρέσουμε τους Έλληνες που έχουν αρχίσει να λαλούν με τα ΜΕΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Αν εξαιρέσουμε το ξεπούλημα της Ελλάδας.
Αν εξαιρέσουμε την προδοσία ΕΛΛΑΔΟΣ και ΕΛΛΗΝΩΝ.
I HAVE A DREAM. Nα σε δω Γιωργάκη να κυβερνάς με ΕΚΑΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.Να πληρώσεις ΑΡΧΙΝΟΝΕ και για τον πατέρα σου για ότι είχατε κάνει και στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και στον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
Να δεις την γλύκα να μη μπορείς να περάσεις ένα νομοσχέδιο. Να βγαίνει ο κάθε Βενιζέλος και ο κάθε Σημίτης και να σου κουνάει το ΔΑΧΤΥΛΟ.
Αυτό δε να διαρκέσει κανένα χρόνο. Τότε να δω τη ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ.
Αλλά από την άλλη δεν είναι δυνατόν να στείλεις στον άλλο κόσμο τη μισή ΕΛΛΑΔΑ για να κάνεις το κέφι σου, η, οτιδήποτε άλλο ξέρεις εσύ.
Αλλά θα την περάσεις την ΑΓΩΝΙΑ πριν από την ΕΚΤΕΛΕΣΗ, Θα βλέπεις τις κάννες των όπλων να σε κοιτούν με το σκοτεινό μάτι τους και θα κάνεις την προσευχή σου στον ΟΣΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Θέλεις να σου πω ακόμη κάτι πιο εφιαλτικό ΓΙΩΡΓΑΚΗ. Να έχεις 150 βουλευτές και να σου δίνει κάθε φορά στήριξη ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
Αλλά είπαμε ΚΑΜΟΡΑ κρατάει γερά. Δεν μου λέει τίποτα η ανεξαρτητοποίηση του ΞΑΔΕΛΦΟΥ.
Έπρεπε ήδη η μισή Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να την έχει κάνει.

Μ. Μαθιοπούλου: Κλεμμένο το 1/3 του "διδακτορικού" της!!!... ως τώρα γιατί έπεται και συνέχεια...

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110612101551/vroniplag/de/images/thumb/4/4c/Pflueger_278ff.jpg/164px-Pflueger_278ff.jpgΑφού είδαμε προηγουμένως τι βίος και πολιτεία έχει πίσω της η ΠΑΣΟΚα Μ. Μαθιοπούλου ας δούμε τώρα και τι έχουν βρει μέχρι τώρα τα γατόνια που έχουν στήσει ανάλογο του wikipedia δίκτυο και με τη βοήθεια εθελοντών ψάχνουν για αντιγραφή σε διδακτορικά (Δίπλα βλέπετε ένα δείγμα όπου η κυρία έχει κλέψει ότι είναι με κόκκινο από βιβλίο του μετέπειτα συζύγου της ΥΠΕΞ Πφλύγκερ... έχει κλέψει αυτούσιες 2, συνεχόμενες σελίδες!!!). Το διδακτορικό της ΠΑΣΟΚας έχει τίτλο "Αμερική: Το πείραμα της προόδου" και η κυρία πλασάρεται σαν ειδική στις σχέσεις Ευρώπης-ΗΠΑ όπου είναι και καθηγήτρια σε ανάλογο τομέα στο Παν/μιο του Πότσνταμ!!

Δείτε λοιπόν τι είχαν βρει μέχρι χθες το βράδυ όπως φαίνεται σχηματοποιημένο στην κάτω εικόνα (η πάνω εικόνα είναι οι λίγες σελίδες που είχαν βρεθεί με αντιγραφή στις 30.04... επειδή η κυρία δεν είναι τρανταχτό όνομα υπάρχει μια βραδυπορία στο ξεβράκωμα της αντιγραφής)... θυμίζουμε ότι το κόκκινο αντιστοιχεί σε σελίδες με πάνω από το 75% του περιεχομένου τους να είναι αντιγραμμένο χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα η πηγή, το καφέ σε 50-75% και το μαύρο σε κάτω από 50%:

Μέχρι χθες λοιπόν είχε αποδειχθεί ότι στο διδακτορικό της ΠΑΣΟΚας Μ. Μαθιοπούλου, το 1/3 των σελίδων ήταν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου λογοκλοπή... δηλ. αντιγραφή από άλλες εργασίες χωρίς να αναφέρεται ρητά η πηγή

Mm plag graphic 1991.png

Mm plag graphic.png

Α. Νταλάρα: Η αμορφωσιά σ' όλο της το μεγαλείο!!!

Όπως τα αφεντικά έτσι και οι υπάλληλοι είναι αμόρφωτοι εντελώς... και να φανταστείτε ότι τους πληρώνουμε αδρά σε θέσεις συμβούλων και παρασυμβούλων! Δείτε κείμενο που έστειλαν από το γραφείο της Α. Νταλάρα να το δημοσιεύσουν αυτοί που της φτιάχνουν τη σελίδα:

«Ο κόσμος περνάει δύσκολα χωρίς να έχει ευθυνΕΙ»

η "ευθύνη" με ΕΙ!!!

Ποιοι μας κυβερνάνε ρε γαμώτο;;!!!

I. BΡΟΥΤΣΗΣ: Γιατί δεν περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο τα 11,8 δις που μας είπε πριν ένα μήνα η Κυβέρνηση ότι θα μαζέψει; οοεεοο;

«Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας, από τότε που η κυβέρνηση, εν μέσω διθυράμβων, εξήγγειλε για πολλοστή φορά, την πρόθεσή της να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή! Η κριτική που ασκήσαμε τότε στηρίχθηκε στο γεγονός, ότι η κυβέρνηση επανερχόταν με «ξαναζεσταμένες εξαγγελίες» κατά της φοροδιαφυγής, προσπαθώντας όμως να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων.

Αμφισβητήσαμε τις διαδικασίες και επισημάναμε την προχειρότητα των εξαγγελιών της, καθώς έθετε στόχους αμφίβολης αποτελεσματικότητας, χωρίς να εξειδικεύει από πού και πως θα αντληθούν τα προβλεπόμενα έσοδα.

Συγκεκριμένα, το περίφημο σχέδιό της προέβλεπε έσοδα από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, που για το 2011 θα ανέρχονταν σε 1,5 δις €, για το 2012 σε 4,4 δις € και για το 2013 σε 5,9 δις €. Δηλαδή, συνολικά έκανε λόγο για έσοδα ύψους 11,8 δις €.

Σήμερα, και ενόψει τη συζήτησης στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα των 28 δις €, παρατηρείται ότι απουσιάζουν πλήρως τα προβλεπόμενα από τη φοροδιαφυγή έσοδα των 11,8 δις €. Μέτρα, που ισοδυναμούν με το σύνολο των επαχθών φορολογικών και κοινωνικών μέτρων που προωθούνται σήμερα μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: Είτε η κυβέρνηση δεν τα “συμπεριέλαβε από αμέλεια”, γεγονός που συνεπάγεται άμεση διόρθωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, είτε ότι τα απέρριψε η τρόικα, λόγω έλλειψης επαρκούς τεκμηρίωσης, είτε ότι όλο εκείνο το δήθεν σχέδιο ήταν άλλο ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, από αυτά που η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει.

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η κυβέρνηση να δώσει πειστικές απαντήσεις στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή».

Μ. Μαθιοπούλου: ΜεγαλοΠΑΣΟΚα από κούνια... μπλεγμένη με τον Άκη στα υποβρύχια... και με διδακτορικό ;)

http://www.chessbase.de/2005/politiker2005/1/Margarita%20Mathiopoulos%2001.jpgΛέγεται Μαργαρίτα Μαθιοπούλου (Margarita Mathiopoulos), είναι κόρη του επί σειρά ετών ΠΑΣΟΚου ανταποκριτή των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ, στη Γερμανία, Βάσου Μαθιόπουλου, δηλώνει θαυμάστρια του ΓΑΠ, έχει λάβει μέρος σε συμπόσιο της Σύμης και έγινε ευρέως γνωστή στη Γερμανία όταν ο Μπράντ θέλοντας να την επιβάλλει σαν εκπρ. του κόμματος των σοσιαλδημοκρατών, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από Πρόεδρος το 1987, αφού έφαγε πόρτα από το κόμμα του που δεν δέχτηκε να φορτωθεί την ερωμένη του γεροξεκούτη. Στην Ελλάδα εγινε γνωστή με την υπόθεση των υποβρυχίων όταν βγήκε στη φορα πως η εταιρία συμβούλων που έχει, πήρε από την ΜFI, εταιρεία που το 2004 ίδρυσε η Ferrostaal μαζί με την HDW, 1,2 εκ ευρώ.

Η Μαργαρίτα Μαθιοπούλου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους ανακριτές μιας και ήταν γνωστές και οι σχέσεις της με τον Άκη ο οποίος της είχε αναθέσει πολλές μελέτες όταν ήταν Υπουργός Άμυνας. Η ίδια απάντησε ότι επρόκειτο για την προώθηση μιας σύμβασης υποβρυχίων για λογαριασμό της Αιγύπτου, η κατασκευή των οποίων θα γινόταν στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.

Σήμερα είναι γνωστή ως σύμβουλος του φιλελεύθερου υπουργού Εξωτερικών Βέστερβέλλε σε θέματα ασφάλειας. Εως ότου αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού συμβούλου απολάμβανε μεγάλης δημοσιότητας στα τηλεοπτικά κανάλια, συχνά ως καλεσμένη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διατλαντικών σχέσεων.

[Προσέξτε τις σπουδές και τα καθηγητιλίκια...] Επιχειρηματίας και επίτιμη καθηγήτρια στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και στη διεθνή ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο του Potsdam, συγκαταλέγεται στα ισχυρά πρόσωπα της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας και της πολιτικής ελίτ.

Κόρη του βετεράνου δημοσιογράφου Βάσου Μαθιόπουλου, γεννήθηκε στη Γερμανία, σπούδασε πολιτικές επιστήμες σε Βόννη και Σορβόννη, ενώ έλαβε υποτροφία στο Χάρβαρντ ως φοιτήτρια του Σ. Χάντινγκτον, γνωστού για τη θεωρία περί σύγκρουσης των πολιτισμών. Αρχικά ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της. Το 1975 έκανε ρεπορτάζ για το κρατικό WDR και ήταν ακόλουθος τύπου στην κυπριακή πρεσβεία. Για μία διετία ήταν ανταποκρίτρια της ΕΡΤ μέχρι να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της ΙΒΜ στη Στουτγάρδη.

Σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος δύο εταιρειών συμβούλων, με γραφεία σε Βερολίνο, Χονγκ Κονγκ και Ουάσιγκτον: Της EAG (European Advisory Group), στην οποία είναι συνιδρυτές από το 2001 με τον στρατηγό ε.α. Κλάους Νάουμαν (πρώην πρόεδρο της στρατ. επιτροπής του ΝΑΤΟ) και τον πρέσβη Ιστβάν Τζιαρμάτι (πρώην αναπλ. υπ. Αμυνας της Ουγγαρίας). Η άλλη είναι η ASPIDE.

Η EAG απευθύνεται σε κυβερνήσεις χωρών και πολυεθνικές, που δραστηριοποιούνται στην άμυνα, τις αεροπορικές μεταφορές και την ενέργεια. Η ASPIDE δραστηριοποιείται ως μεσολαβητής μεταξύ επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας -για νερό, φυσικό αέριο και πετρέλαιο- και βιομηχανιών, οικονομικών επενδυτών και funds. Η εταιρεία διαφημίζει ότι είναι «γνωστή για τις επιτυχημένες επιδόσεις της, στον πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα, στην παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και για τις διαχειριστικές της δεξιότητες στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα».

Ηχηρά άλλωστε είναι και τα ονόματα που μετέχουν. Στην ASPIDE θέση επίτιμου πρόεδρου έχει ο Καρλ Οτο Πολ, πρώην πρόεδρος της Bundesbank. Μια θέση στη διεθνή επιτροπή συμβούλων έχει ο κύπριος πρώην πρόεδρος Γ. Βασιλείου, ο λόρδος Τσαρλς Πάουελ (επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου επί Θάτσερ), ο οικονομολόγος Μπιλ Σνάιντερ (πρώην αναπλ. υπ. Αμυνας των ΗΠΑ), ο Ισπανός Εντουάρντο Ρέχα (πρώην υπ. Αμυνας) και ο Καναδός Ντ. Ράιτ (πρώην πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ). Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο Τζον Γουέστον, πρώην διευθύνων σύμβουλος της αμυντικής βιομηχανίας ΒΑΕ SYSTEMS.

Παρόμοια είναι η σύνθεση της διεθνούς επιτροπής και στην EAG, όπου μεταξύ άλλων μετέχει ο... Ντονιμίκ Στρος Καν. Αυτή την περίοδο, πάντως, εμφανίζονται να τελούν εν αδεία, «λόγω ανάληψης κυβερνητικών καθηκόντων», ο Καρλ Μπιλντ (πρώην πρόεδρος της Σουηδίας) και ο Τόμας Χέντρικ, σημερινός πρόεδρος της Εσθονίας.

Στην Ελλάδα, η Μαργαρίτα Μαθιοπούλου αξιοποιήθηκε επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου. Εκπόνησε μελέτη για την αναδιοργάνωση των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων για την περίοδο 2000-2015 που έμεινε στην ιστορία για την φοβερή πρόταση για κοινό πρόγραμμα προμηθειών με την Τουρκία, ιδιαίτερα την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών . Την ίδια περίοδο ήταν σύμβουλος στο προεδρείο της αμυντικής ΒΑΕ. Με τον πρώην υπουργό Αμυνας είχε σχεδόν πάντα συναντήσεις κατά τις επισκέψεις του στη Γερμανία.

Επεισοδιακό ήταν το πέρασμά της στην πολιτική, όταν ο Βίλι Μπραντ, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις ;), προσπάθησε να την επιβάλει ως εκπρόσωπο τύπου. Ο Μπραντ συγκρούστηκε με το κόμμα και τελικώς αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 1987, έπειτα από 23 χρόνια στην προεδρία. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον Φρίντμπερτ Πφλίγκερ (υφυπουργό Αμυνας επί Κολ), με τον οποίο χώρισαν το 2003.

Σε λίγο δείτε τι ανακάλυψαν τα γατόνια που ασχολούνται με τα αντιγραμμένα διδακτορικά

Συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου αύριο... και γι άλλη μια φορά η μαλακί@ για"ραγδαίες εξελίξεις" αναμένεται να χτυπήσει πάλι κόκκινο

Δείτε το πρώτο κρούσμα:


Κέρκυρα: Προειδοποιούν την Άντζελα οι "Κερκυραίοι Πολίτες"

Ένα κλειστό φάκελο , παρέδωσαν το μεσημέρι, δύο κερκυραίες στο γραφείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άντζελας Γκερέκου. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εγγράφου που υπογράφουν «Κερκυραίοι Πολίτες», η βουλευτής προειδοποιείται, ότι σε περίπτωση θετικής ψήφου υπερ του Μεσοπρόθεσμου θα υποστεί τις συνέπειες όποτε την εξουσία αναλάβει Ελληνική Κυβέρνηση. Tο κείμενο έχει εξής:

«Προς Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, Άντζελα Γκερέκου:

Ο Κερκυραϊκός Λαός θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα κάτωθι: Εάν κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος -όπου και όποτε αυτό γίνει- ψηφίσετε θετικά, δηλαδή εναντίον του λαού, θα θεωρηθείτε ως ένοχη εσχάτης προδοσίας για δεύτερη φορά και θα υποστείτε τις συνέπειες της πράξης σας, όταν η χώρα αποκτήσει ξανά ελληνική κυβέρνηση.

Κερκυραίοι Πολίτες».

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ζητά "οι ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν με ποσοστό ανώτερο του 30%" στο νέο δανεισμό της Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, Νικ Ρεντέκερ, εξέφρασε σήμερα στη Χάγη την ευχή οι ιδιωτικές τράπεζες, τα συνταξιοδοτικά Ταμεία και οι ευρωπαίοι ασφαλιστές "να συμμετέχουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% του συνόλου στο νέο δανεισμό της Ελλάδας".

"Σε ό,τι με αφορά, θα εξετάσω έναν πρόσθετο δανεισμό της Ελλάδας μόνον εάν (...) ο ιδιωτικός τομέας συμμετέχει με ουσιώδη τρόπο", ανέφερε στην επιστολή που έστειλε στο ολλανδικό κοινοβούλιο πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ.

"Ένα αξιόπιστο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, αναπότρεπτο και φιλόδοξο", είναι άλλος ένας όρος που έθεσε ο υπουργός στην επιστολή του. Ο ίδιος δήλωνε με αυτήν ότι εξετάζει την περίπτωση, οι ιδιώτες που διακρατούν ληξιπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα να δεχθούν την ανταλλαγή τους με νέα ισόποσα ομόλογα (rollover).

Πεταλωτής για την ανεξαρτητοποίηση του Λιάνη: Δεν τρέχει κάστανο... έχουμε άλλα 155 πρόβατα

Η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την κρίσιμη ώρα για τη χώρα βρίσκονται μπροστά σε εθνικά κρίσιμες αποφάσεις. Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ιδιαίτερα η νέα γενιά της Ελλάδας, απαιτούν να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.

Μάχη για να αποφύγουμε μια καταστροφική χρεοκοπία που θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας.

Να δοθεί σε όλους ο χρόνος να αλλάξουμε όσα μας έφεραν ως εδώ. Να δώσουμε οξυγόνο στους δημοκρατικούς θεσμούς, να ανατρέψουμε πελατειακές πρακτικές και αντιλήψεις, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουμε παραμερίζοντας επιμέρους αντιρρήσεις, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Δίνουμε τη μάχη για να υπηρετήσουμε το κοινό καλό, το συμφέρον του λαού στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής ζωής του τόπου.

Έχοντας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και συνείδηση της πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας και του λαού, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

ΒΡΟΥΤΣΗΣ-ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: “Ακραίος δημοσιονομικός μαζοχισμός”-Αύξηση ελλείμματος κατά 49% δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο 5μηνο!!!

«Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού καταδεικνύει την αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και επιβεβαιώνει το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Τα έσοδα καταρρέουν (-11,8%), οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται (+28,4% τον Μάιο) το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει (-47,3%), το έλλειμμα διευρύνεται (+49%). Συγκεκριμένα:

1ον. Τα έσοδα καταρρέουν:

Τα καθαρά έσοδα του πενταμήνου Ιανουαρίου - Μαΐου 2011, αποκλίνουν σταθερά από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο κατά 2,16 δισ. €, ανοίγοντας περισσότερο την ψαλίδα στο 11,8%! Επιπλέον, η μείωση των εσόδων για το πεντάμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2010, αγγίζει το 7,1 % ή 1,4 δισ. € έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!

Μήνα με το μήνα, η απόκλιση των εσόδων του Προϋπολογισμού από τον προβλεπόμενο στόχο διευρύνεται και “εξανεμίζει” τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού.

2ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:

Οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 6,4% (ή κατά 1,7 δισ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), κυρίως λόγω των, αναμενόμενα, υψηλότερων τόκων (περίπου 440 εκατ. ευρώ) και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,3% το πρώτο πεντάμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 1,9%.

Μάλιστα, το Μάιο, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 28,4% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα!!!

3ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 47,3% το πρώτο πεντάμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%!!!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να το χρησιμοποιεί, για να καλύψει μέρος από τη μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.

4ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:

Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 12,9% το πρώτο πεντάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%.

Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού (εκτός δηλαδή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) είναι αυξημένο κατά 49% το πρώτο πεντάμηνο του έτους (ή κατά 45% εάν δεν συμπεριλάβουμε την επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους παλαιών οφειλών τους)!!!

Παρά τις αποκλίσεις, όμως, στους στόχους του Προϋπολογισμού, η Κυβέρνηση συνεχίζει να υιοθετεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή.

Και μάλιστα αυξάνει και τη δοσολογία της.

Με μέτρα, που -όπως επισημαίνει και η Τράπεζα της Ελλάδος- επιτείνουν την ύφεση και οδηγούν, αντί για αύξηση, σε μείωση των εσόδων.

Πρόκειται, όπως αναφέρει και η μεγάλη Βρετανική εφημερίδα ”Guardian”, για “ακραίο δημοσιονομικό μαζοχισμό”».

Η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι για το άγάλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) επέκρινε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Το SDSM κατηγόρησε τον κ. Γκρούεφσκι ότι παρά τη μεγάλη φτώχεια στη χώρα, δαπανά 10 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του κράτους για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Το SDSM αναφέρει ότι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων αποτελεί για μία «μεγαλομανή» κατασκευή και προσθέτει ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης του κ. Γκρούεφσκι « θα επιδεινώσει την ήδη δυσμενή διεθνή θέση της χώρας ».

Λιάνης: Ψήφισα το μνημόνιο πέρσι αλλά φέτος λέω να κάνω τον "ήρωα"

Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης ενώ το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως βρίσκεται σε διαδικασία «αποσύνθεσης». Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 155 βουλευτές.

Ο κ. Λιάνης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με την οποία κάνει γνωστή την αποχώρησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του, διαφωνώντας με το Μεσοπρόθεσμο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιάνης αναφέρει στην επιστολή του: «Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε, είναι κυρίως θέμα συνείδησης.»

Σχετικά με την έγκριση του Μνημονίου-1, σημειώνει: «Ψήφισα το Μνημόνιο-1 γιατί πράγματι πίστευα πως η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και ότι χιλιάδες Έλληνες δεν θα είχαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις. Για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα.»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά η ευθύνη για να σωθεί η Ελλάδα «να μετακυλίεται στους ώμους των βουλευτών που αν τολμήσουν και έχουν διαφορετική γνώμη τότε θα πέσει το κεφάλι τους από την κομματική γκιλοντίνα.»

Ο κ. Λιάνης υπογραμμίζει πως «όλοι παραδέχονται πλέον ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε τη συγνώμη που αρμόζει από τον Ελληνικό λαό.»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει χαρακτηριστικά: «Νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Διαβάστε το κείμενο της παραίτησης:




Αγανακτισμένοι «χάκεψαν» το site της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Κανείς δεν μπορεί να μπει στο επίσημο site της Προεδρίας της Δημοκρατίας από νωρίς το απόγευμα και ως αυτήν την στιγμή, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε από «αγανακτισμένους» χάκερς. Ο άγνωστος (ή άγνωστοι) κατάφεραν μάλιστα να αναρτήσουν κείμενο και να ανεβάσουν βίντεο στο site της Προεδρίας της Δημοκρατίας με τα συνθήματα που τόσες μέρες ακούγονται στην Πλατεία Συντάγματος.

Εχοντας ως υπογραφή το όνομα «Orestis», ο χάκερ (ή οι χάκερς) ανήρτησε το εξής κείμενο: «ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ! Είμαστε εδώ δυνατοί και πολλοί κανείς δεν μπορεί να μας θάψει πλέον κανείς δεν μπορεί να μας εκμεταλλευτεί, μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε θέλουμε τα όνειρα μας με σάρκα και οστά, θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε να αναπνεύσουμε ελευθερία , ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!».

Η επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ωστόσο πλέον το κείμενο αυτό έχει κατεβεί. Όπως είναι φυσιολογικό, καθώς πρόκειται για κυβερνοεπίθεση στο site του πρώτου πολίτη της χώρας και του πιο σημαντικού θεσμού της, η υπόθεση απασχολεί ήδη το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

star.gr

Αφιερωμένο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο...

Αυτό το Βίντεο πρέπει να το βλέπουν ΟΛΟΙ οι βουλευτές του
ΠΑΣΟΚ, "δις ημερησίως"..
Ειδικά τώρα εν όψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου..
Μέχρι να εμπεδώσουν αυτά που λέει ο Πάνος Καμμένος.





Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτυπώνει τη βούληση της Κυβέρνησης. Μία Κυβέρνηση που αποτελείται από οσφυοκάμπτες και υπηρετούντες το φραγκολεβαντινισμό σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα. Ενώ έρχονται και γονατίζουν στην περίφημη τρόικα, παίρνουν ως δικαιολογία δήθεν τις εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το μνημόνιο, από την τρόικα, από τη λέσχη Bilderberg, ή δεν ξέρω που αλλού, και προσπαθούν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό αυτής εδώ της χώρας.

Συνέντευξη GAP στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ το πρωί της Πέμπτης... με "σκληρές" ερωτήσεις ακροατών... που θα διαλέξει ο Λάμπης

Μια πρωτότυπη συνέντευξη θα παραχωρήσει το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο κρατικό ραδιόφωνο της ΝΕΤ και πρόκειται για ιδέα του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης σε συνδιασμό με την ανεξάρτητη διοίκηση της ΕΡΤ και τον Λάμπη.

Η συνέντευξη δεν θα δοθεί σε δημοσιογράφους, αλλά σε ακροατές του σταθμού, οι οποίοι έχουν αρχίσει να στέλνουν ήδη τις ερωτήσεις, σε ηλεκτρονική μορφή, σε διεύθυνση που έχει δώσει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Οι ερωτήσεις ομαδοποιούνται και αξιολογούνται [sic] ώστε να επιλεγούν "οι πιο σκληρές και οι πιο χαρακτηριστικές". Δεν αποκλείεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο των ερωτήσεων (υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις) προκειμένου να μην πληγεί η αξιοπιστία της διαδικασίας.

Μέχρι τώρα έχουν επιλεγεί οι εξής σκληρές ερωτήσεις:

«Πως καταφέρατε και σώσατε τη χώρα από την χρεοκοπία;»
«Πόσο μεγάλες ήταν οι προσωπικές σας θυσίες κατά τον αγώνα αυτό;»
«Πως σκέφτεστε να τιμωρήσετε τον Προβόπουλο που δεν σας είχε πει προεκλογικά ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Τι λέτε να τον κάνετε ισόβιο Πρόεδρο της ΤτΕ;»
«Έχετε ακούσει ποτέ τον "Αρκούδο " να μιλάει;»
«Έχετε φάει Goody's Chilly Burger φτιαγμένο απ' τα χέρια του Γιαννάκη;»
«Είναι έτοιμο το γυμναστήριο στου Μαξίμου;»

Κατάθεση επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τα προβλήματα των Ελλήνων παλιννοστούντων από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Επερώτηση με αντικείμενο τα προβλήματα των Ελλήνων παλιννοστούντων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατέθεσαν σήμερα δεκατρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Σίμο Κεδίκογλου.

Στην επερώτηση, οι βουλευτές, αφού διεκτραγωδούν τις συνθήκες διαβίωσης των παλιννοστούντων, ζητούν να εξετάσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, το ζήτημα της απλοποίησης της διαδικασίας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, από τα πρόσωπα που κατέχουν ειδικά δελτία ταυτότητας ομογενούς, της απλοποίησης της διαδικασίας νομιμοποίησης αυθαιρέτων που εξ ανάγκης έκτισαν παλιννοστούντες, της αναδιάρθρωσης των χρεών τους από στεγαστικά δάνεια, την επαναφορά παλαιότερης ρύθμισης που έδινε την δυνατότητα αυτοδίκαιης αναγνώρισης ιθαγένειας σε συγγενείς πρώτου βαθμού παλιννοστούντων των οποίων η ιθαγένεια είχε ήδη αναγνωριστεί κλπ.

Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ προς τον ΓΑΠ για την άυξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης

Επιλογή "αυτοκτονίας" χαρακτηρίζει την αύξηση κατά 10 μονάδες του Φ.Π.Α. (από 13% σε 23%) στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι η αύξηση αυτή αφορά περίπου 140.000 επιχειρήσεις (και τις αμιγώς ξενοδοχειακές) που απασχολούν πλέον των 600.000 εργαζομένων. Υπενθυμίζει τη θέση της που είναι η μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. και αναφέρει την εκτίμησή της ότι το μέτρο θα αυξήσει τα λουκέτα στην αγορά και θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, «ιδιαίτερα νέων ενώ είναι μεγάλο πισωγύρισμα στο μοναδικό έως τώρα αναπτυξιακής λογικής μέτρο: αυτού της μείωσης του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία. Σημειωτέων, ότι περίπου το 30 % των εσόδων των ξενοδοχείων αφορά υπηρεσίες εστίασης που έχουν 13% ΦΠΑ και τώρα προτείνεται να αυξηθεί στο 23%», όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ στην επιστολή της.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει στην επιστολή της ότι «οι δανειστές μας τεντώνουν το σχοινί επικίνδυνα και για τους ιδίους αλλά και την χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει τρόπους διεξόδου. Το όραμα της ανάπτυξης απομακρύνεται επικίνδυνα. Ας μην αφεθεί να επικρατήσει όμως και το σύνδρομο του...τελικά δεν θα τα καταφέρουμε. Γιατί με τέτοια μέτρα δεν πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε."

Γιώργος Λιάνης:"Αποτύχαμε και αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό"

Λιάνης Γιώργος

Με 155 βουλευτές μένει πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ο οποίος παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και εξηγεί ότι η παραίτησή του είναι θέμα συνείδησης.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάνης δηλώνει ότι δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, θεωρεί ότι τα μέτρα που μέχρι τώρα επεβλήθησαν δεν τα ζητάει η τρόικα αλλά τα επιβάλλει μόνη της η κυβέρνηση, ενώ καταλήγοντας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους έλληνες από τους οποίους -όπως λεει- στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

"Αποτύχαμε και αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό" αναφέρει ακόμη.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λιάνης του ΠΑΣΟΚ!

Σε λίγο περισσότερα

Εκτός εθνικού συμβουλίου Camora ο Κοτσακάς... αυτός θα είναι και η μεγαλύτερη απώλεια του μεσοπρόθεσμου

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το "τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ".

Επικαλούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι "θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα", ο κ. Κοτσακάς προσθέτει ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο, "όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή".

Ο κ. Κοτσακάς στην επιστολή του κάνει λόγο για "συντηρητική μετατόπιση του τέως σοσιαλιστικού κινήματος", επικρίνει την πολιτική της κυβέρνηση για την υπογραφή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που το ακολούθησε χωρίς κύρωση από την Βουλή με την χώρα "να παραιτείται από το δικαίωμα κρατικής ασυλίας".

"Η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού" αναφέρει ο κ. Κοτσακάς προσθέτοντας ότι "ως έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική".

Ο κ. Κοτσακάς προσθέτει επίσης ότι έχει επίγνωση των προσωπικών του ευθυνών τουλάχιστον μέχρι το 1996 καθώς "από τότε βρίσκομαι σε διαρκή διαφωνία και αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα με την ηγετική ομάδα του κόμματος, τόσο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη όσο και επί ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου".

Στην ίδια επιστολή ο κ. Κοτσακάς δηλώνει πως θα παραμείνει ανένταχτος στον ιδεολογικό του χώρο αγωνιζόμενος για τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε από το 1974.

Δύο νεκροί σε επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων Αλβανών σε ταβέρνα στην Καλλιθέα

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός επεισοδίου μεταξύ Αλβανών, που συνέτρωγαν στη 1.30 το μεσημέρι σε ταβέρνα στην οδό Σοφοκλέους 182, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, τέσσερις Αλβανοί κάθονταν σε τραπέζι και έτρωγαν συζητώντας μεταξύ τους. Ξαφνικά, για άγνωστη αιτία, οι δύο τράβηξαν πιστόλια και πυροβόλησαν τους άλλους δύο με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον ένα στο κεφάλι και τον άλλο στο στήθος. Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Σόιμπλε: Η Γερμανία "έτοιμη να βοηθήσει" περισσότερο την Ελλάδα

Η Γερμανία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ένα νέο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας, ανέφερε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένοντας ότι οι τράπεζες-πιστωτές θα συμμετέχουν στην προσπάθεια.

"Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε συμπληρωματικά μέτρα" υπέρ της Ελλάδας, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Ο αξιωματούχος εκφραζόταν ενώπιον των εκπροσώπων του τύπου φθάνοντας στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που γίνεται στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε σήμερα ότι το Βερολίνο εύχεται να συμμετάσχουν οι ιδιωτικές τράπεζες, που διακρατούν ελληνικό δημόσιο χρέος, στη χρηματοδότηση του νέου σχεδίου δανεισμού της Ελλάδας.

"Βέβαια, μία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι ένα στοιχείο του συμπληρωματικού προγράμματος, στο μέλλον...το συζητάμε αυτό", δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Σόιμπλε.

Παπακωνσταντίνου: Αμφισβητεί ότι συμμετείχε στη συνάντηση της Λέσχης Bilderberg... επιβεβαιώνει όμως την ύπαρξή της

Σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να συμμετέχει στην συνάντηση της Λέσχης Bilderberg, στην Ελβετία, που προκάλεσαν και το ενδιαφέρον του ΛΑ.Ο.Σ., ώστε να κάνει ερώτηση στη Βουλή για τα αποτελέσματά της, επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών, δεν συμμετείχε, παρότι ήταν προσκεκλημένος. Βρισκόταν στην Αθήνα και εργαζόταν όλες αυτές τις ημέρες στο γραφείο του στο Υπουργείο Οικονομικών.

Χρύσανθος Λαζαρίδης για το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος για πρόωρες εκλογές

«Ο λόγος που δε ζητάμε εκλογές, δεν είναι ούτε επειδή φοβόμαστε, ούτε επειδή δεν θέλουμε», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης συνέδεσε το θέμα των πρόωρων εκλογών και το ενδεχόμενο υποβολής σχετικού αιτήματος από την αντιπολίτευση, με το γεγονός ότι η χώρα "είναι πρωτοσέλιδο στον διεθνή τύπο, στα διεθνή fora", επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο "πολιτικά και κοινωνικά" συνιστά "κεντρικό ζήτημα".

«Εμείς», συμπλήρωσε ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, «θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να ζητήσουμε εκλογές γιατί βλέπουμε κι εμείς την αγωνία της χώρας αυτής. Δε θέλω να μπω στη συζήτηση αυτή γιατί δε θέλω να βλάψω τη χώρα μου. Αλλά αυτή τη στιγμή την επίπτωση που μπορεί να έχει αυτό στις διεθνείς αγορές και να γυρίσει μπούμερανγκ στην Ελλάδα, εγώ δεν μπορώ να την ξέρω. Εσείς την ξέρετε; Μπορεί να είναι χαοτική».

Αναφερόμενος στις ενδεχόμενες συναντήσεις επιτελών της ΝΔ με το υπουργείο Οικονομικών είπε: «Οποιαδήποτε διευκρίνιση θέλουν επ’ αυτού που λέμε, εμείς είμαστε στη διάθεσή τους και τώρα και χθες και προχθές και αύριο. Εφόσον όμως έχουν υιοθετήσει τα μέτρα που έχουν υιοθετήσει δεν ξέρω τι νόημα θα έχει όλο αυτό. Εκτός αν πάνε για επαναδιαπραγμάτευση οπότε φαίνεται να έχει πολύ περισσότερο νόημα».

«Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ …ΚΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ»

ΤΟΥ ΑΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ

Οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» ως κραυγή διαμαρτυρίας, από την αρχαιότητα, αποτελούν βασικό τρόπο έκφρασης μιας κοινωνίας.

Η ιστορία μέχρι σήμερα είναι γεμάτη από παρόμοιες εκδηλώσεις καταπιεσμένων, συχνά με τραγικά αποτελέσματα και εκτροπές από τον αρχικό στόχο και την επιθυμία του συγκεντρωθέντος πλήθους.

Σήμερα όμως, στην ηλεκτρονική εποχή, η τεχνολογική εξέλιξη κάνει τον κόσμο μια γειτονιά και τον ψίθυρο μια ισχυρή κραυγή. Από τις 15 Μαΐου και από την «πλατεία του ήλιου» της Μαδρίτης, ξεχύθηκαν οι συγκεντρώσεις των νέων στις πόλεις της Ευρώπης, εκτινάσσοντας εκρηκτικά υλικά συσσωρευμένης αγανάκτησης για «το μέλλον που μας κλέβουν» με πολιτικές σκληρής λιτότητας, την «υποβάθμιση της ποιότητας ζωής», τη «κατάπτωση και διαφθορά των πολιτικών συστημάτων». Αλλά και συνθήματα υπέρ της άμεσης δημοκρατίας, με κυρίαρχο το «δεν πάει άλλο» και «τώρα μιλάμε εμείς».

Σε όλη την Ευρώπη οι πολίτες κατεβαίνουν πλέον στους δρόμους χωρίς επαγγελματίες κομματικούς διαμεσολαβητές ή άλλη κηδεμόνευση, διεκδικώντας, όπως φαίνεται από τα συνθήματα, το σχηματισμό μιας νέας πρότασης κοινωνικής οργάνωσης, της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στην Ελλάδα «η πλατεία ήταν γεμάτη …κι όλα είναι συνειδητά».

Ο λόγος του ποιητή αθροίζει σε όλα τα προσδόκιμα «των νέων χωρίς αύριο» και το σημερινό κυβερνητικό αδιέξοδο μιας διοικούσας ελίτ που πραγματικά έχει αλυσοδέσει τη χώρα στην υφεσιακή κακοδαιμονία και τη διεθνή κερδοσκοπία:

· αποβάλλοντας τον ενεργό πληθυσμό από την παραγωγή και οδηγώντας τον στη φτώχεια ως πλεονάζον προσωπικό,

· στενεύοντας μέχρι θανάτου την επιχειρησιακή δραστηριότητα,

· οδηγώντας τους νέους στη ξενιτιά.

Το «γιατί!» αναπηδά από τους αγανακτισμένους πολίτες. «Περίσσεψε η κοροϊδία» και η «ψευτιά» της ψηφοαρπαγής, με το «λεφτά υπάρχουν».

Σύσσωμη η Πλατεία απαιτεί ή απόρριψη του μνημονίου ή επαναδιαπραγμάτευση. Όμως η κυβερνώσα ομάδα έχει συγκεκριμένο σχέδιο και δεσμεύσεις. Κι αυτός ο αυταρχισμός είναι που διαφοροποιεί τις ελληνικές συνάξεις από αυτές των άλλων Ευρωπαίων πολιτών.

Θηλειά 10 χρόνων με υπογραφή ΓΑΠ-ΠΑΠ

Δείτε τι πρέπει να πληρώσουμε τα επόμενα χρόνια:


Eλληνική βιομηχανία: Ζημιογόνος το 2010, για πρώτη φορά μετά το 1991!!! Και ΓΑΠ-ΠΑΠ έχουν το θράσος να μιλάνε για αύξηση εξαγωγών!!!

http://s.enet.gr/resources/2009-06/evz-thumb-large.jpgΖημιά άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, συρρικνωμένη ρευστότητα και διογκωμένες βραχυπρόθεσμες οφειλές, που την καθιστούν ακόμη πιο ευάλωτη το τρέχον έτος, κατέγραψε το 2010 η ελληνική βιομηχανία ως σύνολο, με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα. Ζημιογόνος παραμένει, επίσης, σύμφωνα και με τα ενοποιημένα αποτελέσματα των επιχειρήσεων από κοινού με τις διάφορες, βιομηχανικές και εμπορικές θυγατρικές τους. Για πρώτη φορά μετά το 1991 οι ζημιές των εταιρειών που έκλεισαν τη χρήση με αρνητικά καθαρά οικονομικά αποτελέσματα υπερίσχυσαν των καθαρών κερδών των κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των εταιρικών ισολογισμών του έτους 2010 που δημοσίευσαν ως τις 10 Ιουνίου 2011 οι περισσότερες από 1.500 μεσαίου και μεγάλου μεγέθους βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ, που αντιπροσωπεύουν περί το 95% των συνολικών πωλήσεων του ελληνικού βιομηχανικού τομέα, καθώς και άλλες, μικρότερου μεγέθους βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Τα τελικά στοιχεία για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του τομέα ανατρέπουν την αρχική εικόνα που μετέδιδαν ερευνητικοί οργανισμοί, κάνοντας λόγο μόνο για σοβαρή μείωση της κερδοφορίας. Προκύπτει επάνοδος του τομέα σε ζημιογόνα αποτελέσματα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη βιωσιμότητά του, την εξέλιξη της απασχόλησης και την ομαλή εξυπηρέτηση των τραπεζικών και λοιπών υποχρεώσεων κατά το 2011, δεδομένου ότι η παραγωγή του μειώνεται εφέτος με επιταχυνόμενο ρυθμό, που έφτασε το 8,4% το πρώτο τετράμηνο, παρά τη συνεχιζόμενη διεύρυνση των εσόδων από τις εξαγωγές.

Προφανώς, η αύξηση της αξίας των βιομηχανικών εξαγωγών επιτυγχάνεται εις βάρος της τρέχουσας κερδοφορίας και δεν αντιπροσωπεύει βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, αφού τα όποια οφέλη από τη μείωση του κόστους εργασίας εξουδετερώνονται από την αναγκαστική, λόγω της συρρικνωμένης εγχώριας ζήτησης, πτώση του όγκου της παραγωγής, που δεν επιτρέπει ακόμη τη συμπίεση του κόστους παραγωγής ανά μονάδα προϊόντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναμφισβήτητη, κατά την Τράπεζα της Ελλάδος, αύξηση του μεριδίου της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής που κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού, κατά το 2010, συνοδεύτηκε από σοβαρή πτώση του μεικτού περιθωρίου κέρδους.

Η τελευταία φορά που η ελληνική βιομηχανία ως σύνολο είχε παρουσιάσει ζημιά ήταν το 1991, όταν δέσποζαν ακόμη σε πολλούς κλάδους της οι προβληματικές, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που έκλεισαν στη συνέχεια, με συνέπεια την εκτεταμένη αποβιομηχάνιση της ελληνικής οικονομίας και την έκρηξη της ανεργίας επί σειρά ετών.

Η κρίση αποτυπώθηκε πολλαπλώς στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του τομέα το 2010, με:

* Μείωση των πωλήσεων της πλειονότητας των επιχειρήσεων και συνολικά κατά περίπου 5% σε αποπληθωρισμένες τιμές αν εξαιρεθεί ο κλάδος των καυσίμων.

* Συρρίκνωση των λειτουργικών κερδών και των αντίστοιχων περιθωρίων κέρδους.

* Καταγραφή αυξημένων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις και απομείωση της αξίας συμμετοχών και χρεογράφων, συμπεριλαμβανομένων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

* Αυξημένες λοιπές έκτακτες ζημιές και δαπάνες.

* Επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για πλήθος επιχειρήσεων, λόγω της έκτακτης εισφοράς, διαφορών φορολογικού ελέγχου προηγούμενων χρήσεων και φόρου περαίωσης.

* Μείωση του παγίου ενεργητικού και των ιδίων κεφαλαίων της πλειονότητας των επιχειρήσεων, λόγω των ζημιών και της πτώσης των επενδύσεων, με συνέπεια σχεδόν επτά στις δέκα επιχειρήσεις να παρουσιάζουν μειωμένα πάγια στοιχεία.

Η καταγραφή ζημιών οφείλεται κατά 55% περίπου στη συρρίκνωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων και κατά το υπόλοιπο 45% στη διόγκωση των έκτακτων επιβαρύνσεων.

Αναλυτικότερα, 1.555 βιομηχανικές επιχειρήσεις με πωλήσεις κάθε μία άνω των 3 εκατ. ευρώ και αθροιστικές πωλήσεις 45,5 δισ. ευρώ παρουσιάζουν ως σύνολο ζημιά άνω των 850 εκατ. ευρώ, μετά την πρόβλεψη για φόρους, καθώς τα καθαρά κέρδη 795 που ήταν οριακά έστω κερδοφόρες (51% του συνόλου) δεν ξεπέρασαν το 1,05 δισ. ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημιές 760 που ήταν οριακά έστω ζημιογόνες (49% του συνόλου) ανήλθαν σε 1,90 δισ. ευρώ. Συγχρόνως, άλλες επιχειρήσεις με πωλήσεις μικρότερες των τριών εκατ. ευρώ κατέγραψαν καθαρή ζημιά της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, ενώ ορισμένες γνωστές, μεσαίου μεγέθους σταθερά ζημιογόνες επιχειρήσεις δεν δημοσίευσαν ισολογισμό χρήσης 2010 και μια άλλη εταιρεία με σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα, η οποία είναι κατά βάση εμπορική και για τον λόγο αυτό δεν περιλαμβάνεται στο δείγμα της έρευνας, το 2010 κατέγραψε ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ λόγω απομειώσεων στοιχείων του ενεργητικού της. Τέλος, υψηλές ζημιές πιθανολογείται ότι θα παρουσιάσει μεγάλη εταιρεία του ναυπηγικού τομέα, η οποία δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει την οικονομική της θέση.

Στο επίπεδο των προ φόρων αποτελεσμάτων οι 1.555 επιχειρήσεις με πωλήσεις κάθε μία άνω των 3 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν ζημιά της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, η οποία μετά την πρόβλεψη για τους φόρους των κερδοφόρων και σειράς ζημιογόνων εταιρειών ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ. Στο επίπεδο αυτό ζημιογόνες ήταν το 33% του συνολικού αριθμού, έναντι 49% με κριτήριο τα καθαρά κέρδη, καθώς πολλές εταιρείες εμφάνισαν οριακά θετικό αποτέλεσμα προ φόρων και κατέστησαν ζημιογόνες μετά την πρόβλεψη για τους φόρους της χρήσης και παλαιότερων χρήσεων. Η συνολική φορολογική δαπάνη του τομέα ήταν μειωμένη φυσικά, λόγω της πτώσης των κερδών των σταθερά κερδοφόρων επιχειρήσεων, παρά τον καταλογισμό διαφορών ελέγχου προηγούμενων χρήσεων σε πολλές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η μείωση δεν ξεπέρασε το 12%.

Αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό μεγαλύτερο του πληθωρισμού κατέγραψε μόνο το 35,2% των επιχειρήσεων, καθώς 9,7% παρουσίασε αύξηση κατώτερη του πληθωρισμού και το 55,1% μείωση πωλήσεων σε τρέχουσες τιμές.

Οι συνολικές βιομηχανικές πωλήσεις σε τρέχουσες τιμές, συμπεριλαμβανομένων αυτών των διυλιστηρίων πετρελαίου που αυξήθηκαν κατά 30% λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών, εμφανίζονται αυξημένες κατά 6,5% περίπου, αλλά εξαιρουμένων των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 1%, παρά την αύξηση του δείκτη των τιμών παραγωγού βιομηχανικών προϊόντων κατά 6,7% στη διάρκεια του έτους και παρά το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις ενίσχυσαν το σκέλος των συμπληρωματικών, εμπορικών δραστηριοτήτων τους.

Συγχρόνως, στις επιχειρήσεις με ευθέως συγκρίσιμα οικονομικά μεγέθη 2010-2009, εξαιρουμένων των εταιρειών που προχώρησαν σε αποσχίσεις ή προσθήκες κλάδων, κατεγράφη μείωση:

* Των μεικτών αποτελεσμάτων κατά 8%, με πτώση του περιθωρίου μεικτού κέρδους κατά 2,7 εκατοστιαίες μονάδες.

* Των αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 18%, με πτώση του περιθωρίου κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες.

* Των αποτελεσμάτων προ φόρων και τόκων και αποσβέσεων (EBIT) κατά 36%, με πτώση του περιθωρίου κατά 1,8 εκατοστιαίες μονάδες.

Εξαιρουμένων των διυλιστηρίων, τα αποτελέσματα των οποίων ευνοήθηκαν από την ανατίμηση της αξίας των αποθεμάτων τους και συναλλαγματικές διαφορές, τα περιθώρια EBITDA και EBIT υποχώρησαν κατά 2,2 μονάδες και 2,4 μονάδες, αντιστοίχως.

Επίσης, περισσότερες από μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (26% του συνόλου) πέρασαν από θετικά καθαρά αποτελέσματα σε αρνητικά.

Τα ίδια κεφάλαια των επιχειρήσεων με συγκρίσιμα οικονομικά μεγέθη μειώθηκαν κατά 5% και αντιστοιχούν στο 37,6% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, από 39,9% έναν χρόνο πριν. Συγχρόνως, αυξήθηκαν κατά 5% οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες αντιστοιχούν πλέον στο 62,4% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, από 60,1% έναν χρόνο νωρίτερα. Ακόμη χειρότερα, οι εντός του έτους απαιτητές υποχρεώσεις προς τράπεζες και λοιπούς πιστωτές/συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 11%, καθώς οι μακροπρόθεσμες οφειλές περιορίστηκαν στο 32,4% των συνολικών έναντι 36,3% το προηγούμενο έτος. Οι μέσοι δείκτες γενικής και άμεσης ρευστότητας υποχώρησαν σχεδόν κατά 10%, καθώς η πλειονότητα των επιχειρήσεων παρουσίασε επιδείνωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης, παρά τα εκτεταμένα μέτρα που έλαβαν για τη συγκράτηση των δαπανών τους και τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας.

Η κρίση στον βιομηχανικό τομέα εκδηλώνεται άλλωστε με σοβαρή μείωση της απασχόλησης. Οι απασχολούμενοι στις βιομηχανίες της χώρας εκτιμάται ότι μειώθηκαν στη διάρκεια του 2010 από 494.300 σε 448.800 άτομα, δηλαδή κατά 9,2%. Μέσα στο 2010 χάθηκαν, έτσι, 45.500 θέσεις εργασίας του τομέα, με μέση ημερήσια απώλεια 125 θέσεις και μέση μηνιαία απώλεια σχεδόν 3.800 θέσεις. Ειδικότερα το τελευταίο τρίμηνο του 2010 οι απασχολούμενοι στον τομέα μειώνονταν με ρυθμό 5.460 τον μήνα, σαν να έκλεινε καθημερινά ένα μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα εργοστάσιο, που απασχολούσε 182 εργαζομένους.

Συγχρόνως, αρκετές από τις μεγάλες επιχειρήσεις με θυγατρικές στο εξωτερικό, οι οποίες στην Ελλάδα παρουσιάζουν μειωμένα κέρδη ή και ζημιές, εν μέρει λόγω και του μη επαναπατρισμού μερισμάτων ώστε να αποφευχθεί επιπρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, εμφανίζουν καλύτερη αποδοτικότητα σε ενοποιημένη βάση. Εξασθενεί, έτσι, ο ρόλος των μητρικών, ελληνικών βιομηχανικών επιχειρήσεων, οι οποίες καθίστανται λιγότερο αποδοτικές και σημαντικές, σε σχέση με τις βιομηχανικές θυγατρικές του εξωτερικού.

Λαμβανομένων υπόψη των ενοποιημένων κερδών οι ζημιές των ελληνικών βιομηχανικών επιχειρήσεων το 2010 περιορίζονται κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τις ζημιές άνω του 1 δισ. ευρώ που προκύπτουν με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι 83 μητρικές ελληνικές εταιρείες του βιομηχανικού τομέα του Χρηματιστηρίου ως σύνολο παρουσίασαν ζημιές ύψους 136 εκατ. ευρώ, αλλά σε ενοποιημένη βάση, από κοινού με τις βιομηχανικές θυγατρικές τους του εξωτερικού και άλλες, εμπορικές θυγατρικές, κατέγραψαν καθαρά κέρδη ύψους 466 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 18% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2009, μολονότι οι περισσότερες ήταν ζημιογόνες.

Ιστορικά, από το 1995 και εντεύθεν η αποδοτικότητα του ελληνικού βιομηχανικού τομέα, με βάση τα εταιρικά κέρδη προ φόρων, εκινείτο σταθερά σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ, για να ανέλθει στο υψηλότερο σημείο της το 2007, όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων ΣΕΒ/ICAP, «σκαρφαλώνοντας» στα 2,85 δισ. ευρώ, αφού το 1999 ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των 2 δισ. ευρώ. Με την έναρξη της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, το 2008, τα κέρδη αυτά, τα οποία φυσικά μεταφράζονται σε πολύ χαμηλότερα καθαρά κέρδη μετά την αφαίρεση των αναλογούντων φόρων, υποχώρησαν σε 1,4 δισ. ευρώ, για να προσγειωθούν στο επίπεδο του 1 δισ. ευρώ το 2009 και να ακολουθήσει η καταγραφή ζημιών προ φόρων και πολύ υψηλότερων καθαρών ζημιών το 2010

Όσον αφορά το 2011 και την εξέλιξη της λειτουργικής κερδοφορίας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία ερευνών του ΙΟΒΕ οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για το τρέχον επίπεδο των παραγγελιών και της ζήτησης τον περασμένο Μάιο διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εξαιτίας της αναιμικής εγχώριας ζήτησης, η οποία συμπιέζει φυσικά ακόμη περισσότερο τη λειτουργική κερδοφορία. Εξάλλου, δεκατρείς από τους 24 κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας το πρώτο τετράμηνο του 2011 παρουσιάζουν, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, διψήφια ποσοστιαία μείωση του όγκου της παραγωγής τους, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2010, παρά την ένταση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο οι βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας εκτιμούσαν, απαντώντας σε σχετική έρευνα του ΙΟΒΕ, ότι η ανταγωνιστική θέση τους στην ελληνική αγορά, στην οποία υποτίθεται ότι έχουν ή αποκτούν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι των επιχειρήσεων εισαγωγής ομοειδών προϊόντων, είχε εξασθενήσει, σχετικά ήπια στις αγορές των καταναλωτικών και των κεφαλαιουχικών αγαθών και πολύ έντονα στην αγορά των ενδιάμεσων αγαθών. Επίσης, τον περασμένο Μάιο οι μήνες εξασφαλισμένης παραγωγής περιορίστηκαν στους 4 μήνες, από 4,4 ένα μήνα πριν, ενώ το ποσοστό χρησιμοποίησης του εργοστασιακού δυναμικού υποχώρησε σε μόλις 67,9%. Τέλος, η επενδυτική δραστηριότητα αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του έτους 2005. Την πλέον δυσμενή επίδραση στους επενδυτικούς σχεδιασμούς των επιχειρήσεων ασκεί, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η οικονομική πολιτική στο σύνολό της, καθώς η επιρροή της ως επενδυτικό αντικίνητρο εντάθηκε σημαντικά το 2010 και προβλέπεται να διατηρήσει την έντασή της και κατά το 2011.

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο Παν.Ψωμιάδης

http://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/04/Psomiadis-Samaras-270x120.jpgΣυνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά είχε στα γραφεία της ΝΔ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική και όπως είπε διαπίστωσε τον προβληματισμό του προέδρου του κόμματος, για την πορεία του τόπου.

"Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά και είμαι δίπλα του ", δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης ο οποίος και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να αντισταθεί στις πιέσεις που δέχεται.

" Ο πρόεδρος πρέπει να πει ένα μεγάλο όχι απέναντι στην πολιτική της αρπαγής, στο μαφιόζικο κόλπο που έχει ετοιμάσει ο Γιώργος Παπανδρέου", είπε χαρακτηριστικα ο έκπτωτος νομάρχης, ο οποίος και ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά και για το δικό του θέμα. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος βουλευτής τονίζοντας πως " εγώ έφυγα μόνος μου."

Προσφυγή κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ προαναγγέλει η ΓΕΝΟΠ - Ανοιχτή επιστολή προς τους καταναλωτές

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRfdr7PbgANmK6vZH0SnoNEb3ZB5eVFijk_-YEsn0-_sJFZxun7qw&t=1Δικαστική προσφυγή κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ, σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς τους καταναλωτές, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Επιπλέον, απευθύνει προειδοποίηση «σε όσους βιάζονται να πουλήσουν ας μη βιάζονται να βάλουν τις υπογραφές τους στο ξεπούλημα της ΔΕΗ γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα περάσει απαρατήρητο από τον εισαγγελέα ότι θα συμφωνήσουν να δοθεί το 17 % της ΔΕΗ προς 400 εκατ. ευρώ την ώρα που μια μονάχα μονάδα της ΔΕΗ θα κοστίσει 1,32 δις. ευρώ».

Η προσφυγή θα κατατεθεί, όπως αναφέρεται, τις αμέσως επόμενες ημέρες και εδράζεται στην περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, η ίδια η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει ότι η ασφαλιστική περιουσία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. «Όσο η ΔΕΗ είναι Δημόσια αυτή η ασφαλιστική περιουσία έχει σημαντικότατη ασφάλεια. Εάν η ΔΕΗ περάσει στα χέρια των ιδιωτών η ασφάλεια αυτή χάνεται, η περιουσία είναι στον αέρα. Αυτό δεν έχει δικαίωμα κανένας μας να το επιτρέψει», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ στην επιστολή που συνυπογράφει και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων.

Ζητά επίσης τη συμπαράσταση και συμμετοχή των καταναλωτών στον αγώνα «για τη σωτηρία της ΔΕΗ» αναφέροντας ότι χωρίς αυτή, ο αγώνας αποδυναμώνεται. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δηλώνουν μεν ότι οι κινητοποιήσεις (επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες) δεν θα προκαλέσουν μπλακ - άουτ, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και, πιθανώς, εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.

Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται στην επιστολή της μια σειρά λόγων για τους οποίους όπως υποστηρίζει δεν πρέπει να προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Είναι μεταξύ άλλων ο κίνδυνος αύξησης των τιμολογίων, το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής έχει πέσει στα 12 ευρώ ενώ πριν τρία χρόνια ήταν 37 ευρώ, η αποδυνάμωση της ΔΕΗ, η προοπτική εκχώρησης και του μάνατζμεντ στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον για τους εργαζόμενους επισείει τον κίνδυνο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του Κανονισμού Προσωπικού.

Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τέλος την πρόταση να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17 % των μετοχών της ΔΕΗ.

Αντίθετος με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Λουκάς Παπαδήμος

http://thenetwar.com/wp-content/uploads/2009/09/papadimos.jpgΟ πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, διαφώνησε με τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος έδωσε διάλεξη στη Λευκωσία, με θέμα «Δημοσιονομική Πολιτική, Ανάπτυξη και Σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επεσήμανε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα, θα επιφέρει ζημιές στο τραπεζικό σύστημα, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε άλλες χώρες και ακόμα αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος».

Επίσης, απέρριψε τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, λέγοντας ότι με αυτά έχουν διαφωνήσει τόσο οι επίσημες αρχές της χώρας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ομιλία του, ο κ. Παπαδήμος, αναφέρθηκε στις κύριες αιτίες της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρώπη, τις πιθανές επιπτώσεις για την οικονομική δραστηριότητα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα και με ποιο τρόπο το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης.

Οι κυριότερες αιτίες της κρίσης, ανέφερε, συναρτώνται στο μέγεθος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την αύξηση του δημοσίου χρέους, στη διάβρωση της ανταγωνιστικότητας και στους ψηλούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης.

Μια δημοσιονομική κρίση, τόνισε, προκύπτει κυρίως λόγω μεγάλων δημοσιονομικών ανισορροπιών και διάβρωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Ψηλά και επαναλαμβανόμενα δημοσιονομικά ελλείμματα με τη σειρά τους επιδρούν στις χρηματοπιστωτικές αγορές με προεκτάσεις για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, σημείωσε.

Αναφερόμενος στη δημοσιονομική πολιτική, τόνισε τη σημασία μείωσης των δαπανών σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Τόνισε επίσης την ανάγκη πολιτικής συναίνεσης για την επιτυχή εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων.

Για το πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξε ότι οι εξουσίες τόσο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όσο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που θα το διαδεχθεί το 2013, θα πρέπει να διευρυνθούν ώστε να επιτρέπεται μεγαλύτερη ευελιξία παρέμβασης στη δευτερογενή αγορά.

Την διάλεξη του κ. Παπαδήμου διοργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Εταιρία Κυπριακών Οικονομικών Μελετών (ΕΚΟΜ), και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου , στο πλαίσιο του θεσμού της Ετήσιας Οικονομικής Διάλεξης.

Γιάννης Μιχελάκης, για συνέντευξη Όλι Ρεν και πρόωρες εκλογές

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/mixelakis-good1.jpgΗ ΝΔ εμμένει στη θέση της όσον αφορά στη συναίνεση, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις που εκφράστηκαν, για ακόμα μια φορά, και μετά τη νέα συνέντευξη του επιτρόπου Όλι Ρεν.

"Εμείς αυτό το οποίο ζητάμε μέσα από το Ζάππειο 2, είναι αυτά που έχουν γίνει δεκτά στα Μνημόνια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδιας. Αυτά που ζητάμε είναι αυτά που έχουν καταφέρει να πάρουν οι δύο αυτές χώρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί αρνούνται να δώσουν ότι έδωσαν στις άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τις οριζόντιες περικοπές από ένα σημείο και πάνω.

Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε, μάλιστα, άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν, όπου η πολιτική του Μνημονίου χαρακτηρίζεται ως " ακραίος δημοσιονομικός μαζοχισμός που δεν πρόκειται να πετύχει. "Είναι μια αποτυχημένη πολιτική η οποία δεν οδηγεί πουθενά ", τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ ο οποίος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιδιώκει τη συναίνεση για να καλύψει την αποτυχία της πολιτικής του.

Για πρόωρες εκλογές

Δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του ο Γιάννης Μιχελάκης, για το αν η ΝΔ θα ζητήσει το επόμενο διάστημα πρόωρες εκλογές, επαναλαμβάνοντας πως ισχύουν τα όσα έχει πει μέχρι σήμερα για το θέμα.

"Να έχετε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά. Βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση", δήλωσε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως " όταν έρθει η ώρα θα το δούμε."

Ανοιχτό άφησε πάντως το ενδεχόμενο, στο μέλλον να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Γιώργου Παπακωσταντίνου, καθώς όπως είπε " η πρόταση μομφής είναι ένα όπλο στη φαρέτρα της ΝΔ και θα χρησιμοποιηθεί όποτε το κρίνουμε απαραίτητο."

Παπακωνσταντίνου: Καθεστώς η καθυστέρηση δημοσίευσης των στοιχείων του προυπολογισμού... λόγω μαγειρέματος

Έχουμε γράψει και παλαιότερα ότι στις 10 κάθε μήνα πρέπει βάσει Νόμου να δημοσιεύονται τα προσωρινά και στις 20 τα τελικά στοιχεία εκτέλεσης του προυπολογισμού για τον προηγούμενο μήνα. Εδώ και πολλούς μήνες ο Παπακωνσταντίνου το έχει κάνει σύστημα να καθυστερεί τη δημοσίευση (δείτε εδώ, εδώ και εδώ για τους προηγούμενους μήνες και δείτε στη φώτο τι γινόταν παλαιότερα). Έτσι και σήμερα ο Ιούνιος έχει 14 και ακόμα να δημοσιεύσει ο Παπακωνσταντίνου τα νούμερα των εσόδων-εξόδων... ο λόγος προφανής: Το μαγείρεμα μιας και όλα έχουν πλέον καταρρεύσει

Και όταν τα δημοσιεύσει και φανεί η ανικανότητά τους, για άλλη μια φορά θα μας πει, ότι για την υστέρηση εσόδων φταίει ότι φέτος τον Ιανουάριο δεν εισπράχθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας όπως έγινε τον Ιανουάριο του 2010 όταν για να αυξήσουν το έλλειμμα του Καραμανλή το 2009 έδωσαν παράταση μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 ώστε έσοδα του 2009 να πάνε στο δικό του 2010... για τέτοιο καραγκιοζιλίκι μιλάμε!

Αθανασιάδης-Μελισσανίδης: Χθες έλεγε ότι θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο ... και στο BHMA 99,5 λέει δεν θα το ψηφίσει!!!

Γράψαμε προηγουμένως για την κολοτούμπα του Αθανασιάδη που εξελίσσεται σε Μελισσανίδη μιας και πριν προλάβουν να περάσουν μερικές ώρες έκανε νέα κολοτούμπα και τώρα δηλώνει στο BHMA 99,5 ότι δεν θα ψηφίσει τελικά το μεσοπρόθεσμο ενώ χθες έλεγε ότι δεν έχει μάθει να κρύβεται ή να παραιτείται στη ζωή του!! Μετά έχουν άδικο να τον παίζουν στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Θα το ψηφίσει δεν θα το ψηφίσει;

Διαβάστε και τι δήλωσε πριν λίγο στον ΒΗΜΑ 99,5:

«Δεν θα το ψηφίσω. Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα πιστεύω μου. Δεν θα το ψηφίσω, διότι πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να έλθει πακέτο. Έπρεπε να έλθει αναλυτικά. Είμαι έτοιμος να αναλάβω και τις ευθύνες μου. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα το καταψηφίσουν, αλλά πάρα πολλοί βουλευτές μου λένε ότι η στάση μου είναι ειλικρινής, ξεκάθαρη και προς το συμφέρον της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Αλ Αθανασιάδης στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 εξηγώντας γιατί δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Επανέλαβε τις ενστάσεις του για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ υπογραμμίζοντας: «Μπορεί να με λένε γραφικό που φωνάζω. Κάποιοι αναλυτές με αποκάλεσαν στόκο, αλλά κανένας δεν με κάλεσε να καταθέσω τις απόψεις μου, τεκμηριωμένες, για την επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη Δυτική Μακεδονία και δεν πρέπει να πουληθεί σε καμία περίπτωση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί σε ξένο επενδυτή, γιατί η επιχείρηση αυτή είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης. Γιατί δεν λέμε ότι ο ξένος που ενδιαφέρεται για τη ΔΕΗ είναι οι Γερμανοί και η RWE που εδώ και επτά χρόνια ενδιαφέρεται να μπει στο σύστημα καύσης λιγνίτη και για τα νερά, τα υδροηλεκτρικά που παράγουν ρεύμα με μηδενικό κόστος;»

Ερωτηθείς για τον κ. Παπακωνσταντίνου είπε : «Μπορεί να ανέβει στην Κοζάνη, δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Έχει πολλούς φίλους και το όνομα Παπακωνσταντίνου είναι βαρύ στην περιοχή, με τον θείο του που άφησε καλό όνομα ως υπουργός. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τις αλλαγές που έφερε στο μεσοπρόθεσμο. Το δεύτερο μνημόνιο δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή μου και στη χώρα, κατά την άποψή μου».

Ζητείται επειγόντως πατριώτης πρωθυπουργός

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3DCbUy3QjS0PgpDBcrMDLjnT8BGNg9MLaUIEtbst-_59MRUA7z-pxi3iValgtJYy5GGLWQtKyRiC4Nk8EgiQLM0JHC7XU8JWpKiujTz0dGLp4YjaFXldLP-iorK1fobkG8upJC84h4kU/s1600/margaritis.JPGΤου Κ. Μαργαρίτη

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια απίστευτη ανασφάλεια ως λαός, που δε μας επιτρέπει να είμαστε παραγωγικοί και συμμέτοχοι στην ανόρθωση της χώρας. Η κυβέρνηση έχει χάσει το διαπραγματευτικό της χαρακτήρα με τους δανειστές μας και οδηγείται σε λύσεις πανικού, που μόνον χειροτερεύουν τη θέση μας και αυξάνουν το χρέος μας.

Το ΄΄κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών ΄΄ διαδηλώνει και απαιτεί την προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας και την παραδειγματική τιμωρία, όσων έχουν εμπλακεί από το πολιτικό προσωπικό της χώρας σε σκάνδαλα και ΄΄πονηρές΄΄ δοσοληψίες. Η κρίση από οικονομική και πολιτική, έχει πάρει προεκτάσεις ηθικής και ο ελληνικός λαός αναζητεί εναγωνίως τον πατριώτη-πρωθυπουργό, που θα πάρει πρωτοβουλίες και θα οδηγήσει τη χώρα σε μονοπάτια στέρεα και αναπτυξιακά.

Διάβασα προσεκτικά πολλές αναλύσεις από κορυφαίους οικονομολόγους που βιώνουν καθημερινά τη κρίση και προσπάθησα να ερμηνεύσω δηλώσεις αρχηγών κρατών – μελών της Ε.Ε, για να καταλήξω σε ορισμένες λύσεις για την πατρίδα μου. Η αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους της Ελλάδας απαιτεί τολμηρές πρωτοβουλίες και ταχύτατες διαπραγματεύσεις. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και ταυτόχρονα αποτελεί αντικίνητρο για επενδύσεις.

Ο λόγος χρέους/ΑΕΠ συνεχώς βαρύνεται και η έννοια της ανάπτυξης αποτελεί στόχο μακρινό. Άρα παρακολουθούμε μαρτυρικά την ανεργία να ξεπερνά το 17%, τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται συνεχώς και τους έλληνες πολίτες να δυστυχούν! Αυτό μας αξίζει; Αυτά οραματίστηκε το πολιτικό προσωπικό που μας κυβέρνησε μέχρι σήμερα; Ποιες είναι οι προοπτικές για το μέλλον μας; Μήπως πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το χρέος μας, για να ελπίζουμε ότι ίσως ζήσουμε καλύτερα τα επόμενα χρόνια; Ερωτήσεις με πολλές προεκτάσεις και με μια κυβέρνηση χωρίς πυξίδα και σκοπό. Αν δεν έχεις σκοπό για τη χώρα, πως θα στοχεύσεις στις λύσεις; Τα δεδομένα και οι εκτιμήσεις για τους πατριώτες Έλληνες οδηγούν στην αναδιάρθρωση. Τα ομόλογα είναι επενδυτικά προϊόντα που πολλές φορές οδηγούν και σε ζημίες. Άλλωστε μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει, επί 30 χρόνια ξένοι οίκοι και οι τράπεζες που κατείχαν στο χαρτοφυλάκιό τους ελληνικά ομόλογα.

Αυτό που γίνεται σήμερα με τη μετατροπή των ομολόγων σε δάνεια, οδηγεί τη χώρα σε συμβάσεις που θα απαιτήσουν δημόσια γη και εθνική κυριαρχία. Δε θα έχουμε πλέον κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης και θα κληθούμε να παραχωρήσουμε, όλα όσα οι πολιτικοί μας θα έχουν υπογράψει. Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή, για τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν το 2012-2014 και προσεγγίζουν τα 250 δις ευρώ, να μη μετατραπούν σε δάνεια, αλλά να υποστούν ένα ΄΄κούρεμα΄΄ του 70%, για να μπορέσει η χώρα μας να ορθοποδήσει, να έρθουν επενδυτές να κάνουν δουλειές και οι έλληνες να αρχίσουν να ζουν ως ευρωπαίοι πολίτες. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να εκμεταλλευτεί το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας και παραχωρεί τις βάσεις μας, χωρίς ανταλλάγματα! Δεν πιάνω καν την Α.Ο.Ζ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), που είναι έννοια άγνωστη για τους κυβερνώντες και που θα μπορούσε να μας επιφέρει αρκετά δις ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αποκλείουν την αναδιάρθρωση του χρέους μας, γιατί θέλουν να προστατεύσουν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών τους, που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Η σκέψη-πρότασή μου έχει ισχύ, αφού ισοσκελισθεί άμεσα το έλλειμμα στη χώρα και πάει ο πρωθυπουργός της χώρας να απαιτήσει αναδιάρθρωση και επιμήκυνση για την αποπληρωμή του χρέους, με ισχύ και δυναμισμό. Δεν είναι εύκολη λύση! Δίνει όμως ώθηση και τόνωση στην αγορά να λειτουργήσει. Κυρίως δεν μας υποδουλώνει για να χρωστάμε δάνεια, να απολέσουμε εθνική κυριαρχία και να ζούμε ως επαίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Τουλάχιστον θα περάσουμε 1-2 χρόνια δύσκολα, αλλά αμέσως μετά θα αρχίσουμε να βιώνουμε την ανάπτυξη, την παραγωγή, τη δημιουργία. Θα είμαστε όμως οι ιδιοκτήτες της πατρίδας μας! Δε θα έχουμε δουλεία και θα ζούμε με αξιοπρέπεια. Δε θα έχουμε άλλες απώλειες γνώσης και κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Έχουμε τον πατριώτη πρωθυπουργό να μας βγάλει από το τέλμα και να μας επιτρέψει να ζήσουμε ελεύθεροι χωρίς δεσμεύσεις; Ας τον αναζητήσουμε, θα τον βρούμε! Όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες ας βάλουμε σκοπό να σώσουμε την πατρίδα και οι στόχοι για να το κάνουμε είναι μπροστά μας. Απαιτείται τόλμη, θυσίες και ρήξη με το παρελθόν.

www.kmargaritis.gr

ΓΑΠ-Μαγκριώτης εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Τα πήρε ο διάολος τα κολοκάναλα

ΕΛΣΤΑΤ: Πτωτικά κινήθηκε ο τζίρος στον τομέα ενημέρωσης και επικοινωνίας το α΄ τρίμηνο εφέτος

Πτωτικά κινήθηκε ο τζίρος στον τομέα ενημέρωσης και επικοινωνίας το α΄ τρίμηνο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα:

• Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, παρουσίασε μείωση 20,1% το α΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2010, έναντι μείωσης 7,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2010 προς το 2009.

• Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, παρουσίασε μείωση 23% το α΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2010, έναντι αύξησης 6,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2010 προς το 2009.

Financial Times: Όρους για τη συνέχιση της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα θέτει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας

http://www.ikypros.com/assets/image/imageoriginal/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD-%CE%9A%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%81.gifΤη σημαντική επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών ομολόγων που έχουν ιδιώτες επενδυτές θέτει ως όρο για τη συνέχιση της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα από την Ολλανδία ο υπουργός Οικονομικών της, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times αναφέρει ότι ο κ. ντε Γιάγκερ έστειλε επιστολή στο ολλανδικό κοινοβούλιο, με την οποία θέτει επίσης ως όρο για οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, την επιτάχυνση των κινήσεων της Ελλάδας όσον αφορά στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας.

Ο Ολλανδός υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει «το ταχύτερο δυνατό» πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. «Είναι κατά την άποψή μου σωστό να αναμένουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα κάνει μία ουσιαστική συμβολή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι αυτός που έχει τεράστιο συμφέρον από τη διατήρηση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη», τόνισε στην επιστολή του.

Ο κ. ντε Γιάγκερ τάχθηκε με έμφαση εναντίον κάθε προσπάθειας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ή μίας καθοδηγημένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Τόνισε ότι οι επιλογές αυτές θα είχαν συνέπειες αντίστοιχες με αυτές μίας άμεσης διακοπής της βοήθειας, προκαλώντας δυνητικά μία επιδρομή στο χρέος της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και ζημιές δεκάδων δισ. ευρώ για τους Ολλανδούς φορολογούμενους.

Σκόπια: Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

Οι εργασίες για τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεκίνησαν το πρωί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Το άγαλμα επισήμως θα ονομάζεται «έφιππος πολεμιστής» και έφθασε πριν μερικές ημέρες στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.

Οι εργασίες τοποθέτησής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα. Το άγαλμα και η επιχάλκωση του, που έγινε σε ειδικό εργαστήριο στη Φλωρεντία της Ιταλίας, κόστισαν 5,3 εκατ. ευρώ.

Περίπου 4,1 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της βάσης του αγάλματος και του σιντριβανιού πάνω στο οποίο θα βρίσκεται ο «έφιππος πολεμιστής».

Συνολικά, το κόστος του όλου έργου ανέρχεται στα 9,4 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης του κέντρου της πόλης «Σκόπια 2014», το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση επέκρινε το εγχείρημα, αποκαλώντας το «Σχέδιο εξαρχαϊσμού» του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων, το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, μαζί με τη βάση και το σιντριβάνι θα έχει ύψος περίπου 22 μέτρα (12 μέτρα το άγαλμα και 10 μέτρα η βάση).

Γι αυτό σας λέμε: ΠΑΣΟΚ=Camora-Κολοτούμπα Αθανασιάδη για τη ΔΕΗ

Πρέπει να τον πονάνε ακόμη τα …αυτιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Αθανασιάδη από το… τράβηγμα της Ιπποκράτους. Μετά τη δήλωση που έκανε πριν από 3 ημέρες που έλεγε ότι αν δεν αλλάξει η ρύθμιση για τη ΔΕΗ δεν ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο και θα παραιτηθεί, βγήκε χθες… και σαν να μην συμβαίνει τίποτα είπε:

«Στη διάρκεια της ζωής μου δεν έχω παραιτηθεί ποτέ και από πουθενά. Δεν έχω μάθει ούτε να κρύβομαι ούτε να παραιτούμαι. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και θα πράξω το καθήκον μου με μόνο γνώμονα πρώτα το συμφέρον της χώρας και δεύτερον του τόπου μου και των συμπολιτών μου».

Κι αυτοί οι απίθανοι τύποι που έγιναν βουλευτές θέλουν να τους πάρουμε στα σοβαρά… Ευτυχώς πλησιάζει η ώρα των εκλογών και κάποιοι…. Αθανασιάδηδες θα πάρουν αυτό που τους αξίζει από τους πολίτες.

Η πρώτη δήλωση Αθανασιάδη στον realfm, για να μην ξεχνιόμαστε:

«Δεν είναι δυνατόν να εκποιείται μια περιουσία που για εμένα έχει μία αξία πάνω από 16 δισεκατομμύρια και να πωλείται αντί πινακίου φακής». Αυτή η ιστορία με έχει στεναχωρήσει πολύ. Θα δω στη συνέχεια, όταν θα γίνει η επεξεργασία των στοιχείων και των αποφάσεων, μετά τη Βουλή που θα εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα, θα περιμένω και αυτά και σ’ ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βεβαίως και θα παραιτηθώ».

http://www.kentrinews.gr/?p=19409

Γι'αυτό βουλιάξαμε. Ιδιαιτέρα Υπουργού με 5000€ το μήνα μισθό!!!

idiaiteraH αγγελία που δημοσιεύθηκε στην «ATHENS VOICE” τα λέει όλα για το που πάμε και που μας πάνε...

Ιδιαιτέρα υπουργού 40χρονη, εξαιρετικά όμορφη, με γοητευτική παρουσία και προσωπικότητα, ψηλή, λεπτή, γόνος στρατιωτικών, μηνιαίως Ε 5.000, 2ώροφο, μετοχές, καταθέσεις, εξοχικό, Ι.Χ. επιθυμεί γνωριμία γάμου με κύριο έως 52 ετών, νεανικό, ευχάριστο, ευγενή.

Να τονίσουμε οτι την παραπάνω αγγελία την είδαμε τέλος του 2010, δηλαδή σε μνημονιακούς καιρούς που υποτίθεται οτι κόβουμε οτιδήποτε περιττό.

Αυτά είναι ,ιδιαιτέρα υπουργού να εισπράττει περισσότερα απο καθηγητή πανεπιστημίου και Στρατηγό.
diaforetikimatia.blogspot.com

Αυστραλία: Στο ρυθμό του Ζορμπά το Ντάργουϊν

Στο ρυθμό του «Ζορμπά» χόρεψε το Σαββατοκύριακο η βορειότερη πόλη της Αυστραλίας, το ΝτάργουΪν. Εκτιμάται πως πάνω από 50.000 κόσμος πέρασε από το Ελληνικό Γλέντι της πόλης και ξεφάντωσε.

Το Ντάργουιν, πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, είναι πιο κοντά στην Τζακάρτα της Ινδονησίας παρά στο Σίδνεϊ, και πιο κοντά στην Σιγκαπούρη απ' ότι στη Μελβούρνη

Είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με 58 διαφορετικές εθνικότητες να ζουν μαζί αρμονικά. Η πιο μεγάλη εθνική κοινότητα είναι η Ελληνική με πάνω από 7000 άτομα. Οι Έλληνες, που στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την Κάλυμνο, διατηρούν σε εντυπωσιακό βαθμό την σχέση τους με την Ελλάδα.

Εκεί είναι η έδρα της εταιρείας Πασπάλη (μαργαριτάρια) και πολλών άλλων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων και εκεί είναι υπουργός ο ομογενής Κώστας Βατσκαλής.

Γύφτοι!!! Οι Βρετανοί μπορεί να σερβίρουν στους καλεσμένους τους ληγμένα τρόφιμα ή φαγητά που έχουν πέσει στο πάτωμα!

Οι Βρετανοί οικοδεσπότες έχουν τη δυσάρεστη συνήθεια να σερβίρουν στους καλεσμένους τους φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα ή στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί ληγμένα συστατικά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, σε δείγμα 2.000 Βρετανών καταναλωτών, έγινε κατά παραγγελία της ιταλικής εταιρείας ζυμαρικών Giovanni Rana. Σύμφωνα με αυτήν το 15% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει σερβίρει φαγητό το οποίο είχε πέσει στο πάτωμα. Ένας στους δέκα (10%) μαγείρεψε δείπνο για τους καλεσμένους του χρησιμοποιώντας υλικά που είχαν λήξει.

Το 13% είπε ότι δηλητηρίασε κατά λάθος τους φίλους του με το φαγητό που τους πρόσφερε. Η δηλητηρίαση ενδέχεται να οφείλεται στους αντισυμβατικούς τρόπους ξεπαγώματος των κατεψυγμένων τροφίμων: το 5% είπε ότι έχει χρησιμοποιήσει "εναλλακτικές μεθόδους", όπως σίδερο για το σιδέρωμα των ρούχων, πιστολάκι για τα μαλλιά, ακόμη και συσκευές για σολάριουμ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες τολμούν και πειραματίζονται στην κουζίνα σε ποσοστό 26% έναντι 24% για τις γυναίκες. Αυτά τα πειράματα ωστόσο, στοιχίζουν: το 27% έχει καταφέρει να βάλει φωτιά στην κουζίνα ή και σε όλο το σπίτι και το 21% έκαψε τα φρύδια του ή τα μαλλιά του ενώ μαγείρευε. Αντιθέτως, σχεδόν οι μισές γυναίκες (44%) είπαν ότι η χειρότερη καταστροφή που τους έχει συμβεί ενώ μαγειρεύουν είναι να καταστρέψουν κάποιον ακριβό εξοπλισμό.

Παρά τον εκτεταμένο κατάλογο των καταστροφών, οι Βρετανοί αποδεικνύονται ιδιαίτερα στωικοί και το 84% από αυτούς δηλώνει ότι τίποτα δεν θα τους σταματήσει από την αγαπημένη τους συνήθεια, να μαγειρεύουν για τους ίδιους και τους φίλους τους.

Χάρη στους διάσημους σεφ και τις πολλές εκπομπές μαγειρικής που παρουσιάζονται στην τηλεόραση, η αγάπη των Βρετανών για το σπιτικό φαγητό έχει αυξηθεί. Ωστόσο, μολονότι αρκετοί επιδεικνύουν το ταλέντο τους φτιάχνοντας φλαμπέ ή φρικασέ, το ένα τρίτο των Βρετανών δεν έχει ακόμη εξοικειωθεί με απλές, βασικές τεχνικές, όπως το να βράζουν ένα αυγό. Μάλιστα οι γυναίκες δήλωσαν ότι το βράσιμο του αυγού τις δυσκολεύει περισσότερο από το τηγάνισμα της ομελέτας (25%), το βράσιμο μιας πατάτας (14%) ή το να καταλάβουν αν τα μακαρόνια είναι έτοιμα (17%).

Πριν από πολλά χρόνια βοήθησε τον ελληνικό στρατό στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο-Σήμερα κάνει κρουαζιέρες στον Θερμαϊκό

Αραγμένο- σχεδόν εγκαταλελειμμένο, θα έλεγε κανείς- στο μόλο της Νέας Μηχανιώνας, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, περίμενε καρτερικά ένα κάλεσμα για νέες … περιπέτειες. «Έζησε» και πολέμησε με επιτυχία στο πλευρό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Αλεξάνδρεια, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως «εργάτης» για τη μεταφορά ξυλείας. Κατέληξε στα χέρια ενός ψαρά από τη Νέα Μηχανιώνα και για πολλά χρόνια τον συντρόφευε στα νερά του Θερμαϊκού. Νάρκες, ξύλα, ψάρια και σήμερα χαμογελαστοί και ξέγνοιαστοι τουρίστες- και όχι μόνο- είναι μερικά από τα «φορτία», που έχει κουβαλήσει στο σκαρί του κι ας μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής.

Ο λόγος για το αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού (2002) ως Ιστορικό Κινητό Μνημείο, ναρκαλιευτικό «Θάλεια», που μετονομάστηκε σε «Μάρω» και στη συνέχεια «Arabella», ονομασία που διατηρεί έως σήμερα.

Το «Arabella», μήκους 26 μέτρων και χωρητικότητας περίπου 250 ατόμων, ναυπηγήθηκε για πρώτη φορά το 1915 στη Σάμο και σήμερα «αποτελεί ένα από τα λίγα εναπομείναντα παραδοσιακά σκάφη στη χώρα μας, εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ξύλο», όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σημερινός ιδιοκτήτης του, ο 48χρονος Κώστας Μαλιάρος.

Μάλιστα, βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσε ο ίδιος, το «Arabella» κατασκευάστηκε από τον καλύτερο καραβομαραγκό της εποχής του, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, το Μανόλη Ψαρρό.

Όπως μας λέει ο κ. Μαλιάρος, «η συντήρησή του είναι μεν ακριβή, αλλά η ομορφιά του τόσο μοναδική, που ξεπερνά ακόμα και τις φημισμένες γόνδολες της Βενετίας, στην Ιταλία».

Ο ίδιος πρωτοείδε το συγκεκριμένο σκαρί το 1995 και το «έριξε» στο Θερμαϊκό, με τη σημερινή του μορφή, έναν χρόνο αργότερα. Έκτοτε, το λειτουργεί ως πλωτό μπαρ, στην πολυσύχναστη παραλία της Θεσσαλονίκης. «Έψαχνα καιρό για να βρω το σκαρί που θα με συνεπάρει και όταν το πρωτοείδα, εντελώς τυχαία, στο μόλο της Νέας Μηχανιώνας, είπα μέσα μου: αυτό είναι», θυμάται ο κ. Μαλιάρος.

Μάλιστα, όπως λέει, στην πρώτη τους συνάντηση δεν γνώριζε για την ιστορία του, την οποία και έμαθε αρκετά αργότερα, στην αρχή μέσα από τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και αργότερα ψάχνοντας και ερευνώντας σε ιστορικά αρχεία.

Ο 48χρονος, μέχρι να ξεκινήσει τη λειτουργία του «Arabella» δεν είχε καμιά ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα, αφού ήταν εργολάβος και στη συνέχεια, λόγω της γνωριμίας του με τη Ρωσίδα γυναίκα του, έκανε εισαγωγές εργατικών φορμών από τη Μόσχα.

Η γυναίκα του όπως μας λέει, είχε εκδοτικό οίκο στη ρωσική πρωτεύουσα και αυτός πηγαινοερχόταν στην Ελλάδα, μέχρι που συνέλαβε την ιδέα για τη δημιουργία ενός πλωτού μπαρ στην παραλία της Θεσσαλονίκης. «Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα τόσο για εμένα όσο και για τη γυναίκα μου, αφού ο δρόμος στο 'κυνήγι' μιας νέας επαγγελματικής διεξόδου δεν είναι ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα», υπογραμμίζει ο κ. Μαλιάρος.

Προσθέτει δε πως μέχρι σήμερα το Arabella του έχει … αποσπάσει περί τα 400.000 ευρώ, αλλά οι χαρές που τού δίνει είναι «αμέτρητες», όπως χαρακτηριστικά μας λέει.

Σήμερα, ο Κώστας Μαλιάρος έχει τρία παιδιά και το οικογενειακό του εισόδημα προέρχεται αποκλειστικά από το «Arabella», που αποτελεί στέκι για πολλούς Θεσσαλονικείς, αλλά και ατραξιόν για τους περισσότερους τουρίστες, που κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία.

Επιχειρηματίες επιλέγουν το «Arabella» για να κλείσουν τις συμφωνίες τους εν πλω, ενώ οικογένειες με τα παιδιά τους, αλλά και ζευγάρια κάθε ηλικίας, απολαμβάνουν τις μίνι κρουαζιέρες, πληρώνοντας αποκλειστικά και μόνο το κόστος του ροφήματος ή του ποτού τους.

Ο καπετάνιος του «Arabella», Ανδρέας Φλώρος, μας λέει ότι το συγκεκριμένο σκαρί είναι από τα καλύτερα που έχει οδηγήσει στα 18 χρόνια που βρίσκεται στη θάλασσα. Μας εξηγεί ακόμη ότι το «Arabella», τις καθημερινές εκτελεί περί τα 10 δρομολόγια μισής ώρας, αφού αράζει στην παραλία στις 6 το απόγευμα και αναχωρεί για το λιμάνι, όπου γίνεται και η καθημερινή φροντίδα του, στις 7 το πρωί. Τα Σαββατοκύριακα, το «Arabella» χαίρεται τη θάλασσα όλο το 24ωρο και αφιερώνει στον καπετάνιο του την πιο ωραία βόλτα, «την πρώτη πρωινή, στις 6.30 το πρωί, όταν δειλά- δειλά βασιλεύει ο ήλιος», όπως λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 26χρονος Βαγγέλης Τσιρνάρης είναι επί των δημοσίων σχέσεων στο «Arabella» και αυτός που στην είσοδο του Ιστορικού Κινητού Μνημείου προσκαλεί τους περαστικούς για μια μίνι κρουαζιέρα στα ανοιχτά του Θερμαϊκού. Γνωρίζει την ιστορία του σκάφους και, όπως μας αποκαλύπτει, η ενασχόλησή του με αυτό τού «γέννησε» και την επιθυμία να γίνει ναυτικός.

Έτσι, αν δεν έχετε δικό σας σκάφος για να προτείνετε, ως ένας άλλος Κώστας Βουτσάς, να πάτε μια βόλτα την παρέα σας, μπορείτε να ανεβείτε στο «Arabella» ή σε κάποιο άλλο από τα πλωτά καφέ-μπαρ (όπως τα «Αργώ» και «Κλειώ»), που λειτουργούν στην παραλία της Θεσσαλονίκης για μερικές ξέγνοιαστες στιγμές στα νερά της «Νύφης του Θερμαϊκού».

Εθνοσταρ

Ητανε καποτε ενας περιοδευων θιασος. Εβγαινε στους δρομους με την ντουντουκα και διηγουνταν ιστοριες σε μικρους και μεγαλους. Παιδια μαζι με τους παππουδες τους,οικογενειαρχες και ασχετοι,μαζευονταν να ακουσουν για τοτες που μεσα σε μαυρους καιρους οι πρωταγωνιστες υψωσαν το αναστημα τους και βροντοφωναξαν στον ντοπιο τυρρανο δεν θα περασεις.

Ολοι μαγευονταν απο την αφηγηση και ταυτιζονταν με καποιον απο τους ολοζωντανους ηρωες τους.Η αρετη,δεν ηταν πλεον κατι που για να το ακολουθησεις επρεπε συνειδητα να μπεις στον δυσκολοπερπατητο και ανηφορικο δρομο που θα σε ανταμοιβε με εκεινα που καταφερες,αλλα μια δηλωση αλληλεγγυης η μια σκισμενη αφισα και μετα να μπεις γρηγορα στην καροτσα του γυφτου που μαζι με τα καρπουζια της οργης ,θα πουλουσε ελπιδα και προοπτικη στους περηφανους ιθαγενεις,η μεγαλυτερη κατακτηση των οποιων,ηταν να γινουν πελατες και υμνητες της ντουντουκας και του θεατρου του μπαλκονιου για το οποιο πληρωναν εισιτηριο καθε τετραετια.Ηταν η εποχη της παχιας αγελαδας και του γαλακτος με ολα τα λιπη του και του βουτυρου κερκυρας και της μαρμελαδας και των αυγων με μπεικον για να ξεκινησει η μερα.Ηταν τοτε που απροβληματιστα σαβουριαζανε για να υποδεχθουν τον διαβητη τυπου 2 και την αθηρωματικη πλακα που αποκτουσε ιθαγενεια στα ηδη δοκιμασμενα απο τις εκλογικες αναμετρησεις αγγεια.Και οι δυο προαναφερθεισες παθησεις,προδιαθετουν...τι λεμε τωρα... καρφι σε πανε, για εγκεφαλικο επεισοδιο και χωρις T.I.A. Ντολτσε βιτα αλα πασοκικα με καμμενα χαρτια και κουμπουροναυαγισμενους αγραμματους κρετινους,να μετατρεπονται σε αρχισυνδικαλιστες και κατι ξεχασμενους καρπαζοσυλλεκτες,που απο την φαπα ειχαν πιασει στο νερο μια αφασια του wernicke,να βαφτιζονται ανθρωποι της τεχνης και των γραμματων.

Η τιτλοδοσια δεν τελειωνε εκει ομως.Οι δημοκρατικες διεργασιες εφταναν μεχρι την βαση. Ο αγροτης,ο οικοδομος,ο εργατης νιωθαν το καλεσμα για αγωνες και διεκδικησεις να φουντωνει.H αποδοτικοτητα στην δουλεια,περνουσε σε δευτερη μοιρα.Το ζητουμενο,ηταν πλεον,πως θα γινεις ενεργος πολιτης,ακομα κι αν δεν ειναι ξεκαθαρο,τι ηθελε να πει ο ποιητης.Οσοι δεν ειχαν παρατησει την επαρχια και την υπαιθρο για το φουμαρο της μεγαλουπολης,αναβαθμιζονταν.


Αποκτουσαν ρολο αρχεγονου κυτταρου,στον νεοσχηματιζομενο πολιτειακο οργανισμο...τουλαχιστον,ετσι τους ειπαν...τους βαφτισαν θεματοφυλακες της παραδοσης επειδη μαυροφορεμενες θειτσες καντηλοσταυροκοπιουνται στα ξωκκλησια και αυθεντικους,γιατι κατι κωλοστριγκομενες βλαχες,χαιδολογανε πηλινες τσουτσουνες αποκριατικα.Η υποκρισια εζησε μαγικες στιγμες και η ηθικη του δηθεν,εγινε ρυθμιστικος παραγοντας για την κοινωνια της "αλλαγης". Ποτε με νταλκαδιασμενα στριφογυρισματα στην μπουζουκλερυ,ποτε με παρωδικες εθνοκαυλες και ποτε με νανουρισμα σε εναν λαο που δεν ελεγε να ξυπνησει ουτε οταν το κακο ερχοταν καταπανω του με εντουρο, πλεμπα και κολωνακι,καταφεραν να ζησουν για αρκετες δεκαετιες το ονειρο.Αφορολογητο ουισκυ στα νησια,κωλομπαρα στα καμποχωρια της θεσσαλιας και γραβατωμα του καθε τελευταιου βλαχοδημαρχου μαζι με δυο εισιτηρια για το εξωτερικο,οπου με κομπολοι,εγγλεζικα επιπεδου κινεζου προσφυγα και προσπεκτους για την φετα και το θυμαρισιο μελι,εκανε προωθηση του τουρισμου στην χωρα. Δεν ειναι τυχαιο οτι μετα απο τετοιες κινησεις,οι καλυτεροι πελατες μας ειναι κατι αγγλογυφτοι με ψειροφαρμες στην κεφαλα που μας μαθαν οτι η σαλατα χωριζεται και στα τεσσερα...για να μην βαρυστομαχιασουν.

Στο μεταξυ,ο τοπικος ελληναρας,ειχε πεσει με τα μουτρα στην αφομοιωση της ευρωπαικης κουλτουρας.Γερμανικο αμαξι,ιταλικη κουζινα και ελβετικο ρολοι για τους πιο χλιδατους.Ο χλεμπονιαρης που εδινε μισο μηνιατικο για να διαφημισει στο πετο τον γερμανικο μπαφο(βλεπε αντιντας) γινοταν τρεντυ και ο μπακαλοταβερνας που εφερνε περιε,επαιρνε κι ενα διδακτορικο στην χημεια,καθως σου εξηγουσε πως, αν πιεις αυτο το σαμπανιζε υδωρ,θα ζησεις περισσοτερο,θα βγαλεις μαλλια,θα αντιμετωπισεις την τερηδονα... Κι εκει που μαθαινες ολα τα σπουδαια και τα υπεροχα για ευρωπαιους που μεχρι κατι αιωνες πριν τρωγαν σκυλους και πιναν μπυρα σε κρανια και γινοσουνα κι εσυ μελος της μεγαλης υπερεθνικης οικογενειας,η εγχωρια παραγωγη επαιρνε one way ticket to the blues και επιανε απατο.Εμαθε καθε κυρατσω ,που οταν ηταν μικρη,μετρουσε κουτσουλιες και γιδοκουραδα στην στανη του πατερα της,οτι τα πλακακια πρεπει να ειναι ιταλικα και το πλυντηριο γερμανικο.Μπηκε στο τριπακι και ο συζυγοτρομπας που ηθελε να αισθανεται κουβαλητης και εδεσε το σιροπι. Οι ρολοι μοιραστηκαν και με πρασινη κοκκινη η μπλε αποχρωση,ολοι μπηκαν στο παιχνιδι.Ηταν η προοδος που το απαιτουσε. Το τραινο σφυριζε και ηταν ετοιμο προς αναχωρηση.Αντι να κοιταξουν να φτιαξουν εναν δικο τους τροπο μεταβασης προς το μελλον,ξηλωθηκαν για να μπουν μεσα και θα ξαναστηθουν στην ουρα για να αποκτησουν μια θεσουλα για το επομενο.Ενα αυτοκινητο,ενα μιξερ ακομα και μια μπυρα,σε καναν ευρωπαιο.Μαθαινες για μεθοδους αποσταξης και βιωνες την "αυθεντικη" εμπειρια χιλιαδων αλλων ανθρωπων.Οσο ακραιο κι αν μπορει να φανει,η μουφα της παγκοσμιοποιησης εχει βαλει τις ριζες τις,πολυ πιο βαθεια απ'οτι νομιζουμε.

Οι ανησυχιες,αναβαθμιστηκαν και απο εκεινη του να εξασφαλισουμε τον αρτο τον επιουσιο,πηραν μια πιο κουλτουρελ-υπαρξιακη υφη.Ηρθε και η τροποποιημενη μαμ κακα και νανι θεωρηση(φαγητο,σεξ,πνευμα) και ισιωσαμε.Ανοιξαμε και σας περιμενουμε και βιαστειτε γιατι οι προσφορες τελειωνουν. Ετσι ολοι στριμωχθηκαν για να χωρεσουν στον νεο κοσμο,στην νεα κοινωνια που παρουσιαζοταν κουλ αραχτη και ψαγμενη,αλλα ταυτοχρονα,κυρηττε ανελεητο πολεμο σε εκεινους που θεωρουσαν οτι μπορουσαν να την βλαψουν. Ετσι,αλλοτε με διεθνεις πουτανες,αλλοτε με ανοικους δημαρχοραμπο,καναν κατι εκδηλωσεις (που ομοιες τους ειδαμε μονο στις μεγαλες στιγμες η κλεοπατρα και ο βασιλιας αλεξαντροφσκι των μαλακεδονων) και θαβανε πιστολακια και πλαστικα πυροβολα γιατι λεει προωθουσανε φιλοπολεμα αισθηματα.Βαζανε και καμμια δεκαρια παιδακια να κρατανε κλαδια ελιας και ολοι συγκινημενοι χειροκροτουσαν τον διαφαινομενο θριαμβο της ειρηνης(οχι της σκληβα) και την εκτοξευση της πολιτικης τους καριερας αφου ο αντιμιλιταρισμος ηταν η ταση της εποχης και πηγαινε χερι χερι με τον πυρηνικο αφοπλισμο(λεμε τωρα).Ετσι,ο καθε παπαρας ωψιμος επαναστατης,ανεβαζε,ριχνοντας τα ιδια τα ενστικτα επιβιωσης ενος λαου,τις μετοχες του στο πολιτικο χρηματιστηριο.Ορδες οργανωσεων,προτυπωσεις των σημερινων Μ.Κ.Ο καναν την εμφανιση τους και με την στηριξη του τοτε "πνευματικου" κοσμου,απεκτησαν φωνη και βαρυνουσα αποψη.Ηταν η συνειδηση με σαρκα και οστα. Η φωνη της ανθρωπιας και της λογικης που μας απομακρυνε απο κακοτοπιες και απο τις αρρωστιες της φυλης.Ηταν παραλληλα εκεινοι που ανελαβαν το δυσκολο εργο να μας καταστησουν ικανους να μπουμε στην νοοτροπια του πολιτισμενου κοσμου.Στην πραγματικοτητα,η επιρροη τους δεν θα ηταν μεγαλυτερη απο εκεινη που εχει μαρτυρας του γιαχβε κυριακατικα,αλλα ας οψεται η διαφημιση...

Καλοταισμενοι και με τα βασικα προβληματα λυμμενα,η γεννια πριν απο εμας,επιασε την mainstream φιλοσοφια.Ασχολουνταν με την διαφυλαξη της ιδεας της ειρηνης,αγνοωντας οτι ο ΜΟΝΟΣ τροπος να εχεις ειρηνη,ειναι να εισαι παντα ΕΤΟΙΜΟΣ για ΠΟΛΕΜΟ.Νεο ονειρο του πανσοφου και πρησμενου,απο την τσοντα και την μπουγατσα ελληναρα,ηταν να ετοιμασει τους νεοτερους κι ας μην ειχε σταθει ικανος,καλα καλα,να καταλαβει τι γινεται γυρω του.Ετσι,στην νοοτροπια του"το δικο μου παιδι ειναι πιο ομορφο απο του γειτονα" βιωσαμε το ομαδικο γαμησι της εννοιας ευγενης αμιλα και ανταγωνισμος.Να μαθεις γραμματα,να ζησεις ανετα,σου λεγανε,την στιγμη που το μεγαλυτερο μυαλο που περασε τα τελευταια 300 χρονια, Ο Νικολα Τεσλα(δεν παιρνει συζητηση αυτο),πεθανε παμφτωχος σε ενα δωματιο ξενοδοχειου στην νεα υορκη.Η εννοια της γνωσης εμπορευματοποιηθηκε και η πρωτοβουλια περιοριστηκε.Οσο καλυτερα και πιο ξεφτιλισμενα μπορεις να πουλησεις τον εαυτο σου,τοσο οι πιθανοτητες ανελιξης σου μεγαλωνουν... Τα αποτελεσματα αυτης της τακτικης,τα βιωνουμε σημερα,οταν βλεπουμε πτυχιουχους να δουλευουν γκαρσοναδες και αρχιτεκτονες να τυλιγουν πιτογυρα με αντιγραφα του πτυχιου.Η παραμαζευτηκαν οι περγαμηνες,η δεν ειμαστε τοσο ξεφτιλες.Οπως και να'χει, το συστημα που πιστευε οτι μας ελεγχε τοσα χρονια,εφτασε πλεον στα ορια του.Τα κουστουμια φθαρηκαν και κανενας απο εμας τους ινδιανους που δεν κουρευτηκαμε,ουτε προκειται να κουρευτουμε,δεν τα λιμπιζεται να τα φορεσει. Τα 400 ευρω τον μηνα στενευουν και κοβουν την ανασα. Δεν χορταινουν,ουτε αφηνουν περιθωρια για φιλοσοφιες -κλανω και σκιζω τον ανεμο- Καμμια φορα η αναγκη ειναι ο καλυτερος συμμαχος,γιατι τοτε καταλαβαινεις τις πραγματικες διαστασεις του προβληματος.

Ετσι εχει αρχισει η μουρμουρα. Κανενας ,εκτος απο ελαχιστους βλαμενους(γιατι οι βολεμενοι μας τελειωσαν),δεν απολαμβανει το εργο που του σερβιρουν απο φυλλαδας και τηλεορασης. Ποτε με οικονομικες αναλυσεις-οι γερμανοι ειναι φιλοι μας,μας αγαπανε- ο μαστρο-χρηστος,(κωνστας) ποτε με δραμματικες και με ριγος φωνης εκκλησεις στον πατριωτισμο μας,ποτε με τις αντιδρασεις του κωλοτουμπα,πανε να δημιουργησουν συγχυση, διχασμο, αβεβαιοτητα. Πιστευουν οτι τοσα χρονια,μας εχουν παρει τον αερα. Δεν αντιδραμε και νομιζουν οτι τους παιρνει και να μας σπρωξουνε λιγο ακομα για να μας ξαναβαλουνε με την πλατη στον τοιχο.Οταν τρως και ευλογας ξωντας τ'αρχιδια σου και λες ιστοριες για τους προγονους σου,δεν σε πολυαπασχολουν τα σκυλια που γαυγιζουν εξω απο το σπιτι σου. Οταν ομως ουτε να φας εχεις και το σπιτι οπου να'ναι σ'το βγαζουν στο σφυρι,τα σκυλια δεν ειναι απειλη αλλα εν δυναμει γευμα.Το μπουκαλι της κοκα κολας γεματο με φουμαρα και φυκια για μεταξωτες κορδελες που μας πεταξαν και με το οποιο τραβουσαν ρεψιδια οι ξωμαχοι συνταξιουχοι,περασε στα χερια μας αδειο και δεν βλεπουμε την ωρα να τους το επιστρεψουμε.Τα ψεματα τελειωσαν,το ιδιο και τα ψωμια τους.Δεν εχουν να μοιρασουν αλλα και προσπαθουν να δωσουν ενα μιξ ονειρο-εφιαλτης για να σε κρατησουν στην θεση σου.Καταστροφολογια,καταθεση ψυχης και μια γενικοαοριστη πιστη στο αυριο,για να μην απελπιστεις...αγνωστη και επικινδυνη η αντιδραση εκεινου που δεν εχει τιποτα να χασει.

Αντιθετα,εκεινοι που αυτη την στιγμη βρισκονται πανω στο παλκο,εχουν να χασουν τα παντα.Συρφετος ανεπαγγελτων και ανικανων γονων,ανυπαρκτων και αχρηστων,μονη λειτουργια των οποιων,ειναι να ανοιξουν τον δρομο για τον ξενο παραγοντα στην ελλαδα. Με συμφωνιες του τυπου melintzanosalata,ελα και θα τα βρουμε και την αναγκη να εχει λαβει τον ρολο του μπαμπουλα, οι γυφτοπραματευταδες,πουλανε με εξευτελιστικες συμφωνιες εκεινα που πριν απο λιγο εκλεψαν απο εσενα κι απο εμενα,απο το ελληνικο κρατος και τον ελληνικο λαο.Ο Ο.Τ.Ε δινεται για φραγκοδιφραγκα,ενω ο ομιλος λατση,χωρις κανενας να παρει πρεφα το παραμικρο,απεκτησε την κυριοτητα στα ελληνικα πετρελαια...κατα τα αλλα δεν υπαρχει τιποτα στο αιγαιο...δεν εχουμε τροπο να τα βγαλουμε.Ασχετοι,προδοτες και επικινδυνα ηλιθιοι,εχουν γινει κραχτες της μνημονιακης μπαρουφας,με σκοπο να μεινεις λιγο ακομα στην αβεβαιοτητα.Την λογικη του "τι να κανουμε",προσπαθουν να την περασουν ως τροπο σκεψης.Απο την αλλη,βοθροζητουλες πακιστανοι,αφγανοι και πασης φυσεως παρανομα παρασιτα,κλεβουν,βιαζουν και τρομοκρατουν εκεινους που εχαψαν την παραμυθα οτι ζουμε σε εναν ομορφο,διεθνιστικα πλασμενο κοσμο.Το παρακρατος που κυβερνα,ομως,στελνει δυναμεις καταστολης σε πορειες και συγκεντρωσεις,ενω πυρρετωδως σκαβει τις στοες κατω απο την βουλη για να εχει οδο διαφυγης σε περιπτωση που ξεφυγει καμμια ξωφαλτση,η ο ελεγχος.

Ειναι βεβαια κατι το οποιο απευχονται...αν και δεν το φοβουνται ιδιαιτερα μιας και ακομα και στην επανασταση του '21 βρηκαμε τροπο να φαγωθουμε μεταξυ μας.Εξεγερση,δεν εχουμε κανει,"εκτος και αν καποιοι μετρησουν ως τετοια την παρτουζομαζωξη του πλακωτεχνειου" μπορουν αραγε να τα καταφερουν και αυτη την φορα; Γιατι οχι; Δεν θελουμε και πολυ για να το χαψουμε.Στην χωρα που,περασε ο δημου για συγγραφεας,ο μυκονοβλαχος κωστοπουλος για λαιφ σταιλ και η κωλοβολεψη για αρετη,θα μπορουσε να πλασαριστει και η υποταγη ως υπευθυνη σταση.Η παρασταση εχει αρχισει,μονο που αυτη την φορα δεν εχει φαι.Ολοι,λιγο πολυ προσεχουν την σκηνη και οσα διαδραματιζονται.Θελοντας και μη,μαθαμε για το χρηματοοικονομικο συστημα και τα χαρτοδανεια,καλη τη πιστει-κοβω δεντρα,μου χρωστας χρυσο- που πηραμε.Βρεθηκαμε στο στοχαστρο και στο ματι του κυκλωνα.Οι εξελιξεις σε διεθνες επιπεδο προμηνυουν οτι δεν θα εχουμε πολυ ηρεμο φθινοπωρο,οι μογγολοι αρχιζουν να μιλανε για γκριζες ζωνες στο βορειο αιγαιο και για τουρκους στην θρακη κι εμεις σφυραμε ανεμελα.Ο κομπος εχει μπλεχτει και αυτη την φορα ειναι δεμενος στα ποδια μας.Αντι να προσπαθουμε να τον λυσουμε,ψαχνοντας να βρουμε την ακρη,κοβουμε σχοινια και τα πεταμε με βαριδι οσους μας τα εδεσαν,στο βαθος του πηγαδιου.Δεν εχουμε πολυτελεια να αναζητησουμε την ηθικα νομιμη ,την νομιμα ηθικη και την χρυση τομη.Προκειται πλεον για αγωνα επιβιωσης και δεν μπορουμε να παμε με ασηπτες συνθηκες χειρουργειου,ουτε με μπαμπαστρουμφηδες που τα πηραν στην κρανα και θυμηθηκαν στα γερονταματα οτι ο γιος,βεβηλωσε την μνημη του τζεφροπατερα που υπηρετουσαν και που εφυγε απο την ελλαδα,φυλοντας τον κωλο του απο τα δοντια των σκυλιων των συνταγματαρχων και απευθυνοντας ευχαριστιες και ευχες στην αργοτερα "καταραμενη"χουντα.

Οσο ψαχνουμε για προτυπα και για συμβολα μεσα στην μουχλα,τοσο θα μουχλιαζουμε κι εμεις οι ιδιοι.Τοσο θα αναλωνομαστε σε αχρωμα "γιατι" και θα παραδινομαστε αδιαμαρτυρητα σε παθητικα πεπρωμενα και κατεστραμενες μοιρες.Οσο χανομαστε σε μικροπολιτικους διαδρομους,τοσο δινουμε αθελα μας,οξυγονο στο πτωμα του κΥνοβουλευτισμου.Δεν υπαρχουν ιερα τερατα.Ουτε και σημεια αναφορας,οταν το πιο ιερο αγαθο που ειναι η ιδια η ζωη μας,παιζεται κορωνα γραμματα σε διαδρομους και δωματια ξενοδοχειων στην ελβετια.Το καλοκαιρι πλησιαζει και ο πρωθυπουργευον κουποκαραφλας με την στολη,ετοιμαζεται για νεες περιοδειες.Οταν εσυ θα λιωνεις στο συνταγμα η στο δυαρακι,στιβοντας το μυαλο σου πως θα τα βγαλεις μεχρι το τελος του μηνα,ο μπατμαν του μαραθωνιου,θα εχει πιασει τον τζοκερ απο τα ...φρυδια και θα οργωνει τις ακρογιαλιες,αδιαφορωντας αν τον περιφρονεις η τον βριζεις.Δεν θα του κοψεις και την ορεξη.Το ιδιο θα βυθισει το μπακαλομουστακο μεσα στο χαβιαρι και θα αρχισει να χαζογελα πινοντας σαμπανια σε σουσι μπαρ.Ειναι η ωρα του και περα απο δραμματικες εκκλησεις και υποθετικες υποθηκευσεις σπιτιων που δεν ειναι καν δικα του(βλεπε καστρι),πρεπει να δειξει οτι ελεγχει ακομα το παιχνιδι και οτι δεν τρομαζει απο φωνες και αμφισβητησεις.Ισα ισα...ειναι τιμη σου ρε κακομοιρη που καταδεχεται και φετος να περασει τις διακοπες του ολοκληρο think tank της λεσχης μπιλντεμπεργκ στην κωλοχωρα σου.Στα γιαουρτια που λες οτι θα εριχνες,τρωγοντας καρπουζι με φετα στην εξοχη,εκεινος και το αποτυχημενο επιτελειο του,απαντανε με περικοπες και αυξηση του Φ.Π.Α στα αγαθα πρωτης αναγκης...ετσι για να δουν αν θα τολμησεις να τα ξαναπεταξεις.Στις μουτζες με τις οποιες τον στολιζεις,απαντα με ενα βολικο και ολοκληρωτικο κουτσουρεμα της παραδοσιακης ενημερωσης (τηλεοραση-εφημεριδες) που πριν τα τιναξει,προσφερει το μεγιστο τσατσιλικι στο παλατι.

Η παρασταση,παρα τα σφυριγματα και τις ντοματες που πεφτουν βροχη,συνεχιζεται.Ο θιασος των καραγκιοζηδων της πολιτικης μας καταντιας,εκανε καταληψη στα κεντρα ληψης αποφασεων και χωρις να δινει σημασια,προχωρα με την πλοκη.Το ζαβο που μεχρι πριν λιγο καθαριζε την σουηδικη ασφαλτο και φορουσε μπλουζακια -δεν πουλαμε -δεν πουλαμε,εχαψε το φουμαρο οτι εχει ταλεντο και την ειδε σταρ του πολιτικου σκηνικου.Βγηκε με το κουστουμι του μακαριτη και συνεχισε την δευτερη πραξη του-πιες το φαρμακο σου- εκεινος που ουτε για να σου σερβιρει σουμαδα δεν θα τον εμπιστευοσουνα.Τσιρακια και παρατρεχαμενοι της παρακμης,νιωθουν οτι πρεπει να παιξουν τα ρεστα τους και να σε κρατησουν με καθε τροπο καθηλωμενο,μεχρι λιγο ακομα να προχωρησουν στο ξεπουλημα.Η αντιπολιτευση παιζει τον αβραμο-πουλο της(που ακομα δικαιολογει την αννουλα-αλλο ενα μελος της μπιλντεμπεργκ) το κ.κ.ε βγαζει αφρους που η αντισταση που μια ζωη ονειρευοταν,ηρθε και του εριξε πορτα.Ο κωλοτουμπας αυτη τη σαιζον παιζει για την κομπανια του σκεπτικισμου και ο λαθρολαγνος τσιπρας,μιλαει για συνταγματικες παρατυπιες.Δεν υπαρχουν σιγουρες λυσεις,ουτε δοκιμασμενες συνταγες για επιτυχια.Υπαρχει ο σιγουρος δρομος της αποτυχιας και ειναι εκεινος του να εναποθεσεις τις ελπιδες σου.Δεν εχεις ουτε μυαλο,ουτε καιρο για ελπιδες.Και αν η παπακωστα και ο καθε αποτυχημενος υποψηφιος νομαρχης,κοιμαται κι ονειρευεται οτι θα αλλαξουν τα πραγματα για να μπουν με την σειρα τους να ζεστανουν με τα κασμιροντυμενα τους κωλοφαρδουλα τα βουλευτικα εδρανα, ας ξυπνησουν..Δεν παλευω για κανενα παρα για τον εαυτο μου και για οσους μοιραζονται τον αγωνα μου.Δεν γινομαι γεφυρα για να περασει κανενας πουστης.Οσοι πιστεψαν οτι μεσα απο την αναμονη θα καρπωθουν τα αποτελεσματα του αγωνα,εχουν πεσει πολυ εξω.Σεβομαι εκεινους που προσπαθουν και ακολουθω εκεινους που μπορουν.Ο Νικος Λυγερος εχει γυρισει ολη την Ελλαδα για να μιλησει μεχρι και στο τελευταιο χωριο για Α.Ο.Ζ ενω την ιδια στιγμη κατι γραφικοι κεφαλονιτες,γυριζαν στα ιατρεια τους γιατι δεν τα φερναν βολτα με τον βουλευτικο μισθο για 2 κορες(ενα λουκουμι για τον γερασιμο).

Η θυσια ειναι η λεξη που ακους και βιωνεις καθημερινα.Δυστυχως,ατομα τα οποια δεν εχουν ουτε εργαστει,ουτε αποδειξει την αξια τους,μου δημιουργουν αν μη τι αλλο,δισταγμο,οσο για τον πρωην γαλατα,πρωην μποντιμπιλντερ,κασετοφραγκοφονια,ας παει να ζητησει ψηφους απο την εβγα της γειτονιας του.Ο Καποδιστριας(τι συγκρισεις κανω τωρα...)αφησε τα σαλονια της ευρωπης και ηρθε στην παμπτωχη Ελλαδα για να προσφερει τα παντα και το πληρωσε με την ιδια του την ζωη(βεβαια τα ζωα τους μαυρομιχαλαιους τα λυντσαρανε στο φτερο,αλλα το κακο ειχε γινει).Καποιοι καρπαζογιεσμαν που τους πηρανε με τις πετρες απο τους κηπους και τα παρτερια της αμερικης και της αγγλιας,πιστεψαν οτι τους χρωσταμε κιολας και ηρθαν για να κανουν το κολπο γκροσο,οδηγοντας εναν ολοκληρο λαο στην εξαθλιωση.Απο παιδι για τα θεληματα,γιναν εθνοσταρ και ηγετες,με την αμεριστη στηριξη των κερδοσκοπων.Ερχονται καταπανω σου για να κοψουν απ'οπου βρουν κι εσυ εξακολουθεις να ελπιζεις.-Ολα θα πανε καλα δεν κανει κρυο... Σε σπρωχνουν στον γκρεμο κι εσυ ανησυχεις μη τυχον και χασεις το τραινο.Ελπιζεις να ξεφυγεις με καποιο μαγικο τροπο την τελευταια στιγμη και να προλαβεις να μπεις μεσα.Να καταφερεις παρα την κριση να ζησεις οπως ονειρευτηκες.Οσο ελπιζεις,τοσο θα γονατιζεις.Τα πιο σοφα λογια τα ειπε ηδη καποιος πολυ μεγαλος για να τολμησω ακομα και να αναφερω το ονομα του μεσα σ'αυτο το κειμενο.ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.και το καλυτερο ειναι οτι δεν πεθανα ακομα..κι ουτε εχω σκοπο να μου συμβει συντομα.Οποια κι αν ειναι τα σχεδια τους για το μελλον,δεν με απασχολουν γιατι δεν εχω ουτε παρον.Ειμαι εδω και σιγα σιγα η παρεα αρχιζει να μεγαλωνει.Δεν υπαρχουν ειρηνικες επαναστασεις,οπως δεν υπαρχει πολιτισμενο πηδημα.Δεν υπαρχει ελεγχομενη οργη ουτε και οργανωμενη αγανακτηση.Απο το να ψαχνω ομως,τι δεν υπαρχει,κοιταζω εκεινο που κυριαρχει. ΥΠΑΡΧΩ.Και οσο πιο πολυ το καταλαβαινω,τοσο θα αρχισουν να ψαχνονται.Ας ξυπνησουμε και ας τους γεμισουμε...αμφιβολιες

http://ksekarfwtoi.blogspot.com/2011/06/blog-post_13.html