16 Ιουνίου 2011

Άλλη μια μέρα με ΠΑΣΟΚ τελειώνει μια νέα θα ξημερώσει... πάλι με ΠΑΣΟΚ εννοείται

Πάμε για νανάκια ή καμιά βόλτα γιατί όπως θα διαβάσατε και στην προηγούμενη ανάρτηση στην ΚΟ έχει αρχίσει το κύριε ελέησον και το λιβάνισμα του ΓΑΠ με πρώτη απ΄όλους την Βασούλα που το πρωί έβλεπε ακυβερνησία και από πίσω όλους του υπόλοιπους που είχαν ξεσαλώσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κάνοντας λόγο για κενό διακυβέρνησης της χώρας με αποκλειστική ευθύνη του ΓΑΠ.

Εμείς βέβαια σας έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα σε αντίθεση με άλλους που μέχρι τώρα έχουν ρίξει το ΠΑΣΟΚ απ' την Κυβέρνηση καμιά δεκαριά φορές, ότι η Καμόρα του ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει την εξουσία τόσο εύκολα και πρέπει να προσθέσουμε ότι καλώς το κάνει μιας και πρέπει όταν φύγουν από την εξουσία να διαλυθεί μαζί και το ΠΑΣΟΚ... μήπως και δει άσπρη μέρα η χώρα

Κύριε Ελέησον και λιβανιστήρι στον Γιωργάκη από Βασούλα και λοιπούς Camorristi

http://www.newsit.gr/files/Image/16-06-11/resized/baso_papandreou10_489_355.jpgΣε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με περίπου 60 βουλευτές και υπουργούς να έχουν ζητήσει τον λόγο. Πάντως, οι μέχρι τώρα βουλευτές που έχουν μιλήσει δείχνουν ότι δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά παρά το γεγονός ότι από το πρωί οι περισσότεροι είχαν στην κυριολεξία ξεσαλώσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κάνοντας λόγο για κενό διακυβέρνησης της χώρας με αποκλειστική ευθύνη του ΓΑΠ.

Ακόμα και η Βασούλα, μετρίασε την κριτική της και παρά τις ελλείψεις και τα λάθη που χρέωσε στον ΓΑΠ και στον Παπακωνστατίνου του έδωσε ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης λέγοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές και ότι ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να αποφευχθούν οι κάλπες.

Η Βασούλα μετριάζοντας την κριτική της, δήλωσε ότι "τον τελευταίο καιρό ζήσαμε στο σύνολο των παραλείψεων και των κινήσεών σου πρόεδρε, που μας έφεραν σε αυτό το σημείο".

Όπως δήλωσε, υπήρξαν απίθανες δυσλειτουργίες μέσα στην κυβέρνηση και ουσιαστικά τα μόνα μέτρα που προωθήσατε ήταν η μείωση των μισθών και των συντάξεων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τη δημόσια διοίκηση την έκαναν χειρότερη από ότι την παρέλαβαν. Έκανε λόγο επίσης για απίθανη κοροΐδία του οικονομικού επιτελείου, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας.

Απευθυνόμενη στον ΓΑΠ δήλωσε "πρόεδρε δεν έχουμε διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με την Ευρώπη και θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους που μας οδήγησαν σε μία τρομερή ύφεση και ανασφάλεια", ενώ σχετικά με το χθεσινό ναυάγιο, τόνισε "τα χτεσινά δεν τα κατάλαβα πρόεδρε, να αναλάβεις το μέρος της ευθύνης που σου αναλογεί.

Συνεχίζοντας την ήπια κριτική η Βασούλα ζήτησε από τον ΓΑΠ να δεσμευτεί ότι με τον ανασχηματισμό πρώτα από όλους να αλλάξει ο ίδιος και να σταματήσει να κυβερνά με παρέες, αλλά με τα θεσμικά όργανα.

Πρώτος το λόγο έλαβε ο κ. Αντρέας Μακρυπίδης, ο οποίος τόνισε πως ζούμε ιστορικές στιγμές και απαιτούν ιστορικές αποφάσεις από τους ηγέτες, ενώ δήλωσε αλληλέγγυος στις προσπάθειες του πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Παπουτσής, ο οποίος κατηγόρησε τους βουλευτές που μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες προέβησαν σε μία εύκολη κριτική στην κυβέρνηση. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας πως ορισμένοι μέσα στην αίθουσα επεξεργάζονται σενάρια συνταγματικής εκτροπής και ζήτησε από τους βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Από τους βουλευτές που έκαναν κριτική ήταν ο κ. Βουδούρης, ο οποίος ζήτησε αυστηρά από το υπουργείο Οικονομικών να κάνει αυτοκριτική. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Όλγα Ρεντάρη, η οποία ήταν μία εκ των 16, τονίζοντας πως “δεν αντέχω να προπηλακίζομαι και να με φωνάζουν κλεφτρα”. Δήλωσε επίσης ότι θέλει να ξέρει ποιοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και να αποδοθούν ευθύνες.

Ηλίας Καρανίκας (Ευρυτανίας): "Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης να είναι πανελλαδικής εμβέλειας και αποδοχής".

Θανάσης Οικονόμου (Ιωαννίνων): "Ψυχραιμία και ταχύτητα στις αποφάσεις. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τις δανειακές μας ανάγκες. Την κοπανάνε κάποιοι που φόρτωσαν βάρη στη χώρα ως υπουργοί".

Ντίνος Βρεττός (Αττικής): "Γιατί να χαρίσουμε τον όρο "επαναδιαπραγμάτευση" στην ΝΔ, αφού η επαναδιαπραγμάτευση είναι η μόνη σταθερά και θα κρατήσει μέχρι τέλους. Κανείς στην ΚΟ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος, την εργατικότητα και την απόφαση να σώσει την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου".

Μαρία Μίχου (Πιερίας): "Δεν συμμερίζομαι κριτικές της συμπολίτευσης που είναι πιο σκληρές από εκείνες των συναδέλφων της αντιπολίτευσης. Οι παραιτήσεις βουλευτών δεν βοηθούν, ο λαός θα κρίνει τους πάντες".

Πάρης Κουκουλόπουλος (Κοζάνης): "Η χώρα χρειάζεται σταθερούς θεσμούς. Η χώρα αδειάζει από μυαλά και επιστήμονες. Έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Η ελληνική κοινωνία δεν ήξερε ότι η ευημερία της ήταν πλαστή. Αλήθεια για τα δημοσιονομικά, δημοκρατία ως σταθερή επιλογή, αξίες για την ιδεολογία μας και τις αρχές μας. Οι συνδικαλιστές δεν είναι εχθρός λαός, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το κράτος και η γραφειοκρατία. Καιρός να κατέβει το σίριαλ τρόμου "έλλειμμα και χρέος" και να ανεβεί το "ελπίδα, ανάπτυξη, προοπτική"".

Τόνια Αντωνίου (Φθιώτιδας): "Η κρίση θα μετεξελιχθεί, αν δεν προσέξουμε, σε πολιτική και θεσμική. Το σύστημα ήθελε αλλαγές αλλά δεν μπορεί να δίνεται αμνήστευση στην ΝΔ. Η κρίση δεν είναι στην ΚΟ, είναι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών σε όλο το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να πείσουμε ότι οι πολιτικές με το Μνημόνιο 2 δίνουν προοπτική κι αν αυτό δεν γίνει, η κοινωνία θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Όταν υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΟ να προβληματιστούμε. Να τελειώνουμε με τις "λογικές του 1965"".

Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας): "Ο ελληνικός λαός ρωτάει αν θα πάρουμε τον κλεμμένο πλούτο, αν θα αναμορφώσουμε συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ισορροπία ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου και στην δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών. Τότε θα διεκδικήσουμε συναίνεση από τον ελληνικό λαό".

Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄Πειραιά): "Ο τελικός απολογισμός της προσπάθειας έχει αρνητικό πρόσημο. Εξαντλούμε καθημερινά το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέταμε και διαρρηγνύουμε κοινωνικές σχέσεις. Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ΚΟ να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν τους πολίτες της πλατείας να γυρίσουν σπίτι τους με αξιοπρέπεια. Ανοησίες τα περί "Ιουλιανών". Όλοι αυτοί επιβεβαιώνουν ότι τα πολιτικά ημερολόγια πολύ πίσω".

Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων): "Ο λαός έδωσε εντολή στον Παπανδρέου και στην ΚΟ. Ο αγώνας κρίνεται στην πάλη κάθε μέρα. Ευθύνη να υπηρετήσουμε την πατρίδα με λύση στα προβλήματα. Ο καλύτερος σύμβουλος πρόεδρε πρέπει να είναι η ΚΟ. Να σχηματιστεί κυβέρνηση ορκισμένων σε αξίες".

Χρύσα Αράπογλου (Α΄Θεσσαλονίκης): "Υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της ΚΟ και της Βουλής. Θα έπρεπε να συνέρχεται τακτικά. Πάσχουμε από αδράνεια και φοβικά σύνδρομα. Δεν έχουμε την δανειακή σύμβαση στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο. Δεν ενημερωνόμαστε για το τι ψηφίζουμε. Χρειαζόμαστε καθαρή και διαυγή θέση εθνικού σχεδίου. Κάθε φορά που πάμε να μιλήσουμε οι ετικέτες είναι έτοιμες. Να σταματήσει η λάσπη στον ανεμιστήρα".

Σαμαράς αποκαλύπτει τι συμφώνησε με τον ΓΑΠ ο οποίος λίγο αργότερα υπαναχώρησε

"ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ": Δηλώσεις βόμβα της Βασούλας Παπανδρέου στην ΚΟ

Πανικός έγινε πριν από λίγο στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όταν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας η Βάσω Παπανδρέου πήρε το λόγο και έκανε τον Γιωργάκη φύλλο και φτερό!!!!
Διαβάστε τι είπε:

«Εεεε μμμ οοο μμμ κοκοκοκο εεεε αααα κακακακα»

ΥΓ. Όποιοι αντιγράψουν την αποκλειστικότητά μας να μας αναφέρουν σαν πηγή, με ενεργό λινκ γιατί αλλιώς θα γίνει της πουτάνας :)

Χωρίς νερό αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από τις οκτώ το πρωί, έως τις πέντε το απόγευμα, θα διακοπεί αύριο, η υδροδότηση εξαιτίας διαρροής σε αγωγό. Όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), η υδροδότηση θα διακοπεί στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Βενιζέλου - Τσιμισκή - Καρόλου Ντηλ - Βασιλέως Ηρακλείου και σ’ όλους τους παρακείμενους σ’ αυτές δρόμους.

Μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων

http://www.skai.gr/files/temp/3E6FA2D3682EB3E55561036B01550E68.jpgΠεραιτέρω μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων επιφέρουν τα μέτρα για την ενίσχυση των ελλειματικών ταμείων πρόνοιας του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Συγκεκριμένα θα υπάρξει μείωση κατά 10% των ΕΦΑΠΑΞ του δημοσίου τομέα και κατά 15% των ΕΦΑΠΑΞ του ευρύτερου δημοσίου τομέα, δηλ. μια μείωση μεταξύ 4.000-5.000€ για τους εργαζομένους του δημοσίου και 10.000-15.000€ για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ.

Επίσης θα έχουμε θέσπιση εισφοράς 1% επί του ΤΠΔΥ σε όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου Τομέα, για την χρηματοδότηση του συστήματος απονομής ΕΦΑΠΑΞ. Δηλαδή, ένας δημόσιος υπάλληλος με μικτό μισθό 1.500€/μήνα, θα συνεισφέρει κατά 15 €/μήνα για την στήριξη του ΕΦΑΠΑΞ επιδόματος.

Τέλος θα θεσπιστεί ειδική εισφορά στους συνταξιούχους του Δημοσίου πάνω από 800€/μήνα ύψους 2%. Δηλαδή, Ένας συνταξιούχος του δημοσίου με σύνταξη 1.000 €/μήνα, θα καταβάλει ως ειδική εισφορά το ποσό των 20€/μήνα.

ΓΑΠ-Washington Post: Έτσι αναβάθμισα το κύρος της χώρας στο εξωτερικό!!!

Παρέλαβε χάος από τον Καραμανλή και κατάφερε να φτιάξει μια χώρα μοντέλο που επιτέλους έγινε πρωτοσέλιδο στη Washington Post:

Today's top news: U.S.-Pakistani relations hit a new low http://wapo.st/l0cAsi // View our front page:

GAP: Όλη η ομιλία του

(ΟΛΟΙ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΑΠ)
Σύντροφοι συντρόφισσες




















Ευχαριστώ
(ΞΑΝΑ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ)

ΕΙΠΑΜΕ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

Σας το εχω ξαναγράψει να μη βιάζεστε. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ. Η ΚΑΜΟΡΑ δεν θα επιτρέψει εύκολα την ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ.
Έχει έργο ακόμα μπροστά της. Υπάρχουν ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ,υπάρχουν ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ,υπάρχουν ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.
Χώρια που πρέπει να βολευτούν και κάποια ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ.Είδατε πως έκανε ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ) ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗ βουλή?
Σαν να του έπαιρναν το φαγητό από μπροστά του. Σαν να τους έλεγε,"είστε με τα καλά σας?πως θα το διαλύσετε το μαγαζί αφού ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με όλες τις ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ῾
Για αυτό καθίστε και απολαὐστε.Το έργο πλησιάζει βέβαια στο ΤΕΛΟΣ αλλά έχει ακόμα λίγο χρόνο.
Υ.Γ.Γιατί πιστεύω ρε γαμώτο ότι ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ θα συνεχίσει σαν ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,παρά τα περί αντιθέτου.
Δεν ξέρω αλλά πιστεύω ότι πάει πακέτο με τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ.Μαζί ήρθαν και μαζί θα φύγουν.Ετσι λέει το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.
Μακάρι να διαψευσθώ,όχι δηλαδή πως έχει μεγάλη σημασία ο αντικαταστάτης του.

Στο υπ. Άμυνας ο Παπακωνσταντίνου! Τελικά αν δεν πάμε από πτώχευση θα πάμε από εισβολή....

- Στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος – γεφυρώθηκε το χάσμα
- Στο υπ. Άμυνας ο Παπακωνσταντίνου!!! ALERT!!!
- Στήριξη από όλους τους υπουργούς στον ΓΑΠ
- Φεύγουν οι κηπουροί
- Ανοικτό το δημοψήφισμα μαιμού για το Μεσοπρόθεσμο

Στην αίθουσα της Ολομέλειας θα γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί υπολογίζεται οτι θα κρατήσει πολύ και έτσι θα πρέπει να μείνει άδεια η αίθουσα της Γερουσίας για την Κ. Ο της ΝΔ που θα συνεδριάσει στις 19.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να προκαλέσει τους βουλευτές του όποιος θέλει να τον αμφισβητήσει να το πράξει αυτό την Τρίτη που θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Οσοι με αμφισβητούν θα έχουν την χρυσή ευκαιρία να το κάνουν την Τρίτη”, θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ολα δείχνουν οτι ο ανασχηματισμός θα γίνει και οτι το χάσμα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει γεφυρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον επικείμενο ανασχηματισμό, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βενιζέλος και να μετακινηθεί στο υπουργείο Αμυνας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν οτι φεύγουν στενοί συνεργάτες του κ.Παπανδρέου σε κρίσιμα υπουργεία – κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί, ενώ μένουν στο νεο κυβερνητικό σχήμα η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Επίσης, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το Μεσοπρόθεσμο αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Κ.Ο αλλά και του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες το οποίο τελικά θα γίνει αύριο.

Μπάχαλο ΠΑΣΟΚ... αλλά οι περισσότεροι τάσσονται υπερ της συντήρησης του πτώματος

-Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του GAP με τον Μπένυ πριν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που έχει καθυστερήσει. Νωρίτερα συνεργάτες του GAP είχαν υποδείξει τον Μπένυ ως υποκινητή της αμφισβήτησης του κ. Παπανδρέου.

-Ψήφισαν τα πρόβατα στη επιτροπή της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο... για όσους ονειρεύονται ότι θα ρίξουν το ΠΑΣΟΚ...

-Πάγκαλος-Διαμαντίδης ζούν σε άλλο κόσμο και δήλωσαν ότι ζούνε μέρες αποστασίας. Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα!! Προσπαθούν με όρους πριν 40 χρόνια να συσπειρώσουν τους ηλίθιους... μην εκπλαγείτε αν το κάνουν γιατί είπαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει αφθονία... ηλιθίων

-Χρυσοχοϊδης, Διαμαντοπούλου, Κατσέλη, Μαγκριώτης τάσσονται ανοιχτά υπερ της συντήρησης του πτώματος... το ίδιο φαντάζομαι κάνουν και οι λοιποί κηπουροί που όμως έχουν εξαφανιστεί!! Που είναι τα πρωτοπαλίκαρα Παμπούκης, Γερουλάνος κ.λπ γραφικοί που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να είχαν γίνει υπουργοί

-Χυτήρης και λοιποί ηλίθιοι στηρίζουν ΓΑΠ εννοείται... πολύ ασχημο για τον Μπένυ αυτό γιατί αν δεν έχεις τη στήριξη των ηλιθίων δεν προκόβεις στην Ελλάδα

-Σηφουνάκης δήλωσε ότι ΓΑΠ δεν είναι ριψάσπις και δεν θα παραιτηθούνε... γιατί δεν θα υπάρξει μέρος να κρυφτούνε...

-Παπακωνσταντίνου αγωνιά για τη σταθερότητα της οικονομίας αφού ασελγούσε πάνω της κατά φύση και παρα φύση επί δυο σχεδόν χρόνια

Πολλαπλά πυρά κατά του Πρωθυπουργού από τη ΝΔ (Κεφαλογιάννης-Βρούτσης)

Σφοδρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση δέχθηκε η κυβέρνηση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου, η οποία επεκτάθηκε στις καταιγιστικές εξελίξεις που απασχολούν από χθες την ελληνική πολιτική σκηνή.

Η ΝΔ χαρακτήρισε κύκνειο άσμα την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και εξαπέλυσε πυρά κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού, με αφορμή το χθεσινοβραδινό ναυάγιο σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης, τον αναγγελθέντα ανασχηματισμό και τους σημερινούς κλυδωνισμούς στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Αμέσως μετά την ομιλία του ΥΠΟΙΚ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς «έχουμε σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσουμε».

Ο Γιάννης Τραγάκης χαρακτήρισε «υπηρεσιακή» την κυβέρνηση και «υπηρεσιακό» τον Πρωθυπουργό. «Μόνος του ο κ. Πρωθυπουργός άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και δεν μπορεί πλέον να τους κλείσει. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι στιγμές είναι τραγικές, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο και μπροστά σε αυτό έχει τιμονιέρη έναν Πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων, που παραιτήθηκε, το μετάνιωσε και προχωρά σε πρόταση μομφής κατά της ίδιας του της κυβέρνησης», παρατήρησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Για «κωλοτούμπα του Πρωθυπουργού», έκανε λόγο ο Θ. Καράογλου, υποστηρίζοντας πως ο Γ. Παπανδρέου προβαίνει σε μία απέλπιδα προσπάθεια να στήσει κυβέρνηση. Σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τόνισε ότι «αν ο υπουργός Οικονομικών επεδίωκε την συναίνεση, δεν θα το έφερνε σε ένα και μόνο άρθρο. Η λογική του «πάρ� το όπως είναι, αλλιώς καταψήφισέ το» μας οδηγεί μοιραία στην καταψήφιση», σημείωσε ο βουλευτής.

Θοδωρής Ζαγοράκης: «Ψάχνουμε επενδυτές»

«Ψάχνουμε επενδυτές»Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/06) ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μιλώντας για όλα τα θέμα που αφορούν τον Δικέφαλο. Αφού έκανε ένα μίνι απολογισμός της θητείας του αναφέρθηκε στο μέλλον της ΠΑΕ, στο ενδιαφέρον των Αράβων επιχειρηματιών αλλά και στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η διοίκηση σε πωλήσεις παικτών.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΟΚ, Γιώργος Φαρλαλής, που αναφέρθηκε στα έσοδα και τις δαπάνες τις σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ έχει διανεμηθεί και σχετικό φυλλάδιο στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που παρίστανται στην αίθουσα.

Όπως τόνισε ο κ. Φαρλαλής τα έσοδα είναι 26.318.000 ευρώ και τα έξοδα 28.404.000 ευρώ. Επίσης, εξήγησε ότι το άνοιγμα των 2 εκ. οφείλεται στο ότι η ομάδα έπαιξε και στην Ευρώπη κι ότι τα πριμ αυξήθηκαν κατά 1,6 εκ. με συνέπεια το ποσό να φτάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό συμπεριλήφθηκαν οι απώλειες των εισιτηρίων, τα πρόστιμα κι οι φόροι που ήρθαν από τα πριμ κι τη μεταβολή των συμβολαίων με τη νέα κλίμακα. Πλέον η φορολόγηση είναι στο 45%. Παλιά ήταν 21%».

Γιώργος Φαρλαλής

Ερωτηθείς για το πώς θα καλυφθεί το άνοιγμα, απάντησε: «Όπως θα σας πει κι ο κ. πρόεδρος θα γίνει μείωση του μπάτζετ και τα λειτουργικά έξοδα. Εμείς απλά κάναμε υπέρβαση στο αγωνιστικό κομμάτι διότι η ομάδα έπρεπε να συμμετάσχει και στις τρεις διοργανώσεις».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Σε ό, τι αφορά την πρόβλεψή μας για τα πλέι οφ δεν περιμέναμε να υπάρξει τέτοια κρίση και να βάλουμε πακέτο εισιτηρίων με 20 ευρώ».

Παρεμβαίνοντας ο Θόδωρος Ζαγοράκης αναφέρθηκε στα χρήματα που δόθηκαν στον Ερασιτέχνη: «Δόθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ερασιτέχνη και θα δοθούν άλλα 800.000 ευρώ για τα έργα στο γήπεδο συν κάτι άλλα λίγα».

Παίρνοντας ξανά το λόγο ο κ. Φαρλαλής εεπσήμανε :«Δώσαμε τη διαχείριση της μπουτίκ, σε ό, τι αφορά μόνο τα προϊόντα της PUMA και το τονίζω αυτό, σε μια εταιρία. Δεν έχουμε λειτουργικά έξοδα, αλλά μόνο έσοδα από αυτήν τη διαδικασία. Επίσης θα κάνουμε άλλη μπουτίκ με άλλους κωδικούς, δικά μας προϊόντα, πέρα από την PUMA. Αυτό κρίναμε ότι είναι προς το συμφέρον της ομάδας».

Για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ υπογράμμισε: «Η ΟΥΕΦΑ λέει ότι είσαι εταιρία και πρέπει να βαδίσεις όπως όλες οι εταιρίες. Δε θα ρισκάρουμε. Θα βαδίσουμε όπως πρέπει. Η βάση είναι να έχεις προϋπολογισμό ανάλογο των εσόδων και κάθε χρόνο να βελτιώνεσαι. Εμείς θα βαδίσουμε όπως όλα αυτά τα χρόνια. Δε θέλω να ανησυχείτε. Είμαστε όλοι εδώ για το καλό της ομάδας».

Για τα συμβόλαια που πάνε στο 45% στη φορολόγησή τους υπογράμμισε: «Θα μειωθεί το μπάτζετ και θα εξαρτηθούν όλα από τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας».

Θοδωρής Ζαγοράκης

Το λόγο παίρνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης τονίζοντας αρχικά: «Δεν είμαι εδώ για να δίνω συνεντεύξεις Τύπου. Σημασία για μένα έχει να απαντώ σε όλα τα ερωτήματά. Θέλω να πω ότι ο κ. Φαρλαλής είπε πριν ότι πλέον τα δεδομένα αλλάζουν με την ΟΥΕΦΑ. Οι ομάδες πρέπει να προσαρμόζονται βάση των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ σαν εταιρίες κι όχι σαν ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Οι καμπάνες αριστερά, δεξιά χτυπάνε. Δε θέλουμε να χτυπήσουν και στο σπίτι μας. Διέκρινα μια ανησυχία στα ερωτήματα που κάνατε. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αδειοδότηση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τον πιο πλήρη φάκελο τα τελευταία χρόνια».

Για το γεγονός ότι δεν δίνουν συχνά συνεντεύξεις Τύπου οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ: «Αυτό θα αρχίσει να γίνεται. Πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, ο κ. Κωνσταντινίδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αγωνιστικά θέματα. Επομένως ο κόσμος θα έχει την απόλυτη ενημέρωση».

Κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας της θητείας του επεσήμανε: «Οσο περνάει ο χρόνος υπάρχει φθορά. Περισσότερο για τον πρόεδρο ενός τεράστιου συλλόγου. Μου δίνεται, όμως, την πάσα για να ξεκινήσω ένα μίνι απολογισμό για την ομάδα. Πριν από τέσσερα χρόνια η ομάδα ξεκίνησε, ξέρετε πώς. Με χιλιάδες προβλήματα. Θέλαμε να μειώσουμε τα προβλήματα, να την κάνουμε ελκυστική. Ο πρώτος χρόνος δεν ήταν ο καλύτερος καθώς τερματίσαμε 9οι. Το δεύτερο έτος σάς είπα ότι θα κάναμε ομάδα με μέταλλο, η οποία θα πρωταγωνιστεί και θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα που μιλάμε, αυτό έγινε. Κάναμε αρκετά πράγματα, σε ορισμένα δεν κάναμε τίποτα και κάποια αφήσαμε στη μέση. Αυτά που είπαμε πριν τρία χρόνια, κατά μεγάλο ποσοστό υλοποιήθηκαν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει. Φέτος το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε από το Α, κλείσαμε προπονητή. Πέρυσι πληρώσαμε το λάθος, ότι έγινε τελευταία στιγμή αυτό. Φέτος θα πάμε βάση πλάνου. Ενοχλήσαμε τις ανταγωνιστικές ομάδες, διεκδικήσαμε. Δυστυχώς δεν πήραμε έναν τίτλο που θέλαμε πολύ».

Σχετικά με την επιτροπή ελέγχου από τον Ερασιτέχνη υπογράμμισε: «Με τον κ. Κατσαρή έχω συχνή επικοινωνία και γνωρίζει καλύτερα από όλους την ΠΑΕ. Ανά τρίμηνο γνωρίζει τα πάντα. Μας κάνει μάγκες όμως με τον έλεγχο που γίνεται στην ΠΑΕ. Στην αρχή ενοχλήθηκα με τον έλεγχο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να βάλει προτεραιότητες. Μιλάμε για το γήπεδο εδώ και τρία χρόνια. Πού είναι η επιτροπή γηπέδου που είπαν; Ο Ερασιτέχνης επιβάλλεται να πάρει πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει το γήπεδο. Είναι η μάνα του συλλόγου. Αντε να μπούμε εμείς μπροστά, όμως ότι κι αν κάνουμε υπάρχει αμφισβήτηση. Σήμερα ήρθε για δεύτερη φορά ο ορκωτός λογιστής της επιτροπής διαφάνειας. Είναι όλα καθαρά. Γιατί να μπούμε εμείς μπροστά; Για να αμφισβητηθούμε και πάλι;».

Για την απουσία της ΠΑΕ στη ΓΣ του Ερασιτέχνη: «Εμείς δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας. Βγάλαμε χρήματα από την μπουτίκ για να δώσουμε στον Ερασιτέχνη. Είχαμε τις προηγούμενες φορές παρουσία; Πριν τρία χρόνια όταν κλείσαμε τη συμφωνία με τη Μεσήμβρια, είχαμε πει να πάει το έργο στον Ερασιτέχνη. Οπως έχει και το γήπεδο. Ηταν δική μας πρωτοβουλία. Κι ακόμη περιμένουμε να γίνει αυτό. Για ποιον λόγο δε γίνεται;».

Ερωτηθείς γιατί δεν έγινε διαγωνισμός για τις Θύρες 7 και 8, ο Φαρλαλής απάντησε: «Αρχικά το έξοδο ήταν 1,25 εκ. ευρώ. Μειώθηκε αρχικά στις 900.000 ευρώ κι εμείς με την ΕΡΓΟ 3 πήγαμε τα έξοδα στις 600.000 ευρώ. Σε 25 μέρες παραδόθηκε η Θύρα 7 και 8 στην επιτροπή της Περιφέρειας και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα στην ΟΥΕΦΑ. Τελικά δε μας στοίχισε 600.000, αλλά 800.000 διότι η Θύρα 8 των φιλοξενουμένων κοιτούσε τις τουαλέτες. Ετσι και στη Θύρα 8 και στην 7 βάση του κανονισμού της ΟΥΕΦΑ έγινε ανακατασκευή στους χώρους υγιεινής. Επίσης κάναμε εργασίες και στη μόνωση. Ολη αυτή η δουλειά έφθασε τις 800.000 ευρώ. Αν δε γινόταν όλα αυτά με γρήγορες διαδικασίες, δε θα παίζαμε το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Ούτε τον Οκτώβριο θα είχαμε την άδεια, αν κάναμε διαγωνισμό».

Για τον στόχο με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο: «Είπα ότι φέτος η ομάδα ξεκίνησε από το Α. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι. Θα πρέπει να είμαστε όμως πολύ προσεκτικοί για να γίνουμε καλύτεροι. Είπαμε για μπόλιασμα νέων παικτών και παικτών που θα προστεθούν από τις Ακαδημίες. Πριν τέσσερα χρόνια παίρναμε 14χρονα 15χρονα παιδιά, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Δε χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Να μην περιμένει ο κόσμος ότι θα δει 7-8-10 παιδιά ταλαντούχα. Και εγώ άμα το άκουγα θα με έπιανε πανικός. Δε θα αλλάξει η ομάδα. Δεν είπαμε ότι έκλεισε ο κύκλος. Κλείνει ο κύκλος. Και το ξέρουν και οι παίκτες. Αν ήταν θα έπαιζα και εγώ ακόμα ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να γίνει διαχείριση σε όλα τα επίπεδα και το μέταλλο θα μείνει. Όταν άρχισε η φθορά ήμουν και εγώ παίκτης στην ομάδα. Θα μειωθεί το μπάτζετ. Και;».

Για το αν παραμείνει ίδιος ο αγωνιστικός στόχος: «Δε θα πρέπει να διαταραχτεί η ομάδα».

Για το αν υπάρξουν πωλήσεις: «Όλα πωλούνται. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον επιχειρηματία που θα βάλει λεφτά. Μερικά από αυτά που βλέπετε έχουν γίνει από πωλήσεις παικτών. Μακάρι να βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά. Είναι δυνατόν να θέλουμε να δώσουμε παίκτη σε ανταγωνιστική ομάδα;».

Για το αν υπάρχει πρόταση για παίκτη της ομάδας: «Όχι δεν έχουμε κάτι επίσημο. Πρέπει να έρθουν έσοδα στην ομάδα. Δε θέλω να παίζω με τα λόγια. Δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Χρειάζεται να έρθουν έσοδα όπως και να το κάνουμε. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Η αγωνία μας είναι το πως θα παρουσιαστούμε».

Για το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν τα αναμενόμενα έσοδα: «Θα πρέπει να βρούμε τρόπο. Θα μειώσουμε και άλλο κάποια πράγματα».

Για το πώς θα λειτουργήσει με τη διαιτησία και τα κέντρα αποφάσεων: «Δε νομίζω ότι μας αδίκησε κάπου φέτος η διαιτησία. Για τα κέντρα αποφάσεων, νομίζω ότι υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα. Τα 650.000 ευρώ από τα πρόστιμα είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν πέντε-δέκα φάσεις αλλά μιλάμε συνολικά».

Για το αν είναι εμπόδιο στην πορεία του ΠΑΟΚ η διαιτησία: «Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα λάθος του επόπτη. Δε θα γίνω εγώ συνήγορος των διαιτητών. Σαν γενική εικόνα αναφέρθηκα».

Για τις προσδοκίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ: «Γιατί οι άλλοι έχουν τρελαθεί στις μεταγραφές; Τέλος πάντων εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές. Ήδη ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές, που δίκαια είναι εκεί. Αν δούμε ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται θα δούμε ότι δεν υπάρχει ανησυχία. Ξεκινήσαμε από το Α που είναι ο προπονητής».

Για την επιλογή Μπόλονι: «Και στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί. Αν κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό ενός προπονητή μπορεί να καταλάβει αρκετά. Τον καλύτερο στον κόσμο να φέρεις, θέλει δουλειά και χημεία. Είναι μεγάλη υπόθεση να δέσει. Και έχει τα προσόντα να το κάνει».

Για το αν είναι θετικοί οι παίκτες σε μείωση αποδοχών: «Ναι και όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις θα σας πούμε ποιοι και πως. Δε μπορώ να απαντήσω τώρα όμως για το αν κάποιοι δε δεχτούν. Αφορά την ΠΑΕ και την πλευρά του παίκτη».

Για την αντίδραση της διοίκησης σε πρόταση για τον Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια. Αν έρθει πρόταση 12-13 εκατομμύρια το συζητάμε. Αν δεχτούμε μία μικρή πρόταση, θα τα χάσουμε από τα διαρκείας».

Για την αστοχία κάποιων μεταγραφικών επιλογών: «Έγιναν λάθη. Από εκεί και πέρα, δημιουργήσαμε μία ομάδα. Με τα λόγια δε χορταίνει κανείς. Για αυτό και είπα ότι θα γίνει ξεκαθάρισμα, αλλά θα γίνουν οι πιο σωστές επιλογές. Ακόμα και εγώ αναρωτιέμαι αν είναι πετυχημένη η χρονιά ή αποτυχημένη. Μπορώ να τη διαχωρίσω σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή πορεία. Χρειάζεσαι ποδοσφαιριστές. Μας ήρθαν προτάσεις για παίκτες. Τι έπρεπε να κάνουμε;».

Για το αν εξαρτηθούν οι μεταγραφές από την πώληση κάποιου παίκτη: «Σίγουρα. Πώληση, έσοδα, όπως θέλετε πάρτε το. 27 με 30 του μηνός θα είναι εδώ ο κ. Κωνσταντινίδης να τον ρωτήσετε. Άφησαν και μία προίκα αυτοί οι παίκτες. Για πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς. Αν περάσει μία φορά είναι απόσβεση. Αν περάσει δύο είναι κέρδος. Οι κακές επιλογές έγιναν αλλά πέρασαν και θα είναι απίθανο να μη γίνουν άλλες».

Για τις επιλογές Δερμιτζάκη, Χάβου: «Μετά την απομάκρυνση του κ. Μπερέτα, θέλαμε έναν προπονητή να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και την ομάδα. Επιλέξαμε τον κ. Δερμιτζάκη και με Άγιαξ και Φενέρμπαχτσε δεν τα πήγαμε άσχημα. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν πήγαμε καλά. Πήραμε από κοινού την απόφαση να αλλάξει. Και εκεί πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα και από ομολογίες ποδοσφαιριστών μας που έλεγαν ότι με τον κ. Χάβο είμαστε πολύ καλά, αποφασίστηκε να συνεχίσουμε με τον κ. Χάβο. Για το αν ήταν λάθος ή όχι κρίνεται από την πορεία της ομάδας».

Για την επιλογή του Ρομπέρ: «Επιλέξαμε έναν παίκτη χωρίς να δούμε κάποια πράγματα; Μην προεξοφλούμε κάποια πράγματα από τώρα. Είναι δικό σας κριτήριο αυτό. Πιστεύουμε ότι αξία του κάθε παίκτη που αποφασίζουμε είναι αυτή».

Για τα σενάρια με τους Άραβες: «Καλώς να έρθει όποιος θέλει να βάλει χρήματα στον ΠΑΟΚ. Ψάχνουμε να βρούμε ανθρώπους να επενδύσουν. Αυτό είναι δεδομένο. Για το θέμα των Αράβων, εμείς βγάλαμε μία ανακοίνωση και είπαμε ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον. Οποιαδήποτε άλλη παραφιλολογία κάνει κακό στην ομάδα. Εσείς δε βγάζατε κάποιους δικηγόρους; Γιατί δεν τους βγάζετε και τώρα να μιλήσουν. Εμείς βγήκαμε από αυτήν τη διαδικασία. Κρατήσαμε ανοικτή την αύξηση. Είχαν ονοματεπώνυμο και υπέγραφαν κιόλας την ανακοίνωση».

Για το αν πήρε ποτέ εξηγήσεις: «Όταν μιλάω ακούω μόνο για υπομονή. Πόσο υπομονή ακόμα; Έχουμε πράγματα να κάνουμε. Δε μπορούμε να μένουμε στα λόγια. Περιμένω τις επόμενες ημέρες μία συνέντευξη από αυτούς. Εγώ αυτό που είπα, είτε απειλή είτε ότι άλλο, είναι να μην ξαναπιάσουν στο στόμα τους τον ΠΑΟΚ».

Για το αν σκέφτηκε να διατηρήσει τον Χάβο στον πάγκο: «Μας πέρασαν πολλά από το μυαλό. Σημασία έχει το τι κάνουμε. Πήραμε αυτήν την απόφαση με τον κ. Μπόλονι».

Για το αν περιμένει κάτι από τους Άραβες: «Όσο λένε κάποιοι ότι έχουν διάθεση εμείς είμαστε εδώ. Η αύξηση αυτό λέει. Όποιος θέλει βάζει λεφτά και παίρνει την ομάδα. Είπα αυτό που υπήρχε. Ένα υπαρκτό ενδιαφέρον. Τους έχω δει».

Για τη συνάντηση για την επιστροφή του Ζηση Βρύζα και για το αν σχετίζεται με την πρόταση του Παναθηναϊκού: «Το έχετε κάνει κινηματογραφική ταινία. Έλεος. Και κάποιες μικροπαρεξηγήσεις να υπήρχαν στο παρελθόν δεν υπάρχουν. Η πρόταση έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Καθόμαστε και βλέπουμε μαζί παιχνίδια. Πήγα στην Αθήνα και τον βρήκα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Φτάνει πια. Το έχουμε κάνει ταινία. Αυτό είναι το τεράστιο θέμα του ΠΑΟΚ; Είναι σοβαρό θέμα αλλά το έχετε απλώσει πάρα πολύ. Έχω επικοινωνία με τον Ζήση. Και χθες μίλησα. Λέγατε ότι θα κάνει έκπληξη ο Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου».

Για το αν ήταν λάθος η ψήφος σε Μαρινάκη και Μπέο: «Δε νομίζω ότι κάναμε λάθος. Ψηφίσαμε κάποιον. Την ίδια απάντηση είχα δώσει και πέρσι το Σεπτέμβριο. Όσο για τον κ. Μπέο το εξήγησα και το ξέρετε πολύ καλά. Πριν λίγους μήνες παραιτήθηκε ο κ. Βιολίδης. Το είδαμε σαν ομάδα και όχι σαν πρόσωπο. Ο ΠΑΟΚ είναι άρμα από μόνος του, δεν πάει πουθενά. Από μία λευκή ψήφο μας κατέταξαν κάπου. Είναι άρμα από μόνος του ο ΠΑΟΚ. Υποθετικά αν ξαναείναι υποψήφιος ο κ. Μαρινάκης δεν ξέρω».

Για τα όσα ακολούθησαν τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στο Κύπελλο: «Θα είμαι εδώ όσο αντέξει η ψυχή μου. Ήταν κάποιες στενάχωρες ενέργειες που μας πίκραναν όλους. Και αμέσως μετά από μία-δύο μέρες έβγαλα μία ανακοίνωση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν επαληθεύτηκαν οι φήμες ότι παραιτούμαι».

Για τη ρύθμιση των χρεών: «Ένα θέμα που δεν πετύχαμε είναι αυτό. Έχουμε πάει σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς, δίναμε λεφτά και δεν παίρναμε απάντηση. Μένει να πάμε και εμείς σε καμιά πλατεία. Υπάρχει μια, δυο φορές την εβδομάδα ενόχληση στους αρμόδιους. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για το ποσό που πληρώνει ο ΠΑΟΚ στην εφορία ο Φαρλαλής απάντησε: «5 εκ. ευρώ».

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με τις πληρωμές: «Για το «προδομένος» ήταν ότι νιώθω προδομένος από τη φράση που πάμε για πρωτάθλημα. Το πίστευα. Πέμπτη αγωνιστική ήμασταν 10 βαθμούς πίσω. Για την αποχή, εγώ πρώτος είχα πει ότι έχουν δίκιο οι παίκτες».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο περικοπών, εξαιτίας του αθλητικού κέντρου: «Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όλη η υπέρβαση που κάναμε όλη αυτήν την τετραετία είχε αντίκτυπο. Θέλουμε όλοι να πάει η ομάδα στο σπίτι της στη Μεσημβρία. Μειώνουμε το μπάτζετ χωρίς να υπάρχει απόκλιση. Έχουμε πάρει απόφαση κάποια χρήματα να πηγαίνουν στο αθλητικό κέντρο. Επιβάλλεται και πρέπει να γίνει αυτό».

Για το κριτήριο επιλογής των νέων μελών στη διοίκηση: «Μιλάμε για τον Μπάνε που είναι μία τεράστια προσωπικότητα. Όταν του έκανα την πρόταση ήταν ανενεργός από τα κοινά του ΠΑΟΚ. Θεώρησα σκόπιμο να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του στον αθλητισμό. Ξέρουμε από που προέρχεται. Μιλάμε για τον Πρέλεβιτς όχι για κανένα παιδάκι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα στο σύλλογο».

Για το αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στα οικονομικά: «Δεν είναι ο κ. Φαρλαλής. Έχουμε έναν οικονομικό σύμβουλο που έχει απεριόριστη εμπειρία, τον γνωρίζω προσωπικά, είναι αφιλοκερδώς εδώ και βάζει κάποια πράγματα σε μία τάξη. Εγώ έχω την ευθύνη από τη στιγμή που είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι συμμάζεμα. Αυτός ο άνθρωπος έχει μεγάλη εμπειρία από εταιρείες και ο ΠΑΟΚ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί σαν εταιρεία».

Για το αν θα δεχόταν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στον Ερασιτέχνη: «Βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6; Το έχω ξεκαθαρίσει αυτό. Εγώ είμαι για το ποδόσφαιρο. Όπου μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα τμήματα του συλλόγου να το κάνουμε με χαρά».

Για τα έργα στον χλοοτάπητα του γηπέδου της Τούμπας: «Ναι θα γίνουν έργα. Είναι ένα θέμα που με αρρωσταίνει. Πάντα τον Ιούνιο έχουμε το καλύτερο χόρτο και έχουμε μετά μύκητες. Δε γίνονται αυτά. Σε συνεργασία με τη Σούπερ Λιγκ, από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για νέο χλοοτάπητα».

Για την εκμετάλλευση του σήματος του ΠΑΟΚ και το όφελος της ΠΑΕ ο κ. Φαρλαλής επεσήμανε: «Θα το συζητήσουμε με τον Ερασιτέχνη και θα το δούμε».

Για το αν έθεσε κάποιον όρο ο Μπόλονι: «Θα ξέρει η ομάδα και οι περισσότεροι ότι τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα. Θα ξέρουν όλοι ακριβώς τι γίνεται. Υπάρχουν κάποιες οφειλές όλα θα μπουν σε μία σειρά».

Για την κατάσταση στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτό που συμβαίνει δεν τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα μπάχαλο και πρέπει να βρεθεί μία λύση για να αρχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά».

Για το αν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης από την ομάδα που να προσφέρει από άλλο πόστο όπως ο Κωνσταντινίδης, ο Κονσεισάο: «Τώρα τους περιμένουμε να παίξουν μπάλα. Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Εμείς τους περιμένουμε ως ποδοσφαιριστές».

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/79265-LIVE-o-Zagorakhs

Αποζημιώσεις έως 400 ευρώ από τη ΔΕΗ για ζημιές σε συσκευές λόγω υπέρτασης

Αποζημιώσεις έως 400 ευρώ για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές λόγω υπέρτασης συμφώνησε να δίνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές και αποφάσισε, επιπλέον, να εφαρμόσει τη σχετική διαδικασία αναδρομικά για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις αποζημίωσης, από την αρχή του χρόνου. Οι οδηγίες για την είσπραξη των αποζημιώσεων θα διατίθενται σύντομα στα καταστήματα της ΔΕΗ ενώ θα αποσταλούν στους καταναλωτές και με τους φακέλους των λογαριασμών.

Η διοίκηση της επιχείρησης απέστειλε στις κατά τόπους υπηρεσίες οδηγίες για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο εφαρμογής της διαδικασίας αποζημίωσης, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα είναι έως 300 ευρώ για μονοφασικές παροχές και έως 400 ευρώ για τριφασικές ανά συμβάν και καταναλωτή.

Εννοείται ότι αν το ύψος της ζημιάς είναι χαμηλότερο η αποζημίωση θα είναι ίση με την πραγματική ζημιά ενώ τα ανώτατα όρια θα προσαρμόζονται κάθε χρόνο με βάση τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που απέστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ, οι προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης είναι οι εξής:
α) Ο καταναλωτής να ενημερώσει τη ΔΕΗ για τη βλάβη και να υποβάλει την αίτηση αποζημίωσης, αν είναι δυνατόν την ίδια ημέρα ή σε προθεσμία τεσσάρων ημερών από το συμβάν.
β) Η βλάβη να μην οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας αλλά σε τυχαία διακοπή του ουδετέρου αγωγού.
δ) Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ επί δύο ημέρες, εφόσον του ζητηθούν, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό, που έχει υποστεί βλάβη, προς έλεγχο πριν από την επισκευή τους.
ε) Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου, με τα οποία:
- Περιγράφεται το είδος κάθε βλάβης και, κατά το δυνατόν, συσχετίζεται αυτή με ενδεχόμενη υπέρταση και
- Τεκμηριώνεται το κόστος επισκευής των βλαβών ή αντικατάστασης των συσκευών ή του εξοπλισμού, με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών, εφόσον κρίνεται οικονομικά ασύμφορη η επισκευή τους.
στ) Ο καταναλωτής να υπογράψει δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι η ζημιά οφείλεται σε τυχαία βλάβη ή αστοχία υλικού του δικτύου της ΔΕΗ και ότι το χρηματικό ποσό που εισπράττει από τη ΔΕΗ ως αποζημίωση είναι απολύτως εύλογο.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ αποζημιώνει πλήρως (δεν ισχύουν δηλαδή τα όρια των 300 - 400 ευρώ) τους καταναλωτές για βλάβες συσκευών που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα υπαλλήλων της ή συνεργαζόμενων εργολάβων, μετά την προσκόμιση των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων (π.χ. τιμολόγια επισκευών).

Αντίθετα αν η βλάβη οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα χορηγείται αποζημίωση. Τέτοιοι λόγοι είναι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πυρκαγιές, σεισμοί, απρόβλεπτες παρεμβάσεις δημοσίων αρχών (π.χ. αστυνομία, πυροσβεστική), απεργίες, οι ζημιές από τρίτους που δεν μπορούν να αποφευχθούν όπως πτώσεις αεροπλάνων, τρομοκρατικές ενέργειες, εξεγέρσεις, τραυματισμοί υποβρυχίων ή υπογείων καλωδίων, βλάβες από τροχαία ατυχήματα, και παρόμοιες πράξεις.

Η ΔΕΗ θα αποφασίζει επί των αιτήσεων για αποζημιώσεις σε 15 ημέρες και η αποζημίωση, εφόσον το αίτημα του καταναλωτή κρίνεται θετικά, θα καταβάλλεται ένα μήνα μετά.

Η ΔΕΗ αποφάσισε ότι η νέα διαδικασία αποζημίωσης ισχύει από τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011, ωστόσο συμφωνήθηκε με τη ΡΑΕ να εξετασθούν αναδρομικά και υποθέσεις καταναλωτών που είχαν υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης εντός του 2011, έστω και αν δεν είχαν υποβληθεί στην προθεσμία των τεσσάρων ημερών μετά την ημέρα του συμβάντος, εφόσον βεβαίως προσκομισθούν παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου και υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση από τον καταναλωτή.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ!!!

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο, όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου• θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι θα παριστάνουν την... κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί πριονίσαμε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσαμε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα ... γιατί έκαψαν τα δάση σου, μαζί και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ;
Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την Πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον πολιτισμό σου.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα, σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας μαζί με μερικούς υπουργούς προέτρεπαν τον απλό κοσμάκη να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ... ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα ... γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα ... ψαράκι μου, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί κάνανε βιλαέτι τους την Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 25? και πλέον διόδια για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωινούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα ... γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό
προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου σου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

ΓΒ

Όλι Ρεν: Χρηματοδότηση μέχρι Σεπτέμβριο

H δήλωση του Ολι Ρεν:
Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη Κυριακή, το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει σχετικά με την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου για την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου. Και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε επίσης σε θέση να ολοκληρώσουμε την εν αναμονή αναθεώρηση, σε συμφωνία με το ΔΝΤ.
Στο ίδιο πλαίσιο, το
Eurogroup την Κυριακή-Δευτέρα θα συζητήσει το περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις του ενός διαδόχου προγράμματος για την Ελλάδα, καθώς και τη φύση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα σε αυτό, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων κατά την προσεχή συνεδρίαση το Eurogroup στις 11 Ιουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγουμε το σενάριο χρεοκοπίας και θα ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία για τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική.
Ήταν δύσκολο, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι με αυτή προσέγγιση δύο σταδίων, σε συμφωνία με το ΔΝΤ, μπορούμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε τυχαίο σενάριο . Αυτό σημαίνει ότι η χρηματοδότηση του ελληνικού κρατικού χρέους μπορεί τώρα να διασφαλιστεί μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ θα λάβουμε τον Ιούλιο τις αποφάσεις για τη μεσοπρόθεσμο πέραν του Σεπτεμβρίου.
Καλώ όλους τους κοινοτικούς φορείς λήψης αποφάσεων και, ειδικότερα, τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης την επόμενη Κυριακή, για να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες διαφορές και να καταλήξουμε σε μια υπεύθυνη συμφωνία σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Βέβαια, μεγάλη ευθύνη πέφτει στους ώμους των ελληνικών αρχών και σε όλους τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες. Περιμένουμε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε από το τέλος Ιουνίου. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία εθνικής ενότητας απέτυχε χθες. Πράγματι, οι προσπάθειες για να αποφευχθεί μια χρεοκοπίας - που θα ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα - είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την οικονομική σταθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Πιστεύω ότι όλοι οι ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν αναλόγως.




Ε. Νασιώκας: Έπρεπε να είχαμε στηρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή

Έκτωρας Νασιώκας

Έπρεπε να είχαμε στηρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή είπε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θύμισε πως τον Ιανουάριο του 2010 δανειζόμασταν μόλις μια μονάδα πάνω από την Γερμανία! Ακόμα ο Ε. Νασιώκας είπε πως ο ΓΑΠ , ΑΡΓΗΣΕ και αυτό που κάνει σήμερα έπρεπε να το κάνει την επομένη των εκλογών!

Οι δηλωσεις εγιναν στο Mega
το πρωί

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΣΙΩΚΑΣ.
ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.
ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΠ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

http://naxios.blogspot.com/2011/06/blog-post_9218.html

Η χώρα στο κενό – Υπό αμφισβήτηση ο Παπανδρέου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

-Υπουργούς βλέπει ο κ.Παπανδρέου. Μεταξύ αυτών: Βενιζέλος, Κατσέλη, Διαμαντοπούλου
- Μαξίμου: "Υπάρχει ιθύνων νους. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά"
- Ο Βενιζέλος αρνείται να μπει στη νέα κυβέρνηση - Παραιτήθηκαν δύο βουλευτές
- Στις 16.30 η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
- Θα τεθεί θέμα ηγεσίας από τους βουλευτές - Ανοιχτό το θέμα αιτήματος για εκλογές

'Ενα απόλυτο κενό εξουσίας με τον πρωθυπουργό υπο αμφισβήτηση από το ίδιο του το κόμμα και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα το οποίο προκλήθηκε από το πρωί με τις παραιτήσεις 2 βουλευτών, των κυρίων Φλωρίδη και Νασιώκα, αλλά και την άρνηση Βενιζέλου να μπει στη νέα κυβέρνηση!

'Ολοι σήμερα περίμεναν τον ανασχηματισμό που προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός με το βραδυνό του διάγγελμα. 'Ομως όλα ανατράπηκαν. Η παραίτηση Φλωρίδη έσκασε σαν βόμβα και λίγα λεπτά αργότερα τον ακολούθησε και ο κ. 'Εκτορας Νασιώκας.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού, με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Του ζήτησε να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο αλλά εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πρόεδρε σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θέλω, θα ήθελα να με διευκολύνεις”.

Ακολούθησαν φήμες για παραιτήσεις και άλλων βουλευτών αλλά τελικά έμειναν φήμες! Κι αυτό γιατί έκανε την εμφάνισή της στο περιστύλιο της Βουλής η κα Βάσω Παπανδρέου ανακοινώνοντας οτι συλλέγει υπογραφές για την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
'Αφησε μάλιστα να εννοηθεί πως θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Πληροφορίες που μετέδωσε το Newsit ανέφεραν οτι η πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε από την κα Παπανδρεου δεν ήταν τυχαία. Εγινε σε συνεννόηση με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και με βουλευτές.

Τότε ήταν που το Μαξίμου μίλησε για "Ιθύνων νού της κίνησης και οτιν δεν είναι τυχαία όλα όσα γίνονται", οτι δηλαδή όλα ήταν προσχεδιασμένα εδώ και καιρό.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατηγόρησαν την κα Παπανδρέου για καπήλευση των υπογραφών τους!

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως και ενώ οι εξελίξεις βρίσκονται σε εξέλιξη τα σχόλια είναι αιχμηρότατα εναντίον των βουλευτών που διαφοροποιούνται και γίνεται λόγος για για σενάρια αποσταθεροποίησης.

Τελικά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συγκλιθεί στις 16.30.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Λίγο μετά τις 12.30 ο βουλευτής Λάρισας, Εκτωρας Νασιώκας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε οτι υποβάλλει την παραίτησή του γιατί όπως είπε : "Το πολιτικό συστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά."
"Η χώρα", συνέχισε, " οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο. Οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να προεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα."

Νωρίτερα, η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αντιστρέψει το κλίμα μετά τις σοβαρότατες εξελίξεις των τελευταίων ημερών με έναν ευρύ ανασχηματισμό, τραυματίστηκε πριν καν εκδηλωθεί από την παραίτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Γ. Φλωρίδη.

Ο βουλευτής Κιλκίς πήγε στη Βουλή στις 11.15 και παρέδωσε στον πρόεδρο του σώματος μια δισέλιδη πολύ σκληρή επιστολή με την οποία παραιτείται από την έδρα του και με την οποία μεταξύ άλλων προσάπτει στον κ. Παπανδρέου βαρύτατες ευθύνες αφού τον χαρακτηρίζει κατώτερο των περιστάσεων και πολιτικό που θέτει το κομματικό και αρχηγικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό!

Τα ίδια καταλογίζει και στον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά.

Η κίνηση του βουλευτή εθεωρείτο αναμενόμενη αφού τις τελευταίες ημέρες είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στο οικονομικό επιτελείο κατηγορώντας το για αποτυχία 100% όπως είχε πει επί λέξη.

Όσο για το ενδεχόμενο να υπουργοποιείτο ήταν μάλλον αποκύημα φαντασίας.

Έρχεται ως συνέχεια της ανεξαρτητοποίησης Λιάνη, και μπορεί να μη δημιουργεί κοινοβουλευτικό ζήτημα αφού δεν διαταρράσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ αλλά αναδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα που έχει το κυβερνόν κόμμα.

Και εάν όπως ακούγεται ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές τον δρόμο της παραίτησης -ήδη γίνεται λόγος για 2-4 - τότε το πολιτικό πρόβλημα καθίσταται σοβαρότατο.

Με την πέτρα στο ... λαιμό ο ΓΑΠ

Χέλι ο ΓΑΠ: Προσπαθεί να ξεγλυστρίσει πριν πει: ΣΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑ!

Το τι κάνει ο άνθρωπος για να μην πει "σας πτώχευσα" δεν περιγράφεται. Τώρα μεταβαίνει στη Βουλή να συναντηθεί με τον Βενιζέλο πριν την απογευματινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου διαρρέει ότι όποιος θέσει θέμα ηγεσίας θα διαγραφεί και θα πάει σε εκλογές!!! Μπρρρ φοβηθήκαμε...

Ρε τον Μπαγάσα!! Θα προκαλέσει νέο 1929!!! Απανωτά ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 1500 μβ το spread και στις 1950 μβ το CDS

Νέο ρεκόρ πριν λίγο για τα Spread, που έφτασε στις 1507 και τα ασφάλιστρα κινδύνου (cds) που σκαρφάλωσαν στις 1950 μονάδες βάσης. Απώλειες πάνω από 2,5% καταγράφει το χρηματιστήριο της Αθήνας ενώ στο 1,4120 υποχώρησε ισοτιμία ευρώ - διολαρίου, ως απόρροια του ελληνικού προβλήματος. Η κρίση στην Ελλάδα αποκτά διαστάσεις ντόμινο καθώς σε νέα ιστορικά υψηλά έχει εκτοξευτεί το κόστος δανεισμού σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία.

.

Κάθε μέρα και καινούριο φαβορί για τα γκολπόστ...

Αρχικά ήταν ο Οτσόα, μετά ήταν ο Μπράβο, μετά ο Γιακούποβιτς, μετά ο Ελευθερόπουλος και τώρα ο Δασκαλάκης... Στη γωνία βρίσκεται πάντα και ο Σηφάκης... Τι θα διαβάσουμε ακόμη ήθελα να ήξερα...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Μιχελογιαννάκης; Τι είναι αυτό; Πίνεται; Γιατί ακούγεται σαν μάρκα κρασιού...

Δήλωση στήριξης του ΓΑΠ έκανε μετά τον Στρατάκη και άλλος Κρητικός βουλευτής... κάποιος Μιχελογιαννάκης λέει!!!
Ποιος είναι αυτός ρε παιδιά; Τον έχει ξανακούσει κανείς; :)
Ρε που έχουμε μπλέξει!

Τι εννοούσε ο ποιητής Λοβέρδος;

«Ή είμαστε ανάξιοι των περιστάσεων ή αντάξιοι. Ο καθένας να διαλέξει και θα κριθεί. Ο καθένας ας δει σε ποια καρέκλα κάθεται. Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό»!!!

Ούτε η Πυθία δεν έκανε τέτοιους χρησμούς

ΥΓ. Σε μια δε απάντησή του σε αίτημα να επιβληθεί ποινή σε εταιρίες που υπερκοστολογούν είπε στους παριστάμενους βουλευτές και ειδικά στον Κουρουπλή που το ζήτησε: "Εδώ μέσα (στη Βουλή) ο καθένας λέει ότι θέλει"!!!

Αποκαλύπτεται ο εκβιασμός στον Σαμαρά: Το ΔΝΤ θα καταβάλει την 5η δόση του δανείου, διαβεβαιώνουν τώρα από την Ευρωζώνη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να καταβάλει χωρίς καθυστέρηση την επόμενη δόση στην Ελλάδα προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην ΕΕ να οριστικοποιήσει το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης της Ελλάδας μέχρι το Σεπτέμβριο. Αποκαλύπτεται δηλ. ο εκβιασμός Ευρωπαίων κατόπιν υποδείξεων ΓΑΠ-ΠΑΠ που έλεγαν ότι αν δεν συναινέσει η ΝΔ δεν θα εκταμιευτεί η δόση του Ιουλίου και δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις!!!

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Εάν υπάρχει δέσμευση από τους Ευρωπαίους να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα καταβάλει τα χρήματα. Και μπορώ να σας πω ότι υπάρχει τέτοια δέσμευση», είπε ανώτατη πηγή από κυβέρνηση της Ευρωζώνης.

Η συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ μπορεί να καθυστερήσει έως τις 11 Ιουλίου, λόγω των διαφορετικών απόψεων που εξακολουθούν να υπάρχουν αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών.

«Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να συμφωνηθεί το αργότερο έως τις 11 Ιουλίου, όταν θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το Eurogroup πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές», είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters ότι η διαφωνία για τον τρόπο εμπλοκής των ιδιωτών δυσκολεύει την πρόοδο όσον αφορά τη νέα χρηματοδότηση.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πιο επείγον θέμα της αποδέσμευσης της επόμενης δόσης του δανείου, προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών της Ελλάδας τον Ιούλιο.

«Θα πρόκειται πιθανόν για μία προσέγγιση σε δύο στάδια. Πρώτα θα ασχοληθούμε με την επόμενη δόση του δανείου της Ελλάδας και μετά, έως τις 11 Ιουλίου, με το νέο τριετές πακέτο βοήθειας, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι ιδιώτες», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «κανείς δεν επιθυμεί μία στάση πληρωμών της Ελλάδας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η Γερμανία έχει αρχίσει να «μαλακώνει» τη στάση της όσον αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτών στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς δεν επιμένει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο που θα γίνει αυτή δυνατή.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στους Financial Times ότι η επείγουσα ανάγκη -να συμφωνηθεί το νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας μέσα στον Ιούνιο με τη συμβολή των ιδιωτών- έχει περιορισθεί μετά το μήνυμα που έστειλε το ΔΝΤ ότι είναι έτοιμο να στηρίξει την καταβολή της επόμενης δόσης των 12 δισ. ευρώ στις αρχές Ιουλίου.

Στην εξαμηνιαία έκθεση της ΕΚΤ (Financial Stability Review), που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, σημειώνεται ότι ο κίνδυνος της μετάδοσης της κρίσης χρέους της Ελλάδας στον τραπεζικό τομέα αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει ένα αποτέλεσμα ντόμινο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο κατά την παρουσίαση της έκθεσης, προσθέτοντας:

«Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εναντίον κάθε μορφής χρεοκοπίας με "κούρεμα" και εναντίον κάθε μορφής συμμετοχής ιδιωτών που μπορεί να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός ή σε γεγονός
αξιολόγησης».

Ο κ. Κονστάντσιο επανέλαβε ότι η ΕΚΤ είναι υπέρ της εθελοντικής αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους από ιδιώτες. «Δεν είμαστε εναντίον κάθε μορφής ανάμειξης των ιδιωτών», είπε, προσθέτοντας: «Κάποιου είδους πρωτοβουλία, κατά τα πρότυπα της πρωτοβουλίας της Βιέννης, θα μπορούσε να είναι νοητή. Δεν εναπόκειται σε εμάς να προτείνουμε λύσεις».

Newsroom ΔΟΛ

Κι όμως Υπάρχουν ακόμα καραγκιόζηδες! Π.χ. ο Κουρουπλής ή ο Στρατάκης

Επί δύο χρόνια έκανε τον επαναστάτη και που και πότε τον αντάρτη!!! Σήμερα ήρθε η ώρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κουρουπλής να κάνει το δεκανίκι του ΓΑΠ!! Τώρα μιλάει στη Βουλή και αφού έκραξε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παραιτήθηκαν ή γκρινιάζουν μας είπε ότι το 2009 ο λαός ψήφισε το ΠΑΣΟΚ για 4 χρόνια και πρέπει να τελειώσει τη θητεία του γιατί δεν τελείωσε ακόμα η μάσα...

Ναι βρε καραγκιόζη ο ηλίθιος ο λαός ψήφισε "λεφτά υπάρχουν" και όχι ΔΝΤ και Μεσοπρόθεσμα!!!

Ο δε Στρατάκης επέκρινε τη ΝΔ και την κατηγόρησε ότι διασπείρει ψευδώς ότι ο Πρωθυπουργός εγκατέλειψε τη χώρα!!!

Δικές σας ανακοινώσεις και σχέδια ήταν βρε γελοίε! Δικοί σας δημοσιογράφοι είπαν ότι πάει Βρυξέλλες κάτι που τελικά δεν έγινε λόγω των εξελίξεων

ΥΓ. Καλά σαν άρρωστοι ΠΑΣΟΚο είπα και ότι για όλα φταίει η ΝΔ...

GAP: «Οικονομικά συμφέροντα θέλουν να με ρίξουν»!!!!

Επιθετικά σκέφτεται να απαντήσει στα όσα συμβαίνουν στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με ένα νέο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό που θα έχει στίγμα: «Σκοτεινοί κύκλοι και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση».

Είναι φανερό ότι Γιώργος Παπανδρέου θέλει να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά του ελληνικού λάου υπονοώντας μια νέα πολιτική αποστασία που θα μοιάζει πολύ με την εκτροπή του 1965 όταν τότε τα Ανάκτορα πλήρωσαν βουλευτές της Ένωσης Κέντρου για να ρίξουν τον πάππου του τότε πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά αυτή τη δραματική κίνηση και για να συσπειρώσει τους βουλευτές του κόμματος του και να τρομάξει με τον χαρακτηρισμό του αποστάτη όποιον από τους βουλευτές του θα βάλει θέμα παραίτησης του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Κίνημα αμφισβήτησης του Γ.Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τους χειρισμούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας. Με πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου συγκεντρώθηκαν 35 υπογραφές για την σύγκληση της ΚΟ, κατά την οποία θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Είναι σχέδιο συγκεκριμένης ομάδας, απαντούν άλλοι βουλευτές. Παραιτήθηκαν από βουλευτές Γιώργος Φλωρίδης και Έκτωρ Νασιώκας.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα. Ζητώ να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε, προσερχόμενη στη Βουλή και στην ερώτηση εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, η κ. Παπανδρέου απάντησε: «Να συζητήσουμε τα πάντα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Παπανδρέου προχωρά στη συλλογή υπογραφών ώστε να υποβάλει το αίτημα για τη σύγκληση της ΚΟ στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει συνταχθεί κείμενο με το οποίο αμφισβητείται η ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ και άλλοι βουλευτές φέρονται έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Πριν τη δήλωση της κ. Παπανδρέου προηγήθηκαν οι παραιτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα.

Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Φλωρίδης υποστηρίζει ότι «οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο».

Λίγη ώρα μετά ακολούθησε η παραίτηση από το βήμα της Βουλής του βουλευτή Λάρισα Έκτορα Νασιώκα.

«Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα» είπε επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, «με γνώμονα το λαϊκισμό» δήλωσε.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Νασιώκα.

«Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του αμέσως μετά τη δήλωση παραίτησης του Έκτορα Νασιώκα.

«Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του» τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.

Δηλώσεις Β. Παπανδρέου και Παραίτηση Ε. Νασιώκα (audio)

Β. Παπανδρέου: Κρίσιμες ώρες για τη χώρα



Παραίτηση Ε. Νασιώκα στη Βουλή

Εκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συγκάλεσε για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου.

Την Τετάρτη, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές, κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου ότι παραμένει «γαντζωμένος» στην καρέκλα.

Όπως εκτιμάται, στη συνεδρίαση της ΚΟ ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του και ο λαός μπορεί να κρίνει. Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια. Στη ΝΔ συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή πλέον του ίδιου του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΠΙΑΤΟ ΤΕΛΙΚΑ

Ένα πουλάκι μου ψιθύρισε ότι κάποια ΨΥΧΗ στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ είπε να ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ σήμερα παραγγέλνοντας 100 ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ και 50 ΜΠΥΡΕΣ.
Κάθησε σε μια πολυθρόνα και απολαμβάνει την κατάσταση. Σκέφτεται δε ότι ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.

Παραιτήθηκε και ο Νασιώκας σαν γνήσιος ΠΑΣΟΚος

Παραιτήθηκε από την βουλευτική έδρα live aπό το βήμα της Βουλής και ο Ε Νασιώκας αφού κατήγγειλε ότι η χώρα βαδίζει σε επικίνδυνους δρόμους... Ε και τι έκανες ρε φίλες για να το αποτρέψεις; Έβγαλες την ουρά σου απ' έξω; Ρε ουστ κοπρίτες

«Προβοκάτορες», «ασφαλίτες» και άλλοι μύθοι

Tου Πασχου Μανδραβελη

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά και μακριά από τις συνθηματολογίες και τους μύθους της παλαβής αριστεράς. Επί είκοσι ημέρες, δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ειρηνικά, χωρίς να ανοίξει μύτη. Χθες, όταν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις έκαναν πορεία, είδαμε τα πρώτα επεισόδια. Συνεπώς, αν μιλάμε για «προβοκάτορες», τότε αυτοί δεν έχουν στόχο τους διαδηλωτές γενικώς· φοβούνται μόνο όταν διαδηλώνει η παρέα του κ. Τσίπρα. Και αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι και στις διαδηλώσεις του ΚΚΕ ούτε κουκουλοφόρος εμφανίζεται ούτε επεισόδια γίνονται.

Δεύτερον. Υποτίθεται ότι η πάνω πλατεία είναι «ακροδεξιά» και η κάτω «αριστερή» ή έστω «αριστερωπή». Οταν κάποιοι κουκουλοφόροι ανέβηκαν στην πάνω πλατεία και άρχισαν να πετούν αντικείμενα και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι «ακροδεξιοί» τους απώθησαν. Αντιθέτως, τα παιδιά με τα μαύρα, οι επονομαζόμενοι και «προβοκάτορες», κατέβηκαν από την κάτω πλευρά της πλατείας για να συνεχίσουν το έργο τους. Εκεί συνέβη το εκπληκτικό. Οποτε κατέβαινε μια διμοιρία των ΜΑΤ για να αποκαταστήσει την τάξη έξω από το υπουργείο Οικονομικών, οι θαμώνες της κάτω πλατείας τους γιουχάιζαν και τους πετούσαν αντικείμενα.

Τρίτον. Οι «γνωστοί - άγνωστοι», οι αποκαλούμενοι και «ασφαλίτες» ή «προβοκάτορες», για χρόνια αμαυρώνουν τους αγνούς αγώνες της αριστεράς. Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί, όλων των κυβερνήσεων, τους κάνουν πλάτες, διότι ζούμε σε ένα συγκεκαλυμμένο μετεμφυλιακό κράτος που στόχο έχει να χαλάσει το καλό όνομα της αριστεράς και τις αγαθές πορείες της. Οι συνδιαδηλωτές των «προβοκατόρων», γιατί δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν αυτό που πέτυχαν οι αποκαλούμενοι «ακροδεξιοί» της πάνω πλατείας; Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν απομόνωσαν και δεν μας έδειξαν ούτε έναν;

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια είναι «προβοκάτορες και ασφαλίτες». Αυτό κατ’ αρχήν προϋποθέτει να υπάρχει κάποιος μηχανισμός και μάλιστα διαχρονικός. Μπορούμε να φανταστούμε ότι υπάρχει σε ελληνική δημόσια υπηρεσία (για την ΕΛ.ΑΣ. μιλάμε) ένας τόσο αποτελεσματικός μηχανισμός που κάνει τόσο καλά τη δουλειά του και επιπλέον είναι τόσο στεγανός που όλα αυτά τα χρόνια κανείς υπουργός και κανείς αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. δεν τον έχει αποκαλύψει; Αν είχαμε τόσο αποτελεσματική αστυνομία στις συνωμοσίες, θα ήταν καλύτερη και στην αστυνόμευση. Δεν μπορεί να κάνει ένα πράγμα καλά η ΕΛ.ΑΣ., κι αυτό να είναι μόνο οι προβοκάτσιες κατά της αριστεράς.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι «κουκουλοφόροι», οι «προβοκάτορες» βρίσκουν και κάνουν. Υπάρχει ένας φιλόξενος βιότοπος για τη δράση τους. Σίγουρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθ’ ολοκληρίαν· ούτε έχουμε στοιχεία ότι πρόκειται για κάποιες συνιστώσες του συγκεκριμένου κόμματος. Πάντως, κάπου εκεί σιμά βρίσκεται και γι’ αυτό εμφανίζεται άμα τη εμφανίσει του ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός λοιπόν είναι να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε και να κοιτάξουμε το πρόβλημα. Κυρίως, να κοιτάξουν στη γειτονιά τους ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αν, φυσικά, νιώθουν ότι απειλούνται από τη δράση των μαυροφορεμένων «προβοκατόρων». Γιατί από τις ανέξοδες καταγγελίες της μεταπολίτευσης χορτάσαμε.

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Το CDS στις 1850 μβ, τo spread στις 1492, το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου στο 29%!!!!

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο σκαρφάλωσε την Πέμπτη το κόστος ασφάλισης (CDS) των κρατικών ομολόγων, καθώς εντείνεται η ανησυχία στις αγορές για την ελληνική κρίση χρέους, εν μέσω έντονης πολιτικής αβεβαιότητας μετά το «ναυάγιο» της πρότασης για κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των προσδοκιών για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα, τα CDS εκτοξεύθηκαν υψηλότερα κατά 124 στις 1.850 μονάδες βάσης.

Το spread του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε μέχρι τις 1.492 μονάδες βάσης, από 1.478 το πρωί, ενώ αργότερα διαμορφώθηκε στις 1.483. Το επιτόκιο ενισχύθηκε προσωρινά στο 17,86%, για να υποχωρήσει αργότερα στο 17,77% από 17,81% στο άνοιγμα της αγοράς. Το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε μέχρι το 28,03% από 29,40% το πρωί, για να αυξηθεί, όμως, αργότερα στο 28,74%.

in.gr

Στο 15,9% ανήλθε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο 2011

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο αριθμός των απασχολούμενων στο πρώτο τρίμηνο 2011 ανήλθε σε 4.194.429 άτομα και των ανέργων σε 792.601. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 15,9%, έναντι 14,2% του τετάρτου τριμήνου 2010 και 11,7% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2010. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 11,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 35,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2010.

Κατά το πρώτο τρίμηνο 2011 του 2011 βρήκαν απασχόληση 84.278 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 47.690 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης.

Αντίθετα, 195.193 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 101.609 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 102.329 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.

Σε όλους τους τομείς παρατηρείται μείωση στον αριθμό των απασχολούμενων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Στον πρωτογενή τομέα η μείωση ανέρχεται σε 7,7%, στο δευτερογενή 13,8% και στο τριτογενή 2,2%.

Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης παραμένει χαμηλό και ανέρχεται στο 6,8% του συνόλου των απασχολουμένων. Από το υποσύνολο αυτό των εργαζομένων το 54,1% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν μπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, ενώ το 5,9% διότι φροντίζει μικρά παιδιά ή εξαρτώμενους ενήλικες. Το ποσοστό των μισθωτών, το οποίο εκτιμάται σε 63,4%, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανέρχεται στο 80% του συνόλου των απασχολουμένων.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (19,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (13,3%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (30,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 35,8%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 24,3% και τη Δυτική Μακεδονία με 22.3%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στην Πελοπόννησο με 12,4% και στο Βόρειο Αιγαίο με 12,6%.

Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (23,4%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (18,9) και οι απόφοιτοι τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης (18,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (9,8%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (10,6%).

Από το σύνολο των ανέργων, το 88,9% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 51,7% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 39,7% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.

Ένα ποσοστό ανέργων (6,8%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του Α’ τριμήνου του 2011, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (25,4%), β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (25,1%) και γ) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (16,3%).

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 46,6%.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (19,8% έναντι 15,5%). Επίσης, το 73,3% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 52,0%.

Η επιστολή Φλωρίδη

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2011

Από το περασμένο φθινόπωρο, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβερνητική προσπάθεια για το έργο ανόρθωσης και βαθιάς αλλαγής της χώρας παρουσίαζε εμφανή σημάδια κάμψης, διατύπωσα δημόσια την άποψη ότι χρειαζόταν επειγόντως η συγκρότηση Εθνικού Μετώπου Ευθύνης με Συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί με την απαιτούμενη δύναμη το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό έργο. Είχα επανειλημμένα εκφράσει με έμφαση την άποψη ότι «η λύση ή θα είναι εθνική ή δεν θα υπάρξει».

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας δεν θέλησαν ν' ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την πτυχή του εθνικού ζητήματος. Η κυβέρνηση , ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα. Η Ν.Δ, με πρωτοφανείς για τη φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας επιλογές και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της Κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας.

Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή. Ταυτόχρονα, οι εκλογές, παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά ΜΟΝΟ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Τα απολύτως συγκεκριμένα καθήκοντα αυτού του σχήματος θα μπορούσαν να είναι:

1. Η διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της χώρας

2. Η προσπάθεια επανατοποθέτησης του «Ελληνικού Ζητήματος», σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους

3. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και ομοψυχίας της κοινωνίας

4. Η προετοιμασία των όρων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και η άμεση νομοθέτηση στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.

5. Η προκήρυξη εκλογών σε χρόνο που θα θεωρούνταν κατάλληλος από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Δυστυχώς, οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος.

Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από Βουλευτής.

Γιώργος Φλωρίδης

Το γέλιο της αρκούδας!!! Έφυγε Βρυξέλλες ο ΓΑΠ και ξεμείναμε από ανασχηματισμό :))

Αυτός ούτε ανασχηματισμό δεν θα κάνει!!! Έφυγε για Βρυξέλλες και αναβάλεται ο εξαγγελθείς για σήμερα ανασχηματισμός... δεν έχει το θεό του ο μπαγάσας!!!

Θαυμασμός! Ειδικά για τη χθεσινή ντρίπλα που έκανε και δεν άνοιξε ρουθούνι στο Σύνταγμα!! Άξιος Κυβερνήτης των Ελλήνων! Δεν υπάρχει έλληνας που να μπορεί να συναγωνιστεί του ΠΑΣΟΚους επικοινωνιακά! Τέρμα! Είναι αποδεδειγμένο! Θα φύγουν απ' την εξουσία όταν βαρεθούν...

Ρε σεις, έλεος με τις κολοτούμπες!!!

Καλά το τι κολοτούμπα έχει πέσει από χθες δεν περιγράφεται... ενώ χθες όλοι έψαχναν Πρωθυπουργό και υπουργούς... σήμερα όλοι ξαφνικά το ήξεραν και έλεγαν ότι ο Γιωργάκης δεν πρόκειται να ξεκολλήσει απ' την καρέκλα του!! Έλεος ρε παιδιά! Έλεος!

ΥΓ. Εν τω μεταξύ ο άλλος μου στέλνει μαιλ και λέει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λ. Παπαδήμος νέος υπ. Οικονομικών!!! Έλα ρε μεγάλε! Τι έκπληξη!! Ούτε σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιωργάκη να 'σουνα

Παραιτήθηκε ο Φλωρίδης αφού μας πέρασε τα βραχιόλια με την περσινή ψήφιση του μνημονίου και τώρα κατηγορεί τη ΝΔ!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWKCUi1XpuMZkLsl_NBbNQpjzzf8zNzjf3SO36vrRtSkw1zc4z6WKqlh8A_42QVoDr_nZk3HmvPgLsYDZFXBk8Q91Zh9yMsQYijB6ehhPlEs8InFNiMRls6guAsKNO9YkGDEeUdBcIDFsO/s320/BOMBAFLORIDI_300___.jpgΟ Υπουργός του Σημίτη έκανε ένα ακόμα δώρο στο ΠΑΣΟΚ χαρίζοντάς του την έδρα και όχι μόνο αυτό! Κατηγορεί και τη ΝΔ που δεν συμμετείχε στα χθεσινά παιχνιδάκια του ΓΑΠ!! Αυτό θα πει ΠΑΣΟΚος ως το μεδούλι!

Στο κείμενο της επιστολής του αναφέρει ότι δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων «στάθηκαν για μία ακόμα φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων» και εκτιμά ότι «το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον». Ο κ. Φλωρίδης μεταξύ άλλων παρατηρεί ότι επικράτησαν στενοκομματικές πιέσεις, υποστηρίζει ότι «δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος» και καταλήγει: «Με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας το στιγμών υποβάλλω την παραίτησή μου».

Εντάξει! Αφού καταγγέλει κι ο Φλωρίδης το φθαρμένο πολιτικό σύστημα... τα ακούσαμε όλα

WSJ: H εξέλιξη της ελληνικής κρίσης χρέους... δεν προβλέπει εμπλοκή Καραμανλή...

Δείτε εδώ μια παρουσίαση της εξέλιξης της ελληνικής κρίσης χρέους όπως την βλέπει η Wall Street Journal... όσοι ψάχνετε το όνομα του Καραμανλή... ατυχήσατε μιας και όλοι πλέον έχουν καταλάβει ποιος φταίει για το σημερινό χάλι...

Στόχος των χάκερς η CIA

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/6/16/1308182779109/Unresponsive-CIA-website-007.jpgΧάκερς εισέβαλλαν στο επίσημο διαδικτυακό τόπο της CIA, τα ξημερώματα της Πέμπτης και κατάφεραν να "ρίξουν" για μερικά λεπτά την ιστοσελίδα της, ώστε όποιος την επισκέπτονταν έβλεπε της εικόνα αριστερά Ωστόσο οι τεχνικοί της CIA κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να την επαναφέρουν Αργότερα στο Twitter η ομάδα που έκανε την "επίθεση" ανέλαβε και την "ευθύνη"

CIA Lulz

ΕΚΤΑΚΤΟ! Παραιτήθηκε ο Φλωρίδης

Έντονα κυκλοφορούν φήμες τα τελευταία λεπτά που μιλάνε για παραίτηση ή ανεξαρτητοποίηση Φλωρίδη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ... για να δούμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Τελικά παραιτήθηκε από βουλευτής... Είπαμε Καμόρα: Και "ήρωας" επειδή πραιτήθηκε από βουλευτής και άφησε την καρέκλα και το ΠΑΣΟΚ εξυπηρέτησε αφού του χάρισε την έδρα ;)

Ομογενής τζογαδόρος επιμένει να διεκδικεί τα 35 εκατομμύρια δολάρια που έπαιξε και έχασε σε καζίνο

http://www.pamepreveza.gr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=300&Height=200&HomeDirectory=%2FPortals%2F0%2F&FileName=PamePreveza%2FNewsImages%2Fkakav.jpg&PortalID=0&q=1Σε δικαστήριο της Μελβούρνης συνεχίζεται η εκδίκαση της έφεσης που έχει υποβάλει ο Χάρης Κακαβάς εναντίον δικαστικής απόφασης που έκρινε πως ο, κατά δική του ομολογία, εθισμένος στον τζόγο ομογενής ευθύνεται που έχασε 35 εκατομμύρια δολάρια στο καζίνο Crown.

Κατά την εκδίκαση της έφεσης ο συνήγορος του Κακαβά υποστήριξε ότι το καζίνο εκμεταλλεύτηκε το πάθος του ομογενή για τον τζόγο.

Ο νομικός Άλαν Μάγιερς υποστήριξε πως οποιοσδήποτε άνθρωπος που παίζει 300.000 δολάριαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, δεν μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Κακαβάς έπαιξε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια στο καζίνο Crown, τα έχασε και μήνυσε το καζίνο διεκδικώντας τα χρήματά του πίσω, ισχυριζόμενος ότι το καζίνο εκμεταλλεύτηκε το παθολογικό του πάθος για τον τζόγο. Έχασε όμως την αρχική δίκη αλλά επανήλθε με την έφεσή του, υποστηρίζοντας ότι ο δικαστής Ντέιβιντ Χάρπερ, που την εκδίκασε, έκανε 36 «νομικά λάθη».

Το δικαστήριο έκρινε, όμως, ότι για την «χασούρα» του ομογενή δεν ευθύνεται το καζίνο, αλλά το πάθος του τελευταίου για τον τζόγο.

«Έπαιζε, είχε εντυπωσιακές νίκες και στο τέλος έχασε», είπε ο δικαστής Ντέιβιντ Χάρπερ.

Επιπλέον, καταδίκασε τον Κακαβά να πληρώσει στο καζίνο ένα εκατομμύριο δολάρια για παλαιά χρέη του.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, κάποτε έχασε 24 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 43 λεπτά.

«Δεν θα σταματήσω τον αγώνα μου έως ότου δικαιωθώ», δήλωσε ο Κακαβάς μετά την υποβολή της έφεσής του.

Για να του δοθεί η δυνατότητα να ασκήσει έφεση ο Κακαβάς υποχρεώθηκε να βάλει εγγύηση 210.000 δολαρίων.

Μένει, λοιπόν, να φανεί με την εκδίκαση της έφεσης αν θα δικαιωθεί ο ομογενής τζογαδόρος.