20 Ιουνίου 2011

Θα στείλεις και σ' αυτόν τη Δίωξη Ηλέκτρονικού Εγκλήματος Παντελάκη;

Ή αυτόν το γλύφουμε γιατί έχει και μικρόφωνο και μπορεί να σε βγάλει και στο γυαλί καμιά φορά


Οι αριστούχοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων

http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2010/03/panelladikes-eksetaseis.jpgΣημαντική είναι η σημερινή ημέρα για χιλιάδες παιδιά που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Μια διαδικασία που φέτος, θεωρήθηκε από τις δυσκολότερες, αφού τα θέματα που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή, χαρακτηρίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.

Πολλοί εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες χαμηλές βαθμολογίες επικεντρώνονται σε βασικά μαθήματα, όπως είναι τα μαθηματικά. Όμως υπάρχουν παιδιά-και δεν είναι λίγα- που όχι μόνο δηλώνουν ότι δεν συνάντησαν ουδεμία δυσκολία να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις των εξεταστών, αλλά επιβεβαιώθηκε κιόλας η άποψη τους αυτή, από τα σημερινά αποτελέσματα.

Ένας από αυτούς τους υποψήφιους είναι ο Χρήστος Χατζηδοπαυλάκης, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.611 μόρια και να έχει πλέον στα χέρια του το «εισιτήριο» για το Πολυτεχνείο, αφού στόχος του είναι είτε το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είτε το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, που απαιτούν υψηλή βαθμολογία, την οποία όμως έχει συγκεντρώσει.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο αριστούχος λέει ότι εξεπλάγη όταν άκουσε ότι οι άλλοι δυσκολεύθηκαν τόσο πολύ στα μαθηματικά. « Για μένα» λέει «ήταν απλά, τα έλυσα όλα, απάντησα σε όλα και βαθμολογήθηκα με είκοσι».

Το μάθημα που τον δυσκόλεψε ήταν αυτό που ασχολείται με τη διοίκηση επιχειρήσεων αλλά και τον Προγραμματισμό. Η δυσκολία του ήταν ότι έχει πολύ θεωρία. «Είμαι πρακτικός άνθρωπος» λέει σημειώνοντας «προτιμώ τα πρακτικά προβλήματα. Τα καταφέρνω καλύτερα».

Όμως, το να επιτύχει κάποιος τέτοιους βαθμούς σίγουρα δεν είναι απλό. Ο Χρήστος, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, όπως λέει, διάβαζε 4 ώρες την ημέρα, ενώ συγχρόνως παρακολουθούσε τα μαθήματα στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. Από τον Μάρτιο και μετά το καθημερινό διάβασμα ξεπερνούσε τις 10 ώρες.

Αίσθηση προκαλεί η «ομολογία» του ότι τον τελευταίο καιρό, πάνω από ενάμισι μήνα δηλαδή, σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο. Έμεινε στο σπίτι και έκανε επαναλήψεις.

Η ερώτηση μας αναπόφευκτη : Δηλαδή το σχολείο δεν προσέφερε τίποτα;

«Δεν είναι αυτό» απαντά ο Χρήστος. «Είχαμε τελειώσει την ύλη και στο σχολείο και στο φροντιστήριο, κι έτσι είχα κρατήσει απουσίες για να μπορέσω να επιδοθώ απερίσπαστα σε επαναλήψεις. Το σχολείο μου με βοήθησε αρκετά, αλλά στο τέλος εγώ ήθελα να εντείνω τις προσωπικές μου προσπάθειες».

Αρκεί, όμως, ένας μαθητής να προσπαθήσει με ένταση μόνο την τελευταία χρονιά ;

Ο Χρήστος λέει ότι ήταν πάντα καλός μαθητής. Κυρίως διακρινόταν στα μαθηματικά και τη Φυσική, όπου οι βαθμοί του είναι απόλυτοι: Είκοσι και στα δύο αυτά μαθήματα. Τον τελευταίο χρόνο πάντως, εντάθηκαν οι προσπάθειες.

Όμως ο 18χρονος δεν στερήθηκε τίποτα. «Και την κοπέλα μου είχα» μας λέει «και κάθε Παρασκευή έβγαινα, ακόμη και την παραμονή των εξετάσεων, γιατί φοβάμαι πως αν δεν έβγαινα και συνέχιζα με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα απέδιδα το ίδιο».

Το μόνο που στερήθηκε ήταν το μπάσκετ που συνήθιζε να παίζει κάθε Κυριακή.

Η επιλογή των σπουδών του έγινε όχι μόνο γιατί του αρέσουν οι νέες τεχνολογίες, αλλά και γιατί πιστεύει πως οι σπουδές των νέων τεχνολογιών θα του φέρουν και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι γονείς του Χρήστου είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ έχει και μία αδελφή, επτά χρόνια μικρότερη.

« Αν πέρναγα σε άλλη πόλη, μακριά από το σπίτι μου στην Αθήνα» μάς λέει «φυσικά και θα πήγαινα, αλλά θα έψαχνα να βρω δουλειά για να μην επιβαρύνω τους γονείς μου με επιπλέον έξοδα. Δεν είναι εποχές, για τέτοια…. Άλλωστε, η «επένδυση» στις σπουδές μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν μεγάλη, αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.»

Ο Μιχάλης Πιθαρούλης είναι από την Ιεράπετρα Κρήτης. Συγκέντρωσε 19.611 μόρια, με αποτέλεσμα να κρατεί κι αυτός στα χέρια του το «εισιτήριο» για την Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ήταν όνειρο ζωής η ιατρική για τον Μιχάλη. Τον ενδιαφέρει ακόμη και αν ξέρει πως και αυτό το επάγγελμα πλήττεται από την ανεργία.

Ο πατέρας του είναι λογιστής, η μητέρα του νηπιαγωγός και η αδελφή του σπουδάζει ήδη παιδαγωγικά στα Γιάννενα. Ήθελε να επιτύχει και η σχολή να βρίσκεται κοντά στο σπίτι του.

Το μάθημα που τον δυσκόλεψε ήταν η έκθεση. Όχι τόσο γιατί δεν έγραψε, αλλά κυρίως γιατί αγωνιούσε για τη βαθμολογία, μια και η βαθμολόγηση σ' αυτό ειδικά το μάθημα, πιστεύει ότι είναι υποκειμενική. Παρά τους φόβους του, όμως, η βαθμολογία που πήρε στην έκθεση ήταν 17,1. Στα μαθηματικά άγγιξε την τελειότητα, αφού βαθμολογήθηκε με 19,9. Στη Φυσική, όπου πολλά παιδιά μιλούσαν για δυσκολίες και αποτυχία, ο Μιχάλης κατάφερε να πάρει ολοστρόγγυλο 20, ενώ στη Βιολογία 19,7.

«Δεν στερήθηκα τίποτα το ιδιαίτερο» μάς λέει προσθέτοντας «και με τους φίλους μου έβγαινα και θεωρώ ότι δεν έκανα υπερβολικό διάβασμα. Διάβαζα τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα, εκτός από το φροντιστήριο και το σχολείο».

Και ο Μιχάλης χρησιμοποίησε τις απουσίες για να φύγει νωρίτερα από το σχολείο. Τέσσερις εβδομάδες διέθεσε σε επαναλήψεις. Αλλά-όπως λέει- αν δεν είχε κάνει προσπάθειες και τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα απέδιδε το ίδιο. Όσο για το ρόλο του σχολείου, ο 18χρονος λέει ότι είναι σημαντικός, αλλά χρειάζεται και προσωπική προσπάθεια, η οποία πρέπει να ξεκινά από νωρίς και όχι να περιορίζεται την τελευταία χρονιά.

Αποζημίωση επιδικάστηκε στους συγγενείς του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα που έχασε τη ζωή του από τη «Σέχτα Επαναστατών»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_4yB8OdFufqcRClbUhms19r6KyAj7NBsunDmYhvSFIAmm1gK3l9IMqUBFkcmJYfTXeCqMWCqH7-tRmLuGqnkUxT5UDTa8se6Ki8twxQYdE5-e3KgDC_nxljbzn7pYEsgTWAgLTPd_OTE/s320/AntoniosNektariosSavvas.jpgΑποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους συγγενείς του 40χρονου αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα τον Ιούνιο του 2009 από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», όταν φύλαγε την προστατευόμενη μάρτυρα στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ, Σοφία Κυριακίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός δέχθηκε από μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» σφαίρες στο κεφάλι, το θώρακα και τα πόδια, ενώ στον τόπο της δολοφονίας βρέθηκαν 24 κάλυκες.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του Σάββα δεν οφειλόταν σε βαρύ πταίσμα του ιδίου, καθώς εκείνος εκτελούσε τα καθήκοντά του σύμφωνα με το νόμο και τις εντολές που είχε λάβει.

Ειδικότερα, η σύζυγος, η κόρη και οι γονείς του Σάββα προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έλαβαν όλα εκείνα τα επαρκή, αναγκαία και κατάλληλα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που συνεπαγόταν η υπηρεσία που εκτελούσε ο Ν. Σάββας, δηλαδή η φύλαξη της Κυριακίδου.

Οι δικαστές για τον καθορισμό του ύψους της αποζημιώσεως έλαβαν υπόψη τους τις παραλείψεις των αρμόδιων οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., όπως είναι ότι οι ίδιοι αστυνομικοί προστάτευαν την Κυριακίδου επί ένα χρόνο και επτά μήνες συνεχώς, ενώ πολλές φορές τα κλιμάκια των αστυνομικών στάθμευαν έξω ακριβώς από την πολυκατοικία της Κυριακίδου το αυτοκίνητο, δίνοντας έτσι στόχο.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο αντικρούοντας τον ισχυρισμό του Δημοσίου ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν μπορούν να προβλεφθούν ακόμη και με μέτρα άκρας επιμέλειας και σύνεσης, υπογραμμίζει στη δικαστική απόφασή του ότι «ναι μεν η επίθεση είχε το στοιχείο του αιφνιδιασμού, όμως δεν προέκυψε ότι η αποφυγή αυτής και η επαρκής προστασία του θύματος υπερέβαιναν τις δυνατότητες των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία δεν έλαβαν κάθε αναγκαίο μέτρο».

Τονίζεται στη δικαστική απόφαση ότι ο θάνατος του Σάββα θα είχε αποτραπεί εάν τα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ. είχαν διακρίνει ότι αμέσως μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, οι αστυνομικοί είχαν μπει στο στόχαστρο των τρομοκρατών και μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2009 η «Σέχτα Επαναστατών» χτύπησε τους αστυνομικούς του Τμήματος του Κορυδαλλού.

Μετά το κτύπημα αυτό της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού η προκήρυξη καθιστούσε «αναμενόμενη την εκδήλωση τέτοιας επίθεσης εντός των επόμενων μηνών και επιβεβλημένη την επαγρύπνηση και τη λήψη από την ΕΛ.ΑΣ. αυξημένων μέτρων προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού της, ιδίως εκείνου για το οποίο υπήρχαν, λόγω του αντικειμένου της υπηρεσίας του ή και των συνθηκών εκτέλεσής της, αυξημένες πιθανότητες να αποτελέσει στόχο τρομοκρατών, όπως τα μέλη της ομάδας φύλαξης της μάρτυρος Σοφίας Κυριακίδου».

ΔΕΗ-Το βραδινό πρόγραμμα περικοπών σε 26 νομούς της χώρας

Διακοπές ρεύματος διάρκειας μίας ώρας σε 26 νομούς της χώρας (μεταξύ αυτών η Αττική και η Θεσσαλονίκη) προβλέπει ο προγραμματισμός της ΔΕΗ για τις βραδυνές ώρες, από τις 7.30 ως τις 10.30. Οι διακοπές θα γίνουν εφόσον ο Διαχειριστής του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) το κρίνει απαραίτητο για την ευστάθεια του συστήματος, προκειμένου να αποφευχθεί γενική διακοπή (μπλακ άουτ). Η ΔΕΗ επισημαίνει ακόμη ότι:

-Τα προγράμματα περικοπών είναι ενδεικτικά, που σημαίνει ότι αν χρειαστεί μπορεί να επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές ή να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

-Τα Προγράμματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Το πρόγραμμα περικοπών έχει ως εξής:

Ωρες διακοπής ΝΟΜΟΣΠροβλεπόμενες περιοχές με διακοπή ηλεκτροδότησης
20.30-21.30ΑττικήςΣκαραμαγκάς, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μέγαρα, Σαλαμίνα.
21.30-22.30 Υμηττός, Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμος, Ελληνικό.
20.30-21.30ΘεσσαλονίκηςΒραχιά, Ανατολικό, Μάλγαρα, Άδενδρο, Γέφυρα, Ελαιούσα, Παρθένιο, Χαλκηδόνα, Μικ. Μοναστήρι, Χαλκηδώνα, Κουφάλια, Άγιος Αθανάσιος, Βιομηχανική Περιοχή Αγχιάλου, Πρόχωμα, Καστανάς, Ακροπόταμος, Βαθύλακος, Ευαγγελισμός, Προφήτης, Νυμφόπετρα, Λαγκαδάς, Χρυσαυγή, Κολχικό, Δρακόντειο, Περιοχή ΤΙΤΑΝ
21.30-22.30 Μελισσοχώρι, Όσσα, Βερτίσκος, Ασκός, Σοχός, Δορκάδα, Άσσηρος, Λευκοχώρι, Καρτεραί, Βιομηχ. Περιοχή Ασσήρου, Καβαλάρι, Αγ. Βασίλειος, Δριμός, Μελισσοχώρι, Αγ. Παρασκευή, Σουρωτή, Βασιλικά, Ταγαράδες, Ραιδεστός, Περιοχή Σχολαρίου, Αρδευτικά Επανωμής, Περιοχή Τριλόφου , Περιοχή Επανωμής - Επανωμή.
20.30-21.30ΜεσσηνίαςΠρώην Δήμοι Μεσσήνης και Αριστομένη
21.30-22.30 Πρώην Δήμοι Αυλώνος, Δωρίου, Αετού, Ανδάνειας, Μελιγαλά, Είρας και Οιχαλίας
20.30-21.30Ιωαννίνων & ΘεσπρωτίαςΌλη η Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών από το ύψος του PRAKTIKER στην έξοδο προς Αθήνα, Μπάφρα, περιοχή Κατσικάς προς ΚΤΕΟ Κατσικάς, Νεοκαισάρεια, τμήμα Μπιζανίου, Τέροβο, Χάνι Τερόβου, Λάκκα Σούλι, Μαυρούδι - Παραπόταμος - Εθνική Οδός προς Ιωάννινα
21.30-22.30 ΒΙΠΕ - Γαρδίκι, Κοσμηρά, Δωδώνοχώρια έως και Ζωτικό, Σήραγγα Δωδώνης Εγνατιας Οδού.
20.30-21.30ΑργολίδαςΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ-ΚΑΛΛΟΝΗ-ΣΚΑΠΕΤΙ-ΔΡΥΟΠΗ-ΑΝΩ ΦΑΝΑΡΙ-ΚΑΡΑΤΖΑ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΛΥΓΟΥΡΙΟ
21.30-22.30 ΛΑΛΟΥΚΑ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΠΑΝΑΡΗΤΙ, ΚΟΥΡΤΑΚΙ-ΠΥΡΓΕΛΑ-ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ
20.30-21.30ΑρκαδίαςΜεσόγειο, Παράλια Αστρους, Ξηροπήγαδο, Ανάβαλος, Ξηροπήγαδο
21.30-22.30 Λ. Ηραίας, Πυρρή, Αγάλω, Ράχες, Στεμνίτσα,Δημητσάνα, Λαγκάδια, Τρόπαια
20.30-21.30ΗλείαςΒαρβασαινα Στρέφι, Σαλμώνη, Αρχαια Ολυμπία,Φλοκα
21.30-22.30 Σώστι, Ρουπάκι, Κέντρο & Φράγμα
20.30-21.30ΛακωνίαςΜΥΣΤΡΑΣ,ΚΑΣΤΟΡΙ,ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ, ΛΟΓΚΑΝΙΚΟ
21.30-22.30 ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ,ΑΝΩΓΕΙΑ,ΠΑΛΙΑΟΠΑΝΑΓΙΑ(ΚΕΕΜ,ΕΛΣΛ,ΖΑΧΑΡΙΑΣ)
20.30-21.30ΑχαϊαςΓΟΥΒΑ-ΑΡΟΗ-ΚΑΣΤΡΟ-ΕΒΡΑΙΟΜΝHΜΑΤΑ-ΤΑΜΠΑΧΑΝΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ, ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΩΝ-ΘΡΑΚΗΣ-ΝΟΡΜΑΝ-ΟΘΩΝΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ
21.30-22.30 ΑΛΙΣΣΟΣ-Κ. ΑΧΑΪΑ-ΝΙΦΟΡΕΪΚΑ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΜΙΤΟΠΟΛΗ-ΜΑΖΑΡΑΚΙ-ΤΡΙΤΑΙΑ-ΣΚΙΑΔΑ-ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ-ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ-ΚΑΛΦΑ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
20.30-21.30ΚορινθίαςΚΟΥΤΣΙ, ΝΕΜΕΑ, ΠΕΤΡΙ, ΚΑΣΤΡΑΚΙ, ΤΙΤΑΝΙ, ΓΥΜΝΟ, ΨΑΡΙ,ΤΜΗΜΑ ΚΙΑΤΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
21.30-22.30 ΖΕΜΕΝΟ, ΒΕΛΙΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙ, ΚΛΗΜΕΝΤΙ, ΚΑΛΛΙΑΝΟΙ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΙ, ΣΥΚΙΑ, ΔΙΜΗΝΙΟ
20.30-21.30Άρτας & ΠρέβεζαςΠαντάνασσα, Άγιος Γεώργιος, Κερασώνας, Παναγιά, Θεσπρωτικό, Νικολίτσι, Ριζοβούνι, Παπαδάτες.
21.30-22.30 Καλεντίνη, Μεσόπυργος, Αστροχώρι, Βραγγιανά Αθαμάνιο, Τετράκωμο, Καλόβατος, Ράχη, Πολύδροσο, Ανέζα, Βίγλα Καλογερικό, Ψαθοτόπι, Κορωνησία.
20.30-21.30Αιτωλο-ακαρνανίαςΑμπέλια - Καραμανέικα - Αγ.Βλάσιος , Κυπάρισσος, Ποταμούλα , Φραγκόσκαλα , Σαργιάδα , Μαλευρό , Πεντάκορφο κλπ οικισμοί Δήμου Παρακαμπυλίων ,Σταυροχώρι, Οικισμός Κρεμαστών , Ψηλόβραχος, Αγαλιανός , Αλέστια, Σαρκίνη, Φτελιά Δήμου Προυσσού, Νεοχώρι - Κατοχή - Τμήμα Αιτωλικού
21.30-22.30 Ανατ.Ορεινή Ναυπακτία , Λυγιά Ναυπάκτου - Σκάλα Ναυπάκτου - Βομβοκού - Δάφνη - Παλιοχωράκι, Δήμος Πυλήνης , Δήμος Πλατάνου , Τμήμα Δήμου Αποδοτίας,Εγκαταστάσεις ΕΥΔΑΠ στον Εύηνο, Δάφνη Ναυπάκτου , Δήμος Ευπαλίου (Καστράκι , Ευπάλιο , Κλίμα , Τείχιο , Ποτιδάνεια) και Δήμος Αποδοτίας ( Ανω Χώρα , Ελατού , Τερψιθέα, Λιμνίτσα , Ασπριάς , Καταφύγιο , Αναβριτή , Καλλονή , Γραμμένη Οξυά).
20.30-21.30ΡοδόπηςΑμάραντα, Πάμφορο, Λοφάριο, Αετόλοφος, Αετοκορυφή, Βέλκιο, Χαμηλό, Αρσάκειο, Σάπες.
21.30-22.30 Ν, Πέτρα, Πελαγία, Μίρανα, Ξυλαγανή, Προσκυνηταί, Προφ. Ηλίας, Παραδημή, Κρανοβούνια, Παγούρια
20.30-21.30ΞάνθηςΔΠΘ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΑ ΠΕΡΑ ΑΜΠΕΛΙΑ , ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, ΚΙΜΜΕΡΙΑ, ΠΗΓΑΔΙΑ.
21.30-22.30 ΒΙΠΕ (τμήμα) , ΠΕΤΡΩΧΩΡΙ , ΤΥΜΠΑΝΟ , ΤΟΞΟΤΕΣ , ΓΑΛΑΝΗ , ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , ΘΑΛΑΣΣΙΑ, (τμήμα ) ΠΕΤΕΙΝΟΥ , ΓΕΝΙΣΕΑ , ΠΟΤΑΜΙΑ.
20.30-21.30Κοζάνης και ΓρεβενώνOικισμοί: Κρόκος, Άνω Κώμη, Κάτω Κώμη, Κήπος, Καισαρειά, Σπάρτο, Κοντοβούνι, Σταυρωτή, Πύργος, Ανατολή, Αμυγδαλιά, Μηλιά, Καρυδίτσα, Αργιλος, Πρωτοχώρι, Υ/Σ 3 Λευκόβρυσης, Λευκοπηγή, Αγία Παρασκευή, Ροδιανή, Κτένι, Κερασιά, Αιανή, Αερολιμένας Κοζάνης, Πετρανών, Βαθύλακκου, Μεσιανής, Κουβουκλίων, Λευκάρων, Ροδίτη, Νεράιδας και στην περιοχή Ξενοδοχείου Τσελίκα.
21.30-22.30 Οικισμοί : Άρδασσα, Ασβεστόπετρα, Κρυόβρυση, Βλάστη, Σισάνι, Νάματα, Εμπόριο, Αναρράχη, Μηλοχώρι, Δροσερό, Γαλάτεια, Ολυμπιάδα, Φούφα, Βαρικό, (Λέχοβο - Περιοχής Φλώρινας), Ποντοκώμη, Μαυροδένδρι, Λυγερή, Μαυροπηγή.
20.30-21.30ΣερρώνΑΡΔΕΥΤΙΚΑ Σιδηροκάστρου Κ.Δέντρα ,Σκοτούσα
21.30-22.30 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ Τούμπας
20.30-21.30ΔράμαςΚύργια, Δοξάτο, Νικηφόρος, Παρανέστι
21.30-22.30 Καλαμπάκι, Αγ.Παρασκευή, Νεροφράκτης, Αγ. Αθανάσιος, Φτελιά, Μικροχώρι
20.30-21.30ΚατερίνηςΠεριφερειακά πόλεως Κατερίνης εξωτερικά του εγγλέζικου-Χωριά, Νέα Έφεσος- Κονταριώτισσα -Σβορώνος - Αρδομάχη - Καισάρεια - Μοσχοχώρι - Λόφος -ράχη - Μηλιά - Φωτεινά - Πέτρα - Βρύα.
21.30-22.30 Περιφερειακά πόλεως Κατερίνης ( Εγγλέζικο - Ευαγγελικά - Καταφιωτικα - πάρκο).
20.30-21.30ΠέλλαςΆνυδρο, Μάνδαλο, Λάκκα
21.30-22.30 Πέλλα, Ν Πέλλα,Μαυροβούνι, Λιποχώρι, Καλύβια, Άσπρο, Σταυροδρόμι
20.30-21.30ΗμαθίαςΤριπόταμος, Γεωργιανοί, Καστανιά, Ξηρολίβαδο, Σέλι, Κομνήνιο, Πατρίδα,Νησελούδι, Παλιόχωρα, Πρασινάδα, Κορυφή, Πλάτανος, Κλειδί, προς Αιγίνιο βιομηχανία Τίκτας, Θερμοκήπια Agriplant
21.30-22.30 Μακροχώρι. Διαβατός, Μέση, Βιολογικός Καθ/σμός Βεροίας
Ενδεικτικό πρόγραμμα ενδεχόμενων περικοπών ηλεκτρικού ρεύματος το βράδυ της Δευτέρας 20ης Ιουνίου 2011 σε Κρήτη και Ρόδο
Α. ΚΡΗΤΗ
ΝΟΜΟΣΩρες διακοπής Προβλεπόμενες περιοχές με διακοπή ηλεκτροδότησης
Ρεθύμνης20:30 - 21:00ΠΕΡΑΜΑ, ΣΦΑΚΑΚΙ, ΣΚΑΛΕΤΑ, ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ, ΒΙΡΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΕΡΦΟΙ
21:00 - 21:30ΤΡΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΡΜΕΝΟΙ, ΚΑΡΕ, ΓΟΥΛΕΔΙΑΝΑ, ΜΠΑΛΕ, ΡΟΔΑΚΙΝΟ, ΠΛΑΚΙΑΣ
21:30 - 22:00ΒΙΟΛΙ ΧΑΡΑΚΙ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΑ, ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΓΩΝΙΑ, ΚΑΤΩ ΠΟΡΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Χανίων20:30 - 21:15ΚΑΤΣΙΦΑΡΙΑΝΑ, ΜΕΤΟΧΙ ΜΟΥΡΝΙΩΝ, ΠΕΡΒΟΛΙΑ, ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΔΑΡΑΤΣΟ, ΞΥΛΟΚΑΜΑΡΑ, ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ, ΟΔΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΟΧΙ, ΜΑΚΡΥΛΙΑΝΑ, ΟΔΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ, ΠΑΣΑΚΑΚΙ, ΜΕΤΟΧΙ ΦΥΝΤΙΚΙ, ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ, ΓΛΑΡΟΣ, ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΚΑΛΑΜΑΚΙ
21:15 - 22:00ΚΑΛΟΥΔΙΑΝΑ, ΤΟΠΟΛΙΑ, ΕΛΟΣ, ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΜΟΥΡΝΙΕΣ, ΒΑΝΤΕΣ, ΚΕΡΑΜΙΑ, ΒΡΥΣΕΣ, ΝΙΠΠΟΣ, ΒΑΦΕΣ, ΤΖΙΤΖΙΦΕΣ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Ηρακλείου20:30 - 21:15ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ, ΒΑΓΙΩΝΙΑ, ΑΣΗΜΙ, ΑΡΧΑΝΕΣ-ΠΕΖΑ, ΧΟΥΔΕΤΣΙ, ΒΙΑΝΝΟ- ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΦΟΙΝΙΚΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ & ΛΕΩΦ. ΙΩΝΙΑΣ
21:15 - 22:00ΜΑΡΑΘΟ-ΔΑΜΑΣΤΑ, ΓΑΖΙ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΣΜΑΡΙ, ΒΑΣΙΛΕΙΕΣ, ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ, ΚΑΜΙΝΙΑ, ΔΕΙΛΙΝΑ ΤΡΙΑ ΠΕΥΚΑ, ΘΕΡΙΣΣΟ
Λασιθίου20:30 - 21:00ΖΑΚΡΟΣ, ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ, ΜΥΡΤΟΣ, ΓΡΑΛΙΓΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
21:00 - 21:30ΧΑΜΑΙΖΙ, ΣΦΑΚΑ, ΣΚΟΠΗ, ΜΥΡΣΙΝΗ, ΤΟΥΡΛΩΤΗ, ΜΟΥΛΙΑΝΑ
21:30 - 22:00ΜΟΧΛΟΣ, ΡΙΖΑ, ΜΥΘΟΙ, ΚΑΒΙΝΟ, ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΒΟΣΙΔΕΡΟ, ΡΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Β. ΡΟΔΟΣ
Δήμος Ρόδου19:30 - 20:00ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ - ΚΑΖΙΝΟ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΛΙΝΔΟΥ, ΟΔΟΣ ΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ, ΤΣΑΪΡΙ, ΑΣΓΟΥΡΟΥ
20:00 - 20:30ΡΟΔΙΝΙ, ΚΑΡΑΚΟΝΕΡΟ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΟΤΕ - ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΑΝΑΛΗΨΗ
20:30 - 21:00ΜΑΝΤΡΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΖΙΝΟ, ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ (ΟΔΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ), ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΔΑΜΑΤΡΙΑ, ΜΑΡΙΤΣΑ, ΠΑΣΤΙΔΑ, ΚΑΛΑΜΩΝΑ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΨΙΝΘΟ, ΤΜΗΜΑ ΑΦΑΝΤΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ
21:00 - 21:30ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΟΛΥΜΠΙΑ
21:30 - 22:00ΛΙΝΔΟΣ, ΧΑΡΑΚΙ, ΜΑΛΩΝΑ, ΜΑΣΣΑΡΙ, ΚΑΛΑΘΟΣ, ΠΥΛΩΝΑ, ΛΑΡΔΟΣ, ΠΕΥΚΟΙ
22:00 - 22:30ΚΡΕΜΑΣΤΗ, ΠΑΣΤΙΔΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΑΚΥΡΟ! Οι Εβραίοι ραβίνοι δεν λιθοβολούν σκυλιά... ή τουλάχιστον δεν κάνει να το λέμε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ!
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!!


Ισραήλ: Δικαστήριο ραβίνων καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα. . . σκύλο

Το Γαλλικό Πρακτορείο ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνεται γιατί βασίστηκε σε εντελώς λάθος πληροφορίες που προήλθαν από τα ισραηλινά μμε [Ρε τα ισραηλινά ΜΜΕ... δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!] ένα τηλεγράφημα που εστάλη την Παρασκευή και αφορά την καταδίκη ενός σκύλου σε θάνατο δια λιθοβολισμού από δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ.

Ακολουθεί το τηλεγράφημα που ακυρώνεται:

Υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε πρόσφατα σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα σκύλο που κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους δικαστές, αναφέρει σήμερα ο ιστότοπος Ynet, η Διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.

Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο , ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος αλλά ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.

Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.

Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.

Οι πιστοί ενός μεγάλου ρεύματος του Ιουδαϊσμού πιστεύουν απολύτως στην μετενσάρκωση.

Κατόρθωμα ΠΑΣΟΚ: Στα 10,260 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 5μηνο!!! 12% πάνω απ' το στόχο και 10% πάνω απ' το περσινό!!!

http://www.365outsource.com/information/wp-content/uploads/2011/01/business-recession.jpgΣτα 10, 260 δισ. ευρώ ( έναντι στόχου 9,072 δισ ευρώ) διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προυπολογισμου σε δημοσιονομική βάση το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011. Πέρυσι το ίδιο διάστημα το έλλειμμα ανέρχονταν σε 9,1 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του κρατικου προυπολογισμού σύμφωνα με τα οποια τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το α΄ πεντάμηνο (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) υστερούν έναντι του στόχου κατά 1,924 δισ. ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες συνολικές δαπάνες (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 736 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο πενταμήνου (Ιανουάριος - Μάιος) τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 18.358 εκατ. ευρώ. Συνολικά η μείωσή τους έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 ανέρχεται στο πεντάμηνο σε 7,1%.

[Τώρα ακολουθούν οι συνήθεις δικαιολογίες όπου εξηγούν τι έκαναν οι αξιόπουστες για να φουσκώσουν το έλλειμμα του 2009 και να μειώσουν αυτό του 2010]

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η υστέρηση των εσόδων το πεντάμηνο οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών όπως αυτή που είχε δοθεί στο τέλος του 2009 ώστε να μεταφερθούν έσοδα του 2009 στο 2010 ;), στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω τακτοποίησης εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών. Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 117,5% ή κατά 363 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο σημειώνει οτι η υστέρηση των εσόδων φαίνεται να ανακόπτεται καθώς το μήνα Μάιο παρουσιάζουν αύξηση 4,7% έναντι του Μαΐου του 2010 [Καλά θα το δούμε στο τέλος του έτους αυτό...]. Ετσι για πρώτη φορά εφέτος και τα καθαρά έσοδα σημείωσαν αύξηση 1,3% τον ίδιο μήνα, παρά τις αυξημένες κατά 151 εκατ. ευρώ επιστροφές εσόδων έναντι του Μαΐου του 2010.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 6,4%. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη διάθεση ποσού ύψους 375 εκατ. ευρώ για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 447 εκατ. ευρώ. Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,3% ή κατά 872 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΟΓΑ και ΙΚΑ), στον ΟΑΕΔ και στα Νοσοκομεία για την πληρωμή προμηθευτών τους.

Οι δαπάνες του Προγράμματοος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση κατά 47,3% ή 1.528 εκατ. ευρώ... αυτή είναι και η υπέρτατη αξιοπουστιά: Κόβουν από το προυπολογισθέν ΠΔΕ και αντίστοιχα μειώνουν το έλλειμμα: Αν δηλ. εφάρμοζαν κανονικά το ΠΔΕ το έλλειμμα θα ήταν αυξημένο κατά 30%!!!

Εκδηλώσεις από μονάδες του ΟΚΑΝΑ την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

http://www.okana-portal.gr/themes/default/css/images/logo1.gifΗ επιστροφή από το περιθώριο είναι εφικτή και η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα. Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρουν οι νέοι που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, μέσω εορταστικών εκδηλώσεων, την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις και συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης.

Ενδεικτικά, το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) διοργανώνει στην Τεχνόπολη έκθεση φωτογραφίας μελών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας και έκθεση ζωγραφικής μελών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του ΕΚΚΕΕ.

Τη 13η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ «χτίζουν» τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας, διασχίζοντας για δέκατη τρίτη χρονιά τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο. Τα θεραπευόμενα μέλη με την πραγματοποίηση του κολυμβητικού διάπλου, το Σάββατο 25 Ιουνίου, θέλουν να στείλουν στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης.

Διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα με τίτλο «Έκφραση Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας», με εκθέσεις, ενημερωτικό περίπτερο και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διοργανώνει 26 και 30 Ιουνίου στην Αποθήκη Δ' Λιμάνι το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) Θεσσαλονίκης.

Η Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Βόλου διοργανώνει Εβδομάδα Καθαριότητας στο Κτίριο του ΟΚΑΝΑ 20-24 Ιουνίου και δενδροφύτευση του προαύλιου χώρου. Επίσης, η 24η Ιουνίου έχει οριστεί ως Ημέρα Διαλόγου: ανοιχτή συζήτηση με τους θεραπευόμενους της Μονάδας με θέμα «Κοινωνική επανένταξη: δυσκολίες και προοπτικές», ενώ το Σάββατο 25 Ιουνίου θα γίνει ποδηλατοδρομία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.

Η Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Κέρκυρας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας. Θα γίνει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και ενημέρωση για ζητήματα ουσιοεξάρτησης.

Εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιούνται επίσης στο σύνολο σχεδόν των 71 Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ωραίος ο Μπένυ!! Τις παπαριές Παπακωνσταντίνου πρέπει να τις φορτωθεί η ΝΔ λέει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3fcNb6e1qNyjfyrB6vegMRHbWJ0zzid5Ekp0jf4SDQA6eujDfTKML_oqFkKKyYE8cC3RKzZ2BdnppTJu2pT_tWAtXj83lO8bBSHZpGhoaxnwK98n3b3TSj-b-qgcOx-8EU8kQdC_N5VAt/s400/venizelos5Μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, αποσαφήνισε

Την ανάγκη να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της [Μα εγώ νόμιζα ότι την ανέκτησε με τον Παπακωνσταντίνου...], ως προς την εφαρμογή του Προγράμματος, τόνισε σήμερα από το Λουξεμβούργο, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση».

[Λάθος φίλε Μπένυ! Την αξιοπιστία της η Ελλάδα, ως προς την εφαρμογή των μέτρων, την έχασε από αυτόν που εφάρμοζε τα μέτρα δηλ. την έχασε από τις ταρζανιές του Παπακωνσταντίνου που έπεσε έξω σε όλους τους στόχους εδώ και δύο χρόνια σχεδόν! Γιατί αν ο προηγούμενος μάγος είχε πέσει μέσα στις προβλέψεις και οι Ευρωπαίοι έβλεπαν αποτέλεσμα δεν θα ζητούσαν τώρα τίποτα και δεν θα ασχολούνταν με τη ΝΔ]

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε αυτή τη Σύνοδο έγινε ένα σημαντικό βήμα για την προετοιμασία της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης πριν από τις κρίσιμες ημερομηνίες, δήλωσε επίσης ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «εγινε αποδεκτό από όλους ότι δεν αρκεί η θεσμική συμμετοχή, αλλά απαιτείται και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους».

«Αυτό αφορά την απολύτως εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με τη μορφή διακράτησης υφισταμένων ομολόγων, τα οποία λήγουν, έτσι ώστε να μειωθούν πρακτικά οι δανειακές ανάγκες των επομένων ετών. Είναι προφανές ότι όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην προκαλεί πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα», ανέφερε επίσης ο υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε, τέλος, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε κάθε μέρα. Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει τεράστια αξία κι άρα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα».

ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥN ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ

Πριν από λίγο βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που είχε καταθέσει ο Θ. Ρουσόπουλος κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των δημοσιογράφωνΑυτιά, Ντάσκα και Βλάχου. Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των... 15.000 ευρώ σε όλους μαζί για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση. Η απόφαση είναι πρωτόδικη και οι τρεις συκοφάντες αναμένεται να καταθέσουν έφεση... στην οποία προβλέπεται να πάρουν επίσης τον πούλον

Πότε λήγουν τα ομόλογα των "επικίνδυνων" ευρωπαϊκών χωρών

ΕΛΛΑΔΑ

http://www.spiegel.de/images/image-211373-galleryV9-muxd.jpg
ΙΡΛΑΝΔΙΑ

http://www.spiegel.de/images/image-211377-galleryV9-tguq.jpg
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

http://www.spiegel.de/images/image-211379-galleryV9-fjwy.jpg
ΙΣΠΑΝΙΑ

http://www.spiegel.de/images/image-211375-galleryV9-dtoa.jpg
ΙΤΑΛΙΑ

http://www.spiegel.de/images/image-211371-galleryV9-dkgc.jpg

Aστικοποίηση: Η μετακίνηση του πληθυσμού προς τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα-Αναστροφή της τάσης από τη δεκαετία του '80

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguQZyREKTg8yheY57LLCmbcbJPhfjp9cyTJ8gStS-SqQwxqC0mWjLo4eX4dfAeaZsTPHORrSEEFzSEjrBIfkOQqoRMLhvk5jrqYi4ndwQ_h-4nFScs6O-FbhMjrFN80J5YrXx9JxgvBSY/s320/west.jpgΜε τις εξελίξεις των περιφερειακών ανισοτήτων είναι συνδεδεμένη η αστικοποίηση στην Ελλάδα κατά τη μεταπολεμική περίοδο, όπως καταδεικνύουν στοιχεία εργασίας του επίκουρου καθηγητή στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σεραφείμ Πολύζου, που περιλαμβάνονται στο τελευταίο του βιβλίο (Περιφερειακή Ανάπτυξη, εκδ. Κριτική).

Οι οικονομικές μεταβολές που παρατηρήθηκαν την περίοδο αυτή, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, αύξηση του δευτερογενούς και στη συνέχεια του τριτογενούς τομέα, συνοδεύτηκαν από μετακινήσεις πληθυσμού από τις αγροτικές προς τις αστικές περιοχές, αύξηση της αστικοποίησης και ενίσχυση των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, αναφέρει ο συγγραφέας.

Η οικονομική πόλωση της χώρας- συνεχίζει- η οποία κυρίως ευνόησε τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είχε ως φυσικό επακόλουθο την ανάλογη μεταβολή των πληθυσμιακών μεγεθών των μικρών και μεγάλων οικισμών και τη μεγέθυνση των αστικών περιοχών.

Το βασικό χαρακτηριστικό που διακρίνει την εξέλιξη της αστικοποίησης στην Ελλάδα είναι η τάση πόλωσης στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι δυο μεγάλες πόλεις της χώρας αύξησαν το μέγεθός τους στην περίοδο 1961 -2001 (δηλαδή σε 40 χρόνια) κατά 82% και 93% αντίστοιχα. Η πρωτεύουσα έχει σήμερα το 35% του πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Απογραφή του 2001, ενώ υπολογίζεται ότι ο πραγματικός της πληθυσμός πιθανόν να υπερβαίνει το 40% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και το 42% του αστικού πληθυσμού.

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη, και είναι πολύ λίγες οι χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τόσο υψηλά ποσοστά πληθυσμού συγκεντρωμένα στην πρωτεύουσα τους, επισημαίνει ο κ. Πολύζος, σημειώνοντας ότι η μελέτη του φαινομένου της αστικοποίησης στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με την πληθυσμιακή εξέλιξη των δυο μεγάλων πόλεων της χώρας.

Πέραν της συγκέντρωσης τόσο υψηλού ποσοστού πληθυσμού, η Αθήνα έχει συγκεντρωμένες, τόσο εντός νομού όσο και στους όμορους νομούς, που χρησιμοποιεί ως οικονομικούς "δορυφόρους" (Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία), πολύ μεγάλο ποσοστό οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας, τη διοίκηση, τις υπηρεσίες και τις σημαντικότερες υποδομές εθνικής ή διεθνούς εμβέλειας.

Η συγκέντρωση αυτή, σύμφωνα με το συγγραφέα, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της περιοχής της Αττικής, αλλά και δυσλειτουργία στην αναπτυξιακή διαδικασία των άλλων περιοχών. Οι συντελεστές παραγωγής στην Αττική έχουν υψηλότερη τιμή σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, η πλειονότητα των αποφάσεων που αφορούν τις περιφέρειες λαμβάνονται στην Αθήνα, ενώ υπάρχουν δραστηριότητες, που είναι συγκεντρωμένες σε πολύ μεγάλο ποσοστό (π.χ. πολιτιστικές) ή εκτελούνται μόνο στην Αθήνα (π.χ. χρηματιστηριακές, ορισμένες τραπεζικές και δικαστικές κ.λπ.).

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο κ. Πολύζος, η έντονη πόλωση που χαρακτηρίζει τις σχέσεις της υπόλοιπης χώρας προς την Αθήνα ή σε μικρότερο βαθμό προς τη Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται και στις σχέσεις των πρωτευουσών των νομών με την ενδοχώρα τους. Γενικότερα, τα βασικά χαρακτηριστικά του συνολικού συστήματος των αστικών κέντρων και των σχετικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα είναι η έντονη χωρική ανισοκατανομή και η λειτουργική εξάρτηση των μικρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Υπάρχουν λίγες μεγάλες πόλεις και πολυάριθμοι μικροί οικισμοί, διεσπαρμένοι σε όλη τη χώρα.

Τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, με τις ανάλογες οικονομικές δραστηριότητες, βρίσκονται συγκεντρωμένα επί του βασικού οδικού άξονα Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, δίνοντας έτσι στη χωρική μορφή της ανάπτυξης ένα σχήμα S και αφήνοντας τον υπόλοιπο χώρο σε σχετική οικονομική υστέρηση.

Εξετάζοντας την εξέλιξη της αστικοποίησης της χώρας μεταπολεμικά, ο συγγραφέας διαπιστώνει ότι έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά: τη μετακίνηση ενός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού της χώρας από την περιφέρεια προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ή τη μετακίνηση από την ενδοχώρα προς τις πρωτεύουσες των νομών ή των περιφερειών. Οι μετακινήσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού του αστικού πληθυσμού και την πληθυσμιακή και οικονομική συρρίκνωση των αγροτικών κυρίως περιοχών.

Οι λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της χώρας έχασαν το παραγωγικό τους δυναμικό, οι δυνατότητες αξιοποίησης των φυσικών τους πόρων περιορίστηκαν και πολλές από αυτές οδηγήθηκαν σε οικονομική και κοινωνική αποδιάρθρωση.

Εκτός της εσωτερικής μετανάστευσης, η οποία δημιούργησε την έντονη αστικοποίηση της χώρας, ένα άλλο αίτιο της οικονομικής και πληθυσμιακής συρρίκνωσης των αγροτικών κυρίως περιοχών ήταν η εξωτερική μετανάστευση.

Πολλοί νέοι μετανάστευσαν κυρίως προς τις βιομηχανικές χώρες της Δ. Ευρώπης, στερώντας από τη χώρα εκείνες τις ηλικίες του πληθυσμού, που μπορούσαν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, η εισροή συναλλάγματος βοήθησε στην αύξηση των πόρων, που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις. Υπολογίζεται ότι στην περίοδο 1967-71 περίπου 800.000 άτομα νεαρής και μέσης ηλικίας μετανάστευσαν σε άλλες χώρες, κυρίως τη Γερμανία, ενώ την περίοδο 1971-1977 μετανάστευσαν 1.050.000 άτομα προς το εξωτερικό, ποσό που αντιστοιχεί στο 12% του πληθυσμού της χώρας. Μετά το 1975, άρχισε ο σταδιακός περιορισμός της εξωτερικής μετανάστευσης, ενώ άρχισε να αυξάνεται βαθμιαία η παλιννόστηση.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της ίδιας εργασίας, παρατηρείται μια διαχρονική αύξηση της αστικοποίησης, σε βάρος βέβαια του αγροτικού πληθυσμού. Έτσι, από το 1920 έως το 2000, δηλαδή για χρονική περίοδο 80 ετών, το ποσοστό του αστικού πληθυσμού της χώρας αυξήθηκε από 23% σε 73%, ενώ, αντίθετα, το ποσοστό του αγροτικού πληθυσμού μειώθηκε από 62% σε 27%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι νομοί της χώρας που στερούνται μεγάλου αστικού κέντρου- κατά κανόνα αυτό είναι η πρωτεύουσα του νομού- έχουν δείξει ποσοστά μικρότερης σχετικά ανάπτυξης. Ακόμα, το ποσοστό μετανάστευσης των κατοίκων των νομών αυτών προς το εξωτερικό ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με τα ποσοστά των νομών που διέθεταν μεγάλο αστικό κέντρο.

Στη μετακίνηση αυτή των πληθυσμών από τις αγροτικές προς τις αστικές περιοχές, το μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ένα μικρότερο ποσοστό άλλες επαρχιακές πόλεις.

Μετά το 1980, ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εμφανίζει κάμψη, γεγονός που οφείλεται τόσο στην ασκούμενη περιφερειακή πολιτική και την ενίσχυση παραγωγικών δραστηριοτήτων της επαρχίας, όσο και στην υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος των δυο μεγάλων πόλεων και την "απροθυμία" πλέον των κατοίκων της περιφέρειας να μετακινηθούν προς αυτές.

Χαρακτηριστικό δείγμα της απροθυμίας αυτής αποτελούν οι "μαζικές έξοδοι" των κατοίκων των δυο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, κατά τις ημέρες των εορτών και τα Σαββατοκύριακα, προς τους μικρότερους οικισμούς και την ύπαιθρο χώρα, γεγονός που αποδεικνύει την "τάση φυγής" από τον τόπο μόνιμης κατοικίας, που τους χαρακτηρίζει.

ΝΕΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΥ,ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Σε πείσμα των λαθρομεταναστολάγνων (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) που σκύλιασαν μετά τον συγκεκριμένο όρο που έθεσε στον Γιωργάκη για συγκυβέρνηση,ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει μέσα στη Βουλή πως θα καταργήσει το νόμο-έκτρωμα για την ιθαγένεια των λαθρομεταναστών:

Νοητό ταξίδι στα πιο περίεργα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου, από το τρομαχτικό νησί με τις κούκλες μέχρι το παγωμένο ενυδρείο

http://www.carmagazine.co.uk/upload/22657/images/GuoliangTunnelTaihang03.jpgΕίναι τουλάχιστον παράξενα και για αυτό προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες. Κάποια από αυτά δεν υπήρχαν από μόνα τους. Οργανώθηκαν από την αρχή, από επιχειρηματίες ή φορείς, που επένδυσαν στο …περίεργο, δίνοντας έτσι δεύτερη ζωή σε τόπους ερημωμένους, ξεχασμένους ή άγνωστους.

Σήμερα, αξιοθέατα όπως το τρομαχτικό νησί με τις κούκλες στο Μεξικό, το Παγωμένο Ενυδρείο της Ιαπωνίας, το χάρτινο σπίτι στις ΗΠΑ και η σπηλιά των πυγολαμπίδων στη Ν.Ζηλανδία κερδίζουν (προς το παρόν τουλάχιστον) το στοίχημα.

http://i245.photobucket.com/albums/gg62/witchyhoy3/new2/KorinoSuizokukan-TheFrozenAquarium2.jpgΙΑΠΩΝΙΑ:ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

Τα καλοκαίρια στην Ιαπωνία είναι εξαιρετικά υγρά και θερμά. Με εξαίρεση μία τοποθεσία, όπου οι τουρίστες μπορούν να δροσιστούν για τα καλά (στους -20 βαθμούς Κελσίου), βλέποντας από κοντά εκατοντάδες είδη ψαριών και θαλασσινών μέσα σε παγοκολώνες.

Ο λόγος για το Παγωμένο Ενυδρείο («Kori no Suizokukan»), στην περιοχή Κεσενούμα (Kesennuma), όπου παρουσιάζονται περίπου 450 δείγματα από 80 διαφορετικά είδη. Το ιδιόμορφο αυτό ενυδρείο περιέχει 50 διαυγείς παγοκολώνες, μέσα στις οποίες οι επισκέπτες -ντυμένοι με ζεστά ρούχα, προσφερόμενα στην είσοδο- μπορούν να δουν χταπόδια, καβούρια και σολομούς, άρτι αλιευμένα από το κοντινό λιμάνι.

Τις ζεστές μέρες, η θερμοκρασία εντός του ενυδρείου μπορεί να διαφέρει μέχρι και κατά 50 C, σε σχέση με την εξωτερική! Στον χώρο εκτίθεται επίσης κομμάτι παγόβουνου, που το ιαπωνικό πλοίο "Shirase" έφερε από την Ανταρκτική. Ακριβώς δίπλα δε, λειτουργεί εστιατόριο σασίμι...

http://www.travelforall.gr/tfanewsletter/pics/b/Untitled-2_clip_image007.gifΝ.ΖΗΛΑΝΔΙΑ:Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΩΝ

Πυγολαμπίδες υπάρχουν παντού. Μόνο που στο Γουαϊτόμο της Ν.Ζηλανδίας έχουν «μετατραπεί» σε τουριστικό αξιοθέατο. Στρατιές τουριστών επισκέπτονται κάθε χρόνο τις σπηλιές της περιοχής, μόνο και μόνο για να θαυμάσουν τις πεινασμένες προνύμφες πυγολαμπίδων, που κάνουν τις οροφές τους να μοιάζουν με έναστρο ουρανό!

Οι προνύμφες λάμπουν μέσα στο σκοτάδι σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τροφή, ξεγελώντας τα έντομα που νομίζουν ότι βρίσκονται κάτω από τα αστέρια και πετούν αμέριμνα! Οι τουρίστες εξοπλίζονται με αδιάβροχα, μπότες και κράνη. Όσοι επισκέπτονται τις σπηλιές, υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αν έχεις κλειστοφοβία, το θέαμα αξίζει τον κόπο! Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.total-croatia.com/images/croatia-lighthouse.jpgΚΡΟΑΤΙΑ:ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

Η αναζήτηση της φράσης "Lighthouses to rent Croatia" (Φάροι προς ενοικίαση στην Κροατία), στη μηχανή "google", επιστρέφει σχεδόν 1.000.000 αποτελέσματα: η γειτονική χώρα εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τους δεκάδες φάρους σε αχρησία, προσελκύοντας τουρίστες, που αναζητούν κάτι διαφορετικό.

Οι φάροι δεν προσφέρουν ιδιαίτερες ανέσεις (πχ., τα σεντόνια αλλάζονται μία φορά εβδομαδιαίως και οι τουρίστες πρέπει να μεριμνήσουν για πόσιμο νερό, εκτός αν πιουν αυτό της δεξαμενής). Είναι, όμως, σίγουρα ιδανικοί για ηρεμία και απομόνωση σε ένα «ιδιωτικό» νησάκι. Και μάλιστα σε χαμηλή τιμή. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση φάρου στο επίμηκες νησάκι Χοστ (Host), κοντά στην πόλη Βις (Vis) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταλύσουν έναντι 45 ευρώ/άτομο.

http://www.paperhouserockport.com/images/fromstreet.jpgΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΗΠΑ)

Στην περιοχή Ρόκπορτ της Μασαχουσέτης, υπάρχει ένα σπίτι φτιαγμένο από εφημερίδες. Το έχτισε ο μηχανολόγος μηχανικός Ελις Στένμαν (Elis Stenman), σχεδιαστής μηχανών κατασκευής συνδετήρων. Ο Στένμαν ξεκίνησε την κατασκευή του σπιτιού το 1922, χρησιμοποιώντας αρχικά τις εφημερίδες ως μόνωση. Τελικά, δεν σταμάτησε εκεί: οι τοίχοι, τα έπιπλα, ακόμη και ένα πιάνο κατασκευάστηκαν ή ντύθηκαν με τυπωμένο χαρτί. Πώς κατασκευάζεις ένα σπίτι από εφημερίδες; Η συγγενής του Στένμαν, Εντνα Μποντουάν (Edna Beaudoin), που σήμερα διαχειρίζεται το σπίτι ως μουσείο, εξηγεί: σκελετός, οροφή και πάτωμα είναι ξύλινα. Οι τοίχοι όμως, έχουν δημιουργηθεί από πεπιεσμένες εφημερίδες, κόλλα και βερνίκι σε στρώματα. Στον χώρο υπάρχει και ένα παμπάλαιο ρολόι, φτιαγμένο από τις εφημερίδες 48 Πολιτειών των ΗΠΑ. Όταν φτιάχθηκε, οι πολιτείες δεν ήταν ακόμη 50: έλειπαν Χαβάη και Αλάσκα. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.paperhouserockport.com/.

http://www.dormiu.com.br/wp-content/uploads/2009/11/island-of-dolls-mexico-01.jpgΜΕΞΙΚΟ:ΤΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ

Μοιάζει σαν να ξεπήδησε από θρίλερ, αλλά έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Το νησί με τις κούκλες ("La Isla de las Munecas") στα κανάλια νότια του Μέξικο Σίτι, έχει φανατικούς οπαδούς (κυρίως νεαρούς), αν και μια επίσκεψη σε αυτό, ακόμη και στη διάρκεια της μέρας, μπορεί να προκαλέσει ρίγη.

Παντού γύρω, σε δέντρα, φράχτες και σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια, ο επισκέπτης βλέπει κούκλες. Χιλιάδες από αυτές. Άλλοτε ακέφαλες, άλλοτε ακρωτηριασμένες, με τα μαύρα μάτια τους να κοιτάζουν από παντού τους «εισβολείς».

Βέβαια, το νησί δεν δημιουργήθηκε εξαρχής ως τουριστικός προορισμός. Στην ουσία ήταν ένα ιδιόμορφο «αφιέρωμα» σε ένα κοριτσάκι, που λέγεται ότι κάποτε πνίγηκε εκεί. Για τη δημιουργία του, ο ερημίτης Δον Χούλιαν Σαντάνα αφιέρωσε 50 χρόνια. Και σίγουρα δεν πίστευε ότι αυτό θα γινόταν ένα από τα "μέρη, που πρέπει να δει κάποιος", όταν επισκέπτεται την περιοχή…

http://johnfenzel.typepad.com/john_fenzels_blog/images/2007/03/14/guoliang_tunnel_02.jpghttp://www.ssqq.com/archive/images/guoliang%20tunnel%2009.jpgΚΙΝΑ:ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ!

Πώς μετατρέπεις ένα πρόβλημα σε ευκαιρία; Σκάβοντας. Έτσι τουλάχιστον σκέφτηκαν οι κάτοικοι του κινεζικού χωριού Γκουόλιανγκ (Guoliang). Το μικρό ορεινό χωριό ήταν ουσιαστικά απομονωμένο μέχρι το 1972: το στενό μονοπάτι που οδηγούσε εκεί, σκαλισμένο στο βουνό, προσφερόταν μόνο για τολμηρούς. Μέχρι που 13 κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και ξεκίνησαν να σκάβουν τον βράχο για να ανοίξουν δρόμο. Σε αυτούς προστέθηκαν σιγά-σιγά κι άλλοι. Σε μια πενταετία έφτιαξαν ένα τούνελ ενάμισι χιλιομέτρου, πλάτους 3,5 και ύψους 4,5 μέτρων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα 30 ανοίγματα, σαν τεράστια παράθυρα, που οι χωρικοί έσκαψαν στο βουνό, προκειμένου να πετούν το χώμα και τις πέτρες και να μπαίνει φως. Σήμερα, μετά και το άνοιγμα των κινεζικών συνόρων στους τουρίστες, το χωριό έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό για ταξιδιώτες, που το επισκέπτονται κυρίως για να θαυμάσουν τον περίφημο δρόμο.

ΗΠΑ: ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ UFO

Το 1947 ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο συνετρίβη κοντά σε ένα ράντσο στην περιοχή Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό (ΗΠΑ). Η σεναριολογία περί εξωγήινων, που προέκυψε αμέσως μετά, ήταν αρκετή για να ξυπνήσει μια αποκοιμισμένη -τουριστικά- πόλη.

Σήμερα, το Ρόσγουελ, που διαθέτει ακόμη και λάμπες δρόμου που μοιάζουν με κεφάλια εξωγήινων, έχει ξυπνήσει για τα καλά. Και εξαργυρώνει ακόμη σε (πολλά) δολάρια εκείνο το περιστατικό του 1947.

Η πόλη φιλοξενεί το ετήσιο Φεστιβάλ UFO και διαθέτει Διεθνές Μουσείο UFO και ερευνητικό κέντρο. Δεν το επισκέπτονται μόνο θιασώτες της εξωγήινης ζωής, αλλά και απλώς περίεργοι, που θέλουν να ζήσουν ένα πραγματικά ιδιαίτερο κλίμα. Περισσότερες πληροφορίες: www.roswellufomuseum.com.

http://www.lesvosmuseum.gr/cms_files/dynamic/c30578/big/pagegraph-skalakia_el_GR.jpgΕΛΛΑΔΑ: ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 20 ΕΚΑΤ. ΕΤΩΝ

Η Ελλάδα, με την εκτεταμένη ακτογραμμή και τις μοναδικές ομορφιές της, δεν χρειάζεται να ποντάρει τόσο στο παράξενο για να εξασφαλίσει τουριστικό συνάλλαγμα, αλλά έχει κι αυτή τα ιδιαίτερα αξιοθέατά της.

Πολύ λίγες περιοχές στον κόσμο -για την ακρίβεια μόλις δύο- μπορούν να καυχιούνται ότι διαθέτουν πολύ σημαντικά απολιθωμένα δάση. Η μία είναι η Αριζόνα. Και η άλλη η Λέσβος.

Το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της Φύσης. Η προστατευόμενη περιοχή έχει έκταση 150.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνει εκατοντάδες απολιθωμένους κορμούς κωνοφόρων και καρποφόρων, που σκεπάσθηκαν από ηφαιστειακά υλικά και απολιθώθηκαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια περίπου (Κάτω Μειόκαινος).

Επίσης, στον χώρο λειτουργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους. Ωράριο λειτουργίας για την περίοδο 1/7-30/9: Δευτέρα έως Πέμπτη 9.00-18.00. Παρασκευή 8.00-18.00. Σαββατοκύριακο: 9.00-18.00. Το πάρκο του απολιθωμένου δάσους δεν λειτουργεί τις Δευτέρες ενώ από Τρίτη μέχρι Κυριακή είναι ανοιχτό μεταξύ 8.30 και 16.30. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.petrifiedforest.gr

http://www.barbayanni-ouzo.com/images/museum.jpgΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙΑ

Μπορεί να μην είναι παράξενα, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα και για αυτόν τον λόγο προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Ο λόγος για δύο ελληνικά μουσεία, σε Λέσβο και Θεσσαλονίκη, αφιερωμένα στα (οινο)πνεύματα και τα εργαλεία που σχετίζονται με αυτά.

Στο πρώτο, το μουσείο ούζου στο Πλωμάρι, η ιστορία γυρίζει πολύ πίσω. Στο 1858 και στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατασκευάστηκε το πρώτο καζάνι ούζου, στο οποίο δοκιμάστηκαν μυστικά αιώνων και τεχνικές για να γεννηθούν οι συνταγές της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

Η είσοδος είναι δωρεάν και γίνονται οπτικοακουστικές περιηγήσεις στα αγγλικά και τα ελληνικά και ειδικές ξεναγήσεις στα σουηδικά, δανέζικα και γερμανικά, κατόπιν συνεννόησης. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.barbayanni-ouzo.com/ouzo-museum-lesvos-gr.html.

http://www.gerovassiliou.gr/images/stories/museum/05_museum.jpgΣτην Επανομή Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε αμπελώνες, λειτουργεί το πρώτο οργανωμένο ελληνικό Μουσείο Οίνου, που περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή συλλογή περισσότερων από 2.600 ανοιχτήρια, την πληρέστερη παγκοσμίως!

Τα ανοιχτήρια προέρχονται από διάφορες χώρες κι από όλα τα είδη, εποχές και "σχολές" κατασκευαστών. Το πρώτο ανοιχτήρι της συλλογής του Βαγγέλη Γεροβασιλείου αγοράστηκε στο παζάρι του Μπορντό.

Συνολικά, το μουσείο διαθέτει 5.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τα ανοιχτήρια. Το Μουσείο Γεροβασιλείου απέχει 15 χλμ. από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Για περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας του μουσείου και τις ξεναγήσεις: www.gerovassiliou.gr.

http://blogs.sch.gr/rizos/files/2011/04/Karya-300x225.jpgΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ Ή ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ;

Για πολλούς είναι οφθαλμαπάτη. Για άλλους, όμως, όπως πληροφορεί και η σχετική ταμπέλα, ένα ιδιαίτερο μαγνητικό πεδίο, που κινεί αυτοκίνητα κόντρα στις κλίσεις του εδάφους. Ετσι, πολλοί σπεύδουν εκεί, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει.

Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα στην Πιερία (περίπου 10 χλμ από τα αρχαία Λείβιθρα και 6 χλμ από τη Λεπτοκαρυά), όπου αν και η κλίση του δρόμου είναι της τάξης του 18%, τα αντικείμενα δεν κινούνται κατηφορικά, αλλά ανηφορικά.

Οι υποστηρικτές της ύπαρξης μαγνητικού πεδίου σημειώνουν ότι αν αφήσεις εκεί ένα αυτοκίνητο χωρίς ταχύτητα, αυτό αντί να κινηθεί κατηφορικά, θα πάει προς την ανηφόρα. Άλλοι, όμως, σημειώνουν ότι πρόκειται για απλή οφθαλμαπάτη, που διαλύεται με ένα απλό αλφάδι

Μετά το "ευχαριστώ" του Σημίτη στο Κλίντον... ήρθε και η σειρά του Παπούλια να ευχαριστήσει τον Ομπάμα!

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110226/low/assets_LARGE_t_420_47297552.JPGΤις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του υπέρ της Ελλάδας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (στη φώτο όρθιος πάνω από τον μέγα ηγέτη Καντάφι), με την ευκαιρία της επίσκεψης, νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπείας του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI) με ομογενείς φοιτητές στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδιαφέρθηκε για τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα. Και μίλησε στους ευρωπαίους ηγέτες, ιδιαίτερα στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σαρκοζί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν το ξεχνάμε. Τον ευχαριστώ προσωπικά και ελπίζω να συναντηθούμε για να συζητήσουμε για τα κοινά μας συμφέροντα και τα κοινά μας όνειρα. Γιατί πάντοτε, μαζί με τις ΗΠΑ πολεμήσαμε για τους ίδιους στόχους: για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα", τόνισε ο κ. Παπούλιας [Κάποτε βέβαια ο Κάρολος αγωνιζόταν μαζί με τον Καντάφι και τον Χότζα ενάντια στην Αμερική και φώναζε "Εξω οι βάσις του θανάτου", αλλά στην Ελλάδα όσο μεγαλύτερη κολοτούμπα κάνεις τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να φτάσεις στην κορυφή].

Απευθυνόμενος στους νέους, οι οποίοι, μέσω προγράμματος του ΑΗΙ επισκέπτονται την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για έξοδο από την κρίση. "Είμαστε ένας λαός με μεγάλες αντοχές. Το γονίδιό μας είναι σκληρό. Τα βγάλαμε πέρα σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους από αυτές και τελικά βγήκαμε στην αντίπερα όχθη. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Είμαι αισιόδοξος για αυτό, γιατί ο ελληνικός λαός έχει απεριόριστες ικανότητες και δυνατότητες. Το ζείτε κι εσείς από τους γονείς σας", σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Παπούλιας και ζήτησε από τους νέους Ελληνοαμερικανούς να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και να βοηθούν την δεύτερη πατρίδα τους, διακρινόμενοι στην κοινωνία των ΗΠΑ "σαν καλοί επιστήμονες, σαν καλοί πολίτες και σαν εκπρόσωποι μιας μικρής χώρας, αλλά με μεγάλη ιστορία".

Ο Πρόεδρος του ΑΗΙ, Νίκος Λαρυγγάκης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή και τόνισε ότι "γυρνώντας στην Αμερική, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, την Ελλάδα και για τα συμφέροντα της Αμερικής", τα οποία, όπως είπε, είναι κοινά. Ζήτησε δε λίγη βοήθεια και από την Ελλάδα "για να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε".

"Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο", απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ για τη σύσταση του μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας

http://static.madata.gr/files/2010_IMAGES/E/euro_769604724.jpgΟι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα για την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός μόνιμου Ταμείου στήριξης που θα διαχειρίζεται 500 δισεκατομμύρια ευρώ για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

"Συμφωνήσαμε (...) για τη συνθήκη μεταξύ των χωρών μελών της ευρωζώνης που ιδρύει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

Ο μηχανισμός είναι ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και θα αντικαταστήσει το Μόνιμο Ταμείο που είχε συσταθεί πέρσι για τρία χρόνια και ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ήδη για δύο χώρες, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Μολονότι είναι κατά βάση ένα όργανο των χωρών του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, "οι χώρες εκτός της ευρωζώνης θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν" στο ταμείο αυτό, διευκρίνισε ο Γιουνκέρ.

Φοβερό επιχείρημα Μόσιαλου που μας στέλνει όλους για βρούβες-Αλλάζει όνομα το ΠΑΣΟΚ;

http://www.moneyconferences.com/uploads/image/PHARMA%20MONEY%20CONFERENCE%202011/PHOTOS%20APO%20TO%20SYNEDRIO/mosialos_big2.jpg«Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τα κινήματα...
Στον τίτλο μας άλλωστε έχουμε την λέξη «κίνημα» και ήμασταν πάντα μια κινηματική παράταξη»


Ρε μεγάλε, δε στριμώχνεις και το Χ=Χρεοκοπία κάπου στον τίτλο για να μην τη φοβόμαστε ούτε αυτή!

Τι θα 'λεγες για το ΧΕΣΩ
κ;

Κι όμως! Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και στην Ελλάδα!

Δείτε κάποιον που εδώ και μερικές μέρες ζει το δικό του όνειρο...
που είναι ο δικός μας εφιάλτης:

Ο Π. Οκονόμου επιτέλους έκανε το όνειρό του πραγματικότητα!
Από τα υπουργικά έδρανα απευθύνεται κουνώντας το δάκτυλο σε όσους διαφωνούν με το θεόπνευστο έργο της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ!!

http://www.philenews.com/data/2011/06/20/2011_06_20_01_11_14__64dd1f502d0040038581b1bd4fe8ff1c.jpg

Ας αφήσει τα ψόφια η Μουσίτσα ή πως αλλιώς λένε τον Κυβ. εκπρόσωπο...η Ν.Δ. ήταν έτοιμη να στηρίξη ακόμα και επώδυνες αποφάσεις όταν είχαν νόημα

Επειδή σήμερα στην παρθενική του ομιλία στη Βουλή σαν Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Μόσιαλος αναφέρθηκε πάλι στο γνωστό παραμύθι ότι η ΝΔ δεν κάνει, δε δείχνει δε στηρίζει, λαϊκίζει κ.λπ να του θυμίσουμε ότι η ΝΔ έγκαιρα είχε πει ότι θα στήριζε αποφάσεις εξόδου από την κρίση, τον Ιανουάριο του 2010... τότε που θα είχαν νόημα και αποτέλεσμα... τώρα που δήθεν ζητάνε τη συναίνεση, την οποία ούτε τώρα εννοούν, και βέβαια η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει τα λάθη τους! Τώρα εδώ που τα 'φεραν, η λύση είναι μια:

Να ακουστεί από τα χείλη του ΓΑΠ το ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑ, ώστε να τελειώνουμε μια για πάντα με το ΠΑΣΟΚ... μπορεί να υποφέρουμε λίγο παραπάνω αλλά θα έχουμε γλιτώσει πολλά περισσότερα τις επόμενες δεκαετίες...

Διαβάστε και τι έλεγε ο Σαμαράς όταν ο ΓΑΠ ασχολούνταν με τα πιστόλια:

ΚΑΘΗΜΡΙΝΗ
31/01/2010

Την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει ακόμη και επώδυνες αποφάσεις, προκειμένου η οικονομία να εξέλθει από τη στενωπό της τρέχουσας συγκυρίας, διακηρύσσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Σαμαράς, μέσω δήλωσης προς την «Κ». Αφού υπενθυμίζει ότι η Ν.Δ. συναίνεσε σε κάθε απαραίτητη κυβερνητική πρωτοβουλία, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει συγκεκριμένα: «Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το συμφέρον του τόπου το επιβάλλει».

Πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εγκαλεί παράλληλα την κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της, στους οποίους εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει το ιδιαίτερα αρνητικό διεθνώς κλίμα, αλλά και την ασφυκτική πίεση που δέχεται η εγχώρια αγορά. Οπως αναφέρει, «παρακολουθούμε την κυβέρνηση να κάνει, δυστυχώς, όλα τα πιθανά και απίθανα σφάλματα στη διαχείριση της Οικονομίας».

Η δήλωση του κ. Σαμαρά καταλήγει με την επισήμανση πως επιβάλλεται η κυβέρνηση «να αντιληφθεί ότι η συναίνεση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_31/01/2010_389075

Γ. Μιχελάκης για τις συζητήσεις στο eurogroup την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τις πρόωρες εκλογές

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/mixelakis-good1.jpgΗ ΝΔ συμφωνεί ως προς τους στόχους, αλλά διαφωνεί ως προς τους τρόπους με τους οποίους επιδιώκεται η επίτευξη των στόχων του Μνημονίου.

"Είναι βασική μας θέση η μείωση του ελλείμματος και του χρέους", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος συμπλήρωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί και στα καθοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις και γενικότερα η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η δραστική μείωση της κρατικής σπατάλης, η κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, το πάγωμα των προσλήψεων κάθε τρία χρόνια και αμέσως μετά η εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε πως για να υπάρξει επανεκκίνηση της Οικονομίας πρέπει να εφαρμοστούν οι προτάσεις που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο ΙΙ και ζήτησε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα το ζωτικό πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά. Για το σκοπό αυτό κάλεσε, εκ νέου, τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να αξιοποιήσει άμεσα τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Παγκόσμια Τράπεζα, να βάλει μπροστά τα έργα συμβάσεων παραχώρησης που έχουν ουσιαστικά σταματήσει, να επισπεύσει την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, να προχωρήσει στον αναγκαίο συμψηφισμό για χρέη από και προς το Δημόσιο και να συνεχιστεί η παροχή εγγυήσεων προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο, έτσι ώστε, όπως τόνισε, οι πιστώσεις αυτές να φτάσουν στην πραγματική οικονομία.

Δεν θέλησε η ΝΔ να δώσει σήμερα συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για το θέμα απάντησε με τη φράση: "Κανένα σχόλιο".

"Στόχος μας είναι η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη και θεωρώ πως αυτό είναι εφικτό", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας στο ερώτημα αν οι πρόωρες εκλογές θα οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο και σε ακυβερνησία.

Παντελάκη αποφάσισε! Ή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ή καταγγελία του όπως έλεγες πριν την καρέκλα...

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2010/04/oikonomou_pantelis.jpgΤη διαφωνία του για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Π Οικονόμου μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ99,5. «Δεν συμφωνώ με την πρόταση της Ν.Δ. αφού το μνημόνιο επικαιροποιείται και θα συνεχίσει να επικαιροποιείται. Δεν υπάρχει περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες και στην Ευρώπη είναι μια συζήτηση για ένα διαφορετικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με άλλο περιεχόμενο και άλλη σύνθεση»

Παρά τον κίνδυνο να μας μπουζουριάσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα κάνουμε το έγκλημα να θυμίσουμε στον Παντελάκη ότι δεν έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που ο ίδιος ζητούσε να καταγγείλουμε το μνημόνιο γιατί καταστρέφει τη χώρα!!!!

Καβάλησε τη μάντρα κι ο Άνθιμος: Γλύψιμο στον Μπένυ και δέηση για την έξοδο από την οικονομική κρίση!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipQ-RumB0neSqGiXB6rXdJYSjW1w37LUVqjcP09TxDWBrlQA4HodaWdPFMjZJXxrlOAdSByS7jfp3jjzwgP3FHq25khBvSkAP_rmDNA6VnMZEmpbSaf5jXW3d6DbWpJ3OHzfie7WizFLPS/s1600/tromaktiko.jpg«Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του κ. Βενιζέλου, αλλά και στην όλη του ιδεολογία και δομή για τα πράγματα της πατρίδας, ώστε νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε κάποιες καλύτερες ελπίδες για τα πράγματα από ότι πριν», απάντησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος (φώτο από τους φίλους του Ράδιο Αρβύλα) σε ερώτηση για το πώς είδε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Άνθιμος, με δική του πρωτοβουλία, στη λειτουργία της Κυριακής διαβάστηκε δέηση στις 45 εκκλησίες της μητρόπολης Θεσσαλονίκης για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.

Κοζάνη-Aπεργία ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Επτά μονάδες της ΔΕΗ εκτός λειτουργίας στη Δυτική Μακεδονία

http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2011/02/W210-spartakos.jpgΕπτά μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 15 συνολικά, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργο Αδαμίδη, οι επτά μονάδες που είναι εκτός λειτουργίας έχουν συνολική ισχύ 2130 Μεγαβάτ.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ο κ. Αδαμίδης εκτιμά ότι ειδικά στη Δυτική Μακεδονία φτάνουν το 90%.

Σφίγγει ο κλοιός για τα λαμόγια: Στις Τράπεζες αυτοπροσώπως οι συνταξιούχοι από 1.7-30.9... αλλιώς πάπαλα η σύνταξη

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/2258.jpgΥποχρεωτική η φυσική παρουσία των συνταξιούχων του ΙΚΑ, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στις τράπεζες

Αρχίζει από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ στις Τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Η διαδικασία αυτή η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και ο συνταξιούχος είναι υποχρεωμένος να προσέλθει αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

2. Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων

Στην ανακοίνωση του Ιδρύματος επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Εκτός από το μέτρο της φυσικής παρουσίας του συνταξιούχου, προωθείται διάταξη με την οποία στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που συντάσσονται θα αναγράφονται επιπλέον ο ΑΦΜ, ο ΑΔΤ και ο ΑΜΚΑ του θανόντος. Το μέτρο αυτό έχει σκοπό τη μηναία ενημέρωση του μητρώου των συνταξιούχων με τους θανάτους, ώστε οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να προβαίνουν εγκαίρως στη διακοπή της συνταξιοδότησης των θανόντων.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εκτιμά ότι με την απογραφή των συνταξιούχων μέσω των τραπεζών και την άμεση γνωστοποίηση του θανάτου συνταξιούχων, θα αντιμετωπισθούν φαινόμενα είσπραξης συντάξεων ασφαλισμένων που έχουν αποβιώσει από συγγενείς τους ή πρόσωπα που δεν είναι δικαιούχοι.

Ήδη έλεγχος ο οποίος διεξήχθη σε 38 υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και αφορoύσε, 1.660 υπερήλικες συνταξιούχους αποκάλυψε, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, 244 συνταξιούχους στους οποίους καταβάλλονταν συντάξεις μετά το θάνατό τους.

Απειλεί με τη Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος ο Παντελάκης!!! Ρε αι φτύσ' τα μπούτια σου!!!

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/oikonomoy1-300x0.jpgΑπάντηση σε όσους ανώνυμα μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να τον εμφανίσουν ότι έχει αλλάξει απόψεις για το μνημόνιο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση [Κανένας δεν παραποίησε τα λεγόμενά του "επαναστάτη πριν την καρέκλα"! Απλά όλοι τονίσαμε ότι κατέβασε τη σελίδα όπου έλεγε ότι πρέπει να "καταγγείλουμε το μνημόνιο"... μάλιστα εμείς εδώ βάλαμε και σε εισαγωγικά τα λεγόμενά του... άρα τα καραγκιοζιλίκια ας τα κρατήσει για την πάρτη του].

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για προσπάθεια να αλλοιωθούν οι πολιτικές του θέσεις, από «τραμπούκους», «κακοποιούς» και «εγκληματίες» που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και οι οποίοι διαισθάνονται ότι απειλούνται τα συμφέροντα τους [Ναι απειλούνται τα συμφέροντά μας, ειδικά τα δικά μου, αν κάποιος ξεφτιλισμένος κατεβάσει μια σελίδα προκειμένου να κοροϊδέψει του ηλίθιους!!!].

Παράλληλα επεσήμανε ότι τέτοιου είδους προκλήσεις, δεν πρέπει να υποθάλπονται από βουλευτές και πρόσθεσε ότι για το θέμα πρέπει να επιληφθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος [Τι να ασχοληθεί η ΔΗΕ; Με το ότι σ' έκραξε όλο το ιντερνετ; Σοβαρέψου!!!! Έχει σοβαρότερες δουλειές να κάνει και τις κάνει άριστα η ΔΗΕ].

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε σύντομη παρέμβαση του, κάλεσε όσους υποστηρίζουν ότι έχει αλλάξει άποψη, να διαβάσουν με προσοχή το άρθρο του στην ιστοσελίδα του, τονίζοντας ότι «όταν λέω να βγούμε από το μνημόνιο δεν εννοώ αναδιάρθρωση, ούτε στάση πληρωμών και πτώχευση».

Είχε προηγηθεί έντονη προσωπική κριτική στον κ. Οικονόμου από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, 'Αδωνη Γεωργιάδη, και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, οι οποίοι υπενθύμισαν τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει τόσο για το Μνημόνιο όσο και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Να προσέχετε μήπως με τις ανακρίβειες που υιοθετείτε, υποθάλπετε, χωρίς πρόθεση, αυτό που γίνεται με ορισμένους, οι οποίοι διαισθάνονται να απειλούνται τα συμφέροντα τους. Είναι τραμπούκοι σαν αυτούς που κυνήγησαν τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Πεταλωτή. Προσέχετε, μην δίνετε πάτημα σε εγκληματίες και κακοποιούς», κατέληξε ο κ. Οικονόμου. [Ρε αι σιχτίρ μεσημεριάτικα! Ούτε για φτύσιμο δεν είσαι του λόγου σου πόσο μάλλον για κυνήγι ή γιαούρτι...]

Τέσσερις δήμοι της Κ.Μακεδονίας σχεδιάζουν την ιστορική διαδρομή "Οι ρίζες του Μ.Αλεξάνδρου" για να προσελκύσουν τουρίστες

http://3dim-kater.pie.sch.gr/images/dion4.jpgΤέσσερις δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, με πλούσια ιστορική κληρονομιά και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, σχεδιάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσελκύσουν τουρίστες, έλληνες και ξένους, σε μια διαδρομή που θα ονομάζεται «Οι ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Οι δήμοι Νάουσας, Βέροιας, Πέλλας και Δίον - Ολύμπου, που σχηματίζουν ένα «τόξο» περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, θέλουν να εκμεταλλευτούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά των τόπων τους και σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές να «μαγνητίσουν» όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Με τη σκέψη αυτή και με πρωτοβουλία του δήμου Νάουσας θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου στη Σχολή Αριστοτέλους μια ενδοπεριφερειακή - δημοτική συνεργασία. Εκτός από τους τέσσερις δημάρχους στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και τουριστικοί πράκτορες.

«Είμαστε τέσσερις δήμοι με πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ιστορικά, αγροτικά, κοινωνικά. Ο κάθε ένας μόνος του δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα ιστορικά του στοιχεία. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε ένα πακέτο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός.

Την πρωτοβουλία αυτή θα ανακοινώσει ο κ.Καραμπατζός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει το βράδυ με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από τη λειτουργία του «Καλλικράτη». Ο δήμαρχος Νάουσας θα ενημερώσει επίσης για τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή καθώς και την οικονομική κατάσταση του δήμου.

Σε ποια ερώτηση του Τσίπρα δεν απαντάει το "όλον" ΠΑΣΟΚ... γιατί συμφέρει η λάσπη του υπ της ΝΔ με τα 178 εκ...

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/tsipraw.jpgΔεξί Εξτρέμ: Καλά! Αλέξη κάνε το παιχνίδι σου εσύ αλλά μην περιμένεις απάντηση... δεν μπορούνε να σου πούνε ότι αυτά που έλεγαν επί 1 μήνα για υπουργό της ΝΔ που είχε καταθέσεις 178 εκ., ήταν μαλακί@@ για αποπροσανατολισμό!

ΕΠΑΝΑΚΑΤΆΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

με θέμα « Έλεγχοι ΣΔΟΕ σε πολιτικά πρόσωπα»:

Στις 28-3-2011 καταθέσαμε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους κκ. Υπουργούς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με θέμα « Έλεγχοι ΣΔΟΕ σε πολιτικά πρόσωπα» της οποίας το κείμενο έχει ως εξής:
Πρόσφατα δημοσιεύματα, που επικαλούνται άριστη πληροφόρηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, αναφέρουν πως διενεργείται έλεγχος και υπάρχουν στοιχεία για υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό, πολιτικών προσώπων και ιδιαίτερα πρώην υπουργών. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, άπτεται της διαπλοκής οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και δεν είναι δυνατόν τέτοιες σοβαρές υποθέσεις να είναι αντικείμενο διαρροών και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων, αλλά χρήζει επίσημης ενημέρωσης,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

· Υπάρχουν στοιχεία για καταθέσεις πολιτικών προσώπων και ιδιαίτερα πρώην υπουργών, που έχουν εντοπίσει οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ή άλλες αρχές, σε τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, που δεν δικαιολογούνται από τα στοιχεία που δήλωσαν στον έλεγχο «πόθεν έσχες» και αν ναι ποιους αφορούν;

· Έχουν εντοπισθεί από ελέγχους που διενέργησαν υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ή άλλων αρχών, υπεράκτιες εταιρίες των οποίων οι δικαιούχοι είναι πολιτικά πρόσωπα και ιδιαίτερα πρώην υπουργοί;

· Έχει δρομολογηθεί, σχετικά με τα παραπάνω, οποιαδήποτε εισαγγελική παρέμβαση;

· Προτίθενται να ζητήσουν τη συνεδρίαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, με αποκλειστικό θέμα την υπεύθυνη ενημέρωσή της από τους ίδιους και από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ;

Παρακαλώ όπως μου κατατεθούν τα στοιχεία από τους ελέγχους που έχει κάνει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμία απάντηση γι αυτό το σοβαρό θέμα, επανακαταθέτουμε την ερώτηση και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ελπίζοντας αυτή τη φορά να έχουμε τις απαντήσεις που υποχρεούνται να μας δώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, άρθρο 126, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Επιβεβαιώνει ο Π. Παυλόπουλος ότι ο Καραμανλής ήταν στο στόχαστρο

http://www.pame.gr/images/prosopa/KARAMANLHS2.jpgΕπιβεβαίωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος ότι υπήρχε έγγραφο της ΕΥΠ που προειδοποιούσε για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, αλλά και ότι ο πρώην πρωθυπουργός το γνώριζε.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το δημοσίευμα, όμως, πρόσθεσε: «Το περιεχόμενο του εγγράφου και το δημοσίευμα μιλούν για την ουσία και πώς αξιολογήθηκε τότε το συγκεκριμένο περιστατικό».

Όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Καραμανλής είχε ενημέρωση για το θέμα είπε: «Όταν υπάρχουν έγγραφα αυτού του είδους ενημερώνονται εκείνοι που πρέπει να ενημερωθούν. Υπάρχει το απόρρητο. Το πώς και γιατί διέρρευσε είναι δημοσιογραφική επιτυχία».

Σχετικά με την κυβέρνηση συνεργασίας και τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε: «Κατά την εκτίμηση μου ήταν μπλόφα. Την ευθύνη για μη συγκρότηση τη φέρει ο κ. Παπανδρέου».

Όπως είπε, ο κ. Σαμαράς περίμενε τηλεφώνημα από τον κ. Παπανδρέου ώστε να συναντηθούν και να προχωρήσουν παραπέρα.

Ακούστε τι είπε ο κ. Παυλόπουλος στον Realfm 97,8

Θεσσαλονίκη: Το νέο της μονοθέσιο αγωνιστικό της Formula θα παρουσιάσει η ομάδα του ΑΠΘ - Θα τρέξει στην πίστα Σίλβερστουν, τον Ιούλιο

http://www.formulasae.meng.auth.gr/clip_image002_0001.jpg Με ένα νέο βελτιωμένο όχημα θα συμμετάσχει στο Grand Prix στην πίστα Σίλβερστοουν της Βρετανίας, τον Ιούλιο (13-17), η ομάδα Formula του Πολυτεχνείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας να κατακτήσει μία θέση στην πεντάδα της γενικής παγκόσμιας κατάταξης στα αγωνιστικά μονοθέσια.

Η ομάδα ART (Aristotle Racing Team) - που συμμετέχει από το 2006 μέχρι σήμερα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula για φοιτητές πολυτεχνείων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου (Formula SAE Student), με σημαντικές νίκες στο ενεργητικό της - θα διαγωνιστεί με το βελτιωμένο της μονοθέσιο αγωνιστικό, εντός του καλοκαιριού, με άλλα 120 οχήματα πολυτεχνείων του εξωτερικού, τόσο σε στατικά αγωνίσματα (σχεδιασμός, κοστολόγηση, business presentation) όσο και σε δυναμικά (αντοχής, επιτάχυνση, κατάταξη).

Το νέο μονοθέσιο αγωνιστικό θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιουνίου (στις 18.00) στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Τσιούμης της Πολυτεχνικής, ενώ θα γίνει και επίδειξη στο χώρο στάθμευσης έξω από το αμφιθέατρο. «Αλλάξαμε τελείως τα εξωτερικά καλύμματα του οχήματος, ενώ προχωρήσαμε και σε βελτιώσεις στον κινητήρα της μηχανής, καθώς στο τελευταίο Grand Prix, το Σεπτέμβριο στην Ιταλία, λόγω τεχνικού προβλήματος, το όχημα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα» δήλωσε το μέλος της ομάδας ART, φοιτητής Πολυτεχνικής, Εμμανουήλ Φαντέλ.

Το βασικό τμήμα του κινητήρα του μονοθέσιου αγωνιστικού της ART προέρχεται από μηχανή της Honda (CBR-600), ενώ όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις και προσθήκες έγιναν από τους «μηχανικούς» της ART, αποτελούμενη από 22 φοιτητές. Είναι 600 κυβικών, τετρακύλινδρος και η επιτάχυνσή του είναι 0,100 χιλιόμετρα σε 3,2 δευτερόλεπτα. Το συνολικό βάρος του οχήματος είναι 240 κιλά και οδηγός του είναι μέλος της ομάδας. Οι δοκιμές γίνονται στην πίστα του Ρυσίου, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, προκειμένου να ελέγχονται και να δοκιμάζονται οι δυνατότητες του οχήματος.

Επιμένει ντεμέκ στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα σε ΕΥΑΘ και ΟΛΘ η Κομματική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuagplsRPFCmh1GnF3Xew_w_88oCORr8ehHsrzuh5_C_zniv0cTbIH1C1VnYXpGyDx7FcI2u3mIGUJwoBVn2KKqipWi_qUIEYWvAsRlySGDuzNlYCalS7udcb3yWN_yjhlKnjbx4XIVPeX/s400/ilithioi.jpgΕπιμένει στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) η κομματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, μετά την αλλαγή ηγεσίας στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία, Γιώργος Γεράκης, στην Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, και στη Β' Θεσσαλονίκης, Παντελής Κουκουλεκίδης επανέλαβαν ότι είναι υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα στις δύο εταιρίες, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του ΑΠΘ και της ΕΛΒΟ.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλει ο ιδιώτης για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον ΟΛΘ μπορεί να αποσβεστεί με τα κέρδη 3 ετών, ενώ τα έσοδα από την εκχώρηση του 40% των μετοχών της ΕΥΑΘ, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι πολύ λιγότερα από την αξία του οικοπέδου και του κτιρίου της εταιρίας, στην πλατεία Σιντριβανίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις γραμματείες αναφερόμενοι στην αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο οικονομικών είπαν ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ επιβεβαίωσαν ότι πρόσφατα είχαν κοινοποιήσει στον πρωθυπουργό κοινή απόφαση με την οποία ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση του τέως υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου «για λάθη και παραλείψεις».

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά τον ανασχηματισμό θα υπάρξει καλή συνεργασία κυβέρνησης, κοινωνίας και κομμάτων. Σημερινό άρθρο εφημερίδας της Θεσσαλονίκης έχει τον τίτλο: «Επιτέλους κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ». Συμφωνώ απόλυτα», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Οι τρεις γραμματείς έκαναν επίσης γνωστό ότι θα απευθυνθούν σε επικεφαλής κομματικών οργανώσεων της αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη με στόχο να καταλήξουν σε κοινές δράσεις συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τις υποδομές την υγεία, τον πολιτισμό, κ.α.