21 Ιουνίου 2011

ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΑΚΑ ΦΙΛΕ ΠΑΣΟΚΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4FNgBZK2lPjdH-qK6yrjTQrWIJBdjp3BNEryRg9FCTo7TNSDM7ZFXbFFMHAct2OugwtKvG5DZ4VwYjhhXOi-k9WU8pya6a9ojwvcSvU1ySnIW9DKNgbATBRgQ39RxWcf1m_C40lqQEALu/s320/pasokos.gifΛοιπόν τέρμα η πλάκα φίλε ΠΑΣΟΚΕ. Σε ξέρω και με ξέρεις 30 χρόνια. Φανατιζόμασταν πάντα πριν από τις εκλογές και με μικρά διαστήματα κατά την διάρκεια της εκάστοτε τετραετίας. Αλλά πάντοτε τα ξεχνάγαμε και πάντοτε λέγαμε ότι η φιλία μας θα είναι πάνω από κόμματα και ιδέες. Πίστευα ότι ήσουν ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ και ότι πίστευες στον σοσιαλισμό.Αυτά μέχρι τώρα.

Από ένα σημείο και μετά κατάλαβα ότι είσαι ένας κοινός παρτάκιας.Κατάλαβα ότι για σένα ο διορισμός σου στο δημόσιο ήταν ένα συμβόλαιο με το κόμμα σου που θα το τηρούσες με όρους ΜΑΦΙΑΣ. Όπου διορισμός δικός σου βάλε διορισμό γυναίκας,παιδιών,συγγενών.

Να σου πω κάτι.Πάντοτε ζήλευα γιατί το ΚΟΜΜΑ σου σε πρόσεχε και σε βόλευε.Αλλά ένιωθα ότι το δικό μου κόμμα μου άφηνε περισσότερη ελευθερία σκέψης,πράγμα που με έκανε να νιώθω πιο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Δεν χρωστούσα και δεν χρωστάω σε κανένα κερατά.Όχι ότι δεν διόρισε και το δικό μου κόμμα,αλλά εκ των υστέρων ρε φίλε αυτό αποδείχθηκε ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ.

Ανέχθηκα τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ σου,ανέχθηκα τα καταπράσινα παπαγαλάκια σου,ανέχθηκα τα ΛΑΜΟΓΙΑ τους συνδικαλιστές σου,ανέχθηκα το ότι με πήγες σε 3 απανωτές εκλογές το 1989 καταστρέφοντας την οικονομία,ανέχθηκα να ξεγυμνώνουν τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ οι ΣΤΑΜΟΥΛΟΚΟΛΛΑΔΕΣ, ανέχθηκα την ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2000 με τους ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΥΣ, ανέχθηκα τα κόλπα με τα δαχτυλίδια του ΣΗΜΙΤΗ και του ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ανέχθηκα τις πυρκαϊές του 2007,ανέχθηκα την καταστροφή της Αθήνας,ανέχθηκα τα ΨΕΥΤΟΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ,ανέχθηκα,ανέχθηκα..........

Δεν θα ανεχθώ όμως παλιόφιλε,το ξεπούλημα της πατρίδος μου,δεν θα ανεχθώ το κόψιμο της σύνταξής μου,γιατί ρε φίλε όταν εσύ κοπροσκύλιαζες δεξιά και αριστερά,εγώ ξεστραβωνόμουν στο διάβασμα για κάτι καλύτερο στη ΖΩΗ.

Δεν θα με αναγκάσεις να παίρνω σύνταξη ανειδίκευτου εργάτη.

Δεν θα μου πάρεις το πατρικό μου σπίτι,με την επιβολή τεράστιων φόρων,για να το εκποιήσουν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ για ένα πιάτο φαι.

Δεν θα μου στείλεις το παιδί στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ για να βρει δουλειά,την στιγμή που το ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ ο υιός σου διορίστηκε από τον ξάδελφό σου τον ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ.

Δεν θα με κάνεις να πουλήσω το 1600 κυβικών αμάξι μου βάζοντας μου τρελούς φόρους.

Ως εδώ και μη παρέκει.Τέρμα οι πλακίτσες και οι αγκαλιές και τα φιλιά. Με πήρες τηλέφωνο χθες για να μου πεις να κάνω ΥΠΟΜΟΝΗ και ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ξέρει τι κάνει.

Μετά από 30 ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΠΑΛΙΟΦΙΛΕ γύρισα και σου είπα ΑΝΤΕ ΑΓΑΠΗΣΟΥ.Εκεί με έφτασες ρε παλιόφιλε.

Το χειρότερο δε είναι πως ΣΕ ΜΙΣΩ.Πως θέλω ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ.Πως νιώθω όπως ένιωθαν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας στον ΕΜΦΥΛΙΟ.

Γιατί αν δεν το έχεις καταλάβει φίλε,εκεί μας οδηγεί το κόμμα σου. Αυτή την φορά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Από την στιγμή δε που χλευάζετε τους υπόλοιπους ΕΛΛΗΝΕΣ δείχνοντας μια συμπεριφορά ΚΑΤΑΚΤΗΤΟΥ τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο.

Επειδή δε ένιωθα και τύψεις που σε έβρισα,στην τελευταία συγκέντρωση έξω από την βουλή,στις 15-6, δυστυχώς για σένα είδα για πρώτη φορά πολύ κόσμο σε χειρότερη κατάσταση από μένα.

Δυστυχώς εκεί που φέρατε τα πράγματα ΦΙΛΕ, η εσύ θα επιβιώσεις,η, εγώ.

Προκειμένου δε να πεινάσει η οικογένειά μου,ας πεινάσεις εσύ.

ΓΙΑΥΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΑΚΑ ΦΙΛΕ ΠΑΣΟΚΕ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHn1WyqzRr4Uo2-PhEAQEjMJ9OkBlAydiPH3JF7uouyZIROBXyTJmOfBos1cB7CXtPhlBhpMo3mrY1Ri0ZHAP_37EHhB1L5GXnNcBf3RgNj1ACg4zRsLDEJ8hxEhh1yO5Bz1TxjUUGWKY/s1600/jpg_303.txt.jpgΕπιχείρησαν τελείως πραξικοπηματικά να του κάνουν σωματικό έλεγχο, βάζοντας μάλιστα μία νεαρή αστυνομικό ως “προπέτασμα”. Όπως ήταν φυσικό ο βουλευτής αντέδρασε αφού το προβοκατόρικο στήσιμο ήταν φανερό, την ίδια στιγμή που πέρναγαν μέσα όλοι οι βουλευτές ανενόχλητοι!

Αμέσως ο βουλευτής απαίτησε την παρουσία του φρούραρχου αλλά και των δημοσιογράφων ώστε να είναι όλοι αυτόπτες μάρτυρες στο γεγονός.

Όντως, ο φρούραρχος δεσμεύτηκε να διενεργήσει έρευνα ενώπιον όλων. Ο βουλευτής αποχώρησε, η βρωμιά όμως δεν άργησε να αναδυθεί.

Άθλια παπαγαλάκια άρχισαν να διαδίδουν ότι ο βουλευτής …οπλοφορούσε!!! Μιλάμε για την απόλυτη αθλιότητα παρότι ο ίδιος ο Καμμένος κάλεσε όλους τους δημοσιογράφους για να είναι παρόντες.

Επειδή το επεισόδιο ήταν φανερά στημένο και προβοκατόρικο, δεν πρέπει να αφήσει τους συκοφάντες ατιμωρητους. Την σκοπιμότητα βέβαια την αντιλαμβάνεστε όλοι…

Κι άλλη δικογραφία για τον Μαρκόπουλο στη Βουλή!! Τι θα γίνει με την πάρτη του; Θα μας ταλαιπωρεί για πολύ ακόμα;

http://images.inews.gr/143/o-markopoulos-apokleistika-ston-retsina-ti-chroma-sovrako-forao.jpgΣτη Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες για την υπόθεση της εταιρείας «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.» και για την υπόθεση με τις οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ στην οποία εμπλέκεται πάλι ο Μαρκόπουλος!!! Τέλος πάντων που θα πάει αυτό το πράγμα κάθε τρεις και λίγο να απολογούμαστε για τον Μαρκόπουλο; Και σύμφωνα με τη λογική του, δεν έχει σημασία αν είναι αθώος ή ένοχος... και ο Ρουσόπουλος αθωώθηκε και οι υβριστές του καταδικάστηκαν σαν συκοφάντες... αλλά αυτός πήγε σπίτι του! Δηλ. για να καταλάβω είναι βαρίδι ο Ρουσόπουλος που αθωώθηκε παντού και δεν είναι ο Μαρκόπουλος που κάθε βδομάδα πάει και μια δικογραφία εναντίον του στη Βουλή; Για να μην αναφέρω ότι ο Ρουσόπουλος ήθελε μια 11άδα Μαρκόπουλους στην καθισιά του...

Διαβάστε και την είδηση:

Η πρώτη δικογραφία για την υπόθεση «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.» περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία για 269 προσλήψεις που έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες τον Αύγουστο του 2009. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης και σύμφωνα με καταγγελίες που είχε κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, επρόκειτο για προσλήψεις συγγενών και φίλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά ατασθαλίες στον ΕΟΤ το χρονικό διάστημα 2008-2009. Υπουργοί την περίοδο αυτή είχαν διατελέσει οι Κώστας Μαρκόπουλος και Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα στη Βουλή έχει διαβιβαστεί μια ακόμη δικογραφία για τις οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ. Πρόκειται για αναθέσεις έργων και προμηθειών που αφορούσαν την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Και για τις δυο υποθέσεις έχουν διενεργηθεί έρευνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Α ρε γίγαντα Μάκαρε

Μόλις τώρα έμαθα ότι ο Μ. Ψωμιάδης αγόρασε τον Ηρακλή ο οποίος θα πάρει το ΑΦΜ του ΑΟ Καβάλας, τον οποίο διέλυσε με λίγα λόγια, και έτσι ο Ηρακλής μένει στην Α Εθνική και μάλιστα του χρόνου θα παίζει στην Ευρώπη!!!

Έχω μια απορία:

Ρε Μάκαρε δεν μπορείς να διαλύσεις με την ίδια πατέντα τον γαύρο μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα όλοι οι υπόλοιποι; :))

ΥΓ. Οι Ολυμπιακοί χαλαρώστε... Κάνω πράξη αυτό που είπε ο Μπένυ: Πρέπει να ξαναβρούμε το κέφι μας ;)

"Κεντάει" ο Μπένυ στη Βουλή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSwdnZOVzXjItPmVxMt9GuqzSVtX8TBNqaHw80kZwSRa7DLotAdf9r0aJ2RW9WsbV6FMlZRbZ_BMmuhShCMmQYpprwuz1ZSBZpAQy5UwbcHl7EmTHvZG9x-p1IdpA_YEetLmk-ms_PROo/s1600/%CE%A7%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82.jpgΚατά την ομιλία του στη Βουλή ο Μπένυ τον οποίο οι ξένοι έκοψαν σαν αδαή όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, απέδειξε γιατί στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ κεντάει όπως γράφει και το άρθρο που βάλαμε το πρωί. Ακούστε τι είπε ο αθεόφοβος:

Το μνημόνιο στην πραγματικότητα είναι μια σύμβαση που μεταφέρει τα προβλήματά μας στους άλλους!!!!

Θεός ο Μπένυ και δίκαια το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει 30 χρόνια με δεξιές παρενθέσεις


ΥΓ. Είπε και άλλα φαιδρά όπως "να ξαναβρούμε το κέφι μας" κ.λπ αλλά όλα τα λεφτά ήταν η από πάνω ατάκα

Άδειασε την ΔΑΚΕ ο Γ. Μιχελάκης και ουσιαστικά στήριξε τον Κυργιάκο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcYr0yD9hB3zMHHul9Xo2MBc7LKIikI7i75F1HTP_uGaQ0uJKN3x5wLb4O1DoVNgQw1mXvkf2-YMzg_x7U_jZDcLKAM72iGaVlxJGAGfDYCQ8CMadeYm9iMHefS3F_cStTCaQRUCGwbVBR/s320/%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83.jpgΜε βαριές εκφράσεις και δικαίως,καταφέρθηκε το μεσημέρι στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γ. Μιχελάκης εναντίον των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και εννοείται και της ΔΑΚΕ. Μίλησε για «μαρτύριο των νοικοκυριών», για «προνόμια κάποιων συντεχνιών που εκβιάζουν την κοινωνία κατεβάζοντας τους διακόπτες», ενώ επισήμανε ότι ο Α. Σαμαράς [σε αντίθεση με την ποντικομαμή τον Μανώλη-στη φώτο κάποιος τον ξύπνησε ενώ κοιμόταν πάνω στο έδρανο της Βουλής] έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για τις εκβιαστικές πρακτικές των συνδικαλιστών χωρίς να εξαιρέσει τα κρατικοδίαιτα ρεμάλια της ΔΑΚΕ...

Αντίθετα άφαντος είναι ο λαλίστατος επί Καραμανλή υπεύθυνος συνδικαλιστικού Μανώλης που υπογείως σιγοντάρει τις επιθέσεις των κρατικοδίαιτων των 4 και 5.000 ευρώ εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη λες και ο Κυριάκος φταίει και όχι όλα αυτά τα παράσιτα που τους πληρώνουμε το Ταμείο τους από τον προυπολογισμό του Κράτους [θυμίζω ότι επί Σημίτη και προκειμένου να συναινέσουν τα λαμόγια στην ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ, ο Κινέζος κανόνισε με Νόμο να πληρώνουμε κάθε χρόνο ένα τεράστιο ποσό στο ασφαλιστικό ταμείο τους] και παίρνουν τ΄αντερά τους σε εφάπαξ, σε βοηθήματα μόλις ενηλικιωθούν τα παιδιά τους κ.λπ κι αν τους πείς και κάτι σου λένε ότι τους κάνουν κρατήσεις!! Από που σας κάνουν κρατήσεις ρε καραγκιόζηδες; Από τα 4 και 5.000 μικτά που έχετε κανονίσει να παίρνετε επειδή έχετε τον διακόπτη; Ρε ούστ από κει που προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε με τον Κυριάκο και τον κάθε Κυριάκο...

Διαβάστε και τι δήλωσε ο Μιχελάκης:

Γνωρίζετε ότι, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, άρχισε το μαρτύριο νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κόστος τεράστιο για τους Έλληνες, αλλά και τη ΔΕΗ.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια, τόσο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, όσο και για τις εκβιαστικές πρακτικές συνδικαλιστών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί τα προνόμια των συντεχνιών κάποιων ΔΕΚΟ και εξακολουθεί να στηρίζει τις συντεχνίες, που η ίδια εξέθρεψε και τώρα εκβιάζουν την κοινωνία, κατεβάζοντας τους διακόπτες του ηλεκτρικού και βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές της χώρας στο σκοτάδι.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να στρέφει την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ οφείλουν, στις δύσκολες αυτές ώρες, να σκεφτούν πρώτα από όλα τους πολίτες.

Φοβερή εντύπωση έκανε στους Γερμανούς ο Μπένυ!!! Tagesspiegel: “Άχρωμος” και “αδαής” ο Βενιζέλος

http://img229.imageshack.us/img229/3611/bennypf5.jpgΑνταπόκριση του Κρίστοφερ Τσίντλερ από τις Βρυξέλλες για την «Tagesspiegel» περιγράφει την ατμόσφαιρα που επικράτησε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ευ. Βενιζέλος γνωρίζει καλά ότι έχει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που μπορεί να θεωρηθεί εκβιασμός (εκ μέρους των δανειστών).

Όταν βγήκε στη 01.00 τα μεσάνυκτα από την αίθουσα των συνεδριάσεων, η διαπραγμάτευση είχε αφήσει τα σημάδια της ακόμα και στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

Κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο του, δεν είχε απομείνει τίποτα πλέον από το κέφι με το οποίο επτά ώρες πριν του είχε ανατεθεί από τον έλληνα Πρωθυπουργό το πόστο αυτό: «“Είμαι το νέο θύμα” είχε πει τότε γελώντας και αυτοσαρκαζόμενος (κατά την είσοδό του)».

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει τη δήλωση του πρώην υπουργού Αμυνας, ο οποίος κατά την ορκωμοσία του είπε ότι μπαίνει τώρα στον αληθινό πόλεμο, και παρατηρεί ότι «τη μάχη αυτή την έχασε. Φεύγει σκυθρωπός και δεν ακούει πια πως μιλάνε πίσω από την πλάτη οι συνδαιτυμόνες του για το πόσο “άχρωμος” και “αδαής” ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε αυτή την τόσο σημαντική για τη χώρα συνάντηση».

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=407396&h1=true

H Τουρκία του Ερντογάν, Arkadaş του Geoffrey Παπανδρέου

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Όπως στην Ελλάδα αποδομήθηκαν οι Στρατιωτικοί που αποτελούσαν μια εγγύηση σταθερότητας, έτσι και στην Τουρκία έχει ήδη σχεδόν αποδομηθεί το καθεστώς των Στρατιωτικών. Για να αναλάβει ο Σουλτάνος Ερντογάν, όπως και ο δικός μας Geoffrey ένα εργαλείο στα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης που προωθεί ολοταχώς ο Ηγεμόνας

Εισαγωγή

Στις βουλευτικές εκλογες που έγιναν στην Τουρκία στις 12.06.2011, κέρδισε γι’ ακόμη μια φορά το κόμμα του πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan (Ερντογαν). Το κυβερνών AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi ή AK Parti – Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) συγκέντρωσε το 49,9% των ψήφων και πήρε 325 έδρες, το CHP (Cumhuriyet Halk Partisi - Ρεπουμπλικανικό Λαικό Κόμμα με 25,9% πήρε 135 έδρες, το MHP (Milliyetçi Hareket Partisi – Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος με 13% πήρε 54 έδρες ενώ 36 έδρες πήραν κυρίως οι Κούρδοι, που κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του 10 τοις εκατό και σχημάτισαν τώρα το κουρδικό κόμμα BDP (Barış ve Demokrasi Partisi, κουρδικά Partiya Aşitî û Demokrasiyê, Κόμμα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας). Να αναφέρω ακόμη, ότι δικαιούμενοι ψήφου ήσαν περίπου 50 εκατομμύρια πολίτες και ότι για τις 550 βουλευτικές έδρες έθεσαν υποψηφιότητα 15 πολιτικά κόμματα και 200 ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Αυτά σε ότι αφορά τα στατιστικά στοιχεία, που γαρνιρισμένα με κάποια περιστατικά απο τον εκλογικό αγώνα, παρουσιάσθηκαν τις επόμενες ήμερες απο τα Μαζικά Μέσα στην Ελλάδα. Χωρίς ίχνος συμπληρωματικών πληροφοριών και στοιχειοθετημένων αναλύσεων απο εμπειρογνώμονες και χωρίς συσχετισμό του εκλογικού αποτελέσματος με την στρατηγική θέση και τον ρόλο της Τουρκίας στην διεθνή σκακιέρα. Τι σόι δημοσιογραφία είναι όμως αυτή, τι είδους Investigative Journalism, πώς θα μάθει ο Έλληνας όχι μόνο το ποιό κόμμα κέρδισε ή τι δηλώσεις έκανε το γραφείο τύπου του Ερντογάν, αλλά το τι σημαίνει για την Τουρκία, την Ελλάδα και την διεθνή πολιτική η νέα αυτή νίκη του τούρκου πρωθυπουργού, σε συσχετισμό με τα εν εξελίξει ευρισκόμενα σχέδια του Ηγεμόνα (1) για την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και την Μέση και Άπω Ανατολή;

Όμως ναί, αυτή είναι η πληροφόρηση του έλληνα πολίτη, οι πολλές φλύαρες, επιπόλαιες και άχρηστες «ειδήσεις», με τις οποιες τον στουπώνουν μέρα-νύχτα. Προβάλλοντας τα ασήμαντα, κοκορομαχίες διεφθαρμένων πολιτικών, σκάνδαλα, κουτσομπολιά, καλλιτεχνικά ή ποδοσφαιρικά και αποσιωπώντας τα σημαντικά, αυτά που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει μια σφαιρική εικόνα αυτών που συμβαίνουν στην χώρα του σε σχέση με τον γείτονά του, στον οποίο έχει απο καιρό ανατεθεί ο ρόλος ενός σημαντικού παίχτη στην περιοχή; Πως λοιπόν θα αντιληφθεί ο Έλληνας το παιχνίδι που παίζεται με τις παρδαλές επαναστάσεις, στην Ανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο και τώρα στην Βόρεια Αφρική και τις αραβικές χώρες, που του παρουσιάζονται σαν να συμβαίνουν κάπου μακριά, ενώ έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την μπλέ επανάσταση που βρίσκεται εδω και καιρό εν εξελίξει στην ίδια του τη χώρα, την Ελλάδα; Με σκοπό την αποσταθεροποίηση κρατών και τις στρατηγικές ανακατατάξεις που γίνονται στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης που προωθεί ο Ηγεμόνας, και όχι την διεκδίκηση κάποιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της δημοκρατίας κ.λπ., όπως του λένε;

Και για να επιστρέψουμε στην Τουρκία. Η επανεκλογή του Ερντογάν και η μπλέ επανάσταση στην Ελλάδα είναι μωσαικά της ίδιας πολιτικής παγκοσμιοποίησης, που έχει σχεδιασθεί απο τα ινστιτούτα και τα Think Tanks του Ηγεμόνα με προοπτική δεκαετιών και εκατονταετιών - και πραγματοποιείται στην περιοχή μας με την βοήθεια των "συμμάχων" του: Του Παπανδρέου στην Ελλάδα και του Ερντογάν στην Τουρκία.

Τουρκία: Μια ανερχόμενη δύναμη ή ένα απλό πιόνι του Ηγεμόνα; Ή μήπως και τα δύο μαζί;

Προσωπικά δεν αμφιβάλλω διόλου, ότι χωρίς τις επεμβάσεις των στρατιωτικών το 1960, το 1971 (που η τότε χούντα είχε υποχρεώσει την κυβέρνηση Ντεμιρέλ σε παραίτηση) και το 1980, η Τουρκία θα εξακολουθούσε να είναι ακόμη και σήμερα ένα υπανάπτυκτο και πολιτικά ασταθές κράτος γεωργικού χαρακτήρα. Η Τουρκία όμως έχει στο μεταξύ αναπτυχθεί με μια περίεργα αστραπιαία ταχύτητα, είναι η έκτη Οικονομία στην Ευρώπη, είναι μέλος της ομάδας των 20 (The Group of Twenty, G-20) και έχει γίνει μια τοπική δύναμη στην περιοχή.

Είναι η εξέλιξη αυτή της Τουρκίας φυσιολογική, επετευχθη με την κινητοποίηση των ιδίων της δυνάμεων; Ναί, αλλά περισσότερο όχι. Η εξέλιξή της οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μέχρι προ τινός θεματοφύλακες των μεταρρυθμίσεων του Κεμάλ Ατατούρκ, επέτρεπαν απο το 1960 ύστερα απο κάθε επέμβαση τους την εκλογή μιας κυβέρνησης πολιτικών, δεν της επέτρεπαν όμως να παίρνει στα χέρια της τα ηνία του κράτους, παραμένοντας οι ίδιες ο εγγυητής της σταθερότητας. Αυτό έδωσε στην Τουρκία την δυνατότητα, να έχει μία πάγια εσω- και εξωτερική πολιτική, την οποία εμείς στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο, νοιώθουμε κυριολεκτικά στο πετσί μας.

Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος έχει να κάνει με τους διεθνείς υπολογισμούς του Ηγεμόνα και τον ρόλο που έχει προβλέψει για την Τουρκία. Αναρωτηθήκαμε ποτε, γιατί ο Ηγεμόνας επέτρεψε να διατηρείται στην Τουρκία μια στρατιωτική χούντα που σήμερα είναι γενικά κατακριτέα, ενώ διέλυσε την ελληνική εις τα εξ ων συνετέθη; Η απάντηση είναι αυτή: Στην Ελλάδα η χούντα, που ακόμη και σήμερα κατηγορείται ότι έβαλε την χώρα στον γύψο, εκτόπισε την Δημοκρατία, απαγόρεψε την ελεύθερη έκφραση, βασάνιζε τους αντιστασιακούς κ.λπ. κ.λπ., μετα την εισβολή στην Κύπρο και εν όψει των επερχομένων ανακατατάξεων στην Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, έπαψε να έχει την οιανδήποτε αξία για τον Ηγεμόνα. Δεν την χρειάζονταν πλέον, δεν χρειάζονταν πολιτικά την Ελλάδα, που ούτε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου του φάνηκε χρήσιμη στα Βαλκάνια. Εκτός αυτού, η ώθηση που είχε δώσει η χουντα στην εκβιομηχάνιση και τις υποδομές θα μπορούσε να την καταστήσει σύντομα έναν αρκετα ισχυρό παίκτη στα Βαλκανια, πράγμα που σε καμμια περίπτωση δεν συνέφερε στις κεντρικές χώρες του Ηγεμόνα, να αποκτήσουν δηλαδή έναν ακόμη ανταγωνιστή στην τοπική – και ίσως και στην στην παγκόσμια αγορά.

Εντελώς διαφορετική ήταν η κατάσταση στην Τουρκία. Οι σχεδιαζόμενες ανακατατάξεις που προωθούσε ο Ηγεμόνας στον ευρύτερο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης, προέβλεπαν για την Τουρκία έναν ιδιαίτερο ρόλο, ιδίως στον Καυκασο, την Κεντρική Ασία (λόγω συγγένειας της γλώσσας) και στην αραβικη χερσόνησο (λόγω θρησκείας). Και τον ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον παίξει μόνο μια σχετικά ισχυρή Τουρκία. Έναν ρόλο που είχε παίξει και η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατα τον 1. Παγκόσμιο Πόλεμο για το Deutsches Reich και η μετέπειτα Τουρκία για την Γερμανία του Χίτλερ κατα τον 2. Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τον λόγο αυτό έγιναν λοιπόν στην Τουρκία των Στρατιωτικών μετά το 1980 και με χρήματα των Rothschilds τεράστιες επενδύσεις, ιδιαίτερα στους αγωγούς μεταφοράς ενεργειακών πόρων απο την Κεντρική Ασία καί στην εν γένει ανάπτυξή της, με σκοπό να γίνει μια «δυτική» βιτρίνα στην περιοχή, όπως είχε γίνει και στο Δυτικό Βερολίνο την εποχή του ψυχρού πολέμου, ένα δόλωμα για τους κατοίκους της Λαικής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Ανατολικής Ευρώπης.

Η δημιουργία πόλωσης

Και ερχόμαστε στην σημερινή εποχή, με τις προωθούμενες απο τον Ηγεμόνα στρατηγικές ανακατατάξεις στην Κεντρική και Ανατολική Ασία, τον φόβο του απο μια πυρηνική δύναμη Ιράν, την ενδυνάμωση της Ρωσίας και την ανάπτυξη της Κίνας. Για τον ρόλο αυτό τα πολυποίκιλα ινστιτούτα και Think Tanks του Ηγεμόνα προέβλεπαν για την Τουρκία σαν μουσουλμανική χώρα έναν ρόλο κλειδί. Η Τουρκία θα έπρεπε να ασκεί μια ισχυρή ακτινοβολία, ιδιαίτερα στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Βορείου Αφρικής, του Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας και των αραβικών Εμιράτων, να είναι το μείγμα ενός μουσουλμανικού, δημοκρατικού και σχετικά ανεπτυγμένου κράτους, που για τους μουσουλμανικούς πλυθησμούς της ευρύτερης περιοχής θα ήταν ο ιδανικός τρόπος κρατικού πολιτεύματος. Με ένα ισλαμικό, συντηρητικό και δημοκρατικό κόμμα, που σαν αρχηγός του δεν θα μπορούσε να είναι κανείς άλλος απο τον φιλόδοξο και ταλαντούχο ρήτωρα και ευφυή ισλαμο-λαϊκιστή Ερντογάν.

Έπρεπε λοιπόν πρώτα να δημιουργηθεί το κόμμα αυτό και μετα να αποκτήσει μια τέτοια δύναμη, ώστε να μπορέσει να σπάσει την δύναμη των Στρατιωτικών, ώστε να εμφανιστεί η Τουρκία σαν μια ισλαμική Δημοκρατία, που θα «γυάλιζε» και θα ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για τους γείτονες, να αποτινάξουν τον «ζυγό» τους για να της μοιάσουν. Στην ωμή πραγματικότητα το γνωστό Regime Change. Η αποδόμηση των Στρατιωτικών όμως δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την δημιουργία ενός πολωτικού κλίματος, που θα δημιουργούσε στην τουρκική κοινωνία και την πολιτική δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: Αυτών που παραμένουν πιστοί στις μεταρρυθμίσεις του Μουσταφά Κεμαλ και εκείνων που – σαν Μωαμεθανοί - ζητούν να λογαριαστούν μ΄εκείνους, που διεθνώς έχουν στιγματισθεί σαν αυταρχικοί και οπισθοδρομικοί.

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, που θα έπερναν χώρο, θα αναφέρω μονο ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία απο τους τομείς θρησκεία, Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας και πολιτικής, τα οποία δείχνουν τους βασικούς συντελεστές που προκάλεσαν την κοινωνική και πολιτική πόλωση και επέφεραν ήττα των Στρατιωτικών, καθώς και τις δυνάμεις εκείνες που βρίσκονταν – και βρίσκονται - πίσω απο τον μπερντέ και κινούν τα νήματα.

Ο ιεροκήρυκας (ιμάμης) Fethullah Gülen

‘Ενας απο τους βασικούς δημιουργούς πόλωσης και μοχλός αποδόμησης των Στρατιωτικών ήταν το ισλαμιστικό κίνημα του ιμάμη Fethullah Gülen (φωτογραφία αριστερά). Το κίνημα αυτό υποστηρίχθηκε μετά το 1980 απο τους Στρατιωτικούς σαν αντίβαρο στο τότε ως επικίνδυνο θεωρούμενο «κόκκινο μέτωπο», απεδείχθη όμως, ότι ήταν ένας λύκος με προβιά πρόβατου. Πολλοί αναλυτές το κατατάσσουν στην κατηγορία των κινημάτων «stay behind» της CIA, αυτών που εμφανίσθηκαν μετα τον 2. Παγκόσμιο πόλεμο με την κωδική ονομασία Gladio και είναι γνωστά στην Ελλάδα σαν «προβιά».

Με έναν πακτωλό χρημάτων και με την παντοειδή υποστήριξή του απο την CIA, την Σαουδική Αραβία και την τουρκική κυβέρνηση – του Ερντογάν – το κίνημα του ιμάμη Gülen, που για τους οπαδούς του στην Οικονομία, τα Μαζικά Μέσα και προ πάντων στην Εκπαίδευση θεωρείται σαν ένας σεβαστός ιεροκήρυκας, μέγας δάσκαλος και υπόδειγμα προς μιμιση, το κίνημα κατόρθωσε να διαβρώσει την Μυστική Υπηρεσία της Αστυνομίας και την Στρατιωτική Ακαδημία. Με πρόσχημα δε την προώθηση της μόρφωσης και εκπαίδευσης, ο Gülen ίδρυσε εκατοντάδες ιερατεία (Μεντρεσέδες) και κοιτώνες, πρώτα στην Τουρκία, και, μετα το 1990, στα τουρκόφωνα κράτη που προήλθαν απο την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το Αζερμπαιτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, το Κιργκιζιστάν, ακόμη και στη Ρωσία, την Κύπρο και την ελληνική Θράκη. Οι Μεντρεσέδες αυτοί, όπως γράφει το Intelligence Online Newsletters (Παρίσι), χρησίμευαν, ιδίως στο Κιργκιστάν και το Ουσμπεκιστάν, όχι μόνο σαν κατηχητικά σχολεία, αλλά και άντρα πρακτόρων της CIA. Μόνο στο Κιργκιστάν και το Ουσμπεκιστάν μπαινόβγαιναν 130 πράκτορες διαφόρων μυστικών υπηρεσιών, τα ίδια ισχύουν και για τους Μεντρεσέδες του Gülen στην Θράκη, όπου κάτω απο τη μύτι μας εκτουρκίζονται και φανατίζονται οι μουσουλμανικές μειονότητες της περιοχής.

Σήμερα ο Fethullah Gülen διοικεί μια αυτοκρατορία, στην οποία ανήκουν Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί (παραδείγματος χάριν ο Samanyolu TV και οι θυγατρικοί του Ebru TV που λειτουργούν εκτός Τουρκίας), ένα πρακτορείο ειδήσεων, εφημερίδες (μεταξύ των οποίων και η «Zaman»), εκδοτικοί οίκοι, μια τράπεζα, ένα συνδικάτο, ασφαλιστικοί οργανισμοί κ.α. Με όλη αυτή την δύναμη που είχε συγκεντρώσει στα χέρια του και με την βοήθεια των διαφόρων πρακτορείων του Σιωνισμού, δεν ήταν και τόσο δύσκολο για τον Fethullah Gülen να αποδομήσει απο το αρχηγείο του στην Κωνσταντινούπολη το στρατιωτικό καθεστώς της Άγκυρας.

Recep Tayyip Erdoğan και Aydin Dogan

Μπορεί ο Fethullah Gülen να σκούσε μια μεγάλη επιρροή στην πληροφόρηση του Τούρκου, αυτή όμως δεν έφτανε για να κερδίσει και την τουρκική κοινωνία. Δίοτι απ’ την άλλη μεριά βρισκόταν ο πανίσχυρος Όμιλος Μαζικών Μέσων Dogan Yayin Holding (DYH), η μιντιακή αυτοκρατορία του Aydin Dogan, που πρόσκειτο στους Κεμαλικούς. Έτσι δεν αρκούσε, το ότι η εφημερίδα «Zaman» του Gülen είχε ξεπεράσει σε πωλήσεις την εφημερίδα Hürriyet του Dogan, γιατί ο όμιλος Dogan περιελμβάνε εκτός απο την "Hürriyet" («Ελευθερία») και εφτά άλλες εφημερίδες, τις "Milliyet", "Radikal", "Posta", "Fanatik", "Referans" και "Gözcü", μια σειρα τηλεοπτικούς σταθμούς και μια συμμετοχή στο "CNN Türk". Έπρεπε λοιπόν να διαλυθεί.

Ήδη απο καιρό είχε ανοίξει ένας άγριος πόλεμος μεταξύ του μεγαλοεκδότη Aydin Dogan και του πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan. Ο Dogan δεν έκρυβε την αντιπάθειά του για τον Ερντογάν, που στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις του τον χλεύαζε σαν «σουλτάνο» και δημοσίευε άρθρα για μια ανάμειξη της κυβέρνησης σε ένα σκάνδαλο χρηματοδότησης των κομμάτων και για σκάνδαλα μελών της οικογένειάς του σε υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς. Σε αντίποινα ο πρωθυπουργός καλούσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τις εφημερίδες του Dogan και οι υποτακτικοί του φρόντισαν, ώστε τον Φεβρουάριο του 2009 να του απαγγέλθηκε η κατηγορία της φοροδιαφυγής και να του επιβλήθηκε η ποινή των 390 εκατομμυρίων Ευρώ. Την οποία ακολούθησε τον Σεπτέμβριο μια άλλη ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων Ευρώ, που υπερέβαινε το πενταπλάσιο της χρηματιστηριακής αξίας του ομίλου DYH και στην πράξη σήμαινε την καταστοφή του.

Απο το πλήγμα κατα του ομίλου DYH κερδισμένος θα βγεί ο ανταγωνιστής του, η Çalık Holding, της οποίας CEO είναι ο Berat Albayrak, γαμπρός του πρωθυπουργού Ερντογάν. Εκτός αυτού ο εβραικός όμιλος Axel Springer AG της Γερμανίας, που κατέχει ήδη το 25 τοις εκατό του τομέα τηλεόρασης του DYH, δήλωσε, ότι προτίθεται να διευρύνει την συμμεροχή του ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters ο όμιλος DYH ανέθεσε στην εβραική Goldman Sachs την πώληση της ναυαρχίδας του, της "Hürriyet". Δεδομένου, ότι και τα χρήματα για την ενδυνάμωση της Çalık Holding προήλθαν απο εβραικές τράπεζες, θα πρέπει να υποθέσουμε, ότι σε λίγο το σύνολο των ΜΜΕ της Τουρκίας θα ελέγχεται απο τον Ηγεμόνα και τα τσιράκια του.

Ergenekon και Tuncay Güney

Ένα απο τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την αποδόμηση του στρατιωτικού καθεστώτος ήταν και η γνωστή τακτική των μυστικών επιχειρήσεων που γίνονται υπο την λεγόμενη ψεύτικη σημαία (False flag), δηλαδή επιχειρήσεων, που αποσκοπούν στην δυσφήμηση του εχθρού, του πολιτικού, κόμματος κ.ο.κ., στον οποίο αποδίδονται ανακοινώσεις, δράσεις ή τρομοκρατικά χτυπήματα, που στην πραγματικότητα έγιναν απο καποιον άλλο, συνήθως αυτόν που ξεκίνηση μια τέτοια επιχείρηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αναφερθώ μόνο στην μαντήλα, που αφού θεματοποιήθηκε απο τα Μαζικά Μέσα του Fethullah Gülen και τις συζητήσεις που επακολούθησαν στην κοινωνία, έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις, με τις φοιτήτριες να επιμένουν να φορούν μαντήλα στα Πανεπιστήμια παρα την απαγόρευσή της, για την οποία οι Ισλαμιστές έκαναν υπεύθυνους τους Στρατιωτικούς. Τον Φεβρουάριο του 2008 το τουρκικό Κοινοβούλιο, ύστερα απο πρόταση του AKP, ανήρε την απαγόρευση, όμως το ρήγμα μεταξύ των Ισλαμιστών του Ερντογάν και των Στρατιωτικών, που επέμεναν στις αρχές του κεμαλικου Λαικισμού, τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας/θρησκείας, είχε αρχίσει να διευρύνεται.

Βασικός συντελεστής της υπόθεσης Ergenekon ήταν ο εβραίος Tuncay Güney (φωτογραφία αριστερά), γνωστός με το κωδικό "Ipek" (μετάξι) (3). Στο κόντο του Tuncay Güney πηγαίνουν, εκτός απο την Ergenekon, η διάβρωση της μυστικής υπηρεσίας της τουρκικής αστυνομίας JITEM, η ίδρυση του Εργατικού Κόμματος (İşçi Partisi) και η υποστήριξη του κινήματος του ιμάμη Gülen. Όλα με την υποστήριξη της CIA, της Mossad και άλλων μυστικών υπηρεσιών της Δύσεως.

Το Ergenekon είναι η φανταστική κοιλάδα στην Κεντρική Ασία, που θεωρείται σαν ο τόπος καταγωγής των Τούρκων, από όπου ο μυθολογικός γκριζος λυκος οδήγησε τις τουρκικές φυλές στα ορη Altai της Κεντρικης Ασιας (εξ ού και οι «Γκριζοι Λυκοι» - «Bozkurtlar» - σύμβολο της εθνικιστικής ομάδας του κόμματος„Milliyetçi Hareket Partisi“ – MHP) (4).

Εδω βέβαια το όνομα Ergenekon αναφέρεται στην ομώνυμη συνωμοτική-παραστρατιωτική οργάνωση, η κατηγορήθηκε σαν υπεύθυνη για μια σειρά απο τρομοκρατικές πράξεις, που κατα τον τουρκικό και δυτικοευρωπαικό τύπο αποδώθηκαν στους τούρκους Στρατιωτικούς. Είναι όμως έτσι τα πράγματα, ή μήπως είναι κι’ αυτό ένα ακόμη λιθάρι στην συστηματική αποδόμηση των Στρατιωτικών;

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2001, όταν κατα την έρευνα που έγινε στο σπίτι του Tuncay Güney, που τότε ήταν δημοσιογράφος και πράκτορας της ΜΙΤ, βρέθηκαν έξι σάκκοι με υλικά, που περιείχαν ονόματα μελών ενός συνωμοτικού δικτύου με το όνομα «Ergenekon».

Έξι χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2007, οι αρχές λαβαίνουν από έναν ανώνυμο την πληροφορία για μια κρύπτη όπλων σε ένα προάστιο της Πόλης. Στις έρευνες που έγιναν, βρίσκονται χειροβομβίδες και εκρηκτικά και στον υπολογιστή ενός συνταξιούχου αξιωματικού ένα έγγραφο με τον τίτλο «Ergenekon», στο οποίο αναφέρονταν η δομή και οι σκοποί αυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης και ότι τα μέλη της εθνικιστικής ομάδας των συνωμοτών σχεδιάζουν μια βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακολουθούν διάφορες δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρες: Κάποιος πετάει μια χειροβομα στα γραφεία της εφημερίδας Cumhuriyet, γίνεται μια απόπειρα κατα ενός εισαγγελέα που κατηγόρησε μια φοιτητρια ότι φοράει μαντίλα, δολοφονούνται ο αρμένιος δημοσιογράφος Hrant Dink, ένας ιταλός ιεραπόστολος στην Τραπεζούντα και τρειίς αλλοι δυτικοί ιεραπόστολοι στην πόλη Μαλατια. Ανακαλύπτονται επίσης λίστες προσώπων που θα δολοφονηθούν, δημοσιογράφων, Αλεβιτων, Κούρδων, ακόμη και του Orhan Pamuk, που πήρε το βραβείο φιλολογίας Νόμπελ.

Επακολουθούν συλλήψεις 160 ανωτέρων και ανωτάτων Στρατιωτικών, μεταξύ τον οποίων και ο Στρατηγός Şener Eruygur, για τους οποίους ο Γενικός Εισαγγελέας ζητάει την ποινή των ισοβίων δεσμών. Το κοινωνικό και πολιτικό χάσμα μεταξύ εκέινων, που νομίζουν, ότι οι Στρατιωτικοί είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονικές επιθέσεις και εμποδίζουν την Δημοκρατία και τις ελευθερίες της στην Τουρκία και των άλλων που θεωρούν την όλη υπόθεση Ergenekon σαν μια ραδιουργία της Δύσεως εις βάρος των Στρατιωτικών και υπερ του Ερντογάν, δεν ήταν πλέον δυνατόν να κλείσει. Όταν το 2008 ξεσκεπάζονται η ταυτότητα και οι δράσεις του Tuncay Güney, οι από πίσω του φροντίζουν αμέσως να τον φυγαδεύσουν εκτός Τουρκίας (5).

Anlaşın! (Συνεννοηθείτε»!

Ας παραμείνουμε στο θέμα Ergenekon. Την σύλληψη του Şener Eruygur ακολουθεί η απαγγελία του Γενικού Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας, Abdurrahman Yalçinkaya, που ζητάει να απαγορευθει το AKP και οι πολιτικες δραστηριοτητες του αρχηγου του Recep Tayyip Erdoğan, διότι συνιστά για την Τουρκία έναν κίνδυνο, θέλοντας να εισαγάγει μια θεοκρατία κατα το ιρανικό μοντέλο. Τον Ιούλιο του 2008 όμως, το Συνταγματικό Δικαστήριο, ύστερα απο ισχυρές πιέσεις που δέχεται απο το εσω- και εξωτερικό, αποφασίζει να μην ενδώσει στο αίτημα του Γενικου Εισαγγελέα και η δίκη τελειώνει με την «νουθεσία» του Προέδρου Hasim Kilic: „Anlaşın“, «συνεννοηθειτε», «βρειτε τα!», που στην αντιπαράθεση μεταξύ Ισλαμιστών και Λαικιστών για τον ρόλο του Ισλαμ στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας σήμαινε μια ήττα των Στρατιωτικών. Η κατασταση στην Τουρκια δεν θα ήταν πλέον η ίδια μετα την αποφαση αυτή (6).

Η πρώτη συνέπεια της δικαστικης απόφασης ηταν το «προσωρινό», οπως ονομάσθηκε, παγωμα των σχεδιων μιας συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ιραν στον ενεργειακό τομεα. Μια μονο μερα μετα την επίσκεψη του ιρανου προεδρου Αχμαντινετζάντ στην Κωνσταντινούπολη στις 14.08.2008, που, κατα το προγραμμα, θάπρεπε να πεσουν οι υπογραφές για τις συμφωνιες, κυκλοφόρησε στον διεθνη τυπο η ειδηση, οτι «η ενεργειακη συμφωνια μεταξυ Ιραν και Τουρκιας αναβαλλεται».

Ένα χρόνο αργότερα, στις 28.10.2009, τελείωσε μια επίσκεψη του πρωθυπουργού Ερντογάν στο Ιραν, κατα την οποία συμφωνήθηκε πάλι μια στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, μια κοινή βιομηχανική περιοχή και μια κοινή αεροπορική εταιρία. Θα πραγματοποιηθούν αυτές οι συμφωνίες ή μήπως είναι δολώματα που ρίχνει ο Ερντογάν στον Αχμαντινεντζάτ για να διαβρώσει το καθεστώς των Μουλάδων στο Ιράν;

Θα κλείσω με μία εκτίμηση για την σημασία των εκλογών στην Τουρκία για την ίδια την Τουρκία, την Ελλάδα, για την ευρύτερη περιοχή και τέλος για την παγκοσμιοποίηση που προωθεί με αυξανόμενη ταχύτατα ο Ηγεμόνας.

Μετα τις εκλογές είναι όπως πρίν τις εκλογές - μόνο πολύ χειρότερα

Θα ξεκινήσω με τις επιτπώσεις που θα έχει η επανεκλογή του Ερντογαν στην Τουρκία, αυτού του ευφυούς ισλαμο-λαϊκιστή και διεφθαρμένου μέχρι το μεδούλι πολιτικού – καληώρα σαν τον δικός μας Geoffrey Παπανδρέου.

Και οι δύο τους, με την ισχύ των Μαζικών Μέσων, στην Τουρκία αυτών που "αγόρασε" ο γαμπρός του Ερντογάν με δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην Ελλάδα με τους διαπλεκόμενους Οίκους του Ηγεμόνα, μπορούν να εξουδετερώνουν κάθε πολιτικό τους αντίπαλο. Σε άρθρο μου για το Δημοψήφισμα που έγινε στην Τουρκία για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 12.09.2010 και με τον τίτλο «Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Ο Ερντογκάν μιλάει για «νίκη της Δημοκρατίας», έγραφα, ότι με την υπερψήφιση της αναθεώρησης του Συντάγματος (58% των ψηφοφόρων είπαν Evet-Ναί, 42% Hayır-Όχι) βγαίνουν οριστικά απ' τη μέση οι δύο θεματοφύλακες του τουρκικού κράτους, η Δικαιοσύνη και ο Στρατός και ότι ο Ερντογάν είναι θα είναι πλέον ο μόνος, που θα κυβερνά την Τουρκία (7).

Τα αποτελέσματα των μανιπουλαρισμένων εκλογών της 12.06.2011 ήρθαν απλά να πιστοποιήσουν αυτά που έχουν ήδη παγιοποιηθεί στην διπλανη μας χώρα: Την μονοκρατορία του Recep Tayyip Erdoğan, που βασίζεται στην κοινωνική και πολιτική πόλωση και ο οποίος, ύστερα απο τις ανάλογες συνταγματικες μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες όπως και το Αrkadaş του στην Ελλάδα, ο Geoffrey, ζητάει απο τα άλλα κόμματα την συναίνεση, θέλει να εισαγάγει το προεδρικό σύστημα των ΗΠΑ, να εκλεγεί Πρόεδρος και να διαιρέσει την Τουρκία σε ομόσπονδα κρατίδια. Ενδιαφέρον είναι, ότι ο Ερντογάν βρίσκει ανταπόκριση ιδιαίτερα στον αγροτικό, μουσουλμανικό πληθυσμό της Ανατολίας και στους Κούρδους, που γλείφει με την αρση απαγόρευσης της γλώσσας τους και μια μελλοντική Αυτονομία τύπου Ισπανίας, ενώ ο πληθυσμός στα δυτικά παράλια της Τουρκίας είναι εναντίον του. Λαικισμός παπανδρεικού τύπου που στηρίζεται στην δωροδοκία των κατωτέρων στρωμάτων, που κερδίζονται με ειδών-ειδών δολώματα.

Και δυό λόγια για την τουρκική οικονομία. Όποιος επισκευθεί την νότια Τουρκία, θα τρίβει τα μάτια του, διερωτώμενος μήπως βλέπει μια Fata Morgana. Τεράστια νεόκτιστα οικοδομικά συγκροτήματα με δεκαόροφες πολυκατοικίες να σκεπάζουν τον ορίζοντα, πάρκα, ξενοδοχεία, αναδασώσεις, δεν είναι δυνατόν, λές, Τουρκία είναι αυτή ή το φουτουριστικό Ντουμπάι; Και απο μελλοντικά σχέδια αλλο τίποτε: Τρένα ταχυτήτων, τούννελ κάτω απο τον Βόσπορο, ουρανοξύστες (στις σεισμογενείς πόλεις), πράμματα και θάματα.

Βλέποντας όμως πιο προσεχτικά, θα δείς τις ταμπέλλες satılık (πωλείται) και kiralık (ενοικιάζεται) στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, πώς να τα αγοράσει ο Τούρκος με τα 500 ευρω που παίρνει το μήνα; Τελικά: Με τίνος χρήματα έγιναν – και θα γίνουν – ολα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν; Ψάχνεις και βρίσκεις, ότι επενδυτές είναι τα αιμοβόρα καρτάλια των γνωστών μας τοκογλύφων. Στην δανειακή παγίδα των οποίων έχει πέσει και η Τουρκία (8), που σημαίνει, ότι όπως και η Ελλάδα, μπορεί να εκβιάζεται παντοιοτρόπως και, αν δεν είναι καλό παιδί, να οδηγηθεί ανά πάσαν στιγμή στην χρεωκοπία.

Τουρκία και Ελλάδα τωρα. Διαβάζω στην "Καθημερινή, την φυλλάδα που το παίζει σοβαρή, το άρθρο ενός Ιωαννη Ν. Γρηγοριαδη, που υπογράφει σαν επίκουρος καθηγητής κάποου Πανεπιστημίου και συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ. Γράφει: Η «μεγάλη» νίκη του Ερντογάν είναι ένα εκλογικό φαινόμενο και ένας προσωπικός του θρίαμβος, που «παγιώνει την ηγεμονική παρουσία του ιδίου και του κόμματός του στην τουρκική πολιτική σκηνή». Και «η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας αποτελεί τον βασικό πυλώνα αυτής της επιτυχίας». Και ο κ. Ερντογάν (α! να μην ξεχάσουμε να τον πούμε και κύριο, είμαστε ντε σοβαροί επιστήμονες) δήλωσε, ότι θα «προετοιμάσει την προεδρική του υποψηφιότητα με τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες...θα χρειασθεί να επιδιώξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση, προκειμένου να προωθήσει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Κατά τούτο η κρίση του τουρκικού λαού μπορεί να θεωρηθεί σοφή» (9).

Αυτά. Τώρα τα μάθαμε όλα. Ναί αυτή, αγαπητοί μου, είναι η πληροφόρηση του Έλληνα και ακριβώς λόγω αυτής της (μή) πληροφόρησης κυκλοφορούν στα έντυπα και στα ψηφιακά μέσα οι κάθε είδους φαντασιώσεις για μια Τουρκία που έχει προοδεύσει. Και φόβοι, ότι μας απειλεί στο Αιγαίο και την Θράκη, κάνει στο Ισραήλ τον καμπάνταη, διαπραγματευεται με την Συρία και το Ιράν, έχει αποκτήσει επιρροή στην Κεντρική Ασία και καλές εμπορικές σχέσεις με τους σείχηδες του πετρελαίου και άλλα παρόμοια.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η Τουρκία του Ερντογάν, που για πολύ καιρό θα την έχει σφιγμένη στην ντανάλια του, χρειάζεται την Ελλάδα, την Ελλάδα του Geoffrey όμως. Γιατί και οι δυό τους είναι γρανάζια της πολιτικής του Ηγεμόνα, ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, εξ ού και τα σούρτα-φέρτα του εθνικού μας Καραγκιόζη στην Τουρκία, οι ζειμπεκιές κ.λπ. κ.λπ. Και για να περιοριστώ στον ρόλο της Τουρκίας στην επίκαιρη αποσταθεροποίηση της Συρίας, να αναφέρω, ότι ενώ διαβάζουμε στις εφημερίδες για τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο αυτών χωρών, για σχέδια οικονομικής συνεργασίας και άλλα ωραία και καλά, στην πραγματικότητα οι τελευταίες ταραχές στην συριακή πόλη Jisr al-Shughour, στα σύνορα με την Τουρκία, δεν έγιναν απο επαναστατημένους Σύρους, αλλά απο μισθοφόρους τρομοκράτες της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», που μπήκαν στην Συρία, βαρύτατα οπλισμένοι, απο την Τουρκία.

Η Τουρκία αυτή, παρα τους όποιους θεατρινισμούς του Ερντογάν, έχει υπογράψει το 1993 ένα Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ισραήλ, που προβλέπει "joint committees" που θα χειρίζονται τις λεγόμενες περιφερειακές απειλές, που εντοπίζονται βέβαια στην Συρία, το Ιράν (και το Ιράκ, που στο μεταξύ «απελευθερώθηκε»). Ήδη κατά την κυβέρνηση Κλίντον είχε συμφωνηθεί μια «τριπλή συμμαχία» μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Τουρκίας, με συντονιστή των στρατιωτικών αποφάσεων και δράσεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή τις ΗΠΑ, δηλαδή το USRAEL. Παρουσιάσθηκε σαν ένα μέσο «αποτροπής» των απειλών κυρίως απο την Συρία και το Ιράν. Που σήμερα λέγονται στρατιωτικές επεμβάσεις για «ανθρωπιστικούς λόγους», όπως αυτή που σχεδιάζεται για την Συρία και θα οδηγήσει ασφαλώς σε πολέμους σε μια περιοχή, που εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή μέχρι την Κεντρική Ασία και από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τα σύνορα της Δυτικής Κίνας (9).

Αυτή είναι η Τουρκία και αυτός είναι ο Ερντογάν. Που σήμερα παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι με τα αντίσκηνα που εστησε απέναντι απο την Συρία και τους φουκαράδες Σύρους που ξεσηκώνουν απ' τα σπίτια τους οι πράκτορές του, προετοιμάζοντας την εισβολή των δυνάμεων του Ηγεμόνα και τον εκδημοκρατισμό της Συρίας. Που θα είναι ο ίδιος, όπως και στο Ιράκ.

Και μια τελευταία λέξη, για όσους δεν το πήραν ακόμη χαμπάρι. Η Δημοκρατίες που ονειρευόμαστε, αρχαίου ή νέου τύπου, είναι καλή, στην θεωρία. Σήμερα όμως επικρατεί πόλεμος, με όπλα και με παρδαλές επαναστάσεις, όπως αυτή στην Ελλάδα, που γίνονται μόνο για το κέρδος. Αυτά για όσους νομίζουν, ότι με ένα «νεο» ΠΑΣΟΚ, με μια επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ή με άλλες καλοπροαίρετες συνταγές οικονομικού νοικοκυρεύματος, η Ελλάδα θα βγεί απ' την κρίση. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα του Ηγεμόνα, αυτός χρειάζεται βαστάζους και νεροκουβαλητάδες σαν τον Geoffrey και τον Ερντογάν. Τον πρώτο σαν Δούρειο Ίππο για την κατάλυση της Ευρωζώνης, τον δεύτερο επίσης σαν Δούρειο Ίππο για τον "εκδημοκρατισμό" των "αυταρχικών" καθεστώτων της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Με τέτοιους λοιπόν δεν αλλάζει τίποτε, ο Ηγεμόνας θα σε λάβει σοβαρα υπ' όψιν μόνο, αν σε δεί να χρησιμοποιείς τα μέσα που χρησιμοποιεί και αυτός ο ίδιος.

Υποσημειώσεις

1. Ο όρος Ηγεμόνας χρησιμοποιείται εδώ σαν συνώνυμο της ιεραρχικά δομημένης δυναστείας των Rothschilds, η οποία περιλαμβάνει όλα τα παρακλάδια, τους βαστάζους και τους νεροκουβαλητάδες της απο τον διεθνή χώρο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των Μέσων Μαζικής Επιρροής και των πολιτικάντηδων, που βρίσκονται σε απόλυτη σχέση εξάρτησης απ’ αυτόν
2. Βλέπε και Gunnar Köhne, Die Akte "Ergenekon", die türkische Demokratie auf dem Prüfstand,
3. Περισσότερα στην http://en.wikipedia.org/wiki/Tuncay_G%C3%BCney
4. Οι «Γκριζοι Λυκοι» («Bozkurtlar») οφειλουν την ανοδο τους στο κομμα „Milliyetçi Hareket Partisi“ – MHP. Ο γκριζος λυκος ειναι ενα μυθολογικο ζωο, που συμφωνα με τον θρυλο των Göktürkler οδηγησε τις διαφορες τουρκικες φυλες απο το Ergenekon στα ορη Altai της κεντρικης Ασιας. Ο θρυλος για το Ergenekon για την διαλυση και επανιδρυση της αυτοκρατοριας των Göktürkler θεωρειται ακομη και σημερα σαν η γεννεση των τουρκικων φυλων και κρατων ιδιαιτερα στην κεντρικη Ασια. Βλέπε και http://de.wikipedia.org/wiki/Ergenekon
5. Για τον εβραίο Τuncay Güney δεν υπάρχει καταχώρηση στην γερμανική Wikipedia αλλά μόνο στην ανγγλική (http://en.wikipedia.org/wiki/Tuncay_G%C3%BCney). Σχεδόν όλες οι καταχωρήσεις σε γερμανική γλώσσα γι' αυτά τα δύο βασικά πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανατροπή των Στρατιωτικών, τον Fethullah Gülen και τον Τuncay Güney, είναι στο Google σβυσμένες
6. Βλέπε και Εμμανουήλ Σαρίδης, „Anlaşın“, 24.08.08
7. Βλέπε και Εμμανουήλ Σαρίδης, Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Ο Ερντογκάν μιλάει για «νίκη της Δημοκρατίας», 13.09.10
8. Βλέπε και Βασίλης Βιλιάρδος, Η λεηλασία της Τουρκίας,
9. Ιωαννης Ν. Γρηγοριαδης, Τι σημαίνει η μεγάλη νίκη Ερντογάν, Καθημερινή 16.06.2011
10. Βλέπε και Michel Chossudovsky, The Destabilization of Syria and the Broader Middle East War, 17.06.2011

http://berlin-athen.eu

Γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής;

Από τον Sinnerman

Γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής, οεο;

Ε, ναι λοιπόν. Η απάντηση που όλοι περιμέναμε με αγωνία εδόθη.

Εδόθη κύριοι σε εσάς, που επί δύο και πλέον έτη, μας κατονομάζατε γραφικούς, αντισιωνιστές, λαϊκιστές, αντικαπιταλιστές, πολέμιους των μασόνων, δυτικών κτλ.

Ε, ναι λοιπόν κύριοι, η απάντηση εδόθη εμφατικά και πλέον ας έρθει κάποιος να μας πει τώρα, γιατί τελικά μπήκαν οι φωτιές το 2007, εν μέσω προεκλογικής περιόδου και παραλίγο να καούμε όλοι;

Γιατί ως διά μαγείας μάθαμε για το Βατοπέδι απ' το 2008 και μετά, για μια υπόθεση όμως, που ήταν γνωστή από τις αρχές του 2000;

Γιατί παρακολουθούνταν ο Πρωθυπουργός και άλλοι υπουργοί (πράγμα πρωτοφανές);

Γιατί ήταν σκάνδαλο η πτώση στο κενό του Ζαχόπουλου και μάλιστα μέγα, το οποίο μάλιστα παρολίγον να ρίξει την κυβέρνηση;

Γιατί συνέβησαν τα ανωτέρω και πολλά άλλα, που όλοι γνωρίζουμε;

Ε, να λοιπόν κύριοι, δεν έιμαστε πλέον γραφικοί εμείς που λέγαμε ότι για πρώτη φορά πήρε ο Κωστάκης τα τανκς από τους Ρώσους, που λέγαμε ότι είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, που έβαλε βέτο στην ονομασία των Σκοπίων, που άσκησε για πρώτη φορά ενεργειακή πολιτική φιλορωσική, προς όφελος της πατρίδας.

Μήπως και τώρα έχετε αμφιβολίες;

Υ.Γ. 1ο. Αυτό δεν σημαίνει ότι καθαγιάζουμε την πενταετία της κυβέρνησής του...

Υ.Γ.2ο. Α, μήπως είμαστε γραφικοί που λέμε ότι θα πάρουμε και την 5η και την 6η και όλες τις δόσεις; Λέω εγώ τώρα...

Υ.Γ.3.ο. Μήπως είμαστε γραφικοί, που δεν θέλουμε να μπούμε στη διλημματική λογική, ή μνημόνιο ή χρεωκοπία...

ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Και εμείς θέλουμε να αλλάξουν πολλά στην πατρίδα (κυρίως στον Δημόσιο τομέα), αλλά δεν θα μας πεθάνουν μέσα σε ένα χρόνο κιόλας. Άλλωστε ο υφυπουργός Ενέργειας το δήλωσε καθαρά: θα υπογράψει συμβάσεις εκμετάλλευσης των πετρελαίων και φυσικών αερίων...

Θα επανέλθω...

SΙΝΝERMAN
http://ed-mysterious.blogspot.com/2011/06/blog-post_2123.html
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_6736.html

Παραιτήθηκε από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο ο Ανδρέας Μακρυπίδης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeNZ9w0xNJ3mlWpSeQ_X0L1GhY5kKjGecZy2rlh9RLQbCBWO9E8x0wNHT9ibPgcPg2_abpCNJRMY5IImON0fGLX1PP14-ydjZ9_PVngTbfXJ_8cEQoG3hD6uY-nMtpR3aW3ZjkKqljDIIC/s1600/P-ContentSegment_16864795_W310_H_R0_P0_S1_V1_Jpg_671125151.jpgΈτσι για την τιμή των όπλων...
"θα το ψηφίσω που θα το ψηφίσω... μην το υπερασπιστώ κιόλας"
θα σκέφτηκε
(στη φώτο με τη Βασούλα... τυχαία ;))

Στο στόχαστρο έντονων επικρίσεων από MME ο Βέλγος υπ. Ρέιντερς που επεσήμανε τις ευρωπαϊκές ευθύνες για την ελληνική κρίση

http://www.euinside.eu/files/image/will-the-european-governments-pass-the-bank-stress-tests/reinders.jpgΣυνέντευξη στη βελγική ολλανδόφωνη εφημερίδα De Standaard παραχωρεί σήμερα ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσηκωθεί από τις χτεσινές του δηλώσεις με τις οποίες επέρριψε μερίδιο των ευθυνών για την ελληνική κρίση στους Ευρωπαίους, στο βαθμό που, όπως είπε, γνώριζαν ότι η Ελλάδα παραποιούσε τα στατιστικά της στοιχεία ήδη από την εποχή της ένταξής της στην ΟΝΕ και προτίμησαν να συγκαλύψουν την κατάσταση αντί να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ακολουθεί η πλήρης μετάφραση της συνέντευξης που παραχώρησε ο Βέλγος υπουργός υπό τον τίτλο: «Θα προτιμούσατε δηλαδή έναν υπουργό που λέει ψέματα;»

- Είπατε στην γαλλική εφημερίδα La tribune ότι η ΕΕ γνώριζε πως οι Έλληνες έκαναν μαγειρέματα με τα στατιστικά τους στοιχεία. Επιμένετε σε αυτή την εκδοχή;

- "Βεβαιότατα! Μήπως ακούτε κάτι καινούργιο; Αμέσως μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ -όχι πριν- η Eurostat άρχισε να έχει την υποψία ότι οι Έλληνες παραποιούσαν τα στατιστικά τους στοιχεία. Είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό διότι την εποχή εκείνη εκτελούσα χρέη προεδρεύοντος στην ΕΕ".

- Κατόπιν τούτου, πώς μπορεί κανείς να έχει πλέον την παραμικρή εμπιστοσύνη στα ευρωπαϊκά όργανα; Γιατί δεν έκαναν τίποτα τότε;

- "Δεν έχετε δίκιο, κάτι είχε γίνει όχι μόνο το 2001 αλλά και μερικά χρόνια αργότερα. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Eurostat, το Ευρωπαϊκό Γραφείο που είναι επιφορτισμένο με την συλλογή στατιστικών στοιχείων. Αυτό πρέπει να το γνωρίζετε ως συντάκτης που καλύπτει τα ευρωπαϊκά θέματα".

- Απ' ότι όμως φαίνεται τώρα, αυτά που έγιναν δεν βοήθησαν και πολύ την κατάσταση..

- "Ναι πράγματι, οι αλλαγές που έγιναν τότε δεν ήσαν αρκετές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ήδη εδώ και χρόνια προσπαθεί να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην Eurostat έπρεπε να είχε λάβει περισσότερες εξουσίες. Εγώ ο ίδιος είχα υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Αλλά μερικές χώρες δεν επιθυμούσαν κάτι τέτοιο. Σίγουρα όχι από την στιγμή που οι προϋπολογισμοί της Γερμανίας και της Γαλλίας το 2004 και το 2005 δεν πληρούσαν τους όρους που έθετε το Σύμφωνο Σταθερότητας. Από τότε δόθηκε το σύνθημα για μια μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων".

- Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το ότι δηλώσατε κατηγορηματικά ότι και το Βέλγιο αλλά και η Γαλλία είναι ευάλωτες σε περίπτωση μιας στάσης πληρωμών από την πλευρά της Ελλάδας.

- "Μα αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει; Η κρίση Lehman το 2008 όταν η Dexia, η Fortis και η KBC αντιμετώπισαν προβλήματα, μας έμαθε ότι όλες οι χώρες είναι εκτεθειμένες στον κίνδυνο. Και στην Γερμανία υπήρξαν προβλήματα, όπως και στο Λουξεμβούργο".

- Είναι όμως σοφό από την πλευρά σας να μνημονεύετε διάφορες χώρες από τη στιγμή που η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όλα τα MME παρακολουθούν επισταμένα την κάθε δήλωση;

- "Λέω απλά την αλήθεια. Μήπως θα προτιμούσατε έναν υπουργό που λέει ψέματα;"

Σφοδρή κριτική σε βάρος του Βέλγου υπουργού Οικονομικών ασκεί ωστόσο και η επίσης ολλανδόφωνη De Morgen σε άρθρο με τίτλο: «Ο Ρέιντερς ψάχνει ήδη για δουλειά», κατηγορώντας τον για πολυπραγμοσύνη. Όπως ειδικότερα σημειώνεται, ο Βέλγος πολιτικός έχει αποδυθεί το τελευταίο διάστημα σε μια γιγαντιαία εκστρατεία δημοσίων σχέσεων προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του αντί να κρατά χαμηλούς τόνους όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις και πράττουν οι άλλοι ομόλογοί του προκειμένου να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά της ελληνικής κρίσης.

Κατά την εφημερίδα ο Ρέιντερς, με την ομοβροντία των δηλώσεών του σε όλα ανεξαιρέτως τα διεθνή ΜΜΕ επί καθημερινής βάσης για την ελληνική κρίση, προσπαθεί να βάλει υποθήκη για το μέλλον εάν και εφόσον συσταθεί μια θέση Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών. Στα πλαίσιο αυτό, αρέσκεται να εμφανίζεται ως ο πλέον κατάλληλος πολιτικός για να καταλάβει μια τέτοια θέση -ή οποιοδήποτε άλλο αξίωμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο- στο βαθμό που δείχνει ότι εμφορείται από ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πνεύμα και δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομά του, εκφράζοντας την ευρωπαϊκή οπτική των πραγμάτων.

Η εφημερίδα σταχυολογεί παλιότερες δηλώσεις του Ρέιντερς τις τελευταίες εβδομάδες για την ελληνική κρίση και αναφέρει ότι είναι, μακράν, ο πλέον λαλίστατος από τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, μη έχοντας την παραμικρή αναστολή να μιλήσει επί παντός επιστητού, κυριολεκτικά για τους πάντες και τα πάντα.

Κατά την εφημερίδα, είναι πασιφανές ότι ο γαλλόφωνος φιλελεύθερος πολιτικός έχει αντιληφθεί ότι τα ψωμιά του είναι πλέον μετρημένα στην πολιτική σκηνή του Βελγίου και προσπαθεί να καλλιεργήσει το έδαφος, όπως τόσοι άλλοι συμπατριώτες του στο παρελθόν, για να μεταπηδήσει στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Ρόμπα έκανε με το καλημέρα ο Μιχελάκης τον Μόσιαλο που βγήκε να πει ότι ο ΓΑΠ δεν έλεγε ότι το 2011 θα επιστρέψουμε στις αγορές!!

http://www.agelioforos.gr/files/KAMILALIS/AAAAAAAAAAMIX15.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhewh5RAAH4oAf_YcNkksBP2oJiD9CSs5DaI4o8VdZkZeqzWuCr0fsFBOpxI-xCea5smn6zadz7w80GrCMRVRD_E5ipwQAfUAh4I9oeTDm5PqDORuzGnoO4wqOTt_r-HTYxuvGPHemgf_1c/s1600/mosialos.jpg«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Μόσιαλος, έσπασε σήμερα ένα ακόμη ρεκόρ. Χρειάστηκαν μόλις 48 ώρες για να αρχίσει τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Αφορμή τα όσα έλεγαν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, για την έξοδο της χώρας στις αγορές από τα τέλη του 2011, αρχές του 2012. Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αυτά ήταν εκτιμήσεις των δανειστών μας και όχι της κυβέρνησης.

Του θυμίζουμε, λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια και ποιοι δήλωναν ότι θα βγούμε στις αγορές πιο πριν από το 2012:

-Γ. Παπανδρέου, συνέντευξη στο “Christian Science Monitor”, 12 Αυγούστου 2010:

«Παρόλο που ο μηχανισμός ΔΝΤ, Ε.Ε. μας καλύπτει πλήρως μέχρι το 2012, ελπίζουμε να επιστρέψουμε στις αγορές του χρόνου». (Δηλαδή το 2011).

- Γ. Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη Τύπου, Βρυξέλλες, 16 Μαρτίου 2011: «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η αγορά θα ανοίξει και πριν από το 2012 για την Ελλάδα».

Ο κ. Μόσιαλος βούτηξε για τα καλά στο ψέμα. Αλλά ο Ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο αδερφός του πρωθυπουργού δηλώνει ως διεύθυνση το …Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, το είδαμε και αυτό. Προσπαθώντας να βοηθήσουμε τον αναγνώστη μας που έψαχνε την διεύθυνση της ΜΚΟ του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, αδελφού του πρωθυπουργού, πέσαμε σε μία απίστευτη αποκάλυψη…

Στην καταχώρηση του διαδικτυακού τόπου όπου φιλοξενεί την ιστοσελίδα της ΜΚΟ, έχει δηλώσει ως διεύθυνση το …πανεπιστήμιο Αθηνών!!

Δεν είναι φάρσα, δείτε την εικόνα (κλικ)…

Μιλάμε ότι το Ελλάντα είναι παράδεισος! Ο ένας κάνει βόλτες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο άλλος κλείνει το domain της ΜΚΟ με διεύθυνση κρατικού ιδρύματος, εμ γι’ αυτούς είναι η ζωή!

Εξακολουθούμε βεβαίως να ψάχνουμε την πραγματική διεύθυνση της ΜΚΟ για να εξυπηρετήσουμε τον αναγνώστη μας ώστε να κάνει την δωρεά του…

Διαβάστε επίσης: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… αλλά έχει ένα πρόβλημα.

taxalia.blogspot.com

Κυβερνητική αναδιάρθρωση

Tο χρέος περιμέναμενα αναδιαρθρωθεί
και τελικά αναδιαρθρώθηκε
η κυβέρνηση των πασόκων.


Ελπίζουμε πια να χωνέψατε
ότι το "σύστημα" με τα μπουλόνια
και τα γρανάζια του, παλεύεται
μόνο σθεναρά και πολιτικά με πολλή επιμονή
και με τα ίδια του τα εργαλεία.

Δεν παλεύεται ούτε με κιθαρίτσες,
ούτε με καλαμπόκι στα κάρβουνα,
ούτε με τούμπανα, ούτε με αξυρισιά και απλυσιά.
Μετά από όλα όσα έγιναν, πρέπει να καταλάβετε κάποια πράγματα.

Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν "προσληφθεί" να κάνουν
όσα κάνουν, έχουν εκπαιδευτεί στις πλέον σύγχρονες
μεθόδους διαχείρισης κρίσεων μαζικών αντιδράσεων.

Η απόδειξη είναι εδώ και ψάξτε να βρείτε
πολλά πολλά άλλα σχετικά δημοσιεύματα.

Εκπαιδευμένους θα βρείτε μερικούς
και δίπλα σας, στον καφέ που πίνετε.

Κάτι "μανατζαρισμένους"μανατζαραίους
που δεν χτυπούν την εξουσία που τους εκπαίδευσε,
αλλά εκείνους που μπορούν να μεταδώσουν την αλήθεια.

Και αυτούς μόνο με τα δικά τους
εργαλεία μπορείτε να τα τους παλέψετε.

Ανάμεσα στους "αγανακτισμένους", δε μπορεί,
θα πρέπει να είδατε ανθρώπους
που θα έπρεπε λογικά να ντρέπονται να κυκλοφορήσουν.

Αλλά η κολυμβήθρα
χωράει όλο τον καλό τον κόσμο.

Υστερόγραφο :

Δικέ μας και εις ανώτερα !

Και Πατριάρχης !

Μέσα σε 6 μόλις χρόνια, ευρωβουλευτής,
βουλευτής, ημι-υπουργός, υπουργός.


Ούτε ο Ποπάυ έτσι !

Είπαμε ... μην την πατήσουμε
σαν τον Πανούση με τον Νταλάρα !

korinthix.blogspot.com

Oι εντολές του ΔΝΤ: Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει το κοινοβούλιο και την χώρα...

Ενημέρωση τύπου του ΔΝΤ στην εκδήλωση, "World Economic Outlook Global Financial Stability Report and Fiscal Monitor Updates", στο Σαο Πάολο (17/6/2011)

Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, την απάντηση αξιωματούχου του ΔΝΤ στην ερώτηση:
"Μήπως το ΔΝΤ υποτιμάει τον κίνδυνο του πολιτικού κινδύνου στο Ελληνικό πρόγραμμα

Μήπως η απαιτούμενη προσαρμογή ήταν πολύ μεγάλη, πάρα πολύ γρήγορα; Και είναι λογικό να αναμένεται μια τέτοια βαθιά προσαρμογή με την απουσία ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής"...

 

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_507.html

Καταστροφή!! Δεν θα μας σώσει ο άνθρωπος που μας αποκαλεί «the former Ottoman possession of Greece»!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm0Qd_DOCU4FcwrvRHuYk4nZ1-c7p7gCR7u43g-HFcpgiRa8Z-c6NevK09ZP0zd4RqgRUxcckkfvx1Hz05_JbmxAija3QvYXFEjPSoSU4FcY9gplO2kkp-z7h1HKslhopDMpz83BQ0nyM/s320/cameron.jpg«Η Βρετανία δεν έχει καμιά υποχρέωση να συνεισφέρει σε οποιαδήποτε πιθανή ελληνική διάσωση» δήλωσε χθες ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο γνωστός άχρηστος που κάνει τον πρωθυπουργό της ξεπεσμένης Αυτοκρατορίας της Μ.Βρετανίας, ο οποίος πριν ακόμα γίνει Πρωθυπουργός μας απειλούσε ότι από εδώ και πέρα θα μας αναφέρει σαν «the former Ottoman possession of Greece» επειδή δεν αναγνωρίζαμε τα Σκόπια σαν "Μακεδονία"!!!

Μιλώντας σε συνέδριο CEO των The Times, ο Κάμερον τόνισε πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος» για τη Βρετανία να εμπλακεί σε ένα πιθανό συνέδριο διάσωσης. «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως η Βρετανία θα συνεισφέρει σε μία διάσωση», είπε και πρόσθεσε ότι «θα πολεμήσω πολύ σκληρά για να το επιτύχω αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας»... σιγά μωρή παλιοαδερφή, θα σκίσει κανα καλσόν...

«Η πρώτη ελληνική διάσωση έγινε από μέλη της ευρωζώνης και δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η Βρετανία θα πρέπει να εμπλακεί στους χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς ή άλλους, για να στηρίξει και την επόμενη ελληνική διάσωση»...

Μήπως βρε άχρηστε είναι αρκετός ο λόγος ότι τον περασμένο αιώνα, μας σύρατε σε 3 πολέμους που δεν μας αφορούσαν και μας πήρατε τη Μ. Ασία και τη μισή Κύπρο;

Αυτά να τα βλέπουν οι σημερινοί Έλληνες και να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο για το ποιους στηρίζαμε και χύσαμε αίμα σε 2 ΠΠ και παρόλα αυτά το ευχαριστώ τους είναι αυτό:

«Ποιοι λέτε να αναφέρουν τα Σκόπια ως FYROM; Αυτοί που ήταν σύμμαχοί μας σε 3 πολέμους ή αυτοί που ήταν αντίπαλοί μας σε 2 πολέμους;»

dexiextrem.blogspot.com

IQ Κολοτούμπα: Μέγας αντιστασιακός

Κολοτούμπα Μόσιαλου: υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο πριν 3 μήνες... "άκαιρο δεν απαντώ" χθες!!!

http://assets.tanea.gr/files/2011-02-16/thumbs/mosialos_450x.jpgΚι άλλη κολοτούμπα είδαμε χθες, μετά τον Π. Οικονόμου, από τον Μόσιαλο αυτή τη φορά: Δήλωσε ότι συζήτηση για απολύσεις στον δημόσιο τομέα είναι ΑΚΑΙΡΗ...

Να του θυμίσουμε λοιπόν τι έλεγε μόλις πριν 3 μήνες όταν δεν καθόταν σε υπουργική καρέκλα και η συζήτηση για απολύσεις στο δημόσιο ήταν προφανώς επίκαιρη:

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΘΝΟΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μικρότερος δημόσιος τομέας σημαίνει και απολύσεις;

Η. ΜΟΣΙΑΛΟΣ : «Στον ένα ή τον άλλο βαθμό δεχόμαστε αντικειμενικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά ή όταν κλείνει.Αυτό γίνεται γιατί οι πολίτες έχουν καταναλωτική δυσχέρεια, όπως συμβαίνει σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ή παύουν να προτιμούν συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον δημόσιο τομέα, όπου "εξαναγκάζονται" να τον χρηματοδοτούν μέσω της φορολογίας ή των ασφαλιστικών εισφορών.

Επομένως, εφόσον οι πολίτες δεν έχουν άμεση δυνατότητα επηρεασμού του παραγόμενου αποτελέσματος, η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίζει την παραγωγικότητα και την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει συνεχή μέτρηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των υπηρεσιών και των δημοσίων υπαλλήλων που τις παρέχουν. Αν αυτό γίνει με αντικειμενικό, αξιοκρατικό και μη πελατειακό τρόπο, τότε δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να διατηρείται μια αντιπαραγωγική δημόσια υπηρεσία ή η μονιμότητα όσων δεν προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον».

Σταϊκούρας για την κατάρρευση του προυπολογισμού

http://efthimia.gr/wordpress/BlogUploads//2011/06/Nea-Dimokratia.jpg«1ον. Τα έσοδα καταρρέουν:

Τα καθαρά έσοδα του πενταμήνου Ιανουαρίου - Μαΐου 2011, αποκλίνουν σταθερά από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο κατά 2,16 δισ. ευρώ, ή 11,8%!

Επιπλέον, η μείωση των εσόδων για το πεντάμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2010, διαμορφώνεται στα 1,4 δισ. ευρώ, ή 7,1%, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!


Τα έσοδα από τους άμεσους φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% (τα έσοδα από φόρο εισοδήματος μειώθηκαν κατά 13,5%).

Τα έσοδα από έμμεσους φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% (τα έσοδα από τον ΕΦΚ για τα καύσιμα μειώθηκαν κατά 20,3%).

2ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:

Οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 6,4%, ή κατά 1,7 δισ. ευρώ, το πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω των, αναμενόμενα, υψηλότερων τόκων (περίπου 450 εκατ. ευρώ) και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,3% το πρώτο πεντάμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 1,9%.

Και αυτό κυρίως λόγω των πολύ υψηλότερων δαπανών για επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων (+25,4%).

Μάλιστα, το Μάιο, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 28,4% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα!!!

Πολλά Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος των επιχορηγήσεών τους (π.χ. το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ έχουν ήδη απορροφήσει, από τον πρώτο πεντάμηνο του έτους, το 76% και το 66% αντίστοιχα των πόρων του 2011) και αν δεν υπάρξει νέα χρηματοδότηση θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα μέσα στο έτος.

Η επιχορήγηση δε στον ΟΑΕΔ έχει καλύψει το 82% της ετήσιας χρηματοδότησης.

3ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 47,3% το πρώτο πεντάμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%!!!

Ενώ, επίσης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους, τον Απρίλιο, ανήλθαν στα 6,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 800 εκατ. ευρώ περίπου από το τέλος του έτους, αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος και επιτείνοντας την ήδη επιβαρυμένη εσωτερική αγορά.

Και να σημειωθεί ότι αυτές οι οφειλές περιλαμβάνουν μόνο όσες δεν έχουν πληρωθεί εντός 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές οφειλές είναι πολύ περισσότερες.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πόρους από την Οικονομία, για να καλύψει μέρος από τη μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.

4ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:

Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 12,7% το πρώτο πεντάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%.

Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού (εκτός δηλαδή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) είναι αυξημένο κατά 49% το πρώτο πεντάμηνο του έτους (ή κατά 43% εάν δεν συμπεριλάβουμε την επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους παλαιών οφειλών τους)!!!

Ειδικότερα, το μήνα Μάιο, το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 10,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ότι χωρίς τη λήψη επιπλέον μέτρων, τα ελλείμματα θα διατηρηθούν στο επίπεδο του 10,4% - 14,4% του ΑΕΠ μέχρι το 2015 και το χρέος θα διαμορφωθεί κοντά στο 200% του ΑΕΠ το 2015.

Και όμως, η Κυβέρνηση συνεχίζει, μέσα και από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, να υιοθετεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή.

Και μάλιστα αυξάνει και τη δοσολογία της.

Αποδεικνύεται έτσι ότι έχει πάρει «διαζύγιο» με το χρόνο και την πραγματικότητα».

Διήμερη επίσκεψη στο 'Αγιο 'Ορος θα πραγματοποιήσει ο Μπουτάρης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLp3YZ4VBelKuN93Qi2aGIfhgiy9gDGLfohuKbBvlNUA3GYUBHd21hQmQMqnKwZi-IZrN47FPkfePrkNhyphenhyphenMPTkaG0SNGzQevT3wGB7LWrbHDPTsw_KcuSQ_PuoR9n4xYTyUQdiir8Gj8Q/s1600/%25CE%259C%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2582-1-%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2599.jpgΔιήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Αγιορείτικης Εστίας, Γιάννης Μπουτάρης. Ο δήμαρχος θα αναχωρήσει για την Αθωνική Πολιτεία το πρωί της Πέμπτης και θα επιστρέψει την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και αντιπρόεδρο της Αγιορείκης Εστίας, Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

ΔΕΗ: Δείτε πως τους φέρνει βόλτα το ΠΑΣΟΚ... για να μαθαίνουν οι δεξιοί

http://www.ppcr.gr/ClientFiles/PhotoGalleries/DEI/dei.jpgΈχετε συνειδητοποιήσει ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να βγάλει "παράνομη & καταχρηστική" την απεργία της ΓΕΝΟΠ?

Όλοι οι κρατικοί φορείς, και επί ΠΑΣΟΚ, έκαναν προσφυγές... προφανώς όμως η διοίκηση της ΔΕΗ έχει άνωθεν ΠΑΣΟΚική εντολή να μην προσφύγει στα δικαστήρια ενάντια στους πράσινους συνδικαλιστές προκειμένου να μην τους τσατίσει περισσότερο και να τους φέρει σταδιακά στα ίσια τους!

To αυτοκίνητο της Google Street στη Θεσσαλονίκη

Δείτε το:
http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/full/326977925.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJF3XCCKACR3QDMOA&Expires=1308655871&Signature=wA46uyoubpDcckGzFpDfuyeCy10%3D

http://twitpic.com/5eo9s5

Η εικόνα της ντροπής! (με το τηλέφωνο του Παπανδρέου από κάτω!) +video

Μία ακόμη βλακεία των Άγγλων και των "Sunday Times"

Δείτε την εικόνα..

Λάρισα: Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών

http://85.196.26.228/pictures/server2/2011-06-14/8b/55/8b55422a2a0ba3cdbb0f21f81adab1bd.jpg Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, στο πλαίσιο πανελλήνιων κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι αστυνομικοί, μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό που επηρεάζουν και την ΕΛΑΣ. Ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί, ένστολή πανελλήνια διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας με τους αστυνομικούς να έχουν αναρτήσει πανό και να φωνάζουν συνθήματα,

Παράλληλα μοίραζαν σε διερχόμενους έντυπο υλικό προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα τους. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Μιχάλης Τολίκας ενώ εκπροσωπήθηκαν από συνδικαλιστές και η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και η Πυροσβεστική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, η περιστολή του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Αστυνομικού και μειώνει την δυνατότητα επέμβασης του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρίας τους για την συνεχιζόμενη απαξίωση του επαγγέλματος τους και την λεηλασία του εισοδήματος τους και καλούν μαζικά σε κινητοποιήσεις για την διασφάλιση των κεκτημένων και την επίλυση των αιτημάτων ους.

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

http://www.demotiximages.com/sites/default/files/imagecache/large_652x488_scaled/photos/Statue-Alexander-Great-almost-finished-Skopje_730958.jpgΤοποθετήθηκε πριν από λίγο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ή του Έφιππου Πολεμιστή, όπως το αποκαλούν επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να παρακολουθήσει, κυρίως από περιέργεια, την τοποθέτηση του τεράστιου αγάλματος η οποία έγινε με γερανούς.

Το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, τοποθετήθηκε στην τσιμεντένια βάση που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό στην πλατεία των Σκοπίων.

Το ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, αγγίζει τα 13 μέτρα και η συναρμολόγηση του έγινε από εξειδικευμένους τεχνίτες του εργαστηρίου “Φερντινάντο Μαρινέλι” από τη Φλωρεντία της Ιταλίας, στο οποίο χυτεύθηκε το άγαλμα.

Η βάση στην οποία τοποθετήθηκε το άγαλμα έχει ύψος 10 μέτρα. Συνολικά η κατασκευή έχει ύψος 23 μέτρα.

Η δαπάνη της όλης κατασκευής ανέρχεται στα 9,4 εκατ.ευρώ.

Τα αποκαλυπτήρια της όλης κατασκευής του αγάλματος, σύμφωνα με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ και συμπλήρωσης 20 χρόνων της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ.

Μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σιντριβανιού το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της βάσης του αγάλματος και η τοποθέτηση οκτώ λεόντων και οκτώ αρχαίων πολεμιστών της μακεδονικής φάλαγγας, κυκλικά του σιντριβανιού.

Στο μεταξύ τοποθετήθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι) το χάλκινο άγαλμα του Φιλίππου Β΄, ενώ ένα ακόμη άγαλμα του Φιλίππου Β.΄ πρόκειται να τοποθετηθεί σε πλατεία του περιφερειακού δήμου των Σκοπίων «Γκάζι Μπάμπα».

Για τη συνεδρίαση του Eurogroup ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά την ψήφιση από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του βασικού εφαρμοστικού νόμου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς του δήλωσε ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων έως τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η αναφορά στην εθνική ενότητα που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup, σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, ο Βενιζέλος, απάντησε ότι προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την κυβέρνηση. Η αναφορά στην εθνική ενότητα, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας.