22 Ιουνίου 2011

A. Ποδηματά: Θέλετε δεν θέλετε ρε κερατάδες θα επιδοτήσετε τα φωτοβολταϊκά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4eWs9Fvj-jgiU8J9c7zkVRsKER6FcE7yhQ9fAP44oMBmYBKeFPV4Oo3al5zNv5OqSZd9i0VT5Mks3LfFUFluZHG649SVO01ojXUxClrco2vMmlvNdRc2H1KnS5onK3h5KAEhiKmi5YME/s226/39317.jpgΗ ανάπτυξη των ΑΠΕ και ειδικά των φωτοβολταϊκών είναι σημείο-κλειδί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση» τόνισε [στη λογική λέμ και καμιά παπαριά προκειμένου να βγάλουν οι φίλοι μας χρήμα] η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Άννυ Ποδηματά σε ομιλία της σε εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις ανάγκες των φωτοβολταϊκών που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Φωτοβολταικών (European Photovoltaic Industry Association- ΕΡΙΑ) υπό την αιγίδα της κ. Ποδηματά. Δηλ. η κ. Ποδηματά ανέλαβε να διαφημίσει την βιομηχανία φωτοβολταϊκών... αφιλοκερδώς εννοείται και μην πάει το μυαλό σας στο κακό.

Απείλεισε μάλιστα, σαν καλός εκπρόσωπος της βιοηχανίας φωτοβολταϊκών, τα Κράτη που περικόπτουν την επιδότηση για εγκατάσταση φοτοβολταϊκών, γιατί ξέρει ότι αν το σύστημα δεν τροφοδοτηθεί θα καταρρεύσει μιας και η εγκατάσταση είναι πανάκριβη και αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται όλος ο ντόρος: Να βγάλουν κάποιοι γρήγορα χρήμα με κρατικές επιδοτήσεις.

Ειδικότερα, στην ομιλία της η κ. Ποδηματά τόνισε ότι η διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των ΑΠΕ που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια προϋποθέτει την διασφάλιση ισχυρών και σταθερών κινήτρων, όπως οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs). Οι αποφάσεις ορισμένων Κρατών Μελών να αναθεωρήσουν δραστικά τα καθεστώτα στήριξης - ακόμα και με αναδρομική ισχύ σε κάποιες περιπτώσεις - θέτουν σε κίνδυνο την μελλοντική ανάπτυξη των ΑΠΕ. Η κ. Ποδηματά προσέθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αυτές και εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιέσεις που δέχεται η Πορτογαλία για την αναθεώρηση των κινήτρων ανάπτυξης ΑΠΕ στο πλαίσιο του πρόσφατου πακέτου στήριξης και του σχετικού μνημονίου. Η κ. Ποδηματά ανακοίνωσε ότι θα φέρει το θέμα αυτό προς συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο...

Πωπω ένα σοσιαλΗστικό ζόρι που τραβάει η κυρία για να εξυπηρετήσει τη βιομηχανία!!! Ούτε υπάλληλός τους να ήτανε... λέω εγώ τώρα

Εννέα συλλήψεις παραγόντων του ποδοσφαίρου έχει πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ για στημένα παιχνίδια-Μπέος, Σ. Ψωμιάδης μεταξύ των συλληφθέντων

http://www.50cents.gr/w3/images/stories/sthmena.jpgΣε εννέα συλλήψεις παραγόντων του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά ονόματα, έχει προχωρήσει έως στιγμής η Ασφάλεια Αττικής και ειδικότερα η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιείται τις τελευταίες ώρες στην Αττική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ύστερα από εισαγγελική έρευνα και παραγγελία για τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες είναι οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που ξεκινούν από στοιχηματική απάτη και ξέπλυμα χρήματος και φτάνουν ως τη σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ανθρώπων, που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εξετάζονται.

Η έρευνα γίνεται από κοινού με τις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Αρείος Πάγος: Οι συμβασιούχοι προ του 2001 μπορούν να μονιμοποιηθούν

http://www.agelioforos.gr/files/FOTO_ENTYPON/2009/11/27/2009112700231-preview.jpgΟι συμβασιούχοι του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάστηκαν πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, μπορούν να μονιμοποιηθούν, υπογραμμίζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κατά πλειοψηφία (26 υπέρ έναντι 20 κατά) στην υπ' αριθμ. 7/2011 απόφασή της που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος στις 17.4.2001 δεν απαγορευόταν η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η μετατροπή αυτή των συμβάσεων, σύμφωνα με τους δικαστές, κρίνεται κάθε φορά από τα δικαστήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (Ν. 2112/1920) σε συνδυασμό με τα άρθρα 281 και 671 του Αστικού Κώδικα και υπό το "πέπλο" του άρθρου 25 του Συντάγματος.

Δηλαδή, τα δικαστήρια αποφασίζουν εάν οι απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχειρησιακής μονάδας του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα που εργάζονται. Και σε καταφατική περίπτωση μετατρέπουν τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Μάλιστα, η Ολομέλεια υπογραμμίζει ότι ο Ν. 2112/1920 παρέχει πληρέστερη προστασία και από τη μεταγενέστερη Κοινοτική Οδηγία 1197/70 (που κυρώθηκε με το Π.Δ. 81/2003) εφόσον πρόκειται για διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πραγματικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας που απασχολούνται.

Ακόμη, η Ολομέλεια ερμηνεύοντας τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δέχεται ότι το δικαστήριο β' βαθμού εφαρμόζει το νόμο που ίσχυε κατά το χρόνο δημοσίευσης της πρωτόδικης απόφασης, ενώ όταν εξετάζει την ουσία της υπόθεσης δεν εφαρμόζει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο παράλληλα άλλες νεότερες νομοθετικές διατάξεις που δεν έχουν αναδρομική ισχύ και που δεν καταλαμβάνουν χρονικά την επίδικη έννομη σχέση.

Την Ολομέλεια την απασχόλησε περίπτωση συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) οι οποίες προσλήφθηκαν το '90 και '91 με ημερήσιες συμβάσεις και το '95-'97 όταν μειώθηκε το πενθήμερο ωράριο εργασίας τους σε τέσσερις και σε τρεις ημέρες υπέβαλαν αγωγή για αναγνώριση των συμβάσεών τους ως αορίστου χρόνου και για την καταβολή διαφορών επί των αποδοχών τους.

Οι αρεοπαγίτες επισημαίνουν ότι "η αγωγή αυτή σε συνδυασμό με τα χρονικά όρια που εκτείνονται οι αξιώσεις των καθαριστριών (μέχρι 31.12.1997) είναι νόμιμη, κατά τους ισχύοντες, κατά το χρόνο δημοσίευσης (27.4.1998) της πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου, κανόνες δικαίου με βάση τους οποίους κρίνεται η ορθότητα ή μη αυτής, ήτοι του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 2112/1920 σε συνδυασμό με τα άρθρα 281 και 671 Αστικού Κώδικα και 25 παράγραφοι 1 και 3 του Συντάγματος".

Και αυτό, αναφέρει η απόφαση της Ολομέλειας, γιατί οι επίμαχες διαδοχικές σχέσεις (λόγω μη έγκυρης κατάρτισης συμβάσεως) εργασίας των καθαριστριών είχαν προσλάβει ήδη το χαρακτήρα σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου, εφόσον από τη φύση τους κάλυπταν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του ΟΠΑΠ.

Ο "καθορισμός της ημερήσιας διάρκειάς τους εξακολουθητικά δεν δικαιολογείται από τη φύση τους", συνεχίζουν οι αρεοπαγίτες, "αλλά τέθηκε προς καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους από τη σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και κατά κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος του εναγομένου ΟΠΑΠ να ρυθμίζει τη διάρκεια εργασίας με βάση σχετικές ρυθμίσεις του Εσωτερικού του Κανονισμού (του Οργανισμού) και ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις της οδηγίας 1999/70 και του άρθρου 103 παρ. 7 και 8 του Συντάγματος, οι οποίες δεν έχουν στην προκειμένη περίπτωση εφαρμογή, παρότι η σχέση εργασίας των καθαριστριών, όπως δεν αμφισβητείται από τον αναιρεσίβλητο οργανισμό, συνεχιζόταν ακόμη και ήταν ενεργός κατά την έναρξη ισχύος τους".

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, το άρθρο 103 απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ακόμη, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων που εργάστηκαν μετά το 2001 και κατά συνέπεια δεν καλύπτονται από την απόφαση αυτή της Ολομέλειας.

Τέλος, οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτή τόσο την εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, όσο και του αρεοπαγίτη, Ανδρέα Δουλγεράκη, οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ της μη νομιμοποίησης των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.

Κουμουτσάκος:Απάντηση στον Verhofstadt που ζήτησε από το ΕΛΚ να κάνει ντα τον Σαμαρά που δεν συναινεί σε όλα κ' ειδικά στη φορομπηχτική πολιτική ΠΑΣΟΚ

http://www.naftikachronika.gr/images/articles/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82.jpgΣτη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ με αντικείμενο την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αντιδρώντας σε παρέμβαση του επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων κ. Guy Verhofstadt, ο οποίος είχε προτρέψει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) να συστήσει στη Ν.Δ. αλλαγή στάσεως στο θέμα της αντιμετώπισης της ελληνικής οικονομικής κρίσης, ανέφερε:

"Χαίρομαι ειλικρινά γιατί ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων επιβεβαίωσε ότι επιτέλους όλοι συνειδητοποιούν τώρα ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Ποιό είναι το καθήκον της Ελλάδας;

Να προχωρήσει στις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σε ιδιωτικοποιήσεις.

Θέλω λοιπόν να ενημερώσω τον κ.Verhofstadt, γιατί προφανώς είναι παραπληροφορημένος, ότι στα δύο αυτά θέματα που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει συμφωνήσει- Είναι δικές της προτάσεις, δική της πολιτική.

Δικές της προτάσεις που επί ενάμισι χρόνο τώρα, δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Αυτή είναι η αλήθεια".

Λαμπρινίδης: Να μην συμμετέχουν Έλληνες πολίτες στον στολίσκο που θα επιχειρήσει να διασπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6QzLOKLyIEgJ9fWlmsPERc0cDIFVup2w4-OajpSGte6EpNPRdUlw45FjjPQdsiPaMe2VGHYZl0HJJbeUGcEYyJTumlXV6vVFfYIq1OpI3XiQIrGDlWDrhM6JrESH9o6SXnErTtcxXgf0/s1600/679393D2DE7E01DBA28500AFBFD4F357.jpgΣτις 31 Μαΐου 2010 ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ανέκοψαν την πορεία στολίσκου ο οποίος προσπάθησε να διασπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Εν όψει της νέας προσπάθειας για διάσπαση του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα θα πρέπει να διοχετεύεται μέσω των επίσημων διαύλων και ζήτησε από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού και ιδίως αυτών που έχουν πρόσβαση στη Μεσόγειο να αποθαρρύνουν τη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων, που ενέχουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης της βίας.

Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Τις θέσεις αυτές τις έχουμε καταστήσει σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας, τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των περυσινών γεγονότων, προτρέπει τους έλληνες πολίτες καθώς και τα πλοία και τα πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου να μη συμμετάσχουν στο νέο στολίσκο με προορισμό το λιμένα της Γάζας.

Η χάραξη και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήματος στη Γάζα. Ελλάδα και Κύπρος έχουν κάνει στο παρελθόν συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών αναγκών των κατοίκων της Γάζας. Οι δυνατότητες υλοποίησης των προτάσεων αυτών συζητήθηκαν και στην πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χώρων στη Λευκωσία. Τελικός σκοπός παραμένει η πλήρης άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που αποτελεί τη μόνη οδό για συνολική και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού.

Βραζιλία: Μία νέα φυλή απομονωμένων ιθαγενών εντοπίστηκε στον Αμαζόνιο

http://www.funai.gov.br/ultimas/noticias/2_semestre_2008/julho/imagens/Yamurikuma/Yamurikuma_Mario_Vilela_Funai_3.jpgΜία νέα φυλή αυτοχθόνων εντοπίστηκε σε μία περιοχή του Αμαζονίου, στην κοιλάδα Ζαβάρι, στη βορειοδυτική Βραζιλία στα σύνορα με το Περού, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Εθνικού ιδρύματος Ινδιάνων (Funai).

Η ύπαρξη αυτής της φυλής, η οποία μετρά περίπου 200 άτομα τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, είχε ανακαλυφθεί αρχικά μέσω δορυφορικών εικόνων και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια μίας πτήσης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο από μέλη του Funai, του μοναδικού φορέα που έχει άδεια να πλησιάζει αυτόχθονες.

Οι αρχές της Βραζιλίας απαγορεύουν στους Λευκούς την πρόσβαση στις περιοχές όπου βρίσκονται απομονωμένοι ιθαγενείς διότι οι τελευταίοι κινδυνεύουν να μολυνθούν από ασθένειες για τις οποίες δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα.

Ο Φαμπρίτσιο Αμορίμ, υπεύθυνος του Funai για την κοιλάδα Ζαβάρι στα νοτιοδυτικά του κρατιδίου του Αμαζονίου, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η φυλή ενδέχεται να ανήκει στη γλωσσική κοινότητα Πάνο, που είναι κοινή σε αυτή την περιοχή όπου συγκεντρώνονται οι περισσότερες ομάδες απομονωμένων ιθαγενών στον Αμαζόνιο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Αμορίμ οι καλύβες και οι καλλιέργειες καλαμποκιού και μπανάνας που υπάρχουν στο ξέφωτο που δημιούργησαν οι αυτόχθονες φαίνεται να δημιουργήθηκαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο.

Οι αυτόχθονες της κοιλάδας Ζαβάρι απειλούνται από τις παράνομες δραστηριότητες των υλοτόμων, των χρυσοθήρων και των ψαράδων, αλλά και από τους εμπόρους ναρκωτικών στα σύνορα με το Περού.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου-Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Νόμος για το Μεσοπρόθεσμο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε το περιεχόμενο του εφαρμοστικού νόμου για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή, καθώς και, σε πρώτη ανάγνωση, το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών και την επιτάχυνση του χρόνου έκδοσης των οικοδομικών αδειών.

Νέα δεδομένα στην αγορά αυτοκινήτου από τη χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPQ9j1uFsmnLh2qGCHXNpD3l6kaILKVG0YmHpfV3qCKwkcbY3jrWsqkkxfyazIvKyztzQyiw5j_4oEgOfPa2BkjnTBppDqWkfQpGcVKjUhOfSnATlPT0e_OvN7IBp6bhesMA-zAF2dXFLH/s1600/diesel+cars.jpgΝέα δεδομένα δημιουργεί στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου το παράθυρο που άνοιξε για την πετρελαιοκίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τις εγχώριες αντιπροσωπείες να προσαρμόζουν τώρα τα πλάνα τους σε αυτή την προοπτική.

Με την άρση της απαγόρευσης, ικανοποιείται ένα από τα βασικά αιτήματα των εισαγωγέων αυτοκινήτων, η πετρελαιοκίνηση στα αστικά κέντρα, καθώς σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις δεν υφίσταται αυτός ο περιορισμός.

Η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό κράτος-μέλος της ΕΕ στο οποίο απαγορεύεται η χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που 51% των συνολικών ταξινομήσεων στην ΕΕ αφορά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Το αντίστοιχο ποσοστό στο Βέλγιο είναι 79%, ποσοστό που φέρνει τη χώρα πρώτη στη σχετική κατηγορία. Στη Γαλλία και την Πορτογαλία, ποσοστά 77% και 69%, αντίστοιχα, των ταξινομήσεων αφορούν Ι.Χ. με κινητήρες πετρελαιοκίνησης. Στην Ελλάδα, μόλις το 4% αφορά ταξινομήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα 5.267.000 επιβατικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων 61.000 ήταν πετρελαιοκίνητα και 787.000 ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 365.000 ήταν πετρελαιοκίνητα.

Στην εγχώρια αγορά, οι αντιπροσωπείες σχεδόν στο σύνολό τους προσφέρουν πετρελαιοκίνητα μοντέλα για κάθε γούστο και βαλάντιο, αν και εκτιμάται ότι με την αύξηση της ζήτησης από τους Έλληνες καταναλωτές θα υπάρξουν σύντομα και επιπλέον προσφορές. Εστιάζοντας στην τιμή κτήσης ενός τέτοιου αυτοκινήτου, ο Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή είναι περίπου 10% ακριβότερη σε σχέση με το αντίστοιχο βενζινοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά το Value For Money (σχέση ποιότητας και τιμής), αυτό θα πρέπει να εξεταστεί υπό το πρίσμα της κατανάλωσης και του κόστους συντήρησής του, αφού σαφώς η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του πετρελαιοκίνητου. Οι τιμές για ένα πετρελαιοκίνητο ξεκινούν περίπου από 14.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν και τις 53.000 ευρώ για ένα πολυτελές αυτοκίνητο, όταν για τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 12.100 ευρώ και 41.700 ευρώ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του ΣΕΑΑ, Δημήτρης Πάτσιος, σημειώνει ότι «η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα είναι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στο χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα».

Υποστηρίζει ότι οι σύγχρονοι κινητήρες ντίζελ που χρησιμοποιούνται για την κίνηση των αυτοκινήτων έχουν αναβαθμισμένο οικολογικό προφίλ και επιφέρουν μικρότερες βλάβες στο περιβάλλον. «Τα επίσημα στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών δείχνουν ότι τα περισσότερα μοτέρ ντίζελ ανταγωνίζονται ακόμη και τους καλύτερους βενζινοκινητήρες», τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Πάτσιο, τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα καταναλώνουν τουλάχιστον 30% λιγότερα καύσιμα σε σχέση με τα βενζινοκίνητα, ενώ το κέρδος του καταναλωτή από τη διαφορά τιμής πετρελαίου - βενζίνης φτάνει το ποσοστό του 10%. Ακόμη, 20%-25% είναι το κέρδος από τη μικρότερη ποσότητα καυσίμου που απαιτείται για να διανύσει μια απόσταση ένα αυτοκίνητο ντίζελ σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο ίδιας ισχύος.

«Για παράδειγμα, αν ένα βενζινοκίνητο καταναλώνει 10 λίτρα ανά 100 χλμ., το ίδιο αυτοκίνητο με κινητήρα ντίζελ απαιτεί 7,5 λίτρα για την ιδία απόσταση. Σε ετήσια βάση, αν υποθέσουμε ότι θα διανύσει 20.000 χλμ. τότε το κόστος για την αγορά του ντίζελ, με τιμή ανά λίτρο 1,45 ευρώ, είναι 2.175 ευρώ ενώ για τη βενζίνη, με τιμή ανά λίτρο 1,65 ευρώ, ανέρχεται στις 3.300 ευρώ», επισημαίνει ο κ. Πάτσιος και υποστηρίζει πως οι μικρότερες εκπομπές ρύπων των κινητήρων ντίζελ μειώνουν και την ετήσια επιβάρυνση των τελών κυκλοφορίας.

Με αφορμή τις προτάσεις για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πάντως, η Greenpeace παραθέτει τα δικά της επιχειρήματα για το ότι η πετρελαιοκίνηση είναι όχι μόνο καταστροφική για το περιβάλλον και την υγεία, αλλά επίσης και μη συμφέρουσα οικονομικά. Η πετρελαιοκίνηση είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, επειδή:

- Συνδέεται άμεσα με την έκλυση μικροσωματιδίων πετρελαϊκής προέλευσης που ευθύνονται για πρόωρους θανάτους, καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας.

- Τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα) έχουν ήδη εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Η πετρελαιοκίνηση θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση. Οι σχετικές μελέτες του τμήματος Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έδειξαν ότι αν τα μέσα επίπεδα των μικροσωματιδίων (ΡΜ10) στην Αθήνα ήταν κάτω από 20 μg/m3 (αντί των 52,12 μg/m3 που είναι τώρα), θα είχαμε 5.066 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο. Επιπλέον, μια τέτοια μείωση θα αύξανε το προσδόκιμο ζωής σχεδόν κατά ένα χρόνο για κάθε κάτοικο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία (Euro4), οι παγίδες μικροσωματιδίων (φίλτρα) δεν είναι υποχρεωτικές για τα περισσότερα αυτοκίνητα. Ακόμα και όταν, όμως, εφαρμοστεί η αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία (Euro 5) μετά το 2010, οι πετρελαιοκινητήρες θα εξακολουθούν να υστερούν ως προς τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις σε σύγκριση με τους βενζινοκινητήρες.

Οι οδηγοί ταξί, πάντως, βεβαιώνουν ότι το πετρελαιοκίνητο όχημα είναι πολύ οικονομικότερο από το βενζινοκίνητο. «Ευτυχώς που έχουμε τους κινητήρες ντίζελ στα ταξί. Τα οικονομικά οφέλη σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες είναι σημαντικά και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το ημερήσιο κέρδος από την εκμετάλλευση των ταξί», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος εταιρείας ραδιοταξί της Αθήνας, Γρηγόρης Βουνάτσος.

Διακοπές, τί θα κάνουμε με τον πιστό μας φίλο;

http://iliapress.gr/images/stories/SKYLOS_5.jpgΚρέμονται από τα μάτια του «ιδιοκτήτη» τους, δεν ζητούν τίποτα άλλο από την προσοχή, την αγάπη και τη φροντίδα τους. Τα κατοικίδια είναι τα μικρότερα παιδιά, τα πιο χαϊδεμένα, γεμίζουν με την τρυφερότητά τους την κάθε μέρα. Τι γίνεται όμως με τις διακοπές, όπου ξεγνοιασιά και χαλαρότητα κάνουν τους ανθρώπους να θέλουν να ξεφεύγουν από τις υποχρεώσεις της καθημερινής ρουτίνας; Τι κάνουν τότε όλοι όσοι έχουν ένα ζωάκι;

Πολλοί δεν μπορούν να τα αποχωριστούν. Οι διακοπές δεν συνιστούν ανυπέρβλητο εμπόδιο ούτε για τη μεταφορά, ούτε για τη διαμονή, μολονότι οι συνθήκες δεν είναι πάντα τόσο απλές. Για άλλους, κυρίως τους πρωτάρηδες «γονείς», ο συνδυασμός διακοπές και κατοικίδιο φαντάζει δύσκολος, ίσως και ασυμβίβαστος. Η αγάπη όμως γι αυτό μπορεί να νικήσει φόβους και αναστολές και να διαπιστώσουν όλοι ότι μπορούν να περάσουν και τις διακοπές μαζί, ίσως διασκεδάζοντας περισσότερο από ό,τι συνήθως.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι απαγορευτικά για τα ζώα αν ακολουθήσει κανείς κάποιους απλούς κανόνες συμπεριφοράς. Ακόμη και το αεροπλάνο για πτήσεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. Όσο για το κατάλυμα υπάρχουν, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που δέχονται ζώα.

Στα αεροπορικά ταξίδια τα μικρά ζώα που ζυγίζουν έως 8 κιλά μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα του αεροσκάφους. Αρκεί να είναι ενημερωμένη η αεροπορική εταιρεία και ο ιδιοκτήτης να διαθέτει ειδικό κλουβί μεταφοράς του κατοικίδιου. Εάν το βάρος του ζώου είναι μεγαλύτερο τότε ταξιδεύει με τις αποσκευές.

Στα πλοία τα πράγματα είναι πιο απλά αφού όσο κι αν ζυγίζει το ζώο μπορεί να ταξιδέψει μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Θεωρητικά οι σκύλοι πρέπει να ταξιδεύουν σε ειδικά κλουβιά στα καταστρώματα των πλοίων, αλλά στην Ελλάδα κανείς δεν επιβάλλει επί της ουσίας τον συγκεκριμένο κανονισμό. Σε τρένα και λεωφορεία, η μεταφορά επιτρέπεται μόνο μέσα στα ειδικά κλουβιά. Για να ταξιδέψει κάποιος με το κατοικίδιό του σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει πρώτα να του βγάλει διαβατήριο. «Το ζώο θα πρέπει να έχει την ειδική ηλεκτρονική ταυτότητα, τσιπ εντοπισμού και να είναι πλήρως εμβολιασμένο», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνίατρος Σωτήρης Πούλος. Επίσης μία εβδομάδα πριν ταξιδέψει «θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, τόσο για ενδοπαράσιτα όσο και για εξωπαράσιτα, αλλά και σε κλινική εξέταση και μάλιστα σε αιματολογικό έλεγχο τόσο για λεισμανίαση (καλαζάρ) όσο και για ερλιχίωση (ασθένεια των τσιμπουριών). Όλα αυτά αναφέρονται στο διαβατήριο του ζώου μαζί με την υπογραφή και την σφραγίδα του κτηνίατρου».

Για όσους το κατοικίδιό τους είναι ένα «ζήτημα» που χρίζει ειδικής αντιμετώπισης θέτοντας την ελευθερία τους ή τις συνθήκες των διακοπών τους ασυμβίβαστες με την παρουσία του «πιστού τους φίλου» οι λύσεις δεν λείπουν. Η αναζήτηση προσωρινής φιλοξενίας αρχίζει από τους συγγενείς και φίλους πριν καταλήξει στα ειδικά «ξενοδοχεία» κατοικίδιων που μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φροντίδα για το ζωάκι τους. Είτε μέσω του κτηνιάτρου, είτε μέσω φίλων ή και του διαδικτύου σήμερα είναι εύκολο να βρει κανείς πολλούς τέτοιους χώρους σε πολλές περιοχές της Αθήνας ή της Αττικής.

Όπως λέει η Ελένη Καργιακλή, που διατηρεί ξενώνα μικρών ζώων στο Μαραθώνα, με την επίβλεψη κτηνιάτρου, η καθημερινή φροντίδα και η διατροφή για τα μικρά ζώα κοστίζει 15 ευρώ ημερησίως, ενώ για τα μεγάλα φτάνει τα 25 ευρώ.

Το κόστος αυτό, καθόλου αμελητέο, ιδίως σήμερα με τα νέα οικονομικά δεδομένα, είναι αυτό που μείωσε κατά 50% πέρσι τις κρατήσεις όπως δηλώνει η κ. Καργιακλή. Δεν είναι όμως ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι ασυνείδητοι εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους στο δρόμο.

Κουσελάς: Όταν παύθηκε από υφυπουργός θυμήθηκε ότι το Κράτος πρέπει να πιέσει τις Τράπεζες!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZZ-JhzaIwe46d1wz6AfvAUaLuL1TUUskSPXjr-PVCUhSqw85MRmU5cQFpZnn3bfUOhMjZbSjbnbnabrzwRhjX9ktrw_i1IJblsauli163FnAsqKk37JX-ljgPmTWzJm1lrWpiluLhiA9U/s1600/kouselas070910_500x400.jpgΝα υποχρεωθούν οι τράπεζες να παράσχουν χρηματοδότηση τουλάχιστον σε εκείνους στους οποίους χρωστά το Δημόσιο και έχει βέβαιες και εκκαθαρισμένες οφειλές, πρότεινε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς... χωρίς όμως να εξηγήσει τι τον εμπόδιζε να το κάνει τα δυο χρόνια που ήταν υφυπουργός!!!

Όπως τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Κουσελάς «Δεν μπορεί την ώρα που το Δημόσιο χρωστά εκατομμύρια, δεκάδες επιχειρήσεις να κλείνουν από έλλειψη ρευστότητας. Προτείνω, λοιπόν, ένα μέρος των εγγυήσεων που θα πάρουν οι τράπεζες να διατεθεί για το σκοπό αυτό».

ΠΣΕ: Αντιμέτωπες με την προοπτική ενός νέου ισχυρού φορολογικού αντικινήτρου στις εξαγωγές βρίσκονται οι εξωστρεφείς ελληνικές βιομηχανίες

http://www.energia.gr/photos/articlefiles/pse_logo.jpgΤην ανησυχία των εξαγωγέων εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων για τις επιπτώσεις της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, ''σε δεκαπλάσιο ύψος από το φόρο που επιβάλλουν οι λιγοστές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, στη φιλικό προς το περιβάλλον αυτή μορφή ενέργειας''.

Όπως επισημαίνεται σε επιστολή του ο ΠΣΕ προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγ. Βενιζέλο "υπάρχει άμεσος κίνδυνος απώλειας ανταγωνιστικότητας για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και συνεπώς συνολικής μείωσης των ελληνικών εξαγωγών, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα".

Η πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη δήλωσε σχετικά ότι "η νέα αυτή επιβάρυνση κατά 10-15% του κόστους παραγωγής των ελληνικών βιομηχανικών προϊόντων απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ειδικά των πιο δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα είναι πλέον αδύνατο να ανταποκριθούν στις τρέχουσες και πολλαπλές υποχρεώσεις τους".

Στη δεδομένη χρονική συγκυρία, ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προέρχεται από τα βιομηχανικά προϊόντα, προσδίδοντας δυναμική, αλλά και προοπτική βιωσιμότητας στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Σύμφωνα με τον ΠΣΕ "η επιβολή στις ελληνικές βιομηχανίες και ειδικά στις εξωστρεφείς, Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) φυσικού αερίου ως και 1,5 ευρώ/ γιγατζάουλ, δηλαδή δεκαπλάσιου από το ελάχιστο όριο που προβλέπει η σχετική Κοινοτική Οδηγία, αφ' ενός επιφέρει πλήγμα ανταγωνιστικότητας στα ελληνικά προϊόντα, τόσο σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, όσο και -κυρίως- με τα προϊόντα Τρίτων Χωρών. Αφετέρου, οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης του φιλικού προς το περιβάλλον φυσικού αερίου, σε αντίθεση με τις επιταγές των στρατηγικών για Πράσινη Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".

Σε δηλώσεις της, η κυρία Σακελλαρίδη, υπογράμμισε ότι "σε μία εποχή κατά την οποία η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων -εκ των κεντρικών αναπτυξιακών πολιτικών της Κυβέρνησης- αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και σε συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας και πιστωτικής ασφυξίας στην αγορά, με δεδομένη την εξαιρετικά μειωμένη εγχώρια ζήτηση, η καθίζηση των παραγγελιών προς τη βιομηχανία από το εξωτερικό, εξαιτίας της αύξησης του κόστους των ελληνικών προϊόντων, θα καταφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα. Τόσο στην ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, όσο και στις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Το δυσθεώρητο κόστος λειτουργίας, σημαντικών εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής, περικοπές θέσεων εργασίας και ουσιαστικά θα ακυρώσει την πιθανότητα είσπραξης εσόδων από τον εν λόγω ΕΦΚ".

Γερμανία- Διαβουλεύσεις για τη συμμετοχή τραπεζών και ασφαλειών στο νέο πακέτο για την Ελλάδα

Προχωρούν οι διεργασίες για τη μορφοποίηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

"Καταβάλλονται προσπάθειες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για συνομιλίες με τον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο τον ποσοτικό προσδιορισμό της συμμετοχής των ιδιωτών", είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους σήμερα στο Βερολίνο. Η "ουσιαστική" και "μετρήσιμη" συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών είναι βασική προϋπόθεση που θέτει η κυβέρνηση του Βερολίνου για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Ο χρονικός ορίζοντας για την κατάληξη των διεργασιών είναι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup στις 3 Ιουλίου.

Ο κ. Κοτχάους παρέπεμψε στην απόφαση του τελευταίου συμβουλίου των υπ. Οικονομικών του Eurogroup όπου αποφασίστηκε η επιδίωξη της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο για την Ελλάδα. Αρνήθηκε πάντως να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενος τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των συνομιλιών.

Την πρωτοβουλία για τη διενέργεια των σχετικών συνομιλιών έχουν τα υπουργεία Οικονομικών. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει καλέσει τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες για συνομιλίες, οι οποίες πραγματοποιούνται στη Φραγκφούρτη. Στις διαβουλεύσεις αυτές συμμετέχουν όλες οι σημαντικές τράπεζες και ασφάλειες που εμπλέκονται στην αναζήτηση μιας λύσης για το πρόβλημα της Ελλάδας.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ - ΜΕΡΟΣ Β’: ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

-Η Χούντα το 1974 παραδίδει στον «Εθνάρχη» υγιές χρέος 330 εκατ. Δρχ (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο). -Ο "Εθνάρχης" Κωνσταντίνος Καραμανλής μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 Δις Δρχ

Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΙΡΕΛΙ κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει, οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιές, αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM. Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΑΤΙΚΟΣ λαός, αλλά στο ότι:
  • 1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
  • 2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες
  • 3ον και όλα αυτά γιατί ; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.
- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέου θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά., αλλά δεν πρόλαβε ! Ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος).

Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας. Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια ; Οπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefοur, αγορά οπλικών συστημάτων κ.λπ. κ.λπ. κ.λ.π.

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα ώδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει. Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους... Όταν το 99% του Ελληνικού. . . προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και όταν η όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Εβραιοούγγρος Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα-ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το " EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) χρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες). Το 2000, Σημίτης και Σόρρος τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέου μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελληνική αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δανείων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνον-τας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώ-πων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός οι Εβραιόκτητες Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στηναγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.

Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι. Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων

Έχουμε 3 δεδομένα:
1. Μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα. ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια.
2. Υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά.
3. Οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα είναι αβάσταχτα.

Ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους. Πριν ένα χρόνο το 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η . . . οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:

Ο Καραμανλής ο νεότερος, το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

1. Θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3. Αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τσαντ Παπανδρέου.

Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο «προβατικός» λαός παραβλέπει τις προεκλο-γικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
Ο «έξυπνος» λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι...

Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζό-μενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη παραδοχή είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο. (Δική σας η απόφαση) !

Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική ; τι είπε με τον Κλίντον ; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...

Κατ' αρχήν, προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμα, για να κάνει την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ. Τυχαίο ; ; ;
Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά.

Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial Τimes του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Παράλληλα το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγον-τας λίγο-πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρει έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).

Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κ.λπ., είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.
Αυτό που ξέχασαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachs, της J P Morgan και της Deutsche Bank.
Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο ;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ Β ‘ ΜΕΡΟΥΣ

Φουκουσίμα: Η μονάδα απορρύπανσης ραδιενεργών υδάτων έχει ήδη επεξεργαστεί χίλιους τόνους εξαιρετικά μολυσμένου ύδατος

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/22_28_v_s.jpgΗ μονάδα απορρύπανσης ραδιενεργών υδάτων που κατασκευάστηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα (βορειοανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας) πέτυχε να επεξεργαστεί περίπου χίλιους τόνους εξαιρετικά μολυσμένου ύδατος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός πυρηνικός όμιλος Areva.

Η μονάδα που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ με εξοπλισμό της Areva και της αμερικανικής εταιρείας Kurion χρειάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της το Σάββατο, λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξή της, λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου της ραδιενεργής ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης της μονάδας, Tokyo Electric Power (TEPCO), στοιχεία του συστήματος της Kurion σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από μόλις πέντε ώρες λόγω της τεράστιας ποσότητας ραδιενεργού καισίου που υπήρχε μέσα στα επεξεργασμένα απόβλητα.

Η αμερικανική εταιρεία έκανε τις αναγκαίες τροποποιήσεις και μετά την επισκευή μιας φραγμένης σωλήνωσης στο σύστημα της Areva, η TEPCO αποφάσισε την πραγματοποίηση μιας δοκιμής υπό πραγματικές συνθήκες, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη στις 06:30 (ώρα Ελλάδας) και έληξε την Τετάρτη στις 04:00 (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την Areva, 1.000 τόνοι άκρως ραδιενεργού νερού μπόρεσαν έτσι να απορρυπανθούν.

Ένας εκπρόσωπος της TEPCO είπε ότι μια δεύτερη δοκιμή έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αλλά έχει καθυστερήσει λόγω ενός προβλήματος με ένα μετρητή της kurion.

Περίπου 100.000 τόνοι εξαιρετικά ραδιενεργού ύδατος έχουν συσσωρευτεί στα κτίρια των αντιδραστήρων και των στροβίλων της Φουκουσίμα Νταϊίτσί (Αρ. 1) μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Η μονάδα απορρύπανσης έχει δυνατότητα επεξεργασίας 50 τόνων αποβλήτων ανά ώρα, ή 1.200 τόνων την ημέρα, μειώνοντας τη ραδιενέργεια με τη χρήση μιας ειδικής χημικής ουσίας κατά 1.000 έως 10.000 φορές.

Ισραήλ: Στελέχη της κυβέρνησης έλαβαν μέρος σε άσκηση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο μαζικής πυραυλικής επίθεσης

Σε περιορισμένη σύνθεση συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή για την εθνική άμυνα του Ισραήλ (το αντίστοιχο ΚΥΣΕΑ) σε υπόγειο καταφύγιο σε τοποθεσία που δεν αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μιας άσκησης ετοιμότητας σε πανεθνικό επίπεδο το σενάριο της οποίας περιλάμβανε απειλές για τη ζωή χιλιάδων πολιτών της χώρας.

Η τοποθεσία όπου έγινε η συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων θα λειτουργήσει σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης κατά του Ισραήλ.

Βουλευτές έλαβαν επίσης μέρος στις προσομοιώσεις της άσκησης σταματώντας τις εργασίες της ολομέλειας της Κνέσετ για 10 λεπτά και σπεύδοντας στο ειδικό καταφύγιο του κοινοβουλίου για περιπτώσεις πυραυλικής επίθεσης.

Στο πλαίσιο της άσκησης, που είχε την κωδική ονομασία Σημείο Καμπής 5, ακούστηκε μια σειρήνα της αεράμυνας το πρωί για να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των πολιτών σε περίπτωση μαζικής πυραυλικής επίθεσης.

Οι σειρήνες πρόκειται να ηχήσουν και το απόγευμα ώστε οι οικογένειες να εξασκηθούν στους τρόπους αντίδρασής τους εάν σημειωθεί επίθεση ενώ βρίσκονται στα σπίτια τους.

Στην άσκηση συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις, η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, πολλές αυτοδιοικήσεις και σώματα της δημόσιας διοίκησης και οι υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών. Η διεξαγωγή της άρχισε την Κυριακή.

Το σενάριό της προβλέπει μια σειρά επιθέσεων με εκατοντάδες πυραύλους από τη Συρία, το Λίβανο, τη Λωρίδα της Γάζας και το Ιράν που θα πλήττουν καθημερινά μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ, ο οποίος παρακολούθησε μια άσκηση προσομοίωσης μιας επίθεσης με χημικά όπλα στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε ότι «η άσκηση αυτή είναι μόνο η αρχή».

«Δεν είναι η πρώτη άσκηση, δεν θα είναι η τελευταία και δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εκπαιδευόμαστε ώστε να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο στρατηγός Γκαντζ.

Μέχρι και δικά τους πολυιατρεία (στα οποία έκαναν κατάληψη!) έχουν τα λαμόγια της ΔΕΗ! Και πήγαινε εσύ μακάκα που τους πληρώνεις στο ΙΚΑ στην ουρά...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQK0zT9MguDcHrEgklC3TTwi_jHMJOrSieAX8N1N3uFfWvmv12NXLjjB91LnHUDhFyZqE9g17MkqZq45EEZ1qDET5rgPcF_EMC0DfQkSTBwum4IrNotIu9w-GHI3UpP3PdtuAwJvoNskA/s200/spartakos_small.jpgΣε 4ωρη κατάληψη των πολυιατρείων της ΔΕΗ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. «Η σημερινή μας διαμαρτυρία εντάσσεται στο πλαίσιο των απεργιακών μας κινητοποιήσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης.

Π.Μπιτσαξής για σενάριο συγχώνευσης Ηρακλή - Καβάλας:"Θα ερευνηθεί η νομιμότητα της κάθε κίνησης"

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/02/%CE%92%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%9C%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BE%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D.jpg"Παρακολουθούμε την υπόθεση. Θα ερευνηθεί η νομιμότητα κάθε κίνησης, στο πλαίσιο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτή θα ζητήσει εξηγήσεις πριν να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κι αυτό θα γίνει αν, τελικά, προχωρήσει το θέμα. Δεν ξέρω ακόμα τι έχουν στο νου τους. Είναι συγκεχυμένο το σκηνικό".

Αυτά τόνισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, στον "NovaΣπορ Fm 94,6", σχετικά με το πολύκροτο σενάριο συγχώνευσης του Ηρακλή με την Καβάλα, ενώ όσον αφορά στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, επισήμανε:"Μιλήσαμε για τις θέσεις της UEFA, της ΕΠΟ και της Πολιτείας πάνω σε τρία πεδία. Πρώτον για το σύστημα αδειοδότησης και τον κανονισμό του financial fair play, δεύτερον για τη βία στα γήπεδα και τρίτον για τις ευρωπαϊκές προοπτικές του ποδοσφαίρου, με αφορμή και την επερχόμενη προεδρία της Πολωνίας και στη συνέχεια της Κύπρου, τις θέσεις της οποίας στηρίζει η ελληνική πλευρά".

Ο κ.Μπιτσαξής αναφερόμενος στη συνέχεια στο θέμα των αδειοδοτήσεων της Football League και το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν, υπογράμμισε:"Πρέπει να μην δημιουργούνται στις ΠΑΕ πρωτογενή χρέη και ελλείμματα. Αυτό είναι κάτι που η Πολιτεία δήλωσε ότι υποστηρίζει αποφασιστικά, για λόγους καθαρά πρακτικούς. Το κρατικό σύστημα αδειοδότησης που ίσχυε μέχρι τώρα έμπαζε νερά, ήταν ευάλωτο από παντού. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρχουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χαρίζονταν και ρυθμίζονταν επανειλημμένως". Ο γ.γ.Αθλητισμού πρόσθεσε για το ίδιο θέμα, πως καμία χαριστική ρύθμιση δεν έγινε επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας:"Η υπερχρέωση είναι διαχρονική. Το σύστημα που καλείται να εφαρμόσει η ΕΠΟ υποτίθεται ότι διασφαλίζει και οφείλει να διασφαλίσει μία ΠΑΕ. Όπως κάθε σύστημα, ειδικά ένα νεοείσακτο, έχει τις παιδικές του ασθένειες. Πρώτη από αυτές είναι η διαφάνεια, το οποίο είναι ένα ελάττωμα που δεν αποδέχομαι. Όταν αφορά εκατομμύρια κόσμου και ιστορικές ομάδες δεν είναι δυνατό να έχουν εις γνώση τους τις πληροφορίες μόνο οι επιτροπές. Ο βασικός πυρήνας πληροφοριών οφείλει να είναι δημόσιος. Δεν είναι δυνατόν να μη βγαίνουν στο διαδίκτυο αυτά που απασχόλησαν τις επιτροπές αδειοδότησης. Αυτό είναι θέση της Πολιτείας και της ΕΠΟ. Δεύτερη η υπερβολική αγκύλωση σε ορισμένες προθεσμίες και μέσα σε συνθήκες κρίσεις να υπάρχουν χαλαρότερα κριτήρια όταν έχουμε ομάδες που ανεβαίνουν από τη Β' στην Α' Εθνική".

Βουλγαρία - Ως το τέλος της εβδομάδας η εκτίμηση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5rMtiVQJ466EXNKODsjDkk6x-4Bv73D_lOjh4Mq9ARGNt93oqOkrzxt5Jdl5zseHacHw3KH6mqgpj8jbn5C7oV5lyVXyXo8Z_UTxobsp7q2ID8KGQajjZdee5C4atZwKYnSyL9kKE7Sg/s320/%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CF%82+%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82_%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpg«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει σαφές αν η κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον ή όχι» γράφει η εφημερίδα «Τελεγκράφ».

Υπό τον τίτλο «Είναι έτοιμη η περιβαλλοντολογική εκτίμηση του «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», η εφημερίδα αναφέρει ότι η γνωμοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας για τη μελέτη των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του αγωγού είναι έτοιμη και θα ανακοινωθεί ως το τέλος της εβδομάδας.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι το βουλγαρικό υπουργείο είχε επιστρέψει για δεύτερη φορά τη μελέτη στην κατασκευάστρια εταιρία για να συμπληρώσει την έκθεση με εκτιμήσεις για την επίδραση στο περιβάλλον στη ζώνη του προγράμματος Natura 2000 (από μικρό τμήμα της οποίας σχεδιάζεται να διέλθει ο πετρελαιαγωγός στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το σχέδιο).

Την πρώτη μελέτη για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» η διεθνής εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής Trans Balkan Pipeline κατάρτισε και παρέδωσε τον περασμένο Οκτώβριο, κατόπιν αιτήματος του βουλγαρικού υπουργείου. Το υπουργείο επέστρεψε την έκθεση για επιπρόσθετες μελέτες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης κινδύνων στα ύδατα και στην παράκτια περιοχή του Μπουργκάς, όπως και στον τουρισμό και στην αλιεία της Βουλγαρίας από ενδεχόμενο να σημειωθούν διαρροές πετρελαίου κατά τη λειτουργία του αγωγού. Ενδεχόμενο, που προβάλλεται τα τελευταία δύο χρόνια από διάφορους παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, που δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να εκμεταλλευτούν αρνητική εκτίμηση του αγωγού ως πρόσχημα «απαγκίστρωσης» της Βουλγαρίας από το στρατηγικό σχέδιο.

ICAP: Επίπεδα ρεκόρ για την ανεργία-Για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από τους μη οικονομικά ενεργούς

Μειωμένος κατά 2,7% (120 χιλ. άτομα) εμφανίζεται ο μέσος αριθμός των απασχολούμενων το 2010 σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Icap Group (με τη χρήση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ) στην οποία επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από τους μη οικονομικά ενεργούς.

Ειδικότερα, το εργατικό δυναμικό των 5,01 εκατ. ατόμων της Ελλάδος αντιστοιχούσε στο 53,8% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας (άτομα ηλικίας > 15 ετών) ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 4,30 εκατ. άτομα (δ΄ τρίμηνο 2010) αντιστοιχεί στο 46,1% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας. Από την άλλη πλευρά, 4,31 εκατ. άτομα (το 46,2% του παραγωγικού πληθυσμού) δεν είναι ενταγμένο στην αγορά εργασίας είναι δηλαδή οικονομικά μη ενεργό ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 η διαφορά διευρύνεται περαιτέρω.

Η αρνητική οικονομική συγκυρία φαίνεται να έπληξε κυρίως τους μισθωτούς απασχολούμενους ενώ από το γ΄τρίμηνο του 2009 παρατηρείται σημαντική μείωση και στην κατηγορία των (μικρο)εργοδοτών (απασχολούμενοι με προσωπικό). Αντίστοιχα δε ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την αγορά εργασίας κατά τα τελευταία έτη είναι η συνεχής αύξηση του ποσοστού των προσωρινά απασχολουμένων.

Συγκεκριμένα το ποσοστό της προσωρινής εργασίας (ως προς το σύνολο των μισθωτών) ανήλθε το δ΄τρίμηνο του 2010 σε 12,3% ενώ το κατά το δ΄ τρίμηνο του 2008 ήταν 11,8%. Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της έρευνας και με δεδομένο ότι η προσωρινή εργασία παρουσιάζει έντονη εποχικότητα, παρατηρείται αύξηση το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο κάθε έτους, η οποία οφείλεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης το συγκεκριμένο διάστημα.

Αναφορικά με τους κλάδους που επηρεάστηκαν περισσότερο τη τελευταία διετία από τη μείωση της απασχόλησης, αυτοί που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν οι κλάδοι της μεταποίησης και των κατασκευών. Μείωση καταγράφηκε και στους κλάδους του τριτογενούς τομέα με εξαίρεση τον κλάδο των δραστηριοτήτων ανθρώπινης υγείας και κοινωνικής μέριμνας, τον κλάδο ενημέρωσης και επικοινωνίας μέχρι και το β' τρίμηνο του 2010, καθώς και τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, επίσης για το 2010. Από την άλλη πλευρά, εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, δασοκομία και αλιεία) μέχρι και το γ΄τρίμηνο του 2010.

Περαιτέρω, εξετάζοντας τις μεταβολές της απασχόλησης ανά μορφωτικό επίπεδο, διαπιστώνεται ότι κατά κύριο λόγο μειώνονται οι απασχολούμενοι με απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης και αυτοί με απολυτήριο δημοτικού, ενώ αυξάνονται οι απασχολούμενοι με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό.

Στη μελέτη αναλύθηκαν τα στοιχεία ανεργίας και καταγράφηκε εκτίναξη του πλήθους των ανέργων κατά το τελευταίο έτος, δεδομένων των συνθηκών οικονομικής ύφεσης που επικρατούν. Κατά το δ΄τρίμηνο του 2010, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας διαμορφώθηκε σε 712.605 άτομα, αυξημένος κατά 14,5% σε σχέση με το γ΄τρίμηνο του έτους και κατά 38,4% έναντι του δ΄τριμήνου του 2009 (514.401 άνεργοι), υπήρξε δηλαδή απώλεια 198.200 θέσεων εργασίας. Η αρνητική αυτή εξέλιξη συνεχίζεται, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε 815.924 τον Απρίλιο του 2011. Μάλιστα στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εκτιμούν ότι στα τέλη του τρέχοντος έτους ο δείκτης της επίσημα καταγεγραμμένης ανεργίας θα ανέλθει στα επίπεδα του 17%-18%.

Η άνοδος του ποσοστού ανεργίας συνοδεύτηκε και από διαφοροποίηση της σύνθεσης των ανέργων ως προς διάφορα χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλλο, μόρφωση κλπ.). Εξετάζοντας τη σύνθεση των συνολικά καταγεγραμμένων ανέργων με βάση την ηλικία προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Από τους 712.065 άνεργους (δ΄τρίμηνο του 2010), ποσοστό 40,67% (290 χιλ. περίπου) είναι άτομα ηλικίας 30-44 ετών, ενώ το 37,15% είναι νέοι ηλικίας 15-29 ετών.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη τον πληθυσμό κάθε ηλικιακής ομάδας και τους αντίστοιχους ανέργους της, φαίνεται ότι η ομάδα που κατ΄εξοχήν πλήττεται από την ανεργία είναι τα άτομα ηλικίας 15-29, όπου το ποσοστό ανεργίας είναι το υψηλότερο, καθώς φτάνει το 28% (23,9% για τους άνδρες, 33% για τις γυναίκες).

Όσον αφορά στο επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (23%). Ακολουθούν οι απόφοιτοι Ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (16,5%) και οι απόφοιτοι τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης (16,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (8,3%) και στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κάτι αλλάζει για Τζαβέλλα...

Από εκεί που ούτε να τον δει δεν ήθελε ο Βαλβέρδε, σιγά σιγά αρχίζει και αντιστρέφεται το όλο θέμα με τον Ισπανό να βάζει τελικά νερό στο κρασί του...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Τι κάνει τελικά η πλατεία;

Καλύτερα να με χαρακτηρίσουν μηδενιστή παρά ψεύτη και υποκριτή.

Επί τρεις και πλέον βδομάδες οι αγανακτισμένοι δίνουν καθημερινά το παρόν στις πλατείες σ’ όλη την Ελλάδα. Όλοι χαιρετίσαμε και στηρίξαμε το κίνημα των αγανακτισμένων. Ειδικά το διαδίκτυο και τα ελεύθερα ιστολόγια αφιέρωσαν πολύ χώρο και χρόνο στηρίζοντας τους αγανακτισμένους και τις κινητοποιήσεις τους. Μέχρι σήμερα αυτά που κέρδισε το κίνημα των αγανακτισμένων είναι ελάχιστα.

Τα μέτρα της κατοχικής κυβέρνησης περνάνε κάθε μέρα.
Τα γιούχα, οι αποδοκιμασίες και τα γιαουρτώματα δεν πτοούν τους σάπιους πολιτικούς.
Η κατοχή συνεχίζεται και η εκποίηση-ξεπούλημα της χώρας προχωράει με ταχείς ρυθμούς.
Εδώ ξεπροβάλει το ακανθώδες ερώτημα.

Γιατί οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων δεν έχουν σχεδόν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα;
Φυσικά δεν φταίει η συμμετοχή που ήταν και είναι πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα.
Φυσικά δεν φταίνε τα κόμματα που ήταν και είναι ανύπαρκτα στους χώρους συγκέντρωσης.
Τότε τι φταίει;

Μήπως η όλη διαδικασία είναι βαλβίδα διαφυγής της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης;
Μήπως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι αρχηγίσκοι που ζητούν την πρωτοκαθεδρία στην καθοδήγηση του κινήματος;
Μήπως οι συμμετέχοντες τελικά έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις και θέσεις περί του πρακτέου;
Μήπως υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση κοινής στάσης και κοινών πρακτικών για την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων;
Μήπως η παντελής έλλειψη πολιτικής πρότασης για το τι μέλει γενέσθαι;

Η γνώμη μου είναι ότι αυτά φταίνε ίσως και κάποια άλλα.
Έχω ξαναγράψει ότι όσο το κίνημα παραμένει στην διαμαρτυρία (ειρηνική ή όχι) και δεν κάνει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις (που θα ζυμωθούν απ’ το λαό για να αποκτήσουν δυναμική αλλαγών) δεν πρόκειται να φέρει αλλαγές στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική της υπό την τρόικα κυβέρνησης.
Στις πλατείες επικρατεί η άποψη ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με κομματικό τρόπο. Η άποψη αυτή αν και πλειοψηφική είναι λάθος.
Τα σημερινά κόμματα έχοντας δημιουργήσει το πρόβλημα δεν μπορούν να το επιλύσουν. Σωστά!
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λυθούν τα σημερινά αδιέξοδα.

Η διαδικασία πρέπει να είναι πολιτική και πολιτική διαδικασία προϋποθέτει κόμματα. Τα περί άμεσης δημοκρατίας και η αρχαιολαγνεία μόνο ζημιά κάνουν. Είναι ανεφάρμοστα.
Η αποχή των πολιτών από κομματικές διαδικασίες είναι λάθος και δεν οδηγεί σε διέξοδο αλλά διευκολύνει το ήδη υπάρχον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

Αυτοί που τάσσονται με τη δημιουργία νέων κομμάτων ας προχωρήσουν, ποιος τους εμποδίζει; Γιατί δεν το αποτολμούν;
Ήδη υπάρχουν κάποιες νέες δημιουργίες κομμάτων που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. Ας τα πλαισιώσουν. Ποιος τους εμποδίζει;
Αυτοί που αν και αγανακτισμένοι εξακολουθούν να στηρίζουν κάποιο απ’ τα υπάρχοντα κόμματα γιατί γυρίζουν την πλάτη τους σ’ αυτά; Γιατί αφήνουν τα υπάρχοντα κομματόσκυλα να αποφασίζουν; Γιατί παραχωρούν τις πρωτοβουλίες στους σάπιους και φθαρμένους πολιτικούς;
Αυτή η στάση διευκολύνει την παντοδυναμία των κομματικών μηχανισμών που νέμονται την κομματική εξουσία προς όφελός τους και σε βάρος και των κομμάτων τους και της χώρας.
Οι αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα κόμματα (για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν σ’ αυτά) δεν θα γίνουν απ’ τους βολεμένους των κομματικών μηχανισμών αλλά από τους νέους που με την συμμετοχή τους θα αλλάξουν τους ενδοκομματικούς συσχετισμούς και θα συνεισφέρουν με προτάσεις και πράξεις στις αναγκαίες κομματικές αλλαγές.
Οι αλλαγές στα κόμματα γίνονται από τα μέσα και όχι από τα έξω.

Αλλάζοντας κάπως το θέμα αναρωτιέμαι η πλατεία έχει διευκρινίσει τι ακριβώς θέλουμε σαν Έλληνες, που πάμε; Πως θα πάμε, Σε τι πιστεύουμε;
Πολλοί θέτουν ζήτημα αλλαγής του Ελληνικού δόγματος με κάποιο άλλο που θα εγγυηθεί την ύπαρξή μας σαν Έθνος και σαν λαός.
Τα όσα δυτικοευρωπαϊκά μας επιβλήθηκαν από την ανασύσταση του Ελληνικού κράτους πρέπει μας λένε να τα απορρίψουμε. Ναι! Με τι θα τα αντικαταστήσουμε; Υπάρχουν προτάσεις Που είναι αποδεκτές απ’ την πλατεία;
Συμφωνούν με τον Κοντογιώργη; Με τον Γιανναρά; Με ποιον;
Στο οικονομικό πεδίο ενστερνίζονται τις απόψεις του Βαρουφάκη; Του Καζάκη; Του Καισάριου; Τίνος τέλος πάντων.

Σε όλα όσα προανέφερα η πλατεία οφείλει να απαντήσει διαφορετικά ο κόσμος θα κουραστεί, το κίνημα θα εκφυλιστεί αν δεν αυτοακυρωθεί και στο τέλος θα ‘χει γίνει μια τρύπα στο νερό.

http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_783.html

Σ. Γιαννακά: Θα κάνω μια κολοτούμπα και θα πω ότι καλύφθηκα από τις αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOzMX0Rt6yjoXYqFlxP5exWJQQxawUniYO-OGbgmRPVJGQ7w9u4IDg8rpW-bss3cYOjXZbBOzZMGDRiiRhRssNPSl-15W8D51jV1iT5e6U-2fBej0p6eo5dj1ySw_oyk-RrHHZ1_2ah-hw/s400/%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91.jpgΤην εκτίμηση ότι έχουν καλυφθεί οι διαφωνίες των περισσοτέρων από τους 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν υπογράψει το σχετικό κείμενο εξέφρασε η Σοφία Γιαννακά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και σημείωσε ότι η ίδια έχει καλυφθεί.

«Ο νυν υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, μας υποσχέθηκε χθες, μιλώντας στη βουλή, ότι συζήτηση θα γίνει, θα κουβεντιάσουμε διεξοδικά μέχρι να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Πιστεύω, σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον, πως με τις διορθώσεις που έχουν γίνει στο μεσοπρόθεσμο επί το θετικότερο για τους Έλληνες πολίτες, με την εξήγηση που μας έχει δώσει ο κ. Βενιζέλος, με την προϋπόθεση ότι και οι ιδιωτικοποιήσεις θα κριθούν μια προς μια, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες αλλαγές -όποιες όπου και όταν χρειαστεί, εκτιμώ ότι εν πολλοίς σε ό,τι με αφορά προσωπικά έχουμε καλυφθεί. Μπορούμε τώρα πραγματικά να κάνουμε την υπέρβαση, να πούμε προφανώς ναι στο μεσοπρόθεσμο, ξεπερνώντας το σκόπελο της κατεπείγουσας διαδικασίας. Πιστεύω αυτό που είπε και ο κ. Βενιζέλος, πρώτα τη σταθεροποίηση και μετά τη βελτίωση», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης επιμένει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, λόγω της διαφωνίας του με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ και η Χρύσα Αράπογλου δήλωσε χθες πως έχει διαφωνίες για την ΕΥΑΘ, χωρίς όμως να διευκρινίσει τί θα πράξει.

Σε ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, η κα Γιαννακά απάντησε: «Οι ευαισθησίες κάποιων κοινοβουλευτικών στελεχών για την πώληση της ΔΕΗ, για παράδειγμα, είναι θεμιτές. Πιστεύω ότι και αυτές πρέπει να ακουστούν γιατί απηχούν και τις ανησυχίες των Ελλήνων. Εγώ δε βάζω κανένα τοπικό θέμα για καμία πώληση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας από όπου κατάγομαι, δεν θα έβαζα ποτέ θέμα για την πώληση της ΔΕΗ ή του νερού. Έχω άλλη τοποθέτηση πάνω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε με τολμηρά βήματα, πρέπει να περάσουμε σε μια ανάπτυξη που θα δίνει ελευθερία στη αγορά και στον ανταγωνισμό».

Θεσσαλονίκη - Πιθανά προβλήματα στην υδροδότηση εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΔΕΗ

Πιθανά προβλήματα στην υδροδότηση του συνόλου του πολεοδομικού συγκροτήματος «βλέπει» η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Όπως αναφέρει η εταιρία σε σημερινή της ανακοίνωση, τα προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν «λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων ύδρευσης» και για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις.

Τσουκαλάς και Κασουλίδης στην Ευρωβουλή σχετικά με τoυς περιορισμούς στην ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία

http://cdn.cloudfiles.mosso.com/c114612/images/2008/banned-in-turkey.jpg«Ο νόμος αριθ. 5651 για το Διαδίκτυο περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση στην πληροφόρηση» δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, κος Φούλε, σε απάντησή του προς τους Ευρωβουλευτές Ιωάννη Α. Τσουκαλά της Ν.Δ. και Ιωάννη Κασουλίδη, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας και Αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο Ευρ. Κοινοβούλιο.

Οι δύο Ευρωβουλευτές, με γραπτή ερώτησή τους προς την Επιτροπή, έθεσαν το θέμα των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλει η Τουρκική κυβέρνηση στην λειτουργία του διαδικτύου, με απαγορεύσεις στη λειτουργία εγχώριων ιστοσελίδων και blogs, αποκλεισμό πρόσβασης σε διεθνείς ιστοτόπους, αλλά και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των χρηστών.

Ο κος Φούλε «σημειώνει με ανησυχία τις πρόσφατες αποφάσεις των τουρκικών αρχών σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης συστήματος φιλτραρίσματος, οι οποίες στερούνται σαφήνειας και εγείρουν σειρά ερωτημάτων» και διαβεβαιώνει ότι «η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και να εγείρει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές σε όλα τα κατάλληλα επίπεδα, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της πρόσβασης στις πληροφορίες στην Τουρκία».

Γάλλοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα για να γνωρίσουν τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με αφορμή έκθεση στο Λούβρο

http://www.villemagne.net/images/alexandre/expo-alexandre-louvre.jpgΓάλλοι δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας τους βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να περιηγηθούν στους τόπους που κατά την Αρχαιότητα αποτέλεσαν σημαντικά κέντρα του βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων του Τύπου οργανώθηκε από το Μουσείο του Λούβρου και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με αφορμή την έκθεση με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία. Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Λούβρου από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Τους δημοσιογράφους από τις εφημερίδες «Le Monde», «Le Figaro», «Liberation», «Le Journal de Dimanche» και «Le Parisien» και τα περιοδικά «Paris Match» και «National Geographic» συνοδεύουν ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ Γαλλίας, Θεόδωρος Χαρτοματσίδης, και η διευθύντρια του Τμήματος ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου του Λούβρου, Σοφί Ντεκά.

Επίσης, στην αποστολή συμμετέχει γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο, που θα γυρίσει φιλμ διάρκειας 52 λεπτών με θέμα «Αλέξανδρος ο Μέγας». Το φιλμ, που αποτελεί συμπαραγωγή του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού «Arte», της ΕΡΤ και του Μουσείου του Λούβρου, θα προβάλει τα ευρήματα της έκθεσης και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας, υπό το πρίσμα της ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ αποσπάσματά του θα παρουσιάζονται και στο Λούβρο κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η γαλλική αποστολή επισκέφθηκε ήδη το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Δίον, την Πέλλα, τους μακεδονικούς τάφους των Λευκαδίων και της Βεργίνας. Σήμερα οι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στην αρχαία Αμφίπολη και τα Στάγιρα και αύριο το ταξίδι τους θα ολοκληρωθεί με κρουαζιέρα γύρω από το Άγιο Όρος.

«Πριν από το ταξίδι μας στη Βόρεια Ελλάδα δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη Μακεδονία, παρά μόνο για τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήταν λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να γνωρίσουμε τον τόπο αυτό», εξήγησε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Μουσείου του Λούβρου, Μπεατρίξ Αν Λορ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την έκθεση που οργανώθηκε σήμερα για Γάλλους και Έλληνες δημοσιογράφους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η ίδια δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο των ευρημάτων στη Μακεδονία. «Κάθε τόπος έχει να δώσει κάτι ξεχωριστό στην Ιστορία της Μακεδονίας», πρόσθεσε.

Η έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου, που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της μουσειολογικής μελέτης, είναι η πρώτη που οργανώνεται για την αρχαία Μακεδονία στη Γαλλία. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν 668 αντικείμενα από όλες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Μουσεία της Μακεδονίας, καθώς και περισσότερα από 300 εκθέματα από το Μουσείο του Λούβρου.

Τα εκθέματα θα χωρίζονται σε εννέα ενότητες, που θα παρουσιάζουν χρονολογικά και θεματικά την Ιστορία της Μακεδονίας, από την Μυκηναϊκή εποχή μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ.

«Η έκθεση έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία, καθώς δείχνει τη συνέχεια της Μακεδονίας, και συμβολική σημασία για τη σημερινή Ελλάδα. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία να γίνει γνωστή στους Γάλλους η Ελλάδα του Βορρά και να δημιουργηθεί ένα κοινό που θα επισκεφθεί στη συνέχεια και τη Μακεδονία», παρατήρησε ο Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ.

«Όταν ξεκινήσαμε την οργάνωση της έκθεσης πριν από έξι χρόνια, δεν είχαμε φανταστεί ότι η Ελλάδα θα βρισκόταν σ’αυτή την οικονομική κατάσταση. Ωστόσο, η έκθεση αυτή δίνει το μήνυμα ότι παρά τους αρνητικούς οικονομικούς δείκτες, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που προσπαθούν για το καλύτερο», πρόσθεσε η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ- Βελένη.

Την έκθεση θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως διεθνές συνέδριο για τη μακεδονική παραγωγή (2-4 Δεκεμβρίου), διάλεξη για τον Μέγα Αλέξανδρο και βραδιά αρχαίας ελληνικής μουσικής. Επίσης, θα εκδοθεί πολυσέλιδος κατάλογος με κείμενα 87 Ελλήνων και Γάλλων αρχαιολόγων και Ιστορικών.

Επίσης, όπως επισήμανε η αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μαρία Βοζίκη, θα οργανωθούν συναντήσεις Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών από τους τομείς του τουρισμού, των τροφίμων και των δομικών υλικών. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προβολής τροφίμων της Βόρειας Ελλάδας στη «Γκαλερί Λαφαγιέτ» και σε εστιατόρια του Παρισιού.

Στις δράσεις αυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης και τα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας.

Α. Δερμεντζόπουλος, για το θάνατο της «Κυράς των Μαρασίων»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxCrdBh6WkiqWXMV_yntg-Ize8WsJ3FWmy1k0iS27wu_jTP_RQBsXhKRtfLVuzUWOhAMySA5oN_3NDlsyGG2xYES5aXARi5YVqc6zROLwfF0bWTcndtdEURFpMfN6vo5lrV9jVMfEqA8k4/s320/7382455.jpg «Αποχαιρετήσαμε με σεβασμό και τιμή την «Κυρά των Μαρασίων» που πλήρης ημερών έφυγε για το στερνό της ταξίδι.

Η Βασιλική Λαμπίδου, με τη ζωή της έγινε σύμβολο απέραντης φιλοπατρίας, εμβληματική μορφή της μάνας του Έλληνα στρατιώτη, γνήσια γυναίκα-ακρίτας.

Η μακρόχρονη παρουσία της, μικρογραφία της Ελλάδας, μέσα από προσφυγιές, αγώνες για την ανεξαρτησία, για τη βελτίωση της ζωής, για την οικογένεια, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Θα μείνει στη μνήμη όλων μας η προσφορά της στον τόπο, στις Ένοπλες Δυνάμεις, η ζωντάνια της, η διάθεση για ζωή, ο λόγος της.

Η «Κυρά των Μαρασίων», η Βασιλική Λαμπίδου, έχει καταγραφεί στην Ιστορία της χώρας μας, στη Βίβλο των αγωνιστών.

Ας είναι αιώνια η μνήμη της».

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο Σαμαράς

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπου θα συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.

Η συμμετοχή του κ. Σαμαρά στη σύνοδο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον εξαιτίας της εντονότατης κριτικής που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα για τη στάση του απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, όχι μόνο από τον ξένο Τύπο, αλλά ακόμη και από πολιτικούς κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ.

star.gr

Πιστός στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια

http://static.doldigital.net/webstatic/E69DA76741B2A52C3D3C258A8282CA60.jpgΜέχρι να λήξει το συμβόλαιό του θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, όπως δήλωσε στο περιοδικό της ομάδας. Ο Πορτογάλος άσος τόνισε ότι είναι πιστός στον σύλλογο και ότι «δεν μιλάω με κανέναν άλλον και δεν έχω πρόθεση να φύγω».

Διαβάστε μέρος του αποσπάσματος

-Το μέλλον σου είναι συνυφασμένο με τον ΠΑΟΚ:
«Αυτή στην στιγμή ναι. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ακόμη δύο χρόνια, μέχρι το 2013. Δεν μιλάω με κανέναν άλλον και δεν έχω πρόθεση να φύγω. Θα κάνω τώρα διακοπές για να ξεκουραστώ και θα επιστρέψω για να είμαι παρών στην προετοιμασία. Δεν μπορώ όμως να γνωρίζω τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον. Αν υπάρξει κάποια πρόταση για εμένα θα πρέπει πρώτα ο ΠΑΟΚ και οι άνθρωποί του να αποφασίσουν τι θέλουν».

-Εσύ θέλεις να μείνεις στον ΠΑΟΚ:
«Φυσικά και θέλω να μείνω, αλλά όπως κάθε παίκτης έτσι κι εγώ έχω όνειρο να παίξω και σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφόσον μου δοθεί μια τέτοια ευκαιρία και συμφέρει και τον ΠΑΟΚ.
Πιστεύω ότι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να ζει αυτό που ζω κι εγώ στον ΠΑΟΚ εδώ και τρία χρόνια. Είναι εκπληκτικό να παίρνεις τέτοια αγάπη από τον κόσμο! Στη Θεσσαλονίκη ζω τα καλύτερα μου χρόνια. Νιώθω σαν να είμαι ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο!».

Αθανασιάδης: Σήμερα είναι ζυγή ημερομηνία... οπότε καταψηφίζω το μνημόνιο

Photo for this articleΟ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, σε παρέμβασή του στην «Πρώτη Γραμμή» δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εμμένοντας στην άποψη του ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες (sic)» τόνισε χαρακτηριστικά .

«Σε πάρα πολλά σημεία δεν διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά εμμένω στην άποψή μου ότι κάποιες ΔΕΚΟ δεν πρέπει να πωληθούν», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ακόμη την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΔΑΘ.

http://www.mediasoup.gr/node/35479

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ για την κατάρρευση της οικονομίας ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3xGNe-Rk03x-V2bdRvIvEhJD-Vu3e37VVeD9AriuiwxvZncVrYdcSvEWQSsIgm3Tx4pBnNXPHHxzQBWFU2L8FnNYv2PMLxflxr1MofMkUdWJlvy69kZa8RJuoiyxQGCSFjFY5mcZZLWz4/s1600/23da450944f0818162562a06dc761501_Generic.jpg«Η παρουσίαση των στοιχείων για την πορεία των εσόδων του μηνός Μαΐου, επιφέρει το 5ο στη σειρά συνεχόμενο “ηχηρό ράπισμα” στην αδιέξοδη και αναποτελεσματική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Μήνα με το μήνα τα έσοδα καταρρέουν.

Η “μαύρη τρύπα” των εσόδων του Προϋπολογισμού διευρύνεται συνεχώς, “απορροφώντας” όλες τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού.

Το άνοιγμα της ψαλίδας έφθασε στα 3,56 δις €, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις της Ν.Δ. για αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα, με τα οριστικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών:

  • Tα καθαρά έσοδα του πενταμήνου Ιανουαρίου – Μαΐου 2011, αποκλίνουν σταθερά από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο κατά 2,16 δις € ή 11,8%!
  • Tα καθαρά έσοδα του πενταμήνου 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2010 παρουσιάζουν υστέρηση κατά 7,1 % ή 1,4 δις. €, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!
  • Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% ή 528 εκατ. €
  • Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% ή 874 εκατ. €
Μέρα με τη μέρα, διαφαίνεται ότι μαζί με την κατάρρευση των εσόδων, σβήνει και κάθε ελπίδα ανάκαμψης.

Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων οικονομικών μέτρων που θα αναχαιτίσουν τον τραγικό κατήφορο της εθνικής μας οικονομίας».

Ανέσυραν το Μιράζ που είχε καταπέσει στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείουΟλόκληρο και από βάθος 80 μέτρων ανέσυρε η Ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών της πολεμικής αεροπορίας το Μιράζ 2000 που είχε καταπέσει πριν από δύο εβδομάδες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Φούρνων, ενάμιση μίλι από την ακτή.

Η ανάσυρση του αεροσκάφους έγινε με ειδική τεχνική που εφαρμόζει η μονάδα αυτή της αεροπορίας.

Το μαχητικό έχει ήδη φορτωθεί σε πλωτό και μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις των τσιμέντων Χαλκίδος, και από εκεί οδικώς στην Τανάγρα για να το εξετάσουν οι ειδικοί.

Ενδέχεται να έχει διατηρήσει τα πτητικά του χαρακτηριστικά και να ξαναχρησιμοποιηθεί, όπως έγινε παλαιότερα με άλλα αεροσκάφη.

Αν δεν είναι κατάλληλο, θα χρησιμοποιηθούν μέρη του ως ανταλλακτικά.

Οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους το είχαν εγκαταλείψει όταν παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους χωρίς να τραυματιστούν.

Οι υποβρύχιοι αποστολείς της Κινητή Ομάδα Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας είναι απόφοιτοι του Σχολείου Υποβρύχιων Επιχειρησιακών Αποστολών της 206 ΠΑΥ. Επίσης, εκπαιδεύονται στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, στο Σχολείο Μηχανοσωστών, καθώς και στο US Navy Diving and Salvage Training Center.

Επίσης, σε τακτικά διαστήματα συνεκπαιδεύονται στην Ελλάδα με τους US Navy Deep Sea Divers, σε θέματα καταδύσεων μεγάλων βαθών με χρήση καταδυτικού εξοπλισμού υποστηριζόμενου από την επιφάνεια (καταδυτικές συσκευές ΜΚ–20 και ΜΚ-21), καθώς και σε υποβρύχιες εργασίες κοπής μετάλλων και ηλεκτροσυγκόλλησης.

Τα τελευταία χρόνια η ΚΟΣΥΘΕ έχει προβεί στην ανέλκυση πολλών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Μεταξύ αυτών αξιομνημόνευτες είναι οι αποστολές ανάσυρσης (σε συνεργασία με τη ΜΥΚ) των σορών του ηρωϊκού πληρώματος του Ε/Π Augusta Bell στα Ίμια, της ανέλκυσης του πυροσβεστικού Α/Φ CL 215 από τη λίμνη Υλίκη (το οποίο και ξαναπέταξε), του MIRAGE-2000 από την περιοχή «Καλόγηροι» του Αιγαίου (σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, από το βάθος ρεκόρ των 592 μ), του Ε/Π CHINOOK από το Άθως (σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και τη ΜΥΚ), καθώς του Α/Φ CL 415 από τον Ευβοϊκό Κόλπο και του CL 215 από την Ανάβυσσο. Μεταξύ των πολλών ιστορικών Α/Φ, που έχουν ανελκυσθεί από την ΚΟΣΥΘΕ, συμπεριλαμβάνονται το RAF Bristol Blenheim στο Ρέθυμνο, το JUNKERS – 52/3m στη Λέρο και το JU-87 STUKA στη Ρόδο.

tanea.gr

Εξήντα επτά αυτοκτονίες χρηστών του ίντερνετ, οι οποίες είχαν "προαναγγελθεί" στο διαδίκτυο, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εξήντα επτά αυτοκτονίες χρηστών του ίντερνετ, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει τις προθέσεις τους αυτές σε συνομιλίες τους στο διαδίκτυο, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα [Για να μαθαίνει ό Παντελής Οικονόμου πόσο σοβαρότερα πράγματα έχει να κάνει η ΔΗΕ από το ν' ασχολείται με το ποιος τον ξεβράκωσε ότι ανεβοκατέβαζε τις ομιλίες που δεν τον βόλευαν].

Πρόκειται για άτομα από 13 έως 48 ετών, κάποια από τα οποία (κυρίως ανήλικοι) είχαν πάρει χάπια αμέσως μετά την εκδήλωση της πρόθεσης τους στο διαδίκτυο, αλλά σώθηκαν χάρις στο γεγονός ότι εντοπίστηκαν γρήγορα από τους «χάκερς» της ΕΛΑΣ.

Εντυπωσιακό είναι ότι για κάποιους άλλους ανήλικους, αλλά και ενήλικες, κίνητρο αυτοκτονίας αποτελούσαν τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, επειδή παραβίαζαν τους κανόνες των παιχνιδιών, τους απέβαλε για κάποιες ώρες ο κεντρικός διαχειριστής, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ «τραγικό» γι' αυτούς και δήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας αν δεν τους επανέντασσαν άμεσα στο παιχνίδι.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των επίδοξων αυτοχείρων, έπαιξαν άλλοι χρήστες του ίντερνετ, μεταξύ των οποίων και ένας ιερέας, οι οποίοι εντόπισαν τα απελπισμένα μηνύματα και ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε ότι αφορά τον ιερέα, προ δεκαημέρου το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε καταγγελία από το συγκεκριμένο άτομο, που δήλωσε ότι κατά την στιγμή της διαδικτυακής εξομολόγησης, μέσω προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων (skype), ο εξομολογούμενος εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας, λόγω διαφόρων προσωπικών προβλημάτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την ψηφιακή διερεύνηση.

Για κάθε περίπτωση, από τη Δίωξη συντάχτηκαν δικογραφίες και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ενώ με τη συνδρομή ψυχολόγων αντιμετωπίστηκαν τα περιστατικά των χρηστών του διαδικτύου, που έστελναν τα μηνύματα απόγνωσης.

Κυριάκο μας ζάλισες!! Ή σοβαρέψου ή κάν' την

http://2.bp.blogspot.com/-QlHembrAKgc/TZTx0hqi4QI/AAAAAAAABXs/zRgZbWw3tMI/s1600/mitsotakis_kyriakos1_3.jpgΔιευκρινήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη για την στάση του στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο

Σε διευκρινιστική δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης προέβη ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα καθώς οι δηλώσεις του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι", σύμφωνα με τις οποίες, αν ήταν ο 151ος βουλευτής, θα υπερψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο, προκάλεσαν την έντονη δυσφορία της λεωφόρου Συγγρού.

Αν και επισήμως από τη ΝΔ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις του βουλευτή, ο κ. Μητσοτάκης σε νέα του δήλωση τονίζει πως όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

"Ξεκαθαρίζω τη θέση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών μιας απάντησης που έδωσα σε ένα εντελώς υποθετικό ερώτημα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ντ. Κον Μπεντίτ: "Να σταματήσουμε να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη"

http://media.feed.gr/filesystem/images/20100908/engine/assets_LARGE_t_420_7407321_type11495.jpg Με κραυγή αγανάκτησης υπερασπίσθηκε την Ελλάδα, σήμερα το πρωί στο γαλλικό ραδιόφωνο "Φρανς Ιντέρ", ο αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, όταν Γάλλος πολίτης τον ερώτησε «γιατί θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τις ελληνικές ατασθαλίες».

«Το θέμα έχει αρχίσει να με νευριάζει, το να μιλάμε σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι», είπε ο Κον Μπεντίτ υψώνοντας τη φωνή και σημείωσε: «Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες».

Για να υποστηρίξει την άποψή του ο κ. Μπεντίτ ανέφερε πως «η προϋπόθεση που έθεσαν Σαρκοζί και Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, όταν προσπαθούσε να εξασφαλίσει το πρώτο μέρος του δανείου, ήταν η δέσμευσή του για την εκπλήρωση όλων των συμβολαίων που είχε η Ελλάδα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ή άλλα, με τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες».

«Όταν μιλάμε για "ελληνική διαφθορά" να έχουμε υπόψη μας ότι οι γαλλικές, γερμανικές, σκανδιναβικές ή άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά», τόνισε και απευθυνόμενος προς τον ακροατή, πρόσθεσε: «Όταν επομένως μιλάτε για ατασθαλίες, να αναφέρεσθε στις ατασθαλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη».

Στη συνέχεια ο κ. Μπεντίτ αναφέρθηκε στην είσοδο των κινεζικών κεφαλαίων στην περιφέρεια της Ευρώπης φέρνοντας σαν παράδειγμα "την αγορά του λιμανιού του Πειραιά". «Εάν δεν προστατεύσουμε την περιφέρεια», είπε, «θα δείτε ότι τα κινεζικά κεφάλαια θα προσκολληθούν και ενσωματωθούν σε όλη την Ευρώπη. Και σε αυτήν την περίπτωση θα κινδυνεύει η ευρωπαϊκή κυριαρχία, γιατί όποιος έχει το χρήμα θέλει να εξουσιάζει και την πολιτική».

Κατά την άποψη του Ευρωπαίου πολιτικού, «μοναδική λύση» για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας αποτελεί η ομοσπονδιακή διακυβέρνηση (federalisme) της Ευρώπης, η οποία δεν έχει να κάνει και δεν είναι ενάντια στην εθνική κυριαρχία.

Εκείνο που ζητάμε είναι να διευρυνθεί η εθνική κυριαρχία σε μια κοσμοπολίτικη κυριαρχία ώστε να μπορέσει να αμυνθεί στις επιθέσεις, πρόσθεσε ο Κον Μπεντίτ και κατέληξε: «Μια Ευρώπη δυνατή, μια κυρίαρχη Ευρώπη, είναι η μόνη δυνατότητα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα».

Βουλή: Ειδική συνεδρίαση στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ

http://www.newsit.gr/files/Image/10-02-11/evert2-thumb-large.jpgΤο έργο, την προσωπικότητα και την πολιτική διαδρομή του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ τιμά σήμερα, σε ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στη μνήμη του, η Βουλή. Κοινή είναι η παραδοχή των ομιλητών από όλα τα κόμματα ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη την πολιτική γενναιότητα, τη συνέπεια και την ευπρέπεια.

Βουλή τιμά σήμερα τη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ, ενός πολιτικού που για 30 χρόνια τίμησε την πολιτική ζωή», είπε ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, σημειώνοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα, όπως και οι τωρινές, η απώλεια τέτοιων προσωπικοτήτων γίνεται ακόμη πιο αισθητή.

«Ήταν ένας ολοκληρωμένος πολιτικός, είχε σαφείς θέσεις για όλα τα ζητήματα. Η μαχητικότητά του αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

«Εξέφραζε αυθεντικά τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν πολιτικός του χρέους και της δυναμικής αναμέτρησης με τις καταστάσεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι η παράταξη της ΝΔ εκφράζει ευγνωμοσύνη για την πολιτική του παρακαταθήκη.

Στην προσωπική του γνωριμία με τον Μιλτιάδη Έβερτ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης από το 1965 και μετά, σημειώνοντας εμφατικά τη συνέπεια των ιδεών και τις προσπάθειες του να διατηρήσει ενωμένη την παράταξη της ΝΔ.

«Ο Μιλτιάδης Έβερτ υπήρξε άνθρωπος που όχι μόνο στην πολιτική διαπάλη αλλά και στις προκλήσεις ανεδείχθη άνθρωπος με φωτεινότητα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου. «Ήταν μαχητής ευθύς και τίμιος», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής επισημαίνοντας τις πολιτικές διαφορές του πολιτικού με το ΚΚΕ. «Οραματικό πολιτικό», χαρακτήρισε το Μιλτιάδη Έβερτ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά με ειλικρίνεια και σεβασμό τη μνήμη του» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι «ο Μιλτιάδης Έβερτ με την πολιτική του παρουσία και προσωπικότητα υπήρξε σκληρός αντίπαλος με την αριστερά».

«Πολιτικοί σαν τον Μιλτιάδη Έβερτ μας διδάσκουν αυτές τις δύσκολες και αμήχανες ώρες, να στεκόμαστε όρθιοι και σταθεροί και να επιμένουμε στο σωστό. Δεν είναι πείσμα να επιμένεις στο σωστό. Χαρακτηρίστηκε μπουλντόζας γιατί είχε αυτό το πείσμα και την αποφασιστικότητα», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

Το ηθικό φάουλ πέφτει στον Ηρακλή...

Ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Ηρακλής ετοιμάζουν το... ντιλ του αιώνα και ο κόσμος της Καβάλας έχει μείνει να τους κοιτάει απορημένος... Το ηθικό κομμάτι είναι αυτό που βαραίνει τον Γηραιό...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com
http://static.fsport.gr/images/wsjellinkous.jpgΓια 5 μύθους που επικρατούν διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal επιχειρώντας να καταρρίψει τις απόψεις που εχουν τροφοδοτηθεί σχετικά με τις ευθύνες που έχει χώρα μας για την κρίση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ευρωζώνης.

Ακολουθεί το άρθρο του Σάιμον Νίξον μεταφρασμένο:

1.Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα

Όχι, δεν είναι. Όπως έχουν σημειώσει οι οικονομολόγοι Κάρμεν Ράινχαρτ και Κένεθ Ρόγκοφ, οι πτωχέυσεις αφορούν συνήθως την προθυμία πληρωμής και όχι την ικανότητα πληρωμής. Η Ελλάδα έχει πολλά περιουσιακά στοιχεία και τεράστιες δυνατότητες μείωσης των δαπανών, αύξησης της είσπραξης των φόρων και βελτίωσης της παραγωγικότητας, φυσικά αν είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες. Η πρόκληση για την Ελλάδα δεν είναι η φερεγγυότητα της, αλλά το κατά πόσο οι αλλαγές που απαιτούνται είναι πολιτικά εφικτές.

2.Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πτωχεύσει

Με τίποτα. Η χώρα έχει ένα τεράστιο πρωτογενές έλλειμμα, οπότε ακόμα και αν αυτό προκαλούσε “κούρεμα” κατά 50%, πάλι θα χρειαζόταν δανεισμό αμέσα ή θα βρισκόταν αντιμέτωπη με τεράστιες περικοπές δαπανών εν μια νυκτί για εξισορροπήσει τα βιβλία της. Ακόμη χειρότερα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα κατέρρεε, αφού το κεφάλαιο θα εξαφανιζόταν και η χρηματοδότηση θα είχε στερέψει. Υπό τους κανονισμούς της ΕΚΤ, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν θα ήταν πλέον αποδεκτά ως ασφάλεια.

3.Μια ελληνική πτώχευση δεν θα ήταν ίδια με την πτώχευση της Lehman Brothers

Ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται ότι τώρα έχει αποδεχτεί ότι ήταν πολύ “αφελής” που πίστευε ότι η αγορά ήταν προετοιμασμένη για μια ελληνική αναδιάρθρωση του χρέους. Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις έχουν εξαπλωθεί στην ευρωζώνη, εμφανώς πιο πολύ στην Ισπανία, όπου οι αποδόσεις ομολόγων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Το λάθος της Γερμανίας ήταν να εξετάσει μόνο τις επιφανειακές επιπτώσεις στο τραπεζικό κεφάλαιο, ενώ οι δευτερογενείς επιπτώσεις στην κυβέρνηση και το κόστος δανεισμού ήταν αυτές που θα έκαναν την περισσότερη ζημιά. Η Lehman Brothers αποτέλεσαν ένα σοβαρό σοκ, όμως μια ελληνική πτώχευση θα πυροδοτούσε μια παγκόσμια ύφεση.

4.Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα χρόνο

Ναι, μπορείς. Ο χρόνος είναι φοβερός γιατρός. Ακόμα και αν η χρεοκοπία της Ελλάδας γίνει αναπόφευκτη, υπάρχουν πολλοί κάλοι λόγοι για να την καθυστερήσεις: Εν μέρει για να ενθαρρύνεις Πορτογαλία και Ιρλανδία να παραμείνουν μέτρα λιτότητας, αλλά κυρίως να διαβεβαιώσεις τους επενδυτές, προκειμένου να συνεχίσουν να αγοράζουν περιφερειακά κυβερνητικά και τραπεζικά χρέη στην Ευρώπη. Η ευρωζώνη πρέπει να αποφύφει την οποιαδήποτε πτώχευση μέχρι χώρες όπως Ισπανία και Ιταλία να βρουν το δρόμο για να φύγουν από τη ζώνη κινδύνου.

5.Για όλα φταίει η Ελλάδα

Όχι εντελώς. Τώρα που η ευρωζώνη αποδέχεται ότι δεν μπορεί παρά να σώσει την Ελλάδα, πρέπει να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα λειτουργήσει. Αντί γι’ αυτό, η ευρωζώνη τιμωρεί την Ελλάδα με επιτόκιο σχεδόν διπλάσιο από αυτό που πληρώνει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να δανείζεται, ή αυτό που χρεώνει το ΔΝΤ- δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της Ελλάδας. Αυτό είναι παράλογο. Η μόνη διέξοδος για την ευρωζώνη είναι η πολιτική συναίνεση. Αργά ή γρήγορα, οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα.

http://www.cosmo.gr/Finance/USA/329619.html