23 Ιουνίου 2011

ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

http://triepsilites.files.wordpress.com/2011/06/fotopoulos_genop_434_355.jpgΣτο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται τα λαμόγια του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ζητώντας να συναντήσουν τον Βενιζέλο και εκτοξεύοντας απειλές εναντίον όλων των Ελλήνων. Μιλώντας με δημοσιογράφους, τα λαμόγια του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους. Οπως ανέφεραν εως τις 30 Ιουνίου θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά θα αγωνιστούν για να μην μετοχοποιηθεί η επιχείρηση. Εάν συμβεί αυτό, ακούστε με τι μας απειλούν:

Θα διεκδικήσουν, προσφεύγοντας στα δικαστήρια, ποσό 11,9 δις. ευρώ που είναι περιουσία των εργαζομένων, όπως υποστήριξαν.

Ακούστε θράσος τα λαμόγια!!! Θεωρούν τη ΔΕΗ μαγαζί τους!!!
ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΟΙ...
ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ...
γιατί οι συγκεκριμένοι είναι ότι πιο σάπιο άχρηστο και παρασιτικό έχει να επιδείξει η ελληνική κοινωνία!

ΥΓ. Το δικό μας το νούμερο ο Μανώλης ακόμα να πει δημόσια στα δικά του λαμόγια της ΔΑΚΕ ότι τελείωσε το πανηγύρι;

Γιατί πιέστηκε το ΤΤ απ' την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να πουλήσει τα CDS με τα οποία εξασφαλίζονταν σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzmPgkC8Ip2Gv2ZsAUt0jlj8AMNxJph5bSIa8tZNWolei3I0vjLkZZMwjhStcazd1QRpFmKi0JPJpjX2UHQuV4d9-Avx9MHeQWKXFnDOhJXerIKnJcjoHd53yz4t0yp7GalT_GPF-YBis/s1600/CDS1.jpgΑς πάρουμε την περίπτωση της Ελλάδας, για να αρχίσουμε να εξηγούμε τι μπορεί να κρύβεται στον «γκρίζο» κόσμο των συμβολαίων ασφάλισης ελληνικού χρέους. Η συνολική ονομαστική αξία των CDS που έχουν συναφθεί επί του ελληνικού χρέους είναι περίπου 77 δισ. ευρώ.

Αυτό που μετράει, όμως, είναι η καθαρή αξία, δηλαδή το κέρδος για κάποιους ζημιά για τους αντισυμβαλλόμενους, που θα μείνει αν χρειασθεί να εκκαθαρισθούν αυτά τα συμβόλαια μετά από ένα «πιστωτικό γεγονός»: η καθαρή αξία δεν ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ.

Μπορεί αυτό το μικρό, σε σχέση με το ενεργητικό και τα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών, να αποτελεί τόσο σοβαρό πρόβλημα, ώστε οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και η ΕΚΤ να επιμένουν μετά... μανίας στην ανάγκη να μην υπάρξει «πιστωτικό γεγονός» (βλ. χρεοκοπία) της Ελλάδας, ώστε να μην εκκαθαρισθούν τα CDS;

Ασφαλώς η απάντηση είναι αρνητική: ακόμη και αν υποθέσουμε ότι μόνο δυο-τρεις μεγάλες τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες της ευρωζώνης επιβαρυνθούν με όλο αυτό το ποσό, τα 7 δισ. ευρώ είναι πολύ λίγα για να κλονίσουν το ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα. Αρκεί να σκεφθούμε ότι ακόμη και οι ελληνικές τράπεζες έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μεγαλύτερο ποσό από αυτό από το 2009 και μετά με τη διάθεση μετοχών στην αγορά. Τα 7 δισ. ευρώ δεν είναι, εξάλλου, παρά μόνο ένα μικρό κλάσμα των κεφαλαίων μόνο των ελληνικών τραπεζών και ένα απειροελάχιστο κλάσμα των κεφαλαίων των τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών της ευρωζώνης (μια «σταγόνα στον ωκεανό»).

Πού βρίσκεται λοιπόν το πρόβλημα με τα CDS; Και προς τι όλη αυτή η υστερία, κυρίως από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και την ΕΚΤ; Γιατί να μην αφήσουν την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, να ελαφρυνθεί από αυτό το τεράστιο βάρος η οικονομία της και να τεθεί σε καλύτερη βάση για όλους το πρόβλημα με τις υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας;

Αν το πρόβλημα είναι ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες περιφερειακές οικονομίες, πρέπει να επισημάνουμε ότι και εκεί δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρό: η Πορτογαλία είναι μέσα στις 30 χώρες και εταιρείες με τα μεγαλύτερα συμβόλαια ασφάλισης επί του χρέους τους, αλλά και για την Πορτογαλία το καθαρό ποσό είναι μικρό, αφού μόλις που ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ. Η Ιρλανδία δεν βρίσκεται καν στο τοπ-30.

Υπάρχουν AIG και στην Ευρώπη; Φαίνεται ότι κάτι άλλο φοβούνται στην πραγματικότητα οι ευρωπαϊκές αρχές, όχι τον ασήμαντο κίνδυνο από την εκκαθάριση των CDS σε περιπτώσεις χρεοκοπιών χωρών της ευρωζώνης: αυτό που φοβούνται είναι η ύπαρξη μιας ή και περισσότερων AIG στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα! Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, για να το πούμε με άλλα λόγια (σίγουρα η ΕΚΤ γνωρίζει περισσότερα επί του θέματος, αλλά αποφεύγει να το συζητήσει δημόσια...), ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν διαπράξει την ίδια κερδοσκοπική ανοησία που διέπραξε η AIG στην αμερικανική αγορά.

Υπάρχουν, δηλαδή, τράπεζες που όχι μόνο έχουν «φορτώσει» τα χαρτοφυλάκιά τους με μεγάλου ύψους τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα της Ελλάδας και των άλλων χωρών της περιφέρειας, αλλά έχουν πουλήσει και CDS για την ασφάλιση των ίδιων ομολόγων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας!

Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι τράπεζες; Υπάρχει έντονη φιλολογία στο παρασκήνιο των αγορών ότι πρόκειται για μεγάλες γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, που έχουν πέσει στο θανάσιμο αμάρτημα της διπλής κερδοσκοπίας επί των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης. Ουδείς μπορεί βέβαια να αποδείξει αυτό τον ισχυρισμό, αφού ως γνωστόν οι τράπεζες κρατούν μυστικά τα στοιχεία για τις θέσεις τους σε CDS. Έτσι, γνωρίζουμε σήμερα ποιοι είναι οι μεγάλοι επενδυτές στα ελληνικά ομόλογα (ανάμεσά τους, η γαλλική BNP, η βελγογαλλική DEXIA, η ιταλική Generali, η γερμανική Commerzbank, η γαλλική Societe Generale, οι γαλλικές Groupama, CNP και AXA η γερμανική Deutsche Bank και πολλές άλλες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες).

Δεν γνωρίζουμε όμως ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι «ασφαλιστές» των ελληνικών ομολόγων, που τα έχουν ταυτόχρονα και στα χαρτοφυλάκιά τους ως επενδύσεις, και βρίσκονται, συνεπώς, πολύ κοντά στον κίνδυνο να πάθουν ό,τι και η AIG: να χάσουν από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, να χάσουν και από την εκκαθάριση των CDS!

Εμπλέκονται και ελληνικές τράπεζες; Υπάρχουν ενδείξεις, ότι το «θανάσιμο αμάρτημα» της διπλής κερδοσκοπίας επί των ελληνικών ομολόγων δεν είναι άγνωστο σε ορισμένους Έλληνες τραπεζίτες. Οι φήμες στην αγορά το 2010, σύμφωνα με τις οποίες ελληνικές τράπεζες είχαν ασφαλίσει ελληνικά ομόλογα και ταυτόχρονα τα είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους σε τεράστιες δόσεις ήταν τόσο έντονες, που τις είχε περιλάβει σε έκθεσή της και η BNP Paribas, αν και οι αναλυτές της παραδέχονταν ότι είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από επίσημα στοιχεία.

Το μόνο που ξέρουμε για την ανάμιξη των ελληνικών τραπεζών στα CDS είναι η ιστορία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μόνο που το Τ.Τ. είχε κάνει τη σωστή κίνηση και δεν είχε αποδυθεί στην επικίνδυνη διπλή κερδοσκοπία: Η διοίκηση Φιλιππίδη είχε ανοίξει τον Αύγουστο του 2009 τη μεγαλύτερη θέση της παγκόσμιας αγοράς CDS επί ελληνικών ομολόγων, ως αγοραστής και όχι ως πωλητής ασφάλισης. Με τον τρόπο αυτό κάλυπτε τον κίνδυνο από το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ομολόγων του, σε βαθμό πλήρους εξουδετέρωσης, ακόμη και σε σενάρια μεγάλου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Υπάρχουν ενδείξεις -αυτό μεταδίδεται στο “B” από τραπεζικά στελέχη που γνωρίζουν το θέμα αλλά αποφεύγουν να μιλήσουν δημόσια για ευνόητους λόγους...- ότι το Τ.Τ. ήταν η μοναδική ελληνική τράπεζα που είχε χρησιμοποιήσει ΣΩΣΤΑ τα CDS, σε μια πολιτική ενεργού αντιστάθμισης κινδύνων, ενώ άλλες τράπεζες είχαν κάνει το ιστορικό λάθος να πουλήσουν ασφάλιστρα για ομόλογα, διπλασιάζοντας τους κινδύνους των χαρτοφυλακίων τους, με αντάλλαγμα βέβαια τη βραχυπρόθεσμη καταγραφή τεράστιων κερδών.

Όμως, το Τ.Τ. δέχθηκε μεγάλη πίεση [μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία], ακριβώς επειδή ήταν το μόνο πιστωτικό ίδρυμα που είχε πάρει σωστή θέση, κατά τρόπο που εξέθετε τις άλλες τράπεζες, για να υποχρεωθεί τελικά να πουλήσει [τον Δεκέμβριο του 2009] με ένα μικρό κέρδος τα ασφάλιστρα που είχε αγοράσει και να είναι σήμερα πλήρως εκτεθειμένο στον κίνδυνο των κρατικών ομολόγων, που μπορεί πολύ εύκολα να «εξαϋλώσει» το σύνολο των κεφαλαίων του, σε περίπτωση «κουρέματος»...

http://www.bankingnews.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ όσων κατηγορούνται για στημένους αγώνες: Μαρινάκης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Καλόπουλος, Σπάθας, Μποροβήλος κ.λπ

http://www.sportnet.gr/media/report_files/520b560e60f618437d385630fc23b9b2.jpg[ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ]

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα ποδοσφαιρικά στοιχήματα, στην οποία εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελίας, προτάθηκε δίωξη κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, ενώ η λίστα περιλαμβάνει ονόματα όπως του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου.

Η εισαγγελέας έχει ήδη ασκήσει βαρύτατες ποινικές διώξεις για πέντε κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα κατά 85 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τα 15 ονόματα που δημοσιοποίησαν την Πέμπτη το πρωί οι δικαστικές αρχές είναι τα ακόλουθα: Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάνης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλειος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Νικόλαος Παντέλης, Σταύρος Ψωμιάδης (οι δέκα που έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη), Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπακώστας (οι πέντε για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης).

Για τους πέντε που καταζητούνται ο ανακριτής εκδίδονται εντάλματα σύλληψης ενώ οι 10 συλληφθέντες που θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν προσωρινά κρατούνται.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που κατήρτισε η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και διαβίβασε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, προτείνεται η άσκηση δίωξης για διάφορες κατηγορίες κατά των:

Ευάγγελου Μαρινάκη
Αβραάμ Παπαδόπουλου
Δημήτριου Καλόπουλου
Θωμά Μητρόπουλου
Ιωάννη Κομπότη
Σπυρίδωνα Καλογιάννη
Αντωνίου Μανίκα
Ευάγγελου Κιοτζένη
Άγγελου Τραυλού
Γιώργου Πουλόπουλου
Ευστάθιου Προβατίδη
Πέτρου Ρουτζιέρη
Τάκη Γιαννόπουλου
Γεωργίου Μποροβήλου
Δημητρίου Μπάκου
Ιωάννη Ναυρινιάδη
Βασιλείου Αδαμάκη
Ιωάννη Αρφάνη
Αθανασίου Γιάχου
Γεωργίου Λυμπάντση
Περικλή Αμανατίδη
Παύλου Δήμου
Παναγιώτη Σπάρταλη
Γεωργίου Σαλαμαστράκη
Χοσέ Λουίς Ρέγες
Μαρσέλο Γκούτμαν
Ιωάννη Τσιγιάννη
Σπυρίδωνα Τρύφωνα
Άκη Πάσσαρη
Γεωργίου Χριστοβασίλη
Γεωργίου Γρηγορόπουλου
Κωνσταντίνου Χρυσοχοϊδη
Ιωάννη Σπάθα
Γεωργίου Γεωργιάδη
Ελενας Νεούζα-Θεόσογλου
Ζοσέ Λαορένσο
Λουκά Αποστολίδη
Γεωργίου Πράττου
Γεωργίου Βαρούτσικου
Γεωργίου Τόρη
Γεωργίου Γρηγορόπουλου
Ιωάννη Τσιγιάννη
Ευθυμίου Σιδηρόπουλου
Δημητρίου Μουστάκα
Ανθιμου Καραμανίδη
Λουκά Καραμάνη
Γεωργίου Χαβενετίδη
Δημητρίου Δημητρίου
Ευάγγελου Δήμου
Σταμάτιου Φασουλή
Εμαννουήλ Αρβανιτάκη
Ιωάννη Οικονομίδη
Νικόλαου Λυράκη
Σάββα Παντελίδη
Χρήστου Σφήκα
Νικολάου Θεοχαρίδη
Λεωνίδα Παπασταθόπουλου
Ιωάννου Καλυβίτη
Κωνσταντίνου Μενδρινού
Δημητρίου Βίλλα,
Μιχαήλ Τζιβελέκη,
Μιχαήλ Αλβέρτη
Γιαννάκη Ανδρέου
Μάριου Μπουλουγούρη
Μαρίας Αυγίδου
Διονυσίου Κοτίνη
Μαρίας Βυθοπούλου
Αθανασίου Κωστουλέα

skai.gr

Έκθεση ΟΗΕ: Πλήρης δικαίωση των θέσεων Σαμαρά

Η ορθότητα των θέσεων που επίμονα και υπεύθυνα διατυπώνει ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται όχι μόνον από την σκληρή πραγματικότητα αλλά και από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.

Είναι χαρακτηριστική η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την παγκόσμια κοινωνική κατάσταση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πανηγυρικά το σύνολο της κριτικής που ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτήν καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η μονομέρεια των πολιτικών λιτότητας, όπως αυτή του Μνημονίου, που

  • απομακρύνουν τελικά τις οικονομίες από τον ορίζοντα της ανάπτυξης και
  • καταργούν στην πράξη και στο όνομα της ανάπτυξης το κοινωνικό κράτος

Η έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτελεί αναμφίβολα κόλαφο για όλους εκείνους που εμπνεύστηκαν, στήριξαν και, με ιδεοληπτική εμμονή, συνεχίζουν μια καταστροφική οικονομική πολιτική που οδηγεί μόνον σε ανακύκλωση των αδιεξόδων.

Ο ΟΗΕ επισείει τον υπαρκτό κίνδυνο, αυτόν που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν για πάνω από ένα έτος, ότι με τη συγκεκριμένη οικονομική συνταγή απομακρυνόμαστε από τον επιδιωκόμενο στόχο που είναι η ανάπτυξη. Αντίθετα εγκλωβιζόμαστε βαθύτερα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, των ελλειμμάτων και του χρέους.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «τα μέτρα λιτότητας, που λαμβάνουν κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το μεγάλο δημόσιο χρέος τους, όχι μόνο απειλούν την απασχόληση στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά καθιστούν και την οικονομική τους ανάκαμψη αβέβαιη».

Τί διαφορετικό έχει πει η Νέα Δημοκρατία; Ακριβώς αυτό: οι θυσίες του ελληνικού λαού επί ένα χρόνο είναι χωρίς αντίκρισμα, αλλά και ότι αποτελεί μάταιο κόπο και μέγιστο σφάλμα να διορθώσεις το λάθος με νέο λάθος. Όπως αυτό που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο μείγμα οικονομικής πολιτικής στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σαφείς και σημαντικές είναι και οι επισημάνσεις της έκθεσης του ΟΗΕ σχετικά με το κοινωνικό κράτος. Και, δυστυχώς, βρίσκουν την εφαρμογή τους στη δική μας περίπτωση.

Τα πλήγματα που δέχθηκε το κοινωνικό κράτος τον τελευταίο χρόνο είναι πλήγματα πρωτίστως στα ασθενή κοινωνικά στρώματα και τα οποία τροφοδοτούν εύλογα εκτός από την απόγνωση και την περαιτέρω αγανάκτηση των πολιτών.

Άλλωστε για τις δραματικές συνέπειες της ακολουθούμενης πολιτικής αρκεί να ανατρέξουμε σε κρίσιμα μεγέθη της οικονομίας που έχουν μέγιστο κοινωνικό κόστος. Η εκτόξευση της επίσημης ανεργίας πάνω από 16%, απότοκο της μονομερούς και άδικης φοροεισπρακτικής κυβερνητικής πολιτικής, συνιστά ήδη μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής.

Στην έκθεση τονίζεται ότι «είναι πρωταρχικό για τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τους τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουν …ώστε η ανάπτυξη να μη μετατρέπεται μακροπρόθεσμα σε τιμωρία».

Χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, η έκθεση του ΟΗΕ δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές που οφείλουν να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις χωρών που είναι αντιμέτωπες με την κρίση: εφαρμογή πολιτικών τόνωσης της οικονομίας. Αυτό που με σταθερότητα επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς πριν από το Μνημόνιο, στο Ζάππειο Ι, στο Ζάππειο ΙΙ, αυτό που υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αυτό που ζητά από την κυβέρνηση να ακολουθήσει, χωρίς δυστυχώς ανταπόκριση.

Σήμερα, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, ποιος συναισθάνεται την ευθύνη του απέναντι στο λαό, ποιος συνιστά την πραγματική ελπίδα για τον τόπο για μια επανεκκίνηση για την οικονομία, μια επανεκκίνηση για την Ελλάδα.

Κατανοεί ότι και από αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να περιμένει τίποτε. Οι επικοινωνιακές τακτικές κατέρρευσαν και η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

ΠΗΓΗ: ΝΔ

Σαμαράς προς λαμόγια Ευρωπαίους: Κριτής μου ο Ελληνικός λαός:

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2010/01/samaras-2.jpg«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας.

Αλλά διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης. Καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους.

Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε, τους είπα.

Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε. Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας…

Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους.

Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός».

GAP: Σε δουλειά να βρισκόμαστε-Ανούσια συνάντηση με τον Γκρουέφσκι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-2ZOhCRnKDB-4I1pHPwZ4uG1fZy1cQzeB0C3ewN9U76TvWH3YNvu80ck8Ddt4qiCHOP0ewTmSfkSF5mSHtfYYdS0rM3nCc2GzVspqhzh5D9F9RrL6mS_cobIFEelPbdamzhn6OqbwKMDw/s1600/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B5.jpgΣυνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τακτικές επαφές στο ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα στις διμερείς σχέσεις, που μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να τοποθετήσουν αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας σε διάφορα σημεία της χώρας, εγείρει ζήτημα αξιοπιστίας και πραγματικής προσήλωσης της ηγεσίας της ΠΓΔΜ στην προσπάθεια επίτευξης λύσης.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για πρόοδο των διαπραγματεύσεων και ξεκαθάρισε ότι αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την άλλη πλευρά προκειμένου αυτές να καταλήξουν σε συμφωνία. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια επικοινωνιακή κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας, αλλά προσβλέπει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή, εφόσον πράγματι η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Κατηγορούμενος κι ο Μαρινάκης για αλλοίωση αποτελέσματος κατ’ εξακολούθηση... σιγά το νέο

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20101002/engine/pegasus_LARGE_t_1041_55764492_type11487.jpg[Έτσι εξηγείται λοιπόν η προηγούμενη απορία μας γιατί να διερρέει ο Ολυμπιακός ότι στις συνομιλίες δεν στοιχειοθετείται αδίκημα ;)... και όχι ότι θα αλλάξει κάτι μιας και τα λαμόγια θα τη γλιτώσουν και θα συνεχίσουν αλλά... θα 'χουμε να λέμε]

Αν από το βράδυ της Τετάρτης πέφτουν βόμβες, το απόγευμα της Πέμπτης έσκασε η… πυρηνική βόμβα! Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στο πόρισμα που εξασφάλισε το gazzetta.gr! Πολλά τα γνωστά ονόματα!

Οι αποκαλύψεις γύρω από τον τρόπο που… παίζονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον παίρνει μορφή χιονοστιβάδας καθώς στο εισαγγελικό πόρισμα υπάρχουν «μεγάλα» ονόματα όπως πρόεδροι ομάδων, παράγοντες, εν ενεργεία αλλά και παλιοί παίκτες, αλλά και οι διαιτητές που έπαιξαν στο ντέρμπι του περασμένου Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!

Φυσικά το πιο… δυνατό όνομα που προκαλεί αίσθηση είναι αυτό του ιδιοκτήτη και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κατηγορείται α) για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση! Με την ίδια κατηγορία βαρύνεται και ο παλιός πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αθανάσιος Κανελλόπουλος!

http://www.gazzetta.gr/article/item/203823-apokalupse-sten-lista-ki-o-marinakes

Άπαιχτος ο τύπος που φαντασιώνεται τον ποδηλάτη και τον κωπηλάτη...


Χίλιες θέσεις πεντάμηνης εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας

Χίλιοι μακροχρόνια άνεργοι, ΑμΕΑ, νέοι και γυναίκες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προωθηθούν στην εργασία μέσω ειδικού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, θα απασχοληθούν με πεντάμηνες συμβάσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ειδικότερα σε δραστηριότητες κοινωφελούς εργασίας, με μηνιαίες αποδοχές έως 625 ευρώ και ασφαλιστικές εισφορές που καλύπτονται από το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Τετρακόσιες θέσεις θα δημιουργηθούν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και από εκατό στις ενότητες Χαλκιδικής, Πιερίας, Σερρών, Ημαθίας, Κιλκίς και Πέλλας.

Συγκεκριμένα το επόμενο χρονικό διάστημα, οι δήμοι και οι περιφερειακές ενότητες θα κληθούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και να συστήσουν ομάδες εργασίας. Οι τελευταίες θα συνεργαστούν με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που, στη συνέχεια, θα αναλάβουν να προκηρύξουν τις προσλήψεις και να συνάψουν τις σχετικές συμβάσεις. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2013.

Τη σχετική εισήγηση ενέκρινε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατά πλειοψηφία. Ενστάσεις διατύπωσαν, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Γιάννης Κούτρας που έκαναν λόγο για προγράμματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Εξάλλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τα τέλη του 2011 το πρόγραμμα επανειδίκευσης και κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν από το 2004, 109 απολυμένοι της TVX Ελλάς. Η παράταση αυτή δόθηκε ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η τακτοποίηση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.

Σημειώνεται ότι τη σημερινή συνεδρίαση παρακολούθησε για πρώτη φορά από τα τελευταία έδρανα της αίθουσας ο εν αργία Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Δήμος Πειραιά: Καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-15 ετών

http://www.piraeuspress.gr/docs/dimoi/dimos%20peiraia-mple%20sima.jpgΚαλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-15 ετών διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να δώσει διέξοδο σε γονείς για να ανταποκριθούν καλύτερα στις εργασιακές και προσωπικές τους υποχρεώσεις.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν μια περίοδο διακοπών στην πόλη, που θα τους γεμίσει με χαρά και πολλές εμπειρίες.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 04/07 έως τις 15/07 και από τις 19/07 έως τις 29/07.

Για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ τα παιδιά θα φιλοξενηθούν δωρεάν, ενώ για ποσό μεγαλύτερο απ’ αυτό θα υπάρχει συμμετοχή 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 80 ευρώ για το δεύτερο.

Επιμένει ο Σαμαράς να μην υποκύπτει στους παραπληροφορημένους Ευρωπαίους-Είπε ΟΧΙ και στις Βρυξέλλες

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/3E9C929F77AA590ABFFF7F04BBF2D3A2.jpgΠροσερχόμενος στην Σύνοδο του ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, όμως το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση προσθέτει φόρους σε μια οικονομία που βρίσκεται σε πρωτοφανή ύφεση. Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από όλα τα οικονομικά μεγέθη. Απαιτούνται διαρθρωτικές δράσεις, για να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αποπληρωμή των δανείων. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μου».

Πρωτοκλασάτος Έλληνας μπασκετμπολίστας στο στόχαστρο των αρχών

Οι φήμες για πρωτοκλασάτο Έλληνα μπασκετμπολίστα που εμπλέκεται με τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου έχουν οργιάσει. Πολλοί δεν τολμούν να προβούν σε αποκαλύψεις, όμως εμείς θα το κάνουμε...

Και το όνομα αυτού διαβάστε το στο

taxalia.blogspot.com

Αδιαθέτησε ο Μπέος μόλις σφίξαν τα πράγματα...

Ο Αχιλλέας Μπέος ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ευελπίδων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί. Τόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου όσο και ο ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα (27/6), προκειμένου να έχουν το χρόνο να μελετήσουν τη δικογραφία.

Ο κ. Τσακογιάννης, όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθούν. Μετά την απολογία τους θα αποφασιστεί από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.

Περίεργα πράγματα: Υπάρχει λόγος να διαρρέει ο Ολυμπιακός ότι ειδικά ο Μαρινάκης δεν εμπλέκεται στην υπόθεση με τον Μπέο;

http://www.sportscorner.gr/public/media/images/main/fdgrycpxuc4d4bf86df405d.jpg[Προσέξτε την αναφορά πως όσα ακούγονται σε διαλόγους-που έχει υποκλέψει η ΕΥΠ-δεν στοιχειοθετούν αδίκημα!!! και το πάθος με το οποίο αναφέρονται στο ότι το 2009 και 2010 δεν ήταν ο ΜΑρινάκης Πρόεδρος αλλά ο Κόκκαλης...]

Μόνο αδιάφορους δεν αφήνουν στον Ολυμπιακό, τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση με τα στημένα, ωστόσο, κύκλοι της ΠΑΕ, διέρρευσαν το μεσημέρι της Πέμπτης την επίσημη θέση της διοίκησης που αναφέρουν ότι όλα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί δεν έχουν καμία σχέση με τους «ερυθρόλευκους» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ έχει ως εξής:

«Σε ότι αφορά τα ύποπτα παιχνίδια, διαπιστώνεται πως όλα πλην ενός, αφορούν τις σεζόν 2008-09 και 2009-2010 και ο Ολυμπιακός δεν εμπλέκεται σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια. Επίσης ο κύριος Μαρινάκης δεν ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού εκείνη την περίοδο.

Δεύτερον, σε ότι αφορά τα όσα λέγονται για διαλόγους, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για οποιοδήποτε αδίκημα και τρίτον οφείλουμε να τονίσουμε πως ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά προτεραιότητα του είναι να χτίσει την ομάδα ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».

in.gr

Μέτρα XXL όπως κι ο Μπένυ: ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

http://img229.imageshack.us/img229/3611/bennypf5.jpgΜέτρα σοκ:
- Εισφορά αλληλεγγύης 1% - 5% και μείωση αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ
- Αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο 6 λεπτά/λίτρo
- Πλήρης εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης για τις επιχειρήσεις
-300 ευρώ τέλος στους ελεύθερους επαγγελματίες
-
αφορολόγητο για τα ακίνητα πέφτει στις 200.000 ευρώ
...
και μετά απ' όλα αυτά ο Μπένυ είπε:
"ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ..."

«Βασικός στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών που τελείωσε πριν λίγο.

«Οταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου υπήρχε ανάγκη να επιβεβαιωθούν ποσά που έφταναν τα 5,5 δισ. ευρώ» και πρόσθεσε ότι έγινε προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις «δίκαιες και αποδεκτές από τους εταίρους μας».

Παραλλήλως αναφέρθηκε στη διαδικασία της Βιέννης με στόχο την εθελοντική διακράτηση ομολόγων χωρίς να προκληθεί πιστωτικό γεγονός. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για διαθεσιμότητα των ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων να μετάσχουν στη διαδικασία και πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εκανε επίσης λόγο για συμφωνία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ «στην ανάγκη να έχουν ψηφιστούν τα δυο νομοθετήματα ως τις 30 Ιουνίου», δηλαδή το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός Νόμος.

Ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε αποδεκτές από τους εταίρους αλλαγές, είπε με νόημα ο Ευάγ. Βενιζέλος, τονίζοντας τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε ότι έμενε η οριστικοποίηση μέτρων ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επανέλαβε την κρισιμότητα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου για την 5η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αλλά και την ύπαρξη β' πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα.

-Στην εισοδηματική κατηγορία μεταξύ 8.000 - 12.000 επιβάλλεται συντελεστής 10%.
Εξαιρούνται νέοι ηλικίας ως 30 ετών, άτομα με αναπηρία και συνταξιούχοι άνω των 65 ετών γα τα εισοδήματα ως 12.000 ευρώ.

-Η εισφορά αλληλεγγύης κλιμακώνεται από το 1% ως 5% σε όλο εισόδημα
Από 12.000 - 20.000 ευρώ 1%
από 20.000-50.000 ευρώ 2%
από 50.000-100.000 ευρώ 3%
από 100.000 και πάνω 4%
5% για βουλευτές, υπουργούς, αιρετούς τοπικής αυτοδιοίκησης και μετακλητούς υπαλλήλους επιπέδου γενικού γραμματέα

- Θα επιβληθεί εξίσωση στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης για τις επιχειρήσεις και μια πολύ μικρή αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει της οργάνωσης του μηχανισμού επιστροφών.

-Επιβάλλεται ελάχιστο τέλος άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος στα 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά, μετά τα 5 χρόνια άσκησης του επαγγέλματος, μη συμψηφιζόμενο με τη φορολογική υποχρέωση.

«Δεν είναι δυνατόν να εμφανιζόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι ζητώντας νέες θυσίες και νέες παρεμβάσεις» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, αναφορά που εξελήφθη ως «βολή» κατά του προκατόχου του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιβαρύνσεις είναι μεγάλες και ότι κυρίως τα μεσαία εισοδήματα καλούνται να σηκώσουν και σηκώνουν ήδη μεγάλα βάρη» ανέφερε. «Το ζήτημα της ηθικής ισορροπίας των μέτρων δεν ενδιαφέρει τος δανειστές μας» πρόσθεσε.

Ο Εφαρμοστικός Νόμος θα κατατεθεί τη Δευτέρα και η διαδικασία και για Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικό θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το μεσημέρι .

«Ολα όσα κάνουμε και όλα όσα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο έχουν χαρακτήρα ο οποίος είναι έκτακτος, στοχευμένος και σημειακός» είπε ο κ. Βενιζέλος διευκρινίζοντας ότι δεν αποτελούν το νέο φορολογικό σχέδιο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στον επιμερισμό των φορολογικών βαρών. Ανέφερε ότι έδωσε εντολή να υπολογισθούν τα βάρη που έχουν σηκώσει οι διάφορες κοινωνικές ομάδες από τον Οκτώβριο του 2009.

«Ενθαρρύνουμε τις ελληνικές τράπεζες να μετάσχουν στη διαδικασία της Βιέννης» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος στην εθελοντική διαδικασία διακράτησης ομολόγων.

tovima.gr

Πολιτική διαθήκη Γεωργίου του Α': "Ντίνο αγάπα την μικράν πατρίδα σου "

Ο Γεώργιος ο Α΄ήταν ο μακροβιότερος βασιλιάς των Ελλήνων (1863-1913) και δολοφονήθηκε το 1913 στη Θεσσαλονίκη. Στην πολιτική του διαθήκη προτρέπει τον διάδοχο γιο του Κωνσταντίνο που απελευθέρωσε την Μακεδονία κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, να αγαπά την μικράν πατρίδα του και να δώσει στα παιδιά του τα οποία οφείλουν να είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, ελληνική ανατροφή.

Εγημερίδα ΕΜΠΡΟΣ 1.4.1913:


Νέες ενδείξεις για μεγάλο υπόγειο ωκεανό αλμυρού νερού στον Εγκέλαδο, που μπορεί να φιλοξενεί ακόμα και ζωή

http://www.physics4u.gr/news/images7/tiger_stripes_enceladus.jpgΈνας μεγάλος αλμυρός ωκεανός είναι πολύ πιθανό ότι βρίσκεται κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Εγκέλαδου, ενός από τους παγωμένους δορυφόρους του Κρόνου, που φαίνεται να διαθέτει συνθήκες ευνοϊκές για τη φιλοξενία ζωής, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων του διαστημικού σκάφους "Κασίνι".

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Φρανκ Πόστμπεργκ του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στη Γερμανία, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", ανέλυσαν επιστημονικά δεδομένα της περιόδου 2008-09, που έστειλε το σκάφος (μια κοινή αποστολή των ΗΠΑ και της Ευρώπης), το οποίο μελετά την περιοχή του Κρόνου και των 19 δορυφόρων του από το 2004. Σε αυτό το πλαίσιο, είχε την ευκαιρία αρκετές φορές να περάσει κοντά από τον Εγκέλαδο, ένα φεγγάρι διαμέτρου περίπου 504 χιλιομέτρων, που φέρει το όνομά ενός από τους Τιτάνες, οι οποίοι εξεγέρθηκαν κατά των θεών του Ολύμπου.

Ο δορυφόρος δεν φέρει ίχνη προσκρούσεων αστεροειδών, καθώς η επιφάνειά του καλύπτεται από πάγο σε "παρθένα" κατάσταση, με εξαίρεση βαθιές ρωγμές κοντά στο νότιο πόλο, από όπου εκπέμπονται -σαν θερμοπίδακες- τεράστιες στήλες υδρατμών και σωματιδίων πάγου. Οι πίδακες αυτοί εξ αρχής δημιούργησαν την θεωρία ότι κάτω από την επιφάνεια υπάρχει μια θάλασσα, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει πλέον η ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων, τα οποία μετέδωσε το "Κασίνι".

Το σκάφος διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα όργανο ανάλυσης της κοσμικής σκόνης, το οποίο μελέτησε τα υλικά των αινιγματικών πιδάκων που εκτοξεύονται πολλά χιλιόμετρα πάνω από το δορυφόρο. Διαπίστωσε ότι σχεδόν όλα τα σωματίδια των πιδάκων είναι πλούσια σε αλάτι, άρα πιθανώς προέρχονται από υγρό αλμυρό νερό κάτω από την επιφάνεια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Εγκέλαδος είναι γεωλογικά ενεργός χάρη στο φαινόμενο της "παλιρροϊκής θέρμανσης", που προκαλείται από τις αντιτιθέμενες βαρυτικές δυνάμεις, τις οποίες ασκούν από τη μια ο Κρόνος και από την άλλη οι γειτονικοί δορυφόροι του (Διόνη, Ιανός). Η προκαλούμενη τριβή λόγω των διαδοχικών συμπιέσεων και αποσυμπιέσεων παράγει θερμότητα στο εσωτερικό του Εγκέλαδου, η οποία θερμαίνει τον υπόγειο ωκεανό, που βρίσκεται πιθανώς σε βάθος περίπου 80 χιλιομέτρων. Το αλάτι μάλλον προέρχεται από πετρώματα, τα οποία σταδιακά διαλύονται στο νερό του ωκεανού.

Όταν προκαλούνται ρήγματα στην παγωμένη επιφάνεια, τα υλικά από τον υπόγειο ωκεανό έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν και να εκτοξευτούν στο διάστημα. Η απότομη πτώση της πίεσης αναγκάζει το νερό να εξατμιστεί, ενώ ένα μέρος του μετατρέπεται σε παγωμένα σωματίδια πλούσια σε αλάτι. Οι υδρατμοί αυτοί, μαζί με τα σωματίδια, συναποτελούν τους θεαματικούς πίδακες που μελέτησε το "Κασίνι".

Αν ισχύουν οι παραπάνω εκτιμήσεις, τότε ο Εγκέλαδος διαθέτει δύο από τα σημαντικότερα στοιχεία για την φιλοξενία ζωής (και ίσως αστροναυτών): υγρό νερό και (θερμική) ενέργεια, παρόλο που απέχει πολύ από τον Ήλιο. Είναι, έτσι, ένα από τα ελάχιστα μέρη στο ηλιακό μας σύστημα, που διαθέτουν συνθήκες ευνοϊκές για την εμφάνιση ή τη συντήρηση της ζωής.

http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature10175.html

Για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα συναντώνται το απόγευμα Μέρκελ-Σαρκοζί-Βαν Ρόμπαϊ και θα τα χώσουν και στον ΓΑΠ

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/04/george-papandreou-merkel-sarkozy-454x300.jpgΚατ' ιδίαν συνάντηση για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα προγραμματίζεται να έχουν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες -λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ- η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές.

«Η συνάντηση αυτή οργανώνεται κατ' απαίτηση της γερμανικής καγκελαρίας», ανέφερε μία διπλωματική πηγή.

Συνολικά «πρόκειται να συμμετάσχουν επτά αξιωματούχοι σε αυτή τη συνάντηση» νωρίς το απόγευμα στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των 27 κρατών-μελών της ΕΕ η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 19:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με έναν ανώτατο ευρωπαίο διπλωμάτη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα συζητήσουν σήμερα σχετικά με μια κοινή απόφαση για την Ελλάδα, η οποία στις αδρές της γραμμές είχε ήδη δοθεί στην δημοσιότητα από τους υπουργούς Οικονομικών την Δευτέρα.

Ανάμεικτες οι προθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών σχετικά με την αναχρηματοδότηση των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν

http://www.athina984.gr/files/news-images/0423omologa_2.jpgΑνάμεικτες είναι οι προθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο υπό διαμόρφωση νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα με την αναχρηματοδότηση των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ρόιτερ και των εφημερίδων Financial Times και Wall Street Journal.

Το Ρόιτερ παραπέμπει σε δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Tijd, το οποίο αναφέρει ότι η βελγική Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας που έχουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου να τα αναχρηματοδοτήσουν στη λήξη τους για μία πενταετία, με επιτόκιο αντίστοιχο με το επιτόκιο που δανείζει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, η αρχική αντίδραση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων - - μεταξύ των οποίων η Dexia με ομόλογα 4,3 δις. ευρώ, η ασφαλιστική εταιρία Ageas και η KCB με ομόλογα 1,8 δις. ευρώ και 600 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα - ήταν θετική και οι αρχές ελπίζουν να κλείσουν σήμερα μία αρχική συμφωνία. Το επιτόκιο που χρεώνει το ΕΤΧΣ είναι περίπου 5,8%, σύμφωνα με τους όρους του δανείου στην Πορτογαλία, αλλά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε τον περασμένο Μάρτιο τη μείωση του επιτοκίου για την Ελλάδα κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Δημοσιεύματα των Financial Times και της Wall Street Journal αναφέρουν ότι οι γερμανικές τράπεζες ζητούν κίνητρα για να αγοράσουν νέα ελληνικά ομόλογα. Τα κίνητρα που θέλουν τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορεί να περιλαμβάνουν την παροχή εγγυήσεων από τη Γερμανία ή ένα σύνολο ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ εμφανίσθηκε θετικός στην παροχή κινήτρων, αλλά ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. Εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων γερμανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων - μεταξύ των οποίων της τράπεζας Deutsche Bank και των ασφαλιστικών εταιριών Allianz και Munich Re - συζήτησαν χθες με στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για την αναχρηματοδότηση των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

"Οι συζητήσεις ξεκίνησαν - τώρα δώστε μία ευκαιρία σε αυτές" δήλωσε στέλεχος της γερμανικής Κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι στις 3 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση της προόδου που θα έχει επιτευχθεί (σ.σ.: σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πακέτο βοήθειας). Το ίδιο στέλεχος είπε ότι αναμένει ότι θα συμμετάσχουν τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΚΤ στην αναζήτηση συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών, ώστε "να είναι δυνατή μία αναχρηματοδότηση του χρέους χωρίς την καταστροφή" μίας αρνητικής απόφασης των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Συζητήσεις είχε χθες και η γαλλική κυβέρνηση με εκπροσώπους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας σχετικά με την επαναγορά ελληνικών ομολόγων, όταν αυτά λήξουν. Η όποια συμμετοχή των ιδιωτών στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους θα είναι εθελοντική, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος - σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ -, ο οποίος πρόσθεσε: "Είναι σαφές ότι όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν συμφέρον για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και της Ελλάδας".

"Η Παιδεία στα Μέσα" : Διαδίκτυο και υπολογιστές κερδίζουν τηλεόραση και Τύπο στην κοινότητα των εκπαιδευτικών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh94pWf7oUDwZOUD2Wx1AGckOseAr23DJLDSyE90wck_B77AnusGApxgfV7T96sco2YYFIQ9Wf0q7_dx2gBatXrb_ErVevxqtLUG7gm7jRBKdi51xaqFrin7HN8k4hKWAPiDTwGcbbvwSNn/s1600/ED6CA85D5D384F43115BE123E834D3A7.jpgΤο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Η/Υ) και οι ψηφιακές συσκευές παίρνουν τη σκυτάλη από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως η τηλεόραση και ο Τύπος, και κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των δασκάλων για τη διδασκαλία των ΜΜΕ στη τάξη.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα έρευνας για την «Παιδεία στα Μέσα» στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέσω των εγγεγραμμένων χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού κλειστού δικτύου του Υπουργείου Παιδείας, ενώ τα στοιχεία επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι εκπαιδευτικοί τάσσονται υπέρ της εισαγωγής μιας διδακτικής ενότητας για την «Παιδεία στα Μέσα» στην ατζέντα των μαθημάτων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.

Η πρωτιά του διαδικτύου και των Η/Υ καταγράφεται ως προς την πρόσβαση (19,45%) και τη χρήση (59,26%) στα μέσα επικοινωνίας από το σπίτι με 49,38% των εκπαιδευτικών να δηλώνουν ότι έχουν άριστες δεξιότητες χρήσης. Ιδιαίτερη προτίμηση συγκεντρώνει και ο Τύπος που έρχεται δεύτερος στις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών (35,80%) αλλά και ο κινηματογράφος τρίτος, με ποσοστό 28,40%. H τηλεόραση, αν και τυγχάνει ευρείας πρόσβασης, έρχεται τέταρτη στις προτιμήσεις των δασκάλων με ποσοστό 24,69%.

Οι H/Υ και τα Κλειστά Εκπαιδευτικά Δίκτυα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων (80%) και στο σχολείο, με το 48,15% να δηλώνει ότι τα χρησιμοποιεί (μαζί με τον κινηματογράφο) 2 με 3 φορές την εβδομάδα και το 39,51% σε καθημερινή βάση, συναντώντας τη θετική ανταπόκριση των μαθητών που συμμετέχουν ενεργά (60,49%).

Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θεωρούν πολύ σημαντική τη διδασκαλία της Παιδείας στα Μέσα στο σχολείο (76,54%), στα οποία αναφέρονται είτε διαθεματικά μέσω άλλων διδακτικών αντικειμένων (41,98%) είτε αυθόρμητα, μέσω συζήτησης (25,93%). Ταυτόχρονα, το 92,59% δηλώνει πως θα ήθελε περισσότερο υλικό, κατάλληλα διαμορφωμένο (ανά μέσο και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης), με επιστημονικά ελεγμένα κριτήρια για τη διδασκαλία της Παιδείας στα Μέσα στην τάξη.

Η έρευνα αποτελεί την πρώτη, εθνική καταγραφή για την «Παιδεία στα Μέσα» (media literacy) στην τυπική εκπαίδευση, με στόχο την αποκρυπτογράφηση της στάσης, της γνώσης και της προσωπικής εμπειρίας των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται με τη σειρά τους να διαπαιδαγωγήσουν τους ανήλικους χρήστες των ΜΜΕ.

Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ (πρ. Πρόεδρος της Γερμανίας): Η διάσωση της Ελλάδας δεν πρέπει να αποτύχει εξαιτίας μας

http://www.dw-world.de/image/0,,5445614_1,00.jpgΟ πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ καλεί τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν θα πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανίας.

«Δεν πρόκειται για ελληνικό πρόβλημα. Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν μπορούν να χωριστούν από την Ελλάδα. Εάν η κοινότητα δείξει αδυναμία, οι κερδοσκόποι θα τη διαλύσουν. Πολλές χώρες παραπαίουν. Η μία κρίση οξύνει την άλλη», λέει ο κ. Βαϊτσέκερ, σε σχόλιό του στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του γερμανόφωνου χώρου "Bild" (Μπιλντ 23.6.11).

Ο κ. Βαϊτσέκερ επισημαίνει ότι «το ευρώ είναι ένα σκληρό νόμισμα, σε μας φέρνει συνεχώς αυξανόμενα πλεονάσματα εξαγωγών, αλλά απαιτεί από όλες τις χώρες την άσκηση αξιόπιστης οικονομικής πολιτικής». Για την Ελλάδα σημειώνει ότι «μπήκε ευχαρίστως στο σκληρό νόμισμα, η χώρα πήγε επιτέλους μπροστά, αλλά η κυβέρνηση αποσιώπησε ότι ένα μέρος της νέας ευημερίας οφειλόταν στο δανεισμό» και, όπως λέει, οι πολίτες υφίστανται τώρα τις "επώδυνες" συνέπειες.

Ο κ. Βαϊτσέκερ είναι αυστηρός με όσους στη Γερμανία χλεύασαν την Ελλάδα, διερωτώμενος «ποιός τους δίνει αυτό το δικαίωμα».

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός τονίζει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λύση των προβλημάτων της Ελλάδας» και σημειώνει: «Η κυβέρνηση της Αθήνας με νωπή την επιβεβαίωσή της από τη βουλή το έχει αντιληφθεί. Το άλλο κόμμα συνεχίζει να κλείνει τα μάτια».

Επισημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για την επίλυση του προβλήματος και στο ενδιάμεσο διάστημα θα απαιτηθούν χρήματα μόνο και μόνο για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις. «Επιτυχία θα υπάρξει μόνο εάν οι Έλληνες συνεχίσουν θαρραλέα την πορεία τους και εμείς ακλόνητοι τους βοηθήσουμε», τονίζει ο κ. Βαϊτσέκερ.

Απευθυνόμενος δε στους Γερμανούς, ο Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ σημειώνει ότι «τώρα είναι αναγκαία η δύναμή μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από το να τη δώσουμε για την Ευρώπη» και καταλήγει: «Δεν επιτρέπεται να αποτύχει εξαιτίας μας».

Ως την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, ψηφίζονται το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός νόμος

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/9/3/4/393934/venizelos_papandreou.jpgΜέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα έχουν ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, τόσο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», όσο και το σχέδιο νόμου για την εφαρμογή του. Η συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμμματος, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα ολοκληρωθεί σε 3 συνεδριάσεις.

Η πρώτη συνεδρίαση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το απόγευμα, 27 Ιουνίου, θα συνεχιστεί Τρίτη 28 Ιουνίου την ίδια ώρα και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με πρωϊνή συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή θα ολοκληρωθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η β΄ανάγνωση του.

Η συζήτηση και ψήφιση του Εφαρμοστικού νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα γίνει σε μία συνεδρίαση, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ενώ θα ολοκληρωθεί μετά από δύο συνεδριάσεις που θα διεξαχθούν τις αμέσως επόμενες δύο μέρες, Τετάρτη απόγευμα 29 και Πέμπτη πρωί 30 Ιουνίου.

Ποδόσφαιρο-Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων για τα «στημένα». Εντάλματα σύλληψης για Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννη Παπακώστα και άλλους τρεις

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg18yXW2mFUSFG_OEQOp98p1fC2nDPiz9FQsq6d4hkGdgqe622GVShGIllWZ8eZb46RkafoYMes2zLBRrsr7carFApY4Y6qhIuIh19I5EPrrFHPldA-p1GD66fD8THUGiRDPDAEB1kViOs/s1600/ContentSegment_16611757%2524W800_H_R0_P0_S1_V1%2524Jpg.jpgΤα ονόματα δεκαπέντε ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των "στημένων" αγώνων έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, μετά από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί από χθες το βράδυ, καθώς και άλλα πέντε άτομα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, αλλά για τα οποία έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου. Μεταξύ των τελευταίων, περιλαμβάνεται ο "ισχυρός άνδρας" της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, καθώς και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας.

Τα 15 ονόματα που δημοσιοποίησαν οι δικαστικές αρχές είναι τα ακόλουθα: Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάνης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλειος Καρακούλιας, Ανδρέας Τζιμόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Νικόλαος Παντέλης, Σταύρος Ψωμιάδης (οι δέκα που έχουν συλληφθεί από χθες), Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπακώστας (οι πέντε για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης).

Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:

- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

- απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα)

- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)

- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)

- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση

- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση

- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις

- παράνομη οπλοκατοχή

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν ακόμη 70 άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για τα οποία όμως δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, οπότε δεν συντρέχουν προϋποθέσεις να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Οπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών -όχι όμως της Αστυνομίας- όταν έφτασε στις αρχές από το Τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου, ανώνυμη καταγγελία που περιλάμβανε συγκεκριμένα ονόματα.

Τα πήραν στην κράνα οι ξένοι με τον Μπένυ και είπαν στον ΓΑΠ να μην τον πάρει μαζί του στις Βρυξέλλες!!!

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/06/papandreoy-venizelos-400x269.jpgΔεν μεταβαίνει τελικά στις Βρυξέλλες, για να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να μείνει στην Αθήνα και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας για την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του εφαρμοστικού νόμου (φορολογικά μέτρα, αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές) και θα υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ.

Αύριο στη Βουλή, παρουσία του κ. Βενιζέλου, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών, για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου. Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Ιουνίου, το Μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

Μην ξεχνιόμαστε-Συνάντηση GAP-Γκρούεφσκι: Μάλλον θα του τρίξει τα δόντια για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου...

Συνάντηση με τον επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σήμερα στις 17.30, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΓΑΠ τον χαβά του

Π. Οικονόμου: «"Ηλεκτρισμός" στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα»... γιατί; μήπως κατήγγειλε το μνημόνιο;

http://images.inews.gr/102/p-oikonomou-na-katangeiloume-to-mnimonio.jpgΗλεκτρισμό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, διαπιστώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Π Οικονόμου. «Ήταν σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση όπου και οι δύο πλευρές πρόβαλαν θέματα. Βέβαια υπάρχει ηλεκτρισμός. Εδώ πάμε να δεσμευτούμε όλοι ως χώρα και να δεσμευθούν και πολλές άλλες χώρες απέναντί μας με μία συμφωνία πολυετή. Αυτά δεν είναι αστεία. Βεβαίως υπάρχει ένταση. Αλίμονο».

Πάντως δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και σημείωσε «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος (για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης) για τον πολύ απλό λόγο ότι υπάρχει για πρώτη φορά μία πρόβλεψη στο γενικότερο σχήμα - που έχει γίνει σαφές ότι θα περάσει διότι προέρχεται και από δηλώσεις της άλλης πλευράς - ότι ένα σκέλος της χρηματοδότησης της χώρας θα αφορά αποκλειστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, επενδύσεις δηλαδή, και έχει προταθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης. Στο βαθμό λοιπόν που εμείς εγκαίρως είμαστε εντάξει με το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, νομίζω ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουν εγκριθεί και τα πρώτα χρηματοδοτικά βήματα στη βάση αυτής της νέας στρατηγικής χρηματοδότησης της χώρας».

Ερωτηθείς αν «βγαίνει» το μεσοπρόθεσμο είπε: «Κάνει το υπουργείο Οικονομικών μία πρόβλεψη. Η πρόβλεψη αυτή στερείται της εξής βασικής πληροφορίας - για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπήρχε αυτή η πληροφορία - ποιό θα είναι το σχήμα; Το σχήμα, το οποίο θα διαμορφωθεί για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και άλλων χωρών ενδεχομένως, αυτό ακριβώς το θέμα συζητείται τώρα και αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Το πλαίσιο αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση».

Το βασικό θέμα που συγκεντρώνει τις ενστάσεις της τρόικας αφορά τις εγγυήσεις που ζητούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ο κ. Οικονόμου και τόνισε: « Η μείζων ένσταση είναι αυτή με τις εγγυήσεις, αλλά αυτό είναι μια μάχη την οποία θα δώσει ο πρωθυπουργός και εκτός Ελλάδας σήμερα και το άλλο είναι με ποιόν αξιόπιστο τρόπο θα μπορούμε να πετυχαίνουμε τις επιδόσεις που θέλουμε και από την άλλη πλευρά να μην έχουμε περαιτέρω οχλήσεις στο βαθμό που συμβαίνει αυτό. Η έννοια των μέτρων ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος έχει τεράστια σημασία. Δηλαδή, εμείς θα κάνουμε ένα φορολογικό νόμο για να διευκολύνουμε τους φορολογούμενους και να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Δεν θα είναι το μόνο μέτρο αυτό, αλλά θα γίνει κι αυτό το φθινόπωρο. Αν αυτό μου φέρει εμένα καλύτερα αποτελέσματα, γιατί να πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε ορισμένες πράξεις τις οποίες δεν τις θέλω και τις έχω βάλει στη σύμβαση γιατί τις απαιτούν οι αντισυμβαλλόμενοι; «

Ξεθυμαίνουν οι ΠΑΣΟΚοι στο ΚΤΕ Οικονομικών και ο Μπένυ απορροφά τους κραδασμούς... στο τέλος θα ψηφίσουν βέβαι όλοι μαζί... και η Βασούλα

http://vasiliadis.files.wordpress.com/2009/09/pasok-ceb3cf81cebfceb8ceb9ceb1.jpgΣυνεχίζονται οι εργασίες του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις και κριτική από την μεριά των βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες κατετέθη πρόταση για επιβολή έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 5% στα πολύ υψηλά εισοδήματα και σε όσους ασκούν δημόσια διοίκηση (αιρετοί της αυτοδιοίκησης και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης).

Η Βάσω Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι «δεν υπάρχει ορίζοντας, δεν ξέρω που πάμε» και πρόσθεσε ότι η χώρα δεν «βγαίνει» αν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει 23 δισεκατομμύρια ευρώ τόκους τον χρόνο.

Επίσης, η κ. Παπανδρέου πρότεινε να μην υπογράφει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών, αλλά να έρχονται προς ψήφιση στην Βουλή τα όποια μέτρα και συμφωνίες συνάπτει με τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ «θερμό» επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ του Μίμη Ανδρουλάκη και της Μιλένας Αποστολάκη όταν ο πρώτος ανέφερε ότι «μας μιλάτε μόνο για φόρους» και ζήτησε να κλείσουν παρασιτικοί οργανισμοί του Δημοσίου, στελέχη των οποίων αμείβονται με 6.000 ευρώ τον μήνα. Στο σημείο εκείνο η κ. Αποστολάκη είπε: «Μίμη, υπάρχουν κι άνθρωποι που αμείβονται με 800 ευρώ τον μήνα» και ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Εσείς τους διορίσατε».

Το ερώτημα αν θα εισπραχθούν τα προβλεπόμενα 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011, έθεσε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, επισημαίνοντας ότι «αν για την κάλυψη του κενού χρειαστεί η λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων το 2012, αυτό θα είναι η «ταφόπλακα» της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητάς μας».

Αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε και η Τόνια Αντωνίου, θέτοντας ταυτόχρονα και το ερώτημα: «τι κάνει η κυβέρνηση επί 18 μήνες για την ανάπτυξη;».

Δικαιότερους φορολογικούς συντελεστές, συντονισμό των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, πρότεινε ο Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος επιπλέον έθεσε και διαδικαστικό ζήτημα στο ΚΤΕ, ζητώντας να υπάρχει «χρονόμετρο» ομιλίας για όλους, έτσι ώστε, όπως είπε, «να μην δημιουργούνται εντυπώσεις από διαφόρους».

Την κατάργηση του «πόθεν έσχες» προκειμένου να κινηθεί η αγορά, φέρεται να ζήτησε η Κατερίνα Μπατζελή, ενώ ο Νίκος Σαλαγιάννης είπε ότι «δεν γίνεται τρεις μέρες πριν, να μην ξέρουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι είναι «αδιανόητο, να λέμε επί 18 μήνες ότι δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή».

Μετά το τέλος του ΚΤΕ, ο υπουργός Οικονομικών, θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα και στις 17.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

Τραγική εικόνα περνάει στο εξωτερικό ο ΓΑΠ: Αμφιβάλει εάν θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο!... λέει η Σλοβάκα Πρωθυπουργός!!!

Σοβαρές αμφιβολίες φέρεται να εξέφρασε ο Πρωθυπουργός για το κατά πόσον το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα ψηφιστεί από τη Βουλή, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με την Σλοβάκα ομόλογό του Iveta Radicova!

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, αυτό μετέφερε η Σλοβάκα αξιωματούχος στην επιτροπή του κοινοβουλίου της χώρας της για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα τύχουν της υποστήριξης του κοινοβουλίου» δήλωσε.

star.gr

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΑΤΕΡΑΣ

 Τώρα με συγχωρείτε κιόλας,αλλά ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ σας φαίνεται για γνώστης του ποδοσφαίρου?
Ο άνθρωπος μάλλον για φίλαθλος του ΠΟΛΟ φέρνει.( ΟΟΟΟχι το γνωστό ΠΟΛΟ.Το άλλο με τα άλογα και τα μπαστούνια.)
  Βέβαια  ΕΣΕΙΣ οι πονηρευμένοι απ'αυτο το ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ μην μασάτε και καλά, ότι τώρα ξαφνικά τα βγάζουν όλα στη φόρα.
  ΑΠΛΑ κάπου η τσιχλόφουσκα της  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει κουράσει και το ποδόσφαιρο είναι πιο ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ.
  Θυμηθείτε κάτι. ΟΙ ΜΠΕΟΙ ,ΟΙ ΨΩΜΙΑΔΗΔΕΣ και οι άλλοι ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ τον Γερουλάνο τον έχουν για ΠΡΩΙΝΟ.
  ΜΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΣΤΕ με ΠΑΠΑΡΙΕΣ.Φαίνεται πως κάτι δεν τους βγαίνει με το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου που έστησαν οι Σκοπιανοί

http://toblogtonkirion.gr/admin/wp-content/uploads/2011/04/psomiadis.jpg«ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;»

«Για μία ακόμη φορά η σκοπιανή προπαγάνδα προκαλεί χωρίς να πάρει απάντηση. Με ένα θεόρατο ψέμα ύψους 25 μέτρων, επιχειρούν να παραπλανήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με την εθνοτική τους προέλευση, προσβάλλοντας εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες.

Παραχαράσσουν την Ιστορία, κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνουν και δεν τόλμησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δύο δεκαετίες: να στήσουν στην Αθήνα ένα μνημείο για τον Μεγαλέξανδρο.

Και το ερώτημα που προκύπτει: Γιατί δεν αντιδρά κανείς στην πρόκληση; Έχουμε εξωτερική πολιτική Μνημονίου και δεν το ξέρουμε; Ας μας πουν τουλάχιστον τι παιχνίδια παίζονται…»

Στον εισαγγελέα ο Μπέος και η παρέα του-Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ που τον κυνηγάει!!!

http://www.taxydromos.gr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=400&Height=300&HomeDirectory=%2FPortals%2F0%2F&FileName=Root%2F1_50.jpg&PortalID=0&q=1Στα δικαστήρια προσήχθησαν οι παράγοντες για τα "στημένα παιχνίδια". Τι είπαν προσερχόμενοι οι Αχ. Μπέος και Γ. Τσακογιάννης

Πριν από λίγο έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στο κύκλωμα με τους «στημένους» αγώνες.

Κατά την είσοδο του στον χώρο, ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απάντησε ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον λόγο της σύλληψης του, επαναλάμβανε τη φράση: «η φούσκα του ΠΑΣΟΚ, η φούσκα του ΠΑΣΟΚ».

Την ίδια ώρα, ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, επιτίθετο φραστικώς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, δικηγόρο Αλέξη Κούγια, λέγοντας «για τον Κούγια είμαστε εδώ...».

Στον Εισαγγελέα οι δέκα συλληφθέντες για στημένους αγώνες-αναζητούνται άλλοι πέντε- Θα ξεπεράσουν τους 80 οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δέκα συλληφθέντες για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» του ποδοσφαίρου, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με εντολή της Εισαγγελίας πρωτοδικών αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου άλλα πέντε πρόσωπα.

Η δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση θα περιλαμβάνει 85 κατηγορούμενους από τον χώρο του ποδοσφαίρου και «πέριξ αυτού» ,όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, εννοώντας πρόσωπα που ασχολούνται με το στοίχημα, γνωστοί ως «μπούκερς», οι οποίοι θα κληθούν από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

Η χθεσινή μεγάλη επιχείρηση που οργανώθηκε για τη σύλληψη εμπλεκομένων στην υπόθεση των ύποπτων αγώνων, ήταν αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας των Εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος με τη συνεργασία πολλών αρχών και με καθοριστική συμβολή της ΕΥΠ, η οποία ξεκίνησε να καταγράφει τηλεφωνικές συνομιλίες προσώπων που είχαν στοχοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας, από τον περασμένο Ιανουάριο. Ήδη οι επίμαχες καταγραφείσες συνομιλίες περιλαμβάνονται σε 85 CD, ενώ όπως λέγεται η δικογραφία για την υπόθεση φθάνει τις 10 χιλιάδες σελίδες.

Η έρευνα των «στημένων» ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο και αφορά συνολικά 41 ύποπτα παιχνίδια , στην πλειοψηφία τους της Β' Εθνικής, βασιζόμενη σε λίστα που είχε καταρτιστεί από την OYEΦΑ. Το οικονομικό τμήμα χώρισε την έρευνα σε τρία σκέλη που αφορούν, παίκτες του ΟΠΑΠ , διοργανωτές «στημένων» αγώνων και παίκτες ιντερνετικού στοιχήματος.

Ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα οι πρώτοι 8 παίκτες του ΟΠΑΠ με κέρδη μερικών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι άλλοι επτά που ποντάρισαν μέσω ΟΠΑΠ, με μεγάλες αποδόσεις. Επίσης αναμένονται στοιχεία για τους παίκτες μέσω μεγάλων εταιριών στοιχήματος του εξωτερικού για τους οποίους έχουν ζητηθεί στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες.

Οι χθεσινές συλλήψεις αφορούν τη λεγόμενη «ουσία της υπόθεσης», δηλαδή την διοργάνωση των στημένων παιχνιδιών από πρόσωπα που είναι εντός του ποδοσφαίρου, παράγοντες, παίκτες, μανάτζερς αλλά και τους «μπούκερς» και που θεωρούνται -ανά περίπτωση- ως συγκροτημένη «εγκληματική οργάνωση» που λυμαίνονταν το ποδόσφαιρο.

Γερμανία-ΕΕ: Το νέο τεστ αντοχής για τις τράπεζες περιλαμβάνει και σενάριο πτώχευσης της Ελλάδας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzv8ukAbrGuOCGgF4VekGZrqJlhg7GmdC-cpHJhepnm_ESlEX7nE9ap0dw_53bk-A6uHCrreT6P2ehqPymD023uZtzA9lRVdgE-SAKV_ZpZ5RzR5E6WbizhkjefRxi2Z4DEStBkOTwu4Y/s1600/STRESS+TEST.jpgΤο νέο τεστ αντοχής για τις τράπεζες περιλαμβάνει για πρώτη φορά και σενάριο για την πτώχευση της Ελλάδας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD) . Τη σχετική οδηγία έδωσε στις τράπεζες η αρμόδια Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) καθιστώντας αισθητά αυστηρότερους τους όρους του τεστ, γράφει η εφημερίδα.

Υπογραμμίζει μάλιστα τη σημαντική πολιτική διάσταση του θέματος, καθώς η ΕΕ επισήμως κινείται στη γραμμή της πάση θυσία αποτροπής πτώχευσης της Ελλάδας. Στο νέο σενάριο καλούνται οι τράπεζες να συμπεριλάβουν και την πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας σε ποσοστό 36%.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι με την αυστηροποίηση των όρων αυξάνονται οι πιθανότητες να κοπούν ορισμένες τράπεζες στο τεστ. Τον κίνδυνο αυτό διατρέχουν κυρίως ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά κρατικά ομόλογα της τάξεως των 50 δις ευρώ.

"Όταν μία ευρωπαϊκή υπηρεσία επιβάλλει να συνυπολογιστεί η πτώχευση στο τέστ, τότε η ΕΕ παραδέχεται κάτι, επί του οποίου μέχρι τώρα υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο", δήλωσε στην ίδια εφημερίδα FTD ο Louis Maglanoc αναλυτής της Unicredit. Προσθέτει δε ότι αυτή η υπόθεση εργασίας για την Ελλάδα μπορεί να «αυτονομηθεί» και εν τέλει να συμβάλει στο να οδηγηθεί η χώρα σε μία πραγματική αναδιάρθρωση, διότι η προοπτική της πτώχευσης δεν θα αποτελεί πλέον ταμπού.

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

http://www.blueskytv.gr/wp-content/uploads/2011/05/samaraw.jpgΣτις 4 ώρα Ελλάδας ξεκινά στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Οι πιέσεις που αναμένεται να δεχθεί για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΝΔ για συναίνεση θα είναι έντονες, ο κ. Σαμαράς, όμως, όπως υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του θα παραμείνει σταθερός στη θέση του πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και δεν μπορεί να συναινέσει αν δεν υπάρξει ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση την ώρα που στη ΝΔ πιστεύουν πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στην Ευρώπη για τις θέσεις και τη στάση που τηρεί ο πρόεδρος του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

Βενιζέλος: Τελικά δεν φταίει ο Καραμανλής για το χάλι... αλλά ο Παπακωνσταντίνου

http://www.newsit.gr/files/Image/23-06-11/resized/1669988_487_355.jpgΑιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών άφησε ο νεος υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας χαρακτηριστικά στο ΚΤΕ Οικονομικών: ¨Βρήκα μια κατάσταση την οποία προσπαθώ να συμμαζέψω".

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, στο πρώτο του ταξίδι στο Eurogroup βρήκε τους ομολόγους του αλλά και τους αξιωματούχους της ΕΕ "έξω φρενών", αφού κανείς τους δεν είχε ενημερωθεί για τις τελευταίες τροποποιήσεις - ελαφρύνσεις που είχε αποφασίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο!

Τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμφωνηθεί με την τρόϊκα!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

- Το αφορολόγητο γίνεται τελικά 8.000 ευρώ για όλους. Εξαιρούνται άνεργεοι κάτω των 30 και ΑΜΕΑ αλλά και συνταξιούχοι άνω των 65 που παραμένει στα 12.000 ευρώ.

- Για την έκτακτη εισφορά εκτός από τους συντελεστές από 1% έως 4% προστίθεται και 5% για όσους ασκούν δημόσια διοίκηση και για τους βουλευτές.

Επίσης δεν θα μπεί το τέλος ακινήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ θα αυξηθεί 5% ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για να πλησιάσει το πετρέλαιο κίνησης.

Δεν πάει Βρυξέλλες

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχικά επρόκειτο να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, δεν αποκλείεται τελικά να μείνει Αθήνα και να δει εκ νέου τους επικεφαλής της τρόϊκα αργά το απόγευμα. Ηδη έκανε μια συνάντηση μαζί τους το πρωί.

Οι ανατροπές είναι διαρκείς και η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών σκληρή, αφού η τρόϊκα θεωρεί ότι από τα 6,4 δισ. ευρώ, των πρόσθετων φετινών μέτρων τα 3,8 δισ. ευρώ δεν είναι "ασφαλούς απόδοσης".

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που γνωστοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, αύριο (Παρασκευή) το πρωί, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου.

Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Ιουνίου, το Μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

Financial Times:«Απέτυχε στο Eurogroup ο Βενιζέλος»

[Διαβάστε με τι ΠΑΣΟΚικές κουτοπονηριές έσκασε μύτη ο Βενιζέλος, ο πολιτικός του περασμένου αιώνα, στις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα οι ξένοι να καταλάβουν ότι είναι άσχετος με το αντικείμενο και να τα πάρουν στο κρανίο]

Στην αποτυχία του Ε. Βενιζέλου να αναδιαπραγματευτεί στο Eurogroup τους όρους του μεσοπρόθεσμου αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «H Ελλάδα κατηγορείται ότι προσπαθεί να τροποποιήσει τα μέτρα λιτότητας».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών πρότεινε στους ομολόγους του αλλαγές στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα προσπάθησε να αναβάλει την ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος, επιμένοντας ότι δεν θα μπορούσε να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα για λόγους διαδικαστικούς, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές, ενώ μάλιστα σημειώνει ότι η στάση του κ. Βενιζέλου προκάλεσε την οργή και την έκπληξη των ομολόγων του.

Ο κ. Ρεν που είναι πάντα ήρεμος, προσθέτει το δημοσίευμα, ύψωσε φωνή τονίζοντας ότι καμία αλλαγή δε θα γίνει δεκτή.

«Ο κ. Βενιζέλος κατάφερε να πει ακριβώς όλα όσα δεν έπρεπε να πει», δήλωσε αξιωματούχος στην εφημερίδα.Τις πληροφορίες αυτές διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Αθήνας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όμως άλλος αξιωματούχος δήλωσε πώς ο κ. Βενιζέλος ανησυχεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα καθυστερήσουν, γιατί θα έπρεπε να υπάρχει μεμονωμένο νομοθέτημα στη Βουλή» για κάθε μια από αυτές.

Τι έγινε με τα 250 χιλ. ευρώ δώρο το ΓΑΠ στην Δαμανάκη;

Αυτή την ιστορία την θυμάται κανείς;


Ολλανδία: Αθωώθηκε ο Geert Wilders που κατηγορούνταν για δηλώσεις του εναντίον του Ισλάμ (video: Fitna)

http://www.tagesschau.de/multimedia/bilder/wilders130_v-mittel16x9.jpgΌπως αναμένονταν ο ακροδεξιός Geert Wilders αθωώθηκε από τις κατηγορίες υπόθαλψης ξενοφοβίας και καλλιέργειας φόβου απέναντι στο ισλάμ. Έτσι αποφάσισε το δικαστήριο το οποίο τον δίκασε για τις δηλώσεις που έχει κάνει εναντίον των μουσουλμάνων και επειδή στη μικρού μήκους ταινία του "Fitna" συγκρίνει το ΚΟράνι με το "Ο Αγών μου" του Α. Χίτλερ. Ο αρχηγός του μικρού κόμματος της Ελευθερίας (PVV), υπό την ανοχή του οποίου κυβερνά η ολλανδική κυβέρνηση, είπε στο δικαστήριο ότι το μόνο που έκανε ήταν να προειδοποιήσει τους συμπατριώτες του ότι το Ισλάμ απειλεί την ελευθερία τους και τον τρόπο ζωής τους.

Δείτε την ταινία Fitna:


Fitna The English Version by TheTwoBears

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου... αλλά μην περιμένετε να πέσει η τιμή της βενζίνης γιατί ο Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί ν' ασχοληθεί

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUvemI0NSECJ6mStjvEjdJT-hejOr6wzdphoXZqMMWKILrjUJ9GHn4X1OYCZD0nnq6krO7pYYjk9NxYoTo3DjZuTuTt831lY2XaacZm8cnW3CtcNPTG8bBUSp2QQpkbNZ7UmrjU5MmsM4/s1600/Brent+Crude+Oil.jpgΠτώση άνω του ενός δολαρίου σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η άνοδος του δολαρίου επισκίασε την απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ.

Στις 09:43 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 1 δολάριο στα 113,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε πτώση κατά 1,28 δολάρια στα 94,13 δολάρια το βαρέλι.

Οι αγορές - από τα μέταλλα μέχρις τις αμερικανικές μετοχές - υποχώρησαν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Φέντεραλ Ριζέρβ ότι αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία. Το δολάριο ανέκαμψε νωρίτερα σήμερα, καθώς ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι δεν άφησε να εννοηθεί πως θα λάβει νέα μέτρα στήριξης.

naftemporiki.gr

RICHARD WOLFF (καθηγητής του ΓΑΠ): ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Δείτε τον:

Η ΝΔ οριστικά πρώτη και τέρμα η αποχή!!!-Δημοσκόπηση VPRC

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5i1D_Ho5_CbR2dZvHksuXabVjH2iZitLrY7e6fU37KjsMnBcDLkpkMk_5EAL8Gmp4LwmrhSGp6pGDbbgfiXlBcoqbap7bHNneDXvQImmaaHZ9T-j_bmIlx5oo_7cxdbkhRFJ8h2qS_fI/s1600/_neo_sima_ND_Nea_Dimokratia.jpgΠαγιώνεται πλέον η πρωτοπορία της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η διαφορά του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά από την κυβερνητική παράταξη έχει την τάση διεύρυνσης, όπως φαίνεται από τις διαδοχικές μετρήσεις.

Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη παρουσιάζεται πολιτική έρευνα της VPRC. Νέο και αξιοπρόσεκτο στοιχείο που προκύπτει είναι η μεγάλη μείωση της πρόθεσης για αποχή, λευκή ή άκυρη ψήφο σε σχέση με ότι καταγράφεται σταθερά εδώ και ένα χρόνο στις δημοσκοπήσεις της εταιρείας. Θα έχουν δηλαδή μεγάλες εκπλήξεις οι προσεχείς εκλογές. αντιστρόφως ανάλογες όμως από τις προηγούμενες. Και επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η ΝΔ πρέπει να ρίξει βάρος στους “αναποφάσιστους” και σε εκείνους που δικαιολογημένα αποστρέφονται το σημερινό πολιτικό σύστημα.

H Εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC (Ιούνιος 2011) έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ 26,0%, ΝΔ 28,5%, ΚΚΕ 13,5%, ΛΑΟΣ 7,0%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,0%, Δημοκρατική Αριστερά 3,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1,0%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 0,5% & Λοιπά κόμματα 7,0%. Η προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας έδινε τη διαφορά στο 0,5% υπέρ της ΝΔ.

Προηγούμενες μετρήσεις

Διαβάστε τις στο http://www.antinews.gr/2011/06/23/108209

Επαναπατρίζονται οι Αλβανοί και φεσώνουν τις ελληνικές τράπεζες που τους έδιναν αφειδώς δάνεια

http://www.tovima.gr/files/1/migratedData/D2004/D0919/2neb50b.jpgΝα ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις επιλέγουν πολλοί Αλβανοί μετανάστες που επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πηγές του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αργυροκάστρου, τους τελευταίους 17 μήνες, 48 νέες επιχειρήσεις ιδρύθηκαν στην περιοχή από επαναπατρισθέντες από την Ελλάδα μετανάστες. Οι 25 το πρώτο πεντάμηνο του 2011 και μάλιστα σε παραγωγικούς κλάδους.

Από τη δική της πλευρά η Αλβανία είναι χώρα σε διαρκή και πολλαπλή κρίση. Την ίδια στιγμή που το κύμα μετανάστευσης Αλβανών προς το Δύση συνεχίζεται, εμφανίζεται ο επαναπατρισμός άλλων. Η αύξηση του αριθμού επαναπατριζόμενων αν δεν συνδυαστεί με μέτρα για την ενασχόληση με εργασία θα αυξήσει τα προβλήματα κρίσης στην ίδια την Αλβανία.

Ένα άλλο στοιχείο που συνδέεται άμεσα με τον επαναπατρισμό μεταναστών από Ελλάδα είναι το γεγονός ότι μέρος αυτών επιστρέφουν διότι δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια που εύκολα έχουν πάρει από ελληνικές τράπεζες. Η αύξηση του αριθμού αυτής της κατηγορίας επαναπατρισμένων είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει το ποσοστό των κακών δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Η ελληνική κρίση ωστόσο έχει ωθήσει πολλούς Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να μετακινήσουν τα χρηματικά αποθέματά τους, από τις ελληνικές τράπεζες στις αλβανικές. Το αρνητικό της υπόθεσης αφορά το γεγονός ότι οι ελληνικές θυγατρικές στην Αλβανία δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αυτές τα κεφάλαια χρημάτων των Αλβανών στην Ελλάδα.

Εντούτοις με βάση τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, τα μεταναστευτικά εμβάσματα άγγιξαν φέτος το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας επταετίας Το 2010 περιορίστηκαν στα 690 εκατ. Ευρώ, έναντι 781 εκατ. Ευρώ το 2009, σημειώνοντας έναντι του 2009 μείωση της τάξης του 12%.

Η μείωση του ύψους των μεταναστευτικών εμβασμάτων αποδίδεται, μεταξύ άλλων, και στον οριστικό επαναπατρισμό των μεταναστών, λόγω της οικονομικής κρίσης στις γειτονικές τους χώρες και κυρίως στην Ελλάδα, αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα. Τα βασικά αίτια, σύμφωνα με τους ίδιους τους μετανάστες, θα πρέπει να αναζητηθούν στο γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα έσοδα των μεταναστών στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται. Από την άλλη πλευρά έχει ανέβει κατά πολύ το βιοτικό τους επίπεδο με αποτέλεσμα να περισσεύουν όλο πιο λίγα χρήματα για να στέλλουν στις οικογένειες τους στην Αλβανία.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με οικοδομικές εταιρίες στο νότο της χώρας, κατά την προηγούμενη χρονιά οι μετανάστες αποτελούσαν τους βασικούς αγοραστές ακινήτων, διαμερισμάτων και καταστημάτων, γεγονός που έδωσε ανάσα στον οικοδομικό τομέα σε κρίση στην Αλβανία. Το φαινόμενο όμως λειτούργησε μόνο για πέρυσι.

Άλλη μία σύλληψη για την υπόθεση με τα παράνομα στοιχήματα

http://4.bp.blogspot.com/_oX_rdWXgCno/TQXT1IqMK2I/AAAAAAAAYPs/AfyoK4F2Wy4/s1600/%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A3.jpgΣυνελήφθη χθες αργά τη νύχτα ακόμη ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιείται στην Αττική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ύστερα από εισαγγελική έρευνα και παραγγελία για στημένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρόκειται για τον Νίκο Ζαμάνη, σωματοφύλακα του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Αχ.Μπέου, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος της οργάνωσης που κατηγορείται για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων και άλλα αδικήματα.

Γαλλία: Την επιβολή προστίμου "όχι κάτω" των 10.000 ευρώ στον βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο ζήτησε η εισαγγελέας

http://sostyles.com/wp-content/uploads/2011/04/John-Galliano.jpgΤην επιβολή προστίμου "όχι κάτω" των 10.000 ευρώ στον βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές προσβολές που διατύπωσε τον Οκτώβριο του 2010 και φέτος το Φεβρουάριο σε καφέ του Παρισιού ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας. \

Η εισαγγελέας Άν ντε Φοντέτ ζήτησε την επιβολή προστίμου τουλάχιστον 5.000 ευρώ για καθεμία από τις δύο υποθέσεις για τις οποίες δικάζεται ο Γκαλιάνο ενώπιον του πταισματοδικείου του Παρισιού.

Η εισαγγελέας δεν ζήτησε την επιβολή ποινής φυλάκισης.

Ο Γκαλιάνο δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο του Παρισιού όπου δικάζεται για δημόσιες προσβολές ρατσιστικού και αντισημιτικού χαρακτήρα σε δύο λογομαχίες που είχε στο καφέ La Perle του Παρισιού ότι υποφέρει από "τριπλό εθισμό" στο αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια και τα Βάλιουμ και αρνήθηκε ότι τρέφει οποιουδήποτε είδους αντισημιτικές απόψεις.

"Σε όλη μου τη ζωή, πολεμούσα τις προκαταλήψεις, τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις", σημείωσε.

Ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας για τους "στημένους" αγώνες, Μπέο, Σ. Ψωμιάδη κ.λπ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg21BtLcIj2xQBgBP4r8qMqIPjSzybzTS4BSopCMh3Wb03tqe5QWsX-qZFGBffzEKmwA_jqHrcFqqsvF7_Tkc5jwYY2uFMQJMe0U_S7miUnAbQok__Kah6d7j1UqQrLR1iJM5f41QOnZ8kp/s1600/marinakis+mpeos.jpgΓια εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, κατηγορούνται οι δέκα συλληφθέντες [Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας] για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ η αστυνομία.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα 70 άτομα περίπου, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι 10 κατηγορούμενοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν χτες από αστυνομικούς της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης, που ξεκίνησε πριν από δύο μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα

Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων

Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά

Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών

Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Η σύλληψή τους έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2008.

Βάζουν 6 εκατ. ευρώ οι νέοι επενδυτές και παίρνουν το 50,1 της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

http://www.newsfilter.gr/wp-content/uploads/2009/07/paok.jpgΛίαν συντόμως, εάν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθεί η μετάβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη νέα εποχή με την έλευση επενδυτών και την ταυτόχρονη επιστροφή του Ζήση Βρύζα στην Τούμπα. Προς το παρόν, είναι σε εξέλιξη ο οικονομικός έλεγχος της εταιρείας από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και εφόσον δεν προκύψει κάποιος αστάθμητος παράγοντας η συμφωνία θα υλοποιηθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές (Βασίλης Φλωρίδης, Δημήτρης Σαχπατζίδης και πιθανότατα άλλος ένας επιχειρηματίας το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει ακόμα) θα καταβάλουν έξι εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου και θα πάρουν το 50,1%, όσα, δηλαδή, έπρεπε να δώσουν και οι Άραβες για το ίδιο ποσοστό (με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν θα συμμετάσχει κανείς άλλος στην αύξηση). Γι’ αυτό και η τελευταία αύξηση κεφαλαίου η οποία αποφασίσθηκε στις 28 Μαρτίου και είχε αρχικά τρίμηνη διάρκεια θα παραταθεί για άλλον ένα μήνα.

Αυτή την στιγμή, όπως λένε οι πληροφορίες, οι επείγουσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ (1,7 εκατ. ευρώ προς την εφορία, 2,3 εκατ. ευρώ προς τους παίκτες και διάφορα άλλα). Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα καλυφθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα υπάρχει και ένα σεβαστό μεταγραφικό μπάτζετ.

Διαφορετικά για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της η ΠΑΕ μοιάζει αναπόφευκτη η πώληση ενός πρωτοκλασάτου παίκτη. Γι’ αυτό και ο Θόδωρος Ζαγοράκης ελπίζει πως αυτή την φορά θα πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη έλευση επενδυτών στην ομάδα.

Οι εξελίξεις αναμένονται μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, οπότε και εάν όλα κυλήσουν ομαλά θα αλλάξει σελίδα ο ΠΑΟΚ, έχοντας και χρηματοδότες, αλλά και δυο καταξιωμένους δικούς του ανθρώπους (Ζαγοράκης, Βρύζας) στο τιμόνι του, αφού η πρόθεση των ενδιαφερόμενων επενδυτών είναι να τους αναθέσουν εν λευκώ τον σχεδιασμό της ομάδας.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/PAOK/329714.html