25 Ιουνίου 2011

ΣΟΚ-Συνελήφθησαν μεγαλοπολιτικοί για στημένα πολιτικά παιχνίδια-Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα των στημένων πολιτικών παιχνιδιών.

Πολιτοφύλακες προχώρησαν στη σύλληψη 10 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται γνωστοί αρχηγοί κομμάτων , βουλευτές και δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για απάτες, ψεύτικες υποσχέσεις, διασπάθιση δημόσιας περιουσίας κλπ.
Μετά από έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:

-6 έτοιμοι προς εκφώνηση πολιτικοί λόγοι
-χειρόγραφα ενός ακυκλοφόρητου βιβλίου με τίτλο «Μαζί τα φάγαμε»
- ένα μείγμα πολιτικής
- ένα κανό

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που βρίσκεται στην δικογραφία:

-Πότε θα το φέρεις προς ψήφιση;
-Το βράδυ, ρε συ. Θα το χώσω μέσα στο άλλο…Ξέρεις…
- Εντάξει, θα έχω πέντε δικούς μου…
- Και γω άλλους οκτώ. Θα έχουμε ολομέλεια. (γέλια)
- Πρόεδρο; Ποιόν θα βάλεις πρόεδρο;
- Άσε ρε μην ανησυχείς. Θα τους γ……..,τα έχω κανονίσει σου λέω!
-Ρε μ….., δεν πιστεύω ο …..ξέρεις, να ζητήσει καμιά ονομαστική;
- Όχι, αγόρι μου. Του έχω μιλήσει…Τον έχω μιλημένο σου λέω…


kolotoubes.blogspot.com

Πορεία κάνουν αυτή την ώρα στην Τσιμισκή έλληνες εθνικιστές ενώ η Αστυνομία προστατεύει τους αναρχοκομμουνιστές στο Λευκό Πύργο

Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται πορεία με περισσότερους από χίλιους Εθνικιστές στην οδό Τσιμισκή! Δεν πέρασαν οι μεθοδεύσεις του παρακράτους των “αναρχοκαθεστωτικών” που ήθελαν να εμποδίσουν την πορεία της Χρυσής Αυγής… Λίγο πιο πριν έγινε κανονικά η εκδήλωση στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου όπου μίλησε ο Μιχαλολιάκος ενώ διμοιρίες ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες στη λεωφόρο Νίκης, μετά τις συνεχείς παρακλήσεις των “αντιεξουσιαστών”, για να μη προσεγγίσουν οι Εθνικιστές την παράνομη αντισυγκέντρωσή τους μη τυχόν και πειραχτεί κανένα ρετάλι... και αυτό όπως βλέπετε στη φώτο [ΜΑΤ προσπαθούν να προλάβουν επίθεση από φασίστες εναντίον αντεξουσιαστών στο Λευκό Πύργο] το παραδέχονται και μόνοι τους ότι εκλιπαρούσαν για την προστασία των ΜΑΤ λες και οι Έλληνες δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να λερώσουν τα χέρια τους σφαλιαρίζοντας τους άπλυτους ψειριάρηδες

Γιωργάκης: Τι ανάγκη έχει; Τρώει πίνει γλεντάει και κάνει δημόσιες σχέσεις σαν greek PM...

Τελευταίο happening, την ώρα που οι Έλληνες είχαν πέσει λιπόθυμοι από την φοροεπιδρομή που τους επέβαλλε χθες, το dinner στην Κηφισιά με την Arianna Huffington που βρίσκεται στην Αθήνα για τους αγώνες των Special Olympics... η οποία βέβαια τον έκανε βούκινο στο twitter:

Ποιος έλεγε σε ερώτηση στη Βουλή ότι η ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων είναι αποτυχημένη θατσερομητσοτακική πολιτική;

8/4/2008

Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης , η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειαςκαι άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.
Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη.
Ποιος έλεγε τα παραπάνω σε ερώτησή του στη Βουλή;

"Έκοψαν" τον Τζέφρεϊ από την Τελετή έναρξης των Special Olympics μετά το κράξιμο στην πρόβα της Πέμπτης!

Τελικά οι υπεύθυνοι διοργανωτές των Special Olympics, μετά το γιουχάρισμα στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του Τζέφρεϊ στην πρόβα της Πέμπτης, αποφάσισαν να κόψουν τον πρωθυπουργό από την Τελετή!
Λίγο μετά την έναρξη της Τελετής, κι ενώ την Πέμπτη το πρόγραμμα είχε την είσοδο της Προέδρου της Ο.Ε. των Αγώνων κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου, του Προέδρου των Special Olympics Τιμ Σράιβερ, του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, τελικά σήμερα, μπήκε μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Τζέφρεϊ γλύτωσε έτσι το κράξιμο και η χώρα μας την γελοιοποίηση!

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" κομμουνιστών στο Λευκό Πύργο και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής, παρά τις μικροεντάσεις, ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο συγκεντρώσεις των μεν "Αγανακτισμένων" αναρχοκομμουνιστών στον Λευκό Πύργο, των δε ομάδων της «Χρυσής Αυγής» μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι λίγες εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στα δύο σημεία, χωρίς ευτυχώς να έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής επεισόδια.

Οι αγανακτισμένοι αναρχοκομμουνιστές έχουν αποκλείσει τον δρόμο μπροστά στον Λευκό Πύργο, τον οποίο έχουν ανακοινώσει ότι θα "περιφρουρήσουν" από τη συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, στη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων"αναρχοκομμουνιστών στο Λευκό Πύργο, θα λύσουν και το πρόβλημα της χώρας μιας και έχουν προγραμματίσει μια ακόμα από τις γνωστές συζητήσεις με θέμα «Χρέος και Οικονομία», όπου ο καθένας λέει ανέξοδα την παπαριά του όπως πχ. να κηρύξουμε παράνομο το χρέος και να μην το πληρώσουμε, η ΔΕΗ ανήκει στους εργάτες της κ.λπ μαλακίες. Για να φανταστείτε πόσο τεκμηριωμένη οικονομική συζήτηση θα γίνει, στη συζήτηση είναι καλεσμένος ομιλιτής ο γνωστός αργόσχολος Μανόλης Γλέζος, ο οποίος δεν θέλει και πολύ φαντασία για να μαντέψει κάποιος ότι θα πει την κλασική λύση: Να φέρουν πίσω οι Γερμανοί το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις...

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι διοργανώνει την αποψινή συγκέντρωση, προκειμένου να στηλιτεύσει, όπως υποστηρίζει, την ενέργεια της κυβέρνησης της πΓΔΜ να τοποθετήσει ανδριάντα του Μ.Αλεξάνδρου στα Σκόπια.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, η κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης", κάλεσε την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό... στην οποία εννοείται ότι δεν έχει εμφανιστεί καμία κότα...

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών (BdB) διαβεβαίωσε ότι ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός κόσμος θα συμβάλλει στη διάσωση της Ελλάδα

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών (BdB), Μίχαελ Κέμερ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός κόσμος θα συμβάλλει στη διάσωση της Ελλάδας.

Μιλώντας σήμερα στην Neue Osnabrucker Zeitung, o Κέμερ είπε επίσης ότι «θα πρέπει όμως και οι Έλληνες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να σωθούν και οι ίδιοι».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι οι "συνεχίζονται οι συζητήσεις" για την πιθανή συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςστο κόστος ενός δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν καταστήσει σαφές μέσω του συνδέσμου τους ότι απαιτούνται κίνητρα για την συμμετοχή τους στο κόστος.

Γερμανία: Έβδομη "Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα" στο Μόναχο

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο στο Μόναχο οι εκδηλώσεις της "Ελληνο-Βαυαρικής Πολιτιστικής Ημέρας", που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά στη βαυαρική πρωτεύουσα. Διοργανωτές είναι η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και ελληνικοί και βαυαρικοί φορείς μεταξύ αυτών και οι περισσότεροι σύλλογοι της ελληνικής παροικίας του Μονάχου.

Την 7η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα χαιρέτισαν με γραπτές τους δηλώσεις ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο Βαυαρός πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ και ο δήμαρχος Μονάχου Κρίστιαν Ούντε, οι οποίοι και υπογραμμίζουν τις καλές ελληνοβαυαρικές σχέσεις, σ' όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιούνται ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την περεταίρω καλλιέργεια και προώθηση των ελληνο-βαυαρικών σχέσεων. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εκθέσεις φωτογραφίας, κονσέρτο βυζαντινών ύμνων στην ιστορική Σαλβάτορκιρχε, βιβλιοπαρουσίαση κ.α. ενώ θα κλείσουν με μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Μονάχου Odeonsplatz. Το Σάββατο έγιναν στο ναζιστικό στρατόπεδο Νταχάου τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για τους Έλληνες κληρικούς Αρχιμανδρίτες Μελέτιο Γαλανόπουλο και Δαμασκηνό Χατζόπουλο, που είχαν φυλακιστεί και βασανιστεί στο διάστημα 1943-1945.

Η ΝΔ προηγείται με 1, 4% του ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της MARC για το Εθνος της Κυριακής

Το 38,7 % ικανοποιημένο και το 61% καθόλου,από τον ανασχηματισμό- 72% λένε ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-το 50% ζητά επαναδιαπραγμάτευσή του

Η ΝΔ προηγείται με 1,4% του ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (68,2%) τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί. Το 22,7% ζητά πάντως να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,4%, το ΠΑΣΟΚ το 20%, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% , το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2% ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%. Το 17% των πολιτών μάλιστα δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκή ή άκυρο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ.

Το 60,3% τάσσεται υπέρ της συναίνεσης, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών.

Χαρακτηριστικό μάλιστα έναι το γεγονός ότι μόλις το 38,7 δηλώνει ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση.

Το 70% μάλιστα εκτιμά πως αν ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.

Μας ξεφτίλισε κι η Αίγυπτος: Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότιαρνήθηκε το δάνειο που επρόκειτο να της χορηγηθεί

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της Αιγύπτου το έχουν ενημερώσει πως η χώρα δεν θα χρειαστεί να λάβει το δάνειο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Με βάση τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2011/12 το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα περιοριστεί στο 8,6% έναντι 11% που προβλεπόταν αρχικά.

"Λόγω των αλλαγών αυτών οι αρχές δεν θεωρούν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για μια οικονομική συμφωνία με το ΔΝΤ", είπε ένας εκπρόσωπος του οικονομικού οργανισμού, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου.

Συνεχίζουν οι φίλοι του ΓΑΠ να συκοφαντούν τη ΝΔ και τον Σαμαρά... το ΕΛΚ λέει σκέφτεται κυρώσεις εναντίον της ΝΔ :))))

Γερμανία-"SZ" [Θυμίζουμε ότι η Sueddeutsche Zeitung είναι ότι ΠΑΣΟΚικότερο υπάρχει στη Γερμανία... οπότε το παρακάτω κείμενο το διαβάζουμε σαν κωμωδία]:
Στο ΕΛΚ υπάρχουν σκέψεις για κυρώσεις στη ΝΔ εξαιτίας της άρνησης Σαμαρά να συναινέσει στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος "ΕΛΚ" γίνονται σκέψεις για την επιβολή κυρώσεων στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (SZ) εξαιτίας της εμμονής του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στην άρνηση να στηρίξει το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.

"Στο 'ΕΛΚ' γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται", γράφει σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η έγκυρη εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στο 'ΕΛΚ' "κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι, ότι θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την καταστροφική του πολιτική. Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων, ώστε κινδυνεύει να αποτύχει η εθνική συναίνεση που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν θέσει ως όρο για την περαιτέρω οικονομική στήριξη".

Η "SZ" σημειώνει ότι "το ΕΛΚ δεν θέλει να παραδεχθεί πως η επιχείρηση 'Ελλάδα' μπορεί να ναυαγήσει εξ αιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που έχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί. Επί πολλές ώρες οι ηγέτες του ΕΛΚ σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Έλληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική συζήτηση. Ο έμπειρος (χριστιανοδημοκράτης) ευρωβουλευτής του CDU Elmar Brok εμφανίστηκε σχεδόν συγκλονισμένος λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει".

Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συνεδρίασης του 'ΕΛΚ' η εφημερίδα γράφει ότι "λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έλαβε πέντε φορές τον λόγο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι τρεις φορές, όπως και οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν".

Αίσθηση προκάλεσε, κατά την εφημερίδα, η τοποθέτηση του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη. "Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδελφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο 'ΕΛΚ'. Και δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό. Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά", σημειώνει η 'SZ'.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Εκ των πραγμάτων αναγκαίο ήταν το νέο πακέτο μέτρων - Συνέντευξη στο Εθνος της Κυριακής

Την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους φοροφυγάδες χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια της εισαγγελικής αρχής ανακοινώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και την ανακοίνωση του νέου σκληρού πακέτου μέτρων κάνει λόγο για το κενό της τάξης των 5,6 δις ευρώ που υπήρχε στο Μεσοπρόθεσμο και έπρεπε να καλυφθεί έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενώ χαρακτήρισε την ημέρα του Μεσοπρόθεσμου ως εξαιρετικά δυσάρεστη για τον ίδιο.

" Έπρεπε να πω πικρές αλήθειες κι έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη για σκληρά μέτρα που ενέχουν και το στοιχείο της αδικίας, τα οποία όμως είχαν καταστεί εκ των πραγμάτων αναγκαία" επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τονίζει πως " το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα , η οριστικοποίησή του και η ψήφισή του από τη Βουλή , είναι μια σωστή κίνηση."

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται πως υπάρχει υπερφορολόγηση ενώ αναφέρει ότι το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για τη χώρα μας είναι πολύ κακό, " όχι μόνο για λόγους αποτελεσματικότητας και ρυθμού λειτουργίας του κράτους αλλά και γιατί προβληματίζει πάρα πολύ τους εταίρους μας η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης."

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει την πρόταση που είχε κάνει για την ανάγκη το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές κυρίως γιατί έτσι όπως τονίζει θα μεγάλωνε η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας.

Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο Γιάννης Βρούτσης- Συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπολύει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών και εισηγητής της ΝΔ για το Μεσοπρόθεσμο , Γιάννης Βρούτσης.

Σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής ο βουλευτής Κυκλάδων κάνει λόγο για επαχθή μέτρα που προκαλούν " σοκ και δέος " στην ελληνική κοινωνία και αναμένεται να γυρίσουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Ο κ. Βρούτσης κατηγορεί ευθέως τον νέο Υπουργό Οικονομικών ότι τη μία μέρα υποσχόταν ηπιότερα μέτρα και την άλλη ανακοίνωνε περισσότερα επώδυνα, άδικα και σκληρά, όπως τονίζει μέτρα. Ο εισηγητής της ΝΔ για το Μεσοπρόθεσμο εκτιμά πως και τα νέα μέτρα θα αποδειχθούν το ίδιο αναποτελεσματικά όπως και τα προηγούμενα.

" Η δυσάρεστη έκπληξη των νέων μέτρων δημιουργεί εύλογα ερωτήματα: ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών μας έλεγε ψέματα ή ο νέος υπουργός δεν διαπραγματεύτηκε όσο θα έπρεπε;" διερωτάται ο κ. Βρούτσης ο οποίος τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ουγγρικά κρατικά ομόλογα προτίθεται να αγοράσει η Κίνα που θα χορηγήσει στη Βουδαπέστη δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ

Άλλη μια απόδειξη ότι το περσινό ενδιαφέρον των Κινέζων ήταν πραγματικό...
αλλά ο ΓΑΠ είχε άλλα σχέδια

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ουέν Τζιαμπάο, ανακοίνωσε σήμερα από τη Βουδαπέστη ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αγοράσει ουγγρικά κρατικά ομόλογα και να χορηγήσει δάνειο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ουγγαρία.

Ο Τζιαμπάο πραγματοποιεί τη δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του, εννέα μήνες μετά την επίσκεψή του σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία. Αυτή τη φορά, μετά τη Βουδαπέστη, θα μεταβεί στο Βερολίνο και το Λονδίνο.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο Κινέζος πρωθυπουργός απέφυγε να διευκρινίσει το ύψος των κρατικών ομολόγων που προτίθεται να αγοράσει το Πεκίνο. Πρόσθεσε ότι η Κίνα θα χορηγήσει δάνειο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ουγγαρία μέσω της Εθνικής Κινεζικής Τράπεζας Ανάπτυξης για την προώθηση κοινών σχεδίων.

Ο Όρμπαν από την πλευρά του είπε ότι η Ουγγαρία κατέληξε σε "μια νέα συμφωνία μεγάλης σημασίας" με την Κίνα.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πυρκαγιές στα Διαβατά και τον Βαθύλακκο του νομού Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στο νομό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Διαβατών και σε αγροτική περιοχή του Βαθύλακκου (κοντά στη Χαλκηδόνα), όπου από το μεσημέρι πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον Βαθύλακκο επιχειρούν 20 πυροσβέστες και 10 οχήματα, με τη συνδρομή τριών πεζοπόρων τμημάτων και δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Αντίστοιχη δύναμη της πυροσβεστικής -αλλά χωρίς τη συνδρομή αεροσκαφών- βρίσκεται στα Διαβατά, όπου η φωτιά ξέσπασε επίσης σε γεωργική έκταση, όπου υπάρχουν θερμοκήπια και πρόχειρες κατασκευές.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι πυρκαγιές δεν είχαν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Μαρινάκης παρήγγειλε διαιτητή για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-Συνομιλία Μπέου (Α)-Μαρινάκη (Β)

Την 1-2-2011, σε συνομιλία που είχε ο Αχιλλέας Μπέος με τον Βαγγέλη Mαρινάκη αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής, όπως αποκαλύπτει το sport24.gr:

«… Α: Λοιπόν, το ένα είναι αυτό. Το άλλο του μίλησα για τον αυριανό μην επέμβεις κι αυτά δε θα γίνει τίποτα όλα καλά θα πάνε, και το τρίτο θέλω να μου κάνει μία χάρη τώρα δεν είναι και λίγες αυτές να πούμε μη βάζετε το Σιδηρόπουλο πάνω… δεν είναι δυνατόν…
Β: Ποιο Σιδηρόπουλο πάνω;
Α: Το Σιδηρόπουλο την Κυριακή στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.
Β: Γιατί Σιδηρόπουλο έβαλε;
Α: Θέλει να βάλει και του είπα αν τον βάλεις θα δείρω τον (ακατάληπτο) και δε σας ξαναμιλάω κιόλας. Δεν μπορείς κύριε να τιμωρείς τον Παμπορίδη 4 εβδομάδες, το Σπάθα 4 εβδομάδες κι αυτό το μ… που έκανε έγκλημα 2 βδομάδες. Σαν να λες σ’ έχω γραμμένο Μπέο στα α… μου.
Β: Γιατί εμένα δεν μ’ έχει γραμμένο με το Σταθόπουλο που τον έβαλε σε 2 αγωνιστικές ο μ…;
Α: Ναι, αλλά εγώ του το πρόλαβα τώρα, του λέω άστον έξω και βάλτονα στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκόςτην άλλη βδομάδα αφού έχεις πρόβλημα. Μες στο Καραϊσκάκη. Και μου λέει θα δω λέει φωνάζει ο Βαγγέλης. Του λέω θα πάρω ‘γω το Βαγγέλη άμα φωνάζει. Είναι ντροπή του λέω, βάλε τον Γιάχο. Όχι μου λέει το Γιάχο. Βάλε τον Παμπορίδη, βάλε κάποιον άλλο αδερφάκι μου του λέω στο Παναθηναϊκός –ΠΑΟΚ.
Β: Καλύτερα να βάλει τον Παμπορίδη στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.
Α: Βέβαια, βέβαια είναι καλύτερα.
Β: Αυτό θα του πω κι εγώ, αυτό θα του πω.
Α: Και να σου κρατήσει το Σιδηρόπουλο για την άλλη βδομάδα, για σένα. Και δες αυτό το θέμα με το κύπελλο τι προβλέπει ο ΚΑΠ.
Β: Τώρα θα το κάνω».

Καλά ο ΓΑΠ δεν έλεγε ότι θα κάνει Νόμο που ν' απαγορεύει πώληση δημόσιας γης; Τώρα τα πουλάει όλα

Μόλις αποκαλύφθηκε στις αρχές του χρόνου ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε υπογράψει χαρτί που έλεγε ότι θα πωληθεί δημόσια περιουσία, ο ΓΑΠ είχε βγει και είχε πει ότι θα ψηφίσει Νόμο που να απαγορεύει την πώληση ελληνικής γής... τώρα στον εφαρμοστικό Νόμο για το Μεσοπρόθεσμο η πρώτη-πρώτη διαδικασία "αξιοποίησης" είναι η πώληση ελληνικής γης!!! Αλλά δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον...

Δείτε και το βίντεο:



Διαβάστε κι αυτό http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_25.html

Ο ΑΝΤΕΝΑ 1 (ΕΛΛΑΔΟΣ) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ!

Ο Αντένα Ελλάδος μετατράπηκε σε τουρκικό δορυφόρο για προώθηση του κατοχικού εκτρώματος

Ανήμερα της 37ης χρονιάς της αιματηρής τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής της μισής μας πατρίδας Κύπρου, αντί ο Αντένα Ελλάδος να προβάλει τις συνέπειες της τραγωδίας των Ελληνοκυπρίων από το 1974 με τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές, το συνεχιζόμενο βάσανο των συγγενών αγνοουμένων, την εξουδετέρωση των Ελλήνων εγκλωβισμένων μας, τις συστηματικές και αδίστακτες συλήσεις των 500 τόσων Εκκλησιών, κοιμητηρίων, και άλλων τόπων θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από τους Αττίλες της Άγκυρας, το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ των 200,000 Ελλήνων Κυπρίων προσφύγων για επιστροφή στις κλεμμένες περιουσίες τους... ξεδιάντροπα προβάλει την τουρκική σειρά Εζέλ η οποία είναι γυρισμένη και στην κατεχόμενη από τους Αττίλες Βουκολίδα περιοχή κατεχόμενης Καρπασίας (αλλά και περιοχές
κατεχόμενης Κερύνειας).

΄Ηδη ο σταθμός στην Αθήνα δέχεται πολλά τηλεφωνήματα αγανακτισμένων συμπατριωτών μας και το ίδιο μας ενημερώνουν και η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

ΔΡΑΣΗ: Απλοί πολίτες και οργανωμένα σύνολα, διαβάστε ενημερωθείτε, προωθείστε, δημοσιεύσετε και ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ αμέσως με τηλεφωνήματα, με επιστολές προς το σταθμό ηλεκτρονικά (εμειλ), με φαξ, επικοινωνήστε και ζητήστε επέμβαση από τους βουλευτές σας στην Ελλάδα και κλείστε το κανάλι εις διαμαρτυρία. Υπάρχουν τόσα άλλα να δείτε.

Ο ΑΝΤΕΝΑ 1 (ΕΛΛΑΔΟΣ) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ!

Νέο μεγάλο σκάνδαλο εμπλέκει άλλα 170 άτομα!

http://static.fsport.gr/images/m/skandalo_m.jpg Νέο σκάνδαλο αναμένεται να συνταράξει, πάλι, τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Goal news» μετά τις συλλήψεις για το κύκλωμα με τους στημένους αγώνες, η δικαιοσύνη ερευνά ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα θα φέρει στη δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα!

Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι παράγοντες εμπλέκονται, προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι! Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι.

Η πρώτη πτήση του νέου δρομολογίου Αθήνα-Νέα Υόρκη από την εταιρία Hellenic Imperial Airways

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ6prksZJm5aRNBwqgdTf_odKxNpWz1hbrbGRk9KaxAynqZVaxKglOgpyz3iX_rWGLpr5-VjeC3td3Ev_q91bAQmqDeBTB1owaIb8lcXLv5fApkyV7tJQaQTwXZWfTM6yj8zr4eYh3yNQ/s400/Hellenic_BHX_2009.07.25.01-400.jpgΤην πρώτη της πτήση από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε χθες η εταιρία Hellenic Imperial Airways. Το αεροπλάνο Μπόινγκ 747 (τζάμπο) έφτασε στο αεροδρόμιο Κένεντι στις 9:20 το βράδυ (τοπική ώρα), δέκα λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξής του. Υστερα από δυο ώρες, αναμενόταν να αναχωρήσει, επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Από τότε που σταμάτησε η πτήση της Ολυμπιακής, πριν από δυο χρόνια περίπου, η ελληνική σημαία κυματίζει ξανά από χθες στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου Κένεντι. "Φιλοδοξούμε να καλύψουμε το κενό που είχε δημιουργηθεί" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Hellenic Imperial Airways, Κώστας Μαυρίκης, επισημαίνοντας ότι "ξεκινάμε με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα και, ανάλογα με τη ζήτηση, στόχος μας είναι να καθιερώσουμε καθημερινή πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη και αντιστρόφως".

Ο κ. Μαυρίκης, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής της Ολυμπιακής πριν ιδιωτικοποιηθεί, ενώ υπηρέτησε και διευθυντής της εταιρίας στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι για τη συγκεκριμένη πτήση θα πετούν Airbus 340, κατασκευής από 2001 μέχρι 2003. Επειδή όμως υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην παράδοση, θα χρησιμοποιηθούν σε μια με δυο βδομάδες, σημειώνοντας παράλληλα ότι "με την έναρξη λειτουργίας του νέου δρομολογίου, ελπίζουμε ότι θα συμβάλλουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Πάντως, η ανταπόκριση της Ομογένειας είναι συγκινητική".

Ο Γενικός Διευθυντής της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας υποστηρίζει ότι "κάθε επιβάτης δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των πτήσεων. Έτσι, φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε έμπειρους πιλότους, μηχανικούς και μέλη πληρώματος. Οι περισσότεροι προέρχονται από την παλαιά Ολυμπιακή. Επίσης, τα εισιτήριά μας είναι πιο φθηνά. Τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, οι τιμές είχαν ανεβεί πολύ".

"Σημαντικό πλεονέκτημα της πτήσης", όπως λέει ο κ. Μαυρίκης, "είναι η άνεση της οικονομικής θέσης, γιατί ενώ τα αεροπλάνα που πραγματοποιούσαν την πτήση της Ολυμπιακής είχαν για τον ίδιο χώρο 263 καθίσματα, τα δικά μας αεροπλάνα έχουν 217 καθίσματα. Στη διακεκριμένη θέση θα υπάρχουν δυο επίπεδα, με οκτώ καθίσματα πρώτης θέσης που θα γίνονται κρεβάτια και άλλα 24 καθίσματα για θέσεις μπίζνες".

Περιφερειακός διευθυντής της εταιρίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο Γιώργος Κεσσανής. Οι τέσσερις πτήσεις της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί για Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο. Η αναχώρηση της πτήσης από Αθήνα θα γίνεται στις 5:30 το απόγευμα και η ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Κένεντι θα είναι στις 9:30 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τη Νέα Υόρκη θα αναχωρεί στις 11:30 το βράδυ (τοπική ώρα) και θα φθάνει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 5:00 το απόγευμα.

Καλά ρε καραγκιόζηδες πλάκα μας κάνετε; Ο Μπουρούσης πέρασε από έλεγχο αντιντόπιγκ μετά από 1 μήνα... γιατί δεν πέρναγε του χρόνου;

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/02/mpourousis.jpgΤο αίτημα του Γιάννη Μπουρούση, να περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη και η οποία βγήκε στη δημοσιότητα με αφορμή το σκάνδαλο με τους "στημένους αγώνες", βρήκε άμεση ανταπόκριση οπότε αναμένεται το δούλεμα που μας ρίχνει ο Μπουρούσης εδώ και μήνες ή χρόνια να έχει και συνέχεια.

Χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΕΣΚΑΝ βρέθηκε στο σπίτι του διεθνή σέντερ του Ολυμπιακού, μετά από αίτημα του ιδίου, υποβλήθηκε στις σχετικές εξετάσεις και εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα για το αν ανιχνεύθηκαν απαγορευμένες ουσίες ή όχι.

Ωραία!! Μετά από μια εβδομάδα θα βγούνε τα αρνητικά αποτελέσματα και ο Μπουρούσης που ζήταγε από τον "κ. Μάκη" το φάρμακό του ή είχε ξεμείνει με μισό φακελάκι και το φύλαγε για τα δύσκολα... θα αποδοθεί καθαρός στον αθλητισμό;

Δεν ξέραμε ότι εκτός από "ξέπλυμα χρήματος" υπάρχει και "ξέπλυμα ντόπιγκ"
και καλά ο Μπουρούσης μπορεί να ζητάει ότι έλεγχο θέλει, αφού ξέρει ότι μετά από ένα μήνα δεν μπορεί να βρεθεί τίποτα... οι καραγκιόζηδες του ΕΣΚΑΝ τι πάνε και παίζουν το παιχνίδι του; Ρε αι στα διάολα ξεφτυλισμένοι όλοι σας

«Εάν δεν υπήρχαν τα “Liberty”, η Ελλάδα δεν θα είχε την προκοπή που είχε στη ναυτιλία»...

Άγνωστος όρος τα πλοία Liberty για τους περισσότερους ΝεοΕλληνες.
Κι όμως ο τύπος αυτού του καραβιού που οι ταξιδιώτες παρατηρούν όταν αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, έχει μοναδική ιστορία.

Τo «SS Hellas Liberty» με το προηγούμενο όνομά του «Arthur M. Huddell» είναι ένα από τρία τελευταία εναπομείναντα πλοία αυτού του τύπου και δόθηκε στη χώρα μας από την αμερικανική κυβέρνηση ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες των Ελληνοαμερικανών γερουσιαστών Λεωνίδα Ραπτάκη και Δημήτριου Γιάνναρου καθώς και του Ελληνα εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη.

Το «Liberty» έφθασε ρυμουλκούμενο στο λιμάνι του Πειραιά, στις 11 Ιανουαρίου του 2009. Την ημέρα υπογραφής του μνημονίου ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος που ανέλαβε και το μεγαλύτερο βάρος μετασκευής του πλοίου σε μουσείο (ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5 εκατ. δολ.) ξεκαθάρισε με δυο κουβέντες τη σημασία των «Liberty» για την ελληνική ναυτιλία. «Εάν δεν υπήρχαν τα “Liberty”, η Ελλάδα δεν θα είχε την προκοπή που είχε στη ναυτιλία».

http://adena-gr.blogspot.com/2011/06/liberty.html

Υπάρχει φως στο τούνελ ή περιμένουμε εις μάτην;

Μιλάμε εδώ και μήνες για το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε, ακούμε διάφορους να μας παρουσιάζουν το μαύρο-άσπρο, να μας κατακλύζουν με πέρα για πέρα ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις, να προπαγανδίζουν ασύστολα συνηγορώντας στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας.

Σημασία όμως δεν έχει τόσο το τι λένε όλοι αυτοί, οι πολλές φορές ασήμαντοι, αλλά τι πολιτικές ακολουθούν οι ηγεσίες των κρατών ανά τον κόσμο. Γιατί καλά είναι να μιλάμε νυχθημερόν για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά στην πραγματικότητα, το πρόβλημα αυτό είναι παγκόσμιο (ούτε καν ευρωπαϊκό). Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός...

Αν θέλουμε να ακριβολογούμε, αυτή η παγκόσμια οικονομική κρίση, που ασφαλώς δεν έχει λήξει, ενώ μάλλον αναμένεται να γενικευτεί και να κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια, οφείλεται κυρίως στο τερατώδες παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο έχει στήσει μια αγορά ατελείωτων πιστώσεων, λειτουργώντας ενάντια στα συμφέροντα του παγκόσμιου πληθυσμού και ωφελώντας ουσιαστικά μια μόνο ελίτ, η οποία μπορούμε να πούμε πως χειραγωγεί τα πάντα.

Αυτό είναι ο εχθρός της παγκόσμιας κοινότητας και μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με ένα τρόπο...πολιτικά και συλλογικά! Το μεγαλύτερο σφάλμα των ισχυρών κρατών του κόσμου είναι πως λειτουργούν ατομικιστικά, αδιαφορώντας για το αν βυθίζονται και αυτά στο ίδιο τέλμα με τα πιο αδύναμα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της ΟΝΕ, η οποία έχει αποτύχει πλήρως σαν οικονομική ένωση. Τα ισχυρά κράτη, με πρωτοπόρο τη Γερμανία, λειτουργώντας μερκαντιλιστικά, αδιαφορούν για τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα της περιφέρειας -μη προσφέροντας πραγματικές λύσεις- επιταχύνοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομική διάλυση της Ευρώπης. Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος πιστεύει πως μια ενδεχόμενη πτώχευση (πχ της Ελλάδας) δε θα δημιουργήσει ένα ντόμινο κατάρρευσης σε όλη την Ευρώπη.

Δεν το γνωρίζουν αυτό οι ηγέτες των ισχυρών κρατών; Και φυσικά το γνωρίζουν, και γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό όσο περνάει ο καιρός. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται αλλού και αυτό συνιστά την πραγματική ανησυχία. Επιμένουν, στην πλειοψηφία τους, σε λάθος οικονομική πολιτική (φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές) η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Είναι απίστευτο το πως η νεοφιλελεύθερη σχολή έχει διαποτίσει σε τέτοιο βάθος τις ηγετικές ομάδες όλων των κρατών του πλανήτη σχεδόν. Πλέον δε νοείται άλλη πολιτική πέρα από αυτή. Παλαιότερα, μπορεί οι αντίθετες απόψεις να χλευάζονταν, να δημιουργούσαν πλήθος αντιπαραθέσεων, σήμερα όμως θεωρούνται απλά γραφικές και παραμερίζονται! Αυτό είναι το χειρότερο όλων, η έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου...

Λύσεις για την Ελλάδα, όπως η διαγραφή χρεών, άρχισαν να "μπαίνουν" στο τραπέζι, σε θεωρητικό πάντα επίπεδο, πριν λίγο καιρό, ενώ η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα θεωρείται σκέψη του "διαβόλου" ακόμα. Άποψη μου είναι πως οι ενέργειες της ΕΕ είναι καθυστερημένες τουλάχιστον ένα 6μηνο. Και εξηγούμαι...Η διαγραφή ενός μέρους των χρεών μας, με αναδιάρθρωση των υπολοίπων με χαμηλότερο επιτόκιο και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής, ήταν ίσως η κατάλληλη λύση πριν το 2011. Όσο περνάει ο καιρός, όμως, το χρέος μας (μαζί και άλλων ευρωπαϊκών χωρών) μεγαλώνει επικίνδυνα και αναμένεται να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια, όντας μη βιώσιμο. Ήδη, μια επιστροφή όλων των ευρωπαϊκών χωρών στα εθνικά τους νομίσματα είναι μία σαφώς καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή (με αναμενόμενα προβλήματα βέβαια, κυρίως στις τράπεζες) από ένα μαζικό ντόμινο χρεοκοπιών σε μερικά χρόνια από τώρα, που μπορεί να διαλύσει συθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Με το πέρας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τα ευρωπαϊκά κράτη ήταν υπερχρεωμένα και αντιμετώπιζαν ένα εξίσου σοβαρό οικονονομικό πρόβλημα με σήμερα. Τότε ο Άγγλος οικονομολόγος Τζον Μέυναρντ Κέυνς επισκέφτηκε τις ΗΠΑ -οι οποίες ήταν ο μοναδικός δανειστής εκείνη την εποχή-προκειμένου να πείσει τον πρόεδρο τους για μια διαγραφή χρεών, την οποία υποστήριζε ως τη λύση για την τότε υπερχρέωση της Ευρώπης. Αλλά το ταξίδι του δεν είχε αποτέλεσμα...Αν δεν τα κατάφερε ίσως ο μεγαλύτερος οικονομολόγος όλων των εποχών στο να δοθεί μια τέτοια λύση, πως θα τα καταφέρουν οι σημερινοί, κατώτεροι των περιστάσεων, ηγέτες; Τελικά μήπως δεν υπάρχει φως στο τούνελ και περιμένουμε εις μάτην;

http://armageddon-news.blogspot.com/2011/06/blog-post_1861.html

ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ορολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Χριστόφιας στο κυπριακό ταυτίζεται με την ορολογία των Άγγλων επί του θέματος. Δεν μιλούν για εισβολή και κατοχή , για εποικισμό , για εκτουρκισμό των κατεχομένων και πολιτισμική αλλοίωση . Τίποτα από όλα αυτά. Για αυτούς υπάρχει μόνο η ΔΙΑΙΡΕΣΗ της νήσου.

Η συνέχεια στο www.greekalert.com

"Η ανάπαυλα των Πολεμιστών του Φωτός"

Θαυμάστε διθυράμβους που έγραφαν πριν λίγα χρόνια τα καθεστωτικά παπαγαλάκια , προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ο Γιωργάκης ήταν ο ιδανικός ηγέτης, ο άνθρωπος που παράτησε τα μπανάκια του στην Πάρο για να σχεδιάσει την μεγάλη Ελλάδα.

Από κοντά και κάποιοι ηλίθιοι blogger που αναπαρήγαγαν τις παπάρες.

Ακολουθούν μικρά αποσπάσματα από τα κατάπτυστα κείμενα τους...

Η συνέχεια στο citypress-gr.blogspot.com

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdA-vXwfNmYhjx6KOVqetbv8xpAMxw2eH83pIjoMzZ8luk8EEIinX332dIZ66WfZQJ7XgBfLpXmhwkPAi6PZ-B-NB8yFqFn8dHm-pE2m8TI18bh0QiMY7X66BTwmAvbPdHHvH_Xnh8lcn8/s1600/nikolopoulos_nikos1.jpgΚυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι πράγματι περίεργο, πώς υπάρχουν συνάδελφοι, αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού στην αίθουσα και να έχουν βεβαίως συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί εδώ και 21 μήνες στην ελληνική κοινωνία, δηλαδή, πώς βιώνει με αυτόν τον επώδυνο τρόπο τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών και όμως, να μπορούν, ενώ άλλα ομολογούν στις κατ’ιδίαν ή πολλές φορές και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, να «σηκώνουν το βάρος» να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από εκείνο που και οι ίδιοι διαπιστώνουν. Δηλαδή, αυτό το εύρος και το βάθος της αποτυχίας της ακολουθούμενης πολιτικής, η οποία όμως εφαρμόζεται χάρις της δικής του ανοχής και της δικής τους ψήφο.

Σήμερα, όπως ερχόμουν με το μετρό, ένας πολίτης με αναγνώρισε και μου πρόσφερε την εφημερίδα που διάβαζε, τη σημερινή «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Με παρακάλεσε λοιπόν, το οποίο κάνω με μεγάλη χαρά, να διαβιβάσω εδώ σε όλους τους συναδέλφους ένα απόσπασμα ενός νομπελίστα που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στα οικονομικά της φύλλα. Διότι, μπορεί να δώσει μια άλλη διάσταση και να σταματήσουν αυτού του είδους οι παρεμβάσεις και οι διακοπές, όπως πριν λίγα λεπτά συνέβη από συνάδελφο του κυβερνώντος κόμματος, βλέποντας τόσο δα περιορισμένα αυτό το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές χώρες και όχι μόνο της Ευρωζώνης.

Αναφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος «Αmartya Sen» με δημοσιευμένο άρθρο στην εφημερίδα «Le Guardian» και αναδημοσιεύει όπως σας είπα η σημερινή «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». «Η Ελλάδα δείχνει τον κίνδυνο που εγκυμονεί με το να αφήνει στους οίκους αξιολόγησης παρά το αβυσσαλέο τους ποινικό μητρώο να διαφεντεύουν τη πολιτική σκηνή. Προκαλεί ως εκ τούτου ανησυχία, ότι οι κίνδυνοι της δημοκρατικής διακυβέρνησης έρχονται σήμερα από την «πίσω πόρτα» της οικονομικής αναγκαιότητας χωρίς να τους δίνεται η πρέπουσα σημασία». Επίσης, ακούστε και αυτό το σημείο: «η διαδικασία πρέπει να αρχίσει από τον περιορισμό της άμεσα ανεξέλεγκτης ισχύος των οίκων αξιολόγησης να εκδίδουν μονομερώς διαταγές» και καταλήγει ότι «πρέπει να σταματήσουμε χωρίς υπερβολή επειγόντως την περιθωριοποίηση της δημοκρατικής παράδοσης στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία είναι σημαντική για την Ευρώπη και για τον κόσμο».

Δεν ξέρω, μια Κυβέρνηση που νιώθει τόσο αδύναμα και αμήχανα, ακόμα και για να διαπραγματευτεί, πόσο έχει λάβει υπόψη και αυτή τη διάσταση αυτού του γεγονότος. Ξέρω όμως πολύ καλά και νιώθω την ανάγκη από αυτό εδώ το βήμα, να εκφράσω την προσωπική μου ικανοποίηση αλλά και των συμπατριωτών μου και όλων των Ελλήνων, όπου και να βρίσκομαι περιοδεύοντας τη χώρα, για αυτή την περήφανη στάση του κ. Σαμαρά. Αυτή τη περήφανη στάση, να επιμένει να διαπραγματεύεται, να αντιστέκεται και να διακηρύττει ότι ακόμα σε αυτή εδώ τη χώρα είναι σεβαστή η λαϊκή κυριαρχία και να νιώθουμε ότι είμαστε ένα ανεξάρτητο κράτος όπου μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς και να λέμε και «όχι» συμφωνώντας και διαφωνώντας με κάποια από τα επιχειρήματα που εκφράζονται.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η οριζόντια επιβολή αυτών των νέων φόρων που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι ομολογουμένως από όλες τις πτέρυγες κοινωνικά άδικη αλλά και οικονομικά αναποτελεσματική. Όταν καλούνται οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε ενιαία συνεισφορά στα «βάρη» του μνημονίου με τα υψηλότερα εισοδήματα, τότε καταλήγουμε σε μια πρωτόγνωρη στρέβλωση της οικονομικής πολιτικής. Η παρατεινόμενη αδυναμία ελέγχου της φοροδιαφυγής και κυρίως η απροθυμία να οριστούν πιο δίκαιοι κανόνες φορολόγησης των πολιτών, υπονομεύει όχι μόνο τις δημοσιονομικές επιδόσεις αλλά και την κοινωνική συνοχή. Η αψυχολόγητη και ανάλγητη αυτή συμπεριφορά εκκολάπτει και ενθαρρύνει τα κινήματα άρνησης πληρωμής. Τα αδιέξοδα που «καλλιέργησε» η Κυβέρνηση, η πίεση και ο εκβιασμός των πολιτικών συνειδήσεων δεν έχουν προηγούμενο. Έστω και αυτή την ύστατη ώρα, η Κυβέρνηση οφείλει να ανασκευάσει τις αδικίες, να εξαιρέσει τους άνεργους, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους κατεστραμμένους ήδη από την οικονομική κρίση.

Αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους ή έκλεισε η μικρή ή μεσαία επιχείρηση τους, είναι αδιανόητο να καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους.

Αυτά, λοιπόν, τα νέα μέτρα ξεπέρασαν και τις χειρότερες προβλέψεις. Κόβουν για άλλη μια φορά συντάξεις και μισθούς για να καλύψουν τις αποτυχίες της πολιτικής του μνημονίου. Αντί μέτρων για την ανάπτυξη, τη τόνωση της αγοράς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση περικόπτει συντάξεις και συρρικνώνει ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα. Έτσι, περιορίζει τη ζήτηση, αυξάνει την ύφεση, διογκώνει τους δείκτες της φτώχειας. Τα αδιέξοδα του μνημονίου δεν μπορεί άλλο να τα αντέξει η ελληνική κοινωνία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι στιγμές που ζούμε είναι όντως κορυφαίες ως προς τη σοβαρότητα τους. Βρισκόμαστε μπροστά στη λήψη αποφάσεων, για τη στάση που θα επιλέξουμε να κρατήσουμε απέναντι στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και στις εκβιαστικές κερδοσκοπικές πιέσεις. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν υφίσταται καν η έννοια του διλήμματος. Σε ώρες που διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία, αποτελεί μονόδρομο να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, λέγοντας το όχι στο λάθος δρόμο. Ακούμε την κραυγή των συμπολιτών μας και απαντάμε στην αγανάκτησή τους με έργα ευθύνης. Αποτελεί συνταγματική μας αποστολή και χρέος μας απέναντι στους συμπολίτες μας να ελέγξουμε και να βρεθούμε απέναντι σε μια κυβέρνηση που με πάσα σαφήνεια ξεκαθαρίζει ότι αδυνατεί να επαναδιαπραγματευθεί τους επαχθείς όρους του μνημονίου, αφού έχει αποτύχει σε όλους τους βασικούς της άξονες της πολιτικής της, στη μείωση του χρέους, του ελλείμματος, στη μείωση των δαπανών της, στις αποκρατικοποιήσεις, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέχρι και σήμερα όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ακόμα και ο Πρωθυπουργός, συναγωνίζονται μεταξύ τους ένα μπαράζ παλινωδιών και ανασχεδιασμών, που πλήττουν ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση των δανειστών σε αδιαλλαξία και αδιαπραγμάτευτη υλοποίηση ενός σχεδίου σωτηρίας, που προκαλεί όμως την καταστροφή.

Η κυβέρνηση, τελειώνοντας, κύριοι συνάδελφοι, οφείλω να πω ότι πρέπει άμεσα να δεχτεί τις προτάσεις της Ν.Δ.. Να επαναδιαπραγματευθεί τη πολιτική του μνημονίου και ταυτόχρονα, να αξιοποιήσει τις εγγενείς δυνάμεις, τις δυνατότητες της πατρίδας μας. Οφείλει να εκβάλλει από την πολιτική της την αδράνεια και την αδικαιολόγητη ατολμία της και να εντάξει στο μείγμα των μέτρων της, τη διάσταση της ανάπτυξης και των κινήτρων. Εμείς, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλουμε, και αυτό κάνουμε, να αφουγκραστούμε την αγανάκτηση του Ελληνικού λαού και να αποτελέσουμε την πηγή της ελπίδας και της έμπνευσης. Οφείλουμε να αποτελέσουμε, για όλους τους Έλληνες, τους θεματοφύλακες του εναλλακτικού δρόμου, που δεν διασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα των δανειστών, αλλά θεραπεύει την αιτία, που δεν είναι άλλη για την υλοποίηση ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης του κράτους και της δημιουργίας πρωτογενούς ανάπτυξης στη βάση της πραγματικής οικονομίας. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν οι άντρες της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, στο σπίτι του Γ. Τσακογιάννη…

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Γιώργου Τσακογιάννη, στους κύριους και βοηθητικούς χώρους αυτής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

Μία μαύρη σακούλα με το λογότυπο ‘Adidas’ η οποία περιείχε:

1 Ένα πιστόλι μαύρου χρώματος με ενδείξεις ‘BAICAL MADE IN RUSSIA’, με αποξεσμένο τον αριθμό σειράς και με γεμιστήρα που περιείχε πέντε (5) φυσίγγια, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) με ενδείξεις πυθμενίου ’10 98’ και το ένα (1) με ένδειξη ’10 00’,

2 Έναν σιγαστήρα μαύρου χρώματος άνευ αριθμού σειράς προοριζόμενο για το ανωτέρω πιστόλι.

3. Ένα πιστόλι ασημί χρώματος με ενδείξεις ‘MODEL MP-25 CAL -25 ATO MADE IN USA’ με αριθμό σειράς 1400770 και με γεμιστήρα που περιείχε έξι (6) φυσίγγια με ενδείξεις πυθμενίου ’25 ΑUTO ΝΙΜ’

4 Μία πλαστική συσκευασία που περιείχε είκοσι-οκτώ (28) φυσίγγια με ενδείξεις πυθμενίου ’25 AUTO NIM’

5 Μία χάρτινη συσκευασία περιέχουσα επτά (7) φυσίγγια εκ των οποίων τα πέντε (5) με ενδείξεις πυθμενίου ’10 84’ και τα δύο με ενδείξεις ’10 94’

6 Είκοσι-επτά (27) φυσίγγια με ενδείξεις πυθμενίου ‘9mm LUGER CBC’

1 ηλεκτρονικός υπολογιστής – κινητό τηλέφωνο.

15 κάρτες διαφορετικών τραπεζών εκ των οποίων οι 13 στο όνομα Θ.Β.

1 κάρτα τράπεζας στο όνομά του

1 κάρτα τράπεζας χωρίς στοιχεία

1 άδεια οδήγησης στο όνομά του

6 συναλλαγματικές ύψους 3.250 ευρώ

1 αίτηση διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων κατά του Γ.Σ.

Ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο αναγράφονται διάφορα ποσά εσόδων-εξόδων.

Δύο σελίδες χειρόγραφων σημειώσεων στις οποίες αναγράφονται ονόματα και χρηματικά ποσά αντίστοιχα.

Μία φωτοτυπία προσφοράς μηχανημάτων συνολικής αξίας 27.340.

Μία σελίδα στην οποία αναγράφονται 40 συνολικά πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και αντίστοιχα η μάρκα, το μοντέλο του οχήματος, ημερομηνία και χρηματικό ποσό.

Τρεις σελίδες με στοιχεία επιταγών του έτους 2011.

Τρεις σελίδες που αναγράφονται λίστες με ποτά, χυμούς κτλ.

Πέντε ιδιόχειρες σημειώσεις και εκτυπωμένα έγγραφα στην αλλοδαπή.

Εγγραφο με κωδικούς, ποσά και ονόματα.

Τέσσερις διαφημιστικές κάρτες πρακτορείου ΟΠΑΠ.

Ένα ημερολόγιο μπλε χρώματος της ΠΑΕ Ηλιούπολης του έτους 2009.

Τηλεκάρτα ΟΤΕ αξίας τεσσάρων ευρώ.

Μπρελόκ με τρία κλειδιά θυρών.

2 τετράδια

2 τηλεφωνικοί κατάλογοι.

1 πακέτο σύνδεσης Qcard.

1 άσπρος φάκελος με την επιγραφή ΠΑΕ Ηλιούπολη που περιείχε έγγραφα με πληροφορίες για ξένους ποδοσφαιριστές.

3 πακέτα σύνδεσης της Vodafone

1 πακέτο σύνδεσης Cosmote.

2 συναλλαγματικές συνολικού ύψους 1.250 ευρώ.

1 φάκελος παραλαβής διαβατηρίου.

1 Iphone

2 κεντρικές μονάδες επιτραπέζιων υπολογιστών.

8 κινητά τηλέφωνα

1 lap-top.