26 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

 Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται.Όλη η ΕΛΛΑΔΑ κρέμεται στα @@@ του Ρομπόπουλου,του Κουρουπλή και στο @@ της Αράπογλου,στο αν ψηφίσουν τον ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΝΟΜΟ.
  Ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κανονικά οι ΜΙΣΟΙ τουλάχιστον έπρεπε ΗΔΗ να έχετε πάει και να έχετε πλακώσει στο ξύλο τον ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ.
  Ρε ΑΝΩΜΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ,θα ΓΕΛΑΝΕ από τον τάφο τους ο ΜΕΤΑΞΑΣ ,ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και οι άλλοι οι  "ΦΑΣΙΣΤΕΣ" που άκουγαν τον σφυγμό του λαού και τουλάχιστον κοίταζαν να μη του στερήσουν το ΨΩΜΑΚΙ του.
  Μωρή @@@ Δαμανάκη,εσύ που ούρλιαζες στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, σαν ΖΟΜΠΙ που ψάχνει το θύμα του μέσα στο σκοτάδι,τώρα τρως το ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ σου και φοράς τα ΑΡΜΑΝΙ στις Βρυξέλες.
  Ότι και να φορέσεις όμως ,θα είσαι ένα ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ ΧΤΙΚΙΟ,και θα αντιπροσωπεύεις όλους εκείνους τους ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΕΣ συναδέλφους σου που μέσα σε 35 χρόνια καταστρέψατε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.
  Όσο για σένα γιωργάκη πόσο ΚΑΛΥΤΕΡΗ θα ήταν η ΕΛΛΑΔΑ μας αν ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ αντί για  ΑΠΕΛΑΣΗ στην Αμερική ( τότε που κυνηγούσαν τον πατέρα σου οι ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΙ και αυτός είχε κρυφτεί μέσα στο πατάρι) , είχε κάνει μια ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ προς την ΕΛΛΑΔΑ.
 Μην έχετε αυταπάτες συμπατριώτες,το πολύ πολύ να ΜΗ ψηφίσουν΄ΕΝΑΣ-ΔΥΟ το νομοσχέδιο και να διαγραφούν.
  Χάνοντας όμως ένα -δυο βουλευτές κάθε φορά ο παπανδρέου,στο τέλος θα περάσει ΟΛΑ τα νομοσχέδια που θέλει,θα έχει τελειώσει το ΕΡΓΟ ΤΟΥ,θα την ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ και θα αφήσει τον ΣΑΜΑΡΑ πίσω του να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
    ΓΙΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ.
    

Special απουσία του πρωθυπουργού από το Καλλιμάρμαρο για να γλιτώσει τη γιούχα

Ο φόβος φυλάει τα έρημα κι έτσι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θεώρησε πως είναι προτιμότερο να μην παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Special Olympics. Αν και είχε και προαναγγελθεί η παρουσία του, ο κ.Παπανδρέου δεν ήταν απόψε στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κήρυξε την έναρξη των Αγώνων.

Η απουσία του πρωθυπουργού συνδέεται και με τις έντονες αποδοκιμασίες (σε βάρος του) από τουλάχιστον 5.000 κόσμο στην πρόβα τζενεράλε τη τελετής έναρξης που έγινε την Πέμπτη στο Καλλιμάρμαρο. Εκεί μάλιστα αποδοκιμάστηκε χωρίς καν να παρευρίσκεται

Στη μεγάλη παρέλαση πήραν μέρος περίπου 10.000 αθλητές και μέλη των εθνικών αποστολών 183 χωρών των Special Olympics. Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι θεατές στην Ελληνική αλλά και την Κυπριακή αποστολή κατά την είσοδό τους στο Στάδιο. Το Λύκειο Ελληνίδων συνόδευσε τις αποστολές, φορώντας παραδοσιακές στολές.

Στη συνέχεια εισήλθε η ελληνική σημαία, από τέσσερις αθλητές των Special Olympics και τέσσερις Έλληνες Ολυμπιονίκες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κας Γιάννας Δεσποτοπούλου. Τη γαλανόλευκη κρατούσαν η Σοφία Μπεκατώρου, ο Βασίλης Πολύμερος,η Βούλα Πατουλίδου και ο Μιχάλης Μουρούτσος, συνοδευόμενοι από την Όλγα Βασδέκη και την Κλεϊα Πανταζή, ενώ άγημα του Πολεμικού Ναυτικού είχε παραταχθεί κατά μήκος του διαδρόμου της σκηνής. Ακολούθησε έπαρση της σημαίας και παιδική χορωδία τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

Ειδική παρουσίαση για τους Special Olympics έγινε από την κινεζικής καταγωγής ηθοποιό Ζάνγκ Ζιγί, η οποία απευθυνόμενη προς τους αθλητές είπε: “Ανυπομονούμε να σας δούμε να αγωνίζεστε. Μας κάνετε υπερήφανους”. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό δρώμενο βασισμένο στη Θεογονία του Ησίοδου, στο οποίο συμμετείχαν 256 χορευτές με πρωταγωνιστή τον καλαθοσφαιριστή των Special Olympics Ηλία Τζάφα, που υποδύθηκε τον Έρωτα. Το χορευτικό συμβόλισε τη γέννηση του Έρωτα μέσα από το χάος, ο οποίος με ένα κοχύλι κάλεσε τους αντιπροσώπους των Special Olympics από όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση η ερμηνεία του διεθνούς φήμης Έλληνα τενόρου Μάριου Φραγκούλη στο τραγούδι Beautiful Things. Στη συνέχεια 12 παγκόσμιοι αγγελιοφόροι των Special Olympics μίλησαν για τις προσωπικές τους νίκες. “Έχω πια αυτοπεποίθηση” ανέφερε ως προσωπική της νίκη η 31χρονη Ελληνίδα αθλήτρια Όλγα Δασουρά αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Ακολούθησε οπτικοακουστικό αφιέρωμα στη Γιουνίς Κέννεντι Σράιβερ (1921-2009),την γυναίκα που συνέλαβε και εδραίωσε την ιδέα των Special Olympics. Οι Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από την κα Σράιβερ.

Description: http://s.enet.gr/resources/2011-06/teleth-3-thumb-medium.jpgDescription: http://s.enet.gr/resources/2011-06/teleth-2-thumb-medium.jpg

http://www.enet.gr

Τζορτζ Σόρος: Αναπόφευκτα μια χώρα θα βγει κάποια στιγμή από το ευρώ

Αναπόφευκτα ένα κράτος θα βγει κάποια στιγμή από τη ζώνη του ευρώ, εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη, καλώντας παράλληλα τους Ευρωπαίους να καταλήξουν σε ένα «σχέδιο Β» που θα μπορούσε να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o μεγαλοεπενδυτής δεν κατονόμασε τη χώρα στην οποία αναφέρθηκε, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα είχε ένα βασικό ελάττωμα από την αρχή και αυτό, όπως εξήγησε είναι ότι το νόμισμα δεν υποστηρίζεται από μια πολιτική ένωση ή ένα κοινό ταμείο.

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια χώρα που ενδεχομένως θα έβγαινε από το ευρώ, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε παράλληλα θέμα ζωτικής σημασίας για όλους την επιβίωση της Ε.Ε., συμπληρώνοντας ότι η Ενωση χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές για να σταματήσει «η διαδικασία αποσύνθεσης».

«Ας το παραδεχτούμε, είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά, ας πούμε, στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευάλωτες», παρατήρησε.

«Είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για αλλαγή», κατέληξε ο Σόρος.

naftemporiki.gr

Μεγάλη υπεροχή της ΝΔ και στην παράσταση νίκης-Δικαιώνεται η πολιτική της

Η νέα έρευνα μίας ακόμα εταιρείας (Marc, Έθνος, 26/6) καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με εντυπωσιακό καινούριο στοιχείο την πολύ μεγάλη υπεροχή της στην παράσταση νίκης. Καταγράφεται επίσης η πλειοψηφική αποδοχή της πρότασης της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως και η σαφώς μειοψηφική θεώρηση ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και να εφαρμόσει πιο δίκαιη πολιτική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,4% από 20,2% στην έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από ένα μήνα, ενώ η απήχηση του ΠΑΣΟΚ μειώνεται κατά τέσσερις μονάδες στο 20% από 24%. Σημειώνεται δηλαδή συνολικά ανατροπή κατά 5,4% ανάμεσα στα δύο κόμματα. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,5% έναντι 7,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ, με μείωση μίας μονάδας, ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει σήμερα 5,8% από 6,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ (3,6% από 3,3%) και η Δημοκρατική Αριστερά (2,8% από 2,6%) εμφανίζουν αύξηση, με τα υπόλοιπα κόμματα που καταγράφονται να εμφανίζουν μείωση: Δημοκρατική Συμμαχία 2,8% από 2,9%, Οικολόγοι-Πράσινοι 2,2% από 2,4% και Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2% από 2,8%. Από την άλλη, αύξηση σημειώνεται τόσο στο ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων (10,3% από 7,9%) όσο και του ποσοστού όσων απαντούν άκυρο-λευκό-αποχή (17% από 16,4%).

Το πιο εντυπωσιακό όμως καινούριο στοιχείο είναι η μεγάλη διαφορά με την οποία προηγείται η ΝΔ στο ερώτημα της λεγόμενης παράστασης νίκης, συγκεντρώνοντας 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ. Ερώτημα που τέθηκε μάλιστα με άμεσο χαρακτήρα: ποιο κόμμα θα κερδίσει αν γίνουν πρόωρες εκλογές.

Την ίδια ώρα, 1 στους 2 πολίτες (50%) συμφωνούν με την πολιτική πρόταση της ΝΔ να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με μόνο το 21,6% να απαντά ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να το εφαρμόσει για να μην πτωχεύσει, ενώ το 22,7% απάντησε ότι δεν πρέπει να το υπογράψει έστω κι αν πτωχεύσει.

Εξίσου σημαντική είναι και η καταγραφή της πολύ περιορισμένης ελπίδας με την οποία η κοινή γνώμη προσλαμβάνει τις δυνατότητες που έχει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Συγκεκριμένα, το 59,5% θεωρεί ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι περισσότερο αποτελεσματική, με μόνο το 35,6% να απαντά το αντίθετο, ενώ το 65,7% θεωρεί επίσης ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει πιο δίκαιη πολιτική, με μόλις το 26,76% να απαντά το αντίθετο.

ΠΗΓΗ: ΝΔ

Συνάντηση Καραμανλή- Ρουσόπουλου και ο ρόλος του «ψηλού»

Συνάντηση Καραμανλή- Ρουσόπουλου και ο ρόλος του «ψηλού»Τις μελλοντικές κινήσεις του φαίνεται πως έχει αρχίσει να συζητά με στενούς του συνεργάτες ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του περιοδικού «Επίκαιρα» σχετικά με την πολιτική αλλά και φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού έχουν δώσει το έναυσμα προκειμένου ο κ. Κώστας Καραμανλής λίαν συντόμως να μιλήσει.

Στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα« της Κυριακής αποκαλύπτεται το παρασκήνιο των συναντήσεων του κ. Καραμανλή με πρώην στενούς του συνεργάτες.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει ως εξής:

«Παρά το γεγονός οτι ο κ. Καραμανλής αρνείται πεισματικά παρά τις πιέσεις συνεργατών του να παρέμβει-μέχρι τώρα τουλάχιστον- στα πολιτικά πράγματα έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και να δρα παρασκηνιακώς.

Επιστήθιος φίλος του μου έλεγε προσφάτως οτι ήδη έχει κάνει κάποιες πολιτικού χαρακτήρα κινήσεις. Μίλησε αλλά και μιλάει σε τακτά χρονικά διαστήματα στο τηλέφωνο με τον κ. Κώστα Μητσοτάκη. Έτσι λοιπόν εξηγείται το γεγονός οτι ο "ψηλός" έκανε άνοιγμα στον Καραμανλή μέσα απο την εκπομπή του Παπαχελά στον ΣΚΑΙ.

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια πολιτική πρακτική ρουτίνας και κυρίως παρασκηνίου. Όμως τα πράγματα έχουν και άλλη διάσταση. Πριν απο μερικές μέρες ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο στο γραφείο της Παναγή Κυριακού. Η συνάντηση όπως έμαθα κράτησε περίπου δυο ώρες και στην ατζέντα το πρώτο θέμα ήταν οι ενδεχόμενες αντιδράσεις και κινήσεις του κ. Καραμανλή το επόμενο διάστημα.

Καλά πληροφορημένες πηγές μου έλεγαν οτι ο πρώην Πρωθυπουργός ετοιμάζει την δική του αντεπίθεση. Μάλιστα η ίδια πηγή ισχυρίζεται οτι αμέσως μετά το γραφείο του κ. Καραμανλή ο κ. Ρουσόπουλος επισκέφθηκε το γραφείο του κ. Μητσοτάκη όπου είχε μαζί του μακρά συνομιλία. Το θέμα της συζήτησης αφορούσε την στήριξη την οποία προτίθεται να παρέχει απο δω και στο εξής ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Κώστα Καραμανλή.

Συνομιλητής του Κώστα Μητσοτάκη επιμένει οτι ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αυτό που επιθυμεί διακαώς είναι να χτυπηθεί ο Σαμαράς αλλά προς το παρόν απλώς το προσπαθεί με μόνο όπλο τον Καραμανλή. Γιατί όπως λέει τακτικός συνομιλητής του δεν εγκρίνει την κίνηση δημιουργίας κόμματος απο την Ντόρα, αλλά θα προτιμούσε να είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία. Έτσι προφανώς σκέφτηκε να την επαναφέρει στο κόμμα πάλι μέσω Καραμανλή αφού αυτό το οποίο θα ισχυρίζεται και θα επικοινωνεί απο δω και πέρα είναι οτι "μόνο ο Καραμανλής θα μπορούσε να ενώσει την κεντροδεξιά".

Φυσικά ουδείς γνωρίζει εάν ο πρώην Πρωθυπουργός είναι διαθέσιμος να ενώσει την κεντροδεξιά ή αυτό που επιθυμεί είναι να ξεκουράζεται στην Ραφήνα.

Η αλήθεια είναι οτι ο Καραμανλής απλά δέχεται πιέσεις και παροτρύνσεις. Ο ίδιος δεν θέλει να ακούει περί επιστροφής του. Το μόνο που μαθαίνω οτι θέλει είναι να αποκαταστήσει όσο μπορεί και στον κατάλληλο χρόνο το όνομά του. Και αυτός είναι ο λόγος ως φαίνεται των συναντήσεων με τον κ. Ρουσόπουλο.

Μάλιστα ακούγεται οτι αυτό που τώρα θέλει να κάνει ως πρώτο βήμα είναι να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα σενάρια που δημοσιεύθηκαν περί πολιτικής αλλά και φυσικής του εξόντωσης».

Πηγή: Πρώτο Θέμα/dark room

Γαλλία: Κυβέρνηση και τράπεζες συμφώνησαν σε σχέδιο επανεπένδυσης των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα

Η κυβέρνηση της Γαλλίας και οι γαλλικές τράπεζες κατέληξαν σε συμφωνία για ένα νέο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας που θα καθιστούσε ελκυστικότερη την ανακύκλωση χρέους (debt rollover) προς τους δανειστές της χώρας, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Le Figaro.

Με βάση τη γαλλική πρόταση οι ιδιώτες επενδυτές θα επανεπενδύουν το 70% των δανειακών θέσεων (ομολόγων) που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φτάσουν στην ωρίμανσή τους. Το 50% του επανεπενδυόμενου ποσού θα πηγαίνει σε δάνεια (ομόλογα) 30ετούς διάρκειας, αντί για τα πενταετούς διάρκειας που συζητούσαν μέχρι σήμερα.

Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο "μηδενικού τοκομεριδίου" (μηδενικής απόδοσης) μετοχών υψηλής ποιότητας το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών.

Το ταμείο αυτό θα λειτουργεί ως ασφάλεια για τα ελληνικά δάνεια, αντί να προσφέρουν κρατικές εγγυήσεις οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως ζητούσαν ορισμένες τράπεζες.

Οι αρχικές αντιδράσεις στην πρόταση που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν "ευνοϊκές", σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

Ωραίες φώτο από την έναρξη των Special Olympics

Δείτε τις:
Δεξιά η αγαπημένη μας Μαρία Μενούνος
Description: http://resources0.news.com.au/images/2011/06/26/1226082/134784-special-olympics-opening-ceremony.jpgΠερισσότερες εικόνες εδώ

"'Εγκυρη ενημέρωση" από το παχύδερμο...

Φανταστείτε τι παραμύθι πουλάει στην πολιτική:

Αφού δεν γράφει τίποτα για Μαρινάκη και βάζει τον Πατέρα πρώτη μούρη... πάλι καλά που έβαλε τον Μπέο και δεν έβαλε και τον Γόντικα


ΓΑΠ: Διά νόμου «όχι» στην πώληση δημόσιας περιουσίας... έλεγε τον Φεβρουάριο, γιατί τώρα ξεπουλάει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh5ldlYdNtLFU4OCDtYzVCHzGDI4yNr2GZcXE1COw_4aB_4csG6yMXU-rjejKjYHlY8EMsGaSbYBkC-qMOcB8-FevHgH60XkDSF8homcD28ylEyw2-EDdgRHdejFz_b_Qj1Q-wo1EPZj9N/s320/%25CE%2593%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3.jpg24.06.2011
«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»

Άρθρο 5 - Αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων

"Αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων

1. Η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου διενεργείται με κάθε πρόσφορο τρόπο και κατά προτίμηση, με:

α) Πώληση..."

15.02.2011

Ανακοινώσεις Παπανδρέου - Διά νόμου «όχι» στην πώληση δημόσιας περιουσίας


Νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνει, εντός των επόμενων ημερών, η κυβέρνηση για να μην υπάρχει η δυνατότητα πώλησης ή μεταβίβασης δημόσιας γης. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, που συνεδρίασε στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, μέσα από διάλογο, να συμφωνήσουν σ΄αυτή τη νομοθετική ρύθμιση και αργότερα με την αναθεώρηση του Συντάγματος να συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα. Συμπλήρωσε δε, ότι θα δίνεται το δικαίωμα μόνο στη Βουλή να αποφασίζει τη μεταβίβαση μικρής έκτασης γης.

Ο πρωθυπουργός, εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση απαντά τόσο στη σημερινή συγκυρία όσο και μακροπρόθεσμα και επανέλαβε: "Πάγια θέση μας είναι -και το λέω για όσους εντός και εκτός της χώρας δεν το έχουν εκτιμήσει- ότι μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για ανάπτυξη και αποπληρωμή χρεών. Να μη συγχέεται ο όρος αξιοποίηση με τον όρο πώληση. Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της".

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη της τρόικας, λέγοντας ότι "υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε ριζικές αλλαγές για να απαλλαγούμε από επιχειρήσεις, εξαρτήσεις, δουλείες και μνημόνια. Κανείς δεν είναι υπερήφανος, κάθε τρεις και λίγο, κάποιοι κύριοι να έρχονται και να ελέγχουν το έργο μας".

Μέχρι και η θετή του μαμά αποκηρύσσει τον ΓΑΠ...

αποκυρήσσει Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν αλλά σίγουρα ήταν προφητική για όσα θα συνέβαιναν αργότερα.

"Αν ζούσε ο Ανδρέας δεν θα επέτρεπε στο ΔΝΤ να μπει στη χώρα", είπε μιλώντας σε μεσημεριανή εκπομπή η κα Λιάνη, προσθέτοντας ότι "δεν θα χαιρόταν με τη σημερινή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του γιου του, δεν ήταν αυτά τα οράματά του".

Και δεν σταμάτησε σε αυτό το σχόλιο μόνο. Θύμισε ότι πάνω στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου παραμένει η φράση του "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", κατηγορώντας τη σημερινή κυβέρνηση πως φροντίζει για το αντίθετο.

Επίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "ο Αντρέας έφτιαξε κάποτε ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό, δημοκρατικό, για τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού... η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο στηρίζει περισσότερο το κεφάλαιο, τους διεθνείς τοκογλύφους, που πίνουν το αίμα του λαού"

Μεταξύ άλλων η κ. Λιάνη Παπανδρέου κατηγόρησε τον σημερινό πρωθυπουργό πως δεν έχει τα πολιτικά χαρίσματα του πατέρα του, σημειώνοντας πως ο Ανδρέας ήταν ο τελευταίος ηγέτης.

"Δεν μπορούμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι", είπε χαρακτηριστικά με δηκτικό τρόπο για τον νυν πρωθυπουργό,με την ευχή να "γκαστρωθεί ξανά η ιστορία και να βγάλει κάποιον νέο ηγέτη".

Τέλος, υποστήριξε πως η αγανάκτησή της δεν είναι επί του προσωπικού αλλά πως εκφράζει τον ελληνικό λαό... Τα σχόλια δικά σας!

http://www.typografikos.com/2011/06/blog-post_2144.html

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ KAI OI ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

γράφει ο Δημήτρης Νάστας
Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ ε.α.
Καθηγητής Αστυνομικών Σχολών

Η 26η Ιουνίου, έχει καθιερωθεί από το 1987, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., ως παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους. Είναι γεγονός, ότι, σήμερα ζούμε σε μια εποχή συγκεχυμένη και χαώδη.

Πλήθος από ιδέες και θεωρίες κυκλοφορούν μεταξύ μας, ποικίλες απόψεις και αντιλήψεις διασταυρώνονται μέσα στην κοινωνία.

Οι πατροπαράδοτες αξίες απεμπολούνται και οι άνθρωποι, αναζητώντας κάτι «καινούργιο», αφήνονται στους γεμάτους καταστροφή κόσμους της ασυδοσίας των ενστίκτων ή των ναρκωτικών.

Μικροί και μεγάλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, πως πρέπει να ζήσουν, τι να πιστέψουν και τι να απορρίψουν· τους κυριεύει το άγχος και η αγωνία για το αύριο.

Τα μηνύματα που έρχονται από όλο τον κόσμο είναι ανησυχητικά. Στις ανεπτυγμένες χώρες, οι ανθρώπινες σχέσεις, που στηρίζονται στη φιλία, στο σεβασμό, στην αγάπη, στην αλληλοβοήθεια εκτοπίζονται. Ο άνθρωπος κυριολεκτικά, χάνεται στη Βαβέλ της σημερινής μεγαλούπολης, εξαφανίζεται σαν ατομική ύπαρξη.

Στις τσιμεντουπόλεις αυτές, όπου δεν γνωρίζει κανείς, ποιος μένει στο διπλανό από αυτόν διαμέρισμα, όπου τα ιδανικά παραδίδουν τη θέση τους στις υλικές και εφήμερες απολαύσεις, όπου καθημερινά όλο και περισσότερες οικογένειες διαλύονται, η χρήση των λεγομένων ψυχοφαρμάκων αυξάνεται επικίνδυνα, διαβρώνοντας οικογένειες, κοινωνικές ομάδες και κράτη ολόκληρα.

Νεαρά κυρίως άτομα, «χορτασμένα» από όλα , χωρίς ηθικούς στόχους, χωρίς ιδανικά, χωρίς ελπίδα για το αύριο, κολυμπάνε μέσα στη θάλασσα του μηδενισμού. Η επιδίωξη της προσωπικής «Ιθάκης» είναι γι’αυτά αδύνατη ,γιατί απλούστατα δεν υπάρχει ουσιαστική «Ιθάκη».

Ο νέος βιώνει σήμερα όσο κανείς την απόγνωση της καβαφικής «Πόλης»: «Δεν έχει πλοίο για σε ,δεν έχει οδό. Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ, στην κώχη τούτη τη μικρή , σ΄όλην την γη την χάλασες». Αρχίζει, λοιπόν, τη χρήση των ναρκωτικών, αναζητώντας υποκατάστατα ζωής, πιστεύοντας ότι έτσι θα δραπετεύσει από τη φρικτή ,ελώδη πραγματικότητα , που σαν μέγγενη τον πνίγει.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους . Εκατόμβες οι θυσίες στο σύγχρονο αυτό «Μινώταυρο». Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι τα ναρκωτικά οδηγούν στο περιθώριο, στη σωματική, μα κύρια στην ψυχική, ηθική εξαθλίωση και τελικά στο θάνατο.

Τα ναρκωτικά δεν εμφανίσθηκαν σήμερα. Οι πρόγονοί μας τα γνώριζαν και τα χρησιμοποιούσαν από τα πολύ παλιά χρόνια ως φάρμακα αναλγητικά. Η ταχεία όμως εξάπλωση και διάδοσή τους αποτελεί πλέον ένα από τα καυτά θέματα της σημερινής εποχής. Ο κίνδυνος που διαγράφεται είναι μεγάλος, πανεθνικός. Ελλοχεύει παντού. Στο θέμα «Ναρκωτικά» πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Η μάστιγα της νεολαίας μας πρέπει να εκλείψει. Για να πολεμήσεις όμως τον εχθρό επιβάλλεται να τον γνωρίζεις. Η ημιμάθεια φέρνει πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα και περιπλέκει περισσότερο το ήδη πολύπλοκο και πολύπλευρο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Σκοπός της σημερινής μας παρέμβασης, δεν είναι να δώσουμε συμβουλές, ιδία σε ανθρώπους που βιώνουν το πρόβλημα , καθόσον γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό αποτελεί αντικείμενο των ειδικών και οποιαδήποτε προσπάθεια μας για κάτι τέτοιο, παρά τις καλές προθέσεις μας, ενέχει τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε λανθασμένους ατραπούς και να μεταδώσουμε εσφαλμένα μηνύματα. Μπορούμε, όμως, να πούμε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι αδήριτη ανάγκη να αντιμετωπισθεί κατά τρόπο μεθοδικό, συστηματικό και αποτελεσματικό.

Πάνω από όλα είναι αναγκαίο να αποβάλουμε τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής και τη σκέψη για το τι θα πει ο κόσμος και οι συγγενείς. Από κοινού γονείς και παιδιά οφείλουν να απευθυνθούν στους ειδικούς επιστήμονες, με την βοήθεια των οποίων υπάρχει ελπίδα να ξεπεράσουμε τον «Γολγοθά» και να φθάσουμε στην «Ιθάκη» μας, τη σωτηρία.

http://gatzoli.blogspot.com/2011/06/kai-oi.html#more

Παχύδερμο: Το σκέφτεται να πηδήξει απ' το καράβι... αλλά δεν του βγαίνει

Ακόμα του φταίνε οι Ευρωπαίοι... πάλι καλά που ξεπέρασε το "σύμπλεγμα Καραμανλή"
και τέλειωσε τα παραμύθια ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάριζε τα χρέη των δανείων... θυμάστε;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqS2CuBG1upiOwcRH4aEfhyiZdFX_aOi99184oqoR5n8GbFGJ_290MHhFJ2TQ3SK3l59kHPuUkXOsluLw_HD2ybZR42Tj902PQ3WA97FRq4H_Ngo-MWQFJQihYzQCEjcXsacPzyuCzhoc/s1600/%25CE%25A0%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%259F+%25CE%2598%25CE%2595%25CE%259C%25CE%2591.jpghttp://img.protothema.gr/77CCC04591997BE7E328CE9203119CEA.jpghttp://img.protothema.gr/FC8A65AA2F38FD4B59FF026297157903.jpg

Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, άθλιοι;

γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Όταν λένε ότι με το «μεσοπρόθεσμο» θα μειώσουν το αφορολόγητο όριο στις 8.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;

Ότι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 571 ευρώ, θα του ζητούν να πληρώνει ...φόρο εισοδήματος!

Ότι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του έχει λιγότερα από 20 ευρώ την ημέρα και που μ' αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο και ρεύμα, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή,στο τέλος του χρόνου θα του ζητάνε να πληρώνει και...φόρο εισοδήματος!...

Οι «σωτήρες», οι «αντιεξουσιαστές», αυτά τα σοσια-ληστρόνια άνευ προηγουμένου, έχουν το θράσος να λένε ότι από αυτόν τον άνθρωπο των 571 ευρώ το μήνα, από τον άνθρωπο που τον έχουν κυριολεκτικά στην πείνα, στην ανείπωτη εκμετάλλευση, που του έχουν ληστέψει και την τελευταία δεκάρα σε έμμεσους φόρους, που δεν του επιτρέπουν να καλύψει ούτε μέρος από τις στοιχειώδεις ανάγκες του, που του έχουν συνθλίψει το επίπεδο διαβίωσης, στο τέλος του χρόνου και κάθε χρόνο θα έρχονται, θα εμφανίζονται μπροστά του ως άλλοι «λυκόμορφοι φορολόγοι» - κατά την έκφραση του Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού - και θα του ζητάνε από πάνω να τους πληρώσει και ...φόρο!

Αλλά για ποια εισοδήματα να τους πληρώσει φόρο; Για τα κλεμμένα; Για τα κομμένα; Για τα ανύπαρκτα εισοδήματα της απλήρωτης εργασίας που ένεκα η «σωτηρία της πατρίδας» τα τρώει η κλίκα των «αφεντικών»;

Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο; Για εκείνα του «απασχολήσιμου» ή για τα άλλα του «εκ περιτροπής» άνεργου;

Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο; Για κείνα που τα βουτάνε προκαταβολικά για να τα δίνουνε στους τοκογλύφους ή για τα άλλα που τα λεηλατούν κανονικά για να μειώνουν τους φόρους στους βιομηχάνους και να γεμίζουν με «πακέτα» τους τραπεζίτες;

Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, άθλιοι

apneagr.blogspot.com

Επίσκεψη Σαμαρά στο νομό Τρικάλων και στο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/05/samaras_nd.jpg?w=400&h=267«Το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίζω σε όλη την Ελλάδα είναι η κατήφεια, αυτή η αίσθηση της κατάθλιψης. Είναι αυτό που δεν συνάδει, δεν πάει, δεν κολλάει με τον Έλληνα. Αυτό πρέπει να ανατρέψουμε». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων σήμερα από το δημαρχείου στο δήμο Πύλης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε στα Περτουλιώτικα Λιβάδια και στο 31ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Ο κ. Σαμαράς , πρόσθεσε , « αυτή η ελπίδα τη δίνεις μόνο όταν έχεις συγκεκριμένα χαραγμένα με σοβαρότητα στοιχεία μιας πολιτικής διαφορετικής η οποία ταυτόχρονα αναγνωρίζει το μεγάλο το πρόβλημα», προσθέτοντας:

« Στην Ευρώπη , είπε , αυτό ακριβώς, προσπάθησα και έκανα. Να τους περιγράψω μια πραγματικότητα, η οποία για παράδειγμα δεν αντέχει ως οικονομία πάνω σε μια υπερφορολογημένη χώρα, σε μια αγορά στεγνή, σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα έχει φτάσει στο μηδέν, ότι δεν σηκώνει σε αυτή την ύφεση την τεράστια να ζητάς να πάρεις και άλλους φόρους. Γιατί και αν τους ζητήσεις δεν θα τους βρεις. Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους. Και για αυτό το λόγο χρειάζεται να υπάρχει στον απλό τον Έλληνα η συνειδητοποίηση ότι κάνουμε το καθήκον μας αλλά και ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Και ότι ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραμένουμε σταθεροί στη λύση που ο καθένας προτείνει"

" Εμείς, τόνισε , την έχουμε με το Ζάππειο 2 και με μία τοποθέτηση πλήρη και κοστολογημένη, για την έξοδο από την κρίση και μένουμε σε αυτή τη θέση γιατί γνωρίζουμε ότι είναι η μόνη εναλλακτική οδός, για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο. Αυτή τη μάχη δίνουμε αλλά σε αυτή δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας. Σας θέλουμε μαζί για αυτό το λόγο ζητάμε εθνική ενότητα, ομοψυχία σοβαρότητα ώστε να έχουμε και αξιοπρέπεια ως λαός αλλά και ελπίδα να δώσουμε στα νέα τα παιδιά».

Στο δημαρχείο του δήμου Πύλης παρουσία στελεχών , ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στη Δυτική Θεσσαλία έκανε λόγο για μια κατεξοχήν παραμελημένη περιοχή, για να προσθέσει, πως «και εμείς θα πρέπει να εκφράσουμε το δικό μας πόνο και τη δική μας αγωνία για τα δικά της προβλήματα τα οποία και γνωρίζουμε».

Προβλήματα, εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , που σχετίζονται με την αγωνία, ιδιαίτερα όταν αυτή ακουμπά το μέλλον των παιδιών του καθενός, αλλά και με την οικονομία, ιδιαίτερα όταν το θέαμα το να κλείνουν τα μαγαζιά, να μην υπάρχει ζήτηση και να έχει «στεγνώσει» η αγορά, δημιουργούν αισθήματα μεγάλης απογοήτευσης, για έναν κόσμο που έχει υψηλές προσδοκίες.

«Παρακολουθούμε τα προβλήματα, παρακολουθούμε το θέμα το αγροτικό, τις μειωμένες και καθυστερημένες αποζημιώσεις, παρακολουθούμε το πρόβλημα της μεταφοράς νερού με τον Αχελώο, τα ζητήματα που ακουμπούν το κάθε σπίτι, έχουμε ανθρώπους που αποτυπώνουν ακριβώς το πρόβλημα της κάθε περιοχής, αλλά είναι διαφορετικό να σου τα λένε και διαφορετικό να τα βλέπεις», είπε ο κ. Σαμαράς .

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να πει ακόμα ότι " σε αυτές τις δύσκολες ώρες τις σκληρές ώρες που περνάμε, υπάρχει η δική μας συνεχής μέριμνα και πρόνοια σε ότι μπορούμε να κάνουμε, να είμαστε πρώτον σοβαροί, δεύτερον να είμαστε μέσα από την αγάπη για την πατρίδα κοντά στον απλό τον κόσμο, και να είμαστε ταυτόχρονα με προτάσεις, οι οποίες να μην είναι απλώς προτάσεις πολιτικάντικες, δημαγωγικές αλλά να είναι προτάσεις πάντα που να ακουμπούν στον ρεαλισμό, προτάσεις κοστολογημένες που να λύνουν ταυτόχρονα μακριά από γραφειοκρατίες, όσο γίνεται πιο γρήγορα τα προβλήματα του κόσμου.

Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε και επομένως αυτή την ελπίδα θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές, θα περάσουμε κι άλλες. Αλλά το θέμα είναι ότι μπροστά σου σε αυτό το τούνελ που λένε υπάρχει κάποιο φως, κάποια δυνατότητα να βγούμε σε μια δεδομένη στιγμή από αυτή την Ελλάδα που δεν αρέσει σε κανέναν" , ανέφερε .

Καράογλου που ξέρει από τον εαυτόν του: «Τσάμπα μάγκες» και «γιαλαντζί αντάρτες» οι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ...

Σκληρή κριτική στους μονίμως και δήθεν διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου. [Δεξί Εξτρέμ: Προφανώς ξέρει από τον εαυτόν του όταν επί ΝΔ και Καραμανλή, έβγαινε κάθε τρεις και λίγο στον "πρόθυμο" Χατζηνικολάου και μας γκάστρωνε απειλώντας να μην ψηφίσει το οτιδήποτε...]

Σύμφωνα με τον γαλάζιο βουλευτή, οι κυβερνητικοί βουλευτές (Ρομπόπουλος- Αθανασιάδης και Κουρουμπλής) είναι «τσάμπα μάγκες » και «γιαλαντζί αντάρτες» και εκτίμησε ότι θα υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.

«To ΠΑΣΟΚ έχει 155 βουλευτές, είναι τσάμπα μάγκες, αντάρτες γιαλαντζί, διαμαρτύρονται επανειλημμένως, ό,τι κάνουνε τα κάνανε και στο παρελθόν κάποιοι δικοί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Καράογλου.

http://www.kentrinews.gr/?p=22067

Παλάβωσαν κι οι Κύπριοι: Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέο

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/06/george-papandreou-andreas-papandreou-455x300.jpgΤελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδεά Παπανδρέου. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος τόνισε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ταυτίστηκε κατά τρόπο απόλυτο με τους αγώνες και τις αγωνίες του κυπριακού Ελληνισμού.

"Ηδη, από τη δεκαετία του 1960, ο Ανδρέας δηλώνει ότι 'η ουσία του κυπριακού προβλήματος έχει ελάχιστη σχέση - αν υποτεθεί ότι έχει καθόλου σχέση - με τη συμβίωση των δύο εθνοτήτων της Κύπρου'.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο εκείνη την ταραγμένη περίοδο, προσκεκλημένος του Προέδρου Μακαρίου, τοποθετείται με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα εναντίον του διχοτομικού Σχεδίου Άτσεσον, ενώ με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου διακηρύττει από το επίσημο βήμα της Βουλής των Ελλήνων το ιστορικό "casus belli" δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Κύπρου θα ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον της Ελλάδας και θα σημαίνει ελληνοτουρκικό πόλεμο", ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Επίσης, υπογράμμισε , ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1982 πραγματοποίησε την πρώτη ιστορική επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο. Το 1993 εξαγγέλλει", πρόσθεσε ο κ. Ομήρου, "σε συνεννόηση με την Κυπριακή Κυβέρνηση, το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου που υπήρξε απαύγασμα της συλλογικής σοφίας του έθνους προς αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού".

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε αλλά οι πολιτικές, τα μηνύματα και οι υποθήκες του παραμένουν ζωντανές και εξαιρετικά επίκαιρες. Παρέλαβε το Κυπριακό ως επαχθές βάρος και το μετέτρεψε σε κορυφαίο εθνικό θέμα", υπογράμμισε ο κ. Ομήρου.

Θεσσαλονίκη-Χωρίς διακοπές ρεύματος σήμερα, η Μακεδονία και Θράκη

Καμία διακοπή ρεύματος δεν αναμένεται για σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη λόγω των απεργιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον διευθυντή περιφέρειας της ΔΕΗ Μακεδονίας- Θράκης, Αναστάσιο Μιζαμίδη, «με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν προβλέπονται περικοπές φορτίων για σήμερα στην Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης». «Εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή των δεδομένων», επισημαίνεται από την περιφέρεια, «θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση».

Σακίρα-Πικέ στη Μύκονο

Μέχρι που τους ανακάλυψαν οι παπαράτσι και έφυγαν... Δείτε το βίντεο:

Κατεπείγουσα έρευνα για την ποσότητα ρεύματος που διατίθεται λόγω των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

http://www.lifo.gr/uploads/image/317868/genop_1302518946.jpgΤη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ,διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της Διοίκησης της ΔΕΗ , σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει προχθές την προσωρινή εντολή του , μετά τη διακοπή για την Δευτέρα της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος για το θέμα της τάσης της ΔΕΗ και η εντολή της κ. Ράικου είναι εφόσον αποδειχθεί ότι δεν τηρείται η απόφαση του δικαστηρίου, να εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπεύθυνους.

Πως βρέθηκαν οι Λάκωνες στην Αυστραλία;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJTL97FsYken0pzE2oTEmcFjV351FuSu0mOUwMgHoVCbNPQVYqXEH_4v-KwiVaOzaeuAp2lb5jd-7JBhL3KRcK-QdNY5MmxNCi0hKkTw3nSxJyhRnPF4rtHCA5jYi6uyMpM2UH2W05MM24/s1600/pallakoniki_adelfotita.jpgΌλα ξεκίνησαν λίγο μετά την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Αυστραλοί στρατιώτες που πολέμησαν στην Ελλάδα κρύφτηκαν και σώθηκαν από Λάκωνες τους οποίους κάλεσαν αργότερα στη Μελβούρνη.

Οι πρώτοι Λάκωνες εγκαταστάθηκαν στο Μπράνσγουϊκ και έφεραν και άλλους.

Σήμερα οι Λάκωνες της Μελβούρνης είναι διπλάσιοι από τον πληθυσμό του Γυθείου, όπως υπογράμμισε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, μιλώντας στην εναρκτήρια τελετή των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Παλλακωνικής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας "Ο Λεωνίδας".

Κατάμεστο το εντυπωσιακό οίκημα της Παλλακωνικής, στο Μπράνσγουϊκ, από επισήμους, εκπροσώπους ομογενειακών φορέων και Λάκωνες για να γιορτάσουν τη σημαντική επέτειο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτόριας, Τεντ Μπέϊλιου, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας και μίλησε με θερμά λόγια για τους Λάκωνες πολλούς από τους οποίους γνωρίζει και προσωπικά μέσα από την πολύχρονη σχέση του με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων (και πρώην πρόεδρο) της Αδελφότητας, Κώστα Καραβίτη ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης του Σαββάτου.

Ο κ. Μπέϊλιου έκανε εκτεταμένη αναφορά στους Σπαρτιάτες και το Λεωνίδα αλλά και στην προσφορά των Λακώνων στην Αυστραλία.

Στο δήμο του Μόρελαντ, που είναι αδελφή πόλη με την Σπάρτη, υπάρχει μια μικρή πλατειούλα που λέγεται Sparta Place με τον ανδριάντα του Λεωνίδα.

Για την στενή και μακρόχρονη σχέση του δήμου Μόρελαντ με την Λακωνία και τους Λάκωνες μίλησε και ο δήμαρχος του Όσκαρ Γιλντίζ.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Επίσκοπος Μιλητοπόλεως κ. Ιάκωβος, Ελληνορθόδοξος Επίσκοπος της Αυστραλίας που έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία ο οποίος μίλησε προς τους παρευρισκόμενους.

Από τη Λακωνία κατάγεται όμως και η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Βικτωρίας, σκιώδης υπουργός και εκπρόσωπος του αρχηγού της παράταξης Κέβιν Αντριους, Τζένη Μικάκου.

Για το ιστορικό της Αδελφότητας αλλά και τους μελλοντικούς της στόχους μίλησε ο πρόεδρος της κ. Χρ. Παϊκόπουλος.

Μεταξύ των επισήμων ήταν ακόμα οι ομοσπονδιακοί βουλευτές Κέλβιν Τόμσον και Μαρία Βαμβακινού, οι πολιτειακοί βουλευτές Γ. Πανταζόπουλος, Τζ, Γκέρετ και Κ. Κάμπελ, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνα του διακεκριμένου ιστορικού Hugh Gilchrist ο πρώτος Λάκωνας στην Αυστραλία ήταν κάποιος που δήλωσε ότι ονομάζεται Νικόλαος Λάμπερτ (Nikolaos Lambert) και τόπο καταγωγής , την Σπάρτη.

Ο Λάμπερτ ξεμπαρκάρισε από το καράβι Croesus στις 20 του Απρίλη 1854 για να κυνηγήσει την τύχη του στα χρυσωρυχεία του Μπάρθουρστ στη Νέα Νότια Ουαλία. Το Νικόλαο σύντομα το ακολούθησε κι ο αδερφός του ο Σπύρος. Δώδεκα χρόνια μετά την άφιξή του στην Αυστραλία ο Νικόλαος βρήκε πλούσιο βράχο από χαλαζία. Περίπου τον ίδιο καιρό αποφάσισε να πολιτογραφηθεί, κάτι που επισημοποίησε στις 25 του Ιούνη 1866.

Στον κατάλογο των πολιτογραφημένων ο Νικόλαος είναι ο δωδέκατος Έλληνας που απέκτησε βρετανική υπηκοότητα. Αργότερα ο Νικόλαος παντρεύτηκε την Σάρα Μπάλντοκ με την οποία απέκτησε το Θεάρχο. O Νικόλαος συνέχισε να κυνηγάει την τύχη του στα χρυσωρυχεία του Κουήνσλαντ μέχρι το θάνατό του.

Ο γιος, ο Θεάρχος, δεν ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση στα ορυχεία. Έγινε μαραγκός και στα 1902 παντρεύτηκε τη 16χρονη υπηρέτρια, Χέλεν Έλφινστον, σε πρεσβυτεριανή εκκλησία του Σίδνεϊ.

Ο δε αδερφός του, ο Σπύρος, απομακρύνθηκε από το Νικόλαο νωρίς. Πήγε στο χωριό Γκάλγκογκ όπου παντρεύτηκε την υπηρέτρια Τζέιν Τάϋλορ στην αγγλικανική εκκλησία του Μάτζι με την οποία απέκτησε δυο γιους, τον Ανδρέα το 1872 και το Γιάννη το 1877.

Αργότερα ο Σπύρος έκανε τον ψαρά στο Γούοτερλου κοντά στο Σίδνεϊ όπου πέθανε από φυματίωση, μόνος και πάμφτωχος

Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ρόδες, αλλά ... χωρίς διόδια: ένα αθλητικό γεγονός χωρίς προηγούμενο για την Ελλάδα

http://www.cooktimewithremmi.com/wp-content/uploads/2011/01/rollerblading.jpgΘα ταξιδέψουν από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη πάνω σε ρόδες. Μόνο που δεν θα είναι αυτοκινήτου ή μηχανής, ούτε καν ποδηλάτου. Και, ασφαλώς, δεν θα πληρώσουν διόδια! Τα 13 άτομα που θα καλύψουν τα 504 χιλιόμετρα της διαδρομής (τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη και εννέα από την Αθήνα), θα ταξιδέψουν πάνω ...στα πατίνια τους, ξεκινώντας ένα εγχείρημα χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο κοπέλες και 11 άντρες, μέλη του υπό αναγνώριση αθλητικού σωματείου "Ώθηση", που θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου από το Καλλιμάρμαρο και θα τερματίσουν στον Λευκό Πύργο στις 6 Αυγούστου, έχοντας διανύσει πάνω από 70-80 χιλιόμετρα ημερησίως. Είναι στην πλειοψηφία τους ιδιωτικοί υπάλληλοι, ηλικίας 23-40 ετών και έμπειροι αθλητές, που προετοιμάζονται αρκετό καιρό.

Ξεκινούν το ιδιόμορφο ταξίδι τους, που το έχουν βαφτίσει "Ώθηση-Extreme 504 km", με έναν και μόνο -όπως λένε- στόχο: ν΄αναδείξουν την τριπλή χρησιμότητα των πατινιών: ως μεταφορικού μέσου στις δοκιμαζόμενες από το κυκλοφοριακό ελληνικές πόλεις, ως εναλλακτικού τρόπου αερόβιας άθλησης (ο τροχοπεδιλιστής εκτιμάται ότι "καίει" 350-400 θερμίδες σε μισή ώρα άσκησης) και ως ευχάριστου χόμπι.

Και φυσικά, να συνδράμουν στην προσπάθεια των ποδηλατών ανά την Ελλάδα για τη δημιουργία δρόμων κατασκευασμένων ειδικά για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως τα ποδήλατα και τα πατίνια.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με αφετηρία ένα στοίχημα: ο 32χρονος Θεσσαλονικιός Κώστας Μαρτζέκης, που πέρυσι τέτοια εποχή είχε πραγματοποιήσει τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, στοιχημάτισε με τον Αθηναίο φίλο του, Γιάννη Κούσπαρη, ότι μπορεί να πάει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με πατίνια σε μία μέρα.

Επειδή αυτό αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ο Γιάννης, ο Κώστας και άλλα μέλη της ομάδας, αποφάσισαν να κάνουν ένα ομαδικό ταξίδι ανάμεσα στις δύο πόλεις, για να προβάλλουν τον τροχοπεδιλισμό στην Ελλάδα.

Με ρόδες, αλλά χωρίς διόδια

Θα κινούνται στις παράπλευρες οδούς της Εθνικής και, όταν φτάσουν στα Τέμπη, θα μπουν στον κυρίως κορμό της, συνοδεία της Τροχαίας.

"Ελπίζω ότι δεν θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε διόδια", λέει γελώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας και απαριθμεί τις μεγάλες δυσκολίες του ταξιδιού: «οι μεγαλύτερες δυσκολίες για μια τέτοια διαδρομή, μέσα στο κατακαλόκαιρο, είναι η ζέστη και οι κατηφόρες. Η διαδρομή αυτή έχει κλίσεις μέχρι 10% και τα πατίνια δεν διαθέτουν φρένα. Θα πρέπει να κάνουμε διαρκώς μεγάλα σλάλομ, όπως στο σκι, για να μειώνουμε την ταχύτητα».

Οι αθλητές θα έχουν και κάποιες απώλειες και δεν μιλάμε μόνο για ιδρώτα... «Σε ένα τέτοιο ταξίδι, μπορεί να χάσεις ακόμη και νύχια από τα πόδια σου, που, πίστεψέ με, πονάνε πολύ από τον αστράγαλο και κάτω. Παράλληλα, εκτιμώ ότι μία φορά την ημέρα θα χρειάζεται να αλλάζουμε ρόδες στα πατίνια, γιατί οι ρόδες είναι φτιαγμένες από σιλικόνη και η τριβή με την πίσσα της ασφάλτου τις καταστρέφει", εξηγεί.

Ευτυχώς, η γερμανική εταιρία Powerslide (τα πατίνια της δεν πωλούνται στην Ελλάδα) θα τους παρέχει τα πατίνια, τύπου in-line (έχουν τις ρόδες γραμμικά και όχι σε δύο πλευρές όπως τα κλασικά πατίνια), ρόδες, ανταλλακτικά, κράνη και ρούχα. Παράλληλα, τους αθλητές θα συνοδεύουν τρία αυτοκίνητα, πέντε οδηγοί και ένας κάμεραμαν, που θα μαγνητοσκοπεί το ταξίδι τόσο πάνω από τα οχήματα, όσο και ...πάνω στα πατίνια.

Επιβάρυνση θα υπάρχει και ψυχολογική. «Όταν ταξιδεύεις τόση ώρα κάτω από τον ήλιο, με τέτοια σωματική κούραση, το μυαλό στενεύει», λέει ο Κώστας και εξηγεί ότι η ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο, αν θα βοηθήσει στη διάδοση της χρήσης των πατινιών στην Ελλάδα.

Η ομάδα "Ωθηση", που ιδρύθηκε προ διετίας (περισσότερες πληροφορίες και στη σελίδα της στο Facebook, αναζητώντας τη φράση "Ωθηση-Extreme 504 km"), έχει περίπου 10 μέλη στη Θεσσαλονίκη και 30-40 στην Αθήνα, ενώ πανελλαδικά αυτά ανέρχονται σε περίπου 600. Για να γίνει κάποιος μέλος, χρειάζεται μόνο ένα ζευγάρι πατίνια, ακόμη κι αν δεν γνωρίζει ακόμη να τα χρησιμοποιεί. Τα υπόλοιπα, ακόμη και η φυσική κατάσταση, θα έρθουν ...με τον καιρό.

Δωρεάν σεμινάρια και "ραντεβού" τροχοπεδιλιστών

Ο Κώστας Μαρτζέκης είναι μόλις ο ένας από τους τρεις δασκάλους τροχοπεδιλισμού πανελλαδικά, που διαθέτουν επίσημο δίπλωμα διδασκαλίας (σ.σ. το οποίο εξέδωσε στην Καλιφόρνια).

Οι άλλοι δύο είναι ο Γιάννης Κούσπαρης και ο Μάνος Τριανταφύλλου. Στόχος τους είναι να κινητοποιήσουν τους πολίτες στο να αγαπήσουν τα πατίνια και γι΄ αυτόν τον σκοπό εξετάζουν τη δυνατότητα τακτικής διοργάνωσης δωρεάν σεμιναρίων εκμάθησης και ασφάλειας, σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Στην Αθήνα, εξηγεί ο Κώστας, τα πράγματα είναι ήδη πιο οργανωμένα, καθώς κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο οι τροχοπεδιλιστές δίνουν ραντεβού στον κλειστό χώρο στάθμευσης δίπλα στο γήπεδο Taekwodo στο δέλτα Φαλήρου, για να κάνουν fitness skating (τροχοπεδιλισμός για φυσική άσκηση), Roller Ski, freestyle (σε ελεύθερο στιλ), αλλά κυρίως Speed Skating (τροχοπεδιλισμό ταχύτητας).

Και στη Θεσσαλονίκη, όμως, το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να "ξυπνάει". Μπορεί οι δύο πόλεις να μη διαθέτουν αρκετές πίστες, αλλά έχουν αμφότερες θαλάσσιο μέτωπο (πχ, παλιά και νέα παραλία στη Θεσσαλονίκη, μαρίνα Φλοίσβου-Π.Φάληρο στην Αθήνα), που προσφέρεται για τροχοπεδιλισμό, λέει ο Κώστας. Παράλληλα, οι τροχοπεδιλιστές έχουν το δικαίωμα να κινούνται στους ποδηλατόδρομους, δίνοντας πάντως την προτεραιότητα στους ποδηλάτες.

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να βάλει κάποιος ...ρόδες; "Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από πέντε χρονών. Για άθληση καλό είναι να ξεκινάει από 20-25. Αλλά για χόμπι μπορεί να ξεκινήσει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί", σημειώνει. Αρκεί, φυσικά, ο υποψήφιος να μη φοβάται να πέσει.

Πλήρης εξοπλισμός με λιγότερα από 200 ευρώ

Πρόκειται για ακριβό άθλημα; Η απάντηση είναι, ευτυχώς, ενθαρρυντική. Για κάποιον που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το σπορ για διασκέδαση, ένα ζευγάρι πατίνια τύπου in-line στοιχίζει, κατά τον Κώστα, από 80 έως 150 ευρώ, ένα κράνος γύρω στα 20 ευρώ και οι επικαρπίδες (σ.σ.ειδικά γάντια ενισχυμένα με ξύλο που στηρίζει τον καρπό, για να αποφεύγονται ατυχήματα στα χέρια όταν ο τροχοπεδιλιστής πέφτει) περίπου 15 ευρώ. Για τους πιο «επαγγελματίες», η τιμή των πατινιών μπορεί να φτάσει και τα 300 ευρώ.

Ρωτήσαμε τον Κώστα πώς ...φαίνονται τα πράγματα πάνω από τα πατίνια. "Ξεχωριστά. Κινείσαι πάνω σε διαφορετικές ρόδες από όλους τους άλλους, ρόδες που είναι προέκταση του ίδιου του σώματός σου"...

Ερευνα για τα «βρώμικα» εμβάσματα

Το κουβάρι της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε να ξετυλίγεται και θα ...ξετυλίγεται για πολλές ακόμη ημέρες, καθώς αναμένονται νέες αποκαλύψεις για δεκάδες άτομα, που έχουν σχέση με το βρώμικο παρασκήνιο στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «SPORTDAY», είναι στο τελικό στάδιο έρευνα που γίνεται από ΣΔΟΕ και ΕΥΠ και σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87 άτομα (!) με ονόματα προέδρων, ποδοσφαιρικών ομάδων και μάνατζερ.

Η έρευνα αυτή αφορά 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο παράνομο στοιχηματισμό, μετά από στοιχεία σε 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ λιγκ. Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται, λόγω του καλοκαιριού, να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελική αρχή χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σημαντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ανάλυση των στοιχείων και κυρίως αυτών που συνέλεξε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, διαπιστώνεται ότι τα άτομα που στοιχημάτιζαν στην Ασία όταν πλέον μπήκε παρουσιάστηκε πρόβλημα στην αποστολή κεφαλαίων μέσω τραπέζης, χρησιμοποίησαν δικό του άνθρωπο στις ασιατικές χώρες, ο οποίος διακινούσε τα χρήματα ακόμη και με βαλίτσα!

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στην Μαλαισία ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής έχει υποβάλει δύο αναφορές. Μία στις 15/5/2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία την Τετάρτη 1/06/2011 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», περίπου 100 πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News» πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί σε λογαριασμό γιου παράγοντα το 2003, όταν ήταν μόνο 18 ετών! Παράλληλα, κορυφαίος μάνατζερ της Θεσσαλονίκης, διαθέτει λογαριασμό με 26 εκατομμύρια ευρώ!!

"Ξέπλεναν" στην Κύπρο τα κέρδη από το στοίχημα , σύμφωνα με δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας

Με πρωτοσέλιδο κύριο τίτλο: "Ξέπλεναν στην Κύπρο τα κέρδη από το στοίχημα" η εφημερίδα "Καθημερινή" της Κύπρου γράφει ότι στην Κύπρο μετέφερε μεγάλο μέρος των χρημάτων του, το " συνδικάτο" του παράνομου στοιχήματος που ξηλώνεται στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίκληση πληροφοριών από την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι πολλά από τα κέρδη του παράνομου στοιχήματος, που έφθαναν και το ένα εκ. ευρώ την εβδομάδα από ένα μόνο στημένο παιχνίδι, διοχετεύονταν στην Κύπρο , όπου το κύκλωμα είχε συγκεκριμένο "διαχειριστή".

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τα χρήματα μεταφέρονταν σε μετρητά στην Κύπρο σε βαλίτσες , τις οποίες "διακινούσαν άτομα υπεράνω υποψίας , για να κατατεθούν στη συνέχεια σε συγκεκριμένο λογαριασμό, που εντοπίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα".

Οι ελληνικές διωκτικές Αρχές, προστίθεται, έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πολλοί ρωτούν, λίγοι το αποφασίζουν για μετανάστευση στην Αυστραλία

Εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης δήλωσε πως μετά το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αυξήθηκε το ενδιαφέρον Ελλήνων για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία αλλά δεν αυξήθηκε και η υποβολή αιτήσεων για μετανάστευση.

Ο εκπρόσωπος έκανε την δήλωση αυτή στην εφημερίδα The Age που ασχολήθηκε με τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για διευκόλυνση της μετανάστευσης από την Ελλάδα.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε πως το υπουργείο Μετανάστευσης κρίνει ότι στην παρούσα φάση και με το ενδιαφέρον που υπάρχει η αυστραλιανή πρεσβεία έχει την υποδομή και το προσωπικό για να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Παπαστεργιάδης διαφωνεί και υποστηρίζει ότι καθημερινά ο οργανισμός του δέχεται αιτήματα από την Ελλάδα για βοήθεια.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πρόσφατα αντιπροσωπεία της Κοινότητας επισκέφθηκε τον Ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν και το έθεσε μια σειρά ζητημάτων.

Το υπουργείο Μετανάστευσης απάντησε ότι πρόκειται να προωθήσει το θέμα υπογραφής διακρατικής συμφωνίας με την Ελλάδα που θα επιτρέπει σε Έλληνες τουρίστες να εργάζονται όταν έρχονται στην Αυστραλία και το αντίστοιχο. Σε αυτό φυσικά θα πρέπει να συμφωνήσει και η Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Μπόουεν συμφώνησε να διοργανωθεί στην Ελλάδα έκθεση (Skills Expo) με τη συμμετοχή του υπουργείου Μετανάστευσης και αυστραλιανών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία θα μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες και να συζητήσουν με Αυστραλούς εργοδότες για τις πιθανότητες απασχόλησης τους.

Επίσης συμφώνησε να δημοσιευθούν και στα Ελληνικά στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, οι πληροφορίες για τη μετανάστευση στην Αυστραλία.

Εξάλλου δήλωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα καλύτερης στελέχωσης των αρμόδιων αυστραλιανών μεταναστευτικών και διπλωματικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και αν υπάρχει ανάγκη θα αυξηθούν τόσο το προσωπικό όσο και οι ώρες λειτουργίας τους.

Ακόμα, υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελληνοαυστραλοί για να φέρουν μέλη των οικογενειών τους στην Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της Κοινότητας παρέδωσε στον υπουργό ειδικό υπόμνημα που είχε προετοιμάσει, και το οποίο περιείχε και σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Μικρή, αλλά κόμβος επενδύσεων η Ελλάδα... όχι τώρα αλλά επί Καραμανλή εννοείται

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Ernst &Young για την ελκυστικότητα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε ξένες επενδύσεις, προκύπτει ότι η Ελλάδα δύναται να πρωταγωνιστήσει ως περιφερειακός κόμβος.

Η χώρα μας -υποστηρίζει η έρευνα- ως η πιο ανεπτυγμένη χώρα της περιοχής διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα στους εξής τομείς: τηλεπικοινωνιακές υποδομές, σταθερότητα του πολιτικού της περιβάλλοντος, υποδομές μεταφορών και logistics, πρόσβαση σε χρηματοδότες, διαθεσιμότητα και ποιότητα έρευνας και ανάπτυξης.

Ωστόσο, η θετική εικόνα της Ελλάδας δεν είναι αντίστοιχη με την προσέλκυση πραγματικών άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι επενδυτές κατατάσσουν τη χώρα μας ως 3ο πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό εντός της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά έρχεται 7η όσον αφορά τον αριθμό των πραγματικών άμεσων ξένων επενδύσεων για το 2007 και 5η όσον αφορά την αξία των επενδύσεων αυτών.

Στην ίδια έρευνα σημειώνεται ότι η Τουρκία και η Ρουμανία πρωταγωνιστούν αναφορικά με την εικόνα που διαμορφώνουν για τις 2 χώρες οι επενδυτές (θέσεις 1η η Τουρκία και 2η η Ρουμανία) αλλά και την προσέλκυση πραγματικών άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι 2 προαναφερθείσες χώρες μαζί με τη Σερβία (τοποθετείται 6η από τους επενδυτές) συγκεντρώνουν το 72% του συνολικού αριθμού των ξένων επενδύσεων και περισσότερο από 77% της αξίας τους.

Για να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της Ελλάδας και να προσελκύσει περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις θα πρέπει να ληφθούν τα εξής μέτρα: α) μείωση της εταιρικής φορολογίας, β) υιοθέτηση περισσότερο εύκαμπτης εργατικής νομοθεσίας και γ) περισσότερο απλοποίηση των διοικητικών πρακτικών του ελληνικού δημοσίου.


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_22/04/2008_267375

Για πιο πισινό προορίζει ο GAP αυτά τα παλούκια;

Ενημέρωση αλά Τούρκα!

Στα ακριτικά (η παραμεθόρια) νησιά, οι Έλληνες πολίτες έχουν την "τύχη" να πιάνουν πολλά κανάλια με ποιοτική εικόνα. Μόνο που τα περισσότερα είναι στην Τουρκική γλώσσα. Για να δούνε καμιά Γκιαούρικη εκπομπή (αν δεν αντέχει η τσέπη τους NOVA) πρέπει να σηκώσουν πολύ ψηλά τις αντέννες, και πάλι το θέαμα θα είναι χιονισμένο.

Αυτά συμβαίνουν όταν Καναλάρχες και Πολιτικοί πιστεύουν ότι Ελλάδα είναι η Αθήνα.

Ευτυχώς υπάρχουν τα ντόπια Κανάλια που βοηθούν τους Χιώτες να μην αισθάνονται τόσο αποξενωμένοι.

Τα δροσερά κορίτσια είναι οι ρεπόρτερ του TV Αλήθεια, και τα συναντήσαμε με τα (δημοσιογραφικά) εργαλεία τους, στο λιμάνι να καταγράφουν την Τούρκική απόβαση...


adena-gr.blogspot.com

Η Αίγυπτος πέταξε έξω το ΔΝΤ και αυξάνει τις δαπάνες κατά το 1/4 για νέες θέσεις εργασίας και βοήθεια των φτωχών

Δείτε τι συνέβη στην Αίγυπτο... Μια χώρα που σπαράσσεται από τα πρόσφατα επεισόδια και τις κοινωνικές εκρήξεις.
Η Αίγυπτος λοιπόν είχε πρόσφατα συμφωνήσει με το ΔΝΤ στις 5 Ιουν.2011, για δάνειο 3 δις $.
Είχε συμφωνήσει για δανειοδότηση με την ίδια διαδικασία που το κάναμε και εμείς. Την συμφωνία Stand-By Arrangement (SBA).
Η συμφωνία της Αιγύπτου ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με την δική μας !!!


Προσέξτε ποιες ήταν οι βασικές αρχές και προτεραιότητες της Αιγύπτου στην συμφωνία με το ΔΝΤ:
"The draft budget for 2011/12 enables additional spending for job creation and protection of the poor, while limiting the widening of the deficit. Expenditures focus on human capital and social investment, as well as labor intensive public works to encourage more job-intensive growth."
"Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011/12 επιτρέπει πρόσθετες δαπάνες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προστασία των φτωχών, ενώ περιορίζει τη διεύρυνση του ελλείμματος. Οι δαπάνες εστιάζουν στο ανθρώπινο δυναμικό και την κοινωνική επένδυση, καθώς και υψηλή ένταση εργατικού δυναμικού των δημοσίων έργων για την ενθάρρυνση ανάπτυξης περισσοτέρων θέσεων εργασίας".
Δείτε τώρα τις εξελίξεις:

- Την περασμένη εβδομάδα Η Αίγυπτος έλαβε από το Κατάρ 500 εκατομμύρια  $.
-  Το Κάιρο διακηρύσσει ότι δεν θα χρειαστεί να λάβει δάνεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρόλο που υπάρχει σχετική συμφωνία, καθώς η αναθεώρηση του προϋπολογισμού περιορίζει την προοπτική μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος. 
- Ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου Σαμίρ Ραντουάν δήλωσε ότι, η Αίγυπτος έλαβε από το Κατάρ 500 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα. «Είναι ένα δώρο», απάντησε ο Αιγύπτιος υπουργός όταν ρωτήθηκε εάν τα χρήματα αυτά δόθηκαν υπό όρους.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενέκρινε την 1η Ιουνίου έναν προϋπολογισμό για το 2010-2011 που αυξάνει τις δαπάνες κατά το ένα τέταρτο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βοηθηθούν οι φτωχοί μετά τις μαζικές διαδηλώσεις .
Η Αίγυπτος πέταξε έξω το ΔΝΤ...
Παρόλα αυτά και στην συμφωνία που είχε υπογράψει με το ΔΝΤ, μίλαγε για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας...
Σε αντίθεση με εμάς που με αυτά που προτείνουμε (γιατί εμείς τα προτείνουμε) οδηγούμε την χώρα σε καταστροφή, βαθιά ύφεση και απίστευτη ανεργία, χωρίς κανένα ψήγμα ανάπτυξης..


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/14_26.html

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Λαός,ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ!

Γιούχα στον GAP στην πρόβα των Special Οlympics

Τ' άκουσε η γυναίκα κομπάρσος (άλλο πάλι κι αυτό: Να ντουπλάρει γυναίκα τον Πρωθυπουργό!!) που έκανε τον Πρωθυπουργό στην πρόβα της τελετής έναρξης των special Olympics στις 23.06 και ο ΓΑΠ υποψιασμένος πια δεν εμφανίστηκε χθες στην επίσημη τελετή έναρξης:

Στην αποκάλυψη του Olympia, ότι η ΜΚΟ του Αντρίκου δεν έχει έδρα, θα απαντήσει κανείς;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVI1oG5vXWQHIyXpWJy6-xUkTjRBHqFevzlRUaLREmfUbyA2RCC9TXXyVrBYDimQN3buYdJm5_E9snN4X0HpsoqRPYEMNVGjgKH5BSteMMlIsPihc92PkRvODBT8WayQUqiq_NHzT7V0n5/s400/gap-antrikos++12334.pngΕδώ και ημέρες, οι φίλοι απ' το olympia ξεκίνησαν μια έρευνα για να δούνε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ, υπουργείων, αλλά και εταιριών όπως η Siemens, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου, γνωστότερου ως Αντρίκου. Αποκάλυψαν ότι στο site της δήθεν ΜΚΟ (σαν ανέκδοτο ακούγεται: Ο αδερφός του Πρωθυπουργού να έχει Μη Κυβερνητική Οργάνωση :))) δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ και μη προσβάσιμα στο κοινό. Εννοείται δε πως κανένα καθεστωτικό μέσο δεν τολμάει να ακουμπήσει ή να αναπαράγει το θέμα που καίει...

Δείτε αναλυτικά το θέμα εδώ

Το «Έθνος»… εξαφάνισε τη δημοσκόπηση που κατρακυλά η κυβέρνηση

Το Έθνος του Γιώργου Μπόμπολα σχεδόν εξαφάνισε το γκάλοπ που είχε παραγγείλει και πληρώσει, από την πρώτη του σελίδα. Κι αυτό γιατί η έρευνα δείχνει την κατρακύλα της κυβέρνησης του μνημονίου.

Που οι καλές εποχές με τα πρωτοσέλιδα με την ισχυρή» κυβέρνηση και τον ¨»σωτήρα» πρωθυπουργό.

Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις, μονολογούν στη Μεταμόρφωση στα γραφεία του Πήγασου…

http://www.kentrinews.gr/?p=21992

Η μεγαλύτερη Εθνικιστική συγκέντρωση των τελευταίων ετών στη Θεσσαλονίκη!

Παρά τις δύο αντισυγκεντρώσεις αριστερών οργανώσεων, που διοργανώθηκαν παράνομα με την πλήρη προστασία της αστυνομίας, το κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα κατακλύστηκε από το εθνικιστικό ποτάμι, καθώς πάνω από 1000 Χρυσαυγίτες διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κάνοντας την μεγαλύτερη εθνικιστική πορεία στην πόλη, δίνοντας την πρέπουσα απάντηση στους ντόπιους ενδοτικούς και τους παραχαράκτες της ιστορίας.

Η συνέχεια και φώτο στο xryshaygh.wordpress.com