02 Ιουλίου 2011

Προβάδισμα 1,3% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση που δημοσιεύει το αυριανό ΠΑΡΟΝ

Προβάδισμα 1,3 % δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη RASS για την εφημερίδα «Το Παρόν» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Αντώνης Σαμαράς παίρνουν «κεφάλι» στην πρόθεση ψήφου, στην παράσταση νίκης αλλά και στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην Πρωθυπουργία.

Στην προηγούμενη μέτρηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μπροστά με 0,9%.

Πρόθεση Ψήφου

ΠΑΣΟΚ 23,1%
ΝΔ 24,4%
ΚΚΕ 7,8%
ΛΑΟΣ 4,8%
ΣΥΡΙΖΑ 3,4%
Οικολόγοι 3,3%
Δημοκρατική Αριστερά 2,3%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%
Άρμα Πολιτών 2,2%
ΔΞ/ΔΑ 20,8%

Παράσταση Νίκης

ΠΑΣΟΚ 37,8%
ΝΔ 54,8%

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Γ. Παπανδρέου 30,5%
Α. Σαμαράς 31,5%
Κανένας 36,8%

- Ιδιαιτέρως απογοητευμένοι εξαφανίζονται οι ερωτηθέντες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 8 στους 10 εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες μέρες.

- Το 77,6% πιστεύει πως ακόμα και αν δεν ψηφίζονταν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οι ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

- Πρόωρες εκλογές ζητάει το 50,1% των ερωτηθέντων και το 37,9% εκτιμά πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να έχει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ινδία: Θησαυρός αξίας 11 δις δολαρια βρέθηκε στα υπόγεια ινδουιστικού ναού.

Ένας θησαυρός από χρυσά και ασημένια κοσμήματα, πολύτιμους λίθους και χρυσά νομίσματα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκε στα θεμέλια ενός ινδουιστικού ναού στη νότια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία του θησαυρού ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ρουπίες ή 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Κεράλα, Κ. Τζαγιακουμάρ. Η ακριβής αξία του ωστόσο θα γίνει γνωστή αφού προηγουμένως τα αντικείμενα εξεταστούν από την υπηρεσία αρχαιοτήτων.

Ο θησαυρός βρέθηκε σε τουλάχιστον πέντε υπόγειες κρύπτες του ναού Σρι Παντμαναμπασουάμι που είναι πασίγνωστος στην Ινδία για τα γλυπτά του. "Δεν έχουμε ανοίξει ακόμη μια μυστική αίθουσα που παραμένει κλειστή εδώ και τουλάχιστον 140 χρόνια", είπε ο Τζαγιακουμάρ.

Ο ναός είναι αφιερωμένος στο θεό Βισνού και χτίστηκε πριν από πολλούς αιώνες από το βασιλιά του Τράβανκορ. Τα τάματα και οι προσφορές των πιστών φυλάσσονταν στις υπόγειες αίθουσες.

Από το 1947, αφότου η Ινδία απέκτησε την ανεξαρτησία της, ο ναός ελέγχεται από ένα ίδρυμα που έχουν συστήσει οι απόγονοι της βασιλικής οικογένειας του Τράβανκορ. Πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας παραχώρησε τη διαχείριση στο κράτος.

Μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ο πλουσιότερος ναός της Ινδίας ήταν αυτός του Τιρουπάτι, στο Άντρα Πράντες, που διαθέτει αντικείμενα αξίας 320 δισεκατομμυρίων ρουπιών.

Η αποκάλυψη των θησαυρών του Σρι Παντμαναμπασουάμι ανάγκασε την αστυνομία να τοποθετήσει σύστημα συναγερμού και κάμερες παρακολούθησης στο ναό ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί μόνιμα στο χώρο μια μονάδα αστυνομικών.

Συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος

Πιστοί στο ραντεβού τους οι "Αγανακτισμένοι", αν και λιγότεροι, συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου. Ήδη η λεωφόρος Αμαλίας είναι κλειστή, μπροστά από τη Βουλή, ενώ συνεχίζονται οι ανοιχτές συνελεύσεις και οι "Αγανακτισμένοι" προετοιμάζονται για το αυριανό έκτο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο.

EE: Εγκρίθηκε από το Eurogroup η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, τις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθεί το νέο πακέτο στήριξης.

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου, αναφέρεται στη δήλωση του Εurogroup, που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σημερινής τηλεδιάσκεψης των 17 υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της απόφασης θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, μετά την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ (σ.σ. που είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιουλίου) και λαμβάνοντας υπόψη την ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στην οποία προέβησαν η Επιτροπή και το ΔΝΤ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως σε ότι αφορά το νέο πακέτο στήριξης, οι ακριβείς παράμετροι, το εύρος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα καθώς και η πρόσθετη χρηματοδότηση από δημόσιες πηγές θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση του αναγκαίου προγράμματος.

Αναφέρεται επίσης ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές στην εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Οπως επισημαίνεται, οι υπουργοί σημείωσαν με ικανοποίηση την υιοθέτηση των καθοριστικών νόμων για τη δημοσιονομική στρατηγική και τις αποκρατικοποιήσεις από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι υπουργοί υιοθέτησαν την "έκθεση συμμόρφωσης" της Επιτροπής και την υπογραφή του επικαιροποιημένου Μνημονίου, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, οι ελληνικές αρχές παρείχαν ισχυρές δεσμεύσεις για προσήλωση στη συμφωνημένη πορεία σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή και την ατζέντα αναπτυξιακών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι καθοριστικά συστατικά της στρατηγικής της ευρωζώνης για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι υπουργοί οικονομικών κάλεσαν όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τα καθοριστικά μέτρα πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης Ιουνίου, τονίζεται ότι οι διαβουλεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να καθοριστούν οι παράμετροι της εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα με στόχο την επίτευξη σημαντικής μείωσης των ετήσιων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και την παράλληλη αποφυγή μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Στην ανακοίνωση του Eurogroup επισημαίνεται ακόμη ότι οι υπουργοί έλαβαν υπόψη τη δήλωση που εξέδωσε το Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομίας, εκ μέρους των μελών του, όπως επίσης και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν παράγοντες των αγορών σε ορισμένα κράτη μέλη. Οι ακριβείς παράμετροι και το εύρος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα καθώς και η πρόσθετη χρηματοδότηση από δημόσιες πηγές θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση του αναγκαίου προγράμματος.

Αυτή η χρηματοδοτική στρατηγική έχει ως στόχο να αποτελέσει τη βάση για την προώθηση ενός μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την υποστήριξη των προσπαθειών προσαρμογής της Ελλάδας, αναφέρει η ανακοίνωση του Eurogroup.

Οι υπουργοί της ευρωζώνης συμφώνησαν ακόμη ότι οι βασικές παράμετροι του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας θα έχει ως άξονα τη συνεχή ισχυρή δέσμευση για την εφαρμογή μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης, όπως επίσης και φιλόδοξων και συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και προγραμμάτων ιδιωτικοποιήσεων. Τα προγράμματα αυτά θα λάβουν ευρεία τεχνική βοήθεια από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη, καταλήγει η ανακοίνωση του Eurogroup.

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι βαρυσήμαντες συναντήσεις του ΓΑΠ!!!

Μετά τις χθεσινές συναντήσεις του ΓΑΠ με τους μεγάλους παίχτες που κρατάνε τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους, όπως τον Κιλιτσνταρογλου (όσοι δεν ξέρετε ποιος είναι δεν χάνεται τίποτα μιας και στην Τουρκία θα κυβερνάει μια ζωή ο Ερντογαν) και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Σχέσεων της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Τζιεγί, σήμερα το μενού είχε:

-Συνάντηση με τον Μίκα Χαρίς (Πρόεεδρο ενός μικρού ισραηλινού κόμματος) και τον Ναμπίλ Σάαθ της Φατάχ.
-Συνάντηση, με δύο Λίβυους "αντικαθεστωτικούς" αγνώστων λοιπών στοιχείων
-και τέλος συνάντηση με δύο νεαρούς μπλόγκερς, έναν τυνήσιο και έναν αιγύπτιο οι οποίοι και μίλησαν στη σύνοδο. Μάλιστα οι δύο μπλόγκερς του ζήτησαν ιδέες για τη λειτουργία της δημοκρατίας, τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά και για την εσωκομματική δημοκρατία την οποία τόσο άριστα εφαρμόζει ο ΓΑΠ στην Ελλάδα...

Γιατί δεν κάλεσε και καναν απ' τους αγανακτισμένους... να εξηγήσουν στους δυο μπλόγκερς πως λειτουργεί η Δημοκρατία του ΓΑΠ στην Ελλάδα να μας πούνε αν υπάρχει διαφορά με τον Μουμπάρακ ή τον Μπεν Αλί;

ΕΕ: Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη για την έγκριση της πέμπτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης ξεκίνησαν στις 7 σήμερα το απόγευμα την τηλεδιάσκεψή τους στην οποία αναμένεται ότι θα εγκρίνουν και τυπικά την πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή. Η έγκριση Αναμένεται να εγκρίνουν τη δόση με συνοπτικές διαδικασίες μιας και αβασάνιστα πήραν απ' τον ΓΑΠ αυτό που ήθελαν και το μόνο που απομένει είναι να διαπραγματευτούν ποια περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους θα υποθηκευτούν όπως έχει πει και ο Ρομπάι.

Πλήρη συσκότιση από Παπουτσή: Έβγαλαν βίντεο με παραπλανητικό τίτλο και δεν δείχνει τίποτα

Το παρακάτω βίντεο ο Παπουτσής το έβγαλε με τον εξής παραπλανητικό τίτλο προκειμένου να απαντήσει στα όσα τον κατηγορούν μερικοί σκόρπιοι και όχι τα ΜΜΕ που δεν είπαν κουβέντα: "Στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πεδίο YouTube, έχει αναρτηθεί ψηφιακό υλικό σχετικά με την αποτροπή παράνομου απόπλου πλοίου υπό ξένη σημαία με προορισμό τη Γάζα".

Διαβάζοντας την είδηση λέω και εγώ θα έχει βάλει βίντεο από τη στιγμή της ακινητοποίησης του πλοίου μέσα στη θάλασσα προκειμένου να αποδείξει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα, αυτόματα και κομμάντο... αντ' αυτού αυτό που δείχνει το βίντεο είναι η στιγμή που το πλοίο επιστρέφει ξανά και δένει στον Πειραιά... άρα κανένα βίντεο με αποτροπή δεν μπήκε στη σελίδα της Ακτοφυλακής:

Δεμένο το πλοίο "Ταχρίρ" της αποστολής "ενα καράβι για τη Γάζα", στον Αγ. Νικόλαο

Το πλοίο "Ταχρίρ", με σημαία Κομόρες το οποίο συμμετέχει στην αποστολή "Ενα καράβι για τη Γάζα" παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου μετά την απόφαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη για απαγόρευση του απόπλου.

Σήμερα, ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Μανόλης Οθωνας από το Ηράκλειο απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την απαγόρευση του απόπλου προς τη Γάζα, ανέφερε ότι "υπάρχει μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης την οποία υλοποιεί πρακτικά λόγω αρμοδιότητας το υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Μια απόφαση κυβερνητική, κυρίως με βάση τη συνεννόηση του υπουργείου Εξωτερικών".

Το λιμενικό, πρόσθεσε, με βάση την απόφαση του υπουργού και με βάση τα προβλεπόμενα, παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα για να αποτρέψει είτε πλοία με ελληνική σημαία, είτε με ξένη σημαία, να αποπλεύσουν με προορισμό τη Γάζα.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε σήμερα από τον Άγιο Νικόλαο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο Κρητικός λαός δεν συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των καραβιών με τους ακτιβιστές απ' όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, με σκοπό να φτάσουν στη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Το πλοίο είναι νόμιμο είπε και πρόσθεσε ότι παράνομη είναι η απαγόρευση στην οποία προέβη η κυβέρνηση.

Επίσης ο κ. Κριτσωτάκης κατέληξε λέγοντας πως "το ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλει να άρει την απαγόρευση της κυβέρνησης και να στηρίξει τη δράση των φιλειρηνιστών. Να αποδείξει ότι υπάρχει ακόμα δημοκρατία στην Ελλάδα".

Χθες άνδρες του λιμενικού ζήτησαν από τον καπετάνιο να παραδώσει τα χαρτιά του πλοίου και δημιουργήθηκε ένταση ενώ στη συνέχεια οι περίπου 50 επιβάτες του "Ταχρίρ" συγκεντρώθηκαν στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο το σκάφος. Ακολούθως κατευθύνθηκαν, πεζοί, μπροστά από το κτίριο της Λιμενικής Αρχής Αγίου Νικολάου, από όπου αποχώρησαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ΣΔ αλλά οι σύνεδροι θα συνεχίσουν τις διακοπές στον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης-Κώλος έγιναν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Με συνοπτικές διαδικασίες έγινε η σύνοδος της ΣΔ στον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης όπως αρμόζει στους ΣοσιαΛΗΣΤΕΣ. Η σύνοδος αποφάσισε να αλλάξει για να μη βουλιάξει και ενδεχομένως να μετονομαστεί σε κεντροδεξιά διεθνής. Στο τέλος κατά την έγκριση των ψηφισμάτων ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαφώνησαν για το ψήφισμα αν και προηγουμένως είχαν συμφωνήσει! Φαντάζομαι ότι οι Σύνεδροι θα εξέφρασαν τη λύπη τους που δεν έχουν πια ανάμεσά τους τρια εκλεκτά μέλη της ΣΔ που βρίσκονται φυλακή ή εξορία, δηλ. τον Μπεν Αλί, τον Μουμπάρακ και Γκμπαγκμπο της Ακτής Ελεφαντοστούν, ενώ θα εξέφρασαν τη χαρά τους που ο Πρόεδρος δικτάτορας συνεχίζει να κυβερνά την Ελλάδα.

Διαβάστε και την είδηση:

Με την ανάγνωση των συμπερασμάτων από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Γιώργο Παπανδρέου και την έγκριση των ψηφισμάτων για τη Λευκορωσία, την πυρηνική ενέργεια, τον Αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Εκτεταμένη ήταν η συζήτηση που έγινε για το θέμα της Λιβύης και για το Μεσανατολικό.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση του Μεσανατολικού διατυπώθηκαν διαφορετικές θέσεις από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.

Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ Μίκα Χαρίς δήλωσε αποχή από την ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντας "μονομερές" το ψήφισμα. Πρόσθεσε δε, ότι οι διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα δώσουν διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που προωθεί το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Ο κ. Χαρίς αναφέρθηκε στο ρόλο της Χαμάς, καθώς και στην ανάγκη να πεισθεί η ισραηλινή κοινή γνώμη ότι πρέπει να προωθηθεί η ειρηνευτική διαδικασία, ενώ ζήτησε να γίνει και αναφορά στην πρωτοβουλία Ομπάμα, αλλά και στο Ιράν.

Στην τοποθέτηση του κ. Χαρίς αντέδρασαν οι Παλαιστίνιοι Μουσταφά Μπαργκουτί, από την Εθνική Παλαιστινιακή Πρωτοβουλία και ο Ναμπέλ Σάαθ από τη Φατάχ.

Ο κ. Μπαργκουτί εξέφρασε την έκπληξή του, διότι όπως είπε, πληροφορήθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ είχε συμφωνήσει με το ψήφισμα στη διάρκεια ισραηλοπαλαιστινιακής συνάντησης στη Ραμάλα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Φατάχ.

Ο κ. Μπαργκουτί κατηγόρησε, μάλιστα, τους Ισραηλινούς ότι επαναφέρουν προσχηματικά το θέμα της Χαμάς προκειμένου να μην προχωρήσει η επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος και ζήτησε να μη στερούν, οι Ισραηλινοί, από τους Παλαιστίνιους όσα θεωρούν αυτονόητα δικαιώματα για τους ίδιους.

Ο κ. Σάαθ τόνισε ότι η θέση που διατύπωσε ο κ. Χαρίς είναι αντίθετη με τη θέση του γενικού γραμματέα του Εργατικού Κόμματος, όπως την εξέφρασε στη Ραμάλα, όπου συμφώνησε με το κείμενο του ψηφίσματος.

Δήλωσε ότι η Φατάχ είναι έτοιμη να αρχίσει από αύριο τις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν μπορεί διαφορετικά να λυθεί το πρόβλημα και αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τον Γιτζάκ Ράμπιν, τις μόνες που θεώρησε ουσιαστικές.

Κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ ότι δεν εφαρμόζει τη συμφωνία του Όσλο και πρόσθεσε πως ό,τι εφαρμόζει το κάνει επιλεκτικά και γι' αυτό, όπως είπε, η Γάζα είναι υπό πλήρη πολιορκία.

Οι Εβραίοι έχουν μεταβιβάσει στον ΓΑΠ και τις δικαστικ αρμοδιότητες: Στον εισαγελέα ο πλοίαρχος του "Audacity of Hope"

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, της λιμενικής Αρχής Πειραιά, ο 60οκτάχρονος αμερικανός πλοίαρχος, του υπό αμερικανική σημαία σκάφους «Audacity of Hope», το οποίο απέπλευσε παράνομα χθες από το Πέραμα με προορισμό την Γάζα, στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε (=κομμάντο, δακρυγόνα αυτόματα κ.λπ για τα οποία κανένας δεν έκανε κουβέντα) από σκάφος του Λιμενικού και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

Ο πλοίαρχος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πειραιά και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται μέχρι να επαναπροσαχθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στον στολίσκο «Ενα καράβι για τη Γάζα» , μαζί, σύμφωνα με πληροφορίες, με πέντε ακόμη πλοιάρια. Εξ αυτών, τρία βρίσκονται στον Πειραιά, δύο στην Κρήτη και ένα στην Κέρκυρα. Τα πλοιάρια είχαν προγραμματίσει να αποπλεύσουν χθες για τη Γάζα, κάτι που δεν έγινε, μετά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, με την οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των πλοίων με ελληνική ή ξένη σημαία από όλα τα ελληνικά λιμάνια προς την θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Αφού άλλαξε την Ελλάδα θα αλλάξει και τη ΣοσιαλΗστική Διεθνή ο ΓΑΠ... θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μαρξ

Προς μεταρρύθμιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μετά από πρόταση του προέδρου της Γ. Παπανδρέου-Σύσταση Ομάδας Εργασίας

Τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, η οποία θα ασχοληθεί με τη μεταρρύθμιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο της Οργάνωσης, το οποίο συζήτησε το θέμα με βάση επιστολή που είχε στείλει στους αρχηγούς των κομμάτων-μελών, ο Πρόεδρος της Διεθνούς και πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, στις 4 Απριλίου 2011.

Ουσιαστικά πρόκειται για την "επανίδρυση" της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως ανέφεραν μέλη του Συμβουλίου της Οργάνωσης σε παρεμβάσεις τους. Στη διάρκεια της συζήτησης, πάντως, υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τον αριθμό των μελών της Ομάδας Εργασίας, αλλά και το εύρος των αρμοδιοτήτων της. Τελικά αποφασίστηκε η συγκρότηση της Ομάδας, με βάση την πρόταση του κ. Παπανδρέου.

Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής της Φινλανδίας Έερο Χεϊναλουόμα, ενώ θα τοποθετηθούν και δύο γυναίκες, ως συμπρόεδροι (η συμπροεδρία συνηθίζεται στην Οργάνωση) μια από τη Νότια Αμερική και μια από την Αφρική, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότητα των φύλων στη συμμετοχή, αλλά και η περιφερειακή ισορροπία.

Η πρώτη συνάντηση του προεδρείου της Ομάδας αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο και η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας σε πλήρη σύνθεση, τον Νοέμβριο.

Προστέθηκε και η Θεσσαλονίκη εκτός από την υποχρεωτική επίσκεψη στη Θράκη, στο πρόγραμμα τούρκων πολιτικών που έρχονται στην Ελλάδα

Επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη

Το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσδάρογλου, προερχόμενος από την Αθήνα, όπου συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Τον πρόεδρο του λαϊκού ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας (CHP), υποδέχθηκε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Χουσεΐν Οζντεμίρ, ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αναχώρησε οδικώς για τη Θράκη.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας, με το δήμαρχο Ιάσμου, θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, ενώ σήμερα το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο, που θα δοθεί με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Συνεχίζεται, μέσω ΝΥΤ, η επιχείρηση να βγάλουν αναξιόπιστη την καμαρίερα απ' τα λόμπυ του Στρος Καν

"Μην ανησυχείς, αυτός ο τύπος έχει πολλά χρήματα" φέρεται να είπε η καμαριέρα στην τηλεφωνική συνομιλία της, σύμφωνα με τους New York Times.Αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία της καμαριέρας, που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος- Καν για σεξουαλική κακοποίηση, συνεχίζει να δημιουργεί η τηλεφωνική συνομιλία που είχε η 32χρονη γυναίκα με έναν άνδρα, ο οποίος βρίσκεται σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αριζόνα, σύμφωνα με τους New York Times.

"Σε γενικές γραμμές είπε 'μην ανησυχείς, αυτός ο τύπος έχει πολλά χρήματα. Ξέρω τι κάνω'", ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη "μία καλά τοποθετημένη πηγή στους κόλπους της αστυνομίας".

Οι New York Times σημειώνουν ακόμη ότι ο δικηγόρος της καμαριέρας δήλωσε πως εκείνη δεν ήξερε ότι ο άνδρας είναι "ντίλερ" (διακινητής ναρκωτικών).

Εφαρμογή της ντιρεκτλιβας των Εβραίων: Δεμένο σε λιμάνι των Χανίων πλοίο του "Στόλου της Ελευθερίας."

Στο λιμάνι Κολυμπαρίου Χανίων βρίσκεται δεμένο το πλοίο "Γκουέρνικα", που συμμετέχει στον "Στόλο Ελευθερίας ΙΙ", σκοπός του οποίου είναι να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό στη Γάζα.

Η ακινητοποίηση του πλοίου ήρθε ως συνέχεια της απαγόρευσης απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, την οποία εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής

Οι Ισπανοί ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το σκεπτικό της απαγόρευσης, ενώ τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να προχωρήσουν την αποστολή τους.

Σύμφωνα με τον επιβαίνοντα στο σκάφος Μανουέλ Ταπιάλ, "είμαστε, επί 13 ημέρες στο Κολυμπάρι. Δεν είχαμε σκοπό να φύγουμε σήμερα, αλλά εδώ και 4 ημέρες ήταν έντονη η παρουσία των αρχών, οι οποίες σήμερα μας είπαν ότι δεν πρόκειται να μας αφήσουν να σαλπάρουμε για κανέναν προορισμό".

Αντιπροσωπεία των Ισπανών ακτιβιστών βρέθηκε στο Λιμεναρχείο Χανίων όπου και ζητήθηκαν από τις αρχές διευκρινίσεις σχετικά με τα νομιμοποιητικά έγγραφα του πλοίου.

Το πλοίο φέρει σημαία Κομόρες και οι αρχές έχουν ζητήσει διευκρινίσεις από τη χώρα της σημαίας, την οποία φέρει το σκάφος.

Παπουτσής-Λιμενικό: Αποτρέψαμε τον απόπλου του πλοίου για τη Γάζα γιατί είχε τεχνικά προβλήματα και δεν ήταν ασφαλές!!!!

Λες και απευθύνεται σε ηλίθιους ο άνθρωπος, που έχει ηθικά στην πλάτη του τους 82 νεκρούς του ΣΑΜΙΝΑ, μας λέει ότι ενδιαφέρθηκε για την ασφάλεια όσων επέβαιναν στο «AUDACITY OF HOPE» για τη Γάζα και έκανε καταδρομική επιδρομή προκειμένου να τους φέρει πίσω στον Πειραιά για να μην πνιγούνε στο δρόμο!!! Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα;

Διαβάστε και την ανακοίνωση του Λιμενικού:

Αποτροπή παράνομου απόπλου πλοίου υπό ξένη σημαία με προορισμό τη Γάζα

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σκαφών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής απετράπη σήμερα απογευματινές ώρες ο απόπλους με προορισμό τη Γάζα του πλοίου «AUDACITY OF HOPE» σημαίας Η.Π.Α.

Το πλοίο απέπλευσε παράνομα χωρίς άδεια απόπλου της Λιμενικής Αρχής από Ναυπηγείο της περιοχής Περάματος και ενώ εκκρεμούσαν προς αποκατάσταση ουσιώδεις ελλείψεις στον Τομέα της Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.

Το εν λόγω πλοίο αρχικά ακινητοποιήθηκε από πλωτά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και εν συνεχεία συνοδευόμενο οδηγήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Κερατσινίου, όπου και θα επιβληθούν κατά των υπευθύνων οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεις.

Γ. Μιχελάκης: «Εάν η κυβέρνηση ζητήσει έγκριση της νέας σύμβασης με 180 ψήφους, σημαίνει ότι ο ΓΑΠ ετοιμάζεται να αποδράσει»

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει, σε συνέντευξη στον «Τύπο της Κυριακής» πως αφενός είναι αντισυνταγματική τέτοιους είδους προσέγγιση ενώ τονίζει ότι 180 ψήφοι απαιτούνται όταν εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Επιπλέον σημειώνει ότι μια τέτοια κίνηση θα είναι αυθαίρετη και συνιστά πολιτικό εκβιασμό. Το ζητούμενο από την κοινωνία, τονίζει, δεν είναι η συνενοχή στο λάθος αλλά η συναίνεση στη διόρθωσή του. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δε θέλει να συγκρουστεί με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως αναφέρει, απέτρεψε τον Παπανδρέου να παραιτηθεί και να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Στρατηγική ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας προτείνει ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων

«Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί στρατηγικός εταίρος της Γερμανίας στο ενεργειακό πεδίο. Είναι μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε και να επενδύσουμε πολλά δισ. ευρώ στη χώρα σας, όπου ο ήλιος είναι άφθονος», δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ. Ο δρ Κάιτελ επισημαίνει πως μετά το τέλος της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία πρέπει η χώρα να βρει άλλες ενεργειακές διεξόδους.

Σαμαράς: «Έχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας : ο λαός φωνάζει για ψωμί και εκείνοι μιλούν για …παντεσπάνι»

"Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα". Με αυτή τη φράση, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real NEWS δίνει το στίγμα της πολιτικής του και προσθέτει: « τώρα ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα. Που αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλα.

Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα».Υπογραμμίζει ότι χρειάζονται τρία πράγματα : «εναλλακτικό σχέδιο, μια άλλη κυβέρνηση να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό σχέδιο». Επιμένει ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν έλθει με 180 ψήφους. Σημειώνει ότι η πρόταση της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί τη βάση για τη νέα οικονομική πολιτική. Δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλο-συνταξιούχους αλλά προσθέτει «όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος . Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια». Απορρίπτει την ιδέα των δημοψηφισμάτων και ξαναζητά εκλογές ενώ σημειώνει: «Εχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας : ο λαός φωνάζει για ψωμί και εκείνοι μιλούν για …παντεσπάνι»

"Oύτε κατά διάνοια, η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης", δηλώνει ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Βεστερβέλε

"Oύτε κατά διάνοια, η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης", δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Σημειώνει δε ότι ουδέποτε σκέφτηκε την αποχώρηση ή αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη διερωτώμενος «πώς θα μπορούσα να μην θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού;».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει την πλήρη υποστήριξή του στη φιλοσοφία της κυβέρνησης, όπως λέει, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Υπογραμμίζει πως «το καλό φάρμακο έχει τις περισσότερες φορές πικρή γεύση». Αφήνει αιχμές για τη στάση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι «του αναγνωρίζω το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, αλλά έχω το δικαίωμα να μην αποδεχθώ την άποψή του και να προειδοποιώ για τους κινδύνους που θα προκύψουν από τυχόν απόρριψη των μεταρρυθμίσεων». Αναγνωρίζει ότι υπήρξαν υπεροπτικές δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα που ήταν άτοπες και πως πολλά ελληνικά πλακάτ κατά Γερμανών άφησαν πικρή γεύση. Πάντως τονίζει ότι δεν μπορεί να καταπολεμηθεί το χρέος με νέα χρέη αλλά μόνο με δημοσιονομική πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις.

Στρος-Καν: ελεύθερος δείπνησε με την γυναίκα του-"Ευτυχής" για την εξέλιξη της υπόθεσης ο πρόεδρος της Γουινέας

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δείπνησε χθες το βράδυ με τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ σε ιταλικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά μετά την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο από τον κατ΄οίκον περιορισμό τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού εναντίον καμαριέρας ξενοδοχείου του Μανχάταν.

Ο DSK και η σύζυγός του δείπνησαν σε μια γωνιά του εστιατορίου στη συνοικία του Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, με δύο φίλους, ένα άνδρα και μια γυναίκα.

'Ενα ζευγάρι που καθόταν σε κοντινό τραπέζι πήγε και τούς συνεχάρη δια χειραψίας, είπε η Σίλβια Γκροτόλα, μια 48χρονη καναδέζα πελάτισσα που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από το εστιατόριο, έξω από το οποίο υπήρχαν είκοσι δημοσιογράφοι.

Ο Στρος-Καν και η σύζυγός του ήταν χαμογελαστοί κατά την έξοδό τους από το εστιατόριο, ενώ τα φλας των φωτογράφων δεν σταμάτησαν να αναβοσβήνουν. Το ζευγάρι δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η ντίβα της ποπ Μαντόνα συνηθίζει να πηγαίνει σε αυτό το εστιατόριο όταν είναι στη Νέα Υόρκη, είπαν η Σίλβια Γκροτόλα και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Ο Στρος-Καν και η Αν Σενκλέρ είχαν αναχωρήσει στις 19:18' τοπική ώρα (02:18' ώρα Ελλάδος) από την προσωρινή κατοικία τους στη συνοικία TriBeCa του Μανχάταν για άγνωστο προορισμό.

Ο 62χρονος γάλλος πολιτικός και πρώην υπουργός αρκέστηκε να χαμογελάσει στους πολλούς δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πολυτελή κατοικία και ζητούσαν την αντίδρασή του στην τροπή που παίρνει η υπόθεση.

Το πρωί της Παρασκευής ο δικαστής Μάικλ 'Ομπας ήρε τον κατ΄οίκον περιορισμό που είχε επιβληθεί στον Στρος-Καν, ύστερα από αίτημα των εισαγγελέων που έκριναν ότι η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις είπε επανειλημμένα ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά απ' όσα έχει καταθέσει.

Ο Στρος-Καν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά μόνο εντός του αμερικανικού εδάφους, καθώς η αμερικανική δικαιοσύνη έχει κρατήσει το διαβατήριό του.

Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν ο Στρος-Καν είχε επιστρέψει στο σπίτι του το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γουινέας Αλφα Κοντέ δήλωσε "ευτυχής" που ο Στρος-Καν αφέθηκε ελεύθερος αλλά εξέφρασε "λύπη" που η γυναίκα που τον κατηγορεί είναι μια υπήκοος της Γουινέας.

"Είμαστε και οι δύο μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Είμαι ευτυχής γι αυτόν και ελπίζω ότι τα δεινά του δεν θα τού αφήσουν σημάδια", δήλωσε ο πρόεδρος Κοντέ στο περιθώριο της 17ης συνόδου της Αφρικανικής Ένωσης στο Μαλαμπό της Ισημερινής Γουινέας.

Ο Κοντέ εξέφρασε ωστόσο "λύπη" για τη συμπατριώτισσά του, την 32χρονη καμαριέρα που κατηγόρησε τον Στρος-Καν ότι προσπάθησε να τη βιάσει στις 14 Μαΐου στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ, ενώ οι κατηγορίες είναι "έτοιμες να καταρρεύσουν", σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

"Η Γουινέα αγωνίζεται για τα παιδιά της. Θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε", τόνισε.

«Είναι μια νίκη της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης»... ποιος το είπε όταν ελληνικά πλοία έσπασαν τον αποκλεισμό της Γάζας το 2008; οοεεο;

http://static.doldigital.net/webstatic/F38BEAB3C28A3FE4B19994C03BC94368.jpgΈφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το σκάφος που έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας

[Επί επάρατης και Καραμανλή εννοείται όταν υπήρχε ελευθερία, στις 4.09.2008... γιατί επί χούντας ΠΑΣΟΚ δεν φεύγει καν από τον Πειραιά σκάφος για τη Γάζα... κι αν φύγει κανένα το φέρουν πίσω κομμάντο του Λιμενικού όπως γράψαμε χθες και αποκρύπτουν τα καθώς πρέπει ΜΜΕ]

Σε κλίμα συγκίνησης, με επευφημίες και εναγκαλισμούς πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά η υποδοχή του ελληνικού σκάφους «Αγιος Νικόλαος» (Liberty), του ενός από τα δύο ελληνικά καΐκια που έσπασαν τον αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας 44 εθελοντές από 17 χώρες και εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στέλνοντας το δικό του μήνυμα τόνισε μεταξύ άλλων: « Η επιτυχία της αποστολή σας αποτελεί μία συμβολική νίκη ακριβώς για αυτά τα πανανθρώπινα και διαχρονικά αιτήματα της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας και της Ειρήνης, αποτελεί μία νίκη για την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Αυτή η επιτυχία σας μας ενθουσιάζει και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον και την ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και όλο τον κόσμο. Αυτή η επιτυχία σας, τέλος, αποδεικνύει ότι τα όποια τείχη και τους όποιους αποκλεισμούς θα τους σπάσουν οι λαοί και η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης».

in.gr - 4.09.2008

Σήμερα ο ΓΑΠ έδωσε εντολή κατόπιν οδηγιών του Ισραήλ, όχι μόνο να απαγορευθεί ο απόπλους, από ελληνικά λιμάνια, πλοίων με κατεύθυνση τη Γάζα και αν κανένα φύγει στη ζούλα να το φέρουν πίσω οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού με όπλα και δακρυγόνα αλλά να απαγορεύσει και τη διέλευση από ελληνικά χωρικά ύδατα πλοίων με προορισμό τη Γάζα!!!

Γίναμε θυρωροί των Εβραίων και κανένας δεν το λέει!!

video με την ροή των tweets κατά τη διάρκεια του σεισμού στην Ιαπωνία

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται τα retweets των tweets που είχαν αποσταλεί από την Ιαπωνία αμέσως μετά το σεισμό. Με κόκκινο χρώμα είναι τα tweets και με πράσινο χρώμα τα retweets.





Στρος-Καν: Ο δικηγόρος της καμαριέρας περιγράφει τη σκηνή του "βιασμού" της-O Σ.Κ. μπορεί από κατηγορούμενος να βρεθεί ενάγων!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8mP75v4Inc_qqHyhlP07xRjjLEzAjulRWQVAMAlydsW70PFfNZOrDIJc02ehOUy3WO-9YWGWwpht9FivTa5yee8DAhbxJwSye1GnVdDhWDqownDNYTYyyv-YLSmZ4iGDxlSw_r99eee0/s1600/strauss+kahn+maid.jpgΣύμφωνα με μία νεότερη ανταπόκριση απ τη Νέα Υόρκη του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δικηγόρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου 'Sofitel', που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δέχθηκε τη σεξουαλική επίθεση του Ντομινίκ Στρος Καν, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα πρώτη φορά λεπτομέρειες για τα επίδικα γεγονότα.

Οπως αφηγείται ο συνήγορος Κένεθ Τόμσον, "ο Ντομινίκ Στρος Καν άρπαξε τα στήθη" της καμαριέρας, "στη συνέχεια με τα δάκτυλά του έπιασε τον κόλπο" της καμαριέρας, αλλά "με τόση δύναμη, ώστε η γυναίκα τραυματίστηκε".

Ο συνήγορος επικαλέστηκε στοιχεία στη δικογραφία, ιατρικές φωτογραφίες, που δείχνουν αιματώματα στον κόλπο της καμαριέρας.

Ο συνήγορος αποκάλυψε επίσης ότι ο Στρος Καν "έριξε στο πάτωμα τη γυναίκα, εξαρθρώνοντας τον ένα ώμό της", "γεγονός που πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο", το οποίο η γυναίκα επισκέφθηκε.

Επίσης, ο συνήγορος αποκάλυψε ότι η καμαριέρα μόλις μπόρεσε κινήθηκε προς την πόρτα της σουίτας "φτύνοντας κατά γης σπέρμα που είχε στη στοματική κοιλότητα".

Ο Τόμσον αφηγήθηκε ακόμη ότι "στη Νέα Υόρκη, η καμαριέρα κι η κόρη της έκλαιγαν μπροστά του για τα γεγονότα".

Δήλωση συνηγόρου του Στρος-Καν

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Ρόιτερς ο Γάλλος συνήγορος του Στρος Καν, Ζαν Βέιλ, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤF1, δήλωσε ότι "ο κύριος Ντομινίκ Στρος-Καν θα εκθέσει όσα έχει να πει όταν θα έχει επιστρέψει στη Γαλλία, απαλλαγμένος από την οποιαδήποτε υποψία".

Από κατηγορούμενος μπορεί να γίνει ενάγων ο Στρος Καν

Ρόλο ενάγοντα και όχι κατηγορούμενου μπορεί να αποκτήσει ο Ντομινίκ Στρος Καν, στην περίπτωση που καταρρεύσουν τελικά οι κατηγορίες που τον βαραίνουν για σεξουαλικό έγκλημα.

Όπως μετέδωσε αργά το βράδυ το Ρόϊτερς, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, στην περίπτωση που αθωωθεί μπορεί και να καταθέσει μήνυση εναντίον αξιωματούχων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και εισαγγελέων.

Ωστόσο, ακόμη και εάν η υπόθεση πάρει τέτοια τροπή, εκτιμάται ότι οι πιθανότητες να βγει ο Στρος Καν κερδισμένος είναι πολύ λίγες.

1 Ιουλίου 1991: Η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο σε ιδιωτικό δίκτυο GSM στην Φινλανδία

O Harri Holkeri, τότε Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, κάνει την πρώτη κλήση GSM από κινητό τηλέφωνο στις 1 Ιουλίου 1991 από το Esplanadi Park, στο Ελσίνκι. Το δίκτυο ήταν της Telenokia-Siemens -σήμερα λέγεται Nokia Siemens Networks - για τον φινλανδικό πάροχο Radiolinja που σήμερα λέγεται Elisa.Σήμερα το δκτυο GSM έχει πάνω από 4,4 δισεκατομμύρια συνδρομητές και είναι η ταχύτερα αναπτυγμένη τεχνολογία στην ανθρώπινη ιστορία.

Δείτε το βίντεο με την πρώτη κλήση: