03 Ιουλίου 2011

Βρε πως άλλαξαν τα πράγματα για Τσιρίλο...

Ο Μπρούνο Τσιρίλο φαίνεται πως θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ και αν μη τι άλλο αυτό με βάζει σε σκέψη... Τον ήθελε ή δεν τον ήθελε ο Μπόλονι τελικά;

Οι πληροφορίες ήθελαν τον Μπόλονι να μην πετάει τη σκούφια του για τον Ιταλό μπακ και μάλιστα να έχει εισηγηθεί την αποχώρηση του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης... Ο παίκτης έφτιαχνε βαλίτσες και τσουπ σκάει ξανά η πρόταση του ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν παραμονή...

Τα βρήκαν στα λεφτά που τους χώριζαν... Αστείο το παραπάνω για εμένα... Η διαφορά ήταν 50.000 ευρώ... Δηλαδή τα βρήκαν στις 25.000 ευρώ; Συγνώμη αλλά αυτά τα λεφτά τα δίνει και η κάτω Βροντού για τον Κουτσομήτρα...

Θα ήθελα πολύ να μάθω τον πραγματικό λόγο που η ομάδα άλλαξε γνώμη για τον ποδοσφαιριστή... Το μυαλό μου πάει στην επιστροφή του Βρύζα αλλά δεν παίρνω και όρκο...

Διάβασε το εδώ: milamegiampala.blogspot.com

Ο λόγος (και ο πραγματικός λόγος) που ο Αλέκος Αθανασιάδης ψήφισε "ναι" (video)

Εδώ το βίντεο όπου ο Αθανασιάδης λέει ότι τον απειλούσαν: Μέγας καραγκιόζης. Το παραπάνω video, αποτελεί την εκδοχή του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Αλέκου Αθανασιάδη, σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να ψηφίσει "ναι" στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.Το παρακάτω κείμενο,(μέρος του ιατρικού ορισμού της σχιζοφρένειας, από επιστημονικό site), αποτελεί την δικιά μας εκδοχή για τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν στο να ψηφίσει θετικά το μεσοπρόθεσμο:

Σχιζοφρένεια-συμπτώματα

Ψευδαισθήσεις : Ο κόσμος του σχιζοφρενικού ασθενή μπορεί να κυριαρχείται από ψευδαισθήσεις, δηλαδή μπορεί να αντιλαμβάνεται πράγματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα, μπορεί να ακούει φωνές που να του λένε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, να βλέπει ανθρώπους ή αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν είναι μπροστά του, ή να αισθάνεται αόρατα χέρια να αγγίζουν το σώμα του. Οι ψευδαισθήσεις αυτές μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικές. Το άκουσμα φωνών που οι άλλοι άνθρωποι δεν ακούν είναι ο πιο συχνός τύπος ψευδαίσθησης στην ΣΧ. Οι φωνές αυτές μπορεί να σχολιάζουν τις ενέργειες του ασθενή, να μιλούν μεταξύ τους για τον ασθενή, να τον προειδοποιούν για επερχόμενους κινδύνους ή να δίνουν εντολές στον ασθενή για το τι να κάνει.

Παραληρητικές Ιδέες : Παραληρητικές ιδέες ή Παραλήρημα είναι πεποιθήσεις ή πίστεις του ασθενή που είναι ψευδείς, δεν υπόκεινται στον έλεγχο της λογικής, παραμένουν παρά τις περί του αντιθέτου αποδείξεις και δεν αποτελούν μέρος του πολιτισμικού περιβάλλοντος του ασθενή. Οι παραληρητικές ιδέες είναι συχνές στην ΣΧ. και μπορεί να έχουν διάφορα θέματα, όπως ιδέες μεγαλείου, ιδέες δίωξης (ότι άλλοι άνθρωποι θέλουν το κακό του ασθενή) κ.λ.π.Οι παραληρητικές ιδέες δίωξης, που είναι συχνές στην παρανοειδή ΣΧ., είναι παράλογες και ψευδείς πεποιθήσεις των ασθενών που πιστεύουν ότι άλλοι μπορεί να θέλουν το κακό τους, ότι τους κλέβουν, ότι προσπαθούν να τους δηλητηριάσουν ή ότι συνωμοτούν εναντίον τους. Ο ασθενής μπορεί να πιστεύει ότι ο ίδιος ή ένα μέλος της οικογενείας του ή κάποιος άλλος είναι ο στόχος αυτής της φανταστικής καταδίωξης.

Ποιά από τις 2 εκδοχές είναι περισσότερο ρεαλιστική, είναι στην κρίση σας....

http://witnessfree.blogspot.com/

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΝΔ!! Μίλησε ο μουγγός

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανάγκη Επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι στη Νέα Δημοκρατία, ενωμένοι υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, θεωρούμε ότι η Επαναδιαπραγμάτευση -με έμφαση την ανάπτυξη- είναι όχι μόνο ορθή θέση, αλλά θεμιτή και εφικτή, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση. Επίσης, προτεραιότητα στην αναπτυξιακή διάσταση θα δώσει η Ν.Δ., μαζί με άλλα συγγενικά κόμματα, στα πλαίσια του υπό διαμόρφωση προγράμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Οι "Αγανακτισμένοι" διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος για 40η συνεχόμενη μέρα και έκτη Κυριακή

Για 40η συνεχόμενη μέρα και έκτη Κυριακή, οι "Αγανακτισμένοι" βρίσκονται και σήμερα και διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας.

Ολοένα και περισσότεροι διαδηλωτές συγκεντρώνονται, καθώς περνάει η ώρα, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και ζητώντας την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου.

Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές, με συνθήματα, αποδοκιμάζουν τις αστυνομικές δυνάμεις για τη στάση που κράτησαν στη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης εβδομάδας.

Πρόταση ΓΑΠ για την τιμή των όπλων: Να μεταφέρει η Ελλάδα την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Η Ελλάδα εξέφρασε τη βούληση της για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα , μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και προτείνει να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο... πρόκειται ουσιαστικά για μια πρόταση του ΓΑΠ για να τηρήσει τα προσχήματα μιας και οι Ισραηλινοί θα την αρνηθούν και ο ΓΑΠ θα πουλήσει φούμαρα στους Άραβες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το σκοπό αυτό, θα υπάρξουν άμεσα επαφές από ελληνικής πλευράς με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της αποστολής από τη χώρα μας.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, τονίζεται στην ανακοίνωση, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως και αποκλειστικά την ευθύνη των πράξεών τους. Η Πολιτεία θα ενεργήσει, όπως οφείλει, συντεταγμένα, με σεβασμό στους νόμους του κράτους.

Αφού γίνεται αναφορά στους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση του απόπλου πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές και σταθερές.

"Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, στηρίζει ενεργά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που αποτελεί τη μόνη οδό για συνολική και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού, με τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ. Οι θέσεις αυτές έχουν καταστεί σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγγέλλει την αποστολή των ξένων νταβατζήδων των υπουργών οι οποίοι υποβαθμίζονται σε Φιλιππινέζες...

Ο προεδρεύων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγγέλλει αποστολή ειδημόνων από την Ευρωζώνη στην Ελλάδα που θα εποπτεύουν την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για νταβατζήδες των υπουργών που ουσιαστικά θα καταντήσουν Φιλιππινέζες... και πολύ τους είναι!

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus που κυκλοφορεί αύριο (Δευτ. 4.7.11) o κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" και προειδοποιεί ότι "δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε". Όπως σημειώνει ο κ. Γιούνκερ, οι Έλληνες "δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη" [Προσέξτε: "Οι Έλληνες δέχθηκαν"... καταλάβατε τώρα γιατί θέλουν σώνει και να πει ΝΑΙ ο Σαμαράς... για να αποκτήσει νόημα το ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... ενώ τώρα ξέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα]. Όλες οι περιοχές της Ευρωζώνης θα αποστείλουν ειδικούς [Μέχρι τώρα είχαμε Άγγλους-Γάλλους-Γερμανούς... τώρα θα μας κάνουν μαθήματα και οι Σλοβένοι!!!].

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισημαίνει ότι η Ελλάδα επί σειρά ετών ωφελήθηκε από το ευρώ. "Με δική της υπαιτιότητα ορισμένα πράγματα ξέφυγαν. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση", λέει ο κ. Γιούνκερ.

Αναφέρει επίσης ότι και το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν λειτουργεί "σε πλήρη έκταση". Επίσης υποστηρίζει ότι "απαιτείται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων για παράδειγμα μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής 'Τρόιχαντ'", (πρόκειται για την Αρχή καταπιστευτικής διαχείρισης που είχε διεκπεραιώσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων της πρώην DDR μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990).

Το πακέτο μέτρων είναι η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας


Ο προεδρεύων της Ευρωζώνης δηλώνει πεπεισμένος ότι η νέα προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα θα επιτύχει. "Το πακέτο μέτρων, με το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα θα φέρει και τη λύση στο πρόβλημα της χώρας", λέει ο κ. Γιούνκερ στο Focus. Υπογραμμίζει επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ενέσεις ανάπτυξης. "Προς τούτο πρέπει να συμβάλουν και επιχειρήσεις από άλλες χώρες της Ευρωζώνης", τονίζει ο κ. Γιούνκερ. "Η ΕΕ θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από την υποχρέωση της Ελλάδας για συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα", τονίζει ο κ. Γιούνκερ.

Οδηγός ταξί ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τρεις αγνώστους

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για την σύλληψη τριών αγνώστων [για να δούμε αν είναι οι Έλληνες "ικανοί" για τέτοια εγκλήματα...] που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου οδηγό ταξί τα ξημερώματα για να του πάρουν το ταξί και τις λίγες εισπράξεις.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις πέντε στη συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης στην Κυψέλη, λίγο πριν τελειώσει η βάρδια του άτυχου ταξιτζή.

Οι τρεις άγνωστοι σταμάτησαν το ταξί, έσυραν έξω τον οδηγό και τον ξυλοκόπησαν άγρια για τα του πάρουν τις εισπράξεις και τα κλειδιά.

Ο οδηγός, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν συνταξιούχος αστυνομικός, κάλεσε μόνος του τις πρώτες βοήθειες αλλά στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε άφησε την τελευταία του πνοή καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.

Πέφτει η μάσκα του Γιωργάκη: Η Χαμάς καλεί την Ελλάδα να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα

Η κυβέρνηση της ισλαμικής Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να επιτρέψει τον απόπλου του διεθνούς στολίσκου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα υποχώρησε στις πιέσεις που άσκησαν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του.

"Λυπούμαστε για τη θέση της Ελλάδας, η οποία υποχώρησε στις διεθνείς πιέσεις για να εμποδίσει το 'Στολίσκο της Ελευθερίας' να αποπλεύσει", είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Χαμάς, Μοχάμεντ Άουαντ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο λιμάνι της Γάζας.

"Καλούμε τους Έλληνες να αναθεωρήσουν την απαγόρευση και να επιτρέψουν στα πλοία να φύγουν", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ, επέκρινε τη στάση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ και Ρωσία) το οποίο κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις "να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους" για να αποτρέψουν την οργάνωση μιας νέας αποστολής για τη Γάζα.

"Ο αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να αρθεί αμέσως. Αυτό είναι το μοναδικό αποδεκτό μήνυμα. Καλούμε το Κουαρτέτο να επικεντρωθεί στη ρίζα της σύγκρουσης, που είναι η (ισραηλινή) κατοχή παρά να αναζητά μέσα για να θεραπεύσει τα συμπτώματα", αναφέρει ο Ερεκάτ σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

"Διευκρινίσεις" δίνει το Λιμενικό για την ακινητοποίηση του «Audacity of Hope»... αλλά πάλι δεν λέει πως το ακινητοποίησε!

Χωρίς πάλι να εξηγήσουν πως έγινε η ακινητοποίηση του πλοίου , βγήκαν οι υπάλληλοι του Παπουτσή για να δικαιολογήσουν τα δακρυγόνα και τα αυτόμα και να μας πούνε ότι η απαγόρευση αποσκοπεί στην προφύλαξη των ακτιβιστών για να μην πνιγούν και καλά με τα σαπιοκάραβα που έχουν... Για να το λέει ο Παπουτσής που ξέρει από πνιγμούς... θα ισχύει...

«Το σκάφος "Audacity of Hope" σημαίας Η.Π.Α. απέπλευσε απογευματινές ώρες της Παρασκευής (01/07/2011) χωρίς άδεια απόπλου της οικείας Λιμενικής Αρχής, και ενώ ήταν σε γνώση των υπευθύνων του πλοίου και βεβαίως του πλοιάρχου ότι εκκρεμούσαν ουσιώδεις ελλείψεις που αφορούσαν στην αξιοπλοΐα του πλοίου. Είναι γνωστό ότι το πλοίο στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε, απετράπη ο απόπλους του και οδηγήθηκε στο Λιμένα Κερατσινίου, όπου και παραμένει", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, σχετικά με το υπό αμερικανική σημαία σκάφος «Audacity of Hope» και τις συνθήκες κράτησης του πλοιάρχου του.

"Ο κατηγορούμενος 60χρονος πλοίαρχος του σκάφους, κατ΄ εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πειραιά, στον οποίο προσήχθη στις 02/07/2011, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, για παράβαση των άρθρων 234 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα, παραμένει κρατούμενος στο Α.Τ. Κερατσινίου, προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη 05/07/2011.

Οι συνθήκες κράτησής του είναι αυτές που απορρέουν από την υφιστάμενη νομοθεσία ( Κώδικας Ποινικής Δικονομίας , Χάρτης Ην. Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα)" αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και προσθέτει:

"Οφείλω να επισημάνω ότι η χώρα μας ως κατεξοχήν ναυτικό έθνος και παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη που συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των κανόνων και του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας της παγκόσμιας ναυτιλίας, υποχρεούται να τηρεί και τηρεί απαρέγκλιτα την εφαρμοστέα εθνική και διεθνή νομοθεσία πού αφορά σε ελέγχους και επιθεωρήσεις πλοίων που καταπλέουν και παραμένουν σε ελληνικά λιμάνια και αγκυροβόλια.

Ειδικότερα, καθόσον οι έλεγχοι αυτοί και επιθεωρήσεις συνδέονται αιτιωδώς με την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, τη ναυτική ασφάλεια και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η Ελλάδα ως παράκτιο Κράτος ασκεί πλήρη δικαιοδοσία επί των πλοίων ανεξαρτήτου σημαίας που βρίσκονται στα λιμάνια της.

Γνωρίζετε ότι με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή από 01/07/2011 απαγορεύεται ο απόπλους πλοίων υπό ελληνική και ξένη σημαία από ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη ζώνη ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας.

Ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες εδράζονται πρωτίστως στην έκκληση του Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προτροπή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011, αλλά και στη νεωτέρα, σημερινή ανακοίνωση, το άρθρο 128 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου για τη χώρα μας και βεβαίως στην ανάγκη προστασίας των εθνικών συμφερόντων, έχουν λάβει και είναι σε ισχύ, και άλλα Κράτη, όπως η Κύπρος και η Γαλλία», καταλήγει η δήλωση.

Μέγας καραγκιόζης

Ξέρει τι κάνει η Βαλενσιέν...

Σας τα είχα πει εδώ και πολύ καιρό για τον Κάρλος Σάντσεζ... Η γαλλική ομάδα θέλει να εκμεταλλευτεί το χαρτί του Κόπα Αμέρικα και το τρενάρισμα της υπόθεσης ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Αλωνίζουν οι πράκτορες της Μοσσάντ στον Πειραιά! Κάνουν τους ψαράδες με καλάμια χωρίς πετονιές ή δολώματα!

http://www.spiegel.de/images/image-232665-galleryV9-oydb.jpgΤη Δευτέρα το πλοίο "Juliano", που βρίσκεται στον Πειραιά και στο οποίο επιβαίνουν Έλληνες, Σουηδοί και Νορβηγοί ακτιβιστές, που νόμιζαν ότι θα πάνε στη Γάζα αλλά δεν ήξεραν ότι ΓΑΠ-Παπουτσής είναι οι χωροφύλακες του Ισραήλ στη Μεσόγειο, βρέθηκε να έχει πριονισμένη προπέλα!

Για τους ακτιβιστές είναι σίγουρο ότι αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο δύτες και μια τέτοια "χειρουργική" επέμβαση μόνο πράκτορες της Μοσσάντ μπορεί να την έκαναν.

"Αν η προπέλα έσπαγε μεσοπέλαγα μπορεί να τρύπαγε το σκαρί του πλοίου και το πλοίο να βυθίζονταν" λέει ο Fintan Lane, ο ιρλανδός υπεύθυνος του πλοίου όσο και ο καπετάνιος του.

Οι επιβάτες του πλοίου MV "Saoirse" κατηγορούν το Ισραήλ για διεθνή τρομοκρατία που με το σαμποτάζ στο πλοίο θα προκαλούσε το θάνατο ανθρώπων. Μιλάνε για επιθέσεις στους δρόμους του Πειραιά και για κλοπές κινητών τηλεφώνων. Επίσης αναφέουν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν εμφανιστεί κοντά στο πλοιάριο "ψαράδες" που ψαρεύουν σε θολά νεά με καλάμια χωρίς δολώματα!

Το Ισραήλ από την άλλη προσπαθεί να εμφανίσει τους ακτιβιστές σαν "σκληροπυρηνικούς τρομοκράτες που θέλουν σύγκρουση και αίμα" όπως λέει ο ΥΠΕΞ Avigdor Lieberman, και τον στολίσκο σαν "στολίσκο μίσους" όπως λέει ο αρχηγός του Στρατού Benny Gantz.

Την Τρίτη και οι 3 μεγάλες εφημερίδες του Ισραήλ είχαν πρωτοσέλιδο τις πληροφορίες του στρατού, ότι οι ακτιβιστές έχουν στόχο να σκοτώσουν στρατιώτες. Η κατηγορία ήταν ότι μεταφέρουν και θείο που είναι χημικό "όπλο" που αν το χύσουν σε στρατιώτες μπορεί να τους προκαλέσει παράλυση, ενώ αν τους βάλουν φωτιά θα φεγγοβολάνε σαν αστέρια...

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μέρες μέχρι κάποιοι δημοσιογράφοι να αρχίσουν να αμφισβητούν τις πληροφορίες του Στρατού. Τα σακιά με θείο, είναι λίπασμα, έγραψε η "Jedioth Achronoth". Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την εισαγωγή λιπάσματος γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατσκευή πυραύλων και βομβών. Η απαγόρευση βέβαια είναι αναποτελεσματική μιας και αν οι εγκλωβισμένοι θέλουν μπορούν να εισάγουν όσο θείο θέλουν από τα υπόγεια τούνελ από τα οποία τροφοδοτούνται παράνομα οι κάτοικοι της Γάζας.

Ο στολίσκος θέλει να μεταφέρει 3000 τόνους υλικών όπως τσιμέντο, φάρμακα και λίπασμα. Το να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν "όπλο" εναντίον των στρατιωτών αμφισβητείται. Για να λειτουργήσει σαν "όπλο" θα έπρεπε οι ακτιβιστές να αδειάσουν ένα ολόκληρο σακί πάνω σε έναν στρατιώτη και να του βάλουν φωτιά... παράλληλα σ' όλη αυτή τηδιαδικασία οι σαν αστακοί οπλισμένοι ισραηλινοί στρατιώτες θα έπρεπε να κάθονται προσοχή... Ακόμα και αν υπάρχουν διατεθειμένοι για χρήση βίας ακτιβιστές στα μέλη του στολίσκου... το λίπασμα αποκλείεται να είναι το "όπλο" επιλογής τους.

Στο μεταξύ ακόμα και στο Ισραήλ κανένας δεν πιστεύει πλέον τα περί χημικών όπλων και οι ισραηλινοί υπουργοί διαρρέουν μετά το επικοινωνιακό φιάσκο ότι είναι εξοργισμένοι με τον στρατό που έδωσε τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες.

Οι ακτιβιστές θέλοντας να δείξουν ότι δεν έχουν να κρύψουν κάτι κάλεσαν την Παρασκευή τους δημοσιογράφους στο αμερικάνικο πλοίο "Audacity for Hope". Εκτόυτού κάθε πλοίο έχει σελίδα στο ιντερνετ στην οποία συστήνονται τα μέλη του: από συγγραφείς μέχρι βουλευτές, ακόμα και επιζώντες του "ολοκαυτώματος" ή ισραηλινός πιλότος στρατιωτικών ελικοπτέρων είναι οι συμμετέχοντες από 22 χώρες.

Εν τω μεταξύ η τακτική καθυστέρησης του ελληνικού κράτους, με το να μην χαρακτηρίζει τα πλοία του στολίσκου αξιόπλοα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ακτιβιστές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Νετανιάχου ευχαρίστησε δημόσια τον Παπανδρέου την Πέμπτη για τη βοήθειά του στο συγκεκριμένο θέμα.

Κάθε μέρα παραμονής στον Πειραιά κοστίζει 1000 ευρώ για τα πλοία συν έξοδα για διατροφή και ξενοδοχεία γι' αυτό οι ακτιβιστές θέλουν να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Από τα αρχικά 1500 άτομα και τα 15 πλοία, έχουν μείναι μόνο 350 και 9 πλοία μετά και την άρνηση της τούρκικης οργάνωσης ΙΗΗ [η οποία δεν συμμετέχει αυτή τη φορά και έχει αποδειχθεί ότι χρηματοδοτείται και από τις τούρκικες μυστικές υπηρεσίες]. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Παρασκευής όπου το πλοίο επέστρεψε βιαίως στο λιμάνι από σκάφη του ελληνικού λιμενικού, οι ακτιβιστές δηλώνουν ότι θα κάνουν την επόμενη απόπειρα να φύγουν, την ερχόμενη Τρίτη όταν θα έχει τελειώσει και η επισκευή της προπέλας του πλοίου "Juliano".

Ακόμα όμως και αν καταφέρουν και φύγουν οι ακτιβιστές, το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θα τους επιτρέψει να προσεγγίσουν και θα τους στείλει στο αιγυπτιακό λιμάνι Arisch. Αν επιμείνουν θα κατασχέσει τα πλοιάρια και θα το οδηγήσει στο Aschdod. Και αυτή τη φορά δεν θα απελευθερώσει τους ακτιβιστές τόσο γρήγορα όσο την προηγούμενη φορά.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,771794-2,00.html

Π.Μάρκαρης: Έλληνες και Γερμανοί θα ξαναβρούνε το δρόμο της συμφιλίωσης

http://www.dw-world.de/image/0,,2732937_1,00.jpgΣυνέντευξη του γνωστού συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη φιλοξενείται σήμερα στη Süddeutsche Zeitung. Ο Μάρκαρης μιλάει στο δημοσιογράφο Kai Strittmatter για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, την οργή των Ελλήνων, το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Ο Μάρκαρης διερωτάται για ποιό λόγο θα πρέπει η μεσαία τάξη να πληρώνει για όλα, επειδή το κράτος δεν έχει το θάρρος να εξυγιάνει τον «σάπιο» κρατικό μηχανισμό και εξοργίζεται επειδή οι μισοί Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη πόσο άσχημη είναι η κατάσταση της χώρας.

Για τους «Αγανακτισμένους» πιστεύει ότι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. «Η παράλυση, που διέκρινε τη στάση των πολιτών, δεν υπάρχει πια. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, αλλά το σοκ δεν έχει ξεπεραστεί», εκτιμά ο συγγραφέας.

Όσον αφορά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και των παράνομων στοιχημάτων, ο Μάρκαρης σημειώνει ότι όλοι γνώριζαν τι συμβαίνει. Ο ίδιος, αν και ποδοσφαιρόφιλος, δεν ασχολείται πλέον, επειδή δεν θέλει καμία σχέση με τη μαφία, που λυμαίνεται το χώρο. Εκφράζει, ωστόσο, την ελπίδα ότι οι δύο νεαρές Εισαγγελείς, που ξεσκέπασαν την υπόθεση, θα δώσουν ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα. Στον αντίποδα τέτοιων επιτυχιών βλέπει τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, τον οποίο χαρακτηρίζει θρασύ και «μόνο λόγια».

Η χώρα έχει ανάγκη από μία κάθαρση με την αριστοτελική έννοια, υποστηρίζει ο συγγραφέας, ο οποίος δηλώνει ότι βλέπει φως στο τέλος του τούνελ, αρκεί να συμμετάσχουν όλοι στην προσπάθεια.

«Οι Έλληνες έχουν ξεμάθει να ζουν αξιοπρεπώς στη φτώχεια, όπως παλαιότερα. Η κουλτούρα του πλούτου δεν ήταν ανεπτυγμένη και με το ξαφνικό χρήμα ο κόσμος αγόραζε και τρίτο αυτοκίνητο αντί να κάνει σοβαρές επενδύσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει επιπλέον ότι οι Έλληνες πέταξαν μεμιάς 30 χρόνια ευρωπαϊκής ιστορίας, από την ένταξη στην τότε ΕΟΚ το 1981 μέχρι το 2011 καθώς την Ευρώπη την έβλεπαν πάντα σαν μία πηγή χρημάτων και τίποτε περισσότερο. Σήμερα οι περισσότεροι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα κόμματα και στους πολιτικούς θεσμούς. Καταγγέλλει επίσης ότι συναίνεση και συνεννόηση είναι άγνωστες έννοιες στη χώρα και αναφέρει το παράδειγμα των δύο μεγάλων κομμάτων, που δεν δείχνουν να ξεπερνούν τις αγκυλώσεις τους και να συνεργαστούν, όπως σε Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Τέλος, δηλώνει στενοχωρημένος με την τροπή που πήραν οι ελληνογερμανικές σχέσεις μέσα από την κρίση, χρεώνει μεγάλη ευθύνη και στον γερμανικό κίτρινο Τύπο για τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με αρνητικά στερεότυπα για τους Έλληνες, αλλά θέλει να πιστεύει ότι οι δύο λαοί θα βρουν το δρόμο προς τη συμφιλίωση.

Και στην Τουρκία σκάνδαλο στημένων... εκεί όμως συνελήφθη ο "Μαρινάκης" της Φενέρ.....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj50eFIjCcx-R3SrMeyHcxc4W5CpyEVSebLfcWE9jnUi-a47fkrHh2CfJmW4WJyIrh9CH_HK0KeVATVd7Cy0Bd1noe5coPXlKqSXryRpfbI7RynqQuuPrwF230vlMdEf99-ci6a-6umBMfJ/s1600/marinakis%252Bbeos.jpg30 συνολικά παράγοντες και ποδοσφαιριστές συνέλαβε η Τουρκική αστυνομία το πρωΐ της Κυριακής στο πλαίσιο των ερευνών για στημένους αγώνες.

Η επιχείρηση που στήθηκε σε 12 πόλεις της Τουρκίας ήταν άκρως αποτελεσματική αφού η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει και τους 30 που αναζητούσε.

Το βαρύ όνομα που βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων, είναι του Αζίζ Γιλντιρίμ, προέδρου της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε.

Εκτός από τον Γιλντιρίμ, έχουν συλληφθεί κι άλλοι παράγοντες ομάδων αλλά και ποδοσφαιριστές.

Η άγρια φορολόγηση "νάρκη" στο Μεσοπρόθεσμο

- Νέες μαύρες τρύπες κινδυνεύει να ανοίξει το Μεσοπρόθεσμο των σκληρών μέτρων
- Οι έχοντες και κατέχοντες "ψάχνουν" παράθυρα, η μη έχοντες.. παραδίδουν πινακίδες των ΙΧ
- Τα μέτρα απειλούν να διογκώσουν την ανεργία, άρα και τη φτώχεια και να βουλιάξουν την κατανάλωση

Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Το ζήτημα για τους δανειστές είναι να εφαρμοστεί ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα, ωστόσο τα νέα σκληρότερα μέτρα ειναι και τα πιο δύσκολα να εφαρμοστούν. Δύσκολος φαίνεται και ο στόχος της ανάπτυξης μέσα στο τοπίο αυτό, καθώς ο κόσμος έχει σταματήσει να καταναλώνει όσο πριν, με αποτέλεσμα ο εμπορικός κόσμος να "κλαίει" χαμένα έσοδα και το κράτος φόρους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το Μεσοπρόθεσμο έχει πολλές νάρκες στο δρόμο του, με βασική τη βαριά φορολόγηση, που οδηγεί πολίτες να σκέφτονται τρόπους.. διαφυγής.

Συγκεκριμένα: Έναν χρόνο μετά τη γέννησή του το κίνημα των αποδείξεων κινδυνεύει να διαλυθεί, ενώ σκάφη αναψυχής ετοιμάζονται να σαλπάρουν για άλλες χώρες. Παράλληλα, οι έχοντες και κατέχοντες ξεσκονίζουν την φορολογική νομοθεσία και ήδη εντοπίζουν παράθυρα φοροδιαφυγής.

Τζίπ βαφτίζονται επαγγελματικά και περνούν σε εταιρείες ή μένουν χωρίς πινακίδες. Κύριες κατοικίες βαφτίζονται δευτερεύουσες, ενώ οικιακοί βοηθοί μένου χωρίς ασφάλιση. Παράλληλα, η φορολογητέα ύλη μειώνεται διαρκώς με αποτέλεσμα να διακυβεύονται τα έσοδα τόσο από την έμμεση, όσο και από την άμεση φορολογία.

Ήδη - παρά τον καταιγισμό των μέτρων -, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα βλέπει ότι τα φορολογικά έσοδα του 2011 θα είναι λιγότερα από αυτά που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό. Στο Μεσοπρόθεσμο αναγράφεται ότι θα διαμορφωθούν στα 54 δισ. ευρώ και όχι στα 55,56 δισ. ευρώ, όπως προβλεπόταν στον προϋπολογισμό του 11.

Οκτώ είναι οι νάρκες στο Πρόγραμμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

1.Λιγότερα εισοδήματα σημαίνει λιγότεροι φόροι και έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έρχεται τσουνάμι μειώσεων στα εισοδήματα όλων. Οι συντάξεις - κύριες και επικουρικές -περικόπτονται λόγω ΛΑΦΚΑ, μισθοί ψαλιδίζονται. Παράλληλα, βουτιά έχει σημειωθεί και στις συμβάσεις πλήρους απασχολησης, με τη νέα "μόδα" να είναι οι εκ περιτροπής και οι μερικής.

Η μείωση σε όσα εισπράττει το κράτος φαίνονται στα νούμερα του προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός του 11 προέβλεπε 20,88 δισ. ευρώ από την άμεση φορολογία. Λόγω ύφεσης, τα έσοδα θα έφταναν 19,144 δισ. ευρώ δηλαδή η τρύπα από τους άμεσους φόρους μόνο θα έφτανε το 1,7 δισ. ευρώ. Τώρα, με τα νεα μέτρα, η ύφεση αναμένεται να αυξηθεί και τα εισοδήματα να μειωθούν κι άλλο.

2.Αύξηση της φοροδιαφυγής. Όσο υψηλότεροι είναι οι φορολογικοί συντελεστές τόσο - έχει διαπιστωθεί - ότι ειναι μεγαλυτερη η ροπή προς τη φοροδιαφυγή. Για την ακρίβεια, το κίνητρο της έκπτωσης φόρου ως αντάλλαγμα για τη συλλογή αποδείξεων καταργήθηκε. Τώρα ο φορολογούμενος, με το που θα εξασφαλίζει το αφορολόγητο θα σταματά να μαζεύει αποδείξεις. Οι τρεις στους πέντε Έλληνες δηλώνουν κάτω από 12.000 ευρώ που σημαίνει ότι με αποδείξεις ύψους 3.000 θα καλυπτονται.

3.Κόλπα για την πάταξη των τεκμηρίων. Οι έχοντες και κατέχοντες βρίσκουν “παράθυρα” να ξεφύγουν από αυτά. Τα τεκμήρια για βίλες εξαφανίζονται όταν τα ακίνητα περνούν σε ΑΕ ενώ άλλοι ιδιοκτήτες δηλώνουν το μικρότερης αξίας σπίτι ως κύρια κατοικία, ώστε τα υπόλοιπα ακίνητα να εμφανιστούν ως δευτερεύοντα και να έχουν έκπτωση φόρου κατά 50%.

Ιδιοκτήτες ακινήτων τα εμφανίζουν στο όνομα της εταιρείας τους, ενά σκάφη αναψυχής δηλώνονται ως επαγγελματικά.

4.Φυγή των σκαφών αναψυχής. Υπάρχουν σκάφη που βγάζουν τεκμήριο 500.000 ευρώ και οι ιδιοκτήτες τους είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα πάρουν και θα φύγουν. Το υπουργείο Οικονομικών φοβάται ότι οι τουρκικές ακτές θα αποδειχτούν ιδιαίτερα "φιλόξενες" γι'αυτούς.

5.“Κλείνουν” μπλοκάκια. Φορολογούμενοι που διατηρούσαν δελτίο παροχής υπηρεσιών για ένα συμπληρωματικό εισόδημα, ετοιμάζονται να κάνουν διακοπή εργασιών στην εφορία.Και αυτό για να αποφυγουν το ετήσιο χαράτσι που έχει επιβληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες.

6. Σημειώνεται νέο κύμα απόσυρσης πινακίδων καθώς τα τεκμήρια είναι δυσβάσταχτα, με αποτέλεσμα τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας να κινδυνεύουν να καταποντιστούν.

7.Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους βρίσκονται σε αποδιοργάνωση. Η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων δεν έχει εισπράξει ακόμη το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για το 2010. Επίσης δεν έχει εισπράξει το ΕΤΑΚ του 2009 και τον ΦΜΑΠ του 2010 αφού το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο είναι εκτός λειτουργίας και δεν μπορεί να εκδώσει εκκαθαριστικά ούτε για τον νέο φόρο που επιβλήθηκε στην ακίνητη περιουσία ύψους 200.000 ευρω.

8.Τα νέα μέτρα φέρνουν κύμα νέων απολύσεων, δηλαδή λιγότερες εισφορές, νέα επιδόματα ανεργίας, μεγαλύτερη φτώχεια, λιγότερη κατανάλωση και πάει λέγοντας.

newsit.gr

Αυστραλία: Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στην Αδελαϊδα

Το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Flinders Νότιας Αυστραλίας ενισχύεται με τη δημιουργία Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, σύμφωνα με το "Νέο Κόσμο"

Τη δημιουργία του Κέντρου επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Μάϊκ Ραν και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Αλέξης Χριστόπουλος, στις ομιλίες τους κατά την έναρξη των εργασιών του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Έρευνας, την Πέμπτη το βράδυ, που οργανώνει το Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, ο οποίος ανακοίνωσε χορηγία $600.000 από την κυβέρνησή του για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου με την επωνυμία "ΛΟΓΟΣ".

"Η κυβέρνησή μου", είπε ο κ. Ραν, "θα διαθέσει $600.000 τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την ίδρυση του Κέντρου, για τη χρηματοδότηση 35 υποτροφιών για την επιμόρφωση ισάριθμων ντόπιων δασκάλων της ελληνικής γλώσσας καθώς και για την ανάπτυξη διαδικτυακού προγράμματος διδασκαλίας ελληνικών, που θα ενισχύσει την εμβέλεια του Κέντρου".

"Η χορηγία της κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας στοχεύει στη διατήρηση, καλλιέργεια και μεταβίβαση στις νέες γενιές των βασικών στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού, ενός μοναδικού και αξιόλογου πολιτισμού που αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής πολλών ανθρώπων σε πολλές χώρες και γι' αυτό δεν επιτρέπεται να τον σφετερίζονται άλλοι.

Γι' αυτό ανησύχησα, όταν πληροφορήθηκα την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Έλληνα στρατηλάτη, στο κέντρο των Σκοπίων.

Είναι το τελευταίο δείγμα προκλητικού σφετερισμού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να κλέβει την ιστορία άλλου", σχολίασε.

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κάλεσε όλους "να προσφέρουν στήριξη και αλληλεγγύη στη χώρα".

Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε είδος. Ο πρέσβης της Ελλάδας, που εκπροσώπησε την υφυπουργό Παιδείας και δια Βίου Μάθησης της γενέτειρας κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία λόγω των γεγονότων ακύρωσε την επίσκεψή της, ανακοίνωσε την τοποθέτηση στο Κέντρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης με πενταετή απόσπαση και μετεκπαίδευση, την προσεχή διετία, 30 αποφοίτων του Τμήματος Ελληνικών του Flinders στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας της εθνικής Γερμανίας

Τα «λαγωνικά» του γερμανικού ποδοσφαίρου αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ένα σπάνιο ταλέντο που μπορεί με την κατάλληλη καθοδήγηση να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο πανύψηλος τερματοφύλακας (1.88) ήδη είναι βασικός στην εθνική U-17 των «πάντσερ» που έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γνωρίζοντας την ήττα με 5-2 από την Ολλανδία.

Ο Βλαχοδήμος, ο οποίος γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1994 στην Στουτγκάρδη ανήκει στον ομώνυμο σύλλογο έχοντας παρουσιάσει τεράστια πρόοδο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο βετεράνος τερματοφύλακας, Γενς Λέμαν πρότεινε σε ανύποπτο χρόνο τον νεαρό άσο στον τεχνικό της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός προπονητής εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του ομογενή τερματοφύλακα κάνοντας θετική εισήγηση στη διοίκηση των «κανονιέρηδων» για την απόκτηση του. Οι Λονδρέζοι πρόσφεραν 1 εκατ. ευρώ στην Στουτγκάρδη, ωστόσο οι Γερμανοί αρνήθηκαν να τον παραχωρήσουν.

Ο Βλαχοδήμος ανέβασε τις μετοχές του, με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την εθνική ομάδα της Γερμανίας U-17. Μάλιστα όπως έχει γραφτεί στον γερμανικό Τύπο τον παρακολουθούν και άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο «Έλληνας Καν» εν αντιθέσει με τον αδερφό του Παναγιώτη Βλαχοδήμο (11/10/1991) που προτίμησε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, ευελπιστεί να ανελιχθεί φτάνοντας μέχρι την εθνική Ανδρών της “Nationalmannschaft”.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν έχει απομακρυνθεί οριστικά από την εθνική Ελλάδας. Άλλωστε οι κανονισμοί της FIFA προβλέπουν πως ένας ποδοσφαιριστής με διπλή υπηκοότητα μπορεί να φορέσει τα χρώμα όποιας εθνικής ομάδας επιθυμεί αρκεί να μην έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι ανδρών.

Στην παρούσα φάση ωστόσο, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΠΟ διόλου απίθανο δεν θα είναι εάν ένα ακόμη ταλέντο χαθεί για τα ελληνικά χρώματα.

Πηγή: Sport24.gr

Αρχίζει η εφαρμογή των μέτρων

Εντός του Ιουλίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να ψηφιστεί το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, που θα προβλέπει χαμηλότερους μισθούς στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα και περικοπή επιδομάτων.

Οι νέες διατάξεις θα ισχύσουν αμέσως για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενώ για τους εν ενεργεία υπαλλήλους θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο 3 έως 5 χρονών. Τα μέτρα θα ισχύσουν και για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

Επίσης τις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει να έχει συσταθεί το νέο ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις ώστε να αρχίσει η εισροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων του νέου πακέτου στήριξης.

Τέλος, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, εντός του Ιουλίου πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Το παραμύθι του Γιωργάκη για το χρέος!..

ΤΟ ίδιο παραμύθι λέει και ξαναλέει ο πανάσχετος Γιωργάκης Παπανδρέου για το χρέος. Το ίδιο είπε και προχθές στη Βουλή…
«…Το υπέρογκο χρέος που κληρονομήσαμε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε 5 χρόνια…» κ.λπ. κ.λπ.
***
ΚΑΙ ενώ του τρίβει στα μούτρα τα στοιχεία ο Αντώνης Σαμαράς, ο… παραμυθατζής πρωθυπουργός με την πρώτη ευκαιρία επαναλαμβάνει τα ίδια!..
«…Μιλάμε για καταστροφική κυβέρνηση της Ν.Δ., κυρίες και κύριοι… Αυτήν πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός…».
***
ΓΙΑ πολλοστή φορά ο Αντώνης Σαμαράς του έριξε μπροστά τα πραγματικά στοιχεία:
«Μόνο 7 από τα 125 δισεκατομμύρια που πλανιούνταν στην πενταετία διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή (2004–2009) αφορούν το χρέος επί Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης!..
…Αυτά τα 125 δισεκατομμύρια που της χρεώνετε αφορούν αναχρηματοδότηση του χρέους που βρήκε η Ν.Δ. –δικό σας–, είναι οι τόκοι από το δικό σας πάλι χρέος, είναι δικές σας υποχρεώσεις που εσείς υπογράψατε για προμήθειες εξοπλισμών, χρέη δικά σας και προς Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ά.».
***
«ΕΠΙΣΗΣ, στους 20 μήνες που κυβερνάτε, κύριε Παπανδρέου, δανειστήκατε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ»!.. του έδωσε τη χαριστική βολή ο Αντώνης Σαμαράς!..
ΑΛΛΑ η μεγάλη δανειακή καταστροφή της Ελλάδας άρχισε το 1981 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1989 εκτινάχθηκε σε πάνω από 9 τρισεκατομμύρια δραχμές!!! (Ηταν και η εποχή του… «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα»!).
***
ΑΥΤΗ σε γενικές γραμμές είναι η πορεία του τεράστιου χρέους, τόσο επί των κυβερνήσεων του Ανδρέα, όσο και επί των κυβερνήσεων Σημίτη.
Απλά και χειροπιαστά τα στοιχεία και για τον πιο απλοϊκό Ελληνα…
…Αλλά ο Γιωργάκης το βιολί του… Και το παραμύθι του!..

Δ. Ρίζος

Για εμπάθεια κατηγορούν την Αννούλα οι πρυτάνεις...

Για εμπάθεια απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οι πρυτάνεις. Σε ψήφισμα που εξεδόθη από τη σύνοδό τους σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αναφέρουν ότι το σχετικό νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει την αυτοτέλεια και τη διαφάνεια λειτουργίας των πανεπιστημίων.

Καλούν το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου και να λάβει υπόψη τις προτάσεις της συνόδου.

Επισημαίνουν επίσης ότι η πρόταση για τριετή προγράμματα σπουδών αλλοιώνει τη φύση των σπουδών.

Τη Δευτέρα το νομοσχέδιο αποστέλλεται επισήμως στους πρυτάνεις, τους οποίους έχει καλέσει σε συνάντηση εντός της εβδομάδας η υπουργός Παιδείας.

Ο εγκλωβισμός του Τσώνη μετά το δούλεμα που έριξε στους "αγανακτισμένους" στη Βουλή (βίντεο)

Το “ναι” στο Μεσοπρόθεσμο στοίχισε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη δύο ώρες “ομηρίας” και έντονους προπηλακισμούς από “Αγανακτισμένους” στο κτίριο που συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ.

Επεισοδιακή ήταν και η έξοδος του από το κτίριο της Λαμίας, όπου έπεσαν αβγά και γιαούρτια, μπουκάλια και καφέδες, ενώ στόχος έγιναν και αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.

Ωστόσο, ο κ. Τσώνης είχε προαναγγείλει ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο από το βήμα της Βουλής, περιγράφοντας μίας αντίδραση φίλου του. Είχε πει ο βουλευτής: “Ερχεται λοιπόν ο φίλος μου ο Δημήτρης και μου είπε – δεν πιστεύω να ψηφίσεις το μεσοπρόθεσμο! Του λέω λοιπόν –μην ανησυχείς, έχουμε συνεννοηθεί 7 του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουμε. –Σίγουρα; Ρωτάει. –Σίγουρα, του λέω. Δεν αντέχω άλλο να με βρίζει η πλατεία”.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τσώνης από το βήμα της Βουλής, η αντίδραση του φίλου του ήταν αστραπιαία. “Κοίτα μην κάνεις καμιά μ..α και μας χρεοκοπήσεις!” του είπε, όπως λέει ο βουλευτής.

“Τζάμπα μάγκας λοιπόν ο Δημητράκης. Τζάμπα μάγκες και πολλοί εδώ μέσα”, ανέφερε ο βουλευτής αιτιολογώντας γιατί έκρινε αναγκαία την ψήφο, εννοώντας ότι ουσιαστικά ούτε οι πολίτες ήθελαν αρνητική ψήφο, γιατί όλοι φοβούνται την χρεοκοπία.



newsit.gr

Η τελευταία ζεμπεκιά του Γιώργου

Description: Ζεμπέκικο στη Σάμο το 2001(φωτογρ. αρχείου)Τελικά, επρόκειτο περί ενός καλά σκηνοθετημένου μονόπρακτου με αρκετό σασπένς, αλλά με ευδιάγνωστα κίνητρα. Πέραν του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, στην προετοιμασία και εκτέλεση της παράστασης έλαβαν μέρος και «Ολοι οι Ανθρωποι του Προέδρου»...

Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε μια επικίνδυνη πολιτική κίνηση. Θυσίασε ένα μέρος της εξουσίας του με αντάλλαγμα την επίτευξη πλεονεκτικότερης πολιτικής θέσης. Επί του παρόντος, τουλάχιστον, του βγαίνει εν μέρει, γιατί επιβίωσε πολιτικά, αλλά βρίσκεται ταυτόχρονα σε μια ιδιότυπη σχέση «συγκατοίκησης» με τον κυριότερο αντίπαλό του μέσα στο κόμμα, έχοντας ουσιαστικά περάσει σε μια μορφή διαρχίας.

Στις διαπιστώσεις αυτές συγκλίνουν στις εκτιμήσεις τους για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών οι αμερικανικές υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον, όπου η Ελλάδα για πρώτη φορά βρίσκεται ψηλά στο ραντάρ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), το οποίο σε καθημερινή βάση με το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν και συντονίζουν τις ελληνικές εξελίξεις, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παραμένει στο ρόλο του θεατή.

Παράλληλα διαπιστώνεται πως ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι «δεμένος στον τοίχο» από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι με τη στάση του και δεν φέρονται διατεθειμένοι να του επιτρέψουν να πάρει ανάσα έως ότου φέρει σε πέρας τα υπεσχημένα.

«Κατώτερος»

Από τις σχετικές συνομιλίες της «Ε» με πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους προκύπτει για άλλη μια φορά πως στις εκτιμήσεις τους οι Αμερικανοί συμπεραίνουν ότι ο κ. Παπανδρέου απέτυχε και απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Αλλά, κάτω από τις παρούσες συγκυρίες που, εν τέλει, αγγίζουν και τους ίδιους σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο του αρχικά προβλεπόμενου (ενδεικτική ήταν και η δήλωση Γκρίνσπαν πως η «σχεδόν βέβαιη» ελληνική πτώχευση θα οδηγήσει σε αμερικανική ύφεση, όπως και τα τελευταία στοιχεία της BIS για τη μεγαλύτερη έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στον ελληνικό κίνδυνο) στην Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένοι να παράσχουν υπό προϋποθέσεις χείρα βοηθείας.

Επιβεβαιώνουν, δε, εκείνο που εξέφραζαν με το σκεπτικισμό τους προ εβδομάδος -υπό τη μορφή αποριών-ότι οι πολιτικοί ελιγμοί- θεατρινισμοί Παπανδρέου εκείνου του διημέρου και οι υποτιθέμενες προθέσεις του για παραίτηση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα «επινόημα» («ruse») για να ξεφύγει από το πολιτικό αδιέξοδο. («Ε» 17/6/11)

Υπό το φως όλων αυτών, έχει ενδιαφέρον το 15ήμερο και πλέον που προηγήθηκε της... «απειλής σε παραίτηση» του Ελληνα πρωθυπουργού και εγκύρως πιστεύεται πως ουδεμία τέτοια πρόθεση υπήρχε εκ μέρους του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται ν' ακολούθησε μια δοκιμασμένη συνταγή Αμερικανών συμβούλων του, οι οποίοι προφανώς τον έπεισαν πως η λύση είναι μία: διαφυγή προς τα εμπρός μέσα από τη δραματοποίηση της κατάστασης με τη δημιουργία τεχνητής κρίσης, για να μπορέσει, έτσι, να επανακτήσει τον έλεγχο των πολιτικών κινήσεων.

Το «προμελετημένο» των κινήσεων Παπανδρέου συμμερίζεται και η έγκριτη εταιρεία πολιτικών αναλύσεων Στράτφορ.

Οπως παρατηρείται από την εταιρεία με τις πλείστες διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον, η παραίτηση Παπανδρέου «ήταν απλώς μια μανούβρα για να παραπλανήσει ("outflank") την αντιπολίτευση και για να προβάλει στον ελληνικό λαό ότι στην πραγματικότητα ουδείς εκτός από τον ίδιο επιθυμεί να κυβερνήσει τη δύσκολη αυτή εποχή».

Εχοντας απολέσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης τους στις ικανότητές του να φέρει σε πέρας το έργο του, οι Αμερικανοί, εν χορώ με τους Ευρωπαίους, είχαν προτείνει στον πρωθυπουργό να διαλύσει το κυβερνητικό του σχήμα και να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών, για την απαρέγκλιτη και άνευ πολιτικών σκοπιμοτήτων εφαρμογή του Μνημονίου.

Υπό την σκιάν των υποδείξεων, έπρεπε «Ολοι οι Ανθρωποι του Προέδρου» να εξηγήσουν εγκαίρως και επαρκώς στο NSC και στο υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες κινήσεις Παπανδρέου και να τα καθησυχάσουν για τα όσα αναμενόταν να ακολουθήσουν -ούτως ώστε, να μην εκπλαγούν δυσάρεστα από τη «στροφή στο κόμμα» με τον ανασχηματισμό, αλλά να το δουν σαν μια επιχείρηση «μαντρώματος» των κομματικών του αντιπάλων.

Λογικά, όλα αυτά τα πήγαιν'-έλα σημαίνουν, ωστόσο, πως οι Αμερικανοί πρέπει να 'ταν ενήμεροι για το νέο ρόλο του εσωτερικού αντιπάλου του πρωθυπουργού για να κοπάσει η αναταραχή και να επέλθει κομματική ηρεμία, και λέγεται ότι απέδωσαν στον διακαή πόθο του κ. Βενιζέλου για εξουσία την εκ μέρους του αποδοχή της «πρόκλησης» που του παρουσίασε ο πρωθυπουργός- ως μοναδικής και τελευταίας ευκαιρίας για το πολιτικό του μέλλον.

Περαιτέρω, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ενώ στην Αθήνα επικρατούσε το απόγευμα της Πέμπτης μια αβεβαιότητα για τις εξελίξεις και μια συγκεχυμένη εικόνα περί της φύσεως του ανασχηματισμού, οι πηγές τής «Ε» μιλούσαν ήδη για τέχνασμα Παπανδρέου και ο Λευκός Οίκος με εντυπωσιακή ταχύτητα είχε έτοιμη απάντηση για τους δημοσιογράφους, που έδειχνε προκαταβολική γνώση των εξελίξεων και υπενθύμιζε, απλώς, στον πρωθυπουργό να αποφύγει τα παραπατήματα και να συνεχίσει στο έργο των μεταρρυθμίσεων («Ε» 17/5/11).

Στήριγμα Τάλμποτ

Εν τω μεταξύ, πίσω από τον κ. Παπανδρέου έριχνε ταυτόχρονα όλο το βάρος και εγκυρότητά του το Ιδρυμα Brookings. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Στρόουμπ Τάλμποτ, που είναι σε συχνή επαφή με τον Ελληνα πρωθυπουργό, έκρινε προφανώς ότι σ' αυτή τη συγκυρία χρειάζονταν τα έγκριτα διαπιστευτήρια του Ιδρύματος του φιλελεύθερου κατεστημένου στην Ουάσιγκτον για να πειστεί η επίσημη κυβέρνηση περί των ειλικρινών προσπαθειών και προθέσεων του Ελληνα πρωθυπουργού.

Προς τούτο ο διατελέσας αναπληρωτής ΥΠΕΞ επί εποχής Κλίντον κ. Τάλμποτ έστειλε εύσχημα στην Αθήνα, την περασμένη βδομάδα, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Γουίλιαμ Ανθολις (πρώην του NSC και του Στέιτ επί Τάλμποτ), από όπου αυτός, με άρθρα του στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος για τις εκεί εξελίξεις, έκανε την εκπληκτική διαπίστωση σε τελείως αβανταδόρικο στιλ, πως «η πολιτική επιβίωση Ομπάμα συνδέεται με την απόδοση Παπανδρέου», δίνοντας έτσι έμφαση στις συνέπειες από τη «μετάδοση της νόσου» του ελληνικού προβλήματος και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι άνθρωποι του μηχανισμού Παπανδρέου είναι προφανές ότι πήραν οδηγίες για να κάνουν οτιδήποτε μπορούσαν για να τον σώσουν», είπε στην «Ε» Αμερικανός παράγων που βρήκε πολλές ομοιότητες με εμπειρίες του παρελθόντος που ο ίδιος είχε υπ' όψιν του. «Αλλά δεν είμαι βέβαιος από πού ξεκίνησε όλη αυτή η δραστηριότητα, από το φόβο μετάδοσης της ελληνικής νόσου ή, μήπως, ορισμένοι εξ απορρήτων σύμβουλοί του μετέβησαν στην Ουάσιγκτον και δραματοποίησαν τα πράγματα;».

«Σίγουρα το Brookings συνέβαλε σ' αυτό», κατά τον ίδιο.

Τώρα είναι αβέβαιο αν ο κ. Παπανδρέου θα 'ναι σε θέση να ανεβάσει ξανά την ίδια παράσταση.

Ηταν ένα μονόπρακτο μιας εκτέλεσης...

dpdimas29@gmail.com

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=289656

Πόσοι αστυνομικοί μπορούν να φυλάνε έναν υπουργό; Στην Ελλάδα μέχρι και 45!

Description: http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/PORTRAITA-PROSOPA-SYNANTHSEIS/cache/papoytsis1-474x316.jpgΠόσοι αστυνομικοί μπορούν να φυλάνε έναν υπουργό; Αν πιστέψουμε όσα αναφέρουν οι γείτονες του κ.Παπουτσή,του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι “εγκέφαλοι” της ΕΛΑΣ , έκριναν ότι τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ενταθούν στην οικία του υπουργού στο Χολαργό και από χθες τουλάχιστον 45 αστυνομικοί πεζοί ή με μηχανές έχουν αναλάβει τη φρούρησή του!

Την είδηση μας μεταφέρει ο στρατηγός ε.α Δημήτρης Αλευρομάγειρος,ο οποίος κάνει και μια σύγκριση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου.

“Ειναι γνωστο οτι εξω απο την Πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο [Νταουνιγκ στριιτ Νο 10], υπάρχει ενας καλοκαγαθος αστυνομικός [αοπλος, ουτε καν με γκλοπ] ο οποιος δεχεται ευχαριστως να φωτογραφιζεται με τους τουριστες”,γράφει ο στρατηγός αφού επισημαίνει ότι δεν τρέφεικαμία απολύτως συμπάθεια προς τους Βρετανούς. Ωσστόσο σωστά επισημαίνει:

“Τι θελουν να δειξουν με αυτα οι Αγγλοι ειναι προφανες. Κατι σαν το παλαιο δικο μας "Ισχυς μου η αγάπη του Λαου"[το οποίο επειδη ακριβως δεν τηρηθηκε ποτέ στην Ελλάδα, ο ευφυης Λαος μας το μετέτρεψε σε " Ισχύς μου η ΑΠΑΤΗ του Λαού"....

Ο δικός μας Υπουργος Προστασίας του Πολίτη, μεχρι χθες ειχε μια φυσιολογικη διακριτικη ασφαλεια..

Σημερα ομως εχουν ακροβολιστει στις τεσσερες γωνιες του τετραγωνου, οπου και η οικία του, 45 τουλάχιστον εποχουμενοι σε δικυκλα πανοπλοι αστυνομικοι!

Κατι προφανως φοβάται ο Κυριος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη[sic!] και προφανως δεν τον καλυπτει η παλαιά ρηση "Ισχυς μου η Αγαπη του Λαου"

Σημειολογικά και μονον λοιπον, αυτο που εκφραζει η σημερινη Κυβερνηση ειναι πανικος με φοβος και προφανως καμμια Δημοκρατια”.

Εμείς τι να πούμε. Να τους εκατοστήσει;

http://aegaio.blogspot.com/2011/07/45.html

Έκθεση αξιολόγησης τρόικα: Καπέλωμα υπουργών μέσω "project managers" και φόβοι για απρόβλεπτες αρνητικές εξελίξεις στο ύψος του χρέους!!!

Η επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξαρτάται από την αποφασιστική εφαρμογή του, υπογραμμίζεται στην έκθεση για την τέταρτη αξιολόγηση από την Τρόϊκα του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που εξέδωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση αυτή αποτέλεσε τη βάση για την απόφαση που έλαβε σήμερα το Eurogroup σχετικά με την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Στα συμπεράσματα της έκθεσής της, η Επιτροπή εισηγείται την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων και παράλληλα τον καθορισμό βασικών παραμέτρων ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος για την Ελλάδα. Η Επιτροπή επαναλαμβάνει ακόμη ότι τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας πως μια παρόμοια εξέλιξη θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις διάδοσης σε άλλες οικονομίες της ΕΕ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση 173 σελίδων της Επιτροπής, η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή του συνολικού προγράμματος που συμφωνήθηκε με την Τρόϊκα θα διασφαλίσει την περαιτέρω πρόοδο με στόχο τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, την οικονομική σταθερότητα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής το φιλόδοξο Μεσοπρόθεσμο καθώς και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να διατηρήσουν σε τροχιά το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Ωστόσο, όπως καταλήγει η έκθεση, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι σε ότι αφορά την εφαρμογή των μέτρων, οι οποίοι εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα, θα θέσουν εν αμφιβόλω την επιτυχία του προγράμματος για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητα του χρέους. Η Επιτροπή θεωρεί ότι υπάρχουν μια σειρά από προϋποθέσεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την επιτυχία της διαδικασίας προσαρμογής. Αναλυτικότερα, αναφέρεται στην αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα καθώς και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το εύρος και το χαρακτήρα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η πολιτική και κοινωνική συναίνεση παραμένει προαπαιτούμενο για την επιτυχία του προγράμματος, υπογραμμίζει η Επιτροπή, η οποία σημειώνει ότι οι αδυναμίες σε θεσμικό επίπεδο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενισχυμένη τεχνική βοήθεια .

Στόχος του Μεσοπρόθεσμου είναι η μείωση του ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ το 2014 και περαιτέρω το 2015 και να υπάρξει πτωτική πορεία του δημοσίου χρέους, αναφέρει η Επιτροπή. Για την εκπλήρωση αυτών των στόχων η ελληνική κυβέρνηση έχει εντοπίσει μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης που ανέρχονται στο 10% του ΑΕΠ την περίοδο 2011-2014 και πάνω από 11% έως και το 2015, επισημαίνεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το Μεσοπρόθεσμο έχει ως σκοπό να αντιμετωπίσει βασικές αδυναμίες των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση του υπερβολικού αριθμού υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, τη βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας των δημοσίων επιχειρήσεων και τη βελτίωση των κοινωνικών μεταβιβάσεων. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Επιτροπή, η επιτυχής εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου υπόκειται σε ορισμένους σημαντικούς κινδύνους . Οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην επεξεργασία του Μεσοπρόθεσμου αντανακλούν τις αυξανόμενες δυσκολίες της κυβέρνησης να διατυπώσει και να ενισχύσει συλλογικά τις απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σημειώνει η ίδια έκθεση. Αναφέρεται επίσης ότι οι επιπτώσεις των μέτρων με υψηλούς κινδύνους για την εφαρμογή τους , που είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, δεν έχουν ληφθεί υπόψη για τα δύο πρώτα έτη του προγράμματος (2011-13).Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η μείωση της φοροδιαφυγής και η κατάχρηση των κοινωνικών επιδομάτων.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ακόμη ότι έχουν συμφωνηθεί σημαντικά βήματα για την ενίσχυση και επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Αναφέρεται μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τα πλουσιότερα χαρτοφυλάκια περιουσιακών στοιχείων, που περιέχουν εγγεγραμμένες και μη εγγεγραμμένες επιχειρήσεις, παραχωρήσεις και βιώσιμη εμπορικά ακίνητη περιουσία (κτίρια και γη). Τα περισσότερα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν δημιουργήσει σημαντικά έσοδα ενώ οι δημόσιες επιχειρήσεις με ελλείμματα αποτελούν πηγή κόστους, σημειώνει η Επιτροπή, η οποία τονίζει ότι η ιδιωτικοποίησή τους θα συμβάλει στη μείωση του χρέους με σχεδόν μικρή επιβάρυνση σε σχέση με τα προσδοκώμενα έσοδα. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα προωθήσουν την οικονομική δραστηριότητα και τις ξένες επενδύσεις. Η Επιτροπή αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί βασικά περιουσιακά στοιχεία προς ιδιωτικοποίηση και έχει συμφωνηθεί ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα. Τονίζεται ότι προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και να διασφαλιστεί η συνέχεια της διαδικασίας θα δημιουργηθεί σύντομα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο θα διαχειρίζεται ανεξάρτητο και επαγγελματικό συμβούλιο, Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η θέσπιση ενός νέου κριτηρίου τριμηνιαίας ποσοτικής αξιολόγησης της συνολικής διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων θα συμβάλει στην παρακολούθηση της προόδου.

Στην έκθεσή της η Επιτροπή σημειώνει ακόμη ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει ¨εύθραυστος¨, καθώς οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και τα επίπεδα των καταθέσεων μειώνονται, ενώ έχει επηρεαστεί αισθητά και η ρευστότητα των τραπεζών.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Επιτροπή οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αντανακλούν τους περιορισμούς της δημόσιας διοίκησης και τα εμπόδια στον πολιτικό συντονισμό. Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο επίσημης διαχείρισης προγραμμάτων, κυρίως για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Διατυπώθηκαν συστάσεις ώστε να οριστούν επικεφαλής σχεδίων (''project managers'') για κάθε πρωτοβουλία σε τομείς- κλειδιά (μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, μεταρρύθμιση των αγορών αγαθών και υπηρεσιών, ταχείες επενδύσεις) και να δοθεί εντολή σε εσωτερική επιτροπή να προχωρήσει στην ανάπτυξη, χρήση και δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων για κάθε διαρθρωτική μεταρρύθμιση σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Επιτροπή υποστηρίζει παράλληλα στην έκθεσή της ότι η ενίσχυση της τεχνικής βοήθειας είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι η αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον η κυβέρνηση θα είναι αυστηρά προσηλωμένη στα προγράμματα δημοσιονομικής σταθεροποίησης και ιδιωτικοποιήσεων. Με βάση τις σημερινές εκτιμήσεις το ελληνικό χρέος θα φτάσει σε ανώτατα επίπεδα το 2012 για ν'αρχίσει να μειώνεται στη συνέχεια χάρη στη συμβολή των ιδιωτικοποιήσεων, τονίζει η Επιτροπή. Ωστόσο, αναφέρει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για πολλά ακόμη χρόνια και ως εκ τούτου μπορεί να είναι αντικείμενο αρνητικών εξελίξεων οι οποίες δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν. Ειδικότερα, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους εξαρτάται από τα αποτελέσματα της ανάπτυξης, κάτι που υπογραμμίζει την καθοριστική σημασία “εμπροσθοβαρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με αναπτυξιακό χαρακτήρα”.

Η Επιτροπή αναφέρει επίσης ότι το κόστος δανεισμού από τις αγορές παραμένει απαγορευτικό τονίζοντας ότι ο σκεπτικισμός των αγορών σχετίζεται με τις αμφιβολίες που διατυπώνονται για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της κοινωνίας να πετύχουν τη δημοσιονομική σταθεροποίηση και να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα.

Γαλλία: διχασμένοι οι Γάλλοι για μια ενδεχόμενη επιστροφή στην πολιτική του Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Το ήμισυ (49%) των Γάλλων τάσσεται υπέρ της επιστροφής του Ντομινίκ Στρος-Καν στην πολιτική σκηνή, μετά την απελευθέρωσή του την Παρασκευή, έναντι ποσοστού 45% που δεν την επιθυμεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Parisien.

Η αναλογία αυτή είναι σαφώς υψηλότερη στους οπαδούς της αριστεράς, με το 60% των ερωτηθέντων που ελπίζει στην επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στη γαλλική πολιτική ζωή έναντι ποσοστού 38% που έχει αντίθετη γνώμη. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο στους δηλωμένους υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με το 65% να τάσσεται υπέρ έναντι του 33% που διαφωνεί.

Για τη διευκόλυνση του σεναρίου αυτού, μόνο το 43% των Γάλλων θέλει το Σοσιαλιστικό Κόμμα να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμά του για τις προκριματικές του εκλογές για το προεδρικό χρίσμα που επιβάλλει στους διεκδικητές να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους έως τις 13 Ιουλίου, έναντι του 49% που δεν το επιθυμεί.

Στους υποστηρικτές της αριστεράς, μια μικρή πλειοψηφία (51% έναντι 47%) ελπίζει σε μια μεταφορά της τελευταίας προθεσμίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. Στους οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 55% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας ανάλογης τροποποίησης του χρονοδιαγράμματος έναντι 44% που δεν το επιθυμεί.

Μετά τον Φρανσουά Ολάντ την Παρασκευή, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν διαφωνεί σε μια μεταφορά της ημερομηνίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα. Η τρίτη εκ των βασικών διεκδικητών, η Μαρτίν Ομπρί, πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν έχει ακόμη εκφράσει τη γνώμη της για το θέμα.

Οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν στις 9 και στις 16 Οκτωβρίου και θα αναδείξουν τον υποψήφιο των σοσιαλιστών με την ψήφο των συμπαθούντων την αριστερά που επιθυμούν να ψηφίσουν.

Η προσεχής ακροαματική διαδικασία που προβλέπεται από την αμερικανική δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος δεν μπορεί να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος καθώς οι δικαστικές αρχές κρατούν το διαβατήριό του, έχει οριστεί στις 18 Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 1ης και 2ας Ιουλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ερωτηθέντων, ηλικίας άνω των 18 ετών, που επιλέχτηκε με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.

ΤΟ ΔΝΤ για την έγκριση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα: "Θα το εξετάσουμε"!

«Χαιρετίζουμε τη δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει στρατηγική χρηματοδότησης που θα διασφαλίζει το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα» είπε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Καρολίν Ατκινσον, σε δήλωσή της.

«Η δέσμευση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έγκριση από το κοινοβούλιο των φορολογικών μέτρων στην Ελλάδα, θα επιτρέψει το ΔΝΤ να εξετάσει την καταβολή της επόμενης δόσης" συμπλήρωσε η εκπρόσωπος, η οποία ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο θέμα. .

Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη Τρίτη και είναι πιθανό πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συνέχιση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για την υποστήριξη του οικονομικού προγράμματος που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, τη διαφύλαξη της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία συνθηκών την αύξηση και τη βιώσιμη βελτίωση της απασχόλησης, φέρεται πως είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Λαγκάρντ.