04 Ιουλίου 2011

Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα νεαρών περίπου είκοσι λεπτά πριν τις 10 το βράδυ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι επιφορτισμένη με την φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Ναβαρίνου και Μαυρομιχάλη.

Οι νεαροί πέταξαν τις βόμβες μολότοφ προς τη διμοιρία χωρίς να τραυματιστεί κανείς, αλλά πήρε φωτιά ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Το γαϊτανάκι με τον Σισέ...

Ο Γάλλος σούπερσταρ του Παναθηναϊκού φαίνεται πως δε βιάζεται και ιδιαίτερα να αποχωρήσει από την ομάδα και οι πράσινοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα... Χωρίς την πώληση του Γάλλου χρονιά δε πρόκειται να βγει και το ξέρουν...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Αγ. Νικόλαος: Το Λιμενικό Σώμα ακινητοποίησε πλοίο που απέπλευσε για τη λωρίδα της Γάζας παρά τη σχετική απαγόρευση

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές της Κρήτης σήμερα το απόγευμα όταν το πλοίο "Ταχρίρ" με σημαία Κομόρες που συμμετέχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα, απέπλευσε από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου παρά την απαγόρευση.

Ύστερα από επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του, το πλοίο τελικά επέστρεψε στον κόλπο του Αγίου Νικολάου, συνοδεία του Λιμενικού Σώματος.

Είναι το δεύτερο πλοίο που ακινητοποιεί το Λιμενικό Σώμα επειδή αγνόησε την υπουργική απόφαση για απαγόρευση απόπλου. Την Παρασκευή οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος σταμάτησαν το, υπό αμερικανική σημαία, πλοίο "Audacity of Hope" το οποίο απέπλευσε από το Πέραμα με προορισμό τη Γάζα.

Οι τράπεζες "δυστυχούν" και οι τραπεζίτες ευημερούν

«Όπως προκύπτει από τον φωτογραφικό πίνακα για το έτος 2009, ο κ. Πανταλάκης, αποχωρώντας από το Δ.Σ της Τραπέζης Πειραιώς τον ΔΕΚ. 2009(είχε προσληφθεί το ΜΑΪΟ 2004), πέραν από τις τακτικές αμοιβές του (257.000 ευρώ), έλαβε και 470.000 ευρώ, ποσό που "αφορά καταβολή συμβατικά προβλεπόμενης αποζημίωσης" [DAF;] ήτοι σύνολο 727.000 ευρώ, από μια τράπεζα η οποία βρίσκετε σε δυσχερή οικονομική θέση καθώς έχει ενισχυθεί κεφαλαιουχικά από το ελληνικό Δημόσιο με προνομιούχες μετοχές αξίας 370.000.000 ευρώ και έχει λάβει μεγάλο μέρος από το πακέτο εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου.

Πλήρωνε μουνούχο [ευνουχισμένε] πολίτη !

Με ποιον τρόπο έχει φορολογηθεί το ποσό και σε ποια κατηγορία υπάγεται ; (ερώτημα βουλευτή)

Αν είναι ίδιο με αυτό που κατέβαλε η Ασφαλιστική ALICO AIG LIFE στους υπαλλήλους της «Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004», που σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελά και σύμφωνα με την οποία «η εφάπαξ παροχή, που εισέπραξαν υπάλληλοι της «Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004», βάσει ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου της εργοδότριας εταιρείας με ασφαλιστική εταιρεία υπόκειται σε φόρο εισοδήματος», τότε εννοείται ότι πρέπει να έχει τύχει της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης.

Τώρα, γιατί ο κ. Δημ. Κουσελάς δεν επέκτεινε την εφαρμογή της απόφασης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε όλες τις κατηγορίες στελεχών οργανισμών και επιχειρήσεων που έλαβαν ή λαμβάνουν τέτοιες αποζημιώσεις DAF, αυτός ξέρει.

Ίσως ο Παντελής Οικονόμου έχει το θάρρος να προχωρήσει....ΙΔΩΜΕΝ....
Όπως και να έχει το θέμα, θα επανέλθουμε....γιατί μέσα από τα DAF γίνεται τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή, που δυστυχώς καλύπτεται κάτω από το μανδύα της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

[Για τον κ. Στεφ. Μάνο]
Όταν μιλάει για περαιτέρω μείωση μισθών, εννοεί και των τραπεζικών στελεχών;

G.D.

Στην αντεπίθεση περνά ο Ντομινίκ Στρος Καν

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση στην παρούσα φάση για τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ. Έτσι, ο Ντομινίκ Στρός Καν, που απειλείται με μήνυση για απόπειρα βιασμού από την γαλλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Τριστάν Μπανόν, έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να υποβάλουν μήνυση σε βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως επισήμαναν οι δικηγόροι του, ο κ. Στρός Καν «ενημερώθηκε για την πρόθεση της κας. Τριστάν Μπανόν να καταθέσει μήνυση εναντίον του», όμως τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται είναι «αποκυήματα φαντασίας».

Ως εκ τούτου, ο δικηγόρος Ανρί Λεκλέρ και ο συνεργάτης του κ. Φρεντερίκ Μπολιέ, «πρόκειται να υποβάλουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της κυρίας Μπανόν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

tanea.gr

Θαυμάστε αλητεία !

Απολαύστε το ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ του Geoffrey Παπανδρέου! Διαβάστε εδώ παλαιότερες δηλώσεις του για τα δακρυγόνα που κανονικά θα έπρεπε να του τις τρίψει στη μούρη η ΝΔ αλλά δεν τους μένει χρόνος απ' το βελονάκι...

Διαβάστε τις και θυμηθείτε τις στο korinthix.blogspot.com

Διάσταση απόψεων γερμανών ειδικών για το αν η γερμανική Treuhand είναι το ορθό μοντέλο για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα

http://i.colnect.net/images/f/378/549/Deutsche-Einheit-Logo-der-Treuhandanstalt-back.jpgΗ εταιρεία για τις ιδιωτικοποιήσεις Treuhand, που συνεστήθη ακριβώς για να αποκρατικοποιεί περιουσιακά στοιχεία στην Ανατολική Γερμανία, αναφέρεται από τον πρόεδρο των υπουργών Οικονομικών της 17μελούς ευρωζώνης, πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, "ως ένα μοντέλο της γερμανικής αποτελεσματικότητας", που μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης χρέους.

-Όμως η πυρετώδης πώληση βιομηχανικών μονάδων στην Ανατολική Γερμανία--μέσα σε τέσσερα έτη πουλήθηκαν συνολικώς 14 χιλιάδες εταιρείες--μπορεί να μην αποτελέσει ένα τόσο φωτεινό παράδειγμα για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η Treuhand ολοκλήρωσε την ιστορία της με περίπου 170 δισ.δολάρια χρέος--αντί των προσδοκώμενων 900 δισ.δολαρίων κέρδους.

Το ελληνικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ψήφισε να συσταθεί μια εταιρεία, για τις αποκρατικοποιήσεις, στο πλαίσιο των προγραμμάτων λιτότητας με την έγκριση της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο κ. Γιούνγκερ, όπως και οι Ολλανδοί πολιτικοί ηγέτες, επανειλημμένως αναφέρθηκε στην Treuhand ως "μια πηγή έμπνευσης" για την περίπτωση της Ελλάδας.

Η Treuhand επί τέσσερα έτη έκανε με πολύ ταχύ ρυθμό τις πωλήσεις των περιουσιακών στοιχείων στην Ανατολική Γερμανία, εγκατεστημένη στην έδρα στην Ανατολική Γερμανία της Luftwaffe, την οποία είχε παραγγείλει να οικοδομηθεί ο ίδιος ο Χέρμαν Γκαίρινγκ.

Η εν λόγω εταιρεία εν μέσω υποσχέσεων ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στη διάρκεια του 1990. Κατέλιπε αθρόα χρέη, τα οποία ήταν η "κληρονομιά" για την απώλεια 2,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, αλλά και την αποβιομηχανοποίηση ευρέων γεωγραφικών ζωνών στην Ανατολική Γερμανία.

Βέβαια, υφίστανται διαφορές ανάμεσα στην κατάσταση στην Ανατολική Γερμανία, την ώρα που ο κομμουνισμός διαδιδόταν στην Ανατολική Ευρώπη, και την κρίση που έχει σήμερα εκδηλωθεί στην Ελλάδα.

Όμως, οι οικονομολόγοι συμφωνούν στο ότι η γερμανική εμπειρία είναι διδακτική αναφορικά με την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα.

"Μπορεί να μην χρησιμεύσει ως το καλύτερο μοντέλο για την Ελλάδα, όμως η Treuhand πράγματι βρέθηκε μπροστά σε σωρεία απρόσμενων και δυσάρεστων εκπλήξεων, κι αυτό μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα", προϊδέασε ο Γιούργκεν Μίκαελ, ο επικεφαλής για την ευρωζώνη της Citigroup--εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο ίδιος τονίζει: "Η ομοιότητα έγκειται στο ότι η Ελλάδα θα αποκρατικοποιήσει ένα πάρα πολύ μεγάλο 'πακέτο' περιουσιακών της στοιχείων. Η άγνωστη ερώτηση, σχετικώς, προέρχεται από το ποιες, ακριβώς, είναι οι 'κρυφές' αξίες προκειμένου περί αυτών των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας. Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν, ειδικά όσον αφορά τις 'προβληματικές' επιχειρήσεις, που πουλιούνται".

Ζημιά, αντί του κέρδους

Τελικά, στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το χάσμα, ανάμεσα στις αρχικές εκτιμήσεις αναφορικά με το ποια ήταν η αξία της κρατικής βιομηχανίας της Ανατολικής Γερμανίας και με το εκπληκτικό συνολικό ποσό, που κόστισε στην Επανενωμένη Γερμανία η αποκρατικοποίηση των κρατικών εταιρειών της Ανατολικής Γερμανίας.

Η Ανατολική Γερμανία υπήρξε από τις ισχυρότερες στην Ανατολική Ευρώπη, την εποχή του Ψυχρού πολέμου, και ο Δυτικογερμανός Ντέτλεβ Ρόβεντερ που επελέγη ως ο πρώτος επικεφαλής της Treuhand, εμπιστευτικώς προέβλεψε τεράστια 'ευκαιριακά' κέρδη από την πώληση των βιομηχανικών ομίλων στην Ανατολική Γερμανία.

"Το όλον πράγμα αξίζει περίπου 600 δισ.μάρκα Γερμανίας (380 δισ.δολάρια ΗΠΑ), είχε δηλώσει τότε ο Ρόβεντερ, που τοποθετήθηκε από τον καγκελάριο Χέλμουτ Κολ στο αξίωμα στη διάρκεια του 1990.

Η Treuhand υπήρξε το πνευματικό τέκνον των ακτιβιστών για τα πολιτικά δικαιώματα, που ανέτρεψαν το κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά εναντιώθηκαν στην επανένωση με τη Δυτική Γερμανία.

Έτσι, στις αρχές του 1990, οι ακτιβιστές πρότειναν να συσταθεί μια υπηρεσία και να αποκρατικοποιήσει την κρατική περιουσία, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε τότε στο 1,4 τρισ.γερμανικά μάρκα (890 δισ.δολάρια ΗΠΑ), διανέμοντας τα κέρδη στον πληθυσμό στην Ανατολική Γερμανία.

Η εν λόγω εταιρεία είχε στη διάθεσή της το χρόνο μόνον από την πρώτη Μαρτίου έως την 30η Ιουνίου 1990, επειδή αμέσως μετά μεσολάβησαν οι μεγάλοι κλυδωνισμοί, που προήλθαν από τη Νομισματική Ένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας δυσχεραίνοντας το έργο της.

Με πρωτοβουλία της δυτικογερμανικής κυβέρνησης, το γερμανικό μάρκο --με την ισοτιμία ένα προς ένα--έγινε από την πρώτη Ιουλίου 1990 το κοινό νόμισμα την ώρα όμως που, η αγορά είχε διαμορφώσει από την πλευρά της αυτήν την ισοτιμία στο 5 (ανατολικογερμανικά) προς ένα (δυτικογερμανικό).

Τούτο, σώρευσε ένα τεράστιο βάρος πάνω στα δυσθεώρητα κόστη-χρέη των ανατολικογερμανικών βιομηχανιών, που είχε να αποκρατικοποιήσει η Treuhand.

Επιπλέον, οι ανατολικογερμανικές εταιρείες έχαναν τις αγορές τους στην Ανατολική Ευρώπη, την ώρα που το καταναλωτικό κοινό στην Ανατολική Γερμανία επιζητούσε τη δυτική τεχνολογία και τεχνογνωσία.

http://carnagio.files.wordpress.com/2011/05/5003.jpg?w=300&h=203Την 3η Ιουλίου 1990 ο Ρόβεντερ ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του, σχεδόν αμέσως συγκέντρωσε πολλούς επικριτές στην Ανατολική Γερμανία, οι οποίοι εστίαζαν στο χαρακτηρισμό "το ανάλγητο πρόσωπο του δυτικού καπιταλισμού". Έγιναν μαζικές διαδηλώσεις, με "αιχμή του δόρατος" την καλπάζουσα ανεργία".

Το 1991, ο Ρόβεντερ δολοφονήθηκε και θεωρήθηκε ότι οι δράστες ανήκαν στον χώρο της Αριστεράς. Διάδοχός του ήταν η Μπίργκιτ Μπρόιελ, πρώην υπουργός Οικονομικών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας.

Με τη διακοπή λειτουργίας της Treuhand, τα χρέη της συμποσούνταν στα 172 δισ.δολάρια ΗΠΑ--270 δισ.μάρκα Γερμανίας.

http://germanhistorydocs.ghi-dc.org/images/2151796.jpgΣτις παραγωγικές μονάδες που η Treuhand αποκρατικοποίησε, το '90 απασχολούνταν τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί. Μόλις 1,5 εκατομ.Γερμανοί απασχολούνταν σε αυτές, όταν ολοκληρώθηκε ο 'βίος' της Treuhand.

Η βιασύνη κάνει τη ζημιά, διδάσκει η Γερμανία

Οι αποτυχίες που σημείωσε η Treuhand αποδόθηκαν στην κληρονομιά της αναποτελεσματικής, γραφειοκρατικής, κομμουνιστικής οικονομίας, ενώ οι σπάνιες επιτυχίες της καταλογίστηκαν στην ομάδα των αφοσιωμένων μάνατζερ από τη Δύση, που παραμέρισαν τις σταδιοδρομίες τους βοηθώντας το έργο της γερμανικής Ανασυγκρότησης.

"Θα έλεγα ότι η Treuhand πέτυχε τους στόχους της σε μια ευρεία κλίμακα, έκανε πραγματικά καλή δουλειά, κάτω από δυσχερείς συνθήκες στην έναρξη της δεκαετίας του '90", αναφέρει σήμερα ο Φέρντιναντ Φίστνερ, ο επικεφαλής των οικονομολόγων στο Ινστιτούτο οικονομικών ερευνών DIW, που εδρεύει στο Βερολίνο.

"Έκανε, λοιπόν, πάρα πολλές ιδιωτικοποιήσεις, μέσα σε λίγα χρόνια, και η αρνητική γιαυτήν εικόνα εδράζεται σε λόγους που την ξεπερνούν αυτήν καθ' εαυτήν ως εταιρεία. Οι εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας απώλεσαν τους επιχειρηματικούς τους εταίρους, όταν εκμηδενίστηκε η ζήτηση για τα ανατολικογερμανικά προϊόντα από την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης", ο ίδιος εξηγεί και προσθέτει: "Κακώς, εκτιμώ προσωπικά, αυτό καταλογίστηκε στην Treuhand, όπως δηλαδή συνέβη και με την πολύ μεγάλη ανεργία".

Στην Ανατολική Γερμανία με αφετηρία το 1990 το ποσοστό ανέργων ήταν τον διπλάσιο της Δυτικής Γερμανίας για πολύ μεγάλο χρόνο, πριν να υποχωρήσει αυτόν τον καιρό στο 10,9% του 'ενεργού' πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο Γιόργκ Κρέμερ, ο επικεφαλής οικονομολόγος στην Commerzebank, στη Φρανκφούρτη, κρίνει ότι είναι δύσκολο να συγκριθεί η Treuhand και η αποστολή της με τη σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα.

"Είναι ένα διαφορετικό θέμα. Η Treuhand δεν προσπάθησε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στο υψηλότερο εφικτό τίμημα και πρωταρχικά δεν την απασχολούσε η επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό. Αποστολή της υπήρξε, συγκεκριμένα, να πουλήσει διάσπαρτες κρατικές κομμουνιστικές εταιρείες, με την ελπίδα να ξαναφτιαχτούν στο μέλλον, να ανασυγκροτηθούν, να εξυγιανθούν. Η Ελλάδα, όμως, έχει ένα εντελώς διαφορετικό στόχο".

Εκ νέου ο Φίστνερ, τρέφει ελπίδες ότι θα υπάρξει επιβράδυνση στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο έχει αναφερθεί ότι μία κρατική μονάδα θα αποκρατικοποιείται κάθε 10 ημέρες, και ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο πολύ κοντά στο μοντέλο της Treuhand. Μάλιστα, ο ίδιος προέβλεψε στο μέλλον κέρδη από τις αποκρατικοποιήσεις μικρά, σε σχέση με τα οφέλη από πρόσφατα ιδιωτικοποιηθείσες εταιρείες, ώστε αυτές να καταστούν αποτελεσματικές. Και συνοψίζει:

"Τα έσοδα δεν θα είναι επαρκώς ουσιώδη, ώστε να μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος. Στο δικό μου μυαλό, η ελκυστικότερη όψη μιας Υπηρεσίας στην Ελλάδα, στο μοντέλο της Treuhand, είναι ότι θα μπορεί να επιβραδύνει το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων".

"Εάν, λοιπόν, οι χρηματαγορές γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο, και θα προωθήσει τις πωλήσεις στον ορίζοντα έτους--ή και μικρότερου χρόνου--τότε οι αξίες θα καταστραφούν. Φανερά, (οι Έλληνες) θα εισπράξουν περισσότερα, αν δεν βιαστούν και, αντιθέτως, κάνουν τις πωλήσεις τους μέσα σε λίγα χρόνια".

Γ. Μιχελάκης: Η ΝΔ απορρίπτει τις δηλώσεις Γιούνκερ ενώ η Κυβέρνηση κωφεύει

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Γιούνγκερ, θέλω, πρώτα από όλα, να επαναλάβω τη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά (18 Μαΐου 2011) ότι: «Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και την αναφορά περί δραστικού περιορισμού της κυριαρχίας των Ελλήνων, την απορρίπτουμε άνευ σχολίων.

Και περιμένουμε την αντίδραση της Κυβέρνησης, η οποία, μέχρι στιγμής – και για μια ακόμη φορά- κωφεύει.

Εκτός εάν τη θέση της Κυβέρνησης την εκφράζει ο συνταγματολόγος υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος – όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ - σήμερα το πρωί, υπογράμμιζε ότι, ‘’αν οι Έλληνες δεν πάρουν τις αποφάσεις, πρέπει να τις πάρουν κάποιοι άλλοι’’.

Γ. Μιχελάκης: Ας μας απαντήσει ο κ. Βενιζέλος γιατί η έκθεση της ΕΕ μιλάει για απολύσεις ενώ στο Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει τέτοια αναφορά

Συνέχισε την επίθεση στον υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, καταλογίζοντάς του "επικοινωνιακά παιχνίδια" και επιμένοντας ότι πρέπει να έλθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις.

«Καλέσαμε τον κ. Βενιζέλο να μας πει γιατί στη σελ. 114 της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει η λέξη “απολύσεις”, ενώ αντίθετα στο άρθρο 37 του Εφαρμοστικού Νόμου δεν υπάρχει καμία αναφορά σε “απολύσεις”. Επ’ αυτού ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βενιζέλος δεν απάντησε» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας από την πλευρά του σε ανακοίνωση - απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε πρωινές δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει ακόμα για τον υπουργό Οικονομικών: «Σε ό,τι αφορά τις “χίλιες συγνώμες” που αναφέρει, ας αντιληφθεί ότι τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια δεν πείθουν πια κανέναν. Προαπαιτούμενο της συναίνεσης είναι η αλλαγή της λανθασμένης πολιτικής και όχι η υποταγή στο λάθος, στην οποία έχουν εγκλωβιστεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Μιχελάκης καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο «παραποίηση των θέσεων του Προέδρου της ΝΔ για τρίτη φορά» και προσθέτει ότι εξαντλεί την αξιοπιστία του μιλώντας για “θετικές αναγνώσεις των δηλώσεων του κ. Σαμαρά”. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Επαναλαμβάνουμε, για τελευταία φορά, ότι οι δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. έχουν μια και μόνο ανάγνωση και όλα τα άλλα είναι αυθαίρετες προεκτάσεις, που ο κ. Βενιζέλος κατασκευάζει για προπαγανδιστικούς λόγους».

Να θυμίσουμε ότι το πρωί ο κ. Μιχελάκης είχε καταγγείλει ότι ο Βενιζέλος έκρυψε απ' τη Βουλή ότι θα γίνουν απολύσεις!! Συγκεκριμένα είχε πει:

«Πρωτοφανές! Λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, αποκαλύπτεται αυτό που έκρυψε από τη Βουλή ο κ. Βενιζέλος.

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι «Στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου».

Ο κ. Βενιζέλος, όμως, κρύβει την αλήθεια, αφού στην 4η επικαιροποίηση του «Μνημονίου», περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές, που δεν περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο. Σας αναφέρω, για παράδειγμα, ότι στη σελίδα 114 της έκθεσης της Κομισιόν, όπου περιλαμβάνεται και η επικαιροποίηση του Μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον Εφαρμοστικό Νόμο.

Ειδικότερα, στο άρθρο 37 του Εφαρμοστικού Νόμου, όπου και υπάρχουν οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς, απουσιάζει η λέξη «απόλυση».

Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε αυτό το άρθρο, διότι είναι υπέρ του περιορισμού των δαπανών, όμως, δήλωσε στη Βουλή ότι διαφωνεί με την παράγραφο 7, που ρυθμίζει με αυθαίρετο τρόπο την επιλογή πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ.

Η Νέα Δημοκρατία, με συνέπεια, υποστηρίζει, αντί των απολύσεων, το θεσμό της εφεδρείας για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας.»

Αφού έβγαλαν νόμιμο το λαθρονόμο... παραιτήθηκε απ' το ΣτΕ για ν' αναλάβει νομικός σύμβουλος στο γραφείο του ΓΑΠ

Παραιτήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ' Τμήματος, Γεώργιος Σταυρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 65χρονος Γ. Σταυρόπουλος, παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού και ειδικά εν όψει της προγραμματιζόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο Γ. Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1971. Στο βαθμό του αντιπροέδρου προήχθη τον Ιούνιο του 1999, ενώ θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα (εάν δεν παραιτείτο) σε δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχε παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος (τότε) του Α' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Ανεμογιάννης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Τρίκαλα: Εισβολή ομάδας ατόμων σε στούντιο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού την ώρα που έδινε συνέντευξη η Σ. Μερεντίτη

Ομάδα ατόμων από τα Τρίκαλα, εισέβαλε σήμερα αργά το μεσημέρι σε στούντιο τοπικού τηλεοπτικού καναλιού και, φωνάζοντας συνθήματα, διέκοψαν την εκπομπή, τη χρονική στιγμή κατά την οποία παραχωρούσε συνέντευξη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

Οι εισβολείς εξαπέλυσαν και φραστική επίθεση στη βουλευτή Τρικάλων, η οποία αποχώρησε με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ ένας από τους εισβολείς διάβασε κείμενο με τις θέσεις της ομάδας.

Ο καλός ο κερδοσκόπος ξέρει κι άλλο μονοπάτι

image Ομολογώ ότι έχω χάσει την μπάλα. Κάθε τόσο και λιγάκι ακούμε για κάποιο νέο σχέδιο διάσωσης. Στην αρχή μας έλεγαν ότι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τα ομόλογα μας με έκπτωση από την αγορά κουρεμένα. Στη συνέχεια, διαβάσαμε για το EFSF και κάτι άλλους παράξενους κωδικούς σχημάτων SPV. Στη συνέχεια, για το μηχανισμό ESM που, υποτίθεται ότι θα ανάγκαζε τους πιστωτές μας να έρθουν σε συνεννόηση και να πάρουν τις χασούρες τους, αν δεν θα θεωρούμεθα βιώσιμοι κατά τους κανόνες του ΔΝΤ κτλ (αλήθεια, τι έχει γίνει αυτό το σχέδιο; Είναι ακόμα σε ισχύ;).

Στο ενδιάμεσο έχουμε ακούσει ότι κανείς μπορεί να φανταστεί. Μάλιστα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλάζουν σχέδια διάσωσης πιο πολύ από πουκάμισα!

Τα διάφορα σχέδια βέβαια δεν έχουν σκοπό να σώσουν την Ελλάδα, αλλά τους Ευρωπαίους και Έλληνες ομολογιούχους, που, μόχλευσαν τους ισολογισμούς τους μέχρι το λαιμό, με σκοπό να βγάλουν υπέρ-κέρδη και τώρα θέλουν πίσω τα λεφτά τους. Η Ελλάδα, υπό την έννοια ότι δεν είναι ταμειακά βιώσιμη έχει ήδη χρεοκοπήσει. Η εσωτερική στάση πληρωμών είναι απόδειξη αυτού.

Και επειδή όλα τα σχέδια που παρουσιάζονται δεν βγαίνουν (είτε λόγω ότι θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός είτε διότι δεν μπορεί η Ελλάδα να αντέξει), κάθε λίγο και λιγάκι σκαρώνουν κάτι άλλο.

Το καινούργιο φρούτο (σχέδιο διάσωσης), αυτή τη φορά μας έρχεται από τη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται από δω και από εκεί, οι Γάλλοι έχουν τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα από όλους και άρα, τα περισσότερα να χάσουν αγαπητέ αναγνώστη.

“Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πτωχεύσει” μας λέει ο καλός Γάλλος πρόεδρος (φίλος της Ελλάδας να τονίσω)! “Θα διασφαλίσουμε το ευρώ με κάθε κόστος”, λέει ο κύριος Σαρκοζί! Θα το διασφαλίσει μεν (νομίζει δηλαδή), αλλά το κόστος θα είναι όλο δικό μας.

Η άποψη μου για αυτό το γαλλικό σχέδιο συνοψίζεται ως εξής: ουσιαστικά προβλέπει ανακύκλωση χρέους, με κίνητρο εθελοντικής αποδοχής για τους πιστωτές την καταβολή του 30% του ποσού. Το μόνο κέρδος για την Ελλάδα είναι η μετακύληση αποπληρωμής. Δεν θα μας σώσει και δεν θα μα λύσει κανένα πρόβλημα.

Και επειδή όπως έχω πει δεν μας σώζει μια επιμήκυνση, το σχέδιο τελικά θα αποδεδειχθεί μια αποτυχία.

Ενόψει όλων αυτών, έχω την αίσθηση ότι η αγορά θα πάει πάνω. Όχι διότι θα λύσει αυτό ή κάποιο άλλο σχέδιο κάποιο πρόβλημα, αλλά διότι θα αποθαρρύνει για λίγο καιρό ακόμα (μήνες ή και 1-2 χρόνια) την Ελλάδα από τα να κάνει default.

Και ενόψει αυτού του δεδομένου, οι αγορές λογικά θα προσπαθήσουν να παίξουν λίγο, μπας και βγει κάνα μεροκάματο.

Προχθές σε συνέντευξη στο Spiegel, ο επιφανής Γερμανός οικονομολόγος Stefan Homburg εξηγούσε γιατί είναι ενάντια στα πακέτα διάσωσης:

Σε μια οικονομία, ακόμη και αν πρόκειται για έναν υδραυλικό, οι πελάτες του οποίου δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, οι πιστωτές δεν καλούνται να συμμετάσχουν στην παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση της πτώχευσης. Αντ ΄αυτού, όταν φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, είναι οι πιστωτές και μόνο οι πιστωτές οι οποίοι πρέπει να διαγράψουν τα δάνεια τους. Μόνο τότε θα έχουν κίνητρο να επιλέγουν προσεκτικά αυτούς στους οποίους δανείζουν χρήματα. Η οικονομία της αγοράς χωρίς προσωπική ευθύνη δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι πρωτοβουλίες διάσωσης δημιουργούν κίνητρα σε λάθος κατεύθυνση που επιδεινώνει διαρκώς τα προβλήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Έτσι ακριβώς είναι αγαπητέ αναγνώστη. Και τι κάνει ο αγαπητός οικονομολόγος; Μα αγοράζει Ελληνικά ομόλογα φυσικά:

Τις τελευταίες ημέρες έχω επενδύσει ένα σημαντικό ποσό στα ελληνικά ομόλογα. Θα ωριμάσουν σε ένα χρόνο και αν όλα πάνε καλά, θα έχω μια απόδοση 25% της επένδυσης μου. Κοιμάμαι πολύ ήσυχα το βράδυ, γιατί πιστεύω στην απεριόριστη βλακεία της γερμανικής κυβέρνησης.

Και τι δικαιολογία προβάλει;

Αφού άθελα μου χρηματοδοτώ αυτή τη διάσωση, για ποιο λόγο να μην πάρω και εγώ ένα μέρος των κερδών; Γιατί τράπεζες και hedge funds να είναι οι μόνοι που θα κερδίσουν.

Πολύ σωστός ο κύριος οικονομολόγος! Συμφωνώ και επαυξάνω. Ακριβώς για τους ίδιους λόγους που σκέφτηκα πριν μερικές μέρες ότι ίσως η αγορά να ξύνει πάτο. Διαβάστε: Ξύνουμε πάτο;.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1230094

http://www.market-talk.net/index.php/id/10333

Πολιτικό ατόπημα του Βενιζέλου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι αν το νέο Μνημόνιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, η Ν.Δ. θα το ψηφίσει. Ενώ, αν είναι στην ίδια λάθος κατεύθυνση με το σημερινό, θα το καταψηφίσει, άσχετα με τον αριθμό ψήφων που προτίθεται να θέσει ως όριο η κυβέρνηση.

Την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση επιχείρησε να διαστρεβλώσει ο κ. Βενιζέλος. Και όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το πολιτικό του ατόπημα, αλλά προχώρησε σε νέο, χειρότερο του πρώτου. Ισχυριζόμενος προκλητικά ότι δήθεν υπάρχουν διπλές αναγνώσεις στη θέση του κ. Σαμαρά και ότι χρειαζόταν διευκρινιστική δήλωση, ώστε να καταλάβει αυτό που είχαν καταλάβει όλοι οι άλλοι.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος, αν και συνταγματολόγος, στην ανακοίνωσή του δεν βρήκε λέξη να πει για το αν η πλειοψηφία μπορεί να καθορίζει κάθε φορά, σύμφωνα με τις σκοπιμότητες και τους εκβιασμούς της, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την υπερψήφιση των νόμων.

• Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών στη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τη δήθεν έκκλησή του προς τη Νέα Δημοκρατία, ξεχνάει -προφανώς πάλι σκόπιμα- ότι η πρόταση αυτή έχει γίνει, εδώ και καιρό, από τον κ. Αντώνη Σαμαρά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

• Τέλος, σε ό,τι αφορά την έκκλησή του για ‘’συμμετοχή σε Επιτροπή για το φορολογικό σύστημα’’, ας μην λησμονεί ότι τα φορολογικά δεν αποτελούν στεγανή πολιτική, αλλά βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τη γενικότερη οικονομική πολιτική.

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα φορολογικά τις ξέρει. Διατυπώνονται με σαφήνεια και πληρότητα στο “Ζάππειο 2”. Τις δικές τους φορολογικές πολιτικές, τις βιώνουν όλοι οι Έλληνες.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος να επιλέγει πολυδαίδαλες διαδικασίες, που απαξιώνουν το ρόλο της Βουλής, ας φέρει τις όποιες κυβερνητικές προτάσεις στην Εθνική Αντιπροσωπεία, ώστε να συζητηθούν ανοικτά, με άνεση χρόνου, με πλήρη διαφάνεια και με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Τελικά τι θα γίνει; Θα πάει ταξιδάκι τελικά στις ΗΠΑ ο Ραγκούσης-Νταλάρας;

Η αρχική είδηση απ' το kalami έλεγε:

«Οι υπουργοί, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππας και ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης, 5 ημέρες στις ΗΠΑ για... επιμόρφωση σε ζητήματα Διαφάνειας.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα γίνει στην Ουάσιγκτον 11 Ιουλίου 2011, αλλά οι υπουργοί με την συνοδεία τους, θα μείνουν πρώτα στη Νέα Υόρκη (γιά ψώνια, τουρισμό κ.ά., 8-10 Ιουλίου)»

Ο Ρέππας διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ... ο Ραγκούσης-Νταλάρας όμως δεν έχει βγάλει άχνα έως τώρα...

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

http://www.eparousia.gr/wp-content/myuploads/2010/02/809111_b.jpgΣίδερο, πλαστικό και γυαλί είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά που «κερδίζονται» από την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, δηλαδή από ψυγεία, υπολογιστές, μέχρι κινητά, λάμπες, ηλεκτρονικά ρολόγια και μουσικά όργανα.

Αν η απόσυρση του προϊόντος συνοδευτεί με αγορά νέου, ο καταναλωτής θα έχει και οικονομικό όφελος από τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Από τη στιγμή που δίνουμε μία συσκευή, πώς επιτυγχάνεται η ανακύκλωσή της; Την οργάνωση και λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.

Η εταιρεία αποτελεί ένα από τα 11 συλλογικά συστήματα διαχείρισης αποβλήτων που λειτουργούν στην Ελλάδα και ειδικεύεται στην ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Όσες επιχειρήσεις παράγουν ή εισάγουν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη έχουν την υποχρέωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώνουν εισφορά ανάλογα με την ποσότητα των προϊόντων που πουλούν κατά το «ο ρυπαίνων πληρώνει». Η συμμετοχή στην Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις την απαλλαγή τους από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που τους επιβάλλει ο νόμος 2939/2001 και το Προεδρικό Διάταγμα 117/2004 εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Νατάσα Βορηά, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ.

«Το σύστημα δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία δέκα εταιρειών, που έβαλαν τα κεφάλαια. Σήμερα είναι συμβεβλημένες συνολικά χίλιες εταιρείες. Ο στόχος είναι τέσσερις τόνοι ανά κάτοικο ή 44.000 τόνοι ετησίως. Από το 2008 έχουμε πιάσει τον στόχο. Πέρσι μόνο ανακυκλώσαμε 44.337 τόνους συσκευών», επισημαίνει η κ. Βορηά.

Υπάρχουν δύο τρόποι για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών.

Παραδίδουμε τις μικροσυσκευές στα δημοτικά σημεία συλλογής ή σε αντίστοιχα που έχουν εγκαταστήσει οι εταιρείες στο χώρο τους. Για ογκώδεις συσκευές συνεννοούμαστε με το δήμο για την παραλαβή τους.

Αν κάποιος θέλει να αντικαταστήσει μία παλιά συσκευή με μία καινούργια, απευθύνεται σε κάποιο κατάστημα. Η μεταφορά και η αποθήκευση γίνεται με ευθύνη της εταιρείας. Ανάλογα με τα προγράμματα της εταιρείας γίνονται εκπτώσεις στις νέες συσκευές ή μοιράζονται δωροκουπόνια.

Η κ. Βορηά αναφέρει ότι «520 δήμοι της χώρας είναι συμβεβλημένοι, δηλαδή το 80%. Τοποθετούμε εμείς κοντέινερ σε χώρο του δήμου. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να παραλαμβάνει τις ηλεκτρικές συσκευές, να τις τοποθετεί στο κοντέινερ και εμείς μετά τις συλλέγουμε. Δυστυχώς η συνεργασία δεν έχει πάντα τα ποθητά αποτελέσματα. Κάποιοι δήμοι δεν κλείνουν συμβάσεις, άλλοι απλώς δεν τις τηρούν. Ο νόμος περιέχει ασάφειες και υπάρχει και έλλειψη ελέγχου. Ο καλύτερος δήμος για πέρσι ήταν ο δήμος Κέας με 14 τόνους ανά κάτοικο».

Όλες οι συσκευές καταλήγουν στην εταιρεία και ακολουθούν συγκεκριμένη γραμμή επεξεργασίας.

«Όταν φτάσει το φορτίο σε μας ζυγίζεται και οι συσκευές διαχωρίζονται. Αποσυναρμολογούνται και απορρυπαίνονται, από τοξικά υλικά και στη συνέχεια τεμαχίζονται. Ξεχωρίζονται το πλαστικό, το γυαλί και τα μέταλλα, όπως ο σίδηρος, και προωθούνται στις αντίστοιχες βιομηχανίες. Κάποιες βιομηχανίες βρίσκονται στην Ελλάδα, για παράδειγμα ο σίδηρος καταλήγει εξ ολοκλήρου στην Χαλυβουργία Ελλάδας. Ό,τι δεν ανακυκλωθεί προωθείται για υγειονομική ταφή, ενώ τα επικίνδυνα υλικά και τα τοξικά απόβλητα στέλνονται για επεξεργασία στο εξωτερικό, όπως το φρέον, που πηγαίνει στη Γαλλία και οι λάμπες φθορίου, που περιέχουν υδράργυρο, στη Γερμανία», εξηγεί η κ. Βορηά

Έλεος με τον λαϊκισμό σου ρε Νικολάκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLSUnlmseUBhT8STu7hufuWKCDr9Im8fxcGN3UO8LEX0MWG54h2PILhumoIeDIrO7D_tn8FY78hGtc021zXFchBKMZ9XAWWN1mBcK-ZCVQYHuAroRtN9ZGPPykI35OCOzDw8r676A1TqU/Ο παρακάτω διάλογος έγινε μεταξύ των δύο σπίρτων Χατζηνικολάου και Καρχιμάκη. Εντάξει για τον Καρχιμάκη ξέρουμε ότι είναι "χοιροβοσκός" για τον Χατζηνικολάου όμως ακούμε ότι είναι γάτα και ενημερωμένος... μπορεί να είναι αλλά τελευταία έχει ξεπεράσει κάθε όριο στη γλοιώδη προσπάθειά του να το παίξει ότι αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ. Ο διάλογος λοιπόν των δύο είχε ως εξής:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Γραμματέα, οι μόνοι που τη γλίτωσαν, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει, ήταν οι κουκουλοφόροι. Οι μόνοι που τη γλίτωσαν. Πείτε μου 2-3 περιπτώσεις κουκουλοφόρων, που οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Νομίζω ότι έχουν γίνει πολλές συλλήψεις…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ελάχιστες και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Έχουν γίνει πολλές συλλήψεις κουκουλοφόρων…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Προσαγωγές έγιναν και δεν απαγγέλλονται συνήθως κατηγορίες.

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Αυτό δεν το ξέρουμε, εγώ προσωπικά αυτή τη στιγμή δεν το ξέρω, αλλά νομίζω ότι και κατηγορίες έχουν απαγγελθεί.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinnAtidle-ZroFbcwj-MdXEUZwISqks6Ui0piP54ulqYXN7brBjFpK3G7CyPUhEXKa1_vaUU4j6i_eikIU0YXJ5dQ1oIeRYvoUrtZdhwNtSaUDbZyrSpBOFyFSaB94Qa7a4XheqJTLgbaS/s400/xatzi30.jpgΚαλά ο Καρχιμάκης το παραδέχεται ότι δεν ξέρει... ο ξερόλας όμως γιατί επιμένει; Ενδέχεται να είναι λόγω ασχετίλας αλλά μάλλον οφείλεται στον λαϊκισμό: Λέει το ρεύμα ότι φάγανε ξύλο οι άσχετοι;... αυτό θα πει και ο Νικολάκης... λέει το ρεύμα ότι την πλήρωσαν άσχετοι;... αυτό θα πει και ο Νικολάκης και θα επιμένει ότι δεν συνελήφθη κανένας κουκουλοφόρος!

Διαβάστε τώρα κι αυτό που γράψαμε στις 30 Ιουνίου, για να δείτε πόσο σας δουλεύει, όσους τον ακούτε (εγώ δεν τον ακούω γιατί δεν έχω ώρα για χάσιμο και τον διάλογο τον είδα σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τη απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Καρχιμάκη):

Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα επεισόδια

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 17 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια επεισοδίων χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Η δίωξη ανά περίπτωση, αφορά στα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής, απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και εξύβριση. Σε κάποιες περιπτώσεις τα αδικήματα της διατάραξης και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης έχουν απαγγελθεί σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί δραστών με καλυμμένα πρόσωπα.

Ενώπιον του εισαγγελέα, προσήχθησαν 16 νεαροί, καθώς ο 17ος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φρουρούμενος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή.

Για όσους δεν μας θεωρούν αξιόπιστη πηγή και θέλουν σώνει και καλά κουτόχορτο από ΜΕΓΚΑ και ΝΕΑ: Τα ίδια ακριβώς μπορείτε να διαβάσετε και στο tvxs.gr

Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπ. Οικονομικών για τη διεξαγωγή νέου Εθνικού Διαλόγου για το Φορολογικό Σύστημα

«Λένε ότι ο λαός διαθέτει μνήμη βραχεία. Όχι όμως τόσο, ώστε να μην θυμάται τις πρόσφατες μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί δημιουργίας του δικαιότερου και αποτελεσματικότερου φορολογικού συστήματος που είδε ποτέ η χώρα μας. Μάλιστα, οι διακηρύξεις αυτές συνοδεύτηκαν και από μία «ισχυρή δόση εθνικού διαλόγου».

Μια διαδικασία, που διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες και κατέληξε στη δημιουργία 10 -μέχρι σήμερα- φορολογικών νόμων!!!

Τα αποτελέσματα αυτών είναι ήδη γνωστά:

Πλήρης εκτροχιασμός των εσόδων, διατήρηση του ελλείμματος σε πολύ υψηλά επίπεδα, μεγένθυση φορολογικών αδικιών και αύξηση της φοροδιαφυγής.

Μέσα σε ένα τόσο ζοφερό κλίμα, ακολούθησε και η ψήφιση του 11ου φορολογικού νόμου που περιλαμβάνονταν μέσα στον Εφαρμοστικό Νόμο.

Ένα νόμο, που επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πλήρη αποτυχία της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι επαχθείς διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου, που μόλις ψηφίστηκαν, αποτελούν την πιο επώδυνη και πιο άδικη φοροεπιδρομή που βίωσε ποτέ η χώρα μετά την μεταπολίτευση.

Η νέα φοραφαίμαξη, δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν έχει λογική. Μοναδικός στόχος της, είναι να πλήξει ξανά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες φορολογούμενων, ενώ τα επώδυνα αποτελέσματα της θα γίνουν άμεσα ορατά από το μήνα Ιούλιο.

Αποτελέσματα, που θα:

* Συνθλίψουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα
* Οδηγήσουν σε πλήρες τέλμα την ελληνική οικονομία
* Μειώσουν την κατανάλωση και θα μεγαλώσουν την ύφεση
* Εντείνουν τη ροπή για φοροδιαφυγή
* Αυξήσουν την εισφοροδιαφυγή
* Μετατρέψουν τη χώρα μας σε ανεπιθύμητο επενδυτικό προορισμό και εν κατακλείδι με το νέο «κούρεμα» που θα συντελεστεί στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, θα γυρίσουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Τα πρωτοφανή σε σφοδρότητα φορολογικά μέτρα, δεν έχουν ίχνος αναπτυξιακής διάστασης, ενώ ταυτόχρονα είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Η εξαγγελία, λοιπόν, του νέου υπουργού οικονομικών κ. Βενιζέλου, για έναν ακόμη εθνικό διάλογο, που θα μας οδηγήσει στο 12ο φορολογικό νομοσχέδιο, αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, από το εφιαλτικό οικονομικό και κοινωνικό τοπίο που δημιουργείται.

Χορτάσαμε πια από αδιέξοδους εθνικούς διαλόγους.

Χορτάσαμε από υποσχέσεις για δίκαιους, απλούς και αναπτυξιακούς φορολογικούς νόμους. Χορτάσαμε από φορολογικά νομοσχέδια που θα κερδίσουν τη μάχη κατά της Φοροδιαφυγής.

Χρόνος, πλέον, δεν υπάρχει.

Στην έκκληση, λοιπόν, του νέου Υπουργού Οικονομικών για έναν ακόμη Εθνικό Διάλογο, θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. πολύ πρόσφατα, κατέθεσε μια ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση στο Ζάππειο II. Πρόταση, που διευρύνει τη φορολογική βάση και προκαλεί ανάκαμψη και επανεκκίνηση στην Εθνική μας Οικονομία.

Με σεβασμό, όμως, στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και διαδικασίες, η Ν.Δ. –όπως κάνει πάντα- θα συμμετέχει στη Βουλή σε οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιηθεί, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για φορολογικές αλλαγές».

ΒΕΘ: Αυξήθηκαν οι βιοτεχνίες που έβαλαν "λουκέτο" το Α' εξάμημηνο... μόνο ο Ρόβλιας κι ο Πάγκαλος λένε ότι ανοίγουν επιχειρήσεις

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=143427&w=400&h=300&q=80Εκατοντάδες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), κατέβασαν ρολά στο πρώτο εξάμηνο του 2011, με το συνολικό αριθμό τους -558- να είναι αυξημένος κατά 16%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Μάλιστα, η πλειοψηφία των επιχειρηματιών -352 ή έξι στους δέκα- αναφέρουν ως αιτία του λουκέτου την ασύμφορη λειτουργία της επιχείρησής τους και οι 120 τη συνταξιοδότηση, βάσει των μητρώων του ΒΕΘ για την περίοδο 1/1/2011-30/6/2011.

Πάντως, σταθερές -σε σχέση με πέρυσι- ήταν οι εγγραφές επιχειρήσεων, καθώς εν μέσω κρίσης πολλοί νέοι άνθρωποι στρέφονται την επιχειρηματικότητα ως διέξοδο. Συγκεκριμένα, βάσει των μητρώων του ΒΕΘ, 428 επιχειρήσεις έκαναν έναρξη στο εξάμηνο, έναντι 427 πέρυσι, ενώ από το σύνολο των εγγραφών, οι 385 αφορούσαν νέες επιχειρήσεις (399 το 2010).

Στις διαγραφές, οι μεγαλύτερες απώλειες για φέτος καταγράφονται στον κλάδο των διάφορων υπηρεσιών (177), με τα οικοδομικά επαγγέλματα να έπονται (84). Το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι περισσότερες διαγραφές αφορούσαν τα είδη ένδυσης (100).

Χρήστος Σταϊκούρας για την έκθεση καταπέλτη σχετικά με την 4η Επικαιροποίηση του «Μνημονίου»

«Η 4η Επικαιροποίηση του «Μνημονίου» αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Αναδεικνύει τις εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές της ηγεσίας της Κυβέρνησης. Επιβεβαιώνει ότι η “θεραπευτική αγωγή” είναι λανθασμένη. Περιλαμβάνει νέα, περισσότερα, οικονομικά αναποτελεσματικά και κοινωνικά άδικα μέτρα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Συγκεκριμένα:

· Εντοπίζονται καθυστερήσεις και διαχειριστικές αδυναμίες στην προετοιμασία και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Διαπίστωση που οδηγεί στην τοποθέτηση προσώπων (”project managers”) που θα ελέγχουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων (π.χ. αγοράς εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών).

· Παρατηρούνται αδυναμίες στην είσπραξη εσόδων και στον έλεγχο των δαπανών.

· Στην Επικαιροποίηση του «Μνημονίου» περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, όπως είναι η σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας (σελ. 114, “…after which they will be dismissed ”.).

· Η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

· Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου διογκώνονται και ανήλθαν στα 6,5 δισ. ευρώ το Μάιο του 2011, από 5,3 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2010.

· Η ύφεση εκτιμάται ακόμη βαθύτερη, στο 3,75% για το 2011 (από 3,5% που ήταν η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό και 3% στο αρχικό Μνημόνιο).

· Ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα (διαμορφώθηκε στο 3,1% το Μάιο, έναντι πρόβλεψης για 2,9% για το 2011).

· Η ανεργία θα είναι υψηλότερη από τις προβλέψεις (ήδη, το Μάρτιο, είναι στο 16,2%, έναντι στόχου για 14,5% για το 2011).

· Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται.

o Ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 δεν επιτεύχθηκε λόγω της υστέρησης των εσόδων και των χειρότερων αποτελεσμάτων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και νοσοκομείων.

o Η πρόβλεψη για έλλειμμα 7,4% του ΑΕΠ για το 2011, χωρίς την λήψη και άλλων μέτρων, αναθεωρείται σε επίπεδα άνω του 10%. Όσο ήταν και το 2010. Εξαιτίας χαμηλότερων προβλέψεων για τα έσοδα και αναθεωρημένων εκτιμήσεων για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών μέτρων. Πρόκειται για πραγματικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό, για το απόλυτο ναυάγιο της οικονομικής πολιτικής.

o Το χρέος αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα του 2009 το 2020 (127,1% του ΑΕΠ).

· Η Κυβέρνηση προσδοκά να αντλήσει 15 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις την περίοδο 2011-2012. Να θυμίσουμε ότι είναι η ίδια Κυβέρνηση η οποία προσδοκούσε τον περυσινό Ιούνιο να εισπράξει 3 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο 7 δισ. ευρώ, και τον εφετινό Απρίλιο 15 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2013. Είναι η ίδια Κυβέρνηση η οποία προσδοκούσε να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2010, και τελικά δεν πραγματοποίησε καμία!

· Οι αποδόσεις των τίτλων εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας της αμφιβολίας των αγορών ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει σε δημοσιονομική προσαρμογή (αντίθετα από τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης ότι ευθύνονται οι ευρωπαϊκές αποφάσεις). Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές ούτε το 2012 (μέχρι πρόσφατα οι Κυβερνητικές και ευρωπαϊκές εκτιμήσεις ήταν ότι αυτό μπορεί να γίνει στο τέλος του 2011).

Η πιο έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής είναι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Πλαίσιο, το οποίο, όχι μόνο καθυστέρησε στην προετοιμασία του όπως παραδέχεται και η Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Σήμερα, το ζητούμενο είναι, εγχώριες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, συντεταγμένα και αποφασιστικά, να εντείνουμε τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και ανάταξη της Οικονομίας, σταθεροί στους στόχους αλλά προσανατολισμένοι στην άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας»

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ - ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ, ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

Η συνέχεια στο greekalert.com

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν εργάζονται... ήταν μια παραχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1982

04/07/2010

Οι συνδικαλιστές απολαμβάνουν δύο ειδών εξουσία, οικονομική και διοικητική. Το σημαντικότερο προνόμιό τους, όμως, είναι η απαλλαγή από την εργασία, δεν εργάζονται. Αυτό ήταν μια παραχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1982. Ο νόμος 1264/82 ορίζει στο άρθρο 17 τις ημέρες αδείας που δικαιούνται τα μέλη συνδικαλιστών οργάνων.

Εννοείται ότι ο νόμος καταστρατηγείται σε όλες τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σχεδόν όλοι απολαμβάνουν απαλλαγή καθηκόντων για το σύνολο της συνδικαλιστικής τους θητείας.
Στον ΟΤΕ, σε μια εργατική δύναμη 12.000 ατόμων, οι συνδικαλιστές με απαλλαγή καθηκόντων είναι 72 άτομα. Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης υπάρχει μια ατέρμονη διελκυστίνδα με τα πρωτοβάθμια σωματεία σε σχέση με τον αριθμό των εγγεγραμμένων, ώστε να δικαιολογηθεί μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων συνδικαλιστικής αδείας. Στην παλιά Ολυμπιακή, με τα πολλά σωματεία, σε 7.000 άτομα, έφταναν τους 80 με 100. Στην ΕΘΕΛ, που έχει μόνο τρία σωματεία, σε περίπου τον ίδιο αριθμό εργαζομένων ήταν 32.

Πολλές φορές αυτή η απαλλαγή δεν είναι εθιμική κατάκτηση, αλλά αποτελεί πρόβλεψη των κλαδικών συμβάσεων, όπως π.χ. στην ΕΘΕΛ. Σχετικές ρυθμίσεις υπάρχουν και στις συλλογικές συμβάσεις. Εκείνη του 1998 π.χ. προέβλεπε πρόσθετη επιμορφωτική άδεια 15 ημερών για συνδικαλιστές, που επεκτάθηκε και στα συμβούλια ασφάλειας και υγιεινής (ΕΣΣΕ 2002). Υπήρξε πάντως για πολλά χρόνια πρακτική των απαλλαγμένων συνδικαλιστών να μην κάνουν χρήση της κανονικής τους αδείας, με αποτέλεσμα είτε να την πληρώνονται, είτε να τους εξοφλείται με τη συνταξιοδότησή τους. Το 2005, στην Εμπορική, αποχώρησε συνδικαλιστής με 125 μέρες υπόλοιπο. Σε κάθε περίπτωση, η «συνδικαλιστική άδεια» δεν βλάπτει πια τη βαθμολογική εξέλιξη. Μέσω κλαδικών συμβάσεων καθιερώθηκε η απρόσκοπτη βαθμολογική ανέλιξη (π.χ. στην ΟΤΟΕ το 1997) και ακόμα και δημιουργία εικονικών διευθυντικών θέσεων για συνδικαλιστές.

Στον στενό δημόσιο τομέα, όπου η απαλλαγή καθηκόντων ελέω συνδικαλιστικής αδείας αποκαλείται «απόσπαση», χάνει κανείς τον λογαριασμό. Στο υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει εικόνα για το πόσοι καθηγητές και δάσκαλοι είναι «αποσπασμένοι» στα συνδικαλιστικά όργανα, οι μετριοπαθείς εκτιμήσεις τούς ανεβάζουν στους 400 με 500 (στη λογική πρόεδρος, γραμματέας και δύο αιρετά μέλη για τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ σε κάθε νομό).

Στην ΕΘΕΛ, οι συνδικαλιστές θέλουν να ελέγχουν μέχρι και ποιος λειτουργεί τις καντίνες στα επτά αμαξοστάσια, πέρα από όλα τα άλλα και γιατί είναι ο χώρος συνάθροισης των εργαζομένων. Οταν η προηγούμενη διοίκηση επιχείρησε να κάνει ανοικτό διαγωνισμό για τις καντίνες, αντέδρασαν, με το επιχείρημα ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_04/07/2010_406894

Ο Τσιαμτσίκας πάλι στην Βαρβάκειο. Στα LIDL πότε θα πας τεράστιε;

Ο άνθρωπος που μας ενημέρωνε για την ακρίβεια στις λαϊκές ξαναήλθε για να μας πει για την Βαρβάκειο. Ως γνωστόν, δεν άκουσε τίποτα για τον κυμά και τα σουτζουκάκια που σκοτώνουν και οι γερμαναράδες τα κρατούσαν στα ράφια.

Η συνέχεια στο olympia.gr

Παράνομος ο διορισμός Πάγκαλου σαν Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης!!!

Αντιγράφω από το ΦΕΚ (ΦΕΚ Α 214 / 07.10.2009) διορισμού του Πάγκαλου σαν Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης,το οποίο έχει και αναρτημένο στη σελίδα του:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 187-Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 37 παρ. 1 και 81 του Συντάγματος.

2. Τις διατάξεις των άρθρων 39 και 47 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ, 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α’ 98), με πρόταση του Πρωθυπουργού, αποφασίζουμε:

Διορίζουμε τους:

1. Θεόδωρο Πάγκαλο του Γεωργίου, στη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης,

Όπως βλέπουμε ο Πάγκαλος διορίστηκε Αντιπρόεδρος βάσει των άρθρων 37 και 81 του Συντάγματος. Το άρθρο 37 παρ. 1 είναι άσχετο και λέει μόνο ότι ο Πρόεδος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και με πρότασή του τα μέλη της Κυβέρνησης... ως εδώ όλα καλά... για να δούμε τώρα και τι λέει το Άρθρο 81 του Συντάγματος:

Άρθρο 81

1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου. Νόμος ρυθμίζει τη θέση αναπληρωτών Υπουργών και των Υπουργών χωρίς χαρτοφυλάκιο, των Υφυπουργών, που μπορεί να αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και των μονίμων υπηρεσιακών Υφυπουργών.
...
5. Αν δεν υπάρχει Αντιπρόεδρος, ο Πρωθυπουργός ορίζει έναν από τους Υπουργούς προσωρινό αναπληρωτή του, όταν παρουσιάζεται ανάγκη.

Το πιάσατε το πρόβλημα του παράνομου διορισμού του Πάγκαλου σαν Αντιπροέδρου;

Το σύνταγμα λέει σε δύο σημεία ότι ο Αντιπρόεδρος πρέπει να είναι Υπουργός!!!

Ας μας πούνε λοιπόν ποιανού υπουργείου υπουργός είναι ο Πάγκαλος!

ΥΓ. Τόσοι Συνταγματολόγοι, τόσοι Βενιζέλοι και Λοβέρδοι και τους έστειλε ο Αναγνώστης μας που μας ενημέρωσε αδιάβαστους... και μας έστειλε και την εξής διευκρίνηση:

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να μην είναι Υπουργός ο Αντιπρόεδρος είναι η εξής βάσει του αρ 40 παρ. 4 Π.Δ 63/2005 :Ο υπουργός που διορίζεται ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί με προεδρικό διάταγμα, ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού, να απαλλαγεί των καθηκόντων του ως υπουργού. Αλλά και πάλι προϋποθέτει την προγενέστερη ιδιότητα του Υπουργού.
ΥΓ2. Απ' ότι είπε κάποιος το θέμα το έθεσε και ο Καρατζαφέρης στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο την Τετάρτη 29 Ιουνίου και η απάντηση του Βενιζέλου ήταν η εξής:

Ένα από τα αγαπημένα θέματα που έβαζα ως Καθηγητής στις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου ήταν ακριβώς αυτό: εάν μπορεί να υπάρχει Αντιπρόεδρος, χωρίς να είναι ορκισμένος Υπουργός. Αυτό το θέμα είχε προκύψει στις πρώτες Κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Ευσταθίου-Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πράγματι είχε ορκιστεί κάποια στιγμή Αντιπρόεδρος, χωρίς να έχει ορκιστεί προηγουμένως Υπουργός και αυτό στη συνέχεια διασκεδάστηκε με την ερμηνεία ότι στην περίπτωση που ο Αντιπρόεδρος δεν έχει άλλη υπουργική ιδιότητα, δηλαδή δεν είναι επικεφαλής Υπουργείου, είναι Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, όπως λέει το Σύνταγμα, Υπουργός Επικρατείας όπως λέει ο νόμος περί Υπουργικού Συμβουλίου τώρα, μετονομάζοντάς τον Υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου σε Υπουργό Επικρατείας.
Άρα, από την εποχή του αείμνηστου Παπακωνσταντίνου μέχρι σήμερα η πρακτική είναι αυτή, η ερμηνεία είναι αυτή, υπονοείται και προϋποτίθεται ότι όταν ένα προβεβλημένο κυβερνητικό στέλεχος επιλέγεται και ορκίζεται ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είναι και Υπουργός Επικρατείας»

Αν είναι έτσι τότε ο Παμπούκης πριν ή ο Μόσιαλος που τώρα εμφανίζεται σαν Υπουργός Επικρατείας τι είναι; Γλάστρες;

Πράγματι ο ΓΑΠ αναβάθμισε το κύρος της χώρας! Τόσους τίτλους για την λλάδα είχαμε να δούμε πολλά χρόνια

Δείτε πχ. την ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times:

Από Debt rollover μέχρι recession έχει ο μπαξές... τέτοια αναβάθμιση του κύρους της χώρας καλύτερα να μας έλειπε:


Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ήμουν από μικρός ΠΑΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNYIugJG4ZbUmYzL4lPYPPf5XInNQA9QGRUPa_oVdteS5TvjRdb8KyXWVIquGVg5h9SHAp0gR9yeaHH1badL3sTwEIAOrZTD9LrUA7fwLfZQ23ukXvQijDHXUn5DeOM5AN-EoZSMbS1_w/s640/papadopoulos_01-thumb-medium.jpgΟ νεαρός στόπερ συναντήθηκε με την αποστολή του δικεφάλου του βορρά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και δεν έκρυψε τα "ασπρόμαυρα" συναισθήματα του, ενώ απέκλεισε την περίπτωση επαναπατρισμού του στο άμεσο μέλλον.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του. Επιβεβαίωσε ότι από μικρός ήταν ΠΑΟΚ, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα ενώ μίλησε και για το σκάναδαλο των στημένων αγώνων.

"Φεύγω για τη Γερμανία, αύριο ξεκινάνε οι υποχρεώσεις μου με την ομάδα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ, να έχει μια καλή προετοιμασία. Ήμουν ΠΑΟΚ από μικρός. Πλέον, όμως, συνεχίζω την καριέρα μου σε μία άλλη ομάδα, εξακολουθώντας να παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα δεν το σκέφτομαι καν να γυρίσω στην Ελλάδα.

Βρίσκομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο της Γερμανίας, δουλεύω σκληρά και θα συνεχίσω να το κάνω. Γιατί όχι, να γυρίσω σε κάποια ελληνική ομάδα στο τέλος της καριέρας μου.

Δε μας τιμούν αυτά τα πράγματα (το σκάνδαλο των στημένων αγώνων). Οι Γερμανοί πάντα μας έβλεπαν με... μισό μάτι και τώρα ακόμη περισσότερο, με αυτά που συμβαίνουν. Εγώ προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα."

newsit.gr

Ντελόρ: Xώρες υβρίζουν με τρόπο απαράδεκτο τους Έλληνες

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη από το Παρίσι, μιλώντας στην Σχολή Πολιτικών επιστημών.

* Το ενδιαφέρον είναι πως ο Ζ.Ντελόρ δεν μιλάει για ΜΜΕ ή πολιτικούς που υβρίζουν τους Έλληνες αλλά για "χώρες"...

Η συνέχεια στο www.greekalert.com
Η αποστολή του ΠΑΟΚ «πέταξε» για την Γερμανία με τελικό προορισμό την Ολλανδία, όπου θα γίνει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας περιόδου. Ο προπονητής Λάζλο Μπόλονι λίγο πριν από την αναχώρηση του «δικεφάλου» τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το στάδιο αυτό, καθώς θα πρέπει να βρεθεί η χημεία ανάμεσα σε έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Παράλληλα, προανήγγειλε μετεγγραφές.

Χαρακτήρισε δύσκολη αυτή την περίοδο ακόμα και για τον ίδιο, καθώς ακόμα μαθαίνει τους παίκτες του και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέο δεδομένα. «Έχουμε δύο γκρουπ παικτών, ένα με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες κι ένα με πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή για να συνδυάσουμε αυτά τα δύο γκρουπ. Πάμε για πιο εξειδικευμένη δουλειά στην Ολλανδία. Έχουμε λίγο χρόνο για να αφομοιώσουμε κάποια πράγματα μέχρι το πρώτο επίσημο ματς, αλλά ούτως ή άλλως ποτέ ο χρόνος δεν είναι αρκετός», είπε ο Ρουμάνος προπονητής.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι έχει αποκτηθεί μόνο ο Μπερτράν Ρομπέρ μέχρι στιγμής τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποκτηθούν το επόμενο διάστημα ένας δυο παίκτες: «Σαφώς και χρειαζόμαστε ενίσχυση. Δουλεύουμε πάνω στα κενά του ρόστερ, μιλάμε με την διοίκηση συνεχώς. Προσπαθούμε να μην κάνουμε λάθη. Ελπίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε δυο παίκτες μαζί μας, θα κάνουμε μια δύο μεταγραφές, το σημαντικό, όμως, δεν είναι αυτό, το σημαντικό είναι να δουλέψουμε με τους υπάρχοντες παίκτες όσο περισσότερο γίνεται».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη στήριξη του κόσμου, που την έδειξε τόσο στην πρώτη προπόνηση, όσο και με τα διαρκείας. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι δίπλα μας σε κάθε προπόνηση. Ενδεχομένως να μην του δούμε στην Ολλανδία, αλλά θα τους περιμένουμε και πάλι κοντά μας όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα».

Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα παραμείνει δύο εβδομάδες στο εξωτερικό και το ερχόμενο Σάββατο θα αναμετρηθεί στο Ντίσελντορφ με τη Φορτούνα. Οι παίκτες που πήρε μαζί του ο Λάζλο Μπόλονι είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Κώστας Χαλκιάς, Ντάριο Κρέσιτς, Παναγιώτης Γλύκος, Αστέριος Γιακουμής.
Αμυντικοί: Στέλιος Μαλεζάς, Μίρκο Σαβίνι, Λευτέρης Σακελλαρίου, Άλβες Λίνο, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Αραούχο Έτο, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Παναγιώτης Κουρδάκης, Χρήστος Ιντζίδης.
Μέσοι: Πάμπλο Γκαρσία, Ντιέγκο Αρίας, Γιώργος Φωτάκης, Σταύρος Τσουκαλάς, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Σωτήρης Μπαλάφας, Βλάνταν Ίβιτς, Βαγγέλης Γεωργίου, Μπερτράν Ρομπέρ.
Επιθετικοί: Στέφανος Αθανασιάδης, Θανάσης Παπάζογλου, Λάζαρος Μωϋσιάδης.

Οι Τούρκοι είναι μπροστά μας ακόμα και στους διαλόγους για τα στημένα...

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/fener.jpgΣτο φως της δημοσιότητας ήρθε διάλογος ο οποίος αφορά τα στημένα παιχνίδια στην Τουρκία. Με διαφορά λίγων ημερών από το δικό μας σκάνδαλο, ξέσπασε και στην Τουρκία σάλος με στημένα παιχνίδια τα οποία μάλιστα αφορούν αγώνες της πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσε.

Για έναν από αυτόν (τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Σίβασπορ) ήρθε στην επιφάνεια και αποκαλυπτικός διάλογος. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

- Έλα, τι κάνεις; Τι καιρό κάνει στο Σίβας;

- Άσε, έχει πολύ ζέστη. 34 βαθμούς σου λέω.

- Ναι, ναι... Σίγουρα τόσο ζέστη έχει;

- Ναι, αδελφέ μου... Αλλά κατά τη διάρκεια του ματς ίσως υπάρχουν ανατροπές και αλλαγές θερμοκρασίας. Θα το δεις...

Το ματς έληξε 3-4 υπέρ της Φενέρ με εξέλιξη 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 2-4, και στο ...90' 3-4. Οι ...34 βαθμοί που έλεγαν.

Πηγή: sport 24

Σόιμπλε στο Spiegel: Το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι βιώσιμο, αν η χώρα εφαρμόσει όσα αποφάσισε

http://www.thelocal.de/articleImages/27083.jpgΟ υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θεωρεί βιώσιμο το πρόγραμμα βοήθειας, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί και ρίχνει βάρος στο σκέλος της ανάπτυξης, την ενίσχυση της οποίας θα συζητήσει και με τον ομόλογό του Ε. Βενιζέλο όταν επισκεφθεί το Βερολίνο.

"Το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι βιώσιμο, αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα αυτά που αποφάσισε. Αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά και του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός αυτή την ασυνήθιστη πρόκληση", τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα (Δευτ. 4.7.11). "Δεν θα είναι εύκολο, αλλά οι Έλληνες αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Και είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνουν τα πάντα, ώστε να βγουν από τη δεινή τους κατάσταση", λέει ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών υπογραμμίζει την ανάγκη να ενισχυθεί το σκέλος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καλώντας και την Ευρώπη "να προθυμοποιηθεί περισσότερο απ' ό,τι μέχρι σήμερα και να στηρίξει την Ελλάδα στη δημιουργία ανάπτυξης". Προαναγγέλλει δε πως "όταν τις επόμενες ημέρες έλθει ο Έλληνας ομόλογός μου στο Βερολίνο, θα συζητήσω μαζί του πώς μπορούμε να προωθήσουμε αυτή τη διαδικασία".

Ο κ. Σόιμπλε εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. "Πάρτε για παράδειγμα το ποσοστό συμμετοχής του κράτους στην ελληνική οικονομία, που σήμερα είναι σχεδόν όσο και σε μια πρώην κομμουνιστική χώρα", λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι με την εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων "δεν θα εισρεύσουν μόνο χρήματα στα κρατικά ταμεία, αλλά θα απελευθερωθούν και σημαντικές αναπτυξιακές δυνάμεις".

Ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει σθεναρά την εκδοχή πτώχευσης της Ελλάδας προειδοποιώντας για συνέπειες ανάλογες της Λίμαν Μπράδερς. Αναφέρει ότι "ως υπεύθυνη κυβέρνηση, φυσικά και προετοιμαζόμαστε για την απίθανη περίπτωση που θα προέκυπτε, πέραν πάσης προσδοκίας, στάση πληρωμών της Ελλάδας. Ωστόσο, θα ήταν εντελώς λάθος να σπρώξουμε την Ελλάδα ελαφρά τη καρδία σε πτώχευση. Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και οι κίνδυνοι μετάδοσης στις χρηματαγορές θα ήταν υπερβολικά μεγάλοι".

Για την επιδιωκόμενη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε σημειώνει ότι "θέλουμε να πετύχουμε ένα ουσιαστικό ποσό σε ευρωπαϊκό επίπεδο". Το ποσό που υποσχέθηκαν γερμανικές τράπεζες και πιστωτές περιλαμβάνει όλα τα ομόλογά του, που λήγουν το 2014. "Τα υπόλοιπα ποσά θα προέλθουν από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και από διεθνείς επενδυτές", λέει ο κ.Σόιμπλε. Επισημαίνει πάντως ότι δεν θα είναι "λευκή επιταγή" η βοήθεια προς την Ελλάδα. "Λευκή επιταγή. Όχι. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να γυρίσει σελίδα και να εφαρμόσει ένα άνευ προηγουμένου φιλόδοξο πρόγραμμα λιτότητας. Σίγουρα είναι σκληρό. Οι περικοπές, για τα γερμανικά δεδομένα, αντιστοιχούν σε 400 δις. Ευρώ, περισσότερα από τον συνολικό γερμανικό προϋπολογισμό. Αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να καλυφθούν οι παραλείψεις πολλών ετών".

Αυστραλία: Μόνο μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα η διαδικασία μετανάστευσης

Οι Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία δεν πρέπει να απευθύνονται στους ελληνικούς φορείς ή στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, αλλά στην αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αυστραλό πρέσβη στην Αθήνα.

"Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κατακλύζεται από αιτήματα Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, αλλά όπως μου είπε ο κ. πρέσβης, ελάχιστοι είναι αυτοί που απευθύνονται στην πρεσβεία. Όμως το αίτημά τους μπορεί να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά και μόνο από την πρεσβεία. Η Κοινότητα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να κάνει -και το κάνει- είναι να ζητά από τις αρμόδιες αυστραλιανές αρχές να διευκολύνουν τους Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν" είπε.

Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα, ο κ. Παπαστεργιάδης μαζί με άλλους ομογενείς, είχαν πρόσφατα συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας Κρις Μπόουεν καθώς το αυστραλιανό υπουργείο πρόκειται να προωθήσει το θέμα υπογραφής διακρατικής συμφωνίας με την Ελλάδα που θα επιτρέπει σε Έλληνες τουρίστες να εργάζονται όταν μεταβαίνουν στην Αυστραλία και το αντίστροφο. Σε αυτό φυσικά θα πρέπει να συμφωνήσει και η Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Μπόουεν συμφώνησε να διοργανωθεί στην Ελλάδα έκθεση (Skills Expo) με τη συμμετοχή του υπουργείου Μετανάστευσης και αυστραλιανών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία θα μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες και να συζητήσουν με Αυστραλούς εργοδότες για τις πιθανότητες απασχόλησής τους.

Η πιθανότατα διοργάνωσης μιας τέτοιας έκθεσης τυγχάνει της υποστήριξης και του Αυστραλού πρέσβη στην Αθήνα, όπως είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Παπαδημούλης: Οι ιδιωτικοποιήσεις χωρίς καμιά ουσιαστική εμπλοκή της Βουλής

Eπίκαιρη Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Οι ιδιωτικοποιήσεις χωρίς καμιά ουσιαστική εμπλοκή της Βουλής

Αιφνιδιαστική αλλαγή της τελευταίας στιγμής, σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του κ.Βενιζέλου, υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε τελευταία στιγμή πριν από την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου οποιαδήποτε δυνατότητα της Βουλής να κυρώνει με νόμο τις ιδιωτικοποιήσεις που θα κάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Δηλαδή, δημόσια περιουσία τεράστιας αξίας, θα πουληθεί με στόχο έσοδα τουλάχιστον 50 δις ευρώ, χωρίς προηγούμενη σχετική έγκριση της Βουλής.

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε για συζήτηση στην Βουλή (άρθρο 3 παρ 10) αναφερόταν «οι συμβάσεις αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου μπορεί να κυρώνονται με νόμο». Όμως στο τελικό κείμενο που τέθηκε για ψηφοφορία η συγκεκριμένη φράση αφαιρέθηκε. Οπότε η Βουλή δεν θα έχει ούτε καν αυτή την περιορισμένη δυνητική εμπλοκή. Η αλλαγή αυτή είναι εκτός από αιφνιδιαστική, σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του ίδιου του κ.Υπουργού, αλλά και με την αιτιολογική έκθεση που συνόδευε το νομοσχέδιο καθώς και με την κριτική της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στον τύπο (12 Ιουνίου) για τις ιδιωτικοποιήσεις είχε δηλώσει: «καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει - ας μην το κρύβουμε - και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά». Επίσης, στην αιτιολογική έκθεση του εφαρμοστικού για το Μεσοπρόθεσμο αναφερόταν «είναι σημαντικό για λόγους πλήρους διαφάνειας και έντονου δημοσίου συμφέροντος να υπάρχει η νομοθετική πρόβλεψη να κυρώνει η Βουλή με νόμο τις συμβάσεις αξιοποίησης».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

· Ποια είναι τελικά η θέση του κ. Υπουργού και της κυβέρνησης για την εμπλοκή και το ρόλο της Βουλής στις τελικές αποφάσεις για την πώληση της δημόσιας περιουσίας

· Για ποιο λόγο από την αρχική θέση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνονται μόνο μέσω της Βουλής και με μορφή νόμου, πέρασε στην άποψη ότι μερικές φορές μπορεί να κυρώνονται με νόμο, για να καταλήξει στο τελικό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν χωρίς καμία ουσιαστική εμπλοκή της Βουλής;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Αυστραλία: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό του Σίδνεϊ

H χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική για τον Ελληνισμό της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, καθώς τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, της συγκεκριμένης πολιτείας, έδωσαν την απαιτούμενη από το καταστατικό έγκριση για την πρόταση εκκλησιαστικής συνεργασίας με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, βάζοντας τέρμα σε ένα πρόβλημα που ξεπερνά τα 50 χρόνια.

Δηλαδή τέθηκε τέρμα σε μια πολύχρονη διάσπαση που εμπόδιζε την πρόοδο του Ελληνισμού.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση, που είχε συγκληθεί για το σκοπό αυτό, στο οίκημα της Κοινότητας στο Σίδνεϊ, ψήφισαν 678 μέλη, αν και οι παριστάμενοι ξεπέρασαν τους οκτακόσιους.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 531 μέλη, και κατά 133. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 14.

Σε ποσοστά, το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι το 78,3% των ψηφισάντων, ενέκρινε το μνημόνιο συνεννόησης με την Αρχιεπισκοπή και τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές. Για την έγκριση απαιτούνταν τουλάχιστον 75%.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Το αποτέλεσμα είναι προς όφελος όλων των μελών, αλλά και ολόκληρης της παροικίας. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί και τώρα θα έρθουμε σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χάρης Δανάλης.

Βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί, η Κοινότητα θα πρέπει να ενημερώσει την αρμόδια αυστραλιανή αρχή ASIC (Australian Securities and Investment Commission) για τις αλλαγές του καταστατικού και εν συνεχεία να τις κοινοποιήσει στην Αρχιεπισκοπή μέχρι τις 31 Ιουλίου, για να ξεκινήσει μετά η υλοποίηση των όσων περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης.

Στο μεταξύ, χθες, έγιναν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας και κατά σειρά επιτυχίας, εξελέγησαν οι ακόλουθοι: Στάθης Ψάλτης, Παναγιώτης Τσώνης, Νίκος Πορτέλλος, Στήβεν Αγγελής, Ιωάννης Νίνος, Αργυρώ Κασσουδάκη, Γεώργιος Βασιλειάς, Νίκος Σαρηπάσογλου, Ελλάς Λουκά, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Τρύφωνας Κοκκινάκης, Θεοδώρα Σαρρή, Βασίλειος Βαγενάς, Ιάκωβος Χατζησυμεών, Ευάγγελος Μπόγιας, Ιωάννης Λεσσές και Ηλίας Μαυρογιώργης.

Το νέο συμβούλιο θα καταρτιστεί σε σώμα την Τετάρτη 6η Ιουλίου στα γραφεία της Κοινότητας.

Amadeu Altafaj Tardio (εκπρ Κομισιόν): "Aποφεύχθηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας, ωστόσο η λύση είναι προσωρινή και απλά παρατείνεται το αναπόφευκτο"

"Προς ώρας αποφεύχθηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα σήμαινε έκρηξη της ανεργίας, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, προβλήματα ασφάλειας κτλ, ωστόσο πρόκειται για προσωρινή λύση, με την οποία απλώς παρατείνεται το αναπόφευκτο".

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στο ηλεκτρονικό μπλογκ του αυστραλιανού δικτύου ABC ο Amadeu Altafaj Tardio, εκπρόσωπος της Κομισιόν για οικονομικά και νομισματικά ζητήματα

Ο κ. Altafaj, δηλώνει ότι "ήταν απλώς θέμα ημερών η ψήφιση των νέων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο, διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατή η παροχή επιπλέον οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ και την ΕΕ".

Εντούτοις, διατείνεται ότι "τα μέτρα που λαμβάνονται εκκινούν από το αίσθημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς του Γερμανούς και Φιλανδούς φορολογούμενους, οι οποίοι φέρουν το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής στήριξης των αδύναμων οικονομικά μελών της ευρωζώνης".

Προς επίρρωση, καταγράφονται οι απόψεις του Zsolt Darvas, κορυφαίου οικονομολόγου, μέλους του Bruegel, δεξαμενής σκέψης στις Βρυξέλλες, ο οποίος βλέπει τρία σενάρια για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να διολισθαίνει μέχρι να καταλήξει στην χρεοκοπία, ενώ σύμφωνα με το δεύτερο, θα είναι τόσο έντονες οι κοινωνικές αναταραχές εναντίον των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας, που θα πέσει η νυν κυβέρνηση, θα προκηρυχθούν εκλογές, θα έρθει στην εξουσία η αντιπολίτευση, η οποία θα προχωρήσει σε άμεση παύση αποπληρωμής του χρέους και σε αναδιάρθρωση".

Σύμφωνα με το τρίτο σενάριο, το οποίο ονομάζει "ενός είδους πλήρους κοινωνικοποίησης του ελληνικού χρέους", "οι ευρωπαίοι εταίροι θα αναγκαστούν να δανείσουν την Ελλάδα με χρόνο αποπληρωμής την εικοσαετία με χαμηλά επιτόκια, σε αντίθεση με τον παραλογισμό που ίσχυε ως τώρα να δανείζεται η Ελλάδα"

Καταλήγει με τη διαπίστωση ότι "η ΕΕ προχωρούσε μπροστά μόνο όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με κάποια κρίση και η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν το καμπανάκι".

Στην εκπομπή Lateline Business του δικτύου ABC o νομπελίστας καθηγητής οικονομικών Robert Eagle, διατείνεται ότι "οι Ευρωπαίοι απέτυχαν παταγωδώς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση της ελληνικής οικονομίας [...] μπορεί να σημάνει και κατάρρευση της ευρωζώνης, αν εγκαταλειφθούν μόνοι τους οι Έλληνες να καλύψουν το τεράστιο χρέος μόνο μέσω περικοπών μισθών και συντάξεων, επιβολής βαρύτατων φόρων και μειώσεων δημόσιων δαπανών".

Αυτό που χρειάζεται είναι "η σύσταση ενός ευρωπαϊκού ταμείου υποστηρικτικού των αδύναμων οικονομικά περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης καθώς και εμβάθυνση των σχέσεων σε επίπεδο οικονομίας και φορολόγησης, ώστε στο μέλλον να αντιμετωπίζονται έγκαιρα παρόμοια προβλήματα, πριν μετατραπούν σε κρίση για την ΕΕ".

Με την ψήφιση του νέου πακέτου περικοπών δόθηκε προσωρινή μόνο λύση στην κρίση χρέους που μαστίζει την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το σύνολο των δημοσιευμάτων των αυστραλιανών μέσων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι "η Ελλάδα νομίζει ότι αντιμετωπίζει την κρίση χρέους, ενώ το τρίο, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΕΕ, συνεχίζουν να τη χρηματοδοτούν για να αποφύγουν το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης". Στην πραγματικότητα όμως "απλώς βυθίζουν όλο και περισσότερο τη χώρα στα χρέη, αν και με μικρότερα επιτόκια, επιβραδύνοντας το αναπόφευκτο". H παρεχόμενη οικονομική βοήθεια "δε βοηθά στο ελάχιστο, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία ούτε λύνει το πρόβλημα".

Μάλιστα, κύριο άρθρο της εφημερίδας The Sydney Morning Herald αναφέρει ότι "οι Έλληνες διαδηλωτές έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται ενάντια στα μέτρα λιτότητας, καθώς εκείνοι, ως νομοταγείς φορολογούμενοι πολίτες, θα επωμιστούν την αποπληρωμή ενός χρέους που προέκυψε από επιτήδειους, οι οποίοι και αυτή τη φορά θα αποφύγουν οποιαδήποτε επιβάρυνση, γνωρίζοντας τον τρόπο να ξεγελούν το σύστημα και να αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν". Ο αρθρογράφος επικαλείται απόψεις αναλυτών και επιστημόνων ότι "είναι αναπόφευκτη η χρεοκοπία για την Ελλάδα όπως και η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στην δραχμή, πραγματικότητα για την οποία προετοιμάζονται οι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος ευρωπαϊκές τράπεζες όπως και η ΕΚΤ".

Σε άρθρο δε της εφημερίδας The Age τονίζεται ότι "παρά το θέατρο ανάμεσα σε Έλληνες διαμαρτυρόμενους και αστυνομία, τα δακρυγόνα, τις φωνές που προειδοποιούσαν ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση, στην πραγματικότητα δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από την ψήφιση των μέτρων, οι διαδηλώσεις δεν έλαβαν την έκταση των αντίστοιχων στην Αίγυπτο, καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δε συμμετείχαν στις διαδηλώσεις όντας απασχολημένοι να κερδοσκοπούν από την παραοικονομία ή απλώς επειδή είναι αργόσχολοι ή συνταξιούχοι".

Αναφέρεται, επίσης, ότι "υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες δέχονταν να πληρώνουν μισθούς υπαλλήλων, οι οποίοι είναι ελάχιστα παραγωγικοί, ενώ η ευρύτερη επικρατούσα νοοτροπία είναι αυτή της αποφυγής με κάθε τρόπο να πληρώνουν φόρους".

«Καταπέλτης» η έκθεση της Τρόικας

Description: http://www.ant1online.gr/resources/images/365a0eb4-17cc-4cfa-8ed0-80313801ed73.jpgΈκθεση-κόλαφο για καθυστερήσεις, έλλειψη πολιτικού συντονισμού και διοικητικές αδυναμίες, οι οποίες έχουν επιβραδύνει σημαντικά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνέταξαν οι επικεφαλής των κλιμακίων της Τρόικας μετά την αξιολόγηση επί έναν μήνα της ελληνικής οικονομίας.

Στο κείμενο των 170 και πλέον σελίδων, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας σημαίνουν όχι απλώς τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά συναγερμό στην κυβέρνηση ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο να λάβει την έκτη δόση του δανείου, αν δεν ανεβάσει ρυθμούς σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, με πρώτη τις αποκρατικοποιήσεις.

Έπειτα από ένα καλό ξεκίνημα το καλοκαίρι του 2010, η εφαρμογή της μεταρρύθμισης έχει επιβραδυνθεί ουσιαστικά τα τελευταία τρίμηνα. Ανεπαρκής πολιτική συναίνεση, αδυναμίες στον πολιτικό συντονισμό και περιορισμοί στη διοικητική ικανότητα έχουν επιβαρύνει την εφαρμογή του προγράμματος.

Η τριμερής εξακολουθεί να χαρακτηρίζει εύθραυστη την ελληνική οικονομία, προβλέπει ύφεση της τάξης του 3,75% για το 2011 και γι’ αυτό επισημαίνει ότι, πέρα από το θεμελιώδους σημασίας κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων κι αξιοποίησης δημόσιας γης, πρέπει το Δημόσιο να αρχίσει να πληρώσει τις υπέρογκες οφειλές του σε τρίτους, χάρη στο πάγωμα των οποίων καταφέρνει ως τώρα να συντηρεί χαμηλά το έλλειμμα.

Οφείλει επίσης να ρίξει το βάρος σε πολιτικές για την ανάπτυξη, τομέα στον οποίο θα βοηθήσουν και πολυάριθμοι τεχνικοί σύμβουλοι από το εξωτερικό, οι οποίοι, όπως αποκάλυψε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα έχουν εξαιρετικά ισχυρό λόγο στα πλάνα που θα διαχειρίζονται. Το βασικό πεδίο δράσης των εμπειρογνωμόνων θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι αποκρατικοποιήσεις, από τις οποίες κρίνεται η ανακούφιση μετά από το 2012 του χρέους, αλλά εν πολλοίς και η επιτυχία του δεύτερου πακέτου βοήθειας.

Στο οικονομικό επιτελείο έχει απομείνει ένας μήνας για τη σύσταση του Ταμείου που θα τις αναλάβει, μόλις τρεις μήνες για να ολοκληρώσει την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τις άδειες του ΟΠΑΠ και 181 ημέρες, εντός των οποίων βάσει χρονοδιαγράμματος πρέπει να έχουν αποκρατικοποιηθεί ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΕΑΣ, ΔΕΠΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, Καζίνο Πάρνηθας, Κρατικά Λαχεία και να έχουν παραχωρηθεί οι άδειες κινητής τηλεφωνίας.

Στην αξιολόγησή της η Τρόικα επιμένει στην άποψη ότι το μεσοπρόθεσμο είναι φιλόδοξο και αφήνει παράθυρο για νέα μέτρα, επικεντρωμένα στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την επαναξιολόγηση δικαιούχων κοινωνικών παροχών. Τονίζει δε ότι αυτήν την ώρα δεν βοηθά να υπάρχουν, όπως συνέβη μέχρι τις προηγούμενες εβδομάδες, διαφωνίες για τα μέτρα, ακόμη και μεταξύ των υπουργών. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «οι καθυστερήσεις στην προετοιμασία του μεσοπρόθεσμου απεικονίζουν τις αυξανόμενες δυσκολίες της κυβέρνησης να διατυπώσει και να υποστηρίξει συλλογικά τις αναγκαίες οικονομικών μεταρρυθμίσεων».

Οι δανειστές μας επιμένουν για επίσπευση εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο, αλλά και περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι όποιες μέχρι στιγμής περικοπές δεν έχουν περάσει στα παραγόμενα προϊόντα κι υπηρεσίες, ενώ ως μόνιμη επωδό πια επαναλαμβάνουν την ανάγκη για αποτελεσματικότερη πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος.

Η τριμερής τονίζει ότι η εφαρμογή των μέτρων ως το 2015, λόγω του όγκου και της φύσης τους, πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, τόσο κοινωνική όσο και πολιτική, ενώ από τα πρώτα δείγματα γραφής εν μέσω θέρους θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισ. το Σεπτέμβριο.

http://www.ant1online.gr/Economy/General/Pages/20117/b1c7013a-e197-4430-bdef-77d342272321.aspx

Καλά ρε Ιγνατίου, πλάκα μας κάνεις

Είπαμε ότι ζεις αλλού (στις ΗΠΑ)... αλλά δεν είσαι και "αλλού"!!
Τι σε εκπλήσσει δηλαδή; Ότι είναι προδότες;



ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι στις 7 Ιουλίου είναι η κρισιμότερη συνάντηση στον ΟΗΕ για το θέμα της Κύπρου μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν από τους Κύπριους... ο Μπαν Κι Μουν θα παρουσιάσει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους το νέο σχέδιο Ανάν 2... γι' αυτό και η έκπληξη του Μ. Ιγνατίου

Σημαντικά υποθαλάσσια κοιτάσματα σπανίων γαιών εντόπισαν επιστήμονες στο βυθό του Ειρηνικού

Τεράστια κοιτάσματα των ορυκτών που είναι γνωστά ως σπάνιες γαίες εκτιμάται ότι έχουν εντοπιστεί στο βυθό του Ειρηνικού, σε ποσότητες 1.000 φορές μεγαλύτερες από εκείνες που έχουν εντοπιστεί στο έδαφος, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου που επικαλούνται ερευνητές.

Τα αποθέματα αυτά εκτιμάται ότι φθάνουν τα 100 δισεκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με την καθημερινή οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Πιστεύεται ότι βρίσκονται σε βάθος 3.500 ως 6.000 μέτρων και καλύπτουν μια έκταση 11 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου.

Η Κίνα, η οποία παράγει το 97% των παγκόσμιων αποθεμάτων σπανίων γαιών, επιβάλει το τελευταίο διάστημα περιορισμούς στις εξαγωγές των στρατηγικής σημασίας αυτών μετάλλων, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ηλεκτρονικών, μαγνητών, μπαταριών κ.ά. προϊόντων, εγείροντας ανησυχίες διεθνώς για την επάρκεια της προσφοράς και προκαλώντας την άνοδο της τιμής τους.

Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τόκιο και της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Θαλάσσιας και Χερσαίας Επιστήμης και Τεχνολογίας δημοσιεύεται σήμερα στην Διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής επιστημονικής επιθεώρησης Nature Geoscience, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Οι εισαγωγές σπανίων γαιών της Ιαπωνίας από την Κίνα σημείωσαν πτώση 3% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Ήταν η πρώτη μείωση σε μηνιαία βάση τους τελευταίους τρεις μήνες, που εν μέρει αποδόθηκε στην ραγδαία αύξηση των τιμών τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών στο Τόκιο τον περασμένο μήνα.

Η ζήτηση πάντως εκτιμάται ότι πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά εκ νέου εντός του έτους καθώς η Ιαπωνία ανακάμπτει από την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός, το επακόλουθο τσουνάμι και η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα την 11η Μαρτίου.

Η Άγκυρα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Λιβύη και έκοψε κάθε επαφή με τον Καντάφι

Η Τουρκία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ανακάλεσε τον πρεσβευτή της, έγραψε το σαββατοκύριακο η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την επίσκεψη στην Βεγγάζη την Κυριακή του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, και την δήλωσή του ότι η Τουρκία θα ενισχύσει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων με 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψει την Λιβύη ο Μουάμαρ Καντάφι, είπε ο Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντας το Εθνικό Συμβούλιο "νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.

Τουρκία: Την ευχή να επαναλειτουργήσει σύντομα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξέφρασε ο Γερμανός υπΕξ Γκίντο Βεστερβέλε

http://www.skai.gr/files/temp/B8112D934A4F69319163E7744C70C68B.jpg"Η Σχολή της Χάλκης είναι χώρος πολιτισμού, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού", είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέφθηκε στη Σχολή.

" Επιθυμώ με την εδώ παρουσία μου να δώσω θάρρος και ελπίδα και να εκφράσω την υποστήριξη μου στην προοπτική της επαναλειτουργίας της. Η Σχολή διαθέτει μία υπέροχη Βιβλιοθήκη. Εκφράζω την ευχήν συντόμως η Βιβλιοθήκη να εξυπηρετεί τις επιστημονικές ανάγκες των φοιτητών της Σχολής», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εκδόθηκε σήμερα αναφέρει ότι ο κ. Βεστερβέλε επισκέφθηκε τη Σχόλη το περασμένο Σάββατο, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Γερμανίας Δρ. Eckart Cuntz, την Γεν. Προξένο της Γερμανίας Brita Wagener και κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Γερμανό ΥΠΕΞ υποδέχθηκε στη Σχολή, ο μητροπολίτης Μοσχονησίων κ.κ. Αποστόλος, ο διάκονος κ. Ιωακείμ Μπίλλης, υπογραμματέας της Συνόδου, και ο πατήρ Δοσιθέος Αναγνωστοπούλος, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου.

Ο κ. Βεστερβέλε περιηγήθηκε στο Καθολικόν της Σχολής, στις αίθουσες διδασκαλίες, στη Βιβλιοθήκα και σε άλλους χώρους, ενώ υπέγραψε και το Βιβλίο Επισκεπτών.

Γ. Δρακούλης (ΟΝΝΕΔ Αχαΐας) «Ανεπιθύμητη από τη νέα γενιά της Αχαΐας η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας»

http://cdn.thebest.gr/media/images/small/bxvxwckjow4df0600f15678.jpgΟ εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Τρόικας υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, τελικά δεν θα επισκεφτεί την πόλη της Πάτρας, μια πόλη και γενικά ένα Νομό που πλήττεται από την ανεργία λόγω των αδιέξοδων πολιτικών της Κυβέρνησης, αλλά θα τον εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτσούκος που ερχόμενος από την εκλογική του περιφέρεια την Ηλεία θα κάνει μια στάση στην Πάτρα.

Η έλλειψη σχεδιασμού έχει οδηγήσει και οδηγεί καθημερινά χιλιάδες νέους στην εξαθλίωση. Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της χώρας με νέες θέσεις εργασίας, καθημερινά με τα μέτρα που λαμβάνουν συρρικνώνουν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και εναποθέτουν «ταφόπλακα» στους ελεύθερους επαγγελματίες με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με την ανεργία να έχει ξεφύγει και να ξεπερνά το 15% καταρρίπτοντας κάθε προβλέψει, οι νέοι απογοητευμένοι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό μακριά από τις οικογένειες τους και την πατρίδα τους. Δυστυχώς, από την πλευρά της πολιτείας δεν υπάρχει καμία μέριμνα και στήριξη για τους ανέργους, δημιουργώντας ένα μεταναστευτικό κύμα πρωτοφανές για την Μεταπολιτευτική Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το εν λόγω υπουργείο θα έπρεπε να μετονομαστεί σε υπουργείο Ανεργίας!

Επιτέλους, καταλάβετε ότι δεν έχετε το δικαίωμα να σκοτώνεται την οικονομία και να καταπατάτε τα όνειρα και της ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που επωμίζεται λανθασμένες πολιτικές της Κυβέρνησης που εκπροσωπείτε.
Γι’ αυτό τον λόγο, μέχρι να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος του προβλήματος της ανεργίας και να δράσετε κατάλληλα με σοβαρό σχέδιο ευθύνης, είστε ανεπιθύμητοι από τη νέα γενιά της Αχαΐας, από τους νέους που υποφέρουν από την ανεργία και οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο από τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας.

Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ