05 Ιουλίου 2011

Παπουτσή άσε τις παπαριές γιατί άλλο "απειλούμαι"... και άλλο "ενοχλούμε" απ' τη διαμαρτυρία του Κολλάτου...

Και εμείς ενοχλούμαστε από διάφορους λαθραίους στα σπίτια μας, στους δρόμους και στις δουλειές μας αλλά εσένα δεν ιδρώνει τ' αυτάκι σου καθώς έχεις 45 Αστυνομικούς να σε φυλάνε και μένεις και σε καμιά Πολιτεία και δεν έρχεσαι σε επαφή μαζί τους...

Για να μη συζητήσουμε για τους 82 του ΣΑΜΙΝΑ που δεν πρόλαβαν καν ν' απειλειθούν και βλέπουν τα ραδίκια ή τα ψάρια ανάποδα και δεν ίδρωσε τ' αυτάκι σου να πεις παραιτούμαι ρε παιδιά κι ας μη φταίω...

Άσε λοιπόν τις παπαριές ότι απειλείται η ζωή σου από τη διαμαρτυρία του Κολλάτου, γιατί γίνεσαι γραφικός και αναξιόπιστος σαν την καμαριέρα του συντρόφου Στρος Καν...

Διαβάστε και την είδηση:

«Δεν αισθάνομαι κατηγορούμενος, αλλά κατήγορος όλων εκείνων που προκαλούν βία. Τους προειδοποιώ. Μακριά από τη γυναίκα και το παιδί μου» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καταγγέλλοντας ότι δέχονται επιθέσεις ο ίδιος και η οικογένεια του.

Επίσης, επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, ο οποίος προγραμματίζει συγκέντρωση τη Πέμπτη προς το σπίτι του. «Ο κ. Κολλάτος, που είναι προέκταση της πλατείας Συντάγματος, όπως ο ίδιος λέει, έχει προγραμματίσει με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, να έρθει στο σπίτι μου, και κανείς δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, ή ο δήμαρχος να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα για το σπίτι μου;».

«Δεν πρόκειται να με τρομάξει η ιδεολογική πολιτική τρομοκρατία. Γίνεται από δειλούς και ανέντιμους» πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.

http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/647563/Article.aspx

Διάολε, πόσο καλύτερος είναι ο Ουρτάδο;

Τέλος λοιπόν από τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Κατσικογιάννης... Ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που μάλλον δεν έκανε για την ομάδα του Πειραιά αφού σε αυτή τη νευραλγική θέση υπάρχει ο Ουρτάδο...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Ι∆ΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

[δακρυγονα+παπανδρεου]Προ καιρού είχαµε αναφερθεί στις µεγαλοστοµίες του ΠΑΣΟΚ, σε ζητήµατα ασφαλείας του πολίτη, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Μεγαλοστοµίες τις οποίες πληρώνει σήµερα ως κυβέρνηση µε τις καταστροφές που περιθωριακοί, αντιεξουσιαστές και κάθε είδους «µπαχαλάκηδες» προκαλούν.

Εκτός όµως από τα ζητήµατα ασφαλείας των πολιτών και προστασίας της ιδιωτικής και της
δηµόσιας περιουσίας, πρόβληµα για µία κυβέρνηση είναι φυσικό να προκαλούν και κοινωνικές αναταράξεις στο µέτρο που αποτελούν ένα συνεχή αγώνα πεζοδροµίου και που είναι εύκολο να πάρει άλλες διαστάσεις µε τις ευκαιρίες που το «πεζοδρόµιο» παρέχει
στους εκάστοτε «µπαχαλάκηδες».

Να θυµίσουµε λοιπόν ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση και επρόκειτο να ψηφιστεί στη Βουλή το Ασφαλιστικό Νοµοσχέδιο που είχε εκπονήσει η Ν.∆. ως κυβέρνηση, είχε αποχωρήσει, ο δε κ. Παπανδρέου είχε εκστοµίσει µία επικίνδυνη –για τη ∆ηµοκρατία- φράση:

«Συνεχίζουµε τον αγώνα από το πεζοδρόµιο»!

Προφανέστατα, κατά δική του πολιτική διαπαιδαγώγηση και –δυστυχώς- αντίληψη, «το δίκαιο του πεζοδροµίου», ως συστατικού στοιχείου λειτουργίας ενός κράτους, είναι και συνταγµατικώς κατοχυρωµένο!

Πως αλλάζουν όµως οι καιροί!! Σήµερα ο κ. Παπανδρέου, από τη θέση του πρωθυπουργού, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις µεθόδους λαϊκών αντιδράσεων στις οποίες παρακινούσε και τις οποίες υπέθαλπε, όταν ήταν αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, µόνο και µόνο για να εµποδίσει την προηγούµενη κυβέρνηση να εφαρµόσει
την πολιτική της.

Τώρα µαθαίνει, από πρώτο χέρι, ότι στην πολιτική, ή αποδέχεσαι τις βασικές αρχές που διέπουν τη δηµοκρατική οργάνωση µιας Πολιτείας –οπότε τις αντιρρήσεις σου τις εκφράζεις µε τα µέσα που σου παρέχουν οι θεσµοί και, κυρίως, µε εναλλακτικές προτάσεις που πείθουν το λαό -όπως πράττει σήµερα ως αντιπολίτευση η Ν∆. Ή, όντως καταφεύγεις στο πεζοδρόµιο και στη συνθηµατολογία, τα κάνεις λαµπόγυαλο και επιχειρείς έτσι να ανατρέψεις µία κυβέρνηση που ο ίδιος ο λαός ανέδειξε και που την ψήφισε για να εφαρµόσει τη δική της πολιτική και όχι τη δική σου. Αυτή τη δεύτερη εκδοχή υφίσταται σήµερα ο κ. Παπανδρέου, από αυτούς που παρέσυρε στο παρελθόν σε οχλοκρατικές εκδηλώσεις. Η (πολιτική) ζωή τον πληρώνει µε το ίδιο νόµισµα...

Επίθεση Κατσέλη στην Κυβέρνηση!!

Οπως υποστήριξε η Λούκα Κατσέλη «δημοσιονομική εξυγίανση δεν γίνεται με έκτακτα φορολογικά μέτρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Γίνεται με αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, στη βάση μιας ενιαίας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας εισοδήματος και φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, όπου όλοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα».

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα:

- Αντί για στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα βάρη καλούνται και πάλι να τα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, θα πληρώνουν για την υπόλοιπη ζωή τους την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις.

- Το έκτακτο επίδομα θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ η ετήσια αύξηση που δινόταν κάθε χρόνο θα συνυπολογιζόταν στη μισθολογική εξέλιξη, στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις.

- Η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο της κρίσης διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά, ενισχύοντας την πραγματική οικονομία και τους κλάδους που πλήττονται, αντί να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να ενισχύσει όπως θα έπρεπε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, μας καλεί να πληρώσουμε τον λογαριασμό των λαθεμένων πολιτικών της επιλογών.

Δεξί Εξτρέμ: Εννοείται ότι η Λούκα δεν επιτέθηκε στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καθώς έχουμε πει επανειλημμένα: Καμόρα, ομερτά κ.λπ... επιτέθηκε στη Κυβέρνηση της ΝΔ στις 19-3-2009, όταν ο ταλαίπωρος ο Καραμανλής προσπαθούσε να αποτρέψει τη χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησε ο ΓΑΠ... και να φανταστείτε ότι τα παραπάνω η Κατσέλη τα είπε επειδή η ΝΔ τόλμησε να βάλει έκτακτη φορολογία σε όσους είχαν εισοδήματα πάνω από 60.000 και αντί για αυξήσεις έδωσε επίδομα!!!... φανταστείτε να είχε κάνει και μειώσεις μισθών 20-30% τι θα είχε κάνει η Λούκα

Τότε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έγραφε:

Ο θάνατος του μισθωτού με συνταγή ΔΝΤ-Μηδενικές αυξήσεις, ελεημοσύνες και κεφαλικός φόρος

Η κυβέρνηση έβγαλε την κουκούλα και, αντί του θανάτου του εμποράκου (τίτλος θεατρικού έργου του Αρθουρ Μίλερ) προτίμησε αυτή τη φορά τον θάνατο του μισθωτού: Η πρώτη δέσμη φοροεισπρακτικών μέτρων και περικοπών αφήνει χωρίς καμιά εισοδηματική αύξηση φέτος )κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη του 1990-93 με το περίφημο Ο+Ο=14%) περίπου 1 εκατ. μισθωτούς του Δημοσίου και συνταξιούχους όλων των Ταμείων.

Oι 15 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ

Oι 15 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ

ΧΩΡΑ ΧΡΕΟΣ ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ

1 ΙΑΠΩΝΙΑ 225,80%
2 ΣΑΙΝΤ ΚΙΤΣ ΕΝΤ ΝΕΒΙΣ 196,30%
3 ΛΙΒΑΝΟΣ 150,70%
4 ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ 149%
5 ΕΛΛΑΔΑ 142,80%
6 ΙΣΛΑΝΔΙΑ 123,80%
7 ΤΖΑΜΑΙΚΑ 123,20%
8 ΙΤΑΛΙΑ 119%
9 ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ 102,40%
10 ΒΕΛΓΙΟ 96,80%
11 ΙΡΛΑΝΔΙΑ 96,20%
12 ΣΟΥΔΑΝ 94,20%
13 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 93%
14 ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ 86,70%
15 ΓΕΡΜΑΝΙΑ 83,20%

Πηγή: Eurostat, IMF

www.futuresandoptions.gr

O Σόιμπλε υπερασπίστηκε ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας τη βοήθεια για την Ελλάδα

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=165926&w=400&h=300&q=80Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των αποφάσεων για τη συμμετοχή της Γερμανίας στη δανειακή σύμβαση βοήθειας στην Ελλάδα και τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης του Ευρώ EFSF. Στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας ο κ. Σόιμπλε επικαλέσθηκε τις συνθήκες απειλής για το ευρώ που οδήγησαν στις αποφάσεις στήριξης της Ελλάδας και των άλλων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης [Δεξί Εξτρέμ: Για να είστε ενήμεροι από τώρα, η απόφαση του Δικαστηρίου που θα βγει σε 3 μήνες δεν υπάρχει περίπτωση να απαγορευθεί η συμμετοχή της Γερμανίας στον μηχανισμό στήριξης... στη χειρότερη Κυβέρνηση θα υποχρεώσει τη Γερμανική Κυβέρνηση να εμπλέξει περισσότερο τη Βουλή στις όποιες αποφάσεις της].

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εξετάζει από σήμερα επί της ουσίας προσφυγή που υπογράφουν ο βουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Πέτερ Γκαουβάιλερ και ομάδας ευρωσκεπτικιστών συνταγματολόγων, οικονομολόγων και οικονομικών παραγόντων. Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση για τη βοήθεια στην Ελλάδα και τις ασπίδες προστασίας του ευρώ παραβιάζουν το άρθρο 125 της Συνθήκης της Λισαβόνας με τη ρήτρα που απαγορεύει την ανάληψη χρέους άλλης χώρας-μέλους της Ένωσης (No Bail out). Επίσης υποστηρίζουν ότι με τα 147 δισ. εγγυήσεις της Γερμανίας για το μηχανισμό, και άλλα 24 δισ. εγγυήσεων για τη βοήθεια στην Ελλάδα περιστέλλεται το θεμελιώδες δικαίωμα της γερμανικής βουλής να αποφασίζει επί του προϋπολογισμού της χώρας.

Ο κ. Σόιμπλε αντέκρουσε την επιχειρηματολογία αυτή και τόνισε ότι από τις αρχές του 2010 η ανθεκτικότητα και η συνοχή της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθενται συνολικά υπό δοκιμασία. «Λόγω των προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης δεν υπάρχει καμία καλύτερη οικονομική και πολιτική εναλλακτική λύση από την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα από μόνη της, ακόμη και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι πολύ μικρή για να ανταποκριθεί στα συμφέροντά μας και στην ευθύνη μας στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο υπ. Οικονομικών αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας σημείωσε ότι «όταν στο πρώτο ήμισυ του 2010 εμφανίστηκαν εκτιμήσεις των αγορών για μία επαπειλούμενη αδυναμία πληρωμών σε ένα ελάχιστα ανθεκτικό περιβάλλον αγορών, τότε ετέθη για τις κυβερνήσεις το ερώτημα, εάν αποτελεί υπεύθυνη στάση να δοκιμαστεί σ’ αυτή την περίπτωση η ανθεκτικότητα των αγορών. Πολλοί ειδικοί φοβήθηκαν ότι μία ανεξέλεγκτη αδυναμία πληρωμών θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις από την τραπεζική κρίση του 2008».

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει το επιπρόσθετο στοιχείο ότι τα δημοσιευθέντα στοιχεία που αφορούσαν στο έλλειμμα της χώρας ήταν λανθασμένα».

Ο υπουργός Οικονομικών αιτιολόγησε την απόφαση για τους μηχανισμούς στήριξης του ευρώ λέγοντας ότι «εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση να αποφευχθεί ο κίνδυνος “μόλυνσης” και να μειωθεί συνολικά ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης. Ο κίνδυνος μιας τέτοιας μόλυνσης δικαιολόγησε την αναγκαιότητα να βοηθηθεί τον Απρίλιο του 2010 η Ελλάδα με συντονισμένα διμερή δάνεια. Έως ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις ο κίνδυνος “εξάπλωσης της μόλυνσης” είχε μεγαλώσει δραματικά. Για το λόγο αυτό έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συναφθεί ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης υπό τη συμμετοχή του ΔΝΤ ύψους 750 δισ. ευρώ».

Ταυτόχρονα ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης σημαίνει ότι «οι χώρες με υψηλά χρέη και ελλείμματα θα πρέπει να σταθεροποιήσουν τους προϋπολογισμούς τους και να παραμερίσουν τα δομικά εμπόδια της ανάπτυξης». Σημείωσε δε ότι «προκειμένου να επενεργήσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι χώρες χρειάζονται χρόνο. Χρόνο που δε δίνουν στις χώρες αυτές οι χρηματαγορές, και τον οποίο τους παραχωρούν οι χώρες της Ευρώπης μέσω οικονομικής βοήθειας, η οποία συνδέεται με αυστηρούς όρους». Το πόσο αυστηροί είναι αυτοί οι όροι, φάνηκε κατά τον κ. Σόιμπλε, από το πόσο χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αντιστάθηκαν να υπαχθούν στο μηχανισμό και «σχεδόν υποχρεώθηκαν λόγω του συστημικού κινδύνου επέκτασης της κρίσης και λόγω της απειλής για την Ευρωζώνη συνολικά. Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει πολύ αυστηρούς όρους. Η χώρα έχει ήδη προχωρήσει σε επώδυνες τομές και πρέπει να κάνει κι άλλα ακόμη», είπε ο κ. Σόιμπλε. Κατέληξε δε ότι «με το ευρώ η Ευρώπη συνεισφέρει στην παγκόσμια σταθερότητα».

Η απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας αναμένεται περίπου σε τρεις μήνες.

Η καμαριέρα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν μήνυσε την New York Post για δημοσιεύματα της που την παρουσιάζουν ως πόρνη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMK8pXAgMS4yw9SXcmaoafrFuvrOSp71TuIjjN-kCSgvwb_S0jpOhTpktL4nVSq1bob27w2Htz_FyIndxZ1S24S88NeFtnnpqqZTEuuDXqAOkHLHyP9vk65NbUAm3Cs_5K5q1CaqpDrHM/s1600/kamariera.jpgΗ καμαριέρα ξενοδοχείου που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση μήνυσε σήμερα την εφημερίδα New York Post και πέντε από τους δημοσιογράφους της για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή η εφημερίδα ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι ήταν πόρνη.

Η 32χρονη μετανάστης από τη Γουινέα κατηγόρησε την Post για τη δημοσίευση δυσφημιστικών άρθρων μεταξύ 2-4 Ιουλίου "σε μια προφανή απεγνωσμένη προσπάθεια να ενισχύσει τις ταχέως βυθιζόμενες πωλήσεις της".

Η μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μπρονξ ζητεί αποζημιώσεις που θα καθοριστούν στη δίκη για τα άρθρα, που όπως είπε, η Post γνώριζε ότι ήταν ψευδή ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ήταν ψευδή πριν δημοσιευτούν.

Την Παρασκευή, οι εισαγγελείς αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της γυναίκας αυτής για μια σειρά από ψέματα για το παρελθόν της, συμπεριλαμβανομένης μιας ψεύτικης ιστορίας για ομαδικό βιασμό που υπέστη, και αναφέρεται στην αίτηση της για χορήγηση ασύλου από τις ΗΠΑ.

Η Post έγραψε το Σάββατο ότι η καμαριέρα του Sofitel "έκανε διπλό μεροκάματο ως πόρνη, μαζεύοντας μετρητά στο περιθώριο της δουλειάς της από άνδρες πελάτες". Ένα άρθρο την επόμενη ημέρα ανέφερε ότι η καμαριέρα "συνέχισε να εργάζεται ως πόρνη σε ένα ξενοδοχείο του Μπρούκλιν όπου την κρατούσαν κρυμμένη οι εισαγγελικές αρχές".

Διαμαρτυρίες ακτιβιστών έξω απο το λιμεναρχείο Περάματος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEif3g59N5PdxJbkGbgUUnWRgYSH0PpyHjyeFIaaZOJPahs3dwlc6_lOOqCz6pIz3usLOxCF_6uXxIDzplrBiLPsI53RNECj_bo5jS8bfGTFSQ53HxBT07BbD-NG2-pNQHIGjZy6B9NNtNFc/s1600/image-232687-panoV9-ehjv.jpgΤην έντονη διαμαρτυρία τους, για το γεγονός ότι οι λιμενικές αρχές δεν επιτρέπουν τον απόπλου του πλοίου «JULIANO» σημαίας Σιέρρα Λεόνε που ανήκει στο στολίσκο «Ένα καράβι για τη Γάζα», εξέφρασαν περίπου 30 ακτιβιστές έξω από το λιμεναρχείο Περάματος.

Το πλοίο, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν βασικές ελλείψεις σε αυτό και του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι εφόσον δεν αποκατασταθούν οι εκκρεμότητες σχετικά με την αξιοπλοΐα του σκάφους, δεν μπορεί να χορηγηθεί απόπλους για άλλο λιμάνι της ελληνικής επικράτειας από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης τονίζεται ότι δεν πρόκειται να χορηγηθεί απόπλους του σκάφους με προορισμό τη Γάζα.

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Γ. Ορφανό

Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής τη δικογραφία που αφορά το ενδεχόμενο ευθυνών του τέως υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για αθλητικά θέματα επί κυβερνήσεως ΝΔ, Γ. Ορφανού.

Η δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή και σχετίζεται με τη διοργάνωση το 2006 στην Ελλάδα εκδήλωσης για τα ετήσια βραβεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε με μερικά εκατομμύρια ευρώ.

naftemporiki.gr

«Απίθανο» να προκαλούν καρκίνο τα κινητά

cell_phoneOλοένα περισσότερα στοιχεία υποδηλώνουν πως δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητών τηλεφώνων και τον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία επανεξέταση των υπαρχουσών μελετών από το Ίδρυμα Μελέτης του Καρκίνου (ICR).

Όπως γράφει, παρά την σχεδόν καθολική χρήση των κινητών, δεν υπήρξε καμία αύξηση στα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου.

Στην έκθεσή του, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environmental Health Perspectives», το ICR παραθέτει επίσης αστοχίες σε πολλές από τις μελέτες που διερεύνησαν το όλο θέμα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει πως τα κινητά είναι «πιθανώς καρκινογόνα», βασισμένος στην απόφαση της αρμόδιας Αρχής του – της Διεθνούς Υπηρεσίας Μελέτης του Καρκίνου (IARC) – με την οποία ταξινομήθηκαν τα κινητά στην ίδια κατηγορία με τον καφέ και τις αναθυμιάσεις του πετρελαίου.

Η ταξινόμηση ενός παράγοντα ως «πιθανώς καρκινογόνου» σημαίνει ότι δεν μπορεί μεν να αποκλειστεί πως μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, αλλά δεν μπορεί ούτε και να αποδειχτεί.

Μανιώδεις χρήστες

Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες για τα κινητά και τον καρκίνο ήταν η Interphone, κατά την οποία συγκρίθηκαν 2.708 πάσχοντες από μια μορφή όγκου στον εγκέφαλο που λέγεται γλοίωμα, με ίσο αριθμό υγιών εθελοντών.

Η μελέτη αυτή είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι χρήστες των κινητών κατά μέσον όρο είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του εγκεφάλου, αλλά οι μανιώδεις χρήστες διέτρεχαν κάπως υψηλότερο κίνδυνο.

Ο καθηγητής Άντονυ Σβέρντλοου, από το ICR, λέει πως υπήρχε κίνδυνος σφάλματος όταν οι πάσχοντες από τον καρκίνο στον εγκέφαλο κλήθηκαν να θυμηθούν πόσο μιλούσαν στο κινητό χρόνια πριν. Είναι χαρακτηριστικό πως 10 από τους ασθενείς είπαν πως καθημερινά μιλούσαν στο κινητό περισσότερες από 12 ώρες – πράγμα το οποίο μοιάζει απίστευτο.

Ο δρ Σβέρντλοου πρόσθεσε πως την τελευταία 20ετία, η χρήση των κινητών μετετράπη από σπάνια σε εξαιρετικά συνηθισμένη και πλέον 4,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, «τα στοιχεία από τις χώρες της Δύσης όπου τηρούνται μητρώα του καρκίνου, δεν καταδεικνύουν αύξηση στα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου», εξήγησε.

Συνολικά, εξάλλου, «τα αθροιστικά ευρήματα των επιστημονικών μελετών δείχνουν να καταρρίπτουν ολοένα περισσότερο την υπόθεση ότι τα κινητά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του εγκεφάλου στους ενήλικες», τόνισε.

Οι αμφιβολίες

Η έκθεση παραδέχεται πως υπάρχουν ακόμα ορισμένες αμφιβολίες για τα κινητά.

Κατ’ αρχήν, οι έως τώρα μελέτες έχουν αναζητήσει τυχόν συσχέτιση έπειτα από το πολύ 15 χρόνια καθημερινής χρήσης του κινητού – συνεπώς, θα μπορούσε να υπάρχει κάποια συσχέτιση έπειτα από περισσότερες δεκαετίες χρήσης, αλλά αυτό θα το μάθουμε στο μέλλον.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμα διερευνηθεί καλά η τυχόν επίπτωση από την χρήση κινητών κατά την παιδική ηλικία – αφ’ ενός διότι η τάση να έχουν και τα παιδιά κινητό είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αφ’ ετέρου διότι θα πρέπει να περάσουν μερικές δεκαετίες για να διαπιστωθεί εάν η συνήθεια αυτή τα έβλαψε ή όχι.

Με άλλα λόγια, «τα νέα για την ασφάλεια των κινητών είναι προς το παρόν καλά, αλλά απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να εξαχθεί οριστικό συμπέρασμα», καταλήγουν οι ειδικοί.

http://www.physics4u.gr/blog/?p=3672

«Απίθανο» να προκαλούν καρκίνο τα κινητά

cell_phoneOλοένα περισσότερα στοιχεία υποδηλώνουν πως δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητών τηλεφώνων και τον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία επανεξέταση των υπαρχουσών μελετών από το Ίδρυμα Μελέτης του Καρκίνου (ICR).

Όπως γράφει, παρά την σχεδόν καθολική χρήση των κινητών, δεν υπήρξε καμία αύξηση στα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου.

Στην έκθεσή του, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environmental Health Perspectives», το ICR παραθέτει επίσης αστοχίες σε πολλές από τις μελέτες που διερεύνησαν το όλο θέμα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει πως τα κινητά είναι «πιθανώς καρκινογόνα», βασισμένος στην απόφαση της αρμόδιας Αρχής του – της Διεθνούς Υπηρεσίας Μελέτης του Καρκίνου (IARC) – με την οποία ταξινομήθηκαν τα κινητά στην ίδια κατηγορία με τον καφέ και τις αναθυμιάσεις του πετρελαίου.

Η ταξινόμηση ενός παράγοντα ως «πιθανώς καρκινογόνου» σημαίνει ότι δεν μπορεί μεν να αποκλειστεί πως μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, αλλά δεν μπορεί ούτε και να αποδειχτεί.

Μανιώδεις χρήστες

Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες για τα κινητά και τον καρκίνο ήταν η Interphone, κατά την οποία συγκρίθηκαν 2.708 πάσχοντες από μια μορφή όγκου στον εγκέφαλο που λέγεται γλοίωμα, με ίσο αριθμό υγιών εθελοντών.

Η μελέτη αυτή είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι χρήστες των κινητών κατά μέσον όρο είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του εγκεφάλου, αλλά οι μανιώδεις χρήστες διέτρεχαν κάπως υψηλότερο κίνδυνο.

Ο καθηγητής Άντονυ Σβέρντλοου, από το ICR, λέει πως υπήρχε κίνδυνος σφάλματος όταν οι πάσχοντες από τον καρκίνο στον εγκέφαλο κλήθηκαν να θυμηθούν πόσο μιλούσαν στο κινητό χρόνια πριν. Είναι χαρακτηριστικό πως 10 από τους ασθενείς είπαν πως καθημερινά μιλούσαν στο κινητό περισσότερες από 12 ώρες – πράγμα το οποίο μοιάζει απίστευτο.

Ο δρ Σβέρντλοου πρόσθεσε πως την τελευταία 20ετία, η χρήση των κινητών μετετράπη από σπάνια σε εξαιρετικά συνηθισμένη και πλέον 4,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, «τα στοιχεία από τις χώρες της Δύσης όπου τηρούνται μητρώα του καρκίνου, δεν καταδεικνύουν αύξηση στα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου», εξήγησε.

Συνολικά, εξάλλου, «τα αθροιστικά ευρήματα των επιστημονικών μελετών δείχνουν να καταρρίπτουν ολοένα περισσότερο την υπόθεση ότι τα κινητά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του εγκεφάλου στους ενήλικες», τόνισε.

Οι αμφιβολίες

Η έκθεση παραδέχεται πως υπάρχουν ακόμα ορισμένες αμφιβολίες για τα κινητά.

Κατ’ αρχήν, οι έως τώρα μελέτες έχουν αναζητήσει τυχόν συσχέτιση έπειτα από το πολύ 15 χρόνια καθημερινής χρήσης του κινητού – συνεπώς, θα μπορούσε να υπάρχει κάποια συσχέτιση έπειτα από περισσότερες δεκαετίες χρήσης, αλλά αυτό θα το μάθουμε στο μέλλον.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμα διερευνηθεί καλά η τυχόν επίπτωση από την χρήση κινητών κατά την παιδική ηλικία – αφ’ ενός διότι η τάση να έχουν και τα παιδιά κινητό είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αφ’ ετέρου διότι θα πρέπει να περάσουν μερικές δεκαετίες για να διαπιστωθεί εάν η συνήθεια αυτή τα έβλαψε ή όχι.

Με άλλα λόγια, «τα νέα για την ασφάλεια των κινητών είναι προς το παρόν καλά, αλλά απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να εξαχθεί οριστικό συμπέρασμα», καταλήγουν οι ειδικοί.

http://www.physics4u.gr/blog/?p=3672

Γ. Καρασμάνης (ΝΔ-Πέλλα): Γιατα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από επαγγελματίες αγρότες

http://www.ekeo.gr/wp-content/uploads/2011/01/karasmanis-georgios.jpg«Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος στις παλινωδίες της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον αγροτικό κόσμο, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, λάθη και παραλείψεις, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και τη διασφάλιση της προτεραιότητας των αγροτών στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις αγροτικές περιοχές.

Στον ένα χρόνο από τη ψήφιση του νόμου για την εγκατάσταση από τους αγρότες φωτοβολταϊκών συστημάτων, το μόνο που επιτεύχθηκε είναι σήμερα οι αγρότες να αισθάνονται εξαπατημένοι από τα δεκάδες εμπόδια, προσκόμματα, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και αδιαφορία, που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Αθήνα 05 / 07 /2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στην άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων, από αγρότες»

Από τη ψήφιση του νόμου 3851/10 για τις ΑΠΕ τον Ιούνιο του 2010, που καθόριζε τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων προκειμένου να αδειοδοτηθούν για την εγκατάσταση φωτοβολταικών μονάδων στα χωράφια τους, είχαμε τονίσει τη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Περιβάλλοντος τον αγροτικό τομέα και μάλιστα στο κρίσιμο αναπτυξιακό τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Χιλιάδες αγρότες έσπευσαν να καταβάλουν παράβολο και να πληρώσουν 3000-4000 χιλιάδες ευρώ για τη σύνταξη μελετών και την υποβολή φακέλων επηρεαζόμενοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για πράσινη ανάπτυξη δημιουργώντας υπέρμετρες προσδοκίες στους Έλληνες αγρότες για αύξηση των εισοδημάτων τους.

Επειδή σήμερα αποδεικνύεται ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί πράσινης ανάπτυξης και οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης με τους αγρότες ήταν φρούδες στηρίζοντας την ασυνέχεια και ασυνέπεια της οδηγώντας έτσι χιλιάδες αγρότες να υποβάλλουν αίτηση.

Επειδή σήμερα οι καταγγελίες και οι παρατηρήσεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι φόβοι των αγροτών δυστυχώς επαληθεύονται, όταν έως σήμερα έχει υλοποιηθεί πολύ μικρός αριθμός επενδύσεων.

Ερωτάται ο κύριος υπουργός

1. Υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου να μας ενημερώσει ξεκάθαρα, ένα χρόνο μετά, από την ανακοίνωση του προγράμματος, Πόσες άδειες έχουν εγκριθεί και πόσες υπολείπονται για έγκριση; Σε πόσες από αυτές που εγκρίθηκαν, έχει πραγματοποιηθεί η επένδυση ;

2. Πότε προτίθεται να απαντήσει στις αιτήσεις των αγροτών η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ, όταν σχεδόν έχουμε διανύσει 9 μήνες, από τις αρχικές αιτήσεις (Σεπτέμβριος 2010)

3. Θα δοθεί παράταση στην προσφορά σύνδεσης της ΔΕΗ πέρα του εξαμήνου, όταν ο Επενδυτής – Αγρότης δεν έχει πάρει έγκριση άδειας από τον ΔΕΣΜΗΕ

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης

Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας

Συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, στη "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ"

http://spilia.files.wordpress.com/2011/02/samaras1.jpgΑποτυχημένο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, το διεθνές σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" υποστηρίζει ότι το σχέδιο πρέπει να επανεξεταστεί.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα των δημοσιογράφων Alkman Granitsas και Marcus Walker αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη άποψη "έχει απομονώσει διεθνώς" τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, όπως τονίζεται, στην Ελλάδα το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά προηγείται του σοσιαλιστικού κόμματος στις δημοσκοπήσεις και καθώς αρκετοί πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν πρόωρες εκλογές, ίσως και αυτό το φθινόπωρο, αυξάνονται οι πιθανότητες η ΕΕ και το ΔΝΤ να πρέπει να διαπραγματευτούν με τον κ. Σαμαρά, έναν οικονομολόγο γνωστό για την ανελαστικότητα και την αυτοπεποίθησή του, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Αντί να "στραγγαλίζει" την ελληνική οικονομία με αυξήσεις φόρων, η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει τους φόρους για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, δηλώνει ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα "είναι αποτυχημένο", επικαλούμενος τα "φτωχά φορολογικά έσοδα" και την "επιδείνωση της ύφεσης".

Στη συνέχεια, διατυπώνει την άποψη ότι "οι πιστωτές μας θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Το ερώτημά μου είναι γιατί θα πρέπει να κατρακυλήσουμε κι’ άλλο;", προσθέτοντας ότι "σε τρεις μήνες θα ζητάμε ξανά χρήματα".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι συμφωνεί με τα κυβερνητικά σχέδια για περικοπές των κρατικών δαπανών και πώληση κρατικής περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, ωστόσο υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες φορολογικές αυξήσεις θα επιδεινώσουν τα οικονομικά δεινά της χώρας. Αντ’ αυτών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτείνει τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις στο15% από 24% και γενικά τη μείωση των φόρων σε όλα τα αγαθά (από προσωπικά εισοδήματα, σε τουριστικά καταλύματα και πετρέλαιο), με στόχο αφενός την ενίσχυση της ανάπτυξης, μέσω των επενδύσεων και της αύξησης της καταναλωτικής ζήτησης, αφετέρου τη μείωση των κινήτρων για φοροδιαφυγή, ένα χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται.

"Η ψυχολογία είναι μέρος των οικονομικών και πρέπει να δείξουμε στους επενδυτές ότι αυτή είναι μία οικονομία στην οποία μπορούν να γίνουν επενδύσεις, ενώ στην παρούσα φάση τα χρήματα βγαίνουν από την οικονομία και η προσφορά σκοτώνεται", επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι "η ανάπτυξη θα μπορούσε να κλείσει το δημοσιονομικό έλλειμμα πολύ πιο γρήγορα από το σχέδιο λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας".

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ χαρακτήρισαν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ως "μη ρεαλιστικό και ασύμβατο με τους συνολικούς στόχους του προγράμματος αναπροσαρμογής". Ο κ. Σαμαράς δηλώνει στην εφημερίδα ότι μίλησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο για το πρόβλημα της Ελλάδας και της είπε πως το πρόγραμμα που προτείνει ο ίδιος είναι η μοναδική λύση για τη χώρα και κατ’ επέκταση για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. "Είπα στη Μέρκελ: Κοίτα, αν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος", σημειώνει ο κ. Σαμαράς, "όμως αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει".

Σόιμπλε προς το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας: Δεν είναι αντισυνταγματική η διάσωση της Ελλάδας

http://www.skai.gr/files/temp/DB5E556452A4ABD32537C1A0539CC0AE.jpgΑπό την έδρα του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη, όπου εκδικάζεται η προσφυγή ομάδας οικονομολόγων και επιχειρηματιών κατά του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε υπερασπίστηκε την Τρίτη εκ νέου τη βοήθεια για την Ελλάδα και άλλα κράτη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Η απόφαση της Γερμανίας να στηρίξει το ευρώ δεν παραβιάζει το σύνταγμα ή τη συνθήκη της με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχοντας στη στήριξη των χωρών της ευρωζώνης» (…) «Ένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την αλληλεγγύη των μελών. (…) Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να υπακούει σε σαφείς κανόνες και να βοηθά στην άρση των προβλημάτων», όπως είπε, για να προσθέσει: «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο και σωστό για να ασφαλίσουμε το κοινό μας ευρωπαϊκό νόμισμα». Ο Σόιμπλε εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες εφαρμόστηκαν ορθά και δεν διαπιστώνει καμία παραβίαση του συντάγματος. Απαντώντας στο ερώτημα εάν χωρίς τη βοήθεια στην Ελλάδα θα υπήρχαν μεγαλύτερα περιθώρια για φορολογικές ελαφρύνσεις στη Γερμανία, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι χωρίς την ΕΕ η Γερμανία θα είχε 5 εκατομμύρια ανέργους.

skai.gr

Προπηλάκισαν και τη βουλευτή Κατερίνα Περλεπέ

Μετά το Νίκο Τσώνη, επίθεση δέχτηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ, στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, το βράδυ της Δευτέρας (4/7) η βουλευτής είχε πάει με το σύζυγό της, Γιάννη Σηφουνάκη, για φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής. Όταν έφυγαν από εκεί, στην πλατεία του Αγ. Νικολάου πολίτες την πλησίασαν φωνάζοντάς της "προδότες, προδότες".

"Γιατί τρώτε γαύρους και τσιπούρες κυρία Περλεπέ και δεν έρχεστε στις συνελεύσεις μας;", φέρεται να είπε ένας από τους πολίτες ενώ ένας άλλος της πέταξε ένα κουτί με μπύρα χωρίς να την τραυματίσει.

Πριν λίγες μέρες στην Εύβοια είχαν τοιχοκολλήσει απειλητικά φειγ-βολάν έξω από τα γραφεία των του κ. Κεδίκογλου και της κ. Περλεπέ.

cosmo.gr
http://www.axiaplus.gr/Images/merkel399.jpgΑφορμή για το ξέσπασμα ήταν η ερώτηση για την Standard and Poor's που απείλησε να κηρύξει την Ελλάδα σε χρεοκοπία εάν ισχύσει το γαλλικό σχέδιο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί "δεν θα επιτρέψουν να τους στερήσουν (σ.σ.: οι οίκοι αξιολόγησης) την ελευθερία τους να αποφασίζουν" σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ελλάδας.

"Όσον αφορά τους οίκους αξιολόγησης, πιστεύω ότι είναι σημαντικό εμείς, και λέγοντας εμείς εννοώ την τρόικα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να μην επιτρέψουμε να στερηθούμε την ελευθερία μας να αποφασίζουμε", δήλωσε η καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Βασίζομαι στις εκτιμήσεις αυτών των τριών θεσμών" (δηλαδή της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ), δήλωσε ακόμη.

Η Μέρκελ ερωτήθηκε αν είναι ενδεχομένως δυσαρεστημένη επειδή ο οίκος Standard and Poor's απείλησε να κηρύξει την Ελλάδα σε χρεοκοπία αν ισχύσει ως έχει το γαλλικό σχέδιο για συμμετοχή των τραπεζών στη στήριξη της Αθήνας.

Κεφαλογιάννης: Διώχνει και τα σκάφη αναψυχής η Ελλάδα, τα οποία βρίσκουν φιλόξενες μαρίνες σε Κροατία και Τουρκία

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/06/kefalogiannis-300x225.jpgΗ Κυβέρνηση της Ελλάδας διώχνει και τα σκάφη αναψυχής τα οποία βρίσκουν φιλόξενες μαρίνες σε Κροατία και Τουρκία τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης πρός τους Υπουργούς Οικονομίας-Ναυτιλίας και Θαλασσίων Υποθέσεων, επικαλούμενος τα συμπεράσματα του συνέδριου Posidonia Sea Tourism Forum.

Ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τονίζει ότι.. συμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπρόσωπων των επιχειρήσεων θαλασσίου τουρισμού στο πρόσφατο συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum, υπό την αιγίδα του δευτέρου εξ υμών τ. υπουργου, από το οποίο όλοι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρεου απεχώρησαν 20 λεπτά μετά την έναρξη των εργασιών:

«1.Η Ελλάδα με τα 1.000 μικρά και μεγάλα νησιά, θα μπορούσε να είναι πρωταγωνίστρια στον κλάδο του yachting και παράδεισος για χιλιάδες επισκέπτες που αγαπούν την ιστιοπλοΐα.

2. Η νομοθεσία που διέπει το χώρο του yachting είναι ξεπερασμένη και ασαφής, ενώ τροποποιείται διαρκώς με μια σειρά από διατάγματα.

3.Οι κανονισμοί δεν πρέπει να αλλάζουν διαρκώς και οι φόροι και οι επιβαρύνσεις πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Αντιθέτως όμως, ο τομέας του yachting μαστίζεται από αντικίνητρα.

4. Το αποτέλεσμα ήταν το 80% περίπου των σκαφών αναψυχής που έδρευαν στην Ελλάδα την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 να μετεγκατασταθούν πλέον στην Κροατία και την Τουρκία, δύο χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει τα οφέλη του θαλάσσιου τουρισμού.

5.Υπάρχουν σήμερα 3.500 ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με ελληνική σημαία και η Ελλάδα χάνει την ευκαιρία να γίνει το κέντρο του θαλάσσιου τουρισμού.

6.Σε ανταγωνιστές, όπως η Τουρκία, δεν απαιτείται η εμπλοκή τριών ή τεσσάρων υπουργείων για τη λήψη μιας απλής απόφασης για ένα θέμα που αφορά μια μαρίνα.

7. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το κέντρο του θαλάσσιου τουρισμού, ωστόσο αυτό απαιτεί ένα σταθερό και σύγχρονο νομικό πλαίσιο.

8.Η αύξηση της φορολογίας είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών σκαφών αναψυχής και περίπου 6.000 θέσεων εργασίας στον τομέα από το 2004.

9. Στην περίπτωση των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής "ουσιαστικά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο" και για το λόγο αυτό πολλά σκάφη αναψυχής αποφεύγουν τα ελληνικά ύδατα.

10.Την ευθύνη του κλάδου των σκαφών αναψυχής την έχει το Υπουργείο Οικονομίας, γεγονός που είναι παράλογο …»

Ερωτάσθε τι και εάν πρόκειται να πράξετε οτιδήποτε για ην άρση των αναφερόμενων αντικινήτρων του θαλασσίου τουρισμού μέσω σκαφών επαγγελματικών και ιδιωτικών αναψυχής που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα εισοδήματος της καταρρέουσας εθνικής οικονομίας?

UFO αναχαιτίστηκε από τη ρωσική αεροπορία; (video)

Ερωτηματικά και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται καθαρά ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο να μεταφέρει έναν...ιπτάμενο δίσκο!

Πολλοί κάνουν λόγο για καλοστημένη απάτη, αλλά οι αναφορές και οι μαρτυρίες για εμφανίσεις UFO στη Ρωσία σημείωσαν ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Μεγαλύτερη αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιουνίου, στο διαδίκτυο όπου εμφανίζεται ένα ελικόπτερο να μεταφέρει έναν ιπτάμενο δίσκο!

Λίγες ημέρες νωρίτερα, δεκάδες άνθρωποι ανέφεραν ότι ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο καταρρίφθηκε από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Irkutsk.

Δείτε το βίντεο και εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.


UFO Retrieved By Russian Military secretly filmed by amaliak

O Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει την πολιτική της μείωσης των φόρων σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal

http://www.apn.gr/wp-content/uploads/2009/11/ND_SAMARAS_fotomegali.jpgΜειώσεις φόρων και αναπτυξιακά μέτρα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει αποτυχημένο το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα και ζητά την άμεση επανεξέτασή του. "Πιστεύω ότι οι πιστωτές μας θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Το ερώτημά μου είναι γιατί θα πρέπει να κατρακυλήσουμε κι άλλο; Σε τρεις μήνες θα ζητάμε ξανά χρήματα", αναφέρει και επαναλαμβάνει τις θέσεις του υπέρ της μείωσης των φόρων.

"Αντί να 'στραγγαλίζει' την ελληνική οικονομία με αυξήσεις φόρων, η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει τους φόρους για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης", δηλώνει.

Επίσης ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του γνωστοποιεί τι είπε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην πρόσφατη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες: "Είπα στη Μέρκελ: Κοίτα, αν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος. Όμως, αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει".

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να κλείσει το δημοσιονομικό έλλειμμα πολύ πιο γρήγορα από το σχέδιο λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές.

Συγκεκριμένα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "το διεθνές σχέδιο για την εξυγίανση των οικονομικών της Ελλάδας αποτυγχάνει και χρειάζεται επανεξέταση", ενώ κάνει ειδική αναφορά στην υστέρηση των φορολογικών εσόδων και στην επιδείνωση της ύφεσης, παρά τα σκληρά φορολογικά μέτρα.

"Η ψυχολογία είναι μέρος των οικονομικών και πρέπει να δείξουμε στους επενδυτές ότι αυτή είναι μια οικονομία στην οποία μπορούν να γίνουν επενδύσεις ενώ στην παρούσα φάση τα χρήματα βγαίνουν από την οικονομία και η προσφορά σκοτώνεται", λέει επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Επιπλέον η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά επισημαίνει ότι οι απόψεις του κ. Σαμαρά τον έχουν απομονώσει σε διεθνές επίπεδο.

Νότια Κορέα: Εκκενώθηκε εμπορικό κέντρο 39 ορόφων που άρχισε να τρέμει χωρίς προφανή αιτία

http://www.emporis.com/images/5/2005/02/339888.jpgΈνα εμπορικό κέντρο ύψους 39 ορόφων εκκενώθηκε σήμερα στη Σεούλ καθώς άρχισε να... τρέμει μυστηριωδώς, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Μέσα στο κτίριο του εμπορικού κέντρου TechnoMart την ώρα που ξεκίνησε το παράξενο συμβάν βρίσκονταν σχεδόν 3.000 άτομα. Περίπου 500 καταναλωτές και εργαζόμενοι έφυγαν τρέχοντας όταν το επάνω τμήμα του κτιρίου άρχισε να δονείται για περίπου 10 λεπτά.

"Έφυγα μαζί με όλους τους άλλους επειδή κουνιόταν πάνω-κάτω, τόσο που ζαλίστηκα" είπε ο Λιμ Τζουν-χι στο πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.

Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του φαινομένου αλλά σκοπεύουν να μελετήσουν την ασφάλεια του κτιρίου.

Τον Ιούνιο του 1995 ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο κατέρρευσε στη Νότια Κορέα σκοτώνοντας 500 ανθρώπους.

Ραγκούσης-Νταλάρας... συνώνυμο της πτώσης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας: Από νο2 της χώρας ασχολείται με τα φραγκοδύφραγκα των διοδίων...

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/01/Ragousis-Papandreou.jpgΤη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.

Σε συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, μεταξύ του κ. Ραγκούση και εκπροσώπων κομμάτων, συζητήθηκε η δημιουργία διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τις κοινοπραξίες και τις τράπεζες, προκειμένου να αρχίσει ξανά η εισροή χρημάτων προς τις εταιρείες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, ως βάση διαπραγμάτευσης θα χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο συναντίληψης που έχει ήδη υπογραφεί από τον προηγούμενο μήνα μεταξύ του υπουργείου και των πέντε κοινοπραξιών. Για να καταστεί, μάλιστα, δυνατή η σύσταση της επιτροπής θα τροποποιηθεί και ο σχετικός νόμος.

Τα έργα παραμένουν παγωμένα στα 4/5 τους, ενώ και οι μειώσεις των διοδίων δεν είναι πλέον ορατές στο άμεσο μέλλον. Βασικό ρόλο στην επανεκκίνηση των έργων θα παίξουν οι τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, και το κατά πόσο θα πειστούν για τη βιωσιμότητά τους.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση, αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, όλοι όμως επισημαίνουν την αναγκαιότητα συνέχισης των έργων.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα πέντε μεγάλα αυτά οδικά έργα, ήταν η φράση του κ. Ραγκούση: «Δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Δουλεύουμε».

Ελεύθερος ο πλοίαρχος του σκάφους audacity of hope που ανήκει στο στολίσκο «Ένα καράβι για τη Γάζα»

http://www.israeli-occupation.org/images/main-image/flotilla_audacity-of-hope_us-boat-to-gaza_470.jpgΕλεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο 60χρονος πλοίαρχος του σκάφους "Audacity of hope", σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος το μεσημέρι οδηγήθηκε στον ανακριτή Πειραιά, κατηγορούμενος για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα, που αφορούσαν παραβάσεις των άρθρων 234 του Κώδικα Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. βασικές ελλείψεις στο πλοίο και έκθεση επιβατών σε κίνδυνο).

Για την τύχη του πλοιάρχου, αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή αν θα απαλλαγεί με βούλευμα, θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορουμένου, το κατηγορητήριο καταπέφτει, διότι ο πλοίαρχος παραπέμφθηκε με βάση την ελληνική νομοθεσία, ενώ το πλοίο έχει σημαία Ηνωμένων Πολιτειών και, σύμφωνα με το Αμερικανικό Δίκαιο, το πλοίο έχει όλα τα προβλεπόμενα μέσα.

Το σκάφος "Audacity of hope" ανήκει στο στολίσκο «Ένα καράβι για τη Γάζα» του οποίου με ακόμη πέντε πλοιάρια έχει απαγορευτεί ο απόπλους, ύστερα από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.

Σημειώνεται ότι το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΗΕ) έχει ζητήσει από όλες τις κυβερνήσεις που τις «αφορά» το ζήτημα να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αποτρέψουν τον απόπλου του νέου στολίσκου για τη Γάζα. Το Κουαρτέτο, μάλιστα, έχει καλέσει όσους θέλουν να παραδώσουν εμπορεύματα για τη Γάζα να το κάνουν μέσω των υφιστάμενων συστημάτων.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει αν το γαλλικό σκάφος Dignite Al-Karama με 8 επιβαίνοντες, που πλέει σε διεθνή ύδατα με προορισμό τη Γάζα, πέρασε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πηγές της πρωτοβουλίας «Ένα γαλλικό καράβι για τη Γάζα» στο γαλλικό πρακτορείο, αυτή τη στιγμή το πλοίο πλέει σε διεθνή χωρικά ύδατα προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το πλοίο «δεν βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά» (όπου βρίσκονται ελλιμενισμένα τα άλλα πλοία του στολίσκου), «βρίσκεται σε άλλο σημείο» και «έχει διαφύγει από την ελληνική ακτοφυλακή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν Κλοντ Λεφόρ, πρώην βουλευτής του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος κι εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα, το συγκεκριμένο σκάφος είχε αναχωρήσει από την Κορσική στις 25/06, ενώ ανάλογη απόφαση απαγόρευσης απόπλου όλων των πλοίων για τη Γάζα ισχύει και στα λιμάνια της Γαλλίας.

Επίσης, από έλεγχο που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στα τηρούμενα αρχεία για την περιοχή αρμοδιότητάς του, δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο σκάφος προσέγγισε ή απέπλευσε από την περιοχή.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να προσέγγισε σε κάποιο ερημικό όρμο, όπου ανεφοδιάστηκε με τρόφιμα και καύσιμα.

Η Λισαβόνα καταργεί τα "ειδικά δικαιώματα βέτο" του δημοσίου σε τρεις "στρατηγικού χαρακτήρα" επιχειρήσεις

http://static.euronews.net/images_old/10/W300px_corporate-portugal-telecom-0807.jpgΗ πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την υιοθέτηση νομοθετήματος με το οποίο δίνεται τέλος στο καθεστώς των λεγόμενων "golden shares" ("ειδικά δικαιώματα") του δημοσίου στο κεφάλαιο των επιχειρήσεων Galp Energia (πετρέλαιο-φυσικό αέριο), Energias de Portugal (ηλεκτρικό ρεύμα, EDP) και, τέλος, Portugal Telecom (τηλεπικοινωνίες, PT).

Η κατάργηση των ειδικών δικαιωμάτων, που επέτρεπαν στο πορτογαλικό δημόσιο να παρεμποδίζει "στρατηγικές κινήσεις" στις επιχειρήσεις αυτές, είχε ζητηθεί εδώ και καιρό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κατάργηση συμπεριελήφθη στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας που συμφώνησε πρόσφατα να εφαρμόσει η Λισαβόνα, προκειμένου να λάβει δανεισμό από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η υιοθέτηση του μέτρου ανακοινώθηκε σήμερα από τον νέο υπουργό Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ, που θύμισε ότι η χώρα του "είχε καταδικαστεί" εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο Λουξεμβούργο, για τα "ειδικά δικαιώματα" αυτά.

"Τα ειδικά δικαιώματα αντιβαίνουν στην ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων και στις αρχές ανταγωνισμού που ισχύουν στην ΕΕ", δήλωσε ο Γκασπάρ.

«Λεφτά...υπάρχουν για την Μ.Κ.Ο της Μαργαρίτας Παπανδρέου!»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdA-vXwfNmYhjx6KOVqetbv8xpAMxw2eH83pIjoMzZ8luk8EEIinX332dIZ66WfZQJ7XgBfLpXmhwkPAi6PZ-B-NB8yFqFn8dHm-pE2m8TI18bh0QiMY7X66BTwmAvbPdHHvH_Xnh8lcn8/s1600/nikolopoulos_nikos1.jpgΣκάνδαλο... εξυπηρέτησης με κρατική διαφήμιση στην ιστοσελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης(Μ.Κ.Ο) «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη»(Κ.Ε.Δ.Ε) στην οποία είναι πρόεδρος η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αποκαλύπτει ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους αρμόδιους Υπουργούς ανακαλύπτοντας ότι στην ιστοσελίδα www.kede.org, μια σελίδα που σίγουρα δεν έχει καθόλου επισκεψιμότητα, είχαν αναρτηθεί διαφημιστικά baner και κυρίως με κρατική διαφήμιση ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.ά.!

«Στην Ελλάδα του Μνημονίου και της Τρόικας, στην Ελλάδα των Αγανακτισμένων, είναι προκλητικότατο κάποιοι να δίνουν κρατική διαφήμιση στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ Κ.Ε.Δ.Ε, στην οποία είναι πρόεδρος η μητέρα του Πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου. Τελικά, έπρεπε να περάσουν 20 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για να καταλάβουμε τι εννοούσε ο Πρωθυπουργός όταν προεκλογικά έλεγε λεφτά υπάρχουν...» δήλωσε με νόημα ο Αχαιός Βουλευτής.

Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τους Υπουργούς, ποιες κρατικές Υπηρεσίες και Οργανισμοί είχαν ή έχουν ακόμα και σήμερα διαφήμιση στην ιστοσελίδα και πόσο κόστισε για κάθε Υπηρεσία ή Οργανισμό η κάθε διαφήμιση, ζητώντας να κατατεθούν τα σχετικά τιμολόγια που να προκύπτει η σχετική δαπάνη.

Ερωτά επίσης, ποια είναι τα έσοδα της Μ.Κ.Ο Κ.Ε.Δ.Ε από τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα της και ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν τα έσοδα που έχει εισπράξει τους τελευταίους 20 μήνες από την ιστοσελίδα όπως και oι φορολογικές δηλώσεις της Μ.Κ.Ο. Κ.Ε.Δ.Ε, των δυο τελευταίων ετών.

Ο κ. Νικολόπουλος, καλεί τους Υπουργούς να απαντήσουν και ποιος ήταν εκείνος που εισηγήθηκε από κάθε Υπηρεσία ή Οργανισμό να γίνει διαφήμιση στην ιστοσελίδα και σε ποιες άλλες ιστοσελίδες ΜΚΟ έχει δοθεί κρατική διαφήμιση, ζητώντας να κατατεθεί λίστα.
Τέλος, ερωτά πώς γίνεται ο καταμερισμός της κρατικής διαφήμισης στις ιστοσελίδες.

http://www.nikosnikolopoulos.gr

Β. Παπαγεωργόπουλος, για την προφυλάκιση του τέως γ.γ. του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyy-fuAXUsRxKyYWFJUQ2qnuw6kZQ5F5yGBExmPqwgCB2INcCOnCJI67zBHosUth3PO7SnxP4K79fhD5-zWPhBl89QC57b2R4p7VCp74CXMZoPv0Oen0Rr6S-j9Q_fEbRY7AnxU4HjuRtW/s1600/papageorgopoulos03.jpgΣτους λόγους της προφυλάκισης του τέως γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, αναφέρθηκε σήμερα ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ του νομού, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

«Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι πριν από 1,5 χρόνο ψηφίστηκε νόμος βάσει του οποίου εάν ο κατηγορούμενος ενοχοποιήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, τότε μειώνεται δραστικά η ποινή του», είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και τόνισε πως, με βάση τα παραπάνω, είναι διαφανή τα κίνητρα του επίορκου πρώην υπαλλήλου του Δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη, που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο Μιχάλης Λεμούσιας βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 20 ημέρες, «με μόνη την κατηγορία ενός τελείως αναξιόπιστου ανθρώπου, που έχει παραδεχτεί τις εγκληματικές του πράξεις εδώ και τριάμισι χρόνια και θυμήθηκε για πρώτη φορά τον τέως γενικό γραμματέα στην τρίτη κατάθεσή του, 16 μήνες μετά την αποκάλυψη της δράσης του από τη διοίκηση του Δήμου».

Ν. Μπακογιάννη: Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα : «Παράλογες δαπάνες για συντάξεις Εθνικής Αντίστασης»

Την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει υπέρμετρα τους φόρους και επιβάλλει έκτακτη εισφορά σε όλους τους μισθωτούς και τις επιχειρήσεις, συνεχίζει να καλύπτει και να ανέχεται αλόγιστες δαπάνες και σπατάλες εξυπηρέτησης ημετέρων μεταθέτοντας την εξέταση περιστολής τους για την περίοδο μετά το 2012.

Εξήντα επτά χρόνια μετά την λήξη του πολέμου, το ποσό που προβλέπεται για την πληρωμή συντάξεων της Εθνικής Αντίστασης φθάνει για το 2011τα 173 εκατ. Ευρώ. Ποσό που είναι σχεδόν το μισό αυτού που φιλοδοξεί να εισπράξει από την αναδρομική επιβολή για το 2010 του φόρου επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η καταβολή της σύνταξης αφορά συνολικά περίπου 250.000 πολίτες οι οποίοι έχουν δηλωθεί ως αντιστασιακοί. Ο παραλογισμός είναι ότι το 1/3, δηλαδή περίπου 80.000 άνθρωποι, αναγνωρίσθηκαν ως αντιστασιακοί στη δεύτερη φάση εφαρμογής του μέτρου μετά από την επαναφορά του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο 2320/1995.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση άμεσα στην επανεξέταση όλων των δαπανών που αφορούν συντάξεις που έχουν εγκριθεί με πολιτικά κριτήρια μέσα από πελατειακές διαδικασίες και για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογες εισφορές και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν υποψίες πλασματικών δικαιολογητικών;

2. Προτίθεται να διατάξει έλεγχο προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, συντάξεις που δίνονται σε αντιστασιακούς που γεννήθηκαν μέσα στη δεκαετία του 1930 και ως εκ τούτου τα χρόνια της κατοχής ήταν νήπια ή ακόμα δεν είχαν περάσει τα δέκα χρόνια ζωής;

Αιτούμαι επίσης, τη χορήγηση των παρακάτω στοιχείων:

1. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι σύνταξης αντιστασιακού, ανά Νομό πριν το 1989 και μετά το 1995 με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του μέτρου

2. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι, γεννηθέντες και γεννηθείσες με τα το 1930

3. Ποιός είναι ο Μέσος όρος ηλικίας των συνταξιούχων Εθνικής Αντίστασης, καθώς και ποιές οι ηλικίες του μεγαλύτερου και μικρότερου δικαιούχου.

Ντόρα Μπακογιάννη

Επιτέλους, ας μπει τάξη στο ΙΚΑ

Πριν από λίγο καιρό χρειάστηκε για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσω το βιβλιάριό μου του ΙΚΑ για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το πρώτο μου "επίσημο" ένσημο στο ΙΚΑ έχει εκδοθεί το 1995. Γράφω "επίσημο" γιατί θα μπορούσα να είχα και άλλα πιο νωρίς, όμως ποτέ το ελληνικό σχολείο δεν φρόντισε να διδάξει στους μαθητές του τη σημασία που έχουν μερικά λιγότερα χρήματα σήμερα, προκειμένου να συγκεντρώσει κανείς τα ένσημά του για τη μελλοντική του συνταξιοδότηση.

Γενικώς το σχολείο ποτέ δεν καθοδήγησε τους μαθητές στο τι σημαίνει "ένσημο", ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική παροχή, συνταξιοδοτικό σύστημα. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι νόημα είχε εκείνο το μάθημα του ΣΕΠ (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), που είχε εξελιχθεί σε ώρα χαβαλέ, αφού δεν παρείχε τέτοιου είδους πληροφορία. Βιώνοντας δε, τις σημερινές καταστάσεις, συνειδητοποιώ ακόμα περισσότερο τις εγκληματικές ελλείψεις αυτού του μαθήματος και πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να ήταν αν γινόταν σωστά.

Από το 1995 συνεισφέρω λοιπόν στις κρατήσεις που γίνονται στους εργαζομένους για το ΙΚΑ. Σήμερα, συνολικά το ΙΚΑ "κρατάει" από το μισθό μου (εργαζόμενος και εργοδότης) το ποσό των 440 ευρώ κάθε μήνα ! Ποσό προφανώς υψηλό και που λογικά θα έπρεπε να είχε υψηλά επίπεδα ανταποδοτικής παροχής.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες διέθετα ένα κυριολεκτικά "παρθένο" βιβλιάριο. Λευκό, χωρίς υπερβολή, του κουτιού. Δεν είχε τύχει να το χρησιμοποιήσω, αν και ομολογώ ότι απέφευγα επιμελώς την τρομακτική ταλαιπωρία που περνά ο καθένας μας στα ιατρεία του ΙΚΑ, δίνοντας το "παρών" πριν ξημερώσει για να πάρει νούμερο, χωρίς να λειτουργεί το τηλεφωνικό ραντεβού και χωρίς να υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό.

Κατά βάθος είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για την ταλαιπωρία, μιας και έπρεπε επιτέλους να χρησιμοποιήσω το βιβλιάριό μου. Χρειαζόμουν οφθαλμίατρο. Δεν περίμενα να τύχω παροχών ανάλογων των κρατήσεων, αλλά δεν είχα φανταστεί ότι θα αντιμετωπίσω και όσα ακολούθησαν. Δυστυχώς το ΙΚΑ Κορίνθου, εκτός από όλα τα άλλα, δεν έχει και οφθαλμίατρο. Έμαθα λοιπόν ότι ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ, εκείνος που δίνει 440 ευρώ το μήνα (άλλοι δίνουν περισσότερα), έπρεπε να πάει στο Νοσοκομείο Κορίνθου για να τον δει οφθαλμίατρος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και δεν χρειάζεται να το εξιστορήσω. Κίνησα για το Νοσοκομείο. Εκεί με περίμενε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ! Για να μπει ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ στο Νοσοκομείο πρέπει να πληρώσει "είσοδο" 5 ευρώ !!! Πληρώνεις δηλαδή κανονικά ΙΚΑ, δεν υπάρχει γιατρός που χρειάζεσαι, πρέπει να υποστείς την ταλαιπωρία ενός νοσοκομείου και να πληρώσεις και 5 ευρώ ! Η απόλυτη παράνοια του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Περιμένοντας, θυμήθηκα ένα άρθρο που είχα γράψει στις 25 Ιουνίου 2008. Το θέμα του ήταν ότι η στατιστική τότε σύγκλιση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων με εκείνη των Ευρωπαίων, ουσιαστικά εξανεμιζόταν στην πράξη, από την έλλειψη στοιχειωδών ασφαλιστικών παροχών υγείας, παιδείας κτλ. Το απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό : "Αν είναι λοιπόν για ένα κρύωμα να πληρώνεις εισφορές στο Ι.Κ.Α., εισφορά στην ιδιωτική εταιρεία και τελικά να πληρώνεις 50 ευρώ επίσκεψη σε ένα ιδιωτικό ιατρείο, την οικονομική σύγκλιση στην πράξη δε θα τη βιώσουμε ποτέ. Προσθέτοντας σε όλα αυτά και τομείς όπως η εκπαίδευση όπου η αιμορραγία για τον Έλληνα πολίτη έχει αποκτήσει αιμοφιλικά χαρακτηριστικά, τότε είναι αδύνατο για μια οικογένεια να τα φέρει άνετα βόλτα ακόμα και με 2 μισθούς πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης".

Σήμερα που όλα είναι χειρότερα απ' ότι τότε, σε μια εποχή ασύλληπτης φοροεπιδρομής, μείωσης των εισοδημάτων και αφανισμού των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, τα πράγματα δυστυχώς είναι ακόμα χειρότερα στο επίπεδο των παροχών υγείας.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα του ΙΚΑ, πρέπει άμεσα να αποτελέσει εθνικό στοίχημα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπορέσει να απορροφήσει λίγη από την βάρβαρη οριζόντια περικοπή των εισοδημάτων. Τα ελληνικά νοικοκυριά και ιδιαίτερα εκείνα που έχουν παιδιά, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Τουλάχιστον ας φροντίσει η πολιτεία να παράσχει τα στοιχειώδη για τα οποία πληρώνεται γενναία και τα οποία οι περισσότεροι ασφαλισμένοι τα διεκδικούν αραιά και περιστασιακά.

Όσα συμβαίνουν με το ΙΚΑ αποτελούν ντροπή για μια σύγχρονη κοινωνία και προσβάλουν τους ασφαλισμένους του. Στην Κόρινθο δε, επιτέλους, ας περάσουμε στο επόμενο στάδιο από τη συμπαθέστατη γιαγιά που "κανονίζει" τα νούμερα στις 4 το πρωί.

Αν ο λαός είχε τις στοιχειώδεις παροχές σε υγεία και παιδεία, ίσως να ήταν και διαφορετική η στάση των Ελλήνων απέναντι στο συμμάζεμα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Με αυτές τις συνθήκες όμως, οι Έλληνες ξέρουν ότι τίποτα δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε και έτσι όπως επιβάλει ο νόμος. Γι' αυτό και υπάρχει τρόμος, ανησυχία, αβεβαιότητα, ανασφάλεια. Γι' αυτό και πάνε οι τεράστιες θυσίες, όλες, χαμένες ...

Βασίλειος Μπαλάφας

Πτυχιούχος Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης – ΤΕΙ Ηπείρου
MSc in Data Communications – U of Kingston/Τμήμα Αυτοματισμού ΤΕΙ Πειραιά
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας


http://vbalafas.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Επιδοτούσαμε τις διακοπές των υπ. των ΕΛΤΑ στα ξενοδοχεία της γυναίκας του Σηφουνάκη!!!!

http://agrorama.files.wordpress.com/2011/01/sifounakis-mari00.jpg?w=350&h=255Το ποσό των 500.000 ευρώ για επιδότηση των διακοπών των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ έπαιρνε το συνδικαλιστικό τους σωματείο, από το 2006 δηλ. απ' τους μαλάκες που είχε βάλει ο Καραμανλής!. Μέρος του ποσού, μιας και χρήση του προνομίου έκαναν μόνο οι "μυημένοι" που δεν ξεπερνούσαν το 10% των υπαλλήλων, διοχετεύονταν στα ξενοδοχεία της συζύγου του Σηφουνάκη [φώτο-μην την βλέπετε έτσι τη Μαρί, ο Νίκος την παντρεύτηκε από έρωτα και όχι για τα λεφτά της... κακόβουλοι...] όπου επιδοτούνταν η διαμονή των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και το υπόλοιπο μέρος διοοχετεύονταν στις κοιλιές των συνδικαλιστών...


Διαβάστε την είδηση:
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τις οικονομικές ενισχύσεις που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΚΟ.

Ως είχε αποκαλύψει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κεφάλαιο», -που οδήγησε στην αυτεπάγγελτη έναρξη έρευνας από τον κ. Ρακιντζή- η συλλογική σύμβαση 2006-2007 θεσμοθέτησε την καταβολή από τα ΕΛΤΑ ετήσιας επιχορήγησης της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ προς την ΠΟΣΤ. Και αυτό προκειμένου η τελευταία να «κλείνει» πακέτα καλοκαιρινών διακοπών για τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους στο πλαίσιο κοινωνικών προγραμμάτων.

Το πόρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το κλιμάκιο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επεξεργάζεται αυτές τις ημέρες τα στοιχεία που ζήτησε από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, με σκοπό να προσδιορίσει το ύψος των επιχορηγήσεων και να αποφανθεί εάν αυτές είναι νόμιμες.

Όπως και στην περίπτωση του συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το πόρισμα Ρακιντζή θα κρίνει παράνομες τις επιχορηγήσεις που ελάμβανε η ΠΟΣΤ από τα ΕΛΤΑ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr. Το συμπέρασμα αυτό των επιθεωρητών στηρίζεται στο άρθρο 5 παρ. 4 του Ν.1264/1982, βάσει του οποίου απαγορεύεται η ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες, ενώ επιτρέπονται κατʼ εξαίρεση παροχές μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία (επιχειρησιακά ή κλαδικά που ιδρύονται από 20 τουλάχιστον εργαζόμενους) για κοινοφελείς σκοπούς.

Στο πλαίσιο του πορίσματος θα περιγράφεται το ιστορικό των καταβολών προς την ΠΟΣΤ, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τουλάχιστον το ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση των ΕΛΤΑ θα στηρίξει τη νομιμοποιητική βάση των επιχορηγήσεων στις εισηγήσεις του νομικού συμβούλου της εταιρείας.

Ωστόσο, το κλιμάκιο του Λέανδρου Ρακιντζή θα επικαλεστεί τα άρθρα 5 και 6 του Ν. 1264/1982 για την οικονομική αυτοτέλεια των συνδικαλιστικών οργανώσεων, θεωρώντας άκυρες και μη εφαρμοστέες τις σχετικές προβλέψεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή, η ΠΟΣΤ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ελεγχθεί για το πώς έχει διαχειριστεί τα ποσά που εισέπραττε από τα ΕΛΤΑ. Και αυτό τη στιγμή που οι πόροι που κατέληγαν στα ταμεία της -τα ΕΛΤΑ δεν έχουν καταβάλει ακόμη τις επιδοτήσεις του 2010 και 2011- προέρχονταν από τους περίπου 10 χιλιάδες ταχυδρομικούς -το σύνολο των εργαζομένων- όμως όσοι καταλήγουν να χρησιμοποιούν κάθε καλοκαίρι το οκταήμερο εκδρομικό πρόγραμμα δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1/10 αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει ζητήσει από το ΣΔΟΕ να ελέγξει τα οικονομικά της ΠΟΣΤ, καθώς δεν έχει δικαιοδοσία ελέγχου στα συνδικαλιστικά σωματεία.

«Τριγωνική» σχέση

Ως είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, οι συνδικαλιστές στην πλειονότητα των ΔΕΚΟ έχουν αναπτύξει μία τριγωνική σχέση με τις διοικήσεις και τους πολιτικούς.

Εν προκειμένω, η ΠΟΣΤ με τις επιδοτήσεις που ελάμβανε από τα ΕΛΤΑ, τα οποία -στο όνομα της εργασιακής ειρήνης, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές- ποτέ δεν έλεγξαν πώς η συνδικαλιστική ομοσπονδία διαχειρίζεται τα χρήματα, έκλεινε τις θερινές διακοπές των ταχυδρομικών στα ξενοδοχεία Grecotel του ομίλου Δασκαλαντωνάκη.

Ωστόσο, η διευθύνουσα του ομίλου Μαρί Δασκαλαντωνάκη, είναι η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος μέχρι τον ανασχηματισμό του 2010 ήταν υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπήρξε δηλαδή ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΛΤΑ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Σηφουνάκης σε ημερίδα των ΕΛΤΑ τον Απρίλιο του 2010 είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ότι ο «εκσυχρονισμός των ταχυδρομείων είναι αναγκαίος», την στιγμή που η ΠΟΣΤ επιδοτούνταν για να κλείνει εκδρομικά πακέτα στα ξενοδοχεία της συζύγου του...

Άξιον απορίας είναι και το γεγονός ότι όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση της έναρξης αυτεπάγγελτης έρευνας στα ΕΛΤΑ από τον κ. Ρακιντζή, η προηγούμενη ηγεσία του Υποδομών -υπό το Δημήτρη Ρέππα- τήρησε σιγήν ιχθύος για τη σχετική εξέλιξη.

Και ας σημειωθεί ότι ο κ.Ρέππας ξεκίνησε «δυναμικά» τη θητεία του ως υπουργός Υποδομών, ζητώντας από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να ερευνήσει τη νομιμότητα των προσλήψεων -είχαν πραγματοποιηθεί πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές- στο ΤΡΑΜ και το Μετρό...

Πηγή:www.capital.gr

Πριν δυο χρόνια με τον "κουρασμένο": spread 159 μβ και απόδοση 10ετούς ομ. 5,05%, σήμερα με τον ξεκούραστο ποδηλάτη: 1.494 μβ και 17,95%

Αμετάβλητη, στις 179 μονάδες βάσης, παρέμεινε τον Ιούνιο η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς με το αντίστοιχο γερμανικό, ενώ η απόδοσή του υποχώρησε κατά 42 μονάδες σε σχέση με τον Μάιο και διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο τον Ιούνιο στο 5,05%.

Αντίστοιχες ήταν και οι εξελίξεις των κρατικών ομολόγων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μεταξύ των βασικών παραγόντων που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση ήταν, από τη μία πλευρά, η μεγάλη προσφορά νέων τίτλων στις ΗΠΑ που ενίσχυσε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, παρά τη βελτίωση που παρουσίασαν οι δείκτες εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν κατέδειξαν ότι υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τον χρόνο έναρξης και την ένταση της οικονομικής ανάκαμψης, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι προσδοκίες των επενδυτών ότι το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα διατηρηθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), για τις εξελίξεις των ελληνικών ομολόγων στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) τον Ιούνιο, προκύπτει ότι η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε σε 27,77 δισ. ευρώ από 20,22 δισ. ευρώ τον Μάιο και 26,69 δισ. ευρώ που είχε ανέλθει τον Ιούνιο του 2008.

Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 1,32 δισ. ευρώ από 1,01 δισ. ευρώ τον Μάιο, ενώ το 52% των συναλλαγών έγινε σε τίτλους με εναπομένουσα διάρκεια μεταξύ 10 και 15 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό συναλλαγών συγκέντρωσαν το 10ετές και το 5ετές ομόλογο αναφοράς, καταγράφοντας συναλλαγές αξίας 13,8 δισ. ευρώ και 3,9 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, από τις 5.105 εντολές που εκτελέσθηκαν στην ΗΔΑΤ τον προηγούμενο μήνα, το 55,7% αφορούσε εντολές αγοράς και το 44,3% εντολές πώλησης.

Πάντως, στις πρώτες μέρες του Ιουλίου καταγράφεται αποκλιμάκωση του spread στα 10ετή ομόλογα (υποχώρησε ακόμα και στις 159 μονάδες), ενώ στους 3ετείς τίτλους βρέθηκε ακόμα και κάτω από τις 100 μονάδες.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_04/07/2009_320969

ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/840544_b.jpgΣοκ και δέος προκαλεί ο τυφώνας µέτρων της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Το µεσοπρόθεσµο πρόγραµµα και ο εφαρµοστικός νόµος, ψηφίστηκαν και φέρνουν µέτρα, ακόµη πιο επώδυνα και ακόµη πιο αναποτελεσµατικά, που θα συντρίψουν την µεσαία τάξη και θα αποτελειώσουν τους φτωχότερους. Ταυτόχρονα, η φοροκαταιγίδα προβλέπει οριζόντιες επιδροµές σε βάρος εκείνων που ήδη πληρώνουν, δηλαδή τα συνήθη υποζύγια, χωρίς να υπάρχει ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο λογαριασµός των µέτρων πλέον φτάνει στα 66 δις ευρώ, όταν το Μνηµόνιο προέβλεπε 30 δις! Μόνο από τα νέα µέτρα οι εργαζόµενοι θα χάσουν έως και δυο µισθούς! Τα νέα αιµατηρά µέτρα περιλαµβάνουν:

-Μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήµατος από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ µε επιβολή συντελεστή φορολόγησης 10% στο νέο κλιµάκιο των 4.000 ευρώ που πλέον θα φορολογείται. Το µέτρο τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και οδηγεί σε άµεση µείωση του καθαρού µισθού για όλους τους εργαζόµενους που λαµβάνουν µηνιαίες αποδοχές άνω των 570 ευρώ.

-Επιβάλλεται ετήσια εισφορά στα εισοδήµατα που κλιµακώνεται από 1% έως 4% ανάλογα µε το ύψος του εισοδήµατος. Συγκεκριµένα από 12.000 έως 20.000 ευρώ η εισφορά υπολογίζεται µε συντελεστή 1%, από 20.000 έως 50.000 ευρώ µε συντελεστή 2%, από 50.000 έως 100.000 ευρώ µε συντελεστή 3% και από 100.000 και άνω µε συντελεστή 4%. Ο φόρος υπολογίζεται µε την εφαρµογή του συντελεστή στο σύνολο του εισοδήµατος και όχι όπως υπολογίζεται µε βάση φορολογική κλίµακα. Για παράδειγµα, ο φορολογούµενος µε εισόδηµα 15.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει εισφορά 150 ευρώ και όχι 30 ευρώ αν η εισφορά υπολογιζόταν µε βάση φορολογική κλίµακα (1% των 3.000 ευρώ από τα 12.000 ευρώ που είναι το αφορολόγητο όριο έως τα 15.000 ευρώ).

•Χαράτσι 300 ευρώ σε όποιον έχει επαγγελµατικό ΑΦΜ.
•Φόρος Ακίνητης Περιουσίας: 0,2% σε ακίνητα αξίας 200.000 και άνω.
•Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ µεσοσταθµικά κατά 10%. Η αύξηση θα είναι µεγαλύτερη στα µεγάλα κυβικά. Πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούµενοι από τον Οκτώβριο έως το τέλος του έτους.
•Έκτακτη εισφορά σε ΙΧ άνω των 1929 κυβικών.
•Μετατάσσονται από τον χαµηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον κανονικό συντελεστή 23% οι υπηρεσίες εστίασης.
•Αυξάνεται ο φόρος του πετρελαίου θέρµανσης στα 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα.
•Εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και θέρµανσης για τις επιχειρήσεις.

Όµως το µεσοπρόθεσµο πρόγραµµα, εκτός της φορολογικής αφαίµαξης, προβλέπει και άλλα σκληρά µέτρα για τους εργαζόµενους και συνταξιούχους δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα καθώς:

•Καθιερώνεται η «εφεδρεία» στο δηµόσιο και όσοι πλεονάζουν θα χάνουν 40% του
µισθού τους ή θα απολύονται αν δεν απασχοληθούν σε άλλο φορέα.
•Περικόπτονται παροχές ανεργίας.
•Επιβάλλονται 10ωρο ελαστικό ωράριο εργασίας στον ιδιωτικό τοµέα.
•Οι συµβάσεις ορισµένου χρόνου από 2 χρόνια µπορούν να ισχύσουν µέχρι 3 χρόνια.
•Συµβάσεις εργασίας µε αποδοχές 20% χαµηλότερες για νεοπροσλαµβανόµενο κάτω των 25 (µισθός 592 ευρώ µικτά για νέους 18-25 ετών).
•Απώλειες στο εισόδηµα των δηµοσίων υπαλλήλων, 425 ευρώ τον χρόνο ή 35,46 ευρώ τον µήνα κατά µέσο όρο, θα επιφέρει η αναστολή χορήγησης της µισθολογικής ωρίµανσης.
•Κόβονται 6% οι συντάξεις ΝΑΤ.
•Θα µπει ανώτατο πλαφόν 2770 ευρώ στις συντάξεις µε ενσωµάτωση του οικογενει-
ακού επιδόµατος.
•Από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται εισφορά τύπου «ΛΑΦΚΑ», σε συνταξιούχους που βγήκαν µε εθελούσιες εξόδους από ∆ΕΚΟ, είναι κάτω των 60 ετών, και έχουν συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ (1700,01 ευρώ - 2300 µειώσεις 6%, από 2300,01 - 2.900 µείωση 8% και από 2.900,01 και πάνω µείωση 10%).
•Περικόπτεται 10%-15% το εφάπαξ σε ασφαλισµένους δηµοσίου που αποχώρησαν µετά την 1-1-2010.
•Οι επικουρικές συντάξεις που είναι πάνω από 300 ευρώ θα µειωθούν κλιµακωτά
από 3% - 10%.

Ο λογαριασµός παρά τις νέες αιµατηρές θυσίες των πολιτών δε βγαίνει! Ακόµη και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –συνυπεύθυνοι - το οµολογούν, ενώ και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονοµικών παραδέχεται ότι δεν µπορεί να δεσµευτεί ότι δεν θα παρθούν νέα µέτρα! Το ΠΑΣΟΚ γυρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες αρκετές δεκαετίες πίσω και το µόνο που µπορεί να εγγυηθεί είναι συνεχώς νέα µέτρα.

Γ. Μιχελάκης για την έπαρση Ραγκούση-Νταλάρα να ακυρώσει ΠΔ του Ρέππα!!! "Με ποιον να συναινέσουμε; Με τον Ρέππα ή τον Ραγκούση;"

Όπως θυμάστε, πολύ πριν τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, είχαμε πει την κυβέρνηση «σκορποχώρι». Και αυτό το επιβεβαίωναν καθημερινά οι ίδιοι οι υπουργοί της, καθώς άλλα έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος. Μετά τον ανασχηματισμό, φαίνεται πως συμβαίνει κάτι ακόμη χειρότερο: Ο ένας γκρεμίζει όσα έχτιζε ο άλλος. Ο επόμενος ανακαλεί όσα έλεγε ο προηγούμενος. Ματαιώνει όσα προωθούσε ο προκάτοχός του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούσης που ακυρώνει ετσιθελικά και χωρίς καμία συνεννόηση με κανένα όσα συμφώνησε και προωθούσε, ως προς την απελευθέρωση των «ταξί», ο προκάτοχός του κ. Δ. Ρέππας.

Θυμίζω ότι ο κ. Δ. Ρέππας, ύστερα από διαβούλευση με τον ενδιαφερόμενο κλάδο, είχε στείλει προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ρυθμίζονταν οι όροι απελευθέρωσης των «ταξί».

Ο σημερινός αρμόδιος υπουργός, ο κ. Γ. Ραγκούσης αρνείται την υπογραφή του και ανατρέπει την πολιτική που εφάρμοζε ο προηγούμενος υπουργός.

Και ρωτούμε:

-Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος -υποτίθεται- είχε και την ευθύνη συντονισμού του κυβερνητικού έργου, δεν ήξερε τι κάνει ο Ρέππας;

-Υπάρχει κυβερνητική πολιτική ή κάθε Υπουργός πειραματίζεται κατά το δοκούν και κατά περίσταση, εμπαίζοντας τους πάντες;

-Υπάρχει κυβερνητική συνέχεια και συνέπεια;

Και επειδή, τελικά, γίνεται πολύ λόγος για συναίνεση. Με ποιον η κυβέρνηση ζητά να συναινέσουμε; Με τον κ. Ρέππα ή τον κ. Ραγκούση;

Τι κοινό έχουν;

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, Ριγκομπέρτα Μέντσου, Ντέσμοντ Τούτου και Αλμπερτ Σβάιτσερ...

με τους... Χένρι Κίσσινγκερ, Κόφι Ανάν, Μάρτι Αχτισαάρι και Μπαράκ Ομπάμα;

- Όλοι τους έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, που απονέμεται ετησίως.

Ωστόσο, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κάποιος, δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την έκπληξή του, που όλα τα παραπάνω πρόσωπα έχουν τιμηθεί μ' ένα βραβείο, σκοπός του οποίου είναι να τιμηθούν όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη της ειρήνης, στη μείωση των εντάσεων και των πολεμικών συρράξεων στον πλανήτη μας. Και αν για τους πέντε πρώτους εκ των ανωτέρω δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία, τουλάχιστον δεν υπήρχε την εποχή που τους απονεμήθηκε το εν λόγω βραβείο, ότι προσέφεραν τα μέγιστα για τον παραπάνω σκοπό, εν τούτοις γεννάται απορία πως τιμήθηκαν :

1) Ο Χένρι Κίσσινγκερ, βραβεύθηκε το 1973 με το Νομπέλ Ειρήνης, που πέρα απ' όσα ευφάνταστα του καταλογίζουν οι πωλητές των θεωριών συνωμοσίας, με αποκορύφωμα τη διαβόητη για την πλαστότητά της "Δήλωση Κίσσινγκερ", πιστώνεται με τη συμμετοχή του στην κατάρτιση και υλοποίηση του σχεδίου "ΚΟΝΔΩΡ", το οποίο αποσκοπούσε στην ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική π.χ. κυβέρνηση Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή, καθώς, επίσης και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κτλ...

2) Ο Κόφι Ανάν, βραβεύθηκε το 2001 με το Νομπέλ Ειρήνης, που απέτυχε να εμποδίσει την εισβολή των Η.Π.Α. στο Ιράκ, επιτρέποντας έτσι, την καταστρατήγηση του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε., του οποίου μέχρι πρότινος προΐστατο, αλλά και επέτρεψε μια σειρά από σκάνδαλα αναφορικά με τη λειτουργία του προγράμματος "Πετρέλαιο για τρόφιμα", με αποκορύφωμα την εμπλοκή του ίδιου του γιού του, Κότζο Ανάν, που εργαζόταν σε νευραλγική θέση στο πρόγραμμα αυτό, στα σκάνδαλα αυτά (ο νεποτισμός δεν αποτελεί, δυστυχώς, ιδιαιτερότητα της δημόσιας ζωής της ημεδαπής)...

3) Ο Μάρτι Αχτισαάρι, βραβεύθηκε το 2008 με το Νομπέλ Ειρήνης, πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, μεσολαβητής του Ο.Η.Ε. για την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, που θεωρείται υπεύθυνος για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία αλλά και την μονομερή αντιμετώπιση του όλου αυτού θέματος με τέτοιον τρόπο, ώστε να δώσει ουκ ολίγες λαβές για μεροληπτική "επίλυσή" του.


4) Ο Μπαράκ Ομπάμα, βραβεύθηκε το 2009 με το Νομπέλ Ειρήνης, χάρη στις αξιέπαινες προσπάθειές του να ενισχύσει την παγκόσμια διπλωματία και τη συνεργασία των λαών, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στο όραμα και στις προσπάθειές του, για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα!!!

Και τώρα τα ωραία...

Συνολικά υπήρχαν 205 υποψηφιότητες για το συγκεκριμένο βραβείο. Μεταξύ των φαβορί ήταν ο πρωθυπουργός της Zimbabwe και ένας Κινέζος αντικαθεστωτικός. Τη βράβευση του Barack Obama χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και το ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα, το οποίο εκτιμά ότι η βράβευση του Αμερικανού προέδρου πρόκειται να τον εμψυχώσει στον αγώνα του υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης ??? και της εξάλειψης της φτώχειας ???

«Η απονομή του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο ενισχύει τις ελπίδες ότι θα εργαστεί περισσότερο για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο ???», εκτιμά και η ηγέτιδα των Ουιγούρων - 9 εκατομμύρια τουρκόφωνων μουσουλμάνων, που ζουν στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, με προτίμηση στο σουνιτικό Ισλάμ - η οποία φερόταν επίσης ως υποψήφια για το βραβείο.

«Ο αμερικανός πρόεδρος είναι η "σωστή απάντηση" για μια τέτοια διάκριση» δήλωνε και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν ??? Hamid Karzai. Από την άλλη, οι Ταλιμπάν καταδίκασαν τη βράβευση, λέγοντας πως «δεν κατάλαβαν καμιά αλλαγή της στρατηγικής για την ειρήνη, δεν έκανε τίποτα για την ειρήνη στο Αφγανιστάν, δεν έλαβε κανένα σχετικό μέτρο ειρήνευσης ή σταθεροποίησης της χώρας».

Για τη βράβευσή του τον συνεχάρη και η Παλαιστινιακή Αρχή ??? εκτιμώντας ότι έτσι αυξάνεται η ευθύνη για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν ??? δήλωσε ότι η απονομή του Βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στον Barack Obama θα πρέπει να τον παρακινήσει να συμβάλει στην εξάλειψη της αδικίας από τον κόσμο.

Ποια έκπληξη να μας περιμένει το 2011?

Ο Άλφρεντ Μπέρναρντ Νομπέλ (1833 - 1896), ήταν Σουηδός χημικός, μηχανικός και βιομήχανος, γιος του επίσης, μηχανικού και βιομήχανου, Εμμανουήλ Νομπέλ, εφευρέτη της υποβρύχιας νάρκης. Σπούδασε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και στις ΗΠΑ. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χημεία και κυρίως με τις εκρηκτικές ύλες. Τελειοποίησε τον τρόπο παρασκευής της νιτρογλυκερίνης και ίδρυσε εργοστάσιο παραγωγής της σε μεγάλες ποσότητες.

Έλαβε πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και απέκτησε μεγάλη περιουσία, μεγάλο τμήμα της οποίας διέθεσε για φιλανθρωπικούς και ερευνητικούς σκοπούς σε διάφορα ιδρύματα. Με το υπόλοιπο της περιουσίας του καθιέρωσε τα ομώνυμα βραβεία Νομπέλ. Κλειστός χαρακτήρας από τη φύση του, ασχολήθηκε και με τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία.

Τα βραβεία Νομπέλ, είναι ετήσια διεθνή βραβεία που δίνονται απο το 1901 για επιτεύγματα στην Ιατρική, Χημεία, Φυσική, Λογοτεχνία και Ειρήνη. Κάθε βραβείο απαρτίζεται από ένα μετάλλιο, ένα χρηματικό ποσό 1,4 εκατ. δολαρίων κι ένα δίπλωμα.

http://mogadishu.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=21184&blid=318

Ο Δημήτριος Νενέκος και οι ΝΑΙνεκοι

O Δημήτριος Νενέκος έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου (ο Ρούφος αργότερα, διετέλεσε πρωθυπουργός), αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.

Διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου, αλλά μετά την άλωση του, συνεργάστηκε με τον Ιμπραήμ, ο οποίος του προσέφερε ορισμένα προνόμια. Το 1826 προσκύνησε. Το 1827, επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και τους νίκησε. Για αυτά τα «κατορθώματα» του και με τη μεσολάβηση του Ιμπραήμ, έγινε με διαταγή του Σουλτάνου, μπέης.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ως αρχηγός των δυνάμεων της Πελοποννήσου, επικήρυξε αυτόν και άλλους προσκυνημένους (διακηρύσσοντας: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», με στόχο να ανακόψει το κύμα υποταγής στον Ιμπραήμ, που απειλούσε την έκβαση της επανάστασης.) και στη συνέχεια ανέθεσε στον αδελφό του δολοφονημένου Σαγιά, την εκτέλεση του Νενέκου, που έγινε το 1828.

Βάσει των παραπάνω, το όνομα του Νενέκου ταυτίστηκε με τον προσκυνημένο, το δουλοπρεπή άνθρωπο, το μίασμα, τον προδότη (γι’ αυτό κι όπως φαίνεται και στα παραδείγματα ταυτίζεται, από πλευρά δράσης, με τον Πήλιο Γούση, τον Ιούδα, τον Εφιάλτη κι άλλα άτομα που στιγματίστηκαν ως προδότες).

Ως νενέκο θεωρούν κάποιοι, τον άνθρωπο που δεν έχει σε τίποτα να ξεπουλήσει τις ιδέες του, την αξιοπρέπεια του, την εθνική, τη θρησκευτική, την αγωνιστική του ταυτότητα, πουλώντας τους παλιούς συναγωνιστές του και κάνοντας τα πλακάκια με παλιούς αντιπάλους του προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συγκυριακά του συμφέροντα. Θεωρούν έτσι, τον άνθρωπο που με την παραπάνω στάση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πολιτική του παράταξη, στην πατρίδα του, κ.λπ.

Σημείωση: Ο όρος συνηθίζεται κυρίως στην πολιτική.

Πηγή: http://www.slang.gr

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με σημερινούς πολιτικούς είναι τυχαία και συμπτωματική.

ΝΑΙνέκοι…

Σ.Δ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEim-c-4e4quAr9j-bnP8w-cSU2DGxEMIqeNq5bbizLwWbC83BEoELiwfDvXBQO2sgBLE4yiUZJSsRBliYOG0m6F7kJBXKXLYCgsW90oHN97Zcf43mj7F7J48LW_pIztCDKypqugeBH1t0g/s400/Astynomia_Mat_dakrygona.jpgΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τα δικά μας παιδιά που καθημερινά κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα της κοινωνίας, σε μία προσπάθεια προστασίας των πολιτών. Πολλές φορές, νέα κυρίως παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν χάσει την ζωή τους καταδιώκοντας το έγκλημα και την τρομοκρατία, χαραμίζοντας τα νιάτα τους και τα όνειρά τους, βυθίζοντας παράλληλα στο πένθος τις οικογένειές τους και στη θλίψη τον Ελληνικό λαό.

Τις τελευταίες όμως ημέρες, που στην Ελληνική Βουλή γινόταν συζήτηση για την ψήφιση του επαχθούς μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σε συνέχεια του προδοτικού και επαίσχυντου μνημονίου που εξαθλιώνει τον λαό μας και κυρίως την μεσαία αστική τάξη, την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, έγιναν οι Έλληνες Αστυνομικοί ο Δούρειος ίππος της ηγεσίας τους και της Κυβέρνησης. Τότε, γνωρίσαμε μια άλλη Αστυνομία που δεν έδειξε διάθεση να προστατεύσει την ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της ψηφίσεως του προγράμματος που βάζει την ταφόπλακα στα όνειρα τα δικά τους και της οικογένειάς τους. Μια Αστυνομία που επέδειξε υπέρμετρη αγριότητα και βαρβαρότητα σε μια προσπάθεια αποτροπής και καταστολής της οργής των πολιτών για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Πριν λίγες μέρες, άνθρωποι οικογενειάρχες, γυναίκες, νέοι και παιδιά, μετέχοντες των διαδηλώσεων, προπηλακίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι ταυτόχρονα έκαναν κατάχρηση καρκινογόνων χημικών ουσιών, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα αναπνοής σε πολλούς συμπολίτες μας, που θα μπορούσαν να είναι οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς αυτών των παιδιών.

Είναι τυχαία, όμως, αυτή η απροκάλυπτη αγριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά του άμαχου και δικαίως διαμαρτυρόμενου λαού;

Όλοι γνωρίζουμε πως διοικητικά η Ελληνική Αστυνομία υπάγεται στη πολιτική ηγεσία του τόπου και συγκεκριμένα στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη. Η Ελληνική Αστυνομία, λοιπόν, εκτελώντας τις διαταγές του συγκεκριμένου Υπουργείου, έγινε βασιλικότερη του βασιλέως. Για το αποτέλεσμα αυτό, αποδίδω τεράστιες ευθύνες στην ηγεσία της αλλά και στους άνδρες της, που μετείχαν της καταστολής των διαμαρτυρόμενων «τρομοκρατών» της εξουσίας.

Εδώ, αξίζει τον κόπο να εξετάσουμε εάν στο σύντομο παρελθόν μπορούν να επιδειχθούν παρόμοια περιστατικά καταστολής οργισμένης αντίδρασης του λαού από την Ελληνική Αστυνομία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως γενική πρόβα, πριν τα προχθεσινά δρώμενα. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσουμε ποιος ηγείται του Υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Προ μηνών και για μεγάλο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της Κερατέας, εγκατέλειψαν τις δουλειές τους, έχασαν την ησυχία της ήρεμης ζωής τους και διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να αποτρέψουν την δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Η «περίεργη» επιμονή της Κυβέρνησης για την δημιουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή με τον παράλληλο ξεσηκωμό των κατοίκων, δημιούργησε τεράστια ρήξη μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας που αντιμετωπίσθηκε από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά τα προχθεσινά γεγονότα. Από τους περισσότερους εξ ημών εκφράσθηκε, εύλογα η απορία της επίδειξης υπέρμετρης αγριότητας από μέρους της Αστυνομίας, όταν απέναντί τους ήταν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο ίδιος ο Υπουργός προστασίας του πολίτη, Χρήστος Παπουτσής που είπε:

«Η Κερατέα ήταν η προθέρμανση για ό,τι ακολούθησε στο Σύνταγμα. Γίνονται συγκεντρώσεις ειρηνικά, όπου συμμετέχουν φιλήσυχοι πολίτες και σε χρόνο που αποφασίζουν, ρίχνουν μολότοφ. Αυτή είναι η τακτική του αντάρτικου των πόλεων. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της Τετάρτης σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε από καπνογόνα διαδηλωτών και όχι από δακρυγόνα της αστυνομίας. Εύκολα ένα εξασκημένο μάτι διακρίνει τα καπνογόνα από τα δακρυγόνα της αστυνομίας ».

Συγχαρητήρια κε Υπουργέ!! Έστω και δια της εις άτοπον απαγωγής, παραδεχθήκατε πως η Κερατέα ήταν η γενική πρόβα εν όψει των προχθεσινών γεγονότων και όσων άλλων πρόκειται στο μέλλον να συμβούν, από την αυξανόμενη πλέον οργή του κόσμου. Επιπλέον, παραδεχθήκατε, εμμέσως πλην σαφώς, πως η Κυβέρνησή σας είναι ο υποκινητής του παρακράτους που έδρασε στα προχθεσινά συμβάντα στο Σύνταγμα. Άξιος, λοιπόν, ο παχυλός μισθός σας και τα υπόλοιπα προνόμιά σας που δεν εθίγησαν στο ελάχιστο από την ψήφιση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου από την κυβέρνησή σας, εν αντιθέσει με τους μισθωτούς και του συνταξιούχους που εξαθλιώνονται συνεχώς οικονομικά. Είστε άξιος επίσης, γιατί δώσατε άριστες εξετάσεις στους αφέντες της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που επί σειρά ετών υπηρετείτε.

Πώς, όμως, είναι δυνατόν να μην υπηρετείτε τους νεοταξίτες δυνάστες του Ελληνικού λαού, όταν διατελέσατε από το 1995 έως το 1999 επίτροπος της Ελλάδος στην Ε.Ε. και είναι σε όλους γνωστό πως την θέση αυτή καταλαμβάνουν πολιτικοί κρατών που είναι αρεστοί της Ε.Ε.; Θέση, η οποία εκτελεί στο ακέραιο τα σχέδια των ηγητόρων της νέας τάξεως πραγμάτων που σκοπό έχουν την Εθνική, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης προς όφελος των τραπεζιτών τοκογλύφων και κερδοσκόπων; Τελευταία τρανταχτά παραδείγματα, η κ. Διαμαντοπούλου, αποφάσεις της οποίας, από την θέση που έχει ως Υπουργός «παιδείας και διά βίου μάθησης», βιάζουν την παιδεία και τις βιώνει στο πετσί του ο Ελληνικός λαός και η κ. Δαμανάκη η οποία επιστρέφοντας στην Ελλάδα, θυμηθείτε με, θα αναλάβει από τη σημερινή κατοχική κυβέρνηση, καίριο πόστο υπέρ των συμφερόντων των δυναστών μας.

Συνεχίζοντας όποιος διαβάσει προσεκτικά το βιογραφικό του κ. Παπουτσή και του έργου του, ως επιτρόπου της Ε.Ε., θα προσέξει ιδιαίτερα την επισήμανση:

«ταυτίσθηκε με την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τον σχεδιασμό της πόλης του μέλλοντος. Ταυτίσθηκε, επίσης, με την πολύπλευρη υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας, του εμπορίου, της κοινωνικής οικονομίας και της τουριστικής βιομηχανίας».

Δηλαδή κ. Παπουτσή ο σχεδιασμός της πόλεως του μέλλοντος που οραματισθήκατε, μετά δώδεκα χρόνια της Ευρωπαϊκής σας θητείας, είναι η Αθήνα που βιώνουμε σήμερα; Μιας πόλεως, δηλαδή, με μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας, με απροκάλυπτη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και με υπέρμετρη αύξηση της λαθρομετανάστευσης; Μιας πόλεως που σε πολλές συνοικίες της (Άγιος Παντελεήμων, Κεραμικός, Βοτανικός, Κυψέλη κ.α.) οι κάτοικοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν μετά την δύση του ηλίου; Η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας, του εμπορίου, της κοινωνικής οικονομίας και της τουριστικής βιομηχανίας, είναι τα καθημερινά λουκέτα των μικροεπιχειρήσεων και των βιοτεχνιών; Είναι ο ολοσχερής θάνατος του εμποράκου και ο αφανισμός του τουρισμού μας μέσω ακραίων και φασιστικών ενεργειών όπως τα δρώμενα που ζήσαμε προχθές στο Μοναστηράκι από την έφοδο της μηχανοκίνητης δύναμης της Αστυνομίας εναντίον αμέριμνων και ανυποψίαστων πολιτών, καταστηματαρχών και τουριστών;

Λαέ των Αθηνών, θυμήσου πως ο κ. Παπουτσής εκλέγεται στη Α΄ περιφέρεια των Αθηνών, που μαστίζεται από όλα τα προαναφερόμενα έργα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξεως πραγμάτων και εκείνος είναι πρωτοκλασάτο στέλεχός της.

Θυμήσου, επίσης, πως είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία ψήφισε το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χωρίς να έχει την νομιμοποίηση του λαού!!!

Μην ξεχάσεις ΠΟΤΕ πως ο κ. Παπουτσής ήταν Υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας, όταν το βράδυ, στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 το σαπιοκάραβο Express Samina προσέκρουσε στις νησίδες-«Πόρτες» και μέσα σε είκοσι λεπτά βυθίστηκε και συμπαρέσυρε στο θάνατο 81 επιβάτες. Ο κ. Παπουτσής ήταν αυτός που είχε την απόλυτη πολιτική ευθύνη για το συμβάν, την οποία ποτέ επί της ουσίας δεν ανέλαβε.

Κλείνοντας, θεωρώ πως ο Ελληνικός λαός έχει ανοίξει πολιτικό ποινολόγιο και ο κ. Παπουτσής είναι ήδη μέσα.

Παναγιώτης Αποστόλου

Οικονομολόγος

egerssi@otenet.gr