06 Ιουλίου 2011

Η βλακεία και η καφρίλα είναι ανίκητες και φυσικά του βλάκα του φταίει για όλα... η Γερμανία!!!!

Κυκλοφορεί μια φωτογραφία με μια πινακίδα του σκοπιανού Προξενείου στο Μόναχο που αναφέρει "Μακεδονία" και μάλιστα αυτός που την έστειλε λέει ότι μέχρι πρόσφατε έλεγε FYROM (καλά FYROM δεν έλεγε γιατί δεν μπορεί όλη η πινακίδα να ήταν στα γερμανικά και να έλεγε το FYROM αγγλικά το οποίο είναι άγνωστο στους Γερμανούς, οπότε το πιθανότερο είναι να έλεγε FJRM αλλά τέλος πάντων... )

Έχω μια απορία: Είναι δυνατόν να έχει βαρέσει τέτοια επίπεδα η μαλακία που o ηλίθιος να βλέπει μια πινακίδα έξω από μια πόρτα και να βγάζει το προαιώνιο άχτι του στη Γερμανία λέγοντας:

"Το ξεπούλημα της Ελλάδας αρχίζει από τη Γερμανία"!!!!
ή "Άρχισε το ξεπούλημα του ονόματος"!!!

Είναι δυνατόν ο ηλίθιος να ζητάει από Γερμανική η Ελληνική Κυβέρνηση να κατεβάσει την πινακίδα που έβαλαν οι Σκοπιανοί απ' έξω απ΄την πόρτα τους;;;

Έλεος ρε φίλοι!!! Λυπηθείτε μας!!! Το ξεπούλημα έχει γίνει προ πολλού και είναι τελειωμένη υπόθεση... και δεν έχει καμιά σχέση με τη Γερμανία

ΌΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ:

ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΟΠΟΛΛΟΥ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΑΣ τον 20ο αιώνα όταν τρεχατε από πίσω τους στη Βουλγαρία, την Αίγυπτο, την Κριμαία και την Κορέα και για ευχαριστώ σας έδιωξαν απ΄τη Μικρά Ασία, σας έδιωξαν απ΄την Κωνσταντινούπολη και έδωσαν και τη Β. Ήπειρο στην Αλβανία...

Ξέχασα! Μας έδωσαν τα Δωδεκάνησα που πήραν απ' τους χαμένους τους Ιταλούς... οπότε αξίζει να τρέχετε ξωπίσω τους και να κάνετε μόκο όταν σας πηδάνε...

απλά λυπηθείτε μας και μη μας ζαλίζετε τον έρωτα με μια πινακίδα στη Γερμανία όταν η Αγγλία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν "Μακεδονία" και η επίσημη Γερμανία επιμένει να τα λέει FYROM (FJRM)

ΥΓ. Το ηλίθιος δεν κολλάει σ' αυτόν που έστειλε τη φώτο και έγραψε ότι έγραψε αλλά σε όλους όσους αναπαράγουν την είδηση μ' 'ενα πνεύμα ότι οι κακοί Γερμανοί ξεπουλάνε το όνομα και δεν μας υπερασπίζονται... κάτι που τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα είναι grande μαλακία όπως έχουμε γράψει εδώ και δύο χρόνια και καλά θα κάνουν να ξαναδιαβάσουν οι άσχετοι που τους έχουν πιπιλίσει το μυαλό ότι για όλα τα κακά της μοίρας τους φταίνε οι Γερμανοί και Αγγλογάλλοι, αμερικάνοι βγαίνουν λάδι!!!

«Ποιοι λέτε να αναφέρουν τα Σκόπια ως FYROM; Αυτοί που ήταν σύμμαχοί μας σε 3 πολέμους ή αυτοί που ήταν αντίπαλοί μας σε 2 πολέμους;»

[Σημειώστε ότι ακόμα και σήμερα οι Γερμανοί δεν έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα Σκόπια σαν Μακεδονία σε αντίθεση με Άγγλους, Γάλλους και Αμερικάνους...]

ΝΔ: Εργασιακή εφεδρεία ή άβυσσος των απολύσεων;

Η επιλογή της κυβέρνησης να επιλέξει την απόλυση εργαζομένων κρατικών φορέων, που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, αποκρύπτοντας μάλιστα αρχικά από την ελληνική βουλή τις προθέσεις της, αποδεικνύει ακόμη μια φορά την προχειρότητα και την αναλγησία που τη χαρακτηρίζει.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αδυνατώντας να κατανοήσει ή αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας εκ προοιμίου αδιέξοδης πολιτικής πρακτικής, αποφασίζει να οδηγήσει άγνωστο αριθμό εργαζομένων σε προσωρινή εργασιακή εφεδρεία ενός έτους και στη συνέχεια να τους σπρώξει στην άβυσσο της ανεργίας.

Σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, έξαρσης των «λουκέτων» στις επιχειρήσεις και καθολικής απογοήτευσης η προοπτική της απόλυσης συνιστά ουσιαστικά καταδίκη μόνιμης κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Η συγκεκριμένη διαχείριση, όμως, εκτός από κοινωνικά απαράδεκτη, είναι επιπλέον αναποτελεσματική, καθώς τελικά βαθαίνει την ύφεση και οξύνει τον οικονομικό μαρασμό.

Επαναλαμβάνουμε μερικές αυτονόητες αλήθειες, τις οποίες επισημάναμε εγκαίρως:

• Για όποιο δημόσιο υπάλληλο απολύεται, το κράτος κερδίζει βέβαια από το σκέλος των δαπανών το μισθό. Χάνει όμως με το επίδομα ανεργίας, ενώ δεν εισπράττει φόρο εισοδήματος. Επιπλέον, ο άνεργος αναγκαστικά μειώνει την κατανάλωσή του κι έτσι το κράτος εισπράττει μικρότερο ΦΠΑ.

• Και εντέλει, αν απολυθούν χιλιάδες άτομα, θα πληγεί η αγορά, θα υπάρξουν πολλαπλασιαστικές συνέπειες για το κράτος, από μειωμένα έσοδα, που θα φέρουν πρόσθετες απολύσεις, πρόσθετη μείωση εσόδων για το κράτος και πρόσθετη αύξηση δαπανών.

Αντιθέτως, η πρόταση της ΝΔ για ουσιαστική εργασιακή εφεδρεία ανάλογα με την ηλικία του εργαζόμενου (άνω των 50 ετών εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού, 40-50 ετών δύο τριετίες, 30-40 μια τριετία) θα επιφέρει σημαντική μείωση των δαπανών χωρίς τις οδυνηρές κοινωνικές συνέπειες των απολύσεων :
  • Δεν θα χρειαστεί να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας.
  • Δεν θα χρειαστεί να καταβληθεί το υψηλό κόστος αποζημίωσης λόγω απόλυσης σε όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.
  • Θα μειωθεί το μη μισθολογικό-λειτουργικό κόστος του κάθε φορέα (ενοίκια, θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνο κλπ).
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χάσουν τις εισφορές τους και, επίσης,
  • Το κράτος θα συνεχίσει να εισπράττει φόρους μέσω της κατανάλωσης όσων θα βρίσκονται σε εργασιακή εφεδρεία.
Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας είναι δυνατόν να αποβεί πολλαπλά ωφέλιμος για την κοινωνία, την οικονομία και τους ίδιους τους εργαζόμενους αν συνοδευτεί με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιμόρφωσης σε νέες δεξιότητες που θα οδηγήσουν στην ευκολότερη επαγγελματική επανένταξη.

Παράλληλα, η ΝΔ πρότεινε να παγώσουν οι προσλήψεις για τρία χρόνια, που θα έχει αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού κατά 75.000, ενώ στη συνέχεια να εφαρμοστεί ο κανόνας: μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις.

Για τη ΝΔ η παύση της αλόγιστης σπατάλης στο κράτος, ο περιορισμός του ίδιου του γιγαντιαίου κράτους και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα, όμως, τα μέτρα αυτά πρέπει να μην πλήττουν την κοινωνική συνοχή και να μην είναι σε βάρος της ανάπτυξης.

Έρευνα του ΙΝΚΑ για τις διακοπές των Ελλήνων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcJSZr9Mb_STWKp31ltR_1PbVwc01aB2K6NKHQomOLKXO7RH530zgmFLfw7XbMf8Y1YrNqdJ97D47rEg5vPt6Kzcx2nsvhYNn6ndXQhOEzZq2S_lHlGofR6Ts5O8M6zD5pnfZBHDqvho8/s400/%CE%99%CE%9D%CE%9A%CE%91.bmpΤο 62% των Ελλήνων σε σχέση με το 59% πέρυσι δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, όπως προκύπτει από πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2011, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 530 άτομα.

Από τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα προκύπτει ότι περισσότεροι από 62 στους 100 Έλληνες καταναλωτές δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2011.

Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι και επαγγελματική αστάθεια 82%, επαγγελματικές υποχρεώσεις 10% και άλλοι λόγοι 8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 72% κάνει ολιγοήμερες διακοπές ή σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι και συγκεκριμένα οι Έλληνες αυτοί διαμένουν: σε πατρικό ιδιόκτητο σπίτι το 50%, σε συγγενικό - φιλικό σπίτι το 24%, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια το 26%.

Επίσης και η διάρκεια των διακοπών όλης, από κοινού, της οικογένειας, φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο. Κατά το 2011, θα πραγματοποιήσει 7 ημέρες διακοπές το 46%, 10 ημέρες το 25%, 15 ήμερες το 23%, 20 ήμερες το 5% και 30 ήμερες μόλις το 1%.

Η σύντμηση της διάρκειας των διακοπών, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, οφείλεται κυρίως σε παράγοντες αποδόμησης της ζωής του Έλληνα και οικονομικούς, (ένταση της οικονομικής δυσπραγίας, δυσανάλογες με τον πραγματικό πληθωρισμό ή καθόλου αυξήσεις της μισθωτής εργασίας, σε συνδυασμό με την παρεπόμενη ανάγκη για πρόσθετη εργασία) αλλά και σε κοινωνικούς παράγοντες, όπως, χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών τόσο μεταξύ γονέων όσο και κυρίως μεταξύ παιδιών και γονιών και η έλλειψη διάρκειας, ασφάλειας και σταθερότητας στη μισθωτή απασχόληση. Παράλληλα, μίκρυνε ασφυκτικά και η γνωστή διασπορά των διακοπών σε περισσότερες εποχές (π.χ. κατά τα εορταστικά 3ήμερα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.λπ.).

Η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων με 65%, ενώ το βουνό «κερδίζει» κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες συγκεντρώνοντας το 35%. Οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί φέτος θα συγκεντρώσουν λιγότερο από πέρυσι (20%) τις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς του ΙΝΚΑ το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας 4μελούς οικογένειας αγγίζει πλέον τα 3.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η φετινή έρευνα του ΙΝΚΑ δείχνει περαιτέρω επιδείνωση της δυνατότητας διακοπών σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περυσινής (59% του 2010, 49% του '09, 48% του '08, 45% του '07, 44% του '06 αντί 41% του '05 και 39,6% του '04).

Τέλος, σύμφωνα με τις επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο έρευνες του ΙΝΚΑ, οι διαφορές τιμών και ποιότητας για το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία, στις τουριστικές περιοχές παρουσιάζουν θεαματικές διαφορές -συχνά εξοργιστικές- σε σχέση με το μέσο όρο της υπόλοιπης χώρας. Εκτός των τιμών, όμως, σημαντικό πρόβλημα σημειώνεται ότι παρουσιάζεται στα ζητήματα της ποιότητας, της εξυπηρέτησης και κυρίως της δημόσιας υγείας.

«Η ουσιαστική έλλειψη σταθερών δομών, πολιτικής και μηχανισμών αποτελεσματικής εποπτείας (και) στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα του τουρισμού οδήγησε την -παλιότερα- πιο προσιτή στους καταναλωτές ελληνική τουριστική αγορά σε μια νέα εποχή υψηλού κόστους και αναντίστοιχης ή ακόμα και συχνά κακής ή πολύ κακής ποιότητας», υποστηρίζει το ΙΝΚΑ.

«Η χώρα μας, δυστυχώς, χαρακτηρίζεται πλέον διεθνώς ως ιδιαίτερα ακριβός τουριστικός προορισμός. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο γιατί οι καταγγελίες ξένων οι οποίες καταγράφονται στο Κέντρο Καταγγελιών του ΙΝΚΑ έχουν συχνά την επωδό ''αγαπούμε την Ελλάδα, μας αρέσει πολύ, αλλά μας βασανίζει για να μπορούμε να ξανάρθουμε''», καταλήγει σχετική ανακοίνωση του ΙΝΚΑ.

Χ. ΖΩΗΣ (ΝΔ-Λάρισα) για την κατακόρυφηαύξηση των καταγγελιών στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

http://s.enet.gr/resources/2009-10/zwhs-thumb-large.jpg«H έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔ) για το 2010 που, με έκδηλη αμηχανία, παρέλαβε σήμερα ο Πρωθυπουργός, καταδεικνύει, με τον πιο πειστικό τρόπο, την επιδείνωση των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς , με πρωταγωνιστές την Κεντρική Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο σχεδόν κατά 50%, σε σχέση με πέρσι αυξημένος αριθμός υποθέσεων, που χειρίσθηκαν ο ΓΕΔ και τα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου προέρχονται, σε μεγάλο βαθμό - όπως αναφέρεται στην έκθεση - από ολοένα και αυξανόμενες καταγγελίες πολιτών, κυρίως για θέματα οικονομικής διαχείρισης, πολεοδομίας και υπηρεσιών Υγείας.

Είναι μια ακόμη ζοφερή εικόνα για τα αποτελέσματα των υποτιθέμενων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, όπως εκείνης του « Καλλικράτη», της αβελτηρίας της να αντιμετωπίσει φαινόμενα που τροφοδοτούν τη διαφθορά, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και της ανικανότητάς της να επέμβει εποικοδομητικά και με οργανωμένο τρόπο, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του διοικητικού μηχανισμού».

Ολλανδία: Ο Σέσελι υποστηρίζει ότι το ΔΠΔ άλλαξε κελί στον Μλάντιτς επειδή οι δύο κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου έκαναν παρέα

http://85.196.26.228/pictures/server1/2011-02-22/b9/48/b948fc1ba17b30c83e7bcfb67c4837f2.jpgΟ Σέρβος υπερεθνικιστής Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος δικάζεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, κατήγγειλε σήμερα ότι ο Ράτκο Μλάντιτς υποχρεώθηκε από τις σωφρονιστικές αρχές να αλλάξει κελί επειδή συναναστρεφόταν μαζί του.

"Τον υποδεχτήκαμε καλά, κάναμε παρέα, παίζαμε σκάκι", είπε ο Σέσελι, που κρατείται στην ίδια φυλακή της Χάγης όπου μεταφέρθηκε στις 31 Μαΐου και ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων.

Ο Σέσελι, η δίκη του οποίου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας βρίσκεται σε εξέλιξη, επωφελήθηκε από την εμφάνισή του στο δικαστήριο για να καταγγείλει ότι ο Μλάντιτς μεταφέρθηκε σε άλλο όροφο της φυλακής.

"Ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση για τη μετακόμιση του Ράτκο Μλάντιτς από τον όροφό μας σε άλλο κτίριο. Η δικαιολογία που δόθηκε είναι ότι ο στρατηγός Μλάντιτς, κάνοντας παρέα με εμένα και παίζοντας μαζί μου σκάκι επηρεάστηκε από εμένα", είπε ο Σέσελι.

Εξηγώντας ποια ήταν η "επιρροή" του είπε ότι προειδοποίησε τον Μλάντιτς "να μην εμπιστεύεται κανέναν από αυτούς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο" των δικηγόρων οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν την υπεράσπισή του.

Ο Μλάντιτς αρνήθηκε την Δευτέρα να δηλώσει αθώος ή ένοχος, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του επιτρέπεται να έχει δικηγόρο της επιλογής του.

"Αισθάνομαι ενοχές, λέω στον εαυτό μου ότι ο Μλάντιτς υποφέρει εξαιτίας μου", πρόσθεσε ο Σέσελι.

Η υπηρεσία Τύπου του ΔΠΔ ανακοίνωσε ότι "δεν μπορεί να δώσει καμία πληροφορία για το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται οι κρατούμενοι" μέσα στη φυλακή "για λόγους ασφαλείας".

Ο Μ. Σφακιανάκης (Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος) στη Βουλή για τους κινδύνους του διαδικτύου για τους εφήβους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioPwtu20aiE2DMK4gzBVbwP2si5Dg7i660KeWqe8asEVFZq1lMyPyrGCGAhTrTiktL_XTyskzwXA_BjF524k4T-ycfnqPsCTTkj2aYExC3eNdcnBv58sWhrcbQ728fDFeYZax3VTB-_Kxa/s320/internet.jpghttp://pf.pstatic.gr/CMAN/i/45/I4/587901-31656490.jpg?r=1201329925Το διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του ενημερωμένου χρήστη, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για τον ανυποψίαστο καταναλωτή ή τον έφηβο, διαπίστωσε η Επιτροπή της Βουλής για την Ισότητα, τη Νεολαία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο πλαίσιο ενός κύκλου επαφών της με εμπειρογνώμονες.

Ο εκφοβισμός των εφήβων (cyber bulling), ο διαδικτυακός τζόγος, η απάτη, οι κίνδυνοι για την υγεία του εφήβου, βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη, την ώρα που η Ελλάδα σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις εθισμού ανηλίκων στο διαδίκτυο, παγκοσμίως.

Αλλαγές στη νομοθεσία ζητά ο Μ. Σφακιανάκης

Πρώτος προσκεκλημένος της Επιτροπής, ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης, ζήτησε με επίταση αλλαγές στη νομοθεσία, που θα επιτρέψουν την αντιμετώπιση απειλών κατά της ζωής, ή της σεξουαλικής αξιοπρέπειας των πολιτών, με άρση του απορρήτου των επικοινωνιών όποτε χρειαστεί, καθώς κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα απαγορεύεται. Όπως ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, η υποδιεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ, έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να αποτρέψει 219 αυτοκτονίες εφήβων, αλλά όχι και να παρέμβει ενάντια στο cyber bulling - τις απειλές εναντίον εφήβων και τον εκφοβισμό τους.

«Το Διαδίκτυο έχει καταστεί όλο απόρρητο από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. Ο αστυνομικός μπορεί να κάνει άρση απορρήτου μονάχα για εκβίαση, ανθρωποκτονία, ναρκωτικά, τρομοκρατία, παιδική πορνογραφία και οργανωμένα εγκλήματα. Όλα τα άλλα είναι απέξω. Οι απατεώνες κάνουν πάρτυ αυτή την στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αύξηση του διαδικτυακού τζόγου από ανηλίκους

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο διαδίκτυο, ο Κωνσταντίνος Σιώμος επικαλέστηκε στατιστικές που καταγράφουν αξιοσημείωτους ρυθμούς αύξησης του διαδικτυακού τζόγου από ανηλίκους (μόνον στο νησί της Κω σημειώθηκε αύξηση 16% το 2010 ανέφερε), αλλά και του ίδιου του εθισμού τους (30% αντίστοιχα). Ο κ. Σιώμος αναφέρθηκε και σε ιατρικές μελέτες που διακρίνουν αλλαγές στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εθισμένων στο Διαδίκτυο χρηστών (γλυκόζη στον εγκέφαλο, νευρο-ανατομικές αλλαγές, μνήμη, προσοχή κλπ.). Το πρόβλημα καθίσταται σοβαρότερο, την ώρα που «η Ελλάδα βρίσκεται στα υψηλότερα ποσοστά εθισμού ανηλίκων στο Διαδίκτυο παγκοσμίως, μαζί με την Ταϊβάν, την Κορέα και την Κίνα. Το φαινόμενο σχετίζεται με το γεγονός, ότι η διείσδυση στον κόσμο του Διαδικτύου, δεν ακολουθήθηκε από μία ισόρροπη προσέγγιση μέσω της Παιδείας» ανέφερε.

Πρώτη αιτία τα on-line παιχνίδια

Για την Άρτεμη Τσίτσικα, επικεφαλής της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», «η πρώτη αιτία που θα μπορούσε να οδηγήσει έναν ανήλικο σε παθολογική συμπεριφορά στο διαδίκτυο, είναι σήμερα τα on line παιχνίδια. Υπήρξαν περιπτώσεις παιδιών που είχαν καταχραστεί, ακόμη και την πιστωτική κάρτα της οικογένειάς τους». Υπερβολές παρουσιάζονται και στην ενασχόληση των μαθητών με το facebook - φαινόμενο που αφορά και τα δύο φύλα εξίσου - ενώ καταγράφεται και ο κίνδυνος αγοράς μέσω διαδικτύου, ουσιών που δεν έχουν την έγκριση του ΕΟΦ. Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας, διατηρεί και δύο τηλεφωνικές συμβουλευτικές γραμμές, χρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Γονείς και έφηβοι μπορούνε να καλούν στο 80011 και 80015, για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν» ανέφερε η κ. Τσίτσικα.

Απαραίτητη η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Τέλος, τους κινδύνους που συνοδεύουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, ανέλυσε ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, εκπρόσωπος της καταναλωτικής οργάνωσης ΕΚΠΟΙΖΩ. Με δεδομένη την δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς προϊόντων από το εξωτερικό, όπου ο έλεγχος είναι περιορισμένος έως και αδύνατος, «ένα από τα κύρια μελήματα της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η ενημέρωση του κόσμου». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσιαφούτης προειδοποίησε για τη διακίνηση ελαττωματικών προϊόντων μέσω Διαδικτύου, τα οποία ο πωλητής στη συνέχεια, αρνείται να αντικαταστήσει, ή την αναγραφή πλασματικών τιμών και εξόδων αποστολής. «Άλλοι κάνουν «προσφορές» και στη συνέχεια ανεβάζουν την τιμή. Υπάρχουν παραθυράκια στην οθόνη, που σε καλούν να δώσεις στοιχεία φίλου σου, ή σε καλούν να μετρήσουν το iq σου - και σε βομβαρδίζουν μετά με sms που χρεώνονται στον λογαριασμό σου. Η ευθύνη δεν βαραίνει μονάχα τις εταιρείες αλλά και τον πάροχο, καθώς αποτελεί παράνομη πρακτική».

Φυσικά, δεν λείπει και η ξεκάθαρη απάτη, με δήθεν «ευκαιρίες» και «προσφορές εργασίας», που οδηγούν σε υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. «Δεδομένου ότι η Ε.Ε. βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής των καταναλωτικών συμβάσεων, δεν είναι η ώρα να αξιώσουμε αλλαγές νομοθεσίας από την Ελλάδα. Αξίζει ωστόσο η Πολιτεία να επενδύσει στην ενημέρωση του καταναλωτή και στην Παιδεία» ανέφερε ο κ. Τσιαφούτης.

Πως σχεδίασαν και πραγματοποίησαν την ανατροπή Καραμανλή!

http://www.epikaira.gr/content/data/multimedia/images/site%20400X300_.jpgΜέσα από τα νέα άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό «Επίκαιρα», αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια για τα σχέδια ξένων υπηρεσιών με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Μετά την αποκάλυψη-φωτιά του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν μέσα από έγγραφα το σχέδιο της Τουρκίας για απόβαση στη νήσο Ρω το 2009.

Το περιοδικό αποκαλύπτει μέσα από απόρρητα έγγραφα όλη την αλήθεια για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και το ρόλο που έπαιξαν σε αυτά ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Τα νέα αποκαλυπτικά και άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ αποκαλύπτουν το ρόλο φίλιων δυνάμεων στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και εν μέρει εξηγούν το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή ζοφερή κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» με θέμα την Τρομοκρατία, συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε στους παραλήπτες του, λίγες μόλις ημέρες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή, και αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ειρήνη αλλά και την εθνική ακεραιότητα εκείνη την ταραχώδη περίοδο.

Ν. Γιουτίκας (Δήμαρχος Δέλτα): Η ΔΕΘ σε νέες περιπέτειες

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Δήμαρχος Δέλτα Νικόλαος Γιουτίκας στις δηλώσεις του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καχριμάκη σχετικά με την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο.

Ο κ. Καχριμάκης με τις δηλώσεις του ότι

"όποιος λέει ότι η ΔΕΘ θα πάει στη Σίνδο κοροϊδεύει τον εαυτό του, κοροϊδεύει και τους υπόλοιπους"

εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη που επανειλημμένα έχουν δηλώσει τόσο στη Βουλή όσο και στα ΜΜΕ ότι ο χώρος μετεγκατάστασης της ΔΕΘ είναι αυτός που αποφασίστηκε έπειτα από διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη των φορέων και ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009. Δηλαδή η Σίνδος.

Και αυτό γιατί η υπόθεση έχει συνδεθεί άμεσα με την οικονομική-περιβαλλοντική-κοινωνική ανάπτυξη στην υποβαθμισμένη δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έχουμε απευθυνθεί τόσο στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ.Παπανδρέου με ανοικτή επιστολή, όσο και σε Υπουργούς και Βουλευτές και η θέση της κυβέρνησης είναι να μετεγκατασταθεί η ΔΕΘ στη Σίνδο.

Αν ο κ. Καχριμάκης υποκαθιστά όλους τους θεσμικούς φορείς που έχουν ταχθεί υπέρ της Σίνδου, τότε να τον ΄΄χαίρονται΄΄ στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι πλέον προφανές ότι η ΔΕΘ έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια συμφερόντων, εμμονών και φιλοδοξιών.

Αντί τα δημόσια πρόσωπα να είναι προσηλωμένα στην επιτυχή έκβαση των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί για την μετεγκατάσταση, αναλώνονται σε αντιπαραθέσεις, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για την καθυστέρηση υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου. Η επανεξέταση της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ μπορεί κατά την άποψη μας να ακυρώσει το όλο έργο, με καταστρεπτικές συνέπειες όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά για όλη την Περιφέρεια.

Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας (Δήμος-ΔΕΘ-ΑΤΕΙΘ) και καλούμε όλους να τους σεβαστούν.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας κατανοήσουμε ότι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο δεν επιδέχεται καμιάς τροποποίησης. Αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα συναντήσει τη συνολική αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και τον θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Γερουλάνος, Γερουλάνου και Γερουλάνος!!! Μια δεμένη οικογένεια!!!!

ΓερουλάνοςΟ ΟΠΑΠ λοιπόν, που εποπτεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, στηρίζει αφειδώς το Μουσείο Μπενάκη, όπου είναι πρόεδρος η Αιμιλία Γερουλάνου... Η χορηγία δόθηκε για να διοργανώσει το Μουσείο, μαζί με το ΥΠΠΟΤ (συνεργασία μάνα και γιου δηλαδή) βυζαντινή έκθεση στην Αμερική, όταν αυτές οι εκθέσεις είναι περιζήτητες και αντί να πληρώσουμε, μας πληρώνουν!!!!

Εκπληκτικές συμπτώσεις, πρωτοφανείς γαλαντομίες, προνομιακές σχέσεις και μία πολιτιστική πολιτική που δεν πατάει πουθενά, αναδύονται στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, ήτοι στο χώρο του πολιτισμού, που εποπτεύει ο εκλεκτός του πρωθυπουργού Παύλος Γερουλάνος.

Η ιστορία, που έφερε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και για την οποία υπήρξαν απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάποια κυβερνητικά στελέχη και την εξουσία και το χρήμα, που διαχειρίζονται.

Η ιστορία είναι απλή, όσο και προκλητική: Στο Μουσείο Μπενάκη πρόεδρος είναι η μητέρα του υπουργού Πολιτισμού Αιμιλία Γερουλάνου. Το Μουσείο ανέλαβε να διοργανώσει μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού βυζαντινή έκθεση στην Αμερική το 2013. Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης έχει διοριστεί – από τον κ. Γερουλάνο – η μητέρα του υπουργού, ως πρόεδρος του Μουσείου.

Έτσι λοιπόν, από δω και πέρα αρχίζουν τα παράδοξα:

Πρώτο παράδοξο είναι ότι αντί την έκθεση να την αναλάβει το Βυζαντινό μουσείο – τι πιο φυσιολογικό; – την ανέλαβε το Μουσείο Μπενάκη – άσχετο!

Δεύτερο παράδοξο ότι ενώ αυτές οι εκθέσεις είναι περιζήτητες και πληρώνονται από αυτούς που τις φιλοξενούν, εμείς θα πληρώσουμε κιόλας!!!

Πώς θα πληρώσουμε; Ιδού το τρίτο παράδοξο: Σε καιρούς χαλεπούς, όπου κόβονται συντάξεις και διαλύονται τα πάντα λόγω έλλειψης χρημάτων, ο ΟΠΑΠ, τον οποίο εποπτεύει ο κ. Γερουλάνος, εγκρίνει χορηγία ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Τέταρτο παράδοξο, το θέμα κρατείτο περίπου μυστικό από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αντί να έχει διαφημιστεί ήδη, αφού προφανώς το υπουργείο εκτιμά ως μεγάλη ιδέα και φοβερή τη σχετική πρωτοβουλία, εξ ου και έδωσε ατύπως το πράσινο φως να διατεθεί μία τόσο μεγάλη χορηγία.

Αξίζει να αναφερθεί ένα παράδειγμα για το τουλάχιστον περιττό της χορηγίας σε τέτοιες εκθέσεις, οι οποίες είναι περιζήτητες και το οποίο παράδειγμα αναφέρει η εφημερίδα. Πρόσφατα διοργανώθηκε δύο εκθέσεις για τον Μεγαλέξανδρο, στην Οξφόρδη και τον Λούβρο. Η ελληνική πολιτεία δεν πλήρωσε ούτε ευρώ, αφού όλα τα έξοδα – τα πάντα – πληρώθηκαν από τα μουσεία υποδοχής.

Την ίδια μάλιστα στιγμή, που ο ΟΠΑΠ χρηματοδοτεί βυζαντινή έκθεση στην Αμερική, οι επισκέπτες των δύο βυζαντινών μουσείων της χώρας μας, δεν μπορούν να δουν όλα τα εκθέματα. Αιτία; Η υπολειτουργία των μουσείων, λόγω έλλειψης χρημάτων!!! Αντί δηλαδή να δώσει ο ΟΠΑΠ χρήματα στα εδώ μουσεία για να λειτουργήσουν σωστά και να δεχθούν επισκέπτες – και τουρίστες, αν αυτό λέει κάτι στον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού – τα δίδει για μία έκθεση στην Αμερική, χωρίς να είναι αναγκαία η συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Δεν είναι για αυτή καθαυτή την έκθεση, αλλά ο κ. Γερουλάνος ίσως ξέρει καλύτερα και περισσότερα από τους κοινούς θνητούς…

http://www.adalis.gr/article.asp?id=5936&type=36

GAP: "Tο κράτος πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και τις περιουσίες τους και μπορεί να το κάνει χωρίς την επιθετική παρουσία της Αστυνομίας"...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/12/2008

Σε εκτενή συνέντευξη στη χθεσινή γερμανική «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου μιλά για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, επιδοτήσεις της Ε.Ε., χαμένες εκλογικές ευκαιρείες, συγκρίνει επιτεύγματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., και φυσικά σχολιάζει τα πρόσφατα επεισόδια.

«Οι εικόνες της χώρας, που είδε προσφάτως ο κόσμος, δεν είναι η αληθινή Ελλάδα», λέει ο Γ. Παπανδρέου, «αλλά οι σοβαροί λόγοι για όσα συνέβησαν εντοπίζονται στο ευρέως διαδεδομένο στην ελληνική νεολαία αίσθημα έλλειψης προοπτικής, στην αδικία, την κοινωνική ανισότητα και την υψηλή ανεργία. Σ'αυτά έρχεται να προστεθεί μία πελατειακή, παλιομοδίτικη πολιτική. Αυτό το φαινόμενο ήταν διαδεδομένο και στις δεκαετίες '60 και '70 κι εμείς ψηφίσαμε για την αντιμετώπισή του νόμους, που σήμερα παρακάμπτονται».

Σε ερώτημα για «προστατευτική» στάση του κράτους απέναντι στα άτομα που προκάλεσαν τους εμπρησμούς ο κ. Παπανδρέου απαντά, μεταξύ άλλων, πως «το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και τις περιουσίες τους και μπορεί να το κάνει χωρίς την επιθετική παρουσία της Αστυνομίας. Ομως, το σημαντικότερο δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας, αλλά πώς αναπτύχθηκε πρόσφορο έδαφος για την εκδήλωση βιαιοτήτων». Πιστεύει ότι «στους κόλπους της Αστυνομίας υπάρχουν δείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς», αλλά θεωρεί τους νεαρούς υπαλλήλους του Σώματος «θύματα» και γι'αυτό «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επαναφέρει την Αστυνομία στο κέντρο της κοινωνίας».

Και τα Εξάρχεια; «Πράγματι, πρόκειται για ένα κράτος εν κράτει, αλλά αυτό προέκυψε απ' την πλάνη ότι οι κοινωνικές εντάσεις αποκλιμακώνονται με εντονότερη αστυνομική παρουσία, ωστόσο αυτή η αντιμετώπιση προκαλεί βία».

Με τέτοιους Νεοδημοκράτες, άντε να σηκώσει κεφάλι η ΝΔ vol2

http://www.microlix.gr/blog/wp-content/uploads/2011/06/margaritis6-180x106.jpgΤην ώρα που η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, εκείνος έκανε πρόταση για "οικουμενική" κυβέρνηση. Ο ίδιος άνθρωπος, έχει γεμίσει το διαδίκτυο με αναδημοσίευση της "συνέντευξης" που πήρε ο ίδιος από τον εαυτό του και δημοσίευσε στο προσωπικό του site, προβάλλοντας το ότι ήταν ο μόνος πολιτικός που έγινε εθελοντής στους Special Olympics που έγιναν στην Αθήνα από 25 Ιουνίου-4 Ιουλίου.

Λες κι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα. Και μάλιστα, δήλωσε ότι "Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο κ. Μαργαρίτης θα ασχολείται τον τομέα των Διεθνείς Σχέσεις των Special Olympics και θα έχει υπό την ευθύνη του τους Προέδρους και τους VIP των αποστολών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες."

Η πραγματικότητα φυσικά ήταν πολύ διαφορετική, καθώς τον κ. Μαργαρίτη, όπως μας μετέφεραν εθελοντές που ήταν στον τομέα των VIP, ούτε που τον είδαν, ούτε που τον άκουσαν, και φυσικά δεν είχε καμιά ανάμιξη με τους Προέδρους και τους VIP. Έσπευσε να αναρτήσει όμως φωτογραφία φορώντας τη στολή του εθελοντή και τη διαπίστευση, χωρίς φυσικά να γνωρίζει ότι ακόμη κι αυτή η φωτογραφία τον εκθέτει, καθώς η διαπίστευση που έχει είναι απλού εθελοντή κι όχι αυτή ενός "υπευθύνου των ξένων αποστολών και των VIP".

Άνθρωποι που συμμετείχαν ως εθελοντές στον τομέα των VIP έμειναν άναυδοι στο άκουσμα ότι δήλωνε σχεδόν...προϊστάμενος τους. Κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν ότι είχε έρθει μόνο σε μια συνάντηση εθελοντών πριν αρχίσουν οι αγώνες, ώστε να δει τους χώρους όπου θα υπήρχαν οι εγκαταστάσεις υποδοχής των VIP.

Εμείς τι άλλο να πούμε; Προφανώς 100 και πλέον άτομα εθελοντές και μόνιμοι υπάλληλοι των Special Olympics που δούλευαν από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, απλά δεν πρόσεξαν τόσες μέρες ότι υπεύθυνος για τους VIP και τους Προέδρους των αποστολών ήταν ο κ. Μαργαρίτης. Ίσως μάλιστα η πριγκίπισσα Σαρλέν του Μονακό να ήρθε μόνο και μόνο για εκείνον, και να μην το ήξερε ο Αλβέρτος...;-)

WSJ: Σαμαράς προς Μέρκελ: «Αν το σχέδιό σας δεν δουλέψει, θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που το προσφέρει»

Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα κατά των αυξήσεων στους φόρους
Σαμαράς - Πιθανός υποψήφιος Πρωθυπουργός - Λέει πως το σχέδιο διάσωσης είναι μια «αποτυχία»

Από τους Alkman Granitsa και Marcus walker

ΑΘΗΝΑ-Το διεθνές σχέδιο για την διόρθωση των οικονομικών της Ελλάδας αποτυγχάνει και χρειάζεται επανεξέταση, δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του. Αντί να στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία με αυξήσεις στους φόρους, η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αφήσουν την Ελλάδα να μειώσει τους φόρους για να ξεκινήσει η ανάπτυξη, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ενδεχομένως, ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

Το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα "είναι μια αποτυχία", είπε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal, την πρώτη του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης από τότε που έγινε ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Επικαλούμενος τα φτωχά φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα εν μέσω επιδείνωσης της ύφεσης, είπε: “Νομίζω ότι οι δανειστές μας θα πρέπει να αλλάξουν την πολιτική τους. Η ερώτησή μου είναι γιατί θα πρέπει, εν τω μεταξύ να «πέσουμε ακόμα πιο χαμηλά;»”. Η άποψη αυτή τον έχει απομονώσει διεθνώς. Αλλά στην Ελλάδα, το κόμμα του κ. Σαμαρά είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με τη βαλλόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας. Πολλοί πολιτικοί αναλυτές στην Αθήνα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα εκπνεύσει πριν από το 2013, και μερικοί προβλέπουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Αυτό θα σημάνει την προοπτική ότι η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύντομα θα διαπραγματεύονται με τον κ. Σαμαρά, έναν οικονομολόγο γνωστό για την αυτοπεποίθηση και τις ανυποχώρητες θέσεις του. Μια πολιτική σύγκρουση για τις ελληνικές δημοσιονο-μικές πολιτικές θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη διάσωση της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς, ένας 60χρονος συντηρητικός και απόφοιτος του Harvard Business School, πιέζεται από την ζώνη του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον, να υποστηρίξει τις πολιτικές λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης. Οι διεθνείς πιστωτές της χώρας, επιθυμούν μια διακομματική συναίνεση προκειμένου να στηριχθούν οι προσπάθειες για μείωση στο έλλειμμα της χώρας και την αποφυγή χρεοκοπίας η οποία θα μπορούσε να καταστρέψει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη ζώνη του ευρώ.

Αλλά ο κ. Σαμαράς προειδοποιεί, αντίθετα, ότι η Ελλάδα θα αποτύχει και πάλι στους στόχους του προϋπολογισμού, αν συνεχιστούν οι τρέχουσες πολιτικές. «Σε τρεις μήνες θα ζητάμε περισσότερα χρήματα», προειδοποίησε. Την περασμένη εβδομάδα το κόμμα του καταψήφισε, με σκληρό αγώνα, το νέο πενταετές πρόγραμμα λιτότητας 28 δισ. ευρώ (41 δις. δολάρια) κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Βουλή. Τα μέτρα, τα οποία η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έθεσαν ως προϋπόθεση για την επέκταση της χορήγησης νέων ενισχύσεων προς την Ελλάδα, πέρασαν με την υποστήριξη του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Αλλά η αντίθεση των πολιτών στις περικοπές όλο και αυξάνεται και οι ελληνικές επιχειρηματικές ομάδες προειδοποιούν ότι το σχέδιο λιτότητας - το τελευταίο της σειράς περικοπών και αυξήσεων φόρων στο τρέχον έτος - θα βαθύνει την ύφεση στην Ελλάδα.

Η οικονομία στην Ελλάδα θα συρρικνωθεί κατά 3% με 4% το τρέχον έτος, πολλοί οικονομολόγοι λένε, έπειτα από μείωση 4,5% το 2010. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 16%, σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό μέσα σε δύο χρόνια. Οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και το οικονομικό κλίμα έχει κατρακυλήσει.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης να περικόψει τις δαπάνες και να πωληθεί* κρατική περιουσία αξίας 50 δις ευρώ. (*προσοχή: στο άρθρο οι δημοσιογράφοι μιλάνε για «πώληση» κρατικής περιουσίας, ενώ o Σαμαράς έχει μιλήσει για αξιοποίηση) Αλλά υποστήριξε πως οι τελευταίες φορολογικές αυξήσεις το μόνο που θα κάνουν είναι να συνδράμουν στα οικονομικά και φορολογικά δεινά της χώρας. Η λύση, είπε, είναι να περικοπούν οι συντελεστές των εταιρικών φόρων στο 15% από 24% που είναι σήμερα, ενώ, παράλληλα να μειωθούν οι υπόλοιποι φόροι, από τους φόρους εισοδήματος μέχρι τους φόρους σε τουριστικές υπηρεσίες και στα καύσιμα.

Η σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών, ο κ. Σαμαράς είπε, θα παράγει ένα «δημιουργικό σοκ» που θα τονώσει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων και την καταναλωτική ζήτηση, ενώ, επίσης, θα μειώσει τα κίνητρα για φοροδιαφυγή, που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα.

«Μέρος της οικονομίας αποτελεί η ψυχολογία, και χρειάζεται να αποδείξεις στους επενδυτές ότι αυτή είναι μια οικονομία που μπορούν να επενδύσουν-ενώ αυτή τη στιγμή τα χρήματα βγαίνουν από την οικονομία και σκοτώνεται η προσφορά», είπε.

Η ανάπτυξη που θα προκύψει θα κλείσει την ψαλίδα του ελλείμματος του προϋπολογισμού πιο γρήγορα από ότι το πρόγραμμα λιτότητας που απαίτησαν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, υποστήριξε.

Το πρόβλημα του κ. Σαμαρά είναι ότι μόνο ορισμένοι στο εξωτερικό υιοθετούν τις θέσεις του. Η λεγόμενη Τρόικα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επιβλέπουν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αναφέρουν πως οι προτάσεις Σαμαρά για μείωση των φόρων θα χειροτερέψουν το δημοσιονομικό έλλειμμα. Στην τελευταία Έκθεση για τη χώρα, περιέγραψαν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ως «μη ρεαλιστικό και ασυμβίβαστο με τους γενικούς στόχους του προγράμματος προσαρμογής».

Ακόμη και οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί συνάδελφοι του κ. Σαμαρά τον κάλεσαν να συναινέσει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στη συνάντηση των κεντροδεξιών ηγετών στις Βρυξέλλες στα τέλη του περασμένου μήνα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ήταν μεταξύ εκείνων που πίεσαν τον κ. Σαμαρά να συμπλεύσει μαζί τους. Ο κ. Σαμαράς ωστόσο επέμεινε στις θέσεις του, σύμφωνα με τον ίδιο και άλλους συμμετέχοντες στην συνάντηση. Ανέφερε ότι είπε στην καγκελάριο της Γερμανίας ότι το πρόγραμμά του προσφέρει τη μοναδική λύση για την Ελλάδα, και κατ 'επέκταση για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ. "Δήλωσα στην κα Μέρκελ: εάν το σχέδιό σας δουλεύει, τότε κάνω λάθος» ο κ. Σαμαράς είπε. «Αλλά αν δεν δουλέψει, θα χρειαστεί ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το προσφέρει».

Χαρακόπουλος για την αποκάλυψη ομαδικού τάφου Ποντίων στης ανατολική Τουρκία

«Η είδηση για την αποκάλυψη νέου ομαδικού τάφου στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας, στον οποίο πιθανότατα ετάφησαν θύματα των τουρκικών θηριωδιών εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού του Πόντου κατά την περίοδο 1916-1923, συγκλονίζει κάθε Έλληνα. Ιδιαιτέρως, στους απογόνους των 353.000 Ποντίων που εκτοπίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν, τα νέα για την αποκάλυψη οστών σε ομαδικούς τάφους δημιουργούν έντονη συγκίνηση.

Ο ομαδικός τάφος στο Ερζερούμ είναι ο δεύτερος που αποκαλύπτεται και βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά από αυτόν στο χωριό Γιαζιλάρ (Yazılar) της Σαμψούντας, στις 23 Μαρτίου 2008, κατά την διάρκεια εργασιών για ανέγερση σχολείου σε οικόπεδο όπου υπήρχαν τα ερείπια χριστιανικού ναού. Με δεδομένο ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποκαλυφθούν και άλλοι ομαδικοί τάφοι στο μέλλον, λόγω των δημοσίων έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Πόντου, η ελληνική πολιτεία αλλά και κάθε ελεύθερος άνθρωπος έχει χρέος να μην αγνοήσει το γεγονός.

Χρέος στη μνήμη όσων χάθηκαν κατά τη διάρκεια των διωγμών των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής αλλά και οφειλή στους απογόνους τους είναι η απαίτηση από το τουρκικό κράτος της εξέτασης DNA, ώστε να πιστοποιηθεί, όπου αυτό είναι δυνατόν, η ταυτότητα των θαμμένων στους ομαδικούς τάφους.

Η σύγχρονη Τουρκία χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλει να συμφιλιωθεί με τις μελανές σελίδες του παρελθόντος της και να αναγνωρίσει την γενοκτονία σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής. Παρά τα δειλά ανοίγματα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των εναπομενουσών μειονοτήτων και των αδειών για την τέλεση λειτουργιών στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο ή σε εκκλησίες στην Καππαδοκία, η γειτονική χώρα έχει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμη για να αποδείξει ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές. Απαραίτητος σταθμός σε αυτή τη διαδρομή είναι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, που ως σήμερα αρνείται σε πείσμα αδιάψευστων τεκμηρίων».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Υπό το φως των νέων δεδομένων που δημιουργούν οι αποκαλύψεις των ομαδικών τάφων στη περιοχή του Ερζερούμ και της Σαμψούντας, πως προτίθεσθε να προωθήσετε την αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής την περίοδο 1916-1923 στην περιοχή του Πόντου και της Μικράς Ασίας;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε ώστε να επιτραπεί η εξέταση DNA στα ανευρεθέντα οστά στους ομαδικούς τάφους Σαμψούντας και Ερζερούμ ώστε να αναγνωρισθεί η ταυτότητά τους;

Σόιμπλε: "Πρέπει να σπάσουμε το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης"

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι πρέπει "να σπάσουμε το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης" και "να περιορίσουμε την επιρροή τους", την επομένη μιας υποβάθμισης από τον οίκο Moody's της αξιολόγησης του χρέους της Πορτογαλίας.

"Δεν καταλαβαίνω τι βρίσκεται πίσω απ' αυτή την αξιολόγηση", δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τη γνώμη αυτή της Moody's, προσθέτοντας ότι "τον εξέπληξε όπως και όλους τους άλλους".

Ο κόσμος των οίκων αξιολόγησης κυριαρχείται από ένα ολιγοπώλιο: τους Moody's, Standard and Poor's και Fitch, οι απόψεις των οποίων υπαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο επικεφαλής του οίκου Standard and Poor's στη Γερμανία, ο Τόρστεν Χίνρικς, επιχείρησε σήμερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, να υπερασπιστεί τις αξιολογήσεις λέγοντας: "Υπάρχουν περίπου εκατό οίκοι αξιολόγησης στον κόσμο. Η σημασία των τριών μεγάλων απορρέει από την ακρίβεια των αξιολογήσεών τους στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών".

Απορρίφθηκε από το Δικαστήριο Ανθρ. Δικαιωμάτων η προσφυγή για αποζημίωση 4 Ελλήνων, που οι γονείς τους σφαγιάστηκαν από τα Γερμανικά SS στο Δίστομο

Κατά πλειοψηφία, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή Σουντούρη και τριών άλλων Ελλήνων, που ζητούσαν αποζημιώσεις από την Γερμανία, για τον σφαγιασμό των γονέων τους, το 1944, στο Δίστομο, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής Waffen-SS. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης, οι εν λόγω προσφεύγοντες και άλλοι 250 Έλληνες, άσκησαν αγωγή αποζημίωσης κατά της Γερμανίας το 1995 και δύο χρόνια αργότερα δικαιώθηκαν μερικώς.

Αν και -όπως σημειώνεται- η αξίωσή τους έγινε αποδεκτή και από το εφετείο, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδος αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκτέλεσης αυτής της απόφασης κατά της Γερμανίας.

Τα γερμανικά δικαστήρια, στα οποία άσκησαν παράλληλα αγωγή οι ενάγοντες, αναγνώρισαν ότι οι προσφεύγοντες είχαν υποστεί ανυπολόγιστο πόνο αλλά δεν έκαναν αποδεκτή την αξίωση τους για καταβολή αποζημίωσης, επικαλούμενα τις διεθνείς συμβάσεις και τον γερμανικό νόμο του 1953, υπογραμμίζοντας ότι το 1944 δεν είχε συναφθεί καμία διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, στις 15 Φεβρουαρίου 2006, το Ομοσπονδιακό Γερμανικό Δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει τη συνταγματική καταγγελία που υπέβαλαν οι προσφεύγοντες και οι τελευταίοι κατέφυγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, όπου η προσφυγή τους κρίθηκε απαράδεκτη και απορρίφθηκε.

Η Οίτη δεν θα γίνει "Γκιώνα"!

Δείτε στο χάρτη (στο παρακάτω link) τις δύο νέες θέσεις εξόρυξης βωξίτη, δίπλα στο Κουμαρίτσι, για τις οποίες δόθηκαν πρόσφατα οι εγκρίσεις Περιβαλλοντικών Όρων
http://mountain-oiti.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Η ασφαλιστική Allianz θα συμμετέχει με 300 εκατ.€, στο δάνειο της Ελλάδας

Η ασφαλιστική Allianz θα είναι μεταξύ των γερμανικών εταιρειών που μετέχουν στην ελληνική διάσωση.
Η Γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz θα συνεισφέρει 300 εκατ.€ ($ 436εκ) για την διάσωση της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, δήλωσε ο Michael Diekmann (Διευθυντικό στέλεχος της Allianz) .


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/07/allianz-300.html

ΟΤΕ: Πουλά τον Hellas Sat... μπορεί να τον αγοράσουν οι Τούρκοι

http://www.romfea.gr/images/stories/2010-08/hellassat.jpgΤην πώληση του Hellas Sat και την έξοδο του ΟΤΕ από τις δορυφορικές δραστηριότητες θα προτείνει, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η διοίκηση του Οργανισμού στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Μιχ. Τσαμάζ θα επικαλεστεί την περιορισμένη ρευστότητα του ομίλου και θα ζητήσει από Έλληνες και Γερμανούς μετόχους να εγκρίνουν την πώληση του δορυφορικού συστήματος σε κάποιον ενδιαφερόμενο, για την τόνωση των εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια τέτοια κίνηση μπορεί να εξασφαλίσει στον ΟΤΕ ροές ύψους τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η πώληση θα επιδιωχθεί να γίνει φέτος.

http://www.euro2day.gr

Η είδηση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει ο ΟΤΕ τον δορυφόρο HellasSat
Ο οργανισμός προσπαθεί να κερδίσει πελάτες της Nova και ρευστότητα από τη θυγατρική του

Του Βαγγελη Mανδραβελη

Ακυρώνει ο ΟΤΕ τον ΗellasSat. Ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη κινδυνεύει να μην έχει πελάτη τον... ιδιοκτήτη του. Αντίθετα, ο ΟΤΕ προτίθεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας δορυφορικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου του οργανισμού Εutelsat.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΤΕ όπου προτάθηκε η λειτουργία της δορυφορικής τηλεόρασης να γίνει, αντί στις 39 μοίρες που βρίσκεται ο ΗellasSat, στις 13 μοίρες. Πλάι δηλαδή στις 9 μοίρες που βρίσκεται η μετάδοση της Νova. Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, η οποία αναμένεται να μετουσιωθεί σε εισήγηση προς το Δ.Σ. του οργανισμού, η οποία θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου, μια τέτοια μετάδοση θα επιτρέψει να αποσπάσει πιο εύκολα πελάτες από τη Nova, καθώς οι πελάτες του ΟΤΕ δεν θα χρειαστεί ν’ αποκτήσουν νέους δορυφορικούς δέκτες. Επιπλέον δεν θ’ απαιτηθεί η στροφή των κεραιών της Nova στις 39 μοίρες που βρίσκεται ο ΗellasSat.

Σύμφωνα με μερίδα στελεχών του ΟΤΕ, μια τέτοια απόφαση ουσιαστικά ακυρώνει το μέλλον του HellasSat, η ζωή του οποίου λήγει το 2017. Μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ν’ ανακαταλάβει τη σχετική θέση στο Διάστημα που έχει εκχωρηθεί στη χώρα μας από τη Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνιών (ITU). Η πλευρά μάλιστα των πολέμιων της κατάργησης του HellasSat αναφέρει ότι ενώ η Τουρκία επεκτείνεται διαρκώς στο Διάστημα, η ελληνική πλευρά υποχωρεί.

Την πρόθεση της διοίκησης του ΟΤΕ ν’ απεμπλακεί από τον ΗellasSat επιβεβαιώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Μιχ. Τσαμάζ. Ο ίδιος ανέφερε στην «Κ» ότι οι δορυφορικές δραστηριότητες βρίσκονται εκτός του πυρήνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΤΕ. Ο ίδιος ακόμη ανέφερε ότι ο ΗellasSat δεν διαθέτει πλέον ελεύθερους αναμεταδότες -είναι υπερπλήρης- κι επομένως για τη μετάδοση της δορυφορικής τηλεόρασης του ΟΤΕ θ’ απαιτούνταν η «έξωση» κάποιου άλλου πελάτη.

Ο πιο αποφασιστικός όμως παράγοντας που καθοδηγεί τις αποφάσεις είναι η απουσία ρευστότητας. Ο ΗellasSat, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημά του, κατάφερε σύντομα να καλύψει τη χωρητικότητά του, να βοηθήσει ουσιαστικά τη Romtelecom στη Ρουμανία κι επιπλέον ν’ αποκτήσει μια σειρά πελατών εκτός ΟΤΕ. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει στην τελευταία εξαετία διαθέσιμα ύψους 60 εκατ. ευρώ ενώ κάθε χρόνο προσθέτει τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ στο ταμείο της εταιρείας που τον διαχειρίζεται, αφού η λειτουργική κερδοφορία του ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ. Ως συνέπεια, η συνέχιση της ζωής του δορυφόρου πέραν του 2017 μπορεί να γίνει χωρίς νέα εκταμίευση κεφαλαίων από τον ΟΤΕ, καθώς η HellasSat Consortium μπορεί να καλύψει μόνη της τη νέα επένδυση. Τα διαθέσιμα όμως των θυγατρικών του ΟΤΕ αποκτούν κρίσιμο ρόλο για τη μητρική εταιρεία καθώς περιορίζεται η ρευστότητα. Μέχρι το 2013 ο ΟΤΕ πρέπει ν’ αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ένας στόχος δύσκολα επιτεύξιμος, ειδικά αν συνεχιστεί η παρατηρούμενη κάμψη των ταμειακών ροών του οργανισμού. Πέρυσι ο ΟΤΕ για τις ανάγκες της αναχρηματοδότησης δανείου ύψους 1,5 δισ. ευρώ άντλησε μέρος της ρευστότητας των θυγατρικών εταιρειών του, μεταξύ των οποίων και η HellasSat.

Προφανώς τις τελικές αποφάσεις η διοίκηση του ΟΤΕ θα τις λάβει κατόπιν υποδείξεων της Deutsche Telekom. Στον ΟΤΕ λέγεται ότι η γερμανική πλευρά τηρεί ίσες αποστάσεις και από τις δύο πλευρές -ίσως επειδή ο ΗellasSat συνιστά πρωτοβουλία του ελληνικού και κυπριακού Δημοσίου- αλλά πολλοί θεωρούν ότι στη διοίκηση του ΟΤΕ δεν θα λαμβανόταν μια τέτοια απόφαση αν η Deutsche Telekom προηγουμένως δεν είχε κλείσει το μάτι της...


Όλι Ρεν κατάμουτρα: Παρεμβαίνω με το δικαίωμα που μου δίνει η τρόικα που είναι δανειστής σας...

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με γραπτή ερώτηση του προς την Κομισιόν, αναφερόταν σε συγκεκριμένες δηλώσεις του Όλι Ρέν, ο οποίος έθετε ως προυπόθεση την πολιτική συναίνεση μεταξύ πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να δοθεί το ‘νέο πακέτο βοήθειας’ προς την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν ρώτησε ευθέως τον Όλι Ρεν : Με βάση ποιες διατάξεις των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δικαίωμα Επίτροπος να κάνει υποδείξεις και να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των χωρών μελών της ΕΕ;. Ο Ρεν απάντησε:

"Λαμβανομένων υπόψη των σημαντικών και πολύπλοκων προσαρμογών που απαιτούνται για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απαιτούν ευρεία πολιτική στήριξη από τα κυριότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα ως προϋπόθεση για την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη.Ως εκ τούτου, επιδιώκοντας τη συμφωνία των κυριότερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων για το μελλοντικό ελληνικό πρόγραμμα, και ειδικότερα για το μνημόνιο συνεννόησης, το κλιμάκιο της τρόικας (Επιτροπή/ΔΝΤ/Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)) αποσκοπεί στην εξασφάλιση της πλήρους αποδοχής του περιεχομένου του προγράμματος από την ελληνική πλευρά. Η πολιτική αυτή συναίνεση είναι κρίσιμη για την επιτυχία του προγράμματος, δεδομένου ότι μόνο η ευρεία πολιτική υποστήριξη μπορεί να εγγυηθεί σε βάθος χρόνου την απαρέγκλιτη υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων οικονομικής προσαρμογής, και συνεπώς να πείσει τις αγορές ότι η Ελλάδα βάζει τάξη στην οικονομία και στα δημόσια οικονομικά της".

Στρος Καν: Τόσο καιρό κλειδωμένος μέσα... ξέχασε πως ανοίγουν οι πόρτες απ' έξω

Δείτε το βίντεο:

Ψηφοφορία: ποιοί γιαουρτώνουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Τον τελευταίο καιρό αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίον βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε όλη την επικράτεια. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης (κατά το ΠΑΣΟΚ - συκοφαντία κατά τον ΣΥΡΙΖΑ), "βλέποντας" παντού στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι πρόκειται για ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που αγανάκτισαν, άλλοι μιλούν για ακροδεξιούς, άλλοι για ακροαριστερούς.

Εσείς τι λέτε; ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ Ή ΣΤΟ TAXALIA

Παπαθανασίου: ο Καραμανλής δεν μου ζήτησε ποτέ να μην πάρω μέτρα ... άρα ο Αλογοσκούφης λέει παπαριές

«Ο Καραμανλής δεν μου ζήτησε ποτέ να μην πάρω μέτρα λόγω πολιτικού κόστους» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «είχε μεγάλη αγωνία για τον δανεισμό, δεν κοιμόμασταν τα βράδια όταν πηγαίναμε να δανειστούμε» και υπενθύμισε ότι η ΝΔ πήρε τρεις φορές σκληρά μέτρα, έχοντας μπροστά της ευρωεκλογές και εκλογές.

Ο κ. Παπαθανασίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύθηκε ούτε το χρόνο με τους δανειστές μας. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να πετύχει, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν θα μπορέσει να το κάνει, γιατί δεν επαρκεί ο χρόνος και επειδή δεν έχει την ικανότητα. «Συσκέψεις, υπουργικά συμβούλια, αλλά ουσία μηδέν» ανέφερε επικριτικά.

ΓΑΠ: “Οι επιθέσεις κατά βουλευτών υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες”!

http://www.athina984.gr/files/news-images/20092010%20gap.jpg“Δεν θα ανεχτούμε την αυθόρμητη ή οργανωμένη βία” είπε κατά την έναρξη του υπουργικού ο πρωθυπουργός. Κατηγόρισε “ακραίες πολιτικές ομάδες” και “ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης” ότι υποκινούν τις επιθέσεις κατά βουλευτών [Μόνο αυτός είχε το δικαίωμα να ξεσηκώνει τον κόσμο όταν δεν υπήρχε λόγος και να λέει «θα συναντηθούμε στο πεζοδρόμιο»].

«Οι επιθέσεις σε βάρος του κοινοβουλίου ακρωτηριάζουν την δημοκρατία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και ανασφάλεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την προστασία των θεσμών και τη διασφάλιση της ευνομίας.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι επιθέσεις κατά βουλευτών και πολιτικών προσώπων παροτρύνονται και υποκινούνται από «ακραίες πολιτικές ομάδες» και από «ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης».

Οπως είπε, «μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να δεχθεί αυθόρμητη ή οργανωμένη βία». Ανατρέχοντας μάλιστα στην ιστορία, ο Πρωθυπουργός είπε σε προειδοποιητικό τόνο ότι «όποτε στο παρελθόν καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός, δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή».

«Ζητώ να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας. Αυτός ο δημοκρατικός σεβασμός είναι μέρος ενός διαφορετικού δημοκρατικού πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι αποκλεισμοί, η βία η προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας δεν έχουν θέση στη δημοκρατία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και απηύθυνε προσκλητήριο διαλόγου και ευθύνης προς όλους.

newsit.gr

WSJ για Α. Σαμαρά: Ο Έλληνας πολέμιος των φόρων-Eπιτέλους, μια πρόταση υπέρ της ανάπτυξης για την Αθήνα

http://1.bp.blogspot.com/_DBOzxZNqx_U/SwRYyys3_XI/AAAAAAAABbw/yZxTwtvDcRU/s400/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3+%CE%A7%CE%9B.jpghttp://blog.zocdoc.com/wp-content/cache/WSJ11_resized___frame_nocrop.jpgΛέγεται ότι ο Διογένης ταξίδευε στην αρχαία Ελλάδα με ένα φανάρι αναμμένο μέρα-μεσημέρι, ψάχνοντας ένα τίμιο άτομο. Στις μέρες μας, το να ψάχνεις έναν Έλληνα πολιτικό που βάζει την ανάπτυξη στην ημερήσια διάταξη, φαντάζει εξίσου δύσκολο έργο. Αλλά, σε μια συνέντευξή του σ’ αυτήν την εφημερίδα χθες, ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Σαμαράς, είπε την τίμια αλήθεια για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική στρατηγική της αύξησης φόρων, προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της: «Είναι μια αποτυχία», είπε και «σε τρεις μήνες θα ζητάμε περισσότερα χρήματα».

Όλοι, εκτός από τις Βρυξέλλες και το Δ.Ν.Τ., φαίνεται πως ξέρουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο. Παρόλο που είπε «όχι» και καταψήφισε την επιπλέον αύξηση των φόρων την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έχει λάβει παρά μόνο περιφρόνηση από τους αρχιτέκτονες της ελληνικής διάσωσης.

Παρόλα αυτά, μπορεί να έχει την ευκαιρία να κάνει πράξη τον σκεπτικισμό του όσον αφορά στις εφαρμοζόμενες τρέχουσες πολιτικές - και ίσως αυτό δεν είναι κακό.

Ο κ. Σαμαράς ζητά περικοπή των φόρων εισοδήματος των εταιρειών από 24% σε 15%, μαζί με τις περικοπές στο φόρο εισοδήματος των νοικοκυριών, στους φόρους για τα καύσιμα και για τον τουρισμό. Στη χθεσινή συνέντευξη υποστηρίζει ότι τα χαμηλότερα ποσοστά φορολόγησης θα διευκόλυναν το αχαλίνωτο πρόβλημα φοροδιαφυγής της Ελλάδας, και την ίδια ώρα θα απελευθέρωναν τη δημιουργικότητα του ιδιωτικού τομέα. Σε μας ακούγεται σωστό! Εφ' όσον ο κ. Σαμαράς αναζητά ανορθόδοξες ιδέες, θα εφιστούσαμε την προσοχή του στην οικονομική πρόταση του Steve Hanke's, που αναφέρθηκε σε αυτές τις σελίδες πέρυσι, τη μείωση, δηλαδή, την κάθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας και να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας (αυτή η πρόταση περιλαμβάνεται στο Ζάππειο II). Στην Ελλάδα, τα κόστη εργασίας έχει εκτιναχθεί στα ύψη, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, υπό την πίεση των εργατικών συνδικάτων και οι μη ανταγωνιστικές αμοιβές αποτέλεσαν μεγάλο μέρος της βραδυκίνητης οικονομίας της Ελλάδας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαδεδομένη κουλτούρα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η συνεχής αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσει όσον αφορά στα έσοδα που χρειάζεται η Αθήνα για να καλύψει τις τρέχουσες δαπάνες της. Οι προτάσεις του κ. Σαμαρά, τουλάχιστον, δίνουν την προοπτική στην Ελλάδα να αναπτυχθεί και πάλι..

Γ. Μιχελάκης καταγγέλει τη μείωση απ' το ΠΑΣΟΚ της σύνταξης του ΟΓΑ και των κατώτατων συντάξεων!

http://www.agrotypos.gr/images/stories/image/SMALL/logo/oga.jpgΣήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αποκαλύπτει ότι στην έκθεση του επικαιροποιημένου Μνημονίου, στη σελίδα 165, προβλέπεται ρητά η μείωση της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α., που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων μαζί με την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας.

Όμως, στο τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου (στο μέτρο 8.8) που ψηφίστηκε πριν από μια εβδομάδα από τη Βουλή, υπάρχει απλά η πρόβλεψη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων, καθώς και για αυστηροποίηση των κριτηρίων δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Σας υπενθυμίζω, ότι τη Δευτέρα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αποκάλυπτε ότι στη σελίδα 114 του επικαιροποιημένου Μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον εφαρμοστικό νόμο. Και τότε η ανακοίνωση του Υπουργού δεν απαντούσε επί της ουσίας.

Ύστερα και από αυτή τη νέα αποκάλυψη, ο κ. Βενιζέλος, αντί να υπεκφεύγει με αοριστολογίες, θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις στη Βουλή για το θέμα αυτό που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους.


Σας παραθέτουμε απόσπασμα της επικαιροποιημένης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

• Introduction of individual social security numbers and a cap on total pensions paid to a single pensioner;

• Expansion of means testing of pensioners' social solidarity benefit to include all types of income and wealth (EKAS);

• Reduction in lump-sum pensions for civil servants, starting in 2011;

• Extend freeze of main and supplementary pensions to 2015;

• Reduction in the core pension of OGA and in the lower pension thresholds of other SSFs, and tightening of beneficiary criteria based on location of permanent residence.

3. Closing non essential public entities and other miscellaneous legislation

• Closure and downsizing of 40+11, and merger of 25 already identified general government entities;

• Reduce penalties to allow the registration of boats currently registered as commercial boats (for tax avoidance) as privately owned boats, provided VAT and other taxes are paid;

• Revaluate fines on unauthorized buildings and settlement of planning infringements.

I. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΟΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1EZThFstb3YnXpziviTPvrZfdfoQxSnDW1qKMRCawrbhwcfZPca6bvPSzVaQsrfmNOXrZqnawWg4aaS-TjRqrt9TB_JwVJwWwVZOhsLBFsnepMiqaHQy44rCYju01nxbe6vkb0VQ3A3I/s320/23da450944f0818162562a06dc761501_Generic.jpgΠοτέ στο παρελθόν, Ελληνική Κυβέρνηση δεν απαξίωσε τόσο το συγκριτικό πλεονέκτημα της εθνικής μας οικονομίας, τη ναυτιλία. Ποτέ στο παρελθόν Ελληνική Κυβέρνηση δεν φέρθηκε με τόση εχθρότητα ενάντια σε εκείνους που μόχθησαν και συνετέλεσαν στο θαύμα της Ελληνικής ναυτιλίας, τους ναυτικούς μας.

Αρχικά, με τους πειραματισμούς, την προχειρότητα και τις αστοχίες της, η κυβέρνηση κατήργησε το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας ως «ένδειξη αναγνώρισης» του πολυσήμαντου αυτού, για την Ελλάδα και την εθνική οικονομία, κλάδου. Τα προβλήματα που ακολούθησαν από την αψυχολόγητη αυτή πολιτική ενέργεια της Κυβέρνησης, είναι πολλά και στην ουσία προκαλούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στρεβλώσεις στις διαδικασίες και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Δημιουργείται, έτσι ένα πλέγμα αντικινήτρων που αναχαιτίζει αντί να στηρίζει το σύνολο της Ναυτιλίας μας.

Το επιστέγασμα της όλης αυτής απαράδεκτης συμπεριφοράς, ήταν στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, που πλέον είναι και νόμος του Κράτους (Ν.3985/2011, αρθ.44), να περιλαμβάνονται επαχθείς διατάξεις που μειώνουν εκ νέου τις συντάξεις των ναυτικών μας.

Με την ιδιότητα του εισηγητή της Ν.Δ., στον λεγόμενο Εφαρμοστικό Νόμο κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εμποδίσω την συμπερίληψη των συγκεκριμένων διατάξεων που αποκάλυπταν τους επαχθείς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και προθέσεις για το ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο). Όμως, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» !

Τελικά, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του ψήφισαν τις διατάξεις εναντίον της Ναυτιλίας και των ναυτικών μας, που δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν ούτε όριο, ούτε τέλος.

Πρώτος στο χωριό ή δεύτερος στην πόλη ο Τόρο;

Ο Βασίλης Τοροσίδης φέρεται να είναι στο στόχαστρο της αγγλικής Στόουκ και ο ίδιος δε δείχνει να είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο... Πριν φύγει, ας ζυγίσουμε τα πράγματα...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ο ΕΦΕΤ συγκάλυψε την διάθεση των μολυσμένων κρεάτων του LIDL?

Να γιατί (ως καταναλωτές με κοινή λογική) θεωρούμε ύποπτη την αντίδραση του Φορέα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. Παρασκευή 1/7 και ώρα 7 το βράδυ !!!(όταν όλοι έχουν φύγει για Σαββατοκύριακο) ανακοινώνει ανάκληση / απόσυρση των εν φωτό κρεατικών, γιατί ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli. Καλεί δε τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (απλώς)να μην τα καταναλώσουν...

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πότε έγινε η δειγματοληψία, και μετά από πόσο καιρό έλαβε τα αποτελέσματα της ανάλυσης. Δεδομένου ότι δενδιαθέτει δικά του εργαστήρια, απευθύνεται στα Χημεία του Κράτους, όπου τα αποτελέσματα σε "εξετάσεις" ρουτίνας βγαίνουν μετά από βδομάδες. Αρκετός χρόνος για να έχουν ήδη διατεθεί και καταναλωθεί από τους πελάτες του LIDL οι 6 σχεδόν τόνοι μολυσμένου κρέατος. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να αναφέρουν σε ποιο νομό Μακεδονίας και Θράκης , έγινε ο έλεγχος, ώστε τουλάχιστον τα τοπικά ΜΜΕ να ενημερώσουν τα "θύματα". Υπάρχουν καταστήματα της αλυσίδας στην επαρχία, όπου ακόμα δεν υπάρχει σύνδεση Ιντερνετ. Με ποιο λοιπόν τρόπο εκτίμησαν οι φωστήρες του ΕΦΕΤ, ότι θα ενημερωνόταν το καταναλωτικό κοινό πριν την Δευτέρα?
Διαβάστε το δελτίο τύπου ώστε στην επόμενη ανάρτηση μας , να σας αναπτύξουμε γιατί θεωρούμε απαράδεκτη εως ύποπτη την στάση του ΕΦΕΤ.

Αθήνα 1 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157.

A. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας (κάτωθι φωτογραφία), σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011.

Β. Πρόκειται για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας (κάτωθι φωτογραφία), σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest»,που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΘ!

Οι παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ για το μείζον αναπτυξιακό ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ δεν έχουν προηγούμενο. Eνώ περιμέναμε την έναρξη των διαδικασιών μετεγκατάστασης και την ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο με το διαγωνισμό που προκήρυξε πέρσι η διοίκηση της ΔΕΘ Α.Ε., καταλήξαμε στις εσωτερικές συγκρούσεις με αφορμή δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αμφισβητούσαν την αρχική κυβερνητική επιλογή μέχρι που τελικά την επαναβεβαίωσαν, προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι απόψεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί με τη μετεγκατάσταση στη Σίνδο.

Η διοίκηση της ΔΕΘ Α.Ε., ωστόσο, «αποκεφαλίστηκε», αλλά το σημαντικότερο, δεν προχώρησε ούτε κατά μια λέξη το επιχειρησιακό σχέδιο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, ενώ και ο ίδιος ο εκθεσιακός φορέας μένει ακέφαλος εδώ και τρεις μήνες.

Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για την αξιοποίηση του υφιστάμενου «φιλέτου» στην καρδιά της πόλης, καταγγέλουμε την κυβέρνηση ότι μεταβίβασε και αυτό το δημόσιο και δημοτικό ακίνητο 180 στρεμμάτων στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που ιδρύθηκε με το Μεσοπρόθεσμο και τα έσοδα από την όποια «αξιοποίησή» του δεν θα περιέλθουν στην τοπική κοινωνία και οικονομία αλλά θα αποδοθούν απευθείας στους δανειστές μας. Ευτυχώς η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου δέσμευσε το συγκεκριμένο χώρο χαρακτηρίζοντάς τον πράσινο σε περίπτωση μετεγκατάστασης της ΔΕΘ ή όποιας άλλης χρήσης, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων.

--
Vassilis Papageorgopoulos
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της κατάταξης της ποντιακής διαλέκτου ως ξένης γλώσσας στη σελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (opengov.gr), ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι αρνούνται να σταθούν με το στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας.

Μια ομάδα ανιστόρητων ανθρώπων, που προφανώς απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού καθώς διαχειρίζονται τη σελίδα της ανοικτής διακυβέρνησης, διέγραψαν εν μία νυκτί την ελληνικότητα όσων εξ ημών καταλαβαίνουμε και καλατσεύουμε Ποντιακά.

Δυστυχώς, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την προκλητικότατη αυτή ενέργεια που προσβάλει βάναυσα το Γένος των Ποντίων, ένα από τα πιο ακμαία και δυναμικά κομμάτια του Ελληνισμού.

Η ποντιακή διάλεκτος δεν σβήνεται, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται.

Ελπίζω μόνο, αυτές οι απαράδεκτες ύβρεις να μην συνδέονται με τη συστηματική παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας που έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από συγκεκριμένους «προοδευτικούς» κύκλους.

Γιατί τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα…

Όσο για εμάς, υπενθυμίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό, ότι «ο Πόντος έν’ άστρον φωτεινόν».

Και αν δεν καταλαβαίνει τη φράση αυτή, μπορεί να ζητήσει μετάφραση από τους Πόντιους βουλευτές του, από αυτούς που μέχρι σήμερα, και λυπάμαι που το λέω, παραμένουν σιωπηλοί.

Η πειθαρχία τους στο κόμμα, είναι, φαίνεται, πιο σημαντική από την καταγωγή τους…»

Ξεπουλάει την εκκλησιαστική περιουσία ο Ιερώνυμος!

[Να θυμίσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει ενεργοποιήσει Νόμο της δεκαετίας του 50 που της δίνει δικαίωμα να δεσμεύσει τα χρήματα της εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος και να της δώσει σε αντάλλαγμα ομόλογα... χωρίς ο Ιερώνυμος να βγάλει άχνα...]

Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στην Μονή Πετράκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, με θέμα τη συμμετοχή της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η εκκλησία θα βοηθήσει δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος , χωρίς ωστόσο κανείς από τους δύο άνδρες να διευκρινίσει ποια και τι είδους βοήθεια θα είναι αυτή που θα δοθεί στον ελληνικό λαό.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο έγινε σε "κλίμα συναντίληψης" και δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως είπε: "μπορούμε πλέον να κάνουμε πρακτικά θέματα για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη".

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και συνοχής και επισήμανε ότι ο ρόλος της εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας.

"Η Εκκλησία συμβάλλει ήδη αποφασιστικά και είναι έτοιμη να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η κρίση αυτή δεν είναι μόνον οικονομική, είναι και κοινωνική, είναι και ηθική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή, άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας" δήλωσε ο Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι αντάλλαξαν απόψεις πρακτικές.

"Είχα την ευκαιρία να δώσω απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα και νομίζω ότι διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης...Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και πάρα πολύ ευτυχής, γιατί και μετά από τη συνάντηση αυτή, μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά πράγματα, που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα στείλουν ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και διεθνώς, ότι υπάρχει στη χώρα μας μία πανστρατιά, μία πραγματική εθνική συστράτευση.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, δήλωσε ότι η εκκλησία ανέκαθεν αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε και πως είναι αποφασισμένη να κάνει και τώρα το ίδιο "υπό ορισμένους όρους" σύμφωνα με όσα συζήτησε με τον υπουργό και χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές οι ενέργειες, περιορίστηκε να πει ότι "αυτά θα τα δούμε στην πράξη".

"Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη και η συνεργασία πολύ εποικοδομητική. Όλοι οι Αρχιερείς έλαβαν το λόγο, δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα ουσιαστικά και αυτά που αποβλέπουν στην πρόοδο. Θα μπορούσα να πω, ανακεφαλαιώνοντας, ότι η Εκκλησία πάντοτε σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι στον λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα συνεχίσει την ίδια πορεία, κάτω όμως από ορισμένους όρους, όπως συζητήσαμε, όπως το θελήσαμε και όπως θα το δούμε στην πράξη" είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Το -πρώτο- θέμα της ημέρας... όλα τ' αλλα είναι κουραφέξαλα

Ελένη και Ματέο στην Ανδρο!
Στην Ανδρο βρίσκεται από τότε που τελείωσε την εκπομπή της η Ελένη Μενεγάκη και χαίρεται τις ομορφιές του νησιού με τον αγαπημένο της Ματέο Παντζόπουλο. Το ζευγάρι βρίσκεται συνεχώς στα Αχλα, την παραλία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο του επιχειρηματία ενώ πολύ συχνά εκδράμουν και με το φουσκωτό τους. Η Ελένη Μενεγάκη σκοπεύει να.... χαλαρώσει όλο το καλοκαίρι στην Ανδρο, σε μία προσπάθεια αποσυμπίεσης από τη δύσκολη χρονιά που πέρασε. Πάντως δεν είναι μόνο η παρουσιάστρια ανανεωμένη, αλλά και ο σύντροφός της αφού φρόντισε να χάσει όλα τα επιπλέον κιλά που είχε πάρει το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: Hello - protothema.gr

ΕΣΠΑ: 5οι στην απορρόφηση κονδυλίων επί "κουρασμένου"... 20οι επί "ακούραστου"

Tο ΕΣΠΑ, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της Ελλάδας και την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς. Όμως, η κυβέρνηση κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς καθυστερώντας την απορρόφησή του. Το ποσοστό των απορροφήσεων κινείται σήμερα στο 21,82% αυξημένο μόνο 3,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 18% του Δεκεμβρίου του 2010. Παράλληλα, η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, αφού τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν στην 5η θέση, ενώ σήμερα βρίσκεται στην 20η θέση μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

    Θέση Κράτος-Μέλος Σύνολο σε Μ€

    σε Μ€

    Ποσοστό Πληρωμών*

    (30-6-2011)

    1 ΕΣΘΟΝΙΑ 3.403,46 1.373,13 40,35
    2 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 6.775,49 2.629,91 38,82
    3 ΙΡΛΑΝΔΙΑ 750,72 287,22 38,26
    4 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 1.595,97 528,88 33,14
    5 ΑΥΣΤΡΙΑ 1.204,48 395,83 32,86
    6 ΓΕΡΜΑΝΙΑ 25.488,62 8.236,25 32,31
    7 ΣΛΟΒΕΝΙΑ 4.101,05 1.291,33 31,49
    8 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 21.411,56 6.671,09 31,16
    9 ΠΟΛΩΝΙΑ 65.221,85 19.520,40 29,93
    10 ΚΥΠΡΟΣ 612,43 182,53 29,80
    11 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 9.890,94 2.904,95 29,37
    12 ΓΑΛΛΙΑ 13.449,22 3.738,00 27,79
    13 ΒΕΛΓΙΟ 2.063,50 569,92 27,62
    14 ΙΣΠΑΝΙΑ 34.657,73 9.455,55 27,28
    15 ΣΟΥΗΔΙΑ 1.626,09 437,95 26,93
    16 ΛΕΤΟΝΙΑ 4.498,00 1.204,02 26,77
    17 ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 50,49 12,91 25,58
    18 ΔΑΝΙΑ 509,58 129,46 25,40
    19 ΟΥΓΓΑΡΙΑ 24.921,15 6.173,50 24,77
    20 ΕΛΛΑΔΑ 20.210,26 4.934,52 24,42
    21 ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1.660,00 397,09 23,92
    22 ΣΛΟΒΑΚΙΑ 11.360,62 2.716,55 23,91
    23 ΜΑΛΤΑ 840,12 188,65 22,46
    24 ΤΣΕΧΙΑ 26.302,60 5.769,47 21,93
    25 ΙΤΑΛΙΑ 27.965,32 4.854,87 17,36
    26 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 6.673,63 1.108,02 16,60
    27 ΡΟΥΜΑΝΙΑ 19.213,04 2.758,75 14,36
* στο ποσοστό πληρωμών περιλαμβάνονται και οι προκαταβολές 7% που ορίζει ο Κανονισμός της ΕΕ για τα Διαρθρωτικά Ταμεία

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αναιτιολόγητων καθυστερήσεων της κυβέρνησης στη διαχείριση του ΕΣΠΑ είναι το γεγονός ότι σε 20 μήνες τοποθετήθηκαν 3 διαφορετικοί εποπτεύοντες υφυπουργοί. Παράλληλα, υπήρξε καθυστέρηση στο διορισμό Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων έξι ολόκληρους μήνες. Ήταν από τους τελευταίους κρατικούς αξιωματούχους που διορίστηκαν. Ακόμα περισσότερο, η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση μιας ακόμα ειδικής γραμματείας, δίπλα στην Γενική Γραμματεία Επενδύσεων, της Ειδικής Γραμματείας ΕΣΠΑ. Λες και το πρόβλημα ήταν τα καινούργια όργανα και οι γραμματείες. Επίσης, παρά τις προεκλογικές ακόμα εξαγγελίες για αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και τις επανειλημμένες μετεκλογικές δηλώσεις για το θέμα, το όλο ζήτημα παραμένει εκκρεμές και αυτό παρόλο που λόγω της κρίσης, έχουν αλλάξει πλήρως τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.

Η όλη εικόνα γίνεται ακόμα πιο αρνητική εάν συνυπολογιστεί ότι μεγάλο μέρος των κονδυλίων που έχουν απορροφηθεί οφείλονται σε έργα-γέφυρες. Δηλαδή σε έργα που είχαν ξεκινήσει στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, πριν από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, κι όχι σε νέες δεσμεύσεις. Ενώ, το ποσοστό απορρόφησης είναι εν μέρει πλασματικό, αφού προσμετρώνται τα ποσά που έχουν «παρκαριστεί» σε διαφόρων ειδών Ταμεία Χαρτοφυλακίου (π.χ. Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον) χωρίς να έχουν επωφεληθεί ακόμα οι πραγματικοί αποδέκτες.

Γιατί όλη αυτή η αγάπη του ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ;;;

Ο τίτλος δεν είναι καθόλου ειρωνικός όσο και αν σχεδόν όλοι, αυτό νομίσατε. Ο τίτλος είναι ακριβής. «Γιατί όλη αυτή η αγάπη του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Μα θα μου πείτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόκκινο πανί για το ΠΑΣΟΚ και θα απαντήσω ότι φαινομενικά είναι έτσι.

Θα εξηγήσω γιατί αυτό δεν είναι μίσος αλλά αγάπη.

Ζούμε σε μια εποχή ΠΑΣΟΚ ίσως την πλέον δύσκολη περίοδο της Πατρίδας μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο από οικονομικής άποψης , μια περίοδος που ο Έλληνας χάνει τη δουλειά του, βλέπει γύρω του φτώχεια και δυστυχία, βλέπει ένα νέο κύμα μετανάστευσης αντίστοιχο της δεκαετίας ’50 και ’60 και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει μία χαραμάδα φως στην άκρη του Τούνελ. Φυσικό λοιπόν να είναι οργισμένος, να επιτίθεται στην πολιτική ηγεσία, που μη γελιόμαστε έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της σημερινής κατάστασης, φυσικό είναι ακόμα και να φτάνει σε ακραίες μορφές αντίδρασης.

Σε αυτό το σημείο έρχεται το ΠΑΣΟΚ και με την φαινομενική επίθεση του στο ΣΥΡΙΖΑ του πιστώνει όλη την αγανάκτηση του κόσμου, του δίνει βήμα εκεί που ήταν στην κόψη του ξυραφιού, του δίνει πάτημα να βγει και να οικειοποιηθεί εμμέσως με τη σειρά του την αγανάκτηση. Γιατί κύριοι του ΠΑΣΟΚ θέλετε να ξαναδυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Το βλέπαμε όλοι ότι μετά τις αλλεπάλληλες διασπάσεις, τη γκρίνια και την πλήρη ανικανότητα του κ. Τσίπρα να ηγηθεί, αυτός ο σχηματισμός οδηγούνταν προς την πολιτική εξαθλίωση και μετέπειτα στο «λουκέτο». Ακούω ακόμα και ανθρώπους που τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος με το ΣΥΡΙΖΑ να το βλέπουν συμπαθητικό μόνο και μόνο επειδή ο αντιπαθής «κύριος» αντιπρόεδρος ή ο επίσης αντιπαθής «κύριος» γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το βρίζει. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν βγει άνθρωποι που ηγούνταν τέτοιων κινήσεων και δήλωσαν ευθέως ότι δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν στην Κερατέα ο «κύριος» αντιπρόεδρος έφαγε γιαούρτι, αυτός που το έριξε δήλωσε οπαδός τους ΛΑ.Ο.Σ., αντίστοιχα πριν μερικές μέρες όταν αγανακτισμένοι πολίτες εισχώρησαν στο στούντιο εκπομπής τοπικού καναλιού για να συζητήσουν με τη βουλευτή κ. Μερεντίτη βγήκαν και είπαν ότι είναι στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, φυσικά μετά ο «κυριος» γραμματέας μίλησε για τον «Αρτέμη Μάτσα» του ΠΑΣΟΚ. Προσέξατε τι όρο χρησιμοποίησε τώρα που δεν αναφερόταν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε ένα διαγραμμένο μέλος του κόμματος του; Τον χαρακτήρισε προδότη. Ούτε μπάχαλο, ούτε φασαριόζο. Η λέξη προδότης ποτέ δεν έχει καλή έννοια…

Γιατί όμως όλα αυτά. Μήπως το ΠΑΣΟΚ βλέποντας ότι στις επόμενες εκλογές δε θα έχει αυτοδυναμία προσπαθεί να ανεβάσει ένα συγγενικό του ιδεολογικά(στα χαρτιά βεβαίως βεβαίως, όχι πουθενά αλλού) ούτος ώστε ορισμένοι βουλευτές που πιθανό να εισέρθουν στη Βουλή να στηρίξουν θέσεις ΠΑΣΟΚ φεύγοντας από το ΣΥΡΙΖΑ λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή τους; Δεν ξεχνάμε επίσης τον σύνδεσμο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ που είναι ο κ. Βούγιας. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Ναι πολύ πιθανό να είναι ένα σενάριο ακόμα. Πόσα είναι τα σενάρια που τελικά έχουν επιβεβαιωθεί; Μένει να δούμε. Πάντως όλοι παραδεχόμαστε ότι αυτή η «επίθεση» στο ΣΥΡΙΖΑ και το να πιστώνεται την αγανάκτηση είναι σα δώρο θεού από το ΠΑΣΟΚ σε μια στιγμή που αυτό το κόμμα ήταν μεταξύ μελλοθάνατου και νεκρού...

http://diaforetikimatia.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΥΛΩΝΑ

Γυμνάσιο – Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.: Ένα σχολείο ελεύθερων ανθρώπων μέσα στη Φυλακή
γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος

Υπάρχει ένα Σχολείο,
στο οποίο οι μαθητές χαίρονται το μάθημα·
Δε τους ρωτάνε οι γονείς, αν διάβασαν· Διαβάζουν, γιατί χαίρονται και νοιώθουν τη δύναμη της γνώσης.

Δε ζουν μαζί με τους γονείς τους, αλλά τους κουβαλάνε μαζί τους στον ύπνο και το ξύπνιο τους· Το αγαπημένο τατουάζ στο σώμα τους είναι η λέξη “μάνα”· Δεν έχουν το δωμάτιο τους, τη “βολή” τους, δεν καταλαβαίνουν με τον ίδιο τρόπο τις ψυχολογικές διακυμάνσεις της εφηβείας· Δεν είναι παιδιά, δεν είναι έφηβοι, δεν είναι άντρες, λες και κάποιος έχει σβήσει την αχνή μολυβιά, που σκιαγραφεί τα σημαντικότερα τμήματα της σύντομης ζωής τους και αυτοί με πείσμα πήραν τα μολύβια- χοντρά, ανεξίτηλα μολύβια- για να τα ξαναγράψουν μέσα στον παράδεισο και την ασφάλεια που τους παρέχει το σχολείο των Φυλακών.

Σ’ αυτό το σχολείο οι μαθητές δεν κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες, δεν πάνε φροντιστήριο, σχεδόν κανένας δεν παραλαμβάνει τον έλεγχο των βαθμών τους.

Υπάρχει ένα Σχολείο,

στο οποίο οι μαθητές δε μετράνε το αντριλίκι με το θράσος προς τους Δασκάλους, για αυτούς οι Δάσκαλοι τους είναι ο κόσμος που ονειρεύονται και όχι η κοινωνία που απεχθάνονται.

Υπάρχει ένα Σχολείο, ένα Δημόσιο Σχολείο

που βοηθά εκατοντάδες μαθητές να πάρουν απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου, για να μπορέσουν κάποτε να ενταχθούν ουσιαστικά στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Κράτους.

Υπάρχει ένα Σχολείο, ένα Δημόσιο Σχολείο

στο οποίο δεκάδες μαθητές, δίχως φροντιστηριακή υποστήριξη, έχουν, ήδη, εισαχθεί στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Υπάρχει ένα Σχολείο, ένα Δημόσιο Σχολείο

στο οποίο οι μαθητές εκδίδουν σχολική εφημερίδα με μεστότητα άρθρων και αισθητική τελειότητα, που θα τη ζήλευαν ακόμα και επαγγελματικά έντυπα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι βραβεύτηκαν δύο φορές μέσα σε ελάχιστα χρόνια με το πρώτο βραβείο σχολικών εφημερίδων από το Δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη.

Υπάρχει ένα Σχολείο, ένα Δημόσιο Σχολείο

στο οποίο οι μαθητές συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας και διακρίνονται (πόσα σχολεία, δημόσια ή ιδιωτικά, έχουν ανάλογη διάκριση;)

Υπάρχει ένα Σχολείο, ένα Δημόσιο Σχολείο

στο οποίο οι μαθητές οργανώνουν και παρουσιάζουν, κάθε χρόνο, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, προστατεύουν τη βιβλιοθήκη τους σαν το σημαντικότερο περιουσιακό τους στοιχείο

Υπάρχει ένα Σχολείο, ένα Δημόσιο Σχολείο

το οποίο οι καθηγητές επέλεξαν προαιρετικά να υπηρετήσουν (ταξιδεύοντας με δικά τους έξοδα 90 χλμ κάθε μέρα)· Παρουσιάζονται το πρωί και φεύγουν το απόγευμα από την εργασία τους· Βρίσκονται χρόνια στην ίδια θέση και ποτέ δε ζήτησαν τη μετάθεση, που δικαιούνται. Μεταφέρουν το κέφι για δουλειά στους μαθητές τους, και αποτελούν το μοναδικό, ίσως, αξιόλογο πρότυπο που έτυχε να γνωρίσουν. Είναι πρόθυμοι να συμπαρασταθούν σε οποιοδήποτε καλλιτεχνική πρωτοβουλία των μαθητών τους, οργανώνουν και συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια για να ανταλλάξουν γνώσεις σχετικά με το επαγγελματικό τους αντικείμενο.

Αν υπήρχε ένα ανάλογο σχολείο στην Αμερική, Γερμανία, ή αλλού θα ήταν παγκόσμιο πρότυπο προς μίμηση για όλους τους δοκησίσοφους, που αναζητούν τα μεγαλεία, πάντα, έξω από την αυλή τους. Θα είχαν αφιερώσει χιλιόμετρα σελίδων τα ανά τον πλανήτη έντυπα, θα ήταν αντικείμενο μελέτης και διπλωματικών διατριβών σε όλους τους απανταχού πανεπιστημιακούς ή ερευνητές του πλανήτη.

Αυτό το σχολείο βρίσκεται στη χώρα μας και λειτουργεί, παρ' όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα, με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Σε μια εποχή με απαισιόδοξες έως μίζερες ειδήσεις, το Γυμνάσιο (με Λυκειακές τάξεις) του Ειδικού Κέντρου Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) αποτελεί παράδειγμα δημιουργίας για όλους τους Λειτουργούς της Εκπαίδευσης (Δημόσιας και Ιδιωτικής). Οι Λειτουργοί του (από τις ελάχιστες φορές, που η λέξη αποκτά πραγματικό νόημα) δουλεύουν αθόρυβα και αποτελεσματικά και δε χρησιμοποιούν τις επιτυχίες τους ως μέσο κενόδοξης προβολής. Θεωρούν το έργο τους ολοκληρωμένο μόνο όταν καταφέρουν να πείσουν όλους εμάς να δώσουμε, στην πραγματικότητα, μια δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές τους.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή ξεκούραση και καλή επάνοδο το Σεπτέμβρη

24grammata.com