08 Ιουλίου 2011

Οι «γερμανοί» του ΟΤΕ μαζί με τον Τζαμάζ, βάζουν στη πρέσα τους εργαζόμενους

Της Άντζελας Πεϊτση

Άστραψε και βρόντηξε ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Αντώνης Μπιρμπιλής, με όσα πρότεινε προς την Ομοσπονδία, η Διοίκηση του ΟΤΕ Α.Ε., δια στόματος Διευθύνοντος Συμβούλου, Mιχάλη Τζαμάζ. Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο www.kentrinews.gr ο κ. Μπιρμπιλής, δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πριν από λίγες ημέρες «ξεπούλησε» το 10% του ΟΤΕ έναντι 350.000.000.ευρώ. Σήμερα η Deutsche Telekom, θέλει να «ρεφάρει» και να πάρει πίσω τα χρήματά της, μέσα από το μισθό των εργαζομένων».

Εξοργισμένοι με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ είναι οι εργαζόμενοι του οργανισμού , οι εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν μαζί του και εκείνος απαίτησε τα πάντα , από κατάργηση της μονιμότητας προκειμένου να απελευθερωθούν οι απολύσεις μέχρι κατάργηση των ονομαστικών αδειών, δηλαδή της άδειας που λαμβάνει το προσωπικό την ημέρα της ονομαστικής του εορτής.

Την ίδια στιγμή, και, σύμφωνα με κύκλους του συνόλου των συνδικαλιστικών παρατάξεων στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι αναμένουν με «ιδιαίτερο ενδιαφέρον» τη στάση που θα κρατήσει η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΕ, στο καίριο αυτό θέμα, που εκτός των άλλων κρίνεται η τύχη πολλών εργαζόμενων στον Οργανισμό.

Σε… διαπαραταξιακό πηγαδάκι, στιγμάτιζαν τους πράσινους συνδικαλιστές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι πριν λίγο καιρό, η ΠΑΣΚΕ, ακόμα και σε μικρότερης σημασίας θέματα, σήκωνε την «μπαντιέρα της επανάστασης». Τώρα, που υπάρχει αναβρασμός στην κοινωνία, που στον ΟΤΕ συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα, οι συνδικαλιστές της, «κρύβονται».

Ταυτόχρονα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένονται τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχει η Ομοσπονδία με τη Διοίκηση του ΟΤΕ, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, στο θέμα της αναδιοργάνωσης.

http://www.kentrinews.gr/?p=25097

Επιστολή Θεοδωράκη στον ΠΕΤΑΛΩΤΗ: '' Ο Παπανδρέου μας οδήγησε ηθηλεμένα στην εξάρτηση ''

http://efthimia.gr/wordpress/BlogUploads//2011/07/mikis-theodorakis.jpgΝέα συνέχεια στην κόντρα του με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή δίνει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, με επιστολή που απέστειλε στον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπος. Στην επιστολή του αυτή, ο Μίκης τονίζει τους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των μελών της Κ.Α.Π.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

Κύριε Πεταλωτή,

Εσείς πρώτος αποφασίσατε να θέσετε πάνω από τις προσωπικές σας σχέσεις το καθήκον σας ως πολίτη, που σας οδήγησε στους κόλπους της παρούσας Κυβέρνησης. Δικαίωμά σας, όπως είναι και δικαίωμά μου, όχι μόνο να διαφωνώ με την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά και να τη θεωρώ επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και του λαού μας.

Στα πλαίσια αυτής της αντίθεσης είχα την τιμή να δημιουργήσω την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), με μοναδικό στόχο την απομάκρυνσή σας από την Κυβερνητική Εξουσία και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Συστήματος Εξουσίας, γιατί το θεωρώ ξένο σώμα επάνω στον εθνικό μας κορμό και ουσιαστικό κατασκεύασμα της ξένης εξάρτησης.

Λυπάμαι πάρα πολύ που τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι όπως εσείς, δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Εσείς ειδικά είσθε ασφαλώς σε θέση να γνωρίζετε το πώς και το γιατί ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε ηθελημένα κάτω από την άμεση εξάρτηση και έλεγχο του ΔΝΤ και της Τρόικα. Η δικαιολογία ήταν το μεγάλο δημόσιο χρέος.

Όμως από πότε το μεγάλο δημόσιο χρέος οδηγεί σε κρίση σαν τη δική μας; Αν ήταν έτσι, τότε η πρώτη χώρα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει κάτι ανάλογο, θα ήταν η Αμερική, που έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος αλλά και τα υπόλοιπα καπιταλιστικά κράτη, που κι αυτά έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κρίση σαν τη δική μας. Το συμπέρασμα επομένως είναι, ότι η δική μας κρίση δημιουργήθηκε ηθελημένα.

Συμφωνείτε με την τακτική της Κυβέρνησης; Τότε είμαι υποχρεωμένος να σας πω με λύπη μου ότι σας θεωρώ συνυπεύθυνο γι’ αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που το κατατάσσω ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.

Όπως θεωρώ όλους όσους ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων.

Στο παρελθόν ο λαός μας, κ. Πεταλωτή, μάτωσε υπερασπιζόμενος πολύ λιγότερα ενικά αγαθά απ’ αυτά που εσείς προσφέρατε πραξικοπηματικά στις ορέξεις των Μεγάλων Αφεντικών. Και λέω «πραξικοπηματικά», γιατί μια Κυβέρνηση του 20%, όσο είναι η εκλογική σας δύναμη, δεν έχει το ουσιαστικό εθνικό δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.

Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που είναι υποχρεωμένη να αντιστέκεται σε κάθε αντεθνική και αντιλαϊκή ενέργεια, με κάθε νόμιμο τρόπο. Και ένας απ’ αυτούς είναι η Αφίσα με τα πρόσωπα όσων τόλμησαν να αγνοήσουν τα εθνικά νόμιμα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για να μάθει ο λαός τους υπευθύνους για το κατάντημά του.

Γι’ αυτό το λόγο αλλά και γιατί ο μοναδικός υπεύθυνος τόσο από ουσιαστικής όσο και από τυπικής απόψεως για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π. είμαι εγώ, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, ώστε σε περίπτωση νομικής δίωξης να είμαι εγώ και κανένας άλλος ο διωκόμενος, αποδεχόμενος τις όποιες συνέπειες.

Μίκης Θεοδωράκης

Λάρισα: Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις

Η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ στην επαρχία, εξελίχθηκε εδώ και μήνες στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην εξάρθρωση τριών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και στην σύλληψη σήμερα 46 ατόμων.

Τα μέλη τους εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, καθώς και με άλλα αδικήματα. Οι τρείς εγκληματικές οργανώσεις λειτουργούσαν εκ παραλλήλου, αλλά οι «κεφαλές» τους, είχαν μεταξύ τους επαφές.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι 4 «αρχηγοί» των οργανώσεων βρίσκονται ήδη στις φυλακές Λάρισας, Κορυδαλλού και Πατρών, από όπου διεύθυναν τις «επιχειρήσεις», ενώ μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν συμπεριλαμβάνονται και 14 αρχηγικά μέλη. Συνολικά στην Θεσσαλία συνελήφθησαν 46 άτομα ενώ σχηματίζεται δικογραφία για 150 άτομα τουλάχιστον ανά την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος Β. Χαλάτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Συμεών Οφείδης και ο διοικητής του τμήματος ναρκωτικών Λάρισας Χρ. Καλούσιος, ανέφεραν ότι η επιχείρηση εξάρθρωσης ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Βόλο και στην Αθήνα, κατά την οποία έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, σαράντα τέσσερις (44) ημεδαποί, καθώς και δύο (2) αλλοδαπές. Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αφού άλλωστε προέρχονται και από την Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής τριάντα τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

- Κάνναβη συνολικού βάρους 1.303 γραμμαρίων

- Κοκαΐνη συνολικού βάρους 44 γραμμαρίων

- Ηρωίνη συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων

- Οκτώ δενδρύλλια κάνναβης

- Πέντε ζυγαριές ακριβείας

- Δύο πυροβόλα όπλα (πιστόλια με σιγαστήρες)

- Μία καραμπίνα

- Ένα πιστόλι αερίου με την γεμιστήρα του και σιγαστήρα

- Ένα τσεκούρι

- Ένα ξίφος

- Οχτώ μαχαίρια

- Μία σιδερογροθιά

- Δύο σπρέι πιπεριού

- Δύο ζευγάρια κιάλια

- Ογδόντα οκτώ κινητά τηλέφωνα

- Έντεκα ψηφιακές κάρτες sim

- Σαράντα τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

- Χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ

- Τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών

- Ένα φάρο αυτοκινήτου

- Ένα διπλότυπο μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων τροχαίας

- Δύο ζεύγη μεταλλικών ράβδων ανίχνευσης χρυσού

- Ένας ανιχνευτής μετάλλων

Η επιχείρηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέες συλλήψεις ενώ, εξετάζεται ο τρόπος νομιμοποίησης των εσόδων των εγκληματικών οργανώσεων από τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!

Στις "προτάσεις για έξοδο από την κρίση",πέρα από τις γνωστές αρλούμπες περί κατάργησης των ενσήμων, ευρωδραχμής, ιδιωτικών πανεπιστημίων κλπ (οι μόνες που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση είναι αυτές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους), υπάρχει κάτι που πρέπει να προβληματίσει κάθε νοήμονα Έλληνα,ανεξαρτήτως κομματικής / ιδεολογικής τοποθέτησης:

Κατάργηση πόθεν έσχες.

Η συνέχεια στο hellas-orthodoxy.blogspot.com

Ραγκούσης-Νταλάρας- Αυτά είναι που σκέφτεται και δεν επιστρέφει στα μπιφτέκια στην Πάρο: 1 βδομάδα ταξιδάκι στις ΗΠΑ

http://www.enet.gr/resources/2009-05/10-14-thumb-large.jpgΚατά καιρούς έχει γραφτεί και είναι απόλυτα διασταυρωμένο από φίλους στην Πάρο ότι ο Ραγκούσης-Νταλάρας είναι πολύ απογοητευμένος από την υποβάθμισή του από τον ΓΑΠ από Πρωθυπουργεύοντα σε κομπάρσο... Μάλιστα όπως λέει στην Πάρο είναι στο τσάκ να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει στην ησυχία της κουζίνα του Goody's στην Πάρο. Κατά καιρούς όμως, σα να μας λυπάται ο θεός μη τυχόν και τον χάσουμε και του τυχαίνουν διάφορα που τον κάνουν να αισθάνεται ότι συνεχίζει να κρατάει τις τύχες του κόσμου στα χέρια του... και έτσι τα μπιφτέκια στην Πάρο συνεχίζουν να τα πλάθουν οι υπάλληλοι.

Έτσι και τώρα όπου με την ευκαιρία της συμμετοχής του σε συνέδριο για την ανοιχτή Διακυβέρνηση την Τρίτη ξεκίνησε το ταξιδάκι για τις ΗΠΑ αρκετές μέρες νωρίτερα όπως οι πρώτοι μετανάστες που πήγαν στις ΗΠΑ και ταξίδευαν καμιά 10 μέρες για να φτάσουν... Σε λίγο φτάνει στη Νέα Υόρκη όπου θα περάσει ένα όμορφο 3ήμερο μακριά από το άγχος και το στρές που του προκαλούν οι κολοέλληνες και οι παπαριές του ΓΑΠ με τις συσκέψεις και τα Υπ. Συμβούλια κάθε τρεις και λίγο... αυτό λένε οι κακές γλώσσες...

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Γιάνναρος σαν global key player έπρεπε να φτάσει έγκαιρα στη Νέα Υόρκη, ώστε να εγκλιματιστεί μέχρι την Τρίτη και να έχει ξεπεράσει το jet lag όπως λέμε εμείς η βλαχοέλληνες ή τη δυσχρόνωση όπως λένε οι ξένοι...

Φαντάζεστε να μην είχε ξεπεράσει το jet lag και να μην ήξερε τι ν' απαντήσει αν τον ρωτούσε η Hillary πως θα εφαρμόσουν τον Καλλικράτη στις ΗΠΑ;

Διαβάστε και την είδηση:

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης στην Ουάσιγκτον για τη συνάντηση για την "Ανοιχτή Διακυβέρνηση"

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, αναμένεται να αφιχθεί απόψε στη Νέα Υόρκη, με προορισμό την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στην υψηλού επιπέδου συνάντηση για την "Ανοιχτή Διακυβέρνηση" που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βραζιλίας, Χίλαρι Κλίντον και Αντόνιο Πατριότα, αντίστοιχα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την ερχόμενη Τρίτη.

Η συνάντηση έχει ως στόχο την εξασφάλιση συγκεκριμένων δεσμεύσεων από τις κυβερνήσεις, όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν, για να προωθήσουν τη διαφάνεια, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της διακυβέρνησης.

Ο κ. Ραγκούσης θα έχει παράλληλα την ευκαιρία να συναντηθεί με υπουργούς και επικεφαλής αντιπροσωπειών που θα συμμετάσχουν στη διεθνή αυτή συνάντηση και στην οποία θα λάβουν μέρος περισσότερες από πενήντα χώρες και σαράντα οργανώσεις.

Κατά τη σύντομη παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ραγκούσης θα συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ, στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας.

Έφυγε το Ατλαντίς για το τελευταίο προς το παρόν ταξίδι των Αμερικών στο διάστημα! (ιστορική αναδρομή στις δυο καταστροφές του προγράμματος)

http://cdn.wn.com/pd/05/29/9ebefe43d7e31ec90031f3ffca18_grande.jpg Το διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς [στη φώτο το ατλαντις όταν σπάει το φράγμα του ήχου] εκτοξεύθηκε από το παραθαλάσσιο διαστημικό κέντρο της Φλόριντα σήμερα για την 135η και τελευταία πτήση του αμερικανικού προγράμματος διαστημικών λεωφορείων που διήρκεσε συνολικά 30 χρόνια.

Μεταφέροντας τετραμελές πλήρωμα και σημαντικές προμήθειες για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το Ατλαντίς εκτοξεύτηκε γύρω στις 18:29 (ώρα Ελλάδας) για την 12ημερη αποστολή του μετά από μια γρήγορη επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος της τελευταίας στιγμής.

Με το τέλος των πτήσεων των διαστημικών λεωφορείων αναμένεται να νεκρώσει και μια ολόκληρη περιοχή που ζούσε από το Kennedy Space Center ενώ 7000 άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Όλες οι δραστηριότητες στην περιοχή έφεραν και τον τίτλο τους και το "Space Coast" [διαστημική ακτή]. Ακόμα και ο τηλεφωνικός κωδικός ήταν το 3-2-1 όπως η αντίστροφη μέτρηση κατά την εκτόξευση των διαστημοπλοίων. Σχολεία έφεραν τα ονόματα των διαστημοπλοίων ενώ δεν υπήρχε εστιατόρια, ξενοδοχείο ή σούπερ μέρκετ που να μην έχει μια αφίσα με ένα Space Shuttle.

Ωστόσο τα 135 ταξίδια με τα διαστημικά λεωφορεία στοίχησαν τη ζωή σε 14 ανθρώπους. Στις 28 Ιανουαρίου 1986 το Challenger εξεράγη στον αέρα 72 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση, προκαλώντας το θάνατο των 7 αστροναυτών και βυθίζοντας στο πένθος σχεδόν όλο τον κόσμο. Αιτία της έκρηξης ήταν ένα παγωμένο λαστιχάκι μιας βαλβίδας συμπίεσης.


Μετά από 17 χρόνια ήρθε η δεύτερη καταστροφή που στοίχισε επίσης τη ζωή σε 7 αστροναύτες. Στις 1 Φεβρουαρίου 2003 το Columbia εξερράγη πάνω απ' το Τέξας καθώς κατά την εκτόξευση είχε αποκοληθεί μέρος του προστατευτικού καλλύματος του πτερυγίου, το οποίο πήρε φωτιά κατά την είσοδο στη ατμόσφαιρα στην επιστροφή του διαστημικού λεωφορείου.


Αυτό μαζί με το μεγάλο κόστος των ταξιδιών, που αρχικά τη δεκαετία του 80 είχαν υπολογισθεί σε 7 εκ δολ ανά εκτόξευση και αποδείχθηκε ότι ήταν 1,6 δις, αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες που αποφασίστηκε να σταματήσει το πρόγραμμα διαστημικών ταξιδιών των ΗΠΑ και τα κεφάλαια αυτά να διοχετευθούν στις ανάγκες τους στρατού των ΗΠΑ.

Πέρα όμως από τις ζωές που στοίχισε το πρόγραμμα διαστημικών ταξιδιών πρόσφερε πολλά στην ανθρωπότητα: Δημιουργήθηκε ο ISS, τέθηκε σε τροχιά το τηλεσκόπιο Hubble, που πολλές φορές χρειάστηκε να επισκευαστεί, για να μη μιλήσουμε για τα χιλιάδες πειράματα ιατρικής ή βιολογίας... και πάνω απ' όλα πρόσφεραν έμπνευση και κίνητρο σ΄όλους τους ανθρώπους της γης.

Με το τέλος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ μένει μόνο η Ρωσία να είναι σε θέση να μεταφέρει με πυραύλους, ανθρώπους στο διάστημα και τις ασιατικές χώρες να προσπαθούν να κάνουν το ίδιο...

Κύπρος: έκρηξη σε ναυτική βάση. Τουλάχιστον 12 οι νεκροί , σύμφωνα με την κυπριακή τηλεόραση

Σε τουλάχιστον 12 ανέρχονται οι νεκροί από τις εκρήξεις στην κυπριακή ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι που προκάλεσε ωστικό κύμα ακτίνας 3 χλμ., όπως μετέδωσε η κυπριακή τηλεόραση.

Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου δεν επιβεβαιώνει τον ακριβή αριθμό νεκρών ή τραυματιών από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι έξω από την Λεμεσό. Eκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι θα γίνει ανακοίνωση μόλις υπάρξουν ακριβή στοιχεία. Στη βάση μεταβαίνει ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας και ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος γύρω από αυτή είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.

Από τις εκρήξεις, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας Μαρί έχει γεμίσει από θραύσματα που εκτοξεύθηκαν σε απόσταση μέχρι και 5 χλμ.. Δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο για να καθαρίσει το δρόμο και να ρυθμίσει την κίνηση.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης. Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.

''Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση'', δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης. ''Μεγάλο το κακό, μεγάλη καταστροφή. Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση'', ανέφερε στη δήλωσή του.

Στην περιοχή εξακολουθεί να αναδύεται έντονη μυρωδιά καμένου και η ορατότητα είναι ακόμη χαμηλή λόγω του σύννεφου καπνού που υπάρχει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό ανυψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.

Η φωτιά ξέσπασε στις τέσσερις το πρωί και αμέσως έσπευσε πυροσβεστική δύναμη. Ενώ καταβαλλόταν προσπάθεια να σβήσει η φωτιά σημειώθηκε η έκρηξη η οποία προκάλεσε οστικό κύμα τριών χιλιομέτρων. Ανάμεσα στους τραυματίες και τους νεκρούς βρίσκονται πυροσβέστες, αξιωματικοί και στρατιώτες που έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκε διακοπή ρεύματος στους σταθμούς Μονής και Βασιλικού. Στον αυτοκινητόδρομο σημειώθηκαν δυστυχήματα ενώ αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και του Στρατού. Η εκκλησία και κοινοτικά κτήρια στο Μαρί έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ όλα τα σπίτια του χωριού έχουν υποστεί ζημιές. Ο κοινοτάρχης του χωριού Μαρί Νίκος Άσπρου δήλωσε πως δεν υπάρχουν τραυματίες στο χωριό.

Σύμφωνα με μαρτυρία ατόμου που εργαζόταν στο στρατόπεδο τα συγκεκριμένα κοντέινερ παρουσίαζαν εικόνα διόγκωσης εδώ και τρεις μήνες και για το γεγονός αυτό ήταν ενήμερο το ΓΕΕΦ.

Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί. Η Αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες υπάρχει μεγάλη κινητικότα από ασθενοφόρα ενώ στα Νοσοκομεία Λεμεσού και Λάρνακας έχει κληθεί προσωπικό για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

Επίσης σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στο Ζύγι και τον κατασκηνοτικό χώρο του Governor’s όπου έπεσαν θραύσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κατασχεμένα πυρομαχικά ανήκουν στη Συρία, αλλά δεσμεύτηκαν μετά από εντολή Αμερικανών από την Κύπρο και φυλάσσονταν στη Ναυτική Βάση κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Στο μεταξύ, βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις.

Η καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει ότι είναι πεπεισμένη πως η Ελλάδα και η Πορτογαλία "θα τα καταφέρουν"

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ υπερασπίστηκε σήμερα τις συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδας και της Πορτογαλίας και προέβλεψε ότι και οι δυο χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις κρίσεις χρέους που αντιμετωπίζουν.

Οι συμφωνίες στήριξης των οικονομιών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ελάχιστη στήριξη έχουν από τη γερμανική κοινή γνώμη. Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος από τους πιστωτές των δύο αυτών χωρών.

Σε συνέντευξή της η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι «είμαι εντελώς πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει (και) ότι η Πορτογαλία θα τα καταφέρει».

Πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη, η οποία είναι σημαντική συνολικά για το ευρώ».

Η Ελλάδα χρειάστηκε να εισαγάγει «επώδυνες» μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε, και απέρριψε τη θέση ότι η Ελλάδα είναι ένα «βαρέλι χωρίς πάτο» σε ό,τι αφορά το χρέος.

«Φυσικά αυτό δεν είναι σωστό. Σήμερα παρέχουμε στην Ελλάδα εγγυήσεις. Η Ελλάδα είναι πολύ χρεωμένη. Αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι η χώρα αυτή δεν έχει ελπίδα. Υπήρξαν πολλές χώρες που χρειάστηκε να υποβληθούν σε πολύ πιο σκληρές αναδιαρθρώσεις από αυτήν», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Special Olympics: Ξέχασαν στην Αθήνα αθλητή από τη Ρουάντα!

Κι όμως δεν πρόκειται για πλάκα: Η αποστολή της Ρουάντας μετά το τέλος των Special Olympics ξέχασε στην Αθήνα μαραθωνοδρόμο αθλητή της (που μάλιστα κέρδισε και χάλκινο μετάλλιο!), ο οποίος από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη περιφέρονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Η Χριστίνα Άνθη, υπεύθυνη αποστολών της διοργάνωσης, επιβεβαίωσε στο enet.gr το συμβάν και τόνισε ότι ο 27χρονος αθλητής είναι καλά στην υγεία του.

«Μετά το τέλος των αγώνων δεν τον έβαλαν στο λεωφορείο και έφτασαν στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα χωρίς τον αθλητή. Παρέμεινε μόνος του στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη και πλέον βρίσκεται στην πολυκλινική Αθηνών σε αρκετά καλή κατάσταση», είπε στο enet.gr η κ. Άνθη, η οποία πρόσθεσε πως πιθανότατα τη Δευτέρα θα μπει στο αεροπλάνο και θα επιστρέψει στην πατρίδα του.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αποστολή της Ρουάντας αριθμούσε μόλις 11 αθλητές, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να ξεχάσει έναν εξ αυτών. Σχεδόν αφυδατωμένος, ο άτυχος αθλητής, δεν γνωρίζει άλλη γλώσσα πλην των σουαχίλι, κάτι που έκανε ακόμα δυσκολότερη την παραμονή του στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τα διαδικαστικά θέματα τα ανέλαβε η γαλλική Πρεσβεία, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει Πρεσβεία της Ρουάντας.

Ελευθεροτυπία: Σούπα η εκπομπή του Βαξεβάνη... και κλάμα ο άντρακλας με το ΤΤ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-jEumWC9Ef6qvmd25sEptA4EqNR1MkIGr1yyglPP4YTlL2tc7332YIBe0t_k0i6HoWPlLkR7eVqjL1srgzi2Ylv1lkjotH1xt9bjpbhxbXckRPAExTs-zs8RD8Bd2cv3-z-g_NQtuFpZk/s1600/%25CE%2595%25CF%2580%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%258C%25CE%25B4%25CE%25B9o+%25CE%25BC%25CE%25B5+%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD+%25CE%259A%25CF%258E%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1+%25CE%2592%25CE%25B1%25CE%25BE%25CE%25B5%25CE%25B2%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B7+%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1+%25CE%25B4%25CE%25B9%25CF%258C%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25B1+%25CE%25A1%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2585+-+STAR.GR_1304328764101.JPGΜόλις η Ελευθροτθυπία του είπε την αλήθεια, ο λαϊκιστής Βαξεβάνης με το Audi TT που δεν ήθελε να πληρώσει διόδια, τα πήρε στην κράνα και έστειλε επιστολή στην Μάνια για να κάνει νταντα τους υπεύθυνους του enet οι οποίοι του είπαν ότι οι εκπομπή του, ως συνήθως ήταν μια σούπα και το τρέιλερ παραπλανητικό. Δείτε τι του έγραψε η Ελευθεροτυπία, τι απάντησε ο αλάθητος ξερόλας και τι ανταπάντησε η Ελευθεροτυπία πριν λίγο:

Απογοητευτική «Πανδώρα», με τη μερίδα του λέοντος σε ανώδυνες περιγραφές αθλητικών συντακτών

Ολίγη από Ντέμη και πολλά αναμασήματα στο “Κουτί”

Πολύ κακό για το τίποτα, άνθραξ ο θησαυρός! Η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη Νικολαΐδη ήταν κάποιες αποσπασματικές δηλώσεις Ντέμη, ενταγμένες σε μια εκπομπή την οποία μονοπώλησαν δημοσιογράφοι, κατά σύμπτωση οι περισσότεροι του ίδιου εκδοτικού συγκροτήματος. Το “Κουτί της Πανδώρας”άνοιξε με καθυστέρηση δυόμισι ωρών, αλλά τελικώς ήταν “άδειο”. Ο Ντέμης δεν είπε τίποτα πιο ουσιαστικό και αποκαλυπτικό απ' αυτά που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του τρέιλερ και οι δημοσιογράφοι αναλώθηκαν σε αναμασήματα για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σχεδόν κανένας δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, κανείς από τους δημοσιογράφους δεν άγγιξε το “καυτό” θέμα της “παράγκας Νο 1” και οι περισσότεροι στέκονταν σε ανώδυνα πράγματα με πολλές γενικότητες.

Για παράδειγμα το όνομα “Μάκης Ψωμιάδης” δεν το έπιασε στο στόμα του κανείς αθλητικός συντάκτης. Σε αντίθεση με την ρεπόρτερ του δικαστικού στην “Ελευθεροτυπία”, Κατερίνα Κατή που περιέγραψε με συνοπτικό αλλά και γλαφυρό τρόπο το φαινόμενο “Ψωμιάδης” και τις καταδικαστικές αποφάσεις που κουβαλάει.

Στο “Κουτί της Πανδώρας” κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δημοσιογράφοι Γ.Χελάκης, Χ.Χαραλαμπόπουλος, Α.Πανούτσος, Α.Καρπετόπουλος, Δ.Ελευθεράτος, Β.Σαμπράκος, Κ.Θωμαΐδης, Σ.Μαρκάκης, η Κατερίνα Κατή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σ.Πιλάβιος, ο παράγοντας της ΟΥΕΦΑ, Θ.Θεοδωρίδης, ο δικηγόρος Χ.Γρηγορίου, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φ.Κωστούλας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Κ.Μαρματάκης, και ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ, Γ.Καραλής.

Ο τρόπος με τον οποίο λανσαρίστηκε το τρέιλερ με το απόσπασμα των δηλώσεων Ντέμη, λειτούργησε και παραπλανητικά, καθώς όλοι περίμεναν να δουν συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΑΕΚ. Προκαλεί δε, εντύπωση το γεγονός ότι ένας πεπειραμένος δημοσιογράφος, με πολλές αξιόλογες και ποιοτικές εκπομπές στη διαδρομή του ως ρεπόρτερ-ερευνητής, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, δεν ρώτησε τον Ντέμη Νικολαΐδη το όνομα του συνομιλητή του για τα στημένα της “παράγκας Νο 1”. Εάν ρωτήθηκε, θα είχε αξία να προβληθεί η απάντηση Νικολαΐδη με την άρνησή του να αποκαλύψει περισσότερα.

Ο Ντέμης

Ιδού όλα όσα ανέφερε αποσπασματικά ο Ντέμης Νικολαΐδης:

“Είμαι χαρούμενος, αισθάνομαι καλά με τα στοιχεία που βγήκαν στην επικαιρότητα. Είμαι επιφυλακτικός, όμως. Μπήκαμε στο ποδόσφαιρο σε ομάδα που αγαπούσαμε, βάλαμε χρήματα, αλλά δεν είμαστε δυνατοί στο παρασκήνιο. Μάλιστα ο Τύπος μας κατηγορούσε επειδή δεν ήμασταν... δυνατοί στο παρασκήνιο. Θέλαμε να κάνουμε τα αυτονότητα. Καθαρό ποδόσφαιρο, να μπορούν οι οικογένειες να πηγαίνουν στο γήπεδο. Είναι όνειρο να καθαρίσει αυτό το πράγμα

Θυμάμαι ένα περιστατικό το 2006, όταν ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ, και ένας άνθρωπος που είναι πολύ... διάσημο στην Παράγκα νούμερο 1 μέσω ενός γνωστού ήθελε να συναντηθούμε. Προσωπικά, προσπαθούσα να το αποφύγω, γιατί δεν ήξερα ποιος ήταν ο λόγος. Το εκμυστηρεύτηκα σε έναν δικηγόρο, τον κ. Οικονομόπουλο, που και τώρα ασχολείται με την υπόθεση Ψωμιάδη. Με τα πολλά, συναντηθήκαμε στο σπίτι ενός κοινού γνωστού. 12 το βράδυ. Ήθελα να δω για ποιο λόγο ήθελε να με συναντήσει. Αν και όλα αυτά τα φανταζόμουν, σοκαρίστηκα.

Είχα έναν άνθρωπο μπροστά μου, ο οποίος επί 3 ώρες έκανε βόλτες και μου περιέργαφε από το 1996-2003, ενώ έπαιζα δηλαδή, πως στηνόταν το πρωτάθλημα! Oύτε ένα παιχνίδι δεν άφηναν. Άκουγα τον τύπο που εκπροσωπούσε το σύστημα τότε που με έκλεβε. Εμένα, έκλεβε όχι απλά χρήματα, τα συναισθήματά μου, τον κόσμο. Όλους. Και δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα. Ξεκινήσαμε, αλλά δεν είχα εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. Μίλησα με δικηγόρο και προσπαθήσαμε κάτι να κάνουμε. Ξεκινήσαμε και πήγαμε στην Αγγλία, επειδή δεν είχα εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και λυπάμαι που το λέω, βρήκαμε μια εταιρεία ερευνών, πληρώσαμε κάποια χρήματα και στη συνέχεια μας είπε ότι για να συνεχίσει το ποσό ήταν από 700.000 ευρώ ως 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Και τότε ήμουν ενάντια να παίρνει χρήματα το ποδόσφαιρο από το κράτος. Με κοιτούσαν σαν UFO. Με εμένα δεν είχαμε κρατικό χορηγό, έστω κι αν δεν είχαμε λεφτά. Με χορηγό Έλληνα φορολογούμενο δεν μπορεί να λειτουργήσει μια ανώνυμη επαγγελματική εταιρεία.

Είτε έχει δίκιο μια ομάδα επαρχιακή μιας πόλης είτε έχει άδικο, βάζει μπροστά τον κόσμο και βγαίνουν οι πολιτικοί που βάζουν μπροστά τον εαυτό τους για να ξαναψηφιστούν και υποστηρίζουν ομάδες για να τους ψηφίσουν οι οπαδοί. Τραγικό φαινόμενο.

Οι οπαδοί είναι τα θύματα,. Όχι ότι είναι άγιοι, αλλά είναι τα θύματα. Το σύστημα αφήνει ανθρώπους να γεννούν ελπίδες -με τον κόσμο να προσπαθεί μετά να τους προστατέψει. Στέλνουν κάποια άτομα να πάρουν την τάδε ομάδα σαν να είναι εργολαβία. Στο παρελθόν το έβλεπες. Δεν ξέρω τι γινότανε. Του έλεγαν "θα πάρεις 2-3 δημόσια έργα, αν πάρεις αυτή την ομάδα, να ηρεμήσουμε"; Δεν ξέρω... Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κάποια στιγμή καταλαβαίνουν ότι είναι λαμόγιο, φεύγει -μετά έρχεται ένα άλλο που πάλι καταλαβαίνουν ότι είναι λαμόγιο κι έτσι συνεχίζεται η κατάσταση.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να εξολοθρεύσεις τη μαφία του ποδοσφαίρου που είναι εδώ και 20 χρόνια. Το ποδόσφαιρο μόνο του, έτσι όπως είναι στημένο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα καθαρίσει. Θέλει κρατική βοήθεια, τη βοήθεια της UEFA. Αλλά έτσι όπως είναι στημένο, δεν το πιστεύω.”

Μια επιστολή του Κ. Βαξεβάνη και η απάντηση του Enet

Το «Κουτί της Πανδώρας», οι υψηλές προσδοκίες και η κριτική

Στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη www.koutipandoras.gr δημοσιεύεται κείμενο με την υπογραφή του και τίτλο «Αγαπητή Ελευθεροτυπία», ως απάντηση σε κείμενο του Enet, σχετικά με την εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας», με θέμα το ποδόσφαιρο, που προβλήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης 7/7, στη ΝΕΤ. Το ίδιο κείμενο μάς απεστάλη και υπό μορφή επιστολής που απευθύνεται όχι στο Enet, αλλά στην… κ. Μάνια Τεγοπούλου!

Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει:

«Στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας σήμερα το πρωί, υπάρχει δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται στη εκπομπή μου «Το Κουτί της Πανδώρας» που προβλήθηκε χθες, με θέμα το ποδόσφαιρο και τον τρόπο λειτουργίας του. Στο δημοσίευμα ο συνάδελφος εν ολίγοις γράφει πώς η εκπομπή ήταν μία σούπα από ήδη γνωστά πράγματα και αναμασήματα, ενώ δεν υπήρχε η πολυδιαφημισμένη αποκάλυψη
Η κριτική υπάρχει, και έτσι πρέπει, είτε μας αρέσει είτε όχι. Θα ήθελα όμως να σημειώσω μερικά πράγματα.

1) Καλό θα ήταν, ειδικά όταν βάζουμε τον εαυτό μας στη λεπτή θέση της κριτικής, όπως ο συνάδελφος που έγραψε το δημοσίευμα, να προσέχουμε τα στοιχεία εκείνα που σφραγίζουν την αξιοπιστία μας.Το όνομά μου λοιπόν είναι Βαξεβάνης και όχι Μπαξεβάνης όπως με γράφει. Το αναφέρω αυτό όχι από ματαιοδοξία ή «τηλεοπτικό βεντετισμό», αλλά γιατί η εγκυρότητά μας, δηλώνεται από τα απλά πριν πάει στα δύσκολα και βαθυστόχαστα (Χθες στην enet αναφερόμουν πάλι ως Μπαξεβάνης που θα βγάλω εκπομπή στο Mega.Είμαι βεβαίως στη ΝΕΤ)

2) Η εκπομπή ήταν το πρώτο μέρος μιας έρευνας που έχουμε ξεκινήσει. Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο, σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε τον τηλεθεατή,( και όχι τον αθλητικογράφο) για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο που δημιούργησε τις παράγκες. Δηλαδή για το ποδόσφαιρο με παράγοντες μπράβους,που στοιχηματίζει σε ποδοσφαιριστές σαν να είναι άλογα ιπποδρόμου, που τρώει Δημόσιο χρήμα, που διαγραφεί τα χρέη του μέσα από διαπλοκή με πολιτικούς,που έχει μία κατ’ επίφαση Δικαιοσύνη,που δωροδοκεί δημοσιογράφους . Αυτό το έδειξε η χθεσινή εκπομπή. Όπως και μία συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη ο οποίος αποκαλύπτει πώς στήθηκαν παιχνίδια από το 1996 έως το 2003

3) Ο συνάδελφος αναφέρει πώς η εκπομπή δεν είχε τις πολυδιαφημιζόμενες αποκαλύψεις. Ουδέποτε διαφημίσαμε αποκαλύψεις ή κάτι σχετικό. Αυτό το έκανε ο αθλητικός Τύπος δίνοντας εκ των προτέρων στην συνέντευξη Νικολαΐδη τις διαστάσεις που ήθελε. Όσα κατά τον συνάδελφο ήταν αναμασήματα, ήταν η περιγραφή του τρόπου λειτουργίας ενός άθλιου συστήματος. Και ας μου επιτραπεί να έχω την άποψη πώς ουδέποτε καταδείχθηκε αυτό το σύστημα από το σύστημα της αθλητικογραφικής δημοσιογραφίας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ που είμαστε. Και στο ποδόσφαιρο

4) Ο συντάκτης με κριτικάρει γιατί έβγαλα αθλητικογράφος και μάλιστα συγκεκριμένου συγκροτήματος. Δεν ξέρω τι εννοεί. Ξέρω όμως πώς όταν ξεκίνησε η έρευνα απευθύνθηκα πρωτίστως στον συνάδελφο Φίλιππο Συρίγο. Όχι μόνο γιατί η «Ε» είναι η προσωπική μου προτίμηση-εφημερίδα, αλλά γιατί η εφημερίδα είχε στο παρελθόν αναδείξει θέματα για την παράγκα στο ποδόσφαιρο. Ο καλός συνάδελφος προκειμένου να μιλήσει απαίτησε να μπει η συνέντευξη του ολόκληρη αλλά κυρίως ενιαία. Του εξήγησα πώς η μορφολογία της εκπομπής είναι ντοκιμαντέρ και δεν είναι δυνατόν να παίξει ενιαία η συνέντευξη αλλά διάσπαρτη μέσα στην εκπομπή. Του διευκρίνισα μάλιστα (ως θέμα αρχής για μένα και το επάγγελμα) πώς όπως και ο ίδιος γνωρίζει, όταν κάποιος αποφασίζει να δώσει συνέντευξη σε κάποιον δημοσιογράφο, σημαίνει πώς εμπιστεύεται τον τρόπο που θα την χειριστεί. Ο κύριος Συρίγος απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση μου για τους δικούς του λόγους. Από την Ελευθεροτυπία ωστόσο φιλοξενήθηκε η Κατερίνα Κατή η οποία (όπως το συνηθίζει άλλωστε) είπε τα πράγματα όπως έχουν και μάλιστα με ονόματα.

5) Σε ο,τι αφορά την κριτική που μου κάνει γιατί δεν είπα ονόματα και εμπλεκόμενους, θέλω να διαβεβαιώσετε τον συνάδελφο (θα το έκανα εγώ αν ήξερα ποιος είναι) πως είναι ευπρόσδεκτος στην δεύτερη εκπομπή η οποία θα έχει αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα,για να πει όσα ονόματα και διευθύνσεις θέλει
Σας ευχαριστώ πολύ
Με εκτίμηση πάντα στην ιστορική Ελευθεροτυπία»

Απάντηση του Enet

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη εκπομπή του κ. Βαξεβάνη, για δύο λόγους:

1) Επειδή τη θεωρούμε ιδιαίτερα αξιόλογη. Ιδίως όταν τα τηλεοπτικά κανάλια (ιδιωτικά και κρατικά) μάς σερβίρουν ποταμούς φθηνής προπαγάνδας και σωρούς αισθητικών σκουπιδιών, εκπομπές όπως «Το Κουτί της Πανδώρας» και μερικές άλλες μετρημένες στα δάχτυλα, αποτελούν τις – ελάχιστες πλέον – αιτίες για τις οποίες αξίζει κανείς να στηθεί μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη του. (Το επίπεδο και η ποιότητα της δουλειάς του κ. Βαξεβάνη μάς είναι γνωστά και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι περιττεύει η εξήγηση, γιατί και πώς το λάθος στην αναφορά του ονόματός του – για το οποίο και απολογούμαστε – οφείλεται μόνο σε τεχνικούς λόγους και δεν έχει καμία σχέση με τα περί εγκυρότητας, που υπαινίσσεται ο ίδιος).

2) Επειδή κεντρικό πρόσωπο στην εν λόγω εκπομπή εμφανιζόταν να είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης και μάλιστα με την πολύκροτη δήλωση περί «παράγκας που έστηνε τα πρωταθλήματα από το 1996 έως και το 2003», σύμφωνα με τα όσα του αποκάλυπτε επί 3 ολόκληρες ώρες, «πρόσωπο που έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο» την εποχή εκείνη.

Προβάλαμε το θέμα όπως πιστεύαμε ότι το άξιζε, επισημάναμε (επίσης με τη δέουσα προβολή) την απαράδεκτη απόφαση της ΝΕΤ να μεταδώσει την εκπομπή με καθυστέρηση 2,5 ωρών και στη 1 παρά 25’ είδαμε επιτέλους τους τίτλους έναρξης. Συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη περιμέναμε. Όχι μόνο εμείς. Σε πολλά αθλητικά site μάλιστα, είχε αναγγελθεί η «συνέντευξη Ντέμη live»! Στον Ντέμη παρέπεμπε το διαφημιστικό της εκπομπής και όχι «στο πρώτο μέρος μιας έρευνας» με σκοπό «να ενημερώσουμε τον τηλεθεατή για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο που δημιούργησε τις παράγκες».

Εδώ προκύπτει ένα θέμα για τον κ. Βαξεβάνη: Αν το διαφημιστικό τρέιλερ κατασκευάστηκε ερήμην του, υπάρχει σαφές άδειασμά του από τη ΝΕΤ. Αν έγινε εν γνώσει του (όπως άλλωστε συνηθίζεται) υπάρχει και δική του ευθύνη για την παραπλανητική διαφήμιση της εκπομπής του.
Και βεβαίως ο αθλητικός Τύπος μπορεί να δίνει (εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων) στο όποιο θέμα, τις όποιες διαστάσεις θέλει. Ο ίδιος όμως ο κ. Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα του, αναγγέλλει την εκπομπή του με κείμενο στο οποίο αναφέρεται επί λέξει: «Ο Ντέμης Νικολαΐδης ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και μιλάει αποκλειστικά στον Κώστα Βαξεβάνη και την εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας» για το ποδόσφαιρο, τα στημένα παιχνίδια και για το πως χάσαμε τελικά την μπάλα». (Και ακολουθεί το κείμενο της εισαγωγής που ο ίδιος διάβασε κατά την έναρξη της εκπομπής).

Ούτε λέξη για άλλους παράγοντες και δημοσιογράφους, ούτε λέξη για την ομάδα των αθλητικογράφων της Sportday, των οποίων η παρουσία κατέλαβε περίπου το μισό χρόνο της εκπομπής. Αλήθεια στις υπόλοιπες, ουκ ολίγες, αθλητικές εφημερίδες (Goal, Φίλαθλος, Eξέδρα και άλλες, όχι κατ’ ανάγκη αθηναϊκές) δεν υπάρχουν άλλοι αξιόλογοι συνάδελφοι (όπως π.χ. ο φιλοξενούμενος στην εκπομπή κ. Μαρκάκης, διευθυντής του μιντιακού συγκροτήματος DPG που ανήκει στον κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο, ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων και της οπαδικής εφημερίδας «Η Πράσινη»), με άποψη γύρω από το θέμα;

Η «περιγραφή του τρόπου λειτουργίας ενός άθλιου συστήματος» έχει γίνει αρκετές φορές. Η εκτενής ανάλυσή του σπανίζει. Και τα συγκεκριμένα στοιχεία. Κι αν πράγματι ο κ. Βαξεβάνης πιστεύει «πως ουδέποτε καταδείχθηκε αυτό το σύστημα από το σύστημα της αθλητικογραφικής δημοσιογραφίας», μάλλον θα έπρεπε να ζητήσει το λόγο από την πλειονότητα των καλεσμένων του. Δεν το έκανε. Όπως δεν έκανε και κάτι, έως και αυτονόητο: Να ρωτήσει τον Ντέμη Νικολαΐδη, ποιός είναι ο περίφημος «άρχων της παράγκας». Μήπως μάθαινε και η κοινή γνώμη, αν αναφερόταν στον κ. Θωμά Μητρόπουλο ή στον κ. Βασίλη Γκαγκάτση (μια και αυτά τα δύο ονόματα έχουν συνδεθεί – δικαίως ή αδίκως – ουκ ολίγες φορές με «παράγκες» και «καλύβες») ή κάποιον άλλο ποδοσφαιράνθρωπο. Κι ας μην απαντούσε ο Ντέμης…
Όλα αυτά ήταν οι αιτίες για την κριτική μας. Ο κ. Βαξεβάνης, με το έργο του, δημιουργεί πλέον υψηλές προσδοκίες. Όταν το αποτέλεσμα είναι σαφώς κατώτερο αυτών των προσδοκιών, λογικό είναι και η κριτική να γίνεται πιο αιχμηρή.

Σήμερα μάθαμε ότι ακολουθούν κι άλλες εκπομπές του, με αποκαλυπτικό περιεχόμενο για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» o κ. Βαξεβάνης αναγγέλλει: «Θα δούμε ποιοί πλούτισαν από τα στοιχήματα, όχι τώρα αλλά κι εδώ και μια δεκαετία, πού πήγαν οι παράγκες και γιατί έκλεισαν οι φάκελοι με μυστηριώδη τρόπο. Θα πούμε ονόματα και διευθύνσεις. Να δούμε πώς έγιναν οι παράγκες πολυκατοικίες. Πως γίνεται μία οικογένεια να έχει κερδίσει επτά φορές στοιχήματα της τάξης εκατομμυρίων ευρώ». Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όσο για την πρόσκληση, τον ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν θα πάρουμε μέρος, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αρνήθηκε και ο συνάδελφός μας κ. Φίλιππος Συρίγος. Άλλωστε έχουμε μέσο έκφρασης: Το Enet. Ό,τι έχουμε να πούμε, το λέμε από δω.

Τον ευχαριστούμε επίσης για την προτίμησή του στην «Ελευθεροτυπία» και τη δημόσια έκφραση της εκτίμησής του. Όπως διαπίστωσε από τα παραπάνω, τα αισθήματα είναι αμοιβαία…

Υ.Γ.: Στο Enet δεν υπάρχουν ανώνυμα κείμενα. Υπάρχουν πολλά ανυπόγραφα. Τα γράφουν οι συντάκτες του (τα ονόματά τους στην ταυτότητα) και – ασφαλώς – την ευθύνη φέρει η διεύθυνσή του.

Σοβαρά προβλήματα έχουν οι Αυστριακοί!!! Ανακάλεσαν το δικαίωμα ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ του Χίτλερ στο Μπραουνάου!!! Αν εμφανιστεί θα τον σθυλλάβουν!!!

http://thingsthatneverhappened.info/wp-content/uploads/2011/04/Hitler-drug-free.jpgΗ γενέτειρα του Αδόλφου Χίτλερ ανακάλεσε τον τίτλο του επίτιμου δημότη που του είχε αποδώσει το 1933.

Το δημοτικό συμβούλιο της αυστριακής πόλης Μπράουναου, γενέτειρας του Αδόλφου Χίτλερ, ψήφισε χθες Πέμπτη το βράδυ και αποφάσισε ομόφωνα να ανακαλέσει τον τίτλο του επίτιμου δημότη που είχε δοθεί στον δικτάτορα ο οποίος δεν εξέπνευσε αυτόματα με το θάνατό του και αποτελούσε αιτία πολεμικής τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η δημαρχία τη πόλης.

http://cache.gawker.com/assets/images/gawker/2009/08/hitler_obama_0-preview.jpg"Αν και δεν υπάρχουν αρχειακά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι η πόλη Μπράουναου αμ Ιν απένειμε στον Αδόλφο Χίτλερ τον τίτλο του επίτιμου δημότη, ο τίτλος συμβολικά και για προληπτικούς λόγους ανακαλείται", σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το Αυστριακό Πρακτορείο.

Η κοινότητα του Ράνσχοφεν, όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ, τον έκανε επίτιμο δημότη το 1933. Το Ράνσχοφεν ενσωματώθηκε στο δήμο του Μπράουναου το 1939.

http://www.newworldnews.com/news/wp-content/uploads/2011/02/people.Bush-Hitler1.jpgΗ πόλη Μπράουναου ανακάλεσε επίσης το δικαίωμα παραμονής που του είχε δοθεί στον Χίτλερ το 1938, χρονιά κατά την οποία η ναζιστική Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία.

"Με αυτή την απόφαση το δημοτικό συμβούλιο της Μπράουναου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και ανέλαβε την πολιτικοϊστορική της ευθύνη", εκτίμησε ο δήμαρχος Γιοχάνες Βάιντμπαχερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

http://1.bp.blogspot.com/_oIAhQMTG-dU/S4aMIt8KcOI/AAAAAAAACv4/fxFb5G3-0BY/s1600/rise-of-adolph-hitler-nazis-germany-hitler-time-cover.jpgΠολλές αυστριακές πόλεις έκαναν τον Χίτλερ επίτιμο δημότη τους όσο εκείνος βρισκόταν στην εξουσία.

Η αυστριακή πόλη Άμστετεν ανακάλεσε τον Μάιο τον τίτλο του επίτιμου δημότη που του είχε δοθεί, προκαλώντας αναταραχή όταν δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα οποία πρόσκειται στο δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας απείχαν από την ψηφοφορία με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν απαραίτητη η ανάκληση του τίτλου διότι δεν ισχύει πλέον αφού ο Χίτλερ έχει πεθάνει.

Συλλήψεις δυο τούρκων από την αντιτρομοκρατική στη Θεσσαλονίκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFa2Uo-qdTyqGcmlO3lvd72GopyfywzEFvQdU_RstcExTW4DKsW9MG1I5HtzqmNMjGvET02ZMTYvx_cln0eP1OXL-YxGcwcetTQBEnM1ndopPOt9k3PVOvP727367LCF0l1hF5e24yCxOl/s1600/mit-flag-turkey.jpgΜια καταζητούμενη από τις γερμανικές αρχές, τουρκικής υπηκοότητας, και ένα ακόμα άτομο, επίσης τουρκικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν σε επιχείρηση που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για μία 42χρονη η οποία, σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που υπάρχει σε βάρος της από τις γερμανικές αρχές, φέρεται ως ηγετικός στέλεχος της κουρδικής οργάνωσης "DHKP-C" και κατηγορείται για εξτρεμιστική δράση στη Γερμανία, όπου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η οργάνωση θεωρείται παράνομη.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες είναι 50 ετών και βρίσκεται εδώ και καιρό στην Ελλάδα όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, το οποίο όμως έχει απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Και αυτός φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, αλλά δεν έχει απασχολήσεις τις διωκτικές αρχές.

Και οι δυο συνελήφθησαν μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα που διέμεναν, μετά από πληροφορίες ότι κατείχαν όπλα. Ωστόσο, από την έρευνα δεν βρέθηκε οπλισμός, βρέθηκαν όμως αρκετά πλαστά διαβατήρια γι αυτό και συνελήφθησαν.

Οι δυο αλλοδαποί θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.


To δελτίο τύπου της Αστυνομίας έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν, σήμερα (8-7-2011) το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Α.Ε.Ε.Β.Β.Ε.), δύο (2) άτομα τουρκικής υπηκοότητας, ένας 50χρονος και μία 42χρονη, γιατί σε έρευνα που έγινε, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δύο (2) οικίες όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και έγγραφα αλλοδαπών Αρχών.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, σε βάρος της 42χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Επίσης στις δύο (2) οικίες βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί σκληροί δίσκοι, φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), κάρτες μνήμης υπολογιστών και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση.

Για τον 50χρονο συλληφθέντα εκκρεμούσε σε δεύτερο βαθμό η εξέταση αιτήματός του για πολιτικό άσυλο, καθώς το σχετικό αίτημά του είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό.

Οι δύο (2) συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (9-7-2011) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τη συγγνώμη του Ισραήλ για τους θανάτους Τούρκων ακτιβιστών ζητά ο Ερντογάν για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών

http://turkeymacedonia.files.wordpress.com/2010/05/resimler_haber_erdogan.jpgΟ πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι είναι "αδιανόητο" να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ όσο το Τελ Αβίβ δεν ζητάει συγγνώμη για τους εννέα Τούρκους ακτιβιστές που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εναντίον του πρώτου στολίσκου για τη Γάζα, τον Μάιο του 2010.

Στο κείμενο της ομιλίας του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ο Ερντογάν τόνισε ότι η άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ και η καταβολή αποζημίωσης στα θύματα του πλοίου "Μαβί Μαρμαρά" είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Από την Ιερουσαλήμ, Ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του δήλωσε σήμερα ότι η παρουσίαση της έκθεσης του ΟΗΕ για το τι συνέβη στο "Μαβί Μαρμαρά" στις 31 Μαΐου του 2010 αναβλήθηκε προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Τουρκία και το Ισραήλ για να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν επρόκειτο να παρουσιάσει την έκθεση χθες ή σήμερα. Σύμφωνα όμως με το Ισραήλ, η ημερομηνία κατάθεσης της έκθεσης μετατέθηκε ώστε να υπάρξει κάποια επαναπροσέγγιση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ πριν από τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων της έρευνας.

"Δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία αλλά αληθεύει ότι αναβλήθηκε για μερικές ημέρες, ώστε Ισραήλ και Τουρκία να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Στις 31 Μαΐου 2010 άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ κατέλαβαν στα διεθνή ύδατα το τουρκικό πλοίο "Μαβί Μαρμαρά", τη "ναυαρχίδα" του διεθνούς στολίσκου που θα επιχειρούσε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα Τούρκοι ακτιβιστές. Η Τουρκία ανακάλεσε τότε τον πρεσβευτή της στο Τελ-Αβίβ και διαμήνυσε ότι οι σχέσεις της με το Ισραήλ "δεν θα ήταν ποτέ ξανά οι ίδιες".

Την Πέμπτη ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη μεταξύ Τούρκων και Ισραηλινών αξιωματούχων "απέτυχαν" και ότι δεν έχει οριστεί κανένας νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στη Λάρισα, για την εξάρθρωση κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος

Εκτεταμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος του οργανωμένου εγκλήματος, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχουν συλληφθεί 43 άτομα ενώ στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται τουλάχιστον 150 ονόματα. Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν σε εμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Τελικά ήξεραν η δεν ήξεραν τι παρέλαβαν το 2009;

Τα ΝΕΑ πάντως ήξεραν μιας και γνώριζαν τι μέτρα έπρεπε να ληφθούν πολύ πριν τον Οκτώβριο του 2009:

Description: http://www.e-forologia.gr/images/newspapers/508/big/20090526.jpg

Μια πρόταση για να σωθεί η γη της Ελλάδας από το ξεπούλημα…

[Λύσεις υπάρχουν πολλές... μια που στο εξωτερικό είναι συνήθης πρακτική, ακόμα και σε αγοραπωλησίες γης μεταξύ ιδιωτών, προτείνει ο φίλος UDemand παρακάτω... αρκεί να θέλει ο νοικοκύρης που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ΓΑΠ και μάλλον δεν θέλει]

με αφορμή την επιθυμία του Τούρκου επιχειρηματία να αγοράσει ελληνικά νησιά:

Να πωλείται η γη της Ελλάδας αλλά μόνο για εκατό χρόνια

Τι θα σήμαινε αυτό ? Ότι όποιος θα αγόραζε γη -με ή χωρίς ακίνητο επ’ αυτής- θα είχε την κυριότητα για εκατό χρόνια μόνο. Έτσι αν το πουλούσε μετά δέκα χρόνια, ο νέος αγοραστής θα το αγόραζε με την προϋπόθεση ότι θα την κατείχε για τα υπόλοιπα ενενήντα, αν και ο επόμενος το πουλούσε μετά τριάντα χρόνια, ο νέος αγοραστής θα το κατείχε για τα υπόλοιπα εξήντα και ούτω καθ’ εξής.

Μετά τα εκατό χρόνια, η γη αλλά και τα κτίσματα πάνω σε αυτήν θα περιέρχονταν πάλι στο κράτος που θα το πουλούσε για άλλα εκατό χρόνια με ανοικτή δημοπρασία. Έτσι η περιουσία του κράτους δεν θα χάνονταν ποτέ, αλλά αντίθετα η αξία της θα αυξάνονταν χρόνο με το χρόνο και μάλιστα σε ευθεία αναλογία με την απώλεια κέρδους των ιδιωτών ιδιοκτητών.

Έτσι με μια απλή κίνηση θα λύνονταν όλα τα ιδιοκτησιακά προβλήματα και οι έξτρα φόροι που αναγκάζεται να βάζει το κράτος κάθε τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η καταπληκτική αυτή ιδέα ενός τέτοιου νόμου, που θα ήταν σωτήριος για την Ελλάδα…

κουκουλώθηκε και χάθηκε στα αζήτητα ενός παράλογου και σπάταλου κράτους που δεν έδινε δεκάρα τσακιστή για την Ελλάδα αλλά οι κυβερνώντες φρόντιζαν να “τσεπώνουν” μαζί με τους ψηφοφόρους τους δισεκατομμύρια από παράνομες καταπατήσεις και αλλαγές χρήσης γης.

Ας αναλογισθούν οι Έλληνες που θα είχαν αντίρρηση σε ένα τέτοιο σχέδιο ότι όταν αγοράζουν ένα ακίνητο σήμερα για εκατό χρόνια εξασφαλίζουν μέχρι και τα δισέγγονα τους. Όσο λιγότερα χρόνια μένουν για πώληση, τόσο θα μειώνεται η τιμή βεβαίως. Αυτοί που θα αγοράσουν για τα τελευταία είκοσι χρόνια, για παράδειγμα, σίγουρα θα αγοράσουν σε πολύ μειωμένη τιμή.

Η γη της Ελλάδας αγοράστηκε από χιλιάδες ξένους δήθεν “επενδυτές” που θα την διαφεντεύουν εσαεί και θα καρπώνονται τα οφέλη της νοικιάζοντας το έδαφος ή το υπέδαφος ή τα σπίτια τους σε φίλους τους. Τα ενοίκια αυτά δεν περνούν καν μέσα από κρατικές διαδικασίες και φυσικά δεν υπόκεινται στην παραμικρή φορολογία.

Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Αυτός ο νόμος μπορεί να ψηφιστεί και να ισχύσει από αύριο.

Εάν κάποιοι σας πουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, σας πληροφορώ ότι ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την γη και τα ακίνητα της Αγγλίας.

http://udemand.wordpress.com

Ποια η διαφορά Ελλήνων Γερμανών και γιατί οι Γερμανοί αγοράζουν και οι Έλληνες πουλάνε;

Διάβασα σε έναν φίλο μια ανάρτηση όπου κάποιος επίσης φίλος πανηγυρίζει επειδή η Μέρκελ στα γκάλοπ είναι πίσω... προφανώς ο φίλος ξεχνάει ότι ο πράσινος Γιόσκα Φίσερ ήταν ο πρώτος υπέρμαχος του ΝΑΤΟϊκού βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας... που σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει ότι τα σοβαρά Κράτη και δυστυχώς σ΄αυτά περιλαμβάνεται και η Τουρκία δεν αλλάζουν πολιτική όταν αλλάζουν τα πρόσωπα... δεν είναι δηλ. σαν τους κάγκουρες τους Έλληνες που όποιος βγεί τ' αλλάζει όλα...

Επίσης το συγκεκριμένο γκάλοπ λέει και κάτι που δείχνει γιατί οι Γερμανοί αγοράζουν και οι Έλληνες πουλάνε:

Γιατί το 24% λέει ότι περισσέψει από το οικονομικό μπουμ που ζει η Γερμανία τους τελευταίους μήνες πρέπει να χρησιμοποιηθεί για μείωση των φόρων του λαού...

ενώ το 70% λέει ότι πρέπει να πάει στη διαγραφή του χρέους της χώρας...

http://www.tagesschau.de/multimedia/bilder/crchart2326_v-grossgalerie16x9.jpg

Και πριν αρχίσουν οι σφαλιάρες :) να πω ότι εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το πιστεύουμε εμείς τώρα που ζούμε τέτοια φοροεπιδρομή... αλλά υπάρχει Έλληνας που θα έλεγε, ακόμα και καλά να πήγαινε η χώρα, να πάνε τα περισσευούμενα για τη μείωση του χρέους αντί για την τσέπη του;
Υπάρχει Έλληνας που θα σκεφτόταν το Κράτος και όχι την τσέπη του;

Άρση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε Βαγγέλη Μαρινάκη... θα λάβει κανονικά μέρος στην προετοιμασία της ομάδας...

http://www.trifiliworld.gr/images/ar8ra%20podosf%20-2-/marinakis-mpeos.jpgΔεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας. Έτσι, ο «ισχυρός άνδρας» του πειραϊκού συλλόγου είναι ελεύθερος να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αυτό ισχύει και για τον Κώστα Μενδρινό, αφού ο παίκτης του Άρη είχε ζητήσει να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα άρθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον διεθνή αμυντικό, Αβραάμ Παπαδόπουλο, και τον διεθνή διαιτητή, Δημήτρη Καλόπουλο.

Επίθεση χάκερς στο site της Βουλής

Επίθεση από άγνωστο hacker δέχτηκε η ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το «SecNews», το οποίο ειδικεύεται σε θέματα ίντερνετ και τεχνολογίας. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την δημοσιοποίηση κωδικών πρόσβασης και δεδομένων της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου, που κοινοποιήθηκαν σε ιστοσελίδες ελεύθερης διανομής κειμένου.

Σύμφωνα με αναφορά σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, η επίθεση υπογράφεται από την ομάδα “REAL DEMOCRACY REVERSE ENGINEERING“. Οι hackers έχουν αποκρύψει συγκεκριμένους χαρακτήρες από τους εκτεθειμένους κωδικούς, ώστε να μην είναι εφικτό σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που κοινοποίησαν.

Δεν είναι σαφές πως ακριβώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση, αν οφειλόταν σε συγκεκριμένη αδυναμία ή λάθος παραμετροποίηση του διακομιστή. Πάντως, η διαρροή περιλαμβάνει σημαντικό αρχείο ρυθμίσεων του διακομιστή που περιλαμβάνει και πλήθος κωδικών πρόσβασης διαχειριστή, όνομα εταιρείας κατασκευής του ιστοχώρου κ.α.

Το μήνυμα που συνοδεύει την επίθεση απευθύνεται στους ψηφοφόρους των πολιτικών: «Το ξέρεις πως είναι ανίκανοι, αλλα τους ξαναβγάζεις. Τους βγάζεις γιατί είναι γιοί, ανηψιοί και κόρες. Γιατί έχεις μείνει ακόμα στον εθνικό διχασμό. Γιατί το λέει το κόμμα. Γιατί βολεύτηκες εσύ και το τεμπέλικο παιδί σου στο δημόσιο. Αλλα γιατί να νοιαστείς; Όλα πήγαιναν καλά. Τα είχες όλα. Τον φραπέ σου, την ομάδα σου, τα μεσημεριανάδικα σου και ένα βουλευτή να γλείφεις. Και τώρα πέφτεις απο τα σύννεφα…».

Παρακάτω, το μήνυμα αναφέρει: «Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις, κάτσε στο σπιτι σου. Ασε εμενα να αποφασίσω για εμένα, χωρίς τον κομματικό σου “θόρυβο”. Γίνεστε τσαρλατάνοι οταν κόβετε με ευκολία τις συντάξεις των 400 ευρώ, αλλά τρέμετε μην χάσετε το κομμάτικο σας κράτος. Είναι εξοργιστικό να διαμαρτύρεστε για τα αυγά και τα γιαούρτια ως μορφή βίας, οταν τα ΜΑΤ σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο».

Δεν είναι σαφές αν η συγκεκριμένη επίθεση σχετίζεται με την διακήρυξη επιθέσεων από τους Anonymous εναντίον Ελληνικών στόχων, καθώς επίσης και αν οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε νευραλγικά δεδομένα/πληροφορίες ή άλλα εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα του Κοινοβουλίου. Πάντως, όπως θυμίζει το «SecNews», η ιστοσελίδα της Βουλής σύμφωνα με πληροφορίες είχε κοστίσει πάνω από 1.000.000 €, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε καταρρεύσει από αδιευκρίνιστους λόγους...

Παπούλιας: Παίρνει μεγαλύτερο μισθό απ' τον Ομπάμα!!!!

Μεγαλύτερες απολαβές από τον Ομπάμα λαμβάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανά έτος κατά μερικές χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες ζουν μια τρομερά δυσμενή οικονομική περίοδο...

Όταν η πιο ισχυρή φιγούρα του πλανήτη, αυτή του Προέδρου των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 276.681 ευρώ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία 283.694 ευρώ χωρίς να υπολογιστούν οι χορηγίες και έξοδα παράστασης, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2008.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι παροχές του υπό πτώχευση Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!

To λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι τέτοια στοιχεία είναι προκλητικά, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και με τα δεδομένα αυτά ίσως οι πολιτικοί θα έπρεπε να σκεφτούν το ενδεχόμενο μείωσης του μισθού τους, ως συμπαράσταση στο λαό που δοκιμάζεται.

Τη στιγμή λοιπόν που οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι από το κράτος να προσφέρουν από το υστέρημα τους μέρος των αποδοχών τους σε αυτό, ο Κος Παπούλιας ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί να δώσει το "καλό" παράδειγμα και να ζητήσει ο ίδιος μείωση των αποδοχών του.

cosmo.gr

Βρετανία: Συνελήφθη στο πλαίσιο της υπόθεσης των υποκλοπών από την News of the World ο Άντι Κόλσον, πρώην συνεργάτης του Κάμερον

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01709/Andy-Coulson_1709660c.jpgΟ Άντι Κόλσον, ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της υπόθεσης των παράνομων υποκλοπών που γίνονταν από την ταμπλόιντ εφημερίδα "News of the World" την εποχή που ήταν διευθυντής της (από το 2003 ως το 2007), ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο 43χρονος Κόλσον είναι "ύποπτος για συμμετοχή σε παράνομες υποκλοπές τηλεφωνημάτων" και για "διαφθορά", διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Αφού κλήθηκε να παρουσιαστεί στην αστυνομία, ο Κόλσον εμφανίσθηκε γύρω στις 10.30 (τοπική ώρα) σ' ένα αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου. "Τέθηκε υπό κράτηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Κόλσον, τον οποίο ο Κάμερον έκανε διευθυντή Επικοινωνίας του όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2010, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από τη θέση αυτή τον Ιανουάριο, έπειτα από ένα πρώτο κύμα αποκαλύψεων για τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων προσωπικοτήτων που πραγματοποίησε σε μεγάλη κλίμακα η News of the World στη διάρκεια της δεκαετίας του 2000.

Ο Κόλσον είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του διευθυντή της News of the World το 2007, όταν ο ανακτορικός συντάκτης της ταμπλόιντ είχε φυλακιστεί στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης.

Η σύλληψή του αυξάνει την πίεση επί του πρωθυπουργού Κάμερον, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση για τις σχέσεις του με τον Κόλσον και για το διορισμό του στην ομάδα του.

"Η απόφαση να τον διορίσω ήταν δική μου και μόνο δική μου και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γι' αυτή", δήλωσε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε λίγο πριν ανακοινωθεί η σύλληψη, την οποία είχαν προαναγγείλει από το πρωί πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες από το Δήμο Ναυπλίου.

Το Δ.Σ του Δήμου Ναυπλίου αποφάσισε να υπάρξουν μειώσεις 50 % στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες,οι μακροχρόνια άνεργοι,τα άτομα με αναπηρία,οι οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η συνέχεια στο cobra-argos.blogspot.com

ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΗΣΤΟ...

Ντρέπομαι και λυπάμαι που αφιέρωσα 30 ολόκληρα χρόνια σε αυτό που λέγεται πολιτική!...
τάδε έφη Χρήστος Μαρκογιαννάκης!

Αγαπητέ Χρήστο,
έχεις αποσυρθεί από την πολιτική και δεν το έμαθα;
Μήπως είχες σκοπό να μην είσαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές; Γιατί εγώ κατάλαβα ότι όσο κι αν “ντρέπεσαι και λυπάσαι” το μόνο που πραγματικά σε ενδιαφέρει είναι ότι “θα σε πάνε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ως υπόδικο” οπότε ίσως να έχεις πρόβλημα στο να συνεχίσεις την καριέρα σου “σε αυτό που λέγεται πολιτική”!

H συνέχεια στο koinos-topos.blogspot.com

Η είδηση της ημέρας!!! ... από το STAR φυσικά!

Δείτε την στο taxalia.blogspot.com

Ελεύθερος να ταξιδέψει στο εξωτερικό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/06/newego_LARGE_t_881_1271779.jpgΔεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπως είχε ζητήσει ο διεθνής ποδοσφαιριστής. Έτσι, ο παίκτης είναι ελεύθερος να ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού, η οποία θα αναχωρήσει αύριο για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων» ενόψει της νέας σεζόν.

Εκπτώσεις ΠΑΣΟΚ: 391,63 εκ.ευρώ το τίμημα για την απόκτηση 10% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom

http://www.agelioforos.gr/files/ouzounidis/b-ote-deutsche-telekom.jpgΣτα 391.630.153,62 ευρώ, θα ανέλθει το συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Deutsche Telekom για να αποκτήσει από το Δημόσιο το «πακέτο» του 10% του ΟΤΕ (αφορά 49.015.038 μετοχές, προς 7,99 ευρώ ανά μετοχή [να θυμίσουμε ότι από την αποκρατικοποίηση του 20% επί Καραμανλή είχαμε πάρει 27 ευρώ ανά μετοχή και ο Καραμανλής είχε προνοήσει να πάρουν σήμερα οι ΠΑΣΟΚοι επιπλέον 15% της αξίας της μετοχής...]), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο.

Με βάση την ίδια απόφαση, η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της «Εθνικής Χρηματιστηριακής».

Επίσης, αποφασίστηκε να ανατεθεί στη δικηγορική εταιρεία «Κυριακίδης Γεωργόπουλος & Δανιόλος Ησαΐας» το έργο της παροχής υπηρεσιών νομικού συμβούλου σχετικά με τη συναλλαγή, ενώ στη UBS Limited θα ανατεθεί το έργο της παροχής γνωμάτευσης περί του ευλόγου και δικαίου της τιμής πώλησης των μετοχών.[πεταμένα λεφτά... δηλ. μπορεί η γνωμάτευση να πει ότι είναι μικρό το τίμημα και να δώσει παραπάνω η DT... πλάκα μας κάνουν;]

Κατατέθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την Siemens

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο το αίτημα για σύσταση προκαταρκτικής Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens σε βάρος τεσσάρων πρώην υπουργών, δύο του ΠΑΣΟΚ (Τάσο Μαντέλη και Άκη Τσοχατζόπουλο) και δύο της ΝΔ (Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη). Το αίτημα υπογράφουν τελικά 108 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή πολλοί περισσότεροι από τους 30 που απαιτούσε ο κανονισμός της Βουλής. Σκληρές ήταν οι αντιδράσεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, που κάνουν λόγω για «σκευωρία».

Χ. Σταϊκούρας για την Τριμηνιαία Έκθεση του ΙΟΒΕ που αποκαλύπτει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για το χάλι της Ελληνικής Οικονομίας

«Άλλη μία Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία, αυτή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Αναδεικνύει τις εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές, την ατολμία και τους δισταγμούς της ηγεσίας της Κυβέρνησης, πριν και μετά την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης. Επιβεβαιώνει ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο της Κυβέρνησης είναι σχέδιο εικονικής πραγματικότητας. Αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει «διαζύγιο» με το χρόνο και την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Έκθεση του ΙΟΒΕ:

§ Η Κυβέρνηση άργησε να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν έλαβε έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα.

§ Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Τα έσοδα καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα διευρύνεται. Χωρίς πρόσθετα μέτρα το έλλειμμα εφέτος θα διαμορφώνονταν στα επίπεδα του 2010.

§ Καμία αποκρατικοποίηση δεν έχει πραγματοποιηθεί επί 20 μήνες. Αντιλαμβάνεται συνεπώς κανείς ότι η Κυβέρνηση φοβάται τους «συντρόφους» και «πελάτες» της.

§ Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων [ΠΔΕ] (με δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή 5 σύμφωνα με το Ίδρυμα) περικόπτεται, για έκτη φορά από την αρχή του 2010, στο βωμό της «μαύρης τρύπας» των εσόδων και υπό συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης και ανεργίας. Έτσι, η ήδη στεγνή αγορά αφυδατώνεται.

§ Η ύφεση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στην περιοχή του 4% για το 2011, σε παραπλήσια έκταση με πέρυσι, βαθύτερη από τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις της Κυβέρνησης και των εταίρων μας (3,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και 3% στο αρχικό Μνημόνιο).

§ Η ανεργία εκτιμάται ότι θα κινηθεί στην περιοχή του 16,5% για το σύνολο του έτους (έναντι 14,5% που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο).

§ Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί, κατά μέσο όρο, στο 3,3% το 2011 (έναντι 2,9% που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο).

§ Η ψυχολογία και οι προσδοκίες επενδυτών και καταναλωτών έχουν καταρρεύσει. Η ήδη αρνητική ψυχολογία υποδαυλίζεται από τα επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα, την αυξανόμενη ανεργία, τις πολιτικές διεργασίες και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα είναι ο δείκτης οικονομικού κλίματος να διαμορφωθεί στο 74 τον εφετινό Μάιο για τη χώρα μας, έναντι 105,4 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

§ Βασικά μεγέθη της εγχώριας παραγωγικής δραστηριότητας παρουσιάζουν έντονη πτωτική τάση (π.χ. βιομηχανική παραγωγή, κύκλος εργασιών στις κατασκευές, όγκος στο λιανικό εμπόριο κ.α. [κατά τ' άλλα μας λέγανε τόσο καιρό ότι έχουν αύξηση εξαγωγών!!!])

§ Πολλές από τις επιλογές της Κυβέρνησης, εκτός από κοινωνικά άδικες είναι και οικονομικά αναποτελεσματικές. Για παράδειγμα, η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση αναμένεται να συμπιέσει τη ζήτηση και να αυξήσει το κίνητρο για φοροδιαφυγή.

§ Το χρέος αναμένεται να επιστρέψει στο επίπεδο του 2009, δηλαδή στο 127% του ΑΕΠ, το 2020 (υποθέτοντας ότι τα επίπεδα του ρυθμού μεγέθυνσης, του επιτοκίου και του πρωτογενούς πλεονάσματος θα παραμείνουν σε αυτά του 2015).

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Νέα Δημοκρατία η οποία, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, παρά τη διαφωνία με τις επιλογές και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, αλλά και την αναποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής τήρησε στάση δημιουργικής ευθύνης.

Δεν άσκησε «δομική αντιπολίτευση».

Δεν είπε «όχι σε όλα», όπως μονότονα έκανε ως Αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ.

Στήριξε θεσμικές αλλαγές τις οποίες αξιολόγησε ως θετικές για την χώρα.

Στήριξε και στηρίζει, στοχευμένα, ό,τι θεωρεί ωφέλιμο για τη χώρα.

Και καταθέτει συνεχώς ρεαλιστικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Προτάσεις αρκετές από τις οποίες περιλαμβάνονται και στην Έκθεση του ΙΟΒΕ στην προοπτική ύπαρξης πολιτικής συναίνεσης (όπως είναι π.χ. ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με έμφαση στους τομείς με δυναμικό συγκριτικό πλεονέκτημα, η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος μέσω του περιορισμού των δαπανών και της φοροδιαφυγής, οι αποκρατικοποιήσεις ευρέως φάσματος και η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας της Οικονομίας [π.χ. ενίσχυση του ΠΔΕ, μόχλευση των πόρων του ΕΣΠΑ με δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, υιοθέτηση διαδικασιών “fast track” για όλες τις ιδιωτικές επενδύσεις, αποπληρωμή χρεών Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα), η άρση των πολυάριθμων αντικινήτρων στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις, μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης κ.α.)

Γιατί σήμερα, το ζητούμενο για τη χώρα μας είναι, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, μυωπικές προσεγγίσεις και ανεδαφικές δεσμεύσεις, με διορατικότητα, επιμονή, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να αναζητήσουμε το βέλτιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

Εμείς, εγχώριες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, συντεταγμένα και αποφασιστικά, να εντείνουμε τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης, μένοντας σταθεροί στους στόχους, αλλά προσανατολισμένοι στην άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας, και οι εταίροι μας να εφαρμόσουν πρακτικές κοινοτικής αλληλεγγύης, χωρίς δισταγμούς και καθυστερήσεις.

Ιδιαίτερα σήμερα που αντιλαμβάνονται τη «συστημική» πλευρά της κρίσης χρέους.

Ώστε το παίγνιο να είναι θετικού αθροίσματος.»

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ…

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν λίγο καιρό η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει τα ελληνοαλβανικά σχολεία της Κορυτσάς και της Χιμάρας, αποκλείοντας τους μικρούς Βορειοηπειρώτες σε αυτές τις περιοχές, από την πρόσβαση στα ελληνικά γράμματα.

Σήμερα, με νέα απόφαση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκλείει τους νέους Βορειοηπειρώτες που ολοκλήρωσαν το λύκειο στη Βόρειο Ήπειρο, να σπουδάσουν σε ελληνικά Πανεπιστήμια. Όπως διεμήνυσε το Υπουργείο Παιδείας, “… δεν προλαβαίνετε να καταθέσετε τα δικαιολογητικά φέτος, ελάτε του χρόνου”.

Η απόφαση αυτή έχει αναστατώσει τους υποψήφιους για τις εισαγωγικές εξετάσεις μαθητές από τη Βόρειο Ήπειρο. Για τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες είναι αδύνατο προλάβουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εντός της προθεσμίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή από 4 μέχρι 15 Ιουλίου. Τα απολυτήρια λυκείου στην Αλβανία, αποκλείεται να δοθούν πριν από τις 15 Ιουλίου, αφού μόλις πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι παναλβανικές εξετάσεις.

Παρά τα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες πολλών ενδιαφερομένων, η θέση των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα, απερίγραπτη: “…δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης στην ημερομηνία, …….. η μόνη λύση είναι να εξεταστούν του χρόνου”!!!

Με αυτό τον τρόπο η ελληνική Κυβέρνηση δείχνει το “μεγάλο της ενδιαφέρον” για τους Βορειοηπειρώτες και προπάντων για τη νέα γενιά των Βορειοηπειρωτών.

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, απαιτεί από την ελληνική Κυβέρνηση να πάρει πίσω την εθνικά απαράδεκτη απόφαση και να δώσει παράταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι από τη Βόρειο Ήπειρο να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους, δηλαδή να σπουδάσουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της μητέρας Ελλάδος».

http://ndthessaloniki.gr/?p=3180

Επιμένει ο Γ. Βουλγαράκης ότι ο Καραμανλής πρέπει να επανασυνδέσει την κεντροδεξιά παράταξη, χωρίς να λέει ότι Σαμαράς πρέπει να φύγει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbm8-UrVca_sQ75xjkXEkYFeg2Qd-pqr4Ux0P1WaHgnlt1xsyzuu1rBZHKPrxQ43zna4ufFuyZT0Z005zIMyyM7V1jIkTGdQBXkhA58GfSOeNBvROOVn6y0eL2jX2p2A81_Z2vpYQG2A/s400/voulgarakis-ypoklopes-f.jpgΤην άποψη που διετύπωσε μέσω διαδικτύου ότι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τις εκλογές "να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα που δεν ξέρω πως θα λέγεται αλλά θα είναι η μεγάλη κεντροδεξιά", επανέλαβε και σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real Fm ο Γιώργος Βουλγαράκης [στη φώτο τον βλέπετε να δείχνει το την περιοχή των υποκλοπών... μια εικόνα που έγινε η αιτία και κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να εξοντωθεί... εκτός εαν υπάρχουν βλάκες που πιστεύουν ότι οι ΠΑΣΟΚοι είχαν στοιχεία εναντίον του -ειδικά για την οικονομική του κατάσταση- και δεν τον παρέπεμψαν...].

Ο πρώην υπουργός είπε ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς πρέπει να επανασυνδεθεί και αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της θέσης του. Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι παρέλαβε την παράταξη σχεδόν διαλυμένη μετά την ηγεσία Έβερτ, ότι κατάφερε με πολύ κόπο να τη φέρει σε λογαριασμό και να δράσει ως συνδετικός κρίκος. Επίσης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, ηγέτη που έχει και θετικά και αρνητικά. "Όταν βλέπει κανείς πίσω, μπορεί να δει και θετικά και αρνητικά, αλλά δεν σημαίνει ότι μηδενίζεται η προσωπικότητα ανθρώπων", ανέφερε και εκτίμησε ότι σήμερα "πάμε σε αδιέξοδο σκηνικό στο χώρο της κεντροδεξιάς".

"Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος", συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εκφράζοντας την άποψη ότι η πολιτική του προέδρου της ΝΔ έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και αμφιθυμίας.

Επιπλέον είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει και στην κεντροδεξιά υπάρχει πολυδιάσπαση και "αδυναμία να εμπνεύσει με την πολιτική της ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος". Εξήγησε, πάντως, πως το σκηνικό του πολιτικού χώρου μέσα στις εκλογές δεν μπορεί να αλλάξει και εκτίμησε πως υπάρχουν πολλά σχήματα στη Βουλή που δεν θα βγουν όλα στις εκλογές.

Προέβλεψε επίσης ότι κάποια μέτρα θα παρθούν, ότι θα αναβαθμιστούμε λίγο από κάποιους οίκους και θα υπάρχει η εικόνα ότι είμαστε σε καλό δρόμο [Δεξί Εξτρέμ: εκεί κάπου ο ΓΑΠ μπορεί να δώσει και κανα 100στάρικο στα λυγούρια που πουλάνε ψήφους για 100 ευρώ και να κάνει εκλογές όπου μπορεί και να τις πάρει...]. Θύμισε δε ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Σημίτη, παρότι ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, καθώς και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε από τον Κώστα Καραμανλή παρότι έδειχνε να είναι καλύτερος δημοκοπικά.

Γενικότερα μίλησε για ευμετάβλητο σκηνικό και αδυναμία του υπάρχοντος πολιτικούς προσωπικού να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Αννούλα-Χριστοφιλοπούλου: Αφού κατήργησαν τα μικρά ολοήμερα... μας δουλεύουν κι από πάνω ότι θα "εξετάσουν" ειδικές περιπτώσεις

Το υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ Παιδείας εξετάζει [αλλά πιθανώς μετά την εξέταση θα μείνει μετεξεταστέα] τη δυνατότητα λειτουργίας των Ολοήμερων Προγραμμάτων και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές, σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ). Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της υφυπουργού Παιδείας Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την λειτουργία των ολοήμερων προγραμμάτων σε ολιγοθέσια σχολεία.

Όπως υπενθυμίζει η υφυπουργός, οι προϋποθέσεις λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος σε δημοτικά σχολεία με οργανικότητα 6θέσια και κάτω είναι να είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν στο σχολείο τουλάχιστον 60 μαθητές και να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι ή ο ένας εργαζόμενος και ο άλλος άνεργος, προσκομίζοντας βεβαίωση του φορέα ασφάλισης. Εάν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ο αριθμός των μαθητών γίνει μικρότερος των 15 μαθητών, το Πρόγραμμα παύει να λειτουργεί.

Ως προς το ενδεχόμενο πάντως να λειτουργεί το Ολοήμερο Πρόγραμμα και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές η κα Χριστοφιλοπούλου διευκρινίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι μετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από δεκαπέντε.

Η βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι το υπουργείο Παιδείας προχωράει στην κατάργηση των ολοήμερων προγραμμάτων για τα ολιγοθέσια σχολεία, καταγγέλλοντας ότι με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος, αποκλείονται μαθητές των ολιγοθέσιων σχολείων από ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, μέσω της αγωγής που προσφέρει το ολοήμερο πρόγραμμα.

Πέφτουν οι μάσκες τώρα π' αρχίζουν τα μπάνια του λαού: Και «Αγανακτισμένοι» θα συμμετάσχουν στην απογευματινή σύσκεψη υπό τον Καμίνη

[Τα μπάνια του λαού αρχίζουν, το μεσοπρόθεσμο πέρασε χωρίς ογκώδεις διαδηλώσεις άρα η καθοδήγηση των αγανακτισμένων σε συνεννόηση με το σύστημα έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται πλέον στο Σύνταγμα και ετοιμάζεται για την ηρωική έξοδο συμμετέχοντας στη σύσκεψη του Καμίνη για το πως θ' αδειάσουν την πλατεία...]

Και εκπρόσωποι «Αγανακτισμένων» - σκηνιτών της πλατείας Συντάγματος, θα συμμετάσχουν -όπως έγινε γνωστό- στη συνάντηση με τους επικεφαλής του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, που θα έχει το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρόντος και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

Ένα από τα θέματα, που θα τεθούν επί τάπητος, είναι και αυτό της σταδιακής απομάκρυνσης των σκηνών από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Τώρα σωθήκαμε... ο Μπιλ Κλίντον εκδηλώνει ξανά ενδιαφέρον για την Ελλάδα... ρε αι στα διάολα

http://cache.gawker.com/assets/images/2009/08/custom_1249356214076_bill-clinton.jpgΤην υποστήριξή του προς την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση με ομάδα ελληνοαμερικανών φίλων του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συντονισμένης Προσπάθειας του Ελληνισμού, Ανδρέα Μάνατο, ο οποίος συνδιοργάνωσε μαζί με τον κ. Κλίντον το 8ο ετήσιο δείπνο στην Ουάσιγκτον για την ενίσχυση του Ιδρύματος ΤΗΕΑ, που διευθύνει ο παιδικός φίλος του πρώην προέδρου, Ντέϊβιντ Λεόπουλος, μιλώντας κατά την διάρκεια του δείπνου, ο κύριος Κλίντον, είπε πως θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα να στηριχτεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της και πως το ίδιο θα πρέπει να πράξει και κάθε χώρα του κόσμου.

Ο Ανδρέας Μάνατος, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», που έχει συνεργαστεί στενά τόσο με τον κύριο Λεόπουλο όσο και με τον κύριο Κλίντον, ιδιαίτερα κατά την οκταετία που ο τελευταίος ήταν στον Λευκό Οίκο, είπε: «Με μοναδική εξαίρεση εκείνην του Προέδρου Τρούμαν που εφάρμοσε το Σχέδιο Μάρσαλ το οποίο βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μπιλ Κλίντον έχει ξεπεράσει κάθε άλλο πρόεδρο των ΗΠΑ από άποψη επιτευγμάτων υπέρ του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Και η σύζυγός του, η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, επίσης, βοήθησε στην προώθηση των θεμάτων αυτών στην Αμερική, κατά τα χρόνια που ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ».

Το ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο με τον Μπιλ Κλίντον, που οργανώνεται από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων των Ανδρέα και Μάϊκ Μάνατος, έχει συγκεντρώσει πάνω από 800.000 δολάρια για το ταμείο του Ιδρύματος THEA, το οποίο δημιουργήθηκε στην μνήμη της 17ης κόρης του Ντέϊβιντ και της Λίντα Λεόπουλου, που βρήκε τραγικό θάνατο πριν δέκα χρόνια σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Το Ίδρυμα ΤΗΕΑ συμβάλει στην βελτίωση του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος με την ένταξη καινοτομικών, καλλιτεχνικής φύσεως, δραστηριοτήτων μάθησης στα σχολεία... [το ίδρυμα αυτό του "ελληνοα"μερικάνου στραβωμάρα είχε να συμβάλει στην ίδρυση μερικών ελληνικών σχολείων στις ΗΠΑ]

Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ μετά τη συνάντησή του με τον Πετσάλνικο για τα αναδρομικά των βουλευτών

http://etypos-media1.lighthouse.gr/contentData/20753/20753_lp_%20%201.jpgΣε συνάντηση μου με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής μου ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην βουλευτών που ζητούν σημαντική και προκλητική αναδρομική αύξηση των συντάξεων, διότι δεν έχει την σχετική αναδρομική αρμοδιότητα.

Επεσήμανα στον Πρόεδρο της Βουλής ότι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης, με δήλωση του που δημοσιεύτηκε στην «Ε» στις 28-5-2011 από την συντάκτη του δικαστικού ρεπορτάζ κ. Βάνα Φωτοπούλου δήλωσε επί λέξει:

«Εάν η Βουλή για λόγους υψίστου δημοσίου συμφέροντος ζητήσει τη δημοσιοποίησή τους, μπορεί σε πρώτη φάση να δοθούν τα ονόματα των τέως βουλευτών που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις και στη συνέχεια των υπολοίπων».

Ο κ. Πετσάλνικος μου απάντησε ότι, μετά την επιστολή μου, επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Καραβοκύρη ο οποίος του ανέφερε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση!

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ποτέ εξ’ όσων είναι δημοσίως γνωστά, δεν διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα ούτε αντέδρασε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, παρ’ ότι τον ενημέρωσα και σχετικά για την πρωτοβουλία μου και την επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Από τα παραπάνω δυστυχώς γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για διαφάνεια και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σ’ ένα ζήτημα που σκανδαλίζει δικαίως την ελληνική κοινωνία. Όσο για την κορυφή της δικαστικής εξουσίας, που στην Ελλάδα δυστυχώς διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, παρατηρούνται φαινόμενα «είπα-ξείπα» και πρακτικές δυο μέτρων και δύο σταθμών, άλλα για τους ισχυρούς κι άλλα για τους ανίσχυρους.

Προβληματισμό προκαλεί σε Γαλλία και Γερμανία η απροθυμία των ιδιωτών επενδυτών να συμμετάσχουν στο νέο πακέτο σωτηρίας της Ελλάδος

Το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους εξετάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Βερολίνο, κατά τη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του νέου Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Μπαρουάν.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν το γαλλικό σχέδιο για μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων που λήγουν την προσεχή διετία και το γερμανικό σχέδιο για ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα.

Η συνάντηση ήταν κλειστή και δεν έγιναν ανακοινώσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τους δύο υπουργούς ανησυχεί το γεγονός ότι σημειώνεται ελάχιστη προθυμία εκ μέρους των ιδιωτών να συμμετάσχουν σε αυτό το νέο πακέτο σωτηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα ήταν ανοιχτή και περιελάμβανε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωζώνη. Ειδική συζήτηση έγινε, δε, για τον ρόλο των οίκων αξιολόγησης στην κρίση χρέους και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από ευρωπαϊκής πλευράς για την ρύθμιση του συγκεκριμένου τομέα.

Καμίνης-Σγουρός ανταποκρίθηκαν άμεσα στην εντολή Μ. Παπαϊωάννου για έξωση των "σκηνιτών" αγανακτισμένων απ' την πλ. Συντάγματος

http://img.protothema.gr/E509033F1B78BF154A2E1D135942BE8F.jpgΤην ανάγκη για αποκατάσταση της καλής εικόνας του κέντρου της Αθήνας, υπογράμμισαν ο δήμαρχος Αθηναίων και ο περιφερειάρχης Αττικής, σε συνάντησή τους το πρωί στην πλατεία Θεάτρου, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις χθεσινές "εντολές" του Μ. Παπαϊωάννου.

Συνάντηση και από κοινού επίσκεψη στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και κυρίως στην πλατεία Θεάτρου, είχαν το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Οι επικεφαλής των δύο βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διατύπωσαν τις διαπιστώσεις τους ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί βελτίωση στη ζωή της πλατείας Θεάτρου και εστίασαν στην εικόνα της πλατείας Συντάγματος, «την κεντρικής πλατείας» της Αθήνας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η οποία δεν είναι και η καλύτερη με τους σκηνίτες «Αγανακτισμένους».

Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας, είπε ο κ. Καμίνης, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει συνδρομή για την αποκατάσταση της καλής εικόνας της πόλης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη για κατεδάφιση όλων των παλιών κτισμάτων του κέντρου και τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, την αισθητική αναβάθμιση των διατηρητέων, με τη βοήθεια και του ΥΠΕΚΑ, αλλά κυρίως την ανάγκη για αποκατάσταση εγκαταλειμένων κτιρίων του δημοσίου, προκειμένου αυτά να φιλοξενήσουν εκ νέου υπηρεσίες και να «επαναφέρουν τη ζωή στην πόλη».