09 Ιουλίου 2011

Προβάδισμα 1,3% στην ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Καρχιμάκης Research για το "Βήμα της Κυριακής"

Διαφορά 1,3% στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει έρευνα της Καρχιμάκης Research* για το" Βημα της Κυριακής". Επειδή βέβαια καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να εμφανίσουν το ΠΑΣΟΚ ψηλά, όχι μόνο τραβάνε τη ΝΔ προς τα κάτω αλλά εμφανίζουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά που βολεύουν το ΠΑΣΟΚ και δείχνουν τον κόσμο να συμφωνεί με επιλογές του!!

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5% , η ΝΔ 17,8 , το ΚΚΕ 7,5, το ΛΑΟΣ 5,7, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2 , η ΔΗΜΑΡ 3,1, η ΔΗΣΥ 2,8 , το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1 και η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%. Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6, το ΛΑΟΣ 8,8, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6 , οι Οικολογοι -Πρασινοι 3,4 , η ΔΗΜΑΡ 4,8, η ΔΗΣΥ 4,3 ΚΑΙ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8.

Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο ενώ το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα [Καρχιμάκης Research* που δεν εξηγείται με τη λογική: απ' τη μια να λένε μπράβο στον Σαμαρά που καταψήφισε και απ' την άλλη να τον κατηγορούν για μικροπολιτική... και είναι ενδεικτικό για την ποιότητα της δημοσκόπησης που δίνει μεν 16% στο ΠΑΣΟΚ αλλά δείχνει ότι ο κόσμος συμφωνεί με τις επιλογές του και κατηγορεί τον Σαμαρά ότι κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα]. Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται οΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα ενώ το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών.

Σε ποσοστό 54,2% τάσσονται υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων .

Το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.

Γ. Μιχελάκης για το παραλήρημα του Π.Οικονόμου

«Με ύβρεις και εμφανή έλλειψη επιχειρημάτων, ο κ. Π. Οικονόμου προσπαθεί να κρύψει την πολιτική του μετάλλαξη και να δικαιολογήσει το γεγονός ότι, όσο δεν είχε καρέκλα υπουργού, διαφωνούσε με τις κυβερνητικές επιλογές στα όρια της ανταρσίας και μόλις υπουργοποιήθηκε έγινε, από πολέμιος του Μνημονίου, πρωτεργάτης στην εφαρμογή του.

Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυρίζεται ότι “με το μεσοπρόθεσμο διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο”. Ότι, δηλαδή, για να μας βγάλουν από το πρώτο επέλεξαν ένα πιο άδικο και πιο επώδυνο Μνημόνιο, με περισσότερους φόρους, μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ένα ακόμη Μνημόνιο που βυθίζει την οικονομία ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και φέρνει νέα λουκέτα και νέα έκρηξη ανεργίας, χωρίς ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής.

Εάν αυτό εννοούσε ο κ. Π. Οικονόμου όταν, πριν γίνει υπουργός, μιλούσε για έξοδο από το Μνημόνιο, τότε τα κατάφερε και έχει την… κατανόησή μας.

Δεν εξηγεί, όμως, και κάτι ακόμη: Γιατί ψήφισε τελικά τους “παραλογισμούς” του εφαρμοστικού νόμου -όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”- σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ και ιδίως στην εστίαση όπου τονίζει τη διαφωνία του;».

Λεπτομέρειες γύρω απ την αποχαιρετιστήρια αποστολή του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου, με 4μελές πλήρωμα, σήμερα στο 2ο 24ωρό της

Το πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου "Ατλαντίς" εργάζεται σήμερα Σάββατο, την επομένη ημέρα που αυτό εκτοξεύθηκε στο Διάστημα στην τελευταία (12ήμερη) αποστολή του είδους.

Οι αστροναύτες απ τις 10.59 ώρα Ελλάδας και μετά κάνουν τους απαραίτητους έλεγχους στην ασπίδα του "Ατλαντίς" για τη θερμότητα, κάτι που θα αποτρέψει το δράμα του "Κολούμπια" : το 2003, ακριβώς από τεχνικά ελλαττώματα σε αυτό το επίπεδο, ανεφλέγη εισερχόμενο στην γήινη ατμόσφαιρα, δεν επέζησε κανένας απ τους επτά αστροναύτες.

Το "Ατλαντίς" σχεδιάζεται απ την NASA να επανέλθει στη Γη στη διάρκεια της 20ης Ιουλίου, μια ημερομηνία που επελέγη επειδή συμπίπτει, χρονικά, με τον πρώτο περίπατο του Ανθρώπου στο σεληνιακό έδαφος.

Το αποχαιρετιστήριο διαστημικό ταξίδι του "Ατλαντίς" ενέχει έναν επιπλέον κίνδυνο : τα αδελφά του διαστημικά σκάφη Discovery, Endeavour, έχουν πλέον αποσυρθεί.

Ετσι, αν κάτι πάει έως το τέλος του ταξιδιού στραβά, τότε μόνον το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz μπορεί να βοηθήσει το πλήρωμα του "Ατλαντίς": όμως, μπορεί να βοηθήσει καθένα μέλος του πληρώματός του μονάχο του, κάθε φορά. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος, για τον οποίο αποφασίστηκε απ τη NASA το πλήρωμα του "Ατλαντίς" να είναι τετραμελές.

Τι έλεγε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ για τους ανείσπρακτους φόρους

22/9/2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Εμείς ξέρουμε πού θα βρούμε τα λεφτά και είναι 2,5 με 3 δις για να ξαναξεκινήσει η οικονομία. Δεν είναι τα 10 δις, για τα οποία συνεχώς μας μιλάτε κ. Καραμανλή, γιατί εσείς μιλάτε και για την επένδυση που θα κάνουμε στην εκπαίδευση, σε βάθος τετραετίας.
Αυτά θα τα βρούμε, εκεί όπου δεν μπορέσατε εσείς, γιατί δεν είχατε τη βούληση να τα βρείτε: στους ανείσπρακτους φόρους, που είναι 31 δις.

1/10/2009
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Επειδή λέμε ότι οι ανείσπρακτοι φόροι πήγαν από τα 13 στα 31 δις, έπεσε πάνω μας η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας "μα τι είναι αυτά που λέτε"; Κι έρχεται λοιπόν προχθές ο κ. Παπαθανασίου και λέει "10 δις είναι οι εισπράξιμες οφειλές". Μπα; Γιατί δεν εισπράχτηκαν λοιπόν;

Θέλετε να μάθετε πόσα ευρώ είναι ΤΩΡΑ οι ανείσπρακτοι φόροι;

41 δις

kolotoubes.blogspot.com

ΓΑΠ: Η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης... το 2008, γιατί τώρα πάει μια χαρά

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/06/2008

Για κλοπή του εισοδήματος λόγω της ακρίβειας με ευθύνη της κυβέρνησης έκανε λόγο χθες ο Γ. Παπανδρέου και πρότεινε μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών. «Η Ελλάδα, δυστυχώς, μετατρέπεται στην πιο ακριβή χώρα της Ε.Ε. Γίνεται κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, ενώ οι λίγοι ευημερούν.
Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που βάζει σε δοκιμασία την ελληνική οικογένεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια διακοπή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου που συζήτησε το θέμα.

«Και όλα αυτά, διότι η κυβέρνηση αδρανεί, ανέχεται, κλείνει τα μάτια της σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στην ασυδοσία συγκεκριμένων συμφερόντων. Ανομία και ασυδοσία χαρακτηρίζουν την πολιτική της. Η κυβέρνηση, ούτε τους μηχανισμούς του κράτους ενεργοποιεί, ούτε επιβάλλει χρηστούς κανόνες στην αγορά, όπως και οφείλει. Δεν αρκούν τα παρακάλια στους επιχειρηματίες».

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αφορούν:

* Εφαρμογή του νόμου περί καταπολέμησης μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ανταγωνισμού. Ετσι, θα σπάσει η φούσκα των εναρμονισμένων και πλασματικά υψηλών τιμών. Οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν από μερικές επιχειρήσεις δείχνουν ότι αυτό το περιθώριο υπάρχει, απλώς δεν θέλει να το αντιληφθεί η κυβέρνηση.

* Απευθείας μειώσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το κράτος.

* Ενεργοποίηση της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών για το σπάσιμο των ολιγοπωλίων.

Για καθυστέρηση με δυσάρεστες συνέπειες, κατηγόρησε κυβέρνηση και Eurogroup, o Lorenzo Smaghi

"Adjusting to the Crisis: Policy Choices and Politics in Europe" είναι το θέμα του 8ου Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου που διοργανώνει από τις 7-10 Ιουλίου 2011 στο νησί του Πόρου, το ΕΛΙΑΜΕΠ με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Φέτος θα δοθεί έμφαση στις ευρύτερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις διαφορετικές πολιτικές επιλογές με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες τόσο τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωριστά, όσο και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.


Στο σεμινάριο συμμετέχουν πάνω από 40 κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και διαμορφωτές πολιτικής.
Επίσημος Ομιλητής θα είναι ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
Διαβάστε τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


"Δεύτερον, όσο περισσότερο μια απόφαση καθυστερεί, τόσο πιο δυσάρεστη γίνεται τελικά, καθώς οι δράσεις που απαιτούνται για να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποκατασταθεί η σταθερότητα, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερες. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα μέτρα που είναι αναγκαία για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, αλλά και με το μέγεθος του χρηματοδοτικού πακέτου που απαιτείται για την υποστήριξη της χώρας που δεν έχει πλέον πρόσβαση στην αγορά.
Ένα παράδειγμα: Αν η Ελλάδα, και το Eurogroup, δεν περίμεναν μέχρι το Μάιο του 2010 για να αντιμετωπίσουν την κρίση, αλλά είχαν ενεργήσει μερικούς μήνες νωρίτερα, η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν ενδεχομένως πιο ήπια, η πρόσβαση στην αγορά δεν θα ήταν τόσο διαταραγμένη και το μέγεθος της οικονομικής υποστήριξης από τις άλλες χώρες θα ήταν μικρότερο. "

ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Με μπαράζ δημοψηφισμάτων θα προσπαθήσει η ΚΑΜΟΡΑ να κερδίσει λίγο χρόνο.Είπαμε το ΠΑΣΟΚ δεν παραδίδει την ΕΞΟΥΣΙΑ.
 Θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ, ο κόσμος να χαλάσει.
  Μπορεί να βρεθεί με ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ποσοστό ,αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα.Τώρα διάβασα ότι Ο ΓΑΠ θα κάνει διάφορα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ έτσι για να περνάει η ώρα και να κερδίζουμε λίγο χρόνο.
  Κατόρθωσα, με κάποιες γνωριμίες που έχω και έμαθα τα ερωτήματα των δημοψηφισμάτων.
 Α ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.  Τι προτιμάτε να φοράει ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ.  α. ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ  β. ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΙ.
 Β. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.  Ποια είναι η πιο GLAMOROUS βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. β. ΜΠΑΤΖΕΛΗ.
 Γ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ . Ποιος υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι ο πιο ΨΕΥΤΗΣ. α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
 Δ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Τελικά ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πως ονομάζεται. α. ΓΙΩΡΓΟΣ β. JEFFREY.
 E.  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Γιατί ο ΓΑΠ έκλαιγε κάτω στο ΠΕΙΡΑΙΑ,όταν ήταν ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. α. Από τα ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.β. Από τα γέλια επειδή μας ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
 ΣΤ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. α. Θέλετε να ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. α. ΟΧΙ  β.  ΝΟ .
  Έτσι λοιπόν θα περάσει η τετραετία,μπορεί να περάσει και η οκταετία και μπορεί ρε παιδί μου στο τέλος να το ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ.
  Εξάλου ο ΓΑΠ το λέει σε κάθε υπουργικό συμβούλιο.ΠΗΔΗΞΤΕ τους συνέχεια. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ αφού δεν θα μπορούν να το ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ.

Πρόκληση από τον Ραγκούση-Νταλάρα (που λείπει στην Αμερική)

Του Αιμίλιου Λιάτσου από την Παρασκευή +13

Θέατρο του παραλόγου και πρόκληση της κοινής γνώμης (αλλά, κυρίως, τόσο της οργανωμένης όσο και της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ) αποτελεί η αποκάλυψη που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας από τούτη εδώ τη στήλη. Όλοι γνωρίζουμε ότι το επάγγελμα «ΠΑΣΟΚος» είναι από τα πιο προσοδοφόρα στην ελληνική κοινωνία εδώ και τριάντα χρόνια αλλά υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που προκαλούν. Και προκαλούν πολύ. Όπως αυτή:

Ο νυν υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης είχε ως υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο γραφείο του το γραμματέα της Β2 Νομαρχιακής Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μουρίκη. Η «συνεργασία» τους διήρκεσε ένα χρόνο σχεδόν, από τις 26 Ιουλίου 2010 μέχρι τις 27 Ιουνίου 2011, όταν έγινε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Απορίες…
Από την τοποθέτηση εκεί του κ. Μουρίκη από τον κ. Ραγκούση προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1. Δεν υπάρχει κομματικό ασυμβίβαστο με την τοποθέτηση γραμματέα Ν.Ε. δίπλα σε υπουργό; Τι λέει επ’ αυτού ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης;
2. Ο κ. Μουρίκης προσλήφθηκε ως δημοσιογράφος, όπως προέβλεπε η σχετική απόφαση του κ. Ραγκούση. Όμως ο κ. Μουρίκης είναι δημοσιογράφος; Σε ποιο μέσο ενημέρωσης;
3. Προσέφερε υπηρεσίες στο γραφείο Τύπου του υπουργείου (συνομιλούσε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ) ή ήταν απλά αργόμισθος και η «συναλλαγή» του με τον κ. Ραγκούση ήταν μόνο και μόνο για να τον βοηθά σε προσωπικό επίπεδο εν όψει της επικείμενης υποψηφιότητάς του στη Β’ Αθήνας;

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο κ. Μουρίκης δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ κι ακούμε ότι δεν έχει προϋπηρεσία σε μέσο ενημέρωσης παρά μόνο σε δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων (Νέου) Ηρακλείου και Αγίας Παρασκευής όταν τη διοίκηση ασκούσαν δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ. Όμως δεν γίνονται έτσι οι δημοσιογράφοι. Με αυτό το σκεπτικό (το ΠΑΣΟΚικό) βάσει θητειών στο χώρο του Τύπου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δημοσιογράφοι οι Δημήτρης Ρέππας, Γιώργος Πεταλωτής και Χρήστος Πρωτόπαπας μόνο και μόνο επειδή (ευρισκόμενοι στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου) συνομιλούσαν με δημοσιογράφους. Τουλάχιστον οι τρεις προαναφερθέντες εργάζονταν, ενώ…

…και ερωτήματα
Και δύο τελευταία ερωτήματα.
Το πρώτο προς τον κ. Ραγκούση: «Μετακομίσατε» και στο υπουργείο τον κ. Μουρίκη;
Το δεύτερο προς όλους τους βουλευτές Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ: Γνωρίζατε την υπηρεσιακή και (εκ των πραγμάτων) οικονομική σχέση (του συνυποψηφίου σας στις επερχόμενες εκλογές), κ. Ραγκούση, με το γραμματέα της Β2 Νομαρχιακής Αθήνας του κόμματός σας; Κι αν «ναι», την εγκρίνετε;
kolotoubes.blogspot.com

Α. Φώσκολος (Καθηγητής Γεωλογίας): 1,5 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

Στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προσδιορίζει τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης ο καθηγητής Γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.

Όπως υποστηρίζει ο Αντώνης Φώσκολος:" Τελευταία , υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε".

"Περιμέναμε αυτή την απόφαση πολλά χρόνια," συμπλήρωσε ο Αντώνης Φώσκολος, χαιρετίζοντας την έγκριση που έδωσε το Υπουργικό συμβούλιο στη σύσταση φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Γενικότερα, σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, " το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα. Σήμερα δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα που έχει τρία σκέλη που πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο .Το πρώτο είναι ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο για να ξεπληρώσουμε τα χρέη. Το δεύτερο , είναι ότι αυτός ο ορυκτός πλούτος είναι απαραίτητος στην Ευρώπη, μήνυμα δεν έχει περάσει από την ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους. Και το τρίτο είναι η γεωπολιτική δύναμη που έτσι αποκτούμε.

Το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Κρήτης η οποία αποκτά μεγάλη στρατηγική σημασία. Όχι μόνο γιατί έχει τον ορυκτό πλούτο αλλά διότι αυτή τη στιγμή όλος ο ορυκτός πλούτος αυτός που έχει η ανατολική Μεσόγειος θα περάσει μέσα από την Κρήτη", επισήμανε.

Οι επιστήμονες αναμένουν το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς το ως βήμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

tvxs.gr

Π Οικονόμου-Συνεχίζει το λαϊκισμό ο ανεκδιήγητος: Μπορεί να μειώσει το ΦΠΑ λέει!!!

«Οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν. Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι ισοδύναμο , αλλά θα ανατραπούν οι παραλογισμοί όπου υπάρχουν. Ειδικά για την εστίαση , προσωπικά διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλού θα μειωθούν οι συντελεστές και αλλού όχι», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π Οικονόμου , σε συνέντευξή του , στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δίνοντας το στίγμα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Οικονόμου , σημειώνει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επανορθώσει τις αδικίες του εφαρμοστικού και θα εκλογικεύσει και θα απλοποιήσει τη φορολογία Αναγνωρίζει ότι η φοροδιαφυγή είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς έχει πολύ ισχυρές αντιστάσεις και χρηματοδοτεί στρατούς και προσθέτει «δεν έχω άλλη επιλογή από το να αναμετρηθώ με τη φοροδιαφυγή . Η φοροδιαφυγή είναι το μόνο στοίχημα».

Τονίζει ακόμη ότι «η δική μου δουλειά είναι να βρω λεφτά χωρίς να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία» ενώ σημειώνει « με το μεσοπρόθεσμο θα βγούμε ομαλά από το μνημόνιο χωρίς στάση πληρωμών».

Καμίνης: Φτιάχνει επιτροπή για να διώξει τους "αγανακτισμένους" από το Σύνταγμα!

Εχθές συναντήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μετά από πρωτοβουλία του ιδίου, με τους κοινωνικούς εταίρους της πόλης με θέμα τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο. Ο δήμαρχος ετοιμάζεται να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την έναρξη συνομιλιών με τους κατασκηνωτές. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στην πλατεία προκειμένου να πείσει τους διαδηλωτές ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει, μιλώντας στην «Καθημερινή».

Στόχος για τον Γιώργο Καμίνη είναι να επανέλθει η ζωή στην Αθήνα στους κανονικούς της ρυθμούς. Με λίγα λόγια αναζητούνται τρόποι να αδειάσει η πλατεία, όπως προκύπτει από τη χθεσινή του συνάντηση με φορείς της πόλης.

Η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έναρξη συνομιλιών με τους κατασκηνωτές φαίνεται πως θα είναι το πρώτο βήμα. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, μάλιστα, σκέφτεται και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο ίδιος τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος.

Στη χθεσινή συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Παναγής Καρέλλας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, ο αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γιώργος Καββαθάς, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Συμφώνησαν ότι τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έπληξαν την κοινωνική και οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας και υπογράμμισαν την ανάγκη εξομάλυνσης της λειτουργίας και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης και ειδικότερα του κέντρου.

Παράλληλα είχαν την ίδια άποψη όσον αφορά τη συνύπαρξη απρόσκοπτης οικονομικής δραστηριότητας και ειρηνικής πολιτικής διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με εμπορικούς και τουριστικούς φορείς, το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Αναφορικά με τους «Αγανακτισμένους» πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν εμπεριέχει βία και δήλωσε ότι από την πλευρά του o δήμος έκανε και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του.

Όλοι οι φορείς αποδέχθηκαν την πρόταση του δημάρχου να συνεχιστούν οι συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σημειώνεται ότι οι Αγανακτισμένοι συνεχίζουν και αυτό το Σαββατοκύριακο τη διαμαρτυρία τους στην πλατεία Συντάγματος.

TROKTIKO:ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ–ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΡΜΕΛΗ (ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ) ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

TROKTIKO-ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ

Ενα χρονο μετα,μελος της οικογενειας του Σωκρατη Γκιολια,ο πεθερος του Ευθύμιος Κερμελής,σπαει τη σιωπη του και μιλαει για ολους και για ολα.

- Εναν χρόνο μετά…
Το τραγικό είναι ότι είμαστε στο σκοτάδι. Εχω αρχίσει να καταλήγω σε συμπεράσματα έπειτα από αυτό που μου είπε ένας μοναχός. Δεν φοβόντουσαν αυτό που ήταν ο Σωκράτης, αλλά αυτό που θα γινόταν. Πίστευα ότι ήταν ένα απλό παιδί που έκανε μόνο τη δουλειά του και ζούσε από αυτή. Ωστόσο, σκεπτόμενος τα γεγονότα, κατάλαβα την εμβέλεια που είχε και πως ίσως ενοχλούσε κάποιους με αυτά που έγραφε. Είχε απήχηση. Είναι το πρώτο θύμα της κρίσης! Ο πρώτος μάρτυρας της νέας τάξης πραγμάτων… Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Είχε το ραδιόφωνο, το troktiko και ετοιμαζόταν να βγάλει εφημερίδα. Θα είχε μεγάλη απήχηση. Αν ζούσε, ένα κείμενο θα έγραφε και θα γέμιζε η πλατεία Συντάγματος.

--ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ--


- Και η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» που ανέλαβε την ευθύνη;
Είπαν ότι είναι η «Σέχτα». Ομως γιατί να θέλουν να σκοτώσουν τον Σωκράτη; Αν αυτοί οι άνθρωποι υπερασπίζονται τους κοινωνικούς αγώνες, δεν είχαν λόγο να τον βγάλουν από τη μέση. Ηταν στο ίδιο μετερίζι με εκείνους. Αυτό είναι το ακατανόητο για μας. Πώς γίνεται να είναι στόχος μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τα συμφέροντα του λαού από τη στιγμή που και ο Σωκράτης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος και τα υπερασπιζόταν;

--Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ--

- Υπάρχουν εξελίξεις;
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πέλαγος… Κανένας δεν μας έχει βοηθήσει να βρούμε την άκρη. Η Αστυνομία δεν εξετάζει καμία άλλη εκδοχή πέραν αυτής από της «Σέχτας» η οποία για δικούς της λόγους σκότωσε έναν δημοσιογράφο. Εμένα δεν με πείθει. Κάτι άλλο κρύβεται, το οποίο θα ξέρουμε τι είναι μόνο όταν αποκαλυφθεί. Ελπίζουμε μόνο στη βοήθεια του Θεού.Θα σας πω μόνο ότι τον Σωκράτη τον τίμησαν στην Αμερική κι εδώ δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να πει κάτι.Υπάρχει σιωπή. Σιωπή ανεξήγητη για μένα. Υπάρχουν συμφέροντα; Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι ελεύθερη η δημοσιογραφία στην Ελλάδα; Μας είπαν να πάμε στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη, να τιμήσουμε τον Σωκράτη. Στείλαμε έναν δικο μας άνθρωπο, που ζει εκεί, και πράγματι του αφιέρωσαν μία ώρα, του έβαλαν τη φωτογραφία του σε έναν τοίχο και μας έδωσαν τιμητική πλακέτα.

--ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ.ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ--

- Είστε σε επαφή με την Αντιτρομοκρατική;
Κάποια στιγμή που ζητήσαμε να μάθουμε μας είπαν ότι κάνουν έρευνες και δεν μπορούν να πουν τίποτα. Περιμέναμε να πάρουμε τον φάκελο να δούμε τι γίνεται. Ωστόσο ο φάκελος δεν έχει πάει ακόμα στην Εισαγγελία.

- Δεν έχει πάει ο φάκελος στην Εισαγγελία;
Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πήγα στην Αντιτρομοκρατική και ρώτησα να δω τι έχει γίνει. Και μου είπαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

--Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ...--

- Εξετάστηκαν οι υπολογιστές;
Δεν βγήκε κάτι. Ερευνώνται ακόμα. Εχω όμως να σας πω ότι υπολογιστές που πήρε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από παλαιότερη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί το troktiko και είχαν γίνει μηνύσεις δεν επεστράφησαν ποτέ. Οι υπολογιστές που πάρθηκαν την πρώτη φορά ΔΕΝ έχουν επιστραφεί.

- Οι έρευνες;
Κανένας δεν μας έχει πει τίποτα. Δεν ξέρουμε τίποτα. Μόνο η Αντιτρομοκρατική ήρθε και πήρε κατάθεση από την κόρη μου δύο φορές και από τον Περικλή, τον αδελφό του Σωκράτη. Τίποτε περισσότερο.

--Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ--

- Στον κ. Χρήστο Παπουτσή έχετε πάει;
Εχω να σας πω για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Βγήκε και είπε ότι ήξερε τους τρομοκράτες. Αυτό που είπε πέρασε στα ψιλά, αλλά είναι πολύ σοβαρό. Γνώριζε τους τρομοκράτες και δεν προστάτεψε τον Σωκράτη; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πραγματικά δεν έχουμε λόγια. Περιμένουμε να δούμε τον φάκελο για να βγάλουμε άκρη. Αν μας δώσει ο εισαγγελέας τον φάκελο, θα δούμε κι εμείς τι θα κάνουμε.

- Από εδώ και πέρα τι προτίθεστε να κάνετε;
Ο,τι μας φωτίσει ο Θεός. Αν δεν μπορέσουμε να φύγουμε από την Ελλάδα…

Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ...

- Η σύζυγός του και κόρη σας πώς βιώνει την κατάσταση;
Η κόρη μου πήγε και ήρθε από την κόλαση. Ηταν έγκυος τριών μηνών, τρομάξαμε να τη συνεφέρουμε. Της κάναμε τέσσερις μεταγγίσεις αίματος για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Είναι ένα πιστό παιδί και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να τα καταφέρει. Το παλεύει. Πάντα όμως θα υπάρχει ένα τεράστιο γιατί. Αυτό θα μας βασανίζει, το γιατί. Η κόρη μου έχει την οικογένειά της και τα αδέρφια του Σωκράτη, όμως δεν παύει να προσπαθεί με πολύ μεγάλο κόπο να σταθεί στα πόδια της. Τέτοια σοκ ακόμη και κομάντος χρειάζονται τη βοήθεια ειδικών και πολύ χρόνο για να τα ξεπεράσουν. Φανταστείτε ποια είναι η θέση μιας απλής γυναίκας που είδε τον άνδρα της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της.

- Τα δικά σας συναισθήματα;
Πικραμένος είμαι. Αν δεν είχα οικογένεια, θα έφευγα από την Ελλάδα. Με έχει απογοητεύσει. Είναι μια μπανανία. Πώς την έχουν καταντήσει έτσι τη χώρα; Να μπορεί ο καθένας να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν αθώο άνθρωπο και κανένας να μην δίνει λόγο σε κανέναν;

- Από την Πολιτεία ποιος σας στάθηκε;
Ουδείς! Ακόμη και το αίτημά μας για τον τάφο του Σωκράτη, να τον κρατήσουν πέντε χρόνια αντί για τρία έτσι ώστε να μπορέσουν να τιμήσουν τη μνήμη του τα παιδιά του, μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο. Στα τρία χρόνια πρέπει να αδειάσει ο χώρος, μας είπαν. Για ποια Πολιτεία μού μιλάτε; Δεν υπάρχει Πολιτεία. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από το να βρει τον χρόνο της και να ψάξει την υπόθεση. Ξέρετε ότι στην πολυκατοικία του Σωκράτη οι άνθρωποι φοβούνται; Εχει αδειάσει. Αδειασαν τα διαμερίσματα. Φοβούνται!
Αυτό που τους ζητάμε είναι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μπορεί κάποιος στον τόπο αυτό να αισθάνεται σαν Ελληνας πολίτης και ασφαλής.

http://prezatv.blogspot.com

Πλάκα με κάνεις ρε καραγκιόζη Κανάκη; Ενοχλήθηκες που παραποίησαν τις δηλώσεις σου; Τι να πει κι ο Σαμαράς; που του 'κανες το ίδιο...

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=278777&w=400&h=300&q=80Η είδηση είναι λίγο παλιά αλλά παρόλα αυτά έχει μεγάλη αξία μιας και δείχνει ως όλα πληρώνονται στον κόσμο που ζούμε. Αφορά τον γνωστό καραγκιόζη Α. Κανάκη ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο είχε διαστρεβλώσει τα λεγόμενα του Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζοντας από την εκπομπή του τον Σαμαρά και τον ΓΑΠ να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα αποκρύπτοντας απ' το κοινό του ότι ο Σαμαράς στη ΔΕΘ του 2010 διάβασε απ'τα χαρτιά του τι είχε πει ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ του 2009 οπότε ήταν λογικό να επαναλαμβάνει τα λεγόμενά του...

Η είδηση λέει ότι
Ο Κανάκης "αγανάκτησε" επειδή διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του!

Τη Δευτέρα λοιπόν 6 Ιουνίου ο καραγκιόζης βγήκε στην εκπομπή του άλλου καραγκιόζη του Αμοιρά της ΝΕΤ, «Μένουμε Ελλάδα», και εξήγησε για ποιο λόγο σταμάτησε να πηγαίνει στις διαδηλώσεις. Την επόμενη μέρα σε τηλεοπτικό σταθμό προβλήθηκε το θέμα με τον εξής τίτλο: «Αντώνης Κανάκης: Δεν πηγαίνω στους “Αγανακτισμένους” γιατί μου ζητάνε αυτόγραφα». Αυτό εξόργισε τον καραγκιόζη.

Μετά από αυτό λοιπόν μίλησε μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του και εξέφρασε την ενόχλησή του που ορισμένοι παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του για τον λόγο που δεν πηγαίνει στην ειρηνική διαδήλωση των «Αγανακτισμένων».

Ακούστε τι είπε το λαμόγιο που έχει ανασφάλιστες τις κοπελίτσες στα μπάρ του:
"Βιώνουμε όλοι μας αυτή την τρέλα που υπάρχει στο σύστημα με την διαστρέβλωση των λεγομένων μας. Είναι μέρος ενός συστήματος που λατρεύει τον αρνητισμό ενώ εμείς λατρεύουμε τη θετική ενέργεια. Όλα αυτά είναι χαζά, γκομενίστικες βλακείες. Είναι αναγκαίο κακό και δεν τα δίνουμε σημασία" και συνέχισε: "Θα ήμουν ψεύτης όμως αυτή τη φορά αν δεν έλεγα ότι ενοχλήθηκα, γιατί είχε να κάνει με ένα θέμα που έχουμε ευαισθησία...Είναι ένας μεγάλος αγώνας. Είναι στάση δική μας. Και πρώτη φορά είδαμε τους Έλληνες ενωμένους".

"Όταν βγήκα να μιλήσω είπα ότι κατέβηκα στη διαδήλωση πριν πάρει διαστάσεις. Ο ρόλος μας είναι να δίνουμε το βήμα σʼ αυτούς τους ανθρώπους όταν δεν το έχουν. Τώρα άμα πάμε εκεί μιλάμε με τα παιδιά για το Ράδιο Αρβύλα, βγαίνουμε καμιά φωτογραφία, ασχολούμαστε με άλλα, από συστολή λοιπόν νιώθουμε ότι δεν θέλουμε να πηγαίνουμε εκεί και να αναστατώνουμε τη φάση, να την αποσυντονίζουμε από τον στόχο" ανέφερε για να καταλήξει: "Όλο αυτό περιγράφει μια συστολή για οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο και από χθες το βράδυ διαπιστώνω ότι έγινε αναπαραγωγή και κάποιος ανεγκέφαλος βάζει τίτλο: “Αντώνης Κανάκης: Δεν πηγαίνω στους “Aγανακτισμένους” γιατί μου ζητάνε αυτόγραφα. Και μετά το ανεγκέφαλο σύστημα παίρνει τον τίτλο και τον αναπαραγάγουν και κάποιοι άλλοι σχολιάζουν από τον τίτλο χωρίς να ακούσουν τι είπα".
http://neatoday.blogspot.com/2011/06/blog-post_5999.html
To καραγκιοζάκι λοιπόν θίχτηκε επειδή του κάνανε αυτό που έκανε... σαν ανεγκέφαλο που είναι, πήρε το ηχητικό που του έστειλαν, χωρίς να το ακούσει και να προβληματιστεί "μα γιατί λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα;" και το αναπαρήγαγε τελείως προπαγανδιστικά προκειμένου να περάσει την προπαγάνδα που βολεύει το ΠΑΣΟΚ... "έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι"

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έκανε και ας του ευχηθούμε περαστικά του...

New York Times: Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη

Μαρκ Μαζάουερ - The New York Times 30/06/2011
Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας
Kαθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ

Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.

Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας. Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. “Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου”,έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του “Ελλάς”, “το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! ” Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της.

Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην “ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη” στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική , εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη.

Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο. Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, έλληνες και τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας.

Η ελληνο - τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές. Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Αξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο - ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα. Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει. Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας.

Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή. Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις.

Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης. Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη - μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον. Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή.

Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου. Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ενωση. Προανήγγειλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του ‘90, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη. Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή.

Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του ‘90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα θέσει το ερώτημα: “ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;”.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη - κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα. Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.

Πηγή: http://www.drougos.gr/ και http://nikta-tag.blogspot.com/

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χρεοκοπία και το ΔΝΤ

Πόσο υψηλές ήταν κατά το παρελθόν οι απώλειες ιδιωτών επενδυτών σε χροκοπίες κρατών;

Σύμφωνα με έρευνα της Moody's (μελέτησαν 13 χρεοκοπίες κρατών μεταξύ 1998 και 2008) οι ιδιώτες πιστωτές, 30 μέρες μετά είχαν υποστεί μια ζημιά κατά ΜΟ 50%. Οι απώλειες όμως είχαν μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με τη χώρα. Οι πιστωτές της Δομινικανής Δημοκρατίας έχασαν μόνο 5% ενώ στην περίπτωση της Ρωσίας οι απώλειές τους ήταν μέχρι και 82%

Οι ξένοι πιστωτές είχαν μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με τους εγχώριους;

Κατα βάση όχι. Σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του ΔΝΤ. Βέβαια και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα μιας και τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία προτειναν στους εγχώριους δανειστές τους πολύ καλύτερες συμφωνίες.

Πόσο γρήγορα ανακάμπτουν οι χώρες από μια χρεοκοπία;

"Τόσο η Ρωσία όπως και η Αργεντινή, μπόρεσαν να ξεπεράσουν σχετικά γρήγορα την κρίση βοηθούμενες όμως από τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε". αναφέρει σε μελέτη της η Commerzbank. Στη Ρωσία η ύφεση έφτασε στο 5,5% τη χρονιά της χρεοκοπίας, το 1998, πριν τις επόμενες χρονιές και λόγω της έκρηξης των εξαγωγών πετρελαίου-υγραερίου, μετατραπεί σε ανάπτυξη κατά μ.ο. 7%. Και η Αργεντινή συνήλθε γρήγορα λόγω αυξημένης ζήτησης για πρώτες ύλες που παράγει η χώρα. Το ότι οι χώρες αυτές ανέκαμψαν γρήγορα λόγω των πρώτων υλών που διαθέτουν δείχνει ότι οι "επιτυχίες" τους δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες χώρες χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι βοήθειες του ΔΝΤ εξασφαλίζουν τη μη χρεοκοπία ενός κράτους;

Τα χρήματα και η τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ δεν απέτρεψαν στο παρελθόν τη χρεοκοπία κρατών, όπως δείχνει το παράδειγμα της Ρωσίας. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα έδωσαν στη Ρωσία στο έτος της κρίσης (1998) 22,6 δις δολάρια. Παρόλα αυτά η χώρα κήρυξε στάση πληρωμών τον Αύγουστο του 1998.

Τι συμβαίνει όταν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με το ΔΝΤ;

Προϋπόθεση για τη χορήγηση βοήθειας είναι η εφαρμογή του μνημονίου, η οποία όμως δεν τηρείτε πάντα. Το ΔΝΤ έδωσε την περίοδο 2000/2001 πολλά δάνεια στην Αργεντινή και κανόνισε για τη χώρα και δάνεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ισπανία. Η Κυβέρνηση όμως δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα για πεικοπή των δαπανώ, αλλά αντίθετα τις αύξησε στη μάχη με την οικονομική κρίση. Έτσι η Αργεντινή δεν μπόρεσε να πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί στους προυπολογισμούς του κράτους. Το Ταμείο αναγκάστηκε να σταματήσει τις πληρωμές τον Δεκέμβριο του 2001. Στις 3 Ιανουαρίου 2002 η Αργεντινή δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

spiegel.de

Γ. Μιχελάκης για το γελοίο των δηλώσεων Λαμπρινίδη ότι κάποιοι, όπως ο αρχηγός του ο ΓΑΠ, διαβάλουν τη χώρα στο εξωτερικό.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδης, στο Real FM για την “εικόνα της αμαρτωλής Ελλάδας και των αμαρτωλών Ελλήνων” που περνούν κάποιοι για τη χώρα μας στην κοινή γνώμη της Ευρώπης και τη δημιουργία “αρνητικού κλίματος και ανασφάλειας”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια σοβαρή καταγγελία. Ίσως η σοβαρότερη που έχει γίνει από υπουργό του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Πρωθυπουργού και των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.

Διότι είναι ο Γ. Παπανδρέου που μιλά συνεχώς για κίνδυνο χρεοκοπίας.

Είναι ο ίδιος που δήλωνε στις Βρυξέλλες ότι κυβερνά μια “διεφθαρμένη χώρα”.

Είναι ο ίδιος και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός του που μιλούν για “οικονομία στην εντατική”, για “τιτανικό” που βουλιάζει και για “σενάρια επιστροφής στη δραχμή”.

Μέσα στα όσα ιλαροτραγικά συμβαίνουν καθημερινά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλώσεις σαν και αυτές μόνο θυμηδία προκαλούν».

Απέρριψε το ΔΑΑ τις προσφυγές μουσουλμάνων για την απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία... οι δικοί μας καραγκιόζηδες τι έχουν να πούνε;

Απέρριψε, ως απαράδεκτες, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων, που υποστήριζαν ότι, η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία, είναι αντίθετη με την Σύμβαση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με απόφαση του, κατά πλειοψηφία, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, απέρριψε, ως απαράδεκτες, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων της Ελβετίας, στις οποίες υποστηρίζονταν ότι, η απόφαση των Ελβετικών αρχών -που πάρθηκε κατόπιν δημοψηφίσματος- να απαγορεύσουν την ανέγερση μιναρέδων στη χώρα, είναι αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτες τις προσφυγές των μουσουλμανικών οργανώσεων, με το αιτιολογικό ότι τα μέλη τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν, άμεσα ή έμμεσα “θύματα” της σχετικής απόφασης των Ελβετικών αρχών καθώς και ότι, η απαγόρευση για ανέγερση μιναρέδων, δεν συνιστά παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των διακρίσεων εξαιτίας της θρησκείας.

Δεν πέρασε ένας χρόνος και τα λαμόγια οι Άγγλοι της ΒΡ θέλουν να σταματήσουν την καταβολή αποζημιώσεωνγια την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησαν!

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ, που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία, δε θέλει πλέον να συνεχίσει να αποζημιώνει ορισμένα θύματα για πιθανές απώλειες στο μέλλον, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία της περιοχής ανακάμπτει.

"Τα σημερινά οικονομικά στοιχεία δε δείχνουν ότι οι άνθρωποι και οι εταιρείες που ζητούν αποζημίωση αντιμετωπίζουν κίνδυνο για απώλειες στο μέλλον εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας", τονίζει η ΒΡ σε έγγραφό της προς το ταμείο το οποίο διαχειρίζεται τις αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης, η οποία προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού τον Απρίλιο του 2010 μετά την έκρηξη και στη συνέχεια τη βύθιση της πλατφόρμας Deepwater Horizon.


Μέχρι σήμερα το ταμείο αυτό έχει καταβάλει πάνω από 4,5 δισ. δολάρια σε περισσότερα από 195.000 θύματα.

Η BΡ τονίζει στο κείμενο των 29 σελίδων ότι "θα συνεχίσει να τιμά όλα τα νόμιμα αιτήματα", αλλά ότι είναι απαραίτητη μια "επανεκτίμηση" του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων λόγω "της σημερινής κατάστασης της οικονομίας" της πληγείσας περιοχής.

Γ. Μιχελάκης για δηλώσεις Κατσέλη ότι η πορεία της οικονομίας θα ήταν καλύτερη αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο!!

Ενδιαφέρον έχει τελικά τι ανακαλύπτει ένας βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όταν παύει να είναι υπουργός. Για παράδειγμα, σας αναφέρω την κα Λούκα Κατσέλη πρώην υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και στην συνέχεια υπουργό Εργασίας, η οποία με συνεντεύξεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84» και χθες στο «ALTER», αμφισβήτησε επιλογές τις οποίες όμως έχει στηρίξει ως υπουργός. Έτσι, ακούσαμε την κα Κατσέλη να δηλώνει ότι:

* Δεν είναι σίγουρη ότι ο δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα το 2010 ήταν μονόδρομος.

* Να παραδέχεται ότι η λιτότητα μειώνει την αγοραστική δύναμη, της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, με αποτέλεσμα η ύφεση να γίνεται βαθύτερη.

* Να υποστηρίζει ότι η πορεία της οικονομίας θα ήταν καλύτερη αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο όσο αυξήθηκε τώρα.

Προφανώς, τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., άλλη αντίληψη έχουν όσο βρίσκονται σε καρέκλες υπουργείων και άλλη χωρίς αυτές.

Αυτό βέβαια, επιβεβαιώνεται και ανάποδα. Δηλαδή, από τους βουλευτές (όπως οι κ.κ. Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος) που όσο δεν είχαν καρέκλα υπουργού διαφωνούσαν με τις κυβερνητικές επιλογές στα όρια της ανταρσίας και μόλις υπουργοποιήθηκαν έγιναν από πολέμιοι του Μνημονίου, πρωτεργάτες στην εφαρμογή του.

Μ. Κεφαλογιάννης (απ' τους καλύτερους της ΝΔ) : Το χρέος έχει πατέρα και τον λένε Αντρέα (βίντεο)

Ομιλία Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Βουλή την 19-12-2010 για τον προϋπολογισμό του 2011. (από τα πρακτικά της Βουλής)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κάποια στιγμή σε αυτήν την Αίθουσα, τουλάχιστον οι οικονομολόγοι, πρέπει να συνεννοηθούμε για το χρέος. Δεν μπορεί ο καθένας –και ιδιαίτερα όταν κατέχει ένα πτυχίο Οικονομικών Επιστημών- να λέει ό,τι θέλει. Σε αυτό το μίνιμουμ που πρέπει να συνεννοηθούμε, είναι ότι το χρέος δημιουργείται από τα πρωτογενή ελλείμματα, που δημιουργεί κάθε χρόνο η κάθε Κυβέρνηση.

Εάν αυτό είναι η πραγματικότητα, τότε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα σας πω για άλλη μία φορά και θα καταθέσω από του Βήματος της Βουλής τα στοιχεία όλων των προϋπολογισμών από το 1981, από τον πρώτο Υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλη Δρεττάκη, μέχρι όλων των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και τον σημερινό Υπουργό. Εάν εγώ κάνω, κύριε Υπουργέ, κύριε Παπακωνσταντίνου, ένα ευρώ λάθος σε αυτά τα στοιχεία τα οποία σας καταθέτω, παραιτούμαι από Βουλευτής. Σας το έχω πει πολλές φορές, εάν δεν βρείτε εσείς ένα λάθος, παραιτηθείτε από Υπουργός, για να τελειώσει αυτό το θέμα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέχρι το 1981 η Ελλάδα θεωρήθηκε πρότυπο, φαινόμενο οικονομικής ανάπτυξης με ρυθμούς τουλάχιστον διπλάσιους από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ και της τότε ΕΟΚ. Όλες οι Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και του Γεωργίου Παπανδρέου και του Πλαστήρα και του Παπάγου κληροδότησαν, σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Μανώλης Δρεττάκης στον πρώτο Προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ, χρέος στην Ελλάδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το χρέος. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι μας το είπε ο Μανώλης Δρεττάκης. Σήμερα, με βάση τις ρήσεις της σημερινής Κυβέρνησης ξεπερνά τα 330 δις ευρώ.

Παρέλαβε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ το 1981 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημιούργησαν άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήταν η πρώτη φορά, που μετά τη χαμένη δεκαετία του ’80, δημιουργήθηκαν τα πρώτα πρωτογενή πλεονάσματα, για να καλύψουν τα ελλείμματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80.

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δημιούργησε και αυτή από το 2004 μέχρι το 2007 πρωτογενή πλεονάσματα. Τα μόνα ελλείμματα που υπήρξαν, ήταν του 2007, του 2008 και του 2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτά είναι άλλα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνολικά η Νέα Δημοκρατία και όλες οι κυβερνήσεις πριν από το 1981 χρέωσαν τον Έλληνα πολίτη με 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ας απολογηθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά οι κυβερνήσεις για το πού δημιουργήθηκε το χρέος. Ας απολογηθούν για τα 290 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν παραδώσαμε εμείς, ή τα 315 δισεκατομμύρια ευρώ του χρέους που έχει δημιουργηθεί.

Εάν δεν πιστεύετε εμένα, θα σας διαβάσω τι έλεγε στο βιβλίο του ο Γεράσιμος Αρσένης. Είναι μία πολιτική κατάθεση. Ελπίζω να μην δημιουργήσω ενδοοικογενειακό πρόβλημα με την κυρία Λούκα Κατσέλη, με αυτά που θα πω. Έλεγε ο κ. Αρσένης: «Η δυναμική των πραγμάτων τους πρώτους μήνες οδήγησε στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία ιεράρχηση με γνώμονα την οικονομική μας αντοχή».

«Η κατάσταση από το 1981 έως τον Ιούλιο του 1982 χαρακτηρίζεται από έλλειψη συντονισμού σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι, είχαμε μια σειρά αποφάσεις υλοποίησης προεκλογικών υποσχέσεων». Παρακάτω: «Από την άνοιξη του 1982 οι δείκτες αποδείκνυαν ότι βασικά οικονομικά μεγέθη ξέφευγαν από τον έλεγχο». Και καταλήγει: «Είχαμε ακολουθήσει πορεία που θα μας οδηγούσε σε οικονομικό αδιέξοδο». Αυτό δηλαδή που κάνατε τότε. Αυτό το είπε το 1985, λίγο πριν από την υποτίμηση.

Και επειδή με ρωτάτε, θα σας πω και τι είπε για την υποτίμηση. Για την υποτίμηση είπε: «Είναι η πρώτη φορά που σε παγκόσμιο επίπεδο έγινε υποτίμηση μέρα-μεσημέρι και κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια δραχμές εκείνη την εποχή».

Αυτά, λοιπόν, έκανε τότε η κυβέρνηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, όπου κάθε πέντε μέρες έκανε ένα δάνειο και που είχε την πρόνοια να στείλει και τότε το λογαριασμό στο 1990, διότι πλήρωνε μόνο τόκους και το κεφάλαιο, όπως και οι κυβερνήσεις του Σημίτη, το άφηναν να το πληρώσουν οι ερχόμενες γενιές, οι ερχόμενες κυβερνήσεις. Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το χρέος. Αυτό είναι το αμετανόητο ΠΑΣΟΚ.

Επειδή μας εγκαλέσατε, κύριε Γείτονα, ότι είμαστε αμετανόητοι, θα σας χαρίσω αυτήν τη φωτογραφία του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου πρόσφατα με σηκωμένη τη γροθιά στη διαδήλωση που έκανε η ΓΣΕΕ -γιατί πίσω γράφουν τα πλακάτ «Κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό»- δίπλα του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και όλα τα επίλεκτα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αγωνιζόσασταν για να μην κάνει καμιά μεταρρύθμιση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κόμμα -αφού προκαλείτε και θέλετε απαντήσεις- είναι το κόμμα που δεν είχε το περίσσευμα καρδιάς να ψηφίσει ούτε το νόμο για την εγγύηση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ.

Και έχουμε ψηφίσει εμείς σήμερα παραπάνω από τα μισά νομοθετήματα των δικών σας κυβερνήσεων. Αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Μην μας εγκαλείτε, λοιπόν, γιατί την περίοδο ’90-’93 πληρώσαμε 19 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για τόκους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τη χαμένη δεκαετία του ’80 και την περίοδο του Κώστα Καραμανλή πληρώσαμε άλλα 62 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, κύριε Εισηγητά του ΠΑΣΟΚ, είναι η απάντηση γιατί ενώ παραδώσατε το 2004 180 δισεκατομμύρια ευρώ, παραλάβατε 280 δισεκατομμύρια ευρώ. Γιατί τα 62 ήταν τόκοι, τα 10 ήταν τα χρέη των Ενόπλων Δυνάμεων, που όπως λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκαν από το 1996 έως το 2004, αλλά ο λογαριασμός στάλθηκε να πληρωθεί το 2004, είναι τα 6 δισεκατομμύρια των νοσοκομείων και μια σειρά από λογιστικές εγγραφές μέσα στο δημόσιο χρέος. Πρωτογενή, λοιπόν, ελλείμματα όλες οι κυβερνήσεις, εκτός από ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δημιουργήσει. Το χρέος είναι παιδί του ΠΑΣΟΚ και να τελειώσει αυτή η ιστορία άπαξ και δια παντός.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταθέτει έναν προϋπολογισμό και επαίρεται ο παριστάμενος Υπουργός ότι είναι ο μόνος προϋπολογισμός που τηρήθηκε κατά γράμμα. Αυτό μόνο ως απειλή μπορούμε να το εκλάβουμε. Και αυτό γιατί; Διότι από την ημέρα που ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό πέρσι, η Κυβέρνηση έβαλε 10 δισεκατομμύρια έκτακτα μέτρα για να ισορροπήσει και να ισοσκελίσει τον προυπολογισμό.

Άρα, μας φέρνει άλλον ένα ψεύτικο προϋπολογισμό σήμερα. Μας απειλεί ότι θα φέρει έκτακτα μέτρα, κυρίως το Μάρτιο που θα προσπαθήσει να εκταμιεύσει την τέταρτη δόση άλλων 16 δισεκατομμυρίων ευρώ αυτή τη φορά.

Αυτό γιατί, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ; Ψηφίσατε το Μνημόνιο. Ξέρετε τι ψηφίσατε; Πραγματικά, κύριοι συνάδελφοι, έχει κανείς ξεφυλλίσει το Μνημόνιο από εσάς να δει το ψήφισε; Όλα όσα ψηφίσαμε μπορεί να τα βρει κανείς σε πέντε σελίδες. Στη σελίδα 1349 έως 1354 του ν.3845/2010, δηλαδή για το Μνημόνιο. Εκεί τι μας λέει;

Μας λέει ότι μέχρι το 2014 οι Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβάνω και τα αναθεωρημένα Μνημόνια, θα πληρώσουν 36 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Πέρσι που στέγνωσε η αγορά, που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας οδηγήθηκε στην εξαθλίωση, η νεολαία στην ανεργία πληρώσαμε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τι λέει ο πίνακας, όχι ο δικός μας, όχι της Νέας Δημοκρατίας, όχι του Αντώνη Σαμαρά, ότι του Εισηγητή μας, όχι του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, αλλά αυτός που ψηφίσατε δια της ψήφου σας;

Λέει λοιπόν, ότι αυξήθηκε ο ΦΠΑ, που δεν το προέβλεπε ο Προϋπολογισμός του 2010 και πληρώσαμε 800 εκατομμύρια ευρώ. Για καύσιμα, τσιγάρα και ποτά 400 εκατομμύρια ευρώ. Για μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή του 13ου και 14ουμισθού 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ. Για μείωση συντάξεων, δηλαδή μείωση της 13ης και 14ης σύνταξης πληρώσαμε 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ. Προς δόξα της ανάπτυξης μειώσαμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ.

Φέτος, έχετε ψηφίσει εσείς, οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα κόμματα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και πρώην στελέχη της δικιάς μας παράταξης να πληρώσουμε με βάση το Μνημόνιο 9,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το λογιστικό τρυκ, γιατί δεν μας έχει πια εμπιστοσύνη η Ευρωπαϊκή Ένωση, να ενσωματώσουμε τις εγγυήσεις του δημοσίου που καταπίπτουν, που είναι κυρίως εγγυήσεις του δημοσίου, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 6 έως 8 δισεκατομμύρια, θα πληρώσουμε φέτος 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Τρείς φορές παραπάνω από ό,τι πληρώσαμε πέρσι. Το 2012 θα πληρώσουμε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2013 θα πληρώσουμε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2014 θα πληρώσουμε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χώρα αυτή να αντέξει αυτή την αφαίμαξη; Είναι δυνατόν να προσπαθούμε με φορολογικά μέτρα να λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας;

Οικονομία και διέξοδος στο αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανερμάτιστη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, του «λεφτά υπάρχουν», υπάρχουν εκατομμύρια, υπάρχουν δισεκατομμύρια, των δηλώσεων ακόμα και μετά την ανάληψη της εξουσίας, με φορολογικά μέτρα λύση δεν υπάρχει. Μια είναι η λύση. Λύση είναι η ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα μπροστά. Αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα δεήσει να μας φέρει τον αναπτυξιακό νόμο.

Χαίρομαι που τουλάχιστον μέσα στην απραξία της, δέχτηκε την πρόταση του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας για να είναι η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική, εμπράκτως ζητώντας συγγνώμη, κύριε Γείτονα, για τη χωρίς έμπνευση πολιτική του ΠΑΣΟΚ να ναρκοθετήσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2007, που αυτό που έπρεπε να κάνει εκείνη η Αναθεώρηση ήταν να βάλει τις οικονομικές βάσεις της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Χαίρομαι πολύ που προς αυτήν την κατεύθυνση συμφωνεί και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο με την ανάπτυξη μπορεί η Ελλάδα να πάει μπροστά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς αυτόν τον προϋπολογισμό δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε. Είναι άλλο ένα λιθαράκι στα αδιέξοδα που οδήγησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τον τελευταίο χρόνο. Είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς επιστροφή στη μείωση των εισοδημάτων, στη μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Είναι ένα προϋπολογισμός που οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε περιπέτειες, σε εξαθλίωση και σε περιθωριοποίηση.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε


Το ΔNT αποδεσμεύει την πέμπτη δόση, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, του δανείου του στην Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδεσμεύει την πέμπτη δόση του δανείου του στην Ελλάδα, ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ΔΝΤ ανέφερε σε σχετικό ανακοινωθέν του ότι το διοικητικό του συμβούλιο ψήφισε υπέρ του να τεθεί το ποσό αυτό στην διάθεση της Αθήνας, στο πλαίσιο του δανείου ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του 2010. Το δάνειο αυτό εντάσσεται στη συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι σημειώνεται ‘πρόοδος’ στην Ελλάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

«Το πρόγραμμα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα: το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η οικονομία επανεξισορροπείται κι η ανταγωνιστικότητα σταδιακά βελτιώνεται», ανέφερε η Λαγκάρντ στο ανακοινωθέν του Ταμείου.

«Όμως, με πολλές σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις να μην έχουν εφαρμοστεί ακόμη, παραμένουν σημαντικές πολιτικές προκλήσεις. Απαιτείται μια διαρκής δημοσιονομική προσαρμογή, ώστε να μην παραμείνει το έλλειμμα σε ένα υψηλό επίπεδο που δε θα είναι βιώσιμο, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την παραγωγικότητα πρέπει να επιταχυνθούν, για να αντιμετωπιστεί η αποτυχία ανάκαμψης» της οικονομίας, τόνισε.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η κρίση στην Ελλάδα ενδέχεται να φθάσει σε χώρες ακόμα και όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμέσου των χρηματαγορών, ειδικά εάν η κρίση πλήξει ευρωπαϊκές τράπεζες εκτεθειμένες στο χρέος της Ελλάδας.

Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σημειώνει πρόοδο στο δημοσιονομικό πεδίο προωθώντας μέτρα που απαιτούνται για να μειωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης σε λιγότερο από 3% του ΑΕΠ ως το 2014.

Επαίνεσε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και επισήμανε ότι αν και το σχέδιο να υπάρξουν πωλήσεις κρατικών πόρων ως το 2015 είναι «πολύ φιλόδοξο, η δημιουργία μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να συμβάλλει σε μια διαφανή και έγκαιρη εφαρμογή» του. Ωστόσο πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, συνέχισε.

«Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, η εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων πρέπει να επιταχυνθεί. Αυτό θα συμβάλλει να επιτευχθούν συνέργειες, όπως μεταξύ των ιδιωτικοποιήσεων και της μείωσης των διοικητικών φραγμών στις επενδύσεις. Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να επεκταθεί ώστε να αντιμετωπιστεί η υψηλή φορολόγηση της εργασίας και το ανεπαρκές δικαστικό σύστημα» της χώρας, υποστήριξε η κα Λαγκάρντ.

Γ. Μιχελάκης για το ότι οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν την Αμερική και συμφώνησαν επιτέλους με τον Σαμαρά ότι χρειαζόμαστε αναπτυξιακά μέτρα

Χθες, ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης κ. Ζ. Κ. Γιούνγκερ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Προχθες, σε μια γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, ότι “πέρα από την εφαρμογή των ειλημμένων οικονομικών μέτρων, πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας”.

Σε ανάλογη δήλωση έχει προβεί και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Μ. Μπαρόζο.

Θεωρούμε, ότι οι δηλώσεις αυτές συνιστούν μια ακόμη δικαίωση της πολιτικής της Ν.Δ., που σταθερά και επίμονα ζητούμε αλλαγή πολιτικής με βασικό άξονα την ανάπτυξη και άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Υπενθυμίζω, ότι, από τις αρχές του 2010 (18.2.2010), η Ν.Δ. κατέθεσε 23 συγκεκριμένα μέτρα – προτάσεις, με μηδενικό ή ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος και στόχο να δώσουν ανάσα στην παγωμένη οικονομία.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου (7.7.2010), παρουσιάσαμε το πρόγραμμα “Ζάππειο 1”, που είχε σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό και, ανάμεσα στ’ άλλα, προέβλεπε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Και, φέτος (12.5.2011), προχωρήσαμε στο “Ζάππειο 2” με εφτά συγκεκριμένα βήματα για την ανάταξη και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα, η Κυβέρνηση αγνοούσε τις προτάσεις μας και μιλούσε για “μαγικά ραβδιά”!

Εσχάτως, την ανάγκη για ανάπτυξη ανακάλυψε και ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για … Μνημόνιο Ανάπτυξης. Το πρόβλημα, όμως, με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι η ανάπτυξη είναι μόνο στα λόγια, γιατί στα έργα, η πολιτική που ασκεί, εξακολουθεί να είναι στη λάθος κατεύθυνση που βουλιάζει τη χώρα στην ύφεση.

Σήμερα, οι κατευθυντήριες αρχές, οι πολιτικές και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά βρίσκουν απήχηση και προβάλλονται ως αναγκαίες από κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε., αναλυτές και μεγάλα ξένα Μέσα ενημέρωσης.

Αποχώρηση Γκερέκου μετά τις φωνές «Αγανακτισμένων» στην έναρξη του Φεστιβάλ Κέρκυρας

http://www.corfupress.com/news/images/stories/anaktora.jpghttp://foxnews.gr/wp-content/uploads/cache/4107_NpAdvHover.jpgΣυνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας σήμερα το βράδυ. Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου.

Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, προφανώς προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στη συνεχιζόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.

Ας σημειωθεί ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε α επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.

http://www.corfupress.com/

ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixDaDYPnFpcwN5rioMpOiigHwudr0RqU8f4eXUx9QZDxHPFltDwhU6WZKYLBrFgnK5hC2Fq0eQjpyJQD5VpPlDUF12TlSycKAsVupMngYXGQYt_FWDUfGZYW2XH4yhZP-MQD6DuUXA3Q0/s1600/PASOK.jpgΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός των τριτοκοσμικών, τα κυβερνώντα κόμματα εκλέγονται και ενεργούν με βάσει τα προγράμματα που καταθέτουν προεκλογικά στους πολίτες ως προς την διακυβέρνηση της χώρας τους. Στην Ελλάδα σχεδόν ποτέ κανένα κόμμα δεν κέρδισε τις εκλογές τηρώντας και υλοποιώντας μετεκλογικά κατά γράμμα το προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Ειδικά η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ επί της ουσίας υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού, διακηρύσσοντας πριν από τις εκλογές του 2009 πως «λεφτά υπάρχουν» για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και ακολούθως οδήγησε την χώρα και τον λαό της στην πλήρη εξαθλίωση με την υπαγωγή της στο ΔΝΤ των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων. Δυστυχώς όμως, αυτή η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτε από την αποτυχία εφαρμογής του μνημονίου ένα χρόνο τώρα και ψήφισε προ ημερών το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα 2012-2014 με την ίδια ακριβώς λογική.

Έτσι, ο αγανακτισμένος Ελληνικός λαός έγινε εξαιρετικά οργισμένος και προπηλακίζει καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη όπου τα βρει. Δεν έχει υπάρξει ποτέ κατά το παρελθόν τέτοιο φαινόμενο, εκλεγμένοι βουλευτές να κρύβονται στην κυριολεξία από τους πολίτες. Οι περισσότεροι πολίτες πλέον δεν αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς με σεβασμό που παλαιότερα απέρρεε τουλάχιστον από το αξίωμά τους, αλλά ως το διεφθαρμένο κομμάτι ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στον πλήρη ευτελισμό αξιών και στην οικονομική παρακμή.

Ένα από αυτά τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της νέας τάξεως πραγμάτων, που προπηλακίστηκε βίαια από οργισμένους πολίτες είναι και ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Ο κ. Σηφουνάκης στις 20 Μαρτίου όταν κήρυξε την έναρξη εργασιών του ενδέκατου Πανελληνίου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων, δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση, με κυρίαρχα συνθήματα το «υπουργέ της τρόικας σήκω και φύγε» και «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό» και αναγκάστηκε να φύγει από το συνέδριο κακείν κακώς μέσα σε αντεγκλήσεις και άγριες αποδοκιμασίες από τους παριστάμενους συνέδρους.

Στις 17 Ιουνίου, οργισμένοι Έλληνες πολίτες γνωρίζοντας πως στην μαρίνα της Μυτιλήνης θα παρευρισκόταν ο κ. Σηφουνάκης, για τη διεξαγωγή Ελληνοτουρκικού φεστιβάλ, συγκεντρώθηκαν και αφού προπηλάκισαν τον οδηγό του δεν επέτρεπαν επί αρκετή ώρα την αποχώρησή του από τον χώρο, καθυβρίζοντάς τον χυδαία και απαξιωτικά.

Η αναφορά, όμως, στον κ. Σηφουνάκη δεν είναι τυχαία, γιατί δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω πως ο συγκεκριμένος πολιτικός ως υπουργός Αιγαίου το 2000 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter και στον δημοσιογράφο, κ. Αθανασιάδη, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Σε μια πολιτισμική κοινωνία, όπως η Ελληνική δεν μπορεί να έχει κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες». Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αλλάξει η Σημαία μας με κατάργηση του Σταυρού, η απάντηση του κ. Σηφουνάκη ήταν «βεβαίως». Η θέση του αυτή, όπως γνωρίζω, παραμένει ίδια μέχρι σήμερα και ποτέ δεν την έχει αποκηρύξει.

Όπως καταλαβαίνετε, καημός των θεματοφυλάκων της Νέας Τάξης πραγμάτων ήταν και είναι η κατάργηση του Σταυρού από την σημαία. Ήδη έχουν πετύχει την κατάργηση του Σταυρού από τα κοντάρια και οι γαλανόλευκες σημαίες κυματίζουν στα δημόσια κτήρια πάνω σε κολοβά κοντάρια. Απώτερος στόχος τους, με πρωτοστάτη τον κ. Σηφουνάκη η αφαίρεση του Σταυρού και από την σημαία στο επάνω αριστερό μέρος της!

Με άλλα λόγια ζητούν τον ακρωτηριασμό του Εθνικού μας συμβόλου, τάχατες πως είναι επιταγή της Ε.Ε., όπως π.χ. ήταν επιταγή της Ε.Ε. η αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση των κ.κ. Σημίτη, Πάγκαλου και Παπανδρέου !!!

Όμως, κε Σηφουνάκη, σύμφωνα με την ακραία λογική σας δεν θα έπρεπε πριν από την κατάργηση του Σταυρού από την Σημαία μας, να καταργήσουν τον σταυρό από τις σημαίες τους οι εταίροι μας στην Ε.Ε. όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο;

Θα σας θυμίσω πως την Ελληνική μας Ιστορία κοσμούν πρόσωπα που θυσίασαν την ζωή τους αγωνιζόμενοι υπέρ βωμών και εστιών, και υπερασπίσθηκαν την πατρίδα μας και τα σύμβολά της. Οι Λεωνίδας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Παπαφλέσσας, Κολοκοτρώνης κ.α. έδωσαν την ζωή τους υπέρ πατρίδος και θρησκείας.

«Όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», είπε ο Μεγάλος ηγέτης του απελευθερωτικού αγώνα κατά του Οθωμανικού ζυγού, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Βέβαια, τις ίδιες χρονικές περιόδους που έζησαν και έδρασαν οι προαναφερόμενοι, έζησαν και ο Εφιάλτης και ο Πήλιος Γούσης.

Ο κ. Σηφουνάκης δεν περίμενε την Ιστορία να τον κατατάξει σε μια εκ των παραπάνω περιπτώσεων, αλλά πρόλαβε να κατατάξει εκείνος τον εαυτό του. Και κάνω αυτή την βαριά τοποθέτηση γιατί «ο λύκος και εάν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του», όπως λέγει ο θυμόσοφος λαός μας.

Κε Σηφουνάκη, όλα τα παραπάνω τα θυμήθηκα και γέμισα με περισσότερη οργή, όταν διάβασα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ο Στόχος» που φέρνει στην δημοσιότητα αυτό που επιμελώς αποκρύπτουν όλες οι μεγάλες λεγόμενες εφημερίδες και τα υπόλοιπα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Δηλαδή το γεγονός πως θυμηθήκατε εν μέσω οικονομικής κρίσεως και εξαθλίωσης του λαού μας να θέσετε την υπογραφή σας ως αναπληρωτής υπουργός (ΦΕΚ 6ης Μαΐου) στην δημιουργία προϋποθέσεων ανέγερσης οθωμανικού τεμένους (τζαμιού) στην καρδιά της πολύπαθης Αθήνας. Βεβαίως σας ενοχλεί ο Σταυρός από την Σημαία μας που προσβάλλει προφανώς την αισθητική σας και τις νεοταξικές αρχές σας αλλά δεν σας ενοχλεί η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα που προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των Ελλήνων;

Ξεχνάτε όμως κε Σηφουνάκη, πως ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά!!! Διαθέτει κρίση και αντιδρά, ως ενεργός πολίτης, ως υπεύθυνο άτομο, ως συνειδητοποιημένος Χριστιανός Ορθόδοξος. Θα πρέπει να καταλάβετε πως όλοι εμείς, οι Ελληνόψυχοι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα απεθνοποιημένη και πεθαμένη. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον ολισθηρό κατήφορο και στην ισοπέδωση των συμβόλων του Ελληνικού Έθνους, τα οποία εμείς υπηρετούμε μέχρι να πεθάνουμε!!

Αλήθεια, πόσες και πόσες φορές δεν αναλογίζομαι και δεν εύχομαι να υπάρξει ένας νέος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που θα πει σε όλους εσάς, εκ νέου:

«φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!!!

Παναγιώτης Αποστόλου

Οικονομολόγος

egerssi@otenet.gr

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εναντίον του Αντ1 και της προβολή του τούρκικου σήριαλ από του Τουρκολάγνους Κυριακού-Λάτσιο

Η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA παραθέτει ακόμα ένα μικρό δείγμα της χιονοστιβάδας των διαμαρτυριών και επικρίσεων που δέχεται ο Αντένα 1 (Ελλάδος) από τον απανταχού Ελληνισμού για την προσβολή που απαίσχυντα και ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ συνεχίζει με την προβολή της τουρκικής σειράς Εζέλ. Να ξυπνήσουν επιτέλους και οι αγανακτισμένοι τηλεθεατές!

Countdown: 12 ημέρες μας έμειναν για την τραγική επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής της μισής μας Κύπρου.

ΔΡΑΣΗ - Η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA καλεί όλους να συνεχίζουν την δράση στέλλοντας επιστολές, φαξ, εμειλς στον Αντένα, και με απανωτά τηλεφωνήματα να βραχυκυκλωθούν οι γραμμές, απαιτώντας τον τερματισμό της προσβλητικής παραγωγής Εζέλ που παραβιάζει και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και εκθέτει και την Ελληνική Δημοκρατία ως εγγυήτρια της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιστολές πρέπει επίσης να σταλούν και στο Πρόεδρο του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Ελλάδος, που έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση των καναλιών αυτών: ncrtv@otenet.gr

Antenna TV S.A. · Athens
Kifissias Ave. 10-12,
Maroussi
Phone: +30-210-688-6100
Athens Fax: +30-210-689-0304
151 25 Greece
http://www.antenna.gr/webtv/contact
pr@antenna.gr
'kalimeraellada@antenna.gr'
charamiss@antenna.gr

ΓΙΑ ΤΟ EZEL ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤ1
www.tanea-london.net 8.7.2011
Αϊ σιχτίρ προσκυνημένοι!
Γράφει η Σοφία Τ.

Εκεί στο Μαρούσι, ας αφήσει ο Λάτσιος τα μπάνια στην Χαλκιδική, την Sunny, την Μπουλέ και το επόμενο «DANCING» και ας ακούσει όσους φωνάζουν λίγο για το EZEL. Σε λίγες μέρες (20/07/2011) είναι η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Ένα έγκλημα πολέμου που έχει μείνει ατιμώρητο, γιατί αν το «σκαλίσουμε» θα μείνουν άυπνοι πολλοί σε Κύπρο, Ελλάδα και την παλαιά και την νέα προστάτιδα του Ελληνισμού, Μ. Βρετανία (δημιούργησε το «Κυπριακό») και ΗΠΑ (ο Kissinger ο μέγας «φιλέλληνας» το ολοκλήρωσε). ΟΛΟΙ θυμάστε ότι
ψάχνοντας λίγο είδαμε πώς ο «ευεργέτης» (ντροπή να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος, όπως και ο «φιλέλληνας, για άτομα που έχουν κρύψει, ως το τέλος τους πράγματα ή αποδεδειγμένα έβλαψαν τον Ελληνισμό) Χρήστος Λαμπράκης, του ομίλου Λαμπράκη και του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, είχε ανάμειξη στο θέμα.

Εδώ και λίγα χρόνια κάποιοι «προοδευτικοί» έχουν αποφασίσει να αλλάξουν(αδύνατον) την ιστορία και να καταστρέψουν την ιστορική μας μνήμη. Η προπαγάνδα για την ελληνοτουρκική φιλία για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Μ. Δυνάμεων και των οικονομικών εγκληματιών που ορίζουν την ζωή μας, αφού οι «κυβερνήτες» μας είναι ανίκανοι να μας κυβερνούν, στην Α. Μεσόγειο, έχει φτάσει τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους στα όριά τους. Στο σχολείο προσπαθούν να τους μιλήσουν για συνωστισμό στην Σμύρνη ή να παρουσιάσουν την αγάπη για την πατρίδα ως εθνικισμό. Η τηλεόραση προσπάθησε να ξαναγράψει την ιστορία του 1821 αλλά δεν πρόκειται να γράψει ούτε λέξη για πρόταση εκπομπή με θέμα την Επανάσταση ποτέ. Ο κόσμος απέδειξε ότι, παρά την «προοδευτική» παιδεία της Διαμαντοπούλου(τόσο που στην 1η αντίδραση, κάνει―πάγια τακτική Μεταπολίτευσης και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια―κωλοτούμπα), της Δραγώνα («ανακάλυψη» Σημίτη για ρουσφέτι σε φίλο και τουρκόφρων, που την παραιτήσαμε γιατί ήθελε να καταργήσει την ιστορία από τα ελληνικά σχολεία), της Ρεπούση (ο παραπάνω συνωστισμός), της Φραγκουδάκη (είπε μπάσταρδους τους Έλληνες και συνεργάστηκε με την Θάλεια στον εκτουρκισμό των μουσουλμανόπαιδων στην Θράκη), του Βερέμη (στον ΣΚΑΪ έδωσε ρέστα και τον αφήσαμε… ρέστο τηλεοπτικά) κ.λπ.. ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ιστορική συνείδηση και αγαπά την Ελλάδα, παρότι τον πληγώνει. Και την Κύπρο. Ελλείψει ηγεσιών στα 2 διαμάντια του Ελληνισμού, μόνοι μας κράξαμε τον Ρουβά όταν τραγούδησε με Τούρκο στην «Πράσινη Γραμμή» στην Λευκωσία. Μόνοι μας κράξαμε και σταματήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή την Jennifer Lopez από το να πάει στην κατεχόμενη Κερύνεια για συναυλία σε ξενοδοχείο πάνω σε τάφους αδερφών μας Κυπρίων. Μόνοι μας κλαίγαμε όταν τα σκυλιά δολοφόνησαν τους ήρωες Ισαάκ και Σολωμού το 1996 ή αντιδράσαμε έντονα, αντίθετα με την Ντόρα (Υπ. Εξ. Καραμανλή), στην συνέντευξη Αττίλα Ολγάζ, που δολοφόνησε 10 Ελληνοκύπριους το 1974 και από τότε, η μόνη συνέπεια, δεν μπορεί να φάει κρέας! Έφαγε καλά στα νιάτα του…

ΜΟΝΟΙ μας, και το οφείλουμε σε όσους δολοφόνησαν οι φίλοι των«ελληνικών» κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνουμε ειδικά τα μικρά παιδιά να ΜΗΝ βλέπουν τουρκικά σήριαλ. Έχει γεμίσει η τηλεόραση, κατά τα άλλα ελληνική, με τουρκική προπαγάνδα. Σε άλλο
σήριαλ (ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ) η πρωταγωνίστρια σπούδαζε στο «Πανεπιστήμιο» στα Κατεχόμενα, που λεγόταν «Πανεπιστήμιο Κύπρου». Και αντί να σταματήσουν το σήριαλ, μας έχουν φλομώσει στις πληροφορίες για το τηλεοπτικό ζευγάρι των ΝΥΧΤΩΝ. Και σκοπεύουν να προβάλουν την επόμενη σειρά του πρωταγωνιστή, που αναφέρεται στον πιο δημοφιλή Οθωμανό σουλτάνο, τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Ότι οι Οθωμανοί μας κράτησαν για περίπου 400 χρόνια μακριά από την Ευρώπη της οποίας είμαστε η βάση και τα θεμέλια καθόλου δεν το σκέφτηκαν τα ΜΜΕ. Στα τέτοια τους! Στο ίδιο σήριαλ, οι τουρκικές σημαίες είναι παντού. Σε τεράστιο μέγεθος. Σε όλες τις χώρες έχουμε σημαίες, και φαίνονται σε σειρές ή ταινίες, αλλά όχι και έτσι! Και ένα τεράστιο πορτρέτο του Κεμάλ φαίνεται στο κέντρο ενός, αν δεν κάνω λάθος, αστυνομικού τμήματος, για να εξοικειώσει τα Ελληνόπουλα με την μορφή του χασάπη, που ενέπνευσε και τον Χίτλερ! Προφανώς, όχι μόνο στον ΑΝΤ1, η αγάπη για τα λεφτά, και ας είναι ματωμένες λίρες τούρκικες, και όχι για την πατρίδα τους έχει αλλάξει τα μυαλά για την Τουρκία. Εμάς δεν μας αλλάζουν μυαλά οι τούρκικες σειρές. Οι τουρκικές «αρχές» αποτελούνται από δολοφόνους ατιμώρητους, που πλέον έχουν βρει στα ανοικτά διάπλατα σύνορα της ΕΕ (κυρίως Ελλάδας και ελεύθερης Κύπρου) «αγορά» για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και το εμπόριο ναρκωτικών. Αυτή είναι χώρα για την ΕΕ;! Όσο και αν σας αρέσει η τουρκική τηλεόραση, εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το παρελθόν και το παρόν της γειτονικής χώρας και δεν θα σας αφήσουμε ήσυχους.

Α! Στην «επέτειο» των γειτόνων θα δείξετε και… «εορταστικό»;! Αϊ σιχτίρ προσκυνημένοι!

ΣΗΜ. Καλά το πάνε το παιχνιδάκι με την τούρκικη προσφορά του περιοδικού “Τηλεθεατής”. Το γεγονός ότι ολόκληρη η…τηλεόραση έχει κατακλυστεί από τις τούρκικες σειρές είναι παλιά ιστορία. Αλλά το κακό έχει παραγίνει. Τώρα προτρέπουν μέσα από τη διαφήμιση να μάθουν να μιλάνε τούρκικα σε 8 εβδομάδες για να καταλαβαίνουν τι λέει ο ‘Εζέλ’. Η πλύση εγκεφάλου καλά κρατεί. Μήπως έχει και πολιτικές προεκτάσεις;

8/7/2011

Άουσβιτς/κρεματόρια – Εζέλ/Αντένα
Φανταστείτε να επέβαλλαν στους επιζήσαντες του ‘Αουσβιτς σίριαλ εκθειάζοντας τα κρεματόρια!!!
Αυτό ακριβώς κάνει ο Αντένα 1 (Ελλάδος) με το Εζέλ – εκθειάζει τη τουρκική σφαγή των
Ελληνοκυπρίων του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή
Το πιο κάτω στάλθηκε στον κ. Χαραμή του Αντένα και στο «Καλημέρα Ελλάδας» από τον αξιότιμο καθηγητή κ. Ε. Μπίλλη στην Αθήνα

Sent: Wednesday, July 06, 2011 12:20 PM
To: charamiss@antenna.gr
Cc: kalimeraellada@antenna.gr

Subject: Αντένα. Αίσχος και εθνική ντροπή
Φανταστείτε:
1. Σε επιζήσαντες του Άουσβιτς να επέβαλλαν σίριαλ που να εκθειάζει τα κρεματόρια.
2. Στους επιβιώσαντες από τη Σμύρνη το 1922 να επέβαλλαν σίριαλ για την «ειρηνική» Τουρκία και τη χαμένη πατρίδα τους.
3. Στους σφαγιασθέντες Ποντίους μας να επέβαλλαν σίριαλ για το ευγενές τουρκικό έθνος γυρισμένο στις χαμένες πατρίδες τους..
4. Στους σφαγιασθέντες στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα κτλ να επέβαλλαν σίριαλ που να δείχνει και να εκθειάζει το «θεάρεστο» έργο των Ναζί στα μέρη
τους.

Προβάλλοντας το τουρκικό βίντεο κ. Χαραμή διαπράττετε πολύ χειρότερο από τα ανωτέρω Εθνικό έγκλημα γιατί υποβάλλετε στον Ελληνισμό την τουρκική προπαγάδα των τετελεσμένων, διαγράφοντας οριστικά την κατεχόμενη

Ελληνική για 5000 χρόνια Κύπρο που την «εκχωρείτε» στην Τουρκία. Μήπως πληρωθήκατε γι αυτό και αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός σας;;
Θα πρέπει να ντρέπεστε αν σας απέμεινε ίχνος εθνικού φιλότιμου.
Η Ελληνική επίσης πολιτεία θα πρέπει επίσης να ντρέπεται γιατί δεν εμποδίζει αίσχη ως τα ανωτέρω.
Σε λίγο θα μας δείχνουν τουρκικά σίριαλ με το Αιγαίο «τουρκικό».

Που βρίσκεται το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο;;
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

From: Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum [mailto:HELLENIC-PROFESSORSPHDS@HEC.GREECE.ORG] On Behalf Of EVRIPIDIS BILLIS
Sent: Wednesday, July 06, 2011 4:30 PM
To: HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG
Subject: Re: EZEL

Διαμαρτυρία κ. Μπίλλη προς τον Πρόεδρο του ραδιοτηλεοπτικού
συμβουλίου Ελλάδας
Για όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί στον Αντέννα Ελλάδας επισυνάπτω το
email του γενικού δ/ντή του Αντέννα κυρίου Χαραμή:
charamiss@antenna.gr

Για διαμαρτυρία στον Πρόεδρο του ραδιοτηλοπτικού συμβουλίου της Ελλάδας το email του είναι: ncrtv@otenet.gr

.Κατωτέρω επισυνάπτω την επιστολή (ελπίζω να μην θεωρηθεί attack από τον moderator Καθηγητή κ. Μπότσα) που εστάλη και στον Δ/ντ/η του Αντέννα και στον Πρόεδρο του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Ελλάδας.:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε ,
Παρακαλείστε να επέμβετε για τη βάναυση προσβολή που γίνεται για τους εκδιωχθέντες κατοίκους της κατεχόμενης Κύπρου με τη προβολή τουρκικού
σίριαλ που γυρίστηκε στην κατεχόμενη πατρίδα τους. Ως κατωτέρω αναφέρεται η προβολή του σίριαλ αυτού, «υποβάλλει στον
Ελληνισμό την τουρκική προπαγάδα των τετελεσμένων, διαγράφοντας οριστικά την κατεχόμενη Ελληνική για 5000 χρόνια
Κύπρο που την εκχωρεί στην τουρκία».

Το κατωτέρω απεστάλη και στον κ. Χαραμή του Αντέννα.
Με εξαιρετική εκτίμηση
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ.

Από τον αξιότιμο κ. Evangelos Rigoς, HEC Director
From: Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum [mailto:HELLENIC-PROFESSORSPHDS@HEC.GREECE.ORG] On Behalf Of Capt.Evangelos Rigos
Sent: Monday, June 27, 2011 9:21 PM
To: HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG
Subject: EZEL ANTENA - pr@antenna.gr kalimeraellada@antenna.gr

Dear Antena,

In 1908 the Neo-Turks declared "Turkey for the Turks". At first they welcomed the help of the minorities to establish their power but
starting in 1914 they commenced a Genocide of the Hellenes, Armenians and Assyrians. It is estimated that the victims of this Genocide is over 4 Millions people. A lot of us was under the impression that this Genocide ended in 1922 but farther research proved that the Genocide continued up to our days. The occupation of the north part of Cyprus was a continuation of the Hellenic Genocide. Genocide is a criminal action and your serial "EZEL" supports this action. Which means it makes you part of the crime of Genocide. Let us talk business. We do not know your motives, but you must take under account the descendants of the victims of the Hellenic Genocide are over 3.5 M people only in Greece. You must also add to this figure the descendants in Diaspora and Cyprus.The total number of the Hellenic Genocide victim descendants can easily reach a total number of 6 Millions. A lot of these people are your views.
EZEL offends these people.
From ethical and commercial point of view, it will be a good idea to cancel this
program.

Evangelos Rigos
HEC Director www.greece.org
cc: HEC Academic Forum
Estia Neas Smurnis
Enosis Smyrneon

Ένα από τα πολλά links στο FACEBOOK εναντίον του Αντένα 1 Ελλάδος

Evangelos Soufis posted in ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ
ΚΥΠΡΟ.
Evangelos Soufis 6:15pm Jul 6
http://www.facebook.com/l/IAQBKv03hAQBCIdmYxkHOuqd1PVmLeUf8l7mTTOBq76n_NQ/elnewsgr.blogspot.com/2011/07/blogpost_07.html
ELNEWS: ΠΩΣ Ο ΑΝΤΕΝΝΑ ΕΦΤΥΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΝΕΚΡΩΝ
ΚΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥΣ.
elnewsgr.blogspot.com


Διαμαρτυρία από τον αξιότιμο καθηγητή κ. A . Θεοδωρίδη (Λονδίνο)
2011/7/6 Andreas Theodorides
Να ξυπνήσουν και οι αγανακτισμένοι τηλεθεατές

Κύριε Χαραμή
Ντροπή σας!

Με βδελυγμία και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε μόλις τώρα ότι αρνηθήκατε να συναντήσετε προσωπικά την τριμελή επιτροπή των συλλόγων στη συμφωνηθείσα συνάντηση όσον αφορά την κατάπτυστη σαπουνόπερα Εζελ.
Δείξατε με την αλαζονική συμπεριφορά σας το επίπεδο σας και την έλλειψη αξιών που έχει το κανάλι σας.
Εκτός από σκουπίδια που αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε δεν προβάλετε τίποτε αξιόλογο και ποιοτικό για να ανεβάσετε το επίπεδο της νέας γενιάς που 30 χρόνια τώρα την ταλαιπωρείτε με μία ανείπωτη υποκουλτούρα !!!!!!!!!!!!!
Και τώρα σοφιστήκατε να προσβάλλετε και την εθνική μνήμη όχι μόνον των Ελληνοκυπρίων αλλά όλου του ελληνισμού.Ευχόμαστε σύντομα να κλείσει το κανάλι σας γιατί όπως ξύπνησαν οι αγανακτισμένοι Έλληνες έτσι ευχόμαστε να ξυπνήσουν και οι αγανακτισμένοι
τηλεθεατές!.
Έχετε ηθική υποχρέωση να διακόψετε την εκπομπή εδώ και τώρα εάν θέλετε ακόμη να σας αποκαλούν Έλληνες. Εκτός εάν και έχει πουληθεί ο ΑΝΤΕΝΑ σε αμερικάνικη εταιρεία και δεν το γνωρίζουμε.

Ανδρέας Θεοδωρίδης
Πανεπιστημιακός
Λονδίνο

Διαμαρτυρία από την αξιότιμη κα Αγγελική Μπαρπεροπούλου προς τον Αντένα και την Επιτροπή Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου

From: Aggeliki Barberopoulou
Subject: EZEL τουρκική σειρά
To: pr@antenna.gr
Cc: kalimeraellada@antenna.gr, charamiss@antenna.gr
Date: Wednesday, July 6, 2011, 8:05 PM

Κύριοι του Αντέννα

Απο ότι φαίνεται και επειδή "κάνετε ότι θέλετε" σχετικά με την προβολή φιλοτουρκικών σειρών και εξυπηρετείτε προφανώς συμφέροντα κάθε άλλο παρά Ελληνικών και ασκείτε πλύση εγκεφάλου στον Ελληνικό λαό προβάλλοντας μία άλλη πραγματικότητα νομίζω ότι πρέπει και εμείς ως ακροατές η φίλοι ακροατών να πράξουμε αναλόγως. Καταλαβαίνετε μόνο την γλώσσα την οποία μιλάτε και αυτή είναι απλά το βόλεμα και το χρήμα. Γι΄αυτό λοιπόν θα κανονίσουμε το κανάλι σας να φτάσει στον πάτο ακροαματικότητος εκεί όπου του αξίζει αφού η ποιότητα του καναλιού από τότε που ξεκίνησε είναι πολύ χαμηλή. Η κρατική τηλεόραση ήταν τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα σαφώς ανώτερη του καναλιού σας το οποίο με
σαχλοεκπομπές και φτηνές σειρές προσπαθούσε να κρατήσει ψηλά την ακροαματικότητα.

Ένας Έλληνας μορφωμένος ποτέ δεν θα μπορούσε να παρακολουθεί τις εκπομπές του καναλιού σας αλλά τι λέω; Μήπως Έλληνας (εάν γνωρίζετε αυτή η λέξη τι σημαίνει) θα μπορούσε ποτέ να παρακολουθεί προσβλητικές σειρές πληρώνοντας χρήματα σε τουρκικές σειρές και ηθοποιούς ενώ η οικονομία της Ελλάδος αυτή την περίοδο είναι τόσο πενιχρή? Όχι φυσικά. Είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου πως δεν θα παρακολουθήσω ποτέ ξανά το κανάλι σας. Μαζί με μένα και πολλοί άλλοι για να σας στείλουμε εκεί που πραγματικά αξίζετε κι αυτό είναι ο πάτος ακροαματικότητος.
Ντρέπομαι που η Ελλάδα "εκπροσωπείται" από δουρείους ίππους του λόγου σας. Με λύπη για το κατάντημα σας

A. Barberopoulou
Research Assistant Professor
Tsunami Research Center, Biegler Hall
University of Southern CaliforniaFrom: Aggeliki Barberopoulou

Subject: ΕΖΕΛ η τηλεοπτική σειρά ντροπή
To: ncrtv@otenet.gr
Date: Wednesday, July 6, 2011, 8:41 PM

Πρός τον πρόεδρο ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου Ελλάδος

με ντροπή βλέπω πως ένα κανάλι χρηματοδοτούμενο από το Ελληνικό κράτος (Antenna) προβάλλει με τον πιο αισχρό τρόπο το κράτος της Τουρκίας και ειδικά το ψευδοκράτος ως νόμιμα-υφιστάμενο κράτος μέσω της φανατικής επιμονής να χρηματοδοτεί ηθοποιούς στην Τουρκία όταν η Ελλάδα πεθαίνει οικονομικά. Πιο σημαντικά προσβάλλει ολόκληρο τον Ελληνισμό προβάλλοντας το γειτονικό κράτος- ένα κράτος πρωταθλητή στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- ως εκσυγχρονισμένο, μοντέρνο και όμορφο μέσω των καλωπισμένων του πρωταγωνιστών.

Για εμάς που είμαστε μορφωμένοι και τυγχάνουμε παιδείας και δεν επηρεαζόμαστε από την φανατική και επίμονη προπαγάνδα του καναλιού να παρουσιάσει την γείτονα χώρα ως φίλη και εις όλα παρόμοια της δικής μας χώρας ίσως και καλύτερης, απαντούμε με οργή. Είναι το λιγότερο ντροπή στην ιστορία μας στο έθνος και στην κληρονομιά μας να δεχόμαστε να βλέπουμε και να χρηματοδοτούμε τέτοιες εκπομπές. Επιβάλλεται η συμμόρφωση του καναλιού και η επιστολή απάντηση σας στο σοβαρότατο θέμα. Για μένα το κλείσιμο του θα ήταν μεγίστως επιθυμητό και θα με χαροποιούσε ιδιαιτέρως το νέο αυτό άλλα θα αρκεστώ προς το παρόν στην παύση της απαίσχυντης σειράς. Ούτως η άλλως δεν θα μας λείψει και η μεγάλη "ποιότητα" του καναλιού εάν παύσει την λειτουργία του.

Με σεβασμό στο έθνος μου στην πατρίδα μου την ιστορία και την κληρονομιά μου περιμένω κι από εσάς να απαντήσετε αναλόγως και να πράξετε παρομοίως. Θα σας τιμήσει ιδιαιτέρως.

A. Barberopoulou
Research Assistant Professor
Tsunami Research Center, Biegler Hall
University of Southern California

Από τον αξιότιμο κ. Στυλιανίδη
Προς Αντένα 1 (Ελλάδος)

Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για αυτό το αίσχος που προβάλλεται κάθε βράδυ και διαφημίζει τις κλεμμένες περιουσίες μας από τον τούρκο κατακτητή. Ασελγείτε πάνω από τα πτώματα των νεκρών μας... ! Είσαστε απαράδεχτοι και θα εξασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου
Με Εκτίμηση,Paris Stylianides (7.7.2011) Από Κύπρο προς Αντένα 1 (Ελλάδος)

Από τον αξιότιμο κ. Γρηγοριάδη, προς Αντένα 1 (Ελλάδος)


Subject: Re: ΑΝΤΕΝΑ 1 (ΕΛΛΑΔΟΣ) : Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ
ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΘΗΝΩΝ- ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ
Date: Wednesday, July 6, 2011, 8:58 PM

It is disgraceful for Antenna to present programs that promote Turkish interests and violation of basic Greek human rights and territory. This is equivalent to giving the Turks the green light to continue violating/invading Greek territory.

Shame on such retarded actions by Greeks.

A. Gregoriades
New York, USA

Σχόλιο αξιότιμου συμπατριώτη μας από Ολλανδία
«Μήπως τελικά το ζήτημα είναι χειρότερο και πιό βαθύ απ' ότι φαίνεται; Εννοώ, γιατί επιμένει ο ΑΝΤ1; πληρώνεται άμεσα ή έμμεσα απο τουςΤούρκους (Τουρκικές υπηρεσίες προπαγάνδας, σπιούνους κλπ); ή η ακροαματικότητα του ΕΖΕΛ στην Ελλάδα είναι ψηλή ...οπότε κονομάει
αβέρτα ο ΑΝΤ1! και εξ αυτού επάγεται το "Εμείς θα συνεχίσουμε κι' εσείς να κάνετε ότι νομίζετε !!!" του Χαράμη; Παρεμπιπτόντως, απάντησε καθόλου ο κ. Σαμαράς στην επιστολή της κας Φανούλλας; ή να τον γράψουμε κι αυτόν στην λίστα των "απλώς ακόμη
ένας πολιτικάντης";

Η απάντηση είναι ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς ΔΕΝ απάντησε μέχρι σήμερα.