10 Ιουλίου 2011

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ

Επειδή λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν για διακοπές και άλλα κόλπα,αποφάσισα να κλείσω το PC αυτό το Σαββατοκύριακο και να γυρίσω λίγο την Αθήνα. Τρόμαξα από αυτό που είδα.Παντού κακομοιριά και απογοήτευση.Τα μαγαζιά που έχουν κλείσει και αυτά που δηλώνουν πως κλείνουν ξεπερνούν το 40% των υπαρχόντων.

Πιστεύω πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ξεπεράσει το 60%. Οι περισσότερες καφετέριες και εστιατόρια άδεια.

Σκέφτηκα πως ίσως αρκετός κόσμος να έχει φύγει για διακοπές,τώρα που είναι κάπως πιο φτηνή περίοδος.Πήρα λοιπόν γνωστό μου ξενοδόχο ,με έδρα την Ρόδο .

Μου είπε ότι έχει πληρότητα 30% ,αποκλειστικά με ξένους τουρίστες ενώ άλλες εποχές, ακόμα και πέρσι, είχε πάνω από 60% τέτοια εποχή.

Μίλησα και με τουριστικό πράκτορα στη Θεσσαλονίκη.Τα ίδια και χειρότερα.

Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είτε δεν έχουν μυαλό,η είναι βαλτοί να μας καταστρέψουν.

Θυμηθείτε αυτό που σας λέω.Εκεί γύρω στα μέσα του Νοεμβρίου θα υπάρχει τέτοια υστέρηση στα έσοδα που θα ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΧΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Δεν είμαι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ αλλά δεν χρειάζεται να είσαι ρε γαμότο για να καταλάβεις ότι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Όταν δεν κυκλοφορεί το χρήμα,όταν καταστρέφονται οι ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ, πάνω στις οποίες ήταν δομημένη,καλώς-κακώς,η ελληνική οικονομία εδώ και 60 χρόνια,ΒΡΑΣΕ ΟΡΥΖΑ.

Οι άνθρωποι κάνουν ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ πάνω μας.Καλά οι ΞΕΝΟΙ θα πουν ένα ξερό ΣΟΡΙ δεν ξέραμε.Οι ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ οι δικοί μας τι θα πουν?

Συμβουλές σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν.Γιατί δεν είμαστε ούτε Αργεντινή ,ούτε Τουρκία.

Απλά ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Ραγκούσης-Νταλάρας-Κάποιος να του δώσει τα χάπια του: Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο σαν Υπουργός... Εσωτερικών!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwQ0CVVd9DkfLJiPxqXm2BIGcZ0dgWkQ2FeBTOEfwQKso-eXcD3LVfUJnNZ6zT3PYVpX_8alVOvRxxiZ3FCTtm1F_ZqeKmSktZlFPWzIGHHYntvprHdmthZ2iUsyTtoBjUcw8jsZKKEiw/s1600/%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2597%25CE%25A3.jpgΌπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Γιάνναρος στη Νέα Υόρκη όπου κάνει διακοπές εις υγεία των κορόϊδων που πήζουν στην Ελλάδα και δεν έχουν λεφτά ούτε για να πάνε για μπάνιο, φέρει όντως βαρέως το ότι ο Γιωργάκης τον υποβάθμισε από πρίγκηπα σε κομπάρσο... επιβεβαιώνοντας το ξένο ρητό που λέει: "η έπαρση προηγείται ελαφρώς της τελικής πτώσης". Δείτε τι λέει, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης, ο άνθρωπος που αρνείται να δει την πραγματικότητα και ζει σε άλλο κόσμο όπου είναι ακόμα υπ. Εσωτερικών:

"Σκοπός της συνάντησης είναι να ευδοκιμήσει η προσπάθεια ώστε, στα πλαίσια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, να συσταθεί μια ένωση κρατών τα οποία έχουν κάνει πρόοδο σ' αυτούς τους τομείς και κυρίως να δεσμεύονται για "περαιτέρω βήματα" σ' ότι αφορά την ανοικτότητα της διακυβέρνησης [opengov], τόνισε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προσθέτοντας ότι σ' αυτή τη συνάντηση η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με δυο Υπουργεία και με προσκεκλημένους τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελή Τζωρτζάκη και τον ίδιο, με την ιδιότητα που είχε ως υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι διοργανωτές επιθυμούσαν να λάβει μέρος για να συζητήσουν την ανταλλαγή εμπειριών, με βάση τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα το τελευταίο 20μηνο στους συγκεκριμένους τομείς."

Θα τρελαθούμε τελείως; Τον Σεπτέμβριο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο Ραγκούσης σαν Υπ. Εσωτερικών (εννοείται πως οι άλλες χώρες θα στείλουν τους κανονικούς υπ. Εσωτερικών και όχι τους μαϊμού) για να τους δώσει τα φώτα του για το πρόγραμμα Διαύγεια!!!!! Ο απόλυτος διασυρμός της χώρας και το απόλυτο ψώνιο του Ραγκούση-Νταλάρα... στον οποίο εννοείται ότι ο Ρέππας θα στείλει μαζί σαν μπράβο για να τον προσέχει τον υφυπουργό του Τζωρτζάκη!!!

Μπερδεύτικα... τελικά αυτός ποιος το είπε;

Ποιος είπε τελικά προεκλογικά τον Σεπτέμβρη του 2009, "ψηφίστε με για ακόμα χειρότερες μέρες"... αυτός που φαίνεται από πάνω ή αυτός που φαίνεται από κάτω


Ευτυχώς που οι Έλληνες υπέγραψαν το συμβόλαιο...

Φανταστείτε να μην το είχαν υπογράψει... τι θα είχαν πάθει:



Όσο για τα "κοσμήματα της Νατάσας"... τι να σχολιάσουμε...
πάλι καλά που η Άντα κυκλοφορεί ρακένδυτη

Τελευταίο ραντεβού των αγανακτισμένων;

Απογοητευτική η συμμετοχή των αγανακτισμένων στο σημερινό ραντεβού με την Αμαλίας ανοικτή... πανηγυρίζει ο Χαρδαβέλας που το ΠΑΣΟΚ του θα μπορέσει να εφαρμόσει το μεσοπρόθεσμο χωρίς αντίδραση και τους έκανε και μνημόσυνο:

Απόψε ο κόσμος είναι λιγοστός ενώ στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην οποία οι «Αγανακτισμένοι» θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για το μέλλον του κινήματος.
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ανοιχτή μέχρι στιγμής είναι η Αμαλίας.

Τα έλεγε ο Καραμανλής αλλά ποιος τον άκουγε....

Φοβού τους δώρα φέροντες:


Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. πρόσθιο ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων

http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/pan.JPGΟ Παναγιώτης Σαμιλίδης κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1.01.13 (ατομικό ρεκόρ), σήκωσε τον πιο υψηλό ιστό την ελληνική σημαία και ακούστηκε πάλι ο Εθνικός μας ύμνος στο κολυμβητήριο Tasmajdan του Βελιγραδίου. Την απονομή του χρυσού μεταλλίου έκανε ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ και αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ενώ ο Σαμιλίδης για τη νέα σπουδαία επιτυχία του δήλωσε:

"Αισθανόμουν λίγο κουρασμένος πριν από τον αγώνα γιατί έκανα πολλές κούρσες. Όμως, είπα πως θα μπω χωρίς άγχος και ό,τι γίνει. Είδα τον Αγγλο που είχε μείνει λίγο πίσω. Αυτό μου έδωσε δύναμη και πίστεψα ότι θα νικήσω, όπως και έγινε. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μου. Τώρα έχω το Παγκόσμιο, τον άλλο μήνα στη Λίμα του Περού".

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Ζάκυνθο... ο πράσινος ήλιος δεν καίει πολύ

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Κερατέα Αττικής. Οι επικεφαλής της επιχείρησης έχουν αρχίσει να αποδεσμεύουν σταδιακά και τα οχήματα που επιχειρούν επί τόπου, καθώς, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας ομως κάψει εκτάσεις χαμηλής βλάστησης.

Αντίθετα αυξάνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δύσβατη δασική περιοχή της Εύβοιας, μεταξύ Αγίου και Αγιόκαμπου. Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνει σημαντικά ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή και φθάνει τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρεματιά στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου, στη Ζάκυνθο. Στην περιοχή επιχειρούν 9 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Το παχύδερμο βαράει SOS στον Γιωργάκη... δεν είναι κλέφτης σαν τον Καραμανλή

Το παχύδερμο ο Αναστασιάδης προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι δημιουργείται κίνημα πολιτών "Δεν πληρώνω την εφορία"... καλά κάνει... μη τυχόν και χάσουμε τα κελεπούρια που έφερε στην εξουσία θάβοντας τους προηγούμενους "κλέφτες" που μας "λήστευαν" με τη βενζίνη στο 1,30 ευρώ:


Γιατί είναι επικίνδυνη η είδηση ότι είναι...μειωμένη έως και 30% η κυκλοφορία στις εθνικές λόγω κρίσης;

Αυτό είναι κάτι που βολεύει πάρα πολύ τις κατασκευαστικές εταιρίες και τις τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα.
Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι σε τέτοιες συμβάσεις έχουμε δύο άνισα μέρη...

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/30.html

Επισκέψιμη από την Τρίτη η νησίδα " Σούδα" στα Χανιά

http://www.aftodioikisi.gr/storage/site/sa/POLITISTIKA/xania_nhsida_soudas_aftodioikisi.jpgTην ευκαιρία να δουν από κοντά τη νησίδα της Σούδας, που βρίσκεται στην " μπούκα" του λιμανιού της Σούδας , θα έχουν και φέτος όσοι το επιθυμούν, καθώς από το δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι από την Τρίτη 12 Ιουλίου ξεκινάει το πρόγραμμα των θαλάσσιων περιηγήσεων και επισκέψεων στη νησίδα . Τo πρόγραμμα, όπως διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία, αφορά δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Τα πλοία που θα εκτελούν τα δρομολόγια καθώς και το λιμάνι αναχώρησης τους , είναι ως εξής :

Από Σούδα: ώρα αναχώρησης 10:30 το πρωί το πλοίο : "ΒLACK PEARL."

Από Ρέθυμνο: ώρα αναχώρησης 09:15 το πρωί το πλοίο "ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ."

Από την Αλμύριζα θα αναχωρεί το πλοίο "ΈΚΤΩΡ" σε ώρες που θα καθορίζονται ανάλογα με το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Η νησίδα της Σούδας βρίσκεται στην είσοδο του όρμου της Σούδας, ένα φυσικό λιμάνι που προστατεύεται από τα υψηλά βουνά στα ανατολικά των Χανίων, στην βορειοανατολική πλευρά του λιμένα των Χανίων. Στη νησίδα "Σούδα" αρχικά υπήρχε αρχικά μόνο η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και γι' αυτό το νησί πριν οχυρωθεί λεγόταν Φραρονήσι (Φράροι ή Φλώροι είναι οι καθολικοί μοναχοί).

Εκεί βρίσκεται η Φορτέτζα, βενετσιάνικο φρούριο που κτίστηκε το 1571 μ.Χ. με σκοπό τον έλεγχο της εισόδου του κόλπου από τους Ενετούς.

Οι οχυρώσεις με τα τείχη περιβάλλουν ολόκληρη την επιφάνεια της νησίδας και ενισχύονται με προμαχώνες που συνδέονται με ευθύγραμμα τμήματα, προσαρμοσμένα στη διαμόρφωση του εδάφους.

Η Σούδα είναι μια από τις τρεις βάσεις που διατηρούνται από τη Βενετία μετά το 1715. Αναφέρεται ότι ο οπλισμός του φρουρίου το 1630 ήταν 44 κανόνια διαφόρων διαμετρημάτων και 9185 μπάλες. Τα τείχη περιέβαλαν όλη την έκταση του νησιού της Σούδας.

Στο βόρειο μέρος ήταν ο προμαχώνας Martinengo και ο προμαχώνας Μichiel. Ανάμεσα τους μια μικρή πόρτα οδηγούσε στο χαμηλότερο κομμάτι του νησιού της Σούδας, όπου ήταν το νεκροταφείο και ο επιπρομαχώνας Mocenigo και μια δεξαμενή. Στην ανατολική πλευρά ήταν οι στρατώνες και μπροστά τους βρίσκονταν τρεις δεξαμενές, αποθήκες, ο κήπος και η εκκλησούλα της Παναγίας La Madonnina. Στη νοτιοδυτική πλευρά ήταν ο προμαχώνας Orsino και η πύλη του φρουρίου. Στη δυτική πλευρά ήταν τρεις δεξαμενές και αποθήκες πυρομαχικών και πολεμοφοδίων, το πεδίο ασκήσεων και ο ανεμόμυλος.

Όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κρήτη το 1669 δεν κατέλαβαν το μικρό αυτό φρούριο και έτσι η νησίδα της Σούδας ήταν ένα καταφύγιο των Κρητών επαναστατών έως και το 1715 οπότε έπεσε και αυτό στα χέρια των Τούρκων.

Στο βορειοδυτικό πλευρό του, σε μικρή απόσταση, ένα άλλο μικρό νησάκι σχεδόν στρογγυλό, αναφέρεται στους Βενετσιάνικους χάρτες ως νησί των κουνελιών.

Στην αρχαιότητα τα νησάκια αυτά ονομάζονταν Λευκαί. Το όνομά τους προέρχεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία κατά την οποία λέγεται ότι οι Σειρήνες ηττήθηκαν από τις μούσες, τις οποίες συναγωνίσθηκαν σε κάποιο μουσικό αγώνα και στεναχωρήθηκαν τόσο που τα φτερά τους, έπεσαν από τους ώμους, έγιναν λευκές και μπήκαν στη θάλασσα, και έτσι δημιουργήθηκαν τα νησάκια Λευκαί.

Μας μπέρδεψε η κυρία...

Τελικά πότε είχε δίκιο; Τον Φεβρουάριο του 2010 όταν έλεγε "Η ευρώπη έχει τη λύση για την Ελλάδα και όχι το ΔΝΤ"... ή χθες που μας είπε ότι "ο Στρος Καν έκανε εξαιρετική δουλειά";


Ζωντανά η σύνδεση τώρα του Ατλαντίς στο Διεθνή διαστημικό σταθμό

Δείτε την εδώ

Κόντρες παχύδερμου-Νικολάκη ποιος είναι πιο έγκυρος

Γράψαμε πριν για τα πρωτοσέλιδα του Νικολάκη του Χατζηνικολάου και το πόσο επιβεβαιώνεται σε όσα γράφει... το παχύδερμο ο Αθανασιάδης όμως τον κοντράρει στα ίσα για τον τίτλο του πιο "έγκυρου". Δείτε ένα δείγμα του:

Η απολογία Αγγέλου δένει την παραπομπή του
Πάει για ειδικό δικαστήριο ο Ρουσόπουλος
Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΝΕ!

Σ' όλα μέσα έπεσε πάλι το παχύδερμο!!!


http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2010/07/25/77_h.jpg

Καλά όσο γι' αυτό το πρωτοσέλιδο δεν χρειάζονται σχόλια:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Γ. Καρασμάνης: «Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ».


Μετά από επανελλειμένες σχετικές ερωτήσεις μου (Υπ’ αριθμ. 12824/9-7-2010, 4737/8-10-2010 και 7152/2-12-2010) αναφορικά με την λειτουργία των Γενικών Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και την πρόθεση για την δρομολόγηση συγχώνευσης τους, οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους αρμοδίους Υπουργούς ανέφεραν ότι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της 3ης ΥΠΕ δεν προβλέπονταν συγχώνευση των δύο Νοσοκομείων του Νομού Πέλλας κι ούτε υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση.

Μάλιστα ο ίδιος ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μιχαήλ Τιμοσίδης κατά τα εγκαίνια του νέου τριώροφου κτιρίου επέκτασης του Νοσοκομείου Έδεσσας στις 10-6-2011 είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συγχώνευσης και υποβάθμισης των δύο Νοσοκομείων του Νομού.

Εξάλλου, τοπικά στελέχη της Κυβέρνησης δήλωναν στα μέσα ενημέρωσης ότι: «το Νοσοκομείο Γιαννιτσών θα παραμείνει ως έχει, λειτουργικά αυτόνομο κι ότι επιπλέον προωθείται η αναβάθμιση του μέσα από την ένταξη του στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας». Δήλωναν επίσης ότι: «φήμες και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του με το Νοσοκομείο της Έδεσσας δεν έχουν απολύτως καμία βάση αλήθειας».

Αντ’ αυτού όμως στην τελική πρόταση αναδιάταξης των μονάδων ΕΣΥ που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Υγείας αποφασίζεται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Συγκεκριμένα προτείνεται η κατάργηση της Ουρολογικής Κλινικής, της Οφθαλμολογικής Κλινικής και της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας του Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα. Επίσης υποβαθμίζονται άλλες κλινικές όπως η ΩΡΛ, η Μαιευτική/Γυναικολογική, η Ορθοπεδική, η Παιδιατρική, η Ψυχιατρική και η Καρδιολογική εξαιτίας των σημαντικών μειώσεων των κλινών τους. Συνολικά σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Υγείας καταργούνται 46 ανεπτυγμένες κλίνες, δηλαδή από τις 200 ανεπτυγμένες κλίνες θα παραμείνουν οι 154.

Η ανακοίνωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι βλέπουν να υποβαθμίζεται περαιτέρω η παρεχόμενη υγεία από την Πολιτεία.

Επειδή το Νοσοκομείο Γιαννιτσών λόγω της γεωγραφικής του θέσης εξυπηρετεί αποδεδειγμένα όχι μόνο την πολυπληθή επαρχία Γιαννιτσών αλλά και κατοίκους γειτονικών Νομών (Ημαθίας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης), έχοντας μάλιστα προταθεί να γίνει Πανεπιστημιακό.

Επειδή κρίνεται επιβεβλημένη η συνέχιση της αυτοτελούς λειτουργίας και των δύο Νοσοκομείων του Νομού, τα οποία προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες παροχής υγείας των γύρω περιοχών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός

Α) Θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του;

Β) Θα αναθεωρήσει οποιαδήποτε πρόθεση και πρόταση υποβάθμισης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης

Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας

Χαμηλή βλάστηση καί χόρτα καιγονται στην Κερατέα

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο και μισή το μεσημέρι στη περιοχή της Κακιάς Θάλασσας, στη θέση Μπάλτας, στην Κερατέα Αττικής. Επί τόπου έσπευσαν 12 οχήματα της πυροσβεστικής με 36 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι η φωτιά, που καίει χαμηλή βλάστηση και χόρτα, σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο, γι΄αυτό και πριν από λίγο αποδεσμεύτηκε το ένα αεροσκάφος. Η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Μόνο επιτυχίες καταγράφει στο ρεπορτάζ ο Νικολάκης... γι αυτό κατάντησε να γλύφει τον Καραμανλή

Κάποιος μας έστειλε ένα παλιό πρωτοσέλιδο της αληθινής εφημερίδας (Realnews) του Νικολάκη του Χατζηνικολάου. Μείναμε έκπληκτοι από το πόσο επιβεβαιώθηκε ο "έγκυρος" Νικολάκης:

14.3.2010
Κι ο Παπουτσής είδε την πόρτα της εξόδου
Κι ο Τσελέντης είδε τον εισαγγελέα να τον κυνηγάει
Και η Ντόρα συμφιλιώθηκε με τον Αντώνη και ήταν υποψήφια Περιφερειάρχης...

Εκεί όμως που έπεσε η κολοτούμπα της αρκούδας είναι το θέμα Καραμανλή: από εκεί που ο κακομοίρης ο Μαρκόπουλος έδινε πληροφορίες στον Νικολάκη και του έλεγε ότι δεν θα ασχοληθεί με μνημόσυνα... σήμερα ο Νικολάκης έχει προσχωρήσει πλήρως σ αυτά που κορόΙδευε περί "συνωμοσίας" και δημοσιεύει διαλόγους Καραμανλή-Πούτιν προσπαθώντας να γλύψει τον Καραμανλή

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2010/03/14/137293_h.jpg

«Ο κόσμος χάνεται και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτενίζεται»!

Ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Δωδ/νήσου κ. Γιάννης Παρασκευάς απέστειλε προς τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μιχ. Καρχιμάκη, την ακόλουθη επιστολή:

Κ. Γραμματέα

Αυτοπροσδιορίζομαι άμεσα.

Δεν ανήκω ούτε στο κόμμα των «Μνημόνων» ούτε στο κόμμα των «Αμνημόνων».

Ανήκω σε αυτούς που αγωνιούν για το «τι τέξεται η επιούσα» μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων που μας περιβάλλουν.

Ο κόσμος χάνεται κ. Γραμματέα «και το ΠΑ.ΣΟ.Κ χτενίζεται».

Πρώτο μνημόνιο θηλειά στο λαιμό των «μη προνομιούχων» αποτέλεσμα «βαρέλι δίχως πάτο».

Δεύτερο μνημόνιο και εφαρμοστικός νόμος, θηλειά με καλό σχοινί και σαπούνι για ένα καλό κρέμασμα.

«Οι όμορφοι λαιμοί, όμορφα πνίγονται».

Διάχυτη είναι η απορία και η έκπληξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αν ο κ. Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης έχουν κατανοήσει πού οδηγούμεθα.
Η εφαρμογή των προτάσεων του πρώτου και δεύτερου Μνημονίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην Εθνική υποτέλεια και την οικονομική χρεοκοπία.
Όσοι εθελοτυφλούν δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι με την άσκηση αυτών των πολιτικών από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ οδηγούν στην αποδιάρθρωση της κοινωνίας, στην αυξανόμενη ύφεση, στην αποδιοργάνωση και των τελευταίων υπολειμμάτων του παραγωγικού ιστού της χώρας και στην με βήμα-βήμα ελεγχόμενη χρεοκοπία μέχρι την ώρα της τελικής πτώσης.
Οι κρατούντες στην Ε.Ε. πίεζαν με όλους τους τόνους και όλα τα μέσα για «πολιτική συναίνεση» ούτως ώστε να δοθεί η δόση και να ηρεμήσουν δήθεν οι αγορές.
Η Πορτογαλία το έκανε. Γιατί οι αγορές δεν ηρεμούν; Τι πρέπει να δει η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ για να αντιληφθεί ότι θα πρέπει να αλλάξει τις «τακτικές διαπραγμάτευσης» με τους λεγόμενους δανειστές μας;
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το δέον γενέσθαι το κόμμα (όπως κατάντησε με τις νεοφανείς ιδέες του Προέδρου) είναι απών, ενώ θα έπρεπε να είναι παρών και συμμέτοχο και στη διαμόρφωση των πολιτικών και στη στήριξη της υλοποίησής του.
Η φιέστα που προγραμματίζεται για τις 3 του Σεπτέμβρη (αμαυρώνουμε και την ημερομηνία) δεν πρέπει να γίνει.
Κ. Γραμματέα
Ο τόπος και το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχουν ανάγκη νέων ρηξικέλευθων-υλοποιήσιμων αποφάσεων.
Τέτοιου είδους αποφάσεις για το «δέον γενέσθαι» μπορεί να τις δώσει μόνο ένα πραγματικό συνέδριο.
- Να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο και να αποφασίσει τη σύγκληση συνεδρίου, τη θεματολογία, τις διαδικασίες, τη συμμετοχή.
- Στο συνέδριο να αποφασιστεί «το Πολιτικό και Πολιτισμικό ανήκειν» πρώτα των μελών του κινήματος και ακόλουθα της χώρας.
Ο χρόνος δεν περιμένει.
Το αύριο πολύ σύντομα γίνεται χθες και οι ευκαιρίες χάνονται.

Ρόδος 08-07/2011

Παρασκευάς Γιάννης
Π. Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μέλος Εθνικού
Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

από Δημοκρατική

http://aegaio.blogspot.com/2011/07/blog-post_452.html

Η δημοκρατία δεν χρειάζεται κουκούλες...

Γ.Α.Π, 22 Δεκ 2008
Επαναλαμβάνω και σήμερα: Η Δημοκρατία δεν χρειάζεται κουκούλες, δεν φοβάται το φως, τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια, τον διάλογο. Αυτά, τα επιζητεί. Αυτά ζητά και η νέα γενιά, ένα δημοκρατικό βήμα να εκφρασθεί, να διεκδικήσει τις ελπίδες της. Αλλά αυτή η φωνή της, κινδυνεύει να χαθεί, κάτω από τις συγκρούσεις μεταξύ των ΜΑΤ και των διαφόρων κουκουλοφόρων.

Ραγκούσης-Νταλάρας: Όταν σφίγκουν οι κώλοι θυμόμαστε την ομογένεια και το έθνος... αλλιώς προτεραιότητά μας είναι οι λαθραίοι

Να κοροϊδέψει τους ομογενείς εκμεταλλευόμενος την αγάπη τους για την Ελλάδα και το έθνος προσπαθεί για άλλη μια φορά ο Ραγκούσης-Νταλάρας σε συνέντευξη που έδωσε πριν φύγει για τις 5ήμερες διακοπές στη Νέα Υόρκη, στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ". Διαβάστε τι είπε:

"Πιστεύω ακράδαντα ότι την κρίσιμη αυτή ώρα για τη χώρα, οι Έλληνες της Διασποράς μπορούν και πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικά στη διάσωση της πατρίδας, αλλά και στην αναμόρφωση της Πολιτείας μας".

Στην ερώτηση "γιατί ένας ομογενής επενδυτής ή οποιοσδήποτε ξένος να τοποθετήσει τα χρήματά του στην Ελλάδα;", ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι "η Ελλάδα με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων επιδιώκει αφενός να σταθεροποιήσει την οικονομία μέσα από τη μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων και αφετέρου να προσελκύσει κεφάλαια για επενδύσεις. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν οι ομογενείς. Η χώρα χρειάζεται στήριξη πρωτίστως από τους δικούς της ανθρώπους. Σύσσωμο το έθνος οφείλει να ανταποκριθεί σ' αυτή την προσπάθεια. Έτσι έκανε πάντα στις δυσκολίες, έτσι είμαι βέβαιος θα πράξει και τώρα".

Ποιο "έθνος" και ποια διασπορά βρε καραγκιόζηδες; Αυτό το "έθνος" που μπασταδέψατε με το λαθρονόμο και μας λέγατε ότι δεν υπάρχει η έννοια του εξ αίματος Έλληνα και έκανες Έλληνα τον κάθε παραστικό από εδώ; Τώρα θυμήθηκες ότι οι ομογενείς παρότι έχουν αμερικάνικη υπηκοότητα είναι στο αίμα Έλληνες και ανήκουν στο "έθνος";

Και ποια διασπορά βρε γελοίοι; Αυτή που τη βλέπετε σαν αγελάδα για άρμεγμα κάθε φορά που δεν έχετε φράγκο και κατά τ' άλλα της αρνείστε την ψήφο;

Βρε αι σιχτίρ καραγκιόζηδες...

Τραγική η κατάσταση δείχνει η εκκαθάριση των δηλώσεων

Η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει δύο χρόνια μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ που θα την τσάκιζε... 1,6 δις είναι αυτά που θα πληρώσουν όσοι έχουν χρεωστικές δηλώσεις οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες:

Χρεωστικές

612.541

19,23

19.602.352.192

1.615.794.889

397.190

64,84

Πιστωτικές

1.238.159

38,87

28.927.311.973

-1.076.901.970

903.363

72,96

Μηδενικές

1.334.925

41,90

12.198.829.387

0

969.116

72,60

ΣΥΝΟΛΟ

3.185.625

100,00

60.728.493.552

538.892.919

2.269.669

71,25


Μουσουλμανικός πολιτισμός: Βρέθηκαν τα αποκεφαλισμένα πτώματα επτά πυροτεχνουργών, οι οποίοι είχαν απαχθεί στο δυτικό Αφγανιστάν

Επτά από τους 28 πυροτεχνουργούς ειδικευμένους στην εξουδετέρωση ναρκών, οι οποίοι απήχθησαν στις 6 Ιουλίου στο δυτικό Αφγανιστάν, βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπαρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Φαράχ του δυτικού Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Ιράν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αποκεφαλισμένα πτώματα βρήκαν αστυνομικοί και φύλαρχοι.

Η τύχη των υπολοίπων 21 πυροτεχνουργών παραμένει άγνωστη.

Ολοι εργάζονταν για τη μη κυβερνητική Υπηρεσία Ναρκαλιείας του Αφγανιστάν (Dafa), η έδρα της οποίας βρίσκεται στην πόλη Κανταχάρ στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ιαπωνία: Σεισμός 7 Ρίχτερ ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας

Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,0 βαθμών (αρχικά εκτιμήθηκε στο 7,3), σημειώθηκε ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, ανέφερε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμών.

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους έως και 50 εκατοστών στις ακτές των νομαρχιών Ιουάτε, Μιγιάγκι και Φουκουσίμα ως τις 10:30 τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η υπηρεσία. Τελικά το αναμενόμενο τσουνάμι είχε ύψος μόνο 10 εκ. και δεν προκάλεσε ζημιές

Οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι, που είχε ήδη υποστεί μεγάλες καταστροφές από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από αυτό, μεταδίδει το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Δεν αναφέρθηκαν τελικά τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από τις αρχές.