14 Ιουλίου 2011

Χατζημαρκάκης: Στην Οξφόρδη έμαθα τη μέθοδο c(Λ)opy paste-Πρύτανης: Αντιγραφή πάνω απ΄το 50% του διδακτορικού

Γράψαμε χθες για την αφαίρεση, από τον παν/μιο της Βόννης του διδακτορικού τίτλου του Ελληνογερμανού (έχει και τις δύο υπηκοότητες) "συγχωριανού της Μαρίας Δαμανάκη", του Γιώργου Χατζημαρκάκη. Μια αναμενόμενη εξέλιξη καθώς στην ιντερνετική πλατφόρμα vroniplag (που λειτουργεί κάπως σαν το wikipedia όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει) εδώ και 1,5 μήνα είχε αποδειχθεί ότι πάνω από το 70% της διδακτορικής διατριβής του Χατζημαρκάκη ήταν αυτούσια κομμάτια από άλλες εργασίες (σε κάποιες περιπτώσεις 2-3 σελίδες συνεχόμενες-δείτε την επόμενη εικόνα όπου με κόκκινο είναι σημειωμένες οι σελίδες με το 75% της σελίδας να είναι αντιγραφή) χωρίς να σημειώνεται εμφανώς, πχ. με εισαγωγικά ή πλάγια γράμματα, ότι επρόκειτο για κόπο άλλων.

Gc plag graphic.png
Αυτό όμως είναι το λιγότερο γιαυτό και στην απάντησή του ο Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, που ήταν φαβορί και για τη θέση του Προέδρου της επιτροπής Οικονομικών της Ευρωβουλής (η οποία χήρεψε όταν η συνάδελφός του και επίσης φιλελεύθερη Silvana Koch-Mehrin πιάστηκε επίσης να έχει αντιγράψει το διδακτορικό της και της αφαιρέθηκε ο τίτλος) απαντάει εύκολα και χαλαρά λέγοντας:
"Το διδακτορικό μου είναι οριακή περίπτωση. Το ότι χρησιμοποίησα ένα τρόπο σήμανσης για αναφορές από άλλες εργασίες, που σήμερα δεν είναι αποδεκτός [λες και τότε, το 2000, επιτρέπονταν να αντιγράφεις 2-3 σελίδες χωρίς εισαγωγικά] με στεναχωρεί πολύ. Είμαι ανακουφισμένος που το παν/μιο δεν με κατηγόρησε για πρόθεση παραπλάνησης και είδε μόνο "λάθη" στη σήμανση των ξένων αναφορών [παρακάτω θα δείτε γιατί τον κατηγόρησε και του αφαίρεσε τον τίτλο το πάν/μιο].

Ότι πηγή χρησιμοποίησα αναφέρεται σε παραπομπές και στη βιβλιογραφία. Το Πανεπιστήμιο της Βόννης κατακρίνει ότι δεν είναι ξεκάθαρη η σήμανση του δικού και ξένου κειμένου. Άρα δεν έχω ξένο κείμενο χωρίς να αναφέρω πηγή [γι αυτό το λόγο αφαιρέθηκε το διδακτoρικό του Υπ. Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας πριν μερικούς μήνες], απλά δεν έβαζα εισαγωγικά.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να παραδεχόμαστε λάθη. Δυνατός είναι όμως όποιος μαθαίνει από λάθη. Με το διδακτορικό ήθελα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Αυτή η επιθυμία μου ισχύει ακόμα και γι' αυτό θα ξεκινήσω τη συγγραφή ενός νέου διδακτορικού"
Παρόλο λοιπόν που ο Χατζημαρκάκης λέει ότι διδάχθηκε απ' τα λάθη του... κάθε άλλο παρά διδάχθηκε, μιας και συνεχίζει να μας κοροϊδεύει λες και είμαστε αγράμματοι βοσκοί.
Αν παρατηρήσετε στη δήλωσή του λέει μιλάει μόνο για το τεχνικό θέμα των εισαγωγικών που δεν έβαζε και όπως στην εργασία του παραπλανούσε τους αναγνώστες, αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι διαβάζουν δικές του απόψεις και συμπεράσματα, έτσι και τώρα μας παραπλανά ότι η αφαίρεση του τίτλου είναι "οριακή" επειδή δεν έβαλε σωστά τα εισαγωγικά.
Μερικές μέρες πριν μάλιστα, είχε το θράσος να βγει στην ΤιΒι και να πει ότι τον τρόπο που παρουσίαζε τα ξένα κείμενα στο διδακτορικό του τα εμπνεύστηκε κατά την τρίμηνη παραμονή του στην Οξφόρδη του 1996!!! Οπότε φαντάζεστε τι γιούχα έφαγε από φοιτητές που κάνουν διδακτορικό στην Οξφόρδη... και όλος ο κόσμος γελάει με τις απαράδεκτες δηλώσεις του ότι έβαλε στον τάφο του παππού του το διδακτορικό του μιας και ήταν ο πρώτος σπουδαγμένος της οικογένειας...

Για να τελειώνουμε όμως με τον "Ελληναρά" να σας πούμε ότι στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο λέει ότι εκτός του "τεχνικού" θέματος, ότι δεν έβαζε εισαγωγικά παραπλανώντας τους αναγνώστες ότι αυτά που διαβάζουν είναι δικά του, το σημαντικό για την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για την αφαίρεση του τίτλου ήταν ότι

πάνω από το 50% [στην πραγματικότητα πάνω από 70% αλλά το πάν/μιο αποφεύγει να το πει για να μη γίνει τελείως ρόμπα και το ίδιο] είναι αντιγραφή από άλλες εργασίες και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν έβαζε η δεν έβαζε εισαγωγικά!!!

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο "αυτό δεν πληρεί τις προδιαγραφές της συγγραφής ενός διδακτορικού, το οποίο πρέπει να είναι μια επιστημονική εργασία που έγραψε κάποιος μόνος του". Ενώ ο Πρύτανης συμπλήρωσε ότι «στο μέλλον θα πάρουμε κάποια μέτρα ώστε να αποφύγουμε τέτοια "κόλπα"»

Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος της αφαίρεσης του διδακτορικού και όχι ότι δεν έβαλε σωστά τα εισαγωγικά...
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον Ελληναρά όταν την περασμένη βδομάδα σε ομιλία του στο παν/μιο του Τrier ζήτησε τον καλύτερο ποιοτικό έλεγχο των Πανεπιστημίων!!

Βέβαια τον τελευταίο καιρό ο άνθρωπος που πέρσι ζητούσε την φυλάκιση του "απατεώνα Αλογοσκούφη" το έχει αλλάξει το παραμύθι και όσοι τον άκουσαν σήμερα στο ΣΚΑΪ [για τέτοιο θράσος μιλάμε: μετά την ξεφτίλα να βγαίνει στην ΤιΒι και να μας δίνει μαθήματα] θα νόμισαν ότι ακούνε τον Σαμαρά να μιλάει για ανάπτυξη κ.λπ

Στη Γερμανία βέβαια ο σαλτιμπάγκος τα γυρίζει όπως θέλει: Ενώ σε μια συνέντευξη τα χώνει στον ΓΑΠ και λέει χαρακτηριστικά: «Το πρωί λέει ότι θα παλέψει να βελτιώσει το Μεσοπρόθεσμο, το απόγευμα παραιτείται, το βράδυ κάνει ανασχηματισμό και την άλλη μέρα εξαγγέλλει δημοψήφισμα»... σε άλλη εφημερίδα τα χώνει στον Σαμαρά και παραπλανά τους Γερμανούς λέγοντας ότι ο Σαμαράς είναι ανεύθυνος και δεν δέχτηκε την παραίτηση ΓΑΠ, αποκρύπτοντας ότι ο ΓΑΠ ήταν αυτός που υπαναχώρησε.

Μέσα σ όλα αυτά έχει προτείνει και να γίνει κυβέρνηση από Έλληνες που είναι εξέχοντες προσωπικότητες στο εξωτερικό μη αποκλείοντας ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια Κυβέρνηση που θα κυβερνήσει τους "βλάκες και διεφθαρμένους" όπως μας έχει αποκαλέσει ο κύριος

Τέλος να επισημάνουμε ότι ο Ελληναράς δεν σκέφτεται ούτε κατά διάνοια να παραιτηθεί από Ευρωβουλευτής... αν παραιτηθεί ποιος θα σώσει τον κόσμο

Για όσους ξέρουν γερμανικά να και το βίντεο όπου ο Πρύτανης εξηγεί ότι το διδακτορικό του αφαιρέθηκε γιατί πάνω απ το 50% της εργασίας ήταν αντιγραφή

Έπαρση; Ψώνιο; Δούλεμα στους ηλίθιους; ... Μάλλον όλα μαζί...

Απολαύστε τον άνθρωπο που θυσίασε τα λεφτά για να σώσει τη χώρα:

H Ιστορία δε θα συγχωρήσει τους ηγέτες που έβλεπαν τη Ρώμη να καίγεται...

Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος

Οι στιγμές που διανύουμε είναι ιστορικές, τόσο σε οικονομικό (κυρίως), όσο και σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο. Η κρίση που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη αλλά και χώρες πέρα από τον Ατλαντικό, όπως οι ΗΠΑ, απαιτούν γενναίες αποφάσεις σε συλλογικό επίπεδο αν θέλουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η νευρικότητα που επικρατεί τελευταία τόσο στις χρηματαγορές όσο και στις ηγεσίες των ισχυρών κρατών αναδεικνύει περισσότερο την ανετοιμότητά τους παρά την κινητικότητα προς κάτι θετικό. Το πρόσφατο πρωτοσέλιδο της γαλλικής Le Monde είναι χαρακτηριστικό και αντικατοπτρίζει την ζοφερή πραγματικότητα: "Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν...". Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις κυβερνώντες που παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια ενώ η κρίση κορυφώνεται, που αδιαφορούν για το μέλλον των πολιτών τους και των ίδιων των χωρών τους, που αντιλαμβάνονται εξαιρετικά καθυστερημένα την κρισιμότητα των περιστάσεων, που δεν προτίθενται να πάρουν μια αληθινά συλλογική απόφαση για να δώσουν λύση, που αδυνατούν να τα βάλλουν με το χρηματοπιστωτικό "κτήνος", και τόσα άλλα...

Και μετά τα "παιδάκια" του εξωτερικού ας πάμε και σε αυτά του εσωτερικού...Ο καθένας έχει καταλάβει πλέον ότι η Ελλάδα δεν κυβερνάται από πολιτικούς που προστατεύουν την κυριαρχία της και τα συμφέροντά της αλλά από υπηρέτες -από "Φιλλιπινέζες" καλύτερα- των ξένων δανειστών. Αν αυτό δεν ήταν αντιληπτό από το περασμένο έτος σε κάποιους, τώρα νομίζω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πως να υπάρξει άραγε;

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, και πολύ περισσότερο ο Πρωθυπουργούς και ο Υπ.Οικονομικών, δεν δύνανται να σηκώσουν ανάστημα μπροστά στις αλαζονικές αποφάσεις των Βρυξελλών και το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι πως θα παρουσιάσουν τις εκάστοτε νέες εντολές στους ιθαγενείς. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, είναι Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! Η μέχρι προσφάτως αποστροφή της κυβέρνησης προς τη λέξη "χρεοκοπία" μεταστράφηκε σε αποδοχή της φράσης "επιλεκτική χρεοκοπία" καθώς, όπως λένε, δεν είναι το ίδιο πράγμα...Δε λένε όμως ότι η επιλεκτική χρεοκοπία μπορεί εύκολα να γίνει κανονική χρεοκοπία μετά από λίγες μέρες ή βδομάδες και ότι θα έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα από μια χρεοκοπία που θα εκδηλωνόταν αυτοβούλως από την Ελλάδα. Δε λένε ότι στα νέα ομόλογα θα έχουν μπει εμπράγματες εγγυήσεις, δηλαδή ελληνική γη. Δε λένε πως η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε ένα προτεκτοράτο του Βερολίνου και των Βρυξελλών έχοντας πουλήσει όλη την δημόσια περιουσία...

Αλλά πως να τα πουν αυτά; Με ψέματα αναρριχήθηκαν στην εξουσία, με ψέματα θα συνεχίσουν και με ψέματα θα επιμένουν ακόμα και όταν αποχωρήσουν σαν εθνοπροδότες! Η διαφορά είναι πως τότε θα τους έχουν καταλάβει και οι πλέον αφελείς!

http://armageddon-news.blogspot.com/2011/07/h_14.html

Το δούλεμα με τον χρόνο έκδοσης των συντάξεων συνεχίζεται...

Αντί να το ΒΟΥΛΩΣΟΥΝΕ συνεχίζουν το δούλεμα, τις υποσχέσεις και τα ψέματα.

-Προεκλογικά έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τους "καημένους τους συνταξιούχους που αργούν πολύ να πάρουν την σύνταξη που δικαιούνται".

-Στις προγραμματικές δηλώσεις (16/10/2009) ο Παπανδρέου είχε υποσχεθεί:
«Είναι δέσμευσή μας: η σύνταξη θα απονέμεται το αργότερο σε τρεις μήνες μέχρι το τέλος του 2010.»

Η συνέχεια στο kolotoubes.blogspot.com

Γ. Μιχελάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει χαθεί στη μετάφραση

«Αφού, με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τους, αναστάτωσαν τους Έλληνες και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην Οικονομία, δηλώνουν τώρα χαμένοι στη μετάφραση. Ο κ. Βενιζέλος μιλά για “επιλεκτική χρεοκοπία”, που… δεν θα είναι χρεοκοπία!! Και ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλλει “στάση πληρωμών”, που… δεν θα είναι στάση πληρωμών!!

Με αυτή την κυβέρνηση κινδυνεύουν και οι λέξεις να χάσουν το νόημά τους. Σίγουρα, όμως, πλήττεται σοβαρά η οικονομία. Και ύστερα έχουν το πολιτικό θράσος να καταγγέλλουν άλλους για αυτά που σκόπιμα οι ίδιοι διαπράττουν. Ο τόπος πληρώνει πολύ ακριβά αυτά που κάνουν, αυτά που όφειλαν να κάνουν και δεν κάνουν, αλλά και αυτά που ανεύθυνα και αβασάνιστα λένε.

Από τον “Τιτανικό”, την “οικονομία στην εντατική” και τα “σενάρια επιστροφής στη δραχμή” έως και τις τελευταίες δηλώσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου, για χρεοκοπία».

Η τρόικα επαινεί την Ιρλανδία που διαπραγματεύτηκε το δάνειο και πέτυχε επιτεύξιμους στόχους

Το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ιρλανδίας προχωρά καλά και πετυχαίνει τους στόχους του, εκτιμούν στην έκθεσή τους για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"Η Ιρλανδία κάνει καλή πρόοδο. Δεν υπάρχει κάποιος στόχος που να μην έχει επιτευχθεί", δήλωσε ο Ίστβαν Σέκελι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Δουβλίνο.

Η Ιρλανδία έλαβε δάνειο ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η τραπεζική και δημοσιονομική κρίση της απείλησαν να αποσταθεροποιήσουν το ευρώ. Το δάνειο χορηγήθηκε υπό τους όρους της αναμόρφωσης του τραπεζικού και δημοσιονομικού συστήματος της χώρας και σε τριμηνιαία βάση η τρόικα εξετάζει αν επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Ο Ατζάι Τσόπρα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ιρλανδία, επισήμανε ότι υπάρχουν ενδείξεις για "θετική ανάπτυξη της ιρλανδικής οικονομίας". "Οι τράπεζες αναδιαρθρώθηκαν. Το δημοσιονομικό πρόγραμμα προχωρά. Η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του προγράμματος", τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, χαιρέτισε τα συμπεράσματα της τρόικας. "Είμαι ικανοποιημένος που η αποστολή συμπέρανε ότι η Ιρλανδία πετυχαίνει όλους τους όρους και τους στόχους του προγράμματός μας. Πετύχαμε τους δημοσιονομικούς στόχους, τους τραπεζικούς, τους διαρθρωτικούς. Η μεγάλη αναδιάρθρωση των τραπεζών ήταν ο πιο δύσκολος στόχος αυτού του τριμήνου", είπε.

Κατά την εβδομάδα που έμειναν στην Ιρλανδία εξετάζοντας αν η χώρα έχει κάνει την απαραίτητη πρόοδο για να διασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου οι Τσόπρα, Σέκελι και Κλάους Μαζούχ (της ΕΚΤ) συναντήθηκαν με στελέχη της αντιπολίτευσης, εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων. Στις συνομιλίες που είχαν λέγεται ότι κυριάρχησαν τα μέτρα λιτότητας που προβλέπεται να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου. Για να παραμείνει το πρόγραμμα στην ορθή πορεία θα πρέπει να εξοικονομηθούν στον προϋπολογισμό αυτό άλλα 3,6 δισ. ευρώ.

Παρά τους επαίνους της τρόικας, στη χώρα εντείνονται οι ανησυχίες ότι το πρόγραμμα δεν λειτουργεί ικανοποιητικά. Οι φόβοι αυτοί ενισχύθηκαν και με την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody's να υποβαθμίσει την Ιρλανδία στην κατηγορία Ba1.

Κύπρος: Τουλάχιστον ένας χρόνος θα χρειαστεί για την επαναλειτουργία του σταθμού Βασιλικού

http://www.philenews.com/data/2011/07/11/2011_07_11_05_38_49__60a526c55f854550b6aa12d28eefd56a.jpgΤουλάχιστον ένας χρόνος θα χρειαστεί για να επαναλειτουργήσει πλήρως ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός στο Βασιλικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Χάρης Θράσου. Ο κ. Θράσου ανέφερε ότι άρχισε η κατεδάφιση των επικίνδυνων κτιρίων και με την ολοκλήρωσή της θα γίνει εκτίμηση των ζημιών από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, ανέφερε ότι πολύ μικρότερες είναι οι ζημιές στο σταθμό αφαλάτωσης της ΑΗΚ στην περιοχή Βασιλικού και πρόσθεσε ότι υπάρχει κάποια ελπίδα να μην σημειώθηκε βλάβη στην πέμπτη μονάδα παραγωγής του σταθμού.

Ο Στρος-Καν δεν θα επιδιώξει συμφωνία με τον εισαγγελέα

http://4.bp.blogspot.com/-bKyIch0dRCU/TcI4wNc31TI/AAAAAAAABTk/vjEuiegw9eA/s1600/papandreou-stross-kahn.jpgΟ πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα δηλώσει ένοχος για μικρότερες κατηγορίες ούτε θα καταλήξει σε συμφωνία με τον εισαγγελέα στο πλαίσιο της υπόθεσης σεξουαλικής επίθεσης που εκκρεμεί εναντίον του στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε σήμερα ένας δικηγόρος του.

"Δεν θα διαπραγματευτεί για οποιοδήποτε θέμα και δεν θα δηλώσει ένοχος για πλημμέλημα", δήλωσε ο Ουίλιαμ Τέιλορ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

"Η μόνη αποδεκτή κατάληξη (για την υπεράσπιση) είναι η απόσυρση όλων των κατηγοριών", πρόσθεσε ο Τέιλορ.

Ο Στρος-Καν έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν και ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς, που έχει αναλάβει την υπόθεση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την αναβολή της επόμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου, η οποία ορίστηκε για την 1η Αυγούστου αντί της 18ης Ιουλίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος και στις δύο πλευρές για να ερευνήσουν την υπόθεση.

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν έχουν εκφράσει πάντως την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχουν αποσυρθεί οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που βαραίνουν τον πελάτη τους.

Σύμφωνα με τον Τέιλορ δεν είναι πιθανό να ληφθούν αποφάσεις στη συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου.

"Είναι μία συνεδρίαση ρουτίνας στην οποία οι δύο πλευρές θα εξηγήσουν σε ποιο στάδιο είναι η έρευνά τους", επεσήμανε ο δικηγόρος στην εφημερίδα Le Parisien. "Ο δικαστής θα πει 'σας ευχαριστώ και μπορείτε να επιστρέψετε σε τρεις εβδομάδες ή τον Σεπτέμβριο'".

Βέλγιο: Επικριτικά σχόλια του βελγικού Τύπου για το ρόλο της Γερμανίας και της Ολλανδίας στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης

Ιδιαίτερα επικριτικός για το ρόλο της Γερμανίας και της Ολλανδίας στο ζήτημα της κρίσης του ελληνικού χρέους είναι και σήμερα ο βελγικός Τύπος. Για πυρετώδεις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης, κάνει λόγο η ολλανδόφωνη «De Tijd».

Κατά την εφημερίδα, δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και του άμεσου κινδύνου διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη, το πλέον λογικό θα ήταν η Γερμανία να εγκαταλείψει την αξίωσή της για συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας, ακολουθώντας τις σχετικές παραινέσεις της ΕΚΤ. Ωστόσο, προσθέτει, η προϋπόθεση αυτή είναι εκ των ων ουκ άνευ για τις κυβερνήσεις των πλουσιότερων χωρών (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία και Αυστρία), στο βαθμό που έχουν αναλάβει σχετική δέσμευση απέναντι στα εθνικά τους κοινοβούλια και ως εκ τούτου τυχόν υπαναχώρησή τους θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος που δεν δείχνουν διατεθειμένες να αναλάβουν.

Λόγω του αρνητικού κλίματος, παρατηρεί η εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΕΕ, Βαν Ρομπάι, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης που θα αφήνει όλα τα μέρη ικανοποιημένα. Στο πλαίσιο αυτά, προσθέτει, θα μπορούσε να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και ταυτόχρονα να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες. Κάτι τέτοιο, όμως, αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο προϋποθέτει ότι όλα τα μέρη θα θελήσουν να βάλουν νερό στο κρασί τους, καταλήγει η εφημερίδα.

Με τη σειρά της, η επίσης ολλανδόφωνη «De Standaard», σε ανάλυση με τίτλο «Η ΕΕ μεταθέτει στο άδηλο μέλλον τη λύση των προβλημάτων», παρατηρεί ότι το χάσμα στους κόλπους της ΕΕ παραμένει αγεφύρωτο σε ό,τι αφορά την εύρεση λύσης για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης. Παράλληλα, η εφημερίδα ασκεί κριτική στη στάση της Γερμανίας, την οποία θεωρεί «αντιπαραγωγική». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, η ολιγωρία και οι συνεχείς παλινωδίες των Ευρωπαίων ηγετών και ιδίως της Γερμανίας έχουν αποτελέσει τροχοπέδη στις προσπάθειες υπέρβασης της ελληνικής κρίσης, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αποτελεί πλέον το μοναδικό στήριγμα για το ευρώ.

Με τη σειρά της όμως κι η ΕΚΤ, προσθέτει η αρθογράφος, έχει πλέον φτάσει στα όριά της στο βαθμό που έχει φορτωθεί με ένα σωρό «άχρηστους» τίτλους χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας και μοιραία νιώθει θύμα εκμετάλλευσης από την πλευρά των Γερμανών. Ιδιαίτερη μνεία κάνει η εφημερίδα στην πρόσφατη έκκληση που απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να πορεύονται με βάση όχι τις εσωτερικές πολιτικές «κόκκινες γραμμές», αλλά με γνώμονα μια συντεταγμένη πολιτική για μια αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι εάν είχε συσταθεί νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, είχε μειωθεί το επιτόκιο ελληνικού δανεισμού και είχε διασφαλιστεί η δυνατότητα επαναγοράς ελληνικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά ομολόγων, τόσο η Ελλάδα όσο και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας δεν θα είχαν γνωρίσει τόσο ισχυρούς κλυδωνισμούς. Αντί όμως να υπάρξει μια τέτοια προσέγγιση, συνεχίζει η βελγική εφημερίδα, η Γερμανία όπως και η Ολλανδία προτίμησαν να επικεντρωθούν στο ζήτημα των όρων συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, παραβλέποντας ότι εάν βάζεις το μαχαίρι το λαιμό στους επενδυτές, αυτό που θα κάνουν είναι να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους, οδηγώντας μια χώρα σε χρεοκοπία.

Ακόμη, προσθέτει, εάν κάνεις λόγο για μια «εθελοντική» συμμετοχή των ιδιωτών, θα αποφύγεις πιθανότατα τη χρεοκοπία. Ωστόσο, σημειώνει, σε μια τέτοια περίπτωση είναι εύλογο οι ιδιώτες να ζητούν κρατικές εγγυήσεις από την πλευρά τους, με αποτέλεσμα η πολυθρύλητη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών να μην αφορά εν τέλει παρά μόνον ένα μικρό ποσοστό του συνολικού ποσού της ελληνικής βοήθειας. Όλα αυτά ήταν γνωστά, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες προτίμησαν να σπαταλήσουν πολύτιμο χρόνο, αναλώνοντας όλους τους τελευταίους μήνες σε μια ατέρμονη βυζαντινολογία περί των όρων συμμετοχής των ιδιωτών. Εξηγώντας την εμμονή της Γερμανίας στο ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων, η εφημερίδα αναφέρει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού χρέους σε ό,τι αφορά τη Γερμανία βρίσκεται στα χέρια όχι των τραπεζών, αλλά των κρατικών αρχών, γεγονός που καθιστά ευκολότερο για το γερμανικό Κοινοβούλιο να αξιώσει μια μεγαλύτερη συμμετοχή των τραπεζών στις ζημιές, καθώς το γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν διατρέχει κίνδυνο κατάρρευσης. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει στη Γαλλία, προσθέτει η εφημερίδα, όπου το μεγαλύτερο χρέος βρίσκεται στα χέρια των τραπεζών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η γαλλική Βουλή να εγείρει μια παρόμοια αξίωση που θα μπορούσε να επιφέρει την κατάρρευση γαλλικών τραπεζών.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ δεν κάμπτεται από τις αντιρρήσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Tρισέ, στο σχέδιο συμμετοχής των τραπεζών στο ελληνικό πακέτο διάσωσης. Και τούτο, επειδή γνωρίζει ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι πιο εύκολα θα δέχονταν να δοθούν γερμανικές ενέσεις κεφαλαίου προς την ΕΚΤ, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ζημιές από το κούρεμα της αξίας των ελληνικών ομολόγων, παρά προς την Ελλάδα.

Μετά τα τανκς του κ. Πάγκαλου, ήρθε σήμερα o Βενιζέλος να ζητήσει στρατιωτική πειθαρχία από τη ΝΔ στις αποφάσεις του!!!

Κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος-Αντιδράσεις αντιπολίτευσης-Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται λέει η ΝΔ

Τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως της ΝΔ προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια, ειδικά δε η αποστροφή του:«Καλώ την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί».

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Λέγκας, αφού επανέλαβε τα όσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς ότι «η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας», ζήτησε από τον κ. Ευ. Βενιζέλο να ανακαλέσει τα όσα είπε περί στρατιωτικής πειθαρχίας.

«Ήταν σχήμα λόγου. Τι να ανακαλέσω; Να ανακαλέσετε τον αρχηγό σας και να μην επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος», απάντησε αμέσως ο κ. Βενιζέλος, χωρίς ωστόσο να κάμψει την αντίδραση του κ. Λέγκα.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε τονίζοντας πως από την ώρα που εισήλθε η λέξη «χρεοκοπία», είναι ατυχές που ενημερώνεται σήμερα η Βουλή.

«Το θέμα είναι μείζον, γιατί η λέξη χρεοκοπία θα θέσει σε κίνδυνο τον ομαλό εφοδιασμό της χώρας σε ρευστότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά τα τανκς του κ. Πάγκαλου, ήρθε σήμερα η στρατιωτική πειθαρχία του κ. Βενιζέλου. Να τους χαίρεται η κυβέρνηση τους δύο αντιπροέδρους της που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε εκβιαστικά και αντιδημοκρατικά διλήμματα», σχολίασε και ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κ. Τασούλας.

«Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε συστράτευση - είπε για στρατιωτική πειθαρχία. Δεν ξέρω που υπηρέτησε φαντάρος και δεν ξέρω τι εννοεί [πουθενά δεν υπηρέτησε: Ι5 και στον καναπέ του]... Ο άλλος είχε μιλήσει για τανκς. Γιατί; Μερικές λέξεις είναι πολύ φορτισμένες», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και πρόσθεσε:«Δηλαδή γιατί; Για να σωθούν όλοι αυτοί, που έβγαλαν 610 δισ. στις ελβετικές τράπεζες; Για να σωθούν οι εφοπλιστές;». Πρόσθεσε δε πως μια χρεοκοπία συνιστά λήψη επώδυνων μέτρων για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία και κάλεσε την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, να ξεσηκωθούν ενάντια στην αντεργατική πολιτική.

«Ακούσαμε μια διάλεξη από τον κ. Βενιζέλο. Μπορεί να καλύπτει κενά ή ανεπάρκειες άλλων, αλλά τον οδηγεί και σε γκάφες η πληθωρικότητά του. Είναι “βενιζέλεια” γκάφα η χρησιμοποίηση από τον ίδιο του όρου “επιλεκτική χρεοκοπία”», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Α. Ροντούλης, ο οποίος «σύστησε» στον υπουργό «αφού ζητάει να μην γίνεται παιχνίδι με τις λέξεις ο ίδιος πρωτίστως να τιθασεύσει την λεξιλαγνεία του, γιατί αυτή τον οδηγεί σε γκάφες».

Αναφορικά με την έκφραση του κ. Βενιζέλου για στρατιωτική πειθαρχία, ο κ. Ροντούλης είπε ότι «δεν θα πρέπει να μας ξενίζει - από την Άμυνα ήρθε, του έμειναν κουσούρια. Μην παίρνετε τοις μετρητοίς όσα ακούγονται από τον κ. Βενιζέλο - Κατάλαβε γκάφα, ήρθε να απολογηθεί για το τι είναι η επιλεκτική χρεοκοπία ή Selective Default», είπε.

«Από μας μην περιμένετε στρατιωτική πειθαρχία, γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στο" στρατηγό" Γ. Παπανδρέου, ούτε στον καινούργιο μηχανοδηγό», είπε εκ μέρο

Πετσάλνικος ψάχνει για μακάκες: Κάλεσε τον απόδημο Ελληνισμό να ενεργοποιηθεί για την υπέρβαση της κρίσης δηλ. να κάτσει σαν αγελάδα να τον αρμέξουμε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicb-hbECieCr1pzBsS2Lr4TxosYm-g-dQM6NNWtF1vfI-jEAcIxhonGX-Xn7iMmWgamHCBL1-iG-sVfUHMcRNeeWbnwFl87LoGIiugGP_L763ZaxmyZtx0ETHc-HqLSPme92sb8B28AeU/s400/%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2582.jpgΚάποιος πρέπει να είπε στο Πετσάλνικο ότι οι Έλληνες ομογενείς είναι κάργα μαλάκες... αλλιώς δεν εξηγείται ότι τους κάλεσε να βοηθήσουν για να βγούνε τα λαμόγια από τη φάκα! Το ότι τους τους θεωρεί κάργα μακάκες φαίνεται απ' ότι τους ζητάει να βοηθήσουν χωρίς να έχουν λόγο και άποψη μιας και δεν τους επιτρέπει να ψηφίζουν γιατί φοβάται το εθνικό τους φρόνημα.

Φίλε Πετσάλνικε πέρασαν οι εποχές όπου τα κορόϊδα έφερναν το υστέρημά τους στην Ελλάδα και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας... ειδικά δε από σένα δεν πρόκειται να πειστούν γιατί ξέρουν ότι αν στις χώρες που ζούνε ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πιαστεί με παράνομη πισίνα (εδώ και εδώ) και έλεγε "δεν ήξερα ότι έπρεπε να τη δηλώσω όταν την έχτιζα" , θα είχε πάει σπίτι του και τις εκκλήσεις προς τους ομογενείς θα τις έκανε από τον καναπέ του και όχι από τη θέση του Προέδρου της Βουλής... αν τους το 'λεγε κανας Μαγγίνας μπορεί και να τον άκουγαν... αυτός τουλάχιστον πήγε σπίτι του όταν αποκαλύφθηκαν οι παρανομίες του.

Διαβάστε και τι είπε ο "Πρόεδρος" της Βουλής:

Εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα, χαρακτήρισε τον απόδημο Ελληνισμό ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, καλώντας τον ταυτόχρονα να ενεργοποιηθεί υπέρ της χώρας.

«Αποτελεί χρέος όλων να συνεισφέρουν, με κάθε τρόπο, στην υπέρβαση της κρίσης και στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής, με οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη», υπογράμμισε κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

«Η διεθνής δικτύωση, τεχνογνωσία, επιχειρηματικότητα και οι δυνατότητες δημόσιας και πολιτικής παρέμβασης των Ελλήνων της διασποράς, θα μπορούσε να συμβάλλει τα μέγιστα για την ταχύτερη ανάκαμψη από την οικονομική κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Εκπροσωπείτε από τη μια τις νέες σας πατρίδες και από την άλλη όμως αισθάνεστε και ενεργείτε και ως πρεσβευτές διπλής ταυτότητας. Τα προσωπικά σας επιτεύγματα αποτελούν απάντηση στη μεμψιμοιρία και την απαξίωση».

Η Κυπριακή τραγωδία μέσα από δορυφορικές φώτο του Hellassat

Δορυφορικές φωτογραφίες της ναυτικής βάσης "Ε. Φλωράκης" στην Κύπρο, πριν και μετά την έκρηξη έδωσε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα της η θυγατρική του ΟΤΕ που διαχειρίζεται τον δορυφόρο μας HellasSat, τον οποίο οι Γερμανοί του ΟΤΕ σχεδιάζουν να πουλήσουν(!). Δείτε τις:

(κάντε κλικ για μεγέθυνση ή πάτε εδώ για μεγαλύτερη ανάλυση)



Κακοπέρασε ο καημένος ο Αντρέας όταν τον συνέλαβαν οι Συνταγματάρχες...

Προσέξτε πως χαμογελάει ο φίλος του με τα γιαλιά που τον επισκέφθηκε, στο ξενοδοχείο που τον φιλοξενούσε η χούντα, μερικές μέρες μετά το πραξικόπημα, ... ενώ ο Αντρέας σαν πιο γάτα κοιτάζει λίγο σαν "βασανισμένος"...

(κάντε κλικ στη φώτο για μεγέθυνση για να διαβάσετε το ενδιαφέρον κείμενο της 29.04.1967)


Περί κατάργησης προξενείων

του Μύρωνα Βελιγράδη,
μέλους της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ.

Από πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε πληροφορηθεί την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των ελληνικών προξενείων στις κυριότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. (Λονδίνου, Παρισίων, Βρυξελλών κ.α.) και στην αντίστοιχη ίδρυση προξενικών γραφείων, στα πλαίσια του γενικότερου εξορθολογισμού των δαπανών του κράτους.

Αν και η δυσαρέσκεια της ελληνικής κοινότητας Μ. Βρετανίας ήταν έντονη και γνωρίζοντας ότι το ήδη υπάρχων προσωπικό του προξενείου δεν επαρκεί για την άμεση εξυπηρέτηση του κοινού, δεν θελήσαμε να παρέμβουμε δυναμικά, δείχνοντας μια, έστω μικρή κατανόηση για την αναγκαιότητα περικοπής εξόδων που άλλωστε αποτελεί και πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Δυστυχώς όμως τις τελευταίες μέρες, στην ουσία από την στιγμή που καταργήθηκε το προξενείο, παρατηρείται μια εντονότατη υπολειτουργία του προξενικού γραφείου απόρροια της δραστικής μείωσης προσωπικού και σε συνδυασμό φυσικά με το αυξανόμενο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς το Λονδίνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το για κλείσιμο ραντεβού, μέσω του απαρχαιωμένου online συστήματος, για την ανανέωση διαβατηρίων θα πρέπει κάποιος να περιμένει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τουλάχιστον! Δηλαδή αν κάποιος χρειάζεται να ταξιδέψει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου απαιτείται διαβατήριο, απλώς δεν μπορεί. Αν κάποιος χρειάζεται να προσκομίσει το επίσημο έγγραφο του Ελληνικού κράτους σε επίσημες βρετανικές αρχές για οποιονδήποτε λόγω, ή του έχει ζητηθεί από την εταιρία του, θα πρέπει να δηλώσει κόλλημα γιατί απλούστατα αν επικαλεσθεί την πικρή αλήθεια ότι η ανανέωση διαβατηρίου διαρκεί 6 μήνες, δεν θα γίνει πιστευτός!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο κοντόφθαλμη είναι η παρούσα κυβέρνηση η οποία απρογραμμάτιστα, χωρίς κανένα σχέδιο έχει καταφέρει να ξηλώσει κάθε έννοια ευνομίας του κράτους ακόμα και εκτός χώρας. Ο απόδημος ελληνισμός ίσως να μην βιώνει τις ίδιες δυσκολίες που επισείεται η κοινωνία στην πατρίδα μας, όμως με την ανευθυνότητα, την αναισθησία και την αχρηστία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ νιώθει την απόσταση από την χώρα του όλο και να μεγαλώνει.

Η Μ. Βρετανία αποτελεί ίσως τον πιο δημοφιλές προορισμό για νέους εργαζομένους που έχουν πάρει αυτή την τόσο δύσκολη απόφαση να μεταναστεύσουν . Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας πόσο δύσκολη απόφαση είναι. Αυτό που θέλαμε όμως είναι μην νιώθουμε ανεπιθύμητοι από την πατρίδα μας και εκτός της πατρίδας μας.

http://openpress-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html

«Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα του ΓΑΠ αδιαφόρησε»

Του ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.

Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό «Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ηταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», μας είπε με πάθος ο Ι. Σαββίδης, που διαμαρτύρεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. 

 «Ηταν έτοιμος» 

«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας».

«Γιατί ήρθατε;»

Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών». Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;». Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές. Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι' αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε. Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε». 

http://www.enet.gr

Το υπουργείο Πολιτισμού για την πιθανότητα αγορά της οικίας που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, από το ελληνικό δημόσιο

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα βοηθούσε οποιαδήποτε προσπάθεια, ώστε να κινητοποιηθεί η "Κοινωνία των Πολιτών", ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, με στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αναφέρει ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή ερώτηση που είχε υποβληθεί από τον βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη, για την πιθανότητα να αγοραστεί από το δημόσιο το σπίτι που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Κωστής Παλαμάς.

Για την εξαγορά και αξιοποίηση του ακινήτου θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 18 του Ν. 3028/2002, για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτισμού για το σπίτι του Κωστή Παλαμά.

Δεδομένου ότι η φροντίδα για την πολιτιστική κληρονομιά, κατά το Σύνταγμα, "αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του καθενός", σημειώνει, επιπλέον, ο κ. Νικητιάδης, "η κρίση ίσως είναι μια ευκαιρία για να αναδειχθεί, το πόσο μπορεί να βοηθήσουν οι πολίτες την προσπάθεια που κάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, και πόσο σημαντικό είναι να μη λέμε πάντα ότι το κράτος πρέπει να το κάνει αυτό, αλλά να το κάνουμε εμείς".

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης, έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της αγοράς του σπιτιού του Κωστή Παλαμά από το ελληνικό δημόσιο, και έχει χαρακτηρίσει "τρίπλα" του υπουργείου την απόφαση να παραπέμψει το θέμα στη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων, προκειμένου εκείνη να αποφανθεί στη βάση της διαδικασίας απαλλοτριώσεων ακινήτων που έχουν μέσα μνημεία, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 18 του Ν.3028/2002.

Ο βουλευτής της ΝΔ υπενθυμίζει, επίσης, ότι το αίτημα των τοπικών φορέων, της Εκκλησίας, των πρυτανικών αρχών, της Εταιρείας Λογοτεχνών και πολιτών, είναι η εξαγορά του ακινήτου στην οδό Κορίνθου προκειμένου να στεγαστούν εκεί ενθυμήματα του Κωστή Παλαμά.

Μαγκριώτης: Φορτώνει στις Τράπεζες την αποτυχία του να μειωθούν τα διόδια!!! Τον Σουφλιά μόνο ξέχασε...

Τους λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατό να μειωθούν τα διόδια στα εθνικά οδικά δίκτυα εξέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Μαγκριώτης, αποδίδοντας την ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη στις τράπεζες οι οποίες δεν επαναχρηματοδοτούν τα έργα μη θεωρώντας τα βιώσιμα, αλλά και στους παραχωρησιούχους των έργων που δεν τήρησαν την σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση.

Ο ίδιος, ωστόσο, εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι τα έργα είναι βιώσιμα και πάνω από όλα δεν θα πτωχεύσει η χώρα «γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού των τραπεζιτών αυτή η σκέψη υπάρχει».

«Δεν έχει γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και φυσικά να μειωθούν ταυτόχρονα και τα διόδια» είπε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Παρότι η κυβέρνηση μέσα από αυτό το ενδιάμεσο σχέδιο έχει εγγυηθεί σε απόλυτο βαθμό τα έργα και τις επόμενες κινήσεις, οι τράπεζες αρνούνται να επαναχρηματοδοτήσουν τα έργα γιατί συνεχίζουν να θεωρούν ότι δεν είναι βιώσιμα. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι και η χώρα θα πάει μπροστά και τα έργα είναι βιώσιμα. Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας και του φορολογούμενου πολίτη. Με αυτή την έννοια κάθε όρος που βάζουν οι τράπεζες δεν σημαίνει ότι από τη δική μας πλευρά θα γίνει δεκτός» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης.

Ο υφυπουργός εξήγησε, επίσης, πως για οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις των οδικών έργων θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές ή το Δημόσιο να καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση.

Κατά το πρώτο σκέλος, ο κ. Μαγκριώτης είπε πως η συμφωνία η οποία είχε γίνει -με την υπογραφή μάλιστα μνημονίου συναντίληψης- ακυρώθηκε από την άλλη πλευρά κι έτσι δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση την οποία είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ώστε να μειωθούν τα διόδια.

Κατά το δεύτερο μέρος, ο αρμόδιος υφυπουργός είπε πως αν το Δημόσιο καταγγείλει μονομερώς τις συμβάσεις τα έργα θα σταματήσουν και θα υπάρξει πολλαπλή ζημία.

FTD: Ο ΓΑΠ θεωρεί ότι οι υπάλληλοί του δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν!!!

[Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης του ΓΑΠ στους FTD... για να ξέρουμε ποιος δίνει αφορμές να δυσφιμίζεται η χώρα στο εξωτερικό]

Ότι θα κινητοποιήσει ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να ελέγξει τη μη καταβολή φόρων και τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην Financial Times Deutschland.

"Υπάρχουν στην Ελλάδα 14.000 άνθρωποι, που όλοι μαζί χρωστούν στο κράτος περίπου 36 δισ. ευρώ φόρους", δήλωσε και πρόσθεσε:

"Σ' αυτή την ομάδα πρόκειται να επικεντρωθεί τώρα ο υπουργός Οικονομικών. Πιθανόν να αναθέσουμε αυτό το έργο σε ιδιωτικές εταιρείες. Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι η διοικητική μηχανή δεν μπορεί να το κάνει και δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική σ' αυτό το έργο", λέει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι "ο μηχανισμός του Δημοσίου είναι πολύ γραφειοκρατικός και αδιαφανής" και σημειώνει ότι "χρειάζονται βαθιές διοικητικές μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες πρέπει να αλλάξει κανείς ριζικά νοοτροπίες".

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει, ότι ο κ. Παπανδρέου από την ανάληψη των καθηκόντων του αναφέρεται σε γιατρούς και ιδιοκτήτες επαύλεων με πισίνες στην Αθήνα, που δεν πληρώνουν φόρους. Το δημοσίευμα της εφημερίδας 'FTD' επισημαίνει ότι η χώρα πληρώνει το τίμημα της μη ύπαρξης μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης και επιπλέον της άνθησης της διαφθοράς.

Σ' αυτά προστίθεται το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι σε θέση να τιμωρήσει τις φορολογικές παραβάσεις. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, γράφει η εφημερίδα και παραπέμπει σε στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ότι συνολικά 900.000 Έλληνες περίπου χρωστούν φόρους μικρού αριθμού, δισεκατομμυρίων.

Κατά την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η εθνική φορολογική διοίκηση απλούστατα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την είσπραξη αυτών των ποσών. "Οι 900.000 φορολογικοί οφειλέτες θα ήταν ένα τεράστιο έργο, που πιθανόν να διαρκούσε 30 χρόνια", λέει ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι "έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το δικαστικό μας σύστημα". Ο πρωθυπουργός αναφέρει επ΄αυτού ότι "το σύστημα δικαιοσύνης λειτουργεί ως εξής: όποιος χρωστά φόρους και δικάζεται γι αυτό, συχνά παίρνει αναστολή τριών ετών, στη διάρκεια της οποίας δεν πληρώνει τίποτα. Στη συνέχεια, συχνά του επιβάλλεται ένα μικρό πρόστιμο ή του δίνεται ακόμα περισσότερος χρόνος".

Εκτός από τη μη καταβολή και είσπραξη φόρων, η χώρα αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό. "Υπάρχει φοροδιαφυγή προς την Ελβετία", δηλώνει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "γι΄ αυτό και συνομιλούμε με την Ελβετία, όπως άλλωστε και η Γερμανία".

Η Ευρωζώνη και ο σύνδεσμος τραπεζών IIF διαπραγματεύονται για τρόπους μείωσης του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με την FT Deutschland

Η Ελλάδα θα ανακάμψει μόνον όταν μειωθεί αισθητά το συνολικό της χρέος, είναι η κοινή διαπίστωση στην οποία έχουν καταλήξει οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και ο διεθνής σύνδεσμος τραπεζών IIF (στον οποίο μετάχουν πάνω από 400 τράπεζες και επενδυτικοί όμιλοι μεταξύ άλλων και όλες οι μεγάλες Τράπεζες της Ελλάδας).

Στη βάση αυτή ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει συναινέσει να συμμετάσχει στο δεύτερο πρόγραμμα της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφ. Financial Times Deutschland ‚FTD' (14.7.11) που επικαλείται σχετικό έγγραφο του ΙΙF. Το έγγραφο αυτό θα αξιοποιηθεί ως βάση για τη σχεδιαζόμενη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup έδωσαν προθεσμία στους εμπειρογνώμονες να επεξεργαστούν διάφορα μοντέλα συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, θα οποία θα ενσωματωθούν στο πακέτο βοήθειας. Εκτιμάται ότι η προτεινόμενη επαναγορά ομολόγων θα οδηγήσει στην ανάγκη διεύρυνσης του πακέτου βοήθειας. Μέχρι τώρα γίνονταν λόγος για 115 δις ευρώ στα οποία θα πρέπει τώρα να προστεθούν κάποιες δεκάδες δις επιπλέον, εκτιμά η FTD. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στο έγγραφο του IIF αναφέρεται ότι απαιτούνται "επιπρόσθετα ποσά από τους ευρωπαίους φορολογούμενους" πέραν της μέχρι τώρα επίσημης στρατηγικής. Ωστόσο, τα ποσά αυτά θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα και μεσοπρόθεσμα "μπορεί να προωθηθεί η πρόσβαση εκ νέου της Ελλάδας στην αγορά κεφαλαίου".

Αναφορικά με τα μοντέλα που συζητούνται, όπως η επαναγορά ομολόγων ή η ανταλλαγή ομολόγων με επιμήκυνση της διάρκειάς τους, πρέπει να οδηγούν στη μείωση του συνολικού χρέους της χώρας. "Σχέδια τα οποία καλύπτουν μόνον την ανάγκη ρευστότητας της Ελλάδας χωρίς να μειώνουν το χρέος δεν επαρκούν για να σταθεροποιήσουν τις αγορές", αναφέρει το έγγραφο του IIF. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της εφ. FTD, σε κύκλους της Ευρωζώνης γίνεται λόγος για μείωση του συνολικού χρέους κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες από το 150% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 120%. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι αν δεν αν δεν υπάρξουν μέτρα, το ποσοστό του χρέους θα φράσει στο 172% το επόμενο έτος.

Ποιός μπορεί να εμπιστευθεί ένα κόμμα που φοβάται και τη σκιά του;

Όπως μάθατε όλοι, πριν από μερικές μέρες κάποιοι "φίλοι της ΝΔ" μας έστειλαν και ανεβάσαμε στο youtube, ένα βιντεάκι, που έχει τίτλο "spot για ΝΔ", διευκρινίζοντας με απόλυτη σαφήνεια, ότι δεν πρόκειται για βίντεο που έκανε "το κόμμα".

H συνέχεια έξω απ' τα δόντια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_307.html

Κύπρος: Κηδεύτηκαν τα δίδυμα αδέλφια που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική βάση, σκεπασμένα με τη γαλανόλευκη

Μέσα σε ατμόσφαιρα απερίγραπτου πόνου και πένθους κηδεύτηκαν σήμερα τα δίδυμα αδέλφια- εθνοφρουροί Μιλτιάδης και Χριστάκης Χριστοφόρου και ο αρχιλοχίας της Πυροσβεστικής Ανδρέας Παπαδόπουλος. Και οι τρεις βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Η εξόδιος ακολουθία για τους 19χρονους αδελφούς στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Λεμεσού άρχισε με το "Χριστός Ανέστη". Της ακολουθίας προέστη ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Τα φέρετρα σκέπαζαν η ελληνική και κυπριακή σημαία, ενώ το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί χειροκροτούσε και φώναζε "ήρωες- ήρωες". Οι καμπάνες κτυπούσαν πένθιμα, τιμητικό άγημα από το ναυτικό απέδιδε τιμές και η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς παιάνιζε εμβατήρια.

Οι φίλοι των δύο παλικαριών, εισακούοντας στην έκκληση των τραγικών γονιών τους παρευρέθηκαν στην κηδεία ντυμένοι στο λευκό και το γαλάζιο, τα χρώματα του ναυτικού. Τρεις συνάδελφοι των Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου κρατούσαν τρεις σταυρούς με λευκά άνθη. Επάνω στα φέρετρα ήταν τα πηλίκια των δυο εθνοφρουρών του ναυτικού και οι φωτογραφίες τους. Ανάμεσα στα δύο φέρετρα βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια Λάρνακας και απηύθυνε το ύστατο χαίρε στον αρχιλοχία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Παπαδόπουλο. Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ GAP ΓΙΑ ΤΟN ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την οργάνωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από τη απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, με τους Βαλκανικούς Πολέμους του ’12-‘13.

Στην επιστολή του ο Αν. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «το 2012 δεν είναι μόνο η χρονιά της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να γίνει η χρονιά ολόκληρης της Μακεδονίας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας, να προωθήσουμε την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, να δώσουμε στον τόπο μας την ηγετική θέση που του ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο κ. Δ. Ψωμιάδης κάνει λόγο για αδικαιολόγητη αδράνεια που προκαλεί έντονους προβληματισμούς και ανησυχίες και τονίζει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη, προσκαλώντας όλους τους δημάρχους της περιοχής, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των δράσεών τους, σε μια κοινή κατεύθυνση. «Κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι, ότι η μέχρι σήμερα απουσία οποιουδήποτε κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού, λειτουργεί ως τροχοπέδη για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος αντάξιου της σπουδαιότητας της επετείου», υπογραμμίζει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και επισημαίνει ότι «το κορυφαίο γεγονός δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, αλλά αντίθετα, να αποτελέσει το έναυσμα για την αναγέννηση της Μακεδονίας, για μια σειρά επενδυτικών πρωτοβουλιών, που θα βάλουν την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης». «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε την αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος», σημειώνει ο κ. Ψωμιάδης.

Ο Αν. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας στην επιστολή του ζητά από τον Πρωθυπουργό να τεθεί επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους εορτασμούς του 2012 καθώς για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία, δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια. «Πρέπει να τρέξουμε, αν θέλουμε το 2012 να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας», καταλήγει ο κ. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Σε λίγους μήνες η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία γιορτάζουν τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Απελευθέρωσή τους, με τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους των ’12 - ’13.

Το 2012 σηματοδοτεί ένα κορυφαίο ιστορικό, κοινωνικό, πολιτισμικό και πολιτικό γεγονός, υπερτοπικής εμβέλειας, το οποίο πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της Μακεδονίας, με προοπτική τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Μακεδονικής γης.

Το 2012 δεν είναι μόνο η χρονιά της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να γίνει η χρονιά ολόκληρης της Μακεδονίας.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας, να προωθήσουμε την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, να δώσουμε στον τόπο μας την ηγετική θέση που του ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, πήραμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσκαλώντας όλους τους δημάρχους της Περιφέρειάς μας, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των δράσεών μας, σε μια κοινή κατεύθυνση.

Κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι, ότι η μέχρι σήμερα απουσία οποιουδήποτε κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού, λειτουργεί ως τροχοπέδη για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος αντάξιου της σπουδαιότητας της επετείου.

Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της κ. Πρωθυπουργέ.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε την αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Ωστόσο, είναι προφανές, ότι αυτό το κορυφαίο γεγονός δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, αλλά αντίθετα, να αποτελέσει το έναυσμα για την αναγέννηση της Μακεδονίας, για μια σειρά επενδυτικών πρωτοβουλιών, που θα βάλουν την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης.

Η πραγματικότητα είναι, πως εδώ και δύο χρόνια, έχουμε μείνει στα λόγια. Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κ. Τζάκρη παλαιότερα, ως υφυπουργός Εσωτερικών, δεν είχαν συνέχεια.

Παρατηρείται, δυστυχώς, μια αδικαιολόγητη αδράνεια που προκαλεί έντονους προβληματισμούς και ανησυχίες.

Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Εάν καθυστερήσουμε κι άλλο, θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας, θα χάσουμε την πυξίδα που μπορεί να μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Σας καλώ να τεθείτε εσείς ο ίδιος επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους εορτασμούς του 2012, σε μια συμβολική κίνηση που θα αναδεικνύει το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Κύριε Πρωθυπουργέ, για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία, δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια.

Πρέπει να τρέξουμε, αν θέλουμε το 2012 να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας.

Είμαι βέβαιος, πως θα είστε αρωγός στην πανεθνική αυτή προσπάθεια.

Με εκτίμηση,

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης

Διονύσης Χ. Ψωμιάδης»

Κύπρος: Νέα στοιχεία για την τραγωδία στη ναυτική βάση σε δημοσιεύματα του Τύπου

Nέα στοιχεία για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς έρχονται στο φως μέσα από δημοσιεύματα του κυπριακού Tύπου, τα οποία επικαλούνται έγγραφο του υπουργείου Άμυνας.

Aπό έγγραφο, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», προκύπτει ότι μια βδομάδα πριν από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», οι επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) δεν γνώριζαν επ' ακριβώς πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που διαπίστωσαν στα εμπορευματοκιβώτια που κατασχέθηκαν από το πλοίο «Μonchegorsk».

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου στο υπουργείο Άμυνας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου του ΓΕΕΦ (ΔΥΠ/ΓΕΕΦ), συνταγματάρχης (ΥΠ), Γεώργιος Γεωργιάδης, ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τους άλλους παρευρισκόμενους, ότι στις 4 Ιουλίου αξιωματικός ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία στη ναυτική βάση, αντιλήφθηκε ότι ένα από τα 98 εμπορευματοκιβώτια είχε παραμορφωθεί.

Αποτέλεσμα της αλλοίωσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γεωργιάδη, ήταν να στραβώσουν και να ανοίξουν μερικώς οι πόρτες του εμπορευματοκιβωτίου, χωρίς όμως να σπάσουν οι κλειδαριές ασφαλείας. Δίνοντας τη δική του ερμηνεία για τη ζημιά που υπέστη το εμπορευματοκιβώτιο, ο διευθυντής της ΔΥΠ ανέφερε ότι η αλλοίωση-εξόγκωση πιθανώς να σημειώθηκε από εσωτερική έκρηξη της πυρίτιδας, με αποτέλεσμα η εκτόνωση των αερίων να το παραμόρφωσε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα αέρια στο εμπορευματοκιβώτιο που παρουσίαζε παραμόρφωση είχαν εκτονωθεί, πλην όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρισκόταν το περιεχόμενό του, καθότι περιλάμβανε περίπου 130 μεταλλικές κονσέρβες με πυρίτιδα και συνεπώς μπορεί μερικές ή και όλες να είχαν εκραγεί.

Για το θέμα της καταστροφής του υλικού ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε ότι μπορούσε να γίνει εξ ολοκλήρου από πυροτεχνουργούς της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και να εκτελεστεί με τις οδηγίες του ΟΑΣΕ. Τόσο ο αρχηγός της ΕΦ , όσο και ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης εξέφρασαν την άποψη ότι η εξέταση της καταλληλότητας των πυρίτιδων δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό, καθότι διαφάνηκε η επικινδυνότητα του φορτίου με την εξόγκωση του εμπορευματοκιβωτίου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το ενδεχόμενο κατασκευής στεγάστρου πάνω από το σωρό των εμπορευματοκιβωτίων αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε γιατί θα περνούσε το καλοκαίρι.

Στην ίδια σύσκεψη, ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών από μέρους του ΓΕΕΦ, κατόπιν αποφάσεων που λήφθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2011, για αποστολή δειγμάτων των διαφόρων πυρίτιδων του φορτίου σε χημεία της Κύπρου ή του εξωτερικού, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο έχει αλλοιωθεί η σύνθεση τους.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΦ, η ΔΥΠ προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να σταλούν για έλεγχο τα τέσσερα είδη πυρίτιδας του φορτίου στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).

«Παρ’ όλες τις προσπάθειες του ΓΕΕΦ η αποστολή των δειγμάτων δεν έγινε, καθότι η εταιρεία ήθελε να εξασφαλίσει πρώτα την απαιτούμενη άδεια εισαγωγής, γεγονός που δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα», ανέφερε ο αρχηγός. Αμέσως μετά ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης πήρε το λόγο και ανέφερε ότι «τελικώς με την εξέλιξη που έχουμε σήμερα εξοικονομήσαμε χρήματα, καθ' ότι η πυρίτιδα μας έδειξε τα δόντια της, οπόταν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης πρότεινε ως πιθανή λύση την κατάβρεξη των εμπορευματοκιβωτίων με νερό δυο ή τρεις φορές την ημέρα προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να του υποβληθούν άμεσα εμπεριστατωμένες προτάσεις προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία. Επίσης ζήτησε να του υποβληθούν εισηγήσεις για άμεση έστω και προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος και έδωσε οδηγίες στον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, όπως επιτροπή αποτελούμενη από τους συνταγματάρχη (ΔΥΠ) Γιώργο Γεωργιάδη, πυροτεχνουργούς και άλλους ειδικούς του ΓΕΕΦ, εκπρόσωπο των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας, εκπρόσωπους της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Υπηρεσίας Μεταλλίων και τον ταξίαρχο Θεοφάνη Θεοφάνους ως παρατηρητή, να επισκεφθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας τη Ναυτική Βάση.

Αποστολή της επιτροπής ήταν να επιθεωρήσει τα εμπορευματοκιβώτια το απόγευμα της 5ης Ιουλίου και να υποβάλει έκθεση το πρωί της 6ης Ιουλίου, στην οποία να περιγράφεται λεπτομερώς η κατάσταση των εμπορευματοκιβωτίων, οι απόψεις των ειδικών και τεκμηριωμένες-εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τελικά, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωινό της 6ης Ιουλίου και όπως σημειώνεται από το "Φιλελεύθερο", όσοι συμμετείχαν σ' αυτή έμειναν με το στόμα ανοικτό, γιατί εκτός από τα φουσκωμένα εμπορευματοκιβώτια, διαπίστωσαν ότι στον εξωτερικό χώρο υπήρχε καμένη πυρίτιδα. Στη σύσκεψη μετά την αυτοψία στα εμπορευματοκιβώτια συζητήθηκαν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος που παρουσιάστηκε. Τέθηκαν ξανά επί τάπητος οι λύσεις που προτάθηκαν στη σύσκεψη της προηγούμενης ημέρας στο Υπουργείο Άμυνας, να κατασκευαστεί στέγαστρο ή να καταβρέχονται. Κατά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε ορισμένοι διερωτήθηκαν ποιοι θα αναλάμβαναν να ρίχνουν νερό στα εμπορευματοκιβώτια, θεωρώντας ότι επρόκειτο για δουλειά άκρως επικίνδυνη.

Τότε, ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης τους καθησύχασε όλους λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη για τις καμένες ποσότητες πυρίτιδας που βρέθηκαν έξω από εμπορευματοκιβώτιο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής φέρεται να ανέφερε ότι είχε γίνει καύση της πυρίτιδας λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, που προκλήθηκε από μύκητες, λόγω της υφιστάμενης υγρασίας.

Ακολούθως, συζητήθηκε το ενδεχόμενο η κατάβρεξη να γίνεται με θαλασσινό νερό. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, που τόνισαν ότι θα ήταν επικίνδυνη η προσπάθεια μείωσης της θερμοκρασίας με θαλασσινό νερό. Τελικά αποφασίστηκε να ρίχνεται γλυκό νερό στα εμπορευματοκιβώτια.

Κατά την επίσκεψη της επιτροπής στη ναυτική βάση παρών ήταν και ο φωτογράφος του ΓΕΕΦ, ο οποίος ανέβηκε μαζί με τους αξιωματικούς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες πάνω στα φουσκωμένα εμπορευματοκιβώτια και πήρε φωτογραφίες προκειμένου να συμπεριληφθούν στην αναφορά που θα στελνόταν στον υπουργό Άμυνας.

ΕΚΤ: Στο 161% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2012-172% είπε χθες ο Τόμσεν!!! Το 2020 θα φτάσουμε σε επίπεδα 2009 αν εφαρμοστεί όλο το Μεσοπρόθεσμο!!

Ο λόγος του ελληνικού δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας θα κορυφωθεί στο επίπεδο του 161% το 2012, για να αποκλιμακωθεί στη συνέχεια, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα προωθήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν θα αντιστοιχεί σε περισσότερο από 127% του ΑΕΠ το 2020, επισημαίνει η ΕΚΤ στη μηνιαία της έκθεση. Θα παραμένει με άλλα λόγια μακράν του ορίου του 60% του ΑΕΠ, που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Η επίτευξη αυτής της προοπτικής εναπόκειται στη βούληση και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πλήρη εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων", σημειώνεται στην ίδια έκθεση.

Βλέπουν και "Τούρκους" στη Ρόδο οι νταβάδες της Θράκης... καλά κάνουν, αφού δεν υπάρχει ελληνικό κράτος

"Τούρκους" στη Ρόδο βλέπουν οι πράκτορες του τούρκικου προξενείου της Θράκης και το ελληνικό κράτος κάνει τα στραβά μάτια... αλλά δεν είναι μόνο το κράτος, είναι και οι πολίτες του που έχουν αποχαυνωθεί τελείως και κοιτάνε μόνο την καλοπέραση και την πάρτη τους... αν πηγαίνεις στη Ρόδο και ρωτάς "που να φάμε κανα παγωτό" κι ο άλλος σου λέει "ο Τούρκος έχει το καλύτερο" , τι να περιμένεις;

Διαβάστε την ανακοίνωση τύπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης 11-7-2011:

Καταστρέφεται στην Ρόδο η κληρονομιά των Οθωμανικών μνημείων

Στο τζαμί Μουράτ Ρείς και στην αυλή του συγκροτήματος του που χτίστηκαν την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ρόδο, θα ιδρυθεί κέντρο φιλαρμονικής. Με βάση την είδηση της εφημερίδας Ζαμάν, ο δήμος Ρόδου κατασκευάζει στην ετοιμόρροπη αυλή του συγκροτήματος Μουράτ Ρείς ένα κέντρο φιλαρμονικής.

Με βάση την πινακίδα στην είσοδο του τζαμιού Μουράτ Ρείς που έκλεισε το 1972 και του αντίστοιχου συγκροτήματος, 900 χιλιάδες ευρώ δαπανώνται για την επισκευή τους. Όμως με βάση την είδηση αντί για επισκευή, κατασκευάζεται στην αυλή κέντρο εκπαίδευσης της φιλαρμονικής. Οι Τούρκοι που ζούνε στο νησί αντιδρούνε στην απόφαση του δήμου, λέγοντας πως το συγκρότημα αφαιρείται από τα χέρια των μουσουλμάνων και θα εξαφανιστεί.

Στην είδηση αναφέρεται ότι από την 400 ετών κυριαρχία της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Ρόδο υπάρχουν πολλά ιστορικά μνημεία. Ο Μουράτ Ρείς την εποχή του Κανουνί Σουλτάν εντάχθηκε στο στόλο του Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά και μετείχε στην ναυμαχία της Πρέβεζας με αντίπαλο τον στόλο των σταυροφόρων υπό τον Αντρέα Ντόρια. Ο Μουράτ Ρείς έπεσε μαχόμενος και θάφτηκε στην Ρόδο. Το συγκρότημα Μουράτ Ρείς πήρε από αυτόν το όνομα του και είναι γνωστό ως τουρκικό νεκροταφείο πολλών Οθωμανών στρατιωτών. Περιλαμβάνεται στην λίστα των μνημείων της UNESCO. Το ίδρυμα διαφύλαξης Ισλαμικών μνημείων Ρόδου φέρεται να αδιαφορεί για την καταστροφή του.

Χαμπίμπογλου : Γίνεται προσπάθεια να σβηστούνε τα ίχνη της Οθωμανικής κληρονομιάς

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης δήλωσε σχετικά : ¨Ένα από τα εξέχοντα από πλευράς ιστορίας και πολιτισμού νησιά της Ελλάδας η Ρόδος, κατέχει σημαντικό μέρος στην ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Πολλά από τα μνημεία που έμειναν από την κυριαρχία εκατοντάδων ετών της οθωμανικής αυτοκρατορίας, σήμερα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να υποστούνε μεγάλες καταστροφές. Όπως γίνεται στην Δυτική Θράκη, έτσι και στην Ρόδο πολλά μνημεία που ανήκαν σε βακούφια με διάφορες δικαιολογίες ή και χωρίς δικαιολογίες βγαίνουν από τα βακούφια και είτε αφήνονται στην εγκατάλειψη είτε χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Την ώρα που ώρα που το συγκρότημα Μουράτ Ρείς χρειάζεται επισκευή, το να κατασκευάζεται στην αυλή του ένα νέο κτίσμα για κέντρο φιλαρμονικής, είναι καταρχάς ασέβεια στην ιστορία. Φυσικά και αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα των Τούρκων που ζούνε σε Ρόδο και Κω. Καθώς οι Τούρκοι που ζούνε σε Ρόδο και Κω δεν είναι αναγνωρισμένη ως μειονότητα, για διάφορους λόγους στο παρελθόν, έκλεισαν τα τουρκικά σχολεία και τα τζαμιά στα οποία προσεύχονταν. Σήμερα μόνο ένα τζαμί υπάρχει στην Ρόδο για προσευχή… Για αυτό το λόγο οι Τούρκοι που ζούνε στην Ρόδο πιστεύουν πως ο πραγματικός σκοπός είναι να σβηστούνε τα ίχνη της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ρόδο.

http://tourkikanea.gr/2011/07/13/rodos-2/

ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα πρώτα φιλέτα που ξεπουλάνε

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και άλλες 17 μέχρι το τέλος του 2011, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας που ξεκίνησε την λειτουργία του και επίσημα.

Στο στόχαστρο μπαίνουν αρχικά:

-ΕΥΑΘ

-Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

-ΟΠΑΠ (επέκταση σύμβασης και νέες άδειες παιχνιδιών)

-ΟΛΘ και

-Κρατικά Λαχεία.

Το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί από το Δημόσιο μέχρι τον Σεπτέμβριο από τις συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, φτάνει τα 1,3 δισ. ευρώ.

Δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον: Ανέβαλαν την σημερινή ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας...

Παράταση για τις 19 Ιουλίου παίρνει η αναμενόμενη σημερινή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού η οποία περιλαμβάνει και το ποσοστό ανεργίας για τον Απρίλιο του 2011. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η αναβολή αυτή οφείλεται στην καθυστέρηση της συλλογής των στοιχείων η οποία συνέπεσε με τη διεξαγωγή των εργασιών της απογραφής πληθυσμού.

Η Κ. Σπανού νέα Συνήγορος του Πολίτη

Μετά από περίπου 1 χρόνο, Συνήγορος του Πολίτη αναλαμβάνει η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια κ. Κ. Σπανού. Για την κ. Σπανού και την "σύνδεση" της με τον γνωστό "φιλελληνικό" ΕΛΙΑΜΕΠ είχαμε γράψει ήδη από το 2010 (http://dexiextrem.blogspot.com/2010/11/blog-post_707.html), οπότε δεν περιμένουμε να διαφέρει σε πολλά από τον προκάτοχό της κ. Καμίνη. Βοήθειά μας.

Για αναπτυξιακή στήριξη της Γερμανίας στην ελληνική οικονομία δεσμεύθηκε ο Γερμανός υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Ρέσλερ επισημαίνει ότι το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας θα βοηθήσει προκειμένου να αναπτυχθούν νέες οικονομικές δομές στην Ελλάδα.

«Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης για την ελληνική οικονομία. Θα πρέπει και οι γερμανικές επιχειρήσεις να αντλήσουν οφέλη από μια μελλοντική ανάπτυξη στην Ελλάδα», είπε ο Ρέσλερ.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται κάποιο ενδιαφέρον του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ έχει ωστόσο δηλώσει ότι προϋπόθεση για γερμανικές επενδύσεις είναι ένα επενδυτικό πλαίσιο που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και θα εγγυάται την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι θεωρεί απίθανη την μετάδοση της ελληνικής κρίσης στην Ιταλία, καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία της ιταλικής οικονομίας είναι θετικά. «Η ιταλική οικονομία έχει ευρεία βάση και είναι γενικά ανταγωνιστική», τόνισε.

in.gr

Το ανέκδοτο της ημέρας-Τσακογιάννης: «Δεν γνωρίζω τον Μαρινάκη... έγινε λάθος στην απομαγνητοφώνηση»

http://www.theplayer.gr/uploads/images_resize/2011/04/54883.jpgΕνας από τους φερόμενους ως εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες, ο Γιώργος Τσακογιάννης, μίλησε από τις φυλακές Τρικάλων όπου είναι προφυλακσιμένος, στην εφημερίδα «Εξέδρα», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν γνωρίζει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Είναι προφανές ότι έγινε λάθος στην απομαγνητοφώνηση», τονίζει ο Τσακογιάννης και διερωτάται: «Πώς μπορεί να υποβιβαστεί η Ηλιούπολη τη στιγμή που δεν είμαι εγώ μεγαλομέτοχός της»;

Αναλυτικά, όσα είπε ο Τσακογιάννης στην εφημερίδα «Εξέδρα» και το δημοσιογράφο, Κυριάκο Θωμαΐδη:

«Τον Μαρινάκη, ούτε τον γνωρίζω, ούτε με γνωρίζει. Ούτε έχω τηλεφωνηθεί ποτέ μαζί του, ούτε έχει κάποια ανάμειξη στο Κόρινθος-Παναχαϊκή, ούτε μπορώ να ισχυριστώ κάτι γι’ αυτόν τον άνθρωπο», λέει για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υποβιβαστεί η Ηλιούπολη τη στιγμή που δεν είμαι εγώ μεγαλομέτοχός της. Μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης είναι η γυναίκα μου. Βάσει ποιας διάταξης του αθλητικού Δικαίου μπορεί να υποβιβαστεί η Ηλιούπολη;».

Για τις κατηγορίες της απειλής με βάση τις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν, ο Τσακογιάννης δηλώνει: «Ουδέποτε είπα στον Πιλάβιο ότι θα ρίξω… σκαμπίλια στα πόδια του Κούγια. Ποτέ δεν σκέφτηκα να απειλήσω τη ζωή του Κούγια, παρότι έχουμε μεγάλες αντιθέσεις. Αλλά αυτές μένουν στο γήπεδο. Άλλωστε και ο Πιλάβιος στη δική σας εκπομπή (σ.σ.: «Η Δίκη στο Blue Sky) είπε ότι δεν θυμάται τέτοια συνομιλία. Προφανώς έγινε κάποιο λάθος. Και θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Εμφανίζομαι να λέω στον Νικολόπουλο (σ.σ.: αρχηγός της Ηλιούπολης) ''μη νικήσουμε''. Ενώ του έχω πει ''μη νικήσουν'' σε τρίτο πληθυντικό, δηλαδή αυτοί να μη νικήσουν. Είναι προφανές ότι έγινε λάθος στην απομαγνητοφώνηση».

Για το ίδιο θέμα της παρερμηνείας, ο Τσακογιάννης προσθέτει: «Πολλοί από αυτούς που μου μιλούσαν, μου πουλούσαν εκδούλευση. Μου έλεγαν ότι θα συμβούν διάφορα. Όπως ο Παντελής, για παράδειγμα, ότι θα ανοίξει η άμυνα για να βάλουν γκολ. Και εκείνο το παιχνίδι έληξε 0-0. Πολλοί έπαιζαν… παρολί. Έκαναν παπατζιλίκι. Ο κύριος Κούγιας πρέπει να μας πει γιατί προσέλαβε τον κύριο Ηλία Φυντάνη (σ.σ.: πρώην προπονητής της Ηλιούπολης) και πρέπει επίσης να μας πει τι έγινε στο παιχνίδι Αίαντας Σαλαμίνας-Παναχαϊκή. Η Ηλιούπολη δεν ήταν ποτέ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Εγώ δεν έπαιξα ποτέ στο στοίχημα την ομάδα μου, γιατί δεν μπορούσα να την παίξω. Ούτε ποτέ μετείχα στο ιντερνετικό στοίχημα».

Τέλος, δηλώνει: «Σας δίνω το δικαίωμα να ψάξετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου. Όλους. Τους προσωπικούς, της γυναίκας μου και των συγγενών μου. Να ψάξετε από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δεν θα βρείτε τίποτα. Δεν έχω κάνει κάτι που να έχει σχέση με ξέπλυμα χρήματος ή οτιδήποτε άλλο».

ΓΑΠ δημιουργεί παΣΟΚ: "Μερική αδυναμία πληρωμών"...Ολονύκτιο θρίλερ για το αν το είπε στους FTD... και τελικά ο Μόσιαλος δεν το διέψευσε!!!

http://udemand.files.wordpress.com/2011/06/1111.jpgΟλονύκτιο θρίλερ με συνέντευξη του ΓΑΠ στους Financial Times Deutschland όπου δήλωσε ότι "θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο»"

Μόλις έγινε γνωστή η συνέντευξη άρχισαν να διαρρέουν ότι πρόκειται για λάθος μετάφραση (λες και ο ανταποκριτής του ΑΠΕ από τη Γερμανία, που έστειλε το άρθρο, δεν ξέρει γερμανικά ή ελληνικά..) και ότι ο Μόσιαλος θα έβγαζε ανακοίνωση που θα ανασκεύαζε.

Τελικά αργά το βράδυ και ενώ όλη η Ελλάδα κοιμόταν, ο Μόσιαλος έβγαλε ανακοίνωση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα αποδιδόμενα στον ΓΑΠ αφού σε κανένα σημείο δεν τα αμφισβητεί και πουθενά δεν μιλάει για λάθος μετάφραση!!! Αντίθετα επιπλήττει και καλεί να μην παίζουν με τις λέξεις, όσους φρίκαραν με την παραδοχή του ΓΑΠ, ότι ετοιμάζεται να κηρύξει στάση πληρωμών και τη χώρα σε χρεοκοπία ή χρηματοδότρια όλου του γνωστού σύμπαντος όπως θα προσπαθήσει να μας πει ο Μπένυ ο οποίος είναι στην πραγματικότητα αυτός που παίζει με τις λέξεις...

Διαβάστε τι είπε στους FTD ο Τρικούπης του 21ου αιώνα και στη συνέχεια την ανακοίνωση του Μόσιαλου:
"Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πιέζει την ΕΕ και το ΔΝΤ να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. «Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση» τονίζει ο πρωθυπουργός σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφ. Financial Times Deutschland (FTD), όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Προειδοποιεί δε ότι η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές.

«Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Θετικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός έναντι των σχεδίων εταίρων της Ευρωζώνης για επαναγορά μέρους του χρέους από την ίδια την Ελλάδα με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων. «Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου. «Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να μειώσει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά να διευκολύνει και την εξυπηρέτησή του», λέει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός δεν προσδιορίζει το χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας ότι σειρά έχουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αποφασίσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. «Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου."
Διαβάστε και την δήλωση του Μόσιαλου που δεν διαψεύδει τίποτα απ΄όσα αποδίδονται στον ΓΑΠ:
"Την ώρα που η χώρα δίνει μία μάχη να προστατέψει τα συμφέροντά της, να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της και να βγει από την κρίση, κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις. Τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιογραφική απόδοση της συνέντευξης που έδωσε ο Πρωθυπουργός στους Financial Times Deutschland, συνέντευξη στην οποία ο Πρωθυπουργός σχολίασε τη δεδηλωμένη πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να αξιολογήσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίπεδο selective default εάν υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη σαφή θέση της χώρας, όπως αυτή διατυπώθηκε τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και στο Eurogroup.

Όποιοι σπαταλούν τις δυνάμεις τους σε ένα εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων, ας σεβαστούν την ανάγκη της χώρας και των πολιτών για ψυχραιμία και ασφάλεια και ας συστρατευτούν σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον."
Ποια ακριβώς είναι λοιπόν η θέση της χώρας;
Η μερική στάση πληρωμών που είναι άλλη λέξη για τη χρεοκοπία;