16 Ιουλίου 2011

Ιρλανδία: Υπέρ της μείωσης των επιτοκίων των δανείων της Ιρλανδίας και της επιμήκυνσης της ωριμότητας του χρέους της, τάσσεται ο Ολι Ρεν

Το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο για να βοηθήσει τη χώρα αυτή της ευρωζώνης να ανακάμψει ταχύτερα από την κρίση της, και να διασφαλίσει την επιστροφή της στις αγορές, αναφέρει σε άρθρο του σε ιρλανδική εφημερίδα ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν.

Σε άρθρο γνώμης που θα δημοσιευθεί στη Sunday Business Post, ο Ρεν απευθύνει έκκληση για μείωση των επιτοκίων των δανείων της Ιρλανδίας και επιμήκυνση της ωριμότητας του χρέους.

"Η Ιρλανδία παρέχει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι η υπό όρους οικονομική υποστήριξη των ΕΕ-ΔΝΤ λειτουργεί", τονίζει ο Ρεν.

"Οι προσπάθειες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν με την παράταση της διάρκειας των δανείων αυτών και τη μείωση των επιτοκίων", σημειώνει ακόμα ο ευρωπαίος επίτροπος.

Der Spiegel: Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ, αν αγοράσει η ίδια τα ομόλο

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ, αν αγοράσει η ίδια τα ομόλογά της, σε ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Βερολίνο, γράφει το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος του που κυκλοφορεί την Δευτέρα.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι αυτό το σενάριο είναι εκείνο που θα μπορούσε καλύτερα να ταιριάξει αυτή τη στιγμή "στην Ευρώπη", προσθέτει το περιοδικό.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), " θα δανείσει χρήματα στην Ελλάδα για να μπορέσει να επαναγοράσει η ίδια από ιδιώτες πιστωτές στις τιμές της αγοράς", γράφει το Spiegel.

Το άλλο σενάριο που ευνοείται στο Βερολίνο είναι η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που κυκλοφορούν με άλλους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας.

Η υπόθεση μιας επαναγοράς από την Ελλάδα των δικών της ομολόγων συζητήθηκε αυτή την εβδομάδα, είχαν επισημάνει ευρωπαϊκές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)

θα μπορούσε να αντλήσει πόρους από τις αγορές με ευνοϊκούς όρους, χάρη στην αξιολόγηση του σε ΑΑΑ, την καλύτερη δυνατή, και στη συνέχεια να τους δανείσει στην Ελλάδα με προνομιακό επιτόκιο για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα στην επαναγορά (των ομολόγων της).

Μαρία Φέκτερ (αυστριακή υπ. Οικονομικών): "Στην Ελλάδα δεν χαρίσαμε χρήματα, τα δανείσαμε"

Τη διευκρίνιση, πως στην Ελλάδα έχουν δανειστεί και δεν έχουν χαριστεί χρήματα, την οποία ήδη έχει κάνει απέναντι στους αντίθετους ισχυρισμούς και τη δριμεία κριτική των ακροδεξιών κομμάτων της αυστριακής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα "Κλάινε Τσάιτουνγκ".

Η κ. Φέκτερ συμπληρώνει πως οι δόσεις των δανείων εκταμιεύονται μόνον εφόσον είναι εξασφαλισμένη η επιστροφή των χρημάτων, ενώ, σε σχέση με εναλλακτικές λύσεις για αντιμετώπιση της κρίσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει ότι η ευνοϊκότερη αυτή τη στιγμή, ακόμη και αν διαρκέσει περισσότερο χρόνο, είναι να δοθεί στους Έλληνες περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων.

"Δώσαμε στην Ελλάδα ένα δάνειο και για την αποπληρωμή του δίνουμε στους Έλληνες λίγο περισσότερο χρόνο, γιατί κατανοούμε ότι χρειάζονται χρόνο για να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις τους, ώστε να μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών προσθέτει πως η Ελλάδα έλαβε βοήθεια, πρέπει όμως να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να εξετάσει πώς μπορεί να ανακάμψει, πρέπει να αλλάξει τις δομές της και να σημειώσει ανάπτυξη. Στη συνέχεια ασκεί κριτική στο ότι, όπως παρατηρεί, οι Έλληνες δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις υποδείξεις που τους έχουν γίνει για μεταρρυθμίσεις και ότι πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών.

Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζει πως ένα χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα, ενώ ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί και στο θέμα της είσπραξης φόρων, καθώς, όπως λέγει, αν και έχουν ψηφιστεί οι νόμοι, οι φόροι δεν εισπράττονται, γιατί δεν υπάρχει αποτελεσματική διοίκηση.

Η ίδια υπενθυμίζει στη συνέντευξη, ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια της Αυστρίας, σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων και είσπραξης φόρων και ότι Έλληνες αξιωματούχοι απευθύνθηκαν στο αυστριακό υπουργείο Οικονομικών και την Αυστριακή Εταιρεία Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας, για παροχή τεχνογνωσίας.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Εβαλντ Νοβότνι, διευκρίνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει οποιοδήποτε μέτρο για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, αρκεί να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις, που θα αποτελέσουν για τους οίκους αξιολόγησης αφορμή, ώστε να κάνουν λόγο για χρεοκοπία.

Σημειώνοντας, ότι ΕΚΤ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν από κοινού θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα για τη μείωση του ελληνικού χρέους, το οποίο, βεβαίως, έχει και κάποιους κινδύνους, ο κ. Νοβότνι επισήμανε πως η παράταση της αποπληρωμής του χρέους και η μείωση των επιτοκίων μπορούν να μειώσουν αυτούς τους κινδύνους, ωστόσο αυτό το βήμα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην οδηγήσει σε χρεοκοπία, δηλαδή να γίνει δεκτό από τους οίκους αξιολόγησης.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη την ανάγκη να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και ότι θα πρέπει να τονωθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, παρατηρώντας πως η Ιρλανδία τον επόμενο χρόνο θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά για την Ελλάδα αυτό θα είναι πιο δύσκολο.

Γ. Μιχελάκης για την απειλή του Λοβέρδου προε τους πολίτες "προσέξτε γιατί θα φύγουμε"

Ο κ. Λοβέρδος ας μην απειλεί τους πολίτες ότι "προσέξτε διότι θα φύγουμε", όπως λέει στη συνέντευξή του στη "Real News". Ούτως ή άλλως, οι πολίτες θα το κάνουν πράξη αυτό, με την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές"

21 ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ

1. Αφού η Τρόικα επιβάλλει τα μέτρα η Νέα Δημοκρατία τι μπορεί να πράξει;

Η κυβέρνηση από την αρχή δεν διαπραγματεύτηκε στο ελάχιστο με την Τρόικα. Αποδέχθηκε κάθε τι που προτάθηκε, χωρίς ίχνος αντίστασης. Αυτό έκανε με το Μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση, τις επικαιροποιήσεις του Μνημονίου, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Δεν αντιπρότεινε τίποτε.

Προχώρησε στις «εύκολες» λύσεις με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και στην εκτεταμένη φοροεπιδρομή που έπληξε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Και κάθε φορά οχυρώνεται πίσω από την Τρόικα για να καλύψει τη δική της ανεπάρκεια και έλλειψη διαπραγματευτικής διάθεσης. Και σαν μην έφτανε αυτό, όταν η Τρόικα διαφωνεί, ο κ. Παπανδρέου πανηγυρίζει γιατί «απορρίπτουν τις προτάσεις μας οι ξένοι».

Η Νέα Δημοκρατία, αν και ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση, κατέθεσε τις προτάσεις της, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε αρκετές από αυτές - μεγαλύτερη κοινοτική συγχρηματοδότηση
στο ΕΣΠΑ , άντληση 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προώθηση ώριμων αποκρατικοποιήσεων- να γίνουν αποδεχτές. Απέδειξε, έτσι, ότι έχει τη γνώση, την ευθύνη και την αποφασιστικότητα να επιτύχει προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας ευνοϊκότερους όρους για την υπέρβαση της κρίσης.

2. Είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπροθέσμου;

Βεβαίως και είναι, εάν υπάρχει πολιτική βούληση και σχέδιο. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι απαραίτητη διότι το Μεσοπρόθεσμο είναι ένα ακόμη βήμα σε λανθασμένη κατεύθυνση. Ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στη χρεοκοπία.

Όταν εμείς λέμε «επαναδιαπραγμάτευση» εννοούμε την κατάρτιση και υλοποίηση ενός ρεαλιστικού σχεδίου που μπορεί να προκαλέσει Επανεκκίνηση της Οικονομίας, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, π.χ. μείωση των φορολογικών συντελεστών ή κατοχύρωση ειδικού ΦΠΑ στο 4,5% για την τουριστική δραστηριότητα, που είναι το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα. Το πέτυχε μια νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ιρλανδία. Γιατί όχι και εμείς;

Η επαναδιαπραγμάτευση θα δημιουργήσει, καλύτερο κλίμα στις διεθνείς αγορές αλλά και στο εσωτερικό, και θα επιφέρει αποσυμπίεση στην Ελληνική Οικονομία και στην Κοινωνία.

3. Γιατί η Νέα Δημοκρατία άργησε να ζητήσει εκλογές;

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας διακρίνεται για το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό.

Αποφύγαμε να ζητήσουμε εκλογές, για να μην προκαλέσουμε προβλήματα στην εικόνα της χώρας και συνεπώς στην οικονομία, αντίθετα με ό,τι έκανε μονίμως το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Δεν κατεβάσαμε τον κόσμο στα πεζοδρόμια, δεν πρωτοστατήσαμε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ώστε να περιμένουμε μικροκομματικά κέρδη.

Ταυτόχρονα, προτείναμε εγκαίρως σειρά μέτρων, που αν η κυβέρνηση τα είχε υιοθετήσει δεν θα φθάναμε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η κυβέρνηση δεν άλλαξε ρότα. Συνέχισε τα λάθη προσθέτοντας και άλλα. Και έδειξε ότι δεν είναι ικανή νααλλάξει, να γίνει αποτελεσματική και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Γι’ αυτό και κρίναμε ότι η μόνη λύση, πλέον, είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Οι εκλογές θα κρίνουν τι πορεία πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και ταυτοχρόνως θα εκτονώσουν το οξυμένο κοινωνικό κλίμα, έτσι όπως δημοκρατικά επιβάλλεται.

4. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει τις απαραίτητες αλλαγές που απαιτούνται για το ξεπέρασμα της κρίσης;

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε και ψήφισε τα μέτρα, που θεώρησε ότι θα βοηθούσαν την ελληνική οικονομία.

Δεν είναι τυχαίο, και συμβαίνει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίζει τα μισά από τα νομοθετήματα που κατατέθηκαν στη βουλή με το παραπάνω σκεπτικό.

Αντίστοιχα, απέρριψε όλα τα μέτρα τα οποία έκρινε ότι είναι αρνητικά για την ελληνική οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Οι εξελίξεις άλλωστε επιβεβαίωσαν, πλήρως τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκτιμήσεις για την λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου και την ανυπαρξία αναπτυξιακής διάστασης των μέτρων συμφώνησαν όλοι, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ακόμη και οι εμπνευστές του σχεδίου και οι τότε ένθερμοι υπερασπιστές του, στο ΠΑΣΟΚ και στα εξαπτέρυγά του.

5. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει συναίνεση;

Συναίνεση στο λάθος δεν δώσαμε και δεν θα δώσουμε σε καμία περίπτωση.

Σήμερα, αν συναινέσουμε στο λάθος θα γίνουμε συνυπεύθυνοι σε ένα σφάλμα που εγκαίρως επισημάναμε και απορρίψαμε και θα ωθήσουμε στην απελπισία την κοινωνία, που σε μας ελπίζει ότι υπάρχει κι άλλος, εναλλακτικός, δρόμος, με θυσίες βεβαίως, που όμως πιάνουν τόπο.

Οι ειλικρινείς προθέσεις μας αποδείχθηκαν όταν αποδεχθήκαμε τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, την οποία αρνήθηκε τελικά ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, για καθαρά μικροκομματικό όφελος και επειδή δεν άντεχε να διαπραγματευθεί το Μνημόνιο.

Επιπλέον, τη συναίνεση η κυβέρνηση έπρεπε να την κερδίσει πρωτίστως στο εσωτερικό της από τους υπουργούς της και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όταν οι ίδιοι διαφωνούν μεταξύ τους, όταν ο πρωθυπουργός κοπιάζει να πείσει τους υπουργούς του, πώς γίνεται να συγκατατεθεί η Νέα Δημοκρατία;

6. Ποιά είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για το Δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση;

Τα δημοψηφίσματα μπορεί να είναι χρήσιμα. Αν, όμως, τα χρησιμοποιούμε για αλλότριους σκοπούς χάνουν το νόημά τους. Και βέβαια, παραβλέπουν όσοι προωθούν το συγκεκριμένο δημοψήφισμα τον υπαρκτό κίνδυνο ακόμη και προτεινόμενες ορθές μεταρρυθμίσεις να καταψηφιστούν, λόγω του γενικού αρνητικού κλίματος.

Επιπλέον, σε ότι έχει να κάνει με θέματα Συνταγματικής Αναθεώρησης, πολιτικού συστήματος, του αριθμού των βουλευτών, του εκλογικού νόμου, του πολιτικού χρήματος, προκύπτει το ερώτημα: αφού αποτέλεσαν μέρος του προεκλογικού λόγου του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν υλοποιήθηκαν στους 21 μήνες που είναι στην κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δημοψήφισμα ως ακριβό επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ελπίζει ότι το δημοψήφισμα θα λειτουργήσει εκτονωτικά στη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου.

Το δημοψήφισμα που απαιτούν οι καιροί είναι οι εκλογές.

7. Η Νέα Δημοκρατία είναι απομονωμένη στο Ε.Λ.Κ. και στην Ευρώπη;

Αντιθέτως, καθώς οι θέσεις μας επιβεβαιώνονται και γίνονται ευρύτερα αποδεκτές.

Η Τρόικα στην τελευταία Έκθεσή της ήδη αποδέχεται μια σειρά από προτάσεις μας για τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις αποκρατικοποιήσεις, την εργασιακή εφεδρεία, τον μηχανισμό τεκμαρτής φορολόγησης για τους αυτοαπασχολούμενους, την ανάγκη συμψηφισμού και εξάλειψης των οφειλών του Δημοσίου.

Επιπλέον, δημοσιεύματα στον έγκυρο διεθνή τύπο, όπως στον Guardian, στη Wall Street Journal και στους NY Times επιδοκιμάζουν τη στάση μας και συντάσσονται με την κριτική μας.

Υπογραμμίζεται ότι, η ΕΕ έχει υιοθετήσει πλέον την πρόταση του Προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά, για χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ, με μείωση του ποσοστού της Ελληνικής Συμμετοχής, και με συμφωνία αυτή η συμμετοχή να εκταμιευθεί αργότερα.

8. Τί προτείνει η Νέα Δημοκρατία για τους φορολογικούς συντελεστές;
  • Όλα όσα χρειάζονται για να προκληθεί το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η οικονομία μας.
  • Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρείες (flat rate).
  • Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
  • Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, με στόχο σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%.
  • Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό (σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο).
  • Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων».
  • Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό.
Τα μέτρα αυτά βελτιώνουν την ψυχολογία της αγοράς, που είναι το 50% της οικονομίας. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα βοηθήσει στη μείωση του ελλείμματος. Αντιθέτως, όπως έδειξε η πείρα ενός χρόνου, ενώ αυξήθηκαν οι φόροι μειώθηκαν τα φορολογικά έσοδα και αυξήθηκε το έλλειμμα.

9. Τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία για τη φορολογική μεταρρύθμιση;
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών.
  • Απλοποίηση μέσω κωδικοποίησης σε λίγες σελίδες. Ένας νόμος για τα φυσικά πρόσωπα, ένας για τις επιχειρήσεις, ένας για την ακίνητη περιουσία και ένας για τις συναλλαγές.
  • Εφαρμογή αυστηρότατων ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν.
  • Περιορισμό της επαφής φορολογούμενου-εφόρου μέσω δικαιώματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιλέγουν τεκμαρτή φορολογία και τη χρήση ελεγκτικών εταιριών ή λογιστικών γραφείων, τα οποία θα είναι κι αυτά υπεύθυνα για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.
10. Γιατί η Νέα Δημοκρατία τάχθηκε εναντίον των φορολογικών μέτρων του εφαρμοστικού νόμου;

Οι επαχθείς διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου αποτελούν την πιο επώδυνη και πιο άδικη φοροεπιδρομή που βίωσε ποτέ η χώρα μετά τη μεταπολίτευση. Η νέα φοροαφαίμαξη, δεν έχειαρχή, μέση και τέλος. Δεν έχει λογική. Μοναδικός στόχος της είναι να πλήξει ξανά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες φορολογούμενων, ενώ τα επώδυνα αποτελέσματά της θα γίνουν άμεσα ορατά από το μήνα Ιούλιο:
  • Σύνθλιψη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.
  • Πλήρες τέλμα της ελληνικής οικονομίας.
  • Μείωση της κατανάλωσης και επιδείνωση της ύφεσης.
  • Ένταση της ροπής για φοροδιαφυγή.
  • Αύξηση της εισφοροδιαφυγής.
  • Μετατροπή της χώρας μας σε ανεπιθύμητο επενδυτικό προορισμό .
11. Ποιά η θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ΕΣΠΑ;

Η Ελλάδα από 3η στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ βρίσκεται πια στην 20η θέση μεταξύ των 27
χωρών μελών της ΕΕ, καθώς η απορρόφηση είναι στο 21,8%.

Έχουν αποτύχει τα προγράμματα για τη νεανική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τη «ψηφιακή σύγκλιση».

Χρειάστηκαν 18 μήνες για να εισακουστεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για μεγαλύτερη κοινοτική συγχρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και εμπροσθοβαρείς πληρωμές. Έπρεπε το θέμα να το θέσουν κοινοτικοί παράγοντες, όπως ο Γιουνκέρ, για να «ξυπνήσει» η κυβέρνηση που σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία άφησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ανεκμετάλλευτο.

12. Ποιά η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις αποκρατικοποιήσεις;

Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και έχουμε ελέγξει επανειλημμένως την κυβέρνηση για ατολμία, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ούτε μια.

Χρειάζεται, όμως, να δούμε σε κάθε περίπτωση τι πουλάμε, σε τι τιμή πουλάμε, με ποιες προοπτικές πουλάμε, πότε πουλάμε. Ειδικότερα:
  • ΟΣΕ: οι σιδηροδρομικές μεταφορές αποτελούν το 3% του συνόλου. Στην Ευρώπη το 70% του συνόλου. Τί σχέδιο έχουμε; Μπορούμε να πετύχουμε σημαντικό αναπτυξιακό άλμα με την αποκρατικοποίηση των σιδηροδρόμων.
  • Η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ – προφανώς με τις υποδομές ύδρευσης να μένουν υπό δημόσιο έλεγχο -, τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΠΑ, η ΛΑΡΚΟ, τα Καζίνο, τα Λαχεία, ο ΟΔΙΕ, οι Αλυκές και τα Τουριστικά Ακίνητα: άμεση προώθηση της αποκρατικοποίησής τους με στρατηγικό Επενδυτή.
  • ΟΠΑΠ: Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι προσφέρει τεράστια έσοδα στο κράτος, άμεσα και έμμεσα. Δεν μπορούμε να δώσουμε την κρατική συμμετοχή, σε κόστος που ισοδυναμεί με έσοδα δύο-τριών ετών! Αυτό δεν είναι καν ξεπούλημα. Είναι χάρισμα!
Να αλλάξουμε το καθεστώς αφύσικων προνομίων στις ΔΕΚΟ. Κανένα συνδικάτο ΔΕΚΟ δεν είναι «ιδιοκτήτης» ούτε της ενέργειας, ούτε άλλων δημόσιων υποδομών. Τα εργασιακά δικαιώματά τους είναι σεβαστά. Αλλά ιδιοκτησιακά προνόμια δεν έχουν, δεν μπορούν να έχουν, και δεν τους τα αναγνωρίζουμε.

13. Τί πιστεύει η ΝΔ για την πώληση της ΔΕΗ;

Εμείς είμαστε υπέρ της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με τον πιο σύγχρονο, υγιή, διαφανή και αναπτυξιακό τρόπο: απελευθέρωση της ενέργειας σημαίνει, πριν απ’ όλα, ότι σπάμε το κρατικό μονοπώλιο σε διαφορετικές εταιρείες και ύστερα διαλέγουμε τι πουλάμε.

Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο. Τα υπόλοιπα μπορούν να αποκρατικοποιηθούν.

Θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή, για τα κομμάτια που θα προτείνουμε προς αποκρατικοποίηση. Μόνο έτσι θα έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Θα πρέπει να διαλέξουμε το ενεργειακό μείγμα που θα παράγει η χώρα στο μέλλον. Και το ρυθμιστικό του πλαίσιο. Αυτά θέλουν να γνωρίζουν οι επενδυτές για τέτοιου είδους υποδομές. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο η ταμειακή διάσταση, αλλά και η αναπτυξιακή. Όχι μόνο να εισπράξουμε κάποια χρήματα τώρα, αλλά και να παράγουμε φθηνή ενέργεια στο μέλλον και να διασώσουμε υγιείς θέσεις εργασίας.

Και θα φροντίσουμε με το ρυθμιστικό πλαίσιο να εξασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος στους κοινωνικούς πόρους, όπως είναι τα υδάτινα αποθέματα, που έχουν και τεράστια σημασία για τους αγρότες μας.

14. Εργασιακή εφεδρεία ή απολύσεις;

Η επιλογή της κυβέρνησης να επιλέξει την απόλυση εργαζομένων κρατικών φορέων, που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, αποκρύπτοντας μάλιστα αρχικά από την ελληνική βουλή τις προθέσεις της, αποδεικνύει ακόμη μια φορά την προχειρότητα και την αναλγησία που τη
χαρακτηρίζει.

Η πρόταση της ΝΔ για ουσιαστική εργασιακή εφεδρεία, ανάλογα με την ηλικία του εργαζόμενου (άνω των 50 ετών εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού, 40-50 ετών δύο τριετίες, 30-40 μια τριετία), θα επιφέρει σημαντική μείωση των δαπανών χωρίς τις οδυνηρές κοινωνικές συνέπειες των απολύσεων, καθώς:
  • Δεν θα χρειαστεί να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας.
  • Δεν θα χρειαστεί να καταβληθεί το υψηλό κόστος αποζημίωσης λόγω απόλυσης σε όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.
  • Θα μειωθεί το μη μισθολογικό-λειτουργικό κόστος του κάθε φορέα (ενοίκια, θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνο κ.λπ).
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χάσουν τις εισφορές τους.
  • Το κράτος θα συνεχίσει να εισπράττει φόρους μέσω της κατανάλωσης όσων θα βρίσκονται σε εργασιακή εφεδρεία.
Η εργασιακή εφεδρεία θα συνοδευτεί με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιμόρφωσης σε νέες δεξιότητες που θα οδηγήσουν στην ευκολότερη επαγγελματική επανένταξη.

Πάγωμα των προσλήψεων για 3 χρόνια, που θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά 75.000, ενώ στη συνέχεια να εφαρμοστεί ο κανόνας: μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις.

15. Γιατί η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου;

Η Νέα Δημοκρατία εγκαίρως είχε αναδείξει, στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής, την αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Δυστυχώς η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις μας, οχυρωμένη πίσω από τη μνημονιακή πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της φοροαφαίμαξης των αδύνατων οικονομικά στρωμάτων, και οδηγηθήκαμε σε νέο μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο.

Η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί μια φυσιολογική συνέχεια της συνεπούς και σταθερής στάσης του κόμματος στην ανάγκη περιορισμού του σπάταλου κράτους και της δημιουργίας του κατάλληλου επενδυτικού κλίματος.

16. Ποιές είναι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση;
  • Οι κατευθυντήριες γραμμές μας για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι:
  • Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  • Ο ουσιαστικός διαχωρισμός της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία.
  • Ο εκλογικός νόμος.
  • Τα οικονομικά των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού («πόθεν έσχες»).
  • Η ποινική ευθύνη των υπουργών και των βουλευτών.
  • Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Η συμβολή και όχι η αντιπαλότητα του κράτους στην ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας.
17. Ποιά είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας στο νέο νόμο για την εκπαίδευση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας;

Έχει στάση υπεύθυνη στηρίζοντας τις ορθές αλλαγές και ασκώντας εποικοδομητική κριτική σε αυτά που θεωρεί αρνητικά – σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που πολέμησε κάθε προσπάθεια
μεταρρύθμισης της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Συντασσόμαστε με το αίτημα της Ακαδημαϊκής Κοινότητας να τους δοθεί ο χρόνος προκειμένου να εκτιμήσουν σωστά το Σχέδιο Νόμου, έτσι ώστε από Σεπτέμβρη να μπορούν να καταθέσουν συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις.

Με το Σχέδιο Νόμου προτείνονται μέτρα που καταστρατηγούν τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία των Πανεπιστημίων, όπως κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.

Αναδεικνύονται δίπολα που, πολλές φορές, δημιουργούν σύγχυση αρμοδιοτήτων.

Απαιτείται περαιτέρω εξέταση σχετικά με το ζήτημα για τα τρία έτη σπουδών, όπως επίσης και για τα ζητήματα με τα συγγράμματα και την κατάργηση του θεσμού των λεκτόρων.

18. Ποιά η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την «απελευθέρωση» του κλάδου των ταξί;

Αν και ο προηγούμενος υπουργός Μεταφορών κ. Δ. Ρέππας έχει στείλει, ύστερα από επίπονη διαβούλευση με τον ενδιαφερόμενο κλάδο, προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, ο σημερινός αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης αρνείται την υπογραφή του, αλλάζοντας πλήρως τακτική και πολιτική.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον σημερινό υπουργό Μεταφορών ν’ αλλάξει αμέσως στάση και ν’ αποδείξει ότι υπάρχει στοιχειώδης κυβερνητική συνέχεια και συνέπεια. Υπό διαφορετική εκδοχή, η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει -και μάλιστα αμέσως- κάθε μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου ν’ ανακόψει την κυβερνητική παλινωδία και ασυνέπεια και στον τομέα των ταξί.

19. Ποιές είναι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό;

Η κυβέρνηση με το νόμο για την ιθαγένεια που έσπευσε να ψηφίσει, σε έκτακτες συνθήκες οικονομικής κρίσης, κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για νέους δυστυχείς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική. Είναι έτσι πύλη εισόδου για την Ευρώπη, και τελικά «χωματερή» ανθρώπων και ονείρων…

Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει τη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία και ζητά την ενσωμάτωση των μεταναστών που εργάζονται για χρόνια στην πατρίδα μας, θεωρώντας την παιδεία ως τον καθοριστικό παράγοντα για την ένταξη των μεταναστών και των παιδιών τους στην ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, όμως, απαιτεί μια συνολική μεταναστευτική πολιτική με στόχευση, χωρίς αποσπασματικό χαρακτήρα για επικοινωνιακούς λόγους:
  • κατάργηση του νόμου για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας,
  • ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων,
  • πίεση προς την Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρωτόκολλο επανεισδοχής,
  • αλλαγή του ετεροβαρούς κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ,
  • πάταξη του παρεμπορίου που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων,
  • εκκένωση των κτιρίων του κέντρου που έχουν καταληφθεί παράνομα.
20. Ποιά είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την εγκληματικότητα;

Η εγκληματικότητα στη χώρα βρίσκεται, δυστυχώς σε έξαρση, με ευθύνη και της κυβερνητικής απραξίας. Η δράση των οργανωμένων ομάδων του εγκλήματος ή και μεμονωμένων κακοποιών εκτείνεται πλέον από το κέντρο της Αθήνας έως και σε κάθε γωνιά της επαρχίας.

Ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με νησίδες ανομίας. Συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης είναι απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες.

Η κατάσταση αυτή έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική ζωή στην περιοχή του κέντρου, όπου η κίνηση της αγοράς τείνει στο μηδέν, ενώ ξενοδοχεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας από τον ανεπαρκή αριθμό μάχιμων αστυνομικών –μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις λόγω του νέου ασφαλιστικού και τις πολλές αποστρατεύσεις για κομματικούς λόγους– των ελλείψεων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τη μεγάλη μείωση χρηματοδότησης της ΕΛ.ΑΣ. και τα κρούσματα έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν συνειδητοποιεί το αυτονόητο: ότι μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας συνεπάγεται ενίσχυση των εγκληματιών και της ανομίας.

Αποδεικνύεται και στον τομέα πάταξης της εγκληματικότητας ότι η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο και βαδίζει στα «τυφλά» με επικοινωνιακούς όρους.

21. Τί πιστεύει η Νέα Δημοκρατία για τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων;

Για εβδομάδες, χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στις πλατείες κρατώντας ελληνικές σημαίες, με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, κυρίως για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και στο Μνημόνιο, που πλήττει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Δυστυχώς, αυτές τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τις αμαύρωσαν ελάχιστοι, μερικές δεκάδες «γνωστοί-άγνωστοι» κουκουλοφόροι που έδρασαν προβοκατόρικα.

Την ευθύνη για αυτή την κατάληξη έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση διότι τελικά στάθηκε ανίκανη να προστατέψει το δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πρωτεύουσας με καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία και τον τουρισμό.

ΠΗΓΗ: ΝΔ

Το παργαλαβείς το animation αδέστε πόχες

Αυτό μας λέει η κυβέρνηση το τελευταίο δεκαοχτάμηνο. Τα όλο και σκληρότερα μέτρα σπρώχνουν την χώρα γρηγορότερα στην πτώχευση. Και όσο αυτά τα σκληρότερα μέτρα ψηφίζονται και εφαρμόζονται, όσο οι Έλληνες γίνονται καλύτερα και πιο υπάκουα παιδιά, όσο πιο έτοιμοι είναι να πουλήσουν τα πάντα σε οποιαδήποτε τιμή, τόσο η λαιμητόμος της κατάρρευσης έρχεται κοντύτερα στο λαιμό μας.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ζούμε σε περιβάλλον πτώχευσης. Με την αγορά στην εντατική, τις τράπεζες διασωληνομένες, το κράτος υπό κατάρρευση να μην πληρώνει κανέναν και να εκβιάζει τρομοκρατημένο επί δικαίων και αδίκων για χρωστούμενα και τους πολίτες σε κατάθλιψη τι άλλο περιμένουμε να δούμε; Και για συμπλήρωμα σε όλα τα παραπάνω, έχουμε τα κόμματα να τριγυρίζουν δεξιά και αριστερά παραμιλώντας φράσεις σαν αυτές του τίτλου. Περαστικά μας…

http://himaira.blogspot.com/2011/07/animation.html

Kύπρος: Κηδεύτηκε ο ναύτης Α. Χαραλάμπους.Τα όργανα του δόθηκαν για μεταμόσχευση

Στερνό αντίο απηύθυνε σήμερα η Κύπρος στο ναύτη Αντώνη Χαραλάμπους, δεκαεννέα ετών, που σκοτώθηκε στη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς. Οι γονείς του δώρισαν τα όργανα του για μεταμόσχευση.

Μετά θάνατο ο Αντώνης Χαραλάμπους προήχθη στο βαθμό του κελευστή.

Η κηδεία του τελέστηκε σε ατμόσφαιρα βαθύτατου πένθους στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

Συγκινητική ήταν η παρουσία της Σωτηρίας Ανδρέου, στο σύζυγο της οποίας μεταμοσχεύτηκε ο ένας νεφρός του άτυχου παλικαριού. Η κυρία Ανδρέου ευχαρίστησε τους γονείς για την γενναία απόφασή τους να προσφέρουν τα όργανα του γιου τους για μεταμόσχευση.

Στην κηδεία παρέστησαν η σύζυγος του προέδρου Χριστόφια, Έλση, οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων.

Στο τέλος της κηδείας ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι η Χίλαρυ

Ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συζήτησε σήμερα με τον Oικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η Αμερικανίδα υπουργός Eξωτερικών κ. Χίλαρι Κλίντον.

Πηγές που συμμετείχαν στη συνάντηση δήλωσαν αργότερα ότι συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. "Aρκετά είναι τα 40 χρόνια 'σιωπής΄ της Σχολής" , φέρεται να είπε στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, ο Oικουμενικός Πατριάρχης .


Η υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης της στο θέμα της ελευθερίας της θρησκείας και εξέφρασε την στήριξή της στα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο.

Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη ενθυμούμενη τον ανεπίσημο τίτλο του "Πράσινου Πατριάρχη" που έχει αποδοθεί στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στον διαθρησκειακό διάλογο που άρχισε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη το 1994 με τη Συνάντηση του Βοσπόρου και τη Διακήρυξη που υπεγράφη τότε και συνεχίστηκε το 2001 στις Βρυξέλλες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στα θετικά βήματα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν, για την άρση των εμποδίων που είχαν συσσωρευθεί ιστορικά στην δράση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τέλος την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το "διαχρονικό και αμείωτο" ενδιαφέρον της για τα ζητήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η κυρία Κλίντον συναντάται για τρίτη φορά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι. Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1996 όταν επισκέφθηκε το Φανάρι με την ιδιότητα της πρώτης κυρίας , μαζί με την κόρη της Τσέλσι, και η δεύτερη συνάντηση έγινε το 1999, συνοδεύοντας τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον, τότε πρόεδρο των ΗΠΑ σε επίσκεψη στο Φανάρι .

Κρύβει το οικογενειακό αυθαίρετο o Παπακωνσταντίνου!

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/04/george-papakonstantinou-kostas-simitis-390x300.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifCE4ZMIGRSNgt74Ew6hUUm608ZoGJuc74tyeO8Bijoj2Au7BODAG309ALbhR_bjIVNrkKmIVtDvX_nMNxdJB3o9l2SGfPF7Ur0IohZJh0WiXjyDyMW0T3_u-kAA_ZL9BqL3hIbJ9X3FI/s400/PA.jpgΣοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος! Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης.

Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους.

Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου… Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να δημιουργήσει πολλά πρόσθετα ερωτήματα για τη σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις εξαιρέσεις στον νόμο-δώρο που ετοίμασε για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ώστε να νομιμοποιήσουν τις κατοικίες τους. «Μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος», λένε οι αυθαιρετούχοι της περιοχής, και ίσως ο κ. υπουργός τούς κάνει τη χάρη…

protothema.gr

«Χαμηλό βαρομετρικό» μεταξύ Αθήνας - Μόσχας

«Χαμηλό βαρομετρικό» μεταξύ Αθήνας - Μόσχας Περίπλοκη η κατάσταση με διάφορες διεργασίες στο παρασκήνιο

Το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε σειρά θεμάτων με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας και μάλιστα του απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα. Εκ πρώτης όψεως, όλα βαίνουν καλώς μεταξύ Αθήνας και Μόσχας. Η κατάσταση όμως είναι αρκετά πιο περίπλοκη και στο παρασκήνιο λαμβάνουν χώρα διάφορες διεργασίες.

Αν κάποιος θέλει να είναι απολύτως ειλικρινής θα συμφωνούσε με την άποψη έμπειρου διπλωμάτη ότι «η θερμοκρασία στις ελληνορωσικές σχέσεις κινδυνεύει να πέσει υπό του μηδενός». Μετά τη «χρυσή περίοδο» Καραμανλή, όταν η Αθήνα «έπαιξε» το ρωσικό χαρτί στην ενέργεια και στην εξωτερική πολιτική εξοργίζοντας τους Αμερικανούς, το Κρεμλίνο αισθάνεται πλέον άβολα με την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η ακύρωση της επίσκεψης Λαμπρινίδη
Η πρόσφατη ακύρωση της επίσκεψης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα _ είχε κανονιστεί πριν από την παράδοση της σκυτάλης από τον κ. Δ. Δρούτσα στον κ. Στ. Λαμπρινίδη _ ήταν ο τελευταίος κρίκος σε μια αλυσίδα περιστατικών που έχουν συσσωρευθεί τους τελευταίους μήνες επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα. Οι ελληνορωσικές αρρυθμίες εστιάζονται σε σειρά τομέων, που ξεκινούν από την ενέργεια και τις επενδύσεις και φθάνουν ως τον τουρισμό και την άμυνα.

Διπλωματικές πηγές επιμένουν ότι το επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων παραμένει καλό και το κλίμα θερμό, παρά την ακύρωση που, όπως φαίνεται, έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της ρωσικής πλευράς την περασμένη εβδομάδα. Για να διαλυθούν μάλιστα οι αμφιβολίες το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του κ. Λαμπρινίδη με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στην οποία, σύμφωνα με την επίσημη αλλά γενικόλογη ανακοίνωση, «οι δύο υπουργοί τόνισαν την αμοιβαία διάθεση των δύο χωρών για συνεπή εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο». Αναμένεται μάλιστα συνάντηση των δύο υπουργών όταν βρεθούν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Τα μεγαλεία της περιόδου 2004-2009 έχουν όμως παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι διμερείς συναντήσεις έχουν περιοριστεί δραματικά και όταν συμβαίνουν, όπως πριν από μερικούς μήνες στο περιθώριο του ΝΑΤΟ μεταξύ των κκ. Λαβρόφ και Δρούτσα, «η ψυχρότητα είναι εμφανής», κατά την έκφραση διπλωματικών παραγόντων. Μοιάζουν πολύ μακρινές πλέον οι εποχές όπου ένας έλληνας πρωθυπουργός απολάμβανε υψηλές τιμές στο Κρεμλίνο, όπως είχε συμβεί με τον κ. Κ. Καραμανλή λίγους μόλις μήνες μετά το ηχηρό «όχι» της Αθήνας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, για την ένταξη των Σκοπίων. Και φυσικά τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού South Stream μοιάζουν θαμμένα στα συρτάρια των υπουργικών γραφείων, καθώς η Αθήνα αναπροσαρμόζει τις προτεραιότητές της κοιτάζοντας προς το φυσικό αέριο του Ισραήλ και τον αγωγό ITGI που μεταφέρει αζερικό αέριο.

Δυσαρέσκεια και δυσπιστία
Παρά το γεγονός ότι η ρωσική διπλωματία επιθυμεί, παραδοσιακά, να διατηρεί χαμηλούς τόνους και να μη διατυμπανίζει στα μέσα ενημέρωσης τη δυσαρέσκειά της, κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς σκέφτεται και λειτουργεί το Κρεμλίνο επιμένουν ότι «οι Ρώσοι είχαν αρχίσει να ανησυχούν για την αλλαγή της στάσης της Αθήνας στα θέματα που τους αφορούν προτού ακόμη εκλεγεί πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου».

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η Μόσχα είχε ανησυχήσει από τις δηλώσεις Παπανδρέου περί επαναδιαπραγμάτευσης της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη για περιβαλλοντικούς λόγους. Από τότε βέβαια το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει αρκετούς φακέλους. Ωστόσο η Αθήνα δεν επιδεικνύει τη μεγαλύτερη προθυμία, επαναπαυόμενη ίσως και στην άρνηση της Βουλγαρίας του Μπόικο Μπορίσοφ να αρχίσει το έργο.

Η κατάσταση τώρα όμως έχει δυσκολέψει. Σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις, η Μόσχα θεωρεί ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδυναμώνεται όσο περνούν οι μήνες και η οικονομική κρίση επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που η Ελλάδα δεν αποτελεί ελκυστική χώρα για επενδύσεις. Η ρωσική πλευρά έχει μάλιστα δηλώσει δημοσίως ότι δεν αποκλείει την αγορά ισπανικών ομολόγων, χωρίς την ίδια στιγμή να έχει πει κάτι ανάλογο και για ελληνικά ομόλογα.

Από αυτή την άποψη, συνεχίζουν οι ίδιες εκτιμήσεις, δεν υπάρχει σαφής λόγος να διατηρούνται τόσο στενές σχέσεις _ πόσω μάλλον όταν υπάρχουν σειρά από θέματα που αποτελούν αγκάθια. Η άποψη αυτή θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την ελληνική εξωτερική πολιτική, σημειώνουν κορυφαίοι διπλωμάτες. Η ρωσική ψήφος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (από το οποίο θα περάσουν κάποια στιγμή κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό και το Κυπριακό) είναι μόνο μία από τις πολλές παραμέτρους στο σημείο αυτό, ενώ δεν πρέπει να λησμονείται η ραγδαία σύσφιγξη των σχέσεων Μόσχας - Αγκυρας. «Στην παρούσα συγκυρία δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε συμμάχους, από όπου και αν προέρχονται» τονίζουν διπλωματικές και κυβερνητικές πηγές.

Η ενέργεια ήταν ο βασικός τομέας συνεργασίας Αθήνας - Μόσχας επί κυβέρνησης Καραμανλή. Η ελληνική κυβέρνηση όμως έχει κάνει πλήρη στροφή στο θέμα αυτό. Ο αγωγός South Stream έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Η πολύπλοκη κατασκευή και το υψηλό κόστος λειτουργούν ανασταλτικά. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να μπορέσει να περάσει ο αγωγός αυτός από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, όταν και εφόσον κατασκευαστεί, προς ικανοποίηση της ρωσικής κυβέρνησης. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον ITGI που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα, με προοπτική να συνεχιστεί η μεταφορά προς την Ιταλία. Υπάρχει όμως και η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία με την πιθανότητα μεταφοράς αερίου από το κοίτασμα Λεβιάθαν προς την Ευρώπη που ίσως να μην αρέσει στη Μόσχα.

Βαλτωμένες επενδύσεις
Ενα παράπονο που χρονίζει πλέον από πλευράς Ρωσίας είναι η μη κατάργηση της βίζας για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα και κατακλύζουν τα καλοκαίρια κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά έχει προσπαθήσει να διευκολύνει τη σχετική διαδικασία, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει καταργήσει πλήρως τις θεωρήσεις διαβατηρίων για τους ρώσους τουρίστες, με ό,τι σημαίνει αυτό...

Στο μέτωπο των επενδύσεων, ρώσοι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τουριστικά projects σε διάφορες περιοχές (μεταξύ άλλων στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κέρκυρα). Σύμφωνα εξάλλου με ορισμένες πληροφορίες, που δεν είναι πάντοτε εύκολο να επιβεβαιωθούν, πρόθεση για τουριστική επένδυση στο Νησί των Φαιάκων είχε εκδηλώσει και ο ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Οι εμπλοκές όμως με την ελληνική δημόσια διοίκηση λειτουργούν ανασταλτικά, ενώ ανάλογη δυσφορία επικρατεί στο Κρεμλίνο διότι τα αιτήματα τουλάχιστον δύο ρωσικών τραπεζικών ομίλων, των VTB και SBERBANK, δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η ρωσική δυσθυμία ίσως εξηγεί για ποιον λόγο δεν πραγματοποιήθηκε τελικά και η επίσκεψη στη Μόσχα την οποία επεδίωκε, όσο ήταν υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις, ο κ. Χ. Παμπούκης.

Τελευταίο σημείο τριβής αποτελούν οι εξοπλισμοί. Ως γνωστόν, επί κυβέρνησης Καραμανλή η Ελλάδα είχε παραγγείλει 450 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) προς 1,2 δισ. ευρώ. Στην πορεία το κόστος της συγκεκριμένης παραγγελίας εκτοξεύθηκε στα 2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έκρινε ότι τα ΤΟΜΑ ήταν όχι μόνο ακριβά, αλλά δεν εξυπηρετούσαν και τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Προχώρησε λοιπόν στην ακύρωση της παραγγελίας, πείθοντας τους Ρώσους ότι μπορεί να αγοραστούν άλλα εξοπλιστικά συστήματα.

Στον φάκελο «άμυνα» πρέπει να προστεθεί και το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας, όπου οι Αμερικανοί έχουν εκδηλώσει την πρόθεση ανάπτυξης πλοίων στο Αιγαίο. Η παρουσία της αντιπυραυλικής άμυνας προκαλεί αλλεργία στη Μόσχα και ήδη ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέστειλε προς τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ επιστολή επαναλαμβάνοντας τις ρωσικές ανησυχίες.

tovima.gr

Τά 'μαθες τα νέα Πατέρα; O Erdoğan έπιασε πρωτιά ενώ εγώ πάτο

Ο υπ. Οικονομικών της Τουρκίας, Mehmet Şimşek, ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα παρουσίασε πλεόνασμα 1,8 δις δολάρια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011. Αυτό είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα της τούρκικης οικονομίας τα τελευταία 41 χρόνια. Σε σχέση με την περσινή χρονιά τα έξοδα ήταν αυξημένα κατά 4,9% (143.2 δις τούρκικες λίρες) ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20,7% (146.1 δις τουρκ. λίρες).

Περισσότερα στα αγγλικά στη zaman

Ιταλία: Nέα εκδοχή της Πατρίτσια Ντ' Αντάριο: «δεν είμαι συνοδός πολυτελείας, με χρησιμοποίησαν κατά του Μπερλουσκόνι»

http://static.fsport.gr/images/patrizia%20daddario%200210.jpgΣε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Λίμπερο» ( η οποία πρόσκειται στην ιταλική κεντροδεξιά ) η Πατρίτσια Ντ' Αντάριο, γνωστή ως συνοδός πολυτελείας, ανασκευάζει, εν μέρει, τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις της.

Η Ντ΄Αντάριο επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιήθηκαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό, αλλά προσθέτει ότι «την χρησιμοποίησαν, την εκμεταλλεύθηκαν και στην συνέχεια την πέταξαν». «Το σκάνδαλο αυτό, σχεδιάστηκε σε όλες του τις λεπτομέρειες από τους εχθρούς του πρωθυπουργού», δηλώνει η σαρανταδιάχρονη Ιταλίδα, η οποία διαψεύδει τα όσα είχε υποστηρίξει η ίδια σε προηγούμενες συνεντεύξεις, ότι είναι, δηλαδή, συνοδός πολυτελείας.

Σε ότι αφορά, δε, το βιβλίο που έγραψε σε συνεργασία με την Μανταλένα Τουράντι, η Πατρίτσια Ντ΄Αντάριο, (που πρώτη έκανε αναφορά, πριν δυο χρόνια, στο «σεξ γκέϊτ» με πρωταγωνιστή των Σίλβιο Μπερλουσκόνι), δηλώνει ότι «τα κείμενα διορθώνονταν και αλλάζονταν τη νύχτα, χωρίς, κατά συνέπεια, να μπορεί να τα ελέγξει».

Όσο για την μαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της με τον «μίστερ τιβί» , τονίζει ότι «το μαγνητόφωνο είναι ο φύλακας-άγγελός της, από τότε που κατήγγειλε τον πρώην αρραβωνιαστικό της, όταν χειροδίκησε εναντίον της για να την υποχρεώσει να εκπορνευθεί».

Η Πατρίτσια προσθέτει ότι «την κορόιδεψαν, διότι της είχαν πει ότι θα γινόταν διάσημη και θα έβγαζε χρήματα, ενώ δεν κέρδισε τίποτα και καταστράφηκε». Ζητά, τέλος, από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να την συναντήσει στην ιδιωτική του κατοικία στην Αιώνια Πόλη

Ομολογία Λοβέρδου ότι από την ίδρυσή του το ΠΑΣΟΚ λέει ψέμματα και απάντηση Μιχελάκη

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/02/19/1621230.jpgΟ υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε, σήμερα, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και δήλωσε: «Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό. Είπε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν…Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του «όχι». Ειδικά από μια φάση και μετά, συμφωνώ… Την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, το έχω πει. Και το έχω πει, τώρα, στην κρίση».

Για το θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ανέφερε: «Θα ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά τη χρήση όρων χρεοκοπία ή με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό».

Απαντώντας ο Γ. Μιχελάκης, δήλωσε:

«Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία.

Για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ο στόχος ήταν μόνο ένας. Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα!

Τίμημα όμως, που σήμερα το πληρώνουν οι πολίτες και η Πατρίδας μας.

Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για “επιλεκτική χρεοκοπία”, θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα».

Μόσχα: "Δίναμε 25 δισ ευρώ και ο Γιώργος μιλούσε για οικολογία"

Eπικίνδυνη τροπή για τα ελληνικά συμφέροντα αρχίζει και λαμβάνει η κρίση που υπάρχει στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη στην Μόσχα με αίτημα της ρωσικής πλευράς λόγω "μη ύπαρξης αντικειμένου στις ελληνορωσικές σχέσεις" (!) είναι απίστευτη.

Θύμισε την αντίστοιχη ακύρωση της επίσκεψη Aντρέϊ Σεβαρνάντζε, διαδόχου του Αντρέϊ Γκρομίκο, τότε ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ, πριν τις εκλογές του 1989 στην Αθήνα, όταν η τότε κυβέρνηση Α.Παπανδρέου, έπνεε τα λοίσθια.

Αλλά υπήρξε και δεύτερο κτύπημα από την Μόσχα: Σε συνέντευξή του ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στην «Ελευθεροτυπία» είναι πραγματικός "καταπέλτης". Μιλάει για "χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ που θα προσέφερε στον Γ.Παπανδρέου ο Β.Πούτιν, για να γλυτώσι η χώρα από το Μνημόνιο (να σημειώσουμε ότι ο Γ.Παπανδρέου στην σύκσεψη των πολιτικών αρχηγών είχε αρνηθεί ότι ο οποιοσδήποτε του είχε προτείνει οικονομική βοήθεια και για τον λόγο αυτό "Αναγκάστηκε να υπογράψει το Μνημόνιο"), αλλά αντί να τεθεί τέτοιο ζήτημα, ο Γ.Παπανδρέου του μιλούσε για ... οικολογία!

Στην συνέντευξή του ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος βουλευτής, πειργράφει με λεπτομέρειες το φιάσκο της επίσκεψης Παπανδρέου στην Μόσχα τουν Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν περίμενε με το πακέτο των δισεκατομμυρίων ευρώ τον Γ.Παπανδρέου και εισέπραξε μια ... εκκωφαντική αδιαφορία, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός για το μόνο που του μιλούσε, κατά βάση ήταν ... οικολογικά θέματα!
Σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 κιόλας να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα, πλην όμως υπήρχε ο «αστάθμητος» παράγοντας Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος φρόντισε να «βραχυκυκλώσει» όλες τις διαδικασίες που μπορεί να οδηγούσαν στη λήψη του δανείου, στις δύσκολες εκείνες ώρες, που η Ελλάδα χρειαζόταν επειγόντως ρευστότητα.

«Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Έτσι τις δραματικές εκείνες ώρες όπου δηλώσεις περί «Τιτανικού» είχαν φροντίσει να τινάξουν στον αέρα την πιστοληπτική εγκυρότητα της Ελλάδας, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ήταν έτοιμος να ακούσει τον Έλληνα ομόλογό του ο τελευταίος προτίμησε, σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη να του μιλήσει για τις οικολογικές του ανησυχίες!

«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα» υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, ούτε έθεσε θέμα ανάπτυξης οικονομικών ή στρατηγικών σχέσεων, αλλά μιλούσε για τα ... οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας»!

Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».
Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».

Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.

Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι' αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε".

Πρόκειται για την διακρατική συμφωνία προμήθειας των BMP-3HEL. Βέβαια το παράδοξο θα ήταν να την προχωρήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Εδώ αρνήθηκε να συζητήσει για χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ θα συζητούσε να δώσει 1,2 δισ. ευρώ, έστω και αν υπήρχε κρατική δέσμευση;

Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε».

http://www.defencenet.gr/

Σκύλος επιτίθεται και διώχνει καρχαρίες!!!

8μετρο άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε στο Σικάγο

Από το πλάι είναι έτσι

http://i.huffpost.com/gadgets/slideshows/33811/slide_33811_309684_large.jpg?1310773536357

από πίσω έτσι:

http://i.huffpost.com/gadgets/slideshows/33811/slide_33811_309680_large.jpg?1310774155869

και όποιος πάει από κάτω βλέπει αυτό:


http://i.huffpost.com/gadgets/slideshows/33811/slide_33811_309702_large.jpg?1310774100412

O πρ. του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας Χανς Πέτερ Καϊτέλ προτείνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και σχέδιο αναπτυξιακής βοήθειας

http://www.gi-uk.co.uk/images/Keitel_Dr_Ing_Hans_Peter_BDI%5B1%5D.jpgΑναδιάρθρωση με σημαντικό 'κούρεμα' του χρέους της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την επεξεργασία ενός σχεδίου βοήθειας για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας, ανάλογη με τη βοήθεια που δόθηκε στη Γερμανία μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, προτείνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας 'BDI,' Χανς Πέτερ Καϊτέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας 'Bild am Sonntag', (Μπιλντ αμ Ζονταγκ 16.7.11) ο κ. Καϊτέλ απέστειλε σχετική επιστολή σε κορυφαίους παράγοντες της γερμανικής βιομηχανίας.

"Πρώτον, πρέπει να μειωθεί το συνολικό ύψος του χρέους της χώρας σε ένα βιώσιμο επίπεδο. Δεύτερον, η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης στο πνεύμα που λειρούργησε το 'Σχέδιο Σουμάν'", τονίζει στην επιστολή του ο κ. Καϊτέλ.

Το "Σχέδιο Σουμάν" - από το όνομα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στις αρχές της δεκαετίας του 1950 - θεωρείται το πρώτο βήμα για την ενοποίηση της Ευρώπης και βοήθησε τη γερμανική βιομηχανία άνθρακα να ορθοποδήσει μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος του 'BDI' θεωρεί "αναπότρεπτη" τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ανάγκη να συνδυαστεί με τη χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας.

"Κάθε προσπάθεια για λύση, η οποία στοχεύει να αποκόψει ισχυρές ή αδύναμες χώρες από την Ευρωζώνη, θα ήταν μοιραία και επικίνδυνη και πολύ μακριά από την πραγματικότητα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γιάννης Βρούτσης :Η κυβέρνηση αποφάσισε να νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή αφού δεν μπόρεσε να την καταπολεμήσει

«Κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών μιλούν για «κόκκινες γραμμές» και «τελευταία φορά», το σίγουρο είναι ότι και θα παραβιαστούν και νέα μέτρα θα έλθουν.

Όλες οι δηλώσεις περί «τελευταίας περαίωσης και μιας νέας αρχής», διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Με την επαναφορά μιας ακόμη περαίωσης και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να κλείσει τους λογαριασμούς στα βιβλία του όσο – όσο και με το κομμάτι.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, κλείνει το μάτι σε όσους φοροδιαφεύγουν, τιμωρεί ξανά τους ειλικρινείς και συνεπείς φορολογούμενους και στερεί πολύτιμους πόρους από τα δημόσια έσοδα.

Τελικά, αφού η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, αποφάσισε να τη νομιμοποιήσει».

Αγαπητέ Κυριάκο είσαι "offside"

του Σταματόπουλου Κωνσταντίνου

Εξηγούμαι. Καταρχήν άποψή μου είναι πως πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά υπηρεσία που δίνεται από τον λαό και προσφέρεται στον λαό. Η πρόσφατη επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Βουλής μιλώντας περί επιστροφής του βουλευτικού αυτοκινήτου που δικαιούται αλλά και περί παραίτησης του δικαιώματος απολαβών από τις Επιτροπές, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου μεταξύ και των συναδέλφων του (λίγη αιδώς δεν βλάπτει και εσάς κύριοι) αλλά και μεταξύ των απλών πολιτών (όπως η «αφεντιά» μου).

Βρισκόμαστε σε περίοδο που η επικοινωνία πολλές φορές λειτουργεί εις βάρος της ουσίας και δυστυχώς ΚΑΙ επί τω προκειμένω βλέπω πάλι επικοινωνία και μόνο.
  • Αγαπητέ Κυριάκο είσαι offside λοιπόν, γιατί υπάρχουν κινήσεις που μπορούν να γίνουν αθόρυβα και εκτιμώνται δεόντως χωρίς δελτία τύπου.
  • Είσαι offside γιατί δεν είσαι τωρινός βουλευτής αλλά είσαι γόνος μιας οικογένειας που ανέδειξε έναν πρωθυπουργό, μία υπουργό αλλά και βουλευτή. Ως εκ τούτου η κίνησή σου αυτή θα ήταν από μόνη της ουσιαστική αν αρνιόσουν εξαρχής αυτό το δικαίωμα που είχες, από την στιγμή που εξελέγης βουλευτής και όχι υπό την πίεση των γεγονότων και της κατακραυγής του «αγανακτισμένου» ρεύματος.
  • Είσαι offside γιατί λειτούργησες προτάσοντας το dna σου και όχι την κοινοβουλευτική ομάδα την οπόια αντιπροσωπεύεις. Πιο απλά Μητσοτακικά και όχι Νεοδημοκρατικά. Υπάρχει μια ομάδα που θα μπορούσες να της προτείνεις το ίδιο ώστε να λειτουργήσει εν είδη βελτιωμένου συνόλου και όχι μονάδας. Η επικοινωνία και η προβολή του «εγώ» σου υπερκέρασε και αυτό το πλαίσιο και η επιστολή που είχες στείλει ξανά στις 8/6 στο σύνολο του κοινοβουλίου δεν αποτελεί δικαιολογία.
  • Είσαι offside γιατί αναρωτιέμαι ποιος θα χρησιμοποιήσει το βουλευτικό αυτοκίνητο που επιστρέφεις στην Βουλή. Θα χαιρόμουν ιδιαιτέρως αν αντιθέτως ο οδηγός σου μετά του αυτοκινήτου Σου περίμενε έναν υπάλληλο του Σκαραμαγκά κάθε πρωί έξω από το σπίτι του για να τον πάει στην δουλειά του και να τον επιστρέψει.. (όσο είσαι βουλευτής βεβαίως).
  • Είσαι offside γιατί τα λεφτά που αρνείσαι να λάβεις καυτηριάζοντας τις επιτροπές (δήλωση σου ότι όλοι πηγαίνουν για μια υπογραφή κάθονται 5 λεπτά και κλείνουν το «μαγαζί») είναι αποδοχή ύπαρξης φαύλου κύκλου. Δίνεις λεφτά πίσω σε κάτι που καταγγέλλεις ότι δεν «δουλεύει»; Κάνε την καταγγελία σου επίσημα με στοιχεία και δώσε τα ίδια λεφτά των επιτροπών που εισπράττεις σε 2 οικογένειες πολύτεκνων στον Έβρο.
  • Είσαι offside γιατί προσβάλεις την νοημοσύνη των συναδέλφων σου απαξιώνοντας όσους εργάζονται (εκπροσωπώντας μας) για μια δημοκρατική διερεύνηση των όποιων σκανδάλων, σε επιτροπές.
  • Είσαι offside αν ισχύει αυτό που κατήγγειλαν κάποιοι συνάδελφοί σου ότι μιλάς εκ του ασφαλούς μια και η οικογένειά σου διαθέτει 7 αυτοκίνητα (αλήθεια ισχύει;).
  • Είσαι offside γιατί κατήγγειλες μόνο προσφάτως –πάλι υπό το πρίσμα της λαϊκής κατακραυγής- τα χρήματα που ανέρχονται μόνο για το 2010 τα 6 εκατομμύρια ευρώ για το σταθμό της Βουλής με 0,3% share. Και έστω να δεχθώ ότι σε αυτό δεν ευθύνεσαι εσύ, παραμένεις offside γιατί δεν πρότεινες σε πρότερους του 2010 προϋπολογισμούς νομοσχέδιο περί μείωσης των βουλευτικών αποζημιώσεων. Αναρωτιέμαι δε γιατί δεν έστειλες μια επιστολή και στον πατέρα σου Κ. Μητσοτάκη καταγγέλλοντας το προκλητικό ποσό των 4,3 εκ. ευρώ που πληρώνουμε ετησίως για συντάξεις πρώην πρωθυπουργών;
  • Είσαι offside γιατί δεν κατήγγειλες στο κοινοβούλιο τα λεφτά που θα έπρεπε να σου παρακρατήσουν πέραν της 5ης απουσίας σου το μήνα από τις τακτικές συνεδριάσεις. Απ’ όσο μου προκύπτει δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.
  • Είσαι offside γιατί δεν ξέρω πόσες γραμμές τηλεφώνου από τις 8 που δικαιούσαι χρησιμοποιείς και με τι ποσά για την κάθε μία.
  • Είσαι offside γιατί όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Βαφειάδης προ κάποιων μηνών κατήγγειλε τα προνόμια των βουλευτών και εν συνεχεία απολύθηκε από την εφημερίδα που εργαζόταν, ήσουν ένας εξ’ αυτών που δεν αντέδρασαν. Ο σιωπών δοκεί συναινείν;;
  • Και είσαι offside γιατί όταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρός σου δήλωνε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο : «…σεμνά και ταπεινά» δεν τράβηξες τα αυτιά σε κάποιους από τα κοντινά σου έδρανα να ακούσουν καλύτερα.
  • Είσαι offside γιατί δεν αρνήθηκες όλα τα εξτρά δικαιώματα που απορρέουν της βουλευτικής σου ιδιότητας και έριξες στάχτη στα μάτια για χάριν επικοινωνιακής τακτικής.
Και άντε Κυριάκο να παραδεχθώ πως εγώ είμαι λίγο ρομαντικός, λίγο υπερβολικός ίσως;
Θα χρησιμοποιήσω μια φράση της επιστολής σου «Ή θα επιλέξουμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος ή θα αναμετρηθούμε γενναία με τις αδυναμίες μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να «ματώσουμε» οι ίδιοι.»

….Μεταξύ μας Κυριάκο αν θεωρείς ότι «μάτωσες» στερούμενος ένα αμάξι και τα χρήματα των επιτροπών, έρχομαι να σε πάρω μια βόλτα με το δικό μου να μπούμε σε σπίτια γνωστών και φίλων να δεις από κοντά πώς «ματώνουν» χωρίς να στέλνουν επιστολές σε κανέναν..

Μήπως είσαι λίγο πιο υπερβολικός από εμένα;

i-am--write.blogspot.com

Ολλανδία: Κατέρρευσε κεραία τηλεοπτικού πύργου και η Β. Ολλανδία έμεινε χωρίς ψηφιακή τηλεόραση και ραδιόφωνο

Δεν ξενερώνουμε ποτέεεε, δεν ξενερώνουμε ποτέ!!

Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι στέλνει ο πρωθυπουργός την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σύμφωνα με την.. εφημερίδα*...

Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και είναι θέμα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η τοποθέτηση της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μετά την αποκατάσταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Ευρωβουλή θέλει να αποκαταστήσει όλους τους συνεργάτες του με τους οποίους κυβέρνησε την χώρα τους τελευταίους 20 μήνες. Να σημειωθεί ότι η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι 300.000 ευρώ αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική αντιπροσωπεία..... Στις παροχές περιλαμβάνετται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα. Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια. Το διαμερισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ που ανήκει στο ελληνικό κράτος βρίσκεται στο καλυτερο σημείο της πόλης και ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Τα έξοδα της διαμονής του έλληνα επικεφαλής επιβαρύνουν προφανως την αντιπροσωπεία δηλαδή τους έλληνες φορολογούμενους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αποκαθιστά τους συνεργάτες του στις παραμονές πολιτικών εξελίξεων. Το 2004, π.χ. μετά την ήττα στις εκλογές από τον Καραμανλή έσπευδε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, τον Σταύρο Λαμπρίνίδη,(τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών) χωρίς ουσιαστική προσφορά στο ΠΑΣΟΚ και πείρα, προκαλώντας την ενόχληση στελεχών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ που εξέλαβαν τον διορισμό εκείνο ώς ένδειξη πολιτκού φαβοριτισμού.

Φαίνεται οτι οι περισσότεροι συνεργάτες του ΓΑΠ αντιπαθούν βαθιά τις εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες προτιμώντας σαφώς τα προνόμια που τους απονέμει ο ηγεμόνας! Ελάχιστοι απο τους συνεργάτες του δοκίμασαν να εκλεγούν προτιμώντας είτε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε τα εξωκοινοβουλευτικά χαρτοφυλάκια. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο διορισμός της κυρίας Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ- με τα τόσα προνόμια- θα εξαγριώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-που βάλλεται απο τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη για τα προνόμια της και ταυτόχρονα αδειάζεται και απειλείται από το δημοψήφισμα του κ. Παπαπανδρέου που προβλέπει την μείωση των εδρών απο τρακόσιες σε διακόσιες. Λέγεται ότι μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εχει πλέον στρέψει την οργή της στον πρωθυπουργό προσωπικά!

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_16.html

Συνεχίζονται για τέταρτη νύχτα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

http://static.doldigital.net/webstatic/AE9983187CC7FC3BB4BE52611660086E.jpgΓια τέταρτη κατά σειρά νύχτα, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στη ναυτική βάση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι. Η διαμαρτυρία είναι καθιστική και σε αυτή λαμβάνουν μέρος περίπου 2.500 πολίτες.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την παραίτηση του προέδρου Δ.Χριστόφια, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι υπουργοί σου», «Χριστόφια φαντάσου να ήταν τα παιδιά σου», «Ο Χριστόφιας φυλακή» και άλλα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την είσοδο και έξοδο του κτιρίου και έχει κλειδώσει τις πύλες του με χοντρή αλυσίδα.

Εγκρίθηκε το αίτημα της Ελλάδας να παρέμβει στη διαμάχη Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Διστόμ

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα μπορεί να το ενημερώσει για τα έννομα συμφέροντα που έχει στην υπόθεση που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική δικαιοσύνη για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων.

«Το Δικαστήριο δίνει την έγκριση στην Ελλάδα να παρέμβει» ως τρίτο μέρος στην υπόθεση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, διευκρινίζοντας ότι η Αθήνα μπορεί κατά συνέπεια «να ενημερώσει το δικαστήριο για τη φύση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων της (...) τα οποία θα μπορούσε να θίξει η απόφαση του Δικαστηρίου».

Η Γερμανία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2008 ζητώντας να αναγνωριστεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια, εξετάζοντας υποθέσεις που αφορούν ναζιστικά εγκλήματα παραβιάζουν το προνόμιο της ετεροδικίας του γερμανικού δημοσίου.

Αμφισβητεί κυρίως μια απόφαση ιταλικού δικαστηρίου το οποίο έδωσε εντολή να κατασχεθούν δύο ιδιοκτησίες του γερμανικού κράτους στην Ιταλία κατόπιν αιτήματος των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 217 άνθρωποι.

Η Ελλάδα είχε ζητήσει τον Ιανουάριο να παρέμβει στην υπόθεση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει λόγο για τον «ιδιαίτερο συμβολισμό» της περίπτωσης του Διστόμου. Η ελληνική παρέμβαση θα πρέπει να γίνει γραπτώς στο Δικαστήριο πριν από τις 5 Αυγούστου.

Το Βερολίνο αρνείται να αποζημιώσει του απογόνους των θυμάτων του Διστόμου υποστηρίζοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας το 1960.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Γεωργιάδη!

Σε ένα σήριαλ με συνεχείς ανατροπές, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να αποσπάσουν το "ναι" του παίκτη και να νικήσουν την ΑΕΚ σε αυτή την… μεταγραφική κόντρα των "δικεφάλων"!

Μέχρι πριν από λίγες ώρες και μετά το νέο μπάσιμο της ΑΕΚ για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό όλα έδειχναν ότι θα καταλήξει στην Ένωση. Μάλιστα, οι κιτρινόμαυροι είχαν κλείσει και αεροπορικά εισιτήρια στον παίκτη του Πανσερραϊκού για να μεταβεί το πρωί Σάββατο στην Αθήνα και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη και με αστραπιαίες κινήσεις έκλεψε τον Γεωργιάδη.

Ο νεαρός επιθετικός προτίμησε τον «δικέφαλο του Βορρά» και αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ που θα του αποφέρει 250.000 ευρώ ετησίως. Σήμερα θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή ου Ζήση Βρύζα.