17 Ιουλίου 2011

Η αγιογραφία της Χίλαρυ που ήρθε με άδειες τσέπες ... και η δαιμονοποίηση της Μέρκελ που θα πληρώσει το λογαριασμό

http://www.americanthinker.com/blog/hillary_clinton.jpgΈχουμε πει και έχει αποδειχθεί πως όπου πάει το ΔΝΤ, το πρώτο που κάνει είναι να τα χώσει στους δημοσιογράφους... σήμερα οι δημοσιοκάφροι τα 'βγαλαν τα λεφτά τους. Επί μισή ώρα σε όλα τα δελτία ειδήσεων γινόταν ταυτόχρονος βομβαρδισμός προκειμένου να γίνει η αγιοποίηση της Χίλαρυ.

Τα George [τελικά ο προδότης τον έβγαλε τον πίνακα που απεικόνιε την ελληνική επανάσταση για να βάλει "κάτι πιο μοντέρνο" όπως είπε:!! και έβαλε αυτό το μπλέ πανί το οποίο λέει απεικονίζει το Αιγαίο και κάπου έχει και μια μουτζούρα που συμβολίζει ένα νησί... αλλά η Μέρκελ φταίει και γι αυτό...] και Stavros πήγαιναν κι έρχονταν... και όλα τα ΜΜΕ παρουσίαζαν σαν αγία την Χίλαρυ που ήρθε στην Ελλάδα να μας σώσει κάνοντας... τον τζάμπα μάγκα της υπόθεσης. Ήρθε με άδειες τσέπες αλλά δήλωσε ότι μας στηρίζει strongly και ότι θα βρούμε τη λύση... μόνο που δεν μας είπε με ποιανού τα λεφτά θα βρούμε τη λύση και ποιοι πρέπει να κουρέψουν τα ομόλογά τους...

Γιατί οι δικές της οι επιχειρήσεις όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan τα έχουν εξασφαλισμένα τα λεφτά τους με τα γνωστά swaps της GS (τα οποία πληρώνονται κανονικά και κάθε άλλο παρά "κουρεύονται") ή παρακαλάνε να χρεοκοπήσουμε για να πάνε ταμείο να εισπράξουν τα CDS στα οποία έχουν παίξει...

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποιοι θέλουν να χρεοκοπήσουμε... αυτοί που έχουν ελληνικά ομόλογα και επενδύσεις εδώ ή αυτοί που έχουν επενδύσει σε CDS και λοιπά αεριτζίδικα χαρτιά όπως τα swaps του Σημίτη;

Αν κάποιος πιστεύει ότι η Hochtief θέλει να χρεοκοπήσουμε ώστε οι πτήσεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη να γίνουν 2 από 10 και να μειωθούν ανάλογα και τα έσοδά της... χαλάλι του, είναι άξιος της μοίρας του και μπορεί να συνεχίσει ελεύθερα να πιστεύει το κουτόχορτο του MEGA ότι "ο Ομπάμα ταρακούνησε την Μέρκελ" ή ότι η Χίλαρυ είπε πως με Χανζαπλάστ (μεσοβέζικες λύσεις των ευρωπαίων) δεν λύνονται τα προβλήματα...

ΥΓ. Πάτε τώρα και σε καμιά άλλη αξιόλογη σελίδα να διαβάσετε καμιά σοβαρή είδηση απ' αυτές που θέλει να ακούει ο λαός που του λένε κατάμουτρα "είμαστε δημαγωγοί, λέγαμε ψέμματα ότι λεφτά υπάρχουν ενώ ξέραμε ότι δεν υπάρχουν... και προσέξτε μη μας τσατίσετε γιατί θα φύγουμε" πάτε πχ. να διαβάσετε καμιά "αποκάλυψη" ότι η Μέρκελ τρέφεται τα βράδια με ελληνικό αίμα...

Διαβάστε κι αυτό: http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_397.html

10 φανταστικές ιδέες για δημοψήφισμα

Δεν ξέρω αν έχουν τα άντερα να βάλουν κάποιες από τις παρακάτω ερωτήσεις. Για παράδειγμα:

1. Έχετε την περιέργεια να μάθετε ποια κυβέρνηση προσέλαβε και πόσους δημόσιους υπαλλήλους και πόσο αυτές οι προσλήψεις κόστισαν στον ελληνικό λαό

2. Συμφωνείτε κατά παρέκκλιση του συντάγματος να αρχίσουν άμεσα δίκες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και κόμματα;

3. Θα θέλατε το άμεσο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των πολιτικών και συναφών κομματικών προσώπων;

4. Θα θέλατε να μάθετε το σύνολο των χρημάτων που πήραν εταιρίες συνεργαζόμενες με το δημόσιο και για ποιες δουλειές από το 1980 και μετά;

5. Επιθυμείτε να ψάξουμε πόσοι συγγενείς εν ενεργεία και εν αποστρατεία πολιτικών εργάζονται στο δημόσιο και πως αυτοί μπήκαν;

6. Θα θέλατε το άμεσο ξεκίνημα γενικού πόθεν έσχες όσων πληρώνονται από το δημόσιο;

7. Συμφωνείτε με την δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής σοφών που θα ερευνήσει την πραγματική συνεισφορά του συνδικαλιστικού κινήματος στον δημόσιο βίο;

8. Συμφωνείτε το ρουσφέτι και το φακελάκι να γίνουν κακουργήματα με ελάχιστη ποινή φυλάκισης τα 25 χρόνια;

9. Θα θέλατε πραγματική έρευνα στα οικονομικά των κομμάτων;

10. Μετά από όλα αυτά επιθυμείτε να σας κυβερνούν Έλληνες ή ξένοι πολιτικοί;

Όπως καταλαβαίνετε τα αποτελέσματα αυτού του δημοψηφίσματος θα είναι καταπέλτης και εισιτήριο εξόδου από την χώρα όλης της πολιτικής τάξης. Γι’ αυτό θα βολευτούμε με ερωτήματα περί ‘’μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων’’ και όχι αποκάλυψης της αλήθειας που θα ήθελαν όλοι οι φυσιολογικοί κάτοικοι αυτής της χώρας.
Κάπως έτσι το παρά φύσην θα συνεχίσει να κυβερνάει...

Πηγή: Himaira

Αίγυπτος: Σε κώμα ο Χοσνι Μουμπάρακ

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος ανατράπηκε τον Φεβρουάριο και κρατείτο σε νοσοκομείο στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, έχει πέσει σε κώμα, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του. "Ενημερώθηκα για την αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του Μουμπάρακ και τώρα κατευθύνομαι στο Σαρμ ελ-Σέιχ. Το μόνο που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι ότι ο πρόεδρος είναι σε πλήρες κώμα", δήλωσε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος του Μουμπάρακ, Φαρίντ ελ Ντιμπμ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σπάει όλα τα ρεκόρ το όζον στο κέντρο και τα νότια προάστια

Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε σήμερα υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις:

Στο σταθμό Νέα Σμύρνη, στις 19:00, με τιμή 270 μg/m³
Στο σταθμό Αγ. Παρασκευή, στις 19:00, με τιμή 191 μg/m³

Μέρκελ: H Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσει δική της υπηρεσία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας-Τρισέ: Θα δεχόμαστε και ομόλογα "χρεοκοπημένης χώρας"

Πριν από λίγο ο Τρισέ δήλωσε ότι ακόμα και αν κάποια χώρα χαρακτηριστεί από τους οίκους αξιολόγησης σαν χρεοκοπημένη ("selective default") οι κυβερνήσεις της Ευρώπης μπορούν να αντιμετωπίσουν το θέμα, ενώ η ΕΚΤ δεν θα συνεχίσει να δέχεται σαν εγγύηση τα ομόλογα της "χρεοκοπημένης χώρας" με κίνδυνο να καταρρεύσει το τραπεζικό της σύστημα.

Εν τω μεταξύ η Μέρκελ σε σημερινή της συνέντευξή στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσει "μεσοπρόθεσμα" τη δική της υπηρεσία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

"Είναι σημαντικό, μεσοπρόθεσμα, να έχει και η Ευρώπη επίσης μια υπηρεσία αξιολόγησης. Οι Κινέζοι έχουν πλέον μια υπηρεσία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, τόνισε εκτιμώντας ότι μια τέτοια υπηρεσία θα πρέπει να δημιουργηθεί από "την ευρωπαϊκή οικονομία" και όχι από τα κράτη.

Συνεχίζουν και αναπέουν στη Ν. Σμύρνη;

Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε σήμερα υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε η εξής υπέρβαση:

Στο σταθμό Νέα Σμύρνη, στις 18:00, με τιμή 262 μg/m³

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.

Γ. Ομήρου (προέδρος της Βουλής) και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, επίσης αντίθετοι στην προμήθεια ρεύματος από τα κατεχόμενα

"Είναι κατάντημα της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποχρεώνεται να απευθύνεται στο ψευδοκράτος για παροχή ρεύματος, έστω κι αν αυτό γίνεται κατά τρόπο έμμεσο και με τήρηση του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως θεωρεί "σοφότερο" το θέμα αυτό να τεθεί αύριο στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου δεδομένου ότι είναι "εξαιρετικά λεπτό ζήτημα" και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι κάποια στιγμή "το θέμα θα τύχει εκμετάλλευσης από το ψευδοκράτος".

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε λύπη και είπε "αν προλάβαινα θα τους έλεγα να μην φέρουν ρεύμα από τα κατεχόμενα και να μην δώσουν ποτέ ρεύμα στην Αρχιεπισκοπή".

O Χέλμουτ Κολ διαψεύδει δημοσίευμα για κριτική στην Α. Μέρκελ... παρόλα αυτά τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζουν να μεταδίδουν την "είδηση"

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ διέψευσε δημοσίευμα που τον εμφάνιζε να ασκεί σκληρή κριτική στην νυν καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. «Φαντασιώσεις» χαρακτήρισε ο κ. Κολ με δήλωσή του στην ‘Bild‘ της Δευτέρας προδημοσίευση του περιοδικού ‘Spiegel‘ που τον έφερε να παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ.

Το δημοσίευμα του ‘Spiegel‘ επικαλείται πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Κολ, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην καγκελάριος θεωρεί «πολύ επικίνδυνη» την ευρωπαϊκή πολιτική της κ. Μέρκελ.

Αντιδρώντας στο δημοσίευμα του ‘Spiegel‚, ο κ. Κολ δηλώνει στη ‘Bild‚: „Είμαι - όπως και πολλοί άλλοι - ανήσυχος για την εξέλιξη στην Ευρώπη και το ευρώ». Προσδιορίζει μάλιστα δύο αίτια για τη σημερινή κρίση: «Πρώτον το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει», λέει ο κ. Κολ. «Και δεύτερον η Ελλάδα, χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις της - αρκούντως γνωστής στους ειδικούς - κατάστασής της, δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη». Αυτές οι δύο «λανθασμένες επιλογές» έγιναν από το διάδοχό του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, λέει ο κ.Κολ. «Και τα δύο λάθη πρέπει σήμερα να αποκατασταθούν από τη σημερινή κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παρόλη τη συζήτηση για το δέον γενέσθαι σήμερα».

Στο δημοσίευμα του ‘Spiegel‘ που βασίζονταν σε ‘συνοδοιπόρο’ του πρώην καγκελάριου, ο Χέλμουτ Κολ εφέρετο να δηλώνει για την καγκελάριο Μέρκελ ότι «αυτή μου καταστρέφει την Ευρώπη».

Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ

του Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Ο κ. πρωθυπουργός απεκάλεσε «βαρβαρότητες» τις αποδοκιμασίες υπουργών από ένα μέρος του λαού. Και βέβαια στη δημοκρατία ο λόγος είναι ελεύθερος, μόνον εάν δεν συνιστά αξιόποινη πράξη. Το ίδιο και κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά και εκδήλωση. Αν όμως οι αποδοκιμασίες των υπουργών είναι βαρβαρότητες, πώς πρέπει να χαρακτηρισθεί η συνήθης εξαπάτηση του λαού, δια ψευδών υποσχέσεων, από τους πολιτικούς του;

Είναι γνωστό και έχει επισημανθεί από πολλούς, ότι ο κ. πρωθυπουργός, προκειμένου να πείσει το λαό να τον ψηφίσει, κατέκρινε το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Καραμανλή, περί παγώματος μισθών και συντάξεων, για μία τριετία και υπεσχέθη στο λαό να αυξήσει αυτές, τουλάχιστον κατά το ποσοστό του πληθωρισμού, προσθέτων μάλιστα και το παροιμιώδες πλέον ψευδές επιχείρημα «λεφτά υπάρχουν»!

Αλλ΄ όταν επέτυχε να ανέλθει στην εξουσία, λησμονήσας τις άνω υποσχέσεις του, διεκήρυττε urbi et orbi ότι η οικονομία της χώρας είναι στα πρόθυρα της πτωχεύσεως και θα έχει την πορεία και τύχη του Τιτανικού, κατηγορούσε δε τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο, εν γνώσει του ότι οι ισχυρισμοί του αυτοί θα δυσκολεύσουν τα δάνεια της χώρας και θα αυξήσουν τα επιτόκιά τους.

Μάλιστα συγκρότησε και σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διαφθορά της ελληνικής κοινωνίας! Ωστόσο ο ίδιος ήταν μέλος όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, που υπερχρέωσαν αλογίστως τη χώρα, διακρίθηκαν δε για πρωτοφανή σκάνδαλα (όπως αυτό του Κουτσονόμου). Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ένας εκ των εμφανισθέντων ως δανειστής του πατρός του, για την κάλυψη των δαπανών αγοράς και βελτιώσεως τη βίλας της τρίτης συζύγου του, στη δήλωση του «πόθεν έσχες».

Το χειρότερο δε είναι ότι, ο πρωθυπουργός αντί να σπεύσει να δανεισθεί από τις αγορές τα αναγκαία χρήματα, για την λειτουργία και ανάπτυξη της χώρας, όταν τα επιτόκια ήσαν χαμηλά, συζητούσε με τον Ντομινίκ Στρος Καν, για το πώς η Ελλάδα θα δανεισθεί χρήματα από το ΔΝΤ. Αν και ο ίδιος είχε δημόσια παραδεχθεί, ότι οι χώρες που καταφεύγουν στο Ταμείο τούτο περιέρχονται αναποτρέπτως σε ένδεια και απώλεια όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους.

Ουδείς εξήγησε ποτέ στο λαό υπευθύνως, γιατί διαλύθηκαν οι βιομηχανίες της Ελλάδας και πολλές βιοτεχνίες της. Οι παλαιότεροι Έλληνες όμως γνωρίζουν, ότι η πατρίδα μας είχε άριστες εριοβιομηχανίες, που κατασκεύαζαν εξαιρετικής ποιότητας κασμήρια και άλλα υφάσματα, όπως και βιομηχανίες κλωστών, υφαντουργικές (Πειραϊκή-Πατραϊκή, Τεγοπούλου, Λαναρά κ.ά.), αλλά και εργοστάσια σακχάρεως, παραγωγής ελαστικών, κατασκευής αγροτικών μηχανημάτων (επιχείρηση Γκλαβάνη στον Βόλο), συναρμολογήσεως αυτοκινήτων (εργοστάσιο Θεοχαράκη στο Βόλο) κλπ.

Γιατί η Ελλάδα από χώρα σχεδόν αυτάρκης, έφθασε στο σημείο να εισάγει από το εξωτερικό αγροτικά προϊόντα (λεμόνια, κρεμμύδια, πατάτες, σκόρδα κλπ.), τα οποία παράγει άφθονα και σε αρίστη ποιότητα η ελληνική γη; Ούτε εξήγησε επίσης κανείς, γιατί η Ελλάδα που υπερτερούσε στην παραγωγή εκλεκτών αγροτικών προϊόντων, έχει καταστεί χώρα εισαγωγής αυτών.

Η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ενώ πανηγυρίσθηκε ως επιτυχία της τότε κυβερνήσεώς της, απετέλεσε την αιτία της σημερινής οικονομικής καταστάσεώς της. Οι Έλληνες και η ηγεσία τους επίστευσαν στο όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης. Αλλά αυτό διαψεύσθηκε εκ των πραγμάτων και απεδείχθη ουτοπία.

Διότι η αμερικανική ηγεσία επιμένει να κυβερνά τον κόσμο και να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρώπης. Η παρουσία Αμερικανού υφυπουργού κατά την υπογραφή της περιώνυμης συμβάσεως, μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδος, για τον αγωγό φυσικού αερίου, είναι χαρακτηριστική και ενδεικτική.

Το ευρώ τελεί υπό την κηδεμονία των Η.Π.Α., που επιμένουν να διατηρείται στα ύψη, για να διευκολύνονται οι εξαγωγές τους, έστω και εάν η υπερτίμησή του δυσκολεύει τις εξαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων. Και αυτό το δέχονται αδιαμαρτυρήτως οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αμιλλώμενοι ποίος θα φανεί περισσότερο αφοσιωμένος στο Λευκό Οίκο.

Η κυβέρνηση διατείνεται ότι έσωσε τον ελληνικό λαό από την πτώχευση. Δια του Μνημονίου επιβάρυνε το δημόσιο χρέος κατά 43 δις ευρώ. Παραμένει άγνωστο το συνολικό ποσό των τοκοχρεολυσίων, καθώς και το ύψος του δημοσίου χρέους κατά την λήξη του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

Eως τότε όμως η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει την οικονομία της κατά τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Αντί τούτου η κυβέρνηση δεν προωθεί κανένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο και μεθοδεύει μόνο την αύξηση της φορολογίας. Αλλά δι΄ αυτής επιβαρύνονται μονίμως ορισμένες τάξεις, οι οποίες έχουν περιέλθει ήδη σε κατάσταση εξαθλιώσεως.

Εντυπωσίασε η πρόσφατη δημόσια καταγγελία βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος, περί του ότι εψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της Κυβερνήσεως κατόπιν απειλών κατά της ζωής του. Η καταγγελία αυτή δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά.

- Πρώτον, αν ανταποκρίνεται προς την αλήθεια ή έγινε προς δικαιολόγηση της υπαναχωρήσεως του εν λόγω βουλευτού, από την αρχική δέσμευσή του, προκειμένου να ψηφίσει το άνω πρόγραμμα. Αλλά τότε, γιατί δεν ελέγχεται πειθαρχικώς από το κόμμα του;

- Δεύτερον, σε περίπτωση που είναι αληθής, αν οι απειλές διατυπώθηκαν και εναντίον άλλων βουλευτών. Διότι αν συμβαίνει τούτο, δεν έχουμε πλέον Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά ένα ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς τύπου Τσαουσέσκου ή δικτατορίας της Λατινικής Αμερικής.

Σε κάθε περίπτωση η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Αθηνών όφειλε να ερευνήσει την άνω καταγγελία και να μη παραμείνει παγερά ασυγκίνητη και απαθής. Εκ του λόγου τούτου διερωτώνται πολλοί πολίτες, αν οι Έλληνες λειτουργοί της Δικαιοσύνης είναι πράγματι αντικειμενικοί και ανεξάρτητοι ή γίνονται περιδεείς ενώπιον των ισχυρών, τυπικοί δε και αυστηροί μόνον κατά των αδυνάτων και των ασημάντων.

Η Ελλάδα για να είναι μέλος της Ευρωζώνης, έγινε μαύρο πρόβατο των αγορών. Ενώ άλλες χώρες οικονομικώς ασθενέστερες, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία κλπ., δεν επλήγησαν από τους μηχανισμούς του καπιταλισμού, που θέλουν την Ελλάδα χωρίς εθνική κυριαρχία, προκειμένου να διασφαλισθούν οι δανειστές της για την είσπραξη των τοκογλυφικών απαιτήσεών τους.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=70553

Επίσκεψη Χίλαρυ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Υπογραφή διμερούς συμφωνίας πολιτιστικής συνεργασίας

Τη θερμή συμπαράσταση της αμερικανικής κυβέρνησης τόσο «στο μέλλον της Ελλάδας» όσο και «στην προστασία του παρελθόντος της», έδωσε σήμερα από το Μουσείο της Ακρόπολης η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον.

Από την αίθουσα με φόντο τον Παρθενώνα, ο υπουργός Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδης και η Αμερικανίδα ομόλογός του υπέγραψαν από κοινού, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου, ένα Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας σχετικά με την «επιβολή περιορισμών σε αρχαιολογικό και βυζαντινό υλικό μέχρι και τον 15ο αιώνα». Ατενίζοντας εξάλλου την Ακρόπολη, η Αμερικανίδα αξιωματούχος παρατήρησε πως «το έθνος που έχτισε τον Παρθενώνα και εφηύρε τη δημοκρατία, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία».

Στο καλωσόρισμά του στο «σύγχρονο αρχιτεκτονικό μνημείο, που αναδεικνύει την ενότητα των αρχαίων χώρων» ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η χώρα μας «υποφέρει από τη λαθραία εκσκαφή και την παράνομη εμπορία πολιτιστικών αγαθών», στην καταπολέμηση της οποίας θα προσφέρει η συγκεκριμένη συμφωνία. Ο κ.Λαμπρινίδης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου που εργάστηκαν σκληρά για να είναι σήμερα έτοιμο προς υπογραφή το Μνημόνιο και απευθυνόμενος στην Αμερικανίδα ομόλογό του αναφέρθηκε στα «εκατομμύρια Αμερικανών επισκεπτών που θα δουν αυτούς τους θαυμάσιους θησαυρούς», ενώ παραπέμποντας σε προηγούμενη αναφορά της κ.Κλίντον πως «δεν είναι κοινές μόνον οι πολιτικές μας, είναι και οι αξίες μας», καλωσόρισε «στο σπίτι της» την κ.Κλίντον.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε σχετικά πως η διμερής συμφωνία θα προστατεύσει από κλοπές και λαθρεμπορία τα πολιτιστικά αγαθά, καθώς θα είναι παράνομη η εισαγωγή τους στις ΗΠΑ αν δεν υπάρχει προηγούμενη πιστοποίηση από τις ελληνικές αρχές, ακυρώνοντας το κίνητρο της υπεξαίρεσης. Η κ.Κλίντον παρατήρησε πως αυτή είναι η 15η συμφωνία με το ίδιο αντικείμενο που υπογράφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες («από την Καμπότζη ως την Κύπρο») και έχει αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματική, ενώ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έχουν μακρά (40χρονη) παράδοση αφοσίωσης στη διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο ορισμός του παρανοικού: Επιμένει ο μάγος Παπακης ότι μας γλύτωσε απ τα χειρότερα!!!

http://www.apn.gr/wp-content/uploads/2009/03/vasilhs-papakonstantinou.jpg"Είμαστε ακόμη σε πολύ επικίνδυνα νερά όμως έχουμε γλυτώσει τα χειρότερα και οι θυσίες πιάνουν τόπο" αναφέρει σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, τονίζει, δεν ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στον Παπακωνσταντίνου ή τον Βενιζέλο, ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στις αρχές μας που πάνω από όλα βάζουν τη σωτηρία του τόπου ενώ για τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, υπογραμμίζει ότι "διαθέτει αναμφισβήτητα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο".

Οι εκλογές όχι απλώς δεν είναι λύση, τονίζει, αλλά θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που κάποιοι επιχειρούν να πείσουν ότι θα λύσουν. «Είναι ανεύθυνο να καλλιεργείται ένα κλίμα προεκλογικής περιόδου, τη στιγμή που όλα συγκλίνουν στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη».

Χρειαζόμαστε μεγάλες θεσμικές αλλαγές - πέρα από την οικονομική διαχείριση. Και αυτές χρειάζονται την ευρύτερη δυνατή νομιμοποίηση. Το δημοψήφισμα για συναφή ερωτήματα είναι συνεπώς ένα σημαντικό εργαλείο - έκφρασης και όχι εκτόνωσης, αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Για την "επιλεκτική χρεοκοπία" εξηγεί ότι είναι η κατώτατη δυνατή βαθμολογία των διεθνών οίκων πιστωτικής αξιολόγησης στην περίπτωση που υπάρξει συμμετοχή ιδιωτών στο νέο δάνειο για τη χώρα μας. Φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε ως "χρεοκοπία". Δεν αθετούμε υποχρεώσεις, δεν ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου, δεν είναι πιστωτικό επεισόδιο και δεν επηρεάζεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όσο είμαστε καλυμμένοι από τους εταίρους μας και το ευρωσύστημα.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφέρει πως για την πετρελαιοκίνηση εξετάζονται όλα τα δεδομένα και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα παρουσιασθούν στις αρχές του φθινοπώρου.

Για τη ΔΕΗ ως επιχείρηση, αναφέρει, ότι η πρόθεση της κυβέρνησης για διάθεση του 17%, το 2012, παραμένει αμετάβλητη. "Όμως εξετάζουμε διαφορετικές εναλλακτικές, όπως η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ή η πώληση μεριδίων σε θυγατρικές".

Τέλος χαρακτηρίζει φιλόδοξο, αλλά εφικτό, το στόχο των 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις μετά τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση και τις νέες δομές που δημιούργησε.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ επέκρινε την κυβέρνηση για την προμήθεια ρεύματος από τα κατεχόμενα

Στο δίλημμα "πρόσκαιρη ταλαιπωρία με αξιοπρέπεια" ή "διευκόλυνση με εξευτελισμό", η κυβέρνηση Χριστόφια επέλεξε το δεύτερο και αποφάσισε να αγοράσει ρεύμα από το ψευδοκράτος, αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι ο κυπριακός Ελληνισμός επιλέγει το πρώτο.

"Η κυβέρνηση Χριστόφια, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να μας τονίζει ότι το Κυπριακό δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό θέμα, κρύφτηκε πίσω από νομικές διατυπώσεις και ερμηνείες και προχώρησε σε μιαν πολιτική απόφαση και ενέργεια, η οποία πλήττει και εξευτελίζει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και δίνει διπλωματικά επιχειρήματα προς αξιοποίηση από την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή πλευρά", αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ," συνιστά πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους, στο μέσο μάλιστα μιας ιδιαιτέρως κρίσιμης περιόδου για το Κυπριακό".

Σμάγκι (ΔΣ ΕΚΤ): οι ελ. τράπεζες πρέπει να πουλήσουν περιουσία τους στο εξωτερικό για να βάλουν φρέσκο χρήμα στο σύστημα

Η αλλαγή της εντολής του προσωρινού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΕFSF), ώστε να μπορεί να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, θα μπορούσε να επιτρέψει τόσο τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα όσο και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, εκτιμά ο κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Βήμα της Κυριακής".

Ο Ιταλός τραπεζίτης τονίζει πως η Αθήνα πρέπει να εφαρμόσει απαρεγκλίτως το πρόγραμμα της τρόικας ώστε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των εταίρων της.

"Αν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρει, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επηρεαστεί και τονίζει πως οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό, να βάλουν φρέσκο χρήμα στο σύστημα και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις με ξένες τράπεζες ώστε να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια.

Για τα ευρωομόλογα αναφέρει πως δεν είναι βέβαιος ότι αποτελούν την εύκολη οδό εξόδου από την κρίση. "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η δέσμευση ότι όσοι έχουν χρέη θα τα αποπληρώσουν" τόνισε ενώ για τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ανέφερε ότι αυτά πρέπει να βάλουν το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από τα δικά τους.

Μιχελάκης για τη συνέντευξη ΓΑΠ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

«Όταν ο κ. Παπανδρέου λέει ότι πολιτεύεται υπεύθυνα τι εννοεί;

· Εννοεί ως υπεύθυνη πολιτική, ότι επί 15 μήνες ήταν απών από κάθε διαπραγμάτευση και δεν έλεγε σε κανέναν στην Ευρώπη, ότι το μνημόνιο βουλιάζει τη χώρα στην ύφεση;

· Εννοεί ως υπεύθυνη πολιτική, ότι επί 15 μήνες αρνιόταν πεισματικά να πάει στις Βρυξέλλες, όπως του ζητούσε επίμονα να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, και να ζητήσει τη μεταφορά της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδος στο τέλος της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ, ώστε να έχουμε κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια χρηματοδότηση των κοινοτικών προγραμμάτων κατά 100% από την Ε.Ε., που θα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά και λιγότερη ύφεση;

· Εννοεί ως υπεύθυνη πολιτική να εκβιάζει λέγοντας ή μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία και να έρχεται λίγες μέρες αργότερα και να βάζει τη χώρα να κάνει ένα άλμα στο άγνωστο, θέτοντας θέμα επιλεκτικής χρεοκοπίας και προσπαθώντας ταυτόχρονα να την εξωραΐσει;

· Εννοεί ως υπεύθυνη πολιτική την αδυναμία μείωσης του χρέους, εφαρμόζοντας την εύκολη λύση των φόρων και των οριζόντιων περικοπών, που προκαλούν ασφυξία, δεν μειώνουν το χρέος και το έλλειμμα και διαλύουν την ελληνική οικονομία;

Υπεύθυνη πολιτική θα ήταν να αλλάξει, επιτέλους, την πολιτική του ο κ. Παπανδρέου, να φέρει μέτρα ανάπτυξης, για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως προτείνει εδώ και μήνες η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς.

Και κάτι βασικό. Υπεύθυνη πολιτική θα ήταν να αγωνιστεί ο κ. Παπανδρέου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους, χωρίς τη συμμετοχή των ιδιωτών. Συμμετοχή, που συνεπάγεται την επιλεκτική χρεοκοπία.

Αλλά για αυτό θα πρέπει να κάνει κάτι, που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Να διαπραγματευτεί!

Και ας μη βιαστεί να πει, για μια ακόμα φορά, ότι αυτό που λέμε δεν γίνεται. Το πέτυχαν οι Ιρλανδοί. Την Πέμπτη ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ιρλανδία, κ. Istvan Szekely, δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι σε περίπτωση που η Ιρλανδία χρειαστεί δεύτερο πακέτο στήριξης, αυτό δεν θα συνοδεύεται από συμμετοχή των ιδιωτών.

Αυτή θα ήταν υπεύθυνη πολιτική κ. Παπανδρέου».

Υπερβαση ορίου συναγερμού στη Ν.Σμύρνη... αλλά τίποτα δεν πρόκειται να γίνει

Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε σήμερα υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις [ Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.]:

Στο σταθμό Νέα Σμύρνη, στις 17:00, με τιμή 244 μg/m³

Στο σταθμό Λυκόβρυση, στις 17:00, με τιμή 183 μg/m³

Στο σταθμό Αγ. Παρασκευή, στις 17:00, με τιμή 182 μg/m³

Στο σταθμό Θρακομακεδόνες, στις 17:00, με τιμή 207 μg/m³

Στο σταθμό Κορωπί, στις 17:00, με τιμή 187 μg/m³

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Τι πρότεινε ο Πούτιν στον Καραμανλή τον Δεκέμβριο του 2008;

http://2.bp.blogspot.com/-W7k-QhZfV7Y/TeDkV1F-nVI/AAAAAAAADe0/JTA4jiiGTk4/s400/Karamanlis-Putin.jpgΈνα άγνωστο μέχρι σήμερα τηλεφώνημα του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στον τέως πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτει η φυλλάδα του Νικολάκη, Realnews, που τελευταία έχει προσχωρήσει σ' αυτό που αποκαλούσε απαξιωτικά "συνομοσιολογία", ότι δηλ. οι Αμερικάνοι υπονόμευαν τον Καραμανλή και οι Ρώσσοι τον στήριζαν. Ο τότε πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός της Ρωσίας είχε τηλεφωνήσει στον κ. Καραμανλή το Δεκέμβριο του 2008, περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τις μεγάλες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Πούτιν ρώτησε τον κ. Καραμανλή, αν μια δήλωση στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση θα τον ωφελούσε. Ωστόσο ο τέως πρωθυπουργός αρνήθηκε ευγενικά, καθώς δεν ήθελε να περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μυστικές υπηρεσίας της Ρωσίας ήταν πεπεισμένες πως πίσω από τα έκτροπα βρίσκονταν ξένες δυνάμεις, οι οποίες καθοδηγούσαν τους «κουκουλοφόρους» με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Εξάλλου η Μόσχα εκτιμούσε, πως ο τέως πρωθυπουργός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, λόγω των ενεργειακών συμφωνιών με την Ρωσία.

Μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις τους, ο κ. Πούτιν το είχε αναφέρει στον κ. Καραμανλή.

Την ίδια ώρα έντονο ενδιαφέρον επιδείκνυαν οι ΗΠΑ για την ελληνο-ρωσική προσέγγιση.

Όπως αποκαλύπτει το Wikileaks, ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τόμας Κάντριμαν είχε αναφέρει: «Ο Πούτιν έχει επισκεφθεί ήδη δυο φορές την Ελλάδα, γι’ αυτό και οι επισκέψεις Αμερικανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων είναι ιδιαίτερα σημαντικές.»

Μετά από δυο χρόνια και δυο μνημόνια ο Τόμσεν μας λέει ότι είμαστε στη κόψη του ψυραφιού!!

Το ελληνικό χρέος θεωρείται ακόμα βιώσιμο, αλλά βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, λέει ο επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ. Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, ο Πολ Τόμσεν λέει χαρακτηριστικά:

«Εδώ πρέπει να υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Το θέμα είναι η βιωσιμότητα του χρέους. Η έκθεσή μας δείχνει σαφώς ότι, ναι, το χρέος είναι βιώσιμο, αλλά είναι όπως λέμε στην κόψη του ξυραφιού. Οι πολιτικές πρέπει να εφαρμοστούν όπως έχουν προγραμματιστεί».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «καλά νέα» την απόφαση της ΕΕ ότι επιθυμεί να εξετάσει τι μπορεί να κάνει για να βελτιωθεί περαιτέρω η βιωσιμότητα του χρέους, ενδεχομένως εξετάζοντας και τη δυνατότητα να προσφέρει τη χρηματοδότηση με χαμηλότερο επιτόκιο.

Ο ίδιος επανέρχεται ξεκαθαρίζοντας ότι «θέμα-κλειδί» είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αλλαγές.

«Τότε το χρέος θα πάρει κατηφορική τροχιά. Θα κορυφωθεί σε ένα ή δύο χρόνια και μετά θα κατεβαίνει σταθερά.»

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο ίδιος και το ΔΝΤ επιμένουν ότι τα πράγματα πάνε καλά, όταν όλοι οι άλλοι μιλάνε για χρεοκοπία, τονίζει: «Και μένα μου φαίνεται παράδοξο. Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει δομικές αλλαγές στην οικονομία κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου, που πριν δεν θα μπορούσαμε καν να ονειρευτούμε ότι θα πραγματοποιηθούν ούτε σε δέκα χρόνια, oπότε η ελληνική οικονομία σίγουρα αλλάζει. Αλλά θα πάρει χρόνο. Νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι ξένοι παρατηρητές, στις προσπάθειες που συνεχίζει να καταβάλλει η Ελλάδα και στην προθυμία να συνεχίσουν την προσπάθεια».

Τέλος, εξηγεί ότι δεν έχει υπάρξει κανένα νέο αίτημα για νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα: «Έχουμε ένα πρόγραμμα ενός χρόνου και μένουν ακόμα δύο χρόνια. Σε αυτό έχουμε επικεντρωθεί. Τώρα εάν υπάρξει κάποιο αίτημα να σταματήσουμε για κάποιο άλλο, θα το εξετάσουμε».

Κριτική από Ν.Δ. στους χειρισμούς της κυβέρνησης

Εξαιρετικά προβληματισμένη για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση του χρέους παραμένει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκτιμά ότι οι κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος ενεπλάκησαν στη συζήτηση περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας» χωρίς να έχουν εξασφαλίσει καμία από τις προϋποθέσεις για μία αποδοτική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αντιθέτως, εκτιμούν οι συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά, η εισαγωγή του σεναρίου της επιλεκτικής χρεοκοπίας, πέραν του πανικού που προκαλεί στην κοινή γνώμη, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει πολύ δυσμενείς εξελίξεις, που ενδεχομένως θα προσεγγίζουν αυτή καθεαυτή τη... χρεοκοπία.

Στη λεωφόρο Συγγρού εκτιμάται ότι, για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε και επισημαίνουν ότι ούτε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ έχει συμφωνήσει στην, χωρίς όρους, παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, για όσο διάστημα η χώρα τελεί υπό καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ούτε βέβαια έχει διαμορφωθεί ο μηχανισμός αναδιάρθρωσης και εγγύησης του ελληνικού χρέους.

«Αλλαγή πολιτικής»

Χθες, ο σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά κ. Χρυσ. Λαζαρίδης επέμεινε (Φλας) πως ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο ζήτημα του χρέους μείζων προτεραιότητα παραμένει η αλλαγή της ακολουθούμενης δημοσιονομικής πολιτικής προκειμένου να εισέλθει η οικονομία σε κύκλο ανάπτυξης.

Υπό την έννοια αυτή, η Ν. Δ. υποδέχθηκε τη συμφωνία με την Ε.Ε. για περιορισμό της κρατικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση, αντί να θριαμβολογεί, θα έπρεπε να κάνει αυτοκριτική για τη μεγάλη καθυστέρηση. Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Μιχελάκης υπενθύμισε ότι τη σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο κ. Σαμαράς «από τον Φεβρουάριο του 2010. Από τότε μέχρι σήμερα χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με δυσμενείς συνέπειες στην πραγματική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, αλλά και την προώθηση των μεγάλων έργων, όπως οι 5 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι», επεσήμανε.

Στη συζήτηση περί «χρεοκοπίας» παρενέβησαν η επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών κ. Μαριέττα Γιαννάκου («έχει αποτελέσματα τα οποία είναι ασαφή και άγνωστα... το σωστό είναι να μην οδηγηθούμε σε κανένα είδος επίσημης χρεοκοπίας, είτε αυτή είναι selective είτε είναι οτιδήποτε» είπε στη ΝΕΤ), αλλά και ο στενός συνομιλητής του κ. Σαμαρά, εκ των νέων υποψηφίων του κόμματος, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος και έκανε λόγο περί γελοιότητος. «Η χρεοκοπία είναι χρεοκοπία. Είτε είναι επιλεκτική, είτε ολική, είτε μερική, αυτή η γελοιότητα, το λέμε στα αγγλικά αλλά δεν μεταφράζεται, θα μπορούσε να στηθεί ολόκληρη επιθεώρηση στο Δελφινάριο».

Σοβαρές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί και η προχθεσινή αναφορά του κ. Ευ. Βενιζέλου στην ανάγκη επίδειξης «στρατιωτικής πειθαρχίας» από την αντιπολίτευση. «Ελπίζω ότι του ξέφυγε...» σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης, με το δεικτικό ερώτημα «σε ποια γλώσσα θα δίδονται τα παραγγέλματα;».

Των Ελλης Τριανταφυλλου – Γιωργου Π. Τερζη/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Απάντηση παχύδερμου για το αυθαίρετο της μάνας του μάγου

http://img.protothema.gr/4442B0B5CA3EBA4E30F03B2301CCA673.jpgΤην ώρα που εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη οικογενειακού αυθαίρετου του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας αυτήν την Κυριακή το Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος καταφεύγει άλλη μια φορά στη συνήθη μέθοδο της συκοφάντησης- και, βεβαίως, στις απειλές και στις ύβρεις κατά του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος.

Μετά από τα πρωτοφανή κατορθώματά του στην οικονομία, όπου σε χρόνο ρεκόρ έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , ο κ. Παπακωνσταντίνου σπάει ένα ακόμη ρεκόρ, προφανώς παγκόσμιο: γίνεται ο πρώτο υπουργός Περιβάλλοντος με αυθαίρετο οικογενειακό εξοχικό σε δασικό χώρο που ταυτόχρονα μέλος της οικογένειάς του κάνει δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από αναδασωτέα, ώστε το αυθαίρετο να νομιμοποιηθεί!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχεται δηλαδή την ύπαρξη του αυθαιρέτου, αλλά δεν παραιτείται. Θυμίζουμε όμως ότι η Άντζελα Γκερέκου είχε παραιτηθεί από υφυπουργός Πολιτισμού όταν είχε αποκαλυφθεί χρέος του συζύγου της προς την Εφορία...

Η περίπτωση Μαγγίνα, που ως υπουργός Εργασίας είχαμε αποκαλύψει ότι απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς και, τελικώς, είχε ο ίδιος την ευαισθησία να υποβάλει την παραίτησή του, ωχριά μπροστά στο φαινόμενο Παπακωνσταντίνου.

Μια απορία μόνο για τον κ. υπουργό Περιβάλλοντος: αν δεν κερδηθεί ο δικαστικός αγώνας για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως αναδασωτέας κι αφού, όπως υποστηρίζει στην απάντησή του, της ρύθμισης για τα αυθαίρετα θα εξαιρεθούν οι αναδασωτέες περιοχές, τι θα κάνει με το συγκεκριμένο σπίτι;

Μήπως θα κατεδαφίσει το οικογενειακό αυθαίρετο;



Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αποκάλυψε με στοιχεία,που και ο ίδιος παραδέχεται την ύπαρξη οικογενειακού αυθαιρέτου την ώρα που ο ίδιος είναι Υπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος και η νομοθετική ρύθμιση των αυθαιρέτων αποτελεί ευθύνη του Υπουργείου, του οποίου προϊσταται. Πρόκειται για πολιτικό και ηθικό ζήτημα μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος και ως τέτοιο, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,όπως και οποιαδήποτε εφημερίδα έχει το καθήκον και την υποχρέωση να αναδείξει και να ενημερώσει τους ΄Ελληνες πολίτες. Ο έλεγχος της δημόσιας εξουσίας καθώς και η άσκηση πολιτικής κριτικής αποτελεί αποστολή του Τύπου και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει αποδείξει στην πορεία του πως ασκεί τον έλεγχο αυτόν αδιακρίτως και προφανώς ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ως προς δε τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις, με χαρακτηρισμούς της πρώτης εφημερίδας της χώρας, ως "κίτρινου τύπου", απλώς επισημαίνουμε ότι αυτά δεν του έκαναν καλό όταν ήταν τσάρος της οικονομίας – και κυρίως ούτε και στην οικονομία βέβαια - και δεν θα του κάνουν ούτε τώρα.


Παραδίδουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου στην κρίση της κοινής γνώμης.

Εμείς, ετσι κι αλλιώς, θα τα ξαναπούμε με τον mr. Αυθαίρετο υπουργό
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σφαγή παχύδερμου-μάγου! Απάντηση μάγου για το αυθαίρετο της μάνας του

Για αθλιότητα και για επίθεση λάσπης εναντίον του κάνει λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, που τον εμπλέκει σε προσπάθεια νομιμοποίησης «παράνομου» αυθαιρέτου, ιδιοκτησίας της μητέρας του. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ. Παπακωνσταντίνου

«Η αθλιότητα συνεχίζεται. O γνωστός εκδότης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", Θ. Αναστασιάδης, έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση λάσπης εναντίον μου.

Η επίθεση άρχισε από τη στιγμή που απάντησα στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση φορολογικών εκκρεμοτήτων του. Η σχετική, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, πολυετής διερεύνηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για φορολογικές παραβάσεις του κ. Αναστασιάδη και "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος", ολοκληρώθηκε και το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για τις δικές της ενέργειες.

Το τελευταίο "εύρημα" της εφημερίδας, αναφέρεται σε σπίτι που ανήκει στη μητέρα μου. Το ακίνητο, με κτίσμα του 1962 εμβαδού 155 τ.μ., αγοράστηκε με νόμιμο συμβόλαιο ως έχει πριν 14 χρόνια και το μεταγεγραμμένο συμβόλαιο αγοράς βεβαιώνει την ένταξη του σπιτιού, με βεβαίωση μη κατεδάφισης, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη στο νόμο 1337/1983 ("νόμος Τρίτση").

Για το συγκεκριμένο ακίνητο, έχουν καταβληθεί κανονικά όλοι οι φόροι και εισφορές, ενώ έχει δηλωθεί από την ιδιοκτήτρια στο Κτηματολόγιο.

Με πρόσφατη διοικητική απόφαση της Περιφέρειας, όλη η περιοχή όπου βρίσκεται κηρύχθηκε αναδασωτέα. Οι 100 περίπου ιδιοκτήτες των σπιτιών, που βρίσκονται στην περιοχή, ασκώντας τα εκ του νόμου δικαιώματά τους, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της πράξης αυτής και η σχετική απόφαση εκκρεμεί.

Όπως είναι φανερό και από τα συμβόλαια, με την ιδιοκτησία αυτή ουδεμία σχέση έχω, και οι αναφορές σε "οικογενειακή ιδιοκτησία" είναι κατάπτυστες. Πέρα από αυτό, τα υπονοούμενα και οι ευθείες αναφορές στο δημοσίευμα, ότι η επικείμενη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα αφορούσε και σε αυτήν την ιδιοκτησία, είναι απολύτως γελοία και φυσικά συκοφαντικά, δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινωθεί πως η ρύθμιση θα εξαιρεί μεταξύ άλλων ακίνητα σε αιγιαλό, σε δασικές και σε αναδασωτέες περιοχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία που η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επιχειρεί τη συκοφάντησή μου. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο εμπλέκοντας μέλη της οικογένειάς μου.

Έχω, ήδη, καταθέσει αγωγή για άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια. Η εποχή που το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου, αποτελούσε εργαλείο εκφοβισμού, εκβιασμού και εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων έχει περάσει. Είναι χρέος κάθε πολίτη, κάθε πολιτικού πολύ περισσότερο, και δικό μου, να προστατέψει την ελευθερία του Τύπου, προστατεύοντας την τιμή και την υπόληψή του από τα άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κίτρινου Τύπου". Και αυτό θα κάνω κι αυτή τη φορά, ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου και προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη».

Ο Άκης και οι εισφορές για τον “αντιδικτατορικό αγώνα”

http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/PAPANDREOU-AKIS-TOR.jpgΤι είπε παλαιός αριστερός δήμαρχος των Χανίων για τον Άκη
Μια διδακτική ιστορία

Ο Άκης λοιπόν παραπέμφθηκε για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παθητική δωροδοκία. Με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως. Ποιός να το φανταζόταν, αλήθεια. Για να μην ξεχνιόμαστε την περίοδο της δικτατορίας που κάποιοι εργάζονταν να φέρουν την «δημοκρατία» και να τακτοποιηθούν θα αναφέρω μια απλή ανθρώπινη ιστορία, η οποία δείχνει πολλά. Την διηγήθηκε ο Γιάννης Κλωνιζάκης, ο οποίος είχε πάρει μέρος μαζί με τον Παναγούλη στην απόπειρα εκτέλεσης του Παπαδόπουλου. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgHRY0p39HXxnWcFTDHs4a4uznBWePK6XLXKtHxlNKiQMU5VTb12Tya7Ub7x8cniV2WcxcsGKDLqr3xwgZOUBKMByqF3Y65UpoCG3eSa9h-voPd5qUaqNMJU7tdTsmSFxK-Yxiy24S-Ssx/s1600/tsoxatzopoulotrh.jpgΣυνελήφθη τότε, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια, φυλακίστηκε ως την αμνηστία του Παπαδόπουλου. Ο Κλωνιζάκης είναι ένας από κείνους τους αριστερούς που δεν «εξαργύρωσε» ποτέ τους «αγώνες» του. Εκλέχτηκε μια τετραετία μόνο δήμαρχος Χανίων κι έζησε στην πόλη των Χανίων. Είπε λοιπόν ο Κλωνιζάκης:

«Την περίοδο της χούντας, κατέβαινε τακτικά ο Άκης από τη Γερμανία στην Ιταλία, ως απεσταλμένος του Ανδρέα και του ΠΑΚ. Στην Ιταλία τότε υπήρχαν χιλιάδες Έλληνες φοιτητές που πρωτοστατούσαν στον αντιδικτατορικό αγώνα. Όλες οι οργανώσεις είχαν ισχυρούς πυρήνες στις πόλεις της Ιταλίας. Στις επισκέψεις του, εκτός από πολιτική καθοδήγηση, ο Άκης ζητούσε και χρήματα για τις ανάγκες του αγώνα. Οι φοιτητές έκαναν οικονομικές εξορμήσεις, μεροκάματα εδώ κι εκεί, ό,τι μπορούσαν για να βρουν λεφτά, αφού ήξεραν ότι η συνωμοτική δράση και ο ένοπλος αγώνας είχαν ανάγκη από πόρους. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Άκης παρέδιδε μέχρι δεκάρας τα χρήματα στο κεντρικό ταμείο της οργάνωσης, διότι και έλεγχος υπήρχε και εξατομικευμένα πλάνα. Αλλού ήταν το θέμα. Σε μια από τις επισκέψεις του, πίεσε τόσο πολύ τα μέλη του ΠΑΚ να δώσουν χρήματα, που άδειασαν όλοι ως και τις τσέπες τους, δίνοντας όσα είχαν και δεν είχαν, μέχρι και τα λεφτά του βραδινού φαγητού τους. Ήταν άλλοι καιροί τότε, καιροί αυταπάρνησης και πίστης. Αφού λοιπόν τέλειωσε η συνεδρίαση κι όλοι σκεφτόντουσαν πως θα βρουν κανένα μεροκάματο για να βγάλουν τον μήνα, κερνά ένας απ’ αυτούς τον «σύντροφο Άκη» ένα τσιγάρο. Και τότε, βγάζει ο Άκης από την τσέπη του έναν χρυσό αναπτήρα Dunhill και το ανάβει…»

Τα σχόλια δικά σας.

http://xryshaygh.wordpress.com

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι χούντα ρε!!... ιδού η απόδειξη

28.12.1969: Μείωση φορολογίας από 13% στα υψηλά εισοδήματα έως 33% στα χαμηλά και κατάργηση φοροαπαλλαγών συνδικαλιστών (εκπροσώπων επαγγελματικών ομάδων όπως λέγονταν τότε):


Επικήδειος Λόγος του γιου του Ήρωα Πλοιάρχου Ιωαννίδη:”Μας μπόλιασες τον ελληνισμό ως το μεδούλι μας-Θυσιάστηκες για τα Ανώτερα Ιδανικά της Φυλής μας”

Στον Χριστόφια και στην κυβέρνηση του αποδίδουν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ευθύνες για την τραγωδία στη ναυτική βάση

Eυθύνες, κατά κύριο λόγο στον Πρόεδρο Χριστόφια, σε υπουργούς του και την κυβέρνηση του για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνική Φρουράς, αποδίδουν οι πολίτες και ζητούν κι άλλες παραιτήσεις.

Αυτά δείχνει η δημοσκόπηση της RΑΙ Consultants, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "ο Φιλελεύθερος " και δημοσιεύεται σήμερα.

Η δημοσκόπηση άρχισε αμέσως μετά το προεδρικό διάγγελμα, την περασμένη Πέμπτη και έγινε με ανοικτές ερωτήσεις και χωρίς προταθείσες επιλογές. Ως εκ τούτου, όλες οι απαντήσεις ήταν αυθόρμητες.

Για τις ευθύνες σε σχέση με την πολύνεκρη τραγωδία, η τοποθέτηση των πολιτών είναι ξεκάθαρη και είναι σαφές πως πρωτίστως αποδίδεται στους πολιτικούς.

Το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το 38% η κυβέρνησή του (7% το υπουργικό συμβούλιο), το 25% ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, το 14% ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού. Παράλληλα, αποδίδονται ευθύνες στη Βουλή και στους πολιτικούς.

Σε σχέση με τις παραιτήσεις, είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία (87%) δεν θεωρεί αρκετό αυτό που έχει ήδη γίνει. Δηλαδή, με τις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης, το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί πως θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και το 16% ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού. Περαιτέρω, το 14% θεωρεί πως θα πρέπει να παραιτηθεί στο σύνολό της η Κυβέρνηση.

Είναι σαφές από τη δημοσκόπηση, ότι οι πολίτες τοποθετούνται στις εξελίξεις σε σχέση με τη φονική έκρηξη ανεξάρτητα της κομματικής τους τοποθέτησης. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, σε μικρότερο μεν ποσοστό από τους άλλους, αλλά το κάνουν, τοποθετούνται κριτικά έναντι της διαχείρισης που έγινε.

Τι είπαμε ότι είναι ο κ. Λοβέρδος ;; Eκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ ;;


Τι μας είπε ο κ. Λοβέρδος χθες ;
Aυτό που όλος ο κόσμος ήξερε απ την αρχή...
Και όσοι δεν το ήξεραν, ή δεν ήθελαν να το πιστέψουν το κατάλαβαν στην πορεία.
"Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα δημαγωγικό ..
Δείτε το Βίντεο.

Είπε ότι υπάρχουν λεφτά ενω δεν υπήρχαν..
Το ΠΑΣΟΚ ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή...
Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του ΟΧΙ"

Τι είπαμε ότι είναι ο κ. Λοβέρδος ;;
Eκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ ;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/07/e_17.html

GAP συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου"... ποιοι; οι Αμερικάνοι; Ρε τους αλήτες!

http://izoistosaloni.files.wordpress.com/2011/03/gap.jpg?w=189&h=239Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών βάζει ο ΓΑΠ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, λέγοντας ότι «όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις».

Παράλληλα, λέει ότι «κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου, ενώ πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μη ζήσει η χώρα μία τραγωδία».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η χώρα δίνει κρίσιμη μάχη και καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία ανεύθυνη στάση. Μάλιστα, λέει για τον Αντώνη Σαμαρά ότι «έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα, γιατί εμείς πράξαμε υπεύθυνα» [καλά μεγάλε, άστο... το πόσο υπεύθυνοι είστε μας το 'πε ο Λοβέρδος].

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συναίνεση, είπε «θα επιμείνω αν και δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες ότι θα αλλάξει η ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι κόκκινη γραμμή είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών και σημειώνει «κάνουμε κάθε τι όχι μόνο για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη διαχείριση του χρέους μας, αλλά και το πέρασμα σε μία καλύτερη κατάσταση να γίνει με ασφάλεια και προστασία της ελληνικής οικονομίας».

Μάλιστα, τονίζει ότι «είναι η πρώτη φορά που στην Ευρώπη τίθεται στο τραπέζι η μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους για τον έλληνα πολίτη και αυτό αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει» και σημειώνει ότι «είμαστε στη φάση εξεύρεσης μακροπρόθεσμης ανάσας στο χρέος. Σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση δε χωρούν φωνές που καλλιεργούν το φόβο και ποντάρουν στην αποτυχία».

Για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, λέει «είναι ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη».

Αναφερόμενος στη διαφθορά, δεσμεύθηκε να χτυπηθούν αλύπητα οι όποιες νησίδες παρανομίας υφίστανται στη χώρα και τόνισε ότι προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη είναι να γίνει το ίδιο το κράτος μοχλός ανάπτυξης, να σπάσει η γραφειοκρατία, να ολοκληρωθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις.

Για το φορολογικό είπε ότι αναζητούμε λύσεις για την καλύτερη κατανομή των βαρών και δεν τάζουμε μη ρεαλιστικές φορολογικές μειώσεις προς όλους όπως κάνει η ΝΔ.

Για το δημοψήφισμα, είπε ότι δεν είναι τέχνασμα, αλλά σκοπός του είναι να οδηγήσει σε νέες δημοκρατικές κατακτήσεις για τους πολίτες.

Για τα περιστατικά βίας εναντίον πολιτικών είπε ότι κατανοεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση, αλλά δε δέχεται την επίθεση στους πιο βασικούς δημοκρατικούς θεσμούς. «Άλλο η δημοκρατική αντιπαράθεση απόψεων, άλλο ο προπηλακισμός που συνιστά βία. Η βία φέρνει τη βία» τονίζει ο πρωθυπουργός.

Αυθαίρετο Παπακωνσταντίνου: Όλο το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

[Φανταστείτε πόσο απύθμενο είναι το μίσος του παχύδερμου για τον Χάρυ Πότερ που έβγαλε στη φόρα το πρωτοσέλιδο θέμα από χθες το βράδυ!!! Ένας θεός ξέρει τι δουλειά δεν του έκανε ή έδωσε σε άλλον ο ΧάρυΠότερ και το παχύδερμο τα πήρε στην κούτρα...]

Σοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος! Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης.

Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους. Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου… Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να δημιουργήσει πολλά πρόσθετα ερωτήματα για τη σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις εξαιρέσεις στον νόμο-δώρο που ετοίμασε για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ώστε να νομιμοποιήσουν τις κατοικίες τους. «Μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος», λένε οι αυθαιρετούχοι της περιοχής, και ίσως ο κ. υπουργός τούς κάνει τη χάρη…

Σύμφωνα με την πράξη αποδοχής κληρονομιάς 4992/2006, η κυρία Ελένη-Αθηνά Κλεόπα, μητέρα του υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κληρονόμησε από τον σκηνοθέτη Ηρακλή-Στυλιανό Παπαδάκη τμήμα μιας ισόγειας οικίας εμβαδού 156,60 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 762,57 μέτρων στη θέση Χαμολιά Βραυρώνας. Στη συνέχεια αγόρασε από άλλο ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου. Οπως αναφέρεται στην πράξη αποδοχής, «το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο». Αν και μη οικοδομήσιμο, στο οικόπεδο χτίστηκε εξοχική κατοικία.

Το συνολικό τίμημα της αγοράς ανήλθε στα 7 εκατ. δραχμές. Το συγκεκριμένο σπίτι μέσα στο δάσος αποτελούσε για σειρά ετών στο παρελθόν το «καταφύγιο» της οικογένειας Παπακωνσταντίνου. Το επισκεπτόταν συχνά τα καλοκαίρια αλλά και τον χειμώνα για long weekends από Παρασκευή έως Δευτέρα. Αν και παράνομο, είναι μια πραγματική όαση μέσα σε ένα πευκοδάσος σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Οταν η οικογένεια Παπακωνσταντίνου αγόρασε το οικόπεδο στη Σέριφο και έφτιαξε εκεί μια νέα εξοχική κατοικία, οι εξορμήσεις στο σπίτι στη Βραυρώνα άρχισαν να μειώνονται.

Η μητέρα του υπουργού ξεκίνησε να το νοικιάζει, ψάχνοντας παράλληλα για αγοραστή. Αρχισε μάλιστα τις προσπάθειες πώλησης πριν από τέσσερα χρόνια, ζητώντας 300.000 ευρώ. Για την αγορά ενδιαφέρθηκε ένα ζευγάρι Γάλλων, όμως οι διαδικασίες δεν προχώρησαν όταν οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο και χτισμένο μέσα σε αναδασωτέα έκταση. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί της, η κυρία Κλεόπα παραδέχτηκε ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο, είπε ότι συνεχίζει να αναζητεί αγοραστή σε μια τιμή κοντά στις 300.000 ευρώ και πως κανείς δεν ενδιαφέρεται να το αγοράσει όταν μαθαίνει ότι είναι κτισμένο μέσα σε αναδασωτέα περιοχή.

«Επρεπε να είχε κατεδαφιστεί»

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, το συγκεκριμένο σπίτι, όπως και πολλά ακόμη, είναι αυθαίρετα και έχουν κτιστεί μέσα στο δάσος.

Οπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Καζάσης, «ο νόμος του Τρίτση το 1983 έλεγε “δηλώστε και σώστε το”. Αφορούσε όλα τα αυθαίρετα πλην εκείνων που βρίσκονταν μέσα σε δάση, αιγιαλό, παραλία και αρχαιολογικούς χώρους. Τότε όμως πολλοί έσπευσαν να τα δηλώσουν, αποκρύπτοντας όμως το ότι είναι κτισμένα σε δάση ή παραλίες. Αυτή είναι η ιστορία και στην περιοχή που αναφέρετε. Η συγκεκριμένη έκταση έχει αναγνωριστεί ως ιδιωτική, είναι όμως δάσος. Οι κάτοικοι τώρα εκεί, όπως γνωρίζω, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης κήρυξης της περιοχής ως αναδασωτέας. Μιλάμε όμως για ένα ιδιωτικό δάσος που παράνομα και αυθαίρετα οικοδομήθηκε».

Στο ερώτημα γιατί από τη στιγμή που έχουν χτιστεί αυθαίρετα μέσα στο δάσος δεν έχουν κατεδαφιστεί μέχρι σήμερα, ο κ. Καζάσης αναφέρει:

«Για όλα αυτά τα σπίτια υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης. Και σας ρωτώ, έχετε δει να πέφτει κανένα απ’ αυτά; Κανονικά θα έπρεπε να είχαν εκτελεστεί τόσα χρόνια τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, πράγμα που ωστόσο δεν έχει συμβεί», καταλήγει.

Η μητέρα του υπουργού μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του οικισμού αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά για να διεκδικήσουν τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων τους, προχωρώντας μάλιστα σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε την Πέμπτη συνάντηση με δασολόγο προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση γύρω από το θέμα.

Εκανε και ανακαίνιση

Παρά το γεγονός ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο, η κυρία Ελένη-Αρετή Κλέοπα αποφάσισε να προχωρήσει στην ανακαίνισή του, προκειμένου να συνεχίζει να το ενοικιάζει, ψάχνοντας παράλληλα αγοραστή. Στην απόφασή της συνέβαλε και το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, οι προηγούμενοι ενοικιαστές παραδίνοντας τα κλειδιά άφηναν πίσω τους ένα σωρό ζημιές.

Το σπίτι βάφτηκε από την αρχή, τοποθετήθηκαν καινούριες πέργκολες και τζαμαρίες και έγιναν τα απαραίτητα μερεμέτια. Μόνο τα κουφώματα δεν αλλάχτηκαν, καθώς η ιδιοκτήτριά του ήλπιζε ότι αυτό το έξοδο θα το κάλυπτε ο μελλοντικός αγοραστής. Το σπίτι διαθέτει ρεύμα και τηλέφωνο, είναι πλήρως επιπλωμένο και προσφέρεται μαζί και με τα κουζινικά σκεύη…

Το αναψυκτήριο Μαγγίνα ωχριά

Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το οικογενειακό αυθαίρετο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από τη μία, ως αρμόδιος υπουργός προετοιμάζει ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, και από την άλλη, διαχειρίζεται το προσωπικό ζήτημα της παράνομης έπαυλης που χτίστηκε χωρίς άδεια μέσα στο δάσος στην περιοχή της Βραυρώνας.

Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η συνταγματικότητα της οποίας αμφισβητείται τεκμηριωμένα, είναι μια σύνθετη υπόθεση και αφορά τη ζωή και την τσέπη εκατομμυρίων πολιτών. Απαιτεί σεβασμό στο περιβάλλον, κοινωνική ευαισθησία, λεπτούς χειρισμούς, αίσθημα δικαίου και γνώση του αντικειμένου. Ο αρμόδιος υπουργός που διαθέτει οικογενειακό αυθαίρετο δεν συγκεντρώνει τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι αδύνατο να εκπληρώσει αξιόπιστα τις πολιτικές και διοικητικές του υποχρεώσεις, αυτοακυρώνεται, ενώ πλήττει ευθέως την αξιοπιστία και το κύρος της κυβέρνησης την οποία υποτίθεται πως υπηρετεί.

Ενδεικτικό παράδειγμα πολιτικού και διαχειριστικού διλήμματος η κατεδάφιση των αυθαιρέτων που βρίσκονται σε δάση. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι πρέπει να κατεδαφιστούν. Από τη στιγμή που πάμε σε μια συνολική αντιμετώπιση του εκτεταμένου προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης, τι θα πράξει ο υπουργός; Θα εφαρμόσει τον νόμο, θα τα κατεδαφίσει, μαζί και το δικό του; Και αν όχι, το προσωπικό του ενδιαφέρον δεν θα προκαλέσει τη δικαιολογημένη καχυποψία και αμφισβήτηση των πολιτών; Δεύτερο παράδειγμα οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν πρόσφατα από την προκάτοχό του κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και «αποκάλυψαν» χιλιάδες αυθαίρετα, που συγκροτούν ολόκληρους οικισμούς. Με τι ηθικό ανάστημα θα δώσει λύση στο πρόβλημα;

Οταν ο κ. Παπακωνσταντίνου κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει το ΥΠΕΚΑ θα έπρεπε να ενημερώσει για το πρόβλημα και να αρνηθεί εξαρχής, να αναλάβει τουλάχιστον το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Προτίμησε, όμως, να το αποσιωπήσει και να μετατραπεί από κήνσορας της ηθικής και της διαφάνειας, όπως θέλει να θεωρείται, σε άτολμο πολιτικό που εξυπηρετεί προσωπικά του συμφέροντα. Η περίπτωση με το αναψυκτήριο του πρώην υπουργού Βασίλη Μαγγίνα ωχριά μπροστά του και τουλάχιστον εκείνος είχε την ευθιξία να παραιτηθεί.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο, με απόλυτη προσωπική ευθύνη του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συσσώρευσε βάρη στην οικονομία και την έφερε στο χείλος του γκρεμού λέγοντας ψέματα τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Τώρα υπονομεύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο μια από τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, που συνδέεται άμεσα με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και με την αναπτυξιακή προσπάθεια, αφού στοχεύει στην επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον τουριστικών καταλυμάτων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, αντί να εξοργίζει την κοινή γνώμη διατυπώνοντας το ερώτημα «Πού ήταν οι Αγανακτισμένοι τόσα χρόνια;», καλό θα ήταν αναλάβει τις ευθύνες του. Αντί να προκαλεί με τις δηλώσεις του και να κρύβεται πίσω από τη μητέρα του, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις απαράδεκτες επιλογές του. Πρέπει να καταλάβει πως με τη στάση του έχει μετατραπεί σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και τώρα σε πρότυπο αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Ποτέ στην ιστορία του το ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε να διατηρεί σε υπουργική θέση έναν κατ’ επίφαση πολιτικό που αντιμετωπίζει με προκλητική υπεροψία και αδιαφορία τον ελληνικό λαό.

Το «ΘΕΜΑ» από την έκδοσή του άσκησε κριτική χωρίς φόβο και πάθος σε υπουργούς και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου για παρανομίες και προκλητικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον ρόλο και τις υποχρεώσεις πολιτικού. Η Ιστορία μάς δικαίωσε. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο.

El Mundo: Ο Α. Σαμαράς έχει δίκιο

http://www.skai.gr/files/temp/84EEA0DFECD66C3369D915E7E8253DD2.jpg«Ο αρχηγός του ελληνικού συντηρητικού κόμματος Αντώνης Σαμαράς, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει πως η αύξηση της φορολόγησης θα εξασθενήσει την οικονομία και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή ακόμη περισσότερο» τονίζει σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει ότι η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το ελληνικό κοινοβούλιο δε χαροποίησε τους Ευρωπαίους, ενώ μιλά για ελληνικό παράδοξο, καθώς για πρώτη φορά ένα χρεοκοπημένο κράτος, στηρίζεται ως φερέγγυο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ΕΕ επιμένει στη διάσωση μιας κατεστραμμένης χώρας και εκτιμά ότι ακόμη και αν η Ελλάδα ιδιωτικοποιούσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της, δε θα μπορούσε να εξαφανίσει το χρέος.

Αναφερόμενη στην αλληγορία του Πλάτωνα για το μύθο της σπηλιάς, η ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που βγήκε από τη σπηλιά της Ελλάδας και για αυτό τον κατηγορούν ως ανεύθυνο».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου, λέει ότι βρίσκεται ο μισός έξω από τη σπηλιά.

skai.gr

Όλο το άρθρο στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/el-mundo.html

Γεωργιάδης: Γι' αυτό επέλεξα τον ΠΑΟΚ

http://www.newsit.gr/files/Image/16-07-11/resized/GEORGIADISPAOK_307_355.jpgΜε δηλώσεις του στο "olapaok.gr", ο Γεωργιάδης τόνισε πως “... ένιωσα ότι στον ΠΑΟΚ θα με προσέξουν περισσότερο από ό,τι στην ΑΕΚ", ενώ αναφέρθηκε στους πρώτους στόχους του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

"Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με πλησίασαν με πολύ ωραίο τρόπο. Ειδικά ο Ζήσης Βρύζας έπαιξε καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο στην επιλογή που έκανα τελικά. Με αυτά που μου είπε, με έπεισε ότι είναι καλύτερο για μένα να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ αντί της ΑΕΚ. Και μόνο που ένιωσα ότι στον ΠΑΟΚ θα με προσέξουν περισσότερο από ό,τι στην ΑΕΚ ήταν αρκετό για μένα, για να επιλέξω τελικά τον ΠΑΟΚ", ήταν η απάντηση που έδωσε ο παίκτης, όταν του τέθηκε το ερώτημα.

Για να συμπληρώσει: "Πραγματικά αισθάνομαι ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου πρώτα σε μια οικογένεια και μετά σε μια ομάδα. Έτσι ένιωσα από την αρχή, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια. Θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο για μένα να πάρω την απόφαση να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ και πλέον αυτό που θέλω είναι να δικαιώσω αυτούς με επέλεξαν".

Ο Γεωργιάδης μίλησε και για το στοίχημα που έβαλε με τον ίδιο του τον εαυτό, το οποίο κέρδισε με τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ένα στοίχημα το οποίο μπήκε πριν επτά χρόνια, όταν ο Έλληνας διεθνής παίκτης άφηνε τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπου ουσιαστικά ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για να συνεχίσει αλλού την πορεία του και να επιστρέψει τελικά στην Τούμπα μέσω... Σερρών.

Είπε χαρακτηριστικά: "Πραγματικά, μετά από αυτή την εξέλιξη νιώθω ότι κέρδισα το στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου πριν επτά χρόνια, όταν έφευγα από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Είχα βάλει τότε στο μυαλό μου να γυρίσω μια μέρα σε αυτή την ομάδα και να αγωνιστώ στην Τούμπα. Νιώθω ευτυχισμένος, γιατί η επιθυμία μου αυτή πραγματοποιείται".

Όσο για τους πρώτους στόχους του στον ΠΑΟΚ, τόνισε: "Το πρώτο που επιθυμώ είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Ξέρω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και ότι χρειάζεται να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά μου. Είμαι διατεθειμένος, όμως, να τα καταφέρω. Από 'κει και πέρα θέλω με τον ΠΑΟΚ να βγαίνω νικητής πάντου και παντού.

Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον ίδιο το σύλλογο και τον κόσμο του, γιατί προέρχομαι από αυτή την ομάδα. Επίσης, θα ήθελα με τον ΠΑΟΚ να προκριθώ στην επόμενη φάση του Europa League κι αν μπορώ να βοηθήσω κι εγώ σε αυτή την προσπάθεια. Θα είναι μεγάλη τόνωση και για μένα και για όλους στον ΠΑΟΚ".

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Γεωργιάδης με τον ΠΑΟΚ συμφώνησαν για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, ύψους 250.000 ευρώ ανά έτος, συν κάποια πριμ επίτευξης στόχων. Το συμφωνητικό αναμένεται να περιλαμβάνει ρήτρα σε περίπτωση μεταγραφής του παίκτη σε άλλη ομάδα μέσα στο διάστημα των τριών χρόνων, η οποία, όμως, δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Η διαδικασία υπογραφής δεν αποκλείεται να κινηθεί ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο

Απίστευτος κολοτούμπας: Πέρσι έλεγε το ΔΝΤ είναι μονόδρομος και φέτος λέει ότι πέρσι μας δάνειζαν λεφτά Κίνα-Ρωσία κι ο ΓΑΠ δεν ήθελε!!

Απόσπασμα από μία ακόμα συνέντευξή του στον κολαούζο του και "προστάτη" της φτωχολογιάς,Γιώργο Αυτιά:

Για την παροχή δανείου από την Ρωσία με πολύ ευνοϊκούς όρους

Γνωρίζω πολύ καλά αυτή την υπόθεση. Ήμουν σε μεγάλο βαθμό «διαχειριστής» αυτής της ιστορίας.

Είχε κάνει μεγάλες προσπάθειες ο Πούτιν. Είχα συναντήσει τον άνθρωπο του στο Λαγονήσι παρουσία γνωστού δημοσιογράφου. Είχαμε ζητήσει ορισμένα πράγματα.

Όμως, δυστυχώς, η ακαμψία του κ. Παπανδρέου και η προσήλωση του στον αμερικανισμό, απέτρεψε αυτή την μεγάλη είσοδο.

Αυτή την στιγμή η σωτηρία της χώρας μας, περνά εν πολλοίς από την συνδρομή και την συμμετοχή της Ρωσίας στο «Ελληνικό γίγνεσθαι». Κάτω από την έννοια καλωσορίζω, καλοδέχομαι και συγχαίρω την πρωτοβουλία του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ να δείξουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.

Εάν ήμουν στα πράγματα δεν θα ακολουθούσα τον όρο ο οποίος απαγορεύει τον δανεισμό από άλλες χώρες. Ας έκοβαν το κεφάλι τους. Αυτά είναι για θνησιγενείς ηγεσίες. Η Κίνα μας πρόσφερε 100 δισ. και εμείς πήραμε μόνο 5. Ας έλεγε η Ευρώπη ό,τι ήθελε. Πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι.

«Το μαγαζί είναι γωνία» και υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται. Αν η Ρωσία μπει στο Αιγαίο εξασφαλίζουμε μια μεγάλη ανάσα. Είναι μεγάλη η αλλαγή πολιτικής και η οικονομική μας δυσπραγία θα λυθεί, εν πρώτοις, αν αλλάξουμε εξωτερική πολιτική.

Είναι πραγματικά απίστευτα τα όσα λέει ο κωλοτούμπας!

Θυμίζουμε,καταρχήν,πως πέρυσι ΠΡΙΝ μπούμε στο ΔΝΤ,γύρναγε διαπομπευόμενος στα κανάλια ουρλιάζοντας την μόνιμη επωδό:

"Να πάμε στο ΔΝΤ,γιατί εκεί μας περιμένουν πολλά λεφτά"!!!

Μάλιστα,όταν τόλμαγε κανείς να μιλήσει για άλλες λύσεις,ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ,καταγγελόταν ως...συνωμοσιολόγος,ακόμα και συριζαίος από τους "υπερπατριώτες"!

Και τώρα μας λέει ο Καρατζαφέρης ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να λέει αρλούμπες,θέλοντας να παραστήσει ξανά τον...Μεγαλέξανδρο που όλα τα κάνει...υπέρ πατρίδος!

Αποκλείουμε αυτό το ενδεχόμενο,χρησιμοποιώντας το...συντριπτικό "επιχείρημα" των κολαούζων του:

"Ξέρει τι λέει ο Πρόεδρος"!

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

-ΓΙΑΤΙ δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΔΝΤ,αλλά τις απέρριπτε ο Τζέφρυ λόγω του φιλοαμερικανισμού του,όπως λέει σήμερα;

-ΓΙΑΤΙ αντί να κηρύξει ανένδοτο σε αυτή την πρωτοφανή εξαπάτηση των Ελλήνων μίλαγε για "μονόδρομο",λέγοντας μάλιστα ξεδιάντροπα πως "εγώ έφερα το ΔΝΤ στην Ελλάδα,κατόπιν ενημέρωσης μυστικών υπηρεσιών";

-ΓΙΑΤΙ δεν είπε την αλήθεια ΕΣΤΩ μετά την υπαγωγή μας στο Ταμείο,αλλά περίμενε να την αποκαλύψει ο Σαββίδης;

-ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ο "μεγαλοδημοσιογράφος" και "ο άνθρωπος του Πούτιν" που συνάντησε στο Λαγονήσι;

-ΓΙΑΤΙ αφού ήξερε την αλήθεια,τουλάχιστον δεν μάζευε ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ,μνημονιακούς τηλεπώληδες και λοιπά χαμερπή τσιράκια,που έβριζαν όσους επέμεναν ότι το ΔΝΤ δεν ήταν μονόδρομος;

Αλήθεια,τι έχουν να πουν τώρα όλοι οι παραπάνω,που γέλαγαν ειρωνικά μόλις τολμούσε κάποιος να μιλήσει για δάνεια ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ;

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ;

ΤΟΛΜΑΤΕ;;;

Αν όχι,ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΑΤΕ!

Όσο για τον Καρατζαφέρη:Παρότι εννοείται πως συμφωνούμε απόλυτα στην ανάγκη ελληνορωσικής προσέγγισης,του υπενθυμίζουμε πως κάποιος που αρνείται το συμφέρον της χώρας του,είναι ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Κάποιος όμως που ΚΑΙ το αρνείται ΚΑΙ παραπληροφορεί ΚΑΙ κρύβει την αλήθεια ενώ την ξέρει,είναι ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ!

hellas-orthodoxy.blogspot.com

Παικταράς μεν, με ελαττώματα δε...

Τα λόγια είναι περιττά για τη μεταγραφή που κλείνει η ΑΕΚ αφού το βιογραφικό του Γκούντγιονσεν είναι κάτι παραπάνω από υπεραρκετό για την Ελλάδα... Παικταράς μεν, με ελαττώματα δε...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Χάνουν ένα μισθό οι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους

Από περικοπή επιδομάτων, μείωση του αφορολογήτου ορίου και την επιβολή εκτάκτων εισφορών

Του Σωτηρη Νικα/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχεδόν ένα βασικό μισθό ή περίπου 10% θα χάσουν μέσα στους επόμενους 5 μήνες οι δημόσιοι υπάλληλοι τόσο από τα νέα φορολογικά μέτρα, όσο και από τις νέες μειώσεις σε επιδόματα και αμοιβές τους.

Η κυβέρνηση, πριν ακόμα καταρτίσει και εφαρμόσει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που αναμένεται να εξισώνει τους βασικούς μισθούς του Δημοσίου με αυτές του ιδιωτικού τομέα, προωθεί νέες περικοπές σε 21 βασικές κατηγορίες επιδομάτων. Ταυτόχρονα, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση προχωρά και στην αναδρομική παρακράτηση από την 1η Ιανουαρίου της εισφοράς του 3% υπέρ της ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους, μειώνοντας τον μισθό τους για το υπόλοιπο του έτους κατά περίπου 6%.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η περικοπή του κινήτρου απόδοσης, καθώς και όσων επιδομάτων «λειτουργούν» ως επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης. Μάλιστα, στελέχη του οικονομικού επιτελείου σημειώνουν ότι εκτός του κινήτρου απόδοσης που δίδεται σε όλους και οι περικοπές των άλλων επιδομάτων θα αφορούν σε όλους τους κλάδους που έχουν τέτοια οικονομικά βοηθήματα.

Το πιθανότερο είναι να μειωθούν κατά 50%. Οι νέες περικοπές προγραμματίζονταν να συμπεριληφθούν στο νέο ενιαίο μισθολόγιο. Ωστόσο, το ενιαίο μισθολόγιο δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιουλίου, όπως αρχικώς προγραμματιζόταν. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θα «περάσει» τις μειώσεις στα επιδόματα, με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι να ισχύσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, δεν προβλέπεται άλλη παρέμβαση στις αποδοχές των υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι η φιλοσοφία του ενιαίου μισθολογίου θα είναι η εξίσωση του βασικού μισθού του δημόσιου τομέα με αυτόν του ιδιωτικού τομέα και η σαρωτική αλλαγή της επιδοματικής πολιτικής που ασκεί κάθε υπουργείο και κάθε ΔΕΚΟ.

Προς το παρόν, από τα νέα φορολογικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, σε συνδυασμό με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης κατά 50% και της αναδρομικής παρακράτησης της εισφοράς υπέρ της ανεργίας, ένας δημόσιος υπάλληλος με βασικό μηνιαίο μισθό 1.144 ευρώ και ετήσιο εισόδημα 22.500 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει στο υπόλοιπο του έτους:

– 400 ευρώ, από την αλλαγή του αφορολογήτου ορίου

– 450 ευρώ, για την εισφορά αλληλεγγύης

– 412 ευρώ, από 3% υπέρ της ανεργίας

– 250 ευρώ, από τη μείωση του κινήτρου απόδοσης, δεδομένου ότι ο υπάλληλος είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Το κίνητρο απόδοσης από 57 ευρώ έως 100 ευρώ, αναλόγως με το επίπεδο εκπαίδευσης.

Συνολικά, οι απώλειες για τον υπάλληλο αυτό θα ανέλθουν στα 1.512 ευρώ για τους επόμενους πέντε μήνες ή περίπου το 16% των αποδοχών του για το διάστημα αυτό.

Οι μειώσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ για αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους. Το παραπάνω παράδειγμα περιελάμβανε τη μείωση μόνο του κινήτρου απόδοσης, που άλλωστε πρόκειται για ένα καθολικό επίδομα. Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που λαμβάνουν και επιδόματα ειδικής απασχόλησης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης.

Τα επιδόματα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και αναμένεται να βρεθούν άμεσα στο στόχαστρο των νέων περικοπών αφορούν:

1. Το ειδικό επίδομα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κυμαίνεται μεταξύ 497 και 592 ευρώ.

2. Tο ειδικό επίδομα του υπουργείου Εξωτερικών (από 56 έως 486 ευρώ).

3. Την ειδική παροχή των εργαζομένων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και το ΚΕΠΕ (από 800 έως 1.739 ευρώ).

4. Το ειδικό επίδομα του υπουργείου Ανάπτυξης (από 456 έως 650 ευρώ).

5. Την ειδική παροχή του πρώην υπουργείου Θαλάσσιων Υποδομών (155 ευρώ).

6. Το ειδικό επίδομα του υπουργείου Περιβάλλοντος (από 387 έως 497 ευρώ).

7. Την ειδική παροχή της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας (85 ευρώ).

8. Το ειδικό επίδομα του υπουργείου Εργασίας (162 ευρώ).

9. Την ειδική παροχή του υπουργείου Υγείας (243 ευρώ).

10. Το ειδικό επίδομα του υπουργείου Δικαιοσύνης (522 έως 537 ευρώ).

11. Το ειδικό επίδομα του υπουργείου Πολιτισμού (121 ευρώ).

12. Την ειδική παροχή του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης (από 413 έως 450 ευρώ).

13. Το ειδικό επίδομα του ΕΟΤ (από 185 ευρώ έως 308 ευρώ).

14. Την ειδική παροχή των υπαλλήλων γραμματειών (από 510 έως 567 ευρώ).

15. Το επίδομα ειδικής απασχόλησης στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση (40,5 ευρώ).

16. Την ειδική παροχή των αποκεντρωμένων διοικήσεων (από 259 έως 347 ευρώ).

17. Το επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης των δικαστικών λειτουργών (από 405 έως 810 ευρώ).

18. Το ειδικό ερευνητικό των πανεπιστημιακών (από 256 έως 440 ευρώ).

19. Το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων που φτάνει στα 208 ευρώ.

20. Το επίδομα ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Αμυνα (από 163 έως 376 ευρώ).

21. Το επίδομα ειδικής απασχόλησης για δημόσια τάξη και ασφάλεια (αστυνομία, λιμενικό και πυροσβεστική) από 145 έως 346 ευρώ).

Ισπανία: Ο Αμάνθιο Ορτέγα, το αφεντικό της φίρμας Zara, παραδίδει τα ηνία.

Από το ατελιέ ραπτικής στη Γαλικία, στη βορειο-δυτική Ισπανία, ο Αμάνθιο Ορτέγα κατέκτησε τον κόσμο. Δισεκατομμυριούχος χάρη στην αυτοκρατορία που δημιούργησε την Inditex και την φίρμα σύμβολο Zara, παραδίδει, όπως πάντα με διακριτικότητα, την ερχόμενη Τρίτη τα ηνία της επιχείρησης στον διάδοχό του σημερινό γενικό διευθυντή του ομίλου.

Γιος σιδηροδρομικού, ο Αμάνθιο Ορτέγα είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ισπανίας και έβδομος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, με περιουσία που εκτιμάται στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ταπεινή του καταγωγή τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το σχολείο στα 13 του χρόνια για να εργασθεί ως πωλητής σε κατάστημα πουκαμίσων στη Λα Κορούνια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, δημιουργούσε ήδη την πρώτη του επιχείρηση, αρχικά ως χονδρέμπορος.

Ανοίγει το πρώτο κατάστημα Zara το 1975 στη Λα Κορούνια. Θα ακολουθήσουν σύντομα το δεύτερο, το τρίτο...μέχρι να περάσει τα σύνορα. Ακολουθεί η Πορτογαλία, το 1988, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το 1989, η Γαλλία, το 1990...

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, που προσπαθούν να τον συναντήσουν, μάταια. Ο Αμάνθιο Ορτέγα δύο φορές παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, δεν δίνει συνεντεύξεις και δεν δέχεται να ποζάρει για φωτογράφηση παρά μόνο με την ευκαιρία της εισόδου του ομίλου του στο χρηματιστήριο το 2001.

"Θέλω οι μόνοι που μπορούν να με αναγνωρίσουν στο δρόμο να είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και οι άνθρωποι που δουλεύω μαζί τους", δήλωσε στη μοναδική δημοσιογράφο που κατόρθωσε να τον προσεγγίσει και να γράψει τη βιογραφία του, την Κοβαντόνγκα Ο΄Σι.

Σε διάστημα 40 ετών η φίρμα Zara έγινε το σύμβολο μίας αυτοκρατορίας μόδας χαμηλού κόστους, της Inditex ( Industria de diseno textil), η οποία περιλαμβάνει επίσης τις φίρμες Massimo Dutti, Oysho, Bershka...

Ο όμιλος, που δεν κάνει ποτέ διαφήμιση και διέσχισε την παγκόσμια οικονομική κρίση αλώβητος, είδε τα κέρδη του να αυξάνονται κατά 30% το 2010, στο 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει πλέον περισσότερα από 5.000 καταστήματα σε 78 χώρες. Οι πιο πρόσφατες κατακτήσεις του, η Ινδία και η Αυστραλία.

Οι λόγοι της επιτυχίας; Η αστραπιαία ταχύτητα που εξουδετέρωσε τους ανταγωνιστές του: το 40% των στοκ ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, οι αφίξεις των νέων προϊόντων σε όλα τα καταστήματα γίνεται ανά τριήμερο. Η κολεξιόν 2010 περιλάμβανε περισσότερα από 30.000 μοντέλα, κάθε ένα σε μικρό αριθμό για να δημιουργείται έλλειψη.

Ο Αμάνθιο έχει ένα μικρό μυστικό: προμήθεια από κοντινές πηγές, από την Ευρώπη και το Μαρόκο κατά 50%, για να εξοικονομείται το κόστος της μεταφοράς και να εξασφαλίζεται ευελιξία.

"Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι τόσο καινοτόμο που μελετήθηκε στο Χάρβαρντ και ορισμένοι ανταγωνιστές το μιμούνται", γράφει στη βιογραφία του Αμάνθιο Ορτέγα η Κοβαντόνγκα Ο΄Σι.

Μία εφήμερη μόδα που έχει τους επικριτές της, καθώς η φίρμα έχει κατηγορηθεί ότι κοπιάρει τους μεγάλους δημιουργούς: "Στην αρχή, υπήρχαν κομμάτια που έμοιαζαν πολύ, για παράδειγμα με κομμάτια της Chanel", υπενθυμίζει η βιογράφος, αλλά σήμερα η Inditex απασχολεί 600 στυλίστες".

Άλλο σημείο τριβής, οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού. Στις αρχές Ιουλίου μέρος των ισπανών υπαλλήλων του ομίλου διαδήλωσαν καταγγέλλοντας το ύψος των μισθών και την εργασιακή ανασφάλεια, καθώς το 80% βρίσκεται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και πολύ χαμηλούς μισθούς.

Τον Τρίτη, πιστός στις συνήθειές του, ο Αμάνθιο Ορτέγα δεν θα είναι παρών στη σύσκεψη των μετόχων που θα επικυρώσει την αποχώρησή του. Ωστόσο, ο άνθρωπος που γευματίζει συστηματικά στην καντίνα του προσωπικού, δεν βγαίνει στη σύνταξη. Παραμένει κύριος μέτοχος της Inditex με το 59,3% των μετοχών.

Ο διάδοχός του, ο Πάμπλο Ισλα, σημερινός γενικός διευθυντής του ομίλου, έχει ένα τελείως διαφορετικό προφίλ: δικηγόρος, δεν είναι άνθρωπος του κόσμου των επιχειρήσεων και έχει χρηματίσει γενικός γραμματέας τη Banco Popular συν-προεδρεύων της Atladis.

'Ομως, "τρέφει θαυμασμό για τον μέντορά του", γράφει η συγγραφέας της βιογραφίας του Αμάνθιο Ορτέγα.