24 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: το φοβερό δίλημα του διασώστη Λέβικ στα νερά κοντά στο νησί Οτόγια, 'ποιόν να σώσω, ποιόν ν αφήσω'.

Ο Οτο Λέβικ, ένας απ τους πολλούς και γενναίους Νορβηγούς που με τη βάρκα του βρέθηκε κοντά στο νησί Οτόγια την ώρα του μακελειού, την Παρασκευή, βρέθηκε μπροστά στο φοβερό δίλημμα 'ποιόν να σώσω, ποιόν ν αφήσω', δεχόμενος την ίδια ώρα τα πυρά του δράστη των συνολικά 86 ανθρωποκτονιών, στην περιοχή της κατασκήνωσης της νεολαίας των Εργατικών. Τελικά, ο Λέβικ μπόρεσε να διασώσει μέσα απ τα νερά και τα πυρά σχεδόν 50 νεολαίους.

Θυμάται όμως ο Λέβικ, όπως η σύζυγός του Βέντσε μαρτυρά --ο ίδιος επιλέγει βασικά να σιωπά-- "την έκφραση στα πρόσωπα άψυχων νέων, που επέπλεαν".

* Τέσσερις, ίσως πέντε, νεολαίοι αγνοούνται έως τώρα στην περιοχή της κατασκήνωσης.

Ο Λέβικ, όπως κι άλλοι διασώστες έκαναν, έρριξε στα νερά της λίμνης Τίρι-φιόρντ πολλά σωσίβια, σωτήρια για όσους νέους μπορούσαν να τα πλησιάσουν και με αυτά να απομακρυνθούν απ το πεδίο πυρών του ακροδεξιού Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Στην κοντινή παραλία άλλοι πολίτες, με ρουχισμό και ιματισμό, προσπάθησαν να ζεστάνουν τους νέους, που κατέφθαναν εκεί, ύστερα από πολύωρη παραμονή στο παγωμένο νερό.

*Αποτελεί θέμα έρευνας κάτω από ποιές συνθήκες στο νησί Οτόγια, ενώ έπρεπε, εντούτοις την ώρα του μακελειού δεν έκανε βάρδια ένας οπλισμένος αστυνομικός. Αποτελεί, βέβαια, τραγική ειρωνία ότι, ο δράστης των δεκάδων ανθρωποκτονιών ήταν οπλισμένος και φορούσε τη στολή του αστυνομικού...

Σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες διασωστών, ο τρόμος των νέων στο νησί Οτόγια την ώρα του μακελειού έγινε τέτοιου βαθμού, ώστε τους κατέλαβε, τελικά, υστερία... Φώναζαν δυνατά --τρέμοντας και όντας πολύ τρομαγμένοι--σαν αντίκρυζαν τους διασώστες τους. Οταν όμως ηρεμούσαν τελικά, τότε πολλά παιδιά ρωτούσαν τους διασώστες τους : "μπορώ να πάρω μιά σφιχτή αγκαλιά;"...

Συνολικά στο ειδυλιακό νησί βρίσκονταν, όταν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής άρχισε να ξετυλίγεται το δράμα, ως και 300 νέοι.

Επάγγελμα Στρατιωτικός: Η αλήθεια πίσω από την στολή!

Σχετικά με τις επιθέσεις στους στρατιωτικούς από διάφορους κύκλους τον τελευταίο καιρό θα ήθελα να παραθέσω τα εξής:

1. Οι στρατιωτικοί συνήθως χάνουν τα εφηβικά τους χρόνια αφού στα 18-19 τους κατατάσσονται σε κάποια σχολή.
2. Έχουν μια τραγική και οπισθοδρομική ιεραρχία να αντιμετωπίσουν κυρίως αποτελούμενη από μεσαιωνικά μυαλά διευθυντών, επιτελών κλπ που εσχάτως έχουν προσχωρήσει και στα κόμματα.
3. Εργάζονται κατά κύριο λόγο σε άθλιες συνθήκες εργασίας και σε στρατόπεδα ή γραφεία κατασκευασμένα πολλά χρόνια πριν και κακοσυντηρημένα.
4. Μετακινούνται συνεχώς κάθε 2,3 ή 4 χρόνια με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
5. Εργάζονται ουσιαστικά χωρίς ωράριο αφού είναι ανά πάσα στιγμή ανακλήσιμοι όλο το 24ωρο.
6. Βαράνε τρελές υπερωρίες από υπηρεσίες, ασκήσεις και επιθεωρήσεις με αμοιβές (όταν δικαιολογούνται) τελείως γελοίες. Φτάνει η υπερωρία να πληρώνεται στο 1/3 της αξίας της εργάσιμης ημέρας όταν όλοι γνωρίζουν ότι στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο (η υπερωρία τριπλάσια του μεροκάματου).
7. Είναι αναγκασμένοι να φοράνε στολή. Αυτό είναι κάτι που μόνο οι ένστολοι μπορούν να καταλάβουν μαζί με τους φαντάρους και αυτούς που πρόλαβαν τις ποδιές στο σχολείο.
8. Οι αμοιβές τους είναι περίπου στο μέσο όρο των αμοιβών στο δημόσιο, δηλαδή ένας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 17 χρόνια υπηρεσίας παίρνει περί τα 1500 ευρώ. Περισσότερα από ένα υπάλληλο του ΙΚΑ και πολύ λιγότερα από έναν εργατοπατέρα της ΔΕΗ.
9. Είναι μονίμως εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε πολίτη θέλει να τους εκβιάσει με ένδικα μέσα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν περάσει στρατοδικείο ακόμη και για ένα απλό ατύχημα και έτρεχαν και δεν έφταναν.
10. Πολύ συχνά αναλαμβάνουν υπερβολικές ευθύνες χωρίς αντίκρισμα, για παράδειγμα Κυβερνήτης Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού λαμβάνει μηνιαίο Επίδομα Ευθύνης 80 ευρώ για την ευθύνη μετακίνησης ενός πλοίου που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά που έχει ως εξής:

1. Συχνά οι στρατιωτικοί είναι ανεκπαίδευτοι και ευθυνόφοβοι και όχι πάντα με ευθύνη της υπηρεσίας.
2. Ο στρατός έχει κομματικοποιηθεί άγρια καθώς οι θέσεις ανωτέρων θεωρούνται χρόνια τώρα πολιτικές τοποθετήσεις με τα γνωστά κριτήρια.
3. Αρκετά συχνά η υπηρεσία δουλεύει στο ρελαντί μέχρι να κάτσει η στραβή. Μετά τρέχουν και δεν φτάνουν. (χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα της Κύπρου)
4. Αρκετοί ένστολοι είναι πραγματικά ρεμάλια όπως συμβαίνει σε όλες τις δουλειές, παντού. Δεν πατάνε στην δουλειά τους και όποτε εμφανίζονται, όλοι εύχονται να μην το είχαν κάνει. Ευτυχώς ακόμη είναι η μειοψηφία.
5. Το όλο σύστημα μπάζει από παντού. Η αναξιοκρατία έχει καλύψει τα πάντα, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο. Δεν είναι λίγοι οι ένστολοι που μαρτύρησαν από διοικητές που απλά δεν τους πήγαιναν.
6. Η διαφθορά έχει εισχωρήσει και εκεί βαθιά. Το σύστημα των προμηθειών είναι πέρα για πέρα διάτρητο με αποτέλεσμα μικρά ή και μεγάλα ποσά να καταλήγουν σε τσέπες επίορκων ένστολων.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση όπως στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο στρατός ξεκίνησε με δάφνες, περγαμηνές και υψηλούς μισθούς. Ο Ανδρέας τον έβαλε για πρώτη φορά στο περιθώριο αποσυνδέοντας τους μισθούς των ενστόλων από αυτούς των δικαστικών στις αρχές τις δεκαετίας του '80 και μετά άρχισε η κατρακύλα. Κομματικοποίηση, επιδόματα και πλασματικά οδοιπορικά αντί για αυξήσεις μισθών, αγγαρεία η εκπαίδευση του προσωπικού επάνω στο αντικείμενο εργασίας του και μέσα στο γενικότερο ελληνικό μπάχαλο χάθηκε η κατεύθυνση και η ουσία. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι το εξής: Ο στρατός, όπως και όλοι οι στρατοί του κόσμου (πλην του αμερικάνικου και καθεστωτικών χωρών) έχει φτιαχτεί για να εγγυάται την ασφάλεια την χώρας. Το ρήμα ''εγγυάται'' σημαίνει απλά οτι εξασκείται για να είμαι έτοιμος όταν θα έρθει η κρίσιμη ώρα (Ίμια, 1987 κλπ). Δεν έχει φτιαχτεί για να παράγει ή να φτιάχνει κάτι όπως πολλοί θεωρούν ή θα ήθελαν. Απλά εκπαιδεύεται και εκτελεί τις πολιτικές εντολές που του δίνονται.

Himaira

Επιμένουν τα "φυτά" να μιλάνε για ακροδεξιό-νεοναζί

Μου στέλνει ο άλλος ανάρτηση να του τη βάλω και γράφει:

"Έχει αναφερθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε δεσμούς με ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Η αστυνομία έψαξε ήδη το διαμέρισμά του στο Όσλο.

Αναφέρουμε πως η Νορβηγία είχε προβλήματα με νεοναζιστικές ομάδες στο παρελθόν, αλλά οι ομάδες αυτές είχαν εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν αποτελούν πλέον σημαντική απειλή."

Εγώ διαβάζω εδώ στο Spiegel (που είναι σε βεντέτα με τους Νεοναζί και σε όλο το άρθρο μιλάει για ακροδεξιά απειλή στην Ευρώπη):

"Για σχέσεις του δράστη με ακροδεξιές ομάδες δεν είναι τίποτα γνωστό. "Ήρθε απλά από το πουθενά" λέει ένας Αστυνομικός. Συνεπώς δεν άνηκε σε κάποια γνωστή ακραία ομάδα. "Θα το είχαμε στο ραντάρ [εννοεί ότι θα τον γνώριζαν] αν δραστηριοποιούνταν σε κάποια ομάδα Νεοναζί" είπε ο Αστυνομικός."

Εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω; Να βάλω την ανάρτηση αφτού που κοιμάται όρθιος και χάφτει ότι του πει το Αλτερ;

Αυτή είναι η διαφορά Καραμανλή-Παπανδρέου... για να μαθαίνει ο Πάγκαλος

Ο ένας κατέβηκε απ' το αεροπλάνο... και έφερε μαζί του την Δημοκρατία:

http://www.tovima.gr/files/1/migratedData/D2004/D0725/1neb40b.jpg

Ο άλλος κατέβηκε απ' το αεροπλάνο, 15 χρόνια αργότερα και έφερε μαζί του...
τη Μιμή

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20100315/engine/assets_LARGE_t_1401_609885_type11598.jpg
http://org.elections.gr/megaloi/papandreou/PHOTO12.jpg

Κύπρος: O Χριστόφιας αρνήθηκε ξένους ειδικούς, που πρότεινε ο ΟΗΕ, για να μη δούνε τι είχαν τα κοντέινερ!!!

Δύο φορές το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρότρυνε, γραπτώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», την κυπριακή κυβέρνηση να συνεργαστεί με άλλες χώρες, που είχαν την εμπειρία για την ασφαλή φύλαξη των 98 εμπορευματοκιβωτίων και την καταστροφή του επικίνδυνου φορτίου τους, που τελικά οδήγησε στη φονική έκρηξη, αλλά η Λευκωσία αρνήθηκε.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ενόσω τα πυρομαχικά αλλοιώνονταν και εκρήγνυντο στο εσωτερικό των εμπορευματοκιβωτίων, μια διαδικασία που σύμφωνα με τους Βρετανούς εμπειρογνώμονες βρισκόταν σε εξέλιξη για μήνες πριν την έκρηξη, ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησε να επισκεφθεί την Κύπρο για να τα επιθεωρήσει.

Η κυβέρνηση, με πολιτική απόφαση, το αρνήθηκε, διότι -κατά το δημοσίευμα- «δεν ήθελε να δει ο ΟΗΕ τι είχαν μέσα τα εμπορευματιοκιβώτια».

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις να μην κατεδαφιστούν σπίτια μέσα σε δασική έκταση-Απόφαση πρόκριμα για το σπίτι της μάνας του Παπακωνσταντίνου

Για να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Παπακωνσταντίνου; Θα τα κατεδαφίσει ή θα τους χαριστεί ώστε όταν έρθει η απόφαση κατεδάφισης και του δικού του σπιτιού, της μάνας του, να κάνει το κορόϊδο...

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τρεις αποφάσεις της (υπ΄ αριθμ. 2034 -2036/2011), απέρριψε τις αιτήσεις τριτανακοπών, που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών εντός της δασικής και παραθαλάσσιας περιοχής Σταυρονικήτα (Κασσάνδρα) Χαλκιδικής.

Με τις αιτήσεις αυτές οι ιδιοκτήτες των κατοικιών ζητούσαν να ανακοπούν (ανατραπούν) παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, που είχαν κρίνει ότι είναι παράνομη η ανέγερση 22 τέτοιων κατοικιών.

Η δημοσίευση των τριών αποφάσεων της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σηματοδοτεί την κατεδάφιση των 22 κατοικιών, καθώς οι οικοδομικές άδειες, σύμφωνα με τις οποίες ανεγέρθηκαν, κρίθηκαν αμετάκλητα παράνομες.

Ειδικότερα, η εταιρεία «Σάνη» κατά τα έτη 1995 - 1998 κατασκεύασε βίλες και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών μέσα σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα Χαλκιδικής. Ακολούθως, η εταιρεία πώλησε τα ακίνητα αυτά σε ιδιώτες.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει εκπρόσωποι δύο οικολογικών οργανώσεων από τη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος της κοινότητας Νέας Φώκαιας, ζητώντας να ακυρωθούν οι οικοδομικές άδειες, που εξέδωσε το πολεοδομικό γραφείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, την τριετία 1995 - 1998, και με τις οποίες επετράπη στην «Σάνη» να χτίσει βίλες και το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

Όμως, τόσο η Ολομέλεια του ΣτΕ, όσο και το Ε΄ Τμήμα, με σειρά αποφάσεων τους (533 - 535/2003 κ.λπ.), ακύρωσαν ως παράνομες τις οικοδομικές άδειες, που επέτρεψαν την ανέγερση στην επίμαχη περιοχή.

Ακολούθως, ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών προσέφυγαν εκ νέου στο ΣτΕ και ζητούσαν την τριτανακοπή των σε βάρος τους αποφάσεων της Ολομέλειας.

Ωστόσο, με τις τρεις αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, κρίνοντας ότι οι παλιότερες αποφάσεις της είναι ορθές. Επιπλέον, έκρινε ότι η οικοπεδοποίηση και γενικότερα η χρησιμοποίηση για οικιστικούς σκοπούς ιδιωτικών ή δημόσιων δασών, που συνεπάγεται εξάλειψη της δασικής μορφής τους, απαγορεύεται από το Σύνταγμα, όπως επίσης και ότι η οικιστική αξιοποίηση δεν συνιστά λόγο υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ο οποίος θα δικαιολογούσε, κατ’ αρχήν, τη μεταβολή του προορισμού του δάσους. Κρίθηκε ακόμη από το ΣτΕ ότι με την ακύρωση των οικοδομικών αδειών δεν υπήρξε επέμβαση στο δικαίωμα της περιουσίας των ιδιοκτητών ακινήτων, αντικείμενη στις διατάξεις των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά ούτε και παράβαση της αρχής της προστατευόμενης εμπιστοσύνης. Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, το μέτρο της ακύρωσης των οικοδομικών αδειών δεν αντίκειται στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Κι αυτό επειδή επιδιώκεται η προστασία των δασών.

Όπως αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ οι επίμαχες οικοδομικές άδειες εκδόθηκαν, καθώς η διοίκηση υπέλαβε ότι το από 23.3./8.4.1965 Βασιλικό Διάταγμα αποτελούσε ρυμοτομικό σχέδιο.

Κατόπιν αυτού, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση από τη Διοίκηση, η οποία τους δημιούργησε τη δικαιολογημένη πεποίθηση ότι οι επίμαχες οικοδομικές άδειες ήταν νόμιμες (αυτές δηλαδή που εκδόθηκαν σύμφωνα με το από 23.3./8.4.1965 Βασιλικό Διάταγμα).

Σημειώνουν, μάλιστα, οι δικαστές ότι τη δυνατότητα αυτή την είχαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων από την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που εκδόθηκε σε βάρος τους το 2004 (απόφαση 335/2004).

Νορβηγία: Σε κατάσταση σοκ δήλωσε ότι βρίσκεται ο πατέρας του μασόνου δράστη. Υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος ήταν οι γονείς του

Σε κατάσταση σοκ δήλωσε ότι βρίσκεται ο πατέρας του Νορβηγού που κατηγορείται για τις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο 93 ανθρώπων στη Νορβηγία, ο οποίος διευκρίνισε ότι έμαθε για την ανάμειξη του γιου του μέσω των εφημερίδων στο ίντερνετ και ότι είχε χάσει κάθε επαφή με το γιο του από το 1995, γράφει νορβηγική εφημερίδα.

"Διάβαζα στο ίντερνετ τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο", δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη των δύο αιματηρών επιθέσεων Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στην εφημερίδα Verdens Gang.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι πήρε τη συνέντευξη από τον πατέρα του Μπρέιβικ "κάπου στη Γαλλία".

"Ήταν ένα σοκ όταν το έμαθα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει", προσέθεσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη του μακελειού.

Ο άνδρας αυτός είναι συνταξιούχος και μένει στη Γαλλία και όπως είπε στην εφημερίδα είχε χωρίσει από τη μητέρα του υπόπτου μετά τη γέννησή του.

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης στην εφημερίδα ότι είχε χάσει επαφή με το γιο του από το 1995, όταν αυτός ήταν 15 ή 16 ετών.

"Δεν μείναμε ποτέ μαζί, όμως είχαμε κάποιες επαφές κατά την παιδική του ηλικία", προσέθεσε.

"Όταν ήταν μικρότερος, ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, αλλά ήταν εσωστρεφής. Τότε δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική", είπε.

Στον πατέρα του αναφέρεται και ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων, το οποίο δημοσίευσε λίγο πριν από τις επιθέσεις.

Ο ύποπτος για τις επιθέσεις στη Νορβηγία διευκρινίζει στο μανιφέστο του ότι ο πατέρας του, διπλωμάτης που υπηρέτησε στο Λονδίνο και το Παρίσι, ξαναπαντρεύτηκε μετά τη γέννησή του, ενώ η μητέρα του παντρεύτηκε έναν στρατιωτικό, ο οποίος έγινε θετός του πατέρας.

Ο βιολογικός του πατέρας και η νέα του σύζυγος, που έμεναν στο Παρίσι, είχαν ζητήσει τότε την κηδεμονία του αγοριού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τη νορβηγική δικαιοσύνη.

"Είχα μια καλή σχέση μαζί του (εννοεί τον πατέρα του) και τη νέα του σύζυγο ως τα 15 μου χρόνια", γράφει ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων, ο οποίος προσθέτει ότι τους επισκεπτόταν συχνά στη Γαλλία.

Όμως οι επαφές σταμάτησαν στα 15 του χρόνια ("δεν του άρεσε πολύ η περίοδος γκράφιτι που πέρασα μεταξύ 13 και 16 ετών", γράφει ο Μπρέιβικ) και ο πατέρας δεν έδωσε καμία συνέχεια σε ένα αίτημα για επανασύνδεση πριν από μερικά χρονια.

Στο μανιφέστο του, ο Μπρέιβικ αποκαλύπτει επίσης ότι οι βιολογικοί του γονείς ήταν υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο των αιματηρών επιθέσεων της Παρασκευής, που στοίχισαν τη ζωή σε 93 ανθρώπους και προκάλεσαν, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του νορβηγού πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, μια "εθνική τραγωδία".

"Κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και όλοι μαζί συνιστούν μια εθνική τραγωδία", δήλωσε κατά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στον καθεδρικό ναό του Όσλο ο πρωθυπουργός αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων.

Φανερά συγκινημένος ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε τα ονόματα δύο θυμάτων που γνώριζε προσωπικά και είπε ότι του είναι "αδιανόητο" ότι χάθηκαν για πάντα.

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαριάς

Ανοιχτά κρατούν και σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί τα διόδια στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαριά, αφήνοντας έτσι τους οδηγούς των οχημάτων να περνούν ελεύθερα χωρίς να πληρώνουν. Όπως και χθες, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί επισημαίνουν ότι θα παραμείνουν στα σημεία των κινητοποιήσεών τους έως τις 9 το βράδυ, ενώ αποφάσεις για το μέλλον των ενεργειών τους θα λάβουν τις επόμενες μέρες.

Νορβηγία-επιθέσεις: Στους 93 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών. Ο μασόνος Μπρέιβικ πιστεύει ότι "δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο", σύμφωνα με το δικηγόρο του

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/23/article-2017709-0D1F33FB00000578-704_306x512.jpgΣτους 93 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών των δύο επιθέσεων που έγιναν την Παρασκευή στη Νορβηγία, μετά το θάνατο ενός ατόμου που είχε τραυματιστεί, επιβεβαίωσε η νορβηγική αστυνομία.

"Το σύνολο των νεκρών ανέρχεται τώρα στους 93", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο Άντερς Φρίντενμπεργκ.

Ο ίδιος σημείωσε εξάλλου ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα η νορβηγική αστυνομία στο ανατολικό τμήμα του Όσλο δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς "δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ουσία" και "οι άνθρωποι που συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι".

Αυτοί "δεν συνδέονταν κατά κανέναν τρόπο με την υπόθεση", διευκρίνισε.

Παράλληλα ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη των φονικών επιθέσεων Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ προσέθεσε ότι ο πελάτης του αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά πιστεύει ότι "δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο".

"Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτε το αξιόμεμπτο", δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ στο δημόσιο δίκτυο NRK.

Σήμερα και η αστυνομία του Όσλο ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά "όχι την εγκληματική του ευθύνη".

Στη Νορβηγία μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή κάθειρξης 21 ετών. Αυτό έχει οδηγήσει μερικές φωνές να ταχθούν στο ίντερνετ υπέρ της προσωρινής επαναφοράς της θανατικής ποινής, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

24-7-1974: Έτσι για να μαθαίνει ο Πάγκαλος ποιος έφερε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Και να θυμούνται τα κομμούνια ποιος τα νομιμοποίησε
(λάθος όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αλλά τέσπα):

Ανάσταση νεκρών προσδοκά ο Ερνέστο...



Την αγωνιστική ανάσταση του Μόισες Ουρτάδο φαίνεται πως προσδοκά ο Ερνέστο Βαλβέρδε και τα νεύρα των οπαδών του Ολυμπιακού δείχνουν να έχουν γίνει κρόσσια...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Το βίντεο του ψυχοπαθή μασόνου και σιωνιστή που αιματοκύλισε τη Νορβηγία

Το βίντεο αυτό ανέβασε ο δράστης στο youtube 6 ώρες πριν αρχίσει να σκοτώνει κόσμο. To youtube το αφαίρεσε... πρόκειται για ένα εθνικομασονοσιωνιστικο συνοθύλευμα χωρίς νόημα. Δείτε το:

ΗΠΑ: Δύο γιαγιάδες έγιναν το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που παντρεύεται στη Νέα Υόρκη

http://media.metronews.topscms.com/images/4e/cb/61defce8479098cfe1f87b6afc3f.jpegΔύο γυναίκες, αμφότερες γιαγιάδες, έγιναν σήμερα το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που παντρεύεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης--την έκτη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η 54χρονη Κίτι Λάμπερτ και η 53χρονη Σέριλ Ραντ από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παντρεύτηκαν στο δημαρχείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην πόλη Νιαγάρα Φολς, κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία θεωρείται «πρωτεύουσα των γαμήλιων ταξιδιών».

Οι δύο γυναίκες έχουν πέντε ενήλικα παιδιά από προηγούμενους γάμους τους. Στην τελετή παρέστησαν πολλές εκατοντάδες φίλοι τους, συγγενείς, μέλη οργανώσεων για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καθώς και τουρίστες.

Η Λάμπερτ είναι διευθύντρια σε αίθουσα τέχνης. Φορούσε ένα μπλε σατέν φόρεμα, το οποίο είχε ράψει η ίδια, ενώ η Ραντ, η οποία δουλεύει σε εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων, φορούσε ένα λευκό σμόκιν.

Οι δύο γυναίκες είναι ζευγάρι τουλάχιστον επί μία δεκαετία.

Αμερικάνος "ακροδεξιός-νεοναζί" σκότωσε 5 άτομα και τραυμάτισε άλλα 4 πριν αυτοκτονήσει

Ενας άνδρας μάλον "ακροδεξιός-νεοναζί" (δεν μπορεί να μην ήταν... όλοι οι κακοί είναι ακροδεξιοί φασίστες) πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε τέσσερις και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στη διάρκεια γιορτής σε χώρο με πίστα πατινάζ στις ΗΠΑ, αναφέρουν σήμερα τα τοπικά μμε.

"Ο ύποπτος ως ένοπλος δράστης κατέληξε από τραύμα από σφαίρα που προκάλεσε ο ίδιος," ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Πρέρι στο Τέξας, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας του Φορτ Γουόρθ Star-Telegram.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργά χθεςτο βράδυ, λίγες ώρες μετά το συμβάν, ο Στιβ Ντάι είπε ότι είχε προηγηθεί συζυγικός καυγάς.

Η ταυτότητα και η ηλικία των θυμάτων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Τα κόμματα για την 24η Ιουλίου 1974

Α. Σαμαράς

«Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον» τονίζει στο μήνυμά του για την 37η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης ενώ «δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση» προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

Τονίζει, τέλος, ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Είναι η πίστη στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Είναι ο κοινός αγώνας των ανθρώπων αυτού του Τόπου, για την αναγέννηση της χαμένης Ελπίδας. Με Ανάπτυξη και Δικαιοσύνη. Με Εθνική Αυτοπεποίθηση και Αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες».

Γ. Α. Παπανδρέου

Η φετινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μας βρίσκει σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας σημειώνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: Η διεθνής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με δικές μας χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες καθώς και επιζήμιες πολιτικές και πρακτικές των προηγούμενων ετών, έφεραν τη χώρα μας αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή που έζησε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, την απειλή της χρεοκοπίας.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, τους τελευταίους 21 μήνες, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε σκληρά για να βγούμε από την κρίση αλλά και για να ανατρέψουμε τις παθογένειες και τις αδυναμίες που μας έφεραν εδώ: Για να αποκαταστήσουμε την αυτονομία μας, την αξιοπρέπεια μας και πάνω από όλα τις προοπτικές για το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου «Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Και ήδη ο αγώνας μας έχει αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Βήμα-βήμα ανακτούμε και πάλι την αξιοπιστία μας, την ισχύ μας και την αυτονομία μας, για να απαλλαγούμε από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις».

Επισημαίνει, δε, ότι τώρα, είναι η ώρα να δημιουργήσουμε και μία ακόμα πιο ισχυρή και ουσιαστική δημοκρατία στη χώρα μας, απελευθερώνοντας τους πολίτες και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, εφαρμόζοντας παντού την αρχή της διαφάνειας, δημιουργώντας μια κοινωνία και ένα κράτος δικαίου, με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους τους πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου παρατηρεί ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά προχωράμε: «Η ιστορία έχει δείξει πως όταν στεκόμαστε ενωμένοι, ξεπερνώντας διαφορές και διαφωνίες, και συστρατευόμαστε στον κοινό σκοπό, κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο και καμία θυσία δεν πάει χαμένη».

Είμαι βέβαιος, καταλήγει, πως η συλλογική μας προσπάθεια, θα μας οδηγήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης και πιο ουσιαστικής δημοκρατίας που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «Δύο είναι τα μεγάλα διδάγματα που οφείλουμε να συγκρατήσουμε κατά την εφετεινή 37η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας: Πρώτον, ότι, όπως η τυραννία καταρρέει επειδή αγνοεί τον λαό, έτσι και η δημοκρατία παρακμάζει όταν υπηρετεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τον κρατισμό. Δεύτερον, ότι την (σωτήρια) εξωτερική αρωγή, που συνοδεύεται αναπόφευκτα όμως και από εξάρτηση, πάντοτε, από το Ναυαρίνο μέχρι το Μνημόνιο, την κατέστησαν αναγκαία τα δικά μας λάθη και οι εσωτερικές μας έριδες.

Παράλληλα, η κα Μπακογιάννη ευχήθηκε, «η πολύπλευρη αυτή κρίση που βιώνουμε να οδηγήσει στην αναγέννηση των θεσμών, της οικονομίας, του κράτους και ιδίως της κοινωνίας όπως, 37 χρόνια πριν, μια άλλη, εθνική κρίση οδήγησε -με μέγα αναμφιβόλως εθνικό τίμημα- στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι θυσίες που κάνει τώρα ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπεται να πάνε χαμένες».

Οικολόγοι-Πράσινοι

Για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε ότι «Η φετινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι μια δύσκολη γιορτή. Η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται στη χειρότερή της κρίση, ταλανιζόμενη από τις βουλές της "δημοκρατίας των αγορών", τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών. Σ' αυτό το ζοφερό τοπίο, η κρίση του πολιτικού συστήματος δεν πρέπει να γίνει κρίση της δημοκρατίας».

Προσέξτε πως προκύπτει για τα ελληνικά ΜΜΕ ότι κάποιος είναι νεοναζί!!!!

"'Ενα από τα μέλη της οργάνωσης, "Σταματείστε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης", στις Νήσους Φερόες είχε ελέγξει τους "φίλους" του Μπρέιβικ στο Facebook και είχε διαπιστώσει ότι ένας από αυτούς χρησιμοποιούσε ως φωτογραφία στο προφίλ του μία του δανού νεοναζί ηγέτη Γιόνι Χάνσεν..."

Προσέξτε λοιπόν να μην ουν οι φίλοι σας στο Facebook περίεργες φώτο... μόνο τα σφυροδρέπανα και το σήμα των αναρχικών επιτρέπονται...
Η πιο σοκαριστική φωτογραφία: ο Μπρέιβικ δίνει τη χαριστική βολή σε ένα από τα θύματά του-Μόνος του παραδέχεται ο δράστης Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ ότι ασχολούνταν με τη μασονία!
-Πουθενά δεν αναφέρει ότι ήτανακροδεξιός ή νεοναζί όπως λένε τα ελληνικά ΜΜΕ και το ΑΠΕ
-
Μανιφέστο στο youtube είχε αφήσει ο μασόνος, καλούσε σε πόλεμο κατά του Ισλάμ
- «Αποτρόπαιες αλλά απαραίτητες» χαρακτήρισε τις πράξεις του
- Αγωνία για την τύχη τεσσάρων ανθρώπων που βρίσκονταν την Οτόγια τη στιγμή της επίθεσης
- Θρήνος παντού στη Νορβηγία
Στυγερές αλλά απαραίτητες χαρακτήρισε ο 32χρονος μακελάρης της Νορβηγίας τις πράξεις του, δείχνοντας κατά την απολογία του πως κάθε άλλο παρά έχει μετανιώσει που βύθισε 92 οικογένειες και ένα ολόκληρο έθνος σε βαρύ πένθος.

«Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητε» δήλωσε στο TV2 , ο Γκίαρ Λίπσταντ δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Μπρέιβικ.

Ο 32χρονος δράστης θα οδηγηθεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα και εκεί θα δώσει εξηγήσεις για το τι τον οδήγησε στη διπλή δολοφονική επίθεση της Παρασκευής. Έως τότε φυσικά θα παραμείνει υπό κράτηση.

Μανιφέστο στο YouTube – Προετοίμαζε το μακελειό από το φθινόπωρο 2009!

Ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ προγραμμάτιζε σχεδόν δυο χρόνια την αιματηρή επίθεσή του. Το είχε κάνει σαφές μέσα από τις βιογραφικές του σημειώσεις που είχε δημοσιεύσει στο internet.
Το τελευταίο μήνυμα πριν αιματοκυλήσει τη Νορβηγία - ΦΩΤΟ REUTERS
Στη νορβηγική ιστοσελίδα www.freak.no υπάρχει link που παρέπεμπε σε ένα βιβλίο 1.500 σελίδων υπό τον τίτλο "2083-Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας". Εκεί, ο 32χρονος Νορβηγός αναφέρει ότι "η τρομοκρατία είναι ένα μέσο να αφυπνιστούν οι μάζες" και αυτό που πίστευε ήταν ότι θα καταγράφονταν στη συνείδηση του κόσμου "ως το χειρότερο τέρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο".
2083, μια ευρωπαϊκή διακήρυξη αναξαρτησίας - Ένας προάγγελος του μακελειού της Παρασκευής
Την ίδια στιγμή βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube και υποκινεί σε έναν "πόλεμο" κατά του Ισλάμ και δείχνει φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη των πολύνεκρων επιθέσεων στο Οσλο, ο οποίος φοράει ένα αδιάβροχο και κρατάει ένα αυτόματο όπλο.

Ακόμη μια φωτογραφία του Μπρέιβικ από το βίντεο που υπήρχε στο YouTube

Οι φωτογραφίες εμφανίζονται στο τέλος του σχεδόν 12λεπτης διάρκειας βίντεο με τον τίτλο "Ιππότες Σταυροφοριών 2083" που ανέβηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=vQOfH8Dj1mw. Το βίντεο αυτό δεν υπάρχει πια.

Οι ίδιες φωτογραφίες που εμφανίζονται στο βίντεο είχαν αναρτηθεί και στη σελίδα του φερόμενου ως δράστη, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, στο Facebook, η οποία τώρα έκλεισε. Εκεί ο δράστης παρουσίαζε τον εαυτόν του σαν πολιτιστικά και επαναστατικά συντηρητικό, οικονομικά φιλελευθερο και ασχολούμενο με τη μασονία! Τώρα που τα ελληνικά και κάποια ξένα ΜΜΕ ανακάλυψαν την ακροδεξιά και τους νεοναζί είναι εύκολο να καταλάβουμε...
Το προφίλ του Μπρέιβικ, συμπληρωμένο από τον ίδιο
Ο Αντερς Γκρέιβερς, ιδρυτής της οργάνωσης "Σταματήστε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης", είπε ότι ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ είχε κάνει αίτηση πριν από 18 μήνες. Είχε πει σε ανάρτησή του τον Δεκέμβριο του 2009 (http://www.document.no/anders-behring-breivik/) ότι είχε συζητήσει με την οργάνωση, αλλά ο Γκρέιβερς απάντησε ότι η οργάνωση δεν έχει καταγράψει κάτι τέτοιο.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Η πιό μεγάλη νύχτα του Κ. Καραμανλή (ντοκυμαντέρ του Α. Ντινόπουλου)

Νορβηγία: 98 oι νεκροί που άφησε πίσω του ο ψυχοπαθής μασόνος-ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

Ατάραχος, περπατάει ανάμεσα στα πτώματα, ψάχνοντας για ζωντανούςΦωτογραφίες που δείχνουν τον δράστη την ώρα των εκτελέσεων στο νησί Οτόγια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας - Ομολόγησε το μακελειό στο νησί - Είχε αγοράσει τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων μέσω εταιρείας- βιτρίνα - Επι δύο ώρες εκτελούσε τα θύματά του

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απεικονίζουν τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ την ώρα που περπατά ατάραχος ανάμεσα σε δεκάδες πτώματα συνεχίζοντας να θερίζει ζωές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυτες ο άνθρωπος αυτός, αφού πυροβολούσε τα θύματά του, πήγαινε κοντά τους και τους έδινε τη χαριστική βολή για να βεβαιωθεί οτι τους σκότωσε.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε απο ελικόπτερο και τη δημοσίευσε το ReutersΟ 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που ομολόγησε πως είναι ο δράστης του μακελειού στο νησί, φαίνεται πως βρίσκεται πίσω και από την επίθεση στο κυβερνητικό κτίριο. Πρώτα, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε κυβερνητικό κτίριο στην καρδιά της νορβηγικής πρωτεύουσας και σκότωσε 7 ανθρώπους. Στη συνέχεια πήγε στο νησί και άρχισε να πυροβολεί επι δύο ώρες νεαρά παιδιά σε καμπ της νεολαίας του Εργατικού κόμματος στο νησί Οτόγια.

«Θα σας σκοτώσω όλους! Θα πεθάνουμε όλοι» ούρλιαζε ο δράστης, την ώρα που πυροβολούσε αδιακρίτως. Η πλειοψηφία όσων βρίσκονταν στο καμπ ήταν από 14 έως 19 ετών.

Ο δράστης του μακελειού είχε συστήσει εταιρεία έξω από το 'Οσλο και μέσω αυτής είχε αγοράσει τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων και με αυτά παρασκεύασε τα εκρηκτικά. Εταιρεία λιπασμάτων ανακοίνωσε ότι ο δραστης είχε αγοράσει έξι τόνους λιπάσματος το Μάιο. Ορισμένα είδη αγροτικών λιπασμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παρασκευή εκρηκτικών.

Ηδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 32χρονου άντρα και για τα δύο περιστατικά ενώ όπως προκύπτει απο νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για ένα "πρώην μέλος του ακροδεξιού 'Κόμματος της Προόδου', συγκεκριμένα της νεολαίας του" απ' όπου τον διέγραψαν γιατί κατάλαβαν με τι ψυχοπαθή μασόνο έχουν να κάνουν. Στο ανακοινωθέν του Κόμματος της Προόδου ανεφέρεται ότι ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, "ανήκε στον κομματικό μηχανισμό απ το 1999 έως ότου διαγράφηκε, στη διάρκεια του 2006, ασχολούμενος με τα θέματα της νεολαίας κατά την τριετία 2002-2004". Το ίδιο κόμμα χαρακτηρίζει "συνεσταλμένο" τον Μπέχρινγκ Μπρέιβικ. Ως γνωστό πλέον ο δράστης ήταν μέλος μασονικής στοάς... γνωστό για τον υπόλοιπο κόσμο γιατί για τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζει να είναι ακροδεξιός ή ναζιστής