25 Ιουλίου 2011

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

 Στη μεθαυριανή συνάντηση του ΣΑΜΑΡΑ με τον ΓΑΠ, θα του ζητήσει  ο πρώτος την δέσμευση του δεύτερου για να μην πάρει νέα μέτρα η κυβέρνηση.
 Δεν θα σταθώ στην αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ που άλλα λέει σήμερα και άλλα αύριο.
 Θα σταθώ στην αφέλεια του ΣΑΜΑΡΑ.Καλά ρε ΑΝΤΩΝΗ έτσι θα κάνεις αντιπολίτευση?Έτσι θα πέσει το ΠΑΣΟΚ?
  Πιστεύεις και εσύ αυτό που λένε πολλοί αφελείς ΝΔΙΤΕΣ. Ότι θα πάρει όλα τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ,μετά θα πέσει και μετά θα έρθει η Ν.Δ., θα ρίξει 2 μονάδες τον ΦΠΑ,θα δώσει και κανένα ΕΥΡΩ παραπάνω και θα γίνει ΗΡΩΑΣ ο ΣΑΜΑΡΑΣ.
  Εγώ δε ο αφελής θα κάνω την παρακάτω ερώτηση.Και γιατί να μην το κάνει αυτό το ΠΑΣΟΚ όταν θα φθάσει το πλήρωμα του χρόνου και αφού θα έχει ξεζουμίσει τον κοσμάκη τελείως.
  Οι δε ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ θα το παρουσιάσουν σαν ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
 Εδώ την ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ την παρουσίασαν σαν ΘΡΙΑΜΒΟ.
  Για σοβαρευτείτε εκεί στην Ν.Δ. γιατί και η ΑΝΟΧΗ έχει τα όρια της.Μην επαναπαύεστε δε στις Δημοσκοπήσεις,γιατί το +6-+7% το ΠΑΣΟΚ το φέρνει άνετα ΤΟΥΜΠΑ.Εδώ το 2000 έφερε ΤΟΥΜΠΑ το+3% του EXIT POLL στις δημοσκοπήσεις θα κολλήσει.
  Λοιπόν ΤΕΡΜΑ τα ΔΙΦΡΑΓΚΑ ΑΝΤΩΝΗ.Αντιπολίτευση για το ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και όχι για να έχουμε να λέμε.
    Στο κάτω κάτω έχετε να κάνετε με την ΚΑΜΟΡΑ. Και λίγη ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ.
                                 ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Τόσο ακροδεξιός-Νεοναζί είναι ο Νορβηγός σιωνιστής!!

Προσέξτε το σηματάκι της αδελφότητας που ήθελε να δημιουργήσει και προσέξτε τα σχόλια για τους ναζί:

ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ! Η πρώτη απώλεια του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Απίστευτες καταγγελίες κατά του δημάρχου Αρριανών από τους Πομάκους! Δεν εφαρμόζει νόμο του ελληνικού κράτους! Τον βοηθά ο μηχανισμός εξουσίας του ΠΑΣΟΚ! Διαβάστε να σας σηκωθεί η τρίχα:

Κατάπληξη και οργή προκαλούν οι πρωτάκουστες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τουρκόφωνου Καλλικρατικού Δήμου Αρριανών για τις μη συγχωνεύσεις και συγκροτήσεις των διοικητικών συμβουλίων των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μια κίνηση
για τη συνέχεια του άρθρου εδώ:

http://www.zagalisa.gr/

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_2903.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ!

Ακτιβιστής και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ο Νορβηγός Μακελάρης!

  • Ένθερμος αντιρατσιστής, κατηγορούσε όποιον προέβαινε σε φυλετικές διακρίσεις!
  • Δεκάδες σχόλια του σε “συντηρητικά” φόρουμς όπου ξιφουλκούσε ενάντια στους διώκτες ομοφυλοφίλων και ρατσιστές!
  • Θεωρούσε απαραίτητη την δικαίωση των ομοφυλοφίλων και την εξάλειψη του ρατσισμού για να “περάσει η δράση στο επόμενο επίπεδο”!
  • Περίεργη προσπάθεια να σβηστούν τα σχόλια του για να χαθεί το πραγματικό ιδεολογικό του στίγμα!
  • Δείτε χαρακτηριστικό σχόλιο του σε απάντηση ομοφοβικού – ρατσιστή:

    Posted on 2009-09-14 10:57:20 as a reaction to post by ‘Caper’

    Caper,

    I didn’t see that the EDL as it is today is what we would have wanted. But it is essential that the intellectual conservative forces (unofficially) offer political and ideological schooling to our youth between 15 and 25. Who else is to do that?

    We cannot despise the young in society and refuse to come closer to them only because they lack ideological training, since it is exactly OUR (culturally conservative intellectuals) responsibility to do so.

    Bawer [referring to homosexual anti-islamist Bruce Bawer] is probably not the right person to work as a bridge builder. He is a liberal anti-Jihadist, and in many ways not a culturally conservative. I have my suspicions about him being TOO paranoid [with reference to his homosexuality). It could seem as though he fears that 'cultural conservatives' will become a threat against homosexuals in the future. Therefore he refuses to take his chance to influence them into a positive direction? That seems completely irrational.

    It has to be said that many organizations such as VB [probably referring to the Flemish nationalist party Vlaams Belang] needs to go through many ‘reforms’, before they reach our level.

    Anyway, we are not in a position where we can pick and choose our partners. That’s why we have to ensure that we influence other culturally conservatives to take our anti-racist pro-homosexual, pro-Israeli line of thought. When this direction has been taken we can take it to the next level.

    The consolidation MUST continue, and people must contribute by influencing (in stead of isolating).

    Δείτε και άλλα σχόλια του εδώ: http://blog.balder.org/?p=1241

    Φωτό: Αντισημιτικό πανώ στην εκδήλωση των Νορβηγών σοσιαλιστών όπου έγινε η σφαγή.



    http://olympia.gr

    Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, για καταγγελίες για άρνηση αναγραφής στοιχείων με λατινικούς χαρακτήρες σε ΑΤ και διαβατήρια από την ΕΛΑΣ

    Πολίτες που ζουν, ή δραστηριοποιούνται, στο εξωτερικό, ή έχουν αλλοδαπή καταγωγή, καταγγέλλουν ότι οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αρνούνται να καταχωρίσουν στα δελτία αστυνομικής ταυτότητας και τα διαβατήρια, το ονοματεπώνυμό τους με λατινική γραφή, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη.

    Η ανεξάρτητη αρχή επισήμανε στην ΕΛΑΣ ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι υπηρεσίες της υποχρεούνται να αναγράψουν τα ονοματεπώνυμα όσων Ελλήνων πολιτών ζουν, ή δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ή έχουν αλλοδαπή καταγωγή, σύμφωνα με τον τρόπο αναγραφής τους σε αλλοδαπά δημόσια έγγραφα, κατά παρέκκλιση του πρότυπου ΕΛΟΤ 743.

    Η ΕΛΑΣ απάντησε ότι απορρίπτει τα αιτήματα των πολιτών με βάση γνωμοδότηση (αριθμός 9/2010) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), η εφαρμογή της οποίας είναι υποχρεωτική για τη διοίκηση. Ωστόσο, παραδέχεται ότι έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, που δημιουργήθηκε, και για τον λόγο αυτόν υπέβαλε νέο ερώτημα στο ΝΣΚ. Παράλληλα, επεξεργάζεται πρόταση, που θα επιλύει το πρόβλημα.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη αναμένει τη νέα γνωμοδότηση του ΝΣΚ, καθώς και την υλοποίηση των προτάσεων της ΕΛΑΣ.

    Κόφτη ή δημιουργό χρειάζονταν χτες ο Ολυμπιακός;

    Προφανώς χρειάζομαι άμεση επίσκεψη σε οφθαλμίατρο αφού για ακόμη μία φορά είδα διαφορετικά πράγματα από ότι είδαν οι γύρω μου... Διαβάζοντας δηλαδή τα σημερινά πρωτοσέλιδα, απόρησα με την γενικότερη εκτίμηση...


    Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

    Μιχελάκης: Ανεύθυνος παρατηρητής ο πρωθυπουργός

    http://www.skai.gr/files/temp/7B0E8919949991421E5EBC5A9BCE0082.jpgΕπίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανεύθυνο παρατηρητή» εξαπολύει η ΝΔ για το θέμα της απεργίας των ταξί.

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης ζητά από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει σαφή θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κκ Ρέππα και Ραγκούση, οι οποίοι όπως τονίζει συνεχίζουν την προσωπική τους βεντέτα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας, υπονομεύοντας τη βαριά μας βιομηχανία, τον Τουρισμό.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο κ. Ρέππας επιμένει στη ρύθμιση που είχε αποφασίσει, η οποία συνέδεε τον αριθμό των αδειών με τον πληθυσμό κάθε περιοχής, ενώ ο κ. Ραγκούσης «αδειάζει», για μια ακόμη φορά, τον προκάτοχό του και ρίχνει λάδι στη φωτιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρυθμίσεις Ρέππα ευνοούν «αγοραπωλησίες αδειών με μαύρα χρήματα», τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.

    «Μπροστά σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση και να πει, επιτέλους, με ποιόν συμφωνεί: Με τον κ. Ραγκούση ή τον κ. Ρέππα; Γιατί δεν μπορεί να έχει δώσει την έγκρισή του στη ρύθμιση Ρέππα και ταυτόχρονα να συμφωνεί με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος επιχειρεί να επιβάλει τα ακριβώς αντίθετα», δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος υπενθυμίζει πως θέση του κόμματός του είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της

    Αυξήθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούνιο

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, η συνολική οφειλή των ελληνικών τραπεζών στο τέλος Ιουνίου έφθασε τα 103 δισ. ευρώ από 97,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

    Η εξέλιξη αυτή συνδέεται κατά κύριο λόγο με την μεγάλη απόσυρση καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών.

    Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στη νέα συμφωνία της Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος προβλέπεται ότι από τα ευρωπαϊκά κράτη θα διατεθούν εγγυήσεις 32 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο δανεισμός τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο οποίος κινδύνευε να διακοπεί μετά από την υποβάθμιση της χώρας μας στην κατηγορία της "επιλεκτικής χρεοκοπίας".

    Καλό καφενείο κι η Νορβηγία!!! Μετά από 4 μέρες μας λένε ότι δήλωσαν 17 νεκρούς χωρίς να υπάρχουν!!! Μείωσαν σε 76 τελικά τον συνολικό αριθμό των νεκρ

    Η νορβηγική αστυνομία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή επίθεση της Παρασκευής στο Οσλο και το νησί Οτόγια από τους 93 στους 76, επικαλούμενη δυσκολίες στη συλλογή πληροφοριών από το νησί [καλά πλάκα μας κάνους; αφού είναι στο νησί απ' την Παρασκευή το μεσημέρι!!! δήλωναν νεκρούς χωρίς να υπάρχουν πτώματα;;;].

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο κέντρο του Οσλο κοντά στην έδρα της κυβέρνησης ανήλθε από τους 7 που ήταν μέχρι τώρα σε 8.

    Αντίθετα προς τα κάτω αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών, από 86 σε 68, στο νησί Οτόγια, όπου ο σιωνιστής δράστης της διπλής επίθεσης Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ άνοιξε πυρ εναντίον μίας κατασκήνωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αστυνομίας.

    Ολες οι σοροί των θυμάτων έχουν πλέον απομακρυνθεί από το νησί, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές να ανακοινώσουν ένα πιο συγκεκριμένο απολογισμό, εξήγησε ο Όιστεϊν Μέλαντ.

    "Ο αριθμός μπορεί ακόμη να αυξηθεί", πρόσθεσε καθώς "συνεχίζεται η έρευνα για άλλες σορούς".

    Μάλτα: Το κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει το διαζύγιο... Χάλασαν κι αυτοί... και τους έχει και πρώτυπο ο παρανοϊκός νορβηγός σιωνιστής...

    Το κοινοβούλιο της Μάλτας ψήφισε σήμερα νόμο με τον οποίο εγκρίνεται η έκδοση διαζυγίων στη χώρα. Η Μάλτα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη όπου εξακολουθούσε να μην επιτρέπεται η έκδοση διαζυγίου. Ο νόμος αυτός, υπέρ του οποίου ψήφισαν οι 52 από τους 69 βουλευτές, θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί και από τον πρόεδρο της χώρας Τζορτζ Αμπέλα και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο.

    Καλώς τους "ειδικούς": Μείωση φορολογίας προβλέπουν οι οικονομολόγοι της ALPHA!!! Καλά αυτοί είχαν προβλέψει και έξοδο απ' το μηνμόνιο....

    "Η πρόκληση για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας είναι να επιταχύνει την υλοποίηση των πολιτικών που θα αποκαταστήσουν σταδιακά την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία με την προσήλωση στην υλοποίηση της προγραμματισμένης μειώσεως των δημοσιονομικών ελλειμμάτων", αναφέρει η Alpha Bank στην τελευταία έκδοση του οικονομικού της δελτίου.

    Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί αναλυτές της τράπεζας, απαιτείται η αποτελεσματική και η αποφασιστική προώθηση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων με αξιοποίηση της τεράστιας δημόσιας περιουσίας και με υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την επίτευξη της έγκαιρης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της εισόδου της σε πορεία ταχείας ανάπτυξης.

    Η Alpha Bank εκτιμά ότι "μόλις τα μέτρα δραστικής μειώσεως της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αρχίσουν να αποδίδουν, τότε θα είναι η κατάλληλη εποχή για μία σοβαρή μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων με στόχο την προσέλκυση και ξένων άμεσων επενδύσεων σε μία περίοδο στην οποία θα έχουν βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία της αγοράς εργασίας και του δημοσίου τομέα".

    Στην τρέχουσα περίοδο είναι, επίσης, απόλυτα αναγκαίο να αναπροσαρμοσθούν εκ βάθρων οι βασικές κατευθύνσεις της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα, με στόχο την εξασφάλιση της αναγκαίας οικονομικής συνδρομής σε όσους πραγματικά την έχουν ανάγκη και ιδιαιτέρως σε όσους πλήττονται αναπόφευκτα από την τρέχουσα μεγάλη κρίση που πλήττει τη χώρα, αναφέρεται επίσης στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

    Τι αλλάζει στα βαρέα και ανθυγιεινά

    Στη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως το τέλος Αυγούστου, περιλαμβάνονται αγρεργάτες και οι αλλιεργάτες καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό των δηµόσιων νοσοκοµείων (των ιδιωτικών είναι ήδη). Εκτός λίστας προτείνεται να βρεθούν, τελικά, οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στη βαριά βιοµηχανία, τη χηµική και τη φαρµακοβιοµηχανία αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό.

    Στα χέρια του υπουργού Εργασίας βρίσκεται η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τίθεται σε διαβούλευση μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

    Με τη νέα λίστα απεντάσσονται από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών περί τους 100.000 έως 120.000 εργαζομένους και ο αριθμός όσων υπάγονται σε αυτά αναμένεται να διαμορφωθεί περί τις 400.000 έως 420.000 εργαζομένους.

    Σήμερα στην κατηγορία των βαρέων είναι ασφαλισµένοι 538.234 μισθωτοί εκ των οποίων 394.817 άνδρες και 143.417 γυναίκες.

    Ο αριθµός αυτός, είναι ήδη µειωµένος εξαιτίας της ανεργίας που έχει βγάλει εκτός αγοράς χιλιάδες οικοδόµους.

    Η διαρκής επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή κ. Κωνσταντινίδη, έχει εισηγηθεί συγκεκριμένα κριτήρια μετά τα οποία θα γίνεται στο εξής και κάθε τρία χρόνια η αξιολόγηση.

    Τα κριτήρια αφορούν τη νοσηρότητα, τη θνησιμότητα ή το προσδόκιμο ζωής που συνοδεύουν ορισμένα επαγγέλματα.

    Τα κριτήρια βαρύτητας και ανθυγιεινότητας είναι τα κυλιόμενα ωράρια, κυρίως τα νυχτερινά, η έκθεση σε καρκινογόνους και βιολογικούς παράγοντες, η εργασία σε ύψη ή σε μεγάλα βάθη, η εργασία στο ύπαιθρο και η έκθεση σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

    Επίσης, εκτιμήσεις επαγγελματικού κινδύνου επιδημιολογικά στοιχεία επαγγελματικών νοσημάτων, εργατικών ατυχημάτων, το εργασιακό άγχος, ως απότοκο της εντατικοποίησης της εργασία, η διεθνής βιβλιογραφία και στοχαστικές (πιθανολογικές) προσεγγίσεις και εμπειρικά δεδομένα.

    Εκτός λίστας

    Εκτός λίστας θα βρεθούν τελικά οι (περί τις 60.000) διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στη βαριά βιοµηχανία, τη χηµική και τη φαρµακοβιοµηχανία, όπου το σύνολο των εργαζομένων υπάγεται στα βαρέα και ανθυγιεινά, πλανόδιοι πωλητές, οικιακοί βοηθοί, εργαζόµενοι στον χώρο του µόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κοµµωτές και κάποιες ειδικότητες στον χώρο του τουρισµού και επισιτισµού.

    Ειδικότητες που δεν υφίστανται πλέον, όπως οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φωταερίου, οι ραδιοτηλεγραφητές, οι τηλετυπιστές, οι χειριστές μηχανημάτων διάτρησης και επαλήθευσης στοιχείων επί καρτελών ή χαρτοταινιών κ.α.

    Ακόμη εργαζόμενοι σε αντικείμενα που έχουν καταργηθεί όπως οι εργαζόμενοι στην επεξεργασία αμιάντου η χρήση του οποίου έχει απαγορευτεί.

    Τέλος, ειδικές κατηγορίες οι οποίες δεν υφίστανται πλέον, όπως η ΑΧΕ ΕΘΥΛ ΕΛΛΑΣ, οι απασχολούμενοι σε μηχανουργείο, αποθήκες, τμήμα κοπής υάλου και συνεργεία επισκευής και συντήρησης στο εργοστάσιο της ΑΕΕ Χημικών προϊόντων και λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ράπτριες απασχολούμενες εντός του συγκροτήματος του ΙΚΑ επί των οδών Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων στην Καλλιθέα.

    Εντός λίστας

    Εντάσσονται σε καθεστώς ΒΑΕ οι αγρεργάτες και οι αλλιεργάτες, το νοσηλευτικό προσωπικό των δηµόσιων νοσοκοµείων

    Επίσης, επιστήμονες και τεχνικοί που απασχολούνται σε χώρους βαρειάς και ανθυγιεινής εργασίας όπως οι εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία, σε βιολογικούς καθαρισμούς, τμήματα ποιοτικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας ή έρευνας και ανάπτυξης, μηχανοδηγοί (μετρό) και εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

    Ειδικές ρυθμίσεις

    Οι ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα αποχαρακτηρισθούν και θα εξαιρεθούν από τη σχετική λίστα, αλλά διαθέτουν ένσημα δώδεκα ετών (3.600 ένσημα), δεν θα θιγούν και θα διατηρήσουν το σημερινό - ευνοϊκότερο - ασφαλιστικό καθεστώς.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ασφαλιστικού νόμου, (ν.3863/2010), οι εργαζόμενοι που υπάγονται στον κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ εξακολουθούν να υπάγονται στο ίδιο καθεστώς συνταξιοδότησης, ακόμη και αν το επάγγελμά τους εξαιρεθεί από τη λίστα, εφόσον μέχρι τις 31/12/2015 έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, έχουν δηλαδή πραγματοποιήσει 4.500 ημέρες ασφάλισης, από τις οποίες οι 3.600 σε ΒΑΕ και από αυτές 1000 την τελευταία 13ετία, πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας ή την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

    Οι εργαζόμενοι των οποίων η εργασία θα εξαιρεθεί από τον Πίνακα πριν να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, θα λάβουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται για τις ημέρες της ασφάλισής τους στα βαρέα και ανθυγιεινά (ν. 1902/90).

    Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θα υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους συγκεκριμένους εργαζόμενους να «εξαγοράσουν» ως βαρέα τα ένσημα που ήδη έχουν αποκτήσει. Με τον τρόπο αυτό θα συγκεντρώσουν περισσότερα ένσημα στο ειδικό αυτό καθεστώς και θα επισπεύσουν τη συνταξιοδότησή τους.

    Ειδική πρόνοια θα υπάρξει για τους ασφαλισμένους που θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς των βαρέων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της συνταξιοδοτικής αναγνώρισης μέρους του εργασιακού χρόνου που έχει προηγηθεί.

    Δηλώσεις Κουτρουμάνη

    Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, με τη νέα λίστα επιχειρείται η επίλυση μιας δεκαετούς εκκρεμότητας από την ψήφιση του Ν.3029 το 2002 που πήρε πολλές παρατάσεις και αναβολές και ο εξορθολογισμός ενός συστήματος που διαμορφώθηκε τα τελευταία 60 χρόνια, χωρίς να έχει ρυθμιστεί ουσιαστικά.

    Ο υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι νέα λίστα δεν είναι οριστική και το Υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτικών οργανώσεων ώστε να αποτυπωθεί τελικά ένα πόρισμα επιστηµονικά τεκµηριωµένο και κοινωνικά δίκαιο.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της μείωσης των αποδοχών για τις ειδικότητες που θα εξαιρεθούν, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας έχει διευκρινίσει ότι οι συνέπειες αφορούν μόνο τα μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, και δεν σχετίζεται ούτε με την καταβολή των επιδομάτων ούτε συνεπάγεται προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.

    Αντιδράσεις από τη ΓΣΕΕ


    Την αντίθεσή της με κάθε περικοπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, που δεν βασίζεται σε ιατρικά επιστημονικά δεδομένα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

    Στη σχετικά ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη, ότι «το πόρισμα της επιτροπής που παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Εργασίας, έχει σημαντικές αδικίες και αυθαιρεσίες, την ώρα που τα συνδικάτα επιθυμούν και διεκδικούν μια αγορά εργασίας η οποία θα διασφαλίζει την υγεία και την ακεραιότητα των εργαζομένων».

    Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να αυθαιρετεί με τον ατεκμηρίωτο αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων επειδή προβλέφθηκε στο Μεσοπρόσθεσμο σχέδιο η μείωση κατά 10% των ΒΑΕ.

    tanea.gr

    Καλώς τον μακάκα: Ο Θαπατέρο δήλωσε ότι η διπλή "ακροδεξιά" επίθεση στη Νορβηγία χρήζει "πολιτικής απάντησης" από την ΕΕ

    Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντίγκεθ Θαπατέρο εκτίμησε σήμερα από το Λονδίνο ότι η διπλή επίθεση στη Νορβηγία χρήζει "μίας πολιτικής απάντησης" συντονισμένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υπάρξει αντίδραση στην αύξηση της επιρροής των ιδεών της άκρας δεξιάς [είπαμε ότι κανένα λαμόγιο δεν θα τολμήσει να πει ότι ο παρανοϊκός ήταν σιωνιστής και μασόνος].

    "Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες. Είναι ένα από τα πιο σοβαρά και ανησυχητικά συμβάντα που έχουμε δει σε ευρωπαϊκό έδαφος", υπογράμμισε ο Θαπατέρο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον.

    "Δεν πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν. Είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό που χρήζει ευρωπαϊκής απάντησης, μίας κοινής απάντησης για να υπερασπιστούμε την ελευθερία, τη δημοκρατία, να ζητήσουμε από τους ανθρώπους να ξεσηκωθούν, να πολεμήσουν τον εξτρεμισμό και να αντιδράσουν στην ξενοφοβία", υπογράμμισε ο ισπανός πρωθυπουργός.

    Νορβηγία: Σε προσωρινή κράτηση 8 εβδ. ο σιωνιστής μακελάρης-Μιλάει για ύπαρξη "άλλων δύο πυρήνων"-Είχε προσπαθήσει ν' αγοράσει όπλα απ' την Τσεχία

    Εντολή να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση 8 εβδομάδων, έδωσε σήμερα ο δικαστής Κιμ Χέγκερ, στον οποίο παρουσιάστηκε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι είναι ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής με τους 93 νεκρούς στη Νορβηγία. Ο κατηγορούμενος δήλωσε επίσης σήμερα στο δικαστήριο ότι έχει άλλες δύο ομάδες συνεργατών.

    Η περίοδος αυτή κράτησης του Μπρέιβικ μπορεί να παραταθεί, προσέθεσε ο δικαστής, σημειώνοντας ότι αποφάσισε να θέσει τον κατηγορούμενο υπό προσωρινή κράτηση 8 εβδομάδων, κατά την οποία δεν θα του επιτρέπονται η αλληλογραφία, η ενημέρωση από τα μμε και οι επισκέψεις, με μόνη εξαίρεση το δικηγόρο του.

    Ο δικαστής διευκρίνισε ότι τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες ο κατηγορούμενος θα τεθεί σε πλήρη απομόνωση.

    Κατά την ακρόασή του, ο ύποπτος αναγνώρισε ότι διέπραξε τις δύο επιθέσεις, αλλά δεν δήλωσε ένοχος και σημείωσε ότι στόχος του ήταν να υπερασπιστεί τη χώρα του και την Ευρώπη από το Ισλάμ και τον μαρξισμό, σημείωσε ο Χέγκερ.

    "Εξ'όσων κατανοεί το δικαστήριο, ο ύποπτος κρίνει ότι έπρεπε να διαπράξει αυτές τις ενέργειες για 'να σώσει τη Νορβηγία και τη δυτική Ευρώπη από, μεταξύ άλλων, τον πολιτιστικό μαρξισμό και μια μουσουλμανική εισβολή'", δήλωσε ο δικαστής επικαλούμενος τις δηλώσεις του κατηγορουμένου.

    Κατά την ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο Μπρέιβικ, στον οποίο δεν είχε δοθεί άδεια να παρουσιαστεί με στολή όπως είχε ζητήσει κατά την ανάκρισή του, έκανε επίσης λόγο για την ύπαρξη "άλλων δύο πυρήνων" στην οργάνωσή του.

    "Ο κατηγορούμενος έκανε σήμερα δηλώσεις που χρειάζονται περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβανομένης αυτής ότι 'υπάρχουν άλλοι δύο πυρήνες στην οργάνωσή μας'", σημείωσε επίσης ο δικαστής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Κατά την ανάκρισή του ο Μπρέιβικ είχε δηλώσει ότι ενήργησε μόνος.

    "Η επιχείρηση δεν είχε στόχο την πρόκληση των μέγιστων δυνατών απωλειών, αλλά να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα που δεν θα μπορούσε να παραβλεφθεί", προσέθεσε επίσης ο Χέγκερ, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Μπρέιβικ.

    Στην ουσία, ο ύποπτος προσάπτει στο κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Νορβηγίας ότι "εισάγει μαζικά μουσουλμάνους", ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, "κανένας με λίγη συνείδηση δεν μπορεί να επιτρέψει να αποικιστεί η χώρα από τους μουσουλμάνους".

    Οι δύο επιθέσεις της Παρασκευής είχαν φανερά στόχο το Εργατικό Κόμμα: η πρώτη με τη χρήση βόμβας έγινε κατά της έδρας της κυβέρνησης στο Όσλο και η δεύτερη με τη χρήση όπλου έγινε σε κατασκήνωση της νεολαίας των Εργατικών στο νησί Οτόγια.

    Καταφερόμενος κατά της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, ο Μπρέιβικ δήλωσε επίσης ότι ήθελε να "σταματήσει τη στρατολόγηση" νέων από το Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, διευκρίνισε επίσης ο Χέγκερ.

    "Υπάρχουν συμπαγείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μια δημόσια ακροαματική διαδικασία, παρουσία του υπόπτου, μπορεί να προκαλέσει μια ασυνήθιστη και εξαιρετικά ευαίσθητη κατάσταση όσον αφορά την έρευνα και την ασφάλεια", δήλωσε επίσης ο δικαστής εξηγώντας την απόφασή του να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η ακροαματική διαδικασία.

    Παράλληλα τσεχικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι Μπρέιβικ είχε προσπαθήσει άνευ επιτυχίας να αγοράσει όπλα στην Πράγα πέρυσι.

    Στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων, το οποίο δημοσίευσε λίγο πριν από τις δύο επιθέσεις της Παρασκευής, ο Μπρέιβικ αναφέρει ότι ταξίδεψε στην Πράγα, αλλά δεν μπορούσε να βρει κανέναν που να είναι διατεθειμένος να του πουλήσει όπλα, προσθέτουν τα μέσα ενημέρωσης.

    Η τσεχική αστυνομία δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει την είδηση αυτ

    ΕΖΕΛ: Ένας σύγχρονος τουρκικός Δούρειος Ίππος

    του Νίκου Χειλαδάκη
    Δημοσιογράφου – Συγγραφέα – Τουρκολόγου

    Τυχαίνει ένεκα της δουλειάς μου να παρακολουθώ την Τουρκία και τους Τούρκους συστηματικά εδώ και είκοσι περίπου χρόνια ενώ παρακολουθώ τουρκική τηλεόραση τουλάχιστον τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αυτό μου δίνει ίσως το δικαίωμα να ισχυριστώ ότι γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό την τουρκική νοοτροπία και την τουρκική κοινωνία, την οποία φυσικά γνώρισα επανειλημμένα και από κοντά.

    Για τον λόγο αυτό μου κίνησε την μεγάλη περιέργεια, μετά και από τον θόρυβο που έχει γίνει, να παρακολουθήσω αυτά τα περίφημα τουρκικά σήριαλ που σαν επιδημία έχουν ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση. Κάθισα λοιπόν κάποια απογεύματα και άνοιξα το «χαζοκούτι». Ειλικρινά δεν πίστευα από αυτά που έβλεπα. Λες και βρισκόμουν όχι στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, αλλά κάπου στην Άγκυρα, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, στα Άδανα, ή στην Σμύρνη. Για εμένα βεβαία αυτό δεν ήταν κάτι το καινούργιο, αλλά εντυπωσιάστηκα όταν ενημερώθηκα ότι αυτά τα περίφημα τουρκικά σήριαλ σημείωναν ρεκόρ τηλεθέασης από ένα ελληνικό κοινό, άναυδο όπως συνήθως.

    Φυσικά το ενδιαφέρων μου το τράβηξε το περίφημο τουρκικό σήριαλ που έχει τον τίτλο, «ΕΖΕΛ» και που έχει πιάσει κορυφή τηλεθέασης, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη στο κανάλι που το προβάλει και το οποίο με την σειρά του έχει πληρώσει ακριβά τους Τούρκους για να το αγοράσει και να το εμφανίσει στην Ελλάδα.

    Αμέσως κατάλαβα ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ίσως πολύ πιο σοβαρό από τις διαμαρτυρίες κάποιων προσφυγικών και κυπριακών συλλόγων προς το κανάλι, γιατί κάποιες σκηνές έχουν γυριστεί στην κατεχόμενη Κύπρο και γιατί, όπως τονίστηκε στια διαμαρτυρίες, προσβάλει βάναυσα την μεγάλη προσφυγική κοινότητα. Και κατ’ αρχή θέλησα να αναλύσω τους λόγους αυτής της τεράστιας τηλεθέασης από το ελληνικό κοινό, καθώς αυτό με απασχόλησε περισσότερο γιατί το θέμα έχει πολύ ενδιαφέρουσες όπως θα εξηγήσω παρακάτω προεκτάσεις.

    Τρεις είναι οι διαστάσεις αυτού του τουρκικού «δημιουργήματος», που πληρώνετε πανάκριβα από τις ελληνικές τσέπες.

    Α). Η πρώτη είναι η καθαρά κινηματογραφική- τηλεοπτική. Συγκρίνοντας τον ΕΖΕΛ με τα ελληνικά σήριαλ, (με τις λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες ούτε λόγος να γίνετε για κάποια σύγκριση, καθώς εκεί η ηλιθιότητα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής), αμέσως διαπίστωσα ότι υπερέχει κατά πολύ σε ποιότητα. Η συνταγή μεγάλης και συνεχής δράσης με φοβερή πλοκή, άριστοι ηθοποιοί με φοβερό παίξιμο, έντεχνη και πράγματα ποιοτική μουσική, μια εικόνα πολυτελείας και χλιδής, (άσχετη με την τουρκική πραγματικότητα), πέτυχε να υπνωτίσει ένα ελληνικό κοινό που έχει βαρεθεί τις ελληνικές τηλεοπτικές βλακείες.

    Β). Η δεύτερη διάσταση είναι η ψυχολογική. Εδώ θα ήθελα να σταθώ περισσότερο. Στο σήριαλ αυτό (όπως και στα άλλα τουρκικά σήριαλ), εμφανίζεται μια χαμένη διάσταση της ελληνικής κοινωνίας που έχει θαφτεί τα τελευταία χρόνια από ένα πολυδιαφημιζόμενο ελληνικό εκσυγχρονισμό. Ενώ στα ελληνικά κανάλια κυριαρχεί μια επιμονή στην σεξουαλικότητα και σε κάθε ευκαιρία το γυμνό είναι ο σημαντικότερος τηλεοπτικός παράγοντας τηλεθέασης, ενώ καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τηλεοπτικές σειρές που προάγουν την αποχαύνωση της ελληνικής κοινωνίας, εδώ έχουμε την προβολή μιας κοινωνίας που υποτίθεται ότι σέβεται την τιμή της γυναίκας, την οικογένεια με το κοινό τραπέζι, την μάννα, τον πατέρα, τις αδελφικές σχέσεις, την τιμή της φιλίας και όλα αυτά που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας μέχρι ίσως και την δεκαετία του εβδομήντα. Το «ΕΖΕΛ» ξυπνάει στον σημερινό Έλληνα κάποια χαμένη του ταυτότητα και αυτό είναι ίσως ο κυριότερος λόγος της μεγάλης του επιτυχίας, (ούτε να το φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να προβληθεί στην Γερμανία ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Υπάρχει όμως και η τελευταία και πιο ενδιαφέρουσα διάσταση,

    Γ). Χωρίς να το κάνουν συνειδητά, αλλά αυτό ήταν αναπόφευκτο, το «ΕΖΕΛ» δείχνει ακριβώς μια από τις σημαντικότερες διαστάσεις της σύγχρονης Τουρκιάς. Μια ασταμάτητη βία και μια αδίστακτη τουρκική μαφία. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι εδώ ο Έλληνας εξοικειώνετε με κάτι το πρωτόγνωρο. Το έγκλημα, η εκδίκηση, το αίμα, τα πιστολίδια και οι δολοφονίες, προβάλλονται σαν κάτι το φυσιολογικό, κάτι το απαραίτητο, συχνά αναγκαίο για το ξέπλυμα της τιμής, για την απόδοση της δικαιοσύνης. Αυτή είναι η σύγχρονη Τουρκία. Ένας κόσμος βουτηγμένος στο αίμα, όπου οι «ήρωες» και οι «σοφοί» είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες της τουρκικής μαφίας. Κάποτε ένα φίλος μου Γερμανός μου έλεγε ότι είναι πολύ σημαντικό που οι Έλληνες δεν ανέπτυξαν ποτέ μια αδίστακτη μαφία όπως αυτή υπάρχει και βασιλεύει στην Τουρκία, αλλά και στους Τούρκους της Γερμανίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ιδία την Ευρώπη.

    Εδώ όμως βρίσκεται και το πιο επικίνδυνο σημείο για τους Έλληνες και τον ελληνισμό. Έχοντας υποφέρει επί αιώνιες από μια αφύσικη, συχνά πρωτόγνωρη βαρβαρότητα που πήγαζε ακριβώς από το ψυχολογικό υπόβαθρο μιας κοινότητας και μιας θρησκείας όπου δεν καταδικάζετε η βία όπως στον χριστιανισμό, αλλά αντίθετα συχνά εξυψώνετε σαν η απαραίτητη κάθαρση, σήμερα εξοικειωνόμαστε με τηλεοπτικό τρόπο και θαυμάζουμε αυτό το αιματοβαμμένο «δημιούργημα» που μπροστά του ακόμα και οι γκάκστερς του Σικάγο φαντάζουν μωρές παρθένες. Και παράλληλα, ο θαυμασμός αυτός μετατρέπεται σταδιακά, υποσυνείδητα αλλά σταθερά, σε ένα αίσθημα υποταγής μπροστά σε έναν αδίστακτο, όπως προβάλλετε, γείτονα, που είναι ικανός για όλα, ακόμα και να πιει το αίμα του εχθρού του σαν να πίνει δροσερή λεμονάδα.

    Κάποτε ο Οζάλ είχε πει ότι δεν χρειάζεται η Τουρκία να κάνει πόλεμο για να κατακτήσει την Ελλάδα γιατί οι ίδιοι οι Έλληνες θα πέσουν σαν ώριμα φρούτα στις τουρκικές «αγκάλες». Βεβαία τότε δεν υπήρχαν τουρκικά σήριαλ και «ΕΖΕΛ» στα ελληνική κανάλια, αλλά σίγουρα ήξερε καλά τι έλεγε ο Τούρκος πρόεδρος. Η σημερινή Τουρκία προβάλλετε σαν η μεγάλη υπερδύναμη της περιοχής και οι… πτωχευμένοι και κακομοίρηδες Έλληνες φυσιολογικά θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να θυμηθούν την εποχή του Ραγιά. Αλλοίμονο μας αν φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί η ψυχολογική υποταγή έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την οικονομική, ακόμα και την εθνική.

    Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε και κάτι τελευταίο που σίγουρα ανατρέπει όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω. Αυτός ο περίφημος Οζάλ είχε οικτρό τέλος. Δολοφονήθηκε από τις ίδιες τις δίκες του μυστικές υπηρεσίες γιατί ήθελε να δώσει αυτονομία στους Κούρδους. Πραγματικά, η σύγχρονη Τούρκικα δεν είναι μόνο υπερδύναμη, είναι και ένα ηφαίστειο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί και να γίνει χίλια κομματάκια που το ένα θα προσπαθεί να φάει τις σάρκες του άλλου. Αυτό δεν είναι δικιά μου εκτίμηση, αλλά των μεγαλυτέρων αμερικανικών ιδρυμάτων στρατηγικής έρευνας. Τότε πραγματικά θα ήθελα να δω που θα βρίσκονται οι διάφοροι ΕΖΕΛ, αλλά και οι Έλληνες θαυμαστές τους.

    Κουκου

    Θυμάστε;

    1.04.2009

    Κάντε κλικ για μεγέθυνση

    MAKEΔΟΝΙΑ -5-9-1967: Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΒΑΣΑΝΙΣΘΗΝ ΟΥΤΕ ΕΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΝ

    Πολύ γέλιο!! Η αντίσταση σ' όλο της το μεγαλείο! Ο Μίκης διαβεβαιώνει τους δημοσιογράφους ότι η χούντα τον τάιζε με πλούσιο και καλό συσσίτιο και έτρωγε το ίδιο φαι με τους αξιωματικούς...



    Για άλλη μια φορά μπας και το εμπεδώσουν οι καραγκιόζηδες: Όλοι εντός Ελλάδος είχαν λουφάξει σαν τις κότες και έκατσαν στα τέσσερα (εκτός Ελλάδος έκαναν τους τσάμπα μάγκες)... μόνο ένας έκανε πραγματική αντίσταση και τον έφαγαν λάχανο για να μην τους φτύνει όπου τους πετύχαινε... ο Παναγούλης... όλοι οι άλλοι ήταν κότες...

    Πολύ αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις Πάγκαλου στους Ελβετούς!!! Μειώθηκαν στα μισά τα λεφτά που μας έδωσαν απ' τη φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία...

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών, πέρυσι η Ελλάδα έλαβε από τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία περίπου 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 σχεδόν 5,25 εκατ. Ποσά τα οποία κυμαίνονται στο μισό από τους φόρους που δόθηκαν στη χώρα μας το 2008, οπότε λάβαμε 9,6 εκατ. ευρώ, ή το 2007 που πήραμε 9,95 εκατ.
    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4644826

    Όλα αυτά παρόλο που το 2010 έφυγαν για την Ελβετία αρκετά δις ευρώ... και οι μη φορολογούμενες καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες υπολογίζονται από παράγοντες του τραπεζικού κλάδου σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια

    Να πούμε επίσης ότι πριν 10 μέρες η γερμανική Κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με τους Ελβετούς και οι αδήλωτες καταθέσεις των Γερμανών θα φορολογηθούν με 20-30% ανάλογα με το ποσό και το χρόνο κατάθεσης. Οι φόροι θα αποδοθούν από την Ελβετία στη Γερμανία χωρίς να δοθούν ονόματα, ενώ οι γερμανοί πολίτες θα μπορούν να φέρουν πίσω νόμιμα τα χρήματά τους από τις ελβετικές τράπεζες. Η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει στη Γερμανία 10 δις ευρώ

    10 δις λοιπόν οι Γερμανοί... 5 μύρια εμείς...
    Αλλά γι αυτό αυτοί είναι Γερμανοί και εμείς Έλληνες
    γιατί δεν έχουν Πάγκαλο να λέει μαλακ@@ ότι πάει στην Ελβετία να φέρει κατάλογο Ελλήνων καταθετών...

    Άλλαξαν, μετά τη σύλληψή του, τη σελίδα του Νορβηγού μασόνου στο Facebook;;!!;;

    Την Παρασκευή λίγο μετά τη σύλληψη του Νορβηγού δράστη η σελίδα του στα νορβηγικά δεν έκανε καμία αναφορά στις πολιτικές του απόψεις και στα "συντηρητικός και Χριστιανός" που έγιναν αφορμή να βγούνε όλοι οι νεοταξίτες να μας λένε ότι ήταν ακροδεξιός, νεοναζί κ.λπ και όπως μπορείτε να δείτε και στη μνήμη της Google ήταν έτσι:

    BreivikNoChristian600

    Λίγο αργότερα όμως άρχισε να κάνει το γύρο του ίντερνετ μια σελίδα με το προφίλ του νορβηγού στα αγγλικά αυτή τη φορά όπου φέρονταν να αυτοπροσδιορίζεται σαν "Χριστιανός" και "Συντηρητικός":

    BreivikChristian

    Αυτό είναι πολύ περίεργο μιας και στη συγκεκριμένη αγγλική σελίδα ο Νορβηγός δεν είχε κανέναν φίλο (σε αντίθεση με τη νορβηγική έκδοση όπου είχε 7.000 φίλους στους οποίους και έστειλε το μανιφέστο λίγη ώρα πριν τις επιθέσεις). Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος έφτιαξε την αγγλική σελίδα; Ο ίδιος ή κάποιος άλλος που θέλησε να εκμεταλλευτεί το "συντηρητικός" με αποτέλεσμα όποιον Έλληνα η ξένο και να ρωτήσεις σήμερα να σου πει ότι ο δράστης ήταν ακροδεξιός αντί να σου πει ότι ήταν μασόνος με ποδίτσα που είναι και το μόνο σίγουρο... πάντως οι μόνοι που ωφελούνται από το "συντηρητικός" είναι οι γνωστοί νεοταξίτες του Σόρος...

    Φώτο από http://www.solidprinciples.com/ και http://atlasshrugs2000.typepad.com/

    Μείωση 10% στις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

    Ανεπαρκής είναι μέχρι σήμερα η επίδοση της Ελλάδας ως χώρας υποδοχής Ξένων Άμεσων Επενδύσεων (ΞΑΕ), καθιστώντας πιο άμεση από ποτέ την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού και ξεκάθαρου θεσμικού επενδυτικού πλαισίου για την προώθηση μίας βιώσιμης ανάπτυξης, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της "Έκθεσης παγκόσμιων επενδύσεων 2011" (World Investment Report 2011 - WIR 2011) για τις ΞΑΕ από και προς την Ελλάδα.

    Η φετινή έκθεση, με θεματικό τομέα τα non-equity modalities (NEMs), δηλαδή τις συμφωνίες άυλων κεφαλαίων, προκειμένου να επεκτείνουν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις τις διεθνείς δραστηριότητές τους, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, που διοργανώθηκε από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) από κοινού με το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, που αφορούν τη χώρα μας, οι εισροές ΞΑΕ ανήλθαν στα 2,188 εκατ. δολάρια, το 2010, σε σχέση με 2,436 εκατ. δολ., το 2009, εμφανίζοντας μείωση περίπου 10%. Πτώση περίπου 38% παρουσίασαν και οι εκροές ΞΑΕ και ανήλθαν στα 1,269 εκατ. δολ. σε σχέση με 2055 εκατ. δολ., το 2009.

    Σχετικά με την κατάταξη της Ελλάδας, ως προς το δείκτη απόδοσής της ως χώρας υποδοχής ΞΑΕ, αυτή κατατάσσεται στη θέση 119 το 2010, από 122 το 2009, και 120 το 2008, σε σύνολο 141 χωρών. Όσον αφορά το δείκτη δυνατότητας προσέλκυσης ΞΑΕ, στοιχεία του 2009 την κατατάσσουν στη θέση 43 από 48, το 2008.

    "Τα στοιχεία της UNCTAD δείχνουν ότι οι ΞΑΕ προς την Ελλάδα το 2010 εξακολουθούν να είναι αισθητά μειωμένες, σε σύγκριση με τα επίπεδα που είχαν φτάσει το 2008, ενώ υποχώρηση παρατηρείται και στις ελληνικές άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό, οι οποίες βρίσκονται περίπου στο 1/3 του επιπέδου που είχαν την προηγούμενη πενταετία", επεσήμανε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (2001 - 2004).

    Σχολιάζοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην ύφεση, που έχει συρρικνώσει τη ρευστότητα και την κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων, στην αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, με τις συνεχείς συγκρούσεις και δυσλειτουργίες, καθώς και στους περιορισμούς των ελληνικών τραπεζών, που έχουν μειώσει τη χρηματοδότηση επέκτασης σε άλλες χώρες.

    Ωστόσο, όπως τόνισε, ενθαρρυντικό στοιχείο για την προσέλκυση παραγωγικών ΞΑΕ είναι η ανάκαμψη των ελληνικών εξαγωγών, ενώ οι αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να προσελκύσουν σημαντικά κεφάλαια ΞΑΕ στους τομείς ενέργειας, μεταφορών και τουρισμού. "Κρίσιμο ρόλο θα παίξει η συμμετοχή ιδιωτών στη λειτουργία των μεταφορικών υποδομών και δικτύων (ΟΣΕ, λιμάνια, αεροδρόμια)", σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

    "Η προσπάθεια πρέπει να εστιαστεί στην προσέλκυση ΞΑΕ στη βιομηχανία και την παραγωγή", υπογράμμισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι οι ΞΑΕ σε παραθεριστικά ακίνητα αυξάνουν τη ζήτηση εισαγωγών και πολύ συχνά παρεμποδίζουν την ανέγερση νέων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια, για να μην "πέσει" η αξία των γειτονικών οικοπέδων.

    Από την πλευρά του, ο Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων είναι η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού και ρυθμιστικού πλαισίου, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και θα εξασφαλίζει κοινωνική συνοχή.

    Οι παγκόσμιες ροές ΞΑΕ παρουσίασαν αύξηση το 2010, φτάνοντας τα 1.24 τρισ. δολ., αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται 15% κάτω από το μέσο όρο που σημείωσαν πριν από την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η UNCTAD σημειώνει ότι οι παγκόσμιες ΞΑΕ θα φτάσουν στο προ-κρίσης επίπεδο το 2011, προσεγγίζοντας τα 1.4 - 1.6 τρισ. δολ. και το 2013 θα ανέλθουν στο ίδιο επίπεδο του 2007, όπου σημείωσαν και την υψηλότερη αξία τους, λαμβάνοντας υπόψη και το απρόβλεπτο της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για τις ΞΑΕ, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι αναπτυσσόμενες χώρες και οι οικονομίες σε μετάβαση απορρόφησαν πάνω από το 50% του συνόλου των παγκόσμιων εισροών, προσεγγίζοντας περίπου τα 642 δισ. δολ. ή 52% του συνόλου των παγκόσμιων ΞΑΕ.

    Αντίστοιχα, οι αναπτυσσόμενες χώρες και οι οικονομίες σε μετάβαση δημιούργησαν περίπου το 30% των παγκόσμιων εκροών ΞΑΕ, φτάνοντας το επίπεδο ρεκόρ των 388 δισ. ευρώ.

    Επίσης, εκτιμάται ότι μέσω ΝΕΜ δημιουργήθηκαν πωλήσεις 2 τρισ. δολ., το 2009. Το contract manufacturing και services outsourcing δημιούργησαν πωλήσεις 1.1 - 1.3 τρισ. δολ., ενώ το franchising και το licensing 340 δισ. δολ. κατά μέσο όρο έκαστο.

    Όπως αναφέρθηκε, τα ΝΕΜ προσφέρουν στην ανάπτυξη των χωρών υποδοχής με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, καθώς δημιουργούν παραγωγικούς δεσμούς με την εγχώρια οικονομία και προωθούν τις εξαγωγές.

    Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν και κίνδυνοι, που συνδέονται με τα ΝΕΜ, λόγω του κυκλικού χαρακτήρα τους και της σχετικά εύκολης αντικατάστασής τους και αποχώρησης από την εγχώρια οικονομία.

    Κατώ τα βρακιά η Αννούλα! Δίνει ΣΕΦ και ΟΑΚΑ για να γιορτάσουν οι μουσουλμάνοι τη "Μεγάλη Γιορτή" του ραμαζανιού

    http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110610/engine/2011033002318_119396094_type11585.jpgΣε χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών θα γιορτάσουν οι μουσουλμάνοι της Αθήνας, το ραμαζάνι.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, αποφασίσθηκε οι δύο στεγασμένοι χώροι στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ θα παραχωρηθούν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την Μεγάλη Εορτή της Ισλαμικής Θρησκείας της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου.

    Η απόφαση για την παραχώρηση ελήφθη έπειτα σε σύσκεψη των γγ Κοινωνικής Συνοχής και Πληθυσμού, Ανδρέα Τάκη, γγ Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή, γγ Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα και γγ Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής,

    Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις, ή σωματεία, που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ τις αιτήσεις τους έως τις 17 Αυγούστου 2011.

    ΕΕ- Ελλάδα: Σχόλιο εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον Οίκο Moody's

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς για τη σημερινή απόφαση του οίκου "Moody's" να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ανέφερε ότι ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη. Σημείωσε επίσης ότι χρήσιμο θα ήταν να την διαβάσει κανείς προσεκτικά και ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την αντίδραση του οίκου. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την Ελλάδα ανέφερε ότι η τρόικα θα επισκεφθεί εκ νέου τη χώρα, αλλά όχι άμεσα.

    Νορβηγία: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει ο μασόνος κατηγορούμενος για την επίθεση της Παρασκευής

    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/23/article-2017709-0D1F33FB00000578-704_306x512.jpgΚελεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία κατά την οποία θα καταθέσει ο σιωνιστής μασόνος Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο άνδρας που κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση της Παρασκευής στο Όσλο και την επίθεση με όπλο την ίδια ημέρα στο νησί Οτόγια στη Νορβηγία, απεφάνθη σήμερα ο αρμόδιος δικαστής.

    Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό στην αίθουσα που θα καταθέσει σήμερα ο κατηγορούμενος για τη διπλή πολύνεκρη επίθεση της Παρασκευής, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή.

    ΓΑΠ- Λεφτά υποσχέθηκε και τελικά θα δώσει δωρεάν διαμονή σε κελιά: Από 1.08 ξεκινά η φυλάκιση για τους μικροοφειλέτες...

    Οδηγίες προς τις εφορίες να ειδοποιήσουν άμεσα - με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή με άλλον πρόσφορο τρόπo - τους οφειλέτες του δημοσίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους δίνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

    Από 1 Αυγούστου ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Για αυτό και το υπουργείο Οικονομικών καλεί τα δικαστικά τμήμα των ΔΟΥ να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις αυστηρές ποινές της νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες προβλέπει την εξόφληση του χρέους τους προς το δημόσιο μέχρι και σε 36 δόσεις.

    Με βάση τη νομοθεσία από 1 Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ είναι διαρκές με αποτέλεσμα αν επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

    - Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι δέκα χιλιάδων 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.

    - Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

    Για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών το υπουργείο Οικονομικών όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα αναθέσει σε ιδιωτικές ελεγκτικές και νομικές εταιρίες τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Οι έλεγχοι αυτοί θα ξεκινήσουν αρχικά από τους 10.000 μεγαλοφειλέτες.

    Κλείνουν τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

    http://static.fsport.gr/images/korais%20250711sk.jpgΜε ομόφωνη απόφασή τους, οι πρυτάνεις τονίζουν την απόλυτη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και προαναγγέλλουν το κλείσιμο των πανεπιστημίων από 1ης Σεπτεμβρίου.

    Στην έκτακτη Σύνοδο των πρυτανικών αρχών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (25/07), αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο “αποδομεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου, αγνόησε τις προτάσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, διαλύει τις βασικές και ακαδημαϊκές μονάδες, ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση της δωρεάν εκπαίδευσης και παραβιάζει κατάφορα το συνταγματικό πλαίσιο που διέπει τα πανεπιστήμια”.

    “Ζητούμε από την βουλή των Ελλήνων να μην ψηφίσει το κατατεθέν νομοσχέδιο και από το υπουργείο να ενσωματώσει τις προτάσεις μας”, τονίσθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της συνόδου.

    Όπως σημείωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, οι πρυτανικές αρχές πρόκειται να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, ενώ προτίθενται να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έκαναν λόγο για εμπάθεια προς τα ελληνικά πανεπιστήμια από τους συγγραφείς του νομοθετήματος.

    Ως προς τις αντιδράσεις, σε περίπτωση υπερψήφισης του νομοσχεδίου, οι πρυτάνεις ανέφεραν ότι τα πανεπιστήμια δεν θα κλείσουν τον Σεπτέμβριο. “Η δουλειά μας είναι να μείνουν ανοικτά τα πανεπιστήμια, άλλοι επιδιώκουν να τα κλείσουν. Τα πανεπιστήμια δεν θα κλείσουν από εμάς, αλλά από τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νόμου”, τόνισε ο κ.Παπαθεοδώρου.

    Ο πρύτανης του ΑΠΘ έκανε λόγο για νομοσχέδιο που υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα. “Μας κατηγορούν ότι αντιδρούμε γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις μας. Αλλοι είναι αυτοί που κάθονται στις ίδιες καρέκλες είκοσι και τριάντα χρόνια”, ανέφερε.

    Ο κ. Μυλόπουλος πρόσθεσε ότι "καθήκον των καθηγητών είναι να υπερασπισθούν τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και να αποτρέψουν την μετατροπή του “σε ένα μόρφωμα που θα λειτουργεί με κριτήρια αγοράς”, ενώ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο “προθάλαμο για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης”.

    Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής επέμεναν στο ομόφωνο της απόφασης τους. “Κάποιοι λένε ότι διαφωνούν οι πρυτάνεις. Η αλήθεια είναι ότι διαφωνεί η πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της”, τόνισε ο πρύτανης του παν/μιου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

    Σε αυτό το σημείο, ο κ.Μυλόπουλος αναφέρθηκε στο κείμενο στήριξης του νομοσχεδίου που έχουν υπογράψει περισσότερα από 250 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

    “Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από 2.500 μέλη. Οι 250 δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την πλειοψηφία”, τόνισε κάνοντας λόγο για “ανθρώπους του υπουργείου που είναι διορισμένοι σε διάφορες επιτροπές”.

    Οι πρυτάνεις επέμεναν ιδιαίτερα στη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι ακόμη και μετά τις τροποποιήσεις που παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή (22/07), το νομοσχέδιο παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, ενώ προανήγγειλαν, ότι η σύνοδος θα επεξεργαστεί μια προς μια τις διατάξεις του νομοσχεδίου, προκειμένου να διατυπώσει άρθρο προς άρθρο τις αντιρρήσεις της.

    cosmo.gr

    Στα ημιτελικά του Παγκ. Πρωταθλήματος οι γυναίκες του πόλο

    Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Σαγκάη, πέτυχε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, νικώντας με 12 - 10 την Ολλανδία.

    Αν και το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τα γαλανόλευκα χρώματα, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με 8 - 5 και να πάει την διαφορά στο +5 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Μάλιστα, αν και η ομάδα μας χαλάρωσε λίγο προς το φινάλε, η Ολλανδία δεν κατάφερε να μας φτάσει.

    Στόχος της Εθνικής μας, που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ιταλία - Αυστραλία, είναι να υπερβεί την τέταρτη θέση την οποία κατέκτησε στο παγκόσμιο της Ρώμης το 2009.

    Τα οκτάλεπτα: 3 - 4, 5 - 1, 2 - 3, 2 - 2

    Κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει ο GAP την Τετάρτη

    Kατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει την Τετάρτη GAP για να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην έκτακτη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης την περασμένη Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, στον ρ/σ Ράδιο 9.

    Νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα συνέλθει, για τον ίδιο λόγο, η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα γίνει ανάλογη ενημέρωση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε "μίνι" προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

    Οι Έλληνες μειώνονται... κι οι ξένοι αυξάνονται... τώρα είναι και επίσημο: Στους 10.787.690 κατοίκους έπεσε ο πληθυσμός της χώρας

    Η μείωση του πληθυσμού κατά 146.407 άτομα χαρακτηρίζει την τελευταία απογραφή του περασμένου Μαΐου, καθώς ο συνολικός πληθυσμός ανέρχεται σε 10.787.690 μόνιμους κατοίκους.

    Την εξέλιξη του πληθυσμού κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή με την τελευταία απογραφή. Από τις τέσσερις απογραφές της Μεταπολίτευσης μόνο η τελευταία παρουσιάζει μείωση των μόνιμων κατοίκων. Από τα 9.739.589 του 1981 αυξηθήκαμε στα 10.258.364 του 1991, στα 10.934.097 του 2001 και πέσαμε πλέον σε 10.787.690 κατοίκους.

    Δεδομένου ότι τα στοιχεία είναι προσωρινά δεν δίνεται η αιτία της εξέλιξης του πληθυσμού. Εν τούτοις αυτή μπορεί να αναζητηθεί στη μη αναπλήρωση του πληθυσμού, ουσιαστικά στη μείωση των γεννήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από τον περασμένο Φεβρουάριο οι γεννήσεις από τις 118.302 το 2008 είχαν πέσει στις 117.033 το 2009. Μια δεύτερη αιτία μπορεί να είναι και η μετανάστευση των κατοίκων, ενώ δεν πρέπει να παραβλεφθεί και ο παράγοντας της μη απογραφής ορισμένων κατοίκων.

    Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οδηγούν σε 11 συμπεράσματα:

    1 Οι Ελληνες μειώθηκαν κατά 146.407 ή 1,34% και περιορίστηκαν σε 10.787.690 από 10.934.097 προ δεκαετίας.

    2 Τη μεγαλύτερη μείωση, 109.736 ή 2,03%, εμφανίζουν οι άντρες, καθώς περιορίστηκαν σε 5.303.690 από 5.413.426 το 2001.

    3 Οι γυναίκες περιορίστηκαν κατά 36.671 ή 0,66% στις 5.484.000 από 5.520.671 πριν από δέκα χρόνια.

    4 Στην Αττική κατοικούν οι περισσότεροι Ελληνες. Συνολικά ανέρχονται σε 3.812.330, εκ των οποίων 1.842.680 είναι άντρες και 1.969.650 γυναίκες. Καλύπτουν το 35,34% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Στον αντίποδα βρίσκεται το βόρειο Αιγαίο, όπου απογράφηκε το 1,83% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

    5 Η Περιφέρεια με τον μεγαλύτερο πληθυσμό είναι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με 1.018.440 κατοίκους, εκ των οποίων 483.510 είναι άντρες και 534.930 είναι γυναίκες.

    6 Λιγότερους από 1.000 κατοίκους έχουν 14 Καλλικρατικοί δήμοι της χώρας, με τη Γαύδο να πρωτεύει, καθώς στο νησί απογράφηκαν μόλις 150 κάτοικοι. Οι άλλοι δήμοι είναι: Νισύρου με 980 (530 άντρες και 450 γυναίκες), Κιμώλου με 920 (480 άντρες και 440 γυναίκες), Οινουσσών με 820 (420 άντρες και 400 γυναίκες), Λειψών με 790 (400 άντρες και 390 γυναίκες), Τήλου με 790 (440 άντρες και 350 γυναίκες), Φολεγάνδρου με 780 (410 άντρες και 370 γυναίκες), Μεγίστης με 490 (320 άντρες και 170 γυναίκες), Χάλκης με 490 (260 άντρες και 230 γυναίκες), Ψαρών με 450 (210 άντρες και 240 γυναίκες), Ανάφης με 240 (120 άντρες και 120 γυναίκες), Σικίνου με 260 (130 άντρες και 130 γυναίκες), Αγίου Ευστρατίου με 270 κατοίκους (130 άντρες και 140 γυναίκες) και Αγαθονησίου με 190 (110 άντρες και 80 γυναίκες).

    7 Οι άντρες υπερισχύουν σε 6 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας: Στερεάς Ελλάδας όπου καλύπτουν το 50,9% του πληθυσμού της περιοχής ήτοι 278.160 άντρες, νότιου Αιγαίου με 50,5% ήτοι 155.990, Πελοποννήσου με 50,7% ήτοι 294.910, Βορείου Αιγαίου με 50,3% ήτοι 99.520, δυτικής Ελλάδας με 50,2% ήτοι 341.400 και δυτικής Μακεδονίας με 50,1% ήτοι 141.260 άντρες.

    8 Οι γυναίκες υπερισχύουν στις άλλες 7 περιφέρειες: Αττικής όπου καλύπτουν το 51,7% του πληθυσμού ήτοι 1.969.650 γυναίκες, κεντρικής Μακεδονίας 51,4% ήτοι 964.320, ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 50,7% ήτοι 307.070, Ηπείρου 50,7% ήτοι 170.760, Ιονίων νήσων 50,6% ήτοι 104.450, Θεσσαλίας 50,5% ήτοι 368.830 και Κρήτης 50,3% ήτοι 312.580 γυναίκες.

    9 Ο δήμος με τους περισσότερους άντρες είναι του Μαραθώνα όπου απογράφηκαν 33.560, ενώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης απογράφηκαν οι περισσότερες γυναίκες, 322.240.

    10 Πέντε δήμοι εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιομέτρο). Είναι οι Δήμοι Καλλιθέας με 21.067,6 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, Ν. Σμύρνης με 20.740,6, Αθηναίων με 16.830,4, Θεσσαλονίκης με 16.703,3 και Νέας Ιωνίας με 15.109,6 κατοίκους.

    11 Οι πέντε δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι των Πρεσπών με 3,05 κατοίκους, Ζαγορίου με 3,78, Παρανεστίου με 3,85, Σφακίων με 4,11 και Νεστορίου με 4,27 κατοίκους. *

    Στα όπα όπα έχουν τον ΓΑΠ οι ξένοι

    Όχι σαν εμάς τα γαιδούρια που τον έχουμε στο μπινελίκι!!
    Δείτε το βίντεο για να μη νομίζετε ότι λέμε ψέμματα:


    ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ by psalidoheris

    ΝΟΡΒΗΓΟΣ: Άλλος ένας σοσιαλιστής που συγκλονίζει την χώρα του. (ποιόν μας θυμίζει…)

    Λίγοι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Νορβηγός σφαγέας υπηρέτησε τον σοσιαλισμό για σειρά ετών. Όλοι επιμένουν να παρουσιάζουν την πρόσφατη ακροδεξιά στροφή του (που θυμίζει βέβαια το νέο ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό επίπεδο), αλλά ο ίδιος έχει αποτάξει κάθε μαρξιστική επιρροή ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο.

    Η οικογενειακή του καταβολή μάλιστα είναι καθαρόαιμα σοσιαλιστική.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο http://olympia.gr... έχοντας στο νού σας πως οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι τυχαία :)

    Το προφίλ του ακροδεξιού σιωνιστή Breivik από την Jerusalem Post

    "far-right Zionist" o μακελάρης της Νορβηγίας για την Jerusalem Post


    «ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;»

    Στράτος Σιμόπουλος

    Οι πολύ γνωστές φράσεις του Χαρίλαου Τρικούπη «τίς πταίει;» και «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», καθίστανται πάλι επίκαιρες, αποδεικνύοντας ότι ως λαός δεν έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας.

    Σήμερα, λοιπόν, θα μπορούσαμε άνετα να αναρωτηθούμε «τι φταίει και δυστυχώς έχουμε φτάσει ως χώρα σ’ αυτή την οικτρή οικονομική κατάσταση;», αντίστοιχη θα συμπλήρωνα, με το 1893, όταν το ελληνικό κράτος αδυνατούσε να αποπληρώσει δάνειο που είχε συναφθεί με αγγλικές τράπεζες για την επέκταση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

    Προσωπικά, πιστεύω ότι η κύρια ευθύνη ανήκει στο πολιτικό μας σύστημα με τα κύρια χαρακτηριστικά του, που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ από το 1981, να συνοψίζονται στην αρχή ότι όταν το κόμμα έρχεται στην Κυβέρνηση, δανείζεται ως κράτος, σπαταλά ανεξέλεγκτα και αφού πλουτίσουν ορισμένα στελέχη του, μοιράζει τμήμα των δανεικών με πελατειακή νοοτροπία, δημιουργώντας οπαδούς, τους οποίους χρησιμοποιεί έπειτα για να συντηρηθεί στην εξουσία.

    Οι απόπειρες μεταρρυθμίσεων και η κατασκευή ορισμένων έργων υποδομής, εξωράιζαν απλώς την πραγματικότητα, ενώ αργά αλλά σταθερά, η έλλειψη ανταγωνιστικότητος στην οικονομία και η σπάταλη διαχείριση δημιουργούσαν το ασφυκτικό σημερινό δημόσιο έλλειμμα και χρέος.

    Ως όπλα το σύστημα χρησιμοποιεί ακόμα και τώρα έναν ξεπερασμένο νόμο περί ευθύνης υπουργών που δεν εξισώνει στην απονομή δικαιοσύνης τον πολιτικό με τον πολίτη και ένα αναποτελεσματικό και κατ’ επίφαση πόθεν έσχες, ουσιαστικά μόνο για τους πολιτικούς και όχι για όλους τους δημόσιους λειτουργούς.

    Το πρόβλημα επιτείνει η ύπαρξη μεγάλων εκλογικών περιφερειών, οι οποίες απαιτούν από τον πολιτικό να διαθέτει πολλούς πόρους σε συνδυασμό μάλιστα με την ανυπαρξία ενός σύγχρονου πλαισίου για την ιδιωτική χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών.

    Για την ενδυνάμωση της επιρροής του το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης χρίσματα, με τη μορφή «στηρίξεων» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν έχει ακόμη θεσπίσει ασυμβίβαστο μεταξύ εκλογής σε τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και κατοχή κομματικής θέσης.

    Η ευθύνη, βέβαια, για όλη αυτή την κατάσταση βαρύνει κυρίως τα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει φυσικά στο πρώτο που κυβέρνησε πολύ περισσότερα χρόνια, αλλά και τα μικρότερα, ενεργώντας με αγκυλώσεις και συντεχνιακή λογική και πολεμώντας λυσσαλέα κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, δεν είναι άμοιρα ευθυνών.

    Αυτόματα, λοιπόν, προκύπτει η ανάγκη για αλλαγές, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου και την ταυτόχρονη μετατροπή του όρου Νέα Μεταπολίτευση από μια πρωτότυπη και ελκυστική θεωρία σε ένα σύνολο δεδομένων, ικανού να διαχειρισθεί τις καθημερινές προκλήσεις προς όφελος των πολιτών.

    Οι αλλαγές θα δρομολογηθούν είτε από τη βάση των κομμάτων και τους ανένταχτους πολίτες είτε από την κορυφή με κύρια ευθύνη των κομματικών ηγεσιών.

    Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος της πλήρους ανατροπής του πολιτικού σκηνικού και της ανάδειξης νέων δυνάμεων, εξέλιξη μη αποτελούσα κατ’ ανάγκη πρόοδο, αλλά έχουσα αντίθετα πολλές πιθανότητες να αποτελέσει και οπισθοδρόμηση. Να μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι μέσα στις μεγάλες οικονομικές κρίσεις οι πολίτες μπορεί οδηγούμενοι από την ανάγκη αναζήτησης καταφυγίου ελπίδος, να πέσουν στην παγίδα οποιουδήποτε λαϊκισμού.

    Στη δεύτερη περίπτωση, οι κομματικές ηγεσίες έχουν τη δυνατότητα μεθοδευμένα να προχωρήσουν στην αναγέννηση των κομμάτων, να δημιουργήσουν νέες δομές, αλλά και να αναδείξουν νέο πολιτικό προσωπικό ικανό να ανταποκριθεί στις επικρατούσες σήμερα συνθήκες.

    Τόλμη χρειάζεται και να θυμόμαστε τη φράση του Έμερσον που αναφέρει ότι «χωρίς φιλοδοξία δεν ξεκινά τίποτε, χωρίς δουλειά δεν τελειώνει τίποτε».

    Οι πολίτες από την άλλη πλευρά, έχοντας υπηρετήσει και εμείς το πολιτικό σύστημα, «είτε ως πελάτες είτε ως μέλη», πρέπει να αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες…

    Δημοσίευση: Εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής (24-07-2011)

    http://www.efsimopoulos.gr/?p=1580

    Ποια κόμματα προτείνει σαν στόχους στην Ελλάδα ο μασόνος Νορβηγός στο μανιφέστο του;

    Στο μανιφέστο του ο "τρελός" νορβηγός μασόνος προσπαθεί να αφυπνίσει τους Ευρωπαίους από τον κίνδυνο της ισλαμοποίησης της Ευρώπης για την οποία καθιστά υπεύθυνους τους Cultural Marxists, δηλ. τους πολιτιστικά Μαρξιστές οι οποίοι μεταφέρουν την οικονομική θεωρία του Μαρξισμού στην κοινωνία και τον πολιτισμό περνώντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν διαφορές στο φύλο, στο έθνος, στη θρησκεία κ.λπ. Για να επιβάλλουν τον πολιτιστικό Μαρξισμό εφηύραν τον "πολιτικά ορθό" που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στην κοινωνία και εξισώνει (αν όχι εξυψώνει) τις μειοψηφίες με τις πλειοψηφίες...

    Τέλος πάντων για να μικρύνουμε την ιστορία, ο νορβηγός θεωρεί ότι στην Ελλάδα τα κόμματα του πολιτιστικού Μαρξισμού τα οποία αποτελούν στόχο του είναι:

    Το ΠΑΣΟΚ
    ο ΣΥΡΙΖΑ και
    το ΚΚΕ

    ενώ τη ΝΔ την βάζει σε λίστα παρακολούθησης και τη θεωρεί προς το παρόν ουδέτερη...


    8 στους 10 Κύπριους πιστεύουν ότι συνολικά ευθύνεται η κυβέρνηση για την τραγωδία στη ναυτική βάση

    http://www.strategyreport.gr/wp-content/uploads/2011/07/CYPRUSPHOTO2L-300x213.jpgΗ συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων θεωρεί ότι η ευθύνη για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς βαραίνει περισσότερο την κυβέρνηση στην ολότητά της, όπως προκύπτει σε έρευνα της εταιρείας LS Prime Market Research & Consulting Ltd για λογαριασμό της εφημερίδας "Σημερινή".

    Την άποψη αυτή, σύμφωνα με την έρευνα, ενστερνίζονται οκτώ στους δέκα πολίτες (78,23%).

    Πιο αναλυτικά, επί του συνόλου των ερωτηθέντων, ποσοστό 25% αποδίδει τη μεγαλύτερη ευθύνη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ το 42% πιστεύει ότι οι ευθύνες βαραίνουν γενικά την κυβέρνηση. Ένας στους δέκα θεωρεί ως κύριο υπεύθυνο το υπουργείο Άμυνας, ενώ ένα 3% το υπουργείο Εξωτερικών.

    Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για εντοπισμό και τιμωρία των ενόχων. Το 80% θεωρεί ότι αυτοί οι χειρισμοί δεν αρκούν, προκειμένου να εξευρεθούν όσοι ευθύνονται και ν' αποδοθεί δικαιοσύνη.

    Αρνητική είναι η εικόνα του Προέδρου Χριστόφια για μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών, με επτά στους δέκα να μην έχουν και την καλύτερη των εντυπώσεων για τον Κύπριο Πρόεδρο, ενώ το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θα πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Τέλος, σχεδόν οι μισοί των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται την ερευνητική επιτροπή, που ορίστηκε για εντοπισμό των υπευθύνων για την τραγωδία στη ναυτική βάση. Πρόκειται γι' ακόμη ένα εύρημα που έρχεται να ενισχύσει την ήδη παγιωμένη αντίληψη ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης και οι ένοχοι δεν θα τιμωρηθούν.

    Η έρευνα ήταν παγκύπρια με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 533 ατόμων.

    Θα μας τρελάνουν οι Νορβηγοί! "Η Αστυνομία μπορεί να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων"! Ανακοίνωσαν θύματα χωρίς να υπάρχουν πτώματα;

    Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων του Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος κατηγορείται για τη διπλή επίθεση της Παρασκευής.

    "Απ΄ό,τι γνωρίζουμε τώρα, φαίνεται ότι θα αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν (στο νησί)," είπε ο επικεφαλής της νορβηγικής αστυνομίας, Ειστεϊν Μέλαντ.

    Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο νορβηγός Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 86 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια, που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από το Οσλο, και επτά ανθρώπους σε βομβιστική επίθεση με στόχο κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας.
    http://fe-mail.gr/media/Image/interviews/2010/04/cacogiannis/cacoyannis_500_3.jpg«Ο Μιχάλης Κακογιάννης είναι ο πρώτος, ανάμεσα στους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού συναδέλφους σκηνοθέτες, που μπόρεσε να βγάλει την Ελλάδα έξω από τα σύνορά της. Και το έκανε μεταφέροντας στον κινηματογράφο τον Ευριπίδη και τον Καζαντζάκη, κάνοντάς τους αγαθό του διεθνούς κοινού, προβάλλοντας την ιδέα του ελληνισμού, όταν στην κοιτίδα του επί της ουσίας δεν υπήρχε καν σοβαρή κινηματογραφία».

    Με αυτά τα λόγια ο δημοσιογράφος, Χρήστος Σιάφκος, που υπογράφει τη βιογραφία του Μιχάλη Κακογιάννη «Σε πρώτο πλάνο» (εκδ. Ψυχογιός) καλωσορίζει το 2009 τον αναγνώστη στην «υπέροχη» περιπέτεια ζωής του διεθνούς σκηνοθέτη.

    Επαγγελματικά ο Μιχάλης Κακογιάννης εμφανίστηκε πρώτη φορά στο θέατρο, ως Ηρώδης στη Σαλώμη του Όσκαρ Ουαΐλντ, το 1947. Ο ίδιος περιγράφει μοναδικά την σκηνή:

    «Όλα διαδραματίστηκαν, όπως μπορείτε να τα φανταστείτε, ακόμα και ο Χορός των επτά πέπλων. Μου γδύθηκε σχεδόν τελείως η Σαλώμη, ή τουλάχιστον όσο επιτρεπόταν τότε. Έμεινε με ένα κιλοτάκι και δε θυμάμαι αν φορούσε καν σουτιέν. Λεγόταν Μπερνίς Ρούμπενς και έγινε στη συνέχεια διάσημη συγγραφεύς».

    «Στη ζωή δεν είμαι καταπιεστικός, στη δουλειά όμως γίνομαι. Στον κινηματογράφο πρέπει να είσαι δικτάτορας. Διοικείς πλήθος ανθρώπων, γίνεσαι Θεός κατά κάποιο τρόπο, αφού πλάθεις ζωή. Κι αυτή η ζωή αποκτά την οντότητα της πραγματικής. Επίσης, γίνεσαι απόλυτα ειλικρινής. Δεν έχεις καιρό για κολακείες ή ψέμματα. Το πλάνο εργασίας πρέπει να ολοκληρώνεται στον τακτό χρόνο. Αν κατακρίνω για κάτι σήμερα τους νέους σκηνοθέτες, είναι γιατί δεν υπακούουν στους νόμους του κινηματογράφου και ξαφνικά μένουν χωρίς λεφτά. Εγώ γύριζα τις ταινίες σε επτά με οκτώ εβδομάδες. Δεν έβγαινα ποτέ από τον προϋπολογισμό. Αλλά βέβαια πρέπει να ξέρεις τι θέλεις, όταν αρχίζεις να δουλεύεις. Κι όσο για τις αποφάσεις, πρέπει να ξέρεις να τις παίρνεις στο δευτερόλεπτο».

    «Στον αγνώμονα άνθρωπο δεν απαντώ καθόλου. 'Οσο για την κακεντρέχεια δε με νευριάζει, σίγουρα όμως με πληγώνει. Και αν το να είσαι καλός σημαίνει ότι είσαι δίκαιος και λειτουργείς σωστά, ναί, νομίζω πως είμαι καλός άνθρωπος».

    «Ο ''Αττίλας 74'' δεν είναι μία ταινία που σκηνοθέτησα εγώ. Τη σκηνοθέτησε η Ιστορία κι εγώ απλώς κατέγραψα τα γεγονότα. 'Οσο καλύτερα μπορούσα και λειτουργώντας ως καθρέφτης τους. Μόλις έμαθα για την εισβολή, ότι οι Τούρκοι μάς είχαν μαχαιρώσει στην πλάτη, σκέφτηκα πως κανονικά θα έπρεπε να πάω και να καταταγώ στην Κυπριακή Εθνοφρουρά. Δεν ήμουν, όμως, ικανός να χρησιμοποιήσω άλλο όπλο εκτός της κινηματογραφικής μηχανής. Και μ΄αυτή πολέμησα τελικά».

    Νορβηγία: Ο ετεροθαλής αδελφός της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ μεταξύ των θυμάτων του Αντρες Μπέχρινγκ Μπρέιβικ

    Ο ετεροθαλής αδελφός της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, συγκαταλέγεται στα 86 θύματα του Αντρες Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια, ανακοίνωσε το Παλάτι επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου.

    Η εκπρόσωπος του Παλατιού, Μαριάν Χάγκεν, δήλωσε ότι το θύμα ήταν ο Τροντ Μπέρντσεν, 51 ετών, γιός του πατριού της Μέτε-Μάριτ, ο οποίος πέθανε το 2008.

    Δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang (VG) αναφέρει ότι το θύμα ήταν άοπλο.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πολλών εφημερίδων, ο Μπέρντσεν βρισκόταν στο νησί Ουτόγια για την ασφάλεια των περίπου 600 νεαρών μελών του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος που είχαν κατασκηνώσει εκεί.

    ΕΡΩΤΗΣΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ - Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Kαλτσά και η κ. Τσοχατζοπούλου

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real news (24-7-2011), στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή βρίσκεται η κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου και η για πολλά χρόνια στενή της συνεργάτιδα και σημερινή γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαρία Καλτσά, λόγω μη καταβολής των απαιτούμενων φόρων κατά την κατασκευή και πώληση πολυτελούς οικοδομής στην Καλλιθέα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2002 αγόρασαν το οικόπεδο στο οποίο στη συνέχεια έχτισαν πενταώροφο συγκρότημα γραφείων, περίπου 856 τ.μ. και προτού καν ολοκληρωθεί, το πώλησαν έναντι 2,5 εκατ. ευρώ σε γνωστή εταιρεία κατασκευής γυψοσανίδων.

    Η κ. Τσοχατζοπούλου δήλωσε πως το συγκεκριμένο ακίνητο ανήγειρε ως ιδιώτης και όχι ως επαγγελματίας, με αποτέλεσμα να μην προστεθεί στα εισοδήματά της ως αρχιτέκτονα μηχανικού και ιδιοκτήτριας τριών τεχνικών εταιρειών και επομένως να εξαιρεθεί από τη σχετική υποχρέωση καταβολής φόρων. Έτσι, τα 2.141.509 ευρώ που εισέπραξε από την πώληση των ακινήτων (κατείχε το 90%) δεν φορολογήθηκαν ποτέ.

    Το ίδιο ισχύει και για τη γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ , αρχιτέκτονα επίσης, η οποία σημειώνεται πως μαζί με τον σύζυγό της κ. Σμιτ είναι συνέταιροι με την κόρη του πρώην υπουργού στην ΜΠΑΟΥΠΛΟΥΣ Τεχνική Εταιρεία.

    Με αυτό το λογιστικό τέχνασμα κατά την πώληση της πολυώροφης οικοδομής, υποχρέωση καταβολής φόρων είχε μόνο ο αγοραστής και όχι οι πωλήτριες, κυρίες Τσοχατζοπούλου και Καλτσά.

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το ΣΔΟΕ θεωρεί επίσης «αγκάθι» στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία το ύψος των εργασιών κατασκευής που πραγματοποιήθηκαν. Κατά τη δήλωση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η δαπάνη που αναλογούσε στο ποσοστό της, στο 90% δηλαδή, δεν ξεπέρασε τις 250.000 ευρώ. Οι φορολογικές αρχές, όμως, εκτιμούν πως δεν δηλώθηκε το σύνολο των εξόδων, καθώς πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο πολυτελούς κατασκευής, 856 τ.μ. Όταν στην αγορά, η μέση τιμή κατασκευής είναι τουλάχιστον διπλάσια και κυμαίνεται από 700 έως 1.000 το τ.μ. και το δηλωθέν κόστος της συγκριμένης κατασκευής αγγίζει μόλις τα 324 ευρώ το τ.μ. προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά.

    Σύμφωνα με τον ΣΔΟΕ, η μη δήλωση της πραγματικής δαπάνης δίνει το δικαίωμα στον κάθε πωλητή να αυξήσει το κεφάλαιο που μπορεί να επικαλεστεί τα επόμενα χρόνια ως «διαθέσιμο», προκειμένου να καλύψει τυχόν νέες αγορές.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και εξ όσων γνωρίζουμε το ΣΔΟΕ και οι άλλες συναρμόδιες αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο τα εξεταζόμενα αυτά αδικήματα να συναρτώνται και με οικονομικές δραστηριότητες της Αρετής Τσοχατζοπούλου.

    Με βάση τα παραπάνω:

    Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί

    · Σε ποια φάση βρίσκεται ο έλεγχος που πραγματοποιεί ο ΣΔΟΕ σχετικά με το αν προκύπτουν ενδείξεις λογιστικών τεχνασμάτων από τις δυο συνεταίρους με στόχο την αποφυγή της φορολογίας; Ποια τα αποτελέσματα του ελέγχου;

    · Θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης, όταν τη θέση της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, ενός πόστου που σχετίζεται άμεσα με τις κατασκευές, κατέχει μια αρχιτέκτονας που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή;

    · Έχουν ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και του ΥΠΕΚΑ για τη σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ; Έχουν ζητηθεί εξηγήσεις ή η παραίτηση της κ. Καλτσά τουλάχιστον για όσο διάστημα διεξάγεται η έρευνα;

    · Εξετάζεται το ενδεχόμενο από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να ζητηθεί η παραίτηση της κ. Καλτσά;

    Ο ερωτών βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης

    Θεσσαλονίκη: Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

    Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το διάστημα από τις 18 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

    Μετά από ελέγχους στο Διαδίκτυο οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις υποψήφιους αυτόχειρες, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει την επιθυμία τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους, στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα απόγνωσης ή αναρτώντας αυτά σε δημόσια θέα.

    Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μία 23χρονη κι έναν 17χρονο, αμφότεροι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, κι έναν 27χρονο κάτοικο Πειραιά.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, για τη διερεύνηση του περιεχομένου των μηνυμάτων και την τελική διάσωση των ατόμων, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βοήθεια άλλων χρηστών του Ίντερνετ, που ενημέρωναν άμεσα την αρμόδια Αστυνομική Υπηρεσία, για τυχόν μηνύματα που εντόπιζαν στο Διαδίκτυο.

    Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν άμεσα οι οικείοι των τριών χρηστών του Διαδικτύου και δόθηκαν κατευθύνσεις για την ψυχολογική τους υποστήριξη.

    Κύπρος: Η Εθνική Τράπεζα είναι ο μεγαλύτερος ξένος πιστωτής της Κύπρου

    Ελληνικές, γαλλικές και γερμανικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι ξένοι πιστωτές της Κύπρου, σύμφωνα με τα πανευρωπαϊκά stress tests που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

    Οι ισολογισμοί των 88 ξένων τραπεζών που συμμετείχαν μαζί με τις δύο κυπριακές τράπεζες -τράπεζα Κύπρου και Marfin- στα stress tests περιλαμβάνουν συνολική έκθεση σε κυπριακό χρέος ύψους €0,9 δισ.

    Το χρέος, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα StockWatch, που κατέχουν οι ξένες τράπεζες αποτελεί περίπου το 8,5% του συνολικού κυπριακού χρέους ύψους €10,6 δισ. που είχε εκδοθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

    Ο μεγαλύτερος ξένος πιστωτής της Κύπρου είναι η Εθνική Τράπεζα που κατείχε στο τέλος του 2010 κυπριακό χρέος ύψους €138 εκ.

    Ακολουθεί η γαλλική BPCE με €128 εκ., η γερμανική Commerzbank με €128 εκ., η Eurobank με €122 εκ. και η BNP Baribas με €91 εκ.

    Ορισμένες από τις ελληνικές τράπεζες με σημαντική παρουσία στην Κύπρο, όπως η Alpha Bank έχουν σχετικά μικρή έκθεση σε κυπριακό χρέος - μόλις €32 εκ.

    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει έκθεση €22 εκ.

    Η γαλλική Societe και η βρετανική Barclays που έχουν επίσης παρουσία στην Κύπρο έχουν έκθεση €2 εκ. και €7 εκ., αντίστοιχα.

    Οι δύο κυπριακές τράπεζες που μετείχαν στα stress tests έχουν δανείσει το κυπριακό δημόσιο με €1441 εκ., €1156 εκ. η Τράπεζα Κύπρου και €285 εκ. η Marfin.

    Μεγάλο μέρος του χρέους κατέχει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ), εγχώρια και ξένα ταμεία προνοίας και ασφαλιστικά ταμεία.

    Στο τέλος του 2010 η ΣΚΤ κατείχε €1436 εκ. σε κυπριακά χρεόγραφα, τα πλείστα εκ των οποίων λήγουν εντός της επόμενης πενταετίας.

    Τελικά δεν είναι όλες οι χούντες ίδιες..

    MAKEΔΟΝΙΑ 6-9-1967 - Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗΝ ΘΕΣΙΝ ΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΗΓΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:

    Ιδού η καμαριέρα του Στρος Καν, η πρώτη φωτογραφία

    Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη που κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει είπε σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Newsweek χθες ότι της φάνηκε πως είναι «τρελός» και της επιτέθηκε μόλις μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε.

    Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_25.html

    Συνελήφθησαν οι δράστες της διπλής δολοφονίας στην Βέροια και είναι, ως συνήθως, αλλοδαποί

    Στην σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικοί οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία είχαν δολοφονήσει στις 26 Ιουνίου στο σπίτι τους στην Βέροια έναν 73 χρονο και την 69 χρονη σύζυγό του για να τους ληστέψουν.

    Οι δράστες έπιασαν στον ύπνο τους ηλικιωμένους και όταν τους ξύπνησαν, τους ζήτησαν χρήματα και κοσμήματα. Όταν πήραν την πληροφορία που ήθελαν, τους έδεσαν με αυτοσχέδια σχοινιά, τους φίμωσαν και άρχισαν να ψάχνουν.

    Η 69χρονη σύμφωνα με την ιατροδικαστή πέθανε από ασφυξία, ενώ ο 73χρονος είχε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο. Μετά από διακριτική παρακολούθηση που διήρκησε αρκετές μέρες η Αστυνομία συνέλαβε στην Θεσσαλονίκη τους δράστες του εγκλήματος, ένα 20χρονο και ένα 31χρονο . Στο κρησφύγετο των δραστών βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία τα οποία είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του άτυχου ζευγαριού.

    Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ο οπλισμός που διέθεταν οι δύο κακοποιοί. Στο κρησφύγετο των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο (ΑΚ-47), ένα υποπολυβόλο ( TOKAREV), τρεις γεμιστήρες με 63 φυσίγγια και εκατόν τριάντα επτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

    ΓΑΠ-Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται: H Moody's μας υποβάθμισε σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας

    http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/06/papandreou13.jpgΟ οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε σήμερα κατά τρεις μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας θέτοντάς το σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας", εκτιμώντας ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές.

    Σε ανακοίνωσή του ο οίκος Moody's εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, "σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες".

    Πόσους τόκους πληρώναμε & πόσους θα πληρώνουμε από εδώ και πέρα…

    Παρακολουθώ αυτές τις ημέρες τις θριαμβολογίες των γκαιμπελίσκων του Μαξίμου και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης και των φίλο-μνημονιακών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, για την επιτευχθείσα δανεική συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και ΕΕ, και πραγματικά προβληματίζομαι.
    Μήπως παρασύρθηκα από την αντί-μνημονιακή φρασεολογία και λογική και έφτασα να ζητώ την παραπομπή στο Γουδί και ότι αυτό σημαίνει στην λαϊκή γλώσσα και θυμικό, όσων Ελλήνων πολιτικών επεδίωξαν την προχθεσινή συμφωνία;

    Σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη λύση είναι η προσφυγή και ανάλυση των πραγματικών δεδομένων.
    Ας πάμε λοιπόν να εξετάσουμε τα πραγματικά δεδομένα που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.
    Η συμφωνία ήταν μονόδρομος για την ΕΕ και κατ΄ επέκταση για την φράου Μέργκελ.

    Τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας και Ισπανίας έπαιζαν λίγο πάνω λίγο κάτω του ψυχολογικού ορίου του 6%. Η απόσταση πλέον από το επιτόκιο 7%, που είναι το λογικό-στατιστικό όριο για προσφυγή μίας χώρας της ευρωζώνης στους μηχανισμούς στήριξης, ήταν πάρα πολύ μικρή. Και είναι παγκοσμίως γνωστό ότι προσφυγή της Ιταλίας στον κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης σημαίνει τεράστιο πρόβλημα, αφού το Ιταλικό Δημόσιο Χρέος είναι 1 τρις 897 δις ευρώ.

    Οι αγορές επέβαλαν τελικά την άποψη τους και η ΕΕ την αποδέχθηκε.
    Η φράου Μέργκελ ηττήθηκε!
    Για να γλυτώσει η Ιταλία (για πόσο άραγε;) ρίχθηκε η Ελλάδα στο άγνωστο πέλαγος. Και γιατί χρησιμοποιούμε τον όρο «άγνωστο πέλαγος»; Γιατί κανείς δεν γνωρίζει πως και πότε θα τελειώσει η περιπέτεια της (επιλεκτικής, περιορισμένης κλπ) χρεοκοπίας στην οποία σέρνουν την Ελληνική Οικονομία οι οίκοι αξιολόγησης.

    Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η Ελλάδα είναι η πρώτη δυτική χώρα που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κηρύσσεται σε κατάσταση χρεοκοπίας.
    Το αν θα πληρωθούν τα CDS ή ΟΧΙ, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.
    Προς το παρόν οι κερδοσκόποι έχουν κερδίσει το πρώτο ημίχρονο. Έχουν ρίξει μία χώρα της ΕΕ, η οποία στηρίζονταν οικονομικά από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στο καναβάτσο.

    Πάμε τώρα σε αυτό καθ’ αυτό το γεγονός. ...
    Χρεοκοπήσαμε αλλά το χρέος δεν επαναδιαπραγματεύθηκε και δεν μειώθηκε ώστε να καταστεί βιώσιμο. Διότι χρεοκοπία με μείωση του χρέους, σύμφωνα με την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, μόνο κατά 26 δις ευρώ (η 7,9% κούρεμα σύμφωνα με την αποτίμηση του χρέος στα τέλη του 2010), όχι απλώς δεν μετατρέπει στο χρέος σε βιώσιμο αλλά πρέπει να θεωρηθεί αστεία. Άρα και χρεοκοπημένη χώρα θεωρείτε η Ελλάδα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και καμιά ουσιαστική μείωση του χρέους δεν έγινε. Χωρίς κέρδος κέρατα κατά κυριολεξία όπως είχαμε προβλέψει στον Δευκαλίωνα της 19 Ιουλίου «Χωρίς κέρδος κέρατα μόνο οι κάτοχοι των CDS κερδισμένοι».

    Πριν την έναρξη της έκτακτης συνόδου είχαμε επιλέξει την μη λύση ως καλύτερη και συμφέρουσα την χώρα, γιατί ακριβώς προβλέπαμε την καταστροφή που έρχονταν. Προβλέπαμε δηλαδή ότι η χώρα θα κηρύσσονταν χρεοκοπημένη χωρίς να μειωθεί το χρέος σε ποσοστό που να θεωρείτε βιώσιμο. Τελικά γίναμε μάντεις κακών αφού η χειρότερη πρόβλεψη (Χρεοκοπία- Όχι κούρεμα του χρέους) έγινε πραγματικότητα.

    Για να αποφύγει ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη δίκαιη κριτική και οργή (ελάχιστη μείωση του Δημόσιου Χρέους που δεν καθιστά αντικειμενικά το χρέος βιώσιμο), προβάλει την επιμήκυνση των πληρωμών ενός τμήματος του χρέους και την μείωση του επιτοκίου, ως τεράστια επιτεύγματα.

    Πάμε να δούμε είναι έτσι τα πράγματα.
    Η νέα δανειακή σύμβαση έχει ύψος 109 δις ευρώ, έως το τέλος του 2013. Και επέκταση άλλα 98 δις ευρώ από το 2014 έως το 2020, με χρήματα προερχόμενα αποκλειστικά από ιδιώτες. Τα 109 δις ευρώ θα προέρχονται:
    · Υπόλοιπα από το Μνημόνιο Νο.1 σε μετρητά 45 δις ευρώ, τα οποία θα εκταμιευτούν σταδιακά έως το 2013 με επιτόκιο από 3,5% (βάση) έως 5% (οροφή), 10-ετή περίοδο χάριτος και χρόνο αποπληρωμής 15 έτη
    · Από τον ιδιωτικό τομέα ως εξής: Οι συνολικές λήξεις δημόσιου χρέους από τον Αύγουστο 2011 έως το 2020 είναι 154,6 δις ευρώ. Αυτά κατανέμονται ως εξής
    Α) έως το 2013, 50,9 δις ευρώ
    Β) Από 2014 έως 2020 103,7 δις ευρώ.
    Το 90% του συνόλου των λήξεων του δημοσίου χρέους από Αύγουστο 2011 έως 2020, ήτοι 135 δις ευρώ, θα καλύψουν οι ιδιώτες με την εξής κατανομή:
    - Έως το 2013 θα καλυφθούν λήξεις 37 δις ευρώ
    - Από 2014 έως το 2020 θα καλυφθούν λήξεις 98 δις ευρώ.
    · Ουσιαστικά το χρονικό διάστημα 2014 έως 2020, οπότε και λήγουν 103,7 δις ευρώ χρέη της Κεντρικής Κυβέρνησης, οι ιδιώτες θα πρέπει βάσει της συμφωνίας να καλύψουν λήξεις 98 δις ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ιδιώτες θα καλύψουν το σύνολο των χρεών της Κεντρικής Κυβέρνησης το χρονικό διάστημα από 2014 έως 2020.
    · Από το EFSF 27 δις ευρώ έως το 2014, εφ’ όσον χρειαστεί γιατί πρέπει να συνυπολογίζομε και τις ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνονται ταυτόχρονα για την εξυπηρέτηση του χρέους.

    Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) θα ισχύσει απαρέγκλιτα. Δηλαδή μεταξύ άλλων θα καταγράφεται πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 και μετά. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά, μεταξύ άλλων δαπανών και οι τόκοι εξυπηρέτησης του χρέους. Είναι αυτό δυνατόν με βάσει τα προαναφερόμενα;

    Εμείς απλώς διαβάζουμε τα επίσημα κείμενα. Και σε ένα από αυτά, το περιβόητο ΜΠΔΣ, διαβάζουμε ότι οι πληρωμές των τόκων το 2012 υπολογίζονται σε 17,9 δις ευρώ. Θα περιμένουμε να υπολογίσουν οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ πόσοι είναι οι τόκοι που θα πληρωθούν το 2012, που είναι και ευνοϊκό έτος, αφού θα συνυπολογισθεί η χαριστική περίοδο των 10 ετών και το χαμηλό επιτόκιο που υπολογίζεται στην αρχή για το πρόγραμμα αντικατάστασης-ανταλλαγής των ιδιωτών.

    Και με την προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε καλά για τον Γιώργο Παπανδρέου, δηλαδή θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το παραπάνω δανειακό πρόγραμμα και αντικατασταθούν-ανταλλαχθούν όλα τα ομόλογα λήξεων 2011-2020, θα αγοράσει το EFSF Ελληνικά Ομόλογα από την δευτερογενή αγορά κλπ.

    Απλά περιμένουμε και ρωτάμε…
    Πόσους τόκους πληρώναμε και πόσους θα πληρώνουμε από εδώ και πέρα;

    Πόσους τόκους πληρώναμε & πόσους θα πληρώνουμε από εδώ και πέρα…