27 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ

  Τι στο διάτανο θέλουν τώρα οι διάφοροι ΡΟΥΜΠΙΝΙΔΕΣ και οι άσχετοι αυτοί ΟΙΚΟΙ που έρχονται τώρα ντάλα κατακαλόκαιρο και μας ζαλίζουν τον έρωτα με κακές λέξεις,όπως ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ κ.λ.π.
  Δεν έχουν μάθει ότι ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ πρωθυπουργός μας και ο ΑΝΘΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ο Βενιζέλος μας έχουν διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ?
  Δεν έχουν μάθει ότι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ΘΡΙΑΜΒΟ έγινε STANDING OVATION ?
  Tι στο κόρακα επιτέλους θέλουν?
  Τίποτα απλώς οι ΑΘΛΙΟΙ μας ζηλεύουν. Θα έρθουν και άλλοι ΗΛΙΘΙΟΙ που θα μας κάνουν τα ΤΡΙΑ -ΔΥΟ.
   Αλλά εμείς όμως έχουμε τους ΒΡΑΧΟΥΣ της οικονομίας,τους ΚΟΛΟΣΟΥΣ του παγκόσμιου χρήματος και δεν φοβόμαστε.
   Έτσι και μας κάνουν καμιά ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑ θα αμολύσουμε τον ΓΙΩΡΓΟ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ που παίζουν την οικονομία στα δάχτυλα και θα τους δείξουμε τι εστί βερίκοκο.
    Θα κάνουν μια συνέντευξη τύπου και θα μιλάνε,θα μιλάνε,θα μιλάνε,να μη σας πω μια εβδομάδα,οπότε θα τούς ζαλίσουμε και δεν θα ξανατολμήσουν να κάνουν κιχ.
   Αλλά πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ μάλλον ζηλεύουν την ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ.
   Ζηλεύουν τον ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ μας και τον ΒΑΓΓΕΛΑ.
       ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ.

Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για αναρτήσεις στην ιστοσελίδα Fimotro

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση των μηνύσεων του διευθυντή ειδήσεων του Mega, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, κατά του Γιάννη Παπαγιάννη, για σειρά υβριστικών και απειλητικών αναρτήσεων στο ιστολόγιο fimotro.blogspot.com, μετά τη σχετική ποινική δίωξη, που ασκήθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του κ. Παπαγιάννη, θα διαβιβαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ήδη ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει υποβάλει αίτημα για άμεσο προσδιορισμό της δίκης. Μιλώντας, δε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Mega σημείωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί επί του θέματος δημοσίως.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε υποβάλει μήνυση για απειλή κατά της ζωής του. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο (σ.σ. δεν διευκρινίζεται αν επρόκειτο για mail ή sms), το περιεχόμενο των οποίων συνδύασε με εκείνο των αναρτήσεων στο Fimotro.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει την έρευνα, ταυτοποιήθηκε το ηλεκτρονικό ίχνος και αποκαλύφθηκε ότι διαχειριστής του Fimotro είναι ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Εξάλλου, και οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανόλης Καψής προσέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη εναντίον του ίδιου blog για συκοφαντική δυσφήμιση, στα τέλη Μαρτίου, ζητώντας από το ιστολόγιο να καταβάλει συνολικά 4.000.000 ευρώ, με αφορμή διαδικτυακό δημοψήφισμα, που είχε αναρτήσει το τελευταίο και καλούσε τους επισκέπτες να ψηφίσουν «ποιος δημοσιογράφος… γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση», με κύριες επιλογές τα ονόματα δημοσιογράφων-παρουσιαστών του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού.

Σε σημερινή ανάρτηση στο fimotro.blogspot.com ο Γιάννης Παπαγιάννης κάνει λόγο για «στημένη μεθοδολογία και εισαγγελικά άλματα και προσπάθεια φίμωσης ενός ιστολογίου», χαρακτηρίζοντας αστείες τις κατηγορίες, που του απαγγέλλονται.

Στη φάκα του νόμου ο Παπαγιάννης (fimotro)

Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθήνας για το αδίκημα της απειλής σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Η δίωξη ήρθε ως αποτέλεσμα της ταυτοποίησης από την εταιρεία Google η οποία βεβαίωσε ότι ο διαχειριστής fimotro.blogspot.com είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.


Ήδη ο κατηγορούμενος για το πλημεληματικό αδίκημα της απειλής παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείο Αθήνας.

Πάντως η υπόθεση αυτή αναμένεται να αποτελέσει πιλότο, για τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γιάννη Παπαγιάννη για εκβίαση , συκοφαντική δυσφήμιση , απειλή και άλλες πράξεις.

Αντωνία Ξυνού
ENET.GR

xalarotiko.blogspot.com

Τι θα γίνει; Θα φέρει πίσω το ΠΑΣΟΚ και ο κινέζος τα 580 εκ ευρώ που ζημίωσαν τη χώρα πουλώντας χρυσό το 2003

Στα βουβά και κατακαλόκαιρο εισέπραξαν 200 εκατ. ευρώ για «καλύτερες επενδύσεις»-Πούλησαν 20 τόν. χρυσού

(08.2003: Οι 20 τόννοι είναι 714.285 ουγγιές [1 ουγγιά 28 γραμμαρια], τον Αύγουστο του 2003 μια ουγγιά κόστιζε 365 $ άρα οι 20 τόννοι πουλήθηκαν 260 εκ $ ή 233 εκ € [1 € ήταν 1,115 $]
07.2011: Μια ουγγιά κοστίζει 1620 $ άρα οι 20 τόννοι θα πωλούνταν 1,157 δις $ ή 812 εκ.€
ΑΠΩΛΕΙΑ: 579 εκ €)

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/08/2003

Τις «ήσυχες ημέρες του Αυγούστου» επέλεξε η Τράπεζα της Ελλάδος για να πωλήσει στη διεθνή αγορά 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματα της χώρας.

Η «επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» ολοκληρώθηκε με πλήρη μυστικότητα στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, αποφέροντας στα κρατικά ταμεία περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το όλο εγχείρημα εντείνει την ανησυχία που επικρατεί για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να εξαγγείλει πακέτο κοινωνικών παροχών από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος διευκρίνισαν ότι η χώρα «δεν πωλεί -στην κυριολεξία πλέον- τα τιμαλφή της» για να πληρώσει τα χρέη της, αλλά προκειμένου να επιτύχει υψηλότερες αποδόσεις [sic... είδαμε πόσο υψηλές αποδόσεις πέτυχαν σε σχέση με τη σημερινή τιμή του χρυσού].

Διαθέσιμα 5 δισ. ευρώ

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ελλάδας φτάνουν τα 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ένα μέρος αυτών είναι σε χρυσό, ο οποίος βρίσκεται στα θησαυροφυλάκιά της. Ανώτατο στέλεχος της ΤτΕ διευκρίνισε μάλιστα ότι ο χρυσός που ρευστοποιήθηκε αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος από τα συνολικά αποθέματα και διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν προτίθεται στο μέλλον να προχωρήσει εκ νέου σε πωλήσεις χρυσού.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση δεν θα «διοχετευτούν» άμεσα στο Δημόσιο Ταμείο, το οποίο θα επωφεληθεί μόνο εμμέσως από την υψηλότερη απόδοση που θα επιτύχει η ΤτΕ, ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας.

Ωστόσο, δεν μπορεί να παραγνωριστεί η προσπάθεια που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη από ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες προσπαθούν να επωφεληθούν από το χρυσό που διαθέτουν οι κεντρικές τους τράπεζες, προκειμένου να κλείσουν «τρύπες» του προϋπολογισμού ή να μειώσουν το ύψος του δημόσιου χρέους τους. Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φιλοδοξούσε οι σχετικές ρυθμίσεις να θεσπιστούν στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, χωρίς όμως αυτό να γίνει εφικτό.

Η πώληση του χρυσού από τη χώρα μας έγινε με διακριτικότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ολο το προηγούμενο διάστημα η Κεντρική Τράπεζα συνέλεγε κυρίως χρυσές λίρες από τις συναλλαγές του κοινού, τις οποίες στη συνέχεια μετέτρεψε σε ράβδους χρυσού. Ομως η ρευστοποίηση έγινε αντιληπτή στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, όταν διαπιστώθηκε ότι η αξία των αποθεμάτων του χρυσού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας -τα οποία συναθροίζονται στα αποθέματα χρυσού των επιμέρους κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ- ήταν σημαντικά μειωμένη.

Τότε, η ΕΚΤ αναγκάστηκε να παραδεχτεί την πώληση από κάποια Κεντρική Τράπεζα των 20 τόνων χρυσού, χωρίς όμως να κατονομάσει τη χώρα. Η ΤτΕ, από την πλευρά της, διαβεβαιώνει ότι η ρευστοποίηση του χρυσού τής δίνει τη δυνατότητα να επιτύχει υψηλότερες αποδόσεις από εκείνες που προσφέρει το πολύτιμο μέταλλο. Συνακόλουθα, το ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος της Τράπεζας θα λάβει στο μέλλον υψηλότερο μέρισμα.

Ασφυξία προϋπολογισμού

Ωστόσο, η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού καταδεικνύει την άμεση ανάγκη για έσοδα που αντιμετωπίζει το ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αποκλίσεις. Ηδη το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθειά του να τονώσει τα έσοδα, προτίθεται να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες εμφανίζονται να αυξάνουν με ανεξέλεγκτο ρυθμό, ο οποίος ενισχύεται από τον πολιτικό κύκλο. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο ρυθμός αύξησης των δαπανών ήταν υπερδιπλάσιος (12,6%) του προβλεπόμενου στόχου (5,2%).

Γερμανικά ΜΜΕ για την επενδυτική διάσκεψη του Βερολίνου για την Ελλάδα

[Οι Γερμανοί αποφασίζουν για όλα και η πλάκα είναι ότι ο Χρυσοχοίδης βγάζει ανακοινώσεις ότι μίλησε τηλεφωνικά (θα το διαβάσετε αλλού), έκανε, έδειξε, ζήτησε, για να μας πείσει ότι όλα είναι αποτέλεσμα δικών του ενεργειών... Mike άστα αυτά και πες μας αν στην τηλεφωνική συνομιλία έθεσες θέμα επιστροφής του κατοχικού δανείου όπως έχει πει και ο αρχηγός σου... ή αυτό το ξεχνάμε όταν μιλάμε με τους Γερμανούς και το θυμόμαστε μόνο όταν απευθυνόμαστε στους χαχόλους τους Έλληνες;]

Στέρεες διοικητικές δομές, εμπειρία, επενδυτικές δυνατότητες και πρόθυμοι επενδυτές είναι οι τέσσερις προϋποθέσεις που προσδιόρισε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, κ. Ρέσλερ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «ΝτόιτσλαντΡάντιο» (Deutschlandradio) με αφορμή την επενδυτική διάσκεψη για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

"Το θέμα είναι να δούμε σε ποια σημεία, από πλευράς της γερμανικής οικονομίας, υπάρχουν ακόμη κωλύματα σ' ότι αφορά τις επενδύσεις (στην Ελλάδα) και πώς μπορούμε να κάνουμε όλοι κάτι από κοινού προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά το ταχύτερο δυνατό", τόνισε ο γερμανός υπουργός.

Τόνισε, δε, ότι "Εάν βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία, εάν βοηθήσουμε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της, βοηθάμε την Ελλάδα αλλά βοηθάμε και προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης της ευρωζώνης, βοηθάμε το ευρώ και έτσι φυσικά τη Γερμανία και την Ευρώπη συνολικά. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση και να λύσουμε τα προβλήματα".

Αναφερόμενος στις εργασίες τις διάσκεψης ο κ. Ρέσλερ προσδιόρισε τέσσερα μεγάλα πεδία, από τα οποία όπως είπε θα γίνει η αρχή:

"Χρειαζόμαστε στέρεες διοικητικές δομές, στις οποίες να μπορεί κανείς να επενδύσει. Το δεύτερο είναι: χρειαζόμαστε εμπειρία. Η Γερμανία έχει μία πολύ ισχυρή οικονομική δομή μεσαίων επιχειρήσεων, αυτό είναι κάτι που απουσιάζει εντελώς από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ μικρές επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα είτε πολύ μεγάλοι όμιλοι, αλλά η μεσαία τάξη επιχειρήσεων, όπως υπάρχει στη Γερμανία, απουσιάζει. Τρίτον: χρειαζόμαστε επενδυτικές δυνατότητες, και όντως το πρόβλημα της χρηματοδότησης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά και σ' αυτό τον τομέα μπορούμε με την εμπειρία μας, την οποία μπορέσαμε να συλλέξουμε από την παροχή βοήθειας προς την Ανατολική Ευρώπη, να συνδράμουμε. Και τέταρτον, στην πράξη: χρειαζόμαστε επενδυτές που είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε μεγάλα προγράμματα σε τομείς όπως τηλεπικοινωνίες, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή διαχείριση απορριμμάτων".

Ο κ. Ρέσλερ ανέφερε τέλος ότι "οι αλλαγές δε μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούν να γίνουν".

Σε ρεπορτάζ, εξάλλου της εφημερίδας «Χανόβερσε Αλγκεμάινε» (Hannoversche Allgemeine) ο εκτελεστικός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) Μάρκους Κέρμπερ (Markus Kerber) δηλώνει ότι χρειάζεται υπομονή καθώς "οι δομικές αλλαγές εθνικών οικονομιών χρειάζονται 5, 10 και μερικές φορές 15 χρόνια".

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε έγγραφο, που έχει συντάξει το επιτελείο του Ρέσλερ, αναφέρεται ότι τα διαρθρωτικά προγράμματα της ΕΕ για την Ελλάδα θα πρέπει "βραχυπρόθεσμα να αναπρογραμματιστούν και να προσανατολιστούν πρωτίστως στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας". Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσουν τη δημιουργία τεσσάρων περιοχών-μοντέλων στην Ελλάδα, στις οποίες θα μπορούσε να προωθηθεί η εγκατάσταση διεθνών, ευρωπαϊκών και ελληνικών επενδύσεων. Προς τούτο θα πρέπει να δημιουργηθεί γι' αυτές τις περιοχές ένα ιδιαίτερο νομοθετικό πλαίσιο, καταλήγει το έγγραφο.-

Γκρούεφσκι για το θέμα του ονόματος... μια απ' τα ίδια

"Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αλλαγή του συντάγματος, με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και δεν πρόκειται να αποδεχθεί ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα έπλητταν τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη διαφορετικότητα του μακεδονικού έθνους και τη μακεδονική γλώσσα. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε λύση στο ζήτημα που επέβαλε η Ελλάδα, δίχως νωρίτερα να αποφανθούν επ' αυτής οι πολίτες σε δημοψήφισμα, δια του οποίου η πλειοψηφία τους θα συναινέσει στην ενδεχόμενη λύση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλος καλεί την κυβέρνηση να θέσει τέλος στις έξωθεν παρεμβάσεις για την ίδρυση δικηγορικών εταιρειών

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος καλεί την κυβέρνηση "να αναλογισθεί τις ευθύνες της απέναντι στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και στον 'Έλληνα πολίτη, και να θέσει τέλος στις έξωθεν παρεμβάσεις που βάλλουν κατά των θεσμών, προσβάλλουν τον ίδιο τον πυρήνα της απονομής της δικαιοσύνης και στόχο έχουν την υποβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας".

Αφορμή για τη δήλωση αυτή του κ. Αδαμόπουλου απετέλεσε η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητάει εξηγήσεις για τους περιορισμούς που υπάρχουν στην απελευθέρωση του καθεστώτος εγκατάστασης δικηγορικών εταιρειών στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών να εξηγήσει τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιδιώκει η απαγόρευση ίδρυσης δικηγορικής εταιρείας από δικηγόρους που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικούς Συλλόγους της Ελλάδας, με εξαίρεση τους δικηγόρους Αθήνας και Πειραιά.

Επίσης, η Κομισιόν ρωτά εάν μπορούν δικηγόροι από το ίδιο κράτος-μέλος ή από διάφορα κράτη-μέλη να ιδρύσουν μία δικηγορική εταιρεία μαζί με Έλληνες δικηγόρους από διαφορετικούς συλλόγους.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει: "Ο κώδικας περί δικηγόρων καθιδρύει αυστηρά ασυμβίβαστες με το δικηγορικό λειτούργημα δραστηριότητες, όπως οι εμπορικές, επιβάλλει, σε περίπτωση παραβάσεως, πειθαρχικές κυρώσεις και αναστολή του λειτουργήματος για όλη τη διάρκεια της ασκήσεως δραστηριότητας ασυμβίβαστης με το δικηγορικό λειτούργημα και, εν γένει, ρυθμίζει την επαγγελματική λειτουργία του δικηγόρου με έμφαση στον χαρακτήρα των καθηκόντων του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης μάλλον παρά στον χαρακτήρα της δικηγορικής δραστηριότητας ως καθαρώς βιοποριστικής/οικονομικής δραστηριότητας. Κατά συνέπεια, ο νομοθέτης θέλησε τον δικηγόρο συμπράττοντα λειτουργό της δικαιοσύνης και απέκλεισε τον δικηγόρο έμπορο ή επιχειρηματία, με ρητές και σαφείς σχετικές νομοθετικές, αλλά και συνταγματικές αναφορές".

Έτσι, συνεχίζει ο Αδαμόπουλος "η επίκληση επιχειρημάτων δήθεν 'ανοίγματος' του επαγγέλματος, που λειτουργούν ισοπεδωτικά και παραγνωρίζουν την ιδιαίτερη φύση του δικηγορικού λειτουργήματος και την αυξημένη κατοχύρωσή του, δεν παρίσταται καθόλου πειστική και απέχει πόρρω από τη ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων, που διαπιστώνονται στον κλάδο υπό την τρέχουσα οικονομική συγκυρία".

Αύριο σε διαβούλευση το καραγκιοζιλίκι με τα δημοψηφίσματα

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από αύριο έως τις 22 Αυγούστου το σχέδιο νόμου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, έπειτα από την έγκρισή του από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Το σχέδιο νόμου περιγράφει τη διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, σύμφωνα και με τις διατάξεις του συντάγματος, όπως διαμορφώθηκε μετά την αναθεώρηση του 1985/86.

Προβλέπονται δύο τύποι δημοψηφίσματος, ο πρώτος αφορά κρίσιμο εθνικό θέμα και για τη διεξαγωγή του απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου και απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών και ο δεύτερος τύπος που κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά στην αναθεώρηση του 1985/1986, αφορά ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με εξαίρεση τα δημοσιονομικά. Για την προκήρυξή του απαιτείται πρόταση των 2/5 της Βουλής και αποδοχή του από τα 3/5 του συνόλου του βουλευτών.

Με το σχέδιο νόμου οριοθετούνται οι βασικές έννοιες που έχουν σχέση με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, δηλαδή το κρίσιμο εθνικό θέμα, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται μόνο ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας, αλλά και ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος σχετικά με την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας, το ψηφισμένο νομοσχέδιο, το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και το δημοσιονομικό ζήτημα.

Επίσης, περιγράφονται λεπτομερώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες διενέργειας των δημοψηφισμάτων, που είναι:

- στα δημοψηφίσματα ψηφίζουν όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εντός των ορίων της χώρας,

- ψηφοφορία διεξάγεται σε εκλογικές περιφέρειες και ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια,

- οι ψηφοφόροι καλούνται να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έντυπο ψηφοδέλτιο, το οποίο περιέχει το ερώτημα και τις δυνατές απαντήσεις, όπως καθορίζονται από τη Βουλή,

- επικρατεί η απάντηση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων, στα οποία δεν προσμετρώνται τα λευκά,

- η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος είναι συμβουλευτική για την κυβέρνηση, με εξαίρεση την περίπτωση δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο, οπότε έχει δεσμευτικό περιεχόμενο, αρκεί να πάρει μέρος στην ψηφοφορία τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό όσων είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους,

- η οικονομική διαχείριση και η δημόσια προβολή υπόκεινται στις ρυθμίσεις που διέπουν τις γενικές βουλευτικές εκλογές, και

- το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και, εν γένει, το κύρος του δημοψηφίσματος ελέγχεται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Norwegian SWAΤ :) : Χάλασε το σκάφος της Αστυνομίας και πήγαν στο νησί με σκάφη πολιτών... πάλι καλά που δεν έκαναν κουπί

Ο επικεφαλής της ομάδας επέμβασης που συνέλαβε τον δράστη της διπλής επίθεσης της Παρασκευής στη Νορβηγία δήλωσε "υπερήφανος" για την εργασία των ανδρών του, παρά τις επικρίσεις που δέχεται η αστυνομία ότι καθυστέρησε να επέμβει για να αποτρέψει το μακελειό στο νησί Οτόγια.

"Ήταν ιδιαίτερα συνετοί και απέδειξαν το κουράγιο τους", δήλωσε ο Χάαβαρντ Γκάασμπακ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης στο κέντρο του Όσλο και το νησί Οτόγια, συνελήφθη μία ώρα αφού η αστυνομία έλαβε την πρώτη ενημέρωση που αναφερόταν στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Οτόγια.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γκάασμπακ ανέφερε πώς έφτασε στο νησί μαζί με εννέα άνδρες και συνέλαβε τον δράστη. Η επιχείρηση της αστυνομίας καθυστέρησε καθώς το σκάφος της αστυνομίας έπαθε βλάβη, με αποτέλεσμα η ομάδα να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει δύο σκάφη πολιτών, εξήγησε ο Γκάασμπακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το συμβάν καθυστέρησε την αστυνομία περίπου 10 λεπτά.

Ο Μπράιβικ παραδόθηκε χωρίς να προβάλει αντίσταση σχεδόν αμέσως μόλις η αστυνομία έφτασε στο νησί Οτόγια, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας.

Εντωμεταξύ η αστυνομία του Όσλο και αυτή της περιφέρειας όπου ανήκει το νησί Οτόγια θα λάβει 20 εκατομμύρια κορώνες (2,6 εκατομμύρια ευρώ) για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας, όπως ανακοίνωσε το κυριότερο συνδικάτο των αστυνομικών.

"Το υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε να αποδεσμεύσει 20 εκατομμύρια κορώνες για να δημιουργήσουμε 100 νέες θέσεις εργασίας" που θα δοθούν "σε απόφοιτους της σχολής της αστυνομίας που μέχρι τώρα δεν έχουν βρει δουλειά", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκρι Γιόρουν Χόλμεν, εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών.

"Αυτοί οι νέοι πόροι είναι πραγματικά απαραίτητοι. Οι αστυνομικοί του Όσλο και της περιοχής Νόρντε Μπούσκερουν (στην οποία ανήκει το νησί Οτόγια) είναι πολύ κουρασμένοι", πρόσθεσε.

Πολλοί αστυνομικοί αναγκάστηκαν να διακόψουν την άδειά τους και να εργαστούν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο μετά τη διπλή επίθεση, επεσήμανε η Χόλμεν.

Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις για τη χορήγηση αδειών κινητής τηλεφωνίας. Αντίδραση της Wind που της φάνηκαν πολλά τα λεφτά

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τις προτάσεις της για τη χορήγηση των αδειών κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 900 MHz και 1800 MHz.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της ΕΕΤΤ, για τη ζώνη των 900 MHz η τιμή εκκίνησης αρχίζει από τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ για τα τμήματα του εύρους 2Χ2,5 εντός των ζωνών 885-890 και 930-935 MHz και φτάνει τα 23,3 εκατομμύρια ευρώ για τις ζώνες έως τα 960 MHz. Σε ό,τι αφορά στη φασματική περιοχή DCS 1800 η τιμή εκκίνησης είναι τα 20,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Wind, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει υπερβολικό το τίμημα για την ανανέωση της άδειας, καθώς, όπως αναφέρει, η τιμή εκκίνησης των 46,6€ εκατ. για κάθε τμήμα 5 MHz, στη φασματική περιοχή των 900 MHz, δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και αγοράς και είναι υπερδιπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου για αντίστοιχες ανανεώσεις.

Σύμφωνα με τη Wind, από το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕΤΤ, απουσιάζει η τεκμηρίωση της τιμής εκκίνησης. Παράλληλα, εκτιμά ότι η τιμή ανανέωσης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων παραμένει εισπρακτικού χαρακτήρα και δεν συμβάλλει στην δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος, σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την εθνική οικονομία, όπου το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή προοπτική και η προσέλκυση κεφαλαίων από ξένους επενδυτές.

Η WIND Ελλάς θα καταθέσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις απόψεις της επί του κειμένου της δημόσιας διαβούλευσης το προσεχές διάστημα, με κύριο άξονα την υγιή ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών μακροπρόθεσμα και την ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.

Κύπρος: Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Κ. Μπισμπίκας, δηλώνει ότι ήταν αντίθετος στη φύλαξη των πυρομαχικών, που προκάλεσαν την έκρηξη στη ν.β.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μπισμπίκας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είχε τοποθετηθεί αρνητικά στη φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων με τα εκρηκτικά στην ναυτική βάση, από την Εθνική Φρουρά.

Επίσης, αναφέρει ότι "μετά τη λήψη αντίθετης πολιτικής απόφασης", για προσωρινή φύλαξη των εκρηκτικών από την Εθνική Φρουρά, "ο ίδιος δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στη λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο χώρο", καθώς απουσίαζε από την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπισμπίκα οι αποφάσεις ελήφθησαν σε σύσκεψη, παρουσία του τέως υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού, του συνταγματάρχη Γεώργιου Γεωργιάδη και άλλων εμπλεκομένων.

Στη σύσκεψη αυτή, προσθέτει ο αντιστράτηγος, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν όλα τα θέματα, τα οποία σχετίζονταν με την εκφόρτωση και φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου της προσωρινής τους φύλαξης.

Περίπου δύο μήνες μετά, στις 30-4-2009, ο κ. Μπισμπίκας ολοκλήρωσε τη θητεία του και αναχώρησε από την Κύπρο.

Σήμερα ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς έδωσε κατάθεση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, ενώ την περασμένη βδομάδα κατέθεσε σε ανακριτές της Κυπριακής Αστυνομίας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Αντί να κρυφτούν, ζητάνε και τα ρέστα: «Άδικη και εξοντωτική η ποινή για τους καταδικασθέντες ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς», λένε οι γονείς τους

«Αδικη, στυγνή, εξοντωτική, παράλογη, αυθαίρετη, απάνθρωπη και εκδικητική», χαρακτήρισαν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι γονείς των καταδικασθέντων νεαρών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο ώστε, όπως ανέφεραν, «να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Τόνισαν, δε, ότι ελπίζουν πως στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα πετύχουν «δίκη κρίση».

Οι παριστάμενοι γονείς των νεαρών σε γραπτή δήλωση που διένειμαν, υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη πριν τη έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες». Αναφέρουν πως η Δικαιοσύνη «εξαντλώντας τα όρια της λογικής και διατρέχοντας τους διαδρόμους του παραλόγου, μοίρασε 130 χρόνια φυλακή, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπήρξε φυσική παρουσία κανενός των κατηγορουμένων στις υποτιθέμενες εκρήξεις». Αναφέρουν ακόμη ότι «η Δικαιοσύνη, λοιπόν, τιμωρεί βάναυσα και καταστρέφει ανελέητα νέους ανθρώπους, με εικασίες και συμπεράσματα και όχι για πράξεις».

Εκφράζουν, δε, την πικρία τους επειδή τα παιδιά τους είναι στη φυλακή, ενώ παραμένουν ατιμώρητοι εμπλεκόμενοι σε τεράστια πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, που «βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές ανθρώπων και τις συνταγματικές δομές της χώρας».

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και η συγγραφέας, Μάρω Δούκα.

Kύπρος: Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε τους υπουργούς -μέλη του κόμματος να παραιτηθούν

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ζήτησε από τούς δύο υπουργούς - μέλη του κόμματος να θέσουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Με τον τρόπο αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Φώτης Φωτίου, "θα διευκολυνθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας να λάβει αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν".

Το ΔΗΚΟ συμμετέχει στην κυβέρνηση Χριστόφια με δύο υπουργούς, τον Αντώνη Πασχαλίδη (Εμπορίου) και το Χρίστο Πατσαλίδη (Υγείας).

Υπεμθυμίζεται οτι την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτηση του ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ δήλωσε πως "διαπιστώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται δραματικά. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Σήμερα, τώρα, πρέπει να αναληφθούν σημαντικές, καταλυτικές πρωτοβουλίες και να καταβληθούν αποφασιστικές προσπάθειες για να προλάβουμε τα χειρότερα. Γιατί, ενδεχομένως να μας αναμένουν χειρότερα, αν δεν δράσουμε άμεσα".

Ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ αναμένει την αποδοχή των προτάσεων του από τον Κύπριο πρόεδρο.

Παράλληλα ο κ. Φωτίου δήλωσε πως σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν θα αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας συγκεκριμένα πως το κόμμα αναμένει "τη λήψη αποφάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και υπερβάσεων, που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία και τους θεσμούς της, στο σύστημα διοίκησης της χώρας και για να διασωθεί η οικονομία".

Απάντηση Γ. Μιχελάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι δημαγωγικό κόμμα (οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους)

"Ο κ. Μόσιαλος εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.

Θα μπορούσε, ωστόσο, να ακούει τους κορυφαίους της κυβέρνησης που ομολογούν δημόσια ότι κόμμα δημαγωγικό υπήρξε το ΠΑΣΟΚ.

Υποσχόταν στους πάντες τα πάντα, έλεγε "όχι" σε κάθε μεταρρύθμιση και εξαπατούσε τους Έλληνες με το "λεφτά υπάρχουν".

Θυμίζουμε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι ο ίδιος ο αρχηγός του πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις για να μην αλλάξει τίποτε.

Αποχωρούσε από τη Βουλή και ηγείτο των διαδηλώσεων εναντίον της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.

Έκλεινε το λιμάνι του Πειραιά μαζί με αγρότες που είχαν έρθει για να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Υπονόμευε, μέσα και έξω από τη Βουλή, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Έβαζε φραγμούς στο επενδυτικό ενδιαφέρον, δεσμευόμενος ότι, ως κυβέρνηση, θα ξαναγόραζε την Ολυμπιακή και τις μετοχές του ΟΤΕ, ενώ θα καταργούσε τη συμφωνία με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε πλήρη αντίθεση, με τις πρακτικές ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. επιδεικνύουν στάση ευθύνης, προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση το συλλογικό καλό.

Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ψηφίζουμε ό,τι κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ασκούμε υπεύθυνη κριτική σε κάθε περίπτωση".

ΕΡΤ: Ακύρωσαν το διαγωνισμό πρόκληση και κάνουν νέο διεθνή

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε, εκτός από μερικούς τρελούς διορισμούς (βλέπε παρακάτω), τη ματαίωση των αποτελεσμάτων ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά, διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ Α.Ε. παγκοσμίως, μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί και τις ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί στη Βουλή μεταξύ άλλων κι απ'τον Κεδίκογλου

Το ΔΣ αποφάσισε τη διενέργεια δύο διεθνών διαγωνισμών, έναν για τη μεταφορά του δο-ρυφορικού σήματος παγκοσμίως και έναν για τη διανομή και εκμετάλλευσή του. Για τον δεύτερο διαγωνισμό, εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να καταθέσουν προτάσεις για τις προδιαγραφές των διαγωνισμών εντός δέκα ημερών.

Εκτός των ανωτέρω έκανε και 50 ρουσφετάκια προσλαμβάνοντας υπαλλήλους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ βολεύτηκαν μόνιμα και 3 παιδιά υπαλλήλων της ΕΡΤ ή της Βουλής που πέθαναν εν ώρα εργασίας... δηλ. στον καθημερινό πόλεμο για μια καρέκλα στην ΕΡΤ ή τη Βουλή!!! Άκου νόμο που έχουν περάσει τα λαμόγια... μπανανία κανονικά

Μεγανήσι: Ένας μικρός παράδεισος στο «νησί των ναυτικών»

http://meganisinews.eu/wp-content/uploads/2010/12/meganisi3.jpgΌταν το ταχύπλοο σκάφος "Αγχίαλος", που σε πάει από τη Λευκάδα στο Μεγανήσι, δένει τους κάβους στην προβλήτα, στο Βαθύ, ο τόπος που αντικρίζεις αμέσως σε "κερδίζει".

Το ασπρισμένο δρομάκι με τα πολύχρωμα λουλούδια και τις όμορφες αυλές θα σε οδηγήσει στο παλιό καφενείο του Βησσαρίωνα. Εκεί, είναι το στέκι των ηλικιωμένων στο νησί, γιατί ο ελληνικός καφές έχει καϊμάκι και είναι ψημένος με πολύ μεράκι, όπως χαρακτηριστικά λένε. Ο Βησσαρίωνας έμαθε την τέχνη από τον παππού του και συνεχίζει την παράδοση στο γραφικό του ψαροχώρι.

Χρειάζονται λίγα λεπτά της ώρας για να φτάσουμε από τη Λευκάδα στο Μεγανήσι, καθώς η απόσταση είναι μόλις 4 ναυτικά μίλια. Στο πηδάλιο του σκάφους είναι μια νεαρή καπετάνισσα, η Κατερίνα, γιατί στο "νησί των Ναυτικών" την παράδοση συνεχίζουν και οι γυναίκες.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjVeXvumsuabPSLCwhuse7M4NBAoxUXEH-YGjJOHv7g7xjzFQgpQZXVWtqXwQIw8E94AgjJK4MbCrMjWgh8L8YFWw0U-Ui9PrAqwcEdYXsAB0nHnTk8Uw_F7jE_nbh12-6RbzLnIhJCsg/s1600/1_21.jpgΤο Μεγανήσι είναι τρία γραφικά χωριά, "φυτεμένα" μέσα στα πεύκα και τις ελιές, είναι αμέτρητα φυσικά φιοδρ, ένας ανεξερεύνητος "παράδεισος", που γνώρισαν πρώτοι όσοι ταξίδευαν στο Ιόνιο με σκάφη αναψυχής και ιστιοπλοϊκά. Είναι ένα μικρό νησί με μεγάλη καρδιά, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι. Είναι ένας θαλασσινός μικρός τόπος στα πόδια της Λευκάδας, μια ανάσα από το Σκορπιό, με πολλά μικρά νησάκια αιώνια αγκυροβολημένα γύρω του.

http://www.meganisi.gov.gr/Portals/2/meganisi_7.JPGΤο Βαθύ απλώνεται γύρω από το ομώνυμο φυσικό λιμάνι, όπου βρίσκονται αγκυροβολημένα αμέτρητα ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη αναψυχής. Ο τόπος είναι γεμάτος ζωντάνια. Τα σπίτια είναι χτισμένα με πέτρα και έχουν όμορφες αυλές. Ο κόσμος είναι πάντα χαμογελαστός και φιλόξενος.

Ο επισκέπτης εδώ έχει όμορφες καλοκαιρινές μέρες και νύχτες. Στην παραλία, στις ταβέρνες θα γευτεί φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και ντόπιες σπεσιαλιτέ, όπως το "χταπόδι γιαχνί" από τη Μαρία του Πασά. Στα μπαράκια, η διάθεση ανεβαίνει, το κέφι ανάβει και η νύχτα παίρνει χρώμα.

Ένας καταπράσινος ανηφορικός δρόμος οδηγεί από το Βαθύ στο Κατωμέρι, το μεγαλύτερο από τα τρία χωριά του νησιού που είναι και η έδρα του Δήμου Μεγανησίου. Είναι ένα γραφικό χωριό, που αγναντεύει τη θάλασσα και τις ηπειρωτικές ακτές, με παραδοσιακές γειτονιές, μαγαζάκια, ταβερνάκια και νυχτερινή ζωή. Κάτω από τον οικισμό βρίσκεται το λιμανάκι, ο Αθερινός με τους παλιούς μύλους. Είναι ένα απάνεμο λιμάνι, που έχει γίνει καταφύγιο για τους ιστιοπλόους. Περπατώντας στην ακτή, θα ανακαλύψετε κοντά στο φάρο μια μικρή αμμουδερή παραλία. Ανάσες δροσιάς θα βρείτε στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας, αλλά και σε μια μικρή υπαίθρια καφετέρια πάνω στην άμμο.

Αρχείο:Meganisi-Spartochori.jpgΗ καλύτερη στιγμή της ημέρας είναι το δειλινό στο Σπαρτοχώρι [φώτο]. Είναι το τρίτο χωριό του Μεγανησιού, που βρίσκεται "σκαρφαλωμένο" στην κορυφή ενός λόφου. Είναι μια μεγάλη βεράντα, με θέα στη θάλασσα, στο Σκορπιό, στη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία. Τα σπίτια του στοιβάζονται το ένα δίπλα στο άλλο, τα καλντερίμια είναι στενά και δαιδαλώδη.

Το λιμανάκι του χωριού είναι τα Σπήλια. Από εκεί, ακολουθώντας το μονοπάτι με τα σκαλοπάτια θα αντικρύσετε ένα μεγάλο άνοιγμα που οδηγεί στην "σπηλιά του κύκλωπα", η οποία όμως δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί. Φεύγοντας από το Σπαρτοχώρι, προς τα δεξιά, θα συναντήσετε το μοναστήρι του Αη-Γιάννη του Προδρόμου, που είναι κτισμένο πάνω στα βότσαλα, στην ομώνυμη παραλία.

Οι ακτές στο νησί είναι με χοντρή άμμο ή βότσαλα Το Πασουμάκι, τα Αμπελάκια, το Λιμονάρι, ο Αθερινός, τα Σπήλια, το Φανάρι, ο Αι-Γιάννης είναι μερικές από τις παραλίες που θα θυμάστε για πάντα. Στη θάλασσα του Αη-Γιάννη, όταν φυσήξει λίγο, για όσους κάνουν σερφινγκ είναι ιδανική επιλογή.

Αξίζει...

- Να κάνετε με σκάφος μια μικρή κρουαζιέρα γύρω από το νησί για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά του, τις άγνωστες ομορφιές του και τις ερημικές παραλίες του. Στο νοτιοδυτικό του άκρο, τρεις σπηλιές, του Παπανικολή, του Γιοβάνη και του Δαίμονα, καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου και μύθων . Η σπηλιά του Παπανικολή, έχει βάθος 30 μέτρα και στο εσωτερικό της υπάρχει αμμουδιά. Λέγετε ότι εκεί ήταν κρυψώνα του υποβρυχίου Παπανικολής.

- Να ακολουθήσετε μια υπέροχη διαδρομή στα νότια του νησιού, στο "στενό πόδι" όπως το λένε οι ντόπιοι και να πάτε στο ακρωτήρι Κεφάλι. Η θέα από εκεί κόβει την ανάσα, ενώ τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος κάνουν ακόμη πιο ερωτικό το τοπίο. Το "στενό πόδι" πλέον, ανήκει στο Βρετανό τραπεζίτη Τζέικομπ Ρότσιλντ, ο οποίος μαγεύτηκε από την καταπράσινη περιοχή με τα απόκρημνα βράχια, έκτασης 2.650 στρεμμάτων. Εκεί, εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία για την διάνοιξη δρόμων, αλλά και τη δημιουργία δύο ελικοδρομίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχεδιασμό του τραπεζίτη είναι να δώσει λάμψη σε μια περιοχή, που επί χρόνια έζησε στη σκιά του Σκορπιού, δημιουργώντας πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, όπου θα φιλοξενούνται μεγιστάνες από όλο τον κόσμο.

Διαμονή

Για τη διαμονή σας στο Μεγανήσι λειτουργούν 2 ξενοδοχεία, 50 βίλες και λιγοστά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Όσοι θα φτάσουν στο Βαθύ με ιστιοπλοϊκό ή ταχύπλοο σκάφος μπορούν να δέσουν στη Μαρίνα. Εκεί, δεν θα βρουν απλά έναν ντόκο, αλλά θα καλύψουν όλες τις ανάγκες τους, όπως ηλεκτρικό, νερό και καύσιμα. Επίσης, λειτουργούν ακόμη δύο μικρότερες μαρίνες στα Σπήλια και στο καφέ-εστιατόριο Καρνάγιο.

Πώς θα πάτε

- Με το ταχύπλοο σκάφος "Αγχίαλος" από την πόλη της Λευκάδας.

- Με καραβάκια και φέρυ-μπόουτ από το Νυδρί καθημερινά.

- Αεροπορικώς από την Αθήνα στο αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο απέχει 17χλμ από την Λευκάδα.

- Οδικώς, η Λευκάδα απέχει 370 χλμ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ερώτηση Ι. Βρούτση για τους φορολογικούς ελέγχους των ανέλεγκτων χρήσεων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Πορεία οριστικών φορολογικών ελέγχων των ανέλεγκτων χρήσεων»

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Δ.ΕΛ.1059085 εξ 2011/ 14.04.2011 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά την Συγκρότηση 32 Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου, προβλέπεται:

«…η διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων χρήσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σε 1747 φυσικά πρόσωπα τα οποία επιλέχθηκαν από την 4η Ομάδα του Έργου «Πρόγραμμα υλοποίησης κατά της φοροδιαφυγής 2010-2011» με χρήση της εφαρμογής στόχευσης του συστήματος Elenxis και τα οποία δεν δήλωσαν ως όφειλαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 (Ν. 2238/1994), εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις (Δ΄ Πηγή), από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση».

Ωστόσο, μετά από διάστημα τριών μηνών, δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία υλοποίησης, καθώς και τα αποτελέσματα της ανωτέρω απόφασης. Κατόπιν τούτου:

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο ;
Ποια είναι τα ποσά των φόρων που έχουν βεβαιωθεί μέχρι σήμερα και πόσα από αυτά έχουν εισπραχθεί ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων

Κουκου

Τότε παπαγάλοι... τώρα αντικειμενική ενημέρωση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Ο κόσμος πεινάει κι ο Ραγκούσης-Νταλάρας κάνει χιούμορ

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/06/%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA.jpgΠαρά τον πανικό που γίνεται τον τελευταίο καιρό με τους ταξιτζήδες και τη δίκαια ή άδικη αγωνία τους για το μέλλον τους ο Ραγκούσης-Νταλάρας δεν πτοείται και μόλις έφτασε χθες στις 2.40 μ.μ., καθυστερημένος όπως πάντα, στο Υπ. Συμβούλιο που έπρεπε να ξεκινήσει στις 2 μ.μ., απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων "γιατί άργησε". Είπε κοροιδευτικά:

«Δεν έβρισκα ταξί»!

Γιαννάκη! Κατέβα απ' το καλάμι γιατί πρέπει να έχεις υπόψη σου πως
απ' όσο πιο ψηλά πέσεις, τόσο πιο θεαματικά σκάς στο έδαφος...


ΥΓ. Πάντως, ως συνήθως, η συνεδρίαση είχε μόλις ξεκινήσει λόγω της… «ώρας ΠΑΣΟΚ».

Πως μετέφραζε μέχρι χθες βράδυ η Google το όνομα του σιωνιστή δολοφόνου Breivik

Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους του πλανήτη κάποιοι πείραξαν τη μεταφραστική υπηρεσία της Google με αποτέλεσμα να μεταφράζει το όνομα του Βreivik σε «ανανέωση-ανακαίνιση»! Και πράγματι έτσι είναι μιας και εγώ που έβαλα χθες το Βreivik στο translate.google.com η μετάφραση στα ελληνικά ήταν...

"ανακαίνιση"...
δίνοντας μια θετική έννοια στο όνομα του σιωνιστή δολοφόνου



Το ίδιο ίσχυε και για τις άλλες γλώσσες:

* nor-ger: breivik - Sanierung
* nor-nl: breivik - renovatie
* nor-eng: breivik - refurbishment
* nor-fr: breivik - rénovation
* nor-esp: breivik - remodelación

Αντίθετα και αυτό εξάπτει περισσότερο τη φαντασία των συνωμοσιολόγων, αν βάζαμε αντίστροφα τις λέξεις η μετάφραση της Google δεν μας έδινε σαν αποτέλεσμα τη λέξη Breivik:

* ger-nor: Sanierung - Redevelopment
* nl-nor: renovatie - renovering
* eng-nor: refurbishment - oppussing
* fr-nor: rénovation - renovering
* esp-nor: remodelación - remodeling

(translate.google.com)

Εκεί βέβαια που οι θεωρίες συνωμοσίας πήραν φωτιά ήταν όταν κάποιος έβαλε τη λέξη Breivik στην μηχανή μετάφρασης της Microsoft, στην Bing:

* nor-ger: breivik - Breivik
* nor-nl: breivik - Breivik
* nor-eng: breivik - Breivik
* nor-fr: breivik - breivik
* nor-esp: breivik - Breivik

Η μηχανή μετάφρασης της Μιcrosoft δεν μεταφράζει καθόλου το όνομα Breivik και επιστρέφει το ίδιο αποτέλεσμα ενώ αντίστροφα μεταφράζει σωστά τη λέξη ανανέωση ή ανακαίνιση:

* ger-nor: Sanierung - Rehabilitering
* nl-nor: renovatie - renovering
* eng-nor: refurbishment - oppussing
* fr-nor: rénovation - renovering
* esp-nor: remodelación - ombygging

(microsofttranslator.com)

Να και μερικές φώτο από τις μεταφράσεις σε άλλες γλώσσες:
http://www.vkblog.nl/static/pub/mm/tempest/898/Image/breivik.nor.eng.png
http://www.vkblog.nl/static/pub/mm/tempest/898/Image/breivik.nor.ger.png
http://www.vkblog.nl/static/pub/mm/tempest/898/Image/breivik.nor.fra.png
Τελικά το πρόβλημα διορθώθηκε χθες αργά το βράδυ από την Google η οποία ενημερώθηκε

Ο Νορβηγός ΥΠΕΞ στο νησί Utoya μια μέρα πριν την τραγωδία

Βίντεο με το νορβηγό ΥΠΕΞ να επισκέπτεται το νησί Utoya μια μέρα πριν την τραγωδία και να γίνεται δεκτός με τα αίτημα των νεαρών για στήριξη των Αφρικανών και των Παλαιστινίων :


Πώς υποδέχθηκαν οι Εβραίοι την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης;

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, ράπισμα στους μπερδεμένους μπουρδολόγους "αντι-εθνικιστές" του σήμερα, από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών. Δύο τηλεγραφήματα της 27ης Οκτωβρίου 1912, την επομένη της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, από τον Οθωμανικό ζυγό.

Υπέρ του νομοσχεδίου για τις ενεργειακές αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και την έρευνα υδρογονανθράκων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ-Κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Με κρατούσα την πεποίθηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και των κομμάτων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ότι «η πολιτική για την ενέργεια πρέπει να γίνει βασικός άξονας για την ανάπτυξη και μοχλός για την έξοδο από την οικονομική κρίση», το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις ενεργειακές αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και την έρευνα υδρογονανθράκων, συναντά ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή.

Στο κλίμα αυτό, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ ψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός χαρακτήρισε «εξ’ ολοκλήρου αναπτυξιακό» το νομοσχέδιο διότι «η ενέργεια αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους τομείς για επενδύσεις» και «μπορεί να γίνει ο πιο δυναμικός τομέας για την ενεργοποίηση κεφαλαίων».

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι η κυβέρνηση επέλεξε το μοντέλο ΙΤΟ (σ.σ. χαρακτηρίζεται δειλό και αναποτελεσματικό από τη ΝΔ) αλλά «η επιλογή αυτού του μοντέλου είναι μεταβατική, ώστε να γίνει στη συνέχεια το βήμα του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού, διατηρώντας τα δίκτυα στο κράτος». Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει την πρότασή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής σε τρίτους, εκτός ΔΕΗ.

Για το φυσικό αέριο, ο υπουργός είπε ότι στόχος είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού και η σταδιακή μετάβαση σε μια πλήρως ανταγωνιστική αγορά, ενώ αναφερόμενος στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είπε πως η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, αλλά είναι ένα θέμα που «δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά και από ευρύτερες αποφάσεις από γειτονικές χώρες, που η κυβέρνηση ελπίζει να είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο για την έρευνα υδρογονανθράκων, ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι εκσυγχρονίζεται, ώστε να αξιολογηθούν όλες οι δυνατότητες εξόρυξης με τρόπο που θα σέβεται το περιβάλλον και με την χρήση των καλύτερων μεθόδων.

Η ΝΔ δήλωσε ξεκάθαρα ότι ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, γιατί «η ενέργεια είναι προνομιακό πεδίο για την ανάπτυξη της οικονομίας», όπως ανέφερε ο Κώστας Χατζηδάκης, αλλά διατύπωσε ενστάσεις και αντιρρήσεις στα άρθρα για τα λατομεία, στις υπερεξουσίες της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και στο μοντέλο της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, εμμένοντας ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό με στρατηγικό επενδυτή στις παραγωγικές λειτουργίες και την παραμονή των δικτύων στο κράτος. Κατήγγειλε επίσης κυβερνητική αδράνεια στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μουσουρούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο θέμα της ΔΕΗ αφήνει όλα τα ζητήματα ανοιχτά και χωρίς κόκκινες γραμμές.

Επίσης, ο κ. Μουσουρούλης αξιοποίησε τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση -με τη στάση της κας Διαμαντοπούλου και με το θέμα των ταξί- συνεχίζει ακάθεκτη τις καλοκαιρινές επιδείξεις ανευθυνότητας. Σχολιάζοντας δε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό χρέος, εκτίμησε ότι «η χώρα μας θα μείνει στα κρύα και ταραγμένα νερά του ναυαγίου».

«Κερδισμένοι θα είναι μόνο οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και αναφερόμενος στις διατάξεις για τη ΔΕΗ κατήγγειλε ότι «μεγάλο πάρτι και φαγοπότι», με την κυβέρνηση να «μοιράζει την πίτα στους ενδιαφερόμενους, με ολέθριες συνέπειες για τα λαϊκά εισοδήματα». Για την πολύμορφη ενίσχυση ιδιωτών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες εκτίμησε ότι «ξεκίνησαν οι ξιφομαχίες συμφερόντων», ενώ για τον τομέα του Φυσικού Αερίου αναφέρθηκε στη διαπάλη ανάμεσα σε Αμερική και Ευρώπη για τη Μεσόγειο. Τέλος για την έρευνα υδρογονανθράκων, ο κ. Παφίλης είπε ότι η κυβέρνηση «στρώνει το τραπέζι για να πέσουν οι μάσες από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» και καταλόγισε τεράστια ευθύνη στην κυβέρνηση επειδή δεν ανακηρύσσει την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

«Ναι» στο νομοσχέδιο επί της αρχής δηλώνει και ο ΛΑΟΣ, με βασική όμως ένσταση και αντίρρηση, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Αστέριο Ροντούλη, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ανακηρύσσει την ΑΟΖ. Προειδοποιεί, επίσης, ότι δεν πρέπει να περιληφθεί στις εμπράγματες εγγυήσεις του δανείου ο φυσικός πλούτος της χώρας μας και ζητεί να διασφαλιστεί ότι τα δικαιώματα αυτά στον φυσικό μας πλούτο, δεν θα χρησιμοποιηθούν ως εμπράγματες εγγυήσεις.

«Ιερή συμμαχία καταστροφής που συμπεριλαμβάνει τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Το νομοσχέδιο είναι ένα τερατούργημα, αλλά ψηφίζεται από κοινού από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Παραδίδει όλο τον ενεργειακό πλούτο στα πιο άπληστα, κερδοσκοπικά και πολυεθνικά συμφέροντα», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Όσο για την έρευνα υδρογονανθράκων, ο κ. Λαφαζάνης παρατήρησε ότι μολονότι η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερά «αμερικανονατοϊκή» πολιτική δεν έχει απαιτήσει τη συνυπογραφή από την Τουρκία του δικαίου της θάλασσας.

«Έχουμε την προσδοκία μεγάλων επενδύσεων σε ένα σημαντικό τομέα, αυτό δεν το φοβόμαστε, αλλά θέλουμε και κανόνες», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και χαρακτήρισε το πλαίσιο που θεσπίζεται για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων «ιστορικής σημασίας απόφαση της κυβέρνησης».

Περιορισμό της κυριαρχίας κρατών-μελών της ευρωζώνης που υποβάλλονται σε προγράμματα στήριξης ζητά ο υπουργός Οικονομικών Σόϊμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Στερν (Stern), δηλώνει ότι πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες κυρώσεις σε υπερχρεωμένα κράτη, ενώ το κράτος με προβλήματα, που δέχεται βοήθεια, πρέπει να «επιστρέφει ένα μέρος της κυριαρχίας του στην ΕΕ», όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει. Η επιλογή αυτή είναι «σε κάθε περίπτωση καλύτερη από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη» όπως πρόσθεσε.

Ο Σόιμπλε είπε «εμείς σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δεν την επικρίνουμε (. . .) και αυτό θα έπρεπε να ισχύει και αντιστρόφως».

Μιχελάκης για την ομιλία του ΓAΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. "Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Στον τελικό του ΠΠ οι γυναίκες του πόλο

Κέρδισαν την Ιταλία 14-11 και θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Κίνα-Ρωσία την Παρασκευή στις 4 μ.μ.. Να θυμίσουμε ότι η ελληνική ομάδα είναι αήττητη στη Σαγκάι.

Νορβηγία: Το αυτοκίνητο που νοίκιασε ο Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ και χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις του αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο στις έρευνες της

Ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, που κατηγορείται για τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στη Νορβηγία, αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο για τις έρευνες της αστυνομίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Aftenposten.

Ο Μπράιβικ τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα για οκτώ εβδομάδες και πρόκειται να εξεταστεί από ψυχίατρο. Κατηγορείται για την πυροδότηση παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κεντρικό Όσλο από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και για το θάνατο 68 νεαρών σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, τους οποίους εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας το οποίο δείχνει ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στα κυβερνητικά κτίρια βοήθησε τους αστυνομικούς να εντοπίσουν την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην οποία ανήκε και στη συνέχεια το όνομα του ανθρώπου που το νοίκιασε, έγραψε η Aftenposten.

Ο Μπράιβικ χρησιμοποίησε και δεύτερο αυτοκίνητο από την ίδια εταιρία ενοικιάσεως για να μεταβεί από το Όσλο στο νησί Ουτόγια, όπου άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Στο Ισραήλ μεταφέρθηκε τραυματίας από την έκρηξη στη ναυτική βάση... λογικό με τόσα πάρε δώσε κομμουνιστών και εβραίων

Ο ειδικός αστυφύλακας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση, αναμένεται να υποβληθεί σε πολλαπλές εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις σε ιατρικό κέντρο του Ισραήλ. Ο τραυματίας νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Μόλις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του είναι σταθερή, αποφασίσθηκε και διευθετήθηκε, με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας, η μεταφορά του στο Ισραήλ.

Κορδελίτσα και στην Ουκρανία ο Σιμάο!

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ετοιμάζεται να κουνήσει μαντήλι στον Παναθηναϊκό και οι πράσινοι ετοιμάζονται να βάλουν ζεστό χρήμα στα άδεια ταμεία τους... Θα επηρεάσει την ομάδα η φυγή του Μοζαμβικανού;


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Standard & Poor's: Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός της επομένης διετίας

http://politicongr.files.wordpress.com/2010/06/standard_poors_logo.gifΜία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανόν να συμβεί εντός της επομένης διετίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, την Τρίτη, ο οποίος πρόσθεσε ότι μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι "σχεδόν βέβαιη".

"Η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική, και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι", είπε ο Ντέϊβιντ Μπίαρς, επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την S&P.

"Έχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα", σύμφωνα με τον ίδιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, ο κ.Μπίαρς, είπε ότι "τούτο, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα-δύο χρόνια".

Μακάκες Άγγλοι: Απελευθέρωσαν το βομβιστή του Λόκερμπι γιατί είχε καρκίνο και 3 μήνες ζωής κι αυτός ζει ακόμα... 2 χρόνια μετά

http://www.debbieschlussel.com/wp-content/uploads/2009/09/almegrahi.jpgΟ λίβυος Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την υπόθεση Λόκερμπι και αποφυλακίσθηκε πρόωρα από τις αρχές της Σκωτίας, εμφανίστηκε δημόσια χθες, για πρώτη φορά ύστερα από δυο χρόνια, σε συγκέντρωση της φυλής του, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη υποστήριξης προς το λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Σύμφωνα με εικόνες που προβλήθηκαν από τη λιβυκή τηλεόραση, ο 59χρονος Μεγκράχι, αρκετά αδυνατισμένος, καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009, στη διάρκεια επίσκεψης αφρικανών βουλευτών στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, στην Τρίπολη.

Ο Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι καταδικάσθηκε το 2001 σε ισόβια για τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας στις 21 Δεκεμβρίου του 1988 κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 270 άνθρωποι.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/7/21/1279707547200/Abdelbaset-al-Megrahi--006.jpgΤον Αύγουστο του 2009 αποφυλακίσθηκε για λόγους υγείας καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς του έπασχε από καρκίνο του προστάτη και είχε μόνον τρεις μήνες ζωή.

Το γεγονός ότι ο αλ-Μεγκράχι βρίσκεται ακόμα στη ζωή έχει προκαλέσει οργή στη Βρετανία, αλλά και στις ΗΠΑ, καθώς τα περισσότερα θύματα της επίθεσης αυτής ήσαν Αμερικανοί.

Οι λιβυκές αρχές από την πλευρά τους τηρούν σιγή σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αλ-Μεγκράχι.

Αμετακίνητος ο Ραγκούσης-Έκαναν τους επαναστάτες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφού ξέδωσαν καλούν τους ταξιτζήδες να σταματήσουν

Αμετακίνητος στις θέσεις του, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, παρέμεινε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννης Ραγκούσης, μετά και τη μαραθώνια και αρκούντως επεισοδιακή συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που οι τόνοι υψώθηκαν και οι φωνές ακούγονταν και έξω από την αίθουσα, κυρίως όταν η Τόνια Αντωνίου ζητούσε μετ΄ επιτάσεως από τον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Έξαρχο, να καλέσει σε συνεδρίαση του ΚΤΕ και τον πρώην υπουργό Δημήτρη Ρέππα, να εξηγήσει γιατί επέλεξε τη ρύθμιση που δεν δέχθηκε ο κ. Ραγκούσης.

Ο υπουργός Μεταφορών, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας «δεν αλλάζει τίποτα».

Σύμφωνα, ωστόσο, με ενημέρωση από τον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών Γιάννη Αμοιρίδη, ο κ. Ραγκούσης δεσμεύθηκε ενώπιον των βουλευτών του ΚΤΕ ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία άδεια ταξί, μέχρι το όλο θέμα να ρυθμιστεί νομοθετικά. Ο ίδιος, ο κ. Αμοιρίδης, εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 20 ημέρες.

Ο εισηγητής του ΚΤΕ απηύθυνε, εκ μέρους των συναδέλφων του, πρόταση προς τους ιδιοκτήτες ταξί, να ζητήσουν συνάντηση και χρονοδιάγραμμα από τον κ. Ραγκούση, εκτιμώντας πως ο υπουργός Μεταφορών, «αύριο το πρωί» θα ικανοποιήσει το αίτημα. Ταυτόχρονα απηύθυνε και έκκληση να τερματιστεί η απεργία, ώστε να «ελευθερωθεί η χώρα».

Έτσι για να ξέρουμε ποια είναι η English Defence League με την οποία συνδέονταν ο νορβηγός σιωνιστής

Δείτε τα μέλη της να τραγουδούν τον αγγλικό εθνικό ύμνο κρατώντας τη σημαία του Ισραήλ:

Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή-Ο ΓΑΠ ήταν γνώστης-ΟΛΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/krmnls-480x0.jpgΤη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή προωθούσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών η Μοσάντ και οι Βρετανοί, σύμφωνα με την ρώσικη FSB. Αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε πρόσφατα πολιτικό περιοδικό επικαλούμενο διαρροές από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τώρα βγήκε στη δημοσιότητα όλη η έκθεση των Ρώσων, η οποία σημειωτέον γράφτηκε πριν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008. Σύμφωνα μ' αυτή:

-τον Πρωθυπουργό παρακολουθούσαν περί τα 20 άτομα που μιλούσαν ελληνικά.

-Μεταξύ αυτών υπήρχαν και πράκτορες της Μοσσάντ και των Βρετανών.

-Σε μία περίπτωση υπήρξε εμπλοκή Ρώσων του FSB με δύο άτομα που παρακολουθούσαν τον Πρωθυπουργό. Κατά την εμπλοκή οι δύο εγκατέλειψαν ένα βαν μέσα στο οποίο βρέθηκαν πολύτιμα στοιχεία.

-Οι Ρώσοι μιλάνε για αμερικάνικο σχέδιο αποσταθεροποιησης της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή μέσω τρομοκρατικών ενεργειών, "σκανδάλου" Βατοπαιδίου, κοινωνικών αναταραχών, απαγωγές επιχειρηματιών και προβλήματα στην εξωτερική πολιτική. Σημειώνουν ότι ο ΓΑΠ ήταν μέσω του Α. Ρόντος, ενήμερος για το συγκεκριμένο σχέδιο

ΕΥΠ πιστεύει ότι όλα όσα λένε οι Ρώσοι μπορεί να ισχύουν, ειδικά τα περί απόπειρας εναντίον Καραμανλή, κρατάει όμως τις επιφυλάξεις της μήπως και πρόκειται για προσπάθεια παραπληροφόρησης εκ μέρους των Ρώσων. Ωστόσο προτείνει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας του Κ. Καραμανλή

Όλη η έκθεση της ΕΥΠ που περιλαμβάνει και την έκθεση των Ρώσων έχει ως εξής

“1.

α.”Ομάδα Εργασίας” δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB ,που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική,με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ.Κ.Καραμανλή,V.Putin και G.Parvanov ,κατά την υπόψη περίοδο,διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:

-Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του ,εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας TOYOTA HIACE,χρώματος μπεζ,το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακο Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας ), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ:Του κ.Πρωθυπουργού), χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας, επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.

-Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαινοντα στο παραπάνω όχημα άτομα ,κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου ,επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής ,συνοδευτικά οχήματα ,άτομα συνοδείας κ.λ.π στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου),τόσο το μήνα Μάρτιο,όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε ,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).

-Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου,καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία:(α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής ,(β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW , χρώματος ασημί ,μοντέλο 1995 ή 1996,το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN , μάρκας FORD TRANSIT,χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προανεφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερομένων οχημάτων.

-Από έρευνα της ομάδας “αντιπαρακολούθησης” της FSB, ως προς τους επιβάτες των υπόψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο ΒΑΝ ,μάρκας Toyota Hiace,χρώματος μπεζ ,επέβαιναν συνήθως τέσσερις άνδρες εκ των οποίων τρεις μελαχρινοί και ένας καστανός,στο ΒΑΝ μάρκας FORD TRANSIT ,τρεις άνδρες και στο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW ,δύο γυναίκες.

Πέραν των ατόμων αυτών ,το προαναφερόμενο κλιμάκιο “αντιπαρακολούθησης της FSB “,κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου.Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι άτομα,τα οποία δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά ,ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στη περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνίου του 2008 επί της οδού Φανερωμένης),διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που -όπως εκτιμήθηκε- ήταν Ευρωπαίοι,μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.

-Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 ,στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ,κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής,διάρκειας 30 δευτερολέπτων μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω “ελεγχόμενη” διαδικασία” εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί το όχημα τύπου ΒΑΝ ,μάρκας Toyota Hiace,χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο ,άοπλα,γυμνασμένα,μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro ,χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.

-Εντός του προαναφερομένου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ.Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του,τα συνοδευτικά οχήματα,οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας ,καθώς και:

Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης ,μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στη περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης ,είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα GOODY’S επί της οδού Κηφισίας πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό.Επιπλέον υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής -Χαλανδρίου-Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής Αγ.Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.
•Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης
•Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
Υλικά καμουφλάζ (καινούρια,αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα.
Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
•Τηλεχειριστήριο
Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
Σκηνές

β.Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

-Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.

-Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.

αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου,με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντος (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας),σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου [ΣΣ. δολοφονίας του Κ. Καραμανλή] αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει τη κωδική ονομασία “ΠΥΘΙΑ 1και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:

Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ΄οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.

Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική

-Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες.Είναι ειδικοί σε ληστείες ,απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο Πόλεων (τέσσερις ομάδες).

Επιπρόσθετα ,θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης,ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη,Χαλανδρίου,Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.

2.Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας (ΣΣ. εννοεί την ΕΥΠ) επί των ανωτέρω αποσπασμάτων
α.Τα αναφερόμενα “σημεία εντοπισμού” της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,χωρίς κατ΄ ανάγκη αυτό να σημαίνει κι υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης “εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας”.

Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας,το σημείο εντοπισμού στη Λ.Μαραθώνος είναι κατάλληλο σημείο παρακολούθησης,το σημειο εντοπισμού του CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας,ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.

β.Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται από το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία “ελεγχόμενης” εμπλοκής απεικονίζονται στην εικόνα με τίτλο “Σημεία επί Χάρτου”, η οποία επισυνάπτεται. Η απόσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής,καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για “έκνομη ενέργεια”.

γεκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτική εκρηκτική ύλη ,μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού ,σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

3.Επισημαίνεται ότι για τις συγκεκριμένες πληροφορίες η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των “αντικειμενικών στοιχείων” (τοποθεσίες, ονόματα χώρων, αποστάσεις κ.λ.π) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ.Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται -ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ.Πρωθυπουργού, στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις όπως π.χ Βατοπέδιο, τρομοκρατία κ.λ.π- γεννά στην υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας ,με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων .

4.Σε κάθε περίπτωση ,παρέλκει να επισημάνουμε ,από σκοπιάς Υπηρεσίας μας,την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας του κ.Πρωθυπουργού.

Στη Νορβηγία κατασκεύασε το σύστημα τον πρώτο "ακροδεξιό" του Σωλήνα

http://1.bp.blogspot.com/-VtZ5AMdwFqM/Ti3KyO51phI/AAAAAAAAMBw/YkOpGHyMtSM/s400/store_utoya.jpgΟι επικυρίαρχοι έχουν στη πάντα στη διάθεσή τους το κατάλληλο αντίδοτο για την κάθε περίπτωση. Για την ανατροπή των πλουσίων Χριστιανών Ορθόδοξων Τσάρων της Ρωσίας … δημιουργήθηκε το κατάλληλο «αντίδοτο» … δηλαδή … ένας στρατός άθεων φτωχών κομμουνιστών που χρηματοδοτήθηκε από τους επικυρίαρχους μέσω ενός δικτύου εβραίων (Parvus, Lenin, Trotsky).

Ένας λιμός που προκλήθηκε με τη δημιουργία τεχνητής έλλειψης σιτηρών και η αφθονία όπλων που χρηματοδοτήθηκε από τους γνωστούς τραπεζίτες με έδρα τη Γερμανία … ανέτρεψαν δια της βίας το τσαρικό καθεστώς με κόστος εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών για τις οποίες φυσικά κανένας ποτέ δεν δικάστηκε. Κι έτσι εξαφανίστηκαν τόνοι χρυσού , έργα τέχνης, κειμήλια κλπ. Όμως με τον καιρό και την έλευση του Στάλιν φαίνεται ότι οι επικυρίαρχοι έχασαν τον έλεγχο της έγχρωμης επανάστασης στη Σοβιετική Ένωση κι έτσι χρηματοδότησαν τον τρελό που λεγόταν Χίτλερ για να επιτεθεί στη Λευκή Αρκούδα. Μία χρεοκοπημένη Γερμανία που χρωστούσε ήδη πολλά από το Α’ ΠΠ βρέθηκε ξαφνικά με ατελείωτη χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργήσει μία τεράστια και πανάκριβη πολεμική μηχανή που θα δημιουργούσε ΝΕΑ ΧΡΕΗ και ΝΕΑ ΚΕΡΔΗ στους επικυρίαρχους.

Η Λευκή Αρκούδα όμως άντεξε μέχρι που μία σειρά περιφερειακών έγχρωμων επαναστάσεων και ο συνεργάσιμος Γκορμπατσόφ παρέδωσαν στους επικυρίαρχους τον έλεγχο ολόκληρων πρώην Σοβιετικών χωρών .

Στο πρόσφατο παρελθόν για τη Ρωσία ειδικά χρειάστηκε ένα ακριβοπληρωμένο στρατιωτικό πραξικόπημα κι ένας Γιέλτσιν ( με πατέρα αντι-κομμουνιστή) προκειμένου ο τεράστιος πλούτος (βλ.Σιβηρία) της π.Σοβιετικής Ένωσης να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες και πάλι στα χέρια Ολιγαρχών Εβραικής καταγωγής .

Για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια , που ήταν γνωστό ότι είχε καλές σχέσεις με την εκκλησία, που αισθάνονταν περήφανος για τον Ελληνισμό και που ήταν φίλος με τον Κεντέρη που τόλμησε να αγχώσει τα μεγάλα συμφέροντα … το «αντίδοτο» θα έπρεπε να φέρει χαρακτηριστικά αθεϊστικά και διεθνιστικά ώστε να μην καταλάβουμε ΠΟΙΟΣ βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία του και ποια η οικονομική του σχέση με μεγάλες εφημερίδες των οποίων η πελατεία άρχισε να προτιμάει το Τρωκτικό.

Για τον Murdoch επιλέχθηκε για «αντίδοτο» μία δοκιμασμένη και κλασική συνταγή … σεξ και «αδιευκρίνιστος» θάνατος. Παρόμοια η συνταγή με αυτή για τον Μπερλουσκόνι που είχε δοκιμαστεί και στον παλαιότερο gentile Μεγιστάνα των ΜΜΕ William R. Hearst που επίσης τόλμησε να μιλήσει για τους επικυρίαρχους στο Hollywood ήδη πριν τον Β’ ΠΠ.

Στη Νορβηγία όμως … έχουμε ένα παράδοξο.

Μία περίπτωση καθόλου συνηθισμένη. Έχουμε μία σοσιαλιστική κυβέρνηση που όμως είναι εχθρική απέναντι στο δημιούργημα των επικυρίαρχων που λέγεται Ισραήλ! Και αυτό είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!

Δεν επιτρέπεται σοσιαλιστής που υποτίθεται γαλουχήθηκε με τις φαντασιώσεις του εβραϊκής καταγωγής Karl Marx να σκέφτεται ότι το Ισραήλ μπορεί να έχει άδικο στη γενοκτονία των Παλαιστινών. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κάποιον που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη ιδεολογία για να κάνει πολιτική καριέρα.

Ο Κώστας Γαβράς θα μπορούσε να μας μιλήσει για την εμπειρία του από την ταινία του HANNA K που τόλμησε να ΜΗΝ υποστηρίξει το Ισραήλ.

H εταιρία UNIVERSAL όχι μόνο δεν διαφήμισε την ταινία του αλλά του απαγόρευσε να χρησιμοποιήσει ακόμα και τα trailer που είχαν ετοιμάσει για τη προώθησή της ταινίας. Τόσο κακό και θανάσιμο είναι να αμφισβητήσεις το ΔΙΚΙΟ των Εβραίων. Ελέγχουν όλες τις δήθεν «ανθρωπιστικές» οργανώσεις … ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι έτσι μπορούν να ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ τα μέλη όσων οργανώσεων δεν ελέγχονται και δεν υπακούν στις εντολές τους. (βλ. Επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας για τη Γάζα)

Η Νορβηγία όμως χρειαζόταν μία ειδική περιποίηση καθώς για να επιτεθεί κανείς σε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ θα πρέπει να είναι ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ δηλαδή περίπου ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ. Αλλά επειδή οι Χιτλερικοί είναι αντισιωνιστές … χρειαζόταν ένα εντελώς διαφορετικό «μίγμα» ιδεολογικής τρέλας που να δικαιολογεί την φιλοσιωνιστική επίθεση σε σοσιαλιστική κυβέρνηση!

Μέσα σε δύο χρόνια δημιουργήθηκε το «αντίδοτο» εκ του μηδενός.

Μία απίστευτη «συνταγή» ακροδεξιού με τις κατάλληλες αναλογίες που θα «παρέδιδε το μήνυμα» στην αντισιωνιστική κυβέρνηση της Νορβηγίας !

Έτσι γεννήθηκε ο πρώτος «ακροδεξιός του σωλήνα»!

Ένας ακροδεξιός που όμως ΛΑΤΡΕΥΕΙ το ΙΣΡΑΗΛ και τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ (!) . Ένας ακροδεξιός που δεν τον ενοχλεί ότι ο πλούτος και οι περισσότερες κυβερνήσεις ελέγχονται από τους επικυρίαρχους κι όχι από τις εθνικές κυβερνήσεις! Ένας ακροδεξιός που ΛΑΤΡΕΥΕΙ τους ομοφυλόφιλους (!) . Ένας ακροδεξιός που ΔΕΝ εκτίμησε την περήφανη στάση της κυβέρνησής του απέναντι στους δυνάστες του πλανήτη.

Για τις σχέσεις ΜΑΣΩΝΙΑΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επικυρίαρχων… αρκεί να θυμηθούμε το παρακράτος που είχε στήσει η Στοά P2 στην Ιταλία και τους εκατοντάδες νεκρούς που πλήρωσαν με τη ζωή τους την παραμονή στην εξουσία των υπαλλήλων του Σιωνισμού.

Κι όταν πρόκειται για παιδιά της Μασωνίας…το να βρει κανείς όσα εκρηκτικά θέλει , όσα όπλα θέλει και να ΜΗΝ γίνει καθόλου αντιληπτός από Μυστικές Υπηρεσίες κλπ … είναι παιχνιδάκι. (βλέπε P2)

Τα ίδια κέντρα που πριν λίγα χρόνια χρηματοδοτούσαν τους υπερπατριώτες να αντισταθούν στον διεθνιστικό «κίνδυνο» εξ ανατολών … σήμερα επενδύουν στους κυνηγημένους διεθνιστές μιας και ολόκληρος ο πλούτους του ανατολικού μπλοκ ελέγχεται από τους επικυρίαρχους ολιγάρχες κι έτσι … αφού η Ευρώπη αρχικά είχε εθνικοποιηθεί με σκοπό τη διάσπαση, τη δημιουργία πολέμων και άρα ΧΡΕΩΝ … τώρα που είναι στο παραπέντε της χρεοκοπίας μπορεί να ομογενοποιηθεί χωρίς αντιδράσεις και η διοίκησή της να περάσει στον έλεγχο των επικυρίαρχων . Οι Ευρωπαίοι είναι εξαντλημένοι κι εξοικειωμένοι με την ιδέα να ψηφίζουν για εκπροσώπους ευρωβουλευτές που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ από κοντά.

Αυτός που όρισε Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Herman Von Rompuy παραμένει ΑΓΝΩΣΤΟΣ σε όλους εμάς που καλούμεθα να πληρώνουμε τον μισθό του. Κι αυτό και μόνο είναι απόδειξη της τυραννίας που ετοιμάζουν για όλους εμάς τους ανόητους.

Αντίθετος ο Κεφαλογιάννης με την επιβολή 13% ΦΠΑ στο νερό άρδευσης ζητά την ανάκληση της απόφασης-Η ΝΔ θα την καταψηφίσει

Αντίθετος με την πρόθεση της Κυβέρνησης να επιβάλει 13% ΦΠΑ ιδιαίτερα στο νερό άρδευσης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης θεωρώντας ότι σε μια δύσκολη για τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή περίοδο η απόφαση αυτή έρχεται να μειώσει ακόμη περισσότερο το αγροτικό εισόδημα και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση του τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα καταψηφίσει την διάταξη αυτή όταν θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε ακόμη το αδιέξοδο και την απόγνωση που βρίσκονται οι αγρότες του Νομού Ηρακλείου από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην διαδικασία της αποζημίωση τους για την μεγάλη ζημιά που υπέστησαν από τον περονόσπορο. Ο πρώην Υπουργός ζήτησε από την Κυβέρνηση να δοθούν οι απαραίτητες εντολές και κατευθύνσεις στον ΕΛΓΑ προκειμένου οι αγρότες να μπορέσουν το ταχύτερο να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση είναι μονόδρομος να τις διεκδικήσουν δικαστικά στρεφόμενη κατά του ΕΛΓΑ αφού όπως είναι γνωστό γι αυτούς τους λόγους πληρώνουν ασφαλιστική εισφορά στο οργανισμό αυτό.

Στην κοσμάρα του ο Οικονόμου: Αναρχικοί και "ακροδεξιοί" συνεργάζονται για να υπάρξει νεκρός!!!-Φταίνε τα blogs που ασκούν ψυχολογική βία!!

http://static.doldigital.net/webstatic/1737B7179CA5957EA53B6CD059A35BA8.jpg«Ανησυχητική κλιμάκωση της βίας» διαπίστωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου που κλήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή για να εκφράσει τις απόψεις και προτάσεις του σχετικά με τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

«Η άλλη πλευρά -όπως είπε- επιδιώκει να υπάρξει νεκρός. Έχει σαφή σκοπό και το έχουμε βιώσει. Το τελευταίο διάστημα δημιουργείται και μία φασίζουσα, ακροδεξιάς προσέγγισης, βία, η οποία δεν έχει τις διαστάσεις των αναρχικών και εκδηλώνεται κυρίως με επιθέσεις σε αλλοδαπούς σε περιοχές κυρίως που υποφέρουν από παράνομους μετανάστες», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Είδαμε στο Σύνταγμα μια περίεργη συνεύρεση αναρχικών με φασίζουσες ομάδες ακροδεξιών, εναντίον αστυνομικών, κυρίως στις διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών και του Κοινοβουλίου» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμανε ακόμη ότι μετά κυρίως τα επεισόδια στην περιοχή της Κερατέας για το ζήτημα των σκουπιδιών, παρατηρείται όξυνση και προοδευτική επιχειρησιακή αναβάθμιση στα μέσα που χρησιμοποιούν ακραίες ομάδες. «Οι κλασικές εμπρηστικές βόμβες μολότοφ δεν υπάρχουν. Από εμπρηστικές γίνανε εκρηκτικές, Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η μολότοφ δεν είναι παιδικό άθλημα. Είναι ένα όπλο, όπως αυτό που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι για την αναχαίτιση των Γερμανών. Μέσα στα μπουκάλια μπαίνουν κινέζικες γουρούνες και παχύρρευστα υγρά σε μεγάλη ποσότητα», τόνισε.

Σε άλλο σημείο ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «έχει κάνει πολύ ανησυχητική εμφάνιση» και η τρομοκρατία. «Δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία της 17Ν που γνωρίζαμε. Έχει κατέβει σε μικρές ηλικίες και υπάρχει η αντίληψη του χάους, της καταστροφής», σημείωσε.

Επίσης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε και για μια ακόμη μορφή σύγχρονης βίας, «της ψυχολογικής βίας» που γίνεται από ηλεκτρονικά μπλογκ, όπως είπε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «χρειάζεται διακομματική συναίνεση ώστε ορισμένα πράγματα να μπορέσουν να προχωρήσουν». Είναι ανάγκη, τόνισε, να υπάρξει ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας σε πνεύμα συναίνεσης που είναι απολύτως αναγκαίο για τη χώρα, ενώ διαπίστωσε και την ανάγκη για ένα σύγχρονο πλαίσιο κανόνων εμπλοκής της αστυνομίας.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

«Διαθέτουμε ένα εντυπωσιακό θεσμικό οπλοστάσιο αρκετά πλήρες που δίνει λύσεις στα θέματα βίας ανεξάρτητα αν οι λύσεις είναι αποτελεσματικές», ανέφερε στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Ο κ. Τέντες μίλησε για «αδύναμα σημεία που υπάρχουν στο σύστημα της ποινικής καταστολής σε ό,τι αφορά τη βία» αλλά και για «αποδεικτικές δυσχέρειες», όταν διαπράττονται, όπως είπε, αδικήματα σε πολυπληθείς ετερόκλητες συναθροίσεις και μάλιστα σε κλίμα έντασης, όπως συμβαίνει με τις διαδηλώσεις.

Όπως εξήγησε, «η θεμελίωση κατηγορίας σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι ευχερής, απαιτεί προσεκτική δράση των αστυνομικών αρχών», ενώ τάχθηκε υπέρ της χρήσης σύγχρονων μέσων για τον εντοπισμό του δράστη αλλά και για να αποδειχθεί με ακρίβεια τι αδίκημα ακριβώς διέπραξε.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται και δεν ενεργοποιούνται οι κάμερες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση εγκλημάτων βίας και έχουν την δυνατότητα ανάλυσης της εικόνας.

«Απαιτείται προσεκτικός επαγγελματικός καταδιωκτικός μηχανισμός σύλληψης ώστε να μην οδηγούνται οι δράστες αναγκαστικά σε αθωώσεις από τα δικαστήρια», ανέφερε.

Ο κ. Τέντες μίλησε για την ανάγκη «να υπάρχουν σταθεροί πάγιοι κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας που θα έχουν την αποδοχή και του πολιτικού συστήματος αλλά και της κοινωνίας» ενώ χαρακτήρισε επικοινωνιακού χαρακτήρα την αυστηροποίηση των νόμων τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα πρότεινε την αναμόρφωση των σχετικών διατάξεων, έτσι ώστε όπως είπε, να υπάρχει και πραγματική εκτέλεση της ποινής αλλά και η επιείκεια ενώ ανέφερε ως ένα θετικό μέτρο την παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Στην Επιτροπή μίλησαν επίσης και αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Νίκος Μαύρος και Φώτης Μακρής που καταλόγισαν ευθύνες στην νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι νόμοι είναι αυστηροί, αλλά η πολιτεία τους αναιρεί, είτε παραγράφοντας αδικήματα είτε θεσμοθετώντας βγάζοντας έξω κρατούμενους γιατί δεν επαρκούν οι φυλακές».

Ντόρα Μπακογιάννη, Β.Οικονόμου

Τις απόψεις τους για τα φαινόμενα βίας εξέφρασαν επίσης στην Επιτροπή Θεσμών η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκπρόσωπος του «Άρματος Πολιτών» Βασίλης Οικονόμου.

Η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κλιμακούμενη και ανεξέλεγκτη όπως είπε, βία που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα, ενώ τόνισε την ανάγκη ενός νέου εκσυγχρονισμένου νομοθετικού πλαισίου, καθώς, όπως ανέφερε, είναι τεράστιο λάθος να αντιμετωπίζονται οι διαδηλώσεις, 37 χρόνια μετά, με προχουντικές αντιλήψεις. Κατά την άποψή της απαιτείται διακομματική συμφωνία, ώστε να σταλεί μήνυμα της μηδενικής ανοχής.

Ο Βασίλης Οικονόμου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η πολιτική αναξιοπιστία είναι αυτή που τροφοδοτεί τα φαινόμενα βίας ενώ τάχθηκε υπέρ ενός νέου σύγχρονου Συντάγματος και της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Τσούρας έκανε γνωστό ότι θα κληθούν επίσης να καταθέσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ενώ θα δοθούν σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς τα πορίσματα για να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ερώτηση Ι. Βρούτση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Ληξιπρόθεσμες Οφειλές»

Παρά τις συνεχείς φοροεπιδρομές και την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τα δημόσια έσοδα -όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του Προϋπολογισμού- εξακολουθούν να παρουσιάζουν κάθετη πτώση.

Πιο συγκεκριμένα, Τα καθαρά έσοδα του εξαμήνου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2011, αποκλίνουν σταθερά από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο κατά 3,26 δις € ή 13 %!, ενώ η υστέρηση των εσόδων για το ίδιο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010 αγγίζει το 8,3 % ή 1,98 δις €, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!

Την ίδια στιγμή, οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Υπουργείο Οικονομικών, αυξάνονται συνεχώς. Επισημαίνεται, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από άμεσους και έμμεσους φόρους και από μη φορολογικά έσοδα που τον Οκτώβριο του 2009 ήταν περίπου 31 δισ. ευρώ, σήμερα έχουν ξεπεράσει, όπως επισημαίνουν τα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου, τα 41 δισ. ευρώ. Κατόπιν τούτου:

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Που οφείλεται η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα τελευταία 2 χρόνια ;
Ποιο ήταν το ακριβές ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών την 31/12/2009, 31/12/2010 και 30/6/2011 ;
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πετύχει τη μείωσή τους ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων