29 Ιουλίου 2011

Κέρκυρα: Ζημιές σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ από αυτοκινητιστές ταξίΚέρκυρα: Ζημιές σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ από αυτοκινητιστές ταξί

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, πριν από λίγη ώρα, οι αυτοκινητιστές ταξί οι οποίοι προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μια μεγάλη ομάδα περίπου 150 ατόμων, έσπασε την πόρτα των γραφείων της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, εισέβαλε στους χώρους, κατάστρεψε γραφεία ακόμα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ραγκούσης-Νταλάρας: Ωραίο το ταξιδάκι στη Νέα Υόρκη αλλά μη μας παραμυθιάζει κιόλας ότι "παρουσίασε το πρόγραμμα Δι@γεια"... έτσι Γιαννάκη;

opengovΣτις 9 Ιουλίου ο Ραγκούσης-Νταλάρας ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη για διακοπές, έδωσε στο ελληνικό προξενείο συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία ΗΠΑ-Βραζιλίας για τη δημιουργία ενός οργανισμού Ανοικτής Διακυβέρνησης (opengov). Ο σύντροφος Ραγκούσης-Νταλάρας (που επιτρέψτε μου να αμφιβάλω αν ξέρει αγγλικά για να μιλήσει σε τέτοια εκδήλωση) ανέφερε ρητά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι στη συνάντηση ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ... διαβάστε τι μετέδωσε τότε ο πρασινοφρουρός του ΑΠΕ:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ευρύτερα η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας μέσα στους τελευταίους είκοσι μήνες για την αναμόρφωση του κράτους, την προώθηση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ανοικτής διακυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχει προσκληθεί από την αμερικανική κυβέρνηση για να λάβει μέρος στη συνάντηση υψηλού επιπέδου με θέμα την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα πραγματοποιηθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ερχόμενη Τρίτη. Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Βραζιλίας, ειδικότερα των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών Χίλαρι Κλίντον και Αντόνιο Πατριότα αντίστοιχα.

Ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε στη σημασία της συνάντησης,...

Σκοπός της συνάντησης είναι να ευδοκιμήσει η προσπάθεια ώστε, στα πλαίσια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, να συσταθεί μια ένωση κρατών τα οποία έχουν κάνει πρόοδο σε αυτούς τους τομείς και κυρίως να δεσμεύονται για «περαιτέρω βήματα» σε ό,τι αφορά την ανοικτότητα της διακυβέρνησης, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη συνάντηση η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με δυο υπουργεία και με προσκεκλημένους τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παντελή Τζωρτζάκη και τον ίδιο, με την ιδιότητα που είχε ως υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι διοργανωτές επιθυμούσαν να λάβει μέρος για να συζητήσουν την ανταλλαγή εμπειριών, με βάση τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα το τελευταίο 20μηνο στους συγκεκριμένους τομείς.

«Είναι προφανές ότι η πρόσκληση είναι σημαντική για τη χώρα μας, ειδικά αυτή την περίοδο», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι «αναγνωρίζεται διεθνώς πως πράγματι η Ελλάδα έχει κάνει άλματα προόδου σε επίπεδο θεσμικών αλλαγών για την αναμόρφωση του κράτους και για την προώθηση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης. Κατά τη συνάντηση, θα δώσουμε και θα πάρουμε εμπειρίες για περαιτέρω βήματα σε αυτούς τους τομείς. Παράλληλα, θα δείξουμε ότι πέρα από μεγάλες δημοσιονομικές θυσίες, που δυστυχώς υποχρεούμαστε να κάνουμε ως λαός για να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ταυτόχρονα κάνουμε πολύ σημαντικές αλλαγές που αναγνωρίζονται σε διεθνές επίπεδο».

Στην ερώτηση σε ποια «συγκεκριμένα επιτεύγματα» θα αναφερθεί περισσότερο και τα οποία αποτελούν «στοιχεία εμπειρίας» για την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Διαύγεια, το οποίο, πιθανόν, να μην υπάρχει αλλού υπό τη μορφή «υποχρέωσης», αλλά, ίσως, σε εθελοντική βάση. «Στην Ελλάδα υποχρεώνεται ακόμη και ο πρωθυπουργός για να υλοποιήσει μια απόφαση να την αναρτά στο διαδίκτυο», όπως τόνισε, «κάτι παρόμοιο έχει κάνει η κυβέρνηση Κάμερον, αλλά έθεσε ένα όριο και κυρίως δεν το έχει συνδέσει με την εκτελεστότητα. Δηλαδή, εμείς τι λέμε: αν δεν το κάνεις, δεν μπορείς να εκτελέσεις την απόφαση. Στη Βρετανία, είναι περισσότερο σε επίπεδο ευχής».

Στη συνέχεια, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «γενικά, η όλη προσπάθεια που έχουμε κάνει με το opengov για τη διαβούλευση όλων των νομοσχεδίων και των πράξεων που πριν καταλήξουν στο Κοινοβούλιο πρέπει υποχρεωτικά να έχουν περάσει από δημόσια διαβούλευση μέσω διαδικτύου, είναι μια πάρα πολύ σημαντική εμπειρία. Πάρα πολλά νομοθετήματα στο δρόμο προς το Κοινοβούλιο έχουν εξαιρετικά βελτιωθεί χάρη στις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις που γίνονται σε αυτή τη δημόσια διαβούλευση. Επίσης, υπάρχει και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών σε αυτό το επίπεδο που θα αποτελέσουν, κατά κάποιο τρόπο, τα βασικά στοιχεία εμπειρίας που έχει να μεταφέρει η Ελλάδα».

Ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας για την ολοήμερη συνάντηση της Τρίτης, διατύπωσε την άποψη ότι «δημιουργείται πλέον μια ιδιαίτερη οικογένεια, η οποία έχει σκοπό να διευρύνεται συνεχώς με νέα μέλη και στην οποία η Ελλάδα, με βάση την πρόοδο που έχει κάνει σε αυτούς τους είκοσι μήνες, συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος. Νομίζω, λοιπόν, πως είναι πάρα πολύ χρήσιμο, γιατί πέραν των άλλων θα βοηθήσει στο να δείξει ότι όλα αυτά είναι καλό να τα κάνει κανείς, να τα θεσμοθετεί και να τα εφαρμόζει, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα να μένουν μόνιμα. Εκ των πραγμάτων, θα αποτελέσει και μια σταθερή εγγύηση ότι η χώρα μας θα βαδίζει μόνιμα σε αυτό το δρόμο. Προσωπικά, αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό, διότι δυστυχώς η εμπειρία για την Ελλάδα λέει: πολλές καλές πρωτοβουλίες κατά καιρούς έχουν αναληφθεί, αλλά δεν άντεξαν στον χρόνο, γιατί ήρθαν άλλες κυβερνήσεις και τις ξήλωσαν, και η χώρα έχασε πολλές ευκαιρίες. Άρα, για μένα, το πιο σημαντικό είναι η διασφάλιση της μονιμότητας όλων αυτών των αλλαγών». http://972.gr/

Ο Ραγκούσης-Νταλάρας είπε λοιπόν ότι στη συνάντηση θα παρουσίαζε το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ...

όπως μπορείτε να δείτε στο πρόγραμμα της συνάντησης κανένα από τα 4 μέλη της ελληνικής αποστολής δεν μίλησε

πόσο μάλλον ο Ραγκούσης-Νταλάρας...

την ίδια στιγμή όπως μπορείτε να δείτε σε πάνελ συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ονδούρας, της Κένυας... μέχρι και της Μογγολίας!!!!

http://www.opengovpartnership.org/downloads/OGP_7.12.11_Final-Agenda.pdf

Εννοείται δε πως στη σελίδα της οργάνωσης στον τομέα "Who is Involved" δεν υπάρχει η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και του Ραγκούση-Νταλάρα

Πρόστιμο 130.000 ευρώ έχει επιβληθεί στο Αλαφουζέϊκο για τοξικά απόβλητα κ.λπ οικολογικές παραβάσεις του εργοστασίου εκτύπωσης των εντύπων τους!!

Όπως αποκάλυψε πριν λίγο το ΑΛΤΕΡ οι επιθεωρητές περιβάλλοντος που έλεγξαν το 2009 το εργοστάσιο της οικογένειας Αλαφούζου, στη θέση Καρελάς Κορωπίου, όπου εκδίδονται τα έντυπα της οικογενειακής επιχείρησης, ανακάλυψαν σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων... τη στιγμή που ο ΣΚΑΙ καθημερινά εκπέμπει τα οικολογικά νέα, μας έχει ζαλίσει με τη μόλυνση του Αισωπού και καλεί τους ιδιοκτήτες σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους. Διαβάστε τι ανακάλυψαν οι επιθεωρητές και έκατσαν πρόστιμο 130.000 ευρώ στο Αλαφουζέϊκο:

1. Το εργοστάσιο δεν είχε απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (η προηγούμενη είχε λήξει πριν μήνες) Πρόστιμο 30.000 ευρώ

2. Σε φρεάτιο εκβολή υδάτων από το εργοστάσιο όπου έρεαν υγρά από την εκτυπωτική διαδικασία μετά από έλεγχο στη Χημείο του Κράτους βρέθηκε ότι τα υγρά περιείχαν υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μεττάλων, παράγωγα βενζολίου, λιπαρά οξέα και άλλες τοξικές ουσίες. Πρόστιμο 50.000 ευρώ.

3. Η επιχείρηση δεν είχε υποβάλει έκθεση πτητικών οργανικών ενώσεων. Πρόστιμο 36.000 ευρώ

4. Μετρήσεις θορύβου έδειξαν υπέρβαση του ορίου πάνω από το επιτρεπτό σε δύο σημεία της επιχείρησης. Πρόστιμο 14.000 ευρώ

Οι Αλαφουζαίοι προσέφυγαν σε διοικητικό δικαστήριο που ανέστειλε την είσπραξη των 65.000 και εκκρεμεί η είσπραξη των άλλων 65.000...

Αυτά για αυτούς που θέλουν να προωθήσουν την οικολογία γιατί είναι ανακατεμένοι με μπίζνες της πράσινης ανάπτυξης...

Ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός όλης αυτής της ζημιάς για τον τουρισμό;

http://www.parapolitika.gr/Portals/0/AuthorsImages/2011/7/%CE%A1%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF.jpgΣτο δελτίο ειδήσεων του Αλτερ καλεσμένος ήταν ο κος Νομικός (εκπρόσωπος εταιριών κρουαζιέρας), σύμφωνα με δηλώσεις του υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρωθούν 27 κρουαζιέρες κατά τον μήνα Αύγουστο!

Και ρωτάω εγώ ο ανίδεος, ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός; ποιός με τις κινήσεις του και τις αποφάσεις του έχει φέρει τα πάνω κάτω έχοντας αναγκάσει χιλιάδες οδηγούς Ταξί να έχουν βγεί στους δρόμους και άλλους τόσους που ασχολούναι με τον τουρισμό να βιώνουν τις συνέπειες των κινητοποιήσεων τους;

Ποιός αποφάσισε στη σημαντικότερη στιγμή για την τουριστική περίοδο να φέρει την κοινωνία σε σύγκρουση προσπαθώντας να προκαλέσει κοινωνικούς αυτοματισμούς;

http://www.athinapoli.gr/2011/07/blog-post_8020.html

Κούκου

2004

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

2005

Κάντε κλικ για μεγέθυνσηΚάντε κλικ για μεγέθυνσηΚάντε κλικ για μεγέθυνση

2006



2007



2008



2009

I. Βρούτσης: Τι έγινε αλήθεια με τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής που εξαγγέλθηκε τον Μάιο;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Εφαρμογή Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής»

Στις 2 Μαΐου του 2011, η κυβέρνηση με αφορμή την παρουσίαση του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής είχε εξαγγείλει, ότι ο στόχος της ήταν το εν λόγω σχέδιο να αποφέρει στα δημόσια ταμεία περί τα 11,4 δις € μέχρι και το 2013. Πιο συγκεκριμένα, 1,5 δις € το 2011, 4,4 δις € το 2012 και 5,9 δις € το 2013.

Επειδή, έχουν περάσει ήδη 4 μήνες από την εξαγγελία για την υλοποίηση του Προγράμματος, το οποίο προέβλεπε έσοδα 1,5 δις € από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέχρι το τέλος του 2011.

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμά Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής ;

2. Από τα προβλεπόμενα έσοδα για το 2011 – συνολικού ύψους 1,5 δις € - πόσα έχουν βεβαιωθεί και πόσα έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων

Περισσότερο ρευστό έχει στο ταμείο της η Apple απ' ότι οι ΗΠΑ!!

http://static.doldigital.net/webstatic/794B002F4291DAE9DB8CCCCBCF25CC62.jpgΗ μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας του κόσμου έχει πλέον μεγαλύτερο απόθεμα ρευστού από ό,τι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στο ταμείο τους λειτουργικό απόθεμα 73,7 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα όμως με τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το τρίμηνο που έληξε στις 25 Ιουνίου, η εταιρεία έχει απόθεμα 76,4 δισ. δολαρίων σε μετρητά και σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ρευστοποιηθούν άμεσα.

Η είδηση έρχεται την ώρα που η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πασχίζει να καταλήξει σε συμβιβασμό για να αποφύγει τη στάση πληρωμών και να διατηρήσει την υψηλή βαθμολογία της στους οίκους αξιολόγησης.

Για να γίνει αυτό, το όριο για το χρέος της χώρας πρέπει να αυξηθεί πάνω από το σημερινό πλαφόν των 14,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως επισημαίνει το BBC, οι ΗΠΑ δαπανούν κάθε μήνα 200 δισ. δολάρια περισσότερα από ό,τι εισπράττουν.

Η Apple αντίθετα έχει κάθε λόγο να χαίρεται, αφού είδε τα καθαρά της κέρδη να αυξάνονται κατά 125% σε ετήσια βάση στα 7,31 δισ. δολάρια.

Η επιτυχία για την αμερικανική εταιρεία δεν δείχνει να σταματά από τον Μάιο του 2010, όταν ξεπέρασε τη Microsoft σε χρηματιστηριακή αξία και έγινε επίσημα η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας του κόσμου.

Πλησιάζει επίσης την Exxon Mobil σε κεφαλαιοποίηση, οπότε έχει ελπίδες να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου γενικά.

Οι αναλυτές προσπαθούν τώρα να μαντέψουν τι σκοπεύει να κάνει η Apple με όλο αυτό το ρευστό.

Το πιθανότερο είναι ότι θα το αξιοποιήσει για να προχωρήσει σε στρατηγικές εξαγορές άλλων εταιρειών -πιθανοί στόχοι είναι τα βιβλιοπωλεία Barnes and Noble και το διαδικτυακό βιντεοκλάμπ Netflix, εκτιμά ο Ντάνιελ Άσνταουν της Juniper Research.

Ε.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Για τη στάση πληρωμών που κύρηξε το ΥΠΟΙΚ χθες και σήμερα

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Αναστολή πληρωμών μισθών και επιστροφής φόρων

Με την υπ'αρίθμ. 6289/28-7-2011 εγκύκλιο που υπογράφει και απέστειλε προς όλες τις Δ.Ο.Υ. ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρης ζήτησε τα εξής:

«Όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες που προΐσταστε (δαπάνες μισθοδοσίας, επιστροφές φόρων) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου 2011».

Εύλογη είναι η ανησυχία όλων των δικαιούχων πληρωμών, οι οποίοι περνούν στην αβεβαιότητα και στην αγωνία. Το Υπουργείο στο έγγραφο του δεν εξηγεί για ποιο λόγο διατάχθηκε η αναστολή των μισθοδοσιών και των επιστροφών φόρων. Επίσης δεν προσδιορίζει με ακρίβεια την ημερομηνία πληρωμών, αφού η φράση «να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου» είναι αόριστη και μπορεί να σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν οποτεδήποτε μέσα στον Αύγουστο ή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο εκδόθηκε η διαταγή παγώματος πληρωμής των μισθών και των επιστροφών φόρου;
2. Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία πληρωμής των μισθωτών και των δικαιούχων επιστροφών φόρου;
3. Κατανοεί το Υπουργείο, ότι τέτοιοι απαράδεκτοι αιφνιδιασμοί δημιουργούν προβλήματα σε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι δε θα μπορέσουν να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή δανείων, ενοικίων, δόσεων και άλλων προγραμματισμένων οικογενειακών υποχρεώσεων;

Αθήνα 29/7/2011

Ο ερωτών Βουλευτής

Ε. Κωνσταντινίδης

Κρίση στη Τουρκία; Παραιτήθηκαν όλοι οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων!

http://www.acus.org/files/images/reuters%208%209%2010%20Isik%20Kosaner.preview.jpgΟ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε όλες τις επαφές του στη Κωνσταντινούπολη και επιστρέφει στην Άγκυρα.

Αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η παραίτηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ και των αρχηγών του στρατού στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ.

Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στράτευμα. Οι παραιτήσεις προκάλεσαν ερωτηματικά, παρ' ότι εδώ και μέρες υπήρχε στην Άγκυρα έντονο παρασκήνιο περί τέτοιου ενδεχομένου.

Τα προβλήματα που αναμένεται να ανακύψουν κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου το διάστημα 1 - 4 Αυγούστου, με δεδομένη την προφυλάκιση πολλών εν ενεργεία αξιωματικών για διάφορες υποθέσεις, ήταν το θέμα που απασχολούσε εδώ και καιρό την τουρκική κοινή γνώμη.

Σήμερα, το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο του εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Ο διοικητής της "Στρατιάς Αιγαίου" (4η στρατιά) στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς στρατηγός ε.α Χασάν Ιγσίζ, είναι μεταξύ των 22 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών που κατηγορούνται. Η σχετική εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Η υπόθεση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δικαστικών υποθέσεων, όπως "Εργκενεκόν", "Κλωβός", "Βαριοπούλα", στις οποίες πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί κατηγορούνται για αντικυβερνητική προπαγάνδα και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αφού προηγουμένως προκληθεί η διαμόρφωση χαοτικών συνθηκών στη χώρα.

Το διάστημα 1 - 4 Αυγούστου θα συνέλθει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα γίνουν οι κρίσεις στο στράτευμα.

Το γεγονός, όμως, ότι παραμένουν προφυλακισμένοι αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.

Αυτήν την εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ πραγματοποίησε τις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ισίκ Κοσάνερ. Με τον δεύτερο, όμως, συναντήθηκε εκτάκτως και δεύτερη φορά. Ο κ. Γκιουλ σήμερα δήλωσε ότι "οι συναντήσεις δεν σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα".

Αυστραλός εργατικός βουλευτής: «Εργαζόμαστε για τη Μακεδονία»... κι εμείς στην κοσμάρα μας

Description: O ο Εργατικός βουλευτής Perth της Δυτικής Αυστραλίας και σκιώδης πολιτειακός υποΤου ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του «MIA» («Μακεδονικού» Πρακτορείου Ειδήσεων»), ο Εργατικός βουλευτής Perth της Δυτικής Αυστραλίας και σκιώδης πολιτειακός υπουργός Πολιτισμού και Τεχνών. Χωροταξίας, Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας John Hyde, ο οποίος επισκέφθηκε την ΠΓΔΜ, διαβεβαίωσε κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης των Σκοπίων, ότι οι υποστηρικτές της «Μακεδονίας» στην Αυστραλία, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, εργάζονται για την αναγνώρισή της με το συνταγματικό της όνομα.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και απερχόμενο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, δήλωσε: «Στην Αυστραλία υπάρχουν σθεναροί υποστηρικτές της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Εργαζόμαστε με στόχο να προωθήσουμε την αναγνώριση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” υπό το συνταγματικό όνομα. Ερχόμαστε με στόχο να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις της Δυτικής Αυστραλίας και της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Η Δυτική Αυστραλία αυτή τη στιγμή αποτελεί οικονομική δύναμη στην Αυστραλία. Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στη “Μακεδονία” συνάδελφος από το Εργατικό Κόμμα».
Από την πλευρά του, ο κ. Μιλόσοσκι, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Χάιντ, τόνισε ότι η συχνή συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων της Αυστραλίας και της ΠΓΔΜ είναι προς όφελος μιας μεγαλύτερης πολιτικής συνεργασίας: «Το ενδιαφέρον της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” για αύξηση της πολιτικής επικοινωνίας με την φιλική Αυστραλία είναι έντονο. Εκεί έχουμε μια σημαντική “μακεδονική” κοινότητα, η οποία στην Αυστραλία, και ιδιαίτερα στην Περθ και στη Δυτική Αυστραλία, συνεισφέρει σημαντικά στην πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή και ανάπτυξη αυτής της χώρας. Θεωρούμε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελούν οι εμπορικές συναλλαγές, η πολιτική συνεργασία και οπωσδήποτε η συνεργασία σε πολυμερές επίπεδο. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενώ οι Αυστραλιανοί και οι “Μακεδόνες” στρατιώτες συνεισφέρουν από κοινού στην αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν. Η προσέγγιση “Μακεδονίας”-Αυστραλίας σε πολιτικό επίπεδο καθώς και η προσωπική προσέγγιση με τους βουλευτές μας από την Αυστραλία μπορεί να βελτιώσει την αυστραλιανή πολιτική όσον αφορά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος και προβολής της “μακεδονικής” εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας παγκοσμίως αλλά και στην ίδια την Αυστραλία» δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι, ευχαριστώντας τον κ. Χάιντ τόσο για τις δικές του προσπάθειες όσο και για τις προσπάθειες του κόμματός του για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της ΠΓΔΜ.

Η δήλωση του κ. Hyde φιλοξενείται και στον ιστότοπο της βουλής της ΠΓΔΜ, όπου ο Αυστραλός βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σώματος παρουσία του βουλευτή MiIorad Dodevski, υπευθύνου για την Αυστραλία, και του επίτιμου προξένου της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία.

“We are here to strengthen the connections between Western Australia and Macedonia” At the moment Western Australia is one of the Australia’s strongest economic region. We are making efforts to acknowledge the Republic of Macedonia under its constitutional name” φέρεται να διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του.
Υπενθυμίζεται, ότι η Αυστραλία αρνείται από το 1994 να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομά της, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν και δέχονται οι κυβερνήσεις της χώρας.

Η πρώην Εργατική Κυβέρνηση Κίτινγκ υιοθέτησε το 1994 το περιγραφικό FYROM (Former Yugoslav Republic of Macedonia), που προβλέπει η σχετική απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η απόφαση του 1994 εξακολουθεί να ισχύει και την επαναβεβαίωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ.

Την ίδια διαβεβαίωση απέσπασαν από την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας και τα μέλη του το Εθνικού Συμβουλίου κατά τις συναντήσεις τους στην Καμπέρα.
Ο «Νέος Κόσμος» επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Hyde και ζήτησε εξηγήσεις. Μέχρι την ώρα που πηγαίναμε στο τυπογραφείο, δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση.
Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Συμβούλιο Δυτικής Αυστραλίας με επιστολή του προς τον κ. Hyde, υπενθυμίζει στον Εργατικό πολιτικό την επίσημη πολιτική της Αυστραλίας στο επίμαχο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισημαίνει «το άτοπο» των δηλώσεών του και ζητά «την ανασκευή» των δηλώσεων, εάν αυτές αποδόθηκαν σωστά στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ και στην ανακοίνωση της βουλής των Σκοπίων.

http://neoskosmos.com/news/el/node/15769

Μπ. Μπορίσοφ: Ασύμφορος ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη λέει ο σύντροφος του ΓΑΠ

«Ασύμφορο» για τη Βουλγαρία χαρακτήρισε το έργο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.

«Όλοι μας βλέπουμε πόσο ασύμφορο είναι αυτό το σχέδιο για τη Βουλγαρία. Για 30 εκατομμύρια δολάρια να ριψοκινδυνεύουμε την οικολογία μας... Γι' αυτό και από την πρώτη κιόλας μέρα το ξεγράψαμε», δήλωσε ο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο ευρύτερων δηλώσεών του για τα ενεργειακά έργα στη Βουλγαρία.

Η επίσημη θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τον πετρελαιαγωγό είναι ότι η Σόφια θα λάβει την οριστική απόφασή της για το μέλλον του σχεδίου, μόλις ενημερωθεί για τα συμπεράσματα της μελέτης των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του πετρελαιαγωγού.

Πρόσφατα, ωστόσο, η μελέτη αυτή επεστράφη, για τρίτη φορά, από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας στη διεθνή κατασκευάστρια εταιρεία για αναθεώρηση, συμπλήρωση και επανεπεξεργασία.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του αρμόδιου εκπροσώπου του κύριου μετόχου στην εταιρεία Trans Balkan Pipeline εκ μέρους της Ρωσίας, Transneft, που χαρακτήρισε την απόφαση του βουλγαρικού υπουργείου ως προσβολή. Μάλιστα, η ρωσική πλευρά προτίθεται, όπως λέγεται, να αναζητήσει εναλλακτική διαδρομή του αγωγού, που θα παρακάμπτει τη Βουλγαρία.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μηχανοκίνητη πορεία των ταξιτζήδων της Θεσσαλονίκης.

Οι επαγγελματίες οδηγοί, κατευθύνονται προς τη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου και των αδειούχων του Αυγούστου.

Οι αυτοκινητιστές μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, έκαναν πράξη την απειλή τους και συνεχίζουν κανονικά την απεργία τους.

Μήπως τα 'παιξαν λίγο οι κινέζοι μετά την ήττα στο πόλο γυναικών απ΄την Ελλάδα;

Μάλλον και για αυτό βλέπουν την Ελλάδα να συμμετέχει παντού... δείτε τη δεύτερη είδηση στη φώτο από τη σελίδα τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου:


Χρυσό απέναντι στην Κίνα (!!) η εθνική πόλο... μέσα στην Κίνα κιόλας! (βίντεο)

http://img.protothema.gr/4788575317F19926892438FF683FA597.jpgΤη θέα από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου απολαμβάνει η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στην Σανγκάη και μαζί τους ολόκληρη η Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έγραψε ιστορία καθώς είναι το πρώτο που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση.

Η Εθνική γυναικών του πόλο «έπνιξε» την Κίνα μέσα στο σπίτι της (9-8), φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στη Σανγκάη και… τα γυαλιά σε όλα τα ομαδικά αθλήματα της χώρας μας!

Συνεπείς στο ραντεβού με την επιτυχία οι κοριτσάρες του Μορφέση, μετατράπηκαν στη μόνη ομάδα που έχει ανέβει στο βάθρο όλων των μεγάλων διοργανώσεων (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο)!

Όπως και στον ημιτελικό έτσι και στον τελικό η Ασημάκη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ για την Εθνική ομάδα κάνοντας το 1-0. Η εστία της Ελλάδα πολιορκήθηκε για περίπου δύο λεπτά όμως η Κούβδου κατάφερε μα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Όχι για πολύ ωστόσο καθώς οι Κινέζες εκμεταλλεύτηκαν την παίκτρια παραπάνω και ισοφάρισαν σε 1-1.

Η Ρουμπέση ξαναέδωσε προσωρινό προβάδισμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με της ομάδα της διοργανώτριας χώρας να απαντά αμέσως σε 2-2. Οι άμυνες «έσφιξαν» εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να σημειωθεί άλλο τέρμα στο πρώτο οκτάλεπτο...

Στις 30 Νοεμβρίου η πρώτη ιδιωτική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

http://static.doldigital.net/webstatic/D93FCFB35BA6DA14491E4FA4F965EA93.jpgΗ SpaceX, η αεροδιαστημική εταιρεία που δημιούργησε ο ιδρυτής της PayPal, προγραμματίζει να εκτοξεύσει στις 30 Νοεμβρίου την πρώτη εμπορική αποστολή ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

H Space Exploration Technologies, όπως είναι πλήρες όνομά της, είναι μία από τις πέντε εταιρείες που εξασφάλισαν συμβόλαια με τη NASA για αποστολές ανεφοδιασμού στον ISS, με την προοπτική να αναλάβουν αργότερα και τις μεταφορές πληρωμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει να καλύψει το κενό που άφησε η απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων.

Με τα 300 εκατ. δολάρια που εξασφάλισε από τη NASA και τα 500 εκατ. που συγκέντρωσε από επενδυτές, ανάμεσά τους ο ιδρυτής της PayPal Ίλον Μασκ, η SpaceX αναπτύσσει την οικογένεια πυραύλων Falcon και την κάψουλα Dragon, σχεδιασμένη να επιστρέφει στη Γη πέφτοντας με αλεξίπτωτο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Dragon έγινε το πρώτο σκάφος ιδιωτικής εταιρείας που τέθηκε σε χαμηλή γήινη τροχιά και αργότερα επέστρεψε στη Γη.

Το επόμενο φθινόπωρο, η SpaceX θα προχωρήσει στο επόμενο μεγάλο βήμα: η κάψουλα θα παραδώσει προμήθειες στον ISS και θα επιστρέψει στη Γη με νέο φορτίο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Θα είναι η πρώτη από τις 12 πτήσεις ανεφοδιασμού που ανέλαβε η SpaceX, σε ένα συμβόλαιο με τη NASA ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Η δεύτερη από τις εταιρείες που συνεργάζονται με τη NASA, η Orbital Sciences Corp., προγραμματίζει για του χρόνου την παρθενική εκτόξευση της δικής της κάψουλας, με την ονομασία Cygnus.

Οι υπόλοιπες εταιρείες είναι η Boeing, η Sierra Nevada και η Blue Origin, η εταιρεία που δημιούργησε ο ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος.

Τα είπε όλα ο ΠΡΕΖΑς (TV) για τον Μ. Χρυσοχοϊδη και ισχύουν βέβαια και για όσους αναμασάνε τις παπαριές Παπαγιάννη ότι διώκεται απ' το ΠΑΣΟΚ...

Τα παρακάτω ας τα ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ και όσοι (δυστυχώς και δικοί μας) ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ότι διώκεται από το ΠΑΣΟΚ (το ανέκδοτο της χρονιάς) για ένα απειλητικό mail που έστειλε από το MALL

ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ:
1) ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ,ΣΕ BLOGS ΤΗΣ GOOGLE,ΔΗΛΑΔΗ BLOGSPOT.COM ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ,ΟΠΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ,ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΤΛ.

2) ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ,ΣΕ BLOGS ΤΗΣ GOOGLE,ΔΗΛΑΔΗ BLOGSPOT.COM ---ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ,ΕΞΥΒΡΙΣΗ,ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΚΤΛ,ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ BLOGS ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

3) ΟΣΕΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ,ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ,ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ BLOGS ΤΗΣ GOOGLE,ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΛΗΜΕΛΗΜΑΤΩΝ (ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΤΛ)


4) Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ,ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ BLOGS,ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2011

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Μπέου

Ο 9ος Τακτικός Ανακριτής, Γιώργος Κασσίμης δεν δέχεται τους λόγους που επικαλείται ο Αχιλλέας Μπέος για την αποφυλάκισή του.

Απορρίπτει την αίτηση αποφυλάκισης του Αχιλλέα Μπέου ο 9ος Τακτικός Ανακριτής, Γιώργος Κασσίμης, που χειρίζεται την υπόθεση των «στημένων αγώνων» στο ποδόσφαιρο.

Με διάταξή του ο κ. Κασσίμης αρνείται στον Αχιλλέα Μπέο την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους, μη δεχόμενος τους λόγους που επικαλείται ο «ισχυρός άνδρας» του Ολυμπιακού Βόλου -ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή διάπραξης νέων αδικημάτων κ.α.- για την αποφυλάκισή του.

Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε προφυλακιστέος στις 27 Ιουνίου μετά την απολογία του για τα «στημένα μάτς», καθώς σύμφωνα με την δικογραφία του αποδίδεται κυρίαρχος ρόλος στην υπόθεση με ομάδα ανθρώπων που ενεργούσαν υπό την καθοδήγησή του για την αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Εντατικές προσπάθειες ενημέρωσης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε περιοχές, όπου εντοπίστηκαν νέα θετικά δείγματα του ιού σε κουνούπια και κοτόπουλα.

Εντατικές προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού των περιοχών, όπου βρέθηκαν νέα θετικά δείγματα του ιού του Δυτικού Νείλου, σε κουνούπια και κοτόπουλα, ξεκίνησε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας και μέλη των ομάδων διαχείρισης των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται αύξηση των θετικών δειγμάτων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, γι΄αυτό προετοιμάζεται ενίσχυση των κλιμακίων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Διαχείρισης και Συντονισμού Δράσεων για τον Ιό του Δυτικού Νείλου, στις παγίδες του Δικτύου Επιτήρησης Κουνουπιών βρέθηκαν δέκα νέα θετικά δείγματα με τον ιό στο Φύλλο Καρδίτσας, το Κλειδί Ημαθίας, τον Λουτρό Ημαθίας, την Εσωβάλτα Πέλλας, την Καλή Πέλλας, την Παραλίμνη Πέλλας, το Πολύκαστρο Κιλκίς, το Νέο Γυναικόκαστρο Κιλκίς, το Νέο Αγιονέρι και το Βαρικό Πιερίας. Επίσης, νέο θετικό δείγμα εντοπίστηκε σήμερα σε κοτόπουλο σε κλωβό, στον οικισμό Άγιος Αθανάσιος Θεσσαλονίκης.

«Στις παραπάνω περιοχές βρέθηκαν ήδη σήμερα οι ειδικοί προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τη λήψη μέτρων πρόληψης από τα κουνούπια» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιευθυντής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νάνος.

Σε ό,τι αφορά τους ψεκασμούς, βρίσκονται σε εξέλιξη στους νομούς Ημαθίας, Σερρών και Πιερίας ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί.

Εξάλλου, η Επιτροπή Διαχείρισης ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε η άδεια διενέργειας έκτακτων αεροψεκασμών, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Συνεχίζουν οι ταξιτζήδες – παρέμβαση Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές “ράβε – ξήλωνε” της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο. Ιδίως, μάλιστα, τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει ακόμη καμία συγκεκριμένη θέση. Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιμένει σε στείρες πρακτικές.

Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους».

Εμμένει ο Ραγκούσης, συνεχίζουν οι ταξιτζήδες

Μετά την μαραθώνια σημερινή συνάντηση της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Ταξί με τον Γιάννη Ραγκούση, ο τελευταίος ανακοίνωσε, ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, θα προχωρήσει κανονικά . Έτσι και οι ιδιοκτήτες ταξί δήλωσαν ότι και η απεργία θα «προχωρήσει» κανονικά.

http://www.antinews.gr/2011/07/29/115492

Η ΝΔ θέτει σε δημόσια διαβούλευση 31 προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση

Τριάντα μία προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση παρουσίασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Οι προτάσεις θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις ο Αντ.Σαμαράς έκανε λόγο για την ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα μεταπολίτευση, έτσι ώστε ο πολίτης να ξαναβρεί τη χαμένη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και η ελληνική κοινωνία να κινηθεί σε ένα νέο πλαίσιο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.

Χαρακτήρισε επιπλέον τις προτάσεις για δημοψηφίσματα ως άλλοθι και κινήσεις πρόσκαιρου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που αποσκοπούν να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα μιας αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής.

Επιπλέον, ο Αντ.Σαμαράς προσκάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων να συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια για την νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.

Τις 31 προτάσεις επεξεργάστηκε επιτροπή υπό το Δημήτρη Αβραμόπουλο

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτει προς διαβούλευση η ΝΔ, είναι η εκλογή και η ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, η θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του πρωθυπουργού, η θέσπιση ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού, με εκείνο του βουλευτή και η επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας.

Περιλαμβάνονται ακόμη η αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των υπουργών και ιδίως την κατάργησή της, όπως ισχύει σήμερα και η αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών, ώστε να περιοριστεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.

Παράλληλα, προβλέπονται αλλαγές στο πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, ο ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των πολιτικών κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους, η κατάργηση των βουλευτικών προνομίων, που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή, η καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.

Τέλος, αλλαγές προτείνονται στο άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ προβλέπεται και η ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου.

O 32χρονος Άντερς Μπερινγκ είχε σχεδιάσει ακόμη δυο επιθέσεις την ίδια μέρα με εκείνες στο Όσλο και την Οτόγια

Ο Μπρέιβικ σε ηλικία 10 ετών (Πηγή φωτογραφίας Daily Telegraph)Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε από την πιο αιματηρή επίθεση που δέχτηκε η Νορβηγία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η χώρα δε μπορεί ακόμη να συνέλθει και να συνειδητοποιήσει γιατί ο Μπρέιβικ (Ο Μπρέιβικ σε ηλικία 10 ετών (Πηγή φωτογραφίας Daily Telegraph)) παρέσυρε στο θάνατο 76 αθώους.

Ο μακελάρης της Νορβηγίας μεταφέρθηκε, το πρωί της Παρασκευής, στο αρχηγείο της αστυνομίας για να ανακριθεί για δεύτερη φορά. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είχε προγραμματίσει και άλλα χτυπήματα για την ίδια ημέρα, αλλά μέχρι στιγμής κάνεις δε ξέρει που επρόκειτο να γίνουν οι επιθέσεις αυτές. «Θα είχαν άλλες μορφές» ήταν το μόνο που δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten.

Ο Μπρέιβικ θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στις πληροφορίες που έχουν προκύψει από τις μέχρι στιγμής έρευνες αλλά και από όσα αποκάλυψε ο ίδιος στην 7ωρη ανάκρισή του το περασμένο Σάββατο. Η επόμενη ανάκρισή του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα, αλλά οι αρχές δεν αποκαλύπτουν την ακριβή ημερομηνία.

Την ψυχιατρική του αξιολόγηση έχουν ήδη αναλάβει δυο ειδικοί ώστε να αποφασίσουν αν είναι νομικά υπεύθυνος για τις αιματηρές επιθέσεις στο κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο του Όσλο και στην κατασκήνωση του Εργατικού κόμματος στο νησί Οτόγια.

Η ψυχιατρική έκθεση αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι την 1η Νοεμβρίου, δήλωσε ο εισαγγελέας Παλ-Φρέντρικ Χγορτ Κράμπι σε συνέντευξη Τύπου. Η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών εις βάρος του Μπρέιβικ αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Ο Τορ-Άξελ Μπους, επικεφαλής της νορβηγικής Εισαγγελικής Υπηρεσίας, έχει δηλώσει ότι «από σεβασμό προς τους νεκρούς και τους συγγενείς τους ο δράστης πρέπει να δικαστεί για την καθεμία δολοφονία» και αυτό θα απαιτούσε επαρκή στοιχειοθέτηση.

Οι πράξεις του συνιστούν κατηγορίες για τρομοκρατία καθώς στόχευαν να εμφυσήσουν τον τρόμο στο ευρύτερο κοινό και θα μπορούσε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 21 ετών, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Οι αρχές εξετάζουν το αν μπορεί ο Μπρέιβικ να κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή για τέτοια εγκλήματα είναι 30 χρόνια κάθειρξης. Ο δικηγόρος του περιμένει ότι οι δικαστικές αρχές θα ζητήσουν την επιβολή της μέγιστης ποινής.

Η πιθανότητα να μην έδρασε μόνος του ο μακελάρης της 22ης Ιουλίου απομακρύνεται καθημερινά, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί ένα ενδεχόμενο που ερευνούν οι νορβηγικές αρχές. Για αυτό και έχουν ήδη λάβει πολλές πληροφορίες και συνεργάζονται, μεταξύ άλλων, και με το FBI.

Η αστυνομία εξετάζει και το οπτικό υλικό που ελήφθη από την κάμερα ασφαλείας και δείχνει τον ύποπτο λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη της βόμβας στο κέντρο του Όσλο καθώς και τον υπολογιστή του Μπρέιβικ και την δραστηριότητά του στο internet πριν από τις επιθέσεις.

newsit.gr

To MTV εξηγεί τι είναι το ιντερνετ... το 1995

Ι. Βρούτσης για τη χθεσινή και σημερινή στάση πληρωμών από τις εφορίες προκειμένου να ωραιοποιήσουν τα στοιχεία του Ιουλίου

«Η χθεσινή πρωτοφανής απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να ανασταλούν όλες οι πληρωμές μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, μπήκε ήδη σε εφαρμογή. Σήμερα το πρωί, “κλειδώθηκαν” όλα τα μηχανήματα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, ώστε να μην μπορεί να γίνει άμεσα καμία πληρωμή μισθού και καμία επιστροφή φόρου.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή αποκάλυψη και έκκληση της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, όχι μόνο δεν υπήρξε απάντηση, αλλά καταβλήθηκε προσπάθεια -με σχετικές διαρροές- βασισμένες σε ασύστολα ψεύδη, να υπάρξει διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Αποτελεί, άλλωστε, ασύστολο ψεύδος και θρασύτατη απόπειρα υποβάθμισης του δημοσίου διαλόγου ο ισχυρισμός του κ. Σαχινίδη ότι έγινε από τη Νέα Δημοκρατία λόγος για “στάση πληρωμών”.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, εκτός των επιπτώσεων που έχει σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους αναβάλλεται η μισθοδοσία, αλλά και στους πολίτες για τους οποίους αναβάλλεται η επιστροφή φόρου που δικαιούνται, συνιστά κραυγαλέα λογιστική αλχημεία, αφού επηρεάζει άμεσα την παρουσίαση των δημοσιονομικών στοιχείων για το πρώτο 7μηνο του 2011.

Για μια κόμη φορά, η κυβέρνηση η οποία απαιτεί από τους πολίτες άμεση ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, απειλώντας με φυλάκιση όσους οφείλουν στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ, επιμένει να συμπεριφέρεται σαν μπαταχτζής και οπαδός του κινήματος “δεν πληρώνω”. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταθέτω, σήμερα, στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητώ να απαντήσει:

1. Για ποιο λόγο το υπουργείο προέβη σε αυτή την πρωτοφανή ενέργεια;
2. Επειδή η εντολή που δόθηκε να αναβάλλει την καταβολή μισθών και την επιστροφή φόρων, μετά την 1η Αυγούστου και όχι την 1η Αυγούστου, πότε ακριβώς θα γίνουν οι πληρωμές;
3. Επειδή στο τέλος κάθε μήνα συσσωρεύεται ένα μεγάλο μέρος υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, που αφορούν στη μισθοδοσία, αλλά και τις επιστροφές φόρων προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και επειδή η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα όσον αφορά στα έσοδα, αλλά και τις δαπάνες του 7μηνου, ποιο είναι το ύψος των πληρωμών που μεταφέρθηκαν από τον Ιούλιο στον Αύγουστο;
4. Επειδή πρόκειται για πρωτοφανή λογιστική αλχημεία, η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναλάβει και στο μέλλον την ίδια διαδικασία;». Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Κεφαλογιάννης: Απέσυρε σιωπηρά ο Βενιζέλος την τροπολογία για την επιβολή 13% ΦΠΑ στο νερό άρδευσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σχετικά με την απόσυρση από τον υπουργό Οικονομικών της διάταξης για την επιβολή Φ.Π.Α. στο νερό άρδευσης, έκανε την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σιωπηρά απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος την τροπολογία που πρόσφατα είχε κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου του, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με την οποία επέβαλλε 13% ΦΠΑ στο νερό άρδευσης .

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, τουλάχιστον η ύπαρξη σχεδίου, στρατηγικής και συντονισμού μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών θα απέτρεπε άστοχες ανακοινώσεις και επιπόλαιες ενέργειες. Πολύ περισσότερο για τομείς που αφορούν στην εθνική μας οικονομία, όπου οι αψυχολόγητες παρεμβάσεις έχουν αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Με την προτεινόμενη τροπολογία και τη μετέπειτα κατάληξη της, για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι στην κυβέρνηση νομοθετούν χωρίς πυξίδα, στο γόνατο, παίζοντας με τα νεύρα των Ελλήνων».

Αποστρατεύτηκε κακήν κακώς από το αμερικάνικο ναυτικό, πρώην Αστροναύτης

http://i2.cdn.turner.com/cnn/2011/images/07/28/t1larg.nowak.gi.jpgΤο Πολεμικό Ναυτικό ενέκρινε την αποστράτευση της πρώην αστροναύτου Λίζας Νόβακ με τον χαρακτηρισμό της υπηρεσίας σαν "κάθε άλλο παρά τιμητική", όπως δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας χθες.

Η Nowak ομολόγησε την ενοχή της για διάρρηξη αυτοκινήτου, μιας αισθματικής αντίζήλου της, σε πάρκινγκ του αεροδρομίου της Φλόριντα το 2009 και γλύτωσε τη φυλακή μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Το Ναυτικό ενέκρινε την αποστρατεία της αφού ξαναείδε την εξωδικαστική συμφωνία, το προσωπικό υπόβαθρο της Nowak καθώς τις δηλώσεις του θύματος για το γεγονός Colleen Shipman, ανέφερε σε δήλωσή του το Γραφείο Πληροφοριών του Ναυτικού .

"Η συμπεριφορά της Captain Nowak διέφερε πολύ απ' αυτή που αναμένεται απ' έναν ανώτερο αξιωματικό του Ναυτικού και έδειξε πλήρη αδιαφορία για την ευημερία ενός συναδέλφου μας στην υπηρεσία" ανέφερε ο Χουάν Γκαρσία, Βοηθός Γραμματέας της υπηρεσίας Εργατικού Δυναμικού και Ανθρώπινων Πόρων του Ναυτικού.

«Φεύγω διακοπές και θα χρειαστώ προφυλακτικά»

http://img.protothema.gr/E8325E8546C079CF535787800C6282B0.jpg«Φεύγω διακοπές και θα χρειαστώ επειγόντως προφυλακτικά». Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται αυτή την ατάκα την «πέταξε» η Νάντια Μπουλέ σήμερα το πρωί στην εκπομπή της και μάλιστα χωρίς καν να κοκκινίσει λιγάκι;

Ο λόγος; Μην πάει ο νους σας στο πονηρό... Μιλάμε για προφυλακτικά κινητών, τα οποία είναι απαραίτητα αυτό το καλοκαίρι, καθώς προστατεύουν τις συσκευές από το νερό, την σκόνη, τον ιδρώτα και ο,τιδήποτε άλλο ενοχλητικό υπάρχει εν μέσω θέρους.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Σήμερα στο «Elatte» οι παρουσιαστές ασχολήθηκαν με τα προφυλακτικά κινητών. Η Νάντια Μπουλέ ενθουσιάστηκε και ζήτησε από την Ήρα, που τα παρουσίαζε μέσα από την θάλασσα, να της φέρει προφυλακτικά γιατί θα τα χρειαστεί τώρα που θα πάει διακοπές.

Και που να πιάσουν οι ζέστες πιο πολύ...

http://www.protothema.gr

Καταδικάζει τις επιθέσεις στη Νορβηγία ο βρετανός blogger Πολ Ρέι-Δεύτερη κατάθεση για τον Μπρέιβικ

Τις επιθέσεις του Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ, τις οποίες χαρακτήρισε «διαβολικές», καταδίκασε ο Βρετανός Πολ Ρέι, ο άνδρας τον οποίο ο 32χρονος Νορβηγός ανέφερε ως «μέντορά» του. Ο Π.Ρέι αποτελεί πρώην μέλος του ακροδεξιού κινήματος English Defence League (EDL) και είναι αρχηγός της οργάνωσης των «Ναϊτών Ιπποτών». Παραδέχεται ότι ενδέχεται να ενέπνευσε τον Νορβηγό, αλλά δηλώνει ότι δεν είχε οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Εν τω μεταξύ εκ νέου κατάθεση θα δώσει σήμερα ο Άντερς Μπρέιβικ.

Ο 35χρονος Βρετανός παραδέχεται ότι η οργάνωση των Ναϊτών Ιπποτών, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις εκστρατείες των σταυροφόρων το Μεσαίωνα κατά του Ισλάμ, υπάρχει και ότι αυτός είναι ο ιδρυτής της. Αρνείται, ωστόσο, ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με τον Άντερς Μπρέιβικ και σε συνέντευξή του στους Times καταδίκασε τις αιματηρές επιθέσεις στη Νορβηγία. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο για να υλοποιήσω τα ιδανικά μου» τόνισε.

Ο 35χρονος Ρέι διαθέτει ιστολόγιο στο οποίο γράφει ως «Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος», όπως αναφέρεται στο 1.500 σελίδων μανιφέστο του Μπρέιβικ που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο πριν προβεί στις αιματηρές επιθέσεις. Μάλιστα, σε αυτό το μανιφέστο, ο Μπρέιβικ χαρακτηρίζει τον Πολ Ρέι ως «μέντορά» του.

«Οι απόψεις μου παραμένουν οι ίδιες. (Πιστεύω) ότι απειλείται ο τρόπος ζωής μας από το Ισλάμ» δήλωσε επίσης ο Ρέι, ο οποίος εγκατέλειψε τη Βρετανία για τη Μάλτα το 2008 μετά τη σύλληψή του για υποκίνηση φυλετικού μίσους μέσω του blog του, Lionheart.

Εν τω μεταξύ, τη δεύτερη κατάθεσή του θα δώσει σήμερα στην αστυνομία ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που έχει ομολογήσει ότι είναι υπεύθυνος για τη διπλή επίθεση της περασμένης Παρασκευής. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις νέες πληροφορίες που προέκυψαν μετά την πρώτη, επτάωρη κατάθεσή του το Σάββατο, επισήμανε ο εισαγγελέας Παλ-Φρέντρικ Χγορτ Κράμπι.

Παράλληλα θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση. Ο συνήγορός του έχει δηλώσει ότι ο Μπρέιβικ, που ισχυρίζεται ότι έδρασε για να αποτρέψει τη ισλαμοποίηση της Ευρώπης, είναι παρανοϊκός.

Άνοδος της δημοτικότητας του Εργατικού Κόμματος

Δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα καταδεικνύει άνοδο της στήριξης προς το Εργατικό Κόμμα κατά περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες μετά το μακελειό. Η δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Sunnmoersposten διενεργήθηκε σε δύο μέρη: τις τέσσερις ημέρες πριν τις επιθέσεις και τις τέσσερις ημέρες μετά. Πριν, οι θετικές γνώμες για τους Εργατικούς ήταν 28,1% ενώ μετά αυξήθηκαν στο 38,7%.

Αντί για κούρεμα ομολόγων το ΠΑΣΟΚ προτίμησε κούρεμα επιδομάτων... και μάλιστα αναδρομικά!

Μειώνεται από 10% έως 50% από την 1η Ιουλίου 2011 το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και άλλα ειδικά επιδόματα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Δ.Ρέππα και Ευ.Βενιζέλο.

Σύμφωνα με την τροπολογία από 1-7-2011 μειώνονται:

* 50% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου το οποίο κυμαίνεται σήμερα από 57 έως 100 ευρώ

* 30% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας, της ειδικής νομικής υπηρεσίας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων καθώς και των υπαλλήλων των κλάδων των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό ανέρχεται σήμερα σε 208 ευρώ.

* 25% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των Ερευνητικών Κέντρων και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων που κυμαίνεται από 140 ευρώ έως 388 ευρώ.

* 20% το ποσό του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΔΕΠ που κυμαίνεται από 316 ευρώ έως 426 ευρώ. Επίσης κατά το ίδιο ποσοστό μειώνεται το ερευνητικό επίδομα του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ που κυμαίνεται από 136 ευρώ έως 385 ευρώ, του επιδόματος για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος Συμβούλων και Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που κυμαίνεται από 172 έως 394 ευρώ.

* 20% του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ που κυμαίνεται από 355 ευρώ έως 450 ευρώ, του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων της Εκκλησίας που σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που κυμαίνεται από 179 ευρώ έως 464 ευρώ, του ειδικού επιδόματος Ναυτικής Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που κυμαίνεται από 125 ευρώ έως 364 ευρώ, του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ που κυμαίνεται από 180 ευρώ έως 370 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ που κυμαίνεται από 80 έως 110 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που κυμαίνεται από 125 ευρώ ως 364, του ερευνητικού επιδόματος του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής που κυμαίνεται από 258 ευρώ 328 ευρώ, του ειδικού επιδόματος του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ που κυμαίνεται από 118 ευρώ ως 153 ευρώ.

* 15% του επιδόματος δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των Ιατροδικαστών που ανέρχεται στα 500 ευρώ, του ειδικού μουσικού επιδόματος του μονίμου καλλιτεχνικού προσωπικού της ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΕΛΣ που σήμερα είναι 647 ευρώ και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που σήμερα είναι 426 ευρώ.

* 10% των ποσών που χορηγούνται έως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών που κατά μέσο όρο είναι 700 ευρώ

* 30% των ποσών που προβλέπονται ως κίνητρο ή ως πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Μαραθώνια η συνάντηση Ραγκούση-Νταλάρα με ιδιοκτήτες ταξί

Στελέχη των αυτοκινητιστών δηλώνουν πως το κλίμα δεν είναι ούτε θετικό, ούτε αρνητικό και οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται τελικά η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί.

Ενώ η συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μία ώρα, οι συνομιλίες ξεπέρασαν τις δύο ώρες. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, βγήκε από το γραφείο του υπουργού δηλώνοντας ότι θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Στελέχη των αυτοκινητιστών δήλωναν πως το κλίμα δεν είναι ούτε θετικό, αλλά ούτε και αρνητικό και ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Πριν από τη συνάντηση ο κ. Λυμπερόπουλος φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι θα αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση 40 λεπτών από το προγραμματισμένο ραντεβού.

Ο κ. Λυμπερόπουλος εκτίμησε ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν εσκεμμένη, ώστε να ολοκληρωθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στην Άρτα και να μην κινητοποιηθούν οι ταξιτζήδες, αφού δεν θα γνώριζαν το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον υπουργό.

«Δεν μπορεί να παίζει μαζί μας ο κ. Ραγκούσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ο οποίος τελικά πήρε μέρος στη συνάντηση έστω και με καθυστέρηση, η οποία οφείλετο στην μεγαλύτερη διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο υπουργός με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είχαν στείλει την Τετάρτη φαξ στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τούς απάντησε να στείλουν ανάλογη επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να κλειστεί το σημερινό ραντεβού.

Μπόλονι απαίτησε μεταγραφές...

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν αέρας από την έδρα της Βαλερένγκα αλλά οι φίλοι του Δικεφάλου δε πρέπει να παραμυθιαστούν από την απόδοση της ομάδας... Για πρωταθλητισμό χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση...

Η άμυνα τα πήγε καλά χτες(αν εξαιρέσουμε τον Έτο που κινήθηκε σε ρηχά νερά), το κέντρο δούλευε ρολόι ενώ εντύπωση μου έκανε ο Λαζάρ που αν συνεχίσει έτσι θα βγει λίρα εκατό για τον Δικέφαλο... Ο Βιεϊρίνια έρχεται με φόρα από πέρυσι και η ομάδα δείχνει αν μη τι άλλο, πως πατάει γερά στο χορτάρι...

Όμως υπάρχουν κενά που θέλουν επειγόντως κάλυψη αν θέλουν να πρωταγωνιστούν... Πρώτα από όλα χρειάζεται ένα ακόμη εξάρι... Καλός ο Αρίας, καλός και ο Γκαρσία αλλά ο δεύτερος ολόκληρη χρονιά δε βγάζει γιατί θα σκάσει σωματικά... Και από τη στιγμή που και ο Τσουκαλάς ακόμη δεν έχει βρει τον περσινό ρυθμό, θεωρητικά χρειάζεται ακόμη ένα χαφ... Προσωπικά, έβλεπα εκεί τον Μπαλάφα αλλά μάλλον μόνο εγώ τον πιστεύω πλέον!

Χρειάζεται έναν φορ από τη στιγμή που δεν πιστεύουν στο δίδυμο Παπάζογλου και Κλάους... Ο πρώτος γεμίζει την περιοχή αλλά δεν μυρίζει εύκολα το γκολ, ενώ ο δεύτερος έχει το σκοράρισμα αλλά χρειάζεται κάποιον να του ανοίγει χώρους στις αντίπαλες άμυνες αφού σωματικά ακόμη δεν είναι έτοιμος...

Τέλος, για το στόπερ τα λόγια είναι περιττά... Άπαντες γνωρίζουν πως με Τσιρίλο και Μαλεζά δε βγαίνει η χρονιά... Προσωπικά, εκτιμώ και τα δύο συγκεκριμένα μπακ αλλά όσο δεν ενσωματώνεται ο Κοντρέρας η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν εμπνέει σιγουριά...


Πηγή:milamegiampala.blogspot.com

Άσε ρε Δελάστίκ που θα μας πεις ότι δουλεύουμε 1 μήνα παραπάνω απ΄τους Γερμανούς... και 800 μέρες να δουλεύουμε δουλειά δεν γίνεται στο κολοχανείο...

http://1.bp.blogspot.com/-fNQTUW-awJU/TiChzFeWK8I/AAAAAAAAEkU/uZjoEmocuas/s1600/%25CE%2594%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25AF%25CE%25BA.jpgΔιάβασα κάπου ένα αρθρο του περιβόητου Δελαστίκ με τίλτο "Γερμανοί, οι... λουφαδόροι της ΕΕ!" όπου αναμασά ένα άλλο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt (κανείς δεν είναι τέλειος σ' αυτό τον μάταιο κόσμο) που λέει ότι σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound) οι Γερμανοί που μας κατηγορούνε σαν τεμπέληδες έχουν άδεια 30 μέρες το χρόνο ενώ οι Έλληνες που είναι "σκυλιά" στη δουλειά τους έχουν άδεια μόνο 23 μέρες το χρόνο. Δυστυχώς και όπως είναι λογικό και ο Δελαστίκ που θεωρείται κατά τ' άλλα σοβαρός δεν μπορεί να ξεφύγει από τον λαϊκισμό να χαϊδέψει αυτιά και να καλλιεργήσει την εικόνα του κακού που κατατρέχει την Ελλάδα και δεν την αφήνει να ορθοποδήσει. Ας κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:

1. Αν πάμε στη σελίδα του eurofound.europa.eu θα δούμε ότι η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, άρα τον ιδιωτικό τομέα (στη δημόσιο τομέα και σε Ελλάδα και σε Γερμανία οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται 20 μέρες άδειας όταν δουλεύουν 5 μέρες τη βδομάδα). Αυτό έμένα σε αντίθεση με τον κ. Δελαστίκ μου δείχνει ότι οι Γερμανοί συνδικαλιστές εκπροσωπούν καλύτερα τα συμφέροντά των εργαζομένων και κέρδισαν περισσότερες μέρες άδειες απ' ότι τα δικά μας λαμόγια που τα βρίσκουν με τους εργοδότες προκειμένου να λουφάρουν ή να ανέβουν στην ιεραρχία με τελικό σκοπό να γίνουν βουλευτές... και σε τελική ανάλυση το τι κάνουμε στον ιδιωτικό τομέα δεν ενοχλεί κανέναν ξένο, όσο ενοχλεί το τι κάνουμε στο δημόσιο που είναι και η μεγάλη τρύπα όπου πάνε τα δανεικά...

2. Αν έκανε τον κόπο ο κ. Δελαστίκ να ρίξει μόνος του μια ματιά στην έρευνα θα έβλεπε ότι εκεί που αναφέρει τις άδειες στον ιδιωτικό τομέα, όπου έχουμε 23 μέρες και οι Γερμανοί 30, λέει επίσης ότι τα στοιχεία είναι στο περίπου και μάλιστα στο χοντροπερίπου μιας και είναι δύσκολο να συνυπολογιστούν όλες οι άδειες που περιλαμβάνονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που για κάθε χώρα είναι δεκάδες. Έτσι λοιπόν αν ο κ. Δελαστίκ έκανε τον κόπο να ρίξει μια ματιά και στις παρατηρήσεις του πίνακα που επικαλείται θα έβλεπε πως ενώ το 30 των Γερμανών είναι από επίσημα στοιχεία από το Αρχείο Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας... το 23 των Ελλήνων είναι η εκτίμηση του "έλληνα ανταποκριτή" του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος, που είναι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ...

3. Κάπου δε ο κ. Δελαστίκ κάνει και την απόλυτη ακροβασία του λαϊκισμού αναφέροντας τα εξής:
"(Οι Έλληνες) Δουλεύουν 1.816 ώρες ετησίως - δηλαδή... 157 ώρες παραπάνω από τους Γερμανούς! Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε 4 ολόκληρες εργάσιμες εβδομάδες, δηλαδή έναν... μήνα περισσότερο κάθε χρόνο α τους Γερμανούς!!! Αυτή είναι η πραγματικότητα όπως αναδύεται από τα στοιχεία της ΕΕ [είπαμε όχι της ΕΕ αλλά της ΓΣΕΕ...] και όχι οι διάφοροι μύθοι και ισχυρισμοί σκοπιμότητας που συχνά αναμασούν και πολλοί Ελληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι εντελώς άκριτα επειδή αυτό βολεύει την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα"
Φίλε Δελαστίκ εκτός από τους δημοσιογράφους παπαγαλάκια που αναφέρεις υπάρχουν και αυτοί που λαϊκίζουν, όπως εσύ πχ. στο συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να γίνουν αρεστοί στον κόσμο χαϊδεύοντάς του τα αυτιά... γι αυτό θα σου πω το εξής το οποίο σίγουρα το ξέρεις αλλά δεν το λές:

Μπορεί να "δουλεύεις" 100 ώρες τη βδομάδα, 80 μέρες το μήνα και 800 μέρες το χρόνο και πάλι να μην προλαβαίνεις να κάνεις τη δουλειά που πρέπει, αν "δουλεύεις" με το κλασικό 5κιλο μπλέ βιβλίο στο πρωτόκολλο όπου χειρόγραφα περνάνε τα στοιχεία στις ελληνικές υπηρεσίες ή αν χρειαστεί να βρείς κάτι θα πρέπει να το ψάξεις στους κλασικούς μπλέ φακέλλους που κλείνουν με τα κλασικά κορδονάκια στις γωνίες και βρίσκονται κατά χιλιάδες στα πιστικαρισμένα υπό το βάρος τους ράφια των ελληνικών υπηρεσιών... αν πηγαίνεις στην εφορία να πληρώσεις και πρέπει να περάσεις από το γραφείο 13 μετά απ' το πρωτόκολλο, ξανά γραφείο 13, μετά ταμείο για παράβολο ξανά γραφείο 13 και τελικά υπογραγή απ το διευθυντή... ή αν πηγαίνεις στην Τράπεζα να πληρώσεις το Ταμείο σου και πρέπει να κάνεις πρώτα κατάθεση τα λεφτά στο λογαριασμό σου και μετά να πληρωθεί απ' το λογαριασμό σου το Ταμείο...

Τώρα που σου θύμισα τα παραπάνω τι λες; Δουλεύουμε τελικά λίγο ή πολύ; Γιατί εγώ λέω ότι οι 1800 ώρες είναι λίγες και απορώ πως λειτουργεί αυτό το μπουρδέλο με τόσες λίγες ώρες... αλλά σε δικαιολογώ γιατί δεν είχες την τύχη να πας σε ολλανδική η γερμανική εφορία ή τράπεζα να δείς τις θα πει να γινει η ΔΟΥΛΕΙΑ σε 5 λεπτά...

Πάνω απ' όλα βέβαια και δυστυχώς για τον κ. Δελαστίκ σε τέτοια θέματα έχει απαντήσει η ίδια η ζωή... βάζοντας τη Γερμανία προφανώς λόγω επίδοσης των πολιτών της, στο ρόλο του ισχυρού και του δανειστή και την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και των Παπανδρέου, τους οποίους ο εργοδότης του κ. Δελαστίκ στηρίζει με νύχια και με δόντια για να βγάζει τα λεφτά να τον πληρώνει, στο ρόλο του αδύνατου και του επαίτη.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα... όσο κι αν μας στεναχωρούν...

ΥΓ. Εννοείται ότι δεν βάζω λινκ για τα παραπάνω και ούτε θα βάζω από εδώ και πέρα λινκ προς πηγές... όχι επειδή ούτε το MEGA ή το Εθνος του κ. Δελαστίκ βάζει, αλλά επειδή ο σκοπός δεν είναι να δώσουμε σε κάποιους έτοιμα πράγματα αλλά να αναγκαστούν να ανοίξουν τα μάτια τους και να ψάχνουν μόνοι τους το τι τους πουλάει ο καθένας...

"Περιθωρειακοί" σύμφωνα με τον Καμίνη όσοι συνεχίζουν να μένουν σε σκηνές στο Σύνταγμα, που "θα φύγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο"!!!

http://www.skai.gr/files/temp/1DF92B3F9B5F71ABAD257BF31B9A7FF0.jpgΩς κατάσταση εκφυλισμού, χαρακτήρισε την εικόνα με τις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ενώ αποκάλεσε όσους γραφικούς κομμουνιστές έχουν μείνει και ζούνε σε σκηνές "περιθωριακούς".

Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει και πρόκειται για περιθωριακά στοιχεία, που «δε θέλουν να λήξει η ιστορία αυτή».

Μάλιστα, σημείωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, γιατί οι υπάλληλοι δέχονται επιθέσεις. Ο δήμαρχος πάντως διεμήνυσε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους και τόνισε ότι αν δεν μπορέσουν οι υπάλληλοι του δήμου να δουλέψουν, θα ζητηθεί κάθε νόμιμη βοήθεια.

Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Αναφερόμενος στις σκηνές στα προπύλαια ο δήμαρχος Αθηναίων, είπε ότι δεν μπορούν να παρέμβουν γιατί ο χώρος έχει χαρακτηριστεί άσυλο, από τους πρυτάνεις, παρόλο που, όπως είπε, δεν είναι ούτε χώρος έρευνας, ούτε διδασκαλίας. «Οι πρυτάνεις πρέπει είτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να περιφρουρήσουν το άσυλο, είτε να παραιτηθούν», είπε ο κ. Καμίνης.

«Αν συνεχιστεί η κατάχρηση του δικαιώματος του άσυλου, τότε θα πάψει να υπάρχει» τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, έκανε λόγο για οργανωμένο έγκλημα που χρειάζεται ισχυρή αστυνομική παρέμβαση, συντονισμό, αλλά και καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Επεσήμανε παράλληλα, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά και ριζικά το πρόβλημα των τοξικοεξαρτημένων.

Για τους συμβασιούχους του δήμου είπε ότι είναι υπέρ του να μείνουν, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα του δήμου Αθηναίων και να βρεθεί μία λύση.

Τέλος, διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα δεχτεί φαινόμενα διαφθοράς στο δήμο.

Με αεροδρόμιο, ΟΠΑΠ και Κρατικά Λαχεία αρχίζουν οι αποκρατικοποιήσεις

Σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου συναντάται με τα στελέχη της τρόικας

Συνάντηση θα έχει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου Κ. Μητρόπουλος με τα στελέχη της τρόικας που βρίσκονται στη χώρα μας για να συζητήσουν τo φιλόδοξο πρόγραμμα πώλησης κρατικής περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 που αποτελεί την ίδια συμμετοχή της χώρας μας στα δύο πακέτα διάσωσης που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα οι εταίροι μας στην ΕΕ, το ΔΝΤ αλλά και ιδιώτες θεσμικοί.

Εκεί μία έκπληξη θα περιμένει τα στελέχη της τρόικας καθώς το Ταμείο, παρά το βραχύ του βίο, είναι έτοιμο να δρομολογήσει τις πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της περιουσίας που αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2011, ενισχυμένο μάλιστα με την τοποθέτηση του κ. Αν. Ταπραντζή στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου ο οποίος θα αναλάβει τον τομέα των ακινήτων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2011 θα πρέπει να εισπραχθούν περί τα 1,3 δισ. ευρώ από τις εξής δράσεις μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών:

* Την αποκρατικοποίηση του 40% της ΕΥΑΘ, από το 74% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο

* Την επέκταση συμβάσεων του Ελευθέριος Βενιζέλος και του ΟΠΑΠ ενώ θα δοθούν και νέες άδειες για παιχνίδια στον ΟΠΑΠ (φρουτάκια)

* Την πώληση μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (23,3% από το 74,3%) που κατέχει το Δημόσιο

* Την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Λαχείων.

Ηδη, το δεύτερο τρίμηνο του 2011 έχει πωληθεί το 10% του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom και έχουν εισπραχθεί 391 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τον ΟΠΑΠ, για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο για 10 χρόνια (λήγει το 2020 και θα παραταθεί έως το 2030) , καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον οργανισμό (τέταρτο τρίμηνο) , έχουν επιλεγεί οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σχετικά με τις νέες άδειες παιχνίων για τον ΟΠΑΠ υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες με την Ευρωπαϊκη Ενωση καθώς ενώ ο οργανισμός έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης για κάθε νέο τυχερό παιχνίδι που έρχεται στην Ελλάδα, η επικείμενη χορήγηση άδειας για 16.500 φρουτάκια απευθείας στον ΟΠΑΠ ενδεχομένως να χαρακτηριστεί κρατική ενίσχυση για αυτό και γίνονται προσπάθειες να ληφθεί το Ο.Κ. χωρίς να υπάρξουν στο μέλλον κυρώσεις. Η υφιστάμενη σύμβαση διαχείρισης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) που κανονικά λήγει το 2026 θα παρατεθεί για 20 χρόνια. Αρχές του 2012 το δημόσιο θα πωλήσει ποσοστό (περίπου 21%) από το 55% των μετοχών που κατέχει στο αεροδρόμιο.

Για τα Κρατικά Λαχεία οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities έχουν αναλάβει την πώληση του 100% των μετοχών αλλά θα προηγηθεί η εισφορά των λαχείων σε εταιρεία που θα συσταθεί για αυτό τον σκοπό.

Τα προσδοκώμενα έσοδα για το σύνολο του έτους ανέρχονται στα 5 δισ. ευρώ καθώς στο τέταρτο τρίμηνο είναι προγραμματισμένες οι πωλήσεις μετοχών του ΟΛΠ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ, της Λάρκο, του ΟΔΙΕ, του Καζίνο της Πάρνηθας, της ΕΛΒΟ και του ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ταμείο Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου πρόεδρος είναι ο κ. Ι. Κουκιάδης, διευθύνων σύμβουλος ο κ. Μητρόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος ο κ. Ταπραντζής και μέλη ο κ. Αντ. Βαρθολομαίος και η κυρία Αννα Ζωηρού

Τερματισμό της βοήθειας στην Ελλάδα ζητούν οι αναδυόμενες οικονομίες απ το ΔΝΤ-"Τα μέτρα στην Ελλάδα είναι σκληρά και το "κούρεμα" δεν φτάνει" λένε

Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών ζήτησαν από το ΔΝΤ να μην συνεχίσει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, όπως αναφέρει άρθρο των Financial Τimes.

Πολλές κυβερνήσεις μη ευρωπαϊκών χωρών προειδοποίησαν το ΔΝΤ «για το ρίσκο που αναλαμβάνει». Ο διευθυντής του ΔΝΤ της Βραζιλίας Νογκέιρα Μπατίστα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου των 24 ισχυρών, που χειρίζεται τις καθημερινές εργασίες του ΔΝΤ, πιστεύει ότι τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδας είναι υπερβολικά αυστηρά και ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι επαρκής, στο βαθμό που έγινε.

«Η Ελλάδα δεν περνάει εύκολα», δήλωσε στους Financial Τimes, τονίζοντας ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής ωφελεί την πλειοψηφία των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας.

Η εφημερίδα παραθέτει ακόμη δήλωση του Ινδού Αρβίντ Βιρμάνι, ο οποίος ανέφερε ότι η συμφωνία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει μια βραχυπρόθεσμη έλλειψη ρευστότητας όμως αφήνει την Ελλάδα με ένα ογκώδες και μη βιώσιμο χρέος, που αποτελεί απειλή για μελλοντικά defaults.

Απολύουν 7.000 δημοσίους υπαλλήλους - Ποιοί δημόσιοι οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται

- Μεταξύ των οργανισμών είναι: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΕΙΝ, ΕΟΜΜΕΧ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΕΡΤ, ΕΘΙΑΓΕ
- Εξετάζεται η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας
- Όσοι δεν κριθούν κατάλληλοι από τον ΑΣΕΠ, τότε η πόρτα της απόλυσης ανοίγει
- Θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 5 Αυγούστου
- Διαβάστε τους φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται

Το δρόμο της συγχώνευσης ή της κατάργησης παίρνουν με τροπολογία που θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περίπου 40 οργανισμοί του δημοσίου στους οποίους απασχολούνται σήμερα 7.000 υπάλληλοι μεταξύ αυτών και πολλοί συμβασιούχοι.

Στους οργανισμούς του δημοσίου που αναμένεται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων

- Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)
- Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ)
- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ)
- Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ)
- ΕΟΜΜΕΧ
- Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)
- Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)
- Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ)
- Θέμις Κατασκευαστική
- ΕΘΙΑΓΕ
- ΕΡΤ

Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή έχει εισηγηθεί τη συγχώνευση και κατάργηση 78 οργανισμών. Συγκεκριμένα έχει εισηγηθεί:

Την κατάργηση 8 οργανισμών:

•Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
•Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
•Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
•Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
•Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
•Εργο Πολιτών
•Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
•Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων

Τη λύση και εκκαθάριση 32 φορέων και υπηρεσιών:

-Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ Α.Ε.) (υπάρχει πρόταση και για συγχώνευση με τον ΕΦΕΤ)
-Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ - ΟΕΕ)
- 28 Κέντρα Νεότητας (Κέντρων Εργαζόμενου Κοριτσιού- ΚΕΚ και Κέντρων Εργαζόμενων Νέων - ΚΕΝ)
-ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.
- Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Και τη συγχώνευση 38 οργανισμών:

-Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
- Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά - Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας - Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά - Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.
- Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
-Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
- Η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης (αυτοτελές τμήμα) με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
- Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
- Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.
- Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
- Η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
- Η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.) με την εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μια εταιρεία.
- Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.
- Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης "ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΝΠΙΔ), το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.) (ΝΠΙΔ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (ΝΠΙΔ) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία "Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ελέγχων - ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. ? ΔΗΜΗΤΡΑ)
- Τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε, με την Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)
-Τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε.)

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις, διευκρινίζοντας ότι στο υπουργικό συμβούλιο δεν ετέθη κανένα θέμα απολύσεων καθώς εκκρεμούν οι συζητήσεις του κ. Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς. Οι σχετικές ανακοινώσεις πάντως, θα έχουν γίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Αφήνουν όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία και για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου. Στην περίπτωση αυτή θα μεταταγούν σε άλλους φορείς του δημοσίου μόνο το πλεονάζον προσωπικό που θα κριθεί κατάλληλο μετά από αξιολόγηση του ΑΣΕΠ. Οι υπόλοιποι είτε θα απολυθούν ή θα μπορούν να καταλάβουν θέσεις συμβασιούχων, ενώ όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, θα βγαίνουν με εθελουσία.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Με στόχο την περιστολή των δαπανών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των οδοιπορικών των υπαλλήλων, καθώς γίνονται ακόμα και τώρα πολλές υπερβάσεις για δήθεν μετακινήσεις. Επίσης το υπουργείο Οικονομικών διέταξε να ελεγχθούν τα οικονομικά στοιχεία 34 δήμων, ασφαλιστικών ταμείων και νοσοκομείων, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ενημερώσει για τα πραγματικά τους χρέη.

Ε. Κωνσταντινίδης (ΝΔ-Φλώρινα): Ο Αναστασιάδης-Ασλάκοφ μπορεί να λέει ότι είναι απ' τον Άρη, οι Μακεδόνες όμως είναι Έλληνες

«Το παραλήρημα του κ. Αναστασιάδη [ΣΣ. ο γνωστός ψυχοπαθής που θέλει να τον αποκαλούν Ασλάκοφ και λέει ότι «στην Μελίτη Φλώρινας ζούνε "Μακεδόνες", λίγοι Τούρκοι και κανένας Έλληνας»] δεν οφείλεται, όπως θα το εξηγούσε η ιατρική επιστήμη, σε οξεία ψυχική διαταραχή.

Είναι ένα τέχνασμα με το οποίο νομίζει ότι θα στηρίξει τους προσωπικούς ανιστόρητους πόθους του. Έχει βέβαια το δικαίωμα να ισχυρίζεται, μόνο για τον εαυτό του, ότι θέλει. Ακόμα και το πιο εξωφρενικό. Ακόμα και ότι κατάγεται από τον πλανήτη Άρη.

Έχει όμως και την υποχρέωση να σέβεται τους συμπολίτες του. Επειδή νομίζει ότι κατάγεται από τον Άρη δε μπορεί να ισχυρίζεται το ίδιο για τους Έλληνες αυτόχθονες Μακεδόνες και δε μπορεί να υβρίζει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως Τούρκοι, Αλβανοί και Γραικομάνοι.

Παράλληλα έχει την υποχρέωση να σέβεται το Ελληνικό Κράτος, στου οποίου τα βαθιά δημοκρατικά θεμέλια στήριξε το νεοπλουτισμό του και την ελευθερία του λόγου του.

Η κ. Μούσιου, που τον συμπεριέλαβε στο συνδυασμό της, αν και τον γνώριζε καλά, οφείλει να καταδικάσει ευθέως και δημόσια τη συμπεριφορά του και να τον θέσει εκτός της δημοτικής της παράταξης. Διαφορετικά παίζει ακούσια το παιχνίδι του.

Την ίδια δημόσια καταδίκη οφείλει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν ο πολιτικός φορέας που στήριξε επίσημα το συνδυασμό της κ. Μούσιου.

Όσο για τα περί ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη FYROM και τη διάθεση της κυβέρνησης της να εγκαταλείψει τις ανιστόρητες διεκδικήσεις, τις αλυτρωτικές προπαγάνδες και το ψευδομακεδονικό ιδεολόγημα. Μέχρι σήμερα ο κ. Γκρούεφσκι εμμένει στην αδιάλλακτη στάση του, στερώντας από τη χώρα του την προοπτική της ανάπτυξης.

Προτιμά να διαιωνίζει την εξουσία του, με την ικανοποίηση της εκλογικής εθνικιστικής πελατείας του και ας υπονομεύει το μέλλον της χώρας του και των κατοίκων της. Εκτιμώ ότι θα συνεχίζει να κάνει το ίδιο, όσο ακόμα οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του βολεύονται από το σύστημα εξουσίας του.

Ο χρόνος κυλά αποκλειστικά εις βάρος του γειτονικού κράτους.

Ο κ. Αναστασιάδης βέβαια λίγο νοιάζεται κι ας το παίζει τιμητής, αφού ότι και να γίνει στη FYROM, αυτός θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή του στην Ελλάδα».

Εμ ... Γυρίζει ο τροχός ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrUDzwwsqIrV4Y8GXwHsH7yXUBpvctWzLILYHEv0XIbgTKh8bJrWRDNG3OQNJqhUbBxqpQzcbGV_Ev-USRy6V_wbufQQcsgOH_PuLGLacu-UpPmVHtGY3Mv3MoWTBeVeMIwNi1Ll98C8Q/s400/Tyfles.JPGΌταν προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κάνει κακό σε έναν blogger (Naxio) και μάλιστα προσπαθούσε να εμπλέξει την ΝΔ και βουλευτές της με παράνομες πράξεις ήταν "καλά" ε;;;

Η συνέχεια στο

antilogos-gr.blogspot.com