30 Ιουλίου 2011

O Breivik έχει τραβήξει βίντεο από τις επιθέσεις και θέλει να το στείλει στο wikileaks;;;

Κάποιοι ίσως να διαβάσατε ότι ο νορβηγός σιωνιστής Breivik ζήτησε στη φυλακή ειδική διατροφή, laptop και πρόσβαση στον ιστότοπο της wikileaks που ως γνωστόν βγάζει βίντεο που οι αρχές έχουν λογοκρίνει... Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο μασόνος έχει τραβήξει σε βίντεο τις επιθέσεις και θέλει να τις στείλει στη wikileaks μιας και στη σελίδα 885 του μανιφέστου με οδηγίες για επίδοξους τρομοκράτες λέει:

Τι μίνι κάμερα να αγοράσουν ώστε να καταγράψουν την επίθεση που θα κάνουν και να στείλουν την κάρτα μνήμης σε κάποιο που θα δημοσιεύσει το βίντεο. Όπως λέει έχει δοκιμάσει πως λειτουργεί η κάμερα και διαπίστωσε ότι κάνει τη δουλειά της καλά. Μάλιστα λέει ότι το καλύτερο θα ήταν να ανεβάσει στο ιντερνετ το βίντεο, απλά τον προβληματίζει ότι θα είναι μεγάλο και θα χρειαστεί πολλές ώρες πχ. από το iphone. Επειδή όμως η τεχνολογία προχωράει και υπάρχουν κάμερες ή κινητά που συμπιέζουν αρκετά τα βίντεο, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο να έχει ανεβάσει κάπου κάποιο βίντεο και να θέλει να το στείλει στη wikileaks προκειμένου να το δημοσιεύσει.

Δείτε και μόνοι σας τι λέει και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
4GB AEE PD80 Mini DV DVR Camera
This extremely small and lightweight field camera is used to document your operation. 4 GB is equivalent to 2 hour of constant filming. Ive personally tested it and it works great. Some governments may seize the movie (after you are neutralized) and publish it while others may bury it or even destroy it to protect the multiculturalist ideology. The reason is that they may regard any documentation from the Justiciar Knight as a mockery of their system. On the other hand, they may actually release the film to the press censored or even uncensored. You may want to bring 2 memory chips and attempt to mail one of them, if possible. You place the memory chip in a pre-made envelope (with stamps and the address of a pre-selected news desk that is likely to publish it uncensored). The best option would of course be to upload the digital movie via high speed internet (your Iphone) to a distribution site at the end of your mission. Unfortunately though, uploading 1-2 GB would take at least 3-7 hours. Also, there is normally a 200MB-ish cap on email attatchments so sending the movie to 10-20 newsdesks is not yet an option due to technological limitations. This will off course change at some point in the future.
Sold on Ebay (Chinese producer)
Cost is 87 USD
ΥΓ. Εννοείται ότι το βίντεο δεν θα το ανέβαζε στο youtube μιας και θα το έσβηναν αμέσως...

Εκπληκτική φωτογραφία 360 μοιρών από το θάλαμο διακυβερνήσεως του Discovery!!!

Λιάνης-Κωνσταντινίδης πρέπει να πάρουν θέση και για τ'αλλα κολοβά φίδια στη Φλώρινα

Στη συνέντευξή του ο γνωστός πλέον Ασλάκοφ αναφέρει ότι και οι πρόεδροι του Παπαγιάννη, της Βεύης, της Αχλάδας και άλλων χωριών συμφωνούν μαζί του. Σαφέστατα πρέπει άμεσα να πάρουν θέση οι πρόεδροι των χωριών αυτών και να τοποθετηθούν δημόσια. Ίσως να εντάσσει στους άλλους προέδρους και τον πρώτο ξάδερφο του Θόδωρου Σουμπάση της ΔΕΘ, Πρόεδρο της Σιταριάς, Χρήστο Αφορόζη.

Λέει ότι συμφωνούν κι αυτοί ότι πρέπει να ανοίξουν μακεδονικά σχολεία. Αν δεν πάρουν θέση άμεσα, πρέπει να απαιτηθεί η παραίτησή τους ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κύριε Κωνσταντινίδη? Θα ζητήσετε και αυτών τη παραίτηση? Ειδικά γι' αυτόν τον επίσης ανεκδιήγητο και αλλοπρόσαλλο πρόεδρο της Βεύης Κυριακού (Νεντέλκοφ όπως θέλει να τον ονομάζουν, Κυριακή = Νεντέλα), άκουσον-άκουσον έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα σε σκοπιανή εκδήλωση των αυτοαποκαλούμενων μακεδόνων της Βεύης, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου "Μπάνιτσα" (25 Ιουνίου 2011)προσφωνώντας τους "Μπράϊκια Μακεντόντσι Μπανίτσανι" δηλαδή αδέρφια Μακεδόνες Βευιώτες! Και το μήνυμά του έκλεινε με το "Κε ποβέντιμε" δηλαδή θα νικήσουμε!!! Ποιους θα νικήσει? Με ποιους είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος? Με όλους!

Ο Ασπρίδης, με τον συνδυασμό του οποίου εκλέχθηκε πρόεδρος στη Βεύη, θα ζητήσει τη παραίτησή του? Θα τον αποπέμψει από την παράταξή του? Μάλλον ΟΧΙ! Οι άλλοι δύο τοπικοί σύμβουλοι γνωρίζουν για την επιστολή που έστειλε ο Κυριακού στο Τορόντο? Ως πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βεύης το έστειλε! Θα πάρουν θέση για να το καταδικάσουν? Ίδωμεν!

Στο πανηγύρι της Μελίτης 20 Ιουλίου, φιγουράριζε "πρώτη μούρη" στο τραπέζι των επισήμων παρέα με τον Ασλάκωφ ως επίσημος προσκεκλημένος ο ΝΕΝΤΕΛΚΩΦ (Κυριακού). Θα αναρτηθεί βίντεο στο διαδίκτυο για του λόγου το αλήθές, όπως επίσης θα αναρτηθεί βίντεο και το χαιρετιστήριο μήνυμά του στους ψευτομακεδόνες της Βεύης του Καναδά. ΑΣΠΡΙΔΗ, ΛΙΑΝΗ, ΤΣΑΚΜΑΚΗ (Πρωτοπαλίκαρο του Ασπρίδη, τέως δήμαρχος Μελίτης) πάρτε θέση για το φίδι που εκτρέφετε και στηρίζετε, τον ΝΕΝΤΕΛΚΩΦ.

Ε. Κωνσταντινίδης για τη μη αποπομπή του Αναστασιάδη από τη κ. Μούσιου – Μυλωνά

«Ειλικρινά με εκπλήσσουν οι δηλώσεις της κ. Μούσιου – Μυλωνά [ΣΣ το εκπληκτικό είναι ότι η κ. Μούσιου στην απάντησή της δεν ανέφερε πουθενά τη λέξη Ελλάδα ή Έλληνας!]. Απορώ με τη διαπίστωση της για εκβιασμούς, συστάσεις και προσβολές. Δεν εκβιάζω, δε συστήνω, ούτε την προσβάλλω με τις δηλώσεις μου. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Απλά το δημουργεί κ. Μούσιου – Μυλωνά για να εφαρμόσει μια γνωστή συνταγή πολιτικής τακτικής. Αλλού είναι η ουσία.

Η δήλωση μου είναι σαφής για τον κ. Αναστασιάδη. Συμβαίνει να είναι εκλεγμένος με συγκεκριμένο συνδυασμό. Θα μπορούσε πιθανόν να έχει εκλεγεί με άλλον συνδυασμό. Το ίδιο ζήτημα θα προέκυπτε. Τα ίδια θα ίσχυαν. Την ίδια άποψη, γιατί περί απόψεως πρόκειται, θα εξέφραζα για τη στάση του επικεφαλής του όποιου συνδυασμού, ανεξαρτήτως κομμάτων. Άρα δεν υπάρχει και θέμα κομματικής σκοπιμότητας, επειδή η κ. Μούσιου - Μυλωνά είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση αυτή ξεπερνάει τα κόμματα και πολύ περισσότερο βέβαια τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, στα οποία δεν έχω και φυσικά δεν επιθυμώ ουδεμία εμπλοκή.

Είναι μέρος του ρόλου των δημοσίων προσώπων να γίνονται αποδέκτες απόψεων. Να έχουν ανοιχτά αυτιά σε όλες τις κατευθύνσεις. Είναι χρήσιμο. Στο πλαίσιο αυτό έκρινα, ότι η κ. Μούσιου – Μυλωνά θα έπρεπε να καταδικάσει τον κ. Αναστασιάδη και ταυτόχρονα να τον απομακρύνει από τη δημοτική της παράταξη. Επέλεξε μόνο το πρώτο. Να τον καταδικάσει δημόσια, μοιράζοντας την πίττα. Τα περί εθελούσιας αποστασιοποίησης, αυτοαναίρεσης και αυτοακύρωσης του κ. Αναστασιάδη, όπως ισχυρίζεται η κ. Μούσιου – Μυλωνά, αφορούν τον ίδιο. Τη δική του στάση. Η κ. Μούσιου – Μυλωνά έκρινε ότι δε χρειάζεται να του δείξει η ίδια την πόρτα της εξόδου, όσο και αν αυτό έχει ουσιαστική σημασία.

Σε κάθε περίπτωση, η καθυστερημένη αντίδραση της, συμπτωματικά μετά τις δηλώσεις μου για το θέμα Αναστασιάδη, ίσως γίνει αφορμή να επανακαθορίσουμε πολιτικές συμπεριφορές και επιλογές. Το ελπίζω.

NAMCO PONY: Μια διδακτική ιστορία, για το γιατί η Ελλάδα δεν αξίζει να σωθεί!

Η περιπέτεια της NAMCO στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστική για την σύγκρουση των μεγάλων συμφερόντων που «έπνιξαν» όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας (και όχι μόνο!) στην Ελλάδα.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, βίωσαν την απόλυτη επιτυχία έχοντας καταφέρει να παράγουν στο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη 8- 10 αυτοκίνητα ημερησίως, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και ..

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/namco-pony.html

Μετ’ εμποδίων το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων από ιδιώτες

Αβεβαιότητα συνεχίζει να επικρατεί σε σχέση με τη συμμετοχή ιδιωτών στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για απώλειες μεγαλύτερες του 21%, χωρίς ωστόσο να λείπουν και εκείνες που κάνουν λόγο για μικρότερες απώλειες.

Την πιο αισιόδοξη άποψη διατυπώνει η Barclays, ενώ στον αντίποδα είναι η άποψη της Rabobank International που υπολογίζει τις απώλειες μεταξύ 40% και 50%, χαρακτηρίζοντας «μη ρεαλιστικές» τις εκτιμήσεις για το 21%. Ανω του 21% ανεβάζει άλλωστε τις απώλειες και η JP Morgan, εκτιμώντας ότι μπορεί να φτάσουν έως και 34%.

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις που υπάρχουν σε σχέση με το θέμα δεν έχουν εξασφαλίσει προς το παρόν το επιδιωκόμενο ποσοστό συμμετοχής ιδιωτών, που σύμφωνα με το IIF είναι το 90%. Μεταξύ των τραπεζών που δεν έχουν αποσαφηνίσει ακόμα τη στάση τους είναι η Marfin Popular Bank, η διοίκηση της οποίας αναμένει τις τελικές λεπτομέρειες για να καθορίσει τη στάση της. Υπενθυμίζεται ότι η Marfin έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα αξίας 3,4 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους περίπου 40 δισ. ευρώ, η πλειονότητα των οποίων λήγει τους προσεχείς 24 έως 30 μήνες.

Απροθυμία σε σχέση με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εκφράζει και το FMS Wertmanagement, που έχει στην κατοχή του ομόλογα 7,4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το FMS δεν ανήκει αμιγώς στον ιδιωτικό τομέα, καθώς πρόκειται για τον φορέα που συστάθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση για να αναλάβει τα επισφαλή περιουσιακά στοιχεία των Hypo Real Estate και της Depfa, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δανειστές του ελληνικού Δημοσίου.

Το ίδιο άλλωστε ισχύει και στην περίπτωση των δύο ελληνικών τραπεζών, ATEbank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με ομόλογα αξίας 7,8 δισ. ευρώ και 5,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Οι δύο τράπεζες δεν μπορούν να θεωρηθούν ιδιωτικός τομέας στον βαθμό που μέτοχός τους είναι το Δημόσιο.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Institute of International Finance, η συμμετοχή στο πρόγραμμα αριθμεί 33 τράπεζες και ασφαλιστικές του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν στην κατοχή τους ομόλογα αξίας 135 δισ. ευρώ, όπως είναι ο στόχος του προγράμματος.
Αναλυτές της Barclays συγκρίνουν την περίπτωση της Ελλάδας με αυτή της Ουρουγουάης του 2003. Το ΔΝΤ και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσαν όριο συμμετοχής των ιδιωτών το 80%, για το πρόγραμμα διακράτησης του χρέους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ως απαραίτητη προϋπόθεση, προειδοποιώντας ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν μια ανεξέλεγκτη πτώχευση. Η Barclays επισημαίνει μάλιστα ως κοινό χαρακτηριστικό των δύο χωρών την πρόσληψη του νομικού γραφείου Gottlieb αλλά και την πρόσληψη από τη Lazard (επίσης συμβούλου του ελληνικού Δημοσίου) του Μαρκ Γουόκερ που είχε εργαστεί για την Gottlieb.

Οι αναλυτές της Barclays εκτιμούν ότι οι απώλειες για τους ιδιώτες είναι χαμηλότερες του 21%, συνεκτιμώντας τη μείωση στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο τίτλων όσο και στις νέες εκδόσεις, που οδηγεί σε απόδοση της τάξης του 10%. Το ενδεχόμενο αποτυχίας λόγω της περιορισμένης συμμετοχής ιδιωτών θα οδηγήσει σε μία ακόμα πιο επιβαρυντική αναδιάρθρωση, προειδοποιεί η Barclays και για αυτό είναι λάθος να θεωρηθεί ως μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία ιδιωτών. Η προσφορά προϋποθέτει ελάχιστη συμμετοχή το 90% σε συνδυασμό με την απειλή ενός πιστωτικού κινδύνου για όσους τελικώς δεν θα συμμετάσχουν, καταλήγει.

Κουκου

2004



2005



2006



2007



2008



2009

Α. Σαμαράς: Βραχύβια ανακούφιση και όχι λύση η συμφωνία των Βρυξελλών

http://www.skai.gr/files/temp/63E861201906D76AEC053595743E7FD4.jpgΗ Συμφωνία των Βρυξελλών είναι βραχύβια ανακούφιση και όχι λύση, ούτε διέξοδος, επισημαίνει στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Αναγνωρίζει την θετική επίδραση της ρύθμισης στο χρέος, επισημαίνει όμως πως η χώρα "τρωει τη ρετσινιά της επιλεκτικής χρεοκοπίας για πολύ μικρό κούρεμα του χρέους".

Ο κ. Σαμαράς αναδεικνύει την πιθανότητα οι αγορές να επιμείνουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και να αρχίσουν να προεξοφλούν και νέα αναδιάρθρωση.

Επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη νέα συμφωνία εφόδων δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής και διαβλέπει μεταβολή στάσης των ευρωπαίων εταίρων έναντι του.

"Όσο αρνούμαι την συναίνεση στο λάθος τόσο αφήνω ανοιχτή την προοπτική μιας συνολικής ανα-διαπραγμάτευσης", σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των ταξί αλλά με κανόνες, όπως το πληθυσμιακό κριτήριο.

Ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για "βρώμικη προπαγάνδα" κατά της ΝΔ και των θέσεων της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα των επαγγελμάτων

Φλώρινα: Διευθυντής τράπεζας και τελωνειακός πίσω από διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης

Τρεις συμπατριώτες μας - εκ των οποίων ένα ανώτατο στέλεχος τράπεζας και ένας υψηλόβαθμος τελωνειακός από την Φλώρινα - συνελήφθησαν για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης.

Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Πέμπτη όταν σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε τεράστια ποσόσητα κοκαΐνης (123 κιλά) από τη Βολιβία με προορισμό τα Σκόπια.

Το φορτίο υποτιθεται ότι ήταν γεωργικά εργαλεία για την επεξεργασία σόγιας, ωστόσο οι ελληνικές αρχές είχαν τις πληροφορίες τους. Σε συντονισμένη επιχείρηση από ΣΔΟΕ, Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του τελωνείου εντοπίστηκε η κοκαΐνη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην επιχείρηση συμμετει΄χε και η Ιντερπόλ λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Όπως προέκυψε στο κύκλωμα που δρούσε σε Σερβία και ΠΓΔΜ συμμετείχαν και τρεις Έλληνες από τη Φλώρινα. Ο ένας είναι διευθυντής καταστήματος τράπεζας και ο άλλος τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και τέσσερα άτομα στην ΠΓΔΜ και πέντε στη Σερβία.

"Πραξικόπημα" Ερντογάν στον Τουρκικό στρατό!

Όταν το 10% της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας, περίπου 43 στρατηγοί και υποστράτηγοι, βρίσκονται στη φυλακή, ήταν αναμενόμενη κάποια έντονη αντίδραση του τουρκικού στρατού.

Συνολικά 165 μέλη των ενόπλων Δυνάμεων έχουν φυλακιστεί με τις κατηγορίες συμμετοχής στο σχέδιο συνωμοσίας Βαριοπούλα και για τη συμμετοχή στην παραστρατιωτική οργάνωση Εργκενεκόν.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο εισαγγελέας του Κακουρδικείου Κωνσταντινούπολης που ερευνά την υπόθεση δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα, διέταξε τη σύλληψη επιπλέον 22 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών, ανάμεσα τους και του αρχηγού της Στρατιάς Αιγαίου Νουσρέτ Τάσντελεν, ξεχείλισε το ποτήρι για την ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Την αρχή των παραιτήσεων την έκανε ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό.
Αργότερα υπέβαλαν τις παραιτήσεις του ο αρχηγός του Στρατού στρατηγός Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, ο αρχηγός του Ναυτικού ναύαρχος Εσρέφ Ουγούρ Γιγίτ και ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος, Χασάν Ακσάϊ.

Η ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΚΙΟΥΛ-ΚΟΣΑΝΕΡ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι στρατηγοί, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αμέσως μετά τη συνάντηση του Κοσάνερ με τον πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιούλ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο που είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας, ο Κοσάνερ ζήτησε να σταματήσουν οι συλλήψεις των ανώτατων στρατιωτικών με τις κατηγορίες για συμμετοχή στο σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα.»

Ο Ισίκ Κοσάνερ, απαιτούσε, να προαχθούν 17 αξιωματικοί στις κρίσεις των αξιωματικών στο επικείμενο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
Ο πρόεδρος Γκιούλ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις πιέσεις του Κοσάνερ δεν δέχθηκαν να προαχθούν τα ονόματα αυτά λόγω της εμπλοκής των ονομάτων τους στο σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα». Μάλιστα ο Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Κοσάνερ ζήτησε τη συνταξιοδότηση όλων των ονομάτων αυτών.
Η κρίση γιγαντώθηκε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κρίσιμη Παρασκευή στο προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκαν Γκιούλ, Ερντογάν και Κοσάνερ. Ο Ερντογάν τόνισε και πάλι στον Κοσάνερ να φέρει τα κατάλληλα ονόματα για να μην προκύψει πρόβλημα στη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι.

Κοσάνερ « Είναι δύσκολο αυτό που μου ζητάτε. Δεκάδες αξιωματικοί είναι φυλακισμένοι. Εδώ αντιμετωπίζουμε πρόβλημα εμπειρίας ακόμη και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση ακόμη εναντίον των αξιωματικών μας. Βάσει της παράδοσης πρέπει να προαχθούν»

Ερντογάν «Εδώ δεν κοιτάμε τις παραδόσεις , υπάρχουν νόμοι και πρέπει να αποφασίσουμε σύμφωνα με τους νόμους.»

Κοσάνερ « Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι αρχηγοί μας σκέφτονται να παραιτηθούν»

Ερντογάν « Όποιος θέλει να παραιτηθεί μπορεί να το κάνει άμεσα»

Μετά τον διάλογο αυτό ο Γκιούλ προσπάθησε να ηρεμήσει τους δυο άνδρες όμως ήταν αδύνατο. Ο Κοσάνερ αποχώρησε εκνευρισμένος από το προεδρικό Μέγαρο
Κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη όλους τους αρχηγούς των Δυνάμεων και όλοι αποφάσισαν να υποβάλουν την παραίτηση τους. Στη σύσκεψη αυτή όμως προέκυψε ένα ξαφνικό , απρόβλεπτο πρόβλημα. Ο αρχηγός της στρατοχωροφυλακής Νετζντέτ Οζέλ, δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί καθώς όπως είπε « τα ζητήματα αυτά είναι της δικαιοσύνης. Η άποψη μου είναι να μην υποβάλω την παραίτηση μου»

Ένα δεύτερο σενάριο που κυκλοφορεί στην Άγκυρα είναι πως ο Κοσάνερ ενόψει του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στρατό, ζήτησε από τον Γκιούλ, να διοριστεί στη θέση του αρχηγού του Στρατού, ο στρατηγός Σαλντιράϊ Μπερκ, και στη θέση του αρχηγού της Στρατοχωροφυλακής ο Ασλάν Γκιουνέρ.
Στα ονόματα αυτά αντιτάχθηκε ο Ερντογάν και έθεσε βέτο ο Γκιουλ.
Ο Ασλάν Γκιουνέρ κατηγορείται ότι το 2007, όταν ήταν στην ηγεσία της υπηρεσίας πληροφοριών του Στρατού, με τη δικαιολογία της «παρακολούθησης συνομιλιών του PKK», υπέκλεπτε τις συνομιλίες πολλών πολιτικών προσώπων.
Ο Σαλντιράϊ Μπερκ κατηγορήθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης για δράση κατά της τουρκικής κυβέρνησης και υπάρχει ισχυρισμός για δήλωση του το 2007 κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και φέρεται να έχει δηλώσει « η δουλειά μας δεν είναι να είμαστε στα φυλάκια, η Τουρκία οδηγείται στο χάος»

Ο Ερντογάν και ο Γκιούλ δεν ήθελαν σε κρίσιμες θέσεις στρατηγούς, που εναντιώθηκαν στην κυβέρνηση.

Η απόρριψη των προτάσεων του Κοσάνερ είναι ένα ισχυρό πλήγμα για το κύρος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

newsit.gr

γιαγιά Ασλάκοφ: "Με τους Τούρκους είμασταν καλά, από τότε που ήρθαν οι Έλληνες στη Μακεδονία είμαστε χειρότερα"

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Dnevnik της FYROM, ο πρόεδρος της Μελίτης Φλώρινας, μεταξύ άλλων ανοησιών στις οποίες αναφερθήκαμε τις προηγούμενες μέρες, αναφέρει και το εξής εκπληκτικό:

Tελεσίγραφο των Βρυξελλών προς τον ΓΑΠ για το 2ο μνημόνιο... το υπέγραψε πριν φτάσει στην Αθήνα.

Πέντε απαράβατους όρους προκειμένου να υπογραφεί το δεύτερο μνημόνιο το φθινόπωρο έθεσαν οι Βρυξέλλες στο ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ είναι σίγουρο ότι είχε υπογράψει πριν ακούσει τι ζητάνε:

1. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Η μείωση του προσωπικού στο δημόσιο θα συνδεθεί με την εκταμίευση των δόσεων κάθε τρίμηνο.
2. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Κατάργηση του εφάπαξ και συγχωνεύσεις ταμείων.
3. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Σκληρό σύστημα για τα επόμενα 30 έτη.
4. ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Αυξήσεις κεφαλαίου, μείωση κόστους και εξαγορές.
5. ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Λεπτομερές σχέδιο για τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων.

Όταν ο "αγαπούλας" εξέφραζε τα σέβη του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας...(φωτό)

Το ακούσαμε στην εξαιρετική εκπομπή του Κ.Βαξεβάνη "το Κουτί της Πανδώρας".Θέλαμε και να το δούμε.Ψάξαμε λίγο παραπάνω και το βρήκαμε.Ο Μάκης Ψωμιάδης,ως πρόεδρος της ΑΕΚ, χαιρετά με χειραψία τον πρόεδρο της δημοκρατίας στον τελικό κυπέλλου του 2001 στο ΟΑΚΑ.

Ο Big Mac παραμένει ασύλληπτος,αφού σαν ένα κακό όνειρο από τα παλιά φροντίζει να υπενθυμίζει (και έχει τον τρόπο να το κάνει...) σε πολιτικούς,επιχειρηματίες,αστυνομικούς,δικαστικούς και άλλους "επιφανείς" του δημόσιου βίου κάτι από το αμαρτωλό τους παρελθόν...

Βεβαίως η συγκεκριμένη φωτογραφία μάλλον του είναι άχρηστη επικοινωνιακά, οι φήμες άλλωστε λένε, πως έχει πολύ ισχυρότερα χαρτιά να παίξει εναντίον των αντιπάλων του στο ιδιότυπο πόκερ της ελληνικής ποδοσφαιρικής "παράγκας"...Η φωτογραφία, μάλλον έχει μουσειακό ενδιαφέρον. Θα την δείχνει περήφανος στα εγγόνια του, όταν όλα αυτά περάσουν, ξεχαστούν και αποτελούν για όλους ένα "κακό όνειρο"...

http://witnessfree.blogspot.com/2011/07/blog-post_7833.html

“Έχω το μικρότερο μόριο στον κόσμο!” Ποιος τραγουδιστής έκανε αυτή τη δήλωση – βόμβα;

Μια δήλωση – βόμβα έκανε την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στην Αυστραλία ο Enrique Iglesias. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τη σεξουαλική του ζωή και αποκάλυψε: “Έχω το μικρότερο μόριο στον κόσμο”.

Η φήμη για τα “προσόντα” του Enrique Iglesias ήταν από παλιά ένα θέμα που απασχολούσε τις κακές γλώσσες του Χόλιγουντ, αλλά το να βγει ο ίδιος στη σκηνή και να κάνει τέτοια δήλωση είναι σίγουρα ανατρεπτικό...

newsit.gr

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκ εθρώ στην Proton Bank του Λ. Λαυρεντιάδη

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20091209/lavre8.jpgΣαν “βόμβα” έσκασε στην πολιτική-οικονομική-δημοσιογραφική διαπλοκή η είδηση ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank και ότι με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της τράπεζας και άλλων.

Αφιερώνουμε λοιπόν σε όσους ανόητους ή αδίστακτους τσίμπησαν το δόλωμα και αναγόρευσαν σε καθοριστικό παράγοντα και ρυθμιστή του πολιτικού μας βίου τον κ. Λαυρεντιάδη όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει γι αυτόν.

Ερωτήματα για το “φαινόμενο Λαυρεντιάδη”

(Με αφορμή την ανακοίνωση της Χ.Κ. Τεγόπουλος ότι εταιρεία ΝΕΠ Εκδόσεις ΑΕ (συμφερόντων των Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη) απέκτησε το 9, 2% των μετοχών της εταιρείας)

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20100402/engine/assets_LARGE_t_1401_13380483_type11598.jpg1. Γιατί η πιάτσα βοά ότι η ιδιοκτήτρια της Ελευθεροτυπίας, Μ. Τεγοπούλου δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της στην εξαγορά του πακέτου των μετοχών από τους Κυριακίδη – Λαυρεντιάδη; Το μήνυμα που έστειλε μέσω της εφημερίδας ότι κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την τέταρτη εξουσία σε μέσο ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε ποιον απευθύνεται;

2. Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν είναι ο παραδοσιακός πλούσιος, αυτό που θα λέγαμε «τζάκι» με παρελθόν και πολύ χρήμα. Έπαιξε με την εταιρεία του, πούλησε και πήρε 600 εκατ. ευρώ αλλά από εκεί και έπειτα δεν έχει καμιά μηχανή που κόβει χρήματα. Πώς τότε αγοράζει ότι βρει και όσο – όσο. Για παράδειγμα γιατί έδωσε 70 εκατ. ευρώ, τα διπλάσια απ΄ ότι αξίζει για την Protοn Bank;

3. Γιατί αγόρασε μια σειρά από «παλτά» του χώρου των ΜΜΕ που τώρα είναι για κλείσιμο; Επίσης, γιατί συνεχίζει να δίνει χρήμα σε εκδότες και επιχειρηματίες βγάζοντάς τους από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση;

4. Ποια η σχέση του με τον αμερικανικό παράγοντα και το περίφημο think tank που ίδρυσε ώστε να βάλει την ελληνική διπλωματία πιο καλά στο παιχνίδι της Ουάσιγκτον; Είναι γνωστό πάντως ότι πάγια αγωνία των αρμόδιων κύκλων στην Ουάσιγκτον είναι ο έλεγχος των (αντιαμερικανικών) ΜΜΕ στην Ελλάδα.

5. Και τελικά που το πάει ο κ. Λαυρεντιάδης; Σε ένα τόσο άναρχο τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ μήπως είναι ο λύκος που έρχεται να φάει τα πρόβατα; Ή μήπως μέσω των ΜΜΕ θέλει να κυριαρχήσει χωρίς κίνδυνο στα ελληνικά επιχειρηματικά δρώμενα;

Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι κάτι ανάλογο επιχείρησε και ο αλήστου μνήμης Γ. Κοσκωτάς και δείτε που κατάντησε. Μόνο που ο «συμπαθητικός χοντρούλης» είχε απέναντί του το σύνολο των παραδοσιακών εκδοτών, ενώ ο κ. Λαυρεντιάδης τους έχει κάνει φίλους…

Πάντως, αν ζούσε ο μακαρίτης ο Κίτσος Τεγόπουλος θα τον είχε ήδη καλέσει στο γραφείο του και θα του είχε πει: «Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά αύριο το πρωί θέλω τις μετοχές στο γραφείο μου». Αλλά είπαμε. Μαζί με τους θεσμούς εκπίπτουν και οι …στυλοβάτες τους.

ΣυνεταιρισμόςΛιβάνηΛαυρεντιάδη στα “Επίκαιρα”

http://www.epikaira.gr/content/data/multimedia/images/kostas/lavrentiadis1_1.jpgΤην Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου υπεγράφη μεταξύ της «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΒΕ» και της «Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» καταστατικό σύστασης νέας εταιρείας με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ Α.Ε». Το ποσοστό του κάθε εταίρου ορίζεται στο 50% ενώ πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Ηλίας Λιβάνης .Σκοπός της υπό σύσταση εταιρείας είναι η έκδοση και εμπορία πάσης φύσεως εντύπων καθώς και η ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων πολυμέσων (MULTIMEDIA) και πάσης φύσεως ηλεκτρονικών εκδόσεων. Στη νέα αυτή εταιρεία μεταβιβάζονται από την «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΒΕ» τα εμπορικά σήματα των περιοδικών «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ».

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ πρόεδρος της Proton Bank !

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Proton Bank, αντικαθιστώντας τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος αποχώρησε. Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναλαμβάνει ο Ρούντολφ Όλντεμαν πρώην διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής ABN AMRO. Ο κ. Λαυρεντιάδης δηλώνει ότι θα παραμείνει βασικός μέτοχος της επενδυτικής τράπεζας.

Ορισμένες φορές κάποιες ειδήσεις είναι τόσο εντυπωσιακές από μόνες τους που χάνουμε τα λόγια μας. Εκεί που κανείς δεν το περίμενε (ή μήπως το περίμεναν κάποιοι) ανακοινώθηκε ότι στη θέση του Λ. Λαυρεντιάδη στην Proton Bank θα βρίσκεται στο εξής ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ. Ντ. Σπέκχαρντ. Λογικό να μένουμε όλοι άναυδοι αλλά τελικά ίσως υπάρχουν πολλά κομμάτια της αλυσίδας που αν τα συνδυάσεις βγάζεις νόημα. Κρίκοι μιας αλυσίδας με πολλά – πολλά ερωτήματα:

  • Γιατί ο κ. Σπέκχαρντ άφησε το διπλωματικό σώμα για να γίνει πρόεδρος μιας ελληνικής τράπεζας των χαμηλότερων βαθμίδων κι όχι κάποια πρωτοκλασάτη;
  • Γιατί ο κ. Λαυρεντιάδης εγκατέλειψε τα πάντα κι έφυγε στη Βρετανία και την Ελβετία; Πριν μερικούς μήνες ήταν ο Μίδας που ότι άγγιζε γινόταν χρυσάφι, τώρα τι έγινε; Αγόρασε τα μισά Media της χώρας, είχε πολλές εταιρείες, δύναμη, κονέ στην εξουσία, τώρα τι μεσολάβησε;

http://www.antinews.gr/2011/07/30/115666

1.600 Χιλιόμετρα σε 35 Ημέρες-Η Διάσχιση του Ελληνικού Τμήματος του Ε4

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/284163_2044744233149_1080663875_2272296_6964649_n.jpgΟ Λουκάς Πρατίλας και ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου την 25η Ιουλίου ολοκλήρωσαν Τρέχοντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Τον Ελληνικό Τομέα μέσα σε 35 μέρες. Ξεκίνησαν την 21η Ιουνίου από τη Φλώρινα και έφτασαν στη Ζάκρο της Κρήτης τρέχοντας απόσταση 1.609 χιλιομέτρων και 67.500 μέτρων συνολικής ανάβασης, μιας και το μονοπάτι διασχίζει σχεδόν το σύνολο των Ορεινών Όγκων της Χώρας μας.

Καθημερινά έτρεχαν κατά μέσο όρο απόσταση 60 χιλιομέτρων και κάλυπταν ανάβαση 2.500 μέτρων. Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν η συλλογή χρημάτων για την «Αλκυόνη», το νοσοκομείο αγρίων ζώων της Πάρου και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The Βlack Fish» που σκοπό έχει ακτιβιστικές ενέργειες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ευρώπης.

Οι δύο δρομείς μεγάλων αποστάσεων κατάφεραν τη πρώτη διάσχιση μιας τεράστιας απόστασης τρέχοντας. Οι διασχίσεις αυτές δεν μπορούν απλά να θεωρηθούν αθλητικά επιτεύγματα αλλά επιτεύγματα της ανθρώπινης θέλησης. Σε αυτές τις προσπάθειες οι δοκιμασίες σωματικές και ψυχικές είναι πολύ σοβαρές. Αναδεικνύουν την εμπειρία, την μακροχρόνια υποδομή απαιτώντας το μέγιστο της φυσικής και πνευματικής τους αντοχής. Η αντοχή στην σωματική και πνευματική καταπόνηση είναι ικανότητα για πολύ λίγους αθλητές.

Ο Λουκάς Πρατίλας, ένας έμπειρος και καταξιωμένος, ορειβάτης κατέχει και την υψηλότερη Ελληνική κατάβαση με ορειβατικά σκι από υψόμετρο 7.000 μέτρων. Ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου ένας αθλητής με διακρίσεις και τερματισμούς σε αγώνες σε όλο τον κόσμο. Όπως και στον δικό μας παγκόσμιας δυσκολίας αγώνα «Σπάρταθλον», όπου αριθμεί αρκετούς τερματισμούς.

Η διάσχιση αυτή αποτελεί μια νέα προσέγγιση της αθλητικής προσπάθειας. Έχει πτυχές κοινωνικού ενδιαφέροντος σε μια εποχή που η κρίση στη διάρθρωση των κοινωνικών μας θεσμών είναι πολύ έντονη. Δείχνουν ένα διαφορετικό δρόμο αλλαγής. Προσπάθειας και μόχθου. Κέντρο αυτής της προσπάθειας είναι ο άνθρωπος σα σύνολο και όχι απλά μετρήσιμοι δείκτες αποτελέσματος επιδόσεων.

Ευχαριστούν όλους εσάς που συμμετείχατε στη μοναδική προσπάθεια τους αυτή.

Στέλιος Γκέκας
διαχειριστής του "E4 CHARITY CHALLENGE"
http://www.facebook.com/groups/175569402502000?ap=1

ΥΓ. Και όταν τα παιδιά περάσαν από τα Ζωνιανά, εντυπωσιάστηκαν από τη ξεραϊλα και ρώτησαν μια γιαγιά "πολύ ξερό εδώ το τοπίο;". Και η γιαγιά τους απάντησε...."ναι παιδιά μου τα μάζεψε όλα η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ"!...

Άντε βρε μάγκες συγχαρητήρια και από μας.

Παπανδρέου στο Bloomberg για προσωπικές σχέσεις με Σαμαρά

"Στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση. Κάποτε ύστερα από καμιά 10ετία ίσως μπορούμε να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί.. και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε: Ας κρίνουμε τώρα πως έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα"

Ναι ναι! Κι ο Σαμαράς θα σου πει: Bravo Yorgo

Βίντεο από την εκκαθάριση της πλατείας Συντάγματος από τους άπλυτους

Δείτε τα βίντεο:









Gmail Man

Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους το παρακάτω βίντεο που κατηγορεί την Google ότι διαβάζει τα μηνύματα ώστε να προωθεί στοχευμένες διαφημίσεις, το εχει φτιάξει η Microsoft για να προωθήσει το δικό της Office 365:

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΙΛΟΧΙΑ ΚΥΝΗΓΩΝ:Στα κρησφύγετα του «Καπετάν-Γιώτη» του Γεωργίου Δ. Βακαλόπουλου

Αρχές του 1948... Οι συμμορίτες του ΕΛΑΣ ρημάζουν την Ελλάδα. Χωριά καίγονται, πολίτες δολοφονούνται, ανήλικα παιδιά αρπάζονται από τους γονείς τους και στέλνονται στον «σοβιετικό παράδεισο»... Το Γ.Ε.Σ. αποφασίζει να δημιουργήσει, στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, μια μονάδα απαλλαγμένη από τις «υποχρεώσεις» του τακτικού Στρατού. Είναι η περίφημη «Διλοχία Κυνηγών»... Αποστολή της είχε την σύλληψη του καπεταν-Γιώτη και την εξόντωση των συμμοριακών του ομάδων.

Ο συγγραφέας, τότε νεαρός λοχαγός, υπηρετεί στην μονάδα υπό τις διαταγές του θρυλικού ταγματάρχη Μπραήμη. Στις σελίδες του βιβλίου εξελίσσεται μία άγνωστη αλλά και συναρπαστική ιστορία για την δράση της «Διλοχίας» και τις σκληρές μάχες που έδωσε στα βουνά της Ρούμελης. Οι περιγραφές των μαχών στο «Δενδρούλι», η μάχη στο «Καράβι», αλλά και οι συγκρούσεις με το σώμα των συμμοριτών του Καπετάν Γιώτη» είναι συναρπαστικές... Οι εικόνες, με μια σπάνια καθαρότητα, εναλλάσσονται άνετα δίχως να σε καταθλίβει το άγχος της αγωνίας των ηρώων. Τα αισθήματα των προσώπων που κινούνται σε μία τραγική ατμόσφαιρα σε διαπερνάν μα δε σε συντρίβουν. Αντίθετα σε παίρνουν μαζί τους παραστάτη στο αδιέξοδο. Έτσι η διαδικασία της γενίκευσης γίνεται ομαλά και η λειτουργία περνά από μόνη της στα αισθήματα και τη βούληση. Τα γεγονότα –τόσο συγκλονιστικά– φεύγουν το ένα πίσω από το άλλο με γρηγοράδα, όμως η κεντρική ιδέα και επιδίωξη μένουν για να σε φέρουν στο τέρμα με καθαρή τη σκέψη. Η γλώσσα του βιβλίου στρωτή και απαλή με τη μουσικότητα, του έπους.

ISBN: 978-960-6804-18-2
280 σελίδες
14 ευρώ
δείτε περισσότερα εδώ

Παρά της αντιρρήσεις της Ευρώπης ο ΓΑΠ ήταν ερωτευμένος με τον ΣΤΡΑΟΥΣ ΚΑΝ & ΔΝΤ

4-3-2010- ΓΑΠ: Στο ΔΝΤ αν μας αρνηθεί η Ε.Ε.

Description: http://www.e-forologia.gr/images/newspapers/512/big/20100304.jpg

5-3-2010- Τρισέ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΔΝΤ

Description: http://www.e-forologia.gr/images/newspapers/512/big/20100305.jpg

ΜΠΡΑΒΟ Κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ! ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

loukerisofia1.jpg της Σοφίας Λουκέρη

Σήμερα, σε πρωινή εκπομπή, στην οποία παρευρέθηκα, η συνομιλία του προέδρου κ. Θ. Λυμπερόπουλου των οδηγών ταξί με μέλος της κυβέρνησης θύμιζε μια παρακμιακή συζήτηση του παρελθόντος μεταξύ εξουσίας (του αποφασίζω και διατάζω) και ενοχλητικών πολιτών που διεκδικούν αυτά που η ίδια η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό (βλέπε νόμο Ρέπα), είχε συμφωνήσει μαζί τους. Τι έπαθε ξαφνικά ο κ. Ραγκούσης;

Δεν του έδινε κανείς σημασία και αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του όπως –όπως κι όποιον πάρει ο χάρος; Έτυχε οι οδηγοί των ταξί να βρεθούν μπροστά του και για κακή μας τύχη, η χρονική στιγμή που επέλεξε θίγει ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρα μας στο τουριστικό κοινό, που είχε την ατυχία να μας επιλέξει σαν χώρα πάραυτα για τις διακοπές του. Δεν φτάνει που η εικόνα μας σαν χώρα στο εξωτερικό έχει χάσει οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει το ένδοξο παρελθόν μας, δεν φτάνει που ο απόδημος ελληνισμός παρόλο που διαπρέπει σε πολλούς τομείς σε ευημερούσες χώρες εισπράττει το χλευασμό, την περιφρόνηση και πολλές φορές ακόμα και τον οίκτο συναδέλφων τους, ήρθε και αυτό με την απεργία των οδηγών ταξί για να βιώσουν οι τουρίστες από πρώτο χέρι, το πρόβλημα της ασυνεννοησίας και του μπάχαλου μια και αναγκάζονται να κουβαλάνε τα μπαγκάζια τους στον ώμο και να περιφέρονται προσπαθώντας να φτάσουν -με όποιο τρόπο- από λιμάνια και αεροδρόμια στον προορισμό τους.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν κ. Ραγκούση μου, η «ζωντανή» αναμετάδοση του τι γίνεται στα λιμάνια και στα αεροδρόμια θα είναι άλλος ένας αδιάψευστος μάρτυρας του μαρτυρίου που βιώνουν ξένοι και έλληνες τουρίστες… Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, μια και πριν λίγες ημέρες μόλις, πανηγυρίζατε την «επιτυχία» σας στις «ιμιτασιόν» διαπραγματεύσεις για την επιμήκυνση για την αποπληρωμή του χρέους και άλλα τέτοια παραμύθια…

Καλύτερα θα ήταν για όλους μας, να αξιολογείτε προσεκτικότερα τις κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να μην δημιουργείτε και άλλα προβλήματα από όσα έχετε ήδη προκαλέσει στον ελληνικό λαό. Άλλωστε και η υπομονή έχει και τα όρια της…Εσείς τα έχετε ήδη εξαντλήσει. Καλές διακοπές κ. Ραγκούση!

Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Επίδειξη Mirage 2000

Μπρέιβικ: «Πείτε μου πόσους σκότωσα»

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/norway-killer5-480x0.jpgΕντελώς ατάραχος παρέμεινε ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τη διπλή επίθεση Νορβηγία, όταν η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Ο Μπρέιβικ ενημερώθηκε χθες για τον αριθμό των θυμάτων στις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου όταν εμφανίσθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση, δήλωσε ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπεσταντ στην εφημερίδα VG του 'Οσλο.

Στη διάρκεια της ανάκρισης ο Μπρέιβικ ρώτησε για τον αριθμό των θυμάτων.

"Δεν παρατήρησα καμία απολύτως αντίδραση. Δεν είδα ούτε ένα μειδίαμα ούτε κάποια ένδειξη ότι είχε τύψεις", τόνισε ο Λίπεσταντ.

Ο Νορβηγός δικηγόρος είχε δηλώσει νωρίτερα σε εφημερίδα ότι στη διάρκεια των συναντήσεών του με τον Μπρέιβικ είχε αποφύγει να τού αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων λέγοντάς του μόνο ότι ήταν πολλά.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι, όπως κατέθεσε ο δράστης, άλλοι στόχοι του ήταν το παλάτι και τα κεντρικά γραφεία του Εργατικού Κόμματος του 'Όσλο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο δήλωσε χθες ότι 10 σημεία της πρωτεύουσας ελέγχθηκαν για εκρηκτικά, αλλά ότι δε βρέθηκε τίποτα.

Ο Μπρέιβικ αναμένεται να καταθέσει εκ νέου την προσεχή εβδομάδα.

Αγανακτισμένοι ΤΕΛΟΣ... Καμίνης και ΜΑΤ απομάκρυναν και τις σκηνές από το Σύνταγμα

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/83452.jpgΜε τη συνδρομή της αστυνομίας, τα ξημερώματα του Σαββάτου υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας απομάκρυναν τις σκηνές και τους κατασκηνωτές από την πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς ένταση.

Είχε προηγηθεί η εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένης Ράικου, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διαδικασία αυτόφωρου, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις διάπραξης αδικημάτων εγκατάστασης σκηνής σε υπαίθριο χώρο.

Αρμόδιος για να απομακρύνει τα πανό και τις σκηνές από την πλατεία είναι ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας. Στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκίνησε η επιχείρηση εκκαθάρισης της πλατείας Συντάγματος, χωρίς να σημειωθεί ιδιαίτερη ένταση κατά την απομάκρυνση των κατασκηνωτών.


Αυτά τα ξεχάσαμε; Πήραν άφεση αμαρτιών;

Έλλειμμα διαφάνειας στη συνεργασία του ΥΠΕΚΑ με τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ-Θα διατηρηθεί και μετά τον ανασχηματισμό;

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας πλήθος περιπτώσεων αδιαφάνειας και κακής διαχείρισης στους χειρισμούς του Δημοσίου, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της αξιοπιστίας του συνόλου του πολιτικού μας συστήματος. Ένας από τους τομείς που χαρακτηρίζεται από ουσιαστική έλλειψη θεσμικού ελέγχου, σχετίζεται με το καθεστώς της αθρόας και ανεξέλεγκτης, όπως αποδεικνύεται, χρηματοδότησης των διάφορων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δρουν στην Ελλάδα.

Την αντίληψη αυτή που ήδη διακατείχε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας, ήρθε να επιβεβαιώσει η πρόσφατη έρευνα της Βουλής των Ελλήνων. Τα αποτελέσματα της εισήγησης των Βουλευτών Αθ.Τσούρα και Ι.Τραγάκη οι οποίοι διερεύνησαν με απόφαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το καθεστώς της δράσης και της λειτουργίας των ΜΚΟ στην Ελλάδα, είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν την «ανεπάρκεια συντονισμένου ελέγχου των χρηματοδοτήσεων των σχετικών δράσεών τους, απουσία ενιαίου, σαφούς θεσμικού πλαισίου και αδυναμία πλήρους χαρτογράφησης τους». Οι παραπάνω Βουλευτές επισημαίνουν ακόμη πως «Από τα στοιχεία με τις χρηματοδοτήσεις διαφόρων ΜΚΟ που παρασχέθηκαν στην Επιτροπή από τα Υπουργεία, επιβεβαιώθηκε ανάγλυφα η αδυναμία ενός συντονισμένου ελέγχου των χρηματοδοτήσεων, καθώς διαπιστώθηκαν περιπτώσεις χρηματοδότησης ΜΚΟ με αμφισβητούμενη ή ακόμα και ελάχιστη δράση».

Ένα από τα Υπουργεία που παρά την οικονομική κρίση έχει προς διάθεση των διαφόρων ΜΚΟ σημαντικά κονδύλια, τόσο από Εθνικούς όσο και από Ευρωπαϊκούς πόρους, είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Το συγκεκριμένο Υπουργείο, από ιδρύσεώς του τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και την απομάκρυνση της πρώην υπουργού κ.Τίνας Μπιρμπίλη, συνεργάστηκε επιλεκτικά ακόμη και σε νομοπαρασκευαστικό επίπεδο με μία συγκεκριμένη ομάδα περιβαλλοντικών ΜΚΟ που αποτελείται από τις οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

Η συνεργασία ενός κρατικού φορέα με μία ή περισσότερες μη διαπιστευμένες ΜΚΟ δεν είναι εξορισμού μεμπτή. Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι οι παραπάνω οργανώσεις, ή τα διάφορα νυν και πρώην στελέχη τους, αναλαμβάνουν σχεδόν σε αποκλειστικότητα τις μελέτες και τα έργα για την προστασία, τον έλεγχο και την διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Εκτός αυτού, συμμετέχουν, με διορισμένους από το Υπουργείο εκπροσώπους τους, σε πληθώρα διαχειριστικών επιτροπών και φορέων δημόσιας χρηματοδότησης και ελέγχου, με σημαντικό βαθμό εμπλοκής στην κρατική διαχείριση. Είναι προφανές ότι ο όρος «Μη Κυβερνητικός Οργανισμός» με τον οποίο αυτοχαρακτηρίζονται, τείνει να γίνει ασύμβατος με τον ρόλο που αναλαμβάνουν, υποκαθιστώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τους κρατικούς θεσμούς και την δημόσια διοίκηση. Η δράση των συγκεκριμένων περιβαλλοντικών ΜΚΟ συμπληρώνεται από το γεγονός πως, σε κάποιες περιπτώσεις, οι εκπρόσωποί τους είναι και υπαλληλικά στελέχη του Υπουργείου. Το γεγονός αυτό από μόνο του, πέραν της ηθικής νομιμοποίησης, δημιουργεί και εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη αυτά καταφέρνουν τελικά να διακρίνουν και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου που χρηματοδοτεί, από τα συμφέροντα των χρηματοδοτούμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Οι συγκεκριμένες περιβαλλοντικές ΜΚΟ:

  • Χρηματοδοτούνται με τεράστια ποσά από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους χωρίς να δημοσιεύουν αναλυτικά στοιχεία για την αξιοποίηση των παραπάνω χρημάτων και συγκεκριμένα για τη μεθοδολογία και την αποτελεσματικότητα των «επιστημονικών» μελετών και προγραμμάτων που εκπονούν.
  • Επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την κατάρτιση νόμων του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις περιορίζουν σε βαθμό απαγόρευσης θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών (που σχετίζονται με το επάγγελμα ή τον ελεύθερο χρόνο τους) υπό το πρόσχημα (στο βαθμό που αυτό δεν τεκμαίρεται επιστημονικά) της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.
  • Αποδεικνύεται σε αρκετές περιπτώσεις πως στερούνται της απαραίτητης επιστημονικής επάρκειας για την κατάθεση προτάσεων και την εκπόνηση επιστημονικών μελετών και προγραμμάτων, ακόμη και για ζητήματα που σχετίζονται με το «αντικείμενό» τους (βλ. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και Κόκκινο Βιβλίο 2009 - Πρόγραμμα life για τον Αιγαιόγλαρο)
  • Χρηματοδοτούνται με υπέρογκα ποσά, που ξεπερνούν ακόμη και τα 2.000.000 ευρώ ετησίως, από διάφορα «ιδρύματα» που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους (βλ. WWF), από πολυεθνικές επιχειρήσεις, κλπ. Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτηματικά για το καθεστώς αυτών των επιχορηγήσεων, για τις προτεραιότητες που θέτουν οι χορηγοί αλλά και οι αποδέκτες των χρηματοδοτήσεων καθώς και για την επίδραση που ενδεχομένως έχει η οικονομική δραστηριότητα και τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους πολλές φορές ιδρυμάτων.
  • Οι 7 από τις 10 δεν εντάχθηκαν στον έλεγχο που διενεργείται από τις αρχές του έτους από τον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς έχουν ιδρυθεί προ του 1997 γεγονός που εγείρει έντονα ερωτηματικά.
  • Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σαν επισφράγισμα της αδιαφανούς εμπλοκής των συγκεκριμένων περιβαλλοντικών ΜΚΟ στο δημόσιο βίο, θα τις διαφημίσει δωρεάν σε σποτάκια που θα κοστίσουν 24.600 ευρώ μόνο για τη δημιουργία τους και πιθανά πολύ περισσότερα για την προβολή τους...

Με βάση τα παραπάνω, εκτιμούμε πως μέχρι τη θέσπιση κανόνων για «τη διαμόρφωση και επικαιροποίηση ενός ενιαίου εθνικού και δεσμευτικού μητρώου ΜΚΟ» και «τη δημιουργία ενός ευέλικτου τακτικού μηχανισμού ελέγχου των οικονομικών στοιχείων των ΜΚΟ όταν αυτές επιχορηγούνται από κρατικούς πόρους» που προτείνεται από τους Βουλευτές στη σχετική εισήγησή τους, το ΥΠΕΚΑ υπό την νέα ηγεσία του πρέπει να προχωρήσει άμεσα και αποτελεσματικά,

  • Στην αξιολόγηση, τον έλεγχο και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δράσης όλων των περιβαλλοντικών ΜΚΟ σε οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο για τα χρηματοδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που εκπόνησαν με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους μέχρι σήμερα.
  • Στην αναθεώρηση και επαναξιολόγηση όλων των διατάξεων που υπέγραψε η τέως Υπουργός ΠΕΚΑ κα Μπιρμπίλη και προέβλεπαν τη συμμετοχή εκπροσώπων των (συγκεκριμένων) ΜΚΟ σε θεσμικές επιτροπές και φορείς που σχετίζονται με τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας και την κατανομή και διάθεση των σχετικών (πράσινων) πόρων, όπως είναι η «Στρατηγική Επιτροπή Περιβαλλοντικής Πολιτικής», η «Επιτροπή Φύση 2000», η διαχειρίστρια αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» καθώς και όλες οι αρμόδιες επιτροπές για την κατανομή και διάθεση εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων που αφορούν στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και προσωπικά ο νέος Υπουργός κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα αξιοποιήσει τόσο τα πορίσματα της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, όσο και την επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας να τερματιστεί το καθεστώς κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας δραστηριότητες της περιβόητης βιομηχανίας περιβαλλοντικών μελετών που έχει στηθεί στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, και θα ξεδιαλύνει το θολό τοπίο που έχει δημιουργήσει η δράση και η συμμετοχή των ΜΚΟ στον δημόσιο βίο της χώρας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κατοχυρωθεί θεσμικά η απόλυτη διαφάνεια στις μελλοντικές συνεργασίες και σχέσεις του ΥΠΕΚΑ με τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, να δημοσιευτούν όλα τα κριτήρια που διέπουν τις αποφάσεις επιλογής τους ως συνεργάτες, τα κριτήρια αναθέσεων των διάφορων περιβαλλοντικών μελετών και προγραμμάτων αλλά και η αξιολόγηση κάθε μελέτης ή προγράμματος που εκπονούν με εθνικούς - κοινοτικούς πόρους, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στους χειρισμούς του ΥΠΕΚΑ που αφορούν σε δημόσια περιουσία (φυσικό περιβάλλον) και δημόσιο χρήμα (πράσινοι πόροι).

Από τις πρώτες μέρες ανάληψης καθηκόντων από τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η ομάδα των 10 περιβαλλοντικών ΜΚΟ επισκέφθηκε ήδη το Υπουργείο για ενημέρωση προφανώς του νέου Υπουργού. Ελπίζουμε ότι με την ίδια ταχύτητα και αποδοχή θα γίνουν δεκτά και τα αιτήματα των κυνηγετικών οργανώσεων οι οποίες, τόσο θεσμικά όσο και ουσιαστικά, πρέπει να είναι οι βασικοί συνεργάτες του Υπουργείου στα θέματα του κυνηγιού.

Καλούμε την νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να οριοθετήσει τις σχέσεις και την επιρροή των διάφορων περιβαλλοντικών ΜΚΟ σε ό,τι αφορά την διαχείριση του κυνηγιού στην χώρα μας, να απορρίψει όλες τις ιδεολογικές αντικυνηγετικές προκαταλήψεις τους και να εφαρμόσει επιτέλους επιστημονικές μεθόδους και κριτήρια στη διαχείριση της θήρας και των θηραματικών πληθυσμών.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Εγκριση της ΓΓΝΓ για απευθείας ανάθεση δημιουργίας διαφημιστικών spots με τις γνωστές ΜΚΟ (26/7/2011)
http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypakp/ada/4ΑΣΤΛ-2Α6

Το χρονικό: "ΥΠΕΚΑ & ΜΚΟ ενάντια στη Θήρα" (5/7/2011)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=art/ypekamko.htm

Αδιαφανής ανάθεση μελέτης του ΥΠΑΑΤ στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (19/5/2011)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2011/eoe.htm

Βιομηχανία μελετών για τη «σωτηρία» και την «προστασία» του περιβάλλοντος (22/3/2011)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2011/mel.htm

Διαβάστε μεγάλες αλήθειες για τις ΜΚΟ (αγνώστου συντάκτη, 3/2011)
http://planet-greece.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html

Ύποπτες μεθοδεύσεις κατά της Θήρας από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στην επικείμενη αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας (23/2/2011)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2011/adn.htm

Προστασία βιοποικιλότητας ή βιομηχανία παραγωγής περιβαλλοντικών μελετών; (15/2/2011)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2011/bio.htm

Το Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο για τα πουλιά (5/8/2010)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2010/redbookgr.htm

Το Πράσινο Ταμείο και οι Μή Κυβερνητικές Οργανώσεις (17/2/2010)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2010/mail2politic3.htm

Η άποψη του "Αρχιπελάγους" με τίτλο "Απόπειρα χειραγώγησης του περιβάλλοντος στην Ελλάδα" (29/5/2009)
http://www.archipelago.gr/LinkClick.aspx?fileticket=yK7g0OHR6uA%3d&tabid=196


O Πρόεδρος


Δημήτρης Χριστοδουλάκης
Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου

Πηγή: http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2011/ypemkogp.htm

Στρατής Βάκρας: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Στο φως η απόρρητη κατάθεση του Νίξον για το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ

http://static.doldigital.net/webstatic/0FD823AA0B940601AEA95E604F55AF4B.jpgΤη δημοσιοποίηση της απόρρητης κατάθεσης του Νίξον για την υπόθεση του Γουότεργκεϊτ, του σκανδάλου που τον έδιωξε από το Λευκό Οίκο, διέταξε αμερικανικό δικαστήριο, δεχόμενο αίτημα ιστορικού που ασχολείται με την υπόθεση.

Το δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή ότι η ιστορική σημασία του ντοκουμέντου βαρύνει περισσότερο από πιθανή παραβίαση της ιδωτικής ζωής όσων εμπλεκομένων στο σκάνδαλο ζουν ακόμη.

Ωστόσο ο Λευκός Οίκος, που ήταν αντίθετος στη δημοσιοποίηση, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι στάση θα κρατήσει απέναντι στην απόφαση -την οποία, θεωρητικά, μπορεί να μπλοκάρει.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Ρόις Λάμπερτ έλαβε την απόφαση μετά από αίτημα του ιστορικού Στάνλεϊ Κάτλερ, συγγραφέα αρκετών βιβλίων τον Νίξον και το Γουότεργκεϊτ, και άλλων ερευνητών.

Πρόκειται για την μαρτυρία που δόθηκε στις 23 και 24 Ιουνίου του 1975 ενώπιον ειδικού σώματος ενόρκων, στην πρώτη τέτοιου είδους διαδικασία σε βάρος Αμερικανού προέδρου (και που επαναλήφθηκε μόνο για τον Μπιλ Κλίντον στην υπόθεση της Μόνικα Λεβίνσκι).

Η σχεδόν ενδεκάωρη ανάκριση έγινε, κεκλεισμένων φυσικά των θυρών, κοντά στο σπίτι του Νίξον στην Καλιφόρνια. Οι ερευνητές ελπίζουν πως η δημοσιοποίησή της θα διαλύσει το μυστήριο για το εάν και κατά πόσο ο Νίξον είχε γνώση της επιχείρησης διάρρηξης στα γραφεία των Δημοκρατικών στα κτίρια του Γουότεργκεϊτ και πώς ενεπλάκη στη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Ο Νίξον τέθηκε υπό αμφισβήτηση για το πολιτικό σκάνδαλο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, που προέκυψε από τη διάρρηξη στο επιτελείο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών στο συγκρότημα γραφείων Γουότεργκεϊτ στην Ουάσιγκτον.

Το σκάνδαλο ανάγκασε τον Νίξον να παραιτηθεί στις 9 Αυγούστου του 1974, ενώ οδήγησε σε καταδίκη και τη φυλάκιση αρκετών από τους κορυφαίους αξιωματούχους του.

Φοβερό spam από τον Obama χθες βράδυ!

Απίστευτο σπαμάρισμα χθες βράδυ από τον Barack Obama ο οποίος καλούσε τα μέλη του κόμματός του να στείλουν μαιλ στους ρεπουμπλικάνους βουλευτές της περιοχής τους προκειμένου να τους αναγκάσει να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου των ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων!!!

Δείτε τι έστειλε και αυτό είναι ένα μικρό δείγμα:


Ίων Δραγούμης (μια βιογραφία)

"Λευκή ας βαλθεί όπου έπεσες κολώνα - πως έπεσες γραφή να μην το λέει - λευκή με της πατρίδας την εικόνα μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίει, βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίει".
Κωστής Παλαμάς
(για τα 91 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του)

Ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1878. Ήταν γιος του Στέφανου Δραγούμη που διετέλεσε πρωθυπουργός μετά το κίνημα του 1909 στο Γουδί. Η οικογενειακή καταγωγή του ήταν από το Βογάτσικο της Μακεδονίας. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και το 1899 μπήκε στο διπλωματικό σώμα.

Ήδη από τα πρώτα του χρόνια έρχεται σε επαφή με την φιλοσοφία και την ιστορία, αποκτώντας βάθος και πνευματική ευαισθησία. Νωρίτερα, στον ατυχή πόλεμο του 1897 είχε πολεμήσει ως εθελοντής. Υπηρέτησε ως προξενικός υπάλληλος στο Μοναστήρι, στον Πύργο και στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Στην θητεία του αυτή στα ελληνικά προξενεία, υπήρξε ηγετική μορφή του μακεδονικού αγώνος, οργανωτής και εμψυχωτής του. Ο Παύλος Μελάς ήταν σύζυγος της αδερφής του. Με τον τίμιο θάνατο του, ο Ίων δημοσιεύει το πιο γνωστό έργο του, το «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα» χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Το βιβλίο τάραξε συθέμελα την τότε λιμνάζουσα ελληνική κοινωνία, που αμέσως στρατεύτηκε στον σκοπό. Αμέσως το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών τον μετέθεσε σε πρεσβεία εκτός των Βαλκανίων.
To 1904 υπηρέτησε στην Αλεξάνδρεια ερχόμενος σε στενή επαφή και φιλία με τον μεγάλο ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη. Στη συνέχεια, το 1907 ως ανώτατος διπλωματικός υπάλληλος στην Κωνσταντινούπολη, ίδρυσε με την βοήθεια του επιστήθιου φίλου του Αθανασίου Σουλιώτη-Νικολαΐδη την «οργάνωση Κωνσταντινουπόλεως». Η οργάνωση αυτή είχε σαν στόχο να εξοπλίσει τους Έλληνες της Πόλης, και να τους συμφιλιώσει με την οθωμανική διοίκηση, σε μια σχέση ισοτιμίας, με κοινό αντίπαλο τους Σλάβους. Ταυτόχρονα, στην Πόλη ήρθε σε επαφή και με τον νέο τότε, Γεώργιο Παπανδρέου, έκαναν παρέα, συζήτησαν για το έθνος και τις ανάγκες του. Θορυβημένη η ελληνική κυβέρνηση από την αιρετική και επιθετική δραστηριότητα του τον μεταθέτει στην Ρώμη και στο Λονδίνο.

Ήταν το πρώτο πρόσωπο που συζητήθηκε στον Στρατιωτικό σύνδεσμο για να αναλάβει τις πολιτικές του τύχες (το δεύτερο ήταν ο Δημήτριος Γούναρης) πριν επιλεγεί τελικά ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο ίδιος σε εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε μια προσωπική εσωτερική σύγχυση ενώ βρισκόταν σε πλήρη απομόνωση στο εξωτερικό. Αρθρογράφησε στον «Νουμα» με το ψευδώνυμο «Ιδας» διακηρύσσοντας τις δημοτικιστικές του γλωσσικές ιδέες ενώ σε ένα πολύ σημαντικό του άρθρο εκεί, απάντησε στον Γεώργιο Σκληρό στις σοσιαλιστικές-μαρξιστικές θέσεις που αυτός εξέφρασε. Πήρε μέρος στον Α' Βαλκανικό πόλεμο αποσπασθείς στο επιτελείο του Διαδόχου Κωνσταντίνου, και μετείχε στην επιτροπή που διαπραγματεύθηκε την παράδοση της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες. Ήταν ο πρώτος Έλληνας που ύψωσε την τιμημένη ελληνική σημαία στο δημαρχείο της πόλης. Το 1913 τίθεται σε διαθεσιμότητα από το διπλωματικό σώμα για δυο μήνες γιατί ενέκρινε την ένωση του Καστελόριζου με την Ελλάδα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο. Πριν παυτεί πρόλαβε να οργανώσει μια επιτροπή Δωδεκανησιων η οποία ζήτησε από την Ιταλική κυβέρνηση που κατείχε τα πολύπαθα νησιά, την ένωση με την Ελλάδα. Εκείνη την χρονιά έγραψε και το βιβλίο του «ελληνικός πολιτισμός». Σε αυτό το σύντομο αλλά σημαντικό έργο, καταγράφει τις αντιλήψεις του για την υπεροχή του έθνους έναντι του κράτους, περιγράφει με ζωντανά
Νίκος Καζαντζάκης
χρώματα την προτεραιότητα του πολιτισμικού έθνους σε σχέση με το φυλετικό και στηλιτεύει την προγονοπληξία και τον λογιοτατισμό, καταλήγοντας σε πρακτικές πολιτιστικές προτάσεις για τον νέο ελληνισμό που πίστευε ότι αναδυόταν.

Απεχθανόταν την εισαγόμενη βαυαρική κρατική οργάνωση, τον λογιοτατισμό με την καθαρεύουσα και την στείρα αρχαιολαγνία. Ήταν ο ίδιος από τα ιδρυτικά στελέχη του «Εκπαιδευτικού Ομίλου», ενός σημαντικού συλλόγου δημοτικιστών. Στον λογιοτατισμό έβλεπε μια ακινησία, μια άρνηση για το νέο, για ζωή. Τον φανταζόταν σαν ένα ανάχωμα στην βιταλιστική αναγέννηση του έθνους για την οποία εργαζόταν. Επιθυμούσε την οργάνωση των Ελλήνων σε Κοινότητες - θεσμό κατεξοχήν ελληνικό - θεωρώντας ότι το κράτος που φροντίζει για όλες τις ανάγκες των πολιτών καταστρέφει τις δημιουργικές του δυνάμεις. "Το υγιές κύτταρο του ελληνισμού είναι οι κοινότητες. Η δραστηριοποίηση τους θα αποκεντρώσει το υδροκεφαλικό αθηναϊκό κράτος, που αγνοεί της ανάγκες της περιφέρειας. Πρέπει να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες στις κοινότητες για να ανθήσει παντού ο ελληνισμός και να αποφευχθεί ο συγκεντρωτισμός και ο κοσμοπολιτισμός των αστικών κέντρων", υποστήριζε ο Ίων.

Συνδεόταν με προσωπική φιλία με τον Περικλή Γιαννόπουλο, έναν μεγάλο στοχαστή και οπλίτη του ελληνισμού, του οποίου την αυτοκτονία διαισθάνθηκε (σύμφωνα με τα γραπτά του ημερολογίου του). Ήταν επίσης φίλος με τον Νίκο Καζαντζάκη με τον τελευταίο να τον απαθανατίζει σε πολλά έργα του. Στη συνέχεια, λίγο πριν την έναρξη του Ά παγκοσμίου πολέμου, επανέρχεται στα καθήκοντα του υπηρετώντας στις Πρεσβείες της Βιέννης, του Βερολίνου και της Πετρούπολης. Όλες του οι αναφορές στην κυβέρνηση είναι φιλο-ανταντικες προτρέποντας για ένταξη στην συμμαχία κατά των Κεντρικών Αυτοκρατοριών. Το 1914 τηλεγραφεί από την Πετρούπολη στον Βενιζέλο προτρέποντας για την συμμετοχή των Ελλήνων στην εκστρατεία στα Δαρδανέλια, φοβούμενος πιθανή κάθοδο των Ρώσων στην Πόλη.
Αρχές του 1915 παραιτήθηκε από τη θέση του προξένου όταν του ζητήθηκε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις που αφορούσαν την ανταλλαγή πληθυσμών - Τούρκων της Μακεδονίας με Έλληνες της Μικράς Ασίας (κάτι που θεωρούσε απαράδεκτο) και κατεβαίνει ως υποψήφιος ανεξάρτητος βουλευτής, χωρίς πολιτική στήριξη και χρήματα. Στο ημερολόγιο του, περιγράφει την τραγελαφική προεκλογική του εκστρατεία, όταν περιόδευε στην Φλώρινα και δεν ερχόταν κανείς να τον ακούσει να μιλάει. Αρχικά αποτυγχάνει στις εκλογές όμως στις επαναληπτικές τοπικές στις 31 Μαΐου 1915 εκλέγεται ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας. Στις δεύτερες εκλογές του 1916 επίσης εκλέγεται με όλο τον συνδυασμό του, καθώς οι Βενιζελικοί, ως γνωστόν, απείχαν. Αυτή την εποχή γράφει το όμορφο βιβλίο του «Σαμοθράκη», με αφορμή την επίσκεψη του στο όμορφο νησί, όπου πραγματεύται τα χνάρια του Ελληνισμού στην Ελληνική ύπαιθρο.

Το 1916 εκδίδει το περιοδικό "Πολιτική Επιθεώρησις". Με τιμιότητα και γενναιότητα πρέσβευσε τις ιδέες του και στην βουλή των εκλογών του 1916, αλλά και στην βουλή-οπερέτα των «Λαζάρων» (με βασιλικά διατάγματα ακυρώθηκαν οι εκλογές του 1916 και επανήλθε η προηγούμενη βουλή χωρίς εκλογές!!!), όπου αψηφώντας την παρουσία των Βενιζελικών μπράβων στα κοινοβουλευτικά θεωρεία, στηλίτευε και ήλεγχε την αυταρχική Βενιζελικη πολιτική. Το 1917 δημοσιεύει βαρυσήμαντο άρθρο στην «πολιτική επιθεώρηση» όπου κατακρίνει με δριμύτητα την Βενιζελικη πολιτική. Συγκεκριμένα αποδοκίμαζε όλες τις Βενιζελικες ενέργειες που είχαν ουσιαστικά αναστείλει την εθνική κυριαρχία, γεμίζοντας Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αποικιακά στρατεύματα. Το άρθρο προκάλεσε αίσθηση και κάποιοι αντιβενιζελικοι αναθάρρησαν. Έτσι ο Ύπατος Αρμοστής της Γαλλίας στην Ελλάδα Σαρλ Ζονάρ τον συμπεριέλαβε στην λίστα με τους πολιτικούς που εξόρισε το Βενιζελικο καθεστώς στην Κορσική. Έτσι με μια αυταρχική και αψυχολόγητη ενέργεια ο Βενιζελισμος έκανε «δώρο» στους βασιλόφρονες μια ανεξάρτητη και ειλικρινή φωνή που θα μπορούσε να αποτελέσει μια γέφυρα συνεννόησης ανάμεσα στους δυο κόσμους.

Όπως αναφέρθηκε, ο Δραγούμης υπήρξε πολιτικός αντίπαλος του Βενιζέλου αλλά όχι με τη στενή έννοια του όρου. Είχε μια διαφορετική θεώρηση για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού,
Νεότουρκοι
διαφορετική από την στενή εδαφική, λυτρωτική βενιζελικη Μεγάλη Ιδέα. Το πολιτικό του Όνειρο όπως το εξέφρασε στο μνημειώδες έργο του «όσοι ζωντανοί» που το συνέγραψε κατά την παραμονή του στην Πόλη, βρισκόμενος υπό την επήρεια της επανάστασης των Νεότουρκων, ήταν μια βαλκανική ομοσπονδία Ελλάδος-Τουρκίας με ηγέτη την Ελλάδα. Αυτή η ομοσπονδία θα αποτελούσε ανάχωμα στην κάθοδο των Σλάβων κατά των οποίων η απέχθεια του Ίωνα είχε ενταθεί από τον Μακεδονικό Αγώνα. Οι Έλληνες της διασποράς ζούσαν ανάμεσα σε πολυπληθέστερους λαούς και μόνο με τον πόλεμο θα τους έδιωχναν αυτούς από τον τόπο τους. Πρώτιστο μέλημα του Δραγούμη να διατηρηθούν οι ελληνικές παροικίες στα Τουρκοκρατούμενα εδάφη και η Ελλάδα να προσπαθήσει να αναπτύξει την άμυνά της προς το βορρά. Η ομοσπονδία αυτή θ' άρχιζε από την Αδριατική θάλασσα και θα έφτανε ως τη Συρία. Επεδίωκε μ' αυτόν τον τρόπο ο Ελληνισμός να παραμείνει στις εστίες του κυριαρχώντας πολιτισμικά στην Ανατολή Ο Δραγούμης περιέγραψε ξεκάθαρα το όραμα του Νέου Ελληνισμού. Ήθελε ο νεοελληνικός πολιτισμός να βασισθεί στη γλώσσα, στα έθιμα, στον τρόπο ζωής του απλού ελληνικού λαού ώστε να μεγαλουργήσει και πάλι. Το Ανατολικό Κράτος όμως που ονειρεύονταν ο Δραγούμης με την πολιτιστική κυριαρχία των Ελλήνων έμεινε απλώς ως σκέψη. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι είχαν επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης και της εθνικής εκκαθάρισης.

Η παραμονή του Ίωνα στο Αιάκειο της Κορσικής είχε αρχικά ευεργετικά αποτελέσματα στον ίδιο. Ήταν ένα διάλειμμα, σε μια ζωή που έτρεχε, ήταν μια ευκαιρία για ανασυγκρότηση, για περίσκεψη. Καρπός πνευματικός αυτής της περιόδου είναι το τελευταίο του έργο «Σταμάτημα». Αλλά και στο Αιάκειο δεν έμεινε αργός πολιτικά. Απέστειλε στις Βερσαλίες το 1918 ένα υπόμνημα στις δυνάμεις τις Αντάντ υποδεικνύοντας όλες τις υπηρεσίες που πρόσφεραν οι Βασιλικές κυβερνήσεις στην Αντάντ πριν την επιβολή της Βενιζελικης Δικτατορίας. Το κείμενο αυτό πείθει για δυο πράγματα. Το πρώτο είναι η αδιαμφισβήτητη πολιτική οξύνοια και διαύγεια που διέκρινε τον Ίωνα Δραγούμη. Το δεύτερο είναι ότι πολιτικά πλέον, είχε εναγκαλιστεί την γουναρική παράταξη. Προς το τέλος της παραμονής του, η νοσταλγία για την πατρίδα, και η έλλειψη δραστηριότητας τον έχουν τσακίσει όπως φαίνεται και από τα «φύλλα ημερολογίου» του. Το 1919 οι βενιζελικοι τον εκτόπισαν μόνο του στη Σκόπελο υπό απάνθρωπες συνθήκες. Του αρνήθηκαν ακόμα και να κατέβει στον Πειραιά από το πλοίο να χαιρετίσει τον γηραιό πατέρα του. Στη Σκόπελο τον βρήκε η είδηση ότι ο Ελληνικός στρατός αποβιβάστηκε στη Σμύρνη το 1919. "Ρωτώ, μπορούσε ο ελληνισμός ν' ακολουθήσει δυο δρόμους; Ή τη διατήρηση της Τουρκίας και την καλυτέρεψη της ζωής των Ελλήνων εκεί ή την πολιτική της προσθήκης κομματιών της Τουρκίας στην Ελλάδα: (ή την αυτονόμηση των ελληνικών περιφερειών της Τουρκίας);"

Επιστρέφοντας από την Σκόπελο μετά την «μεγαλόψυχη» Βενιζελικη αμνηστία, ο Ίων δραστηριοποιήθηκε στην αντιπολίτευση. Εξέδωσε εκ νέου το περιοδικό του, ασκώντας δριμύτατη κριτική στους Βενιζελικούς. Το τέλος όμως ήταν κοντά. Στις 31 Ιουλίου 1920 (παλαιό ημερολόγιο) ο Ίων Δραγούμης συλλαμβάνεται και εκτελείται στο κέντρο της Αθήνας (επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από το σημερινό ξενοδοχείο Χίλτον) από βενιζελικα τάγματα ασφαλείας. Μερικές ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η δολοφονική απόπειρα εναντίον του Βενιζέλου στο Παρίσι που μόλις είχε υπογράψει τη Συνθήκη των Σεβρών από δυο απότακτους αξιωματικούς. Η δολοφονία του ήταν εν ψυχρώ. Πέθανε όρθιος, στημένος στα 10 βήματα από τα βενιζελικα ντουφέκια, χωρίς να τον δέσουν. Έμεινε εκεί οικειοθελώς με γενναιότητα και πλήρωσε με την ζωή του, αυτός ο μετριοπαθής, το νόμισμα των φανατικών. Η δολοφονία πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, ενώ ο Βενιζέλος εξέφρασε την βαθιά του λύπη και οδύνη. Η άνανδρη δολοφονία συγκλόνισε την ελληνική καλλιτεχνική ψυχή, ενώ ο Παλαμάς και ο Σικελιανός συνέθεσαν ελεγείες για το δραματικό γεγονός.

Η ιδέα του Έθνους συγκινούσε σφοδρά τον Δραγούμη. Μαζί με τον εαυτό του είναι τα μοναδικά ζωντανά πράγματα για τον άνθρωπο που μονάχα μαζί τους υπάρχουν όλα τ' άλλα. Η εθνική πίστη, η αγάπη προς το έθνος ξεπερνάει κάθε άλλο δυνατό προσωπικό συναίσθημα. Είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την αγάπη προς την οικογένεια. Εκτός από την εθνική πίστη, ο ίδιος βαδίζει σε υπαρξιστικά βήματα στις προσωπικές του αναζητήσεις. Ζητά πολλά από τον εαυτό του, ενώ παράλληλα ασκεί δριμύτατη αυτοκριτική. Μας παρουσιάζεται γεμάτος αντιφάσεις. Πότε σημαιοφόρος της εθνικής προσπάθειας πότε ουραγός, σε απομόνωση. Όρμησε στην ζωή αδιαφορώντας για κινδύνους και ψευτο-επισημότητες.

Απλά τελειώνοντας θα παρατηρούσα ότι ο Ίων Δραγούμης δεν συμβιβάσθηκε, δεν βολεύτηκε, όπως εύκολα θα μπορούσε να κάνει. Γιος πρώην πρωθυπουργού, με κοινωνικά υψηλές γνωριμίες, και με αδιαμφισβήτητες ικανότητες, με ένα «καλό» γάμο θα μπορούσε να λύσει για πάντα το οικονομικό πρόβλημα που τον ταλάνιζε ως την τελευταία μέρα της ζωής του και να αναδειχθεί σε ηγετική μορφή των αντι-βενιζελικων που χρειάζονταν τότε τέτοια στελέχη. Δεν το έκανε. Εγκατέλειψε τα σαλόνια, για τα βουνά της Μακεδονίας, έμεινε ρομαντικός, επεδίωξε τον πραγματικό έρωτα σαν μια χίμαιρα, πολιτεύτηκε ανεξάρτητος, χωρίς ποτέ τελικά να πλησιάσει το περιβάλλον του Βασιλιά.

Ι. Β. Δ.

Επίμετρον (μια εξομολόγηση επί προσωπικού)
Την βιογραφία αυτή την είχα συνθέσει σχεδόν μια δεκαετία πριν, όταν δηλαδή ήμουν 23ων χρονών περίπου σε μια εποχή που είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Δραγούμη, τα έργα του και τις ιδέες του. Για τον λόγο αυτό, όπως εύκολα μπορείτε να καταλάβετε όσοι είστε τακτικοί αναγνώστες μου, το κείμενο παρουσιάζει μια σειρά από χαρακτηριστικά (λυρισμός κτλ) που δεν έχουν όσα έχω γράψει και έχω παρουσιάσει κατά καιρούς στο ιστολόγιο μου. Είχα σκεφτεί να το ξαναγράψω και να το παρουσιάσω με μια "εκσυγχρονισμένη" και προσγειωμένη στο σήμερα μορφή, αλλά μετά σκέφτηκα να το αφήσω όπως είναι, σαν μια ρομαντική ανάμνηση από τα φοιτητικά μου χρόνια....

http://www.istorikathemata.com/2011/07/blog-post_29.html

Ζισκαρ Ντ' Εσταίν: "Δεν μπορεί να αποπληρωθεί ένα χρέος 150%-Αφερεγγυότητα της Ελλάδας αλλά και παιχνίδια traders"

http://www.skai.gr/files/temp/2BE5EE71ACB8176539A7B12EB86D7FDE.jpgΤη δημιουργία μιας «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Χρέους» αλλά και ενός «Συνεδρίου των λαών της Ευρώπης», προτείνει ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκαρ Ντ' Εσταίν, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Nouvel Observateur», που δημοσιεύεται με τίτλο «Το σχέδιο Ζισκάρ για τη διάσωση της Ευρώπης».

Ο πρώην πρόεδρος μιλάει για λάθη του παρελθόντος και λανθασμένες ιδέες:

«Πρώτη απ' αυτές τις λανθασμένες ιδέες» λέει, « είναι ότι πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει ένα χρέος το οποίο αγγίζει το 150% του ΑΕΠ της και το οποίο χρηματοδοτεί με πολύ υψηλά επιτόκια. Η προσθήκη επιπλέον χρέους στο ήδη υπάρχον δεν έχει κανένα νόημα. Και το να ζητάει κανείς από μία χώρα της οποίας η οικονομία είναι υποβαθμισμένη να πληρώσει ένα χρέος το οποίο αποτυπώνεται σε ένα ισχυρό ενιαίο νόμισμα, είναι μη ρεαλιστικό. Το χρέος αυτό δεν πρόκειται να αποπληρωθεί, τουλάχιστον όχι στο σύνολό του».

Δεύτερη λανθασμένη προσέγγιση, κατά τη γνώμη του Ζισκάρ ντ' Εσταίν, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι η ελληνική υπόθεση είναι ένα πρόβλημα του ευρώ.

«Το ευρώ επηρεάζεται πολύ λίγο», εξηγεί. «Η ελληνική υπόθεση, που είναι αυτή της αφερεγγυότητας μίας χώρας, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της, σχετίζεται πολύ λίγο με το ευρώ. Δείτε εξάλλου την πορεία του ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες : η αξιολόγησή του δεν φανερώνει καμία κρίση», υπογραμμίζει.

Το τρίτο πρόβλημα με την Ελλάδα, είναι η πίεση των κερδοσκόπων, των traders που έχουν ελάχιστα κοινά σημεία με τις 'αγορές', όπως αυτές αποτυπώνονται από τους Αγγλοσάξονες οικονομολόγους του 19ου αιώνα. Οι traders ποντάρουν στην άνοδο και την πτώση, αδιαφορώντας πλήρως για την πραγματική οικονομική κατάσταση των χωρών, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις σημερινές επιθέσεις σε βάρος της Ιταλίας, η οικονομική κατάσταση της οποίας δεν διαφέρει καθόλου σήμερα, απ' ότι πριν από τρεις μήνες.

«Οι ενέργειές τους θολώνουν την αντίληψη των πολιτικών, οι οποίοι υποκύπτουν με τη σειρά τους σε ένα είδος πανικού και φοβούνται για χρεοκοπία της Ελλάδας, ανάλογη με εκείνη της τράπεζας Lehman Brothers, πράγμα που δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να μιλάμε για 'πρόβλημα του ευρώ' ή για 'υπεράσπιση του ευρώ'», συμπληρώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι λύσεις που προτείνει για την Ευρώπη ο Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν, είναι η δημιουργία μιας «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Χρέους» με τη σύσταση μιας πενταμελούς επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει το δίδυμο Γαλλία - Γερμανία, καθώς και μιας «ομάδας κρούσης» που θα αποτελείται από ειδικούς των δημόσιων Ταμείων των δύο χωρών, αλλά και της Ιταλίας.

Υπογραμμίζει ότι στο εξής οι τρεις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρώπης θα πρέπει να είναι:

- Η διασφάλιση της στέρεας βάσης του ευρώ,

- Η 'διόρθωση' των θεσμών με μηνιαίες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και με συγκεκριμένη ατζέντα,

- Η συμμετοχή του λαού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με την «απαραίτητη» δημιουργία ενός «Συνεδρίου των λαών της Ευρώπης».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η Ευρώπη του 2011 αποτελείται στην πραγματικότητα από την ευρωζώνη.

«Η ζώνη αυτή εξέφρασε για πρώτη φορά μία γενναία και διαρκή πολιτική βούληση. Έλαβε λογικά μέτρα για την εξυγίανση μίας κατάστασης η οποία οφειλόταν στις απορυθμίσεις του παρελθόντος και στην έλλειψη ενός αποτελεσματικού συντονισμού των δημοσιονομικών», καταλήγει ο Γάλλος πολιτικός.

skai.gr

Αυξήθηκαν οι φορείς του Δημοσίου που δεν “λογοδότησαν” στο υπουργείο Οικονομικών

Αυξήθηκαν οι φορείς του δημοσίου που δεν έστειλαν στοιχεία απολογισμού στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, ανέρχονται σε 56. Ο αριθμός των φορέων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον Μάιο, οπότε μόλις 20 φορείς δεν είχαν αποστείλει οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο. Τα συγκεκριμένα στοιχεία έδειχναν ότι οι “απείθαρχοι” φορείς συνετίζονται, καθώς τον Απρίλιο ήταν κατά 15 περισσότεροι. Οι φορείς που υπάγονται στη γενική κυβέρνηση είναι περίπου 500.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος φορέας δεν τηρεί τη συγκεκριμένη υποχρέωση, αυτομάτως χάνει και την επιχορήγηση, καθώς η ένταξή του στον κατάλογο αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή της επιχορήγησης και ισχύει έως τις 31 Αυγούστου.

Τον Ιούνιο δεν απέστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία οι εξής φορείς:

* 1.ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΨΥΧΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
* 2.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΡΕΑ
* 3.ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
* 4.ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΙΛΚΙΣ (ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ)
* 5.ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
* 6.ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
* 7.ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ)
* 8.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Μ. Ε. Α. “Η ΑΡΓΩ”
* 9.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ “ΑΓΑΠΗ”
* 10.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
* 11.ΣΤΕΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
* 12.ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ”
* 13.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ
* 14.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ 15.ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”
* 16.ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”
* 17.ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” ΚΑΒΑΛΑΣ
* 18.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΡΕΑ
* 19.ΚΕΠΕΠ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
* 20.ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΠΑΙΔΙΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
* 21.ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
* 22.ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ”
* 23.ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
* 24.ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕΡΡΩΝ
* 25.ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ “Η ΔΑΜΑΡΙΣ”
* 26.ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
* 27.ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ
* 28.ΑΝΑΓΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
* 29.ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
* 30.ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
* 31.ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΞΑΝΘΗΣ
* 32.ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΒΡΟΥ
* 33.ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
* 34.ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ “Ο ΗΛΙΟΣ” – ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ
* 35.ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
* 36.ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ “ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ”
* 37.ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”
* 38.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
* 39.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ “ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ”
* 40.ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
* 41.ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ & ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
* 42.ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΕΤΕΡΠΣ)
* 43.ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
* 44.ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
* 45.ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ
* 46.ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΛΛΟΠΠΟΝΗΣΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΝΗΣΩΝ
* 47.ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
* 48.ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
* 49.ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΩΡΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
* 50.ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
* 51.ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.
* 52.ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ (Κ.Α.Φ.) ΛΙΜΕΝΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
* 53.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε.Β.Ε. (Ε.Α.Σ. Α.Ε.Β.Ε.)
* 54.ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
* 55.ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
* 56. ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

enet.gr