04 Αυγούστου 2011

Εισβολή της ιταλικής εισαγγελίας στα γραφεία των Moody's και Standard & Poor's!!

Εισβολή της ιταλικής εισαγγελίας στα γραφεία της Moody's και Standard & Poor's για περίεργες κινήσεις στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Το ωραίο είναι ότι η έρευνα αφορά και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας!

Τον Μάιο άρχισαν οι Ιταλοί να πιέζουν την Standard & Poor's (S&P) και όταν αυτή άλλαξε την προοπτική της ιταλικής οικονομίας σε "αρνητικό" οι αρχές του Χρηματιστηρίου κάλεσαν τους υπαλλήλους της να δώσουν εξεγήσεις. Τώρα οι αρχές της γειτονικής χώρας έκαναν ακόμα ένα βήμα και την Τετάρτη ο εισαγγελέας εισέβαλε στα γραφεία των S&P και Moody's, στο Μιλάνο, και κατέσχεσε ότι υλικό θεώησε ύποπτο. Ο εισαγγελέας θέλει να εξετάσει αν οι δύο εταιρίες τηρούν τους κανόνες που πρέπει κατά την καθημερινής τους δραστηριότητα.

Σε ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρίες, S&P και Moody's, τονίζουν ότι η λειτουργία τους είναι άψογη και είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με την εισαγγελία προκειμένου να το αποδείξουν.

Οι έρευνες του εισαγγελέα ξεκίνησαν μετά από μηνύσεις δύο οργανώσεων καταναλωτών. Η μία μήνυση κατηγορεί την Moody's ότι με έκθεσή της τον Μάιο του 2010, όπου προειδοποιούσε για τον κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις ιταλικές τράπεζες, επηρέασε αρνητικά τις αγορές.

Η δεύτερη μήνυση κατηγορεί την S&P και ο εισαγγελέας ερευνά αν μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας, υπάρχουν στοιχεία για περίεργες κινήσεις στο Χρηματιστήριο μεταξύ 8 και 11 Ιουλίου, όταν πολλοί ιταλοί επενδυτές πούλησαν κοψοχρονιά ότι είχαν.

Εισαγγελική έρευνα έγινε και στις ΗΠΑ εναντίον των τριών γνωστών οίκων κατά το 2008 όταν οι τελευταίες δεν κατάφεραν να προβλέψουν την κατάρρευση μεγάλων τραπεζών λόγω στεγαστικών δανείων. Ωστόσο οι έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς δεν είχαν αποτέλεσμα κυρίως λόγω του ελλιπούς νομικού πλαισίου που αφήνει τις συγκεκριμένες εταιρίες να λειτουργούν χωρις να δίνουν αναφορά σε κανέναν. Πάγια απάντηση των οίκων είναι ότι λένε απλά τη γνώμη του και δεν μπορούν να κατηγορηθούν γι αυτό. Η μόνη περίπτωση να κινηθούν εναντίον του διαδικασίες είναι να αποδειχθεί ότι οι εταιρίες αυτές έχουν εκ των έσω πληροφόρηση την οποία έδωσαν σε πελάτες τους ή χρησιμοποίησαν για δικό του όφελος.

Στην ευρωπαϊκή κρίση, οι οίκοι κατηγορούνται ότι με τις βαθμολογίες τους χειροτερεύουν την κρίση και συγκεκριμένα η Ιταλία μπήκε στο στόχαστρο των αγορών από τον Μάρτιο όταν την υποβάθμισε η S&P.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,778485,00.html

ΠΑΟΚ-Βαλερέγκα 3-0... ο ΠΑΟΚ στους ισχυρούς της επόμενης κλήρωσης (video)

Με γκολ των Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη και Φωτάκη ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του επί της Βαλερένγκα (3-0) και κατέκτησε πανηγυρικά την πρόκριση στα play off του Europa League.

Με το ισχυρό πλεονέκτημα του 2-0 στο Όσλο, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν υποχρεωμένος να επιτεθεί. Παραχώρησε την κατοχή της μπάλας και άφησε τη Βαλερένγκα να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να απειλήσει τον εξαιρετικό Κρέσιτς. Όσο μάλιστα περνούσε η ώρα τόσο οι φιλοξενούμενοι έχαναν σε αυτοπεποίθηση, μια και όχι μόνο δεν πέτυχαν νωρίς κάποιο γκολ, αλλά ούτε υποψία ευκαιρίας δημιούργησαν.

Για την ελληνική ομάδα έφτανε η ατομική ενέργεια του Βιεϊρίνια στο 44' προκειμένου να πάρει προβάδισμα και να ξεδιαλύνει οριστικά την κατάσταση. Παρότι μετά το γκολ του δραστήριου Πορτογάλου ο Δικέφαλος είχε κλειδώσει μια και καλή την πρόκριση, οι παίκτες του Μπόλονι για χάρη του κόσμου δεν έμειναν εκεί. Χωρίς να αλλάξει τακτική, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα πολλά και ευδιάκριτα κενά στην αντίπαλη άμυνα, σκοράροντας δις στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου. Πρώτα με τον ταχύ σε σκέψη και εκτέλεση Αθανασιάδη και έπειτα με τον Φωτάκη στο 58' μετά το χαμένο τετ α τετ του Αθανασιάδη.

Φυσιολογικό ήταν στο τελευταίο μισάωρο ο ανέτοιμος ακόμη ΠΑΟΚ να ρίξει τους τόνους και να κάνει σχετική συντήρηση δυνάμεων. Ο Μπόλονι ξεκούρασε Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Γκαρσία και ο ρυθμός έπεσε αναμενόμενα, παρά τις προσπάθειες των υπολοίπων για ένα τέταρτο γκολ. Η Βαλερένγκα πάλι απείλησε μόνο με τα μακρινά σουτ του Φελά. Μέχρι εκεί...

Κλειδί του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τη Βαλερένγκα να πιστέψει στην ανατροπή. Ήταν συμπαγής αμυντικά και από τη στιγμή που κράτησε εύκολα το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο έγινε το απόλυτο αφεντικό του ματς.

MVP

Στο πρόσωπο του Στέφανου Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ βρίσκει έναν κλασικό φορ περιοχής, ο οποίος με τη στήριξη των πλάγιων μπορεί να εξελιχθεί σε δύναμη πυρός. Του λείπει η μυική δύναμη, αλλά αναπληρώνει την εν λόγω έλλειψη με ταχύτητα στην σκέψη και καλή εκτέλεση.

Αδύναμος κρίκος

Τα στόπερ της Βαλερένγκα πέρασαν ένα δύσκολο βράδυ, καθώς η ταχύτητα των επιθετικογενών παικτών του ΠΑΟΚ τους δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Γκαρσία (79' Κοντρέρας), Ίβιτς (61' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69' Ρομπέρ), Αθανασιάδης

Βαλερένγκα: Χίρσφελντ, Νόρτνβικ (46' Λιγκ), Μούρι, ντος Σάντος, Μπέρε, Όγκουντε (60' Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάιτς (73' Νίλσεν), Σινγκ

Κίτρινες: Φελά

O ορισμός του ηλίθιου: Προσπαθούσε να μετατρέψει την κατσαρόλα σε πυρηνικό αντιδραστήρα!

http://static.doldigital.net/webstatic/9DBF9EAFB481065B051EA4C975FFDA7E.jpgΈνας 31χρονος Σουηδός συνελήφθη επειδή προσπάθησε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στην... κουζίνα του, καταγράφοντας τις σχετικές προσπάθειές του στο ιστολόγιο και στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Ρίτσαρντ Χαντλ, από το Άνγκελχολμ της νότιας Σουηδίας, αγόρασε προ μηνών υλικά όπως ανιχνευτές καπνού (περιέχουν μικρή ποσότητα αμερίκιου), ρολόγια κ.ά. και επιχείρησε ορισμένα τουλάχιστον ανορθόδοξα πειράματα στην κουζίνα του.

Οι απόπειρές του δεν πήγαν πολύ μακριά: Κατάφερε να αναμείξει σε μία κατσαρόλα αμερίκιο, ράδιο, βηρύλλιο και θειικό οξύ, πετυχαίνοντας «τήξη» (έναν έντονο βρασμό) όπως την περιέγραψε στο μπλογκ του.

Ο 31χρονος εξέφρασε την απορία του γιατί ενώ το περιστατικό έγινε πριν από 3-4 μήνες «η αστυνομία έφτασε πριν από δύο εβδομάδες». Παραδέχτηκε πάντως ότι μετά την ατυχή έκβαση του πειράματος, καθάρισε την κουζίνα του, αγόρασε και άλλο ράδιο και συνέχισε τις απόπειρές του.

Η αστυνομία επενέβη όταν αντιλήφθηκε ότι ο 31χρονος «χειριζόταν ραδιενεργά υλικά με μη ασφαλή τρόπο» και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αυξημένη ραδιενέργεια ούτε στο διαμέρισμά του, ούτε κίνδυνος για τους γείτονες.

«Ήμουν περίεργος να δω αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό. Πρόκειται απλά για ένα χόμπι», είπε ο Χαντλ, ο οποίος, μετά την επέμβαση της αστυνομίας, έθεσε τέλος στα πειράματά του με μία λιτή ανακοίνωση στο Διαδίκτυο: «Το εγχείρημα ματαιώνεται!».

Ο 31χρονος Σουηδός κρατήθηκε για λίγο από τις Αρχές και αφέθηκε ελεύθερος. «Εξακολουθώ να είμαι ύποπτος για παράβαση του νόμου περί ασφάλειας έναντι της ραδιενέργειας» παραδέχτηκε.

Σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη για το φράχτη στον Έβρο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjra48cdo_fXJIPozeoq7UEH6hZd6zsgTz7n0_qNXp_vKddw5GqjxjoPcqwMD-HkbHo2pioW0MqpcF8qfu-h2m8YdvBy1Mx1Ux4EQpAQt5tXLEbpX49gmcR9Wr1uhWaPbElxF4F7wJeKgnl/s400/%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%2599+%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%2593%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599%25CE%2591.JPGΔημόσια διαβούλευση ξεκινά το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη σχετικά με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, που έχει ως σκοπό τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης και του παράνομου εμπορίου.

Η πρόταση, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «αποτρεπτικού εμποδίου» που θα λειτουργεί παράλληλα με τα υπόλοιπα μέτρα περιφρούρησης. Ο φράχτης θα έχει συνολικό μήκος 10,3 χλμ. και θα εκτείνεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Έβρου και κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία.Το κόστος του έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα 5,5 εκ ευρώ.

Η NASA εντόπισε νερό στον Άρη!

http://img.protothema.gr/E96F70BDD84DFE3E41A061BD253ED26C.jpgΜέσα από την παρατήρηση φωτογραφιών που απεικονίζουν τα βουνά του Άρη έρχεται ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη ότι όχι μόνο υπάρχει νερό εκεί, -ένα απαραίτητο συστατικό για τη ζωή- αλλά ότι ρέει και άφθονο!

Τα εν λόγω ευρήματα που έφερε στο φως την Πέμπτη το επιστημονικό περιοδικό «Science» είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των ΗΠΑ και της Ελβετίας.

Αναλυτικότερα, σε μια σειρά φωτογραφιών από το δορυφόρο που παρακολουθεί την τροχιά του Άρη διακρίνονται καθαρά πολλά και μεγάλα σε έκταση «ποτάμια» με λίγα μέτρα πλάτος και μάλιστα ανάμεσα σε βράχους, ενώ διαθέτουν μεγάλη ορμή, αφού διανύουν εκατοντάδες μέτρα προς τα κάτω μέχρι να φτάσουν στο έδαφος.

Την εμφάνισή τους την κάνουν όταν τα βραχώδη πετρώματα ζεσταθούν από τον καλοκαιρινό ήλιο, όπου και αποκτούν υγρή μορφή, καθώς το χειμώνα, επιστρέφουν στην αρχική – στέρεη κατάστασή τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα «ποτάμια» αυτά έχουν συσταθεί από λάσπη που έχει αποψυχθεί.

«Είναι πολύ δύσκολο να έχουν προέλθει από κάτι άλλο εκτός από νερό που διαρρέει τις πλαγιές», επισημαίνει ο Richard Zurek, επικεφαλής του προγράμματος μελέτης του Άρη (Mars Reconnaissance Orbiter) από τη NASA.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι τα «ποτάμια» αυτά εμφανίζονται ακόμη και σε θερμοκρασίες που είναι πολύ ψυχρές για το γλυκό νερό, το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αλμυρό νερό.
«Η καλύτερη εξήγηση που έχουμε για αυτές τις παρατηρήσεις μέχρι στιγμής είναι ότι πρόκειται για υφάλμυρο νερό," δήλωσε ο καθηγητής Alfred McEwen από το Σεληνιακό και Πλανητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Η αλμύρα μειώνει τη θερμοκρασία στην οποία το νερό παγώνει, και αλμυρό νερό, ίδιο με αυτό που βρίσκεται στους ωκεανούς της Γης, θα μπορούσε να υπάρχει σε αυτές τις περιοχές το καλοκαίρι.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο στοιχείο για νερό που κυλάει σε πλανήτη και όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής», δήλωσε ο καθηγητής McEwen.

"Το υγρό νερό είναι απολύτως απαραίτητο για τη ζωή, και βρήκαμε τη ζωή στη Γη σχεδόν σε υγρή κατάσταση", συμπλήρωσε οLouis Dartnell, αστροβιολόγος στο University College του Λονδίνου, ο οποίος εντούτοις δεν συμμετείχε στην παρούσα μελέτη.

"Επομένως, ίσως και να υπάρχουν σκληραγωγημένα μικρόβια που μπορούν και επιβιώνουν στην επιφάνεια του Άρη κατά τις σύντομες καλοκαιρινές περιόδους», καταλήγουν οι ειδικοί.

Δείτε video εδώ.

protothema.gr

Απάντηση Ρέππα για τα 155.000 υπερωρίες: Εντάξει δεν είναι όλα, αλλά το 25% για τους κολλητούς στα πολιτικά γραφεία

Στην χθεσινή αποκάλυψη του ΒΗΜΑΤΟΣ (Ρέππας-Λεφτά υπάρχουν: 155.000 ευρώ υπερωρίες κατακαλόκαιρο για τους τσάτσους στα πολιτικά γραφεία του υπουργείου!!!) για τις 155.000 ευρώ για υπερωρίες στα πολιτικά γραφεία του Υπουργείου απάντησε χθες ο Ρέππας και τονίζει ότι οι υπερωρίες αφορούν και άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Καλή η προσπάθεια και μπράβο τους που μας ενημέρωσαν και εμάς με μαιλ αλλά η απάντηση Ρέππα (που παραθέτουμε στο τέλος) είναι λειψή και παραπλανητική:

1. Στην απάντηση λένε ότι δεν αφορά πραγματοποιηθείσα δαπάνη αλλά προυπολογισθείσα αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα 155.000 δεν θα ξοδευτούν όλα... επειδή όλοι ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε πως ότι προυπολογίζεται, δαπανάται στο ακέραιο και δεν φτάνει κιόλας, μη λέμε τέτοιες ανοησίες λες και απευθυνόμαστε σε αφελείς. Αν λάβουμε υπόψη μας τον προυπολογισμό του κράτους και δούμε και το τελικό αποτέλεσμα κάθε χρόνου... τότε καλύτερα θα ήταν η δαπάνη των 155.000 να ήταν η "πραγματοποιηθείσα"... γιατί τότε θα ξέραμε τι πληρώσαμε, ενώ τώρα που είναι "προϋπολογισθείσα" μάλλον θα πληρώσουμε και καπέλο από πάνω...

2. Στην ανακοίνωση ο Ρέππας λέει "Ασφαλώς το ποσό αυτό, δεν προορίζεται για τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τα γραφεία... 60% του ποσού αυτού διατίθεται για οδηγούς που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των Υπουργείων... Επίσης, περιλαμβάνει τις υπερωρίες του πολυάριθμου προσωπικού των ΚΕΠ που εργάζονται -ως γνωστόν- και τα Σάββατα"... δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν αφορά τους υπαλλήλους των πολικών γραφείων του Υπουργείου, αλλά οδηγούς και υπαλλήλους των ΚΕΠ!!!. Πρόκειται για μεγάλη παραπληροφόρηση όταν λέγεται εκ μέρους του Ρέππα ότι πρόκειται και για υπερωρίες του "πολυάριθμου προσωπικού των ΚΕΠ που εργάζονται -ως γνωστόν- και τα Σάββατα"!!!

Αυτό είναι λάθος για να μην πω ασύστολο ψεύδος! Η απόφαση που υπάρχει στο δι@ύγεια λέει ξεκάθαρα ότι αφορά 50 υπαλλήλους των πολιτικών γραφείων του υπουργείου και 70 οδηγούς ή τεχνίτες αυτοκινήτων και 40 άλλους υπαλλήλους οι οποίοι φυσικά δεν είναι αυτοί που εργάζονται Σάββατα στα ΚΕΠ και καλά θα κάνει ο κ. Ρέππας να αφήσει τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ στην ησυχία τους γιατί η απόφαση δεν αφορά αυτούς στους οποίους πάει να τα φορτώσει αλλά κάποιους υπαλλήλους που

-προσφέρουν υποστήριξη στα ΚΕΠ (προγράμματα ηλ. υπολογιστών, αναβαθμίσεις κ.λπ) μέσα από το Υπουργείο και όχι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ
-εργάζονται στην Υ.ΔΙ.ΜΕ.Η.Δ. και επεξεργάζονται τα αιτήματα φορέων του δημοσίου για διορισμούς κ.λπ και παρακολουθούν τις προσλήψεις
-ασχολούνται με την οργάνωση και υλοποίηση της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας απογραφής μισθοδοτούμενων δημοσίων υπαλλήλων

Τελικά για να μην το πολυπαιδεύουμε οι 7.700 ώρες υπερωριών αφορούν τους οδηγούς, οι 2.400 τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους και

οι υπόλοιπες 3.000 ώρες αφορούν τους κολλητούς των πολιτικών γραφείων...
μάλιστα οι 2000 ώρες που θα καρπωθούν οι 50 κολλητοί αφορούν το διάστημα των 3 τελευταίων ημερών του Ιουνίου!!!
!

Άρα κ. Ρέππα μπορεί το 60% της δαπάνης (δεν είναι τόσο αλλά τέλος πάντων) να είναι για τους οδηγούς
αλλά μην ξεχνάμε να πούμε ότι το 25% είναι για τους κολλητούς...


Διαβάστε και την ανακοίνωση που μας έστειλαν χθες από το Υπουργείο:
Προκειμένου να μην διαμορφώνονται λανθασμένες εντυπώσεις από σημερινή ανάρτηση στο ΒΗΜΑonline, με τίτλο «Λεφτά για υπερωρίες… υπάρχουν», ενημερώνουμε ότι:

Το συνολικό ποσό που αναφέρεται αφορά προϋπολογισμό και όχι πραγματοποιηθείσα δαπάνη, για υπερωρίες όπως αυτές έχουν περικοπεί και ισχύουν σε όλο το δημόσιο τομέα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής.

Ασφαλώς το ποσό αυτό, δεν προορίζεται για τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τα γραφεία του Υπουργού, των Υφυπουργών και των Γεν. Γραμματέων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το 60% του ποσού αυτού διατίθεται για οδηγούς που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των Υπουργείων, αλλά και των επισήμων που πραγματοποιούν επισκέψεις στην χώρα μας.

Επίσης, περιλαμβάνει τις υπερωρίες του πολυάριθμου προσωπικού των ΚΕΠ που εργάζονται -ως γνωστόν- και τα Σάββατα.

Σημειωτέον ότι σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες έχουν πραγματοποιηθεί οι περικοπές μισθών που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Το δε τελικό ύψος των αμοιβών είναι αυτό που ισχύει σε όλα ανεξαιρέτως τα Υπουργεία.

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Παπαγιάννη ο Παπακωνσταντίνου για τη πισίνα στη Σέριφο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJugqUwYROcp1xCf8va_6J8XQ_NIQxOe2mdCINCwFgsQH42ZwuNSEMfr6_OF1KUvZnObV7_0c8r68MF6KII8uBbNMk1oyvrcxo70v3v_74fViNe2DzUDytP3AOzyNyTgAMlDUlD_K7sPHQ/s1600/%25CF%2580%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2589%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2585.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqqnJCiEXQidXct01Rs2Imm2I7nniIttpWfTuNEWsfToC3Ugu9Xd5wIkcc9nmopkfSuxshOlvbm6ArXIGPX6XuAjjs4lm-YXTWrZuSzmnjUHXIl3sFxARgCSnaJnKYirN849FsrUhh6LIR/s400/serifos2.jpgΤην απόφαση του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις "τερατώδεις", όπως τις χαρακτηρίζει, "ανακρίβειες", σχετικά με την κατοικία του στη Σέριφο, κάνει γνωστή σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Γ. Παπαγιάννης κάνοντας μια Extra αποκάλυψη που θα του στοιχείσει άλλη μια μήνυση στις τόσες που έχει...

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Διονυσίας Αυγερινοπούλου και ο Υπουργός ενημερώνει την βουλευτή σημειώνοντας τα εξής:

"Η κατοικία μου στη Σέριφο έχει κτιστεί νομίμως με αριθμό πολεοδομικής αδείας 100/2000 για νέα διώροφη κατοικία με πισίνα. Στο σώμα της οικοδομικής άδειας η πισίνα περιγράφεται ως κολυμβητική δεξαμενή και φυσικά όχι ως υδατοσυλλέκτης. Οι σχετικές οικοδομικές εργασίες, κατά την έγγραφη βεβαίωση της οικείας πολεοδομίας, έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την άδεια, η οποία προφανώς δεν θίγεται από το μεταγενέστερο προεδρικό διάταγμα της Σερίφου".

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σχολιάζοντας αναφορά της βουλευτού ότι "το ΣΔΟΕ γνώριζε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πάρει για υδατοσυλλέκτη και όχι για πισίνα αλλά απέκρυψε τα στοιχεία", απαντά στην κ. Αυγερινοπούλου ότι "το ΣΔΟΕ ασχολείται με παρανομίες που ανήκουν στη σφαίρα όχι του φανταστικού αλλά της πραγματικότητας και συγκεκριμένα επιτελεί σημαντικό έργο στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος μετά από τις θεσμικές τομές με το Ν. 3842/2010 και ιδίως το Ν. 3943/2011 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής".

Για την "αποκατάσταση της έννοιας της νομιμότητας", όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, "προτίθεμαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη για τις τερατώδεις ανακρίβειες που συγκεκριμένο κανάλι διαδίδει και λυπάμαι που η ερώτηση αναπαράγει τόσο αβασάνιστα και υιοθετεί αναξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες", καταλήγει στο έγγραφο του ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε στην ερώτηση της ότι η κατασκευή πισίνας στη Σέριφο απαγορεύεται και επιτρέπεται μόνο εντός τουριστικών μονάδων και εφόσον η αναγκαιότητά τους έχει διαπιστωθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Με τα ερωτήματα που έθετε καλούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσει αν ισχύει ότι η συγκεκριμένη κατοικία στη Σέριφο είναι αυθαίρετη, αν η πισίνα έχει κατασκευαστεί με άδεια υδατοσυλλέκτη, αν το ΣΔΟΕ γνώριζε την παράνομη κατασκευή και δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες και τι προτίθεται να πράξει ο υπουργός για την αποκατάσταση της έννοιας της νομιμότητας.

PAOK - Valerenga Live Stream

Χάκερς έκλεψαν στοιχεία και για την Ελλάδα από το ΔΝΤ

Σε αναμένα κάρβουνα πρέπει να κάθονται οι ΠΑΣΟΚοι (αν και είπαμε ότι οι Έλληνες έχουν κοντή μνήμη και ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ το ξεχνάνε σε 2 μέρες...) από σήμερα καθώς το ΔΝΤ τους ενημέρωσε ότι χάκερς που χτύπησαν τη σελίδα του, έκλεψαν στοιχεία για συνομιλίες μεταξύ ελλήνων υπουργών και ΔΝΤ!!!

Αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκαναν σήμερα γνωστό πως στην πρόσφατη επίθεση χάκερς στα ηλεκτρονικά αρχεία του Ταμείου, κλάπηκαν στοιχεία απόρρητα για τις οικονομίες πολλών χωρών.

Μεταξύ των χωρών είναι και η Ελλάδα και για αυτό το λόγο ενημερώθηκαν άμεσα ο έλληνας υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα απόρρητα στοιχεία και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν κλαπεί για την Ελλάδα αφορούν τις διαπραγματεύσεις που υπήρχαν στο διάστημα Απριλίου με τον Μάιο και αφορούσαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Συνέχεια από τη ΝΔ στις καταγγελίες για διόγκωση του κράτους ΠΑΣΟΚ: 26 νέες δομές δημιουργήθηκαν απ τον Οκτώβριο του 2009

«Η κυβερνητική σιωπή στις χθεσινές καταγγελίες μας για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, είναι απόδειξη ενοχής.

Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη και δεν μπορεί να κρύβεται με υπεκφυγές.

Προσθέτουμε ότι οι 41 περιπτώσεις νέων Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, Νομικών Προσώπων και Αυτοτελών Υπηρεσιών που αποκαλύψαμε χθες, δεν είναι οι μόνες.

Σήμερα, παραθέτουμε νέα στοιχεία για άλλες 26 περιπτώσεις και περιμένουμε από τους κυρίους Βενιζέλο και Πάγκαλο, που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, συγκεκριμένες απαντήσεις:

  • Πόσο, αυξάνουν όλα αυτά το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου;
  • Ποιοι και με ποια κριτήρια τοποθετούνται στις υψηλόμισθες αυτές θέσεις;

Η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες, η κυβέρνηση από τη μια να επιβάλλει οριζόντιες περικοπές μισθών και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές και από την άλλη να συνεχίζει τη διόγκωση του κράτους και την αύξηση του κόστους λειτουργίας του».

Επισυνάπτεται πίνακας με τις 26 νέες κρατικές δομές, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Δημιουργία νέων Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.

1. Γενική Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών

- Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α΄/16.6.2011)

2. 7 θέσεις προϊσταμένων, με βαθμό 1ο κατηγορίας ειδικών θέσεων, για τις αντίστοιχες αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ

- Ν 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α΄/7.6.2010)

3. Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο

- Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206/Α/18.12.2010)

4. Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

- Υπουργική Απόφαση 45414/21.10.2010 (ΦΕΚ 1732/Β/4.11.2010)

5. Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

- Υπουργική Απόφαση 7809/18.2.2011 (ΦΕΚ 446/Β/22.03.2011)

6. Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

- Ν.3938/2011, κόστος 60.000 για το 2011.

7. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

- Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)

8. Γενική Δ/νση Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού με 4 διευθύνσεις , στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

- Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)

9. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

- ΠΔ 9/2011, (ΦΕΚ 24/Α/21.2.2011), κόστος 242.650 ευρώ για το 2011.

10. 6 Υποδιευθύνσεις σε κάθε μία από τις Δ/νσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

- ΠΔ 42/2011 (ΦΕΚ 108/Α/10.5.2011)

11. Δ/νση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.

12. Συνοριακός σταθμός Κτηνιατρικού ελέγχου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

13. Μια θέση αναπληρωτή Οικονομικού δ/ντή στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

- ΥΑ 1097/Β/1.4.2011 , κόστος 48.000 ευρώ

Στον τομέα Μεταφορών και δικτύων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :

14. 1 θέση Γεν. Δ/ντή

15. Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

16. Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων

- Ν.3891/2010 (ΦΕΚ 188/Α/4.11.2010)

17. Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας

- Ν.3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)

18. Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας

- Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)

19. Δ/νση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, με 2 τμήματα.

- Ν.3913/2011 (ΦΕΚ 18/Α/7.2.2011).

Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

20. Γενική Γραμματεία Τουρισμού με:

1 θέση μετακλητού γενικού γραμματέα

3 θέσεις υπαλλήλων

1 θέση ειδικού συνεργάτη

1 θέση ειδικού συμβούλου

- ΠΔ 15/2010, (ΦΕΚ 30/Α/2.3.2011), κόστος 154.000 ευρώ.

21. Γραφείο Εθνικού Χωροταξικού Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

- Υπουργική Απόφαση 44781/9.11.2010

22. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)

- Ν.3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/2010).

Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

23. Δ/νση Εξαρτήσεων

- Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)

24. Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών

- Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)

25. Επιτροπή Προδιαγραφών, ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία

- Ν.3918/2010 (ΦΕΚ 170/Α/2010).

26. Γενικές Δ/νσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα Υπουργεία

- Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/2011)

27. Γενικές Δ/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών σε όλα τα Υπουργεία

- Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α/2011).

Η μιζέρια των ψευτοαμπράμοβιτς...

Πριν μερικά χρόνια τα λεφτά στο τριφύλλι έτρεχαν με τη σέσουλα... Ο κόσμος έκανε όνειρα για μεγάλες πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη και άπαντες πίστευαν πως ο σύλλογος μπαίνει σε νέα τροχιά... Πλέον, όλοι ξύπνησαν από το όνειρο και κατάλαβαν πως τα πράγματα είναι μαύρα και άραχνα...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ξεκίνησε η συζήτηση για το ν/σ που αφορά την άδεια διαμονής αλλοδαπών

Η ΝΔ ζητά να διασφαλισθεί ότι δεν θα δοθούν μαζικά άδειες

«Είμαι απολύτως ανοιχτός να συζητήσω τις προτάσεις σας προκειμένου να υπάρξουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες για να αποτραπούν φαινόμενα νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με την επίκληση ανθρωπιστικών λόγων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης τους βουλευτές που εξέφρασαν επιφυλάξεις για την προωθούμενη νομοθετική διάταξη που μειώνει από 12 σε 10 έτη τον απαιτούμενο χρόνο για την απόκτηση άδειας διαμονής όταν υπάρχουν ανθρωπιστικοί λόγοι και όταν γίνεται επίκληση ιδιαίτερων δεσμών με τη χώρα.

Ο κ. Καστανίδης διευκρίνισε ότι υπήρξε δέσμευση της κυβέρνησης, με τα γεγονότα της Υπατίας, δηλαδή, προτού εκείνος αναλάβει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, να βελτιωθεί ο χρόνος των 12 ετών και έτσι υιοθετήθηκε η λογική της 10ετίας που, όμως, αφορά ορισμένους και όχι όλους τους μετανάστες της Υπατίας, όπως είπε.

Στις αιτιάσεις του εισηγητή της ΝΔ Αθανάσιου Νάκου ότι «η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί διαρκή μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών», ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «μια ρύθμιση 10ετούς προηγούμενης διαμονής ως προϋπόθεση για την άδεια, δεν μπορεί να σημαίνει μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών». Δεσμεύτηκε όμως να συζητήσει τις προτάσεις για τις ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να καθιερωθούν για να μην παραβιάζεται η λογική νόμου.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, «η μείωση του χρόνου προηγούμενης διαμονής κρίνεται σκόπιμη, δεδομένου ότι κατά την παρελθούσα δεκαετία υπήρξαν διαδοχικές ρυθμίσεις του καθεστώτος διαμονής αλλοδαπών στις οποίες συχνά από διοικητικές αρρυθμίες δεν εντάχθηκαν πρόσωπα που διατηρούν πραγματικούς δεσμούς με την Ελλάδα και στα οποία δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος εξέτασης των ιδιαιτεροτήτων της περίπτωσής τους».

«Να μην συζητηθεί η συγκεκριμένη διάταξη μέχρι να υπάρξουν αλλαγές που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα έχουμε μαζική νομιμοποίηση», ζήτησε ο κ. Νάκος προειδοποιώντας ότι για τη ΝΔ «αυτό αποτελεί αιτία να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο ακόμη και αν κρίνει ότι έχει πολλές άλλες θετικές διατάξεις». Ο κ. Νάκος δήλωσε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται επί της αρχής μέχρι να δει τις «διασφαλιστικές» διατάξεις για την αποτροπή μαζικής νομιμοποίησης.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος υπογράμμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική είναι εθνική υπόθεση και για την προσαρμογή και την κοινοτική νομοθεσία για τα θέματα των αλλοδαπών, τόνισε ότι λόγοι ασφαλείας επιβάλλουν στην ΕΕ να χειρίζεται θέματα για την εδραίωση κοινής στάσης και κοινής διαδικασίας για τους τίτλους μόνιμης διαμονής των πολιτών τρίτων χωρών εντός της επικράτειας της.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης κατήγγειλε ότι στόχος των προωθούμενων ρυθμίσεων είναι να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές από τους καπιταλιστές με τρόπο ώστε να υπάρξουν φθηνά εργατικά χέρια σε καθεστώς πλήρους και απόλυτης εκμετάλλευσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο και κατήγγειλε συρραφή ανόμοιων πραγμάτων με μπαλώματα για να καλυφθούν τα αδιέξοδα του Καλλικράτη, ότι γίνεται καθυστερημένη προσπάθεια προσαρμογής με τις διατάξεις για τους αλλοδαπούς που κινδυνεύουν να μείνουν στα χαρτιά ελλείψει υποδομών και εκπαιδευμένου προσωπικού.

Το νομοσχέδιο δήλωσε ότι καταψηφίζει και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης. «Δόθηκε ασυλλόγιστα η εντύπωση σε κάθε ενδιαφερόμενο λαθρομετανάστη ότι εδώ βρίσκεται η γη της επαγγελίας», είπε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ σημειώνοντας ότι η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται έχει οδηγήσει τη χώρα στην αλλοίωση του κοινωνικού της ιστού.

Επίθεση Μιχελάκη στην ΕΡΤ που έθαψε το θέμα με τη ΜΚΟ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κουτμερίδη

O εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατήγγειλε την διοίκηση της ΕΡΤ ότι δεν παρουσίασε στα δελτία ειδήσεων την υπόθεση εμπλοκής του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη. Τι απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για την απόκρυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, στενός συνεργάτης του οποίου είχε στήσει μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Αυτό το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, το οποίο έχει καταγγείλει ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο κ. Κουτμερίδης, οι κομματικοί εγκάθετοι, που διευθύνουν την ΕΡΤ, το απέκρυψαν από τα Δελτία Ειδήσεων, δίνοντας εντολή να μην παίξει το ρεπορτάζ αυτό.

Ρωτούμε τον κ. Μόσιαλο:
Η λογοκρισία αυτή, έχει την έγκρισή του;
Αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει;".

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μόσιαλου:

"Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζήτησε παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν κάνω, ούτε θα κάνω παρεμβάσεις στο ενημερωτικό έργο της ΕΡΤ. Έχω επίσης δηλώσει ότι δε θα υπάρχει εκπρόσωπός μου στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας.

Είναι αυτονόητο ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις και απόψεις με ακρίβεια και αντικειμενικότητα."

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας όμως συνέχισε με νέα απάντηση... στην απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με την οποία ζητά τις παραιτήσεις των υπευθύνων. Συγκεκριμένα:

"Ο κ. Μόσιαλος παραδέχτηκε ότι οι διοικούντες την ΕΡΤ λογόκριναν, χωρίς αυτός να το γνωρίζει, τα Δελτία Ειδήσεων και απαγόρευσαν να μεταδοθεί ο,τιδήποτε αφορά στην σκανδαλώδη υπόθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη.

Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Μόσιαλος, ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημόσιας Τηλεόρασης, θα πράξει το καθήκον του και θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων, για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια".

Μεγάλη πτώση σε όλες τις αγορές εκτός απ' το χρυσό εννοείται

Δραματικές στιγμές, που αρχίζουν να θυμίζουν το φθινόπωρο του 2008 και την εκδήλωση της χειρότερης παγκόσμιας ύφεσης μετά το κραχ του 1929, εξελίσσονται στις χρηματιστηριακές αγορές όλου του κόσμου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν πτώση που ξεπέρασε ακόμη και το 3% (Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Μιλάνο) ή άγγιξε και το 4% (Παρίσι, Μαδρίτη). Το δε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με νέα αφορμή τα αδύναμα στοιχεία για την αμερικανική αγοράς εργασίας, υποχωρεί κατά 2,5% και πλέον, με τον S&P 500, τον δείκτη με τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, να καταγράφει την εντονότερη πτωτική τάση εδώ και 2,5 χρόνια.

Ανάλογα, υποχωρεί κατά περισσότερο από 3%, κάτω και από τα 89 δολάρια ανά βαρέλι, η τιμή του πετρελαίου, ενώ το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο που ακούει στο όνομα “χρυσός” βρίσκεται στα ιστορικά υψηλά των 1.670 δολαρίων ανά ουγκιά.

Το ευρώ χάνει σχεδόν 1,5%, πέφτοντας στα 1,4150 δολάρια, αφού οι δηλώσεις Τρισέ μάλλον ανησύχησαν παρά καθησύχασαν τις αγορές, ενώ η συνειδητοποίηση ότι η συμφωνία της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής αποτελεί ουσιαστικά κενό γράμμα φέρνει μεγάλες πιέσεις στα ομόλογα (προς νέο ρεκόρ τα spreads σε Ιταλία και Ισπανία - διαβάστε στο http://www.capital.gr) με το spread του ελληνικού δεκαετούς ομόλογου να ανεβαίνει και πάλι προς τις 1.300 μονάδες.

Αντιπαράθεση στη Βουλή για διαθέσιμα Δημοσίου και σκάνδαλο Proton Bank

http://www.skai.gr/files/temp/4F01740FB8C910646C38ACB7B154CEA0.jpgΣε μείζον ζήτημα εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο ρύθμισης με την οποία καλύπτεται η τοποθέτηση κρατικών διαθεσίμων στην Proton Bank, μια τράπεζα που, σύμφωνα με τη ΝΔ, «δεν πέρασε τα stress-test και έκανε αίτηση αύξησης κεφαλαίου», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα «η αξία της ανέρχεται σε ένα ευρώ».

«Το δημόσιο έχει στρατηγικά συμφέροντα στην Proton Bank, γιατί έχει επενδύσει χρήματα και έχει θεσμικά συμφέροντα στο όνομα της ευστάθειας του συστήματος», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για την εισαγωγή της ρύθμισης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκτός της διαδικασίας που προβλέπει ο Κανονισμός για τις τροπολογίες, αλλά και για τον τεράστιο όγκο των τροπολογιών που συνοδεύουν το πολυνομοσχέδιο, με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) να ζητά την προσέλευση του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου για να παράσχει εξηγήσεις.

«Η κατάσταση είναι έκτακτη και δεν δικαιολογείται να ασκείται κριτική επί τη βάσει ομαλών καταστάσεων», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου. Η επί της ουσίας ωστόσο, κριτική της ρύθμισης, οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε επιθέσεις εναντίον του εκπροσώπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε μια, κυμαινόμενης έντασης, αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έπειτα από εντονότατες αντεγκλήσεις με το Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε την εισαγωγή της ρύθμισης, που δικαιώνει αναδρομικά την στήριξη της Proton Bank με διαθέσιμα του Δημοσίου, ως κίνηση που διατρανώνει τη φερεγγυότητα και ευστάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος:

«Το δημόσιο, σε συνδυασμό με την διατραπεζική αγορά, τοποθετεί τα διαθέσιμά του, με τρόπο που να διευκολύνεται η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. «Όταν έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα, οφείλει να συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητας του συστήματος, γιατί αυτό είναι αναπτυξιακά και κοινωνικά ζωτικό για τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

«Τις τελευταίες τρεις μέρες, μία συγκεκριμένη εφημερίδα (σ.σ. πρόκειται για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία») αποδύεται σε μία επίθεση συστηματική, όχι μόνον εναντίον μιας μικρής τράπεζας, αλλά του τραπεζικού συστήματος συνολικά», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας και υπαινιγμούς, περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της ευστάθειάς του.

Τα δημοσιεύματα, αναδεικνύουν την διαφωνία δύο στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την τοποθέτηση διαθεσίμων του Δημοσίου στην Proton Bank, επί τη βάσει ότι η επιλογή αυτή, αντίκειται σε υπουργική απόφαση του 1997, η οποία αλλάζει με την παρούσα ρύθμιση.

«Οι διατάξεις που παραβίασε, ήταν εκείνες του σκανδάλου Κοσκωτά», παρατήρησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης - ενώ ο Παύλος Μαρκάκης (ΛΑΟΣ), μετέφερε με την σειρά του την καταγγελία περί «παράτυπης καταχώρησης των διαθεσίμων». Για «φωτογραφική ρύθμιση» που χρήζει εξηγήσεων, έκανε λόγο ο Δημ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Η διάταξη μπορεί να έχει και οσμή σκανδάλου, αλλά είναι μέρος του γενικότερου σκανδάλου στήριξης, χρηματοδότησης και εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μήπως πρόεδρος της Proton Bank είναι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο κ. Σπέκχαρντ; Υπήρξαν πρόσωπα στο ΔΣ της με σημαίνοντα ρόλο στις αμυντικές προμήθειες;», παρατήρησε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ).

«Δεν θέλω να μιλήσω για το τι συμβαίνει επιχειρηματικά στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και για τις σχέσεις του με το τραπεζικό σύστημα. Πάντως, αυτό το σύστημα κρατά στη ζωή πάρα πολλές επιχειρήσεις και στο χώρο των μέσων ενημέρωσης», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

«Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν καταγγελιών για τέλεση αδικημάτων από τον βασικό μέτοχο της Proton Bank. Η κυβέρνηση, όμως και η Τράπεζα της Ελλάδος σημείωσαν με ικανοποίηση ότι τα εκτελεστικά μέλη της διοίκησης της Τράπεζας παραιτήθηκαν και τις εκτελεστικές αρμοδιότητες ανέλαβαν άσχετα πρόσωπα, που ασκούν εδώ και λίγες μέρες την διοίκηση, έχοντας πολύ μεγάλη τραπεζική εμπειρία».

Τίποτε από τα παραπάνω, δεν επηρεάζει την φερεγγυότητα της Τράπεζας, η οποία έχει καταθέσεις 1,8 δισ. ευρώ - υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών. «Είναι δυνατόν το ελληνικό Δημόσιο να θεωρήσει με βάση τα σημερινά δεδομένα, ότι υπάρχει νομίμως λειτουργούσα τράπεζα που δεν είναι φερέγγυα και πως γι’ αυτό το λόγο δεν επιλέγει να καταθέσει τα διαθέσιμά του σ’ αυτήν; Όλες είναι φερέγγυες γιατί στηρίζονται από το ελληνικό Δημόσιο και την ΕΚΤ. Η συγκεκριμένη, έχει ενισχυθεί τα τελευταία τρία χρόνια με 300 εκ. από το ελληνικό Δημόσιο, με προνομιακές μετοχές, ομόλογα και εγγυήσεις που διατίθενται στην ΕΚΤ. Το ελληνικό Δημόσιο είναι προνομιούχος μέτοχος της τράπεζας αυτής κι από το 2008, επί κυβέρνησης Καραμανλή, έχει ορίσει επίτροπό του, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες και παραμένει ο ίδιος».

Αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σχολίασε λέγοντας πως «η τράπεζα είναι ο καταθέτης και όχι ο μπαμπούλας, ο κακός, ο αιμοδιψής. Αν αρχίσει το ντόμινο, δύσκολα σταματάει στην κατάσταση που είναι η χώρα. Εδώ κόντεψε να πέσει η Αμερική με την Λήμαν Μπράδερς».

«Μου κάνει εντύπωση, γιατί κάποιοι επιμένουν να βλέπουν το δένδρο που μάλλον είναι θάμνος, πάρα το δάσος που απειλείται. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα πράγματα, ότι στο μαγειρείο γίνονται πολλά για συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τραπεζών, έχουν βγει τεράστια μαχαίρια, που με γραφίδες και μικρόφωνα προσπαθούν να προσδιορίσουν τα συνοικέσια;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Οι δημόσιες τράπεζες - γιατί ακούω πως η Τράπεζα Αττικής ετοιμάζεται να συνεργαστεί με την Proton Bank - δεν υπάρχουν για να διασώζουν φίλους δικούς σας ή άλλων, φίλους πρώην πρεσβευτών, ή ομοτράπεζους πολιτικών προσώπων που διοργανώνουν πολύ ευχάριστα γεύματα στο Ζάππειο, αλλά για να υπερασπίζονται την περιουσία του ελληνικού λαού», παρενέβη αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας. «Η πραγματική αξία της Proton Bank είναι ένα ευρώ. Δώστε ένα ευρώ και εξαγοράστε αυτήν την φαλιρισμένη τράπεζα - γιατί 280 εκ. ευρώ δόθηκαν ως ένεση στο μετοχικό κεφάλαιο (είναι προνομιακές μετοχές - μετατρέψτε τες σε κοινές!) και 220 εκ. ευρώ ως εγγυήσεις».

«Σας μέμφομαι ότι η λογική σας της διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, περνά μέσα από τη λογική της διαιώνισης του «βαρελιού χωρίς πάτο», που είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με αυτήν την λογική, ούτε τις καταθέσεις, ούτε το τραπεζικό σύστημα θα διαφυλάξουμε. Θα δίνουμε τα χρήματα για να σώζουμε ενδεχομένως απατεώνες και θα έχουμε εν κινδύνω τις καταθέσεις των πολιτών», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «η κυβερνητική θριαμβολογία μετά την 21η Ιουλίου, φθάρηκε σαν τα τρόπαια μέσα σε τρεις μέρες, ύστερα από την κερδοσκοπική επίθεση στην Ιταλία και την Ισπανία», θεώρησε «μη διαχειρίσιμο» το χρέος, που κατά το ΔΝΤ, αναμένεται να φθάσει το 172% μέσα στο 2012 - και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο, «αυγουστιάτικο ριφιφί σε μισθούς και συντάξεις, με νέα μεγάλα δώρα σε οικονομικά συμφέροντα: Επτά χιλιάδες άνθρωποι πετάγονται στο δρόμο, σε μια ψηφοφορία της στιγμής, με την μέθοδο των τροπολογιών».

«Δεν έχει πάτο το βαρέλι της ανευθυνότητας», απάντησε ο κ. Βενιζέλος. «Ο κ. Τσίπρας, μίλησε προηγουμένως, σαν να είναι αυτός που επιχαίρει πάνω στα αποκαΐδια της ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας και τραπεζικής πίστης. Θέλω να απευθυνθώ στους έλληνες πολίτες και καταθέτες - και να τους πω: Μην ακούσετε τίποτα απ’ όσα είπε ο κ. Τσίπρας προηγουμένως. Μην ακούσετε αυτόν τον κινδυνολογικό, προβοκατόρικο, ανεύθυνο λόγο».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το χρέος είναι διαχειρίσιμο, καθώς «από τα 350 δισ. τα 265 αυτή τη στιγμή, είναι δρομολογημένα να φτάσουνε στα χέρια της ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ - και μένει μόνο το 25% του χρέους». Στην εναντίωση δε του Αλ. Τσίπρα, στη νέα περαίωση των μεγαλοφειλετών, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τις χρήσεις ανέλεγκτες «και να λέμε του χρόνου πως τα 42 δισ. έγιναν 45 και μετά 50».

«Την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις, τα διαθέσιμα του δημοσίου κλείνουν τρύπες δεξιά και αριστερά, σε ένα τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας», επανήλθε ο κ. Τσίπρας, προτείνοντας έναν δημόσιο πυλώνα, που να μπορεί να προβαίνει σε εξαγορές, αλλά και να στηρίζει την δημόσια οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Είπατε να φτιάξουμε τον δημόσιο πυλώνα, αλλά η Τράπεζα Αττικής σ’ αυτόν τον πυλώνα εντάσσεται - και προφανώς, οι επιλογές της είναι οι συμφέρουσες για την τράπεζα που επεμβαίνει και που διασώζει» απάντησε ο κ. Βενιζέλος. «Εμείς οι ίδιοι ζητάμε να αντιμετωπιστεί η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σαν τις ιδιωτικές τράπεζες, γιατί οι θεωρούμενες δημόσιες, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τα 30 δισ. που ο μηχανισμός διαθέτει για τις άλλες».

«Φαίνεται πως βρισκόμαστε στην εξέλιξη ενός σκανδάλου» παρατήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Νίκος Τσούκαλης. «Η εκ προοιμίου αναγνώριση φερεγγυότητας του τραπεζικού συστήματος, ακούγεται πάρα πολύ προωθημένη. Η ίδια επιχειρηματολογία είχε χρησιμοποιηθεί και στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Δεν πρέπει η Βουλή να ενημερωθεί για τις επίμαχες συναλλαγές και τι μεσολάβησε μέχρι την τροπολογία;» αναρωτήθηκε.

Κουκου

2004



2005



2006



2007



2008



2009


Συμβαίνουν και στις πιο οργανωμένες οικογένειες: Διαστρεβλωμένη είδηση απ' το newsit

Η είδηση έχει διαψευσθεί εδώ και 8 ώρες από το Reuters... παρόλα αυτά το newsit.gr συνεχίζει να την παρουσιάζει τελείως διαστρεβλωμένη. Ενώ η αρχική είδηση μιλούσε για τη δολοφονία του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της περιοχής Κουντούζ, το newsit.gr δεν το αναφέρει και δημιουργεί την εντύπωση ότι σκοτώθηκε ο επικεφαλής των μυστικών τπηρεσιών της χώρας!!! Τελικά αυτός που σκοτώθηκε ήταν ένας απλός αξιωματικός όπως βλέπετε να λέει και το tweet του Reuters... Αυτά για να καταλάβετε ότι ακόμα και στις πιο οργανωμένες οικογένειες γίνονται παπαριές...

Διαβάστε και τι λέει το newsit.gr:


Αγωνιώδης προσπάθειες Μπένυ να μας μπερδέψει για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο: «Το δημόσιο έχει στρατηγικά συμφέροντα στην Proton»!!!!

«Γιατί έχει επενδύσει χρήματα «στο όνομα της ευστάθειας του συστήματος», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής θέλοντας με τη λογοδιάρροιά του να μας ζαλίσει και να μας πείσει ότι όταν μιλούσαν, σαν αντιπολίτευση για στρατηγικές επιχειρήσεις που πρέπει να ελέγχει το δημόσιο, δεν εννοούσαν τον ΟΤΕ που ξεπούλησαν για ψίχουλα... αλλά τη στρατηγική PROTON!!!

Διαβάστε και την είδηση:

Με βολές κατά της επίσημης εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδευσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τις διευκρινίσεις του για την χθεσινή προσθήκη στο πολυνομοσχέδιό του, ρύθμισης για την τοποθέτηση των διαθεσίμων του Δημοσίου σε τράπεζες, με αναδρομική, από το 1997, ισχύ.

Η ρύθμιση, που δίνει στον υπουργό Οικονομικών την δυνατότητα να τοποθετεί κρατικά διαθέσιμα σε μία τράπεζα «για λόγους σχετικούς με την συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος», καλύπτει με την αναδρομική της ισχύ και την τοποθέτηση διαθεσίμων στην Proton Bank τράπεζα που, όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, «δεν πέρασε καθόλου τα στρες τεστ και της οποίας οι ίδιοι οι μέτοχοι ζήτησαν αύξηση κεφαλαίου».

Ο κ. Βενιζέλος, ενέταξε την ρύθμιση στην ανάγκη διατράνωσης της φερεγγυότητας και ευστάθειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο πλαίσιο και της επίθεσης που δέχεται συνολικότερα η ευρωζώνη.

«Είναι δυνατόν το ελληνικό Δημόσιο να θεωρήσει, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ότι υπάρχει νομίμως λειτουργούσα τράπεζα που δεν είναι φερέγγυα και πως γι’ αυτό το λόγο δεν επιλέγει να καταθέσει τα διαθέσιμά του σ’ αυτήν; Όλες είναι φερέγγυες γιατί στηρίζονται από το ελληνικό δημόσιο και την ΕΚΤ. Η συγκεκριμένη, έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια απ’ το 2008 με 300 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, με προνομιακές μετοχές, ομόλογα και εγγυήσεις που διατίθενται στην ΕΚΤ. Το ελληνικό δημόσιο είναι προνομιούχος μέτοχος της τράπεζας αυτής. Από το 2008, επί κυβέρνησης Καραμανλή, έχει ορίσει επίτροπό του στην τράπεζα αυτή, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες και παραμένει έκτοτε ο ίδιος. Το δημόσιο έχει στρατηγικά συμφέροντα, γιατί έχει επενδύσει χρήματα και έχει θεσμικά συμφέροντα στο όνομα της ευστάθειας του συστήματος, όπως επίσης υπάρχουν και καταθέτες τους οποίους κοιτάζουμε στα μάτια και ξέρουν ότι είναι ασφαλείς, το νοιώθουν, το βλέπουν μέσα απ’ τις πρακτικές μας», ανέφερε ο υπουργός.

Στήριξη Κολοτούμπα σε Βενιζέλο για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο της Proton

Με το δάσος και το… θάμνο παραλλήλισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το τραπεζικό σύστημα και την τράπεζα Proton, μιλώντας στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι το θέμα δεν είναι το «περίπτερο» η Proton, αλλά το «σούπερ μάρκετ» που καίγεται ενώ παρομοίασε μια πιθανή κατάρρευση της Proton με αυτή της τράπεζας Κρήτης αλλά και της ...Lehman Brothers!

«Εγώ σας λέω ότι εάν την κλείσει την Proton Bank αύριο το πρωί (σ.σ. ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος), θυμάστε τι έγινε με την τράπεζα Κρήτης για να σωθούν οι καταθέσεις του κόσμου. Όλοι σπεύδατε τότε (…) να δείτε πώς θα σωθούν οι μικροκαταθέτες. Τι θα γίνει τώρα με αυτούς που εμπιστεύτηκαν την Proton για τις καταθέσεις τους; Θα μπουν στην αγχόνη;» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως συμπλήρωσε «Υποχρεούμεθα σε κάθε κίνηση που θα σώσει το τραπεζικό σύστημα και δεν θα ξεκινήσει κανένα φαινόμενο ντόμινο. Είδατε τι έγινε στην Αμερική που κόντεψε να πέσει έξω ο κολοσσός με το ντόμινο που ξεκίνησε από τη Lehman Brothers και έτσι οδηγήθηκε στο να τυπώσει χρήμα…»

«Δεν είναι η Proton το πρώτον! Το πρώτο είναι να διασώσουμε το τραπεζικό σύστημα, το οποίο κινδυνεύει και από το ότι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και οι μέτοχοι για να αυξήσουν τα μετοχικά τους κεφάλαια. Έτσι κινδυνεύουν οι τράπεζες να τεθούν όχι υπό κρατικό αλλά υπό ευρωπαϊκό έλεγχο.» πρόσθεσε.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε «Να μην μαχαιρώνουμε το τραπεζικό σύστημα για 8-10 κεφαλαιούχους.. Οι τράπεζες είναι το σύνολο του ελληνικού λαού και οι καταθέσεις του.».

Τέλος, απευθυνόμενος στο βουλευτής της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης να έχει υποπέσει σε απάτη, δήλωσε ότι: «Εγώ πιστεύω, ότι είναι μια διαδικασία τραπεζική -συνήθης ή όχι - και υποχρεούμεθα ψύχραιμοι να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις τόσο από πλευράς ΤτΕ όσο και από την Εισαγγελία.»

enet.gr

Ερωτηματικά από Deutsche Telecom για το αν η επένδυση στον ΟΤΕ «άξιζε τον κόπο»

Στη διακρίβωση του κατά πόσο άξιζαν τον κόπο οι επενδύσεις της Deutsche Telecom στην Ελλάδα θα προχωρήσει ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, όπως δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής του, Τιμότεους Χέτγκες, ασκώντας κριτική στις ελληνικές κανονιστικές αρχές.

Όπως άφησε να εννοηθεί, από το συμπέρασμα αυτό θα εξαρτηθεί και η αγορά ή μη, περαιτέρω ποσοστού 6% του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Deutsche Telecom, Ρενέ Όμπερμαν, «θα εξεταστεί από πολύ κοντά και με κριτικό τρόπο» κάθε προσφορά εκ μέρους της Αθήνας. Ταυτόχρονα κατηγόρησε τις ελληνικές κανονιστικές αρχές για τη λήψη «ακατανόητων» αποφάσεων και τις χαρακτήρισε επιθετικές σε κάθε επένδυση.

Όπως σημειώνει το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος διαμαρτύρεται συχνά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα κατά το λανσάρισμα νέων προϊόντων. Επίσης σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Deutsche Telecom, στην Ελλάδα εντοπίζονται προβλήματα σε σχέση με την εργατική νομοθεσία σε ότι αφορά στο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας και τις κοινωνικές παροχές.

Αναφορά στο μισθολογικό κόστος που αποτελεί "τροχοπέδη" έκανε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ σήμερα, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το β' τρίμηνο, λέγοντας ότι θα πρέπει να "βρεθεί μια λύση σε αυτό".

Σεβασμός στον νόμο κ. Βενιζέλε μας

ΣΕ συνεχή ολισθήματα υποπίπτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΑΦΟΥ, πρώτα, παρέκαμψε τις έγγραφες αντιρρήσεις που προέβαλαν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προχωρώντας στη χρηματοδότηση της Proton, υποστηρίζοντας τη «συστημική λογική» για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος, χθες κατέθεσε προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (ψηφίζεται σήμερα), με αναδρομική από το 1997 (!) ισχύ, η οποία ουσιαστικά παρέχει νομική κάλυψη εκ των υστέρων στον ίδιο για την ενέργειά του αυτή.

ΛΕΕΙ η προσθήκη ότι, όταν κλονίζεται η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, μπορεί ο κάθε υπουργός Οικονομικών να τοποθετεί χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου όπου αυτός νομίζει ότι έτσι θα διασφαλιστεί η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ασύνηθες φαινόμενο στα κοινοβουλευτικά πράγματα της χώρας. Κατανοητό, όταν η αναδρομική ισχύς είναι για έναν χρόνο, αλλά για δεκατέσσερα; Και γιατί συγκεκριμένα από το 1997;

ΕΚΕΙΝΗ η χρονιά ήταν περίοδος «άνθησης» του Χρηματιστηρίου. Και οι τράπεζες είχαν τον πρώτο λόγο στις συναλλαγές, με τα γνωστά βεβαίως ολέθρια αποτελέσματα για τους καταθέτες-παίκτες.

ΣΗΜΕΡΑ επικρατεί ένας οργασμός περί συγχώνευσης τραπεζών, οι οποίες, όμως, οφείλουν να παρουσιάζουν υγιή οικονομική εικόνα. Κι αν δεν την έχουν, πρέπει να την εμφανίσουν. Είναι πολλές οι συμπτώσεις για να παραμένει κάποιος απαθής.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ η κίνηση αυτή του υπουργού Οικονομικών αναδεικνύει τα κενά της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας (η αρχή της δεδηλωμένης ισχύει στην ψήφιση κάθε νομοσχεδίου...), είναι ένα πλήγμα, ένα στίγμα στο ίδιο το σώμα της Δημοκρατίας.

ΠΡΟΣ τούτο τα πολιτικά κόμματα έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, αλλά και στους δημοκρατικούς θεσμούς, για το αν θα το υπερψηφίσουν ή καταψηφίσουν. Ακόμη και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Διότι δεν είναι δυνατόν να είσαι και ελεγχόμενος και ελέγχων.

ΕΑΝ ψηφιστεί η προσθήκη, αυτομάτως παρέχεται νομική κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών και σε όλους τους υπουργούς από το 1997 εκ των υστέρων!

ΚΑΛΟΣ ρήτορας ο κ. Βενιζέλος, οδοστρωτήρας σχεδόν, αλλά ένας πολιτικός με τη νομομάθειά του, και μάλιστα με συνταγματικές ευαισθησίες, θα έπρεπε να δίνει πρώτος το παράδειγμα της υπεράσπισης του νόμου ως κορυφαίου στύλου της Δημοκρατίας.

enet.gr

Άλλος ένας μύθος καταρρέει: Καμία επίπτωση απ' το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη

http://www.skai.gr/files/temp/436044EA20F585C27A130DE45580F64B.jpgΟι επιπτώσεις από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης είναι σε γενικές γραμμές αμελητέες, τονίζεται στα συμπεράσματα της έκθεσης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που πραγματοποίησε για τέταρτη χρονιά μετρήσεις, από το Νοέμβριο του 2010 έως το Μάιο του 2011, στον όρμο Αθηνιός στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων για τα ψάρια που αλιεύθηκαν κοντά στο ναυάγιο, έδειξαν ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση και ότι η περιεκτικότητά τους σε μέταλλα είναι συγκρίσιμη σε περιεκτικότητα, με ψάρια από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης, σε σχέση με τη μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί στην Οία για την παραγωγή πόσιμου νερού, οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ποιότητα του θαλασσινού νερού είναι εξαιρετική και τονίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεντρώσεις των βαρέων μετάλλων βρέθηκαν σε όλους τους σταθμούς και βάθη ιδιαίτερα χαμηλές, παρόμοιες με αυτές που ανιχνεύονται στην ανοιχτή θάλασσα.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι τυχόν αποδέσμευση προς το θαλασσινό νερό ιχνοστοιχείων και μετάλλων που προέρχονται από το σκελετό και τις διάφορες συσκευές του ναυαγισμένου πλοίου γίνεται με βραδείς ρυθμούς και για αυτό το λόγο οι μετρήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν.

Σημειώνεται ότι από τη βύθιση του Sea Diamond διέρρευσαν στο θαλάσσιο χώρο περίπου 450 τόνοι καυσίμων, τα οποία άντλησε ιδιωτική εταιρεία με κόστος για την πλοιοκτήτρια εταιρεία 6 εκατομμύρια δολάρια.

Στην περιοχή του ναυαγίου έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, το οποίο παρακολουθείται καθημερινά από ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος και εξειδικευμένο προσωπικό και με έξοδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Επίσης, το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 11/2002, έχει αναθέσει στο ΕΛΚΕΘΕ τις μετρήσεις στην περιοχή, ενώ το κόστος των σχετικών δαπανών επιβαρύνουν τον πλοιοκτήτη.

Σύμφωνα με τα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η βύθιση του πλοίου προκλήθηκε λόγω της λανθασμένης χαρτογράφησης της περιοχής από την υδρογραφική υπηρεσία. Συγκεκριμένα ο ύφαλος, στον οποίο σχίστηκε το κρουαζιερόπλοιο κάτω από την ίσαλο γραμμή, βρίσκεται 131 μέτρα από την ακτή και όχι 57 όπως εμφανιζόταν στον χάρτη, ενώ το βάθος της θάλασσας παρουσιαζόταν ότι είναι από 18 έως 22 μέτρα και όχι 5 μέτρα όπως είναι στην πραγματικότητα.

Επίσης πραγματογνώμονες που διερεύνησαν την υπόθεση κατόπιν εντολής της εισαγγελίας επιβεβαίωσαν ότι το μοναδικό αίτιο του ατυχήματος ήταν ο λανθασμένος χάρτης.

Πρόσφατα ο πλοίαρχος του πλοίου αθωώθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, ενώ ως προς το ζήτημα του σημείου της πρόσκρουσης έγινε δεκτό ότι αιτία του ατυχήματος ήταν η εσφαλμένη χαρτογράφηση της περιοχής.

Η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικώς και αναμένεται η εκδίκασή της.

Κλείνουν και την υπόθεση των υποβρυχίων όπου ανακάλυψαν ευθύνες μόνο για το 2006-09!

Πολιτικές οι ευθύνες για τα υποβρύχια σύμφωνα με την έκθεση του ΠΑΣΟΚ

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες των υπουργών Εθνικής Άμυνας της περιόδου 2000-2009 σχετικά με τις συμβάσεις των υποβρυχίων διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ στην έκθεση της Επιτροπής για τα Εξοπλιστικά Προγράμματα. «Οι ευθύνες αυτές αναδείχθηκαν έντονα για την περίοδο 2006-2009, δεν προέκυψαν όμως στο παρόν στάδιο στοιχεία για περαιτέρω έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες», αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πέθανε ο «Hightower» από τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», Μπούμπα Σμιθ

http://static.doldigital.net/webstatic/6EC5B8EEC87CA8DB0FD0E0ED9B04903C.jpgΠέθανε σε ηλικία 66 ετών ο θρυλικός αστυνομικός στη σειρά ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», Τσαρλς Άαρον Μπούμπα Σμιθ.

Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του Λος Άντζελες από φυσικά αίτια.

Ο γνωστός ως «Hightower» στη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», Μπούμπα Σμιθ, πριν ασχοληθεί με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο έκανε μεγάλη καριέρα στο ράγκμπι.

Θεωρείτο από τους κορυφαίους αμυντικούς στο NFL και το 1967 επιλέχθηκε στην πρώτη θέση των ντραφτ και συμμετείχε σε δύο Super Bowl κερδίζοντας το ένα, προτού αποσυρθεί το 1976.

Κλείνουν άρον-άρον την υπόθεση Siemens... πιστεύει κανείς ότι αν έβρισκαν ΝΔ να έχει πάρει 1 ευρώ θα το έκαναν;

Όπως μαθαίνουμε το ΠΑΣΟΚ μαζεύει υπογραφές βουλευτών του προκειμένου να κατατεθεί στην Βουλή αίτηση αναίρεσης της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ποιος ηγείται της σχετικής προσπάθειας; Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Σήφης Βαλυράκης.

Εκτός των άλλων αποδεικνύεται έτσι ότι όταν προ ολίγων ήμερων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την προηγούμενη πρότασή τους και αθώωσαν τον Χρ. Μαρκογιαννάκη και τον Γ. Αλογοσκούφη, δε επρόκειτο περί “ήττας της κυβέρνησης”. Aλλά περί μεθόδευσης με σκοπό τον οριστικό ενταφιασμό της υπόθεσης.

Κατά τα άλλα επιβεβαιώνονται όλα όσα για τα οποία προειδοποιούσαμε από τότε που συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή – παρωδία για την Ζήμενς. Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις της για κάθαρση, για αποκάλυψη των υπευθύνων του σκανδάλου και των διεφθαρμένων πολιτικών, καθώς και για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική εταιρεία, στο παρασκήνιο η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει κλείσει ολοκληρωτικά την υπόθεση του μείζονος Μεταπολιτευτικού σκανδάλου πολιτικο-οικονομικής διαφθοράς. Κι αυτό έγινε για τους εξής κυρίως λόγους:

Πρώτον: Η Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ είναι ο πραγματικός πλέον κυβερνήτης και της Ελλάδας και διέταξε να θαφτεί η υπόθεση της Ζήμενς που εκτός της ελληνικής είναι στυλοβάτης και της γερμανικής διαπλοκής.

Δεύτερον: Το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένο με την ελληνική διαπλοκή κι αυτή με την Ζήμενς, από την εποχή που η «μισή Γερμανία», η «Ανατολική» έστελνε στην Ελλάδα τους πράκτορές της για να εξαγοράσουν και ποδηγετήσουν το «ανεξάρτητο» και «αδέσμευτο» πράσινο «Κίνημα Λαού».

Εάν τα έργα που έπαιρνε η Siemens χάρις στους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες ήταν μια φορά σκάνδαλο, ο τρόπος που επιχειρείται το κουκούλωμά του είναι δέκα φορές σκάνδαλο. Και οι μεν Γερμανοί, με την κάλυψη αξιωματούχων της Siemens, είχαν καταστήσει εξ’αρχής σαφές ότι θα προστατεύσουν όλους όσοι προωθούσαν τις μίζες από τα “μαύρα ταμεία” της, στην Ελλάδα όμως, ακόμα και η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προχωρεί με ρυθμούς σημειωτόν, ενώ άπαντες οι εμπλεκόμενοι, όπως οι Μαυρίδης, Γεωργίου, κ.λ.π., είναι ελεύθεροι και ουδόλως έχουν συμβάλλει στη διερεύνηση του σκανδάλου. Αντιθέτως κάνουν νέες μπίζνες. Με ποιούς; Εδώ θα είμαστε και θα δείτε.

Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, φαντάζεστε να είχε βγει ένας γαλάζιος Τσουκάτος και να είχε πει, όπως ο πράσινος, «μάλιστα, κύριοι πήρα 1.000.000 ευρώ από την Siemens και πήρα τα κουπόνια και τα έδωσα στο κόμμα;».

Φαντάζεστε να είχε αποδειχθεί ότι ένας μπλε Τρεπεκλής ήταν ο επίσημος αντιπρόσωπος του αμαρτωλού C4I και είχε βγάλει και κάμποσα εκατομμυριάκια; Φαντάζεστε να είχε βγει ένας μπλε Κοροβέσης και να μας είχε πει ότι επί Οικουμενικής έβαλε και το κόμμα του το χέρι στο μέλι;

Τι θα γινόταν σήμερα, αν στην θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν η ΝΔ και προωθούσε τέτοιο προκλητικό και εξοργιστικό θάψιμο; Ακούει κανείς στην Συγγρού;

http://www.antinews.gr/2011/08/04/116424

Τι αγόρασε ο Λαυρεντιάδης τα 2 τελευταία χρόνια χωρίς έλεγχο απ' το ΠΑΣΟΚ

http://www.newstrap.gr/images/arthra/politiki/1lavredis-bresinzky.jpgΑκόμη μια φορά το σύστημα, κυρίως, μέσω των κατεστημένων ΜΜΕ και των γνωστών υπαλλήλων τους, δηλώνει κατάπληκτο από τις «εξελίξεις» στο θέμα Λαυρεντιάδη...

Χωρίς να ντρέπεται κανείς δηλώνουν όλοι κατάπληκτοι και....σοκαρισμένοι...

Στο μεταξύ μέχρι χθες, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργάζονται με τον όμιλο Λαυρεντιάδη.

Τον όμιλο πού σύμφωνα δημοσιευμένα στοιχεία τα οποία δεν διαψεύσθηκαν ποτέ, μόνο τα τελευταία χρόνια δημιούργησε ανενόχλητος χωρίς κανείς να τον ελέγξει τον ιστό του, με τις συμμετοχές που αναφέρονται πιο κάτω:

• Το 12,53% της Πήγασος Α.Ε. (ένεση ρευστότητας στον Μπόμπολα).

• Το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ.Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press).

• Το 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος (η εξαγορά έγινε εν αγνοία της οικογένειας Τεγόπουλου κάτι που είχε προκαλέσει την οργή της Μάνιας).

• Το 49% της Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (λίγο πριν το λουκέτο στην εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς).

• Το 100% του ραδιοσταθμού Flash FM (από τον Κόκκαλη).

• Το 100% της Athens News.

• Το 100% της Espresso (από Φιλιππάκη – Βαρδινογιάννη) και το espresso.gr

• Το 100% της Ισοτιμίας και το isotimia.gr

• Τη Daily Press σε ποσοστό 100% (L officiel Hellas, Jolie, L Oficciel Hommes, BBC Olive, Spectacular Spiderman, Μπομπ Σφουγγαράκης, Top Scorer, Spiderman and Friends, parents, Ντόρα, Pokemon, Hot Wheels (είναι αυτά που έκλεισε ή θα αναστείλει την έκδοσή τους).

• Το 100% του Sport TV (πρώην Magic του Κόκκαλη) και το 100% του Καναλιού «10 » (το πήρε από τον Γ. Τράγκα).

• Το 10% του ΣΚΑΙ FM και το 10% του Red FM

• Το 100% της αθλητικής «Score»

• Το portal Nooz.gr

• Το 50% των εκδόσεων «Επίκαιρα» (το πήρε από τις εκδόσεις Λιβάνη).

Και μόνο η αναφορά των συμμετοχών και του πλέγματος που δημιουργούν θα έκανε κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του και τους Πολίτες του να είχε παρέμβει...

Για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σχέση με την λειτουργία της Δημοκρατίας...

Και βέβαια κανείς δεν κατάλαβε τίποτε όταν πρίν από λίγο σχετικά καιρό ο Λαυρέντης τα πούλησε σχεδόν όλα στον κ. Κυριακίδη....

Πολύ περισσότερο, όταν, εδώ και καιρό, υπήρχαν καταγγελίες για συμμετοχή στο όλο παιχνίδι των εκλεκτών κυρίων Κορωνιά και ο Χριστοφοράκου ,αλλά και στοιχεία που έχουν αποσταλεί από εισαγγελική Αρχή της Ελβετίας.

Και βέβαια να μην ξεχάσουμε και το γεγονός ότι ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης χρηματοδότησε την δημιουργία έδρας στο CSIS (Center for Strategic & International Studies).

Μάλιστα, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και μέλος του ΔΣ του CSIS κ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι (φωτογραφία δίπλα στον κ.Λαυρέντη) κατά τη διάρκεια της Ομιλίας του στην παρουσίαση της Έδρας, τόνισε ότι:

«η Εδρα Λ. Λαυρεντιάδης θα προσφέρει στην Ουάσιγκτον τη δυνατότητα αναλυτικής κατανόησης των εξελίξεων στη ΝΑ Ευρώπη».

Και μετά ψαχνόμαστε τι συμβαίνει ....

http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5874

Ποιος είπε…

Επειδή οι κυβερνώντες με τη βοήθεια του συνόλου πλέον των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, παίζοντας καθημερινά με το μυαλό και τα νεύρα μας, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να κοντύνουν τη μνήμη μας, καλό είναι που και που να θυμόμαστε τι έχουν πει κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Συγκέντρωσα λοιπόν ορισμένες από τις πιο βαρυσήμαντες, κατά τη γνώμη μου, δηλώσεις τους και σας τις παραθέτω.

Ποιος είπε; style="font-size: small;">«Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου», «Δε θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας», «Δεν τον θεωρώ κατάλληλο για πρωθυπουργό». Απάντηση:

Το 2001 ένας εκ των αντιπροέδρων της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος. Ο ίδιος που ξεστόμισε το 2010 το ανεκδιήγητο «μαζί τα φάγαμε», που απεκάλεσε τους στρατιωτικούς «αντιπαραγωγικούς», τους δημοσίους υπαλλήλους «κοπρίτες» και άλλα πολλά πλην όμως είναι ακόμα βουλευτής και μάλιστα αντιπρόεδρος.
Ποιος είπε υπερασπιζόμενος τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την …άδικη τότε κυβέρνηση της ΝΔ; «Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που στην πλειονότητα τους να αρχίζει τον εργασιακό βίο σε ηλικία 18 χρόνων;», «Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που να μετακινείται συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους;», «Αδιαφορείτε στο γεγονός πως τα παιδιά τους αλλάζουν σχολεία, περιβάλλον, πόλη κάθε δύο με τρία χρόνια;», «Θεωρείτε ότι θα επιλύσετε το ασφαλιστικό πρόβλημα νομοθετώντας εις βάρος όσων έχουν επωμιστεί την εθνική άμυνα της χώρας, αλλά και την προστασία των πολιτών;». Απάντηση: Ο νυν ΥΠΕΘΑ κ. Μπεγλίτης το 2007 με επερώτηση στη Βουλή. Αργότερα όχι μόνο αφαίρεσε την επερώτηση από την ιστοσελίδα του αλλά κάνει και το παν να εξαθλιώσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους αποστράτους, οι οποίοι ζητούν και απαιτούν όχι χάρες αλλά δίκαιη μεταχείριση στις περικοπές, που δεν είχαν ούτε όταν δίνονταν αφειδώς (και με δανεικά) αυξήσεις και παροχές σε μεγάλη μερίδα ελλήνων πολιτών (πχ ΔΕΚΟ, υπάλληλοι της Βουλής κλπ). Γιατί άραγε δεν …άντεξε και παραιτήθηκε ο σύμβουλος και διευθυντής του γραφείου του, κ. Νικόλαος Τόσκας, απόστρατος αξιωματικός του ΣΞ;
Ποιος είπε; «Λεφτά υπάρχουν», «Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων», «Δε θα αυξήσω το ΦΠΑ», «Δε θα πάμε στο ΔΝΤ», «Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων είναι η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης», «Δε θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας», «Είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης», «Η ελληνική οικονομία είναι υπό πτώχευση», «Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία». Απάντηση: Το 2009 πριν και μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου. Δε νομίζω να χρειάζονται σχόλια.
Ποιος είπε: «Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ». Απάντηση: Το Μάιο του 2010 ο νυν υφυπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης. Δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτούς αν λίγους μήνες πριν, τον Ιανουάριο του 2010, ο ίδιος ο πρωθυπουργός o κ. Παπανδρέου έλεγε «Δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στo ΔΝΤ». Ποιος από τους δυο έλεγε ψέματα; Ούτε κι αυτό δεν έχει σημασία;
Ποιος είπε; «Η υπογραφή του Μνημονίου έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία». Απάντηση: Το 2010 ο τότε …επιτυχημένος υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή. Και όλοι οι Έλληνες ρωτούν χωρίς, ως συνήθως, να παίρνουν απάντηση. Γιατί τότε χρειαστήκαμε το 2ο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο);
Ποιος είπε σε τηλεοπτική εκπομπή με προκλητικό μάλιστα τρόπο ότι «17 χιλιάδες ευρώ είναι τρία γεύματα με ψάρια»; Απάντηση: Το 2011, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασιάδης που διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι δε θα ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο. Κι όμως, είναι ακόμα βουλευτής.
Ποιος είπε: «Tο ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν», «Δεν ήταν σωστό που κάναμε καταλήψεις στα λιμάνια», «Την κακή νοοτροπία που υπάρχει (στην Ελλάδα) τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80»; Απάντηση: Τον Ιούλιο του 2011, ο νυν υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος σε μια από τις σπανιότατες κρίσεις αληθείας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Ποιος είπε: «Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικάνα». Απάντηση: Το 2011, σε συνέντευξη της, στην εφημερίδα Guardian η κ. Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό και όχι στο Αμερικάνικο Κοινοβούλιο.
Ποιος είπε: «Δηλαδή, τι θέλετε, να πουλήσω τα νησιά ή την Πελοπόννησο;». Απάντηση: Τον Ιούλιο του 2011 (σύμφωνα με πρωτοσέλιδο φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση εφημερίδας), ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Αν η δήλωση – ερώτημα όντως έγινε και δεν είναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου, μας περιμένουν Ελληνίδες και Έλληνες πολύ – πολύ χειρότερα…
Του Απόστολου Παπαπαρίση


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/blog-post_6327.html

Αθώωσε τον κώλο του αναδρομικά ο Μπένυ για το ότι έδωσε δεκάδες εκ στην Proton παρότι γνώριζε το πρόβλημα!!!

http://s.enet.gr/resources/2011-08/4-thumb-medium.jpgΜΕ μια κίνηση πρωτόγνωρη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κατέθεσε χθες στη Βουλή προσθήκη στο οικονομικό πολυνομοσχέδιο, με την οποία απαλλάσσει εαυτόν και όλους τους προκατόχους του υπουργούς μέχρι το 1997 για τις πριμοδοτήσεις τραπεζών κατά παρέκκλιση του ν. 2362/95. Η Βουλή καλείται σήμερα να ψηφίσει την προσθήκη, που είναι φωτογραφική απεικόνιση της πριμοδότησης της Proton Bank στα μέσα Ιουλίου από τον ίδιο, και αυτή η ψήφιση παρέχει στον υπουργό εκ των υστέρων νομική κάλυψη. Επί της ουσίας, ο υπουργός με την προσθήκη ομολογεί ότι η κατάθεση, που με απόφασή του έγινε στην Proton, ήταν κατά παρέκκλιση του νόμου. Χθες πάντως, στη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός είχε έναν τουλάχιστον φανατικό υποστηρικτή. Τον πάντα πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης, πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που, έπειτα από συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, έσπευσε να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, που έφερε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος έσπευσε χθες στη Βουλή να δώσει νομική κάλυψη στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε για τη στήριξη της Proton Bank, με τη σύμφωνη γνώμη της Τραπέζης της Ελλάδος, καθ' υπέρβασιν του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου, και αναδρομικά, παρά τη ριζική διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 υπηρεσίας και του αρμόδιου εισηγητή.

Οταν συντρέχουν λόγοι κάλυψης Ετσι, μία ημέρα πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που γίνεται αύριο, ο υπουργός κατέθεσε προσθήκη με αναδρομική ισχύ, από το 1997 (!), βάσει της οποίας προβλέπεται πως:

«Οταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και ανάλογα με την κατάσταση και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς, μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου».

Η προσθήκη αυτή είναι φωτογραφική απεικόνιση της πριμοδότησης της Proton Bank στα μέσα Ιουλίου από τον ίδιο ως υπουργό και η ψήφισή της τού παρέχει νομική κάλυψη εκ των υστέρων!

Μιλώντας, νωρίτερα, ο ίδιος στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα, επανέλαβε επί της ουσίας τα όσα κατέγραφε στην επιστολή του που απέστειλε στην «Ε» (φύλλο Τετάρτης). Οτι δηλαδή «οι τράπεζες, ως νομικά πρόσωπα που υπηρετούν το συμφέρον της οικονομίας, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτούς που έχουν το μετοχικό κεφάλαιο, από αυτούς που είναι βασικοί μέτοχοι, από αυτούς που διοικούν, από αυτούς που επιδιώκουν να ασκήσουν μικρή ή μεγάλη επιρροή».

Συνέδεσε δε τις ενέργειές του με τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος, διότι «η υγεία και η ρευστότητα των τραπεζών δεν είναι υγεία και ρευστότητα των μετόχων, είναι υγεία και ρευστότητα της οικονομίας, της πραγματικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

Οι θέσεις του υπουργού βρήκαν φανατικό υποστηρικτή τον συνήθη σύμμαχο της κυβέρνησης, πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών και γραπτή ανακοίνωση του ΛΑΟΣ με τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «πάντα μετέχει πρόθυμα» στο κάλεσμα για ενημέρωση, τονίζοντας ότι πάνω στην πλήρη ενημέρωση «μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί μία πανεθνική προσπάθεια».

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο Γ. Καρατζαφέρης ανέτρεξε στην υπόθεση Κοσκωτά, επικαλούμενος τα εξαιρετικά πρωτοσέλιδα και τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι βρέθηκαν μετά μάρτυρες υπεράσπισης. «Το λέω τώρα αυτό -συνέχισε- γιατί βλέπω πως ακολουθείται από τον Τύπο μια πολιτική Σαμψών, του τύπου "δεν μπορώ να εξασφαλίσω δάνεια εγώ και ασκώ πίεση να πέσει το τραπεζικό σύστημα"»...

Παρότρυνε μάλιστα «να κανονιστεί μια συνάντηση με όλους τους ιδιοκτήτες μεγάλης κυκλοφορίας ημερησίων εφημερίδων και μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, διότι σήμερα νοσεί το σύστημα και ποδηγετείται μια κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα από συγκεκριμένα μέσα».

Στο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης. Απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναρωτήθηκε μήπως η βιασύνη της Attica Bank, η οποία ελέγχεται από το Δημόσιο, να εξαγοράσει την Proton γίνεται προκειμένου να μείνουν κρυφά κάποια πράγματα. Απάντηση όμως δεν έλαβε. *