05 Αυγούστου 2011

Φοβερό χ(ι)ούμορ!!!

Κρατήστε την κοιλιά σας, μη πάθετε καμιά ζημιά απ' το γέλιο και διαβάστε:



Μπουαααχαχαχαχα
λιώσαμε στο γέλιο

Από τον Μάιο ακινητοποιημένα στο έδαφος τα F-22 Raptors στις ΗΠΑ

Οι αμερικάνοι πιλότοι των F-22 Raptors κινδυνεύουν να χάσουν την "πιστοποίηση" να πετάνε τα συγκεκριμένα αεροπλάνα τα οποία παραμένουν στο έδαφος από τον Μάιο. Οι ιπτάμενοι πρέπει κάθε μήνα να συμπληρώνουν κάποιες ώρες ασκήσεων και αν δεν πετάξουν για 7 μήνες χάνουν την άδεια να πετάνε τα F-22.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/25/Two_F-22A_Raptor_in_column_flight_-_(Noise_reduced).jpg/220px-Two_F-22A_Raptor_in_column_flight_-_(Noise_reduced).jpgΈτσι πολλές βάσεις που έχουν τα συγκεκριμένα αεροπλάνα θα υποχρεωθούν να διοργανώσουν προγράμματα επανεκπαίδευσης των πιλότων τους. Ήδη οι πιλότοι των συγκεκριμένων αεροπλάνων έχουν διαταχθεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους μέχρι να μπορούν να πετάξουν πάλι. Τα F-22 είναι ακινητοποιημένα αφού τον Μάιο πιλότοι διαμαρτυρήθηκαν για υποξία που προήλθε μάλλον από διαρροή μονοξιδίου του άνθρακα και άλλων τοξινών στον αέρα που αναπνέουν μέσα στη μάσκα.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/60/F-22_supersonic_090622-N-7780S-014.jpg/170px-F-22_supersonic_090622-N-7780S-014.jpgΠροβλήματα παρατηρήθηκαν σε 14 πιλότους στις 6 από τις 7 βάσεις που χρησιμοποιούν τα F-22. Οι πιλότοι παρουσίασαν συμπτώματα υποξίας, πχ. κάποιος δεν θυμόταν πως αλλάζουν οι συχνότητες επικοινωνίας, ενώ κάποιος άλλος πήρε σβάρνα και μερικά δέντρα κατά την προσγείωση και δεν θυμόταν τίποτα απ' το ατύχημα. Στο αίμα των πιλότων βρέθηκαν από προϊόντα καύσης λαδιών μέχρι υπολείμματα αντιψυκτικού και σε μια περίπτωση προπάνιο! Όλες αυτές οι τοξικές ουσίες περνάνε στο αίμα των πιλότων από το σύστημα δημιουργίας οξυγόνου που έχουν τα F-22 και διοχετεύουν στους πιλότους κατά την πτήση.

Όπως ισχυρίζονται οι αμερικάνοι το F-22 Raptor είναι το καλύτερο αεροπλάνο στο κόσμο μιας και εκτός της τεχνολογίας stealth μπορεί να εκτελεί επιθέσεις τόσο αέρος-αέρος (αερομαχίες-αναχαιτίσεις) όσο και αέρος-εδάφους.

Κούκου

5 Αυγούστου 2004



2005



(Guest Star λόγω μαλακί@@ τόσο του εκδότη όσο και των δεξιών που τον πριμοδότησαν με μερικά εκ ευρώ!!!

)

2006



Τελικά το ΦΠΑ αυξήθηκε μετά από κανα δυο χρόνια 1%...

2007



2008



2009



2010

Η τρόικα φταίει... γιατί ο Παπακωνσταντίνου αντιστέκεται και δεν θέλει να πουλήσει τη ΔΕΗ



2011

Απολύσεις και δίπλα η φάτσα του Τρισέ ;)



Πόλεμος μεταξύ ποιών; Ινδιάνων και κάουμπόιδων; Όχι μεταξύ κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και δημοσίων υπαλλήλων;


Νέα επίθεση Μιχελάκη σε Πάγκαλο και Βενιζέλο

«Εξακολουθούν να σιωπούν για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους». Συνέχεια στο θέμα της ίδρυσης νέων φορέων του δημοσίου δίνει η ΝΔ, η οποία ζητά από τους συναρμόδιους αντιπροέδρους της κυβέρνησης να τοποθετηθούν.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορεί τους κυρίους Βενιζέλο και Πάγκαλο πως συνεχίζουν να σιωπούν παρά τις αποκαλύψεις για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, κάτι που, για τη ΝΔ, αποτελεί «ένδειξη αδυναμίας και απόδειξη ενοχής».

Ο κ. Μιχελάκης ζητά να ενημερωθεί αν αληθεύει πως από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο, δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 67 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, καθώς και ποιοι και με ποια κριτήρια τοποθετούνται στις νέες και υψηλόμισθες θέσεις, που κατασκευάζονται.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μάλιστα ζητά να ενημερωθεί και για τη συνολική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, από τις επιπλέον αυτές κρατικές δομές. Χαρακτηρίζει πρόκληση για τους πολίτες, αφενός να αυξάνουν φόρους και να περικόπτουν μισθούς και αφετέρου να κατασκευάζουν θέσεις για την εξυπηρέτηση κομματικών στελεχών και ζητά από τους αντιπροέδρους να δώσουν άμεσα συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Άσε ρε Μίλτο... δοκίμασαν κι άλλοι ισχυρότεροι να άρουν την ανωνυμία και τα πήραν πίσω

(Reuters) - China is to back down from a plan to require bloggers to use their real names when they register Web logs, following an outcry over the proposal from the Internet industry, official media reported on Tuesday.

Instead, the government would promote a 'self-discipline code' that would encourage, but not mandate, bloggers to register under their own names, the report said, citing draft guidelines published by the Internet Society of China.

"The ISC, with the backing of the Ministry of Information Industry, is trying to rally industry players to sign up to the self-discipline code for the promotion of a less rigorous real-name system," state-run Xinhua news agency reported.

China, the world's second-largest Web market with some 140 million Internet users, has already imposed some controls.

The 'real-name' blog proposal was seen as another attempt to regulate free-wheeling Web content, but it triggered protests from the Internet industry and users, Xinhua said.

Some government departments had advocated the use of real names as a way to stop slander, pornography and the spread of what the ruling Communist Party sees as "harmful information."

China already routinely blocks Web sites for political content that runs counter to the government's views, and restricts participation in some on-line discussion groups.

It also imposes controls on Internet chatter about politically sensitive subjects, although postings on the country's more than 20 million blogs often go far beyond what is permissible in traditional state-run media.

http://uk.reuters.com/article/2007/05/23/tech-china-blogs-dc-idUKPEK35342620070523

Σύνεφο βγαλμένο από θρίλερ...

Προσέξτε τη μορφή που παίρνει το σύννεφο μετά το 1:30 του βίντεο:

Έλληνες οι καλύτεροι πιλότοι σε επιχειρησιακό σχολείο του ΝΑΤΟ

http://www.skai.gr/files/temp/70E279D9A1761C7D170E9C2F6DF4F762.jpgΤους Σμηναγούς Λουκά Θεοχαρόπουλο και Χαρίλαο Νίκου, που διακρίθηκαν στο επιχειρησιακό σχολείο του ΝΑΤΟ, με την επωνυμία Τακτικό Πρόγραμμα Ηγεσίας, ως οι καλύτεροι της εκπαιδευτικής τους σειράς, συνεχάρη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Τα στελέχη της 343 Μοίρας «Αστέρι» συμμετείχαν στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2011 του Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας (Tactical Leadership Programme (TLP)), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Αλμπαθέτε της Ισπανίας από 2 έως 27 Μαίου.

Οι Σμηναγοί Λουκάς Θεοχαρόπουλος και Χαρίλαος Νίκου, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματικό επίπεδο κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD)- εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm, εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.

Οι δύο Ιπτάμενοι της 343 Μοίρας ψηφίστηκαν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ως καλύτεροι Πολεμιστές της εκπαιδευτικής σειράς (The Warrior of the TLP Course 2011-3).

«Είμαστε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες - παρ' όλα αυτά, όμως, το ηθικό είναι ακμαιότατο και χαίρομαι ιδιαίτερα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας που το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουνε και οι φίλοι, αλλά και όσοι επιμένουν με απειλές να αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, απευθυνόμενος στα στελέχη της 343 Μοίρας.

Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις από: τη Γαλλία με τέσσερα Mirage 2000 και δύο Alpha Jet, την Πολωνία με τέσσερα F-16 και τέσσερα Mig-29, τη Γερμανία με δύο Eurofighter και δύο Tornado, το Ηνωμένο Βασίλειο με δύο Hawk, την Ισπανία με δύο Eurofighter και την Τουρκία με δύο F-4E. H Ιταλία διέθεσε δύο αεροσκάφη, ένα ελικοφόρο και ένα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν αποστολές εναέριας απαγόρευσης, απαγόρευσης πτήσεων, αεροπορικής υποστήριξης, έρευνας και διάσωσης σε συνθήκες ημέρας και νύκτας κλπ.

skai.gr

Δείτε ζωντανά την εκτόξευση του Juno για το σύστημα του Δία




Free live streaming by Ustream
Καιρού επιτρέποντος, η αποστολή Juno της NASA αναχωρεί το απόγευμα της Παρασκευής για να αποκαλύψει τι κρύβεται κάτω από τα αέρια πέπλα του Δία. Οι απαντήσεις που θα δώσει ίσως επιβεβαιώσουν τις θεωρίες για το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος, αλλιώς οι αστρονόμοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν όσα νόμιζαν ότι γνώριζαν.

Ο Δίας, ο αρχαιότερος, μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος από τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος, σχηματίστηκε από τα ίδια συστατικά από τα οποία αποτελείται και ο Ήλιος: υδρογόνο, ήλιο και μικρές ποσότητες άλλων στοιχείων.

«Το σημαντικό είναι ότι θα κοιτάξουμε σε ένα από τα πρώτα στάδια στην ιστορία του Ηλιακού Συστήματος» εξηγεί ο Σκοτ Μπόλτον, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια.

«Αμέσως μετά το σχηματισμό του Ήλιου, τι ήταν αυτό που επέτρεψε στους πλανήτες να σχηματιστούν, και γιατί οι πλανήτες έχουν ελαφρώς διαφορετική σύσταση από τον Ήλιο;» λέει ο ίδιος.

Το Juno θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Δία το 2016 και αναμένεται να αντέξει την ισχυρή ακτινοβολία που επικρατεί σε αυτή την περιοχή για περίπου ένα χρόνο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της NASA δίνει 70% πιθανότητα κατάλληλων καιρικών συνθηκών για την εκτόξευση της Παρασκευής, η οποία προγραμματίζεται για τις 18.34 ώρα Ελλάδας. Το χρονικό παράθυρο για την εκτόξευση θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Το σκάφος των τεσσάρων τόνων είναι η πρώτη αποστολή που θα ταξιδέψει πέρα από την τροχιά του Άρη κινούμενο αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια -η προηγούμενη αποστολή στον Δία, το περίφημο Galileo, βασιζόταν σε μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια πλουτωνίου.

Το σκάφος παίρνει το όνομα της Τζούνο, του ρωμαϊκού αντίστοιχου της θεάς Ήρας, η οποία σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν η μόνη που μπορούσε να κοιτάξει μέσα από τα σύννεφα με τα οποία τύλιγε ο Δίας τον εαυτό του για να κρύψει τις ατασθαλίες του.

Τώρα, η Ήρα καλείται να:

  • Μετρήσει πόσο νερό υπάρχει στην ατμόσφαιρα του Δία. Η περιεκτικότητα σε νερό έχει άμεση σχέση με το πού σχηματίστηκε ο πλανήτης: ορισμένοι πιστεύουν ότι βρισκόταν ανέκαθεν στη σημερινή του θέση (πέντε φορές μακρύτερα από τον Ήλιο από ό,τι η Γη), ενώ άλλοι εκτιμούν ότι σχηματίστηκε στις παρυφές του Ηλιακού Συστήματος και αργότερα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό του.
  • Εξετάσει τη σύσταση, τη θερμοκρασία, τις κινήσεις των νεφών και άλλες παραμέτρους
  • Χαρτογραφήσει το μαγνητικό και το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη. Αυτό ίσως απαντήσει στο ερώτημα του αν ο Δίας έχει στερεό πυρήνα, ή αν αποτελείται εξολοκλήρου από αέρια.
  • Μελετήσει τη γιγάντια μαγνητόσφαιρα του Δία, προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία για την αλληλεπίδραση του μαγνητικού πεδίου με την ατμόσφαιρα. Επιπλέον, θα εξετάσει το σέλας που εκδηλώνεται στο βόρειο και νότιο πόλο του πλανήτη.
LEGO στο Διάστημα

Στο εσωτερικό του σκάφους η NASA έχει κρύψει τρία αγαλματίδια στο πλαίσιο εκπαιδευτικής συνεργασίας με τη LEGO.


Το «πλήρωμα» του Juno είναι μια προσφορά της LEGO

To πρώτο «ανθρωπάκι» είναι ο Δίας, που κρατά στο χέρι του έναν κεραυνό. Το δεύτερο είναι η Ήρα, η οποία βλέπει μέσα από τα πέπλα του Δία και αναζητά την αλήθεια με έναν μεγεθυντικό φακό.

Το τρίτο αγαλματίδιο είναι ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, ο Ιταλός αστρονόμος που έκανε σημαντικές παρατηρήσεις για το σύστημα του Δία και με το τηλεσκόπιό του ανακάλυψε τα τέσσερα μεγαλύτερα φεγγάρια του: Ευρώπη, Γανυμήδης, Ιώ και Καλλιστώ.

Το σκάφος μεταφέρει επίσης μια αναμνηστική πλάκα με μια αυτοπροσωπογραφία του Γαλιλαίου και ένα απόσπασμα από τις ιστορικές του παρατηρήσεις. Την πλάκα, κατασκευασμένη από αλουμίνιο, προσέφερε η Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος.

Το Juno θα εκτοξευτεί με πυραυλοφορέα Atlas V, εξοπλισμένο με πέντε βοηθητικούς πυραύλους στερεών καυσίμων.

Ακόμα και με τόση ισχύ, όμως, το σκάφος θα χρειαστεί επιπλέον επιτάχυνση για να φτάσει στον προορισμό του εγκαίρως.

Για να το καταφέρει, θα περάσει ακόμα μια φορά από τη γειτονιά της Γης και θα περάσει πίσω της, χρησιμοποιώντας το βαρυτικό της πεδίο ως «σφεντόνα» για να κερδίσει ταχύτητα.

Γύρω στο 2017, ένα χρόνο μετά την άφιξή του, το Juno θα αυτοκαταστραφεί στην ατμόσφαιρα του Δία. Αυτό αποφασίστηκε προκειμένου να μην μολύνει το σκάφος τον δορυφόρο του πλανήτη Ευρώπη, όπου οι επιστήμονες δεν αποκλείουν να υπάρχει ζωή. Δείτε περισσότερα βίντεο και animation στο κανάλι της αποστολής στο YouTube.

Newsroom ΔΟΛ

Ρε τον Rowan και δεν του φαίνεται!

Η McLaren F1 θεωρούνταν τη δεκαετία του 90 το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στο κόσμο μιας και έπιανε 360 χλμ./ώρα, φτάνοντας στα 200 σε 9 δευτερόλεπτα. Σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν 100 και η αξίας της είναι 750.000 ευρώ.

Ένα απ' αυτά είχε ο γνωστός Mr. Bean, λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων και το διέλυσε πάλι, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Το είχε διαλύσει και το 1999 (φώτο δεξιά) αλλά ενώ τότε το επισκεύασε τώρα το αποτελείωσε μιας και εκτός την τράκα έπιασε και φωτιά (φώτο στη μέση)

http://resources1.news.com.au/images/2011/06/07/1226070/993993-rowan-atkinson.jpghttp://images.mirror.co.uk/upl/m4/aug2011/9/2/mclaren-f1-super-car-belonging-to-rowan-atkinson-after-her-crashed-on-the-a605-pic-rex-features-328042264.jpghttp://images.mirror.co.uk/upl/m4/aug2011/9/0/rowan-atkinson-s-mclaren-f1-supercar-after-a-crash-in-1999-pic-rex-features-64971328.jpg

Ρε τον μπαγάσα τον Rowan και δεν του φαίνεται!!

Η McLaren F1 θεωρούνταν τη δεκαετία του 90 το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στο κόσμο μιας και έπιανε 360 χλμ./ώρα, φτάνοντας στα 200 σε 9 δευτερόλεπτα. Σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν 100 και η αξίας της είναι 750.000 ευρώ.

Ένα απ' αυτά είχε ο γνωστός Mr. Bean, λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων και το διέλυσε πάλι. Το είχε διαλύσει και το 1999 (φώτο δεξιά) αλλά ενώ τότε το επισκεύασε τώρα το αποτελείωσε μιας και εκτός την τράκα έπιασε και φωτιά (φώτο στη μέση)

http://resources1.news.com.au/images/2011/06/07/1226070/993993-rowan-atkinson.jpghttp://images.mirror.co.uk/upl/m4/aug2011/9/2/mclaren-f1-super-car-belonging-to-rowan-atkinson-after-her-crashed-on-the-a605-pic-rex-features-328042264.jpghttp://images.mirror.co.uk/upl/m4/aug2011/9/0/rowan-atkinson-s-mclaren-f1-supercar-after-a-crash-in-1999-pic-rex-features-64971328.jpg

Άντε και στα δικά μας μπρε...

Στο Λονδίνο ήδη έχουν μαρκάρει με αυτοκόλλητα τις "περιοχές τους"...
εμείς εδώ γιατί αργούμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει; Γιατί καθυστερεί;
Πάλι ουρά της Ευρώπης θα 'μαστε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOSRMPEceyAYivbxl-UQtyjOv8zEdK4GwHNgbmMWsiBbe4YJfyEaWG3bGaY990mqbUFayTyCKFLHGvBH_snztwxZXgns7xMnckRFENhpDGpnWMDM8kNe2lsWwFskUDXKbJINCflQVQBdC8/s400/shariahzone3.jpg

Όχι στα ναρκωτικά, όχι στη νάρκωση…

του ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

Μετά την αποενοχοποίηση της διαφθοράς, από την φοβερή παλιά κουβέντα του Ανδρέα Παπανδρέου, «είπαμε για κάποιο δωράκι, αλλά όχι και 500 εκατομύρια»!! και την σχεδόν αποποινικοποίησή της που ακολούθησε με την ξεδιάντροπη ατιμωρησία κάθε παράνομου πλουτισμού, ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, συνεπέστατος με την παλιά του προτροπή πως «μπορούμε να φυτέψουμε λίγο χασίς στις γλάστρες μας»!!, αποφάσισε —αφού έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματά μας, να αποποινικοποιήσει τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών που ελεύθερα εις το εξής θα πουλιούνται και θα αγοράζονται.

Με προφανή φυσικά τον κίνδυνο της κατακλυσμιαίας εξάπλωσης αυτής της κοινωνικής μάστιγας από την αυτονόητη αποενοχοποίηση τους στη συνείδηση της χωρίς ελπίδες και οράματα πλέον νεολαίας μας, που εξαρτημένη και κατεστραμμένη δεν θα μπορεί πλέον ούτε να σκέφτεται ούτε να αγωνίζεται παρά μόνον για τη δόση του θανάτου της.

Και ίσως αυτή να είναι στο βάθος και η…πεφωτισμένη σκέψη στο επιχειρούμενο έγκλημα.

Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, η άφρων αυτή κυβέρνηση φέρνει συγχρόνως και τη νομιμοποίηση του άλλου σκληρού ναρκωτικού, του τζόγου, με τους 35.000 «κουλοχέρηδες—φρουτάκια » που θα πλημμυρίσουν την αγορά για να ξεσκάσει έτσι αλλά και να εξαθλιωθεί κι’ άλλο ο λαός μέχρι να διαλυθούν οριστικά τα μισοδιαλυμένα ήδη σπίτια και οι οικογένειες.

Με την αστυνομία φυσικά— ω, της υποκρισίας, να είναι πάντα αυστηρή και άτεγκτη όταν κάθε τόσο θα μπουκάρει στο καφενείο της γειτονιάς για να συλλάβει 5-6 άνεργους και μεροκαματιάρηδες που εγκληματούν παίζοντας κανένα «θανάση» η καμιά φτηνή ποκίτσα, αφού η κυβέρνηση και το κράτος δεν έχουν μερίδιο από αυτές τις κακουργηματικές παρανομίες—εκτός ίσως μόνον από κανέναν αστυνομικό «προστάτη» που με το αζημίωτο ειδοποιεί όταν πρέπει…

Αυτή δυστυχώς είναι η πατρίδα μας πλέον, που από αλλού ξεκίνησε και αλλού έχει σήμερα φτάσει.

Σήμερα, που ενώ βρίσκεται πλέον στην άκρη του γκρεμού κάποιος αλαζόνας υπουργός (που κανείς δεν του έμαθε πως η εξουσία πρέπει να είναι γενναία, ταπεινή και ευπροσήγορη, αλλιώς είναι φασισμός) συγκρούεται εγωκεντρικά μέσα στο κατακαλόκαιρο με τους ταξιτζήδες, παραλύει την χώρα και διαλύει τον τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Και από την άλλη, η τακτική θαμώνας της λέσχης μπίλντεμπεργκ, υπουργός της παιδείας Διαμαντοπούλου μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης και με την κοινωνία οργισμένη και απελπισμένη να θέλει να διορθώσει τα πανεπιστήμια--που οι ίδιοι διαλύσανε, ξεσηκώνοντας όχι μόνον την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα σε λίγο, για να έχουν έτσι θέματα να μας απασχολούν στα ΜΜΕ της νόμιμης κοινωνικής νάρκωσης και να περνάνε έτσι ανενόχλητα τα νομοσχέδια αυτής της τραγική κυβέρνησης.

Τελικά έχει βαλθεί να τα ξεχαρβαλώσει και να τα ανασκολομπίσει όλα αυτός ο επικίνδυνος πρωθυπουργός, που μόλις λίγα χρόνια πριν και απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τις διεκδικήσεις των Τούρκων, είχε εκστομίσει την πατριωτική κορώνα, «καλύτερα λιγότερα στρέμματα γης και να κοιμόμαστε ήσυχοι…»!!

Επιτέλους λοιπόν,, κανείς δεν θα βρεθεί σ’ αυτόν τον έρημο τόπο να εμποδίσει την κατρακύλα και τον ξεπεσμό και να βροντοφωνάξει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ;

Ιδιαίτερα σήμερα που αλλάζει ο καιρός και αρχίζει να ταρακουνιέται το παγκόσμιο σύστημα της οργουελικής τραπεζοληστρικής κόλασης, με τα μέχρι χτες δεδομένα να έχουν γίνει δραματικά ζητούμενα που βάζουν άλλους όρους πατριωτισμού, δημοκρατίας και πολιτικής στάσης στον καθένα μας.

Αλλά και άλλους όρους ΛΑΟΥ για ποιητές και για ποιμένες.

Πλάκα μας κάνουν.. επιβάλλουν περιβαλλοντικό τέλος σε αεροδρόμιο που δεν διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση!

Προβάλλουν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ την ιδέα του Δήμου Ηρακλείου να επιβάλλει «περιβαλλοντικό τέλος» στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης τονίζοντας μάλιστα ότι το τέλος θα καθορίζεται από τον..τόνο των καυσίμων για να μπορεί το μέτρο να αποφέρει και περισσότερα χρήματα δεδομένου ότι το καλοκαίρι οι πτήσεις καθημερινά ξεπερνούν τις 150!!

Η συνέχεια στο http://irakliotikosteki.blogspot.com/

Γ. Καρασμάνης (ΝΔ-Πέλλα): «Να μην καταργηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αριδαίας»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη .

ΘΕΜΑ: «Να μην καταργηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αριδαίας».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για επικείμενο κλείσιμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αριδαίας έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη αναστάτωση και ανησυχία στους δημότες της Αλμωπίας, οι οποίοι με αγανάκτηση παρατηρούν να πλήττεται και ν’ απαξιώνεται η ακριτική και προβληματική αυτή περιοχή του Νομού μας ( εξαιτίας των προωθούμενων Κυβερνητικών επιλογών ), από τη στιγμή που σχεδιάζεται ή δρομολογείται η σταδιακή αποψίλωσή της από τη λειτουργία διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών.

Επειδή προκειμένου οι πολίτες της Αλμωπίας να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς στον κρίσιμο και κομβικό τομέα της πυροπροστασίας, απαιτείται όχι απλώς η συνέχιση της λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυσή της, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές.

Επειδή ακόμη οι ιδιαιτερότητες της Αλμωπίας ( τεράστια γεωγραφική έκταση, οικισμοί και χωριά που ήδη βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Αριδαία που είναι η έδρα της Υπηρεσίας, μεγάλος αριθμός δασών και δασικών εκτάσεων κλπ ) επιβάλλουν την ύπαρξη στην περιοχή μιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα και έγκαιρα όταν χρειασθεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,

Εάν εγγυάται τη συνέχιση της λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας και αν θα προβεί σε ενέργειες για την περαιτέρω ενίσχυσή της, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Όταν ο Πρωτόπαππας απειλούσε σαν πολίτης, τους βουλευτές της ΝΔ ότι θα "λογοδοτήσουν"...

http://kalyteresmeres.files.wordpress.com/2011/08/otoe-02.jpg?w=781http://kalyteresmeres.files.wordpress.com/2011/08/otoe-01.jpg?w=725του Τάκη Μαχαίρα, Πολιτικού Επιστήμονα,
Συμβούλου Πολιτικής & Επικοινωνιακής Στρατηγικής

Εξεγείρονται (και δικαίως) οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν είτε οι «αγανακτισμένοι» πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, είτε κλάδοι επαγγελματιών ή εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής με τις οποίες διαφωνούν, στρέφονται εναντίον τους, εκδίδοντες ανακοινώσεις, φυλλάδια ή αφίσες, με ονομαστικές καταγγελίες, προσωπικές καταφορές, ακόμη και «επικηρυκτικές» φωτογραφίες. Και (ορθώς) εκφράζουν την αποδοκιμασία τους προς τέτοιες πρακτικές, υπεραμυνόμενοι του δικαιώματός τους ως εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού, να ψηφίζουν κατά συνείδηση τα Σχέδια Νόμου, που έρχονται προς συζήτηση στην Εθνική Αντιπροσωπεία, χωρίς τον κίνδυνο της δημόσιας διαπόμπευσης, την απειλή της «στηλίτευσης» ή (ακόμη χειρότερα) το φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Κάθε δημοκρατικών πεποιθήσεων πολίτης, ανεξάρτητα από την κομματική του ένταξη ή την ενδεχόμενη προσωπική του συμφωνία ή διαφωνία με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση και ψηφιζόμενες από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ρυθμίσεις των επιμέρους πολιτικών επιλογών, θα μπορούσε να συμφωνήσει μαζί τους. γιατί πράγματι, τέτοιου είδους αυθαίρετες και εξτρεμιστικές πρακτικές, από όπου και αν προέρχονται, είναι – και πρέπει να είναι – απερίφραστα καταδικαστέες. Καθώς πέραν από αυταπόδεικτα αντιδημοκρατικές, είναι και εξόχως επικίνδυνες για την ομαλή πορεία της πολιτικής ζωής της χώρας μας, την οποία εκδηλούμενες πισωγυρίζουν στον αναχρονισμό και την πολιτική υπανάπτυξη.

Αλλά … Σε όλα αυτά υπάρχει ένα «αλλά», που ακυρώνει την «ιερή αγανάκτηση» των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητεί τη φερεγγυότητα των όποιων αντιδράσεών τους και εγείρει για τους ίδιους μείζον ζήτημα αξιοπιστίας. Πότε, αλήθεια, ανακάλυψαν οι Βουλευτές του «Κινήματος» την απέχθειά τους προς τέτοιες πρακτικές; Πότε διαπίστωσαν τον βαθιά αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο για τη χώρα εξτρεμιστικό τους χαρακτήρα; Τώρα; Τώρα που τις υφίστανται; Γιατί στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, ακριβώς τις πρακτικές αυτές, το κόμμα τους τις εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου και κατά κόρον τις χρησιμοποίησε ως «όπλο» στην πολιτική αντιπαράθεσή τους με τις (τότε) κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Τότε οι πρακτικές αυτές δεν ήταν αντιδημοκρατικές; Δεν ήταν ακραίες; Δεν όφειλαν να τις καταδικάσουν;

Και για να μην χανόμαστε σε ατέρμονες ερωτήσεις. Στην αρχή, παρατίθεται ένα έγγραφο με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 1990, της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), που υπογράφεται από τον τότε Πρόεδρό της, μετέπειτα κατ’ επανάληψη Υφυπουργό και Υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σημερινό Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του «Κινήματος», κ. Χρήστο Πρωτόπαπα. Το έγγραφο αυτό (που αναδημοσιεύεται από το βιβλίο του αείμνηστου Γιάννη Βούλτεψη «Δέκα Σκληρά Χρόνια στη Νέα Δημοκρατία (1984-1993)», έκδ. «Προσκήνιο», Αθήνα 2005, σελ. 391-392), είναι ανατριχιαστικά αποκαλυπτικό της ΠΑΣΟΚ-ικής «διγλωσσίας». Και αποδεικνύει περιτράνως, ότι σήμερα οι διαμαρτυρόμενοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν «λούζονται» παρά τις πρακτικές τους. Ας αιτιώνται, λοιπόν, πρώτα εαυτούς για το σημερινό κατάντημα της χώρας. Και ας αναγνωρίσουν, έστω και καθυστερημένα, τις κολοσσιαίες ευθύνες τους γι’ αυτό. Και τ’ άλλα θα τα βρούμε …

http://kalyteresmeres.wordpress.com/

Ο Μανδραβέλης στη επιτροπή για το νόμο άρσης ανωνυμίας των blogs!! Τον Πρετεντέρη πως και τον άφησαν απ' έξω;Ο Μανδραβέλης στη επιτροπή για το νόμο άρ

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου συστήνεται ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων.

Ειδικότερα η επιτροπή θα ασχοληθεί με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.

Σύμφωνα με την απόφαση την επιτροπή συγκροτούν ο Αθανάσιος Ράντος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως πρόεδρος και μέλη οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος. Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.

Η επιτροπή δεν θα αμοιφθεί για το έργο της.

Το ΠΑΣΟΚ ρε είναι καθαρό και δεν έχει πάρει ούτ ευρώ απ' τη Siemens!!

Γι'αυτό φταίει σίγουρα η ΝΔ που παραπληροφορεί!

Τσουκάτος: Τα 420.000 € πήγαν στο Ταμείο της Χαριλάου Τρικούπη
Description: Description: http://www.e-forologia.gr/images/newspapers/510/big/20080620.jpg
Αλλά τα φασιστόμουτρα της ΝΔ δεν λένε ότι ο Τσουκάτος εννοούσε αυτόν τον Χαρίλαο Τρικούπη και όχι το ΠΑΣΟΚ!!!!



Το ΠΑΣΟΚ ρε είναι καθαρό και δεν έχει πάρει ούτε ευρώ απ' τη Siemens!!
Τα λεφτά απ' τα μαύρα ταμεία πήγαν στον παραπάνω Χαρίλαο Τρικούπη και
όλα τ'αλλα είναι κακοήθειες και προπαγάνδα της ΝΔ

Η παρωδία δίκης των έξι και η περίεργη περίπτωση του αντ/σχη Πτολεμαίου Σαρηγιάννη

Στις 6 Φεβρουαριου1921 έγινε στο Λονδίνο η πρώτη συνδιάσκεψη των Συμμάχων (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία) στην οποία συμμετείχε η Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον τότε πρωθυπουργό Καλογερόπουλο. Την Ελληνική στρατιά της Μ. Ασίας αντιπροσώπευε ο αντ/σχης Πτολεμαίος Σαρηγιάννης ως ειδικός σύμβουλος σε στρατιωτικά θέματα που αφορούσαν το μέτωπο. Ο Σαρηγιάννης είχε κάνει λαμπρές σπουδές στο εξωτερικό, ήταν απόφοιτος της σχολής Πολέμου της Γαλλίας, εθεωρείτο άριστος επιτελικός, είχε προαχθεί επ΄ανδραγαθία στην μάχη του Σκρα το 1917, ενώ ήταν υπαρχηγός του Γενικού επιτελείου στην Μικρά Ασία επί Βενιζέλου.

Γενικά είχε ιδιαίτερη σύνδεση με τον επιτελάρχη Θεόδωρο Πάγκαλο του οποίου ήταν προστατευόμενος, αλλά δεν αντικαταστάθηκε μετά την πολιτική μεταβολή του Νοεμβρίου, καθώς η Κυβέρνηση θεώρησε πως έπρεπε να υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος με την προηγούμενη ανώτατη διοίκηση που τα περισσότερα μέλη της είτε είχαν παραιτηθεί (Παρασκευόπουλος), είτε είχαν αυτομολήσει ενώπιον του εχθρού πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη (Κονδύλης, Ιωάννου, Ζαφειρίου κτλ) που βρισκόταν υπό διεθνή Αρμοστεία.

Ο Σαρηγιάννης στην Συνδιάσκεψη του Λονδίνου στην οποία συμμετείχε ως ο κύριος στρατιωτικός σύμβουλος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ερωτώμενος σχετικά με τις δυνατότητες του Ελληνικού στρατού, προσπάθησε να πείσει ότι ο Ελληνικός στρατός (80.000 άνδρες τότε) είχε τις δυνάμεις να συντρίψει τον Κεμάλ εντός τριών μηνών βαδίζοντας αν χρειαζόταν και πέραν της Άγκυρας. Ο Αρχιστράτηγος της Γαλλίας Foch νικητής του Α΄ παγκοσμίου πολέμου που παρευρισκόταν στις συσκέψεις δήλωσε πως χρειάζονταν 27 μεραρχίες για την επιχείρηση. Ο Σαρηγιάννης απτόητος βεβαίωνε τους Βρετανούς ιθύνοντες (ναύαρχος Κάρρ) πως ο Ελληνικός στρατός ήταν έτοιμος για προέλαση. Ο Δημήτριος Γούναρης που εν τω μεταξύ είχε επίσης έρθει στο Λονδίνο μετά από πρόσκληση της Συνδιάσκεψης, ακολούθησε τις συμβουλές του Σαρηγιάννη, θεωρώντας πως η επικείμενη στρατιωτική επιτυχία στο μέτωπο θα ενδυνάμωνε διπλωματικά την Ελλάδα. Να σημειωθεί πως ο διοικητής της στρατιάς της Μ. Ασίας υποστράτηγος Παπούλας μετέπειτα μάρτυρας κατηγορίας στην παρωδία δίκης των "εξ", δεν εκδήλωσε αντίθεση στην επιχείρηση. Αντίθεση εκδήλωσε ο υποστράτηγος Γουβέλης που παραιτήθηκε από το Γενικό Επιτελείο, αλλά και ο απόστρατος Βίκτωρ Δούσμανης. Αμφότεροι με εκθέσεις τους προς την Κυβέρνηση ζητούσαν την ενίσχυση του μετώπου με 50.000 άνδρες πριν την περαιτέρω προέλαση, καθώς ορθώς επεσήμαναν την ενδυνάμωση του εχθρού.

Οι συμβουλές και η επιμονή του Σαρηγιάννη και το διπλωματικό αδιέξοδο του Λονδίνου, παρέσυραν την Κυβέρνηση και οδήγησαν στην αποτυχημένη επίθεση του Μαρτίου του 1921, όπου ο Ελληνικός στρατός είχε απώλειες 5.000 νεκρούς αγνοούμενους και τραυματίες. Το ηθικό των Κεμαλιστών ανέβηκε χάρις την νίκη αυτή και εκατοντάδες Τούρκοι αξιωματικοί έσπευδαν να ενισχύσουν τον Κεμάλ, ενώ σπουδαίος ήταν και ο διεθνής αντίκτυπος της αποτυχίας. Μετά την αποτυχία αυτή η κυβέρνηση δεν αποστράτευσε αμέσως τον Σαρηγιάννη, αλλά ο ίδιος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην επίθεση προς την Κιουτάχεια και το Εσκή Σεχίρ, αλλά κυρίως και στην τελική μοιραία προέλαση προς την Άγκυρα. Στο πολεμικό συμβούλιο της Κιουτάχειας (μια από τις δραματικότερες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας), ο Σαρηγιάννης υποστήριξε με θέρμη την προέλαση προς την Άγκυρα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Κεμάλ είχε ήδη συντριβεί και η νίκη ήταν εξασφαλισμένη.

Ο Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης αγορεύει στην "δίκη" των εξ
Ο Σαρηγιάννης αποστρατεύθηκε έξι μήνες (πολύ αργά πλέον) πριν την Μικρασιατική Καταστροφή. Πριν την "δίκη" των "εξ" και ενώ η Ελλάδα "καιγόταν" από την Μικρασιατική Καταστροφή, τους πρόσφυγες και τον κοινωνικο-οικονομικό αναβρασμό, ο Σαρηγιάννης επανήλθε στο στράτευμα από τον Πάγκαλο και την "επαναστατική κυβέρνηση Πλαστήρα-Γονατά" με προαγωγή για τις μεγάλες υπηρεσίες που είχε προσφέρει ως τότε. Ο Πάγκαλος τον κάλεσε και ως μάρτυρα στην προανάκριση της δίκης, αλλά δυστυχώς δεν σώζεται η κατάθεση του καθώς τα αρχεία της προανάκρισης καταστράφηκαν με ύποπτο τρόπο από την "επαναστατική κυβέρνηση" Πλαστήρα λίγους μήνες μετά την εκτέλεση (δολοφονία) των "εξι". Περιέργως ο Σαρηγιάννης δεν συμμετείχε ως μάρτυρας στην "δίκη" (ούτε και ως κατηγορούμενος ως μάλλον θα όφειλε κατά την γνώμη μας). Η υπεράσπιση του Χατζηανέστη (σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής) ζήτησε με αίτημα της να εξεταστεί σε αντιπαράσταση με τον κατηγορούμενο, αλλά ο "πρόεδρος" της έδρας Οθωναίος καταπατώντας τους πλέον στοιχειώδεις νομικούς κανόνες, αρνήθηκε αναιτιολόγητα να τον καλέσει ως μάρτυρα, αλλά ακόμη και να διαβάσει την κατάθεση του από την έδρα.

Το καλοκαίρι του 1925 ο Θεόδωρος Πάγκαλος αφού την προανήγγειλε από τις στήλες των εφημερίδων, επιβάλλει την δικτατορία του, με την συγκατάθεση της πλειοψηφίας της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης, γεγονός πρωτοφανές στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας. Η βασικότερη πρόθεση του Παγκάλου σύμφωνα με άρθρα και δηλώσεις του, ήταν η επανάληψη του πολέμου (revanche) με την Τουρκία. Ως αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον επικείμενο πόλεμο που θα ξεκινούσε με επίθεση στον Έβρο, επέλεξε (ποιόν άλλον;) τον Πτολεμαίο Σαρηγιάννη (μάλλον θα εκτίμησε τις επιδόσεις του στον Μικρασιατικό πόλεμο), στον οποίο ανέθεσε προσωπικά την ανασύνταξη του Ελληνικού στρατού και την προετοιμασία του για πόλεμο με την Τουρκία. Μετά την πτώση της Παγκαλικής δικτατορίας, ο Σαρηγιάννης αποστρατεύεται εκ νέου από την Οικουμενική κυβέρνηση Ζαίμη, ακολουθώντας την τύχη των υπολοίπων Παγκαλικών αξιωματικών. Στην Κατοχή συναντούμε τον στρατηγό πλέον Πτολεμαίο Σαρηγιάννη να διαπραγματεύεται σκληρά με το ΕΑΜ για αρχικά να αναλάβει την διοίκηση όλου του ΕΛΑΣ και λίγο μετά μια "μεραρχία" του ΕΛΑΣ. Τελικώς ορίστηκε υποδιοικητής του ΕΛΑΣ υπό τον Στέφανο Σαράφη (μην μείνει αναξιοποίητος τέτοιος "μέγας στρατάρχης") και μάλιστα στάλθηκε ως αντιπρόσωπος του ΕΑΜ στην συνδιάσκεψη του Λιβάνου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που προέκυψε από την Συνδιάσκεψη, συμμετείχε ως υφυπουργός στρατιωτικών και ήταν επίσης ένας από τους υπουργούς της αριστεράς που παραιτήθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου 1944, παραίτηση που οδήγησε στην κυβερνητική κρίση και στα αιματηρά "Δεκεμβριανά" που αιματοκύλισαν την Αθήνα.

Συμπέρασμα

Η άποψη μας για την "δίκη" των "εξ" έχει εκφραστεί τεκμηριωμένα πολλές φορές στο παρελθόν με αρκετές δημοσιεύσεις. Η περίπτωση Σαρηγιάννη και η κραυγαλέα απουσία του από το εδώλιο του κατηγορουμένου, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση για τον στημένο και προαποφασισμένο χαρακτήρα της "δίκης" που αποτέλεσε την πλήρη γελοιοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, για την συντεχνιακή υπεράσπιση των πραξικοπηματιών στρατιωτικών (Πάγκαλος, Πλαστήρας, Γονατάς, Οθωναίος) υπέρ άλλων συναδέλφων τους (Σαρηγιάννης). Υπάρχουν επίσης και βάσιμες υποψίες ότι οι σχέσεις Παγκάλου - Σαρηγιάννη διατηρήθηκαν και μετά τον Νοέμβριο του 1920, ενώ πολλοί συνδέουν τις σχέσεις αυτές με τις περίεργες εισηγήσεις του Σαρηγιάννη κατά το κρίσιμο πολεμικό έτος του 1921 (δεν υπάρχουν πάντως σοβαρά στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο).

Προφανώς δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Σαρηγιάννης εσκεμμένα συμβούλεψε εσφαλμένα για να οδηγήσει την Ελληνική στρατιά στην ήττα και στον όλεθρο. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδιανόητο για Έλληνα αξιωματικό του στρατού και ούτε εμείς υιοθετούμε μια τέτοια κατηγορία. Για τους "έξ" αθώους που εκτελέστηκαν (δολοφονήθηκαν) υπήρχαν άραγε τέτοιες αποδείξεις;

Ι. Β. Δ.

ΠΗΓΕΣ
Γεράσιμος Βασιλάτος, Η δίκη των "εξ"
Ξενοφών Στρατηγός, Η Ελλάδα στην Μικρά Ασία
Γενικό Επιτελείο Στρατού, Επίτομος Ιστορία της Μικρασιατικής εκστρατείας
Ιωάννη Πασσά, η αγωνία ενός έθνους

http://www.istorikathemata.com/2011/08/blog-post_05.html

Ομολογία αποτυχίας, η επιστολή Μπαρόζο στους ηγέτες της Ευρωζώνης

Ο Μπαρόζο σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ευρωζώνης, αναφέρει ότι τα μέτρα της 21ης Ιουλ.2011 για την Ελλάδα, δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στις αγορές.
Οι αγορές τονίζουν, μεταξύ  άλλων λόγων, την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα που οφείλεται στην οικονομική μεγέθυνση και την καθυστερημένη απόφαση σχετικά με τις δημοσιονομικές προσαρμογές στις ΗΠΑ, αλλά πρώτα και κύρια,


την απείθαρχη επικοινωνία και την πολυπλοκότητα και τις  ελλείψεις του πακέτου της 21ης Ιουλίου.
Στην συνέχεια της επιστολής του αναφέρει:
Όποιοι και αν είναι οι παράγοντες πίσω από την έλλειψη επιτυχίας, είναι σαφές ότι δεν διαχειριζόμαστε πλέον μια κρίση, απλά στην περιφέρεια της ζώνης του ευρώ.


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/blog-post_684.html



Ανέστειλαν την απεργία οι ταξιτζήδες

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/ap4-480x0.jpgΤην αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες ταξί. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, οι αυτοκινητιστές με ψήφους 13 υπέρ της αναστολής και 6 κατά, αποφάσισαν τη λήξη των κινητοποιήσεων μετά από 19 ημέρες.

Κατά της αναστολής των κινητοποιήσεων τάχθηκαν τα σωματεία αυτοκινητιστών Σπάρτης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων, καθώς και δύο σωματεία της Αθήνας. Απών από την ψηφοφορία ήταν τα σωματεία της Ρόδου και της Σύρου.

Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί και διήρκεσε περισσότερο από 3 ώρες.

Το λόγο πήραν 21 μέλη του Σωματείου τα οποία κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Όλα τα μέλη όπως ήταν φυσικό τάχθηκαν κατά του ανοίγματος, ωστόσο οι περισσότεροι σημείωσαν πως πρέπει να ανασυνταχθούν, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να περιμένουν να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών.

Αναλόγως με το πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις στα τέλη Αυγούστου, θα καθορίσουν και τη στάση τους.

Όπως είναι φυσικό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν και απόψεις για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Ωστόσο στην ψηφοφορία υπερίσχυσε η πρόταση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σαμαράς: Το ευρωομόλογο ή η ενίσχυση του Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης θα αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους

Η αμερικανίδα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε...

Δεν παίζεται με τίποτα η «δεν είμαι Αμερικανίδα» κυρία Παναρίτη. Αφού με καθυστέρηση ημερών προσπάθησε να διαψεύσει το δημοσίευμα του «Γκάρντιαν» ότι «δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα», πήγε στη Βουλή να μοιράσει σχετική δήλωση στους δημοσιογράφους.

Εκεί συνάντησε δημοσιογράφου του «Ελεύθερου», ο οποίος το Σάββατο βγάζει το τελευταίο του φύλλο. Ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε την Παναρίτη για την δήλωση που του έδωσε και της ζήτησε «κατανόηση αν δεν δημοσιευθεί γιατί είναι το τελευταίο φύλλο».

«Δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι γι’ αυτό» ήταν η απάντηση της Παναρίτη. We will remember that.

http://www.antinews.gr/2011/08/05/116635

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League

ΠΑΟΚ - Καρπάτι (Ουκρανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός Βόλου - Παρί Σαν Ζερμέν
Δυναμό Τιφλίδας - ΑΕΚ

Πρώτα παιχνίδια στις 18 Αυγούστου (όπως τα βλέπετε) επαναληπτικοί στις 25 Αυγούστου (αντίστροφα)

Σύσκεψη πολιτικών στελεχών προερχόμενων κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Αριστεράς, ευρεία σύσκεψη πολιτικών στελεχών προερχόμενων κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο. Στα πλαίσια αυτής της σύσκεψης έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Χώρας μας.

Η οικονομική κρίση, η κρίση του πολιτικού συστήματος και οι καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο κλπ – που σηματοδότησαν την απώλεια ενός σημαντικού τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας και οδήγησαν το λαό μας σε απόγνωση βρέθηκαν στο επίκεντρο των πολύωρων συζητήσεων.

Όλοι όσοι συμμετείχαν τόνισαν την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης και τη ριζική αλλαγή, με τη διαμόρφωση μιας μεγάλης Λαϊκής, Πατριωτικής, Προοδευτικής και Κοινωνικής συσπείρωσης, που θα βγάλει τη Χώρα από τη σημερινή κρίση.

Στη Σύσκεψη πήραν μέρος :

Ασημακόπουλος Βασίλης Νέος Αγωνιστής

Βασιλικόπουλος Κρίτων

Γαλανός Νίκος Άρμα Πολιτών

Γκόβας Γιάννης Κοινωνική Αριστερά

Δραγώνα Βίβιαν

Κοτσακάς Αντώνης Κοινωνική Αριστερά

Κότσιας Σπύρος Κοινωνική Αριστερά

Μόστρας Θεόδωρος Νέος Αγωνιστής

Οικονόμου Βασίλης Βουλευτής Άρμα Πολιτών

Ουρεϊλίδης Ηλίας

Ραυτόπουλος Γιώργος Κοινωνική Αριστερά

Σπέντζος Νίκος Δημοκρατική Αναγέννηση

Στεφάνου Γιάννης

Τουμανίδης Παύλος ΔΗΚΚΙ

Τσουκαλάς Κώστας Νέος Αγωνιστής

Φραγκιαδάκη Μαρία

Χατζηαντωνίου Γιάννης Νέος Αγωνιστής

Ρεν: Τρέχουμε για να πείσουμε τις αγορές

http://s.enet.gr/resources/2011-08/rehn1-thumb-medium.jpgΗ συμφωνία της 21ης Ιουλίου, δεν έδρασε κατευναστικά στις αγορές, όπως περίμεναν οι ηγέτες της Ε.Ε., παραδέχθηκε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι οι απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή της θα πρέπει να «τρέξουν». Προανήγγειλε ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας θα έχουν ολοκληρωθεί αρχές Σεπτεμβρίου. «Είναι ζήτημα εβδομάδων και όχι μηνών» τόνισε.

Σχετικά με την επίθεση που δέχονται Ισπανία και Ιταλία από τις αγορές, ο Όλι Ρεν, τόνισε πως κάποιοι από τους λόγους προέρχονται εκτός της Ε.Ε., όπως είναι το χρέος των ΗΠΑ και τα πρόσφατα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη ενώ άλλοι λόγοι προέρχονται από το εσωτερικό της Ευρωζώνης. Όπως δήλωσε, αν και η συμφωνία της 21 Ιουλίου αποτελεί ορόσημο στη μάχη κατά της κρίσης υπήρχαν δυσκολίες για να την εμπεδώσουν οι αγορές.

Πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο του πακέτου θέλει χρόνο να εφαρμοστεί, αλλά οι αγορές επιθυμούν να εφαρμοστεί τώρα. Οι προσδοκίες αυτές είναι μη ρεαλιστικές τόνισε, αλλά σε κάθε περίπτωση οι αγορές απογοητεύθηκαν.

Η συμφωνία αυτή, δήλωσε, χρειάζεται να “στηθεί” τεχνικά και να επικυρωθεί από τα κράτη μέλη. Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, επισήμανε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα δράσουν με διαδικασίες κατεπείγοντως και με τηλεδιασκέψεις όσο συχνά χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το τεχνικό κομμάτι μέχρι τον Σεπτέμβριο και οι αγορές να ηρεμήσουν. Από εκεί και στο εξής, εξαρτάται από τα κράτη μέλη να επικυρώσουν τη συμφωνία στα κοινοβούλια τους, με τον Όλι Ρεν, να εκτιμά πως “τα κράτη μέλη θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες”.

Αυτό είναι το τίμημα της δημοκρατίας πρόσθεσε, για να επαναλάβει ότι "η πολιτική βούληση των ηγετών της Ε.Ε. να σώσουν το ευρώ δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν".

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημείωσε ότι θα πρέπει να επεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά και να αγοράζει κρατικά ομόλογα.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως η τρέχουσα κρίση των αγορών, δεν επηρεάζει απλώς την Ευρώπη αλλά όλη την παγκόσμια οικονομία για αυτό και πρέπει να βρεθεί παγκόσμια λύση, με την Ε.Ε. να έχει τον ρόλο που της αρμόζει.

Νωρίτερα ο επίτροπος είχε προαναγγείλει την παρουσιάση έκθεσης για το ευρωομόλογο, τον Σεπτέμβριο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
enet.gr

ALTER-Μια απ' τα ίδια: Τρεις μέρες χωρίς κεντρικό δελτίο ειδήσεων

ωρίς ενημέρωση θα μείνουν οι τηλεθεατές του ALTER, καθώς λόγω τετράωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας δεν θα βγει «στον αέρα» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σήμερα Παρασκευή, αλλά και το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, καταγγέλλουν την παράνομη, αντεργατική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά του Τηλεοπτικού Σταθμού και κηρύσσουν 4ωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, που εργάζονται στο ALTER.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-μέλη μας, κατ’ επανάληψη έχουμε διαμαρτυρηθεί για την παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια του τηλεοπτικού σταθμού ALTER CHANNEL. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες των μελών αλλά και των Ενώσεών μας, εξακολουθεί ο Τηλεοπτικός Σταθμός να αρνείται την πλήρη εξόφληση των αποδοχών μας από τον Ιανουάριο του 2011 έως και σήμερα. Οι Ενώσεις μας οφείλουμε να προασπίσουμε τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών μας, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα και τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την πλευρά του ALTER CHANNEL» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

3,8 δις ευρώ έφυγαν μέσα σε 8 χρόνια προς Αλβανία-Πακιστάν νόμιμα μέσω τραπεζών... χώρια τα παράνομα στις τσέπες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQPQENvh2X5QATM-NA99kkrnxfuaaTUdU3ghHJmRJ-lVgb8spNeMlgyJ4gFBelraSZwdB2QMACSuPj7M68e7IPH8Xro_Hh2A5DcDWgzwHpGH1TQWkfgctr9in1mw23s6ju8uYSpu5cH9A/s400/illegalaliens_12.jpgΣτοιχεία για τις εκροές και μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών από μετανάστες στις χώρες τους κατά τα τελευταία χρόνια διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, από το 2003 έως τον Μάιο του 2011, οι εκροές και μεταβιβάσεις χρημάτων μεταναστών στην Αλβανία έφτασαν τα 2.263,2 εκατ. ευρώ, στο Πακιστάν το 1,5 εκατ. ευρώ και στο Αφγανιστάν 0,2 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει επικαλεστεί δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μεγάλα ποσά "φεύγουν" από την Ελλάδα, χωρίς κανέναν έλεγχο προς την Αλβανία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει σχετικώς τη Βουλή.

Με το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, ο βουλευτής ενημερώνεται ότι, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ, οι περιπτώσεις αυτές πελατών αντιμετωπίζονται, από τις τράπεζες και τις εταιρείες μεταφοράς κεφαλαίου, ως πελάτες "υψηλού κινδύνου" για το ενδεχόμενο ξεπλύματος χρήματος, αλλά και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Αναφέρεται εξάλλου ότι απόρροια αυτού του κανονιστικού πλαισίου είναι ότι «λαμβάνονται από τα ιδρύματα αυτά αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας (όπως διερεύνηση του σκοπού των συναλλαγών και της προέλευσης κεφαλαίων), ιδίως περί συναλλαγών που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ ανά μεμονωμένη συναλλαγή ή περισσότερες συσχετιζόμενες συναλλαγές».

Η Τράπεζα της Ελλάδας ενημερώνει επίσης τον κ. Βελόπουλο ότι «στο πλαίσιο της κατάρτισης του ισοζυγίου πληρωμών της χώρας, συλλέγει από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα στατιστικά στοιχεία για όλες τις κατηγορίες διασυνοριακών συναλλαγών για τις οποίες διαμεσολαβούν, μεταξύ των οποίων και για εμβάσματα των οικονομικών μεταναστών».
http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/84562.jpgΟ Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα έχει χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες σήμερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Θαπατέρο για να συζητηθεί η αναστάτωση στις αγορές, ανέφερε η γαλλική προεδρία σε ανακοινωθέν της.

«Θα υπάρξουν δύο χωριστές συζητήσεις. Θα γίνουν το απόγευμα. Δεν έχω λεπτομέρειες για την ακριβή ώρα», ανέφερε μια εκπρόσωπος της προεδρίας, προσθέτοντας ότι ο Σαρκοζί παρακολουθεί την κατάσταση στις αγορές «κάθε στιγμή» αν και βρίσκεται σε διακοπές στη γαλλική Μεσόγειο.

Ερωτηθείς εάν ο Σαρκοζί θα συνομιλήσει επίσης με αξιωματούχους στις ΗΠΑ, στην Κίνα ή στην Ιαπωνία, και εάν η Ιταλία θα κληθεί να συμμετάσχει στη συζήτηση, η εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για άλλα τηλεφωνήματα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, και Ολ. Βόλου στο Eyropa League

Η κλήρωση θα ξεκινήσει στις 2:30 μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά απ' τη σελίδα της UEFA

ΠΑΟΚ (μάλλον θα έχει την πιο εύκολη κλήρωση):
(Οι ελληνικές ομάδες θα αντιμετωπίσουν κάποια ομάδα με κόκκινα γράμματα)
Trabzonspor AŞ (TUR)
FC Karpaty Lviv (UKR)
Heart of Midlothian FC (SCO)
Legia Warszawa (POL)
FK Ekranas (LTU)

Παναθηναϊκός:

FC Sochaux-Montbéliard (FRA)
Vitória SC (POR)
FC Alania Vladikavkaz (RUS)
Maccabi Tel-Aviv FC (ISR)
Shamrock Rovers FC (IRL)

AEK

BSC Young Boys (SUI)
Helsingborgs IF (SWE)
FK Crvena zvezda (SRB)
CS Gaz Metan Mediaş (ROU)
HJK Helsinki (FIN)
FC Dinamo Tbilisi (GEO)

Ολυμπιακός Βόλου

AS Roma (ITA)
Paris Saint-Germain FC (FRA)
RSC Anderlecht (BEL)
FC Dinamo Bucureşti (ROU)
Rosenborg BK (NOR)

Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο το ΥΠΟΙΚ-Αργούν οι επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ

Τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες ακόμη θα χρειαστεί να περιμένουν χιλιάδες πολίτες για να πάρουν τα χρήματα από την επιστροφή φόρου για το έτος 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι επιστροφές ύψους 1.500 ευρώ και άνω θα καθυστερήσουν λόγω της μη έγκαιρης προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε συνδυασμό με τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τις ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ.

Τα δυσάρεστα νέα αφορούν όσους δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις ΔΟΥ εντός του προβλεπόμενου από τον νόμο ορίου (δέκα ημέρες). Οι καθυστερήσεις γίνονται ακόμη πιθανότερες δεδομένου του μεγάλου φόρτου εργασίας των εφοριακών σε συνδυασμό με τη γενικότερη έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ λόγω των καλοκαιρινών αδειών.

Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή άνω των 1.500 ευρώ πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ τη φορολογική δήλωσή τους, προεκτυπωμένη ή μη κατά περίπτωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών εντός δέκα ημερών από την παραλαβή του εκκαθαριστικού τους σημειώματος (όπως αναγράφεται και στο εκκαθαριστικό).
Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, τότε το αρμόδιο τμήμα ή γραφείο εισοδήματος τους διαγράφει από την κατάσταση επεξεργασίας και μετά τη διαγραφή διαβιβάζει τη δήλωσή τους στο γραφείο επιστροφών, το οποίο μετά τους σχετικούς ελέγχους θα τη στείλει στη ΓΓΠΣ.
Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, θα χάσουν τη σειρά τους από κάποιον που ήταν πιο πίσω στη λίστα και η επιστροφή του φόρου τους θα αργήσει ακόμη περισσότερο.

Τι προβλέπεται
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του υπουργείου Οικονομικών, για τους πιο πάνω φορολογούμενους που έχουν διαγραφεί από την κατάσταση επεξεργασίας, όταν τελικά προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:

-Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομιστεί) είναι σωστό, θα συντάσσεται ΑΦΕΚ επιστροφής (Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης) και θα διαβιβάζετε στο γραφείο επιστροφών για την εξόφλησή του.
- Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι διαφορετικό, θα συντάσσεται το πιο πάνω ΑΦΕΚ και στη συνέχεια θα ενεργείται εκκαθάριση τροποποιητικής δήλωσης, η οποία υποβάλλεται βάσει των προσκομισθέντων δικαιολογητικών και η όλη διαδικασία θα τακτοποιείται στη ΔΟΥ.
- Για τους φορολογούμενους που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι (οφειλέτες κτλ.) το ποσό της επιστροφής τους στέλνεται στην αρμόδια ΔΟΥ με μαγνητικά ατομικά εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ από τη ΓΓΠΣ.

Επιβολή Ανώτατης τιμής πώλησης στα καύσιμα σε 3 νομούς της χώρας

Με βάση την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Σωκράτη Ξυνίδη και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι ανώτατες τιμές καταναλωτή διαμορφώνονται στους τρεις νομούς ως εξής:

– Δωδεκάνησα: 1,704 €/λ

- Κυκλάδες: 1,705 €/λ

- Χίος: 1,719 €/λ

Ταυτόχρονα, οι ανώτατες τιμές χονδρικής στους 2 νομούς διαμορφώνονται ως εξής:

- Δωδεκάνησα: 1,634 €/λ

- Χίος: 1,649 €/λ

Στο 2,4% από το 3,3% έπεσε ο πληθωρισμός

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο μειώθηκε κατά 1,4%. Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 10 - Ιουλίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 09 - Ιουλίου 10, παρουσίασε αύξηση 4,4%, έναντι αύξησης 3,1%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Το χρέος των ΗΠΑ οπτικοποιημένο (φώτο)

Η δεσμίδα μπροστά απ' τις παλέτες είναι 10.000$ και το πακέτο είναι 1 εκ $:

1 δις $

http://usdebt.kleptocracy.us/images/kleptocracy.us-1_billion_dollars-1,000,000,000_USD.jpg

1 τρις $

http://usdebt.kleptocracy.us/images/kleptocracy.us-1_trillion_dollars-1,000,000,000,000_USD-b.jpg

15 τρις $ (όσο το χρέος των ΗΠΑ)

http://usdebt.kleptocracy.us/images/kleptocracy.us-15_trillion_dollars-15,000,000,000,000_USD.jpg

114,5 τρις $ είναι όλες οι υποχρεώσεις των ΗΠΑ που δεν μπορεί να καλύψει (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις)

Σημείωση: Η βάση των "πύργου των $" είναι η μισή απ' ότι στις προηγούμενες δύο εικόνες προκειμένου το εμβαδόν να αντιστοιχεί στους δίδυμους πύργους

http://usdebt.kleptocracy.us/images/kleptocracy.us-115_trillion_dollars-115,000,000,000,000_USD.jpg

Επιτόκιο 10ετών ομολόγων

Το επιτόκιο που αποδίδουν τα 10ετή ομόλογα διαφόρων χωρών:

Γερμανία: 2.3% -0.107%
ΗΠΑ: 2.46% -0.15%
Ηνωμένο Βασίλειο: 2.67% -0.074%
Γαλλία: 3.18% -0.031%
Βέλγιο: 4.5% +0.019%
Ιταλία: 6.232% +0.132%
Ισπανία: 6.312% +0.038%
Ιρλανδία: 10.618% -0.22%
Πορτογαλία: 12.908% -0.199%
Ελλάς: 15.279% +0.037%

Το Χρηματιστήριο, ο κ. Σημίτης, ο κ. Λαλιώτης και … ο λογαριασμός

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2qNmg6ly2ERdNAdc9cWmfiyzV8eBzjXXz7yAUlQ1W0ryxMKuDMY2ICvQbP9qdaqBGO-dcI1xhzEngtnEuaY2Q-ZtMdeUViqIGXEPkZQEv7f-omTI0mMiy9MsdtoEX-Kv91QzTEf8dwEM/s320/LALIOTIS.jpgΗ χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού για το Χρηματιστήριο ξεκίνησε ως εξής:

«Στο Χρηματιστήριο δεν επιτρέπεται να ασκούνται ούτε κυβερνητικές, ούτε κομματικές παρεμβάσεις, ούτε επιτρέπεται, κατά μείζονα λόγο, οποιαδήποτε επιχείρηση εκμετάλλευσης της πορείας του Χρηματιστηρίου για να αντληθούν εκλογικά οφέλη από οποιονδήποτε»! Και ο κ. Σημίτης κατέληξε: «Καλώ όλους να διαφυλάξουμε την ηρεμία και την πολιτική ουδετερότητα του Χρηματιστηρίου»! (Κώστας Σημίτης, προεκλογική περίοδος, Μάρτης 2000).

Παρακολουθήστε τώρα το μέγεθος της πολιτικής αξιοπιστίας του κόμματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Θαυμάστε την πολιτική «ουδετερότητα», που τήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λαλιώτης, σε σχέση με το Χρηματιστήριο, κατά την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιούνη. Τότε ο κ. Λαλιώτης, από το βήμα της Χαριλάου Τρικούπη, δήλωνε μόλις 4 μέρες πριν τις ευρωεκλογές τα εξής:

Η συνέχεια στο http://kalyteresmeres.wordpress.com/

Σφαγή σε όλα τα χρηματιστήρια

Έντονη πτώση παρατηρείται με το άνοιγμα σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθώντας τη χθεσινή μεγάλη πτώση του Dow Jones που ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία 3 χρόνια φέρνοντάς τον στα επίπεδα του 2009. Το ΧΑΑ έχει πέσει στο 1.049,13 με πτώση -3,43% και τα υπόλοιπα:

Dow Jones 11383,68 -4,31% -512,76
Nasdaq 2556,39 -5,08% -136,68
DAX 6193,25 -3,45% -221,51
CAC 3238,47 -6,27% -216,47
SMI 5137,33 -2,80% -147,92
Nikkei 9299,88 -3,72% -359,30
Χρυσός 1658,90 0,16% 2,70
Άργυρος 39,27 -0,36% -0,14
Πετρέλαιο 83,94 -3,11% -2,69
Πλατίνα 1694,00 -1,73% -29,75
Χρυσή Λίρα (Π) 302,57 -1,91% -5,88

To ΠΑΣΟΚ και η Κάτια Μακρή «ξέχασαν» την ανωνυμία στα blogs όταν έγιναν κυβέρνηση

Με αφορμή την προαναγγελία των μέτρων κατά της ανωνυμίας των blogs (ιστολογίων) από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου, ενδιαφέρον παρουσιάζει η «αντίδραση» του αντιπολιτευόμενου ΠΑΣΟΚ και της αντικειμενικής ... ΠΑΣΟΚας Κάτιας Μακρή, εν έτει 2006, κατά την σύλληψη ενός blogger...

Διαβάστε τις εδώ: kolotoubes.blogspot.com

Κόβεται το τεμπελιό; Μάλλον όχι...

Στη Σέριφο βρίσκεται για "ολιγοήμερες" διακοπές, ο ΓΑΠ μαζί με τον Παπακωνσταντίνου... θα ακολουθήσουν άλλες "ολιγοήμερες" σε καμιά Κρήτη, ξέρετε στο παράνομο ξενοδοχείο (έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία) της γυναίκας Σηφουνάκη, και θα ακολουθήσουν ακόμα μερικές "ολιγοήμερες" σε κανά άλλο νησί... κατά τ' άλλα άφησε πίσω του τα τέρατα της πολιτικής Ραγκούση, Λοβέρδο να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα

Περνάει στα χέρια του Φλωρίδη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν διπλά χαρούμενο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ καθώς πέρα από την πρόκριση της ομάδας στο Europa League, έγινε και το deal με τον Βασίλη Φλωρίδη που είναι πλέον το νέο αφεντικό του «δικεφάλου».

Βγαίνοντας από το γήπεδο ο κ. Φλωρίδης έδωσε την χαρμόσυνη είδηση για τον κόσμο του ΠΑΟΚ καθώς στις κάμερες που τον περίμεναν τόνισε: «Τα βρήκαμε σε όλα και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Θα πορευτούμε από δω και πέρα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα. Τις επόμενες ημέρες θα μπουν στα ταμεία του ΠΑΟΚ 500.000 ευρώ».

«Είμαι εδώ για καλό σκοπό»

Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα και αμέσως μετά την λήξη του αγώνα της Τούμπας στα αποδυτήρια του γηπέδου βρέθηκε ο Βασιλάκης Φλωρίδης (μαζί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη) ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες για την πρόκριση τους και τους τόνισε: «Είμαι εδώ για καλό σκοπό. Θα το δείτε πολύ σύντομα».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Η αλήθεια πνίγηκε σε ύβρεις Βενιζέλου

Πώς γίνεται «όλες οι τράπεζες να είναι ασφαλείς» και ταυτόχρονα να κινδυνεύει το τραπεζικό σύστημα από ένα ρεπορτάζ; • Λασπολογία Βενιζέλου για τις αποκαλύψεις της «Ε» • Αφεση σε υπουργούς, από την υπόθεση Proton μέχρι το 1997! • Ομοβροντία από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ., στήριξη από ΛΑΟΣ

ΜΕ κρεσέντο κινδυνολογίας για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, σε πολύ υψηλούς τόνους σύγκρουση με την αντιπολίτευση και λασπολογώντας κατά της «Ελευθεροτυπίας», ο Ευάγγ. Βενιζέλος επιχείρησε να διαφύγει από τις πολιτικές κατηγορίες τών -πλην ΛΑΟΣ- κομμάτων στη Βουλή για τους χειρισμούς του σε σχέση με την Proton Bank.

Παραποιώντας σκοπίμως τα δημοσιεύματα της «Ε», προσπάθησε να εμφανίσει την εφημερίδα ότι βάλλει κατά του συνόλου του τραπεζικού συστήματος, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει επί της ουσίας ποιος είναι ο λόγος που έφερε ρύθμιση που απαλλάσσει αναδρομικά τον ίδιο και όλους όσοι διετέλεσαν υπουργοί Οικονομικών από το 1997, για κατά παρέκβαση πριμοδοτήσεις τραπεζών. Καυστικός ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «οι δημόσιες τράπεζες δεν υπάρχουν για να διασώζουν τους φίλους σας», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης καταλόγισε στον υπουργό σωρεία νομοθετικών παρατυπιών. Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα του Ν. Τσούκαλη (ΔΗΜ.ΑΡ.), αν όλα έγιναν για να καλυφθούν πρόσωπα και ενέργειες, και του Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) για το γιατί της αναδρομικότητας. Ο κ. υπουργός βρήκε και χθες υποστηρικτή τον μόνιμο συνοδοιπόρο κ. Καρατζαφέρη με το ΛΑΟΣ.

Με πολλές και οξύτατες σε αρκετά σημεία παρεμβάσεις του στη Βουλή , κατά των αντιδρώντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. κυρίως, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στο ακανθώδες ερώτημα γιατί έφερε στο χθεσινό νομοσχέδιο ρύθμιση, που απαλλάσσει αναδρομικά τον εαυτό του και όλους τους υπουργούς ώς πίσω, το 1997, για τις πριμοδοτήσεις των τραπεζών από τα διαθέσιμα του Δημοσίου.

Τα διαθέσιμα αυτά καθορίζεται επακριβώς υπό ποίες προϋποθέσεις δίνονται, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Διευθυντικά στελέχη του ΓΛΚ διαφώνησαν πλήρως με την πριμοδότηση της Proton, θεωρώντας την επισφαλή για το Δημόσιο.

Η επιμονή του υπουργού στη γραμμή των μη εξηγήσεων διατηρήθηκε αναλλοίωτη ακόμα και όταν βουλευτές υπενθύμισαν στον υπουργό ότι παρόμοια έγιναν και με την υπόθεση Κοσκωτά και ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

Ο υπουργός, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να παραποιήσει συνειδητά τα δημοσιεύματα της «Ε», παρουσιάζοντας την εφημερίδα να βάλλει κατά του συνόλου του τραπεζικού συστήματος, ενώ δεν δίστασε να αφήσει υπαινιγμούς για αμαρτωλές σχέσεις μεταξύ ΜΜΕ και τραπεζικών ομίλων, αφήνοντας ποταπή αιχμή για την «Ε».

Ρύθμιση

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, μετά τις αποκαλύψεις της «Ε» για την επισφαλή μεταχείριση της Proton στα μέσα Ιουλίου του 2011, κατέθεσε την ύστατη στιγμή και μία μέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου φωτογραφική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ από το 1997, βάσει της οποίας το υπουργείο Οικονομικών σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της χθεσινής συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο είχε ενταχθεί η ρύθμιση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης έθεσε αρχικά το θέμα, ζητώντας εξηγήσεις από το κυβερνητικό στέλεχος τόσο για την αναδρομικότητα της διάταξης όσο και για το περιεχόμενό της.

«Τι υπηρετεί αυτή η τροπολογία; Να μπαλωθεί εκ των υστέρων το πράγμα; Ναι, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι το σύστημα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δουλεύει για τις τράπεζες», υποστήριξε ο βουλευτής, για να πάρει τη σκυτάλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης, που σε εντονότατο ύφος καταλόγισε στον υπουργό σωρεία τυπικών και νομοθετικών παρατυπιών.

Ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, προκειμένου ο Φ. Πετσάλνικος να αποφανθεί αν έχει δικαίωμα ο υπουργός να καταθέτει επί της ουσίας τροπολογία «πέραν από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου».

Επέκρινε παράλληλα τον κ. Βενιζέλο, καταλογίζοντάς του πως οι διατάξεις τις οποίες παραβίασε, και εκ των υστέρων έρχεται να νομιμοποιήσει, είναι οι διατάξεις του σκανδάλου Κοσκωτά, τις οποίες συνέδεσε και με την αναδρομικότητα της ρύθμισης.

«Προσέξτε τη συνεπαγωγή -ανέφερε μιλώντας προς το Σώμα- με το σκάνδαλο Κοσκωτά: νόμος του '95, για να λήξει αυτή η αταξία των διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου για το πώς δίδονται τα χρήματα στις τράπεζες -δίδονται μόνο σε τράπεζες με κεφαλαιακή επάρκεια. Υπουργική απόφαση του '97, απόφαση του κ. Βενιζέλου να βάλει τα χρήματα σε μία τράπεζα, που δεν έχει κεφαλαιουχική επάρκεια και νόμος εκ των υστέρων».

Ακρα δεξιά χειρ

Τον απόντα εκείνη την ώρα υπουργό εκπροσωπούσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρ. Πρωτόπαπας (όπως όφειλε), αλλά κυρίως η «άκρα δεξιά χείρα της κυβέρνησης» Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος απεφάνθη: «Δεν ξέρει το Κοινοβούλιο τι γίνεται στο μαγειρείον, με το οποίο έπρεπε να ασχολούμαστε, διότι γίνονται πολλά για τις συγχωνεύσεις των τραπεζών και έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια με γραφίδες και μικρόφωνα που προσπαθούν να κατευθύνουν τα προξενιά».

Η εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών στην Ολομέλεια, ο οποίος ζήτησε «δευτερογενή πληροφόρηση» επειδή απουσίασε κατά τις αρχικές τοποθετήσεις, προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μ. Κεφαλογιάννη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τον αποκάλεσε πρόχειρο νομοθέτη και προχειρολόγο και προς επίρρωσιν των επιχειρημάτων του υπενθύμισε ότι ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός τότε των ΜΜΕ, έφερε διάταξη για την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να είναι υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο εξήντα μετοχές τεχνικών εταιρειών.

«Αφήστε λοιπόν την αλαζονεία, φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος Βενιζέλος» συνέστησε.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο για αρκετή ώρα, με τον υπουργό να ζητεί να έρθει στην αίθουσα ο Αντ. Σαμαράς, ώστε να γίνει ο διάλογος με ευπρέπεια και θεσμικότητα.

Τελικά όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο για να δικαιολογήσει -πλημμελώς, ωστόσο, κατά την αντιπολίτευση- τους χειρισμούς του.

Με βασικό άξονα την οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο κ. Βενιζέλος πρόταξε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να διασφαλιστεί «η συστημική ευστάθεια και η σταθερότητα της οικονομίας».

Αλλοιώνοντας τις αποκαλύψεις της «Ε» επεσήμανε, αναφέροντάς την ονομαστικά, πως «τις τελευταίες ημέρες αποδύεται σε μια επίθεση συστηματική όχι απλά και μόνο κατά μιας μικρής τράπεζας, που ο βασικός μέτοχός της αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές, αλλά και κατά του τραπεζικού συστήματος συνολικά»!

Και συνέχισε εκτοξεύοντας υπαινιγμούς: «Δεν θέλω να μιλήσω για το τι συμβαίνει στο χώρο των ΜΜΕ, δεν θέλω να μιλήσω για τις σχέσεις ορισμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ με το τραπεζικό σύστημα. Πάντως -δήλωσε με νόημα- αυτό το τραπεζικό σύστημα είναι που κρατά στη ζωή πάρα πολλές επιχειρήσεις και στον χώρο των ΜΜΕ».

Προσπαθώντας την ίδια στιγμή να καταδείξει την πολιτική του ακεραιότητα, επικαλέστηκε τον πρωθυπουργό και ανέφερε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και στη συνέχεια σε πρώτο ενικό πως «δεν απειλούμαι, δεν εκβιάζομαι, κάνω τη δουλειά μου στο όνομα του έθνους».

Δεν υπάρχει όριο!

Κάλεσε τη Βουλή να του συμπαρασταθεί, με το επιχείρημα ότι το ελληνικό Δημόσιο σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος -και ακολουθώντας τα δεδομένα και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς- στηρίζει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. Αντέτεινε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία κανονιστική πράξη, η οποία να λέει ότι υπάρχει όριο στην τοποθέτηση των διαθεσίμων, σε αντίθεση με ό,τι επικαλέστηκαν οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου.

Τις απόψεις του δεν υιοθέτησαν οι βουλευτές. Ο Ν. Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά παρατήρησε ότι ο υπουργός δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις και απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα διερωτήθηκε αν όλα αυτά έγιναν για να καλυφθούν πρόσωπα και ενέργειες.

Ο Αλ. Τσίπρας, που ανέβηκε αμέσως μετά στο βήμα, ήταν το ίδιο καυστικός. «Οι δημόσιες τράπεζες -σημείωσε επικαλούμενος τις φήμες για εξαγορά της Proton από την Τράπεζα Αττικής- δεν υπάρχουν για να διασώζουν τους φίλους τους δικούς σας και του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ από το φαλιμέντο. Υπάρχουν για να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον. Αν θέλει λοιπόν να εξαγοραστεί η Proton Bank ας παραδεχτεί ότι αξίζει ένα ευρώ και ας συγχωνευτεί και αυτή σε ένα δημόσιο τραπεζικό πυλώνα για να διασωθούν οι καταθέσεις του κόσμου».

«Ποιος σας είπε ότι θα κάνει ασύμφορη επιλογή η Τράπεζα Αττικής. Θα την κάνει προς όφελός της, προς όφελος των μετόχων και καταθετών της εάν ευδοκιμήσουν οι συνομιλίες» απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Και με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ περί διάσωσης φίλων, αντεπετέθη με σκοπό να στρέψει αλλού τη συζήτηση. «Αυτό είναι εξυπηρέτηση σε ποιον; Σε αυτόν που οργάνωσε την εκδήλωση για τον Λ. Κύρκο. Σε αυτή αναφερθήκατε. Το όνομα του Λεωνίδα δεν είπατε. Είπατε ότι ο συγκεκριμένος κύριος που ελέγχεται εισαγγελικά (σ.σ. Λ. Λαυρεντιάδης) οργάνωσε την εκδήλωση, αλλά φαντάζομαι ότι δεν εννοείτε ότι υπάρχει κάποια συμμετοχή του Λεωνίδα Κύρκου στην υπόθεση».

Ο κ. Τσίπρας, όπως ήταν αναμενόμενο, απάντησε αποδίδοντας στο κυβερνητικό στέλεχος πανικό και έλλειμμα επιχειρηματολογίας: «Αντιθέτως -δήλωσε- προσπαθήσατε να βάλετε λόγια που δεν είπα στο στόμα μου».

Μιλώντας για την ουσία των καταγγελιών του, ρώτησε τον κ. Βενιζέλο αν αμφισβητεί ότι η τράπεζα έχει διαπιστωμένο έλλειμμα κεφαλαίου και εξειδικεύοντας περαιτέρω τις θέσεις του κατέληξε:

«Εχει εγκρίνει το Δ.Σ. των μετόχων την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο που μας πέρασε. Πού είναι αυτή η αύξηση; Την είδατε εσείς; Εμείς δεν την είδαμε ούτε ως προς το σκέλος της καταβολής των μετρητών, των 50 εκατομμυρίων, ούτε ως προς την έκδοση αντίστοιχου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου».

«Η τράπεζα είναι ασφαλής. Τη διασφαλίζει το ευρωσύστημα, η Τράπεζα της Ελλάδος και κάνουμε το καλύτερο. Δεν θα βρουν οι Ελληνες καταθέτες πιο ασφαλείς τράπεζες, περιλαμβανόμενης και της Proton που τώρα διέρχεται αυτή την κρίση και τα παλαιά μέλη της διοίκησής της ελέγχονται και ο βασικός μέτοχος ελέγχεται και τελεί υπό συγχώνευση. Κανείς δεν πρόκειται να χάσει από αυτό» ήταν η καταληκτική φράση του κ. Βενιζέλου. *

enet.gr