06 Αυγούστου 2011

Ποιοι λέτε να ήταν μέσα στο Σινούκ που έπεσε σήμερα "τυχαία" στο Αφγανιστάν;

Διαβάστε ποιοι ήταν οι 20 και πλέον από τους 31 νεκρούς πεζοναύτες που σκοτώθηκαν σήμερα στην πτώση ελικοπτέρου στο Αφγανισταν:

"Ένας νυν και ένας πρώην αμερικανός επίσημος είπε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται πάνω από 20 πεζοναύτες (Navy SEALs) της μονάδας SEAL Team Six... της μονάδας δηλ. που έφερε εις πέρας την αποστολή στο Πακιστάν και σκότωσε τον bin Laden"!!!

Δεν το λέω εγώ... το λέει το Associated Press εδώ: http://hosted.ap.org

UPDATE:
Δεν πρόλαβε να γίνει γνωστό το θέμα και άρχισαν οι διαψεύσεις από το CNN:

CNN Breaking News



Τελικά η Παναρίτη είπε ότι δεν είναι ελληνίδα αλλά αμερικανίδα αλλά το είπε με την έννοια της ανατροφής λέει ;)

Σε μια υποσημείωση που μπήκε στο άρθρο της Guardian όπου η Παναρίτη δήλωσε αμερικανίδα και όχι ελληνίδα, η κυρία δεν αμφισβητεί ότι το είπε ούτε λέει ότι έγινε λάθος στη μετάφραση οπως λένε οι πρασινοφρουροί. Απλά σημειώνει ότι το είπε για να δηλώσει ότι είναι αμερικανοθρεμένη και η μόνη επαφή της με την Ελλάδα είναι ότι στα χαρτιά έχει ελληνική υπηκοότητα... λες και κάτι τέτοιο είναι λιγότερο κακό...

Πάντως εμένα μου κάνει επίσης εντύπωση πως ο άγγλος δημοσιογράφος ψάρωσε απ' τα πολλά Apple που είδε μέσα στο γραφείο της... προφανώς δεν ήταν ούτε 2 ούτε 3... καλά πόσα έχει η ηλίθια (γιατί περί ηλίθιας πρόκειται όταν απαντάει ότι έχει πολλά Apple επειδή είναι αμερικανίδα ή έστω αμερικανοθρεμένη!!!);

Όσο θυμάμαι τον Παπακωνσταντίνου αν δεν κάνω λάθος, η τέλος πάντων κάποιον ΠΑΣΟΚο υπουργό, που τις πρώτες μέρες που ανέλαβαν κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2009, είχε κατηγορήσει τον Παπαθανασίου ότι πήρε μαζί του το λαπτοπ του υπουργού όταν έφυγε απ' το γραφείο (πράγμα που αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν ψέμμα)... και τώρα βλέπουμε ότι μια άσχετη υπουργός που κανένας δεν ξέρει με τι ασχολείται και δεν ακούγεται καθόλου, έχει 3-4-5 λαπτοπ της Apple αραδιασμένα στο γραφείο της και κανένας δεν ασχολείται... αναλογίζομαι τι σου είναι η προπαγάνδα!!!

Διαβάστε και τη σημείωση που μπήκε στο άρθρο της Guardian όπου η εφημερίδα λέει ότι η Παναρίτη σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι "ελληνίδα" αφού είναι βουλευτής!!

This footnote was added on 4 August 2011. A version of the following clarification was due for publication in the Guardian newspaper of 5 August, regarding the article above: Elena Panaritis, a member of the Greek government, was quoted as replying – in answer to a question about why her office sported so many Apple computers – "That's because I'm not Greek, I'm American". Ms Panaritis was evidently using a figure of speech to describe influences on her life, as she made clear in a later unpublished remark noted during the interview: "I was born here [Greece] but I am one of the diaspora." For the avoidance of doubt: as a parliamentarian she is, by definition, a Greek citizen; the constitution requires this.

Άγγλοι: Μας λένε παπαριές για τους 10 μακάκες σκοπιανούς στη Φλώρινα και οι ίδιοι βασανίζουν κρατούμενους

Πολύ γέλιο: Ανακοίνωση Κίνας προς ΗΠΑ σε τόνο ΔΝΤ προς Ελλάδα

Έντονη κριτική άσκησε η Κίνα στις ΗΠΑ μόλις μια μέρα μετά την υποβάθμιση της δεύτερης από την S&P. H Κίνα που είναι ο μεγαλύτερος δανειστής των ΗΠΑ είπε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να κατηγορεί μόνο τον εαυτόν της για την υποβάθμιση και ζήτησε να υπάρξει ένα νέο σταθερό νόμισμα για τα παγκόσμια αποθεματικά.

"Οι ΗΠΑ πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι οι παλιές καλές μέρες όπου μπορούσαν να δανειστούν εύκολα και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργούσαν μόνοι τους" έγραψε το Xinhua, στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο, σε άρθρο του. Στο άρθρο η Κίνα απαξιώνει τις ΗΠΑ για τον "εθισμό τους στο χρέος" και την "κοντόφθαλμη πολιτική" τους.

"Η Κίνα σαν ο μεγαλύτερος δανειστής της μοναδικής υπερδύναμης (πάνω από 1 τρις$ έχουν δανείσει τις ΗΠΑ οι κινέζοι), έχει κάθε δικαίωμα να ζητά από τις ΗΠΑ να επιλύσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα χρέους τους προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των κινεζικών αποθεματικών σε δολάρια" αναφέρει το άρθρο.

Προτρέπει δε τις ΗΠΑ να μειώσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες και τα έξοδα για την κοινωνική ασφάλιση καθώς μια περαιτέρω υποβάθμιση θα υποδαύλιζε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και θα ξεκινούσε νέο γύρο οικονομικής κρίσης.

"Πρέπει να υπάρξει μια διεθνής εποπτεία γύρω απ' το θέμα του δολαρίου και ένα νέο και σταθερό και ασφαλές νόμισμα για τα αποθεματικά μπορεί να είναι η επιλογή που θα αποτρέψει μια καταστροφή απ' τα προβλήματα ενός μεμονωμένου κράτους".

Τι θα πει ασύμμετρος πόλεμος μπαμπά;

Ασύμμετρος πόλεμος παιδί μου, θα πει να έχεις το καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό και αυτό το όπλο που κάνει 15 εκ ευρώ:

http://www.vectorsite.net/avch47_0_01.jpg

και να στο ρίχνει ένας ξυπόλυτος μ' αυτό που κάνει 800 ευρώ (300 το RPG και 500 ο εκτοξευτήρας):

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/03/09/article-1364649-04E051A10000044D-182_468x528.jpg

Bundesliga 1η αγωνιστική

Χθες Dortmund - HSV 3-1. Σήμερα:

VfB StuttgartVfB Stuttgart 3 v 0 Schalke 04Schalke 04

Werder BremenWerder Bremen 2 v 0 KaiserslauternKaiserslautern

Hannover 96Hannover 96 2 v 1 HoffenheimHoffenheim

FC KolnFC Koln 0 v 3 VfL WolfsburgVfL Wolfsburg

AugsburgAugsburg 2 v 2 SC FreiburgSC Freiburg

Hertha BerlinHertha Berlin v FC NurnbergFC Nurnberg

Borussia Dortmund - Hamburger SV 3-1

Προσέχουμε τον πιτσιρικά που έβαλε το 2-0 (μετά από πάσα με τακουνάκι που αν την έκανε κανας μέσι θα μας ζάλιζαν τον έρωτα) και προετοίμασε τα άλλα δυο γκολ του Dortmund. Τον λένε Goetze και είναι 19 χρονών:

Ιταλία - Ελλάδα 70-76

http://www.skai.gr/files/temp/525FEED75593E9BA5AEAFF8DD37C1365.jpgΠρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική ομάδα η οποία νίκησε 76-70 την Ιταλία στην πρεμιέρα του European Basketball Tour που διεξάγεται στην Κύπρο. Πολύ καλοί οι "παλιοί" Μπουρούσης, Φώτσης. Καθοριστικός ο Μπράμος.

Το ευχάριστο για τον Ηλία Ζούρο είναι ότι όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν μεγάλη διάθεση, κάτι που φαίνεται κι από τα πολλά ριμπάουντ (38-25) που μάζεψαν οι διεθνείς. Τα 18 λάθη σίγουρα προβληματίζουν ωστόσο αυτή η ομάδα δεν έχει αναπτύξει ακόμα τους αυτοματισμούς που θα έχει σε περίπου 25 μέρες στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ.

Η Εθνική έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτη στο α' ημίχρονο του αγώνα και πέτυχε 50 πόντους κόντρα στην Ιταλία, ενώ ήταν πολύ καλή και στην άμυνα κατά διαστήματα.

Στην επανάληψη, έδειξε σημάδια κόπωσης και δεν κατάφερε να παίξει στο ίδιο τέμπο, ωστόσο το θετικό ήταν ότι πάλεψε κόντρα στους Ιταλούς που με τους Μπελινέλι και Μπαρνιάνι διεκδίκησαν τη νίκη.

Στην 12άδα δεν συμπεριλήφθηκαν εκτός από τον πάουερ φόργουορντ της Μπιλμπάο οι τραυματίες Καλάθης, Βασιλειάδης, Μάντζαρης.


Πρώτος σκόρερ ο Μπουρούσης με 13 πόντους, καθοριστικός όμως στο τέλος ο Μάικ Μπράμος ο οποίος με τα δύο τρίποντα του έδωσε πνοή στην Εθνική, ενώ ήταν και ψύχραιμος στις βολές, τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους.

H Milan κέρδισε το Super Cup Ιταλίας με 2-1 επί της Inter (video)

Αποκάλυψε την ταυτότητά του ο «μπλόγκερ» fjordman που αναφέρει ο Μπράιβικ

Σήμερα αποκάλυψε την ταυτότητά του ο μπλόγκερ fjordman (έχει σταματήσει να γράφει στο blog του από το 2005 αλλά συνέχιζε να σχολιάζει και να γράφει σε άλλες σελίδες με το ψευδώνυμο fjordman)στον οποίο αναφερόταν συχνά ο Μπράιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου.

O ανώνυμος μπλόγκερ, που ανέφερε αρκετές φορές στο μανιφέστο του ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ δράστης της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στο Όσλο και το νησί Οτόγια, αποκαλύφθηκε σήμερα με συνέντευξη του στην Νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, δημοσίευσε την αποκλειστική συνέντευξη και τη φωτογραφία του 36χρονου Πέντερ Γένσεν, ο οποίος επεσήμανε ότι είχε συμβουλευθεί τον δικηγόρο του, πριν αποφασίσει εάν θα την παραχωρούσε ή όχι. Όπως δήλωσε ο ίδιος «Έχω προειδοποιήσει την οικογένειά μου για αυτή τη συνέντευξη και για τη δική μου ασφάλεια τώρα θα κρυφτώ», προσθέτοντας ότι «ήθελα να δώσω τη συνέντευξη αυτή επειδή κάποια στιγμή θα γινόταν γνωστό το όνομά μου. Είναι επίσης ένας τρόπος να καθαρίσω το όνομά μου».

Ο Γένσεν έγραφε στο ιστολόγιό του με το όνομα Fjordman (ο άνθρωπος των φιόρδ) και συχνά εξέφραζε απόψεις επικριτικές προς το Ισλάμ.

Η αστυνομία τον ανέκρινε χθες Πέμπτη και τον θεωρεί μάρτυρα, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Παλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι. Ο ίδιος ο Γένσεν όμως, αναφέρει στην συνέντευξή του, ότι εξεπλάγη από το γεγονός ότι το όνομά του αναφερόταν 100 φορές στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων του Μπράιβικ, το οποίο όπως ανέφερε, δεν έχει διαβάσει. Δεσμεύθηκε επίσης, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το όνομα Fjordman ξανά, ενώ αποκάλυψε ότι ο Μπράιβικ του έστειλε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2009 και το 2010 ζητώντας του να συναντηθούν, χωρίς ο ίδιος να δεχθεί. Είπε σχετικά, ότι «Δεν ξέρω γιατί μου το ζητούσε, όμως αρνήθηκα. Όχι επειδή μιλούσε για βία, αλλά επειδή είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι είναι βαρετός, όπως ένας πλασιέ ηλεκτρικών σκουπών».

Στο ιστολόγιό του ο Γένσεν έχει κείμενα με τίτλους: «Το Ισλάμ είναι η πιο επιθετική θρησκεία», «Γιατί δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στους μετριοπαθείς μουσουλμάνους», «Επιδημία βιασμών από τους μουσουλμάνους της Σουηδίας».

«Δεν έχω δει κανέναν να επιτίθεται σε κάποιον εξαιτίας όσων έχω γράψει», απάντησε ο Γένσεν όταν ρωτήθηκε αν μετανιώνει για κάποια από τα γραφόμενά του. «Και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που τα έχουν διαβάσει» επίσης σχολίασε.

Στην τακτική Δικαιοσύνη για "ξέπλυμα" παραπέμπεται ο Άκης

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/71579.jpgΣτην τακτική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παραπέμπει το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα, υιοθετώντας την πρόταση του ανακριτή κ. Βασίλη Λαμπρόπουλου και του εισαγγελέα Νικόλαου Μαύρου, πως το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για το οποίο του είχε ασκήσει δίωξη η Βουλή, έχει πλέον παραγραφεί, ενώ για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για το οποίο επίσης η Βουλή του είχε ασκήσει δίωξη, έκριναν πως αρμόδια είναι η τακτική Δικαιοσύνη.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να ασκηθεί δίωξη στον κ. Τσοχατζόπουλο για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Bundesliga Live stream

Όλα τα παιχνίδια ταυτόχρονα σε ένα κανάλι εδώ:

http://www.firefoots.com/ch3.html

http://www.wingoal.org/ch2.html
http://www.vipcanals.net/ch3.html
http://www.jouj.eu/live1.htm

Μεμονωμένα παιχνίδια μπορείτε να διαλέξετε εδώ:

http://eurorivals.net/live-streams/german-bundesliga.html
http://streams.de.to/
http://www.livearena.net/

O EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.

Σε τρεις Μ.Κ.Ο. τουλαχιστον εμπλέκεται σίγουρα μεχρι σήμερα "ο πικραμένος εισηγητής" του ΜΕΣΟΠΡΌΘΕΣΜΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ με τις κάτωθι επωνυμίες:
  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος και μεχρι πρότινος Πρόεδρος και υπεύθυνος επικοινωνίας
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ στην οποία "δανεισε" τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου και όρισε εκπροπσωπό του τον συνεργατη του Ασημακη Κατή
  • ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ με έδρα την Νιγρίτα που εκδίδει το γνωστό φυλλάδιο προβολής του βουλευτικού του έργου
ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η παρθενική Μ.Κ.Ο. του Στάθη Κουτμερίδη στην οποία ήταν ιδρυτής και μέχρι πρότινος Πρόεδρος.

Μετέχουν ακόμη :

Ιωάννης Πέτκογλου, τεως Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου, στέλεχος ΠΑΣΟΚ
Λάντζος Ιωάννης, τεως Νομαρχιακός Σύμβουλος, στέλεχος ΠΑΣΟΚ
Απιδόπουλος Ηρώδης, αδελφός του νυν Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σερρών, στέλεχος ΠΑΣΟΚ
Κουτμερίδου Παρθένα, κόρη του βουλευτή , στέλεχος ΠΑΣΟΚ
Καλαθάς Ευάγγελος, τεως Αντινομάρχης, νυν Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, στέλεχος ΠΑΣΟΚ

http://oiakxos.blogspot.com

Vamos alla playa...*(γιατί ο ήλιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, μας εμπνέει, οδηγεί και... μας μαυρίζει)

Στις 29 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Άρτα βλέποντας την παρακάτω φωτογραφία πραγματικά απορήσαμε και αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν να έχει απομείνει έστω και ένας οπαδός που να υποστηρίζει ΠΑΣΟΚ και να ψηφίζει ακόμα Γιωργάκη.Μα καλά αυτός δεν βλέπει τηλεόραση,δεν ακούει τι γίνεται γύρω του;Από ποιο βουνό κατέβηκε;

Τελικά για ακόμα μια φόρα πέσαμε έξω...Μόλις σήμερα ανακαλύψαμε και άλλον οπαδό του Γιώργου και του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ακόμα πιο σκληροπυρηνικό!!!
Κι όμως,πολύ καλά βλέπετε! Υπάρχει άνθρωπος που πηγαίνει παραλία και επειδή δεν του φτάνει ο κανονικός ήλιος, παίρνει μαζί του και... τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ!Όπως διαβάσαμε σήμερα στo taxalia σε αναδημοσίευση άρθρου από το thestival πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη", Αναστάσιο Τελίδη. Βέβαια, για να μην τον αδικούμε τον άνθρωπο, σας λέμε ότι η φωτογραφία είναι από το 2008! Φανταζόμαστε ότι σήμερα δεν θα πήγαινε με την ίδια άνεση στην παραλία με την συγκεκριμένη ομπρέλα!

Τελικά μάλλον οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι πολλοί αλλά...σκόρπιοι!Περαστικά τους περιμένοντας τον τρίτο της παρέας...

*πάμε παραλία

http://witnessfree.blogspot.com

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ ήθελε τα 135 Ταμεία να τακάνει 7 και ο ΓΑΠ διαδήλωνε στο δρόμο...

Συνέντευξη Σαμαρά στην Guardian: Το μόνο που μ' ενδιαφέρει είναι να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα μου

Ο Γκάρντιαν φιλοξενεί συνέντευξη και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τονίζει ότι «το φάρμακο που έχει δοθεί στην Ελλάδα δεν αποδίδει», προειδοποιώντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος «να σκοτωθεί πρώτα η οικονομία πριν σκοτωθεί το έλλειμμα».

Επισημαίνει ότι η βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας πριν από τρεις μήνες θεωρήθηκε καλή είδηση τότε, αλλά τελικά δεν απέτρεψε την επιδείνωση της κρίσης. Σχολιάζει ότι «ο ελληνικός λαός δε βλέπει φως στην άκρη του τούνελ… είναι σαν να του ζητούν να διασχίσει τη Σαχάρα χωρίς ελπίδα».

Στο άρθρο στο οποίο γίνεται αναφορά και στη συγκατοίκηση Σαμαρά-Παπανδρέου στις ΗΠΑ όταν ήταν φοιτητές, ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι το ακολουθούμενο μίγμα πολιτικής είναι λάθος. Μάλιστα αναφέρει και τη ρήση του Einstein ότι είναι γελοίο να ακολουθείς την ίδια λύση και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Τονίζεται ότι είναι αντίθετος σε περαιτέρω σφίξιμο της ζώνης και σε αντίθεση με τον ΠΑπανδρέου που κατέβαζε τον κόσμο στους δρόμους όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο ίδιος έχει στηρίξει ότι ήταν σωστό για τη χώρα όπως μέτρα μείωσης του δημοσίου τομέα και τις ιδιοτικοποιήσεις.

Ο Σαμαράς λέει ότι είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις ότι η χώρα σου έχει πάρει την κατιούσσ και η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική που ενώ προέβλεπε μείωση ελλείμματος κατά 4% οδήγησε σε αύξηση του ελλείμματος κατά 27,5%.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στο ότι ο Σαμαράς δέχεται πιέσεις από Ευρωπαίους συντηρητικούς ηγέτες να συναινέσει στην πολιτική της Κυβέρνησης αλλά παρόλα αυτά αντιστέκεται και επιμένει στις θέσεις του καθώς όπως λέει το μόνο κριτήριό του είναι η βελτίωση της κατάστασης στη χώρα.

Τέλος γίνεται αναφορά στο ότι τα τελευταία γκάλοπ δείχνουν τη ΝΔ στο +4%.

όλο το άρθρο εδώ: http://www.guardian.co.uk

Στα πεθερικά ο Σαρκοζί, σε δίκλινο των 90 ευρώ η Μέρκελ... κι ο δικός μας στα καλύτερα

Τις... προσφορές ψάχνουν και οι ευρωπαίοι ηγέτες για να πάνε φέτος διακοπές καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αγορές άγρυπνες και αμείλικτες... εκτός απ'τον δικό μας που προτιμάει τα καλύτερα...

Στα πεθερικά του παραθερίζει φέτος ο Νικολά Σαρκοζί με την έγκυο Κάρλα Μπρούνι ενώ πριν φύγει συνέστησε στους υπουργούς να μην είναι προκλητικοί αποφεύγοντας περιττές πολυτέλειες. Αφού πέρασε μερικά Σαββατοκύριακα στην προεδρική εξοχική κατοικία, κάνει τώρα διακοπές στο Καμπ Νεγκρ της Νότιας Γαλλίας, στο εξοχικό των γονιών της Κάρλα.



Δεν ήταν τυχερό να πάει διακοπές φέτος ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο, που παραμένει κοντά στα "τείχη" λόγω κρίσης. Προγραμμάτιζε απόδραση στο νησάκι Λανθαρότε νότια της Ισπανίας, αλλά τελικά βρέθηκε νότια της Μαδρίτης στο εθνικό πάρκο Ντονάνα.

Ο ισπανός πρωθυπουργός με την τραγουδίστρια της όπερας σύζυγο

Η Μέρκελ πάει βουνό και για την ακρίβεια στις ιταλικές Άλπεις όπου μένει σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με τον άντρα της πληρώνοντας μόλις 90 ευρώ τη βραδιά. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελ. Τύπου η μπίρα κάνει 2,80 ευρώ, το σάντουιτς με λουκάνικο 1,80 και νερό η κ. Μέρκελ πίνει από τη βρύση.



Στην Ιταλία βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ν. Κάμερον και συγκεκριμενα στην Τοσκάνη, όπου νοικιάζουν βίλα την οποία μοιράζονται με ακόμη δύο φιλικά ζευγάρια. Το κόστος διαμονής είναι 6.600 ευρώ για 15 ημέρες. Το βρετανικό πρωθυπουργικό ζεύγος κάνει διακοπές αποκλειστικά από την τσέπη του και αποφεύγει φιλοξενίες από πλούσιους επιχειρηματίες - μόνο τα έξοδα φύλαξης βαραίνουν το δημόσιο.

Μόνος πήρε τον καφέ, γιατί η σερβιτόρα που δεν τον αναγνώρισε, του είπε ότι έχει δουλειά..

Πέντε ημέρες στη Σαρδηνία θα πάει φέτος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος φέτος δεν έχει όρεξη για μεγάλες διακοπές ούτε για μπούνγκα μπούνγκα, καθώς ενδέχεται να είναι ο πρωθυπουργός, επί των ημερών του οποίου η Ιταλία θα ενταχθεί στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ.

"Θα μείνω εδώ φέτος γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά"

Αυτός που είχε προγραμματίσει πολυημερες διακοπές είναι ο Ομπάμα με την οικογένειά του. Οι Ομπάμα ετοιμάζουν βαλίτσες για το νησί Μάρθας Βίνγιαρντ - αγαπημένο μέρος διακοπών και για τους Κένεντι. Ωστόσο μετά την "καμπάνα" του Standard & Poor's δεν είναι σίγουρο πως θα κάνει διακοπές.



newsit.gr

Tαυτοποίηση των διαχειριστών blogs και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=383476&w=400&h=300&q=80Καταρχήν θα πρέπει όμως να μπει μια τάξη στο χώρο των blogs γιατί κάποια κολώπαιδα “δημοσιογράφοι” τον έχουν καταστήσει περιθώριο. Το φακέλωμα όμως όλων των διαχειριστών των blogs που αποφάσισε η κυβέρνηση και το ανακοίνωσε με τον τιτλο “ταυτοποίηση” είναι παράνομο.

Η συνέχεια στο greekalert.com

Αμερικάνικο περιοδικό: Παρθενώνας-Σαντορίνη ανάμεσα στα μέρη που πρέπει να τα επισκεφθείς στη ζωή σου

Ο Παρθενώνας και η Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους 43 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς «που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις», σύμφωνα με τη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Smithsonian.

Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι οι λάτρεις των ταξιδιών και της περιπέτειας δεν θα πρέπει να χάσουν προορισμούς, όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας, η Έφεσος, η Κόστα Ρίκα, τα Νησιά Γκαλαμπάγκος, το Μάτσου Πίτσου, αλλά και ο Παρθενώνας και η Σαντορίνη.

Για τον 2.400 ετών Παρθενώνα, το περιοδικό δημοσιεύει αρκετές πληροφορίες, όπως ότι το κτίριο, που αρχικά έφερε ζωντανά χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε, παρέμενε σχεδόν ανέπαφο έως την πολιορκία του Μοροζίνι το 1687, όταν ανατινάχθηκε από βόμβα των Ενετών, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του.

Το άρθρο αναφέρει, επίσης, την τεράστια προσπάθεια αναστήλωσης, στην οποία έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, που περιλαμβάνει ακόμα και τη χρήση μαρμάρων από το λατομείο εξόρυξης του αρχαίου υλικού. Φυσικά, δεν παραλείπει την αναφορά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, αυτά που αφαίρεσε ο Άγγλος Λόρδος Έλγιν από το μνημείο μεταξύ 1801 και 1803, πουλώντας τα στο Βρετανικό Μουσείο, όπου παραμένουν έως σήμερα.

«Σαν να βρισκόμουν σκαρφαλωμένος στην άκρη του κόσμου», γράφει ο συντάκτης του άρθρου για την αίσθηση, που απολάμβανε στη Σαντορίνη, όταν επισκέφτηκε το εντυπωσιακό νησί.

Η μοναδική γεωγραφία και η άγρια ομορφιά του είναι ικανά στοιχεία για να ξεσηκώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ενώ η θέα στον βαθύ κόλπο της, που σχηματίστηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου πριν από περίπου 3.600 χρόνια, «σου κόβει την ανάσα», γράφει χαρακτηριστικά.

Το άρθρο κάνει λόγο και για την καταπληκτική κουζίνα του νησιού, μνημονεύοντας τα τοματίνια, τη φάβα, τις καρυδόπιτες, το γιαούρτι με μέλι και -κυρίως- το μοναδικό κρασί που παράγουν τα ηφαιστειογενή εδάφη του. Όσο για τις παρθένες παραλίες της Σαντορίνης, μόνο καλά λόγια έχει να πει. Δίνει, ωστόσο, δύο συμβουλές για τις μαύρες αμμουδιές, που απορροφούν τη θερμότητα του ήλιου: χοντρές πετσέτες και, φυσικά, σανδάλια.

Αφγανιστάν: Συνετρίβη ελικόπτερο του ΝΑΤΟ με 38 νεκρούς

http://www.ksta.de/ks/images/mdsBild/1312540703931l.jpgΈνα ελικόπτερο της ISAF συνετρίβη κατά την διάρκεια της νύχτας της Παρασκεύης στην κεντρική επαρχία του Αφγανιστάν Ουαρντάκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 31 Αμερικανοί στρατιώτες και επτά Αφγανοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

«Οι συμμαχικές δυνάμεις διεξήγαγαν μία επιχείρηση κατά των ταλιμπάν στην περιοχή Σαΐντ Αμπάντ την προηγούμενη νύχτα, ένα ελικόπτερο της συμμαχίας συνετρίβη. Δε γνωρίζουμε αν το συμβάν προκλήθηκε από πυρά των ταλιμπάν», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο μεταφοράς προσωπικού.

Η ISAF επιβεβαίωσε τη συντριβή του ελικοπτέρου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα και τα αίτια, τα οποία δεν διευκρινίζονται ούτε στην ανακοίνωση του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Mελετάνε νέες αυξήσεις φόρων για ακίνητα και καταργήσεις φοροαπαλλαγών

Νέο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών και δραστικές αλλαγές στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από το εγχειρίδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η δημιουργία φορολογικής κλίμακας για τις μεταβιβάσεις, η οποία θα επιφέρει αλλαγές και στις γονικές παροχές και στις δωρεές.

Επίσης, στο τραπέζι βρίσκεται η αλλαγή του τρόπου επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών με δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας ακινήτων. Το νέο σύστημα θα βασίζεται στις εμπορικές τιμές και ανάλογα με τη διακύμανσή τους θα αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές.

Ειδικότερα, για τη φορολογική κλίμακα εξετάζεται:

• Για τα πρώτα 50.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 8%,

• Για τα επόμενα 100.000 ευρώ συντελεστή 10%,

• Για τα επόμενα 150.000 ευρώ 12%,

• Για ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ συντελεστής φόρου μεταβίβασης ακινήτων 15%.

Σημειώνεται ότι το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας που ανέρχεται στα 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο διατηρείται. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να καταργηθεί για αγορές ακινήτων μεγάλης αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Φοροαπαλλαγές

Επίσης, από μηδενική βάση εξετάζονται οι φοροαπαλλαγές που χορηγούνται σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών και οι 980 φοροαπαλλαγές θα επανεξεταστούν και όσες δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον θα καταργηθούν.

Εκτός από τις φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων σημαντικές φοροαπαλλαγές απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις, ενώ φοροαπαλλαγές ισχύουν και για ορισμένες μεταβιβάσεις ακίνητων οι οποίες σχεδιάζεται να μειωθούν στο ελάχιστο.

Σύμφωνα με στοιχεία υπουργείου Οικονομίας το κόστος των φοροαπαλλαγών αγγίζει τα 8 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα:

• Οι δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κατοικιών, ιατρικά έξοδα, δίδακτρα, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. που εκπίπτουν από το εισόδημα ή από τον φόρο κοστίζουν κάθε χρόνο 3,4 δισ. ευρώ.

• Οι φοροαπαλλαγές για τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές, τις δωρεές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων ανέρχονται σε ένα δισ. ευρώ.

• Οι απαλλαγές για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης ανέρχονται σε 2,4 δισ. ευρώ.

• Οι απαλλαγές για τα νομικά πρόσωπα ανέρχονται σε 292 εκατ. ευρώ και για τα ακίνητα που διαθέτουν

• Οι απαλλαγές στο τέλος ταξινόμησης διαφόρων οχημάτων φθάνουν τα 117 εκατ. ευρώ.

• Οι απαλλαγές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσεγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση μελετά τη δραστική περικοπή των φόρων υπέρ τρίτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους φόρους που επιβάλλονται σήμερα θα καταργηθούν, ενώ άλλοι θα μεταφερθούν στον προϋπολογισμό και οι φορείς που ελάμβαναν τα ποσά αυτά θα επιχορηγούνται κατόπιν ελέγχων από τον προϋπολογισμό.

skai.gr

“Τα έχασαν” στις ΗΠΑ από την υποβάθμιση

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αμερικής από την Standard and Poor`s έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στη πολιτική της σκηνή όσο και στα ΜΜΕ των ΗΠΑ, που μοιάζουν να τα έχουν χαμένα, αντιδρώντας το καθένα διαφορετικά.

Η αξιολόγηση ΑΑΑ έφυγε, και ήρθε η ΑΑ+, γράφει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην αμερικανική οικονομία.

Και μάλιστα, όπως αναφέρει η New York Times, η υποβάθμιση έγινε, παρά την επισήμανση του υπουργείου Οικονομικών, ότι τα στοιχεία των προβλέψεων του συγκεκριμένου οίκου είχαν ένα μαθηματικό λάθος ύψους $2 τρις, αναφορικά με το αμερικανικό χρέος.

Σύμφωνα με τον οίκο Standard and Poor`s, «Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι το δημοσιονομικό σχέδιο στο οποίο πρόσφατα συμφώνησαν η κυβέρνηση και το κογκρέσο, δεν είναι επαρκές για να σταθεροποιήσει τη μεσοπρόθεσμη δυναμική της κρατικής οικονομίας».

Λίγο πριν την υποβάθμιση, το Business Insider είχε τονίσει πως «οι αρνητικές επιπτώσεις μιας υποβάθμισης θα είναι πιο ισχυρές έναντι της πολιτικής θέσης του Ομπάμα, παρά έναντι των αγορών… Βέβαια, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υποβαθμιστεί η ισχυρότερη και ασφαλέστερη οικονομία του πλανήτη, κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι».

Σύμφωνα με την Washington Post, όλα θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ της Κυριακής, μόλις ανοίξουν οι αγορές της Ασίας.

Πάντως ήδη άρχισαν οι πολιτικές αλληλοκατηγορίες, ενώ οι δυο άλλοι μεγάλοι οίκοι (Moody’s και Fitch) παραμένουν επιφυλακτικοί διατηρώντας μέχρι στιγμής την αξιολόγηση ΑΑΑ.

Στο μεταξύ, την επίσπευση της σύγκλησης έκτακτης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7 ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, εν μέσω ανησυχιών για διάχυση της κρίσης χρέους.

http://www.antinews.gr/2011/08/06/116742

"Σφραγίδα Γιώργου": Τελικά οι "άφθαρτοι σαραντάρηδες"... μας προέκυψαν κηπουροί...

Οι επιλογές αυτού του παιδιού είναι λίρα εκατό:

Description: http://www.e-forologia.gr/images/newspapers/510/big/20090921.jpg

ΟΙ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Το Σεπτέμβριο του 1994 ο Χένρυ Κίσινγκερ σε ομιλία του κατά την βράβευσή του, από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, μεταξύ των άλλων είπε για την Ελλάδα:

«Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως να συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε την γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για τη πολιτική των ΗΠΑ».

Ποιος είναι όμως ο Χένρυ Κίσινγκερ; Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή. Διατέλεσε υπουργός Εξωτερικών της υπερδύναμης από το 1973 έως το 1977 και κατηγορήθηκε από όλο τον Ελληνισμό ως ο κύριος εμπνευστής, υπεύθυνος και υποκινητής της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Για περισσότερο από είκοσι χρόνια δίδαξε στο πανεπιστήμιο Χάρβαντ αμυντική πολιτική, στρατηγική πυρηνικών οπλοστασίων και Διεθνή Διπλωματία. Μαθητές του υπήρξαν, μετέπειτα αρχηγοί κρατών και κορυφαίοι διπλωματικοί παράγοντες που σκοπό είχαν να προάγουν τις πολιτικές του. Επί σαράντα χρόνια είναι σύμβουλος όλων των Αμερικανικών Κυβερνήσεων και πρέσβης της πολιτικής των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας και προωθώντας τις νεοταξικές του απόψεις περί μιας μελλοντικής παγκόσμιας Κυβέρνησης στην οποία η Αμερική θα διαφεντεύει δικτατορικά όλο τον κόσμο εις βάρος των Εθνών κρατών και των θρησκειών τους. Κυρίως όμως, της Ορθοδοξίας.

Η πολιτική των ΗΠΑ από τη μια μεριά καταδικάζει τους θρησκευτικούς πολέμους και από την άλλη τους οργανώνει και τους διεξάγει. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ πως αυτοί είναι οι κύριοι υπαίτιοι των θρησκευτικών πολέμων στα Βαλκάνια και τον διαμελισμό της άλλοτε κραταιάς Γιουγκοσλαβίας σε πολλά κρατίδια με μεγάλο ηττημένο την Ορθοδοξία. Επίσης, στη Μέση Ανατολή καταγγέλλουν επανειλημμένως το θρησκευτικό μίσος των λαών της περιοχής και ταυτόχρονα επενδύουν σ΄ αυτό το μίσος και το υποκινούν. Είναι, λοιπόν, τυχαίο το γεγονός πως ο κ. Κίσινγκερ ασχολήθηκε αρκετές φορές με το Ελληνικό Έθνος και την Ορθόδοξη θρησκεία;

Ούτε βέβαια είναι τυχαίο το γεγονός πως επί Κυβερνήσεως Σημίτη το 1999 επισημοποιήθηκε η πολιτική θέση της Ελληνικής κυβερνήσεως για άρον άρον είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα. Αυτή η πολιτική θέση χαρακτηρίσθηκε τότε ως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα από το ΠΑΣΟΚ του οποίου πρωτοκλασάτα στελέχη ήταν τότε αλλά και σήμερα ο Παπανδρέου (σημερινός Πρωθυπουργός), ο Πάγκαλος, ο Παπουτσής, η Διαμαντοπούλου, ο Σηφουνάκης, ο Βενιζέλος και τόσοι άλλοι, όλοι τους «μαθητές» της φιλοσοφίας Κίσινγκερ. Το ΠΑΣΟΚ είτε ως Κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για ζητήματα καταπίεσης της εναπομείνασας Ορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία. Όπως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ανησυχητική δραστηριότητα του Τούρκικου Προξενείου στην Κομοτηνή και την ύποπτη έως προδοτική δραστηριότητα των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη (Αχμέτ Χατζηοσμάν) και στην Ξάνθη (Τσετίν Μάντατζη) που δρουν ανενόχλητοι σαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος της σκληροπυρηνικής παράνομης οργάνωσης «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης». Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά και επί της ουσίας για τη λαθρομεταναστευτική λαίλαπα που με την αλλόφρονα και νεοταξική πολιτική τους, ενέσκηψε στην πατρίδα μας με αποτέλεσμα να κατατρώει ως σαράκι το σώμα της Ελληνικής κοινωνίας και να μεταβάλει καθημερινά την δημογραφική σύνθεση της χώρας, Μουσουλμοποιώντας την.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., λοιπόν, παρά την αφαίμαξη και την καταλήστευση μισθών και συντάξεων και της διάλυσης της μεσαίας αστικής τάξεως της χώρας, της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας μας, μέσω της εφαρμογής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, βρήκε 15 εκατομμύρια ευρώ και 16 στρέμματα κρατικής γης, μέσω απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (αυτοί είναι μόνο για να δίνουν ωραία ονόματα στα υπουργεία) κ. Σηφουνάκη, να διαθέσει για να αναγερθεί μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό στην καρδιά της Αθήνας. Όπως, επίσης, υπάρχει σκέψη της Υπουργού Παιδείας (χωρίς Εθνικής) και δια βίου μάθησης κ. Διαμαντοπούλου, να προσληφθούν 250 ιεροδιδάσκαλοι στην Θράκη όπου θα διδάσκουν το Κοράνι. Δηλαδή, από την μια πλευρά η κα υπουργός καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να καταργηθεί από τα σχολεία το μάθημα των Θρησκευτικών όπου διδάσκεται στα Ελληνόπουλα η Ορθόδοξη θρησκεία μας και από την άλλη προάγουμε την διδασκαλία μιας άλλης θρησκείας, της Μουσουλμανικής στην υπερευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας.

Αλήθεια γιατί τόσο μίσος για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία;

Τι κάνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος; Τι κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Δυστυχώς κάτι τέτοιες ώρες αναπολώ τα έργα και τις ημέρες του Μεγάλου Έλληνα Ιεράρχη, μακαριστού Χριστοδούλου και με πιάνει θλίψη με την απουσία των Ιεραρχών μας (εκτός κάποιων λίγων εξαιρέσεων όπως οι Άγιοι Πειραιώς και Κονίτσης) από το πεδίο της μάχης της πολεμικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ κατά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας!!

Επιπλέον, δεν μπορώ να μη θυμάμαι πως στην ορκωμοσία των βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 στην Βουλή των Ελλήνων «φόρεσαν» επίσημα, για πρώτη φορά, τον αντιχριστιανικό μανδύα τους, μη δεχόμενοι να ορκισθούν με θρησκευτικό όρκο στο Ιερό Ευαγγέλιο, οι παρακάτω πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Μαρία Δαμανάκη (επίτροπος στην Ε.Ε.), Νίκος Σηφουνάκης, Σπύρος Κουβέλης, Κατερίνα Μπατζελή (άπαντες ήσαν ή είναι υπουργοί) και Μάγια Τσόκλη.

Επίσης, μεταξύ των πολλών δεν μπορώ να ξεχάσω πως ο κ. Σηφουνάκης ως υπουργός Αιγαίου το 2000 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Σε μια πολιτισμική κοινωνία, όπως η Ελληνική δεν μπορεί να έχει κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες». Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αλλάξει η Σημαία μας με κατάργηση του Σταυρού, η απάντηση του κ. Σηφουνάκη ήταν «βεβαίως». Η θέση του αυτή, όπως γνωρίζω, παραμένει ίδια μέχρι σήμερα και ποτέ δεν την έχει αποκηρύξει.

Αλλά και το γεγονός της εκθέσεως πίνακα Βέλγου ζωγράφου στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2004 στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών στην οδό Πειραιώς 256, που πρόσβαλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Πιο αναλυτικά, η έκθεση ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου του 2003 και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ κόστισε στον Ελληνικό λαό, που στη πλειοψηφία είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, 2,3 εκατ. Ευρώ. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν μεταξύ των άλλων, ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος, ο τότε Πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει τότε πως «ελπίζουμε με αφορμή αυτή την έκθεση να ξεκινήσει μεγάλος διάλογος της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο, πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την τέχνη σήμερα». Ο τερατώδης πίνακας για τον οποίο δημιουργήθηκε μείζον κοινωνικό ζήτημα, αναπαριστούσε το σκυμμένο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και μπροστά ένα γυμνό αντρικό μόριο το οποίο είχε εκσπερματώσει επάνω στο Τίμιο Σταυρό, το Σύμβολο της Ορθοδοξίας. Ο πίνακας είχε τίτλο «πότισέ με». Βέβαια ευνόητο ήταν πως μετά το σάλο που δημιούργησε η Ελληνική κοινωνία ο πίνακας αποσύρθηκε. Ωστόσο, οι ευθύνες βαρύνουν όλους εκείνους που είχαν την πολιτική ευθύνη αυτής της έκθεσης.

Ευρισκόμενοι τελικά, στα τέλη του 2011 βλέπουμε να πραγματοποιούνται όλα εκείνα τα οποία άφησε παρακαταθήκη ο «δάσκαλος» Κίσινγκερ. Οι καλοί μαθητές του τα εκτελούν κατά γράμμα.

Όμως, κατά το Ελληνικό Σύνταγμα, επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού και ο Ελληνικός λαός είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ λαός που αποφασίζει για τις τύχες της χώρας του.

Έτσι, πολύ σύντομα θα έχει το δικαίωμα να στείλει στη πολιτική πυρά δια της ψήφου του, όλους εκείνους που του μαύρισαν τη ζωή, του αφαίρεσαν την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να του ξεριζώσουν την θρησκεία του, τον Ελληνισμό του, την Ιστορία του, τη γλώσσα του, τα ήθη και τις παραδόσεις του.

Γιατί, πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως, μια χώρα χωρίς ελπίδα και προοπτική, είναι μια χώρα ανύπαρκτη. Όμως, μια χώρα χωρίς Εθνική Οντότητα και Θρησκεία, είναι μια χώρα ξεχασμένη και πεθαμένη.
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet